Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/27/gyurcsany-ferenc-dk-polip-beszelgetes Gyurcsány nem akar tanulni a mú... (2024.04.28. 08:22) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.15. 12:43 Fabius

Mi lesz veled, ciginép-szavazás?

Címkék: népszavazás ellenzék aláírásgyűjtés trafikmutyi

Egyszervolt Országban valahogy átcsúszott két népszavazási kérdés a Kúrián, ami okozott némi zavart homlokráncolást a kormány és az ellenzék köreiben is. Pártunk és kormányunk nyilván rögtön a torpedóért nyúlt, egy frakciótag szerint "Még egyszer nem fogjuk elkövetni ezt a hibát", míg az ellenzék igyekezett óvatos semmitmondással állni az aláírásgyűjtéshez:

MSZP: „Nem tudok semmit mondani, az MSZP később alakítja ki álláspontját” - Török Zsolt.

LMP: „Szombaton lehet erről álláspontunk” - Vágó Gábor.

E14: „Még nem foglalkoztunk a kérdéssel. Pár napon belül döntünk” - Szigetvári Viktor.

DK: A Demokratikus Koalíció nem vesz részt az aláírásgyűjtésben, mert álláspontjuk szerint „az egész törvényt kell megszüntetni” - Varjú László. 

népszavazás (1).jpg

Az MSZP és E14 megszólalói abban egyetértettek, hogy ha a pártok beállnak a kezdeményezés mögé akkor jócskán lerövidülhet az aláírások összegyűjtésének ideje, és akkor - talán - esély lehet a népszavazás választások előtt kiírására is. 

Mi történt azóta? Kb ami ilyenkor szokott:

Mire elérhetőek lettek a gyűjtőívek a pártokból úgy veszett ki az érdeklődés, mint egyszeri focidrukkerből a matematikai esély iránti lelkesedés holland meccs után. Informális ígéretek ide, segítségkérő nyílt levél oda, ami nem tuti biztosan hoz valami kézzel megfogható helyzeti előnyt a konyhára a választások előtt, azzal piszmogni sem érdemes. 

Engem azért csak érdekelne, hogy az elmúlt egy hónapban sikerült-e megtalálni a "később kialakítandó álláspontokat", vagy a kormánytorpedó árnyékától féknyomos klottalsóban fészkelődve arra vártok, hogy kizárólag a civilek érjenek el valamit - ha egyáltalán - és nyálat köpjenek a szátokba, és csak lenyelni legyen szükséges? 

Valamiért felrémlik nekem az egykori LMP népszavazási aláírásgyűjtése. Igen az, a "nem nekünk jutott eszünkbe" izé, amit aztán a látványos közös aláírás után hagytatok kifulladni, mert informális egyeztetés ide, "aláírásra buzdítás" oda, a gyűjtőívek se a szakszervezetektől se a többi ellenzéki formációtól nem nagyon érkeztek meg. Akkor nyilván jó volt hagyni, hogy az LMP belesüljön a pecsenyéjébe, de most azért picit más a helyzet. Ha a rezsidémon aláírással szembeállítható egységhez kevés a gesztus, miszerint: "Hozzájárulok, hogy az aláírásgyűjtés során a pártok a saját logóikat, elnevezésüket és jelmondataikat is használják." - akkor nem tudom mi lesz elég. Vagy az aláírásgyűjtés mottója lehet a baj?

"Az üzleti siker kulcsa ne a politikushaver legyen, hanem a becsületes, szorgalmas munka."

Szerintetek? 

 

 

712 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr815571644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meg lehet baszni? meg? akkor rajta...de kit és ki?

brühüyyy

=magyar politika
pont ezt vártam, azok a pártok és azok az emberek, akik nem tudnak összefogni, hanem csak a saját pecsenyéjüket sütögetik, azok így járnak. Mi pedig így járunk.
Hogyhogy mi lesz? Ami szokott. A politikust a választópolgár a szavazást megelőző négy-öt hónapban érdekli, egyébként meg akkor is szarik rá, ha ehhez egyébként a jól felfogott érdeke is fűződik.

És ehhez csak részben van köze ahhoz, hogy egyébként a kérdés maga rossz. A termékkör szűkítése és a haszonkulcs csökkentése igazából semmi más, mint kicsinyes bosszú, hogy az új trafikok hogyan állnának meg azokon a lábakon, amire ezt a központosított trafikosdit eredetileg kitalálták. De ettől sem a korábbi boltosok nem nyerik vissza a megélhetésüket, sem a trafikok létrejötte nem lesz gusztusosabb, sem újabb koncessziók nem lesznek. Legfeljebb pár kisforgalmú trafikos tönkremegy... na de ezért kéne küzdeni az aláírásgyűjtéssel?

Szívesen mondanám, hogy az ellenzéki pártok ezért nem állnak az aláírás mögé, de sokkal inkább az látszik, hogy még mindig minden más fontosabb. Úgy nyomják ezt a Nagy Októberi Összefogást is, mintha ezzel feltalálták volna a spanyolviaszt, mintha hálásnak kéne lenni ezen kimerítő erőfeszítésükért, és mintha ezt nem másfél-két évvel ezelőtt kellett volna megcsinálniuk, hogy mostanra már legyen idejük és erejük az aktuális kampánytémákra koncentrálni. De hát nem, még mindig fontosabb azon lovagolni, hogy melyik körzetben melyik csereszabatos egyorrút fogják jelölni, pedig már rájöhettek volna, hogy ezt rajtuk, "párszáz emberen és a családjukon" kívül mindenki majdnem leszarja.
Pedig a csapból is ennek kéne folyni! Lehetne tesztelni az aktivista hálózatot, és nagy csapást lehetne mérni az elbizakodott, gőgös fityeszre, mert ez tuti győzelem lenne.
Ki érti ezt?
Még leginkább méltányolható a DK álláspontja: a trafiktörvény úgy rossz ahogy van, mindenestül el kell törölni.
kétszer leteríteni ugyanazt a vadat?

az ellenzéknek van egy szép nagy listája, amit gyűjtögetett, és amivel kampányolni fog. trafikmutyi, földmutyi, miegymás.

most hagyná ezt a remek kampányeszközt kicsúszni a kezéből?

amúgy azon nem gondolkozik senki, hogy az ellenzék esetleg NEM AKAR NYERNI jövőre igazából, hogy rájuk boruljon az egész trutyi, hanem megvárná, amíg a kormánypártok önmaguktól összedöntenek mindent, és utána hős batsuperman köpenyben jönnek és megmentenek?

csak mert a másik opció: kínkeserves nagy ellenzéki koalíció, és bárminemű változtatási törekvésre azonnal a teljes fidesz szóvivői és vezérkar károgása, hogy elmúttnyóccév és bukottbaloldal.

sajnos a zsigány már betört, kifosztotta és megerőszakolta a nagymamát, de még a házban van, és kés van nála. vagy az elején kellett volna agyoncsapni, vagy megvárni, amíg átesik a kerítésen és felszúrja magát.
A DK szerint az egesz tv-t kell eltorolni. Szerintem is. Gyurcsany azt mondja az alaptv. illegitim. Szerintem is.

Tartottam attól, hogy egy esetleges fideszvaltas eseten az ujaknak eszukbe se lesz a nyilvanvaloan aljas orokseget eltuntetni; ha mar a nep olyan jol mexokta.

Volt egynő vhol, vmikor. A ferje verte, a penzt elkocsmazta. Kesobb jora fordult a sorsa. Az uj ferj otthon iszik, ami olcsobb es csak ritkan veri-egy kicsit. Ti beérnétek ezzel?

(Remelem erthetoen. potyog...izé pötyögtem)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): bővebben ennyi, mi lerendeztük tömören, a lényeg letudva. Nincs itt kérem semmi látnivaló.
a civil kezdeményezésektől mindegyik politikusnak ég a bőre.
@AKIsTUDATLAN:
Melyik aktivista hálózatot? Nem különösebben vettem észre, hogy az elmúlt három évben az ellenzéki pártok túl nagy erőfeszítést tettek volna a stabil, aktív és mobilis szavazóbázis kiépítéséért és fenntartásáért.

De mindegy is, most már csak egy hét van, majd jövő szerdán megnézem, hogy egy ilyen kritikus helyzetben is hány embert tudnak összerántani, tömeggé formálni, aztán utána térjünk vissza erre.
@hardw: nem fog rádőlni, erre kár várni

@saravad: mi nem érjük be ezzel, de kik vagyunk mi és mennyien is vagyunk?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: látnivaló? főleg, ha majd ilyen közvilágításunk lesz:

Tündöklés és tündöklés – Tiborczék a közvilágítás-korszerűsítési piacon

atlatszo.hu/2013/10/15/tundokles-es-tundokles-tiborczek-a-kozvilagitas-korszerusitesi-piacon/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de, csak nem biztos, hogy 1-2 év múlva. lehet, hogy kell hozzá 10-20 év is.

a másik alternatíva jobban tetszene?

1990 után elkezdődött valami előremutató, persze voltak privatizációk, megszedte magát egy réteg, de ami 1998 óta folyik, az egyértelmű népszerűségi politizálás, zsebtömés és rombolás.

az idősebb demokráciák ezen már átmentek, de mi még nem. mi még ott tartunk, hogy van a nagyrossz és a mégrosszabb opció, és elhisszük, hogy ez a két választás van. idő kell, hogy az emberek ezt felismerjék, bevésődjön, és átadják a gyerekeiknek (akik unokái persze ezt majd újra elfelejtik).

jövőre talán egyszerű többsége lesz a több pártból álló "éhes" ellenzéknek. mit fognak tudni csinálni a károgókkal a nyakukban, akik mögött ráadásul ott egy erőszakos, gyűlölködő és rombolni képes támogató tömeg?
@saravad:
"Volt egynő vhol, vmikor. A ferje verte, a penzt elkocsmazta. Kesobb jora fordult a sorsa. Az uj ferj otthon iszik, ami olcsobb es csak ritkan veri-egy kicsit. Ti beérnétek ezzel?"

Bárki, aki elmegy szavazni, az beéri ezzel. Az anális abúzálás nem kérdés, legfeljebb a mértéke. A palettán szinte csak megalkuvást jelentő pártok vannak (a híveket leszámítva):
- már leszerepelt;
- folyamatosan leszereplő;
- rétegterületekre koncentráló, egyéb területen vállalhatatlan és/vagy fogalmatlan;

Kihagytam valakit?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom mennyi a kritikus, de nem tömeg...
Több válasz is van rá miért nem állnak mellé:
1.Egyszerűen blamától félnek (ld. LMP) és így nyiltan, pártként nem akarják támogatni. Ettől a háttérben nagyon is segíthetik.
2. Az egész azért jó nekik mert legalább trafikmutyizhatnak néhány hétig, de ezt akkor is megtehetik, ha más gyűjti.
3. Talán jobb is nem pártként beállni mögé. A fidesznek pont az a célja, hogy ez egy csúnya "komcsi-akció" legyen, ne a korrupció miatt felháborodott emberek alulról jövő kezdeményezése.
Ha Én lennék a helyükben én sem nyiltan segíteném. A politikusok írják ela látványosan, de egyenként, a párt is nyilatkozhat támogatóan. Adják ki az embereiknek, hogy gyüjtsenek, de ne, mint mszp-s együttes, hanem, mint xy állampolgár.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Amíg a politikusok azt hiszik, hogy az ő szakmájuk az hogy megnyerjék a választást, aztán meg az hogy megtartsák a helyüket addig ez van.
Nem a politika működteti az országot, az csak egy fogaskerék. Kavics, moon.

Tegyük fel összeáll egy ígéretes csapat. 2 perc alatt tépnék szét őket, szakmai múltjukat, családfájukat; mar csak azert is mert e csapat tagjai rendelkeznenek multtal es kulonfele korabbi politikai kapcsolatokkal is.
Itt nagyobb bűn 'elárulni' egy partot mint egy egesz orszagot.
A kormany ezentúl nyilvántartaná ki hova repül. Nemzetbizti + antiterror okan, yeah.
@hardw: nem fogunk vitatkozni, én is így látom, pont ezért kizárt a rájukdölés opció, ezeknek a folyamatoknak vagy tárgyalásosan van vége, mint 89-ben nálunk, vagy véresen mint a románoknál
@nedudki74:
Aztán mikor nagyobb az esély az aláírásra: ha xy állampolgár kéri fel erre a járókelőket, vagy ha a párt egésze teszi ugyanezt, a rendelkezésére álló apparátus és eszközpark segítségével?

Ez a civilek mögé bújás, ha ez az indok, egyszerűen sunnyogás.
@bella _ciao: végig olvastam, nincs mit hozzá tenni, semmi új nincs benne, mert korábban az összes mutyi tesztelve volt, ebben a haveri izében viszont együtt van minden. Hű képe a narancsmaffiának és az alkalmazkodásnak.
Az LMP kérdőíve maga volt a full szociális demagógia. Ez is az.

Ha az egész törvény eltörlése lenne a feladat, persze hogy aláírnám. Ezt nem. Igaza van a DK-nak.

"Az üzleti siker kulcsa ne a politikushaver legyen, hanem a becsületes, szorgalmas munka."

Jah persze, nanáhogy. Az üzleti siker kulcsa az lenne, hogy két marokkal kotorásznak a másik zsebében. Mi köze ennek a szorgos, becsületes munkához? Önellentmondás. A bort iszok és vizet prédikálok tipikus esete.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor asszem teljesen egyetértünk. én a rájukdőlés alatt az utóbbit értettem.

bárcsak valaki kiöntené a nyilvánosság elé az ügynöklistákat és az elmúlt 20 év nagyobb stiklijeit.

azt hiszem sokan vagyunk (vannak) úgy, hogy hungarocell-szobor töcskölésre meg székházgyújtogatásra nem, de egy kétoldali rezsim-elzavarásra szívesen az utcára menne - akár csak egy gyertyával is.
@Husz_János_Puszita:
Most nézem csak, hogy emögé a mondat mögé azért bajosan állhatna oda bármelyik párt is hitelesen:). Valamiért csak kialakult az utóbbi időben az a nézet, hogy a politikusoknak csak azzal a korrupcióval van bajuk, amiből őket kihagyták...
ide is, mert ide is illik:

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · indavideo.hu/video/Coolio_-_Gangstas_Paradise_magyar_dalszoveg 2013.10.15. 13:47:11
@sírbateszezazegész: talán mert a bizonytalanság megtartása létszükséglet, hasznos a félelem az ismeretlen ellen, jobban kikapcsol közben a kognitív elme, és ekkor jobban irányítható is ;)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Az meg a másik fele. Hócipőm tele, hogy a közélet tematizálása demagóg-populista-antikapitalista destruktív üres szólamokban merül ki állandóan. Mekkora rombolást művelnek már. Akinek csöpp esze van, úgyis tudja hogy csak a szavazatok kellenek nekik, aztán folytatja mindegyik ott, ahol abbahagyta. Teljesen elrugaszkodnak a realitásoktól egytől-egyig mind. Választó meg néz mint a birka, háááát ezekben is csalódtam megint, hihetetlen.
@Husz_János_Puszita: ne várj el a társadalomtól és az egyes embertől olyat amire nem alkalmas, és akkor minimális a csalódás esélye:

A kognitív tudomány vagy megismeréstudomány minden olyan tudományterületet magába foglal, melynek létezik olyan szelete mely a megismerési folyamatokkal foglalkozik, legyen az emberi, állati, gépi, molekuláris szintű vagy „globális”. Ide tartoznak a biológia, pszichológia, filozófia, nyelvészet, antropológia és számítástechnika.
Tudományterületek, melyekben megjelent a „Kognitív szemlélet”

Nem egy különálló tudományágról van szó, inkább összekötő kapocs néha látszólag igen távol eső tudomány területek között. (Mint amikor egy problémára több megoldás létezik, de a probléma komplexitásából adódóan először csak részmegoldásokkal szolgálhatunk, majd a részmegoldásokat összekötve juthatunk közelebb az összetettebb probléma megoldásához.) Ebből már láthatjuk, hogy egyik fő „erőssége” abban rejlik, hogy nem közös módszertant ad a kutatók kezébe, hanem sok különböző kutatás filozófiai alapokon nyugvó, de egy irányba mutató ismereteit.

Sokkal helyesebb kognitív tudomány helyett a kognitív szemlélet megnevezés használata. A kognitív szemléletű kutató vizsgálódásai során (legyen szó emberről, állatról vagy gépről) a megismerési szempontot helyezi előtérbe, s a megismerő modelleket úgy tekinti, mint a környezetet modelláló rendszereket. Ez a belső modell átalakítható, s átalakulni képes különböző hatásokra. A tulajdonképpeni megismerés (az állatvilágban is) akkortól jön létre, mikortól a modellek változtathatók lesznek, s a modelleken végzett műveletek ellenőrizhetők. A megismeréstudományi szemlélet a hatvanas évektől kezdődően alakult ki két nagy szakaszban. Először létrejöttek az egyes szakmák kognitív irányzatai, s mint vezető terület, létrejött a kognitív pszichológia. Később megjelent az igény az interdiszciplináris együttműködésre a különböző irányzatok között, amelyet összefoglaló néven megismeréstudománynak nevezünk.
Aliyevék a választások előtt egy nagyszabású „független” felmérésben megkérdezték az azeri embereket, hogy kit tartanak legalkalmasabbnak az államelnökségre. És az azeriak nem palástolták a véleményüket, 83,7 százalékuk kitörő örömmel fogadta, hogy Aliyev újra elvállalja a posztot. (A felmérés eredményét bejelentő sajtóértekezletről itt

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/332878_vigyazo_szemetek_bakura_vessetek

olvashatnak.)

A felmérést egyébként az amerikai Arthur J. Finkelstein végezte, aki sajtóhírek szerint a budapesti Századvég csoporttal áll szerződéses kapcsolatban.
Na ez az a fontos hír, amiről az MTI nem jelentett!
majha a rezsicsökkentés ellen köll népszavazni, akkor istókziccs föl fogok horgadni. addig viszont az öreg haida sámán bölcselmén rágódok, miszerint nálunk, svalbárdon mindenki kékvérű, merhogy úgy született, ezér itten nincsen is ojjan, hogy elit. valamennyien csempészukrán bagót szívunk.
ennyi:

A bús cégek béremelésre készülnek
Origo|2013. 10. 15., 10:15|Utolsó módosítás:2013. 10. 15., 10:49|
Címkék:K&H Bank, üzleti-tippek, kkv bizalmi index

Megtorpant a hangulatjavulás a vállalkozások körében, mert nagyobb adóterheléssel és vállalkozásellenes kormánnyal számolnak a cégek. Egy mutatóban javultak a várakozások: nagyobb bérekkel számolnak.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131015-a-bus-cegek-beremelesre-keszulnek.html?sec-1
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: látszólag messze, a valóságban pont egy kiváltó eseménnyire, mivel a környezet és a "kedv" adottak hozzá.

szerinted miért történik mindez? a nagyvezér úgy ítélte meg őszöd után, hogy ez bizony forradalmi hangulat, és lehet rendszerváltást csinálni. mégse lehetett, és lecsengett az egész. és bármennyire is be akarják mesélni, nem azért, mert a rendőrség leverte, hanem mert érdektelenségbe fulladt.

akkor viszont rájöttek, hogy ebben az országban bármit meg lehet csinálni. a jelenlegi ciklus elején még ment az óvatoskodás, a tesztelgetés hogy mire mi a reakció, de azt látták, hogy bármit lehet, és egyre jobban felbátorodtak. már simán lehet laboratóriumozni, meg őszintén válaszolni a putyinos kérdésekre, sőt választáson csalni is.

megtörtént a felbátorodás, és bizony megtörtént az elbízás is.

én tartom, hogy a jelenlegi kormánynak imádkoznia kell, hogy egyszerű többséggel győzzék le őket jövőre, és szépen lassan lecsengjen a dolog, és tovább "aludjanak" az emberek.

máskülönben ők nem tisztességben fognak megöregedni.
Egy érdekes eszmefuttatás:

„Nem a saját akaratából lett valaki az ókorban rabszolga, a középkorban jobbágy vagy napjainkban hajléktalan.” Az igazság sajnos az, hogy mind a római, mind pedig a bizánci birodalomban voltak olyan szegények, akik a biztonság, a jobb életkörülmények, a kiszámíthatóság reményében önként lettek rabszolgák, illetve jobbágyok. Egy adott pillanatban ugyanis elviselhetetlen egzisztenciális teherré vált számukra a szabad lét.
[...]
És mi a helyzet hazai viszonylatban? A maffia típusú „nemzeti-keresztény” rezsim megmutatta, hogy az emberek többsége, önként vagy némi kényszerrel, könnyen és gyorsan beletanul a szolgaságba. Vissza- vagy beleszocializálódik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ijjenek nekem a klozeton szoknak eszembe jutni, csak sose érek a végire, mer idejekorán elzsibbad a lábom.
@Dr. jenőke (jenőke): Ugye milyen ügyesek ezek a Finkelsteinek? :)
@Dr. jenőke (jenőke):

akkor mostan kegyed tomoceuszkatatiki akar lenni, avagy gyugyu?
Szerintem nagyon becsüljük meg azokat a pillanatokat, amikor Török Zsolt semmit sem tud mondani, mert sajnos nagyon kevés ilyen van.

(Mekkora ellenállást tanúsított a Szerethető Válogatott, mi? Kábé, amekkorát a Diótörőből a balettkatonák tanúsítottak volna Mordor Kapui előtt. :DDD)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem én csalódok, félreértesz. Sajnos nem.:)

A kognitív szemléletet magyarul úgy hívják, hogy valaki gondolkodik.:)
@hardw: "máskülönben ők nem tisztességben fognak megöregedni. " pont ezt írtam én is amott fent kicsit más szavakkal :D

@Dr. jenőke (jenőke): bezony, akar-e felelősséget vállalni valaki magáért, avagy eme bántő gondolatoktól elmenekülve inkább a nyáj birkatömegét választja, és beleolvadva eltűnik a szürkeségben.
"Mi vagyunk a borg, minden ellenállás hasztalan."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Persze hogy nagyobb bérekkel számolnak, a minimálbér emelés biztosra vehető. Kell az adó- és járulékbevétel, de nagyon. Hogy aztán ki tudják-e termelni, az más kérdés.
Herényi Károly 2013.10.15.05:02

A DK-kongresszuson –

A kedvenc Kern-lemezem egyik dalának refrénkezdete, a rettegés és félelem jut eszembe Mesterházyról és Bajnairól. A hétvégéig nem tudtam eldönteni, kitől félnek jobban, Orbántól vagy Gyurcsánytól. Ma már tudom, hogy Gyurcsánytól. Ami elég nagy baj. Akkor inkább maradjon a diktátor. Orbán olyan tiszta képlet, mint Kádár vagy Rákosi. Legalább tudom, hogy kivel állok szemben. Jobb, mintha a magukat demokratáknak hazudókkal kellene vitáznom.

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/333305_retteges_es_felelem
a politikai logika. pazar. platon horgadjon beléjük!

Miért gyűlöletkeltő a bajai Teket Melinda? Mert Budapesten ledöntötték Orbán szobrát!

444.hu/2013/10/15/miert-gyuloletkelto-a-bajai-teket-melinda-mert-budapesten-ledontottek-orban-szobrat/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kogníció a kognitív pszichológiában kb. olyan gondolatot, észlelést jelent, ami eléri a tudat küszöbét. A modern pszichológia intenzív kutatási területe a kapcsolata az érzésekkel, az emlékezéssel.

Egy klasszikus példája: lelépsz az úttestre, meglátsz egy autót feléd robogni. Mi van előbb, a kogníció vagy az érzelem? Mire a tudatig eljut a látvány, a szimpatikus idegrendszer már rég felkészített az ugrásra. A vért az agyadba, kezedbe, lábadba pumpálja, pulzus megugrik, kristálytisztán tudsz gondolkodni. Érdekes téma.

Nem elválaszthatók egymástól.
@bella _ciao:

Hogy EZ után a kampány után Kovács nyert, úgy nagyjából mindent el is mond az országról.
@Husz_János_Puszita: oops, rossz pályára tévedtem, még jól járok, ha 1:8 lesz a táblán.

Akkor én maradok a rendszer szemléletnél, azzal talán nem lesz bajom :D
elmútnyócgól a hibás...
kelet nektek a kis gömböc...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
egy civilnel látszó tárgy a párt apparátusával, eszközeivel, pénzével.
Hidd el sokkal többen írják, alá ha nem konkrét párt van mögötte.
@nedudki74: megalapíthatnád: nkp. azaz nem konkrét párt. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: sok embernek nem számít, hogy tükörbe tudjon nézni.

25 éve még az előző rendszer volt, 25 év múlva pedig nagyon más lesz minden. 25 éve volt, aki 25 évesen egy jövőbe mutató ember volt, 25 év múlva pedig 75 évesen lehet, hogy leköpik, ha az utcára merészkedik.

részemről inkább maradnék egy tisztességes valaki, aki 25 év múlva is a tükörbe mer nézni.
@hacsaturján: Arra törekedtem, hogy majd nyugdíjasként a pénzemért - is - szeressenek a nők, de úgy tűnik, a pénzkérdés már nem opció.
Erre jön réi kedves barátom a jakut kecsketermelő és megkérdezi: "...kegyed tomoceuszkatatiki akar lenni, avagy gyugyu?"

Hát élet ez így?
Ezt nevezik empatikának?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ezen ítélőtábla döntés után meg főleg:

Próbálom összefoglalni a bíróság érvelését.

Orbán Viktor hungarocell szobrának ledöntése = gyűlöletkeltő.
Sztáronszky Ferenc a ledöntött szobor “fejének egyik hordozója volt”.
Sztáronszky Ferenc = gyűlöletkeltő
Sztáronszky Ferenc és Teket Melinda együtt kampányoltak Baján.
Teket Melinda = gyűlöletkeltő

Tényleg nem értem, hogy ezt eddig miért nem látta át így senki.

444.hu/2013/10/15/miert-gyuloletkelto-a-bajai-teket-melinda-mert-budapesten-ledontottek-orban-szobrat/
Új feladatot kaptak mától a kéményseprők

hvg.hu/ingatlan/20131015_uj_feladat_kemenyseprok

nálunk éppen bemondta az unalmast a kéménysepréssel foglalkozó cég. a rezsicsökkentésre hivatkoztak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Más tudományágakban lehet rendszerszemléletet jelent, nem tudom.

A rossz hír, hogy az emberek mindig zsigerből fognak szavazni, nem az eszük után. Még az emléknyomok is érzelemhez kapcsolódva tárolódnak, emiatt lehet a Gyurcsány fóbia például. Szerintem. Nem biztos.
@hacsaturján: az emberek gyugyuk, de egymással úgy viselkednek, mint tomoceusz gyugyuval.
tomoceuszék meg röhögnek rajtuk.(meg rajtam is)
Talán egy kis publicitással van még esély pártok nélkül is összegyűjteni a szükséges 200.000 aláírást. Ha máshogy nem, akkor levélben:

www.nemzetinepszavazas.hu/aktivista/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezek rossz érvek.
Orbán rakétaként zúdult a magyar nemzet rózsaszín egére, ezért Sztáronszky Ferenc nem lehet gyűlöletkeltő tárgy hordozója, legfeljebb csak rakétahordozó.
@Husz_János_Puszita:

na, azért én a zsigerből szavazással vitatkoznék. a szimpátia kialakulásának biztos, hogy köze van az ember természetéhez vagy neveltetésének, de sok ember nehezen ismeri be a hibáit és rossz döntéseit, és inkább a korábbi döntéseihez igazítja a valóságot (megideologizálja), minthogy szembenézzen vele.

épp ezért van, hogy sok kiábrándult fidesz szavazó nyomatja a "de legalább magyarok zsebében marad a pénz", illetve "miért, a komcsik alatt jobb volt" és egyéb frázisokat, miközben belül ők is pontosan tudják, hogy ez gáz.

viszont, épp azért nem mondom hogy zsigeri, mert ha most a kormány szétdöntené az országot, akkor ezek az emberek nem rájuk szavaznának. lennének, akik továbbra is, de a nagy része már nem. szóval az ember képes beismerni a hibáit, de az tény, hogy ahhoz sok kell.

viszont, a jelenlegi kormánynak pontosan ugyanaz az 1-1.5 millió szavazó a bázisa, aki volt az elmúlt 15 évben. a többiek nem rájuk, hanem a jelenlegi ellenzék ellen szavaztak, és ha ők újra szavaznak, gondban lesznek. nekik az a jó, ha a saját táboruk 100%-ban elmegy, a többieké meg teljesen kiábrándul és inkább nem is szavaz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hiába a nyilvánvaló csalás, mégis nyert a fidesz Baján. Elkeserítő, hogy nem háborította fel a helyieket.
@Dr. jenőke (jenőke):

hehehe! jól behúsztalak a csőbe. :))
@punkfrog:

én eszt a jelenséget úgy ismerem, hogy a rusnya rabszolga nem szabad akar lenni, hanem rabszolgatartó.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ezekben a kérdésekben csak annyi a kicsinyes bosszú, hogy nem 4 százalékra, hanem 3.33 százalékra akarja visszaállítani az árrést (mert az első körös 4 százalékos kérdést elkaszálta az illetékes grémium). Egyébként a kérdések nem rosszak, hiszen csak közvetett céljuk egy ideális állapot elérése, a közvetlen cél a jelenlegi mutyirendszer bedöntése. Erre viszont alkalmasak. Tehát teljesen egyezik a DK álláspontjával.
oopsssss:

Bíróság: Ki kell adni a felcsúti földeladások adatait az LMP-nek

A Fővárosi Törvényszék nem jogerősen az LMP-s Lengyel Szilvia javára döntött, így a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek ki kell adni a Felcsút környéki termőföldeladásokra, illetve haszonbérletbe adott földekre vonatkozó hirdetményadatokat.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Birosag_Ki_kell_adni_a_felcsuti_foldelada
@Husz_János_Puszita:

erre mongyák, hogy pirruszi győzelem, merhogy nagy valószínűséggel ez a zsigó fejibe került.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez teljesen rendben van. Ha A = B, és B = C, akkor A = C. :)

@hardw: "na, azért én a zsigerből szavazással vitatkoznék. a szimpátia kialakulásának biztos, hogy köze van az ember természetéhez vagy neveltetésének, de sok ember nehezen ismeri be a hibáit és rossz döntéseit, és inkább a korábbi döntéseihez igazítja a valóságot "

Nem lett ez elbaszva. Csak majd valami másra lesz jó.
@hardw:

Teljesen igazad van, de ezt nevezem zsigeri szavazásnak. Az ellenzék elleni érzésektől vezérelve például. Észérvet egyetlen egyet nem tudott a fidesz felhozni a kétharmados előtt.

A racionálisan gondolkodók mindig kisebbségben lesznek, nem csak nálunk, mindenhol. A politika felelőssége, pozitív vagy negatív indulatokat korbácsol-e fel.
@hacsaturján:

Egy zsigó nem oszt, nem szoroz, amíg a rendszer marad. Semmi aljasságnak nincs következménye, amíg nem büntetik a választók.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: végülis :D

A konyhasó tartalmaz nátriumot.
-------------------------------
A Mikulás vagy Lappföldön lakik, vagy nem.
@Husz_János_Puszita: de ez a fenti a racionálisan gondolkodókra is igaz, csak ők hamarabb megadják magukat a beismerésnek - szerintem.

felesleges tagadni, a fidesznek is voltak jó intézkedései, az előző és a mostani ciklusukban is. sőt, voltak olyanok is, amik bár nem voltak jó intézkedések, mégis profitált belőle az is, aki nem feltétlenül értett egyet vele (pl. a végtörlesztés).

és voltak a megelőző 8 évben is olyan intézkedések, amik rosszak voltak.

az más kérdés, hogy ha az egészet mérlegre tesszük, külső szemlélőként (pl. külföldiként) egészen más az állás, mint fideszesként, vagy "komcsiként".

ja, egyébként teljesen gáz volt a trafikmutyi (csak hogy a témánál maradjunk), nem csak a családok tönkretétele, a haverok helyzetbe hozása miatt, de a költségvetési lyuk miatt is. szóval ha odajönnek, aláírom hogy csinálják vissza az egészet.

viszont, 3 hónapja nem cigizek.
@hardw:

Igen, a racionálisan gondolkodókra is igaz, mindenkire. Mindig a mérték ami számít, az arányok.

Ha a népszavazás az egész visszacsinálásáról szólna, aláírnám én is. De nem arról szól, hanem az árrésről és a termékkörről.
@nedudki74:
Bocs, de ezt most nem hiszem el.

Ettől még persze lehetséges, de a trafikügy már van annyira politikai ügy, hogy bármilyen aláírásgyűjtés is csak politikai lehet, és még ha nem is az, a Fidesz gondoskodni fog róla, hogy az legyen. Eddig is ezt csinálták a képmutató "politikai haszonszerzéses dumájukkal... A HaHa is előbb lett Bajnai-gárda, minthogy kettőt tudtak volna pislantani a fősulisok, akik egyszerűen csak kellemesebb, kevésbé kötött és előreláthatóbb körülmények között szerettek volna tanulni.

És még ha mindez nem így lenne, akkor is ott a kérdés, ami aztán abszolút politikai, és mint ahogy arra már többen rávilágítottak, csak arról szól, hogy ha már a Fidesz rátette a mancsát a trafikokra és jellemzően pofára újraosztottak egy piacot, akkor fulladjanak bele a saját szarukba, csakhogy:
a) nem fognak, legfeljebb vágnak még egy pár kiskaput a rendszerre, Orbán meg kevésbé büszkén fogja mutogatni a WHO-kisplasztikáját;
b) a rendszerbe kódolt problémák attól még ugyanúgy fennállnak majd.

Mondom, civilezni ebben az ügyben a pártoknak legfeljebb sunnyogásból vagy képmutatásból lehet, és egyik sem teszi őket szimpatikusabbá, vonzóbbá a szavazáson. Sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy ha a pártok nem állnak az "ügy" mögé, vagy legalábbis nem alakítanak ki határozottabb álláspontot (igen, kb. olyat, mint a DK), akkor az ex-trafikosok könnyen gondolhatják, hogy az ellenzék cserben hagyta őket, és máris lesz egy rakás újabb nemszavazó.

Az meg köztudomású, hogy egyenes út az újabb kétharmadhoz...

Továbbá az sem elhanyagolható, hogy bármit is csinál egy civil bárkinek az eszközeivel, szavazni még mindig csak pártokra lehet...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lájkolom! :-)
(Herényi megvilágosodott, vagy mijafene????)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Úgy van. Ezért írtam tegnap, hogy kész, itt mindennek vége.
Megválasztottak egy - már képre is - idiótaforma senkit, egy nullát, a cukrászbácsi csicskáját -akit annyira sem tartanak, hogy kiengedjék megszólalni a médiába (látta valahol, valaki egy szót is nyiffantani? Mert én nem!).
Úgy, hogy másfél hónapja nem lehet nyugodtan létezni a városban ...
AZ lett volna az egyetlen helyes válasz erre az egészre, hogy nulla ember megy el szavazni.
@Husz_János_Puszita:

akkor viszont tessen dönteni a tőkét, de izibe! nem szisszenni minden kis szilánkhoz.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Szerintem nagyon nincs rendben, hogy levegőt nem tudsz ebben az országban venni úgy, ne keverednél bele a politikába, ne telepedjen rád, mint az utca pora. Méreg, amit belélegzel.

Kampányoljon az ellenzék a trafikok liberalizációjával, de ne kotorásszon senki zsebében, mert rácsapok a koszos mancsára.
@Husz_János_Puszita:

Zsigó, a szarkeverő habkeverő szerintem önmaga egy igazi fideszanalízis. Hazug, nyíltan korrupt, buta, és csaló.
@bella _ciao:
Elolvastam ezt a sz@rt.
L. Simontól se alélok el, a Novák meg Gábor Zsazsától tanult self-managementet.
Ki nevelte fel ezeket?
@hacsaturján:

A tőkeellenesség az egyik legnagyobb fájdalmam. A döntését meghagyom Kádár és Marx utódainak.:)
@dr. ac:
" a közvetlen cél a jelenlegi mutyirendszer bedöntése. Erre viszont alkalmasak."

Hogyan?

Tudtommal két kérdésről van szó, az egyik a 3,33%-os árrésről, a másik meg arról, hogy csak dohánytermék legyen a trafikban.

Ezek hogyan szüntetik meg a központosított pofára osztást, a létrejött piaci koncentrációt, az indokolatlan állami felügyeletet és hogyan ad jövedelmet azoknak, akik eddig ebből éltek?

Szerintem a mutyirendszer bedöntése is max. közvetett cél, mert a kérdésekben levő korlátozásokkal az a közvetlen cél látszik, hogy veszteségbe kényszerítse a trafikokat. Ez a bosszú része, nem a 0,67%-os totyorgás.
@Myrath:

Fidesz bármikor állít a helyébe egy még aljasabbat. Van miből meríteni.
@Myrath: alakul, szivárog a gát, kérdés átszakad, vagy elapad
@Myrath: sajnos nem!www.hir24.hu/poszt-itt-gerloczy-marton/2013/10/15/gerloczy-meg-egy-polgarmester-hagyja-ott-a-fideszt/ Ez itt a Poszt itt rovat, melyben köz- és szépíró szerzőink dolgozatai olvashatók. Az e helyt megjelenő szövegek részben vagy egészben elrugaszkodhatnak a valóságtól, vagyis olykor kitaláció szüleményei.

Jelen bejegyzés maradéktalan befogadásához, valamint a teljes értékű katarzishoz javasoljuk szeretett és tisztelt Gerlóczy mester pár órával később materializálódott opuszának megkattintását is - itt.

Hajrá Pápatamási! Hajrá pápatamásiak! Hajrá Hauer!
@Evezős:

Láttam pár riportot, amikor a zemberünk, akinek a tanyáján se gáz, se csatorna, se villany, azért szavaz erre a fafejre, mert "A külföld elismeri a rezsicsökkentést", a mammer meg azért, mert "megígérte a fidesz, hogy felújítják az egész tanyáját", hát akkor: ENDE.

Ja, hát és akkor egy nő(!) kocsikkal követése mindenhova, meg kamerázása, azért ez nem az illészoltáni értelemben vett surmóság, itt már szobatisztasági problémák vannak.
@bella _ciao: még alsópéterinél is jobban!:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A másik, mert jó volt a buli. Főztek gulyást, folyt a pia, Fásy mulató...
@bella _ciao: Milyen jó lenne pedig! Van annyi polgi aki jobban teljesithetne! Ellátogathatnának a pajtakaszting ruhatárába! Hagytak ott valamit, ideje lenne, LÁNC-ba menni értük!
ennyi:

Nem kommentálja megcsonkítását a versenyhivatal

Nem kommentálja a Gazdasági Versenyhivatal a hatóságot megbénító törvényt. A GVH elnöke szerint eddig is volt lehetőség versenyhivatal korlátozására.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Nem_kommentalja_megcsonkitasat_a_versenyh
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: meg volt valami olyasmi, hogy mobilt ígértek. persze, gondolom, kamerás mobilt.
@Husz_János_Puszita:

ha nem, hát nem. nehéz sorsa lehet kegyednek.
M 1

19: 45' Magyarország - Andorra: Világbajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzés
Élő közvetítés a Puskás Ferenc Stadionból

22: 35' A szabadság rabságában -
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nem voltam hírközelben a hétvégén, rárepült az ellenzék a témára? Az egyik legnagyobb horderejű törvény, a PSZÁF lenyúlása óta. Nesze neked szabad verseny. Éljen sokáig Simicska lajos.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A pártközpont hűtötte le
a XV. kerületi Fidesz belviszályát
A polgármester ki akarta záratni a pártból két fideszes helyettését, akiket a pártérdekek elárulásával vádolt meg. Hiába.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F15%2Fa_partkozpont_hutotte_le_a_xv._keruleti_fidesz_belviszalyat%2F
@Dr. jenőke (jenőke): aztán az igen tisztelt minielnök úr, ottan lesz-e a mérkőzésen? átadhatna valami hitet abból, ami a rezsidémon elleni harcban hevíti. mert van még remény.
@hacsaturján:

Minden kezdet nehéz, azt mondják. Talpamon a nyúlcipő. Új kezdet.
Hírek 16 órakor:
Orbán megvédi a MOLt.
A MOLnak annyi.
@Dr. jenőke (jenőke):

Állítólag kinyírja magát a MOL az INA eladásával, mert ki lesz szolgáltatva a szűkülő magyar piacnak.
@Husz_János_Puszita:
A magyar piac nem szűkül, hanem szűköl.
viktor egy interpol által körözött emberrel szotyizik, átad! Mi ez ha nem maga a bűn pártolás?
@Husz_János_Puszita: szia:) akceptálom a "minden körülmények közt maradjunk gentlemenek"-hozzáállásodat, de ez egy mocskos és aljas küzdelem a disznószartól erősen szennyezett hátsó udvaron és a fidesz oda a mástól elorzott jószágot, s nem hajlandó onnan kijönni... ergo, ha vissza akarják azt szerezni, akkor be kell menni lábszárközépig a trágyalébe... azok a trafikosok, akik nem mutyiztak, hát azok meg az eredeti kiírás szerint adták be a pákyázatukat, úgy hogy csak az eleve számolt üzleti tervük fog életbe lépni, nem? Ők nem fognak károsodni.

Mivel az ügynek semmi köze a piachoz, távolságtartó magatartásoddal nem az mellett állsz ki... persze csak szerintem:)
@sírbateszezazegész:

Azért érzed a drámát abban amit leírtál, ugye? :))
Trágyalés pólóverseny disznókhakiban, ez lenne a választék? Nyugodjunk bele, hogy ez jutott nekünk?

Korszakváltásról már szó sincs.
huh! aki kitölti agyérpatakgörcsöt kap!

Érpatak eszement kérdőívvel keres magának jegyzőt, töltsük ki együtt!

cink.hu/erpatak-eszement-kerdoivvel-keres-maganak-jegyzot-tolt-1445553931/@klagdavid
Rufus írja, hogy a trafik ügy politikai ügy. Hogyne lenne az, de hozzátenném rögtön a rezsicsökkentés ügyét is, és ez a két dolgo keresztmetszetét mutatja be a Fidesz álságos stratégiájának politikai és gazdasági filozófiájának vetületében is.
A trafik ügyben két legyet kívánt ütni egy csapásra, kitömni a mamelukokat, egyben a 10%-os árrés növeléssel Áfa és jövedéki adóbevétel növelést is elért.
Ez a húzás a dohánytermékek 16%-os emelését vonta maga után, amit megfizet a lakosság.
A rezsicsökkentést veszteségeit az adott szektor nyeli le, a Fidesz óriási politikai hasznot zsebelhet be, és ez sem került aemmibe
az államháztartás számára.
Sokba került viszont a nagyfogyasztóknak, amelyek a költségnövekedést iziben áthárítják a lakosságra.
Mindezeket az összefüggéseket nyilván az ellenzék felismeri, a téma az utcán hever, és mégsem képes a maga javára fordítani ezeket az ügyeket.
Tudhatná, hogy a kilátásba helyezett aláírásgyűjtésnél milliós nagyságrendű aláírást zsebelhettek volna be, az eredményét a választásokig hangoztathatták volna. Emellett a Fidesz kényszerhelyzete a trafiktörvény megváltoztatását is maga után vonhatta volna.
Volna, volna...
Elképesztő az ellenzék tehetetlensége, hogy még a kinálkozó lehetőségeket sem képes a maga javára fordítani.
posztho:

/Puszita és sok hasonszőrűnek szeretettel, csak nem álnevesen ott is? ;)/

Hogyan ne harcolunk a trafikmutyi ellen?

Ennek a népszavazásnak az a különlegessége, hogy sikere és bukása egyaránt a rezsim trafik-korrupciós ügyét legitimálná.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131015_Hogyan_ne_harcolunk_a_trafikmutyi_ellen
@bella _ciao: :( nem először, de megfogtál:)... kérném a wikilinkes segítséget baltazárhoz... teee, te baguette-huszár, te:D
és megint:

Jobban szidták a Fideszt, mint a szocialisták
A XV. kerületi polgármester ki akarta záratni a pártból két fideszes helyettését, akiket a pártérdekek elárulásával vádolt meg. Hiába.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F15%2Fa_partkozpont_hutotte_le_a_xv._keruleti_fidesz_belviszalyat%2F

-------------------------------------------

A Fidesznek nem kellett Paczolay,
a Velencei Bizottságnak igen
Bizalomvesztés miatt hívták vissza az AB elnökét, erre a Bizottság tiszteletbeli elnöknek tette meg

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F10%2F15%2Fa_fidesznek_nem_kellett_paczolay_a_velencei_bizottsagnak_igen%2F
@hacsaturján: én lennék az? ezt most nem veszem magamra, ez még Orica klasszikus inszinuáció meghatározása alapján is alaptalan rágalom!:))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Szia. Csak most jutottam gép elé.
Én nagyon távol vagyok a pártoktól, csak annyit tudok, amit a neten és a sajtóban olvasok. Azt hinné az ember, hogy van nekik működő aktivista hálózatuk, különben csak lógnának a semmibe.
Az biztos, hogy a fityesz aktivisták a mi kies kisvárosunkban is nagyon nyüzsögtek ellenzéki korukban, gyűjtötték az aláírásokat(most eszembe sem jut már, mi mindenre).
Mostanra ők is elszundítottak, az ellenzék meg sohasem strapálta magát.
Az biztos, hogy a fityesz ellenzék korában uszító újságokat dobott minden postaládába heti gyakorisággal, és kormánypénzen kampányoltak, mivel az önkormányzati választásokat megnyerték, és a megyei önk. lapjában vérlázító arroganciával és populizmussal korbácsolták az indulatokat a szocik és Gyurcsány ellen.
A szocik pedig tűrték, és pénzelték saját lejáratásukat.
A választások óta egyszer sem jelenik meg ez a lap, úgy látszik, fityeszék a saját pénzüket(egész helyesen: kösszpénz volt mindig)nem erre fordítják.
Valóban úgy tűnik innen alulról:), hogy az ellenzék nyugodtan ül a pecsáján, és jól elvannak a kommunikációs csatornákon történő szerepléssel.
@Dr. jenőke (jenőke): oda én is elmennék. egyébként meg 23.-án a Hősők terén lesz fellelhető.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nézd, az én gondolkodásom egyszerű és legalább 15 éve következetes:

Amíg nem sikerül a kapitalizmus csíráit elültetni a közgondolkodásban, amíg a kádári, pártállami mentalitást nem sikerül onnan törölni, addig ez az ország növekvő nyomorra van ítélve. Ez az alapprobléma, minden más ennek a következménye, a trafik ügy is.

A napi politikai iszapbirkózás kevésbé érdekel.

Legalább meg kell próbálni.
@AKIsTUDATLAN: ennyi jön ki belőlük.
ülni és élvezni hogy alulról melegednek.
@Husz_János_Puszita: igen ott fent az agyakban van a probléma gyökere
@Husz_János_Puszita: ez egy hordák közti élet-halál harc... a győztes majd a harc végén legyen nagyvonalú:))

"de ne kotorásszon senki zsebében, mert rácsapok a koszos mancsára." Erre most nem lehet hivatkozni, mert fals az érv. Mint írtam, aki nem mutyista, az az eredeti árréssel számolva nyerte meg a trafikját. Nekik kellene legelsőként aláírni az íveket, mely tett után senki nem nézhetne sandán rájuk. Ez is egy lehetőség a korszakváltás elősegítésére, nem?:)
@Husz_János_Puszita: üdv a klubban, egy cipőben járunk, mert erre a kiinduló pontra jutok legtöbbször én is, rendszerek és összefüggések, emberek és gondolkodás, gazdaság és tervezhetőség, mind mind egy külön világ, de mind mind egymástól függ és egymásra hat. Bármelyik összetevőt megpiszkáljuk ésszerűtlenül, összedől az egész.
csak úgy:

28 millióra büntették gyorshajtásért

A finnek vagyoni helyzet alapján büntetnek, az 50 helyett 77 ennyibe kerül.

www.origo.hu/auto/20131015-28-milliora-buntettek-gyorshajtasert-mert-gazdag.html?sec-2
és ez is, csak úgy:

Élsportolói adókedvezményt kapnak a hivatalnokok

Kevesebb adót fizetnének eztán a sportszervezeti alkalmazottak. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke által beterjesztett törvénymódosításnak az indoklása is aggályos.

hvg.hu/gazdasag/20131015_Elsportoloi_adokedvezmenyt_kapnak_a_hivat
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ügyes.
Hollandiában meg olvasmányaim emlékei alapján lefoglalják a kocsit ha kétszer olyan gyorsan mész mint lehet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor én egy eurós díj lefizetése után akár le is fektethetném a mutatót:))
@sírbateszezazegész:

Oké, valóban az eredeti árréssel adták be a pályázatot, meghajlok az érveid előtt.:)
Azt tudni kell, hogy a kevésbé forgalmas körzetekben kizárólag cigiből pont tönkremenni lehet, más szóval a kicsik szívnak vele és egy csomó terület ellátatlan marad majd. Nem a nagy genyákat büntetik az eredményes népszavazással.

De nem ez a legnagyobb bajom vele, hanem az üzenet. Megint a magántulajdon ellen hergelik a népeket, dögöljön meg a szomszéd trafik.

Az egész közbeszéd érvrendszere a fals.
@Penivaldes: ezért, jahhh, hogy nincs normális indoklás, minek, hisz megtehetik:

Az adózóna már pénteken megírta, de az Országgyűlés elé csak kedden került be az a Borkai Zsolt által jegyzett törvénymódosító javaslat, amivel lehetővé teszik, hogy mindenki, aki a sportszakmai hierarchiában dolgozik, olyan könnyítéssel élhessen az adózást illetően, mintha élsportoló volna.

A könnyitett adóztatásról szóló jogszabálymódosítás "célja, hogy a sportszervezetek, az országos sportági szakszövetségek és az országos sportági sportszövetségek mellett a sportköztestület sporttevékenységgel kapcsolatban közvetlenül vagy közvetetten feladatot ellátó főállású munkavállalói is választásuk szerint ekho-val teljesíthessék közterheik megfizetését" - olvasható az általános indoklásban. A részletes indoklás semmilyen érdemi információt nem tartalmaz.<<<<<<<

De ettől még - ha Borkai Zsolt javalata bekerül a törvénybe - azt jelenti, hogy a sportolókon és edzőkön kívül már a sportszervezeti alkalmazottaknak is lehetővé válik az szja helyett az EKHO szerinti adózás. Vagyis: a sporttal csak közvetetten összefüggő munkát végzők is kisebb közterhet fizetnének.
Elfenekelte a kisfiát, megbírságolták

Ötszáz eurós, azaz 150 ezer forintos pénzbírságra ítélt a délnyugat-franciaországi Limoges büntetőbírósága egy férfit, aki elfenekelte 9 éves kisfiát - adta hírül kedden a Le Populaire du Centre nevű regionális napilap.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Egyetértésem.
Mi itt hatósági árak mértékéről vitatkozunk. Tiszta szocializmus. 3,60 legyen a fradikolbász vagy 4,20.

Én felteszem a kérdést: miért kell hatósági ár egyáltalán?
@Husz_János_Puszita: egy piacban feltétel nélkül hívő számára ne lenne világos a magántulajdon és a kiosztott trafikok közti antagonizmus?:)... miért engem etetsz ezzel?:D... mivel bántottalak meg ennyire, konstanz mártírja?:))
Én apróságokra nem fecsérlem a drága időmet, inkább örülök minden kedvező eredménynek (jobban teljesítünk, IMF-tartozásunk 0 Ft, folyamatos rezsicsökkentés, stb.)
Most pl. a következőnek:
www.stop.hu/gazdasag/egy-adat-ket-valosag-a-rezsiharc-szedi-aldozatait/1186268/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mert kiváló teljesítményük okán megérdemlik.
Erről papolok itt egész nap.:)
@sírbateszezazegész:

nekem asztán magyarászkodhat! :)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: aha, vagyis akkor a takaritónéni aki felmossa a csarnok padlóját és a portás bácsi aki kiadja az ütőket kevesebbet fizet?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tényleg?

Akkor tevékenységi kört módosítunk.
Mi leszünk az ugrókötél szakosztály.

Ez tök jó, pillanatok alatt a fél ország sportolóvá válik, ez tesz jót az egészséges nemzeti magyar embernek, persze csak ha folytatódnak az újabb stadionépítések.
@Husz_János_Puszita: csak teeee? rád uszítom sírbatesztet, úgy is feni már magát rád :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem tetszik ez nekem. uszítani. igazi baliberális szokás.
@Habakuk999: @Penivaldes: nemén vagyok a ZSóti, tudja a frász, nem én adtam beee, a szövegbűűű viszont ez derül ki.
@sírbateszezazegész:

Nem azt mondom a kezdetektől, az egész trafik törvényt kell kidobni a kukába?:)
Egy hányinger az egész.
Választás után liberalizálni, koncesszió tulajoknak egyszeri kártérítés, szevasz.
@Habakuk999: Kérem felvételemet az ugrókötél szakosztályba!
@Penivaldes: öööö, hol az a műfej, hagy hordozám mint véres kardot, de vigyázzatok, mert virtualice velem vagytok közös oldalon, ti is bűnösök lesztek, és végetek ;)
@Penivaldes: Az nem egyszerű, meg kell dolgozni érte veszettül.:)
@Penivaldes:

Akkor vissza az egész, beállok portás bácsinak a fradihoz.:)
@Husz_János_Puszita: addig viszont, mint azt észak-balkánon szokás -pelikánt ídézve- "a mocskos imperialistát ütni-vágni kell, ahol éred"...:) minden új korszakot mindenhol vérrel és könnyekkel áztatott úton közelítettek meg... ez a módja... tudomásul vesszük vagy sem... csak abban tudsz reménykedni, hogy a könny lesz a több, s nem a vér...:) ha elfogadod a mindenképpen szükségest, akkor már nem is apokalipszisként tekintesz rá:)
@Husz_János_Puszita: akkor még nem láttál hiénát fenekedni...:))
@Penivaldes:

Szívesen megvesztegetnélek pedig.:)
@Penivaldes: Tevékenykedni nagy erőkkel, és minden nap háromszor elmondani nyugat felé, adj uram hosszú életet szeretett vezírünknek
@Habakuk999: akár szét is tépem felsőruhám nyugat felé ha kell szretett vezérünkért.)
@sírbateszezazegész:

De láttam, félek is.:)
El sem képzelem, mit művelnél egy trafikban.
@Penivaldes: Tényleg?

Akkor csak lesz nekem a héten valami dolgon a nagy tó partján.:)
@sírbateszezazegész:

Abban reménykedtem, a 21. században kicsit gyorsabban megy a dolog, hát tévedtem. Kár.
@hacsaturján: nem a diktatúra, hanem annak vezetői ellen harcoltam.mondta az egyik rusnya rabszolga.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"Szerintem a mutyirendszer bedöntése is max. közvetett cél, mert a kérdésekben levő korlátozásokkal az a közvetlen cél látszik, hogy veszteségbe kényszerítse a trafikokat. Ez a bosszú része, nem a 0,67%-os totyorgás."

Ismerem a népszavazás kezdeményezőjét, nem volt korábban érdekelt a dohányüzletben, tehát a bosszút mint motiváció nem tudom értelmezni az esetében.

Az ars poeticája a nepotizmus elleni harc, ahogy itt a kezdőlapon is olvasható:
www.nemzetinepszavazas.hu/

Az eredeti játékszabályokat akarta visszaállítani, azokat, amik a pályázatok beadása idején voltak - az első kérdéseit viszont visszadobta az ugyancsak politikai játszótérnek bizonyuló OVB. Erre a kekeckedésre úgy válaszolt, hogy a korábbi 4 százalékos árrésjavaslatát levitte 3.33-ra - de ez is inkább az OVB fideszes embereinek szóló fricska, nem nevezném bosszúnak.

Sikeres népszavazás esetén - szerencsés esetben már a sikeres aláírásgyűjtést követő "megelőző" törvénymódosítás következményeként - a trafikmutyirendszer gyorsan kileheli a lelkét, hiszen - ahogy mondod - ilyen (eredeti) feltételek mellett nem tartható fenn a rendszer. Éppen ezért nem pályázott számos olyan korábban ezzel foglalkozó egyén, akik a pillanatnyilag rendelkezésre álló információk alapján osztottak-szoroztak. Miután az árrés újból a trafikmutyirendszer előtti szintre csökken, már nem lesz az évszázad bulija trafikosnak lenni, és a trafikkoncesszió elveszíti a konc, hűségfalat jellegét. Ha pedig a "jutalmazottak"-nak már nem ízlik annyira a dolog, akkor lehet rá esély, hogy - a koncessziók tömeges visszaadása után - egy új, átgondoltabb rendszerben a korábban ezzel foglalkozók közül is visszakapják néhányan a megélhetésüket.

A kérdések nyilván nem tökéletesek (bárki adhatott volna be neki jobban megfelelőt), de rengeteg megkötés van, az is csodaszámba megy, hogy két kérdést is sikerült úgy megfogalmazni, hogy nem sikerült elkaszálni az OVB-nek.

Számomra az a lényeg, hogy az új trafikrendszernek nincs egyetlen pozitív hozadéka sem. (Ha mégis, akkor azt sokkal igazságosabban, transzparensebben, költségvetési szempontból kedvezőbben is meg lehetett volna csinálni.) És mivel ez a rendszer alapjaiban rossz, így vagy úgy, de támogatandónak találom az eltörlését.
@Habakuk999: nonono.... te csak maradj a bükkben a hétvégén:))
@Husz_János_Puszita: hát az az otthoni befóliázott trafikban az eladó nemétől és korától függ...:)) most már írhatom, mert Peni mintha a skandináv vonalat képviselné a párkapcsolatokban... tegnap mogyorózás, ma felsőruha letépés... hol a blog nagy vadásza, máris a célkeresztjébe lépek:))
@sírbateszezazegész: felrenyultam ezzel a baltazarral. az idezet az lenne, hogy baltazar meghal, de nem alkuszik. de kozben rajottem, husz sem volt mas, hiszen maglyara ment hiteert.
vedd ugy inkabb, hogy kinzo igenyem tamadt a megszolitasodra. persze csak szerintem.
@bella _ciao: készítem is a kecskesajtos baguettet...:) ezek az élet apró, ám meghatározó örömei...:))
@sírbateszezazegész: Ilyenek a fiatal lányok...

Nem teljesítesz, aztán csak leshetsz...:)
@Habakuk999: nem tudom, minek nevezzem azt a kommentet, amelyben egy focistat ertelmesnek illetnek. mivel becsulom o habakuksagat, talan a megfontolatlan nem serto. :)
Úgy érzem, Novák Előd nem az eszével fogja sokra vinni.
@Habakuk999: a tapasztalat keserűségét érzem ki kommentedből.... akarsz róla beszélni? :D
@bella _ciao: Hallgasd már végig, érdemes.

S ha a végét is meghallgattad, mikor az újságíró szurkoló azzal példálózik, hogy a szurkolók föl voltak készülve mentálisan, akkor szerintem átgondolod ezt a mondásodat és az újságírók szellemi képességeit is.:)
hogy is van az a mondás a magyarokról, volt valami forgó ajtó, meg valami üst is...

„Na menjenek a p…ba” – a PM-et osztják a DK facebookozói

A Demokratikus Koalíció sajtófőnöke kiírta a Facebookra, elképzelhető, hogy a Párbeszéd Magyarországért hibájából nem indulhat közös ellenzéki jelölt Békéscsabán novemberben. Dühös reakciók érkeztek.

hvg.hu/itthon/20131015_Egyutt_PM_DK_valasztas
@sírbateszezazegész: Nekem volt 22 éves barátnőm néhány éve.:)

Kicsit (rettenetesen) hülyén éreztem magam a baráti társaságával teázva.
Utána mondtam, hogy szerintem ez nem olyan nagyon jó ötlet volt.:)
@Habakuk999: igen, ő a kivétel ami erősíti a szabályt, az iskolában és a honvédségnél is volt szerencsém focistákkal lenni, felnőtt koromban is, a közvélekedés 90%-ban igaz, és akkor lehet szépítettem az arányokat...
@Habakuk999: öööööööö, belém szorult a szó, na jó nem is, ezt már hallottam tőled :D
@Habakuk999: félremagyarázás, én jelképesen értettem a tépést
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Végighallgattad?

Nem tudom, ki volt az a barom, aki azt magyarázta, hogy ő hősiesen fölült a vonatra és szurkolt keményen az életveszélyben és példát vehettek volna róluk a focisták, biztos Angyal kollégája lehetett.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mer büszke vagyok rá egy picit.:)

Úgy fölszedett, mint a pinty.:)
@dr. ac:
Az eltörlését én is támogatnám, de csak azt, és csak annyi a bajom, hogy ebből a kérdésből ezt nem érzem ki.

Egy dolgot kihagysz a számításból, mégpedig a megváltozott piaci koncentrációt. Kb. ötöd-hatodannyi bolt osztozik a teljes forgalmon, mint amennyi korábban, ez pedig önmagában is elegendő lehet a nagyobb forgalmú boltok fennmaradásához, figyelembe véve azt a réteget, amelyik politikai vagy távolsági okokból lemondott a cigiről. Lehet, hogy nem fognak bizonyos trafikok teszemazt egymilliót keresni, de 333.333 forint még mindig jó jövedelem a befektetéshez képest, legfeljebb lassabban térül meg. Amik veszélyben vannak, azok a kisebb, vidéki/falusi boltok, amik iránt amúgy sem volt nagy a kapkodás, amúgy sem a tőkeerős mutyisták kezében vannak, hiszen ők nyugodtan pályázhattak olyan koncesszióra -akár strómannal- ahonnan nagyobb forgalomra és bevételre számítottak.

Persze, undorító az egész tokától bokáig, a pofátlan pótpályázatért meg még külön bármikor képes lennék lehányni Lázár Jánost... de itt most azt érzem, hogy ez visszafelé készül elsülni, pont azokon csattanva a legnagyobbat, akik a legkevésbé szolgáltak rá.
@Penivaldes: A kislánnyal nem volt semmi baj, én éreztem magam erősen hülye vén bakkecskének.:)
@Habakuk999: van ez így..
és még örülhetsz hogy nem velem hozott össze a sors:)
@Penivaldes: Állítólag igen, nem dugdosott el a barátai elől.:)
@Habakuk999: akkor meg?
vagy nem fértél volna el a szekrényben?
@sírbateszezazegész:

Én úgy tudom, a hiénáknál a nőstény a kezdeményező fél, és hatalmas kamu vesszeje van.:D
Tán ezzel húztad ki a gyufát Peninél?:D
@Habakuk999: haba, már délután végighallgattam. akkor is focista. mondjuk, látja a nyugat és hazai állapotok közötti különbséget.
@tristen2005: :)

Már készülök én is a fódulatra.

Mondjuk nagyon élvezném, ha a nyócegy ellenére mégis a második helyre érnének be a körbeverések miatt.

Képzeld el a sok suttyót, akiknek három napon belül az akasztófáról piedesztálra kéne helyezni az aranylábú gyerekeket.:)
@Penivaldes: Tuti, hogy Gábriel most ezt tölti kifelé. :)
@V-PORT: ma egy oktatóm megkeveredett a történelemben..))
stréber akkor.)
@bella _ciao: focista persze.
Ahhoz képest értelmesen beszélt szerintem, bár az igaz, telefonálgattam a riport közben.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Irigykedhettek is.:)

Most nem annyira, mert be vagyok fogva.:(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A magyarokra az jellemző, hogy utolsónak megy be a forgóajtón, de elsőnek jön ki.

Erre gondoltál?
Szerintem ez mára más értelmet kapott, és inkább egy üveges kisiparos reklámfilmjének gondolom.
@Habakuk999: így jártál, jöttél volna hozzám aki nem a nagy tó mellett él, hanem felette
@Habakuk999: nem teázni kellett volna... az volt a hiba... a tea... :) coffeeshop...tudod:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
egykulcsos büntetést követelek a finneknek!:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Csodálkozom a kutyán, hogy rátok bízta az életét.:)
Mivel etettétek meg, mielőtt beült a csónakba?

Nem dicsekszem, csak Sírbateszbe próbálok lelket verni.:)
@Habakuk999: ha bántod sírbatezst nem lesz ruhatépés.....:)
@bella _ciao:
IGEN! Csóválom is... :D

@Habakuk999:
Virgonc edzett eb, csak néha kell győzködni - van amikor önként vetődik be a kenu, vagy kajakba. Tegnap kicsit győzködtük, de jól elvolt... A sört sem veti meg! :))
Hogy mik vannak??!!

2013 október 04-én tartott sajtótájékoztatón jelentette be Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke, hogy
- indulnak a 2014-es választásokon.
4-én este az ECHO TV Napi Aktuális műsorában részletesebben beszélt a pártelnök a Munkáspárt elképzeléseiről.
- a bíróság bejegyezte a párt új nevét. A Magyar Munkáspárt név felvételére azért kényszerültek, mert a törvény tiltja a szocialista rendszerhez kötődő nevek használatát. -- -- Miért nem nemzeti? Ha már...?
@Penivaldes: Addig magyarázol, hogy beülök az autóba és megnézem Balaton fölötti kis faludat.:)

Kíváncsi vagyok, hogyan magyaráznád meg a felsőruházat tépését élőben.:)

Amúgy már számtalanszor megbeszéltük, hogy nekünk az apa-lánya kapcsolat jönne be, úgyhogy nyaklevest kapnál, ha mindenféle jöttment bakkecskének tépdesnéd a ruhádat.:)
@Habakuk999: de te nem jöttmnet vagy
.)))
különben is jelképes tépés is van
@Habakuk999: ez jó. sirba a bakkecske. boli a kutya. te meg az orwell?

ps.: a disznót bevállalom, egye fene.
@Habakuk999: egyébként meg helyedben hallgatnék.
amikor említetem a felsőruhatépést rögtön felcsillant a szemed, aztán most itt semjénkedsz
:)
@bella _ciao: nem
Haba a kecske, sírba a hiéna, Boli a kutya
@Penivaldes:
Izé, én értetlen tudok lenni, de mi az a "elborozolni"???
@Habakuk999:

Akarsz még 1 12:1-et, mint 97-ben?
@Husz_János_Puszita: rosszul hitted...

Hát a lányok is vicsorognak ott, az biztos:)
@Penivaldes:
Köszi a bókot! A vén kecske, meg a hiéna, nem annyira hízelgő... :D
NE NYALJ, NE NYALJ!!!
Az a Knoszi...
@sírbateszezazegész: Francokat, én csak elálmosodtam a coffeeshop után.

Egyébként csinálj valamit a barátnőddel, tisztességtelen ajánlatokat tesz erkölcsös és hűséges kommentelő társadnak (nekem).

(Ha a kedvesem olvassa véletlenül, az életben nem nyithatom meg többé a gyíkot)
@Habakuk999: van olyan gyík, amelyik veszély esetén önként eldobja a farkát, ellenséget megtévesztve.
@tristen2005: Annyira győztünk? Nem, akkor sajnálnám az andorraiakat.

Viszont nagyon kíváncsi lennék a továbbjutás esetében a kommunikációs stratégiára, dajcsokra ls egyéb vadmajmokra, akik szombaton vért akartak inni.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: most azt akarod mondani, hogy Knoszi nyelvmunkája?
na ez azért mégiscsak
@bella _ciao: engedd a görényt a klaviatúrához... ezek után ma már csak vele beszélek:))
@Habakuk999: már megint úgy hoznak törvényeket, hogy nem tudni kikre vonatkozik!
ki számít bele a sportszakmai hierarchiába?
ki az élsportoló?válogatott focista?
miért kapnak kedvezményt?
ki a hajléktalan?
lomtalanításkor mi kerül az állam tulajdonába és mikortól?
csak néhány az utóbbi idők terméséből!
végrehajthatatlan és bármikor kijátszható jogszabályok.
szobrot nekik!
@Habakuk999: különben is te kezdedt
én a kormány iránt érzett hűségemet demonsráltam erre te
@sírbateszezazegész: ne legyél olyan magabiztos. a görény nem hajlandó veled beszélni.
@bella _ciao: El kell olvasnom ismét, elfelejtettem melyik volt a kedvenc állatom.

Csak már túl kell esnem a keresztes háborúkon, még van hátra egy fél könyvem.
@bella _ciao: Utána kinő, csak rövidebb lesz egy kicsit.

Ezek szerint gyíknak lenni se leányálom.
Magyarország Alaptörvénye
ALAPVETÉS
U) cikk
(1) Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek.A demokratikus átmenet során a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjaként jogi elismerést nyert politikai szervezetek a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként is osztoznak elődjeik felelősségében.
@Habakuk999: :D aki szelet vet...:))

Az teázóssal kapcsolatban meg ne szerénykedj: megdolgoztál azért a kocsiért és rolexszért, amit felszedett:D te meg, mint elválaszthatatlan tartozék osztod a fődolog sorsát...:D ne mondd, hogy nem vagyok megértő, igaz barát:D
@sírbateszezazegész:
Ööööö... izé... hallottam! :D

Ezt a túlfizetett kretént hallottátok?

"DEVECSERI: NEM JÁTSZOTTAM ROSSZUL - AZ ÉV NYILATKOZATA

A 23 éves Devecseri Szilárd megtörte a csendet, mert annyival nem érte be, hogy az öngólját szilveszterig még nagyon sokat fogják ismételni - szórakoztató célzattal. Szilárd most olyan nyilatkozatot adott, amiből bűn elvenni akár csak egyetlen sort is. Azt még nem tudni, abszolút egyediek voltak-e a gondolatai, vagy esetleg besegített neki a Haladás sajtósa.

Nem miattam kaptunk nyolc gólt
Így, vagy úgy, igazi remekmű lett, íme:

„Négygólos holland vezetésnél nem volt leányálom beállni. Ennek ellenére örültem, hogy pályára léphettem, cseppet sem izgultam, sőt, kifejezetten élveztem az elképesztő hangulatot, a remek körülményeket, és azt, hogy világsztárok ellen bizonyíthattam. Szerintem jól is szálltam be, első megmozdulásommal leszereltem Arjen Robbent , majd megelőztem egy csapattársát is" - vágott bele a 8-1-es meccs értékelésébe.

„Sajnos az öngólommal mindent lerontottam. Az ominózus beadásnál éreztem, hogy Robben mögöttem van, ezért szögletre akartam fejelni a labdát. Úgy éreztem, hogy jóval a kapu vonalán túl állok - nagyot tévedtem. Szörnyű érzés volt, amikor a hálóba vágódott a labda, nem akartam hinni a szememnek, a földre rogytam. Odajött hozzám Robben, és vigasztalásként megpróbált felhúzni. Nem fogadtam el a segítséget, nem akartam kimutatni, hogy megtörtem. Mert egy kicsit bizony megtört az öngól, ezután nem úgy ment a játék, mint előtte. Hibáztam, de már nem tudok mit csinálni, muszáj továbblépnem" - jelentette ki, egyúttal újratöltötte csapattársa, a fantasztikus képességű Guzmics Richárd bukaresti szavait, aki szintén világbajnoki selejtezőn járatta le magát, és mutatta be, milyen remek a szombathelyi képzés.

„Nem olvasgatom a különböző internetes hozzászólásokat, azért eljutnak hozzám a vélemények, tudom, sokan bűnbaknak kiáltanak ki. Erre azt tudom mondani, hogy a szerencsétlen öngólt leszámítva nem játszottam rosszul, másrészt, ha kiélezett szituációban, szoros eredménynél hibázok ekkorát, sokkal rosszabb lenne a helyzet. A hollandok egyébként nem is sebességben, hanem elsősorban gondolkodásban voltak gyorsabbak nálunk."
propeller.hu/itthon/2798901-devecseri-nem-jatszottam-rosszul-ev

Szenzációs! :))
Ha rajtam múlna, a többivel együtt mehetne mezőgazdasági kisegítőnek.
@Habakuk999: ez a leányáélo attól is függ, melyik végén vagy a faroknak. persze csak szerintem.
@Penivaldes: Nem, talán reggelre végzek vele.

Most, hogy tönkretetted kellemes esti programomat, rá fogok érni olvasni.:(
Szép estét mindenkinek. Nézi valaki a ma esti meccset??? Amúgy nem köll beszarni. :)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1238386_571676766232271_1110279299_n.jpg
@sírbateszezazegész: Omega, de nem hordom, amióta a telefonok mutatják az időt.:)

Amúgy telitalálat, négy diáklány stoppolásával kezdődött.:)
@punkfrog: Annak idején mindenki saját egyházat gründolt, most majd saját szakosztályaink lesznek.

Mi leszünk a legsportosabb nép.:)
@bella _ciao: Csodálkozol rajta?

naponta szétszaggatja a felsőruházatát, még jó, hogy stoppolgat.:)
@Knósszosz:

Jó reggelt?!
Ha van kedved, olvasd el az U) cikk (1) és a hozzátartozó a)----stb részeket.
Kíváncsi vagyok hogyan értelmezed.

njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=140968.248458
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Odáig még nem fajultam mint egyesek, hogy szerencsétlen kutyát is cibáljak magammal ismerkedéshez.:)
@sírbateszezazegész: Érdekes, milyen előítéletes az ember.
Ugyanolyan rosszul érezném magam rolex órában, mint Merciben vagy nagy büdös vastag fuxszal a nyakam körül.
@Habakuk999:
Az Mirkó barátom ölebe! Csak "jóban vagyunk" Virgonc komával...

@Knósszosz:
A BÓTBAN kaptam rendes cseh Staroprament, nem a bőcsi löttyöt!
Hiába állítja a német akármilyen manager, lószar egy löttyöt csinálnak az eredetihez képest azok ott, az eredetihez képest!
@Habakuk999: d: mert inkább egy kislány karja legyen a nyakad körül.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jól mondod, jól mondod. az alföldi papucsot se svájcban készíccsék! de komolyan!
@bella _ciao: az se baj, ha nagylány:)

Na megyek, mert nem látom a szeretnivaló válogatottunkat.

( nem mintha végignéztem volna az elmútt tíz évben egy magyar felnőtt meccset )
@Habakuk999:
A legdrágább órám (na jó, van egy ezüst Omegám, meg egy szimpla Doxám - mindegyik zsebóra, nagyfatertól még) 200 € volt és egy barátomtól kaptam ajándékba, hexadecimálisan, led-el jelzi ki az időt... :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az enyémet 79-ben vettem magamnak 4.500-Ft-ért Orex boltban, ha lóbálod a karod, felhúzza magát.
szép kerek:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Legalább 20 éve nem láttam az óvári malmot, köszi:)))
@Orica Középföldi:
Csütörtökre szerzem meg az épület kulcsát és megyek be is, fotózgatni majd belülről.
Belül fa szerkezetű. Csomó helyen még megvan az eredeti gépészet, malom részek.
Elöl, a tér felől most egy fogászat (:)) 5dent), egy bank és egy villamos bolt van. A többi üres és romos... :((
@Habakuk999: ez is jelzi, már '79 előtt is ügyrskedő voltál... azt csak átmentetted a hatalmat...:))
@Habakuk999: én az elmúlt másfél évben nem bántam volna azokat a fuxokat ... itt jó ára van a zaciban:))
@Habakuk999:
Amióta a telefonon is van óra, csak nyáron, a túrákon hordok órát. (Most megnéztem, még 6 másik órám van azokon kívül...)
@sírbateszezazegész: Szó, mi szó, igaz.
Jártam föl a tangóra - Ecseri - vettem mindenféle jó bakelitet, fölvettem a zk magnómra és eladogattam őket.
És igazolatlanom se lett, mindig ki tudtam magyarázni az osztályfőnöknél.:)
@bella _ciao: Nem diszkós, tök szép, egyszerű.
Nagyon drága volt nekem, a rokonságot megfűztem, ne vegyenek érettségi ajándéknak hülye aranygyűrűket, hanem dobják össze a pénzt és a sajátommal plusz egy heti folyamatos üvegvisszaváltással összejött.:)
@Habakuk999:
Ugye! Knoszi is erre hajt, az üvegvisszaváltásra gyúr... :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: falusi gyerek vagyok, mi fociztunk nem diszkóztunk.
Diszkót csak az egyetemen láttam.:)
@Orica Középföldi:
6 hónapja költözött oda... :D
Előtte festékbolt volt ott.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

A saroküzlet gyerekkoromban villamos bolt volt:)
Mindegy, rég volt, tán igaz se volt.
@bella _ciao: Később meg Duran Duran, Spandau Ballet, Simple Minds, Ultravox, stb. :)
@tristen2005:
Ha netán, véletlenül győznénk, olyan mámor lesz itt, hogy ihajjjj! :)
Ezt olvastátok?
VÉRLÁZÍTÓ!

index.hu/bloghu/kkbk/2013/10/15/megalazott_kishantos_116

Csak mert a NARANCS CSÜRHE EZT IS MEGTEHETI!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Olyan vagy,nem mindegy,hogy hét vagy nyoooc az a gól ,és igazán szép volt a fejes, lehet azt gondolta az a Holland kapu :)
@Dr. jenőke (jenőke):
Magyarország Kalaptörvénye.
Mindenki, aki közpénzek ellopásában sárossch, vegyen czillindert, mert mínusz húszban is elolvad a valy a felyén és ha épp van ideje, isten áldja meg a magyart! – főként, ha az a királyfalusi Felcsúton építi a nemzeti százezer balláb akadémiját, ami majd kihúzza a szarbúl a magyar foczit, hacsak nem köll a hollandokkal fapapucs-gól bizniszt csinyáni.

U) cikk (1)
Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek. A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak…
Ekkora öntökön rúgást ritkán lehet tapasztalni, de unortodoxul ez is rendben van - nyilván -, a KISZ az nem tartozik a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai bűnöző szervezetek kategóriájába.

Kövérdajcsorbánrogányosi úttörők, azok csak azért léptek bele, mert belülről akarták szétgórni a szervezetet… ja. Szomorú, hogy ezt sok barom el is hiszi, oszt akkor csodálxunk a bajai eredményen.
Az alpontokat nem is említem, mindegyikre sejted a választ és üljenek bele a törvényükbe, az nem az enyém!

Értem én, miért kérdezted, de simán megelőlegezem a Te véleményedet, ez ügyben asszem egy követ fúj(ol)unk...
@tristen2005: szegény szombathelyi nagyotmóndó legény:)

arra a gólra értem haza
@hardw: "NEM AKAR NYERNI jövőre,igazábol"
JA,JA,vanbennevanbennevalami!!!
@sírbateszezazegész: Na, hali szépember:-) Nem is igazán érettem tegnapi kérdésed az itáliai viszonyokról, amikor már tavasz novemberbem huszáros hunrohammal bevetted a Nápolyt:-) Akét kutyát értem, de azt nem, hogy az alkalmi házvezetőnőd, hogyafrancba és miből slattyogott el a legközelebbi bankautomatához, és tranzakciós illeték lerovása nélkül vételezett ki lóvét egy Mastercarddal, a napi betevő chiantira. Amúgymeg... fene a gisztusod, Nápoly legszebb kilátási helyén verted le kicsi jurtádat, a nápolyikirály se láthatott vón szebbet a nápolyi obligátra, meg a Vezúv füstölgő ormaira:-))

lh4.googleusercontent.com/-MTw6z6oenac/Ul2HVyxPlxI/AAAAAAAAvXg/EE5fzGyVnio/s800/DSC03745.JPG
@Knósszosz: Szia! Mindenrendben? A tegnapi ajánlatom él, ha akarsz több szívfájdalmas fotót, email, oszt huss...
@Dr. jenőke (jenőke): lényeg, a többi szarság:

Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Férre a hüjeséget, irigyellek.
Kurva jó lehet ez Matula-bácsi fííling - Staropramennel öblítve - főként nyáron.

Jó, neked annyira nem megy mint Bánhidi Laci bácsinak a Tüskevár-ban, de még viheted valamire ha szorgalmasan gyakorolsz.
Csakhogyénislehessekrohadék!-:)))

Beeee...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Eddig jó, hősiesen védekezünk, még csak egy gólhelyzete volt Andorrának
Én sajnálom ezeket a focistákat, Egervárit is.

Most monggya a szpíker, hogy ne varrjunk mán minden felelősséget a nyakába.

ne is, szarból elég nehéz várat építeni.

Az egészet elzavarni a búspicsába

Húha, ismét megúsztunk egy gólt.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):

origo:

Magyarország - Andorra 0-0

Hollandia gólt szerzett Törökországban, ha most 6-0-ra vezetnénk, pótselejtezős helyen állnánk. Andorra viszont egyelőre ellenáll a bágyadt magyar támadásoknak

444.hu

Puskás stadion: 30. perc furcsa, de a mi térfelünkön van többet a labda. Vagy nem is furcsa.

Az egy dolog, hogy Izland kijuthat a vébére, de az 50 000 lakosú Feröer-szigetek ma U21-es EB-selejtezőt játszott Németországban. A 75. percig 1:2-re vezettek a vendégek, és a németek csak a 82. percben tudtak 3:2-re nyerni. Öt év múlva mi már Európa minden csapatától félhetünk – üzeni Bede Márton.

Puskás stadion: 29. perc, ha kát andorrai nem zavarja egymást, gólt lőhettek volna.
@Habakuk999: Semmi gond itt. Amatőr foci, üres lelátó, még több stadion, de minek/kinek?
Lehet, a ner-forradalmi felvonulásokat akarják megrendezni bennük tán majdan, a dicsőséges 20-ik évfordulóra pl.?
"___klottalsóban fészkelődve arra vártok, hogy kizárólag a civilek érjenek el valamit __"

ebben az esetben az bizonyosodik be, hogy nincs is rájuk szükség, azaz nem rájuk van szükségünk a változáshoz. a reményhez meg pláne nem.
A mérkőzésre a köztévé kommentátora, Knézy Jenő szerint hozzávetőleg 1500-2000 néző mehetett ki, döntő többségükben olyan tizenévesek, akik ajándékba kapták a jegyet. A B-közép viszont szinte kongott az ürességtől. A meccsen a kormányülés miatt nem jelent meg Orbán Viktor, de ott volt Csányi Sándor MLSZ-elnök, Schmitt Pál volt államfő és Demján Sándor is. Czene Attila egykori sportért felelős államtitkár és a lemondott Egervári Sándor is a lelátóról nézte a meccset.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): Ne légy vaskalapos.

Válságban az állam beruház, így serkentve a gazdasági növekedést.

Jók lesznek azok a stadionok még valamire.

Mittudomén, pl lehet bennük libát tömni elzárva a négymancs nemzetietlen tekintete elől.
@Habakuk999: szégyen gyalázat vagy te budösbunkó knézyjenő.

mit pofáztál lelkesen évekig a miniszterelnökúrjóságosmajdőfocitcsinálprogramjáról?

barom
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): kell a beléptető rendszer, hogy kiutasítsák a ződaktivistákat
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Láttam, menj fel a Trollfoci facebookra, magad alá csinálsz!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kösz. Nem írtam szempontot, hogy mit vettem észre. Választási listára vétel szempontjából érdekes a kérdés.
@Knósszosz:
Kösz.
Nem írtam szempontot, hogy mit vettem észre. Választási listára vétel szempontjából érdekes a kérdés.
Jók vagyunk, kihuztuk az első félidőt az acélosan játszó Andorra ellen, pedig a andorrai kőműves majdnem gólt rúgott!:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Széép!
Most mindenki ott reszeli a répáját, mert ugye egy izlani rákászok szintű csapat ellen hatalmas sikert arathat a válogatott (ha azok nem makacsolják meg magukat..), aztán lehet fotóckódni Palibácsinak meg a többi seggfejnek százötven néző előtt, hogy mekkoraésmicsoda siker vót a mai este.

Azért várjuk ki a végét...
ritka nagy szarmócsing az EMBER.
@Habakuk999:

A Jenő mindig sietteti a Királyt a kirúgásnál, az +Baccik sietni!:)
@tristen2005: Minek siessen, ki kell fárasztani az andorraiakat, elvileg csak elálmosodnak előbb után, hónap siktába kell menni.
@gipsz.jakab: JESSZUM !!!Hun áll ma a MAGYAR
PSZIHOTHERÁPIA,ha ennek grácba kű gyárnija he???
@tristen2005:
-:DDD
Az még lehet, hogy egy ámátőr pék kitömi Király hálóját?
Persze, nem Királyt basztatnám evvel, ő valóban jó kapus, csak mindenki lemegy gyök nullába, mikor a válogatott seggfejek közé besorozzák őket.

Mondom: Királytól bocsi, a többieknek fakultatív tárnalátogatást, jó szívvel.
@Knósszosz: Meg fogjuk nyerni, a Magyar Szív győzelemre vezet!
Félreértés ne essék: ha amatőrök lennének, se tetszene ez, de pízért felháborít!
@Knósszosz: Bocsi, hogy off de annak idején ezzel voltam New York-ban. :(

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=16407
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Plusz egy!
Én azt olvastam, hogy fejenként két milliót kaszáltak ezek a derék fiúk azért, hogy pár meccsen pályára léptek.

Most ehhez mi a lófaszt lehet hozzátenni?
Egy jó vacsorát... esetleg!
Mit fogsz Te nyomni, hatalmas Efendi?
@Habakuk999:

Jenő vagy engedélyt kapott a dumára, vagy kiakarja rúgatni magát!
Ebből nem lesz majd poszt??? :)

„Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk” – ezt mondta Gyurcsány Ferenc tegnap este, de a korábbi szocialista pártfinanszírozásról többet nem mondott.

www.hirado.hu/Hirek/2013/10/15/19/_Jobb_ha_nem_tudjuk__Gyurcsany_a_szocialista.aspx
Ribery akkora gólt lőtt a finneknek.
Persze sajnálom, hogy csak ezt a meccset látom. Így a tietekhez nem tudok szólni:)
@Knósszosz:

Jenő azt mondta, jó a döntetlen is, az 200 ezer/kop!
szép estét mindenkinek!
lányok, fiúk!
@Orica Középföldi: @Dr. jenőke (jenőke): :)))

hoztam nektek a meccs utáni álomba ringatót!

Juhász Gyula
Az élet bája...

Vannak nők, akik egy életen által
Kísérnek minket szomorú varázzsal,
Mint hidegfényű, messze csillagok
Örvények közt a gazdátlan hajót.

Nők, akik mindig, mindig velünk vannak,
Fanyarbús illatát az új tavasznak
Ők küldik és az őszirózsa gyászát,
Gyötörnek mély emlékek távolán át.

És vannak nők - ó legyenek áldottak! -
Akik nekünk az élet bája voltak.
Pillangói a gyászövezte kertnek,
Virágai az eltűnt édeneknek.

Akik bársony szemükkel simogattak,
Vagy selymét adták ránk finom szavaknak
S emlékük úgy él, mint Mozart-szonáta,
Vagy márciusi reggel ragyogása!
@Knósszosz: Már túlvagyok rajt, valami hús meg rizs vót..Jenőnek annyi, ezek után!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: :) hát lehet, hogy a végén még annak a kék sátornak is örülni fogok... ti hol vettétek azt?:))
@bella _ciao: "@Habakuk999: d: mert inkább egy kislány karja legyen a nyakad körül."...
ha mán válogatni lehet a végtagok közűűű, inkább a lábaji:-)
@sírbateszezazegész: Nyugi... ottanhagytuk... a Napfia, - közeli barátunk - őrzi, csak menj és melegedj:-)
@tristen2005: ha az észtek egyenlítenek, tovább megyünk?

úgy szeretném:)
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Nem tévedvén nagyot (szerintem), akkor az rizseshús lehetett, vagy nem.
Mert van a rizs és van a hús és van a rizottó, ami lehet minden más, hús nélkülézésivel. (is)
De az csak talján, mert a hazája ottan van és a rizottó rizs, az más mint az "óccósziszjószisz" kínai, emez gömbölű és más a zíze is.

Most lazítok egy Stella-val, kicsit!
@Habakuk999: "@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Az enyémet 79-ben vettem magamnak 4.500-Ft-ért Orex boltban, ha lóbálod a karod, felhúzza magát.
szép kerek:) "

Nagyarcok!!!! Nekem, meg egy zsebóra-menórám van:-) Bibábúúú:-)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"itt most azt érzem, hogy ez visszafelé készül elsülni, pont azokon csattanva a legnagyobbat, akik a legkevésbé szolgáltak rá."

Értem, hogy mire gondolsz, viszont én rászorultabbnak gondolom azokat, akiket ez az új rendszer kisemmizett. Akik még nem zárták be a kis trafikjukat, azok közül sokaknak ez a népszavazás jelenti az utolsó esélyt:
www.nemzetinepszavazas.hu/hir/kisboltok-pultjain-dontene-ossze-a-trafikmutyit-a-nepszavazas-atyja-30.html
@Habakuk999:

ahhoz 6:0 kellene nyernünk!
@Orica Középföldi: "A saroküzlet gyerekkoromban villamos bolt volt:)
Mindegy, rég volt, tán igaz se volt. " né nem vallasz? Az akkor egy remíi vóóót... a nagypapi mega forgalpista:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: Akinek megvan a belépője Sixtusba, az csak ne feszítse túl a húrt mindenféle menórákkal:)
@tristen2005: és ha győznek az észtek?
Akkor csak továbbjutunk...
@Habakuk999: Vagy ha a hollandok megsértődnek és nem mennek Brazíliába, az is egy esély...
@Habakuk999: Pedighát... az lenne az igazi truváj... egy szextusa a sixtusiban... hat angyali palatinhusi libával:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: köszönöm szépen... ha még azt is megmondod, hol ettél, akkor legalább tudom, hol veszik le nápolyban a mafla turistákat:))
@Habakuk999:

akkor igen. jó a gólarányunk, Devecseri meg a Lipták besegített:)
@sírbateszezazegész: Ajánlatom vacsorára: békaphatod:-)

Egyébként a pályaudvartól kb 500 méterre, egy mellékuccában, egy cseládiban, ahol a helyi rendőrdés megfáradt tagjai is falták a puliszkát... A neve "Braca", tökbuli, normális becsületsüllyesztő:-)
@Habakuk999:

Egy kis olvasmány. A legszebb, a mama széttette a lábát, hogy a gyerek kezdő legyen!:)

hvg.hu/sport/20131015_Kapuraloves_es_nagykero_A_magyar_utanpot
Nnnya, kétkaró... jöhet a prémijum, a hozzazsuzsanna, a pórtse sluckulcs, meg az újabb stádium:-) hisz megdógoztak érte...
@sírbateszezazegész: háttal a ferroviának, előre majdnem a tér végéig, tánharmadik keresztucca, majd balkettő, aztán 250m után satufék a jobb oldalon:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:

Jó buli, férfimunka volt, 250 ezres órabér, mert megérdemlik, Mo. jobban teljesít!
Siker és spórolás!! - kéz a kézben járnak.
Öngóllal 2:0 - ez valami!
Valami kurva nagy röhej.
Viszont, nem kell egy csomó pénzt kivágni az ablakon, ezeknek a seggfejeknek az utaztatására Braziliába.

A siker ez, a többi meg..?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bakker, nem adja ki a Gyurcsány posztot, amit linkeltél?
@Knósszosz:

A Svéd-Német meccs, 2-1-nél kapcsoltam át, most 2-4! Sport klub már 3-4!
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
S'ez lehetne akár Venicében is.
Csak azé, mer ha mondjuk a Santa Luciá-ra érkxel és onnan a Piazza del San Marco-ra akarsz eljutni - thermmészetessen gyalog galopp - akkor az "alla ferrovia" táblákat köll követni.
Vagy beszállsz egy vaporettóba, de az túl egyszerű és nem is annyira látványos. Bár az Anal Grande megér egy mesét, de később.
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: ááh, majd valami helyi zsandárt megkérdek ismeri-e... csak odavisz, nem:)
@tristen2005:
Én már nem nézem a focit, mert folyamatosan elvtelen támadásokat kell elviselni a nemzeti válogatottunknak, ezért nem tudnak teljesíteni. Pedig magyarország jobban... de ők úgy láccik nem magyarok.

Most megyek sírni.
Mert elfogyott a söröm.
@Knósszosz: ugye nem kezded el az urológusnál tett látogatásod megosztani itt velünk?:)
@Knósszosz: ... és akkor benyomsz valahol egy tintahalas pasztát és három napig nem mersz mosolyogni:-)
@sírbateszezazegész:
-:DD
Én arrafelé nem jártam, ahol a középső ujj szerszámnak minősül, viszont Velencében igen!
@Knósszosz: biztos félreértettem..."Bár az Anal Grande megér egy mesét, de később." :D
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Azt Horvátországban is igen kedvelik, ráadásul nincs is messze!
Mondjuk én a Kunehli Stifadhó-t inkább részesítem előnyben, mer az valami kurva jó! Rabbit=Kunehli... szóval neked reszeltek, de ízletes vagy apró gyöngyhagymákkal párolva olivaolajban, ezt el kell ismernem!
@Knósszosz: Aki nyúlat zabál, nem kap tjástot húsvétra... mi több, a két tojását is lemetélik, oszt perkeltalapnak használják fele:-):-)
@Knósszosz: Ja. Hát ha már foci.

Kívácsi voltam a magyar - Bandira.

Aztán rájöttem, a Magyar - Andorra.

Boccs, így hajnalban elég durva.
@Knósszosz: hehhe... ma olvastam,a részeg kiskínai, kerítést akarván átugrallani, a lendülettől, beseggelt a letámaszatolt gereblenyélbe, 28 cm mélyen.... bahhh.... meg brrrrr....
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: röhögni fogsz, de volt egy picit erre analóg része is... főleg, hogy onnan hogy ki...:))
@Knósszosz: tudom... anál grandestùl, mindenestúl...:)
@rdos:
-:D
Hol van halynall?
Itt öreg este.
@Knósszosz: Ja, hacsak itt nem, Abszurdisztánban. De lehet, hogy én vagyok fáradtabb, mint az este.

Teste.

Lehet velem beszélgetni, de egy szint felett nem érdemes. :-)

Felett.
Jó éjszakát az aludni térőknek.
A mai könnyebb vers könnyed éd talán szép álmokat hoz:

MERT DALAIMNAK...

Mert dalaimnak azt a részét,
Mely túlnyomónak mondható,
– Minek tagadjam gyöngeségem –
Kegyedhez írtam, kis Kató.

És dalaimnak az a része,
Mely túlnyomónak mondható,
Kegyednek semmiképp se tetszett,
Sőt visszatetszett, kis Kató.

Igaz, hogy önt tegezni mertem,
Ami botránynak mondható,
Mert önt csupán magáznom illik
Vagy kegyedeznem, kis Kató:

De dalaimnak azt a részét,
Mely túlnyomónak mondható,
Mégis szívemből szívhez írtam,
Az ön szívéhez, kis Kató.

Hogy ön hideg maradt s kegyetlen,
Már ez malőrnek mondható,
Ha bánatomban meghalok most,
Magára vessen, kis Kató.

Magára vessen, ha belőlem
Más nem marad meg, kis Kató,
Mint dalaimnak az a része,
Mely túlnyomónak mondható.
@sírbateszezazegész: de, ahogy olvasgatlak, annyira nem bánod a vagabundásságot:-) És tudom, az illenekbe még a villámse csap.
@Knósszosz: Mééé? Kellettvona? Na jó... bevallásba esek... kicsi Staropramen,kisérőnek meg pislantásnyi Jamessohn:-) De magamnál vagyok és lassan kurva álmos.
@sírbateszezazegész:
Mindenstúl, tényleg!
Udine, Venezia, Assisi, Firenze, Pisa, Rome, Napoli, Sorrento, Capri, San Marino, Rimini... ezeket láttam, de szeretnék többet is!
Itália gyönyörű és a gasztronómiai csodái... háát...

Egyszer ettem egy fertelmesen jó Osso Bucco-t ( borjúból készül) ha majd oda menel, emlékezz az "alkatrészeire" és kérj egy falásnyit:

4-6 szelet csontos borjú-, vagy marhalábszár (a borjú az igazi)
30 dkg póréhagyma (vörös is jó, de póréból az igazi :)
50 dkg paradicsom
30 dkg sárgarépa
20 dkg gomba
30 dkg zellergyökér
20 dkg angol zeller (halványító, illetve szárzellernek is nevezik)
2 dl sűrített paradicsom
1 narancs reszelt héja és leve
1 citrom reszelt héja
4 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
5-6 ágacska kakukkfű
2 db babérlevél
1 ág rozmaring
2 dl olíva olaj
kis csokor vágott koriander vagy petrezselyem

2 leveskocka
frissen őrölt bors
1 kávéskanál őrölt fahéj
2-3 szem szegfűszeg

Ésazautentikus eredeti reszípének ez csak egy szerencsétlen mása, és nem is orosz.
Majd kóstold meg, de ne egy risztorantéban, hanem a turhista forgalomtól távoli vacak kifőzdében.
Csorog a nyállam...
@Knósszosz: Na jó... akkor jövő héten, rádgondolok, amikor zabálom a szentpéter halat, meg a saltimboccát:-)
Na elmentem csicska, további jó fingreszelést:-)
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Nem is gondúltam ilyen bozralomm-ra!
Na, kapjad el a hálósipkát, mer má montad, hogy...
Én lassan nekikészülök a vacserának, vár a bableves némi füstült belevalóval és hozzá friss kenyérrel, amit itt szokok venni:
www.lokoshazikenyer.hu/content/main.html

Lőrinci piac...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője:
Kaja fotók nélkül vissza se gyere!
Jó étvágyat!-:)
Hogy...
@Vérmókus, a Maghrebi Mogyorózabálók Őrizője: allah szóljon általad:)) mindennek a jó oldalát kell nézni... ha nem azt teszed, akkor sem változik a helyzet, csak még szarul is érzed magad, nem? :D
@Knósszosz: én a bisteca fiorentinát jobban szeretem, de ez se rossz:)
@sírbateszezazegész:

no nem ide illik, hanem amoda, de ütős válasz az álláspontodra amott, meg persze az előzőek...

varanus.blog.hu/2013/10/14/hany_milliot_egyetlen_plusz_szavazatert_viktor/fullcommentlist/1#c20822659
@Knósszosz:

mondtad tegnap este, hogy mentőt vártatok. azóta jobban van, minden rendben?
@sírbateszezazegész:
Aztat nem csodálom!!
Olyat zabáltam belőle a sógornőm készítéssibe, hogy hűűű...
Ésmeg grilledzett patlican hozzá, szárított paradicsom olivaoljban, sorojjam?
Lassan harminc éve él Olaszországban, oda ment féjhez, de mára Taljánnak vallja magát és esze ágában sincs visszavedleni magyarrá. Meg tudom érteni.

Nasszóval, Ő szokott ilyen baromi finomat csinálni, persze azt otthon, ahol lakik San Doná di Piave-ban, mert ott van rendes tűzhely az ilyesmihez. Itt is van lakása, de abban csak sima tűzhely, azon ilyesmit nem lehet.
@jaegtoer:
Köszi, ez jó esett, igen!
Rendben.
Küldtem valamit...
olvasom, hogy az orvosok is utálják a hálapénzt.
mélyen együttérzek velük, amint utálkozva zsebre teszik.

együtt érzésem mélysége fokozódna, amennyiben utálatuk azt a stádiumot is elérné, hogy a hálapénzt utálatossága okán nem fogadnák el.
sőt! nem annak reményében lépnének az orvosi pályára olyan sokan.
aki persze nem nem ilyen ingű, az ne próbálgassa magára ezt a megjegyzésem. respect.
@Knósszosz:

ijjjen recepteket egyszerűen illetlenség betenni éjjel.
honnan a picsából vegyek ilyenkor elő kis csokor vágott koriandert?!!
@Knósszosz: ahogy eddig figyeltem, ő maximum az ex-sógornőd lehet... úgy, hogy ne nagyképűsködj:))
@jaegtoer: alternatíva lehet a petrezselyem, ha jól látom:)
@jaegtoer:
Törj be a szomszédasszonyhoz, hátha van nekije!
Ha esetleg nincs, alternatívaként még mindig lehet kutyabengebokor teája, vagy ilyesmi és az is előfjordulhat, hogy maga fölé teper, miközben keresed a forrázni való szárított füveket.

Légy kreatív és ne hagyj ki semmilyen kínálkozó alkalmat! Gyógyteát nem lehet csak úgy csinálni, köll a szakértelem hozzá.
@sírbateszezazegész:
Kettő van Itáliában.
Egy aranyos, meg egy kurva.
Szóóval..?
Amúgy hússika is inkább ember, mint az itteni politikai prostik. Ezt komolyan!
@Knósszosz:
Szóval nem kurva, visszavonnám.
Vállalja amit csinált, mások meg tagadják a nyilvánvalót... szóval szarok rá.
Számomra Husika vállalhatbb, mint a politikai ringyók százai, akik a parlamentben strichelnek - akár pasiként is.

Mocskok!
@sírbateszezazegész:

nem térek el az eredeti koncepciótól öööö... receptől. először csak petrezselyem, aztán a borjú helyett csiga, a póréhagyma helyett cukor oszt aszt veszem észre én vagyok az orbánviktor. brrrr. köll ez nekem?! maradjunk csak a kis csokor vágott koriandernél.
@Knósszosz: művésznő... eggyezzünk meg művésznőben, jó?
@jaegtoer: látod, erről az akademikus magatartásról beszélek a másikon is... hát hol itt a progresszió?:))
@Knósszosz:

no aztán te is tucc tanácsokat adni! mékhoty szomszédasszonyhó?!! asszem jaegkiskaes belém is állítaná a nagykést nem kicsit.

kutyabengebokor tea?

Knószosz. ritka marha egy konzervatív vagyok az kéccségtelen, de mindennek van határa. én már így is egy elkárhozott elhajló vagyok, de van az a szegeletkő amit az istennekse forgatok ki a helyéből. már pedig a recepteknél nem ismerek tréfát. nem véletlenül van az úgy írva, ahogy. a szentírás az szentírás. a Tízparancsolaton lehet vitatkozni, mert az iránymutatás. nadea recept?! az maga a szenccség! jó néznénk ki ha csak úgy össze vissza hajigálnánk a komonenseket! milyen kompozíció keveredne abból fujjj.
@sírbateszezazegész:

progresszió, progresszió?

meséltem már a viccet?:

cigánygyerek elcseréli a bicskáját egy csilivili órára, lelkendezve szalad a nagyapjához megmutatni hogy milyen jó vásárt csinált. az öreg cigány csóválja a fejét aztán azt dörmögi a kölöknek: - Te Gazsi! oszt ha szidják az anyádat mit csinálsz? Megmondod a pontos időt?

na, ennyit a progresszióról:D
Melyik magyarból bukott barom bírta így leírni, hogy ciginép-szavazás? Mert simán egybe kell.
@jaegtoer:
Dejszen receptre nem is utalványoztál!
Most mi van?
Mi nem teccik?

A kommonensek fontosak, nem lehet ad-hoc cserélgetni űkket, de legalább egy kaját mongy, amitűl ki vónál akkadva!
Mostan szunya van, még Boli itt talál aztán magyarázhatom, miért is vagyok nyaligátor.
Egyszer elkapom, oszt toszhattya az evezőit akkor, az biztos!-:)
@kiwirágós kivirradtig:
Kedves majnemmegvirratt rágós!
Van olyan, hogy hiba igyekszik valaki a humor eszköztárával, anyázás nélkül kivesézni egy problémát, mindig van egy értetlen barom, aki személyes sértésnek veszi a saját maga ostobaságát, nevezetesen azt, hogy kurvára nem érti miről van szó.

Nyelvészkedsz?
Kis hamis!
Tedd ezt holnap is, majd amikor irodalmárok is erre lesznek. Légy harcos!
@Knósszosz:

nem tudom ki mondta: - Egyszer ettem egy fertelmesen jó Osso Bucco-t... majd felsorolt vagy 15 komponenst.
na arra háborogtam a nyáladzásom beindulván, hogy ijjjet nem ér éjek évadján, honnan vegyek kis csokrétát vágott korianderbűűűl-bül.. na.

jóccakát megint nyakamon a hajnal...

Jó éjszakát minden erre kódorgónak!
@jaegtoer:
Aggyon jó éjt néked a NER és kapcsolt civil szervezetei, a CÖF galaxisban.
Aludj jól, ha tudsz!-:)))
@kiwirágós kivirradtig:

söprögess a saját nicked kurvanagyszerűségi nyelv hejjességi versenyén bazmeg szimplán is meg duflán is a véidet megemlékezve a lehetséges akadémiai elemzéséről is. Teeee, te péniszbuksi. fölszaladt az anyag az alsódból az agyadba? minek írkál ilyen későn egy bágyadtagyú bávatag kisvalag? hess aludni, fogat mostál? persze ha kiwi a jeled az oviban, az más. akkor merészséged dicséretet érdemel, gyere máskor is, nem lehet elég korán kezdeni, még ha későre is jár. bár ahogy vesszük.
Házi feladat délutánra: hússzor leírni, hogy "kibaszott kivirradatig kialudni kicsinyességemet."
Akkor lehet hogyhivjákolni tovább

Na. Csak helyre állt a világ ”rendje”. Mert azért az mégse járja, hogy az ember fiát megbüntessék pusztán csak azért, mert közpénzből itt-ott hogyhívjákolt kicsit. Magyarországon lehet hogyhivjákolni. Immár bírósági döntés is van róla.

Tegnap a nagy narancsos elszámoltatás jegyében a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében minden vádlottat felmentett a Hunvald–Weinek-ügyben. A vád szerint, amit a bíró nem talált bizonyítottnak, az elvtársak és a borzasztó szabad demokraták 2007–2008-ban szükségtelen, jobbára nem is teljesített szerződések nyomán havi több százezer forintos tanácsadói díjakat fizettettek egymásnak, amivel potom 50 millió forintos kárt okoztak.

Így megy ez.

Ha még emlékszik valaki, ez volt többek között az az ügy, aminek a kezdetén Hunvald elvtárs felhívta Zoltai Gusztávot, a Mazsihisz ügyvezető igazgatóját, hogy sikálja már el az ügyészségen a dolgot, mert így „nem lehet normális hogyhivjákolni.”

vastagbor.blog.hu/2010/11/15/hunvald_1

És Guszti bácsi elintézte. Mert Guszti bácsinak tök mindegy, hogy ki van kormányon, Guszti bácsinak tök mindegy, hogy kit kell felhívnia, hogy mikor kell sikálnia, mert Guszti bácsinak és az általa igazgatott szervezetnek eddig minden regnáló kormány csontig benyalt. De Guszti bácsi keze elér a bíróikig, az ügyészekig is.

Az gyanútlan szemlélődő pedig csak nézi a tévében híreket, nézi, ahogy Hunvald teli pofával vigyorogva hallgatja az ítéletet, nézi, ahogy a szegény, ártatlanul meghurcolt politikusok a tárgyalás végén kivonulnak a tárgyalóteremből. Aztán elmélázva, a távolba nézve maga elé mormol:

Elmentek ti a fideszestől, emeszpéstől, mazsihiszestől a bús picsába!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te Novák Előd vagy, most már biztos. Unalmas vagy. Vagy inkább antiszemita. Mert pont ez a pénz hiányzik a gazdaságból? Menj már a francba, és nőj fel.
@V-PORT: Nem dehogy, csak az a pénz hiányzik amit a fidesz lop el. A másik kutya kölykei természetesen csak ártatlanul megvádoltak, akiknek joggal kell Zucker Guszti báéknak segíteni. Szerintem mindnyájan ilyen "demokráciára" vágytunk. ;)
egészen más demokratikusan lopni csalni és megint csak más diktatórikusan. előbbi esetben minden közelállónak áll a zászló, utóbbiban egy a zászló, és csak az lophat aki erre engedélyt kap, sőt akit felszólítanak. mindkét eset közös vonása, hogy a kis tételeknél büntetés jár, nagy tételeknél jutalom, elismerés, vagy felmentő ítélet, s a cechet minden esetben az adófizetők állják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Legalább ennyire érdekelne, vajon ki finanszírozza a jobbikot, a kurucinfót, a gárdát?
A nagyon hüjje fidelitas pedig sokkal jobban tenné, ha befogná a bagólesőjét!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Rólad sohasem tudom eldönteni, hogy mazochista vagy szimplán hülye vagy, már bocs. Ide jössz, sőt szinte a legtöbb idődet ezen a blogon töltöd, ami nem igazán jobboldali. Felteszel egy csomó marhaságot, amit a Jobbik oldalán látsz, majd amikor leosztunk, akkor azt mondod, hogy persze, mi milyenek vagyunk. Érdekes egy lény vagy te!
@jaegtoer: Ez kb. olyasmi mintha valaki egy embert megöl az gyilkos, de aki milliókat az már államférfi vagy hódító. Hát nem furcsa?? :)
@V-PORT: Egyik sem vagyok csak annyit várnék el, hogy ha valaki bűncselekményt követ el, akkor ugyanúgy el legyen ítélve függetlenül attól, hogy épp melyik bagázshoz tartozik vagy, hogy épp kik a csókosai. Ne mond, hogy ezzel te nem értesz egyet. :)
@AKIsTUDATLAN: Én mindenki kíváncsiságát tiszteletben tartom, bár ebben az esetben ez akkor lehet izgalmas kérdés, ha mondjuk ferkóékhoz hasonlóan, mondjuk 12 év kormányzati pozíció után, olyan "teljesítményt" nyújtanak mint "kedves" szoclib haverjaink.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen. De itt miért fontos, hogy mi a vallása? Vagyis a Jobbiknak miért fontos, hogy mi a vallása vagy a bőrszíne egy bűnelkövetőnek? A bűn az bűn.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Másképp szólva te joggal szóvá teheted ha a fidesz felé hajlik egy bírósági ítélet, de ha ugyanilyen befolyásolást egy pufajkás mazsihisz führer követ el az mindenképp rendben van.
Ezt szóvá tenni vagy netán kritizálni, az már maga a színtiszta antiszemitizmusnácizmus. :)
@V-PORT: Pont ezt mondom én is, hogy teljesen mindegy a vallása, bőrszíne és persze a pártállása is. Az meg pláne nem kéne, hogy játsszon, hogy ki kit hív fel adott "ártatlan" vádlott érdekében.
Ugyanúgy fel lennék háborodva, ha egy nem zsidó szervezet főnökét kérné meg egy vádlott arra, hogy sikálja már el legyen kedves az ügyét.
Most komolyan, ezen mit nem lehet érteni??? :)
Mondjuk azt még egy okostojás se mondta meg, hogyha Nyugat-Európában a trafikrendszerek 10-12% körüli árrésekkel életképesek, nálunk mitől lennének 3,3%-kal azok. Nem csoda, hogy ilyen hülyeség mögé komoly ember nem áll be.

Egyébként is kizárt, hogy ilyen ügyben érvényes népszavazást lehessen tartani, aligha menne el erre a többség.
@post: Azért nem állnak mögé a pártok, mert az egész kezdeményezés hülyeség, és több sebből is vérzik. Például azt érnék el vele, hogy tömegesen dőlnének be a dohányboltok. Erre:

1: A kormány államosítja őket. A tulajokból Nemzeti Vezérigazgatók (NVI-k) lesznek, akiknek annyi fizetést adnak, amennyit akarnak. A parlament kétharmaddal (Mi mással?) választaná őket, kilenc évre (Mit gondoltál, mennyire?), a miniszterelnök (Naná! Ki más?) javaslatára. Így a dohányboltok annyi veszteséget termelhetnének, amennyit nem szégyellnek, mert az állam úgyis átvállalja, ha baj van. Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért nem ezzel kezdték...

Már szóltam is Zorbánnak, hogy Lézerjanit küldje át hozzám "átnevelésre és továbbképzésre" (punishment and reeducation).

2: Átnevezik őket vegyesboltra. Azért hoznak egy törvényt mindenről, amit a népszavazás követel, mert "a zemberek arra adtak felhatalmazást", csak az a DOHÁNYBOLTOKRA fog vonatkozni.

Ha valakinek ez nem tetszik, küldik a Bayert, aki majd ezt mondja: "Néhány hazaáruló, idióta, szerencsétlen, ANALFABÉTA HÜLYE nem képes elolvasni, hogy mi van azon a rohadt táblán! VEGYESBOLT, értitek, és NEM dohánybolt! Ilyenek szavazhatnak, te jó ég! Szerintem ők inkább ne legyenek..."
Szerintem zsidóbb vagy, mint cigány.
@Blogger Géza:
rezsicsökkentés!!!!
a trafikoknak is!
szemét multik!
non-profit trafikokat!
gondolkozz!
vagy az egyik vagy a másik!
a trafikost sajnálni kell?
az áramszolgáltatót meg nem?
az tönkremehet?
melyik nélkül tudsz élni?
idióta!
@Juhász Jácint:
Igazán színvonalas, kreatív hozzászólás volt.
Mármint a segghülye IQ szintedhez képest...
Ostoba kretén!
aki azt szeretné hogy
- egyszerű legyen a választása, pont mint A pártelnök választás...
- ne legyen gondja a pénze megvédésével, mint a Manyuppal volt...
- mindenhol ojjan hozzáértők legyenek és minden ojjan jól működjön, mint a magyar fociban...
- a magyar közutak és infrastruktúra annyival legyen jobb az albánnál, mint a foci csapat...
- a magyar gazdaság tovább növekeggyen mint az euró bevezetés eséje...
stb stb
az savazzon a fideSS-re !
@punkfrog:
Nerbarmon számonkérni a gondolkodást?
Meg vagy te őrülve??? :)
A haza kommunizmusban az ilyen durva kételkedők miatt tart itt az ország!
Bezzeg a KISZ titkárunk és tettestársai... na ők tudják a tuttit!
csak nem főőőcím, jahh de, látom már megjöttek a zidióták :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ráadásul még büszkék is! A legszebb kombi-náczió... :)
Nem fogtok napközben unatkozni.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: gondolkodni, ezek? Ugyan már, hisz ha a főnökeik is idiótát játszanak:

"A parlament még csak hétfőn fogadta el a második, novembertől érvényes rezsicsökkentést, Varga Mihály azonban már azt fejtegette egy, a Népszabadságban megjelent hétvégi interjúban, hogy a 2014-es választások előtt el tud képzelni egy újabb, harmadik 10 százalékos csökkentést is. A nemzetgazdasági miniszter ezt arra alapozta, hogy a közműszolgáltató cégek tavasszal ugyanolyan osztalékokat fizettek a részvényeseiknek, mint korábban, azaz szerinte vannak még tartalékok a rendszerben. Varga szavai azt jelentik, hogy ha egy cégnek van arra pénze, hogy kifizesse a részvényeseit, akkor nem vágja földhöz a rezsicsökkentés – akár egymás után harmadszorra sem. Varga logikája azonban nem is egy helyen sántít.<<<<<"

www.origo.hu/gazdasag/20131015-tenyleg-kibirjak-a-kozmucegek-a-harmadik-rezsicsokkentest.html?sec-top
a foci a társadalmi erkölcsi válság tükre...

alkalmatlan gerinctelen (=HITVÁNY) élősködőkkel van tele
minden ojjan ágazat ahol KÖSZPÉNZEN lehet ÉLŐSKÖDNI...
ez különösen igaz a politikára és a focira...

orbán meg még dakota is...
a zsenik tanulmányúton egy gazdaságilag is problémás országban:

Pénteken Orbán nyitja meg a kereskedést a mumbai tőzsdén

Hivatalos látogatást tesz Indiában Orbán Viktor, aki találkozik a dél-ázsiai ország állam- és kormányfőjével is. A miniszterelnök delegációjának tagja lesz többek között Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, valamint Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. A politikusok szerdán indulnak Indiába.

hvg.hu/itthon/20131016_orban_viktor_india_latogatas

-------------------------------

Húsz éve nem látott krízishez közelít az indiai gazdaság

hu.euronews.com/2013/08/28/husz-eve-nem-latott-krizishez-kozelit-az-indiai-gazdasag/

--------------------------------

Energetikai krízis vár Indiára

index.hu/gazdasag/2012/07/02/energetikai_krizis_var_indiara/
amugy minden terv szerint halad lássuk mit mond erről a felcsúti dakotafőnök, a kárpátok maradonnája?

„A kolbászkészítés is olyan csapatmunka, mint mondjuk a kormányzás vagy a foci.” Orbán Viktor, 1998. október

„Nem töltöttünk olyan sok időt távol a világ élvonalától, mint amennyit ott voltunk.” Orbán Viktor, 2013. március

„Nekünk az erőfutball, még ha pontokat hoz, akkor sem érinti meg a szívünket. A sajátos észjárásunkra büszkék vagyunk, látni akarjuk ezt a pályán” Orbán Viktor, 2013. március

„Miért kéne nekünk az utolsók között szégyenkeznünk? Amikor egyébként valaha elsők voltunk, és a képességeink és tehetségünk alapján elsőknek is kell lennünk” Orbán, Viktor, 2013. március

Így juthatunk ki a 2014-es világbajnokságra:

„Akinek van szeme, az látja, hogy a magyar futball nagy jövő előtt áll”. Orbán Viktor, 2013. augusztus
@gipsz.jakab: hagyd:

A válogatottba első gólját szerző Nikolics Nemanja értékelésében kijelentette, számukra kedd este a legfontosabb a győzelem és a három pont megszerzése volt.

„Úgy mentünk ki a pályára, hogy szerettünk volna nagy különbséggel nyerni, ez azonban sajnos nem sikerült" – mondta a Videoton csatára. „Nagyon nehéz egy olyan csapat ellen futballozni, amelyik tíz játékossal védekezik. Bár előzetesen úgy gondoltuk, hogy az első gól után könnyebb dolgunk lesz, az andorraiak hátrányban is csak a védekezéssel törődtek."

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2013%2F10%2F16%2Fhetfon_mar_mindent_elmondtam_koszonom_jo_ejszakat%2F
@gipsz.jakab:
ÉS???
Mára meg is lett az eredménye. 8:1.
Te ezt nem így látod?
NERRENSÉG! Nem érted a magyar foci lényegét, ebből is látszik... :(

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hogyan is volt eddig?
Ahol ez a Piktor gyerek megjelent, ott buktak a kormányok, hullott a politikus, beszart a gazdaság... :(
Indiának annyi!
fölösleges minden, pont olyanok, mint vezényló és narancs maffiája:

„Szalai nyilatkozata nem volt téma az öltözőben, de azt, hogy mi járt a játékosok fejében, nem tudom" – nyilatkozta Csábi. „Összességében ebben a csoportban a harmadik hely nem túl rossz eredmény, ugyanakkor az álmainkról sajnos megint le kellett mondanunk".

A szakember hangsúlyozta, azt a feladatot kapta, hogy péntektől keddig vezesse a csapatot, így a jövővel kapcsolatban úgy érzi, nem neki kell nyilatkoznia.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

kérem elemezzük ezt a mondatot közösen így a XXI. század elején:
/van még több is, de kezdjük ezzel/

"Megtanultuk azt is, hogy demokrácia csak ott létezhet, ahol független nemzetek léteznek" - tette hozzá."

hvg.hu/itthon/20131016_Navracsics_Dacosan_felszegett_fejjel_unne
@V-PORT: "Érdekes lény vagy te" nem..inkább unalmas, de nagyon
ööööööö
Fülke, vagy palota, vagy ellen?
Vezényló ott lesz-e, szotyit visz-e, LézerJani uzsorálozik-e, A Mol vezér, és Mlőrinc, na és a köszgép, és simlicska??? Megannyi kérdés...

Fülkeforradalmat csinálhat Csányi

Olyan sajtótájékoztatóra készül a futballszövetség elnöke, amilyen még nem volt elnöksége alatt. Visszavág-e a csányizó fideszeseknek vagy elegánsan továbblép a kudarcokon?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2013%2F10%2F16%2Fcsanyi_sajjtaj_ele%2F

------------------------------------------

Csányi és az egész MLSZ távozzon! Most!
Politikusaink a Facebookon akadtak ki a meccsen.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F15%2Fcsanyi_es_az_egesz_mlsz_vezerkar_tavozzon_most%2F
Hanyagoljuk a bogyókergetést, és emlékezzünk a haveri korházigazgatóra akit a Vezénylói Narancsmaffia is kimosott a szarból, mert hogy semmi különös nem történt ott sem:
/Magyarország, 2013 a Viktorandikuszok földjén/

Sokkoló sterilizálási viszonyok uralkodnak a BAZ megyei kórházban, ahol augusztusban nyolc koraszülött halt meg, egyelőre tisztázatlan okok miatt. Az újabb hárommilliárdos EU-s fejlesztésre pályázó, térségi vezető kórházban sok sebből vérzik a projekt előkészítése, s egészen megdöbbentőek a tervezett beruházások hiányosságai a többi 18, összesen 33,6 milliárd forint támogatásra pályázó egészségügyi intézményben is. De ezek a kórházak a szakállamtitkár által a napokban bejelentett TIOP 2.2.6. b infrastruktúra fejlesztésre szánt pályázati keret nyertesei, főleg ha év végéig sikerül tető alá hozni a támogatási szerződéseket.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_hibakra_derult_feny_a_magyar_korhazakban.567135.html
@punkfrog: A dohányáru nem rezsi. És majd ha látok egy tönkrement áramszolgáltatót, talán elkezdek sírni, de egyelőre felesleges ezért papírzsepit venni.
@Blogger Géza: Ha tönkre megy az áramszolgáltató, akkor nem sírni kell, hanem gyertyát venni
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ahol viszont labor tisztaság van az a szemészet Veszprémben. a doki közvetlen de megköveteli
@gipsz.jakab:

Bubó!

Annyira meghökkentett írásod képe, hogy hirtelenjében kárpátok madonnáját olvastam:))))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Navra egyre jobban elveszti önmagát. Nincs mit elemezni rajta.
nem kell nyálat verni.
lényeg: hol lehet aláírni?

(nem, nem a lap alján. ez nem olyan.)
@Mészáros Laci:
"lényeg: hol lehet aláírni?"

Letöltöd, kinyomtatod, aláírod/aláíratod, visszaküldöd:
www.nemzetinepszavazas.hu/aktivista/
@Blogger Géza: "És majd ha látok egy tönkrement áramszolgáltatót"

tőkeerősek, sok évig bírják, legfeljebb hagyják amortizálódni az infrastruktúrát. mit nekünk áramszünet. minden szocialista állam hagyta szétrohadni az utakat is. miért pont a mi szocializmusunk legyen kivétel.

a szemetes cégek viszont kiscégek, ott már kezdődnek a napi gondok.
@elwood:

azért kezdődnek a napi gondok (pl a szemetes cégeknél) mert fel sem merül bennük a hatékonyság javítása mint opció.
@Mészáros Laci: hatekonysag novelesbe a racionalizas is benne van, kirugasok, eszkoz beszerzesek visszafogasa, fejlesztesek leallitasa, terhek atharitasa
@Mészáros Laci: Hogyne. Egy lakótelepen például kifejezetten hatékony lenne a heti egyszeri szemétszállítás. Garantált tele fuvar, benzinmegtakarítás, stb.
Ja, hogy fél Budapest belefulladna a szarba? Na és.
No meg utána lehetne revolverezni, hogy államosítani kell, mert ez így nem mehet tovább.
A kormány pont erre játszik rá.
@Blogger Géza: A rezsi nem csak áram, gáz, és tüzifa.
A rezsi az a fenntartási költség.
Az nem csökken számottevően.
orbánia te csodás !

mindennap egy új vígság :)))
@Blogger Géza:

"@punkfrog: A dohányáru nem rezsi. És majd ha látok egy tönkrement áramszolgáltatót, talán elkezdek sírni,"

Kezdetnek nézz a BKV-ra, aztán a MÁV-ra, a hazai légitársaság is megvan az agyad egyik sötét, kevésbé barázdált zugában.

...ennyit az emlegetett papír zsebkendő beszerzésről

Aztán vedd számba azt, hogy azoknál az energiacégeknél magyar emberek dolgoznak. Nem múló hálával köszönik, hogy ellenségnek tekintik, és akként is kezeli(te)k őket.
Nincs lassan a cigin ép
Hely, mert minden sáros.
Szavazzál csak cigi-nép
S hajrá Ferencváros!
:)
amugy elképesztő hogy mindeki elmútnyócgólozik !

amikor RÚGTUNK (egy) GÓÓÓÓLT a világ legjobb csapatának
(a narancsosoknak)
@gipsz.jakab: persze mert a holland a teste mellett tartotta a kezét, és nem a lába alatt
Birkamenet, szellentő honvédők riadóóó!

Hívjátok be a lengyel , román, ukrán azeri, eszkimó fizetett bégetőket, meg kell védeni a Devecseri nevű személyt. Ő jobban teljesített, legalább akciógólt szerzett.
A Szalai "öszödi beszéde" nem hiszem hogy Orbánig eljutott. Bár már O. Viktor állítja össze a csapatot!

Aztán lehet október szent ünnepén is arcoskodni, EU-t anyázni, provokálni. ( A tv székházat ne, azt most hagyni kell! )
Magyarországra jöhet minden Interpolos kőrözött, mert úgysem adjuk ki.
Ez az igazi nemzeti simli!
@Penivaldes: 11es gól volt?
vagy mi?

vagy netán narancsos öngól ?

amugy nem lehetne hogy a felcsúti focimenomém elmenne a narancsos hollandiába
vagy foci szakértőnek
vagy miniszterelnöknek...
ezekhez nagyon ért...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha jól értem, neked nincs jobb ötleted.
Következik-ebből, hogy másnak sincs?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha jól értem, neked nincs jobb ötleted.
Következik-ebből, hogy másnak sincs?
"Már 12 évvel ezelőtti szinten az építőipar. Szép a 14,6 százalékos növekedés, de ez szinte csak állami út- és stadionépítéseknek köszönhető."

azaz viszaált a "szokásos" dakota szintre... akkor minden rendben...
@Mészáros Laci: "azért kezdődnek a napi gondok (pl a szemetes cégeknél) mert fel sem merül bennük a hatékonyság javítása mint opció. "

hatékonyság növelésére eddig a piacgazdaságot találták a legalkalmasabbnak, a szocializmust pedig igen alkalmatlannak.
mégis az államosítástól várunk hatékonyságnövelést ?
@GeoCracker:

A te fantáziád eddig terjed.
@gipsz.jakab: 11-es volt
én szeretem a hollandolat, úgyhogy oda ne küldjük
szemeteseknél: chipes kukák, és mindenki annyit fizet amennyit kiszemetelt
@elwood: @GeoCracker:

" hatékonyság növelésére eddig a piacgazdaságot találták a legalkalmasabbnak, a szocializmust pedig igen alkalmatlannak."

Határmezsgye: az infrastrukturális szolgáltatók jellemzően monopolhelyzetben vannak, így a piacgazdaság mechanizmusai korlátozottan érvényesülnek.
Ki nem sz@rja le a pártokat?
BÁRKI aláírhatja, és nem kell aktivistát sem keresni.
Nyomtassátok ki a netről a két kérdőívet, töltsétek ki, adjátok oda apunak-anyunak, jóbarátnak is, hogy ő is támogassa aláírásával, utána adjátok fel a kezdeményező nevére-címére. Akinek fontos, az tud néhány forintot rááldozni a dologra.

www.nemzetinepszavazas.hu/ivek/
www.nemzetinepszavazas.hu/aktivista/

Itt vannak az ívek és tudnivalók.
Most mindenki hollandol!
Kérdés az, hogy hol landol
Az eldobott nehéz kő?
Felcsútra is benéz ő?
:)
@Mészáros Laci: a gáz, távhő, áram esetében ez igaz.
az őrület azonban megy tovább, szemétszállításnál, kéményseprésnél már nincs semmilyen monopólium.
@Penivaldes: tiszteletem nekik, mert vannak kivetelek, ha egyre kevesebben is, reggel hallgattam a rezidensz szovetseg elnoket, ertelmes ember, kuzd a halapenz ellen, erdekeseket mondott.
mi ebben a bonyolult ? fociokosnemzet vagyunk !
én is pl agysebészként mondom:
ha én a felcsúti aranylábú tanácsadója lennék:

ad1) meg kell nézni hogy a magyarok a viráglangrista hanyadik hején székelnek... (persze ez ajjas IMF és tőkés ármány, de amig nincs Nemzeti Foci Viráglangrista... addig ez is megteszi)
kb 40-50...

ad2) tehát azon kell lóbizni hogy az EB és a VB döntőket 50 csapatosra terjesszék ki... akkor jó eséj lesz bejutni !!!!
@jaegtoer:

áramszolgáltatórul ugrott be. hajdanán, amikor még a kurta farkú malac túrt, rikkantottam a nejemnek: szedd be a göncöket, vihar lesz! aszongya: eszt meg hunnan veszed, hisz' ragyog a nap? ragyog, ragyog - mondám - de a trafóház mán fölrobbant, van tíz perced.
már vagy 240 ember lájkolja. kemény.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekem a saját szakmámban kell ötletelnem :-)

De az, hogy minden második commentzseni azt hiszi, hogy ha neki nem jut eszébe jobb ötlet, akkor nincs is, hát, elég siralmas képet fest a magyar népesség kooperációs hajlandóságáról.
@hacsaturján:

ja ja. Mester! csakhogy az emlegetett malac Dezső lehetett, ez az elfajzott lemenő meg viktor.
ez nem tudom hogy jön ide, de az mód felett bosszant, hogy már gyúrcsányozni se tudok egy ízeset és már az emútt nyóc is új értelmet kapott. eccerűen kifog rajtam az idő, pedig nehány éve éppen azzal kivagyiskodtam, hogy nincs is, csak változás, meg Quo vadis? kellett nekem ilyen hebrencs bemondásokkal villogni, amikor úgy adta volna magát a fedáksári oszt filléres alapon kisebbet buktam volna, aztán meg sári is vendégmunkásnak ment bruxellesbe, mi meg itt maradtunk oszt szabhatjuk, se sári, se út, se változás, az időm meg fogytán...
ööööö, van az a közös pont ugye:

A norvégok is kiszállhatnak a Mol-ból
Korrupciógyanús a magyar olajcég, a norvég olajalap szabályzata ezért tiltja a befektetést.

Megállíthatatlanul esik a MOL

Nagy forgalommal szórják a részvényeket.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F16%2Fmol_norveg%2F

----------------------------------------

Csányi fideszeseket aláz

Deutsch a használhatatlan síkapukkal, Kocsis Máté a hazugságaival, az újpesti polgármester hőbörgéseivel haragította meg a a futballelnököt. Az új szövetségi kapitány valószínűleg külföldi lesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Fsportgeza.hu%2Ffutball%2F2013%2F10%2F16%2Fmlsz_csanyi%2F

---------------------------------------

Örökre elfelejthetik a devizahitelesek az árfolyamváltozásokat?

Kezd összeállni a kép: november elején jöhet az MNB ötletéhez hasonló devizahiteles csomag.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/orokre_elfelejthetik_a_devizahitelesek_az_arfolyamvaltozasokat.2.190509.html

-------------------------------
Valami nem stimmel a magyar piaccal
Látványosan leszakadt a magyar index a régiós társaktól.

www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/valami_nem_stimmel_a_magyar_piaccal.3.190543.html
@Penivaldes:

Ez Svédországban működne, nálunk nem.
ööööö, izéééééé, csak nem? Vajon ezt miért is nem látjuk?

A beszerzési stop ellenére
milliárdokat költött a kormány
A legtöbb pénz informatikára ment el.

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20131016-milliardokat-koltott-a-kormany-a-beszerzesi-stop-ellenere.html?sec-3
@hacsaturján:
szerencsétlen, és énekelni mikor taníttyák meg?

brühüyyy
hmmmm

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megvásárolta a Mahart PassNave Kft. 51 százalékát - jelentette be Németh Lászlóné, a fejlesztési tárca vezetője egy szerdai sajtótájékoztatón. Az együttműködést a cég többségi tulajdonosa, a magántulajdonban lévő Masped Zrt. még tavaly ősszel kezdeményezte. A vételár 750 millió forint, amit részletben fizet ki az állam: az első rész jövőre lesz esedékes, a fizetési részleteket fedezi a nyereség - mondta Márton Péter, az MNV vezérigazgatója. (A Masped korábban állami tulajdonban volt, amit megvásárolt a Masped, amelytől most megszerezte az állam a kft. többségét.)

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ismet_bevasarolt_a_magyar_allam.567257.html
azt gondolom hogy
az aranylábú dakota főnök pont ojjan alkalmas politikusnak mint focicézárnak...
ebbe fog belebukni...
3,14csányi és a tejjes fideSS vezérkar összecsap... izgi:)))
az elftársak, óhh bocsesz, nertársak nyírják egymást...

utóirat: OV apánk ! bukásod után a rohadó fastadionod INGATLANADÓJÁT grácból fogod tudni utalni? gyűjcsed a llét... mert lesz különadó a stadionokra... meg a kezelés se óccsó...
Mondták már, hogy impotens a teljes baloldali ellenzék?

Mekkora sírás-rívás lesz tavasszal, amikor bejön a papírforma és megint kétharmadot kap Orbán, pedig távol áll a hibátlan kormányzástól...
@Online Távmunkás: ja ja majdnem hibátlanul kormányoz...

amugy orbán-fideSS-t nem leváltani foglyák, hanem MEGBUKNI FOG
persze a baloldal se fog kormányozni szerintem...
ennél nagyobb a gond...
már nem soká tuttok lopni mafiózók... ugyanis nincs mit...
és a fagyi visszanyal:

A horvátok elküldenék a magyar igazgatókat

Zágráb szerint nem jogszerű, hogy mindenről Budapesten döntenek.

www.origo.hu/gazdasag/20131016-a-horvatok-elkuldenek-a-magyar-igazgatokat.html?sec-1
@Online Távmunkás:

"Mekkora sírás-rívás lesz tavasszal, amikor bejön a papírforma és megint kétharmadot kap Orbán, pedig távol áll a hibátlan kormányzástól..."

nem öröm, de azért elégtétel, hogy a fideszesek előbb fognak zokogni mint bárki más, kivéve talán akiken a többszöri megmentés sem segített és már most elfogytak a könnyeik.
a rezsikamúhoz kis érdekesség:

"Németországban egy hűvös júniusi vasárnapon kettő és három óra között annyi energia érkezett a szél- és a napenergia-forrásokból, hogy nem volt szükség a hagyományos erőművek termelésére, így az áram nagykereskedelmi ára a negatív tartományba, mínusz 100 euró/MWh-ra süllyedt - írja a Napi Gazdaság. A megújuló forrásokból származó áram olcsó, és az európai szabályok szerint az olcsó energia elsőbbséget élvez a hálózatba kerüléskor - emlékeztet a francia Cap Gemini tanácsadó cég tanulmányában. Emiatt fordulhat elő, hogy ha az északi-tengeri szélfarmokat viharos erejű szél hajtja, akkor Németország egy részén feleslegessé válik a gáz-, szén- és atomerőművekben termelt áram."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/itt_az_ingyen_aram_johetnek_az_aramszunetek.567164.html
Szép napot mindnyájunknak!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A fideszes politikusok nem hagyták válasz nélkül az MLSZ-elnök kioktató, sértő beszólásait.

Csányi úr, az arrogancia a bankba való!

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor szerdán végigsértegette a válogatott teljesítménye miatt kritikákat megfogalmazó fideszes politikusokat. A legkeményebb beszólást Kocsis Máté pártszóvivő kapta, de jutottak kioktató szavak Wintermantel Zsoltnak és Deutsch Tamásnak is. A válasz össztűz a politikusoktól. Az újpesti Wintermantel szerint ilyen stílusban egy MLSZ-elnök nem beszélhet, ez az arrogancia legfeljebb bankelnökként jöhet be.

index.hu/belfold/2013/10/16/csanyi_ur_az_arrogancia_a_bankba_valo/
éljen a köszgép, a mutyivasút és a semmire sem jó stadionok, éljen a párt, csal a fidesz:

index.hu/gazdasag/2013/10/16/mar_12_evvel_ezelotti_szinten_az_epitoipar/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"...tantóbácsi,..."

hol vagyok én atol?! necsinájjon ijjet mer aztán rosz hirbe kavarodok, láttya hogy irni nemhogy, csak ugatolva ütegetem a bilentyúkot.
@jaegtoer: Miért zokognának jobban a fideszesek?
Egy-egy kormányváltás haszonélvezője a kormány által kienevezett tisztviselői réteg, az állami vállalatoknál elhelyezett haverok és a mutyikból részesülők. Ez kb. kétszer százezer ember, közvetlenül az ő életüket érinti egy kormányváltás (százezer megy, százezer jön).
A többiek meg ugyanúgy járnak, hiába fideszesek vagy ellenzékiek, ugyanannyira érinti őket a tranzakciós adó, a rezsicsökkentés, a forintárfolyam, az SZJA-módosítások, stb.
@jaegtoer: remélem kendermagos az a tik és mutterosos ;)
A tol meg nem valami csigazabálós, nem túl jó világítani a sötétben :D
mondjuk szomorú, hogy a pártok aktivistái nélkül nem lehet elég aláírást összegyűjteni egy ilyen nyilvánvaló mutyi ellen.
"A kampány erősödésével remélhető, hogy hamarosan tömegével avatják majd az országban az Unortodox Nemzet Szoborcsoportjait, amelyeken erősen izmolt hősök nyomulnak előre bátran. Kezükkel lendületet vesznek cingárabb társaik homlokán, lábukkal megbotlott bajtársaik mellkasára hágnak, és egymás hajába kapaszkodva törtetnek valami Nemzeti Minisztérium osztályvezetői széke felé."

index.hu/velemeny/2013/10/16/az_unortodox_hos_tarsa_homlokara_hag/
de sokan ordítjuk ezt is itt, és semmi, a fenti milliárdos mutyi IT után meg nincs mit hozzá tennem:

"Tényleg a középkorba akarnak visszamenni
2013. október 16., szerda, 10:33 • Utolsó frissítés: 1 órája
Szerző: Csákó Edit

„A sokak által oly sokra tartott neten…” – közölte Tarlós István főpolgármester a hajléktalanokról szóló tegnapelőtti sajtótájékoztatóján, a „neten” szót erősen megnyomva. A lefitymálás annak szólt, hogy a hajléktalanok ügyét sajátos módon kezelő fideszes akciót elítélő vélemények zömében az interneten jelentek meg.

Hollandiától Japánig, Finnországtól Izraelig a XX. század második felében azok az országok váltak/maradtak a világ leggazdagabbjai és a tudományos fejlődés motorjai, amelyek oktatási rendszere – a magyar viszonyokra vonatkoztatva – nem a rovásírást és Wass Albertet erőltette, hanem a globalizáció eszközeinek, például a számítógépnek vagy az angol nyelvnek a teljesen magától értetődő, mindennapos használatát.

Az internettel, számítástechnikával sajátos harcot folytat a centrális erőtér. Ugyanezt a mentalitást mutatja az informatikatanítás közoktatásbeli visszaszorítása is. Ugyanígy fanyalgott, grimaszolt a múlt héten saját (!) weblapjuk említésekor Dobos Krisztina, a még nem létező Nemzeti Pedagógus Kar nagyon is létező háromtagú előkészítő bizottságának tagja a pedagóguskarról szóló ceglédi fejtágítása alkalmával.

Legközelebb barlanglakásprogram lesz, olcsó kőbunkók gyártásával, értékesítésével? És ezt a tendert is a Közgép nyeri?

(A szerző pedagógus.) "
@Online Távmunkás:

a csalódás kővé száradt keserű kenyerét csak meg kell valamivel áztatni és puhítani, mer se gere, se tiffán nem ad ingyenbort, mint ahogy az ingyenebédnek is egyszer csak vége lesz amint nekik is. hacsak a rács mögött...
@Mészáros Laci: és miért nem?
ésszerű lenne, arra késztetné a lakosságot, hogy minél kevesebb szemetet termeljen, pluszban igazságos lenne.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ha valamit nem tudok a számítógépen vagy a telefonomon, a 14 éves unokaöcsémhez fordulok. Legkésőbb ezek a kölykök majd elzavarják a Tarlós féléket.
@Penivaldes:

Svédországban arra késztetné, de ott enélkül is igyekeznek keveset szemetelni. Nálunk meg ez van:

forrasradio.hu/wp-content/uploads/2012/03/illegalis_hulladek.jpg
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért indiában lenne lehetőség még egy olyan kis gazdaságnak is, mint a moi, ha technológiát vagy prémium árut tudna szállítani... persze azok a gazdaságok, melyek a fenti kettővel rendelkeznek soha nem kerülnek akkora bajba, mint a többiek... és még az fdi területén is labdába rúghatnak... k+f és áru nélkül ez az egész egy kirándulás... álmokat kergetnek... s a fentiek miatt azok is, akik mora tőkét várnak egy esetleges kormányváltás után...
@Penivaldes:

De inkább arra, hogy a kuka mellé szemeteljen.
@Husz_János_Puszita:

Elzavarják? Olyan választási lehetőség nincs a szavazólapokon. Csak olyan, hogy kit szeretnél. És az alternatíva egyelőre olyan szánalmas, hogy inkább el se megyek voksolni.
@Mészáros Laci:

Mire a mai 14 évesek öntudatra ébrednek, remélem lesz más alternatíva. Más nem maradt, mint a remény.

Tegnap néztem a Baját a havasnál, a szocik megújulásáról kérdezte. Szánalmasan nem mondott az égvilágon semmit. Nosztalgiázott, hogy ők is hátraléptek Hornnal '98 után.
@Husz_János_Puszita: az mennyi idő, és mivel tájékozottság alapján nem az átlaghoz tartozol te sem, és a rokonod sem...

-no comment-

Miért ivóvízzel húzzuk le a vécét?

Konkrét lépések helyett évtizedes közhelyekre jutottak csak a budapesti Víz Világtalálkozón.
De tudta, hogy az ivóvíz 90 százalékát nem megisszuk, hanem beszennyezzük?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2F2013%2F10%2F16%2Faz_ivoviznek_nincs_alternativaja%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez egy olyan dolog amivel egyetértek, de közben mégis azt érzem, hogy fel kell hívni pár dologra figyelmet.
ha ugyanis úgy gondolkodunk mint ahogyan ez a pedagógus, akkor szinte minden felesleges. akkor felesleges irodalmat tanulni, felesleges ének zenét tanulni, rajzolni is felesleges és sorolhatnám hosszan.
nem robotokat kell képezni az iskolákban, és a cél ne csak az legyen, hogy ki tud tölteni a csekket. ha ugyanis nagy a baj egy országban akkor a könyvekhez fordulsz amiket megtanultál, és onnan merítesz erőt.
a rovásírásra meg legyünk büszkék. a miénk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Iszonyat mennyiségű ivóvizet pancsolunk el, múltkor mondták a számokat. Az amerikaiak mellett még így sem rúghatunk labdába.
@Penivaldes:

Nem állíthatsz minden kuka mellé, minden erdőszélre közterületfelügyelőt. Mentalitásváltás kellene szemét ügyben is.
@Penivaldes: az a fajta rovásírás, amit ma használnak az arra jogosultak, azért megosztja a "tudományos" köröket az eredetisége tekintetében, enyhén szólva... szia:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hehe. ez is jó. vegyük el tőlük a kesztyűt. menjen élesbe a meccs. úgy előttem van, ahogy csányi mogyorózza deutschot, miközben kocsis máté csányi fülét harapdálja.
@sírbateszezazegész: sikerült nem érteni amit írtam. őszintén gratulálok hozzá.
@Husz_János_Puszita: mentalitásváltás akkor lesz ha esztétikus környezetbe akarunk élni
@Penivaldes: itt én inkább az informatikai oktatásra vonatkozó véleményt véltem felfedezni, a többi ugyan úgy kapcsolódik egymáshoz, semelyik sem működik magában. Olvasás, írás, kultúra nélkül a számítógépet sem fogja használni, mert alkalmatlan lesz rá.
A rovásíráshoz meg csak annyit, ez is mesterkélt lett és már régen nem arról szól, mint amiről kellene, pont mint a kokárda, és a ledegradált "nemzet", "polgár" szavak. Folytathatnám a sort, de úgy is tudod, hogy nincs vita közöttünk ebben sem. A kedves oktatási nagyasszony nem csak az IT ellen megy, hanem inkább a minőség és a szabad gondolkodás ellen, legyen szó nyelvoktatásról, természet tudományokról, irodalomról, zenéről.
@bella _ciao: Ez nekem is nagyon bejönne, főleg ha viktor is bekapcsolódna. :)
@sírbateszezazegész: ne okoskodj! amire peni gondol rovásírás, az a miénk! megvédjük penit és a rezsicsökkentést! :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: világos, én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ezek a nemzeti (nem a ner nemzeti, hanem az igazi) dolgok fontosak. természtesen nem az IT rovására, de mindentől amit tudunk többek leszünk.
olvasom itt hetek/hónapok óta a híreket... csak egy kérdésem lenne...
mi ez a ERZSICSÖKKENTÉS ?

tényleg csökkentik az erzsébet utalványozást?
vagy az angius kirájnőt ?
@Husz_János_Puszita:

@Penivaldes:

Önmagától remény nem lesz. régi piszológiai megfigyelés, hogy a magunkhoz hasonló embereket szeretjük, és szívesen bólogatunk azoknak, akik a mi véleményünket mondják ki a szónoki emelvényről. Ők a mi vezető politikusaink, mi választottuk meg őket. A (tévesen) Széchenyinek tulajdonított mondás szerint minden országnak olyan kormánya van, amilyent megérdemel. A kétszínű kormány azért kétszínű, mert mi magunk is azok vagyunk. Én is, te is.

Szóval, jobb kormány akkor lesz, ha a következő generációt önmagunknál erkölcsösebbre neveljük.
@Penivaldes: és ne csak a múltunkban éljünk, mint ez is itten:

Fotó: Ezer négyzetméteres tűzfalfestmény készült az évszázad mérkőzéséről

hvg.hu/kultura/20131016_Felavattak_az_evszazad_merkozeset_abrazol

a hollandok meg 8:1-ről csinálnak egy óriási festett klumpát.
@Penivaldes: van egy ötletem a molinóra pl. rovásírással rajta: hagyjuk penit stoppolni!
@bella _ciao: igen, és utána vonulhanának a zokni stoppolók stoptáblával
egyébként meg most kimutattátok a fogatok fehérjét.
és én még bíztam bennetek bajnaisták
@bella _ciao:

Rá fognak faragni, ha Csányit nem veszik komolyan, szóval drukkolok nekik, hogy ne.:)
@Penivaldes: ööö, kérném az adott halmazban lévők felsorolását, nem sokan leszünk benne ;)
Már csak az isták miatt is :D
Van itt radikista, jobbikista, dékáista, antielitista, senkista, ballista, libelista, semmista, egyiksemmista, istanista :D
@Mészáros Laci:
"Azért kezdődnek a napi gondok pl. a szemetes cégeknél, mert fel sem merül bennük a hatékonyság, mint opció."
Ezen vitatkoznék veled.
Kis településeken 1-5%-os nyereségrátával dolgoznak, ezt a nyereséget le kell adózni, a megmaradó részből kéne fejlesztenie, pl. új gépkocsit venni.
Ezen a területen verseny van speciel, és a legjobb ajánlatot fogadja el az önkormányzat.
Teljesen világos, hogy egy 10%-os árbevétel csökkenés átfordítja veszteségbe a vállalkozást 5-9%-os mértékben.
Ekkor még az eredeti befektetésének megtérüléséről nem is szólva. Megjegyzem, hogy az állóeszközeik rövid és közepes élettartamúak, magas az amortizációs kulcs, indokolt az állóeszközpark gyakori pótlása.
Hasonló a helyzet az energiaszektorban, ahol óriási a befektetés, melynek illene megtérülnie, márpedig ez a profitból valósulhat meg.
Az ipari termelő ágazatokban nagy öröm, ha 8-10%-os a nyereség, a rezsicsökkentés már 20%, és 30% lesz.
Ezen az abszurd helyzeten kéne elgondolkodni, és a következményein. Az energiaszektor az utóbbi időben veszteséges, egy cég van, aki 80 mrd-os befektetéssel tavaly 5 mdr-os nyereséggel zárt.
A befektetése így pl. 16 év múlva fog megtérülni, a rezsicsökkentés mellett soha.
Érdemes óvatosan és szakszerűen kialakítani a véleményeket, némi hozzáértés sem árt néha.
@Husz_János_Puszita: mikor melyik, mind és egyik sem, anno a teszt alapján jobblib szoció beütésekkel :D
hmmmmm, sokan bevehetik ezt, de én biztosan nem:
/volt valami olyan, hogy ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit teszek, és ha ez a kettő fedésben van???/

Orbánék helyreigazítást kértek a Telegraphtól

Nem olyan lehet, mint Putyin, hanem olyannak tűnhet.<<<<<<

www.origo.hu/itthon/20131016-orbanek-helyreigazitast-kertek-a-telegraph-tol.html?sec-1
-no comment-

www.origo.hu/itthon/20131016-fittyet-hanynak-a-kepviselok-a-fobirora.html?sec-3

Darák Péter, a Kúria elnöke a legfőbb bírósági szerv 2012-es tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2013. október 16-án
ehhez sem tudok mit hozzá tenni:

Csak a megkérdezettek tizede változtatott bankolási szokásain a tranzakciós illeték hatására. A banki költségek emelkedésére nagyobb arányban reagáltak a nők, a 30-49 éves korosztály tagjai és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők - derült ki a GfK kutatásából.

hvg.hu/gazdasag/20131016_Felmeres_Hidegen_hagyja_a_magyarokat_a_tr
@bella _ciao: én vagyok a barom, egy XIX. századi rovásírás télleg a mienk... mint az ősi székeky himnusz...:)
@Mariann19:

Az 5 milliárd adózott nyereség?

Okosok mindig figyelmen kívül hagyják az alternatív költséget. Egy befektetésnek hosszú távon többet kell hoznia amortizáción felül, mint a pénzpiacon elérhető kockázat nélküli hozamok. Tavaly még 6% kamatot adott bármely bank egy sima féléves lekötésre, pár millió forintos betétre.

Ki az a marha, aki működő beruházásban kockáztatja a pénzét, robotol mint az állat ugyanannyiért, amit a bankba betéve is megkapna? Nem még veszteségért. Nonszensz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aztán majd mennek be reklamálni, méér vontak le a számlájáról ennyit meg ennyit.:)
A másik ilyen politikus barátom, akiről beszélnem kell, Kocsis Máté, a 8. kerület polgármestere. Ez az a kerület, ahol a rendszerváltás előtt hat pálya volt, és azóta ebből lett négy. Ez az a kerület, amelyik sose adott be pályázatot pályaépítésre vagy felújításra. Egy ilyen ember nekem ne beszéljen a fociról. Mint a Fidesz szóvivője annyi más területen tud hazudni.- Mondta Csányi Sándor. :)
@Husz_János_Puszita: nézd meg mit mondott varga a lehetséges további rezsicsökkentésről:
- amíg tudnak a részvényeseknek osztalékot fizetni, addig vannak tartalékaik, tehát lehet emelni az elvonásokat

hja kérem, így megy ez, és ő egy elvileg a közgazdasághoz értő politikus, igaz ebből már csak a demagóg percpolitikus maradt meg
@Mariann19:

"Kis településeken 1-5%-os nyereségrátával dolgoznak"

nem ismerem a szemetes cégek költségszerkezetét, csak feltételezem, hogy a kiadásaik között vannak olyan tételek, amelyeken van lehetőségük változtatni. ehhez rugalmas gondolkodás kell, ami Magyarországon elég ritka, nem is tudom, hogy van képünk büszkének lenni a feltalálóinkra.

mivel (ismétlem) nem ismerem a szemetes cégek költségszerkezetét, ezért nem szeretnék okoskodni és blődségeket írni még példaként sem.

if it's cold you have to move faster. ha a (gazdasági) környezet hűvös, gyorsabban kell mozogni, különben megfagysz.
@Husz_János_Puszita: ne is mond, a párom bankfiókban dolgozik, fog a fidesz propaganda, és nem csak a nyugdíjasok között, hanem a cégvezetők között is, nincsenek illúzióim, se reményem, nagyon nagy szarban vagyunk, és még nagyobban leszünk.

A fidesz baromság mérge lassan de biztosan öl.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az indítékaik felől percnyi kétségem nem volt eddig sem: körülnéznek, ahol pénzt találnak, gyorsan besöprik. Következményekkel nem törődve.

Könyörgöm, tavasszal a 2012.-es osztalékot fizetik ki a cégek!!! Május 31.-én zárul az előző adóév. Rezsidémon idén januártól szedi áldozatait. Gazemberek.
@Penivaldes:

van jópár ismerősöm, akik nagyon szomorúak, hogy annak idején nem akartak gyerekkel vesződni, most meg már késő bánat.
@Husz_János_Puszita:

+ vezetékadó
+ robin hood adó

Gazemberek. Hosszú évekre tesznek tönkre egy egész országot.
@Mészáros Laci: itt már lassan abszolút nulla van, még az atomok sem nagyon mozognak, nem hogy a szerves molekulák.
@rodeo36:

na, ez az bazmeg! majd megtanittyák, ahelyett, hogy megvárnák, amíg magától belenő a hangjába.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Tesóm is bankos, vannak sztorik, sokan el sem tudják képzelni, mekkora a pénzügyi analfabétizmus.
@Mészáros Laci:

Ja very fast fognak kirugdosni embereket. Éljen.
@Husz_János_Puszita: okééé, akkor nem szaporítom a szót, tényleg siralmas a pénzügyi kultúránk, pont mint a többi
@jaegtoer:

tuggya, könnyű nekem. amikor a dörmögő dömötör után közvetlenül az ím, ígyen szóla zarathustra került a kezeim közé, a mutter hiába figyelmeztetett, hogy nem nekem való, elóvastam, oszt persze így megtanultam megbecsülni wnnetou és old shatterhand munkásságát.
@Husz_János_Puszita:

"ery fast fognak kirugdosni embereket. Éljen."

Ha csak eddig terjed a fantáziájuk, akkor igen.
@sírbateszezazegész: ugye-ugye? a cél szentesíti a rovásírást. tanuld csak meg. versenyeket is rendeznek a témában.
@Mészáros Laci:

Én sem ismerem a szemétszállítók költségszerkezetét, nem tudok tanácsot adni. Gondolom van, ahol vannak hatékonysági tartalékok, lévén sok közülük részben vagy egészben önkormányzati tulajdonban van.

Ha próbáltál lefagyott gazdaságban túlélni, nem beszélsz így.
@Mészáros Laci: "nem ismerem a szemetes cégek költségszerkezetét, csak feltételezem, hogy a kiadásaik között vannak olyan tételek, amelyeken van lehetőségük változtatni."
én szerintem meg te be tudnál fizetni havonta +100.000.-Ft-ot a költögvetésbe!igaz nem ismerem a jövedelmdet de
feltételezem. hatékonysánöveléssel megoldod!
okoska!
@Zero Dark Thirty: ez a link nem feltétlen7l engem cáfol... mindenesetre köszönöm
@punkfrog:

Minőségi különbség van egy adófizető átlagpolgár mozgástere és egy vállalkozás mozgástere között. Abban igazad van, hogy a napi költségeimet tudnám csökkenteni.
@sírbateszezazegész: nem, nem cáfol. de ne hidd már, hogy mindenki vitatkozni akar veled. meg cáfolgatni. van, aki csak beszélgetni. én is, te, kecskesajtos.
@Penivaldes:

csakhogy nem arról szól a történet, hogy többek legyünk, hanem arról, hogy ezzel lefoglaljanak bennünket, és nehogy sikerüljön valahogy beevickélni a világ "fősodorvonalába". ugyanis ha az lenne a cél, akkor nem a közmunkával szarakodnának meg haveri tankönyvkiadóval meg jogdíj einstanddal és stadionfaszkodással, hanem tényleges munkahelyeket teremtenének piacképes portfólióval és termékkörrel és nem terrorizálnák az iskolákat, az egyetemeket, kereskedőket és szolgáltatókat, bankokat, hivatalnokokat, bírókat, felnőtteket és gyerekeket, cigányokat és a nemcigányokat, zsidókat és nemzsidókat, pirézeket és kinézeket, tehetősebbeket, és szegényeket, iskolázottakat és tanulatlanokat, betegeket és egészségeseket és mindenki mást aki kívül esik a haveri körön.
ennyi:

Ez a haverok kapitalizmusa

A Közgép forgalma úgy nőtt, mint nemzetközi viszonylatban a Facebooké, ám az ingerküszöb már olyan magas, hogy mindenbe beletörődünk. A korrupcióból az elit vezethet ki minket. Interjú.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F10%2F16%2Fez_a_haverok_kapitalizmusa%2F
@Husz_János_Puszita:
"Az 5 milliárd adózott nyereség?"
A forrás, ahol olvastam, ezt a tényt nem jelölte meg. Ha adózatlan, még rosszabb a helyzet.
Miután többször tapasztaltam, hogy rutinosan mozogsz gazdasági kérdésekben, így biztosan ismered azt, hogy az amortizáció árban, ezáltal árbevételben megjelenő része a meglévő állóeszközállomány szinttartásához sem elegendő, ráadásul ha nincs nyereség, ez a forrása az új eszköz beszerzéseknek is szükség esetén.
Ilyenkor még csak az üzemszerű működés műszaki feltételei valósulnak csak meg.
Hol van még a befektetések megtérülése, ha az amortizáció ezt már nem fedezi?
@hacsaturján:

"oszt persze így megtanultam megbecsülni wnnetou és old shatterhand munkásságát. "

úgy tényleg könnyű, hogy már akkor is az apacsokkal volt és nem a dakotákkal...
@Mészáros Laci:

"ha a (gazdasági) környezet hűvös, gyorsabban kell mozogni, különben megfagysz. "

kormánybeton kolonccal a lábon nem megy ez olyan könnyen, ájjá bele, oszt próbáld ki. asztán jöhet az éca.

ismered?: ússzá, bazmeg ússzá!
@Mariann19:

látom, emlékszel még hogyan állt fejre a szocializmus. :)))
bimbózó kapitalizmusunk (?) most tanulja a haladó hagyományt.
@Mészáros Laci:
Az 1-5%-os nyereségrátát az első rezsicsökkentés áldozatától hallottam.
Életszerűen ábrázolta tevékenysége körülményeit, és teljesen elfogadható érvekkel támasztotta alá a nehézségeit.
Mint mondta - kis településeken - sokkal költségigényesebb a hulladék elszállítása, mert nem egy bérház tövéből ürít több edényzetet, hanem házról-házra járva átlagon. felüli üzemanyaggal teszi ezt.
Ismerve a vidék fizetőképességét, kénytelen alacsony tarifákkal, szinte csak a költségeinek megtérülésével operálni.
Több településen az önkormányzat egészíti ki támogatással a vállalkozót, enyhítve a szegény lakosság terheit.
Nem nagy horderejűnek tűnik ez az eset, de példa arra, hogyan üt vissza az átgondolatlan rezsicsökkentés.
Ennél alacsonyabb árakkal másik vállalkozás sem lép a területet elhagyó helyébe, ami kivetíti annak a veszélyét, hogy megszűnik ezeken a településeken ez a szolgáltatás.
Sajnos, várható ez alapján, hogy az energiaszektornál és a vízgazdálkodásnál is lehet ellátatlanságra számítani.
@Mariann19:

Az már számviteli szabályozás kérdése, fedezi-e az elszámolható értékcsökkenési leírás az eszközállomány szintentartását. Mint minden, az is túl sokszor változott az elmúlt két évtized során, növelve a bizonytalanságot.

Nem sok jót ígér, hogy a beruházások volumene az amortizációt sem éri el. Előbbiek ráadásul főként állami, nem termelő beruházások, a statisztikák ezért nem is tükrözik a valós helyzetet.

Most sincs vita köztünk, szokás szerint.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cirbi!Vicces vagy, de mi lesz, ha majd neked kell a kis fekete zsákodat a válladon hurcolva, keresni egy dugi helyet, ahol a szemetedet elrejtheted.
Akkor mi lesz?
@punkfrog:

okoska! kies, szocialista lakótelepünk esetében pl. az fkf januárban 30%-ot emelt szó nélkül. mostan ez akár csökkenik is mintegy 10%-kal. vidulj gyászos elme! (a közös költségbe még csökkentve sem fér bele, ergo ki fizeti a rezsicsökkentést? na ki?)
@Mariann19: erre találták ki a katasztrófavédelmi jogszabályt, majd Bokondi kartárs utasítva kijelöl valakit akinek van teherótója, és majd közérdekre hivatkozva lehet örömködve szállítani a szemetet, ha a delikvensnek elfogy a tankolni valója, majd jöhet a következő "önkéntes"
@hacsaturján:
"Bimbózó kapitalizmusunk."
Miről beszélsz, és milyen teményteljes vagy.
Itt már nincs a kapitalizmus számára kikelet.
A bimbókat is elrohadva most dobjuk ki a vázából.
@Mariann19: lassú voltam, de látod követem a gondolataidat, mert ott a válasz fent. Igaz nem az enyém, hanem a kedves vezetőé és co.-jáé.
@Mészáros Laci: örökbefogadás. nem kell férfival szenvedni hozzá
@Penivaldes:

Azért nem csak olyan férfiak vannak, mint én, lehet, hogy van, akivel megéri együtt szenvedni, mert lehet vele együtt örülni is.
@Husz_János_Puszita:
"Nem sok jót igér, hogy a beruházások volumene az amortizációt sem éri el."
A beruházás - te jól tudod - bővítést jelent. Viszont az amortizáció a meglévő állóeszközállomány szinttartását sem fedezi, jelenleg az elhasználódás mutatója 80%.
Szépen rohad le még a meglévő termelési eszközök
műszaki állapota, indul az enyészet felé.
Ilyenkor az ember elgondolkozik, hogy ezt a 80%-ot is vissza kéne pótolni 100%-ra, és még bővíteni is kéne.
Ez a zord igazság.
@Mészáros Laci: nincs olyan. egyet sem láttam még aki olyan lett volna.
@jaegtoer:

Ez azért kicsit egyszerű világnézet, "én vagyok a jó, ő meg a gonosz." Az amerikai képregények színvonalán felül lehet emelkedni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Olyan kis optimista vagy.
Mielőtt belefulladnánk a saját szemetünkbe /más szó is eszembe jutott erre/, a kormány átmenetileg kinevez majd minket közmunkásnak, és
lógó nyelvvel fújtatunk a cuccal.
A 22.800.- Ft lesz a saját naturális üzemanyagunk.
Lehet, hogy még a TV-be is bekerülünk nemzeti önkéntesként bemutatva.
@Mariann19:

Szép világ vár ránk. Milyen ember egy Varga, aki az arcát adja mindehhez? Matolcsyt nem mondom, neki nem csak a szeme kusza.
@Mariann19:

Lovakat nem foghatunk be, abrakra már nem futja.:) Elég naturális lesz.
@Husz_János_Puszita:
Varga arcára szükség van, mert megfontoltságot és komolyságot sugároz, ílyen orcával született.
Kell is ilyen fizimiska a Fidesznek, hogy legalább külső megjelenéssel tompítsa azt a sok hülyeséget, amit Vargának nyilatkoznia kell sokszor.
Más. Figyi! Mit szólsz a görkorihoz, vagy rollerhoz szállítóeszközként. Gyors, hatékony és energiatakarékos. Egy baj van, borulékonyak egyenlőtlen teherelosztásnál.
"Lovakra már nem futja."
És a tevéhez mit szólsz? Hozatunk Indiából, Szíjjártó most indított el gazdasági kapcsolatokat.
Indiában megetetik a tevéket, itt dolgoznak, aztán éhen visszaküldjük.
Márcsak hogy mi is profitáljunk Szíjjártó gazdasági villantásaiból.
@Mariann19:

:DDD
Elég érdekes lesz görkorival lomtalanítani, de legalább gyorsan eliszkolhatunk a lomimaffia elől. Egyik oldalon a vasasok, másikon a területfenntartók...jobb bele sem gondolni.
Import teve drága, mi lenne, ha kihasználva az adottságainkat, birkákat fognánk munkába?
@Husz_János_Puszita:
"Mi lenne, ha kihasználva adottságainkat, birkákat fognánk munkába."
Ó, te puszita barátom! Visszatértél az origóhoz.
A birkák mi vagyunk, hányszor mondjuk el könnyes szemmel.
És még ez a szemétszállítás is a nyakunkba szakad, nincs elég bajunk?
@Mariann19:

Én lázadó birka vagyok, szelektíven szemetelek viszont.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mást nem mondhatok: nem leszek gyarmat!
Beeee
Beeee
@Husz_János_Puszita:
"Én lázadó birka vagyok, szelektíven szemetelek viszont."
Viszont nincs benned nemzeti és közösségi érzés.
Aki nem szelektív, annak a cucca maradjon ott?
Igaz, helyben is lehet megsemmisíteni, ki kell találnunk valamit, és szabadalmaztatjuk.
Utána soha többet nem kell hulladékkal foglalkozni, csak ami belőlünk megmaradt.
@Mariann19:

A szabadalmi jogdíjakat önként felajánljuk rezsicsökkentés céljára. Probléma megoldva.
Mondd hogy nem vagyok nemzeti!?
Görkorit kell még valakinek hazavinni a szociális temetésünk után. Hagyjuk Cirbire?
@Husz_János_Puszita:
"Hagyjuk Cirbire?"
Alaposan elemeztem teljesítményt és a görkori formában megtestesült javadalmazás egyensúlyát.
Arra jutottam, hogy teljesítménye mindössze poraink összeseprésében manifesztálódik, ezért a görkori megfelel a mi szociális bértáblázatunknak.
A prémiumtól el kell tekintenünk, mert a felöltöztetés, egyéb járulékos tevékenységek nem merültek fel.
@Mariann19:

Nem tudom...hozhatna egy szál virágot a sírunkra minden NER évfordulón, nem gondolod? Én áldozok az extraprofitomból neki prémiumra, ha megteszi.
@hacsaturján: érted-e amit írtam?
nem.
"mit csináljak?tőzsdézzek?okos!"
Zsidó, cigány, fúj.
Magyarország nem gyarmat.
Vér a csizmámon.
@Mariann19: ötletelésre, és vállalkozó szellemre gondoltam, hogy szárnyaltok, mint a magyar gazdaság, fent a rózsaszín fellegek felett :D
nem kell birka, ha van barom, egy éppen amott fent
@Juhász Jácint: kicsim, mi lesz veled, ha felébredsz? lesz elég vér a pucádban is?:) mert az, hogy a talpad alatt sikamlós a talaj, az nem jelent semmit... az lehet a bélsarad is...:)
@Mészáros Laci:

éppen annyira eccerű, amennyire eccerű a felvetés. b+
@Mészáros Laci:
"@GeoCracker:
A te fantáziád eddig terjed. "
Érdekes érvelés :-))
@GeoCracker:

Én nem érveltem, csak visszajelzést adtam: neked ez jutott eszedbe. De sok ember él a világban, lehetnek közöttük, akiket nem köt gúzsba a tanult tehetetlenség.
süti beállítások módosítása