Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.27. 04:17 Fabius

Papcsák - Zuglói Fidesz 0-2

Címkék: fidesz zugló papcsák ferenc ferdinandy istván

Lassan ott tartok, hogy megsajnálom ezt a mi drága polgármester Ferinket. Csütörtök óta nem csak az újraválasztásra van nagyobb esélye egy asztali lámpának, de az ősi fideszes vendetta hagyomány gyakorlására is. Leggyűlöltebb Ellensége, saját alpolgármestere és a többi lelkesedését lenéző láblógató lokális lator is megúszta büntetés nélkül. Fegyvereit kicsavarták a kezéből, ő maga pedig egyszemélyes vert seregként kulloghatott haza az éjjel fél tizenkettőig elhúzódó testületi ülésről. 

papcsák_1.gif

Az talán még nem meglepetés, hogy az szmsz módosítást nem szavazták meg a képviselők. Úgy gondolták az csak papcsákferi belső demokráciájában van úgy, hogy egy képviselő a szavazástól tartózkodás eszközével nem élhet, mert ha megteszi - mint a BVSC ügyben - akkor a fizetésük negyede ugrik. Az valamivel nagyobb meglepetés, hogy az aktuális Leggyűlöltebb Ellenség Ferdinandy alpolgármestert sem sikerült címétől megfosztani. Igen, ne nézzél ilyen csodálkozva, mint Semjén Zsolt a rúdon pörgő szelíd motoros farpofái közt ragyogó flitteres tangára, nálunk ez így megy. Alpolgit importált a nagyember a szomszéd kerületből akkor is, ha ez Garaba Imre azonnali távozásával járt, aztán mégis a jóbarátból azóta felebaráttá visszaminősített Kovács Balázs alpolgármester dőlt ki monsterünk mellől elsőként, mint jégesőben a rohadt nád. Most meg itt van ez a minden jogkörétől megfosztott Ferdinandy, aki ugyan nem tehet a világon semmit, de a ferifricskás kedvében lévő testület nem engedte leváltani. 

Isteni szerencséje a kerületnek, hogy pozícióban maradt A Támasz, a bunkó mankó akire ez a mi Ferink még támaszkodhat. Rozgonyi alpolgármester (a linken lévő videón 1:10-től nézhető szimpatikus személyisége)  biztosan nem lesz hűtlen se a párthoz, se Ferinkhez, szorgos, dolgos jómunkásemberként elvégzi majd egyedül mindhárom alpolgármesteri poszt teendőit. Én már csak azt nem értem, hogy egy ilyen lánglelkű géniusz mellett eleve mi szükség volt pénzt, paripát, fegyvert pazarolni a másik kettőre? 

Sebaj, ha a vendetta érdeklődés hiányában el is maradt azért Ferenc bepótolja amit lehet, és piacra dobná a kerület családi ezüstjének utolsó darabjait. Igen, szerinte akkor logikus a legjobb önkormányzati ingatlanokat elherdálni, mikor pang a piac és akinek esze van az sokkal inkább felvásárol, mint elad gombokért. Ha rosszmájú lennék megkérdezném, hogy tán csak nem hiányzik még pár pityke a dolmányról, vagy miért ez a sietség? Mert jó szokás szerint azt most sem tudja senki, hogy a így keletkező bevételt mire szándékoznának költeni, és természetesen azt sem, mennyire van ez összhangban a Zuglói Kerültei Szabályozási Tervvel. 

De végül is nem biztosan kell nekünk mindenről mindent tudni. Könnyen meglehet a Szupertitkos Eladás Csomag része, hogy a vevő koncessziós jogot szerez a helyi Tajgetosz megépítésére, ahonnan az engedetlen és leválthatatlan, feleslegessé vált alpolgármestereket le lehet lökdösni. 

360 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr75249021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei 2013.04.28. 00:35:08

Az elmúlt évek legnagyobb botránya robbant ki a hétvégén. A hvg.hu hírportál szerint a kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát. Pesterzsébeten összesen 32 nemzeti dohánybolt pályázata zárult le. A listát a cikkbe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az hogy én utálom őket az egy dolog, hogy ők is utálnak engem mint szavazópolgárt az is egy dolog - de hogy ők egymást is utálják az azért már érdekes...
szép dolog is az, mikor már egymást is csicskásítani akarják.
@sírbateszezazegész: Völgyhíd témában volt valami kavarás, miszerint anélkül nem lett volna rá EU pénz vagy sokkal kevesebb. Már nem a hídra, az egész projektre. Más kérdés, hogy én vagy te nehezen tudunk utánanézni ennek.
@taga20:
Lemaradtam ma... Eveztem egy nagyot, hatalmas szél volt felénk, a Duna úgy nézett ki, mintha visszafelé folyna, 30-40 cm-es hullámokkal, a folyásiránnyal szemben. :D
Isteni volt, egyedül voltam a vízen.
@Mariann19:
-:)))
Nézd, a cigi már nem érint, de azért Lázár felé van egy-két jó kívánságom...
legfeljebb a kávé is megy majd a kukába.

De a sör NEM!
@Fejesrob:
Te TÉNYLEG hülyének nézel? Belém akarod szuggerálni, hogy a szlovák pozitív GDP több, mint a mi negatív GDP-nk? ráadásul jössz az infrastrukturális előnyünkkel, ami kizárólag az EM8 évnek köszönhető? Orbánék egy fél autópálya szakaszt (M7) és egy M0-ás halálutat építettek az állítólag nagyon menő gazdaságból!
A "mezőgazdaságból" eltett pénzeket meg ne emlegesd, amikor a haverok kizárólag a uniós támogatások miatt nyúlták le az állami földeket, és mivel nem termelnek, az összeg egy az egyben elrakható?
Erőltesd már meg egy kissé magadat, nem a Mandineren vagy!
@béla a görög: bélam te állat, igazad van, veled vagyok!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"2012-ben a szlovák gazdaság fejlődésének üteme átlagosan 2 százalékra lassult a 2011-ben elért 3,2 százalékról."

Ez a lényeg, mert a GDP-t költöd, nem az ipari termelést.
@punkfrog: Én azt látom ki nem került oda. Azért olyan sok coci nem ül. Van egy szerencsétlen zuschlag (amely ítélet szakmailag felháborító és az igazságszolgáltatás politika alárendelését példázza), van a hagyó, a VII. kerületi polgármester (ez utóbbi kettő, mondjuk belső politikai harc miatt a cocik közt).
Nekem a rendszer nem megfelelő. Nem a szereplők. Itt minden szinten struktúrális hibák vannak. Hát, hogy nem a cocik (ami nálam a múlt embereit jelöli) fogják ezeket megváltoztatni, az biztos.
Mint írtam szeszhez nem értek. De ott azért nem kell akkor felszabadítani a letétet? Nagykernél van vmi ilyen, nem?
@béla a görög:
Olvass vissza, Rodeonak igaza van.
Amikor egymástól kezdenek el lopni, ott kezdődik a vég.

Lázár jól átbaszta a cárt, ezt olvastam valahol és hajlok rá, hogy igazat adjak a szerzőnek.
Stimlicska EU lóvét meg költségvetést, ez a tetű meg a Te zsebedet...
mondá egy hozzáértő értékelő.

És... igen
@sírbateszezazegész:
Ki fogadta el a völgyhíd terveit? (a fidesz) Az a külön pechjük, hogy már nem ők építhették meg.
És olyan hű de nagy üzletet nem jelentett az M5-os alagút, mert a lösz miatt többször át kellett építeni. Van fogalmad arról, hogy abban a laza talajban mekkora tájsebeket kellett volna okozni a dombok átvágásával? Így is leomlott a már megépített pálya alatt is a talaj. De legalább megépült - szemben a korábbi időszakkal. És most (talán) a fidesz befejezi az M0-ást. Mégiscsak snassz, hogy Orbánról nincs autrópályás szallagátvágó kép!
@kekex: Te nem tudsz értelmezni.

Én azt írtam, hogy 1%-os mezőgazdaság "okozta" GDP növekedés többet jelent a lakosság számára, mint a külföldi tulajdonú autógyár okozta 1%-os növekmény. (Természetesen ez a beszállítói struktúrától is függ).

A statisztika szempontjából mindkettő természetesen egyenértékű.
@sírbateszezazegész: ezzel az alagút mutyival nekem a következő a gondom.
ha én pénzlenyúlásra használom az autópálya építést, akkor a legegyszerűbb nyomvonalat valósítom meg nagyon drágán. nem építek fölöslegesen alagutakat meg egyéb műtárgyakat ami csak drágítja a kivitelezést és csökkenti a hasznot.
de lehet, hogy annyira hülyék, hogy el se tudom képzelni. :)
@Fejesrob: "A mi 1%-os növekedésünk pld. a mezőgazdaságból azért értékesebb, hiszen ez azt jelenti, hogy több tízezren tettek be a bankba mondjuk tízmilliót."
?iután az előző mondataidban ipari teljesítményről beszélsz, gyanítom, hogy az 1% a GDP-t jelenti.
A teljes mezőgazdasági GDP az ország teljes GDP-ből 3.1 %-ot tesz ki. Amennyiben ez 1%-kal növelte az ország GDp-jét, külön a mezőgazdaságnak GDP-nek ehhez 33%-kal kellett volna növekednie. Sima matek.
Ez azonban mellőz minden realitást. i
@Fejesrob:
Nem megy ez neked...
Segítek, örülj.

"A kelet-közép-európai gazdaságok megérzik az euróövezeti válság hatásait és a világgazdasági növekedés ütemének lassulását, a harmadik negyedévi GDP-adatokat csütörtökön közlő országok közül egyedül Szlovákiában nőtt a gazdaság teljesítménye, Magyarország, Románia és Csehország hazai összterméke csökkent.

A szlovák statisztikai hivatal csütörtöki közlése szerint az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, negyedéves szinten 0,6 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 2,2 százalékkal nőtt a GDP a harmadik negyedévben. Elemzők rendre 0,3 százalékos és 2,0 százalékos bővülést vártak.

"A közzétett adatok nem jelentenek olyan nagy meglepetést, hiszen összhangban vannak az ipari termelési adatokkal" - értékelt Maria Valachyova, a Slovenska Sporitelna elemzője. A közgazdász egyben elmondta: a gazdaság elsősorban az új autóipari termelőkapacitások miatt képes tovább bővülni."
hvg.hu/gazdasag/20121115_szlovak_gdp

"Bruttó hazai termék (GDP)
2012 IV. negyedévében 2,7%-kal csökkent a GDP
Magyarország bruttó hazai terméke 2012 IV. negyedévében 2,7%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az információ, kommunikáció, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A visszaesést alapvetően a mezőgazdaság és az ipar teljesítménycsökkenése okozta. A gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7%-kal csökkent. 2012-ben a bruttó hazai termék értéke folyó áron 28 276 milliárd Ft, egy főre vetítve 2 millió 844 ezer Ft volt.
2012 III. negyedévében 1,5%-kal csökkent a GDP
Magyarország bruttó hazai terméke 2012 III. negyedévében 1,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az információ, kommunikáció, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A csökkenést jelentősen befolyásolta a mezőgazdaság teljesítmény-visszaesése. 2012 első három negyedévében a magyar gazdaság teljesítménye 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest."
www.ksh.hu/brutto_hazai_termek_gdp

Erőlködj és HIGGY!
Mint hithű narancsbolsit, téged a számok nem zavarnak?
@Fejesrob:
Magyarországon a mezőgazdaság aránya a GDP-ből mennyi is?
Csak egy számot mondj... :)
@komplikato: Ezért írtam nem veszek részt abban, hogy ez visszajöjjön. Nekem a rendszer nem tetszik. Másoknak csak a szereplők.
Mondjuk a strabagon én is röhögtem, mert '10 előtt a fidesz mindig azt hozta fel, mint elrettentő pénzszivattyú:)
@Fejesrob:
Ez jó! 3.2 % volt 2011-ben, amikor mi 1,6.
2012-ben + 2% volt a mi -1,6 %-hoz.
Azaz a szlovákok estek 1,2 %_ot, mi pedig ElTolcsynak és Orbánnak "köszönhetően" 3,2 %-ot.
"Köszönjük Emese!"
@sírbateszezazegész: az a baj, hogy próbálsz normális jogi környezetben gondolkodni de itt és most nem az van.
nem érdekli őket, hogy mi van, mi volt, betét, letét, nyugdíj, ÁFA, SZJA, csak az hogy a haszon kié!
csak a haverok vagy a behódoltak kaphatnak lehetőséget.
@Knósszosz: A trafiktörvényről hallgattam egy kerekasztal beszélgetést, ahol arról volt szó, hogy ezzel a törvénnyel munkahelyeket teremtenek . Valaki megjegyezte, hogy hogyan lesz új munkahely, ha egy fő pályázó 5 trafik működtetését nyerte meg. Tényleg! Bár biztosan lesz mondjuk 4-5 alkalmazott, de azzal még nem nő a munkahelyek száma, a kiebrudalt tulajdonosok munkanélküliségéről nem is szólva.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Én egy hétből 6 dolgozok, olyat amit németben is vágják. Akkor fejesrobi mit gizdáskodik?:) Nem kamuzok.
@komplikato: Ott a kisajátítás voltba gond. Nade, ha jobban és olcsóbban is kilehet hozni, csak azért legyen drága, mert más fizeti? Ez az elv, a hozzáállás az ami nekem elfogadhatatlan.
@Fejesrob:
Jaja! Csakhogy én abban a statisztikában bízom, amit én hamisítok. Tehát tudom, hogy a szlovák kisker forgalom visszaesése annak köszönhető, hogy átjárnak hozzánk bevásárolni. Én ennek "köszönhető" hogy a hazai kisker forgalom "csak" 2,6 %-al csökkent. Ha a határmentit csak 30 %-al mérsékeljük, mpg elkeserítőbb a kép. Az embereknek lassan nem jut, már kajára sem!
Orbán megint szalámizik, arra ügyel, hogy a kisebb elégedetlenségek ne csapjanak át egy általános "taxis" sztrájkba. De a feszültség folyamatosan nő. A kedvezményezett réteg persze hű a végtelenségig, de egyszerű matematikai igazság, hogy kevesebben vannak, mint a vesztesek.
@Fejesrob:
Ja, és a krumpliu és tojás majd 100 %-os árnövekedése "természetesen" a GDP-ben növekedésként jelentkezik. De ki nem szarja le, ha a hónap végére már nem jut kajapénz?
@kekex: Mond meg nekem őszintén, hogy ugyan mi a bánatért kellett autópálya Pécsre? Pillanatnyilag jó ötletnek tünt? Egy zsákvárosba? Onnan hova vezet út? Tudod hova kell autópálya? Nem autóút! A 8-s helyett. Végig a határig. Mert ott van forgalom. Pécs felé Érd után nincs.
Tájsebek? Te nem az Alpok magaslatait kell átvágni! Tudod mennyina takaróréteg azokon az alagútakon? Két méter, mert hoztak rá földet. Szerintem, ha az érdi emelkedőre felmegy az út az autóval, akkor oda is felvezethették volna az utat. A dombra.
@Mariann19:
A legdurvább, hogy egy olyan klasszikus maffia típusú polip épült mára ki a bolsevik párt körül, ami behálóz mindent.
Sokan nem is gondolják, hogy hová, milyen mélyre, milyen információkig nyúlnak le a csápok, ki-kit tart a kezében és csicskáztat a bolsiknál, hová, miként "szólnak le".
Ebben lehet a kitörési potenciál, sok ember a száját összeszorítva "szolgálja" őket, de úgy hallom, azért az első adandó alkalommal sokan szeretnének törleszteni. Vagy így, vagy úgy...
@Mariann19:
De igenis munkahelyeket teremt! Eddig volt az egyéni vállalkozó a trafikban, alkalmazott nélkül a szemetje, inkább ott ült reggeltől napestig. Most meg majd lesz ott alkalmazott. Vagy ő - vagy más. Ő meg mehet a lecsóba!
@punkfrog: Nem hülyék. Szorzó. Te hogy képzed az árad? Mindenre ugyanannyut teszel? Ha a hasznod 20%, akkor úgye nem mindegy, hogy az alap amit ráköltesz az 100, vagy 300.:) Mert arra jön rá a 20%!
@Mariann19:
A kerekasztal beszélgetésen részt vett Kocsis Máté is?
Mostanában ő a mindenszartmegmagyarázó ügyeletes, a Lévay utcai disznóól környékén, szóval?

Nem szólt? Ha nem, hát nem.
Végül is tök mindegy, a trafik bizniszt egy hat elemit végzett félkörmérnök (utcaseprő) is vágja.
Attól hánytam el Bakuig, amikor egy sérült sorstársamat baszták ki a pályázók közül, aki húsz éve csinálja a trafikját. Nem nyert koncessziós jogot, mert miért is nyert volna?

Nem segélyre ácsingózott, dolgozott, befizetője volt a költségvetésnek.
De nem.
Ő nem kellett.
Miféle ország ez…?
@sírbateszezazegész:
Nézz a térképre. Mi van Pécs után? Ki a fene akart PÉCSRE autópályát építeni? Ki kell építeni a határig, akkor majd lesz rajta észak-dél irányú forgalom.
Szarháziak!
Hiszem, hogy sok normális magyar, fideszes nem tud tükörbe nézni és elgondolkodik a trafik simlin.
Ennél nagyobb szarháziság csak a tetű Lázár törvénymódosítási javaslata a haszonkulcs utólagos megemelésével.
Szemét aljas tetű banda.
Bajnai Mesterházy paktuma miatt, ezután egy évig csak az ő szidásukat, koholt vádak miatti támadásukat fogjuk a sunyi fidesztől hallani.
Félnek tőlük, mint a tűztől.

A trágyalé MTV1-2-Hír-Duna csak erről, az ellenzék szapulásáról fog szólni.

Óberszar Barna Péter már készül, hogy a reggeli adásokban a meghívott fidesz seggnyalók ekézhessék a szocikat.

Soha többet kétharmadot és fideszt!
Kocsis nyikhaj Miépes Máté nagyon kinyílt a csípád, aljasságban már vered a fideszes öregeket!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A haverok között szétosztott földek után, én már a bagó bizniszen nem is csodálkozom.

Sok Lőrinc van ám, mindegyiknek be kell fogni a pofáját.

Kedden menj evezni, addigra a szél nem lesz számottevő, aszonygyák!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Ez a polip rendszer két célt szolgál. Az egyik az, hogy az első és a második vonalban elhelyezkedőknek egzisztenciát biztosítson, /Lásd.Járási Hivatalok vezetői, a trafik általi állami monopóliumok kedvezményezettjei, fontos állami hivatalok irányítói./
A másik az, hogy kormányváltás esetén is a Fidesz elmozdíthatatlan hivatalnokai bebetonozva gátolják a változásokat.
@Mariann19:
Ez világos. Viszont jön még kutyára teherautó... :D

@Knósszosz:
Ma nagyon durva volt. Valami okos erdész irtózatosan megritkíttatta a fákat a víz mellett, volt ahol pedig egy mocskos nagy szélcsatornát nyitott az irtással, ezért van ott a folyásiránnyal szemben hatalmas hullámzás.
Lefilmeztem a telefonommal, majd feltöltöm.
@kekex: Csak nagyon hallkan és visszafogottan jelzem, arra soha nem lesz forgalom. Mert nem arra megy az európai folyosó. Arra semmi nincs. Csak Pécs városa, a cocik volt fellegvára, erős bástyája, ezért lett oda építve a pálya. Megelőzve a 8-t, 4-t, melyeken valóban van is forgalon, ebből kifolyóan baleset is. Mindkettö halálút.
@kekex: A Fidesz nyilatkozata szerint minden trafikba fel kell venni egy alkalmazottat. Ez a versenyszférában hogyan lehet kötelező előírás az állam részéről. Ebbe az állam nem szólhat bele.
Csak érdekességként jegyzem meg, hogy eddig 45000 helyen árúsítottak dohányipari termékeket, most ez lecsökken 5400-ra. Emiatt nemcsak az eddigi trafik üzemeltetők maradnak munka nélkül, hanem rengeteg bezáró kisbolt tulajdonosai is.
A környezetemben látom szegényeknek a jövőtől való félelmeit.
@Knósszosz: igen. nekem is van egy olyan érzésem, hogy egymástól kezdtek el lopni.

hát még ha az EU is emelné a tétet... elzárná a pénzcsapokat. még kisebb bevétel.
sértett fideszes akinek nem jutott falat. pedig azt igértétek olgarchát csináltok belőlem
@sírbateszezazegész: hát pont ez az amit írtam.az olcsó termék nagyobb szorzót bír elviselni.a középkategóriáig. a felső és prémium kategóriában viszont már nincsenek szorzók.bármennyiért el lehet adni.(persze bizonyos keretek között). itt már nem a bekerülési költség határozza meg az árat.
alagutat még nem árultam:)
de lehet, hogy igazad van és csak az én agyam működik kiskereskedőként és nem oligarchaként. :)))
@Knósszosz: A TV-ben láttam egy trafikost, azt hiszem a Kosztolányinál, aki vagy tíz éve beruházott az üzletére, amit ő már nem tud működtetni, mert nem nyert. Tudod, ezek elég speciálisan épített árudák. Most vagy bérbe adja, vagy üresen fog állni, mert az épület más funkcióra nem alkalmas, nem tudja majd eladni.
Nem tudom, hogy pl. a bíróság mit itél ilyen esetben, ha perekre kerül a sor.
@sírbateszezazegész: ezen kár vitatkozni.ebben a kis országban már 1980-ban minden nagyvárost autópályának kellett volna összekötnie mindennel.vicc az egész úthálózat.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Az ilyeneket nem lehet kirúgni?
Bocs, költői kérdés volt.
@Mariann19: ez szerintem hülyeség.egy trafik egyáltalán nem speciális üzlet.más funkcióra nem alkalmas?????mondok néhányat:édességbolt, papír írószer,kulcsmásoló,borkereskedés stb.
@béla a görög:
Az EU nem mindenbe szól bele, erre bazíroznak ezek a tetvek is.
De azért nem vennék mérget rá, hogy előbb-utóbb nem basznak vissza ilyen-olyan területen.

Lehet magyarázni az EU adminisztrációját, hogy így meg úgy nem konfrontálódnak fölöslegesen, de a Józsimánuel, meg a Rájding naccsága is emberből van, szóval ők is úgy vannak ám a dolgokkal, ha a szomszédom odaszart a küszöbömre, alkalomadtán csak visszatörlöm a pofájába.

Don Vittorio ezt mint lehetséges következményt, egyszerűen nem veszi számításba.
Lesz itt még tágra nyílt szemmel való csodálkozás.
@punkfrog: Igazad van. Ha nem is pálya, de út. Az vicc, hogy Miskolc-Szeged közt a leggyorsabb, legbiztonságosabb út az M3-M0-M5 irány:). Komolyan.
De, ha súlyozni kell, akkor Pécs nem az első helyen van.
De látod, követed a vitát, ez egy példa volt a cocik nyúlására, belekapaszkodik. Mennyivel különb az érvelés, mint a fidesz részéről? Indult az egész azzal, hogy én milyen feltételek mellett adom a voksom és kinek. De én megértem azt, ha ezzel valaki nem tud azonosulni. Ezt leírtam. Azt lassan miattam veszik el a nemzet:)
Mint a békemenet, csak vörös szegfű alatt..
@Mariann19: mondok durvábbat.
szerintem még azt is kitalálják, törvénybe foglalják, hogy a nyertesektől vissza lehet bérelni a jogot. 3-4%-os árrésért. (a nyertesnek természetesen jár a 10%-os árrés)
végül is lássuk be. a kereskedés macerás a tized az igazi.
@Mariann19:
Ismertem, amíg bagóztam be is tértem hozzá.
Megy a levesbe a családjával egyetemben, le van szarva, hogy miből fognak élni.

Bérbe fogja adni, esetleg visszafoglalkoztatott lesz és hálelúja; megint új munkahelyeket teremtett a kormány!

Girnyó meg a szarmáté majd megmagyarázza, lesznek akik nyelik, vannak most is.
@Knósszosz: Az EU-val és orbán Néppárt-beli támogatása kapcsán, csak annyit, hogy azt sokan elfelejtik, hogy Brüsszel, és az EP akkor elnéző veled, ha nem az EU kereteit/lehetőségeit akarod csökkenteni. Nem szentek ülnek az EP-ben, de ők épp most akarnak nagyobb beleszólást az ügyekbe. orbán pont ez ellen hat. Nem elég, hogy vállalhatatlan, de még az EU funkcióit is csökkentené. Akkor csökken az EP jelentősége is. Tudod, hogy ott mi pénzről van szó? Mi lobbiról, ami mekkora erővel bír? Ha nem ugatna ott, és támadná őket, szót nem szólnának ide. De az EP képviselő, az az EP-hez lojális elsősorban. Azt csak mi magyarok kezeljük egy ilyen "nyugdíjas" elfekvőnek.
@punkfrog: Ja, tök reális, hogy miközben a boltok bő 2/3-a dőlt be 2008 óta, majd a trafikos talál magának "más elfoglaltságot".
Az is marhára reális, hogy kevesebb helyen lehet mostantól majd dohányt kapni, akkor biztos több munkahely lesz tőle ... Jesszusom ... :D

@kekex: Másik blogon ott pörögnek a videón, ahol Némethnének meg lett mondva, hogy lesz határig út, a Natura 2000 természetvédelmi terület meg le van sz*rva a kormány ad magának engedélyt az építkezésre, oszt jól van ...
Trafikok.A pályázaton tudtommal a jogot lehetett megnyerni, hogy árulhatsz cigit.nem pedig a meglévő üzleteket.főleg úgy, hogy sokkal kevesebb bolt lesz.ha meg az én trafikom saját tulajdon akkor coki.ha bérlem akkor is mert profilt váltok.azt javaslom az összes trafikosnak, nem átadni az üzletet senkinek.
senkiháziak kezébe került a dohányszakma!
@sírbateszezazegész:
Azt gondolom, tán egyet értünk ebben. Te, mint hozzáértő, meg én, mint hozzá érteni akaró.

Jó éjt!
@komplikato: tudtam én,hogy magyarázni kell.ezt arra írtam, hogy a trafikos perel mert az üzletét másra nem tudja használni.nem érdemes, mert nem áll meg a bíróságon szerintem.
AZ ÁLLAMOSÍTÁS SZAR ÉS GUSZTUSTALAN!
remélem érthető vagyok!
@komplikato: Ok. De az az egész Ormánság-projekt egy vicc. Az a tiffánzsolt-bánkierik üzlete. Minek híd a Drávára? Turisztikai projekt úgy, hogy szétbarmolják az árteret. Ha mondjuk meghosszabbítják az M6-t, átviszik a határon, akkor pont belemegy a Belgrád-Zágráb autópályába. BelgrádM5; ZágrábM7. Így már világos az egész..
@Knósszosz: Hát azért én nem értek hozzá.
Jó éjt.
@sírbateszezazegész: ezt úgyis értelmezhetem, hogy ez egy példa a szocik útépítésére.a fidesz jóvoltából melyik városokba lehet új autópályán eljutni.te mindenben csak a rosszat látod.
@punkfrog: ez nagyon érdekes megoldás, adott esetben lakás célra is ki lehet adni bérbe vagy beköltözni mellékhelyisé biztos van...de ezekkel ki kell baszni csináljanak traffikot, épíccsenek, költsenek milliókat beruházásra, hogy legyen traffikjuk, koncesszióval kitörölhetik a seggüket vagy asse...beosztottként a saját traffikomban...soha inkább felgyújtom uccsó napon

brühühühühü
@punkfrog: Egyrészt, mert szükségtelen, mert nem ez lett volna az elsődleges, mert drága lett. De ha van, van.
De ez csak egy példa volt a cocikra. Emlékszel, ugye?
szerintem a 2014-es választások után 6000 trafik fog lángolni...

függetlenül a de mokratikus v álasztások eredményétől...
fleto alatt szervezetlen bűnözés fojt!

dr.O.Viktor, dr.S.Lajos és társaik ennek véget vetettek !
és újra szervezték az álamot!

lásd hírcsárda !
@sírbateszezazegész: példa,emlékszem.
de a lopáson túl azért haszna is volt.mondj hasonló példát a másik oldalról.
mondok én:
Folyamatosan meccsre járó fradistaként örülök az új stadionnak.pedig tudom, hogy nem ez lenne az elsődleges.és jobban örülök a stadionnak mint az M6-nak mégis el akarom küldeni a fideszt a bánatba.
ezeknek a dolgoknak (autópálya,modern stadion) egy normális országban természetesnek kéne lenniük, hogy vannak.
@rodeo36: igen!kezdjék a 0-ról!persze a Lázár fivérek kilométeres előnyben vannak, de a többiek időjósok, "popsztárok" muhahahahaha!
@Fejesrob:

"Köszönjük Mariann. Kevesebb ATV-t ajánlok."

Neked pedig több objejtívitást és némi közgazdaságtant.
Ricardoval kezdd.
@punkfrog: Egy normális ország tervez. Gazdasági környezetet szabályoz. Beruház az oktatásba, mert az a legjobb üzlet. A kiművelt emberfő. De a normális állam nem a versenysportba ruház be, hanem a tömegsportba, diáksportba, mert ezzel tud msjd spórolninaz egészségügyön.
A stadiont meg megépíti a csapat tulajdonosa, ha profi sportról van szó. Ahol pénzt akarnak keresni. Angol klubok?
De én szeretem a focit. Szeretném a magyart is, ha lenne. De azt, hogy a költségvetés ilyen faszságokra költsön, azt nem értem meg. De nem a foci ellen vagyok. Csak ez nem piaci/profi szemlélet. Ha nem az akkor meg mérhető eredmény sem lesz soha. Látod te is. Tulajdonos kell, aki felelősen gazdálkodik. Ez is egy vállalkozás:)
@sírbateszezazegész: Gratulálok! Jól bírtad a napot!:))

Nekem a Te véleményed szimpatikus és elfogadható a számomra.

A rendszer a rossz. S aki nem akarja megváltoztatni, nem érdemli meg a szavazatunkat.
@vállról_indítható_Matolcsy_a_csodafegyver:

Valóban egyszerű a gondolatmenetem. Gondolom azért, mert egyszerű ember vagyok.

Ugyanakkor úgy gondolom, lehetőséged van cáfolni a gondolataimat. Vagy ha ez túl egyszerű számodra, akkor nyugodtan tahósíts.
@Habakuk999: hát, mintha én állnék a fidesz bukásának útjában:)
Hát "ez" az oldal sem tolerál semmit. Mint a viccben. Sorozás Belgiumban.
Őrmester: Vallonok balra, flamandok jobbra! Chon megkérdi: hát mi belgák hova álljunk?
@sírbateszezazegész: a stadion építés lehetne jó üzlet is.ha megfelelő összegért adnák bérbe annak a csapatnak aki használja.pl. a fradinak.kiváncsi leszek mennyi bérleti díjat fizet majd a klub?:)
én régóta azt mondom:ilyen kis országban kell építeni 10 nagyvárosban megfelelő stadiont és ott játszanak az éppen első osztályú csapatok (bőven elég 10) megfelelő bérleti díjért.nem kell saját pálya senkinek.ott van pl. Akasztón egy rozsda és sitthalmaz...
felelős tulajdonos...na igen!ha lenne olyan...
az országnak sincs felelős vezetése a Batthyány-kormány óta.
@Fabius: Nem azért a két fillérért, de mintha pont nálatok hiányoznának a sarokpontok ezzel a Tóth Csaba-féle dologgal.

Szóval tartok tőle, hogy jelentős társadalmi támogatás nélkül a szocik szépen bedarálják Bajnai rezsimváltási törekvéseit.
@sírbateszezazegész: Rá se ránts!

Szélmalomharcot vívtál ma (is), de nem baj az.

Addig jó, míg autonóm gondolataid vannak, s nem valamelyik oldal dogmáit szajkózod.
(ezzel biztosítod is a folyamatos konfrontációt valamelyik tábor híveivel, legyen bármi is a téma) :))
@Fejesrob:
borsejev elvtárs már kiengedtek? már 15 év után? ejnye bejnye

ba'mmeg

brühühühü

tudod ha még írigálsz ilyen baromságokat akkor a papír is öngyulladás áldozata lesz

orbán elvtérs és bandája 38000 milliráddal terhelte meg a 8000 milliárddal amúgyis csökkentett büdzsét...attól bűdös

mint te

brühühühühü
@rodeo36: robi egy ócska tróger, mint
a főnöke!
@taga20:
minek állsz szóba vele egy droid mint vidéki elvtárs meg a ballibgeczy és a többi valószínűleg a Tonya álnéven és népiesen, miután tapasztalta -itt- is- hogy le sem szarjuk a rangját és a "dicsőségét" és el lett küldve a picsába, nem is tolta vissza a pofáját. de olvas és beleseget...kukkantós tonya
Fabi mint egy Őrgróf viselkedett vele a többiek meg adtunk a pofájára

de a selejtet és a droidokat hagyni kell egyszer elkűldeni a picsába és utána nem szólni hozzá

vastagbőrön beírtam néhány dolgot ezeknek hadd olvassák ha tudnak vagy akarnak olvasni de miért fizeti őket a zorbán?

brühühühü

szart a nyakukba
Szégyen ez az ember. Így, egyszerűen. Elég csak ránézni. Te vennél tőle nyugodt szívvel kocsit?

Ennyi.
@Mariann19:
Arról már nem is szólva, ha nem GDP, hanem költségvetési bevétel növekedés az 1 % - a tavalyi elismerten rossz mezőgazdasági évben -
akkor az nem olyan hű, de jó hír a lakosságnak. Mivelhogy az alapvető élelmiszerek ára drasztikusan emelkedett, és a szép testes 27 %-os Áfa miatt növekedett állam bácsi bevétele.
Ami a kisker forgalom 2,6 %-os esését vonta rögtön maga után (+ a szomszédok bevásárló turizmusa) A defláció megelőzősére kénytelenek ezért "rezsit csökkenteni", hogy legalább ne zuhanjon tovább a fogyasztás. Mert a 2,6 %-os csökkenés utáni Áfa bevétel kiesés sokkal több, mint az (állítólagos) 1 %-os mezőgazdaságból származó bevétel növekedés.
Az más kérdés, hogy Orbán még ebből is képes politikai tőkét kovácsolni.
@Mariann19:
Na ez a beton is olyan lesz, mint a "maréknyi székely": porzik. Pont a fidesz találta fel a technikáját, hogyan lehet az ilyenektől megszabadulni, mint Bakától és az ombudsmanoktól: egyszerűen ki kell szervezni alóluk a hivatalt. Ezzel a betonozással már próbálkozott I.Orbán is, aztán a főhivatalnokait nagyon hamar lapátra lehetett tenni. Nem is azokkal volt a baj, hanem a minden szinten ott maradt hívőkkel, akik ahol tudtak, akadályoztak, de legalábbis megbízhatóan szállították az infókat.
@Fejesrob:
Dehogynem tudok értelmezni, és EBBEN tökéletesen egyetértek. Az 1 %-os mezőgazdasági költségvetési bevételnövekedés valóban többet jelent a MAGYAR lakosság számára, mivel azt ŐK FIZETIK ki a megemelt árakban, míg az autók nagyrészt exportra mentek, és viszonylag szűk réteg tud itthon olyat vásárolni.Az tehát keveseket érint. Zaba meg mindennap kell.
@sírbateszezazegész:
Hát persze, hogy nem arra ment az európai folyosó, amíg 2X1 sávos halálút vezetett arra is! Gondolom, amikor eldöntötték 2 szempont is volt:
egyrészt a délszláv háború tanulsága szerint nem árt egy Szerbiát elkerülő déli folyosó,
másrészt az addig lecsúszott területeket akarták felemelni. Egyébként Orbán is ezzel indokol:
www.hirado.hu/Hirek/2013/04/25/14/Orban_az_EU_inkabb_Portik_Laborc_uggyel_foglalkozzon.aspx
tehát az M6 hosszabbítása a határig az "Ormánság felemelése" érdekében is.
@Mariann19:
Ugyan már. Majd túlélő üzemmódra kapcsolnak, és náluk lehet - pult alól - beszerezni a csempész cigit, és a fináncnemlátta vágott dohányt. Azaz egyetlen húzással teremtett Orbán/Lázár 40 ezer potenciális bűnözőt vagy segélyre szorulót.
A hurrá optimista jelentésük szerint is csak 28 ezer üzleti munkahely létesült a 3 évük alatt, amit most másfélszeresen lemínuszoltak.
Meglesz az az 1 millió munkahely - mínuszban.
@Mariann19:
Viccelsz? Azért emelték meg az árrést a háromszorosára, hogy ki tudják fizetni a koncessziós csókosokat. Mert anélkül tényleg várható volt a Kossuth tér megszállása.
Orbán már megint más zsebéből vásárolt hívőket magának. Majd szépen beáll a vesztes alvállalkozónak az üzletével, és lehet, hogy még jobban is jár, ha a megemelt árrésből több marad neki, és még alkoholt is forgalmazhat.
Akiket meg nem érint közvetlenül (9 millió valahányszázezer) azok meg elégedetlen fogják látni a "Nemzeti" feliratot.
@Knósszosz:
Nem is az ilyen forgalmas helyen levő bevezetett üzletért kell aggódni - erre lesz több "vevő" is. Hanem a többi 40 ezerért, akik rosszabb helyen éppen hogy megéltek. Most az vette el tőlük egy húzással Orbán/Lázár. Cigit minden napra vesz a dohányos, de füzetet szeptembertől eltekintve ritkábban, az édesség sem nagyon megy, ha a kisboltban veszik, ahol tej és kenyér is kapható. Tehát kisebb helyeken nem igazán megoldás a profilváltás.
@komplikato:
Ja az ilyen narancshívőknek nem árt tájékozódni, mielőtt ide írkálnak, mert előfordulhat, hogy Orbán saját szájúlag cáfolja őket. Most meg vacillálhat, hogy a korábbi "nincs értelme az M6-osnak" vagy Orbán "meghosszabbítjuk a határig és felemeljük vele az Ormánságot is" szövegét nyomassa.
Ha karakán lenne, most támadná a qurmány döntését, hogy értelmetlen projektbe öli a pénzt, amikor annak jobb helye lenne a 8-ason.
Hehe!
@punkfrog:
Egyetértek, az államosítás szar és gusztustalan. És hogy idézzem a nagy klasszikust, ElTolcsyt (a manyupok kapcsán mondta): Mi nem államosítunk, mert azt a kommunisták csinálják.
Ergó: ezek komcsik!
kekex, A mezőgazdaság teljesítménye fontos tényező, de a magyar gazdaság fő egyensúlyi tényezője mégsem ez, hanem az autópari, multi gyártói export. Importálni (energia, fogyasztás) muszáj, ehhez pedig deviza kell, ami exportból lesz, ha nincs elég export (nincs elég exportra termelő beruházás), akkor a 4-500 Ft.-os Ft./Euro árfolyam szűkiti az import javakhoz való hozzáférést és nincs olyan élelmiszer, aminek az árában ne jelenne meg azonnal a 600 Ft. /literes üzemanyag ár.
@kekex: Igen, a 2.6%-os fogyasztáscsökkenés ÁFA-ját az Áfa emelése ellentételezte. A rezsicsökkentés Áfa-ja viszont nem jelent adóbevétel kiadást, mivel a lakosság az így felszabaduló pénzét más áru vásárlására fordítja.
Az infláció viszont a rezsicsökkenés miatt alacsonyabb lesz, és mint fontos mutató, bel- és külhönban kedvező megitélést jelent a kormánynak.
"Aztán a főhivatalnokokat nagyon hamar lapátra lehet tenni."
Ez az I. Orbán kormány után megtörtént, Orbán okult ebből, és a megbízások időtartamát 9 évre állapította meg. Jogilag aggályos lehet ezeknek az embereknek az eltávolítása, hiszen pont az itt a cél, minden körülmények között maradjanak Orbán hívők az ország irányításának fontos helyein.
A foglalkoztatás mutatóinál - mint írtam - nem fog javulást eredményezni a trafik törvény. Borítékolni lehet, hogy számtalan kisbolt fog bezárni, nem szólva az eddigi trafikosok kieséséről.Ez utóbbiak jó része vállalkozó, akik - tudtommal -nem részesülhetnek a munkanélkülieknek egyébkénti járandóságában.
@punkfrog: A trafikok más funkciókat is betölthetnek, igazad van.
@béla a görög: Arra a jelenségre felfigyeltél, hogy Lázár a pályázatok lezárása után közölte az árrés 10%-ra való emelését?
Ugyanis az eddigi trafikosok a 3% ismeretében visszahőköltek a pályázat benyújtásától az új üzemeltetési feltételek miatt, ergo, sokan nem is pályáztak.
Ez is egy módszer volt a lehetséges pályázók kizárására.
@szamarhegy: "A mezőgazdaság teljesítménye fontos tényező"

Pedig nem az. Nagyon nem.
Mindjárt elkezdem sajnálni szegényt...
elnézést fiatalok, hogy idepofátlankodok, csak annyit akarok mondani, hogy nem minden öreg szenilis. szoval a 75 ezer nyugijamból 42 év után kifizetem a rezsit az ócska panelemre, meg a gyogyszrek, a többit meg mind megeszem. a gyerekeket már elküldtem nyugatra, hátha küldenek egy kis zsozsót, amikor kérdeznek, hogy kire fogok szavazni, meg ilyesmi mindig aszondom, hogy mittudomén. csak nem csinálok bajt magamnak, meg esetleg a gyerekeknek ottan németben! szóval negyon rossz irányba haladunk, mindha már lett vóna egy hasonló helyzet néhány évtizede, de lehet hogy mégiscsak szenilis vagyok.
ja az a büdös cigi, még jó hogy sosem cittam, attól még csak betegebb lennék. Na látjátok ez a hosszú élet titka, meg a kussolás.aztán meg ha nem tudjátok minden szentnek maga fele hajlik a keze, mindegy, hogy ki az úr!
"Nem tudom, hogy egy felesküdött orvos, miért terjeszti a halált. Vagyis tudom. Pénzért. Nemcsak közhasznú sírhányók, de doktor hóhérok országa lettünk. Kis dével írtam, bár nemecsek miatt azt se érdemelnék meg..Nem dohányzok.. A trafiktörvény húsz évig érvényes. Ezúton köszönöm a Fidesznek, és kifejezetten Lázár Jánosnak, hogy a gyerekeim Miskolcz-Tapolczán huszonkilenc éves korukig nem fognak dohányozni. Ugyanis itt senki nem nyert koncessziót. Nem lesz cigi. Hála nektek.
A trafiktörvény, elvileg, a dohányzás visszaszorításáért, a családi vállalkozások erősítéséért, a munkanélküliek munkához jutásáért (?), a gyedről visszatérő nőkért (a kormányzati szövegből idézek, fasza, nem? Visszatér az anya a dohányboltba…) és a nagycsaládosok segítéséért (ez már a humor vége) jött létre.
Miskolcon koncessziót nyert Aswad Dina dr. Aswad Waled infektológus, a B.-A.-Z. Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ főorvosának a lánya, a FUX Zrt. kereskedelmi igazgatója. Koncessziót nyert dr Aswedné Gazdik Irén szülész-nőgyógyász, Aswed Diana férje, Takács Gábor, a Miskolchoz tartozó Szirma fideszes parlamenti képviselője. A neten található anyagok alapján nehéz kimutatni, hogy hány trafikot üzemeltethetnek, meg még ki tartozik a rokonsági ághoz, de a szóbeszéd szerint több mint tizennégyet.Az orvosoknál maradva. Koncessziót kapott, a Miskolctól öt kilométerre levő Sajószentpéteren Csiba Anna Eszter, dr. Csiba Gábor Tamás, a B,-A.-Z, Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató orvosának a lánya egy trafik üzemeltetésére.Koncessziót kapott dr. Csiba Gábor Tamásné három trafik üzemeltetésére.
Na, most itt jönnek a fideszes szépségek.A trafiktörvény a családi vállalkozásra hivatkozik, meg a hagyományra. Mondjuk, a Fidesznél a bűnözés hagyomány, de ezt hagyjuk.
Dr. Aswad Waled infektológus, gyerekorvos. Nyilván azért lobbizott a családjának dohányboltért, hogy a gyerekek ne dohányozzanak.
Aswad Dina a FUX Zrt. kereskedelmi igazgatója, egy gyermek anyja. A FUX Zrt. emelés- és rögzítéstechnikával, réztermékek gyártásával, szabad és szigetelt vezetékekkel, emelő és darukötelek gyártásával, minőségbiztosítással foglalkozik. A valaha volt December 4. Drótművek utódja. Több országba szállító sikeres vállalat. Minek nekik egy trafik?Dr. Aswadné Gazdik Irén szülész-nőgyógyász.
Dr. Csiba Gábor traumatológus, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Kórház főigazgató főorvosa. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egészségügyi Szakszolgálat országos vezetője. Tagja a Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának. „A magas színvonalú gyógyító munka biztosítása a fő cél számára.”
Csiba Anna Eszterről és dr. Csiba Gábor Tamásnéról nincs komolyabb információm, de valószínűleg főállású trafikosok lesznek.
Egy antinikotinistának mindig rémálmai vannak.
Én is álmodtam egyet.
A dohányzás halált okoz. A dohányzás árt a babának.
Rémálmomban, és ezt büntetőjogi felelősségem alapján álmodtam, szóval azt álmodtam, hogy Takács Gábor felszólal a parlamentben, tiltsák be a cigizve szülést. Mert a felesége trafikos, és egyszer azt nyilatkozta, hogy „szerencsés vagyok, hogy a családom megértette, nekem fontos a munkám is. Akkor érzem magam teljes embernek, ha az életemnek ez a része is halad.” Szóval Aswad Dina cigizve nem szülhet, így hát nem is szül. Hanem rohan a drótgyárba, otthagyja a bótot, bezárja, ne cigizzen a magyar. Az édesanyja, aki szülész-nőgyógyász, és saját trafikjai vannak, megállítja a szülést, mert valakinek kell egy kis pipadohány. Közben Takács képviselő úr interpellál, hogy a Miskolci Megyei Kórház területén levő Csillagpontot kereszteljék át Csiba Panzióvá. Úgyis úgy hívják a városban. És legyen trafik a GYEK-ben is, amit az Aswad családdal közösen üzemeltethetnének.
Álmodtam tovább.
Ha egy szülész-nőgyógyász feldug egy doboz multifilter tampont egy nőnek, az a traumatológiára kerül, tehát „családban” marad. És akkor itt véget ért az álmom.
Lenne egy szerény javaslatom Lázár János úrnak (kis ú). Ha már halálorvosok dolgoznak Magyarországon, akkor hirdessenek koncessziót a krematóriumokra is. Ahhoz legalább értenek a csibák és aswadok."

ORBÁN BANDA TAKARODJ!
@komplikato: Egyrészt a hozzászólásom lényege nem az, hogy a mezőgazdaság súlyát felnagyítsam, másrészt nem véletlenül használtam a fontos szót, a meghatározó helyett, ugyanis egy a népesség 4-5% foglalkoztató, az export 10-15% adó ágazat fontos, de nem meghatározó.
Viszont a fontos jelző kijár a mezőgazdaságnak és miden olyan szektornak, ami több százalékot képvisel a foglalkoztatás, GDP, export oldalon, ilyen evidens dolgon kötözködni...., van itt 100 valós probléma.
@Ober Barna szar MTV Péter (fidesz): látod én mondom, hogy a cigizés ártalmas, meg a sok tudás, na meg a felesleges idegeskedés is nagyon árt, ugysem változik semmi.
nekem kitelik a nyugdijamból, hogy itt üldögéljek a gép előtt,másra ugysem fussa, na de Ti fiatalok mit idegeskedtek mondom néktek gyerekek itt ugysem változik semmi,főlesleges ez a sok szócséplés, akinek nemteccik az mennnyen nyugatra, nem tudom, de mintha eztz mondta volna valami okos nagy ember, már nem emlékszem kicsodaisvot, nem is érdemes már megjegyezni semmit, különben is elgurult a gyogyszerem és nincs másikra pénzem csak a következő nyugdijkor.
@szamarhegy: A probléma nem azzal van amit te írtál, a probléma azzal van, hogy itt több kormány és nem egy párt vakítja az embereket a mezőgazdaság feltámasztásával vagy családi gazdaságok támogatásával, ami úgy és abban a formában nem, hogy nem hasznos lenne, hanem pénz kidobás. Persze lehetne tenni valamit értelmesen is, de ez a bajom az egésszel, hogy elhitetik egy országgal a mezőgazdaság fogja húzni az országot. Nem fogja.
@komplikato:
Nos, arra azért kíváncsi lennék, hogy a 6 millió forintig adómentes mezőgazdasági bevételét az őstermelőknek hogyan számítják bele a GDP-be?!
Mert az a szörnyű gyanúm, hogy a 3,1 %-ban a nagyüzemi termelés szerepel, amit most akarnak 50-ről 20 %-ra lerohasztani, És bár ez kőkeményen a zsebekbe fog vágni - nem igazán gerjedtek rá az olvtársak.
@nagyanyó60:
Pedig nagyanyó, nem árt megjegyezni, hogy Gyurcsány mondta és a magyar multiknak és bankoknak - nem pedig, ahogy a fidesz meséli, és a hívők meggyőződéssel állítják - a magyar fiataloknak. Mert a fiataloknak akkor is el lehetett (volna) menni, de tömegével mégis csak az orbánjárás elől menekültek!
www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ
Egyébként meg öreg ám a térded kalácsa 60 évesen. Én még egészen virulensnek érzem magam!
kekex!! modtam én hogy teljesen szenilis vagyok?
Tudom, amit tudok és nem felejtek. De nem szól szám nem fáj fejem!!Csak azt sajnálom, hogy egyszem csodálatos pici unokámat igen ritkán látom.
Egyébként öreganyó nem vén anyó, néha még én is érzem, csak hát az idő az elment mint a gyorsvonat.
@punkfrog: kellett referenciának az alagút. Komolyan.
süti beállítások módosítása