Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.06. 13:42 Fabius

Igenis van eredménye Orbán rendszerének!

Címkék: fidesz oligarchák mészáros lőrinc sánta jános trafikmutyi

Drága Viktor arra kérlek,
Aranyeső hulljon nékem,
Aranyeső a felcsúti réten,
Aranyeső a szép kis házra, 
Aranyeső a dohányomra,
Jaj, ha meghalok.

Van nekem egy párttag könyvem,
Belenézek hull a könnyem
Belenézek hull a könnyem jaj,
Az van abba beleírva
A oligarcha vagy, te marha, 
Jaj, ha meghalok

(via)

Na, mos'má aztán senkise mondhassa, hogy a Viktor renccernek aztán se eredménye se haszna nincsen. Mert van. Jó, mi egyszerű pórok még elpiszmogunk a rezsidémon által elüldözött párszáz forint és a tranzakciós illeték bankszámlabukó egyenlegének összevetésével, de az eredmény a leggazdagabb 150 listáján felbukkant új szereplők képiben már bevihog az ablakon. Úgyhogy bizakodjunk, Véreim, nem kell türelmetlenkedni, hisz hol van még karácsony, és de pláne hol van még a kampányfinis? 

A bérföld közepén állok, a Lajossal latrinát ások, adatigénylésre fittyet hányok, adótartozást se bánok, jaj - nótázhatja a legfrissebb lista 88. helyén a legkedvesebb falugondnok-mindenes-kebelbarát, Mészáros Lőrinc a maga 6,9 milliárdosra duzzadt vagyonkájával. Egy hajszállal - egyelőre - elmarad tőle Sánta "Mr. Nemzeti Dohánybolt Hálózat" János, akit 3,8 milliárdos vagyonával a 140. helyre rangsoroltak. Ha nem a szikár és unalmas számokat lobogtatva akarjuk szemléltetni a haladást, akkor lehet a fokmérő, hogy ők már mindketten meg tudják venni kilóra A Ferit, aki a maga szerény 3 milliárdjával éppen csak becsúszott a 150 közé. 

orbán oligarchák.jpg

Ezek után még mondja valaki, hogy nem halad az ország semerre se! Ahol egy pályagondnok és egy törvényhozási segédfogalmazó oligarchává Nemzeti Nagyvállalkozóvá válhat seperc alatt, ott aztán tényleg, szó szerint bármi megeshet. Akár az is, hogy 500 és 1800 közé tippelhetjük a trafikmutyival magát (is) helyzetbe hozó segédfogalmazó üzleteinek számát, meg az is, hogy a pályagondnokot védő mikor melyik jegyző közadatigénylést elhárító válaszaiból úgy érzed, mintha magának az Úrjézusnak adótartozásáról vagy vagyonosodásának mértékéről akartak volna megtudni valamit a visszaélésszerű adatigénylő pernahajderek. 

Szóval fel a fejjel, Véreim, belőletek is lehet oligarcha, ha nem feleditek a II. Orbán kormány költőtől kölcsönzött jelmondatát: Dolgozni csak pontosan szépen, ahogy Lőrinc trágyát lop a réten, úgy érdemes! 

* két költői kérdésem azért csak lenne:

1: hogyhogy nincs a listán Simicska?

2: Tiborcék listára kerülése mikor várható? 

573 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr145617959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fab de miért költői a két kérdésed??? ;)
A Tiborc-Orbán klán nullás vagyonosodási nyilatkozata után mire is lennél kíváncsi? Lovag Semjén Néma Levente Ókeresztyény gyülekezeti tag és UZI sazlonkalövő bajnok, esetleg Megélhetési HuzaVona Gábor Nejlonfasiszta Ábrahán Gyermekére, netán Lázár Kankó-Jankó dohányrabattal megnövelt Költésgétérítési bevétellelle növelt, kicsiBoldi svejci Bankszámlájára, Avagy, a Rákhel mindennapi betevőjére? Add fel. Ahogy a művelt punk mindaná: MIKÖZÖDHOZZÁ?
@Fabius: akkor a válaszok:

- Simlicska szemérmesen rejtegeti a hozományát, azok olyan cég és kapcsolati hálókkal vannak át össze vissza szőve, hogy a Camorra is tanfolyamra küldi hozzá a szakembereit.

- Tiborcék meg hát családi érintettségek okán ismét rejtve vannak, lásd mint fent, és ugyi Vezénylónk vagyonkája sem túl napvilágot látott, családi hagyományokkal az NarancsNemességesMaffia nem szokik változtatni, régen voltak már fiatal liberál lázadók.
oops, nem csak mink kérdezünk és állítunk:

Megjelent a narancsszínű uralkodó osztály
Együtt-PM: Mészáros Lőrinc vagyonosodása
a kormányzati-állami szintre emelt korrupció.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F06%2Fmegjelent_a_narancsszinu_uralkodo_osztaly%2F
akó' most mi is az eredmény?
ugyanúgy lopnak a tolvaj nem fizet adót...és pofánröhögi a kérdezőt

a többiek meg fizetik a bulit...ha akarják ha nem mert csak és sarc van

meg rezsisarc

brühüyyy
Micsoda kérdések?!? most, komolyan!?

"1: hogyhogy nincs a listán Simicska?"

simicska maga a lista. [2 pont]

"2: Tiborcék listára kerülése mikor várható? "

tiborczék dobják a kockát a nemtaggyűlésen, ki melyik sorszámot kapja. [1 pont]

további kérdések?
@jaegtoer: Akkor most, hogy el ne fújja a szél... re-príz:-))

"Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.11.06. 13:29:12
@jaegtoer: Mindenesetre, nem tudom belegondoltál e? A Haza Atyja, A Felcsúti Hérosz, Európa Rezsiharcosa, a Keleti Nyitás élbajnoka, Samirov megszabadítója, Németország Gazdasági Le-Győzője, a futballvilág Megreformálója, a Szotyolaköpködés Örökös Bajnoka, A Grazi Remete, vajon a kis sárgamellényében, gumicsizmájában, minden hónap harmadik napján, vajon milyen érzésekkel állhat a Simicska-Nyerges-Habony művek házipénzáránál sorba, várva, hogy megkaphassa havi 47 800 forintos járandóságát, amit a köz érdekében végzett felülmúlhatatlan tevékenységért havonta felvehet.És szorosam utána Lázárjani költségtérítési trafikmutyi bajnok, , Semjénzsóti keresztyény szívekben Örökké Élek, főfaszomnka vadász, Cuppantottfejű Szíjártó futsalszínész és a többi celebritás...., mer ugyi... ebből, és ennyibűűű meg lehet élni...

Tahótlanítok
Válasz erre
Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.11.06. 13:33:46
És akkor a közös díszpáholyban mellette helyet foglaló Csányi elvtárs által kiköpködött szotyolahéjak között, maradékmag utáni guberálás már nem is szerepel a programban...pedighát, a kitürt kockásing alól kilógó potroh ellenére végzett aktív tevékenység is bizony eléggé látványos lehet...

Tahótlanítok
Válasz erre

GeoCracker · endresy.blogspot.com/ 2013.11.06. 13:43:10
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Köszönöm! javítottam.

Tahótlanítok
Válasz erre

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.11.06. 13:43:31
tanulságul minden széljobbnak és szélbalnak, és minden gyűlölet szítónak: - kard által vész, ki kardot ragad

cink.hu/igy-vegeztek-ki-nyilt-utcan-a-gorog-neonacikat-18-1459357166/@klagdavid

Tahótlanítok
Válasz erre

Fabius 2013.11.06. 13:44:00
varanus.blog.hu/2013/11/06/igenis_van_eredmenye_orban_rendszerenek

Tahótlanítok
Válasz erre
gazoló 2013.11.06. 13:47:17
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Most nem nyalok csak 'realiostapróbálok lenni'...

,kijafaszoimvagytegenya!!!!

'forpresidenthanemtalálnánakennekagetveországnakegykibaszottminiszeterelnököt'!!!

Tahótlanítok
Válasz erre

jaegtoer 2013.11.06. 13:47:39
@Csaknézek...:

"Mert ma már jogállam vagyon."

valahogy úgy:) és az úgy működik, hogy az államat a jogra hajtom úgy, hogy teljesen befedje, csücskösre fogom az egyik sarkánál fogva, majd hirtelen megrázva és nem keverve, a jómunkás dzsekim felső zsebébe tűröm, miközben a legfőbb jogforrás generátora a barátom, a szív a tyúk koncesszió lepelével beterítem mind az ezer hektárt, majd egy újabb ezeret, kishantolok egyet, és hogy ne legyen annyira feltűnő a négy sarkára elnyerek még négy-négy trafikot (eszterkomm, felcsút fekélyvár és bugyispekt mávtengelyeken hordozva, s rikoltva dobom fel pfz pántlikás kalapom, a nemzeti színűre sápadt csillagtalan égre.

Tahótlanítok
Válasz erre

jaegtoer 2013.11.06. 14:01:59
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

"Tudod Te egyáltalán, hogy a Kapiszta, meg a Kapisztrán közt mily a kölömbség? :-)
"

Hogyne. a Kapisztrán az egy olyan halfajta, amely sohasem nő meg nagyra, ezért a kicsinyítő képzőt neve elé kapta partedlinek, hogy a szálkása oda hulljon.
A Kapiszta, pedig, kérlek az egy olyan új magyar tájegységet jelöl ami alkalmas halastavak képzésére, ám teljesen puszta, csak tavak tarkállanak rajta nemzeti szín beütéssel, s mivel ez nem a Nagy Tavak világa, és már T. óta nem nő nagyobbra, kicsinyítő jelzőjét az itt készreszerelt kapisztrán halak nevéhez hasonlóan előre véve jelzi: pici hal teremtő puszta, röviden kapiszta.

2020-as lexikonban már benne lesz.

Tahótlanítok
Válasz erre

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.11.06. 14:13:42
a fenti göröghöz:

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F11%2F05%2F72115%2F

Tahótlanítok
Válasz erre

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.11.06. 14:15:31
Egyre bátrabbak az orosz törvények mögé bújva melegeket terrorizáló neonácik

Tahótlanítok
Válasz erre
Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.11.06. 14:16:55
@gazoló: Kérdésed lényegét nem értem. Kilennék? Demiértis? Primerválasz Boli szerint: Genyavérmókus a huszonezredik alkoholóbolista senki.... :-)

Tahótlanítok
Válasz erre
Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.11.06. 14:24:19
@jaegtoer: Értelek. Akkor bizony, nem is kell továbbragozni, a kakapisztráng pedig a magyar NER-tengeri gyümölcse. Azt óhajtja minden szépre-jógra éhe hasonélvező méjmagyar NERtárs estvéli vacsora asztaljára... és ezek már Géniusz-módosítottak a duplakicsinyitő képző ellenére. Ergó a fogyasztók nyakig ülnek eben ne és elégedett böfiznek. minden egyes falatka után... "

És ebben a mai posztra adandó mindeválasz benne van. Va bene!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem a korrupció van kormányzati szintre emelve: a kormányzás van a mezei lótolvajlás szintjére züllesztve.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
baz'meg ilyen baromságot máskor ne csinálj...a telefonkönyvet is bemásolod?

brühüyyy
@rodeo36: Csak Neked! Lófaszt! Csak, mi szerintem lényeges... pl. Te nem vagy az:-))
@rodeo36: Megjegyzem, most nincs kedvem lófaszkarddal dementalista gradiátorküzdelmet leharcolni... Csit-tulok.csitulj... please...
@rodeo36:

"[...] máskor ne csinálj...a telefonkönyvet is bemásolod"

micsoda ötlet!

cím: Bűnös Nemzet

aztán jöhetnek sorban a telefonkönyvek meg a választói névjegyzékek.
ezután egy csomó névtelen, az ellenőrizhetetlenek, az e-mailesek, meg a levelesek. "SZT"
@rodeo36: én is csak néztem, de mivel része lettem a lényegnek, be is fogtam a számat :D

tudom nem szoktál linkeket olvasni, erre azért rákukkantanál, kicsit elvesztem benne, úgy magyar focista ként, ki bámulva nézi a bőrbogyós valamit, ha azt egy hozzáértő kezeli az orra előtt ?D

Makrogazdaság
Így hullik darabokra Matolcsy modern műve
Madár István
2013. november 6. 06:41

A korábbi óvatos észrevételekhez képest kezdenek egyre konkrétabb formát ölteni a hazai költségvetési szabályozással kapcsolatos szakmai bírálatok. Az Állami Számvevőszék napokban megjelent tanulmánya például egyenesen darabokra szedte a létező szabályozást, és új alapokra helyezné a fiskális fegyelem biztosítását. Ennek kapcsán érdemes áttekinteni, mi vezetett a sokak által előre megjósolt kudarchoz.

www.portfolio.hu/gazdasag/igy_hullik_darabokra_matolcsy_modern_muve.1.191286.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@Penivaldes: aztat, a múltkori orvososdihoz érdekesség, most ezt csócsáltam:

Noszticzius Zoltán, Wittmann Marian és Kály-Kullai Kristóf BME Fizika Tanszékéről rájött, miért nem veszélyesek az emberre a baktériumokat, gombákat és vírusokat a másodperc ezred része alatt elpusztító klór-dioxid oldatok. Bizonyították azt is, hogy a klór-dioxid ellen a mikrobák elvileg nem lesznek rezisztensek. Az oldat hasznos lehet a rezisztencia elleni harcban, hátránya, hogy csak lokálisan alkalmazható, de még így is segíthet a mostani antibiotikumokon. A magyar kutatók a PLOS ONE című, az interneten szabadon elérhető tudományos folyóiratban publikálták eredményeiket „Chlorine Dioxide is a Size Selective Antimicrobial Agent” címmel.

index.hu/tudomany/2013/11/06/emberre_nem_veszelyes_a_bakteriumgyilkos/
még egy kis gazdaság:

HVG-toplista: csökkent az 500 legnagyobb hazai cég bevétele

Az áremelkedés okozta látszatpluszt leszámítva 2 százalékkal csökkent az ötszázas toplista cégeinek összforgalma 2012-ben - írja e heti számában a HVG. Még rosszabb lenne a kép néhány növekedési rekordernek a magyarországi gazdaságtól többé-kevésbé független produktuma nélkül.

hvg.hu/gazdasag/20131106_HVGtoplista_csokkent_az_500_legnagyobb_h
@Penivaldes:

Szép napot mindenkinek, itt a festői Mordorban! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ez van, amikor egyetlen cégcsoportba, üzleti körbe aránytalanul sokat invesztál az állam, ám az kibújik a hatékony teljesítés alól, valamint a familiárisok "vállalkozásaiba" juttatott vagyon nem munkahelyteremtő hanem hereéltető tőkévé silányul.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kérdés, hogy fideszesek ellen jó-e a klór-dioxid?
A pokol tüzén égjenek a lopott pénzünkkel el. Szemetek.
@Husz_János_Puszita: szépjónagyonjónapot :D

szerinted miért nem félnek, mehát tudnak valamit arról a pokoltüzéről ;)
keménylegény ez is:

Hernádi Zsolt: Milyen körözés?

Az osztrák Alpokban eddig rendszeresen síelő, nemzetközi körözés alatt álló Mol-vezért nem lehetett az INA-ügyről kérdezni, de arról igen, hogy akkor idén hol fog lecsúszni. És a szakállának sincs semmi köze a nemzetközi elfogató parancshoz.

hvg.hu/itthon/20131106_Hernadi_Zsolt_Milyen_korozes
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mire való az offshore cégek szövevénye, ha nem a zsé eltüntetésére. Rohadékok.
Maradjon a fidesz jövőre, csődöljenek be, takarítsa el őket a népharag örökre.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

hát mókuskám nem vagyunk egy véleményen...lófaszt bemásolni és kitartani mellette

már megint az a hibás aki meg meri jegyezni hogy őkicsinysége meggárgyúlt, gyula ne gár...
szóval átmentél fideszbe? jobb tudni akkor úgy reagálok

brühüyyy

sok volt a kagyló? megártott a bólé?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha a pártszövetségesük nem mesél nekik a pokolról, majd megtudják ha az egész ország Esztergommá válik. Mussolini kell? Megkaphatják.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért a végén annak a magabiztos, vigyori Ó-nak van egy jelentése...
@Fabius:

Ja, az lemaradt, hogy a viktorbarátok pont így óznak, legyen szó adótartozástól vagyonnyilatkozatig bármiről.
@Husz_János_Puszita:

Bonny és Clide, egy bostoni bankrabláskor használt Lincoln Continental előtt:

kuruc.info//galeriaN/2012/fatolvaj_traktor_orban_rahel01.jpg

helyett: az elmebeteg király középső leánya és egy piti bűnöző egy fatolvajláshoz használt traktor előtt pózol.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
mondd, te mi a fasznak olvasol el hülyeségeket? a magyar költségvetés agyament dilinyósok terméke, az arról szóló bármi ugyanaz

és időpocsékolás az olvasata

brühüyyy

nem is olvastam csak az első két bekezdést...azt is minek
@Husz_János_Puszita: lásd mint fent, a becsődölésre botorság várni. A társadalom egyénei előbb csődölnek be, mint a narancsmaffia állam.

Kis adalék:

Sosem találná ki, mire kapott 200 milliót Rogán kerülete
A legtöbbet az V. kerület nyerte a tanyafejlesztési pályázatokon, 226 millió forintot.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/sosem_talalna_ki_mire_kapott_200_milliot_rogan_kerulete.568837.html

---------------------------------

Varga Mihály kiakadt, hogy ezeket csak a pénz érdekli

Nem veszik figyelembe Rákay Philip nemes célját, a hagyományőrzést, a települések bemutatását.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F11%2F06%2Fvarga-mihaly-kiakadt-hogy-ezeket-csak-a-penz-erdekli%2F

---------------------------------------

Dollárkötvényt adna el az állam
Még az idén kimerészkedhet a nemzetközi kötvénypiacra Magyarország.

www.investor.hu/news/trading/20131106-dollarkotvenyt-adna-el-az-allam.html?utm_source=origo_cimlapbox
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

'na figyejjé tahóóótlanító'!!! Bolimondá!"Te Genyavérmókus a huszonezredik alkoholóbolista senki.." csak komállak ennyi!!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az INA ügyről nem lehetett kérdezni, a többi a lőtéri kutyát nem érdekli, de akkor meg minek az interjú? Magyar média...
@rodeo36: köszi akkor nem én voltam a hülye :D

@Fabius: ugye ugye, nagyon nem megy sok havernak a pacekba hazudozás
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ehh kommentelni sincs kedvem. A Horthy rendszert éljük teljes valójában, nem csak pofáznak róla. A szoboravatás hab a tortán, konc az értelmiségnek, hadd csámcsogjanak rajta.
"1: hogyhogy nincs a listán Simicska?"

Te kis naiv. Több Rejtőt kéne olvasnod. Simicska írja a listát :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nyakaztak már le nemes hölgyet a történelemben. Nem sül le a bőr a képükről, húznák meg magukat legalább. Rohadékok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja minden faluban településen előugrik a bokor mögül egy vénasszonykórus, mert kb ez volt, ha jól emlékszem..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na azért a fenti két jómadár is mehérte a pénzét
@bella _ciao:

Minek nekünk szem? Vakok országa.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
most amikor a dollártól jó szabadúlni?

ezek olyan bölcsek?

vagy csak agyhalottak?

brühüyyy
@rodeo36:

Jókor bocsát ki dollár kötvényt ez a vaktyúk, amikor leértékelődött a dollár. Tuti bukta az árfolyamon.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
most csinálnak tanyát az ötkerből is....halál budapestre...írtják a fákat mint az alföldi paraszt aki olyan buta, hogy a láthatár szélén megmaradt egyetlen akácot is kivágja mert zavarja a térlátásban...
a narancsállam már régen csődben van...hányszor mondjam?

brühüyyy
@Penivaldes: Megérik a pénzünket.

@Husz_János_Puszita: Rájuk férne egy kis kohlhaasmihályi értelemben vett építő jellegű kritika.
@Husz_János_Puszita:
arra még nem gondoltál, hogy van valami visszatérítés a kibocsátónak? tudom törvénytelen de meg lehet oldani bármilyen árfolyamon adja és visszakap 2 vagy 3 ezreléket zsebbe?

és szvájci vagy más offshore számlára

brühüyyy
"A Polgári Konzervatív Párt megalakulása alkalmából nemzetközi sajtótájékoztatót tartunk a Centrál Kávéházban (Budapest V., Károlyi u. 9.). Időpont: 2013. november 15., du. 3 óra. A sajtótájékoztató nyelve: angol és magyar."

Nicsak.
@rodeo36:

Mondjuk a Templetonnal lezsírozzák? Simán el tudom képzelni.
@rodeo36: nincs mit hozzá tennem, és még akkor nem is beszélünk a normafás őrületről.
Narancsmaffia mint fagyilokolós agyamentek.
Remélem Mészáros Lőrinc orvosokra ogja költeni a pénzét. Ez az egész olyan gusztustalan, hogy egy normális országban elképzelhetetlen. Erre talán még Aliyev is a fejét csóválná.
Én elhiszem, hogy ez a Lőrinc faszom egyedülállóan jó vállalkozó, de azért a látszatra is adhatna egy a mocskos felcsúti cigány Maradona.
@Husz_János_Puszita: bezony, csak úgy okosba, nehogy kavarni támadjon kedve bárkinek is
Dupla szivárványunk van, gyönyörű.
@Husz_János_Puszita:
pontyosan a Templeton van olyan firnyák...és szépen el lehet számolni...nem azért bankárok már 200 éve, hogy ne értsenek ehhez sem

a magyar lopótök meg dolgozik

brühüyyy
@Husz_János_Puszita: Én is támogatom tulajdonképpen azt, hogy jövőre nyerjék meg a választásokat és az ő nyakukba szakadjon ez a szarkupac, amit összehordtak. De sajnos attól félek, hogy ha itt kitör a forradlom, ezek a patkányok ugyanúgy elmenekülnének, mint jó néhány elődjük (Battista, Marcos, stb.) ők meg élnének a lopott pénzből tovább egy olyan országban, akikkel nincs kiadatási egyezményünk.
@rodeo36: Sok volt a kagyló ÉS negártott a hólé:-) Elégedett vagy?
Off.
Egyébként azt is kivizsgálnám, mibe vakult meg az a bizonyos komondor. Ha már.
Állatkínzásért legalább el szokás ítélni embereket.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Meneküljenek, legalább nem itt rontják a levegőt. Nem vagyok vérszomjas, elég ha a kormány közelébe nem jutnak a büdös életben még egyszer.
Amikor délelőtt megláttam a hírek között, hogy a leggazdagabb magyarok listája számos új szereplővel bővült, egyértelmű volt számomra: csakis a holdudvar hűbéreseiről lehet szó. Meg sem néztem a tényleges listát. Gazdag sírkőszponzort kívánok mindnek.
@shinichi:

Kuttyoknál leggyakoribb ok a szürke hályog.
Benéztem a tegnapi posztba. Éjszakások voltak a kuminkommandóisták? Vagy csak a sötétben mernek előmerészkedni, mert akkor hatásos a kamuflázsuk?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
nem azért jegyeztem meg, hogy elégedett legyek...azért, mert marhaságot csináltál ami méltatlan

brühüyyy

még mókuséknál is...pedig a farkukkal balanszíroznak
@rodeo36: Nem érzem annak... az előző post lecsengett, a bejegyzések a legvégén voltak, sima átmenet. Maga sem mond mindentkétszermindentkétszer... attók lustább hálistenne, minóút a 47 ezer csliiómiiliárd államadósság megaz IMF:-)
@shinichi: Mibe mibe... belelefetyelt a gazdi boeospincéjében a fagyálllóval feljavított homoki vörösbe:-)
avakkomondor.blog.hu/2013/11/06/_jo_helyre_szulettem_exkluziv_interju_meszaros_lorinccel
Van az a bőr a kurv@istenba@@meg!!!Adóinkból,támogatásokból,mutyikból...Nem vagyok irigy ember ,de ettől kinyílt a bicska!!!
@Husz_János_Puszita: Én viszont igen.Essen le múszaki hiba miatt velük, a Hernádi cége által megtankolt mentőhelikopter, utána őrizze őket a Sintér-gárda, ne fogaja el Csányi bankkártyájukat egtlen bank se, és keltse halálhírüket a Nyerges-rádió...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Nem mondom, nem tenne jót a májamnak, de nem vagyok telhetetlen.
"nem azért jegyeztem meg, hogy elégedett legyek...azért, mert marhaságot csináltál ami méltatlan" én már csak ilyen méltatlan, buta senkiházi mogyorózabáló, önismétlő, mondanivalótlan, buta, korlátolt, senkiházi, értelemszegény, FIDESZbérenc, mogyorómegalkuvó, önismétlő, pentatlonhívő, félművelt, aligeszű, viszont ha méltatlanis, de szánalomra méltó evet vagyok:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
hagyjuk má'...aki kíváncsi az előző posztra az visszamegy (én soha) aki meg nem azt úntatja az ilyen szófosás...egyébként is OFF

brühüyyy

ne ragozd má' tovább, jó?

már írtam teljesen méltatlan
@Husz_János_Puszita: Még néhány ilyen komment, osz vak kommenter lezsel, mint Vajk, és süket, mit az őlajtó:-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Annyira prosztó ez a fotó, h az már szánalmas.
@rodeo36: Méltatlan... a ragozás...
és írtam, nem akarok bajuszt akasztani, se energiám, se kedvem, kedves málovar Rodeo bajnokom, ki fennülsz a villanybikán...
@gazoló: Ez "igazi" riport vagy hírcsárdás? Nem hiszem, h ilyen nyíltan nyomja...
@Myrath:
Nem a fotó prosztó, hanem a rajta szereplő stiklis-képmutató-maffia szentháromság a prosztó!
Az omnibusz, vízibusz és a nyuszibusz nevében...
Ja dehogy, elrontottam:
"Csuhások térdre! Imához!"
@Myrath: Amilyen setét sudribunkó suttyó nagyarc, akár még igazi is lehet... N feledjük, ő pisál a dinnyébe is
Kiváncsi vagyok, hogy melyik híradóban fog szerepelni a fenti hír. Ha az rtl vagy a tv2 bemondja, akkor lehet belőle nagyobb felzúdulás. Egyébként megmarad blog-belügynek.
Szerintem.
@Sir Bates dö Hól: mert az SI-faktorra azért lehet számítani. Ez a mészáros meg tényleg egy igazi paraszt. Mint a balogh. simicska-nyerges más kateglória.
„Az egykulcsos adó szimbóluma annak, ahogyan az Orbán-kormány a világról gondolkodik. Igazságtalan, mert tíz adózóból nyolc rosszabbul járt vele, és számításaink szerint már eddig több mint ötvenezer munkahely szűnt meg miatta. Szerinte az egykulcsos adó jelenlegi formájában azt a társadalom- és gazdaságfelfogást tükrözi, ami Magyarországot a szakadék felé vezeti” - mondta Bajnai a HVG-nek.

Bajnai Gordon a külföldön munkát vállaló magyar állampolgárokat gazdasági menekülteknek tartja, és a harminc éven aluliaknak munkát vagy képzést ígér, hiszen, mint mondja, „a kormány tagjai úgy becsülték, hogy 350–500 ezer magyar munkavállaló élhet külföldön, ők hiányoznak az adórendszerből, a nyugdíjkasszából, és ha nem itthon vállalnak gyermeket, az demográfiai csapást is jelent. Ha ez a több százezres tömeg most itt keresne munkát, akkor a társadalom már felrobbant volna. Ha viszont néhány éven belül nem jönnek haza, akkor összedől.”
/napi.hu/

Akkor emeljük fel az adójukat. Logikus.
Sajnálatos, hogy Bajnai is belépett a demagógok körébe.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mi van Töki? kiszabadultál a dupla Nelson combszorításos dentamedika lába közül és a bitek sen kergetnek? :-)
@Sir Bates dö Hól: Neked közvetlen csillagporos műholdrátásod van a magyar médiákokra? Csakmert a nagybeharangozódott földi digitális Mindigtévés ihaj ingyentévé napok óta döglődik:-)
Miközben oligarcháink ilyen szépen gyarapodnak, és a vagyoni viszonyokat csak magánvagyonként képesek értékelni, elfeledkeznek a nemzet gyarapodásáról, tennivágyásuk kimerül a magánszférára.
Miután három évi regnálása alatt ennek a kormánynak átfogó terve nem készült a gazdasági stratégia kialakítására, kanyarodott egy nagy gondolat a fejükben, és ezt a feladatot leosztják alsó szintekre.
Az önkormányzati adósság teles átvállalása most van folyamatban, és most jön a lényeg.
A hitel átvállalásokkal egyidőben nyilatkozik a kormány, hogy ennek fejében azt várja a településektől, hogy szervezőként lépjenek be a helyi gazdaság élénkítésébe, gazdasági és növekedési terveket kell készíteniük.
Aki belegondol ebbe az intézkedésbe, azt kell, hogy lássa, hogy a kormányzati gazdasági feladatok leosztásra kerülnek alsó szintekre, mert a gazdasági irányítás erre eddig nem volt képes.
Itt egy leosztott feladatról és felelősségről van szó.
Látható, hogy a beharangozott "ipari központ leszünk Európában másfél év alatt" grandiózus terv is népámítás.
A kérdés az, hogy egy hosszú távú ágazati stratégiát a regnálás harmadik évében kell
felvetni?
Ennek a víziónak semmi realitása nincs, különösen másfél év távlatában.
Fentiekből azt a következtetést lehet levonni, hogy a gazdaság bajban van, a kormány ad hoc megoldásokat keres, melyek megvalósítási esélyei a O-hoz konvergálnak.
@Sir Bates dö Hól: Ne bánzsd! Mészáros Magyarország legjobb gázárszerelője... nélküle Magyarország nemJobban teljesít:-) Ő az antirezsidémon:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: á... én csak olgát tudok nézni (ha leveszed a hangot, akkor jó, de az xhamster többet mutat:)) meg echo-t... de ott csak a három"b" érdekel, ha röhögni akarok:)... amúgy meg ezek az idióták a saját sírjukat ássák... mészárost túltömték... az lesz, mint torgyán "légügyi-dinasztiájával":)
@Mariann19: Már megint demenciálsz, obstrukcionalizálsz, ahelyett, hogy értékelnéd kormányunk demokráciaszélesítő szándékát:-) Teee! NE
R ellenség! Népünk felemelkedésének Mákonya! :-)
@Sir Bates dö Hól: Idióta inn potens külhoba futoot nyikhaj senki! És a Pornhub? Smafu? :-)
@Mariann19:

Önkormányzatok, mint gazdaság élénkítő szervezők. Atyám!

Azok az önkormányzatok, akiknek a térkövezésen, muskátlin, törpe szökőkúton, sebességmérő berendezésen kívül egyéb nem jutott eszébe a pénzek elköltésére. Akik működésre vettek fel devizahiteleket eltapsolni.
Az összes be van oltva pénzügyi, gazdasági ismeretek ellen.
Az összes tele van Mr. 20%-okkal.

Ilyenkor mindig eszembe jut, miért lépek le innen a francba.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Az általa épített vezetéken még a gáz is visszafelé szivárog!:)
@Mariann19: Arról nem beszélve, h a tendencia a szolgáltatások GDP arányának emelkedését mutatja a fejlett országokban.
@Sir Bates dö Hól: "http://egyfelvonas.postr.hu/alfoldi-robert-megmenti-a-kormanyt"

mééé nem egyszerűbb az öreg Orbánnak átslattyoni a szomszédba a jutalékborítékért, mint várni a pénzespostást? :-)
@Mariann19: szia:) ezt szerintem rosszul látod most. A feladat leosztásával a helyi vállalkozókat akarják magukhoz kötni, hisz az önkormányzatok többsége fideszes vezetésű, az így aláírt tervek/szerződések kapcsán viszont lehet hivatkozni arra, hogy a fidesz kormányzati pozicíóból kiesése esetén a tervekből/szerződésekből nem lesz semmi. Ingyen, ígéretért vesznek szavazatokat.
Ez most tökéletes lépés a részükről. Az ellenzék meg nem is tud mit mondani erre.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Mivel a nagy országos projektekből a balos cégek (sőt az is elég ha nem jobbos) kizárását megoldották, most helyi szinten is megteszik. Aki baloldali vállalkozó, vállalkozzon máshol. Vagyis hess picsába küfődre!
@Sir Bates dö Hól: " de az xhammerstein többet mutat:))"

vazze... tegnap írta valaki, ha kalapács van a kezedben....
@Mariann19:
kedves Mariann röviden tömören: a párt és a kormány (csatolt és hozzánőtt szerveivel) azokra testálja a felelősséget akiknek sem joguk sem lehetőségük nincs...a jelenlegi törvények annyira centrális erőteret teremtettek, hogy mire egy engedélyeztetés végigfut a Naprendszer is megszűnhet
nemhogy a narancsbolseviki
brühüyyy

6 hónappal a szavazás és seperccel a kampány előtt bedobja a törülközőt és azt magyarázza hozzá, hogy a lehető legdemokratikusabb a világban...mert hatalmat nem ad csak feladatot a szerenszétlen sok agyament hülyének a Kósa elvtárs és hasonló idióták mit fognak összeállítani? életében nem csinált egy projektet még a krumplihozam növelésére sem nemhogy egy megyényi százmilliárdosat persze executive summary után a detailed research and realization matrix

brühüyyy

szerencsétlen Kósaelvtárs és a többi agyament tolvaj...mit fog csinálni? ha a kormánynak nincs erre embere akkor enkik honnan lenne? mert a vargamisiésanémethlászlóné az utcasöprésre jó ha valaki megmutattya nekik hogyan fogják meg a seprűt
@Sir Bates dö Hól:

A helyi vállalkozókat 3 év alatt már magukhoz kötötték, nem hiszem hogy változtatna bármit a helyzetükön. Szerintem is a felelősség lepasszolása a cél.
@Mariann19:
Ez a kormány az elso perctol kezdve civil programokkal foglalkozik, kiveve azt a kozossegek kezebol (Bojte orszagszepíto programjabol kozmunkaprogram, kis falvak szocialis projectjeibol audis csibeosztas, utcanevek, szobrok, road-showk stb.) A kormanyzas helyett pedig egy szuk csoport gyartott maganak jogszabalyokat.
Lepasszolni a kormanyzati melot a helyi kozossegeknek...hmm.. amilyen anarchista vagyok meg tetszene is... ha nem gyáva, ostoba kontraszelektált taplók lennének már minden szinten.
@Sir Bates dö Hól:
ha nyerésre játszanak akkor ebbe belebuknak

ha vesztésre játszanak (vigye el más a szennyest) akkor a rókára bízzák a sajtot

a nép=szavazópolgár nem tuggya ezt felfogni sem elemezni...bambán bámúl és nemérti

brühüyyy
@Myrath: Látod, ezér' döglődik a nyugat... Az ecceri vállalkozó bepályázik, se balos, se jobbos,... ár, teljesítés, eredmény... oszt kész-pasz, kampec... itten meg: 10-15-20% visszazsebbe... Te! Utolsó! Te nyertél! Na előre ide a 20%-ot, oszt sose lássalak! A többi le van szarva.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Szia Vérmókus barátom!
Mert te soha nem értesz meg engem.
Szoktatás céljából áramszünet volt felénk, magamba roskadtan méláztam azon, hogy a bankszámlám költségei 30-40%-kal emelkedtek.
Miután nem vagyok oligarcha, egoista gondolataimat eltereltem vagyoncsökkenésem okairól, és elkezdtem makrogazdasági gondolatokkal foglalkozni, ahogy egy igazi honleányhoz illik.
Egyben igazad van, ez mákony, ami elbódít, ha ha a jövőmre gondolok.
Bár nevezhetném behülyülésnek is.:
@rodeo36: ugyanmá... Debrecenben pl. egészen biztosan meglesz a kocadisznókénti 13 malac:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: azt hittem az a te csatornád... a rágcsá lók nem tartak össze?:)
Azért én tartanék attól orbán hekyiben, hogy mészáros lenyúlja a lét... nem hiszem , hogy a lojalitás kifejezést ismeri... úgy érzi ez tényleg az ővé már, így orbánèk csak lejmolnak tőle mindég:)
Na kilépett a Balogh Józsi a Pártból.
@bella _ciao:
Ez egy szar!
Hol van a válaszlehetőségek közül a "Kurvára", "Az qrwaisten!" vagy "Nem kicsit, NAGYON!" opció?
"Orbán: Keresztény gyökerekkel lesz
éllovas az összmagyarság"

Ennél több keresztény gyökér???
NE'BA VIKTOR!
A volt KISZ titkárok meg a mennybe mennek...
ÉRTEM ÉN!
KOMOLYAN!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
azt ugye tudod, hogy az igazi kapitalizmusban (manapság) az elvesztett üzletért is lehet kárpótlást kapni?

állami beruházásként gázgyárakat terveztek és el kezdték építeni, majd a kormány meggondolta magát és törölte a tervet, a project nyertese megkapta a teljes értéket és most a kormány (nem az amelyik csinálta, hanem az utódja) bel fog bukni...az ellenzék meg röhög a markába...a gázgyár fölösleges volt első nekifutásban is mert a kutyának nem kell a kibaszott drága gáz...de erről most megy a hallgatás és már ki is számolta (auditor general) hogy mennyi a veszteség...persze ez nem igaz de ki kellett fizetni mert ha állam törli akkor kártérít ha magán vállalkozás akkor coki van megosztják a veszteséget vagy kieső hasznot...
hogy lásd máshol sem minden tejfel

brühüyyy

és ott milliárd dollárokról van szó
@rodeo36: Mr. 20 % már ródsózik a környékbeli tanyákon, mondén kocát magáÉvává tesz a nagy cél érdekében...
@Husz_János_Puszita: mivel édesgették magukhoz? Aki eddig nyert az a spanjuk volt... most jönnek a többiek:)... mindenki élni akar és mindenki elhiszi, hogy neki jó lesz:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
a katolikus kisz szervezet

egy a jelszó a konyha melybe korgó gyomorral megyünk...

brühüyyy

ezeknek már agyuk helye sincs nemhogy agyuk
@Mariann19: Szellemi leépülésed a kórral jár, ne fogd rá dicső Országmementő Sarlatánuk és Válogatott NER hada tevékenységére:-)
@Mariann19:
Van erre egy jó megoldás, ifjú, ruganyos testű, nem gebe és nem hájpacni, ugyanakkor elszánt, vállalkozó kedvű (ÉS ERŐS GYOMRÚ!) honleányoknak!
Szóval:
(amennyiben a fenti feltételeknek megfelel)
Akar egy kiskegyed az özvegyem - és általános örökösöm - lenni?
@Husz_János_Puszita:
"Az összes be van oltva gazdasági és pénzügyi ismeretek ellen."
A helyzet rosszabb. Ugyanis az átvállalt adósságok azt az önrészt képviselik, amelyeket hitelként felvettek az eu-s támogatások kiegészítésére.
Tehát nullán vannak, és ha esetleg gazdasági terveik lennének, újabb hiteleket nem vehetnek fel a kormány beleegyezése nélkül.
Így még ha lennének is gazdasági ismereteik, pénz nélkül maradnak, ebből eredő tehetetlenségük ellenére marad a felelősségrevonás esélye, és az örökös kormányzati felügyelet.
Megjegyzem, mély tisztelettel figyeltem néhány polgit, akik a semmiből próbálkoztak megszállottan, de a kitörési kisérlet nemigen volt eredményes.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Nevetni fogsz, ennyi kretén nem volt régen a templomban misén, mint az utóbbi pár évben. Megtalálták Istent.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

ja és a marha meg 2-t fog elleni ikresítenek

a kósától kitelik amilyen "bölcs"

brühüyyy
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kereszténynek ugyan a legkevésbé se keresztény, de gyökérnek akkora, mint ide Valparaiso.
@rodeo36: ha nyernek mitől buknak bele?... és csak a győzelem a fontos... majd csak lesz valahogy... a fed is tolja a pénzt tovább... ne felejtsd, hogy a hosszútávú tervezésen ők cca. 6 hónapot értenek:)
@Myrath: A szolgáltatások aránya a GDP emelkedését mutatja a fejlett országokban."
A válaszom lakonikus.
Mert ott van kereslet a szolgáltatásokat illetően, mert ez az a profil, amely erősen jövedelemfüggő.
"4077 lakás épült az elsö 9 hónapban Magyarországon. Ez egy döbbenetes szám mindenkinek, aki nem olvassa a blogomat. De aki olvassa, az emlékszik még, hogy Az egész évre 4500 lakást jósoltam még tavasszal. Szokás szerint egész pontosan sikerült eltalálnom a valóságot.

Nagyjából ez az a szint, amire a belátható jövőben számítani kell.

A kimenekülés miatt mára már 15 év építőipar teljesítményének megfelelő felesleges lakás van Magyarországon, újat csak az épít, aki "igényes" vagy olyan helyre akar költözni, ahol nincsen megfelelő ingatlan.

Mindenki más számára nagyon sokkal jobban megéri, ha használtat vásárol, mert a felébe, harmadába kerül, mint egy új építésű ingatlan.

Tavasz óta csak annyiban változott a helyzet, hogy ma már nem 10 évre ragadt be erre a szintre az építőipar, hanem kb. 15 évre.

Emlékeztetőül, a FIDESZ éra előtt év i 44K lakás épült, pont 10-szer annyi, mint ma.

Még szerencse, hogy az ország jól teljesít. Mi lenne, ha rosszul teljesítene??? :-)"

dornyeij.blog.hu/2013/11/04/ingatlan_szabadeses_ahogy_vartam

Egy másik vetülete a kivándorlásnak. Én sem veszek lakást itthon, minek?
MELYIK MAJOM MONDTA, HOGY A SEGGNYALÁS NEM KIFIZETŐDŐ?

"Rákay Philip lett az MTV Zrt.
vezérigazgató-helyettese"

Na, na,... ugye? Csak a tehetség, a siker...
@Sir Bates dö Hól: Lehet igazad van. Egy rendes NER-mészáros tarkónvágja a reklamáló kövér disznót:-) Oszt föl a füstre! Se híre már, se hamva:-) Kilünként ezerér... a nép meg fogja zabálni:-) Hogy Rómában a Panteon előtti téren emiatt 500 évvel ezelőtt henteseket égettek? Ugyanmár... a történelem az értelmiség áfiuma, velümk hasonló nem eshet meg...
@Husz_János_Puszita:
Nem kell bemutatni, nagyfaterral anno sűrűn jártam a '70-es években, kaotikus pap is van a családban, igaz akkoriban a volt munkásőr, kisz és maszop-os elvtársak nem tolongtak ott.
Piktorunk akkor tájt a KISZ-t, a többi qrmány tag az MSZMP-t és a szolgálatokat erősítette.
Manapság meg én vagyok a libsibolsi!
ÉRTEM ÉN!
DE'TÉLLEG!!! :)
@Sir Bates dö Hól:
nem nehéz észrevenni, hogy ez az elképzelés a vidéket kivánja helyzetbe hozni.
Miután a vidék drámai munkanélküliségét nem tudja a kormány feloldani, helyi vállalkozások alapításában bízik, mert központilag már nincs eszköze.
Az egész elképzelés inkább egy próbálkozás, mint egy generális megoldás terve.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Beteg vagy komám, vagy át kéne állnod valami más cuccosra! A szőrös sírásót kérdezd, mit legel mostanság... Evégre folyamatosan javul... :(
@alte trottel: "Akar-e kiskegyed -özvegyem - általános örökösöm lenni?"
Úgy látom, megfelelek a kiírásoknak, preventíve érdeklődöm, hogy örökhagyóként milyen vagyont hagysz hátra, ha lehúnyod a szemed?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Igen, elmélkedő kórságban szenvedek.
Nincs rá medicina.
@Mariann19:
DRÁGA! Akinek ezt el kell magyarázni, annak nem kéne ezt magyarázni...
Szerinted szimpla narancskurva az elvtárs, vagy csak hülye?
Más verzió???
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: leírta az újság... a blikk!... gazdag vagyok... gyurcsánynál tehetősebb... már azt nézi jövőre kit kell megelőznie... egy éven belül ezt a magáénak fogja érezni:)... pedig ez csak 23m€:)... azért azzal még messze van a gazdagságtól:)
@Mariann19: Én a helyedben azért megkérdezném, hogy hálája előtt akar e kefélni, avagy kebleden szándékszik e jobblétre szenderedni... mer azér nem mindegy, hálatlanul, és hálátlanul özvegyi jogot nyerni, vagy előtte, sokat nyelni:-)
@Mariann19:

Nem is az állami szektor feladata a beruházás, vállalkozás. Az összes állami támogatást megszüntetném, mert piacképtelen projektekbe csatornázza a pénzt, de legalábbis nagyon rossz hatékonysággal hasznosul.

Tudom, hogy az önkormányzatok ki vannak véreztetve, de korábban sem volt más a helyzet. Devizahitelből muskátlit venni, nonszensz. Így mulat egy magyar úr.

Mi lesz a kis településekkel? Anyám 8 évig volt korábban önkormányzati képviselő a szülőfalumban. Én nagyon szeretem a Mamát, de hogy is mondjam, szóval nem egy közgazdász professzor, az összes képviselőtársával, polgármesterrel, jegyzővel, alkalmazottakkal egyetemben, ismerem az összeset. Langyos unalomban folydogálnak a dolgok, mintha mi sem történt volna 23 évvel ezelőtt.

Ismerem pár kisvárosi önkormányzat viselt dolgait itt a környékünkön, ugyanaz a módi. Pártállástól teljesen függetlenül.
@Mariann19: én továbbra is azt gondolom, szimpla választási ígéret helyi szintre/személyekre lebontva... kinek ígérik meg, hogy ő is részesülni fog a redisztributív rendszerből, ennyi szerintem.
@Sir Bates dö Hól: Könnyű túlnanról bekiabálni a parasztnak, hogy hogyan fogja az ökör szarvát, esetleg a maga farkát:-)
@Mariann19: Ha van kedved, olvasd el a posz elejét, lásd, miért lettem Rodi szemében vörös prosztó:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A katolikus egyház a legnagyobb és legstabilabb diktatúra a világon. A diktátor a pápa, aki leválthatatlan félisten, amit mond az van.
A mi kis diktátorunknak ez kibaszottul imponál, célja nem más mint ugyanaz, csak állami szinten. Ezé fésülte össze az államot az egyházzal az alkotványában.
"Orbán: Keresztény gyökerekkel lesz éllovas az összmagyarság"

index.hu/belfold/2013/11/06/kereszteny_gyokerekkel_lesz_ellovas_az_osszmagyarsag/

MOMENTÁN, EBBEN A DOLOGBAN EGY KÓSA PILLANATIG SEM KÉTELKEDTEM:-)
@Husz_János_Puszita:

Egy példa. Jönnek az önkormányzati választások, szétcseszik az egész várost, ott vigyoroghassanak majd az átadón. Amióta az eszemet tudom. Vállalkozók a kardjukba dőlnek, bevételüknek búcsút mondhatnak a felfordulás miatt.
Most őszintén, ezekre gazdaságélénkítést bízni?? Az iparűzési adó inkasszálásán kívül sz.arnak nagy ívben a helyiekre.
@rodeo36:

"_sok volt a kagyló? megártott a bólé? _"

és Te mennyit ittál öreg barátom?:)))
@Myrath: A mi kis tökvakaró pohos zsebcézárunkat ne hasonlítsd már Ferenc pápa világához... ez ollan dehonesztáló... Alsó-Felcsúti Orbánistent nem lehet egy délamerikai gyüttmenttel összevetni... ez már gondolati szinten is istengyalázás, mi több,,, borzadalmas blaszfémia:-) Máglyára veled, hihetetlen gyaurnyikáló kutya, a Szentfelcsúti Hippodrom Szinpadán! :-)
@Husz_János_Puszita:

"___"A Polgári Konzervatív Párt megalakulása alkalmából nemzetközi sajtótájékoztatót tartunk a Centrál Kávéházban (Budapest V., Károlyi u. 9.). Időpont: 2013. november 15., du. 3 óra..."___"

jesszus! egy közbeiktatott epizód. statiszták kerestetnek:)
@Husz_János_Puszita:

Bazz, ezen most ciki kurvára röhögni? :-D
@rodeo36:
"Akiknek semmi joguk és felelősségük nincs."
Ez a lényeg.
A feladat és felelősség leosztás mutat egy bizonyos tehetetlenséget.
A települések gazdasági mobilizálása egyébként nem ördögtől való, már régen meg kellett volna tenni, de állami irányítással.

Elképzelhető egy olyan verzió, hogy akár regionálisan is, a sajátosságok figyelembevételével kialakítani akár a kézműipart, vagy az önellátás bármely formáját, árútöbblet esetén az árúcserét vagy értékesítést stb.
Ugyanis az nem elég, hogy néha felavatunk egy külföldi befektetői létesítményt, és ez jelenti a boldogságot.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Olvastam, mert téged szoktalak elsőként nyomon követni.
Nyomkereső vagyok.
Azért ne ugorjatok össze!
@Husz_János_Puszita:

"Meneküljenek, legalább nem itt rontják a levegőt. Nem vagyok vérszomjas, elég ha a kormány közelébe nem jutnak a büdös életben még egyszer. "

Te tudhatnád a legjobban, hogy: -nem úgy van az. menni mehetnek. folyószámla-követelés fedezete marad. úgy már igen!
@Fabius:

Nem vicc, nem fértem be a saját unokaöcsém bérmálására, tele volt díszmagyarral. Mondjuk annyira nem tülekedtem. Jó sört adnak a templom melletti kávézóban.
@Sir Bates dö Hól:
Elképzelhető, hogy igazad van, hiszen a kormányzati retorika a választási győzelemnek veti alá magát, nem a valóságnak.
Mégis azt látom, hogy egy gazdasági dinamizálás feladat áthárításáról van szó.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Csak ez lehet :-D

Amúgy az jutott eszembe, hogy a kretének megtalálták Istent szólás úgy is igaz, hogy találtak maguknak egyet.
@rodeo36: @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

nem valami jó látni amikor zörög az eszcájg, ráadásul törik a herendi.
@Fabius:
Hol?
Ott volt a párttagkönyv mellett?
Ne boríts ki! :((
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_"Orbán: Keresztény gyökerekkel lesz
éllovas az összmagyarság"_"

:D [nagyon röhög, nem kicsit]
@jaegtoer: alkalmasint, kb hetente ki vagyok híva a sarki kocsma vizeldéjébe farokösszemérésre. Már megszoktam, gyúrok rá:-)
@Husz_János_Puszita:
Kishitűek vagytok...
Manapság élő Isten nem nagy cucc!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ugyan, nem kell komolyan venni az ilyen beszólást.
Igazán nem mondhatod, hogy nem voltam frappáns.
Jó tanítványod szeretnék lenni.
@jaegtoer:
MERT MOCSOK LIBSIBOLSI CSÜRHE VAGYOL TE IS!
Komolytalan népség... Hová kerültem... :(
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Aha... a sarki kocsmát "kék Osztriga Bárnak" hívják?
Te kis hamis... ;(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A flitteres bluevelvet tangámat már kinmosta az asszony, a bejáróstanci meg kivasalta... hadrafogható vagyok:-)
@Husz_János_Puszita:

egyetértek. a látlelet pontos, a terápia elvetélt. mentsük a beteget, hajítsuk ki a sarlatánt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ez már csak magyarázkodás részedről... Vazelin, vagy Vaszilij? Ez itt a kérdés!
@Husz_János_Puszita:
Figyeltem az önkorik reakcióit a médiában, és látható, hogy élesen ketté kell választani a városokat a kistelepülésektől.
Teljesen eltérőek a körülményeik és a lehetőségeik.
Az adósságátvállalás a nagyobb városoknak kedvez, hiszen azok adósodtak el az önrész erejéig, most ettől is mentesülnek, mert az eu-s támogatásokkal együtt gratis jutottak hozzá fejlesztésekhez.
Arról nem szólva, hogy jelentős helyi adókkal is gazdálkodhatnak, míg a kistelepülések szinte csak a normatív támogatásból tartják fenn magukat.
A fentiek miatt igazságtalan szétteríteni az átvállalt adósság terheit valamennyi településre, mert nem nehéz belátni, hogy a Fidesz által irányított városok a kedvezményezettjei ennek a döntésnek.
Amit az önkorik tapasztalati működéséről írtál, arról az jutott eszembe, hogy nem esik szó a 7 ezer fő alatti önkorik átszervezéséről regionálisan.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Amikor bekapcsolom a gépet, azonnal ráugrom az írásaidra, és abból képezem magam.
Több-kevesebb sikerrel.
Az is lehet, hogy a jövőben osztályozni fogsz?
Vigyázz, mert puskázok.
Én abban vagyok nagy mágus.
Rejtélyes birodalom: miért nincs Simicska a leggazdagabbak listáján?
''''[...] olyan bonyolult céghálót szőtt maga köré, amelyből lehetetlen pontos adatokat kinyerni.
[...] nem tette egyértelművé, hogy Simicska hány százalékban tulajdonosa a Közgépnek, így nem tudták megállapítani, hogy a nettó 2,6 milliárdos osztalékból mennyit kapott.
[...] Még Simicska Lajosénál is nehezebb megbecsülni, mekkora vagyona van a kormánypárti gazdasági hátország másik fontos emberének, a 46 éves Nyerges Zsoltnak.''''

hvg.hu/itthon/20130507_Simicska_Lajos_vagyona_gazdag_magyarok
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
kis méretes? kérdésre benn van már? válasz nincs!...elhűlve reakció: érdekes kinn sincs

szóval???

ez is pártmunka

brühüyyy

mint látom -örömmel- a blog már offolva leszen mert a má szaros lő rincet nem igen tuggyuk hová illeszteni
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Hova kerültem?"
Mindíg felteszed ezt a kérdést úgy, mint egy előkelő idegen.
Az a fogszakorvos nagyon átmosta az agyadat.
Azért mi mindennap vissza várunk, ha renegát vagy is.
@Mariann19:
ha diszburkolatra költik akkor meg lehet baszni vagy még asse

brühüyyy

te meg aggócc itt fölöslegesen...úgyis csőd van má' régen
@Mariann19:
Részletes leltár a házassági szerződésben, most elég legyen annyi, hogy euróban 7 számjegyű. Orvosi leletekkel tudom igazolni, hogy max. 5 évem van hátra, viszont egy agilis és rámenős asszonyka ezt akár 18 hónapra is lerövidítheti, mert a libidóm még áll, mint a cövek! (És imádok zabálni is.) Viszont 185 cm-hez 110 kg vagyok, de a tükör csak elhomályosodik, de nem törik szilánkokra ha belenézek.
@Husz_János_Puszita: "Akkor emeljük fel az adójukat. Logikus.
Sajnálatos, hogy Bajnai is belépett a demagógok körébe. "

Bajnaiék programja... szörnyű csalódás. Amikor még lehetett kommentelni a Véleményvezért, én neki ígértem a szavazatomat, de lehet, hogy segget fogok csinálni a számból és megbaszhatják a 7 százalékukat nélkülem.
Senki nem mer kiállni és kimondani a valóságot. Lassan veszem a fáradságot, és elolvasom Bokrosék programját.
Tudjátok miben mérem a magyar tragédia nagyságát? Hogy mióta nem jelent meg Mellár interjú a populáris médiában. Mert a fasz se kíváncsi rá. Csak én. De ebben az országban én vagyok a kisebbség.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nyuszómuszó! A pia lesz az oka! Nem kéne annyit innod...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csókolom! Még ha csak azért.
Manapság a "gyökér" kormányon van.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
A libidóm 22/6 cm és áll mint a cövek!
(most besárgultál, mi?)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Prűd Mary"
Jó lesz az Proud Mary-nek is .
Kedvenc számom egyike.
Gőgös Mary
@Mariann19:

"_Itt egy leosztott feladatról és felelősségről van szó.
Látható, hogy a beharangozott "ipari központ leszünk Európában másfél év alatt" grandiózus terv is népámítás._"

abba bele sem gondoltak, hogy a körjegyzőségbe tartozó polgármester "pénz-paripa-fegyver" nélkül legfeljebb a falu egyetlen lámpaoszlopának villanykörtéjét képes kicseréltetni, feltéve, ha polgármesteri illetményéből megveszi az izzót, aztán szól a falu bolondjának, hogy másszon már fel, tekerje be, de úgy, hogy érintkezése ne legyen, mert spórolni kell az árammal, mert azzal is el vannak maradva 4 hónappal. ezek után nekiáll és sötétedésig összedobja magyarország gazdaságfejlesztési politikájának az unió trendjeibe illeszkedő, azzal harmonizáló irányelveit mejd településekre lebontott tervét határidő és költségütemezéssel 5 éves kitekintéssel, ezt követően kerékpárra pattan, és a meg sem álló vonat postakocsijába egy jól irányzott frizbi dobással bedobja a hatodik és hetedik deszka közötti résen a levelet, lesz ami lesz, mert a bélyeg már tavaly elfogyott, és a postán már portósan sem fogadnak be tőle semmilyen küldeményt kivéve a sérült borítékú nemzeti konzultációs válaszlevelet.

a többiek meg szarnak bele, egy kis térkövezés, egy-egy stadion, buszbeszerzés a békemenethez, oszt jónapot.
@rodeo36:
Tudnánk, de szalonna képesek vagyunk.
Láttunl mi már úri szabót is.
(címe: 2244 Úri Kossuth Lajos utca 82.)
@Mariann19:
Dolgoznia is kell valakinek, különben soha nem lesznek stadionjaitok... :(
Nyaljál csak tovább annak a lökött nyúúúúúúúúúúúúlnak! :D
@alte trottel:
Itt egy a lényeg, az euro forintban kifejezve.
A helyiértékekkel majd elszórakozom, egyéb körülmény pedig teljesen mellékes.
@alte trottel:

"hogy euróban 7 számjegyű."
A tizedes vessző után?

"de a tükör csak elhomályosodik, de nem törik szilánkokra ha belenézek."

Szürkehályog lesz az:))
@jaegtoer:
Szerintem azt sem tudja mi az, hogy ipari park.
Csaknem mind vegetál, és folyamatosan kiürül.
De lehet, hogy szabadidő parkkal téveszt össze.
Nála nem lehet tudni.
Ilyen marhaság az atomenergia mese is.

Japánból?
No, akkor futás!!
@Fabius: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

egyszer azt írtam (5 éve?) így képzelem el pl. Tótawé pálfordulását:

Pap leszek, az kurvaisten!
Várnai László Kálmán Olgánál. Most.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A lökött Nyúl a padtársam ebben az iskolában, jó lesz, ha megjegyzed.
Viszont nagyra értékelem GDP termelő szándékaidat, bár a te rezsióradíjaidért én is mérhetetlen mennyiségű munkát végeznék.
Márcsak azért, mert nálad egy katt egy kilo dió, és mint egyenértékszám, az bizony 3.000.- Ft.
@jaegtoer:

Mit tudsz az alakuló konzi pártról?
ATV, Várnai Lászlóval
@jaegtoer:
Rosszul tudod.
Helyesen: dicsértessék.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nem lehet, hogy asszonta ez az őskeresztény:Keresztény "gyökerekkel" lesz éllovas? Mert ez már megvalósult, ami a FIDESZ-KDNP frakciót illeti.
@Orica Középföldi:

semmit. meg is vagyok döbbenve. de meg fogom nézni a fikurákat, mer bűzlik. se honlap se semmi. ez olyan kisgazdafiling szagú szarság. de ne legyen igazam. [savanyú a szőlő:DDD]
@jaegtoer:
Gyanús vagy te nekem.
Polgármester vagy, hogy ennyire ismered ennek a tisztségnek minden műveletét és nehézségeit?
A dinamós áram előállítást kihagytad.
Ki tekeri nálatok a bringát?
A kommented zseniális!
Hogyan tudod ezt ilyen mindenre kiterjedően kitalálni?
Bámullak.
@Mariann19:
Durvább is volt... :D
Kb. egy órányi munka, de nem mertem összeget mondani, rábíztam a megrendelőre az árat! Soha nem kerestem annyit! :D
Piktor órabérével vetekedett...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Tina Turner és Szabó Eszter.
Sokszor meghallgatom, teljesen feldob.
@Husz_János_Puszita:

"_Te konzi vagy nem? _"

messzeföldig bűzlő vérkonzi vagyok 1.4845-ös hőálló acél szilárdságáéval ekvivalens hittel.
@jaegtoer:
Eléggé visszafogott darab akkor.
Hallanád a halászi plébánost! :D
@shinichi:

Nézd már hárman osztjuk a fura perverziódat@jaegtoer: is :))
@Mariann19:

Igazságtalan és nagyon rossz üzenettel bír: adósodj el nyugodtan, állam bácsi megment. A legkomcsibb bagázs Rákosi óta.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Vagyogatok, alig látszok ki a melóból! Még csajozni sincs időm... :D
@jaegtoer: Vadmarha! Idióta! Esetleg, csak éppenmost, Magyarországon élő, nem Hírtévénéző... és mondd! Esténként, nem zokogod teli a cihacsücsköt elalvás előtt?
@Mariann19:

a bringa nem játszik, mert a vonathoz úgy ment vele hogy nem tekerte, hanem hajtotta a lábával, ugyanis a csavarokat és a fogaskerekeket már kiszerelte belőle egyszer régebben, hogy a falu egyetlenóráját megjavítsák vele, mert a népek a sajátjaikat eladták hogy Orbán Viktor könyvet megvehessék, de időközben fájó szívvel eltüzelték hogy pogácsát tudjanak sütni imádatuk tárgyának, amikor egyszer átutazóban megálla vala a faluban szükségét végezni, és a vadi új templomot átadni. az átvágott szalag ára felemésztette a falu teljes éves költségvetését. azóta vitrinben őrzik, mint a falu egykori fénykorának örökös szimbólumát.

mint már mondtam egyszer számon tartom honnan jöttem és tudom miért tartok oda, ahova.
nincs és nem is voltam polgármester. én egy hülye vagyok. persze annyira utálom az embereket , hogy kénytelen vagyok tisztában lenni vele, hogy mi az utálatom oka. (úgy általában, de van még vagy 100-110 kivétel, de ez a szám rohamosan csökken, a családtagok ebben nincsenek benne, tehát nem is olyan kis számú ez a kivételes ember.)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem csodálom, hogy feldob. Meghallgattam.
Figyeltem a hangszeres szólistákat. Döglök értük.
@Mariann19: Ne dőjj be egy nyálas Öreg Trotyli bülbül szavának:) Pederaszta a lelken, hajt a zinterneten a kiskorú megejtendő leánykákra:-)
@Husz_János_Puszita:
"Adósodj el nyugodtan."
A kormányzati irányítás filozófiájának csődje ez a folyamat.
@CSENDES: Ennyire nem akartam túlcizellálni a dolgot. Akinek füle vagyon hallja, küknek szüme, lássa... akinek meg meg kell magyarázni, annak meg nem érdemes.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
VESSETEK A VÉRMÓKUSOK ELÉ!!! :)
Csak lehuggyozom a magát wérmókusnak hazudozó nyúúúúúúúúúúúúúúlat!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

mert van az a helyzet amikor a vérkonzi is kénytelen evezőt ragadni a mocsok libsik mellett, ha győn a győzhajó:)
Ketten a kocsmában.
- Látom, üres a poharad. Kérsz még egyet?
- Dehogy kérek! Mi a fenét kezdjek két üres pohárral?
Ha valaki nem ismeri ezt a kis lengyel származású hölgyet! :)

Patricia Mae Andrzejewski

www.youtube.com/watch?v=CjY_uSSncQw
@jaegtoer: gyönyörűűű vretes gondolatok és szófűzés:-) mintha....
@Dr. jenőke (jenőke):

"__Rosszul tudod.
Helyesen: dicsértessék. __"

Worluknál? hehehe. :)
@jaegtoer:
Pedig lehetnél polgármester, mert jól fizet ez a státusz, ki tudnád használni az egykulcsos minden hozadékát.
Ráadásul nagyon népszerű is lennél a nyilvános testületi üléseken.
Előadnál egy fentihez hasonló humoreszket, a lakosság halálra röhögné magát, és a településed megkapná a "Legvidámabb Település" címet.
Mi meg néznénk a TV-ben felmagasztosulva, hogy ismerhetünk téged.
@Mariann19:
Ááááá... a libsibolsi médiatúlsúly kiforgatná minden szavát! :))
@Dr. jenőke (jenőke): Namármost, ha a Dreifusch beszélőnév, akkor biza minden megpróbáltatása ellenére, írígyelmém viselőjét:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Holnap rákeresek a jou tube-on, már nem merek hangoskodni, mert félek, hogy jön a komondor, aztán én leszek a főszereplő Olgánál az ATV-n.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Média túlsúly kiforgatná minden szavát."
Mennénk erősítésnek, minket nehéz lenne túldumálni.
@Mariann19: Hehhe... bicigli-lánccal a nyakában, vezetve a testülepi ülést:-)
@Mariann19:

"Hogyan tudod ezt ilyen mindenre kiterjedően kitalálni?"

igazgatás és ügyvitel szervezés a fejlövésem is.
és receptet is tudok írni.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Rád szólok, ha hangosan énekelsz."
Azt lehet, csak nehogy Balog Józsi nyomdokaiba lépjél, mert az igazságszolgáltatás lecsap rád, úgy 28 év múlva, amilyen gyorsak.
Vagy titkosítjuk az ügyet.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ahogy a közös ülés és a közösülés se mindegy...
Bár... vérkakimakiknál...
Miaszösz. Egy stratégiai gondolkodó mszp-s Olgánál.
@jaegtoer:
Izgatgatás és zűrvitelszerkesztés lesz az!
Konzervnyitóval és szívószállal...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
"Bicigli lánccal a nyakában vezeti a testületi ülést."
Most meg már hangosan röhögök, mert vizuálisan elképzelem a szitut.
Előtte a korszerű szavazó kütyü, ő meg a lánccal csörömpöl, miközben jelentőségteljes pillantásokat vet a nagyérdeműre.
@Mariann19: Csak Neked:

"Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője 2013.11.06. 11:47:31
Azért nem minden bántalmazott nőnek oly sanyarú a sorsa, mint Terikének. Kamu Donald, ki jelenleg nőverésért négy és féléves kényszerpihe Nőjét tölti, esetleg tudna erről mesélni. Az akkor még Palácsik Tímeaként futó semicelebritás (magyarul ordas kurva), má megbocsátást esedendőzve a kemény jelzőért... telizokogta a péniamédiát, a rajta esett ordas sérelmekkel. Erre ugyi Andy Vanja NER filmcézár, a Dobott Katica affér után immár nőtlenül, azonnal remegő orrlukakkal a sajnálnivaló szegíny áldozet után szaladt, majd, hipp-hobb arájának kérte. És lőn csoda kisrusnyaságunk azonnal igentett mondott. Meg is esett a nászút azonnyomban és egy névváltás is, merthogy a Palácsik név beszennyeződött, ímihol más kisszépségünk Tímea Vajna néven hasítja a celebritás egét. Az már csak elhanyagpolható mellékkörülmény, hogy a kéthetes ámerikái nászút után más elfeledte magyar anyanyelvét, és legalább egy '56-os kitántorgottdisszidens második generációs gyermekeként törte a magyart az éppen aktuális promóciós interjújában. A NER szellemében közpénzből elég vastagon kitömött Endy persze felismerve neje roppant kívánatos adottságait, azonnal színésznői szerepre kárhoztatta volna őt, de sajna kiderült, hogy a hálás feleség nincs annyira tehetséges, hogy teli szájjal is tudjon beszélni. És itten van a mese vége. Egy utolsó megjegyzés: Mégiscsak van az a pénz, amennyiért érdemes Endy farkát szájjal illetni.... "
@jaegtoer:
Te egy izgalmas figura vagy.
Nem tudom eldönteni, hogy egy megkeseredett ember vagy-e, vagy pedig egy örökké vidám figura, netán a világot kissé cinikusan szemlélő egyed vagy-e.
Majd a jachton kitapasztalom.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Ááááá... a libsibolsi médiatúlsúly kiforgatná minden szavát! :))"

attól tartok nagyon rábasznának, ugyan nem szoktam szerénykedni de arra mérget vehetnének hogy nem fognám vissza ennyire magamat. vért röhögnének föl a fülükből is, és odalenne a fotogén profiljuk, még Vérmókus se tudná megfotostoppolni az imidzsösszeomlásukat
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Fura vágyaid vannak Endyvel kapcsolatban... De ne zavartasd magad, a rosszindulatú beszólásaink miatt! :))
@Husz_János_Puszita:

Erre azért ne vegyél mérget:)
Földes már 20 éve sem számított jó stratégának.
Nem ez az erőssége.
ö lömpöpő is darálja magát? Olgánál nem láttam, de ezzel most ilyen gyorsan, eléggé kinyírásos a buli.

Kizárták az LMP-ből Várnai Lászlót
Nőveréssel gyanúsítják, az LMP szerint félrevezette a pártelnököt. Esze ágában sincs lemondani.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F11%2F06%2Fkizartak_az_lmp-bol_varnai_laszlot%2F
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Megalkottad életed nagy művét, és a témaválasztásod nemcsak aktuális, hanem hűen tükrözi a társadalmi mozgásokat.
Műved igazolja, hogy Amerika még mindíg a nagy lehetőségek országa, ahol a huszonhetedrangú Palácsik Tímea is fényes jövő előtt áll hervatag külseje ellenére is.
Gratulálok örökbecsű alkotásodhoz!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"beszarnál ha nálam kellene tolni az ipart! bár az is lehet, hogy imádnád. csak ne emberek ütögetnék a billentyűket:)
@Husz_János_Puszita:

Egyébként, ha Kovács, Lendvai, Földes a megújulás MA-nak, akkor nagyon-nagyon nagy baj van a maszopnál.
@jaegtoer:
JPG-be dolgozik a Photoshop Meister... Majd több órát dolgozik legfeljebb a renderelő program és izzik az a P4-es proci...
Vasaló legyen nálad, meg egy Biblia - arra lehet esküdözni, csodálom, hogy ez az alja politikus csürhe még nem hozta elő.
@Mariann19: mind együtt, olyan Rodeo sztájl a firma, phd-pdf-nfl-fia fenébe ezzel a sok hárembetüssel :D

@jaegtoer: alázatos szolgája nagyságos tekintetes izééé úr :D
@Mariann19:

ja, bizony. a jachtról egy percre sem megfeledkezni. s a megtakarításokat mielőbb eltakarítani.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

én legfeljebb a Világegyetemre esküszöm, ha azt odahozzák, ám legyen. mer én be nem cepelem a hónom alatt.
@jaegtoer:
Ugyan! Nem is sejted, milyen leleményes tudok lenni! :D
Amúgy is, az informatikát a lustaság viszi előre! Es'setudtad...
@Orica Középföldi:

Nem ismerem őt, nem követtem a pályafutását. Ha jó stratégia, elég ügyesen leplezte az mszp eddig.:)

Hasonlókat mondott, mint amin itt szoktunk morfondírozni magunk között.
Abba kell hagyni a reaktív kommunikációt, a sárdobálást a fideszre, mert kontraproduktív.
Stratégia orientált, pozitív, szerethető kommunikáció, jövőkép.
Szép az összefogás, csak el ne felejtsék végrehajtani. Munkamegosztás kell, mindenki a maga választóihoz szóljon. Ilyesmi.
@jaegtoer:
"A megtakarításokat mielőbb eltakarítani."
Éberen figyelek. Az IMF minden eu-s állampolgártól egyszeri 10%-os tervez elorozni, hogy az eu-s hitelállomány a 2007-es szintre álljon be.
Namármost kifundáltam, hogy nettó adósság a számítási alap,. Így szerény megtakarításommal azonos összegben felveszek hitelt, így O lesz a nettó, és fújhatnak a ...
@Mariann19:

"Te egy izgalmas figura vagy.
Nem tudom eldönteni, hogy egy megkeseredett ember vagy-e, vagy pedig egy örökké vidám figura, netán a világot kissé cinikusan szemlélő egyed vagy-e."

egyik sem, de majdnem eltaláltad. én az egész része vagyok:)
@jaegtoer:
Betűhibák...
"én az egész része vagyok"
"én egész részeg vagyok" - úgy értem... :D
@Mariann19:

Az is benne van a tanulmányban, meglepetésszerűen lehetne behajtani, ne legyen idő kibújni alóla. Gondold még át a hitelfelvételt.:)

Amikor olvastam, rossz érzéseim támadtak. Meríteni fog belőle a vezér, ha elfogy a suska. A Tobin adó ötletéből csináltak tranzakcióst, bele sem gondolok, mire lesznek képesek még.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"Amúgy is, az informatikát a lustaság viszi előre! Es'setudtad..."

pont erre gondoltam, amikor írtam hogy esetleg mégis imádnád. rühellem a szorgalmas informatikusokat, mert akkor ott valami nagyon el van baszva, persze nem IT részről (bár??!!:) inkább rendszer/folyamatszervezési oldalról... és akkor az évekig tartó reszelgetés.... brrrr!
@Mariann19:

"Namármost kifundáltam, hogy nettó adósság a számítási alap,. Így szerény megtakarításommal azonos összegben felveszek hitelt, így O lesz a nettó, és fújhatnak a ... "

erre mondta SZ.I. osztálytársam, gyorsan- gyorsan csak többet ésszel, mint ész nélkül:))
@jaegtoer:
Évekig? Na, akkor gyöngy élete van ott az infósnak... Én összerakom a hálót (10-15 gépes), oszt ránézek hetente, vagy havonta.
Ha jól össze van reszelve (tűzfal, vírusvédelem), eldübörög, csak az update-nál, meg új ember beállásakor kellek. A felhasználó letiltva mindenhonnan, reklamáció a tulajnál, csak én telepíthetek be.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"_Betűhibák...
"én az egész része vagyok"
"én egész részeg vagyok" - úgy értem... :D _"

briliáns!
Kizárták az LMP-ből Várnai Lászlót
* MTI
2013. november 6., szerda 18:57
Az LMP kizárta soraiból Várnai Lászlót és kérte, mondjon le önkormányzati képviselői mandátumáról, miután nőverő ügybe keveredett. Várnainak esze ágában sincs lemondania.
Az LMP Országos Választmánya (OV) felkéri a párt zuglói területi szervezetét, hogy törölje a párt tagnyilvántartásából a garázdasággal vádolt Várnai Lászlót - ezt a testület szerdai döntését követően Szél Bernadett közölte. A választmány egyúttal felszólítja a politikust, hogy mondjon le a XIV. kerületi önkormányzati képviselői posztról.Várnai: nem mondok le!
Várnai László szerint semmi sem indokolja, hogy visszaadja a XIV. kerületi önkormányzatban szerzett képviselői mandátumát. Várnai szerint a szerdai döntéssel az LMP egy szintre hozta a súlyos testi sértéssel gyanúsított Balogh József országgyűlési képviselővel, aki beismerte, hogy bántalmazta élettársát. Mint mondta, "sokaknak fájt az LMP-ben az önkormányzati sikerem és ismertségem", ugyanis a párt "az elmúlt három évben 2,5-3 százalékra jutott" országosan, amiért "senki nem vállalja a felelősséget".
Várnaiemellett határozottan cáfolta, hogy bántalmazta volna volt élettársát. Szerinte "veszekedtünk, huzakodtunk, de nem volt bántalmazás, (...) ez nem ment túl egy rossz családi veszekedésen".
 Szél Bernadett a részleteket ismertetve azt mondta, hogy az LMP etikai bizottsága (et) kedden olyan állásfoglalást hozott, amelyik szerint Várnai László július 9-e óta már nem is tagja a pártnak. Ezt azzal indokolták, hogy a zuglói képviselő május 8-án - az ellene indult ügyészségi eljárás miatt - párttagságának kéthónapos felfüggesztését kérte. Miután a határidő lejárt, Várnai László nem kezdeményezte írásban tagviszonyának helyreállítását, ezért az a párt alapszabálya alapján automatikusan megszűnt - közölte az országgyűlési képviselő.
Az etikai bizottság ezért azt kérte, hogy Várnai Lászlót töröljék a tagnyilvántartásából, amit az ov döntése nyomán az LMP zuglói területi szervezete meg is tesz, a határozatról pedig levélben tájékoztatják az érintettet - mondta a társelnök.Szél: Várnai a pártelnököt is félrevezette
Szél Bernadett ezzel összefüggésben azt mondta, zéró toleranciát hirdettek, nem tűrik a bántalmazást és ez különösen igaz a nők bántalmazására. Az MTI kérdésére hozzátette: értelmezésük szerint ha az ügyészség nem tekintette volna megalapozottnak a Várnai László elleni vádat, akkor azt ejtette volna, nem pedig elhalasztja a vádemelést. Azt is elmondta, tanúk vannak arra, hogy az önkormányzati képviselő bántalmazta volt élettársát, gyermeke anyját, de a társelnök azt nem részletezte, hogy a bántalmazás milyen módon zajlott.DBELO20100421003Várnai LászlóFotó: Beliczay László
Arra is kitért, hogy Várnai László az ügy fejleményeiről nem, illetve tévesen tájékoztatta az LMP-t. Szavai szerint Schiffer András társelnök például gyakorlatilag a sajtó munkatársaitól szerzett arról tudomást, hogy nem megszüntették az önkormányzati képviselő ellen indított eljárást, hanem elhalasztották a vádemelést. Ekkor derült ki az is, hogy nem magánvádról, hanem garázdaságról van szó - folytatta. Várnai László szerintük méltatlanná vált, hogy az LMP választóit képviselje.Várnai tagad
A  Magyar Hírlap kedden a Fővárosi Főügyészség tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy garázdaság vétsége miatt eljárás indult a XVI. kerületi rendőrkapitányságon Várnai László zuglói önkormányzati képviselő ellen, aki emiatt felfüggesztette LMP-s tagságát.
A Magyar Hírlap cikke szerint a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség korábban a vádemelés elhalasztásáról határozott, amely ellen a gyanúsított panasszal élt. A napilap megkereste Várnai Lászlót, aki annyit mondott: szakítása után gyermekelhelyezési pere volt, amely azután rendben lezárult. Visszautasította azokat a híreket, hogy felesége vagy élettársa bántalmazása miatt indult volna eljárás ellene.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

erre gondoltam, persze cca egy hálóban 1000 pc-nél már lehet nézegetni ezt azt, de ami játszana az csak 200... azért az még emberi lépték, nem ?
@jaegtoer:
HU léptékkel emberes.
Nem is a gépekkel van gond, az ecceri júzerrel... :)
de legalább a POFÁTLAN végkielégítések megszűntek
@Husz_János_Puszita:
Nem tudom komolyan venni ezt az IMF tervet.
Valamilyen más szándék lehet mögötte, esetleg a betétek mobilizálása?
@jaegtoer:
Nem tudom, hogy ebben a verzióban mi az, amit ésszel kell tenni, vagy ésszel kell menekíteni.
@Dr. jenőke (jenőke):
Há'depersze!
SŐT!
Leborult ejrópa a térgyére és imádattal mormognak maguk előtt, a felcsúti Krisztus láttán! :))

Na, hallgassunk egy kis zenét...
Még Santana előtt így szólt a Black Magic Woman a Fleetwood Mac & Peter Green előadásában:
www.youtube.com/watch?v=hRu7Pt42x6Y
@Mariann19:

ésszel menekíteni elérhető, hozzáférhető helyre, eszközbe, materiális és immateriális javakba.
@Knósszosz:
Nekem meg most a csicsika, mert mocsok fáradt vagyok... Holnap is GDP előállításon kell ténykednem, hogy legyen Piktoréknak mit ellopniuk!
"Emberi méltóságában oly mélyen megalázták, hogy semmiféle kezelést nem vett igénybe. Gratulálok az államtitkárnak, ezt nevezem! Megspórolták vele a drága CT, MRI költségét, sőt a kemoterápiát is! És a többi kiesett rokkant hamarosan a temetőben köt ki, mert nincs pénze még kenyérre sem. Igazán nagy teljesítmény. Ez a kormány jobban teljesít! A temetési vállalkozók számára"

propeller.hu/itthon/2811851-meghalt-egy-betegem-legyetek-atkozottak
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Aljas!
Itt posztkomenyistázod a rendszert, közben meg felkent NER szekértoló vagy? Szépen vagyunk.
Ezeknek termelsz?
ijjenkor sóhalytok egyet... mij csodás hogy vannak stádionyaink !
a nyilvános akasztásokat így nagyon sok ember tuggya majd végignézni !
Jut eszembe, a Don Vittorio már a 98-02-es kurzusban is sikert sikerre halmozott. Történt egyszer, hogy kampánykörúton végigdúlva a vidéket, elvetődött a szomszédos Bakk nevű faluba (kitalált név). Teljesen váratlanul, de azért előtte két héttel leaszfaltozták a falu főterét teljessen. Fel is állitottak egy pódiumot, ahogy kell, a kocsmával szemközt. Leszállt a zisten a nép közé, méne a pódiumra, elmondta, amit el kell. Majd zárszóként elmondta a szokásos szöveget, a lókusz géniuszához igazitva, csak történt egy kicsiny bévue. Tekintete a szemközti kocsma falára tévedt, ahol öles bötükkel ki volt irva a helyi ÁFÉSZ neve, ami kapóra jött számára. Csakhogy a helyi ÁFÉSZ központja, irodája és székhelye két faluval arrébb, Bedrőcén volt. Igy Bakkon, a bakki népet eme szókkal biztatta:
"Éljen Magyarország, éljen Bedrőce!" De már akkor se merte kiröhögni senki.
@Dr. jenőke (jenőke):
Ez már úgy két hetes hír, de nem lehet elégszer...
Mekkora ellenzéki balfaszkodás van a demokratikus oldalon, hogy ezt és az ehhez hasonló dolgokat szó nélkül hagyják?

Elképesztő impotencia!
A doktornő este a volt betegével, a szarházi polgármester esete Terikével és a lőrinc majd hét milliárdja... miért nem ez folyik minden ellenzéki csapból, miért nem mennek ki síppal-dobbal-nádihegedűvel az utcára és teszik a dolgukat? Mi a lófaszt kell még eléjük rakni ajándékként? Ráadásul mindezeket az kormányoldal kínálja oda nekik mint finom sacher-tortát, de akkor se.

Teljesen hülyék!
Csak ez a három dolog akkora botránnyá dagadna ellenkező esetben a fidesz kezében, hogy ihaj! Szar 300 forintos vizitdíjból mit tudtak művelni, ugye? Akkor ilyen csemegékből mekkora politikai hasznot kaszálnának? Emezeknek meg az is kevés, ha egy (volt) kormánypárti őstapló szarrá veri a feleségét.
Nevetségesek.

Szeretném, ha 14 után nem, de igen.
Ezt elintézték. Tavaly októberben kurvára reménykedtem, ma már egyáltalán.
Ide csoda kell.
@Dr. jenőke (jenőke):
Két haver a kocsma előtt:
-Iszol egy sört?
-Aham!
-Menj be, addig megvárlak

Hofi...
@Mariann19: Ugye az megvolt, hogy ez megint kamu. Mint amikor a Pénzügyminmisztérium egyik főelőadójának eszébe jutott valami, megkérdezte a főnökét, az meg a szomszéd osztályvezetőt, és valaki gyorsan kiszivárogtatta, mint kész tervet.
@GeoCracker: Így pláne nem értem miért tiltakozott a Horthy szobor ellen. :)
@Knósszosz:
Úgy tűnik, Meseházit karanténba tették a kollektív, vagy testületi vezetéssel, Szanyi is minta megpórázosodott volna (szerintem már nem megy sehova), de ettől nem lesznek harciasabbak, ötletesebbek és rámenősebbek.
Nem hittem a fülemnek, amikor a fidesz rezsit csökkent, akkor ők azt jobban, székelymenet, azt is jobban, csupa ilyen nagy ötlet.
Achhhh!!!
@Orica Középföldi:
Szép álmokat!
Jó éjszakét az aludni térőknek!

Várnai Zseni: most este van...

Most este van, lefekszem,
napomra visszanézek,
fáradt vagyok, meleg volt,
a hőség elcsigázott,
sokat futottam, mentem
s a por belepte lelkem,
mint útszéli virágot.

Napomra visszanézek,
beszéltem emberekkel,
azok is megsebeztek,
szavak tüskéjét érzem,
próbálom elfeledni,
poros ruhám levetni
s aludni hófehérben.

Késő van már, elalszom,
elfordulok napomtól,
a hold vizébe nézek,
s kendőm beléje mártom,
ezüstben elmerítem,
szívemre ráterítem,
borogatom, - ne fájjon.

Szép almokat mindenkinek,
@Dr. jenőke (jenőke):
+1
Én meg akkor nem hittem a fülemnek, amikor azt hallottam rédióba délután, hogy szaktanácsadóként majd szaktanácsokat adnak a szaktanácsok hiányában szenvedő MSZP-nek, az egykori páthatalmasságok.

Visszatér a szocialista párt múmia tagozata, Kovács László, Lendvai Ildikó és ki tuggya még kiknek a személyében.
Most ehhez mi a faszt lehet még hozzáfűzni?
Semmiből sem tanulnak?
Gyurcsány viszont, olyan édesen fog csicsikálni ettől a hírtől, hogy a nyála is kicsordul álmában.

Teljes dráma...
@Dr. jenőke (jenőke):

Modjuk az itteni népeknek kb. ilye prgam kell. Annó csak a Fidesz volt a szlogen..... :(

Sajnos ennek az országnak a népe az MSZP-t és a Fidesz-t tudta kiizzadn magából.
@Knósszosz:

Tragikus a helyzet, mert ez annak beismerése, hogy MA mellett, mögött nincs szürkeállomány, kénytelen ráfanyalodni az öregekre.

Kovács is Lendvai is volt pártelnök, most nézhetik, hogy milyen utánpótlást sikerült nevelniük.

Egy közös pontjuk feltétlenül van, mindháromnak a bögyében van Gy, különböző okok miatt.

Tényleg röhöghet Gy:)))
Ha a kis vazallusok így dúskálnak a milliárdokban, hány milliárdja lehet Orbánnak?

Fideszmaffia = milliárdosok klubja

Magyarország = fideszmaffia zsákmányállata-gazdateste
@Kuviklacz:
Megjelent a sajtóban azzal a magyarázattal, hogy a jelenlegi eu átlagos 91%-os adósságállományát a 2007-es szintre, 60% körüli kívánják levinni az IMF tervei szerint.
Azonban az elképzelés még cseppfolyós állapotban van.
@Dr. jenőke (jenőke): Mesterházy leamortizálta magát.
Bajnai nem amortizálta felmagát.
Szerintem betlire játszanak.
Nézd meg, hogy ahányszor már majdnem összejönne, akkro szinte direkt belebikáznak egyet a betontuskóba
@Orica Középföldi:
Az igaz, viszont mi vehetünk újabb raklap papírjegykendőt, mert Ferivel ellentétben mi sírni fogunk, mert mi fogunk újabb kényszerházasságot kötni a tetűvel.

Baromi szkeptikus vagyok, nem is merülök mélyebbre. Inkább hallgatok egy kis zenét, aztán szunnya.
@Mariann19: Majd az is megjelent, hogy egy belső tanulmány egy része volt, ennek esetleges hatását elemezték, de nem volt javaslat és nem IMF hivatalos álláspont.
@GeoCracker: Nem is tudom. "Arról polemizálni igazán, hogy Horthy érdemel-e szobrot, vagy sem, tulajdonképpen lényegtelen. A jobbikosok szerint érdemel, a Ballik szerint viszont ez világbotrány. (A ballik egy új, fiktív formáció, az akcióbaloldal, ami manapság gázrezsóra égett seggű bajnaisták és a begőzölt DK-sok baráti körét jelenti, akik napi szinten balhézzák szét a várost mindenki nagy örömére.) Teli torokból holokausztoznak, fehérterroroznak, sipítoznak, szörnyülködnek. Szerintünk alapvetően egy plurális demokráciában, ha megdöglik a kutyám, akit nagyon szerettem, akár akkora síremléket tolhatok fel neki, amekkorát a világ nem látott. Más kérdés, hogy a szomszéd, akinek folyton a lábtörlőjére szart, mit tart az én édes kis Fifikém arany szökőkútjáról, de kit érdekel a szomszéd véleménye? Senkit. Ha őket ez ennyire felcseszi, az őket minősíti elsősorban. Minket az se izgatott épp ezért fel annyira az se, amikor ők és barátaik az MSZP székház folyosóján Naés Gyula államférfiúi méltatása közepette gyorsan odatoltak egy bronz büsztöt. Ízlések és pofonok. Kinek az ávós, kinek a tengerész." :)

www.tutiblog.com/2013/11/horthy-szobor-az-embernek-aki-ott-se.html?v=1
@Mariann19: Hozzátenném, hogy mindez a sajtó állapotát is minősíti (nem csak a magyarét). Én keresztellenőrzés nélkül semmit se hiszek már el (és akkor is vigyázni kell, nehogy a két függetlennek látszó forrás eredeti forrása ugyanaz legyen) :-)
@Mariann19: @Husz_János_Puszita:

Figyelemreméltó története van ennek a hírnek, a teljes félremagyarázás esetének tűnik. Ha valamit, éppen az ellenérveket sorolja fel a vagyonadóval szemben a kérdéses rész, miután összefoglalja, hogy miért és kik tekintették vonzónak ezt a megoldást. Már vagy tíz napja is cáfolta az IMF, akkor szóvivői szinten.

www.businessspectator.com.au/news/2013/10/25/tax/imf-denies-wealth-tax-interest

De nem szálltak le a témáról, ezért tegnap Gupta is kiadott egy közleményt.

www.imf.org/external/np/sec/pr/2013/pr13427.htm

"An analytical box in the recent edition of the Fiscal Monitor reviews a range of external discussions and experiences regarding a one-off capital levy. It also draws attention to the considerable downside risks of such a tax. It emphatically does not recommend a wealth tax."

azaz a tanulmány "... felhívja a figyelmet egy ilyen adó számottevő veszteségkockázataira. Hangsúlyozottan nem javasol vagyonadót."

Erre mit ír a Napi Gazdaság: "Elemzésük megállapítja, hogy az ilyen közterhek kockázata igen alacsony." WTF? :D Ráadásul "bankbetétadóról" írnak, ahogyan az Index is tegnap: "Az IMF megadóztatná a bankbetéteket" - miközben a saját hírükben is ott van, hogy az IMF cáfolta ezt.

Amúgy meg lehet nézni, rövid kis fejezet, a teljes második rész, amire az egész alapszik, pont az ellenkezőjét jelenti, az efféle adók ellen érvel (49. oldal):

www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/02/pdf/fms2.pdf

"There is a surprisingly large amount of experience to
draw on, as such levies were widely adopted in Europe
after World War I and in Germany and Japan after
World War II. Reviewed in Eichengreen (1990), this
experience suggests that more notable than any loss of
credibility was a simple failure to achieve debt reduction,
largely because the delay in introduction gave
space for extensive avoidance and capital flight—in turn
spurring inflation.

The tax rates needed to bring down public debt to
precrisis levels, moreover, are sizable: reducing debt
ratios to end-2007 levels would require (for a sample of
15 euro area countries) a tax rate of about 10 percent
on households with positive net wealth."

Vagyis kb.: az eddigi példák tanúsága szerint soha nem sikerül a célját elérnie az ilyen adónak, a nagyfokú adóelkerülés és tőkekivonás miatt - ami pedig inflációt gerjeszt. Ráadásul az adósságnak a válság előtti szintjére szorításához szükséges adómérték igen magas lenne, a pozitív szaldójú háztartásokra 10%.

Ha jól sejtem, ez a teljesen idióta cikk lehet az eredete a félreértésnek:

www.forbes.com/sites/billfrezza/2013/10/15/the-international-monetary-fund-lays-the-groundwork-for-global-wealth-confiscation/

Nem tudom, mit tol a szerző, de pont az ellenkezőjére fordította az egész szöveg értelmét, kihagyva az idézetből az árulkodó részt.

A közbülső fázisokat és a német lapokat nem láttam, de ez így elég vicces.
@Kowalski, helyzetjelentést!: Már megint sározzák az angyali ájemefet??? :)
@GeoCracker:
Nem akarom azt feltételezni, hogy van valami háttér megegyezés, azt viszont igen, hogy abból a hamis álomlátásból indultak ki, hogy a fidesz (és az ország) összeomlik magától is, és semmit nem kell tenniük a megmentő szerepbe esés érdekében.
Nos ez nem igaz. Nagyon nem igaz.
Csak tehetetlenek, nincs bennük elképzelés, hogy a valamit hogyan akarják, és, ha nyernek, mit kell csinálni.
Lehet, hogy ettől félnek is.
A testületi felelősség-megosztás erre is utalhat.
Választási bizottság?
Észhez térhetnének már, mert úgy járnak mint a Szilyt köztársasági elnöknek című néptánccal.
Kongresszus kezébe helyezett szili-sors??? Megint ilyesmi??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Egyszer - próbaként - tégy különbséget a szomszéddal való tolerancia, az egyes emberekkel megélt empatika (ne menj be, ott nem kapsz gyógyszert) és a demokrácia között.
Nem fog fájni, és lehet, hogy túléled.
@Knósszosz:
Meseházi nagyon leírta magát (nálam), Bajnaitól lényegesen többet vártam, úgy hittem rámenősebb és kitartóbb, de nem --- zokszó nélkül beleesett Meseházi mellényzsebébe. Egyszerűen nem vette észre, hogy egyenrangú felek, mert egymás nélkül akár el se kezdjék. Hát, behajolt.
Súlyos hiba és helyrehozhatatlan szavazatvesztés.
Meseházi meg úgy illegeti magát, mint aki szépségversenyt nyert. Csakhogy nem ott indult.
mi ez a nagy obegatas?

most masok vannak helyzetben, EZEK lopnak. Most oszinten: ez kinek uj?

Megint mindenki ugy csinal mintha nem Magyarorszagon lakna....eh.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Savanyu a szőlő???? - undoritó állat vagy az biztos...
@Kuviklacz: @Mariann19:

"Majd az is megjelent, hogy egy belső tanulmány egy része volt, ennek esetleges hatását elemezték, de nem volt javaslat és nem IMF hivatalos álláspont. "

mintha nem volna mindegy, hogy délceg tábornokunk honnan vesz ötleteket, hogy felhajtassa a még ellopható összegeket?

minden ténykedése arra mutat, hogy nem a törvényességhez igazítja a cselekedeteit, hanem cselekedeteihez igazítja a törvényeket.

a tobin adó mivé lett magyarországon? és milyen frappánsan megvédte a nyugdíjpénztárakat is?

akinek van, az jól teszi, ha résen áll, különben arra ébred, hogy a vanból nincs lett.
@jaegtoer: jah akinek van

"akinek van, az jól teszi, ha résen áll, különben arra ébred, hogy a vanból nincs lett. "
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"Figyelemreméltó története van ennek a hírnek, a teljes félremagyarázás esetének tűnik. Ha valamit, éppen az ellenérveket sorolja fel a vagyonadóval szemben a kérdéses rész, miután összefoglalja, hogy miért és kik tekintették vonzónak ezt a megoldást. Már vagy tíz napja is cáfolta az IMF, akkor szóvivői szinten."

azt elhiszem, hogy észvesztve kurva gyorsan elkezdték cáfolni, hogy: Mi? ugyaaaan! dehogyiiííís, ááááááá, vaklárma, csak belső tanulmány.

a lényeg, hogy felmerült. valamelyik barom agyában már megszületett a gondolat.
... ha túl sok betétes esetleg mégis úgy gondolja, hogy talán mégsem a hangyának kéne fizetni, hanem a tücsöknek.
délceg Tábornagyunk kedveli a tollvonással megszerezhető pénzeket.... és ez az "ötlet" pont erről szól, az ő agyával nincs jelentősége, mi az ötlet, és mi az átgondolt javaslat, ha az összeg egy jogi cigánykerékkel megszerezhető.
@Kowalski, helyzetjelentést!: @jaegtoer:

a félreértések elkerülése végett annyit fűznék hozzá, hogy természetesen igazad van, csak nálunk 'sose lehet tudni, mit hoz a holnap, adott esetekben az aznap.'
még valami.

a népek szép csendben belenyugodtak abba is, hogy a munkaadói tb járulékot átnevezték s ezzel "elszakították" az egyéntől, úgy téve a költségvetésbe, hogy az egyénnek a nyugdíj megállapításnál nem lehet hivatkozási alap.
Persze, hogy van eredmény. A sok károgó, aki idénre recessziót jósolt, felsült, már az EU is elég szép növekedési számokat prognosztizál:

2013: 0,7%
2014: 1,8%
2015: 2,1%

S mindezt a 3%-os hiánycél betartása mellett! Ilyenre a 2011-es évet leszámítva több mint egy évtizede nem volt példa... (érdemi tartós növekedés eladósítás nélkül)

index.hu/gazdasag/2013/11/05/brusszel_nincs_itt_semmi_latnivalo/
@jaegtoer: Eddig sem volt hivatkozási alap. (Csak azoknál, akik nem értenek hozzá.)
sziasztok!

@jaegtoer: nem is fogták fel mi történik, mert síri csend öleli ezt a témát körül minden téren...

mindent elszakítottak az egyéntől, az eü-t is! annyit kap amit adnak, mert költségvetésbe került és nincs TB az alaptörvényben...
arról azonban gondoskodtak, hogy a nyugdíjmaximumot eltöröljék pl szegény képviselők, "kényszer" nyugdíjazása esetén...

offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas

@Dr. jenőke (jenőke): már júliusban felhúztam magam ezen...

ez is alátámasztja a fenti szöveget és a folytatását itt találod:

offforever.blog.hu/2013/11/07/meghalt_egy_betegem_legyetek_atkozottak_donteshozok

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/pusztito_szegenyseg_tragediak_a_falusi_rendeloben

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/mi_var_rank_a_vegen
@jaegtoer: Csak arról ne feledkezzél el, hogy ez a továbbra is az eladósodás veszélyes útján járó országoknak lehet szükséges, hiszen az EU többsége - Magyarországgal ellentétben - nem tudta megállítani ezt a folyamatot, és ez az aggasztó. Mi már végrehajtottuk a helyes vágányra átállást.
@Blogger Géza: tudod legalább ebben a témában ne nyisd ki a szád, - mert fogalmad sincs miről beszélsz - és mert nem kívánok neked és kedvenc "védenceidnek" mást mint a doktornő!
@Blogger Géza: szerinted a belső eladósodás az semmi???
menj vissza tanácsért!
ki fogja kitermelni pl a hiányzó manyup pénzt? a közmunkás, a közalkalmazott???
@guma: Fáj az igazság, kisszivem? :)
@guma: Az egyre növekvő alkalmazotti réteg. Természetesen a versenyszférában is nőtt a létszám az elmúlt 3 évben, ellenben a közmunkások nélkül számított közalkalmazottak létszáma csökkent.
Gejza, vicces amikor 14 es 15-re hivatkozol, most alazzuk a nemet gazdasagot, foglalkozz ezzel ;)
a narancsmaffia jobban teljesít:

Mészáros és társa, a leggazdagabb magyar

Vajon miből lett Orbán földijének 7 milliárdja? És kié volt az a 7 milliárd, és kié most?

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131107_Meszaros_es_tarsa_a_leggazdagabb_magyar
Orbánék 49 titkos kormánydöntést hoztak

Eddig 49 úgynevezett háromezres, vagyis titkos kormányhatározatot fogadott el az Orbán-kormány - írta csütörtöki számában a Népszava a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól (KIM) kapott adatsorra hivatkozva.

hvg.hu/itthon/20131107_Orbanek_49_titkos_kormanydontest_hoztak
ez a hitel nem hitel, csak annak látszik:

Kétmilliárd dolláros devizakötvény kibocsátás jöhet még idén (3.)
Varga Mihály szerint van még tér a jegybanki kamatcsökkentésekre.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/ketmilliard_dollaros_devizakotveny_kibocsatas_johet_meg_iden_3.4.191345.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ne nagyon lázongj, neked, nekem kell kifizetnünk - a Gézuka féle állami alkalmazott leszarja, neki lószart sem kell tennie, mi fizetjük, tartjuk ki, mint egy rendes pártkurvát...
@Blogger Géza: fáj?

döntsd el te!
hogy merészelnek alig 3000Ft/fő térítéssel államkasszából VIP szolgáltatást maguknak a vezetők kiumbuldálni és még ezzel is megcsapolva az eü kasszát????

ha pedig ez ennyibe kerül valóban, miért nem jár minden állampolgárnak?
@guma: hagyd, reménytelen, se akarat se kapacitása nincs felfogni, se megérteni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: :)))

kösz!

csak volt pár percem és felhúzott ez a "kisszíves",aki nem csak számolni nem tud, de nem is akarja látni mi történik körülötte az országban...
persze után nem kell csodálkozni, hiszen az egyik főideológusuk megmondta az emberek 30%-t nem tudják "magukkal" vinni, tehát maradnak az út mentén vagy az árokban...
-no comment-

Apa-lánya, anya-fia, apa-fia – mindenféle családi felállásra találunk példát a Pécsi Tudományegyetem jogi karán, ahol információink szerint teljesen általános, hogy nemcsak a tudományos teljesítmény, de a kapcsolatok is számítanak az új oktatók, tanszékvezetők kinevezésekor.

...

Információink szerint az említett oktatók nagyrészt Petrétei József, egykori belügyminiszter dékáni megbízatása alatt kerültek be a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karának oktatói állományába.

index.hu/belfold/2013/11/07/oktatodinasztiak_uraljak_a_pecsi_egyetemet/
@Dr. jenőke (jenőke): A Fidesz rendszere önfenntartó hitvilágon alapul. Ha bárki csak egy picit ismeri a tömeglélektant és a játékelméletet, akkor ezt kampányszakértőként is tudnia kellene.
Orbán belevágott már egy éve is jól láthatóan egy licitálós játékba. Ezt anno meg is írkáltam vmi Káoszlicit cimen. A híveit beleszorította egy olyan helyzetbe, amikor futnak a pénzük, izé, önigazolásuk után. Ez már Goebbelsnek is bejött. Nem új. Szintén ismert jelenség.
Ezek fényében azt hinni, hogy magától összeomlik, ostobaság. Illetve egy esetben omlik be. Ha a kuktát kívülről addig kocogtatják, míg robban, és polgáháborút okoz.
Ezért nem hiszek abban, hogy '56 nem egy előre leosztott játék lett volna a Párt belső rendszerében. A nyugat akkor nagyon gyengén kocogtatta azt a kuktát. S a Pártnnak érdeke lehetett '56 kirobbantása.
Itt sem lesz másként, ha az ellenzék ilyne töketlen marad. Márpedig jele sincs az ellenkezőjének.
@Blogger Géza:

"Nagyok viszont a kockázatok – jegyzi meg a dokumentum. .... vannak a számvitellel kapcsolatos technikai bizonytalanságok is."

Tudod, mit jelent ez, Géza? Azt jelenti, hogy a kormány által befolyásolt szervek által közölt adatoknak lehet, hogy közük sincs a valósághoz.
a narancsdroidok következő betanulandó szövege az agitpropból, csak semmi csúsztatás, csak semmi hazugság:

Alakul a szocialista börtönválogatott

írja mai főcímében a Magyar Nemzet, majd a cikkben, és most nem viccelek, azzal a Zuschlag Jánossal példálóznak, akit Gyurcsány Ferenc kormányzása idején ítéltek börtönre, és aki azóta már szabadult. Két oldallal később, még a hírek, és nem a vélemények között pedig polgárháborút vizionál a lap, mert Bajnai Gordon az utcára hívta híveit.

444.hu/2013/11/07/alakul-a-szocialista-bortonvalogatott/
@Blogger Géza: Gejza! Vagyonosodási vizsgálat! Tudod mi az? Elárulom. Ennek lesztek az alanyai ha a vityátok egyszer megbukik...
@kovi1970: Lári fári. Ahogy most sincs "elszámoltatás" ugyanúgy akkor sem lesz. :(
@DarthVader: Nem, ez azt jelenti, hogy a takarékszövetkezeti szektor feltőkésítésére szánt összeg (ami valóságban nem kiadás, hanem befektetés) technikailag helyes elszámolásában még ők sem biztosak.

Kezeltesd a paranoiádat, ebbe a mondatba ezt belelátni már kóros...
@Blogger Géza:

"Eddig sem volt hivatkozási alap. (Csak azoknál, akik nem értenek hozzá.) "

köszönöm. akkor minden rendben.
@guma: Akkor jön a "kisszivem,kisbuta"szöveg,amikor nem akarja érteni, vagy nem is érti miről beszél a másik.
Nyomd ki, felesleges még olvasni is.
@Blogger Géza: Ja, és a számlákat nehogy kidobd! ;)
Kerdemek "gyöngye". :)

Piálffy István piásan a Parlamentben (Videó)

alfahir.hu/pialffy_istvan_piasan_a_parlamentben_video
kis magyar valóság!
843 ezer forintért elhelyezik (ha van üresedés!) a kis nyugdíjast is....

Nem várta meg a kilakoltatást - öngyilkos lett Dönisz
Szeged - Barátai szerint a szegedi férfi nem tudta elviselni azt a szégyent, hogy 59 évesen utcára kerül: gyógyszerekkel végzett magával. Holttestére a kilakoltatók találtak rá. Az IKV ebben az évben 43 lakás kiürítésére adott be keresetet.

"– Az egyik Kárász utcai üzletben dolgozgatott a rokkantnyugdíja mellett. Édesanyjával a Gutenberg utcában lakott, pár éve elhunyt a mama, azóta egyre nehezebben jött ki a 48 ezer forintos rokkantnyugdíjból. Hol a gázt, hol a villanyt kötötték ki nála, a végén már semmije sem volt. Itt találkoztunk vele a Propellerben, sűrűn beszélgettünk. Láttuk, hogy nehéz helyzetben van, étellel, élelmiszerrel segítettük. Ritkán beszélt az anyagi helyzetéről, mindig tiszta ruhában, rendesen felöltözve járt.
......

A barátok kérdéseivel az IKV-hoz és az önkormányzathoz fordultunk. A Városüzemeltetési Irodától megtudtuk, létezik nyugdíjasgarzon a kisnyugdíjasoknak, de 843 ezer forintot kell fizetniük az elhelyezésért. –Ráadásul csak üresedés esetén lehet a nyugdíjasgarzonba bekerülni, rengeteg az érdeklődő. Nemcsak bér-, hanem magántulajdonú lakásban élők is szeretnének ide költözni – tudtuk meg. Az iroda munkatársa hozzátette, akit kilakoltatnak, az még 5 évig szociális bérlakásra sem tud pályázni. Az önkormányzat Humán Közszolgáltatási Irodájánál Novkov Veszelinka elmondta, ha nincs hozzátartozó, akkor az önkormányzat temetteti el az elhunytat.
....."
@Blogger Géza:

"Mi már végrehajtottuk a helyes vágányra átállást. "

aha. szóval helyes vágányon állunk. azért kell rezsit csökkenteni, azért kell alkotmányos jogokat korlátozni és megszüntetni, azért lehet a népképviseletet kisajátítani, azért kell rokkantakat munkába hajtani, miközben munkaképesek százezrei nem találnak munkát, és azért menekült ki 500.000 munkavállaló, sokan családostól mert teljesen elvakította őket az a ragyogó perspektíva ami itt várt rájuk, és azért tervezi a középiskolások fele, hogy külföldön fog élni.

Géza, -komolyan-, most mond meg, melyik országban élsz?

vagy: ennyire sokalltuk bennünket? mondok valamit, ha kevesen maradunk, kitől "fogtok" lopni? Természetesen Te nem, mert tudom, nem 'olyan' vagy.... csak az a sok hermész törpe a Délceg Tábornagyunk mellett....
@Blogger Géza:

"Az egyre növekvő alkalmazotti réteg. Természetesen a versenyszférában is nőtt a létszám az elmúlt 3 évben, ellenben a közmunkások nélkül számított közalkalmazottak létszáma csökkent. "

novembertől összesen 200000 (kettőszázezer) fő 3 hónapnál hosszabb ideje munkanélkülit kell felvenni az önkormányzatoknak és foglalkoztatni(sic!) 2014. május 30-ig.

pl egy kétezerfős településnek 50 főt.

a "munkabért" a MÁK fizeti.

[Géza? mondák már, hogy hülye vagy? már megbocsáss! én sem állítom, csak kérdezem.]
@guma: Van fogalma, csak nem lehet fogalma róla.
Azért hallgat arról, hogy a szerinte hozott hiperoptimista 2-3% os növekedési _becslés_ (mert érdemes megnézni mit hazudott Matolcsy 2013-ra becslésként, és hol tartunk), szóval a 2-3%-os becsült növekedést gyakorlatilag felszívó belső eladosodás vö. hiánycél pl. mellett ki a fészkes fene fogja kifizetni az állampapírokra Eu-ban nominálva igért 5-7%-os hozamot.

Gézánk erről hónapok óta hallgat érdemben, és csak azt szajkózza, hogy nincs itt kérem resszió, dübörög a hidon az egér.
@GeoCracker:

"nincs itt kérem resszió, dübörög a hidon az egér. "

nagyon jó:)
A két utolsó kérdésre itt a válasz:
A listáról viszont több olyan név is hiányzik, akikről feltételezhető, hogy az elmúlt években ismertté vált vagy valószínűsíthető üzleti kapcsolataik, állami megrendeléseik, hozzájuk köthető cégek osztalékkifizetései miatt rajta kéne legyenek a 150-es listán. Ilyenek például Simicska Lajos kormányközeli nagyvállalkozó, vagy Puch László, a szocialisták volt pénztárnoka. Ők a Napi.hu Top100-as listáin sincsenek rajta, azzal a magyarázattal, hogy a kiadványba csak a nyilvános adatbázisokból ellenőrizhető, átlátható vagyonstruktúrájú milliárdosok kerülhetnek be.

Amúgy meg zajlik az eredeti tőkefelhalmozás, ne zavarjuk őket.
@jaegtoer: :)))

kösz!

csak tudod velem valóban az az óriási baj, hogy ha valami feldühösít, borzasztóan magamba fordulok... veszekedni sem tudok...
a net ezért "jó" mert itt lehetőséget kaptam arra, hogy néha hirtelen haragomban, ha nagyon összejönnek a linkek és a tapasztalatom, akkor bedobálok mindent...
majd 30 évig csináltam szociális vonalon társadalmi melót, fizetség nélkül... azt akartam picit értsek is hozzá amikor érvelni kell valaki vagy valami miatt.
ezért szereztem még felsőfokú képesítést is ezen a vonalon...
talán megérted, hogy nekem valóban elfogytak a szavak, mert ha elkezdem akkor gát nélkül ömlik, és ez nem jó...
én ma is Ferge Zsuzsával értek szinte minden vonal egyet...
borzalmas amit eltűrünk ebben az országban.
Amíg Soros és tsai gazdagodtak, addig nem volt semmi gond, sőt a szemkilövetések ellenére a demokraták demokráciája.

Most, hogy magyarok gazdagodnak, antiszemitizmus és diktatúra.
@GeoCracker: :)))

szeretlek olvasni, mint már mondtam... :D
"Hazai baloldali és liberális politikai körök is kedvezményezettjei lehettek annak a nemzetközi botrányt kiváltó lehallgatás- és adatgyűjtés-sorozatnak, amelyet az Egyesült Államok nemzetbiztonsági ügynöksége, az NSA Magyarországon folytatott – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén a lehallgatási üggyel kapcsolatban említett belföldi befolyásszerzésre irányuló törekvésekkel két ilyen politikai formáció hozható összefüggésbe. A lehallgatások kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök konzultációra hívta a parlamenti pártok frakcióvezetőit. A kormányfőnek ez a döntése a lap nemzetbiztonsági forrásai szerint abból a szempontból is elgondolkodtató, hogy a T. Házban helyet foglaló pártok közül a Gyurcsány nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció képviselői, valamint a Bajnai Gordonhoz köthető Párbeszéd Magyarország politikusai nem alkotnak frakciót.

Az amerikai diplomácia figyelmét egyébként már korábban felkeltették a magyar belpolitikai események. Fokozott érdeklődést mutattak a balliberális oldalhoz köthető személyek ellen folytatott büntetőeljárások iránt. Az amerikai külképviselet 2010 után statisztikai adatszolgáltatás címén rendszeresen kért információkat a Legfőbb Ügyészségtől, és kérdéseik főként a politikusokkal szemben folyamatban lévő eljárások részleteire irányultak. A politikai befolyásgyakorlás részének volt tekinthető, hogy a nagykövetség munkatársai 2011 májusában találkozót kezdeményeztek Budai Gyulával. Az akkori elszámoltatási kormánybiztostól korrupciógyanús ügyekről, de főképp Gyurcsány Ferencnek a sukorói kaszinóberuházásban játszott szerepéről próbáltak információkat szerezni."
@♔batyu♔: normális????

miért nem MAGYARORSZÁG gazdagodik???
megkérdezted valakitől, te észkombájn?
Na most csodálkoztok,hogy az ember az ilyenek után szívesen akasztana?
Ja és fideszgecik!
AKKURVAANYÁOKAT!!!
Na csá,mindenkinek!
Reggelt, Népek!

@guma: Pusszantás!
Haggyad, Kislyány, ez is csak egy egybites naribari! :D
Még a saját bekopizott szövegét sem érti. Azt hiszi, hogy ezzel az ellenzéket támadja, holott pont arról stól, hogy az amcsiknak (is) már '10-től büdös, amit a fityiszesek csinálnak.
Nekem az tetszik az egészben, hogy épp a minap az egyik narancs tudatú ismerősöm magyarázta, hogy a Gyurcsány a nagy pénzes oligarcha milliárdos izé.....

Ha találkozok vele, akkor megmondom neki:
Látod a Gyurcsányt még egy falusi polgármester is megelőzi. Miféle milliárdos? :D:D:D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: :)

Tigeri anyó!

nem akasztani kell ezt a hordát meg az államcsöcsén "elhízott" vagyonosainkat, hanem közmunkára terelni minden stromanjukkal együtt a nyilvános vagyonosodási elszámoltatás után!
@♔batyu♔:

"Most, hogy magyarok gazdagodnak, antiszemitizmus és diktatúra. "

nem. nem ez a baj. az a baj, hogy olyan magyarok szegényednek el tömegesen !most!, akik túlélték a komcsikat.
vagyis úgy gazdagodnak érdemtelenül kevesek, hogy here módján henyélnek és nem teremtenek munkahelyeket.

a fagyi vissza fog nyalni, ezt nem tudod, tudják, de biztos lehetsz benne.
@Marcellusca: :)

én is! :DDDD
befogtam a "pofám" mert már megint itt ragadtam... :D
@♔batyu♔:
Én csak azt nem értem, hogy ha a NSA botránynak a kedvezményezettei a baloldali pártok, akkor miért nincs tele az internet a lehallgatott anyagokkal?
@guma:

Helyes! Dühöngj nyugodtan. Van miért.
2010 áprilisában írtam...

Oligarcha

Mért vagyok én ilyen marha-
-gazdag magyar oligarcha?!
Legúnyrajzolgat sok piktor,
S főördögnek fest le Viktor!
Nem tetszenek eme képek,
Úgyhogy vagy olajra lépek
(S agyő honi füst és korom,
S kint jól megy majd offos shorom),
Vagy megállít belső parancs,
S átpingálom magam narancs-
-színű honffy mecénásnak,
Kinek, ha majd dísz-sírt ásnak,
Leend bronzból lovas-szobra
(Felcsúti Vár, földszint, jobbra).
Tennapi "Az este" megvan?
Reggel láttam az ismétlést, kimondott propaganda műsor volt. A lényeg, a téma: a több, mint 400.000 új állampolgárból csak alig 51.000 regisztráltak a jövőévi szavazásokra, és hogy ez mennyire kevés, meg mennyire nem jó ez így ... :)
@guma: Azért, mert előbb csökkenteni kell azt az adósságot, amit Gyurcsányod összehozott.

Vagy hogy gondoltad, azt valaki más fizeti ki észkombájn?
@guma: :DDD
Nem azt mondtam, hogy fogd be, hanem azt, hogy feleslegesen ne koptasd a billentyűzetet! :DDDD
@♔batyu♔: ne bassz ki velem!

ennyire nem tarthatsz gyengeelméjűnek! szerinted azért mert a belső adósságot megduplázta vagy háromszorozta - akkor csökkentett is valamit???

lehet, hogy a Gyurcsányodat kibéreled ezek után és krokodil könnyekkel fogod visszasírni, te nagyon okos???
@♔batyu♔:

Fölösleges kincseidet a batyudból ne itt dobáld ki.
Jelzem, mind talmi.
Olvass, tanulj még.
@Marcellusca: értettem:))))

csak magamat állítom már le, mert annyi szemétség ömlik mindenhonnan és akkor van ember aki ezt még pártolja is... na akkor, én ki vagyok ütve...
(meg mennem is kellene a do'gomra :DDD)
géjza számaihoz szeretettel:
/ennyit a mostani agymenésükről/

Nagy ívű növekedési tervvel vágott neki Orbán Viktor a kormányzásnak 2010-ben. Matolcsy György még azt sem tartotta lehetetlennek, hogy 2013-ra elérjük a 7 százalékos<<<< gazdasági növekedést,<<<<<<<< és 2030-ra egyenesen lehagyjuk az Európai Uniót. Az egészből semmi nem lett, szépen lassan összement a magyar gazdaság a második Fidesz-kormány alatt.

www.origo.hu/gazdasag/20130214-hogyan-lett-a-het-szazalekos-novekedesi-alombol-egyeves-recesszio.html
ezt meg csak úgy:

Az államtitkár rokonai elnyerték hatodik trafikjukat is

Galbács Ferenc augusztus közepén bekopogott egy tápiósági kocsmába, hogy adnák már oda neki a helyiség harmadát, mert ott is dohányboltot akar nyitni. Mondták neki, hogy de Feri, neked már van öt trafikod, de azt mondta, hogy majd az egyiket visszaadja.

444.hu/2013/11/07/az-allamtitkar-rokonai-elnyertek-hatodik-trafikjukat-is/

-------------------------------

Népszava: elítélték a fideszes alpolgármestert

Hűtlen kezelés kísérlete miatt elítélte és megrovásban részesítette a Veszprémi Törvényszék Bereznai Csaba tatabányai fideszes alpolgármestert - írja a Népszava csütörtöki száma.

hvg.hu/itthon/20131107_Nepszava_eliteltek_a_fideszes_alpolgarmes

------------------------------------

Orbán: "nem lesznek fölszedhetők" az alapok a választás után

A Kárpát-medencében élő magyarság számíthat arra, hogy egy sikeres anyaország????? áll a háta mögött a következő években - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XII. ülésén, a Parlamentben.

hvg.hu/itthon/20131107_Orban_nem_lesznek_folszedhetok_az_alapok
"Az természetes, ha a barátok sikeresnek látják mindazt, amit a kormány tesz, de ha az ellenfelek is elismerik, az az igazi bizonyíték - mondta Orbán Viktor, felidézve, hogy Magyarországnak a saját önállóságáért, gazdaságpolitikájáért sok nemzetközi szereplővel kellett vitáznia, így az Európai Unióval, az Európai Parlamenttel és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF)."

ugye a formál logika mentén
a=b és b=c, akkor a=c

a) magyarország ellenfele az európai unió
és
b) magyarország tagja az uniónak
akkor
C) magyarország ellenfele saját magának

kirúgni az összes szövegíróját, aztán mehet ő is.
@Marcellusca: Szevasz Marcellusca drága!
örülök hogy itt van:)
Érdekes, amikor a komcsik lopták magukat tele, nem ennyivel, ennek a sokszorosával, akkor nem láttam posztot ezen a blogon! Hol voltál Fabius, amikor a fajtársaid gazdagodtak meg? Kaptál te is?
@jaegtoer: Ez egyáltalán nem cáfolja azt, hogy a versenyszférában IS nőtt a foglalkoztatás. Az meg nagyon helyes, hogy a több mint 3 hónapja munkát nem találóknak az önkori segít, és közmunkát biztosít. (Amiért több zsozsó jár, mint a segély, amit amúgy kapnának.)

" a 2010-es kormányváltáshoz képest jelenleg 207 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon. Ebből mintegy 80-83 ezer a közfoglalkoztatotti létszámnövekmény, emellett a migráció miatt nagyjából 40-45 ezres a bővülés, de nagyságrendileg 90 ezer ember a versenyszférában találta meg a munkahelyét az elmúlt három esztendőben "

www.mfor.hu/cikkek/Czomba__a_kozmunka_csak_kis_resze_a_foglalkoztatas_bovulesenek.html
@Penivaldes: Helló, Kedves!
Mindig itt vagyok, csak sokszor (legtöbbször) nincs szavam se a témához.
Ahogy @guma is írta, ömlik a sz@r és nem találom a szavakat vagy nem billentyűzetképes, úgyhogy inkább kussolok. :)
ők ellopják a jövőnket.

irány külföld, ellopni az ő öregkorukat!
@Penivaldes: miért hiba, igaz egy jogásznak idézgetni írókat kicsit érdekes, mert vagy jogász, vagy író, vagy fordító, attól függően éppen milyen bugyi van rajta???
@Marcellusca: Pedig én mindig örömmel veszem, amikor írsz ide. minden szavadból árad, hogy penge vagy agyilag. és én ezt szeretem.
:D
@Penivaldes: Az a baj, hogy ilyen "pitiánerségek" miatt mondanak le, nem pedig az elvégzett "munkájuk" miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hát izé, mert számomra Coleho az a szerző akit olvasva nem tudunk meg semmit. közhely gyüjtemény.
tudom te szereted kedves Cirbi Pajtás, de..
@Orica Középföldi: orica, ezt olvasnod kell! borókai következtetése a bajai videó sztoriból az, hogy jó helyen van a nyelve a fidesz seggében. és mé be is vallja. hát...

A tisztánlátás időszaka

hetivalasz.hu/jegyzet/a-tisztanlatas-idoszaka-70046
@Marcellusca: No, én azért nem nevezném pitiánersének azt, hogy pl megverlek téged..))
érted ugye?
@Blogger Géza: a plakátok szerint meg magyarország jobban teljesít. az adatok szerint meg nem.

szóval lehet nyomatni a propaganda dumát, de ezt max a sikereikben érdekelt felek, és a hívek (=ostobák) veszik be.

te melyik vagy?
@Marcellusca: ha palibácsi azt mondta, azért is ír egy doktorit, akkor enne a bíró macának meg egy közhelyeket sütögető kisregényt kell írnia.
@hardw: Melyik adatban nem teljesít jobban Magyarország?
@Penivaldes: nem tudom, hogy szere-e, nem olvastam, nem ismerem a fószert, most néztem meg, hogy ki a fene is ő
@Blogger Géza: kérdésre kérdés?

gondolod hogy belemegyek veled egy vitába?

egyébként költői kérdés volt, mindenki tudja rólad, hogy melyik csoportba tartozol....
@Penivaldes: Megtisztelsz. :D
Az a baj, hogy sokszor nehéz visszafognom magam, mert a hírek (?), események miatt ledobja az agyam az ékszíjat és akkor válogatlanul jönnek a szavak, gondolatok. Ezeket nem biztos, hogy ildomos poszthoz kommentelni, finoman megfogalmazva meg nem az igazi. :(
Úgyhogy inkább csitu van. :)
@Penivaldes: Én "csak" az illen palizálgatásokra gondútam! :P
A vakkomondoros, asszonyverő balogh meg dögőjjön meg!!!!!!!
@Sütemény1975:
Ha jól értem akkor téged sem a lopás zavar, hanem az hogy eddig nem a fidesz lopott :-)
@Marcellusca: megértelek.
meg egyébként is a kis mell is jelenthet nagy problémát.)
@hardw: Nem, azt állítottad, hogy az adatok szerint nem teljesít jobban Magyarország (ami azért is érdekes, mert az a kampány konkrét adatokkal van alátámasztva), rákérdeztem, hogy melyikben is, és most megfutamodsz. :) Mondjuk nem lep meg. :)

Azt meg mér felfoghattad volna, hogy a primitív ostoba személyeskedéseitekre általában nem válaszolok. :)
@bella _ciao:

Köszi:) Majd este, mert indulóban vagyok.
@Blogger Géza:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/leszakadoban_van_a_regiotol_magyarorszag.568920.html

www.origo.hu/gazdasag/20130214-hogyan-lett-a-het-szazalekos-novekedesi-alombol-egyeves-recesszio.html

lebuktál géjzám, te az ngm-ben vagy agitpropos :D

A trafikok jobban teljesítenek

Az NGM szerint októberben ugyan valóban csökkent a dohánytermékek utáni jövedéki adóbevétel, de még így is több folyik be, mint tavaly ilyenkor.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F11%2F06%2Fa-trafikok-jobban-teljesitenek%2F
@Blogger Géza: köszönettel veszem, hogy próbálsz a számba tenni általad értelmezett dolgokat. kérdezz majd körbe, hány embert érdekel a véleményed.

meg kellene értened, hogy nem vagyunk egy súlycsoport, ráadásul nem is tartozunk egy biológiai törzsbe.

a személyeskedés részével természetesen egyetértünk. csak nem érdekel.
@Blogger Géza:
Van frissebb adat is.
444.hu/2013/09/27/a-kozmunkaprogram-nelkul-nott-a-munkanelkuliseg/

76 124 fővel nőtt a közmunkaprogramban dolgozók száma egy év alatt. Ez azt jelenti, hogy ha nem számítjuk a közmunkaprogramot, ma 59 924 fővel kevesebb embernek van valódi munkája Magyarországon, mint egy évvel
korábban.

2013. november 6. - tegnapi:

www.vg.hu/tema/a-ksh-jelenti

Nézelődj!
@Penivaldes: Heeee???? :)
Nem számít a mell mérete! (Na, jó, azé' legyen. :D)

Mell-méret fokozása:
- cickó;
- cici;
- mell;
- duda;
- csöcs;
- húúú, a K annyát!
:DDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Fekszik, áll, bedől, oldalt, hátulról .... :D
@Penivaldes: Hehe.
Visszatérve a komondoros kreténre:
"Selmeczi úgy kommentálta a Human Rights Watch negatív jelentését, hogy "Már megint Soros György pénzén támadják Magyarországot"." (forrás: vastagbor.blog.hu/2013/11/07/a_balogh-ugy_egy_pocegodor ) - Hogy védhet egy nő(?) egy ilyen férget? (Én kérek elnézést a férgektől!) Hogy van bőr a képén még ebbe is belekeverni a gyurcsánybajnaimesterházysorost???? Azt a Sorost, akinek a pénzén tanult(???) a vezíre is!
@Marcellusca: úgy van ez már ott arra hogyha kifut a leves az is a Soros műve..
@Penivaldes: :P
Férfiak barchobáznak:
- Gondolj valamire!
- Gondoltam.
- Nedves?
- Igen.
- Akko': sör.
:DDD
@hardw: "meg kellene értened, hogy nem vagyunk egy súlycsoport, " Ez speciel igaz, neked csak a személyeskedés megy, a vita nem. :)
@Blogger Géza: ahhoz képest hogy személyeskedésre nem válaszolsz, ez már a második.

megy a vita is, olyannal, aki ész érvekkel és a normális elfogultság keretein belül, a másik fél álláspontját is megértően vitatkozik, de te nem ilyen vagy.

hiszen te sem ezt teszed. érvelni az égbekiáltó baromságaiddal nem lehet, az meg nem vita, hogy miután minden állításodról bebizonyították hogy hamis vagy szimpla hazugság, visszatámadsz személyeskedéssel.

elhiszem, hogy megszoktad, hogy körülötted mindenki bólogat, mert ezt szokta meg a kormány is. de ha intelligens ember vagy, meg kell értened, hogy ez vagy azt jelenti, hogy egyetértened veled, vagy azt, hogy a vizsgált minta nem eléggé reprezentatív.

és hát utóbbi esetben jön majd a pofáraesés. neked is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem tagadom, bár meglep hogy ennyire beindult rá Marcellusca drága:)
@Dr. jenőke (jenőke): Sajnos ez az adat nem "frissebb", csak más időszakot és más adatokat hasonlít össze (eleve nem foglakozik a kormányváltáskori állapotokkal). Ez még korántsem változtatja meg azt a tényt, hogy 4 éves mélyponton van a munkanélküliség, és a kormányváltás óta a versenyszféra létszáma is nőtt. Arról nem is beszélve, hogy társadalmilag mennyivel hasznosabb, ha valaki közmunkát végez és nem csak otthon lógatja a lábát.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hűha, sikerült egy februári cikket találni, ami a 2012-es évvel foglalkozik, remek! Frissíts!
Kedveseim, ne rontsátok el az évforduló ünnepi hangulatát!
Éljen a Nagy Októberi Szocialista Forradalom és a megbonthatatlan szovjet-magyar barátság!
@DR. INKVIZITOR: a megbonthatatlan magyar konzerv, éljen az éljen!
@Penivaldes: Tudod, mint a pszichiáternél:
- Doktor úr, maga mutogat ilyen képeket!
:D
@hardw: Tanulj már meg olvasni, pici huszár! Azt mondtam, ÁLTALÁBAN nem válaszolok. Csak ha olyan kedvem van. :) Ja is bizonyítsd be bármely állításomról, hogy hamis... :)
@Penivaldes: Éljen a Nemzetközi ... Gyors! :)
@Blogger Géza: azért azt te sem tagadhatod, hogy az a 49 ezer forint csúfosan kevés a 8 órás munáért. miért nem lehet megadni nekik a minimálbért? meg egy csomó intézmény és önkormányzat elbocsátotta az addigi alkalmazottait (pl. kazánfűtő), hogy aztán közmunkában foglalkoztassa. ez sem normális.
@Blogger Géza:

az egész önámítás géza, te is tudod.

nem biztos, hogy én akarom azt, hogy az én pénzemen havonta feszt kaparássza 10 ember ugyanazt az árokpartot, vagy a bokrok alját.
véletlenül a közalkalmazás adataival és a versenyszféra adataival is tisztában vagyok. nagyobb szerencsétlenség azonban az egészben az, hogy a "munkanélküli hivatalok" ámítási adatainak struktúráját is egész pontosan ismerem.

nem vitatom, hogy a foglalkoztatás statisztikai adatai javultak, csak azt állítom, hogy a versenyszférában foglalkoztatott munkavállalók száma csökkent.
a kérdés csak az, hogy a külföldön, külföldi munkaadónál munkát vállalók számával mikor fogják a hazai statisztikai adatokat feljavítani.

szóval ne butíts géza, mert nem fog menni.

teljes népesség: 9931000
18-65 év közöttiek: 6093000
netto adófizető: 1800000

minden más humbug.
@Blogger Géza: miért bizonygatnék bármit? kinek? neked?

mókás vagy kicsi huszár... :D
@Penivaldes:
Ha már ennyire a témánál vagyunk:
Éljen házaséletet!
@Penivaldes: Ne csak ma érezd! MINDIG!!!!
Ezt az irígységet meg lehet lovagolni, de tudjuk hogy a szosik százszor gazdagabbak , de ez csak a választások után derűl ki. Bárki is lessz, az ki lopja a magáét
@Blogger Géza: ne csak te javasolj értő olvasást, alkalmazd magad is ;)

"Nagy ívű növekedési tervvel vágott neki Orbán Viktor a kormányzásnak 2010-ben<<<<. Matolcsy György még azt sem tartotta lehetetlennek, hogy 2013-ra elérjük a 7 százalékos gazdasági növekedést<<<<, és 2030-ra egyenesen lehagyjuk az Európai Uniót."

kb ennyire reális az általad bemásolt 2014-es 2015-ös számhalmaz is, olyan Matólcsisan kusza, mint az értékek nélküli diagramok, vagy az optikailag torzított siker oszlopok ;)

Ne akard, hogy másolgassam ide a nagyobbnál nagyobb baromságokat amit a kontra szelektált Matócsnis bagázs ontott ki magából, hol az MNB-ből, hol az NGM-ből.
oops:

Valószínűleg az MNB ma közzétett stabilitási jelentésében megfogalmazott javaslatok hatására meredek esésbe kezdtek az OTP részvényei a Budapesti Értéktőzsdén.

www.napi.hu/tozsdek-piacok/zuhanorepulesben_az_otp.568928.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na ja, mint a viccben, a kocsirúdból így lesz fogpiszkáló, ha el nem basszák.
@bella _ciao: Azért nem lenne jó, ha megkapnák a minimálbért, mert akkor tartósan berendezkedhetnének erre a státusra, de nem ez a cél.
hehe.

​Novák: Piálffy István bűzlött az alkoholtól a Parlamentben

Gigászok csatája, dőljünk hátra: a jobbikos Novák videóval bizonyítja, hogy a KDNP-s Pálffy részegen kóválygott az ülésteremben.

cink.hu/novak-pialffy-istvan-buzlott-az-alkoholtol-a-parlamen-1460032438/@szilylaszlo
@Blogger Géza: ne legyél ekkora lúzer: "tartósan berendezkedhetnének erre a státusra" szükség van utcaseprőre vagy nincs? akkor miért nem annak alkalmazzák minimálbérért? miért közfoglalkoztatottnak 49 ezerért? valami itt nagyon nem stimmel.
@bella _ciao: @Blogger Géza:

géza olvasásra biztatsz másokat, miközben csak a pártbrossurákban tudsz eligazodni.
nem akarlak terhelni olvasással én sem, ezért nézd meg a képet:

hvg.hu/hetilap

ez van.

a halmozott hátrányoknál ott ékeskedik a délceg Tábornagy képe, a jobb oldalon, meg az eredménye.

további szép napot.

ez ugyan nem ellenérv a foglalkoztatási véleményeltérésre, de legalább informatív. és egyszerű. neked való.
@bella _ciao:

bocsánatok kérek, amiért egy egy válaszba vettelek gézával, csak neked is meg akartam mutatni a hvg címlapot.

még egyszer: -Bocs.
@bella _ciao: Előd most visszavág, mert tegnap az asszonykájával bunkóskodott a Duna TV-ben. :)

alfahir.hu/csak_szemelyeskedni_tudott_a_bunko_kdnp_s
@jaegtoer: HVG.hu??? :D Miért nem a bajai szupervideójukat linkelted már be? EU-s friss hivatalos 2013-as előrejelzés GDP növekedésre:

Csehország: -1,0% (a nagy bezzeg-gyerek)
Magyarország: +0,7%

Nem látom, miért pont most szakadnánk le bárhonnan is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Kár, hogy én az EU-s előrejelzéseket írtam le, amiket nem Matolcsy készített. Ezt beszoptad. :)
@jaegtoer: köszi. már kezdtem felhúzni az orromat, s gleccserből jégcsappá szerettelek volna amortizálni. de lógjunk tovább...

www.ultimatesummary.com/images/Icicles.gif
@Blogger Géza: "Melyik adatban nem teljesít jobban Magyarország?" kérdezed : a trafikok talán, de a temetkezési vállalkozók biztos. a "kitűnő" egészségügyi rendszerünkből eredően. Nem kell válaszolnod, érvelésed már kitaláltam
A kormány véghez fogja vinni a banki status quo megváltoztatását - véli Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, aki arra számít, hogy több, reménytelen helyzetbe került nagybank is feladhatja magyar piaci jelenlétét. Mások csak egy kilépőre számítanak.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/melyik_bank_vonul_ki_magyarorszagrol.568927.html
@jaegtoer:

Engem a Halmozott hátrányok melletti kép nyűgözött le.
Ki lehet az a mocsok, aki OV mögé egy mesekönyvből választ hátteret.)))))
Nagyon röhögök:))
@Blogger Géza: kedves narancstroll, beszopni te szopsz be napról nap mindent a narancsmaffiából akiknek a seggét nyalod, korlátoltságod hatalmas, csúsztatásaid vég nélküliek.

Újra csúcson a cégtörlések

Az utóbbi időben csökkenések indult, októberben mégis minden korábbi rekordot megdöntött a cégmegszűnések száma – adta hírül az Opten céginformációs szolgáltató. Az egy hónapon belül törölt cégek mennyisége eddig mindössze kétszer haladta meg háromezret, most viszont 4131 cég jutott erre a sorsra. Megugrott az új cégek alapítása is.

hvg.hu/kkv/20131107_Ujra_csucson_a_cegtorlesek
@Blogger Géza:

...ha ma az 500 legnagyobb cég -eredményeit tekintve- rosszabb helyzetben van a tavalyihoz képest, és a kkv tömegesen mennek tönkre, akkor üdítő élmény a tavalyi +0,7%-os előrejelzésről "értesülni"

köszönöm, kedves Géza.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: csak egy kommentet idézné a cinről, ahol ugyancsak tárgyalták viktor aksimerülését:

Sergio Cattani
@Szily László Ma 10:38
1

Mi a lófasz az a Magyar Állandó Értekezlet? Valami Guiness-rekor kísérlet, vagy mi?

És miért november 7-én tartják?
@Fabius: Bíztam benned. :)
Hogy megér egy posztot. :(
@bella _ciao: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egy pszichiáter ismerősöm (aki közös) azt mondta, nagyon helyes kisgyerek volt.
Biztos nem érti, hogy most mit csinál :)))

Cirbi! Nekem ne küldj ilyeneket, mert az én grazi számlámat se az OEP, se Simicska, se Nészáros nem fizeti.
@bella _ciao: Miért mit vársz, ünnepeljenek Nov. 7-én mint te?
@Orica Középföldi: majd minden kisgyerek helyes... rólam is ezt mondták:)
@punkfrog: A műmagyaroknak és a műkeresztényeknek semmiképp. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Megszüntetik a felesleges cégeket, közben még több újat alapítanak, mozgásban az piac, pezseg az üzleti élet! Ettől kéne sírnom? Nevetséges... :)
@Blogger Géza: szia Géza:)... miért nem a valóban fontos dolgokról beszélgetünk (család, nők, foci, étel-ital, etc.)?... itt a kamu számokkal/statisztikával nem győzöl meg senkit... egyrészt, mert nem igaz, másrészt meg a többségnek még a háromnapos vizihullától is kevésbé fordul ki a bélése, mint orbánéktól... felesleges időpocsékolás, komolyan...
Naszóval... neked mi a kedvenc ételed/italod?:)
@Sir Bates dö Hól: neked is a jégnek linkelt tölgyesy interjú. ha van persze egy csöpnyi időd, mikor nem a géjza ficsúr kulináriájára hegyezed a füled. egy tippem lenne a kedvenc kajájára: tanyasi pizza.
@bella _ciao: most élelmet szerzek, aztán olvasom... köszönöm...:)
@Orica Középföldi: "Azért, mert nincs állandó, hosszú ideig megmaradó szabályrendszer, "... ezért szerencsésbaz atavista:)... ott van:)
@Blogger Géza: 2013.11.07. 14:00:00

Mozgasban a piac? Ezt mondd annak a tobb szaz embernek, akiket eppen most rugott ki a BAT a trafikmutyi, az E.On pedig a rezsicsokkentes miatt.

De erre is csak a szokasos bullshit szovegeddel jossz majd...
@Sir Bates dö Hól:

" majd minden kisgyerek helyes."

Ez tévedés. Minden kisgyerek ártatlan, de nem biztos, hogy helyes.
Az említett hölgy/úr kiskorától ismerte, és a megjegyzést már a főszerkesztőre tette:)

Ettől függetlenül már láthattuk, hogy mennyi helyes kisgyerekből lett pszicho- és szociopata, tömeggyilkos és egyéb.

a nagynéniknek meg kötelező ezt mondani:)))
@Penivaldes: "No, én azért nem nevezném pitiánersének azt, hogy pl megverlek téged..))
érted ugye? " TE meg mostan kinek hiszel? A péagátnak, vagy a szemednek? :-Ö
@Blogger Géza: aha, uzletsor nalunk, most zart be egy telenoros bolt, a sarkon pedig trafikmutyis bolt, ossz uzlet hely 10, ebbol 4 mar honapok ota ures, van egy konyvelo iroda is, neha beszelgetunk, az cegeik hullanak mint osszel a legyek. Jahh tudom, pezseg az elet, aha, a hulyek meg a tuloldalon vannak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: gézáéknál pezseg. d: nem győzik alakítgatni a cégeket a naperőmű tenderre, a trafikokra, földekre. és ehhez néha seychelle szigetekre utaznak.
@Blogger Géza: Geiza kedves! Sommás a véleményem rólad. Te bzony sainoaz egy ierbitálisan, benetikailag determináltam, (ne keress utána, segítek. Csökött szülők beltenyésztett véletlenül besikerült ivadékaként) próbálod meg osztani azt az észt, amivel nem remdelkezel. Szegény anyád, he atugna olvasni, zokogna kínjában, hogy te milyen magasra vitted... (jelzem, 2-3 év múlva, mint kanadai Fidesz-gazdasági menekültet úgy basznak vissza a Torontói reptérről, hogy még egy lélegzetet sem vehetsz a szabad levegőből.)
@Marcellusca: Én a Kannákra szavatok, ha már kötvlekedésre bocsátottad:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Basszus! Hogy lehet ilyen komor múltat és jövőt festeni egy mondatban:))))))))
@Sir Bates dö Hól: nekem a hús a kedven ételem, inni meg vizet szoktam. bár nem engem kérdeztél, de jó ha tudod
@Bellagio: Bizony, a munkaerőpiac is mozgásban van... Vannak, akik leépítenek, vannak, akik pedig felvesznek, a szaldó pedig pozitív, nálunk 10% alatti a munkanélküliség, jóval alacsonyabb mint Szlovákiában vagy Lengyelországban (13%), pedig onnan többen mentek el külföldre.
@Orica Középföldi: hogy klasszikussal válaszoljak:"egy frászt önigazolás":)
@Sir Bates dö Hól:

Bocsánat. Ott volt egy más értelmet adó írásjel.
És úgy igaz:))
@Blogger Géza:

Ahogy az varhato volt, pure bullshit.

Vegyel par Critical Reasoning lecket majd probald meg ertelmezni az Economist aktualis szamanak utolso lapjait.

De ha nehezen boldogulsz az angollal, a KSH oldalait is bongeszheted. De ne ugy, mint az egyszeri teruleti kepviselo aki eves uzleti terv keszitesekor a legjelentektelenebb indikatorokra hivatkozva veri a mellett, hogy nott a market share.

Na jo gondolkodast.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Ebből a legjobb a "benetikailag" volt. :) Na, jó, a többi nettó marhaság, de ez a legszebb. Tudsz még ilyeneket? :)
@Blogger Géza: Szia Géza!
Figyelem a fentiekben vázolt és adatokkal alátámasztott érveidet, amelyekkel a hazai foglalkoztatás erényeit méltatod.
Ezzel két gond van, a számokkal most ne foglalkozzunk, hanem az elvekkel.
Az egyik probléma az, hogy a kormánynak a foglalkoztatási struktúra kialakításában nincs progresszió.
A munkaalapú társadalom kiépítését szorgalmazza, és háttérbe szorítja a civilizáció e téren hódító tudásalapú társdalom létrejöttét.
Könnyű belátni, hogy a robbanásszerű műszaki fejlődés, a K+F eredményei háttérbe szorítják az élő munkát, mi pedig -ha így haladunk - a manufaktúrák újraéledését szorgalmazzuk.
Ezzel az elvvel egyidőben tönkre verjük az oktatást, előre vetítve a modernizációtól való elszakadás rémét.
A közmunka nem értékteremtő tevékenység, ezt a tényt a kormány sem tagadja, és olyan magyarázattal él, amely mélyen sérti a magyar emberek azon csoportját, amelyek nem jutnak értelmes, értékteremtő munkához.
Ugyanis a gyógyszöveg az, hogy a közmunka egy átnevelő tevékenység, egy szoktatás a munkaerőpiacon való megjelenéshez.
Ebből az jön le, hogy a magyar ember eddig egy rusnya, munkakerülő, lajhár csődtömeg, amelyet
a közmunka kényszerével először szoktatni kell, és ez az a kormány, aki ezt az átnevelést felvállalja. Persze, ez a szöveg ó arra, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy az embereket már nem tanítani, hanem ellátni kell a munkával.
@Blogger Géza:
Fenntartom, hogy ostobaság. Nem a statisztikai adat, hanem ahogy számítják.
A létminimum allatti, vagy azzal azonos jövedelem nulla felhalmozási rátát biztosít. A közmunkás tehát gyakorlatilag feléli a mindenre elég 47 ezer forintját.
Ez a szolgáltató szektorok halálát jelenti, valamint mindenkiét, aki nem a 47 ezer forintos vásárlói kosár szintjén kínálja a portáját.
Ergo, ezekből a szektorokból a munkanélküliségen keresztül a foglalkoztatás átterhelődik a közmunkára.
Egyre több közmunkást és egyre kevesebb szolgáltatást vásárolni képes polgárt "termelve". Az eredmény egy mélyszegénységbe csapódó szegényedési spirál.
Csak megjegyzem, hogy amikor a népeknek '56-ban elege lett a marharépában kifizetett munkából, és a kaját pótló jelszavakból, akkor nagyon sok elvtit kísértek lámpavashoz.
@Mariann19:
ejnye bejnye

gájzába kár a szennyvíz is nemhogy a forrásvíz

ne pazarold magad, őt kubatov elvtárs erre idomította és ezért fizeti...órabérben 25 HUF/óra + banán

brühüyyy
Foglalkoztatás és szegénypolitikában március óta nem sokat változott a helyzet. Meg a véleményem sem
endresy.blogspot.hu/2013/03/orbani-nyomorpolitika.html
Az élő- és a félsertés általános forgalmi adója 5 százalékra csökken 2014. január 1-jétől a jelenlegi 27 százalékról - jelentette be a kormány szerdai döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön.
A miniszter elmondta: az áfacsökkentés hozzájárul a gazdaság fehérítéséhez, az érintett vállalkozások versenyképességének növeléséhez. A mostani döntés az élelmiszerek áfacsökkentésének első lépése, és nem tartotta kizártnak, hogy jövőre további mérséklések lehetnek.
@rodeo36:
Szia Rodeo!
Mindazok, akik a napi médiában hallottakat magukénak vallják, és azt az egyoldalú szöveget ismételgetik, jó, ha tudják, hogy vannak másr szempontok, és más vélemények is.
Sajnos, hogy az eltérő álláspontokat nem adja közre a királyi média.
Persze, csalóka az a remény, hogy egyetértést váltsunk ki.
Egyre biztosabb vagyok, hogy ez a patai a kormany beepitett embere:

Patai: Négy bank van bajban
A Bankszövetség elnöke szerint a bankadó nélkül is veszteségesek lennének a bankok.
@Orica Középföldi: szerinted:) szerintem meg az is igaz amit én írtam:)... és azonnal klasszikusnak minősítettem az írót:D
2010-ben a beruházási ráta 20% volt
ezt ígérte matolcsi felcsökkenteni 24% -ra
hálistennek ez úgy alakult hogy lenőtt 16%-ra
de a 4% kos változást jól jósolta meg...
csak a bandzsasága az előjelet téveszti...
@GeoCracker: Ez egy nagyon szép katasztrófa-elmelét, valóban nagyon kreatívak vagytok, csak az a bibi, hogy a munkavállalók száma nő (közfoglalkoztatottak nélkül is), a reálbérek is nőnek, emiatt nő a lakossági fogyasztás is idén, tehát mindennek pont az ellenkezője történik. Talán ezért is jóval népszerűbb a mostani rezsim, mint az MDP volt 1956-ban, és ezért sincsenek komoly tömegtüntetések ellene. :)
@Mariann19: "Ezzel az elvvel egyidőben tönkre verjük az oktatást," Tényleg? Ezt ki mondta? Én azt látom, hogy növelik a pedagógusok bérét (életpálya-modell), igyekeznek növelni az iskolában töltött időt (délutáni foglalkozás), és a gazdaság által igényelt oktatás felé terelni a diákokat.

"A munkaalapú társadalom kiépítését szorgalmazza, és háttérbe szorítja a civilizáció e téren hódító tudásalapú társdalom létrejöttét." Ez a kettő nem áll ellentétben egymással. Aki hasznos (!) dolgokat tud, még könnyebben talál munkát, ás még inkább dolgozni fog. A munkaalapú a segélyezés és a spekuláció ellentéte ebben az összefüggésben. Illúzió azt hinni, hogy majd hirtelen egymillió atomtudós országa leszünk... Kell az ipara tömegek foglalkoztatására. A válság pont azt mutatta meg, hogy a magas ipari termelésű országok (pl Kína és Németország) sokkal jobban átvészelték a válságot másoknál. (lásd mondjuk Izland és Görögország.) Ajánlott irdalom még:

"Kutatások igazolják, hogy a túl nagyra duzzadó pénzügyi rendszer káros a gazdasági növekedésre."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/11/05/ezert_kell_meghuzni_a_bankokat
@Mariann19: Senki nem kényszerít arra, hogy "királyi" médiát fogyaszd. :) Persze ha a sok károgás helyett azért a valóság is érdekel, nem árt...
@gipsz.jakab: Az a szerencse, hogy a visszaesés főleg a lakásépítésnél (így is százezrével vannak üres lakások), és állami nagyberuházásoknál (igen, túl kevés a stadionépítés ennek megállításhoz - a lengyelek erre sokkal jobban ráfeküdtek) következett be, a kulcsfontosságú feldolgozóiparban inkább nőttek.

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/dinamikusan-emelkedtek-a-feldolgozoipari-beruhazasok
@Blogger Géza: Boldogok a hívők. Azért ki ne menj a munkaerőpiacra. Mert eladnak közmunkásnak. Amúgy a közfoglalkoztatottak nélkül nem nőtt számottevően a munkavállalók száma.
De szerintem ezt már a multkor is megfutottuk.

Az meg nyilvánvalóan a hihetetlen vásárlóerőbővülés eredménye, hoyg a szociális bolhapiac rekordokat dönt. Lefele minőségben, és az erre való kereslet növekedésében is.
@Blogger Géza: Rosszul látod. A pedagógusok ioskolában töltött idejét persze növelik, de ezzel az OECD felmérései szerint rontják az iskola színvonalát. A pedagógusbéremelést elviszi a túlórapénz és egyéb pótlékok csökkentése.
A beruházásnövekedés meg szintén kamu, a bányászbéka segge alól felkúszott a felszíni béka segge alá.
@Kuviklacz: Nos, a valóság ezzel szemben az, hogy 2014-ben kb 150 milliárd Ft plusz kiadást jelent az életpálya-modell. Hol van a az OECD felmérés, ami alapján több iskolában töltött idő káros?
@Blogger Géza:
Reménytelen eset vagy, végtelen türelemmel próbáltalak a gondolkodás nemes útjára terelni, de te csak útvesztőkbe gabalyodsz bele, nyomod a médiában elhangzott kliséket.
Logikai okfejtéssel próbáltam magyarázni a munka- és a tudásalapú társadalom megteremtésének különbségét, ez hatástalannak bizonyult, ezért egy plasztikus példával élnék, hogy megértsd a különbséget. 4-5 évvel ezelőtt Tv-intenet-telefon szolgáltatásnál váltottam, és a szerelés igen kalandosra sikeredett. Kb. 4 alkalommal jelent meg hibajavításra hol két, hol három szerelő, a működés nem indult be.
Egy verőfényes szombaton újabb szerelő érkezett, aki a beszélgetésünk során elmondta, hogy főiskolai végzettsége van ebben a szakmában, ez meg is látszott, mert 10 perc alatt minden rendben volt, a szolgáltatás azóta is üzemszerűen működik.
Mint látod, nem mindegy, hogy magas műszaki fejlettség mellett a hibaelhárítás közmunkásokkal, vagy felsőfokú végzettségű szakemberrel történik-e meg.

"Senki nem kényszerít, hogy a "királyi" médiát fogyaszd."
Valóban. Egy ok vezérel a rádió hallgatására, az utóbbi időben ritka a Humorfesztivál.
Ebben a sanyarú életben mégis csak kell néha egy kis röhögés.
@Mariann19: Persze, hogy hatástalanok maradnak rám az ostoba kliséid, amit a médiából beszopsz (szétverték az oktatást, a munka ellentétben állna a tudással stb.). Ezen még csodálkozol?
@Blogger Géza:
Sejtettem, hogy logikus érveléseim nem hullottak termékeny talajba.
Te bizony - maradva a hasonlatnál - egy szikes talaj vagy, művelésre alkalmatlan.
Ez a helyzet.
Amit írok neked, azt mind a saját kútfejemből veszem, a szövegemben nem találsz paneleket, az tuti.
Te is próbálj meg üres óráidban gondolkozni, és ne csak a médiát memorizáld.
@Blogger Géza:

azt írod Mariannak, hogy:

"__ hatástalanok maradnak rám az ostoba kliséid,__"

ez a kijelentés rólad árul el sokat. tulajdonképpen mindent. el vagy temetve.
@Blogger Géza: Ez a jellemző erre a kormányra: minden sokkal többe kerül, de semmi hasznot nem hoz.
Ami az OECD-t illeti az OECD-n a PISA címszó alatt megtalálod. Ez megint jellemző a FIDESZ-esekre: pelenkázni kell őket, maguktól még a guglit se tudják használni (veszélyes is lenne, mert valami olyat is olvashatnának, ami nem illik bele a pártirányvonalba).
@Kuviklacz: :D Szóval nincs ilyen, köszönöm. Az meg külön röhejes, hogy szerinted egy intézkedés, amit épp most hoztak meg, majd tutira semmi hasznot nem fog hozni. Amit egy múltra vonatkozó felmérés bizonyít. :D
@Blogger Géza: @jaegtoer: @Mariann19: Teljesen véletlenül pont most került elém, így megosztom, ami a valóságot illeti: www.es.hu/marton_janos;fasirt;2013-11-06.html az oktatásról és propeller.hu/itthon/2815763-vertes-andras-apparatus-nem-meri a gazdaságról.
@Kuviklacz: Hihi, egy nyugdíjas által írt ÉS cikk mint objektív forrás a VALÓSÁGRÓL??? :D
@Blogger Géza: Azért, mert Benned kognitív disszonanciát okozna, attól még van. És ha a múltban egy okozati összefüggés létezett, az nem fog attól megfordulni, mert fülkeforradalom volt (ja bocs, nem is volt, mint OV nemrég tisztázta).
A pedagógusjövedelmekre gyakorolt hatás már látható: nulla.
@Blogger Géza: Blogger Géza 1 bejegyzést írt és 10059 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
@Kuviklacz:
Küld el Gézukát... izé, Gézukának ezt:

"Elárulta a kormány, mi is az egykulcsos szja valódi célja

Az egykulcsos szja-rendszer bevezetése óta nőtt Magyarországon a jövedelmi egyenlőtlenség, amit a kormány szerint nem is az adórendszernek, hanem a munkaerő-piaci politikának kellene kezelnie.

Elkerülte a figyelmünket az Országgyűlésben a minap lezajlott kérdezz-felelek, amelyből kiderült, hogy mire is szolgál a kormány szerint a személyi jövedelemadó hazai rendszere.

Scheiring Gábor független (volt LMP-s) képviselő azt kérdezte, hogy a kormányzat számításai szerint hogyan hatott az egykulcsos szja bevezetése a hazai szegénységre és egyenlőtlenségre. A képviselő kérdésében felidézte a nemzetgazdasági miniszter korábbi szavait: Varga Mihály szerint az egykulcsos adórendszertől a fogyasztás növekedésén keresztül a gazdaság növekedéséhez való hozzájárulást várta a kormány, ám ezt a hatást nehéz mérni. A képviselő kitért arra, hogy a KSH mérései szerint 2012-ben, az egykulcsos adórendszer kiteljesedésének évében az egy főre jutó reáljövedelem 3,5 százalékkal csökkent, a kiskereskedelmi forgalom 2,2 százalékkal esett vissza. (A felszólalásban ugyanakkor az oksági összefüggést nem mutatta be.) Hozzátette, hogy a Tárki jelentése szerint jelentősen nőtt az egyenlőtlenség: a felső jövedelmi tized már a kilencszeresét kereste átlagosan az alsó jövedelmi tized átlagának 2012-ben, míg 2009-ben csak 7,2-szeresét, a szegénységi ráta pedig 2009-ről 2012-re 14-ről 17 százalékra nőtt.

Válaszában Cséfalvay Zoltán, a nemzetgazdasági tárca államtitkára (képünkön) kifejtette: a képviselő felfogásával szemben a kormány nem gondolja azt, hogy az szja-rendszernek újraelosztást kell végrehajtania. A személyi jövedelemadónak az a dolga, hogy hagyja az embereket élni és dolgozni, a szociális egyenlőtlenségek kezelésére pedig munkaerő-piaci politikára van szükség - fogalmazott. Hozzátette, hogy a jövedelmi egyenlőtlenségeket mérő Gini-együttható értéke 27 százalékon áll, szemben az unió 30-as átlagával. Ezzel Európában Magyarország a kilencedik helyen áll, vagyis 19 országban nagyobb a jövedelmi egyenlőtlenség."
www.napi.hu/ado/elarulta_a_kormany_mi_is_az_egykulcsos_szja_valodi_celja.569084.html

Az egész kupolás cirkuszban nem volt 1, azaz egy képviselő sem, aki ezt a balfaszt megkérdezte volna ott, hogy akkor a szociális egyenlőtlenségek kezelésére szolgáló munkaerő-piaci politikát meg kinek a keze lopikázta el? :(
Vagy azt sem hagyták azok a csúúúúúnya ellenzékiek megcsinálni?
@Blogger Géza:
Érthető, hisz mindenki hülye, kivéve a ...

Oszt most akkor kinek higgyünk?

"Megkérdeztünk a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárt, Kisgergely Kornélt és a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatóját, Duronelly Pétert a Budapest Economic Forumon, hogy egyetértenek-e a kormány által szlogenné emelt állítással miszerint: Magyarország jobban teljesít.

Egyetért azzal, hogy Magyarország jobban teljesít?

PRO:

Kisgergely: „…igenis jó teljesítményt nyújt Magyarország.”

Az elmúlt évek gazdasági teljesítményét nem a régiós országokéhoz kell hasonlítani, hanem olyan országokhoz, akik szintén nyakig el voltak adósodva és az első helyen támadták meg őket annak idején a spekulánsok – igyekezett más megvilágításba helyezni a régiós megítélésünket Kisgergely Kornél. Ha például a görögökhöz vagy a balti országokhoz viszonyítjuk Magyarország teljesítményét akkor azt látjuk, hogy nem következett be egy teljes politikai káosz és sikerült külső segítséggel, majd utána anélkül, rendbe tenni az államháztartást és a gazdaság egyensúlyát. Az a kihívás, amivel a 2008-ban majd a 2010-ben színre lépő kormánynak még szembe kellett néznie, az olyan súlyos volt, hogy ahhoz képest igenis jó teljesítményt nyújt Magyarország – véli a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

KONTRA:

Duronelly: ”…nagyon-nagyon rosszul teljesítünk, ráadásul egyre rosszabbul.”

Ami a gazdasági növekedést és a gazdaság potenciáljának a kihasználását illeti: nem. Ha viszont azt nézzük, hogy milyen egyensúlyi folyamatok zajlanak az országban, akkor azt mondhatjuk, hogy nem ingyen, de példa nélküli egyensúlyjavulás történt az elmúlt nyolc évben. Ha viszont megnézzük azokat a felméréseket, amik valamilyen objektív mérték alapján próbálják az egyes országokban az üzleti körülményeket felmérni, amilyen például a World Bank Doing Business felmérése, vagy a World Economic Forum ránk vonatkozó versenyképességi felméréseit nézzük, akkor azt látjuk, hogy Magyarország nagyon-nagyon rosszul teljesít, ráadásul egyre rosszabbul… Ez a helyzet és ennek a helyzetnek a romlása Duronelly Pétert szkeptikussá tette azt illetően, hogy egyáltalán elérhető-e a tartós és magas gazdasági növekedés itthon. Tény, hogy sokkal alacsonyabb az infláció ma és az árstabilitás önmagában egy érték, de egyébként azt látjuk, hogy ezt nem tudjuk gazdasági növekedésre és új munkahelyekre váltani. Márpedig ez a legfontosabb, hogy minél több embernek legyen, minél több jövedelmet adó munkája és így minél inkább nőjön Magyarországon a jólét. Jóléti szempontból viszont nem, Magyarország nem teljesít jól – zárta értékelését Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő (GE Capital) befektetési igazgatója."
www.portfolio.hu/video/play.php?id=178?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Egy helyettes államtitkárnak, aki szimpla politikai csicska, vagy a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatójának??
Merthogy az egyik egy politikai nulla, egy steril papírocskával, komoly gyakorlat nélkül, a gazdasági életben nem jegyzett névvel, a másik meg a gazdasági életben elismert, alapkezelő befektetési igazgatója... Ez a dilemma... :))
KOMOLYAN!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Duronellit pechedre személyesen ismerem, egy elég üresfejű alak. :) Nagyon szépen tud károgni, de érdemi önálló gondolatot még nem hallottam tőle. Ha a különböző okostojások szubjektív pontozásait veszi objektív alapnak, és nem a tényszerűen megfogható számokat, hogyan alakult a tőkebeáramlás, az export, az ipari termelés, munkanélküliség, a külker mérleg, a költségvetési hiány, akkor még azt is meg kell állapítanunk, hogy nem kissé szemellenzős. :) De ne legyünk igazságtalanok, ő is a megkülönadóztatott szférából jön, nem lehet elvárni, hogy ujjongjon :)

Egyébként az, hogy Magyarország jobban teljesít, mindenki számára mást jelent. Nyilvánvaló képtelenség azt a pénzügyi egyensúlyjavulást, amit ez a kormány végrehajtott, valamiféle extra jövedelemnövekedés mellett megtenni, ezt ő is tudja, de hát be kell állnia a sorba. :) 2010-2013 elsősorban a pénzügyi konszolidáció időszaka volt (ami máshol a munkanélküliség növekedését szokta magával hozni, nálunk kb 2%ponttal csökkent), 2014-2015 viszont már az erősebb gazdasági növekedés időszaka lesz. Hozzá kell tenni, hogy ennek késői beindulásáért nem csekély felelősség teheli a Simor-féle bandát.
@Blogger Géza:
Látod Gézám! Mi is így vagyunk... VELED! :)
Pechedre ismerünk, ahogy a blog közönsége is téged + a hozzád hasonlatos kis pártbohócokat, mindkét oldalról. A károgásod itt is elnyomja az érdemi mondanivalót, ahogy terelsz és mellédumálsz rendszeresen, amikor magad is érzed, hogy ez biza szopacs...
Pláne egy nulla helyettes államtitkárocska szava az övével ellentétben... tényleg nem egy súlycsoport, bármennyire is elhiszik a bolsevik párt hívei - te viszont nem vagy ennyire ecceri Gézám, tudod te is, hogy bizony sántít keményen a helyettes államtitkárocskátok kamu dumája. :))
Mi is ezt látjuk amúgy tőled - érdemi önálló gondolatot még mutatóba sem, szimplán visszhangzod a pártpropaganda szánalmas győzelmi jelentéseit, amint anno az ötéves terv "sikereit" az ettársaitok-édesapáitok, vagy a német propaganda győzelmi jelentései voltak még ilyen reménykeltőek, anno mikor az oroszok már Berlint is bekerítették. Nem is égő Gézám, dehogy... :))
A szemellenzősségnél meg azután kicsit kissebb mellénnyel kéne lenni nektek is, hisz ellentétben veled és a kormánnyal, ez a jóember a World Economic Forum ránk vonatkozó versenyképességi felméréseire hivatkozik, ami egy standard alapján áll elő, ellentétben az általad és kormányod által kozmetikázott és éppen a szájatok íze szerint kiemelt mutatók prefereálásával szemben. Anno a románok is, Csau elvtárs alatt olyan remek kis gazdasági mutatókkal tudtak jönni, hogy a németek, franciák elbújhattak melette. Persze attól még nem lett igaz, de a papír elbírta, fizetett pártkurva meg volt, aki leírja és közröhej tárgyává tegye magát nagy nyilvánosság előtt - ahogy ti is, ma is...
Amúgy egy dolog vígasztaljon. Igazából leszarnám én meg még pár millió ember ebben az országban, hogy ti, vagy a másik vörös csürhe rakna rendet gazdaságilag. Egy a gond... loptok... többek közt... mocsok átlátszóan loptok, ráadásul közben pofátlanul hülyének is nézitek azt, aki ezt a szemetekre veti. Amikor már ősjobboldali és szemellenzős fideszes doki ismerős is azt mondja, hogy a pofátlanság és szemtelenség etalonjai lettetek (szerintem voltatok is mindig), akkor azért ne vígasztaljon az, hogy arra a másik csürhére se akaródzik nekünk sem szavazni.
Mert eljön az a világ, amikor a doki is befogja az orrát és méla undorral, de beixel balra... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Blogger Géza:

géza írta:

" Duronellit pechedre személyesen ismerem, egy elég üresfejű alak. :) Nagyon szépen tud károgni, de érdemi önálló gondolatot még nem hallottam tőle."

Bolikám, csak a miheztartás végett. ezentúl gézát kérdezd.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@jaegtoer:
TUDTAM ÉN! Csak nem sejtettem... :)
Gézánk vagy egy szimpla politikus kiskancsó, vagy a narancsbolsevik párt gazdasági holdudvarában tevékenykedő, megélhetési prosti. Lesz olyan is, amikor majd a másik oldal bolsevikjainak nyal ilyen alázatosan alá? Merthogy ezektől, bármi...
A kedvencem, amikor Churchill mondásait idézik! :)
Merthogy gondolkozás nélkül, csak az idézet kedvéért, nem kéne, nekik sem.
@Kuviklacz:
Nagyon jól tetted, hogy megosztottad ezt az írást velünk. Köszönet érte.
Elismeréssel figyeltem, hogy milyen összefogottan és tömören fogalmazta meg az értelmiség, a pedagógusok jelen- és jövőképét.
"Midíg olyan számú és minőségű emberanyagot termelünk, amilyenre éppen szükségünk van."
Ady: "Betyár urai így nevelték
Nem vág vissza, csak búsan átkoz."
A mondat és az idézet egzakt módon fogalmazza meg a kormány célját, az idézet a társadalom
jelen állapotát.
Ehhez már nincs is mit hozzáfűzni.
@Kuviklacz: @Mariann19:

idő, idő és még egy kis idő....
@jaegtoer:
"idő, idő és még egy kis idő..."
Mi ez a mérhetetlen nyugalom nálad?
Ahelyett hogy serkentenél bennünket, békés kivárásra noszogatsz.
Aggódom érted. Nem is látlak nagyon, meg ez a belenyugvó állapotod...
@Mariann19: A dolgozó nőket szolgálom (ha nincs idősebb katonaviselt a családban, megmagyarázom).
@Mariann19:

a vetésnek be kell érni. ehhez kell az idő.

mindaddig, amíg a harci morál töretlen, és jó az ellátás, addig tehetetlenségre van kárhoztatva az ellenzék. mesterházy esetében ez nem is olyan nagy baj. a nehézség inkább az, hogy tőlük (mivelhogy elállják az utat és tele szellentik az ájert, kupacokat hagyjuk) nem is tud senki egy ütőképes csapatot hadrendbe állítani, mert ki látott már olyat, hogy egy focipályán 6 kapura jáccák a meccset 12 csapatkapitánnyal és 2 kapussal a játékosok a lelátón, a labdaszedők meg kóvályognak a pályán, de legalább öngólokat is rúgnak, sőt dobnak, s csak azért nem fejelnek, mert az nincs is, csak a laszti. ezért mondom, csak dögöjjenek ki a hamis próféták... amíg van zsé addig lehet tőtögetni felülről a sok lyukú vödröt.
süti beállítások módosítása