Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.01. 19:59 Fabius

Szebb jövőt vagy Magyar Hajnalt?

Címkék: jobbik radikálisok pártszakadás magyar hajnal

A Jobbik legutóbbi kampányfilmjére és imázsváltására akkora döbbenettel néztek a párt radikális szimpatizánsai, mint egyszeri Bencsik Vitéz a lepattant fejű hungarocell Orbánra. Mi lesz a következő? Cukiságbomba gombolyagos kiscicával hempergő, Benetton színekben pompázó Zagyva Gyulával, leszbikusokat simogató Novák Előddel és négerekkel parolázó Szabó Gáborral? Vona Gábor rózsaszín zsabós ingben lesz metroszekszuális Travolta imitátor? 

vona-jobbik.gif

Az árgyélusát neki, ez lenne a szebb jövő a párt radikálisainak és militáns szervezetei iránt rajongóknak?

Frászt.

A felpuhuló és populárisabb Jobbik ellenpontja máris színpadra lépett: a Magyar Hajnal tíztagú társasága egy ideig belső ellenzékként működött a párton belül, amíg a végül Csanádozásba fulladó hatalmi harcok után ki nem vágták egy részüket. A Jobbik nyilván kamupártot kiállt, és ha arra gondolunk, hogy a radikális politikusok előszeretettel kötik össze a politikai nézeteiket az eszméket hirdető divatirányzatok termékeit áruló bizniszeikkel, és emlékszünk arra is milyen kreatívan használták fel pl Szegedi Csanád képviselői költségkeretét, akkor lehet is ebben valami. 

Hacsak. Hacsak nem mérik nagyon el Vonáék a hajnalhasadást, és nem éppen az önámítás vermébe esnek. 

Mer'hogy az a mondás most, hogy a Jobbik a legnépszerűbb párt a fiatalok között, ezért az új kutyulis irányváltás, ezért cserélték a pingvin jelmezt az egykori MDF eminensek stílusára. Fene tudja, egy másodéves egyetemista apjaként én nagyon nem azt látom, hogy a saját gyerekem társága körében a Jobbik annyira népszerű volna, pedig ugye az egyik fellegvárnak tartott Miskolcról beszélünk. Másodszor pedig ha emlékszünk mekkora "ellentüntit" voltak képesek összehozni a HaHa táborral szemben, akkor is megdőlni látszik ez az elmélet. Az világos, hogy a pártnak erősödni éppen volna hová, hisz három éve stagnálnak gyakorlatilag ugyanott, a Fidesz elette előlük a szlogeneket, és a kétpólusúra szűkülő választásokon könnyen húzhatják a rövidebbet. 

Csakhogy, ha a mostani hajnalhasadás nem kamu, akkor könnyen lemorzsolódhatnak róluk azok a radikálisok, akiknek tényleg nem tetszik amit látnak éppen, és felszalámizzák a tábort. Márpedig ha abból indulunk ki, hogy Lenhardt képviselőnek annyira torkán akadt a Szegedi ügy, hogy blogot indított róla, és felnyomta az Unió Csalás Elleni Hivatalánál (OLAF) akkor bizony kinézhet pár kellemetlen meglepetés Vonáéknak is. Ígérgetés van a kampányra időzített "fájó" petárdákról, a kérdés az, valóban vannak-e ilyenek, és el tudják/merik-e sütni őket a kellő időben. Ha így lesz a táborszakadás borítékolható, ha meg nem, és kiderül az, amiről Dúró Dóra sutyorog, hogy a fő motivációs elem a könnyen behúzható kampánypénz, azzal a radikálisok általános renoméját vágják haza, hiszen onnantól "ezek is csak ilyenek" lesznek. 

Akár hogy is lesz, a széljobb ezzel a húzással elrendezte magának, hogy ne a Fidesszel vagy a baloldallal kelljen elsősorban hadakozniuk a kampányban, hanem egymással. Én kérek egy kávét, ti meg föl a pástra és kard ki kard, aranyapáim! 

897 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr175609300

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.02. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem olvasom el ezt se:)
@taga20: ??? de mér nem? a posztokat én sem olvasom rég...

de a kommenteket is unom... nem lesz ennek jó vége...
Átkeresztelkednek Benetton Pártra? Vona Gábor zsidó kisfiúkat fog puszilgatni? Dúró Dóra NÉGERcsókot szopogat? Mi lesz itt, kérem?

Ja, nem. Ezek továbbra is ugyanazok a rasszista műveletlen bunkók. De legalább szórakoztató az erőlködésük. :D
ezért posztoltam ma ezt a verset blogunkon...
ide csak első versszakát hozom a gondolata időszerű volta miatt...

Berzsenyi: A magyarokhoz
2013.11.01. 08:07 guma

Romlásnak indult hajdan erős magyar!
Nem látod, Árpád vére miként fajul?
Nem látod a bosszús egeknek
Ostorait nyomorult hazádon?
....
@gipsz.jakab: ráhelapjakapjabe!! szemét tróger mindegyik,egytől egyik!!
Na majd a házinácink :) megmondja a tutit! (Bocs!)
@iii: öreg te kussolj, me osztod az észt, ami kurvára nincs! bakker te tróger!!!
@taga20: Hát te kijafasz vagy, hogy beszósz nekem?
a dzsobbik a zmicsoda izé? eszik e vagy isszák, ha egyik sem akkor mi?

a világ tele van hülyébbnél hülyébb magyarokkal mindenfelé akad 12 vagy 13 hülye akik pártot vagy támogatást csinálnak gittegyletként azt a hazaiak felkarolják persze közpénzből és máris megy a hígfos szerte széjjel valami komisz vagy hasonló van kanadában és máris kavarja a szart a fidesz támogatásával...azoknak is hosszú a nyelvük...
és még hány ilyen szar van szerteszét vonagabcsi és a zemőke és a többiek csalnak lopnak hazudnak és mindíg van aki bekapja aszongyák amíg lószar van veréb is van

brühüyyy
@taga20:
vigyázz ez ragályos ha megérinted elkapod tőle

fertőtleniccs

egyébként is hány ííííííííííí?

vagy csak iáiáiá

brühüyyy
@rodeo36: Azt nem tudom, hogy eszik vagy isszák, de úgy 15%-nyi magyar rájuk van kattanva. Gittegyletnek egy kicsit sok.
@iii: én vagyok az apád és egy kurva nagy pofont lebaszok! ha nem veszel vissza.
mi a fasz az a iii és iii4?
@iii:
nagy gittegylet sok hülyével, te is odavalósi?
brühüyyy

nézz bele mélyen
@taga20: édes ecsém, te kezdted, úgy hogy te végy vissza, vagy nem állok jót magamért!

az iii meg iii4 az ugyanaz.
@rodeo36: Úgy nézek én ki? Ne magadból indulj ki. Ezek szerint látsz engem, örülök.
@iii: a kurvaanyád itt baszod a rezet egész héten! én melózok és te oltasz le! neked van bőr a pofádon édes egy öcsém!!!
@taga20: Hát én szerinted mi a lófaszt csinálok, ha nem dolgozok, te nagyonhülye? És nem igaz, egyetlen napot töltöttem itt, azt is nagyon hasznosan. És ne kurvaanyázzál itt nekem, mert nagyon hamar kereszten végzed!!!
@iii: ez legalább egyenes beszéd volt.
@taga20: Na, akkor ezzel megvónánk, most már akár válaszolhatsz értelmeset is.
@taga20: te most Gábrielt véded a "náci" jelzővel szemben?
@iii: haver bírom az ilyen nyakas arcot. én úgy emlékszem, hogy te osztod a Gyurcsányt, Bajnait, stb. ezé támadtam be:)
@iii:
most négy ííííííííííí vagy vagy 3 íííííííííííííííííí?
és melyik a komolytalanabb?

dzsobbikos vagy vagy habosch?
brühüyyy

őrülj nyugodtan
Egyszer, csak úgy magamtúl mondtam már véleményt erről a „Szebb Gyövőt” – izéről, de a lófaszt se érdekelt.
Akkor most teljeskiőrlésű ápdét megint, hátha most se érdekel a lófaszt se:

A helyszín Pestszentlőrinc, a szereplő egy kedves barátom legkevésbé kedves barátja(?), aki dzsobbikosként igyekezett az ő általa barátjának hitt barátom agyát átmosni. Szerencsétlen, ő nem tudta amit én igen, szóval hiába a verbális turulperkelt és az árvalányhajjal megágyazott nemzeti pályinka ígérete, kedves barátom ezt a süket dumát nagy ívben leszarta. Szegedi Csanád esete a menórával neki elég volt ahhoz, hogy minimum kételyei támadjanak a dzsobbik hitelességét illetően, megjegyzem nekem is - igaz, addig se volt kétséges.

Aztán erre még Vona pártjának valódi szellemisége is leszivárgott a pestszentlőrinci alsejtbe, ahol a barátom barátja (BB) vonalas nemzeti baromként tevékenykedett. Csak a pozíció és a pénz, turullal amúgy a francba! BB erre megvilágosodott és kiakadt, hogy mi a pántlikássch, nemzeti szűzmária történik a színfalak mögött? Szerencséjére hamar kiderült, hogy a dzsobbik helyi szervezete semmiben sem különbözik, más pártok hasonló al-gittegyleitől. Dúl a helyi kiskirályok között a harc a koronáért, csak fej nincs amire… ugye.
Ettől aztán a helyi nácik is kivannak rendesen, mert egyik sem tudja biztosan mit hoz a jövő. Szebbet tutira nem, ha a másik gárda lesz preferáltabb a főnök által, az ő seregükkel szemben. Most alakul a Hríszi Ávli - görög mintára hajnalodik - fasza. Ez kell? A fiatalok amúgy meg leszarják az egészet, a többségük nem is érti, sőt, nem is érdekli, mi a lófasz folyik a politikai hadszíntéren.

Kedves barátom bátyjának két kölyke van, leszarják a dzsobbikot és egyébként minden más pártot is.
Ez ugyan nem szívderítő, de ez van.
Kérdem én: mire alapozzák Vonáék, hogy annyira marhára népszerűek a srácok körében??
Ki kéne menni kérdezni. Nem a kutatóknak, saját maguknak.
Lenne csodálkozás…
@rodeo36: Akkor inkább habosch, akármi is az. Ha téged olvaslak, az őrület garantálva :->
@taga20: ha sokat bosszantod akkor elvisz a sírba...oszt annyi betesz? de nem vesz ki?

inkább íííííííííízzzél az jobban áll neked ma...

brühüyyy

még nem fertőzött meg?
@iii:
nem kötelező de ajánlottmindíg okúcc

ez itt akadémia íííííííííí-éknek hamár ék

brühüyyy
@Knósszosz: Tényleg ők azok, második helyen korábban az LMP volt, ma már az E14-PM és a Fidesz fej-fej mellett. Különösen Kelet-Magyarországon erősek ebben a körben is, Pesten kevésbé.
@Knósszosz: öreg, te nagy játékos vagy. és ez nem faszszopás részemről. még ha úgy tűnik is:))
@rodeo36: öreg, bízok benned. de hagy döntsem el, hogy ki a szar.
az ciki, hogy mindenkit öregnek szólítok?:))
www.youtube.com/watch?v=DsFnVFxuDXk

Ez a tuti, aztán mindenki azt gondol, amit akar!!! Csak meg kell nézni és meg kell hallgatni! Akkor majd " leesik" a tantusz!!!
@iii:

Pedig felfedezhetnéd magadban a jobbikos hajlamokat. :D A link, amit Gurcsányról nyomtál a múltkor, színtiszta Jobbik-stílus. Még a zenéje is a Requiem for a Dream zenéjének az átirata, amit a Jobbik használt a kampányfilmjéhez (bármilyen szórakoztató volt is, hogy egy drogos filmet bírtak erre kiválasztani, meg hogy a jogokat a zsidóktól kellett elkérniük, miután leszedték őket a YouTube-ról).
@taga20: csak egy kérdést tettem fel... amire választ vélek felfedezni egyik kommentedben... igen @iii: kifejezetten negatívan ítéli meg gyurcsányt, mivel pm aktívista, ezt fel is vállalja... csak nem értettem a vele szembeni indulatodat...
@iii:
A dzsobbik Keleten erősebb?
Mit nem mondasz!?
Amúgy nem most nem bactatás, de igazad van. Ahol magas a cigányok aránya a lakosságban, ott általában marha fasza a Vona párt.

Elég egy kis összekacsintós izé... (tűzre velük, pl.) és azonnal van egy csomó szavazójuk. Hozzáteszem, ebben a másik oldal is ludas - nem vagyok hülye. De, ez az ég-világon sehová sem vezet, csak Gyöngyöspatához és a többihez. Szarkenegetés az egész, a megoldást senki sem tudja, hiába rikácsolja fennhangon.

Vona mit kezdene egymillió cigánnyal,ha miniszterelnök lenne, van ötlete? Lófasz van neki, nem ötlete. Benettonpártként parlamentben maradni, az az ötlete - óhaja.
A többi süket duma.
Szerintem...
élettér nem m arad uresen
@Kowalski, helyzetjelentést!: Ez vsz. a szocik munkája, de tartalmilag egyetértek vele nagyrészt. Hogy ilyen finomságok vannak benne, arról foggalmam sincsen, nem vagyok járatos a drogos filmekben :).
@taga20:
Szkrolloztam fölfelé, ma nagyon hülye voltál!-:))
Ha le is basznak érte, szétröhögtem az arcüregemet egy-két beszólásodon - MARHA!
élettér nem marad uresen, ez volt már?
@gipsz.jakab:
Ne hencegj!
Amit beírsz, azt se olvasod.
Itt a bizonyiték, mindent lehet fokozni! Én biztam benne, hogy ez a szint már nem ér ide! Van erre igény? Ez a tragédia, nem a kamu videó!
@Knósszosz: Az ember azt gondolná, hogy egyetemisták nem fogékonyak ennyire a nemzeti demagógiára, de mégis. Egyébként nem én gondolom, olvastam ilyen felmérésről.
@Knósszosz: ha valaki barmot bírok az te vagy:) na és az öreget, de ő más tészta:))
@iii: pedig nem ártana néha valamit tolnod... segíti a lazulást, meg megnyitja az elméd:)
@Knósszosz:
Nem történt más, mint a jobbiknak szalon(na) képessé tétele. Jól jön majd, ha nem lesz meg a 2/3.
Hajnal óta pályán van a jobbszélső.
Ennyi.
@projektoros: Ez nagyon régi LMP prodzsekt volt :). Power Politizátor. Ha írsz mellé valami bevezetőt, akkor többen kattintanak rá...

@Sir Bates dö Hól: Tolok, tolo, de én max. 2 üveg sörig jutok.
iii · nemzetimarhulat.blog.hu 2013.11.01. 21:59:14
@projektoros: Ez nagyon régi LMP prodzsekt volt :). Power Politizátor. Ha írsz mellé valami bevezetőt, akkor többen kattintanak rá...

@Sir Bates dö Hól: Tolok, tolo, de én max. 2 üveg sörig jutok.

Egészségedre..., de úgy gondoltam, tök mindegy melyik párt, mert ikrek ők mind.Úgy játszanak a néppel, ahogy nekik jó!!!
@projektoros: Erre két válaszom van:

1. Ez egy iszonyatos demagógia, ami tönkreteszi Magyarországot és terjesztése mindig a hatalmon lévőknek kedvez.

2. Jó, esetleg így van, és akkor mi van? Mi következik ebből?
Az, hogy még nem voltál politikus, de arra kérlek, ne is legyél! Én sem szeretnék, de nem tudom mi volna az üdvözítő hazánk mai helyzetében. Csak várunk, hogy jobb legyen
és egyre rosszabb!! Ki volna a garancia arra, hogy jobb legyen?

Üdv!
@taga20:

B+, kilőtted a pezsgős dugót, beborított ez a szar mindenkit!:))
@tristen2005: nagyjából értem amit mondani akarsz. de a pezsgőt és a szart, hogy hoztad össze, azt nem:)
Hétrét gornyedt nagy árvaságom,
te segíts majd át a halálon,
te segíts majd hanfeljon a Hold
a csavargó éji kobold.
@Sir Bates dö Hól: @taga20:

Ezt énekeltétek ifjúkorotokba, most itt van és nem szeretitek?:)
www.youtube.com/watch?v=Y4FI9MnTlOI
@saravad: hát, ha ezt a magyar hajnalnak címezted, eddigi kommentjeid alapján bármely napszakban külön kérés nélkül is átsegítenek:)
@tristen2005: csak, ha csőveztem, mert reggel hozták a tejet és a pékárut a közért elé:)
@Poszthoz: FAB ezt olvastad már. Leírják mit akar a hajnal. :) Pld.: :)

Pártot akarunk? Már megint egy párt? Igen és nem. Mozgalmat, valódi népmozgalmat akarunk, hogy hazánk visszakapja politikai, gazdasági, kulturális önállóságát, a magyar nemzet pedig hazájában uralkodó helyzetbe kerüljön a jelen szolgaságból. Egy magyar és keresztény nemzeti szociális mozgalmat, amely a bűnözés minden formájával szemben hatékonyan képes fellépni.

Ehhez azonban szükség van egy politikai pártra is. Mert ha el akarok adni egy kiló vajat, ahhoz is céget kell alapítani, bankkal üzletelni, de ettől még nem vagyunk gyarmatosító kapitalisták. A párt eszköz, csak rajtunk múlik, hogy jó vagy rossz célokra használjuk.

Hazánkban egyesület, mozgalom a választásokon listát nem állíthat, a közhatalomba bele nem szólhat. Egy párt viszont működtethető mozgalmi célokkal.

A mozgalomnak legyen pártja! A mozgalom és párt szembeállítása téves elképzelés, amennyiben a MOZGALOMNAK VAN PÁRTJA és nem fordítva.

Mi a bizonyíték arra, hogy ez nem olyan párt mint a többi? Az, például, hogy nem építünk pártapparátust, nem csinálunk tömegpártot, mert ez elsősorban mozgalom és maradjon is az.

Túlnyomórészt nem párttag jelölteket indítunk, a maradék 10 is csak azért tag, mert legalább ennyinek be kell lépni a pártba, hogy megalapíthassuk.

A közpénzt nem élősdi pártapparátus fenntartására, hanem ingatlan- és földvásárlásra, földosztásra, ételosztásra, munkahelyteremtésre és magyarok jogvédelmére fordítjuk.

A párt alapítói és jelöltjei önként nyilvánosságra hozzák családfájukat – hogy egy magát fókának mondó eszkimó, később, például a fókák EP-képviselőjeként ne sétáljon be az eszkimó hitközségbe…

Fő célunk tehát a magyarság jóléte, munkához, földhöz, lakhatáshoz juttatása. A legszebb elképzelések sem érnek fabatkát sem, ha ezt nem tartják szem előtt. Ha egy mozgalom vagy párt nem tudja a magyarságot megélhetéshez juttatni hazájában, akkor életképtelen és komolytalan.

magyarhajnalmozgalom.hu/?page_id=24

Nos ezek után tényleg izgi lesz a 2014-es választás, főleg ha a bíróság be is jegyzi őket, mert pld. a kétfarkúakat nem jegyezték be. :)
@Sir Bates dö Hól:

Előkerült az Eolit, máris pártszakadásról szól a pletyka!:)
@taga20: jobb lett volna, ha @tristen2005: a ventillátort hozza össze vele?:)
Gábriel arkangyal,... én is így látom!Ezért is tettem be a videót, csak vannak akik még nem értik.
@Sir Bates dö Hól: meg vagy buggyantva! szar és ventillátor? Margit:)))
@Sir Bates dö Hól: Nekem már uncsi a pártpolitizálás. Én inkább tovább színesedem és egyre inkább meghallgatok másokat. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azért az ciki, hogy a léért nem elsőként az általad jelzett "Lakatos Szánsájn Rómeó Baráti Kör" alakult párttá, hanem volt jobbikosok:D
@taga20:

Megbántottad@iii: , mos óázni fog!:)
@taga20:

A ventilátortól lesz pöttyös a segged, a Kuszaszem megmondta!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mi van elfogyott a jobbik "elitje".... gondolom megkínáltak egy képviselőjelöltséggel, azt nem vagy hülye:)... pedig most lassan rózsaszínt is felvehetnél:)
@tristen2005: én is ato félek:) de egy saller azé neked is kijár:))
@taga20: te, ha ennyire militáns vagy ma, miért nem jelentkezel a hajnalba?:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"a magyar nemzet pedig hazájában uralkodó helyzetbe kerüljön a jelen szolgaságból."

Gondolom, hogy ezt a méretes baromságot a Jobbik is osztja. Akkor meg minek? De egyébként én is örülök, osztódjanak csak bátran!
@Sir Bates dö Hól: Szerintem bosszút akarnak majd állni Lenhardték, a borsodi és a Chanád féle balhé miatt.
@taga20:

Ma este kiosztottál annyi sallert, a pöttyös segged nem tudod megtörölni, olyan izomlázad lesz reggel!:)
@Sir Bates dö Hól: azé me szürkület van:) vágod?
@Sir Bates dö Hól:
Hogy te milyen... hátrányosan megkülönböztető is tudsz lenni! :)
A tolerancia, az neked smafu???
A jobbító szándék?
A ...
Meg a ...
Pénz?
Ugyan már, ŐK nem OLYANOK!
Csak nem feltételezed? El se hiszem...
Hisz a "Lakatos Szánsájn Rómeó Baráti Kör"-nél gyorsabban beállni bérkurvának, majd kinyilvánítani, hogy "nem is vagyunk" bérkurvák, az már valami... :D
@Dr. jenőke (jenőke):
Ez a szalonna nem kell. Hagymával se.
Szerinted, sok Sci-Fi-t olvastam, ha azt mondom, Fidzsobb lesz az új párt neve?
A pöcegödör legalja készül, ahol a tömény és sűrű lekvár szerű szar leülepedik.
A fidesz eddig is hatalmas trágyadomb volt - a retek kádéenpével kiegészülve -, de maga mellé emelve a jobbikot... a legmosladékabb formáció lesz Európában.

Pedig a koala nem vízió, ezek mindenkivel. Aki nem hiszi, járjon előtte! (FKGP-annak idején...)

Ezt a szart meg még mindig lájkolja egymillió barom, de sose legyen olyan életük mint egy osztrák villamosvezetőnek, kurvannyukat!
@iii: Nálunk is lesz majd ilyesmi??

Kommunisták támadták meg az Arany Hajnal székházát

Néhány órával ezelőtt egy motoros merénylő hajtott el az Arany Hajnal athéni székháza előtt, és egy kalasnyikov típusú gépkarabélyból lövéseket adott le a görög hazafiakra. Ketten (22, 26) a helyszínen életüket vesztették, egy Arany Hajnal tagot életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Információink szerint az egyik áldozat az Arany Hajnal athéni vezetője.

www.deres.tv/20131101/kommunistak-tamadtak-meg-az-arany-hajnal-szekhazat
@tristen2005: igazad lehet:) de egy sallert hagy:))
Az 1-es pontot olvastad??? :)

"Ellenségeink, gyarmatosítóik nem fecsegnek, hanem földet vesznek. Ez csak akkor állítható meg, ha mi is földet, ingatlant veszünk. Hány négyzetcenti magyar földet és tulajdont védtek meg eddig, akik a beszédben hisznek?
Nyafogás és parlamenti szájkarate helyett szociális szövetkezet keretében az általunk vásárolt földet használatba kiosztjuk a magyar embereknek, devizahiteleseknek, – akik hajlandóak szerződéses felelősséget vállalni a megművelésére.
Mindehhez pénz kell, ahhoz pedig magyar nemzeti mozgalom pedig csak költségvetési támogatás útján tud hozzájutni. Ezért kötelező a választásokon indulni. Minden más önmagában álmodozás."

Ezek szerint a kampányra vagy az esetleges pártfinanszírozásra kapott költségvetési forrást erre akarják fordítani? Célnak még akár nemes is lehet, csak nemtom mennyire törvényes?? Szóval nekem ez egy kicsit necces. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lesz bazdmeg! te rohadt náci csicska, ha ezt akarod ako lesz!!
@Knósszosz:
Mi meg csak dógozunk... A ..... anyjukat!
Hogy legyen mit elbaszniuk a kreténeknek.
Tényleg, szeretném egyszer tudni, hány olyan politikus van, aki valaha is DOLGOZOTT!
Tehát értéket, adót állított elő, nem az állam csecsén élősködött világ életében!
Tudom, túl sokat akarok, de 1-2 csak akad ebben a tetű országban!
Merthogy a Fidesz csürhe frakciójában nem igen az stimm, de egyébként?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azért a Dúró Dóra rámozdult az akcióra, csak még azt nem tudja hogy, mi lesz, Túró kúra vagy kúró túra!:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Láttál te már motoros kommunistát itthon?
Esti mese helyett.

Csokonai Vitéz Mihály: November

Eljött már november didergő hónapja,
Hideg szele a fák ágait megcsapja.
Meghalva elhullnak a sárga levelek,
Játszadoznak vélek a kegyetlen szelek.
Az ajtónál álló télnek hideg zúzza
A zöld ligeteket s mezőket megnyúzza.
Hideg eső csorog, csepeg egész éjjel,
A fázékony Auster havat is hány széjjel.
A borongós égnek sűrű felhőzése
Házba zárt szívünknek kedvetlenedése..."
.
.
@Sir Bates dö Hól: a kurvaéletben, vicces vagy bazdmeg, de lehúzhatod a klotyon ezt a fasz országot! érted amit itt trágárkodom???
@iii: "De egyébként én is örülök, osztódjanak csak bátran!"

Hát ha már a szocik meg ti is osztódtatok korábban, most rájuk került a sor. :)
@taga20:
Megnéztem mi... Tetszik a felháborodása!
Bár a tablettáit szednie kéne Gábrisnak, mert ebben az országban mintha mostanság az ellenkezője történt volna és fegyverrel a széljobbosok öltek, pl. cigánygyereket hátulról, meg hasonlók. Az aggódása megható tud lenni, csak hangyafasznyit hiteltelen.
Persze azt nem emeli ki, hogy nemrég görögöknél nyílt színen lelőttek egy énekest, aki agitált a nácik és a beteges mozgalmuk ellen, aminek a következtében még a parlamentben is büdösek lettek, a vezetőik egy részét meg a csicskáikat letartóztatták, házkutatások...
Szép dolog a szenilitás! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Puzsér írt most egy ilyen javaslatot, hogy csak 2 ciklust lehessen valaki politikus, utána el kellene mennie dolgozni. Én támogatnám, de lássuk be, ez erős naivitás. Nyugaton is rengeteg karrierpolitikus van. A politikusság is munka egyébként, ha jól csinálják és nem a legkönnyebb. Viszont az tényleg nem árt, ha érzi a "másik oldal" gondjait a maga bőrén. Bajnai pont ezért jó, mellesleg megjegyzem. Se Orbán, se Mesterházy nem dolgozott a való életben sose, Gyurcsány is inkább csak a lóvét szedte fel a gyára után, maga nem menedzserkedett benne.
@tristen2005: nem! egy orbitális szopás lesz(van). köszönjük viktor! hogy száradjon rá a bőr az arcodra!!!
@taga20: Én biztos nem akarok ilyesmit, de ha jól látom ma este jó hangulatod van. :)

Amúgy meg gondolom a görög hatóságok már vizsgálják szélsőbaloldali erők szerepét a támadásban, a parlamentben 12 képviselővel bíró Görög Kommunista Párt vezetőit előzetes letartóztatásba helyezték, hamarosan pedig törvényt hoznak arról, hogy a párt nem kaphat állami támogatást. Ja, nem...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: a kurvaéletbe haver! bírom a szabadszád. mintha magamat hallanám:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Szerintem abban ne nagyon menjünk bele, hogy a cigányok esetében az áldozati vagy az elkövetői szám a nagyobb. Azt mondják, hogy a bűnözésnek nincs színe, ez így is van, de ha bemegyünk a börtönökbe, azt látjuk, hogy a bűnözők 90 százalékának viszont van.

Arról meg már nem is beszélve, hogy milyen szoci titkosszolgálati hátszelük volt a romagyilkosoknak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A két "görög hazafi" - Jórjosz Fudúlisz és Manólisz Kapelónisz, így első ránézésre, persze. Ezeket a derék hazafiakat támadták meg a komenyisták.

Ránézésre is... áá, nem is mondom.
Én alapvetően imádom a görög kultúrát, de sajnos a hülyeség ott is magas hőfokon üzemel. Ahogyan itt is. Hazafi az Avlis náci, ellenség meg a balos, aki komenyista is egyben.
A dzsobbos tagság igazsága... persze.

Ha annyira benetton elismerő vagy, mondhatnád nekik, hogy: srácok, némiképp hülyék vagytok.
Röhej ez az egész kurva nemzeti erőlködés, pláne úgy, hogy hozzátok itt föl nyakra-főre a külföldi példákat. Lófaszt se hasonlítanak egymásra. Ott szar van, itt meg a tizenhatodik hatványa.
@Knósszosz:
Egyre gondoltunk.
(a szalonnát nem tudtam kihagyni - van vörös /komcsi/ szalonna a tarisznyában, nomeg kukoricagránát)
Igen: FKgP+, KDNP+/2, LMP, Korán reggel...
Így nem lehet bojkottálni sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez is Vitya áldásos tevékenységének köszönhető, megengedi a sitten a szoláriumot!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver a kurvaéletbe, hülye vagy ? az vagy, bazdmeg itt hinted ezt a kurvanáciféreg ideológiát, utál ezért mindenki, bazdmeg csak nem akarod észre venni, te utolsó náci szemét!
@taga20: A nácik a hajnalba mennek, nem itt írogatnak. Még ennyit sem tucc?? :)
@Sir Bates dö Hól: ha egy fülesre pályázol ako jelentkezz nálam!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Tényleg, szeretném egyszer tudni, hány olyan politikus van, aki valaha is DOLGOZOTT!"

Túl sokat akarsz Boli!
Ez titkosítva van 212 évre.
Hol élsz te? Csak úgy, ilyen adatokat?
Söröd elfogyott, tán??

Nem ártana valami erősebb után nézned, még felteszel újabb hasonló kérdéseket!
Aggódom az egészségedért, komolyan!-:))
@taga20: szerintem ez egy "l'art pour l'art"-féle trágárkodás... mi a funkciója?
@taga20: van feleslegben... szólj asszonynak legközelebb buci macit vegyen, mert a füles az legyőzött...
@Knósszosz:
Pláne, amikor 0,70€-ért Veltins és hasonló echte "Made in Deutschland" söröcskéket árulnak a boltjaikban?
Kicsit más a "most nekik rossz" fogalma.

@taga20:
Mit pörögsz? Te olvasod (én nem), utána meg itt bunkózol, kihozza belőled az állatot!
MARHA!
@Knósszosz: Nem kell ezt túlragozni. Aki embert öl elítélendő, tök mindegy miért teszi.:(
@Dr. jenőke (jenőke):
Itt is van... tokaszalonna, jó fokkhagymásan és nyelves disznósajt, meg egy kis csípős kalbász, parenyica+friss kenyér, paradicsom, zöldhagyma. Ma nem főzök, csak ez...

Egészségedre!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Gyanítom, hogy ezzel a kevéssel is magasan vezet.

Gyurcsány: 1990-től Budapesten dolgozott a CREDITUM Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nél, ahol önálló ügyintézői, majd üzletszerzői pozíciókba emelkedett. Itt tanult meg angolul. A társaság kettéválása után, nemzetközi piacot célzó résszel az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt-vel tartott, ahol résztulajdonos és az ötfős igazgatóság tagja lett. 1992-től vállalkozó, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója, 2002-től a felügyelő bizottság elnöke.
@Sir Bates dö Hól: Taga nagyon beindult. Lehet tényleg nincs otthon az asszony??? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A földkérdésre csak azt tudom válaszolni, amit Kupa Mihály mondott erről: "Hát ne adják el, az isten szerelmére! Miért adják el?"
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: azé neked is bizergálja, ha ... beolvashatsz mindenkinek:)
@Dr. jenőke (jenőke): Az ilyen "véletlenekről" meg már nem is beszélve. :)

"Irdatlan pénzekkel tömi Soros György Gyurcsány cégeit"

hvg.hu/itthon/20131031_Irdatlan_penzekkel_tomi_Soros_Gyorgy_Gyur

Nem is tudom Rodeo, hogy fogja kiheverni, hogy a kedvenc "demokratáját" az általa leginkább lenézett csúfkapitalista segíti. :)
Meghalt 1 tűzoltó mentés közben! RIP
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: de ahogy látom, mindig mellényúl:) pedig az elején még téged védett, mert iii leházinácizott:)
@Sir Bates dö Hól: te túl pöpec vagy, átlátsz a szitán:)))
@Knósszosz:
Hagggyá má ezekkel a kajákkal! A brassói óta (megcsináltuk) fel kell olvasnom a receptjeidet.
Ha így megy tovább, kis családom 17 tagjával hozzád költözünk.
Ja! sárgaborsó főzeléket szoktál csinálni? fasírttal?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ja!-:))
A Spanyolok most épp jobban teljesítenek - kicsit - és a görögök is előbb fognak kimászni a szarból, bármily brühühyyy is ez a kondásnak.

Ki a lófasz fog értéket teremteni, ha nem csak a szellemi tőke, de a fizikai is elmegy innen a francba? Marad a VV-zabáló barom, aki 49 ezerbűl?

Szép perspektíva, alulról.
Elég! Éhes vagyok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezt a linket durván nyolcadszor küldöd, szerelmes vagy a Gyurcsányba?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem teszem meg a kedvedért, van két ampulla még, azt óvatosan kifeszítem és átadom magam a hétvégének. Holnap döglök vagy tízig.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ja hogy MTI és Fidesz-szóvivő? Akkor hazugság, rögtön oszthatjuk hárommal-néggyel.

Bezzeg amikor Orbán Vitya volt Soros-ösztöndíjon meg gyakorlatilag Soros pénzéből tartották fenn a Fideszt 88-90 között, akkor nem volt szaros pénze.
@iii:
Elhiszem, de számomra minden ilyen kis takony, mint pl. Piktorka, Rogán, SZájtátó, Mesterházy, Vona meg a hasonló steril impotens "politikusok" full hiteltelen nullák, hisz életükben nem járultak hozzá ahhoz a bizonyos GDP-hez, csak elvettek belőle - 18 éves korom óta dolgozom, a diplomámat sem Pártnak és a belügyminiszter elvtárs vőjének köszönhetem, ellentétben ezekkel a szánalmakkal.
Míg Kovács bácsi a Vörös Csepelben kétkezi munkásként hozzátett ehhez az országhoz nem keveset (pláne a háború utáni nemzedékek, akik eléggé megszenvedték a bolsevik sáskajárást) és éppen éhen nem halt a pénzéből, addig az ilyen Szájtátó és Orbán típusú duplanullák ki akarnak oktatni minket, adófizetőket a MUNKÁRÓL, a megélhetésről, a gazdaságról.
Hisz ez az aljanép kommunistázik, akiknek az ősei maga is komcsi, párttitkár és hasnló volt, az előző rendszer haszonélvezője.
Hisz vegyük pl. a legsulokabbat, a vértahó, bőszen komcsizó Kövér elvtársat. Hol a búbánatba lenne ma a nagypapa Szocialista Hazáért érdemérme nélkül?
Fel se vették volna.
Szóval amíg ilyen tahó réteg van hatalmon ebben a szerencsétlen országban, egy volt bolsi csürhe, addig "karrierpolitikust" emlegetni... hangyányi túlzásnak érzem.
@Knósszosz: Heééasz Knosszassz:-) Ha jó leszel, kapsz holnap gyecnyóbörös bab, SzentPéter hal, saltinbocca,zöccséges ökörfarkincás kajafotót. Sokidegiiit meg feledd... nálam, már Gábriellel együtt ül a bugyorban:-)
@iii: végre egy értelmes komment:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nade nem kell neked ezt támogatni meg földet védeni. Miért nem döntheti ezt el a föld tulajdonosa? Ha olyan rossz ez, akkor ne adja el. Ennyi.

Egyébként nem kell ehhez semmilyen bolgár példa, az Unió majd minden országában vannak korlátok a külföldiek földvásárlásában.
Anúgymeg nem is értelek Benneteket. A gagyiratyi vonával, meg az öskeresztény neológ bandájával mijalófaszt foglalkoztok? Egy barna nyársat nem érnek:-)
@iii: Nem kell azt osztani, mind a ketten tudjuk, hogy igaz. Amúgy nekem már akkor is szaros pénz volt amikor vitykát stafirungozták vele. :)
@taga20: Mér, mikor nem volt az?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Most jöttem rá, azért ilyen durva a Kővér bajsza mert az asztalos nagypapa pofán vágta és kiszálkásodott!
Olvasgattalak Benneteket az elmult 2- uszkve 3 napban... Vagy én lettem rezosztens, vagy Tik hóthüléyk... itten izgultok ezerrel, oszt pedig az élet szép. (persze nem itten:-) )
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Rajongok a fidesz sajtótájékoztatóiért. Hopp itt egy Kocsis... Újra kezdem: Itt egy Hopp Pál, egy Kocsis Máté, vagy Selmeczi, mint az ügyészség nyúlványa és úgy kezdik, hogy ez vagy az adjon számot erről, vagy arról, igazolja magát, miért alszik Bugyiba (mert ott lakik) és így tovább...
És senki nem röhög.
Szóvivők...
Igaz, nem érdemes kérdezni tőlük semmit, talán ezért ilyen érdeklődök.
@Knósszosz:
Kösd be intravénásan! :)
@iii:
Látod, ezért lőttem ki Gábrist teljesen.
Apránként nem tudtam eldönteni, hogy szimpla jobbikos agitátor, vagy narancsbolsevik hülye.
Ez a sok kétség végül rövidre zárult azzal a "bizonyos" gombbal, a bal alsó sarokban - KÖSZÖNET AZ ÚRNAK, A FABIUS ÚRNAK.
Azóta kiegyensúlyozottabb vagyok... :)
@iii: "az Unió majd minden országában vannak korlátok a külföldiek földvásárlásában."

Igen vannak. Kár, hogy az elmúlthuszon politikusai leginkább a szervilis seggnyalásban jeleskednek ezen a téren is. :(
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mi van... te is bejelentkezel a sallerért... ma már majd mindenki kapott... tisztára olyan, mint orbán:)
@iii: azt azé vágod, amit az "illetékes evtárs mondott" értem a humort, de nem szeretem:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egy lóf*szt igaz. Ha Hoppál mondja, akkor tuti az ellenkezője az.

És főleg nem értem a nagy felháborodást, ha állami pénzből stafírozzuk ki a haverokat és ők adják a lóvét a kampányhoz, az rendben van? Az iráni pénz az nem szaros, csak a Sorosé?

Az amcsiktól kapott pénz töredéke annak, amit a Közgépen keresztül a Fidesz kap, szögezzük le.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
NYÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚL! Izé valamilyen állat... Mi a stájsz van feléd?
Elöntött a 3% sör teljesen??? :)
@Sir Bates dö Hól:

taga20 beindul @Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: kap olyan sallert, két hétig a mogyorót keresi!:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: A vérnyomás rendben tartásához kellenek a kihívások is!
@iii:
Szelektív a hallása? :)
A kórral jár...
@Sir Bates dö Hól: köszönöm drága sír! te ott kurva vigéc vagy bazdmeg. itt legyél ennyire kemény!
@Dr. jenőke (jenőke):
Semmi rosszat nem mondtam!
Ezek kész kaják, csak enni köll űket.

Sárgaborsó??
Nos, azt kell mondanom, hogy a gyengémre tapintottál. Bármily hihetetlen, én nagyon szeretem. Lehet fasírt hozzá feltétként, vagy mondjuk elfér mellé egy kellemesen fűszerezett sült kalbász is, a lényeg, hogy kellő mennyiségű főzővízben kell a folyamatot elkezdeni, amibe természetesen némi füstölt árút illik beletenni (akár oldalass formájában), mindenképp jótékonyan hat a végeredményre nézvést.

Ha az ember úgy lát neki a feladatnak, hogy pici olajon karamellizál némi czukrot és onnan indítja a főzelék elkészítésének számító folyamat alpha-ját, a végére esetleg eljuthat az ízek kvintesszenciát jelentő ómegha-ig, amit leheletnyi mustárral lehet tökélyre ízesíteni.

Ez lencse esettyében még jobban működik, állítom!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Lófülét! Semmi eksztra, csak nyakig takonyban próbálok túlélni... a római metró veszéjes hej... már majdnem annyira, mint Szeretett NER-Magyarországunk. Igaz, azt túl lehet élni, eztet megdenem...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
-:DDD
Eztet mondtam, hogy Rómábul haza ne gyere kajafotók nélkül!!
Várom!!!
éskösz!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Baszki, a római takony azért csak más, mint a NER-es!
Mit iszol rá??? :)
@magándemokrata: az nem motor, az egy vicc! mint ahogy pali is az:(
@magándemokrata: :) Ja, de ő csak volt kommunista és abból is csak olyan megalkuvó fajta, papírja nem volt róla. Én ilyen vöröscsillagot kitűző, igazi kommunistákra gondoltam.
@Sir Bates dö Hól: Valszeg az aksztraszűz törköly helyett, valami metanolt vett a helyi pijacon. Érzi, hogy árt, dehamár, ki van fizetve, nyeli, mint választási malac az Orbánbeszédet. Vagy megdöglik, vagy megnyugszik. Mindkét esetben mi járunk jól:-)
@taga20: hát segítek, ha gondolod és neked nem elég kemény... elvégre honfitársak vagyunk:) gondoltam felebarátok vagyunk, de hát akkor koma, ha gondolod:)
@Knósszosz:
Zsíroskenyér...
Vajas ciabatta...
Száraz ciabatta...
Be'batta! :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Várgyááá nézem... szóval hétcsillagos Metaxa, egy kis Pallini limoncsello, mellé nyomatéknak Jameson temetőbeviszki, lazításnak egy kevés Mavrodafne, és TIO PEPE FOUNDERS RESERVE SHERRY, valamint nyomatéknak kis házi Fishers-ser, aki amúgy flanszija:-) elég lesz? :-))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: @tristen2005: hülyék, majdnem megfulladtam, félrenyeltem a pezsgőt:)))... pedig még ő is főzhetne otthon páleszt tax nélkül 50 literig... habár már gondolom elfogyott a stock, azt rálelt a tuti forrásra, mert egy ideje táltos lett az biztos... azért ém maradok a fűnél inkább:)
@Sir Bates dö Hól: kurva szép ez a jópofi poén:) halálra röhögöm magam, de skac itt szópod a faszt vagy a szajna partján?
@Knósszosz: Tudom, emlékszem, csodákat ne várj, volr amikor éhesebbek voltunk,mint esztétikásokk:-) Van ahol már csak a maradékok láccanak:-)
@Knósszosz: úgy általában, nem a sárgaborsót... mert azt én nem szoktam
@Sir Bates dö Hól:
Tudtam, hogy legelsz! Különben hogyan lennél ekkora marha! :)
@Sir Bates dö Hól: haver, ha fölényes vagy ako is értünk, csak egyenesebb, ha a szemembe mondod.
@Knósszosz:
Azt hittem első olvasásra, hogy rosszul látok. Nekem kedvenceim közé tartozik a finomfőzelékkel együtt.
A szükséges mennyiséghez eddig csak kórházban jutottam hozzá, mert csak nekem ritkán készül.
A kaporlevest (tejfölösen) már nem is említem.
@iii: Hát én nem is Hoppál miatt hiszem ezt el. Ezt az iráni pénz urban legendet hagyjuk már lécci. Ennél te komolyabb vagy. :)
Még azt is elhiszem neked, hogy a Közgép több zsét folyat vissza fideszéknek, viszont neked mint demokratának támogatni kéne azokat a javaslatokat amelyek külföldi pénzek beáramlását teszik átláthatóvá.

Abban megegyezhetünk, hogy csak a félhülyék hiszik el, hogy ők kizárólag a "demokrácia érdekében" adják a csókosoknak és nem azért, hogy a befektetésük később megtérüljön.

www.hirado.hu/Hirek/2013/10/16/20/Nyilvanossagra_hozna_a_kulfoldi_tamogatasokat_a_Jobbik.aspx

nol.hu/belfold/a_jobbik_modositana_a_kampanyfinanszirozas_szabalyait

propeller.hu/itthon/2802457-jobbik-rendszervaltasig-visszamenoleg-vizsgalna-partfinanszirozast
@taga20: inkább a másik végèn állok... mondom, te kezdesz jobbra húzni... miért a szajnai magyar az már nem magyar?:)
@Knósszosz: Na figyu! Szerintem befosol... itthol nemigen használ a zasszony ecettet, legfeljebb páclébe rottyasztani, esetleg valamiféle balzsamot inkább, mindent klféle mustárral savanyít...eszméletlen garázsló a csaj:-)
@Sir Bates dö Hól:
NEM HÁT! :)
Tudom én, csak félreértem...
Tagára is ráfér egy kis bactatás, ha te már úgyis legelsz... :D
JÓ'ÉCCAKÁT! Húúúúúúúztam aluba...
@Sir Bates dö Hól: hehhe az igazi szajnai magor, az a vízből kihúzott vizihulla... nem kér, nem beszél, nem olvas, de hottában is Orbányra szavaz:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: "Van ahol már csak a maradékok láccanak:-)"... kukáztatok ti is?:)
@Sir Bates dö Hól: Sűrítés mifelénk? inkább valamiféle kenyerescipós reneszánsz zagyvalék, minta a rántás...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Solivás is!
Bruschetta hegyek kezdésnek, aztán... spaghetti con aglio e olio, egy kis melanzane alla parmiggiana - csak nehogy vita legyen, azé - aztán ha jó az idő, hűtött sárgadinnye szeletek vékony prosciutto sonkával, majd osso bucco főételként - detélleg bornyúból! - aztán olivában sült karajszeletek rengeteg zöldsalátával. Sűrűn öblögetve Lambruscoval és Chiantival.

Utána esetleg tiramisu, kecskecsöcsű szőlő, dinnye, vagy ilyesmi.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
GARÁZSLÓ??
Ő is tudja?
Kapsz a pofádra min'gyá, szerintem... Vagy csak itt nagy a pofád, otthon meg a mamuszka alatt száguldozol!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ostoba! Ez a rezerv, végszökség esetén ebből válogatok:-) Amúgy meg ásványvíz:-)
@Knósszosz:
DÖGÖLJ MEG, békében... Na, valaki mással szórakázz éjfél körül, ott a sírbatevős csóka, bacogasd azt, vagy a lökött vérmakit!
Elhúztam... kis rohadék vagyol... még mindig...
Gutenacht, ha már a nácikról van szó!:))
@Knósszosz: Nyugi! lesz jó pár, bár Sírhant szerint e mekibe járok aranyáron, és hithű muzgalmár létemre disznókat eszek arany Áron:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Egyetértek, legyen nyilvános persze, egyáltalán, nem csak a külföldieké. Ha minden igaz, az Együttnél nyilvános kampányszámla lesz, ahogy az LMP is csinálta 2010-ben. Azonban a külföldi támogatásokat megtiltani álszentség és betarthatatlan egyébként is.

A Jobbik iráni kapcsolatai azok egyáltalán nem urban legend műfaj. Lehet, hogy 2010 óta nincsenek rájuk szorulva - annyira.

Vajon miért Vonáékkal tárgyal az iráni küldöttség - ezt csak úgy a találatok tetejéről:

jobbik.hu/hireink/iraniakkal-talalkozott-vona-gabor
@taga20: olvasd végig mit írtál ma, s ha megnyugodtál, akkor kérdezz nyugodtan... ezt a faszméregetést meg ne velem játszd, mert mindketten tudjuk nem tudok hazamenni, így felesleges reagálnom rá... meg a te részedről nem is korrekt, stimt?:)
@Sir Bates dö Hól:
Három kiskanál étkezéssi keményító pici hideg vízben elkeverve, majd óvatosan, folyamatossch kevergetés mellett a főzelékhez adagolva... kábé.
@Dr. jenőke (jenőke):
Nem látsz rosszul, én kurvára szeretem!-:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én krumplival, azt főztem bele, rántást én sem... a mirtho di sardegna-t nem kóstoltad, mi?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
A pác lényege, hogy savas legyen.
Lehet eczet, lehet más, de én is a mutardot preferálom.
Asszony tuggya és nagyon jól tuggya.
Kisztihand nekije!-:))
@Knósszosz: Hinnyede kicsi inyencmajszter:-) És akkor meg sen emelintetted a szeletelt füstölt marhasonkát, Bresaola, with kicsi olívaolaj, fehérbors, ruccola meg 36 hónapos hántolt parmezánnal:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Még annyit, hogy de, tévedsz, pont Soros esetében bizony azért adja, hogy demokrácia legyen, ezt teszi a világ számos országában, minden érdek nélkül. Megteheti, ez a vagyonának 1-2%-a. Egyébként szinte biztos, hogy ez kacsa, Soros már régóta nem ad magyar dolgokra pénzt. Az hogy egy Soros tulajdonában álló cég (bár szerintem ilyen sincs, mert neki befektetési alapjai vannak) a Gyurcsány cégétől vesz valamit, ez egy baromság. Miért ne vehetne?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ma mán jól alszom, sikerült a pavlovi reflexeidet stimulálni, gyááá heee!!!-:)
@Sir Bates dö Hól: talán igazad van, egy kicsit felszívtam magam. holnap visszatérünk. jóéjt, a feleségem szelídit:)
@Sir Bates dö Hól: Haggyadmá! benyalja a féllityi tarjányi nohabort, a sildessapka mellé becsapja a tokmyánykulcsot, megveri a purgyék annyát, oszt idegyün nagyarcoskodni, a csajokat meg elvarázsolni, hogy térgyig ér a fasza:-) Ez fasza:-)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nice try, az első mondatig kellett olvasni: "anticionista zsidó szervezet". Az egy másik tészta.
@Sir Bates dö Hól: Burgundijákból hoztam. Pontosabban Vélezay-ból... még itt csücsül. Szép 0,66-os csatos öntött címeres üvegben:-) Érdemes felbontani?
@iii: "ezt teszi a világ számos országában, minden érdek nélkül."

Ugye nem akarod elvinni a témát Hírcsárda irányba??? :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Tudod mitől...-:D
A parmezánt abban az állapottyában már csak esztergálni lehet, a pármai üvegesek avval karcolják a munkadarabot, de kurva finom!!!
@taga20: vadítson!:)... részemről semmi gond... :) de tényleg... Gábriel mindjárt elküldi neked az IA Egy vérből valók vagyunk dalát... az a kedvence:)
@iii: Ja hogy ők szerinted nem jó zsidók??? Ne csináld mert ez akkor olyan lesz mint a fidesz komcsija az jó komcsi. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: és ako gyün a fogatlan oroszlány! apám behalok:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Miért, szerinted milyen előnye származik abból, hogy a türkmén vagy a belorusz ellenzéket támogatja? Vagy milyen előnye származott a Fidesz támogatásából? Ez a hobbija, ahogy Bill Gatesnek meg a jótékonykodás Afrikában.
@Knósszosz: Ne idegeld magad, de bezony Dijonból mindenféle túristaátbaszó mustárt faszoltam... Rózsaszínt, foszforzöldet, ilyeneket. Az asszony meg kiröhögött... ezeket az ízeket színeket zsebből megoldja. Rózsaszín: áfonyás mustár, a foszforzöld az meg rozmabringás... szart sse vettem:-))
@Knósszosz: Uggyanmá... van itthol 36 hónapos nem kereskedelmi... ha megnyalod, leolvad a szájpadlásodra,,, hántolni meg lehet ezerrel...
@iii: Soros hobbijairól kérdezd esetleg Rodeót. :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: aha... ha bár a betétdíjat azt buktad:) elszászi sör, de a prémium alja-közepe, legalábbis árban, jó, de nem pilseni tipus
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen, ezek a jó zsidók, de ne terelj. Most hadd ne állítsak itt neked össze egy Jobbik-iráni dossziét. A Jobbiknak éveken keresztül nem volt meg az elszámolása sem 2010 előtt. Nekem nincs ezzel gondom, ha ez nyilvános, csakhogy megy az álszentkedés.
@iii: 89/90-ben még sok volt az illúzió. Zsákbamacska volt az egész, 40+ év egypártrendszer után igazából senki nem tudta, hogy szabad választások keretében milyen preferenciái lesznek a népnek. Nem tudták ezt a váltás körül őgyelgő szerencsevadászok sem, Soros sem tudhatta, milyen politikai tömbök fognak pár év alatt kialakulni, melyik oldalon fog Orbán politizálni, egyáltalán mennyire viszi majd. A jövőbe még ő sem lát. Legfeljebb annyit látott, hogy adott egy nagyon ambiciózus politikus palánta, akivel érdemes számolni, és hátha megnyeri magának. Nem így történt, nem kell ezt túlragozni.
@Sir Bates dö Hól: Egy itthonmaradt rokkantnyugdíjastól azért ez nem rossz szint asszem... ettől már csak a világgá futott megélehtési jogászok élhetnek jobban:-) Miért is minta és alap a pilzeni? Az is csak egy fajtasör... és az alékat nem is emlitettem:-)
@iii: Ezek az érveid már annyira "komolyak", hogy ezzel az erővel azt is mondhatnád, ide járnak ingyen ebédért. :)

www.shirazetterem.hu/
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én jobb szeretem a nem pilsenit... de az még nem ok a rokkantnyugdíjra, hogy tök helyett mogyoród van... a gorillának is kicsi... csak szélesebb a háta, mint a tiéd:).... figyelj, nálam a prémium alsó/közép az nagyon jót jelent... az csak ünnepnap van... a heineken például az nem egy premium category... komoly, ne is mond az ale-t... hetek óta vágyom egy ginger ale-re:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ezeket ismerem:) lent kentben ezt ittam, ott nemjártam pubba... csak skóciában, ott viszont csak az indiaiakat meg lengyeleket értettem... meg ott csak helyi kis főzdék sörét ittam... de ott is volt egy két sör, ami nem ízlett, de a többség az bármikot jöhetne:)
@Sir Bates dö Hól: Tudod, ezeket szokom 100 fontért venni üvegenként a helyi mallstoréban:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Amit megnyalsz és a szájpadlásodra olvad, azt Bolitól kérdezd. Nem, mint ha nem tudnám, de én már csak az emlékekbúúl... nyalok.

Ha sajt, akkor a szájpallásragadós az gorgonzola- és: mmmhhhhhh...
A Parmiggiana az kemény, hol tudsz lágyat Pesten? Azt megkóstolnám!
Jut eszembe... mi az, hogy temeg pezsgőzől? A cigánytábor az égbe ment, vagy Te letté az új Vajda Andy? :-)
Vörös hajnal, arany hajnal, Auróra puccs (A "Nagy októberi szocialista forradalom" ugye, ami csak "nagy" nem volt, "októberi" nem volt - november 7. -, "szocialista" nem volt, meg "forradalom" sem.)
Szélső"jobb"-szélső"bal": nyomor, halál vörös hajnala.
Összenő, ami összetartozik.
Molotov-Ribbentrop elvtárs kommunista-náci szövetsége indította a második világháborút is.
Akik felejtenek, és ezt a veszélyt nem veszik észre, azok könnyen követik el 2x ugyanazt a hibát.

Attól, hogy a kommunista történelemhazugságból "kifelejtődik" ez az "apró" tény, még tény: sokak kedvenc tömeggyilkos elvtársa, Sztálin a postarabló közösen, egyszerre támadta meg Lengyelországot Hitler nevű, nemzeti szocialista elvtársával. Ezzel indult a II. világháború, majd Lengyelország közepén találkozott a két rablógyilkos serege, kezet fogtak és közölték, hogy Lengyelország nincs többé.

Az, hogy a még nagyobb gazember később hátba támadta a cinkosát, cimboráját Sztálint is, semmit sem változtat ezen a tényen.

Bizonyára a marxista gyorstalpalón, meg Jobbik háza táján erről nem beszéltek, hallgatnak. "Nem is értem", miért szégyellik a kommunista-náci, nyugatutáló és demokráciagyűlölő rokonságot...
@Sir Bates dö Hól: Igazad van... a Heineken helyett pl. Dörögországban szívesebben iszom, a vele egyárú helyi sereket... tényleg nem nagy durranás... persze, ha lenne DAB...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: most nincsenek romák:)... a szar pezsgő meg olcsóbb, mint a bor:) ne kamuzz, 2£ az ára:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Ez aztán nem pitiáner és ittam is, mert kapsz itthon is!!!

Igaz, nem ettől fogok berúgni az elkövetkezendő öt évben (és akkor kurva optimista voltam), de kapsz, itt:
www.csakajosor.hu/
@Sir Bates dö Hól: Jó van na.. az is jó.. és aztat is imerem... a Kilkenny, meg a Ginisz.., meg a sevenstar télleg elégg leharcoltak... markecig ezerrel, de télleg vannak jobbak. A fisher csak elemi sztön volt:-) de ha Te aszondod belenyúltam, én hiszek Neked:-) Bár a Valézey-i setétbarnát megkostoltam. Istani:-)
@Knósszosz: Nem lgy!!!! Ha pedig bekaopd, akkor tényleg olvad mint a vaj... valszeg a zsírtartalom mián:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én mindig azt iszom amit a helyiek:)... még jó, hogy itt van ser is, mert az elszászi borok 7€-nál kezdődnek... nem is értem, miért?... de jók a fehérek... az abbey-féle sert kedveled?
@Sir Bates dö Hól: Bazdmeg! Neked akartam megfelelni, hogy mosolyogj mekkora lúzer vagyok:-)
@Sir Bates dö Hól: Jahh... így könnyű... leülsz az asztalukhoz, hátha megkínálnak. Ozt iszol aztat, akit a többiek:-)
@Knósszosz: Elmondanám, amikor elöször találkoztam vele Londonban, a halyi tescobam tán Salysbury, ez volt beakcióza... hogy találkotam vele, söréletem egyik legngyobb kalandja:-)
Elég átlátszó ám, ahogy próbáljátok szétkommentelni a blogot. Ennyire gáz nektek a téma?
Egy magáneszmecsere lefolytatására elég sok más, helyénvaló, illendő, civilizált mód van.
Civilizáltak ezt értik is.
@Bernik: trollkodunk... látod, mindenkit elűztünk:)... azon kívül, hogy nagy az isten állatkertje és alacsony a kerítése, mit lehet még mondani?:)
Kicsi faszkalap! Offolja szét a blogot a nagyanyád! Ki nem szarja le Vonát és megélhetési félhülye csapatját? Ha hülye vagy, húzz el aludni, ha nem vagy hülye, akkor meg hess a picsába! Itt még, mi határozzuk meg miről dumálunk, Te meg elhúzhatsz a nagy büdös francba a holna reggeli misére! Páter Noszter! Na csá...
@Bernik: Ja, az előbbi, Neked szólt kisidióta alvászavaros. Vagy esetleg túlórázol, mert nincs meg a mai betevőhös szükséges böfögésszám? :-) Akadj le! Vannal sokkal toleránsabb blogok, ott römmel várják, IQ 40-es böfögéseid! Hasol ló, hason lónak örvendezz...
@Sir Bates dö Hól: Jahh, ez böfög itten, a nemzeti fehérjeváladék lenyelése után a nemzetti érzésről, meg a mischklein csillagról... ez már tényleg unortodoksza:-)
@Bernik: rá se ránts, vagy jobb lenne, ha igen:)... te sem lennél csalódott:)... gyere vissza holnap, láthatsz ételfotókat is:)
@Sir Bates dö Hól: Egyszerűen belehányni a magasművészetbe egy tajtparasztnak? Ollan zsenánt:-)))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: mondjuk az igaz, hogy minden más blogon világot váltanak... én meg csak élni szeretnék, ahogy szeretek... csak az a szép fű, csak az legyen mindig:)
@Sir Bates dö Hól: Remélem, már nem sokan olvassák... ezért szeretek idehányni... itt nem kell állandóan 1200 fokos forradalllami lázban égni. 100-200 hsz. után a sont lerágva, aztán, néhány hülye kivételével, mintha a sarki kocsmában üldögélnék, néhány feles után a virtuális haverokkal, akikkel érdemes a világ más FONTOS dolgairól, (kaja, pia nők, esetleg könyv, film, zene, gasztronómia, kultúra) dumálni...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: én a sajtokkal vagyok így... ami akciós azt tolom... meg mindig a helyiket:)... mondjuk ebben itt nincs nagy mellényúlási veszély:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: amiért igazábólérdemes élni:)... itt ez a legjobb... mindenki elmondja, hogy hollande hülye... két mondat, azt utána azt, hogy mi van vele... b+ nem hiszik el, hogy moon öt perc után már mindenki politizál... azt mondják, az nem normális:)... és igazuk van:)
@Sir Bates dö Hól: Na, eztet megbeszéltük, viszont takonny-nyál összefolyva, osta iány Norfeusz ölelése, talán holnap jobb lesz, vegy jobblétre elszenderöülés:-) Szia jócak... vadeld a potyapezsit ezerrel, lehet holnap víz se lesu:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: jó éjt... ha nem gyógyulsz, kérd el tagától a dílere címét, az a pia nagyon üt:)
@Sir Bates dö Hól: Ez így igaz. Nem a politikáról szól az élet, hanem Boli sárkányhajójáról, Knosszi beléről, cirbolya bitjeiről, mariann közös gázaiáról, rodi zenéjéről, peni apéniájáról, a Te cigánytáborodról. taga kangörcseiről, jenőke beszólásairól, jégtörő meglátásairól, orica megbocsátásairól, csekkről, aki nem tudja fiú e vagy lány,... vagyis a mi kicsi nyoorukt életünkről, amit szeretnénk megélni valahogy normálidsan, amíg hagyják, és amiíg lehet. Ha már nem, megette a fene.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: azért a te máshonnan kimásolt fotóidat meg az aranyáras maghrebi menekült csumijaidat se felejtsd ki:)
@Sir Bates dö Hól: Te meg nyugodtan bekaphatod:-) Eriggy, szőke cignyjányokat csinálnyi, másra úgysenemvagy jó:-) Na télleg jócak...
jobbik, jobbik...

az elmúlt fél évben ,,kidobták'' az elhanyagolható mennyiségű extrém radikális kisebbséget

a párt zutty 18%-ról 10%-ra, elnézve a mostani nyilatkozataikat az euról, az államadósságról, elnézve a kampányvideóikat, kezdhetnek a bejutási küszöb miatt aggódni.

hát látjátok, ezért mentem ki 2006ban tüntetni?
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Bőséges mogyorók, diók, káposzták és sárgarépák hiánya miatt aggódunk.:)
Alapvetően egy faszonigazítás zajlik szerintem is. Ezt ugyan nem én követtem el, de jó olvasást :-)
gepnarancs.hu/2013/11/eszkimok-fokak-merlegek/
Jó reggelt!

Elolvastam az összest, együltőben.

Szummázat:

- egy hsz-n túl a szélsőség csak angyalt és iii-t tartja lázban, pedig gondolatívük , újnáciktól Soroson át Gyurcsányig, egészen pazar
- a sörről való elmélkedés magasművészet, melybe beleszólni és nem hozzá,életveszélyes
- van legalább egy ember Mo-on, aki majdnem szereti a kórházat a sárgaborsó miatt, a másik inkább megfőzi, na ez is magasművészet
- taga folyamatosan alpári és bizonytalan, hogy kit, miért, mennyire és mióta szeret.

Egy fontos tanulság: lencsét ezentúl mustárral:))
na most a szalámizás a rákosi párt kedvenc időtöltése volt a 40es évek legvégén, ennek az utódja ma a fidesz - módszereiben.
de nem is kell odáig visszamenni: az elmult 15 évre ha valaki visszagondol akkor máris tudja a választ hogy hova tűntek a kisgazdák, a miép, a kdnp és az mdf!!mindet a fidesz szalámizta.
most még annyit megtesznek hogy szélsőjobb és baloldalon is kicsit mérgezik a levegőt, aminek két eredménye lehet: a nagyszámú bizonytalan vagy fideszre szavaz vagy nem megy el szavazni- alacsony részvétel mellett kész a siker.
az is beszédes hogy a jobbikból kirugott lenhardtot a magyar nemzet egész oldalasban interjúvolja..na oda sem kerülhet be akárki a fidesz engedélye nélkül.
@jog-ász: az egész oldalas interjú valóban gyanús.
@jog-ász:
No, de kérem! A bolsevik nem vész el, csak átalakul - a céglogót átfestették (kifakult vörösre), a duma szintjén harcot hirdettek "saját maguk ellen" és immáron kb. a negyedik köpenybe burkolózva élik túl a hazugságaikat.
A Finkelstein és Birnbaum házaspár meg röhög a markába, hogy még egy ilyen primitív országot nehezen talál kísérletezni, ahol ennyi agyhalottat (oszt még az ecceri amerikai polgárt nézik innen le mélymagyari tezsvéreink) lehet egy volt KISZ titkárnak, illetve dehogy, a Liberális Internacionálé volt alelnökének szétszopatnia. Mert ezek bekajálják, ha holnap Piktorka bejelentkezik netán a Kommunista Internacionálé alelnöki posztjára, azt is...
Evégre náluk NEM OLIGARCHÁK vannak, nem lopások és nem csalások jutnak tudomásunkra szinte naponta.
Sokan talán már kezdik érteni Hofi régi mondatát: "magyar ember nem boldog, ha nem szaros a szája széle".
@Orica Középföldi:
Hiába no, a vérmaki csak egy állat! :)
Beszarás volt...
tipikus esete annak, amikor egy szervezet vagy személy képes a céljait, elveit, megváltoztatni azért, hogy hatalomra kerülhessen. Ezt tette pl a Fidesz is, a 89-es régi önmagához képest.
Istenem, h minden szellemi retardalt tollat ragadhat...
@safranek:
Piktorunk a KISZ után, a "liberális életérzést" is Soros bácsi pénzéért a magáévá tudta tenni, majd utána hirtelen POLGÁR lett, ami ugy elég vicces volt a sok kivakarózott gumicsizmás tahótól, meg MSZMP és KISZ féregtől, a III/ akárhányas kis kedvenceikről akkor még nem is beszéltünk. Most Piktorka épp a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöke, szóval nekik sem sok jót jósolok, evégre amibe eddig belépett ez a szerencsétlen, az ellen rövidesen harcot hirdet.
Vagy ott is a "Csuhások térdre! Imához!" köszöntéssel üdvözli a többit? :)
@nihajuk:
Dehogy is!
Nem jól látod.
Azoknak a szellemi retardáltaknak csak pár szavas röfögésre telik. Onnantól az IQ-ja blokkolja...
@nihajuk:

"Istenem, h minden szellemi retardalt tollat ragadhat..."

Bizonytalan vagyok, ez most kritika vagy önkritika volt??
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Látom, igazi férfi módjára haldoklik, ha taknyos, ezért érthetően ingerült, na de ezt egy kóborló troll honnét tudná??

Keserű lecke volt neki, nagy röhögés nekünk:))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Azért van, amiben elég jól elboldogul.
Ilyen Pl. a tánc. No, nem a parketten, hanem az EU előtti pávatánc és Récsöl lagzijában a felcsúti topogós.
Megemlíthető még a danolási tehetsége is (gondoljunk a fehérvári kislányhágós huszárukra).
Lehet/ne/ akár Népnemzeti Pávakörös Dalostáncos.
Turulban ágyazott pántlikás jó reggelt, hasadjon a magyar hajnal!
Emlékezzünk a Hellowienre!

1485-ben Mátyás a fekete sereg élén bevonult Bécsbe, majd így szólt: "Hello Wien!" :D :D

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1453526_717324781629405_1140373508_n.jpg
@DR. INKVIZITOR:
No meg Indiában is durva nagy beégés volt a protokoll szerint, de hát a gumicsizma örök és lemoshatatlan ... :)
www.hir24.hu/kulfold/2013/10/24/oltari-kinos-helyzetbe-kerult-orban-viktor-indiaban/
@tristen2005:
Oszt a pálinka hunmaradt belőle??? Áááá... így nem is jó! :(
Ob's stürmt oder schneit...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Jó reggelt!

azúgykezdődötthogyüldöztékamocskosrohattkomenyistákvagyimpralistákvagytökmindegy!!Úgy került oda ahová került!!

www.youtube.com/watch?v=LIoc3bIv1Z0#t=61
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

taga20 mester tegnap elkommunizálta mindenki elől!:)
@Penivaldes: Épp most indulunk a kiscsajjal bicózni picit. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Egyelőre (valamilyen okból) nincs birtokában annak az ismeretnek, hogy nem illik zsebre dugott kézzel parolázni.
Vagy:
Korábban azt is nyilatkozta, hogy iskolaévei alatt egyik tárgyból sem volt jó, ezért a jogra jelentkezett...
Ilyen apróságok miatt - még - nem Ő a Legkiválóbb.
Jövőjével kapcsolatban mit tanácsolsz, reménykedjek?
@DR. INKVIZITOR:
Amíg Lajos támogatja...
Nekünk annyira nem jó ez, de hol érdekes az itt?
"és emlékszünk arra is milyen kreatívan használták fel pl Szegedi Csanád képviselői költségkeretét, akkor lehet is ebben valami. "

Szegedi Csanád zsidó. Legyetek szívesek és ne zsidózzatok még csak burkoltan sem. Az, hogy jó üzleteket kötött, aminek az ellenoldalon kárvallottjai voltak nem vetíthet árnyékot Szegedi zsidóságára!

Fel foglak titeket jelenteni az Indexnél.
A nagy örömködés közepette azért rá lehet jönni ez is kinek jó.Aztán már nem is annyira vicces.
Amúgy eddig is egyértelmű volt, hogy a miépes vonal egy kisebb része(kb. 30%-saját becslés) a jobbik szavazóinak, csak egyszerűbb volt előadni, hogy mekkora fasiszta ez az ország, jaj mennyi jobbikszavazó van.Kényelmesebb mint gondolkodni, tény.
Jövőre ez a Féleszű Novák Utód vagy előd és a KÚRÓ DÓRA ..csak kúrni fognak és potyogtatják a gyereket ki a lyukon..és nem viszik be a Parlamentbe szopni, hanem otthon szopatják egymást.....
A miniszterelnöki vitáról. Mert jelenleg csak azt ugatja mindenki, illetve sajnos nagyon sokan, hogy kit miért nem akar
endresy.blogspot.hu/2013/11/uzenet-komposztbol.html
Lesz még Jobbik-LMP koalíció is? :)
@felcsutisuttyo:
"Féleszű" "KÚRÓ" "kúrni" "szopni" "szopatják"

A jó édesanyádtól tanultad ezt a szép beszédet?
(Csak mert feltételezem, hogy nem az egyetemen.)
:)
@val: nyelvészképzésen még egyetemen is :-)
@Szlotákia2: A NAV-nál nem akarnád? Piti Indexezés? Kisstilű troll vagy.
A legnépszerűbb a fiatalok körében? Persze, az értelmi fogyatékosok között talán...erősen kétlem, hogy az értelmiség (mondjuk egyetemisták) körében az agyatlan gyűlölködés akármikor is vállalható opció volna.
Most komolyan, van bárki is, aki szerint ezt a MH pártot nem a Fidesz kreálta?
@Penivaldes:
Te sem voltál még a Vatikánban.
@Dr. jenőke (jenőke):
"„A diplomáciában nincsen kézcsók!” – jelentette ki határozottan Görög Ibolya, így ez nem csak Indiában számít udvariatlanságnak. A protokoll szabályai szerint sehol nem szabad így köszönteni a hölgyeket."
Hmmm, ez a szép a jobbikos posztokban, nyelvében él a nemzeti troll. :-) Mondhatnám, hogy akár még szórakoztat is a sötétség eme zónája, de legalábbis tanulságos, köztünk jártok, basszus.
@Penivaldes:
Görög Iboly sem járt még a Vatikánban, de ez nem nagy baj.

''''II.János Pál pápa világkörüli utazásait a TV rendszeresen közvetíti. Sokakban felvetődött már a kérdés, hogy vajon illik-e megcsókolni a pápa gyűrűjét vagy sem. [...]
Nem kell a gyűrűt megcsókolni, Õszentsége ezt nem igényli. Bár a diplomáciai protokollban elfogadják, mert a tisztelet kifejezését jelenti, de elmaradása nem jelent sértést.''''

protokoll-info.hu/viselkedes-kultura/kezcsok.-illik-megcsokolni-a-papa-gyurujet-udvarias-meghajlas.php
@Penivaldes:
Görög Iboly sem járt még a Vatikánban, de ez nem nagy baj.

''''II.János Pál pápa világkörüli utazásait a TV rendszeresen közvetíti. Sokakban felvetődött már a kérdés, hogy vajon illik-e megcsókolni a pápa gyűrűjét vagy sem. [...]
Nem kell a gyűrűt megcsókolni, Õszentsége ezt nem igényli. Bár a diplomáciai protokollban elfogadják, mert a tisztelet kifejezését jelenti, de elmaradása nem jelent sértést.''''

protokoll-info.hu/viselkedes-kultura/kezcsok.-illik-megcsokolni-a-papa-gyurujet-udvarias-meghajlas.php
@Dr. jenőke (jenőke): ott sem nem kezet csókolnak. a kézcsók egy egészen újkori szülemény abban a formában, ahogy Orbán képzeletében él.

Alapvetően nem kezet csókoltak, hanem a kézen levő, nem egyszer a kesztyű fölé húzott gyűrűt, mint a hatalom jelképét. Nézd meg a középkori püspökös festményeken.
Alapvetően az alávetettség, az alárendelődés gesztusaként és nem udvariasságból.
A nőknek való kézcsók ugyanezt jelentette. "Elfogadom a vár úrnőjét is uramnak". Egy olyan korban,amikor a nők nem triviálisan voltak felülrendeltek.
A régi képeken látszik, hogy szintén a kesztyűn levő gyűrű a "célpont".
Az a fajta "kézcsókom kisnaccsád" típusú gesztus, amivel Orbán is él, igencsak egy gentriallür. S inkább a feminizmus kroszakához köthető, mint a hagyományokhoz. A kékharisnyakorszakban a nőket egyenrangunak való elfogadás gesztusa lehetett talán. A várúrnős izé kiterjesztéseként
@Csumpitáz Béla: Nos, azt nem tudom, hogy ki kreált kicsodát, de az tény, hogy létezésének alapja az, hogy a Jobbikot ekézze. Ha igazán Magyar Hajnal lenne, akkor leszarná a Jobbikot (és a Ballikot is) és cselekedne (ahogy a görögök is teszik).

Azzal nem lehet tömegeket mozgósítani, hogy a Jobbik szar (az SZDSZ is ebbe bukott bele).
@GeoCracker:
Mint írtam:
Nem kell a gyűrűt megcsókolni, Õszentsége ezt nem igényli.

Egyébként nem vagyok a kézcsók mellett. A kézfogást sem kedvelem, különösen a lagymatag, nyirkosra izzadt tenyerekkel.
Valószínű, hogy néhányszáz évvel ezelőtt egy spanyol királyi udvarból kihajigáltak volna, hacsak nem oda születek.

Egyébként kíváncsian várom, hogy Orbán egy eszkimóval találkozzon.
@LAVÓRVAGÁNY:

Sajnos a kocka, műszakis egyetemisták kajálják ezt a szart, egyszerű freudi oka van, keveset csajoznak, és ettől frusztráltak . Innen pedig egyenes az út a jobbikhoz. :-)
@Vicca Verza: nem egészen. történészek azok akik megtámadnak a strandon, és elkezdik mondani. először normálisnak tűnnek. jó, gondolod, férfi, meghallgatjuk mit szeretne. aztán hirtelen jönnek a szokásossal, és én ilyenkor dobom őket,
@Penivaldes: remélem nem tüntem olyan nagyképünek amilyen vagyok .-))

@Dr. jenőke (jenőke): Stimmt. Gyürű. nem kéz.
Egyébként kézfogásilag egyetértünk. Volt egy igazgatóm, aki ugy adott kezet, mintha egy döglött halat tartottam volna ....
@Vicca Verza: A Jobbik fellegvára a történelemhamisiítási intézet volt a várban. S maradt is szerintem.

@Penivaldes: -nek igaza van. A reálosok inkább az egész politikára szarnak. A közgázasok közt, főleg mióta szivattyák a Corvinus-t, sok az ellenzéki.
@GeoCracker: voltam ilyen társaságban. aggódtam is közben.

de egyébként a legdurvább az a pasi volt aki a vasútállomáson molesztált az eszméivel
@Penivaldes:
Mit jelent az, hogy "jönnek a szokásossal"?
@GeoCracker: figyelj, nekem a saját arcképem van kitéve a szobábamban, tehát....)
@Dr. jenőke (jenőke): hogy hirtelen elkezdik mondani, hogy a zsidók itt vannak, és rend kell, meg hasonlók
@Penivaldes: Hidd el, az enyémmel rosszabbul járnál. Mármint a képpel.
Most a szobámmal is,mert a macska igen alaposan fáradozik a lakás leamortizálásán. S tipikus nő. Miután szétcincálja a növényeket, felborítja a vizes ibriket, és kitekernéd a nyakát, akkor ártatlanul rádnéz, mint a Schrek macskája, és levesz a lábadról.
@Sir Bates dö Hól: Önnek is szép napot kegyelmes úr. mindent előkészítettem.
@Penivaldes:
Hogy változik a világ?!
Ezzel a kezdéssel nem lehet eljutni addig sem, hogy a kezére üss, vagy azt mondd, hogy hé te, nyughass mááá!
@Penivaldes: Az utolsó rossz élményem az volt, amikor egy ismerősöm ismerőse, akit még csak nem is én hívtam, elkezdte nyomni a hungarista rizsát. S amikor azt mondtam, hoyg az ősei közt az elmult ezer év 50 generációjában akár cigány, román, zsidó, török, bárki lehetett, kis hijján nekem jött.
@Dr. jenőke (jenőke): én nem szoktam ráütni senki kezére, vagy elküldeni a búsba. barátságosan nézek, aztán elintézem egy életre.
@Penivaldes: Azért mertem a hasonlattal élni :-) Tudtam, hogy meg fogod érteni :-)
@Penivaldes: szerintem csak csajozni akarnak... én inkább azért esnék kétségbe a helyedben, vajon miért gondolják azt, hogy téged ezzel lehet levenni a lábadról?:)
@Penivaldes:
Gondolkoztam egy ideig (tényleg), de nem értem.
Ezt hogyan?
@Dr. jenőke (jenőke): melyik részét nem érted?
röviden, nem mindig vagyok kedves mikor annak látszom.
@Sir Bates dö Hól: nem tudom, igazából sajnálom őket, merthogy engem nem lehet levenni a lábamról, tehát dupla szívás nekik.)
@Penivaldes: Ez a töjpetigrincs inkább a felmosó után ugrál. a fél évének minden öntudatával. Csak azért, hogy könnyebb legyen feltörölni a vizet :-)
@GeoCracker: nevelni kell. én leültem a macskával, és megmondtam, neki, hogy macska most megmacskásodsz. és mindig közelebb ültem hozzá a sámlival
@GeoCracker:

S amikor azt mondtam, hoyg az ősei közt az elmult ezer év 50 generációjában akár cigány, román, zsidó, török, bárki lehetett, kis hijján nekem jött.

Lehelet finoman lekurváztad az egész nemzetséget!
@Penivaldes:
Nem üt, nem küld el és mégis elintéz (bárkit) egy életre?
Erre kérdeztem, hogyan?
Felmutatsz egy piros lapot?
Szól a titkárnőd, hogy kérem a következőt?
@Dr. jenőke (jenőke): hasonlóan, igen. udvariasan küldöm el, kedvesen.
@tristen2005: Ebben az országban :-)
Baromira nem ismeri a történelmet az, aki vérmagyarkodik. Ezt 2011 szeptemberében a blogon is kifejtettem.
Ahogy azt is eccer, hogy ha vki ma az 50. generáció tagja, akkor 2^49 -en biológiai ősről kell tudni számot adni.
Including: megerőszakolt cselédlány erőszaktevője, adobtált ős valós szülei, stb.
Már akkor, ha mindenki erkölcsös, és igaz magyra. Tehát testvérházasság nuku, unokatesó is tabu, stb.
Olyan ember a földön nincs aki tudná ezt igazolni.
minden férfi így végzi, aki nem képes lenyűgözni
@Penivaldes: Köszönjük :-)
Igazi kukaszökevény. Szelektív hulladéktárolói macs.
@GeoCracker:
Ötzi, az 5300 éves gleccsermúmia 19 távoli rokonát azonosították ma is élő tiroli férfiak személyében osztrák kutatók. Az Innsbrucki Egyetem igazságügyi orvos szakértői DNS-elemzés segítségével találtak rá a tizenkilenc tiroli lakosra, akik rokonságban állnak Ötzivel, vagyis az Ötz-völgyi-Alpokban gleccserbe fagyva talált, körülbelül 5300 éve meghalt férfival. A tiroli jégember holtteste a világ legrégibb épségben fennmaradt emberi maradványa.

www.mult-kor.hu/20131011_azonositottak_otzi_ma_is_elo_rokonait
@GeoCracker: nekem is volt ilyenem. kopottan ült a küszöbön piciként, és nyávogott. feltápláltuk. Ő volt Nokedli.
@GeoCracker:

nem a nézeted vitatom, egyet is értek vele, a felvilágosított páciens érzelmeit próbáltam leírni!:)
@tristen2005: s igazad is van. Mielőtt felmérte, hogy 100+ kiló vagyok azon akadt ki, hogy lecigányoztam a rokonait.
@GeoCracker:

Nagyon élveztem ezt a hsz-t:))))

Olyan lazán használod az "Egy olyan korban,amikor a nők nem triviálisan voltak felülrendeltek." mondatot, mintha ennek ellenkezője legalábbis gyakori lett volna a történelem során))

Én a bonobókon, az amazonokon és a matriarchális közösségi szerveződéseken kívül - tudom, ma is van ilyen Kína elszigetelt területein - nemigen emlékszem ilyenre.

A "kézcsókom kisnaccsád" kultúrájába meg ne is menjünk bele:))
@Penivaldes: Ezt a fiam exének öccse guberálta. Négy hosszú láb, két nagy fül, egy felpuffadt has volt az egész macska. Hasmenéssel. A tenyésztés alapján emberi ürüléket ehetett, mert humánpatogén hemolitikus E.coli fertőzése volt.
Azzal hozták el, hogy "kicsit hasmenése van, de nem vészes, és csak egy hétig is elég, ha vigyázni tudok rá". Véres hasmenése volt a szerencsétlennek, és hónapok óta itt lakik.
Viszont aki két hónapos kismacskát szelektív gyűjtőbe dob, annak szívem szerint csomót kötnék a kiálló részeire.
@Dr. jenőke (jenőke):

Ismerem az unokáját, Ingrid a Frigid!
@Penivaldes: Egen :-)) Mert felveti, hogy nem annyira árják, mint azt szeretnék elhitetni magukról. Főleg önmaguknak :-)

@Orica Középföldi: Azért sokat lazult errefele is az utóbbi időben :-))
De az elismerést köszönöm.

@Dr. jenőke (jenőke): Felfele eccerűbb. Ha sikerül mitokondriális dns-t nyerni, akkor az anyai, az y-kromoszóma alapján az apai származási sor jól azonosítható. De a valós családi viszonyok nem igazán.
Nem vitatom, hogy élnek köztünk akár avarokleszármazottai is. De azt igen, hogy valaki 562.949.953.421.312 ősével elszámolni tudjon :-)
@Dr. jenőke (jenőke): Igen, ezen a híren én is felkaptam a fejem.

Népvándorlások korában, így tanították nekünk a történelmet,a népek “gyöttek-mentek” (és akik őslakosok, azok a nem gyött-mentek :-). Csak ezek a lusta tiroliak nem akartak
népvándorolni már 5300 éve.

Azért lehet ebben valami, amikor pl. a 2.ukrán front jött a pórnép nálunk is maradt pedig jól tudták mi vár rájuk (
kkbk.blog.hu/2012/0614/szovjetek_es_a_nok ), a hajdadni uralkodó osztály egy része ment, aki maradt, azt meg elvitték Hortobágyra vagy Recskre. Az új “uralkdó osztályt” látjuk azóta is, hogy ezeket vinné már el a …

Ha már konteó az eredetünk témája.

index.hu/tudomany/tortenelem/magyar0131/

Kevés honfoglaló, igaz akal-tekini lovon érkezett, az itt élő nagy népesség pedig a neolit kor óta európai volt. A honfoglaló "magyarság" és az itt élők gén állománya jelentősen eltérő. Ez tudomány, szemköpszt a KuK-s, később CCCP-s nyelvészettel.

Már csak az a kérdés, Árpád honfoglaló “magyarjai”, illetve az itt élők milyen nyelvet beszéltek.

A nem sokkal korábban hasonlóan kialakult Bolgár
birodalomben a bolgár török államalapítók pár nemzedék alatt elszlávosodtak. A honfoglaló magyarok pedig elterjesztették a nyelvüket a jóval nagyobb lélekszámú itt élő között? A ma
még első írott nyelvemlékünk (Feherruáru rea meneh…) a honfoglalást követő 6-8. generációból van.

És ha nem is tudomány, “csak” számtan

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_n%C3%A9pzene

“Csak Bartókék kb. 40 000 népdalt gyűjtöttek. Mára ez a szám 300 000-re növekedett, melyből „csak” 150 000 lejegyzett.” Nem tudomány, csak számolás – számtan. A nemzetére kultúrájára (amúgy joggal) büszke 80 millás németség mit
gondolsz, hány népdalt tudott gyűjteni?

Hatezret.

Szóval jöttek a harcos szittya-magyarok, közben meg egy csomó népdalt énekelgettek, hogy el ne felejtsék (a portyázások alatt volt rá idő, hogy memorizálják a jobbára békés témájú dalokat:-). Azok a bamba itt lakók pedig szépen megtanulták a harcos "magyaroktól" a senkivel nem rokon,
bonyolult nyelvüket és hozzá szűk fél milla népdalt is. Vagy esetleg fordítva?

Meg még azon filóztam, hogyan sikerült az akkori Eu legjobb (honfoglaló) harcosait rábeszélni arra, hogy eljobbágyosodjanak, mikor volt itt annyi földtúró itt-lakó, hogy kordában tartani őket, az is elég feladat lehetett.
@Dr. jenőke (jenőke): Egyébként az érdekelne, hogy az a 19 el tud e számolni minden rokonával azóta :-) Ha itt élne kelelne. Vonáéknak :-)
Ezt is megoldották okosban!
nol.hu/lap/allaspont/20131102-emberlabor?ref=sso

nagyjából hatvanezer forintnyi fizetéstöbbletet azonban nem ezért vonják most vissza. De nem is fegyelmi okokból, mondjuk azért, mert a tanárok késve érkeztek vissza a tanévkezdésre Bahama-szigeteki nyaralásukból, hanem, mert az átszervezések folytán a gyógypedagógusokat a tudtukon kívül új munkáltatóhoz sorolták be, ám az alapító okiratot véletlenül elrontották, így a gyógypedagógus most se nem gyógy, se nem pedagógus, tehát az ígéretek ellenére sem kap semmit, akárha nem is létezne.
@gazoló:
Szia!
Délután 16.00! Készülj!
Remélem, nem megyünk a Dunának...
sziasztok!

nem tudom, hogy volt-e (nincs időm megnézni :DDD). de nagyon jó gondolatok, összefoglaló...

www.noltv.hu/video/5173.html
@Mariann19:

Szia Mariann!
Lenyomjuk őket,de végül is barátságos meccs!!
Sok minden kiderül majd,hol tartunk most nemzetközi szinten...hajrámagyarország,hajrámagyarok!!
@Dr. jenőke (jenőke): Ja, és azt különösen viccesnek tartom, ha bebizonyosodna, hogy "nem jöttünk mi sehonnan sem", hogy a harcos multjukra büszke "szittya hungaristák" azokra büszkék, akikhez csak annyi a közünk, hogy az elnyomóink voltakk.

Amire meg igazán büszkék lehetnének, pl. a nyelvünkre, befogadó toleráns kultúránkra, arról alig esik szó.

Két ide illő nyelvi kedvencem.

Bencze Imre: Édes, ékes apanyelvünk
www.mommo.hu/szoveg/364069

Gyimóthy Gábor: Nyelvlecke
beszoltam.hu/gyimothy-gabor-nyelvlecke/

Szerintem a tananyagban lenne a helye.
@gazoló:
annyi börtönre ítélni ezeket egyenként mint az általuk kivágott fák életkora, újratárgyalás nélkűl

és vízen és kenyéren

brühüyyy
aljas rohadt barmok
@Mariann19:
A Dunának nem fogunk menni, menjen Boli a raftingdereglyéjén a fedélzeten a fogorvos'medicával...'
@rdos:

Zseniális mindkettő:)) Igen, kötelező kellene, hogy legyen.
@rodeo36:

aműanyaglakatrohadjonráazösszesországrontóraéskossuthtérkörbehugyozórais!!
@gazoló:
...plágium:

Pista úr, és megkapná a Honky tonk womant a Rózsadombi Asszonykórustól. Hát nem így van, itten a népek azt kérik amit kapnak, mindenki boldog rajt', sej! Hiába, szép, szívmelengető érzés hallani, ahogy a snájdig Kínálat úrfi és a hercig, tűzrőlpattant Kereslet kisasszony egymásra találva nótára fakadnak:
Az én babám az aszfalton heverész
Hazavinném a melegbe, de nehéz
Ha itt hagyom, fogja magát, megfagyik
S ha megfagyik, romlik majd a statisztik!

brühüyyy
@Orica Középföldi: Vagy @gazoló: által linkelt hérosztratoszféra legfrisseb bejegyzésében említett Kodály módszer, vagy a világszerte ha lassan is, de terjedő magyar néptánc mozgalom mind olyan téma, amire akár országpropagandát lehetne építeni.

Ehhez képest mit tesz "nemzeti" kurmányunk, az oktatást, a kultúrát erodálja ezerrel. :-( Persze az nem vígasz, hogy mást is.
@rodeo36: Benned pedig egy Glázser Bozsó, vagy Nyomasek Bobó veszett el, nyelvi sziporkád alapján nem véglegesen. :-)
@rdos: szerintem Pólika Pál:)))
@rodeo36:
Ez itt most playback vagy reinkarnáció vagy mi,szerinted Rodi?,
www.youtube.com/watch?v=VBMfgLvRZJs
Én a gondot ott látom, hogy a közvélekedésben világnézeti kérdésként manifesztálódik az, hogy discóba jársz-e vagy táncházba. Én még olyan szerbbel nem találkoztam, aki nem tudott kolót járni. Ez ott magától értetődik, a mindennapok, a jelenkor szerves része, akár a szélsőjobbra, akár a liberálisokra, akár a kommunistákra szavaz az ember.
@GeoCracker:

Háát...én most tényleg együtt érzek a pedagógusokkal, nem iróniából mondom. Kicsit megnehezíti viszont a tény, hogy a többségük nagyon lájkolta Orbánt, többek között nekik köszönhetjük a kétharmadot.
Tisztelet a kivételnek, tényleg tisztelet annak, aki átlátott a szitán.
@Sir Bates dö Hól: ne haragudj a tegnapi faszkodásom miatt, úgy látszik megszállt a kisördög:) de a jófej énem győzött:))
@Csumpitáz Béla:

Nem biztos, az ilyen széljobb pártokban potenciálisan benne van a repedés lehetősége. Miért lennének a tagok egymással toleránsabbak, mint másokkal.:)
A parlamenti politizálás amúgy sem elégíti ki a vérszomjukat.
@gazoló:
ebben semmi csoda sincs, mi annak idején (akkó' még nem vó't kimittudmeghasonlók) az iskolai kórusban -mikor szólampróba volt- csak úgy elénekelgettünkmindenfélét....én példáúl így a csajokat elsápasztva:

www.youtube.com/watch?v=F9ijwfRTv0o

a gyerekhangok -ha van nekije- akkor csodálatosak

és amit a kiscsaj ott a linken előad ráadásúl semmi éneklési nehézséget sem ad

brühüyyy
@taga20: :) ? fogalmam sincs, miről beszélsz, nem emlékszem semmi ilyesmire:)... így nincs téma:)
OFF

Nem tudja véletlenül valaki, mi lehet az oka, hogy a letöltött zenék hoppsz!! eltűnnek a telómról? Teljesen rendszertelenül. Van, hogy 1 napig bírják, van hogy 10 percig.
Nem tudok beállítani egy csengőhangot magamnak.
@taga20: kevesebb cefre, több önmérséklet kisfijam:-) Mer különben repül a fejedbe a tokmánykulcs:-)
@Husz_János_Puszita: A használati utasítást esetleg nem próbálod meg elolvasni? Ezeknél a ketyeréknél más a holisztikus kezelés (férfi vagyok, mijalófaszt írogatnak ezek itten nekem 120 oldalt, megoldom izomból, saját kútfőből)nemigen szok működni:-)
@Sir Bates dö Hól: Hja, a piaci legyet is elhessenti és elfeledi pillanatok alatt auz ember:-)
@Sir Bates dö Hól: Nos igen, a szerb cigányok is eléggé muzikalisták és roptatósak:-)
@Husz_János_Puszita: S még azt sem mondanám, hogy mára mind átlátott....
Ismerek olyat, akinek három fiából egy külföldön van, a másik kettőből egy munkanélküli.
S az istennek nem veszi észre, hogy 3. éve Orbán a vezérborjú
@Sir Bates dö Hól: Hogy is volt az átkosban? Minden coctáborbeli országban a komenyisták nemzetiek lehettek. Csak nálunk nem volt megengedve a nemzetieskedés. A helyzet azóta sem változott. Van rá magyarázat? Hacsak nem a(z ellopott) történelmünkben.

Elég meghökkentő dolgot találtam.

"A Krétai Képírás Megfejtve"

Két, kb. 4000 éves minószi nyelvemlék magyar olvasatú megfejtésével kezdem:

"Lánykában ösztöne szúnyik. Szúnyókát csókos légyott gyöngít, melyre nyíllás ölén kissé tárul."

"Kis türelemmel, erényülés ellen csókos légyott gyöngíti iszonyokat, aztán szűnnek lánykában."

A bevezetésből pár további gondolatot idézek.

"Egy rejtjel sikeres feltörésének egyetlen, de elengedhetetlen bizonyítéka az értelmes olvasat.

Ezt a triviális dolgot azért tartottam fontosnak elmondani, mert a közfelfogás valamilyen különleges bizonyítást vár. Az itt megadott rejtjelkulcs egyértelmű, könnyen követhető, ellentmondásoktól mentes, mindenki által leellenőrizhető és alkalmazható, így mindenki saját maga győződhet meg arról, hogy ez az egyetlen helyes rejtjelkulcs, mely minden esetben az eredeti értelmes szöveget adja vissza. Hibája, hogy az eredeti krétai képírásos szövegek, a kirejtjelezés után, csak MAGYARUL értelmesek. Épp ezért az itt bemutatott kulcsra tudósi rábólintás nincs és egyhamar nem is lesz. Ez azonban nem a rejtjelkulcs minősítése."

Hol találtam? Itt:
osmagyar.kisbiro.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=kretakepirasa-4e55c47ef2da7

A link legalján van a menü, parádés nagy gyűjtemény, példákkal, betű táblázattal, de még a minotaurosz legendája is kissé, amúgy logikusan bővebb, de csak magyarul!

Mellár Mihály matematikus a szerző, ahogy látom rengeteget dolgozott a megfejtésen. Ha igaza van, az biza jócskán átértékeli az emberiség és a magyarság történelmét.

Hogy kapcsolódik ez a lényegében trianon óta tapasztalható "magyarság erodálás"-hoz? Hát csak úgy, hogy ez a korai, neolitikus civilizéció, anyajogú volt (Nagyboldogasszony, Mária országa), nem volt benne rendőrség-katonaság, és talán pénz sem!
@Sir Bates dö Hól:

Ez így nem egészen pontos. Voltak divatévek, amikor mindenki táncolt, amikor tombolt a kékfestő divatja, és giccsé devalválódott a népművészet. Szinte minden ága.

Ennek halvány utórezgéseit, illetve feltámasztásának óhaját élvezzük most.
Hogy nagyszerű Rózsa és köre mit tervez, abba bele se merek gondolni, miközben autentikus képviselője az ügynek alig-alig van.
@GeoCracker: A pájdagogoszok külön állatfaj a méjmagyar társadalomban. Pedighát, az ember azt hinné, a diploma ott is ad valamiféle felvilágosodott világlátást, vagy mifenét. De nem...
hvg.hu/tudomany/20131102_A_UPC_nem_csak_a_legnagyobb_torrentoldala

Mijafa@vanitten,'hóótlassú' a net...
Nem elég ,hogy keresztrefeszítették az Isohuntot,még ez is...Ha összeesküvéselméletekben hinnék ,azt gondolnám kormányoldalról támogatott dolog...

kard.blog.hu/2013/11/02/rezsicsokkentes_next_ingyen_internetet_mindenkinek
@rdos: jájjájjájjj . kicsit még fejteget oszt a sziriuszi sziszipusziták rejtélyét is megfejti:-)Mind két két irányba csavarodott G.Déenesükkel egyetemben:-)
@taga20: Ha valaki fasz, akkor viselje büszkén az előbőrét:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: azé ez a piaci légy kicsit erős vót:) ha félreértettem
@gazoló: ingyenkólát, ingyensörötöt, ingyennetet, ingyenélést mindenkinek!
@taga20: Én eléggé egyértelműen írogatok:-) Garantáltan nem értetted félre:-)))
@rdos: Kölömben is! Az Isten is magor volt... leszállt Felcsúton, meglátogatta az Orbám ősöket, így a Viktor is isteni eredetű. Nem véletlen az sem, hogy a kalpagján Mao. a bokréta:-)
@rdos:

"Mellár Mihály matematikus a szerző, ahogy látom rengeteget dolgozott a megfejtésen. Ha igaza van, az biza jócskán átértékeli az emberiség és a magyarság történelmét."

Te ezt most komolyan írtad?
@gazoló: Nem kell ide összeesküvéselmélet... ez lassan tény lesz. A teljes netszolgáltatás államosítása, egyúttal a totális kontroll Orbánék legszebb álmainak egyike. Ha összejön nekik a következő ciklus, garantáltan meghúzzák... addig a terepelőkészítés megy. És persze megint a más faszával igyekeznek csalánozni...
@rdos:
Mellár Tamás mellett egy fiatal hölgy is dolgozik a csoportban akinek jelentős érdemei vannak mindebben

annyit tudnunk kell, hogy semmilyen halott nyelv nem éleszthető fel, sohasem leszünk képesek azon a nyelven beszélni de megérteni meglehet az írott jeleket ilyen és hasonló matematikával (zene és nyelvek mind matek) és egy adott élő nyelven utána "elolvasható" az egyiptomi hyeroglifákat sem egyiptomiúl olvassák hanem angolúl és már hiteles a magyar miért nem lehet? azért mert a barom angolok mindent angolúl ejtenek és vérig vannak sértve ha mi is a mi saját kiejtésünk szerint beszéljük az ő hülye nyelvüket...megcsináltam, nem értette és addig bosszantottam amíg felébredt hogy ők a hülyék és szégyellte magát de ezt beadni egy texasi seggfejnek meg se próbáld

brühüyyy
@rdos: nem nemzerieskedés kellett volna, hanem egy szerves fejlődés, mely magát9l szintetizál:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ahogy Besenyő Pistabácsi apukája mondta, mellé ültem a WC-nek és felment bennem a pumpa:))
@gazoló: Már volt róla szó: Miskolcon a választások előtt 4 milliárdért 20000 db kütyüt akarnak szétosztani ingyér. A feltétel: a gép távfelügyelete és a kontroll... mi ez, ha nem az első lépés?
@taga20:

"a hóhér legyen az utosó barátod:)"

Nem figyeltél, ő a hóhér:))
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Valami a történelmünkkel nem stimmel, ez egyre jobban látszik. 11:32-kor általam linkelt indexes hír - és néhány DNS vizsgálat óta nem hallom, hogy ebbe az irányba menne a régészetünk. Pedig a DNS vizsgálat az természettudomány, sőt, büntetőjogi értelemben is bizonyíték.

Ha máson nem, azon érdemes elgondolkodni, hogy miért nem folytatódnak az ásatag csontleleteken a genetikai vizsgálatok? Az angolszász világban, a németeknél nagy divatja van.

Ja, és az isten az nem magyar volt. Az istenNŐ volt. :-)
@rodeo36: csak halkan szólok, a hieroglifákat egy kóbor flanszija fejtette meg...
@rdos: csak hogy művelődj :-)
http://www.eltevedtidoszamitas.hu/pics/folytonos.pdf‎
http://www.eltevedtidoszamitas.hu/pics/folytonos.pdf‎
miért nem lett az előbb link? Hmmmmmm
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: köszönöm, drága szerszámkészítő kolléga:) ön egy úr:)))
@Orica Középföldi: teljesen pontosan írtam három sorban:)... nem mindenki táncolt és aki táncolt az meg nem volt modern (az egyik oldal szerint), aki meg nem táncolt az meg tuskó volt (a másik oldal szerint)... én így éltem ezt meg.... és a táncház oldaláról volt egy értelmiségi lenézés a prolik felé:)... szerintem:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Most kivételesen nem ő találta ki. Tényleg csak továbbdobta a labdacsot. Részben innen:
gepnarancs.hu/2013/10/tetenyi-eva-for-president/
Ami a blogról lett tőlem átvéve.
@Orica Középföldi: Hogy írtam? Ha igaza van.

@rodeo36: A fiatal hölgyről nem tudtam, eszerint ismered a szerzőt. Aki nem Tamás, hanem Mihály. Mondtad: " semmilyen halott nyelv nem éleszthető fel". Mondom: Ha Mellár Mihálynak igaza van, akkor nem halt ki. Ezt beszéljük. :-)

@Sir Bates dö Hól: Igazad van, de amit most Mo-on látunk az nem szerves fejlődés, hanem "gennyes erjedés", ha élhetek ezzel a képzavarral. :-(
@Orica Középföldi: drága hölgyem, a hóhér is csak embör:) van neki családja, van,vót anyukája, gyerekszóbája stb. egy jó hóhér aranyat ér, máskülönben:))
Én a magam szerény lehetőségeivel próbálom mindig terjeszteni a szíriuszi dns-láncot szerte a világon. Mit tehetnék többet?
@rdos: megjelent a cáfolata és a cáfolat cáfolata is. Ha rákeresel a szerzőjére. Tanár a Kodolányin.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
++

wazz még egy "élőistenes" képet sem tudok feltenni...ezek magukat is kiszivatják.

Hallgathatunk majd ákos-pataki zenéket,végre olvashatunk gépontfodort orrvérzésig,nézhetünk kerényi által díjazott képeket a neten és az emegyen megnézhetjük a dörnerteátrum evergreenjeit,deszép is lesz...
@taga20: ahogy látom, te megint elfelejtetted felrakni a kerekeket, így, az időmérő előtt:)
@Sir Bates dö Hól:

Ezen nem fogunk vitázni, mert mindenki másként élte meg és másként emlékszik:))
@Orica Középföldi: ezt írtam... sosem vitatkoznék veled:)... csak ellentmondok néha:)
@Sir Bates dö Hól: má megint kezded, aztán holnap megint kérhetek ...:)
@rdos:
hónapokkal ezelőtt olvastam egy meglehetősen részletes írást Mellár Mihály-tól(bocs!!!)saját magától és abban a hölgy is elmondta...a krétai nyelv ugyanúgy mint az összes többi amely csak írásban maradt fenn csak valamilyen élő nyelven rekonstruálható...@möszjőmókus meg most baszott le, hogy -jogos?- nem inglis hanem flanszija a zegyip tomi megfejtője...

lehetséges, hogy az ilyen okosok mint a Mellár Mihály és csoportja egyszer felfedezik, hogyan lehet élő hangzatokká tenni a jeleket valami komparatív módszerrel (tudod e, hogy több ezer élő nyelv létezik) és akkor életre lehet kelteni

nem azt beszéljük hanem azt a szerkezetet meg grammatikát fejlesztettük tovább, a magyar egyébként is sajátos a nyelvújítás előtti eredeti beszélt nyelvet is kellene megmenteni, hátha jó valamire ha másra nem megismerni

ez végre nem politika és fakivágás

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Tanulj már meg rendesen magyarul! :-) Nem szerény LEHETŐSÉG, hanem KÉPESSÉG:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
mondd csak a nevét? léccilécci

brühüyyy
mejakulpamejamaximakulpa
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
én Schliemann-ra emléxem ki az akiről te rebegsz?

brühüyyy
@rodeo36: "Az egyiptomi nyelv fejlődése rendelkezik az egyik leghosszabb írásos emlékkel: a hieroglifák több mint háromezer évig voltak használatban. Valójában még az egyházi nyelvként ma is használt kopt nyelv is az egyiptomi nyelvhez tartozik. A legkorábbi ismert írásos emlék i. e. 3200 körülről, a legkésőbbi pedig i. sz. 396-ból származik, vagyis nem sokkal azután született, hogy 391-ben I. Theodosius betiltotta az összes nem keresztény templomot. A hieroglifák feledésbe merülése szorosan összefügg a római birodalom hanyatlásával. Akárcsak a rómaiak által még ismert cement és beton használatát, úgy a hieroglifákat is 1400 évig tartott Európának újra felfedeznie. Csak az 1820-as években sikerült alkalmazásuk logikáját megfejtenie Jean-François Champollionnak, aki természetesen más előtte járó tudósok munkájára támaszkodott."

www.nyest.hu/hirek/egy-hosszu-kodtores-tortenete
@rodeo36: Champalion és a 3 írású Rosetti kő, ha jól rémlik.
@rodeo36: Sliccman ámátör régész vót, aki kiásta Tróját.
A hieroglifikákat Champollion nevű flaszszija dekododekálta:-) Aztán rövidesen belé is hót. Az anyaghoz, meg Napolje on egyiptomi hadjárata során jutott, mert a főnök vitte magával tudósként:-)
@rodeo36: Igazad van, nem a mai magyarból indult ki a küdfejtő, hanem Czuczor - Fogarasi magyar - magyar szórára alapján.

osnyelv.hu/czuczor/
@rdos: A kű ingyér megtekinthető a British múzejumban. Émmár köszöntem nekije:-) A Hamu Rabbi nagyfallosza viszont a párizsi Lovre-ban meredezik:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Abban részben igazad van, hogy egy ángilus is moszolt a dolgon, de nem jutott dűlőre:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
most vagy többet vagy semmit sem szabad innom...itt csücsülök magambarogyva...öszekeverem a szezont a fazonnal...kösz...a lámpást

brühüyyy
@rodeo36: Semmi gond, Te is csak Ember vagyol, és nem káptalan:-)
@GeoCracker: A cáfolat és a cáfolat cáfolata. :-)

Ez a baj a történelemmel, a nyelvészettel, hogy a (mindenkori nagyhatalmi) politika szolgálóleánya. Finoman fogalmazva. Az anyai ágon öröklődő mtDNS és az apai ágon, az Y kromoszómához köthető DNS vizsgálata az viszont természettudomány. Megmagyarázni, vagy félremagyarázni persze ezt is lehet.
@gazoló: Jobban szeretném, ha lenne a dolognak tétje, mert olyankor az adrenalin szintem az egekbe kúszik.
Most csak a nemzeti vénámat tudom mozgósítani, egyben szép délutáni elfoglaltságom is lesz.
@Sir Bates dö Hól: igen, már megint igazad van. valóban itt kishazánkban ez sajnos így megy.
én ezért szerettem a pávás versenyt, mert marhára bírtam, hogy fiatal csaj, vagy srác olyan mint a többi, aztán lenyom egy táncot vagy egy népdalt.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: nem akartam szerénytelennek láccani... nekem ez a küldetésem, tudom mé vagyok a fődön:)... okkupáni az éppen gazdátlan területeket:-)
@rdos: én ezekhez nem értek, bevallom. de annyit tudok hogy nincs annál rosszabb mint amikor a természettudomány módszerével akarnak vizsgálni társadalomtudományi kérdéseket. az vezet a buta eszmékhez, amely rangsorolja a fajokat.
@Sir Bates dö Hól: minden támogatást megfogsz kapni. jelezd a Semjénnél, vagy az AVH-nál.
@Sir Bates dö Hól: egyébként én egyikbe sem járok, aztán mégis két fülem van
@taga20: béka legyen véled komám:)... szép az idő ne vessél magadon, hanem nevessél... az minden titkok nyitja... nem világot kell váltani, hanem élvezni a sok jót amit lehet:).... meg sokasodni, most, hogy a nyugdíjrenccer összeomlott:)
@Sir Bates dö Hól: nem reagálok, me nézem az időmérőt:)
@taga20: elég lüke hobbi, ülni és nézni a kakkukos órát:)
@rdos: ezt most ne csináld, jó
röviden: a szélsőséges eszmék társadalomtudósai keverték a két ágat, és ez rossz.
@GeoCracker: Most csak átfutottam. Hmmm. A jégkorszak 4-es tagolása (Günz-Mindel-Riss-Würm) mára már kissé idejemúlt. Ma úgy tudjuk, több tucat eljegesedés volt az utolső 2,3 millió évben, azaz a legutolsó jégkorszakban (most is abban vagyunk, csak a melegebb és sajnos rövidebb időszakában).

commons.wikimedia.org/wiki/File:Five_Myr_Climate_Change.png
@Penivaldes: Bocsi, ezt nem értem. Mondtad: " szélsőséges eszmék társadalomtudósai"

A természettudomány az az objektivitásra törekedik. Éppen a társadalomtodományokkal van a nagyobb gond, lám Te is ezt mondod.

A két ágadat sem értem.
@rdos: Nem én írtam :-)
Viszont ha Darai mestert végigolvasod,akkor majd rájössz, hogy már a kőkorban is magyarul festették ki a barlangokat :-)
@Penivaldes: ne idegesíts! nézem a TV-t:)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

A rokonok ugyanúgy töltik le, nekik nem tűnik el a zenéjük. Olvasgatva titeket azt hiszem rájöttem. A szíriusziak. Esetleg a nemzeti nemzetbiztonság lopkodja őket. Esetleg még a szíriuszi nemzetbiztonság.
@GeoCracker: Hát, hogy magyarul festették ki a barlangokat, azt eddig nem tudtam, de a napokban olvastam, hogy az őskori piktorok 3/4-e hölgyből volt. Szerintem még sok meglepetést tartogat az emberiség, vélhetőleg egyre jobban megismerhető múltja.

mult-kor.hu/20131016_nok_voltak_az_elso_barlangrajzkeszitok
@rdos: nem egészen. de rájöttem mi a baj, de nem ismered azt amiről beszélek. Méhelyi Lajosra gondolok, aki egy tehetséges biológus volt, de olyan területre tévedt (társadalomtudományok) ahol nem müködik az természettudományos hozzáállás. tehát a lényeg az az, hogy msákpépen vizsgálsz egy természetben előforduló jelenséget, meg másképpen vizsgálod a társadalmi csoportokat. két módszert nem szabad keverni. ahogy nem lehet szociológiai módszerrel leírni a légköri jelenségeket, úgy nem lehet egy csoportot sem természettudományos módszerrel vizsgálni.
a szélsősgeseket meg azért hoztam ide, mert sajnos ott dívott ez, hogy a darwinizmusból levezették a fajelméletet. ez az ami veszélyes.
@rdos: igen, Spártát is kezdik átgondolni. vannak mostanság olyan ásatások, amelyekben a mezőgazdasági kultúrát vizsgálják. na és kezdenek olyan elgondolások lenni, miszerint Spárta sem csak katonaállam volt, hanem annál egy sokszinübb közösség.
@Penivaldes: Valóban nem ismertem, és az alapján, amit írtál nem is igen akarnám megismerni. A szélsőséges, kirekesztő, embertelen eszméket veszélyesnek tartom én is.

Amit viszont szeretnék megismerni, az a múltunk. A magyarásg, a szomszéd népek, úgy általában az emberiség múltja. Ehhez pedig az általam favorizált módszerek nagyon is jók lennének. Ennyi, nem több.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Fő célunk tehát a magyarság jóléte, munkához, földhöz, lakhatáshoz juttatása"

De szép is ez. Még egy komcsi alakulat.
@Penivaldes: te néha nem fárasztod le magad? csak úgy mellesleg:)
@Husz_János_Puszita: "A rokonok ugyanúgy töltik le, " ... te vagy az atavisztikus visszaütés... próbáld a szívlapátot:)
@rdos: attól függ mit szeretnél. ha azt akarod megtudni, hogy milyen népekből származunk le, akkor okés hogy természettudományt veszel elő. de ha mint népet, mint fogalmat vizsgálnád, hogy mi a magyar mint nép, akkor viszont már nem. és a történelmi eseményeket sem lehet ugye természettudományos módszerekkel vizsgálni.

a múlt megismeréséhez egy valami kell. 5 lépés távolság, és beleérzés. a többi csak ráadás.

a bejövök már alapbnól egy kevert társaság voltak. vérszerződés ennek bizonyítéka.
@Husz_János_Puszita: elsőre azt olvastam, hogy jóllakatása a magyarságnak.

de csak a magyarságnak lesz ez, a többinek nem.
@Penivaldes:

macskásoknak kötelező olvasmány... jóóó!
@Sir Bates dö Hól: de vajon melyik rokonok, lehet hogy a rokonok azok akik?
.)
@GeoCracker: dehogy értem én félte:)... osztom míg van... nálam csak ez működik meg a gyomorsav... ráköpök egy lóra, csak a négy patkója marad:)
@Sir Bates dö Hól: gyomorsav túltengés? van valami a mirigyekkel a gyomrodba? egyébként kell az oda, különben nem lenne fehérje bontás:)
@Penivaldes: Mind a bejövők, mind az itt lakók kevert társaság volt, persze. Csak. A bejövők (Árpád "magyarjai") voltak jóval kevesebben, a korábban általam linkelt indexes cikk szerint.
@gazoló: nekem meg megmacskásodott a lábam. ako énis nézzem meg:)
@Mariann19:

Nézzük együtt,de melyik canálon?Kérd meg hajóskapitányt,tolja a linket ne csak a dentistwomant!!
@rdos: ezt tudjuk, István is ezért mondta amit. egyébként a honfoglalóink nem foglalkoztak az itt lévőkkel
@Sir Bates dö Hól: jaj ne sírjál itt nekem Kincsem! felvidítalak!
:)
@taga20:

Te csak 'elmékeggyé" a vas fázisain...ausztennitledeburit...
@taga20: időnként fel kell állni, és szökdécselni kell. :)
@taga20: közben csinálj fekvenyomásokat, vagy tarts ki pózokat
@taga20: ha közben tudsz figyelni akkor igen
de szólok, hogy ha nem megy én nem megyek és nem segítek neked:)
@gazoló: fázis?? nem vagyok én villanyszerető:)
@Penivaldes: Lám, semmi sem változott. Az új "nemességünk", amibe nem születni, hanem elnemtelenedni = politikussá válni kell, a mai napig nem foglalkoznak az itt élőkkel. :-(
@Husz_János_Puszita: Az is meglehet, hogy valami netes zsibvásáron vásárolt kínai gépezeted van, oszt at Árt is dzsúz simán leveteti a jogdíjhiányos tartalmatot:-)
@rdos: ja, bár én most ez teljesen máshogy értettem, de úgy látszik a sors azt akarja hogy ne ugyanazt értsük egy egy alatt.
én arra gondoltam, hogy nem foglalkoztak azzal, hogy kinek áldoznak nem áldoznak.
Most miért tűnt el Sír? Pedig most akartam boldoggá tenni.
@Penivaldes: :))) te dilisebb vagy, mint én:)
@rdos: jahh... unalmas téli estéken, amikor fű, meg bogyó sem termett, a férfiak elmenőztek manumammutot lenyilazni, dárdázni, simán agyonverni, ezekmeg, mivel minden hadrafogható mammutozott, Mammur-center híján összefirkantották a falat. Eccerű és érthető:-)
@GeoCracker: nem azt mondtam, hogy zavar, csak jeleztem jól működik... én bármit megemésztek:)... most is leültem ide a templom lépcsőjére enni (ide sütött a nap), az arabok mellé, meg is kínáltam őket a baconnal, de valamiért nem volt nekik szimpatikus:)... viszont azonnal visszakínáltak egy ragadós sütivel... a kissé odébbhelyezett kávésbögrémbe meg a japán meg amerikai csoport dobálta a tízcenteseket... egy bolond százat csinál:)... de úgy örültek, mondomnem veszem el az örömüket:), hát hagytam, hadd dobálják:)...
@Penivaldes: gyere, ha má így rákészültél, itt vagyok én:))
@taga20: pedig nálad dilisebbnek lenni..))
de én így szeretlek téged, és adom ölelésem..))
@Penivaldes: Olvastam... már nemtudom hole.. Historia, Hungaria, BBC history, Natgeo, esetleg Rubicon? ... hudeművelt is vagyok:-)
@Penivaldes:
itt meg vagy keveredve, a társadalom egy természeti jelenség azaz a természeti jelenségek vizsgálata és azok módszerei (matematika) simán alkalmazhatók, még a legcizelláltabb részei a műalkotások létrejötte és azok okai meg eredői is matematikával leírhatóak

nincs különbség

éppen ezt sinkófálják el a zorbánék és hasonló agynélküliek és csinálnak rasszista meg egyéb vallási rangsorolású ember csoportokat

és akkor az egész dugájába dől, lesz belőle az ami ma levédiában van és még mi lesz ebből ha ezek maradnak?

brühüyyy
@rdos: Azért az eléggéérdekes, hogy a magyar nyelv eléggé zárvány a térségben. Persze ez az egy distancia nem emel a körbenlévő többi nép fölé...
@gazoló: A Duna közvetíti.
Valóságos csoda, hogy nem a Digi.
Bár nekem bejött a multkor az online-on legutóbb, úgy emlékszem, írtad, neked is.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Mit gondolsz te rólam? Sohasem károsítanám meg jogdíjjal a nert.:)
@Sir Bates dö Hól: Te, okkupációs kopulációs okkult, dia-spóra, avagy megvető magvető:-)
@Penivaldes: :-))

@Sir Bates dö Hól: még pár hét munkanélküliség és jövök a bögrémmel a 10 centesekért :-)
@Penivaldes:

Igazmagyarokra vonatkozik, természetesen.
@rodeo36:
a matematika az természettudomány? mert én vmi olyanra emlékszem hogy az egy nagyon sajátos és egyedi vmi.

nem a módszer alkalmazással van a gond, hanem azzal ha mereven akarod alkalmazni. társadalomtudományban nincsenek törvények, törvényszerűségek, ott csak kábék vannak.
@Sir Bates dö Hól: biztos nem mondtad, hogy kóser:))
@Penivaldes:

flanszia is labdába rúghat?amacskarúgjameg!!
@Husz_János_Puszita: Me is értelek. Mibűű lenne Vaj Ákosnak, meg a Bálás Fecónak különben szittyamagyar Audi R8-a? :-)
@Husz_János_Puszita: egyikünkől megállapította, hogy ő igazmagyar. valójában soproni sváb volt
@gazoló: ha van lába akkor miért ne rughatna labdába?
@Penivaldes: ha nem, hát nem, de amikor itt fogsz rimánkodni, na ako má késő lesz:) mehetsz a savazóbácsidhoz:)))
@Sir Bates dö Hól:

Bebattyogok inkább kicseréltetni az SD kártyát, mielőtt kiirtom a rokonságot.:)
@Penivaldes:

Mert rasszista vagy. A soproni sváb is magyar, különben miért szavazták volna magukat ide, nem az osztrákokhoz. Azóta is bánják csórik.
@Husz_János_Puszita: Óvastam valahol, hohy már az is ordibális választási csalás vót. Persze ez az állítás is kommenyista ártány...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Igen, zárvány, vagy maradvány nyelv, nagyon úgy tűnik. Miért is kéne népeket, egyáltalán embereket egymás alá/fölé rendelni?

Nagyon nem természetes dolog ez, az ember együttműködésre lett "teremtve", nem alá fölé rendeltségre. Milyen érdekes, a még ma is fellelhető anyajogú társadalmakban az együttműködés a norma.

www.foti-peter.hu/gentischer.html

A szerző egyéb írásait is érdemes olvasni.
most azon gondolkodom, hogyha én is kiraknám a bögrém, akkor nekem is dobálnának bele péntz?
@Penivaldes: vetíteni, süketelni, bocsánatot kérni és úgy nézni, mint a Shrekben a macskosz:))) ha hülye vótam.
@Penivaldes: Mit mit.... aláfelszik a cseresnyefa alá, Te meg beülsz a feneketlen kiskosárba, osz pörögsz, minta ringierspiel:-)
@Penivaldes: Ha a kis bögréd nem zárlatos, rozsdás, ráncos, de legalább táncos, egyébbaja sincsen.. hádepersze:-)
@Mariann19:

Kössz legalább nézek egyszer,5 évente duna-tv-t,valami haszna lesz a szélbeszórt médiatámogatásoknak...
@Penivaldes:

Nem. Bevinnének a közterület felügyelők.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: rakod vissza a szado-mazo szerkódat a szekrénybe:)))
@taga20: persze, én meg kerüljek fekvő helyzetbe..)
Jöhetne új poszt valami érdekesebb témával, a nácikra mindenki ásítozik úgy látom.
@Penivaldes:
a társadalomtudomány az egyik a természettudományok között!!! a matematika meg leírja a valóságot és emiatt ez is természettudomány

a társadalomra semmiféle specifikusat nem szabad alkalmazni mert azonnal rasszizmus lesz belőle meg elnyomás

próbáld ezt megérteni és módosítani azt amit ismételsz

brühüyyy
@Penivaldes: na erre pont nem gondoltam:) de ha muszáj, megteszem, csak emberbarátilag:)))
@rodeo36: én ezt értem, csak ez nem így van.
a rasszizmushoz ugyanis az vezet amikor a kettőt összekeverik.
történelmi eseményeket sem matematikával vizsgálsz.
@GeoCracker: az a lényeg, hogy vissza kell rakni a körforgásba az ilyen pénzt.... itt a kis arab már tekeri a cigit:)...
@Penivaldes: ez lesz a vesztem, tudom. csak az a szép zöd fű az fog hiányozni:))
A poszthoz.
Bár a Jobbik előretörése megállt, mégis meglehetősen nagy a támogatottsága. Igaz, hogy jelenleg stagnál inkább, mint nő a számuk, a jelenség kedvezőtlen.
Támogatottságuknak két okát látom.
Az egyik a közelmúltban keresendő, az SZDSZ jelentős befolyása által.
Ez a párt erőszakosan ám tévesen hirdette az egyéni jogok kizárólagos jogát, az életmód szabadságát kiterjesztve olyan területekre is, ahol a tradicionális erkölcsi, együttélési, szocializációs törvények az emberekben rögzültek.
Elindult egy nevelési folyamat, amellyel az embereket erőszakosan próbálták eszmékre hivatkozva átállítani, amely szándékra dacos lett a reakció.
Ugyanis olyan tapasztalat lett ezen igégnek a következménye, hogy az állampolgárok nem éreztek védettséget a devianciákkal szemben, és a Jobbik megjelenésében látták megtestesülni a védelmet. Ez nemcsak a romák, hanem a joggyakorlás torzulásában is zavart okozott.
A másik ok az emberi természetben keresendő.
A szélsőjobb ideológiák tagadják az emberi egyenlőséget, kirekesztőek, felsőbbrendűnek minősítenek egy-egy rasszt.
Ezeket az ideológiákat észrevétlenül csempészik be a köztudatba, kiválasztva és megnevezve alsóbbrendű embercsoportokat.
A többség ezáltal elvileg egy a felsőbbrendűség poziciójába kerül a tudatlanok esetében, önérzetének, mivoltának egy fölényt kölcsönös, mely jóleső megelégedést jelent a társadalmi hierarchiában.
@Mariann19: nagyon jó gondolatok. nincs mit hozzáfűzni:)
@taga20: nem hiszem, hogy sokat számított vona:)
@Penivaldes: hol van még a zeste... de zek a Géb arab testvírei roppant kedvesek:) csak nem beszélnek angolul, de a kózvetlengondolatázvitellel, mint Köbüki majd megoldom:)... csuda egy cigerettát:)
@Sir Bates dö Hól: agyadnak nem tesz jót. inkább mennél korán feküdni, nagyot aludni
na majd kikezellek.)
@Mariann19: kedves hölgyem, mi ez a zagyvaság amit összehordott az Szdsz-ről? milyen erőszakosság? tradicionális mi? most kiakadtam, mint a sezlonyrugó:)
@Mariann19:

"Elindult egy nevelési folyamat"

Nem nevezném nevelési folyamatnak a többségi társadalom lerasszistázását.:)
Szimpla bűnbakképzés, ami természeténél fogva nem hogy csökkenti az intoleranciát, hanem egyenesen szítja a feszültségeket.

A más embercsoporttal szembeni gyanakvásnak evolúciós gyökerei vannak, kiirtani nem lehet soha. A mérték ami számít, illetve a társadalmi elfogadottság.
@taga20: Vége van az időmérőnek? Mert a hitvesem is azzal zajong a másik szobában.
Te csak azzal foglalkozzál, hogy légy résen, ha engem meg kell védeni.
Tegnap megigérted!
@Mariann19: erre ezt

És monda akkor az Isten: "Te szánod
a tököt amely egy éjszaka támadt
s egy másik éjszaka elhervadott;
amelyért kezed nem munkálkodott;
amelyet nem ápoltál, nem neveltél,
lombja alatt csak lustán elhevertél.

És én ne szánjam Ninivét, amely
évszázak folytán épült vala fel?
melynek tornyai vetekedve kelnek?
mely mint egy győztes harci tábor terjed
a sivatagban, és utcái mint
képeskönyv amit a történet irt,
nyilnak elém? Ne szánjam Ninivének
ormát mely lépcsőt emel a jövőnek?
A várost amely mint egy fáklya égett
nagy korszakokon át, és nemzedékek
éltek fényénél, s nem birt meg vele
a sivatagnak annyi vad szele?
Melyben lakott sok százszor ezer ember
s rakta fészkét munkálva türelemmel:
ő sem tudta, és ki választja széllyel,
mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?

Bizd azt reám, majd szétválasztom én.
A szó tiéd, a fegyver az enyém.
Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
Ninive nem él örökké. A tök sem,
s Jónás sem. Eljön az ideje még,
születni fognak ujabb Ninivék
és jönnek uj Jónások, mint e töknek
magvaiból uj indák cseperednek,
s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi
az én szájamban ugyanazt jelenti."
@Penivaldes: A szomszéd (arab) fűje mindég zőődebb:-) Abban még van anyag:-)
@Mariann19: igazad van:) csak tudod ugrok, ha a "szeretteimet" betámadják :)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: taga mint szomszéd..
egy kis napozás a kertben, aztán rögtön jönne ki.)
@taga20:

Magas ez neked mint öreg anyádnak a tüzes vasaló:)
@Sir Bates dö Hól:

Oszd majd meg velünk a hallucinációidat, biztos szórakoztató lesz.:)
@Husz_János_Puszita: ez ugye nem bántása volt Sir Bates dö Hólnak???
mert akkor én mint alattavaló megvédem!
@tristen2005: má vártalak te pribék:)) a sírásó legyen az utosó ismerősöd:))
@Mariann19:

Azt írta, az időmérő alatt, résen volt!:)
@Penivaldes: hát lehet, hogy nem lennél ilyen savanyú és bársonyosabb lenne a bőröd:))
@Sir Bates dö Hól:
Jogos a kérdés, és ok arra, hogy magyarázatot adhassak rá.
A védettséget a devianciákkal hoztam összefüggésben.
A folyamatokban kialakult egy olyan helyzet, hogy akár az egyén, akár a közösség ellen vétők irányába elvártak egy megengedő magatartást, a büntethetőség foka rendkívüli módon gyengült, az áldozatok jogai nem érvényesültek a korábbi joggyakorlathoz képest, mindez az emberi szabadságjogok hangoztatása mellett.
Hogyan lehet embereket toleranciára, vagy tűrésre átnevelni, amikor a félelem írja felül a belátásra való törekvést.
Tévedés azt hinni, hogy a fentieknél csak a cigányokra kell gondolni, számtalan jogsértésnél volt tapasztalható a társadalom felhorkanása, amikor nem az elvárható igazság győzött.
@Penivaldes:

Ilyen szépen a demográfiai növekedést még nem olvastam leírva!:)
@Husz_János_Puszita:
"Nem nevezném nevelési folyamatnak a többségi társadalom lerasszistázását."
Hol olvastál ilyet a hsz-emben?
Valamit nagyon félreértettél, vagy én nem fogalmaztam jól.
"Elindult egy nevelési folyamat."
Itt arra gondoltam, hogy a csapból is az folyt, hogy az emberi szeretet jegyében forduljunk az ellenünk galád módon is fellépők felé, még félelmünkben vagy ellenérzéseink ellenében is.
Ezt a felállást kártékonynak tartottam és tartom ma is, mert természetellenes magatartásra szólít fel, és a kívánt cél pontosan az ellenkező hatást éri el.
A politikusoknak ezeket az emberi attitűdöket illene ismerniük.
@taga20: másszak bele ruhástól a szökőkútba?:))
@tristen2005: El tudom képzelni tagát, hogy az időmérő alatt harci terveket dolgozott ki, ha esetleg megjelenik Blogger Géza.
@Penivaldes: inkább meztelenül:) nehogy megfázz utána
@Mariann19:

Most bűnbocsánatért esedezik mindenkitől a tegnap este miatt, csak azt nem tudja, Canossába menjen, vagy az El Caminóra, lelkét nagyon megrázta hogy, egyik helyen sincs F1!:)
@Mariann19: azok má kész vannak. előbb egy gyomros utána állcsúcs:))
@Penivaldes:
"Ki kell seperni."
Tegnap reggel 6.07-kor már felkeresett, velem ébredt.
Megbeszéltük a Piroska és a farkas, valamint a fogyasztói kosár definiciójának összefüggéseit, aztán eltűnt.
Úgy néz ki, nem örökre, lehet, hogy egy üldözéses verseny egyik szereplője leszek a jövőben. Nyomomban az én Gézám.
@taga20: Én tegnap is megírtam neked, hogy bizalmam töretlen és örök, jó nagy pofám lesz, bárki bármit ír, mert te úgyis megvédesz.
@Mariann19: szórj mögéd szögeket, és akkor defektes lesz
@Sir Bates dö Hól: :-))) Gondolom azóta már el is füstölődött :-)
@Mariann19:

Az szdsz rasszistázta le a többségi társadalmat rendszeresen. Az áldozatot hibáztatták, ha hangot adott a jogos sérelmeinek. Így értettem. Az ő mentsváruk lett aztán a Jobbik.

Bármilyen szelíden próbált meg az ember utalni a cigánysággal kapcsolatos problémákra, rögtön megkapta a szalonrasszista jelzőt minden fórumon. Hasonlított ahhoz, ahogy a fidesz reagál bármiféle probléma felvetésre, csípőből a hozzászóló személyét támadták vissza. Nagyon dühítő tudott lenni.
@Penivaldes:

Saját magától kell megvédeni, ha így folytatja.:)
@Penivaldes: Túl sok volt abbóla füstből neki ezek szerint. Szégyelje magát.
@Penivaldes:

Nehogy magával rántson téged is, ha összebútoroztok.:)
@Husz_János_Puszita: együtt élünk, együtt halunk egy életen át:)
@Husz_János_Puszita: "Az szdsz rasszistázta le a többségi társadalmat rendszeresen." jani azé 44-ben szépen végig nézte a többségi társadalom, ahogy bevagonírozták a kisebbségi társadalmat. úgy hogy hagyjuk ezt az okos nép dumát! ha kérhetem
@taga20: igazad van, de mégsem van igazad.
az szdsz szépen letakarta a problémákat, aztán most itt vannak. úgyhogy hagyjuk ezt a dumát ha kérhetem.
@Husz_János_Puszita:
Teljesen egyformán gondolkozunk erről, ahogyan látom, nem is értem, mi volt az előbbi félreértés.
Liberálisként megbocsájthatatlan számomra, hogy az SZDSZ ebben a kérdésben mennyire kártékony volt a liberális eszmék aláásása tekintetében. Milyen idétlen módon fordította el a társadalmat azoktól a nemes eszméktől, amelyeket bele kellett volna vinni a köztudatba.
Maga ellen fordította erőszakos nyomulásával az állampolgárokat, és saját magát is megszüntette.
Olyan kvalitású embereknek, mint az SZDSZ egykori vezéralakjai voltak, elviekben is ismerniük kéne a tömegek lélektanát, főként a saját ideológiájukat, melyeket a végrehajtás érvényesítésekor durván megsértettek.
@Mariann19:

Igazi csemege a hispán gigászok ellen.Ha tudnánk egy kicsit gyorsítani meglehet a meccs!

Tatai??
@GeoCracker: semmilyen "Fütbe ment terv" nem volt Petőfi alapján... ezt a helyzetet a jóisten is erre teremtette:)
@Penivaldes:

Együtt a templomlépcsőn a kis bögrétekkel, milyen romantikus.:)
@gazoló:
Tatairól a végén.
Mekkora nagyágyúk vannak a spanyoloknál, egyelőre nem kell szégyent vallanunk.
Nekem Császár és Lékai is imponáló, de nem nagyon tudok különbséget tenni még.
@Husz_János_Puszita: az, aztán este hazamegyünk kettéosztjuk a pénzt, és megyünk külön aludni.)
@Penivaldes: igazad van, de mégsem van igazad:) szerinted mi vót az Szdsz? valami hótakaró? az kurva egyszerű, ha áttoljuk a döglött tehenet a szomszéd telkére! unom ezt a gyagyás dumát! ne nyomd te is, ha kérhetem:)
@taga20: bocs, de ha kivennéd a buksid a vödörből akkor nem nyomnád azt amit:))
@Husz_János_Puszita: "Az szdsz rasszistázta le a többségi társadalmat rendszeresen." ezt írtad, mint a többségi társadalom egy értékes része. erre én ezt válaszoltam. mit nem lehet ezen érteni?
@Penivaldes: mit nyomok drága? vagy te vagy a hülye, vagy én:) más magyarázat nincs.
@Mariann19: látod, milyen szépen alád kérdezek?:)

Habár nem egészen arra válaszoltál, amit kérdeztem. A bűnelkövetést, a bűnöző életvitelt nem nevezném deviáns magatartásnak. A valamely kisebbséghez való tartozást meg főleg nem. Az meg egy másik vonal, hogy az szdsz és holdudvara a kisebbség védelme jogcímen mennyi pénzt vett fel tanulmányok készítése jelszóval. Az egyszerű közpénzrablás, semmivel sem különb, mint amit most a fidesz csinál. Mindemellett nem vonom kétségbe, hogy vannak, akik teljes szívvel kiálltak a kisebbségek jogaiért önzetlenül.
Számomra a deviancia nem lehet a XXI.században a melegek, drogosok, a bevett vallásokon túl másban hívők vagy nem hívők, bármely kisebbség stb. megjelenítője (metaforája) és a bűnözés szinonimája. De moon a többség ezt érti alatta. Ezért írtam le az én definícióm, mely lehet, hogy nem felel meg a szó jelentésének.:)
@Mariann19:

Valóban egyformán látjuk.

A merev jogvédő álláspont távol áll a liberális gondolkodástól. Nevelni akar, megítél, hibáztat, leértékel, büntet. Hiányzik belőle a valódi empátia és tolerancia. Az empátia és a tolerancia nem válogat, mindenkinek egyformán jár. Fehérnek, feketének, többségnek, kisebbségnek, gazdagnak, szegénynek.

Nagyon sokat ártottak a cigányságnak, mert nekik sem jutott a valódi empátiából. Valójában saját maguk értékelték le őket azzal, hogy gyermekként tekintettek rájuk.
@Sir Bates dö Hól: deviancia koronként, kultúraként változik.
ha a normák meggyengülnek akkor következik be
@Sir Bates dö Hól: "Az egyszerű közpénzrablás, semmivel sem különb, mint amit most a fidesz csinál." öreg te hülye vagy? amit most csinál a fikusz az ugyanaz, mint amit...blablabla.??? szétbasszák az országot, te meg!
@Penivaldes: nananana!... ad egy nem gyüjtöttem, tőlem függetlenül dobálták bele abba a papírpohárba -melyet karnyújtásnyira tettem le magamtól, hogy később majd kidobom- én csak nem akartam elvenni a boldogságukat; ad kettő mi ez az indiszkréció, mi vagy te, nav-ellenőr?:)
@taga20:

Igen. A többségi társadalomban engem is lerasszistáztak, ami nagyon dühített.
@Penivaldes: drágaságom, világosítson fö, hogy mikor voltak azok a normák olyan kibaszott patentek! talán csak nem az inkvizíció idejében, vagy soroljam:)
@taga20: baszki ne legyél már ekkora vadbika!
egy közösség nem működik normák nélkül.
az anarchia.
nem vmi szenteskedő izére gondoltam.
@Penivaldes:
még azt nem magyaráztad meg, milyen alapon vizsgálod te a történelmet...hogy én hogy vizsgálom az most maradjon későbbre

és miért nincs szerepe ebben a matematikának amikor a közgazdaságtan az számok rendszere és számítani kell!!! és az csak egy része a történelemnek

magyarázd már el nekem milyen módon vizsgálod te a történelmet

világosan, tömören
brühüyyy
@Penivaldes:

Ezt majd megbeszélitek, a hálószoba titkok nem rám tartoznak.:)
@Penivaldes: nálunk már hideg víz sincs, me ez a kurvafityesz szétbarmolta a rezsikamuval.(ez egy komment 2023-ból)
@Husz_János_Puszita: ha azt mondom, hogy számomra nincs deviáns magatartás, mert nem hiszek egyetlen egy kultúra felsőbbrendűségében sem, viszont vannak olyan alapvető morális értékek, melyeket nem lehet áthágni következmények nélkül, akkor érthetően fogalmaztam? Így könnyebb számomra meghatározni. Hisz pl. a netes meghatározása szerinti deviancia fogalmába már belefér a deviáns protestáns is a katolikusok, muszlimok közt, mást meg azért nem mondok, nehogy Angyal tovább gondolja:)
@rodeo36: egyszerűen, megpróbálom eldobni az előfeltevéseim, és beleképzelni magam az adott korba, és úgy nézni az eseményeket. innen ugyanis kurva egyszerű okosnak lenni, és megmondani a tutit.
@rodeo36: öreg, segíts má! én vagyok a hülye? má csak benned bízok:) (csak pozitív választ fogadok el)
@Sir Bates dö Hól:

Értelek. A bűnözés viszont a te meghatározásod szerint is deviancia nem? A "ne lopj" vagy "ne ölj" erkölcsi parancsa minden kultúrában alapvető érték. Vagy mégsem értelek?:)
@taga20:
Gyere le a szerről, mert vad oroszlánná változtat.:)
@Sir Bates dö Hól:

Bár mondjuk a lopás nem feltétlenül jelenti minden kultúrában ugyanazt.
@taga20: válaszolj inkább arra, miért gondolod azt, hogy aki véleménye nem egyezik a tiéddel, az automatikusan hülye? Ez pavlovi reflex nálad? Nem a fidesz bassza szét az országot, csak pontot tesz egy folyamat végére, mintegy tetőpontként, mely 23 évvel ezelőtt kezdődött.
@Sir Bates dö Hól:
Persze, hogy a deviancia nem a bűnelkövetés és a bűnözés fogalmi kifejezője.
A deviáns magatartás a társadalom által elfogadott normák megszegését jelenti nálam, a kisebbségi hovatartozást, mint állapotot különösen nem, mint mondtam, az egyén normákat megszegő magatartásáról van szó.
Nem tudom, hogy ennél a szónál hogy jön be neked a melegek, drogosok, a vallási hovatartozás kérdése, hiszen ezek megitélése nem kötődik viselkedési normákhoz, hanem elvi, ideológiai állásfoglalást fejez ki.
A kérdésed arra vonatkozott, hogy mit értek deviancián, válaszomban a normáktól eltérő jelenségek, magatartások tűrésére, megengedő hozzáállási kényszerek káros hatásairól szóltam, amely kényszereket az emberek nem fogadtak el, elfordultak ettől az újszerű ideológiától.
@AKIsTUDATLAN: haver, kösz a baráti jobbot vagy balt. a szakadék széléről hoztál vissza:)
@Sir Bates dö Hól: sírbatesz, jó gyerek vagy, de szerinted a szar büdösségéről két vélemény van?
@Husz_János_Puszita: szerintem tabukörön belül ne vedd el a másét... de tabukörön belül meg működnie kell a szolidarításnak, hogy ne kelljen elvenned a másét... azon körön kívül, meg zsákmánynak tekinthető minden... de a lopás az deviancia szemben a koldulással? Komolyan kérdem.
@Mariann19: illusztráld egy példával kérlek, hogy számodra ki viselkedik deviánsan! Így könnyebben megértem, hisz lehet, csak azt mondom, mint te, csak nem úgy:)
@taga20: lehet, hogy benéztem és te csaj vagy? na most megfogtál:)
@taga20: nem értem ezt a metaforát... mert azt nem gondolom, hogy inkább mellébeszélsz. Picit direktebben, ha fogalmaznál:)
@Sir Bates dö Hól:

A mi kultúránkban szerintem deviancia a lopás...akartam írni, aztán eszembe jutott pár ezer példa a hétköznapokból.:)))

Basszus.

Vissza. Olvastam, hogy Amerikában a telepesek lopósnak tartották az indiánokat, pedig csak arról volt szó, hogy másképp értelmezték a tulajdon fogalmát. Ha egy indiánnak kellett valami, és úgy ítélte meg, a másiknak nincs rá szüksége, nyugodtan elvette, nem volt belőle gond. Ott sem minden törzsben, a letelepedett, földművelő, magántulajdonon alapuló közösségekben az európai normákhoz hasonló módon álltak a lopáshoz.

A koldulás szerintem nem deviancia, az egy életforma.
Halottak Napjára

Távoli ősökre
Emlékezve tudjuk
Hitük ezer volt
De közös lett útjuk.

Ezer-, millió-szám
Odaát időznek
Akár ős-villámban,
Vagy imában hittek

Holtukat szentelte
Varázsló vagy pápa
Nem tudni hol köszönnek
Majd reánk a mába’

Mert hordozzuk magunkban
Mindőjük emlékét
Imáét, villámét,
Villámnak dörgését

Bármit féltek, hittek
Bármit is reméltek
Eltűnve a ködben
Immár megbékéltek

Mécsest gyújtva értük
Magunk, velük vagyunk
Tudván-tudva közben,
Hogy mi is meghalunk
@Husz_János_Puszita:
Abban is egyetértünk, hogy mindazzal, amiről itt szót váltottunk, ártottak a cigányságnak.
Még a szegregációt elkerülését is rosszul értelmezték és értelmezik.
Nagyon rendhagyó gondolat - belátom - de nekem a cigányönkormányzatok léte is szegregációt jelent.
Egy elkülönítést az általános döntési rendszerekben.
Persze van rá látványos magyarázat, hogy ez miért jó, de az együttélést jobban fejezné ki, ha a testületekben egyenrangú félként képviselnék a cigányok érdekeit.
Ez azonban már egy más terület, csak ide is beleillett ez a kósza gondolat.
@Sir Bates dö Hól:

A tabukört egy ország jogszabályai elég jól meghatározzák, én maradnék ennél a kiindulási alapnál. Azért kiindulási, mert a törvények csak akkor jók és betarthatók, ha az adott társadalom belső értékrendjét írják le.
@taga20:
milyen aspektusból néznek téged hülyének és legfőképpen ki?

szerintem nem vagy hülye, sohasem voltál, az, hogy @taga20 vagy az meg csak terád tartozik.... veled vagyok ...öreg barátom...vagy nem is olyan vén? de a régi baráccság öreg baráccság és itt ezen a gyíkon már annyi minden történt...hogy ihaj

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

Ez érdekes. Miért kötöd a deviancia fogalmát a kultúra felsőbbrendűségéhez, amit tagadsz?
( Ez egy külön, és nagyon bonyolult kérdés, most ne menjünk bele.)

Az alapvető morális értéket mi/ki határozza meg, amihez viszonyítasz?

Ha nem térsz el a deviáns jelentésétől - "A deviancia kifejezés a „deviatio” (latin: de=-ról/-ről, via,-ae (f)=út; "az útról való letérés") szóból származik." - máris az alapvető értékeknél tartunk és a kérdésemnél.

Attól most tekintsünk el, hogy egyes korok/kultúrák milyen tartalmakat erőltet(nek)tek bele, egyben meghatározva a büntetést is.
@Sir Bates dö Hól: azt akartam írni, hogy a fidesz egy kibaszott maffia, és ezt nem kéne avval relativizálni, hogy ez a kurvabrigád ugyanazt csinálja, mint az Szdsz! vágod tezsvérem:)
@Penivaldes: alapvetően helytelen metódusz...a történelem az olyan tudomány amely által a jelent akarjuk megfejteni és kurvára nem vagyok kíváncsi II Ramszesz (vagy rumcájsz) lelki életére...viszont kurvára érdekel hogyan tudta elérni azt, hogy az ország virágzott és hatalmas birodalom maradt 4000 éven át egy sivatag kellős közepén ahol várták az árvizet és nem mint orbán de gyalogoltak az ár tetjén és learatták annak előnyeit is....

szóval erre voltam kíváncsi...szubjektív alapokon szubjektív történelmet tanulni -enyhénszólva- baromság és tök fölösleges

az aktuális viszonyok valóságát megismerni a mai esetekre alkalmazhatóságát szükséges és akkor kiderűl hogy az orbánt hányféleképpen és hogyan lehet megsemmisíteni és utána is eredményt produkálni
ha az egyszerű útálatból indúcc ki akkor csak egy másik útálatba érkezel és a problémát sohasem oldod meg

brühüyyyy
@Sir Bates dö Hól:
Egy példa. Állsz a Tesco parkolóban, és szóban elkezdenek sértegetni minden előzmény nélkül.
A sértegetés tárgya lehet a kocsid, a külsőd, a társad, lényeg, hogy jól szórakozzanak.
Egyszer hallottam a rádióban utcai riportot, abban arrók kérdezgették az emberek, hogy számukra mit jelent a szabadság.

Egy idős úr azt válaszolta, hogy akkor érezné magát szabadnak, ha lemenvén az utcára, ne lökdösnék a fához és vissza a falhoz az utcán tobzódó galerik.
Számomra megdöbbentő volt, hogy a szabadságérzet látszólag milyen prózai igényekben is megjelenülhet.
Valami személyes. Életfilozófiám egyik alapvetése: Soha ne árts!
Amikor ártok másnak, már deviáns vagyok, hiszen a normák azért léteznek, hogy békésben, ártás nélkül tudjunk együtt élni.
Nem olyan magasztos szavak ezek, mint ahogy kinéznek, csak nem fogalmazzuk meg magunknak ezeket az elvárásokat.
@Husz_János_Puszita: bakáts, mikor téliszalámit vett el a tescoból, deviáns volt vagy éhes? Ugye mennyire nem egyszerű ez a kérdés:) akorrupt politikus deviáns-e vagy mivel azt mondják, itt is sokan, mindegyik ilyen, íhy az elfogadottság/tudomásul vétel kiveszi'e őket ezen fogalmad alól, mintegy szentesítve a tipust?:)
@Orica Középföldi:
a deviancia (ezt még nem baszták el levédiában? írván denvianci-nak?)

nem arra való, hogy a társadalom bűntesse, hanem, hogy hasznot hajtson belőle és előnyére fordíccsa, mint a nílusi árvizet a zegyip tomi -ak...árvíz (természeti devi anci a ) és kurva előnyös ....még levédiában is de itt elháríttyák és kivágják a fákat

amik szintén devi anci áááááááááá KKKK

brühüyyy
@Mariann19:

A cigány önkormányzatok logikáját nem nagyon ismerem, nem tudok véleményt mondani róla.

A szociálpszichológia elég jól leírja, mikor csökkenti a deszegregáció az előítéleteket és mikor nem. Ha negatív mindennapi tapasztalatokkal jár, akkor még növeli is azt. Felnőtt korban már alig lehet tenni ellene.

Aronson kifejlesztette az iskolai oktatásban a mozaik módszert, Ritók Nóra módszere is remekül működik. Valahogy nem jött át, hogy az szdsz annyira be akarta volna vezetni a magyar iskolákban, pedig oktatási minisztert is adtak.

Azzal nem lehet elintézni, hozok egy törvényt a szegregáció tilalmáról, aztán hátradőlök, én mindent megtettem az ügyért. Mondjuk minden törvény így született kb. az elmúlt két évtizedben, a kényelem és a dilettantizmus hegyében.
@Husz_János_Puszita: az elmúlt három évben hozottak is beletartoznak a tabukörbe?.... az alaptörvénnyel együtt?:)
@Sir Bates dö Hól:

Éhes deviáns nincs?:))
Tudom, hogy nem egyszerű. A magyari észjárás kivétel a deviancia alól, az a versenyelőnyünk, ha nem tudnád.
@Sir Bates dö Hól:

A lopásról beszéltünk. Egy ország törvényei mindenkire vonatkoznak. Nem szeretem, ha relativizálják, mert a szabálykövetéstől lesz egy társadalom élhető.
Van még mit javítani rajta nálunk, nem mondom, de a cél az lenne, hogy elérjük, nem az, hogy mentségeket keressünk.
@Mariann19:
Nem rendhagyó.
Át lehetett volna venni az amerikai példát. Úgymint rendőrként, tanárként, önkormányzati ügyintézőként, sőt bíróként, stb. legalább néhány évig legyen prioritásuk a foglalkoztatásban.
Bíróként - akivel találkoztam - igen felkészült volt szakmailag is, emberileg pedig nem elfogult. Első meglepetésem az volt, hogy az első tárgyalásra is teljesen felkészülten volt jelen, tudta mit kérdezzen, és azt is, hogy miért.
@rodeo36:

" deviancia nem arra való, hogy a társadalom bűntesse, hanem, hogy hasznot hajtson belőle"

Ez általánosságban nem igaz. Kivételesen igen, mint a példád is.
De!
Ahhoz fel kell ismerni, hogy mely deviancia lehet hasznos, és merni kell szembemenni az adott normákkal.

Nagy dolgok születtek így:))
Érdemes erre egy kis időt fordítani.
Egy szokatlan szempontú elemzés.

gepnarancs.hu/2013/10/nyilt-level-orban-viktor-miniszterelnok-urnak/
@Orica Középföldi:
Arra szoktam hivatkozni - az érthetőség okán -, hogy a "sárga" házban az orvos a deviáns.

A deviancia relatív fogalom.
@GeoCracker: Olyan jó, hogy feltetted ma ezt a verset. Köszönet érte.
@Dr. jenőke (jenőke):

Igen, mint ahogy a bűn is.
És milyen a büntetés? Te, nyilván szakszerűt tudsz erre válaszolni.
Nem kekeckedek, tényleg érdekel:)
@Mariann19: Örülök, ha tetszett.

Friss ropogós.
A blogon egy kép is van mellette, ami nekem megtetszett a prágai sorozatból.
2.bp.blogspot.com/-oqAYIrOZ4H4/UnUqEXQImCI/AAAAAAAADPg/NnnvaCfuKI8/s1600/olsanske-hrbitovy_DSC02463_s.jpg
@Dr. jenőke (jenőke):
Alig mertem leírni "rendhagyó"-nak itélt véleményemet a cigány önkormányzatokról, örülök, hogy megerősítetted ezt a véleményemet.
Neked több tapasztalatod van, életszerűen látod, hogy a többségben vállalt szerepükben teljesen megfelelnek szakmailag és emberileg is a feladataiknak.
Havas Henriket figyelem, aki a saját műsorában - szerintem szándékoltan és helyesen - cigány értelmiségieket hív meg.
Egy-két adás után már teljesen természetesnek tűnik a szereplésük, meggyőző a tudásuk és érveléseik, már fel sem merül a nézőben, a származás.
Ezt kéne kiterjeszteni, mert ha csak beszélünk róla, hogy soha nem valóságos befogadás.
@Orica Középföldi:
Szerintem az is relatív.
Azt hiába írom, hogy a valódi bűn az, amit az elkövetéskor az elkövető tudata teljes mértékben átfog, mert akkor mit kezdjek a vallási bűnbocsánattal például Isten nevét szádra hiába ne vedd parancsolattal, mert nem azonos súlyú a nem vallási, mást tévedésbe ejtő és tartó magatartással, a csalással?
Kádár idején büntettek, ha olcsón vettél jancsiszeget és üzérkedve eladtad drágán, de ugyanez ma dicséretes kereskedői magatartás.

A bűn kortól, társadalmi rendtől függően más és más.
Ma - nem tudom miért - a szemet szemért (Tálio, Hamurapi) elv alkalmazását embertelennek mondják és elrettentően, pedig ez volt az, amelyik először mondta ki az arányosság elvét. Az elkövetéssel legyen arányban a büntetés.

Nagyon röviden, mert itt és most csak ennyire telik.
@Orica Középföldi:
Szerintem az is relatív.
Azt hiába írom, hogy a valódi bűn az, amit az elkövetéskor az elkövető tudata teljes mértékben átfog, mert akkor mit kezdjek a vallási bűnbocsánattal például Isten nevét szádra hiába ne vedd parancsolattal, mert nem azonos súlyú a nem vallási, mást tévedésbe ejtő és tartó magatartással, a csalással?
Kádár idején büntettek, ha olcsón vettél jancsiszeget és üzérkedve eladtad drágán, de ugyanez ma dicséretes kereskedői magatartás.

A bűn kortól, társadalmi rendtől függően más és más.
Ma - nem tudom miért - a szemet szemért (Tálio, Hamurapi) elv alkalmazását embertelennek mondják és elrettentően, pedig ez volt az, amelyik először mondta ki az arányosság elvét. Az elkövetéssel legyen arányban a büntetés.

Nagyon röviden, mert itt és most csak ennyire telik.
@Mariann19:
Valamikor voltam vállalkozó. Egy szőke (festett) romagyerek volt a legjobb burkoló a csapatban.
Megcsináltatott egy nagy keverő ládát, melléült, hozatta bele a vizet, meszet, homokot, kis cementet és közben kevertette folyamatosan egy segéddel. A másik segéd előkészítette a falat.
A pasas időnként - ezt értsd szó szerint - megkóstolta a maltert. Egyszercsak felpattant, hogy most jó, és huszonöt-harminc négyzetméternyi falat gyönyörűen, hibátlanul, és hihetetlen gyorsasággal felrakott.
Nem volt minőségi panasz a munkájára soha. Sört sem volt hajlandó inni, csak vizet, vagy kólát, ilyesmit. Szerszámait maga készítette.
@Dr. jenőke (jenőke):

Nagyon jó. Szeretem, amikor valaki rendszerben gondolkodik.
@Husz_János_Puszita:
A cigányság ügyének megoldásában én a túlzásokat, a látszat megoldásokat, a folyamatosság hiányát látom hibának.
Amikor a túlzott engedékenység, az esetek eltérő értékelése, a kiemelt anyagi juttatások, támogatások kerülnek megoldásként a felszínre, inkább a szembenállást gerjesztik a többség és a cigányság között, mint az együttműködést.
Sokszor emlegetem az emberi természet elsődlegességét a politikai döntéseknél, de ez nálunk olyan lenézett érzelmi attitűd, ami nem fér össze a "magas" politika eszközeivel.
@Orica Középföldi:

mivel -tisztán láccik- egyetértünk veled ebben is...a többieknek megjegyezném...Hammurabi, Ramszesz, és a többi zord (???MÓZES???) maguk határozták meg mi a deviancia szerintük és ...Mózes-nek sohasem sikerült semmi!!!! de kurva nagy a kondenzcsíkja...a többinek már csak a cserépleveleit ismerjük és hogy eredményeket értek el a gazdaságban de a mutatószámok nem a döntnök javára hozzák a mutatókat, bár pozitívak!!!! negatív mutatók esetén egyiptomban meglékelték a fáraó koponyáját gyógyászati célból és máris meg volt oldva a probléma is meg minden egyéb a piramis vagy kászen volt vagy nem de gyorsan balzsamoztak

Ekhn Aton és Amon Re ugye mintha ma is ez szólna és verné szét a semmikis birodalmacskácskát a zorbán nagy bánatára hol van ő attól, hogy Ekhn Aton legyen???

brühüyyy
@rodeo36:

A vallás és a hagyományok azért nagyon megkötötték a fáraó kezét, nem ő határozta meg, mi a deviancia.
Ekhnaton jó példa rá az új hitével. Az egész városát lerombolták.
@Dr. jenőke (jenőke):
Látod, ezen a téren még milyen messze járunk az USA-tól. Még tényleg rácsodálkozunk, ha látunk egy szakmáját szerető és értő cigányt, náluk egy kiváló melósnál a származás már fel sem merül, ha a megitéléséről van szó.
Persze, az USA-ban is sok idő telt el a jelenlegi helyzet megéléséig, de ők kitartóan szervezték a folyamatokat, építették be minden területre a színesbőrűeket.
Az is megfigyelhető, hogy ez a szándékuk nem állt le. Figyelem, hogy filmiparukban szinte nincs szinesbőrű nélkül film, és jellemzően a szinesbőrű a pozitív figura.
Ilyen apróságokon is múlik az elfogadottság, ami csak látszólag apróság, a háttérben egy nagyon is jól kitalált dramaturgia szerinti a működés.
@Mariann19:

Én is az embert helyezem előtérbe mindig, valószínű azért az egyetértés köztünk.:)

Egyszer átolvastam az ÁSZ 18 oldalas tanulmányát az integráció sikertelenségének okairól, alátámasztja, amit mondasz. Egymástól független projektek, más-más intézményekhez rendelve, felelősségi- és hatáskörök hiánya, eredményesség vizsgálatának, utánkövetés teljes hiánya. Más szóval dilettantizmus hegyek.

Ami újdonság volt, hogy Magyarországnak van a legszélesebb jogokat biztosító kisebbségi törvénye Európában. Nem jogi kérdés, trehányság kérdése volt.
@Husz_János_Puszita:

A pályázati rendszer abszolút nem alkalmas egy ekkora horderejű társadalmi probléma megoldására. Hosszú távú, koherens intézkedések kellenek.
@Husz_János_Puszita:
Amen Hotep (és nem Amon Re) lett Ekhn Aton
ű
mind a kettő vallási alapokon dolgozott azaz egy olyan ideológia alapján amely a régi esetében nem teljesen vált be az új meg kísérlet lett és ki sem engedték próbálni...

ez forradalom volt és elbukott...egyik vallás a másik ellen az establishment (a papok kara=gazdasági vezetők)nem fogadta el sok minden okból

de annyit látni kell, hogy Amen Hotep felismerte hogy a rencer önmaga fejlődésének gátjává vált...és ami a római birodalomban a császárság létrejöttével megoldódott és adott még kb 500 évet a birodalomnak az ott és akkor nem volt lehetséges

visszatérek oricával folytatott kellemesre, hogy a deviancia hasznosságát fel kell ismerni és időben errőlérdekes módon Marx és lenin is beszélt Napoleon meg végrehajtotta

hadd ne hozzak több példát majd ti

brühüyyy
@Dr. jenőke (jenőke):
@tristen2005:
"vagyis az Ötz-völgyi-Alpokban gleccserbe fagyva talált, körülbelül 5300 éve meghalt férfival. A tiroli jégember holtteste a világ legrégibb épségben fennmaradt emberi maradványa."

hamis nyomon járnak. ne dőljetek be celebhajhász szenzációknak, ez az Ötzi a dédunokám. miféle maradvány?! meg vannak ezek gárgyulva! csak tiszta forrásból!
Jenőke, Jenőke! már te is bedőlsz a bulvárnak?
Ekhn Aton és Amon Re kezdetű mondatodat nem igazán értem. Amon és Aton indokolás nélkül - szerintem - nem is fér el egy mondatba.
Éppen Ehnaton bontotta le az Amon kultuszt, és vezette be (ideiglenesen) az "egy az isten" hitet.
Ramszesszel meg nem az alkoholtartalma miatt van bajom, hanem az ókori piár miatt. Valamiért az orantesz melletti csata kimaradt a történetükből, pedig Hatti népe ott vált legalább egyenrangúvá az egyiptomiakkal.
El is indult a hatti hercegnő Egyiptomba, mert megkérték a kezét. Hogy később legalább a keze megérkezett-e, arról nincsenek hírek.
Végül Hatti népe eltűnt, de a biblia nevüket megőrizte. Kitalált népnek tartották a Bogazköy melletti feltárásig. Az egyiptom-hatti békekötés agyag "okmányait" ott megtalálták.
Ceram kitűnő könyvet írt erről az érdeklődőknek.
@rodeo36:
Az előzőről lemaradt a címzés!
@jaegtoer:
Sajnos.
Ilyenkor őrülök, ha hiteles írásod olvasom.
@Mariann19:

Nehogy azt hidd, az USA-ban mindenki szereti már a feketéket.
Attól függetlenül, egy országos PR programot én is hiányoltam, amiben pozitív figuraként tüntetik fel a cigányokat, de nem a kultúrájukat kell mutogatni ( azt is ), hanem a hétköznapi életbe ágyazva, pont ahogy Amerikában teszik. Mondjuk egy az egyik szappanopera teljesen alkalmas lenne a feladatra.

De miről beszélek, mostanában már szó sem esik róluk, pedig nagy baj van.
@jaegtoer: az ötzi tkp egy félrehallott megszólításod, öcsi, ezt montad neki. ott voltam. bizonyítom.
@Orica Középföldi: :)) nem azt írtam, hogy bármelyik is felsőbbrendű lenne, azonban amikor "az útról letérek" akkor az abban a kultúrkörben elfogadottaktól térek el... de ez egy másik kultúrkörből érkezett számára mit jelenthet?... előállhat-e olyan helyzet, hogy itt "deviánsnak" minősítünk valakit, aki ott szabálykövető?... pl. én deviáns vagyok-e mekkában, ha sonkát eszem vagy ali/dávid deviáns-e itt, mert nem eszik szalonnát... s mindezt egy összeszűkűlt világban, ahol cca. 10 óra alatt a keleti parton vagyok, s azonnal tudod te is, hogy mi történt egy perce sydney-ben...
Alapvető értékeket már rég meghatározták a vallásokba beépült együttélési normák, szerintem:)
@Sir Bates dö Hól: és én, ha több feleséget akarok:)
@taga20: szerintem csak megváltoztatja a status quot, szerintem.... rodeo azt kérdezte tőled, ki hülyézett le téged... erre én is kiváncsi lennék, mert ezt nem olvastam... meg tudnád mutatni? Mert én meg tudom mutatni, mikor ezt te velem kapcsolatban kérdésként megfogalmazod. Csak a tényszerűség miatt.
@rodeo36:

Akik a liberalizmust elutasítják, tudják-e vajon, hogy ha Napoleon nincs, még mindig nem házasodhatna főrendű közrendűvel::))
Ettől szép a történelem.
@Sir Bates dö Hól:

Próbáld meg, ha elkalapálnak Mekkában, akkor deviáns vagy. A szívlapát nem hazudik.:)
@taga20:
Ezt először vezesd elő otthon, a nagyságának, azután majd megnézzük mi marad belőled... :D
Nagy a pofád!
@Mariann19: értem, hogy te mit tartasz egyéni szempontból deviánsnak a felhozott példában. Viszont az szdsz azért ezt nem pártolta. Számára az "emberi jogok és a tolerancia" volt a közgép.
@Husz_János_Puszita:
Ha Napóleont kadétként nem csukják be, nincs európai jogfejlődés sem (Code Civil).
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: má te is tutajos? plátói többnejűségről még nem hallottál:))
@Sir Bates dö Hól: te azt gondoltam, hogy ezt má megdumáltuk. elnézést kértem, te elfogattad, erre most az orrom alá dörgölöd.
@taga20: nadon dinka vagy. plátói többnejűség. d: gondolom, álmaidban nem is szedsz viagrát, reggel mikor meg felébredsz, szidod, hogy gyomorsavat okoz.
@taga20:
Milyen plató? IFA plató? Azt nem, de anno a Dácia hátsó ülésén megvolt, aminek meg kellett lennie... :D
@Mariann19: nem akarlak elkeseríteni, de a fehérek dominálta területeken (pl. usa, franciák) most is megnézik kinek milyen a bőre színe... s, számomra meglepő módon egy cikkben/tanulmányban ugyan erre panaszkodtak brazilia esetében is.
@Dr. jenőke (jenőke): történelemben nincs ha. ha fabius nem gerjed rá a blog.hu-ra nincs varanus.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: befutottam a zsákutcába, legalább te ne álld el a rükvercemet:)))
@bella _ciao:
Igazad van. Módosítok.
Napóleont kadét korában lecsukták, ahol csak a római jogot tudta unalmában olvasni, ezért jött létre később a Code Civil. Ez sok európai ország jogfejlődésére nagy hatással volt.
@taga20: ez nem a tegnapi... ezt most írtad nemrég:)... a többnejűség pedig egy kifejezetten jó elgondolás:)... látod, van mikor egy a véleményünk:)
@Sir Bates dö Hól: többnejűség. csak a praktikum miatt kérdeném. akkor több porszívót is kell venni?
@Dr. jenőke (jenőke): ha korzikát nem veszik meg a franciák genoától, napóleon nincs is:)
@Sir Bates dö Hól: az lehet, hogy előre kérek bocsánatot? neharagudj tezsvérem, bírom a hülyeségeidet:) ez így korrekt?
@Sir Bates dö Hól:

Gondoltam, hogy így gondolod, csak nem fogalmaztál egyértelműen:))
Most igen.

Azt írtad, " számomra nincs deviáns magatartás, mert nem hiszek egyetlen egy kultúra felsőbbrendűségében sem,"

Én is úgy gondolom, hogy egymáshoz képest nincs felsőbbrendűség, de nyilván egy fundamentalista imám nem értene velem egyet.
De egy adott kultúrán belül létezik deviancia, amit szankcionálnak is.

Egyébként meg "illik" tudni a kézcsóknak mikor, hol, mi módon van helye:))
@Sir Bates dö Hól:
Csak óvatosan! Nem kezdünk úgy mondatot, hogy "ha". @bella _ciao: mindját jön, és te is javíthatsz.
Háttal sem kezdünk mondatot. Fordulj meg, és úgy.
"Nemrég értesültem arról, hogy Ön egy 2013.10.11-én tett nyilatkozatában a dakoták emlegetéséről áttért az én szakmámra – mondhatnám, hivatásomra. A kormány honlapján szereplő összefoglalótól eljutottam az alábbi felvételig, amelyet többször megtekintettem. Sajátos élményben volt részem.

Ezt a nyilatkozatot értelmezni, intellektuálisan követni egy logikusan gondolkodni szándékozó ember számára önmagában is elszomorító. Ön választ néhány szerintem is helyes és fontos kiindulópontot (válság, munka, erkölcs, hit), kever hozzá néhány demagóg klisét (kapzsi bank, erős vezető, …), majd ezeket sajátos logikai bakugrásokkal gyúrja mondathalmazzá, amely szövegnek nem nevezhető, mert az állításokat nem köti össze elfogadható kapcsolat – ahol pedig van ilyen kapcsolat, ott a kimondott szavakon túli következtetés katasztrofális."
gepnarancs.hu/2013/10/nyilt-level-orban-viktor-miniszterelnok-urnak/

Ha valaki ráér...
@bella _ciao: akkor csak egyet... ha szeretőd van, akkor kell többet venni:)
@Orica Középföldi: Vatikánban egy csókának! aki egy ...:) na kb. ott, de ott se.
@Dr. jenőke (jenőke): ne dögösködjél már! kekechuszár! "ha"-val meg nyugodtan kezdjél mondatot.
@bella _ciao:

Ezek szerint nem láttad, hogy egyes mormonoknál 5-6 feleség és 22 gyerek mellett milyen a munkamegosztás:)))
@taga20: most akkor gyakorlatilag mennyiségi rabatot kérsz?:)
@Orica Középföldi: igaz, nem láttam. engem mindig csak fiatal, férfi mormoncok kerestek fel. elutasító voltam velük.
@Sir Bates dö Hól: és ako még alaszkáról nem is beszéltünk:) ja és 65 millió évvel ezelőttről ne is dumáljunk:)
@Dr. jenőke (jenőke): hát már hogy ne lehetne!... és amit olga mond -ki szent tehén, s mint ilyen, támadhatatlan-: "Hát ez most hogy?", az nem mondat?:)
@taga20: pedig azt gondolom, palin kisasszony jobban mutatott volna a komszomolban:)
@Sir Bates dö Hól: tehnezed olgát. gondolom, bosszúból, amiért téged senki sem bikáz le.
@Sir Bates dö Hól: nem is vagy te olyan hülye:) rabatt, jó kis szó. má megint, pedig meg se állapodtunk:)
@taga20:

Semmivel nem több/más, minthogy egy mecsetbe nem mész be cipőben, egy zsinagógában külön karzat van a nőknek és fedetlen fejjel nem lehet bemenni.

Egy-egy vallás rituáléi, amit a másik ember tisztel, és nekem illik tisztelni az ő tiszteletét, és kölcsönösséget elvárni.
@Sir Bates dö Hól: rábaszott, bár szerintem jó kis kommancs lett vona belőle:) van tehetsége az agymosáshoz.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ha a felcsúti cézár kezdettől fogva(de legalább mióta elment az esze) kapdosott volna ilyes leveleket, biztosan nem itt tartanánk.
De ha mégis, akkor azt mondanám, hogy felelős, bátor értelmiségünk van, és nagyon örülök ennek.
Valahogy egy kicsit megmelegedett a szívem ettől a levéltől, és ettől az embertől.(kicsit szétnéztem a honlapján is)
@Husz_János_Puszita:
"Magyarországnak van a legszélesebb jogokat biztosító kisebbségi törvénye."
És ezzel az ügy rendezést is nyert, hiszen lehet lobogtatni a világ közvéleménye előtt.
A bizonyító erejű tartalmat már senki sem követeli, a rólunk külföldön megjelenő képi és más média anyagok szórvány híradások.
"Nehogy azt hidd, hogy az USA-ban már mindenki szereti a feketéket."
A be- és elfogadás hosszú folyamat, de a központi akarat és a módszerek igazolják, hogy eredményes.
Az USA-ban a "szabad ország" alapvetés, napi szlogen, a kormány rákényszerül ennek napi szintű igazolására. Fordítsd át a mi országunkra, mi lenne, ha itt is igazolnia kéne mindennap ezt az alapjogot.
Vajon hányszor és kinek, és kiknek kéne ezt nagyon sokszor számon kérni?
A "szabad ország" jelszó sokmindenre feljogosít, mert elvárásokat követel az irányítástól, és nem fordítva.
@Orica Középföldi: ez nagyon cuki, de ako ön szerint minden rendben szaud-arábiában, ott nincs női sofőr! csak egy példa. (ezen azé elgondolkodom néha)értem amit mondasz, de nem lehet mindent evvel elintézni:)
érdekes felvetések. sirbatesznek nem ajánlom. értelmiségi maszturbogenerátor.

Lee Harvey Gavra

orulunkvincent.blog.hu/2013/11/02/lee_harvey_gavra
@AKIsTUDATLAN: köszönöm:) ako ezentúl ennek szellemében írok neked:) de lehet, hogy ez semmi jót nem jelent:)))
@taga20:

Ezt egy szóval se mondtam:))
Ott se mindenkire egyformán érvényes minden és az emberek se egyformák.
És amíg ez nekik jó, mit tehetsz?
@Sir Bates dö Hól:
"Nem akarlak elkeseríteni, de a fehérek által dominált területeken most is megnézik, kinek milyen a bőrszíne."
Említed az USA-t és Franciaországot, de említheted az angolokat és az olaszokat is stb.
A rendszerező agyam azonban kétfelé választja a témát. Más kérdés a vonakodás és elkülönülés a bőrszín tekintetében, és más okai vannak a felerősödő migrációnak.
Bár ha a beáramlást nézzük, a sötétebb bőrszín a jellemző, de az újkori idegenkedésnek és elutasításnak több oka van.
Az egyik az idegen kultúra megjelenése, azok gyakorlásának követelése, mely megváltoztatja a mindennapok hagyományos életét, a lakóhely arculatát.
A másik fő ok, a gazdaságra gyakorolt kedvezőtlen hatás több területre való kiterjedése.
Nem szólva arról a felerősítő jellegről, ami a válságból ered, és ami egyre inkább fokozza a bevándorlást.
Megjegyzem, én elég konzervatív álláspontot képviselek a migráció ügyében, sok vitám van ezzel kapcsolatban, úgyhogy jobb, ha hallgatok erről.
@Orica Középföldi: kiknek jó? a férfiaknak, persze nem kö küzdeni! azé van elől a nyugati világ , me a nőket ugyanolyan embernek gondolják, mint a férfiakat. ez a mi erősségünk! a feleségem több, mint én valaha leszek:) köszönöm a nőknek, hogy vannak. húúú
@Mariann19: nem migrációról beszéltem, hanem helyi (az adott ország) identitással rendelkező, sokadik generációs helyi állampolgárról.
@taga20: szerintem a nyugati világ csak a nyugati világ szerint van elől:)... a te világod az általad "ismert világok legjobbika"...:)
@bella _ciao: azt írtam, "szent"!!!... ezt, hogy érthetted félre?:)
@Mariann19: konzervatív vagy kedves a migráció ügyében. hát többek kellett vona szaporodni és ako nem kö a bevándorlás:)
@Sir Bates dö Hól: ako csak egy kérdés, ako te mé nem Maliban baszod a rezet? vagy Szudánban? ezt csak a rabatt terhére:)
@bella _ciao: azt akartad, hogy elolvassam, te görény!!!:))))... és még a kommenteket is:)))... azért nem csak politikusnak kéne néha kétkezi munka:)
@taga20: mert azt mondják, hogy a négereknek nagyobb a farkuk!... oda te kellenél, úgy egész valódban:)
@Sir Bates dö Hól: basszus, ilyen egyszerűen manipulálható vagy? cöcö. egy rokfortot sem bíznék rád.
@Sir Bates dö Hól: haver látom jó cuccot kaptál az araboktól:) tetszik ez az ostoba figura.
@taga20:

Európában nagyon helyes, hogy így gondolod, De ha történetesen más földrészre pottyant a gólya, nem így gondolnád.
Akkor az lenne a természetes.
@bella _ciao: Jó kis cikk. Nekem főleg ez tetszett a végén. :)

Lehetséges válaszok:

1. Idióták.
2. Idióták.
3. Idióták.
@Orica Középföldi: na ja. tagánk lefordítja mondatodat: igyál még egyet, oszt' fogd a gólyára.
@Orica Középföldi: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: @Dr. jenőke (jenőke): ti végignéztétek a videót? Én megtettem, mielőtt elolvastam a levelet.
Ez tényleg semmi más csak egy műveletlen, ravaszkodó, sunyi tuskó, intellektuális szempontból egy evoluciós zsákutca. De a legnagyobb baj, hogy fogalma nincs arról, hogy mennyi logika és kohézió van abban amit mondott. Mert az a nulla fele konvergál.
Jöjjön lázár inkább. Vagy Böbe unokája.
@taga20: borotválkozol vagy fogat mosol?:)
@Orica Középföldi: melyikre gondoltál? ausztrália? amerika? drága ha már te is ezt a hitvány gondolatot favorizálod, ako itt a vég:))
@bella _ciao: mindegy, de mivel mindig elolvasom, ezt sem kerültem volna el... viszont látom, hogy Gábriel is velem jött:)... tudtad, hogy a rokfort juhsajt?
@Sir Bates dö Hól: ahogy te írtad korábban, fejtsd ki a metaforád! me kurvára nem vágom:)))
@Sir Bates dö Hól: sőt, harry potterhez sincs köze.
gábriel veled ment? sekély e kéj... gáz...
@Mariann19: s persze azért remélem nem nagy csalódásm hogy nemvalami veretes költő, csak egy szegény blogger rímei :-)
@Orica Középföldi:
Jó éjszakát mindenkinek, aki aludni tér.
Szép álmokat.

Petőfi Sándor: MAGYAR VAGYOK

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy területén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.

Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A multnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
- Ha vert az óra - odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szülőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!

Pest, 1847. február
@Sir Bates dö Hól:
Természetesen végignéztem előtte és utána is.
Meggyőzött arról, hogy áthozzam nektek is.
Ez mekkora kép.

Egy katolikus nő és protestáns férje sírja, akit nem engedtek feleségével együtt eltemetni.

osztod.hu/wp-content/uploads/2013/11/K%C3%A9perny%C5%91fot%C3%B3-2013-10-31-17.47.12.png
@Sir Bates dö Hól:

10-12 éve biztos, hogy nem hallottam tőle semmit, mert annyira irritál a hangja is, hogy képtelen vagyok bármit meghallgatni.
Ha olvasom is sok, annyira semmitmondó hordószónok. Már nem tud elszakadni a populista népvezér tőmondataitól.
A levél viszont remek:)
@taga20:

Attól, hogy nem értesz egy gondolatot, vagy nem értesz egyet vele, attól még nem a gondolat a hitvány:)
@taga20: ezt írtad: "tetszik ez az ostoba figura.", mire én azt kérdeztem (ez nem metafora, csak egy kérdés) "borotválkozol vagy fogat mosol?:)"... remélem tudtam segíteni:)
@Orica Középföldi: a gond az, hogy most egy nemzetközi keresztény-demokrata konferencián beszélt... nem a híveihez...
@Knósszosz: KIBASZOTT JÓ:) ha ez és egy sör vagy egy japán retro punci között kéne választanom, isten látja lelkem ezt választanám:))
@Sir Bates dö Hól:

Mondom, hogy nem tud elszakadni. Ráégett, beleégett.
Már nem játszik, ez ő:((
@Orica Középföldi: én is erre jutottam a videó alapján... viszont így már a gyurcsánnyal folytatott vitája is más megvilágításba került nekem... az nem az évszázad győzelme volt:)
@Orica Középföldi: megadom magam:) a feleségem előbb mondta, hogy én vagyok a nonpluszultra neki és vicaverza. közben depesmodot hallgatok és knosszi is befutott! kö ennél több:)))
@bella _ciao:

Minek 2 porszívó? eggyel is elbírsz!:), felesleges a túlerő!:)
@Orica Középföldi: csak segítek 2002-ben nem volt orbán vs. gyurcsány:)
@Sir Bates dö Hól:

Én akkor se értékeltem túl. Nekem inkább kínos volt. Tényleg! akkor hallottam.
@taga20: még egy sör és megvan a három kívánság, választanod sem kell:)
@Orica Középföldi: én nem láttam , csak most a nyáron, valaki linkelte a youtube-on... és most ez a videó a levélhez... ez egy ostoba ember a fajtájára jellemző sunnyogással... mit láthatott ebben kéri? Én ezt szeretném tudni?
@taga20:
-:)
Ha esetleg... ez tetszeni fog néked:
www.youtube.com/watch?v=ZTCbugaGzfI

Mielőtt megismerkedsz avval, ami... előtte átjáró.
Nem csak amott van igazság, én is beletenyerelek a Tanktól a... sok mindenbe és istenien szórakozom. Vivaldi is csinált pengetős muzykát, igaz, az mandolinra íródott, de nem folytatom, Rodi még megátkoz!-:)
@Sir Bates dö Hól:

Kéri nem tartozik a kedvenceim közé, és az sem mentség, hogy a csalódás növekedésével túlértékelődik a várakozás, a csodavárás.
Ez egy fiatal nő esetén, tán filozófus - nem jut eszembe a neve:)) - még megmagyarázható, de egy Kérinél, aki már mindent látott és annak ellenkezőjét is??

Engem sokkal jobban érdekel, hogy mit látott benne a konzervatív értelmiség?
"szebb jövőt, vagy magyar hajnalt?"

nem lehetne kiegyezni egy teljesen közönséges napkeltében?

www.youtube.com/watch?v=KvxP6rWx4cM
@taga20:

Nem szeressem Dr Mogácsot, nem az én világom, szabad szájúnak szeretne látszódni, de nem áll jól neki! Lehet hogy, te vagy az!
@Sir Bates dö Hól: a felesége. Petschnig Mária Zita:)
@AKIsTUDATLAN: olvastam Kedves Lorándot, aztán Téged...aztán jött Gábriel és linkelte kedvencét egy macskával!
akkora a kontraszt, hogy napszemüvegben ülök azóta a gép előtt!:)))
@Orica Középföldi: ezt majd Jég megválaszolja, remélem:)

Egyébként így tippként azt mondom, hogy legnagyobb erénye szemükben a ballib értelmiség gyűlölete volt a részéről... és itt a reváns, gondolhatták:)
@Knósszosz: Na nesze itt egy kis keleti vas, csak neked. :)

youtu.be/BxlyF_Ha9oU
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kutya már volt, most megvan a macska. árvák könnyekkel mikor lesznek?
@Sir Bates dö Hól:

Erről nekem nagyon rossz véleményem van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez egy borzasztó kép!
ki nem engedte,hogy együtt temessék el őket?
a vallás.
te meg örülsz ennek...
@tristen2005: ja, csak ez lehet a magyarázat. ha meg berakok egy-két bádszpencert ako meg az vagyok?:)) nem vagyunk egyformák, még ez a szerencse! én szétröhögöm ezeken magam:) csak még egyet, légyszi:))www.youtube.com/watch?v=Lq-NyfVJyKc
@punkfrog:

Fogd fel úgy, hogy a kőfaragó túljárt a bigottak eszén.
Ha így nézed, ez egy remek, szimbolikus kép a kerítéssel együtt.
@taga20:
Szentölytkoronka-tan hejet?
Ja!-:)
@Sir Bates dö Hól:

Dehogy:)
A mai - OV-t imádó - konzi értelmiségről.
@punkfrog: Pont azért jó kép, mert a szeretet mindent legyőz.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Hmmm és mmmhhhmmm... denem mekdonálsz.
Az első fogás se volt rossz, a másodikat is végig... simán!
Kösz!

A többit is várom, persze néked is emészteni köll, még. Az első eresztés második photóján mi látható? Az állaga alaptyán lehetne akár spaghetti alla carbonara, de túl sok rajt a sz-ósz és a szalonka is nagy darabokban... szóval??
@jaegtoer: Remélem semmikor. Nem szeretem a könnyeket, inkább a felhőtlen boldogságot.

youtu.be/zKLVL00efN8
@Orica Középföldi: OK!én felfoghatom így is.ebből a szempontból tetszik is.
Gábriel azonban a saját vallását figurázza ki ezzel!
de ezt Ő nem érti.
neki is tetszik!
@Knósszosz: ami lényeges:)... de majd asszongya az asszonyé:)
@punkfrog: Igen még azokat is, ha nem lelhető fel benne a szeretet, ugyanúgy nem érnek semmit mint a többi ilyen-olyan dogma. :)
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

"__én nem láttam , csak most a nyáron, valaki linkelte a youtube-on... és most ez a videó a levélhez... ez egy ostoba ember a fajtájára jellemző sunnyogással... mit láthatott ebben kéri? Én ezt szeretném tudni? __"

meg hogy majd, jég megválaszolja. jég egy lusta dög, de annyira nem, hogy ne linkeskedjen:

index.hu/gazdasag/2013/11/02/kiserleti_terepen_bolyong_magyarorszag/

nekem azért elégtétel ez a "tanulmány" mert néhány gondolat szinte szó szerint visszaköszön, ami már 1994-1998-ban megfogalmazódott bennem, majd 2002-és 2008 között csak megerősödött bennem.
arra azonban nem számítottam, hogy ez ilyen elementáris módon, és a maga "vulgáris" módján valósul meg.
nincs mit szépíteni, és nincs mit túlozni rajta. az, hogy a nemzeti identitás gúny tárgya volt, most sötéten megbosszulja magát, miképpen a jelenlegi aljas túlzásoknak is meglesz az "ellentételezése".
a szomorú és megdöbbentő és felháborító, az, az, hogy az identitásrombolásban is vastagon benne voltak a fiúk, és a mostani ámokfutást viszont már teljes egészében saját rendezésben hajtják végre, aminek a végeredménye, a nemzet végleges szétesése, trianon i-jére és végére most kerül fel a pont.
[szerintem]
@Orica Középföldi:

Köszönöm, mindent olvastam ott és amott.
@Sir Bates dö Hól:

"de megkapták amit akartak, nem?"

Látszólag igen.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem feltétlenül boldogok, legalábbis amelyiknek van egy kis esze. Erre utal Kopp Mária megszólalása, kár, hogy 2 hét múlva meghalt.

Másrészt az az érzésem, pünkösdi királyság lesz ez.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Tejszín nélkül...?
Naná!
Az, aki tejszínnel készíti a Carbonara-t, az egyéb aljasságokra is képes.
Nincs benne tejszín!!!

Tészta fő - al dente állagig - közben:
Egy-két nagyobb gerezd fokhagyma csak úgy szétnyomva, gondolatnyi oliva olaj a serpenyőbe és rádobva. Picit hagyni az fokhagymában lévő illóolajok kioldódását, de nem barnára hagyni pirulni, brrr...
A fokhagyma kiemelésse után a kockára vágott szalonkát (Pancetta eredetileg), de itt nálunk lehet bacon, viszont nem az a szar, amit a Pennyben kockázva... fúúj! Moslék!

Nasszóval, a szalonna pirul, közben két tojást és két tojás sárgáját összerittyenti és fölveri az ember, de előtte pecorino sajtot (ha lehet) belereszel gazdagon. Ez juh illetőségű, amúgy. Fontos: igen gazdagon kell bánni a borssal, amit a felvert tojásba rak az ember, a carbonara testét a bors (is) aggya meg.

Namármost, a megsülődött pancettához ( baconhoz), a serpenyőbe szeggyük a kifőtt spaghettit, pici sós főzővízzel együtt, nem árt nekije. Aztán összeforgattya az ember az egészet a felvert tojásba kevert sok borssal és pecorino sajttal, de előtte levéve a tűzről - ugyanis a tojásbúúl rántotta lesz ha melegíttyük alúúlról és nem ez a cél, hanem, hogy krémes állagú izé legyen belűle.

Reszelt pecorino a tetejire és lehet zabálni.
Jó étvágyat. Sandro is így csinájja.
@Orica Középföldi: amelyiknek meg nincs egy kis esze, az mitől is értelmiség?:)... most a fiúk durván túlfeszítették a húrt... és a másik oldalon sem csak hippigyerekek vannak:)... azon mindeg csodákszom, hogy a spartacus szövetségről mintha mindenki elfelejtkezne weimarral kapcsolatban:)
@jaegtoer: elolvastam a cikket, de nem látom benne azt, amit te írsz... biztos mert még nincs annyi tapasztalatom... vagy a nemzeti identitás nem olyan fontos nekem?... vagy egyszerűen csak arra gondolok a jövő attól függ, hogy ku jön orbán után...
@Sir Bates dö Hól:

Mert nálunk előszeretettel hiszik azt, hogy akinek diplomája van, az értelmiségi.
Nopláne, ha köze van az MTA-hoz.

Hallottam beszélni néhány profot a Batthyány Körből. Hát tudod, teljesen elképedtem.

Másik oldalon se sokkal jobb a helyzet, tán annyival, hogy több a természettudománnyal foglalkozó ,így kevesebb az egy főre jutó kótyagos.

@jaegtoer: -t én is kérem egy bővebb magyarázatra.
@Sir Bates dö Hól:

a részleges kudarcokról a nemzetieskedés elvtelen revolverezésével (szabadságharc)tereli el a figyelmet. ez így nincs konkrétan benne, de:

"A lényeget úgy tudnánk összefoglalni, hogy Magyarország a jóléti elv felől elkezdett elmozdulni az identitáspolitika felé. Átalakulóban van a jóléti állam újraelosztási modellje: a szegények felől a gazdagabbak felé, a középosztályon belül pedig a rezsim számára fontos csoportok felé csoportosítják át a javakat. A vesztesek számára az identitásra építő politizálás eszközével próbál vigaszt adni a kormány, ezért kell a nacionalista retorikát felpörgetni."
@Orica Középföldi: akkor érted a lumpent, mint hovatartozást?... a valós helyzet mellett?:)
@Orica Középföldi:
"Hallottam beszélni néhány profot a Batthyány Körből" - én is.

Lankadt értelmiség, ezek az ország eszei?
Szarban vagyunk...
Jó éjt!
@jaegtoer: ezt értem, de akkor a trianont kell megmagyaráznod... netán a nemzet, mint olyan végleges megsemmisülése?
@Orica Középföldi:

magyarázatra az feltehetően az szorul, hogy kategorikusan állítottam valamit, ami magában a tanulmányban nem szerepel. ez pedig nem más, mint a "nemzeti identitás gúny tárgya volt" kijelentésem.

ez persze nem szerepel az interjúban, de svájci sapka, térdre csuhások, a 15 millió magyar miniszterelnökére felhorgadás, körkörös védelem, és a nacionalistázás azért feltehetően beugranak. a szerencsétlen szóhasználatok minden oldalon megtették a magukét. ez a nagyközönség számára másnak látszott, magyarellenes kiszólásoknak elsősorban, ezért feltehetően mélyebben érintette mint egy szellemes riposzt tudomásul vétele a T. Házban.

Sir Batesnek beidézett részlet viszont remélhetőleg egyértelműsíti, hogy mire gondoltam.
@Sir Bates dö Hól:

Ezt a lumpen-kérdést majd külön, holnap.
@jaegtoer: olvastad ma jenőke versét... azt hiszem ott a mi bajunk titkának kulcsa:)... miért nem tuvalura vagy a dzsungelbe születtem?
@jaegtoer:

Már leragad a szemem, majd holnap kérdezek:)

Jó éjt!
Sír! Neked is.
@jaegtoer: olvastad jenőke mai versét?... azt hiszem a mi bajunk titka ott meglelhető:)... hogy miért nem tuvaluba vagy valamely dzsungelbe születtem?
@Sir Bates dö Hól:

a nemzethez, azért -és ezt el kell ismerni- még a liberális "értelmiség sem csomagolt szart sem kis, sem nagyobb tételekben. tehát volt egy határ, amit nem léptek át, de buzgón feszegették. amit orbán művel, nevezetesen, hogy a nemzet védelmére hivatkozással követnek el -aljas eszközöket igénybe véve- nemcsak morálisan, hanem alkotmányosan is kifogásolható és tűrhetetlen cselekményeket, ez aláássa a nemzeti önbecsülést. erodálja a nemzeti érzést, szerintem. a nemzeti ez, a nemzeti az, a nemzeti amaz, öncélú szajkózása már nem csak kontra produktív, hanem kifejezetten ellenkező irányban hat. ha kiejti a száján a Tábornok a nemzeti szót, már gyanakodva kapom fel a fejemet, no, vajon milyen aljassággal jössz elő megint délceg Vezérem, csak nem egy szép birtokot adományozol valamelyik hűbéresednek, Felség?
Már pedig, ha nekem a liberálisokkal a nemzeti érzés szabad, és háborítatlan tiszteletben tartása és tartatása volt az ütközési falam, és most már gyanakodva figyelek fel a "nemzeti" szó elhangzására, akkor nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy nem is oly sokára éppenolyan szitokszó szerű értelmezésűvé váljon, mint a liberális lett. persze mindez az én olvasatomban.

a trianon a néplélekben a nemzet elveszejtését hordózó értelmezésként vert gyökeret. a nemzet szó becstelen dolgokhoz történő csatolása éppoly romboló hatású, mint a "bukott baloldal" kedve semlegetése, az emberek meg fognak undorodni tőle, és semmről sem akarnak hallani, ami nemzeti. ebben az értelmezésben gondoltam azt, hogy felteszik a trianonnal kapcsolatban az i-re és a végére a pontot.
miképpen a nemzetiségi politika végzetesen hibás kezelése közrejátszott trianon eredményében, úgy ez a nemzetieskedés "méltó" befejezése és beteljesítése lesz trianon üzenetének.
@jaegtoer: így értem... azért van abban valami megkapó és elgondolkoztató, abszurdításában már-már bájos, hogy trianon előtt, horthy és orbán (és most az mdf-érát nem említem) is mind-mind konzervatívnak vallották magukat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jééé, a magyar Hitlerből lett egy snassz kis macseksimogató!!!
Akit a pénz szele megcsap? DE mit fognak ehhez szólni a szélsők?!
Gyönyörű a macskosz.
@taga20:
Ismerlek, mint a rosszpénzt. Írhatsz, de a "p" betűs kedvencedből nem kérek.:)
@jaegtoer:
Nem vagy egyedül.
Fogalmak, jelképek kisajátítása, másodrendű polgárokká nyilvánítás...
Ellenzékben haza nem lehet..
Polgárok is voltunk.
Volt kokárda hadjárat.
Van rezsiharc.
@jaegtoer:

Igazából minden - fel nem tett - kérdésemre válaszoltál.Nagyjából egyet is értek veled.

Miért gondolod hogy a "nemzetiségi politika végzetesen hibás kezelése közrejátszott trianon eredményében"?
Ha nem hibás a kezelés (az volt, egyetértek) máshogy alakul Trianon?

"Úgy ez a nemzetieskedés "méltó" befejezése és beteljesítése lesz trianon üzenetének".

Ez utóbbi hogyan ver majd gyökeret a néplélekben, amit épp most próbálnak visszatuszkolni néhány évtizeddel ezelőtti állapotába?

Én mindkettőt az aktuális elit bűnének tartom, és ebből a szempontból mindegy, hogy születési vagy választási eredményként lett az elit az aki/ami.
A hatalmi elit felelősségét nem mentegetheti semmi.

Antoine de Boulay grófot idézve: „Ez több, mint bűn: ez hiba".

*******

Mielőtt bárki:)

"Ezt a „bon mot”-t korabeli fültanúk hallották és idézték, de mivel Boulay képviselő nevét a nagyközönség alig ismerte, találó mondását később gyakran Fouchénak, sőt magának Talleyrand-nak, ...tulajdonították."
@rodeo36: Én is így látom. Ez AZ értelme a történelemnek, a régvolt korok megismerésének. Van erre egy jó közmondás. Aki állandóan a múltba réved, az a fél szemére vak. Aki csak a jövőbe, előre néz, mindkét szemére vak.

Deviancia - erkölcs - társadalmak téma, és a nagy átverés, amiben már évezredek óta van a követendő mintaként tálalt Euro-Atlanti "civilizáció".

Tegnapi Fóti Péter-es linkemről kedvcsináló arra, hogy működik egy normális társadalom:

"Liedloff Dél-amerikai tapasztalatai alapján arra jutott, hogy az indiánok magas „jólléti színvonalának” (well-being) egyik kulcsa a csecsemőkkel és gyermekekkel való bánásmód. Az ember két millió éves fejlődése során egyre inkább alkalmazkodott a környezet hatásaihoz, és csodával határos módon túlélt minden változást. Eközben kialakultak mindazon igényei és szükségletei, amelyek a túlélés feltételei voltak. Az utóbbi pár ezer, de leginkább az utóbbi pár száz évben azonban a civilázált ember inkább az eszére, mint az ösztöneire hallgat. Pedig a kisbabákkal való törődésben nincs helye az intellektusnak, állítja Liedloff.

...
A gyerekek az örök jelenben élnek, nem ismerik még az idő fogalmát. A tudati működésüket kizárólag az érzékelés határozza meg, nem tudnak gondolkodni, összhasonlítani, nincsenek emlékeik. Nem tudnak reménykedni, hogy ha most nem is érzik jól magukat, nemsokára rendben lesz minden. Folyamatosan tudatában vannak azonban saját jóllétüknek vagy annak hiányának, akár ébren vannak, akár alszanak. Az újszülött elvárásai keverednak a valósággal, és az öröklött, ősi elvárásokat nem megváltoztatják vagy helyettesítik, hanem befedik saját tapasztalataikkal. Minél inkább eltér a bánásmód a kontinuum követelményeitől, annál inkább csorbul a gyerek magával hozott képessége a jóllét megélésére.

Minek kell tehát történnie a születést követően? A kis embernek arra van szüksége, hogy folyamatosan karban tartsák, valamint arra, hogy ott legyen, ahol az élet zajlik. Az újszülött nincs arra felkészülve, hogy egyedül hagyják, akár alszik, akár ébren van, és legfőképp akkor nem, ha sír. A folyamatosan karban tartott csecsemő azt érzi, hogy minden rendben van, hogy ő alapvetően jó és szívesen látott „vendég” a családban. Ez a meggyőződés minden korban alapja az önbizalomnak és az egészséges öntudatnak. Minden újszülött eredendően jó, de ők maguk ezt nem tudják, csak a velük való bánásmódból tudják érzékelni.

Nézzük, hogy mi történik azzal a babával, akivel a kontinuum kivánalmai szerint bánnak, és mi történik a kisbabákkal általában a civilizált kultúrákban.

A kontinuum-elv szerint nevelt babákat mindenhova magukkal viszik a szülők. Eleinte természetesen az anya, később az apa, más felnőttek vagy a nagyobb gyerekek. Mielőtt begyógyulna a köldöke, az újszülött élete máris cselekménnyel teli. Az idő nagy részében alszik, de még álmában is szokja a család hangjait, a különféle mozgásokat, ütődéseket, lökéseket, hirtelen megtorpanásokat, fel-le mozgásokat, megtapasztalja az éjszakák és nappalok váltakozását, a hordozó bőrének hőmérsékletváltozásait és azt a biztonságos érzést, hogy egy élő testhez simulhat. Ebben a helyzetben az újszülöttnek semmi más szükséglete nincs, mint szopni és üríteni, ezért ezek a babák nem is igen sírnak. Ebben a „karonülő” időszakban, amely mindaddig tart, amíg a gyerek nem kezd magától kúszni-mászni, a babák nagyon keveset mozognak, és általában egy ellazult, passzív állapotban vannak. Megtapasztalják azonban, hogy milyen érzés egy dolgozó ember ölében feküdni, aki például evez egy kenuban, varr vagy főz. Aztán a felnőtt hirtelen feláll, majd lehajol valamiért, ritmikusan jár, a gyermek pedig érzi ezt, érzi a nap sugarait a bőrén, a patak hideg vizét, egy másik ember ölelését, akinek más a szaga, más a hangja. Az élete akcióval teli, összhangban az ősök millióinak életével és saját természetes elvárásaival. Ezeknek a babáknak szinte sosem fáj a hasuk, és nem „buknak”. A kontinuum elve szerint nevelt baba tehát nagyon keveset cselekszik, mégis nagyon sok különböző tapasztalatot szerez egy aktív felnőtt karjaiban, miközben időtlen jóllétben tölti napjait."

Folyt köv.
"Mint akit kínoznak...

A kontinuumtól való eltérés a civilizált kultúrákban általában már a születés pillanatában megtörténik, hiszen a kórházban használt fémeszközök, gumikesztyűk, fertőtlenítők, az erős fény, éles zajok, gépek hangjai nem felelnek meg az évezredes tapasztalatoknak. Az sem szerencsés, ha az anya a gyógyszerektől annyira kábult, hogy nem tud a babájával foglalkozni. A legfontosabb az volna, hogy az újszülöttet egy pillanatra se válasszák el az anyjától, hogy azonnal tudjon szopni, amikor erre készen áll, és hogy megvalósulhasson az imprintig a baba és édesanyja között. A modern szülészeti osztályokon az újszülöttet száraz, élettelen ruha veszi körül, ahelyett, hogy érezhetné anyja meleg, puha bőrét. Akármennyire is sír, beleteszik egy mozdulatlan, élettelen dobozba, amely egy nagyon más tapasztalatot jelent, mint az anya állandóan mozgásban lévő méhében lenni. Az egyetlen hang, amit hall, a többi kis „áldozat” jajveszeszékelése. Ezek a hangok semmit nem jelentenek a számára, csak sír és sír, mint akit kínoznak, a kis tüdeje, amely nemrég tapasztalta meg először a levegőt, keményen dolgozik. Senki nem jön. Hiszi, hogy az élet helyénvaló, ezért az egyetlen, amit tehet, hogy sír tovább. Végül, időtlen idők elteltével, a fáradságtól elalszik. Mikor felébred ijesztő csend és mozdulatlanság veszi körül. Bepisil, ám a langyos nedvesség okozta kellemes érzés hamar elillan, ahogy a pelenka kezd kihűlni. Rúg egyet a lábával, megfeszíti a testét. Elkeseredett, kielégítetlen, az élettelen világ nedves és kényelmetlen, kiabál nyomorúságában, amíg el nem alszik ismét. És ez így folytatódik tovább, a valóság rendre kielégítetlenül hagyja az újszülött ősi elvárásait, miközben ezekre a helyzetekre nincs felkészülve a kis jövevény.

Otthon valamivel jobb a helyzet, de ott is többnyire mozdulatlanság és csend veszi körül: sírására senki nem reagál. Hiába a gyönyörűen berendezett szoba, alvás idején egyedül marad mackójával. A babakocsi és a járóka hasonlóképpen kontinuum-ellenes találmányok.

A folyamatos testi kapcsolattól megfosztott kisbabák kifejlesztenek bizonyos technikákat, hogy csillapítsák gyötrelmeiket. Rugdosnak, amilyen erősen csak tudnak, hogy enyhítsék a bőrkontaktus okozta hiányérzetüket. Hadosznának a karjukkal, forgatják a fejüket jobbra-balra, hogy érzéki ingerekhez jussanak, megfeszítik a testüket minden erejükkel. Az ujjukat a szájukba veszik az üvöltő üresség és a végtelen magány ellenszereként, hogy csillapítsák azt az érzést, hogy a mindenség középpontja valahol máshol van.

Mióta az emberi intellektus - félretéve az évezredes tapasztalatokat - sorra vonultatja fel jobbnál jobb elméleteit azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánjunk a kis újszülöttekkel, szerencsétleneknek válogatott viszontagságokon kell átesniük. Az ár, amit ezért fizetünk, nem kevés: elveszítjük képességünket a jóllétre, ahol a boldogság nem egy elérendő cél, hanem egy természetes állapot.""
@rdos:

"Imádom" ezeket a valóságtól elszakadt elméleteket.
A csecsemőhalandósággal is foglalkozik a szerző?
@Orica Középföldi: Az indiánoknak ez A valóság, nyilván addig, amíg be nem lépnek a mi civilizációnkba.

Az okosabbtól tanulni nem szégyen. Az indiánoktól érdemes a gyermeknevelést tanulni, az Ignáctól pedig a steril szülési körülményeket. Nem zárják ki egymást, sőt.
@rdos:
attól, hogy valaki indián, még nem tud többet a gyereknevelésről.még ösztönösen sem.
@rdos: elolvastam.
én teljesen másképp látom.
nem hiszem, hogy boldogabbak az indiánok.
másképp élnek és teljesen más környezetben, ezért ami nekik jó az nekünk nem biztos.
de ezen nem fogunk összeveszni.aki indiánként szeretné nevelni a gyerekét tegye.
szerintem másképp kell ITT de ezen nem fogunk összeveszni.
és mielőtt kérdeznéd, van gyerekem, kettő.
@punkfrog: "szerintem másképp kell ITT de ezen nem fogunk összeveszni"

Ez a lényeg, jól látod. Én a "kell"-t hangsúlyoznám, mint külső kényeszert. Amint bölcsibe, oviba adtam a gyereket, a hajamra kenhetem a saját elképzeléseimet a gyereknevelésről. :-(
@rdos:

Akkor vagy visszaköltözik az ember az őserdőbe, vagy alkalmazkodik a korhoz, vagy ovi-suli ellenére/mellett a saját idejéből megoldja a nevelési elképzeléseit.
Nekem sikerült ez utóbbi.

Ez a tanulmány a XXI. sz. elején egy fantazmagória,
@Orica Középföldi: Mindenképpen szétesett volna az akkori Magyarország, csak nem mindegy hogyan.
@Orica Középföldi:
igen.én is így látom és így tettem.
@Penivaldes:

Azzal az elittel, annyira futotta:(
@Orica Középföldi: nemcsak elit kérdése volt, bár az lökött rajta lefelé. naív álom azt hinni bárkinek is, hogy az ország úgy maradt volna ahogy. csak ha normálisan álltak volna a témához, akkor kevesebb terület, és igazságosabb szakadás lehetett volna

az elit, na igen. felépítettük az egyik legszebb Parlamentet, de ami benne ment az inkább szólt a személyes, és pártgyülőletről, korrupcióról, urambátyámról mint munkáról.
@Orica Középföldi:

bocsánat hosszú lett.

"Miért gondolod hogy a "nemzetiségi politika végzetesen hibás kezelése közrejátszott trianon eredményében"?
Ha nem hibás a kezelés (az volt, egyetértek) máshogy alakul Trianon?"

1920-ban Ausztria, Törökország és Németország nagyhatalmi státuszának megszüntetése volt a cél. ennek mellékterméke volt Magyarország határainak és népességének átszabása. Amennyiben kiegyensúlyozott a nemzetiségekkel való viszony, kapcsolat, nincs "tótozás, mócozás, rácozás", úgy feltehetően jóval kevesebb kapaszkodót találtak volna az antant vegykonyhájában ördögi terveikhez a méregkeverők. (clemanceau emlékiratai egy másik mise kezdete)
a császári kamarilla intrikája sem ad felmentést elégtelen nemzetiségi kapcsolataink alakulására. a magyar politikacsinálók meghatározó része megmagyarázhatatlan módon figyelmen kívül hagyta a nemzeti önrendelkezés kívánalmát, és annak az elementáris nemzeti identitásnak azt az emésztő tüzét más nemzetek vonatkozásában, amelyet önmaga ezeréves nemzeti gőgjében dagonyázva olyan önhitten megélt és oly súlyozottan befolyásolta mindennapi cselekedeteiben.

azonban ezt sem szabad túldimenzionálni. az 1890-es népszámlálás adatfelvételi lapjain kristálytisztán kiolvasható (volt még 2002-ben), hogy a többnemzetiségű településeken olyan gyakori volt a többnyelvűség és a dolgos mindennapok hőseinek toleranciája, ami arra enged következtetni, hogy a szembeállítás felülről vezérelt volt, és nem sajátja a népléleknek. mert az nem legenda, megesett, hogy a magyar köszönt szerbül a rácnak előre, és a rác magyarul vissza.
persze a mocskos oláhok már egészen más tészta:) ott egyértelmű a magyarok hibája, még ha sokaknak nem is tetszik, ezt szépen leírta Wass a Kard és kaszában. [lektűr-nemlektűr van olyan mint az Egri csillagok, a többiről meg nem nyitok vitát, mert ez az egy éppen elég: 'Karddal szerezhet hazát, de megtartani csak (ekével) kaszával lehet')

„___"Úgy ez a nemzetieskedés "méltó" befejezése és beteljesítése lesz trianon üzenetének".

Ez utóbbi hogyan ver majd gyökeret a néplélekben, amit épp most próbálnak visszatuszkolni néhány évtizeddel ezelőtti állapotába?___”

szerintem már sokan látják mindazokat a hibákat, amelyek trianonhoz vezettek. az unió keretei között ma már röhejes oláhozni, miképpen magyarkodni is, amikor ’dunának oltnak egy a hangja’, s ’bűnös hiba’ nem felismerni, hogy a gazdasági érdekközösség kohézióját szétverni nagyobb gaztett, mint a mohácsi csatába nem odamenni, ellenben az eredménye azzal fog felérni. …. de hogy kérdésedre válaszoljak, szívós és kitartó munkával el lehet érni, hogy az új generációk úgy álljanak ehhez, mint napjaink gyerekei a hajdani kötelező olvasmányokhoz. sokat változott a világ, visszafordíthatatlanul sokat, időlegesen lassítani lehet a kerék forgását, de megállítani nem. most a nemzetiségeket az Unióval helyettesíti be a délceg Hérosz, minden magyarok Kérésze. éppen olyan öngyilkosság, mint a trianon előtti opció... saját érdekünkben remélem, olyan gyors is lesz.

Más, de mégis valahogy idetartozónak tartom: a hvg-ben is megjelent, hogy 3 hónapon túli munkanélkülieket kell alkalmazni az önkormányzatoknak az központi költségvetés terhére novembertől májusig, összesen, mintegy kétszázezer embert, hogy javítsák a foglalkoztatási adatokat a választási kampány idejére.
ott, ahol ezt közölték a polgármesterekkel, az is elhangzott mintegy fejtágítás keretében, hogy a polgármestereknek mi a teendője háborús helyzetben.

nem katasztrófa helyzetben, ami érthető lenne, hanem háborús helyzetben. van-e még kérdésed?
@jaegtoer:

" van-e még kérdésed?"

Hozzád? Naná, állandóan:)))
De most sikoltozik utánam a konyha.
Látom megint rendelt a bajnai-New York-tel aviv tengely egy írást,amit az orrnehéz blogger simán meg is csinált nekik!:))

Nem tudom mi bajod Fabius.
Ennek csak örülnöd kéne,hogy a csúnya náczikok szakadnak.

De talán nem balliberális körökben kéne a jobbik népszerűségéről felmérést készíteni!:))

Ne reménykedj Fabius,a jobbik erős marad!:))

Amúgy nem tudom mekkora ez az "irányváltás",pedig a bőrön is foglalkoztak vele.
De talán jobb lenne egy náci felvonulás,meg égő Reichstag a kampányfilben?:))

Most néztem meg:Tényleg jobb lenne.:((

Majd meglátjuk.
Ha szakad,annak csak örülhet az itteni belterjes társaság.:))
Mondjuk én egyelőre örülnék ha legalább ezen a szinten megmaradnának.
Mármint a 16% amivel bejutottak.
Ha meg nagyon összeborulnának a fidesszel ,akkor elveszítenék a szavazóik felét szerintem.
süti beállítások módosítása