Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.03. 05:14 Fabius

Kampánypapunk újra akcióban

Címkék: fidesz zugló pajor atya kampánypap

Mária és József állnak Betlehemben, a jászol előtt.
- De gyönyörű gyermekünk született József. Szerinted mi legyen a neve?
- Szerintem nevezzük el Viktornak.
- Jéééézus!
- Hm, ez sem hangzik rosszul.

 

Ez a vicc jutott eszembe mikor a kerületi Fidesz faszbúkján megláttam, hogy nyughatatlan kampánypapunk, Pajor atya igehirdetésének megint nem sok köze van az evangélium igéihezpajor2.jpg

De határozott örömmel tölti el megkérgesedett szívemet a fejlődőkészség ami a fideszkereszténység Zámbó Árpijánál elmúlt négy évében megfigyelhető: Legalább már nem a gondjaira bízott gyerekekkel szórólapoztat, nézetei terjesztését ezúttal megoldja faszbúkon okosba. Hiába no, jó pap holtig tanul, bár van amelyiknek halála után a nyelvét úgy kell kioperálni a gazdatest seggéből, hogy temetni lehessen. 

Legcukibb az egészben, mikor egy orbánszívű aggódik a baloldali szavazókért. Tőle kell megtudnunk, hogy itt mindössze egy féltékenységi hisztéria zajlik négy éve, csak mind hülyék vagyunk észrevenni. Aszongya legyünk józanok és utasítsuk el a kompromittálódott személyeket, - ezt megtesszük magunktól is - a stílust, ami győzelmük esetén "eluralkodna" itten mindenfele, és az elkerülés érdekében mi baloldaliak is szavazzunk Orbánra. Zseniális és "váratlan fordulat" - ásít - Pajor tényleg meglepett most mindenkit. Remélem azért akad a környezetében valaki aki megkérdezi:

- Mondd csak, Bandi atya, mikor egy polgármester - képviselő két bizalmi embere ellen folyik nyomozás, és az egyik ellen vádat emelnek zsarolásért, akkor az kimeríti a "súlyos bűncselekmények lelepleződése von árnyékba " - tényállást, vagy az ilyesmi még nerkompatibilis és elfogadható módja az érdekérvényesítésnek? 

474 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr795891370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Végül is, a jó atya arra a kérdésre, hogy miért kell a Fideszre szavazni, mondhatta volna ezt is: 444.hu/2014/04/02/dontson-bunko-vagy-buta-selmeczi-gabriella/
Ehhez képest igen kultúráltan kifejtette álláspontját.
Ezek után pedig tényleg nem értem mi az elvárás ettől a tábortól: www.origo.hu/itthon/20131227-felcsuton-a-karacsonyi-idillbol-sem-hianyozhat-a-foci.html
Nem szenvedtek agysérülést, ők ilyenek. Ez a szellemi mozgásterük. Ezért rettegnek a szabadságtól. Iszonyatos lehet ezen a tudatszinten akar egy másodperc vezetetlenség, akár csak egy pillanat, amikor egyedül vannak magukkal.
hm vajjon létezik-e

reformkatolikus ?
vagy
reformdakota ?

...
a kaotikus egyház jobban tejjesít?
vajjon a templomok törvny szerint
kifügesztettték rezicsökkentés számait ?
@shinichi: a nyelvi szarakodasos, gondolat rendorseges, es ujbeszelessegesrol tegnap ugyan ez nyomult a billentyumre.
1984
Képmutató egyház és a narancsnyik vonal beszél megosztásról, gyűlölködésről, hazugságról?
Besza-behu... végül is... igaz... nagyon is jól tudják, evégre napi szinten élnek vele.
Az ilyen ... szánalomhalmaz meg nem pap, szimpla seggnyalonc!
Szánalmas szarkeverő a lölköm.
@shinichi: jaj ne. amikor ezt megláttam (én végignéztem a teljes videót) azt mondtam: minden tiszteletem az ott álldogáló újságíróké, riportereké, kameramannoké. hogy ezt kibírták kétoldali anyázás és heveny röhögés nélkül, az mindenféleképp erős lélekre utal.

mondjuk én simán fejberúgnám, és ha megkérdik, miért tettem, annyit mondok: CSAK.
@shinichi: @Secnir:
SZŐKE NŐ meg a LOGIKA???
Az oximoron meg dübörög... :))
Több komolyságot kérem!
Ekkora ostoba HP-t keveset látni, mint ez a liba.
Ezentúl ha valaki olyan kérdést kap, amit meghaladja szellemi képességeinek a teljesítőhatárát (no persze Senatorin Selmeczczi-nél ez nem kunszt), akkor tessenek a Szenátor Asszonyra hivatkozva azt említeni, hogy CSAK!
Azttaqrv
Itt nálunk püspöki szinten megy a seggnyalás:

"Nagy lehetőség és felelősség a Fidesz számára, ha elnyeri a választók bizalmát – mondta a politikus a Hagymaházban szervezett Polgári szalon elnevezésű rendezvényen mintegy négyszáz ember előtt. A több mint kétórás esten részt vett Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke és Giró-Szász András kormányszóvivő is."

Kis is ez a kisrigó? Természetesen egy mocskos köztörvényes bűnöző mind a fideszgecik egytől egyig:
"Nyomozást rendelt el az Orosházi Járási Ügyészség kényszerítés bűntettének gyanúja miatt Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök és Kovács József püspöki helynök cselekedeteivel kapcsolatban."
nol.hu/belfold/uldoztek-a-bejelentot-1451625
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @shinichi:

Hozta a szokásos formáját és az összes agysejtjeit!
A kommentektől felöklendeztem a reggelit!!
@Secnir:

"mondjuk én simán fejberúgnám"

Mi ez a reggeli kőkeménység?(én is,én is...)
FAB biztos jóban van vele, hiszen elég régóta a zuglói Kassai téren plébános. :)

www.esztergomi-ersekseg.hu/?fm=1&am=5&op=papview&e_id=189
A Fidesznek már ennyire nem megy, hogy már kampánydalt is lopnak: indavideo.hu/video/Mate_Peterke_Ez_itt_az_en_Hazam . A Kormányváltó Összefogás legalább a szövegét a választásokhoz igazította. Ezeknek csak egy szerencsétlen szellemileg visszamaradott kiskölyköt sikerült előkaparniuk, akinek véletlenül Máté Péter a neve. Szegény Máté Péter azóta forog a sírjában.
@közrabszolga: Korábbról én normálisnak ismertem meg, de állítólag ügynök is volt. :(

tinyurl.hu/KqIV/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gabi mint közismert az összes fideszgeci mocskos bűnöző.
Ezért nem értem a jobbik miért támogatja őket....
nem is tudtam, hogy papban is van troll..! remélem felhivják a figyelmét a mai posztra, azt valahogy ide keveredik! én várom! ennél gyalázatosabb dolog nem létezik számomra..

tudod kedves pajor andrás, nyüsziteni fogsz,amikor az úr magához szólit!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én azért a szenátor asszony helyében most eltűnnék a balfenéken, mert ilyen teljesítménnyel szóvivőként folytatni nem nagyon tudnám. Mert ezek után minden további sajtótájékoztatót standup előadásnak fognak tekinteni az újságírók.
@közrabszolga: Én nem így tudom. Elég sok mindenben elítélem a fideszt és szavazni is máshová fogok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nincs rossz ízlésed, lehet hogy a Selmeczi Gabikát is könnyebb lenne elviselni, ha így nézne ki...
@V-PORT: Kell néhány nap, mire előállítják a kellő számú levélszavazatot.
@The Lonewolf: A YES csatorna üdvöskéje, épp egy Yankees meccsen, meló közben. :)
Andy atya menjen a halál faszára!
Nem ő volt az az idióta ugye aki a zállamadóssácsökkentő alapot kitalálta?

Azért hallom vikiék semmit sem bíznak a véletlenre itt a választásoknál.
viki olyan,hogy ha a csapata vezet 10:0-ra a 90. percben,ő azért kiállíttatja az ellenfél csatárát a 91. percben,hogy nehogy visszajöjjenek mégis valahogy a meccsbe.
Nnna éppen ezért kellene elvenni tőlük az összes állami apanázst!

Fabius! Mit szólsz, hogy a kerületedbe február óta 1000 ember "költözött"?
@Secnir: A teljes videót nem néztem végig (nem vagyok én önpusztító!), csak azt a rész, ahol próbál értelmesen nézni és szinte látni, hogy csikorogna a kerekek a koponyája légüres terében, majd kibökkenti, hogy "csak".
És ugyanez jutott eszembe: mekkora önuralom kell ahhoz, hogy az ottlevők ne kezdjenek el a földön fetrengeni és a ruhájukat tépdesni a kíntól, illetve, mint Lali az Üvegtigrisben: minden kezük ügyébe eső tárgyat válogatás nélkül dobálni a pulpitus felé kb. öt percig ...?
ehhh, voltak jó könyvei, na meg rosszak is, a gyerök ezeket nyomta, hát nem is tudom, de nincsenek jó gondolataim erről sem. Elég megnézni a Nemzedékek kiadóját /volt tankönyv kiadó/ amióta az állami csecsen lógnak...

Könyvkiadót vett magának az állam
apaczai

Az én pénzemből. Az Apáczait. Gőzerővel zajlik a tankönypiac államosítása.

444.hu/2014/04/03/konyvkiadot-vett-maganak-az-allam/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én csak azt csodálom, hogy ilyen közös képviselők még a helyükön lehetnek. A NER ellenforradalmár, ellenséges aknamunkát végző árulók. De a NER nem engedi, hogy ezek győzzenek, már megkezdték a tárgyalásokat Észak Koreával a megfelelő büntetőtáborok kialakításáról. Ezeknek pusztulniuk kell, nem lehet olyan , hogy ezek megakadályozzák a dicsőséges Fideszbolsevik forradalom győzelmét... :) :D
Hogy milyen feledékenyek a Fideszes képviselők. Szegények, a Cavintont nem lehetne közgyógyra felírni nekik?
Ha nincs megfelelő MI-je /mesterséges intelligencia/ akkor az alap program alkalmatlan az összefüggő válaszadásra, és csak a magnó működik.

Orbán nem megy oda, ahol igazi kérdéseket kapna

plankog
ma 8:49
politika
14 51

Emlékszik, mikor olvasott, hallott vagy látott legutóbb egy jó Orbán-interjút? Ha nem, az leginkább azért lehet, mert a miniszterelnök már hosszú évek óta nem megy szinte sehova, ahol akár a lehetősége is felmerül annak, hogy kemény kérdéseket kap.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F04%2F03%2Forban-nem-megy-oda-ahol-igazi-kerdeseket-kapna%2F
@The Lonewolf: kicsit előre mentél, a tárgyalások még csak putyinnal folynak, az önellátó rabexportról, az előre tolt tárgyaló csapat a szovjetorosz nyalonc jobbik, volnerral az élen :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Megvette a legszarabbat ... egyébként, Esztergályos Jenő, a (volt)tulaj, nagy seggnyalójuk, itt nálunk pl. az ő érdekeltsége terítette a tankönyveket tavaly, tehát nagy összegekben fogadtam volna rá, hogy ő a nyertesek között lesz.

A könyvei primitívek és sajnos, arról is van tudomásom, hogyan tett szert - még a kezdetekkor - tankönyvekre: éhbérért dolgoztatott kollégák (akkoriban, mikor kezdte, alsósok) írták a tankönyveket, munkafüzeteket, sokan a saját, jól bevált anyagaikat rakták bele. Én anno egy kolléganőmmel csináltam 3. osztályos nyelvtan munkafüzetet, akkoriban még esztergályos is járta az országot, kuncsaftokat szerezni, volt nálunk is és hónapokig üldözött bennünket utána, hogy adjuk el neki a munkafüzetet. Hugyért-szarért (sorry!).
Nem adtuk el, onnantól feketeseggűek voltunk mi is, meg az iskola is apáczaiéknál ...

Ennyit Jenőkéről, meg az összeharácsolt kiadójáról ...
@Evezős:
A könyvei úgy primitívek, hogy mára le vannak butítva, nem a középszintet veszi etalonnak, hanem annál sokkal lejjebb... vagyis:megfelel a jelenlegi rószinénik és balogok elvárásainak.
@Evezős: :O akkor ezek szerint neki is csak a marketingje, meg a hátszele volt olyan nagy. Így már érthetőbb egy két furcsaság a könyvekből, meg az túlirányított nézőpontok alig leplezett erőltetése.
-no comment-
/a többi néma csend, és a csapat útra kész/

A Medián mérése szerint a kétharmad az igazi kérdés

Erősödik a Jobbik, a másik-Együtt 2014 és a Zöldek pártja is egy százalék fölött jött ki.

444.hu/2014/04/03/a-median-merese-szerint-a-ketharmad-az-igazi-kerdes/
Az utolsó bekezdés vállalható.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Persze.
Nekik Orbánnal virágzott fel, akkor kezdtek el újfent nyomulni a tankönyvpiacon, meg nyertek mndenféle pályázatokon és próbálták az iskolákat is erősen környékezni.
De mondom, a könyveik nem jók. Nem tudok olyanról az ismeretségi körömben, akik pl. a felsős, vagy középiskolás könyveiket használnák, használták volna.
Hát most majd kötelezővé teszik.

Így persze, ki fogják nyírni a kisebbeket, és nem tudom, mi lesz a Nemzetivel, a Mozaikkal - ezeknek a könyveit használjuk pl. mi sok éve ...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem a titkos tárgyalások már folynak Kim Dzsongunnal, hogy időben helyet csinálhassanak ezeknek az istentelen felforgató elemeknek, akik még a rezsicsökkentést sem hajlandóak kitacepaózni megfelelően. Ezek az elemek, ha nem csinálnak velük valamit, akár a kormányt is hajlandók lennének megpuccsolni. És mi itt állnánk egy megpuccsolt Bonsai Ducéval és Fidesszel. Brrrrr, még belegondolni is szörnyű... :) :D
www.apaczai.hu/index.php/hu

Érdemes lepörgetni a legaljáig ... ott az újszécsenyiterv logója, meg eu-s projekt, egyebek ...

Jenőt kifizették, a többi kiadó meg majd elpusztul magától..
Rohaggyanakmeg.
Leírtam már itt néhányszor, az én családomban is van egy bitang pap (házasodás révén került be). Ő is eszeveszett Fidesz-KDNP rajongó.
Iszik, zabál mint egy disznó. Egy Tisza-menti kis kis faluba osztja az eszet.
Olyan lusta, hogy télen a tüzelőt is egy nyolcvan éves öregasszony hordja be a házba, mert neki az a munka túl alantas, ő teológiát végzett!!!
Ha valaki Orbánról rosszat mer mondani előtte, akkor egyből felhorkan, vadul támad.
Nagy szerencsénkre, elég távol vagyunk egymástól, és csak ritkán találkozunk. :-)
Na ez is "remek" lesz. :(

"Borotvaélen fogunk táncolni" - Pálffy Ilona a választások utáni helyzetről

Terjednek pletykák, rémhírek arról, hogy melyik párt hogyan próbálja meg elcsalni a választásokat április 6-án, a Nemzeti Választási Iroda munkatársainak folyamatos állásfoglalásokkal kell ezeket cáfolniuk - mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Pálffy Ilona. Az NVI elnöke arra számít, rengeteg kifogás érkezik majd vasárnap a szavazókörökben történtekkel kapcsolatban, a pártok egymást is feljelentik majd, és lesznek, akik "tesztelni próbálják a rendszert", emiatt "borotvaélen fogunk táncolni", hogy az új parlament alakuló ülését időben meg lehessen tartani.

hvg.hu/itthon/20140403_Palffy_Ilona_Nemzeti_Valasztasi_Iroda
Ezt a papot úgy fel kellene függeszteni, mint a pinty. A Katolikus Egyház belső joga alapján pap lelkipásztorként nem fejhet ki pártpolitikai tevékenységet.

BTW épp ma kaptam egy szóróanyagot a DK-s Loschán Ferenc mellett kampányoló Csúzdi Illés atya ajánló szavaival.

...francnak politizálnak a papjaink...
Kamu bloggerek, kamu papok a legnagyobb kamuzóktol. Meglepo?
Ezek a csuhások már csak ilyenek. Üdítő kivétel
a Hitgyülis Németh Sándor atya,aki két szentlélekes vitustánc közben átkozza ki a fasiszta fidesznyikeket.
és mennyi ilyen van, hogy egyházfik kampányolnak. a templomban csak áttételesen mernek utalgatni, de van, aki ott is kimondja, értsék jól az egyszeri hívek.

www.hir24.hu/poszt-itt-haztaji/2014/03/14/fidesz-rendezvenyen-kampanyolt-a-katolikus-apat/
-no comment-

A BKK-nál kerültek elő Karácsony Gergely ellopott plakátjai

Egy BKK-s autó vitte át a plakátokat a BKK telephelyének udvarára, ahol a kukába kerültek - jelentette a PM jelöltjének egy pártszimpatizáns. Karácsony Gergely ismét a rendőrséghez fordul.

hvg.hu/itthon/20140403_A_BKK_kukajabol_kerultek_elo_Karacsony_Ge
@vezér01: a fenét. ne hidd, hogy nem ítélem el német sanyát, mert a másik oldal mellett löki az igét. a fanatikus, bigott, tudatalan embereknek javaslom a flagellánsok szokását.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Menj el az egyik miséje végére és beszélgess vele. ;)
ennyi:

Még soha nem volt ilyen rossz a cégeknek

Az első negyedévben 9583 cég szűnt meg Magyarországon, ez a tavalyi utolsó negyedév után a második legrosszabb három hónap a magyar gazdaság történetében. Március végén 12 hónapra visszatekintően legrosszabb évét zárta a magyar cégvilág, ennyi törlést ugyanis még egyetlen egyéves időszakban sem jegyeztek fel. Az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató szerint a megszűnési hullám cégalapítási lázzal párosul, ami a vállalkozások további egészségtelen hígulását eredményezi.

hvg.hu/kkv/20140403_Meg_soha_nem_volt_ilyen_rossz_a_cegeknek
mondom én, a damaszkuszi útra körforgalmat építettek. talán ez volt simicska első tendere.

"Csuhások! Térdre, imához!" - mondta kövér '90-ben. elvileg többször elhangzott, ha a kdnp-s szónok járult a pulpitushoz.
"Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!" - mondta orbán '91-ben
"cápalátogatás" - így nevezte a fidesz a '91-es pápalátogatást
"Vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra?" - kérdezte orbán '91-ben
rendnek kell lenni, ti setétben bujkáló nerrenforradalmárok, reszkessetek, a PÁRT SZEME mindent lát, a gondolat békamenet mindenütt ott van.:

Ötmillióra bírságolhatják a rezsiszabotőröket

Százezertől ötmillióig terjedhet a közös képviselőkre kiszabható bírság, ha nem függesztik ki a rezsihirdetményeket.

hvg.hu/gazdasag/20140403_Otmillio_birsag_rezsiszabotorok
Hát ez kész...
Propaganda minden mennyiségben, pofátlanul.
Hadd számolom össze mennyi folyt a telefonomból:
1. békemenet hívás
2.békemenet sms
3.Kósa Lajos magnóról
4.Varga Mihály magnóról
5.Lázár János "segítője" hív, hogy megyek-e szavazni és kire!! O_O
6.legújabb ma jött, sms: Fideszes nagygyűlés Szegeden, OV-ral

Ennyi kidobott pénzt :(
Inkább a 4 év alatt még csóróbakká vált szegényekért aggódna, akkor hitelesebb lenne, mint pap...
Nem ártana néhány dolgot átgondolni, függetlenül attól, hogy az idézett nyílt levél tetszik-é avagy nem.
1. Igehirdetés a templomban, istentisztelet, mise) alkalmából van. Ott nincs helye semmiféle politikai véleménnyilvánításnak.
2. Magánemberként, egy egyesület tagjaként, vezetőjeként akkor is elmondhatja bárki a véleményét, ha történetesen a foglalkozása pap.
3.A rendszerváltás előtti parlamentben(?) bizony jó néhány pap meg lelkész volt mindenféle egyházból, a Hazafias Népront színeiben.
4. Attól, hogy ilyen hihetetlenül mocskos blogokban meg kommentekben nyilvánultok meg, nem lesz erősebb a szövegetek igazságtartalma. Éppenhogy a saját sívárságotokat, gyöngeségeteket, szánalmasságotokat erősítitek meg. Ebben a blogban és jó néhány kommentben egyetlen konkrét és korrekt állítás sem hangzott el, csak a parttalan mocskolódás. Ennyire vagytok képesek, s ez eléggé szomorú.
@meggyes alfonz:
Libsibolsi népség!
Nem akarjátok csak érteni - ebből is látszik, hogy a kerület mennyire virágzik és micsoda fejlődésen megy keresztül!
Merek én másra, netán csalásra gondolni? :))
A FIDESZ AZ NEM OLYAN!
De'télleg...
jah, csak úgy, a narancsdroidoknak, szeretettel:

Semjénnel haknizott Sydney-ben a rendőrgázoló
Az ittas vezetésért bevont jogosítványú kaposvári holdingigazgató most Fidesz-kampányautót vezet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F04%2F03%2Fsemjennel_haknizott_sydney-ben_a_rendorgazolo%2F
@Vitéz.László: Hihi a templomokban a plébániákon nem volt rezsicsökkentés, mivel azok sajna jogiszemélyhez tartoznak, akár egy cég. De tudod, aki teljesen narancs szemmel látja a világot, és nem veszi észre, hogy ezek ott fenn báránybőrbe bújt farkasok, azoknak mindegy mi a valóság.

Mellesleg ma már több olyan pappal is beszéltem, akik úgy gondolják, hogy bizony a fityisz veszélyesebb, mint a kommerek és szerintük bujtatott keresztényüldözés folyik. Látják, hogy ezek a szerencsétlen papok csak azért kellenek nekik, meg a nagy történelmi egyházak, hogy díszletek legyenek az ő szép operett előadásukhoz.
@tarackos: a miénk az elmúlt nyolc évben aggódott teljes erőbedobással. Állítólag most jól élnek a családok ezt hirdeti. Mi a keresztrefeszített Nagymao avatás óta nem tettük be oda a lábunkat.
kezdhetnék a szállítást magukon:

Hende: A szemétszállítást is bevonjuk a rezsimozgalomba

A honvédelmi miniszter egy hulladékgazdálkodási projekt alapkövét tette le Szombathelyen. Azt mondta, a szemétszállításnak is nonprofittá kell válnia a jövőben.

hvg.hu/gazdasag/20140403_Hende_A_szemetszallitast_is_bevonjuk_a_re
Nem ismerem a cikkben említett papot, a mai napig a nevét sem hallottam. Azt azonban hadd kérdezzem meg a kit-kit megillető vagy meg nem illető tisztelettel: mi is a baj az idézett nyílt levéllel?

A levélben nem fordul elő egyetlen politikai párt neve sem. Csak az, hogy ne szavazzunk kompromittálódott politikusokra vagy azok pártjaira. Talán ez nem tetszik a levélben?

(Ja, aki Fidesz-pártisággal vádolna: egészen biztosan nem a Fideszre fogok szavazni.)

@Ad Dio: Nem tudom, lehet, hogy neked van igazad és a lécet megrezegteti ez a levél - abból a szempontból legalábbis, hogy pap inkább ne nyilvánítson semmilyen politikai véleményt. Viszont a levél tartalmában nem találok kivetnivalót.
@Hannibal ante portas:
"A rendszerváltás előtti parlamentben(?) bizony jó néhány pap meg lelkész volt mindenféle egyházból, a Hazafias Népront színeiben."

Továbbá spicli papok nagy számban, akik felnyomták a komancsoknál a felebarátaikat, saját híveiket - ja, hogy ezt máig nem akarják nekünk az orrunkra kötni?
Oszt itt beszélsz gyöngeségről, meg szánalmasságról?
Röhögtesd magad csak ki, aranyom...

Remélem a nőideálod ennyi:
444.hu/2014/04/02/dontson-bunko-vagy-buta-selmeczi-gabriella/
@Hannibal ante portas: A katolikus papokat jól ki is közösítette a Vatikán. Az egyikük, Beresztóczy Horty alatt is minisztériumi tisztviselő volt. Kíváncsi lennék, hogy a most lelkes fityiszes papok közül kinek volt anno hatos kartonja.
Egyébként a magyar egyházban mindig voltak olyan karrieristák, akik évszázadok óta lelkesen udvaroltak a hatalomnak.
egy másik agyrokkant szerencsére nem nálunk:

A Lego a "Sátán eszköze"?

Egy lengyel pap igen érdekes feltételezéssel állt elő: szerinte a Lego-kockák a Sátán eszközei és lerombolhatják a gyerekek lelkét. Slawomir Kostrzewa pap szerint a dán játékcég szörny és zombi figuráival tért át a sötét oldalra, és a halál világába. A papnak korábban a Hello Kitty és a My Little Pony játékok sem jöttek be.

hvg.hu/kkv/20140403_A_Lego_a_Satan_eszkoze
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nem, a levélben az van, hogy a "baloldali"(!) szavazók ne szavazzanak "kompromittálódott politikusokra vagy azok pártjaira". A Fideszesek ugyanezt nyugodtan, "értő józansággal" megtehetik.
@Hannibal ante portas:

"1. Igehirdetés a templomban, istentisztelet, mise) alkalmából van. Ott nincs helye semmiféle politikai véleménnyilvánításnak."

Pontosan.

"2. Magánemberként, egy egyesület tagjaként, vezetőjeként akkor is elmondhatja bárki a véleményét, ha történetesen a foglalkozása pap."

Ezzel nem tudok teljesen egyetérteni. A pap nem csak napi 8 órában pap, hanem az egész életét szentelte Isten szolgálatának. Ezért nincs olyan, hogy egy pap a nyilvánosság előtt nem papként nyilvánít véleményt.

Tehát a szóban forgó pap szerintem - és ebben hatással volt rám Ad Dio véleménye is - helyesebben tette volna, ha nem írja meg ezt a levelet. Mindemellett semmi kivetnivalót nem látok a levélben.
@Hannibal ante portas: valóban, a szólászabadság alapvető állampolgári jog, még az alaptörvényből sem felejtették ki. tehát megilleti egyházi személyeket is. rendjén van. de érzékeny téma ez az egyház felől. ugyanis az egyházfi (pap/lelkész) és a hívő között egy meglehetősen erős bizalmi kötelék alakul ki, amiben általában a hívő a kiszolgáltatottabb fél, hiszen ő fordul problémáival az egyházfi felé, kapja a megoldásokat. és amikor az egyházfi magánemberként nyilatkozik, de a megszólalásába odateszi hivatását, posztját, mint a fent szemlézgetett pajor úr, akkor az hívek felé egy útmutatás. ha ezt még élő szóban, papi ruhában adja elő, csak súlyosbítja a helyzetet.
és ilyenkor felvetődhet a kérdés, mikor magánember egy egyházfi és honnantól?
Melyik az a párt, amelyik megengedheti magának, hogy nyíltan ne foglalkozzon a bizonytalan szavazókkal?!

index.hu/video/2014/04/03/bizonytalan_fidesz/

Értem én, elegen vannak már most is, nem kell a "még egy ember", a meggyőzés, az érvelés meg macera, ráadásul el is szoktak tőle.
@Hannibal ante portas: Akkor írja oda a nevét, és ne atyázza magát, mert az utal a melóhelyére. Ezt a szöveget viszont atyaként abszolválta.
Pajor atyát van szerencsétlenségem személyesen is ismerhetni. Amikor a Kassai téri plébániára került, az szép lassan elnéptelenedett, mostanság egy-két tucatnyi híve előtt tartja a szentmiséket, aki tehette, otthagyta.

Tökéletesen alkalmatlan arra, hogy emberekkel foglalkozzon, beteges, gonosz ember, nagyjából annyit árt az egyházának, mint ifjabb Hegedűs a reformátusoknak. A civilizáltabban gondolkodó paptársai is megvetik.

Pajor "atya" egy antiszemita, újnyilas neonáci. Nem irigylem a ministránsait...
@Hannibal ante portas:

"1. Igehirdetés a templomban, istentisztelet, mise) alkalmából van. Ott nincs helye semmiféle politikai véleménnyilvánításnak."( --> helyesen: vélemény-nyilvánításnak, egyébként ...)

Namostan, indulj ki abból, hogy nincsen ugyan helye - de csinálják.
Gusztustalan módon, kiszolgáltatott emberekkel - sok idős hallgat a papra és teszi amit mondanak neki a misén.

Én voltam választáson szavazatszámláló, kisvárosban. Mikor véget ért a mise a közeli templomban, jöttek a megvezetett idős emberek és szavaztak. Kivétel nélkül mindnek(!!!!) az értesítőjére tollal fel volt firkálva a fideszes jelölt neve, ugyanazzal a kézírással (ideírom azt is, ki volt az: FIRTL MÁTYÁS).

Gyanítom, nem jézuskrisztus nyilvánult meg ténta formájában a papíron.

Még egy:
ha azt vallod, hogy a papok is véleményt nyilváníthatnak a MUNKAHELYÜKÖN politikai ügyekben, akkor ezt bárki, bárhol megtehetni - miközben elviekben nekik tiltva van.
Valamint:
ha a pap megteszi, akkor ne csodálkozzon, ha emiatt cseszegetik.

Van erre egy kiváló közmondás: "Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha b@szogatják!"

Nem prédikál a misén a választásról ---> nem lesz szóbeszéd tárgya. Ennyi.
@asebes:
Valld be, téged is bestírölt... :))
@Hannibal ante portas: Ha te erre a blogra azt mondod,hogy hihetetlenül mocskos, akkor javaslom, olvass egy kis kurucinfot, vagy mandinert, merhogykvazi ide nem kötelező járni, ez nem egy békemenetblog.
@Бабаяга: "Egyébként a magyar egyházban mindig voltak olyan karrieristák, akik évszázadok óta lelkesen udvaroltak a hatalomnak. "

Ilyenek mindig és mindenhol vannak/voltak, nem csak a magyar egyházakban. Ez persze nem menti pl. Semjén Zsoltot.

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"A Fideszesek ugyanezt nyugodtan, "értő józansággal" megtehetik. "

Ez már csak a te következtetésed, szerintem csak pongyolán fogalmazott a levél írója.

Az egyházak egyébként némiképp kényszerhelyzetben vannak, mert mégiscsak ez a kormány volt az, amely bevezette az iskolai hittanoktatást, ha csak választható tárgyként is. Tehát érthető a félelmük, hogy ha a szocik és sallangpártjaik győznek, akkor a hittanoktatást eltörlik.
@Бабаяга:
Tekintsünk csak erre a Kisrigóra, Szegeden, aki még a körmenetet is lezavarja tíz perc alatt, ha meccsre kell mennie ...
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nincsenek kényszerhelyzetben. a hittanoktatást megoldották már az iskolai választható tantárggyá tétele előtt is. sok helyen csak bezavart a hoffmanni reform.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

" mi is a baj az idézett nyílt levéllel?

A levélben nem fordul elő egyetlen politikai párt neve sem. "

Dyslexiásnak teccik-é lenni, vagy csak felületesen tetszett olvasni. Fussunk neki még egyszer, alaposabb olvasás után azért érthető lesz, miről szól. (Azt már fel sem merem tételezni, hogy ostobább, mint azok, akiknek szól :)

Amúgy meg felénk a pajort pondrónak híjják :)
Álszent pedofil bűnbanda. Ők papolnak a múltról? Pártállami besúgók, náci kollaboránsok, jezsuita gyilkosok - köpönyegforgató egytől egyig.

Egy dologhoz értenek igazán: más véres verítékén élősködni!!!
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Döbbenjél meg, de a hittanoktatás elég régóta történik iskolákban, tehát nem ez a kormány vezette be ...
Ők "csak" kötelezővé tették.
Lehet neki tapsikolni ...
Egyébként a magam részéről részben megfogadom a tanácsát: elutasítom a kompromittálódott személyeket, többek között az emberi tartásom miatt is.
Ezért nem szavazok a jobboldalra.
Igen Pajor atya, értjük, nem szavazunk a volt pártállami reformkommunistákra, hanem az új, friss erővel nyomuló pártállami viktatúrára fekll ikszelni.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A "pongyola fogalmazás" nálam az, ha valaki valamit kifelejt egy levélből, nem az, ha rögtön a fejlécbe beleírja, hogy "András atya nyílt levele a "baloldali" szavazókhoz".
@Evezős: 10 éve mentem nyugdijba, és akkor már régen hurcolásztuk a gyerekeket a közeli templomba hittanra.Választható volt,a szülők eldöntötték, milyen vallásu hittanra iratják be a csemetéjüket.Kötelezettség nélkül működött évek óta.Ha egy gyerek volt, akkor is vittük.(pl.buddhista)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mindig megkönnyezem a hozzászólásaidat, bizonyára sok tapasztalatod van az ántivilágról.
Spicli papok voltak, nagyszámban, mint ahogy "civil" spiclik is voltak, nagyszámban.
Hogy aztán ki miért lett spicli, az megint egy más kérdés.
De voltak papok, püspökök bőven, akik vállalták a bebörtönzést, folyamatos rendőrségi zaklatást, állandó áthelyezéseket, sőt voltak bőven, akik az életüket adták a hivatásukért.
Itt azonban nem ez a téma, aranyom.
Selmeczy Gabriella kb. annyira a nőideálom, mint Lendvai Ildikó. Gyorsan hozzátenném, nem tudok a perverz hajlamaimról.
@asebes:

Azzzazzz 'pajoregypajor!!!

Közeli kapcsolatban voltam katholikus,református baptista és 'hites papokkal(lélekkufárokkal) és egyházakkal(nemúgy ahogy Boli gondolja...)...
Hasonló mechanizmusokkal mossák a hívek 'brain-jeit,mint a politikai tesóik...
Egykutya mind(tisztelet a kivételnek,bocs akiket ezzel megsértek,de majd rájönnek...)Kukában a helye az összes,lelkekre ható Cipollának,agymanipulátornak!!!!!!!!
@Бабаяга: Beresztóczi a Vallás és Közoktatási minisztériumban dolgozott a háború előtt. Azután meg börtönbüntetésre ítélték, ahol úgy megkínozták, hogy bármit is aláírt volna.
@Evezős: Ha mégegyszer elolvasnád, amit írtam, talán értenéd is. Másra válaszolsz, olyasmire, amit nem is írtam.
@parti_giano:
@Evezős:

Ezek szerint alultájékozott vagyok a hittanoktatás témájában. Mióta van hittanoktatás az ország _minden_ iskolájában? (Nem provokációból kérdezem, valóban nem tudom.)

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Szerintem abból, hogy a levelet a baloldali szavazóknak címezte, még nem lehet arra következtetni, hogy a jobboldali szavazók szerinte szavazhatnak kompromittálódott emberekre.

Az persze világos, hogy mivel Fidesz-elkötelezettségű ember, fel sem merült benne, hogy a Fideszben is lehetnek ilyenek - vagy legalábbis igen erősen küzdött, hogy elhessegesse magától a gondolatot. :)

Mindegy, ez is csak arra utal, hogy pap még a templomon kívül se nyilvánítson politikai véleményt, max. szűk baráti körben.
@Hannibal ante portas: Aztán meg nem engedelmeskedett a pápának, csak az ÁEH-s, Ávo-s vezetőknek. Ő lett a leglelkesebb kommunista.
Másokat is megkínoztak, de ettől még nem lettek kommunisták, besúgók, mert Bersztóczy is lelkesen jelentett.
Azzal mélyen egyetértek Gyurcsánnyal ,hogy a vatikáni szerződést azonnal felül kellene vizsgálni!
Az ellenzéknek sokkal többet kellett volna rugóznia ezeknek a 'forintvonzatain,hogy mennyibe is kerül az egyházak pi@anyalása!!!!!!!
@Hannibal ante portas: igen, ez az egyik oldal, a mártírokat, szenvedőket előszeretettel mutatják fel. pedig voltak szép számmal kollaboránsok is. a keresztény egyházak közül, ha jól tudom, csak az evangélikusok néztek szembe a szocialista rendszerben elkövetett bűneikkel.
@Бабаяга: Igen, a zelmúltnyócban feltűnően aggódtak most meg semmi. Ja de, azért is aggódtak mert kevesebbet 1%-ot kapnak az egykulcsos miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezek miatt a rezsiszabotőrök miatt kell sürgősen elkezdeni a tárgyalásokat Észak Koreával. Különben ezek a szemetek elszemtelenednek és kétségbe merik vonni a Párt és Elnöke világraszóló eredményeit a rezsiharcban. Ez pedig megengedhetetlen. :) :D
Én az egészhez csak annyit fűznék hozzá:Csak.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ettől a tanévtől. Hittan vagy erkölcstan a választék.
Esküszöm, először azt hittem, Pajor Tamás "evangelistáról" a legnagyobb magyar biznicszekta oszlopáról lesz szó. :)
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A hittan oktatásról csak annyit, hogy elméletileg az állam és az egyház a világ haladóbb részén szétválasztásra került. Akkor miért van hittan oktatás egy állami iskolában? Egy egyházi vezetésű iskolában ez oké is lehet. De egy államiban?
Na a ballibsik megint rámásznak a papokra.

Az, jhogy a MAZSIHISZ és a Hitgyüli 4 évig és folyamatosan politizál nem érdekes. Mert mellettük.

Egyetlen jóérzésű pap sem lehet ballib, tehát teljesen jogos, hogy híveiket sem akarják azon az oldalon látni.
@♔batyu♔:

Körszakáll kéne vagy batyufa@????????
@♔batyu♔: Ma már rontottad a levegőt más blogokon is. Itt nem kellene, te sötét náci.
@The Lonewolf: Mi a problémád, nem azt írom, amit szeretnél? Madárnak nézel?
@Kovacs Nocraft Jozsefne: amiota jogszabály irja elo. Kötelező vallás vagy erkölcstan oktatás van. Maga kómában tetszett lenni az elmult 4 evben?
@The Lonewolf: Miután a hittanoktatás fakultatív, nem pedig kötelező, ezzel teljesül az állam és az egyház szétválasztása.
@Ambiorix: ez egy masik biznisz egyház, csak kicsit oregecskebb. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Maga kómában tetszett lenni az elmult 4 evben?"

Te érted is, amit olvasol, vagy csak agyatlanul válaszolsz?

Itt többen is írták, hogy már 10 éve is volt hittanoktatás az iskolákban.
@The Lonewolf: Mert igény van rá. De mi a gond ezzel?
@♔batyu♔: Nem csak egy rohadt náci vagy. Ha értelmesen képes lennél érvelni valami mellett a már uncsi mindegy csak ne ballibsi legyen vonalon kívül, akkor esetleg még vitapartner is lehetnél.De neked csak egy érved van "Nehogy visszajöjjenek a ballibsik".
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez utóbbi kérdést lehet, hogy túlbonyolítom, de azt hiszem, csak azért, mert pap, nem lehet megtagadni és elvitatni tőle a jogot, hogy politikai véleményt mondjon magánemberként. Tőlem nyugodtan elmondhatja, hogy az ellenzék szar, a kormány meg jó.

Csakhogy ő nem véleményez, hanem kampányol...:
- ...elvégre nem szimpán elmondja a véleményét, hanem javasolgat, hogy kinek mit kéne tennie...;
- ...mindebbe belemossa, hogy ez a tett erkölcsi ítélőképesség, "értő józanság" meg miazmás függvénye...
- ....mindezt a hivatásából adódó nagyobb tekintélynek és befolyásoló erőnek a fel- és kihasználásával teszi, mint aki Isten szolgájaként jobban meg tudja mondani a frankót erkölcs kérdésében, mint bárki más.

És mindez független attól, hogy hol kampányol.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az erkölcstan oktatást csak azután tették lehetővé, miután a kizárólagos hittan oktatáson mindenki felháborodott.
@The Lonewolf: Te pedig egy rohadt bolsi.

Ezzel remélem akkor le is zártuk, csak ragoznánk.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Egy pap miért ne közvetíthetné politikai nézeteit?

Németh a Hit gyüliben is közvetíti és azzal is tisztában vagy, a Mazsihiszben kinek drukkolnak.

És ez így van jól. Szólás és vélemény szabadság van.
Ezért van bajban a keresztény egyház. Már régen nem azt csinálják, amire Jézus felkészítette őket.
Nincs már lélekápolás, törődés, valódi, kézelfogható segítség a nyáj tagjainak. Van helyette kapzsiság, nyígás, nyálazás, nyelvelés, árulás, szemforgatás, és közben csókra nyújtott kéz.

Sezmforgatás: nagymama meghal, hithű katolikus, a kis faluja oszlopos nyáj-tagja, templomot állandóan virággal ellátó (díjmentesen), terítőket és palástokat hímző (ingyenesen, mert megfizet ezér' a jóisten, jányom), vallási ünnepeken előéneklő (díjmentesen), a miséken a perselybe elsőnek adományt adó; vagyonkája egyik felét a helyi egyházra hagyja... A temetésén odajön a pap részvétet nyilvánítani a hozzátarozónak, majd csak úgy elmentében megkérdezi, kifizették-e a lélekharang kondítását. Néz mindenki, mint béka a galuskában, könnyes szemmel, mélabúsan, mire az atya megjegyzi: Mert 700 Ft ám minden egyes kondítás, ne felejtsék el majd a számlát rendezni!

No, hogy miért is nem ásták el az ilyet is a hozzátartozók ott helyben?
@♔batyu♔: mert papként mindenkihez egyformán kell viszonyulnia. A pap feladata, hogy mindenkihez Isten, es nem viktor igéjét juttassa el. Potom harminc ezüstért. Vagy megtagadjon bárkitől áldozást, egyéb szentséget annak politikai nézete szerepvállalása miatt. Hat dióhéjban ezert.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Azt hiszem, nincs közöttünk lényegi véleménykülönbség.

"de azt hiszem, csak azért, mert pap, nem lehet megtagadni és elvitatni tőle a jogot, hogy politikai véleményt mondjon magánemberként."

Én is egyetértek ezzel. Azonban ha egy pap nyilvánosság előtt mond politikai véleményt, akkor azt lehetetlen magánemberként tennie. Hiszen te is írod, hogy:

"mindezt a hivatásából adódó nagyobb tekintélynek és befolyásoló erőnek a fel- és kihasználásával teszi, mint aki Isten szolgájaként jobban meg tudja mondani a frankót erkölcs kérdésében, mint bárki más."

És éppen emiatt lehetetlen, hogy nyilvánosság előtt magánemberként szólalhasson meg. Hiszen a hallgatóság mindenképpen a papot látja benne, nem a magánembert, ahogy te is utalsz rá.
@The Lonewolf:

És helyesen tették, a kizárólagos és kötelező hittanoktatást én is elítélném.
@♔batyu♔:
Nem, nincs jól, amíg állami pénzt is kapnak. Az állam nem a Fideszé, nem is az MSZP-é, hanem MINDENKIÉ. Arról nem is beszélve, hogy az országban nemcsak keresztények laknak.
Politikának nincs helye a templomban, vagy pl. a tanteremben.
@GonoszMostoha: "Nincs már lélekápolás, törődés, valódi, kézelfogható segítség a nyáj tagjainak. Van helyette kapzsiság, nyígás, nyálazás, nyelvelés, árulás, szemforgatás, és közben csókra nyújtott kéz."

Ezt nem érdemes így általánosítani. Biztos, hogy vannak számító és karrierista papok is, de a többség szerintem normális.

www.ilyenazenpapom.com/customPages/bojte-csaba-atya-levele?subSiteId=1
@Hannibal ante portas:
Képes vagyok értőn olvasni.
Ezt írtad - és ha jól látom, más is fennakadt rajta. Valamint a további megszólalásaid is ezt támasztják alá.
Talán, egyértelműen kéne fogalmazni ...?
Az viszont biztosan nehéz.
@GonoszMostoha:

"A temetésén odajön a pap részvétet nyilvánítani a hozzátarozónak, majd csak úgy elmentében megkérdezi, kifizették-e a lélekharang kondítását. Néz mindenki, mint béka a galuskában, könnyes szemmel, mélabúsan, mire az atya megjegyzi: Mert 700 Ft ám minden egyes kondítás, ne felejtsék el majd a számlát rendezni! "

A fizetséget csak azoktól várják el (de nekik sem teszik kötelezővé), akik nem éltek aktív hitéletet. Nem várható el az egyháztól, hogy olyanoknak is nyújtson hitéleti "szolgáltatásokat", akik életükben semmilyen módon nem kötődtek az egyházhoz. Őket az egyház más módon segíti, pl. a Caritas révén adományokkal: Édesanyám nem hívő, életében talán akkor járt utoljára templomban, amikor megkeresztelték, karácsonykor mégis mindig kap szeretetcsomagot a katolikus egyháztól.

Ne feledd, a hitéleti "szolgáltatások" és a szentségek kiszolgáltatása nem alapvető jog, ami mindenkinek jár.

Aki rendszeresen jár templomba, esetleg emellett egyéb hitéleti eseményeken is részt vesz, az bizonyságot tesz arról, hogy hívő. Így az egyházi "adót" is megfizeti, ami mellesleg bagatell összeg, nálunk _évente_ 3000 forint. Tőle senki nem fog pénzt kérni a temetésért, miséért stb.

De az egyház fenntartása is pénzbe kerül. Aki ehhez semmi módon nem járult hozzá, és emellett hitéletet sem élt, az legalább utólag pótolja a mulasztása apró hányadának megfizetésével. Ez alapvető erkölcsi kérdés szerintem.
@♔batyu♔:
Fogalmam sincs, hogy kinek drukkolnak a Mazsihiszben, de "bájos", hogy már az első reakciódban zsidózol :). Csak a látszat kedvéért kettőt-hármat megvárhattál volna :).
@Jaffar:

"Arról nem is beszélve, hogy az országban nemcsak keresztények laknak."

Éppen ezért nem is csak a keresztény egyházak kapnak állami támogatást, hanem pl. a zsidók is.

Ha az utóbbit nem kifogásolod, akkor az előbbit se kifogásold.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mióta adott iskola igényt tart rá.
A lehetőség adott régóta - de nagyon helyesen!!! - nem volt eddig kötelező.
Én 1997 óta nem tanítok általános iskolában, de már előtte is volt hittan, HA volt jelentkező.
A plébániák, egyházközségek küldtek oktatókat.

Utolsó alsós osztályom 1994-ben volt negyedikes, és hivatalos voltam pl. az elsőáldozásukra, a közeli templomba, a hittanoktatás az iskolában folyt! Azt pedig 1990-ben kellett kezdeniük, ha jól számolok ...
@gazoló:
Ezt én is támogatom!
...és még nem is vagyunk pontosan képben, hogy mennyit nyúlnak le tőlünk!
Hozzáteszem, sem a keresztény egyházak, sem a zsidók nem a két szép szemükért kapnak állami támogatást, hanem egyrészt a társadalmi tevékenységükért (pl. oktatás, amiből a keresztények és a zsidók is kiveszik a részüket), másrészt az anno elvett egyházi vagyonért járó kárpótlásként. Meg egyéb okokból is.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Rám őszintén szólva semmi hatása nincs annak hogy a pap mit "tanít" politikai vonalon. Ha a papunk őskomcsi volna és Lenint olvasna a szószéken, akkor is odajárnék, mert Istenhez megyen nem hozzá. Épp elég baromságot hord össze így is a prédikációiban :-). Ha a felét komolyan venném, már baj volna. Sem én sem mások nem veszik komolyan. Isten és a közösség kedvéért járunk templomba, nem azért hogy politikailag eligazítsanak.

De sajnos vannak olyanok, akik egy-egy pap "karakán" véleménye miatt kirekesztettnek, hovatovább bűnösnek érzik magukat. Ez pedig baj, mert a pap mindenre hivatott, de arra biztos nem, hogy megválogassa hogy kik tartozhatnak Krisztushoz és kik nem. A pap ne ártsa magát a pártpolitikába. Ha mégsem bírja ki valamiért, akkor kérjen felmentést a püspökétől a lelkipásztori munka alól és menjen el főállású politikusnak. De tegye ezt civilben, nem pedig az egyház hivatalos képviselőjeként.

Én még azon is megbotránkozom, ha papi civilben látok lelkipásztort politikai gyűlésen.

Csak hogy hasonlatot hozzak, itt van a cserkészet. Az irányelv egyértelmű és évtizedek óta változatlan: a cserkésznek lehet (sőt, illik is hogy legyen) politikai identitása, de azt pártpolitikai porondon csak magánemberként képviselheti. Az egyenruha szabályzat például nem csak az egyenruhában való elmenetelt tiltja pártrendezvényre, de még az egyértelmű cserkész jelvények (poló, liliom, cserkésznyakkendő stb) viselését is ilyen közegben.

De a katolikus egyház maga is hasonló hivatalos elvekkel bír, csak egy-két pap ejt erre magasról.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ja, hogy fideszaktivistának teszik lenni?
Én kérek elnézést, megint benéztem.

(Aki ilyet mond 2014-ben, hogy állam és egyház szétválasztása itten meg van valósulva, az - még ha tagadod is - más nem lehet.
Na jó, még kdnps-s igen ...)
@Kovacs Nocraft Jozsefne: a katolikusok pl. a misékért kapnak szép pénzeket, hogy szépeket mondjanak a fideszről a szószéken. Cserébe lesz mindenféle támogatás mindenféle felújításra, építésre adóforintokból, állami földek elajándékozása stb. Ahogy azt láthatjuk Békésben, Hajdúban és más megyékben.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Egyszer definiálnád mit jelent pontosan a zsidózás?:) Szerintem akkor zsidózik valaki, ha csupán azért szidnak egy zsidót, mert zsidónak született. Te mit gondolsz róla?
mielőtt bármi mást elolvasnék a faszbúkról egy hasz:

jó jéézus a jégen ezt a gatya mint andrás egymaga szarta össze és pont a netre pedig oda más is belefér mongyuk a pap maraggyon sodrófánál és űljön bele

brühüyyy
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Na, a szalonzsidózás is megvolt ...
Kiraktalak a ketrecbe innentől ...hülye fidesznyik.
@Ad Dio: Majdnem teljesen egyetértek veled. Abban nem, hogy engem megrázna, ha a szószékről Lenint olvasna fel. :D
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azt hiszem, nem olvasta el figyelmesen azt, amit írtam.
A mama aktív hitéletet élő, mélyen hívő lélek volt, aki még a vagyonkája 50 %-át is az egyházra hagyta. Sok-sok órát dolgozott le a templom javára ingyen, mégsem érdemelt annyit, hogy neki a lélekharang kondítása "ingyen" járt volna. Az meg egyenesen pofátlanság volt, hogy a pap a temetésen hozta ezt szóba.
Ja, és temetés költségeit teljes egészében állta a család az egyház felé (mise, templom díszítése, áldozati bor, siratók, stb.), fel sem merült, hogy ezt a hívő lelket a keresztény közösség díjmentesen nyugovóra helyezi addigi több évtizedes szolgálatáért.
@Evezős:
" hittanoktatás az iskolában folyt! Azt pedig 1990-ben kellett kezdeniük, ha jól számolok ... "

Én 1958-ban (!) kezdtem az általános iskolát. Alsótagozatosként jártam hittanra, az oktatás a tanítási idő után, az iskolában történt, odajött papbácsi.
Erre varrjatok gombot.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Erről meg kéne kérdezned azt a kb. 5000 gyermeket, akiket ő mentett meg az utcáról és indított el egy boldog élet felé. Amúgy ebben a listában bőven vannak nem annyira közismert, egyszerű papok is.

www.ilyenazenpapom.com/customPages/index?subSiteId=1
@Evezős:

"Na, a szalonzsidózás is megvolt ..."

Ez neked szalonzsidózás volt?

Kár, hogy ezt már nem látod, mert szívesen olvasnám tőled, mi is ebben a szalon- vagy csak sima zsidózás.

De talán jobb is, hogy ezt már nem olvasod, mert bajban lennél a válasszal. :D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Ezt már nem is mertem említeni (én is jártam hittanra anno a hetvenes években, igaz én a templomba, de semmiféle retorzióval nem járt, szombaton volt mindig, vagy vasárnap...)

Én azt támogatnám, hogy a hittanoktatás az egyház berkein belül történjen, aki akarja, vigye oda a gyerekét és kapja meg, amit akar.
Az állami iskolákból kitiltanám a hittant.
Semmi keresnivalója ott sem a papnak, sem a hitéletnek!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ebben egyetértek veled.

Éppen ezért élesen szét kell választani a hitvalló és a politizáló Egyházat.
A hitvalló egyházhoz tartozik az alsó papság illetve a lelkészek jelentős része, akik Isten és embertársaik szolgálatára tették fel az életüket, szerves részei a nemzet közösségének, amelynek egyben élő lelkiismeretét is jelentik. De ide tartozik minden hitét megvalló és azt tevékenyen megélő keresztény is (az Egyház ugyanis nem csak a klérust jelenti). A politizáló egyházhoz azon egyházi vezetők, magukat nagy hangon keresztényként reklámozó politikai törtetők, illetve híveik sorolhatók. Ők gyakran még magától Krisztustól is elhatárolódnának, ha az éppen regnáló hatalom azt várná tőlük (s e nemes gesztusért még esetleg némi állami támogatást is kilátásba helyezne), nem is beszélve az aktuális hatalom előtti csúszás-mászásról.

Mindezt azért, mert ezek az emberek megszűntek a szó legszorosabb értelmében vett papok, lelkipásztorok vagy akár csak keresztények lenni; csupán kicsinyes hivatalnokok, sáfárok, akik osztanak, szoroznak; szívük és lelkük e világhoz tapadt; ama hitben élnek, hogy az Egyházat a pénz tartja fent, amelyet csak és kizárólag az aktuális hatalom kegyeitől remélhetnek. Ha még hinnének egy csöppet is Istenben, ha megvolna bennük a katakombák keresztényeinek elszántsága, az egyházi élet felvirágozna, hitük kisugározna az egész nemzetre és a templomok megtelnének valóban hívő emberekkel.

Az egyes egyházi vezetők politikai csetlés-botlásai, megfelelési kényszertől fűtött közszereplései valamint politikailag korrekt „harminc ezüstös" benyögései még keresztény testvéreink némelyikében is képesek megingatni a hitet. Más kérdés, hogy milyen hit az, amelyet néhány hitvány ember képes megingatni.
@Evezős: Ne bántsd, lehet azt se tudja mit jelent.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: rossz hír, de mindenkinek fizetnie kell, aki pappal akarja temetni a hozzátartozóját. Ha aktív hitéletet él, vagy ismerős pap temet, megússza olcsóbban. De fizetni kell. Hogy stílszerű legyek, Krisztus koporsóját se őrizték ingyen. A fizetésért cserébe meg - elnézést - lófaszt se kapsz. Nekem mindkét nagyanyám aktív hívő volt ahogy mondod, de még az unoka után is kipengetteték az egyházi adót mielőtt tarifát mondtak volna a temetésre. Hogy aztán az egész egy kabaré legyen, mert a pap olyan magasról szart az egészbe, hogy az botrány volt. Őszintén? Szerintem nincs annál nagyobb kicseszés valakivel, mintha hívőként szeretne esküdni, keresztelni, temetkezni. Sok időt vesz, nagyon sokba kerül, és kb úgy bánnak vele, mint a helyi sztk nőgyógyászatán.
@GonoszMostoha:

Alaposan elolvastam, de én iróniának véltem azt, amit te a jelek szerint nem annak szántál. Bocsáss meg, amiért félreértettelek, az én hibám.

Ha ez így történt, akkor az elég szomorú és igazságtalan. Érzésem szerint itt egyszerűen csak egy kapzsi papról lehetett szó. Attól, hogy valakit pappá szentelnek, nem vetkőzi le az emberi gyengeségeit.
mindig vidámság fog el a nagy ökumenizmust hallva, miközben a kiskanálban meg tudnák fojtani egymást a keresztény egyházak a hitelvekért, s nem utolsó sorban az anyagiakért. az meg egy bájos fintort ad a "történelmi/bevett" egyházaknak, hogy elég egy-egy képviselőjüknek megemlíteni a hit gyülekezetet, egyből kialakul az egységfront közöttük. mikor már nagyon úntam a lelkészünk hülyeségeit, benyögtem neki németh sanya nevét, amire ráharapott mint floki a lábtörlőre, oszt dödörgött magában, míg én visszaaludtam. és gondolom vica versa sanyika ugyanígy dühönghet, ha szóba kerülnek az ellenek. d:
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Jó, lehet, hogy tévedek és hülyeséget írtam, majd utánakérdezek az itteni papnál.
"Nem kampány-célból..."

Köszönjük, az első mondatnál megbukott!
@The Lonewolf:
Tiszta 50-es évek.
Először befenyítik őket, majd beszervezik (vagyis ez már az).
Én készítem is a miénknek a húsvéti ajándékot.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akár többször is, de nem vagyok lexikon :).

Szerintem az is zsidózás, amikor valakinek a véleményét / bármilyen fizikai tulajdonságát / stb. rögtön annak (vélt) zsidó származásával hozzák összefüggésbe, ezzel próbálva minősíteni annak tartalmát, jelentősen megkönnyítve a vélemény érvek nélküli félresöprését. Még szidalmakat sem kell hozzá társítani, megteszi azt az fogékony előítélet.

És ugyanez a nácizás, a cigányozás, a bolsizás, a fideszbirkázás, stb.. Egy tőről (a kényelmes skatulyázáséról) fakad száz virág.

Teszemazt ugye vannak emberek, akik (joggal) nem szeretik, ha a kopasz fej, a bomberdzseki és a katonai bakancs alapján lenácizzák őket.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a politizáló egyház mint olyan nem is lenne szabad, hogy létezzen. Kettéválasztani nem tudod, mert nincs olyan, hogy én csak politizálok, te meg csak a hívekkel foglalkozol.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy van a parlamentni képviselők egy része, aki csak a kedves választó pátyolgatásával foglalkozik, a többi meg hozza a törvényeket. Nonszensz.
Ha lobbiznának, akkor igen, létezhetne ilyen. De ők nem lobbiznak, politizálnak. Miért? Több pénzért, több hatalomért.
Az egyház ereje a hívőkben van, akiket el tud érni, a rájuk gyakorolt befolyásban. Ezt pedig egy püspök mezitlábas plébános nélkül nem tudja nyújtani.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "a politizáló egyház mint olyan nem is lenne szabad, hogy létezzen."

Ez evidens, de az egyház is ugyanazokból a gyarló emberekből áll, mint bármelyik más emberek alkotta szervezet. Ahogy az egyénben is van jó és rossz, ez érvényes a belőlük formált közösségekre is. Az viszont biztos, hogy nekik sokkal jobbnak kellene lenniük, hivatásuk okán is.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azért gondolom azt te is érzed, hogy az idézett példával nem az volt a gond, hogy a pap mit mondott vagy hogy hozzájárulást kért a "hitéleti szolgáltatásért", hanem hogy azt mikor tette :). A pénz kérdését bőven lehetett volna rendezni a temetkezési vállalkozóval, vagy tetszés szerint temetés előtt, a többivel együtt, de a temetési szertartást, a gyász idejét anyagi követelésekkel/igényekkel megzavarni szerintem egyszerűen kapzsiságból eredő taplóság. Még jó, hogy nem állított fel kis házipénztárat a kapuban, és kezdte el beütögetni a temetés tételeit a pénztárgépbe!

Vagy az egyházfiak magatartása is "hitéleti szolgáltatás", ami a nem-hívőknek nem jár csak úgy ingyen :)?
betiltva.com/files/tudos-takacs_baloldali_keresztenyseg.php

konzervatorium.blog.hu/2009/05/15/miert_nem_volt_jezus_baloldali

Az állam autonóm abban az értelemben, hogy a kinyilatkoztatásból pozitíve nem lehet levezetni azokat a technikai, közigazgatási, bel- és külpolitikai módszereket, amik adott körülmények között a közjót szolgálják. Ehhez rengeteg empirikus ismeret szükséges. De az állam semmiképpen sem autonóm abban az értelemben, hogy az állam vezetőinek minden cselekedete alá van vetve Isten erkölcsi törvényeinek, hiszen minden egyes ember minden szabad akarati tettében Isten parancsaihoz (a Tízparancsolathoz) igazodni tartozik, és ez alól egyetlen ember, semmilyen minőségében sem kivétel. Ezért azt mondhatjuk, hogy a kinyilatkoztatás a politikai, állami cselekvés negatív normája: megmutatja, hogy mit nem szabad tenni az állam vezetőinek. Ez mintegy védőkorlátja az állami tevékenységeknek: nem engedélyez erkölcstelen cselekedeteket.

Biztos, hogy a szabadkőművesség egyik legnagyobb diadalának az állam autonómiájával kapcsolatos zsinati szöveg progresszista értelmezésének általános elfogadtatását tekintette. Eme értelmezés szerint az Egyház semmilyen módon, még negatív normáként sem szólhat bele az állami életbe, így nem képes keresztezni az állami életben a szabadkőműves tendenciák érvényesülését.

Mélységesen erkölcstelen — és egy katolikus ember számára elfogadhatatlan — az az elterjedt vélemény, hogy „a politika nem az erkölcsről” szól. Ez a nézet vezetett a bolsevista rendszer kegyetlenkedéseihez, a Gulágok borzalmaihoz, a tízmilliók elrontott életéhez, Drezda, Hirosima és Nagaszaki elpusztításához, és a példák szinte végtelenségig szaporíthatók... Az a politika, az az állami vezetés, amely olyan értelemben akar „autonóm” lenni, hogy figyelmen kívül hagyja az erkölcsi törvényeket, mindenképpen tömegek tragédiáját okozza — akár „demokratikus”, akár tekintélyuralmi mezben jelenik meg. Hozzá kell tennünk, hogy az erkölcsi törvények figyelembevétele csak valláserkölcsi alapon le-hetséges; csődöt mondott és mindig csődöt fog mondani minden olyan kísérlet, amely Isten nélküli, úgynevezett autonóm erkölccsel próbálkozik. Ha az erkölcsi törvényeknek nincs megfelelő szankciójuk, akkor az erkölcsi törvények megtartása csak illuzórikus elgondolás. Márpedig az emberi (és politikai) cselekedetek jelentős része jogilag nem büntethető, mert egyrészt titokban történik és így jogilag nem bizonyítható, másrészt a kifelé azonnal nem megnyilvánuló, gondolati tettek, elhatározások is döntőek a későbbi külső cselekedetek létrehozása szempontjából, ámde „a belsőről nem ítél a bíró”. Hozzátehetjük: az evilági büntetések alól sok politikus a hatalmánál fogva ki tudja vonni magát, és ezért a gazságokat elkövetőknek mindig megvan a reményük, hogy ők is büntetlenül megússzák. Tehát csak az isteni igazságszolgáltatástól való félelem az adekvát szankció, vagyis korrekt, valóban közérdeket szolgáló állami politika csakis akkor lehetséges, ha az állam vezetői a kinyilatkoztatott isteni erkölcsi törvényeket cselekvésük negatív normájának tekintik.

A mondottak miatt nem lehet eredményes a vallási alapok nélküli iskolai erkölcstan-oktatás. Isten létére való hivatkozás és az általa adott erkölcsi törvények nélkül nem lesz nagyobb kötelező ereje az erkölcsi szabályoknak, mint az illemszabályoknak, ámde ez korántsem elég a sokszor egyéni áldozatokkal járó erkölcsi törvények megtartásához.

IX. Piusz pápa a „Syllabus”-ban elítélte a következő téves állítást: „Az állam minden jog forrása, senki sem korlátozza a jogait.”

Az állam autonómiájáról szóló — hiányosan megfogalmazott és ezért kétértelmű — zsinati szöveg lehetőséget adott számos liberális politikusnak és „progresszista” teológusnak, hogy az államot abszolút értelemben autonómnak tekintse. Ezen a szemléleten alapul „az állam és az Egyház” elválasztásának szokásos liberális értelmezése, ami azt az igényt jelenti állami részről, hogy az Egyház vonuljon ki teljesen a közéletből, ne hangoztassa a nézeteit, bármilyen intézkedéseket foganatosít is az állam (például ne tiltakozzék a liberális abortusz-politika miatt, ne emelje fel a szavát vallásellenes vagy erkölcsromboló állami televízió-műsorok esetén stb.), sőt lehetőleg ne is hangoztassa templomon kívül a nézeteit, ne szóljon bele abba, hogy az állampolgárok milyen pártra adják a szavazataikat, és mindezt röviden, demagóg módon így foglalják össze: „Az Egyház ne politizáljon.” Ez megint csak kétértelmű jelszó. Ha azt jelenti, hogy az Egyház ne szóljon bele a politika technikai részleteibe (vagyis a napi politikába), akkor ez jogos kívánalom, és nem jelent többet, mint azt, hogy az Egyház ne akarjon az állami politika pozitív normája lenni.
@-JzK-: De ha azt jelenti, hogy az Egyház ne hangoztassa azokat a krisztusi erkölcsi elveket, amik mindenkinek, tehát a politikusoknak is kötelezően követendő normák, akkor ez jogtalan beavatkozás az állam részéről az Egyház Krisztustól rendelt feladatába. Az Egyház nem mondhat le tanítói, apostoli-prófétai küldetéséről, mert ez nemcsak joga, de kötelessége is!

A liberális sajtó a kilencvenes évek végén meghurcolta Magyarországon a dávodi papot, aki lebeszélt egy fiatalkorú lányt az abortuszról, pedig ez a pap a legelemibb kötelességét teljesítette. A szabadkőművesek ideológiáját követő liberálisok azt szeretnék, ha az Egyház semmi olyan kérdésbe nem nyilvánítana véleményt, aminek állami vonatkozása van.

A minden szempontból autonómiát igénylő államok — ha nem éppen nyíltan vallásüldözők — azt szeretnék, ha az Egyház az emberek erkölcsi-világnézeti eligazítása helyett kizárólag szociális munkával foglalkozna, és így az emberek világnézeti befolyásolása állami privilégium lenne, ugyanakkor az egyházi személyek jobban és olcsóbban (sokszor ingyenesen) végeznének el bizonyos szociális munkákat. Az Egyház nem fogadhatja el ezt a koncepciót anélkül, hogy el ne árulná krisztusi küldetését, ami a világ végezetéig feladata marad.

Lefebvre érsek teljes joggal kritizálta az erre vonatkozó zsinati szöveget is, annak hiányossága, illetve szándékolt kétértelműsége miatt.

_________________________

CIC 747. kán. - 2. §. Az Egyház illetékes arra, hogy mindig és mindenütt erkölcsi elveket hirdessen a társadalmi renddel kapcsolatban is, továbbá hogy ítéletet mondjon bármely emberi dologról, ha az emberi személy alapvető jogai vagy a lelkek üdve megkívánja. [Erdő Péter ford.]

CCEO 595. kán. - 2. §. Az Egyház illetékes arra,hogy erkölcsi elveket, a társadalmi rendre vonatkozókat is, mindig és mindenütt hirdesse, továbbá, hogy ítéletet mondjon bármely emberi dologról, amennyiben az emberi személy méltósága és alapvető jogai vagy a lelkek üdvössége ezt megkívánja. [Rihmer Zoltán ford.]
@♔batyu♔: Bocs, de én egy "rohadt" libsinek tekintem magam. És szerintem ezzel nincs is semmi baj. Ha visszaolvasol az emberiség történetében, elég sok minden köszönhető a "rohadt" liberális szellemiségnek.
@Evezős: egyetértek, az Apáczai könyvei messze a legszarabbak a mostaniak közül, a Mozaik sokkal jobb, modernebb, átláthatóbb. Tök jó internetes, digitális anyaguk is van.
@rodeo36:

Bakker, te mindig a jót akarod a papoknak, ezé szeretlek!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
éppen ezért szét kell választani maz államot és az egyházat

adott esetben az egyházat meg kell szüntetni, mint felesleges pénzkidobást az egyház is tartsa el magát a péterfillérekből, valamint az iparkamara is abból, hogy hány -sohasem kötelező- tagot tud tagdíjfizetésre késztetni és ez vonatkozzon a pártokra is egy buznyák állami pénzt sem adni a pártoknak tartsák el magukat aki állami pénzt pártnak utal azt felakasztani és felnégyelni és kiutálni a KGST-ből

brühüyyy
@tristen2005:
ez egy nagyon régi érzelem

brühüyyy

különösen ha ránézek wittner elvtársnőre A Párt tagnőjére

brühüyyy
Az ilyen ájtatos, hazug, simabeszedű, a valós élettől teljesen eltávozott, krisztusi szeretetről handabandázó, de közben politikailag korrumpált cölibátus-celebektől hányom ki a belém, akinek ki van zárva, hogy hit-és erkölcstan oktatásra adnám oda a gyerekem, hogy a durvább felelmekről ne is beszéljék.
Ismerek nagyon jo fej, művelt, olvasott rk papot, atyát, lelkészt, akivel még közgazdaságtanról is beszélgettünk, és a család jó barátja lehetett, rászolgált.
De ettől a faszitol a hideg ráz ki, archeotipusa azoknak, akik miatt a rk ott tart ahol és Ferenc pápa nagyon jól teszi, ha visszatereli eltévedt pap-báránykáit a hejes útra, mert ez az utolsó döfés az rk kereszténységre.
Nem volt még olyan rezsim, akinek a rk egyház ne feküdt volna le. A turoért nem a dolgukkal foglalkoznak, a lelkeknek túl már a szavazatokat is be kell gyujteniük?

Ps
Elnézést a hívő keresztények felé, én az ő védelmükre vagyok.
@köznapló:
Mert a Tóni rendes gyerek.
"E sorok írója egészen véletlenül emlékszik, hogy 10 évvel ezelőtt, a Kulcsár ügy kapcsán hova nyilatkozott Rogán Antal, akkor még “csak” képviselő – azt mondta, hogy neki nincs semmije, és nem is akarja, hogy legyen, ne érje szó az ő háza elejét, bérelt lakásban lakik, és nyugodt a lelkiismerete, mint egy csecsemőé."

kanadaihirlap.com/2014/04/02/toni-cili-rogan-antal-meg-mindig-nem-tudja-hogy-mekkora-lakasban-el/
A katolikus tanítás szerint a kommunizmus, a szociáldemokrácia, a liberalizmus bűn, és aki így gondolkodik, az nem keresztény, nem katolikus, hanem eretnek.

web.archive.org/web/20110906063420/http://franka-egom.ofm.hu/irattar/irasok_gondolatok/konyvismertetesek/konyvek_12/a_liberalizmus_bun/a_liberalizmus_bun.htm
@♔batyu♔:
Már megint itt rontod a levegőt és libsizel? Nem volt elég a múltkori beégésed?
Nem kell neked foglalkoznod a Mazsihisszel, elég azt tudnunk, hogy bojkottálják a Fidesz szervezte holokausz emlékév megemlékezést, "ezert" neked sem kell ott lenned.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Egyetértek, valóban taplóság és a kapzsiság jele volt.
@-JzK-:
"A katolikus tanítás szerint a kommunizmus, a szociáldemokrácia, a liberalizmus bűn, és aki így gondolkodik, az nem keresztény, nem katolikus, hanem eretnek."
Persze ezert is távolodott el a rk a krisztusi tanításoktol annyira, hogy már a kereszténysége is kérdőjeles. Amit ti nyomtok az nem keresztény dogma, hanem politikai katolicizmus, a nácizmus melegágya.
@The Lonewolf: "rohadt" libsit írtam volna? Hol? Idéznéd?

Vagy csak azt reméled, mártír leszel?
@Csekkliszt#10: Egy félreértésből meg is születik egy másik. ;)
@Secnir: Azé', a válasz hallatán az ATV riportere is felröhögött.
Kínjában.
@♔batyu♔: Bocs te ezt írtad :"@The Lonewolf: Te pedig egy rohadt bolsi.

Ezzel remélem akkor le is zártuk, csak ragoznánk."
De a hozzáállásod alapján szinte mindegy. Másik blogon olvastam tőled, hogy ne a ballibsik nyerjenek. Most ne kelljen utánanézzek ennek. Szerintem te is visszakeresheted a saját kommentjeidet.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Arra az évszázadok alatt összeharácsolt vagyonra gondolsz, amihez rengeteg ember vére tapad? Az egyháznak soha nem volt semmije. Ami kellett elvette, ájtatos képpel, ördögi kapzsisággal. Olvass Bibliát is néha!!!
@♔batyu♔: látom széljobber vagy, ezért utállak is mint a szart. De adok neked egy jó tanácsot. Ezért innen kivágás jár, itt nem zsidózunk, izraelezünk aranycsótánykám. Ha nem hiszed, kérdezd meg elvtársadat gábrielt.
@Myrath: vagy esetleg tanulhatott volna valamit történelem órán. A reformációról szóló részt erősen ajánlott. :)
@The Lonewolf: Igen, vannak köztük ilyenek is. Remélem, te nem.
@♔batyu♔:
Azt mondtam rohadt bolsizol es libsizel. És múltkor holokausztot relativizàltad, miután közölted , hogy te nem ilyen vagy, idéztem tőled ilyet - ugy beégtél, hogy gyorsan el is húztál innen.
@V-PORT: bár ilyen lelkesen keresnék a bankrobbantókat is...
Hallom Zuglóban hirtelen 700-val többen lettek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te valamit félreértesz.

A linken az Izraeli miniszterhelyettes van. Ő állítja azt, hogy még a homokos zsidók is magasabb rendűek a gojoknál.
@-JzK-:
Na álljon meg a fáklyás menet!

Ez a szöveg így nekem arról szól, hogy az egyház kisajátíthatja, "szabadalmaztathatja" a helyes, erkölcsös viselkedés alapelveit! Ami a világtörténelem egyik legpofátlanabb privatizáiója lenne! Mintha a helyes viselkedés nem a viselkedés helyességéhez lenne kötve, hanem ahhoz, hogy hozzá van-e csomagolva Isten, 2-in-1. Aki vallási tanítások nélkül, pusztán magától helyesen viselkedik, az meg nyaljon sót "illedelmesen"!

Azt értem, hogy azoknak akikben a belső kényszer eleve a helyes magatartásformák bemutatásán keresztül nem jelenik meg, és hogy van, akiknél a lebukástól való félelem jelenti az egyetlen motivációt, de ez durva általánosítás.

A fent felsorolt és tényszerű tragédiák mellett azért bőven van már az emberiségnek tapasztalata arról, hogy az egyház egyes tagjai mennyire tojnak az "isteni szankciókra", amiket ők maguk hirdetnek, ha a személyes érdekük vagy az egyház hatalmának bővítése vagy megtartása így kívánja.

Ha az erkölcs nem elválasztható a vallástól, és ennek a félelem az eszköze, akkor vajon mennyire választható szét, hogy mindez az erkölcsről szól-e, vagy a hatalomvágyról?
@Marcellusca:
ott van az a @Böszmelopás nevű nick kurvára élvezi, hajtogatja a baromságait és ha megérted akkor fogsz igazán röhögni rajta

mert a törvény az törvény és ki kell függeszteni mert a vizeházmestereknek más dolguk sincs mint sikkasztani

brühüyyy

a többiek meg basztatják nem veszik észre, hogy a rohadt ott kuncog, hogy felbaszta őket
"Ha beazonosítottad garázdálkodó pajort, akkor érdemes a védekezést minél hamarabb megkezdeni. Készülj fel, a harc nem lesz rövid és egyszerű sem, sőt ha a fertőzés nagyarányú, fel sem adhatod, mert bizony maguktól nem költöznek el, nem halnak ki. A védekezésre minden eszközt és lehetőséget meg kell ragadni, ellenkező esetben az eredmény elkeserítő lesz"
www.balintgazda.hu/images/magazin/novenydoktor/pajor2.jpg

Pajor atya fiatal kispapja először gyóntat, a gyóntatófülkébe betérdel a falu másságát vállaló meleg Bélája és elmondja, hogy ő bizony paráználkodott.
-Mit tettél fiam? Kérdi a kispap.
-Leszoptam egy fiút a faluvégen Atyám, feleli a másságát vállaló Béla.
A kispap mivel még nem gyakorlott ilyen téren, hogy egy ilyen bűnre mennyi penitenciát kell kiszabni, halkan súgva megkérdezi Pajor atyát, hogy ő mennyit szokott adni Bélának a másságát vállaló fiúnak egy szopásért?
Pajor atya válasza.
-Ha ügyes és jól csinálja, akkor egy ezrest.

Hát ennyit az ilyen papokról.
@Csekkliszt#10: Hát akkor ezt most szépen kend a hajadra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"ezt lehet, hogy nem egy másik karrier pappal kellene demonstrálni, nem?"

Imered Őt? Imered a Művét? Láttad már élőben? Beszéltél Vele? Ha nem, és lakik benned egy egy ki becsület, akkor most ezt itt abbahagyod és utánajársz a dolognak. Így okosodik az ember...

Csaba testvér nagy lélek.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ígen, a fizess gondolkozás módja marhára hasonlít az rk egyház gondolkozás módjához. Amit mi teszünk azt a nemzet nevében tesszük, ezért az csak jó lehet...Amit mi teszünk azt Isten nevében tesszük, ezért az csak jó lehet...Brutál gáz!!
@Csekkliszt#10: "politikai katolicizmus, a nácizmus melegágya."

Ezzel a kijelentéssel is óvatosan bánnék, nehogy mások ezt a kettőt kössék össze. ;)

en.m.wikipedia.org/wiki/Jewish_Bolshevism
@Hannibal ante portas: (Mindenki nevében): köcsögöm széken. :D
Nincs semmilyen Fideszes program? Nem avatnak semmit? Annyi itt a troll már megint.
@rodeo36: Naaa, nem bántani, az az agyatlan, egysejtű a V'bőr saját trollja! :)))
Ha mán itt lehet batyu meg Gábris ... :P
@Myrath:

Mutass nekem olyan vagyont (keresztényt, zsidót, mohamedánt vagy aztékot), amit nem úgy harácsoltak össze és amihez nem tapad emberek vére. Bár olyasmiről nem tudok, hogy az egyház valaha is öletett volna meg embereket a pénzükért...

Ja, a Rogán és a Simon vagyonát biztos nem úgy harácsolták össze, mi?

(Egy fideszes és egy szoci szemétládát említettem, de azért ne zavartasd magad, nyugodtan nevezz fidesznyiknek vagy komcsinak, tetszésed szerint.)
@Ad Dio:

"Csaba testvér nagy lélek."

...lett volna, ha nem fekszik be ő is a hatalomnak.
De ezt már tegnap leírtam arra a bejegyzésre, miszerint megnyilatkozott ő is szavazásilag ...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Amit tudok róla, az alapján ő egyáltalán nem "karrierpap", viszont a politikának jól esett rá felkapaszkodva egy kis erkölcsi magasságot és érzékenységet mutatnia.
@♔batyu♔: Olvashattad az előbb én liberálisnak tartom magam. Ha már felmerült a nézeteim a liberális mellett inkább balosak. A jobboldallal vannak bizonyos fenntartásaim.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Te is tudod, hogy én ilyet nem eszoktam csinálni. ;) Ha így lenne, Fab már rég kivágott volna. Amúgy egyszer te is elmesélhetnéd, szerinted mi számít zsidózásnak.
@V-PORT:
Ja, tényleg!
Mára nem jutott egy baromfiól, vagy össze nem érő gázvezeték, esetleg a Göcsecsicsárpusztai Elkeseredés FC faluvégi öltözőjének a mellékhelyisége, frissen kifestve ...?
@Evezős: és azt is olvastad, hogy mit mondott? Amúgy őt sem mi fogjuk megítélni.
@Evezős: Meg kellene ez az erő vasárnapra is. Én csak azt várom, amikor rájönnek, hogy becsapták őket. Hogyan fognak akkor reagálni. Ja, tudom. Sehogy.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Inkvizíció, boszorkány- és eretneküldözés, a hódítások nyomában járó, tűzzel-vassal elért térítés, stb.... Ezeknek nem lett volna köze a pénzhez és a vagyonhoz, kizárólag az alanyok lelki üdvéhez?
@Kovacs Nocraft Jozsefne: De nem azért hozták be a hittan mellé az erkölcstant, mert az is egy tantárgy, hanem azért mert a szülők jó része kiakadt a kötelező hittanon. Ha Rózsikán és Balog miniszter "úron" múlik a dolog, akkor most legfeljebb azon lehetne agyalni, hogy milyen hittant tanuljon a kölyök. Katolikus, református, esetleg zsidó...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): dehogynem az. Milyen szépen fotózkodott kiccsaládostúl valamely nagyfejű fideszessel állampolgárságot kaptam a fidesztől juhúúú képen. Pár hónapja.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha ezt nem szoktad csinálni, miért vágott ki Fabe?! Meg minap vajh miért?!
@Evezős: Már ő is?! How all mighty falls... Shame. :D
@Marcellusca:
de ha olyan nevetséges, olyan olvasni mintha valaki csiklandozná a....szóval aztat

brühüyyy

ez az egészrezsidémon hányszor kerül többe, mint a megtakarítás, ami szerintem nagyrészt negatív!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mint az a link is mutattya amit már többször belinkelt valaki
@Ad Dio: Lehet őt nem ismerni, ahol Gabe felbukkan?! Ő a kedvenc szerzetese, papja, rabbija, nevezd aminek akarod.
Addig nem is volt vele bajom, amíg nem kezdett ezerrel dörgölőzni politikusokhoz, és adta el magát a fidesznek pár hónapja. Pedig ha valaki nem volt rászorulva, az ő volt.
@V-PORT:
Ne legyenek illúzióid: ezek nem jönne rá soha!
De komolyan.
Mikor bevezetik a hadiadót, és mondjuk Fabius ír róla egyet, itt fognak tolongani és köpködnek ezerrel, hogy mekkora aljas, aki vitatja, és milyen jó dolog is az ...

Anno volt egy mondása valakinek - nem szívesen említem, mert azóta átállt a fideszhez - aki szerint ha Orbán a Kossuth téren élő egyenes adásban struccot dug, a lent bámuló tömeg akkor is éljenezni fogja, mert az agyuk helyén már most sincsen más, csak egy sminkelt Orbán-kép.

Nehéz dolog a gondolkodás, az öngondoskodás meg pláne. Könnyebb hinni a messiásban ...
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocs de az én adómból is elég vastagon támogatják az egyházakat. És a faszom ki van azzal, hogy mi mindent szeretnének még kapni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Like.
Nagy csalódás volt, hogy van az a pénz,a miért az ő haja is korpásodik ...
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

" Bár olyasmiről nem tudok, hogy az egyház valaha is öletett volna meg embereket a pénzükért..."

Ha kicsikét belemerülnél a pápaság történetébe nagyon érdekes dolgokat olvashatnál:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Tudom, emlékszem, de azért még akkor is jobban elhiszem, hogy nem ő akart repi-jubileumi állampolgárságot állami csinnadrattával, hanem a Fidesznek esett jól az állampolgársághoz egy ilyen repiarc és önünnepeltetés, és ezen véleményemen az sem változtat, hogy hány politikus rakja ki a fészbukra, ahogy Böjte Csabához dörgölőzik, sőt, csak megerősíti.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): azt hiszed ez pont véletlen, hogy pont ő lett jubileumi magyar, nem pedig gipsz jakab erdélyszuttyóról?! Nem hiszek az ilyen véletlenekben.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Harmadszor mondom, hogy nem véletlen :), csak a kitalálóját látjuk másban.

Szerinted kinek volt nagyobb szüksége/igénye arra, hogy Böjte Csaba állami díszpompával vegye át az állampolgárságot: Böjte Csabának vagy a Fidesznek? Ezzel Böjte kampányolt a Fidesznek, vagy a Fidesz használta fel kampánycélokra Böjtét? Mert ez a nem mindegy :)!

Hogy Böjte ebbe belement, az meg lehetett azért, annyit nyert ezzel, hogy szélesebb körben tudta a hitét és a tevékenységét eljuttatni az emberekhez.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Hát ... ha én nem akarok valamit, akkor nem teszem meg.
Ennyire eccerű.
Még Böjtének is az lett volna ...
:-(
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

" Bár olyasmiről nem tudok, hogy az egyház valaha is öletett volna meg embereket a pénzükért..."

Hát ez a baj! Utána köll olvasni, segíteni nem tudok. A hsz-ed második felét nem tudom mire vélni.
Szavazzon a korrupt baloldaliak helyett mondjuk Tony Roganóra, az ingatlancsászárra!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Érdekes felvetés. El tudom képzelni, h Böjte Csaba van olyan naiv, h hisz nekik, és azért tolták előre, mert egy tiszta ember jelenléte tisztítja őket is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Az édesapám mostohaapja református esperes volt Cecén, az édesanyja ugyanott kántor. Ettől függetlenül sem az édesapám sem a nagymamám nem volt és nem is vallásos. Amikor édesanyám 2011-ben meghalt hamvait szűk családi és baráti körben a Dunának adtuk, mert az volt a kívánsága. Az édesapám ugyanott szeretne majd nyugodni. Szóval mi kihagyjuk ezt az egész álszent vallásos hókamókát.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Bár olyasmiről nem tudok, hogy az egyház valaha is öletett volna meg embereket a pénzükért..."

példa: hu.wikipedia.org/wiki/VI._S%C3%A1ndor_p%C3%A1pa
@magándemokrata: Látod, ezt is elintézte Orbán. :))
Ez szép, ki lehetett az bátor öngyilkosjelölt aki el merte követni eme gaztettet. Remélem minimum karóba húzzák vagy felnégyelik, esetleg nyilvánosan akasztják fel. borcsok.tumblr.com/post/81475285531/vtzmnksr-hat-gondoltam-magamban-ez
@The Lonewolf: Ki tudja milyen hangfelvételek esetleg videjók vannak azon a telefonon....
@Myrath: Ezért mondtam, hogy öngyilkos jelölt, ha megtalálják és be akarják vinni, véletlenül meghal, mint Welsz. :)
@Ad Dio: " Ha a papunk őskomcsi volna és Lenint olvasna a szószéken, akkor is odajárnék, mert Istenhez megyen nem hozzá. Épp elég baromságot hord össze így is a prédikációiban :-). Ha a felét komolyan venném, már baj volna. Sem én sem mások nem veszik komolyan. Isten és a közösség kedvéért járunk templomba, nem azért hogy politikailag eligazítsanak."

te tényleg ennyire egyszerű vagy?
érted amit leírtál?
Csuhásokra nem hallgatok soha, legyen az bármely oldal prókátora. Prédikálják csak a vizet és fulladjanak bele a borba.
@Secnir: Ne haragudj, de nem olvasom végig az egész szócikket. Írd meg, kit is öletett meg az egyház (nem valamelyik a pápa) a pénzéért.

Az nem megöletés, ha nem alap nélkül elítélnek valakit, elkobozzák a vagyonát, és az elítéltek közül páran meghalnak a börtönben. A korabeli börtönök nem olyan szanatóriumok voltak, mint mostanság pl. a skandináv országokban.
@The Lonewolf:

Miből gondolod, hogy Welsz meghalt?

Ennek az alaknak a cikkek szerint olyan rendőrségi, ügyészségi kapcsolatai voltak, hogy nem mernék sok hitelt adni a halálhírének.

Nevezz nyugodtan konteóhívőnek, de simán el tudom képzelni, hogy a kitálalásért cserében (vagy csak jó sok pénzért) új személyazonosságot kapott és most is éli világát.
@punkfrog: Nem tisztem Ad Diót védeni, de nem a megfelelő embert ócsárlod.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az nem megöletés, ha nem alap nélkül elítélnek valakit, elkobozzák a vagyonát, és az elítéltek közül páran meghalnak a börtönben."

sajnálom, nincs több kérdésem a beteghez. esetleg valaki más, professzor urak? senki? akkor maradjunk az eddigi kúránál, továbbra is tartsuk leszíjazva, étkezés csak végbélen át. lássuk a következő beteget, 51 éves félfehér férfi, napóleon-szindrómával...
@Secnir: +1, már majdnem válaszoltam neki, de megláttam a kommentedet és lehiggadtam, ezzel nincs mit kezdeni.
??? ??? ???
Fidesz: garantált a választás tisztességes lebonyolítása
03 április, 2014

A jelenlegi választási eljárási szabályok a korábbinál több garanciát tartalmaznak a szavazás befolyásmentes, pártatlan és tisztességes lebonyolítására – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): akkor megtanulhatna nemet is mondani. Mikor ki akarják használni.
@The Lonewolf: Mi is kihagytuk anyukámnál, ő se volt vallásos, mi sem vagyunk azok. De jobb is lett így, mintha úgymond "megadjuk a módját". brrr....
@dr. jenőke (jenőke): ne foglalkozz vele, nem neked szól, hanem kovácsnénak aki itt kommentel. :)
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igazad van! Elvis is él! Lenin is él! És Kenedy-t ugyanaz a sötét lyuk nyelte el, ami a maláj repcsit!
Nos, ha hinni lehet a történelemkönyveknek, akkor a templomosokat nem az egyház, hanem a francia király fosztotta ki és ölette meg. A templomosk ugyan harácsolással IS szerezték vagyonukat, ám ők nem az egyház voltak.

Nem tudom, mit akarsz az ariánusokkal.
Nos, történt pár tahótlanítás. :)
@punkfrog: mna, ő az aki sose venné észre, hogy épp politizál a pap a szószéken, ha ide-oda beszúr egy-egy apostol, máté, szentlélek szavakat. :D
@dr. jenőke (jenőke):üdv! gyanús vagy Te nekem! hová tűntél? tavasz van, földet kaptál? sok a meló? vers meg semmi??-))
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nos kedves kovácsné! át lépte a gábriel szindrómát! neki is sokat kell itt tűrnie!
a hülyeségei, csúsztatásai miatt! nálam, mostantól, nagyon jó haverok lehettek! szép szobátok van, jövő héten lesz hűtő is addig nem pörgetem a gazdaságot!
@V-PORT: az ovoda se 150 ezer, mert két gyerek van...
@V-PORT:
A számlákat kéne megtalálni, mert a nép nem érti az ingatlanügyletek.

Továbbra is azt gondolom, hogy ez már a miniszterelnökségért folyó Fidesz belharc része, Rogán túl cuki lett - cikivé kell tenni.

Form hero to zero.
Minthogy az ellipszoid centrális szimmetriával rendelkezik, az ilyen magoknak nincs sztatikus ektromos dipólusmomentuma. Ezzel szemben elektromos kvadrupólusmomentumuk
lehet, amely kölcsönhatásba léphet az elektromos térgradienssel (ETG), melyet a héjelektronok, ill. a ligandumok mag körüli aszimmetrikus eloszlása hoz létre.

A kölcsönhatás eredménye a magnívók hiperfinom felhasadása, melynek nagysága egyebek közt a mag és az ETG főtengelyének relatív helyzetétől függ.
@Csekkliszt#10: Akármi is van mögötte, ezért már egy baloldalit börtönbe zárták volna.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nos amikor a templomosok elleni per ment, az egyház valahol IV. (Szép) Fülöp hátsójában tanyázott.
És Fülöp, a nagy francia király azt csinált amit akart, és azzal akivel akarta.
@Csekkliszt#10: Nekem is van szerencsém normálist ismerni, no de ezt eme helyen nem illik hangoztatni. Azt annál inkább, hogy hülyét is ismerek
Hogy miért nem szabad papoknak poltikai nézeteket hirdetniük:

"A hazugság ára:
… A tekintélyszemély anyira fontos, hogy a XVII-XIX. század tájékán, hosszú vita után az egyház dogmává nyilvánította, hogy ha a pápa ex catedra nyilatkozik... akkor az tévedhetetlen, csalhatatlan. És ez elterjedt az egész világban. ... A középkorban volt egy sajátos bizonyítási eljárás: ha valaki állított valamit, és kétségbe vonták, ő érvként mondhatta: filozofus dícit. A filozófus így mondta. Ez Aquinói Tamás volt. Ha valamit vissza lehetett vezetni Aquinói Tamásra, akkor igaz volt, és azért volt igaz, mert Aquinói mondta. Azért igaz, mert a pápa mondta. Azért igaz, mert a politikai vezér mondta. Ez mind ugyanaz! Ez az a kollektív hazugság, amiből kialakulhat egy kollektív érzés, a kollektív biztonság, ami összetart embereket – egészen addig, míg az egész le nem lepleződik.
... a hazugság legveszélyesebb formája a fanatizmus. Ugyanis, ha egy ember beleéli magát valamilyen hazugságba,előítéletbe, hazug következtetésbe, és arra alapozza szemléletét, lelki biztonságérzetét, akkor azt mindenáron védeni fogja. ... Ugyan miért tört ki akkora botrány, amikor bizonyos fizikusok megtámadták a geocentrikus világképet? Miért védték eszelősen a korszak tudósai, hogy a Föld a világegyetem központja?

A mai napig is tagadják Freudot azok, akik fanatikusan kapaszkodnak valamilyen hazug szemléletbe, saját biztonságuk és lelki stabilitásuk érdekében. Ezért veszélyes a fanatizmus, ami mindenkit rossznak tart, aki másképp vélekedik a világról. Nem is csak rossznak, lehet, hogy gonosznak is, aztán nemcsak gonosznak, hanem sátáninak is – a sátánit pedig el kell pusztítani. Így lesz a szeretet vallásából inkvizíció.

Azt gondolom, hogy egy kulturálisan fejlett társadalomban, amelyben kialakultak a szabad élet hagyományai, a fanatizmus háttérbe szorul. ... Nem gondolja például egy angol konzervatív, hogy az angol munkáspárt tagjai barlangokban, vörös fáklyák fényénél Anglia vesztére esküdtek. Azt gondolja, hogy másképp képzelik el Anglia üdvözülését. Egy olyan országban azonban, amely sose volt szabad, csak szabadság szerető, de mindig rajta ült a tatár, a török, az osztrák, a német, az orosz, és nem hagyták, hogy kialakuljanak a saját szabad demokratikus élettradíciói és formái, ott jön ez a gyilkosságra való beállítódás, ott jön az, hogy aki másképp gondolkozik, másképp érez, másképp ítél, más erkölcsök szerint él, az hazaáruló. Úgyhogy azért tartom veszélyesnek a hazugságot, mert a hazugság önmaga védelmében agresszívvé tud válni, és ha agresszívvé válik, akkor rettenetes károkat okoz. Borzasztó társadalmi károkat, amleyeket csak nagyon-nagyon lassan lehet kiheverni. Amikor tehát hazugságról beszélünk, három alapvető kérdésről van szó: az egyik a hazugságfogalom fejlődése, amit megpróbáltam végigkövetni fejlődéspszichológiai szempontból. A másik a hazugság lehetséges következményei. Erről egy jelentős ezoterikus, Rudolf Steiner azt mondja, hogy a hazugság olyan, mint egy vaktában kilőtt puskagolyó. Nem lehet tudni, hogy meddig megy, mibe ütközik bele, mit pusztít el, mit rombol össze szellemi értelemben. A harmadik pedig a kollektív hazugság, amelynek van egy pozitív jellege isÉ hogy emberi közösséget teremt, szociális kohéziót hoz létre – amíg meg nem bukik látványosan. Ha pedig már végképp nem tarthatók a tévedési és hazugságai, akkor a fanatizmus és az agresszivitás eszközéhez nyúl."

Popper Péter: Lélekrágcsálók. Kulcslyuk Kiadó, 2010. A hazugság ára. (részlet, 170-172. oldalak)
@Penivaldes: Szóval csak kiderül, hogy a templomosok kiirtását sem lehet az egyház nyakába varrni?
@Penivaldes:
:-))
Miért ne lehetne kijelenteni (akár itt), hogy nagyon okos, művelt, hiteles papok vannak? Hajaj, jópár:
Nekem 2 maradt meg nagyon:
- Ferenc atya, egy dunántúli kis falu lelkésze, közösségformáló erővel
- találkoztam egyszer egy jezsuita szerzetes fiúval, aki nyitott személyiség volt, vele az ima-meditáció mibenlétéről lehetett jókat beszélgetni, tőle sokat tanultam.

Az ő hitüket nagyon tisztelem. A hazug papoktól írtózom
Az lehet, de akkor is csak cinkos, nem gyilkos.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ezt máshogy látom, ha ugyanis lehetőséged van valakit megmenteni, de nem teszed, akkor vétkes vagy. legalábbis az v. parancsolat szerint
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem ócsároltam senkit.
olvasd el mit írt!
mindegy mekkora baromságokat mond a pap ő úgyse hiszi el a felét se, meg a többiek se.de azért odajárnak, mert jó a társaság!
:)))))
@Csekkliszt#10: na egy ember aki szerint nemcsak ájtatos manók élnek
@Penivaldes: Szerinted az egyháznak lett volna lehetősége? Épp te írtad, hogy "Fülöp, a nagy francia király azt csinált amit akart, és azzal akivel akarta".

Ezzel épp önmagadat cáfolod.
@Kovacs Nocraft Jozsefne: lett volna, ha lett volna benne elég kurázsi, de nem volt.
@Penivaldes:
Hát persze h nem. De ezt körlevél kiadó pap ugy tűnik az.
mellékesen a templomosk elleni per jóval bonyolultabb annál minthogy itt meglehessen vitatni
@The Lonewolf:
Nem hisztek nekem ...:-(

Órákkal ezelőtt megírtam itt, hogy csak egy szimpla fidesznyik.
Ma őt küldte a sors ide (vagy a Kubatov...)
@V-PORT:
Teljes életszerű, hogy a nagymami a halála előtt 1920-as években épült villát vesz Szakonyfaluból ... Balatonlellén. Ja.

Ezek teljesen hülyének néznek mindenkit.
@Csekkliszt#10:
Aszondod ...?

Most ezen elgondolkodok ...
@Csekkliszt#10:
Szeretem Popper írásait.
Elő is keresek egyet ... annyira igaza van! Mindig.
:D látom van új beteg, Secnir komment lájk, és ugorhatunk is :D
@punkfrog: Nem vagy tisztában a (katolikus) pap funkciójával az egyházban ill. a miséken. A konszekrált pap pl. a szentségek kiszolgáltatásakor (pl. áldoztatás) nem a saját személyében jár el, hanem végeredményben Jézus "felhatalmazásából", bár ez a szó itt kicsit hülyén hangzik, nem jut eszembe alkalmasabb.

Lényegében csak egy pap van, Jézus, aki az utolsó vacsorán az apostolokat bízta meg az egyház építésével. A pappá szenteléskor a pap ezt a "hatalmat" kapja meg, amit két évezreden át adtak tovább egymásnak a papok, pontosabban a püspökök. Ezért hívják a katolikus egyházat apostoli anyaszentegyháznak.

Tehát a pap Isten szentségét szolgáltatja ki, minden emberi gyengesége, hibája ellenére, mert a felszentelt papban ilyenkor maga Jézus működik. Ami persze nem ad felmentést az emberi hibák alól, mert aki méltatlanná válik a papságra, azt el kell(ene) tiltani.

De attól tartok, neked is hiába írok, mert mindenről megvan a megrendíthetetlen véleményed.
@Csekkliszt#10:
Becsatlakozom:
Akihez jegyesoktatásra jártunk anno a zurammal - még a dinoszauruszok idején - egy teljesen laza, normális pap volt, kicsit idősebb, mint mi.
Inkább beszélgetés volt, mint oktatás.
Azóta sem találkoztam hasonlóval.
Ami nagy kár ...
@Penivaldes:
Igen, ez így van.
(Ajánlott - szép - irodalom:
Druon: Az elátkozott királyok)
húúúúúúúúúúúúúbakkker, miből van ez, aranyból???????? A feléért lehet normálisat is, jahhh, tudom megint én vagyok a hülye...

600 ezer forint értékben kap laptopot minden parlamenti képviselő

444.hu/2014/04/03/600-ezer-forint-ertekben-kap-laptopot-minden-parlamenti-kepviselo/
@Evezős:
Az kell h legyél személyes tapasztalatod, csak az az igazi.
Hiába "papolok" itthon h van finom sör, nem hisznek nekem. Aztán amikor egy jo kis (elnézést: meggyes) sörrel megtörténik a személyes kapcsolatfelvétel, már hiteles amit mondok:-)
@Evezős: érdekes eset na. majd egyszer elmondom amit tudok róla:)
Kemecsei turisták dönthetik el a gigászok csatáját Zuglóban

Hát nem laknék szívesen a budapesti 8. sz. választókerület területén. Eddig is ideges környék volt az politikailag, most pláne az lett. A mai hír: a választási bizottság úgy döntött, nem engedélyezi a vizsgálatot, amit átjelentkező szavazók miatt kezdeményezett egy honpolgár.

cink.hu/kemecsei-turistak-donthetik-el-a-gigaszok-csatajat-zugl-1557502267
@V-PORT:
Bakker, lehet, holnap felébredek reggel és hátul, a kertben lesz egy faszályos kis nyárikonyhám, szaunával toldva, és egyéb nyalánkságok?

Esetleg egy boldog békeidőkben épült nyaralóm Balatonszemesen?

Ha Tóniéknak megy ...!?
@Evezős:
Kedves Dino:-)
Jo fej rabbival is találkoztam. Jó fej buddhistával is, ateistával, stb.
Azt szűrtem le, hogy a legvégén az ember számít, minden tan azon a szűrőn jön át.
@Csekkliszt#10:
Ez így van.
Egyébként mindenben.
:-)

(Dinoazöreganyád!)
:-D)
@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát, persze!
de miért kell olyan valakit hallgatni folyamatosan, aki baromságokat beszél?
@Penivaldes:
Imádom!
Ott nyaraltunk régen, mindig ...
Egy gyors tippmix: holnap hol találunk új Rogan ingatlant :-)

1. V. Kerület
2. Pasa park
3. Csopak
4. .. szabadonválasztott
A politikai korrektség kedvéért :

5. Közös bank számla Simonnal
@Evezős: én is nyaraltam ott. Bár Fonyódról szebb a kilátás, az északi part:)
@Evezős:
Nyálgyűjtőbercike akcióban ...
:-DDD)

Egyébként meg üzenném a hvg-s - és egyéb! - riportereknek:
A felcsúti lókupec és társai a szolgáink. Mindannyiunkéi. Ha nem akaródzik nekik válaszolni, akkor ... minimum tessenek ezzel a ténnyel szembesíteni őket.
Akár a Nyálgyűjtőn keresztül is!
@Penivaldes: Ott nem nyaraltam.
Még Balatonberényben párszor (mikor kicsi volt a fiam).
Csak hajózni szoktunk Fonyódról ...

De egy ideje nem szeretem a tömeget. Most Orfűre járunk.
@Penivaldes:
... milyen gyönyörű ! A srác ízlése rendben volt mindig. A dobogóra nem véletlenül került fel, de meghagyjuk a dicsőséget az oknyomozóknak ...
@Evezős: ó hát nem nyáron kell menni-jönni, hanrm pl tavasszal. kiülni a Tagore sétányra, hallgatni a zenészeket, nézni a kutyasétáltatókat, az andalgó időseket, a családokat, a kacsákat, sirályokat. Meg a vizet, ami hol kék, hol zöld, hol szürke, és ha vihar van akkor kicsap a partra. és virágoznak a fák, és az ágyások tele virággal. És béke van a Földön.
@Penivaldes:
Az milyen má', hogy az egész Balatonon nem tudtunk sült KESZEGET venni???
Mindenhol csak hekk volt.
Azt mondta a sütödés: menjünk el Hévízre, ott árulnak ...
:-(
@Csekkliszt#10: és gazdag, az én kedvencem Tihany. Az egyéni, nagyon:)
@Penivaldes:
Ja, ezért írtam a múltkor, hogy irigyellek ...
Innen nem megy ez nekem - marad a hegyek ...
De a vizet jobban szeretem.
A Balatont.
Minden más évszakban, ami nem nyár ...
Nem tudom, mikor adatik meg, hogy ott lehessek hosszasabban ..
(nyugdíjas bizti nem leszek, addigra olyan nem lesz ...:-(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Azt hittem, hogy Fabius reagál egy "szösszenetnyi" bejegyzéssel a 700 darab átigazoló játékosra. Azért Papcsáknál mindig van lejjebb....Undorító a pasas.Gondolj bele, hogy ha ilyen "kvalitásokkal" "csak" egy szaros képviselőségig vitte, akkor milyen ganéj társaság lehet a Fidesz vezérkara? Mindegyik golyót érdemelne..
@Penivaldes:
Most Keszthelyt is szépen megcsinálták.
@Evezős: Örvényesen tavaly volt, de egyébként saj nos igaz amit mondasz. Balatoni hal nincsen:((
Gyenesdiáson, vagy hol nagy csinadrattával megnyitottak egy sütödét, de bnekik még gyakorolniuk kell az elkészítést. Meg az egész partvidéknek felkéne ébrednie gasztronómiai álmából. ugyanis vagy vendégfogó fogadót lelsz, fülbe húzó zenésszel, lehúzással, vagy újgazdag böhöm kocsisok éttermét, ahol a zsíros kenyér is flanszia flikkflakk nyelven van írva. Normális, mínőségi igen kevés van.
@Evezős: Ó a hegyek, a kék hegyek. Édesapám mindig az Alpok felé húzott. Ezt örökül hagyta ránk is.
Meg persze a Bakony rengetege, amikor nincsen rajtad kívűl senki, hanem csak mész mész. Erről Budapesten sem tudtam leszokni.
Meg persze a tanúhegyek, a Csobánc. Nem könnyű felmennim, mert csúszik mint állat, de megéri, mert fent olyan látvány fogad, hogy még azok is elnémulnak, akik egyébként folytonosan jártatják a szájuk. De nekem Észak-Magyarország is szép, hiszen öregapámnak az volt a szülőföldem szép határa, meglátlak e valahára. Az Alföld nem, annak nem értem titkát, az zárt ajtó előttem.
és persze nem szóltam még arról, ahonnan vétettem, a 8-as számú út melletti tájról Várpalota-Hajmáskér-Pétfürdő-Litér vidékén. a kopár sziklákról, a csenevész fűvel boritott buckákról, arról ahol gyerekként álmodtam, és néztem a csillagokat, mert amikor nem tudtam eludni, akkor nyáron a szüleim kivittek csillagos eget nézni, és akkor nem féltem többé.
@Penivaldes:
Most jutott eszembe, hogy olvastam egy pasasról, aki a szigligeti strandon süt balatoni halat - keszeget is -, és tavaly terveztük is, hogy hazafelé arra megyünk és megkeressük.
Aztán bementünk Berénybe kicsit nosztalgiázni és a strandon egy büfében ki volt írva, hogy keszeg kapható.
Azonnal leültünk és rendeltünk kettőt.

De ezt leszámítva sehol máshol nem találtunk, a hekken kívül szinte semmiféle magyar halat.
Azt mondták mindenhol, hogy "hát, nem szeretik, nem keresik, nem viszik, azért nem tartanak."
@punkfrog:

"te tényleg ennyire egyszerű vagy?"

Remélem. Sosem törekedtem rá hogy "bonyolult" legyek.

"érted amit leírtál?"

Én igen. Te azonban szerintem nem nagyon. Pedig egyszerűen írtam le ;-).
@egysmás:

"ilyenebb..."

Milyenebb? :-)))
@Penivaldes:
Életemben nem jártam az Alföldön, Szegeden is csak egyszer. Én sem tudok mit kezdeni vele ...
Várpalota? Utoljára Halottak Napján voltam ott, ott vannak eltemetve a nagyszüleim - eredendően Pápa környékiek, de idős korukra a lányuk - anyám nővére - vette magához őket, aki ott lakik és akinél gyerekként minden nyáron nyaraltam ...:-)

Kicsi a világ! :-)

(Én a hegyeket annyira nem komálom, de a férjem az nagy hegymászó. Ő meg a vizes-strandos dolgokért nem rajong - de ki szoktunk egyezni és mindenki meg van elégedve az eredménnyel ...:-)
Nekem Badacsony!
Hétvégén már ott vagyok családdal,kutyával,szürkebaráttal!
:))))))
balatoni hal ott sincs
@Evezős: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Lehet lemaradtam valamiről. Elmondanátok zanzásan miből áll az ő hatalomnak lefekvése?
@Evezős: ez a nem szeretik sajnos valahol igaz. ugyanis munkaigényes, elpiszmogós, nem egy-két-hábekapjuk.
@Evezős: a strandos, fekvős, napozósért én sem rajongok. menni szeretek, így indultam, el toronyiránt Hegyvidékre:)
minden politikus bűnöző

csak Szabó Rebeka nem :)
@Evezős: Várpalota után kezdődik az itt csak lőni lehet táj.
@Penivaldes:
Húuu de szépeket írsz
Amikor ilyeneket olvasok, miért gondolom azt, hogy ez a hazaszeretet, nem a politikust-megdobjuk-tojással hujegyerek verseny?
@Vitéz.László:
Mondtam már, Szelényi Zsuzsa se! Ne feszítsd túl a húrt :-)
@Csekkliszt#10: én a tojást megsütöm, vagy belekeverem a tésztába, de azzal dobálózni?....minden tojás mögött munka van. ételt nem dobálunk:)
@Csekkliszt#10: „Jaj, hogy a hősök elhullottak a harcban….” (II. Sámuel, 1,19.)
@Ad Dio:
Szerintem, ha leírom, akkor sem fogod elhinni.
Másként nézed, mint egy laikus.

Nem kéne leveleket irkálni a hatalmon levők mellett, nem kéne a belügyekben véleményt nyilvánítani úgy, hogy a fidesz mellé áll, nem kéne részt venni az állampolgársági eskü. c. komédiában, és végül: nem kéne megnyilvánulni abban a kérdésben, hogy kire és miért szavaz.
Nem csak neki, senkinek sem egyébként.
Mindenkinek a magánügye, hogy kit preferál - amúgy azt, akit akar -, tegnap leírtam azt is, miért visszataszító ez bizonyos közszereplőktől.
@Penivaldes:
De hát nem pont ez a dolog lényege?
Ülünk a strandon, mittoménhol és eszegetjük a halat, iszogatjuk hozzá a fröccsöt (én), és jól érezzük magunkat.
Ez a nyaralás.
@Penivaldes:
Hát ... nekem az A nyaralás - néha fürdök, néha olvasok (sokat), fagyit eszem és csapolt sört iszom, lángost és kukoricát ...
És "esőnapon" járjuk a vidéket.
:-)
@Penivaldes:
Veszprém felé?
Mert ott is vannak kellemesen puszta lankák ...
:-)
@Csekkliszt#10: ok meg ő is

csak én nem tudom ki az, de elhiszem Neked
@Evezős: nem, a nyaralás az, hogy fürdesz, kirándulsz, és megismered hol vagy, és nincs okoseszköz, ami megmondja hogy fordulj balra. hanem használjuk az agyunk.
Köszönöm, megtisztelsz :-)
Fidesz alapító volt :-)), még akkor, amikor az tényleg a fiatal nemzedék partja volt, es még hittek... Mindegy h miben, de hittek.
Lett is belőle pártszakadás:-)
Kulonben valahol igazad van, az ilyen emberek nem "valódi" politikusok, (néptribunusok, hadvezérek, pártpénztárnokok, nácihordások), hanem idealisták. Azt gondolom ő is ilyen -))
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Szelényi_Zsuzsanna
@Evezős:

Nagy a kísértés bennem, hogy ezekben a homályos célozgatásokban én nagyban egyetértsek. Csak azt nem tudom, hogy mikor, hol és milyen formában? :- Khm-khm. Szóval a konkrétumokat hiányolom. Linkelnél nekem ha lehet ilyet? Mint az az elő hsz-omból is kiderült, nem szeretem ha az egyház képviselői pártpolitizálnak. De - és ez most derül ki :-) - azt sem szeretem ha egyébként ártatlanul belerángatják őket a napi csetepatékba.

Nekem az van meg, hogy pl. visszautasította a képviselő-jelöltséget.
@Evezős:

"Másként nézed, mint egy laikus."

Egyébként full laikus vagyok :-). Nem tartozom az egyházi hierarchiába.
:D

Rogán lehajrázta Simon Gábort

Micsoda verseny bontakozik ki az unortodox vagyonbevallás legnagyobb hazai alakjai között!

444.hu/2014/04/03/rogan-lehajrazta-simon-gabort/
@Ad Dio:
Ne haragudj, de most nem tudok nekiállni keresgélni.
Többször is írt ilyen nyílt levelet különféle ügyekben, kerengtek a neten sokáig.
A vélemény-nyilvánításai is, amiket valami belpolitikai eseményhez kapcsolt.
Az utolsó előtt dobása az állampolgársági eskü volt, tele volt a fideszes sajtó (is) vele, akkor is tett "kinyilatkoztatást".
És akkor most - tegnap - valaki bemásolta, hogy mit mondott az ogy-i választás kapcsán ...
Nem kellett volna egyiket sem tennie.
Erre írtam azt tegnap, hogy egy nemzet szerette és volt rá büszke, míg "csak" gyerekeket mentett. Mindenféle ember elismerte és adakozott.
Mióta "megmondóember" is akar lenni, meg kormánypárti plakátként funkcionál, ahova kirakja a fidesz a kereszténységét, annyira nem szimpatikus.
És mindegy, hogy ő most naiv-e, vagy sem, nem szabadna részt vennie a politikában. Pontosan azért, mert ezzel megosztóvá válik és az a halála annak, amire ő feltette az életét.
@Evezős: de mit is tett? mert ha csak annyit, hogy megmondta, hogy ő ezzel az irányzattal szimpatizál, és a mostaniakra fog szavazni, arra azt mondom, hogy ez az ő dolga. ha nem mondja azt, hogy mekkora alávaló, és örökre a pokol tüzén fogsz égni, ha másra szavazol, akkor engem ez nem érint meg. neki van egy véleménye, neked is van.
Bakker, micsoda napotok volt... az elnökségi ülés alatt átfutottam a kommentek nagy részét... backi... mennyi időtök van... még melózok, majd rátok nézek... hajrá...
@Penivaldes:
A dolog lényeg szerintem az, hogy az ő véleménye másként hangzik, mint az enyém (gipsz123jakab-é).
Valamint: Te is tudod, mindenki tudja, hogy lehet úgy beszélni valakiről/valamiről, hogy érezhető legyen egyrészt kire gondolok közben, másrészt, hogy aki nem így gondolja, az valamiért silányabb minőség ...

Mondom, arra szavaz, akire akar, avval szimpatizál, akivel akar, de van az a státusz - és ő ebben benne van -, ahol ezt közkinccsé tenni ... nem erkölcsös, nem szimpatikus, nem jó.
Természetesen tudom, hogy ez mindkét oldalon létezik. Az sem tetszik, aki "itt" nyomul.

Tudomásul kell venni, hogy ilyenné vált a világ, hogy ... meglebbenti a szárnyát a lepke Kínában és vihar támad a világ túlfelén.
Minden mindenre hatással van.
A Szavazz a Jobbik ellen! Facebook csoport megmentette az idei kampányt a dögunalomba fulladástól. Mostani videójuknál szórakoztatóbb dolog már aligha történhet a választásokig.

Már csak három nap a választásokig, miközben a modern kori Magyarország történelmének legunalmasabb választási kampányának lehetünk szemtanúi. Nincsenek programok, elmaradt a vita, napok óta nincs szaftos botrány, amin csámcsoghatnánk, az ember már tényleg csak abban bízik, hogy az utolsó pillanatban Schmuck Andor új klippel rukkol elő.

Szerencsére azonban itt van nekünk a Szavazz a Jobbik ellen! Facebook csoport, aki megmenti az idei választást a totális unalomba fulladástól. Akár hitgyülis csapatról van szó, akár nem, a srácok nagyon tudják a dolgukat, tegnapi videójuknál szórakoztatóbb dolog már aligha történhet a héten.

Adott a sztori, el kell magyarázni az ostoba magyarnak, hogy miért nem szabad, miért ciki a Jobbikra szavazni. Érveket nem igazán hallunk, a lényeg sulykolás: nácik, rasszisták, gyűlölködők, stb. Az egy kaptafára készült lamentálást hallva már kapcsolnánk is tovább, de a látvány olyannyira magával ragadó, hogy az ember paralizálva mered a képernyőre. Komolyan mondom, ilyen arcokat utoljára a Mos Eisley kikötős jelenetben láttam, amikor pár hónapja újranéztem a Csillagok Háborúját. Én nem tudom, hogy 2018-ban kire fogok szavazni, de ha lesz ilyen videó akkor is, tuti megnézem, és már húzom is az x-et arra, aki ellen épp ez a társaság tüntet. :)

jobbegyenes.blog.hu/2014/04/03/szavazz_a_hulyeseg_ellen
@Evezős:

"Ne haragudj, de most nem tudok nekiállni keresgélni."

Én nem voltam rest és keresgéltem. És tudod mit találtam? Semmit.

Innentől azt kell mondjam, kérlek ne akard olyanba belerángatni, amiben nincs benne. Kérlek ne sározd be azt a ritka embert aki nem sáros.

Apróbetűs kommentárként mondom csak, hogy ez az Ember ezzel a múltjával és jelenével felőlem kiállhatna mellszélesen a Tührmer mellé munkáspártolni, vagy a Fodor mellé vadliberáliskodni, azzal sem érné el hogy kevésbé tartsam nagyra. Mertcsak.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azé felétek baba kis elnökségi ülések lehetnek ,ha cca. 400 kommentet át tudsz futni:) közben még egy sört is benyomsz, gondolom:))
@Penivaldes:
Hú nem tudom.
Őszintén szólva azt sem, ki Szelényi Pál...
@taga20:
Cola vót, már otthon... de most meló még, adj nekik, rátok nézek....
@Ad Dio:
Mondtam előre ...:-)
Mindegy, egy fél percig sem gondoltam, hogy képes lennél akár csak meginogni is (ez látszott az elején is), nem is akartam belekezdeni.
Az meg, hogy nem találtál semmit ... hát ezt inkább nem kommentálom.:-)

Az biztos, hogy nem itt éltél, ha nem emlékszel az általam említett eseményekre ...de ez sem számít, vakhittel nem lehet vitatkozni, ezt régóta tudom.

Mivel még nem lehet megtiltani, te nyugodtan higgyél benne, vagy neki, nézz el neki mindent/bármit, aztán ugyanezzel a lendülettel hagyd meg nekem, másnak, hogy kétkedve nézze Böjtét egy ideje.
(Attól, hogy nagy betűvel írod, hogy ember, nem hatódom meg, sok példát tudnék mondani, olyat, aki teszi a dolgát reklám nélkül, erőn felül, végkimerülésig, bősz ellenszélben és soha, senkinek nem gazsulált érte, nem hajolt meg senki előtt, nem lett plakátja senkinek. Aztán lehet, hogy a nevét sem fogja ismerni, csak egy szűk közösség. Na, ők az igazi EMBEREK.)

Lezártam ezt a témát.
@Penivaldes:
@Evezős:

Ez szép volt, komolyan…
Kurva sok csoda van ebben a kis országban, amiért érdemes (lenne) itt élni, de sajnos lassan ezek nem kompenzálják azt a foscunamit, amit a szemünkbe kapunk. Hála a mi drágakedves cáratyuskánknak és az ő szarházi brigádjának.

Az alföldet is érteni kell, ahogy a bakonyt vagy az őrséget… mindegyik más kategória.
Szeged… na, az megint csak… Imádom örökre, kölyökkorom vakációit ott töltöttem. Nem mondok semmit, csak annyit: élhető – volt. Most milyen azt nem tudom, de harminc év távlatából arra emlékszem, hogy Budapest az volt a nyüzsi nagyváros, ahol szaladt mindenki, Szeged ahhoz képest a nyugalom szigetének volt nevezhető. Egyetemi város, tele fiatalokkal. A kárász utca végén a park tele volt fiatalokkal, jó hangulat és… áá… nem is mondom tovább. Olyan mediterrán hangulatot árasztott nyáron mint Pécs, de valahogy még is másként.

A Tisza, az arborétum, a belváros a hírös virág cukrászdával, a mozi a Széchényi téren, ahol az ABBA filmet először láttam, a tikkasztó nyári hőség… Imádom Szegedet.
Most vigyázó tekintetemet egy palack hűvösen izzadó Argus Gold-ra vetem, csakhogy Boli megpukkaggyon!!-:))
@Knósszosz:
Hm, jól hangzik
Egészségedre!

---Üdv nektek ---
@Knósszosz: "Kurva sok csoda van ebben a kis országban"
pl. ott van a pasapark, hát ott nap nap után nőnek a négyzetméterek. na ez a csoda:)
@taga20: Meg az ilyenek. Ezt kapd el baszod. :)

DJ Bizonytalan: Mi van itt?

youtu.be/7sbpdv7QjHk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez annyira bizonytalan, hogy bizonytalan ideig fos:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem baj, majd elmegyek vasárnap misére, hogy megkapjam az eligazítást, hogy kire szavazzak:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. hülyeségeket ne dobj be! inkább cicis durodorát vagy hasonlót, ilyenre vevő vagyok:)
@taga20:
Éss... mennyi ilyen "csoda" van mégh...
Csakrális csodák, telecsinálva lopatmányos nemzeti kamatcsökkentett sikerekkel...
Szeretek itt élni.
@taga20: Ilyen közelről nem ismerem Dórit. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, "benned bíztam, na és a gravitációban.":))
@Knósszosz: genyó... ez tetszik. még mindig jobb, mint ha bolinak hívnál:)))
Lányok furmányosok vagytok. Az alföld a legszebb határtlan táj . Bokáig a forró homokban . A nyárfasorok akácosok árvalányhaj az ősborókás . Én a hegyekkel nemtudtam mit kezdeni gondolom mindenkinek a gyermekkora hatátozza meg.
@Ómacicka Bábó: alföld=dög unalom. szerintem az nb1-et ne hazudjuk spanyolbajnokságnak:))
@taga20:
csak azért, mert bírlak... te, szikraforgácsoló!-:))
@Knósszosz: azé most nem lennék a tutajos helyében:)) mácsak azé sem me állítólag melózik.
gondolom egy hatos sört kell megoldani, okosban:))
- József Attila -
József Attila

NEM ÉN KIÁLTOK

Nem én kiáltok, a föld dübörög,
Vigyázz, vigyázz, mert megõrült a sátán,
Lapulj a források tiszta fenekére,
Símulj az üveglapba,
Rejtõzz a gyémántok fénye mögé,
Kövek alatt a bogarak közé,
Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben,
Te szegény, szegény.
Friss záporokkal szivárogj a földbe -
Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.
Légy egy fûszálon a pici él
S nagyobb leszel a világ tengelyénél.
Ó, gépek, madarak, lombok, csillagok!
Meddõ anyánk gyerekért könyörög.
Barátom, drága, szerelmes barátom,
Akár borzalmas, akár nagyszerû,
Nem én kiáltok, a föld dübörög.

1924 első fele
@taga20: Ó csak azé mondod mert nem tudod merre köll menni benne hogy érdekeset láss .
@Ómacicka Bábó: csak azé mondom me igazam van, meg kötekedni akarok:)
bár lassan megyek alukálni, de holnap biztosan folytatom:))
@-JzK-: Előzetes megjegyzés tőlem a fenti íráshoz. Természetesen koherensen katolikus keresztény párt nincs 2014-ben. Nemhogy itthon nincs, sehol sem a világon. A "keresztény" párt fogalma számomra értelmezhetetlen, főleg Szent X. Piusznak a sillonistákkal szemben megfogalmazott elítéléseinek fényében.
Egyébként három, magát nominálisan az írd és mond "kereszténység" mellett valamilyen mértékben elkötelezettnek valló olyan párt van, ami bizonyosan eléri az 5%-os küszöböt. Ebből kettő (a FIDESZ és a KDNP) koalícióban van.
A KDNP vezetője a rabbinikus judaizmus előtt hajbókol, a homoszexuálisok számára "valamiféle jogi formát" óhajt, az említett katolikus- és magyarellenes szekta "történelmivé" kozmetikálása után nem lépett ki a koalícióból. Azaz koherens tradicionalista katolikus szempontból ez már kizáró ok.
A cikkben említett másik, meg nem nevezett, de utalás alapján szokásbizonyossággal beazonosítható párt a JOBBIK. Ha abszolút tengely számunkra a katolikus doktrína, a katolikus kultúrális, történelmi és geopolitikai határozmányok, a koherens ellenforradalmiság, mondhatnók, hogy a JOBBIK áll legközelebb ehhez. Pragmatikus szinten azonnali megoldást kínál az ország egyik legalapvetőbb, pandemikusan súlyos helyzetére: a rasszista cigánybűnözésre. (A cigányság zömének gettószerű létmódja atavisztikus gyűlöletet csepegtet beléjük a "gádzsókkal" szembe gyermekkoruktól kezdve. Az "íratlan" cigánytörvény [romani kris] szerint a gádzsó átverhető, vele szemben bizonyos erkölcsi korlátok nem léteznek stb.) Ez a népszerűségének máig a fő mozgatórugója. Ha a halálbüntetést visszahoznák, ha az oroszországi Delfinhez hasonló műintézmények várnák a bűnözőket, a támogatottsága véleményem szerint jelentősen visszaesne. A JOBBIK küzd a legkövetkezetesebben a gender-ideológiák és tendenciák (feminizmus, homoszexualitás féktelen propagálása) ellen. Ezért instrumentális szinten ("szegény ember vízzel főz") alapon, az ország jobbra, azaz a jog felé húzása (vö. latin dexter, decretum) szempontjából megengedett a támogatása.
A JOBBIK azonban támogatja a mesterséges megtermékenyítést, ami katolikus szempontból elfogadhatatlan.
A leginkább elfogadhatatlan ez a bekezdés: "Ezért a Jobbik kiemelten kívánja óvni és gyarapítani a magyarság hagyományos értékeit, különös figyelmet fordítva mindkét magyar tradícióra, mind a turáni-ősmagyar, mind a keresztény-újmagyar hagyományra. A magyarság egyik legfontosabb szellemi szellemi feladatának keleti gyökereink és európaiságunk egyszerre történő, harmonikus megélését tekintjük, amelyet a kultúrpolitikánkban is érvényesíteni kívánunk. Az eurázsianizmus külpolitikai és külgazdasági doktrínájának alapjait a magyar eurázsianizmus szellemi-kulturális alapjaira lehet csak építeni."
Katolikus szempontból az ilyen "vallásfelettinek" nevezett esszencializmus elfogadhatatlan, ugyanúgy, mint a modernista, a Firenzei Zsinat dogmájával tételesen ellentétes "zsidó-keresztény" kultúrfúzió. (Erről kiváló írás található itt, Bobkó Csaba tollából: kitalaltujkor.blogspot.hu/2013/05/marrano-kukacok-vatikan-almajaban-zsido.html) Elfogadhatatlan úgy az euro-atlantizmus, mint az eurázsianizmus. Mindkettő már csupán pragmatikus-geopolitikai szinten ellenérdekelt egy katolikus európai univerzalista birodlmiság létrejöttében. Csöbörből vödörbe...
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a putyini-dugini eurázsianizmus egyfajta neobonapartista konfúziója a bolsevizmusnak, valamiféle vallási esszencializmusnak és szinkretizmusnak, és csupán külsődleges szempontból az autentikus orthodox keresztény, orosz és bizánci hagyományoknak. Ebben hasonlatos a hitleri rezsimhez sok tekintetben: miközben erősen fellép a liberalizmussal szemben, maga is neobonapartista módon a Forradalom eszközévé válik. Tagadhatatlan, hogy a legnagyobb vonzóerejét ez adja. A sorbonne-forradalomba belesüppedt világhoz képest jobbra található. Ennek lényegi elítélése nem a keleti keresztény és bizantin szakrális birodalmi aspirációk elvetése. Hasonlóképpen az euro-atlantizmus elvetése az amerikanizmus elvetése, ami természetesen nem a hispán és brit nemzetek nemes kultúrhivatását negligálja, vagy pedig elveti egy velük való stratégiai szövetség lehetőségét, hisz ugyanazon fausti-nyugati kultúrkör gyermekei ők is, a mi unokahúgaink és unokaöcséink... Azonban őket összekeverni az amerikai neokonzervatívok szánalmas "birodalmiságával" és "demokrácia-exportjával", "terroizmus-elhárításával", pláne a kultúrmarxista Obama-kurzussal és az EU Daniel Kohn-Bendit banditáinak "européerségével", alacsony szellemi nívóra vall.)
Azt már csak utolsóként jelzem, hogy gazdasági kérdések kifejtésével kezdi a programját, nem a szellemivel, ami az autentikus katolikus jobboldaliság szempontjából elfogadhatatlan.
@Ómacicka Bábó: Az Alföld határtalan kék ege... szikrázó csillagok ezrei az éjszakai Hortobágyon...
Csak az óceán nyújt hasonló élményt, vagy a sivatag. Sosem hittem volna, hogy a sivatag érdekelni fog, amíg el nem jutottam az Atacama-ba. Pont Iquiquénél, ahol most a földrengések voltak. A sivatag a város fölött kezdődik, egy ezerhétszáz méter magas, majdnem függőleges hegyoldalon lehet feljutni. Odafent egyszerre látod a végtelen óceánt, a végeláthatatlan sivatagot, és rádborul az ég.
Ilyen helyeken leborulok a Világmindenség előtt. Lehet Istennek is hívni. De papok semmi esetre sem szükségesek hozzá.
@-JzK-:
Ő jesszus szent habakukk, ezt a szerecsenmosdatást, gyilkosok alá keresztény ideológiát adni!
Akkor tegyük helyre, hogy hol is áll a római katolicizmus "kereszténysége" a Biblia alapján és történelmileg :

nepszava.com/2013/10/velemeny/orban-keresztenysege.html
@épészmérnök:
Ez gyönyörű, megtapasztaltad azt, mely nem szóba fogható: isten, út, törvény, Tao, természet, egyre megy.
James Redfield: A mennyei profecia című könyve szerint az elso felismerés: a mindenen áthatoló és megjelenő (nem)evilági szépség. Naná, hogy nincsenek rá szavak:-)

Tao Te King
Elso vers:

"Az út, mely szóba-fogható,
nem az öröktől-való;
a szó, mely rája-mondható,
nem az örök szó."
@Csekkliszt#10: Furcsa élmény a földrengés is. Mármint nem az 5 körüli, hanem az igazi, nagy. Talán rémisztő, de inkább kiemel a banalitásból, és közvetlen tapasztalást ad a világmindenség erőiről, amikor egy fél kontinens ugrál alattad, mint egy megvadult ló. Semmihez sem hasonlító élmény. Alázatossá tesz. Ugyanakkor felerősíti az élet értékét.
@épészmérnök:
Húuu jó helyen jártál! De hallottam, hogy Chile mesés, tökre örülök, hogy ott voltál, jó értelemben irigyellek:-)
A halál közeli élmények (így v úgy : a buddhistáknak külön meditációjuk van rá) arra valók, h ne féljünk hogy utána mi lesz. De nem akarok elszállni, igazad van elsősorban azt kell megerősítenei, hogy milyen jó itt lenni. Ujra erőt ad.
@Csekkliszt#10: Chile a legfejlettebb ország Latin-Amerikában. Ez lehet, hogy összefüggésben van a földrengésekkel. Ahhoz szoktak, hogy minden összedől körülöttük, felállnak, leporolják magukat, és kezdik elölről. És talán ők a legkedvesebb és vidámabb emberek ezen a kontinensen, ami nagy szó. A vérükben van, hogy most élnek, most kell elvégezni, amit el kell végezni, most kell értékelni egymást. Ez lehet, hogy csak spekuláció, persze, de nagyon-nagyon jó emberi közeg. Megtart.
@Csekkliszt#10: Itt élek, és hétfőn megyek Iquiquébe. A hostalban még nincs víz, de ez nem zavar különösebben, háború utáni gyerek vagyok, strapabíró.
@épészmérnök:
De jó hallani! Élvezd:-) és írj róla
@Csekkliszt#10:
kurva hosszú cikk, én nem elemezni akarom a zorbánt, hanem felbaszni a lámpavasra, ha akarod tarthatod a sámlit, és a többis szarházit is... miután utolsó fillérig kiráztam a zsebeikey, hogy egy lyukas kétfilléres se maradjon nekijjek (a családoak haverokat és az összes sameszat is beleértve) és csak utána lámpavas...és leköpködni úgy, hogy előtte egy hétig nem kapta a gyógyszereit

brühüyyy

semmi más

ti elemezzétek vagy szopjátok le
@épészmérnök:

mint mondá az öreg szőrös: (Karl marx: a lét meghatározza a tudatot)

a másik meg a fejétől bűzlik a hal... persze latinul:
Qualis rex, talis grex.
Qual o rei, tal a grei.

(Like priest, like people.
Tel chapelain, tel sacristain.
Tel maître, tel chien.
Cual el rey, tal la grey.
Tale è il gregge, qual’è chi lo regge.
Kia reganto, tia servanto.)

brühüyyy
@-JzK-:
Egyébkènt hogy konkrét választ adjak a kérdésedre, mert pár dologban a dogmatikus szembenállásunk ellére igazat adok neked:
a kereszténység baloldali beágyazottságát sem gnosztikus értelemben, sem az ortogenetikus krisztilogia lényegét tekintve nem tartom megalapozottnak. Bár egyes pápai bullák (Dei Verbum -Az Isten igéje) erre a veszélyre figyelmeztetnek, a keresztény kánonjogra leselkedő veszélyt oly korán megsejtő Gratianus intelmei (Concordia discordantium canonum) erre pontos iránymutatást adtak a hívőknek, így abban igazat kell adnom, hogy a baloldali elhajlás tévtana a római katolikus tanítások döntő többségében nem jelentett igazi veszélyt. Bár XVI. Benedek: A Nazereti Jézus című könyve erre a veszélyre figyelmeztet, én inkább azt gondolom, hogy ennek alapja sokkal inkább az ő Rudolf Steiner féle antropozófia-ellenessége, mintsem saját parafázisából adódó, állítólagos Hitler-jugend múltjával valo szembenézés.
Az euroatlantista kritikád elfogadom, de csak akkor, ha a Sámuel Huntington féle civilizációk összecsapásában említett "uj történelem kezdete" nem jelenti a többhatalmi pólus egyesítését. Mert akkor az euroszkeptikus Arnold Toynbee-nek igaza van: az iszlám fundamentalizmus a "judeobürokratilus rendet alapjaiban veri szét." (Törés-konfliktus a modern világban, "A study of History)
Igazából nem tudom, hogy akkor a jobbik most ebben a kérdésben hogy is áll, bár sejtésem van róla.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:1307. október 13-án Franciaországban elrendelték valamennyi lovag elfogását, megkezdődött a per, mely során a kínzásokkal szóra bírt foglyok természetesen bármit bevallottak. Európát felkavaró botrány tört ki, egy hónappal később a pápa már valamennyi európai uralkodótól követelte a rend tagjainak bebörtönzését. A Templomos Lovagrendet 1312-ben oszlatták fel hivatalosan, vagyonát az Ispotályosok kapták meg. Jacques de Molayt 1314 tavaszán ítélték máglyahalálra, mint eretneket.
@Csekkliszt#10: ez olyanra sikeredett aminek fogadokeszsegevel szerintem lesznek meg gondok :)
@Evezős:

Nincs harag, hidd el. Én sem vak hívő, sem gyűlölködő fajta nem vagyok. Mint mondtam nem szeretem azt ha papok politizálnak, egyik oldalon sem. Itt a fórumon kicsit egyoldalú a kritika, mert senki egyetlen szót sem fűzött ahhoz, hogy megemlítettem, hogy nálunk egy pap pl. a DK mellett áll ki (szórólapon is). Úgy tűnik ezt szabad, csak a Fidesz mellett nem lehet. Szerintem egyik mellet sem lehet. ez elvi kérdés.

Böjte meg jelenleg szerintem azért került a szőnyeg szélére bizonyos körökben, mert egyesek azt terjesztik róla "hogy". Mások meg kritika nélkül elhiszik ezt, anélkül hogy utánajárnának.

Baj egy szál se ezzel sem. Azt gondolom mindenki azt hisz amit csak akar. Csak ne kelljen egyetérteni, vagy ellenvélemény formálása nélkül elfogadni a minden alapot nélkülöző dolgokat.

Mir.
@Ad Dio:
A lelkipásztor szerepe a nevében benne van. Az, hogy valaki emellett milyen pártot preferál, szerintem épp úgy magánügy, mint a te, vagy bárki más magánügye. Onnantól, amikor viszont kiáll és felhívást tesz közzé bármelyik pap, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon egy kisebb nagyobb közösségre, belép a politikába, nem a vallás területén mozog. Ehhez semmi köze. Ne csodálkozzon, ha támadni fogják, bárhonnan.
Böjte megnyilatkozásait, szereplését szerintem csúnyán kihasználja a narancsbolsevik párt, a DK-t preferáló jóember is eltévesztette a házszámot. Szereptévesztés. Persze felfokozott hangulatban és politikai feszültség szítása során ne csodálkozzon senki, ha anyázás lesz belőle a vége.
Van elég baja ennek az országnak, ha még hozzátesznek, jobb nem lesz... :((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Értem én, de mondj már egy konkrét példát amikor Böjte a Fidesz mellet kampányol?
"Lába kelt egy mobiltelefonnak Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén. A Nemzeti Nyomozó Iroda akkora elánnal vetette bele magát a tettes előkerítésébe, hogy az eseményen dolgozó személyzet valamennyi tagját kihallgatta. Sőt nyomásgyakorlást is alkalmazva, rávették a tanúkat arra, hogy vehessenek tőlük DNS-mintát. A hvg.hu-nak megszólalt az eseményen részt vevő egyik pincér. Egy ügyvéd szerint az ügyben eljáró rendőr jogsértést követhetett el.

Míg a nyomozó szervek csak korlátozottan rendelhetnek el DNS-vizsgálatot annak magas költségei miatt, addig egy telefonlopás miatt indult eljárásban mintegy hatvan embertől vettek DNS-mintát, feltehetően nem függetlenül attól, hogy a lopás Orbán Ráhel esküvőjén történt.
A hvg.hu-nak abból a szempontból is érdekesnek mondta az eljárást, hogy az NNI nyomoz az ügyben, hiszen a kisebb értékű lopás nem tartozik a szervezet hatáskörébe. Emellett furcsának találta az is, hogy – mint az az idézésből kiderült – az életvédelmi osztály jár el, ami szerinte ismételten a hatáskör túllépésének számíthat. Egyébként az sem derült ki, hogy miért csak a személyzet tagjairól gondolták azt, hogy a mobilt eltehették.

A hvg.hu szerette volna megtudni, hol tart a nyomozás, illetve, hogy meglett-e a tettes, vagy folyik még az előkerítése, de hiába kerestük a nyomozó hatóságot és a munkája felett felügyeletet ellátó Fővárosi Főügyészséget, megkereséseinkre nem kaptunk választ.

A Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese az üggyel kapcsolatban – a telefonos érdeklődésünkre – nem cáfolta, hogy van ilyen eljárás, de kérte, hogy a nyilatkozat adására illetékes főnökét keressük meg. Sajnos nem jártunk sikerrel. A Fővárosi Főügyészség nem is találta az ügyet. A Belügyminisztériumot is kértük, hogy reagáljanak, illetve adjanak tájékoztatást arról, hogy ezután mindig ekkora elánnal járnak-e el a hasonló esetekben – választ a cikkünk megjelenéséig nem kaptunk."
hvg.hu/itthon/20140403_Telefonlopas_Rahel_eskuvojen__koltseget

Basszus... lemaradtam... már ilyen társaságban is??? :)
Illetve, ahol EZ az elit, ott miért is csodálkozunk?
A DNS vizsgálat se semmi, most retteghetnek majd a krumpli tolvajok is, hisz Marinéni követelheti szintén, hogy a nála történt 10 kiló krumpli, meg 6 kiló uborka ellopását végző személy - szerinte - meghorzsolta a dolgos kezét a kerítésen, oszt akkor már vegyenek onnan is mintát és kezdjék meg a közeli kisváros DNS feltérképezését... :)

Amúgy a cikk címe se semmi:
"Tolvaj járt Orbán Ráhel esküvőjén, ..."
EZ ÍGY VAN!
NEM IS EGY VOLT OTT!
@Ad Dio:
Hol mondtam én, hogy mellette kampányolt? :(
"Böjte megnyilatkozásait, szereplését szerintem csúnyán kihasználja a narancsbolsevik párt..."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Elnézést, akkor félreértettelek.

Ebben az esetben tökéletesen egyetértünk. De ugye attól, hogy egy párt kihasználja egy-egy nyilatkozatát politikai célra, még nem kellene hogy a másik oldal megköpködje. Mert ő ugye erről nemigen tehet.

Akik aktív szerepet vállalnak, akár ez a Pajor, vagy a DK-s mellet kampányoló pap nem méltóak a küldetéséhez. Mint írtam már, a Katolikus Egyház belső szabálya ezt a viselkedést tiltja is, csak a papok közt van pár aki ejt erre magasról. Egyébként én erkölcsileg elfogadhatatlannak tartom ha egy lelkész pártpolitikát nyomat a szószékról. Legyen az a lelkész akármilyen vallású. Csak halkan jegyzem meg, hogy a baloldalon illetve a jobbszélen sokkal markánsabban állnak ki egyes felekezetek és vallások a politikai véleményükkel mint a konzervatív oldalon, de az ott valahogy nem problematizálódik.
@Ad Dio:
Erre mondtam a végén, hogy szereptévesztésben van az, amelyik a szószéket és a posztját nem arra használja, amire azt kapta.
Egyetértünk!
Mármint ha a "konzervatív oldal" alatt nem a jelenlegi narancsbolsevik, volt KISZ és MSZMP-s hordát érted... :)
@Ad Dio: Én neked adok igazat. Bármilyen kormány lenne hatalmon, ő együttműködő lenne. Nem politikai, hanem kizárólag emberi síkon.

"Nem az a cél, hogy mi egymás életét vizsgálgassuk, ítélkezve egymás hibáit, bűneit kiteregessük, mert az acsarkodás csak rosszabbá tesz bennünket. Az vinne előbbre, ha mindenki a maga életében teremtene rendet, a maga kapuját szépitgetné és ez lehetséges is, mivel a magunk élete felett mi magunk döntünk. Szeretettel, Csaba t."

www.magnificat.ro/portal/index.php/szent-ferenc-alap-mainmenu-144/roviden/9845-nezzek-magamba
@Ad Dio: Van egy olyan sejtésem, hogy ezt az idézetet is ismered. :)

„Ha a Forradalom rendellenesség, akkor az Ellenforradalom a Rend helyreállítása. E Rend szűkebb értelemben nem más, mint Krisztus békéje Krisztus királyságában, vagyis az ausztér, hierarchikus, alapvetően szakrális, antiegalitárius és antiliberális keresztény civilizáció.” (Plínio Corrêa de Oliveira)

www.tfp.org/who-we-are/the-counter-revolution.html
@Evezős: Én abban nem látok rosszat, ha bárki elmondja, hogy neki ez meg ez szimpatikus, még akkor sem Böjte Csaba az illető. Ő is ember, neki is van véleménye. A központilag kiküldött püspöki-érseki stb levelektől, amikben megmondják, hogy kire szavaz, meg a kiátkozásra, ha nem arra szavazol, na attól kiver a víz.
@Csekkliszt#10: persze, persze, anno együtt jártunk a templomba, karnagy. :)
@Ad Dio: én egy olyan pártra szavazok aki a legközelebb áll a keresztényi értékekhez! szerinted kire szavazok?

ne legyél már értetlen, Evezős is erre gondolt! tudom te nem találtad, mno, heti válasz! keresgess!

" Ebbe most nem megyek bele. Nézz utána, nem olyan bonyolult adatra bukkanni."

ez a kis idézet pedig tőled!
@Ad Dio: Hallgatólagosan.
Mert, amennyiben hagyja, hogy megnyilvánulásait és személyét felhasználhassák pártpropaganda célokra, akkor gyakorlatilag nekik kampányol.
Ha nem tetszene neki a dolog, akkor már rég fel kellett volna szólalnia ez ellen, ill., nem kiállni kamerák elé, mint az 500.000-dik "újmagyar".
@magándemokrata:

" Ebbe most nem megyek bele. Nézz utána, nem olyan bonyolult adatra bukkanni."

Hol is mondtam ezt?

"én egy olyan pártra szavazok aki a legközelebb áll a keresztényi értékekhez! szerinted kire szavazok?"

Ha tudsz olyat aki TÉNYLEG közel áll a keresztényi értékekhez, akkor szólj (MSZP, Fidesz, Jobbik, DK nálam kilőve).

A politikában nem véletlen nem mozog otthonosan aki igazán keresztény. Itt túl sok álságosság és hazugság van hogysem meg lehessen élni Krisztus útját. Legalábbis nem könnyen.

Amikor én pártot választok, sokkal kevesebbel is beérem. Pl. ne álljon eleve ellenségesen az egyházhoz.

"tudom te nem találtad, mno, heti válasz!"

Jobberként Indexet, Origot olvasok legtöbbet. Néha Nol-t, de Mno-t csak nagyon-nagyon ritkán. Heti választ meg szinte soha.

Épp ezért hálás lennék egy linkért ami igazolja Böjte Csaba besározását. Előre is köszönöm.
@Marcellusca:

Ő egy közösség képviselőjeként a saját közösségének az érdekeiért áll ki. nehogy már ez tilos legyen?! Véleménydiktatúra van, vagy micsoda? Neki mint erdélyi magyarnak fontos a kettős állampolgárság, illetve fontos hogy szavazhat. Ezzel nincs egyedül. Ezt elmondja. Ez nem pártpolitika, mert ezen a szinten minden pártpolitika. Az is ha kenyeret kérsz a boltban, mer'ugye a kenyér ára 3.60 kéne legyen.

Emberek, ne hagyjuk már hogy a kampány ennyire beszűkítsen minket!
@Ad Dio:
Emberek, ne hagyjuk már hogy a vallás ennyire beszűkítsen minket!
@Ad Dio: Látom, nem érted, mi a problémánk a dologgal.
És nem is fogod megérteni, mert nem akarod megérteni. :(
@Ad Dio: 2010- ben kire szavaztál? tudom túl indiszkrét vagyok!

böjte csabának a fideszkdnp a keresztényi párt.. vagy tévedenék?
az rmdsz felkérte jelöltnek nem vállalta, miért? talán mert a fidesz nem őket preferálja?
nem sározom a te csaba testvéredet, csak naivak ne legyünk már!
ki harsogja nap mint nap(ov,+ minden fideszkdnp politikus), hogy kereszténység = fideszkdnp? akkor ez az átlag embernek azt jejenti, hogy böjte a fidesz szavazója!
1 régi kommentedből idéztem amikor te sem akartál tovább belemenni vitákba! én sem akarok!
mno.hu/belfold/bojte-merjunk-bemenni-a-palyara-1219397
@Knósszosz:
:-)
Én Péccsel voltam (vagyok?) így ... szeretek oda menni, mászkálni a városban, bemenni és órákat válogatni a kedvenc antikváriumomban, ... ami Neked Szeged, az nekem Pécs (mediterrán hangulattal és egyebekkel együtt!)
:-)

...és igen, ilyesmikről lenne jó beszélgetni, nem arról a "foscunamiról", ami itt folyik éppen ...
:-(
@Ómacicka Bábó:
Valószínűleg ... nem is akartam leszólni, elnézést, ha esetleg úgy jött volna le, csak nekem tényleg kimaradt az az érzés ... (eddig!).
:-)
@-JzK-:
A JBQÉ-t!
(Az oldal, a szöveg alkotójának!)
@épészmérnök:
Ez nagyon szép volt!
... és jó lenn egyszer ilyet átélni, irigylem, akinek alkalma, módja van rá. Bárhol a világon ...

(nem nyitunk egy olyan blogot, ahol ilyen személyes élményekről lehet beszélgetni?)
:-)
@épészmérnök:
Szeretek ilyesmiről olvasni ... folytasd!
:-)
@Ad Dio:
Köszönöm, hogy ezt írtad és így és egyúttal elnézést kérek, ha valamivel sértettelek volna.
...és jó normális hangot hallani ebben a gyalázatossá lett országban - akármelyik oldalról jön is!
:-)
@Penivaldes:
A gond ott van, hogy ír egy ilyen levelet Böjte - felteszem: jó szándékkal. Vagy nyilatkozik.
És azt nem hiszem el, hogy nem látja, hogy mi sül ki belőle MINDIG!
Odarajzolják evvel őt a fidesz reklámarcai közé.
Nem először és nem utoljára.
Én nem engedném, ha én ő lennék és a célom az lenne, hogy amit csinálok, azt ___mindenki___ hitelesnek és követendőnek lássa.
@Marcellusca:
Igen, erre gondolok.
Miért hagyja?
Miért?
@Evezős:
:-€
Nem kell finomkodnod, a helyzet még ennél is sokkal súlyosabb :-(
Na, teleírtam itt a végét, oszt nem tudom, olvassa-e valaki ...?
@Marcellusca:

Ahelyett hogy teljesen értelmetlen módon ismételgeted a mondókádat, próbálj meg érvelni és ne kinyilatkoztatni. Győzz meg! pl. sokat segítene egy idézet vagy egy link amiben Böjte Csaba bármiféle pártpropagandát fejt ki.
@magándemokrata:

"böjte csabának a fideszkdnp a keresztényi párt.. vagy tévedenék?"

Nem tévedsz, hanem fogalmad sincs. Mint ahogy nekem sem és senki másnak sem, akinek Csaba testvér el nem mondja hogy kire gondolt. Ez csak azoknak a fejében pártpropaganda, akinek csak agitprop módra tud járni az agya.

Megkérdezték hogy kire szavaz, erre azt mondta, hogy olyanra aki közelebb áll a keresztény gondolatvilághoz. Elkötelezett keresztény szerzetesként mégis mit mondott volna???

Ha van füled a a hallásra, hozzátett egy érdekes gondolatsort a baloldaliságról és az egyházról. Valójában ha a baloldal nem harcolna az egyház ellen, akkor bizony sokkal több közös pont adódna az egyház társadalmi elgondolása és a baloldal társadalmi elgondolása közt, mint a jobboldaléval.

Persze ehhez az kellene, hogy a baloldal (és megmondóemberei, fanatikusai, hívei) ne harcos marxista módra tekintsenek az egyházra, hanem legalább semlegesen.

"az rmdsz felkérte jelöltnek nem vállalta, miért? talán mert a fidesz nem őket preferálja?"

Francokat. El is mondja miért: mert ő nem politikus, hanem lelkipásztor. Ezért. Ehhez a Fidesznek semmi köze.

"nem sározom a te csaba testvéredet, csak naivak ne legyünk már!"

Naivitást nem vár el senki. Viszont korrektséget igen. Az alap nélküli vádaskodás nem korrekt - és nem is okos dolog.

"ki harsogja nap mint nap(ov,+ minden fideszkdnp politikus), hogy kereszténység = fideszkdnp?"

Csaba Testvér? Akkor meg mi köze mindehhez?

"akkor ez az átlag embernek azt jejenti, hogy böjte a fidesz szavazója!"

Messze nem így van. Ezekre a konklúziókra csak - khm - agitrpropolitiki fertőzöttség mellett jut el az ember. Az "átlagember" ennél sokkal józanakk és tudja helyén kezelni a dolgokat.

"1 régi kommentedből idéztem amikor te sem akartál tovább belemenni vitákba! én sem akarok!"

Mikori az a komment és mi a szövegkörnyezet?
Szerintem pap, lelkipásztor, stb egyházi ember NE nyilatkozzon arról, hogy kire fog, és kire nem fog szavazni. Ne utaljon erre, ne is mondja meg, hogy milyen szempontok alapján fog dönteni.

Amúgy meg kedves politikusok: szálljatok már ki végre az életünkből.
@Ad Dio:
Ha nem sértelek meg, becsatlakozom. Szerintem Csaba atya nem fejt ki konkrét pártpropagandát, ezt én is így gondolom, sőt a "párbeszéd" híve. Ami nekem fura az, hogy a baloldalt ateistának nevezi. Igen, bizonyos értelemben értem is, hogy miért, de ez szerintem téves megítélés, mert a baloldal, legyen az bármi sokkal inkább egyházellenes, mint ateista. Nyilván ennek vannak törtenelmi okai (pl franco jobboldali katonai diktatúráját a katolikus egyház elvtelenül kiszolgálta), és van egyfajta ideológia szebenállas, de szerintem ami az igazán összekötő kapocs lehetne a két oldal között (márha valaki nem gondolkodik antagonisztikus ellentétekben), ha a katolikus egyházon belül a progresszív irányzat kerülne végre felül, ami biztos h magának az egyháznak is tenne h saját híveit megtartsa, mert Spanyolországban kb 20%ot esett vissza a magát katolikusoknak vallók aranya, és ez még drámaibb a fiatalok körében. Én Csaba atyát egy pozitív figurának tartom, tabukat döntött azzal, hogy ilyeneket nyilatkozik : a kereszténység is baloldali értékekkel bír, v h a baloldaliak is isten gyermekei. Nem kellene félni h az "egyházreform" szétfesziti az egyház kereteit, szerintem csak erősíteni fogja.
A logikai hiba szerintem az egész vallás vs politika vonatkozásában az, hogy egy pártnak nem kell semmilyen vallás értékeit követni, mert nem lelki és hitéleti kérdésekben adnak választ és kellene hogy ez alapján szervezodjenek, hanem társadalmi problémák és az arra adott akcióterv mentén: hogy egy profán hasonlattal éljek, mondjuk államadósságkezelés kérdésében nincs hitéleti vita.
@Csekkliszt#10:

Csak egyetérteni tudok Veled.

Az egyház és a politikai "felek" kapcsolata nehéz dió. De egyet tudok érteni Csaba testvérrel: a kereszténység társadalomképe sokkal inkább baloldali mint jobboldali... lehetne, ha a kelet-európai baloldal valódi baloldal lenne és nem kriptomarxizmus. Legalábbis ami az egyházzal való kapcsolatát illeti.

A baloldal nagy hibája (és ebben épp a baloldali értelmiség jár az élen) az, hogy merev ideológiai keretek közt írja elő, hogy egy igaz demokratának, baloldali embernek, európai modern polgárnak hogy KÖLL gondolkodnia. Ez pedig azt jelenti, hogy ezen csoportoknak liberális, kozmopolita, ateista embernek kell lennie. Nem veszi észre, hogy ezek a dolgok már messze nem "progresszívek", legalábbis nem úgy, ahogy a múlt század derekáig azok voltak. De ez a kisebbik baj ami ebből fakad. A nagyobbik az, hogy ezzel a hozzáállással kizár magából rengeteg embert, akiket képviselet nélkülivé, rosszabb esetben jobboldali szavazóvá ( :-) ) kényszerkonvertál (ezekből ma egyébként jellemzően jobbikosok lesznek).

Pedig ha belegondolunk kiket is hajt el a baloldal? Azokat akik szeretnek itt élni, hovatovább érzelmi kötődésük van egy nyelv és kultúrközösséghez (e kérdésben a valóban modern pszicholingvisztikának érdekes meglátásai vannak)? Ezekből az emberekből lesznek a "nemzetiek" (alias mélymagyar, mucsai, náci stb). Vagy azok akik szeretik az életüket a megszokott kerékvágában tudni, akik a múltjukat is fontosnak tartják, nem csak a jövőjüket, akik vallásosak, akik fontosnak érzik a tradíciókat stb. Ezek az emberek nem kellenek a baloldalnak. Sőt! Ezeket az embereket a baloldal ELEVE jobboldalinak (=ellenségnek) tartja (ld Csaba Testvér). Akkor sem kellenek a baloldalnak, ha ezek az emberek a szívük mélyén VALÓBAN baloldaliak. Ne felejtsük el, baloldalinak lenni valaha azt jelentette, hogy szolidárisnak lenni a leggyengébbekkel.

Így nem kell csodálkozni semmin.

A jobber fiú úgy látja, hogy a baloldal SOKKAL sikeresebb lehetne, ha komolyan venné a liberalizmusból fakadó tolerancia elvét, leszállna a magas lóról, valóban társadalmi értékek mentén kezdene el szerveződni és nem folytatná a zártkörű elitklub jellegű működést.

De persze ez csak egy idétlen jobber 10 filléres véleménye...
@Csekkliszt#10:
Azért különböztessük meg azt, hogy valaki ("baloldal"?) egyházellenes, attól, hogy vallásellenes-e!

Annyiban osztom pl. Gyurcsány elképzelését, hogy a vatikáni szerződést felül kéne vizsgálni és VÉGRE!!! teljesen szétválasztani az egyházat és az állami szférát, de nem vagyok vallásellenes (egyházellenes viszont igen és aki ma rálátással bír a katolikus és a református egyházakra, a Hitgyülekezetre és hasonlókra, az joggal az!, egyedül az Iványi-féle Metegyház viselkedése szimpatikus), mindenki hitét tiszteletben tudom tartani, de ami itt ezen a címen folyik, az borzasztó.
Semmi keresnivalója az egyházaknak az állami oktatásban pl. Egyik egyháznak sem.
Régen is megoldották a hittant, ma is meg lehetne oldani úgy, hogy az iskolának ebben részt vennie nem kéne.
És ez csak egy dolog, amit nagyon jó lenne tisztába tenni.
@Ad Dio:
Köszönöm ez egy számomra is nagyon érthető összefoglaló volt a "másik oldalról", egy-két állításban meg is leptél. Komolyan, tok jo, sőt gondolkodásra késztet, hogy miért is van ez így, v látszódik így.

Sok mindent el us tudok belőle fogadni, de azt az egyet nagyon nem látom, hogy egy keresztény ember szamara a jobbik egyes nézetei és megnyilvánulásai hogy osszeegyeztethetők bármilyen módon is a krisztusi tanitasokkal, a szeretet tanával, hisz program-szerűen /szinten ellene megy.
@Evezős:
"Azért különböztessük meg azt, hogy valaki ("baloldal"?) egyházellenes, attól, hogy vallásellenes-e!" - teljesen egyetértek veled

Én is azt gondolom, hogy hitoktatásnak csak egyházi fenntartású iskolákban lenne helye, de hogy ezt is lehet kulturáltan kezelni jo példa mondjuk az itteni osztrák iskola, amelyet a katolikus La Salle alapítvány üzemeltet, azaz minden reggel imádkoznak a gyerekek, kivéve akkor, ha valaki más felekezetu v vallású, mert akkor neki ebben nem kell résztvennie, azaz a vallási toleranciát még ilyen helyen is meg lehet oldani.
Természetesen hozzam sokkal közelebb áll az angolszász v francia modell, ahol a suli környékére sem mehet semmilyen egyház es ez nem vallásellenesség, hanem pont hogy az egyén és lelki élet tisztelete, hogy mindenki ott és akkor döntsön ebben a kérdésben, amikor kész rá.
Erre jo példa vagyok én: kiskamaszként elsoáldozo kellett hogy legyek, aminek az volt az egyetlen értelme, hogy ugy megutáltatták velem az egészet (hamisnak éreztem), hogy 15 évnek kellett eltelnie, hogy bármi szinten is nyitott legyek bármilyen tanításra. Gyerekek lelke még tök tiszta, tessék békén hagyni.
Az egyébként keresztény Rudolf Steiner tanításaira alapuló oktatást hirdető, de valamilyen félreértés folytán liberálisnak titulált Vekerdy mondta, hogy a gyerekeknek nem kell hittan v erkölcstan oktatás: mesét kell nekik olvasni (az az ő kapujuk) és példával szolgálni es akkor a dolgok helyükre kerülnek.
@Ad Dio: igazad van, nem hallok, fanatikus hive vagyok a baloldalnak!
te viszont mint jobb oldali húzd be az x-t a fideszre mert minden ok. volt ebben a 4 évben! nem aláztak meg senkit, minden rendben volt!
meg vagyok keresztelve, nem térdepelek az első sorban, nem vagyok vallás ellenes, de minden egyház, tartsa el magát! ne dörgölödzön a hatalomhoz!
böjte ott szúrta el a hitelességét amikor 500 ezredik új magyar lett! szép dolog amit addig tett, de ne felejtsük el erre tette fel az életét, vállalta csinálja! és tényleg nem fideszes csak elfogadja amit valamiért ráerőltet ov.! ez nem szimpatikus! miért nem tudja azt mondani, én nem szeretném ezt igy... na ez a bajom vele!
ne mond, hogy ezt egy ilyen hirű elismert egyházi személy nem tehetné meg! csak akkor az álltalad preferált párt megvonná a támogatást!
tudom képzelődöm, összeesküvést gyártok!
ha nekem meg kéne hallanom dolgokat, akkor neked is!
tényleg fejezzük be, mert szerinted én vádaskodom, pedig csak a véleményemet mondom el!
te pedig a hitedben vagy sértve, általam. nem ez volt a célom, hanem a véleményem megosztása! minden jót!
@magándemokrata:

"tudom képzelődöm, összeesküvést gyártok!"

Szimplán csak elkapott a kampány-gépszíj. Ha lehiggadsz talán más színben látod majd a dolgokat. Engem a hitemben nem bántottál meg. Szimplán csak kifejtettem egy ellenvéleményt. Ennyi. Egyébként békesség van részemről.
@magándemokrata:

"nem vagyok vallás ellenes, de minden egyház, tartsa el magát! ne dörgölödzön a hatalomhoz!"

Eltartaná magát, ha nem vették volna el mindenét a kommunisták. Azóta - sajnos - kénytelen kelletlen függésben van a mindenkori hatalomtól. Hidd el, ez az egyháznak sem jó. Ha megvolna a gazdasági bázisa, én is azt mondanám, hogy tartsa el magát. De nincs. Azt éli meg, hogy egyik oldal elvesz tőle és támadja, a másik meg ad és cserébe igyekszik kihasználni az előnyöket. szerinted az egyháznak ez jó??? Hát nem. Mint mindenki, szeretne független lenni. Nem tud. szerinted miért nem került sarkallatos törvényi védelembe a vatikáni szerződés? Igen, jól gondolod: hogy maradjon a zsarolási potenciál.

Az "egyház" még így sem állt be a Fidesz szekerét tolni, maximum egy-két pap erre-arra. De mint az már többször mondtam, épp a mi környékünkön egy DK-st tol egy plébános, mégpedig szórólapon (!). Ennél nyíltabban nem is lehet politizálni. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy csak egyik felé hajlanak a papok.
@Evezős:

"Annyiban osztom pl. Gyurcsány elképzelését, hogy a vatikáni szerződést felül kéne vizsgálni és VÉGRE!!! teljesen szétválasztani az egyházat és az állami szférát,"

A vatikáni szerződés a kommunisták által elrabolt egyházi vagyon utáni örökjáradék. Ez a vagyon mintegy 800.000 hold föld volt. Mai áron minimum 800-1000Mrd forint. Ezen felül ingatlanok, üzletek, miegymás további eszetlen összegben. Ezt az összeget nem nagyon hiszem hogy oda lehetne, vagy kellene adni az egyháznak. Ennek több oka is van. Egyfelől ugyebár vitatható módon szerezte az egyház ezeket a tulajdonokat, másfelől a jelenlegi egyház társadalmi súlya és szerepe is egész más. Röviden: nincs szüksége ekkora vagyonra és pont. Viszont a társadalom 12-15%-a rendszeres templomba járó és még ennél is jóval nagyobb arányban kapcsolódnak az egyházhoz az emberek (pl. temetések, esküvők, hitoktatás stb). Ennek megfelelően egy demokráciában az egyháznak jelen kell(ene) lennie hasonló súllyal a társadalomban és bizony nagyon is igazságos hogy ha igényli ennek a társadalmi szerepvállalásnak az anyagi feltételeit az elrablott vagyon helyett.

Ugye érzed ebben a helyzetben a kényszert? Hidd el: az egyháznak ez NEM jó. De nem nagyon tudom hogy lehetne ezen változtatni.

Abban egyébként egyetért az egyház is, hogy a vatikáni szerződést nem ártana végre módosíthatatlan formába önteni, hogy ne lehessen időről-időre politikai adokkapokra felhasználni.

GyF sajnos nem a vatikáni szerződés módosításáról, hanem annak felmondásáról, majd
pedig annak drasztikus visszavágásáról beszélt.

"de nem vagyok vallásellenes (egyházellenes viszont igen és aki ma rálátással bír a katolikus és a református egyházakra, a Hitgyülekezetre és hasonlókra, az joggal az!, egyedül az Iványi-féle Metegyház viselkedése szimpatikus), mindenki hitét tiszteletben tudom tartani, de ami itt ezen a címen folyik, az borzasztó."

Én kicsit beljebbről látom a dolgokat, bár nem tartozom az egyházi hierarchiába. Sokszor nem vagyok én sem boldog attól amit ott látok, de hidd el semmivel sem rosszabb a helyzet mint bármilyen más civil szervezetben (nem, nem pedofil minden pap és nem is jár minden püspök luxsbéemvén - sokkal prózaibb népek ezek mint gondolnád a maguk nagyon is emberei korlátaival és ütődöttségeivel).

"Semmi keresnivalója az egyházaknak az állami oktatásban pl. Egyik egyháznak sem.
Régen is megoldották a hittant, ma is meg lehetne oldani úgy, hogy az iskolának ebben részt vennie nem kéne."

Ezt viszont érdemes lenne kicsit átgondolni a demokrácia, vagy ha úgy tetszik a jogállam szemszögéből. Egyfelől ugyebár itt van ez a 12-15%-nyi vallásos ember (csak jelzem, hogy most hogy egy "csomó" iskola egyházi kezelésbe került, 8% az egyházi iskolák aránya - vagyis épp a fele a rendszeres templomba járók arányának), akinek ugyebár igénye van a hittanra és mivel az ő pénze is benne van a kalapban, mondhatja azt is, hogy mindez történjen az iskolában. Kifejezett ateista egyébként jelenleg mo-on hasonló 10-15%-os arányban van mint rendszeres templomba járó, a többiek meg vagy nem is törődnek ezekkel a dolgokkal, vagy a "maguk módján" hisznek, esetleg hinduk, iszlám hívők, zsidók stb.

Mi jön ki mindebből? Természetesen nem a kötelező hittan :-). Ilyen fel sem merült. De miért jönne ki a kötelező szekuláris oktatás? Miért ne lenne ezzel az állapottal összhangban egy fakultatív, iskolai keretekbe illesztett hittan? Főleg hogyha a társadalom egy nagyon is jelentős része ezt igényli is.

Reflektálj az álláspontodra, mert érzésem szerint olyan alapokra építesz, amik nem normatívak vagy plauzibilisek, hanem nagyon is politikai nézethez kötött ideológiák, amiknek semmi köze nincs a demokráciához, a liberalizmushoz vagy végső soron a társadalmi igazságossághoz.
@Csekkliszt#10:

"Gyerekek lelke még tök tiszta, tessék békén hagyni.
Az egyébként keresztény Rudolf Steiner tanításaira alapuló oktatást hirdető, de valamilyen félreértés folytán liberálisnak titulált Vekerdy mondta, hogy a gyerekeknek nem kell hittan v erkölcstan oktatás: mesét kell nekik olvasni (az az ő kapujuk) és példával szolgálni es akkor a dolgok helyükre kerülnek."

Ha ez ilyen egyszerű lenne. Nekem vannak gyermekeim. Nem is kevés (mondtam már hogy szemérmetlenül büszke apuka vagyok? :-) ). Sokat gondolkodtunk azon a Jobbikféllel, hogy hogy a leghelyesebb nevelni őket. Főleg mert együtt élünk Apósomékkal, akik kifejezett ateisták. A vallás békés vizeken hajózva a mindennapokban tényleg nem feltétlen kell/hasznos a gyermekeknek. Viszont vannak traumák, amiket sokkal jobban viselnek, ha vannak válaszaik. Ilyen például a halál vagy a szenvedés. Szóval nem könnyű dió. Mi igyekszünk az életkoruknak megfelelő nyelven és formában közvetíteni azt a világképet, amiben mi is hiszünk. A pedagógusok visszajelzése szerint nem fogunk ezzel olyan nagyon mellé.
@Ad Dio:
Gratulálok!!! Jo tudni, h büszke vagy!
A gyerek(ek) a legjobb dolog (sic)az életben, azért vagyunk a földön h minden jót tovább adjunk nekik.
Sok sikert :-)
@épészmérnök: Na ezért az élményért irigyellek ... :D
Tiszteletlen proli fröcsögés egy hivatását komolyan vevő pap ellen.
@Veridicus76:

Ez itt a poszt utolsó bekezdése:

"- Mondd csak, Bandi atya, mikor egy polgármester - képviselő két bizalmi embere ellen folyik nyomozás, és az egyik ellen vádat emelnek zsarolásért, akkor az kimeríti a "súlyos bűncselekmények lelepleződése von árnyékba " - tényállást, vagy az ilyesmi még nerkompatibilis és elfogadható módja az érdekérvényesítésnek? "

Tehát az amúgy zuglói atya kampánylevele inkább hajaz egy tiszteletlen proli fröcsögésére -aki zugló vonatkozásában- konkrétan arra buzdít, hogy azt a Papcsák Ferencre kell választani, akire egy jó érzésű lelkipásztor inkább penitenciát róna ki, mintsem példaként állítana a gyülekezete elé, horribile dictu, kiprédikálná a vasárnapi misén.

Ha kiveszed a seggedből a fejed, nézz körül: -ki is az a Papcsák Ferenc?
@jaegtoer: szarok én Papcsák Ferencre. Erről beszélek: ""- Mondd csak, Bandi atya,"

Ez miféle stílus? Hogy jön egy nyikhaj ahhoz, hogy egy papot ilyen bratyizós stílusban letegezzen? Proli fröcsögés.
@Veridicus76:

Mert mi a fasznak kellene szólítani bazdmeg [így egybe(n)] a plébános urat? eminenciás uramnak? Hülye.

Amúgy értelek, a legnagyobb tisztelet jár annak a reverendát viselő alaknak, aki papi, egyházi, lelkipásztori mivoltát megcsúfolva zuglói "kötődése" mellett arra szólította fel a választókat, hogy nyugodtan szavazzanak a velejéig korrupt Papcsákra.
süti beállítások módosítása