Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.04.03. 05:14 Fabius

Kampánypapunk újra akcióban

Címkék: fidesz zugló pajor atya kampánypap

Mária és József állnak Betlehemben, a jászol előtt.
- De gyönyörű gyermekünk született József. Szerinted mi legyen a neve?
- Szerintem nevezzük el Viktornak.
- Jéééézus!
- Hm, ez sem hangzik rosszul.

 

Ez a vicc jutott eszembe mikor a kerületi Fidesz faszbúkján megláttam, hogy nyughatatlan kampánypapunk, Pajor atya igehirdetésének megint nem sok köze van az evangélium igéihezpajor2.jpg

De határozott örömmel tölti el megkérgesedett szívemet a fejlődőkészség ami a fideszkereszténység Zámbó Árpijánál elmúlt négy évében megfigyelhető: Legalább már nem a gondjaira bízott gyerekekkel szórólapoztat, nézetei terjesztését ezúttal megoldja faszbúkon okosba. Hiába no, jó pap holtig tanul, bár van amelyiknek halála után a nyelvét úgy kell kioperálni a gazdatest seggéből, hogy temetni lehessen. 

Legcukibb az egészben, mikor egy orbánszívű aggódik a baloldali szavazókért. Tőle kell megtudnunk, hogy itt mindössze egy féltékenységi hisztéria zajlik négy éve, csak mind hülyék vagyunk észrevenni. Aszongya legyünk józanok és utasítsuk el a kompromittálódott személyeket, - ezt megtesszük magunktól is - a stílust, ami győzelmük esetén "eluralkodna" itten mindenfele, és az elkerülés érdekében mi baloldaliak is szavazzunk Orbánra. Zseniális és "váratlan fordulat" - ásít - Pajor tényleg meglepett most mindenkit. Remélem azért akad a környezetében valaki aki megkérdezi:

- Mondd csak, Bandi atya, mikor egy polgármester - képviselő két bizalmi embere ellen folyik nyomozás, és az egyik ellen vádat emelnek zsarolásért, akkor az kimeríti a "súlyos bűncselekmények lelepleződése von árnyékba " - tényállást, vagy az ilyesmi még nerkompatibilis és elfogadható módja az érdekérvényesítésnek? 

474 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr295891370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@taga20:
Cola vót, már otthon... de most meló még, adj nekik, rátok nézek....
@Ad Dio:
Mondtam előre ...:-)
Mindegy, egy fél percig sem gondoltam, hogy képes lennél akár csak meginogni is (ez látszott az elején is), nem is akartam belekezdeni.
Az meg, hogy nem találtál semmit ... hát ezt inkább nem kommentálom.:-)

Az biztos, hogy nem itt éltél, ha nem emlékszel az általam említett eseményekre ...de ez sem számít, vakhittel nem lehet vitatkozni, ezt régóta tudom.

Mivel még nem lehet megtiltani, te nyugodtan higgyél benne, vagy neki, nézz el neki mindent/bármit, aztán ugyanezzel a lendülettel hagyd meg nekem, másnak, hogy kétkedve nézze Böjtét egy ideje.
(Attól, hogy nagy betűvel írod, hogy ember, nem hatódom meg, sok példát tudnék mondani, olyat, aki teszi a dolgát reklám nélkül, erőn felül, végkimerülésig, bősz ellenszélben és soha, senkinek nem gazsulált érte, nem hajolt meg senki előtt, nem lett plakátja senkinek. Aztán lehet, hogy a nevét sem fogja ismerni, csak egy szűk közösség. Na, ők az igazi EMBEREK.)

Lezártam ezt a témát.
@Penivaldes:
@Evezős:

Ez szép volt, komolyan…
Kurva sok csoda van ebben a kis országban, amiért érdemes (lenne) itt élni, de sajnos lassan ezek nem kompenzálják azt a foscunamit, amit a szemünkbe kapunk. Hála a mi drágakedves cáratyuskánknak és az ő szarházi brigádjának.

Az alföldet is érteni kell, ahogy a bakonyt vagy az őrséget… mindegyik más kategória.
Szeged… na, az megint csak… Imádom örökre, kölyökkorom vakációit ott töltöttem. Nem mondok semmit, csak annyit: élhető – volt. Most milyen azt nem tudom, de harminc év távlatából arra emlékszem, hogy Budapest az volt a nyüzsi nagyváros, ahol szaladt mindenki, Szeged ahhoz képest a nyugalom szigetének volt nevezhető. Egyetemi város, tele fiatalokkal. A kárász utca végén a park tele volt fiatalokkal, jó hangulat és… áá… nem is mondom tovább. Olyan mediterrán hangulatot árasztott nyáron mint Pécs, de valahogy még is másként.

A Tisza, az arborétum, a belváros a hírös virág cukrászdával, a mozi a Széchényi téren, ahol az ABBA filmet először láttam, a tikkasztó nyári hőség… Imádom Szegedet.
Most vigyázó tekintetemet egy palack hűvösen izzadó Argus Gold-ra vetem, csakhogy Boli megpukkaggyon!!-:))
@Knósszosz:
Hm, jól hangzik
Egészségedre!

---Üdv nektek ---
@Knósszosz: "Kurva sok csoda van ebben a kis országban"
pl. ott van a pasapark, hát ott nap nap után nőnek a négyzetméterek. na ez a csoda:)
@taga20: Meg az ilyenek. Ezt kapd el baszod. :)

DJ Bizonytalan: Mi van itt?

youtu.be/7sbpdv7QjHk
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ez annyira bizonytalan, hogy bizonytalan ideig fos:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem baj, majd elmegyek vasárnap misére, hogy megkapjam az eligazítást, hogy kire szavazzak:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem. hülyeségeket ne dobj be! inkább cicis durodorát vagy hasonlót, ilyenre vevő vagyok:)
@taga20:
Éss... mennyi ilyen "csoda" van mégh...
Csakrális csodák, telecsinálva lopatmányos nemzeti kamatcsökkentett sikerekkel...
Szeretek itt élni.
@taga20: Ilyen közelről nem ismerem Dórit. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, "benned bíztam, na és a gravitációban.":))
@Knósszosz: genyó... ez tetszik. még mindig jobb, mint ha bolinak hívnál:)))
Lányok furmányosok vagytok. Az alföld a legszebb határtlan táj . Bokáig a forró homokban . A nyárfasorok akácosok árvalányhaj az ősborókás . Én a hegyekkel nemtudtam mit kezdeni gondolom mindenkinek a gyermekkora hatátozza meg.
@Ómacicka Bábó: alföld=dög unalom. szerintem az nb1-et ne hazudjuk spanyolbajnokságnak:))
@taga20:
csak azért, mert bírlak... te, szikraforgácsoló!-:))
@Knósszosz: azé most nem lennék a tutajos helyében:)) mácsak azé sem me állítólag melózik.
gondolom egy hatos sört kell megoldani, okosban:))
- József Attila -
József Attila

NEM ÉN KIÁLTOK

Nem én kiáltok, a föld dübörög,
Vigyázz, vigyázz, mert megõrült a sátán,
Lapulj a források tiszta fenekére,
Símulj az üveglapba,
Rejtõzz a gyémántok fénye mögé,
Kövek alatt a bogarak közé,
Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben,
Te szegény, szegény.
Friss záporokkal szivárogj a földbe -
Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.
Légy egy fûszálon a pici él
S nagyobb leszel a világ tengelyénél.
Ó, gépek, madarak, lombok, csillagok!
Meddõ anyánk gyerekért könyörög.
Barátom, drága, szerelmes barátom,
Akár borzalmas, akár nagyszerû,
Nem én kiáltok, a föld dübörög.

1924 első fele
@taga20: Ó csak azé mondod mert nem tudod merre köll menni benne hogy érdekeset láss .
@Ómacicka Bábó: csak azé mondom me igazam van, meg kötekedni akarok:)
bár lassan megyek alukálni, de holnap biztosan folytatom:))
@-JzK-: Előzetes megjegyzés tőlem a fenti íráshoz. Természetesen koherensen katolikus keresztény párt nincs 2014-ben. Nemhogy itthon nincs, sehol sem a világon. A "keresztény" párt fogalma számomra értelmezhetetlen, főleg Szent X. Piusznak a sillonistákkal szemben megfogalmazott elítéléseinek fényében.
Egyébként három, magát nominálisan az írd és mond "kereszténység" mellett valamilyen mértékben elkötelezettnek valló olyan párt van, ami bizonyosan eléri az 5%-os küszöböt. Ebből kettő (a FIDESZ és a KDNP) koalícióban van.
A KDNP vezetője a rabbinikus judaizmus előtt hajbókol, a homoszexuálisok számára "valamiféle jogi formát" óhajt, az említett katolikus- és magyarellenes szekta "történelmivé" kozmetikálása után nem lépett ki a koalícióból. Azaz koherens tradicionalista katolikus szempontból ez már kizáró ok.
A cikkben említett másik, meg nem nevezett, de utalás alapján szokásbizonyossággal beazonosítható párt a JOBBIK. Ha abszolút tengely számunkra a katolikus doktrína, a katolikus kultúrális, történelmi és geopolitikai határozmányok, a koherens ellenforradalmiság, mondhatnók, hogy a JOBBIK áll legközelebb ehhez. Pragmatikus szinten azonnali megoldást kínál az ország egyik legalapvetőbb, pandemikusan súlyos helyzetére: a rasszista cigánybűnözésre. (A cigányság zömének gettószerű létmódja atavisztikus gyűlöletet csepegtet beléjük a "gádzsókkal" szembe gyermekkoruktól kezdve. Az "íratlan" cigánytörvény [romani kris] szerint a gádzsó átverhető, vele szemben bizonyos erkölcsi korlátok nem léteznek stb.) Ez a népszerűségének máig a fő mozgatórugója. Ha a halálbüntetést visszahoznák, ha az oroszországi Delfinhez hasonló műintézmények várnák a bűnözőket, a támogatottsága véleményem szerint jelentősen visszaesne. A JOBBIK küzd a legkövetkezetesebben a gender-ideológiák és tendenciák (feminizmus, homoszexualitás féktelen propagálása) ellen. Ezért instrumentális szinten ("szegény ember vízzel főz") alapon, az ország jobbra, azaz a jog felé húzása (vö. latin dexter, decretum) szempontjából megengedett a támogatása.
A JOBBIK azonban támogatja a mesterséges megtermékenyítést, ami katolikus szempontból elfogadhatatlan.
A leginkább elfogadhatatlan ez a bekezdés: "Ezért a Jobbik kiemelten kívánja óvni és gyarapítani a magyarság hagyományos értékeit, különös figyelmet fordítva mindkét magyar tradícióra, mind a turáni-ősmagyar, mind a keresztény-újmagyar hagyományra. A magyarság egyik legfontosabb szellemi szellemi feladatának keleti gyökereink és európaiságunk egyszerre történő, harmonikus megélését tekintjük, amelyet a kultúrpolitikánkban is érvényesíteni kívánunk. Az eurázsianizmus külpolitikai és külgazdasági doktrínájának alapjait a magyar eurázsianizmus szellemi-kulturális alapjaira lehet csak építeni."
Katolikus szempontból az ilyen "vallásfelettinek" nevezett esszencializmus elfogadhatatlan, ugyanúgy, mint a modernista, a Firenzei Zsinat dogmájával tételesen ellentétes "zsidó-keresztény" kultúrfúzió. (Erről kiváló írás található itt, Bobkó Csaba tollából: kitalaltujkor.blogspot.hu/2013/05/marrano-kukacok-vatikan-almajaban-zsido.html) Elfogadhatatlan úgy az euro-atlantizmus, mint az eurázsianizmus. Mindkettő már csupán pragmatikus-geopolitikai szinten ellenérdekelt egy katolikus európai univerzalista birodlmiság létrejöttében. Csöbörből vödörbe...
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a putyini-dugini eurázsianizmus egyfajta neobonapartista konfúziója a bolsevizmusnak, valamiféle vallási esszencializmusnak és szinkretizmusnak, és csupán külsődleges szempontból az autentikus orthodox keresztény, orosz és bizánci hagyományoknak. Ebben hasonlatos a hitleri rezsimhez sok tekintetben: miközben erősen fellép a liberalizmussal szemben, maga is neobonapartista módon a Forradalom eszközévé válik. Tagadhatatlan, hogy a legnagyobb vonzóerejét ez adja. A sorbonne-forradalomba belesüppedt világhoz képest jobbra található. Ennek lényegi elítélése nem a keleti keresztény és bizantin szakrális birodalmi aspirációk elvetése. Hasonlóképpen az euro-atlantizmus elvetése az amerikanizmus elvetése, ami természetesen nem a hispán és brit nemzetek nemes kultúrhivatását negligálja, vagy pedig elveti egy velük való stratégiai szövetség lehetőségét, hisz ugyanazon fausti-nyugati kultúrkör gyermekei ők is, a mi unokahúgaink és unokaöcséink... Azonban őket összekeverni az amerikai neokonzervatívok szánalmas "birodalmiságával" és "demokrácia-exportjával", "terroizmus-elhárításával", pláne a kultúrmarxista Obama-kurzussal és az EU Daniel Kohn-Bendit banditáinak "européerségével", alacsony szellemi nívóra vall.)
Azt már csak utolsóként jelzem, hogy gazdasági kérdések kifejtésével kezdi a programját, nem a szellemivel, ami az autentikus katolikus jobboldaliság szempontjából elfogadhatatlan.
@Ómacicka Bábó: Az Alföld határtalan kék ege... szikrázó csillagok ezrei az éjszakai Hortobágyon...
Csak az óceán nyújt hasonló élményt, vagy a sivatag. Sosem hittem volna, hogy a sivatag érdekelni fog, amíg el nem jutottam az Atacama-ba. Pont Iquiquénél, ahol most a földrengések voltak. A sivatag a város fölött kezdődik, egy ezerhétszáz méter magas, majdnem függőleges hegyoldalon lehet feljutni. Odafent egyszerre látod a végtelen óceánt, a végeláthatatlan sivatagot, és rádborul az ég.
Ilyen helyeken leborulok a Világmindenség előtt. Lehet Istennek is hívni. De papok semmi esetre sem szükségesek hozzá.
@-JzK-:
Ő jesszus szent habakukk, ezt a szerecsenmosdatást, gyilkosok alá keresztény ideológiát adni!
Akkor tegyük helyre, hogy hol is áll a római katolicizmus "kereszténysége" a Biblia alapján és történelmileg :

nepszava.com/2013/10/velemeny/orban-keresztenysege.html
@épészmérnök:
Ez gyönyörű, megtapasztaltad azt, mely nem szóba fogható: isten, út, törvény, Tao, természet, egyre megy.
James Redfield: A mennyei profecia című könyve szerint az elso felismerés: a mindenen áthatoló és megjelenő (nem)evilági szépség. Naná, hogy nincsenek rá szavak:-)

Tao Te King
Elso vers:

"Az út, mely szóba-fogható,
nem az öröktől-való;
a szó, mely rája-mondható,
nem az örök szó."
@Csekkliszt#10: Furcsa élmény a földrengés is. Mármint nem az 5 körüli, hanem az igazi, nagy. Talán rémisztő, de inkább kiemel a banalitásból, és közvetlen tapasztalást ad a világmindenség erőiről, amikor egy fél kontinens ugrál alattad, mint egy megvadult ló. Semmihez sem hasonlító élmény. Alázatossá tesz. Ugyanakkor felerősíti az élet értékét.
@épészmérnök:
Húuu jó helyen jártál! De hallottam, hogy Chile mesés, tökre örülök, hogy ott voltál, jó értelemben irigyellek:-)
A halál közeli élmények (így v úgy : a buddhistáknak külön meditációjuk van rá) arra valók, h ne féljünk hogy utána mi lesz. De nem akarok elszállni, igazad van elsősorban azt kell megerősítenei, hogy milyen jó itt lenni. Ujra erőt ad.
@Csekkliszt#10: Chile a legfejlettebb ország Latin-Amerikában. Ez lehet, hogy összefüggésben van a földrengésekkel. Ahhoz szoktak, hogy minden összedől körülöttük, felállnak, leporolják magukat, és kezdik elölről. És talán ők a legkedvesebb és vidámabb emberek ezen a kontinensen, ami nagy szó. A vérükben van, hogy most élnek, most kell elvégezni, amit el kell végezni, most kell értékelni egymást. Ez lehet, hogy csak spekuláció, persze, de nagyon-nagyon jó emberi közeg. Megtart.
@Csekkliszt#10: Itt élek, és hétfőn megyek Iquiquébe. A hostalban még nincs víz, de ez nem zavar különösebben, háború utáni gyerek vagyok, strapabíró.
@épészmérnök:
De jó hallani! Élvezd:-) és írj róla
@Csekkliszt#10:
kurva hosszú cikk, én nem elemezni akarom a zorbánt, hanem felbaszni a lámpavasra, ha akarod tarthatod a sámlit, és a többis szarházit is... miután utolsó fillérig kiráztam a zsebeikey, hogy egy lyukas kétfilléres se maradjon nekijjek (a családoak haverokat és az összes sameszat is beleértve) és csak utána lámpavas...és leköpködni úgy, hogy előtte egy hétig nem kapta a gyógyszereit

brühüyyy

semmi más

ti elemezzétek vagy szopjátok le
@épészmérnök:

mint mondá az öreg szőrös: (Karl marx: a lét meghatározza a tudatot)

a másik meg a fejétől bűzlik a hal... persze latinul:
Qualis rex, talis grex.
Qual o rei, tal a grei.

(Like priest, like people.
Tel chapelain, tel sacristain.
Tel maître, tel chien.
Cual el rey, tal la grey.
Tale è il gregge, qual’è chi lo regge.
Kia reganto, tia servanto.)

brühüyyy
@-JzK-:
Egyébkènt hogy konkrét választ adjak a kérdésedre, mert pár dologban a dogmatikus szembenállásunk ellére igazat adok neked:
a kereszténység baloldali beágyazottságát sem gnosztikus értelemben, sem az ortogenetikus krisztilogia lényegét tekintve nem tartom megalapozottnak. Bár egyes pápai bullák (Dei Verbum -Az Isten igéje) erre a veszélyre figyelmeztetnek, a keresztény kánonjogra leselkedő veszélyt oly korán megsejtő Gratianus intelmei (Concordia discordantium canonum) erre pontos iránymutatást adtak a hívőknek, így abban igazat kell adnom, hogy a baloldali elhajlás tévtana a római katolikus tanítások döntő többségében nem jelentett igazi veszélyt. Bár XVI. Benedek: A Nazereti Jézus című könyve erre a veszélyre figyelmeztet, én inkább azt gondolom, hogy ennek alapja sokkal inkább az ő Rudolf Steiner féle antropozófia-ellenessége, mintsem saját parafázisából adódó, állítólagos Hitler-jugend múltjával valo szembenézés.
Az euroatlantista kritikád elfogadom, de csak akkor, ha a Sámuel Huntington féle civilizációk összecsapásában említett "uj történelem kezdete" nem jelenti a többhatalmi pólus egyesítését. Mert akkor az euroszkeptikus Arnold Toynbee-nek igaza van: az iszlám fundamentalizmus a "judeobürokratilus rendet alapjaiban veri szét." (Törés-konfliktus a modern világban, "A study of History)
Igazából nem tudom, hogy akkor a jobbik most ebben a kérdésben hogy is áll, bár sejtésem van róla.
@Kovacs Nocraft Jozsefne:1307. október 13-án Franciaországban elrendelték valamennyi lovag elfogását, megkezdődött a per, mely során a kínzásokkal szóra bírt foglyok természetesen bármit bevallottak. Európát felkavaró botrány tört ki, egy hónappal később a pápa már valamennyi európai uralkodótól követelte a rend tagjainak bebörtönzését. A Templomos Lovagrendet 1312-ben oszlatták fel hivatalosan, vagyonát az Ispotályosok kapták meg. Jacques de Molayt 1314 tavaszán ítélték máglyahalálra, mint eretneket.
@Csekkliszt#10: ez olyanra sikeredett aminek fogadokeszsegevel szerintem lesznek meg gondok :)
@Evezős:

Nincs harag, hidd el. Én sem vak hívő, sem gyűlölködő fajta nem vagyok. Mint mondtam nem szeretem azt ha papok politizálnak, egyik oldalon sem. Itt a fórumon kicsit egyoldalú a kritika, mert senki egyetlen szót sem fűzött ahhoz, hogy megemlítettem, hogy nálunk egy pap pl. a DK mellett áll ki (szórólapon is). Úgy tűnik ezt szabad, csak a Fidesz mellett nem lehet. Szerintem egyik mellet sem lehet. ez elvi kérdés.

Böjte meg jelenleg szerintem azért került a szőnyeg szélére bizonyos körökben, mert egyesek azt terjesztik róla "hogy". Mások meg kritika nélkül elhiszik ezt, anélkül hogy utánajárnának.

Baj egy szál se ezzel sem. Azt gondolom mindenki azt hisz amit csak akar. Csak ne kelljen egyetérteni, vagy ellenvélemény formálása nélkül elfogadni a minden alapot nélkülöző dolgokat.

Mir.
@Ad Dio:
A lelkipásztor szerepe a nevében benne van. Az, hogy valaki emellett milyen pártot preferál, szerintem épp úgy magánügy, mint a te, vagy bárki más magánügye. Onnantól, amikor viszont kiáll és felhívást tesz közzé bármelyik pap, hogy ezzel is nyomást gyakoroljon egy kisebb nagyobb közösségre, belép a politikába, nem a vallás területén mozog. Ehhez semmi köze. Ne csodálkozzon, ha támadni fogják, bárhonnan.
Böjte megnyilatkozásait, szereplését szerintem csúnyán kihasználja a narancsbolsevik párt, a DK-t preferáló jóember is eltévesztette a házszámot. Szereptévesztés. Persze felfokozott hangulatban és politikai feszültség szítása során ne csodálkozzon senki, ha anyázás lesz belőle a vége.
Van elég baja ennek az országnak, ha még hozzátesznek, jobb nem lesz... :((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Értem én, de mondj már egy konkrét példát amikor Böjte a Fidesz mellet kampányol?
"Lába kelt egy mobiltelefonnak Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén. A Nemzeti Nyomozó Iroda akkora elánnal vetette bele magát a tettes előkerítésébe, hogy az eseményen dolgozó személyzet valamennyi tagját kihallgatta. Sőt nyomásgyakorlást is alkalmazva, rávették a tanúkat arra, hogy vehessenek tőlük DNS-mintát. A hvg.hu-nak megszólalt az eseményen részt vevő egyik pincér. Egy ügyvéd szerint az ügyben eljáró rendőr jogsértést követhetett el.

Míg a nyomozó szervek csak korlátozottan rendelhetnek el DNS-vizsgálatot annak magas költségei miatt, addig egy telefonlopás miatt indult eljárásban mintegy hatvan embertől vettek DNS-mintát, feltehetően nem függetlenül attól, hogy a lopás Orbán Ráhel esküvőjén történt.
A hvg.hu-nak abból a szempontból is érdekesnek mondta az eljárást, hogy az NNI nyomoz az ügyben, hiszen a kisebb értékű lopás nem tartozik a szervezet hatáskörébe. Emellett furcsának találta az is, hogy – mint az az idézésből kiderült – az életvédelmi osztály jár el, ami szerinte ismételten a hatáskör túllépésének számíthat. Egyébként az sem derült ki, hogy miért csak a személyzet tagjairól gondolták azt, hogy a mobilt eltehették.

A hvg.hu szerette volna megtudni, hol tart a nyomozás, illetve, hogy meglett-e a tettes, vagy folyik még az előkerítése, de hiába kerestük a nyomozó hatóságot és a munkája felett felügyeletet ellátó Fővárosi Főügyészséget, megkereséseinkre nem kaptunk választ.

A Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese az üggyel kapcsolatban – a telefonos érdeklődésünkre – nem cáfolta, hogy van ilyen eljárás, de kérte, hogy a nyilatkozat adására illetékes főnökét keressük meg. Sajnos nem jártunk sikerrel. A Fővárosi Főügyészség nem is találta az ügyet. A Belügyminisztériumot is kértük, hogy reagáljanak, illetve adjanak tájékoztatást arról, hogy ezután mindig ekkora elánnal járnak-e el a hasonló esetekben – választ a cikkünk megjelenéséig nem kaptunk."
hvg.hu/itthon/20140403_Telefonlopas_Rahel_eskuvojen__koltseget

Basszus... lemaradtam... már ilyen társaságban is??? :)
Illetve, ahol EZ az elit, ott miért is csodálkozunk?
A DNS vizsgálat se semmi, most retteghetnek majd a krumpli tolvajok is, hisz Marinéni követelheti szintén, hogy a nála történt 10 kiló krumpli, meg 6 kiló uborka ellopását végző személy - szerinte - meghorzsolta a dolgos kezét a kerítésen, oszt akkor már vegyenek onnan is mintát és kezdjék meg a közeli kisváros DNS feltérképezését... :)

Amúgy a cikk címe se semmi:
"Tolvaj járt Orbán Ráhel esküvőjén, ..."
EZ ÍGY VAN!
NEM IS EGY VOLT OTT!
@Ad Dio:
Hol mondtam én, hogy mellette kampányolt? :(
"Böjte megnyilatkozásait, szereplését szerintem csúnyán kihasználja a narancsbolsevik párt..."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Elnézést, akkor félreértettelek.

Ebben az esetben tökéletesen egyetértünk. De ugye attól, hogy egy párt kihasználja egy-egy nyilatkozatát politikai célra, még nem kellene hogy a másik oldal megköpködje. Mert ő ugye erről nemigen tehet.

Akik aktív szerepet vállalnak, akár ez a Pajor, vagy a DK-s mellet kampányoló pap nem méltóak a küldetéséhez. Mint írtam már, a Katolikus Egyház belső szabálya ezt a viselkedést tiltja is, csak a papok közt van pár aki ejt erre magasról. Egyébként én erkölcsileg elfogadhatatlannak tartom ha egy lelkész pártpolitikát nyomat a szószékról. Legyen az a lelkész akármilyen vallású. Csak halkan jegyzem meg, hogy a baloldalon illetve a jobbszélen sokkal markánsabban állnak ki egyes felekezetek és vallások a politikai véleményükkel mint a konzervatív oldalon, de az ott valahogy nem problematizálódik.
@Ad Dio:
Erre mondtam a végén, hogy szereptévesztésben van az, amelyik a szószéket és a posztját nem arra használja, amire azt kapta.
Egyetértünk!
Mármint ha a "konzervatív oldal" alatt nem a jelenlegi narancsbolsevik, volt KISZ és MSZMP-s hordát érted... :)
@Ad Dio: Én neked adok igazat. Bármilyen kormány lenne hatalmon, ő együttműködő lenne. Nem politikai, hanem kizárólag emberi síkon.

"Nem az a cél, hogy mi egymás életét vizsgálgassuk, ítélkezve egymás hibáit, bűneit kiteregessük, mert az acsarkodás csak rosszabbá tesz bennünket. Az vinne előbbre, ha mindenki a maga életében teremtene rendet, a maga kapuját szépitgetné és ez lehetséges is, mivel a magunk élete felett mi magunk döntünk. Szeretettel, Csaba t."

www.magnificat.ro/portal/index.php/szent-ferenc-alap-mainmenu-144/roviden/9845-nezzek-magamba
@Ad Dio: Van egy olyan sejtésem, hogy ezt az idézetet is ismered. :)

„Ha a Forradalom rendellenesség, akkor az Ellenforradalom a Rend helyreállítása. E Rend szűkebb értelemben nem más, mint Krisztus békéje Krisztus királyságában, vagyis az ausztér, hierarchikus, alapvetően szakrális, antiegalitárius és antiliberális keresztény civilizáció.” (Plínio Corrêa de Oliveira)

www.tfp.org/who-we-are/the-counter-revolution.html
@Evezős: Én abban nem látok rosszat, ha bárki elmondja, hogy neki ez meg ez szimpatikus, még akkor sem Böjte Csaba az illető. Ő is ember, neki is van véleménye. A központilag kiküldött püspöki-érseki stb levelektől, amikben megmondják, hogy kire szavaz, meg a kiátkozásra, ha nem arra szavazol, na attól kiver a víz.
@Csekkliszt#10: persze, persze, anno együtt jártunk a templomba, karnagy. :)
@Ad Dio: én egy olyan pártra szavazok aki a legközelebb áll a keresztényi értékekhez! szerinted kire szavazok?

ne legyél már értetlen, Evezős is erre gondolt! tudom te nem találtad, mno, heti válasz! keresgess!

" Ebbe most nem megyek bele. Nézz utána, nem olyan bonyolult adatra bukkanni."

ez a kis idézet pedig tőled!
@Ad Dio: Hallgatólagosan.
Mert, amennyiben hagyja, hogy megnyilvánulásait és személyét felhasználhassák pártpropaganda célokra, akkor gyakorlatilag nekik kampányol.
Ha nem tetszene neki a dolog, akkor már rég fel kellett volna szólalnia ez ellen, ill., nem kiállni kamerák elé, mint az 500.000-dik "újmagyar".
@magándemokrata:

" Ebbe most nem megyek bele. Nézz utána, nem olyan bonyolult adatra bukkanni."

Hol is mondtam ezt?

"én egy olyan pártra szavazok aki a legközelebb áll a keresztényi értékekhez! szerinted kire szavazok?"

Ha tudsz olyat aki TÉNYLEG közel áll a keresztényi értékekhez, akkor szólj (MSZP, Fidesz, Jobbik, DK nálam kilőve).

A politikában nem véletlen nem mozog otthonosan aki igazán keresztény. Itt túl sok álságosság és hazugság van hogysem meg lehessen élni Krisztus útját. Legalábbis nem könnyen.

Amikor én pártot választok, sokkal kevesebbel is beérem. Pl. ne álljon eleve ellenségesen az egyházhoz.

"tudom te nem találtad, mno, heti válasz!"

Jobberként Indexet, Origot olvasok legtöbbet. Néha Nol-t, de Mno-t csak nagyon-nagyon ritkán. Heti választ meg szinte soha.

Épp ezért hálás lennék egy linkért ami igazolja Böjte Csaba besározását. Előre is köszönöm.
@Marcellusca:

Ő egy közösség képviselőjeként a saját közösségének az érdekeiért áll ki. nehogy már ez tilos legyen?! Véleménydiktatúra van, vagy micsoda? Neki mint erdélyi magyarnak fontos a kettős állampolgárság, illetve fontos hogy szavazhat. Ezzel nincs egyedül. Ezt elmondja. Ez nem pártpolitika, mert ezen a szinten minden pártpolitika. Az is ha kenyeret kérsz a boltban, mer'ugye a kenyér ára 3.60 kéne legyen.

Emberek, ne hagyjuk már hogy a kampány ennyire beszűkítsen minket!
@Ad Dio:
Emberek, ne hagyjuk már hogy a vallás ennyire beszűkítsen minket!
@Ad Dio: Látom, nem érted, mi a problémánk a dologgal.
És nem is fogod megérteni, mert nem akarod megérteni. :(
@Ad Dio: 2010- ben kire szavaztál? tudom túl indiszkrét vagyok!

böjte csabának a fideszkdnp a keresztényi párt.. vagy tévedenék?
az rmdsz felkérte jelöltnek nem vállalta, miért? talán mert a fidesz nem őket preferálja?
nem sározom a te csaba testvéredet, csak naivak ne legyünk már!
ki harsogja nap mint nap(ov,+ minden fideszkdnp politikus), hogy kereszténység = fideszkdnp? akkor ez az átlag embernek azt jejenti, hogy böjte a fidesz szavazója!
1 régi kommentedből idéztem amikor te sem akartál tovább belemenni vitákba! én sem akarok!
mno.hu/belfold/bojte-merjunk-bemenni-a-palyara-1219397
@Knósszosz:
:-)
Én Péccsel voltam (vagyok?) így ... szeretek oda menni, mászkálni a városban, bemenni és órákat válogatni a kedvenc antikváriumomban, ... ami Neked Szeged, az nekem Pécs (mediterrán hangulattal és egyebekkel együtt!)
:-)

...és igen, ilyesmikről lenne jó beszélgetni, nem arról a "foscunamiról", ami itt folyik éppen ...
:-(
@Ómacicka Bábó:
Valószínűleg ... nem is akartam leszólni, elnézést, ha esetleg úgy jött volna le, csak nekem tényleg kimaradt az az érzés ... (eddig!).
:-)
@-JzK-:
A JBQÉ-t!
(Az oldal, a szöveg alkotójának!)
@épészmérnök:
Ez nagyon szép volt!
... és jó lenn egyszer ilyet átélni, irigylem, akinek alkalma, módja van rá. Bárhol a világon ...

(nem nyitunk egy olyan blogot, ahol ilyen személyes élményekről lehet beszélgetni?)
:-)
@épészmérnök:
Szeretek ilyesmiről olvasni ... folytasd!
:-)
@Ad Dio:
Köszönöm, hogy ezt írtad és így és egyúttal elnézést kérek, ha valamivel sértettelek volna.
...és jó normális hangot hallani ebben a gyalázatossá lett országban - akármelyik oldalról jön is!
:-)
@Penivaldes:
A gond ott van, hogy ír egy ilyen levelet Böjte - felteszem: jó szándékkal. Vagy nyilatkozik.
És azt nem hiszem el, hogy nem látja, hogy mi sül ki belőle MINDIG!
Odarajzolják evvel őt a fidesz reklámarcai közé.
Nem először és nem utoljára.
Én nem engedném, ha én ő lennék és a célom az lenne, hogy amit csinálok, azt ___mindenki___ hitelesnek és követendőnek lássa.
@Marcellusca:
Igen, erre gondolok.
Miért hagyja?
Miért?
@Evezős:
:-€
Nem kell finomkodnod, a helyzet még ennél is sokkal súlyosabb :-(
Na, teleírtam itt a végét, oszt nem tudom, olvassa-e valaki ...?
@Marcellusca:

Ahelyett hogy teljesen értelmetlen módon ismételgeted a mondókádat, próbálj meg érvelni és ne kinyilatkoztatni. Győzz meg! pl. sokat segítene egy idézet vagy egy link amiben Böjte Csaba bármiféle pártpropagandát fejt ki.
@magándemokrata:

"böjte csabának a fideszkdnp a keresztényi párt.. vagy tévedenék?"

Nem tévedsz, hanem fogalmad sincs. Mint ahogy nekem sem és senki másnak sem, akinek Csaba testvér el nem mondja hogy kire gondolt. Ez csak azoknak a fejében pártpropaganda, akinek csak agitprop módra tud járni az agya.

Megkérdezték hogy kire szavaz, erre azt mondta, hogy olyanra aki közelebb áll a keresztény gondolatvilághoz. Elkötelezett keresztény szerzetesként mégis mit mondott volna???

Ha van füled a a hallásra, hozzátett egy érdekes gondolatsort a baloldaliságról és az egyházról. Valójában ha a baloldal nem harcolna az egyház ellen, akkor bizony sokkal több közös pont adódna az egyház társadalmi elgondolása és a baloldal társadalmi elgondolása közt, mint a jobboldaléval.

Persze ehhez az kellene, hogy a baloldal (és megmondóemberei, fanatikusai, hívei) ne harcos marxista módra tekintsenek az egyházra, hanem legalább semlegesen.

"az rmdsz felkérte jelöltnek nem vállalta, miért? talán mert a fidesz nem őket preferálja?"

Francokat. El is mondja miért: mert ő nem politikus, hanem lelkipásztor. Ezért. Ehhez a Fidesznek semmi köze.

"nem sározom a te csaba testvéredet, csak naivak ne legyünk már!"

Naivitást nem vár el senki. Viszont korrektséget igen. Az alap nélküli vádaskodás nem korrekt - és nem is okos dolog.

"ki harsogja nap mint nap(ov,+ minden fideszkdnp politikus), hogy kereszténység = fideszkdnp?"

Csaba Testvér? Akkor meg mi köze mindehhez?

"akkor ez az átlag embernek azt jejenti, hogy böjte a fidesz szavazója!"

Messze nem így van. Ezekre a konklúziókra csak - khm - agitrpropolitiki fertőzöttség mellett jut el az ember. Az "átlagember" ennél sokkal józanakk és tudja helyén kezelni a dolgokat.

"1 régi kommentedből idéztem amikor te sem akartál tovább belemenni vitákba! én sem akarok!"

Mikori az a komment és mi a szövegkörnyezet?
Szerintem pap, lelkipásztor, stb egyházi ember NE nyilatkozzon arról, hogy kire fog, és kire nem fog szavazni. Ne utaljon erre, ne is mondja meg, hogy milyen szempontok alapján fog dönteni.

Amúgy meg kedves politikusok: szálljatok már ki végre az életünkből.
@Ad Dio:
Ha nem sértelek meg, becsatlakozom. Szerintem Csaba atya nem fejt ki konkrét pártpropagandát, ezt én is így gondolom, sőt a "párbeszéd" híve. Ami nekem fura az, hogy a baloldalt ateistának nevezi. Igen, bizonyos értelemben értem is, hogy miért, de ez szerintem téves megítélés, mert a baloldal, legyen az bármi sokkal inkább egyházellenes, mint ateista. Nyilván ennek vannak törtenelmi okai (pl franco jobboldali katonai diktatúráját a katolikus egyház elvtelenül kiszolgálta), és van egyfajta ideológia szebenállas, de szerintem ami az igazán összekötő kapocs lehetne a két oldal között (márha valaki nem gondolkodik antagonisztikus ellentétekben), ha a katolikus egyházon belül a progresszív irányzat kerülne végre felül, ami biztos h magának az egyháznak is tenne h saját híveit megtartsa, mert Spanyolországban kb 20%ot esett vissza a magát katolikusoknak vallók aranya, és ez még drámaibb a fiatalok körében. Én Csaba atyát egy pozitív figurának tartom, tabukat döntött azzal, hogy ilyeneket nyilatkozik : a kereszténység is baloldali értékekkel bír, v h a baloldaliak is isten gyermekei. Nem kellene félni h az "egyházreform" szétfesziti az egyház kereteit, szerintem csak erősíteni fogja.
A logikai hiba szerintem az egész vallás vs politika vonatkozásában az, hogy egy pártnak nem kell semmilyen vallás értékeit követni, mert nem lelki és hitéleti kérdésekben adnak választ és kellene hogy ez alapján szervezodjenek, hanem társadalmi problémák és az arra adott akcióterv mentén: hogy egy profán hasonlattal éljek, mondjuk államadósságkezelés kérdésében nincs hitéleti vita.
@Csekkliszt#10:

Csak egyetérteni tudok Veled.

Az egyház és a politikai "felek" kapcsolata nehéz dió. De egyet tudok érteni Csaba testvérrel: a kereszténység társadalomképe sokkal inkább baloldali mint jobboldali... lehetne, ha a kelet-európai baloldal valódi baloldal lenne és nem kriptomarxizmus. Legalábbis ami az egyházzal való kapcsolatát illeti.

A baloldal nagy hibája (és ebben épp a baloldali értelmiség jár az élen) az, hogy merev ideológiai keretek közt írja elő, hogy egy igaz demokratának, baloldali embernek, európai modern polgárnak hogy KÖLL gondolkodnia. Ez pedig azt jelenti, hogy ezen csoportoknak liberális, kozmopolita, ateista embernek kell lennie. Nem veszi észre, hogy ezek a dolgok már messze nem "progresszívek", legalábbis nem úgy, ahogy a múlt század derekáig azok voltak. De ez a kisebbik baj ami ebből fakad. A nagyobbik az, hogy ezzel a hozzáállással kizár magából rengeteg embert, akiket képviselet nélkülivé, rosszabb esetben jobboldali szavazóvá ( :-) ) kényszerkonvertál (ezekből ma egyébként jellemzően jobbikosok lesznek).

Pedig ha belegondolunk kiket is hajt el a baloldal? Azokat akik szeretnek itt élni, hovatovább érzelmi kötődésük van egy nyelv és kultúrközösséghez (e kérdésben a valóban modern pszicholingvisztikának érdekes meglátásai vannak)? Ezekből az emberekből lesznek a "nemzetiek" (alias mélymagyar, mucsai, náci stb). Vagy azok akik szeretik az életüket a megszokott kerékvágában tudni, akik a múltjukat is fontosnak tartják, nem csak a jövőjüket, akik vallásosak, akik fontosnak érzik a tradíciókat stb. Ezek az emberek nem kellenek a baloldalnak. Sőt! Ezeket az embereket a baloldal ELEVE jobboldalinak (=ellenségnek) tartja (ld Csaba Testvér). Akkor sem kellenek a baloldalnak, ha ezek az emberek a szívük mélyén VALÓBAN baloldaliak. Ne felejtsük el, baloldalinak lenni valaha azt jelentette, hogy szolidárisnak lenni a leggyengébbekkel.

Így nem kell csodálkozni semmin.

A jobber fiú úgy látja, hogy a baloldal SOKKAL sikeresebb lehetne, ha komolyan venné a liberalizmusból fakadó tolerancia elvét, leszállna a magas lóról, valóban társadalmi értékek mentén kezdene el szerveződni és nem folytatná a zártkörű elitklub jellegű működést.

De persze ez csak egy idétlen jobber 10 filléres véleménye...
@Csekkliszt#10:
Azért különböztessük meg azt, hogy valaki ("baloldal"?) egyházellenes, attól, hogy vallásellenes-e!

Annyiban osztom pl. Gyurcsány elképzelését, hogy a vatikáni szerződést felül kéne vizsgálni és VÉGRE!!! teljesen szétválasztani az egyházat és az állami szférát, de nem vagyok vallásellenes (egyházellenes viszont igen és aki ma rálátással bír a katolikus és a református egyházakra, a Hitgyülekezetre és hasonlókra, az joggal az!, egyedül az Iványi-féle Metegyház viselkedése szimpatikus), mindenki hitét tiszteletben tudom tartani, de ami itt ezen a címen folyik, az borzasztó.
Semmi keresnivalója az egyházaknak az állami oktatásban pl. Egyik egyháznak sem.
Régen is megoldották a hittant, ma is meg lehetne oldani úgy, hogy az iskolának ebben részt vennie nem kéne.
És ez csak egy dolog, amit nagyon jó lenne tisztába tenni.
@Ad Dio:
Köszönöm ez egy számomra is nagyon érthető összefoglaló volt a "másik oldalról", egy-két állításban meg is leptél. Komolyan, tok jo, sőt gondolkodásra késztet, hogy miért is van ez így, v látszódik így.

Sok mindent el us tudok belőle fogadni, de azt az egyet nagyon nem látom, hogy egy keresztény ember szamara a jobbik egyes nézetei és megnyilvánulásai hogy osszeegyeztethetők bármilyen módon is a krisztusi tanitasokkal, a szeretet tanával, hisz program-szerűen /szinten ellene megy.
@Evezős:
"Azért különböztessük meg azt, hogy valaki ("baloldal"?) egyházellenes, attól, hogy vallásellenes-e!" - teljesen egyetértek veled

Én is azt gondolom, hogy hitoktatásnak csak egyházi fenntartású iskolákban lenne helye, de hogy ezt is lehet kulturáltan kezelni jo példa mondjuk az itteni osztrák iskola, amelyet a katolikus La Salle alapítvány üzemeltet, azaz minden reggel imádkoznak a gyerekek, kivéve akkor, ha valaki más felekezetu v vallású, mert akkor neki ebben nem kell résztvennie, azaz a vallási toleranciát még ilyen helyen is meg lehet oldani.
Természetesen hozzam sokkal közelebb áll az angolszász v francia modell, ahol a suli környékére sem mehet semmilyen egyház es ez nem vallásellenesség, hanem pont hogy az egyén és lelki élet tisztelete, hogy mindenki ott és akkor döntsön ebben a kérdésben, amikor kész rá.
Erre jo példa vagyok én: kiskamaszként elsoáldozo kellett hogy legyek, aminek az volt az egyetlen értelme, hogy ugy megutáltatták velem az egészet (hamisnak éreztem), hogy 15 évnek kellett eltelnie, hogy bármi szinten is nyitott legyek bármilyen tanításra. Gyerekek lelke még tök tiszta, tessék békén hagyni.
Az egyébként keresztény Rudolf Steiner tanításaira alapuló oktatást hirdető, de valamilyen félreértés folytán liberálisnak titulált Vekerdy mondta, hogy a gyerekeknek nem kell hittan v erkölcstan oktatás: mesét kell nekik olvasni (az az ő kapujuk) és példával szolgálni es akkor a dolgok helyükre kerülnek.
@Ad Dio: igazad van, nem hallok, fanatikus hive vagyok a baloldalnak!
te viszont mint jobb oldali húzd be az x-t a fideszre mert minden ok. volt ebben a 4 évben! nem aláztak meg senkit, minden rendben volt!
meg vagyok keresztelve, nem térdepelek az első sorban, nem vagyok vallás ellenes, de minden egyház, tartsa el magát! ne dörgölödzön a hatalomhoz!
böjte ott szúrta el a hitelességét amikor 500 ezredik új magyar lett! szép dolog amit addig tett, de ne felejtsük el erre tette fel az életét, vállalta csinálja! és tényleg nem fideszes csak elfogadja amit valamiért ráerőltet ov.! ez nem szimpatikus! miért nem tudja azt mondani, én nem szeretném ezt igy... na ez a bajom vele!
ne mond, hogy ezt egy ilyen hirű elismert egyházi személy nem tehetné meg! csak akkor az álltalad preferált párt megvonná a támogatást!
tudom képzelődöm, összeesküvést gyártok!
ha nekem meg kéne hallanom dolgokat, akkor neked is!
tényleg fejezzük be, mert szerinted én vádaskodom, pedig csak a véleményemet mondom el!
te pedig a hitedben vagy sértve, általam. nem ez volt a célom, hanem a véleményem megosztása! minden jót!
@magándemokrata:

"tudom képzelődöm, összeesküvést gyártok!"

Szimplán csak elkapott a kampány-gépszíj. Ha lehiggadsz talán más színben látod majd a dolgokat. Engem a hitemben nem bántottál meg. Szimplán csak kifejtettem egy ellenvéleményt. Ennyi. Egyébként békesség van részemről.
@magándemokrata:

"nem vagyok vallás ellenes, de minden egyház, tartsa el magát! ne dörgölödzön a hatalomhoz!"

Eltartaná magát, ha nem vették volna el mindenét a kommunisták. Azóta - sajnos - kénytelen kelletlen függésben van a mindenkori hatalomtól. Hidd el, ez az egyháznak sem jó. Ha megvolna a gazdasági bázisa, én is azt mondanám, hogy tartsa el magát. De nincs. Azt éli meg, hogy egyik oldal elvesz tőle és támadja, a másik meg ad és cserébe igyekszik kihasználni az előnyöket. szerinted az egyháznak ez jó??? Hát nem. Mint mindenki, szeretne független lenni. Nem tud. szerinted miért nem került sarkallatos törvényi védelembe a vatikáni szerződés? Igen, jól gondolod: hogy maradjon a zsarolási potenciál.

Az "egyház" még így sem állt be a Fidesz szekerét tolni, maximum egy-két pap erre-arra. De mint az már többször mondtam, épp a mi környékünkön egy DK-st tol egy plébános, mégpedig szórólapon (!). Ennél nyíltabban nem is lehet politizálni. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy csak egyik felé hajlanak a papok.
@Evezős:

"Annyiban osztom pl. Gyurcsány elképzelését, hogy a vatikáni szerződést felül kéne vizsgálni és VÉGRE!!! teljesen szétválasztani az egyházat és az állami szférát,"

A vatikáni szerződés a kommunisták által elrabolt egyházi vagyon utáni örökjáradék. Ez a vagyon mintegy 800.000 hold föld volt. Mai áron minimum 800-1000Mrd forint. Ezen felül ingatlanok, üzletek, miegymás további eszetlen összegben. Ezt az összeget nem nagyon hiszem hogy oda lehetne, vagy kellene adni az egyháznak. Ennek több oka is van. Egyfelől ugyebár vitatható módon szerezte az egyház ezeket a tulajdonokat, másfelől a jelenlegi egyház társadalmi súlya és szerepe is egész más. Röviden: nincs szüksége ekkora vagyonra és pont. Viszont a társadalom 12-15%-a rendszeres templomba járó és még ennél is jóval nagyobb arányban kapcsolódnak az egyházhoz az emberek (pl. temetések, esküvők, hitoktatás stb). Ennek megfelelően egy demokráciában az egyháznak jelen kell(ene) lennie hasonló súllyal a társadalomban és bizony nagyon is igazságos hogy ha igényli ennek a társadalmi szerepvállalásnak az anyagi feltételeit az elrablott vagyon helyett.

Ugye érzed ebben a helyzetben a kényszert? Hidd el: az egyháznak ez NEM jó. De nem nagyon tudom hogy lehetne ezen változtatni.

Abban egyébként egyetért az egyház is, hogy a vatikáni szerződést nem ártana végre módosíthatatlan formába önteni, hogy ne lehessen időről-időre politikai adokkapokra felhasználni.

GyF sajnos nem a vatikáni szerződés módosításáról, hanem annak felmondásáról, majd
pedig annak drasztikus visszavágásáról beszélt.

"de nem vagyok vallásellenes (egyházellenes viszont igen és aki ma rálátással bír a katolikus és a református egyházakra, a Hitgyülekezetre és hasonlókra, az joggal az!, egyedül az Iványi-féle Metegyház viselkedése szimpatikus), mindenki hitét tiszteletben tudom tartani, de ami itt ezen a címen folyik, az borzasztó."

Én kicsit beljebbről látom a dolgokat, bár nem tartozom az egyházi hierarchiába. Sokszor nem vagyok én sem boldog attól amit ott látok, de hidd el semmivel sem rosszabb a helyzet mint bármilyen más civil szervezetben (nem, nem pedofil minden pap és nem is jár minden püspök luxsbéemvén - sokkal prózaibb népek ezek mint gondolnád a maguk nagyon is emberei korlátaival és ütődöttségeivel).

"Semmi keresnivalója az egyházaknak az állami oktatásban pl. Egyik egyháznak sem.
Régen is megoldották a hittant, ma is meg lehetne oldani úgy, hogy az iskolának ebben részt vennie nem kéne."

Ezt viszont érdemes lenne kicsit átgondolni a demokrácia, vagy ha úgy tetszik a jogállam szemszögéből. Egyfelől ugyebár itt van ez a 12-15%-nyi vallásos ember (csak jelzem, hogy most hogy egy "csomó" iskola egyházi kezelésbe került, 8% az egyházi iskolák aránya - vagyis épp a fele a rendszeres templomba járók arányának), akinek ugyebár igénye van a hittanra és mivel az ő pénze is benne van a kalapban, mondhatja azt is, hogy mindez történjen az iskolában. Kifejezett ateista egyébként jelenleg mo-on hasonló 10-15%-os arányban van mint rendszeres templomba járó, a többiek meg vagy nem is törődnek ezekkel a dolgokkal, vagy a "maguk módján" hisznek, esetleg hinduk, iszlám hívők, zsidók stb.

Mi jön ki mindebből? Természetesen nem a kötelező hittan :-). Ilyen fel sem merült. De miért jönne ki a kötelező szekuláris oktatás? Miért ne lenne ezzel az állapottal összhangban egy fakultatív, iskolai keretekbe illesztett hittan? Főleg hogyha a társadalom egy nagyon is jelentős része ezt igényli is.

Reflektálj az álláspontodra, mert érzésem szerint olyan alapokra építesz, amik nem normatívak vagy plauzibilisek, hanem nagyon is politikai nézethez kötött ideológiák, amiknek semmi köze nincs a demokráciához, a liberalizmushoz vagy végső soron a társadalmi igazságossághoz.
@Csekkliszt#10:

"Gyerekek lelke még tök tiszta, tessék békén hagyni.
Az egyébként keresztény Rudolf Steiner tanításaira alapuló oktatást hirdető, de valamilyen félreértés folytán liberálisnak titulált Vekerdy mondta, hogy a gyerekeknek nem kell hittan v erkölcstan oktatás: mesét kell nekik olvasni (az az ő kapujuk) és példával szolgálni es akkor a dolgok helyükre kerülnek."

Ha ez ilyen egyszerű lenne. Nekem vannak gyermekeim. Nem is kevés (mondtam már hogy szemérmetlenül büszke apuka vagyok? :-) ). Sokat gondolkodtunk azon a Jobbikféllel, hogy hogy a leghelyesebb nevelni őket. Főleg mert együtt élünk Apósomékkal, akik kifejezett ateisták. A vallás békés vizeken hajózva a mindennapokban tényleg nem feltétlen kell/hasznos a gyermekeknek. Viszont vannak traumák, amiket sokkal jobban viselnek, ha vannak válaszaik. Ilyen például a halál vagy a szenvedés. Szóval nem könnyű dió. Mi igyekszünk az életkoruknak megfelelő nyelven és formában közvetíteni azt a világképet, amiben mi is hiszünk. A pedagógusok visszajelzése szerint nem fogunk ezzel olyan nagyon mellé.
@Ad Dio:
Gratulálok!!! Jo tudni, h büszke vagy!
A gyerek(ek) a legjobb dolog (sic)az életben, azért vagyunk a földön h minden jót tovább adjunk nekik.
Sok sikert :-)
@épészmérnök: Na ezért az élményért irigyellek ... :D
Tiszteletlen proli fröcsögés egy hivatását komolyan vevő pap ellen.
@Veridicus76:

Ez itt a poszt utolsó bekezdése:

"- Mondd csak, Bandi atya, mikor egy polgármester - képviselő két bizalmi embere ellen folyik nyomozás, és az egyik ellen vádat emelnek zsarolásért, akkor az kimeríti a "súlyos bűncselekmények lelepleződése von árnyékba " - tényállást, vagy az ilyesmi még nerkompatibilis és elfogadható módja az érdekérvényesítésnek? "

Tehát az amúgy zuglói atya kampánylevele inkább hajaz egy tiszteletlen proli fröcsögésére -aki zugló vonatkozásában- konkrétan arra buzdít, hogy azt a Papcsák Ferencre kell választani, akire egy jó érzésű lelkipásztor inkább penitenciát róna ki, mintsem példaként állítana a gyülekezete elé, horribile dictu, kiprédikálná a vasárnapi misén.

Ha kiveszed a seggedből a fejed, nézz körül: -ki is az a Papcsák Ferenc?
@jaegtoer: szarok én Papcsák Ferencre. Erről beszélek: ""- Mondd csak, Bandi atya,"

Ez miféle stílus? Hogy jön egy nyikhaj ahhoz, hogy egy papot ilyen bratyizós stílusban letegezzen? Proli fröcsögés.
@Veridicus76:

Mert mi a fasznak kellene szólítani bazdmeg [így egybe(n)] a plébános urat? eminenciás uramnak? Hülye.

Amúgy értelek, a legnagyobb tisztelet jár annak a reverendát viselő alaknak, aki papi, egyházi, lelkipásztori mivoltát megcsúfolva zuglói "kötődése" mellett arra szólította fel a választókat, hogy nyugodtan szavazzanak a velejéig korrupt Papcsákra.
süti beállítások módosítása