Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.09.30. 13:31 Fabius

A nikecell Orbán fej hullámokat vet

Attejóisten, mostan mi lesz? Mi lesz mostan, mikor a hungarocell Orbán fejivel fociznak a székesfőváros utcáin? Mi lesz most, mikor a degeciunalmas bajnaisták egyszer az életben olyanra vetemedtek, amire fölkapta a fejét a közélet erre fogékony része? Nelégymár'ilyenszürke Gordon egyszer az életben legalább bronz színű performanszt villantott, és máris fölzokog a Delegyélmárszürke Gordon kórus.

plasztik orbán.jpg

Kisdobosfejű Tavaris Konyec legyen a talpán aki eligazodik rajtatok!

Az egyetlen amit szégyellni kell a hétvége után, hogy nem tizenötezren, hanem ezerötszázan voltak kint a szobordöntésen. Ennyien mertek bazmegolni egy embereset közvetlenül azután, hogy a kecskeméti bíróság írásba adta: Orbánék csaltak Baján.

Ízléstelen? 

Mihez képest? A választási csaláshoz? A bajai kampányban Teket Melindával műveltekhez? A vizeletmintához összetrombitált sajtóhoz vagy a belső ember által korrupcióval megvádolt Papcsákhoz képest az? Dajcstomi kiafaszomaza ízlésvilágához vagy a csalást sajtóközlemény nélkül hagyott Fodor Gábor vagy smukkandor ízléséhez képest? Tényleg érdekelne, vajon egy utcai demonstráción mit kellett volna csinálni a történtek fényében, hogy a rendkívül kényes ízlésű, amúgy az ötlettelen szürkeségért ostorozók lelki békéje felborzolatlan maradjon? 

Szerintem a Szolidaritás legközelebb írjon ki egy "népszavazást", ahol lehet igennel vagy nemmel, kicsit hányokkal vagy kihányom a belemmel szavazni az aktuális műsorelem ellen vagy mellett. 

Csöndben megjegyzem, ez a szobros kismiújság máris többet elért, mint bármi egyéb geg elért volna: a látványos - és nem kicsit szórakoztató - Uj Péter - Szily László cicaharcnak köszönhetően az unott ásítás helyett hullámokat vet a médiában. Ez pedig lássuk be, amit eddig csináltak attól sokkal jobb. 

627 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr235540893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én még Bayer Zsolt cikkét várom a szobordöntéséről. Biztos jó lesz.
Ez ugyan az lesz lassan, mint Alföldi István, a királya.
szárnyalunk:

Mi vár a nyugdíjasokra Magyarországon?
Magyarország a 40. helyre került azon a listán, amely a nyugdíjasoknak nyújtott élet minősége szerint állítja sorba a világ 91 országát. Jövedelmük biztonsága szempontjából a 19. helyen állnak a magyar nyugdíjasok.

Nagy bulira készülnek a profik
Olyan alacsonyra esett a részvények áresésére eső pozíciók aránya, amire utoljára 2006-ban volt példa.

Így költenénk el 7000 milliárdot
Az uniós források elköltésének következő hét évi terveiről számolt be Cséfalvay Zoltán.

Fordulatot hozhat a vállalati hitelezésben az nhp

Kisebb az államadósság
Jó hír jött a magyar gazdaságból
Fellendülést jelez a BMI és a foglalkoztatás is javul.

Az adótervekről beszélt Varga Mihály
A családon belüli vagyonmozgások illeték-
mentessége is szerepel jövő évi adójavaslatok között.

A stadionépítések a büdzsé nyertesei
Csökkenhet a hús áfája jövőre

Több pénzt kap az egészségügy jövőre
@ausländer Sipi: meg kéne tanulni olvasni, nem?:) nehéz meló hagymát pucolni, de megéri... a sok felesleges külső réteg alatt ott a "kincs"... nem olvastam a cikkét, csak a nevet kerestem;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: basszus. Ezt merészelték leírni? Ízlelgessük csak, hogyasszongya politikai céljai megvalósítása érdekében...
Kurva jó, s összecseng akár azzal is, hogy politikai célok megvalósítása érdekében a bíróságok esetleges ítéleteit utóbb megsemmisítik?
@ausländer Sipi: azt hittem a matekosok mind dekódolók is:)
:D

Kremlinológia at its best: egy kongresszusi fotó gyorselemzése
kremlinologia

Egyszerűen nem tudom letenni a hétfői Hírlapot, most például a címlapfotón akadt meg a szemem. A kremlinológia tudományát feltámasztva most fényképfelvételek alapján vonok le következtetéseket. Lázár Jánosnak nem jósolnék nagy jövőt a Fideszben. Hogy miért, azt egy vízszintes, kék vonallal jeleztem.

444.hu/2013/10/01/kremlinologia-at-its-best-egy-kongresszusi-foto-gyorselemzese/
@CSENDES: összecseng ez is mindennel, szépen összenő ami összetartozik
Stadionok teszik ki a 2014-es költségvetés 2,75 százalékát!!

Mármint 30 oldalt az 1092-ből. A javaslatot a Taccs böngészte át és összegezte. A tervezet alapján a következő négy évben 160 milliárdért épülnek és szépülnek a stadionok országszerte.

444.hu/2013/10/01/stadionok-teszik-ki-a-2014-es-koltsegvetes-275-szazalekat/
@bella _ciao: Éppen ezt akartam mondani. Egy idióta az írója. A fröcsögéstől nem tudtam kihámozni az értelmet. Külön teszett a Vadai mint szemkilövetős.
@sírbateszezazegész: miért bűntetsz? végigolvastam. már agyhalott is vagyok. ez azért egy durva szivatás volt egy elmaradt baguette emlegetéséért. hogy a gábriel lihegjen a nyakadba!
@V-PORT: Éppen kapóra jött nekik. Így legalább nem kell erről a kellemetlen fiaskóról (választások befolyásolása) beszélniük. Lehet ellenben a rezsiharcról, az ellenzék erkölcstelenségéről lihegni. Ez összetartja a tábort.
@bella _ciao: akiről szól a cikk... ő volt a stabilitás egy konszenzus eredményként... a másik nyilatkozó volt az egyetlen, aki ez alól kibújt egyszer:)
@CSENDES: De hogy az Mszp mit játssza a fejét. Biztos rossz Mesterházynak, hogy már megint Bajnai, de azért nem kellett volna finnyáskodni.
@sírbateszezazegész: másik nyilatkozó? aki ezt az olvashatatlanságot írta? megint rébuszolsz itt.
@bella _ciao:

" hogy a gábriel lihegjen a nyakadba!"

Ennél rondább átkot már régen olvastam:))))))
Nagyon-nagyon mérges lehetsz:))
@bella _ciao: küldtem egy másik linket is:) ja kérem... nincs ingyen ebéd... hát még baguette!:)
@Orica Középföldi: hát, eddig hittem neki. de ajánlott egy cikket. szerintem szivatásból. most meg röhög a baguettébe. de olvasd el, nehogy neked jobb legyen!

allambunozes.blog.hu/2009/06/23/meghalt_a_katonai_bizt?token=16d1e28af90c0f8f0f2270b75dfe06a3

legszívesebben megnyúznám.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: átfutottam az AB határozatot. Salamon Béla bár egyetértett a határozattal, párhuzamos indoklást adott, melyhez csatlakozott Juhász Imre.
Ezen indokolást még nagyjából el is lehet fogadni, mert az indokolásban arra is rámutatott, hogy azért ilyen semmisségi törvényt nem nagyon szokás alkotni (kivételes esetekről tesz említést)
"A törvényhozó hatalomnak az igazságszolgáltatás érdemi döntéseit anulláló semmisségi törvények meghozatalával történő beavatkozása az indokolásban felhozott valamennyi korábbi példa szerint eddig olyan érdemi időszakra vonatkozóan fordult elő, mely kívül esett az alkotmányosság és a jogállamiság korszakán. Ezek az utólagos törvényalkotói intézkedések adott esetköröket érintően a bírói hatalomgyakorlás döntéseit érvénytelenítették a jogállamon kívüli korszak igazságtalanságainak orvoslása érdekében.
[83] A jelen eset különlegessége abban áll, hogy a rendszerváltozást követően, az alkotmányos és demokratikus jogállam időszakában született ítéletek tekintetében került sor hasonló beavatkozásra."

3 AB bíró különvéleményt fejtett ki.

A legmeglepőbb azonban az, hogy Stumpf hallgatott.
Úgy néz ki, a fradi biztonsági szolgálata jobb mint a börtön! Minden gyilkost összefog!:)

sport.hir24.hu/nb1/2013/10/01/rajar-a-rud-a-fradira-ujabb-botrany/~~fokusz
@Orica Középföldi: az ilyen átkok mindig visszaszállnak a küldőikre:)
@V-PORT: Persze, most kiderült, hogy a Bajnai jófiú álarca mögött "vudukedvelő", szobordöntögető, rosszcsont rejtőzik.
Mesterházy pedig maga a visszafogott, kultúrember, a megtestesült "állllamférfi".
@bella _ciao: ez nem így kezdődött azért! legyünk korrektek:)
@V-PORT: Az sem lenne baj, ha az LMP megnyerné ezt a körzetet:-))
@bella _ciao:

Molnár F. egy gyakorló elmebeteg, paranoiás, konteo-zsonglőr:))

Kizárt, hogy elolvassam.
Miután kideríthetetlen, hogy mi az igazság az írásaiban, a felturbózott szóbeszédek nem érdekelnek.

A hagymahámozás átverés, ugyanis a végén nem marad semmi:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ilyenkor azért sajnálom a pintért:) már rég eladta a cégét, másnál csörög a pénz, azt még mindig vele vitetik el a balhét:)
@sírbateszezazegész:

Áááá:)
Majd fokhagymával, tömjénnel, ellenátokkal hárít:)
@Orica Középföldi: na, én tudatlan. belesétáltam. nem ismertem ezt a bolondot.
@sírbateszezazegész: haha, eladta, ugye ezt te sem gondolod komolyan, mehogyazé mégiscsak ugye :D

@CSENDES: minek szólna, egyszer megtette, le is ugatták a haját, talán meglebegtettek neki egy érdekes papírtot, és jobbnak látta csendben maradni.
@bella _ciao:

Pedig a napokban volt róla szó:) Jenőke is linkelt egy nagyszerűt.
@sírbateszezazegész: tessék! igazad lett! itt a megerősítés:

Putyinnak adnák a Nobel-békedíjat!

444.hu/2013/10/01/putyinnak-adnak-a-nobel-bekedijat/

izé. hol lehet belépni ebbe a szektába?
@bella _ciao: "először fel kell deríteni az okokat. én most ezt próbálom"... mit szeretnél? meg ne egyem helyetted a kaját?:)
@sírbateszezazegész:

Mi fáj? Mit tegyek jóvá? Megsimogassam a lelked?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én a tényeket írtam le... eddig mikor állítottam valótlant?:) az jelenlegi tulajdonos a "hosszú bájtok" levezénylője volt:) csak mondom:)
@Orica Középföldi: ezek szerint átsiklottam rajta.

@sírbateszezazegész: ha tele van nyomva hashajtóval, nyugodtan. aztán viheted a szót.
@CSENDES: Áááááá, nemááááááán!
Reggel kis részt láttam az esti mittudoménmillen műsor ismétléséből, ahol Untersowsky jött ezzel a vuduzós f@szsággal. :(
És le nem szakadt volna, ha Kónya nem néz rá úgy, mint aki menten letépi a fejét. :)
@Orica Középföldi: a hagymahámozás... tehetek én arról, hogy bella nem mozog otthonosan a konyhában?:)
@bella _ciao: a mai teljesítmènnyel a vezetőségbe kerültél:) én is feljebb léptem: egy szekta elnökségi tagjának vagyok a szóvívója:)

láttam ám a többit is... menyét:)
@GeoCracker: Fanyalogj tovább,vagy öntsél még cukrot.
@sírbateszezazegész:

Ha jóhiszemű vagyok, te se hámoztál még hagymát.
Ha kevésbé jóhiszemű, akkor tudod mi marad:)
@sírbateszezazegész: már mint a megfelelően alakított tényeket, ugyi, tiszteltbíróságnemeztnemígynem aztat mondtam...
@tristen2005:

Ezt nem tudom igazán értelmezni a cikkből, "ha politizáló nevű állatot lát,":))

Emlékeztek még, tán az első ciklusban volt egy IQ-bajnok,valamilyen Dénes, aki a kígyóit nevezte el, és az egereket, amivel etette őket:)))
@Orica Középföldi: van amit még te sem látsz:) ez egy párbeszéd volt bella "baguette-evő" ciao és köztem, melyből az a kis menyét önkényesen kiragadott részekez, melyek így a komplet koherenciából kiszakíttatva totál debilnek sejtetnek:)
@Orica Középföldi: '98-tól, kosztolányi a XI. kerületből
@sírbateszezazegész:

Ami párbeszéd itt folyt köztetek, azt olvastam, de ez nem zárja ki, hogy ne lennék felületes.
Ez persze kizárt:))

Valamint, ha jól követem, bella inkább baguette-vágyakozó - még:)

Látom bella önkényeskedéseit, de ebben az ügyben nem vagy debil. Ne aggódj:)
@Orica Középföldi: én-e?! önkényeskedés? aztán miben? belőlem csak a maximális jóindulat sugározik. egy érzelmi paks vagyok. nadehátde!
@sírbateszezazegész: @Orica Középföldi: eztet is ő mondotta a szájával: ""rettenetesen meg vagyok elégedve ezzel a gyönyörű kétharmados többséggel, de nekem nem kell már bemennem a Kánaánba, át kell adni a fiataloknak a helyet" - mondta."
@sírbateszezazegész:

Részlet egy - Kosztolányival készült - interjúból (2000):

- Szóval meg vagy elégedve az arcoddal.

- Igen, rajta van az egyéniségem. Elutasító ridegség a kommunistákkal szemben, ugyanakkor boldog bensőmből fakadó, barátságos tekintet.
@bella _ciao: ki mondta ezt? ja... és elméd, mint egy csernobilba oltott fukushima sugározza az a nagy bona fides-t:)
oopsss zsenik ezek, én a kocaközgaszdász mondom ezt:

Fordítva sülhet el a kormány adóterve
A tranzakciós adó miatt már lassan több bevételtől esik el az állam, mint amennyit beszed.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/forditva_sulhet_el_a_kormany_adoterve.565948.html
az voltmár hogy?
orbántakaroggy !!!
és az a kép, hogy tetszik a nagyérdeműnek?? ;)

Orbán Viktor kórházba került

www.hir24.hu/belfold/2013/10/01/orban-viktor-korhazba-kerult/
@gipsz.jakab:

Reggel hattól eddig nem.
Szinte hiányzott:))
@Orica Középföldi: hát így is lehet mondani... habár előttem egy kissé kopaszodó szakállas, fogaival sarokból pókot is kiharapó vicces figura van, kinek vizenyős kék szemében a semmit nem értés a teljes megszállotsággal keveredett, az egészséges lelkiállapothoz képest a szokásosnál jobban megspékelve az elhívatottakra jellemző vak gyűlölettel... ja és ő volt az aerobic szövetség elnöke is)

Persze, az kizárt:) de legalább jól mulatsz?:)
@sírbateszezazegész: Azt egyébként meséltem már, hogy mostanában ez a kedvenc Youtube csatornám??? :D:D

www.youtube.com/user/EMIHTV1/videos
épp most alapítottam gipsz szoborgyárat...
ezentúl lecsavarható fejű szobrokat gyártok...
négyévente a szobrok neve és feje lecserélhető...
csak a fejeket kell két sorozatban legyártani...
és négyévente visszacserélgetem...

ebből rohattul jól fogok keresni, a közgépet is bevonom...
ők a számlázásban tudnak segíteni...
aztán az adózási részt meg josziftottal intézem...
@sírbateszezazegész: ha ráklikkelsz a kommentemben az becses saját nickedre, láthatod, hogy a kosztolányira írtam azt. de, ha nem csak a hagymakarikákoon járna az eszed, hanem pl. az elmutyizott baguette-n, akkor atomvillanásként érhetne az a felfedezés, hogy veled kapcsolatban a kánaán emlegetése messze elkerüli a klaviatúrámat.
mondja valaki, hogy a hit kufárság nem jó üzlet:

Több mint hetven éves történetében először közölte éves mérlegét az IOR vatikáni bank kedden, amely szerint 2012-t majdnem 87 millió euró tiszta nyereséggel zárta.

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/eloszor_hozta_nyilvanossagra_a_vatikani_bank_a_merleget.565951.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ez már volt vagy 20x, azóta már szentté is avatták!
@bella _ciao: az nekem nem működik... viszont most nagyon megbántottál, így elmegyek szerezni a gomba és sonka mellé némi rákot az esti szerény raclette vacsorámhoz, viszont szolidarításból a baguettet én is mellőzöm... meg némi fehérbort:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ledöntötték a szobrot - erre meg kellett műteni a lábát. szerintem a szobor=vudu baba. nem kéne kidobni. jó lesz az még, csak kicsit dolgozni kell rajta.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: és a nők mind gyönyörűek (persze mindegyik a maga idejében)... miért nem erre gondolsz?:)
@sírbateszezazegész: rákvacsora. jut eszembe egy mulatságos történet. haverjaimnak a szajna partján sikerült részegen betántorogni egy elegáns étterembe. mivel nem beszéltek franciául, elfogadták a főcincér ajánlatát. az hozott az egyiknek homárt. késsel-villával, páncélostól betermelte, mire a másik mondta neki, hogy csak kifejtve az ollóját, potrohát szokták megenni. a válasz egyszerű és tömör volt: én úgy szeretem, ha ropog.
szóval karistolja a torkodat az a borocska.
Készülődés 2014-re - milliárdos emelések jönnek

Vidnyánszky stagnál, Fekete György dőzsöl majd a kampányidőszakban. Az ideihez képest több milliárd forintnyi kulturális többlettámogatást jövőre többek között nemzeti minősítésű zenekarokra, hazafias emlékparkra és önkormányzati rendezvényekre költi majd az állam - derül ki Halász János kulturális államtitkár szavaiból.

hvg.hu/kultura/20131001_Keszulodes_2014re__milliardos_emelesek
@bella _ciao: mikor először ettem rákot -vagy két évtizede- én is zűrben lettem volna, ha a mellettem levő asztalnál ülő pókhasú sváb teknikáját nem figyelem ki:) de ahogy látom előtte kell főznöm egy hagymalevest is:)
@sírbateszezazegész: khm khm, vegyé vissza :D

"pókhasú sváb" nem kéne általánosítani :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ha a "mellettem levő asztalnák ülő"-re vonatkozik, az miért általánosítás?:)
@sírbateszezazegész: svábra gondoltam, nem kis háttértudást feltételez, ha ezt ránézésre megmondtad ;)
@Marcellusca: Ááá! Tehát te is hajnali kelő vagy, ugyanis ilyenkor megy az Este ismétlése, aminek a vezetésére a megfelelően "lojális" kérdező, Obersovszky a megfelelő.
@toportyánzsóti: Nem fanyalgok. Azon már túl vagyok :-) S kicsit öreg is hozzá :-)
Az utcai provokáció tipikusan olyan műfaj, amit az eredmény minősít. Nem olyan, mint egy költemény, ahol megmagyarázzák, hogy mire gondolt a szerző :-)
Nos, ahogy írtam is médiahekknek ez teljesen jó volt. Pár napig erről szól a gumicsont. Ha a KDNP kitart a baromságai mellett, akkor még fel is értékelődik.
De valójában megint csak távolodott egy lépéssel az ellenzék attól, hogy végre ne valaki ellen, hanem valami mellett lehessen szavazni...
De előtted a pálya. Sorold az érveket amellett, hogy a szobordöntés nem Orbán és rendszerre _ellen_ szólt, hanem egy pozitivista program _mellett_
@Secnir:

"2. ez a performansz a szolidaritás műve volt. bajnainak (mivel tudomása volt róla) vagy nem lett volna szabad elmennie, vagy ha már beszélt, akkor oda kellett volna állnia, és ledönteni a szobrot. de ez, hogy beszédet mond, de elmegy, és utána magyarázkodik, ez a legrosszabb. szigetvári viktort tessék kibaszni a tanácsadói körből. is. nemcsak emiatt. alkalmatlan tanácsadónak. is.
3. bajnainak (is) ezeket a hangokat kellene felerősítenie: index.hu/gazdasag/2013/09/30/holoda_ez_koztorvenyes_buncselekmeny/
nem pedig csöndben morogni, hogy "nem teccik a rendször, gyertek ide körömbe". így nem fog milliókat megnyerni. orbán elzavarásához pedig az kell. vagy elmenni ferdinandyhoz (és/vagy a vállalkozóhoz), és teret adni neki, beszéljen.
4. ha már betartják azt, hogy ők egy sokszínű párt akarnak lenni, akkor viselkedjenek a vezetői is úgy: legyen meg a méréskelt vezető (bajnai), a reakcionista (árok), a megtért (juhász), de ne próbáljanak meg szerepet cserélni, mert az nagyon nem áll jól.

az E2014-nek, meg az mszp-nek is azt kellene tennie, amit a fidesz rohadtul gyűlöl: széthúzni, kinevetni ÉS ütni a fideszt. minden napra egy feljelentés (az sem baj, ha az ügyészség két nap múlva visszadobja), kiugrott/kiugrani vágyó/megtért/felháborodott fideszeseket megkeresni, és megszólaltatni minél nagyobb nyilvánosság elptt (nem kell kommentárt fűzni hozzá, csak csóválni a fejüket), ha a kormány hoz egy intézkedést, úgy reagálni rá, hogy nevetségessé tegyék - de nem. a népnek nem bölcs beszédre, vagy világosan leírt kampányprogramra van szüksége, hanem egy emberre, aki el tudja hitetni az ostoba, Isaurán* és Esmeraldán fölnött népnek, hogy ő kell. Bajnai erre képtelen, orbán igen."

Baromira egyetértek. De - hacsak nem mész te tanácsadónak Szigetvári helyett - nem fog megtörténni egyik sem.
@GeoCracker: Fanyalogni felesleges amikor a narancsosok nyíltan hirdetik nekik MINDENT be kell vetni és láthatóan szabad is.Ha amit az ellenzék tett nem nyerte el a tetszésed,maradj csendben szerintem és emlékezz mit műveltek a narancsosok és az általuk hallgatólagosan-tevőlegesen támogatott széljobb.
@ Mi a baj?

Hat az amit TGM mar 20 éve mondott, és a baloldalra mai napig igaz!

____________________________

magyarnarancs.hu/publicisztika/tamas_gaspar_miklos_be_vagytok_szarva-55299

(...) Mármost a Magyar Köztársaság alkotmányos intézményei egyáltalán nem működnek rendeltetésszerűen. A parlamentet gyakorlatilag fölszámolták. A Legfölső és az Alkotmánybíróság be van szarva. A legfőbb ügyész is. Az állam azonos lett a kormánnyal. (Úgy is emlegetik a kormányt: az állam, a többi "hatalmi ágak" + az önkormányzatok = 0.) A médiademokráciában a tömegkommunikációs eszközök pluralizmusa majdnem olyan fontos előföltétele a szabad választásoknak, mint a többpártrendszer. Márpedig a médiákat vagy megvették, vagy lenyúlták, vagy megszüntették, vagy némára ijesztették, a többi meg be van szarva. Ha így megy tovább, nem lesz ombudsman. Eggyé olvadt a titkosszolgálat és a propagandacentrum, amely patinás provokációkkal és dezinformációkkal irányítja azt, ami a szabad közéletből megmaradt. (Vö. T. G. M.: "A demokratikus ávó", Népszabadság, 2001. május 12.) A kormányzat nem hajtja végre a neki nem tetsző törvényeket, nem adja ki a neki nem tetsző helyi önkormányzatok jussát, elvonja, tetszése szerint osztogatja a költségvetési pénzeket. Szimbolikusan is szünetelteti a plurális politikát, "történeti" retorikával szüntelenül gyalázza a köztársaságot.

Veszélyben a haza.

De ezt nem írjátok meg, MERT BE VAGYTOK SZARVA.

__________________________________
@toportyánzsóti: Ezt írtam:
"Nem fanyalgok. Azon már túl vagyok :-) S kicsit öreg is hozzá :-)"
Továbbá érveket szerettem volna arra nézve, hogy ez az akció pozitivista kampányelem volt.
Bocs de erre az, amit írsz, hogy
"Fanyalogni felesleges amikor a narancsosok nyíltan hirdetik nekik MINDENT be kell vetni "
nem válasz
@GeoCracker: Látom nem érted,jelenleg neked kellene pozitivista elemeket keresned és találnod is.A lét a tét,bűnözők és gyilkosok vezetik az országunkat!
@toportyánzsóti: Szerintem Te nem érted. Ha egy választási kampányoló (Bajnai) akar megszólítani, akkor nem nekem kell megkeresnem benne a pozitívat, hanem neki kell felajánlania.
Érvek helyett odalökni, hogy keresd meg, nőjj fel hozzá, butaság.
@GeoCracker: Szerinted lehet érvelni?Még a minimum feltételek sincsenek meg itt ahol számok helyett jelekből olvasás megy,tudatos agymosás folyik az egész világon,erőszak kultuszban nőtt fel már 2-3 generáció.
@GeoCracker: Ha löknék valamit azt észrevennéd.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Cecil-kisasszonyt nem igazán olvastam, de a helyzetről igen. Azt sem tartom kultúrmegnyilvánulásnak. Cecilt sem különben....

@toportyánzsóti:
Az alapállapot az volt, hogy hiányoltam a pozitív kampányt, amire te azt közölted, hgy a szobordönté saz, és nőjjek fel a feladathoz, ha nem értem. Az állításod mellett a nagyképüsködésen kívül semmit sem tudtál felhozni érvként. Továbbra sem.
Innentől a vitánk szerintem meddő.
@toportyánzsóti: Azt elég könnyen meg tudom ítélni, hogy valami egy ember elutasításáról vagy egy adott program pozitív tartalmáról szól-e. S ezzel vissza is tértünk az alapokhoz.
A szobordöntés Orbán,akár jogos, elutasításáról, tehát egy negatív kampányról szólt számomra. Nem Bajnai pozitív programjáról.
Erre nem érv, amit hoztál, hogy bennem van a hiba, mert Bajnai, mint politikai főelit elvárja, hogy nőjjünk fel hozzá.
A pozitív momentumra Te milyen érvet is hoztál? Rémlik, hogy semmilyet. Ezt megítélni szintén könnyű volt.
Igen. Ebből a szempontból könnyen ítélek. De még mindig többet polemizálva,mint az aki majd hasonló okokból horgászni megy szavazás helyett, vagy akár a fülkében fog ikszelni hirtelen beindulásból.
@GeoCracker:
Pozitív üzenet: meg akarjuk dönteni Orbán hatalmát, mert az szar - bővebben lásd TGM-nél (Kék az ég idézte)
ezt pedig még írástudatlanoknak is megfelelően közli a szobordöntés.
Az persze negatív, hogy elutasítjuk a zsarnokságot - a zsarnokkal együtt, aminek kifejezésére jó egy másik zsarnok szobrának ledöntéséről szóló "történelmi áthallás"
Az igazi negatívum, hogy nem ismerjük az alkotó nevét - pedig figyelemreméltót alkotott.
@kekex: szvsz. tévedsz. Valaminek az elutasítása ilyen esetben csak akkor pozitív, ha azt is közlöd, mit helyette. A 'nem Orbánt' az kevés.
süti beállítások módosítása