Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.05.23. 03:42 Fabius

Földtörvény helyett földoligarcha törvény

Édes Viktor megint nem szarozik, egy mozdulattal vágja ki a régóta húzódó földtörvény tervezetét a kukába. Slusszpassz, volt nincs, tegyünk úgy, mintha most indulnánk a kályhától, bár vér a pucában most is csak a himihumizáshoz van, a tisztességes eljáráshoz nincs.  Józsikám - Ángyán - mosolyogjál, különben úgy rúglak homlokon, mint kíváncsi flaszterbetyárt a szüretelő Roburból kiszakadó laprúgó - gondolja Viktor, és igyekszik a renitens képviselőjét nempofázmagyaráz üzemmódra szuggerálni minden erejével. 

Ebben sikerrel mondjuk nem jár,  Ángyánban ismét fölbuzog a vehemencia mikor az irományt meglátja, ráadásul a parlamenti bizottság is próbálja a vitától eltántorítani valahogy. A fent linkelt cikkben lévő videó kötelező és tanulságos darab. Ángyán ordít, a többi fideszes lapít, úriemberek módjára elviccelődnek rajta, hogy a földtörvény új részletes vitája majd megint éjjelre lesz téve, mikor a legkevesebben látják. Az államtitkár kispöcs mondd akkora bölcsességet, mintha valamelyik kínai szerencsesüti gyárban lett volna segédfogalmazó ministráns korában: vitatkozni nem kell, mert nem és kész, oszt'az idő majd igazol valakit. Mert az idő olyan igazoló fajta. 

Végül is ez is egy hozzáállás, minek bonyolítani? 

Például igazolhatja az idő Ángyán maffiacsaládokról emlegetett igazát. Az új iromány legsarkalatosabb pontja a birtokméret, ahol azért csak addig ügyeskedtek, hogy a mészároslőrinceknek meg a nyergessimicskáknak maradjon meg kivétel kiskapu, sose lehet azt tudni mire lesz jó. Vagyis a kormányt ismét legyőzte az oligarcha lobbi, és csak remélhetjük, hogy legalább olyan gusztustalanul vinnyogni nem fognak, mint a Kapadohányárus Sánta Hódmezővásárhelyen

983 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr555313886

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elbuktak a földügy módosítók - jöhet a nagygyűlés 2013.05.23. 14:32:21

Egyetlen szavazással elvetette tegnap a parlament mezőgazdasági bizottsága azt a több mint kétszáz módosító indítványt, amelyet a képviselők tavaly ősz óta benyújtottak a földtörvényhez. FIGYELEM! A MAGYAR FÖLD ELADÓVÁ TÉTETETT! A minap elbuktak Á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@kekex: Miért csak a FIDESZESEKRE?

Miért nem az egész bagázsra?
@rodeo36:
Ahogy Heller Ágnes mondta: Gyurcsány legnagyobb hibája, hogy jó ember (és demokrata). És én nem is szeretném, ha egy Orbán-klónná változna.
@Habakuk999:

Annak nagyon kis szelete a cigánykérdés, és természetesen arra sincs megoldásuk.
Csak szlogenek szintjén hergelik a tudatlan tömeget.
@kekex:

" És én nem is szeretném, ha egy Orbán-klónná változna."

Nem tudna:)) Másképpen van kódolva.
@rodeo36: Igen, egyetértünk.
A trójai hasonlatod is jó, elgondolkodtam rajta.

A liberalizmusról is tök hasonlóan gondolkodunk.
Amit nem látok, az odavezető utat kijelölők személye, és magát az utat se nagyon látom, amíg az értelmiségünk ilyen passzív.

Úgy gondolom, hogy nem a mai pártok a különböző oldalak.

Hanem vannak a hatalom bal és jobboldali korrupt haszonélvezői és lesz egy az ország jobbításában érdekelt sokszínű konglomerátum.
@Habakuk999:
Érdekes, eddig úgy tudtam, hogy az volt a legnagyobb kifogás Gyurcsányék ellen, hogy egyáltalán belevágtak a megcsontosodott tyúkszemek kivágásához. Azért volt a sikítozás... Az novum (újdonság), hogy "a liberalizmus szellemiségével álcázott tehetetlenség, csak húzzuk ki a négy évet" mentalitást veted a szemükre!
Azért 6 %-os költségvetési megszorítás, és közben egy szufficitessé változtatott egészségkassza talán mégsem "semmi" főleg gazdasági diplomával!
@kekex: Gyurcsány másként exhibicionista, mint Orbán. Nem hatalomra és tapsra vágyik, hanem önkifejezésre. Ez látszik a gesztusain, életútján. Ha nem közgazdásznak, akkor alighanem színésznek ment volna.
@kekex: Nem jól tudtad.

Egészségügy: megoldódott egyetlen másodpercig is?
Szerintem nem. De lehet rosszul tudom, nem járok orvoshoz szerencsére.

Olvass! Gyurcsányról szó sincs mostanában, nem politikai tényező.
Mesterházi a szocik fura ura.
"Csak a jövő földpályázatai lesznek nyilvánosak
MTI|2013. 05. 24., 19:15|Utolsó módosítás:2013. 05. 24., 19:16|17

Egy frissen nyilvánosságra hozott kormányrendelet értelmében a nyertes földpályázatokat nyilvánosságra kell hozni. Ez azonban csak a jövőre vonatkozik, a korábbi vitás esetek továbbra is rejtve maradnak."
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20130524-csak-a-jovo-foldpalyazatai-lesznek-nyilvanosak.html
@GeoCracker:
Ebből csak a ripacskodás jön át. Engem néha kimondottan zavar a beszédeiben a hatásvadászat.
@Orica Középföldi:
Nem akar túlterjeszkedni? Akkor olvasd már el ezt (már korábban is felraktam, de láthatólag nem olvastad)
hafr.blog.hu/2013/05/24/tiz_ev_mulva_nagy-magyarorszag
"Mindenesetre nagyon gyanúsan keresztény az az ország, ahol kép meg vers ennyire keresztbe tud tenni a megtisztulásnak. Igaz, ezeknél sokkal jobb kérdés volna, hogy miféle feneketlen mélységből bukkannak fel rendre ezek a potentátok, mert ugyan korábban is volt némi fogalmunk a gőghöz és a butasághoz való galaktikus méretű vonzódásról, ám a maihoz hasonló felhozatalra senki se gondolhatott; mentségünkre legyen mondva, hogy annak idején még a legelszántabb kommunista se lépett be egyszerre két kommunista pártba."

nol.hu/megmondok/20130525-tisztul_a_nagyerdemu
@Habakuk999:
Na ja. Az országgal együtt taposták el. Egyébként a "jobb" minősítés nem az "erősebb" szinonimája.
@Habakuk999:
Olvasok - de láthatólag máshol és mást, mint Te.
www.pupublogja.hu/2013/05/gyurcsany-csodafegyver.html
De korábban már felhívtam egy cikkre a figyelmet (már nem keresem vissza) ahol a Zsidó Világkongresszus díszvacsorája főcím mellett Gyurcsány kikelt magából és kirohant volt az alcím, és Mesterházyt és Bajnait éppen csak megemlítették.
Mert Orbán tőlük NEM TART. És én rendületlenül bízom az Ő politikusi ösztöneiben (mása sincs)
És most jöhet
az össznépi osztogatás
És most jöhet az össznépi osztogatás
Lehetővé válik a választási költségvetés, ha tényleg enyhül a brüsszeli szigor, bár még az USA is bekavarhat. Ha vége is lesz a deficiteljárásnak, nem feltétlenül fenntarthatóbbak a magyar pénzügyek.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F05%2F25%2Fedp%2F
@Habakuk999:

1./ Az ellenzék folyamatos szervezésben van, csak az a baj, hogy senki nem csatlakozik. Mindez abból adódik, hogy rendkívül rossz a híre. Érdemtelenül rossz, amelyet az ország lakosainak nagy része meg a média (az nagyobb hatással) napjainkban is csak fokoz (illetve hát szajkóz). Lásd az itteniekből néhányat is.

2./ A cigánykérdés kissé bonyolultabb annál, mintsemhogy itt megoldjuk. Hogy nem voltak kezdeményezések az emútnyócévben, azt nem mondhatjuk, hogy ezeknek valamifajta értékelhető eredménye lett volna, azt sem mondhatjuk (a cigányságnak nincs igazi, tárgyalóképes vezetője, akikre hallgatnának, ehelyett megélhetési politikusaik vannak, akiknek a pénzlenyúlás és az ellenoldal pocskondiázása a fő ténykedése – lásd Kolompárék, valamint 2007-től Farkas Flóriánék). A Jobbik visszaszorítása csak akkor lett volna lehetséges, ha a kormány magáévá teszi az elvet, hogy igenis van cigánybűnözés, és keményen sújt le az addig liberálisan kezelt cigányokra, azaz kiszorítja a többi erőt erről a terepről. Ha ezt elképzelhetőnek gondolod az MSZP-SZDSZ koalíció esetén,akkor igazad van, ők tették lehetségessé a Jobbik kikupálását. Az azért érdekes, hogy csak nekik rovod fel a „nemelkezdést”, az összes többi nemelkezdő kormánynak meg nem.

3./ Szerintem meg úgy a jó, hogy Orbán tönkretette Bokros ténykedését, Medgyessy Járai miatt nem tudta rendbehozni, ezért a rendbehozás Gyurcsány felelőssége maradt, aki igyekezett ennek megfelelni.

4./ Bokros csak inflált (nagyon helyesen), egyéb ténykedésre nem jutott már ideje. A munkásságágának folytatásáról így aztán nemigen lehet beszélni. Egyedül a Horn-Medgyessy tandem csinált egy nyugdíjreformot, de az is hol van már.

5./ A nép meggyőzéséhez média kell, de főleg mértékadó, véleményformáló támogatók. Az értelmiség (oldaltól függetlenül) nemhogy melléjük állt volna, hanem. Sőt (ezt tartom én az értelmiség árulásának).
Megjegyzendő még, hogy a kormányt azért választják négy évre, hogy a szükséges lépésekbe a nép ne szólhasson bele. Náluk ez az elv nem érvényesült. Érdekes az is, hogy feltételezed a népről, meg lehet arról győzni, jó lesz neki, ha fizet 300 forintot, a többi ugyanis a döntő részét nem érdekli, csak a fizetés.

No mindegy, a bácsi fogta a botját, oszt elballagott. Itt tartunk most.
@Habakuk999:

1./ Az ellenzék folyamatos szervezésben van, csak az a baj, hogy senki nem csatlakozik. Mindez abból adódik, hogy rendkívül rossz a híre. Érdemtelenül rossz, amelyet az ország lakosainak nagy része meg a média (az nagyobb hatással) napjainkban is csak fokoz (illetve hát szajkóz). Lásd az itteniekből néhányat is.

2./ A cigánykérdés kissé bonyolultabb annál, mintsemhogy itt megoldjuk. Hogy nem voltak kezdeményezések az emútnyócévben, azt nem mondhatjuk, hogy ezeknek valamifajta értékelhető eredménye lett volna, azt sem mondhatjuk (a cigányságnak nincs igazi, tárgyalóképes vezetője, akikre hallgatnának, ehelyett megélhetési politikusaik vannak, akiknek a pénzlenyúlás és az ellenoldal pocskondiázása a fő ténykedése – lásd Kolompárék, valamint 2007-től Farkas Flóriánék). A Jobbik visszaszorítása csak akkor lett volna lehetséges, ha a kormány magáévá teszi az elvet, hogy igenis van cigánybűnözés, és keményen sújt le az addig liberálisan kezelt cigányokra, azaz kiszorítja a többi erőt erről a terepről. Ha ezt elképzelhetőnek gondolod az MSZP-SZDSZ koalíció esetén,akkor igazad van, ők tették lehetségessé a Jobbik kikupálását. Az azért érdekes, hogy csak nekik rovod fel a „nemelkezdést”, az összes többi nemelkezdő kormánynak meg nem.

3./ Szerintem meg úgy a jó, hogy Orbán tönkretette Bokros ténykedését, Medgyessy Járai miatt nem tudta rendbehozni, ezért a rendbehozás Gyurcsány felelőssége maradt, aki igyekezett ennek megfelelni.

4./ Bokros csak inflált (nagyon helyesen), egyéb ténykedésre nem jutott már ideje. A munkásságágának folytatásáról így aztán nemigen lehet beszélni. Egyedül a Horn-Medgyessy tandem csinált egy nyugdíjreformot, de az is hol van már.

5./ A nép meggyőzéséhez média kell, de főleg mértékadó, véleményformáló támogatók. Az értelmiség (oldaltól függetlenül) nemhogy melléjük állt volna, hanem. Sőt (ezt tartom én az értelmiség árulásának).
Megjegyzendő még, hogy a kormányt azért választják négy évre, hogy a szükséges lépésekbe a nép ne szólhasson bele. Náluk ez az elv nem érvényesült. Érdekes az is, hogy feltételezed a népről, meg lehet arról győzni, jó lesz neki, ha fizet 300 forintot, a többi ugyanis a döntő részét nem érdekli, csak a fizetés.

No mindegy, a bácsi fogta a botját, oszt elballagott. Itt tartunk most.
@vakapad:

Elnézést az egérhibáért.
Ti akik most itt szóltok.

A gazdasági fejtegetésetek nagyon tetszik, még a társadalmi összefüggésekkel is, az a legnagyobb baj, hogy ti/mi ezt látjuk, de a megfelelő kapcsolódási pont az egyszerű emberekhez nincs meg a demokratikus oldalon. Ezt a csatornát is kihasználták vezénylóék, jelen pillanatban mellettük labdába sem rúghat senki. Ebből ered az ellenzék tehetetlensége és ennek következménye az általánosuló apátia.

Az értök próbálkoznak egy darabig, mondják és kiabálják, de egy idő után nekik is az önzés marad, mert élni kell, vagy a behódolás, vagy a menekülés, más út nincs már egy jó ideje ezen a tájon...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az értők nagy része sem valami segítőkész. Ha az ember olvasgatja az írásokat (amelyek a közvéleményt formálják ugyebár), azok 95 %-ában azt találja, hogy hát igen, ez szörnyű, borzasztó, rettenetes, iszonyú (hogy miért lepődnek meg állandóan, azt nem tudom), de azért az majd mindegyikben benne van, hogy hát a Gyurcsány is, meg ugye a Mesterházy is, meg az MSZP, meg ugye.

Ebből a népnek az jön le, hogy mindkettő ugyanolyan rossz, azaz 50 % marad közömbös. Orbán 2014-es győzelme borítékolható.
@vakapad:
1, Én nem látom azt a hatalmas tudatos szervezkedést.
Nem látok aktív ellenzéki tevékenységet.
(attól még lehet, hogy én nem látom)

2, Mindenkinek felrovom, csak a fideszt annyira utálom, hogy sajnálok rá szót vesztegetni.
Nagyon komoly probléma a cigánykérdés, valóban nem lehet pár szóban megoldani, de hidd el, vannak olyan környezetben élő ismerőseim, akiknél napi aktuális és mindennél fontosabb gond.
Ők, a fél vidéki Magyarország érezheti úgy, hogy cserben hagyták őket, természetesen a cigányság ugyanezt érezheti.

5, "Az értelmiség árulása." maximálisan egyetértek.

Miért ne feltételezhetnék egy politikusról olyat, ha már irányítani akarja az országot, akkor elvárható, hogy győzze meg igazáról a népet. Akkor is, ha háromszáz forintba kerül.
Ez a dolga.
Ha erre képtelen, akkor nem alkalmas országirányítónak.

Visszakérdeznék: ha háromszáz forintért fölkelt a nép, akkor most miért nem lehetett aktivizálni őket sok sok milliárdért?

Az én olvasatomban azért, mert nincs Orbánnak ellenfele itthon.
Sajnálom, hogy ilyet kell leírnom, ez az igazság szerintem.

Az értelmiség árulása mellett az értelmiség további bűne, hogy nem képes kitermelni egy valódi ellenzéket.
""Kicsinyes bosszút" állt Papcsák egy Merci segítségével
2013. május 25., szombat, 11:19
Szerző: hvg.hu

Papcsák Ferenc gesztusnak szánta, Várnai László LMP-s képviselő azonban kicsinyes bosszúként értelmezte, hogy Papcsák egy kisautót adott neki ajándéka, mielőtt kiszavaztatta a zuglói vagyonkezelő bizottságból - számolt be a Blikk."
hvg.hu/cegauto.autoshirek/20130525_papcsak_ferenc_mercedes
@Habakuk999: A mai megmondó értelmiség egyszerűen nem akar kitermelni új ellenzéket, nem érdeke. neki jó ahogy most van. ha ugyanis új ellenzék, valóban új erő termelődik akkor nekik kampec képletesen
@Habakuk999:

Már mondtam, a bácsi nem tudta meggyőzni a népet, szépen el is ballagott (kipipálva).

Minden hozzászólásodban fényesen világít a válasz azon kérdésedre, hogy "most miért nem lehetett aktivizálni őket sok-sok milliárdért?" Ahogy látom, te vagy a legjobb példa, hogy miért nem.

Megjegyzendő még,hogy "valódi ellenzék"-en általában a semleges kívülállók nagy része egy Einsteinbe ojtott Terézanyát ért, aki a semmiből jön (kötelezően onnan, hiszen ha már élt a jövés előtt, annak alapján ízekre szedik, majd "Ez se jó!" felkiáltással úgy leamortizálják - általában hazugságok, sejtetések, valamilyen módon megvesztegetett tanúk segítségével -, hogy jobban se kell). A baj az, hogy ez a politikus nem létezik, és meg kell elégednünk olyan politikusokkal, akik mind, mind gyarló emberek. De azért csak tessen nyugodtan tovább álmodozni.
@kekex: én nem a vállalkozásokról beszélek, hanem arról, ahogy munkához jutottál, arról ahogyan az mszp-s fejes unokatestvére kapott hegesztői végzettséggel turizmus fejlesztési feladatot, meg arról, hogy ők is lenyúltak, csak kevesebbet, csak az engem marhára nem hat meg.
@vakapad: Ez így is van.
Kétharmadot nem Orbán szerzett, hanem a másik oldal nyújtotta aranytálcán át neki.

Miért van az,hogy a fideszesek a nyilvánvaló csalások és korrupciók tekintetében le tudják azzal győzni a lelkiismeretüket azzal, hogy most rajtuk a sor, eddig a szocik csinálták ugyanezt?

Ennek a folyamatnak kéne végre szakadni, s ezért nem látom megoldásnak Kekex rekvirálását.
@vakapad: Elvagyol tévedve, senki nem várja, hogy újszülöttek legyenek a politikusok, de azért ne mondja nekem senki, hogy ha újracsomagolom a penészes parizert akkor az finom, meg az legfőbb álmunk, és annál jobb étel nincs?! vagy veletek meglehet etetni a romlott kaját is ha azt x adja, és nem y? Mert nekem úgy tűnik
@Habakuk999: Vége nem fog szakadni, ha ezek váltogatják egymást. Lopni a nagyfazékból, és kacagni azokon akik a fazéktől messze ülnek
@vakapad: Ebben tévedsz, hiszen Bajnait képes vagyok elfogadni.
Én magam egy DK-t is képes lennék elfogadni, egy Bokrosról nem is beszélve.

De akarok látni valami gondolatot. Nem kicsinyes bosszút, nem rekvirálást.

Elszakadást a húsz éves pokoljárásunktól.

Mert az a nagy büdös igazság, hogy a reformkommunisták tevékenységét a rendszerváltás újdonsült erői nagy lelkesedéssel, közösen tették és teszik tönkre.

Nem tudom elfogadni a "politikusok is gyarló emberek" érvet a semmittevés mentegetésének.

Ha akarják a szavazatomat, tegyenek érte.

Piacgazdaság van. Értékelvű. Itt is.
Valamit valamiért.
@Habakuk999: a nép az isten adta nép, a 300Ft-ot megérti, a rezsikamut megérti, na de az alapvető pénzügyi folyamatokat nem, meg lehet szédíteni ingyenhitel dumával, kamatmentes részlettel, ne az emberek fizessék meggel, rohadt múltival, idegen ellenességgel.
Ezt CSAK oktatással és évtizedekkel lehetne levetkőzni, de ezt nem akarja senki:

SZÜLETÉSNAPOMRA

Harminckét éves lettem én -
meglepetés e költemény
csecse
becse:

ajándék, mellyel meglepem
e kávéházi szegleten
magam
magam.

Harminckét évem elszelelt
s még havi kétszáz sose telt.
Az ám,
Hazám!

Lehettem volna oktató,
nem ily töltőtoll koptató
szegény
legény.

De nem lettem, mert Szegeden
eltanácsolt az egyetem
fura
ura.

Intelme gyorsan, nyersen ért
a "Nincsen apám" versemért,
a hont
kivont

szablyával óvta ellenem.
Ideidézi szellemem
hevét
s nevét:

"Ön, amig szóból értek én,
nem lesz tanár e féltekén" -
gagyog
s ragyog.

Ha örül Horger Antal úr,
hogy költőnk nem nyelvtant tanul,
sekély
e kéj -

Én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
taní-
tani!

1937. ápr. 11.
@Penivaldes: Egy a platformunk Penike.:)

Elhiszem, hogy érthetetlen a baloldal szimpatizánsainak, hogy elegünk van néhányunknak a kisebbik rossz választásából, hiszen igazuk van abban, hogy Orbánhoz hasonló ördögi gondolatok eszükbe se jutnak kedvenceiknek.

Ugyanakkor nagyon igaz manapság az a mondás, hogy: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jó ez a vers.:)

Ott sántít a dolog Cirbi, hogy Orbán képes úgy politizálni, hogy a nép azt értse meg, amit ő szeretne.

A másik oldal erre képtelen, pedig elvileg egy szocialista értékelvű pártnak lehetne találni a nép számára szimpatikus célokat.

De egy ostoba, gondolkodásra és munkára képtelen brigád.
@Penivaldes: A Penike pedig nem lebecsmérlés és nem rosszindulat.
Lányom lehetnél.
Tavaly óta Penike vagy nekem.:)

Nézd el ezt a hibámat, jó?
@kekex: Nem kétlem, és meg is értem. Szerintem is sokszor lenne több a kevesebb.
@Penivaldes: Hercegnőm, engedelmeddel!
Szerintem nincs Abszurdisztán területén olyan, hogy megmondó értelmiség.

Szervilitás, közömbösség, apátia, menekülés, stb. van. Megmondás? Hol és hogyan?

1 egyszerű példa:
Jól látszik a Nemzeti összezavarodás dalából is, hogy a politikának nincs szüksége képzett értelmiségre.
Tartalmába, szöveg értelmezésébe nem is kell belemenni! Elég, ha utánajár vki, hogyan is írunk dalcímet?
vö.: helyesírás címek -- nyelvtannáciság nélkül rákerestem, hátha nem jól tudom. Ez az állami színvonal(talanság) Csimborasszója. És megsértődnek...

Jó dolog, hogy itt elvitatkozunk, de mire jutunk vele?
@Penivaldes:
Nézőpont kérdése. Innen nézve, azért vagy egy nűansznyi kis eltérés az (állítólagos) nokiás dobozka és egy tényleges Nyerges-vontató között, vagy aközött, hogy kizsebelnek a 6-oson, vagy kamionnal kipakolják a lakásodat (és legyél boldog és hálás, ha legalább azt meghagyják)
De te tudod...
@kekex:
folyt:
NEM a lopkodás a legnagyobb probléma, hiszen nyomtató lónak soha nem lehetett bekötni a pofáját. Hanem az, hogy TEHETSÉGTELENEK, és egyre kevesebből lopnak üzemszerűen és szervezetten, tehát egyre többeknek jut miattuk egyre kevesebb.
És aki képes Á és B között vonalat húzni, és azt C-ig meghosszabbítani - az látja, hogy ez csak romlani fog!
@Habakuk999:
Ó, dehogynem lenne megoldás. Egyrészt visszakerül néhány milliárd - másrészt a jövőre nézve elég nagy okulás lenne. Ezért hagyták a középkorban az elítéltek testrészeit kitűzve - okulásul és elrettentésül. Ma már ezt virtuálisan tesszük....
Látom volt egy kis cigányozás is!:))
Én meg kimaradtam belőle.:))
Mondom nektek.Jobbik kell ide!:))
Cigányügyben valahol a fecó/bajnai és a jobbik között középen lévő álláspont kéne.
Amúgy félek,hogy a nyakunkon marad ez a banda még legalább 4 évig.:((
Ezeknél még bajnai is jobb lenne.
Bokros nem tudna annyi támogatót szerezni.
Én ha lehetne a jobbikra is és Bokrosra is szavaznék.
Koalícióra meg ugye nem lépnek.:))
Ennyi sajnos.
Na de most mennem kell.
Viszlát mindenkinek.
@Habakuk999:
Ki a franc mondta, hogy én nem akarok mást IS?
Viszont esély sem lesz a "más"-ra, ha végre nem húzunk egy szép nagy vörös vonalat!
@kekex: Hová kerül vissza? A közösbe vagy a szocikhoz?

Nem mindegy.
Ahogy elnézlek benneteket, nagyjából többen is fő vonalakban ugyanarról beszéltek (beszélünk).
Sajnos a kommentelők többsége itt is jól reprezentálja a magyar társadalmat. Ahelyett, hogy nekifutna mégegyszer, hogy miről is írt a másik, rögtön tromfot keres: miért nem jó az, és mivel tudná überelni? (szép szó)

Ha mi is csak erre vagyunk képesek, akkor mit várjunk a ,,jómunkásemberektől''?

Belefáradtam.
További szép napot mindenkinek!
,,Legyetek jók, ha tudtok, a többi nem számít!''
@kifordított nagyanyó:
Ezt azt mutatja, hogy nem ment el még teljesen az eszed, és fel tudod mérni, hogy a Jobbik gazdaságilag nagyobb katasztrófa lenne, mint Orbánék. Előbb-utóbb belátod, hogy cigány ügyben is ugyanazok.
@Habakuk999:
Állam bácsi rekvirálása a közösbe - remélhetőleg. Még mindig jobb, mintha az Unió rekvirál - mint most a szlovákok esetében a külföldi számláikról kaszáltak az egészségügyi profitba való belemancsolásuk miatt.
@le Látó:
Akkor már lassacskán kezded megérteni, hogy akik főállásként politizálnak - miért süllyednek egyre inkább apátiába. Mert itt azért kevésbé van messze egymástól a nézőpont, mint az életben
@le Látó: Rá se ránts. Szerintem az a jó, ha vitázik az ember. Menet közben óhatatlanul előjönnek új gondolatok, információk.
Akkor is, ha azt hisszük, tisztában vagyunk a jelenlévők szimpátiájával, gondolataival.
Hidd el, a vita az, ami képes előrevinni az életünket.

Nem bántjuk egymást, Vakapád egy tisztességben megőszült hajóról kapta a nevét, őt eleve nem lehet, Kekex vérmesebb ugyan a vérmérsékletéből eredeztetve, de szerintem nyugton vagyunk.:))

Az lenne az igazi baj, ha mi nem vitatkoznánk.
Hanem a békákhoz hasonlóan tátott szájjal hallgatnánk a vezérürünk brekegését.

A választás még sokára jön el. Addig ráérünk kinyilvánítani a véleményünket.
@kekex: Nem, nem lehet megérteni az apátiát. Aki főállású politikus, abba emberek tömegei helyezték a bizalmukat.

Nincs joga apátiába esni sértődött óvodásként.
@kekex: Igen, húzzuk meg a vonalat!! És mindenkit tegyünk mögé akinek sáros a keze, legyen az narancs, vagy vörös, vagy bármely más!
@kekex: Nem kekex, nem, különbség nincsen. faszom ki van azzal, hogy mentegetted őket ezzel az ők csak kicsit loptak szöveggel. ilyenkor olyan vagy mint azok a kormányimádók akik azzal jönnek, hogy hadd lopjon a kormány mert most végre rajtuk a sor.
@Penivaldes: nincs itt vita, csak ket vonal kuzd egymassal itt, idealizmus es realizmus, tudjuk mi kellene, de mennyi eselye van ennek. Felve kerdem, a szovevenyes emberi tortenelemben, valaha volt olyan idealista vonalhuzas, amirol annyira almodozunk mostan? Ha lehetoseghez jut valaki, szinte biztosra veheto, hogy sajat erdekeben ki fogja azt hasznalni. Fuggetlenul, hogy korabban mit tett, ha nincsenek szem elott, es nincs szeles kontroll, mindig ugyan az fog tortenni, ilyen az ember, partallastol fuggetlenul.

Civil kontroll, nyiltsag, atlathatosag, informacio szabadsag, tudashoz jutas biztositasa.
Nem tudom, hogy van-e alapja, de a nyilvános wécés nénik elkezdtek félni valami koncessziós ügyletektől.
Alóluk is "gesztenyét" kaparnak ki?
La Fontaine: A majom és a macska

A furfangos majom, Bertrand, rábeszéli gazdája macskáját, Ratont, kaparjon ki a tűzből néhány szem gesztenyét. Raton enged a kérésnek, és három szem gesztenyét kiszed, melyek azonban Bertrand hasába kerülnek. Jön a szolga, és mindkettőjüknek odébb kell állnia. Szegény macskának, aki megdolgozott a gesztenyéért – üres hassal. Ez a történet felidézi az egész Európában ismert szólásmondást - Mással kapartatja ki a gesztenyét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Civil kontroll?
Azt is átértelmezték. Lásd: békamenet, Mno (mint újságírás) - - - > civil lojalitás lett belőle.
@kekex:

Elolvastam a linkelt írást (a túlterjeszkedésre) és a kommenteket is. Kár volt.
A legszebb:

"Orbán átmeneti jelenség az ország történetében, mint egy kellemetlen fosás. Az más kérdés, hogy nem a magyar nép fogja megbuktatni, hanem a csőd."
@Penivaldes: akarunk-e? miért, te mit szeretnél?
kinek a kontrolljára és ki felett, vagy ennek pontosítását szeretnéd?
@Penivaldes: ok a kontroll és minél szélesebb alapokon, minél szélesebb társadalmi közreműködéssel, oldalaktól függetlenül. Ez oké, na de a tisztogatást kikkel, mivel, mi alapján?
"Orbánon nevetnek a német tévében

Index
2013. május 25., szombat 17:26 |

Megint Magyarországon és a magyar kormányon viccelődtek a német tévében. Ezúttal a ZDF politikai kabaréműsorában, a Heute showban élcelődtek - írja a 444.hu."
index.hu/belfold/2013/05/25/orbanon_nevetnek_a_nemet_teveben/
A napi mese. Elmondja a ribanc:
"Az EU-ra fogta a megszorításokat Selmeczi
2013. május 25., szombat, 16:20
Szerző: MTI

Az Európai Unió követeli megszorítások bevezetését - ezzel magyarázta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton az esetleges reklámadót. Azt mondja, valahonnan pénzt kell előállítani."
hvg.hu/gazdasag/20130525_reklamado_selmeczi
@Don CoélhoVérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: nyúl, az a baj, hogy má kedvem sincs ezt a kurvát ostorozni. Úgyis összedől ez a szar amit építenek, ez nem is kérdéses. csak mindannyiunkra dől, na ez a gáz. valószínű rozinéni még akkor is dalolni fog.:(
@Habakuk999: Ez a Kismitugrász Magyar Cipolla európai kultúrkörökben nem játszik! Annak örülnének, ha valamilyen varázsszél örökre elfújná ezt a rafkós bajkeverőt.
Akárhogy is bizonygatja nem tud késsel villával enni.
Szerinted Merkelék, meg aki számít, nem tudnak róla mindent?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Cirbi, ne tedd ezt!

Nem idealizmus és realizmus!!!

Reform illetve lehajtott fejű opportunizmus.

Ne keverd össze a realizmust a megalkuvással, és már bocsánat a szar szétmázgálásával.

Amúgy ez mind nem fontos, a fontos az, hogy van gomba!!

Természetesen törvénytisztelő állampolgárként 2 kg határértékig.:)
@Habakuk999: :D szerintem ugyan azt mondjuk, csak más fogalmi körökkel, mert mindenkinek mást jelent az idealizmus, realizmus, opportunizmus, ezek sincsenek kibeszélve és letisztázva, pont mint a jobboldal, baloldal, nemzeti, liberális, stb.

Mindenki mást képzel bele, szemezget és létrehoz egy saját valamit, ami köszönő viszonyba sincs a másik képével.
@AKIsTUDATLAN: De, tudnak. Nem csupán Merkelék, hanem a visegrádiak, mindenki.

Nézd meg, hogy eltűnt a levegő körülötte Európa színpadán.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Vitatkozom Veled.:)

Hidd el, hogy képes vagyok reálisan gondolkodni. Pont ezért nem tudom elfogadni az opportunista utat, mert látom, hogy továbbra is csak lefelé vezet.
Egy másodpercig sem kérdés, kire akarok szavazni. De ez nem jelenti azt, hogy ne próbáljak a magam módján reformokra ösztökélni magyar társadalmi szereplőket.

A tehetetlen, régi ösztönök szerint semmittevő szocik nem realitás. Hanem a vereség beismerése.
@Habakuk999: te vitatkozol, én meg általánosságban beszélek, és én sem mondtam egy szóval sem a megalkuvást, vagy ha mégis kérlek told az orcámba ;)
Eszemben sincs a szocikat vissza, főleg nem egyedül, jahh és te is hivatkozol a realizmusra, tehááát ;)
Ahhoz kell arc, hogy szórakozunk a németekkel (Merkel, Rtl), de azért elmegyünk a BL döntőre.
@V-PORT: "Az Independent becslése szerint százötvenezer német szurkoló van Londonban, ebből legalább százezernek nincs jegye az esti döntőre, ők kintről szurkolnak majd. A lap meg is jegyzi, az ötödik század óta nem volt ekkora megszállás a szigeten."
@Habakuk999: látom nem bírsz csöndbe maradni:)
@taga20: Van az angoloknak épp elég bajuk, s rájuk ül még útálatosképként Orbán is.:)

Szurkolok a Dortmundnak.:)

Vagy most gyász van, azért kell csöndben lenni?
Mi van ma, csak nem a kedvesvezír áldott születése napja?

Nem tudtam, most már csöndben leszek, ígérem.:)
@Habakuk999: üvölts pajtás! hajrá münchen:)
@taga20: Gondolhattam volna, hogy a primadonnáknak szurkolsz.:(

csak a Borussia!

Szép estét!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azt hiszem ezt már megmondtam, önmagam nem ismételném. egyébként sem látok, mert most a vak gépeslést gyakrolom
@Habakuk999: én felcsutfan vagyok csak téged akartalak szívatni.:)))
@Habakuk999: ma?
Orbán napja. Jelentése városi.
1955-ben ezen a napon mászták meg elsőnek a Kancsendzöngát. 1977-ben bemutatják a Csillagok háborúját. Gorbacsovot főtitkárnak választák. 2002-ben lezuhan a China Airlanes 611-es járata, 225 utassal.
@Habakuk999:
ott eszi a rossebb? a nagy tv állomások nem mutatják a celebeket, egyet sem, így nem tudják kiírni a képe alá, hogy Gyurcsány Ferenc Hungarian Prime Minister

brühüyyy

asszittem hogy kezelik az OPNI-ban vagy Graz-ban
@Habakuk999:
már ketten vagyunk a darazsak egyébként is jobbak, a Neuer meg sem állt csak repkedett mint tyúktoll a viharban

brühüyyy

a magyar kisgömböc kinek drukkol?
@taga20:
aha már ráférne egy kis 4 éves altatás

brühüyyy
@rodeo36: te is tudod én is tudom, végüng. te időben le léptél. fel nézek rád és nem a 8 nyelv miatt:)
Az ATV híradójában kettő perccel ezelőtt láttam Orbánt új frizurával.
Döbbenetes! Csikófrizurája van.
@rodeo36: A francba...

Robben megérdemelte.
@Penivaldes: A szocialista kormányok alatt történő lopásokból jó néhány a Bíróságon kötött ki, és egy sem volt a min.elnökhöz,miniszterhez köthető,mint Tokaj,bánya,felcsút stb.Az Orbán kormányok alatti lopások, csalások közül mondj néhányat ami nem lett elsímítva.Előzőekben volt kontroll, utóbbiakban nincs.
Nekem meg azzal van tele a felső tököm, amikor egyenlően van megitélve mindkettő. Olyan nincs, ha ember hatalomhoz jut azt ne próbálja az előnyére forditani, de nem mindegy, hogy ezt félve a lelepleződéstől, vagy gátlástalanul és mértéktelenül teheti.Itt van jelentősége a "kisebbik rossznak"
@KÁTÉó53éúétr6: Egyiket sem tűrőd meg, a nagy lopás nem menti fel a kis lopást. Ha ugyanis így gondolkodunk akkor nem vagyunk jobbak azoknál a fideszkormány imdádóknál akik azzal jönnek, hogy végre a mieink is ellophatnak pár dolgot, és elfordítjuk a fejünk. kisebbik rossz meg nem létezik. ha elhisszük hogy létezik az megalkuvás.
@Penivaldes:
Nem csak a lopás mennyiségében van köztük különbség. Hanem a demokrácia mértékében is (több nagyságrend). És nálam az számít.
Egyszerűen nem vagyok olyan idealista és/vagy naiv, aki elhiszi, hogy a politikus - ha megválasztják - akkor már immunitást szerez lopás ellen.
MINDENHOL lopnak (és korrumpálnak, igen, még a svédeknél is)- csak nálunk következmények nélkül. Na: EZT kell megszüntetni.
@Penivaldes: a politika megalkuvások /nevezzük kompromisszumnak/ sorozata, csak nem mindegy, minek az érdekében.
@kekex: Azt várhatod!
Már bocsi.:))
Kell a keménység és a szigor is!
Nem csak a buksisimogatás.
süti beállítások módosítása