Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/kulfold/2024/04/25/eu-europai-parlament-kozos-agrarpolitika-engedmenyek-gazdatuntetesek ... (2024.04.25. 13:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.04.16. 03:45 Fabius

Pöttöm Viktorral mindenki csak ordít

Címkék: fidesz eu orbán viktor alkotmányosság gazdasági jelentés

A legkisebb királyfi nyilvános hüppögőnapot tartott tegnap BilbaóbanMert az van, tecciktunni, hogy minden alap nélkül van. A bántás. Ő esztet nem érdemli de télleg. Nem elég, hogy  holmi német kisvárosi polgármesterecskék se akarnak már magyar állami kitüntetést átvenni, még nongrátisz perszónát vagy mit is kiáltanak egyesek, ha a Margaret Thatcher temetésen megjelenése szóba kerül. Aztán meg ez az Unió, szóval ez meg nem tud ám uralkodni saját magán, ottan ővele kidagadt nyaki erekkel ordítanak már az EPP társtagok is, így meg azért nem könnyű tökösforradalmárként büszkén állni, mint fallikus szimbólum Ópusztaszeren. 

orbán-barroso.gif

Különben meg, majd ha elolvasták akkor tárgyalunk. Na jó, kicsit előbb is keresgélhetünk a tessék lássék félmegoldások között, amivel egyrészt elismerjük, hogy a kritikák nem nélkülözik a tényeket ahogy azt világszerte állítjuk, másrészt meg a ki tudja már megmondani biztosan, a kritikus tömeg melyik tagjának pontosan mit is hazudtunk. Egyszerűbb bepróbálkozni azzal, hogy a vitatott pontokból kiírjuk az Uniót. Hátha elég, hogy uniós pereket nem pakolászhat kedvére a handótünde, és az EP kampányban nem lennének korlátozva a politikai hirdetések. 

Remélem érted. 

Az esetleg az Uniót is érintő pontokat hozzáigazítanák a kontinens alkotmányhoz, a minket érintőket meg nem. Uniós pereket ne pakolásszon a handótündi, de a miénket azt vidáman, EP kampányban nincs hirdetési tilalom, országgyűlésin és önkormányzatin meg van. És ezt, drága Feleim, jogászkormányunk hóttkomolyan kierőlködte magából és olyan jogi "szaktekintélyek" írták alá, mint Navracsics, Réparobi és Rétvári Bence, Magyarország igazságügy minisztere és két államtitkára. És csodálkoznak, tudod, hogy idiótázzák őket ahol érik, és Európa nyugati felén már a kisvárosi polgármesterek sem szívesen mutatkoznak együtt velük. 

De mindez nem gond, Viktor szerint csak ki kell bírni. Valahogy. Mert aztán megnyugszanak, hogy lesznek választások - amit ezek szerint nem csak itthon közszájon forgó polémia - és addigra szár nyalni fogunk a sikerben. Vagy hazudni róla két orbitálisat, mint most: 

1: Magyarországon csökken az államadósság - mondta, ezzel szemben a valóság az, hogy soha az életben nem volt még ilyen magasan a szintje annak ellenére, hogy a manyup vagyonból 1380 milliárdot is ebbe öntöttek bele

2: Nemzetközi közmegegyezés alakult ki arról, hogy 2013-ban növekedni fog a magyar gazdaság - licitált tovább a realitástól teljesen elszakadva, mert gazdasági növekedést aztán saját magunkon kívül nem jósolgat ám senki, nem, hogy "közmegegyezés" lenne róla:

Goldman Sachs: -0,4%

Capital Economics: -0,5%

JP Morgan: -0,5%

EBRD: -0,1%

EB: -0,1%

Mintha ez a közmegegyezés a stabil recesszióról szólna, bár tudjuk, unortodoxéknál a negatív növekedés is növekedés, az adósságfelhalmozódás meg felcsökkenés. Olyan érzése van az embernek, hogy Viktor mentális egészségével kapcsolatban fölmerülnek kérdőjelek, mikor ekkorákat kamuzik úgy, hogy gazdasági jelentést az Európai Bizottság és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank külön külön is készít rólunk, Viktor meg a nevükben hazudik mikor növekedés jóslatról és erről született közmegegyezésről hadovál. 

A történtek után különösen érdekes lesz a heti strasbourgi szőnyegszéle, ahová az Álmoskönyv szerint se jelent semmi jót alkotmányos kettős mércével és elhazudott gazdasági jelentéssel érkezni. Könnyen kiabálás utáni pityergés lesz a vége megint. 

 

613 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr415228902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: Odaügyelj koma! Ezek a kapitalisták minden hájjal meg vannak kenve. Ha nem vagy résen, a végén még többe kerűl a huzat mint az ülőgarnitura!
@Fabius: bakker, te külföld, én meg egész nap a Kossuth rádió, egyik véglet másik váglet. Tudod én is összekötném a két csapatot. Tartok tőle, begajdulnának a qrmány emberek gyorsan.
@Fabius: jahh, ott hallottam a fideszes Bencikét és a jobbikos Balczót

--------
reprint:

Aaaaaaaaaa
Vegem van, Balczo, Retvari most, egy az egyben ugyan azt mondjak, rohadt eju, baloldal, le nem zart vizsgalat, rovid szinjatek, ellenseg korulottunk.
Ha idehaza valaki "háttérhatalomról" vagy "árnyékhatalomról" beszél, akkor a szoclib megmondóemberek, a "vezető értelmiségiek" összeesküvéselméletek gyártásával vagy egyszerűen gyengeelméjűséggel vádolják meg..
No de mi van akkor, ha egy prominens NÉMET közgazdász mond ilyeneket?. :)

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/37-zentuccio/2997-az-elore-a-multban-van
Hmmm... ez az első olyan lépés, amiben az ellenzék nem ismeri el az államot. Helyes.

hvg.hu/itthon/20130417_Alternativ_Nemzeti_Valasztasi_Bizottsagot
@Fabius: Jaaj már ez a műrettegés!:))
És te is Gárdázol!
Hogy jön ide a Gárda?!:))
@Fabius: Még jó,hogy nem csak közülük lehet választani.
Egyikre sem szavaznék.
@Fabius: És visszajösz/jöttél? Sebaj, majd te is megbánod 1 héttel azután hogy visszajöttél.
@Penivaldes: Ha el nem adták.:D
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ne engem kérdezz, mert én is most jöttem csak.:D Gabin kivül más trollal nem találkoztam még.
@Fabius:

Ez meg az első számszerű adat arra, hogy mégsem teljesen hülye a magyar lakosság, és még lehet is esély OV-ék elzavarására. Ez a 33-13, meg az egymillió a 34-25-tel nagyon szép! :D

"A pártot választani nem tudó népesség körében az arány 33:13 a Bajnai-kormánya javára. A szavazók mintegy nyolcadát, egymilliót tesz ki azok száma, akik készülnek a voksolásra, de nincs pártpreferenciájuk. Körükben is Bajnai Gordon vezet, 34:25 arányban."
@guma: az új Lánchíd összehajtható és zsebre vágható.)
@Fabius: Ahhoz képest,hogy úgy voltam velük,hogy náluk még vikikék is jobbak lesznek,persze,hogy nem voltak olyn rosszak.
Máshol már írtam olyat is,hogy akkor egye fene jöjjön bajnai.
De félek a nagy pofára eséstől.
És ahogy nálad is van,azért mert a fidesz szar még nem sírjuk vissza az előzőeket.
Szóval szavazni nem fogok rájuk.
Jobbik-Bokros.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: remélem nem, nem arról volt szó, hogy az alagúton át foglalják el az országot?
@Penivaldes: Nem .Én rólad fantáziálok.:P
A tegnapi lenyelés után,meg pláne.:))
De most megyek.
Jóéjt mindenkinek.
@Penivaldes: Úgy értem ők nálam a nyerők.
Sajnos(?) koalícióra nem hiszem,,hogy lépnek.
Na tényleg jóéjt!
@kifordított nagyanyó: érdekes páros lenne..

rólam fantáziálsz, de azért rögtön lelépsz ahogy meglátsz:)))
@Penivaldes: Ja, az az alagút?! Szerintem azt adják el jó pénzért legyen hol menekülnünk, mikor viktor lezárja a határt:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

" Gabin kivül más trollal nem találkoztam még."

Most futottam át Tóta kommentjeit. A cca.200 kommentből 190-et jegyez troll vagy hülye, vagy egyszerre mindkettő.
Elképesztő mi van ott:)))
idióta barmok, remélem menet is lesz:

Fényevés miatt halhatott éhen egy egyéves kisfiú Agárdon

Valószínűleg halálra éheztettek a szülei egy kisfiút, Agárdon. A másfél éves kisfiú kevesebb mint 5 kiló volt, amikor megtalálták, a TV2 úgy tudja, a család fénnyel akarta táplálni a gyereket.

hvg.hu/itthon/20130417_Fenyeves_miatt_halhatott_ehen_egy_egyeves
Akkor ha jól értem, jól megmondtuk ma az EU-nak, nekünk volt igazunk, a sok ballibsi hiába üvöltözött, szembesültek az igazsággal és minden mehet tovább a nemzeti úton.
@Orica Középföldi: ez csak annak köszönhető, hogy a jól válogatott vendégei neki is újat tudnak mondani!

szó szerint elmegy a szava (talán öregszik? :DDD) mert a hatásuk alá kerül sokszor.
Antóniával igazad van, fárasztó néha...
bár amit hallgatok az rendszerint a papagájkommandó valamelyik tagját csak adatokkal, idézetekkel tudja "kizökkenteni" - szerintem.
tehát, a csoda tudja mit kéne csinálnia...

hiszen látod a vitát is csak az atv közvetítette, közszolgálat: nem.
Off

Letartóztattak egy faszit a bostoni robbantások miatt. Videófelvételek alapján azonosították.

edition.cnn.com/2013/04/17/us/boston-blasts/index.html?hpt=hp_t1
@tucano: Nem vagy egy elveszett gyerek. :)
@guma:

"a csoda tudja mit kéne csinálnia..."

Megtanulni tőmondatban kérdezni:)))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: jé!

ez a csaj nem bajlódik hajépítéssel :DDDDDDDDD

(kaptam pár oldal hülyeséget és itt van ez a vízitündér, de a stég sem rossz.:))

fotojum.com/these-people-make-a-plan/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez már a második éhenhalasztott gyerek...:-((( Biztosan ez is valami szektatag. És mennyivel jobbak ők egy frissen szült tinédzsernél, aki a gyereket bedobja a pöcegödörbe? Az legalább gyorsan halt meg, míg ez a kicsi hónapokig szenvedhetett az éhségtől és a szomjúságtól... :-(((
Nyertünk, de hogy! Történelmi tett, magyar-kazah baráccság okán!:-)
Magyarország joban tejjesít,
ahogyan a fides is jobban tejjesít...

ez 1 ijjen sikersztóri... hepilend...
@Farkasokkal táncoló: tiltakozom
- az ellen, hogy ezeket a mocsadék dögöket szülőnek nevezze bárki
- az ellen, hogy szabadlábon védekezhessenek
- az ellen, hogy védekezhessenek

Én ritkán mondom azt, hogy valakinek kurvára semmi keresnivalója a társadalomban, de amikor valaki a saját gyerekét megöli, nem érdekel a szekta agymosása, nem érdekelnek a "hangok", nem érdekel semmi: cápák elé baszni, és ha kiúszna élve, egyik kezét levágva visszadobni.
Ott rohadt volna meg az egyik, mikor felállt a fasza, meg a másik, amikor szétrakta neki a lábát.
@Légifarkas: Kirekesztő vagyol..a védekezés joga bárkit megillet..mármint a nem kívánt továbbörökítés ellenié, persze..
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik): kirekesztő - igen enyhe kifejezés. Hóhér tudnék lenni, mikor ilyenről tudomást szerzek.
@Légifarkas: Hol volt vajon a védőnő, a gyermekorvos, a szociális gondozó?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bocs, de a magyar hírlaposok blognak álcázott Tóta fóbiája a legkevésbé sem érdekel.

Pláne érdemi válasz helyett nem :-) Ha azt hiszed ezzel megúsztad tévedtél. Szóval, a kérdés egyszerű, melyik volt jobb és eredményesebb kormány: a Bajanié vagy a mostani Orbáné?

Nem kell link meg körbeírás, egy név a válasz. Nagymutternak ment, neked is fog :-))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Visszajöttem, költözni az költözzön aki miatt nekem kéne! Én maradok :-D
@épészmérnök: "A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

A kisfiú otthonszüléssel jött a világra, születését be sem akarták jelenteni, anyakönyvet is csak az önkormányzat határozott fellépése után váltottak ki."

www.index.hu/belfold/2013/04/17/halalra_eheztettek_egy_masfel_eves_gyermeket/
@Fabius: Most őszintén?? Egyik szarabb mint a másik. ;)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Őszintén, őszintén, de nem ez volt a kérdés. Választani kell, csináld :-)) Szóval?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne kacsingass, tedd őket mérlegre és bökd ki azt az egy nevet amit gondolsz, baszod :-D

Amúgy mit nem értesz? Orbán inkább támogatná kampánypénzzel azokat akik nincsenek - és szerinte lehet nem is lesznek - a nagy büdösben - ezzel is erősítve a fölaprózódást - mint a kiépített szervezetekkel rendelkező mostaniakat.

Orbán geci, ez csak nektek újság.
@Fabius: geci??? a miniszterelnök úrról beszélsz!

kérlek moderáld magad ha erről a hitvány rohat kapcarongyról szólsz...
@Fabius: Bocs de ez nekem most olyan, mintha egy vegetáriánust arra kérnél döntse el, hogy a sertés vagy a marhahúst szereti -e jobban.
@épészmérnök: ez itthon nem egészen így működik. Az említett szakemberek közül az első kettőnél időszakosan - és elvileg - meg kell jelenni a kölyökkel, de ha valaki kihagyja, a szakemberek nem sok mindent tudnak kezdeni, jelzik a fenntartó (önkormányzat) felé a helyzetet, ott meg jó szokás szerint ráülnek a papírokra, és költik, ahhoz nagyon értenek. Szociális gondozót eddigi életem során egyszer láttam, még a polgárőrségnél: a városba tartó buszt várta szakadó esőben, elvittük a szolgálati kocsival. Ennyi.
Nem akarom bántani a gyerekünk első védőnőjét, de ha előzőleg rászántam pár órát a neten történő böngészésre, újat tudtam neki mondani a fejlődés ütemét, jellegét illetően. Aranyos volt, csak szerintem óvodai homokozót kellene gereblyéznie annyi tudással. Költözés (körzetváltás) miatt lett új védőnőnk, idősebb, rutinosabb, de a kötelezőn túl ő sem foglalkozik különösebben semmivel, régebben állítólag gyűlt már meg baja egyes szülőkkel; a hatóság nem támogatja, úgyhogy inkább várja csendben a nyugdíjat. A várótermében gyűjtött aláírást a kötelező Di-Per-Te (nem biztos, hogy jól írom) oltás ellen két agyalágyult nőszemély, én simán elzavartam volna őket a picsába, a védőnő legyintett, szart rá.
Gyerekorvoshoz meg lassan akkor sem szeretem vinni a lurkót, ha kell, mert megfázásra antibiotikum, hasfájásra antibiotikum, fosásra antibiotikum, tán még orrviszketésre is azt írna. Nem bízom benne, és amikor zsinórban volt torokgyulladása a gyereknek (kábé kéthetente tavaly ősszel), a harmadik receptet már nem váltottuk ki, az asszony adott neki valami szelídebb bogyókat, Ca-tablettát, C-vitamint, meg hagymalevest. Pontosan ugyanolyan ütemben gyógyult, de legalább nem kúrta szét a gyomrát a sok antibiotikum (meg is maradt az étvágya), az immunrendszere is gyakorlatozhatott, és még tartalék is maradt a rendszerben.

A lényeg az, hogy ezek a szolgálatok több ok együttes hatása miatt nem mindig alkalmasak arra, amire elméletileg ki lettek találva.
@Fabius:
mintha te is megúntad volna a háziszárnyas copypaste-jeit meg agymenéseit sohasem válaszol semmire tökeim tele vannak vele

megkérdezem mit ebédelt? válasz: tegnap piros hó esett Shanghaj-ban

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Marhaság.

Egy közélettel aktívan foglalkozó embert kérek, hogy mismásolás helyett tegye mérlegre a kérdést és válasszon a kettőből.

Nyugi, megenni nem kell aztán egyiket sem, és szavazni se kell rájuk.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te marha húsevő vagy és a vegis tyúkhúslevest szereted

brühühühühü
A magára találás lehetőségéről mítingelő ellenzék figyelmébe ajánlanám:

index.hu/chart/2013/04/18/6400_milliard_forint_tunik_el_a_sotetben/
index.hu/gazdasag/2013/04/18/korrupcio/

Ez ellen kell küzdeni, basszátokmeg, nem az egykulcsoson háborogni, meg azzal uszítani a jónépet.
@rodeo36:

Ezt most kiszedem belőle ha egy hétig tart is :-))
@Fabius:
e zahüje akkor is vacillálna ha élet halál kérdést adnál neki és a nyaka a guillotin alatt lenne....hogy hát mégiscsak demánazérhogynehogy

brühühühü

vagy csak bennünket bosszant ezzel a szarral?

brühühühü

aztán jó legyél ha már olyan messzi vitt a buzinicc, sok sikert és erőt egészséget
@Fabius: Fogadjunk, hogy nem válaszol :-)
@Légifarkas: nacsak nacsak te ilyen is tucc lenni? végre

brühühühühü
Tavasz van odaát, láccik.
@Nap Pali:
mit? olyan izgis....csak nem?és a -36000000000000*(-2)= vagy a *(2) a helyesebb?

brühühühü

vagy? milyen is a elqurcsányosításifőhivatal (MNB vagy mönöbö)
@Kowalski, helyzetjelentést!:

ilyenkor a drónokról és az iraq-i bombázásokról és a zafgán halottakról nem szólnak? meg a 12 méter magas vasfüggönzről amit Mexico és a zusa közé építenek ....csupa baráccságbúl

brühühühühü
Követelem, hogy május 1-én a demokratikus ellenzék vezetői álljanak ki a színpadra, és sorban mondják el, hogy mit gondolnak a tennivalókról, és a jövőről!
Kiváló szónoklatokat akarok hallani, és egymás vállát lapogató politikusokat látni az élő adásban.
Ki akarom választani, kit támogassak.
Sokba lesz nekem ez a választás, a 13 ezer kilométeres utazás nem két fillér. De ott a helyem. Az értékes szavazatomért cserébe elvárom, hogy épeszűen viselkedjenek.
@rodeo36: többször is szoktam ilyen lenni, csak nem tartom szükségesnek, hogy úton-útfélen prezentáljam :-)
@Kowalski, helyzetjelentést!: vannak néhányan guantanamón akik sohasem fogják megtudni miért vannak ott? attól hogy valakiről egy borostás hullafáradt képet közölnek az még nem anyagyilkos...előzetesben van 12 éve meg sem kérdezték hogy hívják csak begzűjtötte valaki és azóta nem merik elengedni mert akkor mesélni kezd, okúltak a példából megtörtént

brühühühühü

kis ....szóval szofisztikáltak ezek is kukába szöget meg fingot nagy nyomáson és máris kész a bomba...űrtechnika
@tucano:

csőröske, megmagyaráznád -csak nekem amúgy barátilag- mi az a ballibsi? meg a libsibolsi?

eszikevagyisszák?

mikor kedves hozzámvalóimat kérdeztem -ők is eztet ordibálják, díszmegyarban- nem tudták csak annyit, hogy az má' a zördög öregannya

brühühühühü

lécci i ttűlök tűkön
@rodeo36: A LibsiBolsi az a legviccesebb. Liberális bolsevik. Akik ezt rikoltozzák, azok aztán tényleg nagyon sötétek.

Egyébként a legrosszabb dolog, amit orbánék tesznek, az nem a rengeteg lopás, meg a többi. Hanem az, hogy utánuk alapos nyelvújításra lesz szükség, mert az összes szó értelmét teljesen kifacsarták. Nem lehet értelmesen eszmét cserélni emiatt.
@épészmérnök: "sorban mondják el, hogy mit gondolnak a tennivalókról, és a jövőről"

Komolyan végig kell hallgatnunk ötvenszer ugyanazt a szöveget? Ónemá :-D

Csak egy beszéd kéne, egyetlen egy. Olyan, amitől kifényesednek a szemek, valami nagy erőt éreznek magukban az emberek, és ott helyben szinte megfoghatónak érzik a képzeletükben megszülető Magyarországot, annyira, hogy haza is viszik magukkal.
Na, háromszor húsz, meg kétszer hét perc jogállamiság, alkotmány, és némi burkolt geciorbánozás meg pusztujjonarezsim, vagyis ami várható tőlük, az nem sokat fog neked segíteni a döntésben, legfeljebb annyit, hogy érdemes-e ide jegyet venned, vagy többre mégy ott ezerkétszáz tő orchideával.
@Légifarkas: Együtt kell mutatkozniuk a választók előtt azoknak, akik az ellenzék vezetői akarnak lenni. Hogy világosan és vitathatatlanul kiderüljön, kit akarnak az emberek.

Én ezt szeretném. Mindegyiknek adnék esélyt, hogy meggyőzzön, ő az, akire várok. És aki a legmeggyőzőbb, azt aztán támogassa a többi.
@épészmérnök: semmi kifogásom a legalkalmasabb jelölt megtalálása, és az indulni kívánók versenye ellen, de erre - szerintem - egy május 1. nem alkalmas. Aznap nem fog kiderülni semmi, patetikus és unalmas beszédeket mondanak alaposan átgondolt szájmozgással, a lakosság zöme pedig a kertben vagy kirándulással múlatja az idejét, nem a közéletre koncentrál.
Az ellenzék állandóan elköveti azt a hibát, hogy a pirosbetűs napoktól vár valamit, holott sokkal könnyebb egy szürke hétköznapot izgalmassá tenni; egy olyan napot, amikor a népek nem mennek sehová (legfeljebb melózni), és a napi unalom mellett szinte várják is a beharangozott előadást.

A szerda jó nap, csak ne legyen pirosbetűs. Három estés meccs mondjuk ATV-n, ha más nincs? Hétfő: jelöltek bemutatkozása, életút, anyagi háttér, miért és miért ott lett politikus, etc; lakosság ráhangol. Kedd: program rövid bemutatása, célok kijelölése, önálló előadás; lakosság teázik, a szerdát várja. Szerda: tizenöt kérdés aktuális közéleti gondokról, megoldásról moderált vita, hadd feszüljenek egymásnak; lakosság a képernyő előtt imád vagy tombol vagy unatkozik, még az is, aki előtte és utána is tagadja, hogy nézte az adást, de még az is, aki egy élő összejövetelre az életben nem menne ki, vagy nem jutna el. Csütörtök-péntek a lakosságé, munkahelyeken, családokban emésztik a látottakat, hétvégén alszanak rá kettőt, hétfőtől közvéleménykutatás 10000 emberrel, és majd ők megnevezik, kit akarnak leginkább.

Azért nincs sok értelme erről elmélkedni, mert szándék sincs arra, hogy egy mögé beálljon a többi. Közismert dolog, hogy egy politikus villámgyorsan rávágja a lakosság véleményét hallva: "én jobban tudom", vagy "csinálja, aki jobban tudja". 2010-ben hátat kellett volna fordítani az egész ellenzéknek, és akkor most semmit nem kellene követelni tőlük, lesnék a nép óhaját - azt csinálnák, amiért tartjuk őket. Tököm se fog könyörögni nekik, sem pedig követelni tőlük bármit, részemről ebben biztosak lehetnek.
@Légifarkas: Óhajomat zseniálisan fejlesztetted tovább :-).

A depressziós befejezést elengedem a fülem mellett :-). A "vörös farkat" juttatja eszembe.

Tudod, mi az a "vörös farok"?

(Rodeo, nem ér súgni :-))
@épészmérnök:

Kibújni a válasz alól már megpróbált, de most tényleg nem hagyom :-)) Kicsit genyó is vagyok, meg ebben az esetben valóban érdekel mit gondol.
@kifordított nagyanyó: Fúúú, jöhet részedről a "liberálbolsevikk-nemeztvesztő" Bokros? Nem ártana átolvasnod a dzsobbik propaganda anyagait. Bokros részükről rosszabb a patás ördögnél, elég ostobának kell lenni, hogy ne lásd: ugyanazt csinálnák, mint Orbán, csak velük végérvényesen minden EU-támogatástól is elesnénk. Bokros és a dzsobbik két diszjunkt halmaz. Vagy-vagy választás. Bokros és Bajnai jöhet, de Bokros KIZÁRÓ-VAGY Jobbik lehetőség van még.

Szóval a nemzeti mázzal leöntött giccs, vagy a szakember? Én a szakemberre szavazok, Bajnai-Bokros jó volna, de kétharmad nélkül lófaszt se lesznek képesen csinálni, még egy kurva SZJA törvényt sem tudnak módosítani.

Ahogy írtam: addig itt fidesz-diktatúra lesz, amíg Bajnai, vagy más nem szed össze kétharmadot. Disclaimer: a Jobbik nem más. A Jobbik a fidesz csahos kutyája, ezt felesleges tagadni.
@Légifarkas: "...hóhér tudnék lenni..." én is.Az ilyen szülő nem kellhet egyetlen társadalomnak sem
@nemecsek ernő áruló: Pedig úgy kéne ,hogy mind a kettőre lehessen szavazni...
@kifordított nagyanyó: Ezt beszéld meg Vonával, és a hivatalos párt-kommünikével, mely szerint Bokros elfogadhatatlan, mert csak "rombolni tud, még Orbánnál is jobban" (sic!).
@nemecsek ernő áruló: Igen tudom.De Bokrossal akkor sem volt bajom.
@nemecsek ernő áruló: Szóval elég hülye kommunikáció tőlük ez a Bokros szidás.
De sajnos furán jönne ki ha dícsérnék Bokrost vagy bajnait.
@kifordított nagyanyó: "furán jönne ki"
A legrosszabb, ami történhetne, hogy még a végén kiderülne, hogy tényleg aggódnak a hazáért, és nem csak üres fecsegésben jók. De ha még a saját szavazóik is így gondolkodnak, akkor miért nincs tökük megmondani a frankót? Gyáva pöcsök, mint Gábriel, azért. Öregemberek összeverésén kívül másra nem jók.
@nemecsek ernő áruló: Kik vertek össze,milyen öregembert??

Furcsa lenne egy elvileg jobboldali párttól egy elvileg baloldali pártot dícsérni.
+ fecó meg gordon benne voltak az előző bandában.
És most már fura lenne azt mondani,hogy vikiék olyan szarok,hogy mégis az előzőeket szeretjük.
@kifordított nagyanyó: Ha képesek lennének az őszinte beszédre, akkor képesek lennének kimondani, hogy az "elvileg baloldaliak" egytől egyig jobboldalibbak Viktornál gazdasági program tekintetében, tudniillik a nemzeti giccs nem program. Az csak egy olyan dolog, amivel néhány hangos agyalágyultat meg lehet fogni. Gyurcsány és Bajnai útjai pedig már külön váltak, bár alapvetően ugyanazt akarják, de Gyurcsány régen nincs az első sorban, nem is akar ott lenni. Bajnairól pedig (személyéről, mint aki soha nem volt az MSZP tagja) még a jobbikos szavazók is úgy gondolják, hogy alkalmasabb. Ez a kognitív disszonancia átjárja a jobbikot, és éppen ez a kimondhatatlan tények, tabutémák, elhallgatásra való hajlam mutatják, hogy alkalmatlanok, és ugyanazt kívánnák folytatni kormányra kerülve, amit a fidesz, és Orbán Viktor jelenleg művel.

Vedd észre, hogy Vona gábor Orbán Viktor puszipajtása. Soha nem fog rosszat mondani rá. Ezért nem mondhatja ki, hogy ezeknél még Bajnai is jobb volt, annak ellenére, hogy a saját szavazótáborban is többsége van ennek a véleménynek. Mert abba a kézbe nem harap, amiből több, mint 10 éve enni kap.
@nemecsek ernő áruló: Politikailag tényleg furcsa lenne ha bajnait kezdenék dícsérni.
A jobbikról meg az a vád,hogy vikiék haverja.
De szerintem sok jobbikos rühelli viktort.
@rodeo36: nagyon fontos szó szerintem, talán a legtömörebb meghatározása: pomogácsok!
@kifordított nagyanyó: A szavazók lehet, a párt a kezéből eszik.
@nemecsek ernő áruló: Dehogyis!Ez csak libsibolsi összeesküvés elmélet!:))
Ez igazán majd 2014 után fog kiderülni,mennyire van így.
@kifordított nagyanyó: Nézd, a Jobbik szavazóit nem ismerem egy Fradi meccs tévéközvetítésénél közelebbről, és határozott véleményem, hogy mindenkinek az a legjobb, ha ez így is marad. De a (Jobbik) párt az akkor is Orbán kezéből eszik, alapítása óta ezt csak a bolond nem látja! Vagy vajon miért nem hangoskodnak annyira Viktor ellen? Néha hisztiznek egy halkat, hogy ne legyen túl gyanús, és a hülyéket megtéveszthessék vele, de Vonáék minden egyes megnyilvánulása bűzlik a szerelmes dörgölőzéstől.
@nemecsek ernő áruló: Mondjuk mivel ők a két "jobboldali" párt a parlamentben,nem meglepő.
De lehet 2014-után ha nem is anyázni de haragudni fogok rájuk.
Ki tudja,
Na viszlát.
@épészmérnök: nem tudtam, hát rákerestem, és most már tudom. Aztán átgondoltam, kétszer is, végeredmény: egyáltalán nem biztos az, hogy én az igazságot mondom, de mindenképp a véleményemet, amit pedig az alakít, amit látok, tapasztalok.
Innen nézve úgy igaz.

Sok mindent figyelmen kívül lehet hagyni, csak nem mindig érdemes: ha a veszélyt elhallgatod, a veszélyeztetett könnyebben el fogja hinni, hogy nincs is. Néha fel kell emlegetni a hiányosságokat, hátha az érintettek megunják, és tesznek ellene.
süti beállítások módosítása