Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.16. 11:27 Fabius

80 nap illúzió

Címkék: illúzió összefogás ellenzék választás 2014

Megvan. Ehhez ami lett végül egy szimpla, egyszerű kijelentő mondat is több, mint elég. Ezért az összefogásért csak azok lelkesednek, akik hangos szóval a faszbúkon, blogkommentben és időnként rendezvényre eljárva kierőszakolták. Mostan aztán össze vannak fogva, feltámasztották akiket fel kellett, háttérbe nyomták akiket ez nyomasztott, de valahogy nem látszik az az össznépi hurrá, ami egy kormányváltásra esélyes társulat összeállását kéne kövessen. 

Helyette ugyanaz a nihil és szorongás van, ami eddig a "teljes összefogás hiánya" miatt volt. 

Aztán egyszer csak leesik annak a most még lelkes néhánynak is, hogy a választás tétje már rég nem a kormányváltás, legfeljebb az újabb kétharmad meggátolása lehet. De egy Fidesz - Jobbik koala esetén még az sem. Mert be teccettünk csontosítani azt, amit az elmúlt négy évben megváltoztatni és hitelessé tenni lett volna szükséges, azért. Meg az olyan aprónak mondható gesztusokért is, mint a "Gyurcsány ellenzékeként" indulók látványos büntetése. Ha már összefogtunk és rehabilitáltunk akkor a minimum, hogy az ilyeneknek megmutassuk hol a helye: a politikai nulla, mérhető támogatás nélküli Fodor Gábor mögött, ott. Oszt'jónapot, lelkeseggyé' paraszt, már ha tudsz. Tudjuk, persze, patásorbán vs demokraták, aki nem gyün összefogni az kollaboráns. Sebaj. Kormányváltás esély helyett kaptatok 80 nap illúziót.

összefogás1.jpg

Nem tudom az leesett-e már Mesterházy Attilának, hogy mekkora balek

Először is a választási vereségért elviszi a balhét egyedül, mert most minden úgy van ahogy ő és a szocik elképzelték. Másodszor a nála sokkal tehetségesebb politikus Gyurcsány 4 újra ellenzékben töltött év alatt kicsontozza és megeszi reggelire, hogy esélye ne legyen kihívóként gondolni magára soha többé. Béke poraira, politikai fejfájára majd rávésetjük: személyes ambíciójának áldozata. 

Gyurcsány feltámadt és köszöni jól van. Bejött amit elképzelt tavaly ősszel, ott van ahol lenni akart, ráadásul legitimmé tetette az ottlétet a többiekkel. A jobberek Gyurcsányozhatnak ezerrel, ő meg vigyoroghat rajtuk: a politikai feltámadását nem a baloldalnak hanem Viktornak és a testre szabott választási rendszernek kell megköszönni, kiegyenlítette a meccset: ha Gyurcsány az Orbán kétharmad oka részben, akkor Orbán az oka Gyurcsány feltámadásának részben. 

Bajnai nincs ilyen jól, sőt. Mivel kormányzati szerepre készülni kb nem kell, nem tündökölhet eredeti terepén, a technokrata válságkezelőén. Ezzel nagyjából le is vehetjük a palettáról, az Orbán kormány gazdaságpolitikáját elegen kritizálják nélküle is, plusz ott a csalódás faktor, mert tőle ettől sokkal többet vártak akik visszatértéért lelkesedtek. A többi korszakváltó? Ők nézhetik Fodor Gábor hátát, ennyi maradt a jelentőségükből és a korszakváltó garanciából, hála a nagyon ügyesen kitalált "okosabb enged" elvnek és az akár megalkuvással, bármi áron összefogást erőltető hangosaknak. 

Úgy látszik a baloldalnak tényleg egy Mohács kell bármiféle változáshoz, a 2010-es vereség és Orbán elkúrása nem volt elég hozzá. Bár Mesterházy szerint összevissza 400 ezer plusz szavazat kell, szerintem meg ezzel a kolaával nem, hogy százezreket, de négyszáz új szavazót szerezni is körülményes lesz. Ugyanis üzenet nem maradt a bizonytalanoknak, hacsak a kukából kikandikáló korszakváltás izét nem tekintjük annak. 

Mi maradt nekünk? 

Elvileg ott az LMP, de azért nem eszik azt sem ilyen forrón. Nem felejtettük el, hogy mikor az ég zengett és gyerekcipőben járt ez az összefogás biznisz akkor a párt a többször megmért szavazóbázis akarat ellenére döntött úgy, ahogy. Előtte volt esküvés égre földre, hogy ők aztán másképp képviselnek majd minket, mint a többi, aztán meg kiszálltak a buliból Hatvannál.

Akkor aszonták okosék, hogy becsuktak egy ajtót, hogy kinyithassanak egy másikat. A bezárt ajtó mögött rekedt a szavazóbázis nagyobbik fele, a frissen nyitotton meg nem jött be senki. Sőt, maga az ajtónyitás-zárás elmélet kitalálója - Vágó Gábor -  is addig játszott az ajtókkal, amíg egy szép napon maga sem tudott már bemenni rajta, mert utolérte a párt adminisztrációs forradalma. 

Most meg jön az adminisztrációs forradalmi maradék a baranyai lobbistól, Schifferestől mindenestől, hogy kitárva a karok, kinyílt a régi bezárt ajtó, mindegy ki jön be csak hozzon a túléléshez elég szavazatot? Lófaszt, mama, ha valami akkor ez kurvára nem így megy. Inkább rajzolunk küszöbátugrásnyi számban faszt a szavazólapra, mint ebből legyen muszáj választani. Aztán egyszer csak leesik itt a politikus lelkeknek, hogy illúzióra a semmi épül, és elkezdenek végre szakértőkből álló polgári pártokat gründolni nekünk. 

471 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr735759738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milyen 80 nap?!

"Az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok és a kormánypártok támogatottsága között csak 350 000-400 000 szavazó a különbség, ami egy jó választási kampánnyal ledolgozható, mondta szerda este az Infó rádióban Mesterházy Attila, az MSZP elnöke."
index.hu/belfold/2014/01/16/mesterhazy_400_ezer_szavazot_kell_behozni/

"Csak" 400.000 szavazó három hónap alatt, Attis, baszod?! Ez már Matolcsy szintje a 10 éva alatt duplázható GDP-vel!! Amikor csoda volt az a hónap az elmúlt években, amikor nem vesztettetek a népszerűségetekből?! De majd most a nagy "összeadásban" aztán, csuhajja, duplázni fogtok! Ennyi erővel azt is felvethetted volna, hogy növesztesz egy harmadik lábat!

És milyen a "jó" kampány Mesterházy szerint??
m.hir24.hu/hirek/belfold/Kitort-a-Nagy-Plakathaboru
kepviselofunky.blog.hu/2014/01/15/mesterhazy_lehazaarulozta_orbant

De most tényleg, ez mi?!? Segítsetek megérteni, hogy mi a "jó" ebben, és hogyan fog ez a baloldalnak nemhogy 400.000, de akár 4.000 szavazót is hozni, hátha én nem vettem észre valamit!

Nekem csak annyi jön le, hogy nulla kreativitással és grafikai érzékkel plakátra hánytak egy olyan üzenetet, amit az ellenfél már 8 éve csontig elkoptatott, és a pártvezér is csak arra képes, hgy az ellenfél mocskolódásait erőtlenül visszaforgassa rájuk, kb. "az mind te vagy, de én mi vagyok" ovidedó-szinten.

Azt hittem, az MSZP "új" stratégiájánál nincs lejjebb a tehetségtelenségben.
vastagbor.blog.hu/2012/02/23/a_szocik_nagy_strategiaja
De gratula, Attila, rácáfoltál! Komolyan, mi alapján kéne megadnom nektek az esélyt az ország "vezetésére", amikor egy plakátkampányt sem tudtok ésszel és új ötletekkel csinálni?!
csömör és kilátástalnság. télleg' az a bajom a szavazólapra való rajzolgatással, hogy az érvénytelen voksot eredményez. még egy vacak protestet sem tudok behúzni. pedig csábító az ingyen sör, a negatív rezsi... ez van, gyakorlom a rajzolgatást, kifejlesztem a baugette-szerű f@szt.
Már csak azért is beszavazom őket, hogy a nagyházban örüljenek egymásnak.
Amúgy meg Viktor kétharmadánál minden jobb.
Kis ország kis emberkék.
@maybach:

Csöndben kérdem, hogy meddig tervezzük még csinálni ezt az "XY lófaszánál minden jobb" dolgot?

Mert helyette éppen azt is csinálhatnánk végre, hogy akikből kurvára elegünk van azokat elzavarjuk a picsába és pont.
@parti_giano:

Ne strapáld magad. Az szavazatnak is, bagettnek is kevés,hacsak nem vagy zseniális grafikus.

Mert akkor mehet:))
@Fabius:

"Mert helyette éppen azt is csinálhatnánk végre, hogy akikből kurvára elegünk van azokat elzavarjuk a picsába és pont."

Megosztanád ennek az eredményre vezető metodikáját?
@Orica Középföldi: hát... rajztudásban megrekedtem a pálcikaemberek szintjén. de csak akkor lenne érdemes javítani e képességem, ha a szavazatszámlálókban bizton buzogna valami a művészeti hajlam.
@parti_giano:

Van ilyen. Világhírű grafikus szokott erre vállalkozni, de ezt ott nem élheti ki:)

Erről jutott eszembe, Mester Ákos egy kicsit kipicsázva (bocs, ez szokatlan tőlem:)),a liberális értelmiséget, alkotott egy új kifejezést rájuk:
Érzelmiség:)))
@Orica Középföldi:

Te, ezt most tényleg meg kell osztani mert nem tudod magadtól?

Ha így van akkor viszont dőlj egy kicsit hátra és tedd föl magadnak a kérdést: ekkora rablás, elkúrás után miért nem Orbán áll vesztésre éppen?

A válaszban ott lesz a metodika, meglátod.
@Fabius: Mit kell tennem, hogy ne a legkártékonyabb JELEN hatalmában keljen élnem?
@Orica Középföldi: na persze, érzelmiség. közben meg horn gábor beszél arról a mancs-ban, hogy az összeborultaknak sok negatívkampányra, de kevés szakpolitikára van szüksége mostan.

és kuncze mondja, hát ez történt... köszönöm, inkább legyek kipicsázva

magyarnarancs.hu/belpol/hat-ez-tortent-most-kuncze-gabor-visszatero-88330
@Fabius:
Írjál már ide két-három nevet, hogy KI jöjjön helyettük!

De komolyan, kik vannak - mert ugye vannak!! - olyanok, akik megérdemelnék, tiszták, mint a hav, okosak, szűzek, tehetségesek, becsületesek és természetesen vállalják is ebben a qrva nagy demokráciában az indulást, a vele járó mentális rekreációt nyolcvan napig és a népek melléjük állnak és ha győznek, akkor meg a Viktor és komplett csapata hamut szór a fejére, szőrcsuhába öltözködik, visszaadja a kasszakulcsot és önként bevonul Recskre követ törni????

Ha valaki, én rájuk szavaznék.
De így csak arra fogok, akiket a Nagy Magyar Néplélek a víz színén tart. Mert ők A választék ...
@parti_giano:
A toll és a kisnotesz még nem elengedhetetlen kellék a felcsúti don-t kísérő csicskák között.
De ami késik, az nem múlik ....
@Fabius: Bazz FAB a Kunczés gyerekhordón kész voltam.:) Amúgy ezt a két videót láttad már? Elég sokatmondóak Fodor Gabi "szerepével" kapcsolatban. :)

youtu.be/CMIrO5yh5pg

youtu.be/nt9luw61ylQ
@Fabius:

Fabius!

Ez sima mellébeszélés. Te is tudod, hogy a válaszból adódó metodika nem 3 hónap, és nem 3 év alatt alatt hoz eredményt.
Különös tekintettel arra, hogy a módszert az aktuális hatalom úgy korlátozza, ahogy csak akarja.

Ezt figyelem lassan 24 éve:))
@Evezős:

"A toll és a kisnotesz "

Levegőt nem kapok, hogy milyen gonosz vagy:)))))
@Fabius:

Kezdjük talán a polgári köröktől, amiből tíz év alatt kinőtt a mostani békemenetes törzsgárda, vegyük végig, hogy a baloldalt hol látszólag, hol nyíltan megosztó ellentéteket a Fidesz hogyan tartja kordában az "egy zászló" alatt, és érkezzünk meg oda, hogy a Fidesz politikai alapelve évek óta az, hogy az átszavazást megnehezítse (mindent fekete-fehérre egyszerűsítve), a bizonytalanok számának növelésével felértékelve a saját híveit, akikkel láthatóan az sem baj, ha a szavazóik egyharmadárt elvesztik, úgy is kétharmaduk marad.

Na, a baloldal szerintem "csak" ennyivel van "lemaradva".
jég engedelmével, mivel én nem tudnám így összeszedni, másolám azt amivel maximálisan egyetértek:

jaegtoer 2014.01.16. 09:41:25
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a földpályázat trafikosai kapcsán annyit jegyzek meg, hogy az állattartókra igazán nem mondhatta orbán sem, hogy megérdemlik a rohatt komcsik, multik, mert megszállott az, aki manapság állattartásra adja a fejét idehaza, igaz mi is tartunk pár százat a parlamentben, és néhány ezret a T.Ház falain kívül, bár ezzel az olvasattal, súlyosan sértem a derék négylábúak állati jogait és becsületét.

Szóval ott tartottam, hogy az állattartókkal való bánásmódból is leszűrhető, hogy orbán magyarországon az önálló egzisztencia nem kívánatos, megszemélyesítőit, képviselőit kiemelt ellenségnek tekinti, és törvényhozási eszközökkel megsemmisíti egzisztenciájuk alapjait. Magának és tróger társainak új társadalmat épít a szocializmus és a kapitalizmus előnyeivel, a holdudvaron kívül rekedt népességnek pedig egy olyan társadalmi berendezkedést, amely egyesíti és fokozza a kapitalizmus és a szocializmus hátrányait.

ezért kell őket elzavarni őket minél hamarabb, akár mesterházy futtatásával is, mert ha az elvtársak nem jól muzsikálnak, őket összehasonlíthatatlanul könnyebben lehet elzavarni a búsba, mint ezt az eszement, küldetéstudatot mímelő -alapvetően tolvajlásra berendezkedett- zsebnácit.
Gábriel linkelte azt a bizonyos közös beszélgetést az ATV-n.Nagyon tanulságos.Jávor Benedek mondta, hogy csak piával bírták lenyelni a közös listát.Szerintem ezt nem Gyurcsány okozta, mert arra már napok óta "edzettek", tudták, hogy meg fog történni.Szerintem Fodor volt ott, aki miatt el kezdett remegni a kéz és gyomor és unicum-ért kellett nyúlni..
@parti_giano:

Horn Gábor egész politikusi működése alatt egy kártékony farok volt.
Mit vártál,most miért változna?
@Fabius: Te meg dőlj hátra, és gondolkozz el azon, hogy miért nincs mérhető támogatottsága egyetlen ilyen reménytkeltő formációnak sem.
Azok, akik bármely név miatt nem szavaznak a meglévő ellenzékre, azoknak kuss van, és ők lesznek az igazi bűnbakok OV újabb huszonöt évéért és azért, ahogy az véget fog érni. De ezek reménytelenek.
Aki meg azért rinyált, hogy ez vagy az miért maradt ki, miért van szűk kör, meg aki tudja, hogy mi várható OV győzelme után (és a jobbikkal kötött koalíciót Gábriel érzékenységére tekintettel még nem is minősítettem), az szavazzon.
Még egy menet egyébként hátravan: amikor az LMP is beáll. Esetleg még Bokrosék. Amúgy az ő javaslatuk az 500 napra nem hülyeség, és az események még kikényszerthetik, haviszont önként és dalolva bevállalja az új kormány, akkor az előrehozott választásokat (már sok helyen lertam, hogy mi lesz a választások után, nem kell hozzá nagy fantázia) vajh ki fogja megnyerni?
-no comment-

Lázár: Paks II. nem üzleti alapú megállapodás

Miniszterelnökséget vezető államtitkár sajtótájékoztatót tartott a kedden, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin moszkvai találkozóján kötött, új paksi atomerőmű építésével kapcsolatosan. Lázár János azt mondta, az üzlet az elmúlt 41 év legjobbja, amit azért nem kellett tendereztetni, mert államközi szerződést kötöttek, és erről időben tájékoztatták Brüsszelt is. Az új kormáynzati varázsszó: kapacitásfenntartás.

hvg.hu/gazdasag/20140116_Lazar_A_paksi_projekt_nem_uzleti_alapu_me
Fabius, én már nem tudlak követni, nem tudom mit is szeretnél igazán.
Semmi sem jó, de van egy szitu, egy választási törvény, amihez alkalmazkodott az ellenzék.
Lehet, h rosszul, a fasz se tudja. Lehet, h több új arc kellett volna ez is igaz.
De akkor az ELIT-ről kellene elmélkedni, az összefonódásokról, a politikus hulladékról, akik nem engednek senkit a fazék közelébe, mert miért is?. A ki mit akar tenni Magyrországért-ról.
Nem nyer az ellenzék ezt tudjuk.
A kérdés az, h lehet-e egy olyan fundamentumot építeni, ami alkalmas arra, h 2018-ban a zemberek minimum elgondolkodjanak a sorsukról. Nem teszik ezt most, mert hisznek és elhisznek. Nem gondolkoznak, nem elemeznek, csak a filléreik érdeklik őket. Lubickolnak az ideológiában, közben nem tanulnak, nem fejlődnek, nem akarnak dolgozni, nem akarnak európai emberek lenni, nem akarnak modernek lenni. Révednek a múltba, keresik a felelősöket a saját szánalmas, bebukott életük felelősét.
@E.Csaba: gyurcsány verte ki a biztosítékot a pm-nél, ne áltasd magad. fodor csak egy enyhe mosolygörcs volt már...
@Evezős: igen.
ez a választék.
én szavazok.
látok köztük különbséget.nem is kicsit.
várhatjuk a csodatevőt de nincs.
2010-ben az LMP-re szavaztam.nem volt értelme.mi lett belőlük?
mindenki döntsön ahogy akar.
@punkfrog: Na jó azt hiszem talán én is fogok szavazni. :)
@parti_giano: Jaja az innen is jól látszik. :)

youtu.be/nt9luw61ylQ
majd lesz valahogy, úgy még sohasem volt, hogy valahogy ne lett volna,...hiányolom a pléhtáblát a csempén, a pozitív válaszra invitáló riporteri kérdéseket, az üres parlamentet ahol több teremőr lesz mint kőpviselő akik csak a fánkot képviselik...politikai analfabéták harca a homokozóban az egy Gyurcsány akinek -mintha- végtelen ideje lenne kivárni, hogy a többiek megegyék egymást reggelire és szeretném lárni ahogy kuncog mindezen és a nukláris lepkefing ami sokba kerülne

bár -ha igaz- az oroszok nem akarják finanszírozni, ha orbán fizet akkor elkezdik, ha nem fizet akkor megvárják az első sárga csekket a rezsidémonnal...addig coki

szakember eccse...még alapvető közgi(z)da mekegő sincs közöttük a bajnai elvtársat is beleértve aki ugyanaz a lencsefőzelék amire a Kádár még aszon'ta, hogy krumplileves...de az volt és nem kellett megálmodni és álmában lencsét enni majd a biliben ébredni mint manapság

brühüyyy

szép kis izé
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
igaza van jaegtoernek
ez a legjobb érv a szavazás mellett:

"ezért kell őket elzavarni őket minél hamarabb, akár mesterházy futtatásával is, mert ha az elvtársak nem jól muzsikálnak, őket összehasonlíthatatlanul könnyebben lehet elzavarni a búsba, mint ezt az eszement, küldetéstudatot mímelő -alapvetően tolvajlásra berendezkedett- zsebnácit."
@Kuviklacz: Tök jól esik, hogy figyelsz az érzékenységemre. :)
"Amúgy az ő javaslatuk az 500 napra nem hülyeség, és az események még kikényszerthetik,"
Nem kényszeríthetik ki, mert ez a választási rendszer igaz, hogy jelenleg a Fidesznek kedvez, de nagy általánosságban minden olyan pártnak amely egy adott ciklusban a legnagyobb táborral rendelkezik mind az ellenzék, mind a kormányoldalon.Szóval ha a Fidesz marad azért nem lesz változás, ha az ellenzék nyer, akkor meg azért mert az MSZP-nek is "fekszik" ez a dolog, csak most a f*sz másik oldalán van, de hogy ne bántsam meg az MSZP szimpatizánsokat, ugyanez nagy bizonyossággal igaz lenne minden jelenleg a porondon lévő pártra, ha hasonló helyzetbe kerülne.Ezért nem egyeztek meg Bokrossal eddig, a választások után pedig nem is fog az érdekükben állni.
@Fabius: Miért? Ilyenné rajzolta volna a fidesz az új választási rendszert? Vagy lemaradtam valamiről?
Látom Fabiusban és érik a felismerés, hogy a többpárti eftársakat másképp nem lehet kibillenteni, csak egy masszív, a voksoknak mondjuk több mint a felét kitevő ízlés szerinti érvénytelennel. :-)

Nem mellékesen a kínáltaban csak baloldali párt van, még nemzetiszocink is van (jobbklikk).

Annak is örülök, hogy kezd a közbeszédben a "kollaboráló politikumunk" elterjedni. Tegnapi Paks2 után több mint egy gyenge konteó.
@parti_giano: Rendben, elhiszem, csak arra próbáltam utalni, hogy nagyobb arculcsapás az ha egy 0% támogatottságú embert tesznek eléd a listán, mit egy olyat, akinek ugyanannyi van, mint neked.
@Evezős: @Orica Középföldi:

Srácok!

Azt kellene észrevenni, hogy addig itt tökfelesleges Orbánváltásról, korszakváltásról, nevekről és bármiről beszélni, amíg a sokat emlegetett "népléleknek" a csupasz összefogáson kívül másra is igénye lesz.

Tisztességre. Szakmaiságra. Korrupcióellenességre. Átláthatóságra.

Plusz olyan emberekre, akiknek ezt mind elhiszik. Amíg ez nincs felesleges minden.
a zorbán elvtárs szopik...már nagy gyakorlata van benne meg a seggbebaszva lenni boldogan és diplomával...a Putyin meg -szerintem- ott röhög harsányan azon hogyan átbaszta a rohadt árulót...mindent megígért neki csak azt az egyet nem, hogy a rosszatom fogja finanszírozni a zorbán választási trükkjét...pénzt orbánnak nem ad...mert ellopja...ha fizet (azaz felvesz kölcsönt a Templeton elvtárséktól még 4500 milliárd HUF a már kifizethetetlen után) és küldi a részleteket mindíg csak azt a részletet szállítja amire megkapja a pénzt...szopóroller vagy

orbán szopik tovább pedig már diplomát sem adnak érte csak...még néhány perc túlélést a lámpavasig

brühüyyy
@Fabius: ma egy ilyen nap van, velősen írnak sokan, ezt is kiemelendőnek tartom:

"
Azt kellene észrevenni, hogy addig itt tökfelesleges Orbánváltásról, korszakváltásról, nevekről és bármiről beszélni, amíg a sokat emlegetett "népléleknek" a csupasz összefogáson kívül másra is igénye lesz.

Tisztességre. Szakmaiságra. Korrupcióellenességre. Átláthatóságra.

Plusz olyan emberekre, akiknek ezt mind elhiszik. Amíg ez nincs felesleges minden. "
@Myrath:
A megosztó személyiség, meg az új arc az a két szó, amitől már atomerőműnek képzelem magam.
Mindjárt felrobbanok, de tényleg.
1. Aki nem megosztó az sem nem hús, sem nem hal.
Majonézzel sem.
2. Javasoljuk a szomszédból Buzogány Botondot mert ketten is mondták, hogy rendes gyerek, nem horkol és új arca van (harisnya, két lyukkal). De ki fog rá szavazni? A két szomszéd?
a beton meg csak köt:

Vitték a magyar kincstárjegyet, mint a cukrot

Az erős keresletre megemelt összegben, csökkenő hozammal értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK).

hvg.hu/gazdasag/20140116_Vittek_a_magyar_kincstarjegyet_mint_a_cuk
@Kuviklacz:

"Azok, akik bármely név miatt nem szavaznak a meglévő ellenzékre, azoknak kuss van"

Na ácsi.

Amíg adófizető magyar állampolgár vagyok senki nem fog bekussoltatni. Se Orbán, se Gyurcsány, de különösen te nem.

Amíg azt gondolom, hogy a bármivel megalkuvók miatt tartunk ott, ahol, addig szívem joga egy igényesen megrajzolt fasszal kinyilvánítani a véleményem a szavazólapon.
@Fabius:
vannnektekorbánelvtárs...tegyétek a spájzba a stelázsira a vonagabcsival ésameseházi fesse meg a ...
szóval vidám percek következnek majd sírás és az fogaknak csikorgatása

brühüyyy

KELEPCE
Komolyan gondolták ezt a listát?
IGEN!
Elvesztik ezzel és a töketlen, koncepció nélküli hozzáállásukkal a választást?
IGEN!
Tehát alkalmatlanok továbbra is?
IGEN...baccameg.
A többi gittegyletet nem is kell említeni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

kik??????????????

vigyázz

kelepce

brühüyyy
@Myrath: szerintem Fabius eljutott oda, ahol én toporgok kb 2 éve. Menjenek ezek gombaszakértőnek a nemibeteggondozóba!

Ha szavazok Gyurcsányékra, akkor azzal azért nem csinálok semmit, mert kidumálják, hogy az rendben volt, amit eddig csináltak, hiszen rájuk szavaztam.

Ha szavazok Orbánékra, akkor támogatom jó magyar polgár módjára azt a rendszert, amiben egy kollégiumi szoba lakói közt osztjuk fel 10millió magyar javait.

És még ki van? Lenne a MKKP, de hát a közerkölcsöt sérti a cseh címer, hála Orbánék országában természetes idiotizmusunknak.

LMP? Ne már :D, én bíztam bennük, oszt mi lett?

Jobbik? Amikor egy zsidó vagy cigánygyerek torkát sem akarom átharapni? Ha a tisztességükben esetleg bízhattam is volna, már azt is eljátszották a Nagy Közös Ellenség Európai Unió költségtérítésének hatékony elosztásával.

Na?

majd szavazok, ha lesz kire. Ha meg a választásokon elmegy a választásra jogosultak 30%-a, és az mind a fideszre meg a jobbikra szavaz, akkor majd a dicsőséges politikai elitünk remek diplomáciai érzékkel legitimitást szerez a baráti országok segítségével, mert hiszen mi csak jót tettünk az EU-nak :D

Én megnézem, hogy hogyan oldják meg, meg hogy ki köt velük egy ilyen választás után üzletet. Jöjjön csak, aminek jönnie kell!
@rodeo36: Remélem ezt a képgalériát láttad már? Ha nem gyorsan pótold, tuti padlót fogsz tőle. :)

www.facebook.com/media/set/?set=a.10152164091511093.1073741910.298090296092&type=1
@Myrath:

Olyan ez a "választási törvény", mint egy puha meleg takaró: mindenre rá lehet húzni.

Pedig az arra is alkalmas lenne, hogy Orbánt verje orrba vele egy arra alkalmas, kellő támogatottságot szerzett erő. Újra alkotmányozó kétharmad is könnyebben lenne vele, mint nélküle.

A gond annyi, nincs ma Magyarországon olyan erő, akire ezt rábízná a tengernyi meg nem szólított bizonytalan, aki érdemben dönthetne róla.
hehe. tanulnak ficotól?

Figyelő-forgatókönyv: Orbán államfő, Lázár kormányfő lehet 2017-től

hvg.hu/itthon/20140116_Figyeloforgatokonyv_Orban_allamfo_Lazar
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ha nem üzleti, akkor az azt jelenti, hogy nekünk nem üzleti. De a FIDESZ holdudvarnak azért remélem, hogy igen, mert nagyon sajnálnám, ha nem lenne az. Legalább nekik, ha már nekünk nem.
Egyébként én, a nép egyszerű gyermeke az ugyancsak egyszerű népek között járva azt tapasztalom, hogy a népnek (mármint az EgyüttPm-es népnek), unicum ide vagy oda, nem azzal van a legnagyobb baja, hogy Gyurcsány a listán van, ez csupán egy fideszes lózung - nagyszerű karaktergyilkolászás építhető rá a fidesz-hívek megnyugtatására -, hanem leginkább és főleg azzal, hogy Mesterházy a min.elnökjelölt (és hogy Fodor oly előkelő helyen szerepel a listán...)
Ami engem illet, úgy döntöttem: nem érdekel. Legalább ne üldögélhessen többé olyan nyugodtan és önelégülten fidef@sz brigád 2014 után az összeaszalódott parlamentben 2/3-dal, és tegye meg magát orbán "álamelnöknek", lézer meg miniszterelnöknek 2017-ben.
Merthogy ez a rég dédelgetett terv, még akkor is, ha ezt ma épp csak a Figyelő írta meg.
És már megint a patás!

A semmiből kidugva a fejét vert hadával, adta saját magát és lett rá vevő, jócskán.

Amíg Attila a tükör előtt gyönyörködött magában, néha bele-belebújt a miniszterelnöki öltönyébe, bár kissé nagy volt rá, de nem baj, majd belenövök. - gondolta. A tagság az ablakon sasolt befelé s jókat ujjongtak egymás között, milyen fasza gyerek ez az Attis. Meg szép.

Gordonka - korszakváltó csigaházából néha kikukucskálva motyogott valamit, keresve a tömeget, amit milla belengetett.
Gergőke és Benedekke ugyan ott tülekedett folyton, de néhány ijedt lózungon kívül inkább hátráltatták a kezdeti lendületet. Hallod, hogy dübörgünk? mondta az egér az elefántnak.

Namármost az a bizonyos fenti patás sunyi módon az évek alatt elleste, hogyan csinálják a nagyok, közben po-li-ti-zált.
Csak úgy eccerűen, ahogy szoknak más furmányos és előrelátó emberek, akik ebben a fertőben vetették meg a lábukat.
Éhségsztrájkolt, járta nagy hangon az országot mindenhol nyomot hagyva, lakott lakótelepi nihilben és válogatás nélkül ott mutatta magát minden olyan tüntetésen, ahol meg kellett /volna/ jelennie egy /sok/ demokrata politikusnak.
Ahonnan bizony - néhány Szoli zászló kivételével - sorozatosan hiányoztak a tükrösék meg csigaházasék.

És most beül a parlament utolsó padjába, mint szerény ecceri ájtatosképű képviselő és a szokott mosollyal a szája szélén felsóhajthat: skacok, nekem mindegy nyerünk vagy nem, innen nézem, hogyan veritek szét egymást a jövő választásokig.
Addig meg építkezem.
@rodeo36: én biztosan nem, nertelen vagyok ebben is

ismerős mondatok:

Az oroszok hozzák ide az összes gázt, senkit nem engednek erre a piacra. Benzinkutakat és olajfinomítókat vásárolnak fel. Atomot is akarnak, és e törekvésükhöz kell nekik a paksi bővítés. Ezek jórészt a Kreml bizniszei. Putyin a szovjet befolyási zónát akarja visszaszerezni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F16%2Fpaks-egy-orosz-bastya-az-europai-sakktablan-2%2F

emmeg:

Oroszországot aggasztják a brutális magyar rendőrök és a sajtószabadság helyzete

Ráadásul még antiszemitának és cigányellenesnek is tartják az országot.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F16%2Foroszorszagot-aggasztjak-a-brutalis-magyar-rendorok-es-a-sajtoszabadsag-helyzete%2F
@Spániel: Akinek ilyen a múltja, annak nincs jövője. Lehet azonkra építeni, akik szerint ez elfogadható, de ők csak a biológia törvényei szerint szaporodhatnak. Ha Ferenc visszavonult volna, akkor a tavaszi választáson Viktornak sokkal nehezebb lenne a dolga, ergo ezt a választást is Ferenc kúrta el.

Majd meglátjuk, nyer-e a zösszefogás, és ha nem, akkor ne a nem szavazók legyenek a hibásak, hanem aki elriasztotta őket, ok?
Na most engem ezentúl ez nem érdekel, nem érdekel, hogy Orbán vagy Összefogás, vagy hogy Gyurcsány majd szépen hátulról megeszi a szövetségeseit, és visszajut oda, amiről éjjel álmodni szokott, a miniszterelnöki bársonyszékbe.
túlságosan lélekölő.
ja, és itt azóta nem kell semilyen korszakváltásról beszélni, amióta Bajnai és Mesterházy összeszövetkeztek, mert onnan tudható volt, hogy ez lesz a vége.
megcsinálták.
@Fabius: Igen, csak nem szóltál időben a megfelelő helyen, hogyan alkossák meg ezt a bizonyos ütős, alkotmányozó kétharmadot.

Nekem is lettek volna ötleteim - ötletei mindenkinek voltak.

Közben pedig a legfelháborítóbb ügyekben, amiket a fidesz az elmúlt 4 évben véghezvitt, 50 uszkve 2000 ember bír kimenni az utcára, leginkább lelkes nyuggerek, akiknek már nincs (vagy azt hiszik, hogy már nincs) veszítenivalója.

Egy libanoni barátom tényleg Libanonból - folyamatos háborús övezet már megszámlálhatatlan évtizede - tegnap a skypeon azt kérdezte tőlem: te, hát milyen emberek ezek a magyarok? Miért nem csináltok forradalmat?????
@trisel: mert az élére állna a Gyurcsány, azért
@Fabius:

Így igaz. Egyetértek.
És pont ezért kérdeztem mi a módszer MOST ?
( nem menekülsz:)))
@trisel: meg az ország gyújtogatós, kocsirongálós és üvöltözős felének pont megfelel a jobbik meg a fidesz.

tudod, a vizitdíj nemzeti sorskérdés, ami miatt áll a bál, bezzeg a föld, paks, a választási tv vagy az alkotmány csak apró technikai izék.
@Fabius: Nem az "erővel" van a gond. Kit és mivel akarsz megszólíttatni? Számokkal, gazdasági stratégiával? Megtanítod ennek a komcsi agyú népnek, h mi az igazi kapitalizmus? Megtanítod, h a nyugdíj nincs ingyen, a tanár fizuja a mi pénzünk, a politikus miattunk van és értünk és nem fordítva? Elmagyarázod mi a tőzsde, mi a bank, mit csinál, mi a beruházás? Elmondod mi a GDP, mi Európa, mi a verseny, mi a modern tudás?
Elmondod, mert el kellene mondani! De nem érti basszameg!!!!! És egy ilyen okoskodó libsi pártra nem fog szavazni. Arra fog szavazni, aki kitörli a seggét lehetőleg tök ingyen!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a sajátjaidról is vannak ilyenjeid? te annyira gáz vagy Gábriel, hogy olyan érzésem van a hozzászólásaidat olvasva, mint amikor az amerikai pitében már olyan kínos a jelenet, hogy inkább kimegyek cigizni.
ha így haladunk, akkor lassan lendvaiildinéni is bejelenti, hogy farolva gondolta a visszavonulást, és különben sem lesz gázáremelés.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Remélem tollat ragad az összes külügyi és külföldi sajtúért felelős paprikajancsi, s felkérdezik az orosz testvért, hogy na mi van, mi van?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ehhez is ért, (???????????????) a sárga csekket hiányolom megint kibasztak vele a repülőért meg kellett fizetni

brühüyyy
@parti_giano: mindenkire szükség van a változáshoz, ezért Attila megkéri majd az újabb áldozatvállalásra.
@miva?: minek az élére? Kerényi elég pontosan elmondta tegnap este, hogyan is van esélye az elköv. 80 napban ennek a csapatnak valamelyest felhúzni a támogatottsági százalékot: Mesterházy a szervező, Bajnay az ész, Gyurcsány pedig a hang. Egyik se jó a másik kettőben, miközben persze arra vágyunk, hogy legyen egy, aki három az egyben.

De ilyen nincs. Pont.
@miva?: Ferenc alapvetően bekaphatja de!

Én is sokszor elbasztam a cégemben, otthon, vagy úgy általában ezt-azt. Sokszor változtattam meg a nézeteimet az előbb felsoroltakban.
Meg kéne már hallani mit mond, nem az a lényeg, h ki mondja. Maffia, alaptörvény, adózás, szegénység....sorolhatnám. Jókat mond! A sok gyáva kukac nem meri ily sarkosan megfogalmazni azt, ami alapvetően böki mindenki csőrét. A gyf idióta! Idióta, mert leköpik, anyázzák, de milliárdos létére még mindig pörög. Miért? Mit akar? Nemtom, de nem pénzt aszem!
@miva?: bocs, most esett le, mire válaszoltad a Gyurcsányt:DDD
@Sir Bates dö Hól: a f@szom se tudja. :)) ezt szót hallva egyből az ígérgetésre asszociálok.
@Myrath: Egy politikus bizonyos helyzeteket nem él túl. Ilyenkor máshol lemond, visszavonul, stb. Ferenc akármilyen jókat mond, most ismét az ország kárára van. Nem először. Tudod, a pokolba vezető út...
@trisel: Kéri, nagyon nem ugyanaz.
@Fabius:

"addig szívem joga egy igényesen megrajzolt..."

így van. igényes illuzionistáknak igényesen megrajzolt ...szt.

hmmm.

én mint a választási bojkott -immár egykori- megingathatatlan és lelkes híve -a történéseket tekintve- arra a jó elhatározásra jutottam, hogy előbb próbáljuk elzavarni a regnáló faszt, rajzolni, művészkedni ráérünk utóbb is. inkább, mint lövöldözni. mert egyre inkább bekerül ez utóbbi opció a pakliba.
@Myrath: igazad van. sárkány ellen sárkányfű. populizmus ellen populizmus. ennyike.
@trisel: "Miért nem csináltok forradalmat?"

A forradalmakat mindig a (titkos)szolgálatok csinálták a történelem során. A hétköznapi népek békések, nem szeretik a felfordulást. Nem tesz jót ugyanis a városképnek, és/vagy az egészségnek. :-(
@Spániel: én is csak néztem ki a fejemből. Kerényi?
@parti_giano:

csak nem illegalitásban partizano? beszartál, mert megnyílik recsk, és immár a gulág sem elérhetetlen? sőt már bérlik a helyeket:D
@Myrath:
Az általad leírt skatulyában vannak a hívek. Csakhogy a bizonytalanok egy része nem ilyen, azért bizonytalanok! A kutya nem hiheti komolyan, hogy a rezsicsökkentéssel mozgosítható tömegekből kéne vagy tudna az "Összeadás" akár egy szavazót is lecsippenteni (bármennyire is ezzel kampányolnak), mert a tények állnak szemben a "majd megcsináljuk"-kal.
Nem, az MSZP-nek pont azokat kéne mozgósítania, akiket a Fidesz az "ingyenpénzzel" nem tud. De nem teszik, mert még egy kampányhoz is hülyék (ahogy fent már linkeltem):
www.hir24.hu/belfold/2014/01/14/kitort-a-nagy-plakathaboru/
@miva?: Ahhh, ezzel van már tele a tököm.
A maiak fényében milyen a múltja, mesélj.
Veri az anyját, szomszédjait karóval?
Kilopta az ország szemét saját és párttársai zsebét tömögetve? Mi rosszabbat tett, mint bármelyikk másik? Vagy van amit elnézünk másnak, neki soha semmit?
A karaktergyilkolászás nagyon hatásos fegyver, sokaknál bevált. és mindíg van rá vevő.

Szar min. elnök volt, nem tudott hasítani. Ezzel már más is volt így.
Elkúrtuk, elkúrjuk, el fogjuk kúrni

"Gyurcsány Ferenc újratöltve. Ezt a produktumot volt képes a haladó értelmiség három és fél év alatt előállítani, ami nem csoda, ha azt vesszük, hogy az ország egyáltalán nem érdekli őket.

Falhoz csapott, sárba tiport, agyagba döngölt, tönkretett, széjjelszedett, atomjaira bontott, hazavágott, elpáholt, összevert, fölaprított, ledarált, széttrancsírozott, kiröhögött, megszégyenített, agyonalázott csapaton ne változtass.

Most már biztos, hogy ez a mottó vezette a baloldali szellemi elitet, amikor hosszas zsarolások, hisztik, intrikák és petíciózások után elérte, hogy a Lehető Legszélesebb Ellenzéki Összefogás jegyében újra összeálljon a 2009-es MSZP. Jelenleg ugyanis az van, hogy az MSZP megegyezett egy volt MSZP-miniszterelnök vezette formációval, hogy tárgyalásokba kezdenek egy másik volt MSZP-miniszterelnök pártjával. Konrád György meg nagybőgőzik a háttérben.

Ez az a társulat – noha számtalan társadalomtudományi végzettségű, sőt ilyesmiket oktató, ilyesmikről író ember is van benne –, amelyik elgondolkodni sem volt hajlandó, hogy miért született meg a kétharmad, hogy két évtized alatt mi vezetett a 89-es rendszer összeomlásához. Három és fél év alatt odáig jutottak, hogy jöjjön újra Feri. Ha már egyszer a magyar nép kihajította a kukába az MSZP-t Gyurcsányostul, akkor az a megoldás, hogy az MSZP próbálkozzon ismét Gyurcsányostul. Vannak, akiknek ezek szerint nem elég egyszer megbukni.

Ez a garnitúra, amelyik nemhogy az elbitangolt jobboldaliakat nem képes megérteni és megnyerni, de azokat sem, akiknek soha semmi közük nem volt a jobboldalhoz, ám a kiszuperált reformértelmiség ámokfutását is dermedten nézik. Fölháborodottan reagálnak, ha valaki kritizálni merészeli a szárszói gerontokráciát. Senkit nem tolerálnak, aki nem pontosan olyan, mint ők. Ha Sólyom László bírálja az alaptörvényt, akkor nem az ebben rejlő lehetőséget látják, hanem rikácsolni kezdenek, hogy „hol volt Sólyom, amikor a gárda avatott az ablaka alatt”.

Ők azok, akik percenként kérik ki maguknak a jobbos sajtó uszítását, karaktergyilkosságait, semmit sem tisztelő hozzáállását, de ha egy ellenzéki szervezet vezetője nem a szájuk íze szerint politizál, akkor gond nélkül megjelentetik a megzakkant nagynéni magánlevelét portáljukon.

Elveik nincsenek, vagy ha mégis, akkor egyszerre három is. Logikus, hogy az ő hősük Gyurcsány Ferenc, hiszen Gyurcsány azzal vívott ki hatalmas népszerűséget köreikben, hogy együtt utálja velük a „túloldalt”, természetesen mindig más nézetrendszer nevében. (Megjegyzem: pontosan ez a pszichózis működik a kormánypártok soraiban is, hit, program, elképzelés híján csak az tartja össze a tábort, hogy lehet gyűlölni a másikakat.)"

hvg.hu/velemeny/20140109_Elkurtuk_elkurjuk_el_fogjuk_kurni
@miva?:

gyurcsány az élére állt. mint a pengő. sem a fejen, sem az íráson, hanem az élén.
@rdos: Akkor (nehezemre esik, de) bevallom, ő is így fogalmazott: lehetőleg békés forradalmat. Csak azután felhívtam rá a figyelmét, hogy éppen akkor ('90-ben) itt tanult Magyarországon, amikor lezajlott a "békés forradalom". Pont annyit értünk vele, hogy kb. orbántól orbánig íveljen Magyarország.
@jaegtoer: ha már a balaton a magyar tenger, akkor recsk is lehet a gulág. tudod, itthon otthon vagyunk. különben meg reccskkel nem illik ércelődni.
@trisel: Ugye, hogy ugye, a béke, a "békés" az mennyire fontos? Ebből persze már azt is tudjuk, ki a provokatőr. Az, aki katonásan masírozni szeretne. :-(

"('90-ben) itt tanult Magyarországon, amikor lezajlott a "békés forradalom""

Jól mondod, csak ezt a mi? békés forradalmunkat lehet hogy már nem is elegendő idézőjelbe tenni, hanem a nevén kéne nevezni.

Pl. módszerváltás. Vagy komisszárváltás, vagy valami ilyesmi.
röviden ennyi a felállás a politikusok és a nép konstellációban is:

Paks: a magyaroké a rizikó, az oroszoknál van a kassza

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/paks_a_magyaroke_a_riziko_az_oroszoknal_van_a_kassza.573984.html
@Fabius: Fab akkó ne is szavazzunk hanem üljünk le,osztan ríljunk ,hogy ez így nemmegy!!
milyen alázatos képet vág...

kep.index.hu/1/0/538/5386/53868/5386872_9b95409015891b3dbc34cca33ffb30f1_wm.jpg

azért szeretném, ha vitya zidane-nak adna át egy életműdíjat, miután materazzi súgott valamit a francia fülébe.
Semmi keresnivalója egy Vlagyimir Putyinhoz kötődő cégnek egy stratégiai magyar vállalatban

Erre hivatkozva vettük vissza IMF-pénzből a Mol-részvényeket 2011-ben. Már akkor felmerült, hogy lehetett titkos záradéka az üzletnek, de a kormány akkor tagadta ezt.

Egy szintén név nélkül nyilatkozó magyar diplomata akkor három lehetséges dolgot említett, ami felmerülhetett a tárgyalásokon: metrókocsik (ez elég kis tétel), a hosszútávú magyar-orosz gázszolgáltatási szerződés megkötése, és persze a Paksi Atomerőmű bővítése. A külpolitikai szakértő akkor úgy látta, valószínű, hogy Fellegiék bele fognak egyezni a paksi bővítésben való orosz részvételre.

444.hu/2014/01/16/semmi-keresnivaloja-egy-vlagyimir-putyinhoz-kotodo-cegnek-egy-strategiai-magyar-vallalatban/
megy ez, jahhh az ingyen sör mikor jön?
szánalom minden szinten...

"A fél ország fogatlanná vált" - ingyenes fogászatot ígér a Jobbik

A Jobbik kormányra kerülése esetén minden magyar állampolgár számára ingyenessé tenné a fogászati ellátást, beleértve a fogpótlásokat is - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.

hvg.hu/itthon/20140116_A_fel_orszag_fogatlanna_valt__ingyenes_f
@Fabius:
ami pedig kunczét illeti: jó húzás volt. neki van esélye nyerni a varsányi polgármester helyett (gyk: kuncze tököli, többször nyert a választásokon, 2010-ben a tököli polgármester , a hoffmann pál nyert -mert kuncze nem indult. most a dunavarsányi polgármestert, bóna zoltánt indítja a fidesz)
@Fabius: én megértem a csalódottságod és frusztráltságod, ám valljuk be őszintén ez a korszakváltás egy illúzió volt, nem volt reális esélye, hisz a magyar társadalom túlnyomó része nem értékválasztással jutott el bármely csoportosulásra leadott szavazatáig, hanem valami tagadásával, sőt, még a nem szavazók nagy része sem rendelkezik tudatos elvekkel... gondold bele abba, hogy hányszor nyert itt bármely párt választást?... szerintem ('90 kivételével) mindig csak a másik vesztette el (ez 06-ra is igaz)... a legtöbb, mit tehetsz, az amit teszel te és a többi blogger: mindig kritizálod az establishmentet, rámutatsz hibáikra, s elgondolkodtatod/gondolkodásra, reakcióra készteted az olvasót... s ma ez a legfontosabb a jövő szempontjából... én is azt szeretném, amit te, de tedd szívedre a kezed: azért az elmútnyocév alatt legalább az intimszféra megmaradt mindenkinek, ezzel ellentétben most... igazságtalanság, hogy e kettő közül kell választani, de sajnos ez van, s az élet ilyen, sokszor igazságtalan... azoknak pedig, akik egy újabb orbán-kormányra dőlő államcsődtől várják a közgondolkodás megváltozását, a közélet megtisztulását jelzem, hogy nagyon nem fog semmi sem változni, hisz az "elitet" soha nem fogjuk felelősségre vonni, s ez a kerekasztal-tárgyalások legnagyobb történelmi bűne
...

a ma legnagyobb ostobasága meg az -szerintem-, ha orbánt szimplán csak és kizárólag tolvajnak nevezik, ha maffiázzák, magyar polipozzák...
@Fabius: Azt kell észrevenni, Fabius, hogy amire neked, és még sokunknak igényünk van: "Tisztességre. Szakmaiságra. Korrupcióellenességre. Átláthatóságra", ehhez az első lépés Orbán elzavarása.

Utána jöhet a többi. De amíg ez nem történik meg, méghozzá összefogással, addig csak minden még rosszabb lesz. Vagy úgy gondolod, hogy Orbán regnálása alatt több tisztesség, szakmaiság, korrupcióellenesség lehetséges?
Ja, és simán összejöhet egy földindulásos összeállás győzelem is...
@parti_giano:

Nem tudom, hogy ki a pasas akinek OV átad, nem tudom mit. Napokkal ezelőtt láttam egy sokkal "jobb" fotót is erről.

Elképesztően sok mindenről árulkodik a két fotó,
@miva?: "Ha Ferenc visszavonult volna, akkor a tavaszi választáson Viktornak sokkal nehezebb lenne a dolga"

Miért veszitek ezt készpénznek?
@Sir Bates dö Hól: ".. ez a kerekasztal-tárgyalások legnagyobb történelmi bűne"

orulunkvincent.blog.hu/2014/01/16/a_putyin-orban_alku_igazi_hattere

Még ha csak fotósopp is, de akár igaz is lehet. :-(
@Orica Középföldi:
Minden apró nüanszra oda kell figyelni, kérem szépen ...
Akkor lesz nagy baj, ha feltűnnek a lázárok, rogánok és navracsicskák kezében a kisnoteszek és a golyóstollak!
Csak figyejjé!
:-)
@Spániel: Mást sem akarok visszatérni látni. Egy olyan politikai rendszert akarok, ahol a munka és a tehetség alapján választódnak ki a nagykutyák, és egy ilyen rendszer Gyurcsánnyal elképzelhetetlen, ugye ezt belátod.
@miva?: "Egy politikus bizonyos helyzeteket nem él túl. Ilyenkor máshol lemond, visszavonul, stb. Ferenc akármilyen jókat mond, most ismét az ország kárára van. Nem először. Tudod, a pokolba vezető út... "

Ez az ismételgetéses módszer oly ismerős... miért fontos neked ezerszer bedobni ezt a szöveget, meg hasonlókat?

Egyszer arra is figyelhetnétek, hogy mit mond Gyurcsány! Az, amit mond, helyeselhető. Ahogy mondja, az pedig sokak indulatait kifejezi. Elég már abból, hogy a fidesz karaktergyilkos hülyeségeit ismételgetitek, mint a papagáj.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mondjuk ennél azért vannak fontosabb dolgok is. :)
más: a putyini összeborulásról valahogy nem hallom a jobbik szavát! mi történt velük? fül-farok has alá?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: beszarok:-)... egyetértesz honttal:-)... nagy kurva vagy te:-D
@épészmérnök: el volt zavarva éppen orbán, amikor a fenti társaságtól csak annyi fért ki, hogy 2/3-ra elveszítsék a választásokat. Sztem ezt a kört nem akarja újra látni Fabius.
@épészmérnök: Mert én miatta nem szavazok pl rájuk. Sztem nem vagyok egyedül. Ha öszöd után lemondott volna, ha nincs az elmúlt 3 év, és ez a visszatérés, akkor persze beszélhetnénk a dologról, de ugye ez álmodozás csak.
@parti_giano:

a mondandó arra vala kihegyezve, hogy az új keleti együttműködés keretében, ha szükséges, átveszik a renitenseket bértárolásra a gulágra.

amúgy meg még válogatnál is, magyar ellenállónak magyar gulág? még mit nem?!

de a feltett kérdésre nem válaszoltál:
-Illegalitásban, Commandante?
@Fabius:
Bingó!
Erről regélek én, erről regél itt még rajtam kívül sok más gondolkodó ember is:

1. ez van, jelenleg ezt kell szeretni.
2. azért nincsen más, mert nincsen másra igény.
3. amikor lesz, ezek eltűnnek a süllyesztőben - de ez nem most lesz, mert az ungarische néplélek sok minden, csak nem innovatív.
+1 Hol vannak a nagyszerű ifjak, akik, mint írtam fent, másznak befelé az ablakon, hogy a megunt bandát leselejtezhessük?

Nincsenek. Tehát még nem vagyunk a gödör legmélyén: a "néplélek" fikarcnyi változást sem produkált 1980 óta.

Igazából ez a szomorú.
@épészmérnök: De hát nem akarok olyan politikai elitet látni, ahol Gyurcsány számít. Olyant sem akarok, ahol Rogán, vagy Semjén, vagy az eddigiekből bárki. Miért olyan nehéz megérteni, hogy vagyunk mi, akik az eddigi szarra többet nem akarunk szavazni, akárhogy is tálalják?
Boldog új évet mindenkinek!
@miva?: már tegnap vagy azelőtt lezajlott ez a vita.
Miszerint a baloldalon nem alakultak olyan ütőképes civil mozgalmak,melyek kitermelhettek volna vállalható és válaszható új arcokat.
Írtam ezzel kapcsolatban, hogy a megmozdulások, tüntetések olyan fájdalmasan gyengére sikerültek,hogy inkább volt nevetséges az a párszáz lelkes és tiszteletreméltó ember, mint félelmetes.

Joggal dicsekedhetett a focista azzal,hogy itthon minden rendben, jelentős megmozdulások nincsenek, elégedett egy nép vagyunk.

Szerintem ennek is köszönhető,hogy "ugyanazok" hasítanak ma is ellenzékünk egén.
@miva?: A politika nem érzelmek kérdése. Aki érzelmileg közelít hozzá, az ráfázik. Neked nem tetszik X, Y, Z, ezért nem mész szavazni, így bebiztosítod, hogy Orbán még húsz évig regnáljon. Ezt akarod, vagy sem?

X, Y, és Z természetesen balfaszok/tökéletlenek stb. De őket le lehetett váltani, és nem törölték el a köztársaságot.

Namármost, választhatsz. Tökéletlen köztársaság, vagy tökéletes autokrácia.
@épészmérnök: Továbbá nem vagyok híve a karaktergyilkolászásnak, de Ferenc karaktere már halott, nem is lehet tovább gyilkolni. És ezt persze Viktor segítségével, de nagyrészt önmaga intézte el. Véleményem szerint nem alkalmas még parlamenti képviselő posztra sem, pláne annál többre. Szerintem Orbán vagy Vona sem alkalmas erre. Szerintem van ebben az országban pl polgármester, akit a saját ellenzéke is elismer. Innen kellene előlépni. Ez az út, és nem pedig az, amit a mi kis politikai elitünk le akar nyomni a torkunkon. A játszóteret uraló kettő hisztis tolvaj kisköcsög megint belevisz minket abba a zsákutcába, ahol valamelyiküknek igazat kell adjunk. Én erre nem vagyok hajlandó.
Azért egy dolgot jó lenne tisztáznia mindenkinek magában, mint tényt: gyurcsány ugyanúgy szerezte, nyúlta a vagyonát és működtette, mint csányi vagy most nyergesék, mint kóka vagy kapolyi. Miért kell erről hazudozni? A "pozitív karaktergyilkosság" az jó? Na bazmeg ezért nincs itt semmi változás, mert a többségnek fizikai fájdalmat okoz az önálló, kritikai véleményalkotás:-)
Semmi bajom gyurcsánnyal egyébként. Tök jól csinálja azt amit csinál, mint politikus egy vicc a pali, de az egész mo egy vicc szintén. Ez van.
@Spániel: a baloldali civil mozgalmakra volt valami kezdeményezés... sőt, ifjúsági is volt... persze, ha jól emléxem... valami cuslág?
@épészmérnök: Nincs igazad. A demokrácia arról szól, hogy a választások alkalmával véleményt nyilvánítok politikai szimpátiámról, és mindezt előzetes kalkulációk nélkül teszem. Ilyenkor nincs protestszavazás, viszont a végeredmény tényleg megmutatja, hogyan is vélekedik az ország.
@Sir Bates dö Hól: Asse tudom ki az. :) Amúgy én sosem azt nézem hol jelenik meg egy cikk vagy, hogy ki írta. Inkább elolvasom, miről szól.

Errefelé nem mindenki rendelkezik ilyen jó tulajdonságokkal. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az is hülye +elmebeteg, aki ezt ettől a - nagyon sűrű sorryk és elnézések mindenkitől! - f@szkalaptól nyilvános helyen megkérdezi.

Remélem, nem kell ideírnom, hogy miért.
@Spániel: "Miszerint a baloldalon nem alakultak olyan ütőképes civil mozgalmak,melyek kitermelhettek volna vállalható és válaszható új arcokat.
Írtam ezzel kapcsolatban, hogy a megmozdulások, tüntetések olyan fájdalmasan gyengére sikerültek,hogy inkább volt nevetséges az a párszáz lelkes és tiszteletreméltó ember, mint félelmetes."

A magyar Kávéházi Konrádok névtelenül, az interneten lőnek mindenkire, aki él és mozog. De felemelni a feneküket a székről, és névvel, arccal állást foglalni, pláne szervezkedni, az már rizikós. Ennél sokkal egyszerűbb felváltva szidni a politikusokat, és a néplelket. Miközben nem veszik észre, hogy ők maguk a nép.

Elég finom voltam?
@miva?:

Nem irigykedni kell.
Csinálni.

(ja, az melós. értem.marad az irigykedés + fintorgás.))
@miva?: "Mert én miatta nem szavazok pl rájuk. Sztem nem vagyok egyedül. Ha öszöd után lemondott volna, ha nincs az elmúlt 3 év, és ez a visszatérés, akkor persze beszélhetnénk a dologról, de ugye ez álmodozás csak."

Pistike hatéves korában belerúgott Bodri kutyába! És?
@épészmérnök: Ha nem tolakodik oda pl Ferenc mikor elküldték, ha nem fújja a fanfárt Attila, mikor a fagyban végre megmozdult a csendesebb tömeg, akkor esetleg elmentem volna a következő rendezvényre is. Ezt konkrétan a DK és az MSZP baltázta el. Hálás köszönetem! Egy a kezdeti millából meg egy kevésbé gusztustalan LMP-ből álló formációra akármikor szavaztam volna.
@miva?:
Hát ezért viszont maximális respect!
Ennél érzékletesebben megfogalmazni, hogy miért irtózom és tettem tahólistára ezt a házinácit, nem nagyon sikerült.

Nagyon köszönöm.
@miva?: "A demokrácia arról szól, hogy a választások alkalmával véleményt nyilvánítok politikai szimpátiámról, és mindezt előzetes kalkulációk nélkül teszem. Ilyenkor nincs protestszavazás, viszont a végeredmény tényleg megmutatja, hogyan is vélekedik az ország."

Nem kalkulálni a döntésed következményeivel - ez lenne a demokrácia?

Agyam eldobom.
@Myrath:

Amit ezért kapni fogsz ....
:-)
@Evezős: Mit is? Ha megmozdítanál 100000 embert, akik elutasítják az eddigi kétpólusú politikai rendszert, akkor Ferenc már Attilával kézenfogva jönne is, és követelné a mikrofont. Ha ugyanezt megteszed egy esetleges ellenzéki győzelem esetén, máris érted imátkoznak a jobbikos papok, meg rád hivatkozik a rákaifilip.
@miva?:

"Miért olyan nehéz megérteni, hogy vagyunk mi, akik az eddigi szarra többet nem akarunk szavazni, akárhogy is tálalják?"

Mert szavazás nélkül is az egyik szart vagy a másikat kapjátok.
Egy kérdés nem mindegy, merre tart a szar. Keletre vagy nyugatra.

Aztán meg tenni kéne, a nyafogás helyett.
Az elmúlt két évben meg kellett tanulnom, hogy nincs biztos. Semmi sem úgy történik, ahogy elterveztük.
Ha így lenne, akkor most Bajnai simán hozná a választást, Mesterházy könyörögne neki, Gyurcsány pedig könyvet írna.
@miva?: További lehetőségek. :)

Minden szar, de majd jobb lesz

Elégedetlen valamivel? Vagy mindennel? Ne keressen tovább, itt az Elégedetlenek Pártja! Programjuk ugyan még nincs, de a pártelnökkel készült interjúnkból kiderül, hogy a legtöbb dologról határozott véleményük van. Határozottan negatív. A január elején bejegyzett pártban saját felkészültségükkel kapcsolatban tavaly szeptemberben még optimisták voltak: azt gondolták, nem lesz nehéz mind a 106 körzetben találni egy elégedetlen embert, aki vállalja a jelöltséget. Most azonban saját oldalukon toboroznak egyéni képviselőjelölteket. Egy esetben határozottan nem javasoljuk az EP-t: ha ön határon túli. A párt ugyanis minden határon túli szavazót arra kér, hogy ne szavazzanak, ne szóljanak bele Magyarország belpolitikájába.

Kiknek ajánljuk? Akik tényleg mindenkivel elégedetlenek és a jelenlegi országhatárokon belül élnek.

index.hu/belfold/2014/01/16/mikropartok/
@épészmérnök: Nem, de ha félre akarod érteni, akkor csak tessék.

Ha egy választáson elindul 5 párt, és minden szavazó az alapján szavaz, hogy ki a legszimpatikusabb, a legalkalmasabb a kormányzásra, akkor kapsz egy végeredményt.

Ha egy választáson elindul ugyanez az 5 párt, és kettő közülük elkezdi démonizálni egymást, és azzal riogatnak, hogy a nem rájuk adott szavazat vagy elveszik, vagy a másikat erősíti, akkor kapsz egy másik végeredményt.

Nem a másodikról szól a demokrácia
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
hoppá, esztet a csávót ösmerem! hétfőn láttam a tv-ben, aláírt valamit putyinnal! talán nem 8 pixel*32 pixel volt a felbontása, de állítom, ő volt!
@Orica Középföldi: Ok. Piros párt az erdei fatolvajok végtagjainak levágásával kampányol, Narancs párt meg a felakasztásukkal.

Választanod kell.

Én nem járulok hozzá ezek közül semelyik legitimizálásához. Lett volna olyan, akire szavaztam volna. Most nincs. Köszönjük együtt Ferkónak.
@Fabius: És hogy gondolod az elzavarást?
Mert a szavazfasszal az nem az.

Miért van az az érzésem, hogy neked a legnagyobb fájdalmad az LMP. Hogy nem váltotta be a várt reményeket, hogy kimaradtak a nagy összeborulásból (is) és most nincs kire szavaznod, mert önállóan abszolút esélytelenek. (Főleg Schifferrel!)

Szóval, azt látom, hogy csak a frusztráltságoddal küszködsz és most vagdalkozol, holott pontosan látod és megfogalmazod a jelenlegi helyzetet (amit nagyrészt a Fidesz teremtett).

Szóval, hogyan is gondolod ezt a zavarjukela25évpolitikusaitapicsába megoldást?
@Fabius:
A kérdés jogos, csak akkor most szinte senki sem maradna. Viszont Viktorék igen. Az meg az eddigiek alapján a legszarabb.
@Orica Középföldi:
Ez asszem az Ibrahimovics nevű svéd focista.
neki adta át az Öcsi-díjat.

Tényleg nagyon jó fotó, messziről látszik, hogy mi kellett volna, hogy legyen az ő élethivatása: szertáros a magyar labdarúgó válogatottnál.
Esetleg gyúró, mint a Kicsi bácsi ... ott lenne ő elemében, és igazi, szívében titkon imádott helyén.
@miva?: igazad lenne, ha egy párt következetesen egy bizonyos értéket képviselne. de nem. remélem, azért visszaolvassák magukat, mit is mondtak két hete.
@Marcellusca: A 8millióból 2 majd az urnákhoz fárad, és ennek lesznek nemzetközi következményei. Majd esetleg leesik a baloldalnak, hogy a politikailag bizonyára racionális "fedjük le az egész spektrumot" jelszó segítségével csak mélyebbre ássák magukat. Én így látom.
@parti_giano: Addig nem lesznek ilyen pártjaink, amíg elfogadjuk ezt a moslékot minden ebédre.
ezúton közlöm, kedves fabius, hogy már javában baszom a fűnyírómat, úgyhogy el se indulj! ami meg neked marad, az altat, lehúz, befed, akármekkora ideáid is vannak. viktor csókoltat.
@Marcellusca: az első és utolsó őszinte és vállalható szavazatunkat 1990-ben adtuk le.
Na, talán még 94-ben.
Utána és azóta mindíg csak valami ellen és ez most sem változott.
És nem csak a párszáz politikusban van a hiba.
Off
Nem jelölték Oscarra a Nagy füzetet.
@miva?: "Ha egy választáson elindul 5 párt, és minden szavazó az alapján szavaz, hogy ki a legszimpatikusabb, a legalkalmasabb a kormányzásra, akkor kapsz egy végeredményt."

Ki kinek az érdekeit képviseli - ez az alapkérdés.

Bővebben kifejtve: a világ első parlamentje, a brit azért alakult, hogy közösen döntsenek a befolyt adók elköltéséről. A lényeg ma is ez.

Adót elkölteni mindenki tud. Hogy mire költi, ez különbözteti meg a pártokat.
@miva?: addig belgák maradunk. vagyunk itten is legalább hárman. még kéne valaki, oszt kártyázhatunk is.
@Evezős: Ibrahimovics nevű svéd focista

érdekes nevek vannak ezeknél a svédeknél.
@épészmérnök: Idemásoljam újra?

Ha bekajálod a rémisztgetős játékot, akkor soha nem a saját érdekeid szerint szavazol. Ebből él a mai magyar politikai elit, mert politikusnak csapnivalók, viszont tudják, hogy bármekkora bukás után hogy maradhatnak megkerülhetetlen tényezők bármi tisztesség, szándék és tehetség nélkül.
@miva?:
Azt hiszem, arról van itten szó, hogy amit akarsz, az talán elfogadható, de JELENLEG lehetetlen.
Fentebb írtam, hogy miért.

Nekem nem éri meg Orbánt további négy évben magam felett látni.
Ha eltakarodik, talán lesz esély arra, hogy a néplélek alakuljon, és új nemzedék nőjön fel.
Nem máról holnapra. :-(

Ha marad, erre nulla esély lesz.
Lehet válogatni ....
@parti_giano: piros pacsihoz kettő is elég.
@Evezős: Ha visszaszavazom Ferencet, akkor 2018-ban majd jön Viktor, hogy megmentse a hazát.
@Spániel:
Pontosan.

annyit tennék hozzá, hogy egy CIVIL mozgalmat ne szervezzen meg párt és ne hozzon létre politikus (pógári pöcskörök, CÖF, stb.).

Az nőjön ki magától.
Amíg nem nő, addig a "néplélek" szerint nincsen rá igény ...
Ennél jobb hőmérője ennek a dolognak nincsen.
@Spániel: passziánszozni meg egyedül is lehet:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: öltönyhöz nem illenek a sportos órák, amint a rózsaszín mandzsettagomb sem egy pasihoz
@miva?: mondanám, talákozzunk a giselle belga sörözőben. a kártyát viszem, te meg fizethetsz.
@parti_giano:
Nem értettem félre.
Pont ezért írtam!
@parti_giano: sörpuccs? abból nem szokott felhőtlen kacagás születni
@épészmérnök: finom voltál, majdnem egy vattacukor.
@miva?: "Ha bekajálod a rémisztgetős játékot"

Be bizony! Én őszintén megrémültem attól, hogy pl. Orbán bármiféle demokratikus cécó nélkül bevállalta, hogy az oroszok bővítsék Paksot.

És attól is megrémültem, amikor ellenzéki politikusoknak megtiltották, hogy a parlamentben tartsanak sajtótájékoztatót.

És attól is megrémültem, hogy megtiltották a forgalmas közterületeken az ingyenkonyhák működtetését.

Folytassam a sort?

Én már csak ilyen kis rémüldözős vagyok.
Örömöt írok: Vadai Ágnes VII. kerületi jelőlt.
@Sir Bates dö Hól: passziánszozni@miva?: ugyan már! valaki éppen azzal érvelt a napokban gyurcsányt védve, hogy nem ugrik a macska kétszer a forró kályhára. a mi sörpuccsunk pozitív lesz.
@miva?:

Aki képes megmozdítani százezer embert, az nem képes lehajtani onnan Attilát és Ferencet, amint rá akar telepedni?

Én is eldobom az agyam, komolyan.

Akkor hagyja a fenébe az egészet.

(Gyakorlatilag úgy szidod ezeket - MA, GYF -, hogy közben égig magasztalod a képességeiket, mindenhatónak állítod be őket, akik mindent keresztül visznek, amit akarnak ... Biztos, hogy jól érvelsz?)
@parti_giano: zusi a cocik ifjúsági balkeze volt, nem pártokra gondoltam, amikor civilt írtam és nem cöfökre.
Talán szakszervezetek mellé lehetne csapódni, de tömegesen. Pár lézengő nem számít.
@épészmérnök: ok, de ez nem elég, hogy egy másik olyanra szavazz, akivel a másik oldalt ijesztegetik. legalábbis nekem. Látom én, hogy mi veszély van ott, de látom azt is, hogy parlamenten belülről mit tett ezellen az MSZP vagy a DK. És azt is látom, hogy velük csak fanatizálnám a pontagyú nyájat, és azt is, hogy ráadásul mosálisan elfogadhatatlannak tartom, hogy engem ők képviseljenek. És azt is látom, hogy szándékosan leamortizáltak minden olyan nevet, akik alkalmasak lettek volna a nélkülük való kormányváltásra, és ezt egyenesen undorítónak tartom.
@Evezős: Nem ez történt? Nem ezért fulladt be a nagy januári mozgalom?
@miva?:
tehát van sapka, nincs sapka, mindegy mi történik, csak egy a biztos: Ferkó a hibás.

gratulálok, neked igazából a fideszre kéne szavaznod.
:-(
@miva?: Nekem is pont ez a bajom. Mesterházynak kellett Gyurcsány, mert vele kicsinálhatja Bajnait. Ebből is látszik, hogy mennyire ostoba, mikor beengedte a Trójai falovat.
@Evezős: Nem, viszont egy olyan formációra, akik az LMP volt 4 éve. Miért nincs ilyen? Ha 2 hónapja választottunk volna, akkor az e14-nek az MSZP-t még elnéztem volna. Tényleg. Szerinted számoltak a hozzám hasonlók szavazatainak elvesztésével? Szerintem igen, így az összefogással nagy egyetésrtésben nem is szavazok rájuk.
Ezzel együtt senkit nem bíztatok a szavazás szabotálására. Akinek belefér, az szavazzon arra, akire jólesik.
@Spániel:
Sőt!
Ők pontosan azt csinálják, amire adott helyzetben lehtőségük nyílik.

Leírtam sokszor: amiíg az emberek hozzáállása, mentalitása nem változik meg (Anglia, fű, locsol, 400 év), addig ez lesz.
És aki nem kezd el szervezkedni, nem feccöl energiát a változás/változtatás elindításába, folyamatába és véghezvitelébe, az ne siránkozzon.

Akár úgy, hogy gründol egy szervezetet, egy igazán civilt, akár úgy, hogy mély polgári öntudattal számlát kér minden vállalkozótól, stb.

Apró dolgoktól a nagyokig, minden közrejátszik.
Csak ezt sokan elfelejtik.
:-(
@Spániel:
ja, viszont nem hinném, hogy ne tartanák svédnek - a neve miatt ...
:-)
@miva?: igen számoltak a hozzád hasonló szavazók elvesztésével és ezért fogtak össze hárman.
Biztos pártválasztók: mszp 18 %
e14 5 %

Csúfos beégés lett volna, meg újabb kétharmad, ami a hozzád hasonlók miatt ma is benéz.
@miva?:

" Lett volna olyan, akire szavaztam volna. Most nincs. Köszönjük együtt Ferkónak. "

Ne haragudj, de ez orbitális fasság. Az, hogy te utálod a Ferkót, rendben van. Az, hogy az általad preferált párt beállt a sorba, mer'"Feri azt akarta", és ez neked kurvára nem tetszik, az rendben van. De mi a bánatos faszom akadályozta meg, hogy az általad preferált párt vagy mi a szar tovább menjen azon az úton, amin elindult, és fényes diadalt aratva most 4/3-dal álljon a közvéleménykutatási listák élén? A DK 80000 szavazója? A Feri mindenki által kiröhögött/leköpött/leszart izgága performanszai? Vagy a saját töketlen tehetetlenkedése? Szerinted? Kiállhattak volna ők is handabandázni, kiröhögtetni magukat, tűrni a köpködést, de ők "uriemberek". Ja, hogy nem tudták felkelteni az érdeklődést? Esetleg nem-e lehet-e benne valami olyasmi, hogy se érthető és érthetően elmagyarázható (!) programjuk nem volt és ma sincs, se tehetségük az emberek megszólitására? Olyan kurva nehéz belátni, hogy kedvenceid is elkúrták? Persze, hogy könnyebb azt mondani, hogy ezért is "Gyurcsányahibás".

És mi van, ha kedvenceid azt mondják, nincs beállás a sorba? Nagy tökösen elindulnak egyedül. És szavazhatsz rájuk boldogan. Ja, hogy akkor nem jutottak volna be esetlegesen a parlamentbe? És ez számukra nem opció? (Számodra az lett volna.) Ezt is Feri brusztolta ki? Szánalmas.
fedor.blog.hu/2014/01/16/az_azeri_baltas_szindroma

Nincs két napja, hogy Putyin csippantott egyet a szemével, mire mi ugrottunk, és nagyjából erre az évszázadra az oroszoktól tettük függővé szinte a teljes energiaellátásunkat, és mindehhez még a pénzt is tőlük kapjuk kölcsön, hogy teljes legyen a függőség, erre mi jelent meg rólunk az orosz külügyminisztérium emberi jogi jelentéséből (nem röhög, van ilyen), amit a 444 ismertetett meg a magyar olvasóközönséggel:
Magyarországon lábbal tiporják az alkotmányosságot: Az új alkotmány nem felel meg az európai demokratikus normáknak, ráadásul öt hét alatt, érdemi vita nélkül fogadták el.
Az alkotmányban teszik felelőssé a kommunistákat a kommunisták bűneiért, ezzel pedig nyilván az ellenzék vezető erejét akarják ellehetetleníteni.
A kommunista vezetőktől még a nyugdíjkiegészítésüket is elvették.
Nem biztosított a bíróságok függetlensége.
Regisztrációhoz kötötték a választási részvételt.
A politikusok döntenek arról, hogy mi lehet egyház.
A tiltakozások hatására ugyan enyhítettek a sajtó szabadságát korlátozó törvényeken, de a médiafelügyeletben még mindig garantált a kormánypárti kontroll.
Elnyomják a romákat. A romák nagy része munkanélküli, vagy idénymunkás. A hátrányos megkülönböztetés miatt nehezebb elhelyezkedniük és őket építik le elsőként. Minden szocio-ökonómiai mérőszám szerint a nemzeti átlag alatt vannak.
Ráadásul itt van az antiszemitizmus is. 2011-13 között 150-nél is több antiszemita incidenst követtek el.
A börtönök tömöttek, a börtönkoszt rossz, ítélet nélkül tartanak évekig fogva embereket.
A rendőrök pedig brutálisak, gyakran követnek el túlkapásokat, amiknek elsősorban romák az áldozatai.
A lista persze nem teljesen pontos (hisz pl. a regisztráció szerencsére csak terv volt, és kénytelen volt a kormány ezügyben visszakozni), de többségében nagyon ül, és az egészet tényleg csak azt teszi nevetségessé, hogy az itt felsoroltak majd mindegyike áll a putyini Oroszországra is, méghozzá olyan mértékben, hogy Orbán csak kisinas mellette.
De persze mégiscsak az időzítés a legnagyszerűbb: pont akkor jelenik ez meg, amikor egy hatalmas szerződést kötöttek velünk, ami ha nekünk nem is, de nekik mindenképp jó üzlet.
Trollkodásból jeles.
Nu, közben látom, nem csak én "értetlenkedem". :)
És Fab próbál válaszolni. Csak nem igazán sikerül neki. Mint, ahogy másnak sem. Evvan. :(

@Spániel: Vagy valaki/valami ellen, vagy a kevésbé rosszra.
Most is így lesz.
Egészen addig, amíg érzelmi szavazás van, nem pedig értelmi.
Fabius elméletével az a baj, hogy nem "születik" egyik napról a másikra, a semmiből egy 30-as, 40-es patyolattiszta politikusi generáció. Egyesével meg nem érnek semmit. Vagy megtörnek és beállnak a sorba, vagy lemorzsolódnak.
De a legnagyobb probléma mégse ez. Hanem maguk a választók. Amíg elég az értelmük helyett az érzelmeikre hatni, semmi sem változik.
És a jelenlegi kormány és programjai nem is tesznek mást. Érzelmi politizálást csinálnak, miközben csendesen leépítik a gondolkodni tudókat, de még az utódaikat is (lásd: okt.).
@miva?: Szvsz az LMP pont a "legjobb" példa arra, hogy - itt és mostanság - nem lehet más a politika.
De az is lehet, hogy csak balf@szok voltak. :D
@miva?:

Akkor két dologban lehetünk majd biztosak:
1. a zemberek semmit nem tanultak és mindent elfelejtettek.
2. a civil.polgári öntudat még a kanyarban sincsen.

(Mielőtt másra gondolsz: ha szarul végzi a Ferenc a dolgát - szerinted ezek szerint 2/3-a lesz és egyedül fog kormányozni, én, mint DK-szimpatizáns ebben nem hiszek, és nem is biztos, hogy jó lenne, de legyen neked igazad -, akkor addig lehetőség lesz tisztakezű- és lelkű politikusokat castingolni különféle civil szervezetek élére és majd ők megmutatják, mi a dörgés és jól elzavarják a Ferencet. Ha nem, ellenben visszajön a Viktor, akkor ... mint fent.
Azt lásd meg, hogy ha a mostani borzalmas társaság talál nyerni, akkor van esély a demokrácia visszaállítására és romlatlanok kinevelésére a TÁRSADALOM ERRE IGÉNYES TAGJAI által(!!!!!), ha nem ők nyernek, akkor majd vehetsz téglajegyet a Gáspár gyerek palotájához, vagy mehetsz színes táblákat emelgetni a stadionokba, mikor a szpartakiádok előtt élőképekkel szórakoztatják majd a beterelt tömegeket.)
@Marcellusca: de nem is fog születni semmi új, ha folyamatosan megerősítjük a rosszat avagy a kevésbbé roszzat. igaza van fabnak és miva-nak, azzal, hogy összebútoroztak lezárták a változás lehetőségét. egymás foglyai lettek.
@miva?:
Nem.
azért fulladt be, mert nem akadt annyi civil, aki melléjük álljon.

És kétségtelenül ez volt az egészben a legszomorúbb!
@miva?:
Az LMP pont ilyen volt négy éve is. Csak annyira akkor még nem láttál bele sem te, sem más.

Ott is ülnek kiváló emberek és tehetségek, és szar alakok, meg érdekből politizálók.
Mellékvágányra viszi a választót az a felismerés, ha csupán az ellenzék félresikerült összefogására összpontosít, és ez határozza meg még a szavazási hajlandóságát is.
Olyan helyzetbe került az ország, hogy az állampolgároknak a puszta létük fenntartása a tét. Sorsfordításon kell gondolkozni, kizárólag a szavazás ad erre módot.
Annak érdekében, hogy a prioritás kerüljön a választási hajlandóság fókuszába, el kell gondolkozni az elmúlt közel négy év történésein, kizárva a média tudatunkra ható nyilait, és érzelmektől mentesen kell elemezni.
A négy év alatt ez a kormány nem tudott nemzeti vagyonba saját gazdasági eredményessége híján szinte semmit összegründolni, ami megvalósult, az támogatásokból jött létre
A GDP jelentős részét a külföldi befektetések jelentik.
Nincs létbiztonság, egészségügyi ellátásunk a padlón, az oktatás drámai távlatait ismerjük.
Minden ellenkező híresztelés ellenére a foglalkoztatottság nem nőtt. Nőtt viszont tavaly novemberig 2 ezer milliárddal az államadósság, az ország finanszírozásához folyamatos hiteleket veszünk fel.
A választások megnyerése érdekében különféle célcsoportoknak adott igéretek, melyek napi szinten hallhatóak, kisértetiesen hasonlítanak a 100 napos programhoz, melynek érvényesülése tönkre vágta az országot.
Ez a pár kiragadott érv is elég ahhoz, hogy az egyén a jövőjére tekintettel gondolkozzon el.
Végül a legutóbbi szonda ipsos felmérés alapján a megkérdezettek 95-98%-a szerint rossz felé mennek a dolgok, kormányváltásra 98-100% mondott igent.
A Fidesz szavazók ennek láttán igen skizofrén tudattal rendelkeznek, hiszen egyben kitartó hívek is.
@parti_giano: Igaz.
Én nem is melengetek vérmes reményeket arra vonatkozóan, hogy még az én életemben lesz ebben változás (bár nem vagyok olyan öreg, mint Rodeo papa :D), de bízom abban, hogy az ilyen blogok és szájtok jó irányba viszik a dolgot, hogy a fiam már ne ezt kapja, ne így kelljen választania.
Mondom: nem megy egyik napról a másikra(4 évről 4 évre) "szűz", vállalható politikus felbukkanása.
@Marcellusca: nekem nem kell, hogy szűz legyen, na de kurva azért mégsenem. :)
@Marcellusca: még csak nem is annyira értelmi, hanem racionális.
Sokan szeretem-nem szeretem alapon viszonyulnak pártokhoz, ha szeretem pipa, ha nem, akko leves.
A politikai vonzódásban kell lennie értelmes racionalitásnak is.
1-7 bekezdés: nagy adag fika az Összefosásnak és minden darabjának, okés, teljesen igaz, két kézzel aláírom, egyetértek, riszpekt.
8-10 bekezdés: ugyanekkora fika az LMP-nek, amiért nem mászott bele ugyanebbe a szarba.

Akkor most tessék nekem megmondani kéremszépen, most akkor jó dolog ez az összellenzéki összefogódzkodás vagy sem? Akkor lenne jó fej Schiffer meg az LMP ha most őket lehetne behelyettesíteni a PM helyett a fikatúrában, és ők néznék Gyurcsány meg Fodor hátsó felét az 5. helyről?
Kiscsikét mintha ellentmondásosságot figyelnék meg itten...

Legalább egy párt maradt széles e határon ami nem állt be ebbe a levitézlett társaságba, és nagyon jól is tették. Nekik most arra van 80 napjuk nálam, hogy elfeledtessék a Vágókivágást és hasonlókat, és meggyőzzenek róla, hogy hosszabb távon előnyösebb az urnába dobni a nevüknél beikszelt szavazólapot, mint a szomszédos kukába.
Uff.
@Spániel: mondasz olyanokat, hogy csak pislogok:

"nem is annyira értelmi, hanem racionális"
"értelmes racionalitásnak"
a posztho annyit tennék hozzá, amivel a legtöbbeknek a véleményét osztom tovább, viktátor és bagázsa ellen, még az ördöggel is hajlandó vagyok összefogni, -igen ebben akár a jobbik is benne lenne, persze nem a mostani, mert vezénylót tolják csendben fű alatt-

Ez a vélekedést nem csak magam miatt mondom, hanem felelősségem teljes tudatában ami elsősorban a gyerekem miatt szólít harsogón, hanem a talán fejlődni képes társadalom miatt is.

Ami most van, az évtizedekre betonba önti a feudális viszonyokat, mindenféle javulás esélye nélkül. Nálam már betelt a pohár, nem vagyok hajlandó tovább szemellenzősen reménykedni bármiben is, elég, és ha végérvényesen elvesztettem a szélmalom harcot egy jobb jövő, és egy jobb társadalom reményében, akkor tudnom kell, mikor kell menni. Beismerem, hogy kevesek vagyunk a változáshoz, kevesen akarunk normális viszonyokat, és ha így van akkor menni menni kell. Szembenézve a saját sikertelenségünkkel is.

csak némi melléklet:

Gigaüzletben a felcsúti polgármester
A Mészáros és Mészáros Kft. nettó 34 milliárdért csatornázhat ötödmagával.

**************************************

Lázár: egy éve folytak a titkos atomtárgyalások
Az államdósság a GDP tíz százalékával emelkedhet.

**************************************

"A tanárokat arra kényszerítik, hogy hazudjanak"

Abszurd, hiteltelen, megalázó adminisztrációra kényszerítik a magaasbb illetményi kategóriát megcélzó pedagógusokat a kötelezően feltöltendő portfólióval, állítják a hvg.hu-nak nyilatkozó tanárok. A portfólióban saját maguk eddigi teljesítményét is értékelniük kell, illetve vázlatokat kell bemutatni akár évtizedekkel ezelőtti óráikról is. Egyelőre nem világos, miként ellenőrzik majd, hogy igazat írt-e egy tanár.

******************************************

Nagyon fájt a Hír TV-nek a lakáskocsma
Úgyhogy gyorsan fel is nyomták a Keret Klubot.
+
Hálásan megköszönöm, ha valaki felvilágosít, hogy
1. mi a poén abban, hogy így ünnepelték a szlovák bácsi születésnapját? (kovács volt fiatalkorában - esetleg szerszámkészítő lakatos -, skanzen-rajongó, reality-sorozat-fan, ...???)
2. Mi a poén abban, hogy repülőt ajándékozott neki? (repülőket gyűjt, pilóta volt, túlélt egy repülőszerencsétlenséget, sosem ült repülőn ....????)
Lázár 2010-ben:"az oroszokkal való üzletelés mindig értékválasztást is tükröz. Értékválasztás volt 1849-ben, 1919-ben, és 1958-ban is. Mert, akik az oroszokkal üzletel az nem lehet a szabadság pártján."
(by RontóPál, Vincent)
Schmuck tiltakozott, Tarlós szélsőjobbos
támogatást vizsgál felül

A szociáldemokraták követelték, hogy az eseményt töröljék a főváros által támogatott és hirdetett rendezvények közül, továbbá, hogy a főpolgármester indítson vizsgálatot: "ki és milyen módon élhetett vissza Budapest támogatásával".

hvg.hu/itthon/20140116_Schmuck_tiltakozott_Tarlos_szelsojobbos_t
nekem ennyi elég, ezerszer inkább a satnya EU, mint a legkisebb mértékben is az orosz medve:

Mégis lehet gázos vonal az atompaktumban
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

A Kommerszant orosz lap szerint a paksi szerződés aláírásakor nem véletlenül beszélt Orbán Viktor a Déli Áramlatról is. A Gazprom tervezett új vezetékét élesen támadja az Európai Bizottság. Az oroszok azt várják, hogy a magyarok küzdjenek Brüsszel ellen.

444.hu/2014/01/16/brusszel-ellen-kellenek-a-magyarok-az-oroszoknak/
@parti_giano: Felőlem lehet kurva is, csak az igazat mondja és ne hívjon "szépszőkeherzegemnek". :D

@Spániel: Az értelembe bele gondoltam a racionális gondolkodást is.
@Evezős: persze arra sincs semmiféle garancia, ha besétál egy figura a politikai kűzdőtérre, nem lesz-e belőle újabb bomba, mint Agresszív Kismalacból, vagy egy agyongyalázható Gyurcsány fazon.

@parti_giano: fél napig gondolkodtam rajta, csak kijött.
@Mariann19: "Olyan helyzetbe került az ország, hogy az állampolgároknak a puszta létük fenntartása a tét. Sorsfordításon kell gondolkozni, kizárólag a szavazás ad erre módot."

Van benne valami. A bibi csak annyi, hogy a most összeborult GyuriFeri koalíció, max a saját sorsán tud fordítani, ahogy azt már a múltban is bizonyította.
Nem túl optimista a Goldman Sachs a magyar gazdasággal kapcsolatban: előrejelzése szerint már három hónapon belül barátkozhatunk a 305 forintos euróval, egy éven belül pedig a 310 forintossal.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/johet_a_310_forintos_euro.574000.html
Libegőre ült a forint, felfelé tart a János-hegyre

Kissé hullámzott a forint árfolyama csütörtökön, az eurót 300,59 forinton jegyezték délután fél 4 körül, a délelőtti 301,05 forint és a reggeli 300,5 forint után.
@Mariann19:
Nem csak az "Összeadás" félresikerültsége itt a lényeg, hanem sokan vannak úgy, hogy felteszik a kérdést maguknak: mire lehet számítani egy olyan összefogástól kormányon, amelyik még összefogni (és kampányolni) is csak ilyen balfasz módon tud? Nos, a válasz nem kedvező az "Összeadásra" nézve...

Azt kéne megértenie már a nagytudásúaknak, hogy annak a technikának a halvány és elavult árnyékával, amivel a Fidesz kampányol csak még beljebb betonozzák a következő kétharmadot. Fideszfikázással nem lehet szavazást nyerni, ellenben az eddig felnyalábolt bizonytalanok igen kiábrándítónak találhatják majd, ha a "baloldal" csak fikázással és mocskolódással akar majd nyerni. Nekik nem elég bemutatni, hogy a Fidesz szarul csinálja a dolgokat, nekik azt kéne bemutatni, hogy a Fidesz ellenében hogyan csinálnának jobban ezt-azt, és ennek közvetítésére kéne egy elfogadható arc, és pont ez az a két dolog, amit az ellenzék három és fél év alatt sem bírt kitermelni magából. Egy fikahadjárat csak a bizonytalanok/nemszavazók számát növelné, csakhogy a Fidesznek a megnagyobb mélypontjukon is volt vagy egymillió szavazója, amivel ilyen részvételi arányok mellett simán nyernek, de még akár a kétharmad sem elérhetetlen. Erre jön rá a rezsicsökkentéssel meg a többi kirakatbabával terelgetett tíz- meg százezer ember.

- Populizmussal nem lehet nyerni, mert a Fidesz tényszerű osztogatása áll szemben az ígéretekkel;
- Fikázással nem lehet nyerni, mert a hívekről nyom nélkül pereg le a "Simicska-Orbán maffia-kormány" lózung, az csak a bizonytalanok számát növeli, ami az ellenzéknek nem elég;
- Megosztottsággal nem lehet nyerni, mert még korántsem biztos, hogy az "Összeadás" működik, és az egyedi pártszimpátiák összege fog megjelenni az összefogás közvéleménykutatásainál, miközben önmagában ez az összeg is kevés lenne;
- Nem lehet nyerni idült hülyeségekkel, úgyhogy ha Mesterházy még egyszer olyat mond, hogy már "csak" 400.000 szavazót kell meggyőzniük, akkor egyet már tutira vesztettek... pedig már most is rezeg a léc.
KARD: Paks 2 és az inkompetens ellenzék
Négy irányba húznak a fujjolók, a négy pont bármelyike önmagában elég lenne egy nyugati államban egy pár tízezres demonstrációra.

kard.blog.hu/2014/01/16/paks_2_es_az_inkompetens_ellenzek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_16&utm_campaign=index

-------------------------------

Ha: A békemenet nem Moszkvába megy
Országos békemenetet indítanak a Fidesz civiljei az ellenzéki összefogás miatt.

hacsaknem.blog.hu/2014/01/15/es_a_bekemenet_nem_moszkvaba_megy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_01_16&utm_campaign=index
@miva?: " és azzal riogatnak, hogy a nem rájuk adott szavazat vagy elveszik, vagy a másikat erősíti, akkor kapsz egy másik végeredményt."

Nem riogatnak. Ez sajna tény, a Fidesz is ezzel kalkulál.
@Spániel:
Igen.
(bár állítólag élnek köztünk olyanok, akik már a Nagy Imre temetésén elmondott beszéd alapján borítékolták,hogy a nyikhajból rendes ember sosem lesz. Pl. anyukám ilyen volt, következetesen Hablatynak hívja Orbánt, mióta ott hallotta beszélni... tehát abban bízhatunk talán, hogy a fejlődés a tisztábban látást is magában hordozza majd (tudom, tudom ...)
Kedveseim!
Volt egy miniszterelnökünk (A betűvel kezdődött a vezetékneve), aki elmondta, hogy a történelemben még nem volt szocializmusból a kapitalizmusba való átmenet, de - idővel - majd kiforrja magát a rendszer.
Az eltelt évek alatt - miközben semmilyen forrás, sőt langyosodás sem következett be - többen nagyon jól, viszont nagyon sokan rosszul és még rosszabbul jártak.
Véleményem szerint a tisztulásnak az kedvezne, ha a jelenlegi gazemberek nem kapnák meg a 2/3-ot és a régi versenyzőkből verbuvált ellenzéki csapat sem kerülne hatalomra.
Pávatáncosék gúzsba kötve manőverezhetnének a saját maguk által telepített aknamezőkön, a többiek - más lehetőségük nem lévén - szórakoztatnák a nagyérdemű közönséget.
Talán 2018-ban lesz olyan társulat, amely képes lesz reális perspektívát bemutatni és tényleges eredményeket elérni.
Türelem, már csak 4 évet kell várni!
Szomorú, de igaz ebből is csak az jön le, hogy sok választásunk nincs.

Német lap: "Pusztán számtanilag megtörhetik Orbán többségét"

Úgy vélte, a magyarok tavasszal szavazhatnak egy kormánypártra, amely "bebizonyította, hogy nem tud (vagy nem akar) felelősségteljesen bánni jelentős többségével", vagy szavazhatnak egy baloldali ellenzékre, amely "csak az emlékezet nélküli választóknak lehet hiteles", vagy szavazhatnak "szélsőjobboldali" Jobbikra.

www.atv.hu/belfold/20140116-nemet-lap-pusztan-szamtanilag-megtorhetik-orban-tobbseget/hirkereso
Nagy tapsot a Spicli tévének!

Feketevágás, Szabad Európa, lakáskocsma? A besúgó szalad, liheg és feljelent. És közben Simicska Lajosnak dolgozik!

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140116_Nagy_tapsot_a_Spicli_tevenek
@Spániel: röviden:

putyinizmus-középeurópa-irán

egyik sem ideális, de sorba tehető
@DR. INKVIZITOR: ez így is lesz. Legszebb rózsaszín álmukban sem gondolhatnak győzelemre, viszont a kétharmad megakadályozása - így összeállva - már reális.
Addig meg várjuk a messiást, Blájent.
Mint minden választáskor.
@Spániel: Azért én óvatosan bánnék azzal a kijelentéssel, hogy ezzel a harmincakárhány százalékkal meg van akadályozva a 2/3.Mert Kéri (az elfogulatlan politológus) azt mondta, attól még ez erősen sántít.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Ha a "baloldal" csak fikázással és mocskolódással akar majd nyerni."
Ez a módszer a Fidesz módszere folyamatosan az ellenzékkel szemben, ezt fogja végig vinni a választásokig a rezsicsökkentés mellett.
Hiába vagyunk finnyásak, és izlésünk ellen van az a kampányfogás, amely az ellenfél fejét nyomja a víz alá, csakhogy ő fennmaradjon, az ellenzéknek ugyanazzal a fegyvernemmel kell reagálnia, amelyet ellene fordítottak.
Nincs is sok lehetősége, mert az igéretekben már befürdött, nincs kellő média felülete, a befolyási lehetősége szinte nulla.
A Fidesz 4 éve szapulja az ellenzéket, hogy kellően felspanolja a választókat, miért ne tenné ezt az ellenzék is?
A másik gondolatod az ellenzék esetleges kormányzásának elégtelen voltára utal.
Már itt-ott hallani olyan hangokat, hogy el kell szakadni a konkrét kormányzási feladatoktól a politika irányítóinak.
Ez nem jelenti azt, hogy kizárólag politikai státuszban ne politikusok üljenek, de a miniszteri székekbe szakemberek kerüljenek.
Egyébként meggyőződésem, hogy a választók sarkosan gondolkoznak. Ez a kormány kell-e, vagy változtassunk?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Gábriel, te is vissza mész arra dobbantóra, amely csak az ellenzék összetételét bírálja.
Én arról írtam, hogy nem szabad ebben a zsákutcában megrekedni, gondolkozni kell a választóknak azon, hogy miért akar változást, vagy miért nem.
Ez az ellenzéki örökös analizálás eltereli a figyelmet a lényegről.
T. VARANUS! van akinél a Bajnai a nyerő, van akinél Mesterházi, van akinél Gyurcsány! mi a probléma??? senki nem volt még szavazni?? volt két forduló, mindenki leszavazott az általa elfogadottra! két hét múlva pedig leszavazott az általa favorizált + akivel összefogott! mi a probléma? MOST JÖN A MÁSODIK FORDULÓ!! miért kell fanyalogni? nem értelek benneteket! értelmes emberek kommentelnek itt, miért ez a f.szal szavazás a nyerő? ti is tudjátok az orbánt erősiti! igen is, hogy a mostani összefogást jobban számon lehet majd kérni, KÖVETKEZMÉNYEK nélkül! sőt ellenük könnyebb lenne civilként megszerveződni, mint viktor ellen! mert egyenlőre a mostani ellenzék, DEMOKRATA!
Lázár: Nincs titkos záradék, az elmúlt negyven év legjobb üzletét kötöttük

Lázár szerint nem titkolóztak az orosz üzlet megkötése előtt, és ilyen hitelt a piacról soha nem kaptunk volna. Sok élvezet lehet még az így is egyre jobb orosz-magyar érdekházasságban.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F16%2Flazar-janos-atom%2F

kontra

Mégis lehet gázos vonal az atompaktumban

magyarip
ma 15:48
gazdaság
16 11

A Kommerszant orosz lap szerint a paksi szerződés aláírásakor nem véletlenül beszélt Orbán Viktor a Déli Áramlatról is. A Gazprom tervezett új vezetékét élesen támadja az Európai Bizottság. Az oroszok azt várják, hogy a magyarok küzdjenek Brüsszel ellen.<<<<<

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F01%2F16%2Fbrusszel-ellen-kellenek-a-magyarok-az-oroszoknak%2F
"Hiába vagyunk finnyásak, és izlésünk ellen van az a kampányfogás, amely az ellenfél fejét nyomja a víz alá, csakhogy ő fennmaradjon, az ellenzéknek ugyanazzal a fegyvernemmel kell reagálnia, amelyet ellene fordítottak."

Mesterházy nagyon messze van attól, hogy Orbán fejét a víz alá nyomja :). Az azonos fegyvernemek dolgát viszont nem értem: tudtommal ez nem egy párbaj, hanem politika. Kicsit sarkosan fogalmazva, de már a kő-papír-ollóban sem azzal lehet nyerni, hogy megvárom, mit mutat az ellenfél, és ugyanazt mutatom :). Pont hogy meg kéne keresni azt az "ellenszert", ami az ellefél módszere ellen hatásos. Gyalogságra nem gyalogsággal megyünk, hanem harckocsikkal meg bombázókkal, stb..
A visszamocskolódásnak szerintem csak negatív következményei vannak és lesznek megint, mert a mocskolódás az, amivel tényleg mindenkinek tele a töke a híveken kívül, akik igénylik, hogy a másik oldal legyen jól összeszarozva. De erre megint csak azt tudom mondani, hogy nem őket kéne ezzel a mostani kampánnyal megnyerni (pontosabban őket már nem kéne megnyerni), a tartalékok a bizonytalanok között vannak. Ráadásul így az ellenzék eljátssza azt a kevés józanságot és higgadtságot, amit a javára fordíthatna.

"A Fidesz 4 éve szapulja az ellenzéket, hogy kellően felspanolja a választókat, miért ne tenné ezt az ellenzék is?"

Rögtön itt a példa! Talán azért, mert lehetne több eszük, és mert az ő esetükben ez a taktika eredménytelennek látszik? Azzal például, hogy Mesterházytól Orbán felé csak egy durcás "hazaárulózásra" futja, csak elveszi a baloldal hazaárulózásának az élét! Akkor milyen jogon kéri ki magának ezt, ha ő is ezt csinálja?
hmmmm

Áderhez fordul az LMP paksi bővítési terv miatt

Orbán Viktor a héten anélkül kötött megállapodást Oroszországgal a paksi atomerőmű bővítéséről és ehhez kapcsolódóan egy 3000 milliárd forintos kötelezettségvállalásról, hogy a döntésbe a magyar lakosságnak beleszólást biztosított volna - közölte az LMP, amely az államfőhöz fordul az ügyben.

hvg.hu/itthon/20140116_Aderhez_fordul_az_LMP_paksi_bovitesi_terv
@Mariann19:

"Hiába vagyunk finnyásak, és izlésünk ellen van az a kampányfogás, amely az ellenfél fejét nyomja a víz alá, csakhogy ő fennmaradjon, az ellenzéknek ugyanazzal a fegyvernemmel kell reagálnia, amelyet ellene fordítottak."

Mesterházy nagyon messze van attól, hogy Orbán fejét a víz alá nyomja :). Az azonos fegyvernemek dolgát viszont nem értem: tudtommal ez nem egy párbaj, hanem politika. Kicsit sarkosan fogalmazva, de már a kő-papír-ollóban sem azzal lehet nyerni, hogy megvárom, mit mutat az ellenfél, és ugyanazt mutatom :). Pont hogy meg kéne keresni azt az "ellenszert", ami az ellefél módszere ellen hatásos. Gyalogságra nem gyalogsággal megyünk, hanem harckocsikkal meg bombázókkal, stb..
A visszamocskolódásnak szerintem csak negatív következményei vannak és lesznek megint, mert a mocskolódás az, amivel tényleg mindenkinek tele a töke a híveken kívül, akik igénylik, hogy a másik oldal legyen jól összeszarozva. De erre megint csak azt tudom mondani, hogy nem őket kéne ezzel a mostani kampánnyal megnyerni (pontosabban őket már nem kéne megnyerni), a tartalékok a bizonytalanok között vannak. Ráadásul így az ellenzék eljátssza azt a kevés józanságot és higgadtságot, amit a javára fordíthatna.

"A Fidesz 4 éve szapulja az ellenzéket, hogy kellően felspanolja a választókat, miért ne tenné ezt az ellenzék is?"

Rögtön itt a példa! Talán azért, mert lehetne több eszük, és mert az ő esetükben ez a taktika eredménytelennek látszik? Azzal például, hogy Mesterházytól Orbán felé csak egy durcás "hazaárulózásra" futja, csak elveszi a baloldal hazaárulózásának az élét! Akkor milyen jogon kéri ki magának ezt, ha ő is ezt csinálja?
@E.Csaba: Kéri és Lengyel béljósok. Amit komoly szakmai érvekkel belemondanak a kamerába, annak az ellenkezője szokott megvalósulni.
@Spániel:

Civil mozgalmak nincsenek. Civil szervezetek vannak, akik ilyen-olyan ügyekért megmozdulnak, majd erre rácsatlakozik, vagy nem, sok ezer egyéb civil.

Civil szerveztek polgári társadalmakban alakultak ki,ld, Anglia 200 éves civil múlttal.

Elég régóta olvasom itt az álmodozásokat a civil szervezetekről, amiknek köze nincs a valósághoz.

Mo-on nincsenek életképes - országos ügyeket befolyásoló - civil szervezetek, mert nincsenek ehhez alkalmas civil polgárok.

Egy lokálpatrióta helyi civil szervezetet,egy nyugdíjas klubot meg egy horgászegyesületet nem kell összekeverni semmivel. Helyben még eredményeket is érhetnek el. Ld. Boliék Lajta-ügye. Ezek nagyon fontos, de csak helyi ügyek.

A CÖF sem civil szervezet, Ez tévedés és etetés:))

Civil szervezetet párt soha nem fog létrehozni, fenntartani meg pláne,mert ez ellentmond a civilség lényegének. Mi több, törvény is kizárja.

A civil szervezetek helyben tehetnek azért legtöbbet, hogy jó polgijuk legyen. Ha igazán jók és szervezettek, még a pártokat is le tudják nyomni. Van rá példa:))
@magándemokrata: részemről a fasszal szavazás azért opció, mert a szavazólapon nincs "egyik sem" rubrika. de úgy néz ki, hogy kétfarkú kutya sem lesz rajta - gondolom azonos indokból
@Spániel:
Kéri László?
Nem. Nem béljós, hanem amatör sarlatán

Kéri László: Orbán Viktor sokat változott előnyére.
Úgy látja, a háttér a Fidesz sikeres kormányzásához összehasonlíthatatlanul kedvezőbb, mint volt 1998-ban. Egyrészt, mint hangsúlyozta, Orbán Viktor sokat változott előnyére, másrészt a közvetlen társadalmi, gazdasági és médiakörnyezete jóval stabilabb a pártnak, mint volt tizenkét esztendővel ezelőtt. Egyetlen kedvezőtlen elemnek a tágabb gazdasági feltételeket nevezte Kéri, amit viszont - főként a gazdasági válság miatt - katasztrofálisnak titulált. "Akkor még a Bokros-csomag erényeiből az Orbán-kormány két évig meg tudott élni, ma azonban merőben más a helyzet" - mutatott rá.

www.stop.hu/belfold/keri-laszlo-orban-viktor-sokat-valtozott-elonyere/612769/
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Kedves Rufus!
Így kívülről nézve neked igazad van elvekben.
Azonban a realitások olyanok, hogy az ember átmenetileg félre kell, hogy tegye morális érzékét amikor a választási kampány eszközrendszerét elemzi, mert mindkét oldalon nemtelen eszközökkel élnek.
Az ellenzék hosszú távú hibája, hogy képtelen lecsapni a magas labdákat, melyeket a Fidesz dob fel 2010. óta, nem használja ki a saját pozitív megitélése érdekében az adódó alkalmakat.
Márpedig ha így van, éljen azokkal az eszközökkel, amelyek alkalmazására képes.
Ne gondold, hogy a választók nagy része finomkodva távol tartja magát az etikai szabályokat mormolva magában mindettől..
Kőkemény érzelmi hatások még mindíg eredményesek voltak a választásoknál /az igéreteken kívül/.
@vitéž munkášőr: miért? a 3 közül nem volt favoritod?
@Orica Középföldi: A civil szervezetek és az abból esetleg "kitermelődő" új politikus volt a téma.
Miután az öklendezés nem tud alábbhagyni, ezt találtam volna alternatívának.
Mivel ilyen állatfajta nincs, a négy év kevés volt ahhoz, hogy friss arcok jelenjenek meg a palettán, teccik-nem teccik, marad a régi garnitura.
@dr. jenőke (jenőke): nem volna baj, ha csak amatőr volna.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Fú, gondolom, Bronzonka két kukaclógatás között majd ijedten gondolkodik rajta, hogy mit is válaszoljon a hős elempének ...

Én nem tudom, hol élnek ezek? Szatyorban?
Úgy határoztam elmegyek szavazni. Viccesen fogok szavazni. :)
@miva?:

" Lett volna olyan, akire szavaztam volna. Most nincs. Köszönjük együtt Ferkónak."

Nem. Ezt magunknak köszönhetjük.
Nincs felelősség
áthárítás.
@Orica Középföldi:
Igaz, igaz, galambocskám, Gálúúúska Gálágonyovics, mintha magam mondtam volna ... :-)

(egy kivétellel és írtam is fentebb: amíg pártok hoznak létre civil szervezeteket - vagy politikusok -, addig az minden, csak nem civil szervezet.
Márpedig: a pöcskörök és a CÖF annak csúfolta magát és az a baj, hogy a zemberek azt hiszik, hogy azok is. És arra várnak, hogy majd a demokratikus ellenzék is csinál ilyeneket ... őszintén remélem, sosem jut eszébe egyiknek sem ez a volumen.)
@Orica Középföldi:
Ó, yeeeah!
(Olyannyira, hogy kezdek ijedni, meghasadt a személyiségem és magammal beszélgetek ....)
@Mariann19:

Kedves Mariann :)!

Sajnos ez már nagyon régóta nem elmélet, hanem gyakorlat, pontosabban tapasztalat :). Egyetlen helyen nem említettem, hogy a mocskolódással morális aggályaim lennének (pedig vannak...), végig a praktikus oldalát próbáltam megfogni ennek, hogy miért és hogyan nem hatásos a jelenlegi körülmények között a kapott szar visszadobálása... ezek szerint nálad sikertelenül:). Van ez így:).

"Az ellenzék hosszú távú hibája, hogy képtelen lecsapni a magas labdákat, melyeket a Fidesz dob fel 2010. óta, nem használja ki a saját pozitív megitélése érdekében az adódó alkalmakat. Márpedig ha így van, éljen azokkal az eszközökkel, amelyek alkalmazására képes."

Tehát ha az ellenzék képtelen még azokat a bénázásokat is a maga javára fordítani, amiket az ellenfél a kezükbe ad, akkor semmi gond, inkább mocskolódjanak, mert azt legalább tudnak :DDDDD?!

Ahogy mondtam, persze, vannak, akiknél a "kőkemény érzelmi hatások" eredményesek, de azok a hívek, és ők túl kevesen vannak ellenzéki oldalon (hogy ez szerencse vagy probléma, az egyéni megítélésedre bízom:)), hogy velük a választás nyerhető legyen. Ez tény. Ebből meg az következne, hogy a "kőkemény érzelmi hatás" keltése nem lesz elég, nem? Sőt, kontraproduktív lehet a bizonytalanoknál, akikből Mesterházy 400.000 embert akar meggyőzni.
Akkor mi lenne a módszer? Még több mocskolás? Szerintem aligha...
Kezd kicsit unalmas lenni, hogy azt mondják, hogy azért gondolkoznak sokan úgy Gyurcsányról, ahogy, mert a Fidesz démonalizálja. Ez baromság! Én a Fidesz nélkül is azt gondolom, amit.
Elmondom, hogy szerintem hol kezdődik a jogállam (demokrácia) tisztelete és a civil öntudat.
Volt egy tervezett "Adj gázt!" elnevezésű demonstráció. Tudjuk, mi történt. Mindenki emlékszik arra, hogy akkor hogy foglalt állást.
Én úgy foglaltam állást, hogy igenis valósuljon meg a demonstráció. Ha moon vagyok, még velük is vonulok. Egészen a Dohány utcai zsinagógáig. Ott meg mindent elkövettem volna, hogy egy tapodtat se tovább.
steiner, szanyi és a többiek nem ezt mondták. "Tiltsák be" követelték. Ahelyett, hogy felemelték volna szavukat a jogsértő pintér-orbán döntés ellen, miközben civil támogatást kértek volna a tervezett demonstráció akár jogszabályellenes ellehetetlenítésére/megakadályozására.
Mindenki az akkori hozzáállásának megfelelően hiányolja most a "néplélek" milyenségét, a civil szervezetek hiányát, a korszakváltás elmaradását.
Szerintem.
Nem vagyok filoszemita.
Régóta bögyömben van az ún. "establishment".
Ha tudnék, akkor szavaznék. Mert már az intim szférámat akarja megszerezni/ellenőrzése alá vonni a jelenlegi rezsim (gyerekeim/mo jövőjét, lehetőségeit mindkettő egyformán cseszi el, abban különbség nincs). De soha nem fogom megbocsátani nekik, hogy ilyen szavazásra kényszerítettek. Tőlem semmi türelmet, lojalitást ne is kérjenek!

Még egy dolog.
Szerintem mindenki vagy érzelme, vagy érdeke, lelkiismerete alapján fog szavazni és nem a fentiek ellen. fideszre, összefogásra, jobbikra, lmpre. Vagy nem fog szavazni. A fenti döntését mindenkinek tiszteletben kell tartani. Nekem visszatetsző, hogy emiatt bárkit is minősítsünk. Sőt, ez számomra elfogadhatatlan. Hisz pont egy olyan hazát szeretnék ahol a fenti döntése miatt hátrány senkit nem érhet.
@Fabius: Mán "megbocsájtsá",de kikre gondolsz???
Rád,vagy rám ???
Bajnai ismét óriási győzelmet aratott. Nem kevesebbet ért el, minthogy simán megnyerte a Voks ’14 okostelefon-alkalmazás szavazását (...) ajnai után a szavazáson, alig lemaradva a Valaki Más jelölt futott be, aki csak egy európai értelemben vett független szakértő lehet, mert ez náluk alapkövetelmény (...) A Valaki Más második helye viszont lézerceruzaként mutat rá a Milla és a 2010 után alakult kis ellenzéki tűzfészkek tanácstalanságára. Érzik ők is, hogy Mesterházy, de főleg Gyuriferi megjelenése a korszakváltásban bizony már nem is akkora korszakváltás. Kis lépés a kormányváltás felé, nagy lépés a hátramenésbe, ahogy azt Armstrong is megjegyezte a világűrből, vagy valami hasonló. :)

www.tutiblog.com/2014/01/a-milla-jeloltje-valaki-mas.html?v=1
@Evezős:

"Tényleg nagyon jó fotó, messziről látszik, hogy mi kellett volna, hogy legyen az ő élethivatása: szertáros a magyar labdarúgó válogatottnál."

Asszem ma már írtam neked egyszer, hogy nagyon gonosz vagy:)))) De jóóó:))

Ennél azért sokkal többet elárul a fotó.
@Sir Bates dö Hól:
Szinte már el is felejtettem ezt a gázos felvonulást, de tényleg jó példa!
Aki akkor azt mondta, kommentelte, hogy tiltsák be - és volt még pár ilyen jellegű dolog, ha jól emlékszem - az egyúttal esélyt adott arra, hogy ebből trend legyen és ezt a trendet alkalomadtán a kormányzó párt majd azok ellen is alkalmazza, aki éppen NEKIK nem tetszik.

Ezt kéne megérteni sokszor, hogy amit most esetleg - látszólag - engedékeny módon nekünk megtesz ez a bagázs, az sosem jótétemény, hanem MINDIG oka van és az ok, hivatkozási alapként később MINDIG sokkal nagyobbat fog ütni, mint amiért eredendően szót emelt az ellenzék ...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem akarom Bajnait védeni, de rajta pont látszik, hogy mit gondol erről az egészről. De nem egy maga van, nem szállhat ki. Szerinted miért nem volt Kálmán Olgánál?
@V-PORT: ez most igy nagyon szánalmas! miért nem volt ott? ha utálja az egészet ő is dönthetett volna úgy mint juhász! komoly pali vagy miért akarsz összeesküvő elmélet gyártó kisiparos lenni?
@Orica Középföldi:
OK, Orbánnal kapcsolatban büszkén vagyok gonosz! :-)

Nekem azt mutatja, hogy, ... talán ez a szófordulat valahogy tükrözi: vidéki kislány ...izé ... parasztgyerek a nagyvárosban.
Azaz: élete értelme megvalósul, és ő nem tud odavalóként viselkedni, nem tud felszabadultan örülni, mert nem tudja, hogy mit kéne csinálnia ...vagy mint egy rajongó, aki megnyeri a közös ebédet az imádott hírességgel, és amikor leülnek az asztalhoz, képtelen elhinni, hogy ott lehet. Ezért kuka és csak az arcára kiülő bávatag öröm jelzi, hogy van az a helyzet, amikor a nagyon eccerű lelki valósága tetten érhető.
@Orica Középföldi:
Pontos.
Kicsit okoskodnék csak. Az igazi (volt ilyen?) civil szervezetek kora a feudalizmussal elmúlt, mint a nátha. Ugyanis pont a feudalizmus volt az a kor, amikor lehetett pártoskodni, de mai értelembe vett pártok csak a feudalizmus elmúlásának kezdetén kezdtek megjelenni, a szavazói jog mibenléte okán.
No, meg a parlamentarizmus - -> Anglia - ellentétben a vigyázó szemek vetésével. (ez utóbbi már más és nagyobb probléma, csak arra gondoltam, hogy Széchenyi Angliából jött, Kossuth meg itt ült, börtönben, sikkasztásért)
@V-PORT:

Ha annyira rühelli, és nem ért egyet semmivel ...akkor miért nem lép le?
És majd 2018-ban, mint civil, szépen beül a tutiba ...
Mindjárt lenne 400.000 ember (vagy 800.000), aki rászavaz.

Nem értem.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Kedves Rufus!
Ellenzed a szardobálást, ennek bármilyen más szituációban mélységes ellenzője vagyok, mert minden nemtelen eszközt zsigerből elutasítok.
Azonban kiborító, hogy az ellenzékre ráhajigált mocskot képtelen visszautasítani legalább a valóság jegyében.
A Fidesz retorikájában napi szintű szlogen a
"bukott baloldal."
Erre miért nem riposztozik azzal, hogy a Fidesz is két buktát könyvelhet el?
Tulajdonképpen az ehhez hasonló támadások nem is esnek a szardobálás kategóriájába, hanem a tényeket rögzíthetnék.
Nem reagál az ellenzék még az olyan támadásokra sem, amikor a Fidesz váteszként sorolja, hogy mit terveznek kormányzásuk alatt.
Legalább vissza kérdeznének, hogy ezt honnan szedi a Fidesz, hiszen a program részletei még nem is kerültek nyilvánosságra.
Amennyiben a példákat folytatnám, nem is kéne szart dobálni, csupán megtorpedózni kéne a hazug rágalmakat.
Lehet, hogy a "Kőkemény érzelmi hatások" nem lesznek elegendőek, mert a Fidesz helyzeti előnyben van. Már most is bőven adakozott béremelésben, gyed ügyben, önkori adósság átvállalásban stb., melyre az ellenzéknek nincs módja.
A helyzet az, hogy a kampánylehetőségek tekintetében esélyegyenlőtlenség van az eszközök tekintetében.
@V-PORT:
És mit gondolsz Fidesz nélkül?
nepszava.hu/cikk/1008071-szavazasra-is-felhasznaljak-a-kozmunkasokat

..és még mondja valaki, hogy nem bizalmi állás a közmunkásé!

"A jászapáti iskolában múlt héten kezdte meg a munkát 16 közmunkás.Többen pénteken írták alá a szerződést, és máris szavazniuk kellett az igazgatóválasztáson - számolt be lapunknak Borics László.

A független önkormányzati képviselő szerint a nevelőtestület ezt kifogásolta, nem értették, mi alapján dönthetnek a sorsukról olyanok, akik nem ismerik az iskola munkáját, és nem sokat tudhatnak a jelöltekről sem. Közben kiderült, a közmunkások is kínos helyzetbe kerültek, állítólag megfenyegette őket a "felügyeletükkel" megbízott, egyébként az iskolában karbantartóként nyilvántartott férfi. A szerződés aláírására egyesével behívott emberekkel - elmondásuk szerint - azt közölte, Pásztorné Földes Györgyi pályázatát kell támogatniuk, és aki nem így tesz, annak nyártól már nem lesz munkája. Amikor a közmunkások ennek ellenálltak, és a másik jelöltre voksoltak, akkor Borics elmondása szerint újabb fenyegetést kaptak."
Ezt hiányoltuk!!!!

SMS: új szervezet indul a választáson

Seres öt évvel ezelőtt a Civil Mozgalom vezetőjeként került a hírek élvonalába, amikor négy hónap alatt 605 ezer aláírást gyűjtöttek annak érdekében, hogy népszavazás dönthessen róla: a képviselőknek el kell számolniuk a költségtérítéssel. Akkor a parlament – kormányoldal és ellenzék egyaránt – megfúrta a kezdeményezést: a költségtérítést átnevezték választókerületi pótlékká és lakhatási támogatássá, így „okafogyottá vált” a referendum.
www.atv.hu/belfold/20140116-sms-uj-szervezet-indul-a-valasztason/hirkereso
@Evezős: Parlamenten belül is nehéz politizálni, még nehezebb kívül. Szinte lehetetlen.
@dr. jenőke (jenőke):
Ha úgy érted, hogy mi lenne, ha nem lenne fidesz, akkor azt mondanám, hogy demokrácia.
De te mire gondolsz, mert a visszakérdezés csak a válasz megtagadása.
@Evezős: nem akarok senkit elkeseríteni, de semmivel nem lesz jobb 18-ban, sőt. Aki messiásként vár valakit akkorra, az nem itt él, és nem azt látja ami a való. A 24 év kevés volt, amint látszik, arra hogy felnőjön egy társadalom,és kezébe vegye sorsának alakítását, ez a csoda az elkövetkező 4 évben sem fog megtörténni.
@dr. jenőke (jenőke): Te most magaddal beszélgetsz? :)
@dr. jenőke (jenőke): én úgy érzem a civil szervezetek kora és létjogosultsága pont a feudalizmus utánra tehető... azt mondanám, te a városi közösségekről (communa) és a céhekről beszéltél...
@dr. jenőke (jenőke): jenőke, pihenj egyet, már magaddal vitatkozol.
@V-PORT:
De azért a DK, meg Ferencünk ott kezdje, meg folytassa ... ugye?

Én megértő vagyok ez ügyben. Bajnaival is...
@parti_giano: "igaza van fabnak és miva-nak, azzal, hogy összebútoroztak lezárták a változás lehetőségét. egymás foglyai lettek."

A változás lehetősége akkor zárul le, ha nem lesz kormányváltás, és megszűnik a civil szerveződés lehetősége.

Kormányváltás esetén viszont megnyílik, és ez a lényeg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem olyan vezetőre lenne szükség, aki ketté tudja választani a tengert, és átvezet, hanem olyanra, aki hajókat épít. Vagyis bibliai értelemben, nem Mózesekre, hanem Noékra.
@Evezős: Szerintem Ferenc maradjon. :)
@épészmérnök: És kormányon miben fognak egyetérteni?
@V-PORT:
Szeretem a társaságomat. Sokat tanulok magamtól, de a viták ...
@dr. jenőke (jenőke): Ezért jó a skizofrénia. Mindig van társaságod. :)
Szep kis nekrolog a poszt. Muszaj tovabb doglodnom nyugaton. :)
@V-PORT:

most orulsz ugye Gyurcsany benn van :)
@V-PORT: olyanra, persze, neked, nekem, meg a kevés gondolkodónak, na de a többségnek nem, és ez a lényeg, mert a választásokat nem mi döntjük el.

@Evezős: néha lemaradok az iróniádról, csak furcsa volt, nem illett a képbe :D
@Mariann19:
Pontosan! A mocsok dobálásának ne az legyen az ellenszere, hogy visszadobálják ugyanazt a mocskot, bi-bi-bi, mert az dedó! "A valóság jegyében" kéne tudniuk ehelyett riposztozni, nyilván amennyire lehet, meg amennyire tudnak... és ilyenkor látszik igazán, hogy milyen kevéssé tudnak...

Az a kisebbik baj, hogy "a kampánylehetőségek tekintetében esélyegyenlőtlenség van az eszközök tekintetében", de pont arról beszélgetünk, hogy még ugyanazokat az eszközöket is bénán használja az ellenzék. Nem csak az eszközökben van különbség, hanem az eszközök használatának képességében is.

És nagyjából ez a képességbeli különbség jelenik meg a közvélemény-kutatási adatokban is...

Lássuk be, azoknak, akiknek Orbánnal talán elvi kifogásaik vannak, de megalkudnak ezzel, mert anyagilag jobban jártak, például a családi kedvezménnyel, és ez nekik fontosabb, és nem trafikból éltek előtte, azoknak megéri Orbánt a hatalomban tartani, még ha utálják is. Akiknek tökmindegy, hogy melyik seggfej ül a Parlamentben, azok sem fognak az ellenzékre szavazni. És innentől igazán kínos, hogy az ellenzék még azokat sem tudta teljes létszámban a maga oldalára állítani, akiknek Orbán rendszeréből egyértelműen kára származott, legnyilvánvalóbbként azt a minimálbéres réteget, akiknek csak morzsákat sikerült visszaosztani az adójóváírás kivezetése óta... de akiknek úgy tűnik, a morzsák is jobbak a semminél...

De ez már messze vezet a poszt témájától...

A lényeg az, hogy szerintem a mocskolás épphogy elijeszteni fogja azokat a bizonytalanokat, akikre Mesterházy ácsingózik, szerinted meg ez legalább a kevés eszköz egyike, ami megmaradt nekik, és ezt legalább tudják alkalmazni, és ha csak egy többletszavazatot szereznek vele, akkor már megérte.
Gyere vissza három hónap múlva, aztán nézzük meg, kinek a meglátása jött be:).
@Husz_János_Puszita: üdv, sajnos igazad van, valami hasonlót érzünk mi is, még annak ellenére, hogy ezen közbevetésed, cseppet Sipisre sikeredett, hogy az irigy májam is szóhoz jusson ;)
@Spániel:
Már hiányoltam.
A pénz az pénz. Neki is.
@Husz_János_Puszita: Életem egyik legboldogabb pillanata volt. Szívem megtelt szeretettel. Éreztem, hogy ez a változás szele. És, amikor értesültem Fodorrol, és Kunczéról tudtam már minden sínen van. És Mesterházy! Rá szavakat sem találok. :)
@Mariann19

Megdöbbentő,hogy az 'egyszeri fejekben mekkora rombolást,deformációt,agymosást visznek véghez a történelemhamisításon át az ellenzék lejáratásán keresztül a saját fényezésükig...
Lehetetlen felvenni médiatúlsúlyukkal a versenyt.A 'web roppant kis szegmens ebbben,hatékonysága ellenére!!
a 'fa@@alszavazás vagy a legitimitásuk kétségbevonása /különböző módokon/ is kézenfekvőnek látszik...Szem előtt tartva azt,hogy egy esetleges minimális ellenzéki vereség is elfogadható annak tükrében,hogy valószínűleg a 'tökmarkolászások közepette zajló ciklus alatt az összes mocsok és szar minidú@e és csapatára hullana vissza/remélhetőleg/..Emiatt és a kormányozhatatlanság miatt megértem ' Fab pesszimizmusát...Waterloo,mohács kell a magyarnak,bár szeretteimet féltem ettől!

--------------------------------------

Adrenalinéhség megfelelő szinten?
Szívgyógyszer vagy HP bekészítve?
Lepedők a könnyeknek vagy pezsgő a győzelemre?
'hajrámagyarok!!!!
Innen már csak 1 lépés nyalni a mészároslőrincek seggét,tapsikolni a paksi atombiznisznek,ennél azért többre vagy képes?Nincs szánalmasabb a baller értelmiségnél ebben az országban,akik kétpofára szopnak a félnáci narancsos terrortól és még ilyenkor sem képesek a tévedés jogát megadni sajátjaiknak!Naponta hülyézik őket olyan pályán ami 99%-ban a fityusznak kedvez,normális ez?!
@V-PORT:

megneztem egyik nap a bokrost olganal, vele tudok egyedul azonosulni
@Husz_János_Puszita: méééég neeeeeem, csak afelé jársz ;)

igaz, mind erre az útra lép, aki szerencsésen már a túloldalon jár a Mo-i határokon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

kizart hogy a kozeljovoben hazamegyek hacsak nem nagyon muszaj
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Az üdítő beszélgetésünk végére tartogatok egy tényt, amely cáfolja a Fidesz hazugságát, mely szerint a családi pótlékot Gyurcsány csökkentette.
Ezt az ellenzék nem céfolja, pedig íme, most néztem meg:
1998 - 2001-ig 3.800.- Ft/hó
2002-től folyamatosan emelkedett és
2008 - napjainkig 12.700.- Ft
Ezt az ellenzék miért nem mutatja be?
Jó, találkozunk 3 hónap múlva.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

amennyire f.stam annyira orulok hogy megleptem :)
47 eves fejjel sem keso
@Husz_János_Puszita: Én már most lesátorozok a szavazóhelyiség előtt. Első akarok lenni!
Ferenc neve mellé legszívesebben egy szívet rajzolnék, de akkor érvénytelen lenne, ezt pedig nem akarom, hiszen Mesterházy is megmondta meg lesz a 2/3.
@V-PORT:

ha az x ala rajzolod a szivecsket akkor is ervenytelen?
@Spániel: "A civil szervezetek és az abból esetleg "kitermelődő" új politikus volt a téma.
Mivel ilyen állatfajta nincs, a négy év kevés volt ahhoz, hogy friss arcok jelenjenek meg a palettán, teccik-nem teccik, marad a régi garnitura."

Sóhajtva gondolok arra, hogy a chilei diákmozgalom három vezére is bejutott novemberben a parlamentbe. A társaik árgus szemekkel figyelik, mire mennek. És nem kétséges, hogy ha puhának bizonyulnak, akkor lesz még milliós tüntetés Santiagoban.

Ugyanakkor Bachelet fityiszt mutatott a hagyományos pártszövetségnek, a saját intézetével készítette el a programját. Benne az ingyenes oktatással, és a közoktatás minőségének javításával, amelynek a finanszírozására bevezetnék a progresszív adózást.
@Husz_János_Puszita: Nem tudom. Te is szívet szeretnél a neve mellé tenni? :))
@Husz_János_Puszita:

Fönt már belinkeltem, még nem tudják mit vesztettek:

"A történet azzal kezdődött, hogy Gyurcsány az első tárgyaláson azt javasolta, legyen még nagyobb az összefogás, és tárgyaljanak más, kisebb baloldali pártok vezetőivel, Fodorral, Kuncze Gáborral, Bokros Lajossal és Schmuck Andorral is.
Bokrost azonnal elutasították a többiek, így vele nem is indult tárgyalás,"

www.origo.hu/itthon/20140116-a-baloldali-targyalasok-kulisszatitkai.html?sec-2
@V-PORT:

koztes megoldaskent kuldhetsz neku atszurt szivecsket a facebookin
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Ahogy mondtam, persze, vannak, akiknél a "kőkemény érzelmi hatások" eredményesek, de azok a hívek, és ők túl kevesen vannak ellenzéki oldalon (hogy ez szerencse vagy probléma, az egyéni megítélésedre bízom:)), hogy velük a választás nyerhető legyen. Ez tény."

Nem a híveket kell győzködni, hanem a bizonytalanokat. A kemény érzelmi hatások, a negatív kampány pedig sajnos, a legeredményesebb módszer a tömegtársadalom befolyásolására, ezt a politológia sokszor kimutatta. Akár tetszik ez nekünk, finomlelkű, inteligencs egyedeknek, akár nem.
@Husz_János_Puszita: Szerintem a sok imádója rögtön kiutálna. :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Szegényke mit fogsz csinálni mikor kiderül a zombikokról is ami mindenkiről,hatalom és pénz az istenük.Van igényes és gondolkozni képes becsületes magyar aki már kiismerte őket belülről és rájuk csapta az ajtót,mert ő ingyen dolgozott nem keveset,a vezetőiknek pedig csak üzlet lebegett a szemeik előtt.Szimpla benzinkártya magyarok.
@Spániel:

pedig amig nem lesz polgari part a palettab marad a depi
nem tudom elmagyarazni de itt valahogy benne van a polgari ontudat a levegoben
@Husz_János_Puszita: szó szerint ezt mondta ma délelőtt a fiam is
@épészmérnök: Chíle? hiszen szinte nincs is a térképen, csak egy csík.
Te meg csak dicsekszel.
Magyarország jobban teljesít!
@Spániel:

nem puskapor az hanem penesz szag :)
@gazoló: "mohács kell a magyarnak"

Mért, a mohácsi vereségből levont bárki bármilyen értelmes következtetést anno? Nem úgy emlékszem. Mármint a történelem tantárgy alapján. :-)
Na megyek mert tenyleg sipis lettem
nem am letusolok
@Spániel: Persze, errefelé nyereg alatt puhítják a lámahúst :-)
@gazoló:
Te is látod, hogy nem is kell aljas eszközökkel élnie az ellenzéknek, elég, ha hitelt érdemlően cáfol és bizonyítja a képtelen vádak ellenkezőjét.
Már ez is fajsúlyos előnyt jelentene, hiszen a hazugságok leleplezése bónuszként jelentkezne a javukra, egyben a Fidesz negatív megitélésére.
Készülök!
Elég félelmetesnek igérkezik a játék, mert ugye a norvégokat kevésbé erősnek tudjuk be, ezért a bennmaradásunkat erre alapozzuk.
Viszont láttam a norvég-spanyol második félidejét és a végjátékot, alig győztek a spanyolok.
Javasolom neked is, hogy vegyél be preventíve szívritmus szabályozót, nehogy baj legyen.
@épészmérnök:
Ez igaz, de én itthonról úgy látom,össze kell törni,pofára kell esni,a falról vissza kell pattanni,hogy a lekenyerezett,lebutított népség jobb belátásra térjen és megtörjön,hogy cipolla varázslata véget érjen!!
Azt,hogy mennek-e majd ezért 'lámpavasra valakik,majd elválik...
@Mariann19:
Egyfelől mert töketlenek, de a dolog amúgy is könnyen félremagyarázható. Ha nem a "csökkentette", hanem a "nem növelte" van a mondatban, akkor rögtön igaz, ráadásul az infláció miatt (tudod, amit a mostani kormány "sikerrel" csökkentett le "majdnem nullára"...) a családi pótlék reálértéke csökkent. Na akkor most Gyurcsány csökkentette a családi pótlékot vagy sem?

Sajnos pont ezek azok a finom nyelvi megoldások, mértani pontossággal megválasztott szavak, amikhez az ellenzék abszolút nem ért. Nem is véletlen, hogy Orbánék így elszemtelenedtek, hogy ők már tudni vélik, hogy az ellenzék mikor mit FOG csinálni, és már azelőtt felszólalnak ellene, hogy Mesterházyban esetleg az ötlet megfogalmazódna.

Azért remélem, nem csak három hónap múlva:). Addig csak lesz téma, amiről üdítően elbeszélgethetünk :).
@Mariann19:

Bízom Lékai,Ancsin/'Csaszi/ jó formájában és abban,hogy kapusaink és a bírók is jobb napot fognak ki!!
Már alapozok házipálesszel!!
@V-PORT:
"Parlamenten belül is nehéz politizálni, még nehezebb kívül. Szinte lehetetlen"

Ezt vegyék figyelembe azok is, akik a civil mozgalmakat hiányolják nagy elánnal.
@épészmérnök:
Sajnos igaz... Utána még lejjebb voltunk pár száz évig... :(
Milyen nap volt?
Lemaradtam valamiről?
A magyar atom tovább hasadt?
@gazoló:
"Már alapozok házipálesszel."
Én egy Xanaxot vettem be, mert a múlt meccsen 104 volt a pulzusom a végjátékban.
Az a baj, hogy győzelem esetén így nincs semmilyen páleszre lehetőségem.
@Mariann19: nyugodtan megihatsz rá egy kis páleszt, nem lesz tőle semmi bajod:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Tucc'élni!"
Baromian!
Gondosan mérlegeltem a házipálesz és a Xanax
árarányait, és a Xanax mellett döntöttem, mert
olcsóbb mámor.
@OPHELIA:
Tényleg? Mert ha a lelkem elkárhozik, az nem nagy baj, de nehogy kinyúljak itt a választások előtt a házipálesztól.
- Hogy fogják hívni az új paksi bevásárló-központot?
- Sugár.
@Mariann19:
Aszondod?
Ha legközelebb doki ismerős akar adni páleszt, vagy diót, inkább Xanaxot kérjek??? :D
@Mariann19: Ha végképp nem tudok aludni, akkor ezt a kúrát alkalmazom. 0,5-ös egy kis töménnyel. Kellemesen elzsibbad az agyam tőle.

Torokfájásra Hubertus, fejfájásra Algo egy pohár sörrel.
Orvostól tanultam.
Szerencsére a torkom 30 éve nem fájt, mert a Hubertust nem tudnám meginni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Pályinkát kérjél, mert az jövedelmezőbb. Azt még nem adják TB-támogatással.
@Husz_János_Puszita:

"megneztem egyik nap a bokrost olganal, vele tudok egyedul azonosulni"

fene a gusztusodat. én egyedul jaegkiskaessel tudok azonosulni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Neked helyettesítőnek a Xanax nem javallt.
Maradj meg az ősi gyógymódoknál.
Nem mindegy? Így is, úgyis félig ingyen van.
Te ne mérlegelj!
@OPHELIA:

"Torokfájásra Hubertus,[...]Szerencsére a torkom 30 éve nem fájt, mert a Hubertust nem tudnám meginni.

Hubertust nem is inni kell. nem tudtad?
@OPHELIA:
Nekem is jobb lenne egy ilyen házi orvos, aki a gyorsan ható medicinákat ajánlja, nem tiltja.
Te mázlista!
@jaegtoer: Én a piára gondoltam, amit üvegben árulnak.
Vadászat előtt magamhoz szoktam fohászkodni.
@Mariann19: Nem mázlista vagyok, a barátnőmnek vannak ilyen jó tanácsai, hisz fogtündér
@Mariann19: a háziorvosom az egy hülye, nála az alternatív gyógyászat az kuruzslás
@Husz_János_Puszita: Csak szemezgetek a hozzászólásokban és lehet, hogy már máshol említetted csak még én nem olvastam,szóval: hová költöztél és milyen területen helyezkedtél el, ha nem túl személyes a kérdés?
@OPHELIA:

" Én a piára gondoltam"

én is, és meg arra, hogy a lábvizet azzal kell hígítani 1/1 arányban, és amennyi a lábad bőrén át felszívódik a hajszálaidhoz a tarkódig, az épp elég a gyógyuláshoz.
minden politikus bűnöző
@OPHELIA:
Két tűz közé kerülve csak sikerült a hatásosabb terápiát kiválasztanod. A barátnődét.
Ezért nagyon tudlak díjazni.
@V-PORT: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Parlamenten belül is nehéz politizálni, még nehezebb kívül. Szinte lehetetlen. "

ellenben lehetővé teszi, hogy nem kell minden csip-csup ügyre reagálni és a második nyilvánosság korlátlanul rendelkezésre áll, sőt...
'kényelmes'
megválogathatod, hogy kit engedsz be a 'klubba'
az építkezés a hatékonyságig hosszú idő. 3-4 év.
ne írjuk le előre a civil szerveződést, mint lehetőséget és mint eszközt. mindenképpen szükséges, mondhatni kényszer. a Dialógusból nőtt a Szabad Kezdeményezések Hálózatán át az SZDSZ parlamenti párttá.
bár a hatékonyság és tisztesség miatt kívül kell maradni, ellenben szabadabb a mozgástér.
@jaegtoer: Te kuruzsló is vagy? Ez egy 46-os lábú embernek igen drága kúra.
Ez most nem jött be, mert a torokfájást helyileg kell kezelni, nem pedig a lábvizen át. De lehet, hogy agyhúgykő oldására hatásos.

Már hallottam szódabikarbónás lábvizet méregtelenítésre, eceteset lábgombára. Gyerekkoromban meg hipermangános vízben kellett hetente 1x áztatni a lábunkat, az nem tudom mire volt jó. De szép lila volt tőle a víz. Ez úgy tudom, már be van tiltva.
Köhögésre kaptunk égetett cukros teát, néha meg porcelán tányéron kristálycukorra öntött anyukám pálinkát, meggyújtotta, aztán mikor kialudt és kihűlt, akkor bekanalazgattuk.
ezt most loptam a vastagböről!~~~~~
Pusztán annyit kérek, engem ne oktatgassanak ki demokráciáról azok, akik végigszolgálták a diktatúrát, és az oroszok szekerét tolták.
Orbán Viktor (Nógrád Megyei Hírlap, 1996. szeptember 28.)
~~~~~
Csak az a biztonságos atomerőmű, amely nem működik.
Illés Zoltán (Népszava, 2003. május 13.)
~~~~~
Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni.
Orbán Viktor (Magyar Demokrata, 2007. január 4.)
~~~~~
Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.
Orbán Viktor (Orbánviktor.hu, 2007. október 1.)
~~~~~
Nyugaton van keresnivalónk, Keleten semmi keresnivalónk nincs.
Orbán Viktor (Magyar Hírlap, 2007. november 17.)
~~~~~
Mi nem hidat képezünk Kelet és Nyugat között, hanem a Nyugat rendíthetetlen része vagyunk.
Orbán Viktor (Lánchíd Rádió, 2007. december 2.)
~~~~~
A Fidesz készült rá, hogy négy évtizednyi hallgatás után végre kimondjuk: oroszok haza, diktatúra a szemétdombra, kommunisták nyugdíjba!
Orbán Viktor (Magyar Nemzet, 2009. június 20.)
~~~~~
@Spániel: Kiborító mindkettő, de két napja hogy megváltoztak.Tényleg, ha belegondolok igazad van.Abban biztos voltam Én is, hogy legtöbbször mellétrafálnak "elemzőként", de ahogy végigpörgetem az emlékeimet róluk, gyakorlatilag semmi sem jött be, amit mondtak, de utólag megmagyarázták.
@OPHELIA:

az üzenet egyszerűbb volt:) a hubertus legfeljebb lábvizbe jó, ha hat, akkor ott is hét:)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Sajnos pont ezek azok a finom nyelvi megoldások, mértani pontossággal megválasztott szavak, amikhez az ellenzék abszolút nem ért. "

Teljesen egyetértünk. Valakik a háttérben profin kicentizik a kommunikációt. Nem tudom, az ellenzék miért nem keres maga is szakembereket. Pedig tudom, hogy tudják, milyen metódussal operál a fidesz stáb.
@jaegtoer: Na ezért nem kóstoltam még meg!!!!:)
@OPHELIA: "Szerencsére a torkom 30 éve nem fájt, mert a Hubertust nem tudnám meginni. "

Jól ráijesztettél :-)
@épészmérnök:

Ezért külön vicces, ahogy a Fidesz folyton ronverberezik, pedig az eredmények azt mutatják, hogy egy tehetségtelen fasz Finkelsteinhez képest :).
@Fabius: Az első kérdésemet teljesen figyelmen kívül hagytad. Már pedig ez az igazi kérdés. Mert a szavazólapra akármit is rajzolhatsz, attól senkinek se lesz jobb (másnap már Neked se).
Attól, hogy fizeted az adót a Közgépnek, semmivel se vagy jobb ember.
@épészmérnök: Profin kicentizett kommunikáció- tökéletesen működik, ha tudod, ismered a reakciót.
Csak egy kicsit tudni kell az emberek nyelvén beszélni.
@OPHELIA: NLP. Neurolingvisztikus programozás, tömegkommunikációs műfogásokkal. Szépen vissza lehet fejteni.
@Mariann19:
@OPHELIA:

Félidői hidegrázásra valami???
@Spániel:

hehe.
a cigányokról már megint megfeledkeztek a minta-elit demokraták. említés szintjén is.
@épészmérnök: Én ezt kicsiben elég sikeresen alkalmaztam az egyik volt munkahelyemen. Adott egy 70 fős igen zárt közösség, amikor mindent tudsz a másikról. Tudod mit fog válaszolni, tudod, hogy erre mit kell mondani, ő arra mit fog válaszolni és úgy indulsz neki, hogy a kezedben az ütőkártya amitől nem fog nemet mondani. Már akkor sem kihívás, ha öten fogadnak ellened és el is kísérnek a megbeszélésre. Előbb utóbb bele is lehet unni, mert rutinná változik az egész.
@gazoló: miért ráz az ideg, én nem nézem a meccset
@épészmérnök:

Na persze az ember sem árt hozzá, aki azt rendszeresen és "hitelesen" át tudja adni. A rendszeresség és a témához kötöttség nagyon fontos. Biztos vagyok benne, hogy sok ember tényleg megbízható szakértőnek gondolja Németh Szilárdot rezsicsökkentés-ügyben, pusztán azáltal, hogy mindig ő szólal meg ebben a témában, és akkor ha ilyen sokat szólal meg, akkor biztosan ért is hozzá...

Mondjuk ha az ellenzék is az árnyékkormány és a témákhoz kötött arcok felépítésével foglalkozott volna a kormányváltás nélkül szinte felesleges pozícióharc erőltetése helyett...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Mondjuk ha az ellenzék is az árnyékkormány és a témákhoz kötött arcok felépítésével foglalkozott volna a kormányváltás nélkül szinte felesleges pozícióharc erőltetése helyett..."

(Egyetértő sóhaj.)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Valóban nem árt hozzá az arc, de csak a hozzá nem értő embereknek lesz "hiteles".
A rezsicsökkentős példád számomra különleges eset, mivel a férjem az energiaszektorban dolgozott egész életében és tudjuk a következményeket.
@Orica Középföldi:
Hosszú napom volt, elköszönök egy nagyon komoly verssel.
Jó éjszakát, üdítő álmokat.

Romhányi József: Egy szú végrendelete

Egy szú beszorult a hokedli lapjába,
ráült a szakácsnő százszor is napjába.
És jött a baj csőstül még a tetejébe,
és az asztalos szöget ütött a fejébe.
Néha percekig már percegni sem tudott,
végül hát megírta e testamentumot:
-A nagy hármasszekrényt, mely koromszín, ében,
özvegyemre hagyom, járjon feketében.
Ha a gyászhét letellt, és férjhez megy ismét,
ne maradjon jussa tőlem, csak a kisszék.
Fiam, ki kalandos, regényes, mint atyja,
a nagy mahagóni könyvesszekrényt bújhatja.
Kerülje a drámát, bölcseleti művet,
mert a nehéz könyvek szétnyűvik a nyűvet.
Lányom, ki szégyent szégyenre tetézett,
s lezabipetézett,
kinnt éljen eztán
a szemétládában, kegyelemdeszkán!
Végül az anyósom.- Megérdemli nagyon:
rá a vadonat új, szép csőbútort hagyom.

-
-
Szép almokat a nyulaknak és a mókusoknak, egyebeknek, kellemes ébredést a most kelni kényteleneknek.
@gazoló: remélem elmúlt a hideg-idegrázásod:)
@OPHELIA:

húúúúúúú,remegek,mint a kocsonya,de továbbjutottunk a halálcsoportból!!!!
@gazoló: mer én is drukkoltam a 2. félidőtől:)
@gazoló:
Érdeklődöm. Szoba berendezés rendben?
Phű!!!
Azok az utolsó másodpercek...
@toportyánzsóti: Nem mondtál újdonságot és nem is vagyok naiv ezen téren.
@gazoló: kéziben még az voltam idáig
@Mariann19: tolhatod a páleszt:)
@OPHELIA:

:-)

Legalább megélhetted a 'kézifanok iszonyú sorsát egy ilyen tornán!!
Mindenkinek jó éjszakát!
@OPHELIA: "de csak a hozzá nem értő embereknek lesz "hiteles". "

Mi, mindannyian nem hozzáértők vagyunk az élet legtöbb területén.

Nem annyira hozzáérteni kell, mint inkább ismerni, és tudni alkalmazni a logika, az érvelés, a gondolkodás eszközeit.

A fiam tavaly az egyetemen vitacsoportba járt. Megtanulták, begyakorolták a logika alapjait, az érvelést, a helyes és a félrevezető érvelési módokat. Ugyanarról a témáról kellett először tájékozódniuk, aztán véletlenszerű választás alapján a csoport egyik felének mellette, a másik felének ellene érvelni. Még versenyekre is jártak.
@gazoló: Becherovkást, Finlandiást, Chivasost, Hennessyst
@Mariann19:

Ver a víz,de jó lenne lenyugodni!!
Rájöttem,erre nem hat semmilyen drog!!
Talán a fejemen is álltam az utolsó percben
a macskát is megtéptem ,pedig csak simogatni akartam!
Párom tudta,hogy stresszes egy óra elé nézünk és már az elején bölcsen elment aludni!
@épészmérnök: Okés a véleményed. Anno, mikor itt is beindultak a nyugatról begyűrűző tréningek, végigszenvedtem egy egyhetest. Asszem már a 2. napon vért pisiltünk. De még néha előszedem a jegyzeteimet.

"Nem annyira hozzáérteni kell, mint inkább ismerni, és tudni alkalmazni a logika, az érvelés, a gondolkodás eszközeit."- Ha valaki tud és akar gondolkodni, akkor ebből már következik a többi is.

De a birkája képtelen még gondolkodni is.

Jó éjt Neked is.
@OPHELIA:
"Tolhatod a páleszt."
Nem merem, mert már volt nehéz légzésem a meccs alatt.
Te benyomtad a roboráló adagot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nézted?
Látod ezek az igazságos vetélkedések.
Győz a jobb. Jobbikot nem írtam, félreérthető lett volna.
@Mariann19: Végigdrukkoltam a 2. félidőt. Nekem, most nem kell robolálni, mert hulla vagyok, menni fog az alvás.
Jó éjt.
@gazoló:
Szóval megúsztad, nem szólva a kedves családodról, kivéve szegény cicát.
Legközelebb nehogy áldozati állatnak nézd a cicát, amikor jön szemedre a félhomály.
Jó éjszakát mindenkinek!
"Amerikában a tinik negyede már lelépett a közösségi oldalról, az egyetemistáknak pedig több mint a fele."

Tessék. Én megmondtam. Én mondtam, hogy ez lesz. De rám soha senki sem hallgat. Hát basszátok meg.
@Men of street: én nem mondtam senkinek, mégis tudtam, hogy ez lesz ;-)
Jó éjt mindenkinek ezzel a misztikus és szép azeri világzenével.

youtu.be/3558lJuA8Y8
Hubazeg.

" 2012-ben az 1,264 milliárdos eredményből 800 milliós osztalékkal gazdagodtak."

Hubazeg. Másfélmilliárd adózott eredmény. Nettó 800 millió osztalék. Egy kis családi kft. És mind pályázatokból. Na ki ez?

Csak nem Mészáros Lőrinc? Ki hinné!

Hagyó Miki? Hunvald? Zuschlag? Ha az összes baloldali "tolvaj" által összesen elsibolt pénzt összeadjuk, kiderül,hogy nevezettek a szaros cipőfűzőjét nem köthetnék meg csak egyedül Lőrincz barátnak. A többiről nem is szóltam.

S mi meg itt fanyalgunk, hogy így meg úgy. Ezek a szaros gatyánkat lelopják a seggünkről! Csupasz seggel fogunk állni a viharban.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/gigauzletben_a_felcsuti_polgarmester_ime_a_reszletek.573993.html
@épészmérnök:

"Nem a híveket kell győzködni, hanem a bizonytalanokat."

Jelenleg azt hiszem az országban sok bizonytalan nincs.

A magam részéről mondjuk abban bizonytalan vagyok, hogy még 4 év fidesz uralommal a fidesz sírját ássuk meg, és nekik is meglesz az "elmúltnyócévük" ami után mindenki csak köp kettőt, vagy még négy év fideszuralom végleg a szakadékba löki ezt az országot, és bárkivel bármivel ellensúlyozni kellene őket.

Nekem ez a dilemmám.

Arra mondjuk kíváncsi lennék vajon hányan gondolják még úgy, hogy a jelen helyzetben az igazi kibaszás a fidesszel szemben az lesz ha rájuk szavaz valaki, dögöljetek meg a hatalmatokkal és írjátok le magatok végleg felkiáltással..

Addig amíg nem tűnnek el a mostani politikai szereplők a mélyben addig itt változásról csak álmodozni lehet. fidesz, mszp, jobbik ezek eddig csak ártottak, és ezután is csak ártani fognak. Nagyon.
Őszintén remélem, hogy nem egy véres forradalom, vagy polgárháború kell majd ehhez a változáshoz.

Az biztos, hogy ezek az emberek morálisan és gazdaságilag is a teljes csőd felé viszik az országot.
Minket.

"Frigyes"
Elfogultak ne nézzék meg, de a többieknek ajánlom. Kéri mindig pontos diagnózist szokott adni. És a meglátásai is mindig jók.
www.atv.hu/videok/video-20140115-keri-laszlo
@Kuviklacz:

Oké, legyen, az első kérdésedre a válasz: mert elesélytelenítették őket a bármi áron összefogást erőltetők. Azért. Tökmindegy volt ki jött elő, meg az is mivel. Semmi mást nem hallott, csak fogjál össze vagy húzzál a picsába.

Egy betűvel nem mondtam, hogy különb vagyok bárkinél. De azt igen, hogy adófizetőként megszereztem a jogot a pofázásra meg a szavazásra is.

Ha akarom akkor fasszal.
Fabius, hagyjuk már ezt a szakértőzést. Képviseleti demokrácia vagyunk még. Pártokra kell szavazni amelyek politikusokból állnak. Más kérdés, hogy ettől még szakértőkre támaszkodva lehetnének elképzeléseik közép-hosszú távra. De nincs. A hatalmi harcok és kormányon a lopás elvisz minden energiát.
Schiffer nálam is megbukott, de kétségtelen, hogy a jelen őt igazolja: egyenlő távol maradt a FIDESZtől és az MSZP (All-in) csomagtól.
A nagy összefogásosdiban arról soha egy szó nem esett, hogy győzelem esetén ugyan mit csinálnának? Sehol egy közös elképzelés, gondolat. Mondják, majd most kidolgoznak egy közös választási programot. A helyek elosztása után. :) Ennyire fontos a program. Az egész egy megélhetési osztozkodás volt, a mázlijuk, hogy van Orbán, s így mindenre rádobhatták az ördögűző szőnyeget.
@Fabius:
Tökéletes cikk! Rég nem olvastam ilyen jó írást!
@Szúnyog: tudod, hogy egyedul nem jarhatsz ide! egyedul nem lehetsz hulye! nem haragszom, nyugi, utos volt a befejezesed! vegyetek komolyan! kampany van! focim! mi kell meg?
"Mivel kormányzati szerepre készülni kb nem kell, nem tündökölhet eredeti terepén, a technokrata válságkezelőén."

Bocs, erről nem szokás beszélni, de az eredeti terepe az elkúrás volt, nem? Gazdasági minszterként, ha már gyurcsányozunk...Tudom, a korszakváltást legfőképp' benne látó hívei nem szívesen tekintenek vissza ennyire a múltba, ők megelégszenek az egy éves válságkormányzásával.

Ami pedig az lmp-t illeti: ezúttal valószínűleg nem ismétlődik meg a "hosszú kopogtatócédulák éjszakája", mert a fidesz bőven vezet, nem lesz rá szükség. Ha mégis szűkűlne az olló a "demokratikus ellenzék" és a fidesz között, Orbán esetleg újra bevetheti az lmp-t, mint segédcsapatot, és hipp-hopp ismét megajándékozhatja őket annyi kopogóval, amennyi pont kelleni fog.
@Szúnyog: "A nagy összefogásosdiban arról soha egy szó nem esett, hogy győzelem esetén ugyan mit csinálnának? Sehol egy közös elképzelés, gondolat"

Mivel együtt kormányozni úgysem tudnának, csupán egyetlen dolgot kelle csinálniuk - már ha valóban szívükön viselik az ország újrademokratizálásának szükségességét.

Átmeneti szakértői kormány (tehát nem a jólfésűlttel, se a technokrata focistával az élen), amely a koalíció pártjainak szavazógépével átviszi a törvényhozáson a jogállam újraépítésének jogszabályi intézkedéseit. Visszaállítja a '89-es konszenzusos Alkotmányt. Új választási tv-t alkot, majd mindezek után kiírja az újabb választást.

Ehhez kétharmad kell. Jelen helyzetben még a síma többség megszerzése is vágy kategóriája, tehát mindez csak elmélet, a tett - még ha meg is lenne az őszinte elszánás - nem fogja követni.

Az újabb fidesz 2/3 megakadályozása, mint cél pedig azért nevetséges, mert Orbán ha nem is szerez áprilisban újra kétharmados többséget, a rendszer már készen áll, az működni fog kétharmados parlamenti erő nélkűl is.
@A.J. Finkelstein: szokásos varánuszos válasz. Érv nincs, csak hülyézés. Szegénykém.
@pástétom: újrademokratizálás... Hahaha. Komcsikkal.
@Szúnyog: Mint például Kerék-Bárczy Szabolcs?
"Nem felejtettük el, hogy mikor az ég zengett és gyerekcipőben járt ez az összefogás biznisz akkor a párt a többször megmért szavazóbázis akarat ellenére döntött úgy, ahogy."

Az LMP elejétől fogva azt kommunikálta, hogy egyik oldalhoz sem csatlakozik. Az, hogy a te meg még sokan (a "szavazóbázis") ezzel az "aprósággal" ugyanúgy voltatok, hogy ez csak egy szokásos kommunikációs terelés, és az LMP-t az SZDSZ trójai falovának tekintettétek, az a ti egyéni problémátok. Részben igazatok is lett, mert azok a hányadák gerinctelen tetvek, akik kezdettől fogva a pofátokba hazudtak (úgy látszik nektek pont ez tetszik), azok leváltak és csatlakoztak. Te szavazhatsz a PM-esekre, azok az LMP szavazók meg, akik igazi LMP szavazók voltak, nem pedig bújtatott SZDSZ-esek, azok majd most is az LMP-re szavaznak.

Persze ha faszt rajzolsz a szavazólapra, azzal biztosan sokat teszel a gyűlölt Orbán ellen, el tudom képzelni, hogya fognak sírni Kövér Lászlóval egymás nyakába borulva, ha megtudják.
@Egyallampolgar: "Schiffer nálam is megbukott, de kétségtelen, hogy a jelen őt igazolja: egyenlő távol maradt a FIDESZtől és az MSZP (All-in) csomagtól."

Ja, a jövőben meg kb. ilyen távolságra lesz a parlamenttől is...
:)
Én is forgó gyomorral fogok szavazni az összefogásra, de nincs más és otthon maradni hiba. Egyébként a fasz kivan az állandó finnyogókkal akiknek soha senki és semmi nem jó, megoldással sosem állnak elő. Orbán rendszerénél tényleg bármi jobb! Ez a kiindulópont!
@Húsleves: "SZDSZ trójai falovának "
Nem. Egy politikai antitalentum által gründolt önmegvalósítási terep, ahova sikerült pár idealista kispajtást bevonszolni.
Közben kiderült, hogy ebben az ovodai homokozóban nem homok van, hanem salak, nem sok, hanem kevés, az ovónéni bőrszerkóban visitozik a szélén, és nem ovoda, hanem aréna.

Schiffer meg kerek szemekkel áll és csodálkozik, hogy szép lassan egyedül marad a gügyögőben.
@haladószellem: Hogy a viharba nem állnánk elő jobb megoldással. Már augusztusban felvetettem, hogy nem egy vezérelvű, hanem egy feladatelvű megközelítés kellene:
endresy.blogspot.hu/2013/08/egy-vezerelvu-ellenzek-felesleges.html

Az ebben levő 4 pontból eddig semmi nem telejesült. S az összefogás továbbra is egy pozicionális, vezérelvű megközelítés mentén alakult.
Ja, és ha ugyanezen a blogon elkezdesz visszaolvasni, 2012 októbere óta visitom, hogy az "utáljuk Orbánt" kevés. Ha itt van türelmed visszaolvasni, itt is sokan szövegeltek hasonlókat.
Na és a takonygerincű PM-es haverjaidról nem írsz @Fabius kedves? :) Tudod, ők akkor baszták szét az Új Pólust meg az LMP-t, amikor már egyértelmű volt, hogy Gordika ernyőszervezetéből semmi se lesz. Scheiring koma meg ma us magyarázza, miért vannak most is ott ahol. Róluk szeretnék már ezen a blogon olvasni végre.
@haladószellem: nem feltétlenül jobb. minek adjak bizalmat olyannak aki 4 év múlva megint visszahozná a csúti tahó NERjét?

sokaknak nagyon nem világos itt valami, de talán ez segít:

T. Köcsögmagyarválasztópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.
És?
Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.
Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.
Azé’ bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.
Azé’ bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?
Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz!
Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem?
Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi?

Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. - Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. -

Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdje el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Kekeke…
Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2007 Budapest, Európa

Tisztelettel:

A politikai elit.

pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar

sajnos, még mindig aktuális - én ezért szavazok fasszal tavasszal. minden egyéb értesítés helyett
@Fabius:

De Fabius, nagyon jól tudod, ha nincs közös lista, akkor van 3 külön. És Fidesz 4/5.
Ja, hogy mindenki úgy véli, hogy az általa favorizáltra kéne szavazni az összes többinek, mer' az lenne faszányos. És ha a többi istenbarma nem akar az MSZP/PM-E14/DK/akármire szavazni, akkor menjen a picsába.

Szar vót. Szarabbat választottunk. De a kevésbé szart nem akarjuk vissza, nem szar meg nincsen, igy maradjon a nagyon szar. Ja. Logikus.
Nem értem mit kéne örömködni? Redvás szendvics és gennyes tus között lehet továbbra is választani, sajnos. Teccett volna a blogíró pártot alapítani, olyan programmal ami után megnyaltuk volna mind a 20 ujjunkat, nem picsogni!
Mindenki a zellenzéket fikázza, pedig láttuk már 2010-ben, 1998-ban, hogy lehet választást "nyerni" program nélkül is. Attól, hogy balfasz a zellenzék a fidesz sem jobb. Ma reggel például maga az orbán produkált egy hatalmas égreköpést aláállással kombinálva...
@Fabius:
"mert elesélytelenítették őket a bármi áron összefogást erőltetők"

Micsoda egy szánalmas, stupid picsogás ez? Meg az egész cikk, megjegyzem!

Szóval már azért is gyurcsányahibás, mert az egész díszes LMP annyira tehetségtelen volt, hogy négy év konstans parlamenti jelenléttel, és kurvaerős médiahátszéllel sem bírt soha érdemben kimozdulni az öt százalék fölé?

Nem kéne esetleg a saját szemetekben keresni a gerendát, újbaloskáim? Nem lehet, hogy az a baj, hogy azon túl, hogy ipiapacs kineveztétek magatokat minden bal és jobb felkent ellenfelének, egyedül üdvözítő demokratának, semmi értelmes ötletetek nem volt az ország előremozdítására? Hogy a kutyának se kellettetek?

Az "összefogást erőltetők" jóval többen vannak, mint a híres schifferista barátaitok. A többségnek semmi kedve még négy évre Orbánnak átjátszani az országot csak azért, hogy ez a fogalmatlan önképzőkör még négy évig azzal áltathassa magát a tükör előtt, hogy a parlamentben egydül ő tojik görbét.

Tényleg, menjetek a p*csába, de gyorsan.
@vitéž munkášőr: viktor köszöni, hisz az is ő maga, mint ahogy a mellékelt ábrák is igazolják
Orbán: Jó kis rezsicsökkentés lesz ez is

Az áram, a gáz és a távhő ára csökken hamarosan. Jövő héten döntenek, hogy mennyivel. Ezt a miniszterelnök a rádióban jelentette be péntek reggel.

444.hu/2014/01/17/orban-jo-kis-rezsicsokkentes-lesz-ez-is/

------------------------------

Orbán: A paksi alkunak nincs csatolt része

Az oroszokkal most jó a viszony és a hitelük nem olyan mint amit az IMF adott.

444.hu/2014/01/17/orban-az-orosz-magyar-kapcsolatok-ma-rendben-vannak/

------------------------------------------

Orbán Viktor: Paks a rezsicsökkentés záloga

Az orosz-magyar viszony rendben van, az ország függetlensége nem sérült.

www.origo.hu/itthon/20140117-orban-paks-a-rezsicsokkentes-zaloga.html?sec-1

------------------------------------------

Nyolcmilliárdra perlik a játéktermesek az államot

Az állam sokat bukhat, 175 millióért fogadott ügyvédeket.

www.origo.hu/itthon/20140117-nyolcmilliardra-perlik-a-jatektermesek-az-allamot.html?sec-1
Fabius: tévedésben vagy, hogy az összeborulást az új választási törvény kényszerítette ki, ugyanis ugyanezek a pártok, a második fordulóban ugyanígy, ugyanilyen elvtelenül összeborultak volna, emlékezz csak vissza a (látszólag !!!) antikommunista (Pethő, Bauer !!!) SZDSZ és MSZP összeborulásra, ráadásul ott nem is volt kényszer, de hát az SZDSZ is ugyanolyan gerinctelen volt, mint a DK-Együtt-PM-Liberális párt férgei...
@HunMag: mondjuk kivancsi lennek arra, hogy a kooperacio miert elvtelenseg es miert gerinctelenseg es a masikkal szembeni engesztelhetetlen gyulolet vajon mitol is szamit normalis dolognak:-)
@Evezős: potnosan. ez van, ebbol kell fozni.

ha nem tetszik, lehet jobb csapatot kiallitani, de ezt sikerult.
@épészmérnök:
A röhej az, hogy a Ne gondolj az elefántra c. alapművet a Démosz Kiadó adta ki, jó pár éve. Abban egy amerikai nyelvész (és kampányguru) pontosan leírja azt a stílust, amivel felül lehet kerekedni az ellenfél kommunikációján. Keretezésnek hívja.

Na, ezt a könyvet használja a fidesz azóta is - és nem értem, hogy a demokratikus oldal meg MIÉRT NEM?????
Ők adták ki ... (+1 adalék: a DK-ban ez alapmű, konkrétan tudom, hogy ők a különféle felkészítő tanfolyamaikon nagyban terjesztették. GYF használja a megnyilvánulásai alkalmából....)
Magatoknak kerestétek a bajt, drága poszterkám, tavasszal el lesztek törölve. S mert Feri bejut, meg Gabriella is, meg a Gábor is, 2018-ra se lesz esélyetek, mert ezek a komplett baloldalt el fogják kúrni az elkövetkező 4 esztendőben is. Remélem, bejutnak 2018-ban is, ha kell, magam szavazok rájuk, ha ez kell ahhoz, hogy a liberális ködkergetők likvidálása végleges legyen.
A ballibsik a 2010-ben leköszönt csapatot látják viszont. Gyurcsány, Kuncze, Fodor.

Persze, hogy nem lelkesednek, szerintem sejtenek valamit:))))
@♔batyu♔: habony azert be lehet szarva ha kuminnal idekuldetett teged:-)
@Sinistroll:
mondj már légy szíves egy befolyásos lapot vagy műsort, ahol az lmp-nek hátszele volt!
@ausländer Sipi: Te viszont egészen biztos, hogy a szabadidődből vagy itt. Ugyanis ostoba vagy ahhoz, hogy fizessenek érted:))
ennyi:

Megbukott az ócsai kísérlet
A rózsadombi áron épített szociális lakópark felére akadt bérlő, katasztrófaszállásként fog működni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F17%2Fmegbukott_az_ocsai_kiserlet%2F
Ezt teljesen felesleges volt megírnod Fabius.
És a hozzászólásokból láthatod is,hogy miért.Az itt harcosan hőbörgők simán meghátrálnának már egy olyan "unortodox" megoldástól is,hogy a módszerváltás után végre nemet mondjanak az eléjük tolt szarkupacra.A zsebükben már ott az előre megírt és készenlétbe helyezett magyarázat:Ez a kupac nem olyan büdös,mint az előbbi!
Pedig de!Csak a rutinná vált "orr befogva" szavazás tette őket ilyen "ellenállóvá".(...vagy immunissá?...)
Az már csak hab a tortán,hogy ugyanezek egy év múlva dühödt ökölrázások kíséretében követelik majd vissza a másik "szarkupacot",mondván:-Mégsem olyan büdös!
És nem értik,hogy miért nem változik itt semmi.Hát azért,mert ti sem változtok.Nem a politikusaink miatt vagyunk szarban.Ők csak olyanok,mint mi.Közülünk kerültek ki.Mi adtuk őket az országnak.
Az csak kifogás,hogy majd akkor változom,ha ők jobbak lesznek,ha ők példát mutatnak.Ez csak kifogás.
De ez ismerős.Ezzel van tele a padlás.És mint látható,az ilyen helyzetekre már külön tudományág épült.Úgy nevezik:utólagos magyarázatok...
Koala? Az meg mi, beszéljünk már értelmesen: koalíció! Fidesz-Jobbik koalíció? Te álomvilágba élsz? A Fideszen biztosan nem múlna, de a Jobbik SOHA, DE SOHA nem fog szövetkezni a Fidesszel, összekevered az MSZP-vel annakidején lepaktáló SZDSZ-szel drága postíró barátom!
1) A 400 ezer plusz szavazó is édeskevés lenne, hogy hatalomra kerüljön a baloldal.

2) Valóban elég hihetetlen, hogy lesz ennyi, jó, ha 0-ra kihozzák a változást az összeborulás utáni lemorzsolódást kompenzálva.
Ha Bokros Lajost, vagy Horváth Andrást (a NAV bili kiborítóját) tennék közös miniszterelnök jelöltnek (esetleg Chuck Norris, akit még el tudnék fogadni), akkor elhinném, hogy radikális változást akarnak.
Így valószínűbb, hogy csak visszaállítják a Fidesz által 100:0-ra áterőszakolt 70:30-as közpénzlenyúlási arányt úgy, hogy most megint övék legyen a 70%.
Ettől függetlenül még mindig inkább ők, mint a narancskommandó... (Majd kesztyűben és orrcsipeszben szavazok).
@ariskerase: biztos vagy te ebben zászlóba öltözött barátom?
Kedves Cikkiro. Kifejtened konkretabban, hogy mi alapjan jutottal arra a kovetkeztetesre, hogy gyurcsany "a politikai feltámadását nem a baloldalnak hanem Viktornak és a testre szabott választási rendszernek kell megköszönni"?
@Frady Endre:

Bokros,mint radikális változás?
:)
Nem változna semmi,mert hat hónap múlva az első sorokban emelgetnéd a "Lajos monnyon le!" transzparensedet azért,mert megismerted Lajos bácsi formabontó gazdasági ötleteit!
Csak ismételni tudom magam, egy éve előre megmondtam, hogy nem a kormányváltásért, legfeljebb a kétharmad megakadályozásáért indulhat a baloldal, miután másfél évig a saját maguk lejáratásával voltak elfoglalva.

Gyakorlatilag mindenkit el kellett volna hajtani, aki korábban kormányzati pozíciót vállalt vagy az úgynevezett ballib holdudvar 50 év feletti tagja. Akkor talán lett volna esély a megújulásra, de így nem...

Egyébként a baloldal az utóbbi években a miniszterelnök-kereséssel meg a koalíciós iszapbirkózással ugyanúgy saját magát csinálja ki, mint Amerikában a republikánusok, amikor Obama kihívóját keresték.
@Frady Endre: Nem 100:0 az most sem, erre fogadni mernék. Mondjuk 90:10, de ha nulla lenne, akkor konkrét korrupciós ügyekkel jelentenének fel politikusokat, nem hiányos bizonyítékokkal, pletyka alapján ismeretleneket...
Fidelitas-vezetők is rárepülnek a frissen létrehozott százmilliós piacra
A Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas néhány fővárosi vezetője is profitálni készül abból a fogyasztóvédelmi képzési piacból, amelyet épp most hozott létre a kormány – írja a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20140117_Fidelitasvezetok_is_rarepulnek_a_frissen

--------------------------------------

Népszabadság: Megbukott az ócsai lakópark-projekt
Katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a kormány az ócsai szociális lakóparkot – írja a Népszabadság pénteki száma.

hvg.hu/gazdasag/20140117_Nepszabadsag_Megbukott_az_ocsai_lakopark
@vitéž munkášőr: Egy nem emlékszem, hogy barátok lennénk, de ez mellékes, azt sem tudom honnan szeded, hogy zászlóba öltöztem, hol láttál te zászlót, de mindegy ez mellékes, de hogy válaszoljak neked, biztos vagyok benne! Tudod eddig a Jobbik volt az, amelyik azt tette edig is amit mondott, nem tökéletesek, nem is lesznek soha, de legalább nem ígérgetnek felelőtlenül és mindig tartják magukat a szavukhoz! Sokkal hitelesebbek mint a Fidesz-MSZP nagykoalíció. Szóval adjn az Isten szebb jövőt, neked is drága ismeretlen!
höhöhöhöhö nem ígérgetett felelőtlenül, jaj de jót nevettem :D
@jaegtoer:
"ne írjuk le előre a civil szerveződést, mint lehetőséget és mint eszközt"

Dehogy írom le. Csak arra szerettem volna rávilágítani, amire te is, csak te okosabban: ez évekig tartó folyamat. És a folyamat kezdete a fejekben végbemenő változás, ami meg a világon a leglassúbb. És sajnos szerintem még nem értük el azt a pontot, ahol ez a változás elkezdődhet.
De optimista vagyok, kedvenc állatom a reményhal.
@Evezős:

Visszanéztem:))
Erre gondoltam.
@Orica Középföldi:
Jó! :-)

(Túl sokat talán ... én sem tévedtem ...ja, és megvagy: te vagy a Mihancsik Zsófia! :-DDD)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Lehet, ez már itt - az új poszt miatt elsikkad, de megpróbálkozom vele!)

A Face-n írta le ezt a sztorit egy oktatással foglalkozó oldalon valaki. Most folyik a vita. Csak azért rakom ide, mert a véleményem ott - és itt is - az volt, ami Tied: amíg "öntudatra nem ébrednek" a jelenleg éppen önként rabszolgaságot kívánók, arra szavazók + képmutatók, addig nem lesz változás ...

"Van egy pedagógus ismerősöm. Iskolájukat átvette az egyház egy éve. Ő egyébként nagyon gyűlöli a Fideszt és a KDNP-t Viktorostól Semjénestől. Kérdeztem, hogy kire fog szavazni? Azt válaszolta, hogy a Fideszre. Miért? Mert fél attól, hogy, ha az ellenzék győz, visszaállítják a régi iskolarendszert és mint minden átalakításnál megint elengednek egy csomó embert......Újra minden pedagógus veszélyben érzi magát. Na ehhez mit szóltok?"
@Fabius: Kedves Fábiusz!
A vastagbőrösknek már megírtam fészbukon, neked akkor itt.
Kérlek fejezd be a csúti szar fikázását, baszogatását, csak és kizárólag pozitív (by büdöstahó kósa) és építő blogbejegyzéseket írj róla, a kormányáról és a pártjáról.

Biztosan tök nagy fless faszt rajzolni a szavazólapra, de sokkal tisztességesebb ha behúzod az ikszet a csúti szar helyi végbéltakarítójának a neve mellé.
Mert szinte biztosra veszem hogy te is tudod hogy az érvénytelen szavazat a csúti férget támogatja.
Elhiszem hogy epét hánysz gyúcsánytól, meg bajnaitól, meg mesterházitól is.
De talán elhiszed hogy VAGY MARAD A CSÚTI ROHADÉK, lézer janival, kósával, szijjassal, budi gyuszóval, papcsák ferkóval, zsiga marcelekkel és hasonló visszataszító véglényekkel VAGY MÁSRA SZAVAZOL!
Normális ember 2 pártra nem szavaz idén. A csúti patkány pártjára, és a szalonnáci faszfejekre.

Aki nem megy el szavazni az a csútit tartja a hatalomban, és a szavazás másnapjától elveszíti minden erkölcsi jogát hogy bírálja a NER parazitáit.

Szóval megértem hogy hányingerrel vegyes hasmenésed van a hármastól DE JELENLEG NINCS MÁS LEHETŐSÉG.

Vagy a csúti suttyó, vagy ezek.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Elég szelektíven emlékeztek itt jó néhányan.:)

Akinek elég erős a gyomra, az szavazzon, akire akar, gyakorlatilag édes mindegy az ország szempontjából.
Akinek érzékenyebb a gyomra vagy komolyabban veszi a választás felelősségét, az pedig hadd ne szavazzon gazemberekre, ha nem akar.

Valóban nincs más lehetőség, a kérdés csupán az, x-el támogatod-e ezt a nyomorult becstelen rendszert vagy nem.

A becstelen rendszerbe félreértés ne essék orbánon kívül az összefogás lovagjai is beletartoznak.:)
@Habakuk999:

".. komolyabban veszi a választás felelősségét, az pedig hadd ne szavazzon"

Aki komolyan veszi a választás felelősségét, az a kínálatból választ.

Amiről te beszélsz, az a részvétel felelőssége.
minden politikus bűnöző
@Orica Középföldi: Gondolod? Lehet. Bár, ha elmész és rajzolsz egy jót - a franc se érti, miért nem szeretek f..ni - szerintem választasz.

De tőlem nyugodtan lehet a részvétel felelőssége is.

Ettől még nem fogom jobban tudni, mi is lenne a jó megoldás.:(
@Habakuk999:

Lehet álmodozni bármiről, de a realitás az, hogy választás lesz.
Az is realitás, hogy a mindkét oldali szart mi magunk lapátoltuk össze.

Nem más!

Hagytuk, hogy így legyen.
Nincs mutogatás, számonkérés, elefántcsont-torony, szofisztikált polgári B-közép.

Ettől nem megy jobban a foci, és alattad is rohad a pálya.

Jelenleg egyetlen eldöntendő kérdés maradt, nyugatra vagy keletre lejtsen a pálya.
Ennyi választást hagytunk magunknak.
@Orica Középföldi: Teleportálhatsz is külföldre. De ott sem feltétlenül jobb persze.

Másrészt valóban mi lapátoltuk össze.
A történelmi gyakorlat mégis az, hogy
1. A lapátolók élére áll valaki, és megmutatja mit kell felgyújtani;
2. A lapátolók elindulnak valamit felgyújtani, és menet közben kitermelik az informális vezetőt.

Az ellenzék az 1. pontot elcseszte. A 2. hoz viszont, ahogy a blogon is írtam a sorok közt, még kell úgy másfél év nagyjából. Amúgy nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, ahogy elnézem. Az elindult 500 napos kampány is hasonló terminust jelent.
Amúgy az elég maflán áll hozzá, ahogy látom. 500 napprogramhirdetősdivel nem ér semmit. Ha pedig elindulnak az éhségmozgalmak, akkor mindenki le fogja nagy ívben tojni az orbáni jogrendet.
@Habakuk999: Egy kis utórezgés.
Jelenleg egy maffia uralja az országot, ez tény.
Sok mindent lehet mondani a magát demokratikusnak meg baloldalinak nevező emberkékre, de azt hogy maffiaként vezették volna az ország azt nem.
A legrosszabb mégis az hogy jelenleg mindenütt kis csúti szargalacsinok a kis főnökök.
1994.02.01- vel kezdtem dolgozni. Először 2001.11.30-án rúgtak ki, egy céges buli után, ahol némi alkohol hatása alatt részletesen kifejtettem a véleményem a csúti szarról.
Akkoriban gyorsan találtam új munkát, 2002.01.02-vel már ismét dolgoztam.
2010.12.23 csütörtök, céges összejövetel. Ezt mondtam egy kollégának: "Mondtam én hogy nem szabad kétharmadot adni ezeknek a narancsbolsiknak, a hiteltörlesztőm már a duplája bassza meg! Annyira rühellem ezt a mélynövésű kis faszfejet hogy csak na."
2011 januárjában fegyelmivel küldtek el, egy munkanap végén az őr ellenőrizte a táskámat, amiben egy 1GB DDR2 memória modult talált, amiről nem volt papírom hogy kivihetem.
Az az alkatrész akkor 6000 forintot ért, a fizetésem nettó 225.000 volt.......

Azóta több mint 2000!! CV-t küldtem ki, voltak kisebb be nem jelentett melóim, 3-5 hónap, de semmi komoly.
Jelenleg orbánia téli közrabszolgája vagyok. A múlt héten hazafelé bringázva, találkoztam egy volt osztálytársammal, ő öltönyben volt.
Mint kiderül ő a városi közrabszolgák legfőbb főnöke. Mondtam is neki gyorsan nem-e tudnak valami jobb állást adni. A válasz:
"Neked öregem? Te rajta vagy a listán, a szaros fészbuk oldalad tele van a vezért gyalázó beírásokkal. Addig örülj amíg ezt a fost csinálhatod, na szevasz."

Szóval igen nagy különbség van az "emútnyócév" meg a mostani élhetetlen pöcegödör között.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Személy szerint sajnálom a sorsodat.

Személy szerint az elmútttnyócévben beszélgettem olyan ismerősömmel, aki a közrabszolgaság kivételével ugyanezt a történetet tudta elmesélni, mint Te most, ott még a kirúgásnak okot sem kreáltak.

Egy brigádnak a két keze ez.

Személyes véleményem az, hogy egyikhez sem szabad közel kerülni, mert a megperzselődünk.
( Persze, ez hülye okoskodás, mert ebben a világban élünk, s ezt azért elég nehéz megjátszani.
Inkább úgy mondom, hogy bármelyik oldalt is támogatod, az kihasznál, kifacsar, s ha már nem lát benned több lét, elhajigál, mint egy citromhéjat a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül.)
@Habakuk999: Hallani már hallottam olyat hogy valakit azért rúgtak ki mert szidta gyurcsányt vagy bajnait.
Bár ez olyan volt hogy ismerősöm ismerősének az ismerőse hallotta.
2002-2010 között igen cifrákat mondtam, a szocikról, szdsz-ről, sőt még a város szoci polgármesteréről is. Soha semmi atrocitás nem ért.
@ausländer Sipi: Bocs, de ezt te most viccnek szántad, mert nagyon jót röhögtem rajta! De elmondom még egyszer, hogy SOHA, DE SOHA nem fognak. De a kedvedért vegyük csak sorba! Volt egy parlamenti vita, ahol Gaudi tett egy cinikus és ironikus megjegyzést egy konkrét üggyel kapcsolatba. Mit is mondtak 2009-ben a Jobbik konstruktív ellenzéki párt, vagyis ami jó az országnak megszavazzák, ami nem azt nem szavazzák meg és 2010 óta így is tettek, ami jó volt megszavaztak, ami nem azt leszavazták. Azt sem felejtsd el, hogy egyedül ők tiltakoztak földtörvény ellen, hol volt a baloldal, be sem ment a parlamentben magyarán lapítottak, mint szar a fűben. Aztán ott van ez a félkegyelmű Vágó gyerek, aki magát valami zöld megmondó embernek képzeli, meg antiglobalistának, amitől olyan messze vannak mint makó jeruzsálemtől, de ez mindegy, majd rá hivatkozva a hvg leközöl egy cikket. Bocs, de a HVG vagy Vágó Gábor mióta hiteles hírforrás? Legalább valami pártnyilatkozatot idéztél volna vagy valami hasonlót, te egy beszólásra alapozod az elméletedet. Gratulálok a magas szellemi képességeidhez!
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Elhiszem amit írsz és nagyon át tudom érezni a leírtakat, és őszintén megmondom, hogy az ilyet, hogy az embert a véleménye miatt kirúgják mocskos és aljas dolognak tartom, de ez nem pártfüggő, a fordítotja is igaz, kapásból tudok neked legalább 20 embert mondani, akit azért basztak ki mert szídta a baloldalt. A feleségemnek 2003-2008 között 4 munkahelye volt és mindegyikben a balt kellett éltetni, ő azt hazudta, hogy munkáspárti - pedig jobbikos volt mint én is -, bár ezt sem nézték jó szemmel, de azt mondták határeset. Az In-Kal securitynál például mikor egyszer elmentem munkára jelentkezni volt egy elbeszélgetés a sok kérdés közül az egyik, hogy mi a véleményem az mszpéről, az akkori miniszterelnökről meg a stb. Én közöltem, hogy szarok rá nagy ívben nekem meló kell, de nem fogok róla se jót se rosszat mondani, valamint mivel az elején nem derült ki, hogy az inkálnál vagyok közöltem, hogy egy olyan maffiacégnél mint az inkál soha nem leszek hajlandó dolgozni! Soroljak még ilyen sztorikat, pedig én nem 225ezret kerestem hanem 90 alatt! Ha meg ilyen jól kerestél mi a picsának foglalkoztál politikával? Szerény véleményem szerint a munkahely nem az a hely, ahol politizálni kell, az ember nyeljen egy nagyot és végezze a dolgát, erről meg ez a véleményem! Ettől függetlenül aljas és mocskos dolog, amit veled műveltek, pusztán azért mert nyíltan éltél alkotmány adta jogaiddal és kimondtad, amit gondolsz, persze ha igaz, amit leírtál.
@Habakuk999:
"Inkább úgy mondom, hogy bármelyik oldalt is támogatod, az kihasznál, kifacsar, s ha már nem lát benned több lét, elhajigál, mint egy citromhéjat a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül."

Megbocsáss, de ezzel vitába szállnék. Azzal együtt, hogy az "eemúttnyócév" sem volt fáklyásmenet, azért egyre vigyáztak: az aranytojást tojó tyúkot nem vágták le. És ez azért nagyon nem mindegy.
A cégnél, ahol akkor dolgoztam, a dohányzóban nagyon komoly és éles politikai vitákat folytattunk. Tehettük nyugodtan, senkinek semmi baja nem lett belőle. A 2010-es választás után ezek a viták érdekes módon igen gyorsan megszűntek (és aztán a dohányzók is, de ez már más kérdés).
Egyvalamit azért a szoci kormányzás javára lehet írni szerintem: az élni és élni hagyni elv alkalmazását.
És most nyugodtan vess a vérmókusok elé, ha még egyáltalán visszanézel ide.
süti beállítások módosítása