Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/belfold/2024/04/29/vitezy-david-kinai-vasut-repter "A tervek szerint a gyorsvasút a buda... (2024.04.29. 12:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.07. 06:17 Fabius

A választóival vagy a választóiért harcol az LMP?

"Próbálom én, unos és untalan
De egyszerre vagyok súlyos és súlytalan
Ahogy erőlködök, újra talpra állok
Akkor is vagyok, ha semmit nem csinálok

Gyöngyöt szórok a disznók elé, adom a pofont a szarnak
Kalimpálok a semmi után, fejjel megyek a falnak

Próbálom én unos és untalan
De egyszerre vagyok biztos és bizonytalan
Ahogy erőlködök, újra talpra állok
De akkor is vagyok, ha semmit nem csinálok

Gyöngyöt szórok a disznók elé, adom a pofont a szarnak
Kalimpálok a semmi után, fejjel megyek a falnak"

(via)

 

Érdekes törésvonalas fejtegetésbe bonyolódott a HVG az LMP tagsága és szavazóbázisa közötti viszonyban. Érdekes, mert az a faramuci helyzet áll fenn, hogy  tagság és a szavazóbázis véleménye talán a párt fennállása óta most fedi egymást a legkevésbé. Mi, akik az ökopolitika helyett a parlament vérfrissítését, a korrupció elleni fellépést tartottuk fontosnak 2010-ben mikor az LMP-re szavaztunk, azért túlnyomó többségében protest szavazatot adtunk a pártnak. Adtunk egy lehetőséget a bizonyításra, amivel felében harmadában sem sikerült élni eddig. Vannak pontok amikkel elégedettek vagyunk, és vannak amikben két éve gyakorlatilag csak a kritikát tudjuk megfogalmazni. Most meg eljutottunk oda, hogy döntenetek kell: velünk, vagy nélkülünk akartok menni tovább?

 

lmp-schiffer.gif

 Az Orbán kormány elkúrása és a kétharmad minden eszközzel visszaélése elsőszámú céllá tette a kormányváltást ebben a szavazótáborban. A szocikat is utáltuk, de ami most megy azzal sikerült őket is alulmúlni, ez nem vitás. Viszont Viktor és a haverek rendszere nem hagy sok választást valamiféle választási szövetség összegründolásán kívül, ha le akarjuk őket váltani. Ti meg ebben nem látszotok partnernek, ami elég baj. A húzódozás okát értem, és bizonyos mértékig respektálni is tudom, de ettől függetlenül ideje lenne nektek is szembenézni önáltatás helyett a tényekkel:

 - A ciklusfelezőre az LMP nem volt képes tömegpárttá válni, amelyik önálló pólusképzésre képes. A mozgósítási képességetek finoman szólva nem huszáros, az emberekkel a hangot nem vagy nehezen találjátok. A bénakacsa megszólalásokkal céltáblát csináltok magatokból olyan ügyekben is, amivel ti magatok sem értetek egyet, lásd veszprémi megszólalás jobbikos vonuláskor. 

 - A párt maga kicsi, cserébe nehezen mozduló, lassú és béna. A bázisdemokrácia szép és nemes dolog, viszont a teszetoszaságot hordozza egy olyan politikai környezetben, ahol a kétharmad két hét alatt harmadik verziót dobja be pl a regisztrációról, a jegyzők kimennek házhoz, vagy nem, vagy mégis, de akkor pontosan kihez és minek témában. Orbánék színeváltozásának gyakoriságában erre a szarakodásra nincs idő. 

 - A gazdaságpolitikátok továbbra sem olyan, hogy önállóan csak rátok mernénk bízni a matolcsyzmus szeméthalmának elpucolását. A minden évben kidolgozott alternatív költségvetés dicsérendő, de a választások idejére jó eséllyel kialakuló stagfláció kezelésére kevés. 

 Ezek olyan tények, amikkel lehet vitatkozni, csak teljesen felesleges. Innentől pedig adnia kéne magát a felismerésnek: Az LMP önálló pólusképzőként nem lesz képes kormányt váltani, és el kell döntenie, hogy az alakuló választási szövetségben hajlandó-e testhezálló szerepet játszani. Mert van ilyen. Ha arra koncentráltok ami faszául megy. Ugyanis az a tábor, ami helyettetek Bajnairól és Oszkóról elhiszi, hogy képes lesz a gazdaságot gatyába rázni, a választási szövetség várható sokszínűsége miatt nem feltétlenül hiszi el a korrupció elleni harc és a földügyek elégséges képviseletét kellő biztosíték, a nyakukba lihegő korrupció és átláthatóságpitbull schifferandrások, kifent kaszával földet foglalni képes szabórebekák, és helyi szinten elég tökösnek mutatkozó várnailászlók nélkül. 

 Ha nem világos mondom egyszerűbben: most van lehetőség egy olyan szövetség felállítására, amiben  mindenki megtalálhatja a rászabott feladatot, és képviselheti legjobb tudása szerint azokat, akik rászavaztak. Schiffer András Rendszerszintű változások című álmoskönyve sem hülyeség, támogatható is lenne, csak ez még nem az a Tündérmeseország ahol ezek megvalósíthatóak, és ha nem váltunk kormányt belátható időn belül nem is lesz az. Ráadásul a nagy összeolvadástól való félelmetekben egy evidenciát kihagytok a számításból: nem feltétlenül szükséges az önállóság és a saját arculat feladása sem. Viktorunk a hűbéresei miatt lehetővé tette, hogy a közös listát állítók önálló frakciókat alakíthassanak, így van sajátja a KDNP-nek is. Győzelem esetén nyugodtan lehet tizenkettesével saját frakciókat  alakítani a választási szövetség tagjainak minden további nélkül, ez a rendszer a nyilvánvaló előnyök miatt változni sem nagyon fog. 

 Ezt lenne üdvös átgondolni a kongresszusi döntésig, akár - és most szentséget török - a tiltakozó párttagok ellenére. Ti is tudjátok mennyien vannak ők, meg én is, azt is tudjuk mindketten, mennyien hoztuk nektek össze azt a küszöbugrást legutóbb, és előbbi szám hány százaléka az utóbbinak. Jó lenne közelebb jönni a földhöz, mert az Orbánék szétverte rendszer normalizálása nekünk fontosabb, mint a veletek való szimpatizálás, és eszközül olyat fogunk ezért választani akivel erre esély van. Ilyen pedig egyet látok pillanatnyilag alakulni és nem lenne baj, ha részei lennétek. 

 

 

 

696 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr334894708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai a csúcson (?), reflektorfényben az LMP - de miért?? 2012.11.08. 20:10:52

A HVG-ben eléggé masszív kis kampány fut, amióta Bajnai előadta kampánynyitóját a MILLA tüntetésén. E kampány tegnap elérte a csúcsát, a HVG az utóbbi két napban 2-2 cikket közölt, melyek az LMP párttagság eltökéltségét hivatottak megtörni, a jövő hét ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.07. 11:42:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Ugyanis az a tábor, ami helyettetek
Bajnairól és Oszkóról elhiszi, hogy képes
lesz a gazdaságot gatyába rázni, a
választási szövetség várható sokszínűsége
miatt nem feltétlenül hiszi el a korrupció
elleni harc és a földügyek elégséges
képviseletét kellő biztosíték, a nyakukba
lihegő korrupció és átláthatóságpitbull
schifferandrások, kifent kaszával földet
foglalni képes szabórebekák, és helyi
szinten elég tökösnek mutatkozó
várnailászlók nélkül."

Jól beszélsz! Igazán akkor lenne jó ez a Bajnai féle szövetség is ha meg lenne benne a "fékek és ellensúlyok rendszere". Az LMP kiváló ellensúly lehetne, ha képes lenne elfogadni a rá jutó szerepet.
Amúgy az ébresztésért bocs. De nem lehet itt kommentelhetelenül a poszt egész nap :-D
@vitéz Thapóccay néma bárány:

Egyszer alhatnék... #&%#&##₩₩¥€££ !
Jaja! Már tegnap leírtam, hogy így gondolom én is.
drsiffer drorvbűn-fides embere ! lexarom mi van vele...

nemlehet más sem dr-siffer sem li-bajnai... felőlem gágoghatnak...

ellenben a döglöttkutya rukdosás az izgi téma...
ki lehet röhögni hitvány drorvbűnt...
Szerintem még mindig abban a hitben vannak, hogy majd ők...
Nem esett le nekik az, hogy a szavazóbázisuk apránként csak a szemellenzős cocikkal összehasonlítható, azzal az apró, hangyafas.nyi különbséggel, hogy annál sokkal hangyafas.nyibb. Így is lehet pofára esni, igaz csúnya ébredésük lesz azoknak, akik nem képesek felfogni az 1x1-et.
Azt jöttek, hogy a pártok a szavazókat szolgálják, nem egymást... Most mit mondak, most te is megkapod majd, hogy elvakult szoci vagy, mert kritizalod őket.:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ezzel vitaznek, mert a számok alapján az mszp- nek. Van a legtöbb szavazoja. Az mkp meg mindent megtesz, hogy odajusson, ahová az szdsz. Ebben viszont jók. Egy életre lejáratni az ökopartokat.
@Fabius:

Egyszerűen NEM ÉRTEM, mi a francért törődsz még ezzel a pártnak nem nevezhető valamilyen képződménnyel... tényleg nem értem, miért pazarolsz rájuk virtuális tintát.

Mi az, amivel még mindig ott tartanak téged, hogy leginkább LMP szavazónak gondolnálak még mindig?! Igazán kitartó vagy... :)
@Fabius: Üdv Mindenkinek! Fab köszi az ismételt szólásszabadságot. Tényleg, mennyit szoktál aludni naponta??? ;)
Az LMP-re kár szót vesztegetni. Különösen a Schifferre. Ő egy hülye az utópisztikus ideáinak élő faszkalapocska. A nagybátyja a szoci Schiffer András már régen megmondta, hogy az unokaöccse nem teljesen normális, és az egész család a szégyenének tartja. Szóval ugorjunk.
Ehh, fölös, nem akarja megérteni a lömöpö ezt, pont úgy mint a maszop a tisztulást, vagy a fidesz az együttmůködést, az elfelejtését a letarolásnak. Mint az emberek, úgy a pártok is, hiányosak a kompromisszumokban, egyûttműködésben.
Egyébként mikor látogatta meg a Bonsai Duce Mitt Romneyt? Mert a republikánusok lebőgtek az elnökválasztáson. A bonsai Ducénak meg kellene kérnie Romneyt, hogy adjon neki tanácsokat a vereség feldolgozásához, mert nagy bajban lesz 2014-ben.
Off!
Már megint sikerült a vesztes oldalra tenni a voksot orvbünéknek. :)
Mikor lesz egyébként Magyarországon egy választás után a győztes megköszöni a vesztesnek a kemény küzdelmet és együttműködést ajánl fel a vesztesnek. Mikor lesz Magyarországon, hogy a győztes nem hazaárulónak hanem az országot őszintén szeretőnek nevezi a választási ellenfelét?
@ariel12: kb.200-300 év múlva, ha még nem rizsák lesznek itt, avagy pont azért ;)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Hát, ezt a kommentet kissé álomittasan sikerült összekalapálni... Cserébe remélem, legalább hálóingben! :D
@ariel12: A lényeget tekintve tök mindegy ki az elnök, hiszen ő is csak egy báb.

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/182380_10151005821220039_181536622_n.jpg

Mindenesetre sorsfordító idők jönnek. Mindenesetre ez a fekete elég kemény üzenetet küldött Obamának. :))Érdemes végignézni.

youtu.be/YvNlOXvXjZY
Korrekt az írás, mint mindig. Az LMP-nek valóban az a legnagyobb problémája, hogy nem képes felfogni: egyedül nem győzhet, sőt, a Parlament közelébe sem juthat 2014-ben.
Messze nem tudok mindennel azonosulni, amit az LMP képvisel, és Schiffer András az, akivel ezen belül is a legkevésbé, de azok a tényezők, amelyeket Fabius felsorolt, nekem is hiányoznának a politikai palettáról, ha nem lennének.
Szóval LMP: ébresztő, összefogni, és majd ha sikerült eltakarítani Orbánt és bandáját, majd akkor lehet egyénieskedni, előbb nem!
Szerintem igenis van lélektanilag jelentősége, hogy az lmp tágyal-e Bajnaiékkal, beszáll-e az Együtt-be.
Mert ha nem, akkor Bajnai benne marad a szoci gettóban, marad a szocik "trójai falova", szoci átfazonírozva.
Szóval csak azért, mert az lmp kicsi szavazóbázissal rendelkezik, fontos Bajnaiéknak.

off
Győzött Obama, de ami szerintem igazán jelentős és korszakalkotó az az, hogy 3 államban is szavaztak a marihuána legalizálásáért, és kettőben meg is szavazták. Ohióban és Washington államban.
Ez azért jelentős, mert a kurva drága ellenben értelmetlen, káros, a maffiát gazdagító és a rendőrségnek a visszaélésekre lehetőséget adó drogháború falán végre repedés keletkezett.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A kisember nyavajgása...megspékelve a szokásos ezoterikával.
@Gadori:

"majd akkor lehet egyénieskedni, előbb nem!"

Igazából akkor sem. Majd ha felszálló ága kerülünk, akkor jöhet a cizellálás. Addig a minimumuk elfogadása melletti közös és ksesrves munka.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kisembereket én is ismerek, kár, hogy közben azt hiszik nagyok. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Azért beülnél abba a ruciba bábunak. :-)
Jól mutatna csillagos sávos lobogóban a csillagok helyett a Nagymagyarországos embléma. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bár aki egy ilyet össze tud rittyenteni Washingtonba azért talán nem olyan picike. :)

en.wikipedia.org/wiki/Million_Man_March
@ariel12: Én jól éreztem magam, amikor arra jártam és még a Fehér Ház is tetszett.:) Sok nagyon remek ember él arrafelé is. Kár, hogy a politikusok arrafelé is hagynak kívánni valót maguk után. :(
Az Lmp bezárta magát egy olyan ketrecbe,ahol hirtelen maga mellett találta a Millát.Azt a millát,mely szintén elég bénán szervez,és felemásan kommunikál endresy.blogspot.hu/2012/10/ellenzeki-gesztusok-orbannak.html
endresy.blogspot.hu/2012/10/milla-megmozdulas-kozel-alulnezetbol.html
Az erre fogékonyaknak a Milla kicsit szimpibb lehet az ökofasizmusnál.
Jó írás és fontos téma. Remélem az illetékesek olvassák a blogot, és a poszt mondanivalója átüti a türkizzöld ködöt.
@aritus: bajnainak az lmp nem valós nyitás szerintem. Ahhoz az lmpnek nem úgy kéne viselkedni,mint a dühös sünnek. Jelenleg az lmp szinte nem képvisel semmit, amit karakternek lehet nevezni. Amit meg mégis,azt bénán.
Legalabb javornak van esze, most mondja a radio, hogy szerinte igenis targyalni kell az egyuttel...ha minden igaz akkor a novemberi brigadgyulesuk temaja lesz a kerdes, ott mar csak az lesz kerdes mekkora sullya van schiffernek a lmp-ben.
Egyetértek Fabiussal, úgyis mint 2010-es LMP szavazó.
Nekem amúgy az ökopolitika is nagyon fontos, és idealista is vagyok de annyit mindenképpen tanultam az elmúlt két és fél év kormányzásából, hogy jobb a fontolva haladás és az eszmék mellé kell a kőkemény racionalitás is.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: neked meg korán reggel ilyen pajzán gondolataid vannak?!
Egér, egér, neked mindenről AZ jut eszedbe?:)))
Igaza is van az írásnak, persze nem önálló pólusképző. álljanak csak be szépen a sorba, bár nekem egyelőre sem a fideszhez sem ehhez az új társasághoz nincs kedvem. de majd csak összerázódnak...
@GeoCracker: Szerintem meg képvisel az lmp fontos dolgokat, pl esélyegyenlőség, jogállam.
Egy gőzhenger és antidemokratikus, a játékszabályokat folyamatosan felrugó, átíró kormánypárttal szemben, amely a közmédiát 100%-ban, a kereskedelmi médiát is túlsúlyban birtokolja, nagyon nehéz az ellenzéknek bármit is hatékonyan képviselni, mivel semmi eszköz nincs a kezében a képviseletre. Legyünk már józanok.
Ellenzék alatt a jobbikot természetesen nem értem, mivel kölcsönös baráti gesztusokban és szivesség nyújtásban vannak a kormánypárttal.

Visszatérve az lmp és Bajnai viszonyára, szerintem mindkettőnek hasznos lehet az együttműködés, mindkettőnek szüksége van a másikra. Nem ennyire egyszerű a képlet, hogy itt csak az lmp-nek van veszíteni valója, ennyit akartam csak mondani.
Örülök, ennek a cikknek.Én is próbáltam ezt itt egyszer-kétszer kifejteni, de én nem tudnám ilyen kerek történetben előadni a dolgot.Jeles.Talán még annyit hozzá lehet tenni, hogy ha Schiffert nem állítják félre, a pártban nem lesz változás.A fickó viselkedésén látni, hogy már csak dacból is csakazértiskiállokavéleményemmellett módon ellenáll, pedig valószínűleg tudja, hogy több a kárt csinál, mint hasznot.És az álbaloldali jelzőt is elfelejthetnék, mert ez mindenre vall, csak nem kompromisszumkészségre.
@aritus: amit irsz, azok demokratikus trivialitások,nem pártszintű önmeghatározás kérdései.
Bajnaival kapcs.nem mondtam,h.nincs szükségük egymásra,de nincs kizárólagosan. Szvsz Schifferék veszthetnek többet. Amugy az lmp-t elég arctalan,v.inkább Janus-arcu formációnak tartom.
Ha van valami, ami nálunk unortodox, az a jobb-bal fogalmak és ami mögöttük van. Szívem szerint kiiktatnám.
@GeoCracker: lehet, hogy a világ normálisabb felén a jogállam és az esélyegyenlőség demokratikus trivialitások, de itt a turulban született félázsiai pusztán nem azok.
És én úgy látom, hogy ma hitelesen (azaz a többség számára hihetően) az lmp képviseli. Tehát itt pártszintű önmeghatározás.
Schiffer egy hülye, a pártocskácska sok jobbra és többre hivatott vezetőt tud felmutatni de együtt egy kiscsoportos óvoda duzzogó elkényeztett kölkekkel akiknek előbb meg kell tanúlni megenni a paradicsomos káposztát is feltét nélkűl, és megtanúlni játszani az óvoda többi kölkével vagy az óvoda kinövi őket

az USA választások...a szokásos...sok hűhó semmiért...meg kell tanulniuk, amit mások már megtanúltak és azért maradtak élve valamint képesek fejlődni: a németalföldi államok nagy része 13 vagy több méterrel a tenger szintje alatt fekszik a tengerparton, ugyanannak a nagy pocsolynak a másik oldalán és évszazadok óta fennmaradtak, ugyanakkor a zusáska mások olajára vadászik drónokkal és bölcs bombákkal mialatt a kb 25000 km hosszú tengerpartjuknak 70%-ka olyan sérülékeny, hogy egyre sűrűbben kerűl majd víz alá azaz ha nem csinálnak partvédő műveket akkor a területük 15%-áról le kell mondaniuk, ami növekvő

a hatalmas fajgyűlölet lassan múlik és még mindíg kőkorszaki törvények köepette élnek lásd Arizona és még pár kőkorszaki szaki, előnyük nincs belőle de egy kisebbség (nem csuklik a fidesz?) elviszi a többség létlehetőségét és ájtatosan baromságokat beszél és tesz

van és lesz fejlődés...egy mondata megragadott az újraválasztott elnöknek "egy 10 éves háborún túl vagyunk" azaz bevallotta, hogy ez simán háború semmi kevesebb és béke nélkűl nem jó élni

nem hősökre van szükség hanem dolgozó és boldog emberekre

ha ezt a paradigmát sikerűl akkor jó, ha nem 200 év történelem után nem lesz több...ugyanúgy a zalcsúti törpe aki végűlis nem a gazdagoktól rabol hanem mint Rauzs sanya a zorgyilkos a szegény védekezésre képtelenektől

LMP-nek vannak hetei hacsak nem napjai ha így folytatja

brühühühühühü
Hát lehetne tanulni az amcsi elnökválasztásból:
"(Obama)Tisztelettel beszélt Mitt Romneyról, családjáról és kampányáról - szerinte épp azért volt olyan kemény a kampány, mert mind a ketten az ország jövőéért dolgoznak."

"Nem sokkal korábban Mitt Romney elismerte vereségét és gratulált Obamának"
"Bárcsak én vezethetném az országot egy másik irányba, abba, amit én jónak vélek. A nemzet azonban választott, és nem tehetek mást, mint imádkozok azért, hogy az elnök jó irányba kormányozza az országot."

Azért ez az alap, hogy egy választás után el lehessen kezdeni dolgozni, és az élet visszatérjen a normális kerékvágásba.
Nincs hídfoglalás, a nemzet kisajátítása, az ellenfél démonizálása.
Az LMP lépéskényszerbe került az Együtt 2014 megjelenésével.
Jól látszik ez a reakcióikból, amelyek közül Schiffer megnyilvánulásai látszanak a legkevésbé átgondoltnak/realistának.

Fabiussal + több előttem szólóval egyetértve én is fontosnak tartanám, hogy - ha lehet - az LMP is legyen benne az összefogásban.
Vagy legalábbis próbáljanak meg egyeztetni.
Ez nekik is elemi érdekük, mert arra semmi esélyük sincs, hogy akár közép párttá váljanak rövidtávon, és bizony még a bejutási küszöb elérése sem garantált számukra.
Utóbbi állításomat nem a jelenlegi felmérésekre alapozom, hanem arra, hogy tippem szerint a megszólítható választók többsége inkább Bajnaiékra fogja nyomni a voksot, mint az LMP-re.

Friss hír, Jávor kezdi látni a realitásokat:

"Az LMP-nek el kellene kezdeni a tárgyalásokat az együttműködés lehetőségeiről az Együtt 2014 képviselőivel - jelentette ki Jávor Benedek. A frakcióvezető szerint bármilyen együttműködésről a párt novemberi kongresszusa dönt, ugyanakkor szerinte történelmi felelőtlenség lenne, ha kísérletet sem tennének rá időben, hogy garanciát szerezzenek céljaik megvalósításához."

hvg.hu/itthon/20121107_Javor_targyalni_kellene_az_Egyutt_2014gye
@rodeo36: "lásd Arizona"

Nekem Arpaio sheriff tök szimpi. :))
vastagbor.blog.hu/2008/07/09/padlofuteses_luxusborton_vagy_tent_city

Farrakhan videót láttad??? :)
@aritus: az lmp hitelességét illetően nem csipem a mindenfele szúrkálódó de a konkrétumok elől eléggé menekulő stilust, ahogy az agyatlan ökomaszlag-populizmust sem. Ezért rühelem a grénpeace-aktiviszákat is. Az lmp az a párt,amire az utsok kozt szavaznék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én nem hiszem, hogy nagy vagyok. De nem is sírok reggeltől estik a gonosz háttérhatalmakról, akik folyton megakadályozzák a mit. Szóval azt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

arpaio egy ájtatos manó (sáska) és annyi esze is van, undorító és a többi hozzá hasonló is

brühühühühühühü
@rodeo36: Pedig az a rózsaszín fegyencruha is tuti. :)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Annyiban az LMP tényleg SZDSZ, hogy ők sem érzékelték (vagy tudták, de leszarták), hogy mi az elvárásuk a szavazóiknak.

2006-ban teljesen egyértelmű volt, hogy a szadeszt a tudatos mszp szavazók juttatták a parlamentbe, ehhez képest...
@GeoCracker:

a grínpici az egy süket baromság, tudósok (keressetek rá, egy kis munka nem árt)
bizonyított földtani tény, hogy a klímaváltozások ciklikusak és a jelenlegi még nincs lefutva az inga még "arrafelé" leng és nem visszafelé

az öko ugyanúgy egy baromság, ha egy kapitalista költségcsökkentés címén a termék és gyártástechnológiai fejlesztésekre nem költ csak akkor amikor leég vagy felrobban vagy elviszi a hurrikán akkor adórendszerrel van a baj (mintha Obama ma beszélt volna új adózásról) ha a tervszerű karbantartás egyetemi katedrákat tölt meg Brasiliában és az USA nem is hallott róla beleértve őseggfejségét alcsútbasznűdi rémet Belfegor helyett is...

ha saját magunk által alkotott gazdasági törvények saját magunk rövid-, közép- és hosszútávú fejlődése esetleg túlélése ellen dolgoznak

lásd basznádi 375 törvénye 32 hónap alatt

szóval nem Csipkerózsikát és Hófehérkét kell tanítani egyetemen a közgázon hanem a valóságot és megoldani

sok a vita és közben a libák döglenek, igaz a disznók is

brühühühühühü
egyetértek. én is rájuk adtam a voksom, de ez nem lesz így a továbbiakban, ha nem ébrednek fel. ha nem lépnek (szövetségre), könnyen lehet, hogy a létük is veszélybe fog kerülni, nem csak a bejutásuk.
@rodeo36: "sok a vita és közben a libák döglenek, igaz a disznók is"

de hát Bajnaiéknak is van már új jelszavuk nem??

"sok lúd disznót győz". :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem láttam a vén buzi is jól fest amint ordítozik és elüldözi azokat a dolgozókat akik nélkűl Aerozona sem Új Mexico Texas stb mezőgazdasága nem versenyképes és sítrnak, hogy a chicanók visszaszöknek mexic-ba

brühühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Az egyik kamera éppen a női cellába nyújtott állandó betekintést, s nem volt ritka az élőben közvetített verekedés és szexuális erőszak sem."

Ha neked ez tetszik, te nyomorult balfasz, akkor nekem ne küldözgessél babás-cicás képeket, mert lehányom a monitoromat. Nem mintha nagy kár lenne érte. Felteszem ugyanígy drukkolnál a vén Perverz Tatának, ha a te, mondjuk pár gramm fűvel lebukott lányodat abuzálnák élő egyenesben.
Festheted te magad akármilyenre, kilóg a lóláb, baszod.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

mióta alcsútbasznádon kolbászosíttyák a gyesznókat

brühühühühü
@rodeo36: nem csodálom, hogy Arpaio tecc egy jobbikosnak. Egyébként egy hányadék a pali.
De a vastagbőr is elmehet a picsába, ahogy örömködnek azon, amit ez a faszi csinál.
@Schindler Pistája:

A blogger egy balfasz, hogy még nem baszta ki a panelproli fajtádat.
Na mentem, több troll van itt, mint a Gyűrűk Urában.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"2006-ban teljesen egyértelmű volt, hogy a szadeszt a tudatos mszp szavazók juttatták a parlamentbe"

Igaz.
Mint ahogy az is igaz, hogy az LMP-re sokan azért szavaztak 2010-ben, mert a többi pártra nem akartak, és adtak egy esélyt nekik.
Evvel az eséllyel viszont - legalábbis eddig - nem sáfárkodik jól az LMP, sokan csalódtak bennük.

Kézenfekvő, hogy ez a réteg 2014-ben szinte teljesen át fog állni Bajnaiékhoz, vagy nem megy el szavazni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Miből gondolod, hogy nekem ez tetszik??? Sokkal inkább mondjuk ez.

"A legenda a 90-es években született meg, amikor is Arizona állam 4 millió dollárért új börtönt akart építeni. Joe sheriff viszont bevállalta, hogy ő ezt 100 ezer dollárből kihozza. És megszületett "Tent City" ...

A sivatagban 50 fok van, egy újságíró szelíden megkérdezte, hogy a rabok egészségét ez nem veszélyezteti-e, Joe szerint viszont "ami elég jó a katonáinknak, az tökéletes a bűnözőknek". Ezzel megindult a hírnév felé, a média felfigyelt Joe bácsira."

Az általad leírt erőszakot természetesen én is elítélem. Nyilván a minden elemében tökéletes intézmény vagy szervezet csak felétek található. Mint pld. az Együtt 2014. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

te nem változtál semmit ugyanaz az ájtatos manó vagy mint korábban

ez a sok baromság amit fröcsögsz többet árt mint a lepra...

nem jótékonykodni kell, hanem megoldani a tényleges problémákat a kurva anyját az összes ájtatos manónak és az egyházaknak is meg azoknak akik jótékonykodnak a haldoklóval akiktől ők maguk vették el mindenüket a kurva annyát nekijek

brühühühühühü
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szívemből szóltál.
De nemcsak gabrielnek teccik, amit belinkelt, a vastagbőr posztja az is hallelújázza ezt a görényt, és a kommentelők többsége is.
Abba most itt nem akarok belemélyedni, mert teljesen off, hogy amellett, hogy undorító, miért is értelmetlen és kártékony a társadalom számára így bánni az elitáltekkel.
Sajnos gabriel nincs egyedül ebben a kérdésben, tartok tőle, hogy a többséget képviseli.
@Schindler Pistája:

"Zsidópártra csak zsidók és idióták adnak le protest szavaztatot."

"Sajnos" születésem okán lemaradtam a zsidó származásról, azt viszont bármikor örömmel vállalom, ha idióták leidiótáznak.
Elvégre mindenkinek jól esik egy kis megerősítés. :o)

"Ennyit a bloggerről."

Gratulálok, elképesztő precizitással és hatékonysággal sikerült megragadnod Fabius személyiségének és tevékenységének lényegi aspektusait!
Teljesen egyetértek ezzel a poszttal, sőt én még fokoznám is:

Egy olyan időszakban, amikor mindkét oldalon hatalmas választói tömegek (legalább 1-1 millió) vannak párt nélkül, mert csalódtak korábbi pártjukban, egy ilyen időszakban látványos kudarc, hogy az LMP nem tudott nem hogy "pólusképzővé" válni (ezt ne is emlegessük, kínosan messze vannak ettől, ez egy rossz vicc), de még egy stabilan 10% fölötti, vagy legalább 10%-os párttá sem válni. Pedig most lehetne kaszálni bőven, de ennek nyoma sincs.

Saját árnyékukat átlépni nem tudták, tömegpárttá, vagy legalább fél-tömegpárttá válni nem tudtak, teljesen beragadtak a saját szubkultúrájuk világába, ami nyilván nagyon szép és kényelmes és otthonos, de sose lesz 8%-nál több, azaz ez az örök kispártiság garanciája. Vagy a parlamentből való kiesésé, mert ez még az 5%-ra sem garancia.

Minden szimpátiám és drukkolásom ellenére az LMP csalódás. Fel kéne nőni. Fel kéne mérni a realitásokat. Szembe kéne nézni a tükörrel. Ott van a szemüveges enyhén túlsúlyos szóvivő, aki biztos kurva jó fej és biztos én is jól összehaverkodnék vele, de egy párt arcának totál alkalmatlan. Az a párt, amelyik olyan szóvivőt választ, az a párt nem veszi komolyan magát, nem akar felnőni, nem akar változni.

Még sokat lehetne írni, a személyi állomány is csalódás, nem nagyon vannak nehézsúlyú politikusaik, bár pl. Szabó Rebeka még a Szél Bernadett nekem nagy pozitívum, de ők is kevesek. Egy Oszkó, aki nem is politizál aktívan, és ritkán látni, még ő is komolyabb és hihetőbb vezető, mint bármelyik LMP-s.

Na de lényegre, mert erről még kevés szó volt: Az LMP-nek nem szabadon választott opció, hogy csatlakozik-e vagy sem. Az a nagy hírem van, hogy a szavazóik egy része, ha a párt nem megy Bajnaival, majd maguktól átmennek Bajnaihoz. Ez még egy 10%-os pártnak is nagy érvágás lenne, de egy LMP-nek ez a parlamenti bejutás végét jelenti.

Ott a Milla. Az LMP is megpróbált vele szövetkezni, de lám Ők is végül Bajnai mellé álltak. Biztos nagy az átfedés a Milla szimpatizánsai és az LMP szavazói között. És már ők is Bajnaival vannak.

Szerencsére ezt a nyilvánvaló tényt már pl. Jávor Benedek is látja:
"Ha viszont zsigeri alapon elutasítják az együttműködést, akkor beszűkül a jövőbeli játéktér és kérdésessé válik, hogy a párt képes lesz-e megőrizni a jelenlegi szavazóbázisát - tette hozzá."

Bizony, bizony. Erre figyeljetek LMP-sek. Nem azon kell dolgozni, hogy meggyőzzétek magatokat a különállásról. Politizálni mentetek, nem önkifejező művésznek. Itt kompromisszumok nélkül nem lehet előre menni. Nem a kompromisszumok léte a kérdés ebben a műfajban, hanem azok minősége. Inkább ez utóbbin dolgozzatok. Sok tárgyalással és munkával sokat lehet elérni, cserébe egy olyan tömb részesei lehettek, ami a számotokra legfontosabb célokat sokkal nagyon eséllyel képes megvalósítani, mint ti egyedül.
Schiffert nagyra tartom, messze a legkomolyabb, az egyetlen (fél)nehézsúlyú politikus az LMP-ben, és nagyon megértem, hogy félti, hogy Bajnai "elrabolja" az édes gyermekét, és küzd ezerrel ez ellen, de sajnos ebben nincs igaza. Volt két és fél éve rá, hogy komoly és nagy pártot faragjon az LMP-ből, ez nem sikerült. Ha sikerült volna, most nem lenne ilyen kérdés, most az LMp-hez akarna csatlakozni mindenki. De nem így van, ez kudarc. Ez politikai hiba, elmulasztott lehetőség, amiért fizetni kell. Még mindig ki lehet ebből jönni jól, csak okosan.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

az ilyenek élnek vadházasságban a 14 éves lányukkal vagy fiúkkal, de minden misén az első sorban űlnek, és kurvára csodálkoznak ha a végén -teljesen jogosan- 4000 év no parole-ra ítélik

brühühühühü

mint rétvári elvtársnő a főbuzi de vannak még néhányan jobbra is meg középen de főleg a fityeszben a jog alá bújva és onnan szopva az összes elérhető faszt

brühühühühü
Előbb-utóbb kiugrik az lmp-s nyuszi a bokorból. Aki most összefogás és orbán-buktatás ürügyén bemegyen a liba-ólba, az csak szarházi, hataloméhes megélhetési politikus.
Amelyik kitart az Lmp eredeti szellemisége mellett, azzal együtt, hogy levitézlett, korrupt, fos politikusok mellé nem állnak be, na az a tökös, hiteles libsi, akit már régóta keres az ország. Kérdés, van-e még ilyen.
Amúgy sztem felesleges erőlködni 2014-re, az még biztosan a fideszé. Az is valószínű, hogy az Lmp két év múlva nem jut be. De 18-ra lehet egy hiteles libsi párt, kipróbált politikusokkal.
@rodeo36: Nekem erről ez jut eszembe. Láttad annak idején ezt a Oscar díjas filmet??

youtu.be/NIJZGR2FaDA

Szóval szerintem hülyeség skatulyázni és kinyilatkoztatni. Mindenkiben van jó és sajnos rossz is.
Sok ellenszeves baromságot művel az SzDSz "szellemi"-erkölcsi utódpártja, az LMP. De a "köztársaságiak" nem eért gyűlölik, hanem az egyetlen jótettükért: hogy távolságot tartanak a komcsiktól.
A poszt nagyon jó bár bizonyos pontjait én máshogy látom.
Amikor az együtt 2014 létrejött, az LMP már az elején elmondta hogy csak garanciák mellett tudja elfogadni Bajnait valamint a novemberi gyűlésen döntenek erről. Nekem nagyon is szimpatikus volt hogy nem mint a többi élősködő egyből beállnak a csontért. Szerintem mellé fognak állni a dolognak végül.
Nekem sokkal nagyobb aggályaim vannak amiatt hogy az együtt 2014 mennyire lesz működőképes. 2/3-ot még legszebb álmainkban sem fognak elérni 14-ben. Viszont a fidesz sokmindent kőbe vésett. Lehetetlen lesz pár alapvető dolgot visszacsinálni, nem lesz mozgásterük. Ráadásul bizonyos pénzügi intézkedések hatása 14 után fog érvényesülni, vagyis a fidesz által lerakott aknákra hajt rá úgy hogy az irányítással nem 100%-ban rendelkeznek. El lehet képzelni hogy akkor milyen sárdobálás lesz a fidesz részéről.
Bizonyos szempontból az lenne jobb ha a fidesz nyerne de nem 2/3-al, és a saját csapdáiba esne bele, esetleg lenne egy részleges államcsőd egy jó nagy infláció. Akkor megtanulná a magyar hogy egy populista, agresszív, semmilyen programmal nem rendelkező pártnak nem szabad 2/3-ot adni. De ez persze ne forduljon elő.
@ariel12: akkor, ha a vesztes nem lesz hazaáruló.
@Állam-vizsga: Egyetértek veled az Együtt 2014 mozgásterét illetően. Viszont az államcsőd az nem fidesz függő. A mostani keretek között pld. a kinőhetetlen államadósság miatt az bekövetkezhet bármilyen színű kormány alatt. :(
@Állam-vizsga:
Nekem az az aggályom, hogy a magyar azt fogja megtanulni, hogy nem voltunk elég radikálisak, úgyhogy fokozni kell a tempót. A széljobb és a már itt-ott erősödő szélbal, vagy aminek hívják magukat, csak nagyobb bajba fogja sodorni az országot.
@Fabius:
Nehéz eldönteni, hogy Schiffer
a - nárcisztikus, aki ráadásul álmodik egy másik valóságot magának
b - szimplán hülye
c - Orbán fizetett ügynöke
@saravad: Széljobb és szélbal??? Ezt láttad már? Thürmer féle komcsik és a Hungaristák közös sajtótájékoztatón egy kilakoltatás kapcsán. :)

www.youtube.com/watch?v=AXyti2p-Do4&feature=player_detailpage#t=500s

Elég cukiiii nem???
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Az államadósság a jelenlegi poszt kádári keretek között kinőhetetlen, de ha változtatnánk ezeken a kereteken - őéldául úgy, hogy érdemes legyen itthon maradni és vállalkozásokat felépíteni - akkor kezelhető mértéküre lehetne csökkenteni.
Alapvetően hibás a poszt szemlélete, amennyiben az LMP-re szavazókat homogén tömegnek és saját álláspontját visszhangzónak tekinti, amely szembenállna az LMP tagságával.

Ez messze nem így van, már csak azért sem, mert a 2010-ben LMP-re szavazók fele már lecserélődött másokra. A támogatók jelenlegi köre pedig messze nem egységes és nagyon sokan vannak köztük, akik elutasítják a korábbi kormánypártokat, az E14-be azonnal jelentkezett DK-t és Kuncze-pártot, sőt Bajnaival se mindenki rokonszenvezik.

Azért is hibás ez az feltevés, mert maga a tagság se homogén a Bajnaiékhoz hozzáállást tekintve. A döntés még csak most lesz, nem kellene előre sírni. Ez Jávor mai nyilatkozatából is világosan kiderül, amiről páran itt már írtak:
www.hvg.hu/itthon/20121107_Javor_targyalni_kellene_az_Egyutt_2014gye

Továbbá nem egészén értem, hogy mi is lenne az az ígéret, amit az LMP nem teljesített, pláne felében-harmadában. Kritizálni persze mindent lehet, de azt remélem nem gondolta senki, hogy 7.5%-os ellenzéki párt majd gyökeresen meg tudja változtatni a kétharmados parlamenti többség politikáját?
@Állam-vizsga:
Aki az elmúlt két évben nem tanulta meg, hogy nem szabad egy pártnak - pláne program nélküli, csak vezérre épülő pártnak - kétharmadot adni - az Orbánék választási gyözelmét követő államcsőd után miért is jutna erre a következtetésre?
@Állam-vizsga: "Bizonyos szempontból az lenne jobb ha a fidesz..."

Álomvilágban élsz. A Nyugat hanyatlása, a karvalytőke, az EU meg az IMF lenne a hibás.
@bertrollnok: valamint a vizitdíj eltörlése. Meg általában a moslékzabáló disznók.
@quendelapo: Ebben már csak az a szépséghiba, hogy az elmúlt 22 évben regnálok semmit sem tettek ezen keretek megváltoztatásáért. :(
Ja és még valami. Nem, nem lehet a párttagsággal szembemenni és nélküle dönteni. Ezzel ugyanis az LMP szemenköpné saját maga elveit, ennyi erővel akár fel is oszlathatja magát.

Fabius, cikizheted a bázisdemokráciát amennyit akarod, törődj bele, ez egy ilyen párt. Az szavazzon rá, akinek ez szimpatikus. Akinek a vezérrendszer vagy a központi agyközpont vezérelte médiapártiság tetszik, az ne szavazzon az LMP-re.

Lassú víz partot mos.
Ez ugye meg volt már??? :((

Titokban kapjuk meg a megszorításokat

index.hu/gazdasag/2012/11/07/titokban_kapjuk_meg_a_megszoritasokat/

A mostani módosítás eltörli ezt a biztosítékot, kimondja ugyanis, hogy a kormány a zárószavazás napján benyújthat olyan javaslatot, amely a fő összegeket érinti − ezzel több pontban is korlátozza a törvényhozás jogait a végrehajtó hatalommal szemben, sőt a javaslat szerint a törvényhozási feladatok is a kormány kezébe kerülhetnek. A kormány ezzel azt is megteheti, hogy a saját maga által benyújtott javaslathoz képest több száz milliárd forintos megszorítást fogadtasson el úgy, hogy arról szó sem esik a törvényhozásban.
@kosher gázkamra: Na ne röhögtess!Ha az Lmp liberális párt,akkor nem akarok többé liberális lenni.Ne keverd össze a liberális párt fogalmát azzal, hogy olyan jelszavakkal operál valaki, ami a demokrácia-minimum alapja.Igaz, sajnos nálunk most ezért is küzdeni kell.Ne felejtsük el,Schiffer állandóan álbaloldalisággal vádolja a jelenlegi demokratikus ellenzéket.Azt pedig csak még érdekesebb, hogy a 4K-val szövetkeznek.Én úgy tudom, hogy az meg ultrabalos nézeteket vall.Tényleg, valaki nem tud valami infót erről a 4k-ról, élnek ők még, vagy csak papíron léteznek?
Hát ez kemény:

1. Fabius Bokros gazdaságpolitikájában bízik (Bajnai-Oszkó ugyanaz)
2. 2010-ben mégsem Bokrosra szavazott, mert - hisztériás picsa, ugyanúgy, mint a vizitdíj elleni 83%.
3. Az LMP-nek tagja nem lett, tagdíjat nem fizet.
4. Azóta sem tetszik neki az LMP gazdaságpolitikája, de valami hisztériás picsaságból nem másik pártot keres, hanem még mindig LMP-snek tartja magát.
5. És mégis ő akar belepofázni, hogy a párt mit csináljon. Ja, kibicnek semmi sem drága, mertha marad az LMP, az is jó, ha bukik, az is, merthát a politikájával sosem értett egyet.

Tényleg ilyen hisztériás picsa az egész blogoszféra? Egy normális nincs köztük? Emberek, nem a politikusok miatt kell lelépni, hanem emiatt. A független, meghatározó, véleményformáló blogoszférában (azaz az ország egyfajta krémjéban) vagyunk ilyen hótgyengék.
@iii: Nekem még mindig Schiffer vagy pld. Karácsony a szimpatikus nálatok. :)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Soha ilyet nem mondott Schiffer nagybátyja. Ha egyszer beszélnél vele (bármikor megteheted), magad is rájönnél, hogy hülyeségeket beszélsz. A véleményed lehet különböző, de elvitatni a tehetségét nevetséges.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Érdekes...

Megjegyzem kilakoltatás kapcsán már volt lmp-jobbik közös fellépés is, csak mellőzték ezt a 100% kommunista munkáspárti dumát.
@rodeo36: Igazán? Az öko egy baromság? Nézd meg ezt a filmet, 2 perc az egész:

www.midwayfilm.com/
@Schindler Pistája: Milyen zsidópárt, faszkalap? Hol szerepel bármi az LMP programjában, ami a zsidókhoz köthető?

Nem a Jobbik a zsidópárt, akinek az EP-képviselője is zsidó és most a rabbihoz jár átképzésre? :P
Szeretném felvilágosítani az urakat, egy a 2010-es választások alkalmával történt esemény kapcsán.

A lényeg, hogy egy civil szerveződésnek gyűjtöttünk hetekig kopogtató cédulát Pest-megye egyik választó kerületében.
Ahogy haladtunk utcáról utcára, sűrűn találkoztunk elkötelezett FIDESZ-es gyűjtőkkel akiknek persze napok alatt meglett a 700db cédula.

Na most PONTOSAN ezek az emberek egy két nappal később, (volt aki még ugyanabban a ruhában is) újra az utcán voltak, de már az LMP számára gyűjtötték a cédulákat jó néhány napig.
Ott haladtunk fej fej mellett, köszöntünk egymásnak és kérdezgettük, hogy ki lesz a következő párt akinek bérgyűjtenek? Sajnos "valamiért" nekünk és más pártoknak már nem segítettek!

A FIDESZ-nek 2010-ben kellett a megosztottság, hát megcsinálta. Cserébe az LMP eljátszhatta a súlytalan ellenzék szerepét.

Ezek után senki ne csodálkozzon azon, hogy vajon az LMP miért is húzódzkodik az összefogástól a FIDESZ ellenére.
@iii: Én egyébként szintén ökobarát vagyok. Mi ugye az ökoszociális nemzetgazdaság hívei vagyunk. :)
@kosher gázkamra: Nácikat miért nem basznak ki innen?
@saravad: Szerintem olyan nagy már a baj, hogy főleg konkrét ügyekben muszáj összefogni.

Valóban egy picit populista szöveg volt Györkös beszéde végén, de azért abban is van igazság, hogy az egri vár védői sem kérdezgették a másikat a várfalon arról, hogy ki épp milyen pártállású. :)
Hát én meg pont nem azért fogok az LMP-re szavazni (ha fogok egyáltalán), hogy a választások éjszakáján majd Szanyi Tibor azzal az önelégült mosollyal, amit legszívesebben serpenyővel törölnék le a pofájáról, belenyilatkozza a kamerába, hogy "visszaállt a világ rendje, megint mi kormányzunk".
És jöjjön az LMP-vel és Bajnaival együtt Gyurcsánytól Kunczén át Lendvai Ildikóig az összes levitézlett, lejáratott politikai zombi.
Ezt kösz, de nem. Ha az LMP (vagy bárki más is) komolyan gondolja, hogy az Orbánban csalódott, alapvetően jobboldali-liberális demokrata érzelmű szavazókra is számítani akar, akkor ezt a fajta összeborulást sürgősen felejtse el.
A kompromisszumok kötése a politika igazi művészete, s ha ezt a képességet nézzük, az LMP deklarált versenyképtelensége alkalmatlanná teszi ezt a pártot a politikai szerepre!

Olyan ez valahol, mint autót vezetni jogosítvány nélkül...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tévedés. Az ökoszociális piacgazdaságba nem fér bele a kirekesztés, az elzárkózás, az antidemokratikus rezsimekkel barátkozás, a választójog korlátozása és még sorolhatnám. Az ökopolitika a társadalmi dimenzióban is a fenntarthatóságot jelenti, az nem pusztán környezetvédelem.
@Marcangoló Korelnök: Hogy nem unod ezt a hülyeséget az szdsz-szel, ez már sírnivaló. Már a vak is látja, csak te nem.
A jobbikkal kapcsolatos félmondatot kivéve egész jó az írás.:))
A lényeg:Itt bizony közösül...izé egyesülni kell,mert nincs más esély.
@kandúrkoma:
Az Orbánban csalódott jobboldaliak semmit nem számítanak a politikában csalódottakhoz képest,
sem létszámban, sem részarányban!
Addig viszont, míg nem lehet a jót választani, a jobbat kell választani...
Tündérland, 2012...

"Több, mint két éve, 2010 augusztusa óta nem szűnt meg annyi cég Magyarországon, mint idén októberben – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb jelentéséből.
...
Idén októberben 3103 cég megszűnését tették közzé a cégbírságok; ilyen sok cég utoljára 2010 nyarán szűnt meg egy hónap alatt."

hvg.hu/kkv/20121107_Tovabbra_is_vagtat_a_cegvilag_leepulese
@iii: ugyanezt mondom én is: @aritus: és:
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A pártsemleges összefogással semmi bajom, sőt.

A beszéd, bár szerintem őszinte volt, demagóg. Nehéz vitatni, mert könnyen érthető, egyszerű formában fogalmaz meg összetett problémákat. Pl. ingyenes oktatás és eü volt. Hm, nem volt ingyenes, semmi sem az, de legalább hozzáférhető volt. A kapitalizmust okolja minden problémáért, a tőkét, a bankokat. A bankszektor szükségességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem megszüntetni akarja egyik sem, csak államosítani.
Hamis az a népszerű elképzelés, hogy az államnak kellene pénzt nyomtatni és akkor adna mindenkinek (aki megérdemli). Valami ilyesmi pedig lehet, hogy történni fog és akkor pont úgy használhatjuk a forintot, mint a bözsit. Az exportra termelő állami vállalatoknak lesz azért leánya, pénze, bora. Feltéve, ha lesz piaca is.
@preddy: Szerintem igenis jelentős számban vannak olyanok az országban, akik hajlandóak lennének szavazni, de sem Orbánra, sem a szocikra és csatolt részeikre. Én is ilyen vagyok. Ha ez a fenenagy összeborulás megvalósul, akkor én életemben először bizony szépen otthon fogok maradni, és nem én leszek az egyetlen.
Ez a harmadik alternatíva amúgy lehetne akár Bajnai is, bár ő némi fórral indul, mert azért csak asszisztált Gyurcsány ámokfutásához, de ezt még meg tudnám neki bocsátani, ha nem bútorozna össze újra a szocikkal. Erre viszont sajna egyre kevesebb az esély. Úgyhogy jelen állás szerint marad az LMP. Ha ők is rohannak felkapaszkodni Bajnai szekerére, akkor csak a "politikában csalódottak" táborát hizlalják majd velem, és a hozzám hasonlóan gondolkodókkal.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Az elmúltnyolcév hatásai.Ezt te sem tagadhatod.
Majd jönnek a nagyokosok és elmagyarázzák,miért is jó ez nekünk.
@kandúrkoma: Jogos. Ha az LMP beáll a szocik mögé és újból hatalomra segíti őket, akkor mehet a fenébe velük együtt. Nyerni valóban nem tudnak egyedül, de a bejutásra van esélyük, mert hiába hangoztatják a szoci oldalról, hogy csak velük lehet tovább élni, nagyon sokan vannak ebben az országban, akik Orbánon kívül Bajnait, Mesterházyt és a haverjaikat sem akarják.

Az viszont jogos észrevétel, hogy az LMP-nek az eddiginél sokkal többet kell mutatnia, mert ez kevés. Ha nem teszi, örökre a küszöb környékén ragad.
@iii:

Nem Cimbora !
Sajnos ez nem hazugság!

Neked talán a véres szembesülés a politika magyarországi megnyilvánulásaival.
Azonban ez az általam és kb. 12-15 fő által tapasztalt tények a korábbi Pestm. 3sz. körzetében történtek.
Kérdezd meg annak a körzetnek az akkori LMP-s jelöltjét. Persze csak a szemét figyeld és ne azt amit majd hazudik.

Úgyhogy javaslom, húzd ki a fejedet a homokból és alaposan nézz körül, hogy melyik pártot öleled kebledre legközelebb.
Ez szep es jo ocsem, de talan akik nem ismerik a tortenelmet, megismetlik azt. Tessek megnezni mi lett azokkal a partokkal akik osszefekudtek az MSZP-vel, mennyit tudtak megvalositani a sajat elkepzeleseikbol, hova jutottak?

Ha az LMP osszeall a DK+MSZP bagazzsal, vege van. Ha nem a 2014-es valasztason akkor az azutanin.

Egy esetben lenne ertelme ennek a valasztasi koalicionak: ha ugy allnanak osze, hogy ez elobbi ket parttal minden nemu egyuttmukodest kizarnak. Nem lenne belole kormanyzas, de egy hathatos ellenzeket ki lehet belole hozni a 2018-as valasztasokig.

Vagy ez, vagy a biztos bukas, azonnal.
@kifordított nagyanyó:

"Az elmúltnyolcév hatásai.Ezt te sem tagadhatod."

Ha jól értelek, ezt a cégek megszűnéséről szóló cikk idézetemre válaszoltad.

Ha így van, akkor igen, benne van az egykori szoci kormányzás is (itt teszem hozzá, magam részéről pontosabbnak gondolom elmúlt 7 évről beszélni, mert szerintem Bajnaiék nem növelték a bajt, sőt! Persze sanszos, hogy jobbikosként másképpen látod ezt.), ám a mostani kormányzás felelősségét és bűneit sokkal nagyobbnak tartom.
Ebben is.

Ha másra válaszoltál, tekintsd tárgytalannak az eszmefuttatásomat.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Bocsánat oda szántam ,csak a szmájli lemaradt!
:))
Megharagudtam akkoriban a szocikra de a fideszt jobban rühellem.
@Scagnetti: "hiába hangoztatják a szoci oldalról, hogy csak velük lehet tovább élni, nagyon sokan vannak ebben az országban, akik Orbánon kívül Bajnait, Mesterházyt és a haverjaikat sem akarják."

Ez pontosan így van és ezért is rossz választás Bajnai illetve a korábban levitézlett szélhámosokat beemelni. (Szanyis példa is nagyon ült kandúrkomától.)

Akkor már sokkal jobb lenne egy noramlizálódott jobbik, egy új Ángyán párttal és korrekt LMP-vel kiegészülve. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A Jobbik nem fog normalizálódni. A tábora igényli az antikapitalista, únióellenes és cigányozós szólamokat, egy kisebb része meg az aktív zsidózást is. Ha ezeket a Jobbik elhagyja, az már egy másik párt lenne másik szavazótáborral.
Ez is egy álláspont. Én enyhén szólva nem mondanám, hogy az LMP szavazóbázisa megegyezne Varánusz Úrral és a hozzá hasonló egyénekkel, ennyire a legkevésbé sem homogén. A Fideszből mindenkinek elege van, mondhatnám egy tisztességes jobboldali közösségnek is, az Együtt 2014 több szempontból politikai matolcsyzmus, Bajnai, Gyurcsány személye kizárja, hogy a bal skálán túlról tudjon embereket megszólítani.
Szomorú vagyok, a Nagy Észnélküli Összefogásgyár már bedarálta Fabiust is, kár...
Amúgy Schifferről sikeresen ácsolták össze a képet, hogy mereven elzárkózik mindenféle együttműködéstől - miközben ez konkrétan nem igaz, sem róla, sem azokról, akik hasonlóképpen látják a világot az LMP-ben.
Fabius, legalább te ugye nem hiszed el, hogy csak egy azonnali és feltétel nélküli összefogás az egyetlen helyes és üdvözlendő út?!
Amögött az ember mögött, aki egész politikai karrierjét arra a hazugságra építette, h ő nem politikus?!?!
Fabius, ugye neked is feltűnt, hogy Bajnai színrelépése óta a Klubrádióban (a Táncsics Alapítvány pénzén) percenként kétszer hangzik el az összefogás szó?
Számomra LMP tagként Bajnai elvei elfogadhatatlanok (már, ha vannak neki egyáltalán, és nem csak hatalomtechnikai megfontolások vezérlik), DE kész vagyok kompromisszumra. De miért csak én legyek kész erre? A kompromisszum lényege, hogy a másik fél is enged.
Ha tetszik, ha nem, kétharmaddal kell nyerni, mert egy sima többséget a bebetonozott fidesznyikek (pl. Költségvetési Tanács) kb bármikor megbuktathatnak.
Ehhez pedig igenis kell az LMP, és azok a szavazók, akiknek hozzám hasonlóan 0, vagyis nulla a bizalma.
Bizony, ezeket a szavazókat is el kell hozni a valódi orbánváltáshoz, de ehhez _valódi_ garanciák kellenek, nem csak írott malaszt, mindenféle ígérvényekkel.
Ilyen garancia pl. h listán külön indulunk, legalább ott mindenki szavazzon lelkiismerete szerint. És így egy árulás esetén sincsen baj, van külön frakciónk, legalább mi tudjuk azt tovább képviselni, amiért beküldtek minket.
Az egyéni választókerületekben pedig csak egy valaki indulhat a fidesz meg a jobbik ellen, ez tiszte sor, de hogy pontosan ki, hol, hogyan indul, az meg majd attól a tavasz végi, nyár eleji helyzettől fog függeni.
Ha most leülünk az összefogás nagy asztalához, ahol a bullshitből mindenki egyaránt vehet (bocs, Petőfi:), csak rosszabb helyzetbe kerülünk a konkrét tárgyalásoknál.

Az LMP és az általa képviselni kívánt szavazók (akik továbbra sem bíznak Bajnaiban) igenis alkupozícióban van, mert a kétharmados orbánváltáshoz szükség van rá, tehát joggal élhet követelésekkel a következő kormány személyi összetételét illetően.
Bajnai egy kapus, védje a tőle telhető képességgel, ügyességgel a pénzügy vagy a gazdaság kapuját, lesz ott tennivaló elég. A kormány élén viszont egy integratív ember legyen.
@Ultracivil: Jó, meg fogom kérdezni.

Cédulát ugye bárki gyűjthet bárkinek, ezt senki nem tudja megakadályozni. De még ha igaz is lenne, amit állítasz, az LMP-vel akkor is mellélőtt a Fidesz, de kurvára. Ezt minden eddigi cselekedetük igazolja.

Hogy nem igaz, azt a 7.5% százaléknyi szavazat bizonyítja. A másik, ami miatt ez hülyeség, hogy a volt-Fidesz szavazók legalább annyian vannak az LMP szavazói között, mint a volt szocik és ezt a Fidesz is pontosan tudja, nem volt érdeke neki az LMP-t erősíteni. Ez egy MSZP-s propagandaduma.
@Scagnetti: Ez nem teljesen igaz. Másrészt ezek elhagyásával jönnének más szavazó rétegek a helyükbe.
index.hu/belfold/2012/11/07/orrtoresert_jelentettek_fel_nograd_fideszes_alelnoket/
"A bal kezét egy negyven évvel ezelőtti vonatbaleset miatt csak korlátozottan használni tudó nyugdíjas férfi védekezni sem volt képes, mint mondta, a bántalmazás miatt az eszméletét is elveszítette. Nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, ahonnan egy hét elteltével, november 2-án távozott. Az ütések következtében eltörött az orrcsontja, megsérült az egyik szeme, a fején is seb volt, a bordáján és a medencecsontján pedig vélhetően rugdosástól származó bevérzéses nyomok."
@aritus: és más államokban pedig a kotonban való bérbaszásról volt népszavazaás.

a marihuánához: nem a szervezett bűnözés falába vert egy kis lukat az a népszavazás. sokkal inkább a képviselő zsebébe. ugyanis a legfőbb gátja a fű legalizálásának gyógyszerlobbi. számos államban ugyanis azért tiltják a rákos betegeknek orvosi marihuánát írjanak el, hogy a szar műanyagot tuszkolá beléjük a gyárak. (a émában kötelező oktatófilm a simpson család vonatkoó epizódja.)
@Member: Ebbe még az a szomorú, hogy a E2014-ben lévő normális szavazói réteget használják majd fel arra a Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai és Szanyi félék, hogy visszakapaszkodjanak a hatalomba. Ez még az igazán hátborzongató.:(
Aki itt finnyog az ellenzék (minusz jobbik, mert az nem az) összefogása ellen, az Orbánra szavaz. Ezt azért jó tudni, de akkor mondják is ki, hogy nem is olyan nagy baj, ha még négy évet kap ez az országromboló.

És ne gyertek itt mindenféle óhéber dumával, hogy mennyire finnyás az orrocskátok ami Bajnait illeti.
@iii: Akkor most elmesélek valamit. Az apán récén egy időben nagyon sokat jártam a II. kerületi MSZP alapszervezetbe. Itt volt tag Schiffer András nagybátyja (szintén Schiffer Andrásnak hívják) és ő mondogatta mindig, hogy tehetséges a gyerek, amikor szóba került a neve, de egy kicsit elvan szállva magától, és nem ebben a világban él.
@iii: Akkor most elmesélek valamit. Az apán récén egy időben nagyon sokat jártam a II. kerületi MSZP alapszervezetbe. Itt volt tag Schiffer András nagybátyja (szintén Schiffer Andrásnak hívják) és ő mondogatta mindig, hogy tehetséges a gyerek, amikor szóba került a neve, de egy kicsit elvan szállva magától, és nem ebben a világban él.
@quendelapo: +1

Pont azt ellenpólus kapna 2/3-ot... Igazat adok, a magyar ember nem nagyon tanul, mer rest gondolkodni, rest magáért felelősséget vállalni (tisztelet a kivételnek).

nem lenne ennyi nézője a tehetségtelen énesekkel és Jimmy fiával eladott bóvli tehetségkutatónak sem, ha nem így lenne, meg a kereskedelmi adók szennyműsorainak sem...

Erre van igény és megint az nyer majd, ki ezeket a tömegeket jobban manipulálja és azt tudjuk, hogy az alcsúti törpe ebben nagyon nagy, mert jól érzi mit kell mondani ennek (az igen nagy) rétegnek.

Az más kérdés, hogy én hányok tőle.

Viszont 2014-ben ha, HA sikerülne a Bajnainak összeszedni az ellenzéket és 2/3-dal elküldeni ezt a rezsimet, akkor talán 2018-ra vissza lehetne állítani azokat a demokratikus kereteket, amiket lebontottak és 2018-ban egy normális "szabad" választást tartani.

És nem utolsó sorban rálépni arra az útra, ami a gazdaságot újra növekedési pályára állítja...
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): :-) Látom, Amerika senkit nem érdekel, csakúgy, mint Orvbűnt, aki még gratulálni se képes a parasztja.

De legalább én megmondtam, hogy nyer Obama, én vagyok új polip ;-DDDD. Azért pedig kéne kicsit figyelni oda, ha Rodeo rühelli is. Obama a kisboltokkal nyert. index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2012/11/07/a_sarki_kisboltokkal_nyert_obama/ Na vazze, Schiffer meg egyyszemélyben riasztja el a kisbótos népeket, pl. engem. Jöhet épészmérnök, jöhet iii lebaszni, ez így van.

Uram a Kunigundában figyelte Schiffert, aki kénytelen-kelletlen odamászott a tiltakozásra a cirkuszkor. Azt mesélte, neki volt kínos látni, mennyire sunnyogott szegényke, hogy nehogy valakivel már lefotózhassák, együtt látszódjék, senkivel nem állt szóba, csak ott szerencsétlenkedett.

Persze, ez nem politológusi szakvélemény, ez egy ember - aki nem hülye - magánérzékelése, de drágáim, Obama ilyen magánérzékelésekre épített és kurvára bejött neki! Nálunk meg még nagyobb lesz most a szavazásra szarók meggyőzésének a fontossága. Ez Schifferrel így nem fog menni. Akkor hulljanak ki a parlamentből, ha ennyire nem képesek belátni semmit és ennyire önzők.A hübrisz elér mindenkit és mindent.

Ha a szadeszért rajtam kívül senki nem ejt egy könnycseppet sem, pedig voltak igenis jó dolgaik - de együtt kell üvölteni a fideSSfarkasokkal, hogy rablóbanda, (na persze az üvölt a leghangosabban, akinek a háza ég) - nekem az utolsó év önkasztrációja előtt nem voltak komoly gondjaim, tudtam szavazni rájuk. Jöjjön a köpködés, szarok rá, unom a kórusban vonyítást.

Ahogy múltkor kikerestem, az se igaz, hogy jaj de a nagybirtokrendszert támogatták, meg jajde ződellenesek voltak - persze, ha három elvakult miatt nem épülhet elkerülő út és megdöglik Budapest a kamionforgalomban, akkor naná, hogy mérlegel, melyik a fontosabb prioritás - mindegy, le kellett őket gyalulni, ehhez maguk is adtak bőven anyagot. De ha ők buktak, ez a teszetosza társaság is mehet a levesbe, mert oké, tiszták, mint a hab - de mi a hasznuk? Néha láncolnak és?

Elment földfoglalni Rebeka személyesen, grat. És? Változott most ettől valami? Ángyán ezt az erőt maga mögött tudva robbantott? Becsatornázott Rebeka mögé? Nem hallok róla.
Jogosak azok a kérdések sőt aggályok, hogy az E14 (by @iii, thx!) kikkel fog összebútorozni, mert az valóban alapvetően meghatározza a továbbiakat.

Személy szerint nagyon remélem, hogy nem a korábbi vircsaftot akarják újra felmelegíteni, mert ha igen, az én szavazatomat nem (sem) fogják megkapni.

Azon viszont meglepődöm - és itt persze nem a hivatásos guánókavarókra gondolok -, hogy sokan nyilvánvalónak, magától értetődőnek, sőt ténynek tartják, hogy pl.: Gyurcsány, Kuncze stb. biztosan része lesz a szövetségnek.

Támogatják, bejelentkeztek, amire Bajnaiék azt mondták: SENKI felvétele az E14-be nem automatikus!
Kuncze még fel is húzta erre az orrát, bár nem tudom, mire fel...

Szóval oda akartam kilyukadni: ugyan várjuk már meg, kik is lesznek a szövetség bővítményei, milyen feltételekkel, mielőtt előre tényként kezelünk feltételezéseket és egyoldalú szándékokat!
@ariel12: Nyehehehe - szegény követnő, kínlódhatott a Navracsiccsal...
@aritus: És két államban a lakosság szavaztával engedik a melegek házasságát.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Ez messze nem az, amit írtál: " nem teljesen normális, és az egész család a szégyenének tartja."

El van szállva... aki megszállottan harcol valamiért, az persze hogy el van szállva. Hogy mégis ebben a világban él, az azt bizonyítja, hogy minden károgás ellenére megcsinálta az LMP-t és az elsőre bejutott a parlamentbe, nem is akárhogyan. Ez lehet az mszp-s nagybácsi privát véleménye, magánügy.
@orica: + 1 Kapott a fiad rántott gombát? ;-) Remélem. Akkor grat.
elempé? szemétdombra a szadesz után...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

Két nekem fontos vonalat elég jól nyomnak:

- a kérlelhetetlen korrupcióellenességet,
- a jogállami normák és szabadságjogok érvényesülését.

Ez eddig elég volt a szimpátia megtartásához. Viszont a következő hónapokban nekik és és nekem is döntenem kell mit akarunk csinálni a következő választáson. Ha valamilyen formában betagozódnának a politikai középbe akkor előállhatna olyan alternatíva, amire nem csak a legkisebb szar miatt lehetne szavazni.
" Győzelem esetén nyugodtan lehet tizenkettesével saját frakciókat alakítani a választási szövetség tagjainak minden további nélkül, ez a rendszer a nyilvánvaló előnyök miatt változni sem nagyon fog."

Ez egy óriási tévedés. Orbán secperc alatt megváltoztatja ezt a szabályt (is), ha úgy látja, hogy ezzel éket verhet az együttműködésbe.
@iii: Bejutott vazze az én, a családom és mások ilyesmi elárvultak - aki befogott orral, de muszájból leszavaztunk rá, hogy ott legyünk és válasszunk, noha senki közül nem lehetett! - voksaival. Ne szállj már el ettől! Csak jómagam vagy tíz, húsz ilyenről tudok, akik szadeszosok voltunk, elegünk lett a faszkodásukból, de másra meg nem voltunk képesek. Elmentünk, hogy ne legyen kétharmad - lett - de nem a totál nagy elhivatott meggyőződésünk iratta LPM mellé az x-et. Most pedig Bajnai mellé fogjuk tenni.

Kurvára le tudtok mondani az emberekről, pedig a nagy arcnak nem látom az alapját az eddigi működésben.
Azért érdekes egy alakulat ez az lmp.
Amikor nagy szükségük volt a millára, pl, a népszavazási kezdeményezésükkor, nagyonis egy húron pendült velük, hiszen kis asztalkáikkal ott nyüzsögtek az aláíróíveikkel a tüntiken. Már kezdetek után tudható és kiszámítható volt, hogy mire alakult a milla, tehát saját szájukból csinálnak most segget. ínem nélkülözhetetlenek, túl nagy igény úgysincs rájuk, tehát éppen saját érdekük lenne az, hogy úgy, mint pl. Kuncze, finoman felkínálják magukat.

Annak idején volt némi rálátásom a Centrum párt kialakulására, indulására vergődésére, amíg elérte a 4 %-ot. Életek mentek tönkre egészségileg, anyagilag, vagyonok lettek semmivé, mert minden jelölt szinte a saját pénzéből gazdálkodott.
Az lmp-nek lesz ugyan egy kis tőkéje, de csak pici, és az is csak anyagi.
@a szív fészkei: Az LMP már gratulált Obamának, de a mocsok még nem köszönte meg:
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/36699/az-lmp-gratulal-barack-obamanak-az-ujravalasztasahoz/

A kisboltokra nagyon figyelünk. :) Schiffer meg nem az LMP, ha neked ő nem szimpatikus, akkor válaszd Jávort vagy Karácsonyt. Nem kell mindig rajta lovagolni. Ezért is jó, hogy nincs vezérrendszer. :)

Mi a túró tudna változni Rebeka földfoglalásától? A mesében mi sem hiszünk. Az emberekben hiszünk, akikre előbb-utóbb reagálnia kell a Fidesznek.
@iii: Küldjétek rá büntiből GEronazzo Máriát. www.youtube.com/watch?v=uRvtry4gGFU Egy életre meghunyászkodik majd! :-DDD Karácsonnyal elégedett volt a férjem a Kunigundában. De akkor Schiffert vonjátok hátra.
@a szív fészkei: Miért beszélsz nagy arcról? Tényekről beszélek. Azt is elmondtam, hogy az LMP szavazótábor fele kicserélődött, de továbbra is nagyjából ugyanannyi támogatójuk van, sőt egy kicsivel több is talán. A befogott orrot meg nem igazán értem, hogy miért kellett volna befogott orral szavazni az LMP-re. Még ha a Jobbikot mondtad volna.
A Fideszt ugy levaltani, hogy a nepnek legyen jo es nem nemzeten eloskodo tarsadalmi elitnek CSAK jobbrol lehet! Ezt egy Fidesz es Jobbik kozotti kovetkezetesen konzervativ szervezodesben latom. Amit a (szelso) bal csinal hiteltelen es mellozi a tarsadalom tamogatasat. A fidesz gyulolet nem eleg. Ha ezen tul is van kapcsolodasi pont ezeknek az Lmpnek akkor az Lmp is felteszi a koronat onmaga a szavazoi es a tarsadalommal szembeni ontokonrugassal. Ez esetben ne hasznaljak a "lehet mas" kifejezest, mert ugye ok sem kulonbek....
@Spániel: "Az lmp-nek lesz ugyan egy kis tőkéje, de csak pici, és az is csak anyagi."

Hát ha netán viktorék mégis meglépik a pártok állami támogatásának megkurtítását, akkor csak a tagok meg ricsárdfild marad.
@rodeo36: Kezdődik megint a nyomasztás? A jobbikos rizsahintés? De nagy szükség van rá. Mondjuk nem látom, mert karanténba van a szegény szárnyas régóta. Kérdezzétek meg tőle, megy-e a Gárda demonstrálni fehér navis gyilkosnő ellen Kaposvárra, megy-e a Gárda demonstrálni fehér nagy melák prostigyilkos ellen Győrbe,stb. stb. amit mindig kérdezek a nagy bűnüldöző hevükben égő parlagfüvet NEMirtóktól. Válasz sosincs.

Hú de unom a Jobbikot is! Menjenek vasárnap hisztériázni Rómába az Eu ellen a fasisztákkal.
Én, mint Fidesz-szavazó pontosan az ellenkezőjét gondolom az LMPről. Nem szavaztam rájuk 2010-ben, de reménykedtem, nem paktálnak le az MSZPvel és köreivel. Ugyanis én 1990-ben azért szavaztam az SZDSZre, mert ők voltak szinte a legélesebben antikommunisták. Aztán már 1991-ben összesátoroztak az MSZPvel. Ilyen pártra még egyszer nem szavazok.

Persze, a választási rendszer sajnos megnehezíti a kis pártok bekerülését, de egy biztos: az LMP megszűnik, mint párt, ha lepaktál az MSZPvel. Na persze egyes káderei zsíros falatokat attól még kaphatnak.
@iii: én nem szavaztam befogott orral a jobbikra. :)
@a szív fészkei: Engem érdekel, némi kis belealvástól eltekintve végignéztem, imádom a cirkuszdemokráciájukat.
Alig vártam a győzelmi beszédet, hogy olyat halljak, köszönöm a kőkemény választási harcot, hogy köszönjük meg a Romney családnak amit tettek és tenni fognak az országért, hogy köszönöm a szavazatokat mindegy kire is adták, hogy mindenkiért dolgozni fogok, stb.
Nem mintha az lenne a mennyország, nem mintha nem aludna ott senki az utcán és hasonló, de legalább próbálnak együtt boldogulni és tenni. Ez lehet hogy nem sok, de máris jobbak mint mi.
@aritus: De ugyanez volt McCaine-nel is. Szívélyesen gratulált, ahogy Bushék is. Nem ez a mindent elöntőmocsokáradat, amit orvbűn képes generálni a szaros lelkéből kifolyatva.

Irígylem Amerikát, igen, ilyenkor nagyon is.
@VinnieJones:

Megbocsáss, jól értelek, hogy a Fideszt úgy gondolod leváltani, hogy Fidesz-Jobbik koalíció jönne létre...?
@a szív fészkei:
Nem vagy egyedül. Én annakidején vettem a fáradtságot programok olvasására és az szdsz eü, oktatás és kultúra terén amit leírt, azt csinálja majdnem a fidesz, csak rosszul. Ösztönzés helyett kényszer, jogi szabályozás helyett jogrombolás pl.
Korrupció és lopás terén pedig aki az emútnyócasokat hozza ki elsőnek, az vak.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Mert így illik. a kampány alatt meglehet egymást fojtani, csúsztatni, azt mondani, hogy az ellenfél családi élete nem vonzó, de ahogy vége van a bulinak, akkor gratulálni, majd másnap belevetni magát a kemény politikába.
@KG2000: Te azért reméled, hogy nem lesznek tagok, mert te a fityisz győzelmét akarod.

A kommunista rizsát meg hagyhatod, hiszen tele van velük a fityisz...
@Spániel: A Millában az LMP is benne van inklúzíve, magam is ott csápoltam minden tüntetésen. A Millával meg a Szolidaritással az LMP folyamatosan tárgyalt, de az némileg meglepő, hogy összeállt Bajnaival is.

Bajnai azért nem a herceg hófehér paripán, akinek rögtön a karjába kellene szaladni gondolkodás nélkül. A Bajnai-féle adórendszer például már igen közel volt a fideszes egykulcshoz és abszolút nem kompatibilis az LMP elképzeléseivel, de mondhatnám a külföldi tőke kiszolgálását is. Mindezeket tisztázni kell, mielőtt együttműködésről lehetne beszélni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ezt megerősítem: 2006-ban a két forduló között erőt vettem magamon, és részt vettem egy utcai MSZP-SZDSZes kampányrendezvényen. Gyurcsány és Kuncze is jelen volt, és Kuncze ott, a nyílt színen megköszönte Gyurcsánynak a támogatást. Nyilván elsősorban (vagy kizárólag) Budapesten MSZP szavazók utasításra az SZDSZre szavaztak.
@a szív fészkei: Igazán rájöhettél volna, hogy innen nézve sokszor te véleményed hathat nyomasztóan rizsahintőnek. :) Egyébként meg már sokszor írtam neked, hogy én támogatnám a bűnözés elleni felvonulgatást a nem cigány elkövetők esetében is. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 2010-ben is pontosan így volt. Ez sem lesz akadály.
@leonito77: Nem, én elfogadnám, ha egy új erő győzne, de az számomra teljességgel elfogadhatatlan lenne, ha az MSZP-DK-SZDSZ-Bajnai-Draskovics-stb. banda visszajönne.
@rodeo36: Ez volt az - de randa amúgy - aki basztatta Obamát a születési papírjaival? Még mit kell róla tudni?
@Penivaldes: Világos, de ugye magyarként ilyet hallani olyan döbbenetes nagy élmény...
@Farkasokkal táncoló: "Aki itt finnyog az ellenzék (minusz jobbik, mert az nem az) összefogása ellen, az Orbánra szavaz."

Hülyeség. Ettől még Orbánra ugyanúgy tud nem szavazni. Csak a szocik próbálják ezzel hülyíteni a bizonytalan szavazókat (és hergelni az őket elutasítók ellen a sajátjaikat), mert már semmi okot nem tudnak mondani arra, miért is szavazzon az MSZP-re és haverjaira a nép.

Egyébként meg szánalom a köbön, hogy 2,5 év ilyen kormányzás után az ellenzék még együtt sem biztos, hogy meg tudná verni a Fideszt. És nem a regisztráció meg a választási szabályok miatt, hanem mert egyszerűen nincs elég szavazójuk. Nem lehet, hogy azért, mert egy ilyen leszerepelt bandára már a kutya sem kíváncsi? Ezért nem az LMP-t vagy a szavazót kell basztatni, hanem azokat, akik ennyi égés után sem képesek elhúzni a picsába.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: DE minek vele leállni? Nem emlékszel, miket hordott össze kisgyerekes, sőt lányos apaként!! a Pussy -sokról? Hogy két szintén kisgyereks fiatal nő mennyire megérdemli a legkeményebb gulágot pár perc putyinellenes marháskodásért??? Minek veszitek partnerszámba????
@iii: Soha. :) Tudod talán 1988 tájékán olvastam Mindszenty emlékiratait. Azóta, valahogy sosem tudtam ballib szavazó lenni.
@rodeo36: Hagyd már , nem tudom, most mi ez a visszaengedés, de ha nem változott,akkor mit pazarlod rá magad! És a visszajelzésekből látom, hogy minden maradt nála a régiben.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De az már egy másik párt lenne. A Jobbik ennyiből áll, cigányozás, zsidózás és valami őrült elképzelés a felsőbbrendű magyar iparról, kizavart multikról és hasonlókról, amit ha megcsinálnának, akkor itt tényleg kő kövön nem maradna. Akkor tényleg teljesülne az egymillió munkahely, mert több biztos nem maradna. A Jobbikot el kell felejteni, nem normálisak.
@a szív fészkei: "Minek veszitek partnerszámba????"

A korod kapcsán, neked azért bölcsebbnek kéne lenni. Vagy nem olvastad annak idején Babits - Jónás könyvét??? :)

"Ne szánjam Ninivének
ormát mely lépcsőt emel a jövőnek?
A várost amely mint egy fáklya égett
nagy korszakokon át, és nemzedékek
éltek fényénél, s nem birt meg vele
a sivatagnak annyi vad szele?
Melyben lakott sok százszor ezer ember
s rakta fészkét munkálva türelemmel:
ő sem tudta, és ki választja széllyel,
mit rakott jobb-, s mit rakott balkezével?

Bizd azt reám, majd szétválasztom én.
A szó tiéd, a fegyver az enyém.
Te csak prédikálj, Jónás, én cselekszem.
Ninive nem él örökké. A tök sem,
s Jónás sem. Eljön az ideje még,
születni fognak ujabb Ninivék
és jönnek uj Jónások, mint e töknek
magvaiból uj indák cseperednek,
s negyven nap, negyven év, vagy ezer-annyi
az én szájamban ugyanazt jelenti."

Igy szólt az Ur, és Jónás hallgatott.
A nap az égen lassan ballagott.
Messze lépcsős tornyai Ninivének
a hőtől ringatva emelkedének.
A szörnyü város mint zihálva roppant
eleven állat, nyúlt el a homokban."
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Olvass Márai naplókat, jobboldali szavazó sem leszel garantálom (és nem, Márai nem volt proletár vagy szocialista mielőtt még...)
@quendelapo:

Schiffer egy idealista. Amit elképzel rendszerszintű változtatásokról az nem hülyeség, a probléma annyi, hogy a megvalósulásához a jelenlegi környezet alkalmatlan. Neki kompromisszumot kötni elsősorban saját magával kéne.
@iii: Bajnai nevét ki nem ejtettem, én az összefogásról .Ha pedig Bajnainak hívják azt a szarból kihúzójövőképet biztosítani tudó személyt, akkor legyen ő. Lehet szeretni is utálni is, de ez nem érzelmi harc, hanem politikai. És ezt sokan összekeverik.
Sokan azért várják, hogy jön Bajnai vagy bárki más és másnapra megváltozik a világ, jobb nap süt. Lófasztmama,mondaná erre egy másik ismert min.elnök.
Bajnainak és agyas csoportjának van olyan összefogott, átlátható tanulmánysorozata a jövőkre nézve, ami megvalósítható és elfogadható.
A többi nem számít.
LMP-nek úgy van esélye, ha kidobja a pártból azokat, akik összefogást szeretnének az MSZP, DK, Bajnait felvonultató Együtt 2014-el.
Inkább egy "pártszakadás", mint a biztos halál...
Ugyanis ez elárulása lenne mindannak, amit az LMP képviselt, megfogalmazott 2012 előtt. De láthatóan a tagság egy része nagyon szívesen elárulná, mert nekik nem annyira vállalhatatlan az MSZP, DK, Bajnai, mint a Fidesz. Csinálják meg akkor tényleg az szdsz utódját, vagy lépjenek át a Millába, mert ők ezt képviselik. Velük viszont az LMP-nek sosem lesz 15%-nál több szavazata.

Bizony nagy hiba volt nem elkezdeni időben a vidéki szervezetek kiépítését, erősítését szemben a budapesti liberális (és nem LMP értelemben liberális, hanem szdsz értelemben...) aktivista, párttagsággal akik kb 2 évig tudnak képviselni meggyőződésből valamit, aztán mégiscsak a hatalom lesz a fontos mindenek felett.

2018-ban lehet esélye az LMP-nek kormánykoalícióban megvalósítani a célkitűzéseit. Kivéve, ha győz az szdsz réteg párton belül. Az Együtt 2014 ígyis, úgyis elbukik, az a kérdés, hogy sikerül-e belerángatni az LMP-t is és velük együtt buknak.
@Scagnetti: Tévedés. Ha csak ennyiből állna én sem szavaztam volna rájuk. Gondolom nem meglepetés, hogy nekem sokkal inkább bejön a Balczó, Volner, Z. Kárpát, Hegedűs T, Apáti, stb. vonal. Ennek van és lesz is szerintem jövője.

youtu.be/ugI1YPOsHmk

youtu.be/8qvrgZWltJI
@Farkasokkal táncoló: Nem szavazok Orbánra, de nem fogok hozzájárulni Feri és Gordon közös visszatéréséhez. Akkor inkább adom egy kispártnak a szavazatomat, aki nincs benne a körben. Orbán ökörködhet még egy darabig, folyhat még vér is a pesti utcákon, ha így folytatják.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Ha Kunczéval és Gyurcsánnyal nem is fekszenek össze Bajnaiék, a szocikkal tuti. Nekem meg ez épp elég.
@fal_adja_a_masikat: Az LMP-t pontosan az ilyen bolsevik bomlasztóktól kell félteni. Az LMP-ben nincs semmiféle szdsz-réteg.
@KG2000:

Ha neked az antikommunizmus ennyire fontos szempont, akkor Fidesz szavazóként hogy dolgozod fel az összegereblyézett komcsik és besúgók gyülekezetét?

Kivételesen nem genyózok, tényleg érdekel hogy tudjátok Pozsgayt, Szűröst, Böröczöt meg a többi szarházit elviselni Orbán kedvéért.
@Fabius: Legyek nagyon szemét, vállalom. Addig minden párt nagyon elszántan korrupcióellenes és harcos, amíg esélye sincs korrumpálódni sehol, hisz a hatalom halvány fingszelét se érezheti ugyebár.

És meg sem keresik jóelvtársak ellenállhatatlan ajánlatokkal. De amikor a szadesz belekerült a tutiba, megborultak emberei - ha nem is a hajójuk spiccén láthatóan, de valahol a gépházban már elkezdtek elfogadni csomagocskákat a fűtők.... Pedig LOP STOP kampány volt, ott voltam azon a kampányindítón, nagyon is hitelesen és jól beszéltek mindannyian ennek a fene káros voltáról, a korrupció,lopás szörnyűségeiről, blablabla...

De aztán jött a nokiásdobozok, a kibélelt aktatáskák kora. A FideSS is rendkívül tisztának indult - lásd tegnapi poszt - az elején, amikor esélyük nem volt belemarkolni a mézesbödönbe. Amikor lett, azonnal fejest ugrottak bele madöföstül. Az LMP-ről ezek után akkor bírom majd elhinni, hogy valóban rohadtul másként - ergo nem pénzért vagy nem csak a megszerezhető pénzért - politizál, ha lesz ilyen kísértésnek kitéve és ellenáll.

Ha engem egy faszi se akar kúrogatni a férjemen kívül, akkor nem nagy kunszt páratlanul erényesnek lennem.
Egészítsd ki jövedelmed az internet adta lehetőségekkel:

penzkereses-interneten.hu/internetes-p2468.penzkereses
@Fabius: Hogy tudják Orvbűnt elviselni? KISZ-titkár nem akárki lett anno.
@Spániel: ÉS Maga Bajnai mondta - aki nem lett Hoffamnn ;-DD - hogy a csodavárás a legborzasztóbb, ami történhet velünk.
@Spániel: A többi nem számít? Akkor megint ott tartunk, hogy Bajnai-Orbán deathmatch? When You Ride Alone, You Ride with Hitler?

f.asset.soup.io/asset/0449/0799_bd91.jpeg
@Fabius:

Nem kellene általánosságban beszélni az LMP szavazói nevében. Mondjuk lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki szintén protest szavazatot adott az LMP-re 2010-ben hasonló okokból az általad említettekhez, de ugyanakkor erősen ellenzem, hogy együtt olajfázzanak az MSZP-vel és Gyurcsánnyal, és soha többet nem szavaznék rájuk, ha ezt megtennék.

Szerintem ezzel hitelét és értelmét vesztené a párt. Lehet Más a Politika néven egy MSZP-s koalícióban? Röhej. Igen, az Orbán-kormány kiábrándító, és lehetőleg le kell váltani, de az MSZP visszahozása a hatalomba semmit nem oldana meg. Sőt, konzerválná a jelenlegi Fidesz vs. MSZP felosztást, amiben hosszabb távon is csak két normális kormányzásra képtelen szarkupac közül választhatunk majd. Más lenne a véleményem, ha az MSZP legalább látszólag levonta volna a konzekvenciákat, felvállalta volna az előző kormányzás hibáit, és nyugdíjazta volna az előző ciklusokban végtelenségig lejáratódott arcokat. Ebből semmi sem történt meg, ami elég sokkoló, és figyelmeztető jel kellene hogy legyen mindenkinek.

Részemről én inkább szavazok majd egy 1%-os kis pártocskára, minthogy egy olajfázó LMP-hez húzzam az ikszet.

És lehet, hogy az LMP önállóan csak egy 5%-os kis rétegpártocskának lesz jó, de szerintem ezzel az úttal is jobban járnak, mint az identitásuk feladásával.
@kandúrkoma: Orbán a földön fetrengve röhög, mikor a hozzád hasonlók kommentjeit olvassa. Elérte, hogy rá még rászavazzál (illetve ne akadályozd meg, ne szólj ellene), most meg kiábrándít, elidegenít, hogy továbbra is ő maradjon. Jól besározta a másik oldalt (Bajnait is sározza már, ne mondd, hogy azok megérdemelték mind, akiknek jutott), és te a mai napig hagyod magadat az ő besározásai alapján megvezetni.

Miattad lett sikeres a hülyenépszavazás is, az is te voltál, aki nem álltál fel, hogy de kedves barátaim, ezek a kérdések romba döntik a hazát, és semmilyen, de semmilyen indok nem támaszthatja alá ezt a geciséget.

A helyzet az az, hogy most már elég régóta hagytad magad a legnagyobb hülyeségek által megvezetni, annyit már felfogtál, hogy sarokba vagy szorítva, de még mindig nem azt csinálod, hogy önálló véleményed lenne, amelyhez igenis van párt, akármi is az a vélemény, hanem hisztis mutogatást csapsz, és felhúzod az orrod, mert nem látod, hogy mi az a "népszerű" vélemény, amihez kapcsolódhatnál.

Ne haragudj, ezzel a kommenttel elég mélyre leástad magad.
" szocikat is utáltuk, de ami most megy azzal sikerült őket is alulmúlni, ez nem vitás. "

Na ez az oltári nagy hazugság az egész posztban.

Mert amíg A szocik megduplázták a munkanélküliséget, és a GDP arányos hiányt, addig a Fidesz mindkét mutatón javított.

Ezidáig minden ciklusát tekintve.

Plussz gyönyör, hogy 2002-ben a szolvákok elött voltunk 2010-re mindenben utolsóak lettünk a Románok után, a Görögökkel holtversenybe.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Miért Márai olvasása után, szerinted milyen szavazó lesz az ember??? ;)
@is:
Gyurcsány dörzsöli a tenyerét, ha a magadfajta együgyű összefogásról regélő szoci pecsenyét sütögető MSZP droidok meséjét olvassa.

Te nagyon hülye vagy.
@kandúrkoma: Orbán a földön fetrengve röhög, mikor a hozzád hasonlók kommentjeit olvassa. Elérte, hogy rá még rászavazzál (illetve ne akadályozd meg, ne szólj ellene), most meg kiábrándít, elidegenít, hogy továbbra is ő maradjon. Jól besározta a másik oldalt (Bajnait is sározza már, ne mondd, hogy azok megérdemelték mind, akiknek jutott), és te a mai napig hagyod magadat az ő besározásai alapján megvezetni.

Miattad lett sikeres a hülyenépszavazás is, az is te voltál, aki nem álltál fel, hogy de kedves barátaim, ezek a kérdések romba döntik a hazát, és semmilyen, de semmilyen indok nem támaszthatja alá ezt a geciséget.

A helyzet az az, hogy most már elég régóta hagytad magad a legnagyobb hülyeségek által megvezetni, annyit már felfogtál, hogy sarokba vagy szorítva, de még mindig nem azt csinálod, hogy önálló véleményed lenne, amelyhez igenis van párt, akármi is az a vélemény, hanem hisztis mutogatást csapsz, és felhúzod az orrod, mert nem látod, hogy mi az a "népszerű" vélemény, amihez kapcsolódhatnál.

Ne haragudj, ezzel a kommenttel elég mélyre leástad magad.
@Spániel: Nem ide tartozik, de a Centrum volt az egyetlen párt, akire a legnagyobb meggyőződéssel szavaztam a múltban.Utólag jöttem rá, hogy miért:Nem ígértek kánaánt, nem volt igéret-cunami, ebből kifolyólag őszinték voltak(annak tűntek?). Meg is lett az eredménye az őszinte beszédnek:A magyar társadalom nem díjazza, ha a képébe mondják a valóságot, a voksokkal bizonyították.
és mégis az lmp-nek vannak a "legszimpatikusabb" politikusai, nem a legprofibbak, vagy a legjobb szakemberek feltétlenül, de elmennék sörözni bármelyikkel.
@Member: Ja folyjon, tényleg! Csak -bajnaira ne, mert ért hozzá és nem ígér semmit,csak megvalósítható dolgokat, amin dolgozik egy ideje követhetően és kritizlhatóan. DE isten mentsen egy normális országtól, inkább a vér! Szép hazafias hozzáállás,kösz. Remélem, a kölyködet és magadat küldöd az első sorba.

Na akkor látom már van három öntudatos szavazója a magányos LMP-nek. Gondolom, ez megnyugtatja őket.
Off: pekidzs jön megint...

"Magyarország nem kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól

Az Európai Bizottság őszi gazdasági előrejelzése alapján nem tartja fenntarthatónak a magyar költségvetési hiánycél három százalék alá csökkentésére tett lépéseket Brüsszel.

A jelentés szerint ugyan 2013-ra 2,9 százalékra mérséklődik Magyarország költségvetési hiánya, 2014-re azonban ismét 3,5 százalékot prognosztizál az Európai Bizottság.

A jelentés szerint a magyar gazdaságot lassú kilábalás jellemzi majd jövőre gyenge növekedési kilátásokkal, melyek okozója részben a politikai környezet bizonytalansága. Másrészt a torzító hatású járulékok és a pénzügyi szektorra kivetett különösen magas adó.

Az EB nem rejti véka alá, hogy a tavalyi 1,6 százalékos GDP bővülés után recesszió van Magyarországon melynek fő oka a belső kereslet drasztikus visszaesése."

hvg.hu/gazdasag/20121107_Magyarorszag_nem_kerul_ki_a_tulzogtdefici
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mi bizonyosan nem vagyunk egy szellemi színvonalon, azt én is aláírom. hagyjuk meg az utókornak, hogy beállítsa, hogy ki a hülyébb. én nem félek ettől az ítélettől.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: A francba, hogy kúrcsányék miatt vagyunk ott (túlzottdeficit-eljárás) már a kezdetek kezdetétől (2004) és ez a hülye fidesz sem tud onnan kiszabadulni. :)
@iii: Karácsonyt próbáljátok előre tolni, ő megkockáztatom,tömegeket vonzana.Ne kérdezd, hogy miért, de valamiért(stílus,beszéd?) szeretik.
@Fabius: Idealista ne menjen politikusnak. Ez alap. Főleg ne legyen meghatározó arca egy pártnak.Egyébként nekünk nem idealistának tűnik elsősorban, hanem egy sértett valakinek, akinek valami becsípődött az maszoppal és Gyurcsánnyal kapcsolatban - és nem a nokiásdobozok, hanem valami személyes régebbi hiszti.
@doggfather: szerintem van olyan jobbikos politikus is, akivel szintén elmennél sörözni. :)
@Neolibsi: Nem fogod elhinni de Ő még nekem is szimpi. Azért ez egy jobbikostól nagy szó nem?? :)
Off
"Apja kondás volt, most 2,7 milliárd dollárja van a kínai kormányfő családjának"
Úgy látszik, hogy a kommunista diktátorok általában a disznóól mellöl indultak. :-)
Na lehet, hogy Stadlerrel ez volt a baj mert Ő csak juhász volt.:-)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: tényleg hazudós napod van.

- a szlovákok pontosan akkor csinálták a dzurindai fordulatot, amit egyébként Gyurcsány is elkezdett 2006-ban, tehát mi is ott lehetnénk, ha kedves Orbán Viktor nem csinál egy hülyenépszavazást. másrészt a kétéves költségvetéssel Orbán már jól elkezdte lezsakítani a magyarokat, úgyhogy ha ő marad is lecsúszunk a szlovákokhoz képest, főleg, hogy ő köldte el a három autógyárat Dzurindának, mert neki akkor is inkább a dupla minimálbér volt a fontos.
- az is közismert tény, hogy a FIDESZ mindkét alkalommal statisztikai manőverekkel csökkentette a kimutatott munkanélküliség. kozmetikáztak.

és te ezeket megint megpróbálod úgy eladni, mintha bármilyen eredmény lenne. nem kicsit vagy te egy gonosz valaki.
@Ultracivil:
Az volt a fityesz-szeplős fogantatás.
Ezek Felhőkakukkvár lakói, és nagyobb a duma, mint a tehetség.
Lehet különállásról papolni, a szocikat úúútálni, Bajnait szocizni, csak akkor lehet nekik készülni a jeges űrben szárnyalásra 2014-ben, mert be sem fognak jutni. Aki pedig nincs benn, az nincs.
Jó lenne, ha észrevennék, hogy még nem felnőttek, kell valakinek a kezébe kapaszkodni. O:)
@is: Engem nem érdekel, hogy Orbán vagy Gyurcsány min röhög. Komolyan leszarom.
Úgy gondolom, hogy a Parlamentbe Orbán ellenében bejutni nem csak a Jobbik és a Bajnai-Milla-4K-LMP-DK-MSZP-Kuncze-Fodor-ésmégmindenkimásakiélésmozog koalíció képes.
Ha ebből a háromból lehet választani, akkor szépen maradok otthon, ha meg a fenti 3 közül valamelyik totál ellehetetleníti az életemet, akkor szépen lelépek valami zöldebb mezőre. Diplomám, nyelvtudásom, mindenem megvan hozzá.

Ez a szöveg, ami szerint mindenki rohadt orbánbérenc kriptofasiszta, aki nem áll be Bajnainak égetni a tömjént, számomra szánalmasan átlátszó és demagóg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Leginkább semmilyen. Aki azt mondja hogy Máraitól lesz jobbos az fordítva fogta a könyvét az egészen biztos, aki attól lesz balos dettó :)
Fabius sem tesz most mást, mint hogy számon kéri az LMP-n, miért nem lett egy liberális párt. Akkor ugyanis valóban Bajnai mellett volna a helye.
De az LMP nem pusztán a jogállam védelmét írta a zaszlajára.
Energiapolitika, fejlesztéspolitika, a globalizációhoz való viszony és vidékpolitika: mindebben az LMP programja a a szöges ellentéte annak, amit Bajnaiék csináltak és csinálnának.
Tárgyalgathat erről Benedek, de a szövetség (amely magában fogja foglalni a szocikat is) megkötése értelemszerűen azt jelenti, hogy a párt mindezt előbb-utóbb fel fogja adni.
Olyan opció nincs, hogy előbb győzzük le Orbánt, aztán meg majd lehet önállóskodni. Nem, akkor már tényleg nem lehet.
Még ha adott esetben az LMP-n múlna egy Bajnai-kormány többsége a parlamentben, akkor sem lehet, mert a párt zsarolópozíciója csupán látszólagos. A koalícióból kilépni nem lehet, mert akkor "visszajön a zorbán". Szóval lényegében mindig az lesz, amit Bajnai meg a szocik mondanak és pont. Az LMP-nél sokkal erősebb kapcsolatrendszerrel, médiatámogatással, pénzzel rendelkező szadesz sem tudta pozitívan befolyásolni őket, csak azt a neolib gazdaságpolitikát tudták érvényesíteni, ami a szocik oligarcháinak amúgy is az érdekükben állt, és amit az LMP születése pillanatától elutasít.
Ha az LMP Bajnai (és a szocik) mellé áll, akkor ez lehet, hogy Fabiusnak meg egy csomó liberálisnak tetszik, de az aktív vidéki LMP csoportok meg fognak szűnni.
Lehet, hogy Bajnai a kisebb rossz, csakhogy ők nem azért léptek be a pártba, kaparták össze a KC-kat, és kockáztatták sokan hónapról-hónapra az egzisztenciájukat, hogy aztán a kisebbik rosszat válasszák -ehhez ugyanis nem kell külön párt, a kisebbik rossz mellé odateheti az X-et külön-külön mindenki.
Én személy szerint egy vidéki lmp-s aktivista vagyok, de elképzelhetetlennek tartom, hogy Bajnai és/vagy a szocik mellett kampányoljak. Tök más dolog bemenni egy szavazófülkébe és ott így vagy úgy, befogott orral szavazni mint hónapokig kinn állni az utcán és hirdetni azt, amiről kurvára nem vagyok meggyőződve.
Valszeg senki nem tudja megmondani, hogy Fabius az LMP-szavazók mekkora hányadát képviseli. Nyilván lesznek, akik Bajnai mellé állnak, ha az LMP elutasítja az együttműködést, és nyilván olyanok is vannak szép számmal, akik akkor hagynak ott minket, ha beállunk egy Olajfa-koalícióba. Nem tudunk jól dönteni ebben a helyzetben, a pillanatnyi szavazatvesztés garantált.
De ha összefogunk, akkor új szavazókat szerezni már nem tudunk, új szavazók csak Bajnaihoz jönnek. Így a pozíciónk a szövetségen belül tovább romlik, érdemi ráhatásunk a dolgokra nem lesz. Amit Fabius (és valszeg Jávor) vár az LMP-től egy ilyen szövetségen belül, azt nem fogjuk tudni elérni. Pedig az csak töredéke az LMP programjának.
Ha külön maradunk, győzni nyilván nem fogunk, de önállóan is lehet esélyünk bejutni a parlamentbe.
A liberális szavazókat pedig emlékeztetném arra, hogy minden választójogi változtatgatás ellenére is még mindig mindenkinek 2 darab szavazata van. Az egyikkel, amelyet egyéni jelöltekre adunk le, lényegében a kormányváltásról dönthetünk, a listán pedig arról, hogy kik jutnak be a parlamentbe.
@iii: ezzel a választási törvénnyel, amit egyébként a FIDESZ csinált, itt tartunk. igen.
@kandúrkoma: nem-nem. megint elfeljtetted elmondani, hogy neked milyen állam a szimpatikus, neked mik a gzadaságpolitikai elvárásaid. megint csak nevekkel dobálózol. még mindig áll az előző kommentem.
@Neolibsi: pedig a magyar társadalomra most is ez vár: meg fogják mondani az igazságot őszintén - legalábbis remélem - és az kíméletlen lesz. Hogy gatyamadzag meghúzás jön, az biztos, de abban bízom, hogy lesz egy "hálóterv" amiből kiderülnek mindenki számára évekre bontva a várható lépések.
Vagy tovább tombol és rombol a fidesz.
A Centrumban senki sem bízott, sokaknak kpolitikai ellenfél volt. Kevés szponzor és lelkes csapat volt Kupa őszinteségével és józanságával. Persze, lehet, hogy ők is egy szezon után eltüntek volna a süllyesztőben, de Kupa multjából adódóan sem jelentett volna ki ilyen baromságot, mint a lmp. Ez a sehova sem tartozás egy ekkora párttól mulatságos. Néhány tízezer vevő van rá.
Na ez ami itt megy az rémséges. mindkét oldalról nézve.
@d.z.:

"Nem lenne belole kormanyzas, de egy hathatos ellenzeket ki lehet belole hozni a 2018-as valasztasokig."

Ez szép és jó öcsém. Aztán magyarázd már el ugyan mitől volna hathatósabb az az ellenzék? Orbán rendszere az utolsó csavarig kiépül 2014-ig, amit biztonsággal kényelmesem ugyanekkora hatáskörrel üzemeltetni tud kétharmad nélkül is.

Lehet csak én nem értem, de a választások előtt kormányváltást és hatékony kormányzást szoktunk vizionálni. Ez a hathatós ellenzék kialakítása a következő ciklusban amolyan neszesemmi.
@Nagyzee: Ez az, még mindig jobb 5%, mint beleülni a korrupcióba, az MSZP mocskos ölébe. Ha persze attól félnek, hogy listán SEM érnek el 5%-ot, az persze probléma, de akkor politikai értelemben így is, úgy is megszűnt az LMP, legfeljebb egyes kádereinek az egzisztenciája függne attól, hogy lepaktálnak-e vagy nem.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Valami ilyesmi válaszra számítottam, ami egyben meg is nyugtatott. :)
@Scagnetti: Néztem két napja Iránról, a Jobbik kedvenc helyéről filmet. Hátborzongató a törvényekzésük - persze imádná a Jobbik, hiszen kötnek fel hűtlen asszonyokat sans gen, fiatalokat pusztán homoszexualitásért, őst ha egy szűzlányt halálra ítélnek valamiért - mivel nem lehetne felkötni a szüzessége okán - előtte megerőszakoltatják, akkortól okézsoké az eljárás.
Chavezzel kötnek örökbaráti szerződéseket, - na szóval ez lenne a Jobbik stratégiai partnere, ha kormányra kerülne itt ez a féregnyúlvány.

Atomprogramjuk minden csak nem békés, hisz nem kell ez az energiaforrás nekik annyi gázmező és olaj mellett, tehát valami másban sántikálnak - esetleg Európára is ráküldhető fegyvergyártásban gondolkozva.

DE hát annyira szimpi mentalitásuk van Izraelt eltörölni!-jelszóval, hogy csakis oda kell borulni a keblükre a magyar jobbszélről. Ezt hájpolja a drága Gábriel most mint látom, újult erővel.
@Nagyzee: Nézd, érti szinte mindenki az LMP dilemmáját:El kell dönteni mi a fontosabb:Orbán leváltása és ezzel feladja az identitásának jelentős részét és valószínűleg szavazóbázisának egy részét elveszti, vagy vállalja a különutas politikát, amivel valószínűleg lesz esélye megtartani a magszavazóit és újra végig ül négy ellenzéki évet Orbán alatt.El kell dönteni, ha az utóbbi mellett döntenek, nyugodtan ki lehet jelenteni a nyilvánosságnak, hogy nekünk fontosabb ideológiánk hirdetése és felvállaljuk, hogy ennek feladása túl nagy ár lenne a összeállás miatt.És ennyi.Ezek után a szavazóik eldöntik, hogy ez a fontos vagy a kormányváltás.
@Fabius: Akkor egyszerubben:

Ha osszeall a teljes ellenzek (minusz Jobbik), a valasztok jelentos resze otthon fog maradni a Feri-fele bagazs miatt. Ennek eredmenye egy kb. 15 szazalekos MSZP+DK egy 5 szazalekos LMP meg egy talan bejuto szolidaritas-haladas lesz, ami SEMMIRE NEM ELEG. Emellett az uj partok, illetve az LMP lejaratja magat vegleg.

Ha kivetik magukbol az MSZP+DK tarsasagot es ezek esetleg kiesnek a parlamentbol (DK szinte biztosan), osszeallhat egy meg nem lejaratodott tarsasag, ami kore szervezodhet valami 2018-ra.

A Fideszt 2014-ben ez az ellenzek nem fogja tudni megbuktatni es ennek kb. annyi az indoka, hogy az MSZP es a Feri meg letezik.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Kössz ezt a jó hírt. A lényeg az, hogy az EU nem kaszálta el Magyarországot 2013 miatt, vagyis Orbánék győztek.
@d.z.: Es ameddig ezek leteznek, a Fidesz kormanyon lesz.
@d.z.:
Ha lesz időd, olvasd el az új választási rendszerről szóló törvényt.
Nos, én két utat látok:

1) Vagy összeáll az LMP az E14-gyel, de akkor az MSZP/DK nem lesz benne

2) Vagy nem áll össze, de a választáson együttműködik velük, hogy a maximumot hozzák ki a dologból.

Bármelyikkel kiegyeznék.

@Nagyzee: Az MSZP-s koalícióra lehet fintorogni, de amíg az LMP nem szerez abszolút többséget (és ez elég soká lesz), addig a céljait csak akkor tudja megvalósítani, ha valakivel koalíciót köt. Ez pedig jelenleg mással nem képzelhető el. Ezt nem mi döntjük el, hanem a választók.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: De most őszintén:Mondott már valami eget verő hülyeséget?Én nem emlékszem(lehet, hogy volt). És persze ideológiai különbség van köztünk,közte,stb, de úgy látszik ha összedugjuk itt a fejünket,segítünk az LMP-nek, hogy ne essen ki 2014-ben:-)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Hóhó!
Szemtelen hazugság! A Jobbik eminens érdeke, hogy Bajnaiék, a szocik ellenében nyerjenek szavazatokat. Ezért a nagy riogatás, csápolás.
Ha igaz lenne, amit írsz, akkor miért nem a szocik színeiben lépett be Bajnai a szorítóba? He?
Ugyanezért uszítjátok a kissé lüke LMP-seket is(:D).
Úgy látom a Párt kivezényelte őket, mármint az összefogást ellenző lömpöpősöket,a Fábius blogra, mert virtuálisan igen nagy vitézek.
Csak amikor pl. ennyimegannyi aláírást kellene nekik a valóvilágban gyűjteni, akkor megáll a tudomány.
Schiffer András azon kevesek közé tartozik, akiket szívesen meghallgatok. Kiemelkedik a többi átlagos LMP-s közül. (Ott is levágják a fejeket, ha magasabban van mint a többié).
Az emberek azt mondják, hogy a politikusok hazudnak. Ha az igazat (ha van egyáltalán) mondanák, nagyon meg lennének sértődve.
@Alkibiádész77: ja, ha az LMP párttag/szavazó nem fogja fel, hogy az alternatíva pedig a szép halál. több okból is:

- a választási rendszer ismert. az is, hogy az LMP ugyan el tud indulni, de egyéni körzetet sehol sem fog nyerni, listán amit kap, azt is elnyomják a győztestúlkompenzációval és a határon túli listás szavazatokkal. tehát ha megugorja az 5%-ot, akkor sem lesz 5%-os frakciója, hanem csak kb. 2%. 4 fő LMP-s fog ott ücsörögni a parlamentben.
- kis pártként láthatóan nem tud nyilvánossághoz, népszerűséghez jutni. a 4 fővel még annyira sem, kikopik az emberek tudatából, majd a FIDESZ/MSZP jól megvágja a támogatását is, hogy ne is nagyon ugráljon. 2018-ban az MDF útjára lehet lépni 2,6%-kal. a történelem megismétli magát, hiszen 2010-ben az LMP nem kis részt az MDF hullájából táplálkozott szavazókkal (2010 januárban Bokros Lajosnak 15% volt a szimpátiaindexe), lehet, hogy Bajnai az LMP-ből fog táplálkozni, sőt:
- ha a FIDESZ nyer emiatt a különállás miatt, akkor is veszít szavazót az LMP (lásd poszt), hiszen nem hajlandó leváltani Orbánt.
- ha azonban az MSZP nyer még így is, akkor aztán a FIDESZ is kurva pipa lesz, hogy hiába is nyomta szavazócédulákkal, több választáson is az LMP-t. az MSZP is nyomni fogja, mert nem látja értelmét, hiszen az LMP eddig csak betartott neki. na ez így egy elég erős satu lesz, ennél kisebbet nem élt túl az MDF.

félreértés ne essék: én 2010 előtt is mondtam, hogy emberek, küldjük el egyszerre az MSZP-FIDESZT a halál valagára. egyszerre. 2010-ben volt 6 országos lista, volt Bokros Lajos (konzervatív gazdaságpolitika), volt hangulat. sajnos ez a blogoszféra, ezzel a harmincas nemzedékkel, akik sötétebbek a seggem lyukánál is politikailag, de arcuk az kilométeres (úgy jobb, mint baloldalon, de 2010 előtt persze FIDESZesnek lenni volt menő), ez jött ki, az MSZP meg visszaerősödött. mondanék egy szót, és javaslom, hoyg mindenki gyakorolja otthon, a tükör előtt:

REALITÁSÉRZÉK
@saravad: Kösz.Unom - ja érzelemvezérelten ;-DD - aki mondja csak a felböfögött mantrát, amit a FideSS annyiszor lenyom a torkokon és minden realitást mellőzve. A legnagyobb szarok idején még mindig csak a szadesz-szdalmazás megy, mert az olyan jó, vevőcsalogató portéka, zsidók, libsik, fújcsúnyák, utáljuk együtt - aztán kész. Hogh ymiért kellett annyira gyűlölni - a létező baromságaikat nem tagadva - azt azért kevesen mondják meg. Borzasztó korrupció igen, machináltak a hat vagy hétkerben, Strabag - de léteznek azok az autópályák, völgyhíd meg a FideSS alatt lett elfogadva - viszont kispályás ipari tanulók se lehetnének a simicskatörvényhozás mellett. Ahol egyenesen erre a nagybani rablásra szabódnak a törvények. Ilyen még egyik szörnyű szadeszuralom alatt sem volt. A vizitdíjért hörgés volt, most kórházak simán eltűnnek,megszűnnek, népek vándorolhatnak órákig az új ellátóhelyekre betegen, senkinek szava sincs. Ugyan már felháborodás! Megszervezett köpködés és kész. Ebben erős a FideSS, mást nem is kell csinálnia.

Emellett nem látok a börtönökben Polt Péter elég hosszúra nyúlt uralma alatt sem annyi szadeszost. Még ezt a Mesterházyt sem bírták kicsinálni, pedig már mindenkit megfenyegettek, hogy valljon rá. Mi a fene van? Bugyula impotens, Polt impotens? Vagy esetleg mégsem voltak itt ilyen iszonyú nagy sikimikik?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:Valamiért elfogadott figura, úgy látszik ez ideológiától független. Dugjuk össze a fejünket itt és adjunk tanácsokat az LMP-nek, hogy ne essenek ki 2014-ben:-)
@Alkibiádész77:

"Valszeg senki nem tudja megmondani, hogy Fabius az LMP-szavazók mekkora hányadát képviseli."

Én speciel csak magamat és a saját véleményemet képviselem.

De ha csak az itteni kommentfolyamon végignézel akkor azért arányaiban látszik, az elempére szavazók közül mekkora hányad ért egyet velem, és mekkora veled.

Amit a szövetségen belül én - és Jávor - vár tőletek az simán megvalósítható. Csak el kéne merni hinni, elsősorban nektek. Az E14-nek hitelességet kell tudni mutatni a választóknak, erre pedig nagyobb esélye van veletek, mint nélkületek. Emlékeztetlek, hogy a választási szövetségben is adott az önálló frakció lehetősége, nem KELL feladni a saját politikátok érvényesítését. Kormányon, koalícióban azért eséllyel megvalósulnak azokból pontok, amíg ellenzékben - rosszabb esetben nagy büdösön kívül - ezek megvalósulására pont nulla esélyetek van.
Egy Fideszt leváltani akaró szavazónak mit ér egy olyan párt (pld LMP),amely önállóan indul a választáson (mert szinte "mindenkivel" büdös neki összefogni)és bejut 5-10 %-kal? Számomra semmit: ül a Parlamentben, van jó fizetése, mond amit mond, de tök mindegy, mert a kormányzó párt magasról lesz@rja, de még ki is röhögi, a dolgok menetébe nem tud beleszólni!
Ha nincs jó, a legkisebb rosszat KELL választani!
Aki azt hiszi, hogy teljes ellenzéki összefogás nélkül is le lehet a Fideszt váltani, az nem realista...és 2/3-dal kell, mert 50%-kal az új kormány csak tehetetlenül fog szenvedni.
@KG2000:

Nincs mit köszönnöd, hírhozó voltam csupán.

"vagyis Orbánék győztek."

És az ország?
@a szív fészkei: Irán olyan mint egy kis hároméves, ami azt kiáltozza, hogy nem adom oda a kisautóm. Az atomprogram, a folyamatos kommunikációs ijesztgetés egy helyi hidegháború része, senki nem támad, de fentartják a feszültséget. Irán politikáját meg geopolitikai érdekek határozzák meg, és egyáltalán nem könnyű a helyzetük. Igaz, hogy a nyugat terror elleni harca megszabadította őket két ellenséges rezsimtől, de ezzel több millió afgán menekültet kaptak. Irak szintén elég bizonytalan hely, a közép-ázsiai országok méginkább. És ha ez nem elég, akkor a rendszer sem olyan szilárd, mint az elsőre látszik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Bocs, kétszer küldtem ugyanazt, mert lefagyott a gépem!
@a szív fészkei:

Bugyula és Polt impotens, de a sikimikikről akkora listát tudok neked írni, hogy ha összehajtogatod is új hidat lehet belőle építeni a Duna fölött.
Három hír egymás után:

"A Fidesz emellett azon is változtat, hogy nem kétszáz, hanem ötszáz ajánlás kell egy jelöltnek, csak a közmédiumokban lehetnek politikai hirdetések..."

"Három százalék alatt marad a hazai GDP-arányos államháztartási hiány az Európai Bizottság szerdai közlése szerint, ami azt jelenti, hazánk kikerülhet a 2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárás alól."

"Magyarország nem kerül ki a túlzottdeficit-eljárás alól - derül ki az Európai Bizottság (EB) őszi előrejelzéséből."

www.origo.hu/itthon/20121106-megsem-megy-minden-hazhoz-a-jegyzo-a-valasztasi-regisztracioert.html

mno.hu/eu/feltette-kezet-a-bizottsag-harom-szazalek-alatt-marad-a-hiany-1115857

hvg.hu/gazdasag/20121107_Magyarorszag_marad_Brusszel_szoritasaban#rss
@a szív fészkei: ha voltak sikimikik, biztosan voltak, akkor a budiban osztozkodtak. A felhajtás csak a választóknak szólt, hogy micsoda lefejezések következnek be, ha... a többit már tuggyuk.
@iii:

"Ez egy MSZP-s propagandaduma."

Hát igen! Megint előjött, mint ahogy az várható is volt a Rákosi-féle szép megnyilvánulás:
Aki nincs velem az ellenem!

Valahogy tessék végre megérteni, hogy az aki nem Fideszes, az következtetésképpen nem MSZP-s, nem Jobbikkos, nem LMP-s, sem pedig valamely párt önzetlen híve. Mint ahogyan több millió magyar sem az.
Elképesztő az, hogy bármikor feltévedek a hasonló blogokra mindig ez sül el.
Ez az ország ebben a téveszmében fulladozik 22 éve. Abban, hogy a szentséges pártok oldják meg majd helyettünk a problémákat, csak a pártok.., csak a pártok..... kakukk.. kakukk...kakukk...
Hihetetlen, hogy emberek százezrei saját magukat szúrták szemen és vakon asszisztálnak a pártok dilettáns ámokfutásaihoz.

Cimbora! Értsd meg nincs MSZP, nincs Fidesz, nincs Jobbik, Balabbbik, nincsenek ideológiák, csak egy: A hatalommal visszaélve bezsebelni, amit csak lehet. Ebben pedig pont az olyanok az eszközök, mint amilyen Te is vagy.

Csak egyszer adj esélyt egy valóban alulról szerveződő civilszervezetnek. És meglátod mire képesek!

Az én településemen egy szikra párt sincs az önkormányzati képviselők között. Azóta van béke, rend és korrupció mentes döntések, valamint tételes havi elszámolások a lakosság felé, azaz ön és külső kontroll megléte.
És nincsenek idióta beruházások, de van elég sok társadalmi munka az olyanoknak, akik tényleg akarnak valamit tenni a jövőjükért.

Szóval lehet ezt nagyban is csinálni, csak fel kellene hozzá nőni!
@Fabius:
Nagyon árnyaltan és finoman fogalmazol.
Nekem nem áll össze, hogy Schiffer milyen rendszerszintű változásokat szeretne. Az viszont látszik, hogy arról álmodik, hogy egyszer ő lesz az ellenzék vezére. (Ha Orbán nyer ez még meg is történhet, mert lesz egy kirakatellenzék és annak az élén Schiffer télleg jól mutatna :).

Egyébként meg tetszettek volna reprivatizálni és szadesz-mdf-fidesz nagykoalíciót csinálni '90-ben.

2014-ben a jogi kereteket, az alkotmányt át lehet alakítani, de a gazdaság és a társadalom felforgatására már nincs lehetőség olyan mértékben, mint a 90-es évek elején lett volna.

Abból lehet építkezni ami van és azokkal az emberekkel.
@Penivaldes: És akkor mit javasolsz Felhőkakukkvárból nézvést?
Eléggé fiatal vagy, meg kéne tanulnod - időd, mint a tenger, fejed meg okos - a tibetiektől a materializálást. Pár év, semmiség, elszalad hamar. Utána elképzelnél egy ideális miniszterelnökjelöltet, hozzá valamilyen pártszerűséget: tisztát, érintetlent a mindennapok mocskától, emberi vágyaktól, mindentől - és megmaterializálod. Olvastam európai nőt, aki leírta, hogyan volt képes egy ilyen lény létrehozására.

Dalai Láma cukkermukker, imádom, segítene neked biztos, szereti a magyarokat.:-))) Engem is megáldott mosolyogva anno, amikor itt volt, ééééééééés, azonnal jött is tinyó, ami pedig kurvára nem szokott jönni.
Pont az lenne óriási hiba az LMP részéről ha lepaktálna az MSZP-vel, vagy a Bajnai féle szövetséggel. Maradjanak inkább kispárt minthogy beálljanak ezek közé, ha megteszik én tuti nem szavazok rájuk. MSZP / DK / FIDESZ nekem egyre megy...
@a szív fészkei:
Egészségügy: hangsúlyos és támogatott prevenció, egészségtudatosság. Magántőke bevonása elégséges állami forrás híján. Alapellátás szigorú szabályozása+ legális fizetős extrák. Ez nem kellett. Most: nahát, be akarják vonni a magántőkét, magánbiztosítókat! Hálapénz legalizálva. Jelenleg ugyanis úgy van talpon a rendszer, hogy úgyszólván kiszervezték belőle a betegeket.
Kultúra: mecenatúra, próbáljanak az intézmények a piaci viszonyok közt érvényesülni kisebb támogatással, nem lehet mindig mindenkit megmenteni. Most? Az új kultminiszter értekezett a mecénás-rendszer és a magántámogatások fontosságáról. Addig is, múzeumok, levéltárak színházak állnak a mexűnés küszöbén.

Vajon hogy látja ezt egy fideszes?
@d.z.:

Szerintem figyelmen kívül hagysz egy apróságot: Bajnainak a bejelentést követő héten parlamenti küszöböt megugró támogatást és Mesterházyt, Schiffert átugró támogatást mértek Mráz Ágostonék a Nézőpontnál.

Magyarul megmozdult valami két év után először. Azután a két év után, amiben a Fidesz hanyatlásából egyik ellenzéki párt sem tudott számottevően profitálni semmit.
@Fabius:

Önálló koalíció... hmmm.

Mekkora a szavazatban mérhető támogatottsága a Kdnp-nek?
Orbánnak adott esetben mi éri meg?
Kormányt alakítani egy frakcióval vagy ellenzékben lenni két frakcióval?
Egy mozdulattal módosítani fogják még az utolsó pillanatban is a választási törvényt, ha úgy érzik indokoltnak.

Tudom, most még nem így van, de én az ő helyükben (és a többiekében is) biztosan elkezdeném a háttér egyeztetéseket, viszont nem verném nagydobra, csak akkor, amikor a fidesz már megszavazta és elfogadta a saját választási törvényét. Olyan helyzeteket kell teremteni, ami a fideszt kényszeríti "magyarázkodásba" Nem a fidesz hívők miatt, hanem a bizonytalanokért.
@quendelapo:

"Nekem nem áll össze, hogy Schiffer milyen rendszerszintű változásokat szeretne."

Mondok példát:

Szerinte az nem elég, ha a korrupciós ügyeket földerítik és szankcionálják, úgy kell(ene) a rendszert - pl közbeszerzés - kialakítani, hogy erre lehetőség se legyen.

Többek között erre mondom én, hogy ez egyelőre nem az a Tündérmeseország még, ahol ez LMP kétharmaddal végrehajtható. Viszont egy ilyen habitussal bíró fék egy kormánykoalícióban rendszerszintű átalakítás nélkül is jelentős eredményekre lenne képes.
@Ergosum:

A KDNP mérhető támogatottsága nulla. Viszont önálló frakciója nem ezért van, hanem a vele járó előnyökért. Erről pedig nem fognak lemondani Orbán kedvéért, semmilyen okkal indokkal. A képviselők "másodállását" is átverték rajta Lázár javaslata ellenére is.

Ez nem fog változni, szinte biztosan.
@Alkibiádész77:
A koalíciós érvelésed akkor igaz, ha az E14 nem szerez kétharmadot. Akkor viszont rövid időn belül új válazstások lesznek, mert a jelenlegi keretek között, pláne koalícióban nem lehetne kormányozni.
Ha az E14 megszerzi a kétharmadot, akkor nem kell bemennetek a koalícióba, részt vehettek az új alkotmány kidolgozásában és kiállhattok az antiglobalista, újbalos értékeitek mellett. Valószínűleg nagyobb sikerrel, mint ha ezt Orbán parlamentjében tennétek.
Igazad van, két szavazat van, így lehet, hogy csak az egyéni jelöltekről kéne megyegyezni a többi szervezettel, így közöttük Bajnaiékkal.
@saravad: DE azért mondjuk a tehetséggondozó Rajkókat nem kinyírták mégnemzetibb rajkózással, hanem kurvára segítették őket.

DE látod, csak a köpködés megy, azt sem tudja a legtöbb, mit köpköd. Ez tényleg hervasztó. Valami ideális sosemvoltért kampányolnak - egy nevet nem tudnak idecitálni, aki ilyet meglépett és tett valamit - csak az a lényeg ilyesmi ne is legyen! És akkor megnyugodnak és lesz a FideSS örökkön örökké ámen.

Most milyen friss lömpopós nickek tűntek fel harciasan védeni a nagy önállóságot. A Bajnai-ekézhést. Úgy látszik ez a második karaktergyilkolós lépcső, amikor nem a szokott fideSStrollok dolgoznak a Navra-irodákból (mert azon már röhögünk), hanem kiadják bérmunkába a dolgot máshová.
@Fabius:

Tudom, hogy a frakciós előnyök miatt, de mint írtam jobb önálló frakció nélkül kormányban lenni, mint ellenzékben önálló frakcióval.

Nem tudom, hogy mennyire fogja akár az összefogást, akár a fideszes képviselők hozzáállását borzolni a kisebb létszámú parlament. Erről szinte sehol nincs hír.
@Fabius: Hogy megmozdult valami, az most látszik: már nemcsak a FideSS felől támadják dühödten Bajnait. Tehát annyira veszélyes, hogy már most ki kell iktatni.
@Fabius:
Hát igen, de akkor pl. az adórendszert - pontosabban az adóellenőrzés rendszerét - is úgy kéne kialakítani, hogy alig adjon lehetőséget az adóelkerülésre. Egy gombnyomással lássa az adóhivatal, hogy a megvásárolt ingatlan, az autó vagy akár a hitel törlesztő részlete messze nem jön ki a bevallott jövedelemből.
Ez elég sok jól működő demokráciában így van. Schiffer mintha eddigi pályafutása során ez ellen harcolt volna.
@a szív fészkei:
Ennyire nem vagyok harcias LMP ügyben. Fabius véleményén vagyok, de értem a kételkedőket is. Le kell ennek futni még. Végülis, az azonnali látványos összeborulás is furcsa lett volna. Mérlegeljenek, tárgyaljanak, én várok :)
@a szív fészkei:

"friss lömpopós nickek tűntek fel harciasan védeni a nagy önállóságot."

Ebben nem feltétlenül látok konteora okot adó dolgot.
Lehet ez simán azért is, mert valóban így látja az LMP tagság x része, ami teljesen életszerűnek látszik számomra.

Az viszont tényleg vicces, hogy a Fideszt kedvelők, támogatók mennyire óvják az LMP-t az E14-től.
Nyilván csak azért, mert jót akarnak nekik... :o)
@a szív fészkei: Ezen vitatkoznék, Bajnai abszolút azt a gazdaságpolitikát viszi, ami kb. kibelezte Európa gyengébb országait, ha rajta múlna, talán már teljesen a külföldi tőke hatása alatt volnánk. Sokkal többet kellene építeni a helyi adottságokra, szóval ha megbocsátasz, részemről inkább Ángyán az, akire felnézek.
@a szív fészkei:

azt, hogy egy tipikus dzsobbikus, undorító...már nem nagyon adnak neki helyet abban a médiában amit én fogyasztok a többi meg...most lesz egy változás ott is...ha nem is azonnal...észrevetted, hogy a szélsőségeseknek nem adtak kukorékolási felületet a teaparty-ra gondolok és csatolt gyagyára meg a trumpra aki még a zarpaio-nál is undorítóbb

brühühühü
@a szív fészkei:

Én szívesen olvasnék egy olyan követelmény kívánságlistát, amit a Bajnai ellen fanyalgók írnak. Sorolják fel, hogy reálisan! ki(k)ben látnak fantáziát, aki(k)re nyugodt szívvel adnák a voksukat Orbán ellenében.

De az is érdekelne, ha elmondanák, hogy szerintük miért lehet egyenlőségjelet tenni Orbán és Bajnai közé.
@Ergosum: Ez meg milyen fasz ötlet már megint??? :)

"Vas Imre – az indoklásban a francia példára hivatkozva - odáig menne, hogy kimondaná: internetes sajtóban tilos kampányolni."

hvg.hu/itthon/20121107_valasztasi_eljaras_kampany_szabalyok
@a szív fészkei:

Bajnai tagadhatatlanul becsokiztatta Orbánékat. Ezt kihasználni elég nagy hülyeség lenne.

Értem én az LMP aktivistákat is, de nekik is szembe kell nézni azzal, hogy választást nyerni, egyáltalán parlamentbe jutni csak választókkal lehet.
@rodeo36: Ne légy butus. A kép sokkal összetettebb. :) Én sem írom azt neked, hogy undorító amcsinépszavás ballibsi vagy hasonló nem??? :)
@Spániel: Nem látok bele, csak annyit tudok, lévén a fiam egyik barátja egy volt SZDSZ prominens fia - aranyos, normális srác - , hogy amikor győzött a szadi, nem lehetett látni a Gizella utat szerintük a támogatóktól, két éve meg csak a Gizi kutya volt ott, szomorúan nézve a szép kék szemével a semmibe. Hát ez van, ez a valóság. Nemcsak itt, a világban mindenütt.

Mutatták a hírügynökségek, ki mennyit adott fillérre Obamának, Romneynak millió dolcsikban mérve J-ZAy-től a franc tudja milyen ticoonig. Szóval a politika pénzből áll, akiknek van, adnak és majd valamikor visszakapnak valamit a nyertestől - ahogy a Tanúban Virág et. is fog majd kérni valamit Pelikán elvtárstól.

A kampány valami horrorösszeg volt Amerikában, azt össze kell dobni, nincs mese, nem csak a felajánlott 1 dolcsikból jött össze. Én ugyan arra szavaznék, aki egy kurva képen meg nem jelenik és egy szót sem szól, csak leír valamit a netre, amit számon kérhetek - de az országnak kell a rizsa, ahogy máshol is kell. Az meg pénz, pláne a Simicska MAHÍR-jében. Arra meg nem ad Orvbűn eleget, de állítólag soha nem kaptak semelyik kormány alatt a pártok eleget. Hát akkor meg szereznek rá.

Most lehet szemet forgatva csodálkozni, hogy jézusereje, mik vagynak, de ez a való élet, csókolom! Mephisto áriájával: eladó az egész világ!

Az LMP-t segítette Field, majd segíti más is. De ha nem ,akkor mi van? Honnan lesz zsé?

Ahogy itt is felmerült már a kopogtatógyűjtésnél is befuccsoltak volna, ha nincs FideSS-segítség. Az normális volt - hiszen aki ezt írta, konkrét esettel - szolgált? Akkor ki a kurvatiszta annyira?

Jó lenne kicsit realitásközelibbnek lenni és nem álmokat kergetni. Amíg egyetlen egy párt sem érdekelt a finanszírozás átlátható rendezésében, itt lesz korrupció, csak a mértéke változik. Bajnai pont azért is elfogadható nekem, mert saját pénzét öli bele, tehát nem a máséval veri a csalánt.
@a szív fészkei:
ja és a gusztustalan trump nem láttad mikor a Sandy előtt 2 perccel beadta, hogy 5 millió dollárt fizet jótékonysági célra mit Obama megjelöl, ha bemutatja az útlevélkérő papírjait, gimnáziumi jegyeit...erre a Colbert egy komédiás ellenajánlatot tett neki, hogy ha bekapja a tökeit nyilvánosan és addig szopja nyalja azokat amig el nem élvez akkor ő meg 1 milliót fizet a trumpnak utána egy kis csönd lett de mikor a határidő majdnem lejárt adott 24 óra haladékot Obamának erre Colbert is +24 órát azóta csönd van megjött Sandy és persze Obama leszarta nem is reagált rá

a zarpaio sheriff nem lehet leváltani csak ha a választói küldik a picsába azok meg hozzá hasonló tetvek...de jól megvan a vasfüggöny mellett kushadva és lesve mikor jönnek a mexigek akik egyre kevésbé érkeznek és ez a véres valóság mert nagy szükségük lenne rájuk mint Dubai-nak a filippinókra ha azok nem lennének Dubai se lenne

brühühühühü
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Gondolom majd egy újabb módosítóban azt is pontosan definiálják, hogy mit jelent a kampányolás.
Mondjuk kampányolásnak nem minősül, ha a kormány munkáját akár hazug módon is (ld. MNO kontra HVG cikk u.arról a hírről, amit idéztem) méltatják, ellenben kampányolásnak minősül, ha a kormány ellen bárki kritikát fogalmaz meg, vagy a saját elképzeléseiről beszél.
Ha ehhez hozzávesszük Orbán azon mondatát, miszerint aki a miniszterelnököt, a kormányt támadja, az magát a népet támadja (ld. nem a diktatúra ellen harcolt kirohanása), még a végén hazaárulás vádját is a nyakába kapja minden kormánykritikus.

Szép új világ.
@Member:

Ezt a bullshitet nyugodtan meghagyhatod a jobbikosoknak.

Ezek szerint az idei alternatív költségvetéseteket nem olvastad. Az baj. Mert az iránya és alapelvek szerint több a hasonlóság a Bajnai irányvonallal, mint a különbözőség.

Lehet pótolni kéne azt az olvasást.
@Member: Főleg, amikor megszavazza majd a regisztrációt. AKKOR felnézhetsz rá... :D
@quendelapo:

Khmmm.

Megjegyzem ez az adórendszer cucc benne van az alterköltségvetésükben :-)

lehetmas.hu/magyarorszagtalpraall?p=kiadvany

18. oldal, egyenlegjavító összefoglaló táblázat első tétel.
@a szív fészkei:

+1!!!!!!!!!!!!!

Erről pofázok már mióta a fotelfilozófusoknak, hogy NINCS tiszta kéz. Legfeljebb azért tiszta még, mert nem fér hozzá a közöshöz.

És hiába várják az új arcokat a fotelesek, hiába jönnek: megrontják őket. Mindig ezt a két sorozatot ajánlom a figyelmébe minden fotelfilozófusnak:

- Yes, Minister / Yes, Prime Minister
- The Wire (Series 4-5)

Tessék megnézni. Szerintem teljesen életszagúak, így romlanak meg az ártatlan új arcocskák.

Szív, neked vajon elhiszik, ha nekem nem? :D
@Ergosum: Mert le kell nyesni, földbe kell döngölni,hitelteleníteni és szenyázni kell. Ez van kiadva 23-a óta. Várható volt. Remélem, felkészült erre és bírni fogja - igaz, ez az erejét is mutatja, hogy két héttel a Milla-megjelenése után ekkora vihart arat mindenhol.

Imádom elképzelni, hogy akinek ő erköcsileg by Ángyán nem vállalható az mennyire tiszta, magas moralitású a hétköznapokban. Biztos minden adóját határidőre és azonnal befizeti, mindenről azonnal kér és kap számlát, soha a legkisebb kilengést meg nem engedte magának semmilyen élethelyzetben, a katolikus szentek brühühüzve gyűlnek egy sötét sarokba, mert annyira nem tudnak itteni erkölcsi fároszokkal versenyezni.

Én beérem egy esendő emberrel is, aki megígérte, hogy megpróbál legjobb tudása szerint dolgozni és tenni az országomért. Bár jól tudok rajzolni, van képzelőerőm is, én szeretem a hús-vér figurákat, akik esnek-kelnek, hibáznak, de igyekszenek. Ezt a kérlelhetetlen savonarolai lázat nem értem és utálom.

Én is csak egy szarból és jóból gyúrt emberke vagyok, hogy pofázhatnék állandóan a a magas erkölcsről? Még a cipészemtől sem kérek számlát, mert nem tudna adni, és bezárná a boltot, éhenveszne. Nekem meg kell az olcsó és kreatív melója.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Nekem drága pláne, nem hiszik el: engem itt mindig azzal intéznek el, hogy á, ő egy hisztis, érzelemtől duzzadó, be sem számítható! :-))
@Fabius: Szerintem pedig te hagyod figyelmen kivul, hogy ez az allapot addig fog tartani, amig ossze nem allnak a politikai elet rothado hullaival. Azokrol tudni kell ugyanis, hogy budosek.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Az azért cuki, hogy a saját kutyátok kölyke nem kell hogy patyolat tiszta legyen de a többiek aztán mindenképp. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"a Nemzeti Választási Bizottság határozná meg, hogy mikor kell leadni a reklámokat"

A szocikét, ördögbotosokét, jobbikét reggel f5 és 6, este 23 és 02 óra között, a Fideszét meg főműsoridőben, nyilván.
@rodeo36: Ő a Colbert, aki a Megyeri hidat akarta magáról elneveztetni? Bírtam az ürgét. Ez a Trump egy hányás látványra is. Bár már rájött, hogy narancssárgán még nki, őszül végre.
@Fabius: Egyszer már a média erőszakos elfoglalásával vesztettek. Nyomassák a szar Irma nénis vackaikat, annál jobban megutáltatják magukat.
@Habbal: Ha megmarad kis párt, ELLENZÉKBEN, mi az értelme a megmaradásának/létezésének???
@KG2000: Ha a demokratikus pártok közös listát indítanak, akkora frakciója lesz az LMP-nek, amit ki tud alkudni. Ha nem indít közös listát az MSZP-vel, tízezer százalék, hogy kiesik a parlamentből. Ez a realitás.
@Nagyzee: "Röhej. Igen, az Orbán-kormány kiábrándító, és lehetőleg le kell váltani, de az MSZP visszahozása a hatalomba semmit nem oldana meg."

Röhej. Igen, a Gyurcsány-kormány kiábrándító, és lehetőleg le kell váltani, de a FIDESZ visszahozása a hatalomba semmit nem oldana meg. Ezt a mondatot voltál szíves 2010 előtt mondogatni? 2008-nam a hülyenépszavazáson hová szavaztál?
@Fabius: "Mert az iránya és alapelvek szerint több a hasonlóság a Bajnai irányvonallal, mint a különbözőség. "

Nos, a kisebb állam/újraelosztás (Bajnai) vs. nagyobb állam/újraelosztás (LMP) alapelvek hogyan is vannak hasonlóságban egymással?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Szerintem félreérted, amiről írnak.

Reálisan az ember bekalkulál némi tisztátlanságot, de egyrészt van egy határ, másrészt baromira irritáló, ha valaki talpig szarosan magyaráz arról, hogy gusztustalan a másik ember körme alatti piszok.
@iii: Egyrészt más a koalíciókötés a parlamentben, és más a választási koalíció.

Másrészt az LMP nem egy hosszútávú projekt? Nehogy már kötelező legyen egyből bemenekülni egy esetleg előnytelen koalícióba. Ha a választók nem adnak felhatalmazást az LMP-nek 2014-ben vagy 2018-ban, akkor küzdeni kell tovább, és addig is lehet hatással lenni a magyar politikára ellenzékből, plusz ha úgy alakul és tényleg megéri, be lehet szállni akár egy kormánykoalícióba. De egy választási koalíció olyan leharcolt alakulatokkal és alakokkal, melyek / akik ellen az LMP magát meghatározta már a nevével is?
@d.z.:

Mutass a képen egy Kunczét vagy egy Gyurcsányt:

static.nol.hu/media/picture/13/58/78/000785813-4866-625.jpg

Én nem találtam, de hátha neked menni fog. Ezen kívül ha Kuncze kijelenti, hogy szereti a pinát, mert szerinte az jó dolog, akkor te onnantól nem fogod szeretni? Lesarkítom, persze. De nem jut jobb példa eszembe rámutatni arra, hogy egyelőre olyantól van most betojva egy réteg, ami egyelőre nincs.
@saravad: A mérlegelés nem baj. Csak ez a mostani nagy kirohanás és dehoensztálás furi kicsit. Figyelj, szerintem Bajnai jó taktikus. Tán igaza van, puffogja ki mindenki rá magát most. Előbb-utóbb elfogy a puskapor, addig meg ő dolgozik és kész.
@Ergosum: Jézus Kristzust se ismerik és vallják: Más szemében a szálkát, amikor magadéban a gerendát sem?????
@Fabius: Azért egyszer mondja meg valaki, Kunczén mi olyan nagy rettenet, hogy inkább maradjon Orvbűn? Gyurcsányt már múltkor ragoztuk - hogy az ő fene nagy bűnösségében inkább Orvbűn bűnei vannak, mint a sajátjai.

Most e recept szerint kezdik gyalulni Bajnait. Habonynak eléggé egysíkú a kommunikációja.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Látod, itt van vagy hat harcos - nem fogunk össze! - hívük. Azok majd beviszik a vállukon.
@Fabius: Azért ez sem piskóta. :))

„A szavazás napján választási gyűlés nem tartható” – mondaná ki a Vas-féle verzió. Mindkét változatban szerepel, hogy a közterületi kampányt – amit egyik képviselő sem tiltana meg, még a választás napján sem – csak a szavazóhelyiségek bejáratától 150 méternél távolabb lehet folytatni. Előre borítékolható, hogy emiatt 2014-ben mérőszalagokkal felfegyverkezett aktivisták jelennek majd meg a szavazókörök környékén, hogy ellenőrizzék, megvan-e az előírt távolság."

Lehet, hogy valamelyik fideszes a mérőszalag bizniszben utazik??? ;)
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Én csak a miniszterest láttam: imádtam, tananyag állítólag politológusoknak. Megint kéne vetíteni.
@Fabius: Ezeket az embereket kategorikusan ki kell zarni barmilyen egyuttmukodesbol, nem pedig taktikazni. Masik dolog, hogy kb. ez a hozzallas volt az SZDSZ-nel is, hogy ok majd orkodnek az MSZP felett: az is milyen jol ment. Orbant (maganvelemeny) nem kell minden aron levaltani. Ha az egyetlen alternativa, hogy visszamegyunk 2006-ba, azzal semmit nem nyer az orszag.

Vagy le kell szamolni a ezekkel a politikai hullakkal es megtisztulva nekivagni valaminek, aminek a vege nem feltetlen gyozelem, vagy taktikazni/befogadni oket, de ebbol nem lesz semmivel sem sikeresebb/profibb, szubjektiven nezve jobb kormanyzas mint a Ferie volt.
@is:

A progresszív adórendszer visszahozása mindkettő alapeleme. Ezen kívül az LMP egyenlegjavító intézkedéscsomagjában is 40-60% a kiadáscsökkentő-bevételnövelő intézkedések aránya. Az alterköltségvetés 36. oldalán találsz egy listát az állami kiadáscsökkentő tételekről - gyik: kisebb állam - TEK-től OGY őrségig.
...a probléma szerintem másként jelentkezik, mint azt eddig itt körbejártátok: fideszt mint kormányt kell leváltani...az mszp-t pedig el kell takarítani a magyar baloldali politikai porondról ...mert nem magyar, és nem baloldali (akkor lesz csak igazán közveszélyes amikor megpróbál azzá változni...egy körömcipőben sétáló tehénről hitelesebben hihető el, hogy férjezett bécsi dáma...vagy inni kell hozzá,és máris nagyon rendben van)...tehát a probléma egy kétfrontos küzdelem egyszerre történő sikeres megvívása.....Dávidok Góliátokkal szemben....s Dávid csak a nemzetre számíthat (zéró oligarha...nyugati pénzmágnás....csak a nemzet)...hogyan lehet..lehet egyáltalán megnyerni! Igen lehet!!!

Kizárólag a választókkal közösen...az Ő akaratukból! Mi kell ehhez?

1.Mindent annak nevezni ami... (szokatlan?)
2.Két front egy lehet..a 89"-esek vs. Újak!
3.Választékként (végre, először) kell adni a szavazóknak az új rendszerváltás pártjainak programját.....érezze csak a választó a saját személyes döntésének következményeit....ha a "régit" vagy az újat választhatja...választhasson valóban!

Az LMP-nek és a 4K!-nak, szólítva a progresszív változásba érdekelteket (pártok szakszervezetek,egyesületek) igen is meg kell csinálnia az Új pólust-nem félve attól, hogy kezdetben kicsi- ha kicsi a választók teszik majd naggyá..amennyiben az együttműködők alkalmassá teszik erre magukat.

Bajnai Együtt-je jelenlegi formájában..nem életképes......tavaszra már csak Bajnai hátát civilekkel az mszp-n belül betámasztó szervezetként van csak jelen....vagy változik és változtat....vagy alkalmazkodik és alkalmazzák...egy újabb mutyi művelet eszközeként.. azoknak a választóknak akiknek a lábán nincs gumicsizma ki kell jönnie a trágya dombból, mert szandálban és félcipőben sz@rt taposni továbbra is sz@aros lábbal lehet...bár vannak akiket ez sem zavar...csak langyos legyen
@Member: Nézzél, a te dolgod. Zárkózzunk be, ja virágos kiskertgazdaságokkal előre a Kánaánért.

A világ globális, Európa közepén ezt tagadni érdekes. Ángyán pedig, mint látni, nem borította Orvbűn fejire a szaros küblit.
@Ergosum: "Reálisan az ember bekalkulál némi tisztátlanságot, de egyrészt van egy határ, másrészt baromira irritáló, ha valaki talpig szarosan magyaráz arról, hogy gusztustalan a másik ember körme alatti piszok."

Értem. Tehát az elmúlt 22 év gengszterváltói akik tönkre baszták az országunkat, eltüntették a nemzeti vagyon kb 90%-át és elzálogosították még az ükunokám jövőjét is azok a "bekalkulált tisztátalanság" lovagjai, mig a 2010-ben parlamentbe került jobbik maga a patás ördög talpig szarban.

Csodálom az "éleslátásotokat". :)
@d.z.: Még jó, hogy Orvbűn neked megfeleés nem ő a politikai hulla, akinek a bűzét már a világ sem állja. Érdekesen gondolkodtok ti ott az LMP-ben. Az ország totális kifosztása, ellehetetlenítése, demokratikus voltától megfosztása nem probléma, éljen és virágozzék Simicskaland - csak jaj, ne az utált Gyurcsány tűnjön fel, aki, meg utána Bajnai valamit tett is volna ezzel a szemétdombbal! Ha ez az LMP, akkor meg nekem nem kell.

De kár kikérni a FideSS-szimpatizáns jelzőt ezek után:[...]"Orbant (maganvelemeny) nem kell minden aron levaltani."
@d.z.:

Felmutatni egyelőre egy sértődött Kunczét lehet:

hvg.hu/itthon/20121027_kuncze_bajnaiek_csatlakozas

Abban viszont nem értünk egyet, hogy Orbánt nem kell leváltani. Ha nem tesszük arra nagyon rábaszunk mindannyian az országgal együtt.
Egyébként pár óra múlva folytatódik a parlamentben a választási törvény újra-megnyitott részletes vitája. :) Szerintem érdemes lesz abba is belehallgatni. :)

stream001.radio.hu/mr5.m3u
@is: 2008-as népszavazáson sehova, nem mentem el. És mint a hozzászólásomban írtam is, 2010-ben az LMP-re szavaztam, nem Orbánra. Olvasni tudsz?

Ugyanígy nem fogok az MSZP-re szavazni 2014-ben csak Orbán miatt. Hosszabb távra játszom. Sem szar MSZP kormányt szar fideszesre, sem szar fideszest szar mszp-sre cserélni nem túl nagy perspektíva. Inkább szavazok bárki másra, aki megpróbál ebből a körből kitörni, bármilyen kicsi is legyen az esélyük. Hiszem, hogy hosszabb távon annak is lehet eredménye, ha eleinte épp csak beesik 1-2 ilyen párt a parlamentbe. Ezek a példák bizonyítják, hogy igenis lehet új pártokat felépíteni, és igenis van valamekkora választói akarat az ebben az irányba történő előrelépésre. Plusz ez nyomást helyezhet a két nagyra is, hogy változzanak. Az egyik a másikra cserélgetése kevésbé.

Akik inkább visszahoznák a szerintük vállalhatatlan MSZP-t csak azért, mert a Fidesz még náluk is vállalhatatlanabbnak érzik, azoknak lelkük rajta, de azért azon elgondolkozhatnának, hogy éppen ezen viselkedésük miatt van, hogy az MSZP talán megengedheti magának, hogy semmit nem tanult a hatalmas buktából, és szalonképesebbé és kormányzóképesebbé sem tette magát. Az emberek úgyis visszajönnek, ha csalódnak Orbánban, gondolhatják, és lehet, hogy teljes joggal.
@Fabius: + 1 És ha a minél rosszabb, annál jobb politikáját vallja ez a jóember? Érdekelne, hogy itt él-e a csodás lehetőségek feritéles honában vagy messziről osztja eszet?
Fábiusnak is igaza van a maga szempontjából, meg azoknak az LMP-tagoknak is, akik ellenzik a felolvadást a balos Olajfának.

Mert ugyan szépen meg lehet ideológizálni, kedves Fábius, hogy Bajnaiék hú de számáítanak majd Schifferre és elképzeléseire (MegaLOL), de nyilván ennek semmi realitása.

Ha pedig a 20%-kos SZDSZ felmorzsolódott rövid idő alatt az MSZP mellett, akkor el lehet képzelni, hogy miként hiteltelenedik majd el egy párt a "Lehet Más a Politika" névvel a szoci apparátcsikok mellett...

Idővel még azok is köpködni fogják, akik most bármi áron az LMP besorolását akarják, ahogyan az SZDSZ-t is lekurvázták, leprostizták azok is, akik akkor a koalícióra szavaztak.

Mi tehát a forgatókönyv?

- a vidéki tagság lemorzsolódik, tehát az LMP (Lehet Más ...) egyre jobban rászorul majd az MSZP segítségére

- a Lehet Más hozzágyalulódik a partnereihez, egyre több tag és szavazó dobja be az unalmas

- nem lesz visszaút, ahogy az SZDSZ-nek sem volt, hiszen a tagság, vezetés egy része anyagilag is érdekelt lesz az MSZP-vel való szimbiózisban (miniszterség, államtitkárság, stb.)

- nyilván - Fábius szirénhangjával ellentétben - Schifferre és a Schiffer-félékre nem sok jövő vár... egy Gombnyomogató János lesz a sok közül, totális arcvesztéssel, akit egy idő után ki lehet dobni, ha ugyan nem maga lép le porrá alázva.

Mert ugyan mi van, ha keménykedés, mert mégsem alakulnak úgy a dolgok, ahogy akarta? Kábé az, mint mondjuk a D209-ügynél, a "pragmatikus" együttműködők továbbra is a "haza üdvére" hivatkoznak, egy Kis János, egy Hack Péter meg leléphet, ha akar, tovább morzsolva a párt hitelét...

- és a szimbiózisból nylván közös gazdasági ügyek, közös, vitatott jelöltek is következnek, mind-mind bebizonyítva, hogy nem lehet más a politika.

Egy idő után még maga Fábius is röhögni fog rajtuk, hogy mennyire elkurvultak (ahogy nyilván az SZDSZ-en is röhögött).

Ui.: lehet mondani, hogy személyemben egy csúnya jobbos ellendrukker írta ezt, de érdemben aligha lehet cáfolni ezt a forgatókönyvet.
@a szív fészkei:

Az tagadhatatlan, hogy szadinak van sara gazdagon. De az is kétségtelen, hogy a tényleges hanyatlásuk 2002 után következett be, amikor Kuncze már kormányzati tisztséget nem vállalt. Az én véleményem szerint a megsemmisülésükhöz vezető úton nagyobb szerepet játszottak a horngáborok, kókajánosok és t.asztalosildikók, mint Kuncze.
@a szív fészkei:

a; nem vagyok LMP-s
b; Ha te szemely szerint azzal a Gyurcsannyal akarod a magyar demokraciat helyre allitani, aki szandekosan meghamisitotta az orszag gazdasagi adatait, ket evig (2004-06) hagyta hogy teljes gozzel a szakadek fele rohanjon az orszag, hogy megtarthassa a hatalmat, majd mikor ez kiderult az ellene tuntetoket brutalisan szetverettte, majd a hatalomhoz valo gorcsos ragaszkodasaban 2009-re ellehetetlenitette a kormanyzast: tedd nyugodtan. De annyira ne csodalkozz azon, ha magyar tarsadalom nagyresze belole se kerne tobbet OV-n kivul.
@Nagyzee: "Az emberek úgyis visszajönnek, ha csalódnak Orbánban, gondolhatják, és lehet, hogy teljes joggal."

Pont ez a baj a maszopos csirkefogókkal is. Semmit sem akarnak változni és pont leszarják a jogos elvárásainkat. Nekik bőven elég annyi, hogy úgyis visszaszavazzák őket, akik kurvára ki vannak bukva a most a fideszre. :(
@a szív fészkei:

*sóhaj*

Ostoba vagy. Miért lenne Fidesz szimpatizáns amiatt, mert számára fontosabb más alternatívák felépítése / támogatása, mint az MSZP - Fidesz pöcegödör legalján zajló deathmatch-ében történő állásfoglalás?

De hajrá. Aztán 4 év múlva lehet majd itt okádni az epét az újabb mszp-s csodára, és fintorogva visszahozni megint a Fideszt, hogy aztán 8 év múlva meg megint a fideszesre (aki még akkor is Orbán lesz:s) okádjunk. Remek perspektíva.
@Nagyzee: Igen..igaz, legyünk egyre többen akik nem csak az orrukig látnak...és jutalmaznak egy sz@r garnitúrát...egy másik sz@r helyett...aztán innen folytatják 4 évente...ez ám a választói éleselméjűség!
ja és közben azt mérlegelik: "ez nagy sz@r volt amultban...de ez a mostani még nagyobb"...ezután majd a "legnagyobb..."következik...és így tovább..de ezt csak mi magyarok hagyjuk...máshol már takarítottak volna....mi meg csak hápogunk?"nahát itt minden csupa szemét....de mééért...?"
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Inkább ez érdekes:

"Vas Imre – az indoklásban a francia példára hivatkozva - odáig menne, hogy kimondaná: internetes sajtóban tilos kampányolni. "

Innentől az egyéni képviselői blogok fel fognak értékelődni. Azok ugyanis nem számítanak internetes médiának. Rá lesznek utalva a jelöltek, hogy az alternatív megjelenés formáját kihasználják. Na ott viszont elválik szar a májtól :-D
@Kürosz:

Személyedben egy csúnya jobbos ellendrukker írta ezt :-))

Tudod mi a furcsa? Eddig ti SZDSZ kettőpontnulláztátok őket és most kezdtek el aggódni értük?

Az nem lep meg, hogy mondjuk te nem nézed ki belőlük, hogy a szadikkal ellentétben igenis képesek kiállni a saját identitásukért és képviselt elveikért egy választási szövetségben. De az vicces, hogy én inkább elhiszem róluk, mint ők magukról.
....ki kellene egyezniük a választóknak: valamelyikőjüknek mennie kell... fidesz....mszp.....melyik mennyen?...jó lenne ha mindkettő..szeretném....van recept?

ui.2010-ben a nép végre kidobta az szdsz-t és az mdf-t ....2014-ben kidobja a..........lassan megy de megy!
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "Szív, neked vajon elhiszik, ha nekem nem? :D"

Nem fogják! Lehet, hogy el tudnák hinni ... de nem fogják!! Ennyi tehetségük van, gyerekek!!! Vannak ebben az istenverte (Reméljük ezt Tömjén Zsolti nem olvassa. De ha mégis: bízok benne, hogy nem vagyok védett állat, és felveszek egy golyóálló mellényt, mint a Berényimiki. :D) társadalomban bizonyos ... sztereotípiák, amiktől képtelen megszabadulni. Az egyik ilyen, az amit említettél. E mellé jön még:

- A munkanélkülinek nem jár semmi és takarodjon dolgozni
- a bölcsész, az büfészak
- a külföldi vállalat, az gonosz, viszont a MAGYAR (így, csupa nagybetűvel) az csak jó lehet
- Köcsög az Unió (mert Viktor főnöke)
- Az IMF is köcsög
- Mindent a kajmánok irányítanak.

Többek között. :)
@a szív fészkei: A házad ajtaja is nyitva áll sokszor, de van, amikor bezárod. Bajnai az ajtót is leszerelné.
@Neolibsi: nem vagyok benne biztos, hogy amennyiben az LMP a különutas politikát választja, a "magszavazói" elégségesek lesznek hozzá, hogy az LMP egyáltalán bejusson a parlamentbe. A 2014-es választási szabályok szerint aligha fog bejutni.
Az lmp be fog dőlni, sorsát az intézi majd el, ami létrehozta: a választói igény.
Azt az igényt ugyanis, ami létrehozta, nem sikerült maradéktalanul kielégítenie.

Állítólag 8-10% liberális szavazó van ebben az országban. Ők azok, akiket az lmp megszólított, de szóval már nem tartott.

Ennyi.
@zipe moha: Az amcsi pártrendszer is bipoláris, az angol is nagyrészt az, mégsem teljesen merev. Szóval belülről is le lehet építeni valamit, nem feltétlenül kell egyből a nagykalapácshoz nyúlni. :)
@Fabius:

Én egyáltalán nem aggódom értük, teljesen jéghideg elemzést írtam, nulla érzelmekkel.

Láthatóan nem is nagyon tudsz belekötni érdemben, ugye?

"Az nem lep meg, hogy mondjuk te nem nézed ki belőlük, hogy a szadikkal ellentétben igenis képesek kiállni a saját identitásukért és képviselt elveikért egy választási szövetségben. De az vicces, hogy én inkább elhiszem róluk, mint ők magukról."

Jó kis szirénhang..., de ha a Szadi a maga 20%-ával, nagyon jelentős vidéki tagságával, beágyazottságával, rendkívül komoly értelmiségi holdudvarával egy-két év alatt bedarálódott, majd aztán..., akkor itt mi várható?

És ne mond azt sem, hogy a Szadiban mindenki kurva volt, mert ott voltak Kis Jánosék, Hack Péterék, stb.

A vérprofi szoci hatalomtechnikusoknak gyerekjáték lesz kijátszani Schifferék ellen a megélhetésieket, ahogyan az SZDSZ-nél is mindig volt "pragmatikus" érv. :)

Ez egy olyan mókuskerék, ahonnan nincs visszatérés.

Félreértés ne essék, egyáltalán nem aggódom értük, nekem nem fognak hiányozni. Sőt, hajrá Olajfa, hajrá együttműködés!

A jobboldalnak kifejezetten egy önálló LMP volna az érdeke... gondold el, hogy milyen totálisan hiteltelen lesz Bajnai mellől oligarcházniuk, Oszkó mellett offshorozni, és az MSZP mellett ügynökaktázni :) MegaLOL :)
@King of Shadows: NAGYKALAPÁCS...mert ez nem Amerika..és ha rajtuk múlik SOSEM lesz az
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ezzel kapcsolatban Bajnai azért a szociknak is feladta a leckét.

Nekik is tanulság nem csak Orbánnak Bajnai egy hét alatt mérhetővé vált tényezősége. Egyértelmű jele ez annak, hogy a megújulásképtelenséget elutasítók máshová viszik a szimpátiájukat, lépéskényszerbe szorítva ezzel a szocikat is.
@miaturo: 2014-ben is pont ugyanott lesz a küszöb mint volt korábban. 5%-on. Csak arányaiban kisebb lenne aztán a frakció.
@kandúrkoma:
@Habbal:
@Member:
@Alkibiádész77:
stb.

Mindazoknak mondom, akik Bajnait ekézik: én nem vagyok rajongója Bajnainak. Tessék szíves lenni mutatni nekem valakit Bajnai helyett, akinek esélye van megszabadítani ezt az országot Orbántól és a bandájától. De olyat ám, aki a Fidesz-KDNP által megbuherált választási szabályok mellett is meg tudja ezt tenni. Nekem mindegy, kit mutatnak, csak annyi kikötésem van, hogy legalább kettő közvéleménykutató szerint esélyes legyen. (A Századvég, a Nézőpont meg az ilyenek nyilván nem számítanak.) Ha tudnak mutatni ilyet, én szívesen szavazok rá Bajnai helyett. De amíg nem tudnak mutatni, addig ténykérdés, hogy mindenki, aki nem támogatja Bajnaiék és a többi ellenzéki erő összefogását, az Orbánék hatalmon maradását támogatja. (A Jobbik nem ellenzéki erő, hanem megélhetési magyarok fedőszervezete.) Ilyen egyszerű ez.
@Fabius: ès a te blogod ebből a szempontból minek fog minősülni?? ;)
@Kürosz:

A jobboldalnak kifejezetten egy önálló LMP volna az érdeke... gondold el, hogy milyen totálisan hiteltelen lesz Bajnai mellől oligarcházniuk, Oszkó mellett offshorozni, és az MSZP mellett ügynökaktázni :) MegaLOL :)"

Mármint (és tényleg nem Freud:): a jobboldalnak kifejezetten az LMP beolvadása, összecsiszolódása volna az érdeke, ez a szövegkörnyezetből azért kiderült.

A szocik és a volt milliárdos exkormányfő és pénzügyére mellett (+ Felcsúti, stb.) kábé hatástalanok lesznek az LMP érvei.
(És elég nehéz is elképzelni, hogy kormányzati poziban ugyan mit tudnának tenni eme nehézsúlyú figurák ellen.)

"Ti beszéltek, vazze?" - ennyit kell reagálniuk, persze a "Lehet más..." pártnév is rövidesen széles körű gúny tárgya lesz.
@Kürosz:

Nem is állt szándékomban pontonként belekötni, mert az alapvetéssel se értek egyet:

Szerinted nem képesek képviselni magukat egy szövetségben, szerintem meg igen.

A Fideszek nyilván egy súlytalanul független 5% körüli LMP az érdeke, amelyik a láncok csörgetésén kívül másra nem képes. Elhiszem, hogy egy Bajnai - LMP szövetségtől be vannak fosva jó erősen.

A hitelesség nem probléma. A mondjatok egy számot-megteszünk bármit elven szabadságharcoló, Pozsgay heréjét és Horvát Pista kommunistanyugdíját védő Fidesz mellett ma BÁRKI hitelesnek számít :-D :-D :-D
@Fabius: Ezzel csak két gond van.

Egyrészt Bajnai is elhasznált arc, még ha kevésbé is mint Gyurcsány és egyes MSZP-sek. Nem az ostoba libás karaktergyilkolászás, hanem elsősorban a Gyurcsány-kormányban való szereplése miatt. Gyakorlatilag Gyurcsány védőszárnyai alól bújt elő.

A másik gond pedig az, hogy Bajnaiék egyértelműen a Fidesz legyőzésére játszanak, és Olajfát építenek. Ehhez mindenképp szükség van az MSZP-re is. A meccs most leginkább a lapok leosztásán megy az eljövendő szövetségen belül, nem hiszem, hogy bárki is komolyan gondolná, hogy az Együtt 2014 és az MSZP külön indul majd a választásokon (hacsaknem az Együtt 2014 addigra valami miatt teljesen kifullad - az MSZP nem fog, ehhez sajnos túl beágyazott). Ja, és ezért van az is, hogy Bajnaiék még a DK-tól sem tudnak élesen elhatárolódni, mert lehet, hogy rájuk is szükség lesz.

Lejáratódott, hiteltelen arcokkal meg nehéz lesz középre nyitó összefogást építeni.
@Fabius:

"Abban viszont nem értünk egyet, hogy Orbánt nem kell leváltani. Ha nem tesszük arra nagyon rábaszunk mindannyian az országgal együtt. "

Sajnos ez már múltidő. Ismét értékes éveket szalasztottunk el.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Annak aminek eddig: egy magyar választópolgár blogjának.
@Fabius:
Átfutottam az LMP alternatív költségvetést. Ebben szerepel 40 md, amit vagyonosodási vizsgálatokból szednének be, de hogy hogyan, azt nem találtam. Pedig a lényeg pont az lenne, hogy mindenki tudja, hogy ha havi 100 ezerrel vagyok bejelentve és 3 évente új Toyotát veszek, akkor ki fog jönni az adóhatóság és meg fog büntetni, mert automatikus az ellenőrzés. Ne akkor legyen vagyonosodási viszgálat, ha feljelent a szomszéd, a versenytárs vagy éppen a politikai ellenlábas. Az automatikus ellenőrzéshez pedig adatok kellenek rendszeresen és széleskörúen. Hát ez nincs ebben az anyagban, van viszont 45 százalékos adókulcs és alanyi jogon járó különféle támogatások - mitől más ez, mint az elmúlt 22 év?
Havi 330.000 Ft bruttó fizetés felett 45 százalékos szja; agyrém. És ezzel akarják csökkenteni az adóelkerülést?
Lehet, jobb ha tényleg kimaradnak :)
@fradra: Még van addig 2 év, kérem tisztelettel. Nem valószínű, hogy ez lesz a felállás akár fél év múlva is. Bajnai ezt szerintem konkrétan elkapkodta.
@miaturo: Igazad van, én is így gondolom,csak azért nem írtam. mert nem akartam gonoszkodni velük:D
@Kürosz:

Juj, ez a "tényleg nem Freud" elég gyenguszra sikerült a szög zsákból kibújása után :-D :-D
@Fabius: Ok értem én és a hol van a fotón gyurcsány és kunczét is vettem. De hogy lesz "megújúlás" imidzs amikor a véghajrában ott fognak majd nyálcsorgatva terpeszkedni mindazok, akiket 2010-ben a fidesz+kdnp+jobbik+lmp szavazók elküldtek a picsába. Ezek így együtt elég meggyőző többség volt ha jól sejtem. ;)
@Fabius:

"Szerinted nem képesek képviselni magukat egy szövetségben, szerintem meg igen."

Aha... Érved persze nincs ugye, csak a megfellebezhetetlen szerintem.

Nekem van érvem, hogy miért nem, a sokkal, de sokkal erősebb Szadi villámgyors bedarálódása, majd lassú kimúlása.
Pár %-nál sokkal gyorsabb ám ez a történet. :)

"Elhiszem, hogy egy Bajnai - LMP szövetségtől be vannak fosva jó erősen."

Muhahah, hát az aztán az év poénja, de tényleg.

Azt még elhiszem, hogy az MSZP (!) - Bajnai szövitől félnek, de hogy az LMP csatlakozásától remegne Orbán, nos, ehhez nincs elég fantáziám.

Amit ez kiválthat belőlük, max. a röhögés.
@Nagyzee: a küszöb ugyanott van, tudom, csak más a tét, és talán a választók megfontoltabbak lesznek, mint a párt.
@fradra: Utolsó megállapításod logikai bukfenc. Elég erős.

Ha én egy harmadikutas kispártra szavazok, azzal nem Orbánt támogatom. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az mindenképp Bajnaiékat támogatja.:p
@Kürosz: Tudod, ezzel csak az a baj, hogy az LMP nem jobboldali párt. Gazdaságilag például erősen kileng balra, társadalmilag meg egyértelműen libsi. Ha egy alapvetően baloldali pártot akarsz átvinni a jobboldalra, megpróbálhatod, csak ne lepődj meg, ha valami fura képződmény lesz belőle a végén.

@zipe moha: Jó, felőlem. De ... jogállami eszközökkel ezt, hogy oldod meg? És az ország mennyire bírná ki az azzal járó megrázkódtatást?
@Fabius:
"Nekik is tanulság nem csak Orbánnak Bajnai egy hét alatt mérhetővé vált tényezősége. Egyértelmű jele ez annak, hogy a megújulásképtelenséget elutasítók máshová viszik a szimpátiájukat, lépéskényszerbe szorítva ezzel a szocikat is."

A szoci szavazótábor-kemény mag se sokkal jobb, mint a fideszé. Viszont nélkülük Orbán nem váltható le - és ezt az MSZP pontosan tudja.

Az idő a szociknak dolgozik, szerintem. Lépéskényszerben Bajnai lesz. A fidesz közben páholyból figyel. Nincs is oka bármi mást is tennie...
@Member: Nincs másfél év sem. Egy év. és itt a kampány.
Bajnai visszavonult az aktív politizálástól. Aztán elkezdték emlegetni. Egyre sűrűbben. Gyakorlatilag visszahívták, és a közvélemény-kutatók szerint is erre volt igény. Saját kisboltos tapasztalataim szerint is.

Melyik hazájáért aggódó tiszta lelkű mszpés, fideszes vagy bárki próbálná ki, hogy hiányzik-e a kutyának is? Az elhasználódott politikusoknak vissza is lehetne vonulni.

Csak ábrándoztam.
@King of Shadows:

Ki a fene akarja átvinni az LMP-t jobbra?

Ha valaki, akkor én aztán végképp nem.

"Tudod, ezzel csak az a baj, hogy az LMP nem jobboldali párt. Gazdaságilag például erősen kileng balra"

Hát igen, érdekes lesz majd, amikor Bajnaival, Oszkóval és Felcsúti Péterrel (volt Bankszövi-elnök, aki szerint tök okés a bankok egyoldalú szerződésmódosítása pl....) kell letárgyalni a programot.

De Fábius szerint rengeteg közös vonás van, higyjük el neki :)
@fradra: volt egy kérdésem, hogy melyik párt menjen 2014-ben A Te válaszod.... a fidesz. Az én válaszom sokkal inkább az mszp....mert cinkos!

Orbánt választáson (saját szabályai szerint) szinte reménytelen legyőzni ... a jelenlegi álbaloldali liberális szervezetlen katyvasszal.

Orbánt a válsztás előtt előtt lehetne legyőzni...nézzük mit csinált ő a szocikkal /szdsz-el:
-karaktergyilkosság (gyurcsány bajnai kunce stb.stb.
- parlamenti együttműködés teljes elutasítás
- a politika erőtereének kivitele a parlamentből a nép közé
-stb.

Az mszp-t mi tarja vissza a karakteres fellépéstől????
Talán nincs szeplő sem egyetlen fideszvezető jelenében múltjában jövőjében??
Ugyan a lagymatagság oka.... a cinkosság....majd az emberek maguk somfordálnak vissza...hova mennének? De ha nem..akkor is második..ez sem rossz!

És ez minden!!

Ha még egyszer lehetőséget kapnak anélkül hogy meg kellett volna küzdeniük a szavazatainkért....nyugodtan kiírhatjuk hogy "Isten hozta Bolondokföldjén, nálunk csak okosabb lehet".... de utána nincs nyavajgás alacsony bér, alacsony nyugdíj lepukkadt közszolgáltatások stb miatt....ezt akartátok..
@miaturo: Azt hívod megfontoltságnak, ha csakis a győzelemre esélyesek közül választ valaki? Kispártra szavazni pedig megfontolatlanság?

Ja, és nem feladnia egy pártnak az identitását megfontolatlanság? Az olajfázás egyáltalán nem kompatibilis az LMP üzenetével, a párt alapvető integritását veszélyezteti.
@Fabius: "Ezzel kapcsolatban Bajnai azért a szociknak is feladta a leckét.

Nekik is tanulság nem csak Orbánnak Bajnai egy hét alatt mérhetővé vált tényezősége. Egyértelmű jele ez annak, hogy a megújulásképtelenséget elutasítók máshová viszik a szimpátiájukat, lépéskényszerbe szorítva ezzel a szocikat is.
"

A szocik számára az is tanulság lehetett volna, hogy bár két és fél éve a Fidesz kormányoz, ráadásul szarul, mégsem nőtt érdemben a szoci tábor. Megújulásnak ennek ellenére nem volt semmi jele.
@Kürosz:

Az, hogy szerinted azért fognak bedarálódni mert a szadi is bedarálódott az pont olyan "szerinted" érv, mint az enyém. Viszont semmit nem változtat azon, hogy ennek nem KELL törvényszerűen megtörténnie. Ez a politikusaik karakterén múlik és nem az elmélet gyártáson.

De azt elhiszem, hogy ezt a képet erőltetni feléjük érdeketekben áll.
@De hol van Columbo felesége?: Nem hinném, hogy az idő az MSZP-nek dolgozik. Most, hogy van egyáltalán alternatíva, kiderül majd, mennyien szavaztak rájuk csak jobb híján.
@Fabius:
"A hitelesség nem probléma. A mondjatok egy számot-megteszünk bármit elven szabadságharcoló, Pozsgay heréjét és Horvát Pista kommunistanyugdíját védő Fidesz mellett ma BÁRKI hitelesnek számít :-D :-D :-D "

Bocs, ma nem kötekedő vagyok, csak másként látom: nagyon is probléma!!!

Mert láthatóan az ügynöktörvény hiánya, a tákolmány-alkotmány, Szájer, Áder és Pozsgay ténykedése sem verte ki annyira a biztosítékot a fejekben, hogy a fidesz elvesztette volna tutti biztos szavazótáborát.
Az ő hitelességük sehol sincs, de ennek ellenére nyerőben vannak.
Viszont a baloldalon seperc alatt rommá lehet zúzni bárkit: erre a közmédia eszköze is megvan a fidesznek. A pálya annyira lejt....

Talán pont ma reggel hallottam egy tv. módosítóról, miszerint csak közmédiában lehetne kampányolni, a kertévé-kben, kerrádiókban nem - na, vajon miért?
Én azért szavaztam rájuk - legkisebb rosszként - mert az Mszp-t és a fideszt is egyformán rossznak tartottam. Most 2,5 év fidesz után - bár semmivel nem lett jobb a maszopról a véleményem - a Fidesz bukását tartom a legfontosabbnak. Az egy korrupt és rossz kormányzat volt ez meg egy maffia-állam kiépítésének folyamata - egy szép lassan teljesen elhülyülő főnökkel. Ha az LMP külön listán, de közös jelöltekkel indul talán rájuk szavazok, de annyira nem szimpik (messze nem), hogy OV-ék maradását kockáztassam miattuk.
@fradra: Nekem személy szerint nem elég az, hogy "leváltjuk Orbánt". Legalább ugyanolyan fontos az is, hogy mi lesz utána. Önmagában az, hogy "szavazz Bajnaira, mert ő tudja leváltani Orbánt", nekem kevés.
Főleg az, ha úgy váltja le, hogy visszahozza nekünk azokat, akinek a jelenlegi állapotot, kétharmadostul, nemzetiegyüttműködésestül, jobbikostul köszönhetjük.
@miaturo:

Értem és igazad van, de én a szoci kemény magról beszéltem. Azokról, akik elmennek regisztrálni és szavazni is. Nélkülük a fidesz nem váltható le.

Ha a részvétel 60% alatt marad, akkor a fidesznek jó esélye van a győzelemre, szerintem. Csak akkor lehet nyerni, ha a szoci kemény mag szavazata is közösbe megy.

Ez az adu a mszp kezében.
@Fabius: Törvényszerűen megszűnnének hitelesek lenni.

"Csókolom, mi vagyunk a Lehet Más a Politika, szövetségben Lendvai Ildikóval, Szekeres Imrével, Gyurcsány Ferenccel, Szanyi kapitánnyal, ésatöbbi, mert az Orbán még náluk is rosszabb."

Szerinted ez működne? Azonnal változtathatnának nevet minimum...
@is: A nevek sok mindent jelentenek, leképziuk az is, hogy kinek milyen gazdaságfilozófia, állameszme tetszik. Egy korábbi posztban utaltam a magaméra is.
De ha gondolod leírom: alapjában véve centrista, esetleg minimálisan jobbközép-liberálisként jellemezném magam. A gazdaságpolitikában az állam kisebb mértékű szerepvállalása mellett vagyok, bár óvnék a teljes államtalanítástól is.
Egy stabilan demokratikus, kiépült alkotmányos kultúrájú jogállam híve vagyok, ezért maximálisan elutasítom a Fidesz hatalomgyakorlási módját, az alkotmányosság korlátozását, a hatalomkoncentrációt stb.
Elítélem az intézményesült korrupciót és az átláthatatlan, háttéralkukon, összefonódásokon alapuló hatalomgyakorlást, ennyiben az egész jelenlegi politikai elitet elutasítom (bár ebben konkrétan a szocik és tartozékaik jeleskedtek főleg eddig).
Társadalmi hisztériakeltés és árokásás nélküli, békés országot szeretnék, ezért elutasítom mind a rasszista cigányozó-zsidózó, mind a komcsizó, mind a lépten-nyomon fasisztázó és gázkamrákat vizionáló erőket.
Fontosnak tartom a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést.
A társadalmi mikroszint tekintetében inkább konzervatív érzelmű vagyok, nem szeretem ha a nemi identitása miatt valakit vegzáltak - de ugyanúgy azt sem, amikor mások hivalkodnak vele, és apácának öltözve vonaglanak a körúton. A gyereknek szerintem joga van egy apához és egy anyához, az abortusz helyett a felelősségre és a megelőzésre tenném a hangsúlyt, a drogok liberalizálását pedig nem támogatom.
A nemzeti kérdés túllihegése zavar, a jurtás-sámándobos zakkantaktól frászt kapok, de zavart az is, amikor a kisebbségi magyarok problémáival szemben számító, vagy kiáltóan empátiamentes hozzáállást tapasztaltam.

Mindezen (remélem kielégítően részletes) társadalmi-politikai alapállás után remélem érthető:
Fidesz - NEM, elsősorban a jogállamiság lebontása és a túlzott hatalomkoncentráció, az ország egyoldalúan saját képükre festése miatt. (De persze a dilettáns gazdaságpolitika miatt is.)
Szocik (tág értelemben véve, beleértve a DK-t és valamilyen szinten Bajnait és csapatát is) - NEM, elsősorban a mindent átható korruptságuk, mutyizásuk, elsöprő inkompetenciájuk és arroganciájuk miatt.
Libsik (SzDSz és mutációi) - NEM, elsősorban az állandó hisztériakeltés, fasisztázás és emiatt a létező problémák tabusítása miatt, ami megágyazott a szélsőjobb térhódításának. Fontos érv a NEM mellett az az álszent polkorrekt bullshit diskurzus, ami sajna néha az LMP-ből is előmászik.
Jobbik - NEM, nem fejtem ki miért, úgyis tudod.
Ezek után maradt az LMP, de csak addig, amíg nem csatlakozik be a fentebbi 3 valamelyikébe.
@Kürosz:

"a jobboldalnak kifejezetten az LMP beolvadása, összecsiszolódása volna az érdeke"

Más tendenciákat vélek felfedezni a jobboldali kommentelők véleményéből, de ez mellékes, nem objektív tény, hanem szubjektív meglátás.

Másrészt viszont azt az "apró", de szemernyit sem lényegtelen tényező kimaradt a fejtegetésedből, hogy ha éppen az LMP szavazói döntenék el a győzelmet, akkor miért is lenne érdeke a jobboldalnak az LMP betagozódása...?
@Ultracivil: Nem értem miről beszélsz. Hogy jönnek ide a civil szervezetek? Azt a valótlanságot terjesztetted, hogy a Fidesz tömte ki az LMP ajánlószelvényekkel. Erre mondtam számos érvet, hogy ez miért nem igaz. Ennek semmi köze nincs a civil szervezetekhez, van viszont köze az MSZP és hívei által terjesztett hazugságokhoz. Nem feltétlen pont te vagy az MSZP-troll, de nekik áll érdekükben ezt terjeszteni, hogy ők legyenek az Orbán elleni harc felkent lovagjai.

Amúgy meg az LMP-nél nincs lelkesebb híve a civil szervezeteknek.
@Kürosz: Ja, értem. :)
Csak ebből: "A jobboldalnak kifejezetten egy önálló LMP volna az érdeke..." gondoltam, hogy Te az LMP-t szeretnéd jobbra mozdítani, és átalakítani egy jobboldali párttá. :)

Akkor Te is egy önálló, jobboldali pártot akarsz, a Fidesz mellett, vagy helyett? Gazdaságilag, társadalmilag, vagy mindkettő? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nem annak amire te gondolsz mivel mindenféle szélsőséges nézeteket is enged egy ideig hangoztatni. Aztán kirúgja őket. Erre te vagy a legjobb példa. :-)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Másrészt viszont azt az "apró", de szemernyit sem lényegtelen tényező kimaradt a fejtegetésedből, hogy ha éppen az LMP szavazói döntenék el a győzelmet, akkor miért is lenne érdeke a jobboldalnak az LMP betagozódása...?"

Nagyon egyszerű, ti. azért, mert a szavazótáborok nem feltétlenül adhatóak össze, pláne nem közép- és hosszú távon, lásd a már sokat emlegett Szadi sanyarú sorsát is.

Fábius kolléga azt hiszi, hogy az LMP szavazói zömmel elmennek a szocik mellé Bajnait megcsápolni, de ez aligha lesz így, törvényszerű a lemorzsolódás.
Ebben gondolom nincs vita.

+ a programok nehéz összeegyeztethetőségére, az emberi összeférhetetlenségére is számítani lehet.
@kandúrkoma: ez a te véleményed, szíved joga. De remélem, a többség nem így gondolkozik, mert akkor a Fidesz marad. És ez nem azért baj, mert nem szimpatikusak, hanem mert akkor végképp tönkremegy az ország. Elmennek a fiatalok, meghal a gazdaság.
@Nagyzee:

"Bajnaiék még a DK-tól sem tudnak élesen elhatárolódni"

Bajnaiék egyelőre senkitől és semmitől sem határolódtak el, így a DK-tól sem, ez igaz.
Ennek lehet oka az, amiről Te írsz, és lehet oka az, amit ők mondanak, vagyis hogy jelenleg egymással vannak elfoglalva, és később döntenek másokról.
Én elfogadom az utóbbit, amíg nem látok okot arra, hogy megváltoztassam az álláspontomat.

"Lejáratódott, hiteltelen arcokkal meg nehéz lesz középre nyitó összefogást építeni."

Ebben maximálisan egyetértek.
@a szív fészkei: Milyen konkrét eset? Én meg láttam a római pápát kéregetni a battonyai templom előtt. Ezt is elhiszed? Baromság.
@Nagyzee:

Én ebben egy törvényszerűséget látok:

A Bajnai - LMP szövetség esetén a Lendvai, Szekeres, Szanyi vonal törvényszerű háttérbe szorulását. A szocialista pártot a kormányváltásból szinte biztosan nem lehet kihagyni. De azt egy ilyen szövetségben el lehet(ne) érni, hogy - testhezálló példával élve - Zuglóban ne a mutyista szoci Tóth Csaba, hanem a Papcsák mutyi ellen is hatékonyan fellépő, összefogást is szervezni képes Várnai legyen a szövetségi képviselő jelölt.

Egy Botka féle szoci vezetéssel ez megvalósítható. Lenne. Ha volna rá fogadóképes szándék az LMP részéről is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"De hogy lesz "megújúlás" imidzs amikor a véghajrában ott fognak majd nyálcsorgatva terpeszkedni mindazok, akiket 2010-ben a fidesz+kdnp+jobbik+lmp szavazók elküldtek a picsába."

Megosztanád az állításod forrását?
Azért érdekelne, mert tényként írtál erről.
@Fabius:

"Az, hogy szerinted azért fognak bedarálódni mert a szadi is bedarálódott az pont olyan "szerinted" érv, mint az enyém. Viszont semmit nem változtat azon, hogy ennek nem KELL törvényszerűen megtörténnie. Ez a politikusaik karakterén múlik és nem az elmélet gyártáson."

Azért érdemes kiindulni a múltból, nem? Ha egy erősebb, felkészültebb szereplőnek (mondjuk egy 20%-os pártnak, az értelmiség krémjével) nem sikerült a túlélés a szoci apparatcsikok mellett, az mitől sikerülne egy gyengébbnek?

Ha Janics Natasa nem szerzett most aranyat, akkor én ugyan mitől szereznék?

"De azt elhiszem, hogy ezt a képet erőltetni feléjük érdeketekben áll."

Vagy pont fordítva, nem? A szocialista szövetség híveinek érdemes azt sugallniuk Schiffer felé pl. , hogy "nyugi haver, minden elképzelésedet megvalósítják majd a szocik, hidd el, de tényleg" :D

De hagyjuk is, mindenki döntse el ezt maga, az eszére hallgatva, én - mint látod - KIZÁRÓLAG érvekkel dolgozom.
@Kürosz:

Lemorzsolódás mindenképpen lesz. Az nem mindegy mekkora lesz. Szerintem ma nagyobb a 2010-ben elempére szavazók közt azoknak aránya, akik egy kormányváltást tartanak elsődleges szempontnak.
@saravad:

"Melyik hazájáért aggódó tiszta lelkű mszpés, fideszes vagy bárki próbálná ki, hogy hiányzik-e a kutyának is? Az elhasználódott politikusoknak vissza is lehetne vonulni."

+1!
@Member:
Mások szerint meg elkésett vele. Majd elválik, mi az igazság.

@Nagyzee:
Ajánlott olvasmány: választójogi törvény Fidesz-módra. Ha elolvasod, látni fogod, hogy ebben a szisztémában a harmadikutas kispártok csak műanyag kitűzők Orbán hajóskapitányi jelmezén.

@zipe moha: Kértem egy esélyes jelölt megnevezését Bajnai helyett. Amíg erre nem kerül sor, addig nincs értelme vitatkozni.

@kandúrkoma:
Abban igazad lenne, hogy Orbán leváltása nem elég. De abban nincs igazad, hogy fontosabb az, ami utána jön. Orbán leváltása egyelőre mindennél fontosabb, és éppen Orbánék alakították úgy a szabályokat, hogy ez most mindennél fontosabb lett. Orbánék választási szisztémája és alaptörvénynek nevezett fércműve alapján Orbán akár azt is megteheti, hogy évtizedekig másfél millió szavazóval a háta mögött kormányoz nagyjából hatmillió akarata ellenére. Ezen a szisztémán csak Orbán teljes veresége árán lehet változtatni. És Orbán teljes vereségének az ellenzéki összefogás a feltétele. Ez természetellenes állapot, de erről az állapotról maga Orbán tehet. Ezért az első és legfontosabb teendő: el kell zavarni Orbánt.
@Fabius: Member (és én is) arról az irányvonalról beszélt, amit Bajnai kormányon nyomott. Jelenleg (még?) nincs gazdasági programjuk, tehát nem tudjuk mivel összehasonlítani.
@Kürosz:

A 20%-os párt az értelmiségi krémjével együtt gazdaságilag is érdekelt volt, nem csak politikailag.

Az uniós csatlakozással megnyíltak a pénzcsapok, és huppsz, egy hónapra rá máris koalíciós válságban voltak a felek, amibe végül a Csillag gazdasági miniszter körül - gyik: az akkori Lászlóné hogy ossza az uniós pénzt - kialakult cirkuszba Megyó bele is bukott.

Ezért sánta ez a párhuzam, amit a szadi-LMP kapcsolatban húzni igyekszel.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Akkor is kell rá törekedni. És nagy különbség van egy svéd vagy dán korrupciós szint és egy magyar között. Az országból kimenekített vagyonokból többszörösen ki lehetne fizetni az államadósságot.
@Kürosz:

"+ a programok nehéz összeegyeztethetőségére, az emberi összeférhetetlenségére is számítani lehet."

Mindent értek, csak azt nem, hol cáfoltad meg az alapállításomat, ami ellenérv volt a Te állításodra?
Nem látom.

Amit látok, az egy rakás olyan tényező, ami befolyásolhatja az említett feltételezett helyzetet.
@iii:

Gazdasági programotok nektek sincs. Alternatív költségvetésetek van. Aminek irányvonala nyugodtan összevethető Bajnai és a Haza és Haladás eddigi irányvonalával.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ha majd ott tartunk, hogy a nyálcsorgatókat kell fejen verni akkor majd fejen lesznek verve. De ma még egyelőre csak ott tartunk, hogy ugyan álljanak már szóba egymással azok, akiknek ma szóba kellene.
@Nagyzee: Egy előnytelen választási koalícióból is többet lehet kihozni a cél érdekében, mint ellenzékből. A nép nyilván azért szavaz egy pártra, mert annak a politikáját akarja megvalósulva látni. Ha az LMP hiányzik egy koalícióhoz, akkor azt el kell fogadni, nem lehet finnyáskodni. Akárhogy is van a nem kívánatos szoci holdudvarral, az LMP elveihez mégiscsak ők állnak a legközelebb a parlamenti pártok közül.
@Fabius: Az a költségvetés kvázi gazdasági program, kiegészíthető még jó néhány anyaggal. A HH-nak semmi ilyene nincs tudomásom szerint.
@De hol van Columbo felesége?:

"Mert láthatóan az ügynöktörvény hiánya, a tákolmány-alkotmány, Szájer, Áder és Pozsgay ténykedése sem verte ki annyira a biztosítékot a fejekben, hogy a fidesz elvesztette volna tutti biztos szavazótáborát. "

Az ellenzéknek és a választási szövetségnek nem az orbánhitűek előtt kell hitelesnek lennie. Nekik kizárólag a Pozsgay heréjét morzsinkálva komcsizó Orbán hiteles. lelkük rajta.

Nekik előttem, előtted és a bizonytalanok tábora előtt kell hitelesnek lenniük. Az meg az első közkutatás eredmények szerint sikerül.
@fradra: Szerintem is le kell váltani Orbánt és visszacsinálni az alkotmányos dúlást.
De szerintem akármilyen is a választási rendszer, nem csak egy konglomerátumnak van esélye a Fidesz ellen. Listán egész biztosan elfér több párt is, és egyéniben is meg lehet egyezni mondjuk úgy, hogy nem indítanak egymás ellen jelölteket.
Én azt le tudom nyelni, ha az LMP mondjuk megállapodik a többiekkel, hogy itt és ott nem indít jelöltet, cserébe a többiek emitt és amott nem indítanak őellene. Listán meg mindenki szavazzon ahogy szeretne.
De egy olyan listára, ahol 92 bajnais, szoci, exszadeszos, gyurcsányista, kendermagos és jó ég tudja miféle vállalhatatlan figura közé eldugva szerepel 6-8 LMP-s, én egész biztosan nem fogok szavazni, még akkor se ha Orbán emiatt marad.
Inkább maradjon Orbán most még 4 évre, mint hogy most utolsó erejükkel leváltsák azok, akik miatt a 2/3-ot kapta, és aztán 2018-ban meg taroljon a Jobbik, vagy Orbán 4/5-del térjen újra vissza.
@kandúrkoma:
Nagyon szimpatikus ez a mérsékelt jobbközép - liberális hitvallás és még azt is értem, hogyan jutsz el az lmp -ig. Csak arra lennék még kiváncsi, hogy náluk otthon is érzed-e magad?
@kandúrkoma:
Ha Orbán marad még 4 évet, akkor a nemzeti köznevelés rendszerében szocializálódik egy egész generáció. Sok dolog van, amit úgy gondolok ahogy fentebb írtad, de ezt nem. Ez olyan történelmi bűn, ami ellen mindent meg kell tenni békés határokon belül.
@iii:

Hagyjál már ezzel a hülyeséggel. Az nem kvázi gazdasági program hanem egy 2013-ra szabott alterköltségvetés. Nem véletlenül ez van írva a borítójára és nem "gazdasági program".

Ebből a gazdasági programnak max irányvonalai látszanak éppen úgy, ahogy Bajnai kormányon megvalósított csomagjából vagy a HH gazdasági publikációiból.
Ugyan a felmérés a Mediántól származik, de érdemes eltöprengeni rajta:

"Ha csak az eddig is csatasorban álló pártokra lehetne szavazni, az október végi pártpreferenciák nem sokban térnének el a szeptemberiektől. A Fideszre a szavazókorúak 22 százaléka voksolna, ami megfelel az utóbbi hat hónap átlagának. Az MSZP mostani, 17 százalékos támogatottsága viszont az elmúlt időszak legjobb eredménye lenne, miután a párt ezt a szintet 2009 eleje óta mindössze egyszer érte el, meghaladni pedig egyszer sem tudta. A Jobbik népszerűsége szintén az utóbbi hónapok átlagának megfelelő (10 százalék), az LMP-é pedig kissé elmarad a korábbiaktól (4 százalék).

Egészen más viszont a helyzet, ha a kérdésfeltevés során a szavazócédulára felkerül az Együtt 2014 Mozgalom is. Bajnaiék szervezete máris a teljes választókorú népesség 14 százalékának támogatására számíthat, ami a választani tudó „biztos” szavazók (jelenleg még csekély jelentőségű) csoportjában 22 százaléknyi voksot jelent.
Az új ellenzéki formáció támogatóinak döntő része két forrásból származik: több mint négytizedük eredetileg az MSZP-t választotta volna, további 36 százalékuk viszont ezt megelőzően egyik pártot sem támogatta. A szövetség megjelenése ezek szerint nem hagyja érintetlenül az MSZP szavazótáborát, bár a szocialisták még a Bajnai-féle szövetség jelenléte mellett is maguk mögött tudhatják a népesség 10 százalékát kitevő „kemény mag” támogatását."

hvg.hu/hvgfriss/2012.45/201245_partok_es_politikusok_nepszerusege_kozepkez
@Fabius: Ehhez először az MSZP-ben kellene lemeccselni a belső megtisztulást (már úgy relatíve). Ha látná az ember, hogy az MSZP elgondolkodott azon, hogy miért is lettek elzavarva a picsába, és reagált is rá, akkor talán lehetne értelme a dolognak.

Ehhez az kell, hogy Bajnaiék annyira megerősödjenek az MSZP kárára az összefogás előtt, hogy ez elkerülhetetlen legyen. Sajnos ezt nehezen tudom elképzelni. Túl sok hozzá a diehard MSZP szavazó...
@a szív fészkei: Többek között ez a bajom vele. Miért nem képes szembenézni a tényekkel? Most van egy összefogás a józanabb ellenzéki pártok között (- Jobbik) , de ő még csak megfontolási szinten sem akar velük összefogást keresni. Ahhoz van esze, hogy olyan "nagykoalíciót" emlegessen, aminek a Jobbik is a tagja lenne. Tudván tudva, hogy ebbe sem az MSZP, sem a támogatottságát tekintve az LMP-vel egyenértékű DK nem lenne hajlandó belemenni. Mit akar a Schiffer egy ilyen kriptonáci párttól? Meg akarja őket szelídíteni, mert az neki sem fog menni. Szóval én semmi jóra nem számítok az LMP-vel kapcsolatban, míg ez az utópisztikus gondolkodású, szerintem enyhén Maoista beütésű, Schiffer vezeti őket.
Most pont egy nagyon átgondolt koalícióra van szükség a jelenlegi branccsal szemben, és a Bajnai pont erre kínál megoldást. Amit az ATV-n nyilatkozott az nagyon szimpatikus volt a számomra. Először legyen egy széles összefogás, és mindenki tegye le a program elképzeléseit. Egy szakértőkből álló csapat, majd összefésüli a programokat és összeállít egy olyan programot, amelyik mindenki számára többé-kevésbé elfogadható. Ez miért nem felel meg az LMP-nek arról lövésem sincs. Miért a legkisebb farok akarja csóválni a kutyát?

@iii: Azért ne legyél annyira elszállva az LMP 2010-es eredményétől, mert olyan nagyon magasan nem ugrották át a küszöböt. És Szabó Rebekán kívül nem nagyon alkottak semmi maradandót a "tisztelt házban".
@Nagyzee:

Ha megnézed itt fölötted a közkutatás eredményét amit csaknézek kolléga linkelt akkor látod, Bajnai a mostani szoci tábor rovására (is) erősödött. Egy LMP társulás a szövetséghez nagyban elősegítené azt a lépéskényszert amibe a változatlanságra játszó szocik egyre inkább belesodródnak.
@zipe moha: Ujra becsatlakozom es csak ugyanezt tudom ondani.

Magyarorszagon mindeket politikai "oldal" olyan szinten lejaratodott, elhasznalodott es nem utolso sorban olyannyira inkompetens, hogy mindkettonek teljes mertekben le kell cserelodnie. Az MSZP, elerte, hogy a Fidesz kapjon egy laza ketharmadot, azt csinaljon negy evig amit akar. Es onmagukkal szemben SEMMILYEN szembenezes nem tortent. Nem dobtak ki a hulladekot nem engedtek be hozzaerto embereket, kb. a maximum amit megtettek, hogy kiirtak hogy "like". Komolyan ezeket kene visszaengedni a hatalomba "ingyen" csak azert, mert Orban kapja be?! Aztan negy ev mulva megint Viktor?! Meddig akarjatok ezt jatszani?!

Amig az MSZP+DK, vagy legalabbis ezeket a partokat alkoto emberek nem lesznek olyan szinten marginalis es komolyan nem veheto tarsasag mint a Jobbik, addig lofasz sem fog tortenni. Tudjatok, ha nem megy a bordely...
@kandúrkoma:
Nagyon szimpatikus ez a mérsékelt jobbközép - liberális hitvallás és még azt is értem, hogyan jutsz el az lmp -ig. Csak arra lennék még kiváncsi, hogy náluk otthon is érzed-e magad?
@quendelapo:
Nem érzem magam otthon semmilyen pártban sem. Nem vagyok párttag, nem is leszek valószínű soha (túl közelről látom a politikát - az államigazgatásban dolgozom, emellett politológiai tanulmányaim is megfosztottak az illúzióimtól). A pártokkal való kapcsolatom kimerül abban, hogy időnként szavazok rájuk, és sokat bosszankodom rajtuk, illetve időnként hányok tőlük. Az LMP üdítő kivételnek indult, és bár ma már sajnos gondolatban odateszem az "N" betűt a nevük elé, még mindig ők állnak a legközelebb ahhoz, ahogy a politikát elképzelem.
@saravad:
Ha szerinted 4 év elég egy teljes generáció agymosásához, akkor hogyhogy nem zavarna egy előző 8 + egy következő 4? Szerintem 4 év alatt nem lehet senkit átmosni, szerencsére 40 év alatt is csak részben sikerült ezt véghezvinni ebben az országban. Másrészt, ha túl erősen mosnak, az többnyire a visszájára sül el.
@Fabius: Ööö, azért ne felejtsük el, hogy Kuncze 2002-2010 között folyamatosan frakcióvezető volt, tehát minimum asszisztált mindenhez. Ezt küldöm szívnek is szívesen :).
@fradra: Ugyan már. Az eddigi rendszerben 5% szavazatra járt kb. 3% hely az országgyűlésben. Most meg jár majd 2%. Rossz irányba történő változás nyilván, de attól még a kis pártoknak is van létjogosultsága. Ott lehetnek a parlamentben, képviselhetik a választóikat, stb.

Miért lennének plecsni Orbán mellkasán? Ha véletlenül nélkülük is nyer az Olajfa, akkor meg Bajnai mellkasán lennének plecsni?

Ostoba lózungokat puffogtatsz. Mondok neked egy extrém példát: libdemek Angliában. Egy abszolút a kétpárti felállásnak kedvező rendszerben sikerült talpon maradniuk, annak ellenére, hogy szavazatarányukhoz képest folyamatosan masszívan alulreprezentáltak voltak a képviselőházban, így a rájuk adott szavazat kifejezetten rossz hatásfokkal alakult mandátummá.
@De hol van Columbo felesége?: Egy problemo van: az LMP nem liberális, hanem zöld párt. Az LMP azokat próbálja megszólítani, akiknek nemcsak a liberális értékek fontosak, de a társadalmi szolidaritás és a világ és környezet fenntarthatósága is. Ez utóbbi kettőben híján volt az Szdsz. Nem kell ezzel egyetérteni mindenkinek nyilván, de az tévedés, hogy az LMP pusztán a magukat liberálisoknak tartókra bazírozna.
@Penivaldes: Az... Már csak egy, két Fideszes, és Jobbiknyik kellene a turmixba, és készen is lenne a hánytató. :D
Na ide tessék nézni:

hvg.hu/hvgfriss/2012.45/201245_partok_es_politikusok_nepszerusege_kozepkez

Az Együtt 2014 Mozgalom színre lépése új helyzetet teremtett a szavazóközönség attitűdjeiben is: a HVG számára készített Medián-elemzés szerint Bajnaiék szövetsége lett a legjelentősebb ellenzéki erő.
Bocsi az OFF-ért de ezen TV2 baromságon rendesen kiakadtam. :((

Nyerjen hajdúszoboszlói üdülést Szita Bence halálán!

comment.blog.hu/2012/11/07/nyerjen_hajduszoboszloi_udulest_szita_bence_halalan

ON
LMP medián szerint 3%. Szóval innen tessék ugrálni.
@Fabius: Szóval az LMP áldozza be magát, hogy a szocikat lépésre kényszerítse? Szerintem az a minimum, hogy kivárják, míg az MSZP és Bajnaiék ezt lemeccselik. Ez a közvélemény-kutatás amúgy meglepett, kíváncsi vagyok, hogy mit lép az MSZP. Bár nem vagyok optimista...
@quendelapo: Pontosan úgy lenne, ahogy mondanád. A konkrét lebonyolítás az adóhivatal dolga, egy pártprogramé csak az alapvetés.

Tájékoztatlak, hogy a szomszéd Ausztriában 25-35-45%-os adókulcsok vannak és azért elég jól megvannak, nemde? Nem minden az adókulcs. Például ha emiatt nő a GDP és nő a jól keresők fizetése is, akkor lehet hogy már jobban is járnak jó néhányan. Az LMP javaslata szerint a keresők 80%-a jól járna.
@Nagyzee:

Áruld el mitől beáldozás az, ha az LMP leül a szövetség lehetőségéről tárgyalni Bajnaiékkal?

Na most képzeld el ahogy ma a változatlanságra játszó szocik szembesülnek a közkutatás eredményével, holnap meg a Bajnaival tárgyaló LMP rémképével.

Holnaputánra a Lendvai-Szekeres-Szanyi trió és csatolt részeik spajzlakókká változnának egy pillanat alatt.
@ariel12: Viszont én nem somfordáltam vissza mindenféle álneveken, (pld. stefike) hanem elfogadtam, hogy kibasztak, ahogy azt is köszönettel, amikor visszaengedtek. :)
@Fabius: Nem fogok ezzel vitatkozni a végtelenségig, majd ha lesz időd, lökjél egy linket a HH gazdasági anyagáról, ami a jövővel foglalkozik. És éppen azt mondom, hogy Bajnai korábbi programjával nem fér össze az LMP programja. Más kérdés, hogy szavakban Bajnai már elmozdult ettől, de konkrétum még nincs a kezünkben. Ezt hiányolja Jávor is a mai nyilatkozatában.
@Fabius: Ne ijesztgess. Akkor meg jönne, hogy Szanyiék már a spájzban vannak. :)
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Hát itt sok zöldséget összehordtál. Schiffer nem az LMP vezetője már egy jó ideje. Schiffer nem beszélt jobbikos nagykoalícióról. Arról beszélt, hogy a Fideszes ténykedések visszacsinálásához feltehetően szükség lesz a Jobbik közreműködésére is. Ez nem jelent semmiféle koalíciót.

Nem értem, miért pont Szabó Rebeka csinált volna maradandót és a többi, amit az LMP tett, az meg miért nem az. Egyrészt Rebeka se egyedül tette, amit tett, másrészt meg az mitől lenne maradandó, hogy másnap kihúzkodják azokat a karókat, amit levertek a gazdákkal? Szemmel láthatóan nem követed az LMP tevékenységét, ami nem baj, csak akkor ne kritizáld ilyen bőszen.

Szerintem egy 2 éves párttól 7.5%-kal bekerülni a parlamentbe, arra méltán lehetek büszke. Ilyenre nem volt eddig példa Magyarországon.
@Farkasokkal táncoló: Elég furák a számok. A táblázatban a teljes népesség körében 4% az LMP, a grafikonon már csak 3%. A választani tudók körében 5%, majd a biztosan szavazó pártválasztók között leesik 3-ra.
@iii:
Gondolom nyomdahiba, még nagyon friss a jelentés. Ettől függetlenül a parlamenti küszöb előtt tipródva én nem adnék feltételeket, hanem örülnék, ha találok egy hátat ami biztosan bejuttat a parlamentbe.

(Mellesleg ahogy olvasom, Jávorék éppen erről tárgyalnak).
A poszthoz és a mai nap fő vitapontjához: a Medián kutatásai alapján az egész népesség körében:
- a Fidesz 22%
- E14: 14%
- LMP: 3%
- 4K: 1%

Vagyis az MSZP nélkül is csak 4%-os hátránya lenne egy E14-LMP-4K koalának, ami nem nagy cucc (kicsit hazudok, mert nyilván nem adhatóak össze a számok).

Ráadásul a Maszop-tól szipkázta el az E14 a legtöbb szavazót, konkrétan a rájuk szavzók 40%-át.

Szóval miért is ne tojhatna be most okkal az MSZP?

És miért "kellene" Bajnaiéknak mindenáron együttműködni velük?

És mindez két héttel az E14 megalakulása után...
Egyébként megmondom, hogy mitől fog Orbán még sokáig regnálni: mert ők nem moralizálnak. Nekik nagyon egyszerű a lelkiviláguk: Orbán jó, Gyurcsány, Bajnai rossz. A fidesz jó, a többi rossz, de főleg az mszp rossz pfujjjj.

Hasonló esetben (mármint ha most az mszp ülne tort kétharmaddal és hasonló intézkedéseket hozna, ill. hozott volna a választási törvényről) ők gondolkodás nélkül egyesülnének az összes ellenzéki párttal (egy a tábor egy a zászló), és leszarnák, hogy régen kinek milyen szerepe volt akármiben.

Nem ám úgy a mostani ellenzék, ülnek a valagukon és moralizálnak, holott moralizálni ráér akkor, ha VISSZAKAPTUK a demokráciánkat....
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Azok akik most a közv.kutatás alanyai voltak és az E14-re szavaztak már eleve TUDTÁK, hogy szándékukban áll Mesterháziékkal is egyesülni, és ennek tudatában voksoltak rájuk.
@iii: Mert a "választani tudó", és a "biztos pártválasztó" két, külön kategória. :) A másikat - így hirtelen - én sem tudom, hogy miért van...
@Member: minek az ajtó, mikor lebontottad az összes falat?!
@iii: "És éppen azt mondom, hogy Bajnai korábbi programjával nem fér össze az LMP programja."

Tudjuk. A Bajnai féle a működőképes. :) Többször volt vitatéma itt, de akkor mondom megint. Sem a teljes korrupciómentesség (ha-ha) sem a fenntartható/zöld technológiák, de még a többkulcsos adórendszer sem hoznak annyit, hogy meg lehessen úszni a kiadási oldal reformját.

Az osztrák adókulcsokkal példálózni tévútra vihet. A jövedelmeket terhelő teljes állami elvonás példátlan arányú hazánkban. Papíron hiba 16% (valójában 22 körül, vagy tudom is én) az adóm. A nettóm a bruttónak a 48%-a és abból még 27% áfa, + jövedéki adók + kutyafüle.
Nincs már a beszedési oldalon manőverezésre tér.
"Don't let me stop, Your great self-destruction
Die if you want to, You misguided martyr
I wash my hands of Your demolition
Die if You want to, You innocent puppet"

Ha mar egy idezettel indult a poszt, sajat hozzaallasomat, egy klasszikussal tudom leginkabb kifejezni. (A parhuzam koztem es Pilatus kozott van, sokkal inkabb, mint a masik ket erintett kozott.)

Tegnap igyekeztem az LMP-temat hanyagolni, de a mai posztot ugy ertekelem, mint felhivast keringore.

Mint korabban irtam velemenyemet, vagyis az Egyutt 2014-et (es benne Juhasz szerepet) egy olyan probalkozasnak tartom, ami szandekosan lett igy hangolva, hogy az LMP kozeledhessen az Orbanvaltast jelenleg javareszt elosegito szavazatok becsatornazoihoz: az MSZP-hez, es a DK-hoz.
Ezert nem is igen akartam belefingani a 0-as lisztbe, oldjak ezt meg a zoldek tovabbi zargatas nelkul (legalabbis reszemrol).

Am a helyzet meg annal is rosszabb, mint korabban gondoltam. Mar tavasz ota irom, hogy az LMP, ha okos lett volna ok nyitottak volna az MSZP fele, ezzel az iranyitast valamilyen szinten a kezukbe ragadva. Ehelyett most a leheto legkisebb arculatvesztessel probalnak majd odasunnyogni az MSZP-t, es DK-t el nem utasito Bajnai melle/moge.

Es kerem szepen ez nem, hogy mas politika, hanem pontosan ugyanaz, amit a tobbi part is csinalt/csinal:
Az atlag MSZP-s ugyanigy igyekezett lapitani, hogy csak GYurcsanyt fingassak a valasztasi kampany soran, majd a valasztasok utani megszoritasok hirere, majd kesobb az oszodiert....
Az atlag Fideszes pedig eppen most teszi ezt, amikor a padlot nezve, vagy eppen valami alibi okot motyogva menekul el az eletartott mikrofon elol.

Vagyis szemunk elott latjuk, hogy NEM, nem lehet mas a politika. Legalabbis amig a tarsadalom, es azt kihasznalva egyes partok nem hagynak ra lehetoseget. Meg nem allom, hogy a hajnali Show okan peldakent fel ne hozzam Obamat.

Ha tortenik nemi iranyvaltas a zoldeknel, akkor bizony Schiffernek mennie KELL! Nem, nem azert, mert en mondom. Hanem mert ha meg akarja tartani integritasat, akkor elkerulhetetlen, hogy kilepjen a partbol. Vagy pedig mennybol a pokolba jut, az egyik legtisztabb feddhetetlen kozszereplobol az egyik legmeghasonlottabb kepmutato lesz. Ugyanezt gondolom Ertseyrol is, de ha hamarabb nem is, a lista osszeallitasakor feltehetoen nem kap eselyes poziciot.

Javor mai HVG-s megszolalasa pedig roppant taktikus. Azt hiszem feltunt a kovetkezo partelnok.

A szavazok politikai preferencijarol csak ennyit (Median meres, tehat talan hiheto):
img5.hvg.hu/image.aspx?id=a49cc8f5-1162-45c7-ab49-f32f08d2a271&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411

(Csak halkan jegyzem meg korabbi Ipsos-MSZP 16% csortenkkel kapcsolatban, hogy azota a Tarki mert 15%-ot, a Median pedig most 17%-ot...)

Es most reakcio a pontokba szedett TENYEKre:

- Az LMP megrekedes mar joval korabban is latszott. Barhogyan igyekeztem bizonygatni, mindig csak a ledorongolast kaptam. Biztato, hogy ezt vegre mas is eszreveszi.
Ugyanakkor kicsit csalodtam Karacsonyban, hiszen ez 3. polus otlet eleg keson jott, es akkor is csigalassusaggal haladt:
" Több forrásunk is úgy véli azonban: Bajnai feltűnése elterelte a figyelmet az LMP továbbfejlesztéséről szóló kérdésekről"

Erre is regen felhivtam a figyelmet, hogy ha elkezdodik a tuzijatek a valasztasi hosszuhajra, akkor a zoldeknek nem lesz eleg emberuk, hogy az aktualis esemenyekre reagaljanak, partot epitsenek, es meg programo(ka)t is irjanak...

Szinten HVG idezet:
"az az oka, hogy az Együtt 2014 meglepetésszerű megalapítása ellehetetlenítheti a párt – egyelőre még a fiókban lévő – szövetségi politikáját, és lépéskényszerbe hozta a vezetőket."
Mar regesregen csinalni kene valamifele SZOVETSEGI POLITIKAT, nem pedig a fiokban tartogatni!?

- Egyetertek, bar alapjaban szerintem nem az a gond, hogy milyen gyorsan reagalnak Orban altualis agymenesere, mert abban talan a leggyorsabbak, es gyakran a legjobbak.

A gondok inkabb ilyesmik:
"Információink szerint ugyanis a nyáron Karácsony kidolgozott egy koncepciót, amely kimondja: az LMP körül kéne létrehozni egy olyan választási szövetséget, amely a politikai paletta közepét foglalja el, és képes megszólítani a Fideszből kiábrándult, a kormányzattal elégedetlen szavazókat."

Komolyan?! NYARON?! Miert nem jovore, vagy 2016-ban??

Minden sales-esnek, de valamilyen szintu vezetonek, menedzsernek is azt tanitjak, hogy:
LEGY PROAKTIV!

Vagyis keszulj fel mindenre, csinalj veszforgatokonyveket!

A 3. polus megcelzasara mar a Parlamentbe jutasukkor fel kellett volna keszulni, es 2011-et, es 2012-t erre a pozicionalasra szanni. Ha ezt Karacsony korabbi kutatasi tapasztalatai alapjan nem erezte/tudta elore, akkor sajnos o sem igazan alkalmas politikara. De azert meg bizom benne, mert meg igy is az egyik racionalisabb urge a partban, sot a Parlamentben.

Es nem tudom nem megemliteni az alkotmanyos minimum nevu valamit. 5 honapra volt szukseg ahhoz, hogy osszehozzanak 6 azaz HAT(!) oldalnyi iromanyt?!
Es bar meg csak 3 hete, hogy elorukkoltak vele, de ki emlekszik meg ra?? Mar akkor leirtam, kuka lesz belole.
Maga az elkeszulese tempoja is bizonyitja, hogy igazan ok sem vettek komolyan a dolgot. Ugyanis kozuluk tobben is emlekezhetnek ra, hogy ha az egyetemen a jovo hetre nem tudtal osszehozni egy 6 oldalas esszet BARMILYEN temaban, akkor akar bucsut is inthettel a feleves jegynek...

- Velemenyem e tamaban ismert.

"Ugyanis az a tábor, ami helyettetek Bajnairól és Oszkóról elhiszi, hogy képes lesz a gazdaságot gatyába rázni"

Az en igazi nagy gondom Bajnaival eppen az, hogy pontosan NEM ERROL VAN SZO! Vagyis nem arrol, hogy ezek ketten mit gondolnak jonak, hanem arrol, hogy feltehetoen jovo nyar kornyeken a resztvevo partok (es mozgalmak) milyen szakpolitikai programokban tudnak kiegyezni. Es ez bizony HATALMAS kulonbseg!!

Osszessegeben azonban igazan ertekelem, hogy amennyire tudsz igyekszel hatni a zoldekre, hogy vegre kezdjenek mar el gondolkodni, meg ha jokora kesessel is...
@Farkasokkal táncoló:

És ha tudták?
Attól még maradhattak volna az MSZP-nél.
Semmi sem kényszerítette őket arra, hogy az új formáció mellett tegyék le a voksukat.

Másrészt: nem kötekedésképpen, csak a pontosság kedvéért: Bajnaiék nem Mesterházyval, hanem az MSZP-vel (is) keresik az együttműködés lehetőségeit.
Ez a két dolog akkor esik egybe, ha Mesterházy marad az elnök.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: felreerted, mert ez nem az lmp felé kivel nem fogunk szóba állni játék. Ha pedig azt nézzük, hogy múlt héten kb felmérést alapja az mszp-nek megvan a 14. Ha a 3 gittegyletet összeszamolod, az többre jön ki 14%-nál.
@shinichi: Nem igaz, nem példátlan az állami elvonás aránya, sőt átlagos. A probléma a felhasználással van és a korrupció irdatlan méretével.

Az osztrák példával pedig nem indokoltad meg, hogy mi is a probléma. A Bajnai-féle modell, a külföldi multiknak kiszolgáltatott neoliberális gazdaságfejlesztés valósult meg lényegében 2010-ig, és sebesen csúsztunk lefelé.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Elnézésedet kérem, de nem értettem, amit írtál.
Igyexem felturbózni az agyprocimat - megismételnéd?
@iii: hű, ez ám a palfordulas! Mikor kihúzta azokat a karokat szinte nemzeti hős volt. Most meg már nem is teljesítmény. Ez gáz, ha van egy szimpi lmp-s azt le kell fitymalni?
Előbb fog 1 millió fideszből kiábrándult ember az önálló LMP-re szavazni, mint az Együtt 2014-re. Ha benne lesz az LMP, ha nem...

Ehhez csak az kéne, hogy nyomuljon a szervezet vidéken, ne engedje ezt a pesti mindent jobban tudok, cigányok-melegek jogait zászlóra tűzöm mentalitást meghatározóvá válni. Ehhez pl mélyen kussolni kéne olyan "fajsúlyos" "ügyekben", mint a Jeszenszky jegyzete...mert inkább bizonyítható, mint sem, de ha nem bizonyítható az is csak azért, mert a közbeszéd polkorrektségét meghatározni akarók számára nem fér bele olyan statisztikák készítése, amit az USA-ban minden gond nélkül készítenek.
Az előző hatalom funkciainak, családtagjaiknak, gazdasági kapcsolataiknak az volt az érdekük, hogy mindent összemossanak. A saját bűneiket a társadalom egészén terítsék szét és vígan élhessék világukat, miközben folyamatosan úgy tematizálták-ják a közéletet, hogy a valós problémákat még szóba hozni se lehessen, nem hogy azoknak a megoldásán közösen dolgozni. Mert amíg azokkal foglalkozik a közbeszéd, addig se velük foglalkozik...

Pl. ügynöktörvény, vagy az mszmp vezetőinek kizárása a politikai közéletből, vagy a 89 előtt pártérdekből nem üldözött - és akkor törvényeket szerint is - bűnözők felelősségre vonásának megakadályozása pont az LMP-sekhez nagyon közel álló Sólyom vezette akkor AB által...meg persze a rendszerváltást és saját szavazóik 95%-át is eláruló SZDSZ által.

A szocializmus emberi, anyagi pusztítása után a társadalom erkölcsi, morális alapját támadták ezekkel, sikerrel. Azóta is következmények nélküli országban élünk, nincs felelősség az államigazgatás semmilyen szintjén, csak a párthűség, kapcsolatok számítanak. Ami ugyanígy vonatkozik az igazságszolgáltatásra, ügyészségre meg pláne. Miközben a bürokráciát olyan szintig növelték meg az adó-és járulékterheket, hogy már önmagában azzal életképtelenné válik a vállalkozásod, megélhetésed ha nincs kijáró embered...A haveroknak zöld folyosók, a többinek meg szopás. Jogaid ha esetleg papíron vannak, azokat se tudod érvényesíteni évek alatt sem...Akkor pedig hol volt itt jogállam...hát sehol.

Hát a lófaszt kell az MSZP, DK, Bajnaival összeállni, akik ennek az első számú haszonélvezői, kitalálói, végrehajtói voltak és a mai napig élvezik az ellopott rendszerváltás előnyeit. Kommunista uralom alatt lopott vagyonnal, a kommunista kapcsolatrendszerrel loptak még többet a rendszerváltás után és mindent a magyar emberektől, államtól. Se tisztesség nincs bennük, se becsület és nem értenek az építkezéshez, mert csak rombolni, lopni tudnak.

Az, hogy a fidesz is részben ezekkel operálva szerzi meg a hatalmat újra és újra és utána elfelejti rendezni ezeket a kérdéseket (mert vastagon érintettek ők is a politikai elit árulásában) nem jelenti azt, hogy maguk a problémák nem valósak. Csupán azt, hogy a fidesz ebben sem mondott igazat, ahogy az MSZP se mondott igazat semmiben.

Szóval vélt választói preferenciák miatt szavazatmaximalizálás céljából beállni az Együtt 2014-be az MSZP, DK, Bajnai mellé az totális megcsúfolása annak amit 2012 előtt állított magáról az LMP. Ez már a megélhetési politizálás magas foka lenne...

Pedig csak annyit kéne tenni tényleg, hogy vidéken dolgozni ezerrel, e helyett olyan kérdésekben osztják meg a pártot, amire egyértelmű válaszokat adnak a párt célkitűzései, ami nem is lehetne kérdés, mert ezek feloldására alakult egyáltalán az LMP...
Aki meg az alapvető célkitűzéseket kérdőjelezi meg, az mit keres abban a pártban?!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: csak azt akartam gagyi androidos billentyuzeten pruntyogni, hogy az e14, lmp, mszp többet hozna, mint egy e14 és lmp gittegylet. Ráadásul nagyon lmp-s úgy gondolkodni, hogy kit hagyjunk ki a so called nagy közép koalícióból.
@iii:
SZABADNA NÉMI SZÁMSZAKIT?

szavak és a fing tipikus esettye

brühühühühü

a 0,01% adó is sok ha ellopják és a 85,10% sem sok ha visszaforgattyák a gazdaságba

+brühühühühü
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

"Mert a republikánusok lebőgtek az elnökválasztáson."

Sokkal inkabb Obama, mert az eredmenyek jol mutatjak, hogy a honappal ezelotti denveri vita bizony nyomokat hagyott.

A 120 millionyi leadott szavazat mellett 2.7 millios szavazat kulonbseg nem mondhato nagynak.

De ha kiemelem Floridat, Nevadat, Ohiot, es Virginiat, akkor ugy 170000(!) ember megfeleloen eloszlo forditott szavazataval most Romney lenne az elnok. Ez pedig csak cirka 0.15%-a(!!!) a leadott szavazatoknak...
@fal_adja_a_masikat: neked nem az lmp kell, neked a jobbik. A jeszenszky jegyzetrol mindenkinek beszélnie kellene, a jobbik kivételével. Amit leirtal az jobbik, nem az lmp. Nem szeretem őket, de ezeket a kiallasukert tisztelem őket.
@iii:
a Jávor ne hiányoljon semmit mennyenannya épicsájába és készíccsen programot nemzeti munkaerő felhasználással nemzeti zöld (sárga, kék, lila) iparra és mezőgazdaságra és halványzöld művészetekre

lásd buszbeszerzés BKK/BKV most és 2726-ban

brühühühühühü
@King of Shadows: Hehe, ha jól látom, már kijavították 4-re. Azért várjuk meg, amíg elül a puskaporszag, most kicsit túl nagy a felhajtás az E14 körül.
@a szív fészkei:
De, sőt, én kedveltem Kunczét(tudom, ez most nagyon nem trendi), aki egymaga felért egy szabadcsapattal. Kiválóan tudta gyilkolni fityeszkét,
pengeéles humora páratlan, szórakoztató. Okos, nagyon okos. Igaza van, ha kissé "besértődött", mert visszautasították.
Nekünk nem kell egy Kuncze. Nekünk kell egy ártatlan, maszületett zöldfülű, aki még nem látott közelről ecceri választót, akinek taktikai tehetsége, komromisszum képessége, politikai tapasztalata nulla.

Dörzsöli a markát, és röhög a háttérben minden simlicska: ezeket elfogyasztjuk villásreggelire.
@simple observer 1.0: obama nem 300+ elektort hozott el, csúnyán raverve romney-re?
Tök jó a poszt szerintem. Nagyon ott van, és tökéletes helyzetértékelés. Magam az előző választáson az LMP-re adtam egy szavazatot (+akkor a Fideszre), és most nagyon szeretném ha leválthatnánk ezt a kormányt az LMP segítségével. De ha ez nem megy az LMP-vel, mert nem csatlakoznak egy ellenzéki koalícióhoz, akkor nélkülük. Bajnaira szavaznék egykori Fidesz szavazóként is. Ráadásul nagyon pontos meglátás, hogy az LMP-re tényleg égető szükség lenne ebben a koalícióban épp azért, hogy ne csalódjunk majd ebben az újabb formációban is - ez lenne most az LMP feladata, ha a szavazóit akarja képviselni, ami parlamenti pártként a dolga, és nem a tagsága esetleges fantazmagóriát követni.
@iii: "Az osztrák példával pedig nem indokoltad meg, hogy mi is a probléma."

Önmagában az adókulcs csak egy tényező. Mennyi a járulékterhelés, egyéb elvonás, stb. Vagyis, az osztrák a bérének hány százalékát kapja végül kézhez? Az nem csak az adókulccsal való osztás-szorzás. Az így kézhez kapott fizetés elvásárlásakor menyi az ÁFA, jövedéki adónemek, stb.
Röviden: Mennyi a teljes elvonás. Ez összehasonlítási alap lehetne. Ez a baj a példával.

"..korrupció irdatlan méretével."

Nem fogod úgyse elhinni, de nem baj. A korrupció a GDP 1,5 - 2% -nak megfelelő veszteséget okoz.
NINCS BENNE ANNYI, hogy meg lehessen úszni a kiadási oldal reformját. És ezen semmit nem változtat ki kivel borul össze 2014-es győzelem reményében.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem, nem ezt mondtam, épp az ellenkezőjét, amit te próbálsz a számba adni. Én egyébként nem mondtam hőstettnek, hanem egy olyan akciónak, amilyet rengeteg hasonlót, sőt hatásosabbat csinált az LMP. A kollega állította be úgy, hogy ebből semmi nem maradt, csak Szabó Rebeka földfoglalása.
@aritus:

"Nem ennyire egyszerű a képlet, hogy itt csak az lmp-nek van veszíteni valója, ennyit akartam csak mondani."

Nos egyre inkabb ez a helyzet.

Bajnai ugyanis igazabol nem veszithet semmit. O(k - Ha&Ha) ugy jott(ek) elo, hogy lehetne csinalni egy osszefogast, amit ok medialnanak. Meg programot sem adott, hanem azt majd a RESZTVEVOK KOZOSEN alakitjak ki.

Ugyanakkor ha az LMP egy ilyen KIFEJEZETTEN NEKIK megkonstrualt felallasban is sokat huzodoznak, akkor bizony az szamukra fog vesztesegeket jelenteni...
@rodeo36: Így van. Nos én a visszaforgattyák pártján vagyok.
@kandúrkoma:
Nem te vagy én fogunk dönteni a lista vagy listák kérdésében, hanem az érintettek. (Függetlenül attól, hogy szerintem a szavazatmaximalizálás szempontjából a közös lista valószínűleg ideálisabb lenne.)
Ha Orbán 2018-ig maradna, az azt is jelentené, hogy még négy éve lenne az alkotmányos dúlásra és arra, hogy gazdasági szabadságharcról hazudozzon, miközben valójában piaci kamatozású államkötvények kibocsátásával az előző kormányzattól örököltnél is súlyosabb adósságot varr a te nyakadba, az én nyakamba, meg a gyerekeink nyakába. Ez is része az árnak, amibe az kerül, hogy a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják.

@Nagyzee: Nekem úgy tűnik, hogy te pufogtatsz ostoba lózungokat. Semmit nem számít, hogy bekerülnek-e a kispártok a parlamentbe, vagy nem, amíg Orbán szavazógépezete engedelmesen teljesíti a vezér akaratát. A parlamentbe küldeni jelenleg csak olyan pártot érdemes, ami képes és hajlandó orvosolni azokat a sebeket, amiket Orbánék az alkotmányosságon ütöttek. Ha ez megtörtént, akkor ismét lesz létjogosultsága a kisebb pártoknak.
@fal_adja_a_masikat:

Ehhehhe, ez kurvajó :-D :-D :-D

1: a mindenféle buzik és cigányok jogainak elsőszámú képviselője az LMP, akik kívánságoddal ellentétben elküldték Jeszenszkyt a picsába:

lehetmas.hu/hirek/36564/az-lmp-lemondasra-szolitja-fel-jeszenszky-geza-nagykovetet/

Erről nyilván le fognak mondani a kedvedért.

2: az ügynöktörvényt a Fidesz gáncsolta el, és ők szeretgetik Böröcz ügynököt az MTVA élén a fideszesek néma kussától övezve.

3: "A szocializmus emberi, anyagi pusztítása után" a vagyonátmentő, MSZP alapító Pozsgay Imre a Fidesznek írt alkotmányt.

Ezek után az LMp-vel szemben megfogalmazott elvárásaid rendkívül mulattatóak :-D :-D

Teccettek volna Orbán herén rúgni időben, ugye.
@aritus:

obama_a_legjobb_meg_hatravan

Azert az ilyen orbitalis demagogiatol mar nekem is nyiladozik a bicska a zsebemben. Bar ketsegtelen, hogy a republikanus elovalasztas soran ezt mindegyik jelolt-jelolt lepten-nyomon hangoztatta...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Tévedsz. Én szépen befogott orral leszavaztam volna az mszp-re, mert az volt a lenagyobb ellenzéki erő, annak ellenére, hogy Mesterházit egy kifejezetten buta embernek tartom, akiben semmi karizma nincsen, tipikus szoci ifjutörök - ugyanis nekem elsőrendű fontossággal bír, hogy Orbán húzzon a vérbe, a többit majd kibírjuk, változtatjuk. De így inkább Bajnaira szavazok, mert a 22 év legnormálisabb miniszterelnöke volt, igaz az ingatlanadónál megorroltam rá, de remélewm mégegyszer nem jut eszébe olyan marhaság, hogy 30 millióig semmi, aztán viszont anyagi csőd a tulajdonosnak...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Köszönöm, így már tiszta a vétel. :o)

A felvetésem lényege nem arról szólt, hogy ki-kit szorítson ki, hanem arról, hogy az Együtt 2014 milyen tárgyalási pozícióban van jelenleg (és mindez alig két héttel a kezdés után).
Vagyis Bajnaiék már most sincsenek rászorulva senkivel sem a MINDENÁRON való együttműködésre, így nem ők vannak lépéskényszerben.

És ezután nagy esélyük van arra is, amit itt rengetegen kétségbe vontak, vonnak: hogy a szövetség számára fontos alapelveket valóban képviselhessék a majdani tárgyalásokon, és egyik párt se zsarolhassa őket avval, hogy "na jó, egye fene, csatlakozunk, de csak akkor, ha...". (Az utóbbi gondolatot NEM a normális kompromisszumokra és a kölcsönös engedményekre értettem, hanem a direkt zsarolásra).

Nyilvánvaló, hogy amelyik demokratikus ellenzéki párt végül kimarad az együttműködésből, azt a szavazói minősíteni fogják.
Meglehet, akár pozitívan is!

De tippem szerint a többség másképp fogja a kimaradást látni és "jutalmazni".
@iii: Azért akárhogy is nézem, az LMP támogatottsága veszélyesen kicsi. Ha valami gikszer történne a regisztrációval, nem is jutna be...
@simple observer 1.0:

érdekesség: ott felébredtek a tea party hol is van? Pécs "Á"-ban?

nincs más lehetőség mint koala...nagy hatalmas koala vagy az egész ketyere megy a gajdeszba

már ott a következő vihar NYNY megbénítva

és az utóbbi 350 évben LOL egy buznyák vasat sem költöttek partvédelemre meg vízszabályozásra (lásd Széchenyi itt láccik mekkora koponya volt) csak élnek bele az 5000 dollárért épített de 350000 dollárért jelzálog hitelezett kunyhóikba' amit egy erősebb fing -magyar babból sólet- is elfúúúúúúúúú

brühühühühühü

de már a Marson gyalogol a robot és ki akarja rabolni hátha van ott is valami amit még nem...?????????
@iii: A felmérés esetleges hibáival kár hitegetni magatokat a hátralévő másfél évben. A legutóbbi két megmérettetésen khm.. szerény volt az eredmény, ha jól emlékszem. Ennek fényében a közölt statisztika kifejezetten hízelgő.
Ez egyébként illeszkedik az eddigi felmérések által kirajzolt tendenciába. Ennyi a támogatottság.
@aritus:

index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2012/11/07/hazasodhatnak_a_melegek_legalis_az_orvosi_fu/

Reszemrol ezeket a donteseket fontosabbnak tartom, mint magat az elnoki vegeredmenyt. Ugyanis ezek a dontesek a kozhangulat liberalizalodasa fele mutatnak.
Es ha figyelembe veszem a par hetes hirt miszerint a vallasossag csokkenoben van az USAban, akkor a fokent videkiekre es idosekre hajto G.O.P. nagy problemakkal nez szembe a kovetkezo valasztasokat tekintve...

Puerto Ricot mar nem is emlitve ami valoszinuleg Demokrata fellegvar lesz...
@rodeo36: lilaságról ne beszéljünk a te hozzászólásod után, plíz.

Nyugi, lesz program időben. Miért ne hiányolna, ha nincs?

@shinichi: 1,5-2%???? Még ha 10-zel megszorzod, akkor is alulbecsülöd. Láttad ezt a gyönyörű táblázatot?

privatbankar.hu/ado/dobogos-helyen-magyarorszag-az-egy-fore-juto-offshore-penzek-listajan-249199

Most nem tudom előkaparni, de láttam már olyan összehasonlítást, amiben pont az általad említett összes elvonás szerepel és Mo. átlagos helyen van benne, minden ellenkező híresztelés ellenére.
@simple observer 1.0:

a Romney hanyadszor veszített? 6x-ra...már nyugdíjba kéne vonúlnia a hivatalos lúzerségből, jól fizet?

ja, és egyszer sem nyert

brühühühühü
@Fabius: Így van, és nem értem ezt felmorzsolódott dumát sem: addig mindig az volt a nyafi, hogy jááájj, a hülye kis szidó rétegpárt ugráltatja a nagy mahomet maszopot ütemre. Akkor ki morzsolódott fel kinek és hogyan? Ez a sok közhelyes propagandaszöveg, amit ez a kürosz meg a dz című szemkilövetődzős hajtogat, fárasztóbb Stefinél is. Azon legalább lehetett röhögni, volt valami egyénisége, de ez már dögunalom.

Becsszóra visszarívom a blogketrec királynőjét, na.:-DDD De nagyon rázárhatták a műanyaglakatot, mert eltűnt.

Azért az ezredik szemkilövetődzőnek ajánld fel már a jajkékszeműdet, hátha lenyugszik. Ez az adu ászuk Gyurcsány ellen még ma is? Kurvakínos.
@Farkasokkal táncoló:

"Tévedsz."

Lehet, hogy félreértettem valamit, de szerintem ugyanarról beszélünk.
Amíg nem volt E14, addig sokan az MSZP-re szavaztak (volna), most, hogy van (pontosabban pártként csak lesz, valószínűleg), inkább az E14-et választják.
@shinichi: Eszemben sincs hitegetni magunkat, de van ellenpélda is, Baján 7.5%-ot kapott a jelöltünk:

baja.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=6918&Itemid=553
@iii:

már te'nnap is későn volt...és a te fejed lila vagy mitől vagy belilúlva? nem tecc a szín? válassz mást hupykéket vagy szarbarnát esetleg vidám szürkét

nem tu'nnak programot csinyányi csak a duma megy hogy mi nem jó abból amit más sem csinált

vita a semmiről és annak hatványairól

brühühühühühü

olyan jobbikos lömpöpőccsel csak mócsing csüng alapon lenge pöcsök laza hazája
A Medián felmérésével el is dőlt a történet az ellenzéki oldalon. Az MSZP lefogyott, mint az anorexiás fotómodellek, az LMP meg a DK alig mérhető már. Bajnaiék egy-két hét alatt a legfontosabb ellenzéki erővé váltak, úgy, hogy szinte nem is léteznek. Ha elkezdenek szervezkedni vidéken és Pesten is, akkor fél év alatt duplázhatnak, a választásokra pedig még nagyobbra nőhetnek. Lehet, hogy nem is kell hozzá az MSZP sem... :-) A Fidesznek meg marad a Jobbikkal rágódni a jobbos gumicsontokon.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Nem értettél félre semmit. Sokan muszájból támogatták a szocikat, de számukra is lényegesen hitelesebb a Bajnai féle szövetség.

Ébresztő lett most trombitálva erősen, szociknak és ördögbotosoknak is.
@rodeo36: A lila szín se a kedvencem, de szövegben meg pláne nem. A tied meg nagyon az.

Programokat választásra szoktak készíteni, volt is, lesz is. Alternatív költségvetési javaslatot eddig minden évben készített az LMP.
@iii:

"Ez messze nem így van, már csak azért sem, mert a 2010-ben LMP-re szavazók fele már lecserélődött másokra."

Tehat akkor most az a NAGY eredmeny, hogy a parttol elpartolo(korabbi szavazoinak fele) tomeget az LMP 2.5 eves kemeny munkaval tudta helyettesiteni. Es kijottek nullszaldora?
Egy 4-3-4%-os (Median-Ipsos-Tarki) partnal nem sovanyka ez egy kicsit, mikozben kormanyzati szereprol almodoznak?
@iii:
a választásokig lila faszverés és kollektiv maszturbáció a program?

nyilvánosan vagy csak egymásnak és neked exclusive?

brühühühühühü

nem is tudnak programot csinálni nincs gyakorlatuk benne még sohasem csináltak csak lecsinálták
@iii:

"Ja és még valami. Nem, nem lehet a párttagsággal szembemenni és nélküle dönteni. "

Beke poraitokra!
@iii:

"Nem a Jobbik a zsidópárt, akinek az EP-képviselője is zsidó és most a rabbihoz jár átképzésre? :P "

Ez alattomosan mely utesnek sikerult.. ;DD
@simple observer 1.0: Nem, nem nagy eredmény, nem is állítottam. Roppant elégedetlen vagyok vele. Ezt csupán tényként közöltem már nem tudom mire.
@simple observer 1.0:

Nem is értem, Puerto Rico a faszér' nem Kínához akar csatlakozni??? Nem hallgatnak ezek Orbán beszédeket??? :D

Hosszú idők óta nem éreztem ilyen jól magam, az USA mostanában elindult liberalizálódása (SEMJÉN TAKARODJ!!!) jó jel.
@iii: :) mondtam, hogy nem fogod elhinni. A feketegazdaság volumene nem azonos az okozott károkkal.
Ráadásul a máshonnan 'ki-offshoreozott' vagyonok sok-sok áttétellel, de megjelenhetnek a magyar gazdaságban is. Ez a pénz nem egy panamai páncélteremben van elzárva. Ez globális jelenség, kihasítjuk mi is a magunk szeletét belőle.

Az elvonás mértéke akkor is túl nagy, ha bárhol helyezkedünk el bármilyen listán. Abban igazad, van, hogy borzasztó rossz a felhasználás iránya, módja és a hatékonysága is.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Na igen, lehet rosszul értelmeztem valamit... mindenesetre tulajdonképpen azt akartam mondani, hogy sokan vannak olyanok, akik befogott orral sem szavaznának az maszp-re mert pfujj meg pfej, meg Lendvai meg anyámkínnya. (Amúgy nem tudom miért ez a nagy undor Lendvai Ildikó körül, van nekijje egy kis vegetativ neurozisa az kétségtelen, de AMIT mond, az ül. Kuncze elleni utálatot meg végképpen nem értem, nekem akkor is szimpatikus lenne, ha az ellenzék politikusa lenne, mert tisztességes, okos és nagyon jóhumorú ember.)
@simple observer 1.0: Ha lehet, akkor inkább ne legyen ilyen párt. Inkább legyen kicsi, de korrekt, mint nagy és korrupt. Sajnálom, hogy csalódást kell okozzak.
@rodeo36: Bocs, de nem tudlak követni. Majd ha értelmesen írsz valamit, arra válaszolok.
@iii: és tudod ki zárta be az offshore adózási kiskapukat? A Bajnai kormány. És tudod ki nyitotta ki őket újra? A Fidesz kormány. És tudod mire jutott az LMP? Semmire, csak beszélt és beszélt, de nem volt súlya.
Lásd www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110620-szabad-utat-nyitna-az-offshoreugyleteknek-rogan-antal-javaslata.html

Amíg Bajnai színre nem lépett, úgy gondoltam, az LMP-re fogok szavazni, jobb híján. Most, hogy Bajnai megjelent, arra fogok szavazni, ahol ő van. Akár az LMP-re is egyébként, ha velük fog össze. Ha viszont az LMP képtelen együttműködési képességet felmutatni, akkor nem látom értelmét őket támogatni. Ugyanis ilyen körülmények között elveszett szavazat az LMP-re leadott szavazat, akár bejutnak végül, akár nem. Azt gondolom nem kell magyarázni, hogy ha nem jutnak be, akkor miért veszik el a szavazat. Az elmúlt két év pedig megmutatta, hogy ha bejutnak, akkor is elveszett szavazat, mert semmire se mentek ellenzékben. Hiába az Orbán kormány ámokfutása, képtelenek voltak növelni a támogatottságukat, még azt a nyomorult népszavazást se tudták összehozni. Ideje lenne levonni a tanulságokat.
@shinichi: Érdekes, egyetlen skandináv országot nem találsz a listán. Azt én sem hiszem, hogy meg lehet szüntetni, de már a felére csökkentés is nagyot lendítene. Az kétségtelen, hogy korrupció mellett is lehet sikeres egy gazdaság, ld. Dél-Korea, de azért az egy más világ, annak vannak más hátulütői. Szerintem meg maszatolás, amit mondasz, minden szakember engem támaszt alá.
@Fabius: A sara miatt bukott: nem szavaztunk rá, mert a szadi édes közönsége nem birkaiskola, nem bégetőkórus, aminek bármit és azonnal az ellenkezőjét be lehet adni: ha nem tecc valami, mondja, mondja, majd hátat fordít és leszarja a tegnapi kiskedvencét.

DE még a legsötétebb Szanyi bandita sem tett be annyit a demokratikus Magyarországnak, mint ez a dz szerint vállalható Orvbűn, nem vitte annyira a jégre gazdaságilag, politikailag, nemzetközileg, szociálisan az országot, mint a dz szerint elfogadható Orvbűn, egyik maszopnyik és szadeszes fiú sem élt annyira vissza hatalmával, mint itt a legutolsó kerületi suttyójuk. Weinek azért ipari tanuló ezekhez a Páveljával, de mint olvastam, legalább nem akarta teljesen elplázásítva eladni Zuglót, amit most majd nyugisan megtesz Papcsitok... De legalább van pár kétséges szerepűről elnevezett teretek.

Nem volt külön intézetük a koalásoknak közpénzből laponként félmilliós szarért öntömjénre, nem volt eltiporva alattuk a Terror Háza az odaillően rémisztő igazgatónővel sem, ahogy rögtön elkaszálták a Rainer M. 56-os intézetét Orvbűnék. Mert valahogy a börtönviselt 56-osok mégis a szadi körül voltak, akármit köpködött rájuk az a Wittner nevű lény, akiről mesélnek szintén sok szépet a fogolytársak hozzátartozói.

Nem a legnagyobb kedvencem Vásárhelyi Mária, de azért ő mégis menekült családilag Sganovba kicsiként,majd évekig nélkülözte az apját a börtön miatt és valamiért mégsem a jobboldalon hörög bosszúért. Litvánék sem, hanem épp hogy Litvánné dolgozott a szadesznak társadalmi munkába rengeteget. Pedig ő is megsínylette a férje börtönéveit, a kirekesztettséget, stb. A felakasztott Gimes Miklós társa, Halda Alíz se tagadta meg a szadit haláláig. Maléterné képviselőjük is volt.

Akkor kiknek van joga komcsizni? Nekem is volna picike, hat szép fiatal évemet vették el, amit utazással tölthettem volna + lakásomat is büntiből. Plusz nem futottam be annyira szárnyalót, megmondták a Nemzetnél, hogy nem vesznek vissza egyetem után se újságírónak, csak titkárnőnek, hiába van már diplomám.
Érdekelne, mi van rólam meg a volt férjemről a papírokban. És én se habzok itt komenyistázva, pedig nem dédelgettek, basszus.

Szóval, akinek Orvbűn ezzel a második kis kormányzási eredményével még mindig elfogadhatóbb, az FideSS-bérenc és kész, hájpoljon akár az LMP-nek, akár másnak. Aki ezt a rezsimet nem akarja leváltani, az országrontó.

És ha valaki tud rettentő bűncseleményeket a szadi, maszop házatájáról, rohanjon, jelentse Bugyulának, aki már éhezik a kis sikerélményre, mert eddig semmire se jutott a kilóra megvett poltosított, handósított ügyészségen, bíróságokon se. Csak bocsikakérésig.

Ha nincs ilyenről tudomása az itt rohattkomcsizóknak-libsizőknek, akkor hallgasson, mert rágalmaz. Ha van, akkor újra mondom: azonnal jelentsen fel, mert különben bűnpártol. De lebegtetni a semmit, az kicsit snassz. Pláne Bajnai felé rúgkapálva.
@Farkasokkal táncoló:

Ok, akkor ezt tisztáztuk. :o)

"sokan vannak olyanok, akik befogott orral sem szavaznának az maszp-re"

Elárulom: én sem szavaztam soha az MSZP-re.

Kuncze személyiségét kifejezetten kedvelem, de neki is szerepe volt az SzDSz felmorzsolódásában, illetve asszisztált hozzá.
Ott volt a rengeteg korrupciós ügynél is.
És ott volt annál a folyamatnál, amikor egyre inkább a saját hatalmi és pénzügyi pozícióit védelmezte a Szadesz, és ezt egy ponton meguntam, 2002-ben szavaztam rájuk utoljára.
Nálam ezek Kuncze "bűnei".

Ettől még kedvelem.
@padlas: Már hogy lett volna "súlya" az LMP-nek, amikor nem volt kormányon? A Bajnai-kormány melyik intézkedésével zárta le az offshore adózási kiskapukat? Nem rémlik. Hogy a Fidesz rontott rajta, az kétségtelen.

Elveszett szavazat nem létezik. Ha ennek hittünk volna, nem is jutott volna be az LMP 2010-ben sem. Nem arra kell szavazni, aki majd meg fogja nyerni, hanem aki megérdemli, aki az elveidet legjobban képviseli.
@simple observer 1.0: :-) Mekkora az a legendás párttagság? Mind itt kommentelt Bajnait anyázva?
@iii:

jobb ha megtartod...a semmi körűljárása amit csinálsz és sok füsttel amit semmilyen formában nem bírok

brühühühühü
@iii: Gratulálok. A kérdés az, hogy tudjátok az ő érdekeiket megfelelően képviselni. Legalább abban a 7.5%-nyi emberben megbízhatnátok, hogy megértik, ha elmagyarázzátok nekik miért kell a köztársaság érdekében bizonyos erőkkel összefogni - ha úgy döntötök, hogy kell.
Értem én, hogy nagyon sokan még mindig úgy szavaznak, hogy fúj Gyurcsány, rohadt megszorító MSZP, fúj libás Bajnai, fúj Orbán ő is csak megszorít. De mindegy, hogy ilyen gondolkodású támogatóból mennyi van. A Fidesznek pl. rengeteg. De nem lehet hatalomra jutva kiszolgálni az antikapitalista, antieuropéer érzelműeket. Akár 2,5 milliónyian vannak, akár 14-en. Nézd meg hová juttatott minket ez.
Mindegy, hogy távolságtartással mennyi Bajnai ellenes, Oszkó ellenes, EU ellenes, Bankellenes szavazót nyersz. Bármiféle hatalmi pozícióba kerülve tragédiába torkollik a kiszolgálásuk.
@rodeo36: Mindenki hülye kivéve Wagnert és Castrót. :)
@saravad: Jó vagy! :-) Ez a kisboltos szöveg is tetszik!
@Farkasokkal táncoló: "... Amúgy nem tudom miért ez a nagy undor Lendvai Ildikó körül ..."

Cenzor Asszonyt azért utálják, mert ... már le is írtam.
@shinichi: Voltál a tüntin 23-án? A igen, emlékszel TGM-re.Jókat is mondott : Nagyon szépen kérem Orbánt Viktort, menjen el!" - de aztán elkezdett nagyon belehúzni a vad kereskedelmi tévéket és a kapitalizmust agyabugyálálásba: hideg konyhában csak a kanálisokat néző szegényeken pörögni. És ezzel a lendülettel az Eu ellen is lázítani próbálni. De kurvára nem jött be a tömegnek; észrevette, nem erőltette.

Pedig a tömeg nem Rotschildokból, arany fukszok alatt görnyedező, szivarozó bankárokból állt, nagyon nem.
@a szív fészkei:

Latod sziv, ott az elozo megnyert valasztas utan, 4 ev kemeny, mindennapos munkajaval, es dollar milliardokkal, sikerult eppen megnyerni a valasztast.

Nalunk van egy mindent uralo kormanyrendszer, egy toredezett ellenzek, es 1.5 ev arra, hogy 2/3-ot szerezzunk...

Nem igerkezik konnyunek, de en azt gondolom meg lehet csinalni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

los cojónes de los bomberos, las que te aman

jajajajajaja
@a szív fészkei:

"Becsszóra visszarívom a blogketrec királynőjét"

Ne játssz Bolit! :-D

Ott van jó helyen ahol van, te meg tudod hol találod, ha ennyire hiányzik :-)
@a szív fészkei: Nem voltam ott, de erről a kis közjátékról hallottam. TGM borzasztó dolgokat tud mondani, legutóbb egy rádióinterjúban mondta a marhaságait, majdnem agyvérzést kaptam. Örülök, hogy a tömeg helyre tette a dolgokat. TGM, Róna irányvonal nagyon nem bejövős.
@King of Shadows: DE kinek a parancsára cenzorkodott? Pozsgay volt kulturális miniszter, ha jól tudom. Ő forgolódhat a damaszkuszi úton, mindig a pénzes irányba találva,Lendvaynak meg semmit nem lehet megbocsátani? Érdekes keresztényi szemlélet.

Tiszatáj ügy:[..]"Tiszatáj-ügy 1986 [szerkesztés]
Többször szünetelt a Tiszatáj, például 1956–57-ben az 1956-os forradalom miatt, 1986-ban betiltották egy fél évre Nagy Gáspár A fiú naplójából [3]című versének közlése miatt. (Maga Kádár János kezdeményezte a lap betiltását, mivel valaki felhívta a figyelmét a költeményre és elhitette vele, hogy őt jelképezi a versben szereplő »júdásfa«, illetve az a "nyolcvanas évek közállapotait jelölő kollektív szimbólum". ) A Tiszatáj elleni dühödt támadás a hatalom részéről hamarosan az irodalom elleni támadássá szélesedett." /wiki/

Most Kádárral szemben ki mert volna akkor szembe szállni? Hős Pozsgay, Szűrös hol volt akkor? Csak Lendvay volt a saras, ja.

A hangjával viszont betont lehet bontani, ez igaz.
@simple observer 1.0: JA, én is felfigyeltem erre. A lakosság akaratából házasodhatnak a melegek. Mert már egyre kevesebben hisztériáznak a férfi-nő biblikus izéjét mantrázva egy közjogi aktust illetően. Felnőnek ott is, mi meg süllyedünk lefelé.

Hisz a fújcsúnya koalás időkben 2006-ig semmi gond nem volt a szivárványmenettel, az is csak a túrórudolfok forradalma után borul vérbe menetrendszerűen.
@shinichi: Félelmetes volt, mert nagyon jó szónok és annyira kibaszott szarokat kellett végighallgatnunk addig, hogy a hangja, a rétprsága jó volt. Az Orvbánt finoman anyázása is -Balavány keresztényi demagógiájára mondta, hogy akkor nagyon szeretetteljesen kérni fog valamit Viktortól - de amikor elkezdte ezt a "hideg konyhában csak a kereskedemi tévéket bámulják és ez borzaasztóó, és ne hagyjuk megfagyni a csatornanézés közben őket" - na akkor besokalltam. És szinte mindenki. Se taps, se semmi - kihűlt a tér a napsütés ellenére. De azonnal észrevette és korrigált, látva, hogy hogy ez nem a Munkáspárt nagygyűlése. De már nem kapott akkora tapsot.
@a szív fészkei:

"A sara miatt bukott: nem szavaztunk rá, mert a szadi édes közönsége nem birkaiskola, nem bégetőkórus, aminek bármit és azonnal az ellenkezőjét be lehet adni: ha nem tecc valami, mondja, mondja, majd hátat fordít és leszarja a tegnapi kiskedvencét. "

Ez a lényeg, a többi csak körítés :-)

A társadalom nem zsigerből hanem tudatosan elvek mentén szavazó része mindig kimérte ami szerinte járt. Szadinak, emdéefnek, kisgazdáknak, miépnek, kereszténydemokratáknak, szociknak ugyanúgy.

Nem értem miért gondolja Orbán - vagy bárki más - hogy rájuk nem fogja.
jav: rétorsága

@Fabius: :-DDD Nem vezető csillag az Index egén?? Nem érdemli meg ez a kevertfajta nép őt.
@a szív fészkei: Én nem is azt mondtam, hogy nekem bármi bajom lenne vele (egyébként van, de nem ez), hanem csak azt, hogy mások miért utálják. A kettő távolról sem ugyanaz. :)
@Fabius: Mert Habony egy Patyomkin-országban hordozza körbe, előre ötször megmotozott közönség előtt hagyva csak beszélni.

Gyurcsány azért kiment a közgázosok közé - ezért szántják fel a Corvinust mindjárt - ez meg csak instant , TEK-szűrte nép előtt papírból brillírozik százéves mamákkal haknizva.
@Scagnetti

"Egyébként meg szánalom a köbön, hogy 2,5 év ilyen kormányzás után az ellenzék még együtt sem biztos, hogy meg tudná verni a Fideszt."

Becsulom kitartasodat, csak hat nincs igazad.

A Fidesz a jelenelgi 20%-rol (22-20-18 Median-Ipsos-Tarki Torok Gabor gyujtese alapjan) a mar most is lathato jovo evi tobb tizezres, egyes becslesek szerint tobb mint szazezres elbocsatasok hatasara jo esellyel esik le 16-18% kore, ahol nyaron volt.

Mindekozben a most 16%-os MSZP (17-16-15) jo esellyel szerez tovabbi 2-3 szazalekot. Nem lennek meglepve, ha a veghajraban atvinnek a 20%-ot is. Az LMP 4% (4-3-4) es a 2%-os DK (2-2-1) is szerezhetnek legalabb 1-1 szazalekot. Ezzel a valasztasok idejere egy 17% koruli Fidesz nezne szembe a 25-27% koruli trioval.
Es meg nem is szamoltam annak hatasat, hogy a realis orbanvaltas eselye mennyi egyebkent ezekkel nem szimpatizalo szavazot sodorna Bajnaiekhoz.

Vagyis a "sima" gyozelem mar most is biztosnak tunik, amit eppen Viktorek naprol-napra valtozo elkepzeleseikel bizonyitanak a legjobban.
@King of Shadows: Ja, ezét írtam le, hogy mi volt. HA ez is a munkája volt, az nem szép dolog, de vagy van megbocsátás, vagy nincs. Ugyanakkor meg ezerrel hájpolja a drága nép a Neotont, meg az ő Éváját még ma is, aki miatt mondjuk egy Cserháti taccsvonalra került az igazán nagy cenzor, a Hankiss Ágnes-papa, Vitézy Dávid-nagypapa Dr. Erdős Péter révén.

Erdős poppápa több ember életét fektette meg szerintem, mint Lendvay. Mondhatnám rögtön imádott Baksámat, aki kitántorgott 71-ben Berlinbe, annyira nem termett is fű neki, csak basztatás, fizikai erőszak... Baksa se kommunistázik, soha nem is tette.
@Farkasokkal táncoló: @a szív fészkei:

Lendvai Ildikóval elsősorban nem az a probléma, hogy valaha cenzorkodott utasításra.

Lendvai anyó 2002-től a szocik frakcióvezetőjeként az összes mindenféle ügy tevékeny részese volt. A száznapos programtól az elbaszott válságkezelésig mindenben részt vett. Ő volt a képviselő csoport vezetője akkor is, mikor Gyurcsány összes reformját elkaszálták. Ő volt a vezetője akkor is, mikor az amúgy is megkésett válságkezelés végül egyáltalán nem kezdődhetett el, mert a frakció a szavazatvesztésre hivatkozva szét fúrta.

A felelősségét vitatni olyan, mintha ma azt mondanánk: háde a Lézer nem csinált itt semmit, neki semmi része az elkúrásban.
@Fabius: "Nem értem miért gondolja Orbán - vagy bárki más - hogy rájuk nem fogja."

Ugye ezt Te sem gondoltad komolyan? :O Te is tudod, hogy a Fidesz mennyire a Zorbán-jelenségre, és az érzelmek erejére épít. Ebbe viszont nem fér bele a tudatos választás (ez látszik is), és ha egyszer lendületbe kerül, nagyon nehéz megállítani.
Az utóbbi fordítva is igaz: állandóan mozgásban kell tartaniuk a gépezetet, mert ha egyszer megáll, igazi mutatvány újra elindítani...
@a szív fészkei:

Minden bolond érdekes az első tíz percben :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Hülyén néztem volna ki hálóingben a metrón.:)
@iii: 15 perc hírnév. Egy hónap múlva már nem emlékeznek rá, lesz más aki valami nagyot dobott.:D
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek... : azért ez a pozi nem határtalan. Most azért vannak jó formában, mert tényleg hiszünk abban, hogy mindenkit várnak. :)
Ezt a mandin olvastam, az E14 cikk alatt:

Nem látod, hogy egyedül Orbán a szálka a ballib hatalom szemében. Nem tudnak vele mit kezdeni, nem tudják megvenni. Körülvette magát megbízható emberekkel. Mint pl. Matolcsy, akit szintén azért támadnak hatalmas erővel, mert a hazáért dolgozik.

Vonának ilyen gárda nem áll rendelkezésére, így nem is aggódnak miatta a ballib maffiózók. Ha nyerne, megennék reggelire.

Orbánnak adni kell még legalább 4 évet.
@King of Shadows:

De, bizony komolyan gondolom. Nullára leírni nem fogja, ahogy a szocik kemény magja is megmaradt a verésben és a verés után is, de egy akkora zakó is simán elképzelhető.

A tábor amit csak idáig elbuktak 2010-hez képest kitesz egy mostani szoci szavazótábort.
@simple observer 1.0: Pl: magyarinfo.blog.hu/2012/11/07/megse_lesz_valasztasi_regisztracio

[..]"Viszont a hangsúly a most-on van. Hónapok múlva két alkotmánybíró mandátuma is lejár, akiknek a helyére a Fidesz nevezhet ki új tagokat a testületbe, ezzel pedig a kormánypárt befejezheti takeover-ét a magyar demokrácia intézményrendszerei felett. Egy még nagyobb részében Fideszes testületnek már bizonyosan lesz többsége a regisztráció átengedéséhez.

A helyzet tehát egyszerű: minél előbb az alkotmánybíróság elé kell utalni a döntést, és az AB-nak minél előbb döntenie kell. A jelenlegi szabályozások szerint a parlamenti képviselők egynegyede kell ahhoz, hogy az AB elé küldjék a törvényt. Tehát, MSZP-LMP-Jobbik összefogásra van szükség a regisztráció eltörléséhez. Ha nem akarunk regisztrációt, akkor ebben a kérdésben most félre kell tenni minden más ellentétet, és itt ebben az ügyben kérni kell a pártjainkat, forduljanak egymáshoz és az AB-hoz."

"
@Fabius: Ott a pont.
Rossz hír: a királynő visszajön, mihelyt magára marad blogocskáján.:))
@saravad: Amíg ennyire hülyék, addig jó nekünk. Mattolcsyt meg nekik adom bőrkötésben,lapozgassák.
@a szív fészkei: Ehhez csak azt tenném hozzá, hogy Plagi Bá'-t különösebben nem zavarta az olimpia bojkottálása. Az meg a Fideszeseket nem zavarta, hogy ő lett az álamfő. :)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: "kicsit hazudok, mert nyilván nem adhatóak össze a számok"
Közös listával de.
@Fabius: DE akkor miért ezt hozzák fel ellene és miért nem, amit te írsz? Mert Morvay szentsújtásosbocskayanyánk a cenzkordásával jön örökké.
@a szív fészkei: Azért, mert ő a rossz komcsi, és a Morvay által megszólított szavazók annyira egyszerűek, hogy a "főcenzor" hívószón kívül mást nem lennének képesek felfogni, érvelni meg aztán pláne nem. Ilyen a Jobbik szavazótábora. Nap, mint nap tapasztalom.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Életem, oszt ezek közül hányan kelnek-fekszenek mai magyar versekkel meg Tiszatájjal?? :-D A kurva Új Színházukhoz se találtak elsőre.
@Fabius: Jó, de akkor Te a tudatos szavazóikra gondolsz. :) Azok természetesen leválnak, ha magukra haragítják őket, ahogy minden más pártról is. Viszont a Fidesznek most sem sokon múlt a kétharmad, és éles helyzet esetén még ott van a Jobbik is, mint bizonytalansági tényező.
Tehát egyáltalán nem biztos, hogy azok közül néhányan, akik párt nélküliek lettek miután otthagyták a Fideszt, nem mennének vissza, ha reális esélyét látnák egy baloldali kétharmadnak...
@saravad:

Szórakoztatóak a fidesztálibok. És hogy ők ezt így komolyan, és télleg. Bájos.
Ez sem kutya... :)

"Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő szerdán kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából és a jövőben független képviselőként folytatja munkáját - tájékoztatta az ellenzéki párt az MTI-t. A képviselő a történteket egyebek között azzal hozta összefüggésbe, hogy múlt héten feljelentette Szegedi Csanádot.

A Jobbik közleménye szerint "a távozás indoka a képviselő és pártvezetés közötti bizalmi viszony megromlása, valamint a Jobbik közép- és hosszú távú jövőjével kapcsolatos kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbség". Az így megüresedett Országgyűlés jegyzője tisztség betöltéséről a frakcióvezetés a hét második felében dönt.

Lenhardt Balázs elárulta, hogy a Jobbik szerdai frakcióülése után egyértelművé vált számára: "a jelenlegi keretek között a mostani frakcióval a nemzeti radikalizmus ügyét képtelenség előmozdítani". A "döntéshez az vezetett, hogy nem kívánok azonosulni azzal az irányvonallal, amit a Jobbik a parlamentben képvisel. A párt jelenlegi vezetésével lényeges stratégiai kérdésekben 2010 óta szemben állok, ami a személyemmel szembeni indokolatlan bizalmatlansághoz vezetett" - közölte.

A kilépésre közvetlenül az adott kiváltó okot, hogy a múlt héten feljelentette a pártot és ügyüket eláruló Szegedi Csanádot befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt. Lenhardt szerint Szegedi a mai napig bitorolja a párt által megszerzett EP képviselői mandátumot. A feljelentést a párt önkényes eljárásként értékelte, és súlyos szankcióként visszahívta a jegyző tisztségéből."

index.hu/belfold/2012/11/07/lenhardt_balazs_kilepett_a_jobbikbol/

Csak énnekem kavarog egy kicsit? Most akkor ki, kivel??? :))

@Fabius:
MERT KEKECEK VAGYTOK!!!!!
@a szív fészkei: Mert az érzelmekre hat, az viszont, amit Fabius írt, az inkább racionális megközelítés. A jobboldaliak meg alapvetően érzelmileg kötődnek a pártjaikhoz.
Orbán szeretett nagyapjáról na ki ír így?

"A tény ezzel szemben az, hogy a nagypapa nagyon gyáva ember volt, mindentől és mindenkitől rettegett, egy alapelve volt csupán: életben maradni, bármi áron. Ezt az elvet követve a nagypapa már Ukrajnában leugrott a frontra száguldó vonatról, és a háború hátralévő éveit ukrán prostituáltként vészelte át. Állítólag a Déli Hadseregcsoporthoz tartozó 23. páncélosezred katonáit "kényeztette"."
@Neolibsi
"El kell dönteni, ha az utóbbi mellett döntenek, nyugodtan ki lehet jelenteni a nyilvánosságnak, hogy nekünk fontosabb ideológiánk hirdetése és felvállaljuk, hogy ennek feladása túl nagy ár lenne a összeállás miatt.És ennyi.Ezek után a szavazóik eldöntik, hogy ez a fontos vagy a kormányváltás. "

Akarcsak magam mondtam volna.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"azért ez a pozi nem határtalan."

Igazad van.

Ahogy a részletek tisztázódnak, úgy alakul majd az elfogadottság vagy éppen elutasítottság.
Ám ez a folyamat nem egyirányú, hiszen vélhetően nagyon sokan vannak, akiknek Bajnai személye elfogadható lenne, de kivárják, kikkel is fog még szövetkezni az E14.
Azok pölö nem biztos, hogy mellettük tették le most a voksot a közfürkészeknél.

Az is kérdés, hogy vajon teljesen kifutotta-e már a felfelé tartó ívét ez a feltörés?
Két hét után (pontosabban: levonva belőle a közqtatás időpontját) korántsem biztos.

Továbbá: ismert jelenség az "erősebbhez tartás" folyamata a politikai közvéleménykurkászoknál.
Az E14 EDDIG még kis szövetségnek sem volt mondható, most lett hirtelen "nagy" szövetség, pontosabban most derült ez ki.
Ez a folyamat is beindulhat.

Az utóbbiban egyébként főleg az LMP és a 4K lehet kellemetlenül érintett, mert náluk nem biztos a parlamenti küszöb átlépése.

Sokismeretlenes még ez az egyenlet.
Meg ez is:

"Viktor genetikailag determinált hazudozó, de a nagypapájától tanult meg elpirulás nélkül, folyékonyan hazudni."

Azután ez:

"Orbán Viktor egy igen ritka genetikai rendellenességgel született, amely nagymértékben befolyásolta koragyermekkori szocializációját. Ez a betegség a parasztszáj. Tizennégy éves korában hajtották végre rajta a műtétet, mely lehetővé tette, hogy elfogadható szinten megtanuljon artikulálni. Állítólag ezüst szájpadlást tettek a szájába, a fogait pedig féldrágakövekre cserélték. A kis Viktor rendkívüli módon kínlódott és szenvedett. Küzdött a szavakkal és ha környezete nem értette állati hangzású ugatását, valóságos dührohamok lepték meg, és szétvert mindet, ami épp a keze ügyébe került."
@a szív fészkei:

Mióta mérvadó bármi amit Morvai mond? Ha a Jobbik kirúgja ő akár Lendvai mamát is képviselni fogja, ha második lehet a szocik EP listáján.

Ha van valaki akitől kiütést kapok akkor az a megélhetési radikális naccsága.
@iii: belinkeltem a cikket az előző hozzászólásomban, nem láttad? Két olyan törvénymódosítást is hoztak Bajnaiék, ami offshore adózási kiskapukat zárt be. Ezért is visszás, mikor offshore és egyéb ügyekben támadják őket, mert pont a Bajnai kormány tett ez ellen a legtöbbet. Alattuk mintha a mutyi is visszaszorult volna, ne feledjük, hogy a Hagyó-ügyet akkor kezdték felgöngyölíteni, vagy hogy Sukoró-ügyben ők (konkrétan Oszkó Péter) tettek feljelentést. Mindezekért meglehetősen becsülöm őket, abba is gondolj bele, hogy nyilván a saját oldalukon álló emberekkel kerültek emiatt összetűzésbe. Kb mint Ángyán csinálja most.

Az LMP-t illetően meg: a pártnak volt rá két éve, hogy felszívja magát, nem ment. Nem tudta megszólítani a szavazókat, nem tudott komoly alternatívát felmutatni, és nem tudott mit kezdeni a Fidesz ámokfutásával. Nem látom, hogy ez mitől változna a következő két évben, vagy mitől lenne más a helyzet, ha 2014-ben bejutnának a parlamentbe. Ezért látom elvesztegett szavazatnak a rájuk leadott voksot. Nem elég erősek ahhoz, hogy önmagukban változtatni tudjanak, és nem hajlandóak együttműködni másokkal a változás érdekében. Azért szavazzak rájuk, hogy további négy évig fennmaradjon ez a helyzet? Hát, nem látom értelmét. Nagyon visszásak számomra Schiffer nyilatkozatai, és minél jobban támadják Bajnait, annál messzebb kerülnek attól, hogy érdemes legyen rájuk szavazni.
Nandrás kommentárja, szadeszosok figyelmébe:

"már majdnem jó, így tovább stefi!
részletes, a lényegre rávilágító életrajzot engedelmeddel kicsinyég kiegészíteném.
(az általam most megadandó info államtitok, így elolvasása beláthatatlan következményeket von maga után)

orbán viktor születésekor egy édesen, kacagó, aranyló fürtökkel ékesített kisbaba volt, de sajnos, a nővérkék figyelmetlenségének következtében, a sötétlelkű tudjukkik kicserélték egy sátáni vigyorú, koromfekete hajú és lelkű szörnyetegre.
ezt a cserét igen sajnálatos módon az ő drága jó édesanyja nem vehette észre, mivel akkoriban súlyos szemsérüléséből lábadozott, amely sérülést az elvetemült, alkoholtól bódult apja okozott neki.
a cserét az apja észrevette, de annyira sem törődött az utódjával, hogy szóvá tegye a malőrt, sőt, titokban még jattot is adott a tudjukkiknek.
hogy mi lett abból az aranyos kisgyermekből, aki orbán viktornak született?
manapság fodor gábor néven kesereg azon, hogy mi is lehetett volna belőle..."
@saravad:

"Orbánnak adni kell még legalább 4 évet."

Ezt a hsz-t olvastam én is.
Speciel én többet adnék neki. :o)

Még jobban tetszett ugyanott, amikor azt írta vki. reflexióként a közvéleménykutatás eredményére (nem szó szerint idézem), hogy "ebből az derül ki, hogy 80% nem hisz nekik, ezért semmi esélyük".
Itt hangosan felröhögtem... :o)
@épészmérnök:
Ezt nem tudom honnan idézed, de egy Savonarola-regényben olvastam ilyeneket anno.
@Fabius: Mi bajod vele?csak balra térhet meg az ember?:))
Persze nem hibátlan de engem nem zavar.
A másik oldalon Lendvaival is csak az a bajom hogy régi arc.Inkább maradjon háttérben.
@a szív fészkei:
Kusza Szem szerint, half feritéllel állunk itten mostan szemben. brühühühühü
Az én munkás-paraszt agyam ezt a hülye dumát nehezen dekódolja, mivel az előadott sikerek, valahogy az istennek nem akarnak optimistát faragni belőlem, főként a piacon.
De azért bizakodom, és már azt is tudom, hogy Matolcsy szerint jövő május 27-én ( 11:53 AM ), világosodik meg az Unió, hogy a kuszai gazdaságpolitika fejlődési potenciáljának vázolása, nem volt utópia.
Kíváncsi leszek, ezt hogy fogják látni Brüsszelben?

Gyuri panoráma tekintetével, kötve hiszem...
@King of Shadows:

A tudatos szavazókra bizony, de azt hittem ezzel:

"A társadalom nem zsigerből hanem tudatosan elvek mentén szavazó része"

ezt elég nyilvánvalóvá is tettem :-D
@Ergosum 2012.11.07. 13:46:50

"Mekkora a szavazatban mérhető támogatottsága a Kdnp-nek?
Orbánnak adott esetben mi éri meg? "

UGyan mar?!

Hiszen mindenki tudja, hogy a KDNP frakcio Romanak tett gesztus. Mert amugy nem toltottek volna fel a frakciot meg fideszes emberekkel is, hogy legyenek annyit szamszeruen.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Mit tudom én, valamiért nem szeretem, ha valaki hajlik, mint a rohadt nád, főleg ha ez kizárólag pozíció-szélirányban történik :-)
@félázsiai nemecsek ernő áruló:

"Közös listával de."

Az a technikai része a dolognak.

A szövegemmel arra utaltam, hogy a pártok szavazóbázisai nem fedik át egymást 100%-osan, ezért koalánál lesz x ember, akiknek az a koala nem jön be, az önálló pártra viszont szavaznának.
@Fabius: Én úgy tudom a 2006 os rendőri túlkapások után állt arra az oldalra. (rendes hazafi lett.:)) ).Ez nekem nem tűnik pozícióharcnak.
Te jobban figyeled ezeket,többet tudsz
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Hosszú idők óta nem éreztem ilyen jól magam, az USA mostanában elindult liberalizálódása (SEMJÉN TAKARODJ!!!) jó jel."

+1 :D
@shinichi: Te az LMP-t azt hiszem egy mási párttal kevered. Mi soha nem azzal kampányolunk, hogy valami -ellenesek vagyunk, hanem hogy mit szeretnénk elérni. Főleg nem az EU-ellen, éppen ellenkezőleg. Az általad leírtak az kb. a Jobbik közönségét írják le.

Én egyébként híve vagyok a párbeszédnek, azzal értek egyet, amit ma Jávor írt.
lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/36701/javor-benedek-targyalni-kellene-az-egyutt-2014-kepviseloivel/
@a szív fészkei:

"a túrórudolfok forradalma"

:DDDDD
@Fabius: Ja, igen. Bocsánat! :) Néha még én is be tudok nézni valamit. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Érdekes, no, érdekes.

Azt mondtam róla, lehet kamu mert nem nyilvános. Erre kitették, nekem is van belőle példány, valós a feljelentés és nem kamu. Erre most ez...

Vajon ki nem örült ennek ennyire a pártból?
@Fabius:
Hááááát... akit ANYAGILAG is érintett. A "TUDJUKKIK" tehetnek erről is! :D
@saravad:
S betűs ez is, csak eklektikusabb! :))
SStefinéni őnagysága aki ennyire kacifántos...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Ja, szintén mandi, E14 közqti topic, komment:

"...mint tudjuk, a média a ballibák kezén van..."

Én mondom, gyöngyszemeket talál ott az ember! :o)
A mai Bajnai eredményeket hallva a Zelempének hugyoztak.

Gyerkek!

Kaptatok egy lehetőséget, de nem tudtatok élni vele! Ennyi volt!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

2006-ban, ja, közvetlenül azután, miután a rohattellenségek visszahívták a CEDAW bizottságból, és helyére a történetesen zsidó Pető Anderát delegálták :-D

Szóval ha azt mondod nekem, hogy Vona meggyőződéses radikális azt elhiszem. De hogy Morvai megélhetési radikális azt biztosra veheted.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ráadásul innen már csak lefelé vezet az útjuk... :(
Nagy a beszarás mindenhol Bajnaiék miatt!
Fideszbolsiéknál leginkább.
@AKIsTUDATLAN: @Fabius: @a szív fészkei:

"Felmutatni egyelőre egy sértődött Kunczét lehet"

"egymaga felért egy szabadcsapattal. Kiválóan tudta gyilkolni fityeszkét, pengeéles humora páratlan, szórakoztató. Okos, nagyon okos. Igaza van, ha kissé "besértődött", mert visszautasították."

Szerintem téves kép az, hogy megsértődött volna.

"Csacska nyilatkozatokból nem szabad levonni következtetéseket, és arra kell figyelni, mit mond Bajnai Gordon, ő pedig arról beszél, hogy mindenkire szükség lesz - mondta Kuncze Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Szabadelvű Polgári Egyesület elnöke szerint nagyon nagy türelem kell az összefogás kialakításához."

Sokkal inkább ez a lényege annak, amit mondott. Érdemes megnézni az egészet, üdítő, amilyen profin, ironikusan és bölcsen beszél.

atv.hu/cikk/20121026_kuncze_gabor
@Fabius: Ez annyira azért nem igaz. Ha megélhetési lenne, akkor mehetett volna a fideszhez is. 2006 után még nagyon favorizálták, főleg a jogvédő tevékenysége miatt. Én néha beszélgettem vele és igazán szívből csinálja amit csinál.
Pofám leszakad!

Ezt a mocsok tetvet!
Elmegy ám az örömszerző, viháncolós, retkestalpú káanyjába! :((
Ez egy "hulye kocsog"...

"„A magyar kormány különösen értékesnek tartja azt a demokratikus politikai gyakorlatot, amelyet Libanonnak sikerült kialakítania - mondta Orbán.

Libanon ugyanis egy rendkívül bonyolult helyzetben európai mércével mérve is teljesen demokratikus, a vallás- és szólásszabadságot, valamint az emberi jogokat mélyen tisztelő politikai rendszert hozott létre - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a magyar kabinet külpolitikai tervei és a libanoni kormányzat elgondolásai között teljes a véleményazonosság.” – hvg.

De mi is tudható mostanában Libanonról?

„Harcok törtek ki Libanon fővárosában, Bejrútban azután, hogy vasárnap eltemették a pénteki bombamerénylet nyolc halálos áldozatát, köztük Viszam al-Haszan tábornokot, a libanoni belbiztonsági erők hírszerzési főnökét – írja a BBC. A tüntetők Nadzsib Mikat miniszterelnök hivatalát rohanták le, lemondásra szólítva a kormányfőt. A rohamrendőrök figyelmeztető lövésekkel és könnygázzal próbálják szétoszlatni őket. Mikat korábban felajánlotta a lemondását a merénylet miatt, de jelezte, ha a nemzet érdeke úgy kívánja, akkor marad.” – nol.hu, október 21.

A mostani zavargások hátterét az adja egyébként, hogy az ellenzék szerint a saját felekezetét és országát a szíriai rezsim befolyása alá vető Nadzsíb Mikáti libanoni miniszterelnök okolható az ellenzék egyik kulcsfiguráját is érintő bombatámadás miatt.

A szunniták a szíriai ellenzéki felkelőket, a síták pedig a szíriai rezsimet támogatják az országban, szakértők a polgárháború gyors importjától tartanak. Libanon egyébként már hosszabb ideje a káosz szélén táncol:

„Libanonban napok óta rendkívül feszült a helyzet az egymással szembenálló felekezetek közötti összetűzések miatt. A szíriai ellenzéket támogató helyi szunnita vallási vezetők lelövése miatt komoly összecsapások voltak vasárnap.

Bejrútban a szíriai rezsimet támogató és a közel-keleti arab országban zajló népfelkeléssel rokonszenvező pártok tagjai csaptak össze. A vasárnap éjszakai összetűzésnek legkevesebb két halottja és 18 sebesültje van - jelentette a libanoni nemzeti hírügynökség.” – [origo], május 21.

További adalék, hogy a kissebségeket érintő bánásmód, vagy a jogbiztonság sem erős oldala Libanonnak. Augusztusban például az váltott ki heves tiltakozást, hogy egy moziból 36 férfit vittek el anális vizsgálatra, mert feltételezték (!), hogy melegek. A homoszexualitást egyébként az ország börtönbüntetéssel sújtja. Szintén augusztusban emelte fel a szavát Szabó Máté ombudsman, hogy a hatóságok segítsége híján a Libanonba csempészett (!) magyar gyerekeket magánnyomozók és civil szervezetek segítségével kellett visszaszerezni. Ez alapján minimum nehéz megérteni, hogy miért is kéne az országot a magyar miniszterelnöknek példaértékűnek tekintenie.

Fegyvereket Szíriának!

Az eddigiekből két következtetést vonhatunk le:

1. A miniszterelnök ismét nem hallgatta meg a külügyesek véleményét az üggyel kapcsolatban.

2. Meghallgatta, és tetszett neki.

Azonban a keddi nap utolsó fordulatát még ennek tükrében is nehéz megérteni. Ugyanis egy orosz hírtelevíziónak nyilatkozó egyiptomi üzletember szavai alapján felvetődött, hogy elkezdtünk beleavatkozni a szíriai/libanoni helyzetbe:

„A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió hétfői riportjában egy egyiptomi üzletember állítása szerint bolgár és magyar cégek török vállalatoknak adnak el fegyvereket, amelyeket azok egyebek mellett a szíriai ellenzéki hadseregnek továbbítanak.” – hvg.

Természetesen a Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium kedden mindezt cáfolta:

„Magyarországról nem kerülhettek fegyverek Törökországon keresztül Szíriába - közölte a Külügyminisztérium (KüM) és a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden. Magyarország a szíriai válsággal kapcsolatban határozottan kiáll minden fórumon az erőszak mielőbbi beszüntetése mellett és támogatja az ENSZ és az Arab Liga közös megbízottjának, Lahdar Brahiminek a tevékenységét, amelynek célja a vérontás megállítása és a békés rendezés elérése Szíriában - közölte a két minisztérium.” – hvg, ugyanott.

Reméljük, a minisztériumoknak van igazuk és nem egy újabb „baltás gyilkos diplomáciai projekt” zajlik a keleti nyitás égisze alatt."

szabotazs.blog.hu/2012/11/07/a_polgarhaboru_a_demokracia_alapja?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_07&utm_campaign=index
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A Fideszbe? Morvai konfliktusa Orbánnal és a Fidesszel a kilencvenes évek legelejére nyúlik vissza. Igaz, a CEDAW-ba ők delegálták anno, de már akkor éreztették vele ez a max ami sül neki arrafelé. Ezt tudva kötött ki egy pártnál, akinek éppen kapóra jött egy nemzetközi gyakorlattal bíró emberi jogvédő.

Ne légy naiv.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"... igazán szívből csinálja amit csinál."
Ja, de hát valakinek ezt a munkát is el kell végeznie... :))
@Fabius:
Ne kétkedj, a meleg jogvédő gyakorlat csak előnynek számíthatott ott! :))
@King of Shadows: Még egy pozitívuma nálatok nem?? :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Nagy a beszarás mindenhol Bajnaiék miatt!
Fideszbolsiéknál leginkább."

Ámen. De azért a számokat nézve ebben a pillanatban a biztos szavazók körében

Fidesz+Jobbik= 38+16=54

Együtt+MSZP+DK+LMP= 22+15+4+3=44

Ami még akkor is figyelmeztető, ha remélhetőleg folytatódik az Együtt erősödése és a Fidesz gyengülése.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Kis rohadék tucc lenni! :)) De nagyon...
@londonterminals:

Szerintem nem csak nekem tűnt fel a sértődöttsége, akadt aki helyre is tette érte:

nol.hu/lap/allaspont/20121029-kuncze_ujratoltve

Nem meglepő módon kb egyet is értek Ferenczi Krisztával.
@Fabius: Figy. Én nem mondom azt, hogy nincs benne egészséges ambíció. Kiben nincs? Viszont én úgy érzem, hogy a jobbik felé igazán a 2006-ban utcán átélt élmények sodorták.
@londonterminals:
A jobbik szimplán lefekszik a bolsikkal, ez nem kérdéses. Agyhalottaknál is eszmélnek apránként...
@iii:
„Tájékoztatlak, hogy a szomszéd Ausztriában 25-35-45%-os adókulcsok vannak és azért elég jól megvannak, nemde? Nem minden az adókulcs. Például ha emiatt nő a GDP és nő a jól keresők fizetése is, akkor lehet hogy már jobban is járnak jó néhányan. Az LMP javaslata szerint a keresők 80%-a jól járna.”

Na, akkor nézzük egyenként!
Először is, ha már Ausztriát hozod példának, nézzük meg milyen értékhatárnál lépnek be ezek a kulcsok, valahol 50.000 eurónál, igaz? Hány forint az most? 14 millió? 15?
De van itt még egy probléma: az ország fejlettsége, sajnos Magyarországot nem szabad összehasonlítani a kontinens egyik legfejlettebb államával. Sokkal inkább a volt szocialista országokhoz tudjuk mérni magunkat. Szlovákia, Románia, Lengyelország, Csehország – mindenhol alacsonyabbak az adókulcsok annál, mint amit az LMP javasol, ráadásul ebből háromban gyakorlatilag egykulcsos adórendszer van. (Igen, Lengyelországban is, ha figyelembe vesszük a TB járulékot mint elvonást, a bérköltségre vetítve Lengyelországban is majdnem egykulcsos rendszerről beszélhetünk.)

„Nem minden az adókulcs.” Tényleg nem! Az adóék a lényeg, ez megvan? Nettó bér / bérköltség (azaz bér + munkaadói járulék). Mennyit kap meg a munkavállaló abból, amennyibe ő a munkáltatónak kerül és mennyit visz el ebből az állam? Ha az nettó bér nagyobb, mint az összes elvonás, akkor a munkaadó is és a munkavállaló is örül, akkor örülnek a legjobban, ha az arány 40 – 60 körül van. A környező országokban ezek az arányok. Nálunk sem lehet más, így tudunk versenyképesek lenni, ezt fogadják el az osztrákokhoz képest nem túl tehetős polgárok.

„ha emiatt nő a GDP” – ez ugye csak vicc? Az adóemelések nem növelik a GDP-t. Ha a fekete gazdaság fehérebb lesz, akkor a kimutatott GDP magasabb lesz és a költségvetési bevételek is nőhetnek, de a tényleges GDP rövid távon ettől nem változik.

„Az LMP javaslata szerint a keresők 80 %-a jól járna” Ha már az átlagbér alatt is a jelenleginél magasabb kulcsok jönnének be, akkor egyszerűen nem lehet igaz, hogy ezzel a keresők 80 százaléka jól jár. Különösen nem, ha közben még a gazdaság „fehéredésére” is számítunk. Ahhoz, hogy a minimálbér környékén keresők jobb helyzetbe kerüljenek nem szükséges ilyen arányú adóemelés. Elég bevezetni egy 0 vagy átlagnál alacsonyabb kulcsot.
@Fabius: Ugyanez egy kicsit feri is.Oké esetleg elhiszi az ember hogy jót akar de éppen ezért ne menjen oda.
Piszkos Fred effektus.:))
Jó estét! Látom, zajlik az élet. Ki ismeri Jordi Savallt?... Ó, gratulálok Schindler Pistájának, ő a tizedik Tahó.
Hoppá...

Csak nekem új az alábbi gondolat?

"Angela Merkel szerint az Európai Unió számára biztosítani kellene a tagországok költségvetésébe való beavatkozás jogát, hogy meg tudják akadályozni eladósodásukat.
A német kancellár szerdán Brüsszelben, az Európai Parlamentben elmondott beszédében hangsúlyozta: az EU-nak le kell vonnia a tanulságot a válságból, és be kell avatkoznia a nemzeti költségvetésekbe ott, ahol nem tartják be a stabilitási és növekedési egyezmény előírásait.

"Az európai intézményeket meg kell erősíteni, hogy a téves magatartást és a szabályok megsértését hatékonyan kijavíthassuk" - mutatott rá. "Az erősebb gazdaságpolitikai koordinációra bizonyos esetekben ott is szükség lesz, ahol az a nemzeti szuverenitás magját érinti" - figyelmeztetett. "Olyan érzékeny területekre gondolok, mint a munkaerőpiac vagy az adópolitika" - tette hozzá. "Természetesen nagyon óvatosan kell eljárnunk. A szubszidiaritás elvét és a nemzeti demokratikus eljárást tiszteletben kell tartanunk. Értelmes kiegyezésre van szükség" - húzta alá."

hvg.hu/gazdasag/20121107_Merkel_az_EU_avatkozhasson_bele_a_tagalla
@londonterminals:
TT néven szopatom napok óta SStefikét... Nem tűnik fel neki...
Nabazzz...

No comment.

"Magyarország az a hely, ahol nyereségesen lehet termelni, ahol lehet fejleszteni, és ahol a kormányzattal kialakított bizalmi kapcsolat stabilitást és kiszámíthatóságot ad a cég számára – mondta Orbán Viktor, miután stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-vel."

mandiner.hu/cikk/20121107_orban_a_magyar_kormany_stabilitast_kinal_a_multiknak
@Fabius: láttad a Goya kísértetei c. filmet? (r. Milos Forman), abban van egy figura (Lorenzo atya: Javier Bardem), aki meggyőződéses inkvizítorból meggyőződéses antiklerikális "felvilágosult" lesz, miután kínzásnak vetik alá. Szerintem akinek erős hajlama van a radikalizálódásra, egyszerűbben: túlzásokba esni, az ilyen jellem; lásd még a Jobbik Csanádját.
@padlas: Bajnaiékkal nem offshore miatt van probléma, én ezt nem is említettem korábban. Gazdaságfilozófiai különbség van a korábbi Bajnai-program és az LMP között, egyrészt a kvázi-egykulcsos adó miatt, másrészt a mindenáron a külföldi tőkebefektetőknek való megfelelős, a multiknak szóló kedvezmények miatt. Az adókulcs tekintetében úgy tűnik, finomodott az ő álláspontja is, az MSZP is a progresszívabb rendszer felé mozdult el. A többiben is szerintem lehetne megegyezést találni a különbségek ellenére is.
@Fabius:

Nem tudom, láttad-e az egész interjút vele. Szerintem egyszerűen butaság, amit Ferenczi Krisztina az "agresszív válaszokról" meg arról ír, hogy "az agyába tolul a vér, látván, hogy sikerre visznek fiatalok hatalmas bruszttal egy mozgalmat, majd arra vetemednek, hogy válogatnak a csatlakozni kívánók között. Ők, akik most veszettül dolgoznak valamiért. Amit a volt politikus igyekszik megtépázni. A sértett szemlélő státusában" stb. Ferenczi Krisztina

Kuncze meg arról beszél, finom iróniával - és nyilván nem véletlenül csak Bajnait és Kónyát említi mint akikre figyel és akiknek hitelt ad -, hogy hihetetlen türelemre és önuralomra lesz szükség ennek az egésznek az összehozásához. Kb. Fischer Iván szellemében, amire utalnak is a beszélgetésben. Remélem, lesznek jónéhányan a fajsúlyos szereplők közül, mindenekelőtt Bajnai - eddig úgy tűnik, igen -, aki hasonlóan fogja fel mindezt.
@quendelapo: Az osztrák legalacsonyabb kulcs is 25% és nyilván ott magasabbak a bérek is, az átlagbérekhez képest abszolút nem túlzó az LMP javaslata. A rendszerben még benne van az adóvisszatérítés visszaállítása is, hogy a 80% jól jár, az benne van az anyagukban, én nem tudok utánaszámolni.

A GDP azért növekszik a progresszív adórendszer miatt (és nem általában adóemelésre), mert az alacsonyabb keresetűeknél így több pénz marad, amit tisztán fogyasztásra költenek, ezáltal ez élénkíti a gazdaságot. Ellentétben a felső réteg bevételeivel, amit külföldi árukra, utazásra és tőkekivitelre költ. Erre a hatásra több közgazdász is felhívta a figyelmet az egykulcsos bevezetése előtt.

Az valóban igaz, hogy az LMP nem akar adóversenyt nyerni és ázsiai termelési módra átállni.
@Kürosz

"Nekem van érvem, hogy miért nem, a sokkal, de sokkal erősebb Szadi villámgyors bedarálódása, majd lassú kimúlása.
Pár %-nál sokkal gyorsabb ám ez a történet. :) "

Nem erzem fontosnak Fabius vedeset, de mint ugy 1.5 evtizedig SZDSZ szavazo azt azert elhiheted, hogy nem azert hagytam oda a partot, mert a szocik tonkretettek!

Egyetertek reszben Fabiusszal, hogy a partot a horngaborok, a kokak, es en idesorolom a fodorgaborokat is, tettek tonkre. Szemely szerint a csaladom ismeri T. Asztalost es meg nem volt ra panaszunk.

Engem, akit szadeszes szavazo leven - egyebkent liberalis beallitottsagom miatt - tobb sertes ert, mint egy atlag szoci szavazot, ne akarjon egy Horn Gabor kepviselni, aki a koalicios harmonizacioert volt felelos, kozben meg a picsaba hajtja el a fonoket kamera elott. Mikozben a kormanybol szinte GyF volt az utolso, aki az SZDSZ egeszsegugyi otleteit amennyire birta igyekezte atvinni a szoci parton, akik aztan a "szocialis" nepszavazas utan nagy orommel csinaltak vissza korabbi dontesuket...

De olyan vilag balekja Fodor Gabor se akarjon kepviselni, akit az elso Fidesz elnok valasztasi ugy utan, es az a koruli balhet - kilepest... kovetoen Orban Viktor ujra palira tud venni azzal, hogy majd Suranyit elfogadja minielnoknek, ha Fodor kicsinalja Gyurcsanyt.

Ha valakik ennyire nincsenek tisztaban a realitasokkal, akkor ne akarjak az en liberalis ertekrendemet kepviselni!

De ketsegtelenul az MSZP hatasa sem volt jotekony. De a ket part szembenallasat tekintve az sem biztos, hogy hasznos volt, amikor mind Horn, mind Kuncze egymasnak ugrottak a Fideszes onrobbantasok idejen...
@iii:

Az átlagbérekhez képest nem túlzó az LMP javaslata? Átlagbér fölött valamivel 45 %-os kulccsal? Erről azért kérdezz meg valakit, aki most 400 körül keres? Szerinted azok a felső tízezerbe tartoznak?

Egyszerű matek, ha a minimálbér környékén keresőket (cca. 1 M ember) kivéve, mindenki 2-3 M fő több adót fizetne, akkor kizárt, hogy jobban járjon. Az adóemelés azt jelenti, hogy kevesebb lesz a nettó béred!
Ez legfeljebb ezzel a logikával jöhet össze, hogy a progresszív adó növeli a gdp-t.
Sajnos az alacsony jövedelműek fogyasztása nem fogja érdemben élénkíteni a gazdaságot. A gazdaságot az a beruházások és az ingatlanfejlesztések beindulása élénkítené. Ezt az általad preferált progresszív adórendszer nem ösztönzi, inkább akadályozza. Nem beszélve arról, hogy a magasan képzett fiatalok alkalmazását tovább nhezítené, zehát azok továbbra is inkább az ország elhagyását választanák.
Az alacsony képzett, illetve alacsony jövedelmű rétegek helyzete nem attól javul, hogy a középrétegek adóját az egekig emelik, hanem például azzal lehetne javítani, hogy a jelenlegi perverz támogatási rendszert megfordítják és a rászorultakat segítik a gazdagok és a felső közép helyett.
Nem Ázsiával kell versenyeznünk, hanem Szlovákiával és Lengyelországgal! Jártál mostanában ezekben az országokban?
@Fabius

"Egy Botka féle szoci vezetéssel ez megvalósítható. Lenne. Ha volna rá fogadóképes szándék az LMP részéről is."

A valasztasokig azonban szo sem lehet rola. Ha megprobalna az ongyilkossaggal (politikai ertelemben) erne fel.
@Fabius:
"Az ellenzéknek és a választási szövetségnek nem az orbánhitűek előtt kell hitelesnek lennie. Nekik kizárólag a Pozsgay heréjét morzsinkálva komcsizó Orbán hiteles. lelkük rajta.

Nekik előttem, előtted és a bizonytalanok tábora előtt kell hitelesnek lenniük. Az meg az első közkutatás eredmények szerint sikerül."

Köszönöm a választ, de kicsit félreértettél. Azok előtt problémás ez, akik bizonytalanok. Látható, hogy a fideszt nehéz gyalulni, míg Bajnait számos karaktergyilokkal meg tudják kóstoltatni. Gyurcsány okán tapasztalatuk is van ebben. S miután övék a majdnem teljes média, plusz vannak határon túli segítőik is, egyáltalán nem mellékes pár tízezer "bizonytalan szavazó megdolgozása" Bajnai és támogatói hitlessége témában.
Erre gondoltam.

@iii:

Igazad van, valóban: az lmp zöld párt (is). Ennek viszont (mármint a "zöldségnek", ha szabad így fogalmaznom) kisebb tábora van itthon.
Az lmp akkor jár el hatékonyan, ha minden liberális érzelműt meg tud szólítani, és el tudja hitetni, hogy van saját, egységes programja, fazonja. Schiffer, Karácsony és Jávor egyéniségek, de valahogy a párt működése, a róla kialakított kép, nem áll össze egységgé.
Magam liberális gondolkodású vagyok (ezen belül vegyes) és asszem bőven átlag feletti ökológiai érzékenységgel bírok, de nem érzem azt, hogy az lmp lenne az "otthonom" (nem tudom jobban megfogalmazni).
Ha nem változtatnak valamit Schifferék, akkor ki fognak szorulni a Parlamentből, szerintem. Kár, mert szükség van (lenne rájuk), de félek, maga a szükség kevés, nekik kell helyzetbe hozniuk magukat.
Ami segített 2010-ben, az most pont ellenük dolgozik, ahogy előző kommentemben is írtam.

@londonterminals:

"Fidesz+Jobbik= 38+16=54
Együtt+MSZP+DK+LMP= 22+15+4+3=44
Ami még akkor is figyelmeztető, ha remélhetőleg folytatódik az Együtt erősödése és a Fidesz gyengülése."

Nem is beszélve a külhoni magyarokról, plusz a bizonytalanok "buszoztatásáról". /Annyi, de annyi busztenderről hallani manapság - csak nem erre készülnek már most? :-o./

Irtó nehéz lesz Orbánt legyőzni, ert láthatóan mindent 2014-re tett fel. Nagyon készül rá, minden idegszála már most arra koncentrál, szerintem.
@Fabius:

Amúgy ez ügyben én meg ezzel értek egyet. Elég rövid, úgyhogy beidézem az egészet.

"Kirekesztő összefogás

Nyugodtan hátradőlhet a trónján Orbán Viktor, jól működik a gépezet. Az ellene szervezett összefogás élén álló nemtudomkik olyan sikeresen kuszálják a szálakat, hogy magukat autonóm gondolkodónak vélő szereplők is Orbánt segítik.

Nem véletlen, hogy az összefogás rögtön kirekesztéssel kezdődik. És tollnokok is mindig akadnak, akik jól megindokolják, hogy miért nem vehet benne részt ez vagy az. Például nem vehet részt az összefogásban Kuncze Gábor, nem vehet részt Gyurcsány Ferenc, és elvileg ugyan részt vehet Nagy Navarro Balázs, de ő nincs. Nem létezik. Igaz, ő nem csak beszél a sajtószabadságról, hanem a bőrét viszi a vásárra, de a Milla allergiás a bőrszagra. Inkább befogja az orrát.

Csakhogy számolni kellene azzal is, hogy vannak ebben az országban számosan, akik például szívesen szavaznának Kuncze Gáborra vagy Gyurcsány Ferencre vagy Nagy Navarro Balázsra, és nem szívesen – mondjuk – Schiffer Andrásra vagy Juhász Péterre. Ha mégis megtennék, csak azért, mert úgy vélik, hogy össze kell fogni az orbánizmus ellen. De ha az ő kedvenceiket nem engedik be az összefogásba, csak azért nem fognak elmenni szavazni, hogy mások kedvenceit segítsék. Márpedig vitathatatlan, hogy vannak híveik azoknak is, akiket most buzgón igyekeznek kipasszírozni az összefogásból, és a demokráciára adott szavazatuk épp annyit érne, mint az őket utálók demokráciára adott szavazata.

Persze el lehet kezdeni azon vitatkozni, hogy kire mennyien szavaznának, de nem érdemes. Ha 2002-ben (a Medián kivételével) csődöt mondtak a közvéleménykutatások, mert homályos félelem mozgatta a válaszolókat, most még kevésbé lehet elhinni eredményeiket. Most már nem homályos a félelem, hanem nagyon is konkrét, állásukat vesztett emberek eseteiben ölt testet.

Nyugodtan hátradőlhet trónján Orbán Viktor, jól működik a gépezet.

(Andor Mihály)"

galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=172227:kirekeszt-oesszefogas&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109
@De hol van Columbo felesége?:

Igen, és semmitől nem fog visszariadni - a teljes kiszámíthatatlanságban ez az egy biztos pont van. :)

Nem rég olvastam ezt - már az első bekezdés is vérfagyasztó voltaképp, a puszta felsorolása az egyenként is puccsal felérő húzásoknak.

"A kiszivárgó hírek szerint a Fidesz minden látszat dacára és a kényelmes parlamenti többség birtokában kényre-kedvre átírt választási szabályok, a külhoniakra is kiterjesztett választójog, az átrajzolt választókerületek, a fegyelmezett pártemberekkel feltöltött választási testületek, a saját magukra szabott regisztráció, a pártszolgálatra kötelezett „közszolgálati” tévé, rádió és hírügynökség, a megfegyelmezett, felvásárolt vagy eleve a holdudvar által működtetett kereskedelmi és bulvársajtó, a kézi vezérelt helyi média meg az összes többi, még kevésbé exponálódott trükk (például a plakáthelyek irányított leosztása, az ellenzéki pártok tervezett pénztelenítése stb.) ellenére sem bízik igazán a győzelemben."

nol.hu/velemeny/20121103-narancsos_recept__torta_vagy_bukta
@Fabius

"Az uniós csatlakozással megnyíltak a pénzcsapok, és huppsz, egy hónapra rá máris koalíciós válságban voltak a felek, amibe végül a Csillag gazdasági miniszter körül - gyik: az akkori Lászlóné hogy ossza az uniós pénzt - kialakult cirkuszba Megyó bele is bukott. "

Azert annyira legyunk korrektek, hogy ez nem teljesen igy volt.

Medgyessy, a kormanya, es a szocik is a 100 naposok punkosdi kiralysaga utan hatalmas bukoba mentek at. A 40%-os csucsrol gyorsan 24%-ra estek. Mikozben a Fidesz 30-32% korul mozgott. Valamit tehat csinalni kellett, hogy a tendenciat megtorjek.
Elso korben 2004 februarjaban elvitetik a balhet, vagy legalabbis ralocsolik, a szerintem eleg szimpatikus (es a feszes ugyvitelert es gazdalkodasert kardoskodo) Laszlo Csabaval.
Nemi emelkedes utan (juniusban EU parlamenti kampany 14%-os vereseg a Fidesszel szemben) oktoberben ujra 22%-on az MSZP es valamit csinalni kell, mert gazdasagi ertelemben a helyzet nem javult, ugyanakkor a Fidesz kampanyuzemmodban maradt es ez sok jot nem igert Medgyessynek.

Az augusztusi tervek alapjan azonban a szadi joggal hihette, hogy most viszont ok lesznek a bunbak.
A sport teruleten a Gyurcsany -> Barath valtas minosegi csere, de a Burany -> Szekeres aligha. Raadasul a munkaugyi miniszterium elen ez mar a 2(!) csere lett volna a megalakulas ota. Vagyis a gazdasagi miniszter lecserelesevel (meg ha a szadi is jelolhette volna az utodjat), a gondokert valo felelosseg leginkabb ora harult volna. Ebbe ertheto modon a szadi nem ment bele. Ugyanis a gondok egy joreszet eppen a szociknak onkoris poziciokat hozo 100 naposok okoztak.

A szadi belengette a bizalmatlansagi szavazast, majd Megyo kiborult es korrupciozott egyet. Ezzel el is dolt a sorsa. Az MSZP pedig elegans(?) modon elengedte a kezet, es hamarjaban Kiss Petert jeloltek helyette.

Szoval azert nem arrol az egy honaprol volt am csak szo.
@iii 16:36:39

Meg vagyok lepve. :O

Teljesen egyetertek veled. Ilyen pedig ritkan szokott megesni. ;)
@kandúrkoma

"Én azt le tudom nyelni, ha az LMP mondjuk megállapodik a többiekkel, hogy itt és ott nem indít jelöltet, cserébe a többiek emitt és amott nem indítanak őellene."

A gond itt az, hogy az nem eleg, hogy egymas ellen ne induljanak, az KELL, hogy egymasra IS ATSZAVAZZANAK!
Amihez pedig orszagosan, es az egyes teruleti kampanyban is ennek megfelelo modon kell kommunikalni.

Ha viszont mar osszekapcsolod a neved valahogy az ugy utalt szocikkal, akkor miert ne latnad hasznat, azzal, hogy valamifelekeppen a leheto legtobb kulcstemaban probald elerni a te programod, terveid figyelembevetelet?
@Fabius: Húú, most kicsit ki vagyok ütve. Morva szentasszonysújtáslédyanyánk férjéről és Kepes Andrásról van szó.

Nekem ez a két pasi tévét néző korom óta etalon a tisztességre, normális, színvonalas munkára, emberségre, kiállásra. stb. És mondja az uram, hogy ma Kepes elegánsan kilibegőzött a főbejáraton - ami mellé Halottak Napján a szobor miatt odaűzték őket - ő odaköszönt neki, le se szarta, a kollégáinak meg épp csak alig észrevehetően biccentett. Baló januárban még ennyit se tett meg, egyiknek se köszönt vissza, mintha soha nem ismerte volna őket.

Emberek, hát ezek már nem függnek Böröcztől!! Mi van??? Idáig tart a beszarás? két ekkora kaliber befosik, hogy meglátják, ha köszönnek a sajtószabiért tüntetőknek??

Ilyen fokú a rettegés? Kembe Sorel, - @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ajánlom figyelmedbe édes cappucino színész srác - , is ott van, pedig a kenyerét veszélyezteti a TV2 szappanyosában. Figyelmeztették onnan, hogy fejezhetné abba. A Dunától ki is rúgták már. És mégis azonnal ott termett a vegzálás hírére, mert kezdetektől velük van.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"obama nem 300+ elektort hozott el, csúnyán raverve romney-re?"

De igen. Itt minden erdekes anyag itt van:

edition.cnn.com/election/2012/results/race/president#exit-polls
@rodeo36 18:49:30

érdekesség: ott felébredtek a tea party hol is van? Pécs "Á"-ban?

Ha jol figyeltem 5 szenatori hely elveszteset "koszonhetik" a republikanusok a Tea Party-nak.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Kac-kac, kukac. EGy felvállaltan zsidó csajt küldtek ki helyette az ENSZ-be a második etapra, amit ő is szeretett volna újra betölteni. Akkor elborult az agyhúgykő a bongyor szöszi fejében és kiszeretett a fújcsúnya libsikből.

De BX is szépen fizet - havi 3 milla körül - és a Jobbik ez a helyet garantálta neki, ha bejut parlamenti pártként, pedig fúde utálják a Zeut!!!!
@londonterminals: A fajtiszta pöttyösöké. Mert mostanában már kockások is vannak!! Óh, irgalom atyja, el ne hagyj!!!!
@Farkasokkal táncoló:

"Amíg nem volt E14, addig sokan az MSZP-re szavaztak (volna), most, hogy van (pontosabban pártként csak lesz, valószínűleg), inkább az E14-et választják."

Ha jol emlekszem epp Bajnai mondta, hogy nem fognak partot alakitani, mert szerintem, partepites, meg az osszes azzal jaro dolog (nezd meg Orbant, Mesterhazy, Gyurcsanyt lemennek kutyaba a szavazok kedveben jarva) nem akarja felvallalni.

Vagyis a Median kutatasbol nem az az erdekes, hogy hanyan szavaznanak a szocikra, ha nem lenne E14, hanem hogy hany olyat szavazot tudtak megszolitani, akit a partok kulon-kulon nem...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Vagy Jeszi baba, a követek doyenjének, a cigánykúrások professzorának horvát kalasknyikovos ügyére hajaz a dolog. Azt is profin cseszték el.
Kunigunda-híradó: Bodrogi ma átgyalogolt rajtuk,le se szarta őket. Viszont egy igazán nagy, (nem mai csirke) színésznő - most sem kap szerepet sokat - odament és szolidarított. Nem írom a nevét, nem akarok neki rosszat ezzel - ilyen szaros ez a világ, ahoj Orvicsek! Fortélyos félelem igazgat... De aki szenya,azt kiszerkesztem. Mert egy Bodroginak se kéne ilyen marék takonynak lennie az alapján, amit elért...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér

"Hosszú idők óta nem éreztem ilyen jól magam, az USA mostanában elindult liberalizálódása (SEMJÉN TAKARODJ!!!) jó jel."

t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQBoXP2HhWtM-m2DQd_2Mfmj9cv8cF_EvX_p80a2HQmOyz7MOxk

Persze vannak egyeb meresek is, de a meleg-jogi aktivistaknak nyilvan ez az abra tetszik a legjobban.

A cikket meg mar emlegettuk.
@iii:

"Ha lehet, akkor inkább ne legyen ilyen párt. Inkább legyen kicsi, de korrekt, mint nagy és korrupt. Sajnálom, hogy csalódást kell okozzak."

Azt en sem mondom, hogy attol, hogy jobban odafigyel a valasztok ohajara, mar korruptnak is kell lennie. Csupan azt, hogy akkor van nagyobb eselyed a politikai celjaidbol minel tobbet elerni, ha tobb szavazohoz tudod azt eljuttatni.
@simple observer 1.0:

"Megyo kiborult es korrupciozott egyet. Ezzel el is dolt a sorsa. "

Minden oka megvolt Megyónak a korrupciózásra. Arra, hogy mennyire nem légből kapott korrupciózás volt ez elég bizonyíték a villámgyors cseréje. Plusz Csillag is megengedett magának pár kiszólást ezzel kapcsolatban még 2009-ben.

Minden más magyarázat elég alternatív értelmezése a valóságnak. Volt koala válság is, de attól még ez így volt.
@londonterminals: Tökigaza van. NAgy Navarróék ott voltak a Millán, nem tudom, miért nem ő beszélt és miért az a sok rémisztően untató. Szedték össze az aláírásokat a lipcsei petícióra. És ténlyeg a bőrüket vitték a vásárra, ki vannak rúgva, nagyon sajtómelót nem kapnak, Aranka is valami tök más szakmát tanul, hogy megéljen a mozgalmárkodás mellett.

Írtam, hogy a szakma nagyjai se szolidarítanak velük, köpjék is szemen magukat, genyák! Civilek visznek ki nekik kávét, teát, őrködnek, ha nem érnek rá. Fabius azt is tudja, hogy a Tiszta Kezek menet basztatni Papcsikát és védte meg a zuglóiakkal a Hermina úti elkacsmarintani kívánt rendelőt.

És akik itt nyarvogásznak, hogy senki nem ó leváltani Orvbűnt és várják fentről a szent grálos lovagokat leejtőernyőzni, menjenek ki oda, jattoljanak le velük, mert ők tényleg próbálnak egy éve valamit tenni.

Mint mondta Nagy Navarró, tudnak róluk Mexikóban, Németországban, Olaszországban - e két helyen ki is tüntették őket - , de nem tudnak a hazájukban, mert hírzárlat van jóformán, vagy hazudnak róluk, mint ebben a fasz szoborügyben.
@simple observer 1.0:

Ne áltasd magad ezzel a közvéleménykutatással.

"Akármennyire lesz kreatív a kormány, hogy ebben akadályozzon minket, mi még kreatívabbak leszünk: olyan szervezeti formát találunk az összefogásnak, amely a leghatékonyabbnak ígérkezik a rezsim aktuális szabályrendszerével szemben.

Így vagy úgy, de 2014-ben biztosan lehet majd az összefogás jelöltjeire szavazni!

Meg fogjuk csinálni!"

Világosan leközölték az egyesületekkel baszakodás idején, hogy választható alternatíva lesznek. Nem az MSZP színeiben, nem a DK-ban, hanem külön.

Innentől pedig a lépéskényszer adott a szociknak és az LMP-nek is. Aminek köztünk szólva kurvára ideje.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

index.hu/kulfold/2012/11/07/2013-ban_hazasodhatnak_a_francia_melegek/

"A francia katolikus püspöki konferencia elnöke pedig így fogalmazott: "Nem elismerni a szexuális különbséget olyan szemfényvesztés, amely meg fogja rengetni társadalmunk alapjait"

Hat igen. A hanyatlo Nyugat...
@a szív fészkei:

"Fabius azt is tudja, hogy a Tiszta Kezek menet basztatni Papcsikát és védte meg a zuglóiakkal a Hermina úti elkacsmarintani kívánt rendelőt."

Bezony.

m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/t%C3%BCntet%C3%A9s1.jpg
@Fabius: Az azért érdekes, hogy Medgyessy addig a leköpött és megvetett, kigúnyolt D 209-es volt, de amint a szadeszra mondott terhelőt, rögtön szakavatott Bocca della verita lett belőle a jobboldalon.
@a szív fészkei:

Ilyenkor azért elválik szar a májtól, kiderül ki mekkora jellem valójában.
@simple observer 1.0: Dögöljön meg. az se normális, hogy ivarérett faszik maguk morzsolgatják gamuknak életükön át, vagy ne adj isten (de sajna adja, adta)gyerekekkel csináltatják, ahelyett, hogy szaporodnának és sokasodnának egy NŐVEL, ahogy elő vagyon írva!
@a szív fészkei:

Elmúlt már az a világ. A III/II D-209 piszkálása helyett a III/III fizetett ügynöke seggében vannak bent nyakig.
@Fabius: Igen, még nem tértem magamhoz, komolyan. Mert egy névtelen kis ottani senki, aki ebből eltartja a kölykét, hitele van a kéglin, épp, hogy megél - oké, hogy nyüszít, hogy jézus, Böröczék kirúgatnak, és sunyít. De ekkora nevek, ennyi zsével és életművel a hátuk mögött?

Morvay sújtásosszentasszonybocskayanyánk és Baló állítólag épp a vagyon miatt vált nehezen, mert az azért van nekijek.

Azt meséli a férjem, az első napokban viszont mindenki - nem ezek a felsoroltak - hangosan és láthatóan köszönt nekik.
@londonterminals:

Én meg azt gondolom akkora politikai rutinnal amivel bírnak, ebben a közhangulatban nem Kunczénak és Gyurcsánynak kellett volna rávetődni Bajnaira először.

A türelem gyakorlása beszélés róla helyett. Na, az bölcs dolog lett volna.
@:

":-) Mekkora az a legendás párttagság? Mind itt kommentelt Bajnait anyázva?"

En el tudom kepzelni, hogy valoban vannak koztuk korrekt aktivistak. Marmint, hogy azok voltak. Es hogy azok nem ohajtanak a szocik, DK fele nyitni. Am eppen ez a felelossege az LMP-nek, hogy azt kene elmagyaraznia a szavazoinak, hogy meg ha hatuk kozepere is kivanjak ezt az egyuttmukodest, de megis ilyen-olyan okok miatt ezt a bekat le KELL nyelniuk. Es hogy emellett ez milyen haszonnal jar azoknak aszavazoknak a szamara.
Ha szerencsesek vagyunk, 2018-ban egy valamivel normalisabb valasztasunk lesz. Az azt koveto meg talan megjobb...

Amugy aktivistakrol:

A CNN-en neztem a jenki valasztast, es megszolaltattak egy 15(!!) eves fekete lanyt, aki szinte az elso pillanattol, vagyis Obama elovalasztasi kampanya ota aktivista volt. Ugy csinalt vegig 5 evet, hogy tudta, hogy Obamara az eletben nem szavazhat. Es megis csinalta...

(Vagyis meg tudom erteni, ha vannak elkotelezett emberek, es oket nehezen lehet, valamely iranyba elteriteni.)

A rovid interju vegen megkerdeztek mi a nagy alma?
Erre o azt mondta, hogy szeretne egy NOI elnokot:

Oprah-t. ;)
@a szív fészkei: A püspökhöz bőgött el bennem a bornyú. Jav: maguknak

Ez állami jogi aktust miért kell emberektől megvonni baromi hülye érvekre hivatkozva? Adót fizetnek, amiből pl. eltartják a szaros püspököket is mindenhol a világban és akkor kevesebb joguk legyen, mert más lukba dugják be /ahová esetenként elég sok püspök is szokta/?? Agyam eldobom, na.
@simple observer 1.0: Én kérdeztem ezt, azt hiszem a legendás rosszindulatommal. ;-DD Érezelmből, naná.

De a elempés tagságot az nem undorította a hányásig, amikor Veszprém népe kiállt és nem kért a Jobbik vonulásából, lömpopóék meg belemondták a kamerába, hogy ők ehhez a tiltakozáshoz se nem csatlakoznak, mert törvényes a vonulászat, akkor miért is ne????

(oké, az elemi felzúdulás hatására lett valami pártnyilatkozat utána, hogy ejnye-bejnye, gyakorlatlanok voltak a fiúk a mádijjávall)
@simple observer 1.0: Egy 15 éves más tészta, mint egy felnőtt. Ha Romney lenne az elnök, ott akkor se lenne akkora ég és föld változás, mint itt lett a FideSS rezsimmel. Kisebb a tét, azt mondom és azt mondják az ottaniak.

De elkötelezettek, emberre hajtók, odafigyelést mutatók (remélem és nem csak mímelők). Azt mondják, a kisboltokkal nyert Obama. Na itt ki van a kisboltokban? Bajnai azért sokakat meg tudott 23-án szólítani az ilyen "kisboltosok" - már nem a tulajok, hanem az odajárók, csak arra telik nekünk-fajta - közül. Láttam.

Ott senki nem volt félrevezetve és átejtve. A TGM-duma hűvös fogadtatása is mutatta, hogy nem hisztériát várt a nép, az az alig 20 ezer ténfergő... Egy józan hangot. Megkapta és örült, hogy van már ilyen is. Lehet köpködni ellene, és a pont ez a két hete tartó nagy köpködészet mutatja, hogy ez a legveszéylesebb fegyver Orvbűn ellen.
@londonterminals:

"Csakhogy számolni kellene azzal is, hogy vannak ebben az országban számosan, akik például szívesen szavaznának Kuncze Gáborra vagy Gyurcsány Ferencre"

A Kuncze Gáborra szavazók hagyták kimúlni az SZDSZ-t, támogatásuk 0%. A Gyurcsányra szavazók mérhető 2%.

Az őket elutasító pillanatnyi E14 szimpatizáns tömeg két hét alatt az ellenzék mérhetően legerősebb formációja lett. elhiszem, hogy szar ezzel sokaknak szembesülni, de ez egyszer nem a gombhoz lesz igazítva a kabát, hanem a kabáthoz lesz igazítva a színben és fazonban passzoló gombkészlet.
@Fabius :

"Lendvai anyó 2002-től a szocik frakcióvezetőjeként az összes mindenféle ügy tevékeny részese volt. A száznapos programtól az elbaszott válságkezelésig mindenben részt vett. Ő volt a képviselő csoport vezetője akkor is, mikor Gyurcsány összes reformját elkaszálták. "

Azert arra kivancsi lennek, hogy Gyurcsany nem-szeretem listajan a tobbi szocihoz kepest hol van?
@a szív fészkei:
"A helyzet tehát egyszerű: minél előbb az alkotmánybíróság elé kell utalni a döntést, és az AB-nak minél előbb döntenie kell. "

Pont ugyen ez a troger banda szoszmotolt a nyugdij ugyben is, de a birak ugyeben is. Ugyanugy kivarnak az "alkalmas" pillanatot....
@Fabius:

Kuncze nem egyenlő az SZDSZ-el.

"Átolvastam az SZDSZ alapszabályát, és nem találtam benne olyan pontot, hogy a pártelnök neve Kuncze Gábor." - mondta, mikor nem indult újra. Akkor már voltak róla háttérinfók, hogy az SZDSZ-ben sokan lopnak. Ő otthagyta az SZDSZ-t, nem várta meg, míg a pártja kihátrál mögüle.

Gyurcsányt sokan nem merik nyíltan támogatni, mert mindenki azt mondja, hogy egy hulla.
Viszont jelenleg ő az egyik az ellenzék oldalán, aki hatásosan tud szónokolni, és ov összeszarja a neve hallatán a bokáját.

A Bajnait picit futtatja a sajtó is, iszonyatos várakozás van vele szemben. Az ő veszte gyaníthatóan az lesz, ha nem tud 2/3-al nyerni, akkor az emberek ugyanolyan gyorsan fogják őt elkergetni (egyesek elkergettetni), amilyen gyorsan most pajzsra emelték. A csalódottság sajna nagy úr, és ov amennyiben csak sima kissebbségben lesz, mindent elkövet majd, lásd 2002 és 2006.
@simple observer 1.0:

Valahol Puch Laci és Szanyi Tibi mögött küzd a dobogós helyért szerintem.
"A választóival vagy a választóiért"

Volna egy tippem arra vonatkozóan, hogy kábé annyira nem értik ezt a kérdést, mint a poszt mondanivalóját: érted haragszom, nem ellened.

"Ilyen pedig egyet látok pillanatnyilag alakulni és nem lenne baj, ha részei lennétek"
Talán célravezetőbb taktika lenne félvállról azt mondani nekik, hogy le vannak szarva, majd ha ott lesznek, akkor megköszönjük, hogy jöttek, de addig a kutyát se érdekli a vívódásuk. A szép szónak eddig csak annyi foganatja volt, hogy kellették magukat tőle.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Akár hogy is, ennek a két embernek kellett volna leginkább kicsit megülni egy csendes sarokban amíg az E14 kiforrja magát. Lényegtelen te vagy én mit gondolunk róluk, egyedül az számít mit gondol a társadalom többsége.

Ők pedig nem szeretik őket, és erre adtak is elég okot.
@simple observer 1.0: "Azert arra kivancsi lennek, hogy Gyurcsany nem-szeretem listajan a tobbi szocihoz kepest hol van?"

Számít az? Egy-két millió embernél biztosan a lista végén van, szoros holtversenyben néhány másik tenyérbemászó őskövülettel. És az pont annyi potenciális szavazat...
@londonterminals:

"Felmutatni egyelőre egy sértődött Kunczét lehet"

Szerintem téves kép az, hogy megsértődött volna.

Ez szerintem egy koreografia. Vagyis most "bejelentkezett", de visszutasitast kapott. Vagyis akiknek nem tetszik szemelye, azok nagyobb bizalommal fodulhatnak az E14 fele. Kesobb, ha megis valahogyan kepbekerul Kuncze, akkor mondhatja, hogy en mar az elejen jelentkeztem, vagyis nem mar csak a vegen igyekszem kepbe kerulni.

Bar azt nem igen latom, hogy mit is akar Kuncze, mert mig Gyurcsany 150-200 ezer szavazot esetleg bedobhat a kozosbe, mit tud felmutatni Kuncze?

Mondom ezt annak ellenere, hogy az egyik kedvencem volt.
@a szív fészkei:

Vesztüket érzik. Az interneten különösen. Ciki, hogy a blogok nem számítanak médiának, és így az egyéni képviselők blogjai sem számítanak annak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"„A magyar kormány különösen értékesnek tartja azt a demokratikus politikai gyakorlatot, amelyet Libanonnak sikerült kialakítania - mondta Orbán.

Szerintem az atkot akarja megtorni. Vagyis, hogy valami olyan ugybe akar belefolyni, ami mar elotte bukonak nez ki valaki szamara, es az nem tunhet ugy, hogy miatta jott ra a rontas. ;)
@simple observer 1.0:

"Szerintem az atkot akarja megtorni."

Egyszer már igazán meglátogathatná saját magát is. :o)
@Fabius: "egyedül az számít mit gondol a társadalom többsége."

- Ők indulatból szavaznak. NEm értékek mentén.

Egyébként a te logikád is igaz.

@simple observer 1.0:
Szerintem Kuncze ma is tudná hozni E14 szinekben egyéniben Tökölt.
@Légifarkas:

"félvállról azt mondani nekik, hogy le vannak szarva"

Nagyjából ez jött le a mai közfürkészés adataiból.
@Fabius:

"ez egyszer nem a gombhoz lesz igazítva a kabát, hanem a kabáthoz lesz igazítva a színben és fazonban passzoló gombkészlet."

Úgy legyen!!
@a szív fészkei:

"A Közgépnek mindenképp így áll a zászló."

Persze.
Én vagyok a hülye, hogy még mindig reflexszerűen anyázok egyet-kettőt ha orbitális hazugságot olvasok.
Le kellene szoknom erről. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: De arra meg azt mondták itt, hogy akkor legyenek egy marék öntudatos kispárt, de hűen az eszméhez mindhalálig ámen.
@Fabius:

"Megyo kiborult es korrupciozott egyet. Ezzel el is dolt a sorsa. "

Minden oka megvolt Megyónak a korrupciózásra.

En nem a korrupcioval vadolast tartom tulzonak, bar erdekes, hogy bagoly mondja, hanem azt, hogy ezt az egeszet az EU-s penzek koruli 1 honap alatt elfajult ugykent kezeled.

Marpedig az ugy igenis tulzas.
@a szív fészkei:

" akkor legyenek egy marék öntudatos kispárt, de hűen az eszméhez mindhalálig ámen."

Minden ironikus felhangtól mentesen mondom, hogy ezt becsülendő hozzáállásnak tartom.

Ugyanakkor kompromisszum képtelennek is.
Márpedig a politika a kompromisszumok művészete.

Az elv dicséretes, de olyan területen alkalmazzák, ahol más "helyi" szabályok - kompromisszumkészség - is fontosak.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Igen, én is tisztelem az elveikért sokat vállalókat, ezért is kunigundázok itt, mint egy hírharsona. DE!! Itt azért most lassan már élet-halálról van szó.

És nem anyagyilkosokkal, pedofil hullarablókkal, az árvák vacsoráját elopókkal kéne összefogniuk, hanem a sajátmaguk démonizálta körökkel egy valóban démonivá váló rezsim ellen. Mérlegelni nem tilos!
@a szív fészkei:

"Mérlegelni nem tilos!"

Ezt teszik.
Ám eközben össze-vissza nyilatkoznak és baromi lassan döntenek.

És a mai, boxmeccs előtti elő-elő mérlegelés adatait nézve - közkuti - a súlycsoportjukat eddig túlbecsülték.

Valamint megjelent egy nehézsúlyú játékos is a porondon...
@a szív fészkei:

"Hülye svédek is végre megírták"

Brrrr, az a kép...
Realisztikus.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: a köz, a köz... Már bocsánat, de kit érdekel. Na de a hangadók, "nyomon követett" bloggerek, az már igen, az ő véleményük sokkal ijesztőbb, hiszen manapság ők A Vélemény, hozzájuk igazodik sokezernyi kitartó olvasó (még akkor is, ha ti speciel nem mindig).
A kérés nem hat, a lebaszás ellenállást szít, a magyarázatok száma végtelen. Meg kellene róluk feledkezni: semmi poszt, semmi említés, mintha nem is lennének, én még a hívásukat is kinyomnám. Ha az értelmesebbjei között ez nem csapja ki a biztosítékot, akkor semmi, és úgyis kár lett volna az egészért, reménytelenek.
@Fabius:

"Világosan leközölték az egyesületekkel baszakodás idején, hogy választható alternatíva lesznek. Nem az MSZP színeiben, nem a DK-ban, hanem külön.

Innentől pedig a lépéskényszer adott a szociknak és az LMP-nek is. Aminek köztünk szólva kurvára ideje."

Szerintem itt felreertettel, mert en nem arrol irtam, amire te valaszolni probaltal.
En arrol irok, hogy ez az E14 egy ernyoszervezet nem tobb. Vagyis a partok es egyeb szervezetek bedobjak a szavazataikat a kozosbe, es valamilyen mertekben ezek aranya szerint szolhatnak bele a misebe.

Hogy valoban errol van szo a legilletekesebbet hadd idezzem:

"Nem pártot alapítottunk, és főleg nem az MSZP ellenében. Nem azt akarjuk, hogy az MSZP szavazói mondjanak le a pártjukról, és támogassanak mást, például minket. Mi egy mozgalmat hoztunk létre, ahova várunk minden demokratát, aki változást akar."

Vagyis az MSZP-nek semmilyen szempontbol nem versenytarsa. Teljesen egyertelmu, hogy bar most viszonylag ridegen kezelik a szocikat, am a szocik elidegenitesevel epp Bajnai jarna rosszabbul. Ugyanis mint ma is emlitettem, hogy en tapasztalatbol tudom, milyen hosszu eveken at kiteve lenni a szemetkedesnek. Akar egyeni, akar politikai szinten. Vagyis az a kemeny mag - amelybol egy resz persze meg mindig atvandorolhat Bajnaiek oldalara, egy szemben allas idejen - amelyik egy tuti buko valasztasnal is kitartott partja mellett nem tunik tul valoszinunek, hogy epp Bajnai kedveert - aki az o szempontjukbol magukra hagyta oket a 2010-es valasztasra fordulva - odahagyjak az MSZP-t. Bajnainak meg nagyon tudna hianyozni az a 800-900 ezer szavazat a 2.5 milliohoz...

Az MSZP nyilvan nagyon jol tudja, hogy neki eminens erdeke resztvenni ebben a "vallalkozasban". Es benne is lesz, hiszen egy fontos tamasza (szavazok szamat tekintve) lesz Bajnai probalkozasanak. Eppen a mai Obamas elemzesek mutatjak mennyire fontos, a part aktivistainak, helyi szervezeteinek a szerepe. Ilyen rendszere ma a Fideszen kivul igazan csak a szociknak van! Bajnaiek nem is igen torekednek majd hasonlo struktura letrehozasara, szerintem nagyon helyesen. Vagyis egy komoly osszetuzes eseten Bajnai veszitene tobbet, a szocik max. visszaesnenek 2010-es szintjukre, es csak varniuk kellene, hogy Bajnai egyszeru tobbseges kormanya (ha egyaltalan nyerne nelkuluk) mikor bukik. Ami meg jol is jonne a szociknak, hiszen kozben balrol tamadhatnak a kormanyon levo Bajnait, majd az uj kampanyban felmutathatnak, hogy az o probalkozasa sem valtotta meg a vilagot.

De szerintem itt be is fejezhetjuk az eziranyu elmelkedest, mert szerintem ilyen szembenallasrol szo sincs, SOT!

De hasonloan nem tartom versenytarsnak az E14-t az LMP szamara sem.

Most pedig meg ugyis az LMP-re kell varni, hogy lassan hozzaidomuljon az osszefogas gondolatahoz.
"Az Együtt 2014 támogatói magukat az MSZP-s szimpatizánsoktól kicsit jobbra, ám az LMP-s szavazóktól jelentősen balra helyezik el egy bal-jobb tengelyen."

Amúgy ez elég vicces. Egyrészt arra utal, hogy az Együtt 2014-re előbújtak azok az egykori MSZP és SZDSZ szavazók, akik előző pártjaikat szégyellték és leírták, de egy kis színház hatására kényelmesen visszatérnek a jó meleg akolba.

Másrészt a 3 párt közül messze az LMP a legbalosabb a gazdaságpolitikai elképzeléseikben. A jelenlegi szavazóikat mégis még mindig a kiábrándult liberálisok (esetleg jobblibek) adják. Azok, akik tényleg leírták az MSZP-SZDSZ tandemet (vagy a Fideszt), és nem visszaédesgethetőek egyszerűen. Koalíciózás helyett esetleg meg kellene találniuk a saját közösségüket előbb, mert így tényleg ki fog futni alóluk a talaj.

Mellesleg szomorú, hogy milyen kevés ember van, aki tényleg tovább szeretne lépni, a többség most boldogan rohan vissza a szekértáborába egy kis ráncfelvarrás után.
@Fabius:

"Én meg azt gondolom akkora politikai rutinnal amivel bírnak, ebben a közhangulatban nem Kunczénak és Gyurcsánynak kellett volna rávetődni Bajnaira először."

Szerintem, mint fentebb valakinek irtam, igenis jol tettek.

Az oket ellenzok szamara jo, mert az "oreg rokak" kaptak egy sallert, hogy nem kelletek, vagy majd esetleg vegszukseg eseten...

Sajat oldalukra pedig egyreszt osszefogaspartisagot mutatnak, masreszt nem lehet oket kesobb azzal vadolni, hogy mar csak felkapaszkodnak a szekerre, hiszen az elsok kozott jelentkeztek be.
@fradra: Aha. Ez az a hiszterizált közbeszéd, aminek abszolút semmi értelme. Korábban sem volt. Meg az egész "egyszer majd eljön a boldog aranykor, amikor majd nyugodtan szavazhatsz bárkire, és amikor olyan idilli lesz a demokrácia, hogy egy 5%-os kispártnak is lesz súlya/szava a parlamentben, de most a patás ördöggel harcolunk" gondolatmenetednek sem.
@a szív fészkei:

"Bajnai azért sokakat meg tudott 23-án szólítani az ilyen "kisboltosok" - már nem a tulajok, hanem az odajárók, csak arra telik nekünk-fajta - közül. Láttam. "

Viszont meg csak most jon a neheze. Ugyanis az a 14% akit most hozza mertek, igazan konnyu dolog volt. Sokunknak nem volt meglepetes a feltunese, es az elfogadasa sem okoz gondot. Ugyanakkor meg legalabb ennyit ossze kene szedniuk, ami viszont mar erdekesebb lesz, ugy hogy ha a szocikat is be veszik a buliba. Es akkor ezt az egesz masszat hangulatban kell tartani, majd elvinni az urnakhoz. Megcsinalhato velemenyem szerint, de kemeny munka lesz.
@Fabius :

"Akár hogy is, ennek a két embernek kellett volna leginkább kicsit megülni egy csendes sarokban amíg az E14 kiforrja magát. Lényegtelen te vagy én mit gondolunk róluk, egyedül az számít mit gondol a társadalom többsége.

Ők pedig nem szeretik őket, és erre adtak is elég okot."

Nos azert ilyen kategorikus kijelenteseket nem biztos, hogy kene tenni!

Kuksi ide:
img8.hvg.hu/image.aspx?id=9a63155a-3088-444d-9cc5-1170f0074091&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411

Vagyis a DK, az LMP utan kicsit lemaradva, a 2. LEGKEVESBBE elutasitott part. Na erre varjal gombot! Ha pedig az elutasitottsagbol kiveszem, a fideszes (22%) es jobbikos (10%) szavazokat, akkor
kiderul, hogy baloldalon, es a centrumban is nincs akkora egetrengeto elutasitottsaga a DK-nak. Meg akkor se, ha itt sikk oket csesztetni mindenert.
@Légifarkas:

"Számít az?"

Nem, nem igazan. Csak Fabius ilyen kornyezetben emlegette a ket nevet, es ezert irtam a kerdest.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Szerintem Kuncze ma is tudná hozni E14 szinekben egyéniben Tökölt."

Az lehetseges, de nyilvan a jelenlegi helyzetben akkor tudna erdemi szereplokent fellepni, ha par %-nyi szavazo is lenne a neve mellett...

Amugy meg vazze! A bunko-blogod miatt most mar tudom, hova tunt Stefi. Milyen jol elvoltam enelkul az info nelkul... ;....(
@simple observer 1.0: hihetetlen, bazmeg, hogy egyetlen nap nem telik el ennek a hajdanvolt blogtündérnek az emlegetése, rosszabb esetben hiányolása nélkül. Hihetetlen. Dugtátok, vagy mi a picsa van, hogy ekkora nyomot hagyott bennetek? :-) Ne mondjátok, hogy a mondandójával, mert az csak egy unott köpés oldalra, és már tovább is görgetett az ember...
Á, imkább nem is érdekel. De nem muszáj ennyire komolyan venni a "fehér ember nem felejt" ökölszabályt :-)
@Légifarkas: Van, aki nem tűnik el: kepviselofunky.blog.hu/2012/11/07/deutsch_tamas_es_november_7-e

Na én is emlegettem, de nem dugnám Stefit, az biztos. Főleg, hogy nem is valós a drága, csak egy provó. De még ő is kevésbé untatott, mint most az LMP szűziességét reklámozó mostaniak. Lévén, hogy Stefi hekk,és kiröhöghető. Ezek meg, ha tényleg elhiszik, amiket írnak, hááát... De mindegy, most ez a Bajnai-gyilkolósdi lesz a trend úgyis. Kíváncsi vagyok, még mi jön elő ijesztegetésnek ;-DD.

Na csak sikerül még aludni is.
@simple observer 1.0:

Szerintem meg kéne.

Kuncze Gábornak támogatása gyakorlatilag nincs. Egykori pártját a választók ahogy van leírták. A DK támogatása 2%. Az adatok közül ez az egy ami releváns, mert szavazni te sem az alapján szoktál a szimpatizáltad választhatósága esetén, hogy rajta kívül melyik pártot szarod le legkevésbé. Ez alapján nehéz azt mondani, hogy a társadalom szeretné őket.

Tulajdonítsunk már ezeknek akkor jelentőséget, amekkora tényleg van nekik.
@Nagyzee:

Nem ez vicces. Tudod mi vicces? Az E14-ben fantáziát látókra legyártott prekoncepció, na az vicces.

Én LMP szavazó létemre több fantáziát látok bennük, mint az ördögbotosokban egyedül. Ez két év LMP ténykedés mérlege. Az E14 egyhetes mérlege 14% támogatás, amit az LMP évek alatt sem volt képes összehozni.
@Fabius: A DK egy vegyes érzelmekkel kezelhető párt. Az egyik az, amit politikailag nyújtani tud. Ezzel nem lenne különösebb gond, mivel az egész politikai katyvaszból alig lóg ki bármilyen irányba. A másik Gyurcsány Ferenc személye. Szentnek nagyon nem az, de a politika jelen mezőnyébe ilyenek nincsenek. Megosztó személyiség, és az elutasítottságába nem kevesen segítenek bele kívülről. Okkal vagy ok nélkül, de tényszerűen igen. Köztük az LMP is.
Viszont ezek után az LMP alig tehat mást, minthogy nem köt vele szövetséget. Viszont a sündisznóovoda pártjaként következetes, és így szép lassan elidegeníti magától az emberek jó részét. Minden oldalról. Ez az ami szerintem látszik.
@quendelapo: Valamivel átlagbér fölött? 50%-kal! És nyilván sávosan adózik, tehát a fizetésének csak egy része esik ebbe. És ismétlem, Ausztriában a legalsó kulcs 25%, a legfelső kulcs pedig az ottani átlagbérhez képest nincs sokkal feljebb. Ha majd jobban megy az országnak, ezen nyilván lehet lazítani.

Én megindokoltam, hogy miért növeli a progresszív adókulcs a GDP-t, nem akarom ezt ismételni. Számos közgazdász is ezt alátámasztotta, de józan paraszti ésszel is belátható.

Hogy ki jár jól, arra pedig itt az LMP kiadványa, 52. oldal:
lehetmas.hu/magyarorszagtalpraall?p=kiadvany

Picit javítok, 70% jár jól, +10%-nak semleges az adóhatás.
@De hol van Columbo felesége?: Az LMP nem zöld párt is, hanem zöld párt. Attól, hogy nem vette magára a nevében is ezt, annak pontosan az az oka, hogy Magyarországon ennek még kisebb a bázisa és a "zöld" címkét is sikeresen lejáratták a korábbi próbálkozások.

A liberális szónak két jelentése van: egyrészt az emberjogi, amit az LMP maximálisan támogat, másrészt viszont a gazdasági (=neoliberális), amelyet viszont egyáltalán nem. Aki érzékeny az ökológiai dolgokra, az egyszerűen nem támogathatja a gazdasági liberalizmust, mert az nincs tekintettel a fenntarthatóságra, a környezetre, neki a vállalkozási szabadság és az egyéni haszon fontos.

Mi lenne az a dolog, amitől otthon éreznéd magad az LMP-ben? Mi az, ami gátol? Akár privátban is megírhatod, kíváncsi vagyok rá.
@simple observer 1.0: Az eredeti gondolat nem az volt, hogy ki figyel oda a választók óhajára, hanem az, hogy a pártvezetés átnyúl-e a tagság felett és eldönti egymaga, hogy merre van előre. A Fidesz és részben az MSZP így működik, az LMP nem.
@simple observer 1.0: Legközelebb linkeljed, mert így egy órába került megkeresni. Örülök ;)
@Nagyzee:

Én nem emlegettem aranykort, viszont úgy tűnik, Te szívesen fantáziálsz egy aranykorról, amikor majd lesz súlya egy általad elképzelt, minden szempontból ideális pártnak. Kívánom, hogy a fantáziád váljon valóra. De én (talán tőled eltérően) nem vagyok halhatatlan, és nem szeretném egy olyan országban leélni a véges életemet, amilyet Orbánék csináltak. Valószínűleg ez az oka a nézetkülönbségünknek.
október 5-én előre lehetett tudni, hogy matolcsy csomagot jelent be. körbenéztem, mit reagál az ellenzék a pekidzsre. az LMP honlapján az aznapi friss anyag: ne lehessen kéretlenül reklámkiadványt bedobni a postaládákba. és a cikkhez készült illusztráción a szöveg: "Nem kérek reklámot." Hát tőlem nem is kaptak :)
@iii:

A liberális szerintem egyáltalán nem jelent neoliberáis közgazdaságtani attitűdöt - ez egyébként is valami extrém turbulens valami és szerintem is káros.

A liberalizűció mértéke persze,hogy nem mindegy, de a piac láthatatlan keze sokszor nem működik, szükség van az állam felügyeletére (ezt próübálja most kivenni a kezünkből Merkel asszony javaslata...).

Az lmp-vel az a legnagyobb baj (szerintem), hogy nem tűnik egységes pártnak kívülről). Ezt ne fideszes értelemben vedd (na, ők a totál másik véglet), hanem úgy értsd, hogy nagyon transzparensek azok a viták, amik belül nyilván más pártokban is megvannak, csak talán jobban a paraván mögött folynak.
Nincs egységes arculata a pártnak, vagy, ha azt tartjuk egységes arculatnak, hogy ennyire látható kívülről, hogy "nálunk bizony demokrácia van, mindenki véleménye fontos", akkor értem, csak ez itthon perpill kontraproduktív.
Sokaknak elege van Orbán Viktorból és talán még többen vannak azok, akik valamiféle konszenzust, társadalmi közös nevező után kiáltanak, s keresik azt a poltikai erőt, amelyik még nem amortizálta magát egy sárga hasú unka alá progresszív ÉCS-leírással.
Az a baj, hogy nincs idő arra, amit SA szeretne. Tudom, hogy a szocik is probláémásak, de egy fokkal jobbak talán a fidesznél.
Színt kellene vallani, hogy mit akar kezdeni az lmp ezzel a fidezs-vezérelt demokráciadeficittel: hagyja-e 2014 után még 4 évig penészvirágzani, vagy minden erejével azon van, hogy leváltja azt az erőt, amelyik ebbe az irányba viszi a társadalmat.

De nem vagyok politikus, csak egy eccerű közgazdász, aki egyre hevesebben ingatja feját a magyar közélet láttán.
Kedves @iii:
Nem tudom hányan követik még ennek a postnak a kommentjeit. Én szívesen elvitatkozgatok veled, bár arra azért kiváncsi lennék, hogy Te hol élsz, mit dolgozol? :)
Mint az LMP táblázatából (i.m. 52. oldal) látszik, aki az átlagbér - jelenleg cca. bruttó 210, nettó 139 ezer forint fölött keres az lmp javaslatával rosszabbol járna mint ma. Hogy össze leheessen hasonlítani az általad oly sokszor idézett osztrák rendszerrel - mint már említettem ez rossz összehasonlítási alap, Lengyelországgal, Szlovákiával, Romániával kellene összehasonlítani - számoljuk át Euróba. 490. HAvi nettó négyszázkilencven, bruttó 700 eurótól mindenki rosszabbul jár az lmp javaslata szerint. Szerinted is ők a felháborítóan magas jövedelmmel bíró gazdagok?
Ez az összeg Ausztriában még bőven adómentes.
Higgyük el, hogy ez rendszeresen jövedelemmel rendelkezők 20 százaléka. Az 700 ezer ember. Ez a magyar középosztály. (Nyugi, a magyar felsőközéposztálynak csak elhanyagolható hányada adózik szja szerint.)
Tehát ők a közép. Akik politikailag aktívak. Meg fogják szavazni ezt az adóemelést?
Mi értelme ennek?
Az LMP következő táblázatából látszik, hogy miközben az első nyolc tizedben örvendetesen csökkenne az adóék, a felső kettőben átléné az 50 százalékot, a legfelsőben a 60 %-ot közelítené. Ugyanez pl. Lengyelországban 46 százalék körül van. Szlovákiában 38. Mit jelent ez? Hogy ha egy munkáltató Szlovákiában bérköltségre szán 10.000 Eurót, abból a munkavállaló megkap 6.200 Eurót, Ma magyarországon 5.400-at, az LMP szerint elég, ha 4.100-at kap. (10 ezerel a könnyebbség kedvéért számoltam, a sávhatárok máshol vannak.) A munkaadó jobban jár, ha nem itt vesz fel jól képzett, jól fizetett szakembereket, a jól képzett szakember pedig jobban jár, ha nem itt vállal munkát, hanem külföldön.
Nézzük az alacsony jövedelműek szemszögéből. Vajon az LMP javaslata szerint jobban járó 80 százalék - valójában underclass és alsó középosztály - helyzetén tényleg csak úgy lehet-e javítani, ha közben jelentősen romlik a középosztály és a hazai mércével mérve jól keresők helyzete? Valószínűleg nem. Más lehetőségek is vannak, hogy úgy mondjam lehet más a politika! Pédául, mint már említettem, meg lehet fordítani a jelenlegi perverz családtámogatási rendszert: a leggazdagabbaknak nem adni semmit és azt átcsoportosítani a szegényebbek javára. Így a felüllévők relatíve keveset buknak, az alsó rétegekben lévő családosok sokart nyernek. Vissza lehet hozni az adójóváírást, de ehhez nem kell feltétlenül ilyen drasztikus mértékű adóemelés. Sok egyéb tartalék van a rendszerben.

A lineáris vagy progresszív adókulcs a GDP elsoztásának a mikéntjét szabályozza nem a mértékét növeli. Ilyet komoly közgazdásztól nem hallhattál. Ennek a fordítottjáról beszéltek, arról, hogy az egykulcsos adó kedvezményezettjei a kormány várakozásával szemben nem (hazai termelésű) fogyasztási javakra és beruházásokra költötték a többletjövedelmet, hanem megtakarításokra (sokszor devizában és külföldön) vagy külföldi utazásra. Ebből nem következik, hogy az alsó középosztály többletjövedelme képes lenne jelentősen növelni a GDP-t. Lehet, hogy ők is külföldi javakra költenék a jövedelmi többletet. Például szlovák tejet vennének a Tecsoban....
A magyar GDP-t a beruházások tudnák növelni és a beruházások hozhatják létre a ma hiányzó munkahelyeket is. A beruházásokhoz pedig két dolog kell: elsősorban bizalom, másodsorban a régiós viszonylatban verenyképes adórendszer. Ausztria közel van, de számunkra ma nem viszonyítási pont. Sajnos!
Az elosztás persze hosszabb távon visszahat a GDP növekedésre is.
@quendelapo: Nem akarom már ezt nagyon tovább ragozni, csak néhány dologra reflektálnék.

Az osztrák adókulcsokat az átlag osztrák bérekkel kell összehasonlítani, nem a magyarokkal. Ehhez képest mondtam, hogy az LMP javaslata nem sokkal szigorúbb.

Igen, az LMP nem akar belemenni abba a lefelé tartó adóversenybe, amit a k-európai országok művelnek, épp ezért nem is ők a mérce. Szlovákia egyébként most akar visszatérni a progresszív rendszerbe.

A legmagasabb adókulcsba nem azért kerül valaki, mert gazdag. Ez egykulcsosban meg már 0 Ft-tól gazdag valaki?

Ismétlem, az, hogy az egykulcsos rendszer bevezetése a GDP-t rontani fogja (és fordítva, a progresszív bevezetése növeli), erre több közgazdász figyelmeztetett 2010-ben, többek között konzervatívok is (Mellár, Chikán, Bod Péter). Ld.
tenytar.hu/igeretmero/nem_engedunk_az_egykulcsos_adobol

Akkor 3x is elmondom, könnyen belátható: a szegényeknek juttatott adókönnyítések teljes egészében fogyasztásra fordítódnak, így növelik a fogyasztást, a keresletet, majd ennek nyomán növelik a beruházásokat. Teljesen téves, amit mondasz: a beruházások következmények, nem okok. Kereslet nélkül nincs beruházás.

A progresszív rendszer mellett szólnak ezenkívül erkölcsi és primér gazdasági indokok is, ld. csökkenő hozadék elve, Maslow-féle piramis.
@iii:
Sajnos érveid között van néhány tévedés. Például a progresszv Ausztriában és a lineáris Szlovákiában is van 0 kulccsal adózó sáv.
Nincs olyan összefüggés, hogy a lineáris adórendszer csökkenti a gdp-t a progresszív meg növeli. Ilyet közgazdásztól nem hallhattál. Ellenpélda viszont van bőségesen. Lásd a régióbeli országokat. (Nem értem egyébként ezt az összehasonlítást, ha nem a környező, hozzánk hasonló fejlettségű országok a mérce, akkor mi? A fidesznek Ázsia, de ez szemmel láthatóan nem jött be.)

Az igaz, hogy a szegényeknek juttatott adókönnyitések növelik a fogyasztást, de semmiképpen nem a magyar prémium termékek fogyasztását, sokkal inkább az olcsó importárukét: szlovák tej, kinai ruha, német gagyi sör. Ettől a kereskedelmi forgalom és az ÁFA bevétel kismértékben nőhet, de újabb beruházások, munkahelyek nem jönnek létre számottevő mértékben.

Viszont ha csökken az adóék, így kisebb lesz a bérköltség és vagy nő az azonos bérköltségre eső nettó bér akkor többen kereshetnek, illetve kínálhatnak munkát. Ennek viszont van egy másik feltétele is, hogy legyenek új beruházások, kapacitásbővítések a gazdaságban. Ehhez alapvetően bizalom kell.
Az egykulcsos adó nem azért nem működik Magyarországon, mert alapvetően hibás konstukció, hanem azért, mert Orbán a különadók rendszerével, a manyup lenyúlásával, a forint szuttyogtatásával, az alkotmányozással és még főlytathatnám a sort lerombolta a befektetői bizalmat. Ma sem magyarok, sem külföldiek nem akarnak itt még lakást sem venni, pláne nem gyárat építeni.
Kijelenteni, hogy az egykulcsos adó igazságtalan, a progresszív meg igazságos, anélkül, hogy megvizsgálnánk a rendszer többi elemét: az adott gazdaság, társadalom állapotát, helyzetét, szociális juttatások rendszerét, ingatlanadóztatást stb. - hát hogy is mondjam - kissé elfogult gondolkodásnak tűnik.
Az erkölcsi és a primér gazdasági érvek is csak ezen tényezők figyelembe vételével együtt értelmezhetők.
Ma Magyarországon sokkal nagyobb morális probléma az adóelkerülés, a szürke gazdaság jelentős hányada - még akkor is, ha a recesszió miatt ez átmenetileg csökkent - hiszen így jelentős jövedelmmel rendelkező rétegek egyáltalán nem fizenek adót, járulékot, mint a linearis vagy progresszív jövedelemeadóztatás.
Ne beszélj már lukat a hasamba, hogy mit hallottam, olvasd el a megjelölt linkeket. Magam is közgazdászféle volnék, de ehhez csak józan ész kell.

Hogy az alacsonykeresetűek tömegesen szlovák tejet meg gagyi német sört fogyasztanának, az egy marhaság. És a magaskeresetűek azok vajon mit fogyasztanak? Magyar plazmatévét és magyar whiskeyt, mi?

Hogy miért igazságtalan az egykulcsos adó, azt már párszor leírtam, szajkózhatod az ellenkezőjét nyugodtan, de az érvek helyett csak szimpla tagadást alkalmazol. Ilyen igazságtalan adórendszert alkalmaznak minden épkézláb nyugati országban, ellentétben a mi félperifériánkkal. Obama ippeg most fogja felemelni a "felső tízezer" adókulcsát, nem is beszélve a franciák 75%-ról. Ha te ennek a híve vagy, akkor szavazz nyugodtan a Fideszre, ők a te embereid.
@iii:

Hogy az alacsonykeresetűek tömegesen szlovák tejet meg gagyi német sört fogyasztanának, az egy marhaság.

- Szerinted mit isznak? Heinekent? 450 Ft-os biotejet?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem szlovákot és még sörből is túlnyomórészt hazait, aminek egyébként meg marginális jelentősége van. Minél alacsonyabb keresetű, annál kisebb az importhányad a fogyasztásban.
@iii:

Te nem vagy tisztában az árakkal!

Jelenleg tejből a legolcsóbb az Auchanban a szlovák tej. Van, hogy 129 Ft/liter.

Sörből az Aldi és a Lidl az olcsó, különböző noname német söreik sokszor már 99 Ft/0,5 l doboz áron kaphatóak.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem mindenki az Auchanban vásárol és az Auchanban se mindenki a szlovák tejet veszi. Ahol én vásárolok, ott pl. sose nincs szlovák tej.

Hiába olcsók azok a sörök, meg nem venném őket, pedig nem vet fel a pénz. Az összfogyasztásnak csak kis részét teszi ki az import, még sörben is.

Nem az árakról beszélünk, hanem a fogyasztásról. Miből gondolod, hogy ne lennék tisztában az árakkal?

Ha a hazai fogyasztás nem növeli a keresletet, akkor mi a fene növelné azt meg? Az élelmiszeripar tavaly 595 mrd Ft többletet hozott. Akkor milyen szlovák tejről beszélünk?
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Lefárasztotok teljesen. Utánanéztem:

1 főre jutó sörfogyasztás: 72,6 l
Összfogyasztás: 726 m liter
Termelés: 650 m liter (2009)

Vagyis 10% csak a nettó import.
@iii:

"Nem mindenki az Auchanban vásárol és az Auchanban se mindenki a szlovák tejet veszi. "

- Ehhez képest a sor felében a szlovák tej van kitéve, meg még vagy két másik helyen. Biztosan azért, mert már bent a raktárban nincsen hely.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: De, biztos, azért írtam, hogy nettó.

Ha gondolod, nézz utána hasonló módon a tejfogyasztás és tejtermelés arányának és akkor kiderül a valóság. Egyébként teljesen mindegy, még abban az extrém esetben is, ha 50% lenne a tejben az import aránya, akkor is növelné a hazai kereslet a hazai termelést. A lényeg, hogy a gazdagoknak juttatott adókönnyítés nem növeli a keresletet és nem is fordítódik beruházásokra (mert mire föl lenne beruházás, ha nincs kereslet). Ezért dőlt dugába a Matolcsy-rendszer. Egy ilyen adórendszert legfeljebb felfelé ívelő időszakban lehet bevezetni, gazdaságélénkítésre alkalmatlan. De én akkor se helyeslem, mint már említettem.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Most látom, milyen jó, tartalmas blogod van :-DDDDDD
@iii:

"Ha te ennek a híve vagy, akkor szavazz nyugodtan a Fideszre, ők a te embereid."

Na, ez most olyan igazi fideszes érvelés volt: aki nem fidesz rajongó az kommunista.

Most ugyanezt mondtad csak megfordítva.
@iii:
Egyébként Obamával egyetértek, de ő a felső tízezer adóját akarja emelni és a középosztályét csökkenteni, ha jól értettem.

Nem mondtam, hogy a progresszív adórendszer igazságtalan, azt mondtam, hogy sok körülményt vizsgálva lehet kijelenteni, hogy melyik tekinthető optimálisnak. Te viszont tényként kezeled, hogy a lineáris igazságtalan.

Én óvakodnék attól, hogy nettő 140 ezer forintos jövedelmmel valakit magas keresetűnek tituláljak......

Egyébként meg igen, a magasabb jövedelműek,a középosztály jelenthetne fizetőképes keresetet az lmp által is preferált kis és mikrovállalkozások által előállított hazai termékekre. Ezek a válalkozások ugyanis általad is ismert okoból nem erősek az árversenyben. Ott esetleg Csányi cégei rughatnak labdáva, de például az az import élelmiszerekkel ők sem tudnak árversenyben nyerni.
@iii:

"Ha a hazai fogyasztás nem növeli a keresletet, akkor mi a fene növelné azt meg?"

Az exportot szokták még ilyen összefüggésben említeni......
@quendelapo: Bocsánat, ez tényleg elhamarkodott mondat volt. :)
süti beállítások módosítása