Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2013.01.12. 09:13 Fabius

Az elsimicskázott ország

Címkék: fidesz közpénz közbeszerzés feljesztési minisztérium

Tündérmeseországban új rendszer íródott, a gazdasági rendszerváltás kész - mondta büszkén Pöttöm Pufi, és a maga részéről ezt ajánlja Brüsszelnek is. Legyünk mi a követendő példa, - mondja - mert unortodox modellünk tiszta, mint a hó, egyszerű, mint szijjártópéter, és különösebb képzettséget sem igényel. Segítségével leépíthető a felsőoktatás, nem kell gazdasági szakembereket képezni a működtetéséhez, jogászokat meg pláne nem, nehogy a közbeszerzések mögött felfedezzenek valami törvényekbe ütköző furcsaságot. Tátárárám, íme a magyar csoda, másoljátok ostobák:

ScreenShot565.bmpMi az, hogy ezen nem látni semmit? Ez a lényeg! Erre az adunk választ meg nem is népmesei motívumra épül itt minden, ez a gránitba vésett rendszeralap, aminek működtetéséhez nem diplomás fejlesztési miniszter szükséges, hanem egy bólogató nejlonkutya is elég. Ez a mi tiszta és átlátható lapunk, mindenki azt gondol bele amit akar. Ebből csak a legelvetemültebb szakújságírók próbálják kibetűzni, hogy "trófeaszállítás" meg "lakókocsi téliesítés", meg a Varánusz blog kommentelői, hogy: 


Winchester laptopba 2012.11.05 1 db 95.800 Ft
(NE'BA!!! Aranyozva lehetett, vagy csak átbaszás? Nálam a boltban 20.000,- a 320 GB-os...)

De az ilyenre legfeljebb legyintünk, hogy lárifári, a gondolkodás és árviszonyítás liberális huncutság, esetleg nagyobb probléma és hangoskodás esetén beleírjuk az alaptörvénybe, hogy a közbeszerzést holnaptól simicskázásnak hívják a miheztartás végett, és az ország címerébe építjük a hídelemen talicskát toló emberalakot. 

624 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr645013496

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Emléketeket méltón megőrzi majd a történelem 2013.01.12. 11:07:47

- Apa, mi az az országgyűlési választás?- Miért érdekel?- Ma történelemórán a XXI. század elejét vettük, egy fiatal helyettesítő tanár ugrott be, nagyon érdekes dolgokat mesélt!- Egész nap a Közgépnél robotolok, hogy megkeressem nektek a napi levegőmen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Figy ez pont hogy nem rasszista alapú tényfeltárás volt, főleg hogy ő maga is zsidó származású volt.
Kannibál volt Hófehérke gonosz mostohája

Nemi erőszak a Csipkerózsikában, izzó fémcipők, szörnyhalál és májevés a Hófehérkében - kétszáz éve jelent meg a Grimm testvérek első mesekönyve, ami Luther bibliája után a legsikeresebb német könyv lett.

index.hu/kultur/2013/01/13/csipkerozsika_ikreket_szult_almaban/
@74. Vladys:

meg bolhával...te éltél ott? mert én igen kb 7 évet és ismerem belülről 30 éve, személyes barátom az egyik Granma-s ha mond ez neked valamit, az, hogy mi van és mi nincs és mindez miért az ténykérdés de úgy tűnik a tények téged nem zavarnak

északkorea közeledett a déliekhez erre lebaszták coki kuss ott a helyed a derót megett ugyanaz a többi és még locsolják húggyal és szarral hogy élvezzék

ugyanaz mint a IIVH végén megbüntették a magyarokat mert akurva annyukat a magyaroknak és 1956 ban a nagyimre is egy bohóc volt mert azzsitte hogy pedig dehogy 1989 ben már más volt de még az 50 év nem járt le ment is a kapkodás de a fal le lett döntve és sok minden de ma van levédia mert úgy tereltek benneteket mint libákat a Bodri és ti meg tollfoszóból tojatóba meg a sütőbe vándoroltok és még tapsikoltok is hozzá

főleg te mert te olyan művelt vagy

mivel kezeled?

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mindenfelé és mindenkor vannak ilyen egyedek sem nem oszt sem nem szoroz valaki emléxik még rá rajtad kívcűl?

brühühühüh

honnan ástad ki?
Súlyos jogsértés lehet a kormány húsüzem-akciója
Uniós szankció lehet a vége a húsüzemek megmentésének, ugyanis aligha állná ki az állami támogatásoknál alkalmazott EU-s próbát.

hvg.hu/gazdasag/20130111_Sulyos_jogsertes_lehet_a_kormany_husuzem
@rodeo36: Persze-persze. Sok kommunista imádja és támogatja több párt rendszert, de a csúnya kapitalisták nem hagyják.

Forradalmat elvtársak!
hvg.hu/gazdasag/20130113_Mi_jut_eszebe_Matolcsynak_az_ezermilliard

eszméletlenül jó:-)
@74. Vladys:

tudod az északamerikai rablók, gyilkosok és kurvák meg buzik akikkel feltöltötte amerikát európa mert nem volt más megoldás nem akartak annyi börtönt és ebből lett a vadnyugat, kiírtották az őslakókat mert csak bevitték a négereket és megbaszták és rabszolgát csináltak belőlük

Kína 6000 éves mikor ezek a mai amcsik még geci sem voltak Kína már nagyhatalom volt amely meg tudta magát védeni a tatár hordák ellen is, és tengerhajóztak áteveztek vitorlával a Csendes és az Atlanti Óceánon felfedezték Ámerikát és letelepedtek azokból lettek az indiánok ősei

nem igen izgatják magukat miattad élnek és bőségben amíg kokain barlangnak használták mint ma Mexico-t addig nyomor volt olvass Andre Malreaux-t, a mexicóiak mennek vissza abba a mexicoba amely már nem akar kábítószer termelő lenni (marad afganisztán és ahdiszállitmányként vámmentesen szállitott kokain meg heroin) mert otthon ha nem is olyan de otthon van és nincs Arpayo aki terelgeti őket

szóval tanújj tinó ökör lesz belőled

brühühühühü
@74. Vladys:

milyen problémát oldott meg a többpártrendszer példáúl levédiában?

a fityiszködmönös narancsbolsik teljhatalommal basznak szét mindent és lopnak

ez jó? mert ugyi többpárt van

brühühühühü

eszedet hol hordod a seggedben vagy ott a lófasz van?
@rodeo36: "Kína 6000 éves mikor ezek a mai amcsik még geci sem voltak Kína már nagyhatalom volt amely meg tudta magát védeni a tatár hordák ellen is, és tengerhajóztak áteveztek vitorlával a Csendes és az Atlanti Óceánon felfedezték Ámerikát és letelepedtek azokból lettek az indiánok ősei"

Azért ne vegyél mindent készpénznek amit a Szent Lenin elmeséli a történelmet című könyvben olvastál. :)
@rodeo36: Az éppen elég, hogy elzavarta Brasilba a hozzád hasonló ingyenélő ávósokat.
@rodeo36: Hogy hogy honnan ástam ki?? Az internet elég gazdag információs tárház lett már mostanra. Egyébként tényleg érdemes végignézni. Szerintem van benne olyan, amit még te sem hallottál. :)

Freedman Úr ismertetése e téren hiteles, mert belső tagja volt egy ideig a befolyásos zsidó lobbinak, amelynek célja az Egyesült Államok feletti hatalom megszerzése volt. Személyes ismeretségben állt Bernard Baruch, Samuel Untermeyer, Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, és másokkal.

1961-ben a Washington, D.C. Willard Hotelban adta elő az alábbi szöveget, mint fontos híradást, mert ekkor fektették le az Egyesült Államok új doktrínáját és a "minden lébe két kanál" beavatkozási politikának az alapjait is.:)
@74. Vladys:
ilyen könyv nincs, én csak tudom, én vagyok Lenin

brühühühühü
@74. Vladys:

nem zavarta, küldetést teljesít ezt neked nem kell tudnod teljesen titkos, még én sem tudom

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

biztosan kurva izgalmas nekem erre nincs időm

van más

brühühühü
@74. Vladys: okoska rodeo árgentinában marhahajcsár. nem látod? :-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te kis butusch, a Nap-ot nagybetűvel kell írni

a többi brühühühü

mondd lelköm neködnek nincs más mit tenni? csak copypaste és áskálódás=agnoszticizmusz
@rodeo36: Legalább tudjuk miért írsz ekkora baromságokat. :)

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: most komolyan kérdezem: te miért utálod ennyire a zsidőkat? roszzul sikerült a körülmetélés? a börkével a sakter a makkot is levágta? ha igen, akkor megértelek...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: Jajj mókus nem én beszélek a videón, hanem egy amcsi zsidó. Nehogy már őt is lenácizd. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

El Vaquero y Porteño tambièn es un gaucho

jajajajajaja
@rodeo36: lehet télleg kéne már egy kis aggnoszkálás, esetleg viviszekálás:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
vannak náci zsidók: Thyssen

mond ez nekednek valamit?

brühühühühü
@rodeo36: Ez még egy okkal több, hogy ne nácizzunk meg rsszistázzunk. :)
@dr kotász: Nono.
Te kiragadtál egy fél mondtaot egy hozzászólásból, és elkezdtél jönni a macikkal.

A teljes szöveg ez volt: "Orbánhoz képest biztos kádárista vagyok. De ez sem érdekel. Amíg nemzetnyomorítók mondhatják magukat nemzetinek úgy, hogy a tényleges nemzet nem köpi szemközt őket, akkor inkább a baloldali liberálisok, mint ez a zsellérnosztalgiás, vérgőzösben pácolt agyú, neohorthysta söpredék. "

A magam értékválasztása nem az Orbán vs. Kádár rendszerben, hanem általam elfogadott emberi és morális értékek mentén zajlik. Ennek nincs köze a medvékhez. Bár azok is kedves állatok például bayerhez képest.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

én mondtam volt anno, hogy a mell bourne az időleges és az Austral Open-nel kapcsolatos más dolgom is van, máshol a @vladys meg irígykedik és tépi a pinaszőrt a szája fölött idegességében

brühühühühüh
@rodeo36: még a végén kiderül, hogy profi tenisz bajnok is vagy?? :)
ez más csak a judeobolsevik kozmopoliták sorsa. ha még azt is elmesélnéd, hogy pálmafás igazi hawaj ingben hajtod a marhákat, füledben dübörög a tan-hojer, csizmás igazi krokodilbőrgojzervarrott, a szívük szadna meg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te annyi mindent nem tucc, hogy jobb ha halgacc, nekem már 1981-ben a legújabb Yonex-em volt a hozzávalókkal és sikkes shortocska meg sok sok whisky Red Breast a kedvencem sok jéggel és osztrigával

brühühühü

de ezt nem mondd el @vladys-nak mert már nagyon rezeg a pinaszőr a zorra alatt
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

pedig jól közelíted csak boa constrictor bőre ruganyosabb és szebb mintázata van az ezüst sarkantyúmhoz

brühühühühü ahoy
@rodeo36: stetson rodejo kalap? 30 másodperces birkalovaglás? megvolt? :-)
boát is konstruáltál? vagy csak instruálltál? :-)
Wass Albert-megemlékezést vizsgálnak
A román rendőrök kihallgatják a megemlékezés szervezőit, Romániában betiltották az író kultuszát.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

birkát pörköltként és mellényként, bőrkalap az nem búrkalap, és boát meg csak kék rókából jó meg is lett instruálva

brühühühühü
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Vérmókus!Köszönöm szépen a küldeményt, oldotta az élmény a nem létező feszültségemet.
Úgy látom, megtörtént a kiüzetés a paradicsomból. Pedig jó szórakozást igért ezen a ködös estén.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:

akkor a kövéreket is bekasznizzák vagy persona non gratis lesz belőlük? vagy csak megnehézwhassalják őket?

brühühühühü
Kezdődik az Ausztrál Open
Jön a szigorú időkorlát, meg van persze magyar érdekeltség is. És némi tornatörténelem.
@rodeo36: A farkát meg megfoghatod a szárnyaddal, mint dr Bubo :-)
@punkfrog: "nem tudsz annyi makulátlan jelöltet összeszedni ebben az országban, akikkel le tudod győzni a jelenlegi hatalmat"

Nyugodtan kiindulhatsz abból, hogy a nem makulátlanokkal sem megy. Tessenek ilyenkor is elhinni a közvéleménykutatások százalékait (ne csak akkor, mikor nyerésre áll a zászló), illetve abbahagyni a "rejtőzködő balliberálisok tömege" című önámítást, amivel egyesek a szarul kinéző százalékokat magyarázni szokták.

Szóval, adott a kérdés: "Mondd, te kit választanál?"

Egyszer tisztázni kéne már, mit várunk azoktól az emberektől, akikre ikszelni lehet. Részemről nem különösebb elvárás a szakértelem, mert a politikus úgyis csak kirakatember, irány- és szándéktolmács. Három dolog számít igazán: a mögötte álló szakembergárda milyensége, továbbá az, hogy mennyire hajlamos politikai előnyszerzés céljából leszarni azokat a szakembereket. És harmadszorra: a vízió. Kell, hogy valamerre vinni akarja az országot, értelemszerűen a nagyobb közjó irányába, de legyen valamiféle elképzelése azon túlmenően is, hogy törlesztjük az aktuális összegeket, aztán majd meglátjuk. Sokan félnek a "majd én megmutatom" politikusoktól, mert Orbánt látják az ilyenben, pedig az az irány egyáltalán nem szükségszerű elfajzása annak, akiben van némi spiritusz.
Nem említettem a becsületet, tisztességet, és a tiszteletet, mert ezek alapdolgok (kellenének, hogy legyenek). Ne akarjon országot megváltani olyan, aki lopott, vagy tudott mások lopásáról, de nem tett ellene semmit. Ne szövegeljen munkáról és fizetésekről olyan, aki életében egy percet sem dolgozott. Ne támadja rutinszerűen a másik oldalt, ne utasítsa el amazok minden gondolatát, inkább kombinálja össze a sajátjaival a jó fokozása érdekében; és nyugodtan bevallhatja, hogy kitől ered az ötlet, ettől nem lesz kisebb ember (legfeljebb lecseréljük, ha soha semmi nem jut magától az eszébe). Na, jól elkanyarodtam.

Nem tudom, kikre lehetne lecserélni a kövületeket, de kizártnak tartom, hogy senkire; amennyiben senkire, akkor egy kalap szart nem ér az egész, kár is vele foglalkozni. Nem kell félni a gyengüléstől, a támadásoktól: el kell magyarázni az embereknek, miért vannak a változások, meg kell nekik mutatni, mi az elérendő cél, és ha tetszik nekik, jobban vevők lesznek egy addig megyekettőben feszengő politikuspalántára, mint a mostani, rohadt magabiztos székbirtokosokra. Ezt kellett volna legkésőbb 2010-ben elkezdeni; ha én akkor egy ifjúsági vagy megyei szervezet tagja lettem volna, minden erőmmel azon fáradoztam volna, hogy megpuccsoljam a megkövült pártvezetést. Legfeljebb nem jön össze, sebaj, dolgozni is tudok, és a világ is nagy.
Most már mindenképp kapkodás lesz (főleg 2013 végétől), és az semmi jóra nem fog vezetni.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Gondolatolvasó vagy.
Remélem nem kellett sokáig töprengened, hogy ki jár az eszemben. Nem szeretnélek leterhelni.
nem

Mariann19 2013.01.13. 21:17:51
exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus 2013.01.13. 21:19:36
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A küldött anyagot a valóságban is láttad?
Netán Te is fotóztad?
@Légifarkas: kisképtár neked is ajánlott, most nem kommentálok, csak látnivaló:-)
@Mariann19: csak saját készítésüeket hozok ide. már mondtam asszem:-)
@Mariann19: kép katt jobb oldal, részletes adatok... ott van minden
@rodeo36: Hehe én meg 81-ben voltam előszőr Svájcban. :) Anyu bevarrt egy 100 márkást a kis tavaszi kabátomba. Szegény finánc Hegyeshalomnál érezte is, hogy van valami de végül nem találta meg. Azóta szeretem az Ovomaltine-t is. :)

Édesanyám egyébként 6 éves kora óta van oda az alpesi országért. Akkor került ki oda előszőr a vöröskereszt útján egy ottani nagyon kedves családhoz. :)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
A fizikai miskája alaptyán ez most Szókratész vagy Dejó Níszosz? Néztem tovább is, az atténi oskola az nekem otan van a falon lyó nagyba. Marha jó, de nem csak az olasz föstők tuttak a témába. Sir Lawrence Alma-Tadema képeit keressed a kugliba,vagy a dzson vililyem vóterháuszét gríkmithogijába, plö Hülász ésa nimphákok:
www.canvasreplicas.com/images/Hylas%20and%20the%20Nymphs%20John%20William%20Waterhouse.jpg
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus: én mindig nézem, suttyomban, hívatlanul is :-)
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Periklésztot kurvára nem lehet eltéveszteni, szóval nem.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Csak lyol emlékeztem? Bár hasonlít egy harmadik figurára is, deazmos nem jut eszembe.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Most már ki vagyok okosodva, köszi.
A hangulatod miért is fergeteges?
@Mariann19: nem fergeteges, csak simán vagyok a bőrömben... már ez is elég a komfortérzethez.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Most udvariasan magatokra hagylak Knósszosszal, emlékezzetek.
@Mariann19: holnap lehet kapsz ostiát, vagy tivolit:-) ehecc jácchacc:-)
@Fabius:
A vidéki mszp - ÉK-MO - egy nyugdíjasklub. Az hagyján, hogy saját soraikból képtelenek lesznek elfogadható jelöltet állítani, de arra sem alkalmasak, hogy Bajnaiék jelöltjei mellett hitelesen kampányoljanak. Sőt inkább ellenkampányra alkalmasak.

Néhány nagyvárosi körzetben talán lennének elfogadható jelöltjeik, és megfelelő csapatuk. 20-30 körzetben a 109-ből.

Ha Bajnai komolyan gondolja Orbán legyőzését, nem úszhatja meg egy szervezet felépítését, amelyik képes győzelemre vinni a saját, fiatal, modern, européer jelöltjeit. Az mszp nyugdíjasklubjai erre nem alkalmasak.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Arra, amit az elébb toltál "dünosz" nevin.
Szóval dejónézosz, csak hasonlít másra iss. Amúgy meg gősz eke galérijáját katogtatam tovább, ott jött be az Athéni iskola, lehet aztat kérdezted, csak sok volt az elmúlt hét bayerzsóttibul oszt nem értem? Zavar van erőben, ezért haladéktalanul bontok egy sört.
@Légifarkas:
Egyetértek, kurva nagy késésben vannak az Orbánt elzavarni akarók. Eltaktikázták magukat és most kapkodnak. Már most állnia kéne az országos szervezetnek.
@quendelapo: mondtuk már ezt 2010-ben is, de könnyebb minket elküldeni a francba...
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Mán te is...
Én vagyok a Varánusz alkoholistája, mer leírom mikor vagyok szomjas? Aljasok vagytok Bolival együtt, de má mekszo(p)ktam.
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Nem komázom a kecskehúst.
Egy jó kebab bornyúhúsbúl, az gyühüt. Akár sztambbuli akár antaliai kifüzdüdbül. Setleg lehet an tióhiábül üss, nü.
@Légifarkas:
Szóval csak ennyi az elvárásod a leendő jelöltekkel szemben.

Te melyik országban élsz?
Idealista vagy-e?
Nincs több kérdésem.

De ha indulnál én rád szavaznék!
@exdr.posthumus incathedra deBill Vérmókus:
Ljo, én megyek dökleni.
Mernemértemén má eszta magass dógokat itten.
Cső meg rézkábel és cigány gyursánj on dö Lenvay sztríít flassztör.
Esmég egy sör csakazé is...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én is cigány vagyok és zsidó.

A pocakos focistához képest Gyurcsány maga a reálpolitikus.

Szarok a vicceid.
@punkfrog: basszameg, ilyen lehetetlen listát írtam? Mit kellett volna mondanom, azt, hogy százmilliónyi lenyúlt közpénz még fasza, százegymillió már nem? Korábbi munkaviszony hátrány, politikai ellenfél elpusztítását kihagyni halálos vétség? Vagy az a rész nem tetszett, hogy hallgasson a szakemberekre, és vegye tudomásul a politikus, hogy őt szócsőnek, hovatovább dísznek tartjuk? Vagy az volt a bűnöm, hogy elképzelést várnék el egy vállalkozó szellemű jelölttől?
Nincs több kérdése. Hű, de megaszonta uraságod, hallja-e...

Tudod, néha eszembe jut, hogy indulni kéne. Csinálni egy pártot (mi kell hozzá, tíz ember meg egy alapító nyilatkozat?), összedobni egy közérthető, közérdekekről szóló tervezetet az irányról, célokról, és belecsapni a lecsóba először a neten, aztán élőben is. Aztán úgy vagyok vele, hogy induljon a rossznyavalya, nincs nekem olyan mondanivalóm, amit az itteni népek hallani szeretnének, akkor meg minek húzzuk egymás idejét. Ezekről a dolgokról, meg úgy általában a közéletről, már szinte senkivel nem beszélek, pár kolléga kivételével mindenki csak sajnáltatni akarja magát, a sajnálatot várják el, meg a Nagy Megmentőt hiszik a bokrok alján lapulni, és mindenkit szapulnak, aki nem nyal be keresztcsontig, nem ért egyet fullosan. Márpedig én olyat ritkán szoktam, és kurva jól esik azt érezni, hogy a saját véleményem senkiétől nem függ.

Nem muszáj elhinni, hogy képesek lennétek változtatni. Ma Orbánnal indokoljátok, hogy le kell nyelni a pancserokat, holnap ők indokolják Bajnaival (rosszabb esetben Mesterházyval) Orbánt, aztán ti jöttök megint, aztán Lázár vs. Szanyi kapitány, csődhelyzet vs. elmúltháromezerkétszázév, ki a rákot érdekel, igaz-e, csak rá lehessen mutatni valakire, mint undok indokra, de véletlenül se legyünk olyan tökösek, hogy a láthatóan, érezhetően nem működő szart eldobjuk, és nekifogunk valami másnak, az alapoktól újragondolva, az emberekkel együttműködve.
És mindig csak igazat mondva, akkor is, ha szarul esik.
@Légifarkas:
"de véletlenül se legyünk olyan tökösek, hogy a láthatóan, érezhetően nem működő szart eldobjuk, és nekifogunk valami másnak, az alapoktól újragondolva, az emberekkel együttműködve.
És mindig csak igazat mondva, akkor is, ha szarul esik."

nem tudjuk eldobni a nem működő szart, mert mi vagyunk azok!(kivéve téged).mi működtetjük ezt az országot.
igen, az emberek akikkel együtt akarsz működni, és akikre mindenki hivatkozik.
Hajrá!
@punkfrog: ha teljesen igazat adnék neked, azt kellene állítanom, hogy nincs megoldás, de az ilyen szitukat ki nem állhatom (mármint, ha nincs megoldás), tehát legyen félig igazad. Nem, nem, kétharmadnyi nem :-)

A nép (benne én is), mely ezt a szar rendszert működteti, tudna működtetni mást is, ha a.) mutatnának neki mást, b.) elhitetnék vele (legalább egy kicsit) azt, hogy érdemes váltani. A legtöbb ember csak megy egy zászló, egy mondat, vagy egy frissen borotválkozott pofa után, de még inkább valamelyik másik ellenében; eszik, amit eléjük tolnak, még ha olykor be is esik egy-két diszkrét fintorgás. Az éhség: örök.

"Idekint" én éhező embereket látok. Egy részük fizikailag is éhezőnek mondható, ők többnyire munkahelyről, rendszeres fizetésről álmodoznak. Mások némi odafigyelésre éheznek, mert mondjuk ellopták az utolsó zsák krumplijukat, vagy mert igaztalanul kidobták őket a rokkantsági rendszerből, satöbbi; ők rendet, jóvátételt vízionálnak. Megint mások felsőoktatásból maradnak ki, mert önerő nincs, a hiteltől pedig félnek; vagy gyerekvállalással kacérkodnak, vagy nyugdíj előtti utolsó éveiket próbálják észrevétlenül kibekkelni. Nekik meg például biztonság, tervezhetőség kellene, egy kályha, amitől a táncot indítani lehet.
Ezekkel az álmodozó, vágyakozó emberekkel tulajdonképp senki nem akar együttműködni, már ami a meglévő pártokat illeti: itt-ott felszínesen talán karcolgatják a problémák valamelyikét, de nincs rendszerterv, nincs olyan mondanivaló, ami több társadalmi réteget, csoportot is érdekelhetne. Magyarországon nincsenek az embereknek pártjai, csak a politikának vannak; nincsenek távlatok, csak a haszonszerzés mája, és a másba rúgásra lehetőséget adó tegnap. Egy klopfolatlan, féloldalasan panírozott, használt olajban megúsztatott, megfelelő távolságból kirántott húsra hasonlító, ehető, de tápérték nélküli szar az, amit rövidebben nem működő szarként definiáltam.
süti beállítások módosítása