Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/26/cseh-kulugyminiszter-magyar-kormany-szijjarto-peter-jan-lipavsky "„A ... (2024.04.26. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.19. 11:26 Fabius

Üldözhetünk-e milliárdos adócsalókat együtt a náczikkal?

Címkék: együttműködés ellenzék adócsalás

Röhej ami itt folyik. Tényleg. A fasz kivan ezzel a sok ostobasággal, ami lehetővé teszi az adócsalók aranyéletét, mert a pártpolitikusoknak fontosabb patikamérlegen méricskélni előnyt vagy hátrányt, a közvélemény egy részének meg előbbre való a náczikokkal nem, nem sohát kiabálni úgy, hogy közben az ország van szopórolleren, és a kieső adóbevételeket rajtuk/rajtunk hajtja be a kormány mindenféle nemmegszorításokkal. 

Amíg az ellenzék és a szavazótáborának egy része a nácziktól való távolság méricskélésével van elfoglalva, addig a vargamiska lerázza magáról a dolgot annyival, hogy adóellenőr ne politizáljon, Cséfalvay meg tegnapi tündöklése közben gyakorlatilag elismerte, hogy bizony van ilyen, mert hátizé meg hozé, kiskapu, vagymi. Nem meglepő, hogy a Fidesznek és gazdasági holdudvarának annyira hiányzik ez az ügy, mint Orbánnak egy rúzsfoltos dedikált Gyurcsány poszter, de az mégis túlzás, hogy a saját ostobaságunk miatt megúszópályára kerüljön ez az ügy is. 

adócsalás.jpg

Bennem csak fölmerül a kérdés, hogy a berzenkedő szocialisták (és dékások) érzik-e annyira felnőttnek magukat, hogy egy Jobbik segítségével fölállított vizsgálóbizottság mellett sem válnak automatikusan Gyöngyösi Mártonná? Vagy innentől az lesz divatban, hogy amit a náczikok is akarnak azt mindenképpen elkerüljük? Mert ebben az esetben el kell ám gondolkodni azon is, hogy abban a hurráoptimista esetben, ha leváltásra kerülne a kormány akkor az egykulcsos eltörlését is kukázzák, csak mert azt a Jobbik is akarja? Vagy képesek lesznek a bármiféle együttműködést zsigerből elutasítók felérni ésszel, hogy létezik olyan, hogy közérdek, és ezért különösen indokolt esetben - ha másképp nem megy - együtt kell megkeresni bizonyos kérdésekre a válaszokat, amitől nem válnak könyvégetővé - a túloldalon kapásból ballibbanttá.

Ha megy a belátás, hurrá. Ha nem, akkor bizony szembe kell nézni a saját hülyeségünkkel, és mosolyogva kell fogadni a kieső bevételek miatt nyakunkba varrt megszorítócsomagokat. Amit, ha Orbánnak lennék simán elneveznék náczikok - ballibek távolság adónak. Mert megérdemeljük. 

*emlékeztetőnek itt az Index szavazás:

ScreenShot006 másolata.jpgTeccikéteni, ugye? 

631 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr725643648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válasz Puzsérnak: hívjuk vissza a képviselőket! 2013.11.19. 18:03:03

" Az izlandi politikusok nem csak visszahívhatóak, de a telefonkönyvben is benne vannak"  én hiszek abban, hogy a politikust visszahívhatóvá kell tenni, és abban is, hogy a rendőrkapitányokat és a köztársasági elnököt is a nép, a választópo...

Trackback: Válasz Puzsérnak: hívjuk vissza a képviselőket! 2013.11.19. 17:57:52

" Az izlandi politikusok nem csak visszahívhatóak, de a telefonkönyvben is benne vannak"  én hiszek abban, hogy a politikust visszahívhatóvá kell tenni, és abban is, hogy a rendőrkapitányokat és a köztársasági elnököt is a nép, a választópo...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.19. 13:26:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ennyi:

- fasz kivan

nincs mit hozzá tennem.......................
eccer vót, hol nem vót egy zsák sirak. nem vót az libsibolsipfujabelemgyünki, hanem hát konzerv. nu, ez a konzerv eccer vesztésre állt a választáson, amikor gyütt neki naggy sebbel-lobbal a löpen nevű izé, hogy ő majd kisegíti a maga huszonsok százalékával a zsák sirakot. erre nem aszt monta ez a balfék konzerv, hogy neki nem köll ez a segíccség, inkább veszíccsen. osztán fokta magát és nyert. régen vót, tán igaz se vót, külömben is, a frrancia hazudós egy népség.
Nem lesz üldözés.
A Jobbik "nácizmusa" megfelelő hivatkozási alapot jelent a - magasabb érdekkör által nem kívánt - összefogás elkerüléséhez.
Mindenki őrizze meg a nyugalmát, az illetékesek kezelni tudják a folyamatokat!
Bruhhahhahaha de jól jön most a Jobbik kifogásnak!!!
Kizárólag az érzékeny lelkületük akadályozza a nagy demokrata ellenzéket a mutyisták leleplezésében. Először megpróbálták agyonhallgatni, nem sikerült. Genya Ángyán és Schiffer csak forszírozza a dolgot.

Figyeltem, Olga kínosan kerülte a témát tegnap, nem kérdezett rá a szoci vendégeitől, miért nem szavazták meg a vizsgálóbizottság felállítását. Egyetlen árva kérdés sem.

Ezekre kellene szavaznom, most őszintén??
Poszthoz
Tudom másolom, de ez van:
nyilván az is benne van, hogy mindketten érintettek azügyekben... meg az mszp a novák-lista miatt belevezette magát egy zsákutcába, ahonnan képtelen kijönni, csak nézi a falat, mint borjú az új kaput... ha lettek volna ott tehetséges stratégák, már régen partvonalon kívülre tehették volna az lmp-t és a jobbikot is, csak 1) vagy tehetségtelenek gyülekezete, 2) vagy túszul ejtette őket a ballib értelmiség megmondó emberei... de leginkább a kettő keveréke :-)
@hacsaturján: azért ez nem ugyan az, persze csak szerintem.
@Sir Bates dö Hól:

háppersze, hogy nem ugyanaz. naprimér innen hiányzik minimum egy zsák sirak. a többit mán nem is ecsetelem.
@hacsaturján:

Nem is tudom, hunvót itten szó választási szövetségről vagy egyéb pusziszkodásról meg vérszerződésről?

Húzd alá és idézd ide lécci, mert én lemaradtam róla.
Nem is tudom, miért ez jutott eszembe?

Lezárult az APEH vizsgálata, amelyet Orbán Viktorral szemben indítottak 2007 októberben.
Orbánnak visszajár 135 ezer forint.
Adta hírül a Blikk.hu 2008-03-05 napján 08:12:54 másodperckor.

A vagyonosodási vizsgálat határozata nem ismert.
De minek is?
@Fabius:

te a gábriel kontradikció megfejtésirül is lemarattál, így asztán a kérdésed ojjan, amijjen.
@Fabius: Tudom, hogy csak érettségije van stb. de ez a tegnapi Jobbik-Fidesz vita az adórendszerről is elég beszédes volt. :)

youtu.be/EhpXpLlj9r0

Amúgy ezen a nem írok alá a jobbiknak dolgon én is kiakadtam. Sajnos tényleg nincs már min csodálkozni. Kérdés, hogy lehetne eltakarítani a két nagy gólemet? (FIDESZ+MASZOP)
Ugye most nem fogjátok azt mondani, hogy miattam nem írták alá a szocik a vizsgálóbizottság felállítását?? :D :D

Jut eszembe a bátor NAV-os rövid sajtótájékoztatóját láttátok már?

Horváth András: A pártok a korrupciót védik

vimeo.com/79413810

Ja és ezek után miért csodálkoznánk mondjuk ezen?

Luxus az áfacsalók élete, kockázatuk nincs

index.hu/gazdasag/2013/11/19/luxusban_elnek_az_afacsalok_kockazat_nelkul/
@hacsaturján:

Aha.

Szóval idézet nincs, mellébeszéd van. Zsáksirák a hibás meg Gábriel. Szerintem adjunk ki közleményt, hogy a Gábrieltől mért távolság és a hülyeség sirákzsákban mért hányadosa nem teszi lehetővé az adócsalók üldözését, oszt jónapot.

Ezzel is megtettük amit megkövetelt a haza. Juhé.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Sehogy. Választási osztogatás reloaded, kormánypártok népszerűsége növekszik. Trafik, földmutyi...itt egy végtelen sor következik...feledve.
Mitől is viselkednének a pártok másképp, ha egyszer ez vezet eredményhez? Azt tesznek, amit csak akarnak. Meg is teszik.
"Teccikéteni, ugye? "

fabius, itt az a gond, hogy az mszp nem érti. de rendszerszinten nem értik, és nincs is olyan (tökös) legény, aki elmagyarázza nekik.
vagy -mint írtad- rohadtul érintettek.
@hacsaturján: revideálom álláspontomat. az analógia minden lényeges mutatója egyezik, így Önnek van igaza.
@Fabius:

ha még óvasni is tudnál, nem kéne irkálnod.
Churchill egy 1937-es képviselőházi beszédében azt mondta: „Nem fogom tettetni, hogy ha választanom kellene a kommunizmus és a nácizmus között, a kommunizmust választanám.”

Amikor Hitler megtámadta a Szovjetuniót, Churchill, ádáz antikommunista létére, azt nyilatkozta: „Ha Hitler megtámadná a poklot, szerét ejteném, hogy kedvezően szóljak az ördögről.”
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tudod amikor a szalonképtelenségetekről beszéltem eddig kb egymilliószor, akkor azt úgy kellett volna érteni, hogy kellett volna maradjon a Jobbikon egy minimálisan nem szaros felület, amit ilyenkor megfog(hat)na a túloldal.

Tanult kollégám így fogalmazta ezt meg:

"A Jobbik létezése nem szakpolitikai, hanem emberjogi szempontból probléma: elsősorban a különböző sérülékeny (kisebbségi) csoportokkal szembeni gyűlöletkeltés miatt nem lehetne helye a magyar közéletben."

...és kurvára igaza van. Utóbbi miatt a szakpolitikai súlyotok is csorbát szenved, arról nem is beszélve, hogy a szalonképtelenség miatt (is) szívunk a bizottság felállítással most is.

A szocik is hibásak nem kicsit, de legalább ennyire ti is.
Ez a NAV-os história elég gyanús, hogy valós, és legalább ilyen gyanús az MSZP viselkedése is.

Hülyék vagy érintettek.
Esetleg mindkettő.

A Fidesz is terel rendesen.

Elég életszerűtlen, hogy egy faszi csak úgy beint nyilvánosan a hatalomnak mindenféle bizonyíték és alap nélkül, pláne hogy jó ideig ott dolgozott.
Emlékeztetni szeretném a Nagyérdeműt, hogy Horváth tanulmánya 2007.-től datálódik.
@Dr. jenőke (jenőke): Akkor biztos nem látta még mondjuk ezt a filmet. :)

youtu.be/ehoOvuQV7rU
@Fabius: Értem. Ezek szerint Schiffer mégis tudott találni rajtunk nem szaros felületet??? :)
@Csaknézek...:

nem beintett, hanem följelentést tett az ügyésségen, amely azóta mán elrendelte a feljelentés kiegészítését is.
@hacsaturján:

Ha Mari néninek fasza lenne, akkor Feri bácsinak hívnák.
"Az adóellenőr ne politizáljon, ne pofázzon - büntessen! Azt, akire mutatunk!"

Más:
"A Századvég kutatója szerint a 20 százalék jól keresőnél landolt az adócsökkentés 74 százaléka."

Mélyen Tisztelt Orbán Viktor Úr, Miniszterelnök ÚR. Rendkívül hálás vagyok ÖNNEK, hogy hős harcai során határtalan bátorsággal megmentett engem is, sok másik honfitársammal egyetemben, az adócsökkentés roppant káros, mondhatni ballib vírusától, és nem engedte meg, hogy oktalanul többet költhessek a gaz multik gyarapodására. Köszönöm, és még egyszer köszönöm.
@Csaknézek...:
Felül rongybészbólütőkkel bőszen kalapálják egymást, miközben az asztal alatt ritmikusan fényesítik egymás bögyöllőjét.
@hacsaturján: Igazad van. Erről a sajttáján is beszélt, meg arról is, hogy több tanúja van aki csak arra vár, hogy tanúskodhasson.

vimeo.com/79413810
Ne nevessetek ki a kérdésemért /ha lehet/de az egyszerű ember úgy gondolja, hogy....
Miért kell vizsgálóbizottság? Ha csalás, akkor bűntény.Ennek felderítése, kiderítése büntetése nem az igazságszolgáltatás szervezeteinek a feladata együtt az adóhatósággal?
Hogyne, uljunk fel a jobbik populista vonatara. Mert most epp azt jatszak, hogy barmit is akarnanak tenni a szavazatok behuzasan kivul. Lelkesen tamogatom az adocsalas elleni harcot, de annyira nem, hogy egy szeljobber populista kezdemenyezest tamogassak. Inkabb csaljanak adot, mintsem erosodjon a jobbik. Olcsobb es egeszsegesebb.
Ismered a mondast Fabius. Aki korpa kozze keveredik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Láttam. De mit mondjak, ez - nekem - nem újság. Az arányokat lemodelleztem mielőtt bevezették:

varanus.blog.hu/2010/07/27/modellezzuk_az_egykulcsos_szja_t

Nem mondhatja senki, hogy nem szóltam időben.
@hacsaturján:

Kedves Mester!

Megunhatatlan stílusa iránt folyamatos bámulattal adózva engedtessék megjegyeznem, nem mindegy, hogy egy éjre akaszkodik-e össze az emberfia egy külcsín és belbecs tekintetében kihívásokkal küzdő hölggyel, vagy több évre bútorozik össze.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te, a poszt arról szól, hogy olyan indokolt esetben, mint a mostani erre szükség van.

De ez nem jelenti, hogy a kialakult helyzetből nektek semmiféle tanulságot levonni nem kell.
Valakik rászoltak Mesterházyékra

"Az Index megkeresésére Schiffer András is rámutatott az MSZP álszent politizálására, mondván a három ellenzéki párt (MSZP, LMP, Jobbik) több közös parlamenti kezdeményezést is jegyzett 2010 óta. Ezekkel pedig szerinte egészen addig nem volt baja a szocialistáknak, amíg „rájuk nem szóltak valakik, akiknek a véleménye ezek szerint ilyen fontos".

Schiffer azt is hozzátette, hogy két másik vizsgálóbizottsági javaslatukat sem támogatta korábban az MSZP, azokban az esetekben pedig még csak nem is a Jobbikkal érveltek, a MOL-INA-ügyben például nem is nagyon indokolták szerinte, hogy miért nem adják az aláírásukat."

Ezek a valakik meg kik lehettek??? Vannak esetleg ötleteitek?
Erre írtam tegnap, hogy a Jobbik féligazságainak is van valós alapja. De ezekre a problémákra az ellenzék nem tud adekvát módon rámozdulni.
Az egésznek elé mehettek volna, de nem mentek.
A feldobott labda a fejükre esett, és kiderült: ólomból van.
A retorikai bénultsággal így jártak.
@KÁTÉó53éúétr6:
Azért kell vizsgálóbizottság - mer azé jár a pótlék a tagoknak.
Európa végén kullogunk

Rendkívül informatív infografikát közölt az Economist brit hetilap, melyből az egész Európai Unióra nézve egy helyen megtalálhatunk minden olyan gazdasági adatot, melyek jellemzik a kontinens országait. Magyarország az egy főre jutó GDP tekintetében Európa végén kullog.

hvg.hu/gazdasag/20131119_Europa_vegen_kullogunk
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ja, ismerem a mondást.

"Inkabb csaljanak adot, mintsem erosodjon a jobbik."

Kérdés, hogy most az ebből levonható következtetésre is alkalmazzam?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Várj Csek. Ez a bizottság felállítása LMP kezdeményezés volt. Vagy nálad már ők is széljobber nácik??? :)
Azé' kéne összefogni a nácikokkal, hogy kicsit később, amikor azon vitázom Fabiusszal, hogy az MSZP vagy DK összefogott-e valaha a nácikokkal vagy sem, a képembe vághassa, hogy de igen, a szocik se mások meg a DK-sok se mások, ezek is összefognak a nácikokkal, pfej!

Amellett, hogy ki kellene vizsgálni a dolgokat, mindenképpen kihagynám belőle a Jobbikot. Biztos van ennek más útja is, mint a nácikkal való BÁRMILYEN szóbaállás.

Támogatom, hogy nem állnak szóba a nácikokkal, azt viszont nem, hogy nem vizsgálják ki. Nem vagyok tudor, hogy lehet megoldani, de - oldják meg. De nácikokkal: nem.

(Valaki azért aki FÜGGETLEN, kivizsgálhatná, basszus, mert ezek szerint ebből se lesz semmi, meglógnak a pénzünkkel. Mondjuk azt tudjuk, hogy Simlicska bizonyítottan milliárdot lopott a Kaya Ibrahim - Joszip Tot tranzakcióval, abból se lett semmi.

Orbán vagyonosodását se vizsgálta senki. Nekem ne mondják, hogy a csupasz seggű kis huszonéves jampec, aki beszélni se tudott, csekély 10-12 év alatt Cinege (vagy milyen) utcai, több száz millás ingatlant tud venni, és hozzátesz egy picurt a tokaji szőlészetek területéből is, Felcsút világvárosról nem is beszélve. Orbán ma az egyk leggazdagabb magyar. DE MIBŐL??? OLYAN sokat nem adott el a könyvéből...

Basszus, ha ezektől visszavennénk az ellopott állami vagyont, kifizethetnénk az államadósságot. Viccen kívül.)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Schiffer önmaga fülig szaros, nem derogál neki még meg is tapogatni... :)
@GeoCracker: "A retorikai bénultsággal így jártak."

Hát még ha hallottad volna ma reggel Szanyi kapitányt a rádióban?? :)
@KÁTÉó53éúétr6:

Az igazságszolgáltatás karöltve az adóhivatallal megtette az átvilágítást egyetlen hétvégén - muhaha - és mindent rendben talált.

Hahahahahahahah.

Szóval ezért kell. ene.
@Kismacska (BELLA): Jó reggelt csókolom. Egy parlamenti pártról van szó, akik nagy valószínűséggel a következőben is ott lesznek.:) Amúgy meg gőzerővel zajlik a párt liberalizálása. Lásd pld. legújabb reklám kampány, stb. :)
"2 milliárd dollárnyi 10 éves kötvényt adott el Magyarország."

Nem veszünk fel hitelt, mint a cuculisták.
@hacsaturján:

"ez bizony nagy okosság!"

Naszóval: az előbbit még a síró zsákos történetre firkáltam a különbség illusztrációjaként.

A réneket idvezlem!
@Kismacska (BELLA):

"Azé' kéne összefogni a nácikokkal, hogy kicsit később, amikor azon vitázom Fabiusszal, hogy az MSZP vagy DK összefogott-e valaha a nácikokkal vagy sem, a képembe vághassa, hogy de igen, a szocik se mások meg a DK-sok se mások, ezek is összefognak a nácikokkal, pfej!"

De szar duma ez, te jány. Ha akarom ezt most is megtehetem:

www.parlament.hu/irom39/07270/07270.pdf

Ha csak és kizárólag ezért nem támogatod, akkor ezért felesleges tiltakozni. Ha politikai vitanapot lehetett közösen kezdeményezni, akkor vizsgálóbizottságot is lehet. Nem kell a szemforgatás.
@Bakter: akkor az elcsalt és behajtott adót elköltjük a pótlékra?... ebben mi a jó nekem?
@Bakter: A dollár "csodás kilátásairól" már nem is beszélve. :) (lásd Rodeo)
@Fabius: Atyaég!!!! Csupa náci aláírás a doksi végén. :)
@Csaknézek...:

attul függetlenül, ami okosság, az okosság. :)))
@hacsaturján:

"nem beintett, hanem följelentést tett az ügyésségen"

Már vissza is vontam a slampos "beintett" kifejezést.
@Fabius:

Drága Fabius.
A KIVIZSGÁLÁST, büntetést, mindegy, hogy milyen színű politikus érintett, pártolom.

Azt nem pártolom, hogy az ÚÚÚGYNEVEZETT demokratikus oldal (MSZP), a demokratikus oldal (DK) és a Gittegylet bárhogy is összefogjon, szóba álljon a nácikokkal.

Őszintén - elrémisztenek a kommentek. Nem az jön le nekem ebből, hogy jaj, de ki akarnák vizsgálni, hanem hogy lenne olyan BÁRMILYEN ok, amiért lepaktálnának, horribile dictu, szóba állnának a nácikokkal.

Besározódnak. Nem kell szóbaállni.

DE KI KELL VIZSGÁLNI. Ha nem bizottság, akkor büntető feljelentés.

DE ŐSZINTÉN!
SZERINTETEK mennyi bizonyíték van még meg erre az APEH-nél?

Elárulnám: zéró, nulla, nuku, nyista.
@Fabius: akkor a hosszú bitek éjszakája azon a hét végén ismét megtörtént, és a vizsgálóbizottság sem fog találni semmit
Jaj, apropó! Képzeljétek, láttam szombaton a Gittegylet vezért!

Olyan határozott ember, még vezetni se vezeti a kocsiját! :D

(Jó, most gonoszkodom, de tényleg árulkodó volt... :D )
@Kismacska (BELLA):

ez a navos bácsi egy csomó bizonyítékot bocsátott az ügyésség rendelkezésére, ezér nem is érti, mér rendeltek el följelentés kiegészítést. itten áll az ügy jelenleg.
@GeoCracker:

Nem tudnak, vagy nem akarnak rámozdulni? Nem mindegy.
1000 milliárdos csalás eltussolását az adóhivatal asszisztenciájával nem nevezném retorikai hibának.

Még egyszer: Horváth szerint az egész 2007.-ben kezdődött, a kiemelt adózók igazgatóságának a felállításával. Akkor következett be nagyságrendbeli ugrás hirtelen, no és a világbajnok áfá-val természetesen.

A lehető legrosszabb megoldást választották. Simán adót emeltek, miközben a csalókat hagyták futni, de csak a nagyokat. Rettentő rossz ízű üzenet a társadalom felé. Pláne, hogy a kisvállalkozókat, munkájukból a telephelyükön megélni akarókat szanaszét vegzálták, vegzálják a hatóságok.

Mindezt az akkor regnáló szoci kormány művelte. A vizsgálóbizottság felállítása megtagadásának üzenete az, hogy minden jól volt úgy, ahogy tették. Eszükben nincs változtatni a status quo-n, ha kormányra kerülnek. Nagyon jól értik ezt a választók, nem kell tovább ragozni. A politikai öngól nem érdekel, a mentalitás az ország tragédiája.
@Kismacska (BELLA): Ez már haladás a részedről. Ha már szerinted is csak úgynevezetten demokratikus a MASZOP vagy a DK, akkor a Jobbik is bőven lehet demokratikus.:) Amúgy az is, mivel úgy lett megválasztva. Ergo nyugodtan összefoghatnának egymással, értünk választókért. A jobbikon tuti nem múlt ennek a bizottságnak a felállítása.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Éppen nem a tárgyhoz tartozik, de azért megjegyzem, elég jól ismerem a volt CCCP történetét. A filmet megnézem.
De nem erről szól a mai napra rendelt anyag. Amire én hivatkoztam az is csak annyiban tartozik ide, hogy vannak szükségszerű együttműködések.
Churchill például 1930-ban még támogatta Mussolinit.
@Kismacska (BELLA):

Ebben az esetben a szocik kezdeményezhetnek aláírásgyűjtést, nincs nekik megtiltva. Legalább képletesen. De nem arról van szó, hanem a nagy büdös hallgatásukról az ügy kipattanása óta. Valahogy a Népszabadság online ingerküszöbét nem ütötte meg a téma.
@Husz_János_Puszita: Na ja mennyivel könnyebb náci szar elkerülést játszani, mint milliárdok után kutakodni. :) Főleg ha valamelyik mi kutyánk csókos kölykét is érintené netán a balhé.
@Husz_János_Puszita:

"Horváth tanulmánya 2007.-től datálódik."

Arra gondolsz, hogy bőven benne lehet még az MSZP felelőssége is a buliban?
@DR. INKVIZITOR: ha a jobbik a gatja, akkor barki kezdemenyezhet ilyet. Ha nem teszik, akkor az is sokat mondo. Sot, igazabol az a sokat mondo.
@Fabius: inkabb lennek adocsalo, mint szeljobberek kozott. Olyan ez,mint hova akarsz tartozni. Pedofil lennel, vagy bicikli tolvaj?
Sajnos én úgy látom, ez a megosztás és elhatárolódás ugyan annyira kell a jobbiknak is, mint az mszp és demokratikus ellenzéknek, ezt is egy helyről szítják, aminek narancsos maffia szaga van, a fidesz így működik:

-oszd meg és uralkodj

ennek látjuk ismételt jeleit és érezzük eredményeit
@Dr. jenőke (jenőke): Szerintem sem ide tartozik, nem is akarok belemenni. Csak illusztrálni akartam, hogy a gonoszság nem náci függő. Na de majd meglátod úgyis a dokfilmben. Nagyon komolyan össze van rakva.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ezek után olyat is kérdezhettél volna, hogy inkább komcsi gyilkos vagy náci gyilkos lettél volna? Én mondjuk egyik sem.:)

@Dr. jenőke (jenőke): Sztálin meg 41-ig ugye Hitlert. :)
csak egy kis mellékszál, ami elvileg független a poszttól és még sem:

Egymás tenyerébe csapott Bajnai Gordon és Ungár Klára

Megállapodást kötött az Együtt-PM szövetség a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párttal (SZEMA). Ungár Klára pártja nem állít országos listát és nem indít egyéni képviselőjelölteket a 2014-es parlamenti választáson, az Együtt-PM ugyanakkor vállalja, hogy a SZEMA szakpolitikai javaslatait beépíti programjába.

hvg.hu/itthon/20131119_Egymas_tenyerebe_csapott_Bajnai_Gordon_es

----------------------------

miközben elveszünk a részletekben, érdemes lenne összefüggéseiben nézni a folyamatokat, sok apró dolgok többet segítenek a megértésben, mint egy két agyonrágott téma.
jahhh ez lemaradt:

Hódmezővásárhelyen élhetnek a hajléktalanok, ahol akarnak

Hódmezővásárhely közgyűlése egyhangúlag elutasította a hajléktalanok életének korlátozását, nem vezet be "büntetési" zónákat a hajléktalanokkal szemben.

hvg.hu/itthon/20131119_Hodmezovasarhelyen_elhetnek_a_hajlektalan
@Husz_János_Puszita: nem csodalom. Regi nota a nagy partok gonosz bunozeseirol. Eddig olajszokites, postabank, parthaz volt. Most afa csalas. Ugyanaz a regi slager ujra meg ujra. Ja a refren a mi ujak es kicsik vagyunk, igy gyanu arnyeka se esink reank, rank az igazsag felkent bajnokaira. Ha sumakolas van, arra ott a rendorseg. Tegyen a jobbik feljelentest. Ha senkise akar veluk rudtancolni bortangaban, ott a rendorseg, ugyeszseg. Boldogan rahuznak az mszp-re a vizeslepcsit.
@Csaknézek...:

Naná hogy benne van. Ami természetesen nem menti a fidesz disznóságait, hozzátenném.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ja...és hát ennek a Horváth-nak már nem is feljelentése, hanem TANULMÁNYA van,mint fideszesnek.Ki van találva rendesen, a maffia részéről.....
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Vagy már előkészítik neki a terepet 2014 utánra. Megnézném, ahogy 4 -1 kerekű babakocsin tolja lézerblokkolókészletét a parkokban, és azt számolgatja, így mennyit is ér.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Oké de akkor ne simicskázzanak, hiszen az is régi nóta.
Ismétlés, de csak részben:

Azt mondja a Horváth koordinátor, hogy: ’’’’A jelenlegi kormányzat felelőssége tehát abban állapítható meg, hogy az adóhatóságnál nem történtek meg azok a személycserék és strukturális változások, amelyek pozitív irányba terelhették volna az állam speciális ellenőrzési feladatait. Nem történt meg azon korrumpálhatatlan személyek rehabilitálása sem, akiket az előző vezetés (előfordult, hogy politikai nyomásra) elbocsátott vagy vezetői megbízása visszavonása mellett (a kontraszelekció egyik megnyilvánulásaként) más, munkakörbe helyezett.’’’’

Azonban voltak ezek is:
2010. évi CXXII. törvény a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról
273/2010. (XII. 9.) Korm. rendelet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezetéről és egyes szervek kijelöléséről
1/2011. (I. 31.) NAV elnökének utasítása a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az irányító tevékenység eszközeiről

Valamire készülődnek, mert Horváth nem akar tudni az átszervezésekről.

A Fideszen kívül mindenki ekézné a 2010. évi teljes átszervezés sikertelenségét, de pont erről egy hang sincs.

Viszont megélénkült az LMP.

Ha ez kampányfogás, akkor kinek kedvez?
Nem eccerű eza kérdés itten, kéremszívesen.

Most valóban nem akarnak együtt vizsgálódni, vagy csak ürügy, hogy a jobbik ...?
Fordícsuk meg tán a felvetést, a kérdést: ha a zemeszpé kezdeményezi a bizoccságosdit, visszavonnáje, ha a jobbikosok is aláírnák utánuk (köllene amúgy min. 5 aláírás) a sajtpapírt?

Pár évvel ez előtt (lehet, tán pont 2007, 2008 környékén) volt egy riport valamelyik kanálison, hogy mekkora kintlévőségek vannak.
Egy akkori APEH főmufti sorolta, köztük megemlített egy adatot - félmosollyal a szája sarkában - miszerint kb. 1000 milliárd BEHAJTHATATLAN a kintlévőségek közül.

Mosmá érteni vélem a zösszeget mega behajthatatlanság okát is. :(
arról beszélgetünk össze kell-e fogni a jobbikkal?
miben kéne?
mit fognak együtt csinálni?
ezt az ügyet tényleg a politikusokra akarjuk bízni?
ők a vádlottak!
@hacsaturján: A komment ütős, de ha esetleg a magyar nyelv szabályai szerint ha beletetted volna a pont helyett a kérdőjelet, mindjárt érthetőbb lenne. Hogy ne mondjam, a mondandó 180 fokos fordulatot vett vón'.

"...löpen nevű izé, hogy ő majd kisegíti a maga huszonsok százalékával a zsák sirakot. erre nem aszt monta ez a balfék konzerv, hogy neki nem köll ez a segíccség, inkább veszíccsen. "

Nem azt mondta. Tehát mást mondott. hogy tkp kell a segitség. Holott:

"...löpen nevű izé, hogy ő majd kisegíti a maga huszonsok százalékával a zsák sirakot. erre nem aszt monta ez a balfék konzerv, hogy neki nem köll ez a segíccség, inkább veszíccsen? "

De azt mondta. És nem kellett neki a segitség. (Mégis nyert).

Ravasz a magyar nyelv, nagyon ravasz :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Regi nota a nagy partok gonosz bunozeseirol."

Ez a vélemény azért messze nem a Jobbikhoz köthető kizárólag.

"Eddig olajszokites, postabank, parthaz volt."

Szerinted ezek koholt ügyek lettek volna?

"mi ujak es kicsik vagyunk, igy gyanu arnyeka se esink reank, rank az igazsag felkent bajnokaira."

Ez a szerep nekem sem smakkol, viszont már nem is nagyon mondhatják hitelesen - legfeljebb a Fideszhez és az MSZP-hez képest.

"Boldogan rahuznak az mszp-re a vizeslepcsit."

Ahogy most kinéz, elsősorban a Fideszre éghet rá ez a sztori, ha kiderül, hogy igaz.
De az MSZP is sáros lehet.

Meglátjuk (ha meglátjuk...).
@Dr. jenőke (jenőke):

Az LMP-nek kedvez első ránézésre. Mással nem nagyon tudja pozicionálni magát, mint hogy rámutat a két nagy párt romlottságára. Zöld téma a kutyát nem érdekli nálunk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: megis veluk tartasz. Haho, en vagyok az, nem egy newbie varanus kommentelo. :P
@Husz_János_Puszita: a kaig jóval korábban állt fel, s a kasszák feltöltése '90 óta folyamatosan tart... erről most nem nyitnék vitát, aki mást mond, az legjobb esetben is tájékozatlan

@Kismacska (BELLA): minden adat és bizonyíték a feljelentő rendelkezésére állhat mind elektronikus, mind papír alapon (ami felvetheti a jogosulatlan adatkezelés kérdését, de ez most mellékes), a rendszerből (mivel az nem csak az apeh rendszerében szerepel) nem lehetetlen eltüntetni az adatokat, de minimum 1-3 hónap megfeszített tevékenység, ami figyelembe véve a 31-s vs. 51-s megbízólevél jogkövetkezményeinek különbségét, sokkal nagyobb veszélyt rejt magába...

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: így van, aki még nem volt a hatalomban, az nem tudott csalni, ha a földhöz vered magad, akkor is így van... a vizsgálóbizottság pedig a pártok felelősségét tudja megállapítani, míg a rendőrség/ügyészség/bíróság az egyes személyek érintettségét, de ezt te, mint gyakorló jogász pontosan tudod, így most csúsztatsz... máris olyan angyalu vagy :-)
@DarthVader:

jóvanna! te legalább észre vetted. én mán csak akkor, amikor elkűttem.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Ők szerencsére fényévekre vannak a náciktól.
"Esztergomban az MSZP, a Jobbik, az LMP és az MDF és a volt fideszesekből álló Polgári Esztergomért Egyesület is a függetlenként induló Tétényi Éva polgármesterjelöltet fogja támogatja az önkormányzati választásokon. A ritka összefogás a 2000 óta polgármester fideszes Meggyes Tamás ellen jött létre."

Ebben az esetben az összefogás befogott orral is sikerült, biztos azóta lettek finnyásabbak.
@punkfrog: Sokkal előrébb lennénk, ha nem a pártok fognának össze, hanem az emberek.
@Sir Bates dö Hól:

Akkor átszervezték 2007.-ben vagy ilyesmi. Lehet erre a momentumra rosszul emlékeztem a több 10 oldalas tanulmányból.
A nagyságrend és a szervezettség mindenesetre akkor nőtt lényegesen. Már ha hinni lehet a jóembernek. Engem meggyőzött, az ott leírtak nagyon életszagúak.
A lényegben azt hiszem, nincs vita köztünk.
@Kismacska (BELLA):

Most olyan voltál, mint Mesterházy Attila: a szocialisták támogatják a Jobbik létszámba vétele nélkül felállíthatatlan vizsgálóbizottságot. Sőt, a parlamentben megszavazzák a beadványt, amit nem lehet beadni a kellő szavazatszám nélkül.

Könnyekig hatódok ilyenkor.
@Husz_János_Puszita: ez az adóhatósági-bácsi azt mondja, hogy 2007 óta folyik ez a kivételezett rendszer.....miért rejtegette eddig? Azt is mondja, hogy ő a fideszhez tartozik.....gondolod, hogy legkésőbb 2009-10-ben nem borított volna, ha ez igaz?
A legfontosabb kérdés mégis az, hogy ha úgy van ahogy állítja/2007 óta/ miért most? és miért így?Egyre inkább az a véleményem, hogy ez a téma nekünk van bedobva cirkusznak, ..."szórakozzatok, vagy marjátok egymást", és ne az MNB hat milliárdjával, sport klubok milliárdjaival stb foglalkozzatok
@Husz_János_Puszita: 2007, csak nézd meg az elévülést adójogi szempontból... számvuzel szerint ugyan tíz év, de mire büntetnek? 5m? és akkor mi van?... eredeti okiratok nélkül pedig nincs vádemelés... 07 emiatt :-)... és nem akkor ugrott meg...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Olyan ez,mint hova akarsz tartozni. Pedofil lennel, vagy bicikli tolvaj? "

Látod ez az alapvető különbség köztünk: én nem akarok bármi áron tartozni sehova. Ha pedofil vagy tolvaj a választék akkor én nem választok, hanem külön állok.
@Fabius: Kedves Bloggazda. Csak annyit kérdeznék mélyen meghajolva, tudsz e egyetlen vzsgálóbizottságosdiról, amit nagybéllel és bélsárral létrehoztak az emmút 24 évben, amelyik csak akár egy lepkefingnyi eredményt is fel tudott mutatni? Csakszólok: USA bizottságosdi nem ér... maradjunk csak e kicsi posvány határain belül.
@Husz_János_Puszita:
Valójában szinte mindegy, hogy nem tudtak, vagy nem akartak. Már mindegy. Tegnapelőtt, még léphettek volna. Tegnap sakkozhattak volna. Mára mattot adtak önmaguknak.
@KÁTÉó53éúétr6:

Persze támadjuk a személyét, karaktergyilkolásszunk kicsit, hátha nem kell szembenézni a felelősséggel.
A tartalommal véletlenül se foglalkozzunk, tudniillik hogy évtizedek óta a csalók és "egyenlőbbek" paradicsoma vagyunk. Nem vizsgálódunk, két nap alatt átvilágítunk, aztán maradhat minden a régiben.
Csak akkor ne sírjon senki többet a 4 millió szegény miatt, a gazadsági maffiának még véletlenül sincs köze hozzá, igaz?
@Husz_János_Puszita:
Hogy is jutott be az LMP a parlamentbe?

Egyszer majd kérünk valami apró szívességet?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Ez is hülyeség így.

A Fideszhez és egykori pénztárnokához, Varga Tamáshoz kapcsolódik a rendszerváltás utáni évtized legnagyobb áfacsalása, 23 vádlottal. Én speciel szeretném, ha ez nem ismétlődne meg ebben az évtizedben is.

Ha ehhez az kell, hogy felálljon egy vizsgálóbizottság jobbikos segítséggel, akkor igenis álljon fel. Nekem nem kell majd utána azt vizslatni, Gyöngyösi Mártonná váltam-e ettől.
@GeoCracker:

A legkevésbé a pártok sorsa érdekel a történetben, elhiheted.:)
Annál inkább, hogy következménye nem lesz semminek, szokás szerint.
@Husz_János_Puszita: ehhh, nem kell írnom, megteszed helyettem, akkor ezennel csak mellékelek némi muníciót :D

Orbán biankó csekket adott a legatyásodott sportkluboknak

Ma még senki nem tudja, hol áll meg a nagy budapesti sportegyesületek konszolidációjának számlája, amit ráadásul - a kormány ígérete szerint - még nagyobb szabású fejlesztési program követ. A kritikusok szerint a kabinet egy szűk körnek kedvez, az államtitkár viszont a magyar sport fundamentumáról beszél. Az érintett egyesületi vezetők szerint azért szorulnak állami segítségre, mert a kerületi önkormányzatok igen eltérő mértékben támogatják a klubokat, a látványsportágakon kívüli sportágak szponzorálása pedig gyakorlatilag megszűnt.

hvg.hu/itthon/20131119_budapesti_sportklubok_adossaga
@Dr. jenőke (jenőke):

Gondolod, a fideszre az árnyéka sem vetül majd az ügynek? Kussolnak ők is, mint khaksi a fűben.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Egy ilyen bizottságnak megvannak a maga jogosítványai. Ha jól élnek ezekkel az kellemetlen lehet sokaknak, ezért is a nagy ódzkodás.
@Fabius: amúgy ha tudná a nagyérdemű, hogy Gyöngyösi mennyire nem náci, mindenki sírva röhögne. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha jól emlékszem a számokra, csak a Fradi csinált tavaly 800 millió veszteséget. Az csak egyetlen év adóssága. Ha hozzávesszük a Kubatovot és a Szőke Ferit, ahogy ott sertepertélnek...hol van már az Eleonóra 100 milliós végkielégítése?
@Csaknézek...: de most epp a jobbik probal szavazatokat szerezni. Kihasznalva az emberek ostobasagat. Nem tudom mennyire sarosak. Elobb tudjuk meg, ki olte meg Kennedy-t mint ezeket. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gyöngyösi azért mindent megtett, hogy ez a kép éljen róla az emberek fejében. Nem tudom sajnálni akkor sem, ha szerinted nem így van.

Minden kimondott szónak súlya és következménye van. Ezt minimum tanulja meg minden politikus.
hmmmmmmmm

Rogán: Vizsgálja az ügyészség a NAV-ügyet
A frakcióvezető szerint bűnvádi eljárásban kell tisztázni, mi az igazság.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F11%2F19%2Frogan_az_ugyeszseg_vizsgalja_ki_a_nav-os_ugyet%2F
@Husz_János_Puszita: Igen. Megint addig fognak maszatloni, míg semmi nem lesz.
Off: hogy mik vannak!

"Hatalmas bevételkiesést okoz és szinte kizárólag a legjobban keresőknek kedvez a kormány adópolitikája, állapította meg egy, a Pénzügyi Szemlében megjelent tanulmány. A tanulmányt nem egy ellenzéki politikai műhely, hanem Virovácz Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. munkatársa és Tóth G. Csaba, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója jegyzik."

444.hu/2013/11/19/nagy-a-baj-a-szazadveg-egyik-kutatoja-szerint-evi-444-milliard-forintot-bukott-az-allam-az-egykulcsos-adon/

A Századvég munkatársai ilyet írtak volna?

Lesz még ebből ejnye-bejnye... :o)
@Fabius: Ja ez igaz, volt már máskor is, hogy nem találta a szavakat. A különbség csak annyi, hogy más politikus kérhet elnézést vagy kiigazíthatja a téves fogalmazását ő nem mert ugye, hogy ugye... :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Kihasznalva az emberek ostobasagat."

Bocs, de a konkrét ügyben nem az emberek ostobaságának kihasználása jön le nekem.
Függetlenül attól, ki vagy kik állnak mögéje.

Ez egy bűnügy-gyanús eset.

Azt pedig soha nem árulták el a South-Parkban, hogy ki nyírta ki Kenny-t! :o)
Mesterházy barátunk sokadjára választhat két opció között: "Te figyelj már, akkor ezt most tényleg a Simicska fizeti?" vagy "Te figyelj már, ez tényleg ekkora irgalmatlan balfasz?".

Azért ez valahol teljesítmény.
Nos kinek mi az ötlete azzal kapcsolatban amit Schiffer mondott??

"Az Index megkeresésére Schiffer András is rámutatott az MSZP álszent politizálására, mondván a három ellenzéki párt (MSZP, LMP, Jobbik) több közös parlamenti kezdeményezést is jegyzett 2010 óta. Ezekkel pedig szerinte egészen addig nem volt baja a szocialistáknak, amíg „rájuk nem szóltak valakik, akiknek a véleménye ezek szerint ilyen fontos".

Kik lehetne azok a valakik, akik rászóltak a szocikra??
@Fabius: Ollan vagyol, mint Gábris! A kérdés nem a jogosítványok meglétére és mibenlétére vonatkozott, hanem arra, hogy az emmút 24 évben volt e - és most szerény leszek,- megelégszem 1 db igennel péyan vizsgálóbigottságosdi vizsgálat, ami valamiféle eredménnyel, netán retorzióval járt vón a vizsgálat alá vont számára.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Aztán ha majd jön a jobbik, azon fogsz kiakadni, hogy eredményes lesz az elszámoltatás. :)
@hacsaturján: Az általa elcsaltként megnevezett összeg majdnem a teljes összege az adott adónemnek. Attól tartok, valamit nagyon benézett. Ismerve (tíz évvel ezelőttről, igaz, de ügyfélként) a Kiemelt Adózók Igazgatóságát, nem csak összegben.@Sir Bates dö Hól: Persze, az adócsalás csak olyan, hogy badják az APEH adatbázisába, oszt elcsalják.
Végül, de nem utolsósorban: lett már parlamenti vizsgálóbizottságból eredményesen lezárt bűnügy?
Ebből megint a FIDESZ fog jól kijönni:"az adóhatóságnál nem történtek meg azok a személycserék és strukturális változások, amelyek pozitív irányba terelhették volna az állam speciális ellenőrzési feladatait." mondja a FIDESZ-es leleplező. Hát most majd megtörténik, és speciálisan azt fogják ellenőrizni, aki a FIDESZ-nek útjában van.
@hacsaturján: ez tetszett, hacsa. bár nem nekem szántad, de akkor is köszönöm.
"Megkapta a szükséges aláírásokat az alapjövedelem kezdeményezés Svájcban. A népszavazás időpontja még nincsen kitűzve, de lesz.

Az alapjövedelem azt jelenti, hogy minden Svájci állampolgár alapjövedelmet kap. Ennek összege felnőtteknek CHF 2500/hó (600K/hó), gyerekeknek CHF 625/hó (150K/hó).

Aki ennél többet szeretne keresni, csak annak kellene elmennie dolgozni.

Az alapjövedelem a Svájci GDP ~30%-ba kerülne. Ennyivel több adót kellene beszedni a jelenlegi szinthez képest, hogy az alapjövedelmet finanszírozni tudják.

Ehhez az ÁFA-t kell kb. 50%-ra emelni a jelenlegi 8%-ról. Ekkora emelést még Orbán Viktor sem mert bevállalni. :-)

Svájc egy működő demokrácia, ezért van náluk jelenleg nemzeti kapitalista gazdaságpolitika.

Szerintem nehezen képzelhető el, hogy abból a kánaánból, ahol most élnek, tényleg a kommunizmusba vágynak, de lehet, hogy tévedek.

Mindenesetre ha megszavazzák, akkor végre is fogják hajtani.

Ha végrehajtják, akkor Svájcnak vége lesz, mint a botnak. Ezt még Svájc sem tudja kifizetni, elsősorban azért, mert ezzel pont azt a nemzeti-kapitalista rendszert ölnék meg, ami az egész jólétet finanszírozta..."

dornyeij.blog.hu/2013/11/19/vilag_alapjovedelemrol_nepszavaznak_svajcban

Hűűű mit fog ehhez Sipi szólni?:))
@Kuviklacz: "Persze, az adócsalás csak olyan, hogy badják az APEH adatbázisába, oszt elcsalják."
Ezt nem értem, mire vonatkozik ez?
Ángyán József független képviselő szerint elkeserítő az, hogy a Fidesz-KDNP és az MSZP országgyűlési képviselői nem írják alá egy ezer milliárdos közkasszára vonatkozó csalás kivizsgálását célzó vizsgálóbizottság felállításának kezdeményezését.

youtu.be/dFIdQSzKcDM
@Kuviklacz:

hiszti alapnak majnem ojjan jó, mint trianon, oszt jöhetnek az adó jogászok meg kun béla!
@Kuviklacz: és itt a lényeg:

"Végül, de nem utolsósorban: lett már parlamenti vizsgálóbizottságból eredményesen lezárt bűnügy?"

melléklet:

Húsz év alatt csak 6 vizsgálóbizottsági jelentést fogadott el az Országgyűlés.
Szolgáltatás értékesítő
Logisztikai asszisztens
Álláshirdetés

Húsz év alatt csak hat vizsgálóbizottsági jelentést fogadott el az Országgyűlés - írta hétfői számában a Népszabadság azzal kapcsolatban, hogy valamennyi párt támogatja a vizsgálóbizottságok előtti kötelező megjelenésről szóló törvénymódosító javaslatot.

hvg.hu/itthon/20131118_Parlamenti_vizsgalobizottsagok_husz_ev_al
@Fabius: most altatod magad, igaz? Azt gondolod, hogyha osszerantanak egy eseti bizottsagot, az megold valamit is?! Azon kivul, hogy a jobbik nepszerubb lesz kicsit, es paran megpluszsehez jutnak a bizottsagosdibol?!
Sokkal okosabb vagy annal, hogy egy ilyen huzasnak bedolj. Legalabbis eddig azt hittem.
@Husz_János_Puszita:

Azért ezt nem lehet 10 mondatban elintézni, pl az alapjövedelem bevezetésével egy időben gondolom megszűnne minden egyéb szociális juttatás, és akkor már pl egyáltalán nem biztos, hogy az egész a svájci GDP 30%-a lenne, hanem jóval kevesebb. Bónuszként lényegében fel lehetne számolni a teljes szociális ellátórendszert annak teljes bürokráciájával, valamint minden vonatkozó költségével... stb, a posztoló szerintem ennek nem nagyon nézett utána.
@punkfrog: a jobbikot jobban izgatja, hany kettos allampolgarsagu kepviselo van a parlamentben, mint ez. Csak az viszi a szavazatokat, nem pedig hozza.
ööööööööööööööööööööööööö

Állami hivatalnokok kezén kattant a bilincs Lengyelországban

Tizennyolc embert, köztük a központi statisztikai hivatal elnökhelyettesét vette őrizetbe kedden a varsói ügyészség utasítására a lengyel korrupcióellenes hivatal egy korrupciós ügyben.

hvg.hu/vilag/20131119_allami_hivatalnokok_korrupcio_lengyelek
@bella _ciao: Csak belevauzva Szőőrel folytatott poligámiátokba: Néd meg a Vígben a Danton halálát... oszt okosodnyi fogsz az errrrkölcs és a terrrror mibenlétében robertpiri vonatkozásában:-)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: speciel az engem is érdekelne, hogy hány kettős állampolgárságú képviselő van a parlamentben... és hogy kerülnek oda és hogyan oldják fel a lelkiismereti konfliktust esetleg, ha a másik állammal kerül konfliktusba mo...
@bella _ciao:

jó,jó, csak aszt nem tudom, hogy a kettő közül mellik a vona gábor?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
puch papa, például. suchmann. néhány más, nem mszp-s pártpénztárnok. s. lajos nagykorú felajánlja az mszp-nek, hogy övék lehet mondjuk a népszabadság és a klubrádió, nem baszogatja őket.
folytassam?
@bella _ciao: nemmelsleg zokogva fogsz kigyünni a színházból Vagy abbahagyod a blogolást, vagy világgá szaladsz. Pedigde nem is a máról és amiben élünkről szól....
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én csak okosodni tudok. köszi a jó ötletet. ideje lenne felkeresnem egy nagyfalusi színésztanyát.
@Sir Bates dö Hól: méééé? Nemteis jól elvagy a sok bennszülött araBush kozott? Neked van válságod? No eszmeire gondoltam, mert identitás biztos nincs:-) Fisher Traditional kósta megvolt?
@bella _ciao: Addig menj, míg indexre nem teszik. Jegyet kurva nehéz szerezni rá. Alföldi zseniális válasza a regnáló rendszerre.
@Fabius: Szerintem sem fogok fasisztáűvá válni attól, ha éppen a jobbikosok aláírásával hajtják el a polipot a mélytengerekbe.
@bella _ciao: tudom. És közben elégedetten nyalogatja... a szemöldökét:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mert alapvetően nem mindenki érdekelt egy ilyen vizsgálatban.
Most sem.
Ezért aztán elmaszatolják, éselaprózzák a dolgot.
hogy nem unja ez a fasz még a végnélküli harcot, ennyi aktivitás után már lankadhatna cseppet:

"Itt kérem nagy disznóságok vannak" - Orbán cukorharcot ígér

A magyar lehet Közép-Európa leggyorsabban növekvő gazdasága ez év végére, ha a negyedik negyedévben is folytatni tudja azt a munkát, amit a harmadikban végzett - mondta Orbán Viktor kedden Kaposváron. A kormányfő szerint kiterjesztenék a fordított áfát a cukorra is.

hvg.hu/gazdasag/20131119_Itt_kerem_nagy_disznosagok_vannak__Orban
""Mára oda jutottunk, hogy a hazai ellátáshoz szükséges mennyiség kétharmadát importálni kell" - mondta a miniszterelnök. Szólt arról is, hogy a kormány november végén több, az ágazatot érintő döntés meghozatalát tervezi."

Asszem kicsit bediliztem. Eddig úgy tudtam, hogy a kormány végrehajtó szerv, ami az Országgyülés utasításait hajtja végre, nem pedig döntésthozó... persze Unortodoxában....

persze, mióta a kormányüléseken kispályás focimeccsek voltak... semmin sem kell csodálkozni.
@Husz_János_Puszita: Nem,nem nem támadom a személyét, a tartalom felháborit, a csalást büntessék meg bárki tette is azt, csak tudod feljelentést általában nem úgy tesznek, hogy "ma feljelentek és az ügyészségtől már megyek is a médiához, hogy bizony már 2007 óta"....látjátok-e milyen faszagyerek vagyok? Ha akkor megy be hírt adni amikor az ügyészség nem ugy foglalkozik az ügyel ahogy azt ő elvárja, na akkor kellene ennek az embernek félni, hogy baleset éri
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem vagyok alkoholista, hogy reggel igyak!... meg most megyek beszerezni :-) ... nem vagyok abban biztos, hogy poligámiánkba történt belevaúzásod nem olyan piszkosreddi volt-e :-)... egyébként tényleg érdekelne a kéoviselőkkel kapcsolatban felvetett kérdés...
@bella _ciao:irigykedtek... hihetetlenül vonzóak az arab lányok-asszonyok... szerintem :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A kommunizmus még soha sehol nem működött, mindenesetre kiváncsian várom a fejleményeket. Kezdve a népszavazás eredményével.
@hacsaturján: Tökfalvi már megint nagyon jó. Minden szava aranyat ér.
De különösen ezek:
"...mindkettő az állami túlterjeszkedés ellen harcol. Illetve a „túlterjeszkedés” nagyon enyhe kifejezés arra, ami Magyarországon legalább 1932, Gömbös miniszterelnöksége óta történik: az állam, a pihenés múló periódusait kivéve, beleeszi magát a társadalomba.

Ott van minden porcikájában, és a magyar politikai közösség túlnyomó többsége ezt a világ legtermészetesebb dolgának tartja."

"Úgy értem, a Fidesz politikáját most már minden szinten a legnagyobb sérelem, Trianon határozza meg. Több-kevesebb áttétellel a Trianon-sérelem a végső érv a gazdaság-, a bel-, a kül- és a kultúrpolitikában. Ez bírál felül minden rációt és kompromisszumkészséget. Pontosan mint 1932 és 1944 között."
@KÁTÉó53éúétr6:

Nekem úgy jött le a sztori, ő bízott a fideszben, az új kormány rendbe teszi a dolgot. Kereste a kapcsolatot a politikával, beszélt Rogánnal, 2011.-ben levélben hívta fel a figyelmet a visszásságokra. Amikor megunta a szélmalomharcot, állt a nyilvánosság elé.
@punkfrog: Pölö már készítik az öt év kötél programot. ;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem így van. Mind a kettő izgatja őket és mind a kettő hoz is voksot, csak más-más csoportból.
@Sir Bates dö Hól: Hja... és a csador alatti motoszkatest nem vet fel esztétikai problémákat. Egyenes, mint a zászlórúd... és célrbatörő:-)
@GeoCracker: igen erről van szó, semmi más nem történik, mint a pártok kihasználva a nyilvánvalót, érzelmileg hatni próbálnak a választókra, de eszükbe sem jutna kideríteni és tisztába tenni a dolgokat. Még az elvileg tisztáknak sem.
Kedveseim!
Kis hazánk - következmények nélküliségével - egyben a korlátlan lehetőségek országa.
Pl. bodzaszedés, színesfém-kereskedelem, számlagyártás és ÁFA-csalás, kábítószerüzlet, prostitúció, irányított privatizáció és célzott támogatások, stb.
"A korrupció az, amiből kihagynak!" (Hofi G.)
A szaknévsori szlogen: "Aki kimarad, lemarad!"
Van esetleg kérdés?
ennyi:

2014-es választások: a csepeli polgármester is tudja

Orbán Viktor és Seszták Miklós után újabb kormánypárti képviselő nyilatkozatából derült ki, hogy annak ellenére tudja a jövő évi választások időpontját, hogy az államfő azt még ki sem tűzte.

hvg.hu/itthon/20131119_2014es_valasztasok_a_csepeli_polgarmeste
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

elképzelem, mit össze röhögtek az agranások ezen a süketelésen. arrul nem is beszélve, hogy ök maguk a haszonélvezői az egész cukorvircsaftnak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jaj, jaj, azért ez nem az ecceri szegényember tévedése, aki a fatorlaszt keverte a latorfasszal, ebben nyugodtan megegyezhetünk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ezért írtam a minap, hoyg tulajdonképpen egy alternatív ellenzék kellene.
A kínálat azonban szegényes.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

De cuki, csak nem eszébe jutott a ma publikált 2 éves levél után Tonyónak az igazságkeresés?

Nosza, poltpétristák, lehet menni dógozni.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nemvót rhetorzihó, kéhlek.

De mostan nem csak a kézkezetmos, hanem a sifferpéem meg a náczik is ottan ülnének, és picit nehezebb volna a kendőcskézés. Ammeg kényelmetlen vóna, mint egy zsigóróberten elkövetett poligráfos vizsgálat.
@KÁTÉó53éúétr6: "Miért kell vizsgálóbizottság?"

Úgy általában semmiért. Konkrétan azért, mert Horváth szerint rendszerhiba van az adóvizsgálatban. Ez tényleg igaz, és sajnos nem új keletű, gyakorlatilag az adórendszer kialakítása óta benne van. Ennek felderítése, megértése már miért ne lenne egy parlamanti vizsgálóbizottság dolga? Talán ha értenék amiről beszélnek, akkor a törvények is jobbak lehetnének.
@Fabius:
A rendkívül szép, ízes és bő szókincsű nyelvünkben lassan nem találni olyan kifejezést, amivel ezeket a trógereket, illetve "munkásságukat" jellemezni lehetne.
Az előbb beszéltem a Lőszer Szakszervezet vezetőjével, aki kimondottan sértőnek és megalázónak találná, ha tagságukból valakit beküldenének ezek kisagyába körülnézni.
Óráról-órára, napról-napra licitálnak rá a szarháziságukra.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Én meg azt hittem a támogassuk az adócsalókat, mert azok legalább nem pedofilok, és depláne nem náczikak mentalitás azért távolabb áll tőled.

De tévedtem. Vagy alszom, még az lehet.
Rezsicsökkentés:
index.hu/chart/2013/11/19/reg_vartuk_ilyen_keves_gazzal_a_telet/
Ha nincs gáz, nincs gázrezsi sem. Okos!
(Bár ha nerman töke a télen odafagy a masszázsfotelhez a háztáji házimoziban, akkor lesz gáz!)
@Fabius: hehe, dógozni??? Kérem a tippeket a poltpetis szügyészség napokban vagy órákban fogja számolni a vizsgálat idejét, avagy szájjernénéig is el fog jutni? A közeledő nem meglévő választási időpont okán, én a gyors elhalásra gondolok, vagy eltolásra a választások utánra, nem kell nekik a hajcihőőőő tavaszra, túl sok sikert kell a zemberek fejébe verni, és túl sok látszat harcot kell még megvívnia Vezénylóéknak.

Olyan szép ez is, olyan 50-es évekes, tudunk mink magáról sok mindent, alkalmasint elő is vesszük, ezért kéretik nem piszkálni a Pártot:

Titkot sértett a fideszes orvos-igazgató

Daher Pierre kitálalta a kórháza elleni tüntetés főszervezőjéről, hogy régen pszichiátrián kezelték.

www.origo.hu/itthon/20131119-titkot-sertett-a-fideszes-orvos-igazgato.html?sec-2
@Marcellusca:

Sej, azért nem mindennap lehet látni Törökzsóttit mocskosliberózni :-D :-D

Nem megy le a pici szentem torkán a bebukás. Pedig ekkora hülyét már régen csinált magából(csináltak belőle) valaki, mint ő.
@Fabius: @hacsaturján:

ja. nem mindegy, hogy hí' de fini, vagy indefinit
afrancba, miközben én ezt írom, leírja más is, ehhh, ki van kinek a fejében, és hol vannak a felébresztő színes golyók?

Rogán állítja, hogy Horváth András neki se mondott konkrétumot

Az Index szerint a Fideszben azzal számolnak, hogy hamarosan elül a többmilliárdos adócsalás vádja miatt kirobbant botrány.

444.hu/2013/11/19/rogan-allitja-hogy-horvath-andras-neki-se-mondott-konkretumot/
@Fabius: Hehe.
Az a "legszebb" az egészben, hogy mszp-s ballibezik meg liberozik. :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A rapidrövid vizsgálat után mostan egy nagggggyon hosszú és kibbbbbbaaaaaaszoooott alapos vizsgálat következik, ami elnyúlik a választások utánra.

Eredménye kétféle lesz, a: fidesz nyer = minden a legnagyobb rendben, sehol semmi gyanús, de télleg, b: ellenzék nyer = puchleisztingervelez volt a csaló, gyurcsányahibás. Kb ez lesz.
@Fabius: nem ér, ez az én szövegem, mééé kell azonnal lelőni :D
@Fabius: jahhh, a bé opcióra nem sok pénzt tennék jelen állás szerint :S
@Fabius:

Mekkora kártya lenne az ellenzék kezében a választásokon, ha nem volnának benne nyakig maguk is. A végén mi vagyunk a vesztesek mindenképp. Kedvem támadt most LMP-re szavazni, pedig eléggé berzenkedem tőlük.

Szép korszakváltás, hova tűntél?
csak úgy, a folytonosság miatt:

Feladta magát a Radnóti-szobrot kettétörő férfi

2013. november 19., kedd, 16:49 • Utolsó frissítés: 10 perce
Szerző: hvg.hu

Feladta magát az a 24 éves pápai fiatal, aki a gyanú szerint autójával nekiment Győr határában Radnóti Miklós szobrának, ami az ütközéstől kettétört - közölte oldalán a rendőrség.

Kedden kora délután feladta magát az a 24 éves pápai férfi, aki Győr határában a Radnóti-szobrot megrongálta. P. Szabolcs elmondta, hogy ismerőse személygépkocsijával és férfi utasával szombaton egy győri szórakozóhelyre tartott hajnali 2 órakor. A helyismeret hiánya és az éjszaki erős köd miatt későn észlelte a város határában, az út mellett álló gránitszobrot. Fékezése ellenére autójával a tujákon keresztül az emlékműnek ütközött, amely kettétört.
Fotó: MTI/ Krizsán Csaba

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy ijedtségében a helyszínről továbbhajtott Az autóval messze nem jutott, mivel a járműből a benzin Öttevény belterületén kifogyott. Utasával együtt a járművet hátrahagyva stoppal Győrbe, onnan autóbusszal Pápára utazott.

A Győri Rendőrkapitányság közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt folytatja az eljárást a 24 éves pápai P. Szabolcs ellen.
@Marcellusca: "Pár évvel ez előtt (lehet, tán pont 2007, 2008 környékén) volt egy riport valamelyik kanálison, hogy mekkora kintlévőségek vannak.
Egy akkori APEH főmufti sorolta, köztük megemlített egy adatot - félmosollyal a szája sarkában - miszerint kb. 1000 milliárd BEHAJTHATATLAN a kintlévőségek közül.

Mosmá érteni vélem a zösszeget mega behajthatatlanság okát is. :( "

Szerintem félre érted.

A behajthatalan adók nem azok, amiről Horváth beszél, mert azok még nincsenek felderítve sem. Ami konkrétan behajthatalan, az elmúlt évtizedek adómegállapításaiból jön össze. Többsége azért behajthatatlan, mert kellekajaibramikék olajra léptek, a fantomcégeknek nem maradt megfogható vagyona, mert az is ködé vált, csak az adótartozás maradt.

Szerintem ha a megállapított, és ténylegesen behajthatalan adókhoz hozzá tesszük azt az összeget, amiről Horváth beszélt ( ami fel sem lett derítve ), akkor láthatjuk az államot ért kár tényleges mértékét.
@Husz_János_Puszita: soha nem is volt, csak a látszata, látszat ország, látszat népének, látszat rendszerváltása.
@látjátok feleim szümtükkel:

Egyben megvan a két GDP-nyi kimentett vagyon is.
válaszom :nem

és
"Utalt arra, hogy van olyan párt, amely "a listázást igényelte", a velük való "összekacsintás" lehetetlenségére pedig fel kell hívni a figyelmet. Elmondta, hogy a "kicsiben kezdődő" megnyilvánulásokkal is szeretnének foglalkozni, az otromba tréfáktól a megalázó sejtetésekig, mert ezeknek "nem szabad beleférniük" a közbeszédbe. Minderre rá kell mutatni a hittankönyvek és a prédikációk szintjén is, ezekből ugyanis "kártékony, ordas eszmék" is kialakulhatnak - tette hozzá.
"

népszabadság
és itt hangzott el. lutheran.hu/az-antiszemitizmus-mint-teolo%CC%81giai-e%CC%81s-ta%CC%81rsadalmi-proble%CC%81ma
@Fabius:
Befejezésül a vizsgálati jelentés 4/5-ös többséggel 80 évre titkosítva.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Amúgy meg gőzerővel zajlik a párt liberalizálása. Lásd pld. legújabb reklám kampány, stb. "

ebből az estébé igaz lehet, a többi festék meg keret.
@látjátok feleim szümtükkel: rendszerhiba az adóvizsgálatban/1987 óta?/ ez így nagyon világos, ahogy leírtad,csak itt még most sem a hiba kijavításáért kiáltanak, hanem adócsalás!!!!......központosítottan kivételezetten
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

E14 féle korszakváltásra gondoltam. Önkívületben kellene sikítva követelniük a vizsgálóbizottságot.
@Dr. jenőke (jenőke): Mussolinit akkor sokan támogatták, a kor tükrében először bejövős volt amit csinált
@Marcellusca: libero..elnézést kérek de az nem a pelenka?
@Husz_János_Puszita: "Szerintem nehezen képzelhető el, hogy abból a kánaánból, ahol most élnek, tényleg a kommunizmusba vágynak, de lehet, hogy tévedek."

Ez már maga a kommunizmus. Nem is kell dolgozni, mégis adnak pízt!
@hacsaturján:
Most, hogy felhívtad rá a figyelmet, olvastam.
Kösz.
Valamiért elmentem mellette.
@hacsaturján:
Most, hogy felhívtad rá a figyelmet, olvastam.
Kösz.
Valamiért elmentem mellette.
@Fabius: Törökzsóti..ő ugye a hörcsögarcú képviselőember?
@Penivaldes: Hééééé, nem én írtam, hanem a törökzsóti.

Én tudom, mi a Libero. :P
@KÁTÉó53éúétr6:

Horváth valahol a kijavítást is szorgalmazza, csak a személyes felelősség köntösébe csavarva valami csodát vár a kormányzattól a szerinte indokolt személycserék útján

Nekem van egy sanda gyanúm, lehet, hogy Horváth sem 97 előtt, sem 2010 után nem kapott dinnyefődet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: gondolhatod a válaszod @punkfrog: kérdésére humorosnak is, de fussál neki a kifejtésnek is, jó... mert ellenkező esetben mire gondoljunk? nem akarsz válaszolni, ez a valós terv, pont leszarsz mindenkit... csak, hogy a hozzád való viszonyt finomítsuk...
@Marcellusca: tudom hogy tudod:)
ökopeenkába lesz a pindúr csomagolva, másfél évre előre megvan a pelus mennyiség, és környezetbarát:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Épp tegnap elmélkedtem híradó nézés közben, ebben az országban minden olyan "mintha", megfoghatatlan az egész. Lélekromboló nagyon pszeudo-világban élni. Kiváncsi vagyok, ha kint dolgozom, változik-e a közérzületem majd.
@hacsaturján:

azt elhiszem, hogy a nagy nihilben a jobboldali liberálisok erősen kacérkodnak a konzervatív zsakettel, csak kérdés, hogy mennyire lesz hiteles keringő helyett a kán-kán.
@látjátok feleim szümtükkel: ahogy leírtad, az világos "rendszerhiba az adóvizsgálatban"csak itt nem rendszerhibáról szól a dolog, mégcsak nem is szándékosan beépített hibáról hanem mulasztásokról, csalásokról.
@Penivaldes: De nem ám! :)
(Még jó, hogy tisztáztuk. :D)
@Marcellusca: az jó, különben visszautasítanám kezed mellyel a virágszirmokat szórod elém:)
@KÁTÉó53éúétr6:

Az bezony rendszerhiba. Egyrészt azért, mert a rendszer lehetővé teszi, hogy a mulasztás elkövethető legyen, másrészt lehetővé teszi, hogy ne derüljön ki.

Én láttam olyat, hogy a válallkozó könyvelése évekig a revizornál volt. A rendszer nem szűrte ki, pedig ugye lett volna rá mód, hiszen a megbízólevelet számítógép nyomtatja, az nyilván is tarja. Könnyü lett volna ellenőrizni, hogy késze-a vizsgálat. Mi lett a vizsgálat vége? Miután rájöttek a csúnya hibára, gyorsan lezárták a vizsgálatot, és visszadták az iratokat. Adóhiány nem volt, mert még kiderült volna a hanyag munkavégzés. Ez nem mostani eset, de nem vagyok benne biztos, hogy mostanság hasonlók nem fordulnak elő.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Marketing ez is tudod."

tehát nem a liberalizálás folyik gőzerővel, mint állítottad, hanem a marketing.

tehát, stb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
köszi!
tökéletes válasz.
erről beszéltem.(még az előzőn)
@látjátok feleim szümtükkel: Bocs., hogy ugyanarra a felvetésedre kétszer válaszoltam, de először úgy tünt nem ment át a beírásom.Horváth Ur-at egyenlőre nem tudpm hová temmi
@látjátok feleim szümtükkel: nem teszi lehetővé a rendszer a hibázást... folyamatosan hosszabbítani kell az eljárási határidőket az általad leírt esetekben, melyeket jeleznek a rendszer felé... ez abban a helyzetben igaz persze, ha a rendszert, mint struktúrát kezeled és nem, mint embereket... hibázni/csalni az azt működtető emberek szoktak, vagy önös érdekből vagy a politikai establishment pressziója miatt...
@látjátok feleim szümtükkel:

Érdekes lesz ha egyszer megszavazzák, az szent.:)
@punkfrog: szerintem ez csak annyit tesz, hogy próbál kicsúszni a véleménycsere elől...
@Penivaldes: De, há', pont, hogy nem én nyertem. :)
Igaz, a magyar átlag alatti, de jóval a zunijós fölötti. :(
@Marcellusca: megtisztelnél tudom jól:)
figyelj te rendes gyerek vagy
A gépezet dübörög tovább:

"Kormányközeli befektető vásárolhatta meg a TV2-t
2013. november 19. 09:38

Az elmúlt hetekben sorra jöttek a hírek, miszerint új tulajdonosa lehet a TV2-nek, az utolsó híradások szerint már nagyon közel jutottak a felek, viszont hivatalos bejelentés még nem érkezett. A borsonline viszont már tényként kezeli a tulajdonosváltást, mint írják, már a múlt héten a TV2 dolgozói között ez volt a fő téma. A hivatalos megerősítésre még várni kell, azonban információik szerint kormányközeli befektetőcsoport a vásárló. "
/portfolio/
Valahogy elfelejtett eddig szólni a Selmeczi, miért nem engedték el a tartozást és a kamatot a bankok:

"Adómentes a tartozáselengedés

Jövőre megszűnnek azok a korlátok, amelyek a hitelintézeteket megakadályozhatták abban, hogy elengedjék az adósok tartozását: a bankok által elengedett kölcsön akkor is adómentesnek minősül, ha a hitelt nem biztosítja a lakásra bejegyzett zálogjog, a hitelintézetnek pedig nem kell kamatkedvezményből származó jövedelmet megállapítania, és közterheket fizetnie, ha azért nem számol fel kamatot, hogy a fizetésképtelen adós fizetőképességét helyreállítsa."
/portfolio/
@Sir Bates dö Hól: de pont öt év kötéllel?
micsoda véletlen?
Azok koze tartozom, akik azt mondjak, hogy ebben az ugyben az MSZP-nek es a DK-nak sem, de amugy egyetlen masik partnak sem, erdemes/szabad egy ilyen parlamenti bizotsag felallitasat megszavazni.

Paran pedzegettek mar, hogy ilyen bizottsagok minimalis eredmenyeket tudtak csak felmutatni. Szerintem ezek kozul a legerdekesebb a Mecs-bizottsag volt, melynek munkaja soran Jaray nagy sietve ismerte be, hogy o is D-... szt. tiszt volt (ha jol emlekszem, ha nem helyesbitsetek nyugodtan, es elnezest kerek).

Volt bizottsag, ami valoban semmi erdemi eredmenyt nem hozott. Volt amelyik ket zarojelentes tervet is keszitett, majd aztan ki ki a magaet fogadta el.

Jelen esetben teljesen nyilvanvalo, hogy;
szinte semmi erdemleges nem tortenne az ugyben,
valamint a fideszes tulero, netalan jobbikos, LMP-s segitseggel nyilvan igyekezne ugy befolyasolni a vizsgalatokat, hogy aztan vegul megis csak a 2007-2010 kozti idoszakrol legyen szo. (Ilyet is lattunk mar a Fidesztol).

Vagyis, bar kerulom a nacikat -a blog disznacijahoz se nagyon szolok, noha nem tahotlanitok senkit, igy aztan latom gyakori amokfutasat- ugyanakkor bizonyos esetekben igenis erdemes, es kell egyuttmukodni veluk. Szeretni nem kell oket, de egyuttmukodesek sem korlatozodhatnak az "ellensegem ellensege" szituaciok esetere (ami raadasul nem is igaz).

A szocik hoztak a manapsag sajnos mar jellemzo, es szokasos idiotasagukat, hiszen nem a Jobbik nacisagara kellett volna hivatkozni. Hanem arra, amit a lakossag amugy is tud az ilyen bizottsagokrol (az is sokat jelent, ha egy illeto eppen hogy nem sokat tud roluk).

Ilyen sulyu ugyben kell legyen olyan szerv, mely illetekes!

Amugy meg, egy olyan orszag, amelyben majd 1/4 evszazad alatt nem jott letre olyan demokratikus szervezet mely egy 1700 milliardos ugyben nyomozhatna/eljarhatna, illetve ha letre is jott, de azt az utobbi harom evben tonkre lehetett tenni, nem is nagyon erdemel jobb jovot...
@punkfrog: provokál... viszont, ha nem üksz fek ennek, most be lehet húzni a csőbe :-)
@jaegtoer:

csigabiga az epsomi derbyn, de legalább óvasni jó.
@Husz_János_Puszita:
nepszava.com/2013/11/velemeny/bartus-laszlo-dobbenet.html
Érdemes elolvasni. Bár Bartust az itteniek egy része neglizsálni szokta, és tényleg sokszor ereszti túl bő lére mondanivalóját, de amit az ATV-ről ír, az igaz.
Szomorú.
"De lássuk, mi volt a november 16-i ATV Híradóban. A hírműsor összefoglalása után ki-ki döntse el, hogy ez a televízió kinek dolgozik. Milyen érdekeket szolgál, és akárcsak 15 évvel ezelőtt is, bármennyi pénzért adta volna-e hozzá a nevét. Azt nem tudom, hogy mióta képtelenség bárkinek azt hazudni akár magának is, hogy Orbán rendszerét gyűlöli, és az ATV-ben az ellen dolgozik."
@Sir Bates dö Hól:
igen.mint egy bezsírozott angolnát!:)

egyébként meg, előbb vagy utóbb hoz egy linket ami állítólag a jobbik programja.
"Röhej ami itt folyik. Tényleg. A fasz kivan ezzel a sok ostobasággal, ami lehetővé teszi az adócsalók aranyéletét,"

Normál, 'bezzeg" országban már indulna egy ba@ottnagy vérfürdő, az érintettek rabláncrafűzésével,de itt csak a @arkenés ide-oda!!!

'ON DANGEROUS GROUND'!!

www.youtube.com/watch?v=BWPwLHu5jEw
@AKIsTUDATLAN:

Bartus általában erősen túloz, fekete-fehérben gondolkodik, de sok igazság van a szavaiban. Ki kell hámozni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"annak ellenére tudja a jövő évi választások időpontját, hogy az államfő azt még ki sem tűzte."

Höhö, Áder fogja utoljára megtudni, hogy mikor lesz a választás... :o)
@Fabius:

"Pedig ekkora hülyét már régen csinált magából(csináltak belőle) valaki, mint ő."

No, azért Török Zsoltban alapból is komoly lehetőségek vannak a "hülyét csinálok magamból" műfajában.
A belső lehetőségek és a külső körülmények összejátszása Guiness rekord gyanús helyzetet hozott létre.

Jut eszembe: ki emlékszik utoljára bármelyik pártnál normális szóvivőre? (nehéz kérdés, elismerem)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Az Index szerint a Fideszben azzal számolnak, hogy hamarosan elül a többmilliárdos adócsalás vádja miatt kirobbant botrány."

De ha mégsem ülne el magától, akkor leültetik.
Mármint botrányt, persze...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a bé opcióra nem sok pénzt tennék jelen állás szerint :S"

Sőt, ebből csak szopció lehet... :o)
@látjátok feleim szümtükkel:

"lehet, hogy Horváth sem 97 előtt, sem 2010 után nem kapott dinnyefődet."

Még az is lehet.
De tudod, ha igaz a történet, és a bili nagyot durran, akkor nem érdekel a motivációja.
A fő, hogy megtörténjen.

(jó, sanszos, hogy tényleg nem durran a bili, hanem a kezem lóg bele, tudom...)
@KÁTÉó53éúétr6:

"Horváth Ur-at egyenlőre nem tudpm hová temmi"

Egyelőre tényleg a setét ló státuszában van...
@Fabius: Nem tudom melyik a rosszabb. Ostoba bábként hagyni magam rángatni egy populista szólammal a politika pöcegödre által, vagy nem hagyni...
Nehéz kérdés, fogós.
Persze aki szeret a jobbik szarkupacába belehenteregni csak mert épp az ínyére való szólamot fújják, annak persze nem kérdés.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ha az adócsalások tényleg izgatják őket, akkor te vagy szűz mária. Te lennél?
Választások jönnek, és bár lelkük vágya a kettős állampolgárok és egyéb polgárok listázása és egy kis menetelés kődobálással, de az nem hoz sokat a konyhára.
Tényleg, kezdeményeztek eljárást, bizottságosdit a tatárszentgyörgyi polgármester túlkapásai kapcsán? Mert ha nem, akkor az nagggyon szomorú lenne, nem igaz?
@Sir Bates dö Hól: és ugyan ahhoz neked mi közöd lenne, ha az egyik polgársága magyar?!
@Csaknézek...: ha ""bűnügy gyanús"", akkor nem épp bizottságosdit kellene játszani, hanem mint példamutató polgár menni kellene a rendőrségre. Nekik van hatáskörük eljárni.
Ha csak parlamenti bizottságosdit játszunk az max csak a képviselőnek hoz egy kis pulykapénzt, és a jobbiknak szavazót olyanoktól akik bármely pártnak szopna-nyalna-gombot varrna csak hadd hallja amit oly nagyon szeretne hallani.
@Sir Bates dö Hól: Nézd az elszámoltatáshoz szükséges jogi alapok kapcsán nagy bűnnek tartom az MSZP részéről, hogy pld. a kommunista rendszerben született, diktatórikus alapokon nyugvó Alkotmány továbbélését biztosította, és sokáig volt a gátja egy valódi alkotmányos rendszerváltásnak.
A jogalkotást a szocik és most a fidesz is teljesen alárendelte önös céljainak. A költségvetést terhelő hitelfelvétel minden társadalmi kontroll és jóváhagyás nélkül, önkényesen, csupán a kormány egyedi döntése alapján zajlott és zajlik.
A gengszterváltozás során kialakított hatalmi berendezkedés a (mindenkori) politikai elit pozícióit bebetonozta.

Erre most jött a fityesz és még tovább rontotta a helyzetet, pld. azzal, hogy a gengszterváltást megelőző időszak bűnöseivel való érdemi felelősségre vonást megakadályozta, többek közt azzal, hogy nem engedett olyan törvényeket meghozni, amelyek alkalmazásával valóban megbüntethetőek lettek volna mondjuk a volt kommunista bűnösök.

A gengszterváltást követően a kommunista vezetők átmentették hatalmukat, így a jelenlegi rendszer vezetői az ő gyermekeik, unokáik, akik most is a húsos fazék mellett vannak. Az Alaptörvénybe foglalt, a magyar államiság szempontjából fontos történelmi-történeti alapokat és a sarkalatos törvényekben megjelenített történelmi vívmányokat a Fidesz csak jól csengő szólamként húzza elő a kalapból, amögött valódi tartalom egyáltalán nincs (például hiányzik a termőföld vagy vízkincsünk valódi védelmének a lehetőségét sem teremti meg az Alaptörvény). Hibának tartom, hogy a fidesz nem erősítette meg népszavazással az alaptörvényt és azt is, hogy a választási eljárás szabályainak átalakítása a mindenkori kormányon lévő pártnak kedvez, így látható, hogy a Fidesz az érdemi előrelépések és az ország helyzetének javítása helyett csak saját hatalmának bebetonozásával van elfoglalva. :(

Aztán, hogy fokozzuk az örömöket nagyon sok dologban a FIDESZ és a MASZOP közösen áll ellen a változásoknak. Ilyen pld. a mostani poszt témája is, de korábbról mondjuk az, hogy a jobbik előremutató javaslatit a Fidesz és az MSZP karöltve szavazza le mind a mai napig, így az érdemi változás kialakításának gátja mindkét párt. Az is gáz, hogy a Jobbikot teljes erővel közösen szorítják ki a politikai közéletből mondvacsinált okokkal, csupán a valódi tettek és az elszámoltatás következményeitől történő félelem miatt.
A régi, döcögősen működő jogalkotási eljárást szabályozó törvény helyett új került elfogadására, azonban ez még mindig túl sok formalizált lépést tartalmaz, és a lobbicsoportok érdekérvényesítésének kedvez, kirekesztve a jogalkotási eljárásból a valódi néprészvétel lehetőségét.
Az Alkotmánybíróságot valódi feladatának betöltésére képtelenné tették. Az MSZP regnálásának időszakában az AB-n nem került sor létszámfejlesztésre, így a több ezer beadvány elbírálása folyamatosan húzódott, sokszor egy döntésre 5-6 évet is várni kellett. A Fidesz ahelyett, hogy a jobbik javaslatát elfogadva létszámbővítést hajtott volna végre és az eljárásokra határidőt szabott volna, egyszerűen elvette az emberektől az AB-hoz fordulás lehetőségét, és tovább szűkítette az AB eljárási jogköreit.

Szóval nem túl rózsás a kép, jócskán lenne mit kijavítani. :( Ez ugye a "mi" bekattanásunk de szerintem szükséges lenne a tényleges magyar történeti alkotmányosság helyreállítása is. Nagyon fontos lenne megteremteni az önkényes hatalomgyakorlással szemben a nemzet tagjainak az ellentmondás és ellenállás jogát, hogy a hatalommal való visszaélés és a zsarnoksága ellen jogvédelem is legyen elérhető. Természetesen népszavazás kellene, hogy megerősítse az új alkotmányt. Az előző rendszer bűnöseinek megfelelő, hatékony elszámoltatását lehetővé tevő törvények elfogadására is szükség lenne.
Meg kell teremteni a termőföld hatékony védelmét a külföldi felvásárlókkal, spekulánsokkal szemben az Alaptörvényben. Ki kellene mondani, hogy a magyar föld és vízkincs a nemzeti vagyon része, amely nem magyar állampolgárok által csak megfelelő, a nemzeti vagyon védelmét szolgáló feltételekkel és korlátozásokkal lenne megszerezhető. Ja és végül de nem utolsó sorban a választási rendszer teljes átalakítása is fontos lenne az esélyegyenlőség és a szavazatok egyenlő súlyának megteremtése érdekében.

Szerintem a fent leírtak elég hatékonyan hozzá tudnának járulni egy jogos elszámoltatáshoz de egy szebb jelen és jövő kialakításához is.
@Fabius: te azok közzé tartozol, akik azt játszák nem tartoznak sehová és olyan irreális elvárásokkal élnek a politika felé, hogy a saját nézeteiket is sutba vágják, ha úgy gondolják hogy valaki az ő nótájukat fújják.
Röviden: hajlandóak politikailag kurválkodni, mert azt hiszik, hogy így megtalálják az ideális pártot akire szavazhatnának.
Te így voltál az lmp-vel, majd az együtt-tel, most pedig a jobbikkal kacérkodsz, mert most ők muzsikálnak szépen.
Hümm...

"Pénzt kaptak a 2006-os tüntetők a volt főkapitány-helyettes szerint
...
Lapid szerint a tüntetők pénzt kaptak valakiktől. Bár ezt bizonyítani nem tudja, az akkoriban a tüntetéseket biztosító kollégáitól, és civilektől ezek az információk jutottak el hozzá. Azt mondta, egy tüntető ötezer forintot kapott, de ha a kordont is rázta, akkor 10 ezer volt a tarifa, a képeken látható kemény mag pedig 100 ezer forintot is kereshetett."

hvg.hu/itthon/20131119_Penzt_kaptak_a_2006os_tuntetok_a_volt_fo
@Sir Bates dö Hól: ennyire nem lehetsz buta. Hogy csak annak csurran-cseppen, és van módja sumákolni aki hatalmon van?! Ugyan már kedvesem, bárkinek csurran-cseppen ha okosan csinálja.
Max nem gyanakodsz rá, és nem olyan nagy léptékben teszi, mintha nagy hal lenne, de hidd el, jól kaszálnak.
Megint nem tema Olganal. Rohej
@Sir Bates dö Hól: nincs. Nekem elveim vannak. Nem bonyolultak, pl olyasmi, hogy nem közösködünk a széljobberekkel. Nem babusgatjuk őket.
De te miért rajongsz értük nagy hirtelen?! Mert azt hiszed róluk, hogy ők az adócsalók elleni küzdelem Don Quijote-ja?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Pedig valóban izgatja őket az adócsalás is, miközben én nyilván nem vagyok Szűz Mária és nem is érdemes bárkinek is az élő Isten édesanyját most ebbe belekeverni.
A "lista" a kettős állampolgárságról, a jobbik szerint ugyanolyan nyilvános adat kéne, hogy legyen a politikusoknál mint mondjuk a vagyonnyilatkozatuk. Ez a javaslatuk alapján, egy közérdekű adat lenne. Nem úgy mint mondjuk az izraeli parlamentben ugye, ahol kettős állampolgár nem is lehet parlamenti képviselő csak ha lemond a nem izraeli állampolgárságáról.

Tatárszentgyörgyön meg fideszes polgi van ha minden igaz.

www.tatarszentgyorgy.hu/index.php?module=news&action=list&fname=POLGARMESTER
PKI a NAV ügyről:

"Az egész ügy kezd belefulladni önmagába.

A Fidesz és a kormány arról beszél, hogy minden rendben van, Horváth András ex-adóellenőr paranoiás, és a rendszer tökéletesen működik, a szocialisták nem közösködnek a Jobbikkal, amitől persze úgy tűnik, hogy lapítanak, mert ez a lopássorozat könnyedén átívelhet kormányok és pártok fölött, az LMP kényszeresen hajtogatja, hogy a szocik és a kormány közösen akadályozza meg a teljes feltárást, amitől menthetetlenül hülyéknek tűnnek, és egyáltalán nem veszik figyelembe a parlamenti vizsgálóbizottságokkal kapcsolatos fenti tényeket, aggályokat.

Az ügyről konkrétan csak elkötelezett újságírók, tényfeltárók beszélnek, de nekik meg nincsenek meg a megfelelő eszközeik, hogy feltárjanak egy ilyen politikai és üzleti bűnszövetkezetet, a helyzet tehát menthetetlennek tűnik.

A lakosság, úgyis, mint választópolgárok, hallgatnak. Nem kicsit, nagyon.

Éppen most, éppen itt, a szemük előtt lopták el még az unokájuk vajas kenyerét is, de nem szólalnak meg, nem háborodnak fel, csak néznek zavarodottan szeretett pártjaikra, hogy akkor most mit is kéne mondani, egyáltalán kell-e valamit mondani, vagy majd a nagyszerű Orbán Viktor, esetleg Mesterházy Attila megoldja helyettük ezt a bonyolultnak nem nevezhető, bár kétségtelenül felfoghatatlan összegekkel megtűzdelt ügyet. Fel nem fogják, hogy egy politikusok által működtetett, politikailag felügyelt, eltűrt, politikai érdekeket, és politikusok gazdasági érdekeit kiszolgáló bűncselekmény-sorozatban nem várhatnak politikai segítséget, főleg nem azoktól, akikben jelenleg reménykednek. Vagy odaállnak azon kevesek mellé, akik tényleg megpróbálják lebuktatni ezt a szemétséget, vagy kimennek az utcára, és addig ordítanak, amíg le nem fagy a nyelvük. Mert senki más nem fog helyettük ordítani.

Vagy maradnak otthon, hiszen éppen most kezdődik a pizsamás banánok ismétlése a tévében.

Két hét múlva erre az ügyre már csak a szakma emlékezik majd, keserű szájízzel, tehetetlenül. Mindenki teszi a dolgát: aki lopott, lop tovább, akik falaztak neki, falaznak ismét."

nepszava.com/2013/11/velemeny/para-kovacs-imre-valakik-lopnak-valamit-valakitol.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201311
@Husz_János_Puszita:

"nyilt titok volt"

Az lepett meg, hogy előállt vele ez az ember.
Ha nem tudja bizonyítani, mennyit fog érni a szava...?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: figyú, most nem túrázunk, itt lehetnél köztünk... te tudod, hogy működik az a rendszer?... mert szerintem nem... akkor nem írnál le ilyen baromságokat... a másik a hippokrita álláspontod... egyszer azt szajkózod "ilyen a politika, ilyenek a politikusok, nem becsületesek", máskor "nácikkal soha, szarba hemperegsz"... fogalmatlan vagy a morál és a hatalomtechnikai eszközök különbségéről... az, hogy morál, tudod egyáltalán, hogy micsoda?... a jobbik még egy pogromot nem rendezett moon... a fidesz, meg a te pártod meg ellopta a lét... ez biztos... és tudod, az a pénz kurvára hiányzik onnan, hogy a jobbiknak ne legyen táptalaja...
Remélem, hogy a fidesz adja a nevét a bizottsághoz és a végén tényleg csak a '10 előtti ügyeket basszák fel. A hipokrita "dem.ell" meg elmegy a francba örökre.
@Sir Bates dö Hól:

" a jobbik még egy pogromot nem rendezett moon... "

csak óvatosan. mert az igény, az egy alamuszi jószág.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkor keverem azzal a tolvajjal aki fát lopott, meg közmunkásokkal műveltette a földjeit. Biztos nem fog eszedbe jutni a település neve, de hátha másnak igen.
Áruld el, de tényleg, mi közöd van hozzá, hogy melyik képviselőnek milyen állampolgársága van a magyaron kívül.
Illetve ezt miért hozzátok ki jobbikosok izraelre?! Mit izgat minket hogy izrael hogy szabályozza?! Vagy a szlovák, vagy a kínai, vagy a nepáli?!
Szóval mi közöd is van hozzá?
@Sir Bates dö Hól:

"Remélem, hogy a fidesz adja a nevét a bizottsághoz és a végén tényleg csak a '10 előtti ügyeket basszák fel."

Remélem, ezt csak mérgedben írtad.
@Csaknézek...:

Nem baj csak keruljon be a kozbeszedbe.
Pki-hez. Az a baj zemberek nem fogjak fel, az az o penzuk, nem az allame. Itt az utcaban tizbol tiz. Oldja meg a zallam.
@Csaknézek...:

"Az lepett meg, hogy előállt vele ez az ember."

én pl évek óta várom.

és más előállásokat is. remélem jó részük 2014 után meg is történik, aztán 2016-2017 hátha lesz akkorra ellenzék...
...hacsak előbb el nem fogy a zsé.
@Sir Bates dö Hól: ó ugyan már, lehet hogy hippokrita vagyok, de nem dőlök be egy széljobber párt populista szavazatszerző dumájának. Mintha a gárda alapítás, vagy a menetelések, a zsidózások, cigányozások, vagy listázási mániájuk nem is létezne.
De van akinek elég annyi, hogy most ők csinálnak úgy, mintha érdekelné őket, és máris ők a szuperhősöm. Szuperman, batman, pókember egyben.
Meg könyörgöm, pont mi itt magyarok ne legyünk már olyan faszkalapok, hogy isten tudja mennyi adócsalás után hirtelen elkezdjük a tisztuljon meg mittom én. Aztán kihívod a szakit és nem kérsz számlát. Vagy te nyújtasz szolgáltatást, adsz bérbe ingatlant, de nem adózol utána. Akkor most ki a hippokrita?!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "...szerintem szükséges lenne a tényleges magyar történeti alkotmányosság helyreállítása..."

Nos erről lehetne egy kicsit bővebben? Miként is történne? Egyáltalán mit is értesz történelmi alkotmányosság alatt?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Miért az izraeliek szerinted miért nem engedik, hogy egy parlamenti képviselőjük kettős állampolgár legyen?? Mi csak azt szeretnénk, hogy nyilvános adat legyen. Azért azt hittem vagy már annyira felnőtt, hogy evidens legyen a válasz erre a kérdésre. Ha mégsem, hívd fel esetleg Ilan Mor-t és kérdezd meg náluk miért van ez a megkötés.
@Sir Bates dö Hól: Nem, csak épp valami übergáz filmet szenvedtem végig, harapós vagyok. Ettől még igazam van, de lehetnék kedvesebb.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De mi közöd van hozzá?! Mitől félsz?! Miért szeretnéd, hogy olyasmihez legyen közöd, amihez nincs?
Na ne már, hogy egy amúgy izraelezésért többször kivágott kommentelő hirtelen ennyire felnézzen rájuk, hogy jól csinálják. Ezt meséld másnak.
@jaegtoer: kicsit nehéz ellenzéki pártként pogromot rendezni, de erről nem szól az igen jellemző nevű Szőr.
@Husz_János_Puszita: nem fogok támogatni egy olyan pártot, ami a zsidógyűlöletre, idegengyűlöletre és etnikai feszültségkeltésre alapoz. Csak mert a választások előtt fél évvel épp nem ezzel húz be szavazatokat.
Ha emiatt nem áll fel egy másik teljesen felesleges bizottság, hát legyen.
Ha pedig a jobbik nem tesz feljelentést, pedig tud egy bűncselekményről, az bár jellemző lenne rájuk, nem a legjobb eljárás, nem igaz?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"hogy isten tudja mennyi adócsalás után hirtelen elkezdjük a tisztuljon meg mittom én. Aztán kihívod a szakit és nem kérsz számlát. Vagy te nyújtasz szolgáltatást, adsz bérbe ingatlant, de nem adózol utána. Akkor most ki a hippokrita?!"

hátta gyurcsányi! vagy neeem?

ez a létező világok legjobbika. el ne kezdje ezt valaki kétségbe vonni, ha erről nem kért előtte számlát, és a bélyegzőlenyomat nem tartalmaz legalább egy dévidisztárt, hegedájt, meg egy delphi-bukarest-nújork-jeruzsalem-mekka-makó- haccöget.

budapest ebbe nem lehet benne, mer mi olyan pártatlanok és ártatlanok vagyunk az egészben mint az árvalányhaj a wikipédiában a csodaszarvas bokrétájába befonva bitbe. egybe.

nem vitás. balfaszok. nagyon. meg minden. ettől azonban még túl sokan gondolják úúúgy, és a szintén balfasz értelmiség elég sokat tett, hogy úúúúgy maraggyanak. mielőtt nagyon neki esel a tükörnek.

kisztihand, meg ezer hódolat, csak ne legyen túl nagy indulat. láttad, ellátogattam nemrég a petsába. jó is vót. na, menek is vissza. :)
- Hajjaj! Hajjaj!
- Mit jajongsz Attis? Megdöglött az elefánt?
- Ne idegesíts Zsolti, mert úgy elfogadom a lemondásod, mint a Dériét!
- Oppábocs.
- Azér.
- Node mégis …
- A Varánusz megírta, hogy leszavazott minket a zindex.
- Tejóisten! Csak nem?
- Debizony. Négyezerötszázhárom potenciális szavazó. Plusz a Fabius.
- Négyezerötszáznégy.
- Stimmt.
- Matekból mindig erős voltam. És mellettünk?
- Pimf ötszázkilencvennégyen. Hátmiaz? Nyolcegészhatszázkilencvenháromezred százalék.
- Ahogy most állunk, Attis, ahogy most állunk.
- Te! Ott még nem tartunk!
- De fogunk, Attis, fogunk. Amit ezek összeirkálnak a rovásunkra …
- Hm. Van benne valami. Mit javasolsz?
- Tegyünk úgy, ahogy kérik.
- Ahogy kérik? A Népszabi, a HVG, az összes balol … izé … nem totálisan ellenséges blog?
- Aha.
- Akkor is, ha hülyeségnek tart … khm … nem értünk vele egyet politikailag?
- Akkor is.
- De mi lesz ebből? Nem ismered az apa, a fia meg a szamár történetét, amelyiknek a végén az előbbi kettő a hátán vitte be az utóbbit a városba a teljes lakosság röhögése közepette?
- Vigyük be, Attis, vigyük be. Ha kell a hátunkon, különben megint megírják, hogy amit csinálunk, az …
- Kuss! Én is tudom. Nem láttál valahol eladó szamarat?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Lordunk, már annyira betegesen liberális, hogy képes megkérni az ellenségét, hogy a bates-hall-i gyűjteményből válassza ki azt a pallost, amivel lefejezi saját magát, és az az utolsó kívánsága, hogy ellenfele jól törölje le róla a vérét, mert nem szeretné ha családját még ez külön felbőszítené ellenfele ellen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
:)))
ebbe elég rendesen belegabalyodtál!
de
legalább megpróbáltad!
köszi
@látjátok feleim szümtükkel: Visszatérni a történelmi alkotmányossághoz államszervezetileg, történetileg és a jelenkor követelményei szerint felépülő alaptörvénnyel a nép által választott, jelentős hatáskörű államfővel, a szilárd, jól felépített kétkamarás országgyűléssel, kellően ellenőrzött, felelős jelentős hatáskörű központi végrehajtó hatalmat jelenthetne. Ezen túl erős hatáskörökkel bíró és megfelelő gazdasági-pénzügyi háttéren nyugvó önkormányzati rendszer egyensúlyát, független igazságszolgáltatással, alkotmánybíráskodással, közigazgatási bíráskodással rendelkező, az egyén jogait és szabadságait védő, a közösség érdekeit törvényesen érvényesítő államszervezet képét formálhatná meg.

Ezen túl mondjuk alkotmányosan, nem alkotmánylevélben, hanem a történeti alkotmányos folyamatba illeszkedő, s így az állam legitimitását megerősítő alaptörvényben alapelvi szinten ki kell fejezni az állam hatalmának és törvényeinek folyamatosságát a történetileg létezett magyarországi alkotmányos államrendszerekkel a jelen magyar államot megelőző utolsó legitim és szuverén alkotmányos államrendszer 1944. március 19-i megszűnéséig visszamenőleg;
Ki kell fejezni azt hogy az állam elutasítja az önkényuralom bármely formáját, s bűnös rendszernek tartja a legutóbbi évtizedekben uralkodó kommunista rendszert;
Rögzíteni kell hogy az ország a magyar nemzet, azaz a polgárok összessége által hagyományosan kialakított és védendő értékek megóvása és további erősítése érdekében működő igazságos társadalom, szociális jogállam kialakítását, fenntartását és ennek védelmét tartja egyik legfőbb feladatának, az igazságosság elve és az abból adódó követelmények érvényesítésével.

Ja és ahogy korábban írtam kiemelkedően fontos lenne megteremteni az önkényes hatalomgyakorlással szemben a nemzet tagjainak az ellentmondás és ellenállás jogát, hogy a hatalommal való visszaélés esetén a zsarnoksága ellen jogvédelem is megillesse a nemzet tagjait.
@jaegtoer: Nemcsak az értelmiség lesz itt sáros. Meg tényleg kár keresztrefeszíteni valakiket olyanért, amiket mi is megteszünk kicsiben. :)Nehogy el merj tűnni, mert nem engedlek el. :D
@punkfrog: Legalább az igyekezet azért értékeled. Már az is valami. :)
@jaegtoer: Sokan vannak még errefelé így ezzel, nem gondolod? :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

ez csak támogatás és támogatottság kérdése. vigyázni kell az igénnyel. egy piktor is kicsibe kezdte. és jó hosszú ideje csak a kibaszás jogfolytonos és hatékony ebben az országban. a jobbik feladata az, hogy a valódi ganékról elterelje a figyelmet a mutogatásával. te is tudod. de nagyon sokan azt látják, hogy ugyanaz baszik ki vele, vagy annak az ijafija, aki 45-30-15 évvel azelőtt is usw. és a sugallat a rokonhangzásútól jön, aki nem fest, hanem szotykol.
@AKIsTUDATLAN:
namostfigyelj:
AKIsTUDATLAN 2013.11.19. 17:53:53
@rodeo36:
Helló!
Itt már úgyse off.
Itt van Alonnee, te magad is válaszoltál neki, mit játszod a kis naívat?:)

"Alonee 2013.11.18. 20:25:59

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Ó Vérmókus, ha az a plebs ne lett volna. DE volt. Tudod, érdekes dolog kiborulni itt Gabrielen, nem is azért, mert nincs igazad/igazatok, hanem mert ő csak egy archetípus, van azért még itt egy pár ilyen. Nézzük csak, pl. a piás, öreg, kicsit bezombult komcsi, a teljesen érthetetlen írásaival, a szigorú vén picsa, aki mindenkit kioszt, a tahó és a buta spiné pornóparádéja és még sorolhatnám. Pont Gabrielen akadsz ki és most, pont ilyen volt egy éve is, az nem zavart? Komolyan fel sem emelted a tollad, mikor itt simán egy este, beszóltak egy teljesen ártatlan kommentelőnek, hogy ez itt a viájpí szakasz. Kik azok akiket pl. Te plebsnek tartasz? Hmm? Nem vitás, hogy a harci/csata blogok közül ez egy nagyon jó blog, de azért, most komolyan, a sajtó "visszabüfögi" a "plebsnek", amit Ti írtok? Ilyet leírni. Ha szépen megkérlek tudnál egy pár példát hozni?"
Az öreg piás komcsi, az te vagy.
Ki az a vén szigorú picsa?

Ééés... jöhet a kiokosításom is.

tehát te felfedezted, hogy "én" vagyok a vén piás komcsi??? mert ugye @alonee nem említette csak később mikor én is mások is cikizték...tehát ha te ilyen okos vagy akkor jobb ha magadat okosítod...

gondolom én

és aggy egy puszit az alonee-nek is meg akire még én most gondolok

brühüyyy
@jaegtoer: Jég, nézzünk szembe a tényekkel... a vastagbőrön levő poszt teljes mértékben bebizonyította azt, hogyaz mszp mozgásterét miként befolyásolja egy nem megválasztott, felelősséggel senkinek nem tartozó csoport, melynek tagjai vagy érintettek az antiszemitizmus által közvetlenül vagy csak kényelmes megmondó-emberi széküket és egzisztenciájukat akarják megtartani, melynek feltétele ez a háborús-fíling fenntartása, hisz addig semmiféle valódi eredményt nem kell produkálniuk sehol... sokan meg a képmutató pc-divat miatt mondják azt, amit mondanak... tényleg nem rasszista mo!... lásd a piréz-felmérést... lásd a romagyilkosságok keltette elemi felháborodást... attól, hogy egy gyöngyösi mondja, attól még valóban van holokausztbiznisz, attól még tényleg lehet nekem azzal szemben averzióm, hogy tett-e egy másik államnak állampolgársági eskűt egy képviselő vagy sem... lássuk már, hogy a jobbik-ellenes oldal elemi érdeke is, hogy ne nézzünk szembe '44-gyel, hisz utána mire hivatkozva zsarolnának?... ne tegyünk már úgy, mintha ők nem az antiszemitizmus fenntartásában volnának érdekeltek... persze ebben óriási segítséget kapnak az ilyen vadmajmoktól, mint Gábriel...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Na jó akkor leírom azt amit szerintem mindenki egyből tud. :) Mondjuk azért mert egy parlamenti képviselő az ország sorsát befolyásoló törvények megalkotásában vesz részt. Ha nem csak magyar állampolgár, joggal feltételezhető ill. fennállhat a veszélye annak, hogy nem csak a magyar nemzet érdekeit tartja szem előtt, amikor részt vesz a törvényhozás munkájában.

Nagyjából ugyanezen okok miatt van sokfelé korlátozva a kettős állampolgárság a parlamenti képviselők részére.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "Na ne már, hogy egy amúgy izraelezésért többször kivágott kommentelő hirtelen ennyire felnézzen rájuk, hogy jól csinálják.+

Amúgy ezt is rosszul tudod, mivel nem többször csak egyszer voltam kivágva, másrészt nem izraelezésért, de hát te sem emlékezhetsz mindenre. :)
@Csaknézek...: semmi harag... alkalmatkanok arra, hogy bármit is megoldjanak, semmi politikai érzékük nincs, egy díszlet... akkor menjenek a süllyesztőbe... ennyi erővel tényleg egy lóra is szavazhatnék, az legalább nem lopna...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Meg tényleg kár keresztrefeszíteni valakiket olyanért, amiket mi is megteszünk kicsiben. :)"

attó függ, mitű lóg.

ha azt kérdezed tőlem, hogy abba rúgjak egy nagyot, akinek azé nincs számlásra valója, mert intézményesítetten a törvény szolgáitól támogatva van meglopva, kifosztva, akkor tévecc.

és nehogy összemérjük már azt a tolvajt aki tyúkot lopott, meg azt aki 2 tollvonással 3 határt, 2 falut, meg a hegyet.

2000 Ft, meg 2000 mrd között van egy kis különccég. dinszteljünk együtt azt a tikot, vagy sűlve ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" mivel nem többször csak egyszer voltam kivágva, másrészt nem izraelezésért, de hát te sem emlékezhetsz mindenre. :) "

nem érted. sapka sem érdekes. eccerűen bűdös vagy.
@Sir Bates dö Hól: Na szép itt görcsölök a normális válasszal a kérdésedre, erre hálából kapok tőled egy laza vadmajmozást. :)
@Sir Bates dö Hól:

bazd meg! nem kicsit.

és miért nem arról szól a történet, hogy mekkerestek kéccáz fidesz képviselőt és ecccse írta alája.

mér a jobbik? mi a faszt várhatunk a jobbiktól?

ájjunk má meg!

méééé neeeem a fideeeeeeszt? annak ne lenne hírértéke? hol élünk?
@jaegtoer: Ja tényleg még az is. Lassan tényleg időszerű lenne tahótlanítani magam és csinálni egy új nicket aki állandóan PC és szalonképesebb mint egy illemtanár. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azért vigyorgok, mert tegnap azt írtad:egyszerű
erre tessék!
diktatórikus alkotmány, népszavazás, történeti alkotmány, alkotmánybíróság stb, stb...
@Sir Bates dö Hól:

válasszuk ketté a dolgot. az előbb írtam.

1.)
van egy bűnügyi feljelentés, most azt az adóellenőrt kell közvetlenül támogatni. támogatnunk, pénzzel, melléállással, stb.

2.)
van egy meghiúsult bizottságalakítás, aminek egyetlen célja a szavazat optimalizálás volt.

3.)
van még kérdés?
@jaegtoer: Amúgy te tisztában vagy nagyjából a parlament működésével?? :)
@magándemokrata: Viszont te biztos le tudod írni majd fejből, mondjuk az E14 programját pld. a jogrendszer megújítása vagy az elszámoltatás kapcsán. Hajrá várom.:)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Csekk, van fogalmad, miről beszélsz?

a magyar kereskedelmet oly mértékben szőtte át az áfacsalások hálózata, hogy gyakorlatilag minden elköltött forintodból minimum 50 fillér csalókat gazdagít.

S nagy valószínűséggel alábecsültem.

Amúgy szép estét mindenkinek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: eddig az voltál... most ez a jobbik programja?... te érted azt, amit leírtál?... minden gúny nélkül kérdem... mert, ha igen, akkor úgy reagálok rá... de ez végre valami, amiről lehet beszélni...
@AKIsTUDATLAN:

rodeo36 2013.11.19. 20:34:31
@AKIsTUDATLAN:
namostfigyelj:
AKIsTUDATLAN 2013.11.19. 17:53:53
@rodeo36:
Helló!
Itt már úgyse off.
Itt van Alonnee, te magad is válaszoltál neki, mit játszod a kis naívat?:)

"Alonee 2013.11.18. 20:25:59

@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Ó Vérmókus, ha az a plebs ne lett volna. DE volt. Tudod, érdekes dolog kiborulni itt Gabrielen, nem is azért, mert nincs igazad/igazatok, hanem mert ő csak egy archetípus, van azért még itt egy pár ilyen. Nézzük csak, pl. a piás, öreg, kicsit bezombult komcsi, a teljesen érthetetlen írásaival, a szigorú vén picsa, aki mindenkit kioszt, a tahó és a buta spiné pornóparádéja és még sorolhatnám. Pont Gabrielen akadsz ki és most, pont ilyen volt egy éve is, az nem zavart? Komolyan fel sem emelted a tollad, mikor itt simán egy este, beszóltak egy teljesen ártatlan kommentelőnek, hogy ez itt a viájpí szakasz. Kik azok akiket pl. Te plebsnek tartasz? Hmm? Nem vitás, hogy a harci/csata blogok közül ez egy nagyon jó blog, de azért, most komolyan, a sajtó "visszabüfögi" a "plebsnek", amit Ti írtok? Ilyet leírni. Ha szépen megkérlek tudnál egy pár példát hozni?"
Az öreg piás komcsi, az te vagy.
Ki az a vén szigorú picsa?

Ééés... jöhet a kiokosításom is.

tehát te felfedezted, hogy "én" vagyok a vén piás komcsi??? mert ugye @alonee nem említette csak később mikor én is mások is cikizték...tehát ha te ilyen okos vagy akkor jobb ha magadat okosítod...

gondolom én

és aggy egy puszit az alonee-nek is meg akire még én most gondolok

brühüyyy
@magándemokrata: Amúgy az nem másolva lett, hanem próbáltam összerakni korábbi véleményekből. De köszi a biztatást és a fikázást, amikor normálisan válaszolni akarok egy másik kommentelőnek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @punkfrog:

még annál is egyszerűbb. asszem 1985 (?) -ben csináltak egy 2000 fős reprezentatív mintával 180 perces kérdőíves kutatást. a kiértékelést követően az alapján aztán lezavarták a következő 20 évet. a progresszív erők mindig defenzívában voltak, kivéve a progresszív adózást. a lényeg végig az volt, hogyan lehet a legnagyobb szegénységben, vagy megélhetési nehézségek között tartani minél több embert. ebből célszerű kiindulni.... alkotmáááány?!!! röhögni kell.

a privatizáció megindulása után 4 évvel hoztak törvényt a privatizációról! még csak gengszterváltás se volt, hanem befogadták a családba a résztkövetelőket.

a kerekasztalnál ülőket ki hatalmazta fel?

Angyal, neked nem kell.
@magándemokrata:

Zétémyi??????????? Beszarok, komolyan:))))))
@Sir Bates dö Hól: Nem tudom, hogy a programja -e. Van benne olyan is ami korábban az volt és van benne olyan, amit igyekeztem összeszedni az eddigi megnyilatkozásaik alapján. Ez akkora baj?
@Orica Középföldi: Ja, hogy téged is zavarnak a normális magyar emberek??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Amúgy te tisztában vagy nagyjából a parlament működésével?? :) "

nem. annak idején még azt is meg kellett kérdeznem, hol lehet a legközelebb cigit venni.
@magándemokrata: Felesleges bár annyi eszed lehetne, ha nem akarod, hogy hozzád szóljak akkor ne hivatkozz olyan hsz-re, ami velem kapcsolatos. Tudod ha személyes érintettséget generálsz miért várod el, hogy ne reagáljak rá?
@Orica Középföldi: kérlek ne tedd! fél szmájli! ezt ma olvastam valaki irta, és tetszik! én is plagi!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem akarlak basztatni, de ez:
„… a nép által választott, jelentős hatáskörű államfővel, a szilárd, jól felépített kétkamarás országgyűléssel, kellően ellenőrzött, felelős jelentős hatáskörű központi végrehajtó hatalmat…” és blablablablabla…
Azért egy forrásmegjelölést megért vona a dolog, igaz nem Gábor.
De te tudod.

Szóval, ez az alkotmány izé amit ideraktál, annak a Zétényi Zsoltnak az izéje, aki Képíró Sanya védőügyvédje volt? Vagy tévedek?
Ha az (márpedig nem nagyon lehet más), akkor kétséget kizáróan hiteles a röfögése(…), kinek-milyen az ízlése alapján:
nja.hu/publikaciok/publikaciok/a-torteneti-alkotmany-idoszerusege.jog

Most hagyjuk a tegnapi napot, de azért mégis:
ahogyan a vezérmotívum felesel az épp aktuális témával (időről-időre visszatérően), az mesteri.
Csak még én hülye is befogom az orrom tőle, hát még azok, akik jóval szélesebb spektrumát ismerik az adott kór történelmének.
Ez megint…
@jaegtoer: fentebb jeleztem, hogy remélem a fidesz beáll a kezdeményezésbe...
Meg tudod mit, akkor negligáljuk a jobbikot, a szavazóikkal együtt az ország életéből... így, viszont azonbal 15-20%-kal emelkedhet is a gdp, hisz ennyi állampolgárról nem veszünk tudomást... övön aluli lesz, de a széljobb a trianon-ellenességből és az irredentizmusból szökkent szárba, annak táptalaját meg a konzik is rakták le szépen... úgyhogy lenne dolguk a rendbetételével rendesen... hol van a konzervatív értelmiség, aki a ballib normálisokkal leül megvitatni ezt a kérdést? tudom, hogy görény vagyok, hogy ezt írom, de a jobbikot se lenyelni, se kiköpni nem tudja mo...
@Sir Bates dö Hól: Erre: " minden adat és bizonyíték a feljelentő rendelkezésére állhat mind elektronikus, mind papír alapon (ami felvetheti a jogosulatlan adatkezelés kérdését, de ez most mellékes), a rendszerből"
@jaegtoer: még az általad leírtak után se látom egyszerűnek az elszámoltatást.
főleg 24 évvel a tettek után.
és azután, hogy a tettesek közül azóta többen, többször is hatalmon voltak...
@Sir Bates dö Hól:
ha a fidesz beleáll, akkor az ki lesz vizsgálva!az biztos!:)
miben reménykedsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha jól emlékszem ő szervezte az MDF-piacokat.
Kiválóan csinálta. Jól működnek ma is, sokak örömére.
A neve már fennmarad:)
Miért kell kihangsúlyozni, hogy magyar emberek? Mégis mi másról beszélünk még itt, Mo-on?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: b+, kérdeztem... ne érzékenykedjél, leírtam, hogy komolyan kérdem... miért lenne baj, ha ezt akarják, ezt akarják, ti is adófizetők vagytok... fogok rá válaszolni... írtam, hogy erről lehet, van értelme beszélni...
@punkfrog: hogy minden szart rátolnak 2010 előttről az mszpre-dkra-bajnaira... és ezt most nagyon komolyan mondom
@Sir Bates dö Hól: OK rendben. Akkor majd a továbbiakban is igyekszem bár a választások előtt nyilván ők is kirakják majd a programjukat.
@Sir Bates dö Hól:

"akkor negligáljuk a jobbikot, a szavazóikkal együtt az ország életéből"

akkor ez alapján hajrá fidesz, hajrá viktor, mer ők meg mék többen vannak.

a liberalizmus valamelik gócodat, vagy dúcodat mektámatta.

montam hogy egy lord az legyen konzervativusz. azzal nem lehet se mellé nyúlni, se mellé lőni ami a ius primae noctis esetén nem kátrány, hanem egyenesen sáfrány!

ez az átkos liberalizmus- most épp a jobbiknak akarsz megfelelni?
@Orica Középföldi: Nem lett kihangsúlyozva, csak meg lett határozva mely ország állampolgáráról van szó. :)
@Knósszosz: csak megjegyzem, hogy a bárándy-család meg gyilkosokat védett... egy tervezetet ne azért utasítsunk el, mert a szerzője védett valakit... szerintem...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "...s így az állam legitimitását megerősítő alaptörvényben alapelvi szinten ki kell fejezni az állam hatalmának és törvényeinek folyamatosságát a történetileg létezett magyarországi alkotmányos államrendszerekkel a jelen magyar államot megelőző utolsó legitim és szuverén alkotmányos államrendszer 1944. március 19-i megszűnéséig visszamenőleg;"

Nebassza! Ezek szerint én ( meg mindenki, aki 44. március 19. után született ) nem legitim államban születtem? Egyáltalán államban születtem? Vagy csak úgy a sztyeppén? Mi valami államon kívül született csorda vagyunk, vagy lennénk a te alkotmányos államodban? Mi folytonásságszakadásosak vagyunk?

Azért észre vehetnéd már, hogy 2013-at írunk. Doh szagod van.
@jaegtoer: Te egyébként konzervativusz vagy? :)
@látjátok feleim szümtükkel: Nem kell félned. Itt jogi kategóriákról van szó. :)
@Kuviklacz: ezt most is fenttartom... lemásolta, kimentette az adatokat, dokumentumokat, máshogy nem lépett volna... mert meg lehet tenni...
@Sir Bates dö Hól:
Kedves Szőr!
Nem ismerem azt a történetet, hogy a Bárándyék milyen gyilkosokat védtek - bár ez 30 sec alatt kideríthető-, de most épp marha lusta vagyok.

Amúgy meg (és nem szurkapiszka okán), két kérdés merült fel bennem:
1: Képíró mi volt?
2: Az ügyvédi hivatás nem arról szól, hogy mivel mindenki jogosult a képviseletre - hogyafaszba van ez jogi nyelvezeten... - mindegy, érted te.
Persze, öntökön rúúgtam magam, mert akkor a derék Jpg.-Író Sándort ugyanúgy megillette a védelem, mint a Bárándyék által suvickolt gyilkosokat Stimm.

A dagályosságot mellőzendő: Zétényi alkotmánybuhera víziója, a szentkoronás mázzal... nekem felettébb penetráns, de ez az én véleményem. Nyilván van, akinek tetszik. Szidolozzák nyugodtan, joguk van hozzá.
Nekem utálni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Sir Bates dö Hól:

jó van fijatalok! Zabáljátok meg egymást:-) Azééé csendesen megjegyzem, inkább szőr áll közelebb hozzám:-) Márcsak a szőr, bocsi sörtestvériség okjából adódóan is... Csekk! Téged visz a lelked, és a meggyőződésed! Kicsivel több cinizmussal, lehet értelmesebeket írnál:-) Persze mindez előkelő, kívülálló olvasatban.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

konzervatívusz? kéhem én egyenesen sphotni, sőt jobb napjaimon egészeh huszli vaok de nem szíhiusz szektohbólaz ahanyágas csodaszahvas véhvonalból, kéhlek, hanem a Spica-hol, a Vihgo-ból. ösmehi thán?
Látom, 16 órás kommunistaműszakos kisidiótánk ma is túlórában nyomja... lassan megkaphatja a jobbik aranykoszorús beszarós érdemrendvalagrendjét. Az aranyér már garantált ennyi klaviülés után:-)
@jaegtoer: miért akarnék a jobbiknak megfelelni? mert következetes vagyok? mert úgy vélem tudom, mi a különbség a morál és a politikai realitás/hatalomgyakorlási technika közt? mert realitás a jobbik léte? mert mindenkire azonos koordináta-rendszert alkalmazok?

Közelítsük meg, akkor morális oldalról. Az egyik elfogadhatatlan baromságokat óbégat (amire a népesség 15-20%-a vevő, a cigányok ekézésére cca. 50% -minimum), a másik meg eddig csak lopott (azzal tudott lopni, hogy én odaszavaztam, mert majd miattam cselekszik, dolgozik → nálam ez árulás), a harmadik meg éppen a korából adódó közvagyon-rablásból való kimaradását igyekszik ellensúlyozni, amiért az eredeti tolvajok-harácsgépek eszeveszetten tiltakoznak a magántulajdon szentségére hivatkozva. Morális alapon mindegyik menjen a halál f@szára.
Azt még hozzáteszem, hogy akik eddig és most lopnak és a vadmajmokra mutogatnak:"ti állatok", arról mélyen kussolnak, ha egyáltalán felfogják, hogy a vadmajom-group csak azért erősödött meg, mert a lopásban mértéket sem ismertek, és amennyit elloptak, az kurvára hiányzik abból, amiből élhető országot lehetett volna csinálni MINDENKI számára → vadmajmok megmaradtak volna egy rétegnek, akinek eleve létszükséglet egy ellenség.

A többit már leírtam. Most nem hibbant liberálus vagyok, csak praktikus. De nem is opportunista.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ja. Látom, most is "jogi" kategóriák közt tengődök. Úgy sejtem te meg valami homályos vallási kategórián át látod a világot. Vigyázz, nehogy valami jogi kategória a lábad alá kerüljön, mert könnyen felbukhatsz, oszt beütődik az orrod.
Még mindig doh szag leng körbe, nem érzed? Használj légfrissítőt!
@jaegtoer: Korábban már linkeltem Szörnek is. Nekem szimpatikus egy társaság az övék is. :)

www.tfp.org/who-we-are/the-counter-revolution.html
@Sir Bates dö Hól: Nagyon bevadultál öreg! És sajna, amit mondasz, mintha én mondanám... természtesen Te cizellálod, mit nem tesz néhány mezitlábas csupaszseggű próféta és iszlám világlátási benyomás, émmeg csak kurvaanyáznék, nagy lelkesen. És való igaz: a távolság segíti a tisztánlátást... Ha valaki bennül a pöcegödörben, nem látja azt, amit a kerítés túloldaláról a szomszéd, hogy biza röhejes, nyakig szarosan:-)
@Knósszosz: :-) igen, erre céloztam :-)
A másik. Neked ez a kaja a kedvenced, nekem az, a harmadiknak másik. Egymáséért nem lelkesedünk. De együtt kell -és csak egyet!- ennünk. Valahogy meg kell állapodnunk olyanban, amit mindenki megeszik. Persze, ha valaki emberhúst akar enni, azt azért kibaszhatjuk. De előtte jelezzük már neki nagyon határozottan, hogy miért is hülye.
Kompromisszumot kell kötnünk a menű tekintetében, hogy mindenki a magáénak érezze azt. Érted?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

messziről leszarom mit linkelsz. mondd vagy betűt szarj.
@Sir Bates dö Hól: És a vége a dolognak az a menü, amit a séf megfőz, és amitől mindenki hányik....
@jaegtoer: Inkább elmegyek aludni. Szerintem jobban járok. :)
@Sir Bates dö Hól:

"Morális alapon mindegyik menjen a halál f@szára. "

na. ez a beszéd! tucc te, ha akarsz!

Egyetértek. látod, csak konzer latívuszokban kell szemlélődni, és mingyá van egyetértés a kettő helyett.

legközelebb ezzel kezd! minek az a sok billentyűkoptatás?!:)
@Sir Bates dö Hól:

"alkalmatkanok arra, hogy bármit is megoldjanak"

A mondandóm érdemi része nem arról szólt (volna, ha bővebben kifejtem), hogy ne legyen felelősségre vonva az MSZP az ügyben, ha sáros.
Hanem arról, hogy ne álljon meg a téma 2010-nél, és a Fideszre is ugyanez vonatkozzon.
@Sir Bates dö Hól:

Feloldanád nekem azt a dilemmát, ha praktikus vagy - senkire nem lehet, opportunista nem vagy - tehát senkire nem fogsz, akkor ki fog bent ülni a parlamentben??
Ahogy elnézem a helyzetet, ha további kérdéseid lesznek, jobb lesz levélben válaszolnom majd. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Szerintem jobban járok."

időnként próbáld ki balban is. segíteni fog.

mondjuk kezdhetnéd azzal hogy írsz Szívnek, hogy nagyon sajnálod, ha akarja percekig nem veszel levegőt, de ő meg gondoljon az ártatlan árváidra, vagy mittomén. kéne lépned. vagy előre, vagy le. mert ami van az má .... dehát tudod...

ha kevés a hamud a fejedre, szójjá. kűdök, bár itt a fűtési szezon.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Hát tudod én nem szeretek hányni, de azt sem szeretem ha más hány.

Ezért jobb ha megismerjük a másik oldalt és el is mondjuk azoknak, akik nem tudják megismerni. Ha nem ismerszik meg a világ, akkor sokan azt gondolják, hogy az a jó, amit a másik oldalon mondanak, csinálnak. És minden oldal "másik", pedig mondatot nem illik éssel kezdeni, mégis. Mert minden csak nézőpont kérdése.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :-) kivakarództam, a'má biztos :-)... nem csak elegem van abból, hogy itt képtelenek reálisan felfogni a helyzetet... vagy nincs jövő évi orbán-újrázás esetén nemzethalál... akkó lehetünk finnyásak... csak én voltam már olyan helyzetben is, hogy a csikket szedtem fel a földről, pedig ez nem a jellemző szokásom :)... ha van lé, akkor meg nem szívok ám el akármit, akkor finnyás vagyok :)... ha úgy gondolom gyöngyösinek igaza van, nem azért mondom, mert jobbikos, hanem mert igaza van, steinert meg nem azért támadom, mert hitközségi tag, hanem, mert egy velejéig korrupt embernek tartom... ettől még nem leszek náci és antiszemita... csak hülyeföldön... szerintem :-)
@Sir Bates dö Hól:
Érteni vélem.
Szóval, a menü tekintetében kompromisszumot köll kötni, hogy a sok feketemosogató se járjon kurva rosszul, mert ugye hiába a képzetlenek akik pihédzzsdít se tudnak lopni, azért csak ők cepelik a hátukon a tízezer görényt (is), akik konferenciának álcázott hepajjal ünneplik a saját mocskosságukat fló-ridába.

Ez csak egy a sokk közül.
Én hajlandó vagyok MSZP pacalt is enni, meg LMP zúzaperkeltet is, bár összeöntve elég mosléknak láccik, de hátha kisül(ne) valami belőle. Mongyuk egy demokratikus töpörtyűű?? Á, nem látszik ez most, éppen.

Szóval, reménykedem és sütök-főzök, háátha.
@Sir Bates dö Hól:

emberhúst komálja, és ezt mi ellenjelezzűk?! dehogy jelzek! durr-puff, kész. mékhogy ellenjavallatokról tartanék konferenciát? Jön a Pison, nincs idő szájat tépni, gyorsan enni, inni, dugni, aludni, aztán fordított sorrendben ismételni....

megegyezni az emberevésről...? dúchasadásod van. tessék italozni, vagy sürgőőőősssssen hagyd abba!! tessék előásni a karakán konzi megoldást. jó az.
@látjátok feleim szümtükkel: Érdeklődéssel, ám hozzászólás nélkül olvasgatom végig a mai napot. Szerintem az egész ügy egy marionett színház, ahol mily meglepő, a közönség a madzagon rángatott bábfigura, a hús vér "emberek" pedig a manézs mögött jóízúen röhincsélnek.
@látjátok feleim szümtükkel: Höhhö.... asszed nem tudom? Itten az éssel kezdődő mondatnak stílisztikai jelentősége volt. Ammolyan... csatlakozom ÉS hozzáteszek:-) Amőgymeg már mondtam, leszarom a grammatikát, a grafológiát ÉS a kleptomániát is...
@Sir Bates dö Hól: "ha úgy gondolom gyöngyösinek igaza van, nem azért mondom, mert jobbikos, hanem mert igaza van,"

Esetleg üzensz neki valamit? Ha gondolod átadhatom neki holnapután, ha arra járok. :)

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1393766_640361132676681_1040986697_n.jpg
@Knósszosz: És a köretként felszolgált maceszgonbóczot, meg Turulperkeltetet meg se merted említeni:-)
szi asz tók jóécc a kát.

igy atok. az segít.

jön a Pison. alig bírtam beelőzni a Spica-rúl, hogy szóhassak időben, csak kiment a fejemből, még jó hogy dúcolási ügybe keverettem.

no, jót, jól, jóval.
@Orica Középföldi: praktikusság alatt a bizottság megszavazását értettem. Ez nem opportunizmus. Attól, hogy egy bizottságban ülök a gyöngyösivel, még elmondhatom neki minden nap, hogy gyökér.
Egyébként meg ez nem a szavazásról szól.

Játszunk el a gondolattal... mi van akkor, ha csak egy aláírás hiányzik és a komondoros balogh azt mondja, ő aláírja... na, akkor mi van? Ahogy írják itt: nácikokkal soha... nőverővel?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" Ha gondolod átadhatom neki holnapután"

basszál már be neki egyet a nevemben, ha személyesen is akarja, úgy is kaphat egyet. nem elfelejteni.
email-ben fogadom az ömlengő köszöneteket.
@Sir Bates dö Hól: Gyöngyösi nem lenne benne egy adócsalást vizsgáló bizottságban, mivel ő inkább a külügyekkel foglalkozik. Sokkal inkább mondjuk Volner vagy más gazdasággal foglalkozó politikusa a jobbiknak.
@Sir Bates dö Hól:

Hát nem vagy józan, ha azt hiszed a komondoros aláír:))

Na mindegy, hiányzik egy jó vers Jenőkétől,
jó éjt mindenkinek!
@jaegtoer: Basszus! Semmirekellő semmirese alkalmasok vagytok:-) Aki emberhúst kíván, sittysutty lebajnokozni, ahogy írtad, aztán extraként megperzselve, megsütve, fényezve, kerekes tálallókocsin betolni, szájában citrommal, a kajabálók legnagyóbb örömére.
@Sir Bates dö Hól:

csk ótvarosan a cominggal, nehogy cumival legyen a vége.:))
@jaegtoer: Na fasza is lenne, ha egy hivatalos személyt kéne megütnöm, akinek még fokozottabb jogi védelem jár már.

miszk.hu/hir/a-szakerto-kozfeladatot-ellato-szemely.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: aha... jobban jártunk volna, ha a feje beleszorul az anyjába, mert attól, hogy igaza van, még gyökér, attól, hogy igaza van, még antiszemita köcsög :-)... ezt üzenem neki :-)
@Orica Középföldi: Küldök én inkább egy verset.

Őszi hangulat

Mikor a hervadás varázsa
megreszket minden őszi fán,
gyere velem a hervadásba
egy ilyen őszi délután!

Ahol az erdők holt avarján
kegyetlen őszi szél nevet,
egy itt felejtett nyár-mosollyal
szárítsuk fel a könnyeket!

Hirdessük, hogy a nyári álom
varázsintésre visszatér,
s a vére-vesztett őszi tájon
csak délibáb-varázs a vér!

Hirdessük,hogy még kék az égbolt,
ne lásson senki felleget,
hazudjuk azt, hogy ami rég volt,
valamikor még itt lehet!

Ha mi már nem tudunk remélni,
hadd tudjon hinni benne más;
hogy ezután is lehet élne,
hogy tréfa csak az elmúlás!

A nyári álmok szemfedője
övezze át a lelkedet,
amíg a tölgyek temetője
hulló levéllel eltemet!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Volner az adócsaló? Na ezért érdemes volt fennmaradni ilyen sokáig.... álomba röhöghetem magam:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@Sir Bates dö Hól: De ugye nem baj, ha picit cizelláltabban adom át az üzid. Amúgy tökre nem antiszemita. :)
@látjátok feleim szümtükkel: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"_ mondatot nem illik éssel kezdeni, mégis"

ez egy humbug.

azt is mongyák nem szabad késsel jáccani. oszt a cirkuszban meg mindenki elragadtatottan tapsolt, pedig a pancser el se találta a hölgybigét.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akkó monomán :-)...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mondjuk volnernek legalább tapasztalata van abban, hogy mit kell figyelni:-))))
@Sir Bates dö Hól:

"csak egy aláírás hiányzik és a komondoros balogh azt mondja, ő aláírja... na, akkor mi van?"

Ráadásul már nem fideszes, hanem független.
Egy problémával kevesebb... :o)
@Sir Bates dö Hól: attól, hogy mint írtad, reméled a fidesz beleáll a vizsgálatba és "hogy minden szart rátolnak 2010 előttről az mszpre-dkra-bajnaira"
ettől nekünk jobb lesz?
az igazság fog kiderülni?
Franciák ott vannak a vb-n. Lesgóllal, de ott vannak.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
A desert Flódniról nem is beszélve, bár az túl homokkossch, sok a sivatagoss terület arrafele.

Amúgy Gyöngyösi az olyan, mint a Csanádhhy?
Most akkor leckéket vesz menóraszidolozásból, vagy mezúza értékesítő tanfolyamra fizet be - OKJ alapon?
Csak azért, hogy tudjam hova tenni.
Ebben a mai világban bármi megtörténhet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

semmi vállalkozó szellem nincs benned, kivéve, amikor bennünket basztatsz. ha valamit ingyen, szívből kéne csinálnod, mingyár kifogásokat keresel.

Szívnek megírtad már a levelet, és hogy hamut is szórtál a fejedre, és a jövő életedet is megbántad, amikor is bkv ellenőr leszel
@punkfrog: hát az mszp-ről biztos. gondolom nem lennének ott. mert a jobbik ott lenne. vagy így már változna a helyzet? :-)
Végül is jópofa ez a kaja-analógia.
Csak ott döccen a sztori, hogy mindenki a kisujj szerepét akarja eljátszani:
"Ez elment vadászni...és a legkisebb mind megette" :o)
@Csaknézek...: tényleg, akkor mi lenne a helyzet?... akkor meg arra hivatkoznának, hogy nőverővel soha? komolyan?

volner meg tényleg érthet hozzá, inkább ő, mint a gyula, a zagyva :-)
@Csaknézek...: No a Gábris önkéntelenül beleszaladt javallatával a gumikacsa kloákájába:-)
No-val szabad mondatot kezdenuni?
@jaegtoer: Hát a bűnbánat nem csak rám férne. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Na fasza is lenne, ha egy hivatalos személyt kéne megütnöm, akinek még fokozottabb jogi védelem jár már."

családilag kell. az olyan komondoros dolog. nem azt mondtam verd a fejét a kőoroszlánhoz nyóccor a Lánchídon. odamész aszondod drága tesókám, dirrr, egyet. osz csak kis családi vizsoly, diszkrét mosoly (eszt én szolgáltatom)

mi vagy te, amikor cigányokat rémítgettek akkor hol a picsában vannak a paragrafusaid, csak akkor kapod elő, ha sajátot kell magyarázni. angyal?! jogi védelem... meg csúszó hurok.

megírtad mán aszt a kibaszott bűnbánó levelet?
@Knósszosz: Nem... a Gyöngyoschy még ott tart, hogy próbálgatja, hogy az előbőrt rá tuddja e a fejére húzni úgy, hogy utána Loctite-vel légmentesen össze tudja ragasztani. Utána megpróbál a seggén keresztül lélegezni...
@Csaknézek...:

"____Végül is jópofa ez a kaja-analógia.
Csak ott döccen a sztori, hogy mindenki a kisujj szerepét akarja eljátszani:
"Ez elment vadászni...és a legkisebb mind megette" :o)___"

*******************************

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Hát a bűnbánat nem csak rám férne. :)"
Miért, most mennyiségi rabat van?
@Sir Bates dö Hól:

"tényleg, akkor mi lenne a helyzet?"

Hasznosak ezek a gondolatkísérletek, folytasd!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Hát a bűnbánat nem csak rám férne. :) "

MEGÍRTAD?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

:DDDDhűűűűjjjjeeee:DDDDDD ilyet nem ér késő este!!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Utána megpróbál a seggén keresztül lélegezni..."

Megfigyeléseim szerint seggfejeknél ez mondható a természetes állapotnak. :o)
@Sir Bates dö Hól: Viccölsz??? Zagyva ezekhez képest kandidátus. :)

youtu.be/GqX94CZykZo
@Csaknézek...: gondolom akkor meg vadai hiányozna... szerintem itt mindenkizsákutcában van... a fidesz is:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Khmmm... én vizujális tíípus vagyok, szóval... BAAAZMEG!-:D:D:D

Ha a babfőzeléket a monitorra röhögöm, az a te bűnöd!-:)
@Sir Bates dö Hól:

"gondolom akkor meg vadai hiányozna...szerintem itt mindenkizsákutcában van..."

Most képzeld el a képet, hogy a Fidesz valami bazinagyonfontos tvjavaslatot akar megszavazni, és egy híja van.
És pl. Vadai, de legyen inkább Gyurcsány meg akarja szavazni...
Ott könyörög a lábuk előtt, hogy megszavazhassa!

Meccsoda dilemma!! :o)
@Knósszosz:

"a babfőzeléket a monitorra röhögöm"

Elavult az "egyél csukott szájjal".
Az új módi: egyél csukott szemmel! :o)
@Csaknézek...: kövér meg.witner biztos visszalépne :)... lázár viszont azt mondaná: hagyjuk törleszteni a nemzettel szemben fennálló adósságát :)
(Figyelem! Megzavarásra alkalmas sorok következnek!)

"Semjén Zsolt szerint nincs helye kettős mércének, ha a kommunizmus és a nácizmus bűneiről beszélünk. A miniszterelnök-helyettes szerint mind a gulág-, mind a holokauszt-tagadók félőrültek."

mandiner.hu/cikk/20131119_semjen_felorultek_a_holokausztot_vagy_a_gulagot_tagadok

Vannak gulág-tagadók is?
@Sir Bates dö Hól:

"kövér meg.witner biztos visszalépne :)"

És eszkalálódhatna a helyzet!

Mert Wittner és Kövér helyére máris befurakodna Mesterházy és Bajnai!
Hogy ők is meg akarják szavazni!
Hurrá! Megint megvan a tvjavaslat többsége!

Hacsak... :o)
@Sir Bates dö Hól:

"lázár viszont azt mondaná: hagyjuk törleszteni a nemzettel szemben fennálló adósságát :)"

Elég undorítóan jól beszélsz újfideszül. :o)
@Csaknézek...:

"Hacsak... :o)"

Hacsak újabb visszalépők nem veszélyeztetik a többséget!

És igen, máris látom, ahogy Semjén sem szavazza meg!

Hijnye, mi lesz ebből kedves nézők?
Még csak az első félidó 15. percében járunk, de máris micsoda iramot diktálnak, mekkora mozgás van a Parlamentben!

És az újabb vissza lépők helyére....

...Kedves nézőink!
Az utolsó percben járunk, hosszabbítás nem lesz.

A végeredmény:

A Fidesz által javasolt törvényjavaslatot az összes ellenzéki képviselő megszavazta, és az összes kormánypárti ellenezte, így elbukott a javaslat.

MIcsoda bombameglepetés! :o)
@Csaknézek...: Tagadni bármelyik népirtást, hülyeség. Még rosszabb, ha valamelyiket ki akarják emelni a másik rovására.

youtu.be/ehoOvuQV7rU
youtu.be/47Sx1Aexd00
@Csaknézek...:
Eseteleg:
Olvass Varánuszt, vagy zabálj.
A kettő együtt megy, csak a technikai eszközöket illetően, senkin nincs semmit számon kérned.

Ezért (is) jó!-:D
@Csaknézek...: ez nem újfidesz:)... nem véletlenül gondolom lázárt az egyik legtehetségesebb technokratának a politika területén... mindamellet, hogy egy morális -100%, de most nem ez a kérdés :)) hát, szarban is lennétek, ha a fideszhez húznék :))
@Sir Bates dö Hól:

"hát, szarban is lennétek, ha a fideszhez húznék :))"

Azé' jó azt olvasni, hogy most nem vagyunk abban...innen a pöcegödörből... :o)
@Csaknézek...: mindig van lejjebb, hidd el... de, komolyra fordítva, tudomásul kell venni, hogy a kisebbséghez tartozunk a demokrácia nyugati/transzatlanti formájának igénylése tekintetében... egyszerűen nem oda tartozunk, hanem észak-balkán vagy kelet-közép-európa a mi helyünk... ennyi... ezt egyénileg szar megélni, de az sem jobb, ha nem nézel ezzel szembe :-)
Na tényleg jó éjt, így Szent Erzsébet ünnepén. :)

youtu.be/afGQPZ_rGK0

Amúgy ő az egyetlen magyar szent, akit az egész világon ünnepelnek az egyházban.
@Sir Bates dö Hól:

Én sem mostanában másztam le a fáról. :o)

Nem az a bajom, hogy hová tartozunk történelmileg, hanem az, hogy már a Balkán b-ligában is kieső helyen vagyunk.

Na EVVEL szembenézni és nap mint nap megtapasztalni, az a gáz!

Nagyon jó idők nem voltak Mo-n az én életemben, de ennél jobb idők igen.
@Csaknézek...: akkor annak kell örülni... meg annak, hogy nem volt háborúban sem részünk... nekem legalábbis... lehet te is láttad a jugók szétesését saját szemmel... azt is értékelni kell, hogy olyan nem volt moon... az is valami :)

Jó éjt:-)
@rodeo36:
Te teljesen félreértelmeztél engem, és minden bokorban ellenséget vélsz látni, pedig én nem vagyok az. Hányszor kell még leírnom, hogy kedvellek?
Alonee jól elvetette a súlykot, és ezért én vagyok a hibás?
Az én kiokosítási kérelmem pedig a hitlerájjal volt kapcsolatos, mert nem értettem, amit nekem írtál.
Béke van, nagyrabecsülésem az Úrnak.
@AKIsTUDATLAN:
@alonee-ért kizárólag alonee felelős, én csak azon csodálkozom, hogy milyen könnyen felfedezted a névtelen gúny alanyát: bennem (@alonéé utána megerősítette helybenhagyva valaki harmadik "felfedezését")...a németek IIVH-s szerepét és céljait illetően ma már nem bonyolódok bele...de bármennyire is fájdalmas nem a holokauszt volt a céljuk...az egy borzalmas adalék volt...tehát a hivatkozott összehasonlítás nem áll meg

brühüyyy

akkor kedveljük tovább egymást...

ismét megnéztem a Swéd-Portugál meccset és a Francia Ukrán-t is mingyárt ismétlik...nagyon jó meccsek sajnos a Jégföldiek kikaptak a horvátoktól ,de már az csoda volt, hogy idáig jutottak egy 350000-es lakosságú ország nem úgy mint a 10 milliós magyar wasteland
@rodeo36: Szép álmokat, itt hajnal van.
Jó reggelt!
Így korán reggel két dolgot szeretnék mondani.
1. Néztem tegnap az Atv-ben Vadait, és azon tanakodtam, hogy miről szól ez az ügy. Mert már csak a DK performance-ait látom, és a valódi ügy elsiklott. A DK most Balog József okán támadja a Fideszt, pedig sok Balog József van, aki a Fidesz közelében sincs. Velük kellene foglalkozni, mert nem csak a Parlamentben vannak a nők kiszolgáltatva, hanem máshol is. Abba kéne hagyni ezeket a számomra inkább népszerűségért hajtó akciókat.
2. Ez inkább humoros. Google címlap. Már ez is lepaktált a gonosszal. :)
no, ezt akartam :)))és nem ezt:(
@avanivi:
kösz, mint látható a törököknek sokkal jobb humoruk van mint a "hungarian wasteland"-ieknek

brühüyyy

majd arrafelé mehet a fradi meg a többi kultúrát tanulni...nyitás keletre?
@Csaknézek...: @rodeo36: Jó nézni a felszabadult,boldog mosolyt,irigykedem.
@avanivi:

Na azér'! :o)

Tényleg szebben indul a nap egy ilyen videó után. :o)
@avanivi:

"irigykedem."

Itthon is simán működne.

Mondjuk a legnépszerűbb football klub szurkolói megszerveznék a Nemzetiben, persze szigorúan civil alapon, vagyis kö(s)zpénzen.

Brutál, a vezérszurkáló indítaná a dzsemborit a népszerű Hüjeabíróhá'nemlátodfaszkalap? című tréfás népi rigmussal.

Ezután Vandál alszurkáló fakadna dalra, melynek témája a bármilyenmásklubok szurkolóit és játékosait kritizálná kifinomultan és cizelláltan.
Előadása a sokatmondó "Mitugaccköcsög? címen futna.

A hely szelleméből fakadóan a gój motorizáltak sem maradhatnának ki, és kórusban kedveskednének kedveltjeiknek egy fullkontaktos pantomim bemutatóval, melynek témája a "Hogyanbasszukszétageciket?".

Ennyi kedves gesztus láttán meghatottan és humánummal feltöltődve távozhatnának a műsor végén a megtisztelt játékosok is.

Igaz, többeknek deja vu érzete lenne.
Mert mintha ezt a műsort már látták volna valahol...
szép napot!

@avanivi: nekem a hasonló performanszok a kedvenceim! :)))

sosem értettem, hogy az állítólag ötletes hazánkban miért nem nyernek teret ezek az "ajándékok"...
évek óta látom más országokban pl áruház, reptér, stb helyszíneken hogyan csalnak mosolyt emberek arcára neves művészek és népszerűsítik a komoly műfaj "vidám" változatát...
köszi! :)))
A mai Magyar Nemzet címlapján virít a demagóg hazugság: "Ismét csökkent az államadósság"
Ez ömlik a kormányszócsövek többségéből.

Nos, a valóság ezzel szemben az, hogy a GDP nőtt (amiben még mindig az ide települt multicégek viszik a prímet, így ez azt is jelenti, hogy egyre több pénzt visznek ki Magyarországról), így GDP-arányosan valóban csökkent.
De számszerűen nem csökkent, hanem folyamatosan nő. Az Államadósság Kezelő Központ számadatai egyértelműek.

2010 áprilisában 19,3 ezer milliárd forint volt az összes államadósság.
2011 áprilisában 20,5 ezer milliárd.
2012 áprilisában 20,7 ezer milliárd.
2013 áprilisában 21,7 ezer milliárd.
2013. szeptember 30-án (ez a legutóbbi adat) 22,08 ezer milliárd.

Aki szerint a 22,08 ezer milliárd kevesebb, mint a 19,3 ezer milliárd, az vagy hülye, vagy hazudik.

Forrás:
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hogy a kib@szott életbe csökkenhetne ha a kölcségvetés ezeréve DEFICITES...

hazug büdös cigányok ezek mind !
@Csaknézek...: " deja vu "

ezt a szót mintha már hallottam volna ...
@gipsz.jakab: Miközben sajnos esély sincs rá, hogy tartósan csökkenjen. Lehet egy-két jobb év, de a trend mindenképpen növekvő lesz.
De a dogmatikus megközelítés szerint újratárgyalásról szó sem lehet.
Megvárjuk, míg belerokkan az ország, és akkor majd a romok között botorkálva fogjuk ugyanezt kérni, ami akkor már csak arra lesz elegendő, hogy ne gyorsan, hanem lassan fulladjunk meg.
Ép ésszel felfoghatatlan, miért nem úgy működik a világ, hogy a visszafizethetetlen adósságokat már akkor újratárgyalják, amikor még van esély elkerülni az összeomlást.
A hitelező is jobban járna, távlatilag. Persze mindig a rövidtávú kapzsiság győz, ilyen egyszerű.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

én, ha bankár lennék nem mindenkinek adnék hitelt, de a legnagyobb felelősség mégis azon marad aki felveszi...utána minek sír...tudta mit ír alá, ha meg nem akkor pláne, és az meg, hogy mások fizessék ki a hülye adós tartozását az jogtalan...és baromság

brühüyyy

nem kell megmenteni senkit, a két fél tárgyalja meg ha van mit tárgyalni
@Csaknézek...: csak ezt a műsort látjuk.

Milyen szép lesz amikor a Viktor saját stadionjában összegyűlnek a hívők, és bárki focizik, ők azt kiabálják,hogy SZERETÜNK VIKTOR! !
@guma: Milyen jó kis ország lehetnénk...lehettünk volna.
Tudom, mindig ezt írom ,mert már véglegesen szét van qva az egész.
@avanivi:

"azt kiabálják,hogy SZERETÜNK VIKTOR! !"

Igazad van, az tényleg aktuálisabb műsor...
@rodeo36: jól mondod: hitelt! - ami egyéni felelősséggel jár...

most mégis az államkötvény a favorit... megint felülnek a rettenetes "nagy" hozamnak... és lehet, hogy az lesz a vége mint a békekölcsönnek?
holnap változik a szabály és tört áron felvásárolja az állam?
esetleg nagyon meghoszabbítja a futamidőt és akkor névértéken megveszi???

nem is értem az embereket sokszor...
@avanivi: nagyon hülye vagyok és reménykedem még mindig, hátha helyre qrják (qrjuk?!) valahogy!!!
@rodeo36: Olyan ez, mint a tőzsde, meg a mezőgazdaság.
Azoknál is tele van a tököm a tüntetésekkel.
Ha valaki tőzsdézik vegy tudomásul, hogy kockázati befektetés. Ha valaki hitelt vesz fel, vegye tudomásul, hogy vissza kell fizetni, ha vki földet túr, vegye tudomásul, hogy kockázatos, mert jöhet ár, belvíz, aszály, jégeső.
Idiotizmus, hogy amikor fut a szekér, akkor verik a mellüket, hogy mekkora kirájok. De amikor jön a jégeső, akkor elmennek tüntetni, hogy valaki kárpótolja őket.
De a legnyagyobb idiotizmus, hogy a politikusok minden oldalról, nem elhajtják őkat a halál faxára, hanem versenyben igérgetnek.
@avanivi: Csak kell majd egy kis latinos műveltség, hogy a Vivát Viktort értelmezni tudják. Mégsem anyanyelvi, mint a Heil a másik barom előtt.
@guma:

"hátha helyre qrják (qrjuk?!) valahogy!!!"

Egy szarkasztikus mondás szerint:

"Az emberek képesek jó döntéseket hozni. Csak előtte végigpróbálják az összes zsákutcát."

Ezt látjuk, éljük éppen.
Új, alternatív lehetőségek a hazai élelmiszerellátásban! :o)

"Gombák nőttek a Kisalföld Volán buszán - fotók
Több olvasónk is fotóval számolt be, hogy a társaság helyközi járatán gombák nőttek."

www.kisalfold.hu/tudosito/gombak_nottek_a_kisalfold_volan_buszan_-_fotok/2358404/
Hümm...

"A kutatók a világ 28 országában készült, összesen több mint 25 millió gyermek adatait feldolgozó 50 tanulmányt elemeztek. Az elemzés eredményeit az Amerikai Szív Társaság éves konferenciáján mutatták be kedden Dallasban.
Az eredmény szerint a 9-17 éves gyermekek átlagosan másfél perccel lassabban futnak 1600 métert, mint 30 évvel korábban az ugyanilyen idős korosztály. A tartós fizikai terheléssel kapcsolatos edzettségi adatok 1975 óta évtizedenként körülbelül 5 százalékkal romlottak, azaz ma 15 százalékkal rosszabbak, mint harminc éve."

www.origo.hu/egeszseg/20131119-sokat-romlott-a-gyermekek-edzettsege-harom-evtized-alatt.html?sec-2
@Orica Középföldi:
Nem feledékeny voltam, hanem elaludtam. Munkatorlódás, vagy mi…
Pótolni már nem lehet, mert ez már egy másik nap, ez csupán vigasz, ha az.

Vidám hajnalt!

KÉPES GÉZA: NEM
(részlet, hogy korán reggel ne legyen megterhelő)

Néma üvöltésbe szorult tiltakozás,
ez vagyok:
minden ellen, ami hazug, nagyképű máz
vagy gonosz mag, nem nagyobb
mint egy pici fekete pont,
kiterjedése nincs, mégis létezik
a rémuralomba tudja fogni a
föld teremtményeit.

[…]

Elakadt az időben, aki
tökéletesnek tartja magát:
önmagából szobrot csinál,
bebalzsamozott múmiát.
Aki él: más lesz, megint más
számtalan fokon át:
felhőkben és hullámverésben
leli meg rokonát.
Nem tudom egy indítvány hogyan adható be a parlamentben. Van valamilyen megoldás, vagy én értettem csak úgy, hogy van mód annak meghatározására, hogy elfogadnak-e csatlakozást, vagy azokat valamilyen formában szűrni is lehet.
Tegnap Mesterházi azt állította, hogy beszélt Schifferrel.
Balfék az MSZP, de ha csatlakozik akkor most azzal ekéznék őket. Ebben igazuk van, a nácikkal sehogy.
Van másik út is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hiteles forrásból származó, újabb adat szerint 23 ezer milliárd Ft.
Sikerült többet elérnünk; jobban teljesítünk!
@GeoCracker: "idiotizmus, hogy amikor fut a szekér, akkor verik a mellüket, hogy mekkora kirájok. De amikor jön a jégeső, akkor elmennek tüntetni, hogy valaki kárpótolja őket."

Igen. Ez jut nekem is eszembe amikor a bankokat mentik, adófizetői pénzen. Ha hasznuk van az az övék a károk viszont legyenek a társadalomé. :)
@rodeo36: Nem megmentésről írtam, hanem arról amiről te is, tárgyalásról. Amúgy te nálam sokkal jobban tudod, hogy pld. a mi államadósságunk is visszavizethetetlen és kinőhetetlen.
@Dr. jenőke (jenőke):

Minden meg van bocsájtva:)))))))

Remek! Köszi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
akkor az -mint már régóta mondom- államcsődeljárást kell kezdeményezni: a kormány lemond és ügyvezető kormányt jelölnek ki (valószínű a zejú) és a csődeljárás addig folytatódik amíg megfelelő szintűre csökken az adósság (a portugálok ma mondták be, hogy nem csökkentenek jövedelmeket de a gazdagokat megadóztatják) a JP Morgan csilliárdokat fizet büntetést mert csalt 2008-ban és még nincs lejátszva...a csődeljárás azzal is együttjár, hogy vagyonokat befagyasztanak illetve elkoboznak...egyszer rendenek kell lennie...és nem a szegényekkel kell megfizettetni mert azok nem is tuggyák...

brühüyyy
az usa most példát statuál és mások is...
a dzsobbik hogyan látja mindezt?
@guma:

ne kavard a szart: a zorbánkormány kötvényei azt jelentik, hogy vesznek 100 dollárt 125 dollárért és ezt -ordíttyák- jó üzletnek tartyák

a kötvények "hozama" az a kamat amit az fizet aki kiaggya a kötvényt, azaz egy váltó (vagy majdnem) amelyre az ígérvény nagyobb mint amit kapott érte

tehát ha 8.5% a kötvény hozama az azt jelenti, hogy minden 100 dollárért 108,5 dollárt fizet vissza de ennek járulékos kockázati költségei is vannak így ez a 8.5% felmehet akár 13%-ra is

ez olyan mint te veszel 2 forintost 3 forintért

brühüyyy

a sok agyament, agynélküli dilinyós nem érti és harsogja, hogy jobban teljesít
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a cikkben benne van tételesen az, hogy the hungarian wasteland mindent úgy csinált ahogy a professzor a hülyéket jellemzi...és egyre szarabbá válik

ami -magánvéleményem- azt jelenti, hogy sohasem tud kimászni mert olyan amilyen

már leírtam mit kell csinálni:

bejelentett államcsőd és csődeljárás, szanálás

brühüyyy

vagyonelkobzások és pénzügyi eszközök zárolása
@rodeo36: Az országnak levegőhöz kellene jutnia, mozgásterének bővülnie kell, ezt viszont akadályozza a magyar gazdaságra nehezedő államadósság. A hitelezőinknek is be kellene látniuk, hogy könnyítés nélkül sokkal többet veszthetnek. A magyar gazdaság nincs abban az állapotban, hogy tartósan és folyamatosan ki tudja termelni a kamatokat, a tőketörlesztésről nem is beszélve. Voltak, vannak persze jobb időszakok, de pillanatnyilag újra hitelekből finanszírozzuk a hitelek törlesztését. Az elmúlt húsz év mérlege egyértelmű, adósságcsapdában vagyunk. Ebből ki kell törnünk.

A hitelezőink két út közül választhatnak. Az egyik, megkockáztatják, hogy a magyar gazdaság megfullad, jön az államcsőd, és így nem kapják vissza a pénzüket; a másik lehetőség pedig - ami szerintem is járható út - megegyezünk egy olyan reális mértékben, amivel a hitelezők és az ország is jól jár. Olyan hatalmas összegről, - a maaastrichti kritériumok alapján számítva - mintegy 20 ezer milliárd forint államadósságról van szó, az éves GDP 80-82 százalékáról, így akár egy tíz-, húsz százalékos könnyítése a külső adósságnak is rendkívüli fejlesztési forrásokat szabadítana fel a gazdaság részére. Ez több olyan országban is sikerült, amelyek egy része nálunk jobb mutatókkal rendelkezett.

Ilyen volt pld. a 80-as években Mexikó, Brazília, Argentína, Uruguay, 1991-ben Lengyelország. , Szerbia 2001-ben, 2004-ben és 2006-ban kapott jelentős könnyítéseket, részben a hitelező kormányok úgynevezett Párizsi Klubjától, részben a hitelező kereskedelmi bankok Londoni Klubjától.
2001-ben a Párizsi Klub elengedte a 4,5 milliárd dolláros szerb adósság 66 százalékát, a maradékot átütemezték. 2004-ben a Londoni Klub a 2,8 milliárdos tartozás 62 százalékát, engedte el, és 2006-ban a Párizsi Klub újabb 600 millió euróval csökkentette a külföldi kormányokkal szemben fennálló adósságot. A hazai politikai elit mindig tagadta ennek az útnak a járhatóságát, holott tisztában voltak és vannak vele, hogy az államadósság újratárgyalása reális és létező lehetőség.

Sajnos az Antall-kormánytól kezdve terjedt el az a téveszme, ha az állam kezdeményezi az államadósság újratárgyalását, megsínyli a nemzetgazdaság. Attól tartottak, hogy nem lesz olyan tőkebeáramlás, amire az országnak szüksége van. Ehhez képest, a legkritikusabb három évben – 1990-től 1992-ig – nettó 5 milliárd dollárral több hagyta el az országot, mint amennyi beérkezett. Nem hogy forrásokat tudtunk szerezni az adósságfizetés megtartásával, hanem még mi finanszíroztuk a külföldet az átalakítás alatt.
@rodeo36:
Hivatalosan: "bevonjuk a külföldi tőkét".
A valóságban pedig az, amit leírtál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez nem a bankokból eredő probléma, hanem egy elbaszott adópolitika és egy elbaszott adórendszer...a seggfej orbánnak kellene elmagyarázni, hogy úgy nem lehet, hogy 2 forintosokat vesz 3 forintért

azt talán még ennek a gyagyának az agyahelye is megértené

brühüyyy

a bankok szükségesek és a bankok megmentésére akkor van szükség, ha az állam lerabolja a bankot túladóztatással és a bank lebénúl és nem is tud -tőkehiányos- hitelezni azaz alapfunkcióit nem tuggya ellátni

brühühyyy

hungarian wasteland and its idiot government
@rodeo36:

"ez olyan mint te veszel 2 forintost 3 forintért"

No, ezt megpróbálom megérteni!

Tehátaszongya: 2 forint... eddig megy!...3 forint...venni...
Upssz, elakadtam!

Emmán túl sok infó eccerre!

Szerintem egyszerűbb a jobban tejjesít! :o)))))))
@GeoCracker:

View/Create comment on this paragraphBut one would never know that from listening, for example, to Germany’s finance minister, Wolfgang Schäuble, extolling his country’s virtues. “In the late 1990’s, [Germany] was the undisputed ‘sick man’ of Europe,” Schäuble wrote recently. What turned the country around, he claims, was labor-market liberalization and restrained public spending.
Read more at www.project-syndicate.org/commentary/dani-rodrik-on-the-large-dangerous-external-imbalances-that-underpin-the-fastest-growing-economies--performance#dizeYRK7M7W0SIaQ.99

brühüyyy
DE itt a szalember véleménye!

"Varga: Szégyellje magát, aki a bóvliban tartja Magyarországot!

A nemzetgazdasági miniszter a dollárkötvény-kibocsátással kapcsolatban úgy vélekedett: a piac sokkal jobban értékeli az ország teljesítményét, mint a hitelminősítők, akik szégyellhetik magukat, ha még mindig a bóvliban tartják Magyarországot."

mandiner.hu/cikk/20131120_varga_szegyellje_magat_aki_a_bovliban_tartja_magyarorszagot

Bezonyám! Szégyejjék! Magukat! :o))
@rodeo36: ajaj! :D

nem fogalmaztam pontosan!
:)))

sajnálom, hibáztam mert a belső eladósodás kezelésére kiadott államkötvényről beszéltem...
a magyarok bank helyett már ott tartják a pénzüket, a hírek szerint...
bocs, amiért nem voltam pontos...

most kincstárjegynek nevezik és a hirdetés szerint több mint üzlet...
( www.allampapir.hu/allampapirok/lakossagi-kamatok )
@Csaknézek...:
a magyar gazdaság állapotáról keringő meghamisított statisztikai adatok nem segítenek...

a GDP nem annyi mint amit mondanak a tartozás összállománya sem annyi mint amit hazudnak

(szerintem már senki sem tuggya a valóságot)

de amit én látok

a tartozásállomány meghalaggya a GDP-t azaz már régen államcsőd van

brühüyyy

de a zejuból jövő pénzekkel ideiglenesen foltozzák
@GeoCracker: " A játékosok is. ....."

Nagyon jó:)
Szeretnék úgy élni, hogy a Viktor nem politikus már,nem tényező,mert elegem van belőle ,nagyon.
@rodeo36: ezzel a megállapítással nem vitatkozom :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: a lengyel példa lett volna a megoldás... ezt a sok komcsik/dakoták által széthordott pénzt/tartozást simán elengedték volna...

ebben eygetértek a dzsobbikkal...

amugy majd ha lesz egy demokratikus ország akkor nem kell visszafizetnünk...
így jár aki diktatúrákat és rezsimeket finanszíroz... bukja a lét...
@guma:

drágám, a kincstárjegy az ugyanaz mint anno a BÉKEKÖLCSÖN

az állam elveszi a pénzedet és megigéri, hogy majd fizet

de már csődben van...és abban is marad azaz sohasem kapod vissza nemhogy a tőkédet hanem a hanem a kamatait sem...ezeket anno (Móricz Zsigmond) hamis váltónak nevezték a rossz reskontó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ébresztő

nem hoz semmit ablakon kidobott pénz

brühüyyy

ezeknek 2 lukas fillért sem adnék
@rodeo36:

Természetesen egy szót sem gondoltam komolyan az előzőekből.
@rodeo36: "a bankok szükségesek és a bankok megmentésére akkor van szükség, ha az állam lerabolja a bankot túladóztatással és a bank lebénúl és nem is tud"

Ha jól sejtem pld. az usácskában nagyon nem ezt történt a bankokkal, amikor elkezdték őket megmenteni, amiből gyorsan el is mentek a vezetők luxusnyaralgatni.:)
@rodeo36: kösz! :DDDD

ez volt az első szövegem gondolata is :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
baszdmeg a zusáskát

az szét van baszva

ne kavard a szart...nem erről volt szó

már megint félrebeszélsz

brühüyyy
TWA a poszt témájáról:

"Álcivil liberóként, egyben drogos pesti firkászként úgy gondolom, hogy nyugodtan alá lehet íratni a jobbikosokkal bármilyen kezdeményezést, ha az milliárdos sikkasztások kivizsgálásáról szól. Az a politikus, aki efféle megfontolásokból százmilliárdokat hagy veszni, az nem alkalmas semmire.
...
Vagy pörgünk az idők végezetéig azon, miért utáljuk egymást, és észre sem vesszük, ahogy a nevető harmadik hatalmon marad, kitalálja, mit gondoljon a gyerekünk, és végül ránk küldi az adóhivatalt, hogy beszedjék azt a pár száz milliárdot, amit a haveroktól nem kértek el. És közben büszkék lehetünk, hogy hűségesek maradtunk az elveinkhez."

hvg.hu/w/20131120_Alcivil_libero_eji_dala
www.youtube.com/watch?v=sh89EWXi00M#t=267

Annyira sajnálom az 'állatok' között a lovakat!!

"fehérek közt egy európait"csak bennük látni!
@gipsz.jakab: Igen ez valóban egy óriási bűn volt annak idején Antallék részéről.
A rendszerváltás hajnalán abban a különleges lélektani helyzetben, minden adott volt ahhoz, hogy adósságunk nagy részét leírják, újratárgyaljuk, stb. Ehelyett kiadták az igen "elmés" jelszót: "Fizetünk ha beledöglünk is" Mármint mi és nem a politikusok. Na ez lassan tényleg megvalósul. :(
@Csaknézek...:
ha *****-nak minősítik attól még vidáman csődben van

szegényhülyevargamisike

brühüyyy
@gazoló:

"Annyira sajnálom az 'állatok' között a lovakat!!"

És akkor ideillik:

"Önök nem fogják elhinni nekem, de létezik élőlényeknek olyan társadalma, közössége, ahol valóban a legjobbak irányítanak. Sajnos, ezt manapság egyelőre csak a páviánoknál tapasztalhatjuk."

Konrad Lorenz
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez egy baromság úgy ahogy van

View/Create comment on this paragraphBut one would never know that from listening, for example, to Germany’s finance minister, Wolfgang Schäuble, extolling his country’s virtues. “In the late 1990’s, [Germany] was the undisputed ‘sick man’ of Europe,” Schäuble wrote recently. What turned the country around, he claims, was labor-market liberalization and restrained public spending.
Read more at www.project-syndicate.org/commentary/dani-rodrik-on-the-large-dangerous-external-imbalances-that-underpin-the-fastest-growing-economies--performance#dizeYRK7M7W0SIaQ.99

EZT OLVASD ÉS NE HÜLYESÉGEKET BÖMBÖLJ ITT FÖLÖSLEGESEN

brühüyyy

ennyire -talán- tucc angolul
@rodeo36: adom a linket, mert te a saját véleményt kérted, az ami fent olvasható viszont nem az:
/hagymázas lázálom, megint féligazságokkal/

Hegedüs Tamás a Jobbik gazdasági programjáról - HVG.hu
hvg.hu/velemeny/20100329_jobbik_hegedus_program‎
2010.03.29. - Hegedüs Tamás: Az országnak levegőhöz kell jutnia, mozgásterének bővülnie kell, ezt viszont akadályozza a magyar gazdaságra nehezedő ...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
antallék honnan csináltak akkora adósságot amit újra kellett volna tárgyalni, a Fekete János rendszeresen visszafizette időben és pontosan

brühüyyy

antallék csináltak tartozást

brühüyyy és mingyárt utána sírni kezdtek

a szomszéd pénzéből nem lehet lébecolni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Khm...ékesek azok a tollak... csak idegenek...

Megint előkerült egy pikk ász a farzsebből.
@rodeo36: Na ja én meg ha lánynak születek most hülyepicsáznál. :)

"In an OPTIMAL WORLD, the surpluses of countries pursuing export-led growth would be willingly matched by the deficits of those pursuing debt-led growth. In the real world, there is no mechanism to ensure such an equilibrium on a continuous basis; national economic policies can be (and often are) mutually incompatible."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ez ugyanaz a szar, mint amit a gábris kopirozott be

agyament idióták

n fact, while Germany did undertake some reforms, so did others, and its labor market does not look substantially more flexible than what one finds in other European economies. A big difference, however, was the turnaround in Germany’s external balance, with annual deficits in the 1990’s swinging to a substantial surplus in recent years, thanks to its trade partners in the eurozone and, more recently, the rest of the world. As the Financial Times’ Martin Wolf, among others, has pointed out, the German economy has been free-riding on global demand.
Read more at www.project-syndicate.org/commentary/dani-rodrik-on-the-large-dangerous-external-imbalances-that-underpin-the-fastest-growing-economies--performance#dizeYRK7M7W0SIaQ.99

brühüyyy

nem olvasok dzsobbikot és más szart sem
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

azaz, ha orbánlandia elbassza akkor a világ a hibás...

ez a te meg a dzsobbik ideológiája

nagyon kedves

hagyd már az optimális világot, olyan nincs és sohasem volt és sohasem lesz

a dzsobbiknak meg kellene tanulnia államot vezetni és felmutatni mit tud egy kis surplus-szal

és nem baromságokat röfögni

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hülye vagy Gábris, ugyanonnan:

The real heroes of the world economy – the role models that others should emulate – are countries that have done relatively well while running only small external imbalances. Countries like Austria, Canada, the Philippines, Lesotho, and Uruguay cannot match the world’s growth champions, because they do not over-borrow or sustain a mercantilist economic model. Theirs are unremarkable economies that do not garner many headlines. But without them, the global economy would be even less manageable than it already is.
Read more at www.project-syndicate.org/commentary/dani-rodrik-on-the-large-dangerous-external-imbalances-that-underpin-the-fastest-growing-economies--performance#dizeYRK7M7W0SIaQ.99

brühüyyy
@GeoCracker: Igen én is úgy látom, hogy kockázati üzletág, mint bármelyik vállalkozás. A különbség csak annyi, hogy mondjuk egy KKV-t soha senki nem fog megmenteni vagy feltőkésíteni.
Kedves egybegyűltek, tegnap volt a hír, hogy a Századvég elemzője véleményezte és eléggé lehúzta az egy kulcsos adót, nem fogtok meglepődni a mai történésen:

A Századvég elhatárolódott saját tudományos munkatársától

Aki azt vezette le, hogy évi 444 milliárd forintot bukott az állam az egykulcsos adón.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F11%2F20%2Fa-szazadveg-elhatarolodott-sajat-tudomanyos-munkatarsanak-tanulmanyatol%2F

-------------------------------------

A másik érdekesség pedig a következő:

Beszélgetést hallgattam a takszövök államosításáról a Szövetség elnökével, ebben elmondta, hogy a narancsmaffia által elfogadott, de Skiccpali 2.0 által még alá nem írt /a szövetség megkérte, hogy normakontrolozza, nincsenek illúzióim/ jogszabály katyvaszban, szerepel egy érdekes kitétel, ez pedig a betétek és számlák, valamint a tulajdoni szavazatok felfüggesztése zárolása. Amit ha megfelelően lefordítunk, pontosan megfelel egy erőszakos államosításnak.

A manyup vagyon után, és az egyéb ellopott tulajdonok után a maffia már nyíltan megy szembe a jogbiztonsággal és a tulajdon szentségével, senki és semmi nincs már jó ideje biztonságban a narancspolip csápjaitól.:

A nemzetgazdasági miniszterhez, a fejlesztési miniszterhez és az MNB elnökéhez fordult a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) az elfogadott takaréktörvény miatt. A köztársasági elnök még nem írta alá a törvény, ezért azt kérik Áder Jánostól ne is szignózza, hanem küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz. A törvénnyel sok gond van, de a legdurvább, hogy lehetőséget ad a betétek zárolásár bizonyos feltételek teljesülésével – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában a VOSZ főtitkára.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=165466
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te most itt velem vitázol? nem a tényekkel?

nem kell meggyőznöd -nem is tucc- hülyeségeket irogacc assziszed, hogy ha...akkor már ebben a magya szemétdombban valami is jobbá válik

nem értesz te sem hozzá sem a dzsobbik de a nagy hülyeállat korm
ny még annyira sem

csak a panasz megy...elbasztuk és feléltük a következő 25 évet mentsetek meg

dögöljetek meg

ne a szomszéd pénzével vágjál fel hanem dolgozz é produkálj eredményt nem kölcsön amit eleve úgy veszel fel hogy szándékodban sincs visszafizetni mert akkor ...jólét és hurrá szocializmus meg kommunizmus

baszdmeg
@rodeo36: Nézd erről én ezeket olvastam Gazdag László közgazdásztól:

1970-ben nagyjából félmilliárd dollár volt az ország nyugati adósságállománya. Az 1970-es évek első felében (nagyjából tehát 1975-ig) összesen 3,8 milliárd dollár hitelt folyósítottak számunkra a nyugati kormányok, vagyis ezek kormányhitelek voltak, és nem közvetlen bankhitelek, mégpedig célhitelek, vagyis konkrét beruházásokra adták. Eszük ágában sem lett volna fogyasztásra hitelt folyósítani saját polgáraik adófizetői pénzéből.

A fölvett 3,8 milliárd dollár nagy része rossz beruházásra, az elavult gazdaságszerkezet megőrzésére lett fordítva: a kohászat, a textilipar rekonstrukciója, az olajválság után a szénbányászat újraindítására, bővítésére.

Volt egy kisebb tétel, kb. 800 millió dollár, amely a mezőgazdaság technikai fejlesztésére lett fordítva a termelési rendszereken keresztül, ez a része megtérült, visszafizettük többlettermésből, tehát rentábilisnak bizonyult. Exportárualap-bővítő hitelnek nevezték, a termelési rendszerek szervezésében vették föl a termelőszövetkezetek és állami gazdaságok, főként gépberuházásra költötték, és a többlettermésből kellett visszafizetni. Miután a korszerű nyugati technika és technológia rendkívül hatékonyan működött a magyar nagyüzemi keretek között, 4-6-szor magasabb gépkihasználtsági mutatókkal, mint a jóval kisebb, specializált nyugati farmokon, a termésátlagok pár év alatt megtöbbszöröződtek, így az üzemek viszonylag könnyen vissza tudták fizetni.

Segített ezen az 1972 nyarán, tehát még az olajválság előtt megkezdődött árrobbanás az agrártermékek világpiacán, főként a nagyarányú szovjet gabonavásárlások (40 millió tonna/év) miatt. Bizonyos megfontolások alapján azt is meg merem kockáztatni, hogy az olajárrobbanás valódi kiváltó oka az élelmiszerár-robbanás volt, hiszen az arab államok nagy része (sivatagi országok) komoly élelmiszerimportőr. A jom kippuri háború csak az ürügyet szolgáltatta.

1980-tól kezdve megszűnt a kormányhitel-felvételi lehetőség, hiszen épp elég bajban voltak a nyugati kormányok az olajválság miatt, ekkortól a Világbanktól kaptunk hiteleket, de ugyancsak beruházásokra, és nem fogyasztásra. A Világbank nem is adhatott volna fogyasztásra kölcsönt. Mire költöttük a világbanki hiteleket a nyolcvanas években? Nos, liászprogramra, eocénprogramra, Bős-Nagymarosra, stb., vagyis megint az elavult gazdaságszerkezet konzerválására: a túlzottan energiaigényes gazdaság hazai, drága energetikai bázisának kiépítésére.

Az önkizsákmányolás volt a jólét alapja

Ha ez így van, akkor mi volt a Kádár-rendszer relatíve magas jólétének (gulyáskommunizmus, fridzsiderszocializmus, a láger legvidámabb barakkja) valós anyagi alapja? A válasz egyértelmű: az 1968-as reform után általánossá váló önkizsákmányoló életmód. A reform felszabadította az egyéni és a csoportérdek hatalmas hajtóerőit. Háztáji gazdaság és melléküzemág a termelőszövetkezetben, gmk (gazdasági munkaközösség) az iparban, másodállás, házépítés kalákában, stb. Ekkor költözött át a magyar falu a vályogházból a kétszintes téglaházba, a kiskertben, maszek szőlőben, a hétvégi nyaraló körül mindenki kapált, kaszált, stb., ebből lett autó, tv, mélyhűtő vagy éppen drága kripta, ha már kifogyott a fantázia. Ezért az önkizsákmányoló életmódért fizet ma az 50-es, 60-asok nemzedéke a katasztrofális halálozási és egészségügyi mutatókkal. Ez a nemzedék évtizedeken át nem ismerte a nyaralás, szabadság, szabad szombat és vasárnap fogalmát, mert dolgozott a szabadidejében is.

Mennyire igazságtalan most ezt a nemzedéket afféle „tücsöknemzedékké” nyilvánítva eladósodásunk okának, bűnbaknak kikiáltani. Márpedig erről van szó, amikor azt halljuk, hogy a Kádár-rendszer idején a magas életszínvonal az eladósodás terhére valósult meg.
Hehe...
Tegnap megmondtam, hogy lesz ejnye-bejnye... :o)

Nem ám csak úgy hinni a számoknak bele a vakvilágba, nertársak!

"A Századvég Gazdaságkutató Zrt. ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy Virovácz Péternek, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos munkatársának a Pénzügyi Szemle legutóbbi számában megjelent tanulmánya (amelyben szerzőtársával egyebek közt azt mutatja be, hogy az egykulcsos szja bevezetése során elengedett szja-százmilliárdok háromnegyedét a legjobban kereső, gyermektelen adózók tehették zsebre, az átlagbér alatt keresők buktak - a szerk.) nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megbízásából született, és azt szerzője nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nevében közölte - áll a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében."

www.napi.hu/ado/kinos_szja-elemzes_elhatarolodik_a_szazadveg.569986.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
azon csodálkozom, hogy te ezen csodálkozol

ez volt az alapcél a többi narancsretorika

brühüyyy

mit vártál?
Röviden így foglalta össze a kronológiát:

Eladósodásunk „menetrendje”

1970-ben az adósságállományunk 500 millió dollár volt a nyugati országok felé. 1978-ra ez hatmilliárd dollárra nőtt, de mint említettem, a tényleges hitelfelvétel abban az évtizedben 3,8 milliárd $ volt összesen, vagyis ennyit költöttünk el, többnyire rossz beruházásokra. Az olajválság utáni kamatemelkedés már követhetetlen volt a magyar gazdaság teljesítőképessége számára, ezért szaladt föl az eredeti 3,8 milliárd dollár hatmilliárd dollárra.

1979-81 között a magyar gazdaságpolitika, teljesen tévesen az első megszorító csomaggal válaszolt, aminek eredménye egy átmeneti csalóka egyensúlyjavulás lett, 1984-ig az adósságállomány 6 milliárd dollárról mindössze hétmilliárdra nőtt, vagyis az ütem mérséklődött.

Ezután következett a dinamizálás, és 1985-87 között megduplázódott az adósság: 14 milliárd dollárra emelkedett. Újabb megszorító csomag 1987-89 között, de ez már eredménytelen, 1989-re az adósságállomány eléri a 20 milliárd dollárt.

1993: 31 milliárd dollár, a GDP 89 %-a. 1997-ig sikerül csökkenteni privatizációs bevételekből 22 milliárd dollárra. 1998-2001 között ugyan nő a bruttó adósságállomány, de a GDP gyorsabban nő, így megy le 53 %-ra.

2011-ben újra 80 % a GDP-arányos államadósság, eléri a 20 000 milliárd forintot. Ebből azonban csak 5000 milliárd forint a devizaadósság, a nagyobbik része már belföldi forintadósság, kötvénykibocsátás révén.

A gazdaságszerkezet az igazi ok

Az eddig leírtakból következik, hogy megszorításokkal nem lehet az adósságállományt csökkenteni. Az alapvető ok ugyanis éppen a humán tényező tragikus alulértékeltsége (és ebből következő alulteljesítése), illetve az elavult, túlzottan energia- és nyersanyagigényes gazdaságszerkezet változatlan továbbcipelése. Exportunk importtartalma 80-82 %, vagyis alacsony a hozzáadottérték-tartalom. Ez az eladósodás oka, és nem a „túlfogyasztás” meg az „osztogató kormányok”.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te hülye a 3.8 milliárd dollár az mai árfolyamon:
840 milliárd HUF

a mai államadósság 24000 milliárd HUF

azaz 28 szorosa

most már tényleg hülyének nézel mindenkit?

ne várd hogy hogy elolvassalak

borzalom

brühüyyy
@rodeo36: nem vártam mást, pontosan ezt, jéggel beszéltünk róla néhány napja, meg is jegyeztem, hogy valami készül mert csend van, hát ez készült. Ennek ellenére még reménykednek a szövetkezetesek, csak azt nem tudom miben...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te hülye vagy drágám

csak nem azt akarjátok -a sok hülye közgazdászotokkal együtt- beadni nekem, hogy a Kádár rendszer miatt van ma a szar amit ti csináltatok 1989 után

állaccság

te hülyének nézel mindenkit?

brühüyyy

ne idézz ilyen szarokat, nem jók semmire sem
@rodeo36: copipészt, felesleges elolvasni, a kérdésre meg a válasz: igen
Tótawé egész korrekt írása a poszt témájában. :)

Álcivil liberóként, egyben drogos pesti firkászként úgy gondolom, hogy nyugodtan alá lehet íratni a jobbikosokkal bármilyen kezdeményezést, ha az milliárdos sikkasztások kivizsgálásáról szól. Az a politikus, aki efféle megfontolásokból százmilliárdokat hagy veszni, az nem alkalmas semmire.

A jobbikos persze büdös, dől belőle a hülyeség, még azt sem tudja eldönteni, hogy az iszlámnak vagy a kereszténységnek drukkoljon két kurvázás között, meg van neki egy sajátos világlátása, amelyben álcivil, drogos pesti firkászok rágják széjjel a nemzetet. Nem jó társaság, de hát a részeg hajléktalant vagy az MSZP-szóvivőt is kevesen szeretik a buszon, viszont mégsem illik lerugdosni onnan. Van elég baja szegénynek.

Ugyanakkor viszont ha a jobbikos nemzettestvér ki van akadva az iparszerű lopáson – és ha az adóhivatalt érintő vádak igazak, akkor végül is erről van szó –, akkor máris elérkezett a kegyelmi pillanat. Ekkor átkarolhatjuk a vállát, belenézhetünk a szemébe, és mindketten örülhetünk, hogy végre valamiben egyetértünk. Még két sör, és a gyerekeink fotóját fogjuk mutogatni egymásnak.

Aztán hazamegyünk, és megállapítjuk, hogy a jobbikos is ember, ő meg azt, hogy a pesti drogos firkász is az.

Ezután még hideg verítékes felriadások következnek: időbe telik feldolgozni, hogy nem fekete és fehér a világ, hogy lehet igaza a szocinak és a turulistának is olykor. És hogy a vitáink mellett is meg tudunk egyezni néha, és nem akarjuk állandóan lámpavasra húzni, aki mást gondol.

Az se baj, ha az álcivil, drogos pesti firkász lesz az első, akinek megítélésében egyetért szoci és jobbikos. Már az is elég, hogy megtörje a sajnálatos debilitást, amely szerint vagyunk mi, és az egész világ ellenünk; ennél egy fokkal már bonyolultabb, hogy vagyunk mi, vannak a komcsik, meg a drogos firkászok. Végül elszívjuk a rovásírással díszített békepipát, és megnyugszunk: liberálisok vagyunk mindannyian, akiknek belefér némi nézetkülönbség. Pesti drogos liberósok. És akkor érezzük jól magunkat, ha nem Hoffmann Rózsa találja ki, mit gondoljon a gyerekünk.

hvg.hu/w/20131120_Alcivil_libero_eji_dala
-no comment-

Kövér értékelte az elszámoltatást

Vagyis azt, hogy az 1400 ügyben indított vizsgálatból miért csak 7 esetben emeltek vádat.

444.hu/2013/11/20/kover-ertekelte-az-elszamoltatast/
@rodeo36: Ne bomolj már, ott van leírva feketén-fehéren, hogy a Kádár rendszerben is voltak pozitívumok és persze negatívumok is.
Amúgy ez a közgazdász marhára nem dzsobbikos. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a közgazdász még nálad is hülyébb

te kopipéjsztelsz baromságokat

semmi értelme

a mai számok -kiszámoltam neked- 28 - 30 szorosai az 1989 előttieknek

a többi a te hülyeséged

mit akarsz mondani? semmit csak sok betü foglalod a blogon a helyet mindenféle szarral

brühüyyy
Máris elment egymilliárd forint a 2014-es választásokra

550 millió forintnál is több jutott a verseny nélkül kiválasztott beszállítóknak. Két, közbeszerzés alól mentesített beruházásra – köztük egy 230 millió forint értékűre – pedig még sort sem kerítettek – írta a Népszabadság.

hvg.hu/itthon/20131120_Maris_elment_egymilliard_forint_a_2014es
@rodeo36: Ments meg minket lécc-lécci. :)
Vizsgálatot követel az Együtt-PM a NAV-botrány miatt - 2013.11.19

Az Együtt-PM a nemzetgazdasági miniszterhez és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökéhez fordul az "áfacsalásokkal" kapcsolatos ügy miatt, valamint az illetékes országgyűlési bizottság összehívását kezdeményezi az érintettek meghallgatásával.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen és a Fidesz egyből seggre esik egy parlamenten kivüli párttól és gyorsan összehívja az illetékes bizottságot is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
van nektek egy kétlábon járó istenetek ahhoz imádkozzatok (gyalogbéka....hahahaha a vagya gyalogbéka segge alatt gyalogol)

brühüyyy

el vagyok foglalva: milyen legyen a közetkező koktail-em és mit főzzek amit még nem főztem és zamatos is legyen...és egészséges

szóval foglalt vagyok

ha küldesz egy az országgyűlés által aláírt, hiteles levelet akkor havi 35000 euro+lakás, kocsi és a hurik-ért elvállalom, de pallosjogot is kérek

brühüyyy
@Csaknézek...:
Ugyancsak Konrad Lorenztől (A civilizált emberiség nyolc halálos bűne címen közzétett tanulmányból):

''''Tegyük fel magunknak a kérdést: mi tesz nagyobb kárt a mai emberek lelkében: az elvakult pénzhajhászás vagy az idegőrlő hajsza? Bármely politikai irányzat van hatalmon, mindkettő csak gerjeszti, hogy az embereket versengésre késztesse. Tudomásom szerint erről a jelenségről nem készültek mélylélektani elemzések, én nagyon valószínűnek tartom, hogy a birtoklásvágy és a rangkórság mellett, vagy ezek után, a félelem is igen jelentős szerepet játszik; félelem a versenyben való lemaradástói, az elszegényedéstől, a hibás döntésektől, és attól, hogy nem lehet kiszabadulni ebből az idegőrlő taposómalomból. A félelem a legfontosabb tényező, ami a jelenkor emberének egészségét aláássa, magas vérnyomást, korai szívinfarktust és hasonló kellemes dolgokat okozva. A rohanásban élő embert nemcsak a mohósága hajtja, a legnagyobb csábítások sem ösztönözhetnék arra, hogy ekkora vehemenciával tegye tönkre saját magát - ő ugyanis egy gépezet, aminek a félelem az üzemanyaga.
Félelemtől hajszolt menekülés a félelmetes hajsza elől - mindez oda vezet, hogy az emberiség megfosztja saját magát leglényegesebb emberi tulajdonságaitól, amelyek egyike az önmegfigyelés. Mint azt már Innate Bases of Learning (A tanulás örökölt alapjai) című munkámban kifejtettem, az emberré válás rögös útján meghatározó lett az a pillanat, amikor az ember az őt körülvevő világgal való kíváncsi ismerkedés során saját magát is felfedezte.
[...]
Egy magatartásmód bármiféle ösztönző jutalmazással való szoktatása az organizmust arra készteti, hogy a jövőbeli jutalom reményében a jelenlegi "büntetést" is elviselje - vagyis hogy rezzenéstelenül viseljen el olyan ingerszituációkat, melyek a tanulási folyamat nélkül taszítóan és leszoktatóan hatnának. Egy kutya vagy egy farkas sok mindent megtesz a csábító zsákmány reményében, amitől egyébként óvakodna, átrohan a tüskés bozóton, hideg vízbe ugrik, és olyan veszélyeknek teszi ki magát, amelyektől köztudottan fél. A leszoktató mechanizmusok faj fenntartó teljesítménye abban rejlik, hogy ellenhatást képez a rászoktatókkal szemben, és megakadályozza, hogy az organizmus a jutalmazó ingerszituáció felé való igyekezetében nehogy aránytalanul nagy árat fizessen a várható nyereségért. Egy élőlény sem engedheti meg magának, hogy bármiért is akkora áldozatot hozzon, ami már "nem éri meg". Egy farkas nem indul el vadászatra a sarki tél dermesztő viharában, mert nem engedheti meg magának azt a kockázatot, hogy egyetlen étkezésért mancsa lefagyásával fizessen. Kivételesen adódhatnak azonban olyan körülmények, mikor még az ilyen kockázatot is tanácsos vállalni, például akkor, ha már az éhhalál szélén áll, és mindent egy lapra kell feltennie.''''
@Dr. jenőke (jenőke):
és ebből is az derül ki, hogy mind a hangyák mind a páviánok társadalma sokkal eredményesebb mint a humanoidoké, pláne ott ahol kétlábon járó istenek irányíttyák a hangyabolyt is...szegény hangyák

brühüyyy

van még ilyen kopipéjszted?

gyüjtsd össze és add ki az ablakon...amikor vihar van
@rodeo36:
Ha másokat viszont érdekel, téged raklak ki.
@rodeo36: Ma nagyon morcos vagy. Nem kéne neked egy bejárónő esetleg??? :)
@Dr. jenőke (jenőke): Aztán mint a Frédi-Béniben a dinó kiabálna; "Vilmaaaaa engedj beeee" :)
@Csaknézek...:

Szegény hitelminősítők, jól megkapták. A föld alá bújtak, szégyenükben az illetményüket sem veszik fel ezután.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az nem jó, az jó ha én járok ...ne...

a többi ok

brühüyyy

nem vagyok morcos
@Dr. jenőke (jenőke):
mindenki azt rak ki amit akar -vagy amit hagynak neki- akármilyen ablakon? az olyan snassz...csak nagy francia ablak jöhet szóba

brühüyyy

a majmok bolygóját nem akarjátok idemásolni?

ja, azt már nem kell, az ott van levédiában a főmajom a kétlábon járó istenetek...
@Dr. jenőke (jenőke):
ez újabb kirakósdi...erről is van egy Konrád Lorenz?

vagy Karl Marx? esetleg Dr Kövér László?

brühüyyy

ki lehet rakni...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Konrad Lorenz era filho de um cirurgião, e apresentou grande interesse sobre os animais, estudando o seu comportamento desde o nascimento. Em 1922 começou o seu curso de medicina em Nova Iorque mas voltou depois para Viena. Fez o seu doutorado em zoologia pela universidade local.

Em 1935 descreveu o processo de aprendizagem nos gansos e criou o conceito de "imprinting", ou cunhagem.

Foi professor da Universidade de Königsberg.

brühüyyy

link
@rodeo36: @Dr. jenőke (jenőke):

Jenőke a Lorenz idézettel napjaink egyik legnagyobb problémáját dobta be ide. az más kérdés, hogy bár mindenki érzi a bőrén, ott áll pőrén és védtelen és bízva bízik, hátha megússza.

Rodi, olvasd el még egyszer, súlyosak azok a szavak, nem csak annak láccanak.
@rodeo36:

"a majmok bolygóját nem akarjátok idemásolni? "

mééééé? nem lenne aktuális?
@rodeo36:

Kaptam tőled
- feladatot (nem kérést): gyűjtsd össze;
- utasítást: add ki az ablakon;
- feltételmeghatározást a cselekvés befejezésére: amikor vihar van.

Szokatlan módja a szimpátia kinyilvánításnak.
Viszont alkalom arra, hogy évődjek rajta, de ne foglalkozzak azzal, hogy miért.
@jaegtoer:
feltételezed, hogy nem ismerem Konrad Lorenz-et?
másrészt nem vagyok súlyemelő

harmadrészt tudatában vagyok annak, minő az a helyzet...megoldás?

esetleg?

brühüyyy

ez jobban érdekel, már le merik írni és képeket is adnak róla a fekete lyukak nem is feketék és nem eszik az anyagot hanem ki is hányják...

íme:

www.esa.int/esl/ESA_in_your_country/Spain/%21Feliz_cumpleanos_Estacion_Espacial

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
ezt mikor kaptad tőlem?
én a gábrisnak küldtem...te nem vagy gábris ugye jenőke ?

vagy csalódnom kell?

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
akkor most a dugámba vagyok beledőlve

elbasztam

de egy kis ciki nem árt...élénkíti az agytekervényeket

ugye nem szívtad nagyon mélyre?

brühüyyy
@jaegtoer:

pontyosan azér'

brühüyyy

Konrad Lorenz azokat a kedves állatokat elemezte

a magyar szemétdombon meg csak selejtes majmok vannak (tisztelet a kivételnek!!!!!!!!!!!!!)

brühüyyy
@rodeo36:
Szerinted ez kinek küldted?
rodeo36 2013.11.20. 10:31:51

Nem szívtam nagyon mélyre.
Maradok a dohányzásnál - már ameddig.
Úgy vagyok vele, mint Mark Twain.
@rodeo36:
Konrad Lorebz nem csak a kedves állatokat elemezte. Foglalkozott a libákkal is (pedig nem volt fideszes) és az emberekkel is.
Jeleztem, hogy miből idézetem.
Noch einmal: A civilizált emberiség nyolc halálos bűne
@rodeo36: Ma eddig mit és mennyit ittál??? :)
@rodeo36:

akkor nem értem, miért szólod le?

megértem és elfogadom azt, hogy téged most jobban érdekel a fekete lyukak működése, ám ettól még fennálló probléma a versengő fogyasztói vész tetőzése, ami már lebontja az "emberit" és marad a puszta öncélú lét, ami leépüléshez vezet, de részben magyarázza, azaz árazza az ominózus 19 ezres ígérvény elfogadása versus 300-as vizitdíj ellentmondásainak diszkrét baját.

kérdés, törekszünk-e megértésre, vagy csak lődözünk, mer lőhetnékünk van?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ma eddig mit és mennyit ittál??? :"

arról beszélj, -Írtál?! :) tudod kinek?
@Dr. jenőke (jenőke):

Széles körű nemzetközi kutatások bizonyítják, a 20. eleje óta eltelt időben mintegy 10%-ot esett az emberek átlagos érzelmi intelligencia szintje. Attól is érezzük rosszul magunkat a bőrünkben. Lorenz ezt az eredményt még nem ismerhette.
@jaegtoer: :)

csipem, ha valaki következetes!
@Dr. jenőke (jenőke): @jaegtoer: :)))

szerintem "csak" eltekerget az univerzumban és azt tervezte merre "járjon be"...

közben a főzésen is járt az esze, a tervezéshez kortyolgatott és az idő is elszaladt, meg szólt a zene így nem jól koncentrált most a témára... :DDD

@rodeo36: mióta vagy fent?
mert hasonló témát nem szoktál "elbaszni"...

ne is főz!
kis csicsika és majd a másik pohár mellett majd megdumcsizátok - ha beleszólhatok egy pötyet :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

totaw írásai zömében korrektek - nem csak most amikor "neked" tetszik!

még az én álláspontom is megingatta...
@DR. INKVIZITOR: ha valaki jegybankelnökként ilyeneket mondhat, akkor tényleg a majmok bolygóját citálhatja ide akárki:

"nem bejelentett polgárháború folyt az állam és a piac között, de ennek lassan vége van"
Ezermilliárdokkal érnek kevesebbet a hazai cégek

A szektorális különadók számos cég értékét csökkenthették, egyes piacszabályzó rendelkezések pedig – szélsőséges esetekben – teljesen el is tüntették a vállalkozások értékét az elmúlt években – derül ki a MAZARS legfrissebb összefoglalójából. A vezető hazai adótanácsadó és könyvvizsgáló cég rámutat: egyes szektorokban a növekvő adóterhek a cégeknek nem csak egyszeri, hanem hosszú távú pénzkiadást jelentenek, ezért a tulajdonosok és a potenciális befektetők szemszögéből jelentősen csökkentik a vállalkozás értékét.

www.biztositasiszemle.hu/cikk/hazaihirek/gazdasag/_ezermilliardokkal_ernek_kevesebbet_a_hazai_cegek.3345.html
Ez volt már?? :)

Rettegnek a bakiktól, vaskézzel irányítják a Fidesz kampányát.

hvg.hu/itthon/20131120_Fidesz_kampany_kontroll
@bella _ciao:
Az én kérdésem kicsit más.
Kik és mit akarnak Horváthtól?
Bámulatosan hiányos az a tanulmány, amit összetákolt. Kollégákról beszél, amit fenntartással kell fogadni.
Ahhoz is igen hosszú idő kell, hogy egy osztály dolgozói egymás között receptet cseréljenek.
Sok a külső ellenőrzés, állandó párok járnak ellenőrizni. Más ellenőrzési anyagba az adótitok miatt bele sem nézhetnek. Sorolhatnám még az ismeretszerzési akadályokat, de minek?
Minek, amikor arra emlékszik, hogy 2007-ben volt átszervezés, de a 2010-11 évi nagy átalakulásról egy szava nincs? Pedig még az APEH neve is megváltozott.
Adóellenőrnek ott vannak a jogszabályok, az ex-ellenőr mégis újságcikkekre hivatkozik.
Olyan szavakat használ "tanulmányában" amelyek egy jó ellenőr szótárában - a hivatali pontosság okán - nem szerepelhetnek.
Mintha nem is ismerné az adózás rendjéről szóló törvényt (és a többit): bizonyíték, bizonylat, tényállás és így tovább. Helyette Magyar Nemzet?
Na jó, akkor közkívánatra:

Pierre Boulle: A majmok bolygója

Hol volt, hol nem volt...és így tovább. :o)))
@Dr. jenőke (jenőke):

most mondd meg! a lényeg senkit nem érdekel, ellenben a szarfürdőben bárki szívesen részt vesz. ha már lorenz, akkor röf-röf. ez meg jelenthet akár tizenhúsz csilliárd izét.
@Dr. jenőke (jenőke): nem ismerem a nav belső visznyait. az, hogy egyenetlen egy 20 oldalas dolgozat színvonala, szerintem megengedhető, főleg, ha ez rövidített változat.
de légyen, nem igaz, horváth a politikai karrierje érdekében teszi azt amit. akkor nem a fidesz érdeke volna, hogy pontról-pontra cáfolja, ne csak agyonhallgassa?

a véleményem szerint még keveset tudunk. ha nem lesz szügyészségi vizsgálat, márpedig poltpeti ódzkodása látható, akkor horváth már konkrét adatokat ígért. bár ennek felelőségét, azaz a lehetséges büntetőeljárást már óvatosan pedzegette.

szóval ki állhat horváth mögött? talán a horváthné. de remélem, kiderül.
A Párttal, a plebssel egy a zutunk, a jelszavunk durva és véges...

"Kolhozosítás?

Ezt a lépést sokan a Kádár-korszak mezőgazdasági szövetkezeti rendszerének kialakításával, az ún. kolhozosítással állítják párhuzamba. Ennek van ugyan némi alapja, de azért a két átalakítás jelentősen eltér egymástól.

A közös vonás mindkét rendszerben, hogy formálisan nem vonta el az egyének tulajdonjogát, azonban a döntési szabadságukat erősen korlátozta. A kolhozosítás nyomán a szövetkezetbe bevitt földből képezett tulajdoni hányad továbbra is a tag tulajdonában maradt, azonban a tulajdonosi döntéseket immáron a szövetkezet hozta. Ebben a rendszerben az integrációs szervezet hozza meg a legfontosabb döntéseket. Annak a biztosítékaként, hogy a tagok az egységes fellépést, illetve a biztonságos működést ne veszélyeztethessék azt rögzíti a törvényjavaslat, hogy az integrációs szervezet akár fel is függesztheti a "renitens" tagok szavazati jogát. Így lényegében itt is elvonják a legfontosabb tulajdonosi jogot - a tulajdon formális elvétele nélkül.

Valódi szövetkezet?

Eléggé korlátozott módon. A szövetkezeti együttműködésnek ugyanis az az alapja, hogy a tagok önszerveződésére épít. Ennek a rendszernek láthatóan nem ez a célja, hanem egy egységes, államilag irányított szervezet létrehozása. Az egyetlen, jelentős szépséghibát "mindössze" az jelenti, hogy ezt magánszemélyek tőkéjéből éri el a kormányzat. "
tenytar.blog.hu/2013/11/20/igy_teljes_a_takarekok_allamositasa_a_tulajdonosi_jogokat_is_felfuggesztik?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_11_20&utm_campaign=index

A sok kis jogászgeci kitalálta és eljogászkodta - mások pénzét... Oszt még örüljenek is, hogy nem államosították őket!

Amelyik meg ugatni mer, annak:

"Az új szabályok szerint ugyanis a takarékszövetkezet biztonságos működése érdekében az Integrációs Szervezet akár a tagok szavazati jogát is felfüggesztheti egy évre. Ezzel gyakorlatilag a tagok tulajdonjogának formális elvonása nélkül a legfontosabb tulajdonosi jogosítványuktól fosztja meg őket: attól, hogy tulajdonosi jogaikkal élve szabadon dönthessenek a szövetkezet ügyeiben."

A siker, szimplyszity, meg hasonlók... hasítunk... mármint a mozdony, a béka seggén...
ELŐRE ETTÁRSAK, A PIKTORI TOLVAJ ÚTON!
@bella _ciao:

horváth mögött legnagyobb valószínűséggel a pézsma tulkok állnak, legalább is rénjeim már jelezték, hogy rájárnak a friss zuzmó vetésre. ha mégsem így lenne, akkor számítok fabius és gábriel éleslátására.
@Fabius:
A pöcs kivan ezekkel a déli posztokkal... :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szevasz... abban egyetértünk, hogy az alkotmánynak konszenzusos alapon kell állnia, azt népszavazásnak kell megerősítenie... én nem foglalkoznék a felelősségre-vonással oly mértékben, mint ti, [őszintén szarom le mind '45, mind '56 felemlegetését azon a szinten, ahogy ma történik, élni szeretnék, szeretném, ha a gyerekeim is élnének, ha hagynák őket... jobban zavar '89 utáni szabadrablás, de hajlamos vagyok már annak is az elfeledésére, mert soha nem fog ez véget érni... mindenki, aki ott volt, akármit is tett, viselje a következményeket, mind pro, mind kontra... kollektív bűnösség?... ja, az... nem jogi, erkölcsi értelemben]

Nem tiltakozom a kétkamarás parlament, az elnöki rendszer bevezetése ellen csipőből, de nyilván a részletek megismerése után tudnék kifejteni egy álláspontot.
A választási törvény megváltoztatásával teljesen egyetértek, szerintem az eddigi is jó volt.
Abban nem egyezik a véleményünk, hogy én, veletek ellentétben, az egyén jogai felől közelítenék meg mindent, míg ti/te az állam primátusát valljátok, hiába is toljátok folyamatosan az ellenállás és a nép részvételét a folyamatokban.
A jogalkotási folyamatokkal szemveni averziót nem értem. Nem kell rapid törvényhozási folyamat. Van egy jogforrási hierarchia, gyors döntés esetén lehet alkotni kármegelőző/-elhárító/-enyhítő jogszabályokat, de az nem normális, hogy évente mindig 100 fölötti tv van!... azért ezt semmi sem indokolja, a világ nem ennyire gyors!... és a lobbiérdekek miért ne befolyásolják, alakítsák a törvényeket?... nem ez a baj, hanem az, hogy rájuk írják azokat, és ez nagy különbség...

Nem igazán látom a "történelmi alkotmányok vívmányait", amik elengedhetetlen részét képeznék az újnak... 0-ról indulva, nincs hivatkozás, nincs múlt nagyságának felemlegetése, teljesen ideológiasemleges, nincs vallás, de a magánszféra védelme az első helyek egyikén szerepel (miben hiszel, kivel és hogyan élsz nemi életet, mit gondolsz és modsz el erről, etc.)... természetesen a vallás és állam szétválasztása teljes mértékben → nincs több lóvé semmire, nem kiemelt szféra, ha vállalkozik az általános szabályok szerint, nincs kiemelt státusz...
Egyelőre ennyi.
@bella _ciao:
Csak a példa kedvéért:
Adózás rendjéről szóló törvény 130. § értelmében: „Az adókötelezettséget érintő jogviszony (szerződés, ügylet) alanyainak ellenőrzése során ugyanazon jogviszonyt az adóhatóság nem minősítheti adózónként eltérően, a jogviszony egyik alanyánál tett megállapításait hivatalból köteles figyelembe venni a jogviszony másik alanyának ellenőrzése során.”
A 130. §-t a 2012: CLXXVIII. törvény 294. § (2) bekezdés 8. pontja hatályon kívül helyezte.
Vajon miért? Kérdezném én, nem sértve adótitkot.
@Sir Bates dö Hól:
Csigának magyarázod az atomfizikát... Mit ittál, kora délben?
@Dr. jenőke (jenőke): azért vetsz fel ilyenaggályokat, mert.egy normális működést feltételezel az adóhatóságon belül... viszonylag jól ismerem a közeget, túlnyomórészt kontraszelektív, alaptudás nélküli, jogszabály-ismerettel nem igazán rendelkező, erős drillnek kitett emberek dolgoznak ott, abban a tudatban, hogy bevételt termelnek(!)... amit horváth írt, az mind igaz... de ez '90 óta így van.
@Dr. jenőke (jenőke):
A van rajtad sapka, nincs rajtad sapka játék lényegét ne basztasd!
Nehogy már...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: semmit... de ez egy véleménycsere végre, egy normális és előremutató kérdésben...
@Sir Bates dö Hól:

mán bocsánat, nekem is vannak tapasztalataim, lényegét tekintve akár igazad is lehetne, csakhát jórészt rajtad is múlik, hogy hagyod magad, avagy pofázol. annyit meg köll jegyeznem, hogy az első fidesz kormány óta többet és hangosabban köll pofázni, de nem az alaposság miatt.
@Sir Bates dö Hól:
Mit kell ezen érteni?
"viszonylag jól ismerem"
Ne legyen válasz-kényszered, én sem tártam fel ismereteimet maradéktalanul.
@Sir Bates dö Hól:
Csak hiszed... :( ... illetve hinni szeretnéd.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: üdv tesó, jó blogot hoztál, reggel én is ezzel nyitottam, ennyi kérem szépen
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kedves magyar ( csak hogy tudjuk milyen) arkangyal, aki Gábrielnek hívja magát!

Először és utoljára írok neked ilyet, és nem miattad, hanem érted. Persze nem fogod érteni:)

(Ez a szmájli nem a tied, amit ok, indok és értelem nélkül minden mondatod végére odahánysz.)

Miután sok minden hiányzik belőled, természetesen a finomhangolás is.

Amikor azt írom, hogy hiányzik Jenőke verse, akkor nem a vers - amit bármikor leemelhetek a polcról - hiányzik, nem Jenőke, akit nem ismerek, hanem egy ember, aki megalapozott itt egy - lassan - hagyományt. (A rituálé nagy úr. Ezt egy templomba-járónak igazán illenék tudnia, ha gondolkodik is.)

Az ő választása,az ő törődése/reagálása hiányzik, ami tükrözi a hangulatát, a gondolatait, a kétségeit, az érzelmeit,a vágyait, a beletörődéseit, a dacait,a győzelmeit, a harcait és így tovább.

Ezzel vagy korrelál az olvasó, vagy nem. Vagy elgondolkodik, vagy nem. Vagy megérti, vagy nem.

Természetesen bárki megtehetné, de ő az,aki teszi. Én meg hálás vagyok, hogy nem kell napi aktualitás után keresgélni.

Tehát köszönöm - a szokás szerint, szerző nélküli - verset, de értem ne fáradj.
sokatmondó adatsor:

A bankok büntetései a következőképpen alakultak: a
Budapest Bank 283 millió, a
CIB Bank 835 millió, a
Citibank 800 millió, az
Erste Bank 1,7 milliárd, a
K&H Bank 983, a
TakarékBank 1 millió, az <<<<<<<< !!!!!!
MKB Bank 783 millió, az
OTP Bank 3,9 milliárd, a
Raiffeisen 583 millió, az
UCB Ingatlanhitel 63 millió, az
UniCredit Bank pedig 306 millió forintos bírságot kénytelen fizetni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ne pörögj, akkor még nem volt blog róla, csak a hírt citáltam ide ;) amúgymeg genyóakimondja :P :D
Hé!!
Hová lett az FHB NyRt???
Mindenből kimarad. Nem lehet valami nagy kedvenc.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sokat vered magad, rákerülsz te is a listára! Van fölös 3,91 milliárdod? Na, csak kérdeztem...
@hacsaturján: igen, az első fidesz kormány óta, folyamatosan. bár előtte sem volt elsődlegessége a jogszabályok betartásának, a máig élő anomáliák egy jelentős része akkortól datálódik.
@Sir Bates dö Hól:

történelmi alkotmányok vívmánya?
Mondok egyet: arany bula.
Más nem jut eszembe. Azt is deflorálták egyszer kétszer.
@Sir Bates dö Hól:

a magam eccerű móggyán úgy gondoltam, hogy az egész a járulékok adóhatóság általi kezelése mijatt van (egy nagy lófaszt, most hazuttam:))) csakhogy menet közbe rájöttem, hogy a hülyeség alapvetőleg indokolhatatlan, hátmég a pökhendi baromság.
@Dr. jenőke (jenőke):

óbazmeg, aszt először egészen nagy lajosunk (nem simicska, tanáld ki!) követte el mintegy százharminc évvel később. nemhogy másnaponta.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: ööööö, vót beszónyi?

Hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek egy oroszlányi nőt, aki hozzávágott egy ásványvizes palackot egy rendőrhöz.

444.hu/2013/11/20/3-ev-letoltendot-kapott-egy-no-mert-asvanyvizes-palackkal-dobott-meg-egy-rendort/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"egy ásványvizes palackot egy rendőrhöz."

Alapbüntetés: felfüggesztett ejnyebejnye.
Halmazati bünti: a palack narancsszínű volt, ezért jár a 3 év.
@Sir Bates dö Hól:

"jól megválaszoltad :)) jó éjt:)"

Meg fogom válaszolni, de na olvasni sincs időm.
@Dr. jenőke (jenőke): monjuk úgy, hogy több, mint felszínes az ismeret.
Ti tudtok Fabius G pontjához kommentet küldeni?

Az enyémet nem fogadja.
Tud valaki segíteni?
Itt működik, a másikon még nem.
@Dr. jenőke (jenőke):

Megnéztem mindent, elvileg minden oké, nem vagy tiltott se semmi.

Olyan volt már, hogy egy poszt alá engem sem engedett be. Az lett a megoldás, hogy regisztrációs mélcímhez csináltam második nicket, és azt használom ilyenkor.

Jobb ötletem nincs, és ha ez vigasz, holnap az új poszt alatt már megint tudod használni az eredetit a tapasztalat szerint.
@Dr. jenőke (jenőke):
@Fabius:

Ezt is megértem. Jenőkének problémája van Fabius G pontjával. asztakurva!:D
@Fabius:
Kösz.
Azért még próbálkozom időnként.
@Sir Bates dö Hól: Azért érdekes a dolog, mert az adóhatósági határozatok bíróságon felülvizsgálhatóak, és a bíróságok elég sok önkényes APEH-baromságot elkaszáltak - pl. ezen az alapon. Ha ez az előírás nincs, akkor a jogorvoslaotk egy része legalábbis követhetetlenül bonyolult érvelést kíván (persze adótitok miatt eleve nehéz lesz a másik adóvizsgálati minősítést előkerteni), amelyet a bírók - lévén nem szakemberek adó- és pénzügyekben - nem fognak tudni követni, ha egyáltalán megáll még az érvelés.
@Kuviklacz:

csak óvatosan, az észrevételekkel is! ha a jogorvoslatot nem bírósági úton lehet kérni, akkor vége a dalnak. lesz egy adóügyi törvényszék, oszt jónagyot.
@jaegtoer: Ne add az ötleteket a kúrmánynak, l. sz.
@Kuviklacz: a bíróságok leginkább új eljárásra utasítanak, nem változtatnak határozatot gyakran, és az alapvető eljárási jogszabálysértéseket sem szankciónálják az adóhatóság részéről, egyszerűen átlépnek azokon.
@Sir Bates dö Hól: De leírják, hogy miért törvénytelen a határozat. Cégem százmilliót nyert bíróságon első fecskeként egy olyan ügyben, amelyben az akkori (1998-2002) APEH alelnök kétmilliárdra számított a társcégeknél. Utána senkinél nem próbálkoztak be ezügyben.
Más: "ezt most is fenttartom... lemásolta, kimentette az adatokat, dokumentumokat, máshogy nem lépett volna... mert meg lehet tenni..." kommentedet nem találom. Nem zárom persze ki, hogy az embernek van valami a kezében (biztos van, kérdés, mit bizonyít). Arra volt szerencsém célozni, hogy egyszerűen nem kerültek be az APEH-be azok a dokumentumok, amelyek az adócsalás "elsimítását" bizonyították. Ha vizsgálati jkv-ben megállapították volna, majd nem hoznak határozatot, az lehetséges lenne, de nyilván ennyire nem voltak hülyék. Emellett az adócsaláshoz bizonyítani kell a szándékosságot is. Megint csak saját tapasztalatból: volt egy APEH állásfoglalás, amelynek alapján ÁFÁ-t követeltek egy ügyfelünkön. A szóban forgó összeget mi fizettük be, nem ők (van ilyen, bonyolult volt a konstrukció - ráadásul mindkét szereplő visszaigénylésre (pontosabban levonásra) jogosult volt, mi levontuk, ők nem, tehát a költségvetés nullán volt). Nyilván megállapodtunk egy kétoldalú önrevízióban, a pótlékot mi lenyeltük. A bírság több lett volna, de szerinted ez adócsalás elleplezése? Megjegyzem, nem a Kiemelt Adózók Igazgatósága tette a megállapítást. Erről van dokumentum (elévült már régen, tehát valszeg most már nincs, csak a lehallgatók kedvéért: ne keressék).
@Kuviklacz: az én tapasztalatom az, hogy általában az első eljárási hibára visszadobják a új eljárásra, de a 31-s/51-s problémáján rendre átlépnek, nem mennek bele a tényállásba, meg általában nem is értik, általános közigbírók; ettől függetlenül vannak más esetek vagy én találkoztam csak ilyennel, bár nem kevés esetet láttam;
valószínűleg nincs vizsgálati jkv. megállapítással, de van lehetőség bizonyos esetekben az felülellenőrzésre, s az esetek nagy részében nem is volt ellenőrzés vagy cask az ún. bizonylatok betekintése történt meg, ez nem keletkeztett lezárt időszakot, meg a statisztikát sem rontja; itt azért gyakran meg lehet állapítani a nem kellő gondosságot, az meg, hogy hol a befizetendő áfa?, hát akkor számolj el a nettóval is, ha nincs akkor az áfa 5x-t sikkasztottad... kevesen viszik a balhét a végén, főleg gombokért, ezekben az esetekben a strómanok akik elsőként kiszállnak és borítanak; én egyedi ügyben mondani semmit nem tudok dokumentumok/tényállás nélkül, milyen bután nézne ki az, nem? :-)
@Sir Bates dö Hól: Most akkor melyikünk pesszimistább? Én, aki szerint ez a törvénymódosítás adóhatósági önkényre ad lehetőséget, vagy Te, aki szerint nem ért semmit ez a törvényhely sem?
A kiemelteknél elég gyakran van ellenőrzés. Ha nincs ellenőrzés, akkor meg nehéz azt mondani, hogy csalás volt.
Szvsz az egész arról szól, hogy valakinek elege volt abból, hogy sokan azzal érveltek, hogy a multik nem fizetnek zsebbe, tehát a bérterheket befizetik meg nem értékesítenek számla nélkül, zsebre ÁFA nélkül, és most rájuk akarják húzni a vizes lepedőt. A birkanyájnak már ez a kiállás is úgy jön le, hogy a piszkos multik csalnak, akárni is jön ki a végén (hiszen mindenki kétségbe vonja, hogy bármi kiderülhetne, tehát az ürgének eleve igaza volt - szerintük. Emellett megalapozza a személycseréket az adóhatóság speciális ellenőrzési feladataihoz (ezt mondta az ürge, ugye?). Azt, hogy melyek lesznek ezek, a pesszimizmusodra bízom.
@Kuviklacz: nem vagyok pesszimista... realista inkább... nem a multik csalnak, ők csak a haszonélvezői... de tudják, hogy a beszállítóik okoskodnak az áfával... ha a beszállítóikat lekapcsolják, árat nem fognak tudni emelni (hova emeljenek?), majd vesznek moi termékeket vagy olyantól, aki nem csal... viszont az áfa az nem a politikát fogja gazdagítani, hanem bemegy a költségvetésbe... lopják ki onnan... a nav meg mindig is politikai befolyás alatt volt/van/lesz... ez a kkeu-i specialitás... mo mindenképpen nyer hosszú távon... az időt meg ki kell várni :-)... egyszer az az idő is eljön, mikor az ellenőr is felfogja, hogy az adózó pénzéből fizetik őt, akkor nem a basztatás lesz az elsődleges cél és a tudatát nem az íróasztal fiókos oldalának felsőbbrendűsége hatja át :-)
De az most komoly kedves varánusz hogy egy parlamenti vizsgálóbizottságtól vársz el bármit is? Hogy csak azon múlik hogy a nácikkal kiegyeznek-e? Dehogyis az isten szerelmére. Még ha meglennének az aláírások akkor sem lenne semmiféle érdemi munka. Ciklus végén vagyunk, hahó! Már EON ügyben is késő lett volna ez. Fidesz elhalaszthatja több hónappal a szavazás kiírását, következő évben pedig a választások miatt már nem lesz érdemi parlamenti munka. Semmi értelme. Ott van az ügyészség kezében az anyag, ha ők nem rendelik el a nyomozást akkor úgy is mindegy, egy akármilyen vizsgálóbizottság nem tehet semmit.
@Sir Bates dö Hól: Az a csalás, amelyet ez a derék ember előadott, egyáltalán nem importfüggő. Magyar szállító ugyanígy (sőt, könnyebben) tud csalni az ÁFÁ-val. A többi stimmel.
Alapvető különbség van aközött, hogy tudom, hogy valamelyik beszállítóm csal(Te nem tudod, amikor nem ragaszkodsz a számlához, hogy nem csak az ÁFÁ-t, de a TA-t se fogja befizetni a vállalkozó, és a pénzedből fizeti a minimálbéren bejelentett dolgozóit zsebbe? És mindenki tudja, aki lakást vesz, hogy hogyan működik az építőipar, hogy kevésbé érzékeny példát hozzak), és hogy közreműködöm benne. Egyébként ha a magyar "őstermelők" elvben legális adókedvezményei nem elegendőek ahhoz, hogy versenyképes legyen, akkor már baj van (sok oka van ennek).
@Kuviklacz: az ember által állított összegnél, csak külföldivel működik a rendszer :-)...
süti beállítások módosítása