Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/25/alapellatas-rendelok-haziorvosi-szolgalat-fogorvos-belugyminiszterium-ell... (2024.04.25. 09:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.03.13. 14:36 Fabius

A Diktátor nem ajánlja!

Címkék: tüntetés március 15 milla

121 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr95132873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: engem nem, egyáltalán nem. ma úgyis részleteket olvastunk fel az Amerikai pszichoból, és sorra került a darabolós, patkányos rész is. sosem hittem, hogy ez is része lesz felsőoktatási tanulmányaimnak.
úgyhogy engem ma már nem lehet.
Gabika. olyan koravén az a nő. :)
ja, 20-25 ms elég lett volna, a végén meg nem kellett volna a röhögés, illetve a játék az élességgel is csak a szemet zavarja. Amúgy jó ötlet!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hú ez már megint mekkora!!! MUHAHAHA! Kiröhögöm a belem, te agyontájékozott! Más nincs az árpádcsávós tarsolyban, csak ez a libázás, ami mittudomén hányszor az arcotokba lett tolva:HAZUGSÁG. Valami újdonsággal rukkoljatok már ki! Kérdezzétek meg a Lendvay utcában, hogy rugdosósárpy kitalált-e valamit, vagy ezzel a libásozással kell még aláznotok magatokat még másfél évig.
a tv szerint felszállt a fehér füst
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Arról már nem is beszélve, hogy Nils H.-nak LÚDJA volt. Lúd és liba nem egy és ugyanaz.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Akkor a Deákon kiabálhatjátok, hogy gyurcsánytakaroggy, bajnaimonnyonle, illetve mocskospalesztingyűlölők. Csupa aktuális dolgok, szokásotok szerint.
Szerintem marha jó :)

A No-t pedig aki teheti nézze meg, jó kis film, Bernal nagy mint mindig.
Jééé, van új pápa.
Annyian várják és annyira mint mi legutóbb a Foo Fighterst :)))))
@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: De többen, mint Stephanie Meyert Londonban a Burok dedikálásán? :))))))))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Mi lesz veletek, ha feka lesz???
Hőőőő... :D

A Dzsobbik tüntetést fog szervezni Rómába, ellene?

Mert Erdő fikázásában a jobbikos honlapok, a Kurucot nem is említve, élen jártak, zsidózták, ahol érték.
Szép is ez... olyan igaz, keresztyéni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Azért akkor arra felkészültél, hogy idehaza olyan kultusz és szenteskedés lesz, hogy olyant még nem értél! :))
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Már most is ezt látod. Csupa szenteskedő hangulat van itt. Legalább lenne értelme.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: A magyarsága miatt büszkeség lenne, de én inkább egy tradicionalista pápának örülnék igazán. :)
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Jezsuita? Hát ez van, mikor egy csoport vénember szavaz más vén emberről.
ÁDER ALÁÍRTA!!!! ÁDER KUKA!!! FAB 2:0 a JAVAMRA. SAJNOS.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @huzzadneki shakespeare:

77 éves siheder. olyan nagy dolgokat nem lesz ideje végigvinni, csak nagydolgokat végig ülni.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Előbb szidod, hogy Jezsuita most meg már örülsz neki??? :)Tényleg emlékszel még a remek Misszió című filmre Robert De Niroval??? :) Ők is azok voltak.

youtu.be/NcAv-nRFDAY
Áder aláírja az alaptörvény-módosítást

Egyértelmű kötelességem, hogy alaptörvény-módosítást aláírjam és kihirdessem, függetlenül attól, hogy az kinek az ízlése alapján született meg, illetve tetszik-e nekem vagy sem - jelentette be Áder János a köztévében.
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője:

"Kölcsey hitvallását idézte: "A haza minden előtt"."
Van képe ezt mondani!!!
Így azután egy pofátlan senki, egy Orbán báb maradt Áder - amikor emberré is válhatott volna!

Narancsbolsik bekaphassák!
Mától a háziszlengemben az ő neve említtessénként: BRÁNER JÁNOS
@jaegtoer: Öregember nem vénember. Meg aztán tessék neki iparkodni, ha már egyszer az atyaúristen ilyen magas hivatalba POZICIONÁLTA!:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Nem örülök neki, hogy jezsuita. Az nagy hátránya. De olyan kis szimpi feje van, nem az a gonosz rosszindulat, mint benedeknek volt.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Pedig korábban ezt is írták róla. :)

"A liberálisnak, vagy progresszívnek nevezhető bíborosok, akik VI. Pál irányvonalát követik (vagy még liberálisabbak), 15-en vannak, így gyakorlatilag nincs esélyük, hogy érvényesítsék akaratukat. Vezető személyiségeik egyébként Godfried Danneels belga és Jorge Bergoglio argentin jezsuita bíboros."

Ehhez képest??? :)
Bár a mai napnak lehet, hogy inkább ez az idézete. :)

"Úgy látom, a Magyar Közlöny lassan feleslegessé válik, az aktuális törvényi változások és rendeletek a jövőben az Alaptörvény hetente megjelenő kiadásában lesznek olvashatók."

:))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: jezsuita még mindig jobb, mint az inkvizítor.
meg a Ferenc név is elég jó választásnak tűnik
@tucano: Mit szólnak vajon hozzá a Dél-amerikaiak?? :)
Szánalmas ez a narancsmaffia,már negyedszer tákolja a saját agyszüleményét!Ezek az örökös vesztes nemzeti oldaliak örökösen csak jogászkodnak,nem számít hogy az ország döglődik!Ez valami genetikai probléma lehet ezeknél.Épeszű ember összefogva mindenkivel a gazdaságra és a bürokrácia leépítésére koncentrál először,ezek meg a nómenklatúrájukra,lopkodásra!
@tucano:
Te, ez nem Viktorral direkt kibaszásiból választotta a FERENC nevet? ;))
Végül is, lehetett volna Gy. Ferenc is?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ne akassz ki! :(
A jezsuitákat ezzel a szar dumával ekézni, hogy liberálisak, enyhén szólva nem tudom eldönteni, hogy csak cinikus vagy, vagy tudatlan?
Gyengébb idegzettel rendelkezők részére nem idézem be, hogy milyen hathatós volt a tevékenysége Jézus Társaságnak.

"A jezsuiták gyakorlatilag megállították a reformáció további terjedését, sőt, több országban (közöttük Magyarországon is) jelentős tömegeket térítettek vissza a katolikus egyházba. Hithirdetésük jelentős sikerrel járt Európán kívül is, elsősorban Latin-Amerikában..."

Majd túlságosan is megerősödtek, ezért vagy 40 évig betiltották őket...
Viszont megújításuk után nagyon is becsülni tudom bennük, hogy ŐK a tanítás és oktatás elszánt harcosai, akik a felvilágosodás útján járnak és nem a tudatlan népeket, hanem az oktatást preferálják!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Mit vakert már megen'? Hogy a jezsuiták szelídek? A ferencesek azok inkább, ezért is érdekes a névválasztás, engem meglepett így!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Irtották is a "vadakat" rendesen!
De az a múlt, most bizalmat szavazok neki, mint (K)áder Jánosnak, az első botlásáig!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A hulladék széljobbos portált, ahonnan beidézted, nem mered kiírni?
A Kuruc is álnéven, ál címen szokott szerepelni nálad.
Mire fel ez a nagy szemérmesség?
Fabius kis volt kedvencét már csak ezért is pofán csapnám, szívesen:

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=187766
Beteszem ide is, amit másik posztban írtam, idéztem:

A francia széljobb legalább nem kamuzik!

"Támogatják az alaptörvény-módosítást a francia szélsőjobbosok

Magyarország újra megerősítette szuverenitását az Európai Unióval (EU) szemben - olvasható a francia szélsőjobboldali Nemzeti Frontot (FN) vezető Marine Le Pen Európa-ügyi tanácsadójának a magyar alkotmánymódosítással kapcsolatban szerdán kiadott sajtóközleményében.

A közlemény egyebek között megjegyzi, hogy az alkotmánymódosítást "az Európai Unió fenyegetései és az Egyesült Államok bírálatai ellenére" hajtották végre.

A Ludovic de Danne által jegyzett, a párt honlapján is közzétett sajtóközlemény szerint a mostani módosítással nem történt egyéb, mint hogy beleillesztették az alkotmányba a magyar állampolgárok többsége által óhajtott elemeket. A közlemény emlékeztet arra, hogy a 2010-es parlamenti választásokon a lakosság nagy többséggel, demokratikus úton juttatta hatalomra az Orbán Viktor vezette Fideszt."

hvg.hu/vilag/20130313_Tamogatjak_az_alaptorvenymodositast_a_fr

Külön kiemelem ezt még egyszer:

"a mostani módosítással nem történt egyéb, mint hogy beleillesztették az alkotmányba a magyar állampolgárok többsége által óhajtott elemeket."

Aha.
Persze.

Látszik is, mekkora hurrázásban tört ki mindenki.
Káder elvtárs mai dobásához visszaköszön ez:

"Azon kormány hatalmát is korlátozni kell a saját népe elleni tettekkel szemben, amely az emberek jóváhagyásával kormányoz.
Egyetlen kormány sem korlátozhatja a vallás gyakorlásának jogát, a biztonságos otthonhoz való jogot, sem magas, sem alacsony rangú hivatalnokok nem okozhatnak fájdalmat, és nem róhatnak ki büntetéseket önkényesen, nem korlátozhatják a tanuláshoz, a munkához, és általában a lehetőségekhez való jogunkat, mert csak így lehetnek az emberek azok, amivé lenni képesek.
Ez minden nyugati társadalom szent joga. Ezek az alapvető különbségek a diktatúrák és közöttünk, ahogy egykor ez volt a különbség Athén és Perzsia között.

Orbán Viktor 2007. 04.11"

Akkor most majd Perzsia jön?
Kiskancsók pezsgőzzenek csak.
@Csaknézek...:
Hiába kérem, összenő, ami összetartozik!
Az álarc ennyit ért.
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ez egy felvonulás volt az "OPNI-ról Szököttek Baráti Körének"? Akkor értem...
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Ja, ezek a spontán felvonulók és az ő spontán tábláik! :))
@mamitirtok sír( k)alaposderék (kommensevik):
Annyi pénzért ne akarj szabályos helessírásst!
Vacsika, utaztatás, nem olcsó egy ilyen kirándulás - neked, meg nekem, merthogy mi fizetjük a lengyel bérrettegő elvtársakat!
@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Segítek nekik dicsőítőket írni, mer' ez ígyen báncsa ja szemöm, na!
Laku nóc, akárkibe is tennéd! .-)
@tucano:
mintha magamat hallgatnám...csodálatos előadás a Boris Christoff-éval vetekszik

kivágja a fiszt a három vonalas fisz a bariton sikolyát és ez egy basszus ária de ...korai verdi

www.youtube.com/watch?v=FiYWngCPMkw

brühühühü

ugye szépen megcsinálta

hasonlítsd össze

www.youtube.com/watch?v=-h2iv5kMTtY
@rodeo36: Christoff!!! Rutinosan vele kezdtem, aztán jött Tumanyan. Lehet, hogy a hangfelvétel különbsége (gondolom Christoff bakelitről ment eredetileg), de nekem az ő előadása jobban tetszett.
@tucano:
ő az etalon a többi csak másolat akar lenni

ezt nem igen találod meg hivatalos felvételen

www.youtube.com/watch?v=cKKKzawz7bo

ez meg egy csoda még részéről is

www.youtube.com/watch?v=oFp7gY32V_g

a remény sohasem hal meg Kityezs vára életrekel és megvéd romjaiból

brühühühühü
Bevitték a Tiszta Kezek Mozgalom két vezetőjét a Sándor palota előtti térről. Csak őket. Turisták és járókelők zavartalanul sétálgattak.

hvg.hu/itthon/20130313_Elfogott_ket_embert_kedd_ejjel_a_TEK_a_Sa
@rodeo36:

ha ezt valaki más?

www.youtube.com/watch?v=z1CmGGvFh6A

van egy felvétele amelyen Bulgáriában énekel és a mély basszustól a kontratenorig mindent megcsinál ahogy azt a pravoszlávoknál kell

www.youtube.com/watch?v=XDOhhVQ79EA

ez az egyik amit Plovdivban vett fel

brühühühü
@tucano:

ezt nem tudom kihagyni

www.youtube.com/watch?v=oxxjJp71w-0

www.youtube.com/watch?v=hSQKBvua_38

www.youtube.com/watch?v=ghxVEPvCLYQ

a többit megtalálod

én most visszamegyek meghallgatni mindet mégegyszer

brühühühü
@rodeo36: döbbenet szép hangja van, ez a Kityezsi, meg nagyon messze visz...
... én meg félórát sorbanálltam a főtéren az iránytaxinál, és tíz méterre tőlünk egy batucana, nyolc dobos összevissza kalimpált 300 decibellel, kibírhatatlan volt.
Most ápolom a lelkemet.
@tucano:

ez a capella (a templom szétesik?)

www.youtube.com/watch?v=JORR9U0RvjI

www.youtube.com/watch?v=VIxQ_B3Wpzg

brühühühü

bocs...rá kell hangolódni
@épészmérnök: ismered a maracatut? Na, az minimum 50 dobos és 20 táncos. Van a "Rua dos Tambores" Recifében, karneválkor 50 (magic number) zenekar vonul fel egy kis téren, a felénél már révül vagy inkább delirál a közönség :)
@rodeo36: ez is komoly, megyek a következő adagra!:)
@tucano: Aki karneválozni akar, az karneválozzon.

Az lehet a helyzet, hogy az emberek manapság nagyot hallanak, a sok fülbe dugott, maximális hangerőre állított ketyere miatt. Én 6x évesen még meghallom, ha a hátam mögött a földre esik egy falevél. Ezek még a kedvesük szívhangját sem hallják meg elalvás előtt.
@rodeo36: Ilyen hangja lenne a kántornak többet járnék templomba :)

@épészmérnök: Ebben teljesen igazad van, tényleg süket mindenki. De amikor visszaérek Dél-Amerikából, pl. haza, akkor egyszerűen megőrülök a városi "csöndtől". Csak a monoton autózaj, sehol egy rádió, sehol egy éneklő ember. Akkor már inkább a minden ablak egy zajforrás Brazília.
@épészmérnök: te meghallod valakinek a szívhangját? Akkor én is süket vagyok.
Tudod, itt Viña del Mar-ban az utcazenészeknek engedélyt kell kiváltaniuk, ami pénzbe kerül. A város a hangerőt is szabályozza. Én ma is adtam pénzt egy gitárosnak, aki Paul Simon-dalokat játszott, meg egy rokkant organillero-nak (ezek azok, akik kíntornán játszanak, és közben cintányéroznak és dobolnak, kábé mint Weöres versében).

Este nyolckor százak várnak az iránytaxikra, a napi kilenc órás meló után (ennyi itt a napi munkaidő). Sápadtak a fáradtságtól. És akkor jönnek ezek a kölykök, a fülsiketítő, monoton dobolásukkal. Engedélyük nincs, a hangerő elviselhetetlen. Menjenek dobolni a sivatagba, ha révülni akarnak!

Felhúztam magam, pedig nem szokásom. Bocsesz a panaszkodásért.
@épészmérnök: ugyan
Azt hiszem kikészülnél Észak-kelet Brazíliában rendesen. Az tényleg döbbenet, hogy mennyi zenét/zajt egyebet tudnak halmozni. Még a boltok előtt is előtt van hangosbeszélős, aki külön neked nyomja a szöveget, hogy milyen zoknit és merőkanalat vegyél.
@tucano: Kubában nagyon tetszett, hogy akárhol voltak, táncra perdültek. Elképedtem, amikor a guagua-ra várva, valami belülről jövő zenére táncikáltak. Elragadó volt. A karnevált is nagyon bírtam, odavagyok a kubai zenéért. De az emberi léptékű, nem hatalmi játszma. Ez a dobolás ez hatalmi játszma. Mindenki kussoljon, mert mi dobolunk. Ezt utálom.
@tucano: az egész opera fenn van a neten ott ahonnan ezt szedtem le...de ehhez tényleg fantázia és valami más -amit nem merek megnevezni- kell

egy város amely köddé válik és amikor szükség van védelemre akkor a ködből kiemelkedik és sziklaszilárd lesz minden ellenség számára lakóit magához öleli mint Matryushka az oltári szentségen a kisdedet és megvédi bármitől

tudod e, hogy a MET-be senki sem tudta elintézni hogy beengedjék a McCarthy miatt és a Scala-ból meg kirúgták mert egy hatalmas előadás után visszarángatta a Callas-t a függöny elől, mondván nem te csináltad egyedűl...pedig azt (sohasem készűlt felvétel róluk?) egy I Vespri Siciliani-ban együtt voltak és Norma meg La Forza

de hogy halld

www.youtube.com/watch?v=DpsG3sXeJOQ

brühühühü

ez "csak" Tebaldi és
@épészmérnök: Az atabaque meg lehívja az orixákat :)
behance.vo.llnwd.net/profiles10/587089/projects/1967873/6ccf6b705e85f57b79a00700bf64958d.jpg

Na, ez az igazi erőszerszám. Régen nők nem is játszhattak rajta, mert ők könnyebben nyíltak meg és nem biztos, hogy tudatosan irányítani tudták, akit kaptak, illetve biztos nem, a machók szerint.
A capoeirából, amit mi játszunk direkt kidobták a nagydobot emiatt, de a divat miatt visszaszivárgott.
@rodeo36: még a Vesperst hallgatom, komoly hajnal lesz, mire a végére érek mindnek!
@tucano: Nem tudok mit kezdeni azzal, amikor a szakrálisból divat és szórakozás lesz. Ezeknek a srácoknak szerintem fogalmuk sem volt arról, hogy mit is csinálnak valójában.

Gondolom, a révületbe ejtő dobolással is ugyanaz a helyzet mint a drogokkal. Vezető szükséges hozzá, aki tudja, mi megy végbe. Enélkül nagy bajokat okozhat.
@rodeo36: Rodeo, most egy időre megsíketítettek. Nagyon bánom, hogy nem tudom nyitottan hallgatni a csodálatos zenéket, amiket küldesz.
@épészmérnök: ezt nagyon jól látod. Hol van ilyenkor Szív? (jut ezsmbe a szívhangokról) Hiányzik az éjszakai kommentelésből :(
@tucano:

erről annyit (én beavatott vagyok magas fokon) hogy amikor a dobok (conga) lehívják az Orisha-t akkor a táncban annyira elrévűl az akit érint, hogy magán kívűl van és nem is jön vissza hacsak nem "hívjuk" de nagyon óvatosnak kell lenni, egy esetben egy borzalmas hideg téli éjszakán az én "keresztanyám"-at valaki megkérte vegye le róla a rosszat és ott az erdőben csinálta de ...ha nem vagyunk ott akkor nem éli túl, nem is tudta levenni az ürgéről az emberölsé vádját...borzalmas volt amint már az autóban küzdöttünk az ördöggel magával...végülis sikerűlt békét tennünk de a keresztanyám napokig nem volt magánál és elküldte az ürgét, ne jöjjön soha

brühühühühü

én meg mint mortero (mivel nem tudjátok ki vagyok nyugodtan írok) többet tudok mint egy babalawo és egy palero...konzultálni szoktunk
@épészmérnök:
majd ha kisüketülsz
Ponselle 1927

www.youtube.com/watch?v=ukJPsU9zEtk

Ruffo 1921

www.youtube.com/watch?v=EwxgKMsBslU

az etelonok etalonjai Callas ezeket tisztelte

brühühühü
Hogy ne offoljunk annyira, ezen röhögök már tíz perce:
www.facebook.com/photo.php?fbid=617874184905592&set=a.215446491815032.70892.114500278576321&type=1&theater

Milyen udvariasak az osztrákok
beírom bloggazdát is, hátha kell neki
@Fabius

@rodeo36: hogyne tudnám? :D A Face túl okos!
Sok beavatottat ismerek, talán túl sokat is, pl. tudtad, hogy otthon is terjed már a santeira? Kubaiak avatnak be népeket és van egy nigériai babalu is, múltkor hallottam. Mi magyarok nagyon fogékonyak vagyunk, remélem nem valami vadhajtás.
@tucano:
elküldtem magamnak

ha ezt valaki más?

www.youtube.com/watch?v=z1CmGGvFh6A

van egy felvétele amelyen Bulgáriában énekel és a mély basszustól a kontratenorig mindent megcsinál ahogy azt a pravoszlávoknál kell

www.youtube.com/watch?v=XDOhhVQ79EA

ez az egyik amit Plovdivban vett fel

brühühühü
@rodeo36: már reggelre marad:(
Kinyomom az erkélyre kávé mellé!
Boa noite pra vcs!
@tucano:

ki lehet próbálni valós vagy csak mondja

brühühühühü

nagyon könnyen

de tényleg meg voltak lepve mikor én jobban tudtam dolgokat mint ők és még csak nem is kell révületbe esnem..."csak" látok...az a gondja sokaknak hogy olyat is amit ők nem akarnak mutogatni
süti beállítások módosítása