Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.11.01. 19:59 Fabius

Szebb jövőt vagy Magyar Hajnalt?

Címkék: jobbik radikálisok pártszakadás magyar hajnal

A Jobbik legutóbbi kampányfilmjére és imázsváltására akkora döbbenettel néztek a párt radikális szimpatizánsai, mint egyszeri Bencsik Vitéz a lepattant fejű hungarocell Orbánra. Mi lesz a következő? Cukiságbomba gombolyagos kiscicával hempergő, Benetton színekben pompázó Zagyva Gyulával, leszbikusokat simogató Novák Előddel és négerekkel parolázó Szabó Gáborral? Vona Gábor rózsaszín zsabós ingben lesz metroszekszuális Travolta imitátor? 

vona-jobbik.gif

Az árgyélusát neki, ez lenne a szebb jövő a párt radikálisainak és militáns szervezetei iránt rajongóknak?

Frászt.

A felpuhuló és populárisabb Jobbik ellenpontja máris színpadra lépett: a Magyar Hajnal tíztagú társasága egy ideig belső ellenzékként működött a párton belül, amíg a végül Csanádozásba fulladó hatalmi harcok után ki nem vágták egy részüket. A Jobbik nyilván kamupártot kiállt, és ha arra gondolunk, hogy a radikális politikusok előszeretettel kötik össze a politikai nézeteiket az eszméket hirdető divatirányzatok termékeit áruló bizniszeikkel, és emlékszünk arra is milyen kreatívan használták fel pl Szegedi Csanád képviselői költségkeretét, akkor lehet is ebben valami. 

Hacsak. Hacsak nem mérik nagyon el Vonáék a hajnalhasadást, és nem éppen az önámítás vermébe esnek. 

Mer'hogy az a mondás most, hogy a Jobbik a legnépszerűbb párt a fiatalok között, ezért az új kutyulis irányváltás, ezért cserélték a pingvin jelmezt az egykori MDF eminensek stílusára. Fene tudja, egy másodéves egyetemista apjaként én nagyon nem azt látom, hogy a saját gyerekem társága körében a Jobbik annyira népszerű volna, pedig ugye az egyik fellegvárnak tartott Miskolcról beszélünk. Másodszor pedig ha emlékszünk mekkora "ellentüntit" voltak képesek összehozni a HaHa táborral szemben, akkor is megdőlni látszik ez az elmélet. Az világos, hogy a pártnak erősödni éppen volna hová, hisz három éve stagnálnak gyakorlatilag ugyanott, a Fidesz elette előlük a szlogeneket, és a kétpólusúra szűkülő választásokon könnyen húzhatják a rövidebbet. 

Csakhogy, ha a mostani hajnalhasadás nem kamu, akkor könnyen lemorzsolódhatnak róluk azok a radikálisok, akiknek tényleg nem tetszik amit látnak éppen, és felszalámizzák a tábort. Márpedig ha abból indulunk ki, hogy Lenhardt képviselőnek annyira torkán akadt a Szegedi ügy, hogy blogot indított róla, és felnyomta az Unió Csalás Elleni Hivatalánál (OLAF) akkor bizony kinézhet pár kellemetlen meglepetés Vonáéknak is. Ígérgetés van a kampányra időzített "fájó" petárdákról, a kérdés az, valóban vannak-e ilyenek, és el tudják/merik-e sütni őket a kellő időben. Ha így lesz a táborszakadás borítékolható, ha meg nem, és kiderül az, amiről Dúró Dóra sutyorog, hogy a fő motivációs elem a könnyen behúzható kampánypénz, azzal a radikálisok általános renoméját vágják haza, hiszen onnantól "ezek is csak ilyenek" lesznek. 

Akár hogy is lesz, a széljobb ezzel a húzással elrendezte magának, hogy ne a Fidesszel vagy a baloldallal kelljen elsősorban hadakozniuk a kampányban, hanem egymással. Én kérek egy kávét, ti meg föl a pástra és kard ki kard, aranyapáim! 

897 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr785609300

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.02. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Sir Bates dö Hól:

Mondom, hogy nem tud elszakadni. Ráégett, beleégett.
Már nem játszik, ez ő:((
@Orica Középföldi: én is erre jutottam a videó alapján... viszont így már a gyurcsánnyal folytatott vitája is más megvilágításba került nekem... az nem az évszázad győzelme volt:)
@Orica Középföldi: megadom magam:) a feleségem előbb mondta, hogy én vagyok a nonpluszultra neki és vicaverza. közben depesmodot hallgatok és knosszi is befutott! kö ennél több:)))
@bella _ciao:

Minek 2 porszívó? eggyel is elbírsz!:), felesleges a túlerő!:)
@Orica Középföldi: csak segítek 2002-ben nem volt orbán vs. gyurcsány:)
@Sir Bates dö Hól:

Én akkor se értékeltem túl. Nekem inkább kínos volt. Tényleg! akkor hallottam.
@taga20: még egy sör és megvan a három kívánság, választanod sem kell:)
@Orica Középföldi: én nem láttam , csak most a nyáron, valaki linkelte a youtube-on... és most ez a videó a levélhez... ez egy ostoba ember a fajtájára jellemző sunnyogással... mit láthatott ebben kéri? Én ezt szeretném tudni?
@taga20:
-:)
Ha esetleg... ez tetszeni fog néked:
www.youtube.com/watch?v=ZTCbugaGzfI

Mielőtt megismerkedsz avval, ami... előtte átjáró.
Nem csak amott van igazság, én is beletenyerelek a Tanktól a... sok mindenbe és istenien szórakozom. Vivaldi is csinált pengetős muzykát, igaz, az mandolinra íródott, de nem folytatom, Rodi még megátkoz!-:)
@Sir Bates dö Hól:

Kéri nem tartozik a kedvenceim közé, és az sem mentség, hogy a csalódás növekedésével túlértékelődik a várakozás, a csodavárás.
Ez egy fiatal nő esetén, tán filozófus - nem jut eszembe a neve:)) - még megmagyarázható, de egy Kérinél, aki már mindent látott és annak ellenkezőjét is??

Engem sokkal jobban érdekel, hogy mit látott benne a konzervatív értelmiség?
"szebb jövőt, vagy magyar hajnalt?"

nem lehetne kiegyezni egy teljesen közönséges napkeltében?

www.youtube.com/watch?v=KvxP6rWx4cM
@taga20:

Nem szeressem Dr Mogácsot, nem az én világom, szabad szájúnak szeretne látszódni, de nem áll jól neki! Lehet hogy, te vagy az!
@Sir Bates dö Hól: a felesége. Petschnig Mária Zita:)
@AKIsTUDATLAN: olvastam Kedves Lorándot, aztán Téged...aztán jött Gábriel és linkelte kedvencét egy macskával!
akkora a kontraszt, hogy napszemüvegben ülök azóta a gép előtt!:)))
@Orica Középföldi: ezt majd Jég megválaszolja, remélem:)

Egyébként így tippként azt mondom, hogy legnagyobb erénye szemükben a ballib értelmiség gyűlölete volt a részéről... és itt a reváns, gondolhatták:)
@Knósszosz: Na nesze itt egy kis keleti vas, csak neked. :)

youtu.be/BxlyF_Ha9oU
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kutya már volt, most megvan a macska. árvák könnyekkel mikor lesznek?
@Sir Bates dö Hól:

Erről nekem nagyon rossz véleményem van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez egy borzasztó kép!
ki nem engedte,hogy együtt temessék el őket?
a vallás.
te meg örülsz ennek...
@tristen2005: ja, csak ez lehet a magyarázat. ha meg berakok egy-két bádszpencert ako meg az vagyok?:)) nem vagyunk egyformák, még ez a szerencse! én szétröhögöm ezeken magam:) csak még egyet, légyszi:))www.youtube.com/watch?v=Lq-NyfVJyKc
@punkfrog:

Fogd fel úgy, hogy a kőfaragó túljárt a bigottak eszén.
Ha így nézed, ez egy remek, szimbolikus kép a kerítéssel együtt.
@taga20:
Szentölytkoronka-tan hejet?
Ja!-:)
@Sir Bates dö Hól:

Dehogy:)
A mai - OV-t imádó - konzi értelmiségről.
@punkfrog: Pont azért jó kép, mert a szeretet mindent legyőz.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Hmmm és mmmhhhmmm... denem mekdonálsz.
Az első fogás se volt rossz, a másodikat is végig... simán!
Kösz!

A többit is várom, persze néked is emészteni köll, még. Az első eresztés második photóján mi látható? Az állaga alaptyán lehetne akár spaghetti alla carbonara, de túl sok rajt a sz-ósz és a szalonka is nagy darabokban... szóval??
@jaegtoer: Remélem semmikor. Nem szeretem a könnyeket, inkább a felhőtlen boldogságot.

youtu.be/zKLVL00efN8
@Orica Középföldi: OK!én felfoghatom így is.ebből a szempontból tetszik is.
Gábriel azonban a saját vallását figurázza ki ezzel!
de ezt Ő nem érti.
neki is tetszik!
@Knósszosz: ami lényeges:)... de majd asszongya az asszonyé:)
@punkfrog: Igen még azokat is, ha nem lelhető fel benne a szeretet, ugyanúgy nem érnek semmit mint a többi ilyen-olyan dogma. :)
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

"__én nem láttam , csak most a nyáron, valaki linkelte a youtube-on... és most ez a videó a levélhez... ez egy ostoba ember a fajtájára jellemző sunnyogással... mit láthatott ebben kéri? Én ezt szeretném tudni? __"

meg hogy majd, jég megválaszolja. jég egy lusta dög, de annyira nem, hogy ne linkeskedjen:

index.hu/gazdasag/2013/11/02/kiserleti_terepen_bolyong_magyarorszag/

nekem azért elégtétel ez a "tanulmány" mert néhány gondolat szinte szó szerint visszaköszön, ami már 1994-1998-ban megfogalmazódott bennem, majd 2002-és 2008 között csak megerősödött bennem.
arra azonban nem számítottam, hogy ez ilyen elementáris módon, és a maga "vulgáris" módján valósul meg.
nincs mit szépíteni, és nincs mit túlozni rajta. az, hogy a nemzeti identitás gúny tárgya volt, most sötéten megbosszulja magát, miképpen a jelenlegi aljas túlzásoknak is meglesz az "ellentételezése".
a szomorú és megdöbbentő és felháborító, az, az, hogy az identitásrombolásban is vastagon benne voltak a fiúk, és a mostani ámokfutást viszont már teljes egészében saját rendezésben hajtják végre, aminek a végeredménye, a nemzet végleges szétesése, trianon i-jére és végére most kerül fel a pont.
[szerintem]
@Orica Középföldi:

Köszönöm, mindent olvastam ott és amott.
@Sir Bates dö Hól:

"de megkapták amit akartak, nem?"

Látszólag igen.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem feltétlenül boldogok, legalábbis amelyiknek van egy kis esze. Erre utal Kopp Mária megszólalása, kár, hogy 2 hét múlva meghalt.

Másrészt az az érzésem, pünkösdi királyság lesz ez.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Tejszín nélkül...?
Naná!
Az, aki tejszínnel készíti a Carbonara-t, az egyéb aljasságokra is képes.
Nincs benne tejszín!!!

Tészta fő - al dente állagig - közben:
Egy-két nagyobb gerezd fokhagyma csak úgy szétnyomva, gondolatnyi oliva olaj a serpenyőbe és rádobva. Picit hagyni az fokhagymában lévő illóolajok kioldódását, de nem barnára hagyni pirulni, brrr...
A fokhagyma kiemelésse után a kockára vágott szalonkát (Pancetta eredetileg), de itt nálunk lehet bacon, viszont nem az a szar, amit a Pennyben kockázva... fúúj! Moslék!

Nasszóval, a szalonna pirul, közben két tojást és két tojás sárgáját összerittyenti és fölveri az ember, de előtte pecorino sajtot (ha lehet) belereszel gazdagon. Ez juh illetőségű, amúgy. Fontos: igen gazdagon kell bánni a borssal, amit a felvert tojásba rak az ember, a carbonara testét a bors (is) aggya meg.

Namármost, a megsülődött pancettához ( baconhoz), a serpenyőbe szeggyük a kifőtt spaghettit, pici sós főzővízzel együtt, nem árt nekije. Aztán összeforgattya az ember az egészet a felvert tojásba kevert sok borssal és pecorino sajttal, de előtte levéve a tűzről - ugyanis a tojásbúúl rántotta lesz ha melegíttyük alúúlról és nem ez a cél, hanem, hogy krémes állagú izé legyen belűle.

Reszelt pecorino a tetejire és lehet zabálni.
Jó étvágyat. Sandro is így csinájja.
@Orica Középföldi: amelyiknek meg nincs egy kis esze, az mitől is értelmiség?:)... most a fiúk durván túlfeszítették a húrt... és a másik oldalon sem csak hippigyerekek vannak:)... azon mindeg csodákszom, hogy a spartacus szövetségről mintha mindenki elfelejtkezne weimarral kapcsolatban:)
@jaegtoer: elolvastam a cikket, de nem látom benne azt, amit te írsz... biztos mert még nincs annyi tapasztalatom... vagy a nemzeti identitás nem olyan fontos nekem?... vagy egyszerűen csak arra gondolok a jövő attól függ, hogy ku jön orbán után...
@Sir Bates dö Hól:

Mert nálunk előszeretettel hiszik azt, hogy akinek diplomája van, az értelmiségi.
Nopláne, ha köze van az MTA-hoz.

Hallottam beszélni néhány profot a Batthyány Körből. Hát tudod, teljesen elképedtem.

Másik oldalon se sokkal jobb a helyzet, tán annyival, hogy több a természettudománnyal foglalkozó ,így kevesebb az egy főre jutó kótyagos.

@jaegtoer: -t én is kérem egy bővebb magyarázatra.
@Sir Bates dö Hól:

a részleges kudarcokról a nemzetieskedés elvtelen revolverezésével (szabadságharc)tereli el a figyelmet. ez így nincs konkrétan benne, de:

"A lényeget úgy tudnánk összefoglalni, hogy Magyarország a jóléti elv felől elkezdett elmozdulni az identitáspolitika felé. Átalakulóban van a jóléti állam újraelosztási modellje: a szegények felől a gazdagabbak felé, a középosztályon belül pedig a rezsim számára fontos csoportok felé csoportosítják át a javakat. A vesztesek számára az identitásra építő politizálás eszközével próbál vigaszt adni a kormány, ezért kell a nacionalista retorikát felpörgetni."
@Orica Középföldi: akkor érted a lumpent, mint hovatartozást?... a valós helyzet mellett?:)
@Orica Középföldi:
"Hallottam beszélni néhány profot a Batthyány Körből" - én is.

Lankadt értelmiség, ezek az ország eszei?
Szarban vagyunk...
Jó éjt!
@jaegtoer: ezt értem, de akkor a trianont kell megmagyaráznod... netán a nemzet, mint olyan végleges megsemmisülése?
@Orica Középföldi:

magyarázatra az feltehetően az szorul, hogy kategorikusan állítottam valamit, ami magában a tanulmányban nem szerepel. ez pedig nem más, mint a "nemzeti identitás gúny tárgya volt" kijelentésem.

ez persze nem szerepel az interjúban, de svájci sapka, térdre csuhások, a 15 millió magyar miniszterelnökére felhorgadás, körkörös védelem, és a nacionalistázás azért feltehetően beugranak. a szerencsétlen szóhasználatok minden oldalon megtették a magukét. ez a nagyközönség számára másnak látszott, magyarellenes kiszólásoknak elsősorban, ezért feltehetően mélyebben érintette mint egy szellemes riposzt tudomásul vétele a T. Házban.

Sir Batesnek beidézett részlet viszont remélhetőleg egyértelműsíti, hogy mire gondoltam.
@Sir Bates dö Hól:

Ezt a lumpen-kérdést majd külön, holnap.
@jaegtoer: olvastad ma jenőke versét... azt hiszem ott a mi bajunk titkának kulcsa:)... miért nem tuvalura vagy a dzsungelbe születtem?
@jaegtoer:

Már leragad a szemem, majd holnap kérdezek:)

Jó éjt!
Sír! Neked is.
@jaegtoer: olvastad jenőke mai versét?... azt hiszem a mi bajunk titka ott meglelhető:)... hogy miért nem tuvaluba vagy valamely dzsungelbe születtem?
@Sir Bates dö Hól:

a nemzethez, azért -és ezt el kell ismerni- még a liberális "értelmiség sem csomagolt szart sem kis, sem nagyobb tételekben. tehát volt egy határ, amit nem léptek át, de buzgón feszegették. amit orbán művel, nevezetesen, hogy a nemzet védelmére hivatkozással követnek el -aljas eszközöket igénybe véve- nemcsak morálisan, hanem alkotmányosan is kifogásolható és tűrhetetlen cselekményeket, ez aláássa a nemzeti önbecsülést. erodálja a nemzeti érzést, szerintem. a nemzeti ez, a nemzeti az, a nemzeti amaz, öncélú szajkózása már nem csak kontra produktív, hanem kifejezetten ellenkező irányban hat. ha kiejti a száján a Tábornok a nemzeti szót, már gyanakodva kapom fel a fejemet, no, vajon milyen aljassággal jössz elő megint délceg Vezérem, csak nem egy szép birtokot adományozol valamelyik hűbéresednek, Felség?
Már pedig, ha nekem a liberálisokkal a nemzeti érzés szabad, és háborítatlan tiszteletben tartása és tartatása volt az ütközési falam, és most már gyanakodva figyelek fel a "nemzeti" szó elhangzására, akkor nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy nem is oly sokára éppenolyan szitokszó szerű értelmezésűvé váljon, mint a liberális lett. persze mindez az én olvasatomban.

a trianon a néplélekben a nemzet elveszejtését hordózó értelmezésként vert gyökeret. a nemzet szó becstelen dolgokhoz történő csatolása éppoly romboló hatású, mint a "bukott baloldal" kedve semlegetése, az emberek meg fognak undorodni tőle, és semmről sem akarnak hallani, ami nemzeti. ebben az értelmezésben gondoltam azt, hogy felteszik a trianonnal kapcsolatban az i-re és a végére a pontot.
miképpen a nemzetiségi politika végzetesen hibás kezelése közrejátszott trianon eredményében, úgy ez a nemzetieskedés "méltó" befejezése és beteljesítése lesz trianon üzenetének.
@jaegtoer: így értem... azért van abban valami megkapó és elgondolkoztató, abszurdításában már-már bájos, hogy trianon előtt, horthy és orbán (és most az mdf-érát nem említem) is mind-mind konzervatívnak vallották magukat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Jééé, a magyar Hitlerből lett egy snassz kis macseksimogató!!!
Akit a pénz szele megcsap? DE mit fognak ehhez szólni a szélsők?!
Gyönyörű a macskosz.
@taga20:
Ismerlek, mint a rosszpénzt. Írhatsz, de a "p" betűs kedvencedből nem kérek.:)
@jaegtoer:
Nem vagy egyedül.
Fogalmak, jelképek kisajátítása, másodrendű polgárokká nyilvánítás...
Ellenzékben haza nem lehet..
Polgárok is voltunk.
Volt kokárda hadjárat.
Van rezsiharc.
@jaegtoer:

Igazából minden - fel nem tett - kérdésemre válaszoltál.Nagyjából egyet is értek veled.

Miért gondolod hogy a "nemzetiségi politika végzetesen hibás kezelése közrejátszott trianon eredményében"?
Ha nem hibás a kezelés (az volt, egyetértek) máshogy alakul Trianon?

"Úgy ez a nemzetieskedés "méltó" befejezése és beteljesítése lesz trianon üzenetének".

Ez utóbbi hogyan ver majd gyökeret a néplélekben, amit épp most próbálnak visszatuszkolni néhány évtizeddel ezelőtti állapotába?

Én mindkettőt az aktuális elit bűnének tartom, és ebből a szempontból mindegy, hogy születési vagy választási eredményként lett az elit az aki/ami.
A hatalmi elit felelősségét nem mentegetheti semmi.

Antoine de Boulay grófot idézve: „Ez több, mint bűn: ez hiba".

*******

Mielőtt bárki:)

"Ezt a „bon mot”-t korabeli fültanúk hallották és idézték, de mivel Boulay képviselő nevét a nagyközönség alig ismerte, találó mondását később gyakran Fouchénak, sőt magának Talleyrand-nak, ...tulajdonították."
@rodeo36: Én is így látom. Ez AZ értelme a történelemnek, a régvolt korok megismerésének. Van erre egy jó közmondás. Aki állandóan a múltba réved, az a fél szemére vak. Aki csak a jövőbe, előre néz, mindkét szemére vak.

Deviancia - erkölcs - társadalmak téma, és a nagy átverés, amiben már évezredek óta van a követendő mintaként tálalt Euro-Atlanti "civilizáció".

Tegnapi Fóti Péter-es linkemről kedvcsináló arra, hogy működik egy normális társadalom:

"Liedloff Dél-amerikai tapasztalatai alapján arra jutott, hogy az indiánok magas „jólléti színvonalának” (well-being) egyik kulcsa a csecsemőkkel és gyermekekkel való bánásmód. Az ember két millió éves fejlődése során egyre inkább alkalmazkodott a környezet hatásaihoz, és csodával határos módon túlélt minden változást. Eközben kialakultak mindazon igényei és szükségletei, amelyek a túlélés feltételei voltak. Az utóbbi pár ezer, de leginkább az utóbbi pár száz évben azonban a civilázált ember inkább az eszére, mint az ösztöneire hallgat. Pedig a kisbabákkal való törődésben nincs helye az intellektusnak, állítja Liedloff.

...
A gyerekek az örök jelenben élnek, nem ismerik még az idő fogalmát. A tudati működésüket kizárólag az érzékelés határozza meg, nem tudnak gondolkodni, összhasonlítani, nincsenek emlékeik. Nem tudnak reménykedni, hogy ha most nem is érzik jól magukat, nemsokára rendben lesz minden. Folyamatosan tudatában vannak azonban saját jóllétüknek vagy annak hiányának, akár ébren vannak, akár alszanak. Az újszülött elvárásai keverednak a valósággal, és az öröklött, ősi elvárásokat nem megváltoztatják vagy helyettesítik, hanem befedik saját tapasztalataikkal. Minél inkább eltér a bánásmód a kontinuum követelményeitől, annál inkább csorbul a gyerek magával hozott képessége a jóllét megélésére.

Minek kell tehát történnie a születést követően? A kis embernek arra van szüksége, hogy folyamatosan karban tartsák, valamint arra, hogy ott legyen, ahol az élet zajlik. Az újszülött nincs arra felkészülve, hogy egyedül hagyják, akár alszik, akár ébren van, és legfőképp akkor nem, ha sír. A folyamatosan karban tartott csecsemő azt érzi, hogy minden rendben van, hogy ő alapvetően jó és szívesen látott „vendég” a családban. Ez a meggyőződés minden korban alapja az önbizalomnak és az egészséges öntudatnak. Minden újszülött eredendően jó, de ők maguk ezt nem tudják, csak a velük való bánásmódból tudják érzékelni.

Nézzük, hogy mi történik azzal a babával, akivel a kontinuum kivánalmai szerint bánnak, és mi történik a kisbabákkal általában a civilizált kultúrákban.

A kontinuum-elv szerint nevelt babákat mindenhova magukkal viszik a szülők. Eleinte természetesen az anya, később az apa, más felnőttek vagy a nagyobb gyerekek. Mielőtt begyógyulna a köldöke, az újszülött élete máris cselekménnyel teli. Az idő nagy részében alszik, de még álmában is szokja a család hangjait, a különféle mozgásokat, ütődéseket, lökéseket, hirtelen megtorpanásokat, fel-le mozgásokat, megtapasztalja az éjszakák és nappalok váltakozását, a hordozó bőrének hőmérsékletváltozásait és azt a biztonságos érzést, hogy egy élő testhez simulhat. Ebben a helyzetben az újszülöttnek semmi más szükséglete nincs, mint szopni és üríteni, ezért ezek a babák nem is igen sírnak. Ebben a „karonülő” időszakban, amely mindaddig tart, amíg a gyerek nem kezd magától kúszni-mászni, a babák nagyon keveset mozognak, és általában egy ellazult, passzív állapotban vannak. Megtapasztalják azonban, hogy milyen érzés egy dolgozó ember ölében feküdni, aki például evez egy kenuban, varr vagy főz. Aztán a felnőtt hirtelen feláll, majd lehajol valamiért, ritmikusan jár, a gyermek pedig érzi ezt, érzi a nap sugarait a bőrén, a patak hideg vizét, egy másik ember ölelését, akinek más a szaga, más a hangja. Az élete akcióval teli, összhangban az ősök millióinak életével és saját természetes elvárásaival. Ezeknek a babáknak szinte sosem fáj a hasuk, és nem „buknak”. A kontinuum elve szerint nevelt baba tehát nagyon keveset cselekszik, mégis nagyon sok különböző tapasztalatot szerez egy aktív felnőtt karjaiban, miközben időtlen jóllétben tölti napjait."

Folyt köv.
"Mint akit kínoznak...

A kontinuumtól való eltérés a civilizált kultúrákban általában már a születés pillanatában megtörténik, hiszen a kórházban használt fémeszközök, gumikesztyűk, fertőtlenítők, az erős fény, éles zajok, gépek hangjai nem felelnek meg az évezredes tapasztalatoknak. Az sem szerencsés, ha az anya a gyógyszerektől annyira kábult, hogy nem tud a babájával foglalkozni. A legfontosabb az volna, hogy az újszülöttet egy pillanatra se válasszák el az anyjától, hogy azonnal tudjon szopni, amikor erre készen áll, és hogy megvalósulhasson az imprintig a baba és édesanyja között. A modern szülészeti osztályokon az újszülöttet száraz, élettelen ruha veszi körül, ahelyett, hogy érezhetné anyja meleg, puha bőrét. Akármennyire is sír, beleteszik egy mozdulatlan, élettelen dobozba, amely egy nagyon más tapasztalatot jelent, mint az anya állandóan mozgásban lévő méhében lenni. Az egyetlen hang, amit hall, a többi kis „áldozat” jajveszeszékelése. Ezek a hangok semmit nem jelentenek a számára, csak sír és sír, mint akit kínoznak, a kis tüdeje, amely nemrég tapasztalta meg először a levegőt, keményen dolgozik. Senki nem jön. Hiszi, hogy az élet helyénvaló, ezért az egyetlen, amit tehet, hogy sír tovább. Végül, időtlen idők elteltével, a fáradságtól elalszik. Mikor felébred ijesztő csend és mozdulatlanság veszi körül. Bepisil, ám a langyos nedvesség okozta kellemes érzés hamar elillan, ahogy a pelenka kezd kihűlni. Rúg egyet a lábával, megfeszíti a testét. Elkeseredett, kielégítetlen, az élettelen világ nedves és kényelmetlen, kiabál nyomorúságában, amíg el nem alszik ismét. És ez így folytatódik tovább, a valóság rendre kielégítetlenül hagyja az újszülött ősi elvárásait, miközben ezekre a helyzetekre nincs felkészülve a kis jövevény.

Otthon valamivel jobb a helyzet, de ott is többnyire mozdulatlanság és csend veszi körül: sírására senki nem reagál. Hiába a gyönyörűen berendezett szoba, alvás idején egyedül marad mackójával. A babakocsi és a járóka hasonlóképpen kontinuum-ellenes találmányok.

A folyamatos testi kapcsolattól megfosztott kisbabák kifejlesztenek bizonyos technikákat, hogy csillapítsák gyötrelmeiket. Rugdosnak, amilyen erősen csak tudnak, hogy enyhítsék a bőrkontaktus okozta hiányérzetüket. Hadosznának a karjukkal, forgatják a fejüket jobbra-balra, hogy érzéki ingerekhez jussanak, megfeszítik a testüket minden erejükkel. Az ujjukat a szájukba veszik az üvöltő üresség és a végtelen magány ellenszereként, hogy csillapítsák azt az érzést, hogy a mindenség középpontja valahol máshol van.

Mióta az emberi intellektus - félretéve az évezredes tapasztalatokat - sorra vonultatja fel jobbnál jobb elméleteit azzal kapcsolatban, hogy hogyan bánjunk a kis újszülöttekkel, szerencsétleneknek válogatott viszontagságokon kell átesniük. Az ár, amit ezért fizetünk, nem kevés: elveszítjük képességünket a jóllétre, ahol a boldogság nem egy elérendő cél, hanem egy természetes állapot.""
@rdos:

"Imádom" ezeket a valóságtól elszakadt elméleteket.
A csecsemőhalandósággal is foglalkozik a szerző?
@Orica Középföldi: Az indiánoknak ez A valóság, nyilván addig, amíg be nem lépnek a mi civilizációnkba.

Az okosabbtól tanulni nem szégyen. Az indiánoktól érdemes a gyermeknevelést tanulni, az Ignáctól pedig a steril szülési körülményeket. Nem zárják ki egymást, sőt.
@rdos:
attól, hogy valaki indián, még nem tud többet a gyereknevelésről.még ösztönösen sem.
@rdos: elolvastam.
én teljesen másképp látom.
nem hiszem, hogy boldogabbak az indiánok.
másképp élnek és teljesen más környezetben, ezért ami nekik jó az nekünk nem biztos.
de ezen nem fogunk összeveszni.aki indiánként szeretné nevelni a gyerekét tegye.
szerintem másképp kell ITT de ezen nem fogunk összeveszni.
és mielőtt kérdeznéd, van gyerekem, kettő.
@punkfrog: "szerintem másképp kell ITT de ezen nem fogunk összeveszni"

Ez a lényeg, jól látod. Én a "kell"-t hangsúlyoznám, mint külső kényeszert. Amint bölcsibe, oviba adtam a gyereket, a hajamra kenhetem a saját elképzeléseimet a gyereknevelésről. :-(
@rdos:

Akkor vagy visszaköltözik az ember az őserdőbe, vagy alkalmazkodik a korhoz, vagy ovi-suli ellenére/mellett a saját idejéből megoldja a nevelési elképzeléseit.
Nekem sikerült ez utóbbi.

Ez a tanulmány a XXI. sz. elején egy fantazmagória,
@Orica Középföldi: Mindenképpen szétesett volna az akkori Magyarország, csak nem mindegy hogyan.
@Orica Középföldi:
igen.én is így látom és így tettem.
@Penivaldes:

Azzal az elittel, annyira futotta:(
@Orica Középföldi: nemcsak elit kérdése volt, bár az lökött rajta lefelé. naív álom azt hinni bárkinek is, hogy az ország úgy maradt volna ahogy. csak ha normálisan álltak volna a témához, akkor kevesebb terület, és igazságosabb szakadás lehetett volna

az elit, na igen. felépítettük az egyik legszebb Parlamentet, de ami benne ment az inkább szólt a személyes, és pártgyülőletről, korrupcióról, urambátyámról mint munkáról.
@Orica Középföldi:

bocsánat hosszú lett.

"Miért gondolod hogy a "nemzetiségi politika végzetesen hibás kezelése közrejátszott trianon eredményében"?
Ha nem hibás a kezelés (az volt, egyetértek) máshogy alakul Trianon?"

1920-ban Ausztria, Törökország és Németország nagyhatalmi státuszának megszüntetése volt a cél. ennek mellékterméke volt Magyarország határainak és népességének átszabása. Amennyiben kiegyensúlyozott a nemzetiségekkel való viszony, kapcsolat, nincs "tótozás, mócozás, rácozás", úgy feltehetően jóval kevesebb kapaszkodót találtak volna az antant vegykonyhájában ördögi terveikhez a méregkeverők. (clemanceau emlékiratai egy másik mise kezdete)
a császári kamarilla intrikája sem ad felmentést elégtelen nemzetiségi kapcsolataink alakulására. a magyar politikacsinálók meghatározó része megmagyarázhatatlan módon figyelmen kívül hagyta a nemzeti önrendelkezés kívánalmát, és annak az elementáris nemzeti identitásnak azt az emésztő tüzét más nemzetek vonatkozásában, amelyet önmaga ezeréves nemzeti gőgjében dagonyázva olyan önhitten megélt és oly súlyozottan befolyásolta mindennapi cselekedeteiben.

azonban ezt sem szabad túldimenzionálni. az 1890-es népszámlálás adatfelvételi lapjain kristálytisztán kiolvasható (volt még 2002-ben), hogy a többnemzetiségű településeken olyan gyakori volt a többnyelvűség és a dolgos mindennapok hőseinek toleranciája, ami arra enged következtetni, hogy a szembeállítás felülről vezérelt volt, és nem sajátja a népléleknek. mert az nem legenda, megesett, hogy a magyar köszönt szerbül a rácnak előre, és a rác magyarul vissza.
persze a mocskos oláhok már egészen más tészta:) ott egyértelmű a magyarok hibája, még ha sokaknak nem is tetszik, ezt szépen leírta Wass a Kard és kaszában. [lektűr-nemlektűr van olyan mint az Egri csillagok, a többiről meg nem nyitok vitát, mert ez az egy éppen elég: 'Karddal szerezhet hazát, de megtartani csak (ekével) kaszával lehet')

„___"Úgy ez a nemzetieskedés "méltó" befejezése és beteljesítése lesz trianon üzenetének".

Ez utóbbi hogyan ver majd gyökeret a néplélekben, amit épp most próbálnak visszatuszkolni néhány évtizeddel ezelőtti állapotába?___”

szerintem már sokan látják mindazokat a hibákat, amelyek trianonhoz vezettek. az unió keretei között ma már röhejes oláhozni, miképpen magyarkodni is, amikor ’dunának oltnak egy a hangja’, s ’bűnös hiba’ nem felismerni, hogy a gazdasági érdekközösség kohézióját szétverni nagyobb gaztett, mint a mohácsi csatába nem odamenni, ellenben az eredménye azzal fog felérni. …. de hogy kérdésedre válaszoljak, szívós és kitartó munkával el lehet érni, hogy az új generációk úgy álljanak ehhez, mint napjaink gyerekei a hajdani kötelező olvasmányokhoz. sokat változott a világ, visszafordíthatatlanul sokat, időlegesen lassítani lehet a kerék forgását, de megállítani nem. most a nemzetiségeket az Unióval helyettesíti be a délceg Hérosz, minden magyarok Kérésze. éppen olyan öngyilkosság, mint a trianon előtti opció... saját érdekünkben remélem, olyan gyors is lesz.

Más, de mégis valahogy idetartozónak tartom: a hvg-ben is megjelent, hogy 3 hónapon túli munkanélkülieket kell alkalmazni az önkormányzatoknak az központi költségvetés terhére novembertől májusig, összesen, mintegy kétszázezer embert, hogy javítsák a foglalkoztatási adatokat a választási kampány idejére.
ott, ahol ezt közölték a polgármesterekkel, az is elhangzott mintegy fejtágítás keretében, hogy a polgármestereknek mi a teendője háborús helyzetben.

nem katasztrófa helyzetben, ami érthető lenne, hanem háborús helyzetben. van-e még kérdésed?
@jaegtoer:

" van-e még kérdésed?"

Hozzád? Naná, állandóan:)))
De most sikoltozik utánam a konyha.
Látom megint rendelt a bajnai-New York-tel aviv tengely egy írást,amit az orrnehéz blogger simán meg is csinált nekik!:))

Nem tudom mi bajod Fabius.
Ennek csak örülnöd kéne,hogy a csúnya náczikok szakadnak.

De talán nem balliberális körökben kéne a jobbik népszerűségéről felmérést készíteni!:))

Ne reménykedj Fabius,a jobbik erős marad!:))

Amúgy nem tudom mekkora ez az "irányváltás",pedig a bőrön is foglalkoztak vele.
De talán jobb lenne egy náci felvonulás,meg égő Reichstag a kampányfilben?:))

Most néztem meg:Tényleg jobb lenne.:((

Majd meglátjuk.
Ha szakad,annak csak örülhet az itteni belterjes társaság.:))
Mondjuk én egyelőre örülnék ha legalább ezen a szinten megmaradnának.
Mármint a 16% amivel bejutottak.
Ha meg nagyon összeborulnának a fidesszel ,akkor elveszítenék a szavazóik felét szerintem.
süti beállítások módosítása