Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.10.02. 14:56 Fabius

Mese a nemválasztási költségvetésről

Címkék: fidesz költségvetés választás 2014

 "Választási költségvetés biztosan nem lesz"

"A kormánynak nem áll szándékában „választási ajándékokat” osztogatni"

Hóttziher, hogy nem!

Mondd meg nekik Miskikém te is, apám!

 

Remélem innentől világos kedvesmindenki, hogy ez itt nem az. Istenuccse. Ez maga a jólét, amiben jobban járnak:

- A tornaterem építés helyett stadionépítésért rajongók,

- a nyugdíjasok,

- a családi adókedvezményt igénybe vevők,

- a gyereket vállaló diákhitelesek,

- a GYEDesek,

- a pedagógusok,

- a közfoglalkoztatásban résztvevők,

- a húsfalók

- és a rezsidémon által üldözött széles néptömeg. 

varga mihály.jpg

Hogy a Nagy Jólétben miért kerül ez majd csecsemőtől aggastyánig 1,6 millióba mindenkinek?

Ilyen hülye kérdéseket nem illik feltenni rezsidémon üldözés és nemválasztási-rezsiköltségvetés idején. Ül szépen és nem töpreng azon, honnan a francból lenne itt 2% gazdasági növekedés, ha a cégeket tovább nyomorgatják a társasági adóval és visszaszorítják ez EVA-sokat? Honnan lenne erre pénz, ha a jövedéki adóbevétel jelentőset csökkent a nemzeti trafikmutyi áldásos hatásának következményeként, honnan lenne, ha a Robin Hood és közműadó egy részét elbukják az államosítással, és a tranzakciós illetéket ahogy tudjuk eltrükközzük? Honnan lenne, ha a többnyire hűbéresekből összekovácsolt Költségvetési Tanács szerint is kockázatos ez az egész, mert a frekvenciahasznosítás bevételeit túlbecsülik és a fentiek tükrében áfabevétel növekedéséről és a belső fogyasztás fellendüléséről álmodni is felesleges?

Én érdeklődve várom a módosító javaslatokat, amivel megpróbálnak még ezen a kupacon fazonírozni valamit. És legalább annyira kíváncsi leszek, hogy a vargamiska rúgóláb seriffként rogyadozva a teher alatt egyben tudja-e majd tartani a költségvetést legalább a választásokig? Ugyanis elég vicces lenne, ha a nemválasztási költségvetést rommá kéne módosítani mindjárt januárban. Belátom, a feladat nem kicsi, Misikém, a tavalyi 24 nap alatt döglött meg, az ideinek meg hónapokat kéne kihúznia. Minimum. 

 

 

355 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr445547538

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csótány vs politikus 2013.10.03. 08:25:47

A csótány nem akar politikus lenne, mert népszerűbb tőlük és nem akarna annyira gyülölt lény lenni.

Trackback: Vallásom Jedi 2013.10.03. 08:24:12

A vallásom jedi. Egyházam a Magyar Jedi Rend. Fénykardom nincs és nem is lesz, mert csak elme trükköket és csak a tiszta erőt használom. Jedi erkölcsi előírásaim: Nincs érzelem; béke van. Nincs tudatlanság; tudás van. Nincs szenvedély; egyensúly...

Trackback: Törvényezési hiba a választási listáról való szabad leíratkozás hiánya 2013.10.03. 08:23:49

Kormányablak. Géppisztolyos szavazás? Kezeket fel vagy lövünk, de aki ránk szavazz, az leteheti az egyik kezét. Ilyen érzésem támadtak. Mert ez is a helyzet, csak legfeljebb a géppisztolyokat más helyettesíti. Jelenlegi felmérések szerint a választó...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elérte az ingerküszöbödet, Fabius?
Amire itt próbálsz rávilágítani, az égvilágon senkit sem érdekel (a kevés olvasón kívül) széles e hazában.
Már nekem is legfeljebb csak a szemöldököm rándul meg egy kicsit... :(
ugyan ez baromira off, de mivel Fabiushoz nincs mit hozzátenni, hiszen én se tudnám jobban leirni a helyzetet, viszont ez egy friss hír:

"Magyarországon is találkozhatunk ilyen esetekkel, amikor az állam kivásárolja a korábbi befektetőket, de ennek megvan a mindenki számára elfogadható, bevett útja. Tehát létezik kulturált módja az elválásnak"

Ez a jelenleg regnáló magyar kormány közleményében áll a horvát MOL-ügy kapcsán.

És nem röhögik el magukat. (Lehet, hogy titokban mégis? ) Létezik kulturált útja. Ja. Csak ezt a kormány nem ismeri. Aztán csinál, amit tud. Ld manyup pénzek elrablása. Ld. közműszolgáltatók. (Hiszen a "kivásárlás"-nak egy módszere, hogy addig facsrják őket, amig "önként" odaadják. ) Még a legkulturáltabb módszer az EON ügy, amikor másfélszer annyit fizetnek érte, mint a piaci érték. (Lehet, hogy erre céloztak? Na erre nem is gondoltam. De nem vagyok benne biztos, hogy a horvátok islesznek olyan hülyék, hogy másfélszeres árat fizessenek. )

Hát, ilyen az, amikor a fagyi visszanyal.
Ne feledjük a Nagy Mágus jelszavát:Minél rosszabb,annál jobb!
mint láccik, vetik a kölcséget, hátha kirügyez és virágbaborúl és még termést is hoz...nem veszik észre a rezsidémon vakondokként a gyökereiket eszi és a rövidélet lesz a sorsája a zúj vetésnek is kőccség id kőccség oda

brühüyyy
@DarthVader: ez nem úgy van levédiába a turulok főggyén a nagy lingák között...

először is el kell tűntetni a hernádit ez nagy ügy...majd tárgyalásokba kell bocsátkozni a horvátokkal Abbáziában...és addig nyammogni rajta amíg megúnnyák

de lehet hogy nem únnyák és megtatrtyák és kibasznak

brühüyyy
@DarthVader: Azt hiszem, a mélyen tisztelt kormányunk nem arra gondolt, hogy a részvénypakettet az INA-nak ajánlja fel megvételre, hanem másnak (azt hiszem a Gazprom-ról volt szó..)
@fzs.1933: Sajnos nagyon igazad van.

Lesz még módosítgatás rendesen de kit ezért,kit azért ez nem fog érdekelni.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Temiketolvasol?:))
@fzs.1933: Én is így gondolom, sajnos.Jó bejegyzés Fab-tól, mint mindig de ez még 2010-ben,esetleg 11-ben felba*zta volna a széles tömegeket idegileg, de ma már ez nem hír, arcizmunk sem rándul erre a miniszteri hazudozásra.Ez ma a közélet természetes velejárója..
@E.Csaba:

"Azt hiszem, a mélyen tisztelt kormányunk nem arra gondolt, hogy a részvénypakettet az INA-nak ajánlja fel megvételre, hanem másnak (azt hiszem a Gazprom-ról volt szó..) "

Nem kritikakent, de ennek semmi ertelme. Egy cikkben azt olvastam, hogy AKAR a horvatoknak IS eladnak, tobbek kozott. Ami viszont egyertelmuen felajanlkozas a horvatoknak.
Ha Orbanek eladnak az INA-reszt az oroszoknak, netalan a szerbeknek, akkor tutiziher, hogy Hernadi az utolso napjait egy horvat cellaban toltene.

Marpedig az idozitesbol egyertelmu, hogy ennek elkerulese a cel, az Interpol korozes kiadasa utan...
Hogyhogy honnan lenne?! A bankoktól meg a rohadtmultiktól, ahogy szokott:

"A bankok kapnak a nyakukba egy újabb, egyszerinek mondott új, 19 százalékos adót."
index.hu/gazdasag/2013/10/02/ezek_lesznek_az_adovaltozasok/

Végülis a tranzakciósilletékelőirányzat-nemteljesülési adó 208%-ával a háttérben ez a 19% már igazán bagatel, nem?! Remélem a nettó árbevételre vetítve lesz ennyi, hogy a Bankszövetség is felfogja végre, ki az, aki már kábé hatszor szart a szájukba (ebből egyszer aláírt papírt is adott hozzá, hogy legyen mivel megtörölniük), és hetedszer is nagyon csikar a hasa...
@DarthVader: Egyébként pedig élő példája ez az eset, hogy mekkora mértékű a bűnözés és a korrupció a legfelsőbb körökben is, beleértve kormányokat, azok tagjait, vállalatvezetőket.Most már látom, hogy én voltam az elmúlt években naiv a jogot illetően.
Fel voltam (és vagyok) háborodva, hogy Tobint nem adják ki az írek, Olaszországban egy elítélt bűnöző megteheti azt, hogy megbuktatja a kormányt és ezzel szopatja az egész olasz társadalmat.Szűkebb hazánkban is videofelvétel bizonyítja kerek perec egy emberről, hogy közszereplőként keménydrogot használ és nincs következménye.És ügye itt van ez a Hernádi gyerek.Videofelvétel van róla, hogy sumákol azzal az emberrel,aki 10 évet kapott, nálunk meg védi ezt az alakot a magyar kormány.Gratula..
@simple observer 1.0: Nem vagyok a témában jártas.Én egy elemzői véleményt hallottam arról, hogy éppen azzal akarják sakkban tartani a horvátokat, hogy ha nem hagyják békén a dolgot,akkor az oroszoknak adják a pakkot, mert a horvátok is irtóznak az orosz befolyástól..
öööööööööö, izééééé, fszomat, mindenki meghülyült? Ezt a demagóg dumát, miért nem lehet a másodvonalbelieknek nyomni???? Megint amit látszik, kiragadják a részletet és ami utána jön senkit nem érdekel, jöhet a mantra a fidesztől, na ugye megmondtuk...

Összeomolhat a nyugdíjrendszer az elvándorlás miatt?

A kormány többfrontos háborút indított, de minden téren vesztésre áll Bajnai Gordon szerint, aki elismerte: volt extraprofit a közszolgáltatóknál. <<<<<<<<<

és a teljes szövegkörnyezet:

"Elismerte: az állam gyenge volt a közművek szabályozása terén, nem volt képes megvédeni a polgárait, valóban volt monopol- és extraprofit, amit viszont intelligens szabályozással kell kezelni. Erős államra szükség van, tulajdonos államra nincs. Az egykulcsos adó miatt az alacsony és közepes jövedelműek számára nőtt a jövedelmükhöz képest a rezsi - Bajnai szerint nem a polgárok függőségét szolgáló rezsicsökkentésben hanem a magasabb jövedelemben látja a megoldást."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/osszeomolhat_a_nyugdijrendszer_az_elvandorlas_miatt.566089.html

---------------------

melléklet:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyar_bank_nyer_a_devizahitel-forintositassal.566110.html

------------------------

Egy trükkel olyan céget támogat a kormány, amilyet akar

Immár önkényesen jelölhet ki az állam szabad vállalkozási övezeteket, ahol a betelepülőknek támogatást nyújt.

hvg.hu/kkv/20131002_Egy_trukkel_olyan_ceget_tamogat_a_kormany

---------------------------------

Trafikok: Giró-Szász szerint napirenden van, ami az NFM szerint nincs napirenden

A kormányszóvivő szerint napirenden van a hipermarketekben lévő trafikokat is érintő szabályozás, amelyről a hvg.hu-nak a fejlesztési tárca azt nyilatkozta, hogy nincs napirenden. Csak éppen a nemzetgazdasági tárca fog vele foglalkozni.

hvg.hu/gazdasag/20131002_Trafikok_GiroSzasz_szerint_napirenden_va
@E.Csaba: hallottam én is ilyeneket, és a zoroszok is puhatolóztak már, ékes példa eme ügyeskedésre az ÖMV kiszorítósdi néhány éve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

cirbi nem únod még? az egyetlen megoldás az, hogy normális bérért és jövedelemért dolgoztatni mindenkit, a részleteket nem elemezném, mert remélhetőleg tudod...

a devízhitelezés a hitelfelvevő a barom aki elhitte és nem tett semmit amikor 2010 márciusában a váltás megváltozott (kósaszijjártóforintbedöntés) most ne sírjon a bankok éltek a lehetőséggel amit a magyar kormány adott nekik a hülye intézkedéseivel... a többi államcsőd már 12 hónapja de még sikerűl titkolni és takargatni

brühüyyy
Üdv!
Jó, hogy erről is olvasni olvasni a blogszférában. Talán így néhány ember elgondolkodik, nem csak mi tizenöten. Ezen viszont sírtam a röhögéstől:
www.origo.hu/gazdasag/20131002-kormany-a-mol-eladahatna-az-ina-reszvenyeit.html?sec-top

"A kormány szerint Horvátországban folyamatos politikai kampány zajlik
a Mol ellen, és nyilvánosan fenyegetik a legnagyobb külföldi befektetőt."

Beszarás! Ilyen van??? Hogy basztassa a zállam a külföldi befektetőt? Na ne már! Életemben nem hallottam ilyenről. Végül tényleg mindenki elnyeri méltó büntetését. Elképesztő, hogy az élet milyen gyorsan igazságot szolgáltat.
Szembetalálkoztak a populista bolsi barmok önön tükörképükkel, és elborzasztotta őket a látvány látása. Ez még nekik is sok/sokk. ILYENEK VAGYTOK TI IS!!!! Jószágok.
Ha már szóba került. Egy kis olvasmány, akár tovább is lehet adni, ha lincseléstől nem féltek:
kiszamolo.hu/van-e-deviza-a-devizahitelek-mogott/
@rodeo36: de kurvára unom én is, de mit csináljak, ha ez a baromság ömlik minden honnan, szó nélkül meg nem hagyhatom, erre nem vagyok képes, legalább ti itt sokan együtt éreztek velem ;)

akkóóó vidámkodjunk kicsit :D

orulunkvincent.blog.hu/2013/10/02/a_monetaris_tanacs_bohozat
itt a lényeg, ezt kellene többet mondani Bajnainak, a demagóg tömegdumát meg hagyni másokra:

"Ostobaság a bankok ellen háborúzni, hitel nélkül meghal a gazdaság - igaz, a hibázó bankok és bankárok ellen fel kell lépni.

Az EU Noé bárkája, amire felkapaszkodva túlélhetjük a válság özönvizét. Háborúzni nem érdemes az EU ellen, de kemény érdekérvényesítésre szükség van. Az unió ugyanakkor kettészakad: lesz tudásra alapuló és egy leszakadó, bérmunkára alapuló része, ezért erőforrásainkat az oktatásra, az innovációra, az ezt segítő környezet megteremtésére kell fordítani.

Van félnivalójuk a cégeknek

Bizalom, erős polgárok és intézmények, államtól független, széles és stabil középosztály, a magántulajdon szentsége - sorolta a követendő elveket, viszont szembe megy a kormány. Céltudatos törekvés van arra, hogy a polgárok, vállalkozások minél inkább függjenek az államtól. Trafikosok, takarékszövetkezet-részjegy tulajdonosok, gazdák tanulják meg, hogy a magántulajdon nem szent, és ha ez a kormány folytatja, semelyik profitábilis cég tulajdonosa nem érezheti magát biztonságban, és nem is elsősorban a multik, ők legfeljebb távoznak, hanem a hazai kkv-k."

és még egy link:

Bokros: így szakad le és szét Magyarország
Magyarország leszakad a visegrádi országoktól (V4), de ez a leszakadás nem most, hanem már több tekintetbe

www.napi.hu/magyar_gazdasag/bokros_igy_szakad_le_es_szet_magyarorszag.566077.html

és még egy:

Járai megdicsérte Orbánt

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jarai_megdicserte_orbant.566052.html
@shinichi: Kiszámoló már cirka két éve megírta ezt, de hiába próbálod megmagyarázni a többségnek: mivel nem érti, mert nincs tisztában az alapokkal, ezért nem is hiszi.Könnyebb azt "befogadni", hogy "hibás termék", mert abból arra asszociál, hogy majd megússza..
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bajnai egy éve össze-vissza hadovál, már el sem olvasom...

Amúgy nem tudom, mi a gond a költségvetéssel, pont ugyanolyan, mint az eddigiek. Nyilván ők sem gondolták komolyan, Matolcsy meg Varga reputációjának meg már olyan mindegy, Benkő Dánielnél sem számoltuk már a végén a faszlóbálást, + 1 ide vagy oda, mit számít...
Nagy örömmel tölt el, hogy családommal együtt 8 millió Ft-tal járulhatunk a közöshöz.
A jó célokért mindig szívesen adományozunk, csak most az a probléma, hogy nem tudunk még nagyobb összeget rendelkezésre bocsátani, pedig az országunk jobban teljesít.
A költségvetés azért készül, mert kötelező és annyiszor aktualizálják, ahányszor szükséges.
Jelentéktelen részleteken nem kell fennakadni!
@E.Csaba:

Róna Péter ötleteivel segítené a devizahiteleseket az LMP

Róna Péter közgazdász dolgozta ki azokat a devizahitelesek érdekeit szolgáló törvényjavaslatokat, melyeket az LMP nyújt be a parlamentnek

hvg.hu/gazdasag/20131002_Rona_Peter_otleteivel_segitene_a_devizahi
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez most viszont jóra sikeredett, leszámítva az a szükségtelen mondatot, melléolvasva a többieket meg főleg.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már megfogadtam, hogy csendben leszek az E14 kommunikációs stratégiájával kapcsolatban (már ha létezik ilyen,szerintem nem), de olyan elemi hibákat követnek el, hogy már sikítani tudna az ember.NEM SZABAD lehetőséget adni az ellenzéknek(kormányoldal), hogy mondatokat ki tudjon emelni szövegkörnyezetből és a maga javára fordítani.Amit nem lehet két mondatban(de inkább egy) megmagyarázni az embereknek,azt nem erőltetjük, mert a visszaüt.Gazdasági szakember imige-el nem ígérünk orrba-szájba, mert ebben verhetetlen a Fidesz és az imige-t rombolja.Láttam a Szabad szemmel című műsorban Mesterházyt és Bajnait nyilatkozni.Nézzétek meg minél többen és döntsétek el magatok, hogy milyen benyomást keltettek...
Matolcsy és Varga urak(?) figyelmébe ajánlanám a Kőccsegvetés elkészítéséhez:
www.youtube.com/watch?v=Lke6VIWCvYs

Ha elkúrod, csak össze kell rázni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Olvastam.Nem akarok belemenni ebbe a devizahiteles mizériába, mert nagyon nem lennék a véleményemmel népszerű.Nagyon határozott véleményem van erről a témáról, volt devizahitelként és ennek ellenére nem a mentés híve vagyok ..Nem díjazom azt, hogy egy közgazdász(Róna Péter) jogi, törvényi megfogalmazásokkal "operál". Na, mindegy...
@simple observer 1.0: Nem értek egyet veled, valamelyik elemző azt mondta, hogy a Horvátok kifejezetten előnyösnek találnák, ha a GAZPROM-hoz kerülnének az INA részvények, mert valahogyan ők nem viszolyognak az oroszoktól, legalábbis annyira nem, mint tőlünk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez nagyon jó volt:-))))
Órákig röhögtem rajta.
@E.Csaba: ismerem a véleményed, ugyan az ami az enyém is, pont mint a Bajnais kommunikációról is.
Zugló: a Fidesz szerint a bíróságon jó helyen van a hangfelvétel

Papcsák Ferenc rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, valamint feljelentette Ferdinandy István alpolgármestert is vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt.
nol.hu/belfold/zuglo__a_fidesz_szerint_a_birosagon_jo_helyen_van_a_hangfelvetel?ref=sso
Kenőpénz mutyi ellenes tüntetés Papcsák ellen

Sátrat vertek a vállalkozók a Zuglói Önkormányzat előtti kis téren, és azt követelik, hogy akik elvitték az alvállalkozók pénzét, hozzák vissza. Mint Szabó Bálint, a hitelezők képviselője elmondta: ebben Papcsák Ferencnek, mint korábbi elszámoltatási kormánybiztosnak élen kell járnia.

www.14keruleti-hirhatar.hu/hirek/kenopenz-mutyi-ellenes-tuntetes-papcsak-ellen
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Van az a pénz, most hogy Járainak le kellett mondania a CIG felügyelőbizottsági tagságról, mert a PSZF az MNB-hez került, s felmerült az összeférhetetlenség.

De ez különösen jó:"Növekedési pályára áll a magyar gazdaság, a hiány tartósan három százalék alatt marad, ugyanakkor továbbra is nehéz helyzetben van a kormány – mondta Járai Zsigmond az HBLF pénzügyi csúcstalálkozóján. "

Bezony, ugyanakkor valaki felvetette,tán a Vincenten, hogy rossebbe jött ki a 2,9%-os hiánycél, mikor a deficit összegének és bevételi összegnek a hányadosa 5% fölötti.

a)bevételi főösszegét 15 958 373,5 millió forintban,
b)kiadási főösszegét 16 883 126,9 millió forintban,
c)hiányát 924 753,4 millió forintban
állapítja meg.

A tartalékok pedig 290 milliárdon állnak((100 különleges, 120 országvédelmi alap+költségvetési fejezetek tartalékai).

Oszt, különösen jó a Járainak a dicsérete annak fényében, hogy a KT elnöke (melynek tudomásom szerint Járai is tagja) megfogalmazta félelemeit a költségvetés túlfeszítettsége kapcsán.
@E.Csaba:

Ebben van is logika. Olyannyira, hogy anno az OMV el is jatszotta ezt, epp a MOL elleneben a nagy rivalizalasuk idejen.

Am egy ilyen megoldas csak jobban felhergelne a szlovakokat (en is eppen az extremitas kedveert irtam szerbeket), es az eredeti problemara (Hernadi fingatasa) nem adna megoldast. Sot! Hernadi meg NAGYOBB buntetest igyekeznenek rahuzni, mint jelen allas szerint kernenek.

Az igazan erdekes kerdes tehat, hogy Viktorek mennyi KELL, hogy halasak legyenek, es hogy mennyit er nekik Hernadi seggenek megmentese...

It's not about the price tag:
www.youtube.com/watch?v=qMxX-QOV9tI
@rodeo36: Hogy tetszettek a tegnapi meccsek??? :)
@E.Csaba: A szövegkörnyezetből történő kiemelés eszköze mindig rendelkezésre áll. Ezt szokták használni, nem új dolog. Viszonylag új dolog azonban az, hogy vagy hamisítják a HÍREKET, VAGY HALLGATNAK RÓLA A közmédiában. Javaslom, nézd meg a VOKS c. adás 2. részét Henrikkel. Ha van időd az 1.-t is:-))
@E.Csaba: Róna Péter elsősorban jogász, másodsorban gazdaságtörténész. Azért ez nem a tipikus közgazdász, bár minden tiszteletem az övé, de láttam már tőle koherenciától mentes hozzászólásokat.

"A középiskolát Washingtonban végezte. A Pennsylvaniai Egyetem gazdaságtörténeti szakán kezdte el egyetemi tanulmányait, ahol 1964-ben szerzett BSc-diplomát. Emellett az Oxfordi Egyetemen szerzett jogi diplomát 1966-ban. 1968-tól egy washingtoni ügyvédi irodában dolgozott jogászként, majd az amerikai kereskedelmi minisztérium közvetlen külföldi befektetések osztálya munkatársa lett."
@Penivaldes: pedig leírtam többször is, volt devizás autó hitelünk, és van forintos lakás hitelünk, a lakáshitel felvételénél alig tudtuk levakarni magunkról a bankok devizás nyomulását, és nem csak az övéket, szinte mindenki hülyének tartott minket, amikor a forintos hitelnél döntöttünk.

Jó, az is igaz, kicsit kilógtunk a sorból, a párom bankos, én meg mindig túl elemzek mindent. Hetekig latolgattunk és számoltunk, hogy mit és hogyan, és mennyit. Mit bírunk és mire számíthatunk rövid és hosszú távon.

A választások előtt az autóhitelre elnyomtuk a tartalékokat, mert rosszra számítottunk, és bejött. A forint hitelnél is igyekszünk ezt megtenni. Eddig szerencsénk volt, mert még van munkánk, pont ezek miatt figyelem a gazdaságot úgy ahogy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én a bajnais kommunikációs véleményedre vagyok kiváncsi
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: szerinted én megjegytem hogy miket írtál?:))
még nem ismersz látom:)))
@CSENDES: A VOKS minden adását láttam.
@CSENDES: Amennyiben valóban jogász, és gazdaságtörténész (elhiszem), miért közgazdászként kérdezik.Megnyugodtam, mert így már érthető miért beszél néha faszságokat..
@Dr. jenőke (jenőke): napok óta itt van

olasz bizonytalanság, FED még nem vesz vissza, és ezek is:

Jó hír jött a magyar gazdaságból
Kedvezőbben alakult júliusban a külkereskedelmi mérleg.

-------------------

ECB: maradnak a laza kondíciók
Mario Draghi kommentárjából kiderült, hogy az irányadó ráta tartósan alacsony lehet.
@CSENDES:

En nem tudhatom. Akar meg ugy is lehet. Szerintem azonban a horvatok se nagyon orulhetnek egy ilyen megoldasnak, mert az oroszok a Jugoszlav haboruban is a pan-szlav eszmeiseg miatt (is) a szerbek oldalan alltak. Nem hiszem, hogy nekik nagy hasznuk lenne egy ilyen uzletbol.

Azt el tudom kepzelni, hogy az oroszok kozvetitok lennenek az ugyben, es aztan kis spettel tovabbadnak az INA pakkot a szlovakoknak, hogy ne legyen nagyon feltuno a magyar allam kozvetlen horvatokkal valo bizniszelese.

De attol fuggetlenul, ha a Hernadi-ugyet fekteti a horvat ugyeszseg, akkor tudni fogjuk, hogy nekik boven megerte a tranzakcio.
ki mondta, hogy ez a jövő évi költségvetés?

ez a jövő májusig tartó költségvetés.

ha nyernek, utána majd visszavesznek ha kell, ha meg vesztenek, menni fog az ordítozás és a mutogatás.
@Penivaldes: Csaba leírta, csak annyit tennék hozzá, hogy ha a fidesz kommunikációt és propagandát akarta megsegíteni, akkor helyesen használta a szófordulatukat, ha nem ez volt a cél, akkor baromi nagy hiba volt megint.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: megvonom a vállam. nem éri már el az ingerküszöböm. én már feladtam.
@Penivaldes: Szintén. :)

Szokok itt lenni, minden nap bekukkantok, csak időnként szóhoz sem jutok. :D
Vagy azért, mert nem találom a megfelelő szavakat, vagy már egészen másról megy a disputa. :)
@Marcellusca: olyan ez mint egy kanapé, sokan ülünk rajta, és lelóg a lábunk:)
A Mol-hírek mélybe rántották a tőzsdét

www.napi.hu/tozsdek-piacok/a_mol-hirek_melybe_rantottak_a_tozsdet.566151.html

--------------------------

Az Európai Unióban gyenge gazdasági fellendülés kezdődhet, de tartós eltérés figyelhető meg a tagállamok, különösen az euróövezet országai között – derül ki az Európai Bizottság foglalkoztatásról és társadalmi helyzetről szóló negyedéves jelentéséből. Aggasztó a munkaerő-piaci és a szociális helyzet.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/katasztrofalis_a_munkanelkuliseg_minden_negyedik_fiatal_allast_keres.566103.html
@Penivaldes: Szimpatikus filmecskék, szimpatikus magyarokról. :)
@Penivaldes: Nincs is probléma a társasággal sem. :)
Kivéve az idetévedő trollokat, akik bejönnek, berúgják az ajtót, beleülnek az ölünkbe, ide finganak, böfögnek, sz@rnak, hugyoznak, aztán felháborodnak, mikor a kulturáltabbja meg - miután már náluk is elszakad az ékszíj - beleveri az orrukat saját mocskukba, majd sértetten, nagy hangon távoznak. :D
De kell egy "kutya" minden háztartásba, akibe bele lehet rúgni, akin le lehet vezetni az indulatokat. :)))

Mint a viccben az ecceri rendőr:
Hazamegy és egyből szájon vágja az asszonyt.
Az sírva kérdezi:
- Ezt meg miért kaptam?
- Azt nem tudom, de ha rájövök meg is öllek.
:DDDDD
@E.Csaba: Felhvom szves figyelmedet, hogy Tobin kijelentette, hogy hajlandó Magyarországon elkezdeni a büntetését leülni, ha rországban folytathatja (és hadd borítékoljam, hogy nem lesz nemzeti hős belőőle, mint Safarovból vagy hogy hívják), és Reding is azt nyilatkozta, hogy az EU jog szerint ki kell adni. A többi persze stimmel.
@Marcellusca:

Nehogy azt hidd, hogy ebből bármit is tanulnak. Ott "sérülnek a jogállami keretek", itt "szabadságharc" van. A köcsög írek nem adják ki a gázolót, mi virágkoszorút akasztunk a nyakába, és hazaküldjük a Texasi Láncfűrészest. Ők "nem csaltak, csak a bíróság így döntött". Ezeknek ez elfér a fejében egyszerre, hidd el. Egy pszichopatáról meg a sleppjéről beszélgetünk, ha nem tűnt volna fel.
Magyarország tényleg jobban teljesít! 90 ezer helyett, 60 ezer! megtörtént az iskolai béremelés utáni első fizetésnap!

www.hir24.hu/belfold/2013/10/02/zokogtak-az-iskolai-dolgozok-mikor-meglattak-uj-beruket/~~fokusz
@Kuviklacz: csak annak aki magas, és leér a lába.
enyém nem ér le
@Marcellusca: én szeretem a trolokat, szerintem cukik, és lehet őket ringatni
@CSENDES: Igen, ezt a vincenten is elszúrták, majd oda is beírom. A hiányt a GDP és nem a költségvetési gőüsszeg %-áben mérik. A magyar GDP 2012-ben 28 048 milliárd forint volt. Ehhez hozzárakva a várt növekedést kb. kijön a 3%. (nekem 3,23 de kicsire nem adunk).
@Kuviklacz: Viszont annak 2,9%-nak ellene lennie, csak úgy mondom, mert én is hallottam:-))
@Kuviklacz: " Ehhez hozzárakva a várt növekedést kb. kijön a 3%. (nekem 3,23 de kicsire nem adunk). "

A "várt növekedés"-nél hangosan felröhögtem. :)
A Gépnarancs blogon berosáltam4 Veled vagyunk Hernádi!

Mi, magyarok, egy emberként állunk ki Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója mellett, és nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni. Nem engedünk semmilyen nyomásnak, fenyegetésnek. Akár a saját testünkkel is készek vagyunk megvédeni hőn szeretett olajtársaságunk, a nemzeti olajmulti, a Mol vezérét a horvát ármánytól, amelynek semmi más célja nincs, mint hogy e kiváló olajipari szakembert és lelkes futballszurkolót eltávolítsa a nemzeti szabadságharc küzdelmeinek első sorából, és lehetetlenné tegye, hogy a miniszterelnök úrral együtt – akinek ezúton kívánunk mielőbbi gyógyulást az után, hogy megműtötték a bal lábát, amelyen sportsérülést szenvedett egy fociedzésen (isten nyugosztalja, aki megrúgta!) -, a korábbiakhoz hasonlóan, kivegye a részét a rezsiharcból, amit akkor is győzelemre fogunk vinni, ha mindannyian belerokkanunk is.

gepnarancs.hu/2013/10/veled-vagyunk-hernadi-zsolt/
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A szörpvedelőket is megadóztatja a kormány

A szörpökre is kivetik a csipszadót, a bankok pedig egy újabb egyszeri adót kapnak az adócsomag kiszivárgott tervezete szerint. A családoknál 45 milliárd forinttal többet hagyna a kormány a családi adókedvezmény kiterjesztésével, és ingyenes lehet a bankkártyás vásárlás.

hvg.hu/gazdasag/20131002_A_szorpvedeloket_is_megadoztatja_a_korman
@tristen2005: Azért annyit hozzátennék, hogy a Miniszterelnök Úrnak "jobbulást" (és nem gyógyulást) kívánunk.
Most nagyon berágott
a kormány a horvátokra
Martonyi nem megy a dubrovniki csúcsra, és még büntetőjogi pert is belengettünk a Mol miatt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F02%2Fkormany_a_mol_adja_el_az_ina-t%2F

----------------------------------------

Szar dolog a bunyó, ha ütnek, ugye?
Úgy bánnak velünk, ahogy mi bánunk a világgal, és rájöttünk, hogy ez iszonyú fájdalmas.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvelemeny%2F2013%2F10%2F02%2Fmol%2F
@CSENDES:

Mi van akkor ha, balul üt ki a műtét?
Lélektani szinthez közelít a Mol-részvény

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 166,26 pontos, 0,88 százalékos csökkenéssel, 18 645,35 ponton zárt szerdán. A Mol közel 2 százalékot, 300 forintot esett szerdán, és megközelítette a 15 600 forintos, lélektaninak tartott szintet.

hvg.hu/gazdasag/20131002_Lelektani_szinthez_kozelit_a_Molreszveny
hERNÁDI hejébe nem mennék mostanában ÖRMÉNYORSZÁGBA kirándulni a keleti nyitás jegyében:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
ingyenes LEHET a bankkartyas vasarlas? A mindenit! Sok lesz ez a jóból! Meg a vegen a vilag is minket masol.
@gipsz.jakab:
Asszem neked tartkozik a ME hivatal vagy 7 millaval.
@Kuviklacz: Egyébként igazad van. Utánanéztem, s valóban. Mentségemre legyen, nem nagyon szoktam ezzel foglalkozni.
Viszont tekintve, hogy te a 2012-ből indulsz ki, ahhoz hozzá kell tenni a 2013-as várható növekedést, s abból képezni a várható 2%-os 2014. évi növekedést.

De így sem jön ki, legalábbis nekem. 3,2 felett van mindenképpen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Oszt milyen büntetőjogi lépéseket fontolgatnak, letartóztatják a horvát miniszterelnököt?
@tristen2005: fogalmas sincs. Nyilván a baloldalt elítélő nyilatkozatot fogalmaznak meg, megindul a békamenet, harcot indítanak a bukott baloldal képviselői Gyurcsány-Mesterházy- bajnai ellen. (Bajnai nevét kisbetűkkel írják majd mint Nemecsek Ernőét)
@saravad: Szerintem ez valami elírás lehet. Eddig erről sz sem volt, csak a 2-szeres ingyenes készpénzfelvételről.
Választási kőccségvetés?! Fityesznél?! Ugggyan. Csak esélykiegyenlítés, a szemét szocik miat... :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Lehet bármilyen szimpatikus, ha elfogják neki kuss!
@CSENDES:

Bajnait bele is fojtják a Kaposba, az most úgyis fertőző! Arról is ő tehet!
@tristen2005: Valamint a gittet sem rághatja többé mellékbüntetésként.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Hál Istennek, legalább már szarul áll a MOL és az OTP is.
Hernádi-ügy: nem veszik fel Orbán kesztyűjét a horvátok

A horvát kormány nem kívánta kommentálni szerdán a magyar kormány azon lépéseit, amelyekkel a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatója ellen kiadott elfogatóparancsra reagált, és azt sem, hogy Budapest adott esetben megfontolná az INA-részvények eladását. A Hina hírügynökség jelentése szerint a horvát kormány egyik lépést sem kívánta minősíteni, csak annyit mondtak, nincs befolyásuk az igazságszolgáltatási szervekre.

hvg.hu/gazdasag/20131002_Hernadiugy_nem_veszik_fel_Orban_kesztyuj

----------------------------------------

Orbánékat másolja a Nagy Medve

Az orosz kormány a magánnyugdíjalapok megritkítására készül, és elveszi az ott kezelt megtakarításokat - írta szerdai számában a Vedomosztyi című orosz napilap.

hvg.hu/gazdasag/20131002_Orbant_masolja_a_Nagy_Medve
@saravad: már másol

@CSENDES: istennek ehhez semmi köze, jahh és börtönözhetik a volt minielnököt ;)
Kérlek benneteket, segítsetek!

Akinek előkereshető linkje van arról, hogy a 2010-es kormányváltás után bármelyik "rezsiköltség" emelkedett-e és mennyivel, azt nagyon kérem, ossza meg velem!

Üdvözlettel: "Tűzfal"
Jó estét! Történt valami érdekes? Bajnai csinált valami nemzetrontót?
@V-PORT: Persze, ledöntötte a saját szobrát. :)
Érdekes a MOL-nak és környezetének múltja.

2009. évben
Bennfentes kereskedés és a piac manipulálásának gyanúja miatt nyomoz az osztrák pénzügyi felügyelet (FMA) az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer ellen. A felügyeletnek szemet szúrt, hogy az osztrák olajvállalat első embere március 23-án 620 444 euróért vásárolt saját vállalatának részvényeiből, azon a napon, amikor a Profil című hetilapban egyértelműen állította, hogy az OMV az idén mindenképpen megtartja Mol-részvényeit.
hvg.hu/gazdasag/20090422_mol_omv_bennfentes_kereskedes_nyomozas

Az osztrák OMV eladta 21,2 százalékos Mol-részesedését az orosz Szurgutnyeftyegaz társaságnak, a vételár 1,4 milliárd euró. Az osztrák cég egy hete még azt mondta, hogy nem akarja eladni a Mol-részvényeket. A Szurgut egyelőre nem nyilatkozik további terveiről, de sokan felvásárlási ajánlatra várnak.

www.origo.hu/gazdasag/befektetes/20090330-kiszallt-az-omv-a-molbol.html

A Szurgutnyeftyegaz orosz cég részvényvásárlása a Mol-ban az EU területére irányuló ellenséges lépés, jóllehet a moszkvai külügyminisztérium hétköznapi piaci tranzakciónak nevezte - írta szerdai elemzésében a Jamestown Alapítvány nevű washingtoni agytröszt.

hvg.hu/cimke/Szurgutnyeftyegaz/4
Érdekes a MOL-nak és környezetének múltja.

2009. évben
Bennfentes kereskedés és a piac manipulálásának gyanúja miatt nyomoz az osztrák pénzügyi felügyelet (FMA) az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer ellen. A felügyeletnek szemet szúrt, hogy az osztrák olajvállalat első embere március 23-án 620 444 euróért vásárolt saját vállalatának részvényeiből, azon a napon, amikor a Profil című hetilapban egyértelműen állította, hogy az OMV az idén mindenképpen megtartja Mol-részvényeit.
hvg.hu/gazdasag/20090422_mol_omv_bennfentes_kereskedes_nyomozas

Az osztrák OMV eladta 21,2 százalékos Mol-részesedését az orosz Szurgutnyeftyegaz társaságnak, a vételár 1,4 milliárd euró. Az osztrák cég egy hete még azt mondta, hogy nem akarja eladni a Mol-részvényeket. A Szurgut egyelőre nem nyilatkozik további terveiről, de sokan felvásárlási ajánlatra várnak.

www.origo.hu/gazdasag/befektetes/20090330-kiszallt-az-omv-a-molbol.html

A Szurgutnyeftyegaz orosz cég részvényvásárlása a Mol-ban az EU területére irányuló ellenséges lépés, jóllehet a moszkvai külügyminisztérium hétköznapi piaci tranzakciónak nevezte - írta szerdai elemzésében a Jamestown Alapítvány nevű washingtoni agytröszt.

hvg.hu/cimke/Szurgutnyeftyegaz/4
"ha bármilyen információval rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel vagy az Interpollal"

felhívtam a megadott számot és bejelentettem hogy a Bp. XI. Okt. 23-a utcai MOL székházba szokot bejárni (bujkálni)... vszínű holnap délelőtt is ott lesz... ott tuggya a TEK letartóztatni !

amugy meg kéne már egy BÉKEMENET ! Hernádi megvédésére

" nem eszünk gyurmát ! "
2010-ben a szakadék peremén áltunk !!!!
kemény munkával, erőfeszítéssel a fideSS nek köszönhetően
ez probléma már mögötünk van....
@Kuviklacz: Igen, megvannak nekem is ezek az infók, csak tudod,amikor egy uniós ország állampolgárát jogerősen elítélik, akkor én ezt valahogy úgy képzelem/képzeltem, hogy:

Az ír rendőrség a jogerős ítéletet követően értesíti Tobin Urat, hogy legkésőbb ekkor és ekkor jelenjen meg itt és itt, ahonnan rendőri kísérettel elutazik Magyarországra,ahol meg kell kezdeni a büntetését.Az, hogy Tobin Úr azt üzeni, hogy csak akkor kezdi meg,ha 3 nap után hazamehet Írországba, az nekem nem tűnik a legelfogadhatóbb eljárásnak.
Holoda nagyon jó Olgánál párnagáz-ügyben.
@GeoCracker: szerintem orbán MINDENBEN hazzudik...

speciel kivételesen szerintem ebben nem...
bár nekem visszataszító hogy kampányfotót ad ki a mocskos rühes fejével a "szenvedéseivel"

valószínű nem műtét hanem pusztán: kb térd porckorong leszívás volt...
@gipsz.jakab: Ahhoz, hogy leszívják a térdét nem tesznek fel hat tonna gipszet, vagy több kilométer fáslit, hanem kap egy szorítókötést, oszt jónapot.

A sugallt súlyosság (műtét, csövek, szenvelgés, fellépéshalasztás) akkor is hazugsággá, ha tényleg sikerült térdre esnie "edzés" közben Esetleg atomrészegen egy lépcsőn.
@GeoCracker: Elolvasom majd, de számomra is egyértelmű, ha a XXV. kongresszust megelőzően sérült meg, de azt nem bírta kihagyni, akkor miért kellett hétfőn hajnalban vagy vasárnap késő este megoperálni sürgősséggel, majd sürgősen elbocsátani a kórházból, lehetőleg megsértve a TOM LANTOS Alapítványt.
Hülyeség, csak úgy,mint Girnyó hülyesége a Vastagbőrön.
@GeoCracker:
-:))
Mérazutóbbira tippelek?
Azéramér te is...
@Tűzfal: Pünkt egy órával ezelőtt néztem meg:

www.tigaz.hu/tajekoztatas/foldgaz-ara/korabbi-arvaltozasok

www.gdfsuez-energia.hu/lakossagi-ugyfelek/egyetemes-szolgaltatas/fogyasztoi-gazar-ismertetese

Most valamivel többet fizetek, mint kormányváltáskor. (A 25-27%-os ÁFÁT még nem is számoltam bele. A fentiek nettó árak)
@CSENDES: Még a konferenciára is üzenhetett volna. De isten báránykája inkább elküldte Navrát, hogy az ultráknak bármikor letagadhassa azt, amit tiborunk mond.
hmmm

Új hírportál indul novemberben

A We Love Budapest és a We Love Balaton alapítójának, Száraz Istvánnak az ötlete nyomán Vs.hu néven új hírportál indul – adta hírül a Kreativ Online. A lap főszerkesztője Kerényi György lesz, aki korábban a Rádió C alapító-főszerkesztője, majd az MR1-Kossuth Rádió főszerkesztője volt.

A Vs.hu november elején fog élesedni. A portált kiadó cég a New Wave Production, amelynek résztulajdonosa Száraz István, többségi tulajdonosa pedig egy cseh befektető, a Brnóban bejegyezett BAWACO Invest.

Paul Ágnes, az oldal kommunikációs tanácsadója a Kreativnak elmondta, egyetértenek azzal, hogy az online médiapiac már közel telített, azonban ezt azzal kerülnék meg, hogy nem reprodukálni akarják a jelenleg már létező weboldalak tartalmi felépítését. Hozzátette, hogy céljuk elsősorban az eligazítás, az informálás, és hogy az olvasók képben legyenek a legfontosabb napi hírekkel. Célcsoportként a fiatal, önálló életet kezdő 20-35 éves korosztályt határozták meg.
@Knósszosz: :-))))
Megünnepelte magát, hogy milyen ügyesen megvlasztotta a népe, és nyája :-))))
Legfeljebb anikó asszony megont nem jelenik meg nyilvánosan 1-2 hétig....
MAGYAR FARKAS...Csak most,csak a NER-ben született,soha 2010 előtt,csak nekünk!!

hvg.hu/itthon/20130929_farkas_Bukk

www.youtube.com/watch?v=0dJoXLWQavk
Tisztelt?? hozzászolók.Mindenkit szidtok de nem veszitek észre,mennyit javult minden az utóbbi 3 évben.Jobb lett a pedagógusoknak,olcsóbb minden 2010-ben kb100-ft volt a gáz igaz mi felemeltük 136 forintra de van rezsi csökkentés.A napi hirekben csak 2-3 gyilkosság van ez is a közbiztonság javulását mutatja,igaz ezt is az ártatlan embereket összeverő zorbán kormánynak köszönhetjük,igaz már 4 rendőrt letartoztattak,bizt a miniszter utasítására.Mindenki szavazzon ezután is ránk a Fideszre.
@GeoCracker:
-:DDD
Azér van gyógyír... Ray Ban - jó setét!
@Orica Középföldi:
Miután nem találtam időzítésre alkalmas eszközt, most kell elköszönnöm a mai naptól. Szép álmokat, jó éjszakát!

ZELK ZOLTÁN: EZ MÁR AZ ŐSZ

Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsök
dalt próbál szegény, a füvek között.
Szakad a húr, szétfoszlik a vonó -
nem nótaszó ez már, de búcsúszó.

Ez már az ősz. Borzongva kél a nap.
Közeleg a rozsdaszínű áradat.
Átzúg kertek, erdők, hegyek fölött -
elnémul a rigó, el a tücsök.

Mily korán jő, mily korán tör felénk -
hogy kortyolnánk még a nyár melegét!
Be üres is volt idén a pohár,
be hamar elmúlt ajkunktól a nyár!

S hallod, ők is, hogy szürcsölik a fák
az őszi ég keserű sugarát.
Hiába isszák, nem ad már erőt,
csügged az ág, sárgára vált a zöld.

Csügged az ág, ejti leveleit. -
Ó, ha az ember is a bűneit
így hullatná! s lomb nélkül, meztelen,
de állhatnék telemben bűntelen!

Kívánok mindenkinek további jó vitát (ha van min), valamint jó éjszakát.
@fidesz 6 tagkönyv:
Ésjobblett a nem paidagóghosz státuszban lévő kisegítőknek - híjjuk őket pedellusoknak - akik 90 helyett 60-at kaptak fizetésként.

Végül is, örülhetnek.
Hogy nem 49.
@Dr. jenőke (jenőke):
Ez szép, tényleg és kösz!-:)
A hangulatát nem rontva, azonban meg kell jegyeznem:
"Ó, ha az ember is a bűneit
így hullatná! s lomb nélkül, meztelen,
de állhatnék telemben bűntelen!"
- idézethez, hogy akire én accoccijálok ezen vers kapcsán, az Svalbárd melegében élvezze élete végéig, a verselemzés gyönyörűségeit!

Ezt a dakoták is így gondolták, csak nem tudták merre van az arra, Grönlandtól jobbra eltévedtek.
@Knósszosz:
....Grönlandtól jobbra eltévedtek.
Marhajó!
Nemrég olvastam, hogy így fedezték fel a vikingek Grönlandot.
@Dr. jenőke (jenőke):
A vers szép, köszönöm!
Meg sem érdeklik azok, akik... tudod.
Jó éjt!-:)
@fidesz 6 tagkönyv:

szia 6-os!

csak aztán ha kimúlik az éra, nehogy így szólítsanak: Hé Hatos! levele jött!
de javadra írom tényleg vannak a fidesznek eredményei. Mire végeznek, legalább akkora szarhegyet hagynak maguk után, mint a szocik. csak az állag más. azoké eccerű fos, a Főnök népéé meg gránitszar.
na. jónagyot Magának is!:D (hamán én is megkaptam a napiszart Főnöktöl.
Fel a fejjel. jön még elég.
haha ha...

"A Mol és a horvát állam között akkor az egyetlen vitás ügy a gázüzletág kiszervezése volt, a Mol vezetése ugyanis nem szívesen folytatná tovább a hatósági árazás miatt folyamatosan veszteséges tevékenységet. A kormány ígéretet tett arra, hogy 2009 végéig átveszi az üzletágat, ezt azonban később 2010 végére halasztották, egyelőre azonban ez sem történt meg. Ezzel kapcsolatban a Mol egyébként már perrel fenyeget."

index.hu/gazdasag/2013/10/02/kormany_a_mol_adja_el_az_ina-t/
Jó reggelt! Bocs, most ki kell írnom magamból pár dolgot.
1. Elegem van az álfelháborodókból.
2. Hegedűs Zsuzsa, Bayer Zsolt és Kövér László ne jöjjön erkölccsel, félelemmel, uszítással.
3. A jobboldal ilyenkor összezár. Nyilvánosan nem ekézi saját kölykét.
4. Akkor mondják meg, mit kell tenni.
5. Ha ezen múlik a választás, akkor elég nagy a gáz.
6. Orbán szobrokat állít magának képletesen, törvényekkel, stadionokkal. Ahhoz sem fogunk nyúlni?
@Knósszosz:

Nana! Hacsaturján mindjárt protestál:)
@V-PORT:

Miért vagy felháborodva?

Ha Kövért-Hegedűst-Bayert olvasol netán hallgatsz, valami megmagyarázhatatlan szükséglet okán, tessék felkészülni.

Nyilván létezik valamiféle Daedalon erre is, csak személyre szabottan:)

Az akolt meg kell védeni. Mindig ez történik. Ld. Esztergom.

Ja, ha szűkül a karám, akkor a fekete bárányokat gond nélkül kiteszik, némi zavart keltve, most mindenki vadul nézegeti magát, hogy nem fekete seggű-e?

Közben küzdve a dilemmával, hogy a nem elég annak látszani,de annak is kell lenni vagy fordítva, vagy hogy is mondta ezt Machiavelli, és főleg kire érvényesen?
Nem egyszerű a fiúk élete:)
@Orica Középföldi: Engem az Mszp, semmiről sincs véleményem, mert csak hozzáállása bosszant. Nekem például a drog ügy kiteregetése sokkal jobban felkavarta a gyomrom.
@jaegtoer:

Nem tudom ki ez a Haász, de nagyon jóóóóóó:)))
Jó reggelt, vidám hajnalt!

Romhányi József: A nagyralátó görény

Egy görény
felül akart emelkedni társadalmi körén.
E nagyralátó terv szerint
feleségül kérte a nemes hermelint.
De a felsőbb kasztba
tartozó prémes kikosarazta.
Talált persze vigaszt csakhamar a görény:
- Szép hölgy, de a bűze még nem elég tömény...
@V-PORT:

Amit írtam, természetesen rájuk is érvényes.
Mesterházy ernyője Tócsa fölé semmivel nem jobb.

Ezen a drogügyön én is elméláztam.
Rendben van-e, hogy a ring egy fekália-telepen jelölődik ki?
Meddig kell ebbe belegyalogolni? Ha földre viszem az ellent,elkerülhető-e a nyakigszar? Etc.
@V-PORT:

Arról nem beszélve, hogy ma jelenik meg Frei könyve, ami a mai oligarchákkal foglalkozik.
Közölt belőle részleteket az elmúlt napokban valamelyik bulvárlap.

Szerintem roham lesz érte:)
@Dr. jenőke (jenőke):

Én már fűtök, így itt meleg, kávéillat, fény és Romhányi teszi kellemesé a légkört:)

Egyébként - most néztem - 7 fok van kint, akkor a külső kerületekben 0-2 között lehet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Együtt érzek.
Most kezdtek próbálkozni a távfűtéssel.
"Még időben elköltöztette Rogán Antal belvárosi polgármester a Szent István Általános Iskolát a Bazilika mellől, így akadályozva meg, hogy a műemlék épületet át kelljen adni használatba a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak – írja a Város Szíve blog. A nagy értékű ingatlant már árulja is az V. kerületi Önkormányzat. Azaz privatizálják azt, amit államosítottak volna.
Zárt ülésen, július 25-én döntött a belvárosi önkormányzat egy négy tételből álló ingatlancsomag értékesítésére vonatkozó pályázat kiírásáról, a blog szerint az értékesíteni kívánt műemlékek közé elbújtatva árulják a Szent István Általános Iskola nemrég kiürített épületét.
A döntést, hogy az iskola nem maradhat a Szent István tér 13-14. szám alatti műemlék épületben, már 2012 tavaszán, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozásának tervéről szóló első hírekkel egy időben meghozták – emlékeztet a blog. A szerző szerint sürgős is volt a lépés, hiszen „már ekkor lehetett tudni, hogy hiába működnek az önkormányzati ingatlanokban az iskolák, az új rendszerben a helyi önkormányzatok szinte minden jogosítványukat elveszítik felettük, csak az ingó és ingatlan vagyon fenntartásának kötelezettsége marad meg".
A Városszíve blogon, melyet egy helyi szocialista képviselő szerkeszt, tehát ennek megfelelően minden egyes ott publikált megnyilvánulásnak kampányíze van, ismét olyan állítások jelentek meg, amelyek nem fedik a valóságot – reagálta az V. kerületi önkormányzat. A cikk állításaival szemben a valóság az, hogy a belvárosi önkormányzattól nem kerültek az állam tulajdonába az iskoláknak helyet adó ingatlanok, azok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak. Ennek megfelelően tehát, az iskola elköltöztetésének semmi köze nincs ahhoz, amiről az említett blog valótlanul ír - szögezte le a kerület."
index.hu/belfold/2013/10/02/rogan_kijatszotta_az_iskolaallamositast/

A Párt jelmondata:
"Lopunk, csalunk, rabolhatunk!"

Pofátlanság csúcsa, ha szóvá is meri ezt tenni valaki...
Ettárs a Pártnak higgy, ne a szemednek és fülednek!
"Szerda este megjelent Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az Interpol körözési listáján. A lyoni székhelyű nemzetközi rendőri szervezet oldalára két elmosódott fotót tettek ki Hernádiról, megírták a születési dátumát, helyét, és ott van a szokásos sablonszöveg is: "ha bármilyen információval rendelkezik", vegye fel a kapcsolatot a rendőrséggel vagy az Interpollal."
index.hu/belfold/2013/10/02/hernadi_felkerult_az_interpol_listajara/

Jogkövető magatartást várnánk el a sok jogi végzettségű képviselő majomtól.

Ha valaki látta ezt a keresett személyt, jelezze az első rendőrnek, az beviszi??

Persze ha nem vagyunk az Interpol tagja, akkor nálunk ez nem érvényes...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: semmi baj, ez kérem itt magyarország, direkt kisbetűvel...

cink.hu/a-rendorseg-nyomozott-ellenem-mert-lehulyenevuztem-val-1440083062

---------------------------------

Most nagyon berágott a kormány Zágrábra
Martonyi nem megy a dubrovniki csúcsra, és még büntetőjogi pert is belengettünk a Mol miatt. A horvát kormány nem kommentál, a hatóságokra nem hathat.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F10%2F02%2Fkormany_a_mol_adja_el_az_ina-t%2F

----------------------------------------

Szar dolog a bunyó, ha ütnek, ugye?
Úgy bánnak velünk, ahogy mi bánunk a világgal, és rájöttünk, hogy ez iszonyú fájdalmas.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvelemeny%2F2013%2F10%2F02%2Fmol%2F
Közelgő "nemzeti"ünnepünk aktualitásán"

A huszonegyediket már most utálom!!

Magyar vagyok, magyarnak születtem,
Árulók és gonosztevők uralkodtak felettem,
Hová sodor a szél, tizenhatmilliót?
Utálom az egész XX.századot!

Mi jöhet még nem tudom,
Olyan, mint egy rémálom
Ott ahol a part szakad,
Kilencszázötvenhat,
Ó, mondd Istenem! Ó, mondd meg nekem!
Ó, mondd meddig tart ez még?

/Lugosi Lacival/
www.youtube.com/watch?v=7549s_ZhF7Y
" Itt keleten minden elv olyan törékeny, hogy azonnal felülírhatják a hatalmi érdekek.

Simán el tudom képzelni, hogy a horvát nyomozók a hatalmon lévő horvát politikusok kénye szerint működnek, és az igazság keresése helyett a Mol tönkretétele a céljuk. Nagyon kínos, ha így van, ez diktatúrák sajátja, nem EU-s demokráciáké.

Simán el tudom hinni azt is, hogy a magyar kormányt a jognál jobban érdekli a hatalmi érdeke, ami pedig Hernádi itthon tartását diktálja. Kérnek majd cserébe tőle valamit, vagy kiérdemelte, hogy vigyázzanak rá. És akkor kit érdekel, hogy megkent-e egy szomszéd miniszterelnököt, vagy nem. Nagyon kínos, ha így van, ez diktatúrák sajátja, nem EU-s demokráciáké."

444.hu/2013/10/02/hernadit-nem-adjuk/
Orbán: José, ne hagyj el!

Azt mondják ezek a horvátok, hogy ők nem lesznek gyarmat. GY-A-R-M-A-T! Micsoda nevetséges populista szöveg!

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131003_Jose_ne_hagyj_el
ááácsi.

Van egy kormány (legyen egy stabil pont, miniszterelnök) amelyik történelmileg elég jó hiányokat produkált. Ha az össes évet amiben nem kellett osztoznia figyelembe vesszük akkor szerintem a 4% is kijön.

Ezzel szemben én nem emlékstzem olyanra hogy bármelyik másik miniszterelnök csak közeli hiányt letett volna az asztalra. Ellenben én emmlékszem eltitkolt évközi adatokból a saját magára visszahullú 10%os "csontvázra". Csontváz, ez inkább egy kibiztosított kézigtránát volt.

Megértem a szerző frusztrációját, de ne rázza a pofonfát a saját pártjára...
@ZF2: aha

08:35
Alig maradt az államosított nyugdíjpénzekből

Alig 200 milliárd forint van már csak a 3 ezer milliárd forintnyi államosított nyugdíjvagyonból, legutóbb az önkormányzatoktól átvett adósság törlesztésére költött belőle az állam - írta a Világgazdaság.
Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu
08:32
Nagyot drágul a kgfb

Tíz százalékkal drágul idén a kötelező biztosítások ára, és ezen még az őszi akciók sem enyhítenek - írja Az én pénzem gazdasági oldal.
@ZF2: vajon ha ilyen szepek a szamok, akkor miert van tortenelmi csucson az allamadossag?
Bocs, ha offnak tűnik, de eléggé idetartozónak gondolom:

internetfigyelo.wordpress.com/2013/09/30/amirol-a-hazai-media-melyen-hallgat/

“A napokban Párkányban (Szlovákia) intéztem céges ügyeket a helyi OTP Bankban. A bankban kígyózó sor fogadott, a biztonsági őr az utcán osztogatta a sorszámokat. Kérdezte tőlem, hogy hova-hova, mondtam, hogy céges számla, erre mondta, hogy csak egyenesen tovább, nekem nincs szükségem sorszámra.

Az ügyintézés folyamán továbbra is furcsának találtam a sort, így megemlítettem az ügyintéző hölgynek, hogy látszik, hogy ők sokkal jobbak, mint a szemközti CSOB Bank, mert az kongott az ürességtől. Erre a következő párbeszéd zajlott le köztünk:…
- Ááá, már ez megy egy hete. Most fizetjük a határon túli magyaroknak az iskolakezdési támogatást.
- ????
- Nem tudta? A Bethlen Közalapítvány fizet az igény szerint.
- ????????
- Ti magyarok (mert a hölgy szlovák, csak remek magyar tudással) fizettek minden határon túli magyarnak, aki igényli ezt.
- Ne haragudjon, de ha nem banktitok, akkor megkérdezhetem, hogy mégis mennyit?
- Sajnos pontosan nem tudom, mert a kollégáim foglalkoznak ezzel, de úgy tudom, hogy függ sok mindentől, de úgy 70 és 150 euró között összegről van szó.
Alig vártam, hogy haza érjek és utánanézzek. Nos, akárhogy is kerestem, egy 2011-es Eduline cikken kívül semmit, de semmit nem találtam. (Ki a fene olvassa az Edulinet?) Nos, az Eduline 2011-es cikke szerint mintegy 246,000 igénylőnek fizettek ki 5,4 milliárd forintot. Ez igénylőnként kb. 22 ezer forint, tehát az ügyintő hölgy által minimumként említett 70 euró “ül”.
Mindeközben itthon, ha iskolakezdési támogatást akarok adni a kollégáimnak, az agyament adminisztrációval jár, kápét már nem lehet adni, és persze közel tízezer forint „kedvezményes” adó terheli, ha a maximum 29600 forintot szeretném nyújtani, addig a határokon túl élők egy roppant szimpla adminisztrációval és igényléssel megkapják készpénzben.

Ez lenne a lényeg a cikkből
@ausländer Sipi: nem vagyok egy költségvetési szaki, de olvasok híreket (minden oldalról).

Egyrészt nekem feltűnt hogy nagyjából minden évben legfeljebb azért kaptunk letolást mert hajszál híján csúsztunk le célszámról.

Csak sejtéseim vannak de ha a sok ilyen olyan felvásárlás nem a hiány része akkor máris megvan a különbség oka.

Egyébként amikor a szégyenteljes 10% beütött az adósság még nem szállt el mert privatizációs szuperbevételek javítottak rajta. Csak ugyebár 2006 után már nem sok ilyen maradt...
@Peterpapo:
MERT FORRADALOM VÓT ITTEN KÉREM SZÍPEN!
Essetudni... :(
Amúgy most meg aszonta a Piktor, hogy ő nem mondta, hogy forradalom lett volna a fülkeforradalom, úgyhogy ne tessenek már itt kekeckedni!
Ami jár, az meg jár! Mint SchCopy Pali óta tuggyuk aztat...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Olyan dolog ez, min a nagy Gátőr a távcsővel: ott a víz!
Én meg azt mondom ott a meleg - valahol.
Nézem a tévén a távol Afrikától című filmet. Ettől sincs melegebb.
@ZF2:
Mesélj még az állam által nem kifizetett összegekről, állami cégek, intézmények soha nem látott mértékű adósságállományáról, tartozásáról is.
A sikertörténet folytatódik...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Vannak olyan államok a közvetlen környezetünkben, amelyekben igyekeznek elszámoltatni, sőt felelősségre vonni politikusokat és akár miniszterelnököket is.
Egy kicsit nyugatabbra még Silvio papát is igyekeznek megfingatni. És még sok külföldi példát lehetne említeni...
Nálunk - a következmények nélküli országban - annyira szokatlan/ismeretlen a külföldiek eljárása, hogy csak összeesküvés elméletek gyártására futja.
Megvédünk és jobban teljesítünk, amen!
@Dr. jenőke (jenőke):
Má'megin lebukott valaki, aki nem elég lelkesen építi a csúticsávó piramisát!
Nem lesz ennek jó vége... :))
@Peterpapo:

Inkább mutatom, mint mondom, hogy mit gondolok az egészről.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: de nem most kezdődött :)

Megint leírom itt nem azzal van a baj hogy valaki kiritzálja a kormányt, hanem hogy ne kössön bele automatiksuan mindenbe.

Választási kötlsgvetés? Mikor nem volt? De másokkal ellentétben most volt 3 stabil hiányt hozó év...

Ráaádásul az a baj hogy az egyetlen kormány amely megcáfolhatalanul váalsztási kötlsgvetést készített az a 2006os évben volt kormányon. (Mert ők nem kehették senkire....) Minden más esetben megosztott a felelősség, a gond az hogy a köztes évek alapján ezt a felelősséget nem lehet 50-50re tenni.
@ZF2: kar
egy koltsegvetesi szaki velemenye mindenkeppen relevansabb lenne, mint egy lyane, aki - meglehetosen elfogultan - csak hireket olvas:-)

en is olvaosk hireket ugyanis. tehat koszi, abban nem kell segitseg.

en bevalltotan elfogultan teszem, nem nyulok magyar hirlaphoz, mno-hoz, kozmediahoz. foleg hvg, portfolio, napi gazdasag az, amit olvasok. bar ez utobbi akar kiegyensulyozottsagra is vallhat, hiszen az orbanbirodalom reszeve lett ez ev augusztusaban:-)
Jó reggelt mindenkinek! Itt 6 ºC fok van.
@Peterpapo:
A „Szülőföldön-magyarul“ nyílt ösztöndíj-pályázatot „nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz támogatás”, illetve „hallgatói támogatás” igénylésére a 2012/2013-es tanévre 2013. március 1-én hirdette meg a budapesti Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A nevelési-oktatási támogatás egyszeri 17 200.- Ft, a hallgató támogatás 2 800.- Ft összeget jelent.
A pályázatok beadásának határideje 2013. április 15-e volt.
A támogatás azonban a tanév végéig nem érkezett meg.
Írta szlovák sajtó 2013. AUGUSZTUS 05. napján.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Hát... ha a vízlapátolás vasvillával építést jelent, tényleg nem lelkesedem.
@ZF2: "Választási kötlsgvetés? Mikor nem volt? "

a.te.ervelesi.hibad.hu/te-is

"De másokkal ellentétben most volt 3 stabil hiányt hozó év..."

es milyen aron?

leforditom hetkoznapi nyelvre. elszallsz kicsit a nyaralas miatt, ugyhogy pillanatnyi penzzavarba kerulsz. mit csinlasz? kolcsonkersz egy ismerostol, vagy eladod a gyerek teli ruhait?
@Orica Középföldi: szia! az pedig nagyon rossz, hogy ilyen nagy kormány-bagázsból csak egy Holoda van
@Dr. jenőke (jenőke):

Akkor még messze voltak a választások.
@ZF2:
A pöcs kivan ezzel a relativizálással.
Azok faszok voltak, ekkor most ezek is lehetnek?
Értem...
A magánnyugdíjam, amit elégettek, meg hasonló apróságok miatt kicsit többe fáj ez a csürhe nekem. Persze értem azt is, hogy van akinek megéri hülyének lenni.
"Itthon pedig válaszul megrendezhetjük minden idők legnagyobb békemenetét. És abból a tömegből senki nem fogja észrevenni, hogy lehetett volna béke is."

hvg.hu/w/20131003_A_bumerang_el_van_vetve
A kormany a mi erdekunkben kezdett a Nagy Kiserletbe! Letfontossagu, hogy a Kiserlet folytatodjon, meg ha a konzumidiotakat emiatt meg is kell venni a rezsicsokkentessel!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/10/a-nagy-kiserlet.html
@KÁTÉó53éúétr6:

Szia! Holoda már rég nem a kormány-bagázs része:)
Komolyan vette a felkérést, beleszagolt, és vihargyorsasággal távozott.
Na ebben nem, köszönöm!
Akkor ismertem meg, és azóta nagyon bírom a palit:)
@gipsz.jakab: hernadi helyeben en most az orszagot sem nagyon hagynam el egy interpol korozessel a nyakaban:-)

egyebkent jol megszopattak orbanekat ezzel. ha kiadjak, azert, ha nem adjak ki, azert..:-)
mondhatni, aranylabu miniszterelnokunk es kompetenciajarol, diplomaciai erzekenysegerol hires kormanya most szepen helybe ment a lofaszert:-D

amugy nem lepodnek meg egyaltalan, ha igaz lenne a vad. ismerjuk a magyar gazdasag mukodeset, miert pont a legnagyobb szereplok, szeles, csanyi, hernadi lennenek azok, akiknek nem szaros a kezuk konyekig a korrupciotol:-)
OFF

Ez a marha a Futapest elnökségi tagja, aki állítólag egy "sportoló".

"Az anyuka felelőtlen volt, magának kereste a bajt és se a gyerekére, se a férjére nem volt tekintettel. AZT KAPTA AMIT MEGÉRDEMELT!"

ultrasliberi.hu/2013/10/erdekes-velemenyek-kardos-krisztina-gyilkossagaval-kapcsolatban/

ON
www.youtube.com/watch?v=PD3-81fsHA8&feature=youtu.be

Ha kérhetem, ezt a videót aki tudja, propagálja, fontos lenne!
(Tudom, ez nem a reklám helye, de minden +ember számít!)
Köszönöm!
@jaegtoer: Üdvözöllek.Remélem kiolvastad az írásomból az iróniát.Mert azt hiszem nem dicséret volt a hozzászólás.üdv (a neven én is röhögök)
@Dr. jenőke (jenőke):

Agylobot kapok, sűrű köd ereszkedik rám,uradalmi kocsist megszégyenítő stílus ural el, ha a külföldre osztott pénzekre gondolok, miközben látom, mi van itthon.

Bubó még csak gondolni se tud olyat, leírni meg pláne, mint én:((
@Evezős: Pár százan talán ha lesznek. :(
@Bélám:

Ne javítsd:))
Ő így lázad, egyébként normális, direkt ez a blog a kitüntetettje a lázadás eme formájának:)
Ez volt már??? :)

Egyetemisták a földeken

Ezúttal Babócsa gazdái maradtak hoppon, kapott viszont földet budapesti egyetemista, egykori TSZ vezetők cége és egy kaposvári alkalmazott. Földmutyi újratöltve.

alfahir.hu/egyetemistak_a_foldeken
@E.Csaba: Annyiban árnyalnám, hogy az elítélés EU-tagságunk előtt történt, és engedték a magyar hatóságok az urat elutazni. A vita pont azon volt (és ebben változott meg Reding véleménye), hogy az írek csatoltak azt hiszem az európai letartóztatási parancsról szóló jogszabályhoz, de lehet, hogy a kiadatásról szólóhoz, egy jegyzőkönyvet, hogy az csak a hatálybalépése utáni ügyekre vonatkozik.
Ettől persze csak szőrszűlhasogatás az egész, és felháborodásod jogos, csak annyi a helyzet, hogy lassanként az az ügy megoldódik, mert ők mégiscsak szégyellik a pofájukat, míg a mi uraink sohasem.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: mert ha a másik visszajön akkor az jobb lesz?

Igen is van egy viszonyítási alap. 2002-2005ig folyamatos ingerküszöbelemés volt, és "relativázálhattunk" rendesen.

4 évig hallgatni a hetei hetesben hogy hát ez nem az igazi, de mennyivel rosszabb volt Orbánnal. Aztán 2006 után már nekik sem volt ehhez gusztusuk.

@ausländer Sipi: hát 99-2001 között nagy árat nem fizettünk.

Most pedig az összehasonlítás a 2008-10es "baseline".

A magánnyugdíjintézkedés szeritem is nagy hiba volt. Nem tudom hogy mik voltak a reális alternatívák, de hosszú távon ezzel nagyon rosszul fogunk járni.
@Dr. jenőke (jenőke): Ezt ismered??

Egy, a szabadkai városházán dolgozó kiváló jogász-publicista egy rendkívül alapos, tárgyilagos, mégis olvasmányos és szenvedélyes cikkben mutat rá a népszerűen kettős állampolgársági törvényként emlegetett, külhoni magyar állampolgársági eljárás egyes anomáliáira.
Konkrétan arra, hogy amíg Amerikában, Nyugat-Európában, Ausztráliában; az ún. nyugati diaszpórában, a sokadik generációs, gyakran magyarul tíz szót sem beszélő, magyar származásúak gond nélkül megkapják a magyar állampolgárságot, addig a határontúli területeken, például a déli végeken, a szabadkai konzulátuson sokszor szívóznak az igénylőkkel.

srbija.blog.hu/2013/09/26/ki_magyar_es_ki_nem#more5534481
@Dr. jenőke (jenőke): Ezt akarták az orbánék? Ja, nem, nekik csak a szavazatok kellenek...
@Dr. jenőke (jenőke):
HT kolleganom meselte tavaly, az OTP-nel kellett szamlat nyitni es a 80€-bol 10-et a bank mindenkitol le is csipked.
Vargáék szerint többet fogunk vásárolni

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozásai szerint a kormány lakossági terhek mérséklését szolgáló intézkedésinek eredményeként folytatódni fog a kiskereskedelmi forgalom és a belső fogyasztás mértékének növekedése.

hvg.hu/gazdasag/20131003_Vargaek_szerint_tobbet_fogunk_vasarolni
Természetesen választási ktgvetés van.

De ezt soha senki nem fogja elismerni. Ez posztot ér? Ennyire nem történik semmi?
Minél érettebbé válik egy társadalom, annál kevésbé van szüksége egy spirituális természetfelettire, állítja Ara Norenzayan, a Brit-Kolumbia Egyetem szociálpszichológusa.

A kezdetekkor sok isten volt, a társadalmak palettáján elképesztő mennyiségben nyüzsögtek a természetfeletti lények. Volt, aki a mennyiekben, volt a ki a pokolban élt, vagy a Föld természeti erőit, élő vagy élettelen dolgait testesítette meg. Szertartásokkal, áldozatokkal békítették a haragvó isteneket, akik jóslatokkal vagy jövendölésekkel kommunikáltak, elképzelhetetlen erőt tulajdonítottak nekik, kényük-kedvük szerint jutalmaztak, vagy büntettek.

sg.hu/cikkek/100257/mar_nincs_szuksegunk_istenekre
Minél érettebbé válik egy társadalom, annál kevésbé van szüksége egy spirituális természetfelettire, állítja Ara Norenzayan, a Brit-Kolumbia Egyetem szociálpszichológusa.

A kezdetekkor sok isten volt, a társadalmak palettáján elképesztő mennyiségben nyüzsögtek a természetfeletti lények. Volt, aki a mennyiekben, volt a ki a pokolban élt, vagy a Föld természeti erőit, élő vagy élettelen dolgait testesítette meg. Szertartásokkal, áldozatokkal békítették a haragvó isteneket, akik jóslatokkal vagy jövendölésekkel kommunikáltak, elképzelhetetlen erőt tulajdonítottak nekik, kényük-kedvük szerint jutalmaztak, vagy büntettek.

sg.hu/cikkek/100257/mar_nincs_szuksegunk_istenekre
@Dr. jenőke (jenőke):

Ezeket ismerem, de megengeded, hogy mélységesen leszarjam !

Mi az, hogy a mi adónkból belülre zárolnak, de egyebekre jut, pl. Szász Jenőnek és apparátusának? Az erdélyi egyetemnek? És még mennyi minden van amiről nem tudunk?

Nem érdekelne ez az egész, ha itthon nem lenne éhező, hiányosan felszerelt gyerek, rettegő, megalázott szülő, stb, stb.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ugyan ugyan..az ember nem bírja ki istenei nélkül, csak mindig máshogy hívja. asztrológiának, tudománynak stb, vagy istennek, esetleg Odinnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
en ugyan egyetertek, de ezert meg szorulni fogsz!
hehe:

A kép Hende Csaba honvédelmi minisztert ábrázolja, amint a TEK különleges egységei által elfoglalt spliti császári palotában dőzsöl.

img.gawkerassets.com/img/1921hnm6qex22jpg/ku-xlarge.jpg

-----------------

Azt hiszem, abban pártállásra való tekintet nélkül minden magyar ember egyetért, hogy a Zágráb előtti utolsó fizető kapura kell mérnünk az első csapást, arra, ahonnan a dugó kezdődik.

cink.hu/milyen-lesz-a-magyar-horvat-haboru-1440546433
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Akikről ő ír azokra tényleg nincs szükség. :)
MakrogazdaságJaksity: Gyászos helyzetben a gazdaság
2013. október 3. 06:30

A rövidtávú fiskális és monetáris lépések ellenére a magyar gazdaság helyzete továbbra is gyászos - véli Jaksity György. A Concorde Értékpapír igazgatóságának elnöke szerint miközben folytatódik a jövőnk felélése és emiatt a hosszú távú növekedési pályánk kilátásai inkább romlanak még az alacsony kamatok ellenére is, amelyek viszont kérdéses, hogy meddig fenntarthatóak. Jaksity György szerint probléma az is, hogy a magyar gazdaság GDP arányos beruházási rátája a régióban és világviszonylatban is rendkívül alacsony, ami miatt a magánszektorban az új munkahelyek nem jönnek létre, miközben a válságadók, a rezsicsökkentés és egyéb akciók miatt viszont hetente jelentenek be az érintett cégek leépítéseket. Az eurózónáról optimistábban vélekedett Jaksity. Elmondása szerint az EU és az euró jövőjében hisz, de nem elképzelhetetlen egy a szétesés valamilyen formáját jelentő forgatókönyv is.

www.portfolio.hu/gazdasag/jaksity_gyaszos_helyzetben_a_gazdasag.1.189973.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
melléklet, és látva az itthoni viszonyokat, és tapasztalva, ez is igen elgondolkodtató:

"Egy másik kérdés az ateistákkal szembeni bizalmatlanságot feszegeti, a felmérések ugyanis azt tanúsítják, hogy egy hívő társadalomban az ateistákkal szemben bizalmatlanság uralkodik, nem egyszerű ellenszenv, vagy figyelmen kívül hagyás. Ennek okát abban látja, hogy ezeket az embereket afféle potyautasként értékelik. A hívő számára azok, akik nem hisznek az isteni felügyeletben, erkölcsileg nem megbízhatók, nem várható el tőlük az erkölcsös cselekedet."
Kövér bársonyos, puha plüssmackó
index
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én az agresszív vallásosok, és az agresszív ateisták között nem látok különbséget. az elvakultság minden formában rémes.
sok ember pedig áldoz annak az ismeretlen istennek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem hozok, sőt nem fogom eljátszani az inkvizició leggusztustalanabb tettét. amikor ugyanis fellobbant a máglya a papok elmentek onnan, mondván hogy az egyház írtózik a vérrontástól.

legalább vállalták volna.
Horvát miniszterelnök: nem tekintem háborús állapotnak a Mol-ügyet

Nem tekinti háborús állapotnak a Mol-lal kapcsolatban kialakult helyzetet a horvát miniszterelnök a Dnevnik.hr beszámolója szerint.

hvg.hu/gazdasag/20131003_Horvat_miniszterelnok_nem_tekintem_haboru
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A problemat otthon pont a kereszteny gyökerek okozzak. Főleg azok a gyökerek akik a parlamentben meg egyeb polcokon ulnek es hulyesegek jonnek ki a buta fejukbol. Meg azt is hiszik hogy az. erkolcsot a kereszttel egyutt a nyakukba akaszthatjak.

Ezzel szemben a magyar jezsuita rendfonok hozzaallasat ertekelem.
hmmmm

Budapestet csak Bukarest körözi le a rezsihivatalnál

Októbertől a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) honlapján hónapról hónapra nyomon követhető huszonhárom ország fővárosának végfelhasználói villamosenergia- és földgázárainak alakulását - közölte a hivatal csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20131003_Budapestet_csak_Bukarest_korozi_le_a_rezs
@saravad: nincs mit hozzá tennem, talán annyit, szemforgató hamis papok és lélekkufárok
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Néhány évvel ezelőtt volt már globalizálási kísérlet:
Dzsingisz kán (született: Temüdzsin) egyesítette a mongol törzseket és megalapította a Mongol Birodalmat elfoglalva Ázsia legnagyobb részét, beleértve Kínát,Oroszországot, Perzsiát, a Közel-Keletet és Kelet-Európát is.
Ez volt a világtörténelem legnagyobb összefüggő területű birodalma.
Dzsingisz kán volt Kubiláj kán, a Jüan-dinasztia alapítójának és első császárának nagyapja.

Rajnai Frankföldet kisebb államokra osztva kormányozták, mint például a szabad városok (Frankfurt és Worms) és püspöki központok (Mainz, Speyer és Worms). 1803-ban Napóleon egyesítette Keleti-Frankföldet Bajorországgal, amely még ma is a része.

Nagy-Britannia 13 amerikai gyarmata 1776. július 4-én a függetlenségi nyilatkozat elfogadásával alakította meg az Amerikai Egyesült Államokat.

A sor folytatható. Van példa jóra is rosszra is. (például Jugoszlávia, de az írek, baszkok sem boldogok)

Szerintem az önkéntes egyesüléseké a jövő. A kicsik erősek a nagyok még erősebbek lesznek.
@Orica Középföldi:
Én egyetértek.
Csudálkozva olvasom azonban a kommenteket, hogy keveslik támogatást, elnyomott magyar testvéreim, ilyesmik.
Persze sokan gondolják úgy, hogy add csak a szavazatodat, ennyit megér.
Azért érdekes, hogy a magyar nyelv használat, oktatása már kevés embert hoz izgalomba.
Szlovákoknál vannak magyar nyelvű osztályok, de például Ausztriában nem tanulhatsz magyarul, viszont ingyenes az egyetemek nagy része.
Hát igazad lehet Fabius.
De ez a poszt picit olyan, mintha arról írtál volna a fű zöld az ég meg kék.
A kormányok minden választásnak így futnak neki, az esetleg kormányzásra valós eséllyel induló ellenzéki pártok meg mindig leígéri a csillagokat is. Ez most is pont így van.
Bár attól tartok ez külföldön is így megy.
Az olyan kis pártok, mint a DK akiknek a bekerülés is óriási siker lenne, azok könnyebben meg tudják mondani a frankót, mert ők úgy sem kerülnek igazi döntés helyzetbe majd. Az mdf ugyan ilyen volt, tét nélkül könnyebb igazat mondani.
Hogy lesz-e olyan kormány aki nem csinál választási költségvetést, vagy olyan komoly ellenzéki párt, aki az őszintét mondja az embereknek és nem hitegeti őket?? Szerintem nem lesz soha...
@ZF2:
Szerintem sem választási költségvetés a 2014es. Ennél ez szerintem sokkal veszedelmesebb: ez maga a trend.
Érdemes megnézni az államháztartás kiadási főösszegét:
2009- 13.148 (milliárd)
2010- 13.231
2011- 13.823
2012- 13.918
2013- valahol 15.000
2014- 16.883 (a benyujtott ktsgv.szerint)

A 2010es és a 2014es között bőven több,mint 3000milliárd növekedés van,a GDP 10%-a minimum,vagy tán több. A 2010 kiadási főösszeg a GDP 49,47%-a,a tervezett 2014-es pedig a tervezett GDP már 55%-a.
És hát,néznénk meg közben a gazdasági növekedés adatait...hol teremt az ekkora államháztartási növekedésre fedezetet ?

És ez fog folytatódni ? Mert ha igen,akkor,már elnézést előbb-utóbb beáll a szocializmus: az állam kisajátítja a szinte teljes nemzeti összterméket,és maga,a maga politikai prioritásai szerint visszaosztja.
és ez még csak az ina. ha eladják a horvátoknak vérszemet kaphat fico is, oszt ottani nemzeti kézbe kapja a slovnaftot. egyből elenyészik a mol közép-európai vezető olajcége álma. és egy kurva szavuk nem lehet, hiszen egész európa minket másol. barmok!
melléklet:

A kormány szólt: kiemelt projekt lesz a felcsúti kisvasút fejlesztése

Kisvasutat, fürdőt és kastélyt fejlesztenek a Dunántúlon 600 millió forintból.

hvg.hu/gazdasag/20131003_A_kormany_szolt_kiemelt_projekt_lesz_a_fe
@Peterpapo: ha ideológiailag elég képzett lennél, akkor tudnád, hogy ezt csak azok teszik szóvá, akik nemmel szavaztak a kettős állampolgárságra. (hogy sok fideszes is így tett, azt feddje örök homály)
Nincs pénze állítólag a horvátoknak a Mol kivásárlására

Nincs mód arra, hogy a horvát állam megvásárolja a Moltól az INA részvényeit - írta meg nem nevezett magas rangú kormányzati forrásra hivatkozva a Jutarnji List című zágrábi napilap csütörtökön.

hvg.hu/gazdasag/20131003_Nincs_penze_allitolag_a_horvatoknak_a_Mol
@JohnHenry:

Ha ideológiailag elég képzett lennél, akkor tudhatnád, hogy ez nem szól másról, mint szavazat vásárlásról a mi pénzünkből, amire mi is épp annyira rá vagyunk szorulva, mint a határon túliak, akik attól, hogy állampolgárságot kapnak az még nem jár együtt a szavazati joggal, mondta annak idején a Fidesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Száz vasútat, ezeret!
Csináljatok, csináljatok!
Hadd fussák be a világot,
Mint a testet az erek.

Ezek a föld erei,
Bennök árad a müveltség,
Ezek által ömlenek szét
Az életnek nedvei.
@Penivaldes:
Bajszos mackó mond ma nektek szép meséket gyerekek.
Lekonyuló szőrcsomómnak köszönhetem nevemet.
Kedvencem a ballibsi és más finom falatok,
De azért szerettek hogyha Kövér is vagyok.
(én is loptam a versikét, de pont idepasszol.)
@irógép: "Az olyan kis pártok, mint a DK akiknek a bekerülés is óriási siker lenne, azok könnyebben meg tudják mondani a frankót, mert ők úgy sem kerülnek igazi döntés helyzetbe majd. Az mdf ugyan ilyen volt, tét nélkül könnyebb igazat mondani."

ez mar annyi gusztustalan, hogy szinte gyonyoru..:-)
gyakorlatilag legitimalod a hazugsaggal hatalmszerzest:-)

ez kicsit olyan, mintha gyozike arra hivatkozna, hogy konnyu masnak befizetni az adot, nem kell a lanyat az usaban tanittatni, meg nem kell zebracsikos butort venni draga pizert:-)
@fidesz 6 tagkönyv:

éreztem az iróniát, ezért is csempésztem a válaszba egy :D emotikont vagy miacsudát:) amúgy 5-ös vagyok, csak nem fidesz:DD
Választási költségvetésen azt szokták érteni, ha a kormány a választás évében felelőtlen pénzszórásba kezd a lakosság felé, és ettől brutálisan elszáll a hiány. Lásd 2006. Ennek most szerencsére nyoma nincs. Attól még nem lesz egy költségvetés választási, hogy a választás évében van, vagy hogy vannak nyertesi (minden költségvetésnek vannak.)
hehe. de rafkó az mtva. hiszen annyi, de annyi mutyit derítettek fel a közmédia oknyomozói. például a szakma királya, az obersovszky, amikor leleplezte schmittpalit.

MTVA: az Átlátszó a versenytársunk, ezért ne kapjanak adatot

atlatszo.hu/2013/10/03/mtva-az-atlatszo-a-versenytarsunk-ezert-ne-kapjanak-adatot/
" honnan a francból lenne itt 2% gazdasági növekedés, ha a cégeket tovább nyomorgatják a társasági adóval és visszaszorítják ez EVA-sokat?"

A legtöbb magyar vállalkozásra érvényes 10%-os társasági adó kifejezetten alacsonynak számít európai összehasonlításban, EVÁ-sok meg miért lennének "visszaszorítva"? Amúgy ha valaki egyik adózási formából áttér a másikra, abból egyáltalán nem következik, hogy ne lehetne gazdasági növekedés, ez teljesen abszurd.

Lehet mondani, hogy a kormány hurráoptimista a 2%-os növekedési feltételezésével (szerintem nem), de ennyit mond a Capital Economics is, a Merill 2,6%-ot, Zsiday meg 3%-ot. Akkor őrájuk mit kell mondani?

Amúgy a 2013-as év várhatóan több mint 2%ponttal lesz jobb növekedésileg 2012-nél, ha ez a javuló tendencia marad, meglehet a 2% feletti növekedés is. Érdemes tanulmányozni ez ügyben Zsidayt:

zsiday.hu/blog/234
Az, hogy egy költségvetést egy előre nem tervezett vagyoni tranzakció miatt módosítani kell, rohadtul nem azonos azzal, hogy az "megdöglött". Ez kb olyan, mintha a Fabius beletenne a posztba még egy mondatot, és azt mondanám, hogy hát ettől megdöglött. :)
@ausländer Sipi: ha gusztustalan, ha nem ez van.
Mondj egy pártot aki nem csinált választási költségvetést vagy amelyik valós választási ígéretekkel állt elő. Az elmúlt 24 évben egy sem volt.
Igen ez nem jó, viszont ez van.
És az is megfigyelhető, hogy azok a kis pártok, akik a bekerülésért harcolnak, mindig sokkal őszintébbek, hiszen nekik nincs akkora veszteni valójuk.
Szerencsétlen Kosztolányi, akkor még ezek voltak a legszebb szavaink:
"láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír "

Nem tudom, melyiket cserélné ki a rezsire, szerintem a "vér" lenne a logikus választás: eddig a magyarok vérét szívták a mocskos globalo-vámpírok, de Kossuth Lajos Reinkarnációja megvéd most már minket ettől.
@Blogger Géza: és a többi módosítás is ilyen csip-csup ügyek miatt volt, mint az e.on vásárlás. amit nem terveztek előre, csak úgy hirtelenjébe valamelyiknek úgy beugrott: vegyük meg, nekünk gáztározó kell!
@Blogger Géza:
Azért, osztogat most a fidesz is. ez a politika része.
bár igen messze nem olyan durván, mint 2006-ban tették az elődök. Teljesen más is a hiány most.
@irógép: a 3% az 3%. nem kockáztathatnak orbánék. pedig, ha rajtuk múlna...
@Evezős:
Szia, úgy emlexem pedagógus vagy. Múltkor leragadtam a mandin, a V blokk kisse kihalt volt, es arrol ertesultem h a beremeles hirere tomegesen ternek haza a kivandorolt tanarak. Remelem orulsz a sikereknek.
@Evezős: Nem. Gézával már multkor megfutottuk, hogy szárnyal a gazdaság és sosem volt recesszió :-))
@bella _ciao: Az elődöknek sem szabadott volna megtenni. Annyi előnye volt, hogy majdnem bedöntötték az országot, hogy legalább most már erre figyelni kell. Bár meg is ittuk annak is a levét.
@Blogger Géza:
Megvígasztallak, választási költségvetés az is, ha a kormány a választás évében felelőtlen pénzszórásba kezd a lakosság felé, és ettől brutálisan elszállNA a hiány, ha a kormány különadókkal, egyszeri tételekkel meg szakértők sokasága által nem túl megalapozottnak tartó gazdasági mutatószámokkal nem kozmetikázná ki azt.
Rendszeresen, a kiadásokba évekre beépülő dolgokat még szerinted sem kéne egyszeri tételekből (mondjuk a 10 évre szóló frekvenciaértékesítésekből) "finanszírozni", ugye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

jó az a hvg-és nyüzsi-viktor szösszenet. kár, hogy kevesen olvasák:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és hogy totál jól értelmezzük a helyzetet, géza nem tüntetni jár a lendvay utcába.
@Blogger Géza:

"_ha a kormány a választás évében felelőtlen pénzszórásba kezd a lakosság felé, és ettől brutálisan elszáll a hiány. Lásd 2006. Ennek most szerencsére nyoma nincs. _"

mulatságos egy nézőpotty.
nem hát. ó dehogy is. ócska liberáncs ajvékolás. a Főnök szava szentírás. gránitba. vagymibe. :D:
@Dr. jenőke (jenőke): Voltak ennél pzitívabb példák is. A középkori Ejrópában mesterlevelet nem kaphattál anélkül, hogy előtte ne vándorolj külföldön két-három évig. Ugyanez egyetemek között. Az 1870-esévek és az első világháboró között ugyancsak szabadon lehetett kóborolni Európaszerte (persze csak annak, akinek pénze volt rá).
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): " a kiadásokba évekre beépülő dolgokat még szerinted sem kéne egyszeri tételekből (mondjuk a 10 évre szóló frekvenciaértékesítésekből) "finanszírozni", ugye? " Ezt minden évben megkérdezhetted volna, amikor privatizáltak valamit. Most semmi jogod megkérdezni, amikor növekszik a forgalomképes, profitábilis állami vagyon. (Mol, Rába, E-ON...)
@irógép:

"_Teljesen más is a hiány most. _"

ja. egyenesen több+let(t:).
@saravad:
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom: augusztus óta sorozatban mondanak fel és mennek el a város iskoláiból kollégák.
Ma hallottam, hogy az egyházi gimnáziumból egy házaspár mondott fel és ment ki Ausztriába gyárba / öregek otthonába dolgozni.
De van olyan általános iskola, ahonnan augusztusban az alsós tanítónők negyede lépett le, ők is Ausztriába.
Valamint: középiskola némettanárnője egy export-import cégnél lett titkárnő és német nyelven levelez, kétszer annyiért, mint amennyit korábban keresett.
Szóval ez hazugság.
(Azért is, mert mindenhol létszámstop van, nem vesznek fel embereket, csak nagyon-nagyon végszükség esetén!)
@GeoCracker:
Aha.
Szóval ő valami helyi hülye?
(Lsd. Üvegtiger 1.)
@Blogger Géza: szia Géza!
"Lehet mondani, hogy a kormány hurráoptimista a 2%-os növekedési feltételezésével (szerintem nem), de ennyit mond a Capital Economics is, a Merill 2,6%-ot, Zsiday meg 3%-ot. Akkor őrájuk mit kell mondani?"

Rájuk azt kell mondani, hogy kegyetlenül begombáztak. Vagy bemákoltak. vargáék meg hazudnak. Ők csak azért tépnek be, mert úgy sokkal kevésbé zavarja őket a jövő. :)
@Blogger Géza: és miből növekszik az állami vagyon? csak nem kötvénykibocsátásból? vagy a rezsidémon kincstárát törték fel?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ja!?

Úgy értem.
Persze, igazából nem értem, mert aki ilyen baromságokat ír, az minimum most jött az űrből és sosem élt ezen a földön, de hát van az a pénz, amiért lehet valaki vak és süket ...tudom én.
:-(
@Evezős: más is:

Pályaelhagyáson gondolkodó, csalódott tanárok, és egy nagyon elégedett kezdő. Így fogadták a tanárok az első megemelt fizetésüket.

www.origo.hu/itthon/20131003-tanar-olvasoink-a-megemelt-fizetesrol-es-a-tanari-eletpalyamodellrol.html?sec-2
@Evezős:
Jaj, pedig ollyan de ollyan hiteles infonak tűnt!
kommunizmus rilódid:

Kiknek lesz jó a patikák államosítása?
Az állam tulajdonos lesz a patikákban, 25 éve nem volt ekkora átalakulás. Sokan rosszul járhatnak.

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2013/10/03/kiknek_lesz_jo_a_patikak_allamositasa/
@saravad: rakd már ki hogy irónia, szegény csak pillázik rád, ne légy gonosz :D
meg:

Még gyengébb lett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a mínusz 9,79 pontos nyitás után gyengült csütörtökön, kora délutánig. A BUX 14 óra 30-kor 18 533,52 ponton állt, ami a legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 111,83 pontos, 0,60 százalékos csökkenés, a csütörtöki nyitásnál 102,04 ponttal alacsonyabb.

hvg.hu/gazdasag/20131003_bet_bux_delutan
meg:

Nem látja a kormány által emlegetett foglalkoztatási fordulatot az MNB a versenyszférában és jövőre sem várható ilyen – ez derül ki a jegybank Inflációs jelentésből. <<<<<<<<<

www.napi.hu/magyar_gazdasag/trukkok_allnak_a_tortenelmi_foglalkoztatasi_szamok_mogott.565564.html
@Blogger Géza:
Természetesen egy költségvetést lehet módosítani "egy előre nem tervezett vagyoni tranzakció miatt". A költségvetési törvényt 2012. december 11-én fogadták el, és az "előre nem tervezett vagyoni tranzakció" 2013. január 24-én jutott eszébe a nagytudásúaknak. Ha egy költségvetésben egy "vagyoni tranzakciót" sem lehet kb. 45 napra előre, akkor az egy kapkodós, átgondolatlan, hagymázas szar, nem költségvetés.
Váratlan dolgok természetesen történhetnek, de ha egy kormány 45 napra előre azt sem tudja, mit akar csinálni a vagyonával, akkor ott ugye még szerinted is bajok vannak?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Akik jól jártak:
a tökkezdők, azon idősek, akik soha életükben nem képezték magukat (ergo semmiféle plusz végzettségük: szakvizsga, másik diploma, stb.) nincsen, akik soha, semmi pluszt nem vállaltak (túlórájuk nem, vagy nagyon kevés volt).
Akik rosszul jártak: (írhatnám, hogy rajtuk kívül mindenki más, de)a képzettek (több diploma), a sokat dolgozók (sok túlóra), a sokat vállalók (szakkörök, versenyek,f elkészítések, stb.) és ezek kombinációi.

Egy nyugdíj előtt álló (két év) tankönyvek tucatjait szerző, érettségi elnök, doktor, szakvizsgázott, stb. hölgy ugyanabba a kategóriába került, mint az egyetemről pár éve kijött kezdő kollégái. Esélye sincsen az átsorolásra, mert két év múlva nyugdíjba megy, az átsorolások pedig akkor fognak kezdődni ... Kidobtak egy szépen felépített szakmai karriert a kukába ...
meg ez:

Kiürült a Képzőművészeti Egyetem kasszája, nem lesz fizetés a héten
kepzo

A minisztériumtól és a kincstártól várják a pénzt, hogy ki tudják fizetni a munkatársakat és az ösztöndíjakat. De adminisztrációs gondok vannak.

444.hu/2013/10/03/kiurult-a-kepzomuveszeti-egyetem-kasszaja-nem-lesz-fizetes-a-heten/
@Blogger Géza:
"Most semmi jogod megkérdezni, amikor növekszik a forgalomképes, profitábilis állami vagyon. (Mol, Rába, E-ON...)"

- Nem te fogod eldönteni, hogy erre jogom van-e vagy sem.
- A Mol, amelyiket most fingatják meg a horvátok, a Rába, amelyik a nevét adja csak a saját buszához és az E-On, aminek a gázüzletága csak úgy tud nyereséges lenni, hogy az állam feléli a vagyonát, eladásra tervezve azt a párnagázt, ami meggátolja, hogy az egész tározó a saját súlyától beszakadjon... tényleg, csupa jó példa :).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem a ballibeknek örülniük kéne, hogy az IMF-et is így megtámogathatták, ha már a másik fronton a szegény bankokat annyi üldözés éri viktorék részéről. :)
@Blogger Géza:
Az EON. hogyan lesz profitábilis az allamnak?
Ez a szoknya... kurta!

Virág elvtárs elvei élnek és virágoznak a Kaposvári Egyetemen.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131003_Ez_a_szoknya_kurta
@saravad: akciózni fognak: aki nálunk tárolja a gázát, annak letelepedési kötvényt is adnak. meg építenek minden gáztároló mellé egy baltatárolót is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Tudod ez érdekes. Én régebben folyton azt hallottam, hogy a tanárok nem dolgoznak, meg mennyi szabijuk van. Meg hát sokan különórákból, amiért persze nem adóznak még azért elég szép pénzt összeszednek. Ez hallottam a legtöbbször. Az én családomban elég sok volt a tanár, és az egyik volt párom is az volt.
Úgyhogy sokszor szembesültem ezekkel a kritikákkal.
Azt most mióta a kormány kitalálta ezt a dolgot, azóta úton út félen a tanárokat kell siratni, legalább is a baloldali médiában kizárólag ezzel találkozom. Eddig nem kellett, de most nagyon kell, mert nagyon kicsesztek velük.
Nagyon érdekesek ezek a társadalmi fordulatok mindig.
Egy biztos egy csomó közalkalmazott sok éve egy peták fizu emelést sem kapott. Bajnaiék alatt csomó mindent elvettek, lásd kaja jegy bérlet, aztán 16% sem kedvezett nekik.
Azt most még is a tanárokat kell sajnálni agyba főbe. Sok közszolga és kultúrában dolgozó egy fillérrel nem járt jól évek óta és kormányoktól függetlenül írom ezt teljesen.
Úgyhogy bocs én nem sírom véresre a szemem a pedagógusok miatt.
@irógép: de nem az lenne a lenyeg, hogy vegre leszamolni ezzel a hulyeseggel? hogy ne legyen termeszetes es ne nyugodjunk bele, ne legitimaljuk azzal, hogy "dehat mas is azt csinalta"...
@bella _ciao:
Ja így lehet. Merhogy a rezsicegek nonprofitta lesznek.
@irógép: én azon közszolgák egyike vagyok, akiket emlegettél. de a caffetériát (amit különben egy kegyetlen baromságnak tartok) 2011-ben vették el.
a tanárok sorsa példaként szerepel előttem. ha sor kerül majd ránk is, ilyen "jól" fogunk járni.
@ausländer Sipi:
Ja dehogy nem! Persze, hogy jó lenne! csak én ebben már nem hiszek!
Én nem úgy értettem, ezt én helyeslem, hanem , hogy ez van sajnos, és most is ezt látom.
@Blogger Géza: "növekszik a forgalomképes, profitábilis állami vagyon. (Mol, Rába, E-ON...) "

hogy az államnál milyen jó helyen van a forgalomképes vagyon arról 3000 milliárd forintnyi elpárolgott nyugdíjpénz tudna beszélni.
@saravad: várjál, egyenlőre nem a gázát, hanem a gézát tárolja nálunk valaki. vagy már gáza a letelepedési kötvény sikerének egyik eklatáns példája?
@bella _ciao: járjunk mi is ilyen "jól" ! Szeretnék én majd utána siránkozni!
Van olyan könyvtáros ismerősöm, aki 25 év munka után havi 85 000 et visz haza.
Oké csak érettségije van egy felső fokú szakképesítése, de akkor is!! ha valaki wc-t pucol 25 évig az is sokkal többet keressen!
Ja és félre értés ne essék, nem a tanárok ellen vagyok, mondom a fél család az, hanem inkább az bosszant, hogy sok közszolga feje meg totál le van szarva sok sok éve!!
@irógép: a felvezetésnél szépen visszaadtad a megosztó fideszes mantrát, ezek után, hogy nem sajnálod őket, nem is csodálkozom, a családomban nekem is van néhány tanár ember. Korábban is kicsesztek azokkal akik tényleg tenni akartak és jól szerettek volna dolgozni, de messze nem ennyire vették őket semmibe.
@bella _ciao: jól látod, pont erre kell számítanotok, ezen már keresztül mentek a rendvédelmisek, az orvosok, állami cégek alkalmazottai.

"Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákkért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem."
@elwood: Az egyáltalán nem párolgott el. Pontosan nyomon követhetően csökkentette az adósságot. Az állami vagyon a szocialisták alatt párolgott el, akik eladták a MOL 4900 Ft/részvényért, de még így sem sikerült egyszer sem elfogadható hiányt produkálni.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Képzeld el, lehet, hogy csak januárban sikerült megállapodni az adásvétel részleteiről. (És addig nem biztos, hogy létrejön az üzlet.) Hihetetlen, mi?
@irógép: csakhogy kiemeljem. a caffetériát 2011-ben vették el. de szerintem is bajnai volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "a felvezetésnél szépen visszaadtad a megosztó fideszes mantrát"
Ezt mire érted?
@bella _ciao:
Lehet. A lényeg az előző kormány végén el kezdtek csomót elvenni! Jaa a 13. havi fizuról nem is beszélve. És ez alatt a kormány alatt sem javult a helyzet semmit. Lehet ez nem akkor szavazó réteg, de nagyon gáz! És mondom ezt kormányoktól függetlenül írom, ez a fidesztől is nagyon gáz!!
@irógép: arra, még ha nem is írtad le, hogy a felvezetéseddel te nem értesz egyet, de a megismétléssel, pont az ellenérzéseket és a megosztást erősítetted.
Kiszolgáltad a fideszes agitpropot, ami semmi másról nem szól, mint a különböző társadalmi csoportok megosztásáról, és hogy senkinek eszébe se jusson bármilyen szolidaritás és összefogás, mert a jót és a szépet egy valakik tudják a PÁRT és annak vezetője dicső Vezénylónk.
@irógép: "ez a fidesztől is nagyon gáz" akkor megy az e.on tározóba a 13. haviddal, magánnyugdíjaddal együtt. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Aha értelek. Mert a fidesz előtt ez persze nem így volt?
A bal oldal ugyan azt csinálja. Alattuk ugyan úgy szívtak csomóan. Azt most mindenki mellé nagyon odaállnak, akinek rossz.
@bella _ciao:
Hát a 13. havi fizu az konkrétan az IMF-nek ment, meg még sok más amit levágtak... olyan kár, hogy az emlékezeted csak 2010 ig képes visszagondolni.
@irógép: nem-nem. már régóta szedem a cavintont. a 13. fizu az 2010 előtt volt. de olyan gyorsan elment, amilyen gyorsan jött.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Tényleg jó példák, mert akkor is profittermelő, viszonylag könnyen forgatható vagyon (aranytartalék, amelyhez válsághelyzetben hozzá lehet nyúlni).
@irógép: bocsi, de átmegyek taplóba, kijafaszt érdekel, hogy mi volt korábban, főleg akkor amikor sokkal sokkal rosszabb ami most történik, nem csak a pénzről van szó, hanem a szakmai munkáról, a hangulatról, és ebben benne vannak a gyerekek is és a szülők is, mert ami most ebben a szektorban is történik, vérlázító, elkeserítő, és dühítő.

Csak félve teszem hozzá, a narancsmaffia is odaállt anno és megígért fűt fát, sok tanár be is szopta, és azt hitte valamit kapni is fog, de lószart sem kapott, csak átverést és azt a tudatot, hogy:

„Volt egyszer egy nagy csoda,
Neve, birka iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dicséretet.
Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott.
Így hát egy se ment oda,
Meg is szűnt az iskola.”

www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=1254
@irógép:
Biztos nem hallottál még róla, de a tanár is közalkalmazott. És 2007 óta egy kanyi béremelés nem volt - ellenben elvették a kajajegyet, az évi 14.000 forint könyvpénzt, a köpenypénzt - kétévente nyolcezer forint - és még sok más mindent is.
A közszolga meg továbbra is kapta - itt nálunk a városban pl. éves szinten 60.000 forintnyi ruhapénzt, nekik megmaradt az étkezési utalvány is (nem hatezer forint, mint a mienk, amit elvettek, hanem 15.000), és számos juttatás.
Úgy hogy ha már nem sajnálod a pedagógusokat - szíved joga, de tudatlanságod miatt elnézhető -, akkor ne sajnáld a nálunk sokkal jobban járó közszolgákat sem - minden pedagógus kiegyezne a bérükkel és juttatásaikkal!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amúgy meg nagyon gáz, hogy azért , mert én nem gyűlölöm Orbánt és szerintem a fidesz csinált egy -két jó dolgot, akkor, ha leírom a véleményemet , ami teljesen a saját tapasztalataimra épült, akkor tuti valami fideszes propagandista vagyok.
nagyon gáz, hogy vagy az ember gyűlöli Orbánt vagy tuti valami fideszes propagandista, ez a két sík van csak.
Így aztán valóban nem igen lehet eszmét cserélni.
@bella _ciao: Úgy lácc, akkor itt is vannak különbségek, merthogy amit fentebb a közszolgákról írtam, az itt a Polgármesteri Hivatalban van - és ha jól látom, nálatok másképpen megyen ...
Az viszont igaz, hogy előbb-utóbb mindenki sorra kerül, akitől még el lehet venni bármit is ...
@Evezős: Én is közszolga vagyok és voltam is. És bőven van belátásom a pedagógus körbe is. És nem ellenük beszélek, mert mindenki éljen jobban aki dolgozik. Hanem az ellen, hogy sok közszolga meg csak szív évek óta.
@irógép:
Konrétan Medgyessy adott 50% béremelést. Ő, ha jól emlékszem, szoci volt. Ahogyan a 13. havit is ők vezették be.
De mondogasd csak a fideszes dumát, hátha valakinek hozzád hasonlóan rövid az emlékezete ....
@Evezős: Szerintem inkább bérhülye. Mert látszólag koherens dolgokat hoz össze inkoherens összefüggésekből (vö. féligazságokon alapuló demagógia)
@Evezős: Épp ez az az 2002 ben volt 11 éve! Ami meg persze agyatlan volt, mert beleroppant az ország.
A leggázabb az, hogy a fideszt is felelőssé teszem, az el sem jut az agyatokig!! Meglátjátok, hogy mertem hibáztatni az előz kormányt is és onnéttól kezdve se kép se hang, csak jöttök ezzel a fidesz propagandázással.
@irógép: ...és akkor erre az a jó megoldás, hogy a rohadt pedagógus, megérdemli a szívatást, nem kell őket sajnálni?
Érdekes mentalitás.
Én baromira együtt érzek a nyolcáltalánosos takarítónénivel itt nálunk, aki kvázi közmunkás státuszban takarít szeptember 1-től (ráadásul harmadannyian vannak, mint korábban) - pedig mondhatnám, hogy minek keressen közel annyit mint én ...
Nem az én fizetésem magas, hanem az övé alacsony. De nem csökkentettem volna le az övét azért, hogy az enyém többnek tűnjön ....
@irógép:
Tehát a 2002-es béremelés az rossz volt?
1998-ban a Fidesz nekem elvette a minőségi bérpótlékomat és 10.000 ft-tal lett kevesebb a pénzem. Medgyessy valamit ebből kompenzált. Utána 2007-től nem volt béremelés.
Ezek 2010-ben még egészen mást ígértek - lett belőle annyi, amennyi. Ha összevetem az inflációval és a munkatehernövekedéssel ... hát ott vagyok, ahol a part szakad.
@Blogger Géza: "Az egyáltalán nem párolgott el. Pontosan nyomon követhetően csökkentette az adósságot."

Nem tűnt fel, hogy több az adósság mint amikor átvették a kormányzást ?
@Blogger Géza:
Géza,ha megfeszülünk se stimmel a matek,sajnos marhára nem stimmel.

Nézzed szépen meg a mostani Orbán-ciklus éveinek államháztartási kiadási főösszegeit,egymás után,aztán vessed szépen össze őket,a kiadási főösszegek növekedési ütemét,majd végezzed szépen el ugyanezt az összevetést ugyanennek a ciklusnak a nemzeti össztermék változásaival.

Akkora a difi,hogy mögötte csak és kizárólag három jelenség állhat,áll is,együtt:

1. Brutális nemzeti vagyonvesztés,ugye a manyup vagyon gdp arányosan több,mint 10%os eltűnése,ami ráadásul az implicit államadósságot növeli.
2. Itt még eddig soha nem látott nagyságú adóterhelés.
3. Nem hogy csökkenő ,de növekvő államadósság,amelyről Kovács Árpád KT elnök a minapi közgazdász konferencián röviden annyit tudott mondani, hogy " tulajdonképpen ma is nő az államadósság".

Géza,ez nem majdnem,hanem pontosan az elkúrás tankönyvi esete,amit Te is,én is,és mindenki is ismer az elmútnyócból.
@irógép: hol beszéltem a Vezénylói gyűlöletről, nem találom, voltak jó ötletei a fidesznek, de jó megvalósítást én egyet sem tutok, de biztosan a gyűlölet vakít el. /közbevetem, nem gyűlölöm, csak szánom és megvetem, mert emberileg semminek tartom, mint minden küldetés tudatos megalomán szerencsétlent, aki azt hiszi mindent tud, és mindenhez ért/

Semmi bajom a véleményeddel, ha a sajátod, de ha az agitprop klisséit használod, akkor én is elmondom a véleményem.
@elwood: GDP-arányosan kevesebb (2010 közepe: 85% -> 2013 közepe: 81%), és ez a lényeg. Amúgy meg korábban folyamatosan drasztikusan nőtt, ahhoz képest ez nagy előrelépés.
@egyetmondok: Kétségtelen, hogy az állam most beszedi azt az adót, amit be kell szednie (amire 2002 és 2010 között nem volt képes az állam), ezáltal sikerült megállítani az eladósodást. Ezét is megy a nemzetközi oldalról a nagy hirig, mert ők persze azt szeretnék, hogy az állam inkább az állampolgároktól szedje azt be, és ne a multiktól, erről szólt minden az elmúlt 3 évben.
@egyetmondok: GDP-arányosan kevesebb az adósság (2010 közepe: 85% -> 2013 közepe: 81%), és ez a lényeg. Amúgy meg korábban folyamatosan drasztikusan nőtt, ahhoz képest ez nagy előrelépés. Beszélni az eladósodás megállításáról (ellenzékből, külföldről, konferenciáról, IMF-ből, EU-ból, blogokból) könnyű, meglépni, felvállalva a politikai konfliktusokat bizony marha nehéz. Ezt csak a Fidesz/Orbán tudta meglépni. És kész csoda, ha ezek után újra meg lesznek választva, de nagyon úgy néz ki, hogy még ez is összejön - ez szinte példátlan.
@Blogger Géza:
Milyen adót szed be,amit nem volt képes beszedni 2002-2010 között ? De,hát Gézám a NAV pont akkor behajthatatlan adótömeget tol maga előtt,mint eddig. Mit sikerült itt beszedni, amit korábban nem ?

Nem az állampolgároktól szedi be most az adót a kormány,hanem a multiktól..,hát,ha valakinek ettől van kedve azt képzelni,hogy az állampolgároknak ezért kicsi lehet az adóterhelése,az szerintem ugyan kissé gyügye,de legyen...,mert hogy nem is ez a kérdés. A kérdés az,hogy miért is nő évről évre ilyen brutálisan az államháztartási kiadási főösszeg ? Mintha itt 2010 körül szó lett volna valami olcsóbb államról,nemde...

És nem tudom,tényleg,hogy akkor ezek szerint az általam idézett Költségvetési Tanács elnök hülye,vagy hazudik, merthogy szerinte az államadósság "ma is nő". (És a beszédében még ara is figyelmeztetett,hogy hozzá kell majd nyúlni az alaptörvényi adósság plafonhoz...)

Szerinted melyik lehet, mert azért abban a pozícióban,hát nem semmi,akár hülyének,akár hazugnak lenni.
@Blogger Géza:
Sajnos nem stimmel a matek,Géza. A 85 és 81% gdp arányos adósság között vagy 4% gdp arányosan.
Csak a manyup volt kicsivel több,mint tíz,elképesztőn nagyok lettek az adók,és a Költségvetési Tanács elnöke szerint nő az államadósság.
Hogyan is van ez akkor ?
@egyetmondok: Elsősorban különadókat (amit nem mert kiveti az előző kormány) és a megemelt áfát.

Nominálisan nő az adósság, ezt senki nem vitatta. GDP-arányosan lassan csökken. Ott vannak hullámzások, de a trend azért kedvező. Pl. most lehet megint egy hullámhegy a lelassult EU-s pénzek, a terven felüli Ft-kibocsátás és a tervezett külföldi kibocsátás miatt.

Az alaptörvényben nincs "plafon" (az az USA), ott trend van, ami sajnos közgazdaságilag tényleg gyenge pont az anticiklikusság helyetti prociklikusság miatt. Vélhetően tényleg jobb is megváltoztatni.

De ha azt hiszed, a külföldi elemzők nem a GDP-arányos adósság trendszerű csökkenésével számolnak, akkor tévedsz:

"A Nomura az idei 0,5 százalék után 2014-re 1,8 százalékos GDP-növekedést vár, 2,9 illetve 3,0 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány, 10-ről 9,8 százalékra mérséklődő munkanélküliségi ráta, 77,4 százalékról 77,1 százalékra csökkenő államadósság, 3 százalékos alapráta mellett. "

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nomura_lehetne_erosebb_a_forint.566061.html
A költségvetés kiadási oldala 2012-ben 13.918 mrd, 2013-ban 15.000 felett, 2014-es tervezett 16.883 mrd.
Látható, hogy a tervezett kiadások közel 3,ooo mrd-os növekedést mutatnak.
Pusztán a számszerűség kedvéért.
A nemzeti vagyon kérdéséhez azt kell hozzátenni, hogy e vagyonváltozás többek között akkor kedvező, amennyiben a termelői vagyon nő. Miután a beruházási ráta soha nem látott alacsony szinten mozog, gyarapodás e cimen nem mutatható ki.
Növelné a nemzeti vagyont az adósság csökkentése, azonban ez egyelőre nem látható, különösen annak fényében, hogy újabb dollár kötvény kibocsájtás vált aktuálissá az IMF hitel visszafizetése miatti deviza tartalék visszapótlására.
A lakossági tulajdon devalválódik, ezen kívül a deviza hitelek nem a várt mértékben csökkennek, ezért a nemzeti vagyon alakulására kedvezőtlen hatású.
@Mariann19:
Köszönöm,ez az én kommentemnél szakszerűbb hozzászólás.
És hát,szerintem kimondható,hogy ez a kiadásnövekedési trend nem fenntartható,szerintem még középtávon se.
@Blogger Géza:
Énnél szakszerűbben,mint Mariann19 kommentje,én biztosan nem tudom leírni a mai helyzetet:
" A költségvetés kiadási oldala 2012-ben 13.918 mrd, 2013-ban 15.000 felett, 2014-es tervezett 16.883 mrd.
Látható, hogy a tervezett kiadások közel 3,ooo mrd-os növekedést mutatnak.
Pusztán a számszerűség kedvéért.
A nemzeti vagyon kérdéséhez azt kell hozzátenni, hogy e vagyonváltozás többek között akkor kedvező, amennyiben a termelői vagyon nő. Miután a beruházási ráta soha nem látott alacsony szinten mozog, gyarapodás e cimen nem mutatható ki.
Növelné a nemzeti vagyont az adósság csökkentése, azonban ez egyelőre nem látható, különösen annak fényében, hogy újabb dollár kötvény kibocsájtás vált aktuálissá az IMF hitel visszafizetése miatti deviza tartalék visszapótlására.
A lakossági tulajdon devalválódik, ezen kívül a deviza hitelek nem a várt mértékben csökkennek, ezért a nemzeti vagyon alakulására kedvezőtlen hatású."
@Blogger Géza: "GDP-arányosan kevesebb az adósság (2010 közepe: 85% -> 2013 közepe: 81%), és ez a lényeg."

a 2010 március végi 81%-ból indulj ki. a 2010 június végi adatban már a kósa-szíjártó forintbedöntés is benne van, azt ne varrd a szocik nyakába.

81%-ról 81%-ra "csökkent" az adósság, 3000 milliárd meg elköltődött.
@egyetmondok: Ez sajnos nagyon-nagyon messze van a szakszerűségtől. OK, ki tud vonni egymásból két számot, ez általános iskolában már eredmény. De az okok vizsgálta már elmarad: pl. teszem azt soha ekkora EU-s támogatás nem harcolt ki Magyarország, mint a 2014-2020-as ciklusra, tehát már ez önmagában "kiadásnövelő" hatású, ugyanakkor nehéz lenne negatívumként beállítani. Ugyanakkor egy általános beruházási rátából (amelyben van az alagúttól a lakásig minden) levezetni a termelő vagyon változását elég nagy baklövés. Az USA beruházási rátája pl. jóval alacsonyabb, mint Magyarországé, még sincs emiatt ott pánikhangulat - nagyon helyesen. A beruházások alacsonyabb szintje pedig összefügg azzal az igen erőteljes adósságcsökkenéssel (annak egyik hatása), mely Magyarországot az utóbbi években jellemzi (állam, lakosság + vállalati szféra). Márpedig a magyar gazdaság fő problémája a magas és rossz stuktúrájú adósságszint volt (és még részben maradt is) Ezt nem látni és az összefüggéseket nem észrevenni szintén elég messze van bármiféle szakszerűségtől.

Ez már sokkal többet mond a "termelő vagyonról":

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/dinamikusan-emelkedtek-a-feldolgozoipari-beruhazasok
@elwood: Dehogy indulok ki, egyrészt akkor még nem ez kormány volt, másrészt az akkori árfolyam nagyon messze esik a mostanitól, emiatt az árfolyamhatás eltorzítja az adatokat. Azt meg ugye nem hiszed, hogy bárki emlékszik még a devizapiacon arra, mit mondott 3 éve Kósa...
@egyetmondok: Stimmel a matek, csak nem értesz hozzá. Az a butaság, ami a fejedben van, csak akkor lenne igaz, ha nullszaldós lenne a költségvetés, de az sohasem volt az Magyarországon, és belátható időn belül nem is lesz.
@egyetmondok:
A kiadási oldal növekedése valóban kedvezőtlen trend, nem lenne baj, amennyiben a bevételek is követnék ezt, de úgy, hogy ne az állampolgárok egyre növekvőbb terhei tennék ezt lehetővé.
Hozzászólásommal mindössze csatlakozni szerettem volna a véleményedhez, és örülök, hogy ez sikerült.
@Blogger Géza:

" GDP-arányosan lassan csökken."

hazudsz. szimplán hazudsz. idejársz hazudni.

"akkori árfolyam nagyon messze esik a mostanitól, emiatt az árfolyamhatás eltorzítja az adatokat."

1.) ha a mostani magas árfolyam torzítja az adósság volumenét a 3 évvel ezelőtti alacsony árfolyam miatt, akkor a gazdáid valamit nagyon elbasznak 3 éve folytonosan..

"Azt meg ugye nem hiszed, hogy bárki emlékszik még a devizapiacon arra, mit mondott 3 éve Kósa... "

2.) ha meg nem emlékeznek, akkor valami nagyon sántít a jobban teljesítésben. nemdebár?

3. arra hivatkozni hogy kósa & petya bedöntötték a forintot és most azért magas az adósság (a mnyp-ak államosítása mellett) mert nem megfelelő az árfolyam, elég sokat elárul rólad is, gazdáidról is.

az árfolyam már csak ilyen, nem a Főnök akaratát követi, legfeljebb akkor, ha nyerészkedni akar rajta a Főnök és a tettestársai.

egy se bírna ki egy alaposabb vagyonosodási vizsgálatot.
@Blogger Géza:
Hát,Géza, én még olyan uniós államháztartásról nem hallottam,amelyben a szép mértékű brüsszeli támogatások miatt zúgna felfelé az állami újraelosztás gdp arányos mértéke.
Amelynek egyébként pont ez ellenkezőjét ígérte a kormány 2010ben.
"Soha ekkora támogatást nem harcolt ki Magyarország."
Az eu-s támogatások odaitélése nem kivánságműsor, hanem az ország eu-s átlaghoz viszonyított fejlettségi szintje. Ez az alap.
Hazánk fejlettségi szintje 85% alatti, ennek alapján számítódott a támogatás.
Számszerűsítve: a megitélt támogatás 2005-ben
22.5 mrd eu, a 2014-2020-ig tartó időszakra 20 mrd eu.
A Gyurcsány kormány regnálásakor Magyarország és Csehország kapta a legmagasabb támogatást a normatív számítások alapján.
Csupán a rend kedvéért.
Átrakom ide, itt nem OFF

"- Magyarország építette fel a legnagyobb külső adósságot a GDP arányában (a táblázat adósságra vonatkozó statisztikái 2011-es állapotot mutatnak), vagyis az arányokat tekintve hazánk tartozik a legtöbbel a külföldnek

- Magyarország összesített gazdasági növekedése volt a legalacsonyabb a válság előtti években (2002-2008), vagyis az eladósodást nem kísérte a növekedés gyors tempója

- Magyarország fizetőeszköze mutatta a legkisebb reál, tehát inflációval korrigált felértékelődést az euróhoz mérten (2004-2011 közötti időszakot vizsgálva), vagyis a reálfelértékelődés hazánkban csökkentette legkisebb mértékben a külső eladósodásból fakadó terheket.

Azon túl, hogy ebben a három gazdasági/pénzügyi mutatóban csúcstartók voltunk a válság előtti és alatti években, még egy téren sikerült megszerezni az első helyezést: Magyarország volt az az ország, amely minden oldalon eladósodott, vagyis az állam, a kereskedelmi bankok, a háztartások és az önkormányzatok egyaránt súlyosan eladósodtak."

penzugyiszemle.blog.hu/2013/10/02/ezert_utott_ekkorat_a_valsag_magyarorszagon#more5546438

Érdemes megnézni a táblázatot.
11 volt szoci ország közül a legtöbb adósságot halmoztuk fel, a legkisebb GDP növekedéssel. Hiába jött mindenkinél több külföldi tőke az országba, nem tudtunk élni vele. Eltapsoltuk az egészet.
Mivan?géza megint idejött szopni?:))
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=682273
" a tervezett 2,9 százalékos költségvetési hiány irreális és tarthatatlan, ráadásul magasabb, mint a baloldali kormányok által 2010-re elért 4 százalék, hiszen abban még benne volt a magánnyugdíjpénztárak állami finanszírozása miatti 1,4 százalék"
@CSENDES: Na igen, amióta másodszor is kirúgták az embert a minisztériumból, aki tudott költségvetést csinálni (először még visszahívták a portáról), azóta már a tíz százalék hiba nem hiba. @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Egészségedre (egyébként az - is - a baj, hogy lehet növekedést csinálni további jövőfeléléssel, és meg is lesz).
@E.Csaba: 1., Amikor elítélték, nem voltunk uniós ország.
2., Amikor perbefogták, még Magyarországon volt, de engedték a magyar hatóságok hazautazni.
Vagyis beleesett egy joghézagba.
Ettől erkölcsileg felháborító, de ez nem menti azt, ami most Hernádi körül folyik: atlatszo.blog.hu/2013/10/07/heti_mutyimondo_orban_kisvasutja_es_a_lelancolt_vecepapir - nem csak erről van szó, de elgondolkodtató ez a rész is.
süti beállítások módosítása