Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kozelet/2024/05/11/magyar-punkosdi-egyhaz-vadirat-18-milliard-karertek/ "A lap szerint új f... (2024.05.12. 08:35) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Pink Floyd Live in New York 1988 www.youtube.com/watch?v=13m5-0EOwIM (2024.05.08. 10:34) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.08.13. 04:39 Fabius

Lézer Dzsonni vendetta edisön 2.0

Címkék: nfü lázár jános csányi sándor agrártámogatás cicaharc

Lázár János nem az a finomkodó elegáns gyerek. Ha belegázolnak az önérzetébe akkor aztán elszabadul a pokol, és vagy a sameszaival intézteti amúgy kurucinfósan újságba névvel, címmel, telefonszámmal a rohattellenséget, vagy ő maga intézi, mi van, mi, ki a kisfiú, te legnagyobb uzsorás pávageci? - módon, mert annak azért picit nagyobb az élvezeti értéke. Végül is az emberi méltóság legnagyobb barátja hogy másképp is csinálhatta volna ezt az egészet? Elvégre a rinyaáriájában még azt énekelte, hogy: "minden közéleti szereplőt megillet az emberi méltóság, függetlenül attól, hogy melyik politikai párthoz tartozik, helyi vagy országos szinten végzi tevékenységét" - de ezek szerint ez mondjuk egy bankár-földoligarcha-MLSZ elnökre nem vonatkozik. Sőt, lehet azon kacarászni, hogy höhö, ezért biztos beperel. Én mondjuk inkább azon röhögnék, ha a peren kívül leboltolt 500 ezret Csányi felajánlaná a Lázár családnak Jánoska illemtanárának költségeire. 

lázárjános3.jpg

Mennyivel másabb lett volna ez az egész egy nemzetiesre nyírt hungaromém bajusszal, mint ezzel szegény ember dzsordzsmájkele stílusú borostával előadva. Így Csányi nem csak azon röhöghet, hogy Lézer régen kisfiú lesz megint, mikor ő még mindig a legnagyobb oligarchája az országnak, hanem még ezen és a szőrmentén készült számtalan mémen is. 

Bár talán nem kéne elmennünk szó nélkül az esemény mellett sem, amin Lézer törött sörösüveget rántott. Könnyen lehet jelzésértékű Csányinak, hogy pont az NFÜ átalakításról és az uniós támogatások szétosztásáról szóló sajttájon üzent hadat ez a blokkolt lézer kuruc. Csányi eddig az agrártámogatások szétosztásának legnagyobb nyertese volt, ami könnyen megváltozhat pletykált szuper vágóhíd ide vagy oda. Csányi és Lázár cicaharca ráadásul a Gyulai Húskombinát ügyében kezdődött, Lázár pedig az időközben kialakult helyzeti előnyével élve probléma nélkül megszívathatja Csányit az agrártámogatások elgáncsolásával, ha nagyon úgy érzi. Ezért érdekes lesz figyelni mire jutnak egymással. De vicces lehet az is, ha jön Viktor, ad kölcsön egy borotvát, és elzavarja Lázárt kávézni Csányival megint. 

360 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr265457932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy maréknyi részvényért 2013.08.14. 13:17:32

Nagy leszámolás! A főbb szerepekben: János és a bankvezér Sándor. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.                  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahaha, a baltakepu paraszt most intezte el, hogy par milliardot csak beforgasson Csanyi abba a hires baloldali extradurva tengelybe ;) Az otp es kapcsolodo leanyok hirdeteseinek meg lehet nagy kuruckallappal integetni kedves kormanyszopo sajto, ellesztek ti a kozgeppel is par honapot, aztan vege a mesenek igy is, ugy is :>
Ha az ellenségeim egymást nyírják,nekem,elég a füvet.

"A frigyre lépő új politikai-gazdasági dinasztia,folytatja leszámolását a régi Családdal."-ilyen címekkel jelennek meg a heti hírmondók,az erősen családi érdekeltségű iparkodj kamarában.
Persze a kalap az jo egy ellel is, am ennel is trefasabb, amit itt olvasok:

www.vg.hu/kozelet/iden-nem-jar-cafeteria-a-pedagogusoknak-409685

Nocsak, ez a sok konyakozo majd most megtudja mivan a hajoval, ha kikot a parton! Csak semmi basaskodas az erzsebettel, ti kutyak :> Agitaltatok, szavaztatok, elvezzetek :)))
@Megdobbent:
Most kapnak egy valag béremelést,legyen elég.
Igen, bizony. Érdemes lesz nézni az elkövetkező napokban, hónapokban, ki, kik fognak uniós fejlesztési forrásokhoz jutni.
Azért az is egy érdekes, hogy mitől érzi olyan erősnek magát Szegény Dzsoni, tán bivaly sz..t eszegetett szakálla növesztése közben? Vagy netán a szakállában van az ereje mint a hétszűnyű kapanyányimonyóknak?
@a kormány embere: Bizony az a valag, jó kifejezés, csak másképpen, Kitörölhetik vele azt a bizonyos testtájt.
Tegnap azon töprengett mindenki,hogy kihez akar hasonlítani Szegény Dzsoni: Habonyhoz, Fenyő Jánoshoz,Orbánhoz?

Szerintem a haverjához Continental vezérhez,Sánta Jánoshoz, a mutyi haverhoz.
@CSENDES:
Mert megérdemlik.

A kutyák,a gazdájukra hasonlítanak.Mondják a bölcsek.
@a kormány embere: Igen, vagy a gazdák hasonulnak. Bár nekem egyszerre három van, mind különböző, így nem tudom melyikre hasonlítsak. Így van vele Dzsoni is. Nem tudja hogy az egyik vagy másik gazdájára hasonlítson. Ezért a tépelődés a sajtóban, vajh, kire ütött ez a gyerek?
@CSENDES:
Ha javasolhatnám,üssön inkább a 20.000 voltra.
Szerintem a korozesi fotok miatt van, mar most jol megzavarja az osszes hatosagokat, hogy hol borostas, hol meg balfasz, aztan, ha eljon a dicso falmelleki lehuzott nyaku bator vonulas, tan lesz 50% eselye, hogy eljut a sarokig ;>
@a kormány embere:
Nekem is előbb jutott eszembe Orbán, mint Fenyő a szakáll láttán:).

Lehet, hogy a Nagy Szakáll Projekt megoldása meg egyszerűen csak annyi, hogy ha Lázár borotváltan kezd nyafogni, hogy denemisvagyokkisfiúúúú, az elég röhejes lett volna. Persze szakállal előadva is az:), de ő biztos azt hitte, hogy így férfiasabb...
Egyébként meg nem varázslat: mostanra a slepp elég pénzt és azon keresztül elég gazdasági hatalmat szedett össze, hogy most már nincs szükségük arra, hogy a régi "uzsorásoknak" bazsalyogjanak. A state capture állami patyolata csúcsra jár, Orbán és Lázár saját hatáskörben fogják osztogatni az EU-s lóvét -persze biztosan szakmai alapon, aha-, még Mészáros cégéből is csak osztalékként százmilliók jönnek ki... minek ide egy kolonc.

Csányi talán hihette, hogy miután megtette a "kötelességét" majd hagyják békén, de inkább olyan volt ebben a leosztásban, mint a hordozórakéta, és most, hogy úgy érzi a slepp, ennél magasabbra már nem juttathatja őket, lecsatolták a ballasztot, hogy elégjen a légkörben. A Fidesz alapvető jellegzetessége, hogy amilyen széket meg lehet szerezni, azt meg is akarják, és aki alól nem lehet kihúzni, az alól meg kirúgják. És kinek nem kéne ugye egy OTP vezéri szék? A frissen államosított takarékokkal pont egy csecse állami bankot lehetne csinálni belőle, amilyen volt...

Lehet, hogy csak némi gyerekkori nosztalgia mozgatja a Fideszt, és a nyári fagyi meg a kakasos nyalóka már nem elég?
Hátradőlve kérhet kávét az ellenzék,csak időnként bottal megpiszkálnia kell a 2 hülyét.Ennyire hülye csak narancsos lehet,hogy belharcba kezdenek választás előtt pár hónappal.Viktorbán kezelésen van,hogy hagyja ezt a perpatvart,vagy a 800 milkás osztalékát számolgassa?!
@toportyánzsóti:
800? Ne... 799! 1 misit csak ad annak szerencsétlen strómannak, hogy kakasos nyalókát vehessen rajta.
Ez amúgy hány Nokiás dobozba fér be?
hát szép jó napot tisztelt kartársak :D

szóval.
először a szakáll. egy igen egyszerű oka van, a felnőttnek való látszás. van az az időszak, amikor az ember fia úgy gondolja, eljött az az idő, amikor láttatni kell a környezettel, hogy ő bizony már felnőtt, minden értelemben, és megnöveszti a szakállt. ez bizonyos értelemben azt is jelenti, hogy a szakáll tulajdonosa, mint felnőtt férfi, immáron több joggal rendelkezik (lelőtte az első vadat), és indulhat akár a törzs vezetéséért is. esetlegesen egy másik aspektusból megközelítve a szakáll az idős, megfontolt, bölcs emberek nélkülözhetetlen kelléke.
másodjára csányi. lázárunk se lenyelni, se kiköpni nem tudta azt, hogy a NER legnagyobb ellensége azonfelül, hogy viktora kegyeit élvezi, elvitte a legnagyobb pénzeket, megkapta az mlsz nevű pénznyelő irányítási lehetőségét, emellett még a NER sem hat rá, és gyeplőjük sincs. az UDzrt. ügy óta pedig se kontroll, se információ. elszakadt a cérna a csávónál, ez arra utal, hogy leszarja viktor utasításait, és az önállóság mezejére lépett. (amint írtam cirka másfél-két éve, lázár úgy gondolja, hogy majd ő lesz viktor kihívója, és az, aki az örökébe léphet, de ez egy másik sztori). viktor ezt nem látja, így járt.
harmadjára az NFÜ. rengeteg pénz ragadt bent az EU-ban, ennek oka sok van. kevés a pályázat, az elbírálás módja és személyei dilettánsok, az NFÜ-t irányító személyek funkcióiban túlzsúfoltak voltak, és nem tudták menedzselni a helyzetet, az EU kötözködött az elbírált (nyert) pályázatokkal, mert hibásak voltak, nem volt elég induló, mert bedőlt vállalkozás nem tud pályázni ugyebár, stb. viktor most két nagy céllal adta lázárnak oda az NFÜ-t: egyrészt szedje ki az EU-ból a bentragadt cirka 1300 mrd-ot, másrészt ez az összeg lehetőleg a fidesznél (vagy fideszközeli cégnél) landoljon, harmadrészt kommunikálja azt ki, hogy minden egyes kiszedett forintot az államra és a népre fordítottak.
ez majd fog menni lázárnak, de szerintem még nem látja, hogy bizony a bentragadt pályázati pénzek nagy részét csányi (demján) és társai fogják kivenni, annál az egyszerű oknál fogva, hogy ők tudják, hogy mire lehet, és mire nem; nekik megvan az az infrastruktúrájuk (céghálózat szinten is), amelyik jogosult a felvételre-megnyerésre. viszont nem fidesz-közeliek, és erre lázárnak be fog borulni az agya. vagy bentragad a pénz, akkor viktor kiheréli, vagy megnyerik az "olgarchák", akkor meg lázár önérzetén esik csorba, és a szilveszteri mágazoltán koncerten csányi majd lázár szemébe röhög, és gratulál neki az NFÜ sikeres vezetéséért. lehet, még küld neki egy karton cigit is ajándékba.
Ismerek egy vállalkozót, akinek jó kapcsolatai révén rengeteg munkához jut (mindig), és ezeket kiadja alvállalkozóknak.
Viszont mindig mindenkit átbasz, és sosem fizet a végén.
Mégis mindig akad olyan, aki azt hiszi magáról, hogy majd őt nem...

Hát kb ilyen a Fidesz is. Csak addig kell valaki, amig haszna van, utána félreállitják és/vagy kicsinálják, de jól csak egy kis ideig jár az együttműködéssel.
Bár van egy olyan érzésem azért, hogy Csányival kicsit nagy fába vágták a fejszéjüket, az öreg fog még meglepetést okozni a választásokig.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
" A frissen államosított takarékokkal pont egy csecse állami bankot lehetne csinálni belőle, amilyen volt..."

a frissen államosított takarékokról annyit, hogy mire viktor eljut oda, hogy komolyabban ránézzen, addigra egy üres szatyrot fog találni
:D
én takszövös vagyok, most hívtak be, kaptam új bankkártyát. mondom WTF?
bankot váltottak, kiléptek a takarékbankból. meg még jónéhány. amelyik maradt, az meg megtámadja a cégbíróságon a mittoménmicsodát. és van idejük bankot váltani. mire jön a szeptember, és orbán beültetné a takarékbankba az embereit, addigra lesz egy takarékok nélküli takarékbank. sok sikert.
@Secnir:
Szerintem meg egy kis látványos erődemonstrációra kellett Csányival a huzakodás, megfenyíteni ezt a kört - persze csak óvatosan huzkodva az oroszlán bajuszát.
Igazából lesz nagy összeborulás és váll csapkodás a végén, de addig a zabszemet maszírozzák csak a "nem oligarchák".
Most a bot ideje van, a simogatás utána jön.
Nem nagy dolog, a szokásos "leszólt a főnök, hogy dörrentsünk picit rá" játékot most vele játszuk el.
a BALTÁS GYILKOSRA AKAR HASONLÍTANI LÉZER KANCSÓ.
vagy a kormánySZARvivőre a Századvéges Paraizitára a Girioszra....
A narancs maffia soha nem bocsat meg, miaz hogy mas is kap a penzekbol, rajtuk kivul.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A hsz-edről jutott eszembe Böcz Sándor egyik gyöngyszeme: Alternatíva - akit nem sikerül lekenyerezni, azt leszalámizzák.
Melyik fidesz gecinek van már gyára?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Szerintem meg egy kis látványos erődemonstrációra kellett Csányival a huzakodás, megfenyíteni ezt a kört [...] Igazából lesz nagy összeborulás és váll csapkodás a végén,"

hát nem lesz.

" a szokásos "leszólt a főnök, hogy dörrentsünk picit rá" játékot most vele játszuk el. "

akkor rábasztak. most gondolj bele, két verzió van: vagy VALÓBAN orbán hülyült meg, és csányit így akarja befenyíteni (amit kétlek), vagy lázár önjáróvá vált. normális esetben ezek a beszólások TÖBBET jelentenek, mint egy egyszerű bajuszcibálást. ha orbán adta volna ki az ukázt, azt másképp teszi. ő maga nyilatkozik ki, nem hagyta volna ki az esélyt, hogy egy "oligarcha" lenullázásával ne emelje magát piedesztálra a nép (A NÉP) szemében. ezt nem hagyta volna meg lázárnak.
@Secnir: én a mindkettő eshetőséget látom valósnak, jó zsaru rossz zsaru leosztás. Lézer Blokk Joni a keménykedő, Vezényló majd hozza a békülékeny sunyi formát, /igaz ettől még a cél adott, mert le kell darálni a zótrépét/
Csak utalnék az apró beszólásra:
- Sanyikám meg van még a bankod?
/csak emlékezni kell, ez a faszparaszt Vezényló, mindent kikotyog jó előre.

A takszövös buliról meg kérünk belső helyzetjelentést, a nagy menet előkészítése ott zajlik majd.
egy kis melléklet a kép árnyalására:

Lázár berúgta a kincstár ajtaját

Gyakorlatilag minden pénzt befagyasztott Brüsszel mindenféle szabálytalanságok miatt. De Lázár Jánosnak most nemcsak a pénzcsapot kell kinyitnia, hanem nála fut majd össze a kifizetések jóváhagyása is. Komoly hatalom ez egy olyan országban, ahol az államnak nincs saját forrása.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2013%2F08%2F13%2Flazar-berugta-a-kincstar-ajtajat%2F
@felcsutisuttyo: Annak nem is volt szakálla.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Igen, de ez nem új hír, hiszen hónapokkal ezelőtt is cikk volt róla, hogy nem jönnek az uniós pénzek, mert sok a szabálytalanság a projektek kivitelezésében.
egy kis gazdaság:

Így adózunk,
ha veszít a Fidesz
Így adózunk, ha veszít a Fidesz
Az egykulcsost mindenki kivezetné, az áfát többen csökkentenék. Adóalkotmány, ingatlanadó, repülőjegyadó. Melyik párt programja a nyerő?

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F08%2F13%2Figy_adozunk_ha_veszit_a_fidesz%2F

Így mentették meg a Dunaferrt
A keleti nyitás szép példája volt a Dunaferr. Vigyázat! Szövegösszefüggésből kiragadott részletek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2013%2F08%2F13%2Fa_kormany_igy_mentette_meg_a_dunaferrt%2F
@CSENDES:igen, de azóta lett a fő díler a Családi LézerJ ;)
Hódmezővásárhelyen a Szántó Kovács János utca egyik felét meghagyták a kiváló földműves nevének, de a másik felét elvették az egykori, terebélyes polgármester (akinek Lézer Jani volt a táskahordozója)tiszteletére.
A városban nem kell sokat töprengeni majd az új elnevezések kapcsán, mert a néhai földműves után most van egy igazi nagy parasztjuk.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Viszont, ha olvastad a cikket, akkor azt is deriválhattad, hogy rájöttek, nem ártana némi hozzáértés is, nem csak politikai elszánás. Konkrétan azt tudják, hogy szeretnék azt a pénzt, de nem tudják hogyan kivitelezzék, mert tehetségük hiányzik hozzá.

"Petykó lemondása óta az NFÜ több korábbi felső- és középvezetőjét megkeresték, visszajönnének-e. Ők ezt úgy értelmezték, hogy tényleg nagy a baj, és a politikai hűségnél már jobban számít a hatékonyság.
Ebbe a vonalba nagyjából illik, hogy az NFÜ fejlesztési elnök-helyettesének Dányi Gábort nevezte ki Lázár, ő lesz a legfontosabb általános vezető mostantól. Dányi pedig már a Medgyessy-kormány óta EU-s pénzekkel foglalkozik, ugyanakkor Fellegi Tamás minisztersége idején helyettes államtitkár volt az NFM-ben. "

Csak nem rájöttek, hogy az akarnokságon kívül nem ártana némi kompetencia?
@Secnir: Komolyan azt hiszed, hogy nincs elég fideszközeli cég ami fel tudna szívni akármennyi pénzt? Szerintem pedig mostanra kinőtte magát a belső kör, épp ezért darálják be Csányit, Demjánt, meg esetleg még más megunt nagyurat.
ugye ugye :D

Orbán Viktor konkrétan a budijából nézheti a stadionját

Egy riporter végre rájött, mi értelme volt oda építeni a Felcsút lakosságánál kétszer nagyobb Orbán-stadiont, ahová. Ha a Tábornok kiül a kerti budiba, a budiajtó lukán át pont rá fog látni a pályájára.

cink.hu/orban-viktor-konkretan-a-budijabol-nezheti-a-stadionjat-1118249698
Már mondogatják hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány miatt nem tudjuk az összes pénzt felhasználni.
Pedig 2010-ben még elsők voltunk a kiír, elbírált és lehívott pénzek tekintetében. Minden szakembert mindenhonnan elküldtek, hogy a semmihez nem értő sajátjait ültessék.
@CSENDES: nem ez az első terület ahova próbálják a hozzáértőket visszaédesgetni, ha már kibaszták őket, mint a macskát szrni, na de az a 3 év dúlás, és rombolás, még egy hozzáértőnek is túl nagy kihívás. Főleg tudva azt, hogy a borítékolható bukónál nekik kell elvinni a balhét, épeszű ember ezt nem vállalja fel semmi pénzért.

A diktatúrák kitermelték a szervilis hozzá nem értő, de politikailag megbízható rétegüket, éljen a kontraszelekció, és ez nálunk sem alakult másképpen.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ellehetetlenul_a_tanarok_tovabbkepzese.561849.html
@bgp: Szerintem Csányi nem bedarálható, hiszen a darálást szándékozónak egyáltalán tudnia kellene, mennyi "csont" van abban a darálni-valóban.
Szerintem senki nem tudja, hogy valójában milyen vagyona van Csányinak. Ő is és Demján is már kiléptek nemzetköz színtérre, nem úgy mint nemzeti oligarchánk Simicska, a magy nemzeti KÖZGÉPE-VEl, meg némi nemzeti mezőgazdasági őrületével. Persze lehet, tévedek.
Mekkora egy undorító cinikus patkány ez a lézer....!
Lehet perelni!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én igazából megértem Orbánt... Nekem is szar, hogy kinézek otthon az ablakon, és nem látok rá egy stadionra sem. Ez a minimum, amit miniszterelnökként megérdemel, hogy ez a kínzó hiányt ne kelljen éreznie.
Nem is értem, miért nem jut eszembe semmi erről az írásról.

Horthy pláza a Deák téren?
A Bazilikáig kibővített térre gigantikus méretű bevásárlóközpontot és parkot terveztek.

falanszter.blog.hu/2013/05/01/horthy_plaza_a_deak_teren
egy percemberke vékony jégre ment.
..a takszövökkel és az mfb-vel a hátuk mögött jancsibohócék már nagyon erősnek érzik magukat. Az eu-pénzek körüli műbalhé is csak arra kell, hogy minden illetéktelent (értsd nem családtagot) elzavarjanak a fazék körül, még akkor is, ha ez tíz-száz milliárdokba kerül az országnak...
Fenntartom, hogy alapvetően a betétek megvédése van a központban
endresy.blogspot.hu/2013/07/mikor-vedik-meg-az-otp-t-avagy-otp-tol.html

Csányi pedig majd valahogy kárpótlódik. Ha másként nem, majd a fián keresztül.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

jól jellemzi az ellenzék szellemi teljesítményét az egykulcsos adóellenesség.

2009-ben 1874,2 mrd Ft. volt az SZJA bevétel
2012-ben 1548,8 mrd Ft. volt az SZJA bevétel,
a kettő különbözete ~235,4 mrd Ft.

A hivatkozott cikkben és táblázatban alapvetően minden + teher maradna még egy jó ideig aztán majdmeglátjákhogymitlehettenni.

Tehát az ellenzék összes patronja annyi, hogy többgúcsosadó lögyön meraz majmegód mindend. Ennyi.

aztán amikor kiderül, hogy semmit nem old meg, széttárják a kezüket, újabb konvergencia programot készítenek, táblázatokkal és grafikonokkal, felveszik az új IMF hitelt és megy minden a megszokott kerékvágásban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @jaegtoer:

bocsánat megsváboltam. nem 235,4 hanem 325,4 a különbözet.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Egyszer kétszer próbáltam az itt kommentelők némelyikét rávenni, hogy nyilatkozzon a saját konkrét elképzeléseiről adóügyekben, de egyenlőre nem vették a bátorságot és inkább általános elvek mögé bújtak.Most, hogy az általad belinkelt cikk nagy vonalakban tartalmazza az egyes pártok elképzeléseit, remélem megered a nyelve(ujja) az ide látogatóknak...
@jaegtoer: Szerinted akkor mit kellene tenni a leendő kormányzópártnak? 9%-os személyi-jövedelemadót igérni (mert Orbán 10%-ot mondott) és így valószínűleg kevesebb mint ezer milliárd folyna be.Ezt kellene tenni?
@E.Csaba:

"_Szerinted akkor mit kellene tenni a leendő kormányzópártnak? 9%-os személyi-jövedelemadót igérni_"

egész pontosan azt csinálják, mert az eccerű emberi irigységre alapozott 'vegyünk el aránytalanul sokkal többet azoktól, akik kevesebben vannak, mindig bejön egy szar társadalom egymást is meglopó és becsapó sunyi, a más zsebére kacsingató tagjai között.

mit lehet tenni?

1. nincs korrupció, aki mégis elköveti 20 év fegyház, kényszermunka teljes vagyonelkobzás, a húsz év letelte után karóbahúzás.

ez is van olyan jó demagóg megoldás, mint a többkulcsos adó.

van még 3, 4 ilyen jó pontom, de már nincs kedvem leírogatni.

De talán az átmegy, ha azt mondom, egy ellenzéki se kezdi azzal a programját, hogy:

"Mától kezdve nem lopok, nem csalok és nem hazudok."

ugyanis ez eszükbe sem jut.

az a 242 mrd dollár offshore -ban nem a semmiből van és csak töredéke származik tisztességes forrásból.

érdekes az is, akárhányszor felvetem, mindig az jön vissza, hogy hát azt nem lehet. a korrupciót nem lehet megszüntetni. Arról, hogy hogyan lehet nincs agyalás. hát akkor basszák meg, és el a zsebemtől! tuerkáljon mindenki a sajátjában.

367 Ft kifizetése, vagy ki nem fizetése, vagy jogossága, vagy jogosulatlansága után loholnak a NAV nagyreményű ellenőrei.

Érted, felfogod? há-rom-száz-hat-van-hét fo-rint után.

Miről beszélünk??????!!!!!!!!!!!!!!!!! hol élünk????????
@jaegtoer:
Már régóta mondogatom, hogy felfoghatatlan összegek szabadulnának fel a gazdaságban, ha a Mr. 10 meg 20 százalékok beérnék mondjuk a miszterötszázaléksággal... és talán annyitól se halnának éhen.
@jaegtoer: szerinted honnan kellene a költségvetési bevételt növelni?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

1.)1500 és 2000 mrd forint közé teszik a szakértők a korrupciós pénzek éves összegét.

2.) legalább 1500 mrd Ft. az olyan törvényes és szabályos ám ilyen gazdasági helyzetben teljességgel indokolatlan kiadások összege, aminek a "megspórolása" kedvezőbb helyzetbe lendíthetné a költségvetést. (lásd:
index.hu/belfold/2013/08/13/19_felso_kategorias_autot_akar_a_bkv/

csak ez a két pontba foglalt tétel cca 3500 mrd. HUF.

egyszerűen arról van szó, hogy az elit a teljes költségvetést a saját meggazdagodási forrásának tekinti, és a szükséges állami feladatok ellátására maradék elven jut pénz. vagy egyáltalán nem jut.

és akkor feszt jönnek a többkulcsos adóval, csak lopást és a csalást abba ne kelljen hagyni. eszem megáll.
@KÁTÉó53éúétr6:

már több tucatszor leírtam ,de itt az előbb is fejtegettem, olvasd el.

Vagy szerinted csak növeljük a bevételeket, hogy többet tudjanak "lopni"?
@jaegtoer: "Mától kezdve nem lopok nem csalok és nem hazudok" Egy politikus /és egyetlen egy/ már elkezdte ezt a kérdést forszírozni és az összes többi halált kiáltott rá.Akkor meg minek?
@jaegtoer:
Legyünk realistábbak: legalább felezzék meg... Az is vagy 1500 milliárd.
@KÁTÉó53éúétr6:

nem volt jó a koreográfia, és nem szorult bele elég tehetség. Ha M.P-ről van szó.

A másik, GY.F. tovább ragaszkodott a hatalomhoz mint az szükséges volt ellenben segget kínált, izé... csinált a szájából.
A legszebb az egészben, hogy az a Lézer Jani támad:
1. Mindenki annyit ér, amennyije van.
2. Lézerblokkoló
3. Legtöbb képviselői költségtérítést /18millió 4 év alatt/ felvette
4. Trafikmutyi törvényt a haverja írta
5. Legeladósodottabbá tette Hódmezővásárhelyt
6. Soha az életében nem dolgozott a versenyszférában, minden legális jövedelmét állami/önkormányzati fizetésből szerezte
7. Kommentelőt feljelentett

És van pofája egyáltalán létezni!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

nem lehet alacsonyra tenni a lécet.

Összegszerűségben megelőzzük korrupcióban Németországot és hol van a gazdaságunk teljesítőképessége az övékéhez. De más korrupcióban sokkal inkább bővelkedő kedves országot is megelőzünk.

A 2/3 ehhez pont jó lett volna a korrupció elleni "statáriális" fellépéshez, erre behegesztették magukat a kondér mellé. piha!
@jaegtoer: nem arra gondoltam, hogy többet tudjanak lopni, hanem , hogy ne csak porhintés legyen a pedagógus béremelés, és az anyám ne csak akkor gyógyuljon a kórházban, ha viszek gyógyszert és rengeteg pénzt.
Igen elolvastam tőled a megoldást máskor is, csak azt nem látom, hogy ebben a kettészakadt társadalomban hogyan valósulhat meg a javaslataid kivitelezése.Azon kívül amíg folyik /esetleg/ a rablott vagyon visszaszerése, vagy a folyamat megállítása az államnak addig is "élnie" kellene
@jaegtoer: jég! basszus úgy csinálsz, mintha mikor elkiáltod magad, holnaptól mindenki jogkövető lesz, akkor az is lőn. a korrupció ellen küzdeni kell, igazad van. de hiába a drákói büntetések, ha szar a felderítés, mert se korrumpálhatónak, se a korrupálónak nem érdeke, hogy kiderüljön az akció, akkor nagyon nehéz bármit is csinálni. ezzel nem azt akarom mondani, hogy hagyjuk, hanem csak annyit, hogy a korrupció megszüntetéséhez hosszabb idő kell. az a pénz nem fog neked holnapra megjelenni a költségvetésben.
@Csumpitáz Béla:

"És van pofája egyáltalán létezni! "

ez nem helyes. elrettentő példára mindig szükség van.

Ellenben a méltóságáról ne feledkezz meg, mert bajba kerülsz.

8. pontba tessék pótlólag beírni, neki van emberi méltósága (sic!)
@KÁTÉó53éúétr6:

A Főnök rendesen megnövelte a körülmények ellenére a bevételeket, és látod, tapasztalod, hogy még sem elég.

....

Mindenkinek:

azért hívom O.V-t Főnöknek, mert a közvetlen környezetében többen is így szólítják , még a régi tettestársak közül is, ezért így próbálok kedveskedni neki, itt a blogon, szem előtt tartva az emberi méltóságát.

Ha a kormányülésre később érkezik, vagy a tettestársak előbb és már ott ülnek az asztalnál, akkor tiszteletére felállnak, Szervusz főnök, így Főnök, úgy Főnök. Na csak a miheztartás végett mondom el, hogy tudjátok a dealt.:D Mert a Méltóság.... tudjátok.... meg a szolgálat...
@bella _ciao:

nem vagyok naív, tudom, hogy 2 generációnak el kell pusztulni hozzá. ezért vagyok rosszkedvű.
@jaegtoer: a cikk témája betesz a konzervatív, hagyománytisztelő lelkületednek, itt a túlpörgött emancipunci!

Dán diszkók és bestiák

magyarnarancs.hu/plussviking/dan-diszkok-es-bestiak-86071

vagy veszed is a repülőjegyet? :))
@jaegtoer: Már régóta mondogatom, hogy ezt a velejéig romlott, korrupt, kizsákmányoló és hazug kormányzati rendszert demokratikus úton leváltani nem lehet, mert ahhoz kevés az akarat, itt már sajnos egy XXI. századi ‘56 kell! Mert mi lesz, ha történetesen győz a kormány ellen fellépők tömege? Egy csődtömeget kellene üzemképessé tenni röpke 4 év alatt. Ez lehetetlen! Akkora zűrzavar van, hogy bárhová nyúlnának, mindenhol a mocsok lenne a kezükhöz ragadva. Ennek a népnek – és ezt az elmúlt 3 év világosan megmutatta – diktatúra kell, véreskezű, arrogáns, elnyomó. Tehát a későbbi bajok elkerülése érdekében a jelenlegi nomenklatúrát be kell börtönözni – emberiség elleni bűncselekmény vádjával – és az összes ebben az időszakban kinevezett és bábnak beültetett vezetőcskét melléjük tenni, bűnpártolás vádjával. Majd, amikor rendbe jönnek a dolgok, akkor lehetne amnesztiát hirdetni nekik, de nem teljes körűt. A legnagyobb baj, hogy a sok agy-mosott fidesz által félrevezetett mindig ellene lesz a legjobb akaratnak is, mint láttuk ebben az “emútnyócévben” is. Ezt pedig demokráciával rendbe
hozni NEM LEHET!
@jaegtoer: Nem érted a lényegét. Az a 235,4 mrd úgy jött össze, hogy egy vagon ember minimálbére meg lett adóztatva (ez csökkentette a különbséget), míg a magas jövedelműek nem fizettek progresszív adót, sőt az egykulcsos 16 %-ost is csökkentették a családi kedvezménnyel.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): "Ezt pedig demokráciával rendbe hozni NEM LEHET!"No erre a hozzászólásra nem lehet azt mondani, hogy populista.Félelmetes jövőkép, de igaz
@jaegtoer: Ráadásul a 325,4 volt? No akkor már érted hogyan jön ki a kb 500 milliárdos adókiesés
@CSENDES: Ha családi adókedvezményt akarunk és középosztályt erősíteni, akkor miért kell az 500 e FT/hó felett keresőknek családi adókedvezményt érvényesíteni?
@E.Csaba: Megeredt a nyelvem:-) És megindult az ujjam.
@rdos: Hé, ez nem kérdés már.
De azért megnézem, amint a mentelmi jogát megszünteti a kétharmad.

Mert ugye a rágalmazás az bűncselekmény.

A polgári per, azért mehet.
@bella _ciao: Hacsak nem arról van szó, hogy a hölgyek végre öntudatukra ébredtek. Ajánlott olvasmány:

konteo.blogrepublik.eu/2011/03/08/a-noellenes-vilagosszeeskuves/
@jaegtoer: sváboltad :D

a többihez:

Szerintem az a baj, hogy ki lehetne mondani, hogy mi többet nem lopunk, de ha a komplett társadalom erre épül és ha szabályokat betartva működne a kevés jogkövető, akkor olyan nagy versenyhátrányba kerülne, hogy néhány nap alatt bezárhatna. Nálunk egész rendszerek épülnek a lehúzásra, és ami a fő baj, állami szinten is ez játszik csak, lásd nav, rendőrség és egyéb hatalmi ágak büntetési módozatait, gyakorlatát és a hozzá csatlakoztatott jogi hátteret.

A társadalom csak leképezi a vezetői réteg és a hatalom működési gyakorlatát, a változtatást a hatalomnak magán kell kezdeni, és ezek után jöhetne az alsóbb szintek alkalmazkodása.

Az egy, vagy több kulcsos adórendszer is lehet jó vagy rossz, eredményes, vagy kevésbé hatékony, a komplex rendszertől függ minden.

Se társadalmilag, se gazdaságilag nem vagyunk abban a helyzetben hogy megengedhessük magunknak az egykulcsos adót, akárki akármit mond.
@CSENDES: Szerintem színjáték az egész, vagy inkább ingyencirkusz. Ahogy a maszop és a fityisz sem egymás ellen van, hanem ellenünk. :-(
@rdos: Nem hiszem, mert ha az OTP sajtószóvivője azt mondta, hogy bepereli, és nem azt, hogy fontolgatja, akkor nyugodt lehetsz, be is fogja perelni. És el is fogja veszíteni a polgári pert.
Konkrétan lebűnözőzte, és már nem először. Polipozott, uzsorázott. Egy országos bank elnöke ellen. Ez azért kimeríti a becsületsértést. Mondjuk én pofán vertem volna.
ennyi:
/és ha ez a vélekedés még nagyobb arányú lesz, akkor ugye tudható, milyen rendszer felé is haladunk.../
A Political Capital kutatása szerint a magyar társadalomban meglehetősen sokan (42 százalék) hisznek abban az összeesküvés-elméletben, amely szerint a kormány helyett valamiféle háttérhatalom irányítja az országot. Leginkább a Jobbik szavazóira jellemző ez. Érdekes, hogy a pártválasztók relatív többsége is azt gondolja, többségük mégis elmenne szavazni.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_magyarok_szerint_nem_a_kormany_iranyitja_az_orszagot.561863.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Még jó, hogy azt gondolja a relatív többség, hogy elmegy szavazni, hiszen csak úgy tudja levágni a polipkarokat, mely halálos ölelésbe vette az országot
@rdos:
Osztom véleményed. A nagy POLITIKUSI MUTYI része csak ez a szemfényvesztés.
Mondjuk egy lézerke kaliberű csimbók max. Csányi kutyáján lehet valaki, Csányival szemben egy nulla.
Meg a Piktor mellett tündökölhet még, amíg Piktorka nem ítéli meg magára veszélyesnek. Mert onnantól újra egy senki lesz, pillanatok alatt, persze svájci bankszámlával, a jól megérdemelt fizetéséből.
Persze amíg ezt a nullát lehet tovább amortizálni és hagyni, hogy a bábú beszéljen, addig mehet, ha önjáró akar lenni, akkor majd szólnak neki, hogy Jani, te, van itt néhány papír, dokumnent khhmmm... amiről beszélni kéne.
Oszt akkor Jani rájön, hogy a városi elöljáróság neki pont megfelel, még Pestre se kívánkozik majd.
@Secnir:
ugyi, a szakmai tudás és a szakmai háttér mit ér még nertelenűl is lehet nyerni

brühüyyy

kalamajka
@CSENDES: Nyugodt vagyok. Bepereli. Megnyeri vagy sem, mi lesz a változás? Semmi. A legtöbb, ami eddig történt, hogy csuszit bezárták. Ettől mi változott?
nol.hu/gazdasag/csanyi_feljelenti_es_beperli_lazart

No most megmérettetik a lojalitás és az igazságosság. Bíró legyen a talpán, aki ki meri mondani: "L János vádlott, 2 év 6 hónap sittkó!"
Hehe! :)
@Myrath: Azt gondolom egyébként, hogy gyáva féreg módjára úgy gondolja, hogy nem vonják meg a mentelmi jogát. És jól is gondolja.

De, hogy a becsületsértés megáll, az bizony biztos.
@CSENDES: Az meg sosem érdekelte a FIDESZ-t, mert állja az összeget a pártkassza. Legfeljebb egy kicsivel többet kell az adózók pénzéből a kampányra fordítani.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Apránként nyiladozik a szeme a népnek. A kágéestében tudható volt az erős függésünk a nagy szojvet testvértől. A szojvet tankok 90-91-ben hazamentek, a kollaboráló eftársak - struktúrák maradtak, illetve "fokozódtak" is. A megmondó emberek finoman fogalmaznak, új szövetségi rendszer tagjai lettünk. Ez szemmel láthatóan igaz, nátó színekben szolgálnak vitézeink szerteszét a világban. A lényeg azonban ez a pártállami "maradék", ami a szó szoros értelmében szétveri országunkat, a polgárosodást, az erkölcsöket. A többpártállami eftársaknak kezd sikerülni az, ami az egypártállamiaknak nem.

A homo szovjetikusz. :-(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "még Pestre se kívánkozik majd." :-)

Igen, ez a legrosszabb, ami jani-közszolgával történhet. Amíg feltakar a főnök mögött.
@CSENDES: Persze, h úgy gondolja, sőt nem gondolja hanem tudja! Patkány ember!
Csányi sem most jött le a falvédőről, van vaj a füle mögött, de nem hiszem, h akár egy picit is igaza lenne lézerjancsinak. Ugyanis a szabályozás lehetősége megadatott a mindenkori kormányok számára. Sőt, nem emlékszem, h ellenzékben nagyon pattogott volna a kis "tőzsdeguru", h ugyanmár mijafasz van ezekkel a chf-es hitelekkel, és állítsuk le, mert szar, és giga bukta lesz belőle. Vagy indítványozták volna a kamatemelések korlátozását pl. mint a lengyeleknél 2%+libor.
@CSENDES:

azért 500 milliárdoznak, mert ez az egyetlen szja-val kapcsolatos intézkedés, amihez következetesen tartja magát a Főnök. mivel romlott, romlik a gazdaság hiú ábránd, hogy a többkulcsos adóval ugyanúgy helyre lehetne állítani a "kieső" szja-bevételt. vagy oly módon, hogy akik eleve többet fizetnek, még többet fizessenek.

A "kiesés" egy jelentős része, pedig a családi adókedvezmény. az pedig hogy ki hogy részesül az adókedvezményből, én megértem, hogy az évi 1,5 milliót kereső is szeretne 3 millió kedvezményt igénybe venni, de azért az mégiscsak közröhej hogy nagyobb összegű kedvezményért rikácsolnak, mint a brutto kereset teljes összege.
Megértem azt is, kurva szar érzés egyáltalán adózni, és sokkal, de sokkal jobb inkább nem adózni, de a közügyekbe anyagi kötelezettségek nélkül beleugatni.
Azt is megértem, lelkesen vennék tudomásul, hogy a havi 600 ezret kereső összesen 350 ezer ilyen olyan közterhet fizessen, de erre azt mondom, mindenkinek áll a zászló. NINCS TILTVA!
Jah, hogy nem mindenki születik atomfizikusnak? még kevesebben aranyrudakkal aládúcolt ágyban? hát bizony nem. van ilyen. én is szeretnék havi egymillió nettót keresni, de tudomásul veszem, hogy nincs elég tudásom hozzá. de azért nem gondolom, hogy dögöljenek meg a jobban keresők. ellenben észlelem, hogy igény az erősen lenne ebben a beteg lelkületű országban.
Nyilván be is teljesül.

Csakhogy most előre mondom.

Kurva nagy meglepetés lesz. Ha a jobban keresőket is lerohasztják, és a kevesebbet keresők hátradőlnek, mert x Ft-tal többet látnak a zsebükben vagy a számlájukon előbb utóbb (de legkésőbb 4 hónap multán!) meghökkenve veszik észre egyáltalán nem élnek jobban, sőt, ugyanúgy be kell hordani a kaját a kórházba, ugyanúgy nem telik erre-arra, mint annak előtte. sőt!!!

mert nem értik meg az istenhótkórósfaszáért sem, hogy nincs az a költségvetés ami kibírja azt, hogy a 30 %-át csak a haverok kapják azaz az az cca 20-25 ezer család és a bűnözők, akiknek mindegy mennyi az adókulcs, akár szja-ról akár ÁFA-ról akár járulékokról, vagy bármilyen adóról is legyen szó, mert az ingyenpénzből (költségvetésből) törvényes utakon is pótolhatják, nota bene! ha mégsem, akkor egy kis négyfalközöttimegegyezős egyezséggel.

A kiút

1. a kiadás racionalizálás, és a korrupció "felszámolása" drasztikus, és kurva elrettentő módszerekkel.
2. az elvégzett munkához szükséges munkaerő újratermelésének árát kell megfizetni a munkabérekben. ha ez nem megy le kell húzni a rolót.

Ez azt jelenti, hogy egy segéd, vagy betanított munkás, egy takarítónő sem kereshetne havi brutto 230-250 ezer alatt.
mivel ez nem így van ezért sikerült/sikerül 242 mrd dollárt offshore-ban dédelgetni.

ÁT lettünk baszva. erre jött rá a Főnök, és úgy látta, hogy vannak még perspektívák. és tényleg vannak.

Olyanoktól akarják az ellenzéki demagógok elszedni a pénzt, akik 2000 eurót keresnek s amiért az unióban 4000 €-t fizetnek.

Milyen országban élünk, hogy mindig a más zsebében turkálunk.

És mindez úgy történik, hogy 2007-2013 között 8200 mrd Ft-nak megfelelő €-t, 2014-2020 között 6000 mrd Ft-nak megfelelő €-t kapunk az EU kohéziós alapjából.

Hol élünk, miről beszélünk?
"____
1. §2 Az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének (a továbbiakban: központi alrendszer) 2013. évi

a) bevételi főösszegét 15 325 316,1 millió forintban,

b) kiadási főösszegét 16 205 150,9 millió forintban,

c) hiányát 879 834,8 millió forintban

állapítja meg.___"

tehát ilyen segítség mellett is évi 880 milliárdos a hiány.

A többkulcsos adó időszakára visszatekintve, amikor még uniós támogatás sem volt, emlékezzen vissza aki nem amnéziás, mekkora volt a hiány, és mennyire voltak elégségesek a bevételek.

de legyen többkulcsos szja, és mosolyogva nézem, ki hogyan döglik bele az adómentességek, meg a kedvezmények erdejébe a könnyebbséget ebben kereső félázsiai hordája.

Na. a kurva életbe. csakhogy kihoztátok belőlem. Megint.

Beszéljünk esetleg a lovakról, vagy borokról.
Csányi nemcsak büntetőeljárást kezdeményez Lázár ellen, de polgári pert is indít. Csányi azért rágott be, mert Lázár tegnap az ország legnagyobb uzsorásának nevezte a bankvezért, majd azt is beszúrta, hogy Csányi a devizahitelesektől megszerzett milliárdjain páváskodik.

most.444.hu/2013/08/13/csanyi-sandor-feljelenti-lazar-janost-az-uzsorasozasert/

most.444.hu/2013/08/12/lazar-csanyi-az-orszag-elso-szamu-uzsorasa/
@jaegtoer: ez már nem teljesen így van: " ki hogyan döglik bele az adómentességek, meg a kedvezmények erdejébe a könnyebbséget ebben kereső félázsiai hordája."

Az meg még árnyalja a képet, hogyha az ellenzék többkulcsost visszahozza, és nem társítják a kedvezmény rendszer felfújásával, akkor az nem eredendően elaszott folyamat, csak ésszel kellene csinálni. Sajnálatosan ezen kitétel ebben az országban eléggé gyengén muzsikál.
Lázár János sikeres spekuláns volt, irigykedik Csányira
Nagyban játszott, a lehető legkockázatosabb spekulációs műfajban, amivel meggyengült gazdaságú országokat szoktak bedönteni a spekulánsok: határidős, tőkeáttétes devizaügyleteket kötött Hódmezővásárhely pénzéből

cink.hu/lazar-janos-sikeres-spekulans-volt-irigykedik-csanyira-1118338813
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Egy riporter végre rájött, mi értelme volt oda építeni a Felcsút lakosságánál kétszer nagyobb Orbán-stadiont, ahová. Ha a Tábornok kiül a kerti budiba, a budiajtó lukán át pont rá fog látni a pályájára."

Jogos. Én mindig beszarok a röhögéstől, ha csak kívülről meglátok egy magyar futballstadiont.
„Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott.” Ez volt az egyik hozzászólás, amely miatt Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár polgári peres eljárást indított a délmagyar.hu kiadója, a Lapcom Lapkiadó és Nyomdaipari Kft. ellen.

Most mi történt? Lázár volt a kommentelő.
Hát nem beperelték Őt is?
Veszélybe kerülhet Boldizsár kelengyéje? Csányi nem "aprópénzért" fog perelni.
@Dr. jenőke (jenőke):

Én már tegnap este erre fogadtam:))
Kíváncsian várom, kinek a méltósága mennyit ér.
Ez egyre szebb lesz:))
@Dr. jenőke (jenőke):

Helyes. mindig is gondoltam és vallottam, hogy a percemberke előbb-utóbb beszalad a csőbe. Mert az a kitétel, miszerint a legnagyobb uzsorás Csányi, azt a másodlagos jelentést is hordozza, hogy MINDEN bankár uzsorás. tehát a magát emberi méltósággal rendelkezőnek tudó lézer (annyitisér) János nem egyedül az OTP hanem valamennyi bank vezérigazgatóját uzsorásnak méltóztatott titulálni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hehe :D

ez meg hmhmhmhmhmh

Deutsch vagy Tirts lesz a médiahatóság új elnöke??!?!

Lázár János és Orbán Viktor még mindig keresi az NMHH új vezérét. A Népszabi szerint Deutsch neve hétfőn felmerült egy egyeztetésen.

most.444.hu/2013/08/13/deutsch-vagy-tirts-lesz-a-mediahatosag-uj-elnoke/
@CSENDES: Az a baj, hogy a kutatás szerinti többség is úgy látja, a polipkarok négy évenkénti cserélgetése nem oldja meg a fő problémát. :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

" Én mindig beszarok a röhögéstől, ha csak kívülről meglátok egy magyar futballstadiont."

Te lehetsz a legatyásodott magyar eü.reklámja.
Szorulása van? Nézzen stadiont!
@Orica Középföldi:
Szerintem az országgyűlés úgy fogja kiadni, mint ruhatáros az esernyőt.
@Dr. jenőke (jenőke):

Csak akkor, ha OV megelégelte a nyomulást.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: amíg ilyen a társadalom, tök mindegy milyen pártok vannak, egyik sem lóg ki a sorból. Be lehet zárni, ki lehet tiltani, el lehet sorvasztani.

Íme:

Élesebb eltérések a pártpreferenciákat vizsgálva jöttek elő.

A Jobbik szavazói közül gondolták a legtöbben, hogy nem a kormány irányít, 68 százalékuk mondta ezt. Mondjuk látva, hogy milyen tanulmányokra költött a Jobbik-frakció, ez azért annyira nem meglepő.
Majd jött az LMP, 52 százalékkal, majd MSZP 49 százalékkal, utána Fidesz 43 százalékkal, végül meg az Együtt2014 szavazói, 32 százalékkal.
Arra a kérdésre, hogy kik irányítanak a háttérből, nem túl meglepő válaszok jöttek:

a nemzetközi pénzügyi körök: 37 %
más országok, amik megpróbálnak uralkodni felettünk: 23 %
egyes vallási csoportok: 8 %
a nagy médiavállalatok: 5 %
titkos csoportok, például a szabadkőművesek: 5 %
egyéb: 2 %

Amíg a társadalom nagy része mindig másban keresi a bajainak okozóját, addig nem lesz itt változás, bárki is kerüljön a kormány rúdhoz.
@jaegtoer:
Ez igaz. Rágalmazás nevet kapott a keresztségben.
Toldjuk meg Csányi magán üzleteinek hitelrontásával, az üzleti értékkel - 4-500 milliárd, stb. Ehhez arányosítva mennyi lehet a per értéke?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

O.K. azt akartam elnyekegni érzelemdús hangulatban, de a kövezett talajon szilárdan állva,, hogy hiába hozzák vissza a többkulcsost, érdemben nem változik semmi hiszen alapvetően az adózás alóli kibújás lehetősége kell e nagyra hivatott büszke, öntudattal terhelt népnek, kik egyenként is de összességében is büszkén veri a mellét, ha a más zsebének kontójára úgy véli jobban élhet, és ezért semmi se drága, amíg más fizeti a cechet.
@jaegtoer: akkor közös a nevezőnk, és sajnos az egyenlet végeredménye is.
@Orica Középföldi:

Nem akarok offolni, de Győr - Bayern 1:4, úgy hogy a második félidőben először csak a labdába érni nem tudtunk, aztán úgy a huszadik perctől már lépni sem, nem csoda, hogy azóta szintén kiesett Tel-Aviv komplett bohócot csinált belőlünk, aztán jött a Vidike fellépése gyakorlatilag töküres lelátók előtt...

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Hirtelen nehezen tudnám megmondani, melyikük a nagyobb paraszt...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Érdekes, hogy a magyar zember fejében opcióként sem merül fel, hogy esetleg nekünk is van valami közünk hozzá, ami itt folyik...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A társadalom nagy része másban keresi..."

A társadalmunkkal valóban vannak gondok, az azt alkotó emberekkel szerencsére kevesebb. Márciusi hóvihar megvan?

Szóval a 42% meglehet rossz helyen kapisgál, de a fősodrat jól láthatóan nem elégíti ki a nagyérdemű kíváncsiságát. Pl. a bánatban lehetett 1970-2010 között 242 mrd dolcsit Mo-ről offsórba vinni? Számtalan nyugtalanító kérdés rendezetlen. A konteósok ezeket próbálják megmagyarázni. Meglehet logikusabb magyarázatokkal tudnak előállni mint az egész világra terjedő fősodrat.
És ha már Off (foci) én is offolok. Bocska.

"A Krétai Képírás Megfejtve"

Egy két többezer éves minószi nyelvemlék magyar olvasatú megfejtése kedvcsinálónak:

"Lánykában ösztöne szúnyik. Szúnyókát csókos légyott gyöngít, melyre nyíllás ölén kissé tárul."

"Kis türelemmel, erényülés ellen csókos légyott gyöngíti iszonyokat, aztán szűnnek lánykában."

A bevezetésből pár további gondolat.

"Egy rejtjel sikeres feltörésének egyetlen, de elengedhetetlen bizonyítéka az értelmes olvasat.

Ezt a triviális dolgot azért tartottam fontosnak elmondani, mert a közfelfogás vala­milyen különleges bizonyítást vár. Az itt megadott rejtjelkulcs egyértelmű, könnyen követhető, ellentmondásoktól mentes, mindenki álltal leellenőrizhető és alkalmazható, így mindenki sajátmaga győződhet meg arról, hogy ez az egyetlen helyes rejtjelkulcs, mely minden esetben az eredeti értelemes szöveget adja vissza. Hibája, hogy az eredeti krétai képírásos szövegek, a kirejtjelezés után, csak MAGYARUL értelmesek. Épp ezért az itt bemutatott kulcsra tudósi rábólintás nincs és egyhamar nem is lesz. Ez azonban nem a rejtjelkulcs minősítése."

Hol találtam?
Itt:
osmagyar.kisbiro.hu/modules.php?name=topics&file=olvas&cikk=kretakepirasa-4e55c47ef2da7

A link legalján van a menü, parádés nagy gyűjtemény, példákkal betű táblázattal, de még a minotaurosz legendája is kissé, amúgy logikusan bővebb, de csak magyarul!

Mellár Mihály matematikus a szerző, ahogy látom rengeteget dolgozott a megfejtésen. Ha igaza van, az biza jócskán átértékeli az emberiség és a magyarság történelmét.

További linkek:
epa.oszk.hu/00000/00007/00046/pdf/EPA00007_Mikes_International_0112s.pdf

www.mvsz.hu/mtf/mtf_11d.html

On
@Orica Középföldi: @Dr. jenőke (jenőke):

az annyit is ér jános túl akarhatott járni mindenki eszén, ezért magába építtette be a blokkolót s a hirtelen támadt üzemzavarban megfeledkezett az "annyit is ér" örök becsűjéről, ez okozhatta a galibát, mert irigységében kiszaladt a lába alól a realitás, hiszen
1. amíg Csányi lazán kibír egy vagyonosodási vizsgálatot, addig az emberi méltóságával kérkedő lézer (annyitisér) jánosunknak a beszarásig kellene erőlködni, hogy tisztán kerüljön ki belőle, ha élhetek ezzel a beszédes képzavarral.
2. anyitisér jános saját rendje szerint önmaga mennyitis ér, és mennyit ér a bankárok világa, azon belül Csányi Sándor?

mondom, törvényszerű volt üzemzavar, valaki túlértékelte önmagát így is, úgy is, és az nem Csányi volt, aki bizony nem "kisegér" csak udvarias.
@rdos:

mintha lett volna egy társa is ebben, nem? nem egy szegedi egyetemista lány?
nehezen hihető, hogy lázár szellemeskedő riposztját nem habonyék gyártották. ezzel csak azt akarom mondani, hogy félreérti a helyzetet az, aki lázár - csányi vívódást vízionál orbán - csányi háború helyett. utóbbi zajlik.
@jaegtoer: Szerintem a szegedi doktorandusz lány középkori titkosított iratokat fejtett meg, Mellár Mihály egy eddig megfejtetlen írást, ha jól emlékszem a Krétai képírást, amiről kiderítette, hogy az valójánban mássalhangzó írás. De meglehet együtt is dolgoztak. Ezt a részét nem tudom.
@CSENDES:

mindenképpen vízválasztó. akár megvonják, akár nem.

a devizahiteleseknek akartak kedveskedni és szavazatoptimalizálni. de elkurta.

az üzenet az lett, hogy a bankárok személyükben sem érezhetik biztonságban magukat. még egy senki is kikezdheti őket, mert a hivatal amit visel, nem tette naggyá csak egy nagyobb szaralakká.
@jaegtoer:
Csak egy kiegészítés.
Orbánnál is volt vizsgálat.
Adó túlfizetést állapítottak meg, nem hiányt.

))Nem kacarászik!!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Akkor neked is egy Böcz-féle gyöngyszem: Kikapcsolódás -labdarúgóink nemzetközi mérkőzéseken pihenik ki az edzés fáradalmait.
@rdos:

úgy van! igazad van. mást fejtettek meg és külön külön.

nagyszerűek mind a ketten!

www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130805-a-szegedi-phd-s-szabadkomuves-titkosirast-fejtett-meg.html
@fvipera:

Én nem hiszem, hogy ezt Orbán rendelte, neki több esze van ettől.

Felbőszíteni egy olyan oligarchát aki képes az összeállt ellenzék választási kampányát finanszírozni egymaga, plakáttól az utolsó aktivistának osztott szendóig, öngyilkosság.

Lázárból előjött az önérzetes butaparaszt. Én azt várom mikor kapja meg a szájkosarat, Csányi meg a nem úgy gondolta Sanyikámot, nyalifalit.
@jaegtoer:

Mindenesetre Jankó most feladta a leckét OV-nak.

Ha üzenni akar az egyre szemtelenebb, sok félfeudális Döbröginek, akkor simán beáldozza.

Ha nem adja ki, na onnantól lesz nagyon érdekes a történet.
@Dr. jenőke (jenőke):

aki törvényesen szerezhet "könnyű" jövedelmet, az hülye lesz adót csalni.

csakhogy dzsoni ügyes fijú, és táskahordozó is volt...és nagyon ambiciózus fiatalember...

ellenben 2010 óta rémséges mértékben shortolták a Forintot ismeretlenek.

csak azt a svejci bankszámlát, csak azt tudnám feledni.
@jaegtoer: Igen, fantasztikus teljesítmény. Már most Vámos Hanna és a szabadkőmíves vonal csorog a fősodratból, Mellár Mihály nagyon agyon van hallgatva. Mi lehet ennek az oka?

Ezt sem értem. A 2.vh alatt Székesfehérvárt sz..rrá bombázták az amik. Az öregek még emlékeznek rá. A (h)idegháború időszakában az agitpropos eftársak miért nem játszották ki ezt a "kártyát"? Ha egyszer az usácska az a gaz imperialista, ...
On
@Orica Középföldi:

De már mióta:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEIQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.nol.hu%2Farchivum%2Farchiv-412916&ei=BycKUve-I4Xnswa29oCQDA&usg=AFQjCNHitJSZr9wd6iG6ZuyeHV05l4R3HA&bvm=bv.50500085,d.Yms&cad=rja

Kár, hogy Jakab József mára klasszikussá vált, szanaszét idézett "Lötyögés a semmibe" című cikkét egyszerűen nem találtam.

Na, most már tényleg leszálltam a fociról... :D
Most, hogy két fityeszes nagyhal piránjázza egymást, nekem csak egy kávét illene kérnem. De a fellelhető stíluselemek mérhetetlen különbsége miatt (elfordult a tek?) hajrá Csányi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Gábrielnek meg a dzsobbiknak csak logikusan kéne gondolkodnia arról, ki az irányító.
Ki kezeli a szemafort meg a sorompót?
Na ki?
Na ugye!
@jaegtoer:

maga, kérem kétpofára belezúgott abba a problemába, amibe a hírhedett augustus aurelianus is belemászott a "de civitate dei" c. szösszenetében, csak másképp ragzik. ez persze nem baj, csak vigyázzon az önmérsékletére, mer különben úgy jár, mint jómagam, jóllehet csak egy kukabúvár anyázott le reggel, mer beletapostam a szabaccságjogaiba, azaz elhajtottam a náthásba. sine ira et studio.
@Orica Középföldi:

március idusán nem csak brutus és caesar mérkőzött, voltak ott egyéb balfaszok is, octavianus név szerint jegyezte őket.
@hacsaturján:

Isten megáldja, Kedves Mester!

Mostanában annyit is ér jánosom méltósága nyűgöz le a sárga földig de eszembe jut mennyit ekéztem egy Gyurcsány Ferenc nevezetű egyént térdig, ha nem szűgyig gázolva a méltóságában, aki nem átallotta elviselni, mert messze felette állt az én kis aljas mitugrászásomnak. Ez nem jelenti azt, hogy pálfordulást szenvedtem volna, hanem sokkal inkább azt, hogy képes vagyok konzekvenciákat levonni.

Mindazonáltal nem értem a mai napig, hogy az a boldogtalan kommentelő hogyan veszíthette el az emberi méltóságba vetett pert, hiszen csak extrapolálni kellett volna a két kijelentést a megfelelő kontextusba helyezve, hogy akinek nincs semmije az annyit is ér, az oly módon sérti emberek tömegeinek méltóságát, hogy aki ilyen kijelentést tesz, az nyilván híjával van olyannak, amit emberi méltóságnak aposztrofálnak, már pedig ha híján van, akkor a per tárgya okafogyott. Már a blokkolós sztori is elég zsenánt volt, ami ugyan csak szabálysértési kategória, de mivel egyes liberáncs attitűvel megáldott emberek többszörös gyilkosok, akár gyermekgyilkosokat is felruháznak emberi méltósággal, így megértem a bírót, hogy nem tehetett mást és jó lázár annyit is ér jánosunknak is kölcsönzött egyet a ruhatárból, vagy jogtárból, és jól megbűntett e az elragadtatott kommentelőt.

Végezetül köszönöm az intelmét és meg is fogadom, csak annyit még, ha jó Ferencemet annyiszor hoztam kellemetlen szövegösszefüggésbe, akkor ennek az annyit is ér jánosnak, kijár még egy holtig tartó rohaggyon meg ahol van de leginkább egy trafikban. mindazonáltal és olybá. valamint rebetli.
@rdos:

1. még nem döbbentek rá, hogy a szavazatoptimalizálásban miképpen hasznosítható.

2. a merjünk nagyok lenni, azt csak önmagára értette a seggdugasz.
@Orica Középföldi:

kiadja
nem adja

lehet, hogy péntekre meglesz a gumicsont:D
@jaegtoer:
Az a különbség két nevezett között, hogy Ferenc bárhol és bármikor képes odatenni az arcát a köpködők elé céltáblának, képes megvitatni bárkivel a nézeteit - a köpködőkkel is. Míg a másik nevezett jószerével azért is beperel, ha jánosnak szólítod. No azért nevezem én másként, de azt a számítástechnikában nem elérhető karakterek miatt itt most nem tudom megjeleníteni.
@jaegtoer:

nem értek én az ilyen nyálaskodásokhoz, pont ölég nekem a rének ikerborjadzásának propagálása ebbe a kurva hőségbe, ráadásul piros orrú bikát fejtem, haj regő rejtem, oszt a poszttal kapcsolatba ezúton kerültem, ráérő időmben:
nol.hu/velemeny/20130813-kemeny_fiuk
@jaegtoer: Szerintem felettébb leegyszerűsíted ezt az egész egykulcsos kérdést.
Kimarad az ország versenyképességének ténye, kimarad a minimálbér röhejes mivolta, kimarad a nyugdíjalapok, az egészségügy finanszírozása stb.
Az egymillás bérek felett hatalmas a verseny. Nem csak a munkavállaló versenyez, hanem a munkaadó is. Ez nagyon fontos! Megfizeti, mert kell neki a profi szakember. A betanított munka szintjén fordított a verseny, vagyis az a kérdés, h mennyi az a legkisebb összeg, amiért talál munkaerőt az adott cég.
Nem mindegy a fogyasztás szempontjából sem. Ha valaki 80k Ft-ból él és megemelik a bérét 100k Ft-ra azt el fogja költeni. Ha az egymillás bért emelik 1,2 millára, nem fog költeni mert nem tud több zsömlét zabálni, nem tud több sört benyakalni. Valszeg külföldön veri el, vagyis "elutazza".
Nincs ösztönző ereje pont azon rétegnél akiről beszélsz, h "hajrá keress többet", sakkor te sem adózol. Nincs rá lehetősége mert nincs tőkéje. Sem mentális, sem szellemi sem anyagi. Azt sem tudja, h egykulcsosan adózik. Nem tud vállalkozni, beruházni, feltalálni, innoválni, tanulni, elutazni a munkához stb.
No....szerintem ez egy kissé bonyolultabb kérdés mint, h "dógozz többet és több pízed lesz" filó.
@jaegtoer: Aszem peren kívül fizetett az oldal 500k -t a komment miatt.
@jaegtoer:

"1. a kiadás racionalizálás, és a korrupció "felszámolása" drasztikus, és kurva elrettentő módszerekkel."

Egyetértek! Itt más megoldás nem létezik. Lehet itt szja százalékokról hadoválni. Nincs jelentősége, jelentéktelen a lopott pénzekkel szemben.

És ami a lényeg! A lopott pénzt külföldi bankszámlákon pihentetik, a magyar gazdaságból kivonva. Ez a pénz duplán számít, mert amit kilopnak, azt hitelből pótolni kell.
Majd erre kamatot fizetni...

Na és miből nyújtják a hitelt a bankok? Nyilván a kilopott pénzből!

Az, hogy egy dolgozó mennyi fizetést kap, és mennyi adót fizet be, a rendszer szempontjából teljesen mindegy (az egyén szempontjából már korántsem). Csak a pénz mozgásának a sebessége számít. Röviden: A pénz nem vész el, csak ellopják.
@hacsaturján:

jesszusom! piros orrú bikát fejt mester?! ezt már jobb is ha nem kommentálom, mert fel sem foghatom, de most komolyan eszomorottam, hogy nyálaskodásnak hítta az én trágyilagos ööö. tárgyilagos megaszontámat. most én mondom, hogy:-brühühü. [© Rodeo]
@Bakter: Én nem mondtam semmit csupán a kutatás eredményére hivatkoztam. :)
Viszont vannak még sokan, akik azt hiszik, hogy a 4 évenkénti szavazósdi bármit is megold. :)
Én a szavazatomat arra fogom adni, aki eskü alatt megvallja, hogy hatalomra kerülése esetén, az első lépése az lesz, hogy a maffiát elfogja, és börtönbe juttatja. Olyan kifogásokat, hogy nincs elég hely, börtönt kéne építeni, nem fogadok el, ha kell tessenek "ridegtartásba" kirakni az egész tolvaj bandát az Alföldre (ott van elég hely). Persze száraz kenyéren és vízen tartandók. A lopott pénz legalább egy részét - ami az államadósság durván háromszorosa - tessenek visszaszerezni.

Amennyiben itt továbbra is a százalékokról megy a vita, úgy behúzom az X-et a Fideszre, hogy a szomszéd fülkéből is látszik... pedig nagyon kedvelem őket...
@Myrath:

"Szerintem felettébb leegyszerűsíted ezt az egész egykulcsos kérdést. "

nem eccerűsítem le, csak tudod a terjedelem. Fabius megnyúvasztana, ha három 5000 karakteres kommentet tolnék be egymás után e tárgyban rendszeresen, ahányszor csak szóba kerül.

hidd el, át van az gondolva amit írok. időnként a a BTK-t surolva. nem a bölcsészet tudományi kart, hanem a büntető törvény könyvét. amúgy számtan, meg szociológia. ez előtt meg ember.
@Blázser Bozsó:

"Persze száraz kenyéren és vízen tartandók."

száraz kenyér? hol élsz te! van arra fű, meg gaz, meg van akácfa kéreg, meg aztán meg is lehet művelni azt a főldet. méghogy száraz kenyér. Még kényeztednéd is őket? nem értelek!

Ja az emberi méltóságuk?! az más.
@jaegtoer:

pro primo:azér nem írtam korom orrút, mer így mekkspóroltam egy idézőjelet. más kibasz 500 milliárdot az ablakon zum flat tax, mer ez a hobbija.
pro secundo: a púpos fókák sose hazudnak, mégis a jegesmedvék kedvenc kajáji.
pro tertio: bassza meg kend! sose látott még éjjeliőrt nappal meghalni?
in an octopus' garden?
@Bakter:

na de Ferenc exhibicionista. (nem a penis mutogatós, hanem a másik mutogatós értelemben.
a másik meg tokkal vonóval, izé emberi méltóságával együtt 500.000-et ér. ű mondta, az annyit is ér jános. tehát annyit ér. bíróság is kimonta... öccázezer. HUF. és nincs hozzá ÁFA se. ennyi. azaz annyi. bambi nincs.
@E.Csaba: "Egyszer-kétszer próbálkoztam az itt kommentelők némelyikét rávenni, hogy nyilatkozzanak a saját konkrét elképzeléseikről adóügyekben, de egyelőre nem vették a bátorságot, inkább általános elvek mögé bújtak."
Az egyik erre felkért kommentelő én vagyok.
Amennyiben olvasod vonatkozó kommentjeimet, számokkal támasztom alá a megállapításaimat annak érdekében, hogy a véleményem egzakt és védhető legyen.
Egy ország adórendszere gazdasági és társadalompolitikai összefüggésben alakul ki, én inkább az utóbbi szempontra reagáltam.
A gazdaságira azért nem adtam választ, mert nincs elegendő számszerű információm arra, hogy milyen bevételekre kell sort keríteni az adózásban.
Mondjam azt, hogy az Áfa legyen 21%-os? Az SZJA pedig 18.5%. Miért? Csak!
Ezek az érveim a kifogásodra.
@jaegtoer:

úgy mellesleg. ha az én kedvenc fletom miniszterelnőkként fejreállt, mint a jancsiszög az öszödi rénlátomással, akkor mijjen oddsot oszt ki magának, he?
@jaegtoer:
tehát ő a "Boss"...namost azt mindannyian -feltélezem- tuggyuk, hogy boss-á válni bárki csak akkor tud, ha vannak akik ezt elismerik és(sic!!!) és kialakíttyák, mert ők maguk még arra is gyávák, hogy kiálljanak a Nap alá és a vaj leolvaggyon a rohadt geci fejükről tehát valakit maguk elé tolnak és utána bármit eltűrnek tőle csakis az anyagi jólét fenntartásáért és azért, mert nem kell dolgozniuk a seggnyaláson kívűl amire kíválóan alkalmasak...ez a maffia 1987 (legalább) óta létezik és egyre erősebb lett és a sok és hatalmas bukás amit a "Boss" elszenvedett sohasem lett végleges és irreverzibilis mert ezek a nyaldoklók újra és újra előkotorják a szar alól is és kimosdattyák mert nélküle ők maguk is nyílvánosan szarrá minősűlnek amik valójában de ebben a maffiában kifelé nem azok, ez az ingyenélő banda akik csakis lopásból és csalásból élnek jobban mint azok akik képesek is meg teszik is a dolgukat és amíg ez társadalmilag elfogadott mert a másfél millió is társadalmi réteg vagy akármi és ez a szégyen, hogy nincs megoldás mert érdek nincs hozzá

brühüyyy
@jaegtoer:
Inflálódott már azóta, 500-t sem ér.
@hacsaturján:

octopus? ez egyre cifrább!:DD de máris jobb a kertem azaz a kedvem:)
@Mariann19:

drága, te fölültél egy marhaságnak, amit számszakilag közelíteni olyan, mint ha egy haruspex birkacsontokat hajigálna a háta mögé. nekem például rengeteg, helyes elképzelésem van adóügyben, csakhogy először a macskáimnak adom elő őket, így érthető, ha kerülöm velük a nyilvánosságot. szerényen meghúzom hát magam és már csak juszt sem jáccom bolond istókot.
@Myrath: Nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá az egykulcsoshoz, most csak egy csekély adalékkal.
Az, hogy az egykulcsos évi 500 mrd minuszt produkált, azt jelenti, hogy az emiatti soros megszorításokat az egész társadalom fizeti meg.
A másik dolog. Az újraelosztás során vannak ugye a fogyasztásba beépített ártámogatások, a kedvezményes ÁFA kulcsok, melyeket a gazdagabbak is igénybevesznek, fogyasztásuk magasabb szintje miatt nagyobb összegben.
Ott vannak az adókedvezmények, melyeket magas jövedelmeik miatt lényegesen nagyobb mértékben vesznek igénybe.
Tehát az egykulcsos adón kívül az e körbe tartozók jelentősebb mértékben részesülnek az újraelosztásból a többséghez mérten.
@Myrath:

ha peren kívül, akkor még

jobb.@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"A társadalom csak leképezi a vezetői réteg és a hatalom működési gyakorlatát,"

ez a lényeg.

én ezért nem akarok többet fizetni, és mert nem akarok azért még többet fizetni, hogy még többet lehessen ellopni.

eccerű vagyok én, mint a faék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az, hogy a 4 évenkénti szavazás semmit sem old meg, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy a zsidópiréz galaktikus összeesküvés irányítja a felvilágot. Szóval hülye, aki ezt gondolja. A transcendentális dimenzióközi fapapucsrend áll az események mögött. Ezt illene már minden épeszű embernek felismernie. A magyaroknak meg főleg, hiszen azért jöttek a Szíriuszról, mert az ottani fapapucsrendi alvósejt pörköltszavtá változtatta a hagymaföldeket, helyet csinálva a betelgeusi macskapöcsepaprika termelőknek. Ott van mindez a sorok közt, csak ki kéne olvasni.
@hacsaturján: "Te felültél egy marhaságnak."
Ezt hogyan érted?
@rdos:

" Mellár Mihály nagyon agyon van hallgatva. Mi lehet ennek az oka? "

Az pl. még nem jutott eszedbe, hogy teljesen tudománytalan marhaság a "felfedezése"??
@Mariann19:

egész pontosan így:
"@E.Csaba: "Egyszer-kétszer próbálkoztam az itt kommentelők némelyikét rávenni, hogy nyilatkozzanak a saját konkrét elképzeléseikről adóügyekben, de egyelőre nem vették a bátorságot, inkább általános elvek mögé bújtak."
@hacsaturján:

milyet? 0-t és ez nem o. na de azé van a fal, vagy nem?
@Orica Középföldi:

"Jankó most feladta a leckét OV-nak."

Lehet elvben ez is, de szerintem Lézer ez ügyben egyelőre OV-t szolgálja, OV pedig elérkezettnek látja az időt, hogy szembeforduljon Csányival (és Demjánnal).

Két remek darab a harci helyzetről:

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/318772_uj_csalad

"Putyin kezdetben kettős játékot volt kénytelen folytatni. Az őt hatalomra segítő, alája politikai pártot szervező oligarcháknak jelentős (állami) vagyonokat juttatott, ugyanakkor teletömte az állami adminisztráció csúcspozícióit a „földijeivel”. A szentpéterváriakkal (leningrádiakkal), akikkel a kilencvenes évek elején még együtt dolgozott. Mintha neki is lett volna egy olyan „Bibó-kollégista” brancsa, mint Orbánnak. Moszkvában minden kulcsposztra beültek a péterváriak: Medvegyev, Kudrin, Szergej Ivanov, German Gref, Csubajsz és, ahogyan mondani szokás, sokan mások – elsősorban Putyin hajdani KGB-s „haverjai”.

Innen már csak egy lépés volt – igaz, nem kicsi –, hogy az elnök, ahol csak lehetett, a régi jelcinista oligarchák helyére a sajátjait léptesse. Berezovszkijt, Guszinszkijt emigrációba űzte, a vele politikailag erősen bajszot akasztó Hodorkovszkijt – Oroszország leggazdagabb emberét, a Jukosz olajcég vezérét pedig – börtönbe."

orulunkvincent.blog.hu/2013/07/21/sandorok_egeszsege

"Tegnap reggel Sándor egy lófejet talált az ágyában. Délután megtudta, hogy augusztus huszadika alkalmából megkapja a Békében Nyugodó Szent Jerzsabek Emlékdíjat a Selyemzsinórokkal. Felhívta a miniszterelnököt a K-vonalon, de egy temetkezési iroda jelentkezett. Este Sándor volt nála vendégségben, aki cementből készült cipőket viselt. Azt mondta, hogy a miniszterelnök ajánlotta neki, mert jót tesz a lúdtalpnak."
@hacsaturján: Meg kellett - már udvariasságból is - magyaráznom az elvárások hiányát.
@hacsaturján:

"ha az én kedvenc fletom miniszterelnőkként fejreállt,"

ha lemondott volna 2006-ban de legkésőbb 2007 januárban, nagyon nagyon tisztelném.

Miképpen Antallnak is le kellett volna mondani a taxis blokádkor.

ugye milyen okos vagyok? különösen így utólag?
@jaegtoer:
ugyanezt rövidebben: elviszem pont, és mindenki másnak: kuss!!!

brühüyyy

ez a magyar politikai rencer

és a disznók dagonyáznak és dagonyából szavaznak újra meg újra mert a disznónak kell a dagonya

ma már 40 hónap alatt elloptak több mint 40000 milliárd HUF-tot és ebben egy sor más nincs is benne

és már 12-14 hónapja államcsőd van azaz a tartozás 116.5% feletti

a többi az amit leírtál
@Orica Középföldi: De eszembe jutott. Sőt mióta 2/3-os vagy III/3-os? többségű bolseViki a finneknél kijelentette, hogy a finnugor magyar rokonság megfellebezhetetlen tény, azóta igazándiból másra se merek gondolni. :-)
@Orica Középföldi: Komolyra fordƭva. A Phaistosi korongon található leghosszabb felirat oda és visszafelé is értelmes megfejtést eredményezett. Minél hosszabb egy szöveg, annál valószínűbb hogy a megfejtés helyes.

Amúgy nem a mai magyar nyelvből indult ki, hanem Czuczor - Fogarasi, magyag - magyar szótárából, mely tájszólásokat, régi népi nyelvemlékeket tartalmaz.

osnyelv.hu/czuczor/
@rdos: Komolyra fordƭva = Komolyra fordítva
@Mariann19:

ejszen értettem én, de akkor is! :)))
A fülkeforradalom folytatódik. Nyikhajok a rajvonalnál.
Miért van az az érzésem, hogy valami nagy gazdasági disznóság készülődik a háttérben és ezt a gumicsontot dobták nekünk?
@Myrath:

"Ha az egymillás bért emelik 1,2 millára, nem fog költeni mert nem tud több zsömlét zabálni, nem tud több sört benyakalni. Valszeg külföldön veri el, vagyis "elutazza". "

Igazad lehet. én valószínűleg más bolygón élek. azok az ismerőseim, akiknek van mit a tejbe aprítani valón felül is, érdekes módon nem verik el a pénzt. 'sokat' költenek, de 'sokat' is tesznek betétbe, kötvénybe, 'befektetésekbe' más megtakarítási formákba
Persze ők megdolgoznak a pénzükért.

egyet nem árt tisztázni.

Mennyi a sok.

Feszt azt akarják elhitetni velem, hogy 2000 euró már sok. 600.000 Ft. sok. hát akkor ba...ák meg.
Akik könnyebben költenek, azok könnyebben, feltehetően munka nélkül, vagy bűnesetekből juthatnak pénzhez, na azoknak meg mindegy, hogy mennyi az szja, meg a többi. ők vagy azon kívül, vagy azon felül állnak. tehát nyugodtan dőzsölhetnek. idejük is van rá.
@rodeo36:

hiába mondod, hiába mondom. süketek a fülek.
Felcsútról jelentkezett be a Guardian tudósítója, ZUHOG A BARNA ESŐ!!4!

A Guardian riportere megjárta Felcsútot, meghallgatta az ellenzéket, meghallgatta a kormányt, majd arra jutott, hogy az Orbánhoz hasonló vezetők miatt van veszélyben az európai demokrácia.

most.444.hu/2013/08/13/felcsutrol-jelentkezett-be-a-guardian-tudositoja-zuhog-a-barna-eso4/
-no comment-

Úgy tűnik azonban, az sem megnyugtató, ha a tankönyvek megérkeznek. Az egyes csomagok ugyanis névre szólóak, ám van olyan, hogy egy gyerek nevére több csomagot, vagy éppen egyet sem küldött a tankönyvellátó. „Beigazolódott az is, amit már tavasszal jeleztünk, azaz hogy a másik iskolába átmenő gyerekek is kaptak könyvcsomagot, ám az új, hozzánk beiratkozók nem. Azt nem tehetjük meg, hogy odaadjuk a felesleges könyveket nekik, mivel névre szólóak. Erre egyelőre semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, de valószínűleg, vissza kell küldeni majd, és talán egy hónap múlva ugyanazokat visszaküldik” – mondta egy tanár.

hvg.hu/itthon/20130813_tankonyv_kiszallitas_kaosz
@jaegtoer:

"ha lemondott volna 2006-ban de legkésőbb 2007 januárban, nagyon nagyon tisztelném. "

Es azon mar elgondolkodtal, hogy az az MSZP - amelynek partvezerkaraban a Kiss-affer utan (2004) es az oszodi beszed elhangzasa utan a frakcioban is joparan utaltak mar Gyurcsanyt, es tukeppen a valasztasok utantol kezdve folyamatosan igyekeztek fekezni a lenduletet (mar az oszodi beszed kikerulese elott is) - miert nem akarta elkuldeni Gyurcsanyt a fenebe?

www.youtube.com/watch?v=gj63da1WzEM&list=PL205713043477BDD0&index=1

Es 2006 Oktober 6-an meg Bizalmi szavazason meg is erositettek (lasd a linket) az SZDSZ-szel egyutt...
Hoppál egyik legutóbbi megnyilatkozásához...
endresy.blogspot.com/2013/08/mennyenma-bajnai-sulikto.html

Csak látnám már az ellenzéket lecsapkodni a labdákat...
Mindkét felet emberalakú szarzsáknak tartom, ezért különösen esélyes, hogy a két kupac összecsapásának eredményeként fekáliapermet teríti be a nagy nemzeti szabadságharcot.
Az pedig vicces, hogy a lézerjankó főmutyiminiszter szól be bárkinek is. És ha abból indulunk ki, hogy mindenki annyit ér, amennyije van, akkor cipófejű sándorhoz képest a hódmezővásárhelyi surmó egy duplanulla.
@jaegtoer: Azért szólok, h az EU-ban is elég bevett dolog a progresszív adózás.
@simple observer 1.0:

"miert nem akarta elkuldeni Gyurcsanyt a fenebe? "

Mert kicsinyes ,gyáva szarháziak voltak.
@Mariann19:

Kedves Mariann!

Maga megint kulcsol, és elkulcsolja gáncsolva az én jó kis egykulcsosomat.

nem hagyom :D

"_Az, hogy az egykulcsos évi 500 mrd minuszt produkált, azt jelenti, hogy az emiatti soros megszorításokat az egész társadalom fizeti meg._"

máris cáfolom.

nem fizeti meg az egész társadalom.

Azért nem fizeti meg az egész társadalom, mert a bűnözők és az állam nyakán élősködők eddig sem fizettek.

a megszorítások nem ezek miatt lépnek/léptek életbe, hanem azért mert túl magas a korrupció szintje, túl sok az értelmetlen beruházás, túl magas árazásúak a unios projektek.

A magas keresetűek magas adókedvezményéhez magas adó társul. Most éppen ott tartunk, hogy az alacsony keresetűek, az adón felül már tb kötelezettségeikből is írhatnának le "adó"kedvezményt.

tulajdon képpen arról van szó, hogy túl sokan mennének olyan cicihez, aminek a táplálásához nem is járulnak hozzá elégséges mértékben. Mert az alacsony kereset aránytalanul nagy növelésének nem az adókedvezmény növelése a megoldása, hanem a munka értékének és munkabérnek a helyes arányok közé helyezése.
amíg ez nem így van, addig marad a szopás. amíg jön az állami ciciből a juttatás addig a cici, ha elfogy, mert előbb-utóbb elfogy, akkor majd mást csak az nem lesz kellemes, mint a didi...

de annyiszor, annyiszor leírtam,
korrupció,
esztelen kiadások,
munka-bér-értékarány

de ez mind-mind lehetetlen, mint ahogy itt elhangzott.

jó.

a kiesett 500 mrd-ot bevasalják a szóba jöhető 100.000 emberen.

jó.

ez így volt 2008-ig is.

és akkor mi volt?

volt hiány? volt.

ezután lesz hiány? lesz.

mert bele van kódolva a rendszerbe. feljebb írtam. eccerűen, ahogy egy kedve s netkolléga jelezte.
akkor?

Hát* akkor lopjanak csaljanak továbbra is fent milliárdokat, lent ezreket, aminek az eredménye az lesz, hogy nem ötszázezren mennek külföldre, hanem egymillióan. végleg.

és akkor jön az igazi szopás.

ki lehet majd írni alkotmányban is magyarok, segélyezettek és bevándorlók** köztársasága.

*tudom hogy háttal nem kezdünk mondatot, de nem is háttal tettem, hanem arccal a monitor felé.

** bevándorlók: lehet tippelni
@Parajpuding:

Ellen Ripley hadnagy mondta meg a tutit az Aliens-ben: A két faj közt az a fő különbség, hogy az idegeneket még senki nem látta egymást gyilkolni néhány százalékért.
@MolnarErik:

úgy-úgy.

Mindenkinek ajánlom figyelmébe:

2008:
különösen a 4. oldalt

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/jel/jel31007.pdf

és

www.szef.hu/lapok/806/csatolmany

különösen 9. old. 7. ábra,

valamint 10. oldal.

de az egész megér egy kis szemlélődést.

mert az a problémám a többkulccsal hogy itt nem adóztatnak, hanem tönkre tesznek a többkulccsal minden időben minden módon.

látnivaló, hogy több helyen az adókulcsnál ismerik az 1 és 10 közötti számokat is, itt meg dobálóznak második kulcsnál mindjárt 24-gyel, aztán rögtön a 32-vel és mindezt olyan alacsony sávban, hogy géppuskáért kiált.
@Orica Középföldi:

"Mert kicsinyes ,gyáva szarháziak voltak."

Valaszodnak van igazsagtartalma, amennyiben meg mindig tul sok MSZP-s kepviselore, korifeusra illenek ezek a tulajdonsagok.

Mindazonaltal a kerdesemhez nincs semmi koze.
@jaegtoer:
Azért nem ér nyugvópontra az egykulcsos Szja tárgyában a vitánk, mert az érvrendszerünk nem egy síkon mozog.
Arra a - kizárólag egykulcsosra - vonatkozó megállapításomra, hogy ez 500 mrd körüli adóbevétel kiesést okoz,mely tényező megszorításokat von maga után, te a megszorításokra globális okokra hivatkozol.
Egyelőre csak az egykulcsosról volt szó, nem egyéb tényezőkről, amelyek a megszorításokat előidézik.
Legyen meg a te akaratod. Tételesen válaszolok az egyéb felvetéseidre:
Egykulcsos: nem értünk egyet
Jövedelem és teljesítmény arányos elismerésének hiánya: egyetértünk
Lopás, korrupció: igazad van
Bűnözők és az állam nyakán élősködők: attól függ, kiket sorolsz ide, addig nem mondok véleményt
Értelmetlen beruházások, túlárazott Eu-s projektek: oké, egyhúron pendülünk.
Továbbá felsorolod a várható következményeket,
mielőtt válaszolnék, felcsapok látnoknak. Miután még e téren képzetlen vagyok, ez a válaszom semleges.
@Orica Középföldi:
Csókolom!
Elolvasva minden? :))
Vérnyuszi rohangált ma is?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Hali! Mindent átnéztem, gazdaság, lázárjankó, némi agymenés, Nyúl még nem járt, a réntartó viszont aktív volt:))
@simple observer 1.0:

nekik tökéletesen megfelelt egy bármikor meneszthető figura. ezt nem ismerte fel GY.F.
látnia kellett volna, hogy az a frakció "trójaiként" "alkalmazza".

de mint fentebb írtam, utólag lehetek okos(kodó) akkor én ezt tártettesi, illetve tettestársi minőségnek ítéltem. és az eredmény szempontjából az is lett.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: feletek mar uszik minden? Csak hogy tudjam mire kell itten nalunk szamitani, kuvara unom mar a locsolast, eshetne egy kicsinyke...
@Mariann19:

az adózás kérdését mindaddig nem lehet megnyugtatóan "rendezni" amíg nem rendszerben szemléljük, tehát nem a gazdaság és társadalom egészében, hanem csak kulcsokban gondolkodva. ha csak a kulcsot nézem és a minimálbért keresőket akkor nyilván felháborító.

Persze lehet társadalmat és gazdaságot építeni minimálbérre, csak élni nem érdemes benne.
Azért linkeltem be MolnárEriknek @jaegtoer: két oldalt, hogy kompromisszum-kész lennék a többkulcsra, ha az szolgálna valamit. de amíg csak zavartalan lopást támogatja szavazatoptimalizálás céljából addig coki.

Az hogy eltérő síkon mozog az érvelésünk az egykulcs-többkulcs okán az azért van mert a politika annyiszor élt vissza a "jóindulatommal" hogy most már nem szorítkozom a fixált tárgyra, hanem csak a környezettel együtt vagyok hajlandó vizsgálni az adott dolgot, és ettől nem is hagyom eltéríteni magam. Ezzel a részletkérdés-kezeléssel vezetik félre az országot idétlen idők óta, és a végén mindig csodálkozunk, hogy ez a részlet is majdnem jó, az a részlet is tulajdonképpen jó, a sokadik részlet is szuper, ez a három az úgy marad mert nem tudunk vele mit kezdeni, és a végén csodálkozunk, hogy szar az élet, a 3 "elintézhetetlen" dolog mögött meg röhög az elit és egyre mélyebbre nyomja az orrunkat a szarba. és olyan vígan él ahogy csak lehet.
@jaegtoer:
az egykulcsost annyira védők, könnyen átlépnek azon, ahogy az létrejött.
volt egy szar adórendszer.
ezt megváltoztatták olyan igazságosan, hogy aki havi 100.000.-ft-ot keresett az bukta a nettója kb 10%-át.
aki pedig havi egymilliót az kapott kb.+10%-ot.
ez szerintük teljesen normális!!!
most meg kiabálnak, hogy irigyek a kis jövedelműek,és más pénzére ácsingóznak! meg különben is, dolgozzanak többet és majd ők is jól járnak.
de az egykulcsoshoz hozzá ne nyúljon senki, mert az a XXI.század legnagyobb találmánya.orbán fő műve!hurrá,hurrá,hurrá!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Gyere baszki, mehetünk evezni...
(Valamikor tényleg erre ehetne a franc benneteket!)
Amúgy felhős, de csak záporok vannak, azok meg Tatabányáig kifáradnak.
A nagy zuhik Bécsben leesnek, legalábbis ismerős szerint mostanság nem kell OTT locsolnia. :D
(Tudom, vannak gondjai...)
@jaegtoer: "kompromisszum-kész lennék a többkulcsra, ha az szolgálna valamit. de amíg csak zavartalan lopást támogatja szavazatoptimalizálás céljából addig coki."
na mert most a csodálatos egykulcsos mellett nem lopnak....
Ez volt már??? :)

Picsába fizetünk ennyi adót, ha nincs látszata? (Friss adatokkal)

iksz.beszolunk.hu/picsaba-fizetunk-ennyi-adot-ha-nincs-latszata-friss-adatokkal/#
@jaegtoer: Innen el lehet indulni. Bizonyos jövedelem felett az egykulcsos már nem igazságos és nem ösztönzőbb egy magasabb kulcsnál, ugyanis nem ugyanannyi erőfeszítéssel növeli mondjuk Csányi a jövedelmét, mint egy gyalogkakukk. De ez egy magas jövedelem.
És megjegyzendő, hogy a vállalkozók nem SzJA-t fizetnek.
Eccer én is beugrok ennek a provokációnak vagy minek, és megírom, és ha hosszú lesz, akkor a linkjét fogom tejeszteni,
mindenki hülye!
bezzeg a bolgárok!
szja kulcsok európában:
www.portfolio.hu/img/upload/2013/04/szja-20130429.png
@punkfrog:

jó. akkor én irigylem a kiskeresetűek pénzét.

Valójában kezdem azt hinni, hogy alapvetően azért nem jó az egykulcsos, mert az orbán vezette be, és így lehetne ütni rajta a legnagyobbat. az hogy elviselhetővé kellene tenni az alacsony keresetűek számára is egy 5%-os kulcs bevezetésével az nem kerül szóba.
az ugye nem üt akkorát.
Bakker... pofám leszakad!
A sok pofátlan bolsevik már a látszatra sem ad.
2013, a bolseviki másodszori 3. éve.

"A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium vezetésére kiírt pályázaton az egyik jelölt egy bizonyíthatóan másolt pályázatot adott be és senki sem támogatta a tantestületből, a másik jelölt viszont 67-ből 66 szavazatot kapott, mégsem nevezték ki - írja az Átlátszó Oktatás blog.

Az elsősorban kéttannyelvű, magyar-francia osztályairól ismert gimnázium által kiírt pályázatokat július 31-ig kellett elbírálni. Az iskola vezetésére ketten pályáztak, Bazsáné Szabó Marianne és Fazekas Csaba.

Fazekas Csaba 1982-ben a Kölcseyben érettségizett, és 1988-tól ott tanít magyart és oroszt. Volt osztályfőnök, a diákönkormányzatot segítő pedagógus, a Közalkalmazotti Tanács tagja, vezetőtanár, évkönyvszerkesztő, és 1995-től ő az iskola egyik igazgatóhelyettese is. Bazsáné a Szolnoki Főiskola docense, korábban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium osztályvezetője, majd a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai tanácsadója volt.

Bazsáné pályázata számos ponton egyezik Navrasics Endre balatonszentgyörgyi iskolaigazgató tavalyi pályázatával. A blog informátora szerint olyan szemérmetlenül kopizták, azaz schmittelték a dokumentumot, hogy abban még a napközi fejlesztéséről szóló, azonos mondat is benne maradt, holott a Kölcsey az egy gimnázium."
index.hu/belfold/2013/08/13/kopizta_a_palyazatat_a_kolcsey_igazgatojeloltje/

Ezt a férget kizárni örökre mindennemű pályázati lehetőségből és eltiltani a tanári pályától!
A mezőgazdaságban viszont komoly lehetőségek tárulhatnának fel előtte, mint kapálási szakmunkás.
DE'TÉLLEG!
Más azonban nem, max. ha rendesen viselkedik, a közmunka, valahol Borsodban...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Sajnos alapvetően hibás az egész!
Csak egy parancsolat van kihúzva???
Na ezért...
A pinairigység egy dolog, de a többi??? :(
@punkfrog:

ne galoppozd el magad:

www.szef.hu/lapok/806/csatolmany

9-10. oldal különösen a 10.
@punkfrog: Olvasd az előbb linkelt cikket. :(
@punkfrog:

ha a bolgárok hülyék, mi még inkább, Angyal linkelte az előbb:

ízlelgesd. csak hogy tudd miről beszélsz:

iksz.beszolunk.hu/picsaba-fizetunk-ennyi-adot-ha-nincs-latszata-friss-adatokkal/#
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

végre eccő valami használhatót linkeltél.

Köszi. kurva jó, és piszok jól jött.
@jaegtoer:
Nem!
Dehogy!
Csak úgy érzed!
Ne légy ilyen kicsinyes, hisz Piktor sem az!
Pár szaros száz- illetve ezer milliárdon civódsz itten...
Tényleg nem értelek.
Ennyit csak megér neked is... a Vezényló hobbija??
NEM???
NER ELLENSÉG-E VAGY?
Apuka, anyuka pedigréje rendben?
BIZTOS???
Majd a ZS.... LÉZER elvtárs megmondja, szóval ne vegyél rá mérget!
Ne'MÁ!
@jaegtoer:
Ilyen is van?
Ja kérem, egyre változik a világ... :D
@jaegtoer: "az alacsony keresetűek számára is egy 5%-os kulcs bevezetésével az nem kerül szóba."
ez például megoldás.
de hiszen ez 2 kulcs!csak megmarad a megszerzett kedvezmény felül.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
olvastam.egyetértek vele.de ettől még az egykulcsos szar.
gumicsont

címlapos halálhír?

orbántakaroggy

(csak a legfontosabakat)
@punkfrog:
Biztos?
A jobbik, érettségivel rendelkező "gazdasági szakértője" is tutira ezt mondja? :)
Nono...
@punkfrog:

"az egykulcsost annyira védők, könnyen átlépnek azon, ahogy az létrejött.
volt egy szar adórendszer."

mert a népek jelentős része nem látja a munkaadó munkabér közterheit, csak azt hogy keveset keres.

Így aztán föl sem merül, hogy még a munkaadói közterheket is figyelembe véve keresnek keveset, és az újraelosztásnál a zsé nem oda megy ahova kellene, mert törvényesen így lehet ellopni, aztán offshore-ba kitolni adó alól kivonni, aztán a magántulajdon szentségére hivatkozni.

Belátom, tényleg egyszerűbb attól a 100.000 nagyobb keresetűtől (2-3000€/hónap) mint a 10.000 tolvajt megfingatni és 15.000 ganét kiebrudalni az elosztó rendszerekből, és a törvényhozásba okos és tisztességes 300-at, pardon kéccázat beválasztani.
@jaegtoer:
olvasd el te is szerintem.
onnan idézek:

"2013-ban a minimálbér 98 000 forint bruttóban, amiből 64 200 forintot kap készhez a munkavállaló! Míg aki 1 700 000 forintot keres, annak fizetését Orbánia havi 200 ezer forinttal emelte! (Csökkentett adózás a javukra.) Kizárólag ezért kerültünk a középmezőnybe 2011-ben az összes adóelvonást tekintve!"
"(Fontos! A sávos vagy progresszív adózás nem azt jelenti, hogy – a példánál maradva – 60.000 eurónak kéne az 50%-át befizetni, azaz 30 000-ret! Ez a legnagyobb tévhit az állampolgároknál. A 60 000 euró feletti részre vonatkozik az 50%! Vagyis, ha mondjuk 62.000 eurót keresel, akkor a 2000 után adózol 50%-kal! Nem jársz rosszabbul, ha nagyobb sávba esel! Ez tévhit!)"
@jaegtoer:
namost: az "elit" az minden csak nem elit: nambőr 1!

nambőr 2! a gazdaság egy komplex hangyaboly és a jelenlegi magyar még annyira sem műxik mint egy forróvízzel leöntött hangyaboly (abból is marad valami és a hangyák csinálnak megoldást mert fel vannak készűlve és mindenkinek van feladata kiosztva teljesítés nélkűl a halál)

nambőr3! az adózás törvényes mértéke sem nem szoroz sem nem oszt amíg az adó semmilyen törvény esetében sem folyik be

nambőr4! a bármilyen rencerű adó befolyt hányada sincs üjratermelésre visszaforgatva, hanem ellopják

nambőr5! a munkaerő újratermelésére találták ki a bérezési és juttatási rencereket, mert ha a dolgozó nem tudja magát sem fenntartani akkor természetesen nem termel új munkaerőt és az ország szépen kihal (MEGDÖGLIK)

nambőr6! a minimálbér és egyéb baromság a társadalom szétbarmolására jó és olyan hamis képzetet indukál, mely szerint -a buta szavazó- mintha azzal biztosítva lenne bármi is a társadalom fejlődése szempontyábúúúúl, pedig átbaszás önmagunk átbaszása a palánkon

nambőr7! ha egy -socalled- vállalkozás nem tud vagy nem akar megfelelő jövedelmet biztosítani annak aki fenntartya a vállalkozást azt a "vállalkozást" meg kell szüntetni vagy hagyni kell megdögleni mert semmire sem jó, sőt

nambőr8!

a kurva annyát mindenkinek aki olyan jövedelemért bemegy bárhová dolgozni amiből nem tud megélni

nambőr9!

Robin Hood megmutatta a zemböröknek, hogy nincs szüxégük a nottinghami sheriff-re és bandájára meg tudnak élni az erdőben és még nem is basztattyák őket aki ezzel veszített a nottinghami sheriff minden ellenkező híreszteléssel szemben

brühüyyy

ceterum censeo esse delendam: MAGYARORSZÁG ÁLLAMCSŐDBEN VAN
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Brilliáns volt az írás, de te voltál az egészben a legjobb, hogy elküldted.
Válaszoltam is rá, nem olvastad?
@gipsz.jakab:
Komolyan, akármilyen drága koszorút szívesen finanszíroznék, arra a bizonyos, ágyútalpasra...
DE'TÉLLEG!
Csak szóljatok.
Persze egy jó sörözésre is lenne ennyi!
A Steffl is botrányosan szar lett!
Utoljára júniusban in Österreich kortyolgattam egy hűtőnyi Steffl-t (persze azt az osztrák piacra gyártották), erre ma amikor megkóstoltam az itt kapható löttyöt, elhűltem... SOHA TÖBBET!
Ez vicc - ebbe az országba, ennek a népnek jó ez a mosogatólé???
@punkfrog: Persze, hogy szar ezért akarja a jobbik is megszüntetni adott esetben. :)

index.hu/gazdasag/2013/08/13/igy_adozunk_ha_veszit_a_fidesz/
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ööööö,izééé,háááááát...
hatos!a faszt,kilences!
(hogy egy klasszikust idézzek)
teljesen elbizonytalanítottál ezzel a szakértő úrral:)))
@jaegtoer: Szívesen máskor is. :) Szerintem is kurva jól össze van szedve a szomorú valóság. :(
@punkfrog:

kedves kardtárs, ne nekem magyarázd.

nézd meg a sávokat, lássad is aztán csörtézhetünk, meg vásárlóerő paritás meg ilyesmi.

adózásban szagembergént dolkoztam, csag nem vód kedvem a nébnyúzáshó.

példájul valamelyignél 3,6 millióig adómentes.

már ami az én linkemen van a második ling 10. oldal. nézzed. azokról a sávokról, és kulcsokról eszméket lehet cserélni. a többi hadonászás és kardcsörtetés.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
ahhoz, hogy a "Feenek" nézhesse a "meccset" ahhoz elég a kertjében a budi egy halmon, és a szomszéd telken egy zöld mező amin a libák gurigattyák...

minek nekijjje makoveczagyficamos piramis mikor sohasem telik meg hacsak nem esővízzel és akkor lehet belőle kacsaúsztató az ellen még nem volt tűntetés a békamenetben mert azok csak a libákat szeretik dögleszteni

brühüyyy

evezz boldogan ott nem szaglik a magyar nemzeti szar
@punkfrog:
Zavar a zerőben... :D
Olyan kicsinyesek tudtok lenni!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

jó.

de kurvákra és gurucinfora nem vagyok kéváncsi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a jobbikosok is lélegeznek.ezért én nem fogom abbahagyni...
Tetszik a blog, regota olvasom, es ma beregisztraltam mert egy kicsit kemeny az ingem.
@rodeo36: A námber eight-ben tudsz segíteni??? :)
Ez nem fogja majd Fabiust elkeseríteni??? :)

Három időközi választásra összefogott az MSZP, a DK és az Együtt-PM

www.hirhatar.hu/hir/harom-idokozi-valasztasra-osszefogott-az-mszp-a-dk-es-az-egyutt-pm
@jaegtoer: Ilyesmiket nem láttam a cikkben. :)
@jaegtoer:

ti ketten itten a zara bugyijának fodrairól beszélgettek egyre parazsasabban nem véve észre, hogy a gazdaság és az ország fejlődésében ezek a "fodrok" (adózás, bármilyen is) csak egy faktor a csilliárd közűl, ha egy minielnök nem képes országot vezetni csak lopni és hadoválni bullshitet azt zártintézetbe kell zárni már 23 éve aktuális de mindíg voltak akinek szüxégük volt erre a szarra mert az árnyékában jól megéltek munka nélkűl lopásból

brühüyyy

haggyátok már ezt a gittrágást a páluccában
@jaegtoer: "azokról a sávokról, és kulcsokról eszméket lehet cserélni."
erről van szó.egyetértünk.
igyunk valami erősebbet!
egészségedre!
@rodeo36:
Na, idefigyu! Ennyire nem ecceri a dolog.
Gyere el, oszt leisszuk, meg leesszük ezt a dolgot itten...
Komolyan mondom, ha majd jövőre erre esz a rosseb (merthogy októberig vassal vagyol súlyosbítva), egy kis zaba és heveny italozás mellett (ez sem aktuális pedig épp ... nem mondom meg, mit iszok, pusztulj bele a kíváncsiságba! :D) megdumáljuk.
Persze evezni is kell érte, mert lusta disznyó ne'légy! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Te is olvastad a cikket. Az abban szereplő egyik büntetés, amely a mérnöki kamarai tagság meglétét, és külföldi mérnökök kizárását illeti, már legalább egy éve olvasható volt a médiában.
A másik a közbeszerzéseknél felmerülő gyanú az ok az eu részéről. Jogos.
Lázár szerint a büntetés politikai természetű, és az ország ellen irányul.
Az eu politikai hozzáállását majd ott lehet lemérni, hogy a büntetés a minimum 2%-ban teszi-e meg, vagy felmegy a Romániára kirótt 25%-os büntetésre netán.
Érdeklődéssel figyeljük, mint mérőszámot az eu
rokonszenvét illetően.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
amint tucc küldeni egy olyan CV-t ami piacképes...olvasd privvy

brühüyyy
@rodeo36: teljesen igazad van.
de közben már találkoztunk a végtelenben, és én már rendeltem is.
@punkfrog:

"olvasd el te is szerintem"

megint az 1,7 millióval jössz.

kotorássz te a saját zsebedben, ha nincs annyid, ne irigykedj mondanám, ha nem tisztelnélek.

de. akik ebben a kategóriában vannak azoktól nagyon kevés zsét lehet beszuedni, mert az adózók számához viszonyítva nagyon kevesen vannak. Hidd el. néhány tímilliárd maximum.

akiken nagyot ütne a magyarországi többkulcsos hiedelem és elképzelés és annak megvalósítása az a versenyszféra "bejelentett" alkalmazotti rétege, mérnökök, specialisták, osztályvezetők (1-2 diplomával, szakértelemmel, akik mélyen alulfizetettek a lajtán túli kollégáikkal szemben. lehet nyúzni őket. rajta. sok szerencsét. igaz is dögöljenek meg, mert "vitték valamire"
@Turn R:
Több vasaló, kevesebb keményítő! :D
Légy jó fiú és ne fogd vissza magad. Lehetsz szókimondó, de visszafogott és szemérmes kislány nem...
Baz'dmegolás belefér, a kussolás nem.
Amúgy minden vélemény érdekes, a miénkkel ellentétes is!
Sőt, az a legjobb, ha érv is van mögötte.
A hazai trollok nullák, sok a megélhetési pártribanc.
@rodeo36: @punkfrog:

na végre valahára a petsába. na.:D

rendszerbe nézzük végre valahára sikerült ehelyezni a kuccsokat ahova valók na.

Egészségetekre!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Regota figyellek, te hozod a hireket. De tudom, hogy nem vagy Fox News.
@Mariann19:

Remélem, hogy Lézernek van igaza, és az EU végre rájött, hogy Viktor semmi másból nem ért, csak a nyers erőszakból. Nem kell itt hisztizni, értékekre mutogatni, vitanapokat rendezni, meg kell mondani: Gyerekek, ha én szabálytalanságot akarok találni, találok is, döntsétek el, kell a pénz vagy nem.

Merthogy még én finanszírozzam Orbán piramisát is, az kicsit azért durva lesz.
@rdos:
osmagor.ostulok.hu
annyap...

Tudtommal a Phaisztoszi korongra pecsételt írásjeleket, ez idáig sem sikerült megfejtenie senkinek.
Persze csak a hülye nem tudja, merre is kell keresgélnie. Mellár tuggya...

Amúgy a Kréta-Mükéné-i kultúra a Szíriuszról pottyant ide, már nincsenek kétségeim e-felől, ezt Mellár is leírta egy másik agyrohasztó szösszenetében. Az ie. 2500 kronológiát innentől kezdve hagyjuk is, magyarok voltak Knósszosz lakói is, ez világos.
Minósz pedig szittya uralkodó volt, aki a labrüszt hátrafelé dobálta a vélt ellenségeire, a besenyő tenyészetből származó lovárúl, ja!
Provlíma: akkoriban semmiféle ellensége nem volt a Krétaiaknak… azért is basztak rá, mert nem voltak felkészülve fegyverekkel a keletről gyüvő agresszióra. Lustán, álmosan fejlődgettek a maguk gyönyörűségére és azt a szólást ismételgették naponta több alaklommal mindenre: „ és ki nem szarja le?” Ez amúgy ma is tapasztalható a krétai mentalitásban, talán azért (is) élnek jóval tovább, mint a NER, CÖF birkái.

Aztán meg asztán az is téves izé, hogy Minósz az a zuralkodó vót. Nem, ő nem egy személy volt, hanem az intézmény maga, a kerál.
Mondja ezt egy olyan történész, aki régészként kiásta Thíra ókori romjait és Sir Arthur Evans nézeteivel is azonosult, meg Schliemann hét-kilenc rétegét is respektálta, persze nem minden szavukkal egyet értve. Jórjosz Marinátosz professzorról vón szó, aki persze semmit sem ért az egészből. Ő csak egy nemzetközi hírű lúzer volt, akinek fogalma sem lehetett(...), még a lineáris B-ről sem. A hülye…
Ez a nemzettesből kiszakadt Kenguru Miháj, viszont tuggya a tutit. És lássa is, meg nyajja is.
Olvastam tőle már ezt-azt, a vége mindig az lett, hogy hajnalban felsírtam.

Komolyan mondom, hogy a mai magyar humorista felhozatalt messze veri.
Az ausztrál nagymogyoró, a skizo elméleteivel… higítom egy Staropramennel.
Jelenleg… később egy másikkal.
@rodeo36:

tudod, hogy az egykulcstól én nagyobb léptékben nézem a dolgokat, csak nincs mindig türelmem leírni az egész rendszert, és már többször megtettem, de mégsem írhatom az újabb és újabb felvezetésre, hogy lófaszt!:-)

közben már mek vagyunk békülve. egyezve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Hiszi a nyuszi... Olyan ígérgetős fajta vagytok.
Sör nem kéne??? :D
@jaegtoer: Persze, hogy rendszerben kell nézni egy ország adózását. Ki kell alakítani az adófilozófiáját egy országnak, ez az alap, és arra építeni a rendszert, amely figyelembe veszi a gazdasági és társadalompolitikai, a kormány által elhatározott szempontokat.
Az egésznek egy adóharmonizációban kell megvalósulnia.
Értelek, hogy a sok dühítő jelenség miatt indulatos vagy, és az is igaz, hogy ezek egymás hegyén-hátán leledzenek, de ezek egy jelentős része tényleg nem az adózáshoz, hanem a korrupcióhoz, a rosszul megválasztott gazdaságpolitikához kötődnek.
Ám ezekből annyi van, hogy nem lehet egy menetben, egy véletlenül felkapott téma keretén belül kitárgyalni.
@Turn R:
Gyanús vagy te nekem...
Mennyire vagy a Lajtától? Dörögni nem dörög, de ramatyul néz ki az ég!
www.accuweather.com/hu/at/nickelsdorf/21990/weather-forecast/21990
@Turn R:

Isten hozott.

ilyenkor mindig elszégyellem magam hogy sosem említettem még a lónak egyszer sem a fülét, vagy s sörényét, a marját, hanem csak a fa... fa...farkát. na.

ne rettenj vissza semmitől és senkitől
@rodeo36: Köszi megjött. Elég hatásosan összefoglaltad a lényeget. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Remélem, hogy Lézernek lesz igaza."
Kivel szemben?
Ami eddig ezen a területen történt, annak Lázár is részese volt a fő irányokat tekintve, az egyik legbelsőbb emberként.
Két verzió lehetséges.
A kormány tényleg le akarja hívni a 600 mrd-ot, és Lázár egyéni hatalmával gatyába rázatja ezt a vonalat.
A másik ok az lehet, hogy a büntetés nyilvánosságra kerülése miatt ezzel a látványos Lázár-allürrel fogja a kormány a gondos gazda szerepét eljátszani.
@jaegtoer:
engem csak az elv zavar.
nem érdekel mennyit keres.de miért hagy nála az állam még plusz 200.000-t?ez normális?
koszi mindenkinek mindent. megyek damilt tekerni.
@jaegtoer: a lajtán túli kollégákkal szemben minden bérből és fizetésből élő adófizető alulfizetett.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
na ezt vártam tőled...örömmel, még ha belegebedek is...egy kis evedzés sosem árt...pláne ha...
brühüyyy

üdv...és kösz
@Mariann19:
Nem olvastam... Hol és mit kellett volna??? :(
@Mariann19:

"amely figyelembe veszi a gazdasági és társadalompolitikai, a kormány által elhatározott szempontokat."

amely figyelembe veszi a gazdasági és társadalompolitikai szempontokat beleértve elsősorban a népesség boldogulásának hosszútávú szempontjait a jövő nemzedékére is tekintettel, és minden kormányzati szándék és cselekvés ezek megvalósítására irányuljon a közigazgatás minden mozzanatában.

a többivel ezzel az átalakítással együtt egyetértek.
@Mariann19:

Abban, hogy "politikai okokból" kötekedik az EU, ami felcsillantja a reményt, hogy kezd nekik leesni, mi folyik itt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

javítlak, a zangolod sem a zigai:

helyesen: nambőr one

ugye a tréfás hírdetést is ismered valaki azt kéri a tetováló művésztől, hogy valami nagyon menő "nambőr van" -t tetováljon a hátára...

igenám, de hogyan ejtik a "one"-t a zangolúl jól tudók?

az eredmény mi? a tetoválás a következő:

JUAN

A TÖBBIT RÁDBÍZOM (persze akkor spanyolúl is tu'nod kő)

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

ez a reményhal tipi kuss esettye.... lenne?

brühüyyy

mióta várom
Na tessék a civilek már túllépnek a politikai árnyékokon. :)

A HírHáttér beszámolója a HaHa, az Occupy és a – most figyeljenek – Koppány csoport összefogásáról!

most.444.hu/2013/08/13/osszeno-ami-osszetartozik-a-hirhatter-beszamoloja-a-haha-az-occupy-es-a-most-figyeljenek-koppany-csoport-osszefogasarol/
@rodeo36:
Én lennék megtisztelve, cseszed... :D
Viccölsz-e?
Áll még az az ajánlat is, ha gondolod, kimegyek érted Schwechatra. :)
Csak 80 km.
A fröccsöt (v.sört) és a kaját én állom a halászi Party Csárdában.
@rodeo36:

Úgy is mondhatjuk...
Egyébként a fidesz-kormány igazi mivolta:
hvg.hu/itthon/20130813_tankonyv_kiszallitas_kaosz

A tankönyvpiac letarolása, államosítása: Hibátlan
A pénz beszedése, zsebrebaszása: Hibátlan
Ja, hogy a tankönyvek??? Hát azokra egyelőre várni kell...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Nekem mondod? A középiskolás bestia tankönyveit előre be kellett fizetnem, sőt amilyen kis dög, még nekem is kell elhoznom helyette!
Ezt add össze!
Hol van ehhez képest az összes NER köcsög? :(
Már megkérdeztem tőle, akar-e 16 éves lenni?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A tegnapi Kumin posztnál találod, ma írtam neked a választ 16.01 h-kor.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hmmmmm.... gyönyörű, még azzal a barna maszattal is...
Bakker, semmi dógod?
A biológia már nem köt le, cseszed???
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tudod jól, hogy a támogatások megvonása vagy szankcionálása az egyetlen rapid eszköze az eu-nak a szabályok be nem tartása esetén.
Lásd a Tavares jelentés körüli Ep szavazást, nincs következmény. A 7-es cikkely alkalmazásának nincs realitása, mert valamennyi tagállam jóváhagyása szükséges, és ezer év múlva lépne érvénybe.
Az eu most mutatja meg az arcát, és ott, ahol a lehetősége fennáll.
@jaegtoer: "A jövő nemzedékére tekintettel."
Már az is biztató lenne. Azonban mi most élünk.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Lassan éktelen csikorgások közepette egyszerűen leáll ez az egész kibaszott ország.

Nem is értem, ezek tényleg nem gondolják, hogy azért egy olyan logisztikai feladathoz, mint a tankönyvellátás, azért mégis csak érteni kéne? Egy nyavalyás sámli elkészítéséhez is érteni kell, bazmeg egy műhely felsöpréséhez érteni kell... ezek tényleg komolyan vették, hogy akinek az Úr hivatalt adott, annak nyilván észt is adott hozzá. "Majd kibasszátok a hűtőszekrényt, vesztek másikat, és akkor lesz gazdasági növekedés!" Sztakurva. és akkor Vargának legalább van diplomája.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

egyébként sem volt semmilyen tervemben a Ferihegy...Sopron-ban egyébként is kellene már tennem egy néhány kört...

üdv

brühüyyy
@rodeo36:
Szülővárosom... Csak érzéssel! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
igen?????????? de milyen és mire használja? jó az valamire ha a Varga nem jó semmire?

brühüyyy
@Mariann19:

Helyes: rapid is, fájdalmas is. Pont ez kell itt, ebben a mordori ork talponállóban.

Én azért még bepróbálkoznék egy hivatalos korrupció-ellenes vizsgálattal is, addig meg az összes kifizetést felfüggeszteném.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Van? Biztos?
Találta, vagy vette?
Mert másra, ekkora tehetséggel, ennyi ésszel és tartással gondolni sem merek.
Pláne, ha belegondolok, hogy a diplomamunkám mennyi saját erőforrás bevetésével járt! :)
@rodeo36:

És akkor most képzeld el Lászlónét, amint Simicska utasításait ülteti át a gyakorlatba, de ő ugye egyszerűen csak lopni akar, miközben Matolcsy már szórja a szélbe a valutatartalékot...még lesz tavasszal egy jó kis devizahiteles mentés az MNB pénzéből, és akkor a forintot le is húzhatjuk a klotyón.
@jaegtoer:

"nekik tökéletesen megfelelt egy bármikor meneszthető figura."

Jeghideg! Ugyanis ez a "bármikor meneszthető figura" meg tovabbi 2.5(!) even at akadt meg a torkukon, es csak a vilagvalsag bedurranasa tudta elmozditani.

"ezt nem ismerte fel GY.F."

Ellenkezoleg. Nagyon is jol megertette o is, hogy a Bizalmin az MSZP es az SZDSZ sem fogja elengedni a kezet, mert NEM KELLETT, es meg ha akartak volna SEM TEHETTEK MEG. Es ezzel Gyurcsany viszonylag jol revolverezett mindvegig...

NEM KELLETT:

Ha megnezed az alabbi ket elemzesecsket,
(www.median.hu/object.b1d72781-a25a-48bf-a82a-4e5157267fd4.ivy
www.gallup.hu/Gallup/release/ppref071213.htm) akkor lathato, hogy az "oszodi beszed" nem valtott ki elementaris kormanyvalto hangulatot (4. illetve 6. abra).

NEM TEHETTEK:

Ha az MSZP meneszti Gyurcsanyt azert, mert elcsalta, elhazudta a valasztast, akkor azzal egyuttal magukra is huztak volna a vadakat, hiszen Gyurcsany a part listavezetoje volt. Ezaltal pedig egyaltalan nem fuggetlen Gyurcsany szemelye, es a part eredmenye, plane hogy emlekezhetunk, hogy a kampanyt alapvetoen GYurcsany vitte vegig. Gyurcsany menesztese pedig valoszinuleg nem CSAK NEKIK, hanem jo esellyel neked is rossz lett volna. Hiszen Gyurcsany menesztese utan, a Fidesz az MSZP "beismerovallomasaval" kampanyolhatott volna egy elorehozott valasztasert (errol majd kesobb).

A Median 2. abrajan vannak adatok a biztos szavazok eseten az MDF es az SZDSZ megiteleserol.
Az jol latszik, hogy egyik part sem tudta meghaladni az 5%-ot a BIZTOS szavazok kozott, a kerdeses idoszakban. Vagyis eleg valoszinu, hogy elorehozott valasztason nem ertek volna el az 5%-ot. Az MDF nek 2006-ban is csak cirka 2500(!) szavazaton mulott. Mindket part komoly ellenszelben kampanyolt volna egy elorehozottra.
AZ MDF-et a Fidesz igy is bunbaknak kialtotta ki a valasztas elvesztesert, az SZDSZ-t meg zsigeri alapon is gyuloltek, es jol tudtak, hogy strategiailag is fontos szavazatokat/mandatumokat jelentettek a ballib oldalon.
LMP MEG nem volt MIEP pedig MAR nem.

Vagyis elorelathatoan ketparti parlament jott volna letre.

Es akkor most az MSZP: HA a part akkor magarahuzza a vadakat, akkor tukeppen mindegy is, hogy ki lett volna a minielnok, tobbe-kevesbbe hasonlo ertekekre lehet tippelni, mint amilyen ertekeket a valos kutatasok mutatnak. MArpedig az MSZP tavaszra mar feleannyi szavazot tudhatott magamogott, mint a Fidesz. Mindez a "biztosak" kozott. Raadasul mi szinte mindig protestszavazunk, vagyis feltehetoen a valasztasok idejere a bizonytalanok kozul is inkabb a Fidesz tudott volna meghoditani szavazokat.
Es akkor most szamoljunk!:
Egyeni korzetben nagyobb mint 2:1 arany mellett a Fidesz feltehetoen hozott volna vagy 170 mandatumot. Igy a maradek 210 listasbol mar csak 88 -ra lett volna szukseg, ami nem tunik eselytelennek. Es meg nem is szamoltunk azzal, hogy a Fidesz milyen kampanyt nyomott volna. Vagyis komoly fenyegetes volt a 2/3-os Fidesz vezette KETPARTI parlament.

Es itt mar csak egy kerdes van; valyon a Fidesz akarta-e volna? Nos, szerintem igen. Ugyanis szamukra eppen idealis lett volna az idozites: Az utolso ev kampany, elotte pedig 2 ev, amikor kemenykedhetnek, es eshet a nepszeruseguk, de nem lett volna annyi ido, hogy olyan melyre essen, mint mondjuk most telre, vagyis 2.5 evvel a valasztasok utanra.

Velemenyem szerint tehat helyesen dontottek, hogy mindezeket nem kockaztatva megtartottak GYurcsanyt.
VÉGE A VILÁGNAK! :((((

index.hu/tudomany/2013/08/13/itt_az_instant_sorpor/

"brühüyyy"
(Bár, amióta rodeo papa így rövidít, zavarban vagyok, hogy rontott, vagy csak elbacta...)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
sok sok rokonom volt arrafelé...és ...emlékek

brühüyyy

csodálatos élmények fűznek hozzá még a "történelem előtti" időkből is
@rodeo36:
Tennapi végszód:
"ezek még az Ali baba és az ő 40 rablójánál is impotensebbek" - stimm, szerintem!
És Malév... és Szólljiomm;
A Malév az egy ragyogó valami volt, olan elkötelezett fazonokkal mint a szegény Fülöp András doktor, akit a Tupoljev gyár támogatott az elképzelésében, hogy ne öt fős legyen a cockpit, csak három.
Öt fő, öt hibaforrás, három fő, csak három hibaforrás... mert a repülés törvényeit vérrel írták.

A ruszkik respektálták és ezért jöttek csak a Malévnak a kapitány-első tiszt-fedélzeti mérnök konfigurációjú Tupi 154-es vasak.
Én imádtam a Malévot és nosztalgia vagy sem, kurva jó érzés volt meglátni a kék-fehér dögöt a betonon, két-három hét után a külhoni reptéren, hazautazás okán.

Na, ennek meszeltek, ez sosem fog visszajönni, nekem biztosan nem. A tényszerűség kedvéért; a sok okos faszkalap, akik ócskavasnak nevezik a Sólyom által lízingelt vasakat, teljesen hülyék.
Egy repülőgép műszaki állapota, nem a korától függ. Ráadásul, ez itt nem Kelet Afrika, Európa légterébe be sem engednek egy szarrá minősített légitársaság, szar gépeit.

A Sólyommal nem ez a baj, hanem az olyan barom kijelentések, hogy azért lesznek ászok, mert a leadott A 340-es gépekkel fognak transzkontinentális desztinációkat repülni. Vicc.
A Sólyom vezére mondta:
"ez azért lesz jó buli, mert ezek a gépek olcsón lízingelhetők. Igaz, többet fogyasztanak a modernebb típusoknál, viszont az árkülönbözet miatt nagyon meg fogja érni használni őket" - marhaság!

Miért állt le a típus gyártásával az Airbus?
Miért lehet olcsón kapni az ócskapiacon ezeket a madarakat?
Mert érzékenyek a költségekre az olyan 'pitiáner' légitársaságok mint az Iberia és lehetne még sorolni. Turkish, Air Canada, Air France, etc...
És ezt akarja telerakni a Szólijom úgy, hogy az LF 80 százalékos lesz, és Frankfurtból direkt akarja az üzletember, hogy budapesti átszállással repüljön Shanghaiba, csak azért, mert a Szólijom olyan fasza.

A Szóliom szlotjaival mi van?
LHR ment a kukába a Malév csődjével, azt ott hogyan vissza? Sehogy, csak szólok.
De van még sok másik, például Schipol, vagy Seremetyevo, esetleg Orly...
Aluggy el szépen kisbalázs

Ha bejön nekik, én tapsolok először a Sólyomnak, ezt komolyan!
De nem veszek fölöslegesen körömvirág krémet,nem lesz a tenyerem vörös, azt gondolom.
@Knósszosz:
Csak mástól! :D
Oszt még akkor a nyelvedről nem is beszéltünk...
Csányival is, Demjánnal is összevesznek a fideszes fiúk. Vajon melyikük fog elsőnek elpatkolni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
tudtommal a zeltolcsi 36000 milliárd HUF-nak megfelelő valuta tartalékkal vette át az MNB-t...és hitelképességgel nemzetközi vonalon...azóta költik...
nem a HUF zuhan be az már régóta szemét senki nem jegyzi talán Ghána alsó vagy Zimbabwe szélső pénze rosszabb ha csak nem tévedek?

az ország egyszer s mindenkorra a sötétségbe sűllyed és lesz olyan amit a 45 évesek vagy fiatalabbak még nem is hallottak hacsak dédnagyyi nem él mert az 1950-53-as évek voltak talán vagy a 41-42 ilyenek a romok és döglött lótetem osztása a zuccán télen és a patkányokat is megették

brühüyyy
De hogy ezt a taknyot nem tudja senki sem szájonvágni úgy istenigazából...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ez valami vetélkedő lesz, hogy melyik párt tud több "gazdasági szakértőt" indítani érettségivel, minél magasabb posztért?
Akkor értem, mert egyébként nem... :(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Türelmetlenül várom az instant Tokajit és a lapraszerelt IKEA Rolls-Royce-t.
@parrre:
Marhára vigyáznak rá!
Meg annyit adnának érte, mint egy rendes emberért.
Pedig ez nem is...
@Knósszosz:
Ésshamár... azok a légitársaságok, akik a szélestörzsű A 340-es madarakat leadták, nem tudják azt, a mit a Sólyom vezére?

Márhogy a fogyasztása igaz, hogy több, de olcsóbb a piacon?
Akkor azok a cégek, akik lerepülték velük a penzumukat és nem kell már fizetni értük, mi a faszért szabadulnak tőlük - az már nem kérdés?
Az A 330-as két hajtóművel gazdaságosabb, mint a 340 a néggyel, talán ez lehet az ok?

Én nem tudom, de levádiától távol nem azok az elvek érvényesülnek, amiktől itt szopunk ezerrel. Ezért nem érjük őket utól sosem.
@Knósszosz: Láttad a friss festési fotókat? Azt mondják vasárnap leszáll az első példány Ferihegyen. :)

Amúgy ezt olvastad már????

"A Boeingek közül kettő tartózkodott korábban Ferihegyen hosszabb ideig, amikor az Aeroflot Nord/Nordavia színeiben az Aeroplexnél tárolták őket."

Lehet pont a haverok is szerelgették már őket korábban?? :)

www.airportal.hu/ap/viewtopic.php?t=15169
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Bepróbálkoznék egy hivatalos koorrupciós vizsgálattal."
Az inkriminált 13 projekt egyike-másika ebből a célból kerül górcső alá, még finoman a közbeszerzések címszó alatt az eu-ban.
Szó van arról, hogy az eu a magyar anomáliák miatt hatékonyabb szankcionálási szabályok bevezetésére kényszerül.
Kár, hogy ennek az alapját ez az ország teremti meg.
@Knósszosz:

hát igen, amikor Africa-ból Párison át Zürich-be érkeztem és ott a MALÉV várt és amikor mentünk befelé már más volt és amikor a hölgy hozta a piát én megkérdeztem, hogy megkaphatom e az egész üveggel, mert már majd elfelejtettem az ízét akkor otthagyta és hozott egy másikat díszdobozban courtesy of MALÉV

és kaja

meg a többi Berlin anno még endéka Interflug gäste az sem volt akármi de Athén Budapest egy 5 hetes török görög túra után...szóval

brühüyyy
Csányi eladta az OTP részvényeket,helyettesei is eladták, majd Lázárka rászáll Csányira,mi következik ebből,Viki államosítsunk legyen már a fidesznek saját bankja:)))))

majd meglátjátok :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

pontyosan és ez nem is vicc ez lesz -bár már sokaknak az- a napi valóság

ki megy fosztogatni elsőként felcsútra? és teket esznek nyersen vagy sűlve?

brühüyyy

jóltáplált tek-nek jó ára lesz saját zsírjában sütve
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A guminőt meg sem említed??? :(
Baszarás, instant sör... még nem kapok szikrát.
Hol van ehhez képest a lapraszerelt IKEA Rolls-Royce...
Sokkal durvább.
Bár a tegnapi Lövenbrau (herrgestellt in Ungarn, Bőcs) nevezetű mosogatólé tükrében.
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
nem lesz ott egy buznyák vas sem mire odaérnek, csak nem képzelik a narancsos buták, hogy a csányi átaggya ??? már régen papírokban a fiókjában vagy a repzajában van a vagyona a többi csak izé még a takarékokat próbálják bár szerintem abba beletörik a bicskájuk

brühüyyy
@rodeo36:
Ezek az örökös panaszkodásaid... :D
Majd még sajnálunk, jó???
@Knósszosz:

Óriási vagy:)))))))

"Olvastam tőle már ezt-azt, a vége mindig az lett, hogy hajnalban felsírtam."

Az egészen biztos, hogy a hajnali sírás a vacsora következménye lehetett:)
BESZARÁS! :))

Macska, cápajelmezben, egy takarítóroboton üldögélve...

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tLt5rBfNucc
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
szerintem a korábbi titkárnőm 1000x annyit ér mint a lászlóné

ezek a szarok még meddig tuggyák ??? ez a bürge csürhe meddig tűri?

brühüyyy

a saját szavazóiknak is érezniük kell már valamit
azért az arányokkal nem árt tisztában lenni. illusztrálom egy példával: csányi egy nap úgy döntött, eladja a részvényeit. aznap délután felfüggesztésig esett az otp árfolyama. lézer egy nap úgy dönt, hogy beszól egy ordas parasztságot csányinak. másnap a varánuszon megjelenik róla egy vicces fotómontázs.
szóval erről ennyit. sándor bal zsebére – ahol viktor pihen – sem elég ez az arrogáns, tenyérbemászóan vigyorgó kis pudlikutya (disclaimer: ez nem tény, hanem vélemény). majd pont ez a kismajom, akinek életműve annyi, hogy kockáról kockára nyalta az összes útjába akadó ánuszt (ez még mindig a személyes véleményem egy közszereplőről), fogja megszívatni a sándort. szerintem ettől még a sajátjai is elhúzódnak, ha melléjük ül.
@Orica Középföldi:
Persze, a késői (vagy korai?) vacsoráé, magam is úgy vélem.
Puszi, ha nem vagyok túbbizalmass...!-:)))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
„Tegyük fel, hogy van egy macskám. Ezt beteszem egy ketrecbe, és a ketrec mellé odateszek egy radioaktív készítményt, amely percenként 50%-os valószínűséggel bocsát ki egy alfa-részecskét. Egy számlálót is odateszek, ami egy percre bekapcsol. Ha ez alatt a perc alatt jön egy alfa-részecske, akkor a számláló megindul, kinyit egy kis ajtót, bejön egy kémiai méreg, amitől a macska meghal. Ha pedig nem jött alfa-részecske ebben a percben, a macska életben marad. Én ezt nem figyelem. A kísérlet végén a macska állapotfüggvénye olyan, hogy a macska egy fél valószínűséggel él, és egy fél valószínűséggel halott. Heisenberg szerint – mondja Schrödinger – ha most hirtelen ránézek a macskára, attól a tekintettől a macska tényleg meghal, vagy a macska tényleg megél. Hát kérem szépen – mondta Schrödinger –, én ebből egy szót sem hiszek. Ez így nem lehet.”

Backi, ehhez nekem inni kell... De'télleg csak a végén vesztem el a fonalat.
Most felszívok egy kis skót malátát, utána menni fog!
Lázár a Nemzet gyümölcse! Egyétek, ízleljétek!
Devizaguru....
@parandroid:
A szarszag penetráns... A gerinctelen szervilis majom meg pláne! Amikor a szájából dől valakinek, az meg különösen.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Akkor neked is egy Böcz: Szimat - A talpnyalót arról lehet felismerni, hogy lábszagú a lehelete.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Aki báncsa a macskákat, az nem érdem es arra, hogy kutyája legyen.

Nekem van kutyám és vannak macskáim. (is)
Kurva jól el vannak egymással, tényleg.
@Jaegtor és @CSENDES: "Ha családi adókedvezményt akarunk és középosztályt erősíteni, akkor miért kell az 500 e FT/hó felett keresőknek családi adókedvezményt érvényesíteni?"

Nemhogy 500e/hó, hanem 1 millió felett is simán jár a kedvezmény, és szemrebbenés nélkül élnek is vele. Az egykulcs + a családi adókedvezmény a leggazdagabbaknak kedvez: Semjén pl. egy fillér adót nem fizet.

gepnarancs.hu/2013/06/semjen-zsolt-nem-fizetett-adot/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A Jobbik szavazói körében a legelterjedtebb (68 százalék) az az elmélet, miszerint valójában nem is a kormány irányít. Őket követik az LMP (52 százalék), az MSZP (49 százalék), a Fidesz (43 százalék), majd az Együtt-2014 (32 százalék) szavazói." (hvg.hu)

Csak az nagyon nem mindegy, hogy ki mit tart háttérhatalomnak. Lehet az az Illuminátusok, Bilderberg, New York-Tel-Aviv tengely, de még jobb eséllyel a Közgép érdekkör, vagy a senki által nem választott, "nem közszereplő" Habony, aki sokkal több hatalommal rendelkezik és nagyobb hatással van a választók életére, mint a tisztségviselők.
@hopptarisznya: A listán rajta van a lézer jani is, vagy csak az oligarchák?
Mert ha a jani is ott van, akkor ez egy megválaszolhatatlan kérdés, ugyebár.
ez a Jani gyerek :D:D:D

Csanyi annyi es olyan ugyvedeket szerez amennyi eleg arra hogy haromszor megnyerje ezt a pert. Lezerjancsi beletenyerelt a kakiba ezuttal, remelem beperli Csanyi par szaz milliora hogy talalja meg a helyet ez a takonypoc.

( amugy Csanyinak kijarna vagy tiz ev szigoritott de ebbe most ne menjunk bele )

nincs annal szebb mikor az orszagnak szazmilliardos karokat okozo tozsdecapat harapdal egy kis mitugrasz szaros gyerek akinek majd az orrara koppintanak :D:D:D

- egy kavet harom cukor nelkul ha lehetne! :D
@borzzz: szerintem barcsak valami hatterhatalom iranyitana minket, azok is jobban csinalnak. Szembe kell nezzunk a tenyekkel: mi sajat magunktol vagyunk ilyen hulyek, ilyen tehetsegtelen es korrupt politikai elitet tudtunk kinevelni magunkbol. A legkonnyubb rakenni ezt a zsidok/ufonacik/komuvesekre, de nem , ez a buta KadarJanos altal elszeditett es azota sem felnovo mutyizos NEP, MI MAGUNK tettuk ezt magunkkal. Egy rendes orszagban Lazarjanosok es mesterhazyk, orbanok vagy gyurcsanyok regen sehol se lennenek. '89 ben fontosabb volt a Gorenje mint az hogy figyeljuk hogyan kezdenek minket atvagni, '94ben kezdtuk erezni a 3.60-as kenyer illatat, mindig mindenkit szidunk de semmit nem csinalunk.

MI vagyunk a hibassak, nem mas.
Pusztuljon már vissza ez a geci Lázár az összes tetves fattyával együtt a jó kúrva anyjába. Mert egy ilyen szántóvetőtirpákfaszparasztnak fizetős hogy kúrva volt az anyja, az biztos. És rohadjon ugyan így az összes faszparaszt fideszes tolvaj rohadék is. Élve kellene megnyúzni mind!
Nem bíróságra kellene ezeket a rohadékokat küldözgetni, hanem gázkamrába. A Csányival együtt. Az is az Orbán faszát szopta eddig. Bitóra vele is!!!
@a kormány embere:

1. te nem pedagógus vagy:-)
2. fogalmad sincs, mi zajlik valójában :-)
3. szajkózod a kampánymarketing sódert :-)
@visszakettopadlogaz: kádár által kinevelt? akkor miről, kikről írt móricz és mikszáth? :-)
@visszakettopadlogaz: lázár nem pert akar nyerni, hanem választást :-) elhangzott mondata nem is igazán csányi ellen szólt, hanem a nyaralni menni nem tudó, kánikulában hiteltől beszaró szerencsétlenek azon részének, akik hajlandóak elhinni, hogy mindenről a bankok tehetnek, de a fidesz jól megvédi őket. kampánymarketing fos
@windex: heejjj az mas kor volt... akkor most futna az "elit" a sok kiegyenesitett kasza elol... LazarJanos meg -kepessegeihez merten - hajtana a marhakat a legelore...
@Knósszosz: haat nalam kellett ido mire osszeszoktak, a kutya nem nagyon szivlelte hogy a macskak lettek a kedvencek hirtelen ( ket eves beagle ) - kellett par het mire a "villongasok" elcsendesedtek.
@windex:
hvg.hu/vilag/20130709_Tokesek_szamlajara_kerultek_az_arvizi_ado

és a többi lopott holmi, szegény Mikszáth és Móricz csak győzné tintával

brühüyyy
"_Csányi Sándor beperli és fel is jelenti Lázár Jánost, mert az államtitkár „az ország legnagyobb uzsorásának” nevezte a bankvezért. Mivel Csányi közszereplő, a szólásszabadság határai vele szemben tágabbak, mint általában. Egy megkérdezett jogász szerint azonban a bankvezérnek van esélye a bíróságon._"-írja az index

érdekes, hogy úgy vélik, Csányi közszereplő. Ezek szerint bármely cégvezető közszereplő? elég az újságnak írni róla és akkor közszereplő?
@visszakettopadlogaz: "Csanyi annyi es olyan ugyvedeket szerez amennyi eleg arra hogy haromszor megnyerje ezt a pert"

ja...
csak a poltpetya meg a szájerné meg a koleszos banda tagja...
@gipsz.jakab: gondoltam en is ra, itt az dont majd hogy Vitya kinek ad igazad. - vicces kis "demokracia" a mienk, nem igaz? :)

mondjuk en Csanyira fogadnek, Lazarbol talal szazat Orban, Csanyi azert agyafurt - o nem csak egy eszetlen nacsalnyik.
@visszakettopadlogaz: persze ő nem sima dakota...

kommancsból átkeresztelkedett dakota... az szebb...

hitvány x@r ember ez mind...
asszem megvan, kit perel be dzsoni legközelebb :D
@Orica Középföldi: Nem ismertem, köszi a linket. A bevezetőből a cirkós hasonlat nagyon tetszett. Hadakozás - befogadás téma. Sosem felejtem. Még az átkosban Ny.Berlinben magyarul beszélgettem egy idős bácsikával, Törley-vel (igen, a pezsgő névadója). Még 33 évvel a kitelepítése után is elszomorodva mondta. Nem is az fájt a legjobban hogy elvették a pezsgő gyárunk, hanem az, hogy azt mondták ránk, hogy nem vagyunk magyarok.
@Knósszosz: Boccs, nem személyeskedésnek szánom, de nicked alapján képben lehetsz a minószi civilizációval kapcsolatban.

Mellár Mihály mínószi képírás megfejtésével mi a gond? Másképp kérdezem. Van az övénél jobb? Mert amíg nincs, szerintem munkahipotézisnek megfelel. Amennyire járatos vagyok a tudományos módszerekben, kb ez a szokás pl. a természet és műszaki tudományokban, ez a szokvány.
@rdos: Szokásos szokvány. Megaszondtam. Na, ezért kérdem az írástudók véleményét, mert még magyarul sem tudok.
@rdos: Knószi lelkes érdeklődő amatőr, de lehet jobban képben van, mint néhány "szagtekintély" :D

A szárnyaló szóliom szösszenete is határozottan tanulságos, sokban azonos az itt ott megszólalt szakemberekével.
Bátorkodunk ajánlani fentebb már terkberkelt videónkat a nagy leszámolásról, melyben a szakáll rejtélye is megoldódik. cifrakaloda.blog.hu/2013/08/13/egy_mareknyi_reszvenyert
@Cifra Kaloda:
:))
Rendszeres "olvasótok", vagy is nézőtök vagyok.
Szeretek röhögni... Jó, kreatív.
Légyszíves máskor is belinkelni ide - bár ezt ma már láttam - de a helyi törzsközönség nagyon-nagyon vevő az ilyenekre.
Amilyen libsibolsi népség ez itten... :D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
TEK You!!
Hátbazz... a porszívún utazó skacc... az mindent vitt!-:DD

Mondjuk az enyémek sem semmik, az egyik csak cipősdobozban alszik, mikor számos más puhább izé van nekije. Nem, neki csak az kell, marharépa! De ezért (is) csípem. Mindegyik egyéniség és a kuttyokról nem is beszéltünk.
@visszakettopadlogaz:
Szia!
Én mindig hagytam őket ismerkedni egymással. Kölök volt a kutyu, beraktam a skaccok közé és fjordítva is.

Nem volt sose gond (eddig), jól el vannak egymással. Ha a magyar a magyarral tized ennyire toleráns, mint ezek (az én) jószágaim, előbbre lennénk, állítom.
Erre egyenlőre semmi esély és ha a történelmünket végig pörgeted, sok nem is volt rá.
Szomorú, de ez van.
@rdos:
Köszönöm kérdésed!
Szóval Mellártól olvastam pár (számomra) elképesztő írást. Én nem azt vitatom, hogy esetleg a tudományos munkássága nem tartalmaz értékeket, de az viszont egy vicc, hogy minden hasonló fejtegetésének a fókuszába, a magyarság felsőbbrendűségét helyezi.

Ez az egész egyszerűen egy baromság szerintem és attól külön viszketőfrászt kapok, hogy a hellén kultúrát is bele igyekszik helyezni a nagymogyoró kontextusba. A minószi civilizációról ha bővebbet akar tudni az érdeklődő, akkor Zamarowski, Trencsényi-Waldapfel, Castiglione László, Szabó Árpád, Devecseri Gábor, Révay József műveit érdemes olvasni, nem a Mellár féle agymenéseket, szerintem.

Igen, kedvelem a hellén kultúra minden szegmensét, ezért is van tele a tököm az olyan fejtegetésektől, amelyeket például ez a szerző írogat. Az előbb említett valódi szakértők egyikétől sem olvashatsz még csak utalást sem arra nézvést, hogy a lineáris A, vagy B köthető lenne valamiféle agyabeteg módon a magyarsághoz. Bocsi, de ebben a felsorolt szerzők nekem hitelesebb próféták, mint Mellár.

A mostani Görögország területét az Aiólok, Iónok, Árkádiaiak, Dórok, Vizigótok, nem vízi gótok népesítették be, ugyan mi a franc köze lenne ehhez az egésznek az ősmagorságnak, azt nem értem. A bevándorló törzsekben persze nyilván voltak olyanok is, akik a fene tudja hol csatlakoztak valamikor-valahol hozzájuk, ezért lehet, sőt, biztosan voltak is olyan szavak, amelyek valahonnan a Kaukázus környékéről jöttek velük.

De azért azt állítani, hogy a lineáris A az tulajdonképpen magyar... elég nagy bátorság kell hozzá. Persze, most divat ezt a vonalat népszerűsíteni, ezért került elő az Ausztráliában okoskodó Mellár is, ez előtt a kurzus előtt a franc se ismerte, még a nevét sem.

Én maradok Szabó Árpádéknál... inkább.
Köszi és üdv!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Örvendünk, kérését továbbítottuk direktmarketing-osztályunkra. :)
@Cifra Kaloda:
Jó ez a komoly "vállalati struktúra"! :D
Várom a hírlevelet!
Vevő vagyok a marhaságaitokra...
@Knósszosz: Köszönöm kimerítő válaszod.

Kétfelé választanám a kérdést. Ki, melyik nép a fölé és alárendelt, ezt hagyjuk. Ez sehova sem vezet, utolsó száz évünk történelme, ha másra nem, erre megtanított minket, a környező kis népeket, és valaha jóval nagyobb hatalmú európai népeket. Számomra teljesen mellékes, hogy finnugor, hun, avar, jazig, sumér, etruszk, ... vagy mínószi a magyarság őse. Boccs, ha valakit kihagytam. Ettől sem nem többek, sem nem kevesebbek nem vagyunk és ugyanezt gondolnám más népre is. És természetesen más nép is legyen büszke saját nyelvére, kultúrájára, népére, ahogy én is a sajátoméra.

Már most a kérdés számomra csak az, Mellár Mihály megfejtése vajon jó-e? Nehogy úgy járjunk, az elsőre valóban meredek felvetésével, mint Alfred Lothar Wegener meteorológus kontinens vándorlási elméletével, amit kora geológusai agyrémnek tartottak. Ma viszont tananyag a kontinensvándorlás!

Az hogy a szerző matematikus, az írás megfejtése vonatkozásában még talán inkább előny is. Ha egyszer érdekel minket az emberiség, a szinte nyomtalanul eltűnt (eltörölt?) mínószi civilizáció múltja, minden lehetőségbe érdemes megkapaszkodni.

A megfejtő személyével kapcsolatban nekem az volt az első benyomásom, hogy meglehetősen sokat (szerintem hosszú éveket) dolgozhatott a nyelvemlékek megfejtésén. Megadja a 4 egyszerű szabályt, a jelek olvasatát. Egyszerű kérdésem az, hogy a megfejtés jó-e?

Én napokig olvasgattam vagy fél tucat megfejtését, számomra logikus volt. Sajnos hozzá kell tennem, nyelvtanból, nyelvek tanulásában mindig is nagyon gyenge voltam.
@rdos:

"__Én napokig olvasgattam vagy fél tucat megfejtését, számomra logikus volt. Sajnos hozzá kell tennem, nyelvtanból, nyelvek tanulásában mindig is nagyon gyenge voltam. ___"

Jaaaaa! úgy könnyű:D

kölköt fürdővízzel ki nem öntünk!:D

a megfejtés: Szíriusz, de lehet, hogy messzebbről, csak még nem találták meg a Csillag Ászok.
@Knósszosz 2013.08.14.
Jól megkésve, mentségemre szóljon a közöttünk levő teljes földgolyó... csak azért reagálok mert útálom a csúsztatásokat.
Mellár Mihály soha nem helyezi fókuszba a magyarság felsőbbrendűségét, de megveti azokat akik lépten nyomon gyalázzák a magyart „nagymogyoró”, „ősmagorság” és hasonló jelzőkkel, hogy csak itteni, nemzetünkre sértő szavaidat idézzem.
Ellentétbe hazugságaiddal, azt állítom, másokkal egyetemben, hogy a magyar kultúra lényegében mellérendelő. Ha nem tudnád, a horvátok hét évszázad után nemzeti mivoltukban csorbítatlanul és eredeti területük többszörösével léptek ki a Szentkorona kötelékéből egy testvéri ölelésbe, ami tizedéig sem tartott. A tótok/szlovákok Magyarországon váltak nemzetté, a kisoroszok/ruszinok úgyszintén, de mivel kicsik a nagytestvér felfalta őket, míg a tótoknak sikerült időben kimenekülni a cseh testvéri ölelésből. A hálátlan szászok 700 évig megtudták őrizni kultúrájukat, nyelvüket, Romániaban 70 évet sem értek meg. A szerbek is Magyarországon alapozták újra nemzetüket. A kultúrált angolok ezen idő alatt sikeresen elfelejtetették a skótokkal, velsiekkel, írekkel anyanyelvüket, kiírtották vagy rezervátumokba halálra éheztették az indiánokat, az ausztrál benszülötteket, kitalálták az apartheidet, stb. Az övék ugyanis a felsőbbrendű kultúra, melynek nevében minden atrocitás megengedhető az alacsonyabbrendűekkel szemben. És neked az fájhat, hogy megkísérlem kiszabadítani nemzetemet a hozzád hasonló ócsárlók karmaiból, hogy legalább ne önként vonuljanak az alja népek számára készített rezervátumba .
Írásaimból nem a magyar felsőbbrendűség sugárzik, csak az, hogy nem vagyunk alábbvalók, hogy az emberiség aranykorának kultúrateremtő nyelve a magyar volt és, hogy mára, sajnos, nem sok esélyünk maradt a túlélésre. Három ezer évvel ezelőtt ugyanis, a földön eluralkodott a haszonelvűség, és ezzel az egész emberiség sorsa megpecsételődött. Tudod-e, hogy éppen a napokban, augusztus 22.-én elfogyasztottuk mindazt amit a föld ebben az évben képes újratermelni. Innen kezdve az év végégéig már az unokáink jövőjét fogyasztjuk. Ennyit erről ...
Látom, hogy a jelzőkkel jól tudsz bánni, azokhoz nincs mit hozzáfűznöm, de az ésszerűséggel kissé hadilábon állsz. Az, hogy előttem senki sem kötötte a lineáris A-t a magyarhoz nem érv az olvasataim ellen. Miféle érv az, hogy „ezelőtt a franc se ismerte”? Ki ismerte Adyt a költészete előtt? A nicked is elégé ésszerűtlennek tűnik abból amit magadról írsz. A hellén kultúrának annyi köze van Knósszoszhoz, hogy a Balkán hegyeiből leözönlő hellén elődök előbb lerombolták majd pár száz, sötét korszaknak nevezett év útán felnőttek a minószi kultúrához, átvették és tovább fejlesztették. Ez nem semmi , ezt én tisztelettel elismerem nekik.
Ami a magyar és ó-görög (nem hellén) nyelv rokonságát illeti, majd jelentkezzél ha dr. Aczél József legalább egy érvét ésszerűen megtudod cáfolni.
Had mutassam be neked, és a blog olvasóinak, a felsőbbrendűek gondolkodásmódját, hogy tudd miről beszélsz. A lüki nyelvről ezt olvashatjuk a Lycián Turkey honlapon: „Noha, köztudott volt, hogy a lyciai legvalószínűbben a luwiainak egy kései változata – annak amelyet a hittiták odaérkezése előtt beszéltek Nyugat-Kisázsia szerte. Ez a tény, úgy tűnik, felülírja azt a görög hiedelmet, hogy lyciaiak eredetileg krétai bevándoroltak voltak. Nyelvük, az indo-európai rokonszók bizonyítéka alapján, melyek mintegy 20%-ot tesznek ki minden anatóliai nyelvben, indo-európai eredetű volt.”
Megjegyzem, a 20% enyhe túlzás, a megfejtések csupán sejtések, amit az őszintébb kutatók, pl. Adiego be is ismernek. A kár nyelv doktorának elhihetjük, hogy eddig talán, ez saját szóhasználata, négy szó jelentését sikerült a kutatóknak megállapítani. (De 100%-ban tévedett!) Mennyi négy bizonytalan jelentésű szónak a 20%-a?
Annyiban mégis a görögöknek volt igazuk, lévén időben és térben közelebb hozzájuk, hogy a lükik, károk, lüdök és a többiek a krétaikkal azonos nyelven beszéltek.
Mire föl ez az erőszakos indo-európaiasítás? Azért mert e nélkül nincs „dicső” szemita és indo-európai múlt. Azok a tudósok és őket ész nélkül majmolva, szinte a teljes magyar értelmiségi réteg, akik valós történelmünket délibábosítják, önként és dalolva festik a legátlátszóbb hazugságból font délibábot a nyugati „kultúra-teremtő” civilizáció horizontjára. A föniciaiak, a görögök és a latinok az írást legszélesebb értelmében, az írott anyaggal, a bennük felhalmozott évezredes tudással együtt vették át a helybeli magyari népektől. Ebben semmi kivetni való, a bűnük csupán az adoptálás és adaptálás eltitkolása, letagadása.
Abban igazad van, hogy aki bővebbet akar megtudni a minószi civilizációról annak más szerzőket kell olvasni. Én ugyanis csak az írásukat fejtettem meg. Mások konstruálták meg három és fél ezer évvel katasztrófális letűnésük után kultúrájukat és vallásukat. Ezeknek a gazdag fantáziájú szerzőknek az olvasása mellé ajánlom C. D. Cain Dancing in the Dark című dolgozatát hűtőolajként.
süti beállítások módosítása