Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.20. 04:33 Fabius

Elment a Gyula

Címkék: mszp horn gyula

Tegnap hosszú betegség után elhunyt a rendszerváltás és az elmúlt huszonhárom év egyik meghatározó alakja, a III. köztársaság harmadik miniszterelnöke, Horn Gyula. 

Wittner Mária fellélegezhet. 

Mi többiek meg egy kicsit másképp leszünk eztán, mint eddig voltunk. Hornnal nem csak egy politikus, de a szocializmus, a közel és régmúlt egy darabja is meghalt. Ez a fura kettősség volt az mindig, ami érdekessé tette a karhatalmistából lett vasfüggönybontót, későbbi sikeres miniszterelnököt. Most az van Feleim, hogy mutatóban sincs élő jelenlegi vagy egykori miniszterelnöke az országnak, aki sikerrel nyúlt volna bele a pénzügyekbe

Tévedés ne essék, Horn ugyanazt akarta amit Orbán. Csökkenteni az államadósságot, növelni a nemzeti összterméket és a reálbért. Csak neki összejött. 

horn.jpg

Ki gondolta volna a Bokros csomagos konszolidáció idején, hogy tizennyolc évvel később a kétszer akkora matolcsysta megszorítás is éppen csak a felszínen tartáshoz lesz elég, és semmi máshoz? Ki gondolta volna a kétharmados MSZP-SZDSZ kormányról és az ex pufajkás Horn Gyuláról, hogy 18 évvel később visszafogott, alkotmányozó hatalmával nem visszaélő úriembereknek fognak látszani egy akkor még liberális Orbán Viktor mellett? 

És, ki gondolta volna a csilliárd évre titkosítás előtt, hogy hamarabb hal meg a horngyula, mint megismerjük a Nyírfa ügy pontos részleteit

Mert sikeres gazdasági ciklus ide vagy oda, Horn kormánya a Tocsikozástól, Nyírfázástól, Postabankozástól is emlékezetes maradt, és akkor a Prisztás gyilkossággal kezdődő alvilági helyosztókról, a Boros Tamás felrobbantásával füstbe menő Energol ügyről, a Conti Car-os Csaszi gyilkosságról, vagyis az acélosnak és hatékonynak nem mondható közbiztonságról nem beszéltünk. 

Ezekbe azért bele lehetett bukni akkor is, ha éppen túl voltunk a sikeres NATO népszavazáson, és a csatlakozás törvénybe illesztésén. Ennek ellenére Horn Gyula sikeres miniszterelnöknek számít még akkor is, ha ezt a sikert utódai ténykedése értékelte fel jelentősen. Vicces - vagy inkább kicsit szégyellni való - hogy utódaiba nem szorult annyi tökösség, mint ami a Bokros csomag keresztülvitelének politikai kockázatához kellett, se annyi mértékletesség, amivel képes volt megállni, hogy kétharmados többségével ne formálja saját képmására az országot. 

Nyugodj békében, Gyula! 

715 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr65370013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy-szavazo.blog.hu

Ha valakinek esetleg van ideje és kedve egy hosszú mélyebb gazdasági elemzéshez.
@otgorbebogre: Lisp-ben nem ügy ilyet írni, csak olyan Linuxos szerver kell, amelyiken futtatható.
Csak annyi a bibi, hogy ezt a nyelvet aránylag kevesen ismerik. Pl. itt találsz konkrét példát Elizá-ra:

www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=lisp-autolisp-programozas-autocad-ben-ibm-pc-n&ID=192134
@Dr. jenőke (jenőke): Persze, nem tudtad?
Már van Főistvánja, khm... helyesbítek főpistája is.
:D :D
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nos, sejtettem, hogy erre valami idióta reakció jön, no de ennyire... :)
Narancsosok hogy állnak a matekkal?

"3.) Nézzük a 2013-as magyar számokat! Államadósság (k) rátája (2012 végén) 79 %, várható reálnövekedés 0 % (optimista becslés), a termelői árak inflációja 2,0 % körüli. Nominális növekedés (r) tehát 2,0 % körüli. Mekkora lehet a megengedett maximális deficit, hogy ne nőjön az adósságállomány rátája?

k * r = d1 = 79 % * 2,0 % = 1,58 %

Tehát 1,58 %-os deficit mellett nem nő az államadósság rátája - bár nem is csökken -, azzal az erős feltételezéssel élve, hogy a forint árfolyama nem lesz rosszabb, és a devizában felvett hitelek forintban kifejezett értéke nem romlik. A kormány ennél nagyobb deficitet tervezett, továbbá recesszió sem kizárt, és a forint árfolyama is romolhat, így összeségében nőni fog az államadósság rátája pár százalékponttal."
A kedves blogiró szégyellje magát, esetleg hányja le a tükrét otthon. Hát ideáig lehetett jutni a rendszerváltás után 23 évvel, hogy ez a szar, alkoholista, pufajkás törpe lett a baloldali hős?! Ez a hazaáruló gnóm a ti példaképetek? Hát madarat tolláról... Bármeddig inkább a rendszerváltó, antikommunista Orbán, mint egy ilyen pufajkás nyomorult piás... A Ti miniszterelnökötök volt, olyan mint ti...!
@Blogger Géza: Geyzám! Elötted a jövőd:-) Ne zokogj! Vegyél államkötvényt százat, ezeret! Legalább nem lesz budipapír problémád:-)
A kommentekbe bele-beleolvasgatva látszik, hogy Abszurdistán lakosságának egy része sem szellemileg sem kulturálisan nem éri el az európai minimumot sem és fanatikus gyűlölködésében nem is akarja.
@1kivancsi: A kocsimat nem adon... most gondolj bele: talál az alján egy parizervéget... és a szaros nyelvével elkezdi lefetyelni... a Megboldogított Köjál azonnal bezárná a bótot:-) Feltéve, ha nen Coop, vagy Lázár CBA...
@1kivancsi: Remélem elsősorban a bloggizdára gondoltál:-) Csak folyamatosan békétlenséget szít, nem akarja tudomásul venni, hogy itten Nemzeti NER Épül! Akarata ellenére pedig senkibe sem lehet beletömni a kerítésből letört békéscsabai vastagkolbászt:-)
Zsóti, a nagytesó szerint azért mégsem minden kóser jumurdzsákföldön:
"Az Európai Néppárt (EPP) azt tanácsolja a török kormánypártnak, hogy tegye magáévá azt a hozzáállást, amelyet az európai kormányok tanúsítanak tüntetések esetén - mondta az EPP elnöke csütörtökön egy bécsi sajtótájékoztatón."
@Blogger Géza:
Tisztázzuk: A GDP csökken már második éve...Az államadósság nő (főleg ha leszámoljuk belőle az elsikkasztott magánnyugdíjpéztári vagyont, de mostanában még azzal együtt is)
A reálkeresetek meg a defláció miatt nőnek valamelyest. (Azoknak, akik nem feltétlenül tudják: a "defláció" árcsökkenést jelent. Ennek meg nem kell örülni, közgazdászok szerint ennél nagyobb katasztrófa nem igazán érhet egy gazdaságot.)

Szóval ha kicsit körülnézel az országban azt látod, hogy ennél nagyobb - depresszív - nyomorban az elmúlt 50 évben nem voltunk.
(menj be egy étterembe este 7 után, kérdezz meg egy szegény használt autó kereskedőt)

Rezsicsökkentés az van és az emberek hülyének nézése. (Átlagháztartásban rezsicsökkentés:
- 3000 forint, Árfolyamnövekedés + 15,000 forint, rendkívüli tranzakciós, telefonos, stb. adók: + 5000 forint havonta / családi háztartás = + 17,000 forint kiadás.)

Ha lennének kicsit is tökös bankok és szolgáltatók, akkor kiírnák a számlára:
"az Orbán kormány intézkedései Önnek az év elejétől xxxxx (garantáltan 5 jegyű szám) többlet kiadást jelentettek).
@Gonbolkozó:
Javaslom, géjzát dobjuk be a "jobban kereső átlagemberek" véletlenszerűen kiválasztott halmazába, ahol elmondhatja álláspontját a lúzerségről meg a jobban élő átlagról. Nyomban kiderül, mennyire civilizált nép a magyar. Vagy ideges...
@jobbdemokrata:
Volt egyszer egy magyar író, József Attila barátja, falukutató, az "Egy mondat" hallhatatlan szerzője, majd a Kádár rendszer legitimálója: Illyés Gyulának hívták. Ő egyszer ez mondta "...nem az a kérdés ecsém, honnan jössz, hanem, hogy hová mész..."

Biozony az a szomorű, hogy Horn Gyula pufajkásból indult, rendszerváltó lett és végül mindez ideig a legsikeresebb magyar miniszterelnök...

Orbán Viktor meg rendszerváltó demokratából indult, milliók bálványa lett, majd a demokrácia lebontója, a magyar feudalizmus újraalakítójává vált.

Az előbbire a jövő nemzedékek úgy fognak emlékezni, mint egy Nagy Magyar Államférfira.

Az utóbbira pedig, mint egy Nyomorult Autokratára...

Fogadjunk, 10 év múlva nézzük meg a történelemkönyveket... (nem is kell 50 éet várni... :-))
@Gonbolkozó:

Hogy fog ez a vezérnek fájni. :D :D
Végre nyíltan imádjátok a komcsikat, gratulálok.
Csak neki összejött?

Azannya!

Na és mi jött össze? Megmondom: eladni Magyarországot, a még működő cégeket az mszp-s haveroknak átjátszani, vagy eladni rendkívül hátrányosan az ország szempontjából. Eladni a teljes áramhálózatot, a gázhálózatot, a vízműveket, az erőműveinket!

A legártalmasabb, legmagyarellenesebb, az ország szempontjából egyik legkártékonyabb személy volt.

Szomorú, hogy itt éltetitek ezt az embert, szomorú, hogy ennyi tudatlan, ostoba ember él itt, és még szavazni is fog....
@1kivancsi:
Szuknya, ono, szlanyina, pozor, krutyi ilyeneket...
Inkább nem.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: idegenszívű tuggyukkik ezek mind! Hitetlen kutyák, ahelyett, hogy a Dumaparti Géniuszt istenítenék. De eljő értek is az utolsó ítélet. ;)
@1kivancsi:
Még valamit: nagyon szeretem Prágát, nem a sör miatt.
@Dr. jenőke (jenőke): kezdetnek nem rossz. Főként az első szó ismerete hasznos :)
@Dr. jenőke (jenőke): Sajnos ott még sohasem jártam :( Voltam már számos cseh városkában, pl. Brno, Ostrava, Liberec, stb., stb., de Prágában még soha.
@Gonbolkozó: ha ez az irány marad, 10 év múlva az utcán is az utóbbi képe lesz minden inzerát helyén.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Jaj ne már farkas. Milyen útról beszélsz egy alkesz pufajkás kapcsán??? ;)
Gyula elment. De előtte eladta az állami vagyont.
@V-PORT: érdekelne egy rövid elmélkedés a másodrendű ekvatoriális inercianyomatékok parciális differenciálásáról, természetesen csak és kizárólag rovásírással!!!
És azt tudja valaki hogyan írták össmacául, rovással azt hogy poláros fény? :)
@Bakter: éjjel-nappal adásába? Nnnaaa! :D
@Gonbolkozó:

Ez nagyon szép ívű zanza volt, József Attilától máig, gratula.
@Blogger Géza: Azért ezekről se feledkezzünk meg.:)

Fideszes képviselő is részt vállalt a magyar föld külföldi kézre juttatásában
Százmilliós támogatások osztrák tulajdonú földekre, halastó mellől kiszorított horgászok. Osztrák földvásárlások fideszes segédlettel Zalában. Pintér László fideszes képviselőről van szó.

youtu.be/jGvSs3oRI5o
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nézz rá a grafikonra a posztban és ne hazudozz össze-vissza. 1993-tól indulva nem csökkent a GDP 15 éven keresztül, először 2009-ben volt csökkenés. Ha a grafikonnak nem hiszel, akkor nézd meg a KSH adatait: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qpt001.html
@Dr. jenőke (jenőke): hogy is mondta egy nagymogul?
-- Csak az első millió dollár eredetét ne kérdezzék!

Ilyeténformán.
Egy anekdota szerint pedig az intelligencia legalább két generációval követi a vagyont.
Van benne valami.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Mivel több millió embernél okoz függőséget, az alkoholhoz hasonlóan betiltani nem lehet.

A trafikpályázat úgy lett volna tiszta, ha az állami cég alkalmazottai lennének a trafikosok és az állami bevételeket növelné az üzletek 10%-os árrése. Persze jégkrémárusítás nélkül.
@Fajállat Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A Közgép előtt a Strabag és társai kartelleztek, aztán kaptak egy 7 milliárdos bírságot.
@1kivancsi: Akko nézzed meg még Ceske Krumlowotot, Telcet, Litomisltot, Olomoucot, Ceské Budejoviccot, Mikulovot, Tábort, Austerlitzotot, Brnot, Valtice-Lednicét, Slavonicét, Jindrichu Hradecet, Trebicet...
oszt akko elmondhatod, láttál Csehotszágból egy apró szegmenset.
@1kivancsi: Ezeknél? Még az orbángazsi ükonokája is zsebredugott tökvakarással fog bemenni a legelső kzplerájba, és kaviárt ken a zsíroskenyérre...
@Gonbolkozó: Tisztázzuk: a GDP nem csökken két éve, mert 2010-2011-ben is végig nőtt, és 2013-ban is növekvő pályán van. Csak 2012-ben csökkent. A GDP arányos államadósság is csökkenő pályán van. Magyarországon nincs defláció, csak alacsony infláció van. És soha ilyen magas nem volt az egy főre jutó GDP, mint most. Több hülyeséget nem írtál.
Elment a Gyula. Erre kormánypártiak mindjárt úgy összezavarodtak, hogy több irányból váratlanul tökön szúrták magukat, illetve egymást, vagy a franc se tudja, pontosan ki ki kit, amúgy testületileg, ner-társilag.
Hogy is van ez? Elmegy az általuk sokat szidott főkommunista, viszont a gyerekek hirtelen megzavarodnak? Kellemetlen eset.
@Blogger Géza: tudod mi van növekvőben? Az a nagy lófasz, amit bekaptál tavalyelőtt, meg tavaly és idén is, meg jövőre is fogsz. De azt nem GDP-nek, vagy gazdaságnak hívják, hanem orbitális kormányzati hazugságnak. Csak mondom, hogy felhomályosodjon a szemed. 4. év szopás után már magadtól illő lenne, ha azt gondolod, hogy van eszed, és hogy használod is. De utóbbi nagyon nem látszik.
Ne téveszd össze a kormány hazugságait a valósággal, mert az ilyesmi károsan hathat az egészségedre. De ha már fertőződtél, legalább ne terjeszd a vírust. Elvégre felelősséggel tartozol a magyar társadalom egészségéért, vagy nem?
@Távmunka blog: majd a pénztáros kijózanítja őket. Amikor rájönnek, hogy 10 deka spar-sonkát se tudnak kifizetni, s vissza kel vinni, mert a kormány hazudott nekik a jólétről, meg a gondoskodásról.
Apám, ha élne, maga vonulna a sírba sírva önként. Még jó, hogy ezt nem érhette meg.
Szégyenei ezek a nemzetnek, nem képviselői. És az egy dolog, hogy ki hiszi el a hazugságaikat - betudom emberi gyengeségnek - , de aki anélkül terjeszti, hogy érténé is, az minek nyitja ki a száját? Hülyének lenni jog, de visszaélni vele, sőt, terjeszteni a szűretlen hülyeséget, az már büntetőjogi kategória. Nemzetárulás, ómagyarul.
@saravad: ennek nézz utána mégegyszer...
GDP arányosan is rosszul állnak a Horn-tanítványok, abszolútértékben meg főleg... 8ezerről 22ezer milliárd lett 8 év alatt. Ne hagyd magad megtéveszteni senki által, vedd elő a számológépet, a sima négy alapműveletes elég lesz. 22-8=14... ezer... milliárd... a nyolc év alatti növekmény. Oszd el 10 millióval, tudod, ennyien laknak kb. Mo.-on, mivel mégse jött a 23 millió román, akikkel Hornék riogattak. Szóval 14-ezer-milliárd/10-millió = 1,4 millió. Forint. Per fő. Ennyivel növekedett MINDEN magyar adóssága. Újszülöttől aggastyánig. 8 év alatt. Számolj egy 4 fős családdal... Most 23,3 ezer milliárdon áll összesen... Ez 2,33 milla per fő x 4 tagú család = 9,32 millió Ft.
Lehet hivatkozni szakértőkre, elemzőkre, magyarázkodókra, hisz Gyurcsány is megmondta: "mindent meg lehet magyarázni" (emléxel: "Elkúrtuk...") de én a szememnek és a mateknak jobban hiszek. És amíg minden magyar családnak ekkora a "láthatatlan" adóssága (mert a miénk, nem fizeti vissza helyettünk senki, a görögök pláne...), addig b@szhatjuk...
@Mr. Waszabi: Konkrétumok nélküli, frusztrált, üldözési mániás ömlengésekre nem tudok érdemben reagálni. :)
@Mr. Waszabi: Hát kispajtás azt a nagy büdös lófaszt-amiről írtál- ti fogjátok megszopni alig egy év múlva- de alaposan.
www.median.hu/galeria-popup.ivy?artid=8559ae14-bf3c-4857-863e-5a44d47bd82c&pos=1
Tessék kezdhetsz sírni.. :)) Próbálj már meg egy kicsit tájékoződni te szerencsétlen! KSH-ról hallottál már? Persze szted nyilván az is a zorbánék irányítása alatt áll ugye? Olvass mást is, és ne csak a Népszava hülyeségeit szajkózd! Mikor kerültünk túlzott deficit eljárás alá ,és mikor kerültünk ki onnan? Fáj az igazság ugye?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pedig a klasszikus még csak eszükbe sem jutott:
"Hóóóón Gyulaaaa monnyóóóón leeee!"
Még ezt is nekünk kell megsúgni.
Szerintem behívták a szúnyogirtásból és a kánikula elleni harcból a tartalékosokat is ma délutánra. Hiszen pár dolog miatt bepipult a zeju, oszt lehet, hogy jön pár visszasaller tőlük. Köll terelni valamivel.
Marmint a Kozponti Statisztikai Hivatal, jahh annak semmi koze Vezenyloekhoz ;)
@Bakter: de meg a kozponti ukasztol is elternek, meg az avitt agitpropot sem frissitik, pedig a narancsos fomuftik elismernek. Ehhh, barmok ezek.
@Blogger Géza:
A két ízületes csirkeszárny a múlté, ma három ízületest tudtam venni.
Az már valami, mert a harmadik perc igen tápláló.

Fel ne hagyj a kommenteléssel, baromi jól szórakozom rajtad!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ezért gomboztam ki őket sorban. Hiszen semmi más céljuk nincs, mint rombolni és bomlasztani.
Nekem persze vannak elképzeléseim, mivel kondicionálnám őket ezért cserébe.
Mi különbség nácik és kommunisták között?
A náci bevette a ciántablettát mikor rendszere megbukott.
A kommunista elkezdte magát "demokratának" nevezni....s minden ment tovább.

Na ebben nagyon jó volt Gyulánk is.
@Knósszosz:
Én jobban szórakoznék rajta, ha szinkronizálná a bronzbikát.
@painkiller21:
Ezt már délelőtt elsütötték. Akkor rövid úton le lett vezetve, hogy jól hangzik, csak nem igaz.
Ne válaszolj, gombot kaptál.
@Bakter:
Nagy Vagy!!
Erre a lehetőségre mostanéppennemgondoltam, de ha már említetted...-:))

Amúgy ennyi barmot, akiket a netre delegált a Lendvay utcai szarházzy ájtí brigád... rég nem láttam.
@Blogger Géza: Már bocs, hogy belekotty, de a fidesz(esek) - amikor nincsenek kormányon - azzal vádolnak mindenkit akinek megy a szekér, hogy lop. Akkor most lúzerek? Sőt, mikor kormányon vannak akkor is - rajtuk kívül - mindenki lop. Ezért vannak a fura pályázatok, alkotmány módosítás (gondolva a jövőre), hogy más ne lophasson!
@Knósszosz: Bocs, csak küldtem egy mailt. :)
@1kivancsi: Ez is az én igazamat bizonyítja. A GDP növekedését jelző kék csík csak 1993 előtt és 2008 után megy 0 alá.
@Behajtó70:
Egyet értek!
Monnyá le! - a szavazati jogodról...
brü és hüy
Rodi hol van?
@Quentin vagyok Montargis-ból !: Ha Orbán idején csatlakoztunk volna az EU-hoz, akkor Orbán idején kerültünk volna túlzottdeficit-eljárás alá :)
@Kókadt-szegfű: Igazad van! Mi MAGYAROK azt se felejtsük el, hogy a szép nagy országunkból a kommunista, sztálinista, trappista, hazaárulók miatt ilyen szép kicsi ország lett!
Tudod?! Azok miatt a mocskosok miatt, akik az országot kétszer is vesztes háborúba vitték bele! A picsába! Azok nem is kommunisták voltak!

Mindegy azt se felejtsük!

Azért kimehetsz koszorúzni a sírjukat, meg nevezhetsz el róluk utcát! És így tényleg nem feledjük őket!

Az előzőekben - általad - írtak alapján mivel van bajod? Azzal, hogy vörös, vagy azzal, hogy maffiózó? Gondolom a vörös színt nem szereted, mert a narancssárga nem bántja a szemed!
@painkiller21: A nácik elmentek Dél-Amerikába, amikor otthon megbuktak...
@Blogger Géza: tévedésben vagy - én válaszoltam, nem pedig kérdeztem. Elmondtam, mi a való, a hazugságaiddal szemben. Ha nem akarsz hasonlókat, szokj le a hazudozásról, vagy legalább önálló hazugságokkal próbálkozz. Utóbbiakat értékelem, de a kormányzati paneleket szajkózó trollokat könyörtelenül eltaposom. Szerintem, hazug ember ne vegye magára a magyar nevet, de ha még is megpróbálja, vállalja a következményeket.
@Knósszosz:
Mondom, roham van, mert:
- drágul a cigi.
- Brüsszel alighanem megint büntetni fog.
- az Eustat szerint a 27 országból a 23. helyre csúszott le az ország a szegénységi listán (géjza figyesz?), és még itt se lesz megállás.
- lövető török kormány méltatása.
- nem kapnak gyógyszert az adós kórházak.
- újabb dohánymutyi stiklik kerültek elő
- vargacsomag
- a Tárki szerint a lakosság fele szegénységben él.
Csak pár kellemetlenség az elmúlt egy-két nap terméséből. Sor folytatható.
Blogger Géza! Nehogy azt mondd, hogy léptél aludni. Itt ülök a monitor előtt és várom szavaid! Oktass még, Mester!
@Bakter:
Folytatható, jól láttya kend!
Nyúlháj, varjúmáj, ha meggyyógyul maj' nem fáj... jönnek a nemzeti patikák. Is.

Tele leszünk dajcsdiplomatikás gyógyszerészekkel, amúgy meg ki a faszokkal?
Kedves kolléga, meddig marad?
@Dr. jenőke (jenőke):
Bocs, behajtó 70-ről maradt le.
Szorri, amúgy szép estét neked!
@Blogger Géza: és 2013-ban is növekvő pályán van. Csak 2012-ben csökkent. "
Te, Gejza, figyu egy kicsit: ha 100 egység csökken 10 egységgel, akkor ugye az 90 %.
Namost nő 10 %-kal, vazze, az csak 99 egység lesz!
Tehát, ha csökkent 2012-ben, majd nő 2013-ban, akkor még mindig szar. Egyébként meg nem nőtt. Mondjuk a 2012 I. n.é. magasabb volt, mint a 2013 I. n.é. Vazze, ez csökkenés.
Gejza, te magadtól vagy hülye, vagy fizetnek érte?
Gejza, ha Orbánnak 2000-ben sikerült mesterségesen felpörgetni az építőipart (hitelek, állami megbízások), az nem számít bele a GDP emelkedésbe? Ha Orbán "véletlenül" eltüntetett némi pénzt az MNB-ből a Fejlesztési Bankba, az véletlenül nem csökkentette az államadósságot? (amit persze azonnal ki is szúrt az EU, csak már a hatás áthúzódott a következő ciklusra.
Gejza, te már megint nem mondasz igazat! Csúsztatsz! Csak azokat az adatokat vagy hajlandó szajkózni, amik látszatra neked adnak igazat.
@Blogger Géza: Kedves Géza! Vigyázz, mert ha csak a statisztikákon fogunk vitatkozni, akkor még a végén megegyezünk... :-)
Egyébként
(a) GDP számunkra releváns tétele a belföldi fogyasztás számai (ezek mutatják, hogy "rosszabbul élünk, mint 2009-ben"): 2010: 99.5%, 2011:100.1%, 2012:96.3% (bocs a 2011-es 0.1%ért, de tényleg)
(b) az adósságállománynak éppen a "pályájával" van baja minden kicsit is hiteles elemzőnek, mert a magánnyugdíjvagyont - szeretném hangsúlyozni - sajnos csak egyszer lehetett elsikkasztani... de mint mondtam az utóbbi időben (naná: 299-es Eurónál) éppen növekszik...
(c) gondolom tréfának szántad, hogy soha nem volt ilyen magas a GDP... ez még a cikk statisztikái szerint sem igaz... Én jót nevettem volna rajta, ha lenne hozzá kedvem.

Az mindenesetre jókedvre hangol, hogy a többivel nem vitatkozol (v.ö. "rezsicsökkentés" vs különadókból és árfolyamból adódó brutális elvonások...)
@Kókadt-szegfű:
Na baszd meg, azt hiszem, megvan az orvosi tankönyvek elrettentő példája arra, miért nem szabad alkoholt adni a gyereknek.

Személyedben.
Küldjél már hozzá egy képet is, hogy tudjuk illusztrálni.
@Orica Középföldi:

Itt a nagy halott előttünk,
Kiteritve, mereven;
A hideg, a téli éjben,
Csillagoltó sötétségben.
Mi vagyunk még éberen.

A sirásban elfáradt már
Valamennyi jó rokon;
Talán mi se volnánk ébren
Hanem mert a torban, éhen
Rágódunk a csontokon.

A csontokon sem rágódnánk,
De hát – ez a kenyerünk;
Nem maradt ránk dus örökség,
Fizet minket a nemzetség:
Ha sirunk, énekelünk.

Már maholnap ez se kell majd –
– Elég volt a gyász, a dal;
A mi megholt, föl nem támad,
Haszontalan minden bánat!
Haj rá étel, haj ital!

Illyen szelet hallunk is már,
Ki legtöbbet örökölt –
Annak van a legjobb kedve,
Ott van a mult elfeledve
És eladva az a föld,

Hol pihennek a nagy ősök
Kik szerezték vérükön
Azt is, a min ők mulatnak –
Idegenek jól aratnak
Vérben ázott térükön.

Ők alusznak szépen, mélyen
Ébren már csak mi vagyunk;
Ők alusznak és álmodnak
Mi virrasztunk ébren, haj csak
Ébren is mi – álmodunk.

Álmodunk mi hihetetlent,
El se merjük mondani.
A holt szeme félig nyitva,
Hátha meg nem volna halva –
S lehetne még valami…

A nagy tenger éjszakába
Ki-ki nézünk ollykoron;
Mert nem tudjuk hány az óra,
Hallgatunk a kakasszóra
Merengünk egy csillagon.

Jó reménynyel, vak reménynyel
Hogy ha megvirradna már!
De a hajnal csak nem pirkad,
S a mit láttunk, az se csillag, –
Bolygó fény, vagy fénybogár! –

És csak olly csöndes ne volna.
De ez ugy fojt, ugy ijeszt –
Dalunk is már egyre fárad,
Alig ad még bátorságot –
Égen földön semmi nesz.

Szempillánk is csuklik immár
S ha az álom elnyomott,
S mi is alszunk, boldog Isten!
Akkor aztán késő minden –
Mozdulhat a tetszhalott!…

Vajda János.

nu, eszt csak azér biggyesztettem ide, mer azon a szent napon, midőn az első orbán kormány fölállott, jómagam ippeg összevesztem az akkori nato szóvivővel egy sajttáj kapcsán. a jamie úgy el kezdett velem üvölteni, hogy az egész hallgatóság elképetten fülelt, jóllehet csak egy pikírt megjegyzést tettem a nato akkori balkáni politikájára. asztán szépen kivonultunk a hallba és békés bagózás közbe megtárgyaltuk a történéseket, a jamie elnézést kért, mondván nem esett le neki időben a tantusz, jót röhögtünk az egész marhaságon, a vakuk villogtak körülöttünk, mingyár kaptam is egy fotot, történetesen egy kibaszott nagy fénykép alatt ácsorogtunk, amelyen ippeg horn írta alá az előszerződést.

(megjegyzés: temetési sípok kedvezményes árusítása kezdődik a jövő héten a lázár&lázár kft. boltjaiban)
@hacsaturján:

„Kormány megrendüléssel értesült arról, hogy …
[…]
Kereszténydemokrata Néppárt megrendüléssel értesült […]”

ettom képzeeeni megrendülésüket...
amikor egy 6 éve súlyosan beteg, 81 éves ember számára már megváltás a nagy utazás...

ettől ők meg vannak rendülve.

asztadurva.

mert hogy '-a Család mély fájdalommal tudatja, vagy megrendüléssel közli-' asztat értem-érteném.

no de ezek?????????? megrendülni?
@Mr. Waszabi: A te agyadban lévő rémképek hálistennek elég messze esnek a valóságtól... :)
@Gonbolkozó:

"Áprilisban a versenyszférában mért havi bruttó átlagkeresetek 5,5 százalékkal, míg a nettó bérek 7 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest. "

www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/4-szazalekot-meghalado-realber-emelkedes-aprilisban

"Az előzetes adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene áprilisban 3,4 százalékkal magasabb volt, mint évvel korábban. Ilyen magas indexet utoljára hét éve láthattunk."

richpoi.com/cikkek/uzlet_gazdasag/ksh-aprilisban-34-szazalekkal-nott-a-kiskereskedelmi-forgalom.html

GDP ügyben meg szerintem elég egyértelmű a dolog: semelyik kormányzati ciklus végén nem lesz olyan magas az egy főre eső GDP, mint most, 2014-ben (pár hónapra azért nagyjából már előre lehet jelezni). Ezen szerintem tök felesleges is vitatkozni, semmilyen számolással nem lehet más eredményre jutni. Mint ahogy a GDP-arányos adósság csökkenő pályája sem kérdés, csak az intenzitása.

Nem tudom, mivel kéne vitatkozni rezsicsökkentés ügyben, arról végképp nincs értelme vitatkozni: csökken és ez jó. :)
Gejza es az intenzitas, mar jol kezdodott a nap, vidaman es bolondosan :)
@Blogger Géza:

és eme fényes eredmények ellenére újabb és újabb adókat kell kivetni, mert az 5,5%-kal növekedett átlagkeresetek után befizetett többletadók, járulékok, valamint a nagyobb kiskereskedelmi forgalom utáni több ÁFA s egyéb bevétel mégsem elegendő.

Akkor most vagy megint többet lopnak a nernők és nerfiak, mint amennyi van, vagy nem igazak a növekedési adatok.
@jaegtoer: Vagy hülye az EU (ismét) és túlságosan pesszimista. Az 1-5. havi hiány az utóbbi évtized 3. legjobb értéke volt...
@Blogger Géza: Géza, a GDP-nél ne azt nézd, hogy forintban mennyit ért az adott évben, mert van infláció is. Nem ugyanannyit ér a 2000-ben 5000 forint értékű árú, mint a 2013-ban 5000 forintos.
Ha a megtermelt árut és szolgáltatást méred, akkor 2008-ban volt az eddigi csúcs.
@Távmunka blog: Na még egyszer:
"semelyik kormányzati ciklus végén nem lesz olyan magas az egy főre eső GDP, mint most, 2014-ben (pár hónapra azért nagyjából már előre lehet jelezni)."

2008-ban nem volt kormányzati ciklus vég, nyilván azt érdemes nézni, hogy adta át az MSZP az országot, abban ciklusban kb 5%-ot esett a GDP. Ennek semmi köze semmiféle inflációhoz.
@Blogger Géza: 2006-ban is magasabb volt, mint most, szóval egyáltalán nem biztos, hogy jövőre rekord lesz.
@politikailagnemkorrekt: A TB-önkormányzattal nem vicceltem, OV-ék sem 1998-ban. Felélték a vagyont, ami nem az állam másik zsebe volt, hanem a mindenkori befizetők pénze, éppen úgy, mint a magánpénztáraké. Olvasgass róla, vagy keresd meg a vonatkozó törvényt: magyarnarancs.hu/belpol/a_tb-onkormanyzatok_vege_keresztut-62003
Ezzel a lépéssel egyébként vazallusokká tette a nyugdíjasokat, mert innentől + a magánpénztárak einstandja után már az állam mindenkori kénye-kedve szerint lehet a nyugdíjat "adományozni".
A privatizációhoz: az EU-csatlakozás során éppen a Fidesz-kormány alatt tárgyalták a mezőgazdasági fejezetet; jól sikerült?
Nagyon kíváncsi lennék, milyen értéket tudnál megnevezni a jelenlegiekkel kapcsolatban, mert én csak az engedelmes középszer térhódítását látom, meg a kolosszális lopást - ettől nem igen megy az ország előbbre. Nem dirigálni választották őket oda, hanem ésszel kormányozni.
@AnnaKarenina: Kösz, hogy alátámasztottad, amit írtam.

"A gyermekei után járó kedvezménnyel csökkentett adó összege, melyet befizetett: 2 360 083 forint. "
:)

Remélem, nem lesz egy politikus közellenség azért, mert gyerekei vannak...
@Quentin vagyok Montargis-ból !: khm. Miért pont Népszava? Te azt olvasod? Mert én nem:)
Lebuktál kispajtás. Legalább Népszabadságot mondtál volna, arról hihető, hogy egy jobber csak hírből ismeri a legnagyobb baloldali lapot. De ez így bukta.
Ha a választási tippjeid is ennyire hitelesek, akkor nyerjen csak aszerint a fidesz, nincs kifogásom:)
@Blogger Géza: Géza, már megint mellébeszélsz. Senkit nem izgatna a politikus adója, hogy évi 20 misiből 2-t vagy 4-et fizetett-e, ha az ország lakosságának az a fele megkeresné azt a 2-t vagy 4-et évente, amiből normális életet folytathatna, meg a gyerekei is. De egyelőre csak 1-et keres meg évente, legfeljebb.
@Bakter:
Te biztos azt hiszed magadról, hogy ilyen vicces csávó vagy...

Közben kurvára nem. Igazából félelmetesen élethű. Semmi de semmi vicces nincsen benne. Én rá se jöttem volna, hogy ökörködsz ha nem írtad volna le azt, hogy Orbán Viktor az árvízbe fojtotta a szúnyogokat...
Pufival vállat politikai közösség miatt ugrott Orbánéknak 1 szavazat
@Mr. Waszabi: Te tényleg ekkora lúzer vagy? Ki hitte...
@KopaszMercis:
Tegnap felvettem az egyszeri fideszes figuráját, és előadtam gyakorlatilag azokat a paneleket, amiket a narancsosok a szóvivőktől kezdve az agyamputáltakig minden eseményhez képesek odatűzni. Kaptam is itt hideget-meleget a nem éppen kormánypárti kommentelőktől - legalábbis azoktól, akik nem ismernek. Bár mindegyik hozzászólásomban igyekeztem valami kimagasló túlzást betenni, még így is elhitték, hogy fidesztroll vagyok. És ez a legnagyobb baj, vagy ez a legnagyobb vicc: a kormánypárti kommentelők többsége simán hozza vakhitből az efféle ordító baromságokat. Az olvasókban pedig fel sem merül, hogy ez irónia is lehet, mert ez a sztenderd színvonal fityesz bértroll vonalon. Büszke lehet erre a támogató seregre a zorbán.
@Blogger Géza: ennyi telik? Ha elfogynak az érveid, akkor lemész óvodásba? Ez igen.
@Bakter:
Én nem piszkálódásból mondtam hogy nem vagy vicces... egyszerűen csak hiába próbálod eltúlozni nem tudod, és emiatt nem tudsz vicces lenni. Az már tényleg a legabszurdabb hogy a szúnyog lárvákat vizsbefojtotta ... abból esett le. Egészen addig teljesen higgadtan és "normálisan" olvastam amit írtál...

Azokat akik önmaguk karikatűráik nem lehet kifigurázni sajnos...
@Buga.Jakab: Őszinte örömmel írom neked.
Baszd szájba a mocskos kurva anyádat aki a világra fosott, te szarházi büdös bunkó!
@Blogger Géza: Miközben a szarházi anyád szopta a faszom, azon gondolkodtam, vajon téged miért nem nyelt le?
@Buga.Jakab:
Ellenérvet akartál, akkor mondok egy párat. Egy vezetni annyit tesz mint meghozni a nehéz döntéseket a nagyobb jóért. Persze aki még életébe nem került olyan helyzetbe, hogy a kinek az életet ne tegye miközben 20 (egy ország eseteben 10 millió) másikéra is tekintettel legyél.
Ezek az emberek, feláldoztak párat a saját lelkükkel együtt, hogy másik 10 milliót ne daráljon be a szovjet unió.
Másik, ha hiszel valami nagyobb jóban azért sokmindent megteszel. De ha felismered és elismered, hogy tévedtèl az a legnehezebb, mert önmagadat kell megtagadnod.
Szóval én örülök, hogy voltak olyan államférfi sínek akik úgy ahogy meg tudták óvni az országot és időben felismerték a hónapokat és koriggálva azokat átvezették az országot nagy válságokon.
Amúgy bunkókám képzeld Lincolné volt a valaha volt legpopuistább kampány sőt még csalt is. Csak utána jóra használta az erejét. Roosevelt pedig a legnagyobb megszorítást ígérte es a legnagyobb költekezést hajtotta végre, mégis ők igazi államférfiak.
süti beállítások módosítása