Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.03.04. 05:45 Fabius

Lázár izomból lenyomta a versenyszférát

Címkék: fidesz lázár jános einstand EMIR welt 2000

Lázár János jött, (meg)látott és győzött. Nem volt szégyellős, nem válogatott az eszközökben, nem játszotta a finnyás úriembert - miért is tette volna? - de végül sikerrel lenyomta a versenyszférát, mint hálószobai fing a libidót. Az eredmény egy halott és egy sikerrel einstandolt szoftver

lázár1.jpg

Komáromi András szoftverguru nem küzdött semmilyen betegséggel, csak megviselték a történtek. A Miniszterelnökség Fejlesztéspolitikai Tájékoztatási Főosztálya nem kommentálja a halálesetet, végül is csak egy emberéletről beszélünk, ami ezek szerint egy vállrándítással elintézhető nem túl nagy ár azért, hogy elvegyék megvegyék ami megtetszik. 

Jó, az nekem is megvan, hogy az NFÜ előd NFH elbaszta a dolgot mikor forráskód nélkül vette meg Komáromiéktól a terméket. Az is világos, hogy a cég helyzeti előnyét kihasználva beszedte az utolsó fillért is ami adódott. Érteni azt nem értem, hogy:

1: 2003-óta nem akadt egyetlen szoftverfejlesztő cég sem, amelyik a bármikori kormány számára forráskóddal együtt képes lett volna írni egy szoftvert, amivel az EMIR és a Welt 2000 monopol helyzete kiváltható lett volna?

2: Tényleg nem gondolkodtak el a vízfejek, hogy a bármilyen módszer és a Csepreghy Nándor helyettes államtitkár által beharangozott "majd kitaláljuk, hogyan jutunk hozzá" civilizált országokban nem módi? Tényleg nem merült fel senkiben, hogy ha ráragadnak egy emberre, mint fagyott takony a járdára, annak következménye lehet? Igen, akár az is, hogy az egyébként nem túl szimpatikus de elég szemfüles emberünk beledöglik abba, hogy elszeditek tőle ami az övé.

Kérdés még az is, hogyan leszünk mi egymással ezután? 

Mert azzal a kilátással üzletelni nem vidám, hogy ha kell bármi azt elveszitek oszt' hadd hulljon aki nem bírja feldolgozni Lázár János kajánul vigyorgó pofájának látványát. Ebben az esetben az apátokfasza fektessen itt be egy fillért is, tartsátok el magatokat ahogy akarjátok ebben a jogbizonytalanságban is marha kreatív rendszerben. 

Arról nem is beszélve, kedves Lézer, hogy számodra egyéb morális aspektusa is van ennek a dolognak. Mer'hogy kurvára meg teccettél sértődni egy dögöljélmeg komment miatt, emberi méltóságról papoltál, most meg egy ember ráment az általad vitt eljárásra. Nem érzed úgy, hogy itt kurva kevés lesz a nem nyilatkozik a hivatalod, mert csak, hagyámá békén!!! - hajtogatása meg a szokásos sumákolás? 

515 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr15842155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit hasonlit a dolog az amcsi filmekben látottakra.
A maffiózó kiveri az emberből a jelszót/rejtekhelyet/stb, mjad amikor megy kifelé az ajtón, utánaszólnak a verőlegények:
"Főnök, ezzel mi legyen?"
Vállat rándit, és becsukja maga mögött az ajtót. Őt már nem érdekli, emberünk sorsa pedig a verőlegények kezébe kerül...
Csak ismetelni tudom a beperelt kommentelot. Idezet jon, tisztelt verbirosag!
"Neki kellett volna ott maradni!"
Az égész fidesz bandából ,kivétel nélkül,hiányzik a tisztesség, a lelkiismeret és a szégyenérzet.
Beképzelt pénzéhes robotok ,Orbán seggnyalására programozva.
Véleményük csak akkor van,ha megkapják levélben ,hogy mi is az mert ráadásul gyávák is.
Hányok tőlük.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ilyent mondani! :((
Gondolni, azt igen, sokkal sokkal durvábbat. Mert azt még szabad, de kimondani, hogy maffiamódszerekkel operáló, szánalmas, cinikus köcsögök vezetik az országot na, olyan nem. Ezért OLYANT nem is teszünk, még véletlenül sem mondunk ilyent, Tisztelt Független Magyar Bíróság.
Csak gondolunk...
Ez a történet önmagában is szörnyű, de a következményei még szörnyűbbek lesznek.
Sokadszorra bebizonyosodott, hogy ez a kormány nem tiszteli a magántulajdont (vérkomcsik, vagy nácik, lehet választani).
Manyup, takarékszövetkezetek, most ez. És a energia szolgáltató cégek is évek óta zsarolva, fenyegetve vannak, ahogy drága Matolcsy elvtárs mondta, majd olyan feltételeket teremtünk, hogy el akarják adni a cégeiket. (nem keresem meg a linket, korán van).

Ahogy Fabius is írta, ki fog ide beruházni, tőkét, munkát, innovációt befektetni?
Putyinon és hasonszőrű diktátorokon kívül? Akik lehet, hogy nem támasztanak feltételeket, hogy mire költi a kormány a kölcsönt, meg nem is ellenőrzik, hogy hogyan költötte el, de pontosan ilyen módszerekkel fogják sakkban tartani a magyar államot. Ilyen maffia módszerekkel.
"A Welt 2000-t a Komáromi halála előtti napon vásárolta meg az állam, a hírportál értesülései szerint áron alul, a tárgyalásokat Lázár János államtitkár vezette. A tranzakciót hosszas és furcsa játszmák előzték meg: a céget a Miniszterelnökség már hosszú ideje meg akarta venni, a tulajdonosoknak azonban nem fűlött a foga az üzlethez, az állam ezért határozott nyomást gyakorolt a cégtulajdonosokra. Januárban például bejelentették, hogy megvették a céget, holott ez nem is volt igaz, decemberben pedig fegyveres adóellenőrök szállták meg őket, világos indoklás nélkül. Emellett egy októberi kormányhatározat január 1-től előírta a Welt 2000 által végzett feladatok állami kézbe adását, ezáltal gyakorlatilag a cég államosítását, holott Komáromi és társai régóta rendszerint visszautasították az állam ajánlatait."
hvg.hu/itthon/20140303_Varatlanul_meghalt_az_uzletember_miutan_c

Rendes maffiával rendelkező államokban persze ilyenkor szimplán egy baseball ütővel eltörik a lábát a delikvensnek (nálunk L.Dzsonni "tárgyal" az illetővel) és a fegyveres rendvédelmi szervek igyekeznek védeni az állampolgárt, az adófizetőt.
Persze ott vannak független hatalmi ágak, akik nem pincsikutyaként politikai utasításokat hajtanak végre, még ha a korrupció elő is fordul a köreikben - vannak rá megfelelő belső szolgálatok, akik lekapcsolják az OLYANOKAT.
OTT még a maffia érinthetetlennek hitt emberei is elkaphatóak néha-néha, de sokak szerint vannak egyszerűbb megoldások arrafelé is.
OTT az ügyészség is rendelkezik valamiféle erővel, tekintéllyel és nem impotens kutyagumiként szolgálja ki a politikai megrendeléseket.
Persze ezek csak fantazmagóriák, a hazai viszonyokkal még csak fel sem merült bennem bármilyen párhuzam.
Nem állítottam semmit, csak hangosan gondolkoztam.
Mert hát ebben az országban a politikai vezetők maguk a megtestesült becsület, tisztaság és jogkövetés mintapéldái SZERINTEM!
Különben is, mindenről a gyurcsányésabajnai tehet Tisztelt Bíróság!
off
A tegnapi poszthoz.
Teljesen elképesztő volt, ahogy a sok széljobb faszfej megszállta a blogot, és hihetetlen vehemenciával védte Putyint, és szidta az imrelistákat.
Riadólánc volt, vagy mi?!

Egyébként Orbán azért ezen elgondolkodhatna (vagy a tanácsadói) azon merre visz az útja, pontosabban merre viszi Magyarországot), hogy a Putyinnal való barátkozását, lapítását az ukrán konfliktusban maradéktalanul már csak a nácik és vérciki elmebetegek (Honfoglalás 2000) támogatják.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Bolikám vigyázzál, a hangos gondolkodás is lehet nyílt lázadás az élő isten ellen.
Tessék csendben gondolkodni, röviden kussolni! Ezt kívánja meg a haza érdeke.
15 milliárdot kaszált idáig a srác,cusi ennek ezredrészért ült kemény éveket.Volna mit fejlődnie a magyar közéletünknek.
@aritus: 2%-on áll az elmebetegek szektája,hagy verjék ki putinra.
@aritus:

"Szégyellje magát, Orbán úr!
– többek között ezt posztolta ki Facebook-falára a lengyel Jaroslaw Gizinski, a lengyel Rzeczpospolita lap ELTE-n végzett munkatársa, akinek rendszeres rovata van a Heti Válaszban."

Ez a szerencsétlen írta a lengyel Orbán könyvet. Erre most NERrenforradalmárrá lett.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jesszusom, akkor szegény lengyel Orbán rajongó most nagy bajban lehet. Mi lesz most a lengyel-magyar barátsággal?????????
Help!
@toportyánzsóti: Ez a kommented számomra értelmezhetetlen.
Hogy lehet összehasonlítani a közpénz lenyúlást a saját munkáddal, eszeddel, levédett szellemi termékeddel keresett JOGOS pénzt?!

Ebben az országban már szinte mindenki hülye?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: faszfejkém, engem hanyagoljál.
Bazsajogjál rodeoval, egymáshoz illetek.
Az őskomcsi, meg az újnáci.
Remélem ez az egész banda eltakarodik áprilisban, mert innentől kezdve senki sincs biztonságban. Bárkinek elvehetik a vállalkozását, bankbetétjét és egyéb vagyontárgyait, amit az állam és a Felcsúti Csüngőhasú és bandája csak megkíván. És erre a tegnapi trolláradat boldogan fog helyeselni, mert szegények olyan egyszerűek, mint a faék és csak azt látják, hogy nem a coclibsik söprik le a padlást, a hanem a jóvágású szép népnemzeti jobboldali keresztény konzervatív kommunista állam. Remélem ma nem fognak idejönni tort ülni a piacgazdaság és a polgári állam berendezkedés vége fölött, és egyben megünnepelni a kommunizmus győzelmét.
és mi még is putyinnak nyaljuk a seggét, hej de jó biznisz volt nekik ez is....

200 milliárdot bukott az állam a MOL megvételén
Németh Lászlóné

Az Orbán-kormány eddig összesen 657 milliárdért vásárolt cégeket. Azért volt ami, nem volt annyira rossz vétel.

444.hu/2014/03/04/200-milliardot-bukott-az-allam-a-mol-megvetelen/
@aritus: pontosan, látom te is rájöttél erre a szimbionikus kapcsolatra ;
)
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: pedig de, kukk a tegnapi posztra behányó faszra, aki vizionálja a 2/3-ot /sajnos esélyesen, teszem hozzá, a fideszjobbikos összefonódással/
Sváb lehetsz, de fideszes nem
Sváb lehetsz, de fideszes nem

Több mint húsz év után megoldódott a hazai nemzetiségek parlamenti képviselete, de az érintettek nem maradéktalanul elégedettek, a regisztráció pedig csak vontatottan halad. Bár elvileg jelentős kedvezménnyel lehetne saját képviselőjük, ehhez le kell mondaniuk arról, hogy pártlistára szavazzanak. Egy szlovák és egy sváb településen jártunk.

hvg.hu/itthon/20140304_nemzetisegek_szavazas_regisztracio
Sváb lehetsz, de fideszes nem

Több mint húsz év után megoldódott a hazai nemzetiségek parlamenti képviselete, de az érintettek nem maradéktalanul elégedettek, a regisztráció pedig csak vontatottan halad. Bár elvileg jelentős kedvezménnyel lehetne saját képviselőjük, ehhez le kell mondaniuk arról, hogy pártlistára szavazzanak. Egy szlovák és egy sváb településen jártunk.

hvg.hu/itthon/20140304_nemzetisegek_szavazas_regisztracio
@aritus: Természetesen ez is hülyeség. :)
@aritus:

Hagyd. Gubinyi elvárs óta tudjuk, kisnyilasokból lettek a legjobb ávósok. Ha magukra hagynánk őket Orbánnal, Lázárral, Putyinnal, akkora vicsorkommunizmust rittyentenének ide, hogy nocsak.

Szent István szégyenkezne ha látná, micsoda vérkomcsik takaróznak itt a koronájára hivatkozva.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A lengyeleknél otthonosan mizgó Fab mesélgetett ezt azt Orbán kinti megítéléséről. Mára legnagyobb polák híve is csak fikázni tudja, amu azért jelent valamit.
@aritus: Nem kirendeltek voltak. Az időnkénti stílusváltásból arra gyanítok hogy váltott lovakkal nyomultak. Egy nick alatt több ember!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én ezt már régóta tudom, családi örökség.
Apám 1938-ban már ezt vallotta.
Kiváncsi vagyok lessz é trolltobzódás ma,vagy egy ilyen hétköznapi ügy nem éri el az ingerküszöböt.
@vitéz Thapóccay néma bárány: "Hagyd. Gubinyi elvárs óta tudjuk, kisnyilasokból lettek a legjobb ávósok."

Már te is felböfögöd a ballibeknél annyira népszerű urbanlegendet? Mielőtt ökörségeket írogatsz, előtte tájékozódj, mondjuk a témát legjobban ismerő történésztől.

"Annak tükrében, hogy 1945-ben egyetlenegy nyilas sem öltözött át a politikai rendőrség egyenruhájába (még a kiállítók bevallása szerint se), a prezentációt nehéz másnak, mint történelemhamisításnak minősíteni.

„Az ávósokról csupán egy leegyszerűsítő és hamisításokkal terhelt mondat olvasható: „szélsőbaloldali elemekből, bűnözőkből és megannyi egykori nyilas pribékből formálódó szervezet”.

Valójában az ÁVO és az ÁVH vezetésében, tehát a kiállított tablón szereplő személyek között egyetlen egykori nyilas pribék sem szerepel. Nem is szerepelhet, mert az intézmény alapítói, illetve vezetői között egyetlen korábbi nyilas sem akadt, és szerepük az egyszerű ávósok között sem volt említésre méltó. Arról, hogy a vezetők közül hányan voltak bűnözők, a történeti kutatás egyelőre nem rendelkezik megbízható adatokkal, az állítás tehát felesleges denunciálás. Az ávósok egy része csakugyan meggyőződéses kommunista, azaz "szélsőbaloldali elem" volt. Többeknél a bosszúállás is felvetődhetett szempontként, hiszen az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak, és munkaszolgálatosként a diktatúrát először az áldozat oldaláról ismerhették meg."

nol.hu/archivum/archiv-117146?ref=sso

Tudom persze, hogy neked még a népszabi is széljobber náci orgánum. :)
Viktorék nagyon sok magántulajdonosnak okoztak igen nagy problémát. A takarékok, a földek, a trafikok stb. tulajdonosainak életét keserítették meg. Vagy itt van a szerencsejáték, amit jobban ismerek, a tulajdonosok mellett nagyon sok alkalmazott is megszenvedte és még mindig szenvedi Lázárék ámokfutását.
Annyi de annyi embernek okoztak fájdalmat, tették beteggé, és néhánynak az élete is ráment.
@Ómacicka Bábó: Miért is kéne hinned a tényeknek, amit egy szakértő történész írt le? Valóban csak úri huncutság az ilyesmi.:)
Lázár visszautasíthatatlan ajánlatot tett, a szoftvergurut pedig elvitte a vírus (nem számítógépes/net-es, hanem egyszerű mezei).
Kedveseim, nem kell azonnal összeesküvés-elméleteket gyártani!
@aritus:

"Teljesen elképesztő volt, ahogy a sok széljobb faszfej ...
Riadólánc volt, vagy mi?!"

Én is meditáltam ezen:))
Végülis arra jutottam, hogy angyal szorgalmát és kitartását jutalmazhatták főnökei egy segédcsapattal.
Gondolom egy napra szóló ajándék volt.

Jó tömény volt a tegnapi nap:))
Álszentséggel vádolja a washingtoni vezetést Robert Parry vezető amerikai oknyomozó újságíró, aki szerint Ukrajnában "színtiszta elnöki államcsíny" történt.

"Az ukrajnai és venezuelai események azt sugallják, hogy "már nem divatos a választások eredményeinek tiszteletben tartása és a törvényes, habár tökéletlen politikai rendszerekkel való együttműködés, hacsak nem az Amerika-párti fél győz". Ha ez utóbbi veszít, akkor viszont jön a "megbotránkozás doktrinája", és az "ellenséges" vezető démonizálása.

A szerző szerint míg Janukovics és több más támogatója az életét féltve elmenekült, az ellenzéki pártok megszerezték az ellenőrzést a parlament felett, és szinte egyhangúlag "drákói" törvényeket fogadtak el, míg a környéken a "neonácik" járőröztek. "Az amerikai média mindezt egy zsarnok elleni népfelkelésként taglalta, nem pedig erőszakos szélsőségesek közreműködésével végrehajtott államcsínyként". "A feje tetejére állított amerikai médiában a demokratikusan megválasztott elnök diktátor, a közvetlen szavazáson megválasztott elnököt megdöntő puccsisták pedig +demokrácia-párti+ aktivisták" - így Parry.

A szerző szerint "hosszú és dicstelen az amerikai kormányzatnak a különböző megválasztott kormányok megdöntését támogató története". Példaként az iráni Mohamed Moszadek 1953-as, a guatemalai Arbenz 1954-es, a chilei Allende 1973-as, a haiti Aristide kétszeri, a venezuelai Chávez 2002-es rövid időre történő, a hondurasi Zelaya 2009-es, illetve az egyiptomi Murszi 2013-as megbuktatását idézi, hozzátéve, hogy Janukovics után az új célpont várhatóan a Nicolas Maduro venezuelai elnök lesz.

"A tökéletlen vezetőiktől 'megvédett' országok népeinek sorsa gyakran rosszra fordul. Rendszerint hosszú időre diktátorok brutális megtorlása alá kerülnek, ez azonban tipikus módon már nem kerül az amerikai média homlokterébe. Ezek a szerencsétlen országok ugyanolyan gyorsan kikerülnek a látókörből, mint ahogyan a színpad közepére lökték őket, s démonizálták választott vezetőiket" - írja végezetül az oknyomozó újságíró.

inforadio.hu/hirek/kulfold/hir-619120
@DR. INKVIZITOR:

"Kedveseim, nem kell azonnal összeesküvés-elméleteket gyártani!"

Ez nem az. Vérfagyasztó látlelet a hatalomról.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: De akkor is olyan jó lenne, ha ez a maffia kormány eltakarodna a francba. Bár belegondolva Puzo Keresztapa könyvébe és a belőle készült trilógiába, a maffia véres gyorsasággal számolna le ezekkel, hogy ne rontsák az ő nehezen kivívott renoméjukat.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mint már mondtamvolt ,nem a tényekkel van baj hanem veled!
@Ómacicka Bábó: Mondjuk van amikor én is szarul érzem magam, ha ellenvéleményt kapok, de hát ez a demokrácia nem? Na de rámutatva a lényegre, abban a kérdésben a történész szakértő véleménye a fontos és nem az, hogy ki tolta elétek. :)
@DR. INKVIZITOR: Visszautasíthatatlant, mint Áder Györgyi Kálmánnak anno?
@Orica Középföldi: Nincs ott semmi látni való, oszoljanak!
Mi történt? Semmi egyéb, mint ami a "közművekkel", kellett és passz! Mire jó az a szoftver? Ááá! A mocsok eu pénzeinek az elosztására. Na nem gondolod, hogy ez állami "gondoskodás" nélkül működjön?! Forráskódot nem kaptak hozzá, ezértnem tudták "kreatívan", de legfőképp NER kompatibilisen működtetni.
1. Mi a meglepetés? Maffiakormány maffiamódszerekkel dolgozik.
2. A mai napig azt hiszik sokan, hogy ha részei, haszonélvezői ennek a rendszernek (maffiakormánynak), akkor nem lehet baj. Csak szólok: de lehet. Mert ha az érdekek úgy kívánják, bárki megy a levesbe.
A birkák meg ezt majd csak akkor fogják fel, ha éppen rajtuk a sor. Lázár sem kivétel ám.
A sztorit ott kellene kezdeni, ki kötötte meg a magyar állam, az adófizetők érdekeit sértő milliárdos szerződést a vállalkozóval?
Amennyiben igaz, hogy évente csak a szoftverfejlesztés 1 milliárdba került, akkor talán az ügyészség is vizsgálódhatna. Az egész olyan kabarétréfaszerű, talán emlékeznek még a "mi került ezen a fotelen 7000 forintba" kabaré jelenetre.
Jaj ne már! Az a szerencsétlen nem attól kapott infarktust, mert aláírta a szerződést és vegzálták.
Minden kisiskolás tudja, hogy több kell egy lézer-lázárnál egy infarktushoz. Ahogy azt is, hogy nem mindenki mázlista és éli túl.

Amúgy vannak ennél izgalmasabb témák. Ez már a 2. rész:
index.hu/belfold/2014/03/04/nemcsak_a_baratno_a_kedvenc_vitorlasceg_is_kapott_24_milliot/

Emlékszem a szocik alatt kész ínyencségnek számítottak a kamu megrendelések. Íme itt egy remek fideszes példa. Ami ráadásul nem akármilyen témát érint. Hanem hogy lesz összebarmolva a 3 legfontosabb adatbázis egy kártya alá...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Miket nem mondasz?? :) Jut eszembe az emlékművel most mizujs?
Mert igazán lehetne arról is egyszer beszélni, hogy az Istenhegyi (Szemlőhegyi) villa falán miért nincs emléktábla, amely Zsindelyné Tüdős Klára cselekedetére és kitelepítésére emlékeztet?

„…az exminiszter és neje a nyilas uralom ideje alatt Istenhegyi úti villáját belülről teljesen átalakíttatta, nemzetközi kapcsolatait (többek között a svéd nagykövettel, Raoul Wallenberggel) megmozgatta, hogy minél többeket tudjon megmenteni a biztos pusztulástól. A menedéket kérőknek nem nézték felekezetét és pártállást, csak azt, hogy segítségre van szükségük. Így történhetett, hogy a közel száz zsidó menekült mellett befogadást kapott Zsindelyéknél Apró Antal, aki a későbbi Kádár korszakban a Minisztertanács elnökhelyettese, a Parlament elnöke volt. Apróné így emlékezett vissza a Zsindely villában töltött napokra: „Nappal dolgoztunk, este összegyűltünk a nagy szalonban. Ők nagyon vallásosak voltak, hittek Istenben, fohászkodtak, közösen imádkoztak. Mi ateisták voltunk, de nem kellett kivonulnunk az alkalmaikról. Majd beszélgettünk, Feri bácsi (Zsindely Ferenc) olvasott fel újságokból, folyóiratokból. Sokat énekeltünk népdalokat. Csodálatos esték voltak.”
Mi lett a jutalom? Kiebrudalták őket az Istenhegyi (Ma Szemlőhegy utca 42.) villából.

Ki foglalta és foglalja el ma is?

mindennapi.hu/cikk/eletmod/zsidomento-magyar-nore-figyeltek-a-parizsi-divathazak/2011-08-07/5823

wikimapia.org/1766935/hu/Apr%C3%B3-Gyurcs%C3%A1ny-villa-Szeml%C5%91hegy-utca-42
Bezzeg a gazdálkodók,akik a libás miatt lettek öngyilkosok,azok ugye nem számítanak nektek ugye kedves ballibek?
Arról miért nem írtok?

De komolyra fordítva:
lézer egy cinikus patkány.
ennek a szardarabnak nincsenek kétségei,elvei.
Az ilyen tetvet a:"mi a retkes telibebaszott anyádért"...kezdetű mondattal kéne megszólítani.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ne mondd, hogy téged meglep, hogy ilyen húzásokat lép meg lázár?! Amúgy lehet találgatni, mi lesz a következő. Ha már rágyógyultak a szoftverre, akkor se a prezi se az igo nincs biztonságban tőlük.
Nem mintha bármi is biztonságban lenne, ami többet ér 2 Ft-nál...
Csak lopni van tehetségük,másra nincs.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Dehogy lep meg.
Amúgy nem minden hírt olvasok.
Sokmindent a blogokból tudok meg.
dzsoni meg ugyanolyan tetű ,mint a többi.
off: a gumizás sorozataira emlékszik valaki? bocs, de tegnap eszembe jutott.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Urbánlegend az hát.
"Ezt megelőzően több ízben megtapasztalták a házkutatások élményét vagy a különböző apróbb atrocitásokat. Anyámnak volt egy barátja, a Karcsi, aki beállt az ÁVH-ba. Azt hitte, igazságot szolgáltatnak a gyilkosokkal szemben, leszámolnak egykori üldözőikkel. Két hétig bírta, mert gyorsan rájött, nyilasokból átvedlett ávósok segédkeztek mint verőlegények a koncepciós ügyekben, ami nagyon távol állt az igazságszolgáltatástól, de még távolabb a jogos számonkéréstől. Nem akart velük dolgozni. Elment az országból"
www.flagmagazin.hu/magyar_millenium/vamos_gyorgy_hazudozasok_kora
Edward Corrigan nemzetközi ismertségű jogvédő a PressTv-nek adott interjújában kijelentette: az Egyesült Államok ezidáig már öt milliárd dollárt költött arra, hogy destabilizálja a gazdasági, politikai helyzetet Ukrajnában, és beavatkozhasson egy szuverén ország belügyeibe. Corrigan kijelentette: az amerikai neo-konzervativok állnak a nyugati intervenció mögött.

www.presstv.ir/detail/2014/03/03/353107/us-neocons-spearhead-ukraine-crisis/
"Nem érzed úgy, hogy itt kurva kevés lesz a nem nyilatkozik a hivatalod, mert csak, hagyámá békén!!! - hajtogatása meg a szokásos sumákolás?"

Fab, ezt most ugye nem komolyan kérdezted?
@közrabszolga: Remélem elnézed nekem, hogy ebben az ügyben sokkal inkább hiszek egy történésznek mint egy publicistának. :)
@nincs_itt: pontosan az van:

Lázár szívesen megfelezné a távfűtés alapdíját

Támogatná a távfűtés alapdíjának legalább ötvenszázalékos mérséklését – mondta a Délmagyarországnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a rezsicsökkentést az elmúlt két esztendő legnagyobb szociális sikerének tartja.

"Fekete hónap elé néznek a szolgáltatók" - mondta Lázár a Csongrád megyei napilapban kedden megjelent interjúban. Szerinte 2014 után az a fő kérdés, hogy miként lehet a tartósan alacsony áram- és gázárat biztosítani Magyarországon. "Garantáljuk, hogy a lakossági szolgáltatásoknál nem lesz helye a profitnak" – tette hozzá.

hvg.hu/gazdasag/20140304_Lazar_szivesen_megfelezne_a_tavfutes_alap
Pont ide illik a mai sztorim.
Számomra véget ért a közrabszolgaság. Épp a megszokott "munkánkat" végeztük, (néztük egymás, meg a lehullott őszi leveleket) amikor megjelent egy kis küldöttség, a város közmunkásokkal foglalkozó különítménye.
Megismertem köztük régi iskolatársamat a Zolit, egy évfolyammal alattam járt, sokat segítettem neki szakmai gyakorlaton, a szülei ismert kommunista nagykutyák voltak a kádár rendszerben.
Alig akart megismerni, de aztán szóba állt velem, gyorsan megkérdeztem tudna-e értelmes akár közmunkát is szerezni.
Azt mondta szó szerint "A hozzád hasonló gyurcsányimádó idióta félzsidók annak örüljenek hogy egyáltalán közmunkát kapnak, nektek rég el kellett volna innen húzni! Ha maradtok megdöglötök."
Leköptem a rohadékot. Ez ma 8:25-kor történt. 9:00 -kor már a kezemben volt a rendkívüli felmondásom.
@poszt:
Egyetértek minden sorral, kivéve egy dolgot:
Lázár - sajnos! - nem egye embert küldött már a halálba ...
És ahogy elnézem, nem is fog megállni ennyinél.
:-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Corrigan kijelentette: az amerikai neo-konzervativok állnak a nyugati intervenció mögött."
Amit orosz katonák hajtanak végre ugyebár.

Szánalmas ....
@közrabszolga: Még vannak őszi levelek? de hiszen lassan tavasz.
hmmmm

Lapinformáció: semmi esélye, hogy az INA orosz kézbe kerüljön

A nullával egyenlő az esélye annak, hogy a Rosznyeft vagy más orosz vállalat vásárolhatja meg az INA részvényeit, mivel az Egyesült Államok, a NATO és az EU kemény politikai és gazdasági szankciókat kíván bevezetni Oroszország ellen az ukrajnai beavatkozás miatt – írja a Jutarnji list keddi száma.

hvg.hu/gazdasag/20140304_Lapinformacio_semmi_eselye_hogy_az_INA_or
@Penivaldes: Meg bizony. Egy 150 négyzetméteres területet, 35 közrabszolga 6 hét alatt tisztított meg a levelektől. Van még valamit hozzátenni az értelmetlen közrabszolgasághoz?
@Orica Középföldi: Bocs csak egész véletlen beugrott ez az ügy is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez kimaradt, a kedves Zoltán hozzá tette még a leköpés előtt hogy a fészbuk profilom felér egy vádirattal. :)
@közrabszolga: nem jó munkavégzés, a levelek már rég leestek, hó sem volt. persze ti szabotáltátok a munkát, és titkos lázadást szőtettek, hogy nem gereblyézitek össze a leveleket,melyek nyirkosak, és majd a tótumfaktum rálép, és elcsúszik. Ez igazi levélgengszterizmus.
@közrabszolga: nahh ezér nem van nekem facsebúkom :D
azt meg hozzá tettem volna a helyedben, hogy az övé is ;) :D
@Penivaldes: jahhh, azok a setétben bujkáló NERrenforradalmárok :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ellenerek ezek. sosem lehetsz elég éber, mindenhol ott vannak:)
@Penivaldes:
- vádirathoz
- akkor keményen használhatod, és linkelhetsz rajta, ha jól értem a "de"-t :D
Oroszország csökkenteni fogja a gazdasági függését az Egyesült Államoktól, ha Washington szankciókat vezet be ellene az ukrajnai válság miatt - mondta a BBC-nek egy Kreml közeli forrás, Szergej Glazje. "Ha ez megtörténik, abba az amerikai pénzügyi rendszer beleroppanhat" - tette hozzá.

"Nem csak azt fogjuk kitalálni, hogyan csökkentsük nullára a függésünket az Egyesült Államoktól, hanem azt is, hogy fordíthatnánk a saját javunkra a szankciókat" - hangsúlyozta Glazje. Moszkva azzal okozhat például problémát, ha nem dollárt használ a nemzetközi tranzakciókhoz, illetve, ha leállítja az amerikai hitelek törlesztését.

index.hu/kulfold/2014/02/28/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/moszkvat_nem_erdeklik_az_amerikai_szankciok_sot/
@Evezős: mióta is mondjuk ezt is?

Bábszakértők az oktatásban

Paradigmaváltás, ahogy nem szerettük volna.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140304_Babszakertok_az_oktatasban
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: már csak a TLD alapján is lehet sejteni, hogy mennyire elfogulatlan cikket linkeltél. Tudniillik egy iráni újságtól nem meglepő ez a cikk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: használom én, mert azon tartom a titkos összeesküvökkel a kapcsolatot.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: a linkre pillantottam elsőre, és azt olvastam, hogy babszakértők.
@Penivaldes: lehet az is túlzás lenne ;)
a paszuly is szint feletti
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Annyira fárasztó a farkangyal... mé' nem tahótlanítod?
Egyik izom linkjével vágja agyon a következőt.
"A nyugat az oroszokon keresztül szállja meg ukrajnát"
baz+.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: várjál, na akkor rányomtam, látom, hogy bábszakértő..gondolom elsőre, hogy biztos valami nemzeti bábszínházról van szó..)
@titan: Igaz hogy egy kanadai jogvédő nyilatkozik, de hát kicsire nem adunk. :)
@nincs_itt: nálam már ott van, csak a válaszokból következtetek :D
oszd, ki tudja meddig oszthatod...
Újra hozzányúlt a tartalékhoz a kormány
A kormány február utolsó napján újabb 3,5 milliárd forintot költött el a költségvetési tartalékból, így két hónap alatt 16,6 milliárd forintnyi előre nem várt kiadás dőlt ki a szekrényből.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepo_dolgokra_kolt_milliardokat_a_kormany_ime_a_friss_lista.577756.html
Azt nem értem hogy a haza szélsőjobberek, radikálisok, miért a kommunisták faszát szopják, vagy az iszlamisták seggét nyalják miközben állítólag nagy keresztények.. nekik vajon miért nem a nyugat a mérvadó??
@közrabszolga: mert a nyugat elárulta önmagát, és Irán nem szereti Izraelt.
Feljelentést tesznek Mészáros Lőrinc disznói ügyében

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Szabó Rebeka, az Együtt-PM szakpolitikusa, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester nem létező sertései és sokmilliós sertéstámogatása ügyében. Az ügyről a hvg.hu számolt be múlt héten.

hvg.hu/itthon/20140304_Feljelentest_tesznek_Meszaros_Lorinc_disz
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hajrá Rebeka. Itt meg egy másik ügy. :)

Nyomoznak az SZDSZ tartozásának ügyében!

alfahir.hu/nyomoznak_az_szdsz_tartozasanak_ugyeben
@közrabszolga: ne adj lovat angyal alá, mert a te lelkeden fog száradni a szennyözön a blogon ;)

amúgy meg tudjuk kik, és tudjuk kik miatt, elég végigfutni a tegnapi trolldúlást a tegnapi poszton.

A kisegítő szabad csapatok, hűen besegítettek az angyalos agymenésbe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én megelégszem azzal a Gábriellel, ami a HH tér oszlopára felmászott.
vidámkodjunk egy kicsit, Boli hol vagy??? :D
Ilyen hitvilág nekem is kell!!!!!!!!!!!!!

Njohi tiszteletes szerint a nők bugyiban és melltartó nem kerülhetnek elég közel Istenhez, ezért kell a felesleges fehérneműtől megválni már a templom bejáratánál. A pap hite szerint,

a templomban szabad testre és lélekre van szükség, hogy befogadhassuk Krisztust.

444.hu/2014/03/04/a-nok-csak-bugyi-nelkul-jarhatnak-templomba/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát igen, ezt lehet úgy is fogalmazni hogy az amerikai nagybácsi elzárta a pénzcsapot... :) Kevésbé hangzik rosszul a te fajtádnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A tesóm Varsóban dekkol. Tegnap vacsoránál a hotelben egy részeg skót fellibbentette a kiltjét. Mit mondjak, reméljük nem emlékszik az ezt követő röhögésre... :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez akkor lenne jó, ha a férfiak is, vagy az ő alsójuk az nem akadály?:)

másrészről elképzeltem, ahogyan a gyülekezetem nőtagjai meztelenül mennek be a templomba..hát azt hiszem, rögtön felhagynának ezzel az ötlettel:)
@Penivaldes: Nem vagy valami nagy igényű ha gábrliellel beéred. :P
Jééééé :)

Viktor Janukovics ukrán államfő megkérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy katonai erővel állítsa helyre a törvényt és rendet Ukrajnában.
"A nyugati országok befolyására nyílt terror és erőszak zajlik, amit katonai erővel kell megfékezni". Vitalij Csurkin orosz ENSZ nagykövet ezt az ENSZT BT harmadik rendkívüli ülésén jelentette be. Oroszország az ország legitim államfőjétől felhatalmazást kapott, hogy megkezdje a rendrakást Ukrajnában.

Janukovics ezt írásba is foglalta egy Putyinnak címzett levélben, aminek a másolatát Csurkin jóvoltából az ENSZ BT tagjai mind megkapták.
A nyugat semmit nem tehet. Ukrajnában Janukovics az egyetlen állami vezető, akinek demokratikus felhatalmazása van bármit is tenni. A nyugat által az ország élére tett bábkormány nem rendelkezik demokratikus legitimitással, mert senki nem választotta meg őket. Így az orosz hadsereg a demokrácia védelmében avatkozik be Ukrajnában.

www.parameter.sk/rovat/kulfold/2014/03/04/ukran-valsag-janukovics-hivta-be-az-oroszokat
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: öööö, izéééé, a szegregált női bugyitlanságot preferálnám, megfelelő korösszetételnél persze :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
nekünk meg azt kellene garantálni, hogy az összes kormánytag profit nélkül üzemeljen.
csak a megélhetésüket fedezni.
hogy mi kell a megélhetésükhöz?
majd mi eldöntjük.
mi, akik etetjük, itatjuk, autóztatjuk, utaztatjuk, szórakoztatjuk őket.
innentől kezdve:
napi 12 óra munka.
egyenruha viselése kötelező
ebéd a munkahelyi étkezdében
az étkezésre fordítható költség az adófizetők pénzéből 0.-Ft/fő
ha enni akarnak, megtermelik(a munkaidő után)
a munkavégzés helyét elhagyni csak kísérettel
szabadidő:napi 1/2 óra séta az udvaron
a lakossággal való érintkezés szigorúan tilos.
Ezt még a tegnapihoz, de aktuális itt is:

jovaros.blog.hu/2014/03/02/lokupec
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: meg súlyösszetételnél..mert na.)
vagyis izomösszetételnél, mert az a lényeg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szóval nem csíped, ha a pasiknál libben a báj? :P
Ez egy szexista pap, afrikán kívül sose merné meglépni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hát még amikor mondjuk a kínaiak odasúgnak a törököknek: kedves törökök, egy esetleges Ukrajna környéki NATO akcióban való részvétel esetén felülvizsgáljuk majd a gazdasági együttműködés lehetőségeit.

Usának meg: kedves usa! épp most esedékes az államadósság törlesztése, kérlek, aranyban fizess! :)

Jut eszembe ezt olvastad már? :)

"Lengyel titkosszolgálati értesülések szerint a Krím félsziget lakosságának egy részét Oroszország csendben felfegyverezte. Így például a kozákokat, akik Oroszországhoz szeretnék csatolni a félszigetet. A lengyel hírszerzés azt is jelezte, hogy az ukrán hadsereg nem fog ellenállni az oroszoknak, mert a tisztikar többsége Moszkva-barát. Varsó meggyőződése szerint a Krím Ukrajna számára elveszett, Oroszország átvette a félsziget ellenőrzését."
csak úgy, demokrácia és emberi jogok a dicső oroszszovjet putyinizmus szerint:

Cenzúrázta az Oscar-díjas Jared Letót az orosz állami tévé

A Pervij kanal orosz állami tévécsatorna kivágta Jared Leto amerikai színésznek az Oscar-díj átadóján Ukrajnáról és Venezueláról mondott szavait, azt a részt, amikor azokhoz szólt, akik álmaik megvalósításáért küzdenek – írta kedden az Ukrainszka Pravda című ukrán hírportál.

hvg.hu/elet.kultura/20140304_Cenzurazta_az_Oscardijas_Jared_Letot_az
@közrabszolga: remélem, rövid időn belül Zoli fog kaparni a te küszöbödön pár forintért.
Ismerkedjünk új arcokkal. Egy kép a SEM országos listavezetőjéről, Pásztori Patríciáról. Talán mégis megjön a politikusok kedve a miniszterelnök-jelölti vitákhoz:)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/p720x720/1723008_10151930507502312_867087620_n.jpg

youtu.be/P1fMBowJac4
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Úgy érzem, ez a program nem szakértőket keres, sokkal inkább lojális, gondolkodni nem akaró embereket, akik a bebiflázott jogszabályokra hivatkozva végrehajtják mindazt, amivel megbízzák őket. Kétkedés nélkül, határozottan, képviselve a feljebbvalóikat. Akik végigviszik, kikényszerítik a mostani elvárások szerinti pedagógiai paradigmaváltást. Ők lesznek az eszközök a hatalom kezében."

ez az esszenciája annak, ami az oktatásban történt az elmúlt négy évben.
És sajnos vannak, akik - mindegy, mi okból, mert az van számos! - ehhez asszisztálnak.

Na, ezért fogok én is lelépni - sok hozzám hasonlóan gondolkodóval együtt. 30 év után.

Rohadjanak meg, elvették a hivatásomat.
Sosem bocsátok meg nekik ezért. Sosem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de te nem ezt akarod? Orosz felszabadító tankok dübörgése az utcákon?
Amilyen hülyék vagytok simán odaállnátok és énekelnétek a szovjet/orosz himnuszt zászlólengetve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez méltánytalan kirekesztés!!!
Ebből nem kérünk!!!!
Legyen a bugyitlanság kor és súlyfüggetlen!!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
De basszus, minden tiszteletem mellett (Szabó Rebekának):
MIÉRT ISMERETLEN TETTES ELLEN?

Nem a gázcsőszerelő szakmunkásé voltak a sosem létező desznyók?
Miért nem meri itt senki sem felvállalni, hogy rámutasson: TE tolvaj vagy!?
Eh ...
:-(
@Penivaldes: Szimpatikus társaság. Szombaton a békási MDF piacon is volt egy szimpatikus hölgy, aki termelői méz árusítás közben, próbált aláírásokat gyűjteni nekik. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: én egész mást akarok, de szégyenlős vagyok. :)
"Kedves Rózsa!

Töredelmes vallomással tartozom: Elherdáltam 10 darab papírt.

Ez úgy történt…. hogy kazettát cseréltek a nyomtatóban – jeles nap! – és tüstént kiderült, hogy az új meg csíkot húz a lap jobb szélétől befelé 8 centivel, cirka két centiset, vertikálisan. Hívtuk a műszaki alakulatot. Vizsgálat eredménye: gyári hiba. Nosza! Kérjünk új kazettát! De, nem lehet! Majd, ha ez kifogy! Azóta kézzel irkáljuk bele a hiányzó szöveget – poliglottul.

Röstellem, de egy lyukas óra leple alatt odacsullankodtam a high tech-hez, kiválasztottam egy sűrűn teleírt oldalt, és dühből! kinyomtattam TÍZ példányban – Fogyjon már az a redves fekete por!

Szégyellem magamat, én pondró. 50 százalékban. Ugyanis a papírt nekünk kell vinnünk. Na, jó! 75-ben, mert siratom a fát.

Fogadom, hogy többet ez nem fordul elő. Szórom a hamut és békésen bepennázom a szótöredékeket.

Cserében azt szeretném kérni, hogy beszélj Arankával, és hass oda, hogy a KLIK hangyányit rugalmasabban uralkodjon. És malmai gyorsabban őröljenek. Mert, hidd el, idegőrlő például az is, hogy három héttel előbb kell kérvényezni útiköltséget olyan versenyhez, aminek időpontja három nappal előbb derül ki."

Kis színeske az oktatás mindennapjaiból ...
@Penivaldes:

Kiguvadt a szeme, hogy elég nagyra tudja tátani a száját?
@Evezős: mert konkrétan nem lehet megvádolni senkit, ezt csak a nyomozati szervek tehetik meg, így működik a jog -már ahol normálisan működik, Mo-n már nem nagyon-
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt irodát visszaadta az államnak, ami bőven fedezi a hitelt. Lentebb részletezem az ügyet és a Fidesz-média hazugságait, a lényeg, hogy a HírTV is ezzel az üggyel próbálta Kunczét támadni, de a riporter elég rosszul járt." piroslapok.blog.hu/2014/02/21/kuncze_felmosta_a_padlot_a_hirtv_hazug_riporterevel?fb_action_ids=10152218355463798&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B1465266097020543%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D
@Evezős: jójó, de a végéről hiányoltam, hogy "egyébként mindennel meg vagyunk elégedve", ami Rózsa szerint is rögvalóság.
@Evezős: a kellékanyag beszállításban -hogy mik vannak- tényleg ez megy, pedig amit látok, az önkormányzati beszállítás, és nem narancs klikkes
@Penivaldes: azért, mert a nyolcadik után már harapja a páleszt, pohárral együtt.
magyarnarancs.hu/hirnarancs/a-szomszedig-sem-latunk-89037

Csak a képet tessék nézni!
Vajon miből lehet azonnal tudni, hogy a felcsúti lókupec áll rajta (háttal nekünk)??
@Evezős: Hihetetlen hogy egy ekkora durrantott faluvégi tahó, egy ország miniszterelnöke lehet Európában.
Ez a mocskos patkány akkora büdös tahó hogy ki kellene állítani egy skanzenben.
@Evezős:
A zseb fogságába esett a keze.
Mind a kettő!
Mi lesz a szerencsétlen szotyolával?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Aha. Ezt - sajnos?, hálistennek? - nem tudtam.
Azt hittem, ha egyértelmű, hogy ki a bűnöző, akkor lehet nevesíteni.
(ez mekkora egy hülyeség amúgy!)
@trisel: Kár, hogy fontos részletekről nem ejtesz szót. :)

"Az ügyészségi szóvivő közlése alapján az SZDSZ egy 2007-es törvényi lehetőséggel élve több száz millió forint, állami garanciavállalással támogatott hitelt igényelt a Magyar Fejlesztési Banktól a működését szolgáló ingatlanok megvásárlására. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2012 augusztusában az SZDSZ gazdálkodásának ellenőrzésekor készített jelentése szerint azonban a hitellel érintett ingatlanok közül négy olyan településen található, ahol a korábbi kormánypártnak pártszervezete nem is működött. Az ügyészség tájékoztatása szerint az SZDSZ 2009. július 15. óta tőke- és kamatfizetési kötelezettségének nem tett eleget."

Ha jól emlékszem erről még kunczegabika sem tett említést, amikor nagyonlemosta a hörrtévést. :)
@Evezős: idézek gyakorlati óráról a tanártól
egy középiskolából
-Nem basszuk zsebre a kezünket, mert bevarratom

Balesetvédelmi oktatás, első perc

Hogy esne pofára a barma, nyakaszege módon
@Spániel:
Rozál nem merne egyedül bemenni egy oktatási intézménybe ma, Magyarországon(még abban sem vagyok biztos, hogy egyházi iskolába be merne-e menni így, de hogy KLIK-fenntartásúba nem, az tuti!)
...
Ez elmond mindent.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az megvan, hogy egy csomó mindent csak börtöntől lehet rendelni?
@Evezős: ártatlanság vélelme, meg a bíróság, nem hülyeség ez, ugyan olyan szerszám ez is, mint a kés, lehet vele ölni is és életet menteni. A dicső jogászqrmányunk, pusztításra használja ezt is. De nem folyok bele, ehhez sem értek, majd Jenőke mesél, ha akar, római jogról, meg jogtörténelemről.
@Evezős: Azért, mert ez a jogi formula. Mindig ismeretlen tettes ellen lehet feljelenteni.
Egy jogász biztos el tudja magyarázni miért.
@dr. jenőke (jenőke):
Még megérjük, hogy egy ilyen szeánsz közben szotyizni is fog ...
:-(
(Szerencsétlen három kisgyerek ... csináltak belőlük három kis bohócot ... szegények!:-( :-( :-(
@Evezős:

Az az öltöny is megérne egy, herevasalást.
2014. március 4.
HAVARIAPRESS: Főbe lőtte magát a Katonai Biztonsági Hivatal egyik alezredese.
@Evezős: meg, és ez van az eü-ben is, és az önkormányzatoknál is. Ezt dobta a központosított közbeszerzés, és az olcsó rabmunka.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én már a tőgypörkölt idején tudtam, hogy ez hiába varratja méretre a(z egyébként kirívóan ocsmány! Érdemes megfigyelni!)cipőit Vass-nál, és veszi az ingeit Bécsben - attól még egy büdös türhő.
Az évek ebben csak megerősítettek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: És? Az akárhol megvásárolt ingatlanok értéke bőven fedezi a felvett hitelt kamatostól, mindenestől. Mi az, amit nem értesz?

Tudod, mi az, amit nem értesz? Hogy hiába iparkodtok, ezekkel a sokéves szarságokkal nem fogjátok semlegesíteni orbánék hazaárulását, se azt, ahogyan a jobbik pacsizik ebben a nagy oroszbarátságban orbánnal. Ezt semmi nem írja felül, hiába erőlködsz! És lézer (kósa, papcsák meg a többi gengszter) maffiás lopásairól, amikről naponta jelennek meg hírek. Éppen itt és most.
@közrabszolga: én meg úgy sajnáltalak az előbb, pedig előttetek nagyobb perspektíva áll, mint a rövidesen csődbe menő tucatnyi kórház előtt::

"A közmunkások számát növelné a kormány
Orbán Viktor elmondta, hogy a közmunkát nagyon meg kell becsülni, mert ez az a kapu, amelyen a munkanélküliségből a munka világába lehet átlépni. Azt mondta, hogy a közmunka az egyik legnépszerűbb foglalkoztatási forma; az emberek jelentkeznek rá."
@trisel: Tévedsz. Én nem felülírni akarom lézerék maffiáját, hanem megemlítem, hogy az egyik kutya másik eb.
Melyik köcsög mondta, hogy az állam igen is jó gazda?

"A Molon már több mint kétszázmiliárdot sikerült bukni
A dolog szépséghibája, hogy azóta is lefelé tart az olajcég árfolyama. Mivel a vásárlás idején az árfolyam 22 400 forintnál járt, tegnap viszont a papír csupán 12 800 forint körül mozgott, így az ügylet nyélbe ütése óta mintegy 214 milliárd forint nem realizált árfolyamvesztéseget szenvedett el a magyar állam. (Ezt természetesen csökkenti az osztalékbevétel és a részvétel a cég vezetésében.)"
index.hu/gazdasag/2014/03/04/650_milliardert_allamositott_a_fidesz/

Ezt nem hanyag kezelésnek, vagy valami hasonlónak hívják?
Legalábbis aki hozta a döntést, meg aki engedélyezte, azoknak az alkalmatlansága nyilvánvaló, továbbá rendesebb országokban ilyenkor az ügyészség vizsgálatot indít az állami vagyon megkárosítása miatt.
Persze az rendesebb országokban van csak így.

@Spániel:
A közmunkát ilyen Orbán és Lázár féléknek is meg kéne becsülnie, merthogy egy normális országban max.szart lapátolni lennének alkalmasak, de hasznos és termelő munkára sosem!
Ja, bocsi, hisz most is csak a szart lapátolják, a saját szarukat...
na, ebből a szarból hogyan húzzák ki a cimbit:

"Nem voltam ittas – ezt mondta hétfőn is Oszter Sándor. Mint a Bors hírül adta, a színész jó két hete autójával nekihajtott a MOM Parkban egy falnak és egy oszlopnak. Azt viszont beismeri, hogy ivott – a Blikk híre szerint 2,17 ezrelék alkoholt találtak a vérében –, de állítja, csak azután, hogy kiszállt az autóból. Ráadásul nagymamája tanácsára, egészségügyi okokból ivott: mint ahogyan a Borsnak elárulta, alacsony vérnyomása miatt húzta meg a konyakosüveget."

www.borsonline.hu/20140304_oszter_nem_is_tudta__hogy_oszlopnak_ment_
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem. Az egyik kutya, a másik pedig egy rohadt, gátlástalan maffia, akik szó szerint nem riadnak vissza attól, hogy éhhalálba kergessenek embereket-gyerekeket, ha csupán annyi a bűnük, hogy nem fidesz-szimpatizánsok. Erre már itt is olvashattál példát, de számos példa van, például a cseszett felcsúti döbrögi Mészáros viselkedése a helyi "ellenzékkel" Ennyi, és ti ezekkel pacsiztok.
Én simán potenciális gyilkosoknak tekintelek benneteket, és ezt nem szégyellem kimondani.

Amúgy meg kikérem magamnak a kutyám nevében, hogy bárkit is hozzá hasonlíts.
@tristen2005:
Egy átgőzölést ... de úgy, hogy rajta van!
:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A bilincs és a halottcédula vajon hogyan fogy?
Nálunk nem igazán kelendő ....
11:52 Vlagyimir Putyin: „Nem akarunk beavatkozni.”

312
310
@Spániel:
Ki fogják ...:-(
(Rettentően idegesít ez dzsentroid allűrökkel terhes vén alkesz, én simán visszaadtam volna a Kossuth-díjamat többek helyében, mikor ennek is dobtak egyet. Irritáló az egész família: a majom felesége, meg a debil lánya is ...)
@trisel:
Már bizonyított az "ideológiai alapjuk".
Talán többször nem kéne...
Ti álltok szóba a majomjával, nekem az ilyen alja nem pálya.
Még véletlenül olyan lesz a lábam tőle, ha belelépek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ugyan már. Tudhatnád, hogy ezért is gyucsány a hibás, meg fúj libás bajnai.
Miután ezeket szépen elmondta az illetékes dezinformációs elvtárs, majd minden polgár megnyugszik, és elmegy szavazni a hófehér fideszre...:S
@Evezős:
"Véletlenül" ilyenkor el szokott tűnni a vérminta, az eddigi papírok... szörnyű is ez...
@Evezős: De ez most pont az, nem? :O
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mázli. mi lenne ott, ha beakarnának?! :O
12:06 Putyin világosan fejezi ki magát („Nézzen ide! Nézzen ide!”): nem az ukránok ellen, hanem az ukrán hadsereggel fognak harcolni, ha erre okot adnak.

311
@aritus: önvédelem. Az ismeretlen tettes nem fog visszaperelni jó hírnév megsértése, meg hamis vád, stb miatt. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
IGEN!
Sőt, az iráni sajtó is megírta... :D
Meg az izraeli, mielőtt elfelejtem!
A zsidó rabbik is Zázrivecz mellett tüntettek... :))
Mi a pöcsért hagy pl.engem hidegen, hogy mit írogatnak a zsidó meg arab újságok?
Lehet, hogy nem vagyok olyan nyitott és széleslátókörű, mint dzsobbikos ettársaink?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Igazad van, nem is teszem többé. Ma egy kicsit stresszes napon van, azért szaladt el velem a ló...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: senki se lehet olyan nyitott és széles látókörű, mint jobbikos elvtársaink, még a jobbikos elvtársaink sem... :D
Sose félj, majd gabe tesz róla, hogy minden moszad-izraeli halálcsapat toborzó muszlim területen aknamunkázó hírről tudjunk. :D
megint szar van a palacsintában:

"Igen, a kormány legitim, el is kezdte az orosz kormány az együttműködést az új ukrán kormánnyal, mondja Putyin."

Nickcsere?
@miva?: 310huf :D
mennyire csüngenek a szavain a tőzsdeguruk :D
Janukovics a legitim elnök
márc. 4. 11:44
és ez csak akkor változik meg, ha meghal vagy lemond, mondta Putyin

Legitim-e az ukrán kormány?
márc. 4. 12:15
Igen, a kormány legitim, el is kezdte az orosz kormány az együttműködést az új ukrán kormánnyal, mondja Putyin.

félóra elteltével. most légy okos.
@Evezős: "ezek" már olyan magas polcra ültek fel, hogy észre sem veszik, ha bűnöznek, mert azon a polcon minden belefér.
Mert holló a hollónak....
Orbánnál nyalizik évek óta, ugye a nagypógári értékek /fasse tuggya mi az, nemhogy a kakrikalábú focista/, de ő nem piszkojja be a kezit vele, majd egy Lázár nevű vadásztárs odaszól, csak óvatosan simizzétek ezt az öreg, bohém rózsasanyit, hátistenkém, nézzük el neki, műűűűűűvész.
@Secnir: nem csak ő van belekeveredve, hanem a narancsjobbikos trollok is, a két mondat között 2-3 Ft ugrás az eu árában
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Bocs csak egész véletlen beugrott ez az ügy is."

A hét vicce, hogy nálad véletlenül ugrik be Gy, vagy a zsidók:))

Ezzel kelsz, fekszel, álmodsz.
ki is a cinikus????

12:22 Szerinte cinikus dolog ebben a helyzetben a paralimpiát bojkottálni.

12:21 Oroszország el fogja ismerni az új, megválasztott ukrán elnököt? Az attól függ, hogy választják meg, ha úgy, hogy az utcákon közben a jelenlegi terror folyik, akkor nem – mondta Putyin.
@tristen2005: jót röhögtem, de ezen a hsz-en leestem a forgószékről:
"transylvanianmixedgrill és 1 hozzászóló

Óriási! :D Nagyobb összegű fogadásom van, hogy Oszter egy komolyabb pozíciót fog kapni a Fidesz kommunikációs stábjában, mert ilyen virtigli spindoktort keresve sem találnának!"
"Éveket nyertek gyilkosok

Hosszú, börtönben töltött hónapoktól, akár évektől szabadított meg az új büntető törvénykönyv (Btk.) jó néhány olyan bűnözőt, akik elég szerencsések voltak, és a jogerős ítéletük kihirdetésekor már az új törvény volt hatályban. Egy sor, egyébként hibátlannak talált elsőfokú ítéletet kizárólag az új Btk. miatt kellett enyhíteni másodfokon. A bírák, ha nem is helyeselnék az enyhítést, nem tehetnek semmit: a jogalkotó megkötötte a kezüket.

A Fidesz választási ígéretét visszahangozta az új büntető törvénykönyv indoklása is, amikor 2012 tavaszán benyújtotta a tervezetet a parlamentnek az igazságügyi tárca. Most mégis a szigorára olyan büszke kormány által megalkotott új Btk. miatt állt elő az a helyzet, hogy sorban születnek a bűnözőkre, sokszor gyilkosokra egyszer már kiszabott büntetést enyhítő ítéletek.

Sztojka Iván fél évért lehet hálás
Ennek köszönhették a Cozma-ügy garázdaságért felelősségre vont vádlottjai, hogy hónapokkal megrövidült a letöltendő büntetésük. Marian Cozmát, a kézilabdázót 2009. február 8-án gyilkolták meg egy veszprémi szórakozóhely előtt, két társát pedig életveszélyesen megsebesítették. A bíróságok külön tárgyalták a gyilkosságot, és külön az ahhoz kapcsolódó garázdaságot. A gyilkosságért a Kúria 18-18 és 13 évet szabott ki a három vádlottra, Raffael Sándorra, Németh Győzőre és Sztojka Ivánra.

Ők vádlottak voltak a garázdasági büntetőperben is, de abban rajtuk kívül volt még rengeteg más vádlott is, összesen 25-en voltak. Ebben az ügyben (a 25-ből 21 vádlott esetében) tavaly november 15-én hozott másodfokú ítéletet a Szombathelyi Törvényszék. Raffael Sándor kivételével az összes vádlott esetében enyhítették az első fokon kiszabott büntetéseket. Németh Győző például 3 év 4 hónap helyett 2 év 10 hónappal, Sztojka Iván pedig 3 év helyett 2 év 6 hónap börtönnel megúszta. A bíróság közleménye az ítélet indokairól egyértelművé is tette, hogy a Btk. megváltozása, a garázdaság büntetési tételének leszállítása az ok."
index.hu/belfold/2014/03/04/eveket_nyertek_gyilkosok_az_uj_btk.-n/

Gratulálok! Legalább ez a réteg is biztos szavazó lesz a narancs jegyében!

ITT AZTÁN REND VAN!
A népre engedik a fajsúlyosabb bűnözőket, azután meg nagyobb szigort és több rendőrt lehet kérni, mert hát kérem a bűnözés, a közbiztonság...
ÉRTEM ÉN!

Piktor, takarodj!
@Orica Középföldi:
Jó, hát mindenkinek vannak khhmmm... gyengéi.
Nekem a p.nci, az evezés, neki meg a zsidók, meg Gy.F.
Van az úgy! :))
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
bazmeg, ezt nem hiszem!!!!!!!!!!!!!!
miután putyin kijelentette, hogy ukrán kormány okés, meg már tárgyalnak, meg elkezdték az ukránok visszafoglalni a krími bázisokat, ki szólalt fel a parlamentben? igen!
maga I. orbán!
és mit mondott?

Tárgyalásos megoldásra van szükség, a háború egyetlen alternatívája a tárgyalás, békét akarunk és nem vért.
A kormányfő kifejtette: az Európai Uniónak azonnal válaszlépést kell tennie az orosz katonai megmozdulásokra, ez azonban nem lehet katonai természetű.

erre nincsenek szavak, de komolyan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Olvastad?

egyenlito.blog.hu/?utm_source=ketrec&utm_medium=csoki&utm_content=2014_03_04&utm_campaign=index

Már figyelmetlenek? Mi ez a lazaság Kubatov ettárs? Így nem csak Piktornak jönnek még a végén 25 évvel, hanem a Csillagnak is párral...
@Secnir:
Dehogy nincs... csak sokan azt mondanák arra, hogy becsületsértést követek el - pedig csak egy gerinctelen szar, szervilis alaknak bélyegezném Nulladik Piktort.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: erre nem nagyon lehet mit mondani.
Ja de:
Mo jobban teljesít! Rezsicsökkentés a börtönökben is!
nahh, most hogy putyin békülékenyebb arcát mutatja, megszólalt a magyar pincsije is:

Orbán Ukrajnáról: "békét akarunk és nem vért"

A miniszterelnök szerint az Európai Uniónak azonnal válaszlépést kell tennie az orosz katonai megmozdulásokra, ez azonban nem lehet katonai természetű.

hvg.hu/itthon/20140304_Orban_Ukrajnarol_beket_akarunk_es_nem_ver
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: oops, kár hogy ez így gyenge, kellett volna valami ütős, mert ezt könnyen lemossák magukról
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Erre figyelj, mert a Kreml falára vetítik a segges képeidet, ha nem vigyázol! :))

"A német kiberbiztonsági cég, a G Data talált egy új kiberfegyvert, ami mögött valószínűleg Oroszország áll. Az Uroburos kifinomult kód, kapcsolatát az oroszokkal a benne lévő cirill betűkre, a fájlnevekre, működésére és a titkosítókulcsokra alapozzák. Windows rendszereken működik, eddigi legkorábbi példánya 2011-es, az cég szerint az egyik legkifinomultabb kiberfegyver, amit valaha elemeztek.

A fenti bizonyítékok mellett az Uroburos keres egy korábbi kártevőt is, amelyet nem bizonyítottan, de Oroszországhoz kötnek. „Az Uroburos vizsgálja, hogy jelen van és inaktív-e az Agent.BTZ néven ismert vírus” – írja az elemzőcég blogbejegyzésében. Az Agent.BTZ egy pusztító kód, amelyet több, 2008-ban a Pentagon ellen elkövetett támadáshoz kapcsoltak."

index.hu/tech/2014/03/04/orosz_kiberfegyver_az_usa_ellen/
@Orica Középföldi:
Jön a jó idő, nem is fogtok itt látni ennyit! :D
@Secnir: mi a bajod ezzel?

Inkább örülj annak,hogy ilyen fasza min. elnökünk van, akire hallgat, szavain mélyen elgondolkodik maga Nagy Putyin is.
Lesz itt béke, ha beledöglünk is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Vagy a másik alternatíva, hogy már a későbbi büntetési tételeiket próbálják így lefaragni? :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: eddig se láttunk, kűggyé képet, elővesszük, ha hiányzol.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Csak ha gyilkolnak. Szerintem a gazdasági bcs-k tételei nem csökkentek, sőt. :)
Tudod, hátha lesittelnék Gyurcsányt vagy Bajnait. Gyilkosságon nehezen kapnák őket.
@Spániel:
Cseszed!
Valakinek dolgoznia is kell, nem vagyok olyan állami öleb alkalmazott, mint a narancsbolsevik párt itt rendszeresen megjelenő, munkaidőben pártoskodó bérkurvái! :))
@trisel: Hülyeségeket nem kell írnod, mivel kurvára nem pacsizok velük. Én mindkét bagázst amúgy már rég a cellában látnám. Mit gondolsz ezek egymást valaha is el fogják számoltatni? Remélem nem hiszel a mesékben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kikérem magamnak ezt az igazságtalan megkülönböztetést.:))
@mihimama: okééééé, értem én, Boli át is siklott felette, gőze nincs miről is beszélünk :D
Két érdekes hír egymás mellett.

Oroszország elleni szankciók elsősorban magának a Nyugatnak előnytelenek

A szankciók soha nem voltak hatékonyak. Még azokat a szankciókat is, amelyeket 2008-ban, a grúz-abház konfliktus után vezettek be Oroszország ellen, hat hónap elteltével maga a Nyugat törölte. A szankciók mindig azon államok ellen hatnak, akik bevezetik. Ha mégis alkalmazzák, akkor Oroszország nem marad adósa, és megfelelően válaszol rá.

hungarian.ruvr.ru/2014_03_04/Oroszorszag-elleni-szankciok-elsosorban-maganak-a-Nyugatnak-elonytelenek-1655/

Nem lesznek EU-s gazdasági szankciók Oroszország ellen?

Nem támogatják viszont egyelőre a gazdasági szankciók életbe léptetését, így például az Oroszországból érkező import vagy az uniós országok és Oroszország közötti pénzügyi transzferek és befektetések átmeneti korlátozását. A britek szintén nem támogatják, hogy a NATO bármilyen katonai válaszlépésre készüljön, amit korábban a lengyel miniszterelnök vetett fel.

index.hu/kulfold/eurologus/2014/03/04/gyengek_lesznek_az_eu-s_szankciok/
Ennyi volt: elfogyott a nyugdíjvagyon
A legfrissebb adatok alapján tavaly december végére mondhatni teljes mértékben kiárulta a megmaradt nyugdíjvagyont az adósságkezelő. A 3000 milliárd forintból már csak 200 milliónyi számlapénz van.
www.mfor.hu/cikkek/Ennyi_volt__elfogyott_a_nyugdijvagyon.html

Csak egy kérdés merült fel bennem: mi lesz április 7-től?

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
cseszem is itthon a legyet. Tele munkakedvvel, energiával, harmadik télen a depi és a zőrület határán.
De minden nyugger mosogatólány állás betelt a környéken.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: sub kavics,te hamisítottad meg az idézetet, ungváry cikkénél... milyen buta vagy (érdekes, most persze a kort legjobban ismerő lett ungváry... ellenben a cikk jó volt)
@Sir Bates dö Hól: Hagyjátok már! Zavarban van szegényke. Amit itt összehordott eddig, és ahogy cserbenhagyta Putyin meg Viktor, még jó ha nem köti fel magát.
Orbán: "mi azért vagyunk európaiak, mert keresztények vagyunk"

A magyar nemzet története vezérfonalának nevezte a keresztény kultúrát Orbán Viktor miniszterelnök kedden a kormány és a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus közötti megállapodás aláírási ünnepségén, a Parlamentben.

----------------

akkor ezek szerint ha nem vagyok keresztény, akkor már nem csak magyar nem vagyok, de európai sem, hát a jóédes mamádat Vezényló!!!!!!!!!!!
békamenet héjjjáááhóóóóó

Varsó bekérette az orosz nagykövetet

A lengyel külügyminisztériumba kérették kedden a varsói orosz nagykövetet, hogy kifejezzék Lengyelország tiltakozását Ukrajna területi integritásának megsértése miatt.
A filippínó európaiak meg a kopt európaiak éppúgy örvendeznek, mint a dél-, közép- és északamerikai európaiak, a bosnyákok meg nyilván közelebb kerültek országunkhoz lelkileg, így újabb jóakarót szereztünk magunknak a jövő eu-jában. Okos diplomáciai lépés volt ez, pont mint amilyeneket megszokhattunk futóbolondunktól
@Sir Bates dö Hól: Ja igen persze. Örülök viszont, hogy tetszett a cikk. :)
@miva?: azt ne is tegye... várjon meg vele...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem reagálnak ilyesmire :D

Én már gondoltam, hogy vésszakeresem és bemásolom a majmoknak az eddigi véleményeiket. Nincs elég időm sajnos, pedig tanulságos lenne.
@Spániel: a lényeg:

Emellett szintén ebből a pénzből lettek kiutalva a reálhozamok is: ez a 233 milliárd forint a teljes vagyon 7,9 százalékát !!!!!!!! jelentette. Végezetül a vagyon 6,8 százalékát térítésmentesen átadta az adósságkezelő a vagyonkezelőnek, amelynek az eszközök eladásából származó bevételt az állami tartozásállomány csökkentésére kellett fordítania.
@Spániel: Nagypógári értékek?
A családnak malma volt és a nappapi volt benne molnár ... annyit játszotta ezt a dzsentri-sílust, hogy már maga is elhiszi, hogy voltak valakik... lószart, mama!
@Sir Bates dö Hól: Amúgy remélem nem erre a mondatára gondoltál, mert ez a népszabi cikkben is ugyanígy szerepel. :)

"Az ávósok egy része csakugyan meggyőződéses kommunista, azaz "szélsőbaloldali elem" volt. Többeknél a bosszúállás is felvetődhetett szempontként, hiszen az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak, és munkaszolgálatosként a diktatúrát először az áldozat oldaláról ismerhették meg."
@Secnir:

"erre nincsenek szavak, de komolyan."

Népi megfigyelések szerint a pincsik soha nem ugatnak a gazdi egyetértése nélkül.
Ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: lemarattá a fordulatró:
már nem oroszbarát lesz a békamenet, hanem magyar-magyar barát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
már írtam a lengyel csávó kapcsán, hogy ők sem lesznek meghívva a békemenetre egy darabig. legalább látják, hogy viktor milyen színű...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Amióta nem szavazol rájuk és bekemenetelsz érte, azóta nem vagy se magyar, se európai se keresztény. De ezt már tudhatnád 2002 óta...:O
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: bezzeg a mehikánók mennyire európaiak!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akárhogy magyarázzák, pénz volt nincs. Saját nyugdíjszámlán pláne. A normális emberek világában egy ilyen után esélyük sem lenne az újraválasztásra. De bezzeg kishazánkban újabb kétharmad néz ki nekik...
Szégyen.
A poszthoz:

A sztori szomorú, ám tök hétköznapi manapság (ami persze maga az abnormalitás).

A kormány/Fidesz/Lázár így ügyködik, így működik.
és egy kicsit off:
az ukránoknak nem tetszett a 2004-es alkotmány. szó nélkül visszaállították a régit, ami pedig abból eredt (nyelvtörvény, timosenko büntethetősége, stb.) azt automatikusan eltörölték a gecibe.
azért egy tökös baloldali politikus helyében megkérdezném viktort: mit szól ahhoz, hogy a nép szó nélkül eltöröl egy Kotmányt (amiről nem kérdezték meg), a Kedves Vezért meg elkergeti a faszba? pedig a Vezérnek 4/5-e volt a parlamentben?
:D
@aritus: @Orica Középföldi: címlapos volt a poszt = bértollnokok + trolljárás

A legaktívabb Blikknépe sem rejtette véka alá, hogy troll és trollkodni jött.

"Egyébként Orbán azért ezen elgondolkodhatna (vagy a tanácsadói) azon merre visz az útja..."

Tegnap kiderült: a Vezénylő Tábornok úr bizony egy irreális-ábrándos ripacs, akit valószínűleg megvettek. (Blikknépe)

Aligha a gondolkodás az erős oldala.
@Spániel:

"már nem oroszbarát lesz a békamenet, hanem magyar-magyar barát."

No azér' disztingváljunk, mer' vannak ám magyarnak látszó személyek, akik a tuggyukkikhez húznak... :os
@Secnir:

"legalább látják, hogy viktor milyen színű..."

Rákérdezek: két? :o)
@Csaknézek...: ja, tényleg, Lázár is megmondta, vannak a magyarok meg a zsidók. Akik ugyan magyarok, de mégse.
@poszt: "Kérdés még az is, hogyan leszünk mi egymással ezután?"

"Ezután"? =/ Az a benyomásom, a cikk azt állítja, sugallja, hogy ez az esemény mérföldkő, sőt vízválasztó.

"Mert azzal a kilátással üzletelni nem vidám, hogy ha kell bármi azt elveszitek"

Eddig nem ez ment? Ami "ezután" lesz, az nem az, ami ezelőtt volt? A Fidesz nem így üzemel a '90-es évek eleje óta?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"normális emberek világában egy ilyen után esélyük sem lenne az újraválasztásra. De bezzeg kishazánkban újabb kétharmad néz ki nekik...
Szégyen."

Az.

És pölö az ukrán konfliktus és előtte a Paks-Putyin bizniszre olvasható "hithű" reakciók láttán szó szerint azt gondlom, hogy a keménymaggal frankón meg lehetne etetni a saját szarát is - még repetát is kérnének belőle.

Riasztó, szégyenteljes és elkeserítő. :o(
@Spániel: Eh, ismerem, én tankönyvezek, korábban már február elején visszaszedtük az igényléseket, meg a nyilatkozatokat arról, hogy ki, milyen kedvezményekre jogosult.
Most még ennek híre-hamva sincs..

Nagyon sokba mernék fogadni, hogy április 6-30 között NEM LEHET a dolgot lerendezni.
Egyrészt, nem hozza vissza a gyerek egyik napról a másikra az iratokat, igazolásokat, másrészt a program, amivel a KELLO dolgozott tavaly, egy sz@r.
Képzeld el, amikor az ország összes iskolájának összes tankönyvfelelőse egy nagyon rövid (max. 1 hét, de inkább rövidebb)határidőn belül próbál meg egyetlen belépési kóddal egy egész iskolának (minden tanulónak névre szólóan!) tankönyvet rendelni ...

De úgy kell remélem, rájuk omlik az egész.
Remélem!
Ha ilyen "barátunk van", tényleg nem is kell külön ellenség, egy csomagban kaphatjuk mindkettőt.

Putyin: "Bármikor lerohanhatom Ukrajnát"

nepszava.hu/cikk/1012639-putyin-barmikor-lerohanhatom-ukrajnat/
@Evezős: sajnállak, de a ráomlás közben ti bent lesztek a tanáriban, minden szar a fejetekre hull.
Fogadjunk, hogy a végén a tanárok lesznek a hibásak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem sub kavics, a sunyi vágásra, mellyel úgy tüntetted fel a szövegkörnyezetükből koncepciózusan kiragadott mondatokat, hogy szerzőjük véleménye átalakul... [kisstílű dolog ezt tenni... ugyanaz, mint vona kijelentésének (ha ez a demokrácia, akkor nem hiszek a demokráciában) csak az egyik részét felkapni... mikènt ez az öszödi beszéddel is történt... ergo, szaralakok vagytok ti, mindnyájan)
@Secnir:

" megkérdezném viktort: mit szól ahhoz, hogy a nép szó nélkül eltöröl egy Kotmányt (amiről nem kérdezték meg), a Kedves Vezért meg elkergeti a faszba? pedig a Vezérnek 4/5-e volt a parlamentben?"

Talán ezért csacsenol Putyinnak, fél, hogy Janukovics sorsára jut :)))

Azért az igien-igen delikát lenne, ha Orbán a hatalmát biztositandó hasonló esetben behivná az oroszokat :))))
@Spániel:

"Fogadjunk, hogy a végén a tanárok lesznek a hibásak."

Úriember/Úrhölgy biztosra nem fogad...

Vö: Nem a rendszer/a vezetés a hibás, hanem a szabotőrök, az ellenség aknamunkája, a sötétben osonkodó ellenforradalmárok, a külföld, etc., etc.. - ugyanez lesz a leosztás.
@Sir Bates dö Hól:

Hehe, látom bőrtesztet végzel kitartóan. :o)

Csak szólok: van neki, és elég vastag.
@Sir Bates dö Hól: Mondod ezt úgy, hogy te is hamisan idézel? :) Amúgy semmi olyan kiragadás nincs ami megváltoztatja a cikk lényegét. Én azokat emeltem ki, amelyek feketén-fehéren cáfolják a szóban forgó urbanlegendet. A többi csak a szokásos übermensch duma a részedről.
@Spániel: "Azt mondta, hogy a közmunka az egyik legnépszerűbb foglalkoztatási forma; az emberek jelentkeznek rá"
Nagyon remélem nemsokára a csúti kandisznó meg a bandája fog jelentkezni közrabszolgának. Családostól.
@Spániel: Már most is ...
Tele a net különböző fórumai olyan kommentekkel (a portfólió elleni lázadozás és a minősítés kapcsán), hogy
"a rohadt sok ingyenélő mit siránkozik, eddig is csak döglöttek, dőzsöltek évszámra, három hónap nyári szünet, meg minden, most meg végre valaki ellenőrizni akarja őket, aztán hogy vonyítanak miatta.Hát nagyon helyes, csak ellenőrizzék őket, meg kelljen nekik bent ülni egész nap az iskolában, mint a rendesbecsületesdolgozómagyarembereknek is. Na."

Kb. ebben a stílusban.
Szóval nem, semmi sem változott e téren ...
:-(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: tényleg?! most a második világháborúban a jóvátétel fejében elhurcolt magyar műkincsekkel mi a helyzet? aztat azért szeretnénk vissza? vagy atomot rá, hagyjuk a francba?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egy kis valóság csak neked:
"The rumoured deadline had many on edge. It has has been peaceful overnight, though there were reports of a couple of warning shots fired at Sevastopol airport.

There is an atmosphere of fear and conjecture.

Russian soldiers and local self-defence units are still at key installations, including Ukrainian military bases.

At one base, in Bakhchisaray, a 22-year-old Russian soldier, Vitaly, said they were guarding the base against Ukrainian nationalists. "The people want us here, this is not an occupation," he said.

A Ukrainian soldier there said "it's a Russian provocation. I answer to my government in Kiev - I'm not going anywhere".

At the front gate was a pro-Russian civilian group with blaring music. One of them said they were protecting locals from "fascism".
www.bbc.com/news/world-europe-26433309
@Evezős: "a rohadt sok ingyenélő mit siránkozik, eddig is csak döglöttek, dőzsöltek évszámra" ha belegondolok hogy 25 év alatt az úgynevezett politikusaink mit értek el, akkor őket minek nevezzük.
Az ingyenélő nagyon kedves jelzőnek tűnik. A mocskos magyargyűlölő senkiházi utolsó élősködő patkány erős lenne?
@közrabszolga:
Időnként hajlok a radikalizmusra .. szóval alkalmasint: nem, nem lenne az.
:-(
"Nem érzed úgy, hogy itt kurva kevés lesz a nem nyilatkozik a hivatalod, mert csak, hagyámá békén!!! - hajtogatása meg a szokásos sumákolás? "
Te érzed rosszul cunci. Mert ez az, ami kurvára elég ebben az országban.
Megtette, leszarja, mert itt ez a szabály. Ők hozták ezt a szabályt. Miért szégyellné??? Hitler talán szégyellte az antiszemita törvényeket? Vagy Sztálin az ukránok éhhalálát?
Gyakorlatilag 2008 óta egyértelmű az ukáz: ha valamid van, akkor el innen, minél messzebb, ki az országból.
Én ezt tettem.
Ennyi.
Április 6: Széchényi fürdő vagy kirándulás.
Gyertek ti is!
:)
egy kis szubjektív krím bemutató. tényleg jó.

moroncsikadam.tumblr.com/post/78480658143/15-legvaganyabb-hely-a-krimen

ki a leghíresebb krími író? hát aghata christie.
Azért laza csávók ezek az ukránok, és nagyon szellemesen tolnak ki putyinnal:

a belbeki légibázist őrző fegyveres orosz katonák figyelmeztető lövést adtak le a bázishoz közelítő fegyvertelen ukrán katonákra. Akik válaszul énekelni kezdtek.
@miva?: Valami ilyesmit kellett volna azoknak is csinálni akik Kijevben rendőröket lőttek le, aztán meg azoknak akik civileket.
-no comment-

14:15 Továbbra is szemben állnak a Belbak repülőtérnél az ukránok az orosz fegyveresekkel. A Guardian újságírójának Twitter-posztjai alapján a fegyvereseknek orosz rendszámú terepjáróik vannak, és őt többször „európai buzinak” nevezték.
@Namely: megyünk, ha szép idő lesz, de előtte azért leszavazunk. csak úgy, a saját magunk megnyugtatására. Meg hogy a kandisznó ne tudjon melldöngetni és újabb kétharmadot szerezni.
nyehehehehehehehehehehehe, nem mondok semmit :D :D

Molnár "Nagy Ő" Anikó a Jobbikkal mentené meg a kutyákat
Molnar-Aniko

A kereskedelmi tévék egykori felkapottja most kutyavárost építene, és a Jobbikkal kampányol. A Jobbik eddig azért nem foglalkozott a kutyákkal, mert nem nyertek a lottón. Vagy valami ilyesmi. Butul a kampány ezerrel

444.hu/2014/03/04/molnar-nagy-o-aniko-a-jobbikkal-mentene-meg-a-kutyakat/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Lázár szívesen megfelezné a távfűtés alapdíját"

én meg szívesen megfelezném Lázárt - mondanám, ha vérszomjas ballib lennék, mer csak ők mondanak ijeneket. Én csak gondolok :-)
@Csaknézek...: Miért, nem ezt csinálta velük a fidesz az elmúlt 4 évben? :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez bakkfitty. A közgép közbeszerzésenként visz el 13 milliárdot....
@Csaknézek...: nem, csak csúsztat, s van, aki ezt nem veszi észre:-)
Az osztódással szaporodó zuglói választási pártcunami jól ráfaragott, de érdekes nevek is indultak, pl.
Határon Túli Magyarok Pártja

HVG: 46 milliós bírság az aláírásgyűjtő pártoknak Zuglóban
www.origo.hu/itthon/20140304-hvg-46-millios-birsag-az-alairasgyujto-partoknak-zugloban.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mikor idéztem én hamisan, te fajtád szégyene?... nem változtat a lényegen?... engem nézel hülyének, sub kavics?...
@közrabszolga: a te sztoridban a facebookra való hivatkozás/utalás a legfelháborítóbb... ez mutatja meg, mennyire máshogy értelmezik a rájuk bízott lehetőségeket/hatalmat... minek tekintik: szolgálatnak vagy feudumnak/saját tulajdonnak...
@Sir Bates dö Hól: ne bántsd már szegényt. Sosem mondták neked, hogy értelmi fogyatékosokat nem szabad bántani?! :D
bagoly, és veréb:

Az orosz radikálisok elemükben vannak

A be nem jegyzett radikális orosz párt, a Másik Oroszország vezetője Eduard Limonov önkénteseket toboroz Krímbe a párt honlapján keresztül. Hétfőtől mindennap este hétkor találkoznak Szimferopolban – számolt be róla a Sobitija Krima.

hvg.hu/vilag/20140228_fegyveresekkel_van_tele_a_krim/b43091/#43091
A Nyugat nem dőlt be Putyinnak
Sem az EU, sem az USA nem állt el a Moszkva elle­ni szankciók lehetőségétől. Ukrajna növelné a Krím autonómiáját. „Nem orosz” orosz katonák mindenütt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2014%2F02%2F28%2Fblokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket%2F
@Spániel: Hát ezen hülyére röhögtem magam ... a Kisgazdapárt mennyi ívet vesztett el vajon, hogy bő ötmillás büntetést fog fizetni?
És: ki fogja kifizetni - mert a listát olvasva, ezeknek honnan volna ennyi pénze?
:-)
Követelje már vissza Viktor a meotiszi mocsarakat!

Sokkal inkább nekünk jár az, mint az oroszoknak vagy ukránoknak.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:Az a baj hogy nem szefós hanem aljas kútmérgező!
@Evezős: Ha nagyon megkapirgálnák, lehet, hogy a szálak a fideszhez vezetnének.
Aki biztos fidesz szavazó, soha nem szavaz másra.
A bizonytalanokra találták ki megosztás céljából ezt a szép és bőséges választékot, nehogymá kénytelenek legyenek valami összefogásfélékre pazarolni azt a drága voksot.
Most viszont megszítták.
@Spániel:"ez"gyógyszerre ISZIK ????????????????
JESSZUM !!!
@Sir Bates dö Hól: Apám nagy komcsi volt 1949-ig, aztán pofázni kezdett,1954-ig ült.
1956-ban szegeden szervezte a valódi magyar baloldalt. 1957-től 1965-ig ült.
A '68-as bevonuláskor hazaáruló szarházinak nevezte kádárt, azt mondta ő nem baloldali hanem a szovjet csicskása. 1973-ig ült.

Jó család mi ? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csodálkozom hogy a félbuzi náci patkánynak tetszik a tenyészkanca.
@közrabszolga: gondolom megtanult morzézni a csöveken a "mi lesz ma az ebéd" kérdésért:-)
@Sir Bates dö Hól: Az összeset a csillagban húzta le. A régi szép időkben a cső morzéért hullára verték a pácienst. Fatert csak 1x.
Májusba lesz 80 az öreg. Úgy szitkozódik mint a kocsis.
Kiemelt nyugdíja van a sok szopásért, 97.900HUF

S Z Á N A L M A S
Lehet, hogy ez az ukrán helyzet most végre elindítja a németeket azon az úton, melyre predesztináltak, de ezt nem akarják: nemcsak gazdasági, hanem politikai vezetői is az eu-nak...
@Csaknézek...: "Nem a rendszer/a vezetés a hibás, hanem a szabotőrök, az ellenség aknamunkája, a sötétben osonkodó ellenforradalmárok, a külföld, etc., etc.. "

A kulákokat kifelejtetted :-)
@közrabszolga: 15 éves koráig volt komcsi?
@miva?: Aha. A nagyfater nagybirtokos paraszt volt, horti hadseregben páncélos hadnagy, a Donnál rohadt meg.Ő meg alig várta hogy végre a "nép" legyen hatalmon.
@közrabszolga: Baszki 15 éves koráig mindenki volt komcsi, az a bizonyos lázadó tini-kor. 43 februárjában 9 éves volt még csak. Mindegy. Nálunk is megőrzött a családi legendárium pár érthetetlen dolgot, hogy pl nagyanyámat üldözték az unokatesója miatt, aki a tanácsköztársaságkor szétosztotta a zselléreknek a reverendát, pedig a mama 22-ben született, és utána már nem volt problémája a sztori miatt. Csak születése előtt.
@miva?: Az utolsó levele sokáig megvolt faternak, a nagyfater az alsóbbrendű munkaszolgálatos zsidónak köszönhette hogy nem égett bent egy Pz.Kpfw. III/IV -ben.
Több levél nem jött csak az eltűnt híradás. 1952-ben nyilvánították halottnak.
@miva?: Anyám anyja túlélte Buchenwaldot, most 96 éves. Anyám meghalt 2009-ben rákban. A nagymuter 8 gyereket veszített el "idegen rendészeti eljárásában"
@közrabszolga: Akkor kijutott rendesen. Gondolom nagy a családi öröm, mikor Viktorunk utat mutat a jövőbe. Én azt nem értem, hogy annak a bizonyos 2milliónak milyen felmenői lehettek. Felénk is megszívták Horty alatt is, meg Rákosi alatt is. Hamar kiderül mindenkiről, hogy nem volt egyik rendszer haszonélvezője sem, sőt. De akkor hogyan szavaz 2millió egy Hortysta kommunista korrupt szervezetre? Mikor 90 után hirtelen mindenkiről kiderült, hogy világ életében templomba járt, még jókat nevettünk bizonyos jajdekatolikus urakon. Ma már el is hiszik azok, akikkel együtt röhögtünk, hogy tényleg jártak ők templomba akkor is, amikor tudjuk hogy nem. Érthetetlen. És persze nem akarom ezzel a templombajárókat bárki fölé helyezni. Én sem járok. Csak a sztori miatt. Vagy ott van a palóc szakmunkás angyalföldről, akinek régebben még zsellérek voltak a szülei, most öregségére meg már grófok. De legalább Viktorban mindkét énje szükségleteit kielégítheti.
@Sir Bates dö Hól: Vonát idézted rosszul. Na de olvasd el inkább ezt. Egész tanulságos írás.

Bajban van a demokrácia

index.hu/kulfold/2014/03/04/bajban_van_a_demokracia/
@Sir Bates dö Hól: "world.time.com/2014/03/03/putin-ukraine-crimea-russia/"

A tudatalatti hatalma: "world.crime.com - nak olvastam a cikk címét...
Korrekt

Ukrajna – az ukránok szerencsétlenségére – egy sohasem létezett ország. Beszorulva a két nagy, ősi szláv állam, Lengyelország és Oroszország közé. Röpke történelmi pillanatoktól eltekintve sohasem volt független és értelemszerűen nincsenek kialakult etnikai-történelmi határai sem. Ukrajna térképét a nagyhatalmi – elsősorban orosz – érdekek szerint rajzolták át újra és újra. Az orosz külpolitika céljai Nagy Péter óta alig változtak, és ezek közül a legfontosabb a kelet-európai szupremácia. Nagy Péter álmának legsikeresebb beteljesítője a grúz Sztálin volt. A második világháború után – mikor is Lengyelországot egy bravúros mozdulattal néhány száz kilométerrel nyugatra tolták – a meglévő vegyes ukrán-orosz lakossághoz jelentős számú lengyel kisebbség csatlakozott, ráadásul odacsapták a Kárpátalját is magyar és ruszin lakossággal. Később egy váratlan ötlettől vezérelve Hruscsov, aki maga is részben ukrán volt, a Krímet Ukrajnának ajándékozta, ahonnan még Sztálin telepítette ki a renitens tatárokat. Ennek a döntésnek hátterében az állhatott, hogy a Szovjetunión belül a határoknak semmiféle jelentősége nem volt, a „köztársaságok” a demokratikusnak feltüntetett díszletek közé tartoztak csupán – feleletlen önkényességgel lehetett húzogatni a határokat. A határok változatlanságának elvei, a nagyhatalmak egyezségei pedig addig állnak fent, amíg az egyik meg nem gondolja magát.

Az pedig, hogy pont Amerika és Anglia kapaszkodik fel az erkölcsi piedesztálra, hirdetve onnan az országok szuverenitásának szentségét, Afganisztán és Irak és még számtalan eset után, különösen mulatságos. Obama – állítólag – másfél órát beszélt Putyinnal; én csodálkoznék, ha ezt nem kapta volna meg tőle. Egyébként, ha ez valakit vigasztal, Putyinnak sincs sok választása. Az Ukrajnához hasonlóan vad nacionalistáktól hemzsegő Oroszországban egyszerűen nem teheti meg, hogy nem tesz semmit a határokon kívül élő oroszokért. Putyin – bár ezt szeretik elfelejteni – nem cár, még csak nem is örökös elnök. Megválasztották, és egyszer vagy visszavonul, vagy megbuktatják, ha nem tesz valami határozottat.

A szerencsétlen ukránok úgy járnak, mint mi '56-ban. Az EU meg az USA biztatták, hogy piszkálja csak a medvét, aztán – mikor a medve dühbe gurul – széttárják a karjukat és azt kérdezik: csak nem gondoljátok, hogy háborút kockáztatunk értetek? Látjuk: az EU gazdaságilag óriás, külpolitikailag törpe, katonailag pedig szinte láthatatlan, a NATO pedig Amerika nélkül semmi. Kötve hiszem, hogy olyasmi tudna történni, ami ráveszi az USA-t, hogy tetszőleges számú ukránért végső soron egy nukleáris háborút kockáztasson. Egy dolog bombázni Szerbiában vagy Líbiában, megmutatva, hogy ki a legerősebb; de egészen más dolog szembenézni az orosz légierővel és rakétákkal, tudván: egy ilyen háború – a történelemben először – eljutna Amerikába is.

New York romjain siratni Szevasztopolt: nem túl valószínű kép, kinek van kedve Nyugat-Európában vagy Amerikában meghalni Harkovért? Az embargó sem járható út. Európának szüksége van az orosz gázra és kőolajra, de ha mégsem, ott van Kína a maga csillapíthatatlan energia- és ásványianyag-éhségével. Épülnek az infrastrukturális kapcsolatok a szibériai lelőhelyek és Kína között is. Ha Oroszország megszállja a Krímet és Ukrajna orosz-lakta részeit, lesz majd általános sírás-rívás, handabandázó felszólalások az ENSZ-ben – mint volt a magyar ügyben egykoron –, de más semmi. Ezt mindenki tudja, talán lelke mélyén még a magyar baloldal is.

Ami Magyarországot illeti, pontosan azt teszi, amit egy ekkora ország ilyen esetben tehet: kivár és hallgat. Sem befolyásunk, sem eszközeink nincsenek az események befolyásolására, és nem szabad elfelejtenünk, hogy Ukrajnában túszként 150-200 ezer magyar él. Amikor Bajnai megafonon követeli, hogy az oroszok azonnal vonuljanak ki a Krímből, akkor az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen. Az a baloldal amelynek szépreményű képviselői hirtelen vadul oroszellenessé válnak, roppant lehangoló látvány. Amint lehangoló látvány a „nagy generáció” '68 óta kielégítetlen forradalmi láza is, mely mindig lángot vet bennük, ha nem ők vannak hatalmon. Most talán – kézen fogva a Fradi B-középpel – lerombolhatnák az orosz katonai emlékművet Budapesten. Megható és tanulságos pillanat lenne.

Én sajnálok mindenkit, aki ebben az értelmetlen konfliktusban életét, otthonát, vagyonát veszítette vagy fogja veszíteni; és tartok tőle: sokan lesznek. Azokat kéne odaküldeni, akik Párizsban, Jaltában és Potsdamban megrajzolták Európa új térképét.

mandiner.blog.hu/2014/03/04/az_ukran_valsagrol_az_ertelemrol_es_a_politikarol
@miva?: "De akkor hogyan szavaz 2millió egy Hortysta kommunista korrupt szervezetre?"

1) Minden változásnak, progressziónak (=minden egyre rosszabb lesz), rablásnak vannak kárvallottjai, ugyanakkor kedvezményezettjei, nyertesei is, nem csak vesztesei. A mostani rezsimnek is vannak preferáltjai, előnybe hozott rétegei, érdekcsoportjai, kedvezményezettjei, nyertesei. 2) Alternatíva? Ellenzéki média jóformán zéró. Pedig manapság minden a manipulatív eszközökről, a médiafölényről, elsősorban a televíziós időről szól. Talán a Klub Rádió... keveset hallgatom, de azt talán annak mondanám - ellensúlynak, amennyiben egy tollpihe ellensúlya lehet egy üllőnek. Az ATV-t bajosan nevezhető ellenzékinek. Inkább amolyan kvázi-ellenzéki csatorna, ami így vagy úgy a kormány kezére játszik, amennyiben a kormány által tematizált, irányított, vezérelt közbeszéd alakításában játssza el a neki szánt, vagyis ellenzéki szerepet. Még akkor is, ha az ATV-t névleg ellenzékinek fogadom el, óriási a kormány médiafölénye.

Így egyáltalán nem meglepő, hogy stabil a rezsim szavazóbázisa. Ugyanakkor miért is ne lehetne egy populista gyűjtőpártnak jelentős, számottevő tábora? Kivált Magyarországon? Ehhez nem kell zseninek, elég pragmatikusnak lenni.
szci-fidesz-jobbik és egyéb agyamentek:

Ukrajnában állítólag az történik, aminek történnie kell
Címkék: szcientológia

... legalábbis Kunfalvy Ákos, a Drogmentes Maraton szcientológus kirakatszervezet alapítója szerint.

Ezt írta a Facebookon a témában:

objektivszcn.blog.hu/2014/03/04/ukrajnaban_allitolag_az_tortenik_aminek_tortennie_kell?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_03_04&utm_campaign=index
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na hallod. Ahelyett hogy szépen türték volna az elnöki hatalmat, vagy tüntettek volna putyin bácsiért,ők önállósodni akarnak.
Meg is érdemlik, a köz rádiója szerint.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: inkább nem is mondok erre semmit. Biztos a nagy rendrakás célja a tűcsere program megszűntetése. Hiszen mielőtt még csökkentenénk a hiv és hepatitis fertőzöttek számát, előbb még növelni kell. A logikájuk szerint.
Ez a rohadék is maradt volna inkább a fácán vadászatnál. Mocskos hullarablók.
@miva?:
"Orbán: Magyarország csak akkor volt erős, amikor szövetségesének tekintette az egyházakat.„Mi nem azért vagyunk Európaiak, mert erre geográfiai, földrajzi okaink lennének, hanem azért vagyunk európaiak, mert keresztények vagyunk” – mondta a miniszterelnök."
www.hirado.hu/2014/03/04/orban-magyarorszag-csak-akkor-volt-eros-amikor-szovetsegesenek-tekintette-az-egyhazakat/?source=hirkereso

Ezzel csak az a kisebbik bajom, hogy nem igaz, a nagyobbik az, hogy volt ez a min. elnök már minden, kisztitkártól hívőig, csak akasztott ember nem.
@Spániel: Egyszerű ostobaság. A bosnyákok pl miért nem európaiak? Vagy ők azért még európaiak, csak ők másért?
@közrabszolga:
Úristen ... hogyan lehet túlélni azt, hogy nyolc gyereke meghal az embernek ...?
Még egyet sem nagyon. De nyolcat?

A büdös ... qrva anyját minden rohadt nácinak, aki most visszakívánja azt az időt!
:-(((((((((
@Spániel: mit neki holmi elvek hogy milyen egészséges az egyház és az állam szétválasztása...
@miva?: Tessék komolyan venni. A nagy keresztény kormány szcientológusokkal (is) hempereg. Mondjuk kivel nem?
@Spániel:
Bár elég borúlátó vagyok, azért titkon reménykedem, hogy asz@rkupacból, amit a nyakunkba öntenek négy éve ezek a rohadékok, valami majd rájuk is csorog ....
@Spániel:
Segítek egy kicsit:

"…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés.
(Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)

Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában.
(1991. július 4.)

...összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. [...] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerű konzervatív párt alakuljon ki
(A Fidesz pécsi kongresszusa, 1992. május)

Elöljáróban hadd jegyezzem meg, hogy a liberális szó helyett inkább a szabadelvűt használom, hiszen vidéken semmit nem értenek abból, ha azt mondom, liberális. A mérsékeltség hangsúlyozása nagyon fontos, mivel a Fidesz korábban valóban radikális párt volt."

Na, melyik undorító, képmutató majom mondta ezeket?
Igaz, akkor még friss libsi volt, az előző bolsi létéből akkor vedlett át, tehát...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hess... nem viccelődünk! :))
Dógozom még. Nem láttam. Egér itt fog tombolni akkor.... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rég volt, igaz se volt :D

Ezeknek az se baj, ha a második mondatával ellent mond az elsőnek. Tapsolják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ott éppen korrekt voltam vonával, mindegy... az economist esszéje máshogy látja, mint én... bár szerintem a legnagyobb támogatottsága észak-koreának van szerintem ezen mutatók alapján, fukuyamának pedig többen is adták a kritikáját...
@Spániel:
Speciel én hótt ateista vagyok, és mégis, inkább érzem magam európainak ezzel a mentalitással, mint a felcsúti lónepper, a megélhetési szájkeresztény and Co.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Amikor este fél hétkor felhív az ügyfél és reggel 8-ra mennie kell a cuccosnak, akkor amíg nem lesz jó! :(
A Magyar Diabetes Társaság (MDT) elnöksége emiatt 2012 januárjában széles körű szakmai egyeztetést kezdeményezett. Ennek eredményeképpen 2012. április 21-én a Magyar Közlöny 48. számában megjelent a 25/2012. (IV. 21.) NEFMI rendelet a 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosításáról.

-----------------------------------------

olyan embereket nem kérdeztek, akik értenek hozzá, érted (több évtizedig mdt elnökök voltak.. esetleg.. annó) csak kiszolgálták a politikát

Agyarországon egy lényeg van: kiszolgálni a politikát.

egs
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Lusta lengyelek, nem akarnak dódozni, azé szrájkónak... ja vagy... tényleg, már 2014 van!
@Evezős:

Most pedig óvatosan, ne egyél közben és .... nagylevegő:

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus.

Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, ezt mégegyszer nem engedheti meg magának az MDF.

Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyűlölettel...

Szeretném leszögezni, hogy... a szocialista politikai gondolkodás és gyakorlati politika számunkra nem az ördögtől való... A kommunisták utódpártja, az MSZP esetében... az eltelt másfél év alatt... odáig fejlődtek a dolgok, hogy talán már a következő választási ciklusban hiteles szociáldemokrata párttá válnak... A magyar demokrácia stabilitása érdekében úrrá kell lennünk rossz emlékeinken.

A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."

Mondta Nulladik Piktorunk, anno még szőke kislányka korában, amikor Soros bácsi volt a cimbije és nem Putyin ettárs, amikor "állítólag" harczos antikommunista vót! :D
@Evezős: régen finoman azt mondták, hogy materialista. Engem is próbáltak meggyőzni hollmi hittanórákon annak idején, de belémtört a bicska.
Felcsúton egyébként disznóban utaznak. Nemlétezőben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Erre mondtam tegnap, csak egy fordítás a köpönyegen ,egy gumigerinc ,és jó gyomor és kész a fideszes!!!
@Ómacicka Bábó:
Én egyszerűbben formázom meg őket reggelente, szépen, egészségesen.
A WELT 2000 Kft. működését versenyszférába illőnek nevezni enyhén szólva tájékozatlanságra utal. Egy primitív, nehezen használható informatikai rendszert adtak el az államnak horror összegért. Közpénzek elfolyatása volt, semmi más. Sajnálom az elhunytat, de ha a félelem és a stressz játszott szerepet a korai halálában, akkor szerintem az ügyészségtől jobban kellett félnie, mint bárki mástól.
- Aggyon isten Józsi bácsielvtárs.
- Magába is minisztertitkárelvtárs.
- Na, tollya odább azt a talyigát az útbú, oszt tüntesse el a tyúkólakat a tárna elől, mer nyitunk.
- Nyitunk? Oszt mit lézerelvtárs, sört vagy bort?
- Hát bányát, maga vénhülyelvtárs!
- Bányát? Hát azt meg minek?
- Nem hallotta mit mondott a főnökelvtárs a falunapon? Köll a szén.
- Szén? Csak nem gőzmozdony fog járni Csúton a stadion meg a zakadémia közt?
- Nem érti maga ezt, bácsirelvtárs. Paksrú hallott mán, nem. Tuggya, az atomerőmű. Abba kell a szén olyan tüzelőanyagnak. Főfögta a csökött agyával?
- Fő én, fő hát, na.
- Úgyhogy adja ide a tyúkudvar kulcsát önként, vagy nyakára kűggyük a köjált csirkeszarvizsgálatra.
- Ha mán ilyen szépen kéri a lézerelvtárs, ott van a kredencen a pálinkafőzde kúcsával egy karikán. A tökömnek se hiányzik egy vizsgálat. Még kimutatná, hogy cefrével etetem a tyúkokat. Maguk azt értik a dógukat, tavassza is magukra szavazok. Hátha legközelebb a Vaszarik Pistát fingatják meg. A szarházinak a disznóolja alatt van egy komplett vasbánya. Sose lehessen tudni...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Mijeid nincsenek ...?? :-)
Már ettem, de jó, hogy figyelmeztettél!
A köpönyegforgató szűzmáriáját ennek a parasztnak.
@Spániel:
Az egyházaknak - inc. Katolikus ZRT.! - nagyon nagy szerepük van abban, hogy ennyi az agymosott idióta ebben az országban.
Rettentő messzire kéne őket hajtani a gyerekektől úgy általában, de a politikától meg aztán különösen.
ruszki ! prihagyítye damoj ! bolse viki vár titeket !
index.hu/belfold/2014/03/04/zsigo/

Az NSA mikor jön tanulni. A reggelente formázó kolléga is jobb ha vigyáz. Egyszer még egy teleszkópos nagy látószögű kamera hatol az ánuszába személyazonosság vizsgálatra.
@Spániel: A fiam (ellenkezésem dacára,mondván ott nincsenek csajok) a piaristákhoz ment gimibe,a neve alapján boldogan felvették .Na a kölök hamar kiszeretett belőlük ,aztán ez kölcsönösé vált mikor a kiskamasz (183) derékig érő hajjal, térdigérő fekete bőrkabátban járta ki a hátralévő időt. Azóta templom közelébe se ;))
@dzsoni5:
Nem is akarták eladni.

"Majd kitaláljuk, hogyan

Most viszont idén ősszel hoztak egy kormányhatározatot, ami szerint a Welt 2000 tevékenysége mindenképp állami kézbe kell, hogy kerüljön év végéig. Attól függetlenül, hogy el akarják-e adni a céget vagy sem.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár azt mondta az oldalnak, hogy egészen biztosan átveszik a cég tevékenységét még idén. Ha nem adják el annyiért amennyire a kormány felbecsültette, akkor "majd kitaláljuk, hogyan", de állami hatáskörbe kerül az a munka, amit most csak ők tudnak végezni. Jó tudni, hogy teljesen új kódot írni év végéig szinte lehetetlen lenne."

Most akkor te tudsz jobban valamit, mint ezek az amatőrök!
@Bakter:
Nono... kis hamis! A fidesznyik végterméket viheted csak! :)
@Evezős:
@Ómacicka Bábó:
A mai, interneten lógó kölköket túl sokáig nagy tömegben nem lehet megetetni az ájtatos manók süketelésével. Előbb-utóbb megunják, kinövik? ezeket a dolgokat, néhány kivételtől eltekintve, és mennek tovább a modern, kütyükkel kikövezett útjukon. Pont ez a keresztény egyház fő probléma, képtelenek korszerűen megszólítani a fiatalokat. Ha jól emlékszem erre még a pápa is tett célzást.
Ennek ellenére a hittant nem tartom rossz dolognak. Persze, nem úgy, ahogy ezek vadbarmok intézik, cuzamme a teljes oktatással. Az általános műveltséghez Európában szerintem hozzátartozik a hit alapszintű ismerete is.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az állam egy szolgáltatást vett meg, nem a rendszer forráskódját. A rendszer ugyanakkor önmagában semmire nem használható, ha bármit testre akarsz szabatni, azt le kell fejlesztetni a Welt 2000-rel. Mivel a pályázati rendszer elég sokszínű, az informatikai rendszer meg szándékosan primitív és rugalmatlan, gyakorlatilag csak úgy tudott bármit is megoldani a pályázati intézményrendszer, ha leadott egy fejlesztési igényt. Ellenkező esetben nem működött a rendszer, aminek használata egyébként jogszabály szerint kötelező volt. És a fejlesztés bármilyen egyszerű is volt, elég sok pénzbe került. Jól ki volt ez találva annak idején mind a megrendelő, mind a készítő oldaláról.
Ezt a terméket, mert végülis az, már több kormány is megpróbálta "örökáron" megvenni. Nekem mint adófizetőnek az az érdekem, hogy a kormány gazdaságosan működjön, és inkább egyszer adjon rá ki pénzt, ne pedig évente fizessen milliárdokat, kvázi a bérléséért.
Ha nem eladó a termék, miért nem szerezte be mástól, akár külföldről? Hiszen gondolom nem egy egyedi dologról van szó, különben már rég eladták volna az USA-nak. (Vagy megszerezte volna magának.)
Részvétem, de ne Lázár János, hanem esetleg a kapzsiság számlájára írjuk ezt a halálesetet!
@dzsoni5:
Akkor már csak azt kéne tudnunk, miért akarták minden áron megszerezni EZT, miért nem írattak egy projekt keretében újat? Hisz írtak már ennél komplexebb rendszert is.
Merthogy azt mondod, "szándékosan primitív és rugalmatlan".
Akkor most miért kellett mindenképp?
@dzsoni5:
" Jól ki volt ez találva annak idején mind a megrendelő, mind a készítő oldaláról."

Ebben a mondatban van a kutya elásva: a készítő nem a megrendelő haveri cége, ahova át lehet mutyalni egy kis állami fillért. Megoldották.
(Büdös trafikos, neked jobban megy, mint a druszámnak? Akkor nem árulhatsz azon a helyen többet. Pont, vagyis paragrafust sebtiben.)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viszonylag egyszerű: a szinte állandó átalakításokkal sújtott pályázati intézményrendszerben a munka véghajrájában lecserélni a gyakorlatilag mindent nyilvántartó informatikai rendszert is, a lehető legnagyobb baromság lenne, amit elkövethetnének.
ez a szoftver mire való? ..barátilag

ha már meg kellett dögleni valakinek érte
@Bakter: Nyilván, ha nekik tejelne, nem lettek volna ennyire lelkesek most. Ráadásul ezt még némi mutyiellenes köntösbe is lehet öltöztetni. Hülyék lettek volna nem megtenni.
A Fidesz maffia soha nem válogatott az eszközökben ha meg akart szerezni valamit es baszki mindent le akar nyúlni. Városi legendák tömkelege van h miként rabolnak. Ezek szerint mar rablógyilkosság is szárad a lelkükön.
Most komolyan? Mi a fasz kell még? 1000 Mrd a fasom kozgenzelnyerogepnek. Van nemzeti ABC, nemzeti cigibolt, minden faszom nemzeti. Ezek mar csak megszokásból lopnak vagy azért kell a hatalom mert tudjak hogy mit tettek es el akarjak kerülni a börtönt. De nem fogják. Az USA és EU es stb úgyis lehallgatta őket, tudnak az összes off-shore számláról ahogy janukovicsét is seccpecc tiltották le, ha lesz (?) kormányzóképes alternatíva , az összes szarfaszu borulni fog, mert mindent tudnak róluk. Mr 20% is retteghet, hiába játssza az amnezias hujet...
@gnme: Az uniós pályázatok szinte teljes nyilvántartását tartalmazza. A pályázati folyamat döntéseit, pénzügyi adatait ebbe rögzítik. Ennyi év után kibaszott sok adat van benne, nem egyszerű csak úgy eldobni, és jobbat csináltatni, és erre kiképeztetni a vele dolgozókat.
@dzsoni5: és ezért kinyírtak egy csávót?

..á, kommunizmus.

(Pintér azt mondta a totalcar kérdésére az indexnek, hogy az audi (décsia helyett pl.) kell, mert az emberélet mindennél fontosabb .. ezek szerint az emberélet nem fontos, szarnak rá.)
@dzsoni5: ..szartól a repülőig minden feltörhető és törölhető .. ha valaki, te tudod

oszt ennyi.
@dzsoni5:
Szerintem tévedsz!
Hisz a dolognak ellentmond, hogy 2010-ben megnyithattak volna egy párhuzamos projektet és egy ideig együtt futtatva mára kiválthatták volna a programot. Mégsem...
Én csak kisebb hardveres és szoftveres projekteket vezettem le, de itt a nyoma sem volt az akaratnak sem, hogy ezt a szoftvert kiváltsák és saját kézbe vegyék.
Jött egy durci egy borúsabb napon és "majd kiverjük belőle" c. dologként ott van a "majd kitaláljuk, hogyan", de állami hatáskörbe kerül - ominózus mondat.
Ahol a hülyeség és impotencia elegendő magyarázat, ne keressünk komolyabb összefüggéseket.
Ha Lézer Janó, Papcsák Ferkó, Rogán Tódi, Kósa Lala 4-es főszemétládák nyerik a körzetüket, akkor ennek az országnak mentálisan (is) annyi.

Remélem mind a 4 főszemétláda elbukik.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: "Bezzeg a gazdálkodók,akik a libás miatt lettek öngyilkosok,azok ugye nem számítanak nektek ugye kedves ballibek?"
- Azok a libások azért mentek tönkre, mert az állam hazavágta a Hajdú-Bét-et azzal, hogy feltőkésítette Bábolnát, amely ezt kihasználva mélyen a piaci ár alatt dolgozott.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"lézer egy cinikus patkány.
ennek a szardarabnak nincsenek kétségei,elvei."
Tévedsz. Gyötri a kétség, hogy nem ő lesz Orbán utóda. Amikor a vezért Grazba viszik
Tanulság: ha van valamid ami kell az államnak k. gyorsan add el bármilyen külföldinek, vagy offshore hátterűnek, és vegyél repülőjegyet Ausztráliába. Csak oda.
@Melee: a saját példámat tudom mondani..

már el van adva :-) elkésett az állam, akármit is akar :-) fasz a fülibe

áháhá
@Melee:
Nem feltétlenül kell eladnod.
"Hírek szerint" elég, ha gyorsan kisebbségi részbe csak beveszel egy német tulajdonost, akkor lekopnak rólad! Különben maffiamódszerrel nyomulnak.
A nyugati határ mentén legalább is...
@Bakter: Bármilyen kultúrában hozzátartozik. Pl mit kezd akárki egy Botticelli képpel, ha soha nem hallott még semmi infót? De ugyanígy hozzá kellene tartoznia később a muszlim, hindu, buddhista világnézet és művészet megismertetésének is, vagy a furi latin amerikai katolicizmus, a szikh vallás, stb megértéséhez. Ha pl most nálunk világosan lehetne beszélni arról, hogy az ukrajnai pravoszláv egyház kiállása az orosz bevonulás ellen mekkora szó, akkor egyből kevesebb jobbikagyhalott mocskolódna az ügy miatt. Fontos a vallás, mert ugyan kevesen gondolják, hogy a genezis leírta dolgokkal kezdődött minden, mégis a földlakók nagyobb része számára mindennapi rutin valamelyik vallás gyakorlása, és tudnunk kell, hogy hol élünk.
@miva?: én tudom hol élek, balra van a kamra, ott a bor, jobbra az ajtó ott vannak a kutyák

őket jobban szeretem, mint az embereket.

vagy

egyik bevásárlóban a polcon van a bor, a kutyák ugyanott

ugyanígy tudom az utat a kórházba, ott az orvosom

más meg nem érdekel, tőlem felfordulhat minden magyar

(hisz a fajtájukat rendelettel irtják)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Azért mert nem FIDESZ-MSZP választóvonal volt a WELT biznisz haszonélvezői között. Lázárék tavaly nyáron kerültek helyzetbe, hogy eősebbek legyenek. Azóta tervezgetik is ezt a lépést. Ez elég egyszerű összefüggés :)
Ezen ki voltam akadva:
1) Kinézem belőlük azt is, hogy közvetlen megölték - tudniillik ahogy 'lopni jött' úgy 'öl is érte' - nézd meg a pofáját - nem a gondolkodástól lett ilyen.
2) Ha valamit nem akarok eladni akkor azt nem adom el még az államnak sem.
----
amúgy forréskódilag:
- mutass egy céget amelyik el akarja neked adni a forráskódot.
- van egy olyan, hogy opensource - nyílt forrású
- kössél normális üzletet
- akarj programozót, informatikus fizetni és ne akard zsebrevágni a pénzt
és még sorolhatnám:
mire kelhet a forráskód? lecserélni a beszállítot haverokra. ennyi. de ez mind-mind kikerülhető. igaz az pénzbe és szakértelembe kerül. azt meg nem szeretnek fizetni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @Sir Bates dö Hól: @Csaknézek...:

a hivatkozott történész Ungváry Krisztián:

"__Országos ismertségre 2010-ben egy nagy port kavart ügy okán tett szert, amikor Kiss László alkotmánybíró korábban több pert indított ellene egy, az Élet és Irodalomban 2007-ben megjelent, a pécsi Dialógus-csoportról szóló tanulmánya miatt. A rágalmazás vádja alól felmentették Ungváryt, azonban a Legfelsőbb Bíróság hárommillió forintos nem vagyoni kártérítésre kötelezte Ungváryt és a lapot.[1] A Facebook nevű közösségi oldalon gyűjtést szerveztek Ungváry számára tőle függetlenül, ahol kétmillió forint gyűlt össze.[2] 2013 decemberében az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy Ungvárynak történészként joga volt a kutatásokkal megalapozott szakmai véleménye közléséhez - Ungváry ezt úgy interpretálta, hogy Strassbourg neki adott igazat. Kiss László véleménye szerint azonban az ügynökvád jogerősen is elbukott Strassbourgban, emiatt újra beperelte Ungváryt [3].

Történészi munkája mellett borászattal foglalkozik. Mezőgazdasági őstermelőként Olaszliszka határában, a Vayi-dűlőben két hektárnyi területen saját szőlészetet és borászatot is üzemeltet. Emellett okleveles borbíráló és borszakíró. A cserkész mozgalomban is aktív: 1988. október 15-én a Magyar Cserkészszövetség egyik alapító tagja volt, valamint a 293. Szent Kapisztrán cserkészcsapat tagja.__"

Nem Ormos Máriára vagy más, a politikai szerepléstől távol -alkotó és kutató munkájának- élő történészre hivatkozik, hanem egy szélkakas karrierista seggfejre. csak hogy tudjátok. Bár kétségtelen, PhD, meg történész csak... csak olyan savanya.

Mindazonáltal fenomenális, hogy a jobbik a maga igazát a népszabadság online-ban véli megtalálni, miközben a szemelvénnyel azt igyekszik cáfolni, hogy a náciknak és a komcsiknak nincsenek közös gyökereik, holott azontúl hogy ők maguk a gyökerek, notabene kisnyilasok nem kerülhettek a kommunista pártba és onnan az ávh-ba, pedig már a nemzetiszocialista kifejezés beadja nekik a kulcsot.

ennyit erről.

kicsit más, de...

[Szabó István: A napfény íze (Sunshine) 1999.]

hu.wikipedia.org/wiki/A_napf%C3%A9ny_%C3%ADze
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, ez valóban mszp vs. fidesz mutyi kérdése, s te is tudod, hogy a szoftver indokolatlanul túlárazott... (mellesleg sok szoftver megrendelésnél nem kérték az emútnyocban a forráskódot, eleve hátrányos helyzetbe hozva az állami megrendelők saját magukat)... a módszer, mellyel megszerezték, hagy "némi" kívánnivalót maga után, ez nem kérdés... én sem vagyok oda lázárért, sem tetteik valós mozgatórúgóikért, de ezt a polkorr miatt azért leírtam...
@gnme:

"más meg nem érdekel, tőlem felfordulhat minden magyar

(hisz a fajtájukat rendelettel irtják) "

:)
nem irtják, hanem írják.

mindazonáltal, ha nem érdekel, akkor minek téped magad?
Néhány megjegyzés:

1./ A nagy szoftverrel dolgozó hivatalok, vállalatok, cégek két dolgot tehetnek: az egyik, hogy felvesznek egy szakember gárdát, amelyik kidolgozza, majd utána karbantartja, javítja, módosítja, ahogy kell (ez a sokkal drágább), vagy pedig megbíznak egy külsős céget, hogy fejlessze ki az, utána tartsa karban, javítsa, ha kell, illetve igény szerint módosítsa. Mindehhez hozzá tartozik még az alkalmazottak betanítása is.

2./ Bonyolultabb szoftverek esetében, ha meguntuk a meglévőt, és egy másik céget akarunk megbízni a munkával, nem egyszerű ám találni valakit, mert annak először is meg kell tanulnia a már meglévő, más által készített szoftvert, éspedig nem alkalmazni, hanem a teljes logikai rendszerét az utolsó vagy kapuig, a jelölésrendszerével együtt. Ez a megtanulás kb. 30 %-kal nehezebb (beleélni magukat más gondolatvilágába, kitalálni, hogy mit miért), mintha teljesen új programot fejlesztenének ki a saját gondolkodásmódjuk szerint (csináltam egyszer ilyet, tudom, pedig az csak egy pimf kazánvezérlés átalakítás volt). Ezért, ha találunk is egy céget, amelyik vállalja, az nem lesz olcsó.

3./ Persze ahhoz, hogy a másik cég módosítani tudja a szoftverünket, oda kell neki adnunk a komplett dokumentációt jelszavastul, ami viszont nem a miénk, azt először meg kell venni. És bizony az sem olcsó, mert a tulaj csak nekünk tudja eladni, senki másnak, ráadásul, ha eladja, elveszti a munkáját is. És hogy az évek során sokat dolgozott vele, és komoly szellemi tulajdona van benne, az se akármi ám.

4./ Lehet persze teljesen új programot is fejlesztetni egy másik céggel, csak az ugyanúgy végig fog bukdácsolni a gyerekbetegségein, és hosszú idő kell hozzá, amíg a hivatal alkalmazottai megtanulják a kezelését, ráadásul, ami a plusz röhej, semmivel se lesz olcsóbb, mint a régi. Dupla kiadás, dupla problémákkal.

Fentiek fényében nem javaslom a sommás megállapítások odavetését semelyik irányból se. Maga a tragédia nem volt törvényszerű, ugyanakkor viszont a politikai hatalomgyakorlás ilyetén eszköze egyrészt pofátlanság, másrészt unpraktikus, mivel úgy gondolom, lényegesen többe fog kerülni az adófizetőknek, mintha a korábbi cég (monopolhelyzet ide vagy oda) gondozta volna a saját szoftverét továbbra is.

Szerencsére a kapott EU támogatáshoz képest a szoftver költségkihatásai teljesen elhanyagolhatóak, azaz a vonalvastagságot se érik el.
@Sir Bates dö Hól:
Oké, mutyi volt az nem is kérdés.
Abban tévedsz, hogy a szoftver túlárazott.
Minden szoftver annyit ér, amennyiért megveszik.
Az államnak - ha komolyan akarta volna ezt kiváltani - lett volna ebben a ciklusban lehetősége, programozók egy-egy projektre vannak rendesen, csak akarat kérdése lett volna.
Persze ha egyszerűbbnek tartja lenyúlni a cuccot, akkor nem - csak akkor nem értem kollégát, amikor azt mondja, hogy ez "szándékosan primitív és rugalmatlan".
Hisz akkor ezek szerint ez a szándékosan primitív és rugalmatlan szoftver bőven megfelelt, mert megvették.
Igaz (amilyen gonosz vagyok) a narancsoligarcháknak is hasonló vételt kívánok majd.
@vakapad:
Szó szerint... Idegen programozó meg nyugodt szívvel más forráskódját nem vállalja fel, tehát a cég a cél.
Azért megnézném persze, hogy ezek után, egy ilyen eladás után, melyik felelős és komoly ember mer ott maradni az adott cégnél és nem menekül hanyatt-homlok el. :(
@dzsoni5:
A kormány ismérve: maximális arrogancia, és a minimális elegancia. Stílusa a falusi köpködők bugrisaira emlékeztet. Viszont ha valaki ezt az orruk alá dörgöli, azt perre viszik: lásd lézer meg rabcsák. De ha egy falusi köpködő bugris bajuszt akaszt, akkor odatartja a képit, és nem a csendőrt küldi a másik ellen. Még a falusi köpködők eleganciáját sem képek hozni.
És itt nem a szoftverről, nem a cégről szól a ballada, hanem a módszereikről. Amikor egy demokratikusnak nevezett kormány a hatóságaival gyakorol nyomást az efféle hatalommal nem rendelkező üzletfelére, az minden, csak nem demokratikus.
Tudod, ha az a bugris nem küldte volna rá pár héttel ezelőtt a nehéztüzérséggel felszerelt adóhatóságot a cég irodáira és embereire, akkor ennek a dolognak semmi hírértéke nem lenne. De ráküldte...
@jaegtoer: Attól, hogy fikázol egy történészt, - aki mellesleg ebben témában az egyik legjobb, - a tényeken semmit sem változtat.
Ez pedig az, hogy alapvetően a nyilasokból nem lettek ávósok, ez egy felkapott urbanlegend.

"Valójában az ÁVO és az ÁVH vezetésében, tehát a kiállított tablón szereplő személyek között egyetlen egykori nyilas pribék sem szerepel. Nem is szerepelhet, mert az intézmény alapítói, illetve vezetői között egyetlen korábbi nyilas sem akadt, és szerepük az egyszerű ávósok között sem volt említésre méltó!!! Az ávósok egy része csakugyan meggyőződéses kommunista, azaz "szélsőbaloldali elem" volt. Többeknél a bosszúállás is felvetődhetett szempontként, hiszen az ÁVO kezdeti vezetői kivétel nélkül zsidó származásúak voltak, és munkaszolgálatosként a diktatúrát először az áldozat oldaláról ismerhették meg."

t7.hu/152u-nyilaskomcsik
1. Nem bírták megoldani, hogy egy másikat fejlesszenek a jelenlegi mellett. Hogy miért? Azért mert egy ilyen szoftver kifejlesztése nagyon-nagyon drága, erősen milliárdos nagyságrendekben megadható. Ezen kívül az EU-nak jó előre be kell mutatnod, hogy te hogyan fogod működtetni az elszámolási-monitoring-ellenőrzési-kifizetési stb. rendszeredet. Mivel az EMIR egy egységes integrált rendszer, ezek a folyamatok és intézési módjuk kvázi a magyar elszámolási rendszer részei, amelyet jóváhagy az EU. Ha újat fejleszt valaki, azt nyilván elég hosszan jóvá kell hagyatni. Ehhez jön még, hogy az új rendszert ezután mindenkinek meg kell tanulnia. Ez pedig jelentette volna a teljes projektmenedzsment (NFÜ és Közreműködők) szakmai szervezeteket (kb. 3-5000 fő), valamint az összes pályázót (több tízezer ember).
2. A rendszer valóban nagyon rugalmatlan volt és valóban az ősbűnt még anno 2002-2004. között követték el. De azóta nagyon sok jó elemző cikk van róla, pl.: az origon.
3. A Welt2000 Kft. évek óta rendkívüli extraprofitot realizált uniós pénzen. Ahhoz, hogy egy átlagtól különböző projektet bárki végrehajtson EMIR fejlesztés kellett. A rendszer komolyan akadályozta, késleltette pályázati kiírások megjelenését stb. Ráadásul a Welt pénze a rossz nyelvek szerint részben visszacsorgott a pártkasszákba (2010 előtt MSZP, utána FIDESZ). Emellett szerintem nemzetbiztonsági kockázatnak tekinthető, hogy egy magáncég kezeli és tartja nyilván egy állam több ezermilliárdos elszámolásait, bármikor kitéve annak a lehetőségnek, hogy a dühös tulaj megnyomja a DELETE gombot.
4. Jogállami keretek között nagyon nehéz vagy lehetetlen lett volna megválni a Welt 2000 Kft-től. Ez egy aranytojást tojó tyúk volt a tulajdonosoknak.
5. Persze ez nem menti fel az ilyen módon nyomásgyakorlókat sem.
6. Igazából vegyesek az érzéseim a Welttel szemben. Egyrészt Lázár egy pazarló gyakorlatot szüntetett meg a Welt megvásárlásával, másrészt viszont a túlzott és buta racionalizálás bedöntheti a még megfelelően működő részeit is a rendszernek.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ha nyeri a körzetét, akkor ennek a nemzetnek mentálisan annyi.
@jaegtoer: Budapest ostroma www.libri.hu/konyv/ungvary_krisztian.budapest-ostroma.html szerzője, a szélkakast nem érzem, szerintem ti egy platformon álltok (liberális konzervatív) :-)
@MEDVE1978:
"Egyrészt Lázár egy pazarló gyakorlatot szüntetett meg a Welt megvásárlásával,"

Akkor lézer egy nap 24 órát és egy éjszakát átdolgozhatna, hogy hasonló "pazarló gyakorlatokat" szüntessen meg.
Pár napja láttam félszemmel egy kis hírt (ma már csak ennyit érnek ezek az értesülések): egy 3 milliárdra taksált utat logikusan 4 milliárdért építtetnek meg.
Ugye érzed te is, hogy nem a pazarlás megszüntetése lebegett a szemek előtt?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Minden szoftver annyit ér, amennyiért megveszik"
Win 7 x64 Ultimate - tavaly valamikor Media Markecben - 80.000... szinte minden ismerősöm megvette-:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: vegyünk 2,5M€/év a követésre, supportra... az mindenhol pénz Boli... a módszer tekintetében meg @Bakter: kommentjével mindenben azonosulni tudok...
@Sir Bates dö Hól:

"(liberális konzervatív)"

Ezt miből vontad le?
@Knósszosz:
HIHETŐ! :D

Neked találtam - egyiket elküldtem már, lehet, hogy megkaptad.

airbase.blog.hu

sorbuvar.blog.hu
@Sir Bates dö Hól:
Stimm, nem kekeckedek, na... igazságotok vagyok. :)
Részvétem az elhunyt hozzátartozóinak..., de...

A megoldás nagyon egyszerű lett volna.
A lóvét kivinni egy biztonságos helyre, a forráskódot pedig kizárólag egy középen szépen átlátható merevlemezen tárolni. Vagy pedig átadni egy jól titkosított adathordozón,... egy tetszőleges karaktererekből random generált 1 millió jegyű kulccsal. A megoldást pedig ráhagyni lézer úrra:-))).
@Orica Középföldi: ki irányába? (bár mindegy, mindkettejük megnyilatkozásai/általam elérhető munkássága alapján:-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: már megint inkorrekt vagy a citátum kiragadásával, sub kavics... ezért néznek itt szaralaknak téged (szerintem is teljes joggal)...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: nem vettem annak:-)... én is fenntartással fogadom a pontos időt egy fideszes rado órájáról is:-)
@MEDVE1978: Ellentmondás van. Ha a fejlesztés ilyen drága, akkor aki megcsinálta, joggal keres rajta.
Ha meg visszacsorgott pártkasszákba, akkor pláne nem kaszált akkorát.
A delete gomb meg úgy baromság, ahogy van: az adatbázis és a szoftver nem ugyanaz (persze nem ilyen egyszerű, de itt nem fér el, hogy hogyan lehet adatbázist menteni, olvasni pl. BO-val stb.). Az állami szoftver biztonságához meg csak az APEH-es hosszú bájtok éjszakáját kell előhozni.
"Jogállami keretek között nagyon nehéz vagy lehetetlen lett volna megválni a Welt 2000 Kft-től." írod. Márpedig a jogállami keretek betartása sokkal több ezermilliárdot ér, mint akár a teljes EU-pénz. Innentől minden érv felesleges.
@MEDVE1978: Konkrétan nem ismerem a szoftver, de szoftverről beszélünk.
1) Egyrészt ezek itt hírdetik magukról, hogy sokáig akarnak maradni - akkor kérdem tisztelettel nincs idejük arra, hogy nekiálljanak egy átállásra (hozzáállás problémája) - München város sem egyik napról a másikra tért át linuxokra...
2) ugye azt tudjuk és elmondhatjuk, hogy egy adott szoftver helyett írható és megtanítható és megtanulható egy másik.
3) ugye azt is tudjuk, hogy ezután is külsős cég fogja vinni ezeket az elszámolásokat.
4) menthetetlen ez az egész úgy ahogy van és erről nem a szoftvercég meg az EU tehet - ez a szar kormány eddig még csak úgy oldott meg dolgokat, hogy elvett, úgy nem hogy pénzt adott ki a VERSENYszférába tehát nem csókosoknak. Maffia.
+
nagyon gonosz leszek:
ugye arra is emlékszünk, hogy volt egy hosszú bájtok éjszakája amikor a fidesz nyomkodta a delete gombot az APEHban... ez nem ugyanaz? hopp, csak belenyúlok a változókba és már is nem tűnik fel a hiány...
@Amadeus62: akkor sanszos, mert ez a nemzet már (nem csak) mentálisan el is dobta a kardot
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A sörös az átgyött, most meg má csak egy van....-:(
Helló !
Akkor a lézer jani most olyan mint a Bajnai meghalt miatta egy ember , Mi lesz most , tüntetés , táblák ?
@nincs_itt: én a némettel jóval hendikeppesebb helyzetben vagyok, mint te az angollal:-( sansztalan
@Orica Középföldi:
Esti mese helyett:

Benedek Elek A kutya meg a nyúl

Valamikor réges-régen,
a világnak kezdetén,
minden állat békességben
éldegélt a föld szinén.
Ki volt akkor nagyobb úr,
mint a kutya meg a nyúl!

Erdőn, mezőn együtt jártak,
együtt ettek, együtt háltak;
megosztották, amit fogtak,
szóval: jóbarátok voltak.

Egyszer, hogy a tél beállt,
és a hideg hó leszállt,
azt mondja a füles nyúl:
- Rakjunk tüzet, kutya úr!

- Rakjunk tüzet, aki lelke!
Ne reszkessünk a hidegbe!
Nosza hamar gallyat szednek,
tüzet raknak, melegszenek,
melegítik bundájokat,
általfázott irhájokat.

Hej, de jó a meleg, télen,
a havas zord erdőszélen!
Azt mondja a vidám nyúl:
- Játsszunk egyet, kutya úr!
- Mit játsszunk? - Tán lakadalmat!
- Jól van: játsszunk lakadalmat:
- cincogjunk meg brummogjunk,
ugrándozzunk, táncoljunk.

Felszökken hát a víg nyúl.
Szembe vele kutya úr:
ugrándoznak, bokáznak,
keringélnek, cicáznak.
S hogy a táncot szebben járják,
egymást hopp, hopp! átugrálják.

Hanem ime mi történik!
Az állatok így regélik:
ahogy ottan ugrándoznak,
nevetgélnek, bolondoznak,
meglökte a kutyát a nyúl,
s tűzbe ugrott a kutya úr.

- Vaú! - üvölt a kutya!
Mit csináltál, te buta!

S hogy így rája kurjantott,
a farkába kaffantott.

A nyúl, uccu, vesd el magad!
farka nélkül tova szalad.

Nem kergeti a kutya:
leégett a papucsa!

Azóta csepp a nyúl farka,
s meztelen a kutya talpa,
s azóta van, hogy a nyúl
fut ha jön a kutya úr.

Jó éjszakát, szép álmokat!
@Sir Bates dö Hól: ezért is adtam meg a magyar átiratot is! remélem egy kicsit megvilágította a hozzáállásomat!
@Sir Bates dö Hól: vazz reggel óta most jutott el a poszt oda, hogy a témájáról (lézerpatkány) szóljon, de mást se láttam egész nap mint a szárnyas monomániás, repetitív faszságait, meg az arra adott reagálásokat...

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a poszthoz esetleg valami, hö?
@ember100: már megunták, hazamentek. illetve el sem indultak, inkább sok kisjányt meghágtak
@nincs_itt: köszi:-)... ezt már olvastam, s nem értek egyet a vg-ben írtakkal, alapvetően más a véleményem, putyint ("moszkovita stílt") az eu nem ölelheti át... személyes tapasztalatom, hogy prompt üzletek/érdekalapú együttműködések lehetnek, de nem értik meg, nem érthetik a schumani gondolatokat hu.m.wikipedia.org/wiki/Robert_Schuman... de ez az én véleményem, tapasztalatom...
@vitéž munkášőr:

Azt az egyet nem értem, hogy Hmvhelyen genetikailag laknak idióták és elvtelenek, vagy csak a véletlen műve, hogy Lázárjani mint főagresszor narancskomcsi ennyire népszerű ott?
Vagy hogy Kósát mi a bűbánatért eszik annyira Debrecenben.
@Sir Bates dö Hól: Mást nem is lehetne idézni, hiszen ez szól arról a témáról. A szaralakozást meg rég elhagyhattad volna már, mivel tök kontraproduktív.
@Sir Bates dö Hól: Szegény forog a sírjában, hogy milyen gyökeresen más lett az EU mostanra, mint amit ő megálmodott. Furcsállnám ha pont te nem látnád ezt a szomorú tényt.:(
@Amadeus62: vannak Vásárhelyen barátaim. sose szavaztak erre a szarra. a zöm agyhalott ott is, vagy mindig is csaltak, ez a 2 lehetőség van
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Attól, hogy fikázol egy történészt, - aki mellesleg ebben témában az egyik legjobb, - a tényeken semmit sem változtat."

Szerinted.
Számomra nem.
A tények még a legjobb történésznél is jobbak
Szemtanúktól másként hallottam.

Abba a helyzetbe keveredtél hogy a nyilasokat is véded, meg az ávh-sokat is. csak szólok:D
mennyi szmájlit tegyek ki?

Amúgy nem fikáztam, csak kiegészítettem a portfólióját.

nincs több kaja.
.
@vitéž munkášőr: én úgy érzem, csak a (szerintem) nyilvánvaló csúsztatásait jeleztem, ma nem én vagyok a gőkolompos (bár van olyan nap, hogy ezt nem is tagadhatnám):-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: kontraproduktivitás: én nem fanokat gyűjteni járok ide, pszeudohumanoid... maximum engem néznek a szaralak mivoltod jelzése miatt durvának, nem téged kedvellnek meg...
@jaegtoer: Ilyesmiket köpködtek Karsai Lászlóra is, amikor kimondta a történelmi tényeket, mondjuk arról, hogy a zsidóknak kevésbé volt rossz Szálasi mint Sztójay alatt, vagy pld. a cigány holokauszt mértékét illetően.

youtu.be/fImWkuVHCNU
youtu.be/umdcJahc_J4
@ember100:

"meghalt miatta egy ember"

Egy? Kettő? Hogy is mondta tovább a székely mikor a lova megbotlott? :))
@Bakter: "Az általános műveltséghez Európában szerintem hozzátartozik a hit alapszintű ismerete is. "
Egyetértek, azzal a változtatással, hogy

"Az általános műveltséghez Európában hozzátartozik a nagy világvallások alapszintű ismerete, továbbá a filozófia és a szociológia alapjai."
@Sir Bates dö Hól: ne szívd mellre, csak ténymegállapítás volt ;-)
@Sir Bates dö Hól: Én nem azért küzdök, hogy engem megkedveljenek. Bőven elég számomra ha akkor is emberként beszélek veled, amikor te nem.
@ekezetnelkülelseolvasom: "Részvétem, de ne Lázár János, hanem esetleg a kapzsiság számlájára írjuk ezt a halálesetet!"

Ha rád fegyvereseket küld az adóhatóság hajnalban, és infarktust kapsz az átélt traumától, azt minek a számlájára írod?

Az ilyen fegyveres nyomásgyakorlást hívják terrorizmusnak.
@ember100:

"ember , Mi lesz most , tüntetés , táblák ?"

r , M t , t s , t k ?

hoppáhoppá, csak nem Lencsés úr fikanicken?

lencsespityu.blog.hu/2013/07/19/piftike_szokozhasznalata
Lázár János a hódmezővásárhelyi Református Gimnázium kitűnő tanítványa volt.
1. Ennyit a hittan erkölcsformáló erejéről.
2. Én a gimi helyében már letagadnám volt tanítványomat, ha komolyan veszem ami a cégéremen van. János igazi antireklám nekik.
Lázár János a hódmezővásárhelyi Református Gimnázium kitűnő tanítványa volt.
1. Ennyit a hittan erkölcsformáló erejéről.
2. Én a gimi helyében már letagadnám volt tanítványomat, ha komolyan veszem ami a cégéremen van. János igazi antireklám nekik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"[...]a zsidóknak kevésbé volt rossz Szálasi mint Sztójay alatt, vagy pld. a cigány holokauszt mértékét illetően._"

gondolom, milyen izgatottan vártad, hogy végre belökhesd a kedvenc témádat.

az meg hogy te emberként beszélsz -mondod te- nagy tévedés. nézz meg egy meztelen csigát... pont olyan vagy. húzod magad után a nyálkát és ha hozzádörgölőzöl valakihez ő is olyan lesz, akarja vagy sem.
@Sir Bates dö Hól:

" maximum engem néznek a szaralak mivoltod jelzése miatt durvának, nem téged kedvelnek meg... "

csakhogy észrevetted.
@hegiagi: a vízfejű szógyártó meg a győri bencéseknél volt hasonló. a komcsik akkoriban kezdtek buzgón templomba járni így természetes volt, hogy a kölykeiket is az elitintézményeknek számító egyházi iskolákba küldik - tudták merre fog forogni a világ kereke...
@jaegtoer: Tévedés nem vártam izgatottan, egyszerűen jó tudni kevésbé közismert tényeket. Amúgy ha szereted a törit nézd meg ezt. Lehet még nem hallottál róla.

Petres István: 1915-ben orosz fogságba esett. Sokat szenvedett, aztán megszökött, és csaknem 20 évet bujdosott Ukrajnában, mikor 1942-ben rátaláltak a Németek.

www.facebook.com/pal.marton.37/media_set?set=a.594249800647725.1073741832.100001881329141&type=1
@jaegtoer: ezzel az elejétől kezdve tisztában van mindenki...
@hegiagi: a hittan különösen akkor erkölcsformáló, amikor pedofil papok oktatják - lehet, hogy így készült ez a politikusgeneráció?
@hegiagi: Valójában alapvetően két dolgot hiányolok, de nagyon az iskolai tantervből.
Az egyik az alapvető gazdasági ismeretek, háztartásgazdaság, hogy az emberek fel tudják fogni a bankok és biztosítók szövegét, és racionálisan tudjanak dönteni.
És ugyanilyen fontosak lennének az állampolgári ismeretek, hogy tudják a pógárok, hogy egyáltalán hogyan működik az államigazgatás, és a politikai rendszer. Sokan fel sem fogják a különbséget a kettő között, és akármit be lehet nekik mesélni.

Aztán, ha ez már megvan, akkor lehet agyaltatni a gyerekeket, hogy lefeküdjön a fiatalasszony a révésszel, vagy csak szopjon neki.
@Sir Bates dö Hól: Ha már annyira szereted Schumant nézz utána milyen elveket vallott. :) Bár ez a remekmű is segíthet megtanulni az egyik legfontosabb dolgot az életben.

Babits Mihály - Jónás könyve (részlet)

"Ne szánjam Ninivének
ormát mely lépcsőt emel a jövőnek?
A várost amely mint egy fáklya égett
nagy korszakokon át, és nemzedékek
éltek fényénél, s nem bírt meg vele
a sivatagnak annyi vad szele?
Melyben lakott sok százszor ezer ember
s rakta fészkét munkálva türelemmel:
ő sem tudta, és ki választja széjjel,
mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?
Bízd azt reám, majd szétválasztom én.
A szó tiéd, a fegyver az enyém.
Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
Ninive nem él örökké. A tök sem,
s Jónás sem. Eljön az ideje még,
születni fognak újabb Ninivék
és jönnek új Jónások, mint e töknek
magvaiból új indák cseperednek,
s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi
az én szájamban ugyanazt jelenti."
Széll Bernadett (LMP) Némethnével folytatott tárgyalásáról a Facebook-on:

"Kijöttem az oroszlánbarlangból! Összefoglalom, mire jutottam Németh Lászlónéval. 1) Jusztis nem akarnak kifalcolni ebből a szerződésből, hiába a putyini ukrán agresszió -- Némethné azt mondta, már így is függők vagyunk -- kész, logikai okfejtését itt lezárta, hiába forszíroztam, hogy jó reggelt, akkor épp itt az ideje kijönni az orosz medve mancsai közül. 2) A miniszter elismerte, hogy az MVM-nél megvannak azok a hatástanulmányok, amik alapján az összes általuk bemondott százalékot, számot (vö.: 13 %-kal csökkenni fog az áramár és társai) igazolni lehet. Már célkeresztbe is vettem az MVM Paks2 Zrt-t.: vagy odaadják szép szóval, vagy újabb jogi körök. Azt is elismerte, hogy az MVM aláírta a megvalósítási ütemterveket (ez szerinte nem azonos a megvalósítási megállapodásokkal, amire maga az egyezmény utal, szerintem meg ez jó nagy ködösítés), úgyhogy ezeket is kikérem. 3) Némethné elismerte, hogy léteznek a kormánynak döntéselőkészítési anyagai, de titkosak, és nem mutatja meg. Miért, kérdeztem. Hiszen már döntött nem csak a parlament, de a kormány is. A válasz: "ez egy döntésünk volt". Tessék?! Perelem ezt is. És még azt is elárulta, hogy előbb volt paktum, aztán beszélte meg a kormány -- ez amúgy ellentétes a nemzetközi szerződések kötésére vonatkozó jogszabállyal. 4) Még nem döntötték el, hogy a mostani parlament elé vagy a következő elé viszik be a hitelszerződést. Ettől nem lettem nyugodtabb. 5) Kikényszerítettem, hogy képviselőként kezeljen és érdemben reagáljon, megtudtam fontos részleteket, ugyanakkor átpasszolt az MVM-hez, de sebaj, bennem van kitartás. Amúgy már perelem a kormányt az át nem adott dokumentumok miatt és az MVM-et a kommunikációs+reklámszerződések miatt. Ha máshogy nem megy, újabb perek jönnek. "
@Sir Bates dö Hól:

az nem elég. csak mérgezi a 'levegőt'. ez a cél.

gondold át azért -még egyszer- amiről szó volt amott.

jó éjszakát.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:

azt nem lehet, mert annak hasznát vennék. elég nekik a hittan meg a templom. alattvalóknak az kell. háztartás gazdaságtan, meg államigazgatási ismeretek, még mit nem. még jó hogy az alkotmányjog fejlődést nem említetted!

métely és mákony meg cirkusz. jól viselkedik lesz kenyér is. no nem túlzottan csak épphogy.

no, tényleg, jó éjszakát.
Fabius!

A poszthoz azt szólom, hogy az illető nem volt NER-kompatibilis, ezért a NER kivetette magából. ebből tanulhat mindenki.

Horváth Andrásnak meglett az ajánlása?
@jaegtoer: eme métely megoldásának kulcsa nem a mi kezünkben leledzik...

őszinte tiszteletem miatt jelzem, nem változik a véleményem, mert nem egy promt kérdés/helyzet megítélése... ha úgy érzed állást kell foglalnod, részemről nem változik a megítélésed, bárhova állsz... szal ne rágd magad ezen:-)... de köszönöm a törődést
jó éjt.
Azért ezt még ide rakom, hátha valaki elolvassa. Picit finomítja a képet.
hu.m.wikipedia.org/wiki/Perejaszlavi_szerz%C5%91d%C3%A9s
@jaegtoer:
Horváth András politikailag mit képvisel?
alkalmas politikusnak?
(ne gyere azzal, hogy a mostaniaknál alkalmasabb, mert ezeknél egy vakond is...)
tehát!
tudjuk mit akar, mit képvisel?
súlya mekkora?
befolyásolási ereje?
mit bizonyított eddig?
az ő bizonyítékai alapján, történt-e bármi?
mennyivel jobb mint bárki más?
kinek akarta a bizonyítékait először átadni?
miért nekik?
szerintem Horváth András súlytalan.
függetlenként meg főleg.
egy szép délibáb.
@Sir Bates dö Hól:
Elolvastam.
Első gondolatom az volt, hogy van itt szerződés bőven, több, mint elég.

Második gondolatom kicsit ironikus: Kijevben született Álmos, Árpád fejedelem apukája. Ő az, aki nem jött át a Vereckei hágón.
Halála után - nem tudni miért - kis magyar csapat visszament és elfoglalta Kijevet, így az már másodszor lett magyar.
És Álmos hamvai még mindig valahol Kijev környékén vannak.

De ne gondold tovább.
Amire felhívtad a figyelmet, része a történelemnek, jó tudni, hogyan is alakultak, fejlődtek a dolgok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

köszönöm, szarházi:)

az első értelmes linked, aminek hasznát vettem.
@punkfrog:

köszönöm kérdéseidet, de ne aggódj emiatt. elviselem a választásom felelősségét. könnyebben, mint tóth csaba miatt.

majd rajta tartom a szemem s ha kell a kezem:)
@Sir Bates dö Hól:

"bárhova állsz... szal ne rágd magad "

nem állok, vagyok ahol vagyok. ellenben legyen ez végszónak:

www.youtube.com/watch?v=nAw9q5vLiak
@Sir Bates dö Hól:

{Kijev annyira orosz, hogy ukránná lett[:)]}
@punkfrog:

"szerintem Horváth András súlytalan."

:D nekem van súlyom, majd rálépek a lábára:)
viktor bán március 15 én megünnepli az oroszok első bejövetelét !
Minden bizonnyal mutyimentesen kapták ők ezt a megbízást még a szocik idejében.
viktor bán március 15 én megünnepli az oroszok első bejövetelét !

Petőfi nevű kollégáját fogja idézn
aki az oroszokat behívta "Hí a haza!"
Szép napot mindenkinek! Jó kis motiváló írás. :)

10 dolog, amiért a büdös életben nem lesz már jobb neked

motivator.ma/inspirator/10-dolog-amiert-budos-eletben-nem-lesz-mar-jobb-neked
nem tudom mit sírunk itt: 3ezer milliárdos dolgozók által összegyűjtött magánnyugdijat lenyúlták, ehhez képest egy ilyen cég már semmi..ugy sem üti meg semmi az ingerküszöbött ebben a balkáni, elbaszott országban.
Szomorú eset. Részvétem. De forráskóddal nem hülyülünk, nem húzzuk le az államot. Visszaéltek helyzetükkel, az állam meg odacsapott. Egyik sem jó irány, nem jó megoldás. De ok-okozati összefüggés van. Aki az oroszlán bajszát húzogatja, azt megharapják. Ezt az ügyet az baszta el, aki nem kötötte ki a forráskód ügyvédi letétjét, ellehetetlenülés és inkorrekt áremelés esetére...még 2003-ban.
www.atv.hu/videok/video-20140304-duborog-a-foglalkoztatas

Ez a 'narancsluvnya meg elmagyarázta a debilnek,milyen faszaságban élünk,ollééé!!
Úgy 'sodorta,mintha ők teremtették volna a földet!
Nem tetszik a demokrácia? 2/3 ezt akarja, az adófizetők örömmel pénzelik lázárt meg a többi szarházit.
Mondja meg már valaki,'kijatököm az az SMS párt és mi a paripapénisznek annak 448milla,'megatöbbinek is??

kepkezelo.com/images/v6oyzs326jzkw7143zi.jpg

kepkezelo.com/images/uo5bmuqns4zukovqpgz9.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A Semino-vizsgálat tudományos voltát erősen vitatják a szakemberek. Röviden, kóklerségnek minősítik.
Nyugalmazott tábornok lett az antikommunista tüntetők új népi hőse Venezuelában

A Dél-Amerika Ukrajnájában egyre hevesebbek az összecsapások a féldiktatúra rendfenntartó erői és a demonstráló középosztálybeli fiatalok között. Az ország a gazdasági összeomlás szélén.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F03%2F04%2Fnyugdijas-tabornok-kezdett-egyszemelyes-ellenallasba-venezuelaban%2F
Putyin nyilvánvalóan az újságírók szemébe hazudott
1
Gazda Albert átemelt egy posztot, a szerző: Seprődi-Kiss Árpád

A mai sajtótájékoztatón az orosz elnök végre megszólalt, sőt újságírói kérdésekre is válaszolt a krími krízis kapcsán. Alapvetően sokkal finomabb hangvételt ütött meg, ami egyből látszott még a BUX és a forint árfolyamán is. A legérdekesebb momentum nekem azonban az volt, ahogyan Putyin tagadta, hogy a krími bázisokat elfoglaló katonák oroszok.

anyahajo.cink.hu/putyin-nyilvanvaloan-az-ujsagirok-szemebe-hazudott-1535906783/@albertgazda
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "egyszerűen jó tudni kevésbé közismert tényeket."

Kétségtelen. A kevésbé közismert tények ismerete kiemel a hétköznapok szürkeségéből. Titkok tudóinak érezhetjük magunkat. A szürke, kis emberek, a buta, félrevezetett tömeg felett állónak. Leereszkedünk hozzájuk, és elmondjuk nekik a jó hírt... amit mi is csak egy perccel ezelőtt tudtunk meg, és le sem ellenőriztünk, de hát akkor is... mi vagyunk a tudás, a hatalom, miénk a dicsőség.
@gazoló:

Teljesen mindegy. A törvény megalkotóinak valamiért megéri, hogy ilyen eszement pénzszórás legyen. El se kell számolni ezzel a pénzzel!
Felháborító!!
@Orica Középföldi:

Nem akarok 'lélegeztetőgépekben számolni ebben a "kurvaországban",de a bíróságon anno,ki lesz ezért majd elszámoltatva,narancséktól 'ajóéletbe!!
Megint névtelen haszonleső senkiket szórunk meg 'lével!!
@gazoló:

Az aláírás gyűjtő Seres Mária és gittegylete az SMS párt!
@gazoló:

MCP, Magyar Cigány Párt!
@gazoló:

MCF, Roma Összefogás párt!
@Orica Középföldi:

"A Semino-vizsgálat tudományos voltát erősen vitatják a szakemberek. Röviden, kóklerségnek minősítik."

ha felelőtlen gondolatokra ragadtatnám magam, akkor azt mondanám, hogy van alapja, annak, hogy 30-40 ezer éve nem fejlődtünk genetikailag sokat és éppen olyanok vagyunk, mint akkoron.
de mégiscsak lehet valami titkos genetikai kulcs, vagy forráskód, mert ilyen széthúzás mellett már rég ki kellett volna halnunk. lehet, ki is haltunk, csak nem vettük észre.

[s akik ma magyarkodva mellet vernek, magyart magyarral uszítva-verve, tanulási és fejlődési képesség híján még hordozzák az ősi 'gyököket', mi több ápolják keverve ős gyökerekkel, míg maguk is gyökerekké lesznek újratermelve a pusztító géneket]

szóval ebben az olvasatban, örülök, ha azt a 'tant' erősen vitatják a szakemberek. azt jelentené, van remény. sejtésem szerint azonban nincs, csak haladék.
@tristen2005:

Remélem tizenegy tagot azért fel tudnak mutatni!!
Most őszintén,a jelenlegi helyzetben...Mekkora pofa kell ezeknek a törvényeknek a bevezetéséhezés atyaúristenek oldaláról?? A mikropártok részéről ezeknek a 'zsé-knek a felvételéhez!
akurvannyukatéaskkormégkisdedfinomvoltam...
Ja, Lázár megölte a tulajt. Hagyjuk már ezt a baromságot.

A cég valószínűleg egy újabb bőrt húzott volna le az államról, ezért rághattak be Lázárék.
@Behajtó70: Pontosan így van. Valakik megpróbálták rendesen lehúzni az államot.

Nem Lázárt, hanem az adófizetőket.
aha

A vádlott Kocsis István hozta össze Orbánnak a paksi paktumot - Mépszabadság - 08:21

Az Orbán-kormány nem atomerőművet, hanem hitelt akart Putyintól, és a megállapodás is ezért, vagyis a pénz gyors megszerzése végett volt ilyen sürgős – állítja egy neves, magyar–orosz relációban több kormánynak is tanácsot adó, a mostani alkufolyamatra közvetlenül rálátó szakértő a Népszabadságnak. A lap úgy értesült, hogy a döcögős folyamatot végül sz egykor a paksi atomerőművet és a BKV-t is vezető, ma az MVM-es ügyei miatt vádlottá lett Kocsis István segített gyorsította fel. Ő volt az, aki tető alá hozta a Putyin–Orbán-megállapodást.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=170357
VERSENYSZFÉRÁT?????

A varánusz a saját farkába harap?
@♔bаtyu♔:

nem csak próbálták, hanem kb 15 milliárddal le is húzták.
@jaegtoer:

Jó:)))
A csillagok jelen állása szerint valóban csak haladéknak látszik, de egyetértve Spiróval, van remény.
Új csillagokat kell választani:)
@Behajtó70: "Visszaéltek helyzetükkel, az állam meg odacsapott. "

jogállam, ilyesmi nem játszik ? fegyveres nav-osok fenyítenek ?
ha te cégedet kívánja meg lázár akkor is így állsz hozzá ?
Akinek nincs einstandolt szoftvere, az annyit is ér.
@Bakter: Igazából számomra indifferensek ebben az esetben L.J indokai. A fő itt az, hogy egy évek óta tartó rossz gyakorlatot szüntetett meg.

A vicces nekem az egész ügyben az, hogy Lázár János - az én véleményem szerint is - rengeteg dologgal támadható jogosan, mert hülyeséget csinál, csinált. Ez viszont pont olyan, amikor egy szar gyakorlatot szüntet meg.
Pedig ugyanezzel egy időben Lázár egy sokkal rosszabb döntést is hozott - megszüntette a KSZ rendszert április 15-től, ami óriási fennakadásokat fog okozni.
@Kuviklacz: Ki lehet abból indulni, hogy mindenki korrupt, hamisít. Ebben az esetben valóban mindegy, hogy az adatbázisok a Weltnél vagy az államnál vannak. Ha viszont egy normálisabb felállást feltételezünk, akkor ilyen jelentőségű adatokat nem szabad egy magáncégnek tárolnia.
@béla a görög:
1. Ennek a kérdésnek nemzetbiztonsági, közbeszerzési stb. vetületei vannak. Nemcsak maga az, hogy a szoftverfejlesztőt megfizesd arra, hogy valamit lefejlesszen. Rettenetesen sok érdeket kell összehangolni, mert a pályázati rendszer különböző (más érdekes egy gazdasági, mezőgazdasági, regionális, infrastrukturális stb. pályázatnál a döntéshozó, menedzsment és pályázó részére). Egy ilyen rendszer előkészítése, paraméterezése, tesztelése is elképesztően drága, amellett, hogy a rendes munkamenetnek is mennie kell közben. Valami olyasmihez hasonlítanám, mint amikor egy komplex rendszert (mondjuk SAP vagy MS AXAPTA stb.) akarsz bevezetni mondjuk egy 100 fő feletti vállalathoz. Azzal a különbséggel, hogy a vállaltnál a feladat mindenkinek plusz az egyébként is túlfeszített ügymenethez és a rendszerbe be kellene még mondjuk kapcsolni a Hancook gyárat, illetve a sarki fűszerest is.
2. Ahogy azt is tudjuk, hogy a dolgozók alapvetően ellenállással viseltetnek minden megtanulandó új dolog iránt és az ellenállásuk csak akkor győzhető le, ha egy ilyet praktikusabbnak látnak az előzőnél...
3. Az üzemeltetés lehet, hogy a Weltnél vagy más cégnél marad. De a termék továbbfejleszthető lesz és az adatok tárolását is megnyugtatóbban meg lehet majd oldani szerintem.
4. Itt most csókosoktól vett el pénzt. Ettől függetlenül a versenyszféra ütésével kapcsolatos megjegyzéseddel egyetértek, valóban így van.
Én annak idején azért engedtem (sajnálatosan), hogy einstandolják a Manyup pénzemet, mert biztos voltam benne, hogy az ellenállóknál addig nyomulnak, amíg valahogy csak sikerül a kizsarolás. Tévedtem, mert első blikkre annyi összejött, hogy a bátor maradékkal már nem akartak fölöslegesen keménykedni.
Bár ki tudja, hogy esetleges újabb győzelmük esetén nem kapirgálják-e össze azt is, ami a harácsból még kimaradt... :)
@Amadeus62: Látnád a többit akikből választani lehet. De egyébként igazad van, sok az idióta, a nyuggerek meg imádják azt a róka képét
@MEDVE1978: Kissé nevetségesnek érzem ezt a vitát, Mo provincializmusát bizonyítja akkor, amikor az igazi világban mindenki "software as a service"-ről mag virtualizációról beszél - sőt, nem csak beszél.
Mint fentebb kifejtettem, az adatbázis más tészta, annak megfelelő biztosítása megoldható.
Megjegyzem csendesen, hogy rajtunk kívül még 27 országban menedzselnek ilyen projekteket. A következtetések levonását mindenkire magára bízom azügyben, hogy mennyire lehetetlen pl. egy másik rendszert találni. Viszont azért a nemzetbiztonsággal jönni itt kissé túldimenzionált.
@Behajtó70: Olvastál már forráskódot?
Lásd még fenti megjegyzésemet a Software as service-ről. Magyarország jobban

elmarad
@Kuviklacz: Persze semmi sem lehetetlen, legfeljebb az adott körülmények között.
Képzelj el egy alulfizetett minisztériumi vagy NFÜ-s dolgozót, aki megkapja azt a feladatot, hogy készítsen elő dönteni ebben az ügyben. Az más kérdés, hogy inkompetens, politikai okból kiválasztott, sok esetben buta vezetője dönt, de mindenképpen ő kapja meg az előkészítési feladatot. Az igazi kérdés, hogy belehúzza-e magát a faszba azzal, hogy új rendszert szeretne (ezzel magának és mindenki másnak is plusz munkát teremtve, felelősséget vállalva, eltérve a biztonsági pályától stb.). Nem fogja ezt megtenni. A magyar közigazgatásban nagyon régóta működik a segglevédés módszere, ergo senki nem vállal kockázatot. Meg lehetne ezt oldani, szakmai szempontokkal, szakmai vezetőkkel, a beosztotti szint jobb díjazásával, hogy ne csak a hülyék menjenek oda stb. NA ezek között a lehetőségek között nem volt esély arra, hogy az EMIR-t lecseréljék.

A másik a nemzetbiztonsági kockázat. Szerintem annak mondható, hogy ha egy többezermilliárdos kifizetéseket tartalmazó adatbázist egy magáncég kezel.
@MEDVE1978: mit jelent az konkrétan, hogy alulfizetett?
@MEDVE1978: Szerintem ha a nemzetet nem azonosítjuk a kormánnyal és a kormánypárttal (ne tegyük), akkor nagyobb nemzetbiztonsági kockázat az, ha Lázárék kezelik az adatokat.
Különös tekintettel arra, hogy elkezdték ezerrel lehívni és kiszórni a pénzt, akár (ha lehet hinni a pletykáknak) szabálytalanságok árán is.
És voltak eddig is szőrös ügyek. Ezeket most megpróbálják eltüntetni, gondolná a nem túl naiv szemlélő. Csak félő, hogy másutt is nyoma van, És mint rendesen, nem azok fogják megszívni, akik elkövették a stikliket, még csak nem is az említett minisztériumi dolgozók, hanem mi, mind.
Egyébként a nemzetbiztonság itt nem játszik, és a magáncégektől csak a kommunisták félnek. Megfelelő szerződésekkel és ellenőrzéssel, különös tekintettel az állami szféra általad épp most leírt potenciális impotenciájára, sokkal jobban működik, mint az államapparátus (Mo-on nem nagy kunszt).
@Sir Bates dö Hól: Mondjuk beosztottként 15 éves tapasztalattal és nyelvismerettel keres havi bruttó 300 K-t.
@Kuviklacz: @pénzek lehívása és szórása. Valamennyire ismerve a szférát: ezt meg kellett tenni. Ha MSZP kormány lett volna, akkor ők gyorsították volna be a rendszert. Ilyenkor nyilvánvalóan jut sajnos pénz olyan projektekre, amelyek nem olyan fontosak vagy amelyeket nem prioritásként kellene kezelni. Hogy ez pénzszórás-e? Gyakorlatilag az volt a kérdés, hogy szép szabályosan jár el az ország és bennmarad párszáz, esetleg ezer milliárd vagy kihelyezik ezeket a pénzeket, esetleg szabálytalanul. Én azt mondom, hogy inkább ki kell helyezni az összes pénzt és utána intézni a szabálytalansági ügyeket. Ennek az az oka, hogy az EU-ban ez részben politikai kérdés. A politika beárazza, hogy mennyire szivatnak egy országot. Ez az ellenőrzés egyik tényezője. A másik az, hogy az EU ellenőr a legtöbb esetben úgyis talál valamit, amiért pénzt tud levonni.
Az egészet nagyon jól példázza a nemrég lezajlott ügy (kötelező magyar építészkamarai tagságos dolog). A jogszabály, ami ezt előírta, már egy évtizede hatályban volt, de az uniós szakemberek nem szóltak sem a jogharmonizáció idején, sem az előcsatlakozási alapoknál, sem pedig az NFT I-es projekteknél miatta (2004-2007).

A nemzetbiztonsági okból az eddigi megoldás biztosan rossz volt, hiszen a forráskód és az adattárolás is a Weltnél volt tudomásom szerint. Akkor nem lett volna rossz, ha az államnak elég garanciája lett volna az ügyben és bármikor lecserélhette volna a szállítót. Ez nem így volt, mert a szállító konkrétan olyan zsaroló pozícióban volt, hogy megállíthatta az uniós kifizetéseket.
@MEDVE1978: ez itt a minimál, de ez nem mo... ott ennyit tudnak fizetni egy közszolgának (akik túl sokan vannak és feleslegesen vannak ennyien), ám ott ez normális bér... szerintem... ez nem indokolja azt, hogy miért nem csinálja meg...
@MEDVE1978: Nagyon naiv vagy. Nem arról van szó, mint eddig, hogy negyven centis kilátót, meg községháza előtti díszburkolat, sokkal durvább dolgokról.
Szállj le a nemzetbiztonságról, az egész más.
Az EU ellenőrzésről meg annyit, hogy az irányító hatóságnak észrevételezési joga van, és ha jogosak az észrevételek, el is fogadják (volt pl. olyan, hogy az ellenőr (általában auditor cégek ellenőriznek, nem tisztviselők) megkifogásolta, hogy a személyi költségeket egyéni vállalkozóknak számlára fizették, az EU illetékese meg elfogadta, hogy ez Mo-on bevett gyakorlat - előcsatlakozási alapról volt szó egyébként). És az, hogy mindig találnak valamit, nem ok arra, hogy nagyságrendekkel nagyobban stiklizzenek.
@MEDVE1978: Az azért, amit csinál, nem kevés ahhoz képest, hogy nem sokkal kevesebb tapasztalattal, a beledet is kihajtva, két nyelvvel és versenyképes diplomával kaphatsz 4-500 ezret egy bankban (persze szintén beosztottként).
Az anomália, hogy a közszolgáknak nincs meg a minden normális helyen meglévő biztonsága Mo-on.
@Kuviklacz: Nem tudom melyik az igazi naivitás, az, hogy én elhiszem, hogy gyorsítani kellett és ezzel "kiszórni" a pénzeket - szabálytalanságra való tekintet nélkül - mindenképpen vagy az, hogy valaki elhiszi, hogy itt az EU objektíven ellenőriz. Nekem az említett "csak kamarai tag végezhet el egyes feladatokat" tipikus példa az EU kétarcúságára. Számos más országban is van hasonló jogszabály, egy részénél megkifogásolták, más részénél nem. Ahogy másik példa erre az undorító kétarcúság a közbeszerzésekkel, amit az EU nem csak nálunk játszik el: először elfogadja a jogharmonizációt (hiszen a csatlakozás előfeltétele, hogy EU konformak legyenek a jogszabályok), majd erre hivatkozva szemétkedik az egyes részletes ügyekben (pl: azokban, ahol a magyar kormány jogszabállyal jelöl ki egyes szereplőket a feladatok végrahajtására). De ugyanezt játszották az egyébként korrupt bolgárokkal is több esetben (nyilván itt is volt vaj a bolgárok füle mögött, de a vége akkor is az volt, hogy az EU példát akart statuálni).

Már több, mint 10 éve látok részeket ebből a szférából, nincsenek túl nagy illúzióm a források felhasználását illetően.
süti beállítások módosítása