Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/hazon-kivul/2024/04/29/ivancsai-akkumulatorgyar-dolgozok-koreai-kultura-problemak-biztonsag... (2024.04.29. 06:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.17. 03:59 Fabius

Orbán beleégett a propagandába

Fénylő Csillagunk tegnap személyes jelenlétével olvasztotta volna a havat és a kormányára ezernyi jégcsapként lövellő fagyott pillantásokat az M1-en. De egyszerűen annyira átgondoltak és tehetségesek, hogy egy alig háromperces propagandavideót sem képesek az állandósult kilógó lóláb jelenléte nélkül összehozni. Pedig a percről percre összefoglalót olvasva érdemi tennivaló is akadt volna bőven, ha verbális felszopólányok helyett egyszer az életben szakemberekkel venné körül magát legalább ilyenkor, akkor nem lennének "Emberemlékezet óta nem volt ilyen bénázás" szalagcímek a sajtóban. Ha hagyja a furikázást a francba, és a napját azzal kezdi, hogy gatyába rázza az "állami tájékoztatás" néven elhíresült szarhalmot mindenestől, akkor elkerülhette volna például, hogy  Bereczki Csaba, a Nemzeti Filmalap nemzetközi és értékesítési igazgatója az autópályán rostokolva, minden türelmét elveszítve kifakadjon:

„Megfogadtam a rendőrség pénteki figyelmeztetését, hogy ne legyek óvatlan: átnéztem az összes meteorológiai jelentést, rendőrségi közleményt, útinformációt. Azért indultam el reggel Németországból, mert ezekből azt olvastam ki, hogy már nincs gond, nincs útakadály”

Tévedtél, kedves felebarátom, mint annyian ebben az országban, de üdvözlünk Magyarország valóságában a tájékoztatás gatyába rázása helyett elkészített "Viktor a csudijófej megmentő" videóval, fogadd szeretettel:


 

A kis opust elnézve szoktuk mondani, hogy nem találgatjuk a forgatókönyvet. A habonyárpi nem hívta fel a kormány bizalmát és egyéb kivételező kegyeit élvező Wáberer Györgyöt azzal, hogy tesókám, nincs véletlenül egy kamionod valami már könnyen megközelíthető száraz helyen, lehetőleg bizalomgerjesztő arcú fiatal sofőrrel, aki esetleg még igazi székely srác is? "Véletlenül" pont van, azdefasza, szóval apám mondom mi a stájsz, jólfigyejjé. 

Nem, ilyet nem mondunk, szó nélkül elhisszük, hogy amit látunk az maga a rögvalóság spontaneitása. 

Mi a baj mégis? Először is ugye a "pintéri állampolgári felelőtlenség", hogy az autót magára hagyjuk és  elcsatangoltunkból ÉdesViktornak kell begyűjtenie személyesen. Szerencse, hogy Vezérünk az elbitangolást nem torolja kokival és sallerrel - elvégre ő mégse egy Pintér - helyette jófejség van, ingyen fuvar, és a kérdés amire a válasszal sikerül Viktorba fagyasztani a szót:

- Nem tudták, hogy be fognak szorulni?

- Nem. Már Pestről el sem indultam volna. Ott még esett az eső tegnap. 

- Eső volt?

- Persze! Pesten még esett. 

Ugye ugye, még egy propagandavideóból sem képes kimaradni a tájékoztatás hiánya, hiába erőlködtek a nagyszerűek, hiába lárifárizott Pintér újra, csak kibukott innen is. Különösen bájos ez a kis filmecske akkor, ha mellé tesszük Onogundur videóját, és odafigyelünk egy kicsit a meteorológia, előrejelzés, kamionstop kifejezések magyarázatára. Érdemes megfigyelni azt is, Bakondi Györgynek, a hazai katasztrófa megtestesülésének mekkora kihívást jelent a legegyszerűbb kérdések feldolgozása és megértése is. Mondanám, hogy annyi értelme van a helyén tartani, mint Viagrával tömni egy eunuchot, de ebből úgyis csak a Viagrát értené és a többire nézne bután, ahogy katasztrófa nagyfőnökök az időkép térképekre szoktak. 

(a találatot köszi duplagondolnak!)

636 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr825138909

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.18. 12:26:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mán hogyne lenne spontán? Engem is már többször megkérdezett itt a Parlamentnél, hogy hazavihet-e.
láttam amikor a parlament melletti kukák között turkáló kiscicát hazavitte!
Én csak azt nem értem, hogy mit TEKetlenkedett Orbán egy szál kísérővel, egy darab személygépkocsival az Ország útjain?
Nem a Hősök terén volt a gyülekező az önkéntes mentőknek?
nemtom, amikor üzenetet kaptam a bm-tül, hogy űjjek át másik rénszarvasra, akkor csak pislogtam, de amikor beállított két gyors reagálású rozmár, hogy mekkérdezze, vajjon nyári gumival felszerelt szánkómmal akarok-e síelni menni commodoro rivadavaira, akkor sikkantottam egyet, hogy mi közötök hozzá, bazmeg, én a mikulást várom, hogy eligazgasson itten, népek harcának zúgó tengerén.
De basszzmeg pinter kis barna pulcsija. Hat nem olyan, hogy hazavinned a kis cukijat, adnal neki valami junior eledelt, hogy nagyra nojon es doromboljon a kandallon? Olyan kis simiznivalo!
... marpersze basszAmeg az imentiben, csak ugye a sietseg, es a meglagyulo sziv tempoja :(
Hanem mar-mar adja magat a kerdes: ezt az atlag Kadar korabeli ocska bolsevik fejterfogatot honnan szerezte be a fidesz minden derek tudosanak?
Mondanám, hogy direkt csinálják, de nem.
Megint egész éjjel rostokoltak az utazók a pályán, pedig már hó se volt.

Fizetős autópályán nem képes az orbán-állam egy járható utat szolgáltatni.

De bízzatok,hátha arrajár Viktor bácsi és fölvesz megint stopposokat.
Ahhoz képest, hogy ismét bebizonyosodott ,hogy semmihez sem értenek , megint nagy a mellény.
-" Ha diktatúra lenne, akkor nem lehetne tüntetni." -
Mondta a rendőr, és fogdába hurcolta a gimnazistát, mert tüntetett.

index.hu/belfold/2013/03/16/finom_volt_a_halkonzerv_a_fogdan/

Ezek szerint büntetik a tüntetést.

Az Orbán tévéjében a képen autót állítottak a villamos elé,
és ez lenne a kislány bűne.

A kislány nem autóval tüntetett, csak ült.

Az Orbán velejéig rohadt csürhéje ezt beszopja ?

Csak kérdem, mert lehet mosdatni, csicskák.

Szevasztok.
@hacsaturján:

nekem a dr bajbaszakadt teccett de kurvára olyan tájékozott és szakmailag felkészűlt hogy akár egy tepsi krumpli megsütését is rá merném bízni némi felügyelettel meg ugye ahol minden egyes krumplira rá van nyomtatva nagy betűkkel, hogy:

"ÉN VAGYOK A KRUMPLI ENGEM A TEPSIRE TENNED"

szóval naccerű móka és vidámság a Fénylő Csillagunk meg vezetett vagy 3 1/2 km-t amíg bele nem akadt a legközelebbi hótorlaszba de erről nem készűlt vídejó

brühühühühü
Csak kérdem,
hogyha a kislány egy tízperces demonstrálásért fogdát és 50 ezer forintos büntetést kapott,

akkor mit érdemel az a bűnös,
aki fizetős autópályán 24 órán át várakoztatott 10 000 embert a hóban-fagyban ?

, majd ezt megismételte egy újabb várakoztatással 5-6 órás fagyban a nyílt pályán hány ezer forintért ?

Forgalom akadályozása 10 perc - egy nap fogda+50 ezer forint elsőre.

30 órára akadályoztatni, és visszaesőként, akkor az mennyi ?

Az autópálya a kormány irányítása alatt áll...

Vagy a diktátornak szabad ?

Neki kezet csókoltok, csicska népe?
Csak a gimis kislányokat büntetitek, ótvar fidesznyik csürhe.
Minek ezt? Hogy itt tobzódjon az összes vöröskönyves nyugger és ostobáságokat írjon egész náp? Mást már úgy sem tehetnek. A világon midnehol ez van, ha katasztrofális az időjárás. Magam is tapasztalatam az USA-ban, meg Svájcban is. A többi világotnemlátott nyuggereket izgató mese.
Pintér szavaihoz talán ezt fűzném először hozzá: "Aki bűnösnek érzi magát, megbánhatja bűnét. Ebben az esetben azonban saját fejére szórjon hamut és saját ruháját tépdesse, ne pedig másét...." No de ezek soha nem bűnösök, semmiért nem felelnek. Valamelyik hadsereg szolgálati szabályzatában szerepel, hogy a parancsnok nem csak azért felel amit tesz, hanem azért is amit elmulasztott megtenni! Az emlékezetes árvíznél hasonló gondok voltak, csak azt jobban tudták kommunikálni. Akkor is a rendőrök, tűzoltók, katonák, vízügyesek, önkéntes civilek állták a sarat, még úgy is, hogy az irányítók azt sem tudták milyen rendezvényen vannak! Pintér úr! Önök újra csúfosan leszerepeltek! Nem a a "felelőtlen állampolgárokkal" van baj, hanem magukkal! Nézetem szerint önök a felelőtlenek! Végezetül egy önök stílusában mondott felszólítás ami már lassan veretes felszólításként vonul be a köztudatba: Monnyon le!!!
Országos időjárás ? ?
Pintér ismeri-e Magyarország éghajlati viszonyait ? ?

Ha Magyarországot valamely, globális rendszerezésre szolgáló éghajlati felosztás (például Köppen-, Trewartha-féle osztályozás) szerint szeretnénk besorolni, bármelyiket is alkalmaznánk az ország területére, az alkalmatlan lenne a hazánk egyes tájai közötti éghajlati különbözőségek feltárására. Ezért más osztályozási módszert kell követnünk. Ezt Péczeli György munkája alapján tehetjük meg, aki – az ariditási index és a vegetációs időszak figyelembevételével – 16 éghajlati körzetet különített el, melyekből hazánk területén 12 figyelhető meg.
E felosztás alapján elmondható, hogy hazánk legnagyobb részén (az Alföld túlnyomó részén és a Kisalföldön) a mérsékelten meleg - száraz klímatartomány található. A Körös-Maros-köze, valamint a Duna alsó szakaszának térsége a meleg - száraz tartományba esik. A Nyírségben inkább a mérsékelten hűvös - száraz, míg a Szatmári-síkon a mérsékelten hűvös - mérsékelten nedves klíma figyelhető meg. A Dél-Dunántúlon a mérsékelten meleg - mérsékelten száraz és a mérsékelten meleg - mérsékelten nedves, míg a Nyugat-Dunántúlon a mérsékelten hűvös - mérsékelten száraz és a mérsékelten hűvös - mérsékelten nedves klímakörzetek jellemzőek. Középhegységeink magasabb régióiban leginkább a hűvös - mérsékelten száraz, valamint a hűvös - mérsékelten nedves körzetek találhatók. Mindössze a Kőszegi-hegységben érvényesülnek a hűvös - nedves klíma sajátosságai.

Bővebben:
www.met.hu/eghajlat/magyarorszag_eghajlata/altalanos_eghajlati_jellemzes/altalanos_leiras/
@esefe: Én nyugger nem vagyok, de jártam már pár helyen, és kerültem hasonló helyzetbe nyugaton! 120 km-es torlódást számoltak fel alig 12 óra alatt úgy, hogy a torlódás kezdete után 3-4 órával már önkéntesek, vöröskeresztesek hordát a teát, kávét, virslit. A rendőrök folyamatosan tájékoztattak, mert nem egy kupacban ácsorogtak, úgy hogy nem tudták mitévők legyenek, hanem elkezdték kibogozni a gordiuszi csomót. Nem jó duma, hogy máshol is ez van! Európa jobbik felén jobban élnek az emberek. Azzal miért nem példálózol?
@esefe: A nyuggerek nem is hallottak erről az ügyről.
Ők egész hétvégén a Kőszivű ember fiait nézték a viktor-médián, meg a rezsicsökkentést.

De a vörös, meg a fidesz tagkönyvedet bemutathatnád egyben képfeltöltéssel.
Hogy lássunk egy tagkönyves elvtársat is.
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.03.17. vasárnap éjfélig
Éjszaka foltokban zúzmarás köd képződhet. Hajnalra a hőmérséklet északkeleten helyenként megközelítheti a -15 fokot.

Holnap a Dunántúlon megerősödik a déli, délkeleti szél, de az erősebb lökések a nyugati részeken lesznek, ahol azonban hóréteg ekkor már nem borítja a felszínt, így hófúvás nem várható.

Készült: 2013.03.16. 17:25 (16:25 UTC) Országos Meteorológiai Szolgálat

Felhívjuk a figyelmet, hogy a legkorszerűbb eszközök és módszerek, szakmai ismeretek alkalmazása ellenére sem lehetséges minden esetben megfelelő időelőnnyel, a megfelelő szintű veszélyjelzés kiadása!
Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken. A figyelmeztető előrejelzés és riasztás így nem jelent garanciát az adott veszélyes időjárási esemény bekövetkezésére az érintett terület egy adott pontján!
met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/
Ezeknek nem mondta az anyukájuk, hogy magyar politikus kocsijába nem ülünk be???

@Megdobbent:

Előbb vinnék ha egy ivarérett alien-királynőt. :)
"Egy előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat harmadfokú, piros riasztást adott ki szerdán Középfölde, a Kék-hegység és Bakacsinerdő térségére - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel. A zivatarokat Völgyzugolyban, a Helm-szurdokban, Vasudvardban és Minas Tirith-ben 90 kilométeres szél, és nagyméretű, 5 centimétert meghaladó átmérőjű jég és 50 millimétert meghaladó csapadék kísérheti - olvasható az OKF közleményében."
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.gondola.hu%2Fhirek%2F157872-Katasztrofavedelmi_gyakorlat__harmadfoku_riasztas_Kozepfolde__a_Kek-hegyseg_es_Bakacsinerdo.html&ei=IlZFUcTYK4vOsgbfmIGICw&usg=AFQjCNFoIafMXCvs6meEzHK1TuY0Fg0l5Q&bvm=bv.43828540,d.Yms&cad=rja

A srácok összekeverték a Bakacsinerdőt Mordorral. Ezért fontos, hogy megtanuljunk rendesen olvasni, bazmeg.
A szombati orbán-hiradóban dicshimnusz és az index leköcsögözése.

Csak hogy tudjuk, hogyan kapja a híreket orbán-népe.

petopeti.nolblog.hu/archives/2013/03/16/Hirado_az_M1-en_es_a_penzert_hazudo_kocsog/
@rodeo36:

ha van valami, amit nem bíznék ezekre a marhákra, az pont a tepsis krumpli sütése lenne, mer az nagyon komoly dolog, hülyeségeket beszélni meg még egy hülye is tud.
@esefe:
Csak így tovább! Aki órákat, vagy félnapokat szenvedett a kormány jobbfaszsága miatt, és korábban fidesznyik volt - ettől majd ráébred, hogy eddig mit művelt, illetve az országgal eddig mit műveltek. Ha eddig közömbös volt, akkor majd aktivizáljátok.
Megbízhatóan szállítjátok Orbánnak a protest-szavazókat.
Kész vagyok Bakondi kérdésétől:
Mire gondol?

Én speciel arra, hogy nyugdíjba kéne vonulni de gyorsan,vagy belátni, hogy nincs tisztában a feladatával, vagy....

Ha így oldotta meg a szervezet átalakítását, akkor a civil társadalom elkezdheti az edzést az olvadásra.

Elképesztő!
@esefe: aztabaszta! és abban a te USA-dban és Svájcodban a 10 percet demonstráló gimis lányokkal is ugyanez történik, mint nálunk?Mert ahol én jártam, ott sem a katasztrófából mentés, sem a demonstráció nem igy müködik.Igaz, ott nem Orbánok és Pintérek mondják meg, hogy mi történjen az országban.
egy nyugger
@camilló:
Vagy akár Szlovákiával? Mert ott is esett a hó, ott is volt hóátfúvás - csak ott a hivatalos szervek tették a dolgukat.
A propagandavideo szánalmas és átlátszó. :)

1. Orbán biztonsági okokból nem vezetheti az autóját, akkor sem, ha ő azt mondaná, hogy NI. Ez nem kívánságműsor.
2. Az az autó nem az az autó volt, ez egy szimpla, mezei VAN volt, nem a páncélozott luxusjárgány, jól látszik a felvételen.
3. Ráadásul fehér - miközben nem fehér a kocsija. Valószínűleg az egyik kísérő autóba ültették át.
4. A felvezető és biztosítóautók teljes hiánya. Piktorunk beszaribb és a TEK se merné.
5. Ezek eljátszották ezt egy letakarított darabon. Miközben máshol még mindig álltak a hóban és szartak rájuk.

Dögöljenek meg...
@hacsaturján:

Gyors reagálású rozmár:))))))))))
Nagyon kellett ez a röhögés, köszi.

Most már összehasonlítva végülis ki a jobb? Bakondi vagy a Mikulás?
@én már a fény gyermeke vagyok:
Én ugyan nem nézem a közszolgálatit, de a linknél kommentelők közül többen, tehát a látottak alapján írják:
"egyszerűen felháborítónak találtuk, hogy a civilek összefogásáról, segítségnyújtásáról EGY SZÓ SEM ESETT, és úgy állították be pintért és bandáját, mintha a helyzet magaslatán lettek volna, kontroll alatt tartva az eseményeket.."
Még a végén Böröcz majd veri a mellét, hogy ő
"belülről bomlasztotta a rendszert" és direkte csinált anti-kormánypropagandát, ezzel is hozzájárulva az ellenzék győzelméhez!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ehh. Neked semmi se jó?

A felelősségérzetből fakadó aggódás, a helyszíni tájékozódás, a segítőkészség mind smafu?

Amiket leírtál, azt az istenadta nép nem tudja. Ezt meg most már igen!

Gondolom a gumicsizma már ki van készítve a gátra, az ottani opusz forgatókönyve kész, a határon túli fiatal hajósokat castingolják.
@Orica Középföldi:
Vitán felül Bakondi. Felnőtt emberek már nem hisznek a Mikulásban, ennek meg a narancslében pácolt agyúak még hisznek.
Mit fog Bakondi nyáron csinálni?
Hóátfúvást gyakorol a hűtőszekrény mellett matchboxokkal?
@biohouse:
Az olasz csendőrség csúcsvezetőknek szánt üdülőjében már nem fogadják??? Ne viccölj...
Neten ott a történet, hogy hogyan utazott anno Bakondi úr.
a videóhoz csak annyit:
-látott már ekkora havat?
-á én ámde nemnem soha még ekkorát dehogy á...
[...]
-oszt hová valósiak (pillanat, a kapát visszarakom a számba)?
-Csikszeredaiak

namost az a csíkszeredai, aki még nem látott ilyen hófúvást, az valószínűleg emigráns csíkszeredai.
Szánalom, tegnap már leírtam/tuk nem tudok mára semmit hozzá tenni.
Pénz, paripa, fegyver, és egy ilyen fost hoztak össze?? A kisszékely helyébe felvettem volna a fehér van utáni karavánt! K.rva sok pénzből egy dolgot tudtak megoldani, vitéziközlekedési mindenttudok a menetrendrőldávid, csapata véletlenűl átépíti a felszab teret! dávid megtudta oldani a feladatott! Igat, hogy hülyeség amit tesznek, de hatásos, ott milla tünti nem lesz, orbán ellen pláne nem!!! És ez megért nekik x milliárdot!!
A legfincsibb az egészben, hogy a lengyel bértapsolókat is elfelejtették időben értesíteni... :-))
De legalább arra betonbiztosan lehet számítani, hogy ezek még mostanra sem emberelték meg magukat, csúfot űznek az önkéntesek segítő akaratából a szervezetlenségükkel és fejetlenségükkel:
www.hir24.hu/belfold/2013/03/16/sok-az-onkentes-keves-a-lapat/~~fokusz
@Secnir: Csíkszeredai vak.

Engedjük meg ezt a lehetőséget is.

Egy csíkszeredai vak kamionsofőr és a barátnője, aki látóként segíti a vezetésben.
@Secnir:
A kora alapján a szülei hozták át kicsi gyermekkorában, ezért bár (talán legalább ez) igaz, hogy csíkszeredai, de az is igaz lehet így, hogy "OTT" sem látott ekkora havat. Csak nem bontotta ki az összes szirmocskát.
@biohouse:

Ez még nem volt :

Rádióbejátszás a 27 óra rostokolásban majdnem megfagyott emberek hívásaiból :

media20.blog.hu/2013/03/16/felebredtek_a_kossuth_radioban
Ha valaki látott az elmúlt napokban az M1-en hókotrót, vagy hómarót, és van kép is róla, tegye már fel. Én napok óta nézem a híreket, de egyetlen képet sem láttam, amin ezek lettek volna. Kivéve az osztrákok gépeit.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A tesztriasztás idézett szövege és Pintér szövege (márminthogy azért nem rendeltek el ilyen riasztást, mert "nem volt az egész országra kiterjedő a helyzet" ellentmondásáról csak annyit (hogyan is fogalmazzam, hogy ne sértsem egyes kommentelők finnyásságát?) ...............................................
...............................................
"Nem a kőkemény időjárásban, fagyban órákon át küzdő, dolgozó, segítő emberek ezreivel volt a probléma, sőt! Megkérdeztünk néhány mentődolgozót ők, hogy látták a rendkívüli helyzetet. Szubjektív helyzetjelentés következik."

"A készülő poszthoz pár sort szeretnék leírni… A kommunikáció a közút, a katasztrófavédelem, a rendőrség, az autópálya kezelő, honvédség között nem tudom, hogy működött-e… de, hogy az OMSZ városi irányítása senkivel nem tudott beszélni az biztos, illetve nem is kerestek minket… Vagy ha még is, akkor is csúsztak az infók. Reggel a legfontosabb dolguk a felső vezetőknek az volt, hogy a jelentéseket leírassák (ezt nyilván sejtjük, hogy miért…) kik hol mikor váltottak, ki 24 órázik, kik mikor indultak ki a beragadtak közül, kiket értesített eddig az ICS stb…, a 3 beragadt (különböző helyszíneken) mentőautó kiszabadítására egy kísérletet tettek, ezután csak az onnan származó információkra tudtak hagyatkozni, ergo telefonon támogatták őket és tördelték a kezüket… Én személy szerint a nap folyamán több két órás beutalt betegnél voltam, pár akut eset is volt a 12-ből de a pálya felé és az ideiglenes szállások felé eszükbe sem jutott, nem is juthatott, mert nem volt mivel menni.. Én ezeket a tapasztalatokat szűrtem le a 12 kivonulás között.
***

Sziasztok. Itt Pesten a havazás miatti káosz nem érezhető. Egész napunkat hajléktalan, ittas csövesekkel és kórházból-kórházba szállítással töltöttük, így nem igaz, hogy ezeket visszaszorították volna. A megerősített 24 órás szolgálatról nem kaptunk szóbeli/írásbeli tájékoztatást, egyedüli kérés szóban, hogy esetlegesen késő, vidékről érkező váltó bajtársakat várjuk meg. A Közép-mo., azon belül pesti irányítás mindig töketlen, nagy különbség nem tapasztalható, többi megyét viszont nem halljuk. Részünkről mi csak csodálkozunk a hírek szerinti elakadásokról, elzárt emberekről, a főváros teljesen autózható. Sajnos többet nem tudok írni, mi kimaradtunk a hóhelyzetből, de ahogy szokott, az Omsz nincs a helyzet magaslatán, pozitivum, hogy minden auto fut az állomásokon, így az ünnepi kötelező szám+mozgóörségekre volt legalább elég emberük.

Egy osztrák cégnél dolgozom szakápolóként. Csütörtök délben indutunk egy betegért Szegedre, akit Bécsbe kellett vinni. Szegedről 5körül indultunk vissza, a gps 21:30ra írta Bécset... Este 1/2 8kor jöttünk ki Budaörsnél, a helyzetre való tekintettel kéklámpával. 45perc alatt értünk Bicskéig. A megkülönböztető jelzés segítségével kb 11kor voltunk Tata után. Kriminális a magyar közlekedési
kultúra. Ha jól tudom, átvettük a "mentőfolyosó" intézményét az osztrákoktól. Egy métert nem találtam belőle (egyébként kint is csak 70-75-ban működik), és még a leállósáv is tele volt. Vagy jöttek szembe... vagy álltak keresztbe... Azt nem tudom, mi van akkor, ha tényleg nagy a baj... Kb a 34-es km-nél -az előttünk szintén kékkel menő tűzoltóautó- megállt, és azt mondta, ha nem akar meghalni a betegünk, akkor nem megyünk tovább, állítólag kb 10km!! kocsi volt a leállósávban. Közben a mentőt többen megtalálták -szerencsére semmi lényegessel!-, volt olyan szlovák, aki a
gyerekére hivatkozott, mikor odamentem, hogy megnézzem, épp elindult a kocsisor, ő meg gázt adott... Hajnal 4 lehetett mikor épp előttünk vágták szét a szalagkorlátot, és visszafordítottak minket Bp felé. Tatabányánál lementünk az útról, tankoltunk, és az 1-esen próbálkoztunk. Az egyik faluból a rendőr nem engedhetett volna ki minket, de Mo a lehetőségek hazája, és ő megmutatta, hol tudunk kilógni. Komáromig jutottunk, de az erőd után kamion hegyek -egymás mellett- a maradék esélyt is elvették. Szlovákián, Nyitrán keresztül jutottunk el Bécsig. A szél tényleg durva volt, de ha időben, és rendesen elkezdenek takarítani - esetleg sózni-, és a kamionok kulturáltan, vagy egyáltalán nem közlekednek, talán kisebb lehetett volna a baj. Nem beszélve arról, ha nem az osztrák vöröskeresztnek kéne jönnie segíteni, hanem esetleg egy ilyen problémát meg tudnánk oldani házon belül...(úgyis gond lesz a belvízzel is)"

mentok.blog.hu/2013/03/16/szubjektiv_korkep_az_elmult_napokrol

A közepéből, akik ott mentenek, infóik.
@látjátok feleim szümtükkel:
Én láttam egyet, egy álló és félig behavazottról. Csak nem tudom előkeresni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Én láttam tegnap egy beszámolóba, az Ural marta rendesen. Rá a szélső sávra... :(
Régi sztori:

A hetvenes évek elején mint hóakadálytól sem félő fiatal, Erzsébet napon elindultunk autóval Szegedről Baja irányába rokonlátogatóba. Tettük ezt annak ellenére, hoyg már reggel óta zuhogott a hó, de az útviszonyokról hírből sem tudtunk annyit, mint ma lehet. Az út pedig nem az M1-es minőségű volt. El is jutottunk egy útszakaszig, ahol kb. 1 km hosszú hóátfúvás volt, ami azt jelentette, hogy az úton térdig érő hó volt. Ezen már sem az előttünk járó autóbusz, sem a személykocsi nem tudott átmenni. Vártunk a sorsunkra, és láss csudát, megjelent egy zetor, rajta a hótoló lapát, és elindult a járhatatlan úton, mi meg utána. Végül szerencsésen célhoz értünk. Azt azóta sem lehet tudni, ki, mikor és honnan küldte a zetort.

Most csak azt tudni, hogy a láctalpas jármű is elakadt. A fene sem tudja, de a világháborúról nem hallani olyanokat, hogy az ilyen járművek elakadtak volna egy kis hófúvásban. Márpedig ott volt hó, meg fúvás is.
@én már a fény gyermeke vagyok: @kekex:
-oszt van é ekkora hó csíkszeredán?
-á, dehommán, nem á mit gondol...
-ugye, mondtam, hogy nincs ekkora hó, mint minálunk...
-igen, dehát azé' tegyük hozzá, 'szeredán a földön nincs ekkora hó, ha esik, általában a kucsmánkon van ekkora. lenten a fődön nagyobb van.
Demagogusan, katasztrofa vedelem, vedjuk a katasztrofat, eztet legalabb popecul tudjak ezek a szerencsetlenek. Ehh, megint eldurran a zagyam, ezeken a barmokon...
"Szlovákián, Nyitrán keresztül jutottunk el Bécsig."

No fene, ott talán valami szélleállító rendszer működött, meg tető volt az utak felett, hogy rá ne essen a hó?

Szóval, mindenki azt magyarázza, hogy a magyar közlekedési kultúra így, meg úgy. Talán el kellene azon gondolkodni, hogy egy autópályán, ha olyan nagy szél fújja a havat, amitől már nem lehet látni, és ha az autós nem tud tovább haladi, akkor hol is ésszerű neki megállni? Ugye nem a haladó sávokban? Mi a fenéért is van kitalálva az autópálya rendőrség? Nem nekik kelett volna valamit intézkedni? Ki is a főnökük?
@Secnir: A csíki havasok...háhá.

Ottan élnek a csíki kamionosok, aki sose láttak még havat.

Segélyezzük őket. Küldjünk nekik szavazólapot.

420 000 - hazudós csíki majd jóhelyre fog ixelni.
@én már a fény gyermeke vagyok:

Ha már az MTVA-t említetted: most nézem a Formula 1-et, és azért arra tényleg kíváncsi lennék, hogy a Mordori Állami Televíziót leszámítva, van-e még valahol olyan, mint nálunk, hogy a riporter:

- Beszédhibás.
- Ezt leszámítva is képtelen a saját anyanyelvén szabatos mondatokban beszélni.
- Továbbá képtelen a pályán történteket és a felvillanó feliratokat értelmezni.

De miket is beszélek? Ha beültetem a kommentátor-állásba Sauron Száját, még vele is többre mennénk, mert az legalább nem dadogott, meg nem röhicsélt egyfolytában.

Mindez évi 70 milliárdért.
@kekex:

Óh, nekem nem sérti az érzékenységemet, ha leírod, hogy Belügyminiszter Sanyinak annyi esze van, mint két összefordított gibbonseggnek.

Tényleg, a múltkor pont azon gondolkodtam, hogy ezek értenek valamihez az adócsaláson kívül? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Demagogusan, katasztrofa vedelem..."

Tudod és akkor dobtam hátast, amikor a rendszerváltás után egy szdsz-es azt mondta az egyik település Szabadáság utcája vonatkozásában, hogy azért kell az utca nevét megváltoztatni, mert a szabadság szó lejáratódott. Gondoltam nem normális, ami be is bizonyosodott, mert azóta is zakkant-rokkant nyugdíjas szegény.

Nos biztos a polgár szó is lejáratódott, mert korábban a kádári világban polgári védelemnek nevezték ezt a rendszert. A mocskos komcsi-libsi-bolsi banda nem a katasztrófát, hanem a polgárt védte. Nem furcsa?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Milyen vagy már! Vagyonnyi közpénzt elkummantani tán nem teljesítmény?! ?D
Gyerekek, a Bonsai Duce azért vette fel a gondosan kiválasztott erdélyi párt az autópályán, mert elirigyelte Gyurcsány elhíresült gyerekmentő akcióját, és ebben is túl akart tenni a patás szocikon.
@Secnir:
Kíváncsi vagyok, ki meri majd feljelenteni Orbánt, mert nem kapcsoltatta be a stopposokkal a biztonsági övet?! Bizonyíték az eljáráshoz a videóban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
a kitörölt helyen ennél azért plasztikusabb és drasztikusabb hasonlatok voltak!
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Á, akkor azért volt ott a leányka is? A határon túli meg a tromf volt?
Tényleg, azóta sem válaszolt senki arra a kérdésre, hogy mit keres egy leányka egy kamionban (jól van na: én is tudom: pénzt)
ad1) még itt ülök a kocsiban a petőfihídon ! mikor kapom a köv.sms t a belügytől? még szerencse hogy a rendőröknek ha felmutatom elmennek !

ad2) majd az ÁRVÍÍÍÍÍÍZ nél be lehet mutatni hogy valóján ügyi-fogyi fidesmafiakormány az műxik...
úgy értem az újjűépítésben 90% korrupció :)))

ad3) dögöjjenek meg! az összes politikus! mert szétqrták az országot !
5cm hó (viszmajor) esett... és csak az úton volt hó...
ez elképesztő nagy hőstett...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ha már F1:
-kettő darab számítógép
-pálya körül növekvő sugárban esőérzékelő szenzorok, olyan 50 db
-műholdképanalizáló coftver.

árak (nagyvonalú vagyok):
-2*500.000.-
-50*10.000.-
-1*1.000.000.-

az annyi mint 2.500.000.- ezért cserébe másodpercre pontosan megjósolják, mikor jön az eső.
tételezzük fel, hogy adott egy szoba, benne a fent említett eszközök, összekötve mondjuk X weboldal webkameráival, meteorológiai szolgálatokkal, stb. meg mondjuk öt fő analizátor.
nem hiszem el, hogy ne tudnák órás pontossággal belőni, hogy mikor és hol lesz hóvihar. eső. tornádó.
tavaly nagy dérrel és dúrral bejelentették, hogy a katasztrófavédelem vezetője már Tél Tábornok is. innentől kezdve minden csak mellébeszélés.
"Kálmán Olga péntek este - bonyolultan bár, de - feltett egy didaktikusan egyszerű kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek:

- Ön ma délben jelentette be, hogy összehívták az operatív törzset és riadót rendelt el. De ezt ma délben rendelte el?

- Nem. Én már tegnap este, tegnap délután, tegnap éjszaka ebben a törzsben tevékenykedtem."

www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=1631

Akkor ez most hogy van?
@látjátok feleim szümtükkel:
Neked ez furcsa, nekem meg az, hogy a Mandíneren is kommentelnek normális emberek:
mandiner.blog.hu/2013/03/17/petofi_hava

"De amiert igazan mellekes (es aminek en nagyon orulok), az az, hogy ebbol a Fidesz azzal, hogy az aldozatokat buzeralja, nem tud jol kijonni. Ezt talan mostanra latjak, de mivel az igazi arrogans seggfej maga a belugyminiszter volt, ezert most mar visszatancolni nem lehet.
Szaporodnak a johirek az orszagban, ha igy folytatja a Fidesz (mint ahogy ez egy csodas politikai lehetoseg lett volna nekik, az emberek imadjak az eros vezetot az elore nem latott nehezsegekben), talan megis kepes lesz megverni magat annyira, hogy legyen ertelme kormanyozni utanuk." (fikanick)

"Nem értem a cikkírót.
Hiszen le is írja:
"Tizennyolc órával korábban."
" a létszámnövelésük lassabb ütemben ment a kelleténél"
" Mindkettőnek hamarabb kellett volna bekövetkeznie."
Ennyi.
Ja, hogy rugóznak ezen qa bénázáson az ellenzékiek és a hóban rekedtek?
Naná, hogy rugóznak. Ez természetes.
Az a cikk mondanivalója, hogy mennyire kell rugózni? Kicsit kisebb rugózás az elvárt? Hát kérem, nem kellett volna forradalmat csinálni.:)" (Manyi Béci)

"A posztoló a legnagyobb botrányt, a tájékoztatás teljes csődjét pénteken-szombaton, illetve a közmédia gátlástalan sikerpropagandáját meg sem említi. Ügyes."
(mzoltán)
jelencsétek fel a nagyvezírt... 2x50 000 Ft a be nem csatolt ÖV...

amugy Csíkszeredán sosem esik a hó ! a Hargitán különösen nem !
erről sokat írt a könyveiben Úz Bence !
@Dr. jenőke (jenőke): szerinted? ne légy eszetlen. a gyülekezés sok időt elvett volna az idejéből, és úgy látta most nem lehet várni, menni kell. előre.
Még a mandiner is kiemelte...

mandiner.hu/cikk/20121123_telugyi_biztost_nevezett_ki_a_kormany

"Giró-Szász András kormányszóvivő sajtótájékoztatón közölte: a tél komplex társadalmi probléma, emiatt rendkívüli felkészülést igényel. A kormány ezért arról döntött, hogy Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője koordinálja majd a téli időszak társadalmi problémáival, így például a szociális, közegészségügyi, lakhatási és közbiztonsági feladatokkal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket. Giró-Szász elmondta, az altábornagy állandó kapcsolatban lesz minden érintett minisztériummal és hatósággal."

Ööööööö... akkor... izé...

A Gyurcsány-Bajnai a hibás!
@kekex: nem tudom,hogy érdekesnek találod-e idehozni az inoffeusu.blog.hu-ról
"hóhelyzet-a-nagy-kommunukációs-elterelő-hadmüvelet" cimü beirást, amit az éjszaka tettél közzé.
Nekem nem sikerült linkelni
Ha belegondolok, hogy a hatalomért egy ország mindennemű rendszerét gazdaságát képesek beáldozni, akkor akár hihető a kommentelő véleménye is
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bakacsinerdőt hogy a francba lehet összekeverni Mordorral?
@V-PORT:
Mit nem lehet ezen érteni:
Orbán egyszemélyben a qurmány, a nemzet, esatöbbi.
Pintér egyszemélyben az Operatív törzs, amikor "tevékenykedik" és amikor ennek következtében már az álláig ér a trágya, akkor összehívja a többieket is, hogy azokra is jusson.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: rossz vagy nagyon, és arra nem gondoltatok, hogy aí globális hóvihar tanács új módszerrel támadott?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Ez szimpla csúsztatás! Mert már igenis tavasz van, és ki számítana havazásra márciusban?! Hiszen a meterológusok imádnak rossz időt jósolgatni, amitől visszaesik a belföldi turizmus.
Ez kérlek egy óriási meterológus összeesküdözés a magyar nép ellen:D
@KÁTÉó53éúétr6:
A link újra itt van:
inoffensus.blog.hu/2013/03/16/hohelyzet_a_nagy_kommunikacios_elterelo_hadmuvelet
Érdekes szempontnak tartottam, de nem feltétlenül értek vele egyet.
@kekex: Én azt nem értem, hogy március 14-én délután, amikor már nagy volt a baj, ők egymást ünnepelték, és Kocsis Mátét. Nyisd meg a linket. Vagy ez volt maga az operatív törzs? Két koccintás között?
@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Á, az lesz majd, hogy a házuk előtt letesznek egy kisdedet mózeskosárban, kis levélkével...:D Persze a baba szigorúan székely lesz, dec. 24-én az éjféli miséről hazafele bukkannak rá, és a többi:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Hivatalosan a tavasz első napja március 21. Addig TÉL van. Bibibi!
És tegye fel a kezét, aki még nem látott áprilisban havat!
@V-PORT:
Ha hinni lehet neki az "előző délután, este és éjszaka" is tevékenykedett (a koccintás is tevékenykedés) Naná, hogy délig tartott mire összeszedte magát annyira, hogy ki tudta hirdetni a vészhelyzetet.
Szerintetek ki nem lesz felelős, és ki dolgozott remekül? Én kezdem a sort: Orbán, Pintér, Bakondi.
én azt nem értem, hogy a kormány hogy a fenében volt képes ennyi balf@szságra egyetlen hétvégén:
- Bakondi a kataszrófa maga, Pintérrel karöltve
- Balog kitüntetései
- Orbán és a góbé
- MTVA

Mondtam a feleségemnek, érintettsége okán megalapíthatná a HOFOSZ-t, szerintem lennének jelemtkezők a jobboldalról is.
@kekex: Hahaha! Ortodoxiában! Unortodoxiában már akkor is tavasz van, ha nem esik a hó és plusz 1 fok van!:)))))
A videó biztosan hiteles. Én gepárdokat és sósavat szállítottam egy barkas kabrióval, amikor elakadtunk a hóban. Már nagyon szomjasak voltak a gepik, amikor megállt mellettünk a miniszterelnök úr és a nála megmaradt dunaraszti coca-colával megitatta szegény állatokat. Viszonzásul csak annyit kért, adjak neki egyet, ha semjén bácsi visszajön a lovaglásból, legyen pici szórakozása... még a munkatársaira is gondol ezekben a nehéz időkben... Aranyember.
@esefe: Nugger és vöröskönyves az aki mondja és maradtál volna az USA-ban ahelyett , hogy baromságokat oszogatsz és másokat hülyézel.Igen is balfasz a kormány és balfasz a katasztrófavédelem(főnökei) sms. pedig a rádiót is feltalálták már sok éve(bár lehet ,hogy az USA ban nem létezik, meg ott sok sok kibaszottúl szófogadó okos polgár él, nálunk meg csak csupa ostoba elégedtlen idíóta - bár ha igen akkor az következik , hogy a nép közűl választott vezetők ugyan akkora idióták mint mi.
@Secnir: Ugyanez volt az első gondolatom. Két erdélyi, csíkszeredai, Hargita megyéből, akik még soha nem láttak ekkora hóvihart. Hát majdnem elhittem...
No comment

Állampolgári köszönetről számol be legújabb közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Eszerint faxon továbbította hozzájuk köszönőlevelét egy mozgásában korlátozott asszony, aki autóbusszal utazott hazafelé, mikor 2013. március 15-én hajnalban Környe és Patárpuszta között elakadtak a havas úton. "Utastársaival gyalog indult el a kijelölt melegedőbe, helyenként combig érő hóban bukdácsolt. Útközben találkoztak a bajba jutottakat kereső rendőrökkel, akik felvették szolgálati gépjárművükbe, és mint ahogy az asszony köszönő levelében fogalmazott »úgy lelkileg, mint fizikálisan« segítettek rajta" - írja a police.hu.
@kekex: Annak idején mikor kamionoztam velem is volt a feleségem nem egy úton, tehát nem biztos, hogy szakdolgozó volt a hölgy. Sőt!
@NYJetsTD:
Nem mondod, hogy az illetőnél volt legalább egy ballon sósav, és azt nem használta rendeltetésszerűen? Mese az egész!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ugye, na es a tobbiek, ok leszarva, hja igy megy ez...annyira benak, annyira
Tudom mi meg genyok, na de akkor is, ennyi agitprop penzbol jobban is teljesithetnek ezek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Biztos volt ilyen is. Valaki írta, hogy elkeseredésében egy nő kérte, hogy legalább a 2 éves gyerekét vigyék el ÉS ŐT IS ELVITTÉK.
(nem hagyták az út szélén)
@V-PORT:
Ha nagy lesz a gebasz, akkor csak Orbán és Pintér. Bakondi feláldozható, de talán tartalékolják a tavaszi árvizekre az áldozati aktust. Mert azok lesznek, az sajnos biztos.
Most is csak azt mérlegelik, hogy ha megtartják, akkor hogyan kommunikálják el az EMIATT bekövetkező kiöntéseket? Amit egy kompetens személlyel (netán) meg lehetett volna előzni?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Legalább annyi eszük volt, hogy az ünnepek miatt bezárt posták mellett nem az "ajánlott leveles" megoldás mellett döntöttek. Egyébként sokaknál van fax, vagy faxmodem.
@kekex: jahh, jellemzo egy ketevesre, hogy elmegy egyedul az anyja nelkul, es a rendor is tud vele foglalkozni, kekec vagyok ma nagyon, ez is hiteles nekem...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Volt az a film, ahol beragadt a gázpedál, és legalább a csecsemőt megpróbálták átadni egy rendőrautónak.
Ilyenkor a gyerek véleményét nem kérdezik ki. Kihűlt autónál, több, mint félnapos várakozás után beültetni egy gyereket egy FŰTÖTT RENDŐRautóba - nem a legrosszabb döntés egy anyától.
Köszönöm Miniszterelnök Úr!
Isten annyi áldást szórjon magára amennyit Ön e népnek ad, pontosan annyit, soha ne többet! Csakis annyi erő, egészség, bátorság, boldogság, kitartás és siker koronázza napjait!
Visszaadta a hitemet, a gyermeki álmait, a kamaszkorom ifjú tiszta hitét!
Ha megesik nálunk hogy Ön kisbuszt vezet és felvesz két bajba jutott Csíkszeredait és mindez a kőkemény igazság akkor van remény, holnap arra megyek haza hogy Megan Fox az ágyamban vár egy szál mosolyban és az asszony fog bekísérni hozzá hamiskás kacsintással hogy ezt én intéztem neked, szerelmem!

Azonkívül mivel már nem Önöknek fizetek adót nincs zokszavam, hogy hazalátogatva úgy egy napot voltunk kisgyerekkel úton és csak civil segített nekünk akiknek sajnos köszönömön kívül semmit sem tudtunk adni. És még csak el sem várták (és volt téli gumi meg hólánc is).
Azonkívül köszönet a tájékoztatásért, amiben az állt, nyugodtan útra lehet kelni, nincs gond. Mondjuk mi akkor is jobban jártunk mint egy csomóan mások, de ők meg ide fizetnek adót és itt élnek, szóval illett volna máshogy, főleg annak fényében, hogy egy hete tudtunk, hó lesz. És volt már máskor is hó...ja igen, akkor is lebénult minden...
@kekex:
Egyébként innen vettem, bocs a kétévesért, volt az majdnem három is!
www.nol.hu/belfold/egy_tulelo_tortenete
(a tankos kép mellett)
"Tíz óra körül egy hárommal előttünk álló kocsiból kiszállt egy nő a három év körüli kisfiával és a másik oldalra átkiabálva leállítottak egy rendőrautót, hogy legalább a gyereket vigyék biztonságos helyre. A rendőrök végül az anyát és őt elvitték."
Kérdések.
Részválaszok.
Töprengésre a verőfényes napsütésben alkalmasak.

nol.hu/lap/hetvege/20130316-mi_tortent_velunk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "...egy mozgásában korlátozott asszony, aki autóbusszal utazott hazafelé, mikor 2013. március 15-én hajnalban Környe és Patárpuszta között elakadtak a havas úton. "Utastársaival gyalog indult el a kijelölt melegedőbe, helyenként combig érő hóban bukdácsolt."

Aszta! Még mozgásában korlátozott is volt.
A hóban meg tudott bukdácsolni, és a rendőrök is tudtak autóval közlekedni?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

"A propagandavideo szánalmas és átlátszó. :)"

Valahol olvastam egy olyan kommentet is, ami azt feszegeti, hogy nem volt szép dolog a film készítőitől, hogy kivették azt a részt, amikor ENGEDÉLYT kértek volna ama pártól ahhoz, hogy az anyagot feltöltsék a fészbúkra.

Személyiségi jogok, khm...
Pá, megyek a haverokhoz, náluk gyűlünk és együtt megyünk délután a tüntire. Az időjárás (így bentről nézve) kegyes, a hideg ellen meg jól felöltözünk.
A németek szerint "Nincs rossz idő, csak rosszul öltözött ember"
@Nap Pali:

"klikkejjetek rá a "képek" opcióra..."

Ezen a képen például nagyon jól látszik, hogy arrafelé nem szok hav lenni:

ujszo.com/online/kulfold/2012/12/07/szekelyfoldon-rendkivuli-hideget-varnak
pintér és a tegnap feltűnt trollok is aztat mondták, hogy a labancokhoz síelni indult felelőtlen álompolgárok miatt volt az egész autópálya beállás. én elhittem. picit furcsa volt, hogy volán buszokkal és kamionokkal mennek a hegyekbe, dehát izlés dolga, gondoltam. fabius és ti itt meg a feje tetejére állít mindent. most mit higyjen el az egyszerű álompolgár? piha!
@látjátok feleim szümtükkel:
na még búcsúzóul:
Az volt a legdühítőbb az elbeszélések szerint hogy a SZEMBESÁV járható volt! Csak éppen 12-16 órát tartott, míg elkezdték átvágni a korlátokat, hogy az autók vissza tudjanak fordulni. Illetékes elvtársnak ugyanis egy kissé
magas volt az ingerküszöbe, amit az első perctől érkező civil javaslatok erre vonatkozóan
nagy nehezen elértek.
@kekex:

"És tegye fel a kezét, aki még nem látott áprilisban havat!"

Hát, én azért megkérdezném a kampányvideóban szereplő csíkszeredai párt erről.
Hátha ők még nem. :o)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Ez kérlek egy óriási meterológus összeesküdözés a magyar nép ellen:D"

Úgy van!

Fognak itt még fejek hullni! :o)
@Csaknézek...: miért? ha olyat kérdeznél tőlük, hogy látak-e már lovon semjént, akkor is tagadó választ adtak volna. bár azt suttogják, hogy ezt maga a ló is nehezen tudta volna elképzelni.
@NYJetsTD:

"A videó biztosan hiteles."

Nem is gyanakszik senki manipulációra - mármint a videó kapcsán.
Az események, hát khm...

"Én gepárdokat és sósavat szállítottam egy barkas kabrióval, amikor elakadtunk a hóban. "

:o)
@Csaknézek...: az is kimaradt a videóból, hogy felvették-e a magyar állampolgárságot, oszt fognak-e szavazni.
@bella _ciao:

"felvették-e a magyar állampolgárságot, oszt fognak-e szavazni."

De hiszen ez nyilvánvaló!

Evidenciákat minek erőltetni? :o)
Nekem úgy tűnik,ezek a srácok nem kivételes tudásuk okán lettek milliárdosok,ideje lenne beszolgáltatniuk a lopott holmit!Aztán némi ungabunga is járna nekik.
@biohouse: Nem, ez nekem nem volt meg. Most már össze kéne gyűjteni egyben az összeset, tényleg megúnhatatlan:D
a fizetett BM-es fideszgyíkok elözönlötték a netet, nekik:

ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti széllel HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !

ad2) ennek következményeként az országban leesett 1 cm hó az utakon volt 3-5 méteres kupacokban...

ad3) a kamionoknak KÖTELEZŐ menni, kivéve ha útzár vagy tilalom van...
ezek magáncégek, nem a közpénzt lopják, mint ti, hanem munkából élnek
Ankarából nem tudnak okosabbak lenni mint a heji kormányok
bár ezt most szerintem Mao. esetében újragondolhattyák...

ad4) az összes többi fidesmafia komunikáció már csak hab a tortán
és nagyon szánalmas... hogy érdemi munka hejett még emberek HOLTTESTYEIN is kamunikálni próbálkozank...

ad5) a fidesmafiaálam működésképtelen feudális sötétség !

uff én beszéltem nemdakota törzs főként
"Lassan és tagoltan mondom, hogy értsd, Viktor! Alulmaradtál. Mindenben. Pintérrel, katasztrófavédelemmel (szerencsétlen megfogalmazás: elhárítás helyett mi védjük a katasztrófát) gusztustalan tehetetlenséggel és arrogáns cinizmussal együtt. De szerencsére tegnap óta tudjuk, hogy ez az ország nem rólad szól. Március 15. egy sima karmikus figyelmeztetés volt: hó alá került egy ország, a saját országod. Amelyet elvbarátaiddal együtt legjobb tudásotok szerint hagytatok cserben. Amelyet állítólag nem azért szerettek mert nagy, hanem mert a tietek.
Bármilyen perverz, lehet, hogy ez a havazás kellett ahhoz, hogy megértsük: nem egyszerűen pártokról, széthúzásról szól az életünk.

Szikrázó napsütésben, Magyarország millió pontján, külön ünnepelt volna a nemzet (leszámítva lovasnemzetünk Semjénjét, ő a székelyeket próbálta lóvá tenni). De bármilyen hihetetlen: nem minden a politika által vezérelt széthúzásról szól. Egy hó alá került országban, a filmvásznon gyakran visszaköszönő drámai pillanatokban gazdag nemzeti ünnep az emberek összefogásáról szólt.
...
Talán van remény. Hogy Magyarország ezeket az embereket jelenti, és nem gőgös, önreflexióra képtelen, megzuhant vezetőiket. Akik olyan mélyre süllyedtek, hogy már bírálni is teljesen fölösleges őket. Van egy másik Magyarország. Ahol egységben fel lehet állni. És ahol nem lehet lenyomni az emberek torkán, hogy az egész világ összeesküdött ellenük.
Talán van remény."

hacsaknem.blog.hu/2013/03/16/talan_van_remeny_400?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_03_17&utm_campaign=index
@bella _ciao: Számomra ez Semjén első és eddig egyetlen pozitív tulajdonsága. Komolyan el nem tudtam volna róla képzelni, hogy legalább minimális szinten tud lovagolni.
@Csaknézek...: mielőtt megkomolyodnék, három kérdést még feltehetett volna a miniszterelnök úr, mert passzoltak volna a nagy hóról szólóhoz.

1. áttál-e már falon pókot?
2. és fűben nyuszit?
3. na és mond, voltál-e már török börtönben?

Én meg csak szerényen annyit kérdeznék a miniszterelnök úrtól: mi a vektor viktor?

www.youtube.com/watch?v=Xt_1HDvmkeY

@Habakuk999: megkomolyodva. elemér bá' jelentkezett. elgondolkozásra hív:

Hankiss Elemér: Mi történt velünk?

nol.hu/lap/hetvege/20130316-mi_tortent_velunk
A viktoros vidijó meg szánalom a köbön, annyira látszik, hogy megrendezett.

Első rekcióm volt tegnap, mikor láttam, a jóságos minielnököt, az átkos béli örök idézet jutott eszembe: "Közéjük is lövethetett volna."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Még szerencse, hogy ilyenkor tényleg mindenki összefog."

Ha kihagytad volna a gárdát, hitelesebb lett volna az örömnyilvánításod.
Így csak egy újabb propagandisztikus hsz-t olvashattam...

Nem nagyon emlékszem az utóbbi két napból, hogy bárki is arról áradozott volna, mennyire jófejek az x vagy y politikai szervezetek, vagy ahhoz tartozó egyesületek, "gárdák".

Hanem ez EMBEREK helytállását dicsérték, dicsértük, oldalfüggetlenül!
@Csaknézek...: Magyarázhatsz neki napestig, nem érti.:(
@Csaknézek...: Pontosan. Ez is arról szól, hogy ők is emberek akik segítettek, pontosan oldalfüggetlenül.
@sárkányfő: "mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek a többinél"
illetve: nomen est omen. ő a nemzeti pálinkás, minimum 50 liter.
@bella _ciao: bevallom önös érdekből tettem be.
Az Öreg is a Kádár-korszak hatásait piszkálgatja, ami nekem is becsípődésem.

A 2012-vel vitatkoznék vele, szerintem 12 évvel korábban kerültünk lejtmenetbe.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Ez is arról szól, hogy ők is emberek akik segítettek, pontosan oldalfüggetlenül."

Nem is velük van problémám a mentés kapcsán.
Hanem azzal, hogy te ebből is propagandát próbálsz csinálni.
@V-PORT: Az már az operatív ülés volt, csak konspiráltak. :)
fizetett BM-es fideszgyíkok elözönlötték a netet most parancsra, nekik:

(összefoglalóm bővített kiadás 2.0)

ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti széllel HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !

ad2) ennek következményeként az országban leesett 1 cm hó az utakon volt 3-5 méteres kupacokban...

ad3) a kamionoknak KÖTELEZŐ menni, kivéve ha útzár vagy tilalom van...
ezek magáncégek, nem a közpénzt lopják, mint ti, hanem munkából élnek
Ankarából nem tudnak okosabbak lenni mint a heji kormányok
bár ezt most szerintem Mao. esetében újragondolhattyák...

ad4) megjegyzem én sem indultam utnak, mert megtehettem...
kik voltak mégis úton???
-az 1kulcsos fidióták mentek sielni hoszu7végére (márc15 fostak!)...
-a külföldiek akik Budapest s repterei (Pozsony, Bécs) között shuttle-nak... vagy sima átutazó túristák...
-aki megnézi a légifotókat láthattya hogy nem Ignis és Thalia felvonulás volt!

ad5) az összes többi fidesmafia kuminikáció már csak hab a tortán
és nagyon szánalmas... hogy érdemi munka hejett még emberek HOLTTESTYEIN is kamunikálni próbálkoznak...

ad6) dr.O.Viktor megmenti a Csíkszeredai mediterrán vidékről jött átlagpolgárt...
és hogy dr.P.Sándor bűnszervezetfeje sms t küld hogy mencse a saját és dr.B.György 1/2lősségét?
+a TEK megy parádézni, meg a katasztrófavédelem???
inkább szánalmat ébreszt... ijjen hitványsággal nehéz lehet együt élni...

ad7) ja és az hogy a kib@szott MTA elnök megmentésére külön akció indul és a több ezer kocsiban a nőket gyerekeket hagyják meggebedni! hát mijjen ország ez???
Pálinkás az hungarikum? egyenlőbb? pfujj...

ad8) a fidesmafiaálam működésképtelen feudális sötétség !

ad9) ezt véditek??? hát mijjen vastag a pofátokon a bőőőr???

uff én beszéltem nemdakota törzs főként

utóirat:

ad10) jön az ÁRVÍÍÍÍZ, hurrá, újjáépítés= 98% lopás !!!

ad11) kijárási tilalom várható a most tankokkal is tönkrevágott utakon !
@kekex: Azt magam is furcsállom, hogy eddig a legrosszabb időjárási körülmények között is a sztrádák járhatóak voltak. Mellé rakva a közmédia "nem tájékoztatását" a kritikus csütörtöki időszakban, akár el is képzelhető a szándékosság. :-(

Inkább erről a "megvédett katasztrófáról" szóljanak a hírek, mint a 4. kotmány módosításról. Elismerve, ehhez akkora gonoszságot kell feltételezzek a 6alom részéről, hogy ez már inkább konspirációs teória.
@Csaknézek...:

a sósav meg a gepárd az ok de egy barkas cabrio...lerajzolnád? vagy egy kis icipici képet róla

brüühhühühü
@Habakuk999: az a 2012 nekem sem volt logikus, miközbe a fejtegetések az okokról jóval korábbiak
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Ez a két jobbsorsra érdemes - erdélyi? - fiatal hogyan került oda ahol felvették őket?Ha járható az autópálya miért nem látni forgalmat?Autópályán mióta lehet gyalogolni?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Igen Angyal, csak kár propagálnod.

Tudod, majdnem olyan hatást érsz el vele, mint Orbán a székely stopposokkal.
Bár nem nevetnek ki, az igaz.
@Nap Pali: Még mindig a hídon ülsz az autóban?
Küldünk gárdistákat, hogy kimentsenek a napsütésből.

( Az 1.0 Ankarás újragondolhattyákod miatt sajnos kibuggyant a kávé a számból, jössz nekem egy trikóval )
@Habakuk999: nekem csak dr.P.Sándor sms e... vagy a főnöké dr.O.Viktor indíthat el!

amugy kitartok soká mert a tankom teli és nem járatom a rotort...
@Habakuk999: ezt nézd habakuk! bár már régen pedzegette, de most töredelmesen bevallotta babarzy:

Babarczy Eszter: Töredelmes megvallása egy tévedés történetének

www.vasarnapihirek.hu/szerintem/babarczy_eszter_toredelmes_megvallasa_egy_tevedes_tortenetenek
@Csaknézek...: azért egy dög vagy, tudod-e? ezek IFA minibuszok a cabrio jellemzője, hogy nincs teteje vagy leszedhető ilyen jellegű IFA sohasem készűlt a zendékában

de jó tréfa

brühüühüh

www.google.com/search?q=mini+cooper+cabrio&hl=pt-BR&rlz=1C1CHFX_en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2aFFUbWhMsHLqgHqx4HYCA&ved=0CC8QsAQ&biw=1024&bih=673

ezek cabrio-k

de ilyen IFA nincs
@rodeo36:

"de az IFA sohasem készített cabrio-kat pláne nem a minibuszokból"

Ok. :o)

Mellesleg az eredeti hsz, amit idéztem, nyilván parodizálni akarta a szitut.
@bella _ciao: Késő bánat.
ott lett ez elszúrva, hogy egy nagy csomóban álmunkban sem gondoltunk arra, hogy a 2/3-al ezt fogja csinálni.
Én is reménykedtem, hogy benőtt a nyolc év alatt a feje lágya, és gatyába rázza a szétzüllött országot.
Reménykedtem, hogy lesz a gazdaságnak, a középnek, az értelmiségnek szava, és elindul egyfajta megtisztulási folyamat.

Azt pedig álmomban sem gondoltam, hogy a fideszes holdudvar, a jobboldali értelmiség ennyire megalkuvóan gyáva és ostoba, hogy hagyja magát, hogy egy ketrecharcos és egy autószerelő maga alá gyűrje őket.

( bocs a ketrecharcosoktól és autószerelőktől )

Vagyunk jónéhányan, akik töredelmesen bevallhatjuk a hibánkat.
Mindenki figyelmébe ajánlom!

"Délután két órától újra fizetni kell az autópályákon
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) az utak helyreállítása és a forgalom megindítása miatt visszavonja korábbi intézkedését, melyben átmenetileg díjmentessé tette a hazai díjköteles autópályaszakaszokat - közölte a cég vasárnap az MTI-vel."

atv.hu/cikk/20130317_delutan_ket_oratol_ujra_fizetni_kell_az_autopalyakon
@9mmPara: @Habakuk999: nekem ez a semjén lovas bevonulás is a dzsentri világ nosztalgiáját idézi, amit hankiss is emlegetett. egyrészt szánalmas, másrészt röhögésre ad okot.

A lovas Semjén nagyon kihúzta a gyufát

index.hu/tech/mem/2013/03/17/a_lovas_semjen_nagyon_kihuzta_a_gyufat/
@bella _ciao: egyfelé jár az agyunk, most néztem végig:))
@bella _ciao: A hóhelyzetről készített bukásos videóban máris az.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tudod baszki, ez a ciki, nem a melegfelvonulás...

"„Vesszen Trianon”, „vissza Erdélyt” – skandálta teli torokból Marosvásárhelyen a tömeg, a sorok közül ki-kiszüremlett a „büdösoláhozás”. A Horthy-korszak masírozott végig, mint „székely szabadság” és „autonómia” a városon. A feltűnően kis számban kirendelt rendfenntartók visszafogottan, profin követték a tömeget, a román járókelők (kevesen voltak, a városlakók zöme úgy döntött, inkább otthon marad) értetlenkedve figyelték az eseményeket, még csak nem is sértődtek meg. Ki tudja, mit gondoltak magukban? Hogy „furcsa emberek ezek a magyarok, mindenről ugyanaz jut eszükbe”? Vagy „mást, és másként nem is tudnak mondani, kérni-követelni”? Vagy nem gondoltak semmit, egyszerűen tudomásul vették a történteket, a tömeget, amely része az utcának, a közös életnek? Nagyvonalúak voltak vagy közömbösek? Akármit is gondoltak, egyértelmű, hogy a mai Romániában nem okoz fennakadást még az sem, hogy Erdélyt követelje vissza a tömeg.
Magyarként nem lehetett sem közömbösen, sem nagyvonalúan követni az eseményeket. Nem lehetett azt gondolni, hogy „mások” vannak az utcán, hiszen nagyon is „mi” voltunk, annak ellenére, hogy a példátlan méretű tömeg jelentős része nem is marosvásárhelyi volt, úgy buszoztatták ide. Az erdélyi Békemenet ment végig a városon úgy, hogy a szervezőknek meg sem fordult a fejében: milyen lesz az élete az itt maradóknak a tüntetés után. Hogy néznek majd a lebüdösoláhozott szomszédaik, barátaik, munkatársaik szemébe?
A masírozóknak a taktust a Jobbik és a Magyar Gárda diktálta (több busszal érkeztek Magyarország több megyéjéből, zömében Kelet-Magyarországról), árpádsávos zászlók lobogtak a városban, és eljött az a pillanat is, amikor magyar emberek követelték hangosan kiabálva magyar emberek akasztását, az autonómia, a székely szabadság, vagy ki tudja minek a nevében Marosvásárhely utcáin.
Bezárult és maga ellen fordult az erdélyi magyar világ, a szimbolikus háborúk földjén jelképesen máris lógtak azok, akik ezt nem tudják elfogadni. Erdély ma már semmiképpen sem más, nem tartja magát, és egyáltalán nem önálló. Ma itt az történik, mint ami 2010-ben Magyarország végein történt. A szélsőjobb megszerezte és kemény kézzel tartja állásait."
www.vasarnapihirek.hu/szerintem/paraszka_boroka_erdely_korul_van_keritve

Ha nem értitek, akkor meg pláne!
Egyébként nemcsak hó, hanem hideg is van, szombaton hatan fagytak meg az országban. Ennek kapcsán a Blahán (és feltételezem a többi aluljáróban is), szép csendben eltávolították a hajléktalanmentesítő kordonokat, és engedték is leköltözni a hajléktalanokat. Tehát az illetékeseknek sikerült végre felfogniuk, h ők is sárosak lennének, hha emiatt fagynának meg emberek.
@Spániel:

Ez nagyon fontos írás. Súlyos a helyzet. Többször is be kell linkelni a nap folyamán, mert nem mindenki olvassa végig a kommenteket.
hááát! mintha nálunk történt volna a fent idézett sajtótájékoztatón:

- pintér kapus kigurítja bakondi hátvédnek a labdát, aki a rátörő újságirótól megijedve hazaadja...

Videó: kabaréba illő öngólon röhög fél Anglia

sport365.hu/videok,videok,video-kabareba-illo-ongolon-rohog-fel-anglia,50710
@Habakuk999: Pedig pont ilyenek voltak 1998-2002-ben is, csak akkor még nem volt elég többségük a totális kibontakozáshoz. (és még a valóság is tartotta vmennyire a kapcsolatot OV-ral)
@MolnarErik:

"az illetékeseknek sikerült végre felfogniuk, h ők is sárosak lennének, hha emiatt fagynának meg emberek."

Mint az alaptörvény 4. módosításából Te is tudod, a hajléktalanok másodrangú állampolgárok.
Nem lehetnek életvitelszerűen az aluljárókban!

Hogy mit csináljanak?
Arról nem szól a törvény!

Oldják meg!
És hagyjanak fel az életvitelszerű hajléktalansággal!

:o(
@MolnarErik: Nem egészen.
Kormányozni akkor sem tudtak, az igaz, de ezt rá lehetett fogni a tapasztalatlanságukra.

Akkor még nem pusztították ki maguk körül az értelmet.
@bella _ciao:

Hoppá!
Karakán a nő. Nem gondoltam volna 2010-ben, hogy eljut idáig.
Várom a többiek önkritikáját is.
@Orica Középföldi: emlékszel? annak idején hoztam egy cikket a polgárportálról, amiben azt írták, hogy a békameneteket ki kell terjeszteni a kárpát-medencére. nos, megtörtént.
@Orica Középföldi: ráadásul ma reggel a vasárnapi újságban (bekapcsolta a rádiót kávéfözés közben, én marha) már arról beszélt csizmadia, hogy konferenciát tartanak az európai civil tömörüléseknek. mindezt a lengyel békamenetes vendégszereplés kapcsán. szóval kiterjesztik európára, épül a magyar civil franchise.
@Habakuk999: Nagyon kemény. Ha kipukkad az orbán lufi, akkor itt egy-két ember futva fog menekülni, és nem vagyok az erőszak híve.
@Habakuk999:
Sokkal, de sokkal naivabb vagy, mint azt gondoltam... :))
Ezekből bármit kinéztem eddig is, szóval nagy meglepetést igazából nem okoztak. Én akkor lennék meglepve, ha normálisan csinálnának valamit.
@taga20:
A bankkártyájukat kell csak letiltani, meneküljön...
@Habakuk999: ez az egyik dokumentuma a katasztrófavédelembe lezajlott határőrök (bakondi) vs tűzoltók belharcnak. a győztes bakondi lett.
Azért ez is jó:

"A MAI NEMZETI DAL:
Talpra Viktor, hí a haza!
A sok autós menne haza!
Akkor kellünk, ha szavazunk?
Azt leszarod, hogy megfagyunk?
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok többé
Nem leszünk!
Áltattak ők mostanáig,
Becsaptak a honatyáink,
Kik szabadon loptak-csaltak,
Míg mi élünk, nem nyughatnak!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!
Sehonnai sok miniszter
Azt hiszi, hogy különb ember,
Kiknek fontosabb a kényelme,
Mint az emberek élete.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!
Börtönünk a hó és a fagy,
A kormány meg sorsunkra hagy,
De hogyha kell, összefogunk!
A halálból is feltámadunk!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!
Az emberség ismét erény lett,
De amit ti tesztek, merénylet,
Hogy „segítséget” nyújtsatok,
SMS-t küldtök, aljasok?
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!
Akik előtt fejet hajtok
Azok a magyar polgárok
Kik áldott megmentői lettek
A fagyban-hóban rekedteknek.
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy bábok tovább
Nem leszünk!!!"

www.facebook.com/ViccMania?fref=ts
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Van neked szíved? mikor vitya menti a magyarokat a pályán.:)
@Orica Középföldi: és annál is hitelesebb, mert egy marosvásárhelyi újságíró írta.
itt a hiteles története az elmúlt napoknak

www.youtube.com/watch?v=rIIAwVCbKlc
@bella _ciao: Nekem ez az olasz példa sántít, mert ezt a maffiózot visszaszavazták.:(
@Spániel:

Méghozzá nagyon jó újságíró. Kiváló elemzéseket szoktam olvasni tőle. Rendszeresen ír a 168 órában.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Gáljézoli (maszop szóvivő majd fletó volt államtitkára) és a "pártatlan" "kiegyensújozott" tájékoztatás??? :)

www.vasarnapihirek.hu/impresszum/
érdekes felvetés, lehet-e adu a ciprusi példa?

Ajándék a Fidesznek: Brüsszel lenyúlja a betétesek pénzét

mentalisdeficit.blog.hu/2013/03/17/ajandek_a_fidesznek_brusszel_lenyulja_a_betetesek_penzet
Egy újabb vélemény:

"Az igazi nemzeti együttműködés
2013.03.16. 20:26 Kürtös
...

De még csak nem is ez a legfelháborítóbb.

Hanem az, ahogy a kormányzat reagált az eseményekre. Mikor péntek dél körül észbe kaptak, hogy nem ártana esetleg csinálni is valamit, egyrészt kiküldtek egy elég hülyén megfogalmazott SMS-t mindenkinek (amit a két mocsok jól megadóztatott népellenség külföldi mamutcég ingyen és bérmentve eljuttatott, a harmadikról fogalmam sincs, hogy miért nem tette), majd a miniszter úr kijelentette, hogy ő elégedett a hatóság teljesítményével, és a civileket tette felelőssé a kialakult helyzetért.

Tisztelt Pintér Úr! Én az Ön helyében sürgősen bocsánatot kérnék az állampolgároktól, és összetenném a két kezem és köszönetet mondanék, hogy ilyen példamutató módon helytálltak a kialakult helyzetben. Aminek a kialakulásáért elsősorban nem az esetleges (és vitatható) állampolgári felelőtlenség, hanem a totálisan felkészületlen, majd vészhelyzetben balfasz mód reagáló hatóságok (az autópálya felügyelettől kezdve - akik se nem sózták fel időben az utakat, se nem adtak semmilyen tájékoztatást - sorolhatnám egészen a töketlen belügyi vezérkarig) sokkal inkább tehettek.

Kérdem én, hol volt például a télügyi biztos? Február 28-án kalap-kabát, köszönetet mondott, és megszűntek a feladatai? Hol volt a KÖZSZOLGÁLATI média? Hol volt a kurva sok pénzért kiépített és tesztelt riadólánc? A miniszter úr szerint nem érintette az egész országot a helyzet? Akkor helyesnek tartja gyakorlatilag több, mint fél napig magukra hagyni az autóban veszteglő honfitársainkat?

Az i-re a pontot aztán este tette fel Vezérünk, aki egyrészt este 9-kor győzelmet ünnepelt (miközben az utakon még bőven folyt a "küzdelem"), másrészt sikeresen készíttetett egy pár PR fotót, amin az épp megbüntetni szándékozott Időkép széltérképével sikerült pózolnia. Ezzel kormányunk szerintem sikeresen bebizonyította, hogy ha rajta múlna, akkor nem lenne képes a saját állampolgárait időben megvédeni egy természeti katasztrófától (másba bele sem merek igazán gondolni). Nem gondolom, hogy rossz szándékból, csupán nem ez az elsődleges feladatuk (szerintük). Sikerült bebizonyítaniuk, hogy állam amit ők építenek nagyon gyenge lábakon áll, mert nem képesek a legalapvetőbb lépéseket sem megtenni krízisidőben (persze amikor egy pályázatot kell gyors meghirdetni és lezárni, amit véletlen egy haveri cég nyer el, akkor olajozottan megy minden)."

fotelforradalom.blog.hu/2013/03/16/az_igazi_nemzeti_egyuttmukodes?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_03_17&utm_campaign=index
@taga20: az nálunk sem opció, hogy orbán kikerül a parlamentből.
@rdos: "...ez inkább konspirációs teória" igaz. azonban az állandó hazugságok alapján megfér a konspiráció is.
fidescsicskák! nagyon hitványak vagytok ! szójjatok habonynak, hogy

most egyetlen járható út: van ha KUSSSOLTOK...
fületeket farkatokat behúzva,
ez most nem a nyuggerek hasbarúgásának ideje...

ne kapálózzatok
miután az ÚTSZÉLÉN HAGYTATOK TÖBB TÍZEZER EMBERT !
ezzel ojjan mérhetetlen károkat okoztak az uccsó működő iparágnak
a turizmusnak... hogy legjob lenne ha holnap dr.O.Viktor főbűnöző bejelentené:
az M1 es autópája fontos útvonal Budapest és repterei között (Pozsony és Bécs),
ezért lemondunk a b-közgépes stadionépítésekről és
BEFEGGYÜK AZ M1es autópáját, és a burkolatba FŰTÉST ÉPÍTÜNK !
@bella _ciao: Nézd meg amit Nap Pali berakott ide. Én valami ilyen véget jósolok vityának.:( A német szöveget ne halkítsd le, úgy az igazi.
@KÁTÉó53éúétr6: Sajnos igen. :-(

A katasztrófavédelmet "értem", sajnos belőlük kinézem, hogy ennyire bénák. Nagyobbik kérdőjel a szememben az autópálya kezelő!

Jegyet, vagy bérletet vásárolva jól használható autó közlekedési lehetőséget "vettem". Ez az iparág, vagy szolgáltatás a sógoréknál azonos időjárási körülmények között működött. Nálunk nem. Hogy lehet ez?
b-közgépes fidesmaflaálam...
@bella _ciao: Nagyon kínos, nem találok szavakat. Ezt a témát járja körbe egy másik blogger is.

www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/16-citadella/2800-
@empatikus pszichopata: Atyagatya!
Délelőtt még láthattam, most már nem elérhető.
Miért? Miért? Miért?
@Csaknézek...:

ha nem vetted volna észre én meg téged ugrattalak vele mert kurvára beugrott ez a barkas cabrio amint viszi a sósavat meg a gepárdot

brüühhühühü

gratula

ha azt írod, hogy ez annyira cabrio mint a orbányi demokrata....akkor
@házelnök: köszi, olvastam, és ingadozom a valóságtartalmában
@rodeo36:

"ha azt írod, hogy ez annyira cabrio mint a orbányi demokrata."

Oké, lehet vele beszélni:

Ez annyira cabrio mint a orbányi demokrata!

:o)

Kiegyezünk döntetlenben? :o)
@rdos: az eu-ban nem alapérték a magántulajdon védelme?
@rdos: Jól sejtettem. "minden körülmények között "

"Üzemeltetés

Az autópálya-üzemeltetés tulajdonképpen szerteágazó tevékenységek és szolgáltatások összességét jelenti, melyek közös célja, hogy az autópálya társaságok kezelésében lévő utakon a biztonságos és kultúrált közlekedés feltételei minden körülmények között biztosítottak legyenek, alkalmazkodva az időjárási, forgalmi és egyéb feltételekhez."

www.autopalya.hu/Uzemeltetes/

Már most a helyzet az, hogy AAK szerződést szegett. Több rendbelit és folytatólagosan!
A Spiegel is írt Szaniszló díjazásáról
A német lap szerint több antiszemitát tüntetett ki akormány, a miniszter viszont csak egyet sajnál.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2013%2F03%2F17%2Fa_spiegel_is_beszamolt_szaniszlo_dijazasarol%2F
@rdos: AAK=Magyar Állam, akkor miről is beszélünk?
A "dicső" államunk/qrmányunk mennyi törvényt is szegett, példamutatóan követi mindenki ezt, a legfelsőbb szintektől a legalsóbbakig.
@bella _ciao: Eddig én is ebben a hitben voltam. Igaz, jelen esetben jórészt Eu-n kívüli magántulajdonról van szó, bár szerintem ez éppen hogy súlyosbító körülmény, nem enyhítő. :-(
Hehe, a nap kommentje a mandiról:

"Táskás Tóni 2013. március 17. 13:56

Szerencséje volt a fiatal párnak,hogy nem léptek Habony Árpi kocsija elé....."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ".. mennyi törvényt is szegett.."

Hogy erről miért, a saját törvényeit nem betartó ávéhá jutott az eszembe?

avosok.atw.hu/
Pintér Sándor belügyminiszter, Bakondi Görgy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője és Papp Károly országos rendőrfőkapitány összefoglalja a hóhelyzettel kapcsolatos intézkedéseket.
A két vezető délután négykor tart sajtótájékoztatót. Mint ismert, a kormányzatot, de különösen a katasztrófavédelmet számos kritika érte az elmúlt napokban a későn elrendelt kárelhárító intézkedések, az utakon kialakult dugók, közlekedési káosz miatt. Mint megírtuk, Pintér Sándor maga a meteorológusokat hibáztatta, pedig a szolgálat időben jelzett. A kialakult helyzet téma lesz hétfőn a parlamentben is.
@rdos: többé-kevésbé itt is müködött....most miért nem? és ez a gyanús
@rdos: hmmm... az eu egyrészt ezzel ad egy jó lehetőséget az orbánéknak mutogatásra, másrészt betesz nekik, mert a keleti szél hadművelet remélt üzletfeleit elbiznytalaníthatja, mármint, ha voltak egyáltalán ilyenek
fideszcsicskáknak (összefoglalóm bővített kiadás 3.1)

ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti szél+hó = HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !

ad2) ennek következményeként az országban leesett 1 cm hó az utakon volt 3-5 méteres kupacokban...

ad3) a kamionoknak KÖTELEZŐ menni, kivéve ha útzár vagy tilalom van...
ezek magáncégek, nem a közpénzt lopják, mint ti, hanem munkából élnek
Ankarából nem tudnak okosabbak lenni mint a heji kormányok
bár ezt most szerintem Mao. esetében újragondolhattyák...

ad4) megjegyzem én sem indultam utnak, mert megtehettem...
kik voltak mégis úton???
-az 1kulcsos fidióták mentek sielni hoszu7végére (márc15 fostak!)...
-a külföldiek akik Budapest s repterei (Pozsony, Bécs) között shuttle-nak... vagy sima átutazó túristák...
-aki megnézi a légifotókat láthattya hogy nem Ignis és Thalia felvonulás volt!

ad5) az összes többi fidesmafia kuminikáció már csak hab a tortán
és nagyon szánalmas... hogy érdemi munka hejett még emberek HOLTTESTYEIN is kamunikálni próbálkoznak...

ad6) dr.O.Viktor megmenti a Csíkszeredai mediterrán vidékről jött átlagpolgárt...
és hogy dr.P.Sándor bűnszervezetfeje sms t küld hogy mencse a saját és dr.B.György 1/2lősségét?
+a TEK megy parádézni, meg a katasztrófavédelem???
inkább szánalmat ébreszt... ijjen hitványsággal nehéz lehet együt élni...

ad7) ja és az hogy a kib@szott MTA elnök megmentésére külön akció indul és a több ezer kocsiban a nőket gyerekeket hagyják meggebedni! hát mijjen ország ez???
Pálinkás az hungarikum? egyenlőbb? pfujj...

ad8) a b-közgépes fidesmaflaálam mire készült márc15-re? hogy minden fejes szétfröccsent el az országból... ezért volt "fejetlenség"... a hős robinok...

ad9) a katasztrófavédelem és a tekesek épp csüt. tüntették ki egymást hősi hejtálásukért, tehát a második sor is vélhetően a buli után a hányásában fetrengett önkívületlen...

ad10) működésképtelen feudális sötétség ! mexűnt az álam!

ad11) ezt véditek??? hát mijjen vastag a pofátokon a bőőőr???

uff én beszéltem nemdakota törzs főként

utóirat:

ad12) jön az ÁRVÍÍÍÍZ, hurrá, újjáépítés= 98% lopás !!!

ad13) kijárási tilalom várható a most tankokkal is tönkrevágott utakon !

ad14) a szerencsésebb fekvésű országokban ahol nem lopnak el minden közpénzt ott
erdőt telepítenek az utak mellé (mint nálunk is régen amikor ez szakma volt)
@bella _ciao: Még van remény.

"

Az euróövezeti országok pénzügyminiszterei szombatra virradóra állapodtak meg a Ciprusnak szánt hitelcsomag fő elemeiben. Reggel százak akarták kivenni a számlájukon lévő pénzt a szombaton is nyitva tartó szövetkezeti bankokból - jelentette a ciprusi közszolgálati rádió (RIK). Próbálkozásaik azonban kudarcot vallottak, a fiókok vezetői ugyanis arról értesítették őket, hogy a pénzintézet internetes hálózata nem működik. Később a még nyitva tartó fiókok is bezártak - közölte a Cooperative Central Bank of Cyprus elnökhelyettese a rádióban. A ciprusi bankokban lévő megtakarítások harmada külföldieké, elsősorban tehetős oroszoké és briteké."

www.magyarhirlap.hu/hetfon-dolhet-el-ciprus-sorsa
@bella _ciao:

"Babarczy Eszter: Töredelmes megvallása egy tévedés történetének"

Kosz a linket!

Amugy meg leltem itt egy csunya nagy "coming out"-ot:

Babarczy mentegetozese es maszatolasa utan, persze elnezest keres meg ilyesmi sehol, SOT!!

"A civilizált Magyarországba fektetett reményért nem akarok bocsánatot kérni, mert azzal már az olvasót sértegetném."

Vagyis O tukeppen optimista es bizakodo volt, hogy Viktorek most aztan majd jol megmutatjak...

Hat hadd ne minositsem Esztert!

De valami egeszen mas dobbentett meg igazan:

"Katalin Ertsey · Budapest, Hungary
ne verjük már el a port sokadszor Eszter Babarczyen. sokan voltunk így vele, lássuk be."

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/babarczy_eszter_toredelmes_megvallasa_egy_tevedes_tortenetenek

Vagy esetleg mar hackelik a faszbukos oldalakat is?
@rdos: át nem tudom, van-e remény, az eu követeli, a ciprusi parlament meg hétfőn dönt:

"Helyi médiaértesülések szerint az 56 fős parlament három pártja jelezte már, hogy elutasítja a - bankbetétek egyszeri megadóztatását is tartalmazó - csomagot. Elemzők azonban úgy látják, hogy a javaslatot szűk többséggel ugyan, de elfogadhatja a törvényhozás."

privatbankar.hu/makro/megadoztatjak-a-bankbeteteket-cipruson-256044
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Szia Boli! Az alábbiakban idézek Pallagi Ferenc mai "Tízezer perc" c. írásából:
"Bakondi úr, az orbáni rendszerváltás hajnalhasadtától elkezdte kiépíteni az ország legnagyobb erőszakszervezetét, lépésről lépésre.
Naponta gyűrt maga alá újabb és újabb szervezeteket, erőforrásokat, a tűzoltóságtól a polgári védelemig. Beépült a közigazgatásba, integrálódott a kormány alatt működő más erőszakszervezetekkel, kommunikációs monopóliumot épített ki, de az ellenzék meg sem mukkant, pedig számos ponton tisztázatlan, hogy ki is gyakorol alkotmányos ellenőrzést az így kialakult erőkoncentráció fölött."

Hiába, ez nagy munka volt, emellett - könnyű belátni - nincs idő a lakosságvédelmi preventív és tényleges feladatok ellátására.
@KÁTÉó53éúétr6: Vagy két éve kis városunkban a hókotrás helyett valami só keverék szórásával készültek bölcs helyi vezetőink a hóra. A só -10 Celsius fokig volt képes a havat megolvasztani. Leesett a városra 20 cm hó, aztán megjött rá 2 hétig tartó -15 / -20 Celsius fokos hideg.

Két hétig só - hó keverékben taposott az egész város :-(.

Szóvá tettem helyi fityiszesnek, már minden környező faluban szárazak az utak. Mondja hogy közpénzt kotrásra? Hát hiszen a sót már kiszórták, ez a közpénzekkel való pazarlás lenne.

Mit akarok mondani, a szimpla kontraszelekcióval párosult idiótizmus is hatalmas rombolásra képes, és ha véletlenül szorgalommal is társul, az már tömegpusztító fegyver. :-(.
@Mariann19:
Szánalom ez, komolytalan és tehetségtelen pöcsök ezek.
A helyzet nem volt olyan drámai, mint ami lett belőle.
Persze időben, a megfelelő helyen reagálni kellett volna, de mivel ezek csúsztak és eleve hiányos volt a rendszer, csak halmozódott és végül ez állt össze.
Most inkább ne is gondolj bele, mi lesz a vizeken. Akik ott laknak, jobb ha elkezdik ütni az asztalokat és maguk szervezik meg a védelmüket, kitelepítési tervvel és meneküléssel, mert ezekre nem számíthatnak.
@simple observer 1.0: A hülyeség állampolgári jog. Mondta valami fideszfasz. Mindenki tudja ki. Na ez van meg a békemenet, meg a kitüntetések, meg a segg nyalás, meg a sajnálkozás...:(
@bella _ciao: "az is kimaradt a videóból, hogy felvették-e a magyar állampolgárságot, oszt fognak-e szavazni"

Jelentem, annyira szomjúhozik a szavazókra a kúrmány, hogy megnyitják a korábban a szoci kormány által takarékossági okból bezárt chilei nagykövetséget. Arra számítanak valszeg, hogy a mozgósítható öreg nyilasok majd jó sok szavazatot hoznak nekik.
@Mariann19: van délutáni programod? ha tüntetni mennél, akkor sztorno. digisport 1:

14:45
Kézilabda
EHF férfi Bajnokok Ligája, Pick Szeged-Vive Targi Kielce
A program élőben látható
16:55
Kézilabda
EHF férfi Bajnokok Ligája, Ademar León-MKB Veszprém
A program élőben látható
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: megpróbálhato összefoglalni? valami ilyesmire gondolok a hóhelyzetet olvasva, összevetve a kommunikációs propagandát a civil tapasztalatokkal:

segítő kezek nyúltak felém, ennek ellenére felszálltam a villamosra
@bella _ciao: Ha kell a jogerőre emelkedéshez közt.elnöki aláírás, reménykedhetünk, mint a 4. kotmány módosítás után a Káderjánosban. :-(
@Habakuk999: "A 2012-vel vitatkoznék vele"

Én is. 1998-ban egy ismerősöm (volt környezetvédelmi aktivista) valahogy a korpákok közé keveredett, és rém boldog lett attól, hogy fontosnak érezhette magát végre. Ő regélte boldogan a 98-as győzelem után, hogy mekkora asztalon-kurvát-táncoltató nagy bulik vannak, de nem ez a lényeg, hanem, hogy a politikai fő csapás iránya az eligazítás szerint az, hogy meg kell nyerni a 2002-es választásokat, és mindent ennek kell alárendelni.

Elhűlve hallgattuk, és valahogy nem barátkoztunk többet vele. Ja, és nem szavaztam a fideszre még egyszer (98-ban még én is bedőltem Orbán másfajta, emberközelibb beszédmódjának, mert kegyetlenül utáltam azt a poros politikai zsargont, amit Horn nyomott a Közgázon a vitában. Tört volna le a kezem, amikor rájuk ikszeltem...)
@bella _ciao: Szia! Nagyon rendes vagy, hogy szóltál. Két napja dühöngök, hogy csak a Digi Tv-n láthatóak a meccsek, nekem IPTV-m.
A közeli presszóba csak nem ülök be órák hosszára meccset nézni, mert aztán engem fognak kinézni...
Minden hétvégén azon gondolkozom, hogy a közszolgálati TV-ben miért nincs pénz a közvetítésre, amikor a kézinek már több híve van, mint a focinak.
Hát én akkor most mit csináljak?
Üdv, és mégegyszer köszi!
@épészmérnök: a buenos aires-i sumér-magyar származáselméleti iskolát már régen maguk mellé állították. ne már, hogy chille kimaradjon. fentebb írtam, hogy reggel kiszúrtam magammal, s hallgattam a vasárnapi újságot. egy argentín magyar magasztalta az orbánékat, milyen fantasztikus, hogy újra a magyar nemzet közösségéhez tartoznak, mert felvették az állampolgárságot.
@simple observer 1.0: hát most hülye analógiát hozok:
ertsey az lmp szily katalinja :)
@épészmérnök: Késő bánat. Én a szadeszra szavasztam és most nincsenek sehol. Én marha a fideszre kellett volna szavaznom. Elbaktam.:)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Nem is tudtam, hogy egy ember így képes kiépíteni egy általa megtervezett birodalmat. Vajon milyen eszköztár kell ehhez? Mi ennek az ára?
Az árvízi helyzetre ne aggódj, felkészülnek, miután a hóhelyzetben nagy volt a leégés. Lesz ott a munkagépeken kívül hajóflotta, légballon, naszád hegyek. Homokzsák? Na az nem lesz elegendő, viszont közmunkás, az rengeteg.
@Mariann19: marad a tüntetés.
különben meg a dekoratív hölgyeket mindig éhes férfiszemek vizslatják a presszó/kocsma nevű műintézményben. jobban érdekli őket a szép látvány, mint az izgalmas meccs.
@bella _ciao: Gondolom, nem is nézné jó szemmel esetleges ebbéli szándékomat a hitvesem, így maradok itthon tisztelettel.
míg több tízezer ember kínlódott a hó fogságában...
addig akatasztrófavédelem székházában:

www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=press_keptar_mutat&galeria_id=1205

gondolom 16h kor erről lesz beszámoló, hoyg mijen volt a pezsgő és a kaviár...
vagy esetleg sírva lemondanak dr.P.Sándor és dr.B.György bűnözők?
@Mariann19:
Vagy tud valamit VALAKIRŐL, vagy szimplán olyan, de olyan tehetséges, hogy ezért lett az, aki.
Másképp nem történhetett! :)
@Mariann19:

Talan azota mar leltel segitseget, de hatha megse:

www.nkora.net/
@simple observer 1.0: Most hallgatom vissza a hetes stúdiót. Ez az Eszter minősíthetetlen. Ezek után a helyében csöndben maradnék.:(
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli! Nekünk is ki kéne találnunk valami kitörési pontot, mi is lehetünk akkora ászok, mint Bakondi ! Még van közel egy év egy ilyen karrierépítésre. Ötleteljünk!
@bella _ciao:
@taga20:

Talan mindkettotok velemenye kicsit karcos, de van bennuk valami.

Nekem Ertseyrol alapvetoen nincs rossz velemenyem. En mar vagy fel eve is azt irtam rola, hogy szerintem nem lesz parlamenti kepviselo a kovetkezo ciklusban:
1. vagy mert nem hajlando kibekulni az ellenzek nagyobbik reszevel (belertve az MSZP-t), hogy ezaltal bejusson az LMP
2. vagy mert hasad a part, es nem ugorjak at a kuszobot.

Most ugy nez ki a masodik eset all fenn. Persze meg akarmi is tortenhet.

De attol en meg ot egy alapvetoen joszandeku, bar tulzottan is konokul naiv embernek/politikusnak tartom. Sok sertodessel, serelemmel sulyosbitva.

A dolgot is csak azert emlittettem meg, bar mar jo ideje nem pazarlok hozzaszolast az LMP-re, mert valamikeppen megiscsak tisztul tole a kep, hogy mi es miert tortent a 2010 elotti-utani 1-2 evben...
@Mariann19:
Az ilyen, mint Sintér bácsi meg a többiek, ezek a broááááf típusú fackalapok közelébe se kívánok menni.
Elevezgetek, eldolgozgatok én, ha hagynak. Ha nem, akkor majd világot látok...
@bella _ciao: Szily Kati legalább ért a környezetvédelemhez :(
@saravad: Szia! Rég láttunk erre! Hogy vagy?
@taga20:

" Késő bánat. Én a szadeszra szavasztam és most nincsenek sehol. Én marha a fideszre kellett volna szavaznom. Elbaktam.:) "

Tudom ertekelni az onironiat, plane ha ennyire ul a dolog. ;)
Bécsből hókotrókat küldtek...
Budapestről meg TEK-es páncélosokat...

enyni a különbség a demokrácia és a diktatúra között..
ki mi ellen készült fel...

az osztrákok a havat oszlatták...
a magyar hatóságok meg a fegyelmezetlen tömeget !
@simple observer 1.0: A lehetőségek tárházát küldted el, sajnos ezek focimeccsek, ha jól látom, és nem igazán a kedvenc sportom.
Azonban úgyis szerettem volna reagálni a Babarczy Eszterhez fűződő véleményedre.
A korábbi években nagyra értékeltem elemzéseit az ÉS-ben, a blogokon, magas színvonalon, markánsan fogalmazta meg álláspontjait.
Később a megnyilvánulásai kezdtek sápadttá válni, véleménye általánosságokban merült ki.
Az utóbbi időben Bethlen János Klubszoba c. műsorában gyakori vendégként már alig szólalt meg, inkább rejtélyes mosollyal figyelte beszélgető társait.
A most közölt írásából vált érthetővé, hogy a belpolitikai történések során lett először tétova, mignem bizonyossá vált előtte, hogy tévesen itélte meg Orbán Viktor személyiségét és várható cselekvéseit.
Csodálkozom ezen a tévedésén, hiszen a Fidesz 2002-es vereségének egyik oka a pártjuk lekezelő, pökhendi stílusa volt, melyet a magyarok különösebb politikai felkészültség nélkül is elutasítottak.
A vájt fülűbbek világosan látták, látják, hogy egy velejében erőszakos törekvés egy későbbi önkényt hozhat csak létre.
Ami Babarczyt illeti, Beáta Markó cikk alatti hozzászólása kíválóan foglalja össze tévedésének elemeit, idézem, ha nem olvastad volna el:
"Ennél már csak az lett volna szebb, ha ekkora kapitális tévedés, emberismeret és helyzetértékelési képesség hiányával BE ünnepélyesen megigéri, hogy többet nem publikál politikai elemzéseket és a jövőre vonatkozó állításokat."
Kemény szavak, elvárásokat látunk a sorok között. Egy elemzőnek felelőssége van, hiszen orientál, ezért értek egyet Markó Beátával.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
"Akkor majd világot látok."
El ne menj, esetleg akkor, ha megigéred, hogy mindennap írsz nekünk. Megértetted?!
@Mariann19: A pokolhoz vezető út jó szándékkal van kikövezve. BE az egyik kő.:(
@taga20:

"Ezek után a helyében csöndben maradnék.:( "

Engem is leginkabb ezzel huz fel, bar mar nem igen foglalkoztat, hogy eppen mit szakert. De mar jo ideje varom, hogy egyszer vegre leirja, hogy sajnalom, tevedtem, elnezest kerek. Vagy valami hasonlot.

Erre most megkapjuk, hogy:
"A civilizált Magyarországba fektetett reményért nem akarok bocsánatot kérni, mert azzal már az olvasót sértegetném."

Hogy akkor most mi az Uristen van?!?!?

Tobb mint 10 ev, ha a Bokros-csomagtol szamitom 15, Fidesz orjonges utan Eszter 2010-ben meg Orban Fideszebe vetett 2/3-os hittel remenykedett egy "civilizált Magyarországban"?!?!
Most meg meguzeni, hogy mindenki kapja be, aki bocsanat kerest varna, hiszen o "csak" egy vegletesen/vegzetesen naiv kis fruska volt 2010-ben, mikozben szamos sajto organumban, tv musorban adta elo a szakertot, a megmondo velemenyformalot...

De hat van meg nehany hozza hasonlo, mint pl az egyik szemelyes kedvencem a "forditott Cassandra":

"A Kovács László európai szociál-liberalizmusától Kiss Péter baloldali szociáldemokratizmusán, Mesterházy Attila centrumban való elhelyezkedésén át Szili Katalin nemzeti csapatáig húzódó tengely alkalmas lehet arra, hogy hozzákezdjenek a párt újjászervezéséhez."
@taga20: Taga! Egy politikai elemző ne legyen kő a pokolhoz vezető úton. Akkor inkább maradjon a járda alatt, onnan nincs módja a tudatokba hatolni.
@épészmérnök: Mindenki tévedhet. Én is csak egyszer húztam rájuk, 1998-ban.:D Azóta soha.
itt is van kis BELEÉGÉS... de megint megúszták...
amig az egykulcsus vidék fidesznyikek az úton faygoskodtak a hóviharban...
addig a fővárosi libsiket örömtűz körül melengeti dávid vitéz

index.hu/belfold/budapest/2013/03/17/kigyulladt_egy_bkv-busz_ujpesten/
@Mariann19: Kedves, ezt Eszternek is mond el, mert úgy látszik nem érti.:(
ojjan megnyugtató... ők mindent nagyon tökéletesen csináltak !!!

jöhetnek az újabb kitüntetések!

mno.hu/belfold/pinter-mar-nincs-elzart-telepules-es-jarhatatlan-ut-1145381
Ez nem semmi!"Ez a cikk hemzseg a hazugságoktól – persze nem a HVG hazudik, de kommentár nélkül azért nem kellene visszhangozni a hivatalos szervek gyalázatos hazugságait. Szombat este kb. 7 óra – fél nyolc között a 81-82 km táján a rendőrség lezárta az M1-est Budapest irányába, és csak éjfél után nyitották meg. Ezt sehol nem jelentették be, és elismerni is csak sokkal később kezdték el egy-két helyi rádióadón. Ott ültünk egész éjszaka az autóban, és egy orwelli világban érezte magát az ember, Csernobil után. Az országos media mélyen hallgatott, a Petőfi Rádió legfrissebb közlekedési infóként az este fél nyolcas híreket adta egész éjszaka, ami a kormányszervek győzelmi jelentéseit szajkózta. Egyedül az Ozonne meg egy picit még a Győr nevű helyi rádiókból lehetett valamennyire tájékozódni, de azokon is annyira féltek bármilyen negativ hírt vagy pláne kritikai megjegyzést beadni a műsorvezetők, hogy az egészen hidegrázó volt. A betelefonálok mondták nekik, hogy mi a helyzet, ők meg egyre csak azt hajtogatták, nekik az a dolguk, hogy a reményt tartsák bennünk, a másokra mutogatást azt nagyon-nagyon-nagyon szeretnék elkerülni, azt meg inkább be se mondják, hogy az ő számításuk szerint még milyen sokáig fog tartani a dugó felszámolása.

De még ezeken a helyi adókon is csak este fél tíz felé kezdték beadni az első híreket arról, hogy leállt az M1 Pest felé (a másik irányba soha nem nyílt meg, nem is volt forgalom). Az autópályák honlapjain meg a police.hu-n nem volt semmilyen információ, pedig a rendőrség tudta, hogy mi zajlik, akik felhívták a 107-es számot, azoknak el is mondták. De sajtótájékoztató semmi, az összes állami rádióadó meg Nyerges Zsolt összes csatornái csak azt hajtogatták, hogy mennyi embert szabadítottak ki, hogy valamilyen kormányhivatalnok egyetért azerbajdzsáni tárgyalópartnereivel, hogy kellene Baku-Budapet repülőjárat, meg hogy a morvaországi magyarok (!!!) is megemlékeztek 1848-ról. Persze hogy özönlötttek az autók (az osztrák határ túloldalán egy 20 km-es kamionsort mellett haladtunk el Németországból jövet), és este hét fél nyolc tájban az összes magyar rádióadón azt lehetett hallani, hogy szabad az M1 egész Pestig, és engedik rá az Ausztriában rekedt kamionokat.

Kb. 35 km-es sor alakult ki, mindkét sávban, ez állítólag nagyjából tízezer járművet jelenthetett. Nem volt baleset, keresztbeállt kamion, semmi, este 10 tájban csak annyi magyarázat kezdett jönni a helyenként felbukkanó rendőröktől meg a rádióban, hogy néhány hómaró kezdett dolgozni a leálló sávban (!!!!) a 83. kilometer táján, mennek Pest felé, és őket követik a feltorlódott autók. Mi kb. a sor felénél álltunk, kb. hajnal 1 óra 15 tájban tudtunk elindulni (addig is volt haladás, kb. 6 km 5 óra alatt, gondolom, ez sem azért, mert időnként egy-két autót átengedtek a záron, hanem inkább a sorban állók idegessége miatt torlódtunk fel egyre jobban). A belső sáv ott a 81-82. km táján egy két kilométeres szakaszon valóban jégbordás volt, de azon is lehetett haladni 30-40 km/h sebességgel. Ezt leszámítva az egész M1 teljesen száraz és tiszta volt egész éjszaka, nem volt havazás, nem volt szél, állítólag napközben sem.

Valójában már szombaton reggel 11-től szabadon lehetett utazni az M1-en, állítólag minden arra járó 3-4 óra alatt tette meg az utat Bécsből Budapestre. Lehet, hogy volt okuk lezárni az utat este fél nyolckor, de sehol nem jelentették be, csak az állandó hazudozás ment a rádiókban, hogy szabad az út Pestig, így egy csomó ember (mi is, és gondolom összesen úgy 15-20 ezer ember), akik választhattak volna más útvonalat a hazatérésre, ott rekedt az úton, mert visszafordulni nem lehetett, az M1-ről levezető utak az utolsó győri leágazás után mind le voltak zárva a rendőrség által, és nem engedtek át minket a szembejővő sávba, hogy visszamenjünk valahova az M1-en, ahol még át lehetett volna menni a szlovákiai 63-as útra (ezen a határ mentén el lehet menni a Börzsönyig, ahol Vác felé át lehet menni a határon Pestre menet), ami minden

Összegezve: az M1 egész éjszaka le volt zárva Pestről Győr felé, a másik irányban pedig valamikor szombat este fél nyolc előtt zárták le, es és csak jóval éjfél után nyitották meg. Ezt valakik eldöntötték valamivel korábban, de nem jelentették be, ezzel 15-20 ezer embert csapdába csaltak az M1-en. A helyi rádiók a betelefonálok nyomására este fél tíz felé megkezdték a tény beismerését, vizsgálgatták is egy picit, hogy mi lehet, próbáltak segíteni, de valami miatt rettenettesen féltek attól, hogy bármilyen kritikus megjegyzés bekerüljön az adásba. Magyarország, 2013. március 16, ide jutottunk."

:(
mosaxik...

érdemes nézni mijjenideges szerencsétlen....
elképesztő...

mno.hu/belfold/pinter-mar-nincs-elzart-telepules-es-jarhatatlan-ut-1145381
@taga20: "Kedves, ezt Eszternek is mond el, mert úgy látszik, nem érti."
Babarczynak ezzel a vallomásával kapcsolatban egy más magyarázat is felmerülhet.
Nálunk egyes elemzők a média által kissé sztárokká válnak, megismerik az értelmiségi lét verőfényes oldalát a népszerűség okán. Amikor ez a kivételezett helyzet kezd sápadni, a fennmaradás szándéka lesz erőteljesebb a további szereplés és az anyagiak miatt.
Ebben a "feltámadásban"-ban is vélek felfedezni ilyen szándékot.
Ezért a cikknek csupán annyi őszinteséget és jelentőséget tulajdonítok, amennyit a fenti indoklásom alapján megérdemel.
@V-PORT: Jaja mint a Vasárnapi Hírek. :)
@Mariann19:

"A lehetőségek tárházát küldted el, sajnos ezek focimeccsek, ha jól látom, és nem igazán a kedvenc sportom. "

Ejnye mar!!!

Van ott egy vizszintes sor a kulonbozo sportokkal.
En itt nezem a SupeRugby es a Red wings meccseket. Focit ellenben csak nagyon ritkan.

(Az also flash linken, pl az ehftv adasat lathatod.)

Sot! Az Other cimszo alatt van ott curling, snooker, cricket, jegtanc...

Altalaban, ha megfog egy cikk, egy blog poszt, akkor altalaban vegigfutom a hozzaszolasokat is, igy leltem meg Ertseyet is.

Velemenyeddel es Marko Beataval is tokeletesen egyetertek. Ezt az utannad nem sokkal megjeleno HSZ-omban tukeppen hasonlo modon meg is fogalmaztam. Toled fuggetlenul, mert meg eppen pufoltem a billentyuzetet, amikor a te HSz-od mar megjelent.

Mert bizony itt a SZAKERTELMEROL van szo!
A Wiki alapjan sokoldalu, de eppen azon a teruleten, amiert a nagykozonseg leginkabb ismerheti, amiert a studiokba behivjak, abban csufosan besult.

Es nem meg mindig azzal kene jonni, hogy: Hat Istenem, abrandosan naiv voltam...
Istenem... a régi szép idők...
Mikor Kómócsin Zoltán (hu.wikipedia.org/wiki/Kom%C3%B3csin_Zolt%C3%A1n) felvette az autójába a stoppoló Dinnyés József (hu.wikipedia.org/wiki/Dinny%C3%A9s_J%C3%B3zsef) daltulajdonost és ebből hír lett, hogy emberarcú szocializmus épül, itt a példája.
Hiába no, volt honnan tanulni. ::)
@simple observer 1.0: "És nem még mindíg azzal kéne jönni, hogy:Hát Istenem, ábrándosan naív voltam."
Néhány elemző nem feltételezi, hogy igen vájt fülű nézőik és hallgatóik vannak, akiknek magas az igényszintjük, és ehhez folyamatosan ragaszkodnak. Azon túl, hogy, hogy elemzéseikkel, magyarázataikkal felelősségük van az emberek gondolatiságát illetően, illene folyamatosan a toppon lenniük.
Hasonló volt a helyzete Török Gábornak, aki a politológusok sztárja volt egy időben. Azonban véleményében hamarosan ő is a kettős beszéd hibájába esett, nem volt pontosan körülhatárolt, egzakt álláspontja folyamatosan, így mára elszürkült, már képtelen visszakapaszkodni eredeti helyzetébe.
Blogjában ez a "lehet így is érteni, meg úgy is magyarázni" tétova megnyilvánulás blogjának elhagyására ösztönzi az embereket.
Viszont biztató, hogy a most megjelenő ifjabb politológus társaság jó irányultságú.
@Mariann19: mariann! mit szólsz ehhez a ciprusi bankbetétes dologhoz?
@simple observer 1.0: "Ejnye már!!"
Figyelmetlen voltam, most már látom, hogy miről van szó, és köszi a sport ajánlatot, klassz!
Bocsi, de még mindig hihetetlen azt olvasnom, hogy Ferenc pápa. :))))
@Mariann19: @simple observer 1.0: babarczy 2010-es várakozásai kapcsán mondanám, hogy többen voltak -bevallom én is, pedig nem szavaztam rájuk-, akik nem ezt várták a fidesztől. persze, példa a 1998-2002, meg az ellenzéki korszak, nem erre predesztinálták a bizakodókat. mégis, van az a páli út, ahonnét meg lehet fordulni.
@taga20:
Mit mondott BE? Van hozzá linked?
@Penivaldes:
Hódolatom!
Reggel kinyitom a rádiót. Mivel a Tiloson a szokásos hallgathatatlan zene megy, átkapcsolok a Kossuthra és a Vasárnapi újságban hallom a közvetítést. Rögtön a fenti sztori jutott az eszembe.
Az a baj, hogy a Kossuthot hallgatva már majdnem mindennap eszembe jut egy hasonló történet a(z akkori, nem a mostani) kommunizmusból.
Szerencsére már van internet, nem kell kuporogni a lehalkított Szabad Európa előtt, mint anyám tette 1986-ban, Csernobil után.
Milla tüntetés:
Ha a magyarok le tudják győzni a telet, akkor le tudják győzni Orbán Viktort is - fogalmazott Schilling Árpád rendező. Ő többek között Balog Zoltánt bírálta, amiért "nem tudja visszavonni Szaniszló Ferenc kitüntetését". Négyszer tudnak alkotmányt módosítani, de egy kitüntetést nem tudnak visszavonni. "Ki az aki támogatja a nácit? Széles Gábor! Ki az, aki kitünteti a nácit? Balog Zoltán! Ki az, aki kihasználja a nácit? Orbán Viktor!"
@Csaknézek...:
Márpepdig a haverom pont erre gyanakszik: mert szerinte még lezárt úton sem engedték volna egy nem páncélozott VAN-ban Egyeskét, és hogy csak a fejét montírozták a felvételre.
Lehet benne valami, ha arra gondolok, hogy amikor vonaton utazott, egy csalivonat haladt előtte, hogy azt robbantsák.
@bella _ciao: "Mit szólsz ehhez a ciprusi bankbetétes dologhoz?"
Előljáróban azt, hogy itt érezni a közelben először, hogy mit jelent egy csődhelyzet, különösen egy euroövezeti ország számára. Itt lehet megérteni azt, hogy az eu miért támogatta a végletekig a görgöket, mert Ciprus a példája annak, hogyan döntötte be a bankrendszerét a görögök adósságának csökkentése.
Amint olvasom, 17 mrd-ra volt Ciprusnak szüksége a csőd elkerülésére, 10 mrd-ot kapott, mely csupán a bank konszolidációjára elég. A banki betétek illetékének megitéléséhez jó lenne tudni, hogy eddig ezeket a betéteket hogyan adóztatták. Csak az illeték mértéke 6.75 és 10% lesz, keménynek tűnik, különösen annak fényében, hogy már a bankok nyitás előtt megejtik ezeknek a terheknek a levonását.
Azt nem tudom, hogy a külföldi bankbetéteknél mi lesz a helyzet, gondolom, nem tesznek különbséget, sok esetben nem is lehet a tulajdonos kilétének ismerete miatt.
@Mariann19:
Babarczy, Török Gábor, vannak még hasonló arcok. Mindig azon gondolkodom, hogy vajon ingyér csináltak-e hükyét magukból.......
@bella _ciao:
Mit tesz ugyi a szakértelem. Csak egy fotós figyelhetett fel rá, hogy a Semjén-kép "farok"magasságból készült. A birodalmi lépegetős montázstól meg én is félrenyeltem, igazán figyelmeztethettél volna, hogy "piaveszélyes" kép következik!
Orbán! légy büszke magadra és a donpintérre! Már a külföldi sajtó is a bénaságotokon csámcsog!

www.aljazeera.com/indepth/inpictures/2013/03/201331785050917332.html
@kekex: ha semjén a birodalom lovasa, akkor az ellenzékből ki a yoda? és van-e összefüggés széles fúziós elmélete és a halálcsillag között?

cink.hu/meg-kozelebb-kerultunk-szeles-gabor-fuzios-buszaihoz-455083123
@Mariann19:

Emlekszem meg a "nagy" Giro-Szasz, Kumin, Lakner, Torok kvertettre. Amikor meg szinte minden vitamusorba, barmely adon is lett legyen, legalabb 1-2 kozuluk ott volt. Szerintem eleg jol mutatja az akkori helyzetet, hogy harmojuk jobbra, illetve a Fidesz fele orientalodott es csak egyikuk balra. Valamint, hogy melyik tabor mennyire probalta, illetve sikerult nekik az egyes "fuggetlen" politologusokat a vonzaskorzetukbe huzni.

A szakma megcsufolasa, ahogy fokent kettojuk, ugrodeszkakent hasznalva a mediaszereplesuket, kilora eladtak magukat, meglehetosen masfee karriert epitve...

Persze a maiakrol is megvan az ilyen-olyan velemenyem.

"Viszont biztató, hogy a most megjelenő ifjabb politológus társaság jó irányultságú."

Lehet, hogy csak akkoriban nem lattam a szakertok hatteret, de ugy tunt, hogy azok elobb "futottak be" majd aztan hajlottak el, valamely iranyba. Cegek alapitasa stb. A maiak viszont epp forditva. Valamely ceghez allnak be, amelyekrol egesz turhetoen tudhato, vagy legalabb sejtheto a partpreferencia, es innen probalnak fuggetlennek latszani, hogy ezaltal amikor eppen nem azok, azon velemenyek is jobban atmehessenek.

Nekem nincs azzal gondom, ha valamely szakerto nem fuggetlen, csak egyreszt, tudhassa azt a nagyerdemu, masreszt probaljon azert megiscsak a tenyekhez minel huebb maradni.

"köszi a sport ajánlatot, klassz!"

Minthogy a DigiSport es a SportTv is alpvetoen focicentrikus (amit mar joideje es egyre kevesbbe birok nezni), kenytelen voltam mas csatornakat keresni...
Ez meg egy ingyen reklám a Luke Skywalkert elfogó TEK-nek:

www.bbc.co.uk/news/world-europe-21806043
@V-PORT:

"Bocsi, de még mindig hihetetlen azt olvasnom, hogy Ferenc pápa. :)))) "

Csak nem te is folyton a papai Ferencre asszocialsz? ;)
@kekex:
Én a Márton lúdon röhögtem :)
@simple observer 1.0: nem tudom, de nekem mráz a kedvencem :) olyan vicces figura.
@quendelapo: "Vajon ingyér csináltak-e hülyét magukból?"
Szerintem semmi esetre sem. Az ismertség okán lehet tovább haladni a kapcsolati tőke irányába. Ez hozhat egyetemi oktatói állást, vagy egyes pártokhoz fűződő politikai tanácsadói státuszt is, de a média szereplések sem gratis alapon történnek, úgy tudom.
@bella _ciao:
Babarczy Esztike az "egész pályás letámadást" viszonylag konszolidált kormányzásnak nevezi?
Jogkérdésekben a közgazdász ismerőseire hallgat?
Ráadásul olyanokra, akik szerint a "demokrácia teljes felfüggesztésére lenne szükség" Hadd találgassak: Jobbikosok vagy Hungaristák?
A kötcsei beszédből a SAJÁT klientúra igény-visszaszorítási igényét olvasta ki?
Ez meg a habos hal a tortán:
"A civilizált Magyarországba fektetett reményért nem akarok bocsánatot kérni, mert azzal már az olvasót sértegetném."
Fidesz magyaránra átültetve: Ti hülyék, minek hallgattatok rám, amikor Orbánt megszavaztátok: Vessetek magatokra.
Nos: LEHET, hogy valakinek így néz ki egy bocsánatkérés. Én nem tartozom közéjük.
@quendelapo: Klub rádió "hetes stúdió" itt meg tudod hallgatni. első egy-két részben van.
@Mariann19: mindegyik fellépésért fizetnek? tudsz erről valamit?
Ez a Pintér akkora nagy ....! És még finom voltam.
Hankiss Elemér Mi történt velünk?
nol.hu/lap/hetvege/20130316-mi_tortent_velunk#

"Ennyire, nem sokra jutottam. Mert úgy érzem, mindez együttvéve sem magyarázza meg kellőképpen Magyarország lendületének megtörését és az ország viszonylag rossz teljesítményét az elmúlt évtizedben."

Pedig egyszerű: az ok Orbán Viktor
Pintér @ kormány:
Minden über fasza volt.

Osztrák mentőegység vezető:
Minden über kaotikus volt.

Kormánymédia:
Semmi sem volt, de azt is über faszán megoldották.

Minden egyéb média:
Kurvakibaszotan über kaotikus, szervezetlen fejetlenség uralkodott.

Én:
Remélem, seggfej, ízlett a díszvacsora, miközben emberek éheztek és fáztak várva az überfasza mentést.
@Mariann19: köszönöm! de ez is érdekes:

Bírálat a bratyizós bankoknak

Richard Fisher, a dallasi Fed elnöke szerint a legnagyobb, kiváltságos státuszú bankok "a bratyizós kapitalizmus gyakorlói" és fel kell őket darabolni, hogy már ne jelentsenek veszélyt a pénzügyi stabilitásra.

www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/biralat-a-bratyizos-bankoknak-399829
@rdos:
Azt hiszem a szöveged az egész kormányzásra ráhúzható:
"a szimpla kontraszelekcióval párosult idiótizmus is hatalmas rombolásra képes, és ha véletlenül szorgalommal is társul, az már tömegpusztító fegyver. :-(."
@flippant:
Ez tudatos tekes akció volt. Most bemutatta a jazee a képeket, a terroristák csak legyintenek: ezeket se bántjuk, van bajuk elég.
@simple observer 1.0: Érdekes dolog az, hogy reálisan szemlélve egy politológustól azt várjuk el, hogy legyen pártatlan és objektív.
Később, amikor észrevesszük, hogy valamely politikai oldal felé van irányultsága, lemondunk az objektivitás igényéről és egyszerűen tudomásul vesszük.
Esetleg akkor berzenkedünk, amikor egy-egy politológus addigi preferenciáját feladva átáll valamely oldalra, és eredeti küldetését átváltja jól jövedelmező, félig civil státuszra.
Ezt végig gondolva felmerül a kérdés, hogy érdemes-e politikai szakértők magyarázatait elfogadni, objektivitás híján nem vezetnek-e tévútra?
Bár a fiatalabb generációnál ez a veszély nem áll fenn egyelőre, élesen elhatárolható az elemzések pártpreferenciája, különösen Mráz, Kumin esetében.
Jézusatyaúristenirgalomanyjanehagyjel! :) / :(

Megnéztem a videót. Pintér hozta a formáját, há istenkém. De ez a Bakondi... fúúú b+ (eddig még nem láttam, nem nézek híradót)
Riporter: Mennyire készültek fel előre?
Bakondi: Mire gondol?
(ÉN: Hát én konkrétan a pinára, de hogy ez az ember mire gondolhat - jézusuristen, hol voltál 2 napig)
Aztán megnéztem önéletrajzát. Igy már minden világos és tiszta.
Munkatársunk telefonon utolérte Pintér Sándort:
- Tud valami újdonsággal szolgálni, miniszter úr?
- Igen, örömmel jelenthettem be, hogy reggel óta nincs elzárt település az országban.
- Nagyon rossz a kapcsolat, hol van most miniszter úr?
- Azt nem tudom, egy kis faluban, amit 10 méteres hófalak vesznek körül, és három napja nem járt erre senki.
@Nap Pali:Üdv! Szoktál a STOP-on kommentelni?
Ez már volt?
Beszarok, komolyan.

hvg.hu/itthon/20130317_Pinter_Bakondi_katasztrofa

Pintér szerint még jobbak is voltunk a mentésben, mint más országok

„Európa eddig legnagyobb márciusi viharát éltük át” – mondta a belügyminiszter vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ehhez képest „más országokban 2,5-3 nap alatt tudták az úton rekedteket kimenteni, elhárítani a károkat”. Bakondi György szerint jól felkészült, jól helytállt a katasztrófavédelem.
ÉRTÉKESÍTÉSI VEZETŐ UTÁNPÓTLÁS PROGRAM
Demand Planner
Álláshirdetés

Nincs már elzárt település, nincs járhatatlan út az országban – mondta vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint a legnagyobb gond az, hogy 75 településen nincs még áram, ennek a fő oka, hogy a gerinchálózatról 240 oszlopot tört szét a vihar. A belügyminiszter szerint „Európa eddig legnagyobb márciusi viharát éltük át”, Nyugat-Európában több mint 1200 kilométeres dugó volt, ehhez képest „más országokban 2,5-3 nap alatt tudták az úton rekedteket kimenteni, elhárítani a károkat”.

A Meteorológiai szolgálat 13-án 16.30-kor már jelezte, hogy viharos szél, havazás lesz, ezt 14-én délelőtt megismételték, az Országos Katasztrófavédelem emiatt figyelmeztetést adott ki. „Egyértelmű, hogy 14.-én 14.30-kor a rendőrség lezárta az érintett utakat, 14.54-kor katasztrófahelyzet lépett életbe” – mondta Pintér. Az Operatív Törzs 14-én 14.00 kor állt fel. Mindez kellett ahhoz, hogy „megfelelően tudjuk kezelni a helyzetet”.

Köszönet az osztrákoknak és a szlovákoknak

Pintér szerint kétszer-háromszor olyan erős volt a szél idehaza, mint az „európai uniós viharok”, emiatt nem lehetett tisztítani az utakat. A belügyminiszter külön megköszönte az osztrák és a szlovák belügyminiszternek a segítséget, és kiemelte az önkéntesek támogatását is.

Az elmúlt napokban 227 melegedőhelyiséget nyitottak meg az önkormányzatok, volt, ahol még ünnepi ebédet is fel tudtak szolgálni. Több mint 6000 polgárőr, több, mint 900 önkéntes tűzoltó, 275 önkéntes dolgozott. A belügyminiszter szerint kiemelkedő, hogy egyetlen kihűlés sem történt a bentragadt autókban, ez a rendőrségnek köszönhető, akik minden autóshoz eljutottak. A vagyoni kárt még nem tudták felmérni, de fontos kiemelni,hogy az elhagyott gépjárműveket sehol nem törték fel, nem fosztották ki.

Orbán Viktor utasítására a Belügyminisztérium hétfő estére jelentést készít a tapasztalatokról, és azt a kormány tárgyalni fogja – mondta.

Nem semmi

Bakondi György szerint „egyértelmű, hogy a rendszer felkészült, mert nem a semmiből nyílt meg a 275 melegedő, nem a semmiből jött a 30 ezer hivatásos”. Az OKF főigazgatója szerint időben jött a figyelmeztetés. A katasztrófavédelem 14 helyen vágta el az M1-es, M7-es szalagkorlátját a visszafordítás érdekében. Összesen 14 ezer személyt, 9 ezer gépjárművet kellett kimenteni, emellett 23 vasúti szerelvény akadt el. 146 település 65 ezer lakossal volt elzárva a külvilágtól. „Sikeres beavatkozást hajtottunk végre, felkészült szervezet regált” – összegezte Bakondi György.

Papp Károly, az ORFK vezetője arról beszélt, a katasztrófahelyzet idején nem történt halálos közúti baleset, több, mint 9 ezer rendőr teljesített szolgálatot. A rendőrök már a szabolcsi kábeltolvajokat, és az orgazdát is elfogták, akik az áramellátást helyreállítását akadályozták.
@bella _ciao: Lakonikusan itélem meg a bankok szerepét, ugyanúgy, mint a befektetői csoportok helyzetbe hozását az USA-ban is. Mindaddig, amíg a háttérben az adott ország pártjainak támogatása áll a bankok és a befektetői csoportok által, addig ezek a szervezetek mindíg jól jönnek ki még a válságból még akkor is, ha a válságot ők okozták.
trjvtyjgygtrvjty trrvitko most mondta a tv2 naplopó című műszarában, hogy bemutatják a TELJES videót, amiből a MINISZTERELNÖK ÚR feltöltött egy részletet.
na, arra kíváncsi leszek, most idekötött a tv elé (ilyen se' volt azóta, mikor bemondták, hogy ceausescu daciával menekül).
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Viszont én soha az életbe nem szavaztam rájuk, ellentétben ahogyan látom azokkal, akik nem naivak és már régóta tudják a tutit Orbán betegségéről, csak véletlenül megtévedve behúzták neki olykor-olykor az X-et.:)))

megmondom őszintén, abban is reménykedtem, hogy a szociknak is használ egy makarenkói pofon.

Ebben is naiv voltam.
@Secnir:

Sose értem a mazochistákat:)))
@Orica Középföldi:
csaut nézni kifejezetten szórakoztató volt.
Most lett elegem a Millából. Tüntiznek, balfaszkodnak, tücsköt-bogarat összehordanak, fogalmuk sincs, milyennek kellene lennie egy tüntetésnek.
Történelmi helyzet van, hétfőn megszűnt a jogállam. Semmi, de semmi másról nem kellene ordítani, csak erről. Az összes ellenzéki vezetőt oda kellene állítani a színpadra, hogy mondja el keresetlen szavakkal, hogy mit gondol a helyzetről, és mik a szándékai. A civilkedés fontos volt, de most vége. Most politikai harc jön. Egy mondatos, kemény üzenetekre van szükség. Tilos pot pourri-t összeönteni a színpadon. Bár mindegyik civil szervezet céljaival egyetértek, de csakis, és kizárólag Bajnaira, Mesterházyra és Gyurcsányra vagyok kíváncsi! Mert őközülük kell majd választanom.
@Habakuk999:

" abban is reménykedtem, hogy a szociknak is használ egy makarenkói pofon."

Erről azért nem tudsz meggyőződni, mert a régi elit már nem kap lehetőséget, hogy bebizonyítsa,tanultak a pofonból.
Az új meg azt gondolja, nem ők kapták.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Boli, elloptam es megosztottam, mert egyetertunk.
Kérdéseim Bajnaihoz, Mesterházyhoz és Gyurcsányhoz:

1.) Hogy látja, okafogyottá vált-e a továbbiakban a részvétel az Országgyűlés munkájában, miután feketén-fehéren kiderült, hogy lehetetlen bármilyen intézményes formában befolyásolni a Fidesz döntéseit?

2.) Legitimnek tartja-e a hétfői döntés után a Fidesz-kormányt?

3.) Legitimnek tartja-e a továbbiakban az Alaptörvényt?

4.) Mit gondol, lehetséges-e a jelen helyzetben a tiszta és legitim választás?

5.) Bojkottálja-e az országgyűlési részvételt, és a választást?

Ennyi!
@épészmérnök:

"Most politikai harc jön."

Na ez az a mondat, amit Juhász soha nem fog érteni. Nem politikus. Nem is lesz.

Az a gyanúm, ezt Mesterházi se igazán érti.Legalábbis a háta mögötti 3 év erre bizonyíték.

A másik kettő oké.
@quendelapo:

"Pedig egyszerű: az ok Orbán Viktor "

Bár ilyen egyszerű lenne. Szerintem ő ok és okozat egyben.

Gulyáskommunizmusból gulyáskapitalizmus lett, nincs benne semmi meglepő. Mi sokkal magasabb életszínvonalon éltünk, mint a keleti blokk többi országa. Magasabban, mint amit megengedhettünk volna magunknak. A rendszerváltás után is még egészen a pénzügyi válságig. A múltból nem maradt csak adóssághegy- ez volt az ára a hallgatólagos szerződésnek Kádár és a nép között. Hát feléltük a jövőt.
@Secnir: Én arra leszek kíváncsi, hogy ha véletlenül 2014-ben más nyeri meg a választást, a Tv2 annak a fenekébe is így benne lesz, vagy maradnak az Orbánéba, mert azt már megszokták?
@Farkasokkal táncoló: Ehhez nem lehet mit hozzátenni. Ezek az emberek betegek a főnökkel együtt!:(
@Mariann19:

Inkább kézimecceket kellett volna nézni délután,mint csonttá fagyni ezen a lagymatag Millán...Nagy gratula a fiúknak de a lányoknak sajnos nem ment..A váci szurkoló haverok képeit nézegetem Párizsból de sajnos nem ment a szekér..
@épészmérnök:

Jó kérdések. Meddig akarják még játszani a bohócot a színjátékban?
@Orica Középföldi: @épészmérnök: Sovánkára sikeredett ez a tüntetés, annyira, hogy beszunnyadtam fél füllel hallgatva őket.

Orbán jól jött ki a buliból, a hideg szél elfújta a haragos civileket.

Azt hiszem, itt a vége a Millának.
Elég is belőle ennyi.

Épész kérdései korrektek.
Elég a semmittevésből.
@Mariann19:
A fellépti díj aprópénz, ennyiért senki nem csinál magából hülyét, hiszen mondhatna igazat is és akkor is meghívják a következő műsorba. Azt sem hiszem, hogy az egyetemi állás a tét, hisz BE bárhol kaphatna egyetemi állást.
Na, most megint nagy bajban vagyunk. Mindenki vigyázzon magára, nincs itthon a főnök.
www.origo.hu/gazdasag/20130317-a-fel-kormany-elutazott-jordaniaba.html
@Habakuk999: A Milla megtette kötelességét a Milla mehet. :) Októberben sem miattuk mentek ki sokan.
@épészmérnök:
Egyetértek, gáz volt a mai tüntetés, kár volt ezt így megtartani.
Miután jól kiröhögtem a videót és a propagandát (jó két órán keresztül röhögtem), elgondolkoztam.
1. Van az a pénz, amiért én is vak csíkszeredai lennék egy videón.
2. Ha orbán nagy bajban lesz a videó miatt, még simán hazudhatja, hogy nem is ő volt a kocsiban, másodállásban szinkronszínész, és habonyi árpádot szinkronizálta, mert neki nem tetsző a hangja.
@bella _ciao:

Az EU épp most nyúlja le bankmentés címén a ciprusi bankbetétesek kuporgatott pénzét. Ugye nem tőlük várjuk, hogy megmentenek minket?

Abszolút EU párti vagyok, de ez kiverte a biztosítékot.
@Habakuk999:
"Orbán jól jött ki a buliból, a hideg szél elfújta a haragos civileket."

Jaja! El sem kellett volna utaznia (bújnia), az általa hőn szeretett Brüsszelbe!

Amúgy tavaly október 23-án sem volt itthon!
Hiába, ilyen egy igazi, nemzeti kormány, és kormányfő!
Jé, másnak is milyen jól fejlett paranoiája van!
5. Várták, hogy kiürüljön Pest, ne legyen aki balhézik 15-én? Ezért nem vágták át 14-én már este át a korlátot (csak Pálinkás úrnak)?
Remes Gábor 18.06, van ám több kérdése is:
Csupán ilyen egyszerű kérdéseim vannak: 1, Hogy lehet az, hogy a lezárt utakra még 14-én este is feljutottak buszok, autók? 2, Hogy lehet, hogy a kihirdetett katasztrófahelyzet ellenére vonatok (MÁV), buszok (VOLÁN) indultak el, mintha semmi sem történt volna? Rájuk nem vonatkoznak szabályok? 3, Miért nem lett leállítva - legalább - a kamionos forgalom? 4, Mire várt a TEK 14-én éjjel, 15-én de.?
hvg.hu/itthon/20130317_Pinter_Bakondi_katasztrofa?FullComment=true#comments
@Habakuk999: A a szomorú, hogy Bajnainak (és mögötte a Haza és Haladásnak) van valamiféle programja, de nincs mögötte egyenlőre párt. (Meglátjuk, mi sül ki az E14-ből.Egyenlőre 3 szervezet "szövetsége" , az Együtt-PM szövetség pedig egy ujabb taggal bővült "szövetség" immár 4 taggal.) Mesterhézynak van pártja, de nincs értékelhető programja. A DK-nak van pártja, van programja - ami nagyjából megegyezik a Haza és Haladás-éval - de nincs mögötte tömeg.

Úgyhogy marad Orbán. (Ld. Mikola nyilatkozat.) Tetszettek volna korábban gondolkodni.
@Mariann19:

Szerintem sehogy nem adóztatták, nem véletlen volt Ciprus adóparadicsom.
Lilbsibolsi lázítók!

Itt van:

"„Európa eddig ismert legnagyobb márciusi viharában” csütörtökön 14:54-kor a katasztrófahelyzet kihirdetésre került - mondta a belügyminiszter."

Na, ezt nem tudtátok, mi???
@Husz_János_Puszita:
OV 1997 óta a magyar politika meghatározó alakja és már akkor sem a Nagy Imre temetésen momndott - egyébként sok mindent a későbbi Orbánból megelelőlegező - beszéde folytán. Az nelmúl 23 évből 17 évig kormányfő vagy azellenzék vezére. A Bokros csomag óta nem történt semmilyen reform vagy átalakulás a jóváhagyása nélkül. 17 éve meghatározza a közbeszédet, a gondolkodásmódot az országban. Egyetlen ma is aktív politikusnak sem volt ekkora befolyása, a rendszerváltás óta egyetlen politikusnak ssem volt ekkora hatása.
Felépített egy a magyar gazdaságot mozgatni képes vállalatbirodalmat, ami összefonódik a párttal, ami ma már egyet jelent Orbán Viktorral.
Lehet persze azt mondani, hogy Hitlert, Sztálint, Napőleont és Nagy Sándort az adott kor termelte ki, de a helyzet az, hogy nem tudjuk, milyen lett volna az adott kor nélkülük, azt viszont határozottan tudjuk, hogy ők hogyan befolyásolták a kort, amiben éltek.
@DarthVader: Ha pártot akarnak a hátuk mögé, akkor most lenne az alkalom, hogy feketén-fehéren meghirdessék a mozgósító jelszavaikat. Anélkül senki nem fog talpra ugrani, és beszállni a melóba.
@V-PORT: "A házelnök hozátette: a mai tüntető fiatalok apukája valószínűleg olyan kommunista vezető volt, akik ellen a rendszerváltás idején ők tüntettek." a kisztitkár beszél belőle
nnnnna.
elmondom mi volt.
semmi.
szerecsenmosdatás. persze a beharangozott "vágatlan" videó sehol. gondolom, rájöttek, hogy vállalhatatlan.
A sunyi, aljas, álszent, gőgös, tolvaj, szarházi orbáni politikának nincs határa.
Már írják a jutalmazottak, kitüntetettek, előléptettek névsorát a "kiváló" hóhelyzetkezelés miatt. Komoly pénzek kiosztása is várható!
Mocskos, aljas, szemét fideszes banda!
Ha nincs a sok normális magyar ember, az osztrák segítség még mindig béna lenne fél Magyarország!
Hol voltak az útmenti hófogó rácsok, a katonaság miért nem előbb lépett, az utakat miért nem hamarabb zárták le, miért nem merték behívni a nemzeti ünnepen a megmentő labancokat....?
Hol volt, miért lovagolt Romániában Semjén nulla Zsolt, akinek helyettesíteni kellett volna Orbánt?
És még kitüntetik magukat, nem látok a méregtől és az utálattól.
Tényleg ébredj már Magyarország!
@Secnir: Hazudtak? Ilyen lehet? Hogy ők?
@bella _ciao: ilyenkor nem is igazából a kövér parasztot kell felhozni, hanem pl pokornit akinek az apja besúgó volt...
@Indriq: kövérnél ez már paranoia, kezelni kéne, nem őrséget adni neki
@bella _ciao:
Ezt mondta az a pofátlan komcsi Kövér?
Akinek a családja és ő maga is a legdurvább kommunista volt?
Akit felvételi nélkül vettek fel anno a jogi egyetemre (!), bár közepes képességekkel és eredményekkel rendelkezett - viszont a családban ott figyelt a "Szocialista Hazáért" érdemérem?

Mindezt persze röhögés nélkül végigbírta röfögni...
Szégyen, hogy vérkomcsik osztják az észt és csak azért komcsiznak le másokat, mert azok nem értenek egyet velük!

Mint az a tipikus náci gondolkodásmód:
- ha nem értesz velünk egyet, akkor mocsok zsidó vagy!

Hát nyasgem Kövér Lacika! Szégyen ez az alak...
@bella _ciao:
Lehet, hogy azért vannak, ha elhatalmasodik rajta az őrület, akkor a zubbonyt rányomják?
Aszongya ez a beteg Sintér, hogy "Belgiumban minden idők leghosszabb dugója alakult ki. 1670 km hosszú gépjárműsor volt mozdulatlan."

Na most, megnéztem google maps-en, Belgium legszélesebb része 310 km! ;)

LoL!
Gyerekek, amióta megtudtam, hogy Orbán elment Jordániába, beültem a szomszéd kocsijába, fő a biztonság. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
te ilyen naiv vagy? Úgy gondolod, hogy a csicskásai nem az ő seggéből születtek?
@Nap Pali:
www.stop.hu/belfold/orbanekon-rohog-az-orszag-fotok-es-video/1131479/
A linkedben levő képek közül elég nehéz választani. De a 18-ik nagyon jó csattanó:
2 tank és a felirat: "Ha itt végeztetek, irány az Országház"
De a bantán lovagló Semlyén se semmi. Köszi!
@Indriq:
Én sem. Szégyen egy ilyen tetű és ez "közméltóság"!
Rövidesen be lesznek vezetve hidd el a megszólítások is hozzá.
Lesz itt még méltóságos és kegyelmes...
@Mariann19: a zsoldosok "hinta-politikája":Babarczy Eszter?
@Husz_János_Puszita: hát, szerintem meg az történik, hogy az EU megelégelte, hogy az államcsőd elkerüléséhez csak neki kelljen pénzt pumpálnia. Nem elegáns, de ez van. Amúgy Cipruson a jövedelemadó évi 19500 Euro-ig 0%, 19500-28000-ig 20 %, azaz a 28000 Euro-ra, az összjövedelemre vetitve, 7% alatt. (Hozzátenném, hogy nálunk a 13. havi nyugdíj és a bér elvétele 7,7% nettó csökkenést okozott. És nem egyszer, hanem évente.)

És ahogy a manyup pénzek elsinkófálása sem verte ki a biztositékot, ez sem fogja. (Viszont Viktornak adott egy ötletet. )
@Secnir:
Jujj de jó! Akkor lesz kisgyerek és kutya is!
Álmoskönyvek és holywoodiak szerint anélkül nem teljes egy film.
Gyerekek...

"A Bakondi előadta, hogy nem lehetett korábban lezárni az autópályákat, mert sérti a szabad helyváltoztatás jogát."

Tényleg ezt röfögte az a féreg??? :D
Holnap selcici sajtótájékoztatót tart:
"A Bajnai Gordon által feltüzelt, és a karvalytőke által üzemanyagilag támogatott autóshordák szállták meg a Dunántúl útjait, meggátolva ezzel a békés polgárok szabad helyváltoztatását. Multinacionális kamionok torlaszolták el a főútvonalakat, ezzel akadályozva, hogy az ünnepelni készülő emberekhez eljusson az élelmiszer és az áram. A kormány döntései miatt sértett energiaszolgáltatók tudatos szabotázzsal okoztak fennakadásokat, megközelíthetetlen helyeken rombolva le a saját infrastruktúrájukat. A kormány ezért mindenre kiterjedő vizsgálatot indít, és példás büntetésben részesíti a Szocialistákat, élükön Gyurcsány Ferenccel."
Szidhatjuk a kretén kormányt, de a helyzet az, hogy a hóvíhart mi szívtuk meg sokkal jobban!

Azt gondoltuk vártuk joggal, hogy március 15. az orbánváltó erők nagy tavaszi felvonulása lesz, ami meggyőzi a kétkedőket arról, hogy igenis lehet jövő tavasszal kormányt és alkotmányt váltani. Ezt a felvonulást elfújta a szél. A milla póttüntije annyit sem ért, mint műanyag hólapát a hóvúvásba szorúlt autópályán. És sajnos nem látni, hogy lenne-e bármilyen alkalom, ami pótolhatja a most elmaradt tavaszi zászlóbontást.
Az e14- pm szövetség e hátszél nélkül lesz kénytelen nekimenni a pártszervezésnek. Nem lesz könnyű és ha május végére nem állnak az egyéni jelöltek 106 körzetben teljes menetfelszerelésben, akkor elfelejthetjük a 14-es győzelmet.
@Bakter: Végre valaki kimondta az igazságot. :)
"Orbán Viktor Jordániába utazott"
"Ónos eső eshet hétfőn"

Ez kiteszi a lábát az országból, és itt a tíz csapás? Könyörgöm az ENSZ-nek, hogy ne engedjék be külföldbe, mert Magyarországnak vége.
@V-PORT: Nézd, én nem vagyok egy mindentudó politikailag tájékozott, csak egy nagyon átlagos, főleg innen tájékozódó.

Én pl nem ismerem a a Milla felépítését, vezetőit, különösképpen nem is érdekel.

érdekelnének, ha előjöttek volna olyannal, ami alapján úgy gondolom, érdemes lenne támogatni őket.

Szimpatikusak voltak tavaly, új színt hoztak, nekem ez a mai nap azt jelezte, hogy kifulladtak.
Lehet, hogy ez nem így van, mivel belealudtam a szónoklatokba, lehet akkor mondták a tutit.
@quendelapo: Az elmúlt három nap nem pont arról szólt, hogy a kormány jól végezte a dolgát. Lehet, hogy az ellenzék, és mondjuk Bajnai hosszú távon jobban is járt. Ez lehet, hogy többet ér egy tüntetésnél, és a szólamoknál.
@Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP:
Dehogy, azt majd girnyószáz mondja el egy másik sajtótájékoztatón. Szervezettek ezek, mint a katasztrófavédelem, mindenki tudja a dolgát.
Egy fideszes nyugtasson már meg, hogy védhető még a kormány állaspontja.... ne veszítsem már el az alaptörvénybe vetett bizalmam!
Remélem a belügyminiszterünk kitünteti pintér sándort (heheheh), mégiscsak a hazánk védelméért felelő embernek kéne a katasztrófát tökéletesen ellátó embert kitüntetnie.
@épészmérnök:
Hát igen, TGM szerint DIK van (azaz MÉG NEM diktatúra) de ettől már jöjjenek ki a Parlamentből az utcára az ellenzéki pártok
és utána elég zavaros volt.
Pl. civil népszavazás (á 5 mrd - hol, miből?)
De én is már szeretnék elmenni egy KÖZÖS pártrendezvényre. De amíg ló nincs - a szamár is jó. PÁRTzászlók már lehettek.
Kis lépés a pártoknak, nagy ugrás a Millának.
@quendelapo:

Igaz, azért írtam, hogy ok és okozat egyben. A szomszéd országoknak is voltak nagyon kártékony politikusaik. Ennyi év garázdaság után mégis a Fidesz a legnépszerűbb párt. Miért lehet?
@V-PORT:
Az elégedetlenség nőtt, de pártok nélkül nem lesz győzelem. A pártszervezés pedig megakadt.
@Habakuk999: A Milla egy bázisdemokratikus gittegylet, amelynek a funkciója, hogy képes technikailag megszervezni nagygyűléseket. A programot már nem, mert ahhoz nincs elég politikai érzékük. Továbbá tüntetést sem, mert egy tüntetés valahonnan valahová tart, nem pedig egy helyben topog.

Tehát még egyszer, röviden: a Milla egy logisztikai platform.
Ezek, ebben a videóban véresre lapolgatják egymás vállát! LoL!

index.hu/belfold/2013/03/17/pinter_hetfo_estere_jelentes_keszul/

Még csak egy pici: "ebben lehettünk volna határozottabbak, gyorsabbak, hatékonyabbak..." sem hangzik el!!! Vagy egy elnézéskérés a hosszas várakozások miatt...

LoooooooooooL!!!!!!

Kurvajókvagytok, istencsászárok!
@Husz_János_Puszita:
Mert sokan nagyon fosnak. Biztos, ami biztos, azt hazudják, hogy ők biza a fideszre szavaznának. És a 17 éve folyó néphülyítés sem hatástalan sajnos :(
@Bakter:
Milyen a politikai helyzet Jordániában?
Csak mert kezdhetnek aggódni! :(
Az atv-n egy főfasz szopja saját magát:
"Nem mi okoztuk a hófúvást... és semmi nem úgy van, ahogy mindenki tudja, hanem úgy, ahogy pintérsanya mondja".

HOGY ROHADJ EL A HÓFÚVÁSBAN.
bakondi nagyon keménykedik az atv-n. ez az elmúlt rendszerben is határőr volt?
@Husz_János_Puszita:
Azért tegyük hozzá, hogy nagy része külföldi - főleg orosz pénz, amit a más országokénál kedvezőbb adókulcsok miatt menekítettek oda, és ezzel a sarccal (egyszeri illeték) nagyjából arra a szintre hozták, ahol a többi államban van a kamatadó. Ha államosításnak tekintenék, a néppárti többség nem szavazta volna meg, az ideológiája pont a versenyelőnyük megszüntetése és a tisztességes verseny biztosítása.
@bella _ciao:

"babarczy 2010-es várakozásai kapcsán mondanám, hogy többen voltak -bevallom én is, pedig nem szavaztam rájuk-, akik nem ezt várták a fidesztől."

Ez igy rendben is van. Eleg ritkan szoktam csesztetni itt azokat akik Viktorra szavaztak, mert hiszen bo evtizedes munkaja volt benne a Fidesznek...

Csak hat ha valaki "szakertokent" nyilatkozik valamilyen temaban, akkor legalabb nagy hulyesegeket, illetve vagyalmait ne hangoztassa!

En pl. nem igen szoktam itt jogaszkodni, es kozgazdaszkodasom is olyan dolgokban merul ki, amit egy szamokat ismero ember autodidakta modon magara szed. Eppen azert mert nem erzem ugy, hogy komoly alapom lenne arra, jog megmondjam a tuttit.
Mindezek mellett persze nem is kulonosebben erdekelnek ezek a teruletek.
Mondjon nekem egyetlen embert valaki ebben a kormányban vagy állami vezetésben, aki alkalmas a képességei és hozzáértése alapján (nem a nyalástechnikára gondolok) a feladata ellátására. Ha véletlenül lett volna mégis egy-kettő, azok meg ugyanúgy leadták a gerincüket a fidesz ruhatárában.
@DarthVader:

"Viszont Viktornak adott egy ötletet. "

Én is ettől félek a legjobban.
Akkor is diszkriminatív, hogy a betétesekkel vitetik el a balhét. Miért pont ők fizessenek? Azon felül, sérti a magántulajdonhoz való jogot. Az adózás rendszere más kérdés, az minden állampolgárra egyaránt vonatkozik.
@V-PORT:
Ha van eszük, még a Földközi-tenger fölött... khmmm... megoldják eme kis problémát! :)
@Indriq: csak nehogy eldobd a hajad, mert pintér és bakondi simán kaphat egy plecsnit. Elvégre teljesítették azt a feladatukat, amire a fődakota tartja őket.
@Parajpuding:

Egyértelmű volt, hogy a központosított kézivezérlés nem fog működni. A napokban látványosan megbukott, de ez csak a jéghegy csúcsa. A közoktatásban, járási hivatalokban stb. nem ennyire látványosak a működési zavarok.
@Parajpuding: egyetlen embert tudnék mondani, Ángyán József. Őt még én is úgyahogy elismerem...
@kekex:

A külföldieknek is joguk van a magántulajdonukhoz. A ciprusi delegáció háromszor állt fel az asztaltól, nem jó kedvükben szavazták meg. Arról nem beszélve, hogy Ciprus a görög adósság leírása miatt került nagyon nehéz helyzetbe, amit szintén a trojka kényszerített rájuk.

Hatalmasat zuhant az EU a szememben. Olyan precedenst teremtettek, amiből akár forradalmak is lehetnek.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Pont ezt akartam kérdezni. Valahogy nem tűnt fel. De komolyan, van ennek bármi objektív nyoma? Vagy ennyire szemérmetlenül meghamisítja a tényeket?
@Bakter:
Szerintem fordítva történik: Tudja, hogy valami gebasz készül, és ezért inkább elhúz. X.23, III.15, ónos eső, és "tavaszi szél vizet áraszt"
@Bakter: Tarlós volt a csúcs! Régen nevettem mások kínlódásán, de ez egy ilyen féreg.
@quendelapo:

"Mert sokan nagyon fosnak. "
Szerintem ez önáltatás. Pár százalék talán kamuzik a közvélemény kutatónak, a választás eredményét nem tenném rá.
@bella _ciao:

"nem tudom, de nekem mráz a kedvencem :) olyan vicces figura."

Hozza nincs turelmem. Mar az egyes mereseik sajtokozlemenyeinek vegigolvasasa is fizikai fajdalommal jar szamomra...

Igazan irigyellek, hogy te meg poenra veve vegigtudod hallgatni/nezni a fickot...

Tudom; "vedd legott komedianak es..."

De nekem mar ez sem segit.
@Bakter:
Pontosabban:
SzervezetTEBBek ezek, mint a Katasztrófavédelem, kommunikációs téren legalább mindenki tudja a dolgát.
@kekex: "De amíg ló nincs - a szamár is jó."

Ezeknek még a ... is jó. Arra is azt hazudják, hogy nemes egyszarvú.

Ez is jól megüli a pinket:

www.youtube.com/watch?v=-Ebzesm9clk

:-D
@V-PORT:

Na, ez az a szint, hogy egyszerűen nem tudok mit írni. Eszem-faszom megáll a volt kisztitkár elvtárson, ezen a rakás szaron, ezen az életvitelszerű megélhetési gazdasági bűnözőn, ezen a bornírt pszichopatán, ezen a saját vélt fontosságától begőzölt nyomorult senkin, elnézést, ha túlspiláztam.

Mindenesetre kíváncsian várom, hogy a tévészékházat felgyújtó maffiózók, és Kubatov "Lista" Gábor focihuligánjai mikor kapják meg a "csekket".

:(((((((
@aranyhorcsog:
Kb 3 percig bírtam nézni, mert utána leszakadt zsebem: nem a bicska nyílt ki benne, hanem egy Abrams tank. Ilyenkor Fülig Jimmy szindróma kezd elhatalmasodni rajtam, és addig verném a fejét valamilyen kemény tárgyba, amíg egy hét kéne hozzá, hogy lesmirglizzék róla az agyvelejét.
Szarhazy nagyon ugatott de vajon hany mszp tag fogott lapatot es ment segiteni????? Gyurcsotany es bandaja detto...hanyan segitettek...persze pofazni azt tudnak.
"Kövér László láthatóan ideges volt amikor nyilatkozott március 14-én az M1 A Lényeg című műsorának.Számára kényelmetlen volt a német házelnök nem találkozott Kövér Lászlóval.Kövér azt mondta,hogy “otromba gesztus” volt a német házelnök részéről.Kövér László lekommunistázta a tüntető fiatalok apukáját vagy apukáit.Ebben igaza lehet,mert a sok tüntető fiataloknak az apukája elméletileg lehetett kommunista.Ez tény.Ki volt Kövér László? Nem néz tükörbe?Talán jobb lett volna más kifejezést használni.De Kövér László kimondja mit gondol.A kommunista kifejezést jobb lett volna elkerülni.Miért?Mert Kövér László családja nagyobb részt baloldali érzésű volt.Baj ez? Nem,mert a Fideszbe sok hasonló múltú ember van.Kövér Lászlót tisztelni kell,mert a parlament elnöke.Kövér Lászlóra felnéz a magyar ember.Ha kommunistázik,akkor mit várjunk a választó polgártól? Remélni lehet máskor meggondolja a szavait."
valakiblogja.wordpress.com/2013/03/17/kover-laszlo-a-tunteto-fiatalok-apukaja-valoszinuleg-kommunista-volt/

Bakker... felnézni?
Erre?
Le, lenézni...

"A házelnök szájából különösen elegánsan hangzik a komcsizás. Kövér László nagybátyja, Kövér József egy 2002-es interjúban a 168 órának elmondta, családjukban a baloldali szellemiség dominál, Kövér László nagyapja Szocialista Hazáért Érdemrendet is kapott. A fideszes politikus nagybátyja azt azonban cáfolta, hogy ennek a ténynek szerepe lett volna Kövér László egyetemi felvételében. - mondta a nagybátyja, a pápai MSZP akkori alelnöke." Kövér édesapja, Kövér László két lánytestvére, és ő maga is is párttagok voltak.
Ugyanez a Kövér József tavaly még elnökségi tag volt a pápai MSZP-ben és vezette a Szegfű Klubot... Sosem került ez elő a családi ebédeken? László ne tudná, József kicsoda? Vagy a saját rokona is persona non grata? Vagy a család úgy működik, hogy minden oldalon legyen rokon, mert sosem lehet tudni?"

+ a kanadaiak sem szerethetik nagyon:

kanadaihirlap.com/2012/12/30/kozjogi-paranoia-felavattak-kover-orseget/
@V-PORT: "A házelnök azt mondta, a helyzet „nem annyira borús, mint amennyire tűnik”, bár a CSU bajor parlamenti elnökétől „otromba gesztus volt”, hogy lemondta vele a találkozót. "

Tehát, ha átlépek a kutyaszaron, ahelyett, hogy belelépnék, aztán otthon szétkenném az előszobában, az "otromba gesztus".

Ma is tanultam valamit.
A magyarnemzetnek mi a legfontosabb? Hogy már tényleg dögöljenek bele a nemzeti összetartozásukba... Más nem történt a hétvégén, szóval más újság nincs?

Van, ahol csak hétfőn kézbesítik a szombati Magyar Nemzetet
MNO

2013. március 16., szombat 10:27 Nyomtatás
A rendkívüli időjárási viszonyok miatt a Magyar Nemzet szombati előfizetői példányait a Magyar Posta nem, vagy csak részben tudta kézbesíteni Komárom, Győr-Sopron-Moson, Zala, Vas, Veszprém, Fejér és Tolna megye egyes részein.
@Husz_János_Puszita:
Szerinted kilyaz, aki ezt majd húsz percig nézi?
Egy-két kommentben meg olyan áhítattal beszélnek róla, hogy Ferenc pápa irigykedhet.
@kovacs55: Te egy hülye csótány vagy, ennyi belőled több mint sok. Tűnés.
@kovacs55:

Már rég ágyban lenne a helyed.
@kovacs55:
A hóban rekedteken és az őket mentőkön nem volt pártjelvény, baromarc. És ennek így kell lennie.
@épészmérnök:
Nem kell a parasztjával foglalkozni, végigkopizta több blogon. Szánalmas kis bolsevik csak.
@kovacs55: Igaz, nem a Sza.....y nem fogott lapátot. Az is igaz, hogy a szarházi orbány pofátlanul csináltatott reklámfilmet, hogy hazaért a brüsszeli kiruccanásából. Betanított fidesznyikovokkal vették fel a kabaréfilmet és nyomják orrba-szájba a megvett TV-adókon.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azt a kamu-belépőt amúgy az örülünkvincent fotosoppolta össze, rajta is van a körpecséten. :DDD
@Bakter:
Ez alól kivétel a Gábris által linkelt gárdisták.
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Kövérék érdekből voltak "kommunisták" nem hitből mint az egyszeri élmunkások.
Pénzért, pozícióért.

Verseny szférában ezek a hitvány emberek teljesen alkalmatlanok lennének még portásnak is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azt tudom, emlékszem rá még... :D
A cikk a lényeg.
@aranyhorcsog:
Megélhetési kurvák akkor is, ma is. Végül is, kellett a pénz... szindróma.
Nem, majd dolgozni fognak, mi???
@jo20000:

A másik verzió a "megszikkadt kutyaszart berúgom az árokba" lett volna, de végül az első változat mellett döntöttem.

A Történelem igazolni fog.

:DDD
@Mariann19:

Engem speciel nem zavar, ha egy politologus, elemzo igen is partos. Csak akkor tudjam azt, es annak tudataban majd kisse meg szkeptikusabban allok a mondandojahoz. Mint ahogy a CNN es a FOX eseten is tudhato, hogy az emberkek milyen politikai preferenciakkal birnak, igy automatikusan tudsz alkalmazni egy-egy szorzot, amivel a ket oldal mondandojanak erdemi reszet az objektiv kozep fele tudod betajolni.

"Ezt végig gondolva felmerül a kérdés, hogy érdemes-e politikai szakértők magyarázatait elfogadni, objektivitás híján nem vezetnek-e tévútra?"

Teljesen jogos felvetes. Mekkora mazli, hogy mi mar annyi kulonbozo hiroldalrol, kozeleti/politikai blogrol tajekozodhatunk, es alkothatunk velemenyt azok ismereteben.
@aranyhorcsog: Kövér családtagjairól nincs információnk, egyébként sem tehet az ember a családjáról. A serdülőkori leválást a családról sokféleképpen oldják meg emberek. Lehet, hogy Kövér pont a politikai szembenállást választotta. Ki tudja? És egyáltalán, kit érdekel?
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Azért volt ma jó is, a semjén-mémeken beszartam. Amikor Márton-lúdon lovagol ez a majom, a tökeinél a magyarázó Pocokkal, ott hangosan felsírtam. :DDD
@Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP:
"Na most, megnéztem google maps-en, Belgium legszélesebb része 310 km! ;)"

Egy szóval sem mondta, hogy a belga dugó egy sorból áll. Ott ugyanis nem csillagpontszerűek a az autópályák - kicsit sűrűbb a hálózat mint nálunk.
Persze, ettől még Pintér és Bakondi bénáztak (most pedig hazudnak), le kellene vonni a megfelelő következtetéseket.

@poszt:

Kezd kissé elegem lenni ebből a hófúvás okozta egy (két) napos mizériából.

Az Alaptörvény módosítása meg szépen elsikkadt.

A fidesznek irtó jól jött ez a kis katasztrófa (közeli) helyzet - még a Klub Rádió frekvencia ügyének hirtelen megoldódása sem téma - egyedül Pintér és Bakondi alkalmatlansága.

Ebből a fidesz jön ki jól, mert a közvélemény nem azzal foglalkozik, amivel tényleg kellene...
@komissarlajos: Speciel ezt nem csinálták már nálunk a nyolcvanas években, korábban nyilván igen. Tehát most a kommunizmus egyéb, archaikus formáit kell megkóstolnunk, a minta pedig főleg csaucseszku meg minden más, ami ennél csak rosszabb. Egy teljesen felesleges pszichológiai rémálom nézői és sajnos szereplői vagyunk... Szóljon, akinek tetszik.
@V-PORT:
Cipőt húz, (több, mint 1 percig) indul: fekete zakó, bőr könyökfolt, terepen már barna műirha.
(Vágatlan ám a videó, mint az ide kommentelő antiszemiták!)
Ideológiai mondanivaló: látjátok semmi luxus, ennél még akár a Te házad is jobban van berendezve. Puritán, mint KÁDÁR! (se kutya, se gyerek? Mecsada csalódás)
Orbán a szöllőbányájában ülve az aranyrudakon pirostelefonon szólt Putyinnak moszkvába hogy meterologiailag küldjön ránk vihart nyugatról úgy minthogyha keletről jönne hogy összezavaraggyon mindenki és bejött neki, mer nem tuttak a zellenzékiek tüntetni vazz lol imho.
@gazoló: Ma a fiúkat jobban szeretem egy kicsit. A rádió mellett kuksoltam, és a Veszprém 6 perccel a vége előtt 19:19-re állt. Aztán jött a meglepetés bumm. Hogy hogyan csinálták...? A Szeged maga is meglepődött saját teljesítményén ahogyan hallottam. Azért szép nap ez a mai.
@De hol van Columbo felesége?: Ellenzéki tüntetést akarok látni, ahol az összes mindenki, akinek elege van, végigmasírozik dobolva és vuvuzelázva a városon, majd a menet megáll a Hősök terén, ahol a Milla által ácsolt színpadon állnak mindazon pártok vezetői, amelyek le akarják váltani a fideszt. Szép sorjában, rövid bővített mondatokban elmondják a programjukat két percben, és egy-egy ütős jelszóval fejezik be. Közben lengenek a lobogók, a dobok puffognak, a résztvevők átveszik, vagy sem a jelszavakat. A széleken kis asztalkáknál ülnek a toborzók, akiknél jelentkezni lehet a különböző pártokba. Jelvényeket, sapkákat és kendőket lehet venni árusoknál, a résztvevő szervezetek logóival.
A műsorvezető és a szónokok mernek és tudnak hangosan, indulatosan beszélni, helyén alkalmazzák a metaforákat és a humort. Profik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Arra benyerítettem én is.
Illetve még a macin lovagló is állat! :D
@De hol van Columbo felesége?:
Vagy nem jött jól. Ugyanis az a tákolmány jóval kevesebb embert érdekel, mert nem is nagyon tudja mi az isten az, mint az, hogy ott rohadt a hóban hosszú órákig, és a töketlenkedést tapasztalta a saját bőrén.

(Széljegyzet: tegnap hallottam, csak a negyedik módosítás 14 oldal - hosszabb, mint az USA teljes!!! alkotmánya.)
@kovacs55:
És mégis hogy képzelted? Fél kézzel pártzászlót lobogtatva, a másik kezével meg lapátolva? Esetleg minden pohár tea után nyugtát kérve a párt számára?
Kivételesen most nem számított, hogy melyik párt szimpatizánsa, még az sem, hogy magyar, vagy külföldi - egyszerűen egy bajban levő EMBERtársukon segítettek.
Tudod így kellene viselkednie egy normális, orbánjárással nem sújtott nemzetnek. Minden nap - és nem csak vész esetén.
@épészmérnök:
"A serdülőkori leválást a családról sokféleképpen oldják meg emberek." Aha... 8 év alatt végzett az egyetemen (jóvanna, nem minden félév jöhet össze mindenkinek), majd a leválás jegyében frissen végzett jogászként az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében kezd dolgozni, mint harcos ellenzéki!
Ez így lehetett!
Szerintem is! :))
Tömegével volt az tele ellenzékiekkel. Harcosak...
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
A történelmi hűség kedvéért: az Ellenszék blog átköltözött a Kanadai Hírlapra. Tehát ott nem csak a kanadai szerkesztőség cikkeit találod.
@quendelapo: "BE bárhol kaphatna állást."

Azért írtam arról, hogy a népszerűség mellett a szereplések okán ismertek lesznek és kapcsolati rendszerek alakulnak ki, melyket jól lehet hasznosítani, ha jól beszélnek. Lásd: Giro Szász, Kumin, Somogyi Zoltán. A végén politikai tanácsadók is lettek és más jeles megbizatást kaptak.
BA-valkapcsolatos mondatodat azért emeltem ki, mert a napokban a Klubszobában említette az egyetemi jövedelmét, 80.000.- Ft-ot, hát....
Persze nem tudni, hogy ez milyen teljesítményhez kötődik, de nem egy nagy bulinak néz ki.
Kérdéseim az ellenzéki pártok vezetőihez (javított változat):

1.) Elfogadják-e legitimnek az Alaptörvényt?

2.) A negyedik alaptörvénymódosítás óta elfogadott törvényeket elfogadják-e legitimnek?

3.) Okafogyottnak tartja-e a részvételt az Országgyűlés munkájában?

4.) Készül-e bojkottálni a parlamenti munkát?

5.) Az alaptörvény, a választási törvény, és a médiatörvény rendelkezéseit figyelembe véve egy ezután következő választás eredményét el lehet-e fogadni legitimnek?

6.) Részt akar venni a pártja a választáson, vagy bojkottálja azt? Érvek mellette, és ellene.

Mellébeszélés nélkül, emberi nyelven ezeket kell mindennap elmondani!
@Husz_János_Puszita:
Szerintem 1M-nál nincs több fidesz szavazó, de ez csak egy tipp. Azt viszont tudom, hogy nagy a fosás, itt vidéken tapintható.....
@kekex:
Köszi! Nem tudtam.
Fabius hová fog költözködni? :))
Emberek most ugye nem volt váratlan katasztrófa csak helyzet!

Elgondolkodott itt már valaki, hogy ha egy jó előre bejelentett hófúvás ilyen következménnyel jár mi lenne itt egy váratlan és valódi katasztrófa esetén? Gondoljunk például egy nukleáris balesetre Pakson!

Majd 10 órával utána küld egy sms-t Pintér úr "fusson mindenki ki merre lát"?
@épészmérnök:
A közepes képességű Kövér az apja "Szocialista Hazáért" érdemrendje miatt nyert felvételit az egyetemre, ott találkozott Orbánnal. Az egyetem után az MSZMP egyik intézetében dolgozott - oda sem akárkit vettek fel. A haszonélvezője volt az előző rendszernek - akkor az ilyennek SEMMI alapja nincs a komcsizásra!
Ráadásul Orbánnal együtt a restauráción dolgozik. Van akit ez nagyon is izgat.
@Bakter:

Persze, kevesebb embert érdekel, mert az átlagember (úúútálom ezt a szót, mert átlagember nem létezik) csak azzal törődik, amit per pillanat érez: hideg a sör? Igen! Akkor jó.

De.

Ez a balfaszkodás á la KV el lesz hallgatva, illetve megmagyarázva nemzeti pántlikába lesz burkolva.

Az, hogy a rohadt büdös életben nem fog magyar hókotró dolgozni az A1-es autópályán, de az osztrákok persze 2 napja jöttek láttak és cselekedtek (megjegyzés: nagyon jól), nos, az a hátrafelé döglött verebet nem érdekli ebben az országban.

Az alaptörvány módosítása sokkal fontosabb, leginkább erről kellene szólnia mindennek. De a blogszféra rácuppant a hóhelyzetre (érthető), miközben szinte elfeledte, hogy 4 napja még Káder Jánost ostorozta (nem érthető).

Ki fog szólni a plebshez???
@Ducasse:
"Majd 10 órával utána küld egy sms-t Pintér úr "fusson mindenki ki merre lát"? "

Nem! Azt írná, hogy; "Segítünk! Ha már nagyon fáj a feje, vagy kiégett az agya, akkor üljön át egy másik gépjárműbe!"
@Husz_János_Puszita: "Szerintem sehogy sem adóztatták."
Most is csak az illeték mértékét közölték, a 6.75 és 10%-ot, 100.000 eurós betét feletti betéteknél, de szó van bankkamatról is.
Az illeték elég jelentősnek tűnik, viszont a társasági adó eddigi 10-ról 12.5%-ra emelése sem a világ vége hozzánk képest.
@V-PORT:

Asszem ideje Kövér elvtársat elküldeni a halál faszára.
@Ducasse: Ezért hiányoltam Vérmókus krízisfelszereléséből a sóban áztatott lepedőt. A kubai válság idején azt ajánlgatták a népek egymásnak nukleáris sugárzás ellen. Mire a (már akkor is) cinikus és hitetlen pestiek így foglalták össze a teendőket: amikor felrobban az atombomba, tekerd magad köré a sós vizes lepedőt, és laposkúszásban irány a temető!
@KÁTÉó53éúétr6: "A zsoldosok hintapolitikája:Babarczy Eszter?"
Mire gondolsz?
@Fabius: Üdv, Fabius! Megvagy még? Hiányoltunk!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Én is csak azért, mert néha ott kekeckedek másokkal együtt itthonról, hogy valahogy ellensúlyozzuk az oda írogató elvakult jobbosokat.
@Mariann19:
Az általad említettek politológusok. Babarczy amolyan független értelmiségi szerepet célzott meg. 80 ezer fura, úgy tudom egyetemeken jobban keresnek.
@Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP:
Ami késik, nem múlik. Most nem lett volna egészséges egyetlen ellenzéki erőnek sem a tákolmánnyal foglalkozni, mert itt volt/van helyette az emberek mindennapi életébe betolakodó töketlenkedés. Most ezt kell meglovagolni, aztán mellézárkóztatni az alkotmányt. És most már jobb lesz az időjárás, lehet menni az utcára. Úgy,ahogy itt már felvetették, és a hogy már én is régóta mondom: mindenki egy színpadon.
@Fabius:
Inkább messzebbre küldjük, ahonnan nem talál vissza.
Bakondi is beleégett az interjúba: vörös riasztás helyett vörös iszapot mondott. Igaz, helyesbített: az egy másik katasztrófa volt.
OFF

Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A kisebbségek védelme iránt rendkívüli módon elkötelezett jogvédő, Tamás Gáspár Miklós azonnal tüntetést szervezett a szerb nagykövetség elé. A HaHa azt ígérte, hogy amennyiben Szerbia nem teljesíti a délvidéki magyar fiatalok védelme érdekében megfogalmazott követeléseiket, úgy el fogják foglalni a budapesti szerb nagykövetséget.

jobbegyenes.blog.hu/2013/03/17/vetkesek_kozt_cinkos_aki_nema_741

ON
@Secnir:

Pedig úgy izgultam, hogy tényleg bemutatják :-D
@Bakter: egyetértek, most fölösleges volt megtartani ezt a rendezvényt, és ilyen formában már a jövőben sem lesz rá szükség.
@Parajpuding: "leadták a gerincüket a fidesz ruhatárába",... akkor már mindegy is, hogy hozzáértő tehetséges-e vagy sem, mert sosem tudjuk meg
@simple observer 1.0: "Engem speciel nem zavar, ha egy politológus pártos."
Engem sem, ha a műsorszerkesztés vagy egyéb fórum mindkét oldal politológusait megszólaltatja. Erre gyakran van példa, ha belegondolok, ilyen összetételben jönnek ki olyan indoklások, melyek alapján állást lehet foglalni.
Más a helyzet, ha csak az egyik oldal szócsövei a megtévesztés szándékával és hazugsággal befolyásolják a hallgatókat beburkolózva az objektív véleményező szerepében. Baromi átlátszó taktika, és könnyen észrevehető.
@Fabius:

Remélem, ezt vehetjük úgy, hogy ebből poszt lesz. :D

Tényleg ritkán velem ilyen mostanában, hogy szó szerint nem kapok levegőt, az ember szíjjártóra, selmeczire csak legyint, de ez a "kommunisták büdös kölkei, majd jól megkapják a csekket" betett.

Mondja ezt az az ember, akinek eddigi politikai szereplése kimerült a kommonista ügynökök minden eszközzel való védelmében.
@De hol van Columbo felesége?:
Amíg emberek voltak életveszélyben, azzal kellett foglalkozni. Most lehet a többi témára visszatérni, de közben a mondanivalóra elég sok fület kinyitott a hideg kocsiban ücsörgés.
Gondold el: 1 órában 60 perc van, azaz 3600 másodperc. És ilyenből volt sokaknak 12-24!
Rengetegen szembesültek azzal, hogy a nagy rendszerek szétverése közvetlen életveszélyt is okozhat nekik és a családjuknak.
Minél inkább azt kommunikálja a qurmány - és mivel korrigálásra képtelenek azt is fogja -
hogy ők a hibásak, és a rendszer NAGYON JÓL teljesített, annál kevésbé fogják elhinni a TÖBBI propagandaszöveget is. És át fog kapcsolni a közszolgálatin kívül más adókra is, mert rájött, hogy máshol lehet valóságos infókhoz jutni.
Talán említettem már: a 14-es választást (ha lesz, mert azért vannak kételyeim) nem az ellenzék nyerheti meg, hanem Orbán veszítheti el. Abban viszont már rutinja van!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Tudod mi hiányzik ebből kedves Gábriel:

1: a link, hogy az elte hök mennyire kiállt a magyar tavasszal együtt,
2: a link, hogy a radikálisok ideológusai ott toporognak, ha már tgm-nek más dolga volt ma.

Neked nem hiányzik? Mert így pont olyanok vagytok, mint a cigányok: csinálja mindenki más, amit mi nem. De azt követeljük. Ordítva.
@quendelapo: Értem. A 80.000 lehet, hogy kevés óraszámot fed le, vagy munkát jelent, különösen egy közvéleményt befolyásoló ember esetében viszont szerény jövedelemnek tűnik.
A mai Milla tüntetésen pár ezren lehettünk.

Vegyes kép alakult ki bennem az "utótüntetéssel" kapcsolatban, mert inkább volt ez egy civil happening, mintsem komoly politikai tüntetés.

Politikai tüntetésnek vérszegény volt.
Egy civil megmozdulás kritériumainak viszont megfelelt.

Hideg volt, fáztunk.
De a hangulat jó volt.

A szónokok mondandója és színvonala nagyon vegyes volt.
Unalmas, rossz szónokok is voltak, de akadt néhány igazán felvillanyozó beszéd is.

Arról mesélek most, ami megragadt bennem.

TGM jó szónok, most sem tagadta meg önmagát, ugyanakkor elhangzottak olyan felvetések is tőle, amelyekkel én speciel nem tudok egyetérteni.
Ilyen volt például, hogy bojkottálni kellene a választásokat.
Emellett hangsúlyosan beszélt a szolidaritásról (a fogalomról, nem a pártról) és az civil összefogás szükségességéről.

Volt egy diákleány, aki értelmes dolgokat mondott, és fiatal kora, valamint érezhető szónoki tapasztalatlansága ellenére dinamikusan vitte végig a beszédét.
Arról beszélt, mi mindentől fél a mai viszonyok között.

Majtényi is korrekt és jó beszédet mondott. Kritizálta az alaptörvény módosítást, Ádert, és a mai politikát.

A végén - bocs, a nevét nem tudom, nem mindenki mutatkozott be - volt talán a nap egyik legátütőbb szónoka.

Nagyon laza stílusban, papír nélkül nyomta.
Konkrét idézet (amennyire emlékszem): "Egy politikus nem attól politikus, mert simára van vasalva a nadrágja, és attól sem az, hogy a nyakkendőjének a vége a faszára mutat!" :o)

Ennek nagy sikere volt a tömegben. :o)

A végén Kistehén kiskoncert pár számmal.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

...valami azt súgja igazad lesz...Laci elvtársnak nem a holnapi lesz élete sikernapja...:-)
Most már tényleg beszéljünk a rezsicsökkentésről! :)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Nem tudjuk, még kik az elkövetők, és azt sem, valóban etnikai gyűlölet áll-e a gyilkosság mögött. "

Akkor egyelőre akár maradhatnánk is ennyiben. Egyébként részvétem.
@Habakuk999:
Én elmentem a tüntetésre.
Aztán szembejött Schmuck Andor a nőjével, majd TGM beszélt a színpadon. A szélben"MSZP" zászlók lobogtak.
Ekkor fordultam ki egy mellékutcába.
Igaz ugyan, hogy - ahogy Churchill mondta -, még az ördöggel is, de ezeknek még nagyon kénkőszaguk volt az én orromnak. :(
@Csaknézek...: Szerintem az is nagy eredmény, hogy ilyen időben, vasárnap három órakor, ilyen két nap után ennyien voltak.
@Secnir:

"mikor bemondták, hogy ceausescu daciával menekül'

Baszod! itt egy kacsavadaszattal josz nekunk! ;)

Hiszen mindenki tudhassa Hofi utan:
"A raboló elszáguldott egy Daciával. - Na ezen bukott le. A Dacia sokmindent tud. Szétrohad, összetörik. Speciel száguldani, azt nem..."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Milla-tüntetés: „nem lesz kormányváltás 2014-ben”

Ilyen nem hangzott el a mai beszédekben.
@V-PORT:

Házi vaníliás karikát majszolgatva. Nyehehehe! :DDD

Ja, nem tudom látta-e valaki a Célpont fideszszékház-foglalásról készített "riportját" (köp), én ma láttam felvételről, na az a sajtószabadságért akár ebben az évben is tucatjával elhunyt újságírók sírjának leköpdösése. Úgyhogy kénytelen leszek Krakkó Ákos kollegát ímélileg az anyja picsájába küldeni. :DDD
@kekex:

Kedves kekex, tökéletesen jól írod: ezért kellett volna (kellene még most is összekapcsolnia e kettőt.

A hófúvás témában semmit sem érő tájékoztatást, a pocsék helyzetértékelést és intézkedés-sorozatot.
Az alaptörvény témában pedig a már megfogalmazott aggodalmakat.

A plebsnek szemléltetésre van szüksége - itt volt a ragyogó alkalom.
@Csaknézek...: Az Mno oldalán ez volt a cím, mert valaki ezt mondta a tömegből.
@Csaknézek...: akkor megnyugodtam, bár ha jól olvastam nem a beszédekből idéztek. :)
@Fabius: Egy élmény lesz. Egy igazi road movie. :))
Gyere vissza pajtás a mi tüntetésünkre. Majd
a mi droidjaink csinálnak kis murit. Jön az ex II-es szektor, mint most a székházvédéskor és itt nem lesz kénszag, csak molotov.
Orsós vezérünk majd úgy is csinál nekünk stadiont. :)
Jövő tavasszal úgy lemossuk a libcsiket mint a hóvihar. Ez most csak a főpróba volt.....
@V-PORT:
Jó. Beszéljünk a rezsicsökkentésről. A Magyar Narancsban van egy jó kis szerkesztőségi cikk (Sötétbe borul) amely a dereka táján leírja, hogy "az indokolás olyan bonyolult lenne, hogy azt már végighallgatni, nemhogy megérteni alig lenne képes élő ember"
Aztán másfél hasábban egy elég frappáns (tehát rövid és tömör) magyarázatot ad, amit szerintem
a Luuujza is megértene.
@Fabius: "mai tüntető fiatalok apukája valószínűleg olyan kommunista vezető volt, akik ellen a rendszerváltás idején ők tüntettek"

szerintem ez a féreg ezt komojan is gondojja...

a kövér házelnökök a halálom !
@Fabius: Nem mondod, hogy nem vagytok különbek és érzékenyebbek a kisebbségek sorsa iránt, mint a hökösök meg a magyartavaszosok?? :)
@épészmérnök:

Majdnem felrenyeltem, hogy Mesterhazyt meg Gyurcsanyt koveteled... :O
@V-PORT:

Sanyikának, a Baróti Sztár Tévé totemállatának legalább annyi esze volt, hogy letiltotta a kommenteket a videói alatt! :DDDDDDDDD
@simple observer 1.0: Pedig nem tréfáltam.
Azok, akik le akarják váltani a fideszt, álljanak ki egymás mellé, mint a lóvásáron. Megszemléljük a fogukat, a patáikat. A törzskönyveiket már ismerjük. Egy próbafutást is rendezhetünk, hogy el tudjuk dönteni, melyiket vesszük meg.
@Csaknézek...:
Az utolsó szónok a Milla szerint " Molnár Péter, slammer, szólásszabadság-kutató" volt.
Slamer: Szabad tematikájú, ritmusos vers éS próza művelője: ebből néhányat előadott a beszéde közben.
Erdős Virág a zakatoló verselésével valami hasonlót adott elő, de szerintem más nagyságrend. Persze én elfogult vagyok a javára.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Az esetet természetesen az izraeli és a nyugati média nem hallgathatta el,"

Na, látod, hülyegyerek, Nyugaton ez természetes. Mint ahogy az, hogy a kis fejkendős cimboráid, meg az összes seggszagú diktátor, akinek itt két éve a seggét nyalod, úgy manipulálják a médiát, ahogy nekik tetszik.

Még az a szerencse, hogy lopakodóitok csak fotosoppon, meg az elbaszott zűrzavaros fejeitekben vannak.
@épészmérnök: ... na meg azért is, mert ha mégis részt vesznek a választáson, akkor helyben az X számú szervezet jelöltjei közül a választókörzetben leginkább esélyes egyén győzelmének érdekében a többieknek vissza kell lépniük. Tehát könnyen előfordulhat, hogy pont egy nem túl gusztusos csapat jelöltjére szükséges szavazni. Tehát mindegyik csapatot alaposan meg kell nézni magunknak, és rákényszeríteni, hogy ne csak hazai pályán mórikálják magukat.
@V-PORT: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Stimmel.

A cím és a történések között van egy "kicsi" ellentmondás.

Nagyságrenddel nagyobb igazsága lett volna az MNO Online-nak, ha azt a címet adja, hogy "Perecet árultak a Milla tüntetésen!"

Mert ez így is volt, és nem mondott volna ellent mindannak, ami elhangzott. :o)
@kekex:
Erdős Virág versét pont hallottam, nagyon ott volt. :)
@kekex: Ciprussal kapcsolatban írod:
"Ezzel a sarccal /egyszeri illeték/ nagyjából arra a szintre hozták, ahol a többi államban van kamatadó."
Nálunk például a k a m a t -ra fizetünk 16%-os kamatadót, nem a tőkére.
A ciprusi 100.000 euró feletti betéteknél én úgy értelmezem, hogy az illeték alapja maga a tőke.
Vagy nem jól értem?
@épészmérnök:

Az en valaszaim:

1.) A parlamenti munkaban, vitakban reszt KELL venni. Adott esetben kivonulni egyes szavazasokrol.

2.) En mar regota nem, Igy a takolmanyt 2/3 nelkul is kukazandonak tartom '14-ben.

3.) Az uj 'kotmanyt eddig sem.

4.) Aligha.

5.) Lasd 1.! A valasztasok erdekes kerdes, hiszen milyen felzudulas volt itt Debreczeni elejtett megjegyzesen. De ugy gondolom nem szabad bojkottalni a valasztast.
@V-PORT:
Igen, 7.30-tól a rendőri felvezetés nélküli, forgalmi iránnyal szembeni haladás, a két stoppos biztonsági övének be nem kötése szerintem megalapozna egy feljelentést.
Tényleg, figyelte valaki, hogy Orbán vagy Pintér be volt kötve út közben?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Riposztozásnak elég száni ez :-D

Kiállás még sehol, de a HaHázás meg tégéemezés már megvolt. Ez a mi nem csinálunk semmit de más adja a mindent mentalitás ugye tudjuk kiké.

Arról nem beszélve, hogy tégéem baszogatása és a mai fellépés között összefüggést látni merő prekoncepció, és semmi köze a százszor kinyilvánított jó kutya, ügyes kutya üzemmódhoz. :-)
@kekex:

"Az utolsó szónok a Milla szerint " Molnár Péter, slammer, szólásszabadság-kutató" volt."

Slampos volt a beszámolóm, nem is a teljesség igényével írtam.

Kösz, de biztosan nem ő volt.
Ő "Nem erről volt szó, Janó!-t mondott többek között, és némi magyar rap-et zúzott a beszéde egy részében. :o)

Valaki más nyomta a végén, de ha jól tippelek, az általam idézett mondatot nem fogja lehozni a média. :o)

"Erdős Virág"

Őt is kihagytam, pedig tetszett nagyon a verse!
@Mariann19: Arra gondolok, hogy , aki kritika nélkül elemez egy formációt és okos ember-márpedig ó okos- tudnia kell, hogy ebben a környezetben alakuló diktatúra előbb-utóbb megbukik, igy hát "vall", hogy legyen esélye a jövő zsoldosaként is elemezni.
Ezt azért gondolom igy, mert ennek a kormánynak minden lépését helyeselni és indokolni tudott
@simple observer 1.0: Nekem is van véleményem. Azonban a pártok vezetőinek a véleményére vagyok kíváncsi, mert ők képviselik a pártjaikat. Mit gondolnak a jelen jogi helyzetről, mit gondolnak a választásról, ha részt vesznek, mivel indokolják, ha nem vesznek részt, mivel indokolják.

Ugyanez a parlamenti munkával kapcsolatban. Van-e értelme részt venni a parlamenti munkában, ha abból csak annyit profitálnak, hogy lesz némi belső infójuk, de a törvénykezésre nulla a befolyásuk? Elég indok-e a további részvételre, hogy így időnként napirend előtt felszólalhatnak, és mutatja őket a tévé?

Nem lenne-e most időszerűbb és hasznosabb, ha átmennének néptribunba?

Tudni akarom, hogy mit gondolnak erről ők, akik vállalják, hogy vezetnek bennünket. Nem a véleményvezérek érdekelnek momentán, hanem a pártvezetők maguk.
@V-PORT:

"Szerintem az is nagy eredmény, hogy ilyen időben, vasárnap három órakor, ilyen két nap után ennyien voltak."

Ez is igaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Bocs, hogy így kikeltem magamból, de a faszom kivan a folyamatos propagandáddal.
@Mariann19:
Én se nagyon értem, csak próbáltam arra magyarázatot adni, hogy egy kapitalista rendszer többségében jobboldali pártképviselői miért is szavaztak meg egy rekvirálást. Erre adtam lehetséges magyarázatot:
1. Többségében nem a helyiek pénze
2. Eddig versenyelőnyben voltak az ottani bankok, és most egyenlítik ki, ahogy a lóversenyeken szokták plusz súlyokkal.
De lehet, hogy egy bankos majd elmagyarázza a részleteket is.
Viktor bazmeg, ez pont olyan volt, mint amikor elrohantál a diákok tüntetése után a romkocsmába a havergyerekekhez, jelezvén, hogy minden oké. habonyárpitól újabban ennyi telik? mert akkor engedd vissza a balettbe ugrálni, majd a kapócszsóka intéz neki helyet.
@kekex:

"Kis lépés a pártoknak, nagy ugrás a Millának. "

Es egy hosszulepest Juhasznak!
@simple observer 1.0:

Na, eljött a pillanat mikor vita helyett kb egyetértünk.

Annyi megjegyzéssel, hogy az Orbán kormány legitim, az összekendácsolt gránitszarja nem az. A kétharmadhoz elég volt 2,5 millió szavazat - tehát akár alkotmányozni is joga van - de az új alkotmány legitimmé válásához viszont nagyon nem elég a magyarok itthon élő egynegyedének egy adott pillanatban történő ikszhúzása és elvileg egy párt, gyakorlatilag viszont egyetlen ember akarata.
@Csaknézek...:
Miért a rap és a slammer annyira más? Én úgy emlékszem, hogy utoljára a rappelő kiabáltatta meg a tömeget a Kívánjuk a sajtó szabadságát és a cenzúra eltörlését-tel és az Igazság-gal.
Ott volt még Schilling András rendező (usánkában), de mintha ő korábban beszélt volna.
akkor azt hiszem kezdhettyük összeírni a civilek KÁRÁT amit a b-közgépes fidesmaflaálam okozott...

aztán uccu neki bíróságok ha a számlát nem fizetik, mint a kattonyatist...
@Fabius:

"Kiállás még sehol"

Na, azért ne túlozzunk...

Mert milyen bátran és egyértelmű állásfoglalást kommunikálva tartózkodott a Jobbik az alaptörvény módosításnál!
@Nap Pali: Ez egy remek ötlet! Minta már van, a devizahitelesek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Juj, várjál, megvan miért nem lépett vagy szól a HÖK semmit:

index.hu/belfold/2013/03/17/etikai_nyilatkozatot_keszit_az_elte_btk/

Istenuccse az aláírást gyakorolják. Úgy izgulok olvasható lesz-e a vamzer Garbaié a Dezső Tamásé mellett.
@V-PORT:

Szemet vagy !

Legalabb szolhattal volna, hogy a Fenyessegesrol latunk majd egy eletszagu videjot!!

Most morcos vagyok!
@kekex:

"Miért a rap és a slammer annyira más?"

Passz!

A slammer szót még nem is ismerem, ha ugyanaz, akkor én rap néven tudom azt azonosítani! :o)

"Ott volt még Schilling András rendező (usánkában), de mintha ő korábban beszélt volna."

Igen, ő volt az, akire utaltam.
Úgy emlékszem ő volt az utolsó, de ezen nem fogunk összeveszni.
@Csaknézek...:

A semmi mondása és a hallgatás már nagyon megy.
@Fabius:
De vajon legitim-e még mindig, mikor a 4-ik módosítással megszüntette a jogállamot?
Ha MOST, erre hivatkozással vonul ki az ellenzék - annak mennyi a várható politikai haszna, mert a TV adásidő elvesztése forintosítható veszteség (a képviselői díjukról már nem is szólva, amit Kövér azonnal megvon - volt már rá példa)
A kis "függetlenné" lett formációk (DK, PM) ezt a pénz nehezen tudnák nélkülözni.
És csak halkan kérdem: ha a Jobbik lenne az egyetlen, akiket a nép LÁT ellenzéki szerepben a TV-ben - az kinek használ?
@KÁTÉó53éúétr6: "Mert ennek a kormánynak minden lépését helyeselni és indokolni tudott."
Megfordult a fejemben ez a verzió is, mi tagadás. Hiszen egy véleményformáló politológus magas szintű értelmezési képesség birtokában meggyőződéssel és elvi alapon alakítja ki az álláspontját, és az nem változhat attól függően, hogy hogyan alakulnak a hatalmi viszonyok.
@aranyhorcsog:

a megnyílvánulásai elkötelezettséget és ideológiai kötődést mutatnak, valamint egy hülye arrogáns faszparaszt műveletlen góbét aki a parlament portása sem lehetne egy olyan országban amelyet nem magyarkirályiorbánságnak hívnak

brühüühüh

halál a fideszre
@kekex:

Mondtam feljebb: szét kell választani a kormány és az alkotmánya legitimitását.

A kormányt a 2010-es választási törvényeknek szerint kétharmados többséggel választották meg, így joga és lehetősége van alkotmányozni. Ennek legitimitását elvitatni semmilyen formában nem lehet.

Az alkotmányának legitimitását viszont az egypártisága és akár a 4. módosításban foglaltak miatt viszont nagyon is lehet.

Az ellenzék nem bojkottálhatja a parlamenti munkát. Akkor se, ha eredménytelen és túlnyomó többségében felesleges amit elvégeznek. Ettől függetlenül ha megteszik akkor a rájuk szavazók képviselet nélkül maradnak, ami egy demokráciában megengedhetetlen. Én itt kijelentem ha megköveznek is, hogy aki ezt megteszi az ne nevezze magát demokratának.

A választási törvény olyan lett amilyen, és erősen a győztes/esélyes felé billenti a végeredményt. Ezen nem sírni kell hanem felhasználni arra amire való: visszafelé elsülő fegyverként Viktorék ellen.
@kekex: Ehhez a kérdéshez nem kell bankos magyarázat, csupán értelmezni kell a leírtakat. Ehhez szerintem nem kell csodálkozni azon, hogy kik szavazták meg - a szavaiddal élve - a rekvirálást. A ciprusiaknak a csőd elkerüléséhez 17 mrd euro kellett volna, és 10 mrd-ot kaptak, mely a bankkonszolidációra elegendő. A hiányzó 7 mrd-ra is forrás kell, az illeték az egyik, melyben a tőke az alap.
Ez a döntés azt mutatja, hogy Ciprus a "fizessenek a gazdagok" módszerét vetette be, és a jelentős tőkével rendelkezőket vonja be a sarcba. Ellentétben a mi gyakorlatunkkal.
@Fabius: A negyedik módosítás elfogadásával a fidesz alkotmányellenessé vált, hiszen a módosítás következtében megszűnt mindennemű kontroll a törvényhozás felett. Ezt nevezte a minap Kéri László államcsínynek. Innentől fogva bármit tesz a fidesz, az nem értelmezhető demokratikusnak. A választás sem.
@Mariann19:

"Más a helyzet, ha csak az egyik oldal szócsövei a megtévesztés szándékával és hazugsággal befolyásolják a hallgatókat beburkolózva az objektív véleményező szerepében. Baromi átlátszó taktika, és könnyen észrevehető. "

Viszont sokan, akik nem foglalkoznak melyebben a dolgokkal, azt hihetik, hogy itt bizony fuggetlen elemzok ertekelnek, netalan meg ellen oldali szakerto is a kormanyzati erveket sorolja.

Ez pedig 10 vagy akar 100 ezreket is megteveszthet.
A Hitler videó feliratozása olyan jól sikerült, hogy töröltették a Népszabi online-ról. Gratula a szerzőnek!
@Mariann19:
Bevonja a kisjövedelműek kisbetéteit is, csak 2/3 akkora kulcsot alkalmazva - ha jól értem.
És nem láttam mentes sávot a közleményben.
@kekex: remélem azért még látom valahol. mert ugye ami a zinternetre felkerül, az örökre ott is marad.
@Fabius: Pedig nem véletlen, hogy a kisebbségek védelme iránt rendkívüli módon elkötelezett jogvédő, Tamás Gáspár Miklós azonnal tüntetést szervezett a szerb nagykövetség elé. A kezdeményezéséhez csatlakozott Heller Ágnes filozófus, György Péter esztéta, a Hallgatói és az Oktatói hálózat, az Egymillióan a Sajtószabadságért Egyesület, de ott lesz Bajnai Gordon is, aki a Délvidéken egyre inkább terjedő magyargyűlöletre kívánja majd felhívni az egybegyűltek figyelmét. Meg nem erősített információk szerint a demonstráción részt fog venni Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is. A rendezvényt az ATV élőben közvetíti.

A HaHa azt ígérte, hogy amennyiben Szerbia nem teljesíti a délvidéki magyar fiatalok védelme érdekében megfogalmazott követeléseiket, úgy el fogják foglalni a budapesti szerb nagykövetséget és addig nem távoznak onnan, amíg Belgrád nem biztosítja az alapvető kisebbségi jogokat.

Mesterházy Attila, kemény hangvételű üzenetben szólította fel Belgrádot az ügy azonnali kivizsgálására, egyben arra kérte Martonyi János külügyminisztert, hogy a diplomácia minden eszközével gyakoroljon nyomást a szerb kormányra annak érdekében, hogy hasonló esetek a jövőben ne fordulhassanak elő.

A brutális támadásra válaszul Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke azt javasolta, hogy az ügy tisztázásáig függesszék fel Szerbia csatlakozási tárgyalásait. A kezdeményezését az EP összes frakciója tartózkodás és ellenszavazat nélkül támogatta.

Voltak azonban olyanok is, akik azonnal cselekedtek. Mintegy 100 magyar liberális értelmiségi írta alá azt a petíciót, melyben élesen tiltakoztak az szerb szélsőjobboldal előretörése ellen.

A mese azonban itt véget ért. Mindannyian tudjuk, hogy a fentebb leírtak sosem fognak megtörténni és elhangzani. Csupán arra kívántuk a figyelmet felhívni, hogy a tolerancia bajnokainak hogyan is kellene viselkedniük, ha valóban a szívükön viselnék az ország és a kisebbségek sorsát. Illetve valóban származástól függetlenül úgy éreznék, hogy az emberi élet védelme mindennél fontosabb, még abban az esetben is, ha „csak” egy magyar fiatalról van szó.

Nem tudjuk, még kik az elkövetők, és azt sem, valóban etnikai gyűlölet áll-e a gyilkosság mögött. Ám ez hasonló esetekben sosem jelentett akadályt számukra, ha jó alkalmát látták egy jóízű közös rettegésnek. Még a kanyarban sem voltak a cigánygyilkosságok ügyében nyomozó rendőrök, amikor a liberális értelmiség már kórusban könyörgött Európa segítségéért a gyilkos szélsőjobboldali veszedelem ellen. A mai napig nem tudjuk, ki szidalmazta az utcán Schweitzer József főrabbit, de a Mazsihisz máris a "Magyarországot elöntő "gyűlölethullámról sikoltozott.
Úriember biztosra nem fogad, így aztán nem írjuk, hogy "fogadni mernénk": most hallgatni fognak. Ordítani fog a csönd. Pedig Jónás próféta nekik is üzeni: "Mert vétkesek közt cinkos aki néma!"

Jó éjt. :)
@huzzadneki shakespeare: @Fabius:

Fabius Barátom:) !

azt hiszem holnap egy nyilvános posztbeli FELJELENTÉS mint már órákkal ezelőtt jeleztem nem lenne rossz...

mindenben eygetértek Dömsödi Gáborral...

az öv miatt légyszi posztbeli FELJELENTÉST tégy a nagyvezír ellen...

a törvények mindenkire vonatkoznak... még ha kamu filmben jáccik is...

a közút nem játék! még ha ő és belügyére annak is tekinti !
@épészmérnök:

A 4. módosítás elfogadásával nem a fidesz vált alkotmányellenessé, hanem az alaptörvényük érintett pontjai. Ezt kell kritizálni és hangoztatni, végig KELL járatni velük az összes rendelkezésre álló utat, mert ugye tapasztalatból tudjuk mi is, tudják ők is, hogy vannak ilyenek.

Az, hogy mi erről azt gondoljuk ilyet magát demokratának valló ember nem művel és megvan a véleményünk a fideszről és Orbánról - amiben egyet is értünk - csak vélemény, és nem jogi helyzet. Ezzel tisztában kell lenni. És nem az a megoldás rá, hogy ha Viktor kretén, akkor nekünk is fel kell hagyni a demokrácia gyakorlásával.
@kekex:

"Tényleg, figyelte valaki, hogy Orbán vagy Pintér be volt kötve út közben?
"

Amikor a tuzoltok letoltak egy kocsit az utrol a hoba, akkor azzal ugykodott, es bekototte magat. Legalabb magara vigyaz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

:o)

Egyébként is kedvelem PKI-t, de ez a saját írásain belül is topkategóriás!

"Kedves Pintér Sándor, ez így nem megy.
Ha a magyar lakosságnak annyi esze volna, amennyit Ön elvár tőle, amennyivel értelmezni lehet egy időjárás jelentést és abból következtetéseket lenne képes levonni, akkor az összes bevezetésként felsorolt dolog nem működött volna. Ha a magyarok képesek lennének eldönteni, mikor maradjanak otthon és mikor menjenek el, akkor a Fidesz már rég egy másfél százalékos párt lenne egy külvárosi irodában, és azon veszekednének, ki nem rakta be rendesen a kávépénzt csütörtökön a dobozkába.
Ha a magyarok önállóan gondolkodnának, maga és párttársai akkor jutnának mikrofonhoz, ha beneveznének a Dal című vetélkedőbe, de – és ezt nem a rosszindulat mondatja velem – az Eurovíziós dalfesztiválra nem jutnának ki.
Olyan nincs, hogy amikor az a Közgép érdeke, akkor a magyarok legyenek hülyék, amikor meg gáz van, akkor mindenki legyen baromi okos. Hamarabb kellett volna eldönteni, hogy a hazának (Simicska-Orbán-haza) öntudatos, értelmes, felelős állampolgárokra van-e szüksége, vagy agyatlan barmokra, mert menet közben nincs változtatás."
@épészmérnök
Az ellenállás joga nem csak jog, hanem kötelesség is. SENKINEK a tevékenysége nem irányulhat a hatalom egyedüli megszerzésére.
A legális és legitim kormánynak sem!
Persze érdemes a legális és a legitim: kb.
jogos és jogSZERŰ megkülönböztetést figyelembe venni.
Jelenleg a kormány legális: szabad választáson kapott meggyőző többséget és mindaddig, amíg ez a többsége megvan, vagy a törvényeket meg nem szegi: nem illegális.
A legitimációja csökkent a Tákolmánymódosítással.
A nagy kérdés, hogy ez a legitimáció-csökkenés eléri-e azt a szintet, amelyik már megszűnésnek tekintendő, amelyik már az illegalitást is maga után vonja?
Ha ugyanis kimondják, hogy diktatúra - én nem csak annyit, mint a Millán, hogy DIK, és hogy alkotmányos puccsot hajtottak végre - azaz
az Alkotmányon (tehát a törvényeken) kívül helyezték magukat: az illegális zónába: akkor az ellenzéki pártoknak a kivonulás a kötelességük, és nem mérlegelendő eszköz.
Mert a tovább maradással legitimálnak egy illegálissá vált kormányzatot. Vagy legalizálnak egy illegitimmé vált kormányzatot.
Itt is - mint mindenben - a mérték az érték.
És mérlegelésére a profik képesek, akik valószínűleg több infóval rendelkeznek.
Ha kivonulnak - ehhez biztosan kapnak megfelelő hátszelet. Ha maradnak - akkor azt okkal teszik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Azt szántad válasznak, hogy az elmaradt kiállás helyett idemásoltad egészben ezt a szart?

:-D :-D :-D

Eddig csak vigyorogtam és csóváltam a fejem. De már röhögök is. Sorozatlövőre van állítva az öngólpuska, vagy mi? :-D :-D

Bázz, az ilyenekért helyretenni titeket lassan szellemi hullagyalázásnak számít.
@kekex: Egészen pontosan ez úgy néz ki, hogy a 100.000 euro feletti betéteknél 9.9-10% az egyszeri illeték, a 100.000 alattiaknál 6.75% lesz.
Azért fogalmaztam úgy, hogy elég kemény sarc hozzánk képest is, mert nálunk a bankkamat, mondjuk 6-7%-nak a 16%-át vonja el, ott a tőkét terheli illetékkel.
Csak megjegyzem, hogy a kamat és az illeték két nagyon különböző elvonási kategória.
@épészmérnök:

"Nem a véleményvezérek érdekelnek momentán, hanem a pártvezetők maguk."

Jol esett, bar nyilvan nem ram ertetted a velemenyvezerseget. :) En sem tartom magam annak.
Ugyanakkor jogos a koveteles, es mas fontos kerdesekben is mar regota tisztazniuk kellett volna az allaspontjukat.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

"De hogyhogy a Népszabadságról "töröltették"? Kicsoda?"

Azt én sem tudom, de a komment listában délelőtt látható youtube link -
www.youtube.com/watch?v=PUp7da7_2xo&feature=youtu.be

- már szintén nem él.
na, végignéztem az orbán-videót (hogyállszsándor?).
1. az a kis kecó alsó hangon 100 milla. (megj.: a vagyonnyilatkozatában nincs benne)
2. 1:40 mp-nél szabálysértés, kikerüli az álló tűzoltóautókat, és a leállósávban halad tovább (érdekelne a jobb egyben ülő pintérsanya véleménye a leállósávon közlekedő felelőtlen autósokról, illetve a hatályos jogszabályok szerinti bírság összegéről)
3. 2:32-nél minden tiszteletem a piros sapkás tűzoltóé, hogy nem fejelte le őket a sisakkal.
4. 2:57-nél lehet látni az autót: fehér WV, MGT-336 kinek az autója lehet?
5. 3:50-nél tűzoltó megkérdezi (alig lehet hallani a dízel WV kerregésétől): "csináljunk önnek szabad utat?"
6. 4:40-től lehet látni, hogy a másik sáv jól járható
7. 6:54-nél egy ottfelejtett (üzemanyag kifogyott?) munkagép.
8. 7:16-tól a FORGALOMMAL SZEMBE MEGY AZ AUTÓPÁLYÁN! 8:08-kor még találkozik is a szembejövő hókotró gépekkel (szabálysértési eljárás 2.). idióta. pintrésanyától megkérdezhetné, kit értett felelőtlen autósok alatt... (8:27-nél látni a szembejövő tömeget)
9. 9:10-től ugye a csíkszeredai waberer-sofőr, aki még nem látott ekkora havat. aham.
10. (különvélemény: milyen szépen ki volt sminkelve az itt álldogáló kamionos barátné ;)
11. és itt az árulkodó pont: 12:23-nál tábla, jobbra Szár, Újbarok. ez az út az 1-es főtún egy leágazás Felcsút felé. sokat mond, (erről majd később)
12. 12:30-nál kérdés: -Ez Csákvár? (mintha nem tudná.)
13. "innen jött Vértesboglárról"
14. 14:32 "huszonharmincegy település van még teljesen elzárva" (a települések nem így tudták)
15. 14:38-nál Majk balra 250 m. ez azért érdekes, mert =>
15. 14:54 átlépték Komárom-Esztergom megye határát. tekintve, hogy a Majk balra tábla az már a KE megyehatár tábla UTÁN van. ergo, szarul lett összevágva. mellesleg felhős az idő megint
16. 15:23-nál derül ki, hogy azért nem olyan jól járható az út
17. 16:17 "...én ma kimentem erre a Bicske- Csákvár- Vértesboglár -Zámoly -Gánt részre". na ebből Zámolyt és Gántot nem láttam. ellenben a Bicske és Szárliget közti autópályaszakasz EGYIK OLDALÁT igen. amikor ezt mondja, akkor halad el a 'balra Kömlőd 250m' tábla mellett. az már Környénél van, Zámolytól picit messze.
18. 16:30-nál belemondják a telefonba: 'szabad minden utunk'. aham.
19. 18:15 "haladnak szépen lassan a kamionok, de nem 130 kilóméter per órával". háttérben: VRAUUUUUUMMM
20. 18:29 viktor kiüvölt a rendőrnek: "családot üdvözöljük". rendőr bajsza alatt elmorogta szintén.
21: 1830-tól elindul viktor a 'tiszta' autópályán, azonnal SNITT, és máris csak a belső sáv járható.

spontaneitás: úgy a 11. perctől orbánék előtt fekete felvezetőautó. 16. perctől fehér.

összefoglalva: viktor elindult felcsútról, felhajtott bicskénél az autópályára, egy darabig el tudott menni, majd visszafordult. lement csákvárra, onnan fel oroszlányon át környéig, majd vissza felcsútra. autópályás mentést nem látott, nem is találkozhatott. az anyagot szombat délelőtt vették fel, mert amikor környe felé ment, akkor balról sütött a nap (pénteken nem volt napsütés).
@simple observer 1.0:

Dömsödit olvasva végig azt figyeltem be vannak-e kötve. A tűzoltók előtt is be voltak, látszik a videón. Mikor megálltak csak lazítgatva húzkodta az övet, a Tranyóban erős az övrúgó biztos vágta a hasát :-D
@Kowalski, helyzetjelentést!:
nol.hu/belfold/orbanek_es_a_havazas__a_kozossegi_media_kinos_itelete
Ebben van a hivatkozás, de ha megnyitod, azt írja ki, hogy a feltöltő megszüntette a fiókját. De persze több kommentelő újra belinkelte: (HEHE!)
Musztáng | 2013. március 17. | 20:58:40

Szerintem a szerk. kapcsolta le, fent a youtube-on:
www.youtube.com/watch?v=rIIAwVCbKlc

Pasinszki | 2013. március 17. | 20:34:36

A cikkhez mellékelt videot lekapcsolták. De ami egyszer fölkerül a netre, az fönt van.
www.civishir.hu/bulvar/a-bukas-viktor-megmondta-egy-hobuckat-se-lehet-mutatni/0316194822
@Kowalski, helyzetjelentést!: köszi, közben rátaláltam én is, épp próbálom lementeni, jó ha megvan lokalice is.
@Fabius: de a színész gyerekek nem voltak bekötve !

@Secnir: "hogy állsz sándor?"

szerencsétlent szarni se hagyja...
@Secnir:
és még egy dolog: én kérek elnézést, amiért csak most este néztem át, egész nap dolgom volt ;)
és még néhány komment ugyanonnan:
Grozav | 2013. március 17. | 14:07:52

Hol a videó? Tul jol sikerált,mrs.orbán? : ))

krix | 2013. március 17. | 14:07:07

szkripnyik | 2013. március 17. | 14:01:41

De vajon a videó feltöltője ELŐSZÖR megszüntette a youtube fiókját, és AZTÁN halálos balesetet szenvedett, vagy fordítva?

szkripnyik | 2013. március 17. | 14:03:00

Katasztrófahelyzetben intézkedett a TEK!
:-))

szkripnyik | 2013. március 17. | 14:01:41

A kurmánynak huha kellemetlen lehet, ha a cikkben látható video-mémet is töröltették!

Szólj igazat és betörik a fejed!
:-))))))))))))))))))))))))))))
Akinek humora van, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes!
@Secnir: amugy az kimaradt amikor mutattya: "ott laktunk a cigánysor végén egy putriban az utolsó házban"
@épészmérnök: A választási csalásról....
gepnarancs.hu/2013/03/valasztasi-csalas/

Igen a választás sem. S nem csak a modosítás alkotmányellenes volta miatt...
@Nap Pali:
nem maradt ki, az természetes. az ég kék, a fű zöld, orbán meg...
@simple observer 1.0: A helyzet az szerintem, hogy a politológusok magyarázatait egy elég szűk réteg olvassa, vagy nézi. A nagy többség leginkább a közmédiából informálódik és nem is tudatosan, hanem háttérből.
Éppen ezért egyoldalú híreket és magyarázatokat kap, nem ismeri meg a valóságot, főleg az összefüggéseket nem.
Jelzem, elég bonyolult a mai politikai és gazdasági helyzet, már ahhoz is elég sok ismeret kell, hogy értelmezni tudjuk a magyarázatokat.
@Mr. Homn:
Talán ki kellene íratni DVD-re, ha a többi linket is töröltetnék.
@Fabius:
hullákat elégetni (jó hindú szokás) vagy kitenni a keselyűknek (nagyon jó maláy szokás)

én csakis titeket olvaslak róla mert a háziszárnyas olyan mint mikor kiömlik a darált fekete bors csak tüsszögök meg prüsszögök és a röhögés nem enged billenteni

brühühühühü
@Nap Pali:

Az utasok nem voltak bekötve, az helytálló amit Dömsödi írt.

De ő csak azt a rövid videót elemezte amit én is, azért néztem meg a hosszún mikor, hol mennyire voltak bekötve.
nah
bukás lejött (freemake), orbán-videó szétanálizélve.
jóccakát. :D
@kekex: szerintem nem tudnak minden linket töröltetni, az internetet még ők sem tudják cenzúrázni.
@Fabius:
tudni kellene azt, hogy a WV minek volt minősítve. ha kisbusz, akkor nem kell bekötni az utasokat (mint ahogyan egyik buszon sem kell). ha kisteherautó vagy szgjmű, akkor igen.
@Fabius: a videó nyilvánvaló kamu... ezt is írtam már reggel is...

szánalmas... tisztára mint rákosi a búzamezőn...
aki ezt beszopja az meg is érdemli hogy a dakoták átb@szzák...
@rodeo36:

Mostanában egyre többször nem vesztesz ezzel semmit. A kötelező haha-bajnai köröket futja.

*ásít*
@Secnir: ha nem az lenne, akkor meg a JOGSIJA nem jóóó...

PÁV meg minden... dakoták nem tuggyák meghcsinálni...
VEZETNI nem tud:) tehát nincs busz jogsija:)
@Secnir:

Egy Vw busz esetében ilyen különbségtételek már nincsenek:

www.origo.hu/jog/lakossagi/20130131-biztonsagi-ov-hasznalata-osszhangban-az-unios-iranyelvekkel.html

A hunyás ott van, hogy nem Viktornak hanem az utasoknak kell fizetni.
@Mr. Homn:

"az internetet még ők sem tudják cenzúrázni."

Ez kétféleképpen is érthető. :o)

Mert pikk-pakk, egy apró módosítás az alaptörvényben, és a "még ők sem"-ből "már simán" lészen.

Van netcenzúrára példa világban.

És ha jól emlékszem, valamikor nyáron terveznek a nettel kapcsolatban törvényt előterjeszteni.
@Secnir:
Ami kimaradt.
A két tag akit felvesznek.
8:45 környékén.
A képen látható, hogy hátranéz, de nem stoppol.
A szöveg: felvesszük őket?
Hát persze. (Ha akarják, ha nem)
Aztán a kultúrált meghívás: Na üljenek be.
Utána a spontán beszélgetés.
Úgy hülyeség a spontaneitása, ahogy van.
@Secnir:

baz'meg láttam a vídejót...a semmiből nagyhírtelen egy teljesen jólfésűlt kamionos és hölgypartnere tűnik fel a semmiből a tükörsimára borotvált aszfalton egy kamion mellett...semmi hosszú gyaloglás jele vagy izzadás esetleg fáradtság kimerűltség csak friss üde smink és mosoly...ugorjatok be én is arra megyek -nem is tudta mennek e egyáltalán valamerre- jól fizetett filmgyári statiszták???

és akkor most jössz ezzel a téynfeltárással napsugár beesési szöge, volt e napsugár, merre nem volt hó amikor minden tökig havas volt még a szófia is

szóval baz1meg a zorbán egy pojáca de mijafasznak játszik miniszterelnököcskét lehetne a 8. kék törpike is van elég pocakja meg elég süsü is hozzá

brüühhühühü
@Nap Pali:

Propagandavideó, ez nem kérdés.
@GeoCracker: nyilván megszokott az is... hogy FILMEZIK ŐKET

de a legviccesebbnek azt tartom amit reggel linkeltem...

Csíkszeredán sosem láttak még havat és vihart :)))))))))))))

de ahogy ezt Úz Bence már soxor megírta a Hargitáról
a pálinkát is banánbóól kell főzni mert anynira meleg van!
@Fabius:

"Na, eljött a pillanat mikor vita helyett kb egyetértünk. "

Altalaban vitazni szeretek, mert az jobban mozgatja az agytekervenyeket, mint az egyetertes. Ma is epesznek irok egy par +1-et, mert korabban vele is sokat vitaztunk, igy amikor vegre egyetertunk dolgokban, akkor erdemesnek tartom azt is tudatni.

Ugyanakkor sok posztnal es megtobb HSz-nal nem likeolok, mert feleslegesnek tartom. Ha nagyon nem ertenek vele egyet akkor ugyis raugranek vitatni...

Es hat ott van meg Winston Wolfe orokbecsuje a Ponyvaregenybol..

"Annyi megjegyzéssel, hogy az Orbán kormány legitim"

Na latod, ezen maris vitazhatunk egy jot! ;)

Kezdem a vegen. A jelenlegi kormanyzasa egeszen biztosan nem az! Hiszen maga az alkotmany takolmanyra cserelese is a teljhatalomra valo torekvese jegyeben tortent, ami az akkor (a 'kotmanyra valtas pillanataban) hatalyos '89-es alkotmany szerint alkotmany ellenes cselekedet.

A 2010-es eredmeny, iranyat tekintve vitathatatlan. Ugyanakkor azon el lehetne tunodni, hogy mennyi-mennyi olyan dolog jatsz(hat)ott kozre a 2/3-os parlamenti mandatumaranyhoz, ami egyebkent torvenyellenes volt. Pl. a pecsi valasztasi csalas/(gyakorlas), a kiskunfelegyhazi lancszavazas (amit akar az orszagoson is aljatszhattak)...

De vegtere is az a legfontosabb, hogy a valasztasok idejere, amikor a legfontosabb a kiegyezes, vannak olyan alapvetesek, amikben egyet tudunk erteni.
'18-ra pedig boldog leszek, ha kulon partokra, listakra szavazHATunk mi ketten.
Wegier polak dva bratanki? - avagy a lengyel békemenetelők viszontagságai hazafelé:

"A gondok már Rákoskeresztúron kezdődtek, ahol a vonat hirtelen megállt.

„Lassanként az elektromos ellátás is megszűnt, ennek következtében sem a világítás, sem pedig a fűtés nem működött. Az utasok hat órát várakozva, hajnali 2-ig fagyoskodtak a sötét, jéghideg kocsikban, hiába várva az érdemi információkat. Végre a hat órás, mellékvágányon töltött várokozás után csatolták az új mozdonyt és a vonat elindult. - Kiderült, hogy több kocsiban elromlott, elkezdett égni a fék” – számol be Ryszard Kapuściński, a „Gazeta Polska” Klubok elnöke.

Mint a portálon olvasható: „Döntést kellett hozni, hogy megfagyunk-e Budapest peremén, vagy tovább megyünk normálisan működő fékrendszer nélkül. A vasutasok az utóbbi mellett döntöttek”. Sakiewicz szerint a szerelvény néhány kocsijának két héttel hosszabbították meg a garanciális időszakát, „csak azért, hogy éppen azokkal szállítsanak minket Budapestre”. „Követelni fogjuk a pénzvisszatérítést, és be fogjuk adni a feljelentést az ügyészségen” áll a levélben."

hvg.hu/itthon/20130317_MAV_Bekemenet_vonat
@Nap Pali: @Fabius:
Ezért bátorkodtam az ifjabb vitézné látogatását linkelni.
@Fabius:

már abbahagyta de korábban -mikor Knósszosz-szal zenéztünk meg dumcsiztunk- beugratott mindíg valami cizellált zenét amit ő maga -szerintem- sohasem hallgatott de jól néz ki a youtube-on, és várja hogy...én meg megyek az útamon tovább tovább (emléxel erre a dalra a táncdalfesztiválon már nem tudom ki adta elő)

www.youtube.com/watch?v=1BnNNx57Urc

brühühühü
@Csaknézek...: netcenzúra? hacsak el nem vágják az országba jövő drótokat... de jobban belegondolva még akkor sem. :) nem akarom a tisztelt egybegyűlteket untatni az egyszerűbb vagy cseppet bonyolultabb cenzúramegkerülési módozatokkal. majd ha odajutunk...
(persze olyankor nincs csilliárdmegás sávszélesség, de hát anno a szabadájrópa is recsegett meg sípolt, mégis jó volt)
@Fabius: Viszont öröm és boldogság, hogy sikerült megragadnod a lényeget. :)
ha Habony is ott lett volna akkor
egy jo kis akció videofilm készül....
jol hasbarugja a fiatal párt !
vagy a tűzoltókat akik a kocsi elé álltak !
@Fabius: Pedig mennyire nem csak róluk van szó. :)
@le Látó:
Tyű, ebből kimaradtam! Nincs erről a kabaréjelenetről valakinek egy linkje?
Lécci, lécci!
" Mert természetesen idén is megvolt a zászlófelvonás, ami kis híján kudarcba fulladt, mivel a kellemes kora tavaszi időjárásban befagyott a felvonószerkezet. És különben sem volt rá kíváncsi a kutya sem."
@le Látó:
Ezt meg akár Fabius is írhatta volna:
"Egy olyan országban, ahol egy hasonló esemény akkora káoszt okoz, amiből Hollywood-ban minimum B-kategóriás katasztrófafilmet forgatnának Tom Hanks-szel a főszerepben, és ennek ellenére a "mélyen tisztelt" kormányunk elégedett, óriási gondok vannak. Most még csak hó volt. Azt el lehet lapátolni. De jövő héten ilyenkor a fél ország víz alatt lesz. Ehhez nem kell sem meteorológusnak, sem fizikusnak, sem orbánvityának lenni, hogy kijelentsem. Van rá ötezer forintom, hogy egy hét múlva az árvízzel fog mindenki küzdeni, aki a napokban a hóval küzdött. Nem baj, a TEK majd kivezényel két gumicsónakot és mindegyikhez adnak egy-egy evezőlapátot is. A BM pedig ismét megtisztel minket az üzenetével: "Segítünk! Ne hagyja el a háztetőt! Ha már a seggét mossa a víz, akkor ugorjon át a szomszéd házának a tetejére! Belügyminisztérium!"
lassan bandukolva...ajánlom pintérsanyának:

www.youtube.com/watch?v=XYYrZ8ChL0k

vagy a vámosizáraifivérek által világhírűvé vált: Megállazidő az égen néma álló csillagok a Földön csak te vagy és én vagyok...

szóval a zautóvezető magánya a hótorlasz alatt

brühüühühhü
@Csaknézek...:
ezek sem gyünnek többé

brühühühü

minő sovány békák lesznek vagy már nem is béka?
@rodeo36: Tudtad, hogy megnyitják a chilei követséget? Arra számítanak, hogy élnek még a jó öreg nyilas bácsikák, és rájuk fognak szavazni. Lesz nagy meglepi :-)
@rodeo36: Az általad felidézett időszakból itt van egy igazán dögös :-D
Bécsből hókotrókat küldtek..
Budapestről meg páncélozott harcijárműveket...

ki mivel készült fel márc 15-re...

ennyi a különbség a demokrácia és a diktatúra között
az előbbi a havat oszlattya azutóbbi a fegyelmezetlen autósokat
@Mariann19:

"nem ismeri meg a valóságot, főleg az összefüggéseket nem. "

Eza legnagyobb gond. Raadasul jol latszik a kormanyati szandek az iskolazatlanok, a konnyen megvezethetok termelesere vonatkozoan.

MArpedig mai rohano vilagunkban, ahol minden mindennel osszefugg nem SZABAD 3-4 szavas mondatokkal operalni. Ha az ellenzeknek ugyanazt a magyarazatot 10-20-szor is vegig kell zongoraznia, akkor is azt kell tennie, mert ugy helyes.
Es ez vonatkozik az elemzokre is.
@Fabius:

En csak a rovidebb filmet neztem, es azt is csak belelapozva, es eppen azt a reszt lattam.
Meg a 3 es felperces anyagot se birtam vegignezni, mert kulonben kiuteses (KO) es allergias tuneteket produkalnek.

Epp azert csesztem le valakit korabban, aki a hosszu verziot belinkelte, en meg ovatlanul beleszaladtam a csapdaba.

Azota olvastam a Hsz-okat, es Domsodi cikket is , vagyis ezt meghagyom masoknak, hogy megszakertsek.
@Fabius:

Jut eszembe: hianyoltam a posztbol, csak nem akartam kekeckedni, hogy tegnap olvastam egy blogon, egy fideszes kepviselo allitolag faszbk oldalara kitett egy kifakadast, amit kesobb le is vett. A nevere nem emlekszem, bar hallottam mar, de nem is az elso vonalbol valo. Arrol szolt, hogy Brusszelbol jott 900 kilometert 6 ora alatt, mig itthon egy cirka 200-250 kilometer beletelt neki 20-30 valamennyibe.

Megprobalom meglelni a History-ban, de nem biztos, hogy meglelem...
@simple observer 1.0: Rövid mondatokra szükség van. Azok horgonyozzák le a memóriában a hosszabb magyarázatokat.
A túl sok és bonyolult magyarázat kontraproduktív, a hallgató hülyének érezheti magát, akit kioktatnak.
Magyarországon utoljára Ráth-Végh István, és Öveges professzor értettek ahhoz, hogy élvezetesen, érthetően magyarázzanak meg bonyolult dolgokat.

Orbán retorikája azért sikeres, mert azonnali rapportot hoz létre, a hallgató úgy érzi, egyenrangúak, hiszen milyen jól megérti ő a szónokot, és viszont.

Ezt a rapportkészséget kellene elsajátítani az ellenzéki szónokoknak, mert ez önmagában nem manipulatív, a tartalom, amit hordoz, az manipulatív.
@épészmérnök:

szent jesszus a jégen a zákosstefyésaholéczy-ék...és tényleg dögös...az a baj, hogy sok dalcímre nem emléxem pontosan és olyankor a youtube mindenféle mást ad mint amit akarok

brühühühühü
@épészmérnök:

nincs bonyolúlt ügy, csak bonyolúlttá tett dolgok valamilyen szubjektív okból a Jánossy Prof volt a jó példa erre el sem tudta mondani mit is akar kellett neki egy Sass Elemér...ez olyanná válik mint a Higgs Bossom az Isten Részecske hogy miért isten nem mongyák....de azt sugallják vele hogy megtalálták a teremtés kulcsát és istent a vatikán meg boldog és küldi a következő 100 milliós csekket...

néznek bele a semmibe és látni akarnak

ha bármi ami van nem lehet a layman terms-ben elmondani akkor az bizonyosan bullshit

mint most a Jodi Arias tárgyalása, a picsa megölte a szeretőjét 29 késszúrással, majd átvágta a torkát fültől fülig és utána még bele is lőtt, nem tagadja de mond annyi baromságot, hogy a hajam égnek áll...már amnéziás és kijafaszkíváncsi arra, hogy a szikológusa aki a gyilkosság előtt 3 évvel látta és valószínű meg is dugta mert pénze nem volt szikológiára most aszongya hogy már pedig sokan vagynak akik a sok sex hatására elvesztik a fejüket és traumába esnek...meg sok más szakmai bullshit és a bíróság meg csámcsogja a zsűri meg hallgattya és persze egy szót sem ért belőle....most arra megy a játék, hogy ne végezzék ki mert halálos ítélet vár rá hanem megmentsék azután majd lesz valahogy az idő műlásával

szóval ez is olyan mint a zorbán 24 éve eteti a tömeget maszlaggal meg nadragulyával és már mindenki szédűl de senki nem veszi észre (talán mi itt és még páran) hogy csak gazdagodni akar és hatalmi tébolyát kiélni mint tudathasadásos skizó és zsebtolvaj

brühühühühü
@rodeo36: Ha az ellenzéki vezetők most nem rázzák meg magukat, és nem "se ponen los pantalones", akkor semmise lesz. Most határozottság és egyértelműség kell. Még az sem baj, ha a pógár nem mindent ért meg hajszálpontosan. A lényeg, hogy legyen kiben megbízni.
Az embert alapvetően a halálfélelem mozgatja, azt meg a nyúltagyi reflexek, a "hüllőagy". Az agykéregnek vajmi kevés hatása van erre az elemi félelemre. Teljesen hibás csak arra alapozni a meggyőzést, hogy majd a józan ész... Ebben is, mint mindenben, a mérték a lényeg.
Most a magyaroknak nagyon sok okuk van a félelemre, a "varánuszuk" be van ijedve. Ezt csillapítani kell, mert enélkül hozzáférhetetlen az intellektus.
@simple observer 1.0:

épésznek igaza van: a rövid tömör egyértelmű hat a többi elvész

most ebből a szempontból az igazságtartalma és célja másodrangú, ez célt ér és bevésődik

csökkentsünk e rezsit? IGEN
a bankok kibasznak veletek? IGEN
fizessenek a bankok? IGEN

és így tovább és lehet egy sorozatot összerakni aminek a végén a saját halálos ítéletére is IGEN-nel válaszol mert annyira belejött, hogy íme megtalálták mit is kell csinálni

hogy ez végűlis maszlag meg hazugság és beledöglik a zigenelő a másodrangú

megválasztotta beixelte

ellenzék megbukott

brühühühü

egyszerű mint a faék

senkit (nagyon kevesünket) érdekel hosszabb elemzés meg okfejtés feasibility study és hasonló baromságok...)
@épészmérnök:

no los todos pero la gran mayoría son maricones sin pantalones no hay nada a donde ponerlas, mi probléma es y lo mantengo que deben procurar vías adecuadas para ampliar las masas activas mayormente acercarles y humildemente convencerles a los obreros porque ni en el siglo MCXI será posible crear algo sin usar las manos (se ve en sciéncias espaciales que tantos obreros trabajan en alta calidad ademas la autoindústria también requiere los) sí no lo logran acercarles ganandoles para ellos mejor olvidar la vitória

brüühühühhühü
@rodeo36: A túl sok és túl bonyolult magyarázkodás bizonytalanságot sugall. Emlékszem, kezdő koromban még a kötőjelekhez is irodalmi hivatkozásokat rendeltem :-), mivel nem bíztam a saját tudásomban.

Aki határozottan, egyszerűen, spontánnak tűnően beszél, az kompetenciát sugall magáról, neki fognak hinni, még akkor is, ha hülyeség, amit mond. Ezért az, aki nem beszél hülyeségeket, még magabiztosabbnak kellene, hogy látszódjék.

Nem tudományos magyarázatokat kell adni. A tudomány válaszai sohasem száz százalékosak, hiszen nem a cselekvés irányát kell megszabnia, hanem leírni, megmagyarázni valamit. A politikai kommunikáció nem tudományos kommunikáció, és ez rendjén van.
@rodeo36: de acuerdo. Es un problema que la oposición está compuesta mayormente de intelectuales, que no tienen ninguna experiencia de trabajo físico. Eso hace una tremenda diferencia. Yo, de joven, trabajaba años como enfermera, y hace unos pocos años trabajaba unos meses en fábrica, antes de venir acá. Yo sé cual es la diferencia, y cómo viven y piensan los obreros.
@épészmérnök:

a hüllőagy túlélési reflexet hordozza, a végső menedék ez a banda létrehozott egy ilyen helyzetet amiben már csak ez maradt, a rettegés?

nem hiszem de valószínűleg igazad van, a mellékelt ábra mutíttya

brüühhühühü
@épészmérnök:

entonces como yo como ingeniero ha debido trabajar en todas las operaciones que futuramente manejaba sin ello no me daban las calificaciones actualmente en Hungría esto es que falta...la gente universitária no quiere aú conozco porofesores quienes son de politécnica y todo les enseñan en pratica adecuada informaciòn de ayer!!!!!!!!!!!!!! si esto no se generaliza por la vida cotidiana jamàs serà solucionada dando valores a los valores reales

jajajajajajja
Figyelembe kell venni a következőket is (erről csevegtünk az imént spanyolul Rodeoval): a kétkezi dolgozók ma is léteznek, de nem látszanak. Az életmódjuk nem teszi lehetővé, hogy elmélyedjenek magyarázatokban. Ha őket valaki meg akarja nyerni, ha valóban képviselni akarja az érdekeiket, akkor ismernie kell az életmódjukat, és legalább halvány fogalmának kell lennie arról, milyen az, amikor az ember ötkor kel, lenyom tíz órát állva, vagy ülve egy folyamatosan mozgó szalag mellett, vagy egy huzatos gyári csarnokban dolgozik kitekert pózokban. Aztán a zsúfolt vonaton hazateker, és örül, ha eltalálja a száját a villával a vacsoránál.
A munkásnőknek ehhez még hozzájárul a háztartás. Kegyetlen élet ez, és tisztelettel kell hozzá közeledni. Nem értelmiségi felsőbbrendűséggel.
@épészmérnök:

Felreertettel. Nekem nem a rovid es frappans uzenetekkel es magyarazatokkal van gondom. Hanem azzal, hogy mas viszont NINCS. A fidesz kisbabaknak szolo gugyogessel kommunikal, mikozben az ellenzek hasonlo probalkozasai szanalmasak, elmagyarazos probalkozasaik meg kevesszer hallhatoak, ahhoz, hogy minel tobben ertsek,hogy adott donteseknel milyen egyeb szempontokat kell meg figyelembe venni.

Ugyanakkor felelossegteljes, es tudatos polgarokat csak ugy lehet kinevelni, ha sokszor (elegszer ahhoz, hogy megertse) elmagyarazzak nekik az osszefuggeseket.
@simple observer 1.0: Hol vannak az ellenzéki pártok rövid és frappáns üzenetei? Hiszen még maguk sem tudják, mit akarnak valójában! Semmilyen üzeneteik sincsenek. Azt ismételgetik, amit a blogokban, meg az elemzésekben, holott az egészen más műfaj.
TGM radikálisan és egyértelműen beszélt, de ő csak egy fantompárt vezetője.
@épészmérnök:

bgk.uni-obuda.hu/index.php?sid=kepzeseink&pid=kepzesirendszer

ITT AKAROM MEGJEGYEZNI EZ A MŰINTÉZET MINDEN GYAKORLATI HÁTTÉRREL HÁZON BELŰL RENDELKEZIK ÉS A GYAKORLAT VALAMINT ELMÉLET INTEGRÁLT

EZT TESZIK TÖNKRE AZ ZOKTATÁSI RENCERREL A SEGGFEJEK

Veterángépjármű restaurátor szakmérnök

Szakfelelős: Dr. Horváth Sándor főisk. tanár
Képzési felelős: Hervay Péter főisk. adj.
Információ: Képzés weblapja
T: 666-5432
F: 666-5480
Hervay Péter képzési felelős: hervay.peter@bgk.uni-obuda.hu
Zelei Sándorné képzésszervező: zelei.sandorne@bgk.uni-obuda.hu

A szak képzési célja olyan szakemberek kibocsátása, akik képesek:
a megőrzendő értékek minőségének definiálására és nagy biztonsággal való felismerésére,
a szakmai ismeretanyag folyamatos bővítésére, ezek alkalmazhatóságának kritikus felismerésére, az autentikus módszerek etikus helyettesítésének felismerésére,
szakmai egyeztetések megszervezésére és lebonyolítására, munkaterv és program készítésére, annak végrehajtására, illetőleg a végrehajtás megszervezésére és irányítására.
A szak létesítésére és a képzési program kidolgozására a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség támogatásával, széleskörű szakmai együttműködéssel került sor.

van valami

A BÁNKI képzési rendszere

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara az 1879-ben megnyílt Budapesti Állami Közép-Ipartanoda, majd 1898-tól Magyar Királyi Állami Felső-ipariskola iparoktatási hagyományait viszi tovább a Népszínház utcai telephelyen. Az intézmény 1947-től Műszaki Középiskolaként, 1962-től Felsőfokú Gépipari Technikumként, 1969-től pedig Gépipari Műszaki Főiskolaként működött. A felsőoktatás-fejlesztési törekvésekkel összhangban, annak szellemét és szándékát átvéve a Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskola többszintű, dinamikus fejlesztési folyamatot indított el, jelentős lépéseket tett az oktatás-fejlesztés területén. A hazai és a nemzetközi felsőoktatásban rangot kivívott főiskola oktatási profilját szélesítve, a piaci igényeknek megfelelő képzést nyújtott, melynek eredményeképpen 1991-től elhagyta az intézmény nevéből a "gépipari" jelzőt, tevékenységét Bánki Donát Műszaki Főiskola néven folytatta. Az intézményt és a képzési területeit a Magyar Akkreditációs Bizottság 1994/95-ben az elsők között akkreditálta.

A Magyar Országgyűlés a felsőoktatási intézményhálózat átalakításáról hozott 1999. évi LII. törvényének megfelelően a Bánki Donát Műszaki Főiskola, a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola és a Könnyűipari Műszaki Főiskola integrációjával 2000. január 1-jével megalakult a BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA, melynek előbb Gépészmérnöki, majd később Gépész és Biztonságtechnikai Karaként működött a "BÁNKI".

A MAB 2009-ben akkreditálta a Budapesti Műszaki Főiskola Alkalmazott Informatikai Doktori Iskoláját, ezzel főiskolánk teljesítette az egyetemmé válás utolsó feltételét is, így az Országgyűlés határozata alapján 2010. január 1-től Óbudai Egyetem néven dolgozunk tovább.

Az Óbudai Egyetem, és így természetesen a BÁNKI is meghatározó feladatának tekinti a BSc és MSc szintű diplomások képzését, a tradícióinak megfelelő korszerű európai mércével mérve is versenyképes, a gazdasági élet és a társadalmi elvárásoknak megfelelő oktatást. Emellett részt veszünk a felsőfokú szakképzésben, a szakirányú továbbképzésben, a felnőttoktatásban és a mérnöktanár-képzésben.

A korszerű európai oktatási rendszernek és az új felsőoktatási törvény szellemének, a Magyar Universitas Programnak megfelelően a Kar is bekapcsolódott az egymásra épülő, kétciklusú képzésbe. Ez az ún. Bologna-folyamat eredménye, melynek célja az európai felsőoktatás ésszerű harmonizációja, melynek révén az egyes országok felsőoktatási rendszerei egy nagy európai rendszer, az Európai Felsőoktatási Térség részeivé válhatnak. Legfontosabb célkitűzései közé tartozik a könnyen áttekinthető és összehasonlítható oklevelek rendszerének bevezetése; az alapvetően két fő cikluson alapuló felsőfokú képzési rendszer, illetve a mobilitást segítő kreditrendszer bevezetése; a hallgatói és oktatói mozgásszabadság elősegítése; összehasonlítható kritériumok és módszerek kifejlesztése által az európai együttműködés támogatása a minőségbiztosítás területén, valamint az európai érdekek és értékek megjelenítése a felsőoktatásban.

Az új képzés egyik lényeges jellemzője, hogy az első ciklusban (alapdiploma, BSc 210 kredit) a hallgatók olyan elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el, amelyek lehetővé teszik számukra az azonnali elhelyezkedést. Azok számára, akik további ismereteket kívánnak szerezni valamelyik speciális szakterületen, elegendő elméleti alapot ad ahhoz, hogy tanulmányaikat egy második ciklusban sikeresen folytathassák, és a ciklus végén (mesterdiploma, MSc) végzettséget szerezzenek. (A második ciklusba való belépés megköveteli az első, legalább három évig tartó ciklus sikeres lezárását.)

Az első ciklust, a BSc képzést megelőzheti egy felsőfokú szakképzés. A tanulmányaikat sikeresen lezárók felsőfokú szakképzettséget igazoló oklevelet kapnak, amellyel a munkaerőpiacon helyezkedhetnek el, vagy tanulmányaikat a következő képzési szinten egy BSc képzésben folytathatják. Ebben az esetben a felsőfokú szakképzésből max. 60 kreditpont (lényegében a 2 éves képzésből 1 év) a szakirányú továbbtanulás esetén a BSc tanulmányokba beszámít.

BRÜHÜÜHÜHHÜ
@épészmérnök:

www.banki.hu/~gri/intezet.php

mint írtam minden gyakorlati feltétel adoot házon belűl anélkűl, hogy messze kellene menni, műhelyek, laborok

brühühühü

hová lesznek akik ott végeznek?
@épészmérnök: itt mondja is:

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara széleskörű partnerkapcsolatot tart fenn európai egyetemekkel és főiskolákkal, valamint nemzetközi szervezetekkel. Kellő nyelvismerettel és szakmai előmenetel birtokában lévő hallgatók pályázhatnak 1-2 féléves külföldi tanulmányokra. A Mérnökhallgatók Nemzetközi Szervezete (IAESTE) keretében megalakult öntevékeny hallgatói szervezetünk a nyelvtudással rendelkező hallgató számára teszi lehetővé 1..3 hónap közötti nemzetközi termelési gyakorlaton való részvételt. Különböző pályázatok, alapítványok, programok keretében elnyert támogatások tovább szélesítik a nemzetközi hallgatói cserelehetőségeket, látogatásokat.

Lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak arra is, hogy ún. kooperatív képzés keretében - főiskolai hallgatóként - egy éves ipari gyakorlaton fejlesszék tovább tudásukat.

A korszerű európai oktatási rendszernek és az új felsőoktatási törvény szellemének, a Magyar Universitas Programnak megfelelően a Kar is bekapcsolódott az egymásra épülő, kétciklusú képzésbe.

brühühühühü
@épészmérnök: csak az erős szakszervezet, súlyosan balos ideológiával. Más sosem érheti el őket, esetleg ugyanennek a jobboldali párja.
@simple observer 1.0: "A fidesz kisbabaknak szolo gugyogessel kommunikal,"

""""""Kikhez kell a propagandának szólnia?

A művelt intelligenciához, vagy a kevésbé képzett tömegekhez?
Mindig csak a tömegek felé kell irányulnia!

A propaganda feladata nem az egyesek tudományos kiképzése, hanem a tömegnek bizonyos tényekre, eseményekre, szükségszerűségekre stb. való figyelmessé tétele úgy, hogy azok jelentősége a tömeg érdeklődésének középpontjába kerüljön.
Minden propagandának népszerűnek kell lennie és szellemi színvonalát a felvilágosítandók legkevésbé képzett rétegének befogadóképességéhez kell szabni.
Minél nagyobb az a tömeg, amelyre hatást kell gyakorolni, annál kevésbé legyen magas a propaganda szellemi színvonala. Ha tehát a propaganda a háborúban való kitartás fokozását célozza, és éppen ezért az egész népre irányul, a túlságosan magas szellemi előfeltételek kerülésére a legnagyobb gondot kell fordítani.
Minél kisebb a tudományos tehertétel és minél inkább a tömeg érzelméhez szól a propaganda, annál átütőbb az eredmény. Ez a propaganda helyességének és helytelenségének legkitűnőbb fokmérője, és semmi szín alatt sem egynéhány tudósnak vagy esztétikai ifjoncnak a kielégítése.
A tömeg befogadóképessége nagyon korlátolt, értelme kicsiny és éppen ezért nagyon feledékeny. Ezekből a tényekből kifolyólag tehát minden hathatós propaganda csak néhány pontra kell, hogy szorítkozzék. Ezt a néhány pontot és néhány tételt addig kell vezérszavakban ismételni, amíg az utolsó is megérti ebből a szóból azt, amit akarunk. Mihelyt az ember ezt az alaptételt feláldozza és sokoldalú akar lenni, akkor a hatás elaprózódik, mert a tömeg a nyújtott anyagot sem megérteni, sem megemészteni nem tudja. Ezáltal azonban az eredmény is tovább gyengül mígnem végleg elmarad."""""""
@simple observer 1.0:
No, nem sokáig tartott az a "bátorság"
"Kedves Barátaim! Most szólt egy ismerősöm, hogy egy kamu MÉM terjed itt a Facebookon, ami az M1 esen történt hóviharral kapcsolatos, és megpróbál hülyét csinálni belőlem, illetve politikailag lejáratni. A szöveg és a kép KAMU, ne dőljetek be, ne osszátok, inkább nézzétek ezt oldalt ha érdekel a véleményem. Sajnos nem az első és nem is az utolsó eset valószínűleg, hogy ilyenekkel próbálkoznak. :-( Köszönettel: BZ"
nol.hu/belfold/orbanek_es_a_havazas__a_kozossegi_media_kinos_itelete
Indulás Etyek
Érkezés Felcsút Utazási idő kb. 19'
Távolság 16.4 km

Pintér úr Etyeken lakik, az ő portája rendbe, hát megnézték Orbán portáját is, ahogy a videó mutatja.
Azt hiszik, mindent megtehetnek következmények nélkül.
A képviselők parkolóját kitakarították, a lakosság meg le van szarva. Hóhelyzet Debrecenben. FOTÓK!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/4076_kiknek_kedvez_debrecenben
Egy kis káröröm engedtessék meg nekem... :-P

http://hvg.hu/itthon/20130317_MAV_Bekemenet_vonat?fb_action_ids=10200286178829343%2C10200283124712992&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210200286178829343%22%3A421767111246533%2C%2210200283124712992%22%3A307918089336569}&action_type_map={%2210200286178829343%22%3A%22og.recommends%22%2C%2210200283124712992%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]
@Farkasokkal táncoló: átlinkeltem az új poszt alá

örüjjünk együtt

hvg.hu/itthon/20130317_MAV_Bekemenet_vonat?
@rodeo36: Azért páran csak felfigyeltek már rá.
@Farkasokkal táncoló: Sajnálom hogy ezt kell írnom, de: úgy kellett, úgy kellett :)))))))
Időközben megtalálták a statisztákat. A srác éppen munkanélküli, nem kamionos. A csaj műkörmös, de nem a srác barátnője, ellenben lájkolta Révész Máriuszt, szóval igaz hívő. :DDD

Kamionost játszó srác: www.facebook.com/karoly.benedek.3
Barátnőjét alakító leányzó: www.facebook.com/katalin.viman
Kamionos srác valódi barátnője: www.facebook.com/tunde.marton.9809
"Megfogadtam a rendőrség pénteki figyelmeztetését, hogy ne legyek óvatlan: átnéztem az összes meteorológiai jelentést, rendőrségi közleményt, útinformációt. Azért indultam el reggel Németországból, mert ezekből azt olvastam ki, hogy már nincs gond, nincs útakadály”
Aki így gondolta, az meg is érdemelte, hogy ott maradjon a hóban!1 hete már arról beszélt a meteorológia, hogy hétvégére visszatér a tél, és hogy nagy havazás lesz várható, heves széllökésekkel.Ezt a dolgot megint csak azok fújják fel, akik ebből politikai hasznot akarnak kovácsolni.A sok bárgyú meg megérdemelte volna, hogy ha útra kelt, hogy ott maradjon a hóban tavaszig ! :)Tipikus magyra vírtus, azt hisszük hogy mindet jobban tudunk, aztán amikor meg nem jön össze az elképzelésünk, akkor azonnal bűnbakot keresünk, és másra mutogatunk.
Én büszke vagyok, hogy mennyire segítőkészek voltak a honfitársaim. Annak ellenére, hogy az "állam" mennyire leszerepelt.

2006. aug. 20-a miatt viszont sírnom kell. Ott a kedves menekülő tömeg bizonyos tagjai fosztogatásra használták a káoszt. Akkor inkább sírni lett volna kedvem. Bár lehet, hogy az a vihar Fletó miatt tört ki!
@adt: "Aki így gondolta, az meg is érdemelte, hogy ott maradjon a hóban!"

Egyetértek veled!!!

Aki elhiszi azt, amit a rendőrség, útinform, MTVA honlapján lát és elindul, az megérdemli, hogy elakadjon!
Mondjuk szombatról van szó, akkor már nem volt piros riasztás, de valóban felelőtlen az állampolgár, hogy hisz a csúnya állami propagandának!
@kekex: Hát igen..:)..azóta már tudjuk...csúnyabácsik, gonosznénik, nadefőleg gyucsánybajnaiszanyiakárkik feltörték a facebook oldalát és gonoszgonosz álüzenetet helyeztek el!
Mert, pártunk mindent megtesz a népért, a boldogulásért és ha a párt azt mondja járható az út..akkor járható!
Csak a....na itt most képzavarban vagyok....azt nem írhatom, hogy a gaz nyugati kapitalisták ügynökei ármánykodnak...hisz oda akarunk jutni 24 éve...hmm...
Ki akkor most az ellenség? Vagy mi?
@kekex: Sőőőőt....bocsánat...de ezen már csak sírni lehet..:)
Zoltan Bagó Lehet, hogy itt van a MÉM oka...: "Ismeretlenek megpróbálták feltörni a Fidesz honlapját – közölte a Fidesz sajtóirodája, kiemelve: a kormánypárt feljelentést tesz az ügyben."
15 perce · Tetszik

Hmm...védik seggüket, menekülnek a patkányok!
Mármint a gyorsnaszádról..:)
Látom ez is jogász Dr...
@sjános: nézegettem ennek a Bagó gyereknek a Facebook falát... Elég szlengesen ír és rövidít (nemtom, hogy helyett "h", sok szmájli stb) és véletlen az is pont így ír, aki -szerinte- feltörte a profilját. Ráadásul az állítólagos mém printscreent olyan ember készítette, aki ismerőse, mert nekem azok az információk nem jelennek meg róla, amik a képen vannak. :/

Ja és a poszt is "via mobile", szóval elég nehezen hihető, hogy valaki pont akkor töri fel a Facebookját, mikor ő idegesen ül a kocsijában és pont szintén mobilról pötyög.
Mar a kampanyvideo is az erdelyieknek szol?
@Köcsögöm Széken: Nagyjából nyilvánvaló, hogy kicsúszott a száján az igazság....éppen nem volt benne semmi más ami eltömítse....azóta meg próbálja menteni a menthetőt....mármint a Pártszövetsége inkvizítorai felé!
@sjános: na most elvesztem a hozzászólásaiban. Igazi tahó pöcs ez a Bagó Zoli. :) Még azt is kiírja, hogy telehugyozott csomó PET palackot. :DDD
@Köcsögöm Széken: Hááát... a szükség nagy úr..:)...ezzel nincs is baj...de ez a megosztási őrület..:)
Én nem olvastam végig...csak kíváncsi voltam ki ez az ember...miért ez a nagy tiltakozás azért, mert megírta véletlenül az igazat...
Köszönjük meg a kedves vezetőnek!
VIKTOR!VIKTOR!
Ez a szimpatikus, szép, rendezett (24-48 óra fagyoskodás után?) erdélyi pár meg sem lepődött, hogy a Miniszterelnök autójába pattantak be és kamera szegeződik rájuk?
fizetett statiszták voltak, kaptak hurkát a führertől.
süti beállítások módosítása