Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.01.16. 11:27 Fabius

80 nap illúzió

Címkék: illúzió összefogás ellenzék választás 2014

Megvan. Ehhez ami lett végül egy szimpla, egyszerű kijelentő mondat is több, mint elég. Ezért az összefogásért csak azok lelkesednek, akik hangos szóval a faszbúkon, blogkommentben és időnként rendezvényre eljárva kierőszakolták. Mostan aztán össze vannak fogva, feltámasztották akiket fel kellett, háttérbe nyomták akiket ez nyomasztott, de valahogy nem látszik az az össznépi hurrá, ami egy kormányváltásra esélyes társulat összeállását kéne kövessen. 

Helyette ugyanaz a nihil és szorongás van, ami eddig a "teljes összefogás hiánya" miatt volt. 

Aztán egyszer csak leesik annak a most még lelkes néhánynak is, hogy a választás tétje már rég nem a kormányváltás, legfeljebb az újabb kétharmad meggátolása lehet. De egy Fidesz - Jobbik koala esetén még az sem. Mert be teccettünk csontosítani azt, amit az elmúlt négy évben megváltoztatni és hitelessé tenni lett volna szükséges, azért. Meg az olyan aprónak mondható gesztusokért is, mint a "Gyurcsány ellenzékeként" indulók látványos büntetése. Ha már összefogtunk és rehabilitáltunk akkor a minimum, hogy az ilyeneknek megmutassuk hol a helye: a politikai nulla, mérhető támogatás nélküli Fodor Gábor mögött, ott. Oszt'jónapot, lelkeseggyé' paraszt, már ha tudsz. Tudjuk, persze, patásorbán vs demokraták, aki nem gyün összefogni az kollaboráns. Sebaj. Kormányváltás esély helyett kaptatok 80 nap illúziót.

összefogás1.jpg

Nem tudom az leesett-e már Mesterházy Attilának, hogy mekkora balek

Először is a választási vereségért elviszi a balhét egyedül, mert most minden úgy van ahogy ő és a szocik elképzelték. Másodszor a nála sokkal tehetségesebb politikus Gyurcsány 4 újra ellenzékben töltött év alatt kicsontozza és megeszi reggelire, hogy esélye ne legyen kihívóként gondolni magára soha többé. Béke poraira, politikai fejfájára majd rávésetjük: személyes ambíciójának áldozata. 

Gyurcsány feltámadt és köszöni jól van. Bejött amit elképzelt tavaly ősszel, ott van ahol lenni akart, ráadásul legitimmé tetette az ottlétet a többiekkel. A jobberek Gyurcsányozhatnak ezerrel, ő meg vigyoroghat rajtuk: a politikai feltámadását nem a baloldalnak hanem Viktornak és a testre szabott választási rendszernek kell megköszönni, kiegyenlítette a meccset: ha Gyurcsány az Orbán kétharmad oka részben, akkor Orbán az oka Gyurcsány feltámadásának részben. 

Bajnai nincs ilyen jól, sőt. Mivel kormányzati szerepre készülni kb nem kell, nem tündökölhet eredeti terepén, a technokrata válságkezelőén. Ezzel nagyjából le is vehetjük a palettáról, az Orbán kormány gazdaságpolitikáját elegen kritizálják nélküle is, plusz ott a csalódás faktor, mert tőle ettől sokkal többet vártak akik visszatértéért lelkesedtek. A többi korszakváltó? Ők nézhetik Fodor Gábor hátát, ennyi maradt a jelentőségükből és a korszakváltó garanciából, hála a nagyon ügyesen kitalált "okosabb enged" elvnek és az akár megalkuvással, bármi áron összefogást erőltető hangosaknak. 

Úgy látszik a baloldalnak tényleg egy Mohács kell bármiféle változáshoz, a 2010-es vereség és Orbán elkúrása nem volt elég hozzá. Bár Mesterházy szerint összevissza 400 ezer plusz szavazat kell, szerintem meg ezzel a kolaával nem, hogy százezreket, de négyszáz új szavazót szerezni is körülményes lesz. Ugyanis üzenet nem maradt a bizonytalanoknak, hacsak a kukából kikandikáló korszakváltás izét nem tekintjük annak. 

Mi maradt nekünk? 

Elvileg ott az LMP, de azért nem eszik azt sem ilyen forrón. Nem felejtettük el, hogy mikor az ég zengett és gyerekcipőben járt ez az összefogás biznisz akkor a párt a többször megmért szavazóbázis akarat ellenére döntött úgy, ahogy. Előtte volt esküvés égre földre, hogy ők aztán másképp képviselnek majd minket, mint a többi, aztán meg kiszálltak a buliból Hatvannál.

Akkor aszonták okosék, hogy becsuktak egy ajtót, hogy kinyithassanak egy másikat. A bezárt ajtó mögött rekedt a szavazóbázis nagyobbik fele, a frissen nyitotton meg nem jött be senki. Sőt, maga az ajtónyitás-zárás elmélet kitalálója - Vágó Gábor -  is addig játszott az ajtókkal, amíg egy szép napon maga sem tudott már bemenni rajta, mert utolérte a párt adminisztrációs forradalma. 

Most meg jön az adminisztrációs forradalmi maradék a baranyai lobbistól, Schifferestől mindenestől, hogy kitárva a karok, kinyílt a régi bezárt ajtó, mindegy ki jön be csak hozzon a túléléshez elég szavazatot? Lófaszt, mama, ha valami akkor ez kurvára nem így megy. Inkább rajzolunk küszöbátugrásnyi számban faszt a szavazólapra, mint ebből legyen muszáj választani. Aztán egyszer csak leesik itt a politikus lelkeknek, hogy illúzióra a semmi épül, és elkezdenek végre szakértőkből álló polgári pártokat gründolni nekünk. 

471 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr615759738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Spániel:

hehe.
a cigányokról már megint megfeledkeztek a minta-elit demokraták. említés szintjén is.
@épészmérnök: Én ezt kicsiben elég sikeresen alkalmaztam az egyik volt munkahelyemen. Adott egy 70 fős igen zárt közösség, amikor mindent tudsz a másikról. Tudod mit fog válaszolni, tudod, hogy erre mit kell mondani, ő arra mit fog válaszolni és úgy indulsz neki, hogy a kezedben az ütőkártya amitől nem fog nemet mondani. Már akkor sem kihívás, ha öten fogadnak ellened és el is kísérnek a megbeszélésre. Előbb utóbb bele is lehet unni, mert rutinná változik az egész.
@gazoló: miért ráz az ideg, én nem nézem a meccset
@épészmérnök:

Na persze az ember sem árt hozzá, aki azt rendszeresen és "hitelesen" át tudja adni. A rendszeresség és a témához kötöttség nagyon fontos. Biztos vagyok benne, hogy sok ember tényleg megbízható szakértőnek gondolja Németh Szilárdot rezsicsökkentés-ügyben, pusztán azáltal, hogy mindig ő szólal meg ebben a témában, és akkor ha ilyen sokat szólal meg, akkor biztosan ért is hozzá...

Mondjuk ha az ellenzék is az árnyékkormány és a témákhoz kötött arcok felépítésével foglalkozott volna a kormányváltás nélkül szinte felesleges pozícióharc erőltetése helyett...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Mondjuk ha az ellenzék is az árnyékkormány és a témákhoz kötött arcok felépítésével foglalkozott volna a kormányváltás nélkül szinte felesleges pozícióharc erőltetése helyett..."

(Egyetértő sóhaj.)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Valóban nem árt hozzá az arc, de csak a hozzá nem értő embereknek lesz "hiteles".
A rezsicsökkentős példád számomra különleges eset, mivel a férjem az energiaszektorban dolgozott egész életében és tudjuk a következményeket.
@Orica Középföldi:
Hosszú napom volt, elköszönök egy nagyon komoly verssel.
Jó éjszakát, üdítő álmokat.

Romhányi József: Egy szú végrendelete

Egy szú beszorult a hokedli lapjába,
ráült a szakácsnő százszor is napjába.
És jött a baj csőstül még a tetejébe,
és az asztalos szöget ütött a fejébe.
Néha percekig már percegni sem tudott,
végül hát megírta e testamentumot:
-A nagy hármasszekrényt, mely koromszín, ében,
özvegyemre hagyom, járjon feketében.
Ha a gyászhét letellt, és férjhez megy ismét,
ne maradjon jussa tőlem, csak a kisszék.
Fiam, ki kalandos, regényes, mint atyja,
a nagy mahagóni könyvesszekrényt bújhatja.
Kerülje a drámát, bölcseleti művet,
mert a nehéz könyvek szétnyűvik a nyűvet.
Lányom, ki szégyent szégyenre tetézett,
s lezabipetézett,
kinnt éljen eztán
a szemétládában, kegyelemdeszkán!
Végül az anyósom.- Megérdemli nagyon:
rá a vadonat új, szép csőbútort hagyom.

-
-
Szép almokat a nyulaknak és a mókusoknak, egyebeknek, kellemes ébredést a most kelni kényteleneknek.
@gazoló: remélem elmúlt a hideg-idegrázásod:)
@OPHELIA:

húúúúúúú,remegek,mint a kocsonya,de továbbjutottunk a halálcsoportból!!!!
@gazoló: mer én is drukkoltam a 2. félidőtől:)
@gazoló:
Érdeklődöm. Szoba berendezés rendben?
Phű!!!
Azok az utolsó másodpercek...
@toportyánzsóti: Nem mondtál újdonságot és nem is vagyok naiv ezen téren.
@gazoló: kéziben még az voltam idáig
@Mariann19: tolhatod a páleszt:)
@OPHELIA:

:-)

Legalább megélhetted a 'kézifanok iszonyú sorsát egy ilyen tornán!!
Mindenkinek jó éjszakát!
@OPHELIA: "de csak a hozzá nem értő embereknek lesz "hiteles". "

Mi, mindannyian nem hozzáértők vagyunk az élet legtöbb területén.

Nem annyira hozzáérteni kell, mint inkább ismerni, és tudni alkalmazni a logika, az érvelés, a gondolkodás eszközeit.

A fiam tavaly az egyetemen vitacsoportba járt. Megtanulták, begyakorolták a logika alapjait, az érvelést, a helyes és a félrevezető érvelési módokat. Ugyanarról a témáról kellett először tájékozódniuk, aztán véletlenszerű választás alapján a csoport egyik felének mellette, a másik felének ellene érvelni. Még versenyekre is jártak.
@gazoló: Becherovkást, Finlandiást, Chivasost, Hennessyst
@Mariann19:

Ver a víz,de jó lenne lenyugodni!!
Rájöttem,erre nem hat semmilyen drog!!
Talán a fejemen is álltam az utolsó percben
a macskát is megtéptem ,pedig csak simogatni akartam!
Párom tudta,hogy stresszes egy óra elé nézünk és már az elején bölcsen elment aludni!
@épészmérnök: Okés a véleményed. Anno, mikor itt is beindultak a nyugatról begyűrűző tréningek, végigszenvedtem egy egyhetest. Asszem már a 2. napon vért pisiltünk. De még néha előszedem a jegyzeteimet.

"Nem annyira hozzáérteni kell, mint inkább ismerni, és tudni alkalmazni a logika, az érvelés, a gondolkodás eszközeit."- Ha valaki tud és akar gondolkodni, akkor ebből már következik a többi is.

De a birkája képtelen még gondolkodni is.

Jó éjt Neked is.
@OPHELIA:
"Tolhatod a páleszt."
Nem merem, mert már volt nehéz légzésem a meccs alatt.
Te benyomtad a roboráló adagot?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nézted?
Látod ezek az igazságos vetélkedések.
Győz a jobb. Jobbikot nem írtam, félreérthető lett volna.
@Mariann19: Végigdrukkoltam a 2. félidőt. Nekem, most nem kell robolálni, mert hulla vagyok, menni fog az alvás.
Jó éjt.
@gazoló:
Szóval megúsztad, nem szólva a kedves családodról, kivéve szegény cicát.
Legközelebb nehogy áldozati állatnak nézd a cicát, amikor jön szemedre a félhomály.
Jó éjszakát mindenkinek!
"Amerikában a tinik negyede már lelépett a közösségi oldalról, az egyetemistáknak pedig több mint a fele."

Tessék. Én megmondtam. Én mondtam, hogy ez lesz. De rám soha senki sem hallgat. Hát basszátok meg.
@Men of street: én nem mondtam senkinek, mégis tudtam, hogy ez lesz ;-)
Jó éjt mindenkinek ezzel a misztikus és szép azeri világzenével.

youtu.be/3558lJuA8Y8
Hubazeg.

" 2012-ben az 1,264 milliárdos eredményből 800 milliós osztalékkal gazdagodtak."

Hubazeg. Másfélmilliárd adózott eredmény. Nettó 800 millió osztalék. Egy kis családi kft. És mind pályázatokból. Na ki ez?

Csak nem Mészáros Lőrinc? Ki hinné!

Hagyó Miki? Hunvald? Zuschlag? Ha az összes baloldali "tolvaj" által összesen elsibolt pénzt összeadjuk, kiderül,hogy nevezettek a szaros cipőfűzőjét nem köthetnék meg csak egyedül Lőrincz barátnak. A többiről nem is szóltam.

S mi meg itt fanyalgunk, hogy így meg úgy. Ezek a szaros gatyánkat lelopják a seggünkről! Csupasz seggel fogunk állni a viharban.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/gigauzletben_a_felcsuti_polgarmester_ime_a_reszletek.573993.html
@épészmérnök:

"Nem a híveket kell győzködni, hanem a bizonytalanokat."

Jelenleg azt hiszem az országban sok bizonytalan nincs.

A magam részéről mondjuk abban bizonytalan vagyok, hogy még 4 év fidesz uralommal a fidesz sírját ássuk meg, és nekik is meglesz az "elmúltnyócévük" ami után mindenki csak köp kettőt, vagy még négy év fideszuralom végleg a szakadékba löki ezt az országot, és bárkivel bármivel ellensúlyozni kellene őket.

Nekem ez a dilemmám.

Arra mondjuk kíváncsi lennék vajon hányan gondolják még úgy, hogy a jelen helyzetben az igazi kibaszás a fidesszel szemben az lesz ha rájuk szavaz valaki, dögöljetek meg a hatalmatokkal és írjátok le magatok végleg felkiáltással..

Addig amíg nem tűnnek el a mostani politikai szereplők a mélyben addig itt változásról csak álmodozni lehet. fidesz, mszp, jobbik ezek eddig csak ártottak, és ezután is csak ártani fognak. Nagyon.
Őszintén remélem, hogy nem egy véres forradalom, vagy polgárháború kell majd ehhez a változáshoz.

Az biztos, hogy ezek az emberek morálisan és gazdaságilag is a teljes csőd felé viszik az országot.
Minket.

"Frigyes"
Elfogultak ne nézzék meg, de a többieknek ajánlom. Kéri mindig pontos diagnózist szokott adni. És a meglátásai is mindig jók.
www.atv.hu/videok/video-20140115-keri-laszlo
@Kuviklacz:

Oké, legyen, az első kérdésedre a válasz: mert elesélytelenítették őket a bármi áron összefogást erőltetők. Azért. Tökmindegy volt ki jött elő, meg az is mivel. Semmi mást nem hallott, csak fogjál össze vagy húzzál a picsába.

Egy betűvel nem mondtam, hogy különb vagyok bárkinél. De azt igen, hogy adófizetőként megszereztem a jogot a pofázásra meg a szavazásra is.

Ha akarom akkor fasszal.
Fabius, hagyjuk már ezt a szakértőzést. Képviseleti demokrácia vagyunk még. Pártokra kell szavazni amelyek politikusokból állnak. Más kérdés, hogy ettől még szakértőkre támaszkodva lehetnének elképzeléseik közép-hosszú távra. De nincs. A hatalmi harcok és kormányon a lopás elvisz minden energiát.
Schiffer nálam is megbukott, de kétségtelen, hogy a jelen őt igazolja: egyenlő távol maradt a FIDESZtől és az MSZP (All-in) csomagtól.
A nagy összefogásosdiban arról soha egy szó nem esett, hogy győzelem esetén ugyan mit csinálnának? Sehol egy közös elképzelés, gondolat. Mondják, majd most kidolgoznak egy közös választási programot. A helyek elosztása után. :) Ennyire fontos a program. Az egész egy megélhetési osztozkodás volt, a mázlijuk, hogy van Orbán, s így mindenre rádobhatták az ördögűző szőnyeget.
@Fabius:
Tökéletes cikk! Rég nem olvastam ilyen jó írást!
@Szúnyog: tudod, hogy egyedul nem jarhatsz ide! egyedul nem lehetsz hulye! nem haragszom, nyugi, utos volt a befejezesed! vegyetek komolyan! kampany van! focim! mi kell meg?
"Mivel kormányzati szerepre készülni kb nem kell, nem tündökölhet eredeti terepén, a technokrata válságkezelőén."

Bocs, erről nem szokás beszélni, de az eredeti terepe az elkúrás volt, nem? Gazdasági minszterként, ha már gyurcsányozunk...Tudom, a korszakváltást legfőképp' benne látó hívei nem szívesen tekintenek vissza ennyire a múltba, ők megelégszenek az egy éves válságkormányzásával.

Ami pedig az lmp-t illeti: ezúttal valószínűleg nem ismétlődik meg a "hosszú kopogtatócédulák éjszakája", mert a fidesz bőven vezet, nem lesz rá szükség. Ha mégis szűkűlne az olló a "demokratikus ellenzék" és a fidesz között, Orbán esetleg újra bevetheti az lmp-t, mint segédcsapatot, és hipp-hopp ismét megajándékozhatja őket annyi kopogóval, amennyi pont kelleni fog.
@Szúnyog: "A nagy összefogásosdiban arról soha egy szó nem esett, hogy győzelem esetén ugyan mit csinálnának? Sehol egy közös elképzelés, gondolat"

Mivel együtt kormányozni úgysem tudnának, csupán egyetlen dolgot kelle csinálniuk - már ha valóban szívükön viselik az ország újrademokratizálásának szükségességét.

Átmeneti szakértői kormány (tehát nem a jólfésűlttel, se a technokrata focistával az élen), amely a koalíció pártjainak szavazógépével átviszi a törvényhozáson a jogállam újraépítésének jogszabályi intézkedéseit. Visszaállítja a '89-es konszenzusos Alkotmányt. Új választási tv-t alkot, majd mindezek után kiírja az újabb választást.

Ehhez kétharmad kell. Jelen helyzetben még a síma többség megszerzése is vágy kategóriája, tehát mindez csak elmélet, a tett - még ha meg is lenne az őszinte elszánás - nem fogja követni.

Az újabb fidesz 2/3 megakadályozása, mint cél pedig azért nevetséges, mert Orbán ha nem is szerez áprilisban újra kétharmados többséget, a rendszer már készen áll, az működni fog kétharmados parlamenti erő nélkűl is.
@A.J. Finkelstein: szokásos varánuszos válasz. Érv nincs, csak hülyézés. Szegénykém.
@pástétom: újrademokratizálás... Hahaha. Komcsikkal.
@Szúnyog: Mint például Kerék-Bárczy Szabolcs?
"Nem felejtettük el, hogy mikor az ég zengett és gyerekcipőben járt ez az összefogás biznisz akkor a párt a többször megmért szavazóbázis akarat ellenére döntött úgy, ahogy."

Az LMP elejétől fogva azt kommunikálta, hogy egyik oldalhoz sem csatlakozik. Az, hogy a te meg még sokan (a "szavazóbázis") ezzel az "aprósággal" ugyanúgy voltatok, hogy ez csak egy szokásos kommunikációs terelés, és az LMP-t az SZDSZ trójai falovának tekintettétek, az a ti egyéni problémátok. Részben igazatok is lett, mert azok a hányadák gerinctelen tetvek, akik kezdettől fogva a pofátokba hazudtak (úgy látszik nektek pont ez tetszik), azok leváltak és csatlakoztak. Te szavazhatsz a PM-esekre, azok az LMP szavazók meg, akik igazi LMP szavazók voltak, nem pedig bújtatott SZDSZ-esek, azok majd most is az LMP-re szavaznak.

Persze ha faszt rajzolsz a szavazólapra, azzal biztosan sokat teszel a gyűlölt Orbán ellen, el tudom képzelni, hogya fognak sírni Kövér Lászlóval egymás nyakába borulva, ha megtudják.
@Egyallampolgar: "Schiffer nálam is megbukott, de kétségtelen, hogy a jelen őt igazolja: egyenlő távol maradt a FIDESZtől és az MSZP (All-in) csomagtól."

Ja, a jövőben meg kb. ilyen távolságra lesz a parlamenttől is...
:)
Én is forgó gyomorral fogok szavazni az összefogásra, de nincs más és otthon maradni hiba. Egyébként a fasz kivan az állandó finnyogókkal akiknek soha senki és semmi nem jó, megoldással sosem állnak elő. Orbán rendszerénél tényleg bármi jobb! Ez a kiindulópont!
@Húsleves: "SZDSZ trójai falovának "
Nem. Egy politikai antitalentum által gründolt önmegvalósítási terep, ahova sikerült pár idealista kispajtást bevonszolni.
Közben kiderült, hogy ebben az ovodai homokozóban nem homok van, hanem salak, nem sok, hanem kevés, az ovónéni bőrszerkóban visitozik a szélén, és nem ovoda, hanem aréna.

Schiffer meg kerek szemekkel áll és csodálkozik, hogy szép lassan egyedül marad a gügyögőben.
@haladószellem: Hogy a viharba nem állnánk elő jobb megoldással. Már augusztusban felvetettem, hogy nem egy vezérelvű, hanem egy feladatelvű megközelítés kellene:
endresy.blogspot.hu/2013/08/egy-vezerelvu-ellenzek-felesleges.html

Az ebben levő 4 pontból eddig semmi nem telejesült. S az összefogás továbbra is egy pozicionális, vezérelvű megközelítés mentén alakult.
Ja, és ha ugyanezen a blogon elkezdesz visszaolvasni, 2012 októbere óta visitom, hogy az "utáljuk Orbánt" kevés. Ha itt van türelmed visszaolvasni, itt is sokan szövegeltek hasonlókat.
Na és a takonygerincű PM-es haverjaidról nem írsz @Fabius kedves? :) Tudod, ők akkor baszták szét az Új Pólust meg az LMP-t, amikor már egyértelmű volt, hogy Gordika ernyőszervezetéből semmi se lesz. Scheiring koma meg ma us magyarázza, miért vannak most is ott ahol. Róluk szeretnék már ezen a blogon olvasni végre.
@haladószellem: nem feltétlenül jobb. minek adjak bizalmat olyannak aki 4 év múlva megint visszahozná a csúti tahó NERjét?

sokaknak nagyon nem világos itt valami, de talán ez segít:

T. Köcsögmagyarválasztópolgár!

Úgy érzem, hogy az elmúlt napokban nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban, egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.
És?
Egyrészt faszközöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.
Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.
Azé’ bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.
Azé’ bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.
Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?
Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Buktam már meg az elmúlt tizenöt évben, egyszer is? Tessék? Láttál Te már időközi választást, ebben a kurva országban? Nem figyelsz, kis fasz!
Tényleg, kire szavaztál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Tudod miért kérdezem?
Mert még azt sem vetted észre, hogy ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. A Z E L I T!
Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.
A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi?

Még pofáztol, hogy elkúrtuk, elkúrták az országot? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!
Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel. - Mellesleg, utálom ezt a seggnyaló csókát, de hát minden házba kell valaki, aki leviszi a szemetet. -

Visszatérve a benzinpénzemre, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen, öt milliárdot basztunk el, majd' négyszázan. A vizitdíj meg 10 millió emberen hoz vagy másfél milliárdot. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdje el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közölöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni. Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Négyszázan. Igen, ennyien vagyok. Emlékszel még, hogy ezt a kampányt is (mint mindegyiket) úgy kezdtük, hogy most aztán kisebb parlament lesz? Lett? Na látod! Hogy a saját munkahelyemen csináljak létszámleépítést? Kekeke…
Miért, szerinted mi a faszt kezdenék a Laci fiammal, ha nem tudnám betolni képviselőnek? Legyen prolimunkásköcsög, mint Te? Viccelsz, ugye?

Szóval, Kedves Köcsögmagyarválasztópolgár!
Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciánkban, így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2007 Budapest, Európa

Tisztelettel:

A politikai elit.

pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar

sajnos, még mindig aktuális - én ezért szavazok fasszal tavasszal. minden egyéb értesítés helyett
@Fabius:

De Fabius, nagyon jól tudod, ha nincs közös lista, akkor van 3 külön. És Fidesz 4/5.
Ja, hogy mindenki úgy véli, hogy az általa favorizáltra kéne szavazni az összes többinek, mer' az lenne faszányos. És ha a többi istenbarma nem akar az MSZP/PM-E14/DK/akármire szavazni, akkor menjen a picsába.

Szar vót. Szarabbat választottunk. De a kevésbé szart nem akarjuk vissza, nem szar meg nincsen, igy maradjon a nagyon szar. Ja. Logikus.
Nem értem mit kéne örömködni? Redvás szendvics és gennyes tus között lehet továbbra is választani, sajnos. Teccett volna a blogíró pártot alapítani, olyan programmal ami után megnyaltuk volna mind a 20 ujjunkat, nem picsogni!
Mindenki a zellenzéket fikázza, pedig láttuk már 2010-ben, 1998-ban, hogy lehet választást "nyerni" program nélkül is. Attól, hogy balfasz a zellenzék a fidesz sem jobb. Ma reggel például maga az orbán produkált egy hatalmas égreköpést aláállással kombinálva...
@Fabius:
"mert elesélytelenítették őket a bármi áron összefogást erőltetők"

Micsoda egy szánalmas, stupid picsogás ez? Meg az egész cikk, megjegyzem!

Szóval már azért is gyurcsányahibás, mert az egész díszes LMP annyira tehetségtelen volt, hogy négy év konstans parlamenti jelenléttel, és kurvaerős médiahátszéllel sem bírt soha érdemben kimozdulni az öt százalék fölé?

Nem kéne esetleg a saját szemetekben keresni a gerendát, újbaloskáim? Nem lehet, hogy az a baj, hogy azon túl, hogy ipiapacs kineveztétek magatokat minden bal és jobb felkent ellenfelének, egyedül üdvözítő demokratának, semmi értelmes ötletetek nem volt az ország előremozdítására? Hogy a kutyának se kellettetek?

Az "összefogást erőltetők" jóval többen vannak, mint a híres schifferista barátaitok. A többségnek semmi kedve még négy évre Orbánnak átjátszani az országot csak azért, hogy ez a fogalmatlan önképzőkör még négy évig azzal áltathassa magát a tükör előtt, hogy a parlamentben egydül ő tojik görbét.

Tényleg, menjetek a p*csába, de gyorsan.
@vitéž munkášőr: viktor köszöni, hisz az is ő maga, mint ahogy a mellékelt ábrák is igazolják
Orbán: Jó kis rezsicsökkentés lesz ez is

Az áram, a gáz és a távhő ára csökken hamarosan. Jövő héten döntenek, hogy mennyivel. Ezt a miniszterelnök a rádióban jelentette be péntek reggel.

444.hu/2014/01/17/orban-jo-kis-rezsicsokkentes-lesz-ez-is/

------------------------------

Orbán: A paksi alkunak nincs csatolt része

Az oroszokkal most jó a viszony és a hitelük nem olyan mint amit az IMF adott.

444.hu/2014/01/17/orban-az-orosz-magyar-kapcsolatok-ma-rendben-vannak/

------------------------------------------

Orbán Viktor: Paks a rezsicsökkentés záloga

Az orosz-magyar viszony rendben van, az ország függetlensége nem sérült.

www.origo.hu/itthon/20140117-orban-paks-a-rezsicsokkentes-zaloga.html?sec-1

------------------------------------------

Nyolcmilliárdra perlik a játéktermesek az államot

Az állam sokat bukhat, 175 millióért fogadott ügyvédeket.

www.origo.hu/itthon/20140117-nyolcmilliardra-perlik-a-jatektermesek-az-allamot.html?sec-1
Fabius: tévedésben vagy, hogy az összeborulást az új választási törvény kényszerítette ki, ugyanis ugyanezek a pártok, a második fordulóban ugyanígy, ugyanilyen elvtelenül összeborultak volna, emlékezz csak vissza a (látszólag !!!) antikommunista (Pethő, Bauer !!!) SZDSZ és MSZP összeborulásra, ráadásul ott nem is volt kényszer, de hát az SZDSZ is ugyanolyan gerinctelen volt, mint a DK-Együtt-PM-Liberális párt férgei...
@HunMag: mondjuk kivancsi lennek arra, hogy a kooperacio miert elvtelenseg es miert gerinctelenseg es a masikkal szembeni engesztelhetetlen gyulolet vajon mitol is szamit normalis dolognak:-)
@Evezős: potnosan. ez van, ebbol kell fozni.

ha nem tetszik, lehet jobb csapatot kiallitani, de ezt sikerult.
@épészmérnök:
A röhej az, hogy a Ne gondolj az elefántra c. alapművet a Démosz Kiadó adta ki, jó pár éve. Abban egy amerikai nyelvész (és kampányguru) pontosan leírja azt a stílust, amivel felül lehet kerekedni az ellenfél kommunikációján. Keretezésnek hívja.

Na, ezt a könyvet használja a fidesz azóta is - és nem értem, hogy a demokratikus oldal meg MIÉRT NEM?????
Ők adták ki ... (+1 adalék: a DK-ban ez alapmű, konkrétan tudom, hogy ők a különféle felkészítő tanfolyamaikon nagyban terjesztették. GYF használja a megnyilvánulásai alkalmából....)
Magatoknak kerestétek a bajt, drága poszterkám, tavasszal el lesztek törölve. S mert Feri bejut, meg Gabriella is, meg a Gábor is, 2018-ra se lesz esélyetek, mert ezek a komplett baloldalt el fogják kúrni az elkövetkező 4 esztendőben is. Remélem, bejutnak 2018-ban is, ha kell, magam szavazok rájuk, ha ez kell ahhoz, hogy a liberális ködkergetők likvidálása végleges legyen.
A ballibsik a 2010-ben leköszönt csapatot látják viszont. Gyurcsány, Kuncze, Fodor.

Persze, hogy nem lelkesednek, szerintem sejtenek valamit:))))
@♔batyu♔: habony azert be lehet szarva ha kuminnal idekuldetett teged:-)
@Sinistroll:
mondj már légy szíves egy befolyásos lapot vagy műsort, ahol az lmp-nek hátszele volt!
@ausländer Sipi: Te viszont egészen biztos, hogy a szabadidődből vagy itt. Ugyanis ostoba vagy ahhoz, hogy fizessenek érted:))
ennyi:

Megbukott az ócsai kísérlet
A rózsadombi áron épített szociális lakópark felére akadt bérlő, katasztrófaszállásként fog működni.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F01%2F17%2Fmegbukott_az_ocsai_kiserlet%2F
Ezt teljesen felesleges volt megírnod Fabius.
És a hozzászólásokból láthatod is,hogy miért.Az itt harcosan hőbörgők simán meghátrálnának már egy olyan "unortodox" megoldástól is,hogy a módszerváltás után végre nemet mondjanak az eléjük tolt szarkupacra.A zsebükben már ott az előre megírt és készenlétbe helyezett magyarázat:Ez a kupac nem olyan büdös,mint az előbbi!
Pedig de!Csak a rutinná vált "orr befogva" szavazás tette őket ilyen "ellenállóvá".(...vagy immunissá?...)
Az már csak hab a tortán,hogy ugyanezek egy év múlva dühödt ökölrázások kíséretében követelik majd vissza a másik "szarkupacot",mondván:-Mégsem olyan büdös!
És nem értik,hogy miért nem változik itt semmi.Hát azért,mert ti sem változtok.Nem a politikusaink miatt vagyunk szarban.Ők csak olyanok,mint mi.Közülünk kerültek ki.Mi adtuk őket az országnak.
Az csak kifogás,hogy majd akkor változom,ha ők jobbak lesznek,ha ők példát mutatnak.Ez csak kifogás.
De ez ismerős.Ezzel van tele a padlás.És mint látható,az ilyen helyzetekre már külön tudományág épült.Úgy nevezik:utólagos magyarázatok...
Koala? Az meg mi, beszéljünk már értelmesen: koalíció! Fidesz-Jobbik koalíció? Te álomvilágba élsz? A Fideszen biztosan nem múlna, de a Jobbik SOHA, DE SOHA nem fog szövetkezni a Fidesszel, összekevered az MSZP-vel annakidején lepaktáló SZDSZ-szel drága postíró barátom!
1) A 400 ezer plusz szavazó is édeskevés lenne, hogy hatalomra kerüljön a baloldal.

2) Valóban elég hihetetlen, hogy lesz ennyi, jó, ha 0-ra kihozzák a változást az összeborulás utáni lemorzsolódást kompenzálva.
Ha Bokros Lajost, vagy Horváth Andrást (a NAV bili kiborítóját) tennék közös miniszterelnök jelöltnek (esetleg Chuck Norris, akit még el tudnék fogadni), akkor elhinném, hogy radikális változást akarnak.
Így valószínűbb, hogy csak visszaállítják a Fidesz által 100:0-ra áterőszakolt 70:30-as közpénzlenyúlási arányt úgy, hogy most megint övék legyen a 70%.
Ettől függetlenül még mindig inkább ők, mint a narancskommandó... (Majd kesztyűben és orrcsipeszben szavazok).
@ariskerase: biztos vagy te ebben zászlóba öltözött barátom?
Kedves Cikkiro. Kifejtened konkretabban, hogy mi alapjan jutottal arra a kovetkeztetesre, hogy gyurcsany "a politikai feltámadását nem a baloldalnak hanem Viktornak és a testre szabott választási rendszernek kell megköszönni"?
@Frady Endre:

Bokros,mint radikális változás?
:)
Nem változna semmi,mert hat hónap múlva az első sorokban emelgetnéd a "Lajos monnyon le!" transzparensedet azért,mert megismerted Lajos bácsi formabontó gazdasági ötleteit!
Csak ismételni tudom magam, egy éve előre megmondtam, hogy nem a kormányváltásért, legfeljebb a kétharmad megakadályozásáért indulhat a baloldal, miután másfél évig a saját maguk lejáratásával voltak elfoglalva.

Gyakorlatilag mindenkit el kellett volna hajtani, aki korábban kormányzati pozíciót vállalt vagy az úgynevezett ballib holdudvar 50 év feletti tagja. Akkor talán lett volna esély a megújulásra, de így nem...

Egyébként a baloldal az utóbbi években a miniszterelnök-kereséssel meg a koalíciós iszapbirkózással ugyanúgy saját magát csinálja ki, mint Amerikában a republikánusok, amikor Obama kihívóját keresték.
@Frady Endre: Nem 100:0 az most sem, erre fogadni mernék. Mondjuk 90:10, de ha nulla lenne, akkor konkrét korrupciós ügyekkel jelentenének fel politikusokat, nem hiányos bizonyítékokkal, pletyka alapján ismeretleneket...
Fidelitas-vezetők is rárepülnek a frissen létrehozott százmilliós piacra
A Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas néhány fővárosi vezetője is profitálni készül abból a fogyasztóvédelmi képzési piacból, amelyet épp most hozott létre a kormány – írja a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20140117_Fidelitasvezetok_is_rarepulnek_a_frissen

--------------------------------------

Népszabadság: Megbukott az ócsai lakópark-projekt
Katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a kormány az ócsai szociális lakóparkot – írja a Népszabadság pénteki száma.

hvg.hu/gazdasag/20140117_Nepszabadsag_Megbukott_az_ocsai_lakopark
@vitéž munkášőr: Egy nem emlékszem, hogy barátok lennénk, de ez mellékes, azt sem tudom honnan szeded, hogy zászlóba öltöztem, hol láttál te zászlót, de mindegy ez mellékes, de hogy válaszoljak neked, biztos vagyok benne! Tudod eddig a Jobbik volt az, amelyik azt tette edig is amit mondott, nem tökéletesek, nem is lesznek soha, de legalább nem ígérgetnek felelőtlenül és mindig tartják magukat a szavukhoz! Sokkal hitelesebbek mint a Fidesz-MSZP nagykoalíció. Szóval adjn az Isten szebb jövőt, neked is drága ismeretlen!
höhöhöhöhö nem ígérgetett felelőtlenül, jaj de jót nevettem :D
@jaegtoer:
"ne írjuk le előre a civil szerveződést, mint lehetőséget és mint eszközt"

Dehogy írom le. Csak arra szerettem volna rávilágítani, amire te is, csak te okosabban: ez évekig tartó folyamat. És a folyamat kezdete a fejekben végbemenő változás, ami meg a világon a leglassúbb. És sajnos szerintem még nem értük el azt a pontot, ahol ez a változás elkezdődhet.
De optimista vagyok, kedvenc állatom a reményhal.
@Evezős:

Visszanéztem:))
Erre gondoltam.
@Orica Középföldi:
Jó! :-)

(Túl sokat talán ... én sem tévedtem ...ja, és megvagy: te vagy a Mihancsik Zsófia! :-DDD)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Lehet, ez már itt - az új poszt miatt elsikkad, de megpróbálkozom vele!)

A Face-n írta le ezt a sztorit egy oktatással foglalkozó oldalon valaki. Most folyik a vita. Csak azért rakom ide, mert a véleményem ott - és itt is - az volt, ami Tied: amíg "öntudatra nem ébrednek" a jelenleg éppen önként rabszolgaságot kívánók, arra szavazók + képmutatók, addig nem lesz változás ...

"Van egy pedagógus ismerősöm. Iskolájukat átvette az egyház egy éve. Ő egyébként nagyon gyűlöli a Fideszt és a KDNP-t Viktorostól Semjénestől. Kérdeztem, hogy kire fog szavazni? Azt válaszolta, hogy a Fideszre. Miért? Mert fél attól, hogy, ha az ellenzék győz, visszaállítják a régi iskolarendszert és mint minden átalakításnál megint elengednek egy csomó embert......Újra minden pedagógus veszélyben érzi magát. Na ehhez mit szóltok?"
@Fabius: Kedves Fábiusz!
A vastagbőrösknek már megírtam fészbukon, neked akkor itt.
Kérlek fejezd be a csúti szar fikázását, baszogatását, csak és kizárólag pozitív (by büdöstahó kósa) és építő blogbejegyzéseket írj róla, a kormányáról és a pártjáról.

Biztosan tök nagy fless faszt rajzolni a szavazólapra, de sokkal tisztességesebb ha behúzod az ikszet a csúti szar helyi végbéltakarítójának a neve mellé.
Mert szinte biztosra veszem hogy te is tudod hogy az érvénytelen szavazat a csúti férget támogatja.
Elhiszem hogy epét hánysz gyúcsánytól, meg bajnaitól, meg mesterházitól is.
De talán elhiszed hogy VAGY MARAD A CSÚTI ROHADÉK, lézer janival, kósával, szijjassal, budi gyuszóval, papcsák ferkóval, zsiga marcelekkel és hasonló visszataszító véglényekkel VAGY MÁSRA SZAVAZOL!
Normális ember 2 pártra nem szavaz idén. A csúti patkány pártjára, és a szalonnáci faszfejekre.

Aki nem megy el szavazni az a csútit tartja a hatalomban, és a szavazás másnapjától elveszíti minden erkölcsi jogát hogy bírálja a NER parazitáit.

Szóval megértem hogy hányingerrel vegyes hasmenésed van a hármastól DE JELENLEG NINCS MÁS LEHETŐSÉG.

Vagy a csúti suttyó, vagy ezek.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Elég szelektíven emlékeztek itt jó néhányan.:)

Akinek elég erős a gyomra, az szavazzon, akire akar, gyakorlatilag édes mindegy az ország szempontjából.
Akinek érzékenyebb a gyomra vagy komolyabban veszi a választás felelősségét, az pedig hadd ne szavazzon gazemberekre, ha nem akar.

Valóban nincs más lehetőség, a kérdés csupán az, x-el támogatod-e ezt a nyomorult becstelen rendszert vagy nem.

A becstelen rendszerbe félreértés ne essék orbánon kívül az összefogás lovagjai is beletartoznak.:)
@Habakuk999:

".. komolyabban veszi a választás felelősségét, az pedig hadd ne szavazzon"

Aki komolyan veszi a választás felelősségét, az a kínálatból választ.

Amiről te beszélsz, az a részvétel felelőssége.
minden politikus bűnöző
@Orica Középföldi: Gondolod? Lehet. Bár, ha elmész és rajzolsz egy jót - a franc se érti, miért nem szeretek f..ni - szerintem választasz.

De tőlem nyugodtan lehet a részvétel felelőssége is.

Ettől még nem fogom jobban tudni, mi is lenne a jó megoldás.:(
@Habakuk999:

Lehet álmodozni bármiről, de a realitás az, hogy választás lesz.
Az is realitás, hogy a mindkét oldali szart mi magunk lapátoltuk össze.

Nem más!

Hagytuk, hogy így legyen.
Nincs mutogatás, számonkérés, elefántcsont-torony, szofisztikált polgári B-közép.

Ettől nem megy jobban a foci, és alattad is rohad a pálya.

Jelenleg egyetlen eldöntendő kérdés maradt, nyugatra vagy keletre lejtsen a pálya.
Ennyi választást hagytunk magunknak.
@Orica Középföldi: Teleportálhatsz is külföldre. De ott sem feltétlenül jobb persze.

Másrészt valóban mi lapátoltuk össze.
A történelmi gyakorlat mégis az, hogy
1. A lapátolók élére áll valaki, és megmutatja mit kell felgyújtani;
2. A lapátolók elindulnak valamit felgyújtani, és menet közben kitermelik az informális vezetőt.

Az ellenzék az 1. pontot elcseszte. A 2. hoz viszont, ahogy a blogon is írtam a sorok közt, még kell úgy másfél év nagyjából. Amúgy nem egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, ahogy elnézem. Az elindult 500 napos kampány is hasonló terminust jelent.
Amúgy az elég maflán áll hozzá, ahogy látom. 500 napprogramhirdetősdivel nem ér semmit. Ha pedig elindulnak az éhségmozgalmak, akkor mindenki le fogja nagy ívben tojni az orbáni jogrendet.
@Habakuk999: Egy kis utórezgés.
Jelenleg egy maffia uralja az országot, ez tény.
Sok mindent lehet mondani a magát demokratikusnak meg baloldalinak nevező emberkékre, de azt hogy maffiaként vezették volna az ország azt nem.
A legrosszabb mégis az hogy jelenleg mindenütt kis csúti szargalacsinok a kis főnökök.
1994.02.01- vel kezdtem dolgozni. Először 2001.11.30-án rúgtak ki, egy céges buli után, ahol némi alkohol hatása alatt részletesen kifejtettem a véleményem a csúti szarról.
Akkoriban gyorsan találtam új munkát, 2002.01.02-vel már ismét dolgoztam.
2010.12.23 csütörtök, céges összejövetel. Ezt mondtam egy kollégának: "Mondtam én hogy nem szabad kétharmadot adni ezeknek a narancsbolsiknak, a hiteltörlesztőm már a duplája bassza meg! Annyira rühellem ezt a mélynövésű kis faszfejet hogy csak na."
2011 januárjában fegyelmivel küldtek el, egy munkanap végén az őr ellenőrizte a táskámat, amiben egy 1GB DDR2 memória modult talált, amiről nem volt papírom hogy kivihetem.
Az az alkatrész akkor 6000 forintot ért, a fizetésem nettó 225.000 volt.......

Azóta több mint 2000!! CV-t küldtem ki, voltak kisebb be nem jelentett melóim, 3-5 hónap, de semmi komoly.
Jelenleg orbánia téli közrabszolgája vagyok. A múlt héten hazafelé bringázva, találkoztam egy volt osztálytársammal, ő öltönyben volt.
Mint kiderül ő a városi közrabszolgák legfőbb főnöke. Mondtam is neki gyorsan nem-e tudnak valami jobb állást adni. A válasz:
"Neked öregem? Te rajta vagy a listán, a szaros fészbuk oldalad tele van a vezért gyalázó beírásokkal. Addig örülj amíg ezt a fost csinálhatod, na szevasz."

Szóval igen nagy különbség van az "emútnyócév" meg a mostani élhetetlen pöcegödör között.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Személy szerint sajnálom a sorsodat.

Személy szerint az elmútttnyócévben beszélgettem olyan ismerősömmel, aki a közrabszolgaság kivételével ugyanezt a történetet tudta elmesélni, mint Te most, ott még a kirúgásnak okot sem kreáltak.

Egy brigádnak a két keze ez.

Személyes véleményem az, hogy egyikhez sem szabad közel kerülni, mert a megperzselődünk.
( Persze, ez hülye okoskodás, mert ebben a világban élünk, s ezt azért elég nehéz megjátszani.
Inkább úgy mondom, hogy bármelyik oldalt is támogatod, az kihasznál, kifacsar, s ha már nem lát benned több lét, elhajigál, mint egy citromhéjat a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül.)
@Habakuk999: Hallani már hallottam olyat hogy valakit azért rúgtak ki mert szidta gyurcsányt vagy bajnait.
Bár ez olyan volt hogy ismerősöm ismerősének az ismerőse hallotta.
2002-2010 között igen cifrákat mondtam, a szocikról, szdsz-ről, sőt még a város szoci polgármesteréről is. Soha semmi atrocitás nem ért.
@ausländer Sipi: Bocs, de ezt te most viccnek szántad, mert nagyon jót röhögtem rajta! De elmondom még egyszer, hogy SOHA, DE SOHA nem fognak. De a kedvedért vegyük csak sorba! Volt egy parlamenti vita, ahol Gaudi tett egy cinikus és ironikus megjegyzést egy konkrét üggyel kapcsolatba. Mit is mondtak 2009-ben a Jobbik konstruktív ellenzéki párt, vagyis ami jó az országnak megszavazzák, ami nem azt nem szavazzák meg és 2010 óta így is tettek, ami jó volt megszavaztak, ami nem azt leszavazták. Azt sem felejtsd el, hogy egyedül ők tiltakoztak földtörvény ellen, hol volt a baloldal, be sem ment a parlamentben magyarán lapítottak, mint szar a fűben. Aztán ott van ez a félkegyelmű Vágó gyerek, aki magát valami zöld megmondó embernek képzeli, meg antiglobalistának, amitől olyan messze vannak mint makó jeruzsálemtől, de ez mindegy, majd rá hivatkozva a hvg leközöl egy cikket. Bocs, de a HVG vagy Vágó Gábor mióta hiteles hírforrás? Legalább valami pártnyilatkozatot idéztél volna vagy valami hasonlót, te egy beszólásra alapozod az elméletedet. Gratulálok a magas szellemi képességeidhez!
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Elhiszem amit írsz és nagyon át tudom érezni a leírtakat, és őszintén megmondom, hogy az ilyet, hogy az embert a véleménye miatt kirúgják mocskos és aljas dolognak tartom, de ez nem pártfüggő, a fordítotja is igaz, kapásból tudok neked legalább 20 embert mondani, akit azért basztak ki mert szídta a baloldalt. A feleségemnek 2003-2008 között 4 munkahelye volt és mindegyikben a balt kellett éltetni, ő azt hazudta, hogy munkáspárti - pedig jobbikos volt mint én is -, bár ezt sem nézték jó szemmel, de azt mondták határeset. Az In-Kal securitynál például mikor egyszer elmentem munkára jelentkezni volt egy elbeszélgetés a sok kérdés közül az egyik, hogy mi a véleményem az mszpéről, az akkori miniszterelnökről meg a stb. Én közöltem, hogy szarok rá nagy ívben nekem meló kell, de nem fogok róla se jót se rosszat mondani, valamint mivel az elején nem derült ki, hogy az inkálnál vagyok közöltem, hogy egy olyan maffiacégnél mint az inkál soha nem leszek hajlandó dolgozni! Soroljak még ilyen sztorikat, pedig én nem 225ezret kerestem hanem 90 alatt! Ha meg ilyen jól kerestél mi a picsának foglalkoztál politikával? Szerény véleményem szerint a munkahely nem az a hely, ahol politizálni kell, az ember nyeljen egy nagyot és végezze a dolgát, erről meg ez a véleményem! Ettől függetlenül aljas és mocskos dolog, amit veled műveltek, pusztán azért mert nyíltan éltél alkotmány adta jogaiddal és kimondtad, amit gondolsz, persze ha igaz, amit leírtál.
@Habakuk999:
"Inkább úgy mondom, hogy bármelyik oldalt is támogatod, az kihasznál, kifacsar, s ha már nem lát benned több lét, elhajigál, mint egy citromhéjat a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül."

Megbocsáss, de ezzel vitába szállnék. Azzal együtt, hogy az "eemúttnyócév" sem volt fáklyásmenet, azért egyre vigyáztak: az aranytojást tojó tyúkot nem vágták le. És ez azért nagyon nem mindegy.
A cégnél, ahol akkor dolgoztam, a dohányzóban nagyon komoly és éles politikai vitákat folytattunk. Tehettük nyugodtan, senkinek semmi baja nem lett belőle. A 2010-es választás után ezek a viták érdekes módon igen gyorsan megszűntek (és aztán a dohányzók is, de ez már más kérdés).
Egyvalamit azért a szoci kormányzás javára lehet írni szerintem: az élni és élni hagyni elv alkalmazását.
És most nyugodtan vess a vérmókusok elé, ha még egyáltalán visszanézel ide.
süti beállítások módosítása