Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.06.04. 04:43 Fabius

A Fidesz fölmelegíti a besúgóbizniszt

Nem sok szórakoztatóbb dolog van egy felakadt szemmel ajvékoló kormányszóvivőnél. A Szijjártó-Selmeczi páros sztendapjai nehezen túldobhatónak látszottak egész addig, amíg ezt a Zsigó Róbertet ki nem állították beszélő fejnek. Máshol már a szórakoztatás csúcsának számít, ha a kétharmados kormány iszonyúan kiakad egy alternatív, semmilyen jogkörrel nem rendelkező ellenzéki megfigyelőtestület láttán, de nálunk ez csak a közönség bemelegítése. Ők a csúcspontra hogy, hogynem a ciklusuk talán legnagyobb szégyenbélyegével, az ügynöközés-besúgózással kívántak eljutni.

Jelentem sikerült, srácok. A hatás ugyan ellenkező, mert borzadás helyett iszonyúan röhögünk, de a csúcspontot vitán felül elértétek. Röhejesebb és szánalmasabb dolog ennél nincs. Eddig. 

Rytkó Emília, a frissen alakult ellenzéki Választási Monitoring Bizottság tagja egyszer az átkosban állítólag ellenséges, ellenzéki hangneműnek nyilvánított egy Hankiss Ágnes előadást. Bizonyára így van, hisz szó nélkül elhisszük, a kádárizmusban külön ügynököt állítottak a tejhatalmú popcézár cenzor és ízlésmeghatározó Erdős Péter lányára. Így ha a pártkomisszár gyereke állít valamit az tutifix igaz, máshogy nem is lehetséges. Lehet kiabálni, hogy spicli van a tyúkól körül, most segíjjél tejósten, oszlassad fel minnyár esztet a bizottságot, mer'a jogkör nélküli megfigyelők majd jól bezavarnak a mi jogkörrel is felruházott besúgóspiclinknek, és ómájfaszom, a Nemzeti Blőröző Műveket nehogy már szemmel tartsa valaki a választások alatt!

Bezony. Mert, hogy az van, a választási tévékampányt a "mi" nemzeti spiclink fogja felügyelni az MTVA élén a kiretusálni már faszául tudó, de helyismerettel és tömegfelismerő képességgel nem rendelkező szakembergárdával. 

böröcz istván.jpg

Az gondolom eddig a fatális véletlen számlájára írható, hogy se Zsigó Róbert se Hankiss Ágnes nem ordította, hogy: "egy volt kommunista spicli is meg szeretné mondani, mi a demokratikus Magyarországon és mi nem az".  De ha eddig el is kerülte a figyelmüket a kommunista spicli, most gondolom haladéktalanul követelni fogják a feloszlatását eltávolítását a közmédia éléről mindketten. 

Vagy nem, ugye. 

Mert Zsigó Róbertet speciel akkor sem zavarták a spiclik, mikor a kétharmados frakció látványosan három részre szakadt az ügynöklista nyilvánosságról szavazás közben. Most úgy ordít, hogy a szájzugba száradt nyálhabja hullik szerteszét, mint disznósörte közül a lemezes korpa, de mikor a spiclik listájának nyilvánosságáról kellett szavazni csak lapult és kussolt a többivel együtt, nem renitenskedett, tartózkodott vagy ellenkezett, hanem akkora nemet nyomott, hogy ujja alatt behorpadt a szavazógomb

Mondd csak, tökfej, egy tízes skálán mennyire kínos, hogy ha a Rytkóról állítottak igazak is, akkor azért is ti vagytok a felelősek, hogy nem tudhattunk róla időben mindannyian? Mert nektek - és személyesen neked is - köszönhetően nem ismerhettük meg, és amíg ti hatalmon vagytok nem is fogjuk megismerni a spiclilistát.

Különösen vicces ez a most rendezett kismiújság azok után, hogy Boross Péter gyakorlatilag letette a "soha, nem-nem soha nem mondom meg kik szerepelnek az ügynöklistán" hűségesküt nektek.  

 

 

Az már csak nüansznyi finomság, mikor a Fidesz páholylakó egykori főkommunista Pozsgay elvtárs sliccét piszkálva, a trafik és földmutyi után, a piamutyi előtt "elvtársi válogatott"-ról beszélsz. 

Azt gondolom végképp nem gondoltad végig, hogy ha Pozsgay páholytárs a maga Hazafias Népfrontban (is) töltött múltjával, a jelöltállítás monopóliumának kitanulása és alkalmazása után a ti Tisztességes Választásért Alapítványotok kuratóriumának elnöke lesz az tripla bullshit értékkel bír. Onnantól a testre szabott választási törvényen túl is hiteltelen minden, ami tőletek demokratikus szabad választás címén elhangzik, és legalább annyira kínos, mint mikor a nem szavazatod után ügynöközöl. 

606 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr875342964

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.04. 14:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Pelikánt a gátra! 2013.06.04. 12:38:17

Hiába árasztják el vízzel a Kossuth téri mélygarázst. Hiába emelnek gátakat. A nyugat felől hömpölygő áradat megállíthatatlanul sodorhatja magával Parlamentünket. Vajon ki lesz a legény gáton, aki megakadályozza a katasztrófát, és megmenti Parlamentünk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oigen, a mai magyar berendezkedesrol szinte mindent elmond a belinkelt nevszerinti szavazasi eredmenylista... Uramisten. MSZP es jobbik 99%-ban igen, fidesz kdnp 99%-ban nem.
Basszameg, orszag ez egyaltalan?
A besúgók régen is voltak, most is vannak és - minden bizonnyal - a jövőben is lesznek.
Népiesen: Amíg lószar van, addig veréb is van.
A Magyar Nemzet mai cikke:A baloldalnak kell a besúgó. Szerintem viszont, pont ez a mostani rendszer kedvez a besúgóknak. Ha előbbre akarsz jutni, akkor árulkodj, és tied a pénz, és a poszt. Pont a Fidesz alakítja ki ezt a fajta Rákosi rendszert.
@V-PORT: orulok, hogy nemzetolvaso letedre objektiv kepet latsz, komolyan! :)
A választási csalások gyakorlatilag biztosítottak. Mondhatnám azt is, hogy az a megoldás, ami kisebb településeken korábban is futtatható lehetett, az ma országossá vált a külföldi szavazatok bemondásos kezelésével.

A Fidesz környékén meg rendszeresen bujik elő a szellem egyes csücske a palackból. Ilyen volt már az éhségmenettel kapcsolatos molino ügy
"Ezek fényében talán nem is elszólás az a bizonyos, házőrségi segédlettel kitett, molino. Lehet, hogy egyfajta önvallomás az egykori KISZ-nek és MSZMP-nek a jelenlegi Fidesz-ben és holdudvarában fellelhető tagjainak részéről. " endresy.blogspot.hu/2013/02/hatalom-es-molino.html
Amikor Zsiga Marcell rugta be a labdát.
Egyszerűen az emeberek szelektív emlékezetébe bíznk a fiuk. S amíg a véleménypublicisztika gyakorlatilag a sporadikus blogvilágba szorulhat, addig joggal.
@Megdobbent: Én mindig a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap között szoktam vacillálni, hogy melyiket vegyem meg. Mind a kettő objektív, és minden szava igaz. De a legvégén az dönt, hogy melyekben van több Bajnai cikk. :))
Mikor meglátom a Fidesz szóvivőit a tévében,azonnal csatornát váltok! Gabikát meg egyenesen utálom!Lassan ott tartunk,hogy nem lesz képernyőképes ez a banya!Úgy néz ki, mint saját maga karikatúrája!
eettárcsak, ácsi, először is, kubatov gábor rendszerezi a blogokon a naponta elhangzó akármiket és a varánus az élbolyban van, a provokátorok szondák, melyeket ledugnának nekünk, hogy ... és mi meg elkűggyük űket a faszba, de addig is csevegünk velük, míg a műszakjuk lejár és a napi anyagot utána a kubatov elvtárs feldolgozza, ki mit miért és hogyan és ez nekik nagyon fontos, az uccsó a sok levél sikertelensége után, mivel a levelek csakis a hülyékre bazíroztak, hogy egyetértsenek és lehessen aztat hírdetni, de minket innen nem hírdetnek hanem mrendszereznek és a témáktól függően összeszedik mit lehet vagy kell

a szondák nem műxenek mivel Fabi itt is bemutattya -zseniálisan- hogy nincs káderük, nincs egy épeszű aki tudna igazán a blogon ha ezek a selejtes elvtársak ott a pódiumon ordibálnak baromságot akkor egy Vizolda Triszta Tartandó Panyókai doktorovics lehellet mijafaszttudtenni, eloson a többi gyengusz még annyit sem pedig majd meggebednek, hogy kapjanak valamit de a röhögésen és a kigúnyoláson túl semmi és ez keserű pirula a hatalomnak, "tudhassák" "mijen" a káderanyaguk és mijen a zellen

ki kell tartanunk és ütni vágni őket (mit gondoltok leváltják Erdogan-t?)

brühüyyy
@rodeo36: Erdogan?? Hmmmm.

Amit csak találgatni lehet: mi lehet a háttérben? Nehéz elhinni, hogy egy olyan kormány ellen, amely – minden ellentmondó és megosztó intézkedései mellett is – tíz év alatt megháromszorozta (!) az ország GDP-jét, és alvó oroszlánból regionális nagyhatalommá tette az országot, 18 fa kivágása miatt elementáris erejű kormánybuktató demonstrációk törjön ki. Ezt maguk a tüntetők is megfogalmazták: ez csak az utolsó szikra volt, a hónapok óta fokozódó feszültségek után. Van néhány ok, amely jó ideje megosztja a török társadalmat: szekularizáció vagy iszlám hagyományok, Atatürk öröksége vagy az Oszmán birodalomé, megbékélés a kurdokkal, kiegyezés a PKK terrorszervezettel (amit az ellenzék hazaárulásnak tekint), beavatkozás a szíriai konfliktusba. A héten éppen az alkoholforgalmazás korlátozása (és nem a tilalma, ahogy az tévesen megjelent néhol) váltott ki heves reakciókat, az iszlamizáció újabb jelét fedezve fel a szigorításban. Az’Occupy Taksim’ mozgalom be is jelentette: politikai mozgalommá alakulnak, amelynek célja az Erdogan vezette AKP-kormány megbuktatása.

Sokan az „Arab Tavasz” eseménysorozatával hozzák összefüggésbe a tömeges utcai demonstrációkat. Csakhogy van egy hatalmas, lényegbevágó különbség: az érintett arab országok diktatúrák voltak, szabad választások lehetősége nélkül. Törökország kormányát azonban szabadon választotta az ország, 2002. óta harmadszorra, vagyis kétszeresen újraválasztva, meggyőző többséggel. Az korábban is tudott volt, hogy az AKP legkevésbé a kozmopolita nagyvárosokban népszerű, és fordítva: ezek a városok az ellenzék fő erősségei. Hihető, hogy itt nagy az elégedetlenség a kormány politikájával szemben. Csakhogy felülírhatja-e ez az egész ország többségének korábbi döntését? Felmérések szerint az AKP sokat vesztett népszerűségéből, de még mindig messze a legnépszerűbb párt. Mindettől függetlenül az ellenzéknek minden lehetősége megvan rá, hogy győzelmet érjen el a következő választásokon, akár új formációkkal, akár az eddigi szereplőkkel. (2014-ben– most először – közvetlen elnökválasztás lesz, 2015-ben pedig általános választások.) Az lesz majd a népítélet igazi kifejezése. Ki fog derülni, hogy valóban elfogyott-e a támogatottság a jelenlegi kormányerők mögül. Egy biztos: Törökország érdeke a belső és külső béke lenne. Adja Isten, hogy így legyen.
@V-PORT: megvárom, amíg a mono és a mahir címoldalán teljes képben és színesben Bajnai Gordon Magyar Miniszterelnök lesz nyomtatva

addig nem

brühüyyy
Varánuszt is hivatkozva (még mindig nincs trackback a bloggeren)
endresy.blogspot.hu/2013/06/ugynokozessel-az-arviz-ellen.html

S persze pár egyéb adalékkal az ügyhöz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kedves tyúkanyó, honnan a picsából másoltad ezt a szart?

az arab tavasz az az USA egyedi akciójának szerves része és semmiféle összefüggésben nincs diktatúrával vagy egyéb baromságokkal:

Europát körbevették lángokkal és kényszerítik, hogy költsön olyan dolgokra amikre nem akart soha,

körbevették az oroszokat lángokkal és kényszerítik őket (a bostoni terrorista csecsen és a CIA képezte ki az oroszok felhívták őket hogy ott vannak már náluk de nem hallgattak az oroszokra le kellett lőniük a saját ügynökeiket mert kurva kínos lett)
az oroszokat és Kínát is körbe vették lángokkal, militarizálni akarják őket pedig militarizálás közben nem lehet fejlődni de lehet a zavarosban halászni

mit gondolsz miért nincs egy árva szó sem arról, hogy legyen egy szuverén Palesztin állam? mert a szart akarják keverni

gazdaságot már nem tudnak csinálni csak a tözsde megy és termelés nincs csak fegyver és hadiipar és kaja a többi kívűlről
és le vannak maradva a világ 27 32 helyein állnak minden mutatóval kivéve a military-t ami ver mindenkit

na ezért most az orosz déli határ török szír és a többiek és máris ...a kurdokat sem oldják meg Iraq mai napig egy elfoglalt lerohant ország amely semmit soha az USA ellen nem tett de tönkrebaszták és a többit is a Kadhafi ról terjesztették a leprát pedig fejlesztette az országot mind a 12 darab ellenálló CIA ugyanúgy mint emberrablók a McCain-nel Szíriában mind a 6-tan nincs is több Egyiptom, és a többiek detto

brühüyyy
@DR. INKVIZITOR: Az ügy egyszeűbb. Csak addig lesznek besúgók, amíg titkolnivalók lesznek. Bármilyen okból, bármilyen szándék érdekében.
Alapeset a gyónás, az önbesúgás csúcsteljesítménye, mint olyan.
Kurvanehéz az ügynöktoborzás, ha választástól - választásig tart a védelem. A "nyilvános ügynöklistát!" mozgalom valójában a "ne legyen besúgás!" mozgalom követelése.
A "legyen jó a hatalom, mert igenis van ilyen!" mozgalom valamiért nem hirdetődik meg.
(Hacsak nem vetjük fel a "az én besúgóm jó besúgást szolgál, de a tied mocskos és emberellenes!" mozgalom szükségességét.)
"Trianonnal kezdi a napot a parlament"

hvg.hu/itthon/20130604_Trianonnal_kezdi_a_napot_a_parlament

Várjatok már, segítsetek, mert - tudom, bennem lesz a hiba - én úgy emlékszem, hogy Piktorunk és a Fidesz volt az akik a Trianon szó hallatán kivonultak az ülésteremből.
Basszus... van bőr a képükön rendesen!!!
Csak az a baj, hogy M.országon mindenki ül kussban. A törököknél már a fél ország lángol. Nálunk a trafikmutyi ellenére nem szólt senki egy hangos szót sem. A szügészség hülyeségeire sem reagált senki. Arra gondolok, hogy a csak személyes adattal történő visszaélés miatt folyik nyomozás a trafikmutyiban, és nem hatalommal történő visszaélés, vagy korrupció miatt. Ez az ország elveszett. A Bolgároknál ennél kevesebbe belebukott a kormány. Nálunk meg csak a hallgatás és a kussolás megy. Jövőre itt sajnos lófasz sem lesz, nemhogy kormányváltás. Ennek a birkanépnek ez kell. Az akolmeleg, ahol mindent szépen a szájába rágnak a buta alattvalónak, csak neki ne kell jen gondolkoznia. Szégyellem, hogy magyar vagyok. Én nem ezt akartam elérni a 90-es rendszerváltással.
Egy új Kádárrendszert, amit most orbánrendszernek hívnak.
Magyarország én így nem szeretlek!
@rodeo36: Érdekes, hogy így mélyéjszaka az ujjaid még mennyivel jobban működnek, mint a nyelved (hogy mást nem írjak.)
De ez már a r36b -fázis, tudom.
@rdos:
már nem érhető el az oldal

brühüyyy
@sörtelen:
mihez gratulász?

én nem remegek és nem értek egyet

brühüyyy
"Pintér Sándor belügyminiszter felajánlotta Magyarország segítságét Ausztriánakaz árvivi védekezésben."
Szegények, most végük lesz :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
gumicsont és csontváz

már nincs más el kell terelni a figyelmet a sok barom meg eszi mint a nagy nemzeti szartortát

brühüyyy
@avanivi:
mit visz? és mit hoz?

a maffia bemegy és lopkovicz

brühüyyy

remélem nem engedik be őket a hómentés után
@sörtelen:
te nem is ismerheted a nyelvem

brühüyyy
@rodeo36: Itt az előbb még látszott.
www.hir24.hu/netturi/2013/06/03/

Ez, de a link már itt sem élt

ARCHIVÁLT - Üsse pofán Ön is Orbánt és Gyurcsányt!

Indulatkezelő játék mindenkinek, aki szívesen szétverné a két politikus arcát
@rodeo36: Akkor most nálad túl korán vagy túl késő van? Nem figyelsz? Pont azért raktam az arab tavaszt idézőjelbe mert én is ugyanazokat gondolom erről, mint amiket te is felvázoltál.:) Abban is teljesen egyetértek veled, hogy ezekkel a "kis" lángokkal, a nagyokat (Oroszország, Kína) akarják körbe venni, demokrácia terjesztés mellédumával, miközben már oda jutottunk, hogy a "hős" szír "forradalmárok" elesett katonák szívéből falatozgatnak. :(

Viszont a török társadalom megosztottság sajnos létező dolog, amit persze ki is használnak azok az erők, akik mozgatják a szálakat.
@avanivi: és elküldjük a 0 darab helikopterünket segíteni??? :(
@rodeo36: hogy mik ki nem derülnek :D

Frady Endre
2013-06-03 22:46

@Szalacsi Dezső

Én nem trollként szóltam hozá, hanem statikus tervezőként. Amúgy én készítettem a Gellért téri metróállomás vasbeton “doboza” statikai számításának a legnagyobb részét, úgyhogy van némi rálátásom a dologra. :)

napikerdes.postr.hu/osszedolhet-a-parlament-az-epulo-melygarazs-miatt
1. Még csak tegnap fogadták el az internet cenzúrát, de más ma reggel ollan tetű a net, hogy csak ihaj... Nem e llehetne gyorsabban olvasó cenzorokat alkalmazni tán?

2. Itt a cenzúrázott weblap leírása, hohy mi is vagyon:

www.borsonline.hu/20130603_orbant_es_gyurcsanyt_is_batran_lehet_pufolni
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: hehehehehe, nesze neked :D

Mementó 1990-ből: Orbán Viktor kivonult a tranoni megemlékezésről

Orbán Viktor és a Fidesz kivonult a Parlamentből 1990. június 4-én, amikor az országgyűlés egy perces néma csenddel adózott a trianoni békekötés emlékének - állítja az MSZP.

hvg.hu/itthon/20130604_Memento_1990bol_Orban_Viktor_kivonult_a
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: bibábú... én má tudom, ki lesz az NMHH ennyők, de jusztse mondom meg:-)
Ha már az Izrael-barátsággal igazán nem vádolható, vezető arab televíziós adó (Al Jazeera) is antiszemitizmust vet a magyarok szemére, s ha a baloldali szimpátiával aligha vádolható európai jobboldal is egyre leplezetlenebbül Orbán politikai ellenfeleinek drukkol, alighanem nagyon komolyan kell vennünk annak szavait, aki a szakadék felé rohanó Magyarországról beszél.

magyarnarancs.hu/diplomaciai_jegyzet/a-bukas-fidesz-85012
@Dr. jenőke (jenőke):

A Moody’s bejelentése gyengítheti a magyar kormány reményeit - Külföldi lapszemle
-
Amerika fellépését sürgeti az európai szélsőjobboldal visszaszorítására a Párizsban megjelenő, egyik angol nyelvű újság.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=158132
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Na a parlamentnek tényleg annyi??? :)

"A román cementből kevert betont 20-30 cm-es rétegekben, folyamatosan, munkahézag nélkül készítették, az éjszakai órákban elektromos világítás mellett."
off
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hagyd már abba a hülyeséged! nem te raktad idézőjelbe az arab tavaszt, hanem az alfahír.
alfahir.hu/mi_tortenik_torokorszagban
on
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: há de nem... majdhogynem fel sem merült a nagy tolakodós-találgatásban... egy biztos, nem kijafaszom:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Messzire vezetne, hogy már megint miért írsz faszságot - illetve linkeled be kritikátlanul valaki más faszságát - de akkor csak röviden: egy normális demokrácia nem egyenlő a többség diktatúrájával a kisebbség(ek) felett, és egy ilyen berendezkedésre (mármint a többség diktatúrájára) az sem mentség, ha kimutatható, hogy egyébként darabra tényleg többen támogatják a "kormány politikáját".

Azt meg sem merem kérdezni, hogy ez amúgy hogy jön a poszthoz.
@avanivi: Mondta, hogy megvédik őket.
Azóta bécsben az ausztrál konzulátus előtt 5-ös oszlopban kilométeres sorok állnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a fácsén van egy képsorozat amely rettenetes dolgokat mutat, egy fél méternél vékonyabb vasbeton fal támasztja a parlament alapjától fél méterre a parlament teljes oldalnyomását, amely alap ha vizet kap a víz savas hatása miatt a mészkő megoldódik és megcsószik az egész mint egy kártyavár fog összedőlni, bele a nemzeti kacsaúsztatóba, mert másra nem is lehet jó

a másik oldalon az alsó rakpart támasztja és ki van fúrva, hogy beömölhessen a Duna onnan töltik a gödröt a nemzeti kacsaúsztatót

a parlament ami világörökség már nem sokáig fog állni

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kurva nagy a botrány a KGB utódja hivatalos levelet küldött a CIA-nak 3 hónappal a bostoni események előtt arról, hogy mi várható (a csecsent a CIA képezate ki hogy bomlassza az oroszokat és a grúzokat) de nem vették semmibe ma a kongresszus foglalkozik vele és kongresszusi delegáció van Putyinnál hogy bocsánatot kérjenek

az idézőjel nem a tied, hanem az újságcikké

ne ferdiccs

most nagy változások várhatók mert az egész arab tavasz és egyebek át lesznek értékelve...szerintem a Putyin -nagyon bölcsen- kivárt és most zsarol

a CNN több órás műsort szán erre éppen most is

brühüyyy

orbán gyorsan fog bukni és kurva szarúl
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ja igen tényleg és azt, hogy mi az igazi demokrácia azt csak ti mondhatjátok meg. :) Egyébként úgy jött a posztba a téma, hogy Rodeo az egyik kommentjében rákérdezett Erdoganra.
@punkfrog: Amúgy meg nem gondolom hülyeségnek, mivel elég kiterjedt török kapcsolatokkal rendelkező emberkétől származnak az információk, aki alaposan utána is járt az események hátterének.
@rodeo36: Ne károgj! Csak elsüllyed, de csak annyira, hogy a kupolda tetjén lávő narancs-csillag még éppen kilátszódjon:-)
@rodeo36: Amúgymeg maga a parliamemento nem világörökség... csakszólok.
@rodeo36: Én arra is kíváncsi lennék, hogy végül leszállították -e az Sz-300-as rakétákat a szíreknek vagy sem. Erről is ellentmondó hírek vannak.
@rodeo36: Azé remélem a CNN kamerádja ottan lesz, amikor Orbán a fején a nagymagyar koronával inal az Alkotmány uccán, aztán a Bajcsyn, a Nyugati Pu. felé, szíjártó meg nyargal utána, oszt húzza madzagon a lestrapált katonaládát, amiben az összes többi nemzetti erekcióje lapul:-)
"Az 1990-es parlamenti választásokon az MDF-KDNP-Független Kisgazdapárt összetételű kormánykoalíció képviselői között százharminc ügynököt találunk. Így már érthető Antall általunk sokat emlegetett kifakadása, nevezetesen: „Ha elfogadjuk az ügynöktörvényt, elvész a koalíciós többség’’. Hát bizony elveszett volna, vagy ha kiderül, hogy a Fideszesek között is tizenhét, az SZDSZ-nél negyvenhat, az MSZP-nél meg húsz ügynök található, de még a függetlenek között is ült két besúgó, új választásokat kellett volna kiírni Magyarországon.

Adják össze a számokat, s elsápadhatnak, az első, úgynevezett szabadon választott képviselők kétharmada ügynök volt. És akkor gondolkodjanak el azon, milyen lényeges magyarellenes törvényeket fogadott el ez a parlament. Míly mértékűvé vált Hazánk vagyonának ki- és átjátszása? Ha górcső alá veszik az „eredményeket’’, levonhatják a következményeket, egyáltalán nem véletlen kifosztásunk, a jog lábbal tiprása.

De vallassuk tovább a számokat, újabb összefüggésekre jövünk rá. Láthatjuk, hogy a kormánykoalíció ügynökei többségükben piti kis III/III-as besúgók voltak, itt-ott akadt egy-két szigorúan titkos tiszt.(A szigorúan titkos tiszt, a korábbi beszervező, akkor képviselőtárs, csak összevonta szemöldökét, s a spicli úgy ugrált, azaz szavazott, ahogy egykori tartótisztje akarta A pártszínek nem jelentettek akadályt. Az MSZP meg még inkább elemében volt, hiszen tudta, egykori MSZMP-sként kit szerveztetett be.) Az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz mélyen fedett emberei azonban zömében külföldi titkosszolgálatoknak jelentettek, az MSZP emberei elsősorban a KGB-nek, az SZDSZ, meg a Fidesz képviselői pedig az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak és az amerikai CIA-nak.

Az első parlament tagjai között százötvenkét besúgót számoltam össze, huszonheten a Moszadnak, húszan a KGB-nek, tizenegyen pedig a CIA-nak küldték Hazánkat eláruló információjukat. De küldtek jelentéseket az angol, a román és a szlovák szolgálatoknak is. A képviselők jelentős százaléka, elsősorban a befolyásosabb emberek, valamelyik szabadkőműves páholynak is tagjai voltak, s tagjai ma is. Kiszolgálói a globalizált hatalomnak, a gátlástalanul romboló pénzvilágnak."
off...

höhhö... najólmegnéztem... hááát, ha Frady Endre ollan statikus, mint amillen alanyi költő... fusson, ki merre lát:-)
Az első ciklusban 21 fideszista képviselő volt a parlamentben, néhányan, mint Kövér elvtárs közös fidesz-szdsz listán került be!!!
@rodeo36:

1. Budapest, including the Banks of the Danube, the Buda Castle Quarter and Andrássy Avenue

2. Caves of Aggtelek Karst and Slovak Karst

3. Early Christian Necropolis of Pécs (Sopianae)

4. Fertö / Neusiedlersee Cultural Landscape

5. Hortobágy National Park - the Puszta

6. Millenary Benedictine Abbey of Pannonhalma and its Natural Environment

7. Old Village of Hollókő and its Surroundings

8. Tokaj Wine Region Historic Cultural Landscape

Ennyi.
@zollerbá: Má megbocsáss... ezt az ótvart melyik szélsőjobbos szarcsomóról fölözted le?
„Míg üzérkednek a befolyással az állami monopólium újraosztásánál, míg a kormány a nyílt utcán, fényes nappal, mindannyiunk szeme láttára lopja el a magyar anyaföld hatalmas darabjait és a dohányértékesítés teljes rendszerét, ezalatt a kormánypárti sajtó leküldi gyufáért a trafikba az ellenzéket és a nem vazallus sajtót, kérve, hogy csócsálja már kicsit újra az őszödi beszédet, mert az tartozik rá.
…Az ország szájtátva nézi a rabló-pandúr játékot. Van persze itt a trafikban több gyufa is: megannyi vakvágányon futó téma (Hajdú-Bét, Őszöd, UD Zrt.) segíti a Magyarország módszeres koncesszióba adásáról való közbeszéd elterelését. A mérhetetlenül picinyre zsugorodott ellenzéki sajtó felületei nem képesek tízmillió állampolgár felé továbbítani a valós történéseket. Nincs ideje hát a fölösleges beszédnek. A gumicsontrágás alatt az ország szisztematikus rekvirálása zavartalanul folyik.”
nol.hu/velemeny/20130601-gyufak_a_trafikbol?ref=ss
…meg Rytkó leügynöközése… meg ami még ezután felböffen a fityeszes spindoktorok beteg bendőjéből. Most már erre számíthatunk a választásokig, egyre inkább kicifrázva.

Siralmas blöffország lettünk. Semmi sem az, aminek mondják, hazugság minden, és Magyarország népe nagykanállal benyeli.
Van ennél szégyenletesebb magyariak?!
@AKIsTUDATLAN:
Jájj, lemaradt a magyariak előtt a ,.
@zollerbá: mehogy emlékeim szerint az első "szabadon" választott parlamentben - nem tagadva az ügyesnőkök jelenlétét - nagyjából az addigi ktsz könyvelők, gmk műszaki vezetők, kiugrott gebinesek, tehetségtelen néptanítók, kirendelésből élő aktatáskás alkoholista zugügyvédek, valamint politikai szerencselovagok, és egzaltált csendőrsarjak, jópár már akkor is megélhetési-tojáshéjseggű nyikhaj senkiházik, valamint néhány elbaszott fantaszta nyert bebocsátást a kicsisavanyúdeamiénklett magyar paradicsomba.
@zollerbá: A megszálló szovjetekkel kollaboráló magyari eftársak rájöttek arra, a demokráciában nem a szavazás a lényeg, hanem a jelölés. :-(. A jelöltállítás a módszerváltás óta még nehezedett is.

444.hu/2013/06/04/fidesz-ugynoktorveny/

A Fideszre még mindig számíthatnak a kommunista ügynökök.
@zollerbá: Jahh... énvagy a megtestesült III/III, de figyu... a IV/IV, az V/V. meg a hathat is:-)
Leakadhatsz kisbutám.
@zollerbá: jesszusom szegénykém nem lenne ideje bevenni az antipszichotikumodat?
Csak ne izgasd tovább magadat, az árt az egészségnek.
ügynökkormány

fidesmaflaálam

lesz választási csalás?
áhh nenm, az egész renccer mafia elvű...
Nem vétlen, hogy a a több tízezer ügynököt tartalmazó 19 mágnesszalagok 2060-ig, az olajszőkítési több tíz milliárdos ügyek 2080-ig vannak titkosítva!
Az utóbbit Dr. Dávid Ibolyka írta alá!!!
@zollerbá: Amúgymeg, te idióta! Amit idehánytál, aszerint Mao-n kb a csecsemőket is beleérte kb 8 millió ügynök volt? Csak halkan kérdem: elborult agyadban a normális gondolkodáznak végképp nem maradt egy féldecinyi hely sem?
@zollerbá: neked sincs egy saját gondolatod se!
www.szittya.com/judasok%20a%20parlamentben.htm
abszolút hiteles forrás.

szittya.com :))))
@zollerbá: Másik kérdésem: Magyarország lenne tényleg a világ kalpagján a bokréta, hogy a világ összes titkosszolgálata arra volt kiváncsi, hogy Hamburger Róbert, vajon milyen marhát tesz a bábolnai mekdoneldsz zsemléjébe? Idióta.
@Fabius

Már képzik a következő nemzedéket, akik beleszocializálódnak a spicliskedésbe.

Általános iskola 1. osztály.
Tanár kimegy valamiért, megkéri a "jótanulót", hogy fegyelmezzen helyette.
Gyerek áll a tanári asztal előtt, szemben az osztállyal, kezében osztálynévsor.
Egy gyerek hirtelen megigazítja a haját.
- Megmozdultál, felírlak, hogy rossz vagy!
- De csak a hajam..
- Nem érdekel, megmondalak, mert a szünetben nem engedtél játszani az ugrálóköteleddel. (felírta a gyereket)
Kisfiú feláll és odamegy a táskájához, majd elkezd inni.
- Írd fel a Petit is, felállt!
- Nem írom, mert neki szabad, de te engedély nélkül megszólaltál. Te rossz vagy, felírlak.

Az ajtóból figyeltem őket, 10 percig ment ez. Majd bejött a tanító és a "vigyázó" szépen sorolta, hogy ki, milyen galádságot követett el.
Persze szigorúan azok közül, akiknek a kislány valamiért törleszteni akart. A tanító pedig megdicsérte a "jókat", a felíró kislányt és fekete pontot adott a "rosszaknak".

Azt hiszem nem kell részletezni, hogy a fenti történet milyen károkat okoz a gyerekeknek.
@rodeo36: Tegnap te is elismeréssel szóltál Böjte Csabáról. Megosztom veled néhány mai gondolatát. :)

"Szerintem az emberiség léte a tét.
Nem vérszomjas farkasok módjára kellene a falkavezérségért küzdenünk, hanem Krisztus példájára egymás sokszor piszkos lábát kellene szeretettel megmosnunk.
Ez az út felemel, megszentel, fenntarthatóvá teheti a mi kis szűk világunkat - de egyedül csak ez teheti fenntarthatóvá a nagyvilágot is. "Aki elveszíti életét, megnyeri azt" - mondotta a világ Megváltója. Igazából ez az egyetlen felfelé vezető út előttünk."
@Megdobbent:
"Basszameg, orszag ez egyaltalan?"
az.
milyen ország?
ilyen.
nekünk ezt dobta a gép...
@rdos: hehhe... a megszálló szovjetekkel kollaboráló magyari elvtársak mára a családjuk által ásott vermekben, esetlek a NERnemzeti Panteon falában, rosszabb esetben a Szent Szív Eukarisztikus Szeretett Othon elfekvőjében nyugszanak, az Altzheimer doktor úr által garanatált békés nyugalomban:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nem maradt, de valószínűbb, hogy sose volt neki olyanja. Már agysejtje, ami működik is.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: hagyd, nincs értelme megszállottakkal vitázni.
Ne etesd a trollt.
@aritus: Isten bocsássa meg nekem, de egy idiótát kiröhögni... néha nekem is sekéj elégtételt okoz... ember vagyok, nem szittya:-)
@GeoCracker: Tegnap erről kommenteltem egy rövidet. Gondoltam megosztom veled is, talán figyelemre méltó lehet. :)

Nem mondjátok, hogy a fidesz a maszopot támogatja??? Na miben is??? :)

A parlament kormánypárti többsége elfogadta azt az MSZP-s módosító javaslatot, amely megengedné, hogy mégis kapjanak működési támogatást a pártok választási években, azaz jövőre is. Az Országgyűlés hétfőn határozott az új kampányfinanszírozási szabályokról szóló javaslat módosító indítványairól. A szocialista Molnár Zsolt és Tóbiás József szerint alkotmányellenes lett volna, ha a kampány évében kizárólag a kampányra kapnak a pártok pénzt, míg a működésre nem.

Tehát megszavazták maguknak, hogy jövőre ne "csak" a kb. 700 milla legyen, hanem még mellé az éves költségvetési pénzt is megkapják. :)

A javaslatra csak a Jobbik szavazott nemmel.

index.hu/belfold/2013/06/03/mszp-s_javaslatot_tamogat_a_fidesz/
@Ergosum: ez most komoly? Tényleg ez történt?! De ha te ott voltál, láttad, miért nem avatkoztál közbe? Vagy miért nem mesélted el a tanárnak, hogy valójában mi történt?
@aritus: Ez nem troll... ez meggyőződéses fixált idióta...
@Penivaldes: Nekem mindig az jut eszembe, hogy

"Mert hát, magyarok lehetünk egyenként, de lehetnénk egyek mind, magyarként."
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ja, mint a Fabius által is említett Pozsgay eftárs.

Amit korábban írtál zollerbának, hogy 8 millió ügynök volt, azt miből sakkoztad ki? Mert hogy az 1. szabadon? választott parlamentereink nem képezték az 1990 évi hazai népesség reprezentatív mintáját, az sanszos, ehhez a becsléshez még statisztikusnak sem kell lenni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lehet, de nekem ez a nap, és ülj le lényegében nem jelent sokat.
@rdos: besaccolta a példa kedvéért. Természetes sejtem, hogy az akkori parliament és a népességeloszlás ügynökmintája nem korrelál, de azért a zotyi áltai idézett arányokat azt hiszem vidáman meg lehet kérdőjelezni... és ha ezt kivetítem, akár 0,5-ös szorzóval az ország lakosságára, hipp-hopp máris előállt a 8 millás léétszám:-) QED:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azért persze az is figyelemre méltó lehet, hogy ha ne adj isten a fidesz veszít, és véletlenül n em borítjáklángba az országot, akkor nekik is élni kell valamiből.
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Milyen igazad van a kussolásról és belebukásról! Ha belegondolsz, a szocik ennek a hangyaf.sznyi részébe buktak bele (jó, Fidesz-náci rásegítéssel persze).

A múltkor olvastam a Tóta W cikket a hvg-ben, amiben beszámolt arról a rendezvényről, amikor Gyurcsány mondatait beszélték meg. Döbbenettel látta, mennyire kis szar dolgok (az elmúlt három évben történtekhez képest) mekkora felzúdulást váltottak ki.

Csak gondoljuk a 300 forintos vizitdíjra...

Ez az ország elveszett. Tele van hülye és/ vagy lusta emberrel. Kétharmadot tesz ki a számuk. Azt a szerencsétlen egyharmadot sajnálom egyes-egyedül, aki felállt, elment, és adott esetben órákat állt sorba, hogy behúzza az x-et NEM ezekre (kivéve Jobbik). A többi egyszerűen hülye / fiatal / lusta dög.

Ennyi. Nem kell magyarázni.

Én pedig meglátom, hogy kire lesz húzva az X-em jövőre. Hogy MSZP vagy DK - ha nem hajlandó a baloldal kiállni és rehabilitálni Gyurcsányt. Remélhetőleg külföldön leszek, vagy aztán húzok ki, így kb. úgy fogom leszarni az itt élőket, ahogy ők szartak le engem a szavazáskor és hozták a fejemre ezt a nemzetrontó, hazaáruló, náci bandát - ugyanis pontosan lehetett tudni, hogy ilyesmire készülnek, mint amit most csinálnak!

És NEM mentség most a kiábrándultság, NEM mentség a mindegyforma fotelfilozófus szöveg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ezzel az a baj, hogy óhatatlanul a "magyar" definicióját rángatja be a képbe.
Trianon-t, mint olyat nem tudom lényegi napi kérdésknt kezelni. Fenntratom, amit ezügyben írtam zárszóként odaát:
endresy.blogspot.hu/2013/06/trianon-ellen-romai-limeszekert.html
"Emlékezve akár Trianonra, a háborúra, az áldozatokra, mint a múlt szereplőire, tényezőire. De előre nézve, mivel hátranézve könnyen felakadhat a visszafele nyilazó feje a történelmi ágvillában. Arról kiabálva, amit az úton visszanézve lát, de vakon a jelen és a jövő irányába. "

Legfőbb ideje lenni a népnemzeti multonnyavalygást abbafejezni. De persze tudom, hogy konstruktív jövőkép helyett ez sokkal kényelmesebb.
@aritus:

Egyrészt ledöbbentem, másrészt kíváncsi voltam, hogy mi történik. A gyerekem többször mesélt a módszerről, de azt hittem, hogy túloz, mert nem akartam elhinni.

A tanárral természetesen beszéltem. Az eredmény?
Szeptembertől másik suliba megyünk.
Egyébként ez az ország egy nagy mozslékos fazék amit kikéne önteni a szemétdombra és új levest főzni. Ugyanis ez az egyetlen lehetőség arra hogy valami változzon. az, hogy váltogatjuk a mostaniakat azzal a béka feneke alá költözhetünk.
az ügynökkérdést 23 évvel a rendszerváltás után már csak nagyon felemásan lehetne rendezni.minden oldal volt már az akták közelében.sőt.'90 előtt már az akkori állampárt is elkezdte a megsemmisítésüket.
ha nyilvánossá teszik az aktákat, akkor rászabadítanak a bíróságokra több ezer pert.
nagyon nehéz jó megoldást találni.
ez el lett baszva rendesen!
az a gusztustalan, hogy ilyen célokra és ilyen módon használják!
reset gombot kéne nyomni.a fejekben is.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ne aggódjatok a főnökök főnöke mondta:
Nincs olyan rejtett dolog, ami napvilágra ne kerülne, és nincs olyan titok, ami ki ne tudódna.
Az ügynök listák is hamarosan nyilvánosak lesznek és lészen nagy meglepetés és sok-sok sírás és nyüszítés!
off
Mifelénk 120%-ra bejött nekik az ÍTÉLETIDŐ, többször is. Sőt, a nap is másképp süt, leginkább sehogyse.
Lehet, hogy Isten mégsem szereti annyira ezt a legújabb felkentet? :(
brühühühü
on
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
""Aki elveszíti életét, megnyeri azt"

ezek szerint ha a halálodat kívánom, jót teszek veled!
higgyetek csak!
de engem és a gyerekeimet hagyjatok békén ezzel a mesével.
@punkfrog:
A 19 mágnesszalag a itthon is és az FSZB-nél és 1988 óta amikor Aczél elvtárs kiküldte Izraelben is megvan!
Valahogy a kommunistak nem ertettek meg Marxot.
Az utat vdgig kell jarni. Magyarorszag meg itt tart. Komcsi, naci, kereszteny, vagy orbani - nem valasztani kell az onkenyuralmi formak kozott hanem megerteni es elkerulni az okait.
A komcsi rendszetrket duhodt fanatikusok es hidegveru karrieristak tettek elhetetlenne, mig a tobbit?
@zollerbá: és ha minden kiderül, akkor sorra járod a sírokat és mindet lehugyozod? Minősítésem fenntartom...
@GeoCracker: Nem annyira visszafelé nyilazás kell, hanem egy tisztességes autonómia, mint oly sok más helyen Európában is. Meg esetleg még egy csipet ebből. :)

youtu.be/3qOBgKDvdOc
@zollerbá: hát igen... ki is megyek a kertisufniba. Lehet ott is van egy példány:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "a zotyi áltai idézett arányokat azt hiszem vidáman meg lehet kérdőjelezni"

Nem akarnálak elkeseríteni, de az előző 444-es linkem szerint a mostani szavazáson 10 db fityiszes képviselő támogatta az ügynökmúlt feltárását.

Az átkosban volt 800 ezer emeszempé párttag. Ők alapból jó - megbízható eftársak voltak, elismerve, sokan csak azért léptek be, mert hogy az a fránya előremenetel megkövetelte 1 bizonyos szint felett a párttagságot. Ebből a 800 ezerből mára (módszerváltás utánra) maradt kevesebb mint 100 ezer mindenoldali (lömpöpétől a jobblklikkig) párttag. Sacc ennyien lehettek ügynökök. Az elnyomó hatalom fegyveres szervei szintén alapból megbízható eftársak voltak, ha ügynökök voltak, ha nem. Ez újabb sacc 150 ezer fő. A titkosszolgálatok, amit ma lehet róluk tudni, ha jól rémlik 8 ezer fővel dolgoztak (tartótisztek is egyéb titkos szolgák), egy időben, azaz egyszerre mintha 20 (200?) ezer lett volna az ügynök létszám, amit folyamatosan megújítottak. De persze a dolog jellegénél fogva, meg mert még 77 évig titkosak a mágnesszalagok, a számtanom meglehetősen bizonytalan.
@saravad: Tudod, az egyszeri Hanzlit ósztriában, Gürtl Schwiccerladban, Bertiet Dauccslandban, Jeant Frachuszban annyira nem érdekli a napihányás szintű politika, nem ezzel telnek napjai, nem ezt a szart csócsálja évszámra... elmegy dolgozni, kinyitja a bótot, eléldegél, délután hazahúz.. eszeget egy kicsit, aztán böfizik, nyaranta meg elmegy 3 hétre ideoda, felejteni a kurvanagy feszültséget, ami otthon felgyülemlett benne:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
hát nem nagyszerű?

akkor lehet a parlamentet lerombolni?

brühüyyy
@zollerbá: ezek szerint te is ügynök voltál/vagy ha erről tudsz.
@rdos: e azért a kb 80-85%-os érintettség szerintem kicsit nonszensz... persze a tökömtudja, sosenem voltam sepártag, sefegyvereserőszakoló, separlamenter, setitokszolga... szóval marad csak a sima jóbanérsz:-)
@punkfrog: "90 előtt már az akkori állampárt is elkezdte a megsemmisítésüket"

Dezinformáció.

Ha így lett volna, abban a pillanatban ki kellett volna rúgni a szolgálatok teljes vezérkarát. Ugyanis rosszul végezték a dolgukat. Nem lettek kirúgva, ebből következőleg megsemmisítés sem volt.
Bajnai időnként küld pár "hahás"-t, néha meg kis árhulámot!

haha...

a Duna mögöt is Bajnai áll!...
meg az elmútnyóccév politikálya vezetet ide !
@saravad: kieg. Legfeljebb akkor húzza kicsit értetlenül össze a szemöldökét, amikor értesül arról, hogy az adójából mintegy 7000 mrd forintnyi nösszeggel miafaszért támogatják ezt az ótvar országot. No akkor számolgatni kezd, és az eredméyntől nem lesz igazán vidám...
@rodeo36: narancssárga helyett simasárga csillagot a kupolára:-))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nagyobb birodalmak is szétestek már a történelemben, de tanultak a hibáikból. nem sírdogálnak a múlton, meg mutogatnak másokra, hanem rendebe tették ami maradt és büszkék rá.
ne csak széljobb portálokról tájékozódj!
remélem ezt a hitvány országot elviszi az ár és kitakaríttya kicsit...

2010-től ÍTÉLETIDŐ .... vörös/narancs stb komcsik reszkessetek !
@Penivaldes: Nézd csodálatos dolog az ünneplés, az emberek összetartozása, egy közösségé formálása valamely jeles alkalomból. A mai rohanó, (anyagi) érdekközpontú világban valóban ritka és csodálatos dolog. Csakhogy, 1920. Június negyedike nem ide tartozik. Az a magyarság, a Magyar nemzet legsötétebb eseménye több ezer éves történelmében. Ezért ország és világ előtt azt hirdetni, hogy ünnep a legnagyobb jó indulattal is butaság, tudatlanság. Ünnep? Igen ünnep ez a mai nap, de nem nekünk, ünnep lehet a Románoknak, Szlovákoknak, Szerbeknek, Ukránoknak és talán, vagy mondjuk az Osztrákoknak. A fent felsoroltak mind haszonnal, nyereséggel szálltak ki a diktátum következtében, de mi? Tőlünk elrabolták országunk 2/3-át, nemzetünk több mint 1/3-át, valóban úgy lehet érezni, hogy ez ünneplésre adhat okot?!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: offforever.blog.hu/2013/06/04/egy_kis_tortenelem_egy_kis_regeszet
ezzel tévesztette össze @rodeo36:
és valljuk be így már világörökség része is, ha ennyien ilyen sokáig versenyben tartották:)

a poszthoz: szégyen, hogy ez 2013-ban még mindig megtörténhet...
@punkfrog: már írtam valamikor... ha az olaszok is olyan vérgőzös majmok lennének, mint itt néhány debilemil, minden I betűs verdán a Római Birodalom matrica édelegne... és akkor bizony a Nagymagyar-Árpádsávos, legfeljebb a pirosfehér csíkos folt lenne Pannoniaként limessel határolva azon a matricán...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A 80 százalék "csak" a parlamentre lehet igaz. Bajai Bajnai Gordon szagértői kormánya alatt az akkor még maszopos többségű utolsó parlamenti napon szavazták meg 100 %-os fityisz támogatással a mágnesszalagok 80 évre titkosítását. Azt nem mondom hogy mind ügynök volt, de a szavazás aránya (elsöprő) több mint érdekes. 2010-ben is azóta is többször is. Szerinted mi rá a logikus magyarázat?

Számtanom, durva becslésem alapján kevesebb mint fél milla lehetett az előző rendszert működtető jóeftárs 1990-ben. Ehhez még csapjunk 1 milla kiöregedett, időközben meghalt "működtetőt". És ahogy @Ergosum: felismerte, az utánpótlék gyártás, a besúgó lélekre nevelés azóta is folyik rendületlenül. :-(
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Tudom. De nem is veszi a batorssgot egyik politikus se hogy megmondja ki az igazi nemet, sved, brit stb. Otthon vagyok itt, ahol a buszsofor enekel, az emberek nyitottak es annyira termedzetes es egeszseges az un. nemzeti buszkeseg, hogy meg sem emlitik.
@rdos: ó persze!
nem semmisítettek meg semmit.értem.
ilyet én is tudok mondani.orbán demokrata.
@guma: az bizony könnyen meglehet, hogy simán beférne a mai 100 csodába. Csodaszámba megy, hogy amennyi hazugság már ott elhangzott, még mindig nem omlott a díszes társaság fejére. Na tényleg. Ez az igazi csoda, és a legerősebb cáfolat Isten meglétére:-)
egy kicsit végre a magyar nemzet is felemelkedhet...
bár rosz szájízt ad hogy
az árhullám ami a hátára vesz minket labancoktól jön...
@rdos: azt hiszem árnyékot botoxolunk. Se Neked, se nekem, lövésünk sincs az egész szarcsomóról... szerintem így is túlcsócsáltuk a dolgot. Én beleuntam, befejeztem. bocs.
@saravad: hát erről van szó. A nagy nemzeti nacionalizmus tobzódása mindig is különösen aljas szándékok palástolására szolgált, a nemzettest védelmére hivatkozva. És többnyire a nemzethalasztó-gyalázók alkalmazták a legintenzívebben, mint itt és most is.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
erős alapja vannak...

viszont a végső 25-ben is sokszor ugrott az első 10 közé.
@punkfrog: Bocsi. Átkosban a cégemnél a térképszoba (szintvonalas topográfiai térképek voltak benne, semmi más) TÜK alá tartozott. TÜK = Titkos Ügyirat Kezelés. Olyan rigorózus, paranoiás nyilvántartás és ügyintézés volt az, hogy csak na. Ott semmi sem veszhetett el, vagy ha igen, tudható volt, ki volt a hunyó. Már most ha ótvaros térképekre ennyire vigyázott a rendszer, a béem szeme fényére szerinted mennyire?

A ruszki típusú titkos szolgálatokban a dezinformációs részleg az 1. és a legnagyobb (pl sajtó). De hihetsz amiben csak akarsz.
@rdos: emberek dolgoztak ott akik rettegtek.szartak már a nyilvántartási szabályokra.a saját életüket féltették!
hogy jönnek ehhez a térképek????
higgy amit akarsz te is.
@punkfrog: tudod, időnként kissé skizofrénan röhögök, amikor eszembe jut, hegy ez az Orbángyerök mit össze kínlódik a nem egészen 10 millió magyarnak mondott humánmassza alattvalóvá degradálásán, hogy mind a 160 centijét kihúzva császárnak hihesse magát. Eközben Borisz polgi-cár, London nagyura végignézve kb. 15-16 milliónyi alattvalóján, vidáman kiröhögi ezt az erölködéstől majdbeszart vörösfejű szarcsimbók macskajancsit:-) Aztán... legyint.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Semmi baj. Beszélgettünk. Elismerem, a hihetetlen magas arányokat nehéz elhinni, idő kell, míg az ember megemészti. Lövésünk sincs? Bocsi, sajnos én még a végét elkaptam. 1986-tól dolgoztam. A TÜK-öt is felteszem azért bízták rám, mert én voltam a legfiatalabb. A 3. emeleten dolgoztunk, a TÜK szoba meg az "atombiztos" pincében. Kaptam rá 300 Ft bérpótlékot, az simán elment a sok fel-le gyaloglás kalória igényére.
@punkfrog: Az nem tűnt még fel, hogy amikor szereted a gyermekeidet te is ugyanúgy "elveszíted" az életed, miközben igazából megnyered nekik és magadnak is?? :)
@punkfrog: Itt a kulcs. "saját életüket féltették".

Tehát a belső szabályzat szerint jártak el és vigyáztak az ügynökeikre, ahogy azóta is.

Az egészet azért találták ki, hogy el lehessen kerülni a pártállami titkosszolgálati múlt megismerését. De semmi vész, 77 év múlva megtudjuk hogy Te tévedtél, vagy én tévedtem :-(
@rdos: Jó. Javítom. Lövésem sincs. Egyébként stimmt. Nem szoktam belevauzni olyan dolgokba, amiről fogalmam sincs, legfeljebb akkor, ha már mnem marad más mint a józan ész.
Tkp. az aktakat az altalunk valasztott parlament titjositotta. Legyen. De! Meg ne halljak ugynokozni egy politikust se!
Ti tényleg hisztek abban, hogy ha nyilvánossá tennék az ügynöklistákat, attól bármi is megváltozna?

Hány év telt el a rendszerváltás óta?

Kinek, hányszor volt lehetősége belenyúlni az adatokba, kivenni vagy betenni bármit és bárkit?

Ki hinné el, hogy az adatok teljes körűek, hitelesek?
Megindulna a vádaskodás, a saját oldali ügynökök felmentése, a másik oldaliak sárba tiprása.

Biztos bennem van a hiba, de én sokkal jobban örülnék, ha inkább a jelen mocskosságait számon lehetne kérni rajtuk, azokért felelnének végre.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Inda kilépőn megy az "Ügynökök a paradicsomba mennek" c. film. Fikciós játékfilm, de a rendőri módszereket, az átkos működését elég hitelesen mutatja be. A film nehezen nézhető, kis költségvetésű alkotás, de a témája, a mondanivalója telitalálat. Sajnos :-(
@Ergosum:
'90 korul mikor tobb volt a lelmesedes es kevesebb a gyulolet a tkbbseg nem szomjazott ugynokverre. Jol tudtak meg, tobb aldozat lenne mint bunos.
Az en allaspontom nem valtozott.
a fidesmaflaálam ahogyan az előggyei is 25 éve a ZSAROLHATÓSÁGBÓL épített hitvány ember piramist... csicskákat tart... smitteket mozgat...
@Ergosum: Tisztelettel. "Megindulna a vádaskodás, a saját oldali ügynökök felmentése, a másik oldaliak sárba tiprása."

Nincsenek oldalak. Egy csapat ez, ha elég sokáig nézed őket, akkor rájössz. Kulcsszó, 70-30. Gyuszkóelszámoltatási biztos mintha elszámolta volna magát.

Nem azért kellene már végre tisztázni a pártállami titkosszolgálati múltat mert a személyek lényegesek (persze, aki érintett volt, az szíveskedjen távozni a közéletből). Környezetemben elég jól be tudtam, és még újabban is tudom saccolni az érintetteket, nem ez érdekel. Hanem sokkal inkább érdekelne az, hogy a szolgálatok hogyan működtek. Honnan jött a parancs? Hova ment az infó? Ki döntött? Meglepődnél, ha mindenben Moszkva döntött volna? Megy az átverés már jó ideje. Elismerve, sejtésem bizonyítékkal alátámasztani nem tudom. Még 77 évig.
@rdos: addig is színpadon kéne tartani a fizikusokat.
@saravad: "Jol tudtak meg, tobb aldozat lenne mint bunos" Igen. Valamilyen szinten mindenki áldozat is volt. Senki sem akart vért látni, ahogy szerintem a meghatározó többség ma sem.

A fizikusokat a színpadon nem értem.
@rdos:

Én nem a parlamentben ülő, "emberi méltósággal" rendelkezőkről beszéltem, hanem a közvéleményről.

Ott kapna felmentést vagy kötelet szimpátiától függően a volt ügynök.
@Ergosum:
Amennyiben kiderülnek az ügynöklisták és a magukat politikusnak valló bűnözök egy részéről kiderül, hogy külföldi országok szolgálatainak is dolgoztak/nak, akkor, mivel ez a bűnszervezetben elkövetett hazaárulás minősített esete, sok-sok életfogytiglan lészen kiosztva!!!
@rdos:

"Hanem sokkal inkább érdekelne az, hogy a szolgálatok hogyan működtek. Honnan jött a parancs? Hova ment az infó? Ki döntött? Meglepődnél, ha mindenben Moszkva döntött volna?"

Nem hiszem, hogy a szolgálatok nagyon másképp működtek volna, mint ma, vagy mint nyugaton.

Nyilván zömében Moszkva döntött, elenyésző esetben pedig a hatalommal rendelkező élte ki személyes bosszúját a meglévő eszközei segítségével.
@zollerbá:
Jaj, ne már. Ha most kiderülne egy politikusról (mert elfelejtették kivenni az aktáját), hogy anno jelentett nyugatnak, akkor hős lenne. Ha meg az, hogy Moszkvának, akkor szimpátiától függően jönne a védekezés: Akkor ilyen idők voltak, ezért is váltottunk rendszert.

Jogi szempontból lehet, hogy már el is évült a dolog, szerintem max. erkölcsileg lehetne felelősségre vonni.
Olyan kategória meg ma már nincs ebben az országban.
@Ergosum: "Nem hiszem, hogy a szolgálatok nagyon másképp működtek volna, mint ma"

Telitalálat. Egy friss példa:

"Az oroszok már azt számolják, hogy mennyit keresnek majd rajtunk"

privatbankar.hu/kkv/az-oroszok-mar-azt-szamoljak-hogy-mennyit-keresnek-majd-rajtunk-258402

Tudod évek óta ki a 2. legnagyobb importőrünk? Az oroszok. És hanyadikak az oroszok az exportunkban? A sokadikak.
@rdos: a Dürrenmatt darabra gondolok, ügynokok az elmeosztalyon. Nekem tetszik.
@saravad: Ja? így már értem. Nekem is tetszett.

Mentem dógozóba. Ilyen érzékeny témát csak szőr mentén kommenteljetek. Ne feledjétek, a szolgálatok és kereső gépeik ma is mindenkit figyelnek. Ja, és persze hogy a mi érdekünkben, amit ezúton köszönök meg a szolgálatoknak.

:-)
@rdos: a Dürrenmatt darabra gondolok, ügynokok az elmeosztalyon. Nekem tetszik.
@rdos: Ezt jó tjdni. Az ál(l)ampolgárban hamar gyokeret ver a teves elkepzeles miszerint a kutya se figyel a velemenyere, s lám mégis!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kezdesz belegabalyodni.de nem baj.
én hagyom, hogy higgy amiben akarsz.
kérlek, te is hagyj engem a meséiddel.
ezt hívják vallásszabadságnak.
@Ergosum:

Szerintem a listanyilvánosság alapkérdés kéne legyen. A társadalom majd eldönti hogy kívánja kezelni a rajta szereplőket.

A mostani viszonyok mellett nem, hogy lusztráció nem lesz, de ez az átláthatatlan zsarolási potenciál is csak a mostani generáció kihalásával, évtizedek múlva szűnik majd meg.

Nem csak az a korrupció, ha valaki pénzt fogad el előnyadásért. Az is korrupció, ha a hallgatásért cserébe teszed ugyanezt. Véget kell ennek vetni.
@rdos:
ezek szerint a titkosszolgálati vezetők ugyanazok mint voltak a rendszerváltás előtt.és az összes akta gyönyörűen sorakozik a polcokon.
legalább valahol rend van ebben az országban.:)))
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A politikában az a közös a vízzel, hogy a szemét + a szar, úszik a felszínen!
Ahham....

"Fidesz: "baloldali hisztériakampány" az egész trafikmutyi
2013. június 04., kedd, 12:12 • Utolsó frissítés: 1 perce
Szerző: MTI

Címkék: Fidesz; kampány; kommunikáció; Hoppál Péter; trafikmutyi;

Kinyomtatom • Elküldöm
Hoppál Péter szóvivő magyarázata szerint a baloldal saját, három évvel ezelőtti ügyeiről próbálja elterelni a figyelmet a trafikpályázatok körül felhajtással."

hvg.hu/itthon/20130604_Fidesz_baloldali_hiszteriakampany_az_eges
@Fabius:

ezzel egyet tudsz érteni?

"Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője 2013.06.04. 09:12:29
@zollerbá: mehogy emlékeim szerint az első "szabadon" választott parlamentben - nem tagadva az ügyesnőkök jelenlétét - nagyjából az addigi ktsz könyvelők, gmk műszaki vezetők, kiugrott gebinesek, tehetségtelen néptanítók, kirendelésből élő aktatáskás alkoholista zugügyvédek, valamint politikai szerencselovagok, és egzaltált csendőrsarjak, jópár már akkor is megélhetési-tojáshéjseggű nyikhaj senkiházik, valamint néhány elbaszott fantaszta nyert bebocsátást a kicsisavanyúdeamiénklett magyar paradicsomba."
Jelige: ahogyan én gyűlölök, nem gyűlöl úgy senki.....

"Bajnai Gordon elleni spontán tüntetésre hívta fel a fideszes aktivistákat Dunakeszi polgármestere; épp aznap, amikor a város lakóit értékeik kimentésére kérte a közelgő árvíz miatt."

nol.hu/belfold/az_arvizzel_dacolva_is_tuntetest_szervez_a_fidesz_dunakeszin?ref=sso
@saravad: "a kutya se figyel a velemenyere, s lám mégis!"

:-). Örülök, ha örülsz. Ez a dolguk. Szimatyolni. Szigorúan a mi érdekünkben.

@punkfrog: Amennyire tudom, az egy III/3-at leszámítva intakt - érintetlen a béem rendszere (pár nyugdíjazással és áthelyezéssel üresítették ki 3perhármasokat). Valamikor még a kádári időkben a megyei kapitányságok bűnügyi osztályába (részlegébe?) olvasztották be az ávéháutódot, ez a szisztéma a mai napig él, ha jól tudom.

Ami ennek kapcsán több mint érdekes, hogy az "új" szövetségi rendszerben az amcsiknak tökéletesen megfelelt a korábban ellenségnek minősülő szervezet (honvédség, határőrség, rendőrség, titkos szolgálatok, ... bocsi, ha valakit kihagytam) és működtetőik. Vagy hogy az amcsik szerint is, de az egész világsajtó szerint is a fityisz az jobbközép párt, igaz, újabban populista jelzővel (holott a bolsevik jelző jobban illenék rájuk, szerintem). Az az érzése kezd az embernek kialakulni, hogy nagy átverések vannak a háttérben.
@Dr. jenőke (jenőke): most mit csodálkozol? Látták Bajnait Verőcemarosnál. Ott ádigált a Duna-parton, mellette egy lajtos kocsi... és nagykanállal merte a folyóba a kocsiból a vizet:-) Hát nem jogos a spontán felháborodás? Pont akkor, amikor Nemzeti Trafikok százait fenyegeti az ár:-))
@Szúrófény: ezt már tegnap, igaz kicsit cizelláltabban a parlament beleesik a Dunába témakötben már megemlítettem:-)
@Fabius: Segíts már ki légyszi. Valamiről nagyon lemaradtam. Miről vkog ez a vakegér? Táncsak nem a Laborcz-ügyre céloz?
"Azt kérdezte: hogyan történt, hogy a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség, a maffiabaloldal" az alvilágnak adott megbízást arra, hogy "kreációkat hozzon létre, piszkos lejáratásokat alkalmazzon fideszes politikusok ellen?" Hoppál Péter választ vár arra is, hogy hogyan akarták manipulálni a 2010-es választásokat."
Már csak azért kérdem, mert nekem nemigen rémlik, hogy 2010-ben bármiféle lejáratókampány (legalábbis szoci részről) megesett volna... még olyan kontextusban sem, hogy "majd az ügyvédek elintézik".
@Dr. jenőke (jenőke): csatlakozva jeligés irányultságodhoz: "Semmit nem tanultak, semmit nem felejtenek"

"Mesterházy miniszterelnök-jelölt lesz
MSZP: Erről időpocsékolás Bajnaiékkal egyezkedni."

index.hu/belfold/2013/06/04/csak_ido_kerdese_hogy_mesterhazy_is_kormanyfo-jelolt_legyen/
de bájos, vagy inkább elmebájos?

"Küldök néhány transzparens szöveg mintát.

Bajnai a tolvajok fejedelme! (liba)
Gyilkos a humorod! (+ rajzoljatok libát a transzparensre, hogy érthető legyen)
Megdupláztátok a munkanélküliséget gordon!
Gordon= adóemelés!
Gordon=csökkenő fizetés!
Nem akarunk minimálbér-csökkenést!
Gordon= 40% szja
A maffiabaloldal Európa szégyene!
Együtt áruljátok el Magyarországot!
Gordon, nem kérünk a drogból!
Soha többé bankárkormányt!
El a kezekkel Magyarországtól!
Nem akarunk nyugdíjadót!
Gordon, nekünk számít a rezsi!
El a kezekkel a fizetésünktől!
Gordon, az IMF helytartója.
Ki pénzel gordon?
Mennyit nyertél cipruson gordon?
A földet vissza a magyaroknak!
El a kezekkel a magyar földtől!"
@Marcellusca: értem, vagyis ez egy tüntetésneknek álcázott rajzóra, amin most a madarak ábrázolását veszik..

erre persze nem gondoltok..jellemző:)
@Penivaldes: Oszt', az senem nagy baj, ha az a liba kicsit turulosra sikeredik. :D
@Penivaldes: Na Proliboli, ma ladikkal ment a sógórokhoz csippet és elemlámpát venni... remélem van mólója a kertkaputól a házbejáratig:-)
@Marcellusca: Persze az eszükbe se jut, hogy Schnellcicit vigyék ki a tüntetésre élő Bajnaialázó tacepaónak:-) Egy liba, ami a kiflicsücsöktől félrenyelt.... gyünyürű:-)
Jut eszembe, ma reggel történelmi nap volt, tik meg itten szóra sem érdemlitek: Az M1-n személyesn, vagy dublőre által, maga a nagy és eddig fantomként tündökölő NÉMETHné brillírozott Undersovszki nemzetszégyene riporter úr híresen kemény okmonyomó kérdéseire:-)))
@Fabius: Ugye megvan a friss hír az OECD felülvizsgált előrejelzéséről?

Eurózóna:.-0,1% helyett -0,6%

Magyarország: -0,1% helyett +0,5%

index.hu/gazdasag/2013/05/29/oecd_nagyobb_lesz_a_magyar_novekedes/
Boccs a sajnos aktuális Offért

most.444.hu/2013/06/04/orban-viktor-megnezte-a-vizet/

Szerintem azon filóznak, hogy gyorsan hoznak a 2/3-ukkal egy törvényt a Duna megrendszabályozására. Gátépítés? Meder szabályozás? Nem! Megrendszabályozás.

Persze lehet csak azon tűnődik kedves vezetőnk, hogy mire jó a kétharmad és mire nem. Kétharmad ide 2/3 oda, azért a víz az úr.
@Penivaldes: ááá ennek semmi bajnaija nem lesz... kimentik a sógorok a Fertőből... különben is, úgy hallottam, már tegnap felszerelte az árbócot és a Bajnai molinót a ladikjára. Úgyhogy, azon se lepődnék meg, ha ma este feltünne Dunakeszi határában:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
muszaj rajzolni. az aktivistak egy rdsze mar a tomondatokat sem erti, ők kizarolag pikto(r)gramok es logok alapjan tajekozodnak.
@rdos: Narancssárga kisuvickolt gumicsizma, bőrlajbi, ártól megmentett erdélyi sebeskőrősi szimptomaitkus magyar párocska megvolt? Vagy azt még holnapra tartogatja?
@Marcellusca: Gondold el... ennyire képes a teljes kormánypárti PR-brigád... valahol ez már tényleg a legalja szint, predig tudom, hogy nem.
@saravad: hát, ha a nagy példaelődre gondolok, akkor bizony van még mit gyakorolni a fetészett terén:-)
@saravad: bevallom én is inkább lerajzolom a gondolataim
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Esztetet írtam a V'bőrön:
"Egyébként, ha Bajnai tökös lenne, akkor nem lemondaná az árvízi helyzetre hivatkozva, hanem az egybegyűltek élére állna és levonulnának homokzsákokat pakolni. :)
Mer' az most fontosabb, mint a politikai csatározás!"

@Penivaldes:
Há', ez alap. :D
@Penivaldes: Sok lúd... harcba ment disznófejűt viktorálni:-) (nem áthallani: le, győzni)
@Penivaldes: nemá:-) neked is az ábra a szerencsehozó talizmánod, mint a rómaiaknak? :-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: demá:) ennyi idő után amit veletek eltöltöttem elárulom, hogy én nem is tudok olvasni meg írni:)
@Penivaldes: "Egy nagy lúd lobog árbocán.)
engem sem lepne meg"
Ezt a változatot még nem ismertem, csak a vizesvödröset:-)
@Penivaldes: én is ezt tettem kb. 5 éves koromban az óvodai wc falán:-)
@Penivaldes: Régen volt igaz, de hasznos... az ovitársam az embléma használati jogát megvette egy fél zsemléért, később kivándorolt a flánsziákokhoz, ótógyárat alapított. Ebből lett a Renault:-)
@Penivaldes: Gond az van, valóban. Csak az a baj, ezt a gondot ők és elődeik okozták és okozzák a mai napig, immár 25. éve. Azóta verik szét, véreztetik ki módszeresen a vízügyet. Ahogy @Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: említette, biztosan meg lesz az agitPRoposoknak az ötletük, hogy lehet ebből is arcvesztés nélkül, netán "árvízi hajósként" kijönni.
@Penivaldes: annyira igaz, hogy szerintem befellegzett az összefogásnak. Jobb is. Inkább most húzzanak széjjel, mint az esetleg megnyert választás után.

hvg.hu/itthon/20130604_Index_az_MSZP_inkabb_Mesterhazyt_akarja_m#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_6_4
@rdos: kb. másfélhete nagyarcoskodott és alázott egy interpellációra, hogyaszonygya: Gátügyileg minden szép, minden jó, mindennel megvan elégedve, és különben is az emmútnyócév... akkor még fingja sem volt, hogy másfél hét múlva elválik a szar a májtól, avagy tetemre hívás esete forog fenn. A Dunát elfelejtették tájékoztatni:-)
@Spániel: semmi gond, nem 4 év, hanem 6 múlva dől ránk a szar. Állva kibírjuk...
@Ergosum: szerintem jól döntöttél. Ahol a tanárt ez nem zavarja, sőt! ott úgyis pokol lenne a gyereked élete.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: 1,5 hete meglehet, minden rendben volt, ehhez képest 2011-ben 10 mrd Ft kellett volna csak Budapesten 444 szerint. Kitalálom, azóta se csinláták meg.

444.hu/2013/06/03/nagy-baj-van-a-budapesti-gatakkal-allitja-egy-2011-es-jelentes/

Persze nekünk inkább stadion kell :-(.
@zollerbá: csak kibukott a lényeg, már megen a zsidók az okai mindennek!
Te szerencsétlen egybites nyomorult.
@Spániel: Este megkérdem szülőanyám, hogy ők eldalolták e a dalt a barackszedésről.
@aritus: mindenért ők a hibásak, elsóztad az ételt, csúnya zsidók..
@Spániel: Fabiusnak is biztos tetszeni fog a döntés. :)
@punkfrog: igaz,hogy maratoni életemet párttagkönyv nélkül éltem le, de ezt a besúgó-ügynök stb kérdést csak kinevetni tudom./nem érdekel/ esetleg a választók 2 %-t ha feligyel erre, és kérdezem én Kubatov Gábor mi?, ha nem ügynök. Valaki irta itt, hogy amíg lószar van, veréb is lesz. Kár ezen rugózni
@rdos: erre utaltam az előbb... másfélhete nem gondolta, hogy most "szembesül" a saját hazugságával, és ez most nem a szokásos pitiáner "kinemszarja le" hazugság... eygenesen a Duna köpi szembe.
ÍTÉLETIDŐ 2013. JÚNIUS 4...

"Orbán Viktor pedig kedd reggel jelentette be, hogy június 4-én déltől vészhelyzetet rendelt el"

Isten jeleket ad! a magyarokat büntette horti miatt orbán miatt

1998 május fides nyer = beregi árvíz !
2010 május fides nyer = bódvai árvíz
2010 október 4-5 fidesz nyer = vörösiszapömlés
2013 márc 15 fidesmaflaálam = hókatasztrófa
2013 június 4. összestartozás napja, orbán mafia = dunai vészhejzet
@rdos: "ehhez képest 2011-ben 10 mrd Ft kellett volna csak Budapesten 444 szerint. Kitalálom, azóta se csinláták meg." ez a lóvé kellett a Simicskának osztaléknak. Nem tudsz te fontossági sorrendet felállítani?
@rdos: na, itt az ideje az ország államosításának... ha a vörösiszap miatt a MAL-lal meg lehetett tenni... itt nagyobb a tét:-)
@Spániel:

Hehe.

Mesterházyról kiderül nyilvánosan, hogy ambicionálja a miniszterelnökséget. Hétfőn meg már efféle képeket posztolnak faszbúkon szociszimpatizáns blogok:

www.facebook.com/photo.php?fbid=638491142847130&set=a.605114889518089.1073741828.602575766438668&type=1

Nem kell hányni. Kicsit sem. Tényleg.
@Fabius: Küggyé Bolinak vízzáró csomagban túlélőkaramellát... lécci lécci:-)
@Fabius: Ezek sem különbek egy öltéssel a FIDESZ agitropinál... télleg hányás az egész katyvasz.
MTYI:
Orbán Viktor megtekintette a Dunát. A folyó rövidesen visszatért a medrébe.A miniszterelnök szerényen így kommentálta az eseményt: Ahogy ígértem, megvédtem az embereket.
@Fabius: Én ezt a führeres képet AXE reklámmal láttam. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Régen mondom, hogy az amit a szocik művelnek elcsépelve az "összefogás" kifejezést az minden, csak nem vonzó és etikus.

Nekem ez már Szanyi kaptán dolgozata óta világos, el is mondtam elégszer. Csak ugye a reményhal miatt nem hitte senki.
@Bakter: de előtte kettéválasztotta a Dunát és szárazlábbal ment be Budáról a Parlamentbe:-) Félhírekkel ne bolondíccsmá minket:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
a "B" változat még most készül, ( a vízenjárás), de már meglátogatták a kórházban Horngyulát, és kifaggatták, hová verte a cölöüöket:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Nem emlékszel hogy hol láttad ezt a másfél hetes gátügyi kijelentést? Valami támpontot tudnál adni a kereséshez?

Csak azért érdekelne a dolog, mert a vízügy szerint korántsem ez a helyzet, sajnos évtizedek óta.
@Fabius: most mondja valaki a szemembe, hogy ez az ország társadalma, nem érett meg a kidobásra.
áhhh, elegem van, tényleg reménytelen az emberek többsége

Orbán nem jelentkezett be a Dunához és testőrt sem vitt!

Az imént megjelent, Óbudán készült Orbán-fotóhoz kapcsolódik a miniszterelnökség közleménye, amely szerint a miniszterelnök előzetes bejelentés és biztonsági kíséret nélkül a saját maga által vezetett kisbusszal járta végig a veszélyben lévő területeket, bár azért az autóban vele tartott Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató és Tarlós István főpolgármester is.

--------------------

Külföldi lap: A "jó ízlés ellen elkövetett aljas támadás" az Összetartozás Dala

Az Összetartozás Daláról és Konrád Györgyről írt a liberális pozsonyi Sme, míg az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű lap a túlzottdeficit-eljárás leállítására tett javaslat kapcsán közölt kommentárt kedden. A német Süddeutsche Zeitung pedig Joachim Gauck német államfőt bírálja Balog Zoltán miniszter kitüntetése miatt.

hvg.hu/velemeny/20130604_Kulfoldi_lap_A_jo_izles_ellen_elkovetett
off... " Ívnak a pontyok a Kopaszi-gátnál
A Kopaszi-gát egyik kis félreeső öblében az elárasztott bokrok között ívnak a pontyok - hívta fel az [origo] tudósítójának figyelmét egy bámészkodó férfi, aki szerint tegnap óta legalább egy métert emelkedett ott a víz. A férfi azt mondta, a pontyok szeretik a nádasos-bokros részeket az íváshoz."
@Fabius: jól emlékszem, Bajnai okt. 23-i összefogásra szólítása után mszp-nek hónapokig sürgős más dolga akadt. Itt is kitárgyaltuk bőven.
Undi banda, semmiből nem tanulnak. Bukjanak, mint ólajtó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maradjon a törpe és bukdácsolva takarítsa el sk a szarát!
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Móvári Noénak lesz más baja mostanság a karamellán kívül is :-)
Mázli, hogy hajójuk van elég :-))
@Fabius: Ezek után mi várható szerinted? Ki és kivel fog így összefogni?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Az imént megjelent, Óbudán készült Orbán-fotóhoz kapcsolódik a miniszterelnökség közleménye, amely szerint a miniszterelnök előzetes bejelentés és biztonsági kíséret nélkül a saját maga által vezetett kisbusszal járta végig a veszélyben lévő területeket, bár azért az autóban vele tartott Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató és Tarlós István főpolgármester is." ... és az aktus befejezéseként felkereste a Parlament melletti mélygarázy hült helyét, majd mécseses koszorút bocsátott a vízre a Nemzeti Kitudtja Hova- és Kine Tartozunk Napja tiszteletére:-)))
@Fabius: Móvári Noé? ÁÁÁÁ Neki csak egyállatos hajója van. Ha beleül, kiteheti a megtelt táblát:-)))
@rdos: Parlament élő közvetítés, azon a napon, amikor méltóztatott személyesen megjelenni, Duna tévé, kétfülle-nézve hallgatva... Így egyszerű lesz megtalálni. Interpellációs válasz.
@Blogger Géza:

Az ugye megvan, hogy terelni próbálsz az ügynöközésről?

A napot nyugtával. Gazdasági növekedést hiszem, ha látom. A Merga gyárbővítés bukó, azt kihagyták a képletből.
@Fabius: Akkor most disszidáljunk, vagy lépjünk be a fideszbe?
@Fabius:
Zárt levél.
Kedves Attila! A felmérések szerint Magyarország kormány váltást akar, csak még nem tudja, kire váltson. Unalomig ismételt refrén az összefogás. A karaoké helyett most már élesben kéne énekelni. Azt látjuk, kedves Attila, hogy a te pártod ott a Parlamentben a világtörténelem összes eunukjának impotenciáját meghazudtoló balfaszkodással konyul. A napot a fityesz által a légtérbe juttatott magaslabdák homályosítják el, amiket eunukszövetséged képtelen lecsapni. Nos, ezért kéne a refrénbeli összefogás. Hátha együtt ez jobban menne. Most nincs idő és lehetőség az egyéni ambíciók erőltetésének, ezt a trafikkormányt el kell tüntetni a hatalom közeléből. Ha ezt az egyéni ambícióid, illetve pártod makacssága miatt nem sikerül végrehajtani, akkor nagyon-nagyon sok ember fogja a nevedben a "mester" szócskát valami egész másra cserélni.
@Bakter: Én szoktam látni a Neten, hogy a nevét egyre többször Szarházyra cserélik. :)
@Penivaldes: nem is régen beszéltünk a múltban él, és ezzel elveszti a jelent is témáról,
és íme az élet és a Duna igazolja is. Minden fontosabb: a stadionok, a képviselői parkoló, a parlament előtti tér, a díszköves utcák, a barackos dalok, a sirám Trianon miatt, a hatalom bebetonozása, a gyerekek hülyítése, csak ne kelljen a tenni semmit, csak ne kelljen összefogni, csak ne kelljen kiegyezni, csak ne kelljen meghallgatni a másikat...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Passz.

Mondom amit gondolok: a kormányváltásnak helló, innentől akinek esze van az inkább támogat megújulást is jelentő társaságot, amiből kormányváltó erő lehet 2018-ban.

Azt, hogy Orbánt elküldjük most, el kell felejteni.
@rdos: Csak azért maradt meg bennem, mert arciprítóan arrogáns és lekezelő választ adott a szocipógárnak...
@Fabius: Valahol már írtam, de szerintem kb. 2016-ban fog ráomolni a hígtrágya... nem húz ki egy teljes biciklust.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Elképzelhető, de nem biztos. Viszont, ha megtörténik és úgy lesz minden ahogy most láccik, akkor a szocikat is elviszi magával a szarhullám.
@Fabius: Vedd figyelembe azt is, hogy akik eddig csendben bekkeltek, lapítottak, mondván, kibírják ezt a négy évet, nagy valószínűséggel radikalizálódni fognak. És nem kevesen...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Kérdés, hogy amikor kirakják az országot az EU-ból (vagy még inkább kizárjuk az EU-t a NER-ből), mi fog történni azokkal akik most legálisan munkát vállalva élnek ott...
@Fabius: Azon mondjuk jót röhögnék, ha végül még a jobbik is több szavazatot kapna a szociknál. :)
@Fabius: El ám... és az lesz talán a nagy Gyehenna végre. Bár vért és vértet nemigen szeretnék látni. Lámpavast is csak funkcionális szerepáben.
@Fabius: egy kis gazdaság:

Cégeket adna el és venne az állam
A rezsicsökkentés kapcsán jöhet a bevásárlás, az eladást pedig átváltható kötvényekkel oldanák meg.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/cegeket_adna_el_es_venne_a_magyar_allam.555480.html

------------

Kamat helyett választásra költ a kormány
A még meg sem alakult a Nemzeti Választási Iroda költségeire 2,9 milliárd forint jut.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kamat_helyett_valasztasi_irodara_kolt_a_kormany.555465.html

-------------

Húszmilliárdot fizettek a Simicska-cégek
A 2012-es eredmények után mintegy 12 milliárd volt az osztalék az egy évvel korábbi 9 milliárd után.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/milliardokat_vettek_ki_a_fidesz-kozeli_cegekbol_itt_a_lista.555445.html

--------------

Keresztbe tesz az új csapás a kormánynak?
Megmutatjuk, mekkora fedezet van a költségvetésben a rendkívüli árvízhelyzetre.

www.portfolio.hu/gazdasag/keresztbe_tesz_az_uj_csapas_a_kormanynak.184789.html
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: Semmi... akik már addigra bedolgozták ott magukat, azokat nem tudja hazarendelni (bár egy kis családdal történő zsarolás vígan belefér), és Maot egy életre elfelejtik.
@Bakter: Mr. Cunami fekete Pobedával jár és hosszú börkabátot, esetleg vászon viharkabátot visel, a hátán P.Művek Securitas felirattal? :-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

Ha most Bajnainak lennék erre a tömegre hegyezném ki a kampányt, hátha nem kell arra ennyit várni. A szocik népszerűsége befagyott régóta, egy nyilvánosan bejelentett így nem szövetkezünk hozhat(na) elég erősödést a konyhára. Kormányváltás valszeg így sem lesz, de az nem lenne mindegy ki-mekkora frakcióvak kerülne be a nagy büdösbe a következő ciklusra.
@Fabius: Tömegeket csak tömeges pénzzel lehet megszólítani. A társasház alagsorában tertott lakógyűléssel aligha. És egyelőre úgy tűnik, erre van keret.
@Fabius: Belegondoltás egy esetleges Bajnai-szimpatizán tüntetésbe, ahol a jónép libás transzparensekkel vonulna, "ilyenek vagytok!" felirattal? :-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Aszongya Laciné az e-útdíj július elsejétől játszhat. Egészen pontosan hogyan is?

Merhogy nincs addig egy hónap sem, és ma a megvalósulás esélye határidőre pont nulla százalék.
Politikai menedekjogot fogok kerni ha MO kikerul a zuniobol.
@Fabius: Ha Bajnainak lennék arra koncentrálnék, hogy ne őfelsége ellenzéke legyek és a választási törvény következő módosításánál vonyítanék, hogy ez már tényleg sok és diktatúra és nem fogom legitimálni azzal, hogy indjulok blablabla satöbbi... Ez a választás úgyis elúszott ő pedig legalább mutatna egy határozott arcot, nem úgy mint eddig.
Nyihaha! Ez annyira hülye, mint más nekifutásból:-) Rossz címlista:-) Bruhaha!

"Álspontán libás tüntetés lesz Bajnai ellen
Dunakeszi polgármestere 20 transzparens-szöveget is szétküldött, csak véletlenül rossz címlistára."
@Fabius: en Bajnai helyeben nagyon surgosen keresnek egy nem besarozodott jeloltet, fuggetlent, okosat. Ezzel ki lehetne huzni a szocik meregfogat es meg lehetne fogni a libas videket is.
@Fabius: Eccerű: az ótópálya szélin konténerek és lakókocsik felállítva, a bódék oldalán felirat: pénztár, és "E"házban lehet az E-útdíjat befizetni. Kis ország, kis foci:-)))
@Fabius: Érdekes dolgok lesznek jövőre a parlamentben. Emlékszel még, amit pld. az egykulcsos ügyében elemeztél?? ;)
Nem mindennapi lehet majd, ha Bajnaiéknak, adott ügyben nem csak a szocikkal, hanem még a jobbikkal is együtt kell szavazni. :)
@Fabius: az egy, az onlájny kassza meg a másik, és mennyi ilyen agyatlanság van még, mínuszok az adókban, a járulékokban, csökkenő benzin, gázolaj fogyasztás, csökkenő minden féle fogyasztás.....áhhh abba is hagyom, mert csak az agyamat cseszem fel megint, nincsenek illúzióim már, 18-ban sem lesz más. Itt a többségnek cáratyuska kell, jobb esetben pofázik mint mi, de még mi is a törpe kisebbséghez tartozunk, én nem látok semmi biztatót, és semmi pozitív fordulatot évtizedekre kivetítve.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ja és persze egy tájékoztató tábla: Kérjük a pontos összeget készítse elő, váltani, visszaadni, nem áll módunkbam. Eurót, dollárt, svájci frankot 1:1-ben elfogadunk:-)
@Marcellusca: már semmin nem lepődök meg, amióta a postás olvassa a gázóránkat:-)
minek, megelőlegezem a választ:
- pofa be, lelépni!

Perelik az NFM-et és az NDN Zrt-t trafikpályázatok nyilvánosságáért

Hat szervezet közérdekű adatok kiadása iránti pert indít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ellen a trafikpályázatok nyilvánossága érdekében - közölte a szervezetek jogi képviseletét ellátó Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) kedden az MTI-vel.
A csónakközlekedést lakott területen melyik jogszabály tartalmazza?

Nézegettem a bécsi árvíz képeket - - félelmetes!
www.kleinezeitung.at/nachrichten/chronik/hochwasser/3326078/flut-zieht-richtung-osten.story
@Habakuk999: Sajnos Bajnai nyakán ott van a millás Juhász Péter nyűgnek, aki annyira pofátlanul önjáró, hogy nálam már kiverte a biztosítékot.
@Marcellusca: @Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: @Fabius:
kihelyezett kis ótómaták is lesznek, kisegítő értelmező emberekkel /nem röhög vagy sír, keresik a nyelveket beszélő vécés néniket/ aki nemesbik részeket szorongat, amíg tejel a kedves sokkerekes szállító.
Télleg, hallott már valaki valamit? Lesz a temetésekre is várólista? :-)))
@Spániel: az kicsoda? Kerdezheti az orszag tulnyomo resze. Ismeretlen figura.
Ezt a csomot egy csapassal meg lehet oldani, talalni kell egy szakertoi, alkotmanyozo kormanyt, oszt lehet kerdezni a szereploket: akartok olajfat? Akartok megujulast? Vagy inkabb sunnyogtok tovabb?
Elvalhatna a szar a viztol..
@Fabius: Bár úgy lenne, fidesz, kdnp, maszop, ballik (gyengébbek kedvéért jobbik) mind mehetne a levesbe.
Aztán tényleg neki láthatunk a rendszerváltásnak.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: most is van várólista. És napidíjat perkálsz, amíg ott dideregsz a frigóban.
@Habakuk999: elválhatna végre. Sokan vagyunk, de nem elegen. Amíg milliónyi embernek nem tudnak a szocik elég genyák lenni, addig ugyanaz van, mint fidesznél: rajongótáborok, akik meggyőzhetetlenek.
A szakértői kormánnyal az a bajom, hogy megszólító képességük csekély, olyan a nyelvezetük, mint egy közgazdász-biofizikus kongresszusé, amíg a zembereknek a mézes madzag meg a lila köd kell, érthetően szájbarágva.
Jóhírünk a nagyvilágban

"Gárdista ver cigányt a stuttgarti operában

A Berlioz-opera kezdő jelenetében gárdisták verik a cigányokat a Rákóczi-induló dallamára."

index.hu/kultur/2013/06/04/gardistak_verik_szet_a_ciganyokat_egy_stuttgarti_operaeloadasban/
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot:

Én nem bojkottálnám a választási törvényt, hanem elverném a port Orbánon vele ahogy csak lehet.

De abban egyetértünk, egy határozottabb hang/arc jobb lenne. Én mondjuk a hitleres párhuzamra válaszként csinálnék egy gifet, amin Mesterházy Attila és Tóth Csaba az EMC Consulting Kft cégtábla alatt milliókat tömnek egymás zsebébe. Miheztartás végett, kezdetnek.
@Habakuk999:

A kormányváltást akarók 42%-a Bajnainak hiszi el, hogy a váltás után kormányzás is lesz bénakacsázás helyett.

Ezt nem tudod egy függetlennel pótolni, ripsz ropsz.
"A kép után itt a szöveg Havasi Bertalantól, a kormányfő sajtófőnökétől, idézet az MTI-hírből: A miniszterelnök előzetes bejelentés és biztonsági kíséret nélkül a saját maga által vezetett kisbusszal járta végig a veszélyben lévő területeket, az autóban vele tartott Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató és Tarlós István főpolgármester is."

Stopposokat nem vettek fel a Rómain?? ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Emlékszem, és nem véletlenül vetettem fel. Pech, hogy mai állás szerint erről nem fog szavazni a ház 14-18 között.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Erre írtam tegnap a híres Cseh Tamás dalszöveget. :)

"Elutazott tőlünk családunk egyik tagja, akit oly hőn szerettünk
Egy Valóság nevű nagybátyám
Sajnos már nincsen velünk" :)

youtu.be/u7VQqessHYA
Az érdekes, hogy március 15-én, és június 4-én is katasztrófahelyzetről szólnak a hírek.
@V-PORT: Augusztus 20-ra mire tippelsz?? ;)
@aritus:

Szomorú az, hogy erre nem kéne 18-ig várni. De szembe kell nézni azzal, hogy önkéntes hátralépés alapon, országérdekből, kormányváltás szándékkal ez nem fog menni.

Vicc, hogy egyedül Lendvai Ildikó értette ezt meg.
@Spániel: pedig ha valaki komolyan akarja venni a reszimvaltast, elgondolkodhatna rajta, legyen ez dk, jobbik vagy Bajnai.
Olajfat es nem poligikus, hanem alkotmanyozo es valsagkezelo kormanyt kene kapnunk.Bajnai helyeben tenyleg keresnek normalis me jeloltet magam helyett, s akkor Mmesterhazy is magaba szallhatna.
A tobbi onjelolt balfaszrol nem is beszelve. S szint kene vallania a jobbiknak is, fidesz vagy valodi valtas.
Persze ez csak alom,alom.:)
@Habakuk999: Én úgy tudom valódi váltást akarnak. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Fuldokló vadkacsákat vett fel a kocsijába, és elvitte őket a legelső mentőmellényig.
@Habakuk999:
Jelöljetek engem me-nek, így nem lennék önjelölt. De hogy sokan hordanának követ a következő időszakban az biztos, és nem csak árvíz idején.
@Bakter: kőbányád van? múltkor meg trafik után sóvárogtál!
@Fabius: a videk libazni fog nagy erokkel, gondolj csak Angyanra. Szerintem 10-20%.
Ahogyan ala volt szerzodve Bajnai a azocikkal, hasonlo egyuttmukodes lebetne.
Mondjuk folosleges szajtepes, mert olyan, hogy allamferfi nalunk nem nagyon terem.
budapest már nem elégítette ki. vagy megbosszuljuk brüsszel packázását?

Vitézy Zsófia vezeti ősztől a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetet

hvg.hu/itthon/20130604_vitezy_zsofia_uj_poszt
@bella _ciao:
Nincs kőbányám. Minek? Bárhol össze lehet rakni akkora kőrakást, amit logisztikázhatnának a jelesék. 1. számú rakás, kő megemel, 100 méter séta előre, kő lerak, oldalsasszéz a 2. számú rakáshoz, ott kő felemel, visszaszállít 1. számú kőrakáshoz. Mernék én rájuk ennél összetettebb és felelősségteljesebb munkát bízni?
@Bakter: szivesen jelollek. A koveket ugye nem Simicska munkaihoz akarod occson hordatno?
@V-PORT: "Az érdekes, hogy március 15-én, és június 4-én is katasztrófahelyzetről szólnak a hírek. "

ezt mondom... Isten nem tud ennél konkréttabb figyelmeztetéseket...
+2010 okt 4 önk választás VÖRÖSISZAp...

az egész fides egy nagy katasztrófa...
2010 májustól ÍTÉLETIDŐ van !
@Bakter: kb. ezzel a módszerrel épül az ország már egy ideje.
Ha van eszük, a szembejövők félúton cserélnek.
Amúgy sem történik munkavégzés, ezért az okosabbak leülnek.
@Habakuk999: Lehet mert nincs még tévéjük??? ;)
@Habakuk999:

A Bajnai-libásozók fight 5:0-ra és egy budigyuszi bocsánatkérésre áll.

A mostani perből lesz friss -legalább - elsőfokú ítélet pont a kampányhajrára, mondhatni magát rúgta tökön a Fidesz vele. Aki meg eddig nem szavazott volna rá eddig sem fog, az ortodox utálókra győzelmet alapozni felesleges.

De mondom megint: a szocik ilyen hozzáállásával a kormányváltást el kell felejteni. Élje bele magát mindenki, hogy Orbán marad 2014-ben.
@Buga.Jakab: Jó, de mit követtek el a németek és a csehek? :-)
@Fabius: A szocikat a fene megehetné, eddig a legjobban talán orbánnal sikerült együttműködniük.
remélem parlamentestül elviszi az ár a tejjes politikai "elitet"

1998 tavasz fidesz nyer = beregi árvíz
2010 tavasz fides nyer = bódvai árvíz
2010 okt 4 fides nyer = vörösiszap
2013 márc 15 fides hatalom = hókatasztrófa
2013 júni 4. fides együttizélés napja = dunai vészhejzet !

Isten nem tud több és konkrétabb jelet küldeni !
zavarjátok el a fides mafiát !!!

különben elpusztíttya a magyarságot !
@Fabius:
Legalább egy modell-vasutat vegyél Mesterházinak és akkor vágányváltó lehet, ha már Orbán-váltó nem lehet.
@Habakuk999: A dk-t az egész baloldal benyomná a víz alá, iszapig. Pedig ha kicsit kifényeznék, hónuk alá kapnák, lehetne bővülni a rajongótáborral. Ugyanis, ha kipiszkálják maguk közül Gyurcsit, a szavazói jól otthon maradnak. Azt a kitartó bázist nem lehet nélküle megszerezni.
Egyébként is ideje lenne utánagondolni - Tűzcsóva Vezérünk Foga Fehérjének ismeretében - hogyan és miért lett belőle Főpatás.
@Fabius: ahogy nezem, nem nagyon erdekel senkit az 5:0 a birosagon.
Soka faluban ismernek marosultat, ezeknek barmennyi itelet sem suamit.
Abban egyetertek, hogy a szocik vadmajmok, ezert gondolom, egy jo pelda Bajnaitol segithetne.
@Fabius: Lehet, hogy írsz egy Mesterházy 2.0-ás posztot nemsokára?? ;)
@Buga.Jakab: és akkor még az arab tavaszról szó sem esett. Ahova akkoriban betette a lábát, egy héten belül szabadságharc tört ki. Hogy ragadt volna ott.
@Spániel: lemerul a tel, figyelnetek Bubo profetara, igazsaga vagyon!!!
@Spániel: A török rendszert is nagyon vállon veregette. De ott majd tüntetgetnek aztán hazamennek az ellenkezők.
@Fabius: és lássuk be, amíg az átlagparaszt csillogó szemmel gajdolja: "Jó is ez a rezsim, mert csökkenti a rezsim" nem is fog itt sokminden változni. Azt nem veszi persze észre, hogy minden bevásárláskor, tankoláskor,telefonáláskor, pénzfelvételkor vastag kortyokban issza a "magna cum fluidot"
Bármit is kezdenek, az csak jó. Van például lett nemzeti uszoda a Parlament mellett, anélkül, hogy akarták volna.
ez a félbáb is közeledik az egészbábságba:

Aki Áder szerint nem derék ember

A köztársasági elnök is megszólalt a nemzeti összetartozás napja alkalmából, miközben határon túli középiskolásokat fogadott a Sándor-palotában. "Akit magyarnak teremtett az Úristen, és nem fogja pártját nemzetének, nem derék ember" – fogalmazott.

hvg.hu/itthon/20130604_Aki_Ader_szerint_nem_derek_ember
@Buga.Jakab: Isten most nem ér rá. Bit Cointot játszik online... mi hátrább vagyunk kicsit sorolva:-)
@Spániel: még minidig jobb, mintha kifőzve odaadták volna nekije a sípcsontyát, hogy ne! itt az új diótörőd:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: mert milyen a nem derék ember? ez már-már smitti magasság. Vagy mélység. Mi van itt, aki belül abba a székbe, mind meghülyül?
@Spániel: ááá csak az igazmondó szék. Egyszer Orbánt is bele lehetne ültetni:-)))
@bella _ciao: "kőbányád van? múltkor meg trafik után sóvárogtál! " kőbánya már kipipálva, önkéntes közmunkások felvétle meghirdetve... a párodnak van egy visszautasíthatatlan trafiárius eladói hej:-) Tudod! Teljes foglalkoztatottság:-))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csakugyan? Vissza lehet adni allampolgarsagot mig nincs masik? Nem akarok ugy jarni mint Senki Alfonz.
@bella _ciao: "budapest már nem elégítette ki. vagy megbosszuljuk brüsszel packázását?" ezek szerint az összes butapesti kandúr kevés volt? :-)
2013. június 4. összetartozás napja!

ÁRVÍZ: ad1) Bajnai áll mögötte..
ad2) az elmútnyócév miat vannak a katastrófák!
ad3) a zIMF megbízására a NÁ TÓ bombázza a gátakat!
@bella _ciao: "Vitézy Zsófia vezeti ősztől a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetet"

Amúgy ez a Vitézi-klán egyik újabb nőnemű hímtagja?
@Fabius: "a szocik ilyen hozzáállásával a kormányváltást el kell felejteni. "
Én már elfelejtettem, nem most.
Viszont így E14-et kell felturbózni, győzze le a nagyképű majmát.
ennyi, van még kérdés?
/göbbelsz is magához nyúl az üstben/

Fotók: Sok tucat Közgép-kamion alatt sem roppant meg a híd

Összesen 28 darab, 44 tonnás, Közgép-molinót viselő kamionnal kezdődött meg az M0-s autópálya déli szektorának bővítéséhez épült új, 770 méter hosszú hárosi Duna-híd statikus és dinamikus próbaterhelése.

hvg.hu/nagyitas/20130604_Fotok_harosi_probaterheles
@Egyszer Kell Bukni de Akkor Nagyot: @Spániel: "Tűzcsóva Vezérünk Foga Fehérjének " helyesebben Vona Fehérje... csak nem annyira tápláló...
@Spániel: reményhal, de nálam sem most volt ez, az istenadta nép többségének a normálisabb politikus nem kell, így az E14 sem, nem akarok károgni, de ugyan úgy semmivé fog válni, mint az összes demokratikus párt. Csak a demagógok maradhatnak, jobb széltől, bal szélig.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/tovabb_virul_a_korrupcio_a_kozbeszerzesekben.555494.html

www.portfolio.hu/vallalatok/corpfin/kivereztetett_vallalati_szegmens_probal_talpon_maradni.184781.html

hvg.hu/velemeny/20130604_Trianon_az_eljovo
@Dr. jenőke (jenőke): "Bármit is kezdenek, az csak jó. Van például lett nemzeti uszoda a Parlament mellett, anélkül, hogy akarták volna. " és közvetlenül mellette a "Nemzeti Uszulda"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az általad ajánlott cikk szerint a kormány állami vállalatokat ad el, amely azt mutatja, hogy igencsak szükség van még megmaradt termelési eszközeink értékesítéséből származó bevételekre is.
Markánsabban kifejezve csökkentik a nemzeti vagyont! Ezzel egyidőben az energiaszektor egyik szereplője hajlandó eladni veszteséges üzemágát Magyarországnak. Nagyon "igéretes" befektetésnek nézünk elébe.
A fenti két kormányzati szándék kétségbeesett
felszínen maradásra utal, nem lehet más magyarázatot találni erre.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "
Fotók: Sok tucat Közgép-kamion alatt sem roppant meg a híd"
A kamionokban volt a Simlicska tavalyi 12 mrd forintos osztaléka?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ha már nincs malév, az új jelszó: irány a bkk-val brüsszelbe! (ugye fidesz a családokat támogatja, erre jó példa a vitézy-hankiss family)
kéretik nem elfelejteni ezt sem:

Bárkit behívhatnak az árvíz ellen védekezni - ők a kivételek

A katasztrófavédelemről szóló törvény szerint bárkit behívhatnak védekezni, aki aktív korú, és egészséges - akár a munkahelyéről is. De kivételek azért vannak.

hvg.hu/karrier/20130604_arviz_munkahely_vedekezes

------------------------------------

korrupcio.blog.hu/2013/06/03/szep_lakasa_van_kepviselonek_ne_mutassa_meg_mert_elveheti?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_06_04&utm_campaign=index
@Mariann19: Kécsókom szépasszon... kicsit fáradok, lassan huagolok... olvasgass... hasznos nap volt a mai is, bár Fab a témával nemigen eröltette meg magát, de mink... helyire tettük a világ sorát:-)
@bella _ciao: de akkor miért is nem a Lib-Bajnai Air fuvarozza üket? .-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Tuttam, hogy egyszer még eljön az én napom:-) Már zsírozom is a tolatószéket, oszt irány Horány:-) Homokzsáknak jó leszek... végre hasznos atomja lehetek ennek a jövőt építő szép nagymagyar közösségnek. Oleg Kosecoj... meg mehet ki a Kremlfalából... sivatagi póóórnak:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: meglásd, megalakítják még a nemzeti arany air fapados repülőtársaságot. a békameneteseknek a tüntire occsó retúr lesz.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
" Amúgy ez a Vitézi-klán egyik újabb nőnemű hímtagja? "
orbán viktor unokatestvére. van még kérdés?
@Mariann19: A katasztrófa törvényben szerepel a cégek elvétele is, ez mellé most bejön az ingatlan elvételének lehetősége, a föld törvényben benne lett a törvénytelennek nevezés után az elkobzás, nyomozati jogkör szinte minden narancs intézménynek, csak a nép nevében. Honnan is ismerős ez nekem, nem is tudhatom. Kulák, zsidó, kommer, idegen szívű, nemzetietlen, a cimke szabadon felaggatható a hatalom által, mindenki kisemmizhető, apelláta nincs, jogorvoslat nincs.

Ami a legszörnyűbb, ezek az eszközök használhatóak lesznek akár, egy a mainál is szélsőségesebb kormány által is. Minden véres következményével együtt, hisz a jóérzésre számítani ebben az országban naivság, és dőreség.
@bella _ciao: hankiss family ez így ebben a formában nem igaz. Erdős Péter lánya, Ágnesünk a válás után nem vált meg asszonynevétől, volt férje, Hankiss Elemér vezetéknevét használta tovább. Ezzel a névvel csinált karriert.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Szia! Olvasgatlak benneteket, és kétégbeesetten észlelem, hogy homokzsákká kívánsz átlényegülni. Mi lesz velem?
Ám megértelek.
Azonban miért kell ehhez rég nem látott tolószéked üzembehelyezése?
@Mariann19: még ezt neked, korábban volt, de ne kelljen keresgélni:

Az energiacég dönthet, jön-e velünk
Némethné szerint lesz újabb rezsicsökkentés, egy cég már jelezte, hogy abbahagyná.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F06%2F04%2Faz_energiacegek_eldonthetik_tovabb_jonnek-e_velunk%2F
@Spániel: talán ágnesnek is szerepe van abban, hogy elemér egy új magyarországot akart kitalálni.
@Fabius: van még kérdésed az indulással kapcsolatban?

Kiszámolták, mennyi lesz az e-útdíj egy átlagfuvarnál

A július elsejével életbe lépő e-útdíjról szóló rendeletben rögzítették a különböző osztályokba tartozó tehergépjárművek pontos kilométerenkénti tarifáját, így már pontosan lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni egy kilométer gyorsforgalmi vagy főút használata - közölte az online útdíjkalkulátort üzemeltető Biorobotok Informatikai Kft.

hvg.hu/cegauto.autoshirek/20130604_Kiszamoltak_mennyi_lesz_az_eutdij_atlago
@Dr. jenőke (jenőke):
A vágány váltásokat tessék szakemberre bízni, ne Mesterházyra. Pl rám. Úgy aláváltanék kádárviktor különvonatának. Egy völgyhídon.
-no comment-

Az iskola már tavaly is bekerült a hírekbe, amikor kiderült, hogy listát készítenek a végzős diákok keretszámokról alkotott véleményéről. Emiatt idén januárban pénzbüntetéssel sujtották az iskolát.

www.origo.hu/itthon/20130604-kitiltottak-heller-agnest-a-balatonalmadi-ket-tannyelvu-iskolabol.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez az ingatlan rekvirálás ötlete nagyon tetszik, hogyan fogják ezután fleto szemére hányni - amiről neki spec. semmi köze nem volt - hogy felesége apja is hasonló módon jutott villához?
Bár úgy emlékszem, abból nem kidobták a bentlakó tulajokat.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "A katasztrófa törvényben szerepel a cégek elvételének lehetősége."
Amikor ez a törvény született, még nem volt ismert a dunai árvízveszély. Jó, lehetnek egyéb katasztrófák is, egyelőre nem világos előttem, hogy a cégek elvétele ilyen esetekben miért egyenlő az eladással. Az első verziónál nem feltétlenül kell bevételre számítani, az eladásnál igen. Tehát forrást kell teremteni a
katasztrófa elhárítás költségeinek fedezetére?
A kisajátítási törvényjavaslatról itt még kár is szólni, mert nem látok összefüggést.
A másik kérdés:"A kormány célja, hogy a következő fejlesztési periódusban a fejlesztési források 60%-át közvetlenül gazdaságfejlesztésre kell fordítani."
Eddig nem kellett volna? A tapasztalatok szerint a pályáztatott beruházások eddig jellemzően nem haszonelvűeknek bizonyulnak, GDP-t előállítanak ugyan, de hozamuk még a beruházások megtérülését sem termelik ki. Az improduktív beruházásokról nem is szólva.
Példa erre a napokban megitélt 15 mrd-os szétosztott támogatás, pályázónként 600 millió Ft-al panziók létrehozására. Kérdés, hogy mikor tud egy panzió 600 millió profitot kitermelni középtávon, mondjuk 5 év alatt?
Borúlátó vagyok.
@Mariann19:
addig, amíg a GDP nem növexik ugyanannyival mint amennyivel csökkent az elmúlt 36 hónapban nincs remény sem, a csökkenés 12000 vagy 12500 milliárd, ehhez hozzá kell adni az elherdált vagyont ami szerény számításom szerint több mint 30000 milliárd és mindezzel az ország magánhitelezők karmaiban lesz 30 évre úgy, hogy soha semmilyen koormány nem tudja kiváltani

az összes többi "xsak" részletkérdés és a haldoklás bűzös jele

a zelquercsi hitelstrukturája jó? és kinek lesz attól gyereke? a Merci már szerel lefelé és a többiek eladják az államnak a veszteségeiket majd agyő bambi töltsd a kalbászt ne siránkozz

a többi einstand a gyógyszertárak meg a zital és még amit akarsz nyalóka hogy a saját hívei ne hagyják el a sűllyedő hajót

a nemzeti kacsaúsztató és benne az parlament romjai ez a mai valóság

az oktatás és a pedagógusok meghaltak nincs képzés amikor élenjáró országok jelentős összegeket invesztálnak oktatásba -mert csakis a képzett fők tudnak GDP növekményt létrehozni- addig itt megtakarítanak és a parragh féle barmok még fokozzák a nemzet gyilkosságot hazaárulást

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Érdekelne kedvenceid véleménye, és főleg reakcióik, ha egy cigánylakta zalai falu kérne autonómiát. Esetleg a békési románokm egy-egy faluban.

Nem. Egyszerűen tudomásul kellene venni végre, hogy
1. Jajj a legyőzöttnek;
2. Mára kiüresedett a békediktátum és a hungarista felhajtás is; (akkro sétálok át Párkányba, amikor akarok és pénzem van rá)
3. A visszapislogás réseiben látni kellene, hogy pont azok az eszmék vezettek Trianon-hoz, és végletesen Potsdamhoz, melyet éppen a nagy Trianon-ellenzők, és kebelfasisztáik hangoztatnak;
@Mariann19: látens kitolószék te butus:-) megvan midkettő, oszt működik. De hátha olvasnak az éppen éberen lévő alvóügynökökö:-)
@GeoCracker:
ez ma már nevetséges és unalmas, nincs miről hőzöngeni csak a seggfej magyarokat lehet elterelni más és sokkal nagyobb problémák felfogásától ezzel a baromsággal
undorító...amikor meglesz az europai egyesült államok akkor ezek mit fognak büfögni?

lesz autonomiájuk mint az USA államainak de amikor áérvíz lesz akkor a nagybácsit hívják és a szomszéd megyét mert nekik ugye az éppen akkor nincs

kurva annyukat

brühüyyy
@rodeo36: Szia Rodeo! Valahogyan az utóbbi időben a GDP kérdése háttérbe szorult a kormányzati retorikában, holott ennek legalább akkora a jelentősége, mint a költségvetési deficitnek. Nem szabad elfelejteni, hogy a hiány rátájának nevezője a GDP, ez minél alacsonyabb, annál magasabb a ráta %-a. Tehát hiába van őrült megszorítás, csökken is a hiány abszolut számban, azonban a ráta romolhat.
Ennek a GDP gondnak a kimenetele igencsak kétséges pozitív felfogásban a jelek szerint.
A magyar GDP 80 %-át a multik állították elő. A közelmúltban 7-8 márkanév vonul ki az országból, még a magyar TVK is. Ez itt a dráma.
@Mariann19: leírta @rodeo36: amit én is akartam, az a cégrekvirálás pedig a Nagy Nemzeti Egysimicska Nemoligarcha megtámogatására kell, tudod államosított szolgáltatókat, az egybeolvasztott bankokat, az egységbe kovácsolt médiát valakinek oda kell adni, és mint tudjuk simlicska mindenhez ért, és mindenütt ott van.

Elég csak a most nyilvánosságra került osztalékukra gondolni, avagy a extra piáros hídterhelésre, vagy a tvkettőre ácsingózás belengetésére. Még nem beszéltem a banki és biztosítós duóról, akik közül az egyik a temetői biznicében is vastagon benne van.

A szférák magasságában létező nemzeti oligarcha megteremtése a cél, minden áron, tűzön vízen át.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez nekem eléggé kínaiul van, nagyjából annyi jött le, hogy za MT függetlenül az állandó kormányzati hozzádörgöléstől, ha igaz, rövidesen elég nagy szarban lesz, az IT-t meg küldik a részvétesek a bitó alá. Lehet ez a végső vél, ölbehullik a szolgáltató tokkal-vonóval, üzemeltetni képes humanoid állománnyal.Hát nem ezt akarták?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: kb ezt látom benne én is, már csak a németek tűrőképessége a kérdéses, arra a nyakamat teszem, hogy valamelyik szolgáltatót be akarják vezénylőék kebelezni, a vissza vissza térő belerúgás a németekbe, arra a következtetésre sarkal, hogy ők a célpont.
/tv2-Rtl is azon csapásvonal/
@Mariann19:
szia, én úgy sarkítanám, hogy a költségvetési deficitnek egyáltalán nincs jelentősége, mert nagysága relatív a GDP-hez

még annyit a deficit csökkentése -mint láccik- sarccal és rablással meg az ország tönkrevágásával csauseszku stílusban megoldható, de eredménye negatív

ha képesek volt 12500 milliárdot csökkenteni teljhatalommal, majd azt írtam abszolút hatalommal, akkor létrehozhattak volna 36 hónap alatt egy 52000 milliárdos GDP-t is (ami a képlet szerint a deficit rátát jelentősen csökkentette volna) de

AHHOZ HOZZÁÉRTŐ SZAKEMBER KORMÁNYZÁS ÉS NEM KÓKLEREK ÉS ÓCSKA SARKI ZSEBTOLVAJOK BANDÁJA A HATALMOBAN

brühüyyy
@Mariann19: "Kérdés, hogy mikor tud egy panzió 600 millió profitot kitermelni középtávon, mondjuk 5 év alatt?"
Rögtön meg is válaszoltad a kérdést. Majd elveszik tőle. És jogosan, hiszen állami pénzből épült és ha nem tud profitot termelni, bebukta a hülyéje. Egyébként hosszú távon sem tud ennyi színtiszta profitot kitermelni, a meglévők is vegetálnak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
a németek már válaszoltak -nem értik őket- a mergyó bye bye, a többiek is és akkor mire lehet majd eu pénzeket lehívni, semmire a lehetőséget basszák el

az országnak 1977 ben volt ugyanennyi a GDP mint ma

szépen haladunk

a többi apróság engem nem is érdekel mert az ország haldoklik

kitől és milyen útdíjat akarnak? nem lesz szállítás mert nem lesz mit szállítani, nem lesz pénz piára és gyógyszerre minek veszik át a veszteségeket

nem is értem az ilyen zsebtolvaj cigány surmót mint a zorbán és bandája

brühüyyy
@Spániel: @Mariann19: @rodeo36: utalnék megint arra a sokak által elfelejtett törvényre, hogy az állam minden pénzügyi és gazdasági titkot kikérhet és vizsgálhat, az olyan cégektől, amelyekben akár egy fillér állami pénz is van, ezek után miről is beszélünk.
Nem mellesleg ott vannak a kiemeltek röghöz kötése, ami inkább elódázott halálos ítélet, csak szebben mutat a kevésbé tájékozott magyar viszonyokat nem ismerő részvényeseknek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hol vagy, csak nem most evakuálnak?
Jön az ár, evakuálhatják Csillaghegy lakóit
hmmmm, osztalék nukú, de az a "kis" pénz is kell a haveroknak, mert megérdemlik:

A jóval kisebb árbevételű, magyar tulajdonban levő Continental Dohányipari Zrt. az előző két nagyhoz hasonlóan ugyancsak nem remekelt, a cigarettapiaci gyengülés ennél a vállalatnál is tetten érhető. Nettó árbevétele 19,1 milliárdról 23,4 milliárd forintra nőtt, az egyéb ráfordítások 12-ről 15,8 milliárd forintra emelkedtek (a jövedéki adó miatt), az üzemi eredmény pedig 200 millió forint alá csökkent. A cég adózás előtti eredménye 165 millió forint volt, mérleg szerinti eredménye pedig 122 millió, osztalékot nem fizetett a vállalat.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/meglepetes_ekkora_uzlet_magyarorszagon_a_dohany.555444.html

-----------------
ha a banki különadó bevétele kevés, ha a nyugdíjasok inkább postán kérik a pénz, na akkor lépni kell:

Óriási lépéseket tervez az MNB a bankkártyás fizetéseknél
A kártyaelfogadás kötelező lehet, a bankközi jutalék szabályozása január elsejétől léphet hatályba.

www.portfolio.hu/vallalatok/it/oriasi_lepeseket_tervez_az_mnb_a_bankkartyas_fizeteseknel.184790.html
nahhh, emberek, hol tartunk mi még ettől????

Korlátozzák a közérdekű adatok nyilvánosságát Dániában
[origo]|2013. 06. 04., 17:00|Utolsó

A dánok a miniszterek napi programjához és a képviselők levelezéséhez való hozzáférést tiltanák.

Módosította a nyilvánossági törvényt a dán parlament, így a jövőben az újságíróknak nem tekinthetnek bele a miniszterek napi programjábaz, illetve a minisztériumok és a parlamenti képviselők közötti levélváltásokba. Morten Bodskov igazságügyi miniszter azzal érvelt a parlamenti vita során, hogy a jogszabály más területeken, például az állami vállalatok, a települések és a régiók dokumentumaiba könnyebb hozzáférést biztosít.

Az új jogszabályt heves tiltakozás kíséri, az új törvényt sokan elsötétítési rendelkezésnek nevezik. Máris 85 ezer tiltakozó aláírás gyűlt össze, a szavazás előtt többen a parlament épülete előtt demonstrálták.<<<<<<!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Fabius: Őszintén megmondom nagyon boldog lennék akkor.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: A kitolószékednek van hátsó ülése? Elviszel egy körre?
Már látom magunkat bukósisakban száguldozni, de szép is lesz! Amennyiben erre sor kerül, igérd meg, hogy jól választod meg a sebességet, mert a végén tényleg homokzsák lesz belőlünk.
@Spániel: Erről azt gondolom/gondoltam eddig is, most is, hogy az a jó politikus aki a kettőt tudja ötvözni. Képes arra, hogy szakmai legyen, és képes arra, hogy alkosson egy olyan egy oldalas szöveget melyből mindenki érti mi van. A túlzott ködevés, amikor csak jelszavak vannak rossz, és az sem jó, ha csupán grafikonokkal kampényolnak.
Reg elmult aprilis 1 Fabe baba, raadasul nem is vicces.
@Spániel: csak addig amig valamely kadar szemet nem vet a tiedre es a piaci ertek toredekeben allapitjak meg az ellenerteket. Akkor mar nem fogsz.:((((
@Penivaldes: az a politikus aki vilagosan, egyszeruen erthetoen fogalmaz, az a legpocsekabb. A politika a kodosites tudomanya.:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ne aggodj amig cimlistak vannak. Addig az osszes so called spontan tunti reszleteit megtudhatod. Hol vannak ettol a danok?!
@Spániel: de csak azert hogy a buta nep elhigyje bogy kell a mobilgat, megha mindent tonkretesz is.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: na ez igaz..megnézvén eddigi nagyjainkat Feritől Viktorig oda vissza valóban.
de most ne rontsd el a kedvem, az a hír, hogy Mesterházy önállóskodni próbál engem marhára feldobott
@Penivaldes: tisztelet a gondolkodó kivételnek, de az emberek tudatosan le vannak butítva. Plö aki a törvény szerint jogosan megkapja a rezsicsökkentést, miért tudja elhinni, hogy bárki is megtámadja és vissza akarja venni tőle?. Tömegesen - már vagy kétmilliónyian - írták alá a rezsivédelmet. Nálunk az utcában a múlt héten jártak, becsöngettek, elhajtottam. Orbánék mindíg ezzel operáltak: bedobtak egy primitív szlogent, néhány szót és sulykolták. Ugye elég egy libát mondani és mindenkinek Bajnai jut eszébe, pedig... egy-két családtagomtól agyhúgykövet kapok, amikor visszahallom tőlük az igét és tántoríthatatlanok. Húsz éve. Semmi valagbarúgás nem elég, szajkózzák a bebiflázott mantrát.
Ehhh, olyan elegem van ebből a bénázó tökölődésből, ami a baloldalon megy.
A jó politikus pedig még ovodába jár. A többi meg sáros.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A Richter és Telecom elemzését most kihagynám, még ők is?
Viszont amit az államosítás szinte minden ágazatot érintő szándékáról írtál, az felvet két alapvetést.
Az gazdaságban az állami tulajdonbavétel ellenmond minden korszerű gazdasági filozófiának a kapitalizmus korában.
Egyrészt a legnagyobb gátja a gazdasági versenynek, mely képes teljesen lefékezni a műszaki, technikai fejlődést, a K+F tevékenységet, minden olyan társadalmi erőt, amely a haladást szolgálja, végleges lemaradást generál.
Ez az egyik. A másik a társadalom kiszolgáltatottsága azáltal, hogy az állampolgároknak megszűnik a választás lehetősége az igénybeveendő termékek és szolgáltatások esetében. Létrejön egy államilag irányított árpolitika, amelybe láthatalanul minden belefér. Láthatóan nem lesznek pl. megszorítások, hiszen az alkalmazott árak mindent elfednek.
A direkt gazdálkodás minden ódiumát egyszer már átéltük. A rendszerváltás nagy szlogenje az indirekt gazdálkodásra való átállás igérete volt. Ki gondolta volna, hogy azt egyszersmindenkorra el kell felejtenünk?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szerencsére nem élek olyan luxusban, hogy erre bárki foga megfájdulna.
@Mariann19: de ezt nagy kussban am. Ha az mszp adott elegy tuzogdpet, az mar a margit sziget eladasa volt tudjuk kinek.
@Spániel: erről beszélek pacsirtám! hogy nem kell itt komolykodni, persze azt is kell, de ki kell alakítani egy ellen nert, vagy mit. persze nem úgy, hogy csúnya Orbán..hanem ügyesen, kreatívan.
nekem régóta elegem van, mindig is.
@Spániel: akkor javaslom tartsd szemmel az utepiteseket, teruletfejleszteseket. Nem csak lakni jo egy ingatlan, ha jon az autopalya teszem azt.
@Mariann19: nem lesz itt allamositas. A bankok kozott tarol es olcson felvasarol az otp. A tobbi piacra is van jelolt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
először odáig kéne eljutnunk, hogy betekinthetünk a levelezésbe.
na meg, hogy készüljön jegyzőkönyv a kormányülésről!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: szemmel tartom, éppen ma foltozták be a kátyúkat az utcánkban, már nem tudni melyik volt az eredeti útburkolat. Területfejlesztésről csak annyit: kilátásban sincs felénk a csatornázás, pöcegödrünk van. Szóval nincs félnivalóm, nameg egy Audi sem férne be, utcán meg ugye nem állhat.
@rodeo36: Igen, a költségvetési deficit és az adósságcsökkentés prioritásának kérdése már az eu-t is foglalkoztatja. Látható, hogy a válság kezelésére ez a kierőltetett stratégia nem jött be, évek óta tart a stagnálás. A nagy Causescu az adósság teljes visszafizetése miatt teljesen lerohasztotta az országát, mikörben népe éhezett, fázott, a végeredményt ismerjük. 20 év nem elég ahhoz, hogy egyáltalán eszméljen. Sajnos, nálunk hasonló nagyon a helyzet
@Mariann19: Ceau idején sokat jártunk arra, többször körbejártuk az országot, tengerpart, miegymás. Tudnék mesélni leláncolt félliteres étolajosüvegekről, az üzletek polcain ezernyi spenótkonzervről, zöld paradicsomról, mert így is elkapkodták, a kilátástalan szegénységről minden régióban, az emberek szeretetéről és segítőkészségéről.
Ami nálunk soha nem fog megvalósulni, hogy az ínségben összetartsunk.
@Spániel: Szia Spániel!
A panziókhoz és hasonló beruházások szeretném egyszer látni a pályázatok pénzügyi-gazdasági terveit. Egyáltalán érdemben elemzi ezeket valami hozzáértő szakember?
Mérlegelik-e az elbírálók a külső körülményeket, a valódi igényeket, a kihasználtságot ezekben az inséges időkben? Lehet, igazad van. Tönkremenés esetén felszámolás, árverés, és fillérekét lehet majd hozzájutni az objektumokhoz egynek jó lesz alapon.
Amúgy érdeklődöm, hogy a birtokodon az ispáni állás még betöltetlen?
@Mariann19: Ez egy tandem szerkezet egy üléssel és szembefodulós pozicióval. Így is érdekel? :-) A sebesség miatt ne aggódj. A NER szárnyakat ad. Angyalszárnyakat.
@rodeo36: most már Orbán is beszállt a hülyeséglicitbe
@Mariann19: A közelünkben kb. 3 éve épült egy 12 szobás panzió, igazán barátágos árakkal /7200 Ft egy szoba/, viszonylag közel Ferihegyhez, izé, na Lisztferihegyhez.
Rémtörténeteket hallok, az egyik szomszédom ott dolgozik mindenesként, hogyan umbuldálnak, hogy a rezsit, munkabért ki tudják termelni. Csak a vízdíjat képzeld el, amikor mosni kell a lecserélt cuccokat.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mit is lehet látni a javak bekebelezésénél?
A módszer a figyelemre méltó.
Kezdetben és egy ideig a Fidesz cinikus magatartással ugyan, de még kissé ügyelve a látszatra gyűjtötte be a kiszemelt vagyonrészeket a holdudvarának.
Napjainkban az látható, hogy az önkényuralom erejével, még a látszatra sem ügyelve polipszerűen kebelezi be az ország vagyonát. Lehet, hogy ez az oka a társadalmi ellenállás hiányának, mert a nép bénultan képes csak reagálni, ami nem csoda, hiszen már nincs ereje. Ahol nincs demokrácia, ott a népnek nem is lehet.
@Penivaldes: akko alakíccsunk egy ELEGÜNK VAN! pártot. Már vagyunk ketten.
@Mariann19: Sajnos most nincs felvétel, végeztem a gazokkal! Egyelőre, mert mindíg van valamilyen szezonális. A héten a szőlőbirtokkal kell megbirkóznom, nagyon elgarázdálkodott .
@Spániel: "Az üzletek polcain ezernyi spenótkonzervről." Ezt láttad Romániában egykor, és boldog lehetsz, hogy egy konzervnél többet láttál. Én nem voltam ilyen mázlista. Két kirakat képe megmaradt bennem. Az egyikben egy lavór volt összesen, egy tejboltban kb. 5 méter hosszú polcon egy üres kefíres doboz.
Az emberek ott szerették egymást és minket is, tekintet nélkül, hogy milyen nemzetiségűek voltak.
@Mariann19: Fogy az idő... a kisgömböc pedig telhetetlen... már valóban a látszatra sem adnak. Lassan beigazolódik, amit kb fél éve mondtam. Mész az utcán, odamegy hozzád a fideszpolgár és leszedi rólad a kabátod, mert neki megtatszett és az neki jár. Itt tartunk...
@Mariann19: Két éve voltam Nyizynij-Novgorodban... beestem egy boltba. Csak a sajtpult volt kb 60 méter hosszú...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Ez a szembefordulós tandem nekem nagyon bejön. Végig Téged nézhetlek, miközben vörös fürtjeimet lobogtatja a szél, még énekelni is fogunk.
Horány lesz a végállomás ha szabad kérdeznem?
@Mariann19: meg kell hagyni valóban van neki egy hangulata, ahogyan lobog a hajad, feltéve ha van:)
@Mariann19: az emberek ott szerették egymást és minket is.
Egyszer lerobbant az autónk egy nevesincs faluban, délután öt körül, nyolcan jöttek segíteni, de nem tudtuk a sötétedés miatt megjavítani. Akkor éjjel hárman háromfelé aludtunk - pedig tilos volt idegent befogadniuk - mert mindenki akart belőlünk egy kicsit.
@Mariann19: Mondtam volt, igen, irányhorány... a szembenézős nemigen jó megoldás, bár vonzó alternatíva, de inkább az üldöző NER rezsidémonokat lesd, mert visszapillantótükörre már nem futotta:-)
A mobilia pedig nótafa-tüzelésű:-)
@Spániel: Pedig nagyon számítottam erre a státuszra, majd jövőre találkozhatunk.
A vendéglátók, panziók üzemeltetési költségeiről van egy két ismerőstől, ügyféltől szerzett információm. A számtalan költségtényezőből egy marginális tétel pl. a havi több tízezres szerzői jogdíj, amit a TV-k, egyéb hasonló eszközök miatt kell fizetni.
Azt látom, hogy elég szabályosan kénytelenek működni, mivel egy-egy ellenőrzési bírság végleg tönkre teheti a vállalkozót. Borotvaélen táncolnak.
@Spániel: Per momentán Mr. Rezignáltat én kihagytam vón, ha már esetleg választani lehet:-)
@Penivaldes: "Ahogyan lobog a hajad, feltéve ha van."
Van, sok. Ezt most miért kellett bántásként elsütnöd? Csak kérdezem.
@Mariann19: nem ellened szólt, nyugalom, csak megjegyzés volt.
Lattam egy plakatot. Szabadsag unnepe budapesten. Margit szigeti szabadterin, tarlos hablatyolasaval. Talaljatok ki mi lesz akkor juni19-en a fo temaja? Bingo! Visszaszereztuk a komenistaktol, es hogy megvedtuk az arviz ellen pedig a komenistak hagytak volna viz ala kerulni.
40 férőhely (1 busz) alatt szálláhelyet üzemeltetni nem vállalkozás, hanem kaland, vagy hobbi.
@Mariann19: nyugilányok! nem kell a besértődős-basztatós-beszólogatós cicaharc... béke vaan... Orbánt és a NER-t sokkal szórakoztatóbb együtt gyepálni:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: ne mar, ha eltuzeled a notafat, nem lesz akinek e jeles napkn barackfas notajara hordjak a homokzsakot.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Odamegy hozzád egy Fidesz polgár, és leszedi a kabátod."
Ennek elkerülésére taktikát kell kidolgozni.
Abban a kabátban kell az utcán parádézni, amelyben fagyos téli hajnalon a kutyát szokták megetetni. Ne legyen tetszetős a darab, minek esztétikailag provokálni az erőszakot?
5 méteres sajtpult? Tele volt?
@Mariann19: nem benultan. A magyarok tobbsege ilyen. Tesz az egsszre magasrol.
@Mariann19: erről nekem egy régi barátnőm jut eszembe aki hasonló logikától vezérelve vett egy nagyon ronda esernyőt. nem is lopták el neki sosem
@Spániel: Megdumáljuk az idei találkozót.
A fiammal csináltunk egy 2x3 m-es ültetvényt, csak már elfelejtettük, mit vetettünk bele.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A magyarok többsége ilyen."
Láttad a török eseményeket egészen biztosan.
Hozzá paralel a vasárnapi pedagógus tüntetést
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Folytatom:
Nem értettem, hogy tanerők, szülők, diákok összesen 1500-an tudtak szót emelni. Ráadásul a szervezés, a forgatókönyv is lelombozó volt.
Tényleg igaz az a megállapítás, hogy monden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel.
@Mariann19: én már vérprofi vagyok, meg tudom különböztetni a margarétát a kukoricától.
@Mariann19: 50 ! méteres, és teli... kaviár kb 30 féle... és nem diplomata bolt volt,,, mezei hipermarketka..
@Mariann19: az igaz. Itt is mindenki bepoccenne ha korlatozzak a piahoz jutast. De mifelenk nem ilyen ostobak a politikusok. A legalis droggal elszallt valaszto a jo valaszto. Nem politizal csak iszik, hany, belefekszik. Mifelenk fel kell fedezni a csovon a lyukat a balhehoz. Azt, hogy a politikusok hazudoznak. Vilagszenzacio vagyunk igazan.
Jut eszembe, elmondtak orbannak hogy kisbusszal furikazni arviz idejen 2 miniszterrel nem ubereli gyurcsany homok lapatolasos trukkjet?!:)
@Mariann19: "A fiammal csináltunk egy 2x3 m-es ültetvényt, csak már elfelejtettük, mit vetettünk bele."
Mr. Rezignáltat mikor láttad utoljára? :-)))))
@Mariann19: de mi, liberalis sopredek akik Fabe-hez jarunk csevegbi nem erdemeljuk meg.:(((( Gabe igen, sot sziriaba es afganisztanba vele. De mi?!
@Spániel: "Én már vérprofi vagyok, meg tudom különböztetni a margarétát a kukoricától." Akkor jó, nyár végére kiokosodunk, és kiadunk növénytermesztésből egy könyvet. Haladóknak.
@Spániel: na én viszont nem, én csak a végeredményt fogyasztom el, aztán ha az gyermekként rózsabimbó volt, hát akkor sem dől össze a világ.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Mr. Rezignáltat mikor láttad utoljára?"
Most, 2 perce, amikor kihoztam a szobájából a tálcát a vacsi romjaival.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: "A legális droggal elszállt választó a jó választó."
Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e alkoholtilalom a választás napján.
Nagy rizikó! A hívek nem biztos, hogy eltrafálják az X-nek a lyukat. Tényleg bizonytalan lehet a választás végeredménye.
A törököknél a pia volt a start, de az együvé tartozás felülírta az eredeti célt, és ebben ez a lényeg.
@Penivaldes: azért gyöngyvirágot ne egyél, icipicit halálos.
Rózsából különben csinálnak többféle élelmiszert, pl. lekvárt is, gyerekkoromban mézben voltak rózsaszirmok, ehetőek.
@Spániel: Görögbe' a mai napig lehet kapni, időnként meghülyülünk, oszt veszünk egy üveggel. Igaz, megkóstólni még sose sikerült:-)
@Mariann19: Ez mégiscsak jöbb alternatíva, mint az Úr romjait eltakarítani a feltálalt gombavacsi után:-)
@Mariann19:
en se ertettem. 2010-11-ben megvolt a gyuri programja x milliard minusz. nyilvanos volt h. 2016-ig 40%-al kevesebb gimis hely lesz, a gyerekek kozel fele gyorstalpalo szakikepzobe megy, kozismereti targyak nelkul. korhatar csokkentve.

Ezek ismereteben aki hitt az eletpalya-modellben, a nem lesz elbocsajgasban meg a minosegi javulasban..

+ a demografia indokolja az atalakitast csak a -8-ban ellenhekbol furtak.

bocs a felreerinto kepernyo..
@Penivaldes: csak annyira halálos, mint kicsit állapotosnak lenni.
Tessék! Egy helyen a Fidesz két Leathel Weapon-tamponja... az egyik a vízvisszariasztó mobilgátrólszakadt démon, a másik az általam is már oly sokszor megénekelt narancssárga vízenjáró csodacsizsma:-) Total siker:-)

m.cdn.blog.hu/el/elvarazsoltkastely/image/suhanterz/pelikan.jpg
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Látod, nekem ez az alternatíva jutott, ez már így lesz úgy tűnik, egészen addig, míg el nem távozom az általam ismételt megfogalmazású Örök Vadászmezőkre.
@Spániel: francokat. nem volt rá gusztus... ott slichtolódnak a kamorapolcon:-)
@Mariann19: Azért időnként ellenőrizd a hűtőládát, és a frigóajtót. Ha máe ennyire becses, nehogy belevesszen valamelybe fagylaltkeresés közben:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nyissál rózsalekvár üzletet! Add el bionak, most minden bioszarnak nagy a kereslettye.
@Spániel: oszt a kb 20 üveg megfeketedett szurokfüves görögmézzel miabánatot csináljak?
@saravad: A pedagógus társadalom számára tök mindegy, hogy a kormány 2016-ig mit tervez. Számukra ezek a tervek veszélyt jelentenek egzisztenciálisan, a munkavégzésük körülményei, kiszolgáltatottságuk elkeserítőek.
Mellettük ott vannak a szülők jobb sorsra érdemes gyermekeikkel, ami a felnőtt társadalom legfontosabb problémájaként lett megsebezve.
Mi lehet az oka mégis a passzivitásnak?
Egy dologban van igazság, hogy a demográfiai adatok szerint van ok a létszámi beavatkozásra, melyhez hozzátennék egy régi Fodor Gábortól eredő interjút. Oktatási miniszterként akkor számokkal okadatolta, hogy európai viszonylatban az oktatásügy létszám állománya a gyermekek számához mérten jóval meghaladja az eu átlagot.
hmmmmmmm

Na de hol és kitől? Hétfőn személyesen is megkerestük György Istvánt, hátha a jogszabály beterjesztőként el tudja nekünk árulni, a kormány milyen kisajátításokat akar eszközölni, ám ő nem volt hajlandó nyilatkozni. A Fidesz-frakció ellenben kiadott egy közleményt, melyben azt írja: a javaslattal csak a fontos beruházások során a zavaros tulajdonosi háttér miatt előforduló csúszásokat – és az ebből adódó állami károkat - akarják kiküszöbölni.

index.hu/belfold/2013/06/04/csak_annyit_mond_a_kormany_kell/
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: "Nehogy belevesszen valamelybe fagylalt keresés közben."
Majd lángszóróval mentesítem a végkifejlet megelőzése érdekében.
Te is jártál már így sör rejtekhely felderítése közben?
@Mariann19: én nem, hamarabb elfogyasztom a készletet, mielőtt feledném a rejtőzködő gazhelyét:-)
Ha meg már felejtős állapotban vagyok, akkor már nincs mire emlékezni:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Eccerű plevenszijó... prekoncepciós, preventív, predesztillált, és prejudeidiktált védekező metódus. Működlik:-)
A mai nap két nagy tanulsága:a víz mindig úr, a másik, hogy Mesterházy menthetetlen.
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Jó, most könnyen beszélsz, mert hűvös van. Nyáron mi lesz? javasolom, hogy egy egész polcot stoppolj le, hogy havi szintű készletet tudjál tárolni, és egész nyáron boldog életed lesz.
@Mariann19: kösz a javaslatot, de sajna max 2 napi kontingens tárolására van helyfoglalási opcióm:-) A sőért így a szomszédba kell mennünk:-)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Miért is ne hoznák meg a feudalizmusra jellemző törvényeiket? hiszen hagytuk, hagyjuk....ám nem hagytuk a vizitdíjat, a 2-5/e ft-os tandíjat, az elindítani próbál reformokat stb és ma is azokra köpködünk, akik ezt akarták ... ez a mi szégyenünk is.Nagyon buta népek vagyunk ám mi
Egyébként is elég macerás a sörösrekeszektől bejutni a lakásba:-)
@Mariann19:
Szép estét Kedves Mariann!

"_(...) Egy dologban van igazság, hogy a demográfiai adatok szerint van ok a létszámi beavatkozásra, melyhez hozzátennék egy régi Fodor Gábortól eredő interjút. Oktatási miniszterként akkor számokkal okadatolta, hogy európai viszonylatban az oktatásügy létszám állománya a gyermekek számához mérten jóval meghaladja az eu átlagot._"

Én pedig úgy gondolom, hogy szegényes elmére vall, aki az oktatásügyben a fűnyíró elvet érvényesíti.

Éppen hogy ki kellene használni, hogy egy kölökre fajlagosan több idő juthat a tanulói létszám csökkenésével, és a pluszban ráfordított idő a tanórák számának növelése nélkül hozhatna jobb minőségi eredményt.

Ha azt is hozzáveszem, hogy vannak halmozottan hátrányos helyzetű kis csirkefogók, akik otthon nem is tudnak tanulni, mert olyanok az otthoni körülmények akkor könnyen belátható, hogy közel járok az igazsághoz.

Ha még azt is figyelembe veszem, hogy maszarország szellemi tőkében gazdagodhatna egyebek (aranylelőhelyek, olajóceánok, gyémántmezők stb) híján, akkor talán belátható, hogy provinciális és végtelenül kicsinyes szemlélet az, amely a spórolást az oktatáson akarja kezdeni, miközben saját kedvtelés (football) finanszírozására használja -recesszióban- az adóforintokat.

Anno Fodor Gábort is leszaroztam ezért, úgyhogy viktornak is kijár ugyanaz.
Lassan már én is rezisztens leszek a mindennapos balfékségekre.
Az ijesztő az, hogy a saját fekáliájukat (értsd: hülyeségeiket) a szócsöveken keresztül kenik szét rajtunk. Bebizonyítva, hogy "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter". Mi lesz ennek a vége?

OFF
index.hu/gazdasag/2013/06/04/az_energiacegek_eldonthetik_tovabb_jonnek-e_velunk/

Ha jól értelmezem, akkor vagy teljesíti a vállalat, vagy mehet isten hírével?
Aki kicsit is ért jogi dolgokhoz, homályosítson fel, hogy nem sért-e jogokat? Azt hittem, nem tartunk ott (a gazdasági életben), hogy aki nincs velünk, az ellenünk... :(
ON
Fabius. Minden szavaddal egyetértek, teljesen igazad van, ezekkel a köcsögökkel kapcsolatban.
Régen még abban a mocskos átkosban a gyárakban, üzemekben, pártházban a szellemi fogyatékos, idiótákat takarításra, udvar seprésre alkalmazták. Ma a fityesz ezeket a kretén papagájokat kinevezi szóvivőnek.
@Mariann19:
Szia Mariann!
Pussz! A nyaloncnak nevezőknek nyasgem!
www.pupublogja.hu/2013/06/a-nemzet-duhos-napszamosai.html

Kedves barátom aki pedagógus, írta a témához:

Nem elég dühösek a nemzet napszámosai.
A tegnapi demonstráción pl. nem vettek részt a PSz tagjai. A ped.társ. qrvára megosztott.
Lassan a pedagógusi szabadságnak sem lesz értelme: az állam mindenbe be akar avatkozni.
Pedig jó gondolat, hogy a PEDAGÓGUS becsületre, gondolkodásra, felelős viselkedésre okítson. Ezek a tulajdonságok nem férnek össze a szervilizmussal!

Tetszik Vica felvetése: "A tantestületek pedig most már sok helyen nem a hivatásának élő, abban kiteljesedni akaró emberekkel van tele - hanem a maradékkal: gazdag férj által eltartott kolléganőkkel, akiknek édesmindegy, hogy mennyi a jövedelmük, mert nem abból élnek." A mi sulinkban hemzsegnek az ilyen, együttműködésre képtelen, csak magukat előtérbe nyomó narancsos kolleginák.

Viktor Mutyin igyekszik a kést a torkunkon tartani. Azt hiszem, reális a veszély a pedagógusok meghasonlására...
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
125 hozzászólásod volt eme témához, 8 óra 8 perckor indult, úgy látom nem fáradsz, vagy túlbuzgó NBH-ás vagy, vagy csak simán besúgó!!!
@Mariann19:

"_A Richter és Telecom elemzését most kihagynám, még ők is?_"

Valóban.
Amit nem fognak fel ésszel a fiúk, hogy a piacok nélkülünk is működni fognak, nem is rosszul, és a mozgásnak egyedüli kárvallottjai a maszar részvénypiac, a tőzsde lesz és mi, mert az nem lesz semmi, ha nem "jegyzik" a magyar tőzsdét...
Persze ilyen szellemi békanyálak, mint némethlászlónék ezt nem fogják soha érteni.
Elkezdődött amit régebben említettem, a jelenlevő multik és mások egyszerűen azzal, hogy visszafogják a beruházásokat (lásd: Mercedes) százalékokat faragnak a GDP-ből, és hiába matolcsy olcsó hitele, az úgyis elfolyik kézen közön, mert a haverok így is úgyis lelépnek a zsével, ahogy eddig is tették aztán jön a D betű, azaz döbbenet, hogy nem moccan a gazdaság. Persze hogy nem, mert az MNB tartalékaival is lelépnek a narancsnyelvűek
@zollerbá: hja, van akinek nemcsak 3 mondatig terjed az agykapacitása:-)
nameg a szívvajóa szittyakürt szemlézéséből és kopipájsztolásából:-)
@jaegtoer: a tőzsde úri huncutság. Nem lehet megenni, betenni a párnacihába, oszt a zasszonyt se lehet vele megkalapálni... uhrggg mondá a neandervölgyi magyar gazdasági szakember...
@Spániel: És ezeket az embereket árultuk el mi anyaországiak a mocskos politikusaink miatt.

Ma is összetartanak és túlélnek.
Én a fanyalgókat elküldeném egytől egyig tanulmányútra Erdélybe, lássanak csodát, büszke magyar s van a világon, nem csupán siránkozó, jajgató.
1990. június 4.

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen."

Az Országgyűlés elnöke 1990-ben Szabad György volt.
Az MSZP-nek 33 képviselője volt. Közülük senki sem vonult ki.

Akkor most mit is mondjak Piktorról és csürhéjéről?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Agresszív Répazabáló Colléga ámokot futkározik?
Qrvára ráér valaki... Kuty volt már sétálni?
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ja, a nyulakat kihagyom a ladikomból! :D Tanuljanak meg úszni, meg úszóhártyát növeszteni.
@Habakuk999: hát nekem inkább rosszak velük a tapasztalataim...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Persze én mondtam neki, hogy a te ladikotra csak egy állat fér fel, oszt ha beszállsz, akkor ki kellrakni a megtelt táblát:-) Asszem jól megvédtelek:-)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Kutty kiköltözött falusi kutyának:-) Ottan önsétáltatja mstanság magát:-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
Ja, meg lettem rendesen akkor. A karamellel elszámolt már a lengyel karamell díler??
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:
"1987. szeptember 27-én például megalakult Lakitelken az MDF. A bölcsőnél azonban ott bábáskodtak a Kádár-rezsim ügynökei. A közszáznyolcvanegy regisztrált jelenlévő közül nyolcvanegyen tartoztak a hivatásos fülelők é. Volt közöttük, aki belföldre, volt , aki küldöldre jelentett, de volt olyan is, aki a hazai és a határokon túli megrendelők igényeit is kielégítette egyszerre. Így, a nyolcvanegy jelentő ember közül ötvennégyen voltak hazai besúgók, tizenketten szigorúan titkos tisztek, huszonkilencen pedig informátorai voltak a kelet-német (Stasi), az izraeli (Moszad), az akkori szovjet (KGB) és az amerikai (CIA) titkosszolgálatnak. Ha összeadom, tudom, hogy a végeredmény nem az általam már leírt 81, hanem 95, de még egyszer ismétlem, többen, többféle feladatot is elláttak. Mint ahogyan tették ezt a későbbi időszakban, például az 1989-es ellenzéki kerekasztal tárgyalásokon. Ott is az ügynökök tanácskoztak a sorsunkról, különböző pártszínekben, de ők döntöttek az MSZMP kongresszusának 1989-es őszi összehívásáról, ahol aztán megszüntették az MSZMP-t, és megalakították az utódpártot, az MSZP-t.

És így jutottunk el a bevezetőben már említett, hányingert keltő, országgyűlési képviselőválasztások második fordulójáig, így jutottunk el 1990. március huszönötödikéhez, ahol az MDF 164, az SZDSZ 92, a Független Kisgazdapárt 44, az MSZP 24, a Fidesz 21, a KDNP 21 mandátumot szerzett. Emellett bejutott a parlamentbe öt független jelölt, két Fidesz-SZDSZ közös jelölt és egy-egy-egy jelölt az Agrárszövetségtől, a Fidesz-KDNP-SZDSZ és az Agrárszövetség-Szövetség a Faluért és a Vidékért formáció képviseletében. A végső szám: 386. Csupán érdekesség, de ugyanakkor elgondolkoztató is, Kövér László a Fidesz országos választmányának elnöke, sok más rang birtoklója, akkor Fidesz-Szdsz közös jelöltként indult.

Ez eddig még rendben lévő is lehetne, ám ha a nevek és a számok mögé tekintünk, megdöbbentő tényekkel szembesülünk. Az 1990-es parlamenti választásokon az MDF-KDNP-Független Kisgazdapárt összetételű kormánykoalíció képviselői között százharminc ügynököt találunk. Így már érthető Antall általunk sokat emlegetett kifakadása, nevezetesen: „Ha elfogadjuk az ügynöktörvényt, elvész a koalíciós többség’’. Hát bizony elveszett volna, vagy ha kiderül, hogy a Fideszesek között is tizenhét, az SZDSZ-nél negyvenhat, az MSZP-nél meg húsz ügynök található, de még a függetlenek között is ült két besúgó, új választásokat kellett volna kiírni Magyarországon."
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Na látod! Mondtam neki küggyőn neked visszhatlany csomaba valamennyit túlélő jelleggel. De nemakart:-)
@Penivaldes: Nekem is van rossz tapasztalatom is.
Ettől függetlenül is így gondolom, ott valódi összetartozást láthatsz.
Ezt már reggel is bekopiztad, akkor is kiröhögtelek:-) Persze így kerek a történet. Szép keretes szerkezet. Reggel kiröhögve lenni és a napot is azzal zárni.:-) Mazochista e vagy? :-)
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: én nem láttam mást mint itt, akik viszont valóban nagyok azok akik megélték a háborút. na őket hallgatni tanítás
@Penivaldes: dehogy lesik tökit, hogy kitört e rajta a vízuszony:-)
@Penivaldes: lófülét. na elmentem, elég volt a 12 orális műszak:-) jócakall:-)
se a mosógép táncoltató, sem a macskaféltő, sem a mások, akiket nem sorolnék.
:(
csak ez a réparágó, mert a nedves barátja
Azéert van valami perverz bája a Fidesz besúgóozásána/kommenistázásának ennyi kommerrel és besúgóval a fedélzeten. A prominens Fidesz-komcsik listája már szinte unalmas, de csak az ismert besúgóik puszta jelenléte a csapatban is igen pikánssá teszi ennek a Zsigó nevű bérnyaloncnak ezt a mondatát: "egy volt kommunista spicli is meg szeretné mondani, mi a demokratikus Magyarországon és mi nem az". Amire mondjuk miért nem válaszolja egyetlen ellenzéki barom sem, hogy, Robikám, amíg Magyarország külügyminisztere egy MSZMP-tag és besúgó (Igen, tom, "csak" a rendőrségnek útijelentett), vagy Szita Károly, Kaposvár polgármestere szintén besúgó, stb. addig mirűl pofázol, édes barma istennek?
@JumboJet:
No, de kérlek szépen! Nem is mered a régi szép magyar közmondást?

"Mindig az kiabál a leghangosabban akinek ég a háza"
és megjött a Mácius 15-i havazáshoz nagyban hasonlító propaganda videó is. :)

Orbán Viktor testőr nélkül néz szembe az árvízzel

youtu.be/ojhow1hkj50
Tudom, hogy keson ertem ehhez a hirhez, de egy masik nacis hiren at csak ma hallottam errol a keprol:

cink.hu/ezt-kommenteld-szet-a-szekhazvedo-szekus-es-a-hitler-470823575

Ez a Fidesz szekhazvedo, fradi szekuritis mumajer, annyira IQ-gyenge, hogy egy feltunoen hamisitvany Life Cialfornia(!!!) feliratu gagyi melegitoben feszit....

Amugy nem emlekszem, hogy olvastam volna itt errol.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Már csak a hozzátok hasonlók miatt sem tartom gyásznapnak a mait.
Az a gyanúm, hogy készül valamiféle alkoholos koncessziós terv is.
Egyre több olyan hirdetést látok, hogy az alkohol súlyosan károsítja az egészséget.
Ez igaz is, a cigarettára is igaz.
És lám, hová fajult a cigaretta értékesítés?

Tudja valaki, hogy mi lesz a konyakos-meggy és a vörösboros bográcsozás sorsa?
@GeoCracker: Nem kell annyira túlragozni. Elég csak meghallgatni ezt a szép verset. :)

youtu.be/Z0Fa_vaLwUk
@Mesterlövész: A "Nemzeti összetartozás dala" című zajipari termék helyett nekem sokkal inkább ezek az igazi összetartozást kifejezős dalok.

youtu.be/alhauVGdsow
youtu.be/0MVGLRrj3c0
Fidesz ide, Fidesz oda, azért lássuk be, hogy mégiscsak kurva gáz, hogy a turbódemokrata ellenzék richtig egy bolsi besúgóval alapítja meg az "alternatív választási bizottság"-ot.
@simple observer 1.0: a másik csóka meg az a fidesz tag hitlerbuzi tanár már nem is tudom, valamelyik ... tán szigethalmi iskolából... acszálak időnként összeérnek...
@Dr. jenőke (jenőke): csak az az alkohol károsít, amit nem a Lázár megkenésével elnyert nemzeti tudatvesztőben veszel
bocsi:

"A II. világháború történelme után vonzódik, és nem tartja magát nácinak az a terézvárosi fideszes önkormányzati képviselő, aki magáncélra egy SS-egyenruhában fotóztatta le magát. A kép pénteken megjelent a Blikkben is. Gyenge Zsolt az InfoRádiónak azt mondta: nem tud azonosulni ezzel a korszakkal, így lemondani sem akar mandátumáról."

regi.sofar.hu/hu/node/74157

regi.sofar.hu/hu/node/74157 ????
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Viszont szerencsére vannak sikerek a nácik ellen vívott harcban. Legutóbb ugye az elvetemült teáskannát sikerült betiltani. :)

t7.hu/0gsa-hitler_teaskanna
Zsigó Robi Baja szégyene!

Bóvlista fideszesek!

A trafikmutyinál ékesebb bizonyítéka a sunyi, aljas, szarházi, tolvaj működéseteknek nincs !
Teljesen kilóg a lóláb, de a ti "nagy magyar, nemzeti, keresztény" létetekbe ez simán belefér és tisztességes.
Az asszonyverés, a földmutyi, az ócsai gettó, a választási törvény, szarkotmány, a Közgép pénzszivattyú, ügynöktörvény....stb melegíti álszent, simlis, gonosz lelketeket.

Orbán banda takarodj a szocik után!
Régen jártam errefelé, de most megmondom a zokosságot Néktek!

Há' hogy mire is köll ez a dohánybiznic meg a földescucc, meg tán a pijás nemzetiesség.

Mer' a zelmaratt meg hanyatt ló nyugaton mindenféle csipekben gondolkoznak azonosítás céljából álompolgárilag.

Na de a magyaros furmány azér' mégiscsakno!

Há' nem kő' nekünk ollan csipszes cucc ehhő'!

Elíg pár kérdés, oszt a csend őre máris megbillenti a tollagos kalpagját - Höjj, kapás van! -, mer' máris tuggya, amit köll nekije nemzetbiztonságosságilag!

Van-e dohányos bóttya?
Van-e főggye?
Van-e piáldája?

Mer' ha egyiksenem, akkor már szalad is majdan (nemsoká') felfelé liftüzemmódiba a derék csendes őrszemődök, mer' gyanússá vált a quncsaft, biza!

Ám tejjes megbizonyságosság végett azér' szógálatilag majd fel köll tennie a mentőkérdést:

Na, és mennnyi 2 meg 2, he?!

És akkor, barátom nagyon vigyázzá', mit is felelsz!
Mer' ha rávágod, hogy 4, akkor már visznek is a dutyiba!
Lebuktál, vazze!
Mer’ setétben settenkedő vagy, aki bomlaszt! Maga a megtestálódott antiner!

Ám hogy ne legyek szőrhenyes szívű, elárulom a három heles választ a mentő kérdésre:
1. Nem tudom.
2. Mit mondott Matócsí nagyságosúr, hogy mennyi?
3. Ötven! Meraviktor is annyi! (itt azér’ megjegyzem, hogy szemfülesebb csendőrök netán meg lehetnek ám ápgrédelve, ezér’ készüjjé’ föl, hogy az Úr második eljövetelének harmadik esztendejében volt ez a szám igaz, amit a barbárok 2013-nak is szoktak hívni, egyébként aggyá hozzá annyi esztendőt, amennyivel később kérdik!).

Na, ha ezt válaszolod, menten megnyugszik az izgatott szerv.

Mer' azonmód láttya, hogy derék, jóravaló Fideszes vagy!

(Egyébként szép estét mindenkinek!) :o)
@zollerbá: húúúúúúúúúúúú ez nem nagy teljesítmény tőled a mai napra.Ezek itt mind besúgók....nem tudtad? Kubatov fizeti!
"Miután visszaszerezték a közép-európai államok a függetlenségüket, utána ha sikeres társadalmat és gazdaságot akarnak, ahhoz elengedhetetlen a nemzeti büszkeség. Rengetegen félnek a baloldalon a nemzeti büszkeségtől, mert azt gondolják, hogy a hazafiasság a fasizmus melegágya. Ez nonszensz."

index.hu/kulfold/2013/06/04/huha_ezek_a_magyar_sracok_elkepesztoen_batrak/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ezt a szart mi a picsának linkeskedted ide?

a Thatcher egyértelműen fasiszta és a legnagyobb gondja az ellenségeinek eltűnése volt: mint a SZU és hasonlók ugyanúgy mint a másik seggfej a Reagan a másik bohóc...birodalmi globálfasiszta érdekeket képviseltek és harcoltak érte...persze az angoloknak kurva nagy szükségük volt rá mert elszabadúlt volna a demokrácia és akkor mi lenne...azonosan az orbánpropagandával az ő fasizmusa jó fasizmus a másiké meg rossz

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

itt a kutya elásva:
Amit szívesen látnék, az egy szorosabb kapcsolat az Egyesült Államokkal, például egy nagy euróatlanti szabadkereskedelmi övezetet, melynek Amerika, az Európai Unió, az Egyesült Királyság, de Ukrajna, Törökország, ezek a nem EU-tag országok is tagjai lehetnek.

amerika nem demokratikus sohasem volt hanem egy egyeduralomra törő álszent fasiszta állam amelyben az embereknek nincsenek valós jogaik de azt hiszik van

brühüyyy

sokat dumálni és nem tenni semmit ez nem demokrácia ez demagógia
@rodeo36: "amerika nem demokratikus sohasem volt hanem egy egyeduralomra törő álszent fasiszta állam amelyben az embereknek nincsenek valós jogaik de azt hiszik van"

ha itt annyi joguk lenne az embereknek mint az usában!
lécci,lécci,lécci!
olyan elnyomott akarok lenni mint ők!
@punkfrog:
ok, próbáld ki, menj oda és élj ott

utána dumcsizunk közben ajánlom figyelmedbe Jessey Ventura-t

brühüyyy
@Mariann19: A pedagóguslétszám ugyan magasabb Magyarországon, viszont a nyugati országokban oktatási asszisztensek segítik a tanítókat, és külön pszichopedagógusok a megváltozott képességű gyerekeket. Ilyenek nálunk nincsenek.
remélhetőleg lesz valami új hír és hamarosan...valami zamatos: "hogyan változtassuk meg Levédiát"

brühüyyy
"Az 1990-es parlamenti választásokon az MDF-KDNP-Független Kisgazdapárt összetételű kormánykoalíció képviselői között százharminc ügynököt találunk. Így már érthető Antall általunk sokat emlegetett kifakadása, nevezetesen: „Ha elfogadjuk az ügynöktörvényt, elvész a koalíciós többség’’. Hát bizony elveszett volna, vagy ha kiderül, hogy a Fideszesek között is tizenhét, az SZDSZ-nél negyvenhat, az MSZP-nél meg húsz ügynök található, de még a függetlenek között is ült két besúgó, új választásokat kellett volna kiírni Magyarországon.

Adják össze a számokat, s elsápadhatnak, az első, úgynevezett szabadon választott képviselők kétharmada ügynök volt. És akkor gondolkodjanak el azon, milyen lényeges magyarellenes törvényeket fogadott el ez a parlament. Míly mértékűvé vált Hazánk vagyonának ki- és átjátszása? Ha górcső alá veszik az „eredményeket’’, levonhatják a következményeket, egyáltalán nem véletlen kifosztásunk, a jog lábbal tiprása.

De vallassuk tovább a számokat, újabb összefüggésekre jövünk rá. Láthatjuk, hogy a kormánykoalíció ügynökei többségükben piti kis III/III-as besúgók voltak, itt-ott akadt egy-két szigorúan titkos tiszt.(A szigorúan titkos tiszt, a korábbi beszervező, akkor képviselőtárs, csak összevonta szemöldökét, s a spicli úgy ugrált, azaz szavazott, ahogy egykori tartótisztje akarta A pártszínek nem jelentettek akadályt. Az MSZP meg még inkább elemében volt, hiszen tudta, egykori MSZMP-sként kit szerveztetett be.) Az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz mélyen fedett emberei azonban zömében külföldi titkosszolgálatoknak jelentettek, az MSZP emberei elsősorban a KGB-nek, az SZDSZ, meg a Fidesz képviselői pedig az izraeli titkosszolgálatnak, a Moszadnak és az amerikai CIA-nak."
A témához kapcsolódóan ma este!!!
20:15 Duna World

Hitvallók és ügynökök - Az igazság szabaddá tesz benneteket(12) (magyar dokumentumf., 3. rész, 2009) Nagyothalló - Emberhalászok
@Knósszosz: "Viktor Mutyin"

Ezért érdemes volt benézni. :D
@rodeo36: ez olyan mintha egy éhezőnek azt próbálnád elmagyarázni, hogy a hamburger az nem is jó mert egészségtelen.
én itt élek ORBÁNISZTÁNBAN!
@Hüvelykmutyi: Mindössze utalást tettem Fodor Gábor európai szintű statisztikai összehasonlítási adataira. Nem kétséges, hogy a reális állásfoglaláshoz sokkal több információ kell, hiszen országonként a sajátosságaiknak és oktatáspolitikájuknak legjobban megfelelő módszereket lehet találni.
Az általad leírtak pl. ilyenek.
@jaegtoer: Szia Jaegtoer! Még az este olvastam a reagálásodat és gondolkoztam a saját felvetésemen, amely részben sommásnak bizonyult, és korrekcióra szorul.
Az oktatásban nem lehet egyedüli mérőszám a pedagógus és gyermeklétszám aránya. Mindíg az adott ország struktúrája is befolyásolja ezt a mértéket. Miután az országban nem egységes körülmények között folyik a munka települési és földrajzi eltérések okán, így nem is lehet azonos létszámarányokat kialakítani.
Viszont a demográfiai okok miatti gyermeklétszámcsökkenést nem követte folyamatában az ehhez igazítandó pedagógus létszám mérséklése, jelenleg valóban egy fűnyíró elv alapján fog ez megtörténni.
A soros kormányok politikai okok rendre görgették megoldatlanul ezt a gondot, a kialakult aránytalanságokért bizony az irányítás a felelős.
Legnagyobb gondot a felsőoktatás leépítésében látom. Rendkívül szűk látókörre vall, hogy a robbanásszerű műszaki és gazdasági fejlődés kihívásaira az ország felsőszintű szakemberekkel nem készül fel.
Szakképzett munkaerő nélkül pedig az ország a külföldi befektetők számára marad a magas technikai színvonalú termelés színhelye helyett a betanított munkaerők alkalmazásának terepe.
@jaegtoer: "A mozgásnak egyedüli kárvallottjai a magyar részvénypiac, a tőzsde lesz, és mi ...".
Mi vagyunk a kárvallottak és a gyerekeink lesznek.
A nemzetközi pénzpiacokon mi 6%-os hozammal kötünk akár 15 éves futamidővel kötvényügyleteket, míg a jelenlegi kamatkondiciók rajtunk kívül jelenleg a O % körül járnak. Az USA-ban pl. 0.25%, a németeknél 1% körüli a kamat.
Ezeken a számokon a választóknak érdemes lenne elgondolkozni.
El kell terelni a figyelmet a turbódemokratikus ellenzék által az "alternatív választási bizottságba" delegált bolsi besúgóról?
@Knósszosz: Szia Knósszosz!
A pedagógusok szrájkjának passzivitása elgondolkoztató. A munkavégzésük körülményei, a beigért bérfejlesztések és életpályájuk igéretes kilátásba helyezése elmaradt, mely okok bőven elegendőek lettek volna egy kiterjedt fellépésre.
Úgy látszik, az egyik legfontosabb elemet nem súlyozták kellően, ugyanis a kormány a pedagógusokat az eddigi szakszervezetek helyett egy országos egyesületbe kívánja sorolni, mely teljes mértékben megszünteti az érdekérvényesítés lehetőségét.
Nézem Mendrey Lászlót, aki magányos harcosként kitartóan küzd az elvesztett jogokért, és már emberileg sem értem, hogy hogyan hagyhatják cserben nemcsak a pedagógusok, hanem a különféle szakszervezeti vezetőik ezt az embert.
Ez a fajta magatartás kezdetben nem váltott ki szimpátiát bennem, azonban több cikket olvasva rá kell jönni, hogy olyan mértékű a megfélemlítés, hogy komoly egzisztenciális kockázat rejlik a fellépések résztvevőinek számára.
Így nem lehet csodálkozni Hoffmann Rózsa kézlegyintést sugalló, lekezelő nyilatkozataira, amelyekkel a fellépéseket minősíti, hiszen valódi ellenállásra nem kell számítania.
Privi ment még időben.
Milyen jó kis posztot lehetett volna ebből írni, ha nem vakít el a gyűlölet...

Nem kihagyva a néhai SzDSz-t sem, amely mindaddig, amíg ősbölényei sorban le nem lepleződtek, fröcsögve tiltakozott a nyilvánosságrahozatal ellen. :(
@hazug fidesznyik:
Ha teccett, a barátomnak köszönd!-:)
@Mariann19:
Szia Mariann!
A barátom értékelése igen visszafogott volt, sajnos a helyzet annál súlyosabb mint amit vázolt.
A besúgó tagozatosokon kívül, mindenki halálosan be van szarva.

Az egzisztenciális fenyegetettség hatalmas lakat a szájon, ráadásul az ő majdnem speciális tudásukkal milyen más utat választhatnának ahelyett, amit (még) éppen járnak? Pár szerencsésen kívül a nagytöbbség semmilyet. Javíthatják a cáratyuskáék hazug, ordenáré statisztikáit, hogy mennyivel többen dolgoznak a mittudoménmióta.
Közmunkásként.
Mit ad isten, van egy másik pedagógus ismerősöm aki úgy jellemezte a helyzetet, hogy megveregetik a vállukat: -fasza gyerekek vagytok, bírtok ti még ennél többet is! Pedig már térdig süppednek az iszapba egy bagi kővel telerakott hátizsák súlya alatt, raknak a vállukra mégy egy húsz kilós darabot és nincs ám visszapofázás. Ha van, akkor meg elmélkedhet december 24-én a tanár nő/úr, hogy mi a franctól jégvirágos az ablaka belülről is.
Fenti hasonlatot köszönöm Moldova Györgynek, az ő szavai fogalmazzák meg frappánsan azt, amit az ismerősöm mondott, nem egészen irodalmi szthűloszban. Pedig nem a két egy főre eső bunkó fajtából való.

Szóval van bőven gond az oktatás területén, csak nem mer beszélni senki, ahogyan a katasztrófavédők sem pofázhatnak. Most olvastam, hogy közponi kuss van érvényben, csak az arra kijelölt (kioktatott) ember válaszolhat olyan „szakmai” kérdésre is, hogy – fázik-e?
@Knósszosz: Központi kuss van? Nem bíznak a saját embereikben, abban, hogy azt sem tudják, hogy mit illik mondani? A valóságot kéne percről-percre, hiszen most minden információt meg kéne osztani.
Viszont a kormányt most hagyja dolgozni az árvízi védekezésben Mesterházy Attila, aki most itt a háttér TV-ben nyilatkozta nagyvonalúan, hogy eláll átmenetileg a kormány zavarásától a katasztrófára való tekintettel.
Mint egy spanyol grand! Milyen figyelmes!
@Mariann19:
Igen, kuss van.
Ezt egy nem katasztrófavédő mondta egy katasztrófavédőről, akinek az eligazítását távolból, fél füllel hallotta.
Szóval a hitelességére ne vegyél mérget, de én már semmin sem csodálkozom.

Azon sem, ha ez igaz és miért ne lenne az?
Hiszen egyfolytában hazudnak éjjel-nappal, akkor most miért ne tennék? Csak egy érvet mondj lécci? Ugye, nem tudsz, én sem.
Az, hogy a valóságot nem mondja el senki, nem beszél, az ugyanolyan aljas hazug félredumálás, mintha folyamatosan beszélne, de a zöldről közben azt állítja, hogy az narancssárga.

Fúúúj... a gondolatától is hányok.
A narancssárgától.
@Knósszosz: Legyél jókedvű!Tudom mi a baj. Mond nekem, hogy "félóra múlva itt vagyok".
Feltöltve. Szebb lesz a világ, Te is tudod.
@Mariann19:
Mán itt is vagyok!-:)
Mesterházy talált amúgy, spanyol vonalon. Beszéli a nyelvet.
Ez egy dolog (lenne), de én értékelem.

A másik, hogy marha nehéz a fiúknak fogást találni rajta. Majd meg szakadnak, de semmi.
Mesterházyt nem lehet komenyista izmozással két vállra fektetni. Pech.
Az, hogy kinek mennyire szimpatikus vagy vállalható, az megint más kérdés. Van sokféle megközelítése, de azért azt nem értem teljesen tisztán, hogy a francba utasítja el a balos érzelműek nagy százaléka a személyét? Mi a lószart csinált, amit nem lehet neki megbocsájtani?
Tanulja a szerepét a politikában, De vonatkozik ez Gordonra is, őt is piszkálják a tapasztalatlansága okán - nem értem. Ki a lófasz kell akkor a mocsok eltakarításához a kétkedőknek? A Szíriuszról idepottyant vérprofi, mint a Milky Way született géniusza, az A-L CSUT 426 rendszeréből? Többet sose, jó!

Ja, hogy hiteles program kellene, meg ilyesmi... persze.
De mi az a "hiteles"? Ki váltotta be eddig az ígéretét, aki mindenféle populista szart össze-vissza kotkodácsolva megnyerte a választást? Na, ki?
Szerintem senki. Ezen az alapon, hogy - na akkor úgy válasszunk kedves falugyűűlés, ki a ganyébb és ki kevéssbé - nem fogunk kilábalni a szarból.
Rodi véleményét osztom, az államkötvények visszafizetése húsz évre visszab@szott bennünket, ha nem huszonötre.

Nem értek hozzá, de laikus érdeklődőként olvasgatok ezt-azt és hajlok rá, hogy Rodeo-nak igazat adjak. Meg Neked is, hiszen hasonló értékelést olvastam kegyed tollából... is.-:))
@Knósszosz: Meglepő dolgot hallottam ma.Konrád György azt nyilatkozta, hogy Mesterházy személyében nem alkalmas az ország vezetésére, nincs államférfiúi tapasztalata. Ez egy vélemény, szerintem Konrád személye és véleménye nem tesz jót Mesterházy ambicióinak.
Ami a globális hazai pártvetélkedéseket illeti, én a szorosan vett összefogásban hiszek, melynek nagyon hamar létre kéne jönnie. Nézd meg ezt a rétestészta szindrómát, ami miatt valóságos tervek nem születnek, hanem szórvány dumákkal vagyunk tele szórvány pártokkal.
Az én gondolkodásmódomban a miniszterelnöki kijelölés kérdését meg kéne, hogy előzze az ellenzéki pártok szoros együttműködési szerződése, aztán a nagy egységben a közösség majd megválasztja a fő irányítót. Addig legyen a politikai munka egy komoly kötelezettségvállalás a szent cél érdekében.
Szeretnék olyan választást egyszer, mint az USA-ban, ahol két nagy párt vetélkedik egyértelmű programmal, ahol a választások után nem fordul elő az igéretektől lényegesen eltérő gyakorlat. Emiatt a választók döntéseiknél nincsenek hezitálási poziciókba szorítva, tudják, hogy akit választanak, annak a konkrét következményeit viselik.
Tiszta és világos viszonyok között nincs ilyen bizonytalanság a választók körében, mint nálunk.
Igen, Rodeoval sok mindenben azonosan gondolkozunk, és örülök, ha több kérdésben Te is csatlakozol, mert úgy látod helyesnek.
Pusszantalak.
süti beállítások módosítása