Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/05/04/kormany-ellenzek-100-avagy-egy-atlagos-kampanyszombat-az-mti-vilagaban?utm_sourc... (2024.05.04. 20:48) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.06. 04:26 Fabius

Orbán: sosem voltam forradalmár!

Címkék: fidesz orbán viktor diktatúra

A Bullshit Rajongók Ünnepét (BRÜ) rendezték tegnap a nagy büdösben. Szószátyár metafóra gyártó kisiparosaink igazán kitettek magukért, szavunk nem lehet. Tagadhatatlanul belefordultunk a kampányba, egymás után kapkodhattuk fejünket Vona Gábor "cigány testvéreim" és Soltész emberi erőforrás államtitkár „ne úgy hazudjon, hogy közben nem mond igazat” - kiszólásain. Kedves Vezetőnk sem akart kimaradni a bullshit özönből, éppen csak vitte a hév szegény fejét, és kámingáut lett a beszólásból:

 

„A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

 

No, ideje volt színt vallani az eddig kételkedőknek. 

 

orbán-kádár.gif

 

 

Gondolom lesznek néhányan a fidesz nyugdíjasok és talán a frakció antikommunista szárnyából is - tudod, ők azon kevesek (24 fő) akik üvöltöztek és szembe mentek veled az ügynöklista elmismásolásáért, L. Simonnal az élen - akik most megkérdezik: hogy teccel ezt gondolni édes Viktor, he? Szóval a rendszer az kafa volt, csak a személyekkel volt probléma? Egészen pontosan kikkel? Kádárral igen, de Stumpf Pisti apósával, a máig kiemelt nyugdíjat kapó belügyminiszter Horváth Istvánnal már nem? Aczél György elvtárssal, aki 1980-ban a Országos Közművelődési Tanács elnöke volt igen, de Pozsgay Imrével, aki ugyanakkor éppen kulturális, majd 1982-ig művelődési miniszter volt már nem? A Papp Lacinak profi karrier engedélyező Marosán Györggyel igen, a 84'-es olimpiai részvételről szavazásról gyáva trógerként meglógó Schmitt Pállal nem? 

 

 Ugye akad baj akkor is, ha a Legkedvesebb Bullshited, a "ne arra figyeljetek amit mondok, hanem arra amit teszek" alapján szemlélik/szemléljük ezt a dolgot.

 - Pozsgay Imre, a kommunista szamárlétra mindenese alkotmány írt neked/veled.

- Schmitt Pál miniszterhelyettesből álamfőt csináltál.

- Böröcz István besúgót kinevezted az MTVA élére.

- Boros Imre besúgó miniszter volt az első kormányodban. 

- Gubcsi Lajos MSZMP KB osztályvezető- helyettes szinte családi céget csinálhatott a Zrínyi Médiából.

 Pluszbónusz az asszony, aki egyszerre volt párttag és iskolaigazgató a Jóisten és a párttitkár kegyelméből föltette a koronát erre a kámingáutra mikor nem lacafacázva kijelentette: „az állam mi vagyunk”. Az abszolutizmus testre szabott jelmondatával tényleg kifejezhető amik ti valójában vagytok. A legszomorúbb, hogy komolyan is gondolta. Vagy esetleg szándékos és durva szabotázs történt, mert akit Bajnai Rózsa néven anyakönyveztek attól bármi kitelik

 Kőszeg Feri bácsi - aki veled ellentétben a diktatúra ellen és kommunista iratok nyilvánosságáért is harcolt - mondta Kádár visszaléptetéskor:

 "Ugyanazok, akik résztvettek eltávolításában, szerepet játszottak politikájában is."

 Egy ideig azt hittük a 88-89-es Orbán Viktor egyetértene ezzel, de Pozsgay, Szűrös és a többi koszlott mindenféle ügynök foglalkoztatásával és védelmével megcáfoltad ezt a hitünket. De eddig csak néztük, hogy mekkorát változtál 22-25 év alatt. Tegnap viszont magad mondtad: sosem voltál az, akinek eddig hittünk. 

900 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr714892974

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kaposvári gyermekgyilkosság: Célkeresztben a hajléktalanok? 2012.11.06. 14:47:48

Vajon miért fontos minden híradásban kiemelni a kaposvári gyermekgyilkosság kapcsán, hogy annak elkövetői között hajléktalanok is vannak? Egy magyar polgár feltette a kérdést – válasz egyelőre nincs. Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.06. 13:36:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Elkúrtad Te is Viktor! 2012.11.06. 13:22:29

Orbán Viktor másodszor kapott hatalmas bizalmat és lehetőséget a magyar választóktól. Másodszor is visszaélt ezen lehetőséggel és csak a hatalom érdekli és nem a választók érdekei. Erkölcstelen, jellemtelen ember. Gyurcsány Ferenc...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jobb reggelt!
Szóval végre kimondta a felcsúti faszfej mi a helyzet.
Semmi gond nincs és nem volt soha a diktatúrával és a szocializmussal, illetve egy volt hogy nem ő volt akkor a diktátor pontosabban nem ő volt az elsőtitkár.

Tehát rühes mocskos orbánimádó gecik! Mától illendő befejezni, a komcsizást, a libsizést, meg az egyéb nyálverést szarházi férgek!
A gazdátok megmondta a frankót: K O M C S I K V A G Y T O K !
Jól tennétek ha mélyen magatokba néznétek, és szépen fekötnétek magatok, nem kellene megvárni míg a nép teszi meg.
Stefike neked meg külön a K U R V A A N Y Á D A T !
Csak kérdem, és a rendőrveretős prágai hakkni az akkor mi is volt, tanulmány út, és felkészülés a testvéri kommunista rendszerre, amit megvalósít, ma? Már akkor szimpadias pávatáncos volt a fószer, mesterséges köpönyeg forgató, bulsit ventillátor, megèlhetési, dik-tátor.
Ha ez megnyugtat, én sosem hittem forradalmárnak. :)
Kőszeg Feri bácsi elsosorban orbanra gondolt. Ki masra? Ki ordibalt a szovejetek utan, hogy induljatok el? Ki szanalmaskodott mindenkit jol megnevettetve kis ugra-bugra szegyenfoltkent? Najo, de vegulis olyan kreten ugyis, hogy minden masodik nap leleplezi az elozonapi aljas hazugsagat, mert tenyszeruen egy szarhazi idiota.
Ez ugyben tehat nyiltsisakos mert garantaltan es vallaltan egy tolvaj kocsog. Azok, akik megszavaztak... Na azok miatt a regisztracio tenyleg jo otlet, csakepp nevszerint kene megvonni, a 2010-es fidesz szavazogarda listaja alapjan.
@Fabius:

"- Hány éves vagy, kisfiam?
- xxx...
- És még hiszel a mesékben?!"

Basszus!! Nem hiszem el, mekkora barom, ostoba, önsorsrontó hülye idióta honfitársaim vannak!! (Itt most azon idiótákról beszélek, akik erre a felcsúti parasztra szavaztak VAGY nem szavaztak.)

Előre is bocs, de a jóistenit neki már! Hagyjuk már hogy kimagyarázzuk azt, hogy erre a miniatűr nácira, hitler és sztálin méltó követőjére szavaztunk!!!!! 2002-ben és 2006-ban is kilógott a lóláb!

- 2002 áprilisában a TE-n mondott, az országot megosztó beszéd.
- 2006, Mikola: ha a külföldi kibiceknek szavazati jogot tudunk adni, akkor 25-30 évre minden el lenne döntve ebben az országban.

2006-ban kijött az öszödi beszéd, ami véleményem szerint az egyik legjobb, legőszintébb beszéd (ha valaki hajlandó ÉRTVEOLVASNI és nem Orbán hazugsággyárának hinni), amit valaha erről a - mostmár valóban - kurvaországról mondtak.

Mindenki hitt Orbánnak, mindenki hitt a fizetett náculóknak, hogy jaj, milyen áldozatok, mindenki elfordult az egyébként teljes joggal beavatkozó rendőrségtől, szemkilövő gumilövedékezőkről pofáznak még mindig, és még ma se kérdezi meg senki: MIÉRT VEZETTETTE BELE A SAJÁT HÍVEI TÖMEGÉBE ÚGY A NÁCIKAT ÉS A FOCIDRUKKEREKET - AKIKET MEGVETT - HOGY TUDTA: A RENDŐRSÉGNEK NINCS MÉRLEGELÉSI JOGA, KI A NÁCULÓ, KI NEM, OSZLATÁSKOR??????

És mindenki beszopta a hazugságait.

NEM MENTHETŐEK a Fideszre leadott szavazatok. Pláne azokéi, akik még emlékeznek 2002-re és 2006-ra, az elszólásokra!!

És végre kimondom: ENNEK A NÉPNEK HAZUGSÁG KELL. IDEJE LENNE REHABILITÁLNI GYURCSÁNYT! ÉS HOGY MIÉRT?

... Mert a hazugságaival és a nem-tevésével igaz, hogy nem fejlődött úgy az ország, de: NÉGY ÉVRE MÉG MEGVÉDTE AZ ORSZÁGOT ETTŐL, AMI MOST VAN! Mert ezt sejteni-tudni lehetett.

Ajánlott irodalom naivaknak, akik azt hiszik, volt valamikor forradalmár, tehetséges, liberális, demokrácia párti Felcsútiparaszt:

1,) Debreczeni József: Arcmás (tudjátok, a bérrettegő)
2,) dr. Kende Péter: A Viktor (www.kende.hu/images/stories/dokumentumok/konyvek/kp_a_viktor_reszletek.pdf)
3,) dr. Kende Péter: AZ IGAZI ORBÁN VIKTOR - A VIKTOR2 (www.kende.hu/images/stories/dokumentumok/konyvek/kp_az_igazi_orban_reszletek.pdf)

Tanulja már végre meg mindenki, hogy ezt a pasit NEM SZABAD a hatalomnak a közelébe se engedni, most VÉGLEG meg kell buktatni!

HAJRÁ, BAJNAI! :)
Egyébként ez nem igaz. Mármint hogy nem a diktatúra, hanem a diktátorok ellen harcolt...

Orbán Viktor liberális (vagy "ballib", anarcholiberális) ellenzéki pártvezető korában a diktatúra ellen harcolt. A diktátorokkal pedig tárgyalt - például azért, hogy az országnak legyen konszenzusos, demokratikus alkotmánya. A FIDESZ antiliberális utódpártjának, a Fidesz MPSZ-nek a vezére ezt persze tagadja.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
A média 98.8% a felcsúti patkány kezében van.
Megbuktatásának esélye békés eszközökkel: 1.2%
És az idézet értelmében a 70 millióért jöhetnek a kínaiak jelenti a hivatalosan is kommunisták behívását,de jöhetnek tkp az oroszok is:
RUSZKIK VISSZA!

Az ellenzék nem alapíthatna erre egységesen egy kampányt? Nem horthyzni meg fasisztázni kell, hanem Orbánt kommunistázni: Fülkeforradalom= kommunista restauráció.
Kb 20-30 ténnyel támasztható alá az államosításoktól kezdve az amerikaellenességen keresztül a III/III-asok védelméig, vagy az egypárt-uralomig.
@biohouse:
1946: szénbányák államosítása — 2010: 2 700 000 000 000 (2700 milliárd) forintnyi nyugdíjmegtakarítás államosítása
1948: 100 főnél többet foglalkoztató iparvállalatok államosítása — 2010: az államfői és az alkotmánybírósági ellensúlyok eltüntetése, a költségvetési tanács megszüntetése
1949: minta a kommunista Moszkva – 2010: minta a kommunista Peking
1949: egypártrendszerű diktatúra — 2011: a jegybanki függetlenség korlátozása
1949: a 10 főnél többet foglalkoztató cégek államosítása — 2013: az energetikai és közműszektor államosítása
1951: békekölcsön — 2010: a magán-nyugdíjpénztári járulék elvonása 14 hónapra
Szép volt Viktor, ügyesen megcsináltad! :-D

Ez a Raúzsi meg tényleg Bajnai jány? Különben se bántsátok. Azért volt párttag mert fiatal volt és kellett a pénz. Ma ugyanezért tagja a KDNP-nek. De a régen minden jobb volt elv alapján akkor legalább nem kellett színlelnie, hogy hisz Istenben és jó keresztény.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Ezért nem menthető a nem szavazás.
Értem, hogy csalódottak sokan a politikában, de most legalább látják: SZÁMÍT, hogy elmennek szavazni, SZÁMÍT, kire szavaznak.

LEHET (sőt: biztos), hogy a szocik is megérik a pénzüket. Hogy drágán építenek autópályát (legalább építenek, legalább nem drágítják meg úgy a használatát, hogy üres), lehet, hogy korruptak, DE! ugyanakkor vitán felül állóan demokraták, uralmuk alatt jöttek a befektetések, fogadták őket külföldön, RÉSZEI voltunk a fejlett országok családjának, és ami egyébként ugyanilyen fontos: OLCSÓBBAN (jóval, több mint 50%-kal kevesebből) finanszírozták az országot.

Tudjátok, miért kell rehabilitálni Gyurcsányt?
Nem?
Akkor most képzeljétek el, hogyha 2006-ban megszavazzák (és passzívozzák) így Orbánt. Megvan? Elképzeltétek?

Akkor most képzeljétek el, mi lett volna a 2008-as világválságkor.

Így is szarban voltunk, DE LEGALÁBB HETEK ALATT KAPTUNK OLCSÓBB HITELT. Na és ez a nem mindegy. Olyan államcsőd lett volna a vége, hogy most is zengene bele minden.

Vagy gondoljátok, hogy ő is hívott volna egy Bajnait...???

Orbán tovább adósította és adósítja az országot, RÁADÁSUL KURVA DRÁGÁN...
@vitéz Thapóccay néma bárány:
Bakker lehet hogy Gordon a rokona :D
Bár nekem tök mindegy, amióta Gordon egy helyen élvezte a mérkőzést a felcsúti köpedékkel, és nyugodt arccal azt mondta nem tudta hogy ott van a patkány.
Hát onnan nekem Gordon = 0
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Tudjátok, miért kell rehabilitálni Gyurcsányt?
Nem?
Akkor most képzeljétek el, hogyha 2006-ban megszavazzák (és passzívozzák) így Orbánt. Megvan? Elképzeltétek?"

Gyurcsányt csak abban az eseteben lehet rehabilitálni ha megszűnik a felcsúti gané média túlsúlya. Addig esélytelen.
Elég ennyi is: „A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam..."
Innentől tetszés szerint kiegészíthető, mint például:
- hanem csak úgy, mert unatkoztam, vagy
- nem is tudtam, hogy diktatúra van, apukám nem mondta, vagy
- mert a mákos tészta volt a könnyebb ellenfél, vagy
- mert akkor még nem ismertem Gyurcsányt, és így tovább.
Para-Kovács:
"A második lehetőség, hogy minden akadály ellenére mégiscsak nyer az ellenzék, de semmire sem megy a győzelemmel, mert pontosan erre az esetre fejlesztette ki Orbán a jégkorszakokon átívelő mandátumokat minden – eredetileg függetlennek szánt – intézmény élén, ilyeténképpen előfordulhat, hogy a Fidesz bukik, feloszlik, senki sem emlékszik már rá, de a Médiatanácsot és az Országos Meteorológiai Szolgálatot még mindig stabilan kézben tarja. Ez esetben sokra megyünk a demokrácia újjáépítésével, ha a lényegen nem tudunk változtatni, és szomorúan nézzük a kerítésen át, hogy milyen jól szórakoznak a játszótéren a többiek, de mi a herpeszünk miatt nem mehetünk közéjük."
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

True.

Azt hiszem, hogyha megtörténik a csoda és tényleg kétharmadot tudunk adni a Bajnai-féle koalíciónak, egy további felelősségünk is van szülőként: tovább kell adni, hogy nem szabad Orbánra szavazni.

8 év nagy idő. Felnő és szavazóképes lesz a 10 éves kiskölyök. És egy 18 éves középiskolás is ugyan mi a fenét tud a politikáról? Semmit. Voltam én is 18 éves kiskölyök, a Fideszre szavaztam. TOVÁBB MEGYEK: voltam 24 éves fiatal, aki még mindig nem tudott szart se Viktorról és rá szavaztam.

Azt bírtam, mikor egy-egy alkalommal mertem írni egy-egy Orbánt ekéző kommentet és le mertem írni, hogy nem szabad rá szavazni, mert diktatúrát fog építeni. Ki lettem röhögve, le lettem bérrettegőzve, kommunistázva és mindenezve. A barátnőmnek is mondtam, az is legyintett, ugyan már.

Megtehette a stabil jogállamban, a jogbiztonságban, a demokráciában... és én pedig annyira AKARTAM hinni neki...
ugyan-ugyan, most akkor ennyire naivak vagy ennyire álnaivak vagyunk?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Egyrészt igazad van, másrészt:

"Az MSZP által belóbált bojkott ugyan nevetségesnek hangzik, de valójában nem az, hanem egy brutális utolsó fegyver, mert azt még elnézik a nagyhatalmak, hogy egy félázsiai Miki egér vezeti az országot, de ha a választásokon nem indul a legnagyobb ellenzéki párt, azt már nem. Ezzel csak az a baj, hogy megint kívülről várjuk a megoldást, elesünk, sírunk, aztán várunk, hogy felsegítsenek. Utána nulla önbecsüléssel kezdhetünk mindent előröl – a jobbik esetben –, de ha a rosszabb forgatókönyv valósul meg, ott fogunk fetrengeni a porban, miközben mocskos arcunkon kis patakokban folydogál a friss takony, és senki sem jön."
„A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

amugy ennek a mondatnak csak a 1/2 kamingaut !
a másik 1/2 még mindig HAZUGSÁG... hiszen a szeméjek ellen se !

sóóőőt annak a rencernek/szeméjeknek (ügynököknek/besúgóknak) volt vikike a kiválasztottya...
még a rencerváltásnak hazudott években szinte a DOKTORIJÁT írta...
hogyan tartható fenn a kommenyizmus kamu "civil" szervezetek létrehozásával
amióta együt írjuk a posztokat (kb 6-12 hónapja)
büszke vagyok a társszerzőségemre :)

varanus.blog.hu/2012/11/04/dogolj_meg_szegedi_csanad/fullcommentlist/1#c18221544

viszont én nemcsak a szeméjek, hanem a rendcer ellen is harcolok :)
@dr. Balta$ár: nono, tim munka ez, leakadtunk egy páran ezen a vezénylós faszságon, csak te voltál a leggyorsabb ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Prágába őt nem engedte az apukája.
Az a sajtónyilvánosság Tompkának jutott...
@Dr. jenőke (jenőke): Az Orbán család soha nem volt rendszeridegen - lásd még a papa bányái. Viktort a focin kívül nem nagyon érdekelte más soha.
A demokráciánál nagyobb népámítást nem találtak ki. A diktatúrával semmi gond amíg nem válik öncélúvá, mint jelen esetben. Kádár legalább nem öncélú diktátor volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nemcsak a leggyorsabb, hanem a legokosabb, legszellemesebb:) és a legszerényebb...

amugy mérhetetlen büszke vagyok rá...

"gyirmóttya", "kamingaut", lejtős focipájás metafóra stb...

nagyon nagyok vagyunk így együtt:) csakugy dübörgünk a hídon !

én hiszek a rencer+szeméjek eltakarításában !
ahogyan szétsavaztuk drsitpáleszt, ugyanugy szétmarlyuk vikit...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Kiegészítem ajánlott olvasmány listádat: Debreczeni: A politika fertője. /A közgép még nem is szerepel a könyvben, csak a sima lenyúlások, közgépesítve kitalicskázott pénz nem is takargatják. És csak a hülye hiszi, hogy az IMF plakátok erről is szólnak...kellett még némi zsé Simlicskának./
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Ja, apuci rázárta az ajtót. Korábban meg hülyére verte, de ez ma már nyílt titok.
Fabius végre comingoutolt ez a görény kicsi Rákosi makett. Ideje volt. Most kíváncsi leszek, hogy az elvtársai - Vidéki, Enrico72, Wmiki, BloggerGéza, Stefánia, és a többiek - mit tudnak ezek után felhozni a védelmében. Meert ezzel az erővel körbehaknizhatta volna TV-ket és külön-külön eladhatta volna ezt a comingout szösszenetet.

De azért arra is kíváncsi lennék, hogy mit tud ehhez hozzátenni a nagy antikommunista Wittner Mária, aki idáig olyan nyugodtan ücsörgött mellette az akolban. És várom a többi nagy antikommunista dumagép megszólalását is a védelmében, Bencsik, Bayer, Kerényi és a többiek, akik szintén mellette harcoltak nem a diktatúra ellen.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de bajnait is...

nyilván tegnap nem figyeltél fel a nagyon szellemes mottóra amit
bajnai orbán ellenes harcához ajánlottam:

SOK LÚD DISZNÓT GYŐZ !
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Ne is szóljunk arról, hogy az adósságot növelő valamennyi intézkedést megszavazta Vitya vezér+ talpasai a Parlamentben, ellenben az államkasszát növelőket népszavazással semmisíttette meg.:((
„A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

logikus következtetés: viktor terve az volt, hogy a diktatúra marad, és ő cserélődik ki azokra, akik vezetik.
@dr. Balta$ár: de, és értettem is, na meg azért nem személyekben gondolkodom alapvetően, hanem csapatban, és többszõrös kontrollban, mert senki sem szent, figyelni kell mindenkit, tégedis ;)
@dr. Balta$ár: Erről van szó.
A Bibó kollégium kiválasztott párttanulói közt tanulta a diktatúra államigazgatási modelljét.

Aztán meg számolta a neki a párttól kiutalt tanácsi lakásokat
- az egyiket a Váci utcában, ahol a négyzetméterár egymilliónál kezdődik.

Amikor a komcsi vezetők elleni harcra gondol, akkor nyilván az apjáról beszél, aki nem adott neki elég zsebpénzt a csajozáshoz.
Pedig törpe cigányok budán nehezen csajoznak.
Így maradt neki a juhászlány az akolból.
Fabius!

Ez remek lett.Pluszbónusz Rózsát, azt hiszem most az angol tanárok fogják a pokolba kívánni. És megkezdődik egy olyan német nyelvoktatás, ami kísértetiesen hajaz a kötelező oroszra. Egy leckével előbb, mint a gyerek. Príma!

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"2002-ben és 2006-ban is kilógott a lóláb!"

A lóláb már a 90-e évek elején kibújt, egészen pontosan a debreceni kongresszusukon. Azt nem tudom, hogy egészen kint van-e már a ló, de gyanítom nincs. Szörnyszülött lesz a pára.
Én nagyon figyelmesen megnéztem, meghallgattam a Nagy Imre temetésén történteket. Érdekes álarcosbál volt a damaszkuszi úton. Igaz nem 18 éves voltam:)
Nem vagyok vallásos, de OV után azt sóhajtottam, Isten óvja az országot ettől. Hát, úgy tűnik Isten haragszik valamiért Mária országára:))
Valahogy miért nem lepődtem meg?!
Miért gondolom, hogy a 2014-es választások, csak színház lesz a külvilág részére?
Miért érzem, hogy az elmúlt 23 év alatt a Fideszből valami félfasiszta/kommunista párt lett, ami egy gennyed kinövés itt Európa közepén!
Az az egészben a legnagyobb és fájóbb vicc, hogy Európa leszarja ezt a "kurva" országot, de mi fél ázsiai(lassan teljes)nép, mi még jobban!
Orbán generalisszimusz azt csinál ebben a tetves homokozóban amit akar. Belehugyozhat, szarhat, attól veszi el a vödröt, lapátot akitől akarja! A szülők pedig enyhe homlokráncolással figyelik és néha rászólnak, amikor hozzájuk vágja a homokozó lapátot. A többi homokozón belüli játszótárs, pedig a saját várát építi, sunyi szemmel, egészen addig, amíg Viktorka le nem rombolja, ilyenkor irány valamelyik szülő, egy kis sírás, majd vissza a homokozóba!
Ez megy itt!
Egy dolgot nem akarnak elhinni az emberek és a játszótársak, Viktorka nem eleven és csintalan gyermek, hanem egy genetikai hulladék, akit ki kell venni a homokozóból, mert a végén a játszóteret is lerombolja!
"Orbán Viktor eközben egész egyszerűen elvesztette azt az élet-dimenziót, amiben nem rendelkezik hatalommal, és nem ő a megmondóember. Mert neki ez visszasüllyedést jelentene. Vissza abba a szférába, ahol ismét a második helyen van. S ezzel a saját személyisége szerint ez nem a második helyet, hanem a leírtságot jelentene. Azt a leírtságot, amit sajátos módon a jelenlegi, önkontrollt vesztett kirohanásaival szinte önmegvalósító jóslatként érhet el. Egyszerűen azért, mert egy demokratikus ország miniszterelnöke nem lebegtetheti meg diktatúrát, mint eszközt." (a korábban hozott linkről :-) )
1947-2012 = 65 év munkás-paraszt diktatúra...
a kádár munkástól a zorbán parasztig...

egy a párt egy az álam ! jajrá magyarok ! jajrá fides !

köszönnyük fides ! köszönnyük komcsik !
utolsó kommenyista dikt a túra az ájrópai junióban !
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"Azt hiszem, hogyha megtörténik a csoda és tényleg kétharmadot tudunk adni a Bajnai-féle koalíciónak, egy további felelősségünk is van szülőként: tovább kell adni, hogy nem szabad Orbánra szavazni."

Ismered a doksi.hu oldalt?
A gyerekek előszeretettel használják, mert kidolgozott tételek, kötelező olvasmányok, életrajzok, és egyéb - eddig azt hittem, hogy viszonylag hasznos - anyagok találhatók ott.

Tegnap véletlenül belefutottam Orbán életrajzába. Basszus,döbbenet. Főleg, hogy utána elolvastam Gyurcsányét is. Ordító a kontraszt. És még el sem telt 50 év, ami megszépíthette volna az emlékeket. És a fiatalok majd ezeket az írásokat veszik elő, ha épp napi politikusról kell esszét írniuk:(((

www.doksi.hu/faces.php?order=DisplayFaces&type=hu_polit
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Igen, ez a legnagyobb baj, hogy kívülről várjuk a sült galambot...
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"8 év nagy idő. Felnő és szavazóképes lesz a 10 éves kiskölyök. És egy 18 éves középiskolás is ugyan mi a fenét tud a politikáról? Semmit. "

Na ez az, ami nem (mindenhol) így van.
A fiam most nyolcadikos és napi szinten panaszkodik, hogy a suliban megy a gyurcsánytakaroggy, elmúttnyócév, viktorakirály szövegelés a gyerekek között is. Aki pusztán csak csöndben van, arra is rásütik, hogy biztos komcsi, emeszpés.
Közben fogalmuk sincs semmiről, de nyilván otthon ezt hallják, és ez már elég is ahhoz, hogy rögzüljenek a mondatok, a politikai hozzáállás ne értelmi, hanem zsigeri beidegződéssé váljon.
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Azért a mákostészta felett aratott győzelmét ne vitassuk el. A tésztaszálak (mákkal és hangyával) bekeretezve lógnak a menza falán.

A papáról jut eszembe: annyit verte ezt a szerencsétlent (a gyereket sajnálom), hogy emiatt lett tiltott a gyermekverés.
Az a gyanúm, hogy Magyarország népén áll bosszút gyermekkoráért. Például Te is tanulj angolul...meg ilyesmik.
De akkor miért gründolt bányát a papának?
@Hell István:

De ne arra figyelj, amit mondott, hanem arra, amit csinált.

Azt csak hazudozta, hogy liberális.

Valójában a rendszer tagja volt és
az apja bányaprivatizációját intézte
meg a saját lakáskiutalásait és helyezkedett, mert egész életében a köz pénzén akart élősködni.
@Ergosum:

"Nevéhez fűződik (...) a Nemzeti Színház felépítése.

Bán Ferenc és Vadász György meg csókoltatja a Kedves Giccsbuzi Vezetőt.
@Ergosum: "Közben fogalmuk sincs semmiről, de nyilván otthon ezt hallják,"

Lófaszt. Otthon pont ennek az ellenkezőjét hallják, azért akkora király a Viktor.
@Dr. simonmondja.: azért a GERINCTELENSÉGÉHEZ hozzátartozik

az ALKALMATLANSÁG... mindenre képtelen, alkotni nem tud...
csak a rombolás az élettere, azaz az ÉLŐSKÖDÉS...

ezt a hitványságot hívják magyarul összefoglaló néven:
C I G Á N Y K O D Á S nak...
Útálom a pocakos kormányföket...
@Jaffar: ez nem így van! pontosan:

Kövér kormányfő a halálom !

(na még az kéne...)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szerintem ez csak önámítás.
Ezek a gyerekek tényleg fideszes mentalitást tanulnak otthon. Ismerem a családokat is.
Sokkal egyszerűbb mindig egy ellenségképre hivatkozva magyarázni a saját életük balfékségeit.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Most se nagyon. A Parlamentben készült egy kép: fociról szóló könyv van előtte a padon /igaz, Wittner Mária überelte, ő félkézzel az UFO magazint lapozgatja, másikkal gombot nyom/, és kultúra helyett focira ad pénzt.:((((
Miért vagytok meglepődve?
Ugyanezt mondta Nagy Imre temetésén is: vannak a jó kommunisták és a rossz kommunisták, azt, hogy ki melyik csoportba tartozik majd ő mondja meg.
Olvassátok el!
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Minap hallottam egy alkotmányjogászt /bocs, csak az indoklásnál kaptam fel a fejem, nem tudom ki volt ő, pedig érdemes lenne megjegyezni a nevét/: azt mondta, az új alkotmányban van egy hivatkozási hely, ami olyan törvényre mutat, amit már hatályon kívül helyztek. Ennek következtében az új semmis, és minden törvény, amit ennek alapján hoztak. Oszt jónapot.:) /Amúgy nem is kell törvény, elég az új költségvetésbe bevenni: a Médiatanács éves költségvetése 1 Ft, a legfőbb Szügyész havi fizetése: 22. ezer, és nem lehet semmiféle saját-rokoni egyéb vagyona, /összeférhetetlenség okán/....le az utolsó talpasig. Kicsit kell vele mojolni, de hidd meg, hatásos./
A poszthoz:

Orbán már akkor, ott, meg is magyarázta, hogy a diktatúrát emberek csinálták, azok ellen harcolt.

Nyilván, ha orvos lett volna, akkor nem az ebola ellen akart volna oltást kifejleszteni, hanem lelőtte volna a betegeket, osztjónapot.

Egyébként tetszik a poszt, de szerintem egy nagyon lényeges, és vérlázító momentumot kihagytál belőle. Szerinte Harangozó, rajta keresztül az mszp, azaz a baloldal már megint rárontott a nemzetre, mert aki a kormányt és a miniszterelnököt kritizálja, támadja, az a népet bántja (ez is egy visszatérő elem nála, már az EU-val is eljátszotta).
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):

"2006-ban kijött az öszödi beszéd, ami véleményem szerint az egyik legjobb, legőszintébb beszéd (ha valaki hajlandó ÉRTVEOLVASNI és nem Orbán hazugsággyárának hinni), amit valaha erről a - mostmár valóban - kurvaországról mondtak."

Ezzel az a probléma, hogy nem a választások előtt a TV-vitában mondta el, hanem zárt körben a választások után, egyáltalán nem szánta a nyilvánosságnak.

És ugye, emlékszünk, hogy a Veres féle Pénzügyminisztérium az államháztartási adatokat is visszatartotta az 1. forduló utánra.

Nekem /és sok másnak is/ ebből az jön le, hogy GYF-nek is csak a hatalom számít, nem az ország. Arról nem beszélve, hogy ha egyből lemond, amikor kiderült a beszéd, akkor:
1. Megkíméli a fővárost az utcai harcoktól.
2. Az önkormányzati választásokon nem buknak akkorát.
3. Kifogják a szelet a vitorlából, és a szükséges megszorításokat hamarabb elvégezhetik, ráadásul valszeg szociális népszavazás sem lett volna. Amire elég cinikusan GYF azt mondta, hogy nem jelent semmit, aztán mégis jelentett, mert kirúgta Horváth Ágnest, emiatt az SZDSZ kilépett, és így végre neki le kellett mondania.

És ezek után van még pofája részt venni a hazai politikában? Kész röhej. Amíg GYF és OV jelen van, addig esély sincs egy normális országra.
@Ergosum:
Játékfelkelők a játékharcukkal.

A vihogó gyerekeknek tetszik a fideszes szájkarate, de a szüleik is ilyen visszamaradottak.
Nekem is pont az jutott eszembe, h végre bevallotta, amit már sokan jó ideje mondogatunk, h OV-nak az volt a legnagyobb baja a Kádár-rendszerrel, h nem ő volt hatalmon.
@orica: :)))) Nekem akkor a fél világ mondta, millen hülye vagyok, mert azt találtam mondani, hogy hallottunk egy tisztességtelen programbeszédet, aminek köze nem volt a mártírjainkhoz, csak egy kis pöcs nagy egójához. Ezt tanítom a kölkeimnek: ne a hév ragadjon el /mint a baumgartner szalont/, hanem figyelj arra, amit mond sőt, ahogy mondja, koherens-e a témával... Sokszor a testbeszéd árulkodóbb...
Az az igazság, hogy tök mindegy, hogy Orbán mit mond, a keménymagot nem zavarja meg semmi, akikre az új választási és választási eljárási tv-t szabják, hogy elég legyen az ő szavaztukkal nyernie ismét a fidesznek.

Azt hittem, hogy Fabius ezen témák valamelyikéből ír majd posztot, mert ezek sokkal inkább befolyásolják azt, mi van, mi lesz Magyarországon, mint az, hogy Orbán éppen mit böfög.

1, atv.hu/cikk/video-20121105_david_ferenc
Szó szerint őrjöngött Dávid Ferenc a Matolcsy 2 pekidzsén, érdemes megnézni

2, atv.hu/cikk/video-20121105_schiffer_andras
A kiemelt beruházásokról van szó, újra módosították a tv-t, Schiffer azt mondta, hogy ilyen még a Kádár rendszerben sem volt, hogy törvényt hoztak arra, hogy a politikai megbízott utasíthatja a szakhatóságokat. Gyakorlatilag ez a tv lehetetlenné teszi a feljelentésket, a törvényi kivizsgálásokat.
"Navracsics igazságügyi miniszternek szívügye a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsítása, legalábbis nem először módosít törvényt ennek érdekében. Korábban például már elérte, hogy ha egy beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű, akkor a régészeknek harminc napjuk van kutakodni a beruházás helyszínén.

Most azzal gyorsulhat tovább a beruházások megvalósulása, hogy a kormány a koordinációs feladatokra kormánymegbízottat jelölhet ki, akinek a feladat- és hatáskörét rendeletben meg is határozhatja. A kormánymegbízott ezután bármilyen hatóságot soron kívül utasítgathatna, olajozva ezzel a gyakran akadozó ügyintézést."
index.hu/belfold/2012/11/05/ugy_hazudjon_hogy_kozben_igazat_mond/#

3, hvg.hu/itthon/20121105_oktatas_allamositas_EMMI_eloterjesztes_ko
"Hoffmann titokban elismerte: nincs meg a pénz az oktatás államosítására"
"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját előterjesztése fogalmaz meg súlyos aggályokat a közoktatás államosításával kapcsolatban. A birtokunkba került, nem nyilvános anyag szerint egyelőre nincs költségvetési fedezet az átalakításra, és akár már január elsejével elbocsátásokat hozhat a változás."
Önmagában szörnyű, amit a köz és felsőoktatással akarnak művelni, de kiderül, hogy végrehajtani sem tudják, teljes a káosz, szétvernek valamit csak azért, hogy államosítsák, központosítsák, megszállják, de összarakni már nem tudják.

"Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, szabadság nem virúl
A holtnak véréből,
Kínzó rabság könnye hull
Árvánk hő szeméből!"
Kölcsey Ferenc: Himnusz (18239
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az én gyerekem két tannyelvű gimiben érettségizett.Földrajz, történelem, célnyelv kultúrája angolul, érettségi angolul, felső fokú nyelvvizsga. Láttam az osztály továbbtanulási szándékaiból, sok irányba tájékozódtak az azonos felkészítésből. A dolog nagyon jól működött.
Minket már nem érint, de epét hánytam rózsától, amikor az elsorvasztásról először olvastam.
Mérhetetlenül sajnálom a következő generációkat, akiket megfoszt ettől a lehetőségtől ez a szervilis abszolutista álszűzmária. Tényleg hánynom kell tőle.
Ebből a 150 ezerből ugyan hányan tudnak nyelvet tanulni külföldön? Ja, tudom. Az oligarchák gyerekei, ha van rá igényük.
Arról nem beszélve, hogy mára kialakult egy jól képzett, gyakorlott angol tanári kör. Németből nincs ilyen. Áhhh..
@MolnarErik:

Ha most ezt bevallotta, akkor az is lehet, hogy ez már az új választási jelmeze.

Mostantól Orbán a kádári baloldali hagyományok pártját vezeti már.

Baloldali győzelmet vár és a baloldal is véletlenül pont ő lesz.

Fordul a széllel ez a szélhámos.

Beszarás, hogy mennyire hülye ez az ország.
A felcsúti zsírdisznótól még fogunk ilyen elszólásokat hallani, egyre többet. Szerintem igencsak be van sz@rva, hogy a társadalom jelentős része, a kedvezményezettek szűk körét kivéve utálja, vagy esetleg még fizikai megsemmisítését is szívesen venné, amolyan Ceaucescu módra. Szerintem a sameszei nagyon is nézik a Varanus-hoz hasonló blogokat, tuti ziher fontos számára a "hangulatjelentés".

Szerintem úgy kell elképzelni ezt az emberi roncsot a saját belső köreiben, mint ahogy az 1951-es Quo Vadis című filmben Nérót: akit Peter Ustinov zseniálisan alakít. Vegyük például a következő a jelenetet, bocsánat, csak angol nyelvű volt fent, az alakítás, a manír a lényeg, na most szerintem Ork bán körülbelül ilyen lehet, amikor kifakad a hálátlan félázsiai népre, és éppen nincs "beállítva" közszerepléshez, tehát (bomlott) önmagát adja:
youtu.be/iZ04KhQra6M

Vagy itt van ez, egyszerre alakítja P.U. egy mérhetetlenül gyáva, és mérhetelenül kegyetlen ember személyét, akikben ezek az indulatok egészen skizofrén módon osztják meg és rángatják a személyiségét. Itt is az alakítás a lényeg:
youtu.be/L0CPMXJWano
@orica:

Mi is kétnyelvűbe akarunk menni jövőre, voltunk egy rakás iskola nyílt napján.
December 31-ig kell a középiskoláknak elkészíteniük a jövő évi tantervet, amit majd a még meg sem alakult szervezet hagy jóvá. De NINCS kerettanterv a kéttannyelvű és az SNI képzésekre.
A kerettantervtől pedig csak 10 %-ban lehet eltérni!
Azaz a gyerek jelentkezik, felvételizik egy iskolába, ami lehet, hogy nem is lesz, vagy nem úgy, ahogyan a felvételiben meghirdették.
Vakrepülés. :((
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Szerinted Orbán tudja, hogy mennyien utálják?

Én nem vagyok benne biztos, hogy kozmetikázatlan jelentésekkel terhelnék az amúgy is terheltet.
@Zuzu Petás: Ha a tv vitában mondja el, akkor 2006-ban OrBánya jön...ennek minden következményével./ld. BELLÁ-tól/
1.)- re: ez a fidesz csúsztatása, a GyuFi elleni akciók JÓVAL KORÁBBAN kezdődtek. Amikor már megvolt az alap, akkor hozták nyilvánosságra a szöveget.
2.) De igen, mert a gazdák beszopták a hazugságaikat, /az, hogy a föld, a vidék kapcsán mekkorát hazudtak, csak most derült ki, és még saját híveiket is meglepte./
3.) OrBán bárki ellen utcára vitte voln a népet, bármit leszavaztatott volna /Bihari Mihály örök szégyene, hogy költségvetési ügyben népszavazást engedélyezett, de meg is kapta a jutalmát Vityától./ Gyurcsány az UTAT jelölte ki. Mamár pontosan tudható, a 300 Ft, a tandíj életmentő lehetett volna...Legalább meg tudta mutatni. N
Szerény véleményem szerint, nem a hatalomhoz ragaszkodott, han az országot felemelő elképzeléséhez. Bocsáss meg, de a két párt közötti kommunikátor rúgta fel az egyezséget, amikor részegen vigyorogva, kamerák kereszttüzében olyan helyzetbe hozta GyuFit, hogy nem maradt más választása. Azért is szégyen, mert Horn úr a saját pártjának koncepcióját varrta ott, akkor Gyurcsány nyakába.És ezzel megágyazott a lejárató kampánynak, amit Tömjén Zsoltika, Navracsicska szíves közreműködésével tökélyre vitt. Annyira, hogy te is nekik hiszel.:(((
@Zuzu Petás:
Tudod Te is, hogy állításoddal az a baj, hogy "ha" és "akkor".
Ezzel nem megyünk semmire.
Bizonyítsd be, hogy elképzelésed maradéktalanul úgy valósult volna meg, ahogyan leírtad a "ha" után.
@Ergosum:

"Közben fogalmuk sincs semmiről, de nyilván otthon ezt hallják, és ez már elég is ahhoz, hogy rögzüljenek a mondatok, a politikai hozzáállás ne értelmi, hanem zsigeri beidegződéssé váljon."

+1!

A lényeget írtad le!
@Ergosum: Nem is tudhatja. Ha megnézed a közvéleménykutatásokat, még mindig ők vezetnek. Mint 2002-ben.:) Akkor sem mondtak igazat a zemberek, most sem. Mert félnek. Szerintem a fityisz támogatottsága a köménymagra olvadt. Igaz, az egy főre eső hülyék száma így is átlag feletti, de egy új választás megnyeréséhez csak akkor lesz elég, ha a szavazócédulán csak a Népfront obbocsánat, a fidesz jelöltje szerepel. Ajánlok egy fogadást: Papcsák 1 héttel a választás előtt beterjeszt egy új javaslatot /elvégre ő hiteles, mint választásicsalás-ügyi szakértő/: csak a parlamnetben most is bent lévő pártok indulhatnak. /Ne mondd, hogy antidemokratikus, sok minden az, de nem érdekli őket/. Az MSZP nem, mert utódpárt, a DK nem, mert nem a választók szavazták be. MI marad? Ami most is együtt van. Vitya újra énekelhet: "Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda."
Egyre kisebb esélyt látok békés leváltásra.:((((
A tragédia az, hogy egyrészt ez nem újdonság,másrészt semmi sem változik.
Pontosabban ameddig hatalmon van egyre rosszabb lesz.
@szőlőbányász:

"a fityisz támogatottsága a köménymagra olvadt."

Szívesen értenék Veled egyet, de attól tartok, ez túl optimista álláspont.
Sokan vannak a (még mindig) a hívők, lekötelezettek, tájékozatlanok.
És dübörög a médiagépezet ezerrel az épp aktuális célponto(ka)t lőve.

Köménymag helyett keménymag. :o)
Apró adalék: a ner svédül letöltést jelent.

Kinek mi jut erről eszébe? :o)
@szőlőbányász:

Úriasszony biztosra nem fogad:)

Én szkeptikus vagyok, már ami a -nem fideszes keménymag- választók mozgósíthatóságát illeti. Nem foglalkoznak nagy mélységekben a politikával, nem érdekli őket az összefüggés, az ellentmondás, a híreket a köztévéből hallgatják. Orbán tudatosan alkalmazza azt a politikát, hogy mindent egybemos, azt éreztetve azokkal, akik rá már nem szavaznának, hogy egyik kutya másik eb. Ezért az emberek nagy része nem lesz motivált, hogy elmenjen egy macerás regisztrálásra, hiszen neki tök mindegy, hogy ki lesz.
Főleg akkor, ha Bajnaiék egy őszinte programot tesznek le az asztalra.
@Ergosum: Természetesen kozmetikázzák. De ha van előtte egy számítógép, és kényszert érez a bomlott elméje, hogy lássa mi a helyzet, mit gondolnak "az ellenségei, mert egy az ország" (mert éppen az a személyisége van fölényben, amelyik kevésbé bosszúra éhes, éppen főkegyúri megbocsátást akar gyakorolni), simán eljuthat ide, erre a blogra is.

Nyilván, ahogy írtad, szerintem információk szempontjából olyan műanyag világ van köré építve, ami teljesen lehetetlenné teszi számára másfajta realitás meglátását, mint amit önmaga kreált, felépített, és a sameszaival fenntart. Ismét csak a linkelt filmet tudom mondani: Nero körül is van a filmben jópár funkcionárius, akik próbálják terelni, persze roppantul félnek attól, hogy ki lép át azt a határt, amitől a vezérnél kegyvesztetté válik, illetve hogyan lehet mások ilyen ballépéseit felhasználni arra, hogy az amúgy teljesen őrült vezérből további jogokat és privilégiumokat lehessen kiszedni a lojalitása által, holott ő maga is tudja, hogy a vezér teljesen kattant, és az általa felépített rendszer bukni fog. Vissza nem lehet fordulni, együtt menetelve a vezérrel pedig borítékolható a bukás. Szerintem az orbáni belső kör pont ilyen lehet. Csak a vezér még (talán) nem ennyire tirannikus módon őrült.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

Állítólag nem ért a számítógéphez.
Az FB oldalán pedig olyan giccses dumák vannak, hogy ha azt olvasgatja, áhh...

Én múltkor vázoltam egy konteót, aminek az volt a lényege, hogy az egy személyre kihegyezett struktúrának előjöhet az a hátránya, hogy nélküle a rendszer légüres (adott esetben tömeg nélküli) térbe kerül.
Ilyen esetben a szimbólum mögüli kihátrálás egy módon történhet meg (a tömeg megtartása mellett) mártírt kell belőle csinálni.
@biturbo s - félázsiai bunkó állat:

"Vissza nem lehet fordulni, együtt menetelve a vezérrel pedig borítékolható a bukás."

Szerintem már sokan készítik a motyójukat és főleg az önmentő magyarázatukat a belső körből is. Azokra gondolok, akiknek maradt még némi realitásérzékük - a számuk persze kérdéses.

A bukás nagyon gyors lesz, mert ez a réteg egyik pillanatról a másikra el fog tűnni Orbán mögül a saját (remélt...) politikai túlélése reményében.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Te meg mit akarsz te őrült? A hanyatló nyugathoz csatlakozni/tartozni? Nem látod hanyatlik a nyugat te szerencsétlen. Olyan országokhoz akarsz tartozni mint Németország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svédország, Finnország, UK, Franciaország, Hollandia, Olaszország, Belgium, Luxemburg, Írország? Ezek mind éheznek öcsém, bezzeg ha bevenne a paritba a keleti testvériség akkor élhetnénk úgy mint Észak-Korea és Azerbajdzsán(mert nekünk is annyi olajunk és gázunk van és a keleti tesók arra várnak, hogy mindazt a sok pénzt nekünk adják...)
@Zuzu Petás:

Ez valszeg sokáig vitatéma marad.
Nekem az őszödi beszéddel nincs bajom. Azt is értem, hogy először a saját -- amúgy beszari - frakciójában akarta mérni a hatását. Lehangoló lehetett. Nulla megértés és nulla támogatás mellett a sajátjaitól, el lehetett volna mondani a parliban?
Játsszunk el a gondolattal: másnap elmondja, majd lemond, utánam az özönvíz felkiáltással. Na mi jön? Milyen magatartás ez? Vabankra játszani egy üres bankért?

GyF tudja, hogy sokat hibázott. Sok területen nem volt felkészült. Tudja, hogy nem térhet vissza, nem is tesz rá kísérletet. Issza a tanulságok keserű poharát.
De!
Nem hagyta cserben a választóit, a baloldalt, a demokratákat. Rengeteget jön-megy, sokan kíváncsiak rá, úgy is, hogy fizetni kell a terembér miatt. Ja, hogy nincs híre? Talán nem is baj. Alázattal végez egy nagyon fontos munkát. Ezért respekt!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Elképzelhető, a Quo Vadis-ban, amit példának hoztam, ez is megjelenik. Azt azonban szerintem látni kell, hogy a vezér olyan lojalitást követel a tagságtól, ami nagyon nehézzé teszi a fordulást, két szempontból, a lojális (eszméért / forrásokért) támogatók szempontjából:

- mikor forduljak, hogy még ne rántson magával a bukásuk, de már ne tudjanak szankcionálni azok, akiket elhagyni készülök,
- van -e értelme fordulni, "eladható" lesz -e a fordulás politikai (azaz gazdasági) szempontból?

Ángyán például a fordulást már elkezdte, de valószínűleg ő sem meri megtagadni teljesen Ork bán-t. A szekértolók esetében az a legfőbb probléma, amibe belenavigálták magukat a vezér seggét nyalva, a funkciókat felvállalava, hogy minden egyes nappal, elcseszett intézkedéssel egyre kisebb az esély arra, hogy a gazd. és pol. formális és informális pozíciókat át lehessen menteni. Egyre jobban szűkül a mozgástér, illetve egyre kisebb a hitelesség.
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Az az igazság, hogy én már 89-ben fenntartásokkal figyeltem az egész Fidesz teljesítményét. Amikor 90-ben szélsőséges liberálisként be kerültek a parlamentbe, és nem egészen nyolc (!) év alatt ultrakonzervatív párttá tudtak átalakulni, én már akkor felvontam a szemöldökömet.
Amikor 1998-ban az első forduló után nagy hangon fogadkoztak, hogy mindenkivel hajlandók koalíciót kötni csak Torgyánnal nem, és mit tesz isten de, akkor már egy elfojtott "hümm hümm, is lehangzott részemről. 2002-ben a két forduló között bemutatott performanszaik és a második forduló után rendezett cirkuszuk végképp kiírták őket a politikai kultúrából.
Amit 2002, de főleg 2006 után műveltek az egy dolgot tett számomra egyértelművé, bárkire hajlandó vagyok szavazni, aki a Fidesztől egy kicsit is balrább van. A Fideszre és a tőle jobbra levőkre semmilyen körülmények között nem szavaznék.
Sajnos a Bonsai Duce önmaga tett meg mindent azért, hogy 2014-ben ha a Himaláját kell megmásszam, hogy ellene szavazhassak, akkor azt is hajlandó vagyok megtenni, de ennek az egész "rendszernek" mennie kell.
@nyugger100: Kádár nem öncélú volt...és én vagyok naiv. Csak szeretetből volt hatalomban egész életében. A diktatúra visszaélésre ad lehetőséget és az esetek 100%-ban ez a visszaélés meg is történik. Látható a 2/3-d ban is. Mindent megpróbálnak saját képükre alakítani, ez a legfontosabb, közben az ország zuhan az le van szarva, hatalom megtartása mindent felülír sajnos igaz? Ennyit a diktatúráról. A jóságos atyuska és király csak a mesében létezik. Aki teljhatalmat kap az vissza is él vele a történelem számtalan példája ezt mutatja Julius Caesar-tól, Hitlerig. Ők legálisan szereztek hatalmat, nem önkényesen és valóban tenni akartak a népükért de mi lett a vége?
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): "VAGY nem szavaztak.)"

Szerintem te vagy az idióta hogy hiszel egy olyan rendszerben ami már az ókorban megbukott még rabszolgákkal is. Ha tényleg hiszel ennek a demokráciának csúfolt színjátékban amely valójában tőkés diktatúra, és a nyersanyagokért folytatott küzdelemben valódi erősebb kutya ba...ik rendszer működik. Nincs itt és nemis volt soha demokrácia.
Jajj, köpködünk a komcsikra, de mikor teszünk is már valamit? Csak az agyvíz megy fel ezektől a cikkektől, nem dumálni kéne, hanem elkergetni, felkötni ezeket.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

" 2014-ben ha a Himaláját kell megmásszam, hogy ellene szavazhassak, "

Erőss Zsoltnak fél lábbal is majdnem sikerült, két lábbal menni fog:)))
@Sztavrosz_: Ok, akkor ha a demokrácia rossza akkor mi a jó? Diktatúra? Legyen egy kézben a hatalom? Tudsz jó példát hozni ahol ez működött és az emberek javát szolgálta? És ne gyere kádárral te is mert a falra mászok, én éltem abban a rendszerben és gyűlöltem, és egy elnyomó rendszer volt. Nekem rokonaim voltak börtönben ártatlanul, politikai okokra hivatkozva, csak mert nem értettek egyet a kádárral és rendszerével, tehát ne gyere nekem azzal hogy akkor milyen jó volt.
@orient: Cézár és Hitler legalább tett a népéért és nem a saját zsebét akarta tömni a népe kárára. Mint tudjuk, a ballib bipsik eszméje ez. Butítani a becsületesen dolgozót, ígérgetni, közben kiforgatni a zsebeket és ellopják még a levegőt is.
Ehhhh, Orbán annyira volt forradalmár mint José Murinho klubhű, Kelemen Annácska erkölcsös, Jörg Heider hetero, Havas Henrik szellemes, Mező Misi rockzenész.
Semennyire.
hihetetlen.

hányszor, hányan elmondtuk, hogy a szektának az elmúlt rendszerrel csakis az volt a baja, hogy nem ők irányították.

de azt tényleg nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt rendesen, simán magának a szektavezérnek a szájából hallom.

:-O
Ork Bán valószínűleg mindig is egyeduralmat akart, mert kisebbségi komplexusának helyreállítását ettől reméli. Ő nem lehet második, az elsőnek kell lennie. Szerintem lelkileg éppen úgy érezheti magát, mint ahogy Heller leírta Catchart ezredest a 22-es csapdájában (189-190.o)

"Cathcart ezredes elegáns volt és sikeres, lompos és boldogtalan harminchat éves férfi, aki döngő léptekkel járt, és tábornok akart lenni.
Beképzelt és csüggeteg volt, kiegyensúlyozott és sértődékeny. Öntudatos volt és bizonytalan, vakmerő a bürokrácia stratégiájában, amivel feletteseinek figyelmét akarta magára vonni, és gyáva nyúl, ha fontolóra vette, hogy tervei visszafelé sülhetnek el. Jóképű volt és érdektelen, hetvenkedő, tagbaszakadt, beképzelt hólyag, aki már hízásnak indult, és a krónikus méltatlankodás hűdéses rohamai kínozták. Cathcart ezredes beképzelt volt, mert harminchat éves korára már ezredes lett, és egy harci
alakulatot vezényelt; Cathcart ezredes csüggeteg volt, mert már harminchat éves volt, és még mindig csak ezredes. Cathcart ezredes érzéketlen volt az abszolútum iránt. Saját előre-
haladását csak másokéhoz viszonyítva tudta felmérni, és a kiválóságról alkotott képzete szerint úgy kellett valamit megcsinálnia, ahogy saját
korosztályában bárki, aki ugyanazt a dolgot még nála is jobban csinálja. Az a tény, hogy ezrek és ezrek tartoztak a saját korosztályába, akik még csak
az őrnagyi rangig sem emelkedtek, nyegle gyönyörrel töltötte el saját figyelemre méltó értékei iránt; másfelől az a tény, hogy saját
korosztályában, sőt a fiatalabbak között, akadtak már tábornokok is, a bukás gyilkos érzését ültette el benne, és arra késztette, hogy falánk
aggodalmában még Éhenkórász Joe-nál is intenzívebben rágja körmeit." (...)
"Cathcart ezredes ily módon elcsigázhatatlan volt, szorgos, feszült, kötelességtudó katonai taktikus, aki éjt nappallá téve fáradozott önmaga
érdekében, önnön emlékműve volt, bátor és tévedhetétlen diplomata, aki mindig minden elhalasztott lehetőség és minden elkövetett tévedés miatt utálkozva gyalázta és gyűlölködve rugdosta magát. Feszült, ingerlékeny, keserű és magabiztos volt. Erényes megalkuvó, aki falánkan vetette magát
minden lehetőségre, amelyet Korn ezredes eléje tárt, és utána tüstént vak kétségbeesésben fuldoklóit, amint eszébe jutottak az esetleges
következmények. Mohón gyűjtötte a rémhíreket, kincsként raktározta el a
pletykát. (...) Cathcart ezredes egyik napról a másikra tengette életét a rossz pontok és
a csillagos ötösök, a képzeletbeli elsöprő diadalok és a képzeletbeli katasztrofális vereségek bizonytalan matematikájának világában. Óránként
ingadozott az aggodalom és az ujjongás között, fantasztikus kitevőkre hatványozva győzelmének dicsőségét, tragédiává sötétítve vereségeinek
gyászát."
Lenne megoldás, nem csak az efféle áldemokrácia és a diktatúra létezik. Ezt a parlamentális áldiktatúrát azért kellett létrehozni, mert nehéz megszervezni, hogy minden döntésben a nép szavazzon(drága, körülményes, időigényes, nem értenek hozzá stb...) A mai online világban nincsen szükség erre az elavult parlamenti intézményre. Az interneten keresztül meg lehetne szavaztatni a néppel mindent. Sokkal olcsóbb, gyorsabb és hatékonyabb lenne. Minden javaslatot érthetően el lehetne magyarázni, kinek miért jó, esetleg rossz. Csak így érvényesülne a nép akarata és érdeke, máskülönben csak kiszolgáljuk a rabszolgatartókat.
@nookedli:

"Cézár és Hitler legalább tett a népéért és nem a saját zsebét akarta tömni a népe kárára. "

Azért ezt a "tudást" még némileg cizellálni kéne.
Nemazé mondom, de amikor néhány hete én az index Polidilijének egyik topikjában (asszem a "Mit kaptál ma Orbán Viktortól" c.-ben kijelentettem, hogy Orbánnak egy baja volt a Kádár-rendszerrel, az, hogy nem ő Kádár, nickestől röpültem a picsába.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az ilyet hívják úgy a titkosszolgálatok, hogy megteremtik az ügynök "legendáját".

A Külügyben a Kovács László intézkedett Dájcs elvtárs kiszabadításáról.
Szemtanuk szerint Dájcs maga sétált oda a rabomobilhoz.
@nookedli: Igen és közben a saját fajtáját és népét is megölte. Igen nagy téveszme, hogy Hitler nem ölt németet. Sok német halt meg a koncentrációs táborokban csak mert ellen mert szegülni a vezérnek...
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

"2014-ben ha a Himaláját kell megmásszam, hogy ellene szavazhassak, akkor azt is hajlandó vagyok megtenni,"

Erről jut eszembe: könnyen lehet, hogy a külföldön élők szavazásával nagy öngólt lőnek Orbánék, mert főleg az utóbbi két évben rengetegen hagyták el Magyarországot anyagi és/vagy közérzeti kényszerből.

Találós kérdések:

- ez a réteg vajon kire fog, pontosabban kire NEM fog szavazni? (tipp: Fidesz, Jobbik)
- megér-e nekik némi kényelmetlenséget, hogy szavazatukkal a jövőben esélyt adjanak maguknak a valamikori visszatérésre? (tipp: naná!)

És itt bizony százezres nagyságrendű szavazatról van szó!
MACISAJT? Kalmár? Blogger Gizda? Enrico? Stefi? Vidéki? Ándi bácsi?
???
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): nono, az öszödi beszéd hol lenne őszinte? Az nem a publikumnak szánt dolog volt, nem egy őszinte vallomás, csupán egy lelkesítő beszéd a pártnak. Bevallotta hazudott, de honnan tudja, hogy nem hazugság volt-e ami akkor volt.

Lelkesítőnek szánta, nem vallomásnak, olyan dolgokról beszélt, amivel a hallgatóság tisztában volt, de ő ott kimondta.

Az öszödi beszéd szégyen mindenképp. Ha nem tudódik ki, akkor soha nem hallatszottak volna ilyen mondatok. A Gyurcsány kormányzás csőd volt, nem tudta kezelni sem a külső, sem a belső ellenzéket, nem tudta végigvinni politikai terveit. Kivéve persze azt, hogy sikerült újraválasztatnia az MSZP-t.
@Bretschneider detektív:
Igazából ha csak Kádár szeretne lenni, akkor még nem lenne olyan nagy a baj, de Orbán stílusa közelebb áll Rákosiéhoz, inkább "aki nem velünk, az ellenünk".
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Ja, elütés /a fenébe Freuddal..))/különben nem lenne ott a névelő. A hithű kb 1 millió, piszok kevés a választáshoz, és ne feledd, ők is a piacról élnek. Mondhat Éger, amit akar, ha az orvos azt látja: Bacca meg, ezeknek kampányolva kidobtam egy csomó pénzt az ablakon - vizitdíj - és ez a hála, hogy havi 20-30 ezerrel tolják ki a szememet? Ha a tanártól minden jogot elveszek, és életpályamodellként azt kapja, hogy nő az óraszám, pénz helyett meg hallgathatja a pap igehirdetését? Ha a parasztok megértik, hogy a földtörvény nem értük, ellenük fog megszületni, és mehetnek zsellérnek a méltságos Orbán + csókosai földjére dolgozni, ha nem akarnak éhen halni... Ha a gyerek tanulmányai után azt látja a szülő, hogy cart sem ér a munkaerő piacon, ha az egyetemet nem tudja kifizetni...marad a nyomulós egyházak hazugsága. /Ma a népesség 11 %-a vallja templomjárónak magát, ez 1 milla körül van, de ezek sem mind fideszhívők./
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Orbán sosem volt forradalmár.
A felesége Lévai Anikó volt benne szélsőbalos szervezkedésben. Lenini elveken álló kommunista pártot szervzett, miközben a férje szorgosan készült az MSZMP vezetőképzőjébem a pártkarrierjére.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

Meg amit Overdose himbál!

Menjetek már a 3,14-ba ezekkel az überhülye defetista dumákkal! Elég az 50 % +1 fő a parlamentben és kiírható a népszavazás, ami szanzsén _ELTÖRLI_ az _ÖSSZES_ viktorózus fasságot!
(csak profi módon kell megfogalmazni a két kérdést)
Szerintem Ti totális és szándékos félreértésben vagytok. A diktatúrákat emberek csinálják. Például Rákosi Mátyás vagy Kádár János, aki Rákosi belügyminisztere volt és kivégeztette Rajkot egy koncepciós per keretében. Akinek előzőleg a bizalmába férkőzött és a barátjának adta ki magát. Nem értitek, hogy egy intézmény által gyakorolt diktatúrát elfogadnak az emberek, mert nem felismerhető, csak akkor lesz felismerhető, ha arcot adnak tudnak adni a diktatúrának. Erre a veszélyre próbálta meg felhívni Orbán a figyelmet, hogy a diktatúrának van arca, mégpedig azok, akik azt létrehozzák, azok pedig az emberek.
@nookedli:

"Cézár és Hitler legalább tett a népéért és nem a saját zsebét akarta tömni a népe kárára. Mint tudjuk, a ballib bipsik eszméje ez. Butítani a becsületesen dolgozót, ígérgetni, közben kiforgatni a zsebeket és ellopják még a levegőt is."

"Barátom", ha neked ilyen eszményeid és alapvetéseid vannak, akkor kérdeznem sem érdemes semmit!

Nem kívánom, hogy bármelyik általad "népéért tevőként" aposztrofált vezér alatt legyél kénytelen élni becsületes dolgozóként!
@Ergosum: :)))
Vytézzfy-nek írt reményeimet -álmaimat nem ismétlem meg, ha nem baj, de én ilyen optimista marha vagyok. /No nevet kéne módosítani Opti Pista a marhára, nem gondolod, hogy szebben cseng? Nomeg nem mosnak össze a félkegyelmes úrral, OrvBányával.:)/
@nookedli:

"A mai online világban nincsen szükség erre az elavult parlamenti intézményre. Az interneten keresztül meg lehetne szavaztatni a néppel mindent. Sokkal olcsóbb, gyorsabb és hatékonyabb lenne. Minden javaslatot érthetően el lehetne magyarázni, kinek miért jó, esetleg rossz. "

Ki találná ki azt, amit valaki elmagyarázna értelmesen. Apropó, ki választaná ki, hogy ki is magyarázza el?
Aztán ki számolná össze, hogy a nép mit szavazott meg?
Ki hajtatná végre és ki ellenőrizné?

Sztem van egy sokkal egyszerűbb megoldás.
Maradjon a demokrácia, mint nagy népi társasjáték. De legyenek a nép által elfogadott játékszabályok, oszt ha éppen nem svindlit játszunk vagy Unót, akkor azokat, akik csalnak, ki kell zárni a játékból.
De ehhez nekünk, mint népnek kell változnunk. és nem arra várni, hogy egy más rendszertől majd hirtelen öntudatosak leszünk, kiállunk a jogaink mellett, nem hagyjuk, hogy visszaéljenek a hatalommal.
Amíg a demokrácia adta jogainkkal nem tudunk vagy akarunk élni, miért akarunk kipróbálni egy ismeretlen rendszert?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Pl. nálunk az a helyzet hogy a fél család miatta ment külföldre dolgozni, én közvetetten miatta kerülte külföldre dolgozni, bármilyen kényelmetlenséget meg fog érni, hogy ellene voksolhassak.
Most az van, hogy aki hazamegy bármilyen okból és még nincs ügyfélkapuja az csináltat, biztos ami biztos, ha működik a levél ok, de ha nem legyen menekülőút ugye, de jövünk ha kell. Akár a 2013-as nyaralásomat a Polgármesteri Hivatal előtt töltött horgászszéken, de akkor is beregelem magam.
És kurvára nem Orbánra fogunk szavazni, mert ha marad mi is maradhatunk ahol vagyunk. A Jobbikra meg pláne nem, mert akkor vihetjük ki azokat is akik eddig kitartottak.
@orient: Gázunk van. Abban világelsők vagyunk. Ennyi gáz sehol sem ül a Parlamnetben. /Nemcsak viselkedésre, fejben is./
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Ők nem biztos, hogy tudnak szavazni, hiszen, ha Mo-on van az állandó lakhelyük, akkor egyszer haza kell jönniük regisztrálni, egyszer haza kell jönniük szavazni. Rájuk tudtommal nem vonatkozik a levélben való szavazás lehetősége. De majd kijavítanak a többiek, ha rosszul tudom.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Tessék, mai termés:

"Lemondott posztjáról dr. Földi Enikő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára október 31-i hatállyal. Kormányzati szolgálati jogviszonyát Orbán Viktor miniszterelnök megszüntette - derült ki a keddi Magyar Közlönyből. Földi Enikő a kiemelt fejlesztési programokért felelt a minisztériumnál.

A fejlesztési tárca új, a fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára Csepreghy Nándor lett - közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.

Szintén lemondott Hidvéghi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, az ő jogviszonyát november 1-jei hatállyal szüntette meg a miniszterelnök."

Szakemberek.
Mennek, menekülnek.

No comment.
orbán egy csúf kis pattanás a fiatal magyar demokrácia arcán.
@belekotty:

Eligazításon vannak.
Kettő körül majd jönnek. Neccesebb témánál mindig később jönnek.
Ja és Fabius!

Egyszer nézz utána Töröcskei elvtársnak, a "jobboldali" médiabirodalom megteremtőjének.

Ő MSZMP KB tag volt és a Kultúrbankból kilopott pénzből rakta le a "jobbos" média alapkövét.
A nemzetiszocializmus (náci) ideológia 14 fontos eleméből 7 egyértelműen felismerhető a fidesz és OV tevékenységében. Maga nemzetiszocialista név is azt jelenti, hogy a nemzetieskedő (jobboldali) jelszavak mellett a szociális (baloldali) jelszavak egyaránt megtalálhatóak, de valójában diktatúra építését takarja.
És további 3 elem megjelenik a jobbik programjában, benne a trianoni revíziót, ami Németországban is az egyik mozgatórugó volt. Szerencse, hogy nem vagyunk sokkal nagyobb ország, mert olyan dejavu érzésem van.
@orient: Mindenkinek addig kell a diktartura és a rend, amíg nem vele szemben diktátorkodnak. Pedig a diktatúra lényege az: előbb-utóbb mindneki sorra kerül.:(((
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

Így van, én is csupán pont azért csináltam ügyfélkapu reg-et, hogy probléma nélkül lehetőségem legyen szavazni.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Miért? Ezek a diktátorok bántották a saját fajtájukat? Gondolkozz!
@alte trottel:

Hmmm..

"A korábbi alkotmányos szabályozással szemben a képviselők már nem kezdeményezhetnek népszavazást, így azt sem, hogy a javaslatukra az Országgyűlés rendelje el az elfogadott törvények népszavazásra bocsátását."

"Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet. Az Alaptörvény tíz pontban határozza meg azokat a kérdéseket, döntéseket, amelyekről nem lehet országos népszavazást tartani. Így például az Alaptörvény módosításáról, a választásról szóló törvények tartalmáról, az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésekről, az Országgyűlés feloszlatásáról. (8. cikk)"
most beszél matolcsy
ez hülye. és felengedték a pulpitusra.
@Ergosum: Pedig muszáj lenne a mai online világban ezt is online-osítani. Mindig a legideálisabb, legegyszerűbb dolgok a legjobbak. Azt viszont alkotmányba kellene foglalni, hogy az általunk megszavazott/felhatalmazott politikusok a saját vagyonukkal és életükkel felelnek a döntéseikért. Egyből nem lenne ekkora hatalmi harc.
@feamatar: Bocsesz, de te meghallgattad vagy olvastad a beszédet? Hol lelkesítő az? Egy elkeseredett lebacás. És ma már azt is tudjuk, miért pöccent be Fletó.
@szőlőbányász: A legjobb a római rendszer volt a cézárok kora előtt. Válság alatt választottak diktátort aki teljhatalmat kapott, de csak meghatározott időre és utána sima polgár lett megint az illető. Itt most ez a mostani rendszerben egy nagykoalíció mondjuk az összes parl. párt támogatásával egy szakértői kormány mondjuk meghatározott időre...csak hát itt a Balkánon ilyet? Ja Balkán, lassan örülhetünk ha találsz munkát mondjuk Prágában/Pozsonyban/Varsóban...mint régen mikor a nyugatra disszidált a fiatal, most már a visegrádi országok (rajtunk kívül) ilyen célpontnak számítanak lassan.
@Ergosum:

"De ehhez nekünk, mint népnek kell változnunk. és nem arra várni, hogy egy más rendszertől majd hirtelen öntudatosak leszünk, kiállunk a jogaink mellett, nem hagyjuk, hogy visszaéljenek a hatalommal."

Így van!

A demokráciára meg kell érni, meg kell érnünk!

Amíg hagymázas lózungokkal, üveggyöngyös takonypürével, xenofób gyűlöletáriákkal sikert lehet elérni, addig nem fog változni itthon semmi!

Továbbá,a "felnőttségnek" van egy konstans ismérve: a felelősségvállalás.
Vagyis: tán nem másokban kellene keresgélnünk saját bajaink okait!
@Ergosum: De jó, hogy eddig erről nem tudtam.
Pofám leszakad.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Nem indul?ki a fenét érdekel,indul más .Hiteles párt .Dk-SZDSZ-Baj naki Thürmer tele vannak demokratákkal!!!!!
Matolcsy beszél.
Hihetetlen...kiesett a száján hogy elvették a 13. havi nyugdíjat, anyám borogass, a 13. havi nyugdíjat, egy szoci kampányfogást sirat...az a barom ki volt aki a felszámolt OPNI-t a Parlamentbe helyezte át???
@Ergosum:

"Rájuk tudtommal nem vonatkozik a levélben való szavazás lehetősége. De majd kijavítanak a többiek, ha rosszul tudom."

A pontos részleteket én sem ismerem, csupán arról írtam, hogy a kényszerből távozottak nagy részének nagyon erős motivációja van a változásra szavazni, lásd fentebb csicsikpizsik hsz-ét.
Pocak hihetetlen vallomása rávilágított a saját tudathasadásomra: én tulajdonképpen azért rühellem orbánt, mert szeretem, és nem ellene harcolok, hanem érte.
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): TE mennyire nem érted!! Miért érdekelte volna ez az Orvbűnt őt? Látta a felpüffedt dühös fejét és az elég volt, felhergelheti bármikor ezzel, hogy odamegy, tudomást se vesz róla, mert neki Orvbűn egy senki. És ezt rezzenéstelen fejjel kurvajól kommunikálta. Orvbűn meg robbant, már azt mondta, nem is kéne neki VIP páholy, az olyan izé, nem érzi jól magát benne. Nananá. Ezt kell csinálnia Bajnainak, ott lenni mindenhol és le sem szarni Orvbűnt, mint , aki nem létezik.

A kampány metakommunikáció is, és ebben most jó volt Bajnai.
nem szeretnék most a fülkeforradalmárok helyibe lenni.
@nookedli:

"Miért? Ezek a diktátorok bántották a saját fajtájukat?"

Az én definícióm alapja a "saját fajtámra" a homo sapiens.
@Secnir:
Te jó isten! Rémszem beszél? Mibe fog ez nekünk kerülni már délután?
@Hell István: "Egyébként ez nem igaz. Mármint hogy nem a diktatúra, hanem a diktátorok ellen harcolt... "

Nézd, ő maga állította saját magáról. Honnan gondolod, hogy te jobban tudod, mint ő maga?

bio
Az miért van, hogy minden héten újra eszembe juttatják, hogy a gyerekeimet arra neveljem, hogy ha elérik azt a kort (rövidesen) nagyon gyorsan húzzanak el ebből az országból :(
@orient: Nomost azokat kellene megkérdezni, akiket legyilkoltatott, ilyen olyan /soxor vagyonszerzés/ okból. Meg azokat, akik elestek a háborúban, amit teljhatalmúként indított.Ilyen távolból olyan szépnek látszik...:((
@csizsikpizsik - pique takarodj!: :))) Ismered a dumát? Az első Orbán kormány tagjai a kollégiumi, a másodiké a pszichiátriai szobatársak közül kerültek ki.
@szőlőbányász: én Cézár ELŐTT írtam. Cézár egy totális diktatúra volt és több római halt bele mint a germán hadjáratokba...nem erről beszéltem. Köztársaság koráról...félreértettél.
@szőlőbányász:

"Pedig a diktatúra lényege az: előbb-utóbb mindneki sorra kerül.:((("

Szív szokta időnként ideírni Martin Niemöller lelkész szavait, most helyettesítem:

"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, nem szóltam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, nem szóltam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, nem szóltam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, már nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna."

hu.wikipedia.org/wiki/Martin_Niem%C3%B6ller
@szőlőbányász: én is le lettem hülyézve, pedig pont azt mondtam akkor a vezénylói metakommunikációról, és beszédről amit te is, pedig akkor én 16 voltam, nyughatatlan srác :D
@orient: Ha rabszolga, alattvaló voltál a közt. korban. ugyanaz volt. Valamint azt is lehetett manipulálni. /Mármint a választást./
@szőlőbányász: Ez igaz. És ha Gyurcsány lemond, mi van? Kiss Péter ellen nem rendez véres autógrillezést a baromállat, hogy már mielőbb a hatalomba ülhessen? A név mindegy volt,neki azonnal a miniszterelnöki szék és a kasszakulcs kellett. Ha ilyen áron, akkor ilyenen..
@roli101: A nemzetszocializmus egyenlő a népirtással?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Kösz. Jó ezt nem elfeledni.Ahogy Illyés Gyula "Egy mondat.."-át sem.
@szőlőbányász: @orient:

Tőled is megkérdezem.

Nem lenne egyszerűbb megtanulnunk és használnunk a demokráciát? Élni vele és nem visszaélni?
@a szív fészkei: nyilván. Ahogy most is. Az a rendszer sem tökéletes, mint semmilyen rendszer...de még mindig jobb ez a valamilyen manipulálható demokrácia, mint egy totális diktatúra.
@orica: + 1 Összemosni ezt a két embert közönséges hazugság.
@a szív fészkei: Én is így látom. Bajnainál is csak azért fogta vissza a csürhét, mert akkor már biztos volt a győzelmében és nem akart államcsődöt átvenni. /Neki elég, ha ő viszi bele az országot.:((/
A korábbi rendszer apropóján merengjünk el kicsit november hetedikén, a (most már: Nagy Amerikai Elnökválasztás, azelőtt valami más) hogyishívják ünnepén!

NOVEMBER 7
(Nagy Oktogoni Cucilista Forró Dalom)

Kora hajnalt bőg az óra,
Tűzbe vizel Auróra,
Illetve a vízbe tüzel,
S cár atyuskát emígy üz el.
Sanyi a cár, vagy tán Miki,
Akit épp zavarunk mi ki?
Téli Palota és ostrom?
Vár áll ottan, legyen most rom?
Kommunizmus bömböl Oááá!-t,
Elkergetve sok burzsoát.
Remeghettek kopár térdek,
Éljen Lenin saPártérdek!

énekelve:
Leeenin, a hőőős, ki csak néépéből élt!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.com/2011/11/november-7.html
:)
@Ergosum: Miért? Én hol állítottam ennek ellenkezőjét?
Nem elfeledni, hogy Athén az a cserépszavazás (osztrakiszmosz) pont fordítottja volt a jelenlegi szavazásnak, azaz aki a legtöbb szavazatot kapta az SZÁMŰZTÉK. Tehát ha valaki egyeduralomra tört volna, ezzel kellett számolnia. (Persze ez sem volt tökéletes, de most nekünk megfelelne, nemde?)
A következő választásokon szavazzon mindenki Lóbeltle!!!
Vagy Lóbelt is labanc? :D
@biturbo s - félázsiai bunkó állat: Újra és újra: Vincent ötödik törvénye:"Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad."

orulunkvincent.blog.hu/2012/10/28/vincent_torvenyei
@szőlőbányász:

Bocsi, nem neked akartam címezni.
@Ergosum: minden emberi rendszer rossz, de még a demokrácia a legélhetőbb. Nem az itthoni demokráciát kell nézni mert ez egy balkáni demokrácia. Nyugati demokrácia élhetőbb sokkal mint a keleti diktatúrák, ez ellen nem lehet példát hozni. Nincs olyan ellenpélda ahol a diktatúrában jobb lenne mint egy hagyományos demokráciában. Demokráciában a maga visszaéléseivel, korrupciójával, és hatalmi köreivel...de még mindig élhetőbb és valamennyire kontrolláltabb mint egy teljhatalom. Tökéletes rendszer csak bibliai értelemben létezik, de az már egy másik történet...
@Bretschneider detektív: Akkoriban cseréppel szavaztak, aztán ez is változott. Folyamatosan változnak az emberek, ideológiák. A parlamentális demokrácia is elavult. Csak ezek a csökött kiskirályok bebetonozták, mivel így lehetnek csak milliárdosok. Amíg nem lesz online parlament, addig nem lesz jobb világ.
@Frady Endre: qrvára unalmasak és szarok a verseid. :-((
@orient: Igen, az a rendszer is szaros és romlott volt. De Kádár legalább az embereket megfogta a hasukon, a zsebükön keresztül, hogy kussba legyenek és kollaboráljanak, mert kevés az, aki korgó gyomrot választ az elveiért.. Hogy se kaja, se szabadság ne legyen, az még neki se jutott eszébe.
Szajlai már megint széllel szemben vizel az MH-ban:

"tudomásul kéne venni a gazdaságpolitika irányítóinak azt az alapvető közgazdasági elvet, amelyet Széchenyi hirdetett, miszerint bankhitel nélkül nincs fejlődés. Ha pedig az állam tovább préseli a bankszektort, még a kicsinek sem lehet majd „örülni”, és az idei recessziós helyzet könnyen előállhat 2013-ban is.
Olyannyira, hogy a Magyar Nemzeti Bank szakértői tegnap publikált elemzésükben a „rémkorszak” további szakaszát vetítik előre. Tudniillik a hazai hitelezési tevékenységben továbbra sem várható fordulat, sőt rosszabb is lehet a helyzet a mostaninál, amely pedig a gazdasági állapotunkat mélyítheti. A még kevesebb bankhitel, még nagyobb visszaeséssel jár – ha pedig nem hisznek az elemzéseknek, kérdezzék meg a hazai kis- és közepes vállalkozások vezetőit, de ne a Coca-Colát vagy a Mercedest."

magyarhirlap.hu/velemeny/a-hitel-ujratoltve?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201211

Szaporodnak a kritikus és józan hangok arrafelé is.
@nookedli: Akkor te sajna időt tévesztettél, milyen fasza lett volna heilezni a tömeggel neked is! De sajnállak, hogy most itt kell senyvedni a demokráciában - de kitartás, Orvbűnöd most bontja le. Guggolva is kibírod, amíg elhordja az utolsó szöget is belőle...
@orient: Nyugaton működhet az efajta hagyományos demokrácia, mivel a németek, franciák, stb sokkal jobban élő nemzeteknél nem kerülnek utcára több ezren, nem éheznek több ezren, ha a kormány megszorít és közben a saját köreit, barátait, családtagjait milliárdossá teszi. Ott csak legyintenek rá, hogy az átszámítva 800 000 Ft-os fizetésükből 5 ezer Ft-nyi euróval csökken a havi bevétele. Itt sem érdekli az egész rendszer azt, aki ilyen magas fizetésen él.
@a szív fészkei: nem csak elvekről volt szó. Szimplán ha nem voltál a rendszer barátja már ellenség voltál...hát köszönöm. Én nem szerettem az MSZP kormányt, de e Fideszt is utálom. Kb az összes kormányt eddig, de nem vittek még börtönbe ezért. Ez óriási különbség. Az is , hogy a rohadt szomszédod irigy és kitalál dolgokat rólad és te ezért kerülsz börtönbe...akkor inkább az éhezés.
@Ergosum: Cserében egy vicc: Foci meccsen egy káromkodós és egy pap ül egymás mellett. A labda a kapú fölé megy, a káromkodós:
- Bacca meg, ez mellé ment!
Pap keresztet vet, kéri istent bocsásson meg. Így megy ez a meccs alatt végig, a papnak végül elfogy a türelme és azért fohászkodik istenhez, büntesse meg a gonosz káromkodót. Ekkor az égből lecsap egy hatalmas villám - és a pap holtan esik össze. Mire egy dörgő hang az égből: - Bacca meg, ez mellément!
MSZP .. öregkommunisták
Fidesz .. ifjúkommunisták
:)
@a szív fészkei: Félre hord a puskád :) Nem a heilezésen van a hangsúly, hanem azon, hogy azok a diktátorok is a népükért akartak tenni és nem a népüktől elvenni. Közgazdasági szempontból nézd. Ezt az iskolákban is tanítják. Azelőtt Németországban sosem volt olyan gazdasági fejlődés, jólét, mint a 30'-as években. Szóval valamit Hitler bácsi jól csinált.
@nookedli: igen csak ha folytatjuk ezt a fajta háborúzást a nyugattal akkor sokkal inkább Moldávia,Fehéroroszország felé közeledünk ahol az ország fel lett áldozva a hatalomért, és a nép szenved, csakhogy a vezetők ott maradhassanak ahol, ha pedig a másik irányba mennénk legalább esélyünk lenne oda jutni ahova a nyugat ami korántsem hanyatlik, max. reformra szorul és nem élhet annyira jól mint korábban, de még így is sokkal jobban él mint a kelet és mi bármikor fog. Visegrádi országok pont erre tartanak sikeresen és már sokkal jobban élnek mint mi. Irónikus hogy visegrádi országoknak hívjuk őket és pont mi nem tartozunk oda már elvekben.

Most is az adósságról megy a vita, de annyit sem értenek a gazdasághoz, hogy nem ennyire egyszerű a helyzet. Ceaușescu rendszerében közel 0% volt az államadósság és milyen jól éltek igaz? Le kéne essen a kormányunknak hogy az államadósság nem a fő probléma. Kiegyensúlyozott, megbízható , kiszámítható gazdaságot finanszírozna a tőkés olcsón is, bár nekünk az nem kell rohadjon meg ott ahol van, bár tőke és hitel nélkül nincs növekedés ugye? Ezt még Széchenyi is tudta régen. Ha neked van egy ötleted ami milliárdokat hozhatna de nincs tőkéd elindítani akkor mi lesz belőle? Megcsinálja más máshol ahol kap tőkét és HITELT. Ez ellen ágál a mostani rendszer és hogy milyen rossz. Ok menjünk Ceaușescu féle rendszer felé akkor remek..
@prosperitas: ÉS ez pl.Orvbűn, mint ember. Most próbálja létrehozni a saját kis házifőzésű diktatúráját, mert a dologgal sok gondja nincs, tetszik neki az egyszemélyi vezetés nyalánksága, csak még kicsit barátságtalan vele a fránya nemzetközi környezet.

Kádárnak mégis az oroszok tolták segge alá a trónt és felkenése után tapsikolt neki a cucilista világ, Kínával, mai örök barátunkkal az élen. Most meg senki sem segíti Viktorkát, ez a nagy baj.
@nookedli: Ugye azért az megvan hogy azt a gazdasági fejlődést nem Hitler bácsi rittyentette össze a dojcse folknak? És ugye az is megvan hogy milyen árat fizetett azért "nagy gazdasági" fejlődésért?
@hacsaturján: Magukra záródott a Toi-Toi ajtó. Kínos, a szar meg jön fölfele...
@nookedli: Aztán meg valamit kurvaszarul csinált a H bácsi, mert mintha ellenségük kegyelempénzéből kellett volna újra elkezdeniük az egészet.
@a szív fészkei:
ragyogó cikk, annyit hozzátenni, a briteknek oylan összefonódásai vannak az USA-val -nem kizárólag pénzügyi vonalon- amelyek mind a kettő EU ellenességét magyarázza kétkulacsos politika előnyöket élvezni de minél kevesebbet befizetni és ennek érdekében az európai pénzügyi rendszert nem annyira rombolni de függővé tenni (2008-ban az összes amerikai bank csőd helyett kiürítette európai leányainak páncélszekrényeit az utolsó kanyiig)

GBR ki tudná fizetni a felcsútibarom összes tartozását a mellényzsebéből de ahhoz gazsulálnia kellene és azonnal kivonulnának a németek de a britek nem vonulnának be azaz csődbe vinnék a törpét az a kalamajka megérné nekik

ez sokkal bonyolultabb de ez közelít a lényeghez

brühühühühü

ne feledd a ma is létező British Commonwealth-t Charly és neje éppen vizitálja..na amiatt, hogy ezt ne kelljen beadni az EU-ba mindent el fognak követni
@rodeo36: Ja, ők mindig különutasak, kint is vannak, bent is vannak, jaj de nagyon boldogan vannak.
@belekotty: Brühühü!!!
Most összeomlottam, mint mentoranya az X-faktorban. Kérek egy jó pszichológust! Vagy legalább egy nyugiszurit küldjön valaki, hogy főbe ne lőjjem magam egy Népszabival! :)))
@a szív fészkei:

ma már nincs szuezi konfliktus amit a magyarral egyensúlyban lehetne tartani

magyarország érdektelen, ha dolgozik olcsón akkor jó ha nem akkor nyasgem

brühühühühühü
@a szív fészkei:

a zalcsútbasznádihoz hasonlóan a belpolitika olyan szárnyait vonták magukhoz amik éppen -törvényesen de nem jogosan- bomlasztják a zeu igazi államfederációvá válását mert akkor nekik is be kellene adniuk mindenüket és ezt nem akarják 600 év kemény munkáját beszolgáltatni a közösbe?

ugyanmá'

brühühühühüh
@rodeo36: Ha dolgozik olcsón akkor van mit ennie, ha nem dolgozik olcsón hanem lázadozik akkor éhen döglik...sajnos itt tartunk. Tehát jó lesz dolgozni, nemcsak lázadozni. Mit gondolsz Anglia és Németország 2 év alatt jutott oda ahova? Ha úgy haladnánk mint a lengyelek akkor belátható időn belül már nyugati szinten élhetnénk, ha meg a mostanin akkor csak leszakadunk onnan. A lengyelek 10 éve még sokkal rosszabban éltek mint mi, manapság eddig jóval magasabbak a bérek ott mint itt.
Jaj ez a Pálffy a legutolsó alkesz hajlékonyt is lekörözi borvirágban!!! Ez már intravénásan szívja fel a kocsis irmát?
@a szív fészkei:
...és mán maga, a csudálatos nalaya is megtagaggya üket, így asztán nem is csuda, hogy békemenetelésbe élik ki magukat. éjjenek az ellenkondások!
Tőlem lehet szájkaratézni, de ettől még nem oldódnak meg a problémák. Tenni is kéne valamit.
@a szív fészkei:

"Uhha:"

Mit nem értesz ezen?
Megaszondták már korábban: a negatív növekedés is növekedés, és punktum! :o)
Kedveseim!
Dakota ló és turulmadár nászából származó Kedves Vezetőnk a 80-as években csak saját szerszámával tudott harcolni, mert az azeri baltás példát még nem ismerhette. A rendszer lebontása helyett a személyeket kellett célba venni (ismereteim szerint nagyon alacsony találati aránnyal).
Wittner nénit meg ne bántsátok, mert az LMP-s gazemberek a kék cédulájukkal úgy fejen találták, hogy majdnem a mentők vitték el!
Most mi juthat majd az eszébe?
Ha igazi diktatúra lett volna a 80-as években, akkor ezek nem jogi fakultásra, hanem a kóterbe jártak volna.
@Salemi boszorkány:

"hanem a kóterbe jártak volna."

Ez az opció még nyitott számukra... :o)
@nookedli: Aha. Hitler egy ígéretét beváltotta: " 4 év alatt nem fogtok ráismerni Németországra". Igaz ebben sokat segítettek neki az angol és amerikai bombázók. /Ne mondd, hogy idegenek, Hitler hívta ki népe ellen a sorsot.:((/
Valaki elhiszi még azt, amit ez a kismikulás (OV) a szájával mond?
Meg egyáltalán hírértéke van annak, amit mond?
Mert csak azzal kellene foglalkozni, amit csinál.
Ja, de hogy mit csinál?
Hát szart kavar.
Ennyi.
@Salemi boszorkány: Én azt mondom, hogy a "lájtos" diktatúránál rosszabb nincs. Annál az is jobb ha tömegeket hajtanak a munkatáborba, ha éjjel rádtörik az ajtót. Mert az megőriz valamit a kegyetlenségével a normális értékekből, de az ami finomkodó, meg virsliszerű az rombol. belülről, és az a vég.
@Salemi boszorkány:

ha jól emlékszek, a nyócvanas években még működött a prolidiki, és most képzeld el, ezek mégis a jogi karra jártak. nu, eszt add összefele! csak kiugrik belüle egy fülkeforradalom, nicht war?
@Penivaldes:
Ez az orbán akkor mégiscsak élvezhette ezt a lightos diktatúrát, mert az összes okos közül ő került ki Oxfordba(bár nem tudom mi a jó curva .... csinálhatott ott).Már többen utaltak itt a magas szintű nyelvtudására...
Mint sokszor mondottam volt, a fidesz-orkoknak teljesen mindegy, hogy mit mond, vagy tesz a főkolomp. A sz*rt is kinyalják belőle, ha ez a parancs. Agy nélkül könnyű az életük. Nincs gondolat, nincs önmérséklet, nincs lelkiismeret, ami akadályt jelentene.
Minden ember meg régóta tudja, hogy a csutimoslék mit akar, nem kellett hozzá kimondani.
@szőlőbányász: Nem tízet mondott '33ban? (mondjuk tökmindegy)

@Salemi boszorkány: A "jobb későn" megoldásban benne lennék a kóter-dolgot illetően...
@Ergosum: Sosem tartottam sokra azt akik a vasárnapi ebédnél politizálnak.
@hacsaturján: "ha jól emlékszek, a nyócvanas években még működött a prolidiki, és most képzeld el, ezek mégis a jogi karra jártak. nu, eszt add összefele! csak kiugrik belüle egy fülkeforradalom, nicht war?"

A bányász szülő gyermeke az proli(orbán) stimmel, a lakatos szülő gyermeke az proli(kövér) stimmel.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Lehet. /Végeredmény illetően tök, de töriből egs.:(/
@hacsaturján:

"éjjenek az ellenkondások! "

A rének közelébe bezzeg nem engednéd őket:))
@hacsaturján:
kövér szerint meg mindenki proli, aki nem fideszes.
@Zuzu Petás: A harmadik pontod abban santit, hogy a megszoritasok elkezdodtek szepen 2006-ban es folytatodtak 2008-ig (amikorra mar majdnem egyenesbe jott a koltsegvetes, csak akkor derekba kapta oket a valsag, ugyhogy ra kellett dobni meg egy lapattal).

Sztem az MSZP kihatralasa GYF mogul, a nagyszeruen kivitelezett karakter-gyilkossag, es a megszoritasok hatasa egyarant hozzajarult szegeny GYF bukasahoz.

Sztem azert sem mondott le mert 2008-ig a valsag erkezeseig boven ugy nezett ki (legalabbis GYF lathatta ugy), hogy kezelheto a helyzet.

Azert en nagyon szomoru vagyok, hogy nem jott ossze neki. Ha mar fiktiv szcenarioknal tartunk OV is megtehette volna, hogy tamogatja a reformokat :). A fikciok mar csak ilyenek...
@Salemi boszorkány:

kicsit kajlák ugyan, de megbízható elvtársak. majd benő a fejük lágya.
Viktor, Viktor ! Ezt ön most jobban elkúrta, mint a Gyurcsány :) Az egész világ előtt bevallotta, hogy nem a kommunista diktatúrával volt problémája, hanem azzal, hogy, hogy nem ön volt a diktátor :) Ez volt az ön forradalma. No, kedves Schmidt Mária, vélemény??? Viktor, Viktor ! Ennyi idős létére tudnia kellene, hogy az internet nem felejt !
@orica:

eccerű vagyok ugyan, de hüjje azé nem annyira.:))
@nookedli:

Bocsáss meg, de amiről te itt hablatyolsz, az már a barlangban sem működött.
@hacsaturján: @Penivaldes:
Naja, akinek már akkor jó volt a megfelelt a puha:))
@hacsaturján:
Előbb nem be kellene törni?
50 évesen?
@Salemi boszorkány:

ne tessék félreérteni, a proletár diktatúra akkori nemzetünk bevált gyakorlata volt, nem pediglen afféle hacacáré!
@Salemi boszorkány: Lényegében ilyen megközeélítésben is vizsgálható a kérdés.:)
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de egyvalami nyilvánvaló OV. mondatából. Ez teljesen a jelenről szól. Mert hogy ha a rendszer ellen harcolt volna, akkor el kellene fogadnia, hogy az kilencvenben megszűnt. Tehát nincsen kommunizmus. Ámde ő az emberek ellen harcolt. Ez pedig azt jelenti, hogy amíg egy ember is él, aki úgy lépett be az MSZP-be, hogy akkor még volt benne olyan, aki akkor lépett be, amikor volt benne olyan tag aki .... (a végtelenségig folytatható) aki 90 előtt tag volt, akkor ő maga is komcsi. (Hiába van nem egy nagyobb komcsi a fideszben, a rendszerváltáskor óvodás, mszp-s is csak komcsi.) És mindez egyúttal azt is jelenti, hogy ha a rendszer ugyanazzá alakul vissza (ezen most dolgoznak) az akkor sem lesz kommunizmus, hiszen a kommunizmus nem attól kommunizmus, hogy hogyan működik, mik a szabályok, hanem, hogy ki irányít. (Értsd fidesz vagy mszp)
@nookedli: ja csak a diktatoroknak nincs megallasi rutinja.
csinalnak egy nem fenntarthato fejlodest, aztan pedig menekulnek "elore", es azt a kedves nep fizeti meg vegul.

mellesleg a rovid tavu fejlodeshez is kell valami minimalis erzek a valosaghoz, tundermeseben elve meg az sem feltetlenul jon ossze.
@Salemi boszorkány:

jajjhát! a forradalmi ifjúság korabeli viszonylataira voltam aljas célozgatni.:))
Akikre mondjuk Kambodzsában rátörték az ajtót, a halálukig eltelő (igen rövid) időben viszont valószínűleg szívesebben lettek volna inkább egy puha diktatúrában (trabant, háztáji, gmk), mint a kínzókamrában. :(((
@burokrata:

"csinalnak egy nem fenntarthato fejlodest, aztan pedig menekulnek "elore""

Ja, hát végül is a rákos sejtek is milyen szépen fejlődnek...
Aztán mi lesz a vége...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az egyénnek igen jobb, de egy társadalomnak nem jó, annak jobb ha megkínozzák, mert akkor nem felejt.
Hogy a mélykeresztényi élet mitől óv meg és mitől nem: atv.hu/cikk/20121105_felsomocsolad_helyiek_szerint_nem_elmebeteg_szita_bence_mostohaanyja?source=hirkereso Ha ennyi indulat kezelésére sem ad elég fogódzót a templombajárás, stb., akkor mire veri Rétvári elvtársúr a nyálát?
1. Még nincs kampány elvtárs.

2. Akármennyire kommunistáznak a kommunisták, a zemberek tudják melyik oldal a kommunistább. Sajna.
@hacsaturján:
Én úgy gondolom, hogy akkor is csak azok hacacáréztak, akiknek volt rá módjuk és idejük.Sokat fészkelődtek és nem fértek a bőrükben.
Kár, igen nagy kár, hogy annak idején ezt a félhülye dajcstomit is kimentették a Prágából, sajnos orbán éppen akkor nem ment tüntetni.Ebből is látszik, mekkora hős volt ő a maga módján.
@BenFranklin:

O'szt melyik is????

A Fidesz komcsikra vagy az MSZP-s komcsikra gondolsz?????

Fideszben több a komcsi, mint a komcsi útodpártban, és a módszereik is hasonlóak.

MSZP-t vissza soha. De észre kellene venni, hogy a Fidesz, mekkora ocsmány bolsevik rohadék párt lett. Undorító phejjj....
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen, ez elég absztrakt megfogalmazása Peninek. A szimpla naturális kegyetlenség, mint pozitívum tűnik neki elő, vagy micsoda? A társadalom egyénekből áll, ha azokat kínozzák és kiirtják mi haszna is lesz a társadalomnak belőle? évszázadok, míg felépül úgy, ahogy. Nem értem...

El lehet olvasni Ulickaja Imagóját, mennyire volt fasza táborokba kerülni kis ellenállásért...
@Penivaldes:

"Az egyénnek igen jobb, de egy társadalomnak nem jó, annak jobb ha megkínozzák, mert akkor nem felejt."

Miután naponta beszélünk ezen a helyen a zsidózás ismételt előtérbe kerüléséről, a rákosi éra visszaköszönéséről , horthy korszak restaurálásáról nem értem a fenti mondatodat.
@Penivaldes: Ahogy látod, mi akik a legvidámabb barakkban éltünk, mi sem felejtünk megkínzás nélkül se.

Aki pedig él az általad kívánatos pedagógiával élő megkínzatós társadalmakban, addig, míg őt nem nyúzzák meg, szarik a többi szenvedésére és betojva asszisztál és kiszolgál minden aljasságot. Orica strigulázhatja, de megint jövök itt Niemöllerrel, meg az ő tanulságaival. Mire őt vitték, már nem maradt senki, aki szólhatott volna.
@Ergosum:

Erre gondoltál:
8. cikk

(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

(2) Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet.

(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;

b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központi adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvény tartalmáról;

c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;

d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;

e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről;

f) az Országgyűlés feloszlásáról;

g) képviselő-testület feloszlatásáról;

h) hadiállapot kinyilvánításáról, rendkívüli állapot és szükségállapot kihirdetéséről, valamint megelőző védelmi helyzet kihirdetéséről és meghosszabbításáról;

i) katonai műveletekben való részvétellel kapcsolatos kérdésről;

j) közkegyelem gyakorlásáról.

Hadd ne soroljam már fel, hányféleképpen lehet TOTÁLISAN ALKOTMÁNYOSAN (alaptörvényesen) megkerülni!
@a szív fészkei: Kedves szív, ezt a társadalmat az bizonyos hű de lájtos, hű de kedves Kádár korszak verte szét. Mert hogy az ingyen virsli, az ingyen sör, az összekacsintás az elvtársakkal elfeledtette azokat az értékeket, amiket a Rákosi kor nem tudott feledtetni. És pont azért mert kegyetlen volt. ezzel együtt egyiket sem kívánom, csak felhívom a figyelmet arra, hogy mennyire veszélyes az ha megszépítünk egy kort..
@Salemi boszorkány:

errül karatyolok, csillagbillag! anno decebal engemet úgy kivágtak a bölcsész karrul, mint annak a rengye.
@a szív fészkei: Ti nem, de sokan sóhajtanak Kádár iránt, a május 1.-jék után. És ez nagy gond.
@alte trottel:

De, nyugodtan sorolj fel egy párat.
Van itt hely, elfér, amit írsz.
@Penivaldes: Nem annyira Kádár és a május elsejei virsli után sóhajtanak. Egy miatt és azt meg is értem: a kiszámíthatóság után sóhajtanak. Mert ma egy totális káoszt engedett ránk a drága Pocakhuszár. És azt az emberi lélek nem bírja, megzakkan bele. Pláne, mivel semmi se semmi jövőkép itt nincs, azontúl, hogy mi akarunk a hatalomban maradni biz hundret zwanzig!
en mar 10 eve mondogattam, ha nincs gorbacsov,akkor viktor mar regota a PART fo fejese lenne mara.
a stumpf pisti vezette kolesz a part elitkepzo egysege volt, ahol csak megbizhato elvtarsak megbizhato gyermekei lehettek tagok, akikkel nagy terve volt a PARTnak. az sem meglepo hogy ok elobb tudtak, hogy hamarosan vege a rendszernek es mar kepeztek is at oket.

mi meg elhittuk hogy ok a rendszer ellen "harcoltak".

broaffffffff
@Penivaldes:

Mi is milyen sokat tanultunk Mohácsból, a Don-kanyarból, Szálasiból meg Rákosiból.

Épp most készülünk ezeket összeturmixolni.
Ezért szeretem amikor a fideSS elvtársak elkezdenek kommunistázni! Lehet filózni azon kire gondolnak. Magukra a KDNP-re az MSZP-re vagy kire a parlamenten belül?
Ez kábé olyan elszólás, mint amikor 2006-ban azt mondta Gyurcsánynak a sajtó előtt, hogy bitorolja a hatal(mo)mat Gyurcsány.
@a szív fészkei: Na igen a megbizhatóság..meg a besúgások világa. ügynökök, jelentések.
biztos, hogy mi megérdemeljük a demokráciát? teszem fel a költői kérdést.
@a szív fészkei:

Én gyerek voltam. ebből adódóan személyes rossz élményeim nincsenek.
De emlékszem a felnőttek beszélgetéseire, amik igazán most nyertek értelmet, mert szinte ugyanazokat mondom én is a gyerekeimnek. A demokráciában!
Én nem vonok párhuzamot a két rendszer között, mert összehasonlíthatatlan.
Viszont Orbán tegnapi mondatát kicsit átszerkesztve alkalmaznám ma.
Én nem a demokrácia ellen harcolok, hanem azok ellen, akik a demokráciát ÍGY csinálják.
Ez kábé olyan elszólás, mint amikor 2006-ban azt mondta Gyurcsánynak a sajtó előtt, hogy bitorolja a hatal(mo)mat Gyurcsány.
Orbán tehát mostmár közölte is, hogy nem a diktatúrával volt baja, hanem hogy nem ő lehetett a diktátor. Ezt értem. Világos beszéd, és legalább megmagyarázza az elmúlt 2 év államhatalom erősítő intézkedéseit.

A baj az, hogy semmi nem történik most sem. Bejelentette, és? Ez sem ér még fel egy öszödi beszéddel?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ebből a második, és a harmadik a gyűlölet miatt van. Azok, akik gyűlölik a vörösöket, rögtön átszaladnak a másik véglethez...
@Penivaldes: ez megérdemlés kérdése? Ha igen, akkor kár küzdeni, mert majd valaki úgy is megmondja mikor vagyunk készek a demokráciára, mint ahogy megmondja majd, mikor vagyunk igaz magyarok, nők, férfiak, gyermekek...
Hogy sikerült kihagyni Stmupf miniszter urat?

Egyébként könnyen lehet, hogy Orbán Viktor egy alternativ "utód-jelölt" volt a pártvezetésre egy alternativ elit-bürokrata képzőben, amit Stumpf üzemeltetett.

Alternativ, a KISZ-hez képest, ahol a másik örökös jelöltet lehetett megtalálni akkoriban.

Talán nem véletlen, hogy Orbán Viktor meg is jegyezte magának Gyurcsány Ferencet.
Én már régesrég megírtam, hogy mindig szerepet játszott. Talán nincs is igazi arca. Őt mindig csak a hatalomvágy fűtötte. Bármi áron. Egy egyszerű ripacs hazudozó, akit minél hamarabb el kell kergetni a talpnyaló férgeivel együtt.
@Penivaldes: @a szív fészkei: @Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Sok igazság van abban, amit Peni feszeget, a kiegészítésével együtt (egyénre vonatkoztatva nem, de a társadalomra igen) meghatározva az értelmezési keretet is.

Megtisztulás és újrakezdés nincs katarzis nélkül.

A "pofonokat" pedig addig kapjuk, míg nem tanulunk belőle.

(Pofonok alatt szintén a társadalom fejlődéséhez szükséges kényszereket és tanulságokat értem, semmiképpen sem alá- vagy lebecsülve azt a rengeteg szenvedést, amit sajnos sokan kénytelenek voltak illetve lesznek a jövőben megélni.)
@Penivaldes: Én biztosan nem szépítem, csak a felesleges és hazug gyűlölködést sem tűröm, amíg én emlékszem, a hogy voltra. Voltak pozitívumai Kádár korának, amik nem a pusztítással hozhatók összefüggésbe - a kultúra színvonalában, a lentebbi rétegek felemelésében: aminek Orvbűnék is a haszonélvezői máig, a lehetőségeken belül a határok tágításának: ÚGM, gmk, háztáji, stb. - és rengeteg negatívuma, köztük, amit soha nem fogunk teljesen megismerni, pl. ügynökösdi.

DE milyen értékek voltak, amiket annyira elnyomtak Kádárnál? A mostanában hájpolt "polgárianak" hazudott horthysta álértékek? Az ájtatos, államrezonná tett vallásosság, a vad nacionalizmus, irrendenta mentalitás, a három millió koldust termő világ, vagy mi? A nagyságos, kegyelmes , méltóságos kaszt értékei? Épp az a baja Magyarországnak, hogy normálisan működő, demokratikus forma soha nem volt, még talán a Monarchia keretein belül kezdődött el rövid ideig egy, a modern világhoz zárkóztató fejlődés, amit azonnal szétvert a barom világháború.

És a nyugati demokráciák kialakulásának többszáz évét kérjük most számon húsz nyamvadt elcseszett esztendőn. Amikor kiderül, hogy a rendszerváltók nagy része szépen beépített ember volt egy átmentés szolgálatában. De kegyetlenkedéssel nem lehet társadalmat nevelni a jóra akkor se.
Tehát újfent bebizonyosodott, hogy Ovitya egy köpönyegforgató féreg, egy gennyláda, egy aljas köpedék. Ezt eddig is tudtuk ;)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Próbáld értelmezni azt amit leírtam. Nem hiszem, hogy annyira nehéz lenne.
@Vol'Jin: Az elszólás volt, bár jóféle. Ez nem volt elszólás. Inkább úgy gondolta, hogy mond egy ilyet, mert megteheti.
@Penivaldes: Már aki. :) Van, aki tudja, hogy "If you kill him, you will be just ike him.", és nem mindenki fél a bal, vagy épp a jobboldaltól. És az, aki képes egyesíteni magában a kettőt... :)
@a szív fészkei: A II vh.-t követő évekről amikor még nem voltak a kékcédulák keveset beszélünk, szinte semmit. pedig aranybánya lenne.
az a gond, hogy nem érted. Olvasd el a felette lévőt. Ő érti hogy miről regélek.
@Penivaldes: A németeknél is volt besúgás - csak az volt - , de lépnek lassan át rajta. Ők megérdemlik a demokráciát?
@King of Shadows: Félni legjobban önmagunktól érdemes, mert ritkán ismerjük a bennük lévő szörnyet:)
Csoda történt: Lászlóné nyilatkozott!! :o)

"A nemzeti fejlesztési miniszter rövid interjút adott az atv.hu-nak az amerikai elnökválasztás esélyeivel kapcsolatban. Némethné a Parlamentben nyilatkozott az atv.hu tudósítójának.

atv.hu: Az Egyesült Államok elnökválasztásán melyik jelöltet gondolja befutónak, illetve melyiknek drukkol? A kettő nem biztos, hogy egybeesik.

Németh Lászlóné: A legutolsó hír, amit erről hallottam és olvastam, az az volt, hogy fej-fej mellett állnak.

(Fordítás by V.T.Ő.Cs: 'szomsetuggya!)

atv.hu: S kinek drukkol?

Németh Lászlóné: Kinek drukkolok? Hát, nagyon nehéz eldönteni. Ott kéne élni, ott kéne próbálni a mindennapokat ahhoz, hogy el lehessen dönteni. Hogy a két program között melyik az, ami ott valóban jó lehet, nagyon nehéz ilyen messziről elmondani.

(Fordítás by V.T.Ő.Cs: 'szomsetuggya!)

atv.hu: A fideszes politikusok általában inkább a republikánus Romney-t támogatják, de ezek szerint ön nem akar véleményt nyilvánítani.

Németh Lászlóné: Nem, nem akarok, mert tényleg azt gondolom, hogy akkor lehet megalapozott véleményt mondani, ha valaki ott van, ott él és a mindennapokat ott próbálja ki.

(Fordítás by V.T.Ő.Cs: 'szomsetuggya!)

atv.hu/kulfold/20121106_nemeth_laszlone_nehez_eldonteni_hogy_kinek_drukkoljak
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Akkor azt mondod, mint a cinikus Antall? Tetszettek volna forradalmat csinálni? Vérrel lemosni mindent? Akkor megtisztulunk? Tényleg?

Biztos, hogy annak a vére lenne ontva, aki tuti megérdemli? Nem váltana a dolog át személyes bosszúba a szomszéd, a volt szerető, a főnök -s zóval a magánköreinken belül szeméylek felé? Rámutat a tömeg valakire és már lehet vijjogva kivájnia szemét, ugye...

Orvbűn, meg a többi lengene a szélben, de a vérszomj csak a nő mindig? a harmadvonalban már kit akasztanának? És hányan jönnének elő, hogy parancsra tettem, ott sem voltam,kényszerítettek, nem tehetek semmiről?
@a szív fészkei: Kedves Szív, most nmegint játszuk, hogy nem értjük egymást. Sőt te sokszor játszod ezt velem, és imádod kiforgatni a szavaim. nem kedves Szív nem erről van szó, hanem arról, hogy a Kádár kor valami olyan, ahol ugyan diktatúra volt, de mégis milyen jó volt, mert fű alatt kilehetett lopni a gyárból a csavarokat, a téglát, a csövet, és abból lehetett építeni a házat hétvégén...
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Egyet értek. Mindent megér, hogy leváltsuk O.V.-t és bólogató Jánosait. Szavazunk, de nem rá és a menekülő útvonalat meghagyjuk.
Kövér és a többi figyiszes a legnagyobb prolik! Stílustalan bunkók, akik annyira retardáltak, hogy fel sem fogják milyen könnyen átlátható az együgyű "cseles" (inkább becstelen) gondolkodásuk.
Kövér nagyon gáz, akárcsak Lázár és a többi vidéki tahó. Soha de soha nem lesznek értelmiségi polgárok bármilyen pozícióba kerülnek,bármilyen diplomát vesznek (lásd: dajcstomi).
Értelmiségi életmód és megfelelő stílus szükségeltetik.Ők csak szeretnének az új polgári réteg, az újnemesség lenni. Komikus elgondolás ezzel a stílussal,focista cselezgetéssel, szotyizással, tartalmatlan,üres fejekkel,olcsó közhelyekkel. Építi a figyisz az új nemességet a főbunkókból!Még ez sem főben járó bűn, ha nem egy jelentős társadalmi csoport kárára teszi. Úgy akar felemelkedni ez az újnemesség, hogy közben tapos, rúg,lefele taszít, ellehetetlenít mindenkit,aki nem az ő szekerét tolja.
Csak MI, akiket eltaposna (vagy már le is söpört a gazdasági élet palettájáról) mi adózunk, mi tartjuk el, O.V.-t és stábját, a mi magánmegtakarításainkat lopta el! Ezt hajlamos elfelejteni. Ezen segíthetünk. Elzavarjuk őket, vagy ha ez nem megy, visszük amink van, majd adózunk máshol,ahol megbecsülnek minket.
@Penivaldes: Van oka, hogy az az idill nem maradt meg sokáig. Hogy az eufória után mindig valahová leülepedik a történelem.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Az utolsó válasza után kellett volna még egy kérdés.

atv.hu: Az előző válasza után mi a véleménye a határontúli magyarok szavazati jogáról?
@a szív fészkei: Én sem vagyok véresszájú, és nem vér kellett volna, hanem megtisztulás, amit lehet egyetlen egy csepp nélkül is. Csak ezt a rendszerváltás idején kellett volna, mert akkor lett volna neki az ideje. A feltárásnak, annak, hogy beszélnek arról, hogy mi volt, és ha ezt megtette volna ez az ország az jelenthetett volna megtisztulást.
Hehe, az intelligens levelezőrendszer... :o)

"Ez volt az a titokzatos levél, amelyet hiába várt Schiffer András, és még perelni is akarta érte Orbán Viktort. A Miniszterelnökség váltig állította, hogy határidőn belül elküldte a választ. Az LMP-s politikus végül a levélszemét mappában találta meg a küldeményt."

hvg.hu/vilag/20121106_Spambe_rakta_Orbanek_levelet_a_parlamenti
@Penivaldes: :D értettelek, és sok tekintetben egyet is értek, de olyan jó volt kiprovokálni a várt válaszodat ;)
/tudom genya vagyok, de vállalom :D/
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: .... beszél !!!! .... beszél !!!

"Taszár környékén, kis községen mentem keresztül, még abba' a telelökött, rohadt, mocskos bolsevista világban, és valami ünnepély volt. Emelvény, elnökség, tele volt ruszkival, nagy tábornokok... Na, elmentek, új világ, ugyanott új ünnepség, hát, tele Amerikával. Wow, huhh. Eszi a rágót, nyem-nyem. Meg a Mekdo-bigszt-nekszt-bekszt-dekszt... Most kezdünk nyalni újat, ezt még ki kell élvezni. Azt mondja Mariska néni az új csoportból az egyiknek, hogy "Milyen furcsa. Höö... ööö... majom!" "Az Isten van már magával, Mariska néni - mondja neki a polgármester -, mi maga, fajgyűlölő? Hogy' lehet ilyet mondani egy néger úrnak? Majom. Kérjen már tőle elnézést!" "Há'... jó, jó, hát akkor... bocsánatot ké... elnézést, bocsánatot kérek..." "Okay, all right!" "Beszél!" "
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Intelligens? Dehogy ez a levelezőrendszer a globállisellenség által van felbérelve, hogy minden kormánytól érkező leveket a szemétbe dobjon..Tisztelettel javaslom , hogy kezdje meg a TEK a kivizsgálást. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: feltünően vagy genya kedvesem, néha azért direkt etetlek is, hogy nehogy tönkremenjen genyaságod. Én ellenben a nem annyira feltünő genyaság híve vagyok, na de nem lehetünk egyformák...:)))
@Ergosum:

Pont ez jutott eszembe:)))
@Ergosum:

"Az utolsó válasza után kellett volna még egy kérdés."

Plusz még egy: Hogy hívják?

Válasz: nehéz kérdés ez, mert például egészen más néven születtem, mint ahogy jelenlegi hívnak. Bizonyára megérti, hogy ilyen fontos kérdésben már csak a tisztségemből fakadóan sem nyilatkozhatom felelőtlenül.
Semmiképpen sem akarom megkerülni a kérdését, annyit talán elárulhatok, hogy egyetértek a kormány politikájával. Szerintem ez a legfontosabb, a többi kérdéssel kapcsolatban még dolgozom álláspontom kialakításán, de nem sokat, mert rendkívül felelősségteljes munkát végzek, így hazafias honszeretetem nem engedi meg, hogy elismert képességeimet piszlicsáré ügyekre pazaroljam.
@Penivaldes: Már aki nem ismeri... :)

@a szív fészkei: Most lehet, hogy nagyon meg fogsz bántódni (pedig azt egyáltalán nem akarom), de rajtad pont érzem azt, amit feljebb írtam a gyűlöletről. Ez a személyiségedből következik, és - gondolom - nem is szándékos. De nálad azt veszem észre, hogy minél inkább utálod az egyik oldalt, annál inkább átmész a másikra. Tényleg ne haragudj, ha megbántottalak. :(
@Penivaldes: :O huhh, asszem le vagyok b@szva, igaz, na de ennyire? :D
Tökmindegy mit mond ez a skizofrén....
@King of Shadows: Valóban én is így látom, és ezt minden bántás nélkül, mert én ilyen rendes gyerek vagyok. bocs kissé elkalandoztam önmagam felé. tehát igen Szív nagyon szenvedélyes ezekben a kérdésekben. érzelmi alapok erősen.
@Frady Endre:

Frady Endre depressziós lett,
mert a netre verset vetett
Váratlanul érte a kritika,
fájt neki a netes fika
De ha ettől kevesebbet ír,
az a többieknek gyógyír.
Net szerte terjed e hír,
de Frady Endre hiába sír.
@Penivaldes: Igen, pont ezt írtam: hagyta gyarapodni a népet, mert tudta, hogy teli hassal nincs hőzöngészet. Erre volt a miénk gyár, magunknak visszük haza-szlogen. Összekacsintott, hogy "aki nincs ellenünk, az velünk van!" - és hagyta lazulni az általános szocialista tábori keménykedésben az embereket, mert nem akart újabb 56-ot. És ezt hagyták neki az oroszok, mert ők sem akartak. Jobb volt itt élni, mint bárhol a szomszédságban. Ez nem volt morális csúcs, de kevés a hős, aki szenvedni akar az elveiért. Ám voltak, azokat finnyázzák most ezerrel.

Sőt, nem kellett teljesen behódolni, aki ezt mondja, hazudik. Én tökjól elvoltam mindenfélébe belelépés nélkül, erre nem kényszerítettek, pedig főszerkesztőh. titkárnője voltam, mondhatni bizalmi állás, K-vonalat kapkodtam, nagykutyákkal beszéltem naponta,stb.

Előny volt párttagnak lenni, de ez az egyénre volt bízva már a hatvanasok végén is, hogy eladja-e a lelkét vagy se jobb állásért, lakásért, pénzért, butiknyitásért, külföldi útért. Ugyanezért álltak ügynöknek is, nem mindenkit zsaroltak, voltak sokan önként danolók is.
800 ezeren igen, belülről bomlasztottak párttagként - akadt, aki hitből állt közéjük persze, vagy kínos lett volna kilépnie,mert az stigma lett.

Te teoretikusan én pedig praktikusan érvelek, mert átéltem. Nem tudom, a szüleid mit mesétek, én a fővárosban, értelmiségiként, egy központi - és némileg hangyafasznyit ellenzéki - lapnál dolgozva ezt láttam.

A kétpólusú világban sok esély ennek megváltoztatására nem volt. És Gorbacsovig senki nem hitte - még Kissingerék sem - hogy ez a felállás megváltozik valaha. Utólag nem nehéz okosnak lenni.

Ma megint az "aki nincs velünk, az ellenünk van!"-módi van - csak ehhez nincs Orvbűn mögött egy világhatalom katonai és gazdasági potenciálja. Ha lenne, akkor ülnénk a sitten valószínűleg, hogy megkérdőjelezzük őnagyságát...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem vagy lebszava dehogy..nem szokásom nekem senkit se leszídni..dehogy..csak felhívtam a figyelmet a genyaság sokszínűségére..tudod olyan ez mint a futurizmus, meg a op-art:)))
@a szív fészkei:

"Akkor azt mondod, mint a cinikus Antall? Tetszettek volna forradalmat csinálni? Vérrel lemosni mindent? Akkor megtisztulunk? Tényleg?"

Peni fentebb már válaszolt helyettem is.
@a szív fészkei: A szüleim arról meséltek, hogy a nagy Bakonyművek egyebek közt titkos fegyvergyártó is volt..olyannyira titkos, hogy Burgenlandban az első osztrák paraszt tudta.
Meg arról, hogy munkamorál nulla volt sokaknál, mert volt a sok üres munka..hisz mindenkit foglalkoztattak, csak nem mindenki végzett érdemi munkát. meg azt, hogy a dolgozó nép hogy lopkodta ki az üzemből a dolgozó nép vagyonát.
@a szív fészkei:

"mindig valahová leülepedik a történelem."

Épp ez az: nálunk nem ülepedett le és nem tisztázódott a történelem, csak a sunnyogó maszatolás folyt, folyik!
@Penivaldes: Erről beszélgess az akkoriakkal: idézzük meg Antallt, valahonnan kerítsük elő Tölgyessyt, a többiek még aktív politikusként sertepertélnek.

A lényeg talán - nem voltam ott - nem akartak vért. Én ezt respektálom. Milyen kis alkuk köttettek? Senki nem fogja elmondani, de Stumpf és Horváth egysége faktum.

Tisztulni már csak ezért se lehetett volna annyira, is égtek a fucnizó gépek a BM-ben hetekig. tisztulás csepp erőszak nélkül? Mesében szerintem. Hogy képzeled? Akiké a hatalom önként lemondanak - valahol megtörtént, de a gazdasági potenciált csak átmentették cserébe - akik beszervezve voltak erre, azok kiállnak daliásan, hogy csókolom, mától ne leszek politikus, mert össze vagyok fonódva a Stumpf Pityu kommancs családjával, vagy hogy???
@Penivaldes: @Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Szerintem egy jól működő társadalmat egyszerűen a jó akarása hoz létre, az USA pl sosem volt diktatúra, vagy ott van Észak és Dél-Korea ugyanazzal a múlttal, ott van a demokratikus Japán (na ott próbálna meg Lézer trollkodni), pedig ha valahol van hagyománya a tekintélyuralomnak, hát ott van.

Nyilván egy ország történelme is számít, amikor azt vizsgáljuk, miért ilyen a jelene, amilyen, de nem annyit, mint azt sokan gondolják.
@Penivaldes: Mármint Shadow-t nem engedem ide? :O Igen, ismerem, ez az egyik előnye az állapotomnak. :)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: "Szerintem már sokan készítik a motyójukat és főleg az önmentő magyarázatukat a belső körből is. Azokra gondolok, akiknek maradt még némi realitásérzékük - a számuk persze kérdéses."

Előkészítik? Konkrétan nem rég volt róla hír, hogy Komló környékéről több képviselő is megpattant KÜLFÖLDRE dolgozni. Ha van valami ami jelentéssel bír itt az elmúlt 2.5 évről akkor EZ AZ.
@a szív fészkei: Gondolkodjál ezen egy kicsit Szív, és rájössz. Bízom benned nagyon:)))
A csepp erőszak nélküliségbe beletartozik, hogy nem akaszttunk, de kidobjuk a régi pártelvtársakat, meg nem hagyunk átmentést.
Ennyit súgok, a többit már te is kitudod találni.
Te Jószagú Úristen!
Akkor nem a turubanszületett döntötte meg egymaga a mocskos kommenista uralmat?
Akkor nem ő zavarta haza egy feldühödött pillanatában a szovjet hadsereget?
Mi lesz így ebből a világból-kérdem én?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "... az USA pl sosem volt diktatúra ..."

Izé... Az Államok azért nem épp a legdemokratikusabb ország, és már nagyon régóta nem az. Csak a legrégebbi demokrácia.
@kifordított nagyanyó: Ne tegezz tehenes náczi, olyannal nem bratyizok aki Lukács Lacit valami tornatanárnak gondolja :)))))))))))
@a szív fészkei:

"Te teoretikusan én pedig praktikusan érvelek, mert átéltem."

Pontosan erről van szó!
Szív, ezért hangsúlyoztam ki én is Peni kiegészítését: ha az egyénre bontod le, akkor nem értelmezhető az állítás, pontosabban hülyeség és igazságtalan szemétség.

De az alapvető felvetés értelmezési kerete a társadalmi fejlődésre vonatozott kizárólag.
@Penivaldes: jó, akkor ne magyarázd, de gondolj rá erősen, jó vagyok és egyre jobb, majd kitalálom :D
@staropramen: na ájjj!!!! ácsi !

a 1/2csuti 1/2istent ne káromold...

azt nem monta hogy a szovjet hatsereg szeméjeit ne ő zavarta volna el...
csak a rencert nem akarta döntögetni... a szovjet embert igen

(meg a pálinkás poharat is!)
@Penivaldes: Ja, Egészséges erotika, ládagyár. Amit szereltek egyik nap, szétszedték a a másikon. De cserében nem voltak hajléktalanok, utcára kerültek, megélhetési bűnözési hullám és ilyen hatalmas nyomor.

Szolíd szar volt, de az jutott mindenkinek... Kiemelkedni se volt tanácsos, tarolt a középszer, aki ezt enm bírta, elment, elszökött.
DE volt fedél és étel - ha minimum szinten, de tutira volt mindenkinek. Azt meg hogy most hol van titkos fegyvergyár, ki tudja? Nem hiszem, hogy nincs.

Azért az én római barátnőm máig emlegeti, hogy mennyire irigyelte a GYES-t tőlünk, mert ő a fia kilenc napos korában már loholhatott melózni, azt a kilencet pedig szabiban levonták tőle. Ja volt népgazdasági oka a GYES-ne persze, hitelből ment persze, de én sem bánom, hogy lehetettem a kölykeimmel évekig.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Micsinájjak ha az volt?!:))
Talán ha már akkor is szeretem az amerikai focit,nem csak kettest kapok nála!:))
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Nagy szerencséje Lászlónénak, hogy a gazdasági döntések meghozatalával sem kell fáradnia, elég ha aláírja. :D

("'szomsetuggya!" LOL)
@kifordított nagyanyó: Kettes tesiből...na tudod mit, talizzunk bármikor bárhol a sötétben, nem aggódok :DDDDDDDDDD
hmmmm

Okirat-hamisítás miatt tesz feljelentést az MSZP földügyben

Újabb földbérlet-pályázati eredményeket kifogásol az MSZP, értesüléseik szerint Kecskeméten például egy cukrász jutott állami földhöz az ugyancsak pályázó sertéstartó helyett. Két ügyben okirat-hamisítás miatt tesznek feljelentést a szocialisták.

hvg.hu/itthon/20121106_Okirathamisitas_miatt_tesz_feljelentest_a
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: De sokat számít, ugyanúgy ahogy az is meghatároz, hogy kik az őseid. nem azon a szinten, hogy kirakod az ősök fényképét a szalonba, és minden látogatónak elmondod, hogy ükanyád ismerte Tisza Istvánt, hanem a kis családi sztorikon át. Engem is meghatároz.
Igen a jó határozza meg, de a jóhoz kell a rossz is néha. A háborúk is ezért kellenek, bár nem kívánom sohasem, de az építéshez kell a rombolás is. elvégre ez a világtörénelem nagy menete.
Én csak egyet kérdezek. Melyik rosszabb, ha megnyomorítják a testet, vagy az ha a lelket ölik meg? És a lélek öléshez nem kell kis lyuk, ahol percenként cseppen rád a víz, dehogy lehet azt finoman is, hogy észre se veszed.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Nagyon sok mindenben igazatok van, de az a lehetőség már elúszott. Lehet rajta keseregni, de igazi eredményre nem fog vezetni.

Gorkij mondta volt "Engem nem érdekel, hogyan éltek az emberek hajdanában. Azt mondjátok meg, most hogy kell élni!"

Nyilván ez egy sarkított megfogalmazás.
Te el tudod képzelni, hogy pl. az ügynöktörvény kapcsán eljönne egy össztársadalmi megtisztulás?
Mennyire tartanád hitelesnek a nyilvánosságra hozott adatokat egy olyan országban, ahol az aktákhoz mindkét nagy oldal már bőven hozzá tudott férni, ahol következmények nélkül lehetett hosszú byte-ok éjszakája, ahol törvényerőre emelték a közbeszerzés nélküli mutyizásokat, ahol x évre titkosítanak olajügyeket, stb.?

Nekem azt tanította a töritanárom, hogy a történelmet objektíven megérteni csak akkor lehet, ha az a nemzedék, mely érintett benne, már nem él.
Tanulni lehetne belőle, de látsz erre hajlandóságot azok részéről, akik főállásban és nagyipari mértékben érzik úgy, hogy egész népüket fogják taní-tani?
@Penivaldes: DE ha Kis János, Solt Ottília, Krassó nem vállalta miniszterelnökséget? Ez ugyanaz, mint most: Bajnai nem jó, nem szűz már, de nincs olyan, aki megfelelő lenne pl. a sámodra. Akkor ki legyen a Megváltó?

Ahogy Fischer Iván mondta: abból főzünk, amink van. Beadták, hogy a fiatalok szűziesen tiszták, vadiújak, fényló erkölcsűek, majd ők megforgatják a fényes szelekkel a világot - hát rábasztunk. Biztos volt ilyen is köztük, aki ma FideSS-tag, az nem. Oké, tudjuk, én akkor 89-ben annyira nem tudtam. És rendkívül sokan bedőltünk nekik.
@King of Shadows: nem egészen erre gondoltam, de megengedem, hogy te arra gondolj:)
@Ergosum: Na, ezért kanyarogtak negyven évig a pusztában a zsidók Kánaán előtt. A szolganépnek ki kellett halnia...
Csupán a figyelmet szeretném felhívni Harangozó vs. Orbán ökörharcára (ökölharcára). Próbálja ki-ki a maga módján értelmezni a látottakat, hallottakat. Különös figyelmet érdelem őfőméltóságának metakommunikációja és természetesen, a verbalitás kóros zavarai. Meglehet, csak én látom így, a „hökkenet” által elhomályosított tudatom miatt. Repedéseket vélek felfedezni a személyiségén, melyeket ez idáig sikerrel tüntettek el az agyagos lótrágyából gyúrt szépségflastromok. Hallottam én, s hitetlenkedtem, hogy ez az ember durva és egyszerű. Azt hittem, ez csak a reál területekre igaz. Tévedtem.
Amennyiben tehetitek, értő szemekkel és fülekkel nézzétek és hallgassátok meg újra.

(Amikor másodszorra végigszenvedtem ez jutott eszembe, mivel furán asszociálok:
„Azt mondom, csupa valótlan,
A semmiség ragyog,
Ő feleli, nézz meg jobban,
A valóság én vagyok.”)
@Penivaldes: @a szív fészkei: Ha jól emlékszem le volt írva vicclapokban a szocializmus 7 csodája.
A rendszerről viccesen de nagyjából igazat szólva írja le azt amiről beszéltek.:))
@a szív fészkei: Látod drágaságom erről beszélek, köszönöm, hogy magad lettél a példa.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Szerintem egy jól működő társadalmat egyszerűen a jó akarása hoz létre"

Igen, ez az optimális verzió.
Ám az akarás mellett szükségesek más tényezők is.
Mert pölö akarni mi is akarjuk, de rosszul tettük, tesszük!

"Nyilván egy ország történelme is számít, amikor azt vizsgáljuk, miért ilyen a jelene, amilyen, de nem annyit, mint azt sokan gondolják."

Másként látom, szerintem nagyon fontos a múlt, főleg a közelmúlt, mert elsősorban ez határozza meg a "zemberek" gondolkodását, reflexszerű beidegződöttségeit is.

Önmagában persze nem determináló tényező.
@a szív fészkei: Kedvesem ne terelj, és ne heveskedj. Nem áll jól.
@Penivaldes: Gondolatokat olvasni nem tudok. :) Az, hogy itt képes vagyok érzékelni némelyik kommentelő aktuális érzelmi állapotát a hozzászólásaiból, egyáltalán nem az. :)
@King of Shadows:

Jó, most ne csússzunk már át a politikai ezotériába... nem azt mondtam, hogy hibátlan, de pl a civil mozgalmak meg a helyi önigazgatás sehol sem annyira erős, mint ott.

Az összeesküvésekkel meg az a baj, hogy se bizonyítani, se cáfolni nem lehet őket.
@a szív fészkei:

Jól érzem, hogy 1100 éve bolyongunk és sehol egy kőtábla?
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Az több,mint 20 éve volt kisköcsög!Úgyhogy gyere csak,felpróbállak!:))
Annál a baromnál 3-ast kapott a lgjobb is.
@King of Shadows: Nem bántottál meg, csak nem tudom hová is megyek? :-))) Soha nem titkoltam, hogy utálom ezt a konzervatív magyari módit - ahogy főleg itt és ma előadják. Azt nem is fogadom el értéknek. Pedig, ha az lenne, akkor a német, osztrák, francia, stb. konzervek is a vállukra emelnék. Valahogy nem ezt látom a lapjaikban. Ezt a nagymagyarkodó, antiszemita, katolikus vallásos mázzal leöntött katyvaszt, amire Orvbűn rágyúr, épp nem értéknek, hanem hátrahúzó erőnek érzem, akárcsak Ady. Én úgy gyűlölök, ahogy ő.
@a szív fészkei: pedig a gyűlölettől megfájdul a hasa az embernek. és ki akar magának rosszat?
viktornál már csak az hiányzik,hogy a végén bevallja,hogy :Egy utolsó kis senki vagyok,egy nímand.
Mondjuk az itteni Viktor is elismerhetné másságát.:))
@King of Shadows: érzékelni csak felszínesen tudsz itt. elvégre nem látod, hogy most ki mit csinál...:)
@Penivaldes: Érzelem nélkül nem is akarnék élni. Hála istennek, hogy vannak és szerintem vállalhatóak az érzelmeim. Nem is mentem politikusnak, van önkritikám, de mit játsszam itt meg a mindentől függetlent, ami nincs is IRL?

De hogy csak a Kádár-rezsimnek voltak bűnei, meg Rákosinak, más társadalmi berendezkedés puszipacsi volt, azt nem fogadhatom el. Mert Rákosi egy Horthy nélkül nem lehetett volna. Nálunk mindig kileng az inga, sosincs közép.
@kifordított nagyanyó: Peeeeerszeeeee, 3ast a legjobb, hogyne, hűűűű, de elhittük...Nézd, nem kell szégyenkezni hogy az utcán megrohannak a rajongók, hogy ni, ott van Sebeők János! :)))))
@a szív fészkei: Ki mondott itt olyat, hogy a többi hajdejó volt? Itt senki nem mondott ilyet, aki meg ilyet mond az annyit is ér.
@Penivaldes: Amúgy, ha én érzelemvezérelten elfogult vagyok, akkor a statisztikus-mérnök, horthiysta református katonatiszti családból Csernok Attila is az. Mert amit leírt a Komáromi pontonhídban, azt vallom én is és szinte mindenben egyetértek vele. Kádárban, 56-ban, stb. Akkor ő is csak egy hőzöngő hülye, noha évekig tanulmányozta a magyar történelmet.
@Ergosum:

"Nagyon sok mindenben igazatok van, de az a lehetőség már elúszott. Lehet rajta keseregni, de igazi eredményre nem fog vezetni."

Ebben egyetértünk.

Az ügynökösdit példaként hoztam fel az elv (állítás) érzékeltetésére.
Gyakorlati szempontból az a hajó elúszott, ám ettől még az elv igazságtartalma nem kérdőjeleződik meg.

Gorkij mondta volt "Engem nem érdekel, hogyan éltek az emberek hajdanában. Azt mondjátok meg, most hogy kell élni!"

Igen, a jelen mindig a legfontosabb!
Ám a jelen mindig a múltból sarjad ki és összefügg a jövővel is...
ojeee, itt a lényeg: "Nálunk mindig kileng az inga, sosincs közép. "
@Penivaldes: Orvbűn épp ezt mondja, teszi és súlykolni fogja a gyerekek fejébe is mostantól.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem is, főleg mert lassan elkéne indulnom a város másik végébe.
De érdekes dolgokat írtál, amiket most magamba építek. Tehát köszönöm neked.
@Le veau d'or:

Többet nem lesz ilyen. Jövőre Kövér már kivezettet mindenkit, aki kérdezni mer.

Kié a szép idézet?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem vagyok én amazon. csak szeretem ha az emberek válasza megmutatja önvalójukat.
@Ergosum: +1 pont erre gondoltam én is.
@Penivaldes: ebben a körben te is benne vagy? A falakkal ilyenkor mi történik ;)
Ez mekkora:
www.facebook.com/photo.php?fbid=10151225676118467&set=a.10150201675448467.330467.85568463466&type=1&relevant_count=1

Zseniális. Ez majdnem olyan átütő alapigazság mint a "negatív növekedés is növekedés".
@kifordított nagyanyó: A rendszert leírta egy vicc. KGST: hét sovány kecske feji egymást.

DE a soványak között még mienknek volt a legtöbb teje azért, amit szétosztottak a lakosság között. Máshol ez a színvonal elérhetetlen volt és irigyelték is. Ők ezért nem sírják vissza a Gomulkát meg a többi hülyét. Nekik valóban előrelépést adott a cucilizmus bukása, nekünk meg nem annyira és nem mindenkinek.

Én voltam 78-ban Prágában - ujjal mutogattak ránk, hogy jé magyarok, milyen jó cuccok vannak rajtuk, stb. Pedig hát hol voltunk egy nyugatitól? De sokkal jobban voltunk eleresztve mindenképp, mint az őslakosok. Durván lehangoló volt Prága - leszámítva a filléres kaját és sört.
@aritus:
"Azt hittem, hogy Fabius ezen témák valamelyikéből ír majd posztot, mert ezek sokkal inkább befolyásolják azt, mi van, mi lesz Magyarországon, mint az, hogy Orbán éppen mit böfög."

Nezd! Azzal egyutt is, hogy miket probal a Fidesz, a politikai elet ma meglehetosen unalmas. Ami igazan erdekes, az zart ajtok mogotti beszelgetesekben/vitakban merul ki, felvezetve a Nov 17-18.-i LMP kongresszusra. Aholis eldol majd, hogy az eveleji velemenyuk mennyiben valtozik, ha ugyan.
Vagyis felnonek a feladathoz, es valamilyen kozeledesre szavaznak, ami honapok lassu folyamata lesz jovo nyarig, vagy pedig szeretnenek kimaradni a kovetkezo, de a 2018-asbol mar mindenkeppen, Parlamentbol.

Rossz hirem van, az USAsok is ma ejjel befejezik a nagy elnoki maratont, szoval azt az erdekesseget is elveszitjuk 2.5 evre.
@shinichi: Már én is meghökkentem rajta. Egy másik képen, de ugyanezt ragozza a FB.
@Penivaldes:
Gondolj az 50-es évek Amerikájára és az ottani besúgórendszerre. Ők megérdemelték a demokráciát?
@Penivaldes: De egyelőre Rózsija bimbóajkán az jön ki, amit ez a tahó akar. És ez határozza meg x gyerek mindennapjait.
@belekotty:

Költő lelke sincs kőtömbből,
Nem csoda, ha bőszen bömböl!
Vadul zokog, szívet tépőn,
Nem értené ezt meg épp Ön,
Kiből szintúgy robban líra,
Mint akinek észak-ír a
Harci kedve, rece-fice?!
Ön egy remek Költő Vice!

:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igen, de az amcsiknál is alulról épült fel az egész, ahogy mindenhol máshol is. Ha egy már kialakult társadalomra rá akarsz kényszeríteni valami újat, és - szerinted - jobbat, annak nagyon rossz vége lesz. A régiből, és az újból is a rosszat fogja megtartani, ezzel létrehozva valami nagyon csúnyát.

@a szív fészkei: Arra gondolok, hogy amint a Fidesz kisajátít valamit, Te azt utálni kezded. Ha elég erősen rámennének a kávézásra (aki nem kávézik az hazaáruló, szoci, stb) szerintem utálnád a kávévedelőket is. :D Erre gondolok: tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HitlerAteSugar . :)
"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Mennyire utálom, hogy megint beigazolódik, hogy igazam van! Már évek óta mondom, hogy a cölöp-teknős legnagyobb baja nem a Kádárizmus, hanem az, hogy nem ő volt Kádár. Ez szánalmas. És az még szánalmasabb, hogy a fityisz frakció még jól meg is tapsolja! :(
Megint hülyét csinált magából az MSZP-SZDSZ-LMP-DKs maffiabanda, amelynek egyik propagandistája Varánusz.

Ugyanis Orbánnak igaza van. Ő maga mondott beszédet Nagy Imre és társai újratemetésén. Nagy Imre, mint tudjuk, kommunista volt, sőt, volt káros tevékenysége, mégis HŐSKÉNT ÉS HAZAFIKÉNT halt meg, mert a nép oldalára állt. A népért halt meg még sok kommunista a forradalom oldalán, akikről szintén megemlékeztek az Újratemetésen. Tehát Orbánnak LÉNYEGILEG IGAZA van. Magyarország 1956 utáni történelmére is igaz, hogy voltak tömeggyilkosok (Kádár, Biszku és tsai) és voltak, akik a nép vagy akár az ellenzék érdekeit védték, mint pl. Pozsgai. Ezek tények.
szóval csak helycserét akart ezek szerint. kinek újdonság ez?!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Én is példának hoztam fel, szintén az elv, azaz az elvtelenség mellett.

Egyébként rájöttem, hogy miért is zavar (nem ez a jó szó) az álláspontotok, amit Penivel itt most képviseltek, bár van igazságtartalma.

Sarkítva fogok fogalmazni.
Annyira az elmúlt évtizedekre koncentráltok, annyira arra hegyezitek ki azt, ami most rossz, hogy közben nem vesztek tudomást vagy nem kellő hangsúllyal egy elveszett generációról.
A mostani gyerekek szülei (a 30-asok, 40-esek) már a szocializmus végén szocializálódtak, nem hiszem, hogy túl sok víz csöpögött lelkükre. Ennek ellenére a gyerekeik a mai (kis)kamaszok általános értékrendje a béka seggében található, az értékorientáltságot egyértelműen az érdekorientáltság váltotta fel. Pedig demokrácia van, nem tudják milyen volt a múlt rendszer, nem tudják, milyen a szabadság nélküli világ. Mégis, sztem nem lesznek jobb vagy értékesebb felnőttek, mint az előző rendszer szülöttei.

Nem azzal kellene inkább foglalkoznunk, hogy a mostani fiatal generációt hogyan lehetne "megmenteni", hogy nekik majd ne kelljen azzal védekezniük a gyerekeiknek, nem volt erőnk forradalmat csinálni, de majd a ti gyerekeiteknek jobb lesz.
@simple observer 1.0:

A hvg-elemzést olvasva megerősödött bennem, hogy a zöld-fiúk szüzességi fogadalomra készülnek. Nyilván kolostorba akarnak vonulni.

A hülye döntés is döntés, és amennyiben nincs hatással az életemre, tiszteletben szoktam tartani mások fura szokásait.
@orient: Kádárnak sohasem volt teljhatalma, az oroszok megmondták neki, hogy hol a határ. Ezen belül próbált lavírozni, szerintem a tömegek szempontjából is sikerrel. Nem azt mondom, hogy jó volt, de ami most van az még annál is rosszabb. Pofázhatok, utazhatok ennyivel több mint régen. Itt minden marad a régiben amíg a "rendszerváltók" hatalomba maradnak.És itt a Zsebcézár mellett Gyurcsányt, Bajnait és a többieket is értem. Igaza volt Antalnak: Tetszettek volna forradalmat csinálni!
@a szív fészkei:
11:14

A T.H. mar a Radiokabare legszebb napjait idezi. Es mar ez is valami toluk...
@Ergosum: Az elmúlt 20 évtől függetlenül is rendkívüli módon problematikus az ügynöklisták nyilvánosságrahozatala. Ugyanis azt egyes politikai erők nem egyfajta általános megtisztulás miatt akarják nyilvánosságra hozni, hanem a POLITIKAI HASZON reményében. Hogy azzal hatalmat lehet szerezni. valójában minden egyes ügynökeset más, és minden egyes ügynököt a több szárezerből (vagy mennyiből, de biztos, hogy nagyon sokból) egyenként lehetne megítélni, kb. úgy, mintha bírósági eljárás mondaná ki, hogy valóban bűnös volt-e és ha igen, milyen mértékben. Ez pedig lehetetlen.

Tehát én azt mondom, hogy az ügynökügyet egyáltalán nem kell bolygatni, kivéve azokat, akik ma is az államigazgatásban dolgoznak, őket az ún. C típusú (vagy mi) állambiztonsági vizsgálattal át kell világítani, és ha állambiztonsági kockázatot jelentenek, el kell távolítani őket. De sajnos még ez sem lehetséges, hiszen ezeket meg fogják védeni, hiszen ezek ma is téglák, ma is aktívak.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ezt most lencsés pityu miatt mondod ,vagy miért???
Megérkezett az első fideszbirk....akarom mondani fecske.
Mi van,eddig tartott az eligazítás?:))
@KG2000: "Megint hülyét csinált magából az MSZP-SZDSZ-LMP-DKs maffiabanda, amelynek egyik propagandistája Varánusz...."

Kedves @KG2000 !! Az hiszem, hogy most te csináltál hülyét magadból :) "lényegileg..." Ugyanis egy, a Nagy Imre temetésén elmondott beszéd és a mai kormányzati ámokfutás között óriási szakadék van. De nem is ez a lényeg, a mi Viktorunk elismerte, hogy nem a diktatúrával van baja, hanem azzal, hogy nem ő a diktátor. Hmmmm... Lehet magyarázkodni, meg engem szidni. A lényeg a lényeg: Viktornak erre kellett a "forradalom". Neked pedig az a dolgod, hogy ezt megmagyarázd. Tudod? a hordóra felállva... :)
@a szív fészkei: A GYESt Bajnai leszállította 2 évre, Orbán visszaállította 3 évre.
@KG2000: Miért is?
Ha tehát az egyébként besúgó és több honfitársunk haláláért közvetlenül felelős moszkovita Nagy Imre 48 órán keresztül jó oldalra állt és TISZTESSÉGES módon nem hátrált meg, akkor az általa korábban képviselt gyilkos bolsevik rendszer elfogadható?
Csak Rákosi meg Gerő a szemét?

Egyébként meg nem kell hazudni, mert sokan vagyunk, aki felnőttként jól emlékszünk a 80-as, 90-es évekre!
Orbán belügyi engedéllyel ugathatott a temetésen!
Orbán liberálisként a diktatúra ellen ugatott és pincsiként leste Kiss Jánosék tetteit!
Orbán soha nem mondta azt, hogy elég Kádárék, Grószék, Némethék elzavarása és maradhat a szocializmus! Ő is a szabad polgári választásokért, a többpártrendszerért és a nyugati demokráciáért ugatott!
Most meg körbeveszi magát aljas kommunistákkal és lebolsizza az átkosban nem is élő vagy pelenkáskorú szoci gyereket.
Oránt én 89-ben a temetésen gyűlöltem meg!
Ő azt a nemes esemény belügyi utasításra a saját terveire használta fel és meggyalázta sokmillió magyar emlékezését!!!
@simple observer 1.0:

Schiffer András tegnapi atv-s szövege érdekes volt. Technikai koalíció a jobbikkal, januári állásponthoz való ragaszkodás...

4.20-tól

atv.hu/cikk/video-20121105_schiffer_andras
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"Németh Lászlóné: Nem, nem akarok, mert tényleg azt gondolom, hogy akkor lehet megalapozott véleményt mondani, ha valaki ott van, ott él és a mindennapokat ott próbálja ki."

Erdekes modon ez a hatarontuliaknak valo szavazati jog megadasakor nem jutott az eszukbe....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Jelentem, régi olvasó, de új kommentelő vagyok. Üdvözletem.
@Karipapa01: Hába is erőlködsz, csak a nagy büdös marad. Nektek Gyurcsány-Bajnai jutott, amely ikerpárnak első tagja, Gy. hangosan könyörgött 2006. októberében Nagy Imréhez, hogyaszongya, te mit tennél most, Imre. Aztán a tömegbe lövetett. Ezek vagytok ti, mocskos, gyilkos terrorista diktátorok.
@Kowalski, helyzetjelentést!: üdv, neked is, örülök az újaknak, a nickednek is, a gyerkőc napi programja a nézése a pingvineknek, ami mellett én is ott maradok :D
@Ergosum:

"miért is zavar (nem ez a jó szó) az álláspontotok, amit Penivel itt most képviseltek, bár van igazságtartalma."

Oké, értelek, és én is azt írtam a legelső hsz-emben reagálva, hogy "sok igazság van benne".

Írtam ezt azért, mert az első reakciókban - durván sarkítva - nettó hülyeségként lett elkönyvelve az alapállítás, és a bennem lévő szubjektív "mértékérzék" indított arra, hogy a gondolat igazságtartalmát ne negligáljuk.

Némiképp misztikus feelinget idehozva, de a lényeggel egyetértve idézek Benjamin Hoff: Micimackó és a Tao című könyvéből:

"Ha az Utat követed, búcsút mondasz a Vagy-Vagy országának, és belépsz a Mindkettő földjére."
@kifordított nagyanyó: :DDD
(a szemedbe rakható lencse, tudod amitől úgy tűnik hogy nem vagy rövidlátó, nagyon hasznos sportnál, randin, vezetésnél meg verekedésnél, viszont részegségnél, füvezésnél, szexnél meg tárgyaláson zavaró)
@nyugger100: Apró különbség ,hogyha akarsz csinálhatsz pártot te is (egyelőre) és bár nyerni nem fogsz, de legalább a lehetősg van rá. Ha pl. valami agyament azt mondja támogatja a pártod akkor esélyed is lehet. Természetesen ettől a rendszer egy különböző érdek és üzleti körök befolyásától függ (kb. amerikai rendszer), de legalább váltogatják egymást és nincs bebetonozott hatalmuk. Abszolút rossz és romlott rendszer amit demokráciának hívunk, de van egy óriási előnye. Te is utaltál rá már, mégpedig az, hogy a kisembert aki én vagyok és még 9,9 Mio ember ebben az országban békén van hagyva. Azt szeretek és utálok akit akarok. Ha akarok nem politizálok. Ha akarok olyan vallást gyakorlok amilyet akarok és ez a 'KIS' magánszféránkban lévő döntési szabadság a legfontosabb az életben. Ez az emberi léthez való jog...
@KG2000: Azért most rekordhosszúságú ideig tartott, míg megkreálták a pártszákházban a kommünikét, igaz?

Nem csoda, a vezérnek annyi esze van, mint egy marék lepkének, hogy ilyeneket beszél. Nem hozza könnyű helyzetbe a narancs agitprop droidokat igaz-e?

Takarodj a büdös fenébe innen! Itt nem kíváncsi rád senki. Minek mész oda, ahol megvetnek?
@KG2000: Nehéz eldönteni, hogy szánalmasabb, vagy butább vagy-e. Ezt érdemlitek. Pozsgay-féle Szentkorona alkotmányt.
@KG2000:

"A GYESt Bajnai leszállította 2 évre, Orbán visszaállította 3 évre. "

Azért egy kicsit pontosítsunk ezen a dolgon.

A TGYÁS 168 napon keresztül jár (ez kb annyi mint amennyi a kismamam fizetése)
Majd a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, amelynek az összege maximálva van. Magyarul hiába kerestél akármennyit 97 000 forintnál nem kaphatsz többet sehogy sem.

Majd 2 és 3 éves kor között pedig van a GYES ami kitűnő 27 000 HUF.

Magyarul akinek esetleg volt állása normális keresettel az nem marad otthon 27 000 forintért.

Amúgy megjegyezném, hogy a családbarát kormány az új munkatörvénykönyvvel szépen beiktatta hogy ha a nő elmegy szülni, akkor el is búcsúzhatott a munkahelyétől.

A régi népnyúzú MT alapján ha a nő vissza akart menni a GYES-ről, akkor a munkáltatónak kötelessége visszavenni és az anyuka védett a gyermek 3 éves koráig (nem lehet kirúgni).

A mostani családbarát munka törvénykönyve ezt a passzust szépen eltörölte. A feleségem kolléganője jelezte a munkáltatónál (a gyerek 2 éves) hogy jön vissza dolgozni. Szépen vissza is vették a hölgyet az állományba és elkezdte a gyes alatt felgyülemlett szabadsága letöltését. Nos a szabadsága alatt szépen meg is kapta a felmondó levelet.

Na szóval így védik nálunk a családokat.
Köszi Viktor.
@Ergosum:

Ez rám vonatkozik? Nem, nem vagyok fideszes troll. Pfff.
@AczélGyuribácsi: Ha már Kis Jánost idézed, akkor az egészen világos, hogy 1956 emlékét az SZDSZ gyalázta meg, amit a nép egészen világosan ki is nyilvánított: 1990-ben még a 2. legnagyobb párt volt, 2010-ben nulla százalékot kapott. Ők árulták el 1956-ot, 1989-et és persze az egész rendszerváltást. Azon nem lehet csodálkozni, hogy az emberek végül visszaszivárogtak az MSZ(M)P-hez és csatlósaihoz, ma is, de azért annyi tisztesség maradt az emberekben, hogy legalább az árulókat, azaz az SZDSZt eltüntessék.
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ja,az a kapcsolat lencse,már értem:))Asszem haver is azt kasználja.
@ormány triktor: Mert a mazochistának mindig jó. Ha ugyanis rossz, az jó. Ha meg jó, az ugyan rossz, de ezért aztán mégis jó. :)
Vagy csak megfizetik.
@KG2000: Csak egy kérdés: Ángyán most épp micsoda? :D
@Di622: Azt elfelejted, hogy a "rendszerváltás" után az összes munkahely elkezdte diszkriminálni a GYESből visszajövőket, vagyis az a jelenség, amit leírsz, nem 2010-ben, hanem 1990-ben kezdődött.
@a szív fészkei:

"DE milyen értékek voltak, amiket annyira elnyomtak Kádárnál?"

Ez most komoly?

- szabad választás,
- szabad szólás,
- szabad sajtó,
- szabad magántulajdon.

Ezek hiányában én speciel kurvára leszarom, hogy Horthy-t se bírták, ellenben a krinolint igen.
@KG2000: "Nektek Gyurcsány-Bajnai jutott, amely ikerpárnak első tagja, Gy. hangosan könyörgött 2006. októberében Nagy Imréhez, hogyaszongya, te mit tennél most, Imre. Aztán a tömegbe lövetett. Ezek vagytok ti, mocskos, gyilkos terrorista diktátorok. "

Gyurcsány a tömegbe lövetett :) Ja! Gyilkos is velem együtt :) Ja! Meg diktátorok is vagyunk :) Ja! Hidd el, neked barátod az elmeorvos! Keresd meg :)
@orient:

Erről jut eszembe, a fideszből kiábrándult jobboldaliak (vagy nem is annyira a jobboldal) miért nem dobnak össze egy pártot, ami gyengíthetné Orbánt? Az a réteg, aki Bajnaira soha nem szavazna, így vehetne el szavazatokat Orbántól.
@KG2000: Vagyis többet költünk az államadósság elleni harc jegyében...
@Ergosum:

Schiffer olyat nem tudna mondani, amit érdekesnek találhatnék:))
@King of Shadows: Mit is nyilatkozott tegnap Ángyán a Népszarnak és tsainak?
www.portfolio.hu/ingatlan/termofold/orban_megallapodunk_angyannal_a_foldtorvenyrol.175196.html

"A legnagyobb nézetkülönbség szerinte a birtokméretek kérdésében van. A további lényegi kérdések között említette például a fiatalok helyzetbe hozását, amiben egyetértés van, valamint a helyi közösségek bevonását a döntésekbe. Arra, hogy kapott-e kritikát a korábbi bírálatai miatt, úgy reagált: "nem, semmilyen személyes kérdésről nem volt szó". "
@KG2000:

"Ezek vagytok ti, mocskos, gyilkos terrorista diktátorok."

Egyrészről őszintén irigyellek egyszerű világlátásod miatt, mert neked nem okozhat problémát, hogy bármilyen kérdésre azonnal megtaláld a kétely nélküli választ.

Másrészről mégsem irigyellek - ezt a "falra borsót nem hányunk" közmondást alkalmazva inkább nem fejtem ki.
@Penivaldes: Én nem is szégyellem, hogy jó volt otthon maradnom. A te mamád rohant vissza melózni, ahogy tehette, annyira elege volt a GYES-ből?

Ez örök dilemma a nőknek és nem tudom, mi a jó megoldás. Mert azért én meg azt nem bírom életem végéig feldolgozni valahol, hogy három hónaposan ott kellett hagyjon anyám valami idegenre - nagymamák nem éltek - hisz mennie kellett melózni. És mindig lesz bennem egy rohadt hiány, ahogy a római és egyéb nyugati nők gyerekeiben is. Mint benne is az önfeledt babázásra, hisz örök életre siratja, hogy nem adatott meg neki.

A Férjem védelmében-soriban van egy - eléggé irritáló - ügyvédnő figura, aki kétszer szül és nevel gyereket jóformán meló közben is. Ki is használja a terhesség előnyeit, ha az érveit már nem veszi a bíró figyelembe, és a pár hónapos kiskölykét is cipeli magával minden tárgyalásra, ügyfélhez, irodába - ott szoptat, ahol éri. Ez se normális a kicsinek, aztán van egy egy alak, aki meg férfilétére otthon marad a kicsijeikkel, mert az asszonya valami űrprojektben vesz részt, ami nagyon fizet.

A faszi is kihasználja a kisgyerekes apuka státuszát a nyomozásai közben - egy csecsemővel ugye mindenhová beengednek, segítenek, amíg a többiek ünbüngyümködnek a babával, addig ő kutakodhat, mert senki nem figyel rá. De ez azért mutat egy problémát, amit itt se bírunk ma se kezelni.
@Ergosum:

"Mondtam, hogy kettő körül jönnek:)"

Már annyi van.
Unortodox időszámítás szerint... :o)
@Fabius: Ehh sajnos most nics több időm,de pár hónapja a Kádár korszakkal kapcsolatos cikkeddel sem értettem egyet.Majd egyszer megvitatjuk.
Addig is mindenkinek jó iszapbirkózást KöcsöG 2000 nevű hozzászólónkkal.:))
Na viszlát.
@KG2000:

Pozsgay 56-ról a Petőfi Népében, 1957:

hvg.hu/itthon/20090204_pozsgay_1956-rol_es_nagy_imrerol

Nektek pofa súlyba kisfiam ötvenhatról, amíg a büdöskommunistát szopjátok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak a titkárnője, mert a Tulajdonos Úr nem ér rá. Dolgo ... lop. :D
Egyúttal szeretném felszólítani önt, hogy legyen szíves halkan beszélni, mert zajban a Tulajdonos Úr nem tud dolg ... lopni.!
@orica:

Nekem tudna:)

Például, ha kijelentené, hogy azért nem akarnak beállni az össznépi összefogásba, mert az LMP-nek tökéletesen megfelel az ellenzéki szerep.
@Ergosum: Valami kezdődött Ángyánnal, de mi van most?
@orica:
"A hvg-elemzést olvasva megerősödött bennem, hogy a zöld-fiúk szüzességi fogadalomra készülnek. Nyilván kolostorba akarnak vonulni.

A hülye döntés is döntés, és amennyiben nincs hatással az életemre, tiszteletben szoktam tartani mások fura szokásait. "

A cikket en is olvastam, de mostanaban a yankee valasztast figyelem, ugyhogy csak az aktualis posztokat olvasom, es estenkent atfutom a hozzaszolasokat.

A hazai palya eleg unalmas. 24-en vagy 25-en leirtam a velemenyem, es eddig nagyon ugy tink, hogy arrol van szo.

Es, hogy Bajnai valoban kovetett el, nem is egy, hibat arra jol vilagit ra:
" Most a párt több prominense úgy véli, ki kéne várni, hogy mi lesz a szövetséggel: tud-e érdemi bázist felmutatni és átnyúlni a jobboldali térfélre, milyen a programja, kik a vezetői, és az LMP csak ezt követően alakítaná ki az Együtt 2014-gyel kapcsolatos konkrét álláspontját"

Vagyis hiaba megy ez a nagy Juhasz-musor, egy kesz program hianyaban sokkal nehebben ervekkel meggyozni az LMP-t.

Ez pedig onmagaert beszel:
"A hvg.hu azonban úgy tudja, az LMP vezető testületeiben gyakran hivatkoznak egy felmérésre, mely szerint míg a párttal szimpatizáló szavazók az Orbán-kabinet leváltása érdekében óhajtják az összefogást Bajnaival, ám a tagság már megosztottabb, jelentős része ellenzi ezt, márpedig a kongresszusra a tagság delegálja a küldötteket."

En mar fel eve ezt bofogom, de senkit nem erdekelt.

De reszemrol meg a hajnali SHOWra koncentralok. Az LMP-rol meg majd annak idejen raerunk ertekezni...
@Ergosum: De ezt miért tőlem kérdezed? Ott van sok jobboldali szakember akinek valószínüleg elege van az egészből: Chikán pl. Abszolút jobboldali közgazdász és teljes kudarcnak tartja a mostani gazdasági irányt...de sok ilyen ember van még ott.
@Fabius: Én az azt megelőző előző rezsimben annyira értéknek tartott dolgokról kérdeztem, amihez most annyira térátalakítással is vissza kell nyúlni: szabad választás ott se, szabad szólás ott se, szabad sajtó - Randóti, József Attila perei - ott se, szabad magántulajdon ott se (a zsidóknak).
@Ergosum:

Rögtön utánam írtad @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nak, ezért hittem, de már nem hiszem. Üdv!
@KG2000:
Ja csakhogy egészen idáig a törvény védte a kisgyerekes szülőt, mostmár az sem.
A feleségem munkahelyén történt az alábbi eset úgy 4 éve (ugye akkor a régi MT volt érvényben).
A gyerek szintén 2 éves munkára jelentkezik az anyuka. Időközben egy új főnök van a régi helyén.
Új főnök:
Azt sem tudom ki ez a nő, nem is én vettem fel, franc közöm hozzá, leszarom.

Anyuka írt egy levelet a cég HR osztályának, miszerint az új főnök elküldte a vérbe, de ő szeretne dolgozni.

Nos a végén a HR főfő akárki írt egy erősen lebaszó levelet a főnöknek hogy szedje össze magát, mert vissza kell venni, és adjon neki munkát, mert különben a hatályos törvények szerint állásidőt kellene fizetniük.

Na ezt a dolgot szépen eltörölték mostmár nincs ez a fék.

Szóval szerinted mivel lehetne a munkáltatókat rávenni arra hogy a GYED ről visszatérő kismamákat foglalkoztassák?

Az hogy nem kell TB-t fizetni 100 000 forintig, felejtős, ugyanis az nem segít azokon olyan munkakörben vannak, hogy ennél többet keresnek.
@orient:

Nem tőled kérdeztem, csak arról jutott eszembe, amit írtál.

Tudod, mint Móricka. Nem a legyet akarta megdugni, csak a légyről is a dugás jutott eszébe.
Engem egyáltalán nem leptek meg Orbán Viktor szavai.

Egy olyan politikustól, aki a KISZ-ben kezdte, majd liberális lett, onnan jobb(közép), majd innen mára baloldali (ténykedése és hatalomfelfogása alapján mindenképp), nem meglepőek az idézett szavak. Aki ennyire nem tudja, hogy hol áll, vagyis ennyire helyezkedik, hogy a hatalomhoz közelebb legyen, az vajon mit is gondolhatna mást a diktatúráról?

Csupán arról van itt szó, hogy most nagy igyekeztében (talán elfogytak a dakota közmondások és a turul röptű levéd rigmusok?) Orbán Viktor olyat talált mondani, ami fésztufész mutatja a valós attitűdöt.
@King of Shadows: Ahogy kisajátítja, igen, valószínűleg. Ha neked az hazaszeret, magyarságtudat, polgári öntudat,kersztényi hitvallás, stb., ahogy ők csinálják, élvezd. Épp a kisajátítás szóval jelzed, hogy ellopja így másokat megfoszt ettől ezáltal és hamisít is, hisz ezekből amúgy nem kizárni szokás... Tehát ezért utálom, ja.

Mondom utálom Adyval, Csernokkal. Nekem jó társaság utálkozni. ;-DDD
@KG2000:

"Tehát én azt mondom, hogy az ügynökügyet egyáltalán nem kell bolygatni"

Az ügynökök, besúgók és vénkommunisták pártjának szimpatizánsa vagy és ez a véleményed. Semmi meglepő nincs ebben.
@simple observer 1.0:

"Erdekes modon ez a hatarontuliaknak valo szavazati jog megadasakor nem jutott az eszukbe...."

Bizony-bizony...
@Fabius: Plusz szabad mozgás, ugye a meg nem kapott útlevél nagyapáméknak és a kétféle útlevél az apáméknak...
@KG2000:

"Gyurcsány-Bajnai"

FYI: megbízható forrásból tudom, hogy Gyurcsány 9 éves korában egyszer csúnyán nézett egy molylepkére, Bajnai pedig egy ízben - 11 éves lehetett - majdnem arra gondolt, hogy be jó lenne behúzni egy hatalmasat annak a népművészeti cserépedény Pistikének!

Add tovább, FONTOS!!!
Most őszintén. Miért lett volna baja? Apámat világhírű tudósként nem engedték ki előadást tartani családostul pedig visszajöttünk volna. Ő meg ott tanulhatott ahol akart!
@Penivaldes: Ez nem terelés: te meg a BaltásSÁri mondjátok folyton, hogy nem született ide még megfelelően tiszta és folttalan múltú egyén minket vezetni, ergo Bajnai nem jó, senki nem jó, várni kell a mennybéli szent alászállására. Nekem erre tényleg nincs időm, ergo heveskedek. ;-DDD
@KG2000: "Ha már Kis Jánost idézed, akkor az egészen világos, hogy 1956 emlékét az SZDSZ gyalázta meg, amit a nép egészen világosan ki is nyilvánított: 1990-ben még a 2. legnagyobb párt volt, 2010-ben nulla százalékot kapott."

- Hihetetlenül széles látókörű, okos ember vagy.
Az SZDSZ nem is indult a 2010 választáson. :-))

hu.wikipedia.org/wiki/2010-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1s#List.C3.A1s_eredm.C3.A9nyek
@Ergosum:
"Schiffer András tegnapi atv-s szövege érdekes volt. Technikai koalíció a jobbikkal, januári állásponthoz való ragaszkodás..."

Rolam tudhato, hogy nem vagyok nagy Schiffer imado, de en ettol FUGGETLENUL ugy latom, hogy vagy Schifferbol csinal multat a part vagy beloluk lesz az...

Na de ennyi LMP-bashing mara..
@a szív fészkei:

Nem tudom. Én Ángyánt nem bírtam, nem tudtam konkrétan megmagyarázni, hogy mi nem tetszett benne, inkább egy érzés volt.

Pár napja beraktam egy idézetét, azóta már meg is tudom fogalmazni:)

Kérdezték tőle, hogy mi a véleménye a Bajnai féle szövetségről és elfogadhatatlannak tartotta a személyét a Hajdú bt és az előző kormányban való tevékeny szereplése miatt, morális okokból.

No itt mondtam azt, hogy hesspitsába Ángyán is, aki milyen alapon moralizál, miközben megszavazta ennek a kormánynak minden mocskát.

Ha Ángyán színre lép, akkor az biztosan a fidesz mellett lesz és az ellenzéknek csak árt.
javasolnék néhány tesztalanyt, ugye gyorsan lenne lista ;)

Golyóálló tetoválással hitegette klienseit egy thai tetováló

hvg.hu/panorama/20121106_Golyoallo_tetovalassal_hitegette_kliensei

---------------------------------

szép mondatok, szép üzenet:

"Magyarországnak most minden szükséges intézkedést meg kell hoznia, hogy a lehető leghamarabb megfeleljen az ítéletnek" - reagált az Európai Bizottság arra, hogy a luxembourgi Európai Bíróság elmeszelte a magyar államot a bírák korai nyugdíjazásának ügyében

hvg.hu/itthon/20121106_Birak_nyugdijazasa_szorosan_nyomon_kovetj
@a szív fészkei: Látod, erről beszéltem. :) Nekem az NEM tartozik az általad felsoroltak közé, ahogy ŐK csinálják, de ennek ellenére sem utasítom el az általuk kisajátított dolgokat. Nekem a személlyel van bajom, és azzal, ahogy csinálja, nem azzal, amit csinál. :)
@simple observer 1.0:

Feltették maguknak a kérdést: vajh mennyi a tagág és mennyi a szimpatizáns?

Ha 300 nádvágó a Balatonon eldönti, hogy idén télen nem, majd nyáron aratnak, mit gondolsz mi lesz a náddal?
@KG2000:

Viszont most már a törvény támogatásával tehetik a vegzálást.
@Ergosum: OK csak mert én senki vagyok ehhez. Engem csak az idegesít, hogy itt többen éltetik a diktatúrákat és azt mondják mennyivel jobb mint demokrácia. Ugyan így az EU és nyugatellenesség is ami hasonló ostobaság és csak azt szolgálja, hogy balkáni ország legyünk és ne európai. Örülnék ha ott tartanánk mint a csehek,szlovákok vagy lengyelek. Csak ott mert ott legalább a cél egyértelmű és kb. 1%-nak jut eszébe diktatúrázni. Ez a kádári rendszer átka. Mivel nálunk nem volt igazi Ceaușescu féle kőkemény diktatúra, vagyis túl régen '50-es években ezért mindenki a kádári gulyáskommunizmusra emlékszik és azt sírja vissza. A többi országban ahol még a 170-80 -as években is kemény diktatúrák voltak megtanulták örökre hogy ez nekik nem kell többet, nálunk meg visszasírják. Ezért tartunk itt. A lengyelek azért nyelik le a keserű pirulát és a kapitalizmusba való utat, olcsó munkát mert nem akarnak visszafelé menni és nézni csak előre és látják egyszer majd nyugati szinten élhetnek. Mi pedig folyamatosan visszafelé nézünk a kádár rendszerbe és mindenki azon siránkozik, hogy akkor pedig mindenkinek volt munkája és milyen jó volt...csak kevesen tudják, hogy a rendszer az összeomlás felé ment gazdaságilag is mert hitelből épített jólét volt, ami egyszerűen nem létezik, nem valós és mellette az alapvető emberi jogokat sem lehetett gyakorolni...
@simple observer 1.0:

Ja! Kit érdekel komolyan, hogy mit mond Juhász?
Ehh, ez a fránya sajtó csak kavarja a málnaszőrt és egyfolytában szövegértelmezési nehézségekkel küzd...

"Az oktatási államtitkár szerint a sajtóban félreértelmezték az új nyelvoktatási stratégia tervezetét. Valóban kötelező lenne viszont a középiskolában azt a nyelvet folytatni, amelyet a gyerekek az általános iskolában elkezdtek - mondta Hoffmann Rózsa.
...
Hoffmann szerint a sajtóhírekben "sok a valóságos elem és sok a téves interpretáció". Ezek között említette azt az értelmezést, amely szerint a némettel akarnák kezdeni a nyelvoktatást. Ez nem így szerepel a dokumentumban - szögezte le a kereszténydemokrata politikus."

hvg.hu/itthon/20121106_Hoffmann_nem_lenne_kotelezo_a_nemet_nyelv

Hogy is mondta anno Illetékes elvtárs?
"Ez ebben a formában nem igaz!"

De ja vu...
@Ergosum: bizonytalanság és kettősség, némi pávatáncos utánérzéssel, amiből lehetett volna valami, de lassan be kell ismernem, hogy nem lett...
Talán lehet, esetleg, de ezek lehetősége jelentősen csökken, ahogy jönnek az általad is említett elszólások.
@csizsikpizsik - pique takarodj!:

...és a három évre meghatározott valutakeret, és a kibaszottforradalmárvagyok érzés, ha be mertél csempészni pár nejlonharisnyát, később pornó kazettát, Toblerone csokit, videó magnót és Internacionale kétkazettást.
@Ergosum: Igazad van.

Sőt a mi generációnk még valamit megpróbált, mert akkor az is ellenállás volt, ha nem a szaros Neotonra adta kis a pénzét, hanem ment az undergroundra, aminek tagjait gyakran vegzálták és verték is, volt, amikor betiltották, de nyilvánosságot nem adtak nagyon rádióban, tévében. Noha Baksa aranycsillagom apja rádiórendező volt, egyetlenegy lemeze jelent meg a KEX-nek, a dalokat ha kétszer lejátszották a rádióban, már az is sok volt sokaknak.

Az Ifi Parkban a Rajnák nevű állat - ő volt ott a Párt szeme,füle és gyakran ökle is - épp, ki tudja, miért de KEX-en vezetette ki erőszakkal és ott tartóztatták le Rajkot, Szentjóbyt, a köztudottan másként gondolkodó srácokat. Szóval volt ilyesfajta megfélemlítés is, néha lovasrendőrök odavezénylése a koncertek előtt a tömeg felé, stb.

Ma van egyáltalán underground zene, ami lázít ezek ellen? Mert nem hiszem, hogy a Flour Tomi a zászló... De még ma is Bródy-szövegekre megy a tüntetés Orvbűn ellen. Meg azért a kemény és máig ható nagy filmeket is megrendezte, eljátszotta pár bátor ember. Legalább nekik nem kell szemen köpni magukat.

Ma mi van?
@Fabius: A CD lejáccóról és az Art of Noise lemezről nem is beszélve.
@AczélGyuribácsi:

Bárcsak... BÁRCSAK átláttam volna rajta már akkor, de azért nem vádolom magam. 14 évesen még saját magán, a saját életén se lát át az ember...
@kifordított nagyanyó:

A krinolin nem kolbász.
A gulyáskommunizmus nem demokrácia.

Szerintem ezek evidenciák és nem vitaforrások. De ahogy érzed. :-)
@Ergosum: Én is ezt mondtam, aritussal. Most meg azt olvasom tegnap, hogy majd mingyá megegyeznek a jó cárral pár lényegtelen dologban kell még összecsiszolódni és happy end!

Szavazza most is a marhaságaikat, mint írta a HVG, nincs és nem is volt a frakciónak gondja Ángyánnal, halleluja.
@Ergosum:

"Technikai koalíció a jobbikkal..."

W T F ? ? ?

Bocs... az LMP-s faszságokat én képtelen vagyok végignézni-hallgatni-olvasni...

Remélem, eltűnnek a süllyesztőben, ők jobban odavalók az SZDSZ-nél...

Bár igazából nem lep meg, az LMP mindegyik antidemokratikus erővel összekacsint, szart se ér az egész párt.
@Fabius: Krinolin a keskeny parizer, nem? Én szerettem. nem mindig de néha megkívánom, ha nagyritkán látok.
@a szív fészkei: Nem, mert a krinolint meg kell főzni, a parizert nem.
@King of Shadows: Az általuk kisajátítottak, az általuk gyakorolt módon undorítóak. És nem az eredetiek, tehát megvethetem a talmit...

Mutass normális hazaszeretet és tisztelem: Radnóti megy munkaszolgálatra Arany-kötettel, az hazaszeretet, Fischer Iván gründol egy remek zenekart és világsikert arat Magyarországnak is a színvonallal, a munkájával, az hazaszeretet. Fent említett római nő fordítja le a nagy és jó magyar regényeket olaszra, az hazaszeretet.

Uszítani a szomszédok ellen, hazugságokkal és giccsel tömni az emberek fejét turulostul, az nekem nem.

És ugyanez a többi felsorolttal is. Amit ők nyomatnak, az nem polgári, hanem annak nyomorult karikatúrája.
@Penivaldes: Valamint nem felejtendő: kádárkori ígéretekkel lehetett meghülyíteni azembereket. Mér' kerülne pénzbe orvos, oskola? Hiszen kádár apán alatt sem /hazúgság, de a szavazók kétharmada elhitte. Szívesen közszemlére teszek olyan - baráti körben fellehető indexet, melyben fellehető: tandíj leróva pöcsét./került pízbe.
+ a mai oligarchák is ottan szocializálódtak vala: állam emlőin lógva, kiskapukkal lehet gazdagodni. /Majd nézünk, mint Rozi a moziban, amikor a minimálbérre bejeletett munkáséveink után minimál nyuggerek leszünk. A mocsok multi bezzeg bejelent, mert Viktor ráküldi a NAV-ot./
@KG2000: Ez az állítás nem igaz. Az 1997-ben szültem, 2000-ben mentem vissza dolgozni, NEM állami céghez, a versenyszférába, ahová vissza is vettek, fintorgás és próbálkozás nélkül. Még az a kolléganő sem akart megköpködni, akit közben a helyemre vettek fel, és mindvégig abban a tudatban dolgozott, hogy csak ideiglenesen tölti be a munkakörömet.
Az más kérdés, hogy köszöntem a lehetőséget, és a közös megegyezéses felmondás után új meló után néztem, a cég által kiadott szabadság + felmondási idő alatt.
@belekotty: Hát én unortodox módon volt, amikor nem főztem, csak ettem.
@Di622:

JAJMÁR.
Ki az az agyament, hülye, imbecilis idióta MARHA, aki elhitte... BAZZ, E L H I T T E (!!!), hogy ez a faszfej miniduce minihitler és minisztálin észreveszi a kisembert??????

Na azokat tutira gyámság alá helyezném... az biztos.
@a szív fészkei: "A Férjem védelmében-soriban van egy - eléggé irritáló - ügyvédnő figura, aki kétszer szül és nevel gyereket jóformán meló közben is. Ki is használja a terhesség előnyeit, ha az érveit már nem veszi a bíró figyelembe, és a pár hónapos kiskölykét is cipeli magával minden tárgyalásra, ügyfélhez, irodába - ott szoptat, ahol éri. Ez se normális a kicsinek, aztán van egy egy alak, aki meg férfilétére otthon marad a kicsijeikkel, mert az asszonya valami űrprojektben vesz részt, ami nagyon fizet.

A faszi is kihasználja a kisgyerekes apuka státuszát a nyomozásai közben - egy csecsemővel ugye mindenhová beengednek, segítenek, amíg a többiek ünbüngyümködnek a babával, addig ő kutakodhat, mert senki nem figyel rá."

De ez a normális, üdvözöllek a piacgazdaságban. A párom is hordta magával mindenhová a gyereket (akkor még nem ismertük egymást), oder anyós vagy a húga vigyázott rá. Ahol meg ketten vannak ott teljesen természetes, hogy akinek fontosabb munkaköre van/többet keres, az dolgozik, ugyanis még mindig PÉNZBŐL ÉLÜNK. Puszira nem adnak semmit a boltban. Abból zabáltatod, ruházod a gyereket, magadat; abból igyekszel minél élhetőbb körülményeket teremteni a gyereknek meg egyáltalán a családnak. TEHÁT: az első a MUNKA, mivel abból van PÉNZED. És ha fel akarod oldani a dilemmát és ketten vagytok, akkor teljesen természetes, hogy a jobban kereső megy vissza dolgozni. Haverom könyvesboltban dolgozik, felesége vezető régész, teljesen természetes volt, hogy a gyerekük születése után ő marad otthon GYES-en és nem a felesége, akinek muszáj vezetnie a projekteket.

Tessen gyakorlatiasan gondolkozni, nem érzelemközpontúan:))
@a szív fészkei: Igen, ezt mondom én is. Akkor végül is ugyanarról beszélünk. :)
@a szív fészkei:

A krinolin és a parizer csak távoli rokonok, legalábbis hivatalos elkészítésük és alapanyagaik szerint.

A parizer és a virsli I.o húspépből és satöbbiből készül, a krinolin és a szafaládé csak II.o -ból. Magyarul abból, ami már parizernek sem jó.

Kádár apánk találmánya, kolbászhelyettes rendszerjelkép.
@Ergosum: Nem tudják, milyen a szabadság nélküli világ, írod. A mostani fiatal generációk azt sem tudják, milyen a létbiztonság. Nem rosszabbak fikarcnyival sem bármilyen elődöknél. Alkalmazkodnak, életképesek. Már, ha.
Igen, szeretik a nagyit, csípik a retrót de talpon kell maradniuk és erre sem a szüleik, sem a nagyszüleik nem tudják őket megtanítani, mert megváltozott a világ.
Én 39 vagyok. Elképesztő biztonságban nőttem fel, minden szempontból. Mit adtam ebből a gyerekeimnek? Annyit, hogy egymást mindig szeretjük és elfogadjuk. A többi majd lesz valahogy.
@orient: Na igen. Ehhez képest mekkora haladás az, hogy most meg sem álltunk az időgéppel a turulig. :)
@belekotty: 56-ot is kisajátíotta az orvbűni jobbszél, amelyik miatt az orosz invázió nem sokat váratott magára akkor..
Mert azért csak a szadeszban voltak Litván, Vásárhelyi, Halda Alíz, a kivégzett Gimes Miklós élettársa, Mécs,Göncz, Eörsi - szóval a letartóztatottak, aki valóban ott voltak és tettek valamit. Akiket aztán a sároztak és vádoltak a frissen előkerült hősök...

Akiknek még 56-os intézete se lehet, csak a Schmidt Marcsi-féle Terror Háza létezhet. Elég érdekes 56-értelmezés és lenyúlás.
@szőlőbányász: "Majd nézünk, mint Rozi a moziban, amikor a minimálbérre bejeletett munkáséveink után minimál nyuggerek leszünk."

Nekem ez is magas, mint a Himalája, de lehet, hogy csak én vagyok hülye. A nyugdíjat mindenki befizetheti saját maga után, visszamenőlegesen, akkora keresetre, amekkorát akar. Csak az a megkötés van (volt?), hogy a nyuggermaximum fölött nem lehet(ett?).

Ezt senki sem tudja, vagy csak sz@rik rá mindenki? :S
Itt a bizonyíték arra, hogy Orbán orvosi kezelésre szorul. VIDEÓ: www.vagy.hu/tartalom/cikk/3204_miniszterelnok_mozgasban
@Prof. Dr. Simon Templar: Ez így van, mi a problémád? Azt meg engedd meg nekem, hogy a nyugati piacorientált asszonyok azért igenis irigykedtek ránk, a szaros senkikre azért, mert babázhattunk pénzért. Cserháti Zsuzsáéknál is a férj - szerelő - maradt otthon GYES-en, mert a csajnak akkor még futott nagyon a szekér és kihasználta.
@piglet is shine: nyilvánvaló, hogy a cégek (állami vagy magán, mindegy) ilyen viselkedése az ország folyamatos lecsúszásával van összefüggésben (ma az ország gazdasági állípota lényegesen rosszabb, mint 200-ben), másrészt minden cégnél vannak aljas főnökök és beosztottak. Egyébként pedig 2000-ben az első Orbán-kormány kormányzott:))))
@belekotty: Akkor ezzel mit is akarsz mondani, hogy az SZDSZ fényes sikert ért el 2010-ben, és a legnagyobb támogatottságú párt? Az SZDSZ 2010-re totálisan megbukott és nulla lett a támogatottsága. Ez tény.
@saravad: Az összes kölyköm most kapja pofán a tuti létbizonytalanságot. Hogy kurvajó végzettséggel, nyelvtudással, külföldön tanulással, kibélelt értelmiségi fészekből indulással, nagyon sok melóval is pofára lehet esni, utcára lehet kerülni. Ha nem vagy csókos és ezeknek ők sose lesznek csókosai, ennyit tényleg elértünk nevelésben. ;-DDD

Maguk bőrén tapasztalták, de már az apjukén, az enyémen is kicsit. Azért ezek a dolgok már minket is érintettek, látták a hatásukat.

DE azért annyira fasza állásokat kádáriban se az utcáról jövőnek osztogattak. Oda is kellett csókos, hogy jó elvtárs szóljon érted, blabla. Meg a párttagkönyv se árott. De tény, a középmezőnyben a langyos szarban mindenkinek jutott kis hely, erre ügyeltek és volt a KMK amúgy is. Melózni - ha csak papíron - kellett mindenkinek.
@saravad:

Én fővárosi vagyok, nem tudom mit jelent a szegénység (remélem nem is fogom megtudni). A környezetem is hasonló emberekből áll.

Én azt tapasztalom, hogy a mai fiatalok sokkal kevesebbet kapnak "értékből", mint a mi generációnk kapott. Nincsenek igazi barátságok, nem tudnak beszélgetni egymással, nem tudnak figyelni egymásra. Márpedig ezek sztem elég alapdolgok a későbbiekre. A mai beszélgetések nem tartalomról, életről, érzésekről szólnak, hanem arról, hogy ki melyik pályáig jutott el a legújabb gyilkolászós videó játékban, hol lehet cuki push-up melltartót venni, stb. Sokan úgy mennek tengerpartra nyaralni, mintha a másik kerület játszóterére ugranának át. A példaképek a tv-ben látott szilikonos plasztikcicák és társaik. És ez a mi hibánk.
Mert a demokrácia számtalan lehetőséget adott nekünk, de kényelmi szempontból csak a csillogó felszínével élünk. Mutogathatunk a múltra, de ezt a 22 évet mi pocsékoltuk el, és mi tettük ilyenné.

Én ez ellen a rendszer ellen a magam módján tudok küzdeni.
Nyáron nálunk napi szinten 7-8 gyerek van. A gyerekeim barátai. Beszélgetek velük, odafigyelek rájuk, terelgetem őket. Én ennyit tudok tenni a jövőért.
@King of Shadows: Te az fel sem tételezed, hogy nem mindenki versenyszféra kivételezett fizuját kapja. És a minimál feletti zsebbe menő is épp arra elég - ez volt pl. újságnál, ahol a férjem dolgozott - hogy megéljünk egy viszonylag közepes szinten. Félretenni arra, hogy majd jól befizetünk magasabb nyugdíjra két gyerek mellett nem telt.
Off: most látom, mennyi nő van itt! Ki hagyta nyitva a konyhaajtót, már megint? XD
@kzoltana: Inkább ez a bizonyíték arra hogy orvosi kezelés alatt áll. A mellette ülő tökéletes kontroll, látni hogy minként kellene viselkedni az adott helyzetben.
@Fabius: :) ez deszép! jok vagyunk! dübörgünk:)
@Fabius: tuggyuk

sör nem ital,
az asszony nem ember,
a medve nem játék...
@Ergosum: Jó a gyerekeidnek! ;-D Amúgy igen, hiszem én is, hogy a család - nempofázással - a magatartásával nevel. Hogy látják azt, ogy te és a férjed, a barát köröd, stb. milyen értékeket tartotok fontosnak, de nem a rizsaszórás szintjén, hanem átélve. A gyerekeket nem lehet átverni rögönyszemük van.

DE a plázavalóságot azért meg lehet kérdőjelezni, noha én is szeretek császkálni bennük, ha venni már nem is futja onnan. Anyám mellett áll a West End, útban felénk a Mammut. És mégsem ara hajtanak a kölykeim, goy csak onnan és csak a mindig legújabbat, legdrágábbat mindenáron. Bemész, leveszed a trendet, élvezkedsz a látványon, aztán mérlegelsz, mire jut, mire nem, pont ara kel-e, ha igen,miért, ha nem, miért nem... Ezt azért meg lehet tanítani szerintem.

Utána, hogy mit érdemes vállalni sok pénzért, új cuccért. Mennyire és egyáltalán el kell-e adnod magad. Azért a gyerekek értelmesek és alapból tiszták.
@Ergosum:

"Mutogathatunk a múltra, de ezt a 22 évet mi pocsékoltuk el, és mi tettük ilyenné."

A demokráciát nem elég óhajtani, művelni is tudni kell. Nekünk is meg kell(ett) tanulni a saját bőrünkön. Az elmúlt 22 év sokaknak arról szólt, hogy a gulyáskommunizmus után a szabadon választottaktól várták, hogy füstbe ment tervekkel elkápráztassanak és eltartsanak.

Mára - talán - jutottunk el odáig, hogy a tudatosabb és zseben kívüli elvárásokat megfogalmazni képes választói réteg egyáltalán alakul.
@a szív fészkei: Jó, de az teljesen más. Feltételezésem szerint, nálatok nem is volt olyan, hogy "Köcsög a főnököm, mert nem jelent be!". :) Én azokra gondolok, akik azon panaszkodnak, de csakazér' sem hajlandóak kifizetni a nyuggerjárulékot önmaguk után. :)
@Fabius: Ne a múltra, hanem a jövőre mutogassunk! Nem én és nem te akartad ezeket a hiteleket, amik ide juttatták az országot. Én a jövőben nem arra akarok dolgozni, hogy mások által(politikusok) felvett és saját céljaikra elköltött IMF hiteleket fizessek. Fizessék a politikusok és a bankok, biztosítók, stb... intézmények!
@Ergosum: Hát nem tudom...
Minden korosztály átéli, hogy az előtte járók a fejére olvassák, ti vajon milyen felnőttek lesztek...aztán kiderül, nem rosszabbak, mint az elődeik, csak a körülmények változtak. Persze, hogy játékokról és push-up-ról szolnak a beszélgetéseik. Mi vajon miről beszélgettünk? És az elődeink hogy vélekedtek arról? A maiaknál is lesznek barátságok, és szövődnek szerelmek, csak nem a szemünk előtt...
Türelem...
@King of Shadows:

"Ki hagyta nyitva a konyhaajtót? "

Pimaaaaaaaaasz:))
@King of Shadows: Van millió - leginkább magyar vállalkozók között - köcsög főnök, aki valóban nem jelent be és annyit ad, hogy épp megélj, tán mondjuk kifizesd a TB-ét és slussz. Ha korrekt bejelentést pedzegetsz, megmutatja, hol az ajtó. Ahogy te is a konyháét, megyek is szilvásgombócot gyártani. :-DD
KG2000 2012.11.06. 13:45:34
"@AczélGyuribácsi: Ha már Kis Jánost idézed.." ((a többi szöveg ostobaság...)

Szóval, komám én nem IDÉZTEM Kiss Jánost, hanem a nevét írtam bele a történetbe. Remélem hoffmannrózsa nem fogja a magyar nyelvet is meggyalázni, így az "idézés" jelentése is marad...

Amit írtam, és ami számodra feldolgozhatlan volt, hogy a kis ostoba falusi focista AKKOR, mint full liberális, Kiss János seggében nyomult, leste a nála ezerszer tanultabb filozófus minden mozdulatát!
EZT cáfolod?
Ha nem, akkor otthon okádd ide az szdsz-szel kapcsolatos üldözési mániádat!

Egyébként nem tudom hány éves vagy, de én elég jó emlékszem a 80-as évek elején a szamizdat olvasgatására, Kocsiz Zoltán szerepvállalására és az egész akkori világra. Emlékszem, hogy olyanok, hogy orbánviktor, sehol nem voltak!
Jól elvoltak a langyos-meleg KISZe-es diákságukkal, az ostoba vitáikkal, a focizásaikkal stb.
Én azért továbbra is firtatom a másodosztályú focista katonaéveit, a hatalmas pofagép pálfordulását, a BM-s elvtársakkal folytatott titkos beszélgetését!
Jó lenne tudni, hogy mennyi köze van mindennek egy újkori politikusunk "szárnyalásában"?
Mert ugye tudjuk, hogy a BM sok szálon építette ki a túlélés embereit...
Na mindegy, higgy csak a bolsevizmusban!
@KG2000:
"nyilvánvaló, hogy a cégek (állami vagy magán, mindegy) ilyen viselkedése az ország folyamatos lecsúszásával van összefüggésben (ma az ország gazdasági állípota lényegesen rosszabb, mint 200-ben), másrészt minden cégnél vannak aljas főnökök és beosztottak. Egyébként pedig 2000-ben az első Orbán-kormány kormányzott:))))"

Részben igazságod van, abban a részében mindenképpen, hogy a Fidesz kormányzott. De elsősorban arra az általad írt érvre hivatkoztam írtam a saját sztorimat, hogy a rendszerváltáskor kezdődött volna a cégek elqrvulása.
Nekem is igazam, neked is. Egyezzünk ki döntetlenben. :)

Azzal a véleményeddel azonban nem igazán tudok azonosulni, hogy a cégek ilyetén viselkedését az ország mindinkább lecsúszott állapota indokolja. Nevezz aljadék ballibsinek akár, de én pont a reciprokában látom a legfőbb problémát. Tisztességes, szilárd elvekkel bíró ember munkaadóként akkor sem tud aljadék gennyládává válni, ha esetleg az élete/cége múlik rajta. Alkatilag képtelen rá ugyanis. Tehát vagy rámegy az egészsége, vagy kiszáll. Ez itt a "becsődölt" version.
És van mindennek az ellenkezője, az elvtelen, másokon taposó, karrierista, érzéketlen és főleg tisztességtelen ember, akiből - egy kis szerencsével vagy jó kapcsolatok rásegítésével - percek alatt lehet manapság cégvezető, gyakorlatilag teljhatalommal bíró "boss".
Érdemtelennek hatalmat. Úgy látom, hogy pont ez a meghatározás az, ami leginkább ráillik a mai üzleti és politikai élet túlnyomó részére. Szerintem ez okozza - a kívülről érkező behatásokon túl persze, pl. globális válság - az ország folyamatos lecsúszását. Mit várjunk a cégvezetőtől, aki nulla hozzáértéssel vezeti a szekeret, és ha végképp nem megy, becsődölteti, és átül egy másikba? Miért kellene, hogy érdekelje, Gipsz Jakab a Nagypofon utcából miből fogja fizetni a lakáshitelét, a gyerek taníttatását, a rezsit? Leszarja. Nem az ő gondja.

És a legszebb az az egészben, hogy amikor Gipsz Jakab leül este a számítógép elé, hogy elolvassa a kedvenc blogjait, és kommenteljen egy jóízűt, elvégre attól, hogy egy munkanélküli nímand, és fogalma sincs, két hét múlva mit fog enni a család, véleménye még lehet, amúgy megőrülés és túlagyalás ellen pont jó a blogolvasás és reagálás, akkor attól függően, hogy jobbra vagy balra húzza-é a szíve, meggyőződése, hajlandósága, vagy ballibsi rohadéknak, vagy fityeszes narancsdroidnak, esetleg maszopos senkiházinak lesz nevezve.

Még itt, a legalján is képtelenek vagyunk megférni.
Bár lehet, hogy tévedek, és csupa cégvezető meg bankelnök írogat ide kommenteket. :)))
"... van idő, hogy a magyaroknak szánt pénz helyett a szerbek sürgősséggel állampolgárságot adjanak a bolgár férjnek, Andrian Dusevnek. Akkor ugyanis a férje jogán lehet szerb versenyző az amúgy magyar-szerb állampolgár Janics.

Baráth úgy gondolja, csúnya kijátszása lenne az egyébként laza szabályoknak, ha a szerbek ezt a lépést választanák"

:)))) UNORTODOX szebek :)))) megérdemlik a g*ci agyarok!

lepapírozzák a szerbek... átdobják az agyarokat mint sz@rt a palánkon...
vagy mint azeri baltás a dakota törzsfőt...

sportgeza.hu/kajakkenu/2012/11/06/elkurtuk_ezt_a_janics-ugyet/
Egyébként ha ez a majom tiltakozik a forradalmár jelző ellen, akkor mi a faszért áll ki március 15-n vagy október 23-án????
AZOK AKKOR FORRADALMÁROK VOLTAK!!!!
Ez meg ugye nem, sőt tiltakozik ellene!
Akkor mi voltál te kis nbII-es?
Egy komcsi családból származó tehetős TÚLÉLŐ?
BM-es beszervezett?
Mert ha nem akarsz forradalmár lenni, akkor nem vagy becsületes ember!
Ócska kis majom...
@Ergosum:
Szerintem többet nem is kell tenni, ennyit meg muszáj.
@nookedli:

Ezeket a hiteleket fizetni fogjuk. Te is, én is.

Egy halom pénzt elbasztak belőle kézen közön, de attól még tény: a 13. havi nyugdíjat, közszféra bért, kamattámogatott lakáshitelt fedeztek belőle, vagyis a döntő többségét megette és felélte a nép.

Innentől viszont az nem mindegy, hogy az állampapírra hozamként három hónap alatt fizetünk-e hozamként annyit, amennyit az OTP nevű kereskedelmi bank egy éves kötvényére fizet...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/dollarmilliokat_kaszalt_a_magyarokon_orbanek_szivesebben_latjak_mint_az_imf-et.535815.html

...vagy a piaci finanszírozásról lemondva a lényegesen kisebb kamattal számoló IMF pénzét fogadjuk el.
@Fabius: Az elmúlt 22 évet ki tette ilyenné? Én biztos hogy nem. Tettem a dolgomat, nap mint nap dolgoztam. Néha több maradt a zsebemben, mert kevesebb volt kicsit az adó, most meg semmi nem marad. Mindenesetre, amióta dolgozom, nem sokat voltam nyaralni és egyéb extra kiadásaim sincsenek. Csak egy robotoló hangya vagyok a gépezetben, mint a többi néhány millió magyar itt. Az egész népet érintő döntéseket tudok hozni? Nem. akkor az felel minden elqrt döntésért, aki meghozta.
Például azt sem tartom értelmesnek, amikor egy cég tulajdonosa vagy vezetője a munkavállalóin veri le a port. Mivel a munkáltató válogatja ki az embereket és ő is ellenőrzi a munkájukat, ezért ne rajtuk hajtsa be a "válságot" fizetéscsökkentésekkel. Sajnos ahogy hallom a legtöbb helyen így van. Ez az elqrt politika mindenki életére kihat és az fizeti meg, aki semmiről nem tehet. Aki meg összehozta, él mint a kiskirály az ellopott milliárdjaival.
@a szív fészkei: Az megint más helyzet, ugyanis, ha annyit ad, akkor a minimálbért sem adja oda, még feketén sem. :)

@Ergosum: @orica: Gondoltam, hogy erre rá fogtok repülni. Tökéletes tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FlameBait . :D
@piglet is shine: AKKOR DÖNTETLEN:)))

Egyébként én nem neveztelek libsinek.

Akkor először is lépjünk vissza egy jó nagy lépést. Valójában nem is tudjuk, mekkora ennek a visszaélésnek a mértéke, sem most, sem egy évvel ezelőtt, sem tíz évvel ezelőtt. Mert az anekdotikus elbeszéléseknek nincs bizonyító ereje. Attól, hogy Gipsz Jakabnét 2011-ben (vagy 2009-ben) 2. gyerekénél kirúgták, de 1. gyerekénél 200X-ben még nem, nem bizonyít még semmit.

Másrészt persze egyetértek, hogy nyilván nem minden főnök és nem minden kollega aljas, másrészt minden esetben az egyén felelős, nem pedig a körülmények. Az viszont szerintem továbbra is logikusnak tűnik, hogy a folyamatosan romló gazdasági helyzet egyre több főnököt visz el a rossz irányba még akkor is, ha ők felelősek. Az pedig, hogy konkrétan egy-egy főnököt/kollegát még mi motiválta a rossz irányba, azt aztán végképp nagyon nehéz tudományos alapossággal elemezni. pedig kizárólag egy átfogó elemzés segíthet. Amely persze sok időbe és pénzbe kerül. Az ördögi kör ezzel be is zárult, mert pénz az nincs.
@dr. Balta$ár: Te rasszista, Baráth Etele szoci, és még miniszer is volt. Úgyhogy ez az MSZP-SZDSZ-DK buktája.
@orica: Én most visszasunnyogtam, mert még főnek az ágyúgolyóim. :-DD Mégcsak nem is szülünk itt valami hasznosat csinálva by köteles Varga, tényleg skandalum!
@Fabius:

"
Mára - talán - jutottunk el odáig, hogy a tudatosabb és zseben kívüli elvárásokat megfogalmazni képes választói réteg egyáltalán alakul. "

Szeretném hinni nagyon, hogy alakul.
Éppen a Felcsutival készült interjú után gondolkodtam el azon, vajon hány ember gondolkodik így? Mit csinál a számos - nem saját észből, tehetségből meggazdagodott - Harpagon? Örülnöm kell-e, hogy Csányi a milliárdjaiból alapítványt működtet? Mit gondol Zelnik a kulturális kormányzatról? Talál-e követőre, a csak irigységgel, sandasággal találkozó mecénás?
Egyelőre több tudatos akadályt,kisstílűséget, sötét zsírbunkóságot látok, de én alapvetően optimista vagyok, és hiszem, hogy ez bizony szélesedni fog. Pillanatnyilag, az eredmény szempontjából közömbös is lehet a motiváció.
@nookedli: mindenki fizetni fog. S többet,mint eddig.atolcsy idei csomagjai havonta és fejenként 10ezerbe fájnak nagyjából. Orbán állampapírjaira nincs várható fedezet. Pár év mulva robbannak. (Pl. endresy.blogspot.hu/2012/10/gazdasagakarati-aknazar.html ). Nem kívánságműsor,mivel nem a primer termelés alapjára lettek elköltve. Ez van. Még akkor is, ha bátis jó részét még Antall verte szét.
Zorbán talált egy barátot is az EP-ben, aki legalább akkora jövőbelátó, mint ő maga youtu.be/CTVrncCG3NY :D

"In fact, you're gonna meet lots of communists in the next six months"
"You will see centralized economic planning ..."
"Wake up, Mr. Orban!"
@Dr. simonmondja.: A rózsadombi villa ( Bibó kollégium ) lakói egytől egyig káder gyerekek voltak, amit 1999-ben a Magyar Hírlap vagy 4 lepedőnyi oldalon taglalt. Ebben kerek perec megírta, hogy OV érettségi vizsgája inkább hármas mint négyes volt. Csakis az a + 100 pont a felvételin mert a mi kutyánk kölyke ( anyuka Fehérváron csücsült a pártbizottságon )juttatta be a jogi karra.
Sokat mond az is, hogy a Stumpf volt a mentoruk akinek az apósa Horváth István aki Kádár belügyminisztere volt. Lényegében az mszmp káderutánpótlását képezték.
Kövér a Fidesz megalakulásakor még az alapszabályba akarta foglalni, hogy a fidesz
szocialista irányvonal híve.Kövér nagybátyja a pápai Elekthermax párttitkára volt. Gondolom ő sem végzett a gimiben summa cum laude.
@GeoCracker: Tudom, hogy sajnos így lesz, de még most kellene tenni ellene. Ennél a lassú halálnál a gyors halál is jobb. Csak elnyújtjuk a szenvedést.
Lehet, a választások helyett más megoldást kellene választanunk. Meríthetnénk innen:
www.youtube.com/watch?v=Ohl_dA_zzz4

:)
@KG2000:

Gunyoros felhang nélkül, komolyan kérdezem: ha képes vagy normális hangnemben és érvelve vitatkozni - márpedig képes vagy -, akkor miért van szükséged arra az alávaló hangnemre, amivel pl. ma ide bejöttél?
Amivel egyébként nem az ideírogatókat, hanem kizárólag magadat alázod porrá.

Tényleg érdekel a válaszod.
@a szív fészkei:

Lehet, hogy King nem is tudja mi történik a konyhában? Csak szóbeszédből tudja, hogy nőnek ott a helye? Nem szeret enni?:))
Na engem is vár a tűzhely:))
@KG2000:
Csak egy picike megjegyzés: Az anekdotikus elbeszélések összesítését nevezik statisztikának. :)
Nem állítom, hogy hiteles kép rajzolható egy kommentfolyamból. De átlagolni lehet belőle. Márpedig az itt hozzászólók nem kis része rója fel azt a mostani törvényhozásnak, hogy kőbe vésték a Munka Törvénykönyvével a következmények nélküli szívatás és kirúgás lehetőségét.

Az átfogó elemzés nem is rossz ötlet. Kérdés, hogy ezt vajon milyen szempontrendszer szerint lehetne összehozni?
@Füzesi L. Sándor:
"Miért érzem, hogy az elmúlt 23 év alatt a
Fideszből valami félfasiszta/kommunista párt lett, ami egy gennyed kinövés itt Európa közepén!"

Amikor kirakta a libcsiket a pártjából (Fodor Gabi, Ungár Klára, stb.) akkor mondta először a párom, hogy tisztára olyan ez a dolog, mint amikor Sztálin csinált rendet a komcsipártban.
- Mondjuk mi a Nagy Imre hakni óta a helyén kezeljük a csávót.
@KG2000: Az SZDSZ 2010-re totálisan megbukott és nulla lett a támogatottsága. Ez tény.
Ez igaz de nem tudod,hogy miért. Csak abba gondolj bele, hogyan nyírta ki a kisgazdákat meg az MDF-t.
1. 2006 őszétől a fidesz minden fronton támadott ezzel is apasztva az SzDSz és az MSzP
szavazó bázisát.
2.Akik előre látták, hogy OV-nél mire megy ki a játék, hát inkább az MSzP-re voksoltak és nem az 5-6 %-os szdsz-re.
3. A sok megvezetett korábbi szdsz és mszp szavazó pedig önként és dalolva beült Orbán hintájába.
Itt volt a kutya elásva. Tipikus komcsi logika alapján kifundált szalámizás.
@bebe tv:

"Tipikus komcsi logika alapján kifundált szalámizás."

Ne hagyjuk azért a történetből magát az SzDSz-t sem: sajnos nagyon sokat tettek ők is azért, hogy erre a sorsra jussanak!
Ezt egykori szadeszes szavazóként mondom.
@AczélGyuribácsi: Abszurd dolgokat írsz. A Fidesz az SZDSZszel sok mindenben egyetértett egészen kb. 1992-ig, de volt néhány dolog, amiben nem. A Fidesz vezetői tisztelték ugyan egy ideig az SZDSZ vezetőit, de szó sem volt imádatról. Kis Jánosnak hamar mennie kellett az SZDSZ elnöki székéből és aztán az aktív közéletből. Ugyan miért is kellett volna akár egyetlenegy Fidesz tagnak kisebbségi érzése lennie Kis Jánossal szemben, aki politikai értelemben villámgyorsan megbukott? Filozófusokból pedig Dunát lehet rekeszteni, de valódi társadalmi problémát nem oldottak meg.
@bebe tv: Én, aki 1990-ben először és utoljára szavaztam az SZDSZre, állítom, hogy az SZDSZ azért bukott meg, mert egyetlenegy ígéretét sem tartotta meg, mindenben hazudott. CSAKIS SAJÁT MAGUKNAK KÖSZÖNHETIK A BUKÁSUKAT. Ilyen egyszerű.
Jelentem, - bár a másik posztnál felajánlottam - , mivel mégsem lettek ágyúgolyók a szilvásgombócok, (hanem sőt ;-)), tehát Orvbűn uralmának nem én fogok konok ágyúzással véget vetni most per pillanat. Sajna.
@bebe tv: Ja, és egy egészen egyszerű tény: az SZDSZ (a Fidesszel együtt) bizonyos értelemben jóval inkább antikommunistának tűnt, mint az MDF. Aztán egy év alatt kiderült, hogy egy lószart antikommunisták, és végérvényesen bebizonyosodott 1994-ben, amikor lefeküdtek az MSZPnek. Ezért hagyta őket el a 20%nyi szavazójuk. AZ ÖSSZES SZAVAZÓJUK ELHAGYTA!!!!!!!!!!!!! Az SZDSZ volt a "rendszerváltás" legnagyobb csalása, nagyobb, mint az MSZP, mert aki az MSZPre szavazott, az legalább pontosan tudta, mire is szavaz, az MSZMPre.
De esetleg még valamikor a túrógombócnál becsúszhat gikszer, akkor azok mehetnek a Hapciról lövedéknek a Parlamentre! De nov. 7-re ez nem jön már össze, ahogyelnézem.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Egyetértek.
Sajnos nagyrészt nekik (és Orbánéknak) köszönhető, hogy a liberalizmus mára szitokszó lett hazánkban. Nem is tudják sokan, hogy mit is jelent valójában.
Bár mondjuk ez ebben az országban nem is annyira kirívó, hiszen nálunk a
jobboldal inkább szélsőbal, a baloldal inkább jobboldali, az LMP, mint zöld párt, inkább szürke, a konzervatív nálunk képmutató farizeus, közép pedig nincs.
@KG2000: Ja mert nem akart a még sokkal hazugabb és tolvajabb FideSSre szavazni.
@a szív fészkei:

Szilvásgombóc/
ó-ó-ó-ó!
Felszín édes hó...
Rajta aranyszínű morzsa!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó,
Megkóstolható!
@orica: Mit alkotsz? Én a hazáért senyvedtem mostanig. De megevősre sikerültek.

Amúgy ez a kádárizgatás előhozta a nosztalgikus énemet így grízes tésztát is csináltam a maradékból, ami finom lett. :-DDD Még mi volt menzakaja? Bár oda én nem igazán jártam.
@Ergosum: Ja, én is szeretem a Padlást, meg Tábori Nórát a fazékkal. Láttam is anno.
@dr. Balta$ár: :-D
"és könnyen lehet, hogy a következő választásokat Orbán Viktor helyett a vele azonos magasságú és habitusú Mickey egér nyeri majd."

Talált, süllyedt.
@KG2000:

A rendszerváltás legnagyobb csal(ód)ása a Fidesz volt.

A "tiszta lelkű" ifjak, akik elhitették, hogy koruknál fogva nincs múltjuk, akik bár sokak számára radikálisak voltak, de megtestesítették a lázadó ifjúságot, akik sarkánál fogva fordítják fel a világot. Ezt persze mint látjuk meg is tették, csak vagy ők, vagy a világ állt rossz irányban, ezért most hullik ki minden a zsebünkből.
@a szív fészkei:

OFF
Elég jól főzök, kivéve, amiben túró van. Ez már valami fóbia lehet nálam. Még a túrós tésztát is képes vagyok elrontani:)
De nem adom fel, bár a férjem mindig mondja, hogy szépen készítsem ki a túrós cucc hozzávalóit, majd egy mozdulattal söpörjek mindent a kukába, legalább az időn és a mosogatáson spórolunk:)
@KG2000: Azért az MSZP messze nem az MSZMP. Már csak a jelentősen eltérő körülmények miatt sem lehet az, még akkor sem, ha egyébként az akarna lenni.
Ehhez mit szóltok? szabotazs.blog.hu/2012/11/02/netes_cenzura_magyarorszagon Mert lesz a kemény nem a vídia, ha tényleg meghozzák ezt a törvényt. És amennyire be van szarva ez a csürhe, meg fogják szavazni ezt is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Napközis piskóta még mindig van, a gyerekeim imádják.
Meg olyan kajákat, amiket itthon meg nem ennének: pl. spenót, paradicsomos káposzta.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Idézet onnan:

"Amennyiben az állam elleni bűncselekmények közül, a lázadás esetében ezt így értelmezi majd az NMHH. Szóval Vastagbőr, Vincent, Varánusz, Pézsma, Kard, Kettős Mérce, de úgy vélhetően en bloc a neten mindenki, ideje felkötni a gatyát!"
orbánnak és a fides mafiának:

...én sem a rencer ellen harcolok, hanem azok ellen, akik csinálják (vörös/barna/zöld/narancs komcsik)...

a rencer felőlem maradhat is pl a tízes számrencer...
de az összes büdös rohattt komcsi mindenestül tűnnyön el!
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): igen, kömény lesz, már amikor pedzegették akkor is felhoztuk páran, sima 1984, nincs mese, erre mondta Fabius hogy ha tényleg a netes ellenvélemény kinyírására fogják használni /miért is ne használnák, hisz az eszközök azért kellenek, mert célja van vele az embernek, hát még a fidesznek/ akkor viszi a blogját kűfődre. Csak félve teszem hozzá, a kommentelőkkel együtt, mert akkorra már épeszű ember nem marad itt.
@Ergosum: Peninek múltor volt egy jópofa túrósgaluska receptje.

Na ez sem semmi: magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/nepszavazas-lesz-horthy-ellen-82367

[..]" A Horthy tér ötletét bedobó jobbikos képviselő 216 érvényes szavazattal került a képviselő-testületbe.) Az egyik aláírásgyűjtő aktivista optimista: úgy tapasztalták, hogy Gyömrőn sokkal többen ellenzik a Horthy teret annál, mint ahányan aláírták a népszavazási kezdeményezést. Az aláírások hamar összegyűltek, annak ellenére, hogy Gyenes Levente polgármester nem hagyta szó nélkül a kezdeményezést: mint a magyarnarancs.hu-n korábban bemutatott videofelvételen is látszik, a polgármester felhívta a lakosok figyelmét, hogy amennyiben aláírják az íveket, úgy beazonosíthatók lesznek.

Az aktivisták még az aláírások leadása előtt beadvánnyal fordultak az önkormányzathoz, hogy saját hatáskörben vonja vissza az átnevezést, és ezzel spórolja meg a városnak azt a 4 millió forintot, amibe a népszavazás kerül – ezt azonban nem támogatta az önkormányzat." Már fenyegetne a drága polgimester. Aranyos, nem? Regisztrációs szitu előrevetítése.
@aranyhorcsog: amugy felháborítónak tartom hogy a rohat cionista Micki Mausz legyen a kormányfőnk...

mongyuk drorbánhoz képest pl Vitéz László a palacsintasütővel, nagy előrelépés lenne... meg a pedigréje is jooo...
@Ergosum: Néha a lányom hazahoz maradékot az oviból: stokeráj /sárgaborsópüré/, paradicsomos káposzta, azt soha, akkor inkább a halál, sóskakrém, az ehetetlen volt tényleg. De van, ami sikerül és nagyon kreatív neveket adnak: Verdi leves...

Én is szerettem a piskótát. ;-DD
@KG2000: Saját maga vonult vissza az aktív politizálástól. Miket hordasz itt össze? Orvbűnt az azav arta, hogy a FideSS a Szadesz mellett csak kisöcsisajt lehetett mindig és mindenhol. Meghalta magát Antall, - miután úgyis együtt mutyiztak a Tisztiházon - hát észrevette a kínálkozó vezéri űrt a jobber térfélen és átment a damaszton. Ennyi, nem több.
@a szív fészkei:

A piskóta és a puding a két legnagyobb találmány. Mindkettő pillanatok alatt összedobható és ezer módon lehet variálni őket. Sok gyerekes családnál kötelező darabok:)

Na mentem, mert éjjel jön a Fogtündér és nincs semmi apróság itthon:)
@a szív fészkei:

mondd ki ez a 2000 kilógramm izé...új troll vagy csak unatkozik és szurkapiszok

brühühühühü
@KG2000: nos, tegnap az is kiderült, hogy Orbánnak is csak annyi baja volt a Kádár-rendszerrel, hogy nem lehetett belőle elég gyorsan Kádár... de mostanra kezdi megcsinálni magának azt a pozíciót.
@KG2000: Mi mindenben hazudott? Még jó, hogy Orvbűn igazat mond, mert akkor értem, hogy miden szó mást jelent nálad, mint ami a valódi értelme.

Elkurvultak, de nem hazudtak és nem hazudtolták meg a lényeges elveiket azért. Ja, megtűrtek simliseket - de nem Simlicska alapított magának pártot, mint a FideSSnél történt - hatalmi harcoknak nem bírtak ellenállni, felszalámizták magukat, de nem fordultak mindig az aktuális hatalomhelyzet felé olyan sebességgel, mindig hátraköpve, mint Orvbűn.

Szar, csakis karrierista embereket engedtek érvényesülni - mert Kis épp nem akart alászállni a bugyrokba effektív parlamentben politizálni - és ez lett a vesztük. DE a FideSSnél meg effektív a szaremberség a kritérium érvényesülni. De hörögj még: eemúttnyócév, fújszadesz, aztán a mai trágyadomb meg illatozó rózsabokorrá lesz mindjárt ettől.
@a szív fészkei:
Például finomfőzelék, boááá...
Heti legalább egyszer előfordult a menzán.
Ilyenkor a suli egyik fele degeszre ette magát, a másik fele éhen veszett. Én a fitnesz-szekcióhoz tartoztam. Még ma sem bírok rágondolni öklendezés nélkül...
@piglet is shine: Ja, az tényleg emberiség ellenes bűntett kategória. Ki találta ki??? Hágában lenne a helye.
@a szív fészkei: Na persze, visszavonult. Mert nem volt más választása.

A Fidesz népszerűsége pedig 1992-ben 40%-os volt a közvéleménykutatások szerint, vagyis jóval magasabb, mint az SZDSZé. Ennyit a "kisöcsisajtról". Az SZDSZ-Fidesz szövetséget pedig az SZDSZ rúgta fel, mivel összeállt az MSZvel, amit a Fidesz nem akart semmiképpen. Egyébként pedig a Fidesz is lehetett volna koalíciós tag az Horn alatt, ha akarták volna. Az, hogy POLITIKAI BŰNCSELEKMÉNY volt, hogy az SZDSZ összeállt az MSZPvel és az, hogy a Fidesz sohasem árulta el a rendszerváltást, az éppen a 2010-es választások bizonyították, amikor az SZDSZ 0%-ot ért el. A választók meghozták az ítéletet. A választól hosszú távon RENDKÍVÜL BÖLCSEN döntenek, én magam is meglepődtem ezen. Sajnos csak hosszú távon.
@aranyhorcsog: Miki egér azért világhírű és elismert a maga műfajában, szeretik mindenhol. Vele szerintem jól járnánk.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): @Ergosum: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az gyönyörű lesz, ha erre használják!

Bár színházi berkekben ismert mondás, hogy "ha egy színdarabban a színpad tetején ott van egy revolver, az biztosan el fog sülni" (pongyolán és saját memóriából idéztem, sorry!).

Ez a törvény első olvasatban arra lesz alkalmas, hogy öncenzúrát generáljon.

Ám ez nem fog teljesen működni, ezért megpróbálják majd használni is. Hogy erre a mai nemzetközi környezetben mekkora esélyük van, nem tudom.

Korábban idéztem már egy másik kommentelőt valahonnan, miszerint a Fidesz a net miatt (is) fog elbukni, vagy legalábbis gyorsítják a blogok ezt a folyamatot.

Ha ezeket megszüntetik, akkor lesznek felháborodott hangok, de a "zemberek" többsége nem is fog erről hallani, vagy ha igen, közömbösen megvonják majd a vállukat.

(Még eljöhet a szamizdat blogok kora...?)

Még az jutott eszembe tök szubjektíve, hogy hallgatag Drugics a Rejtő-regényekben csak egyszer szólal meg: amikor egy kocsmában megjegyzéseket tesznek Melanie nevű létrájára.
H. Drugics nagykorú regénypolgár ekkor dühbe gurul, szétveri a csehót, majd lakonikusan ennyit mond:

"Minek köllött a létrát belekeverni?!"
Azért itt is vannak gyöngyszemek: www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111026-matolcsy-gyorgy-legjobb-mondatai-a-kormany-hivatlba-lepese-ota.html Az Origo is cenzúrázva lesz nemsokára ha ilyen cikkek jelennek meg rajta. A nagy testvér figyel...
NA VArga védi az IMf-et: index.hu/gazdasag/2012/11/06/hvszvkonf/ és fikázza BX-et. Mindig kell rázniuk a pofonfát.
Ez a diktátor egy mocsok ember.
Most beismerte, hogy nem a diktatúrával volt baja, hanem a vezetőivel. Mert hogy nem ő volt az.
Na és ki csinálta a diktatúrát? Hát az oroszok. A többiek kényszerből tartották fenn. Ekkora történelmi állatot még nem láttam. A diktatúráért nem hibáztatható sem Kádár sem más. Akkor az USA, 1956-ban "eladta" Magyarországot a szuezi csatornáért az oroszoknak. Előtte meg vesztesek voltunk a világháborúban Hitler oldalán az akkori jobboldal miatt. Az a jobboldal akkor kb olyan volt mint most a Jobbik és Orbán diktátor Fidesz-e.
Orbán Mocsok elvtárs. Lehet itt hülyíteni az embereket, de csak Fideszen belül, vagy az elmeosztályon. Ez utóbbi már úgy is nyitogatja ajtaját, és nem csak az, hanem a dupla-falú cella sűrű rácsozattal.
@a szív fészkei: Az ilyeneken már meg sem lepődök. Miért pont ne ezt ne ezt kozmetikázták volna. Pedig az országban két hét alatt rend lesz... by don Pintér. Ha másképp nem hát papíron.
@SzaGyu:

"Lehet itt hülyíteni az embereket, de csak Fideszen belül, vagy az elmeosztályon. Ez utóbbi már úgy is nyitogatja ajtaját, és nem csak az, hanem a dupla-falú cella sűrű rácsozattal."

Ideillő hír:

"Pszichiátriai problémával küzdő emberek ellátására alkalmas gondozási központ nyílt kedden Kispesten - közölte a kerületi önkormányzat."

hvg.hu/itthon/20121106_pszichiatria_kispesten
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Kész vagyok:))) Ennyi humort a Czeglédiből nem néztem ki. Megkövetem:)))
Gondolom már írták páran, nincs kedvem átnézni az összes hozzászólást, de azért még egyszer:

"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát. Ezek az Önök párttársai voltak. Kérem, hogy ezt ne felejtse el:"

Majd következő mondat:

"A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták, azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül."

Szóval megint egy "eu-n kívül is van élet" szintű ballib belemagyarázás, gratulálok a színvonalhoz.
Nahát, minő meglepetés!

"Több olyan részt is töröltek a TASZ szerint a Nemzeti Drog Fókuszpont éves jelentéséből, amely kritikusan írt a kormány drogpolitikájáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma későbbre ígért tájékoztatást."
...
Sárosi Péter, a TASZ Drogpolitikai programvezetője szerint "az ötvenes évek gyakorlatát idézi, ahogyan meghamisítják a tudományos adatokat a politikai célok érdekében."

hvg.hu/itthon/20121106_tasz_drogjelentes
@KG2000: Te másik bolygón voltál. Kurvára vitték a népszerűségi listát és akkorát zakóztak, mint ide Lacháza. Azzal pária, lenézett maszoppal szemben. Mg a lülön induló szadesszal szemben.

Utána ment be a Szadesz a koalába, nem együtt indultak, amint a hősies KDNP ugyebár. És nem éltek vissza a fölényükkel, mint most a diktatúra nagy barátja teszi.

Nem akart akkor sok ember a rendszerváltást sima gengszterváltássá silányító FideSSre szavazni, ez a titok: Tisztiház, baba, nem mond semmit?

Orvbűn apukának igen, abból lett bányászbékatulaj! Szóval mit és hogyan árult el kicsoda, talán ne te feszegesd a szelektív kis memóriaforgácsaiddal.
@Andal: De főleg azok csinálták, akikkel ma is egy pártban ül Orvbűn.
@Andal:

"A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták, azok az emberek, akikkel Ön ma is egy pártban ül."

És milyen rendes volt, hogy nem folytatta ilyképpen: ...ellentétben a Fidesszel, ahol nincsenek, lassan mondom, hogy jól értse: NINCSENEK egykori MSZMP-sek!"

Van valakinek tippje, miért maradt le ez a félmondat...? :o)
@SzaGyu: Eszükbe se jutott Szuez nélkül se ide bevonulni Magyarországért, amikor volt egy európai status quo a szörnyű világháború után 11 évvel. Ki akart volna egy ekkora kis nyersanyagban csóri országért egy újabb atommal súlyosbított harcot kirobbantani? Amerika biztos nem és soha nem is ígérte.

Ezt röfögte ugyan a Szabd Európa, de alapja semmi se volt.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Na, de csak eligazították őket végre, csodás magyarázatok vannak. Egy eszme ellen nem is kell harcolni, csak lecserélni az emberket benne.Ja. Hát kezd sikerülni neki a kádária 02. Csak sokkal szarabbul, mert Putyin elvtárs se öleli a keblére. Ergo óccó gáz, olaj sincs, ami akkor volt legalább.

Alijev kollégája legalább valami alamizsnát lök az uralma elviseléséért.
@a szív fészkei: Az biztos, hogy a 40% azért volt, mert a sajtó, amely 99%-ban az MSZ(M)P kezében volt, azt hitte, hogy összeállnak az MSZPvel. Mivel világossá vált, hogy nem, az MSZ(M)P sajtója nagy cinikus mocskolódással be is jelentette, hogy ejtették a Fideszt és mehet a kukába. A mocskos, disznó, terrorista, gyáva-gyilkos ÁVHsok tényleg azt is hitték, hogy 1994-ben eltűnik a Fidesz a politikai életből, de jól megszívták, mert a választók később fityiszt mutattak az ÁVHS-TERRORISTA, TOLVAJ-RABLÓ SZDSZnek meg az MSZPnek is).

Azt pedig, hogy az SZDSZ Magyarország legkorruptabb rablóbandája volt, amellett, hogy terrorista ÁVHsok gyáva bandája, maga Medgyessy Péter miniszterelnök BIZONYÍTOTTA be, amikor ország-világ előtt kijelentette: AZ SZDSZ TELE VAN KORRUPCIÓS ÜGYEKKEL. Rögtön le is váltották Medgyessyt, és a rablásuk (persze az MSZPvel együtt) még 6 évig tovább folyt. Ennyit a magyar történelem LEGKORRUPTABB BŰNBANDÁJÁRÓL, az MSZP-SZDSZről.
"A miniszterelnök szerint az Európai Unió bírósága a magyar bírák nyugdíjazásáról szóló ítéletével egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik, azt ugyanis a magyar Alkotmánybíróság már korábban megsemmisítette. Orbán Viktor ezt egy más témában tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón mondta újságírói kérdésre válaszolva."

"Régen láttam olyat, hogy a döglött kutyát fejbe vágják. Itt most ezzel a helyzettel állunk szemben, ugyanis a magyar Alkotmánybíróság ezt a jogszabályt megsemmisítette, következésképpen az Európai Bíróság egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik" - fogalmazott a kormányfő."

hvg.hu/itthon/20121106_Doglott_kutyat_vagtak_fejbe__Orban_az_EUb

Öööööö, akkor most mi van?
Lemaradtam volna valamiről?
Minden bírót visszatettek?
És az EU bírósági testületében is csak olyan hülyék ülnek, akiknek fogalmuk sincs az érvényben lévő magyar jogszabályokról?

Ja, nyilván így lehet, csakis így...
@KG2000: "Ennyit a magyar történelem LEGKORRUPTABB BŰNBANDÁJÁRÓL, az MSZP-SZDSZről."

A mondat helyesen:

Ennyit a magyar történelem 2010-ig LEGKORRUPTABB BŰNBANDÁJÁRÓL, az MSZP-SZDSZről.
@KG2000:

"Ennyit a magyar történelem LEGKORRUPTABB BŰNBANDÁJÁRÓL, az MSZP-SZDSZről."

Érdemes lenne upgradelni az infóidat a mostani vezetést is belevéve.
Máris módosulna a sorrend.
Vicces, hogy 1989-ben a Fidesz volt a Pozsgay-féle reformkommunista-nacionalista-nagyimreista vonal leghatározottabb ellenfele, ma meg Pozsgay fideszes. S eközben NEM Pozsgay változtatott nézetein.
@Andal: "A diktatúra nem az égből ereszkedett alá, hanem emberek csinálták"

Mint ahogyan most is. De ettől függetlenül Piktornak nem volt ellenére ezexerint a diktatúra.

"Szóval megint egy "eu-n kívül is van élet" szintű ballib belemagyarázás,"

Semmi belemagyarázás nincs. Csak értelmesen kell gondolkodni.
@a szív fészkei:

Rendszeres menzakaja volt a tarhonya. Annyira megutáltam, hogy azóta nem ettem, pedig az már jónéhány évtized.
Nokedli-ügyben is hosszú pauza volt hasonló okból, de megtanultam jót csinálni.

Alkotás: rántott gomba, mert gyerekem vega. Miután a falatnyi gombákat szereti, ez időigényes. Így csak akkor kapja meg, ha a mai fizika zh-ja sikeres:))

Bocs az off-ért:)
@a szív fészkei: Pozsgay meg Szűrös "befogadása" tényleg gáz, nekik is a börtönben lenne a helyük, viszont az msz(m)p viszont teljes egészében gáz, nem csak néhány figurája.

Gondolom akkor is ment a ballib őrjöngés, amikor 1997-ben Horn Gyula miniszterelnököt, Gál Zoltán házelnököt, Medgyessy Péter minisztert, Csehák Juditot stb. az ügynöktörvényben való érintettségük miatt az átvilágítóbíróság lemondásra szólította fel.

@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
kb 800ezer mszmp tag volt, a gond az, hogy felső vezetés (kb, pb) közül senkit nem zártak börtönbe, ítéltek el, tiltottak el a közügyektől, holott más országokban ez természetes volt, ott sem a mezei párttagokat ítélték el.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Most kimondta egy deklaráltan jobboldali is. De Andal elvtárs neked sem fogja elhinni... :D
@SzaGyu:

"Na és ki csinálta a diktatúrát? Hát az oroszok. A többiek kényszerből tartották fenn. Ekkora történelmi állatot még nem láttam. A diktatúráért nem hibáztatható sem Kádár sem más."

Ne viccelj! Kádár nem hibáztatható az ő SAJÁT rendszeréért?
Fabius!

reggeli posztnak:))) drorvbűn legújabb DAKOTA mondása:)))

a bírói nyugdíjazás miatti EU számonkérésre:
"fejbe vágták a döglött kutyát"ű

azaz a halott magyar jogálamot halotgyalázzák a rohat brüszel riták !
@King of Shadows:

A fideszesek engem baloldalinak tartanak. Fideszül ugyanis jobboldali=fideszes. Így aki nem fideszes, az csakis baloldali lehet.
@bebe tv:

"Lényegében az mszmp káderutánpótlását képezték."

Ez téves. A Fidesz igenis kemény, demokrata, antikommunista ellenzéki párt volt akkoriban. Anakronizmust a mai Fideszt visszavetíteni az akkori időszakra. Semmilyen káderutánpótlás nem volt, sőt üldöztetésben volt részük.
@SzaGyu:
"Akkor az USA, 1956-ban "eladta" Magyarországot a szuezi csatornáért az oroszoknak."
Az Egyiptomot megtámadó Nagy-Britanniát, Franciaországot és Izraelt az USA parancsolta vissza. Nagy-Britanniának még azt is kilátásba helyezték, hogy tönkre teszik a fontot, ha folytatják a háborút.

"Na és ki csinálta a diktatúrát? Hát az oroszok. A többiek kényszerből tartották fenn. Ekkora történelmi állatot még nem láttam. A diktatúráért nem hibáztatható sem Kádár sem más."
Az történelmi állatozik, aki leír egy ilyen mondatot. Nem piskóta.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Persze. :) Engem is. Ahhoz képest, hogy olyan messze vagyok a "proper" baloldalitól, hogy azok meg néztek már fasisztának is. :D Mondjuk egy vadlibának meg mindenki náci, aki nem szélsőségesen liberális... :D
@Andal: Igazad van nagyrészt, bár nem létezik "ballib". De emellett Orbánék kommunista-értelmezésével nem lehet jóízűen és cinizmusmentesen egyetérteni. Ők csak "genealógiai" alapon értik a kommunistát, sokan mások - köztük pl. én is - módszertani alapon: nem csak volt MSZMP-szekértoló, hanem bárki más is lehet kommunista, ha kitartóan küzd érte, ha úgy gondolkodik és cselekszik, mint egy kommunista.
A másik: Kövér László egyszer közölte, hogy nem is volt demokratikus ellenzék. De ha nem volt, akkor mikor küzdött egyáltalán Orbán, és hová tartozott?
@KG2000: Na jó, gyönyörűszépen teljsíted Navracsicska és Kumin lázálmait, kapsz majd buksisimit, prémiumot november hetedikére, de én kicsit meguntalak csillagvirág.

Valóban, tök igazad van, egy 5 %-os párt döntött el akkoriban mindent: sajtót, FideSS-ellehetetlenítését, korrupciós ügyek és Medgyessy eltüntetését, csak akkor miért nem ők álltak ekkora hatalommal kétharmadon?

Amúgy te a D 209-es szavára adsz? Mi vagy te, , kommenyista ügynök??? :-DD Hová jutunk, jó isten!!

Tahótlanítlak, szórakozzon veled más.
@Dr. simonmondja.:

"Valójában a rendszer tagja volt és
az apja bányaprivatizációját intézte
meg a saját lakáskiutalásait és helyezkedett, mert egész életében a köz pénzén akart élősködni."

Ha így lenne, nem azt csinálta volna, amit csinált.
@Andal:

"a gond az, hogy felső vezetés (kb, pb) közül senkit nem zártak börtönbe, ítéltek el, tiltottak el a közügyektől, holott más országokban ez természetes volt, ott sem a mezei párttagokat ítélték el."

Ebben egyetértünk, éppen ma délelőtt esett szó érintőlegesen hasonló gondolatokról itt a blogban.

Ám az alapállításod, miszerint "ballib belemagyarázás" nem állja meg a helyét.
Az a mondat azt jelenti, amit jelent.

Gratulálnod nem szükséges a színvonalhoz, elég, ha megpróbálod azt elérni.
Drukkolok neked! :o)
@a szív fészkei: Köszönöm, hogy ezt végre valaki ki merte mondani. A józanabb magyar polgárok se voltak nagyon oda 11 év után egy újabb háborúért.
@Fabius: damota kondás

"Fejbevágták a döglött kutyát - kommentálta Orbán Viktor az EU bírákkal kapcsolatos döntését"

hvg.hu/itthon/20121106_Doglott_kutyat_vagtak_fejbe__Orban_az_EUb

1et értek a baltás drorvbűnnel... a magyar jogálam = döglött kutya...

éjjel ölték meg, álmában !!! csak nem baltával???...
navajjonkik.... igen, a komcsik...
és akkor ebbe rugdos bele az eu?
szerintem csak lélegeztetőgépezik a döglöttkutyát...

azt hiszem ezzekkel a mesteri képekkel már tcc posztot írni:)

a 1/2melót én elvégeztem, vagy 2/3ot is... 5kor jövök:)))
@a szív fészkei:

"És a magyar bíróságok is olyan hülyék, hogy nem létező dolgok ellen hirdetnek ítéletet?"

Ez télleg elképesztő!
Hát itt má' senki sem figyel arra, mit mond, pláne gondol(!) a Kedves Vezető???

Oszt csak úgy vagdossák sorozatosan fejbe azokat a szerencsétlen qtyákat! :o)
@orica: DE enni azért csak kap valamit, ha ne adj isten... :-))) De ha a te fiad, akkor biztos okos, mint a nap. És az anya mindig biztos ugyebár.
@KG2000: "Az SZDSZ-FIDESZ szövetséget az SZDSZ rúgta fel, amikor összeállt az MSZP-vel."
Az Szdsz és a Fidesz szövetsége a 2002-es választások előtt már szorosnak nem volt mondható. A Fidesz 1998-2002-ig tartó regnálása alatti ellenszenves megnyilvánulásai vezettek okként a 2002-es bukásukhoz.Emlékezzünk arra a lekezelő, pökhendi stílusra, mely azt az időszakot jellemezte. Azt az atmoszférát az állampolgárok nem voltak képesek tolerálni. A Fidesz kormányzás elemzéseinél már nem jelennek meg ezek a hangulati elemek, kisszerűnek tűnnek, ennek ellenére meghatározóak voltak a választók körében. Az Szdsz ezzel nem azonosult, tehát túl nagy szövetségesként sem állt a Fidesz mellett.
Az Szdsz-nek a politikai életben való jelenlétéhez volt szüksége koalicióra lépnie az Mszp-vel.Ezek után betöltötte a mérleg nyelve szerepet, mely jelentős döntési poziciót jelentett a számára. Ez a szerepe nem keltett rokonszenvet a választókban, annál is inkább, mert a liberalizmus égisze alatt olyan gazdaságpolitikai tényezőket kívánt alkalmazni, melyek újszerűek, néha radikálisok, testidegenek voltak az országban.Lásd pl: az öngondoskodó állampolgár szlogent, a szociálpolitikai megfontolásait.
Időközben az Szdsz-en belüli törésvonalak is előjöttek, népszerűségükez ez nagymértékben ásta alá, választóik bizalma gyengült és eltávolodtak e párttól.
Tehát a Fidesz és az Szdsz viszonyát nemcsak a koalicióra lépés határozta meg, hanem számos egyéb tényező is.
@a szív fészkei:
"Utána ment be a Szadesz a koalába, nem együtt indultak, amint a hősies KDNP ugyebár. És nem éltek vissza a fölényükkel, mint most a diktatúra nagy barátja teszi."
Az eső MSZP-SZDSZ kormány azzal kezdte, hogy (3 hónappal az önkormányzati választások előtt) módosította a 2/3-os választójogi törvényt.
Majd meghozták a maguk médiatörvényét (szintén 2/3-os törvény), aminek 2010-ig ittuk a levét.
Alkotmányozni azért nem alkotmányoztak, mert Hornék nem tudtak minden kérdésben megegyezni a notórius kötözködő SZDSZ-szel. Egyébként szándékukban állt.
@Mariann19: + 1

Te is kiszabadultál a konyhából végre!! :-DD De ez a kreatív történetírás eléggé meredek. @Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Mikor szokott figyelniarra, amit mond a frázispuffin kívű? Az ő szava szentírás, nem kell boncolgatni, csak nyelni, mint kacsa a nokkedlit. (azt szeretem, mármint a nokkedlit. Fiam spanyol barátja egészen beleszeretett a műfajba, amikor itt járt: mindenhez azt akart enni.)
@a szív fészkei: Lehetőségük se volt beavatkozni, mert Kelet-Európában a Varsói Szerződés erősebb volt a NATO-nál, főleg a szárazföldön...
@J.László: "Egyébként szándékukban állt. "

Valami forrás?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nem én nem vagyok bent a körben teljesen. :) viszont így kitudakoltam a véleményeket:)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"Az a mondat azt jelenti, amit jelent."

Szvsz azt jelenti ez a pár mondat, hogy nem egy megfoghatatlan fogalom ellen kell küzdeni, vagy épp mögé elbújni ("nem vagyok bűnös, hát diktatúra volt, jó hát vezető voltam, de semmi rosszat nem csináltam, sőt"), hanem a rendszer működtetői ellen kell fellépni, őket kell felelősségre vonni.

Ebből azt kihozni, hogy Orbán nem lépett fel a '80-as években (sem) a diktatúra ellen, eléggé félremagyarázás.

Persze értem, hogy Pozsgay meg Szűrös "befogadása" után röhejes öngól komcsiznia, de legalább ugyanekkora öngól az mszp-nek diktátorozni.

Amúgy a regisztrációs törvénnyel nálam végleg leírta magát a fidesz, de sajnálom, hogy csak az újra összeálló ballib lesz utánuk, a régi, lejárt lemezekkel meg az ilyen gyenge félremagyarázásokkal.
@a szív fészkei: Az nagy gond ha az iskola az elsődleges kultúraszerző hely.
@a szív fészkei: "De ez a történetírás elég meredek." Miért?
@Andal: "Ebből azt kihozni, hogy Orbán nem lépett fel a '80-as években (sem) a diktatúra ellen, eléggé félremagyarázás."

Saját kicsi szájacskájával mondta, hogy "nem a diktatúra ellen harcoltam".

Ezt nem lehet másként érteni, legfeljebb a te fantáziád érti másként.
@J.László: Milyen levét ittad? Túl kevés volt az egy főre eső Bayer és Stefka addig? A médiát felügyelő helyeken - ORTT - csak szadesz-maszopos emberek ültek, mint most a Médiatanácsban? Tényleg? Drága jó Szalonnamariskátok pl., mint fideSSes ücsörgött ott, már akkor is nyesve a Klubrádiót.

És úgy megbénították az ellenzéket teljesen, mint most Orvbűnék?
@félázsiai 2llkedő: Meg a főnökei sillabusza érteti meg vele, hogy ezt kell ma mondani.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Ez téves. A Fidesz igenis kemény, demokrata, antikommunista ellenzéki párt volt akkoriban. Anakronizmust a mai Fideszt visszavetíteni az akkori időszakra. Semmilyen káderutánpótlás nem volt, sőt üldöztetésben volt részük.

Oszt ki üldözte őket egy Horváth István belügyminiszter vejével fémjelzett kollégiumban?
Netán a keletnémet Stasi?
Nem voltak soha sem igazi demokraták, csak sodródtak ide oda, amíg ki nem kötöttek a mai
valódi helyükön. Való igaz ilyen még nem volt eddig a történelemben: jobboldali kommunisták.
Mond már meg, hogyan hányat tartóztattak közülük le és száműztek közülük nyugatra, mint pl. Szelényi Ivánt?
Ha tudsz egyet is tudasd velem.
@Andal: "de legalább ugyanekkora öngól az mszp-nek diktátorozni."

Miért?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: tulajdonképpen nem :-) a népnek 2 választása volt. A maoista Münich, aki a városi lakósság megtizedelésébe is benne lett volna, és Kádár a maga opportunizmusával.
Kádárral járt jobban a zország. Minden hibájával,túlkapásával, ellentmondásával
@Mariann19: Nem a tiéd meredek, hanem ezé a két tonnásé, amit itt előad Fidess-mentegetésben.
@GeoCracker: Sőt, pufók ujjacskájával jelentkezve ott tolongott az oroszoknál Rákosi pajtás is. Hogy szolgálatba helyezné magát.
@félázsiai 2llkedő:
1994-ből nem sok minden van a neten.

nemethattila.hu/blog/itthon/van_e_jo_es_rossz_ketharmad
Idézek:
"Az MSZP-SZDSZ 1994-98 között igazi alkotmányozó hangulatban ült be a parlamentbe. 1990-94 között öt alkotmánymódosító törvényt már elfogadott a parlament, de a foltozgatás helyett a balliberális kormány új alkotmányt dolgozott volna ki."
@bebe tv: a fideszt nem üldözték és Orbánt sem. Orbán kontra-kiszként gründolta a Fideszt,amikor nem került be a Kisz kb-be. :-) már akkor is második volt. Azt is kompenzálja (bocs az ismétlésért endresy.blogspot.hu/2012/11/orban-tudatalatti-diktatuma.html )
@Ergosum: Ugyanazat írod amit én is. Aki azt hiszi, hogy a mai 30-40.-es korosztályt szóltam le az téved. Szó nincs erről. Jól megfogalmaztad azt, hogy a mai gyerekek, kamaszok érdekorientáltak, az értékek helyett. Ez viszont valahol az előző rendszer hibája. És itt jön be a lágysága, és itt jön be, hogy nem kellett megküzdeni a demokráciáért, hanem az itt sarkosan fogalmazva csak úgy lett. És amiért nem küzdesz azt nem is tudod olyan szinten értékelni.
@J.László: "de a foltozgatás helyett a balliberális kormány új alkotmányt dolgozott volna ki."

Ha egy kicsit is gondolkodnál, akkor saját magad is rájöhetnél, hogy ez hülleség, ugyanis ha ténnyeg ezt akarták volna, akkor nem tornázzák fel a 2/3-os törvényeket 4/5-ösre.
@félázsiai 2llkedő:
Egyébként valószínűleg épp az alkotmányozás miatt jött létre a koalíció, mert más értelme nem lett volna, hiszen az MSZP-nek egyedül is kormányképes többsége volt 1994-ben. Az más kérdés, hogy elúszott a dolog, valószínűleg az SZDSZ minden kákán csomót keresésein.
@félázsiai 2llkedő:

"Saját kicsi szájacskájával mondta, hogy "nem a diktatúra ellen harcoltam"."
Majd folytatta: hanem a diktatúra működtetői ellen, akik még ma is szép számban ülnek velem szemben az mszp+dk soraiban. Egyszerű szövegértelmezés.

"Miért? "

Mert az mszp az mszmp jogutódja (a pártingatlanok jól jöttek ugye), vezetőségének zöme magas pozíciót töltött be a diktatúra alatt. Korábban is írtam példát:

1997-ben Horn Gyula miniszterelnököt, Gál Zoltán házelnököt, Medgyessy Péter minisztert, Csehák Juditot stb. az ügynöktörvényben való érintettségük miatt az átvilágítóbíróság lemondásra szólította fel.

Ezért.
@bebe tv:

A Fidesz későbbi időszakban volt, akkor már az üldözés is enyhébb volt. De volt. Én még emlékszem 1988-ra.

Szóval hidd el, demokraták voltak, jobboldali liberális polgári demokraták, kapitalizmushívek. Az, hogy később más lett, nem hat ki a múltra.
@Penivaldes: Sokaknak az Peni. Ezt látta be Finnország és a rohadt erős alapokkal megteremtette a sikeres országát, hogy azok is részt vehessenek - esetleg nyertesen - benne, akiknek nem a Dante esik a fejükre a lakásukban.
@a szív fészkei: bizon,bizon. Könnyű most elitélni annak Kádárt,aki hasonló helyzetben összeszarni sem merné magát :-)
@GeoCracker:

Kádár valójában a rosszabb alternatíva volt, mert az egész mentalitást megrontotta. A legtöbb mai hülyeség forrása pont a kádárista szellemiség.
@Andal:

"Szvsz azt jelenti ez a pár mondat, hogy nem egy megfoghatatlan fogalom ellen kell küzdeni, vagy épp mögé elbújni ("nem vagyok bűnös, hát diktatúra volt, jó hát vezető voltam, de semmi rosszat nem csináltam, sőt"), hanem a rendszer működtetői ellen kell fellépni, őket kell felelősségre vonni."

Szerintem pedig azt jelenti, amiről pl. Fabius ír a posztjában.
De ezen nem fogunk összeveszni. :o)

"de sajnálom, hogy csak az újra összeálló ballib lesz utánuk, a régi, lejárt lemezekkel"

Lehet, meglepő dolgot írok: ezt én sem szeretném, és ahogy látom, az ide kommentelők többsége sem ebben látná a kilábalás esélyét.

Persze lehet, hogy mégis az lesz.
Akkor viszont még nagyon hosszú lesz az út addig, míg kikecmergünk abból a nagy trutyiból, amit az MSZP-SzDSz és a Fidesz-KDNP koalák létrehoztak (hozzáteszem: nem tartom azonosnak a vétkeik súlyát!).

Mi pedig jártatni fogjuk a "pofánkat" - amíg lesz szabad net, mert jövő nyártól már az sem biztos.
@Penivaldes: pedig az :-)
@a szív fészkei: a finn csodához nagykoala kellene az okt.politikában.
@Andal: Nehéz a felfogás? A diktatúrával semmi baja nem volt. Az emberekkel volt, akik működtették a diktatúrát.

"Ezért. "

Attól, hogy voltak emberek, akiket kapcsolatba lehet hozni az előző rendszerrel, nem zárja ki, hogy ne diktatőrázhassanak. Főleg nem olyanok, akiknek nem sok közük volt az előző rendszerhez.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Sokan a Fideszből akkor ezek lehettek, de mára ezek hová koptak? Molnár, Szelényi, Hegedűs, Fodor, Ungár?

Orvbűn szerepe viszont igen kétséges és akkor sem volt egyértelmű. És nagyon nem tisztázott a Fabius emlegette belügyér Horváthtal való viszony sem...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Kádár valójában a rosszabb alternatíva volt,"

Talán háromszor annyi áldozat jobb lett volna?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: perszehogynem :-)
Csauval. Honeggerrel bizti jobb lett volna. Remélem ott éltél,h.tudod :-)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Szóval hidd el, demokraták voltak, jobboldali liberális polgári demokraták,"

Szerintem kamaszok voltak, amiből még ma sem nőttek ki.
@bebe tv: "Való igaz ilyen még nem volt eddig a történelemben: jobboldali kommunisták."

Volt. A fasizmus gyakorlatilag az... :)
@a szív fészkei:

Akkor Orbán is e csoportban volt. Nyilván a személyisége nem volt más, de az elvei igen.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Hosszú távon igen."

Honnan tudod, mi lett volna ha....?
@King of Shadows:

"A fasizmus gyakorlatilag az"

Nemzeti szocialistákra gondolsz? Valahonnan ismerős ez a Nemzeti dolog...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Kemény szavak, de nem nélkülöznek minden alapot.
@a szív fészkei: Az én mamám kihasználta a GYES.-t. kivéve a nővéremnél, akit beadott a bölcsibe. Az anyám viszont rugalmas, és elfogadja azt, ha valaki ezt nem engedheti meg, mert szükség van mindkét keresetre. És én is rugalmas vagyok. Nem mondom senkire azt, hogy milyen rossz anya, hogy a másfél éves kiskölyköt bölcsödébe adja. Mert hogy az a ő döntése, és nem az enyém, és nem mondhatom meg, hogy jól vagy rosszul döntött. Nincsen egy üdvözitő út. Főleg azután amit védőnő mesélt, arról, hogy az anyukák otthon ülnek a már nem kisbaba gyerekkel, és unják maguk, a gyerek meg nő a tévé mellett mint a szobanövény. Vagyis nem olyan egyszerű ez.
@félázsiai 2llkedő:

Nem tudom, csak következtetek. A kádárizmus fű bűne az, hogy az embereket arra nevelte, hogy hazudni nem csak kényszer, de egyenesen jó dolog, s hogy a "rendes ember" nem politizál. Ennek eredményeit látjuk most. Kádár az egyik legkártékonyabb patkány volt a magyar történelemben.
@a szív fészkei: Hát ha Dante esik a fejemre, akkor alul lukas a menny:))
Kultúra alatt most én nem a regényeket, meg Vergiliust értettem, hanem az értékeket.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Kádár az egyik legkártékonyabb patkány volt a magyar történelemben."

Piktor háromszor lekörözi.

"A kádárizmus fű bűne az, hogy az embereket arra nevelte, hogy hazudni nem csak kényszer, de egyenesen jó dolog"

Ezt miből hámoztad ki?
@félázsiai 2llkedő: Nem, normál fasizmusra. Az volt Portugáliában, és Spanyolországban is.
"Orbán: Döglött kutyát vágtak fejbe"
Ezt a bugris parasztot (=O.V.)kellene jól fejbetoszni. Még ez a kis pöcs pofázik, hogy
".. az Európai Unió bírósága a magyar bírák nyugdíjazásáról szóló ítéletével egy olyan jogszabályról hozott döntést, amely nem létezik, azt ugyanis a magyar Alkotmánybíróság (Ab) már korábban megsemmisítette"
Ezt az arrogáns pökhendiséget lehet, hogy a magyar politikai életben megengedheti magának ez a tahó, de az európai porondon ez nagyon nem meno. Különben is, azért semmisítette meg a távvezérelt AB a törvényt, mert tudatában voltak annak, hogy elpicsázzák oket ezért EU részrol.
Arrogáns pökhenid szarrakás.
@félázsiai 2llkedő:

"Piktor háromszor lekörözi."

Nem igaz.

""A kádárizmus fű bűne az, hogy az embereket arra nevelte, hogy hazudni nem csak kényszer, de egyenesen jó dolog"
Ezt miből hámoztad ki?"

Abból, hogy éltem akkor.
" atv.hu: S kinek drukkol?

Németh Lászlóné: Kinek drukkolok? Hát, nagyon nehéz eldönteni. Ott kéne élni, ott kéne próbálni a mindennapokat ahhoz, hogy el lehessen dönteni. Hogy a két program között melyik az, ami ott valóban jó lehet, nagyon nehéz ilyen messziről elmondani.

atv.hu: A fideszes politikusok általában inkább a republikánus Romney-t támogatják, de ezek szerint ön nem akar véleményt nyilvánítani.

Németh Lászlóné: Nem, nem akarok, mert tényleg azt gondolom, hogy akkor lehet megalapozott véleményt mondani, ha valaki ott van, ott él és a mindennapokat ott próbálja ki."
.
Akkor most hogyan is vagyunk a külföldön élők szavazásával?
@King of Shadows:

Nem érdemes összemosni a spanyol és portugál rendet az olasz fasizmussal. Nem ugyanaz. A spanyol rendszer kb. olyan, mint amivél a fideszes rend esetleg válhatna évek után, s ez nem fasizmus. Franco jóval mérsékeltebb volt Mussolinihez képest.
@félázsiai 2llkedő:
"Nehéz a felfogás? A diktatúrával semmi baja nem volt."
Ezt honnan veszed? Aki azok ellen harcol, akik a diktatúrát működtetik, mert ezzel akarja lebontani a diktatúrát, annak semmi baja a diktatúrával? Aki a személyes felelősséget akarja kihangsúlyozni, az már nem is demokrata? Orbán csak Kádár trónjára akart volna ülni, nem akart demokráciát? Ugyan már.
@Penivaldes:
" hogy a mai gyerekek, kamaszok érdekorientáltak, az értékek helyett"

ezt többezerx olvastam már és nekem közhelynek tűnik. Kifejtenéd?
@Penivaldes: Azért ez sem feltétlenül így van. :) Egyiptom is majdnem elnökké választotta Shafikot...
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Na azért nem egészen kéne magasztalni a Franco érát. Most kezdenek kiderülni, hogy azért nem volt az tejszínes piskóta.
Másik, hogy Spanyolországot tudtommal a polgárháború teljesen szétvagdalta, és ennek még ma is nyoma van. Az idősebb generáció még ma is számontartja, hogy ki melyik oldalon állt, melyik család kit támogatott, és jaj annak a családnak ahol a fiatalok a két oldalról jöttek, mert ott kemény viták vannak. Egy témával foglalkozó szerint az ami Magyarországon megy hogy egymást szidják a családtagok, hogy rohadt fideszes, meg hülye szoci az semmi ahhoz képest ami spanyoloknál van. Tehát ne együk annyira azt a kását.
@GeoCracker: Egy országért muszáj lenne, de épp minden szétverése megy.
@a szív fészkei: Nagykoala...persze csak érdemes lenne azt is átgondolni, hogy amig ez a mentalitás jellemző a nagypolitikára, addig a nagykoala max az állatkertben sikerül.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Kádár valójában a rosszabb alternatíva volt, mert az egész mentalitást megrontotta. A legtöbb mai hülyeség forrása pont a kádárista szellemiség."

Kádár szerepét nem mentegetve vagy kisebbítve, de leírnád akkor pl. az erdélyi magyarok mentalitását? Ők milyen örökséget hoztak magukkal Ceausescu uralmából?
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Abból, hogy éltem akkor."

Akkor jó tanítvány voltál!
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Mármint melyik "fasizmusra" nem igaz? Mert az "igazi" fasizmusra erősen visszahatott a nácizmus, de alapvetően a "fasizmus" is "kevert gazdaságot" hirdet. Tehát olyat, amilyen a mai Kínában van. :)
@Penivaldes:

Persze, Spanyolországban az emberek egymást kommunistának és fasisztának becézik.

Diktatúra volt, de nem fasiszta diktatúra. Az igazi fasisztákat Franco a legelején kidobta a hatalomból, neki nem kellettek, csak addig kellettek, míg segítették a köztársaságiak elleni harcban. Ő kezdetben egy személyi totális diktatúrát csinált, majd lassan liberalizálta saját rendszerét. Jó párhuzam Kádár ebben.
Ott voltam a Fidesz alakuló kongresszusán a Jurta-színházban (az SZDSZ-én is). Izgalmas volt az egész, tele várakozással és reménykedéssel, rokonszenvesnek is látszott majdnem mindenki, de két disszonáns kép megmaradt bennem. Stumpf István, aki a fején feltnő szorongással kapacitálta a társaságot, hogy ne önállóan, hanem a MISZOT nevű, akkor alakított műszervezetbe tagolódva alakuljon meg. Nem értettem, miért van annyira beszarva, de most már sejtem. A másik képem Kövér, aki az amúgy rokonszenves társaságból kirítt az ellenszenvességével. :D Másra nem nagyon emlékszem. Azazhogy volt még főszerkesztőválasztás az induló belső laphoz, ott a rátermettnek és értelmesnek látszó Hegedűs helyett valami másikat választottak meg, elfelejtettem a nevét.
@félázsiai 2llkedő:

Ezekkel a túlzásokat szerintem abba kellene hagyni. Semmi értelmük, s sok kárt okoznak. Persze propagandának jól hangzanak, de a komoly embereket meg jól elriasztják. Szóval nem, Kádár SOKKAL rosszabb, mint Orbán, a rendszer pedig összehasonlíthatatlanul rosszabb.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Tudom, hogy kit hová dobott, csak szerintem nem kéne a Franco rendszert, meg a Kádár rendszert sem magasztalni, mert volt krinolin, meg, hogy Franco tábornok olyan rendes volt, hogy már az elején kidobta a nagyon fasisztákat.
@King of Shadows: "Most látom, mennyi nő van itt.Ki hagyta nyitva a konyhaajtót már megint?"
Meglepődve olvasom költőinek korántsem nevezhető kérdésedet. Mi van Veled? Eddig mindíg hosszasan tudtunk beszélgetni.Most mi lesz?
Üdv: egy 2-el kezdődő szem. ig.szám tulajdonosa
@Penivaldes:

Én nem magasztalom, személyesen a polgári demokrácia híve vagyok.
@King of Shadows:

A fasizmus alatt az olasz változatot értem, ez az alap. Tény, hogy sok közös van a különféle szélsőjobb eszmék között, de erős különbségek is vannak.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Ezekkel a túlzásokat szerintem abba kellene hagyni.
...
"Szóval nem, Kádár SOKKAL rosszabb, mint Orbán, a rendszer pedig összehasonlíthatatlanul rosszabb."

Szóval Piktor háromszor lekörözi Kádárt. Ő is jó tanítvány volt hazugságból.
A piktatúra pedig sokkal rosszabb, mint a kádárizmus. Gondolom, nem vagy nyolcvan éves, hogy a korai kádár rendszert ismerd.
@félázsiai 2llkedő: Szeretem ezt purifista vérszomjat. Tehát jöjjön újra Rákosi és ellene megint lázadás az iszonyú megtorlás után, amit annyira követeltek a cucitábor - barátunk Kína vezetésével - tagjai, vagy hogyan?

Amíg két emberre el nem fogy az ország, akik ecpeckimehecc-cel eldöntik ki a jó és a ki rossz közülük? Nem értem. Borzasztó ügyek voltak minden országban - gyilkosságok, korrupció. maffia beépülése a komplett politikai elitbe. ld. Itália - Magyarország nem a legszörnyűbb helyek közé tartozott.

Besúgás mindenhol volt, szent Erdélyünket is eléggé behálózta a Szeku, mint olyan. Németek se bírnak nagyon a keleti mentalitással, ott is ki kell halnia az NDK-t megélt nemzedéknek, hogy ne legyen ossie és wessie között ekkora ellentét. Mert van és a nyugatiaknak teli a tökük a keletiekkel. Pedig pénz van ott doszt, de mégis.

Én nem tudom, hol van olyan kurva ideális helyzet. Most épp az a szerencse itt viszont, hogy emlékszünk még sokan a kádárira és szólunk, ha ahhoz hasonló vagy még rosszabb jeleket látunk. És látunk. Gondolom, a csehek, szlovákok se tudták szobatisztára cserélni az egész lakosságukat, ott vannak a kommunistáik, ahogy a többieknek is. Mindegyik ország próbált lázadni a maga módján, így sikerült. Most lehet ezen bőgni, de minek?

Aki akkor is már magabíró volt, miért nem rohant barrikádot építeni. lázítani, fegyvert osztogatni?

Miért máson kéri számon? Aki nem élt még akkor, vagy pici volt, miért nem veszi elő a rokonságot? Erre voltunk képesek, állandóan hátramutogatni marha improduktív, mint látjuk. De Orvbűn leköpi azt is, aki volt - ha ugyan őszintén az volt, akinek hittük. Most már kétséges, pláne az ügynökiratok elmismásolásával. Erről csak ő tehet.
@Mariann19: "Az Szdsz és a Fidesz szövetsége a 2002-es választások előtt már szorosnak nem volt mondható."

Tényleg nem volt szoros.Azok után,hogy az Szdsz 1994-ben lépett koalícióra az Mszp-vel.
@King of Shadows:

Nem hiszem, hogy fasizmus szó használható lenne a kínai rendszerre. A kínai rendszer szimplán kapitalizmus demokrácia nélkül. Nem fasiszta, mert a fasizmus alapvetően antikapitalista.
@a szív fészkei: "De Orvbűn leköpi azt is, aki volt"

De ki volt? Egy szélkakasnál nehéz eldönteni.
@Penivaldes:
Szia Peni!-:))

Mikor Katalóniában jártam először (1982), a Pueblo Espanol bejáratánál fordította a buszsofőrünk viccét az idegenvezető hölgy:
Fölkerül az atyaffy a mennyek országába, oszt lát egy csomó faliórát.
Elcsodálkozik piszkosul, hogy ez meg mi a lófasz? Mondja neki Szent Péter:
-Minden rossz embernek, van itten egy órája. Amikor elkövet egy égbekiáltó bűnt, akkor ugrik egyet a másodperc mutató.
-Aha, értem. De hol van Franco-é?
-Azt ventilátornak használjuk fiam…
@GeoCracker: Ezt írom. Azért valamiért idemenekültek Erdélyből, idejöttek férjhez az NDK-angyalkák erősen arra koncentrálva a balatoni nyarakon, hogy kifogják a tóból az aranyhal magyar férjet és azzal az itteni letelepedést is.

Én ismertem egyet, szomszédasszonyom volt; élt, mint hal a vízben, sajnálta nagyon az ottaniakat Lipcsében. Aztán a falbontáskor pezsgőzött és húzott haza nagynémetnek lenni és sajnálkozni immár rajtunk...
@bebe tv: bruhhahhahahahhaha a nap vicccee !!!!

"A Fidesz igenis kemény, demokrata, antikommunista ellenzéki párt volt ... Semmilyen káderutánpótlás nem volt, sőt üldöztetésben volt részük."

:)))))))

vezérigazgatói székből vezérigazgatói székbe...
külföldi egyetemről külföldi egyetemre...
üldözték őket :)))))

mint drdemszkáj aki a hóna alatt stencilgéppel kapuajjakban bujkálva járt:))))))))) és körülötte csak azért nem bukott le tul sok ember... mert nyilvánvaló volt róla hogy ÜGYNÖK és a rencer hitvány gané mocska...

bruhahahha:)))) ellenzékiek:)))) a nap vicce
a párttitkár gyerekek, a kistitkárok:))))
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen, ahogy a "Salazarizmus" is olyan. De ez azért volt, mert mindkettő "felülről" épült ki, tehát az ottani "Vezérlő Tábornok Úr" előbb átvette a hatalmat, utána meg "összedobott" magának egy pártot.

Másrészt meg Franco és Salazar nem volt az a tipikus fasiszta vezér. Ha ideírnám, hogy szerintem kire hasonlítottak a mostani magyar politikában (a személyiségüket tekintve) agyonütnének a liberálisok. :D
@Knósszosz: Ez most Orvbűnnel kering már mióta a neten.
@Knósszosz: :))))))))))
ez nagyon jó:)))
egyébként üdv öreg barátom:))
@Mariann19: Ezért hívtalak, erősítésnek. ;-DDDD Kinder, Küche, Kirche. (ez utóbbi kimaradt nekem, de nem is szeretne Hitler amúgy sem.)
@King of Shadows:

"agyonütnének a liberálisok."

Próbáljuk ki!

Mit veszíthetek...? :o)))
@Kowalski, helyzetjelentést!: pont ojjan élmény lehetett mint

drorbán-drkövér ojjan a fidesben mint
a lempb alapító drsiffer... a hatalom átmentés megbízottyai...
@King of Shadows: Nem vagy te kicsit parás? már hanyadszor vizionálsz agyonütést a vérszomjas libsiktől. Annyira azért még a János Károly se csipázta az öreget valahogy... Pedig őt akarta utódjának kinevelni ugye. Talán mégsem volt annyira fasza a drága. És kicsit vérszomjasan - libsi vóóót? - indult ő is.
@a szív fészkei: :))) Hitler annyira árja volt, de annyira a kis alacsony, barna. Heydrich volt a leginkább fajnémet..tőle még a főnácik is féltek.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ebben igazad van.

Viszont értsd meg sokak aggódását a mostani helyzet miatt.

Kádár idejében puha diktatúra volt, ezt nem lehet másképp hívni. Ezen kár is vitatkozni, ez az alap. Ma demokrácia van, ezen is kár vitatkozni.
Csak az irány, attól fél sok ember.
Írok pár példát, sajnos a sort lehetne folytatni.

Az emberek nem merték nyíltan kritizálni a Kádár rendszert, mert féltek a következményektől.
Az emberek nem merik nyíltan (IRL) kritizálni az Orbán rendszert, mert félnek a következményektől.
Kádár idejében nem voltak kereskedelmi csatornák, a köztévé cenzúrázva ismertette a híreket. Ellenben ma a köztévé csak a kormánynak kedvező híreket ismerteti, kiretusál neki nem tetsző embereket, viszont van kereskedelmi tv dögivel.
A Kádár rendszerben egységes tankönyvekből, központilag összeállított módszer szerint kellett kötelezően tanítani az átpolitizált tananyagot.
Ma, központilag kiadott kerettanterv alapján kell a szakmai szervezetek által is átpolitizált tananyagot kötelezően tanítani.

A Kádár rendszerben ajánlatos volt belépni a Pártba, hogy valaki normálisabb álláshoz jusson.
Ma csak olyanokat neveznek ki fontosabb pozíciókba, akik valamilyen módon kötődnek a fideszhez.

Soroljam még?
Az, hogy sokan párhuzamokat vélnek felfedezni, még nem azt jelenti, hogy a Kádár rendszer jó volt. Sőt.
Elvileg volt egy rendszerváltás, szerettük volna, ha nem szivárognak vissza az előző rendszer rákfenéi.
@a szív fészkei: Ahogy mondod. hazánk asszonyai a gyermekágyakban küzdenek, és erős karjukon tartják a jövő harcosait....
@campobaszo: "Az Szdsz 1994-ben lépett koalícira az Mszp-vel."
Nem az első koaliciós időpontról volt szó a kommentemben, hanem a koalíciós együttműködésről. Ez két kérdés. Koalicióban volt ezen kívül még a két párt 2002-2004-ig , és 2004-2008-ig.
@Mariann19: Vicceltem. Remélem nem vetted komolyan. :( Ha megnézed kicsit lejjebb, mások nem vették annak. :)

@Penivaldes: Attól még náluk is megjelent az, hogy jobb volt a Mubarak-éra, pedig az korántsem volt szelíd. Ok, mondjuk nem is volt egy É-Korea... :)

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen. A Francoizmus inkább radikális konzervatív diktatúrának tekinthető, mint "rendes" fasizmusnak.
@Andal: Hát ahogy itt elnézzük, eléggé ez a helyzet. A nemzetközi politikai ismertségéhez jól jött a Soros pénze, Otto von Lambsdorf gróf liberális ernyője felette, aztán huss átkavircolt a jobboldalra Antall után, mint az ő utóda ugyebár.

Végtelen hiteles figuraként, na ja.
kéne egy Hófehérke kormányfőnek... hét törpe a fidesben már megvan:)

amugy is a fiuk a bányában (és a vasútnál) dolgoznak...
- gondolom ezt ne is mongyam, mer ez "olcsó" poén...
@a szív fészkei: Itt vagyok, küzdök, ha kell!
@King of Shadows: Persze, de nézd csak meg, hogy mi van a magreb országokba, ahol az arab tavasz hódított..:)
@Penivaldes: Ez Stefikénk asztala. Mi van a szárnyaló blogjával?
@a szív fészkei: Miért, amióta megbloggeresedett azóta már itt sincs?! A hűtlen cafka!:D
@a szív fészkei:
ne feledd a lényeget: nem csak a bűnösork-nak érdeke Európa megosztása és a zavarosban halászás...ha Európa nem talál más szövetségest mint az USA akkor hosszú időre komplikált marad a helyzet...valamit ami nekem nagyon foglalkoztatja a begyemet: mi a frászért kellett Északafrikát és a Levantét szétverni? mert mindegyiknek jó viszonya (mértékkel de határos és közeli közös gazdasági érdekekkel) volt EU-val és a ZUSA sehol sem volt...most ki kell vonúlniuk Afgánból és Irak meg nem akarja az "igazságot" semmi áron és Syrián kívűl nincs más ahová be tudnának vonúlni de Syria kemény dió mert az oroszok és törökök akik ráadásúl NATO is nem akarják

hát kavarják a szart a GBR és a zork-hoz hasonló szélmalmok mindenre jók

gondolj ebbe bele nagyon mélyen

brühühühühü
@Penivaldes: az SS.-nél bocs. Bár nekem az SS nem azt jelenti, hogy Shutzstaffel, de ez már az én szoc bajom:)
@Mariann19: Ja mit tudják ezek a nyüzügék, micsoda fegyver egy fakanál, egy sodrófa?????? ;-DDD Vagy egy lábos forrón repülő lecsó...
@félázsiai 2llkedő:

Ha így is gondolod, ne ismételgesd, mert ez egyszerűen nem igaz.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: És miért? Mert Orvbűnt épp fékezi a környezete - ahonnan ezért legszívesebben kilépne - a kiteljesedésben, Kádárt meg segítette a SZU. Mindenben,lehetett egyeduralkodó, sőt ezt várták el tőle.

Illetve a fejére koppintottak, ha túl messze merészkedett lazázásban, lásd Új Gazdasági Mechanizmus sorsa.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Szerintem viszont igen. :) Ugyanis a kínai rendszer is "vegyes gazdaságot" tart fenn, tehát az nem igazi kapitalizmus, ugyanúgy, mint az "eredeti" fasizmus is. És a kínai Párt is egyre inkább nacionalista, és idegenellenes. Tehát az alapvető egyezések megvannak, csak Kínában - elvi szinten - továbbra is ragaszkodnak a kommunizmushoz.

Ahogy É-Korea meg nemzetiszoci, de kommunistának álcázva.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: És látsz itt polgárit meg demokráciát Orvbűn jóvoltából? Mutass már rá, mert én meg nem.
@Ergosum:

Nyilván vannak halvány párhuzamok, melyek nyugtalanságra adnak okot, de azt állítani, hogy most rosszabb abszurdum. Ilyet azt mondhat:
- aki nem élt akkor,
- direkt félrebeszél,
- a Fidesznek dolgozva akarja hiteltelenné tenni az ellenfelet.
@a szív fészkei:

Lehet, de ez nem lényeges. A környezet része a nagy egésznek.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Semmilyen erre utaló jelet nem találok. Írj tényeket!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Hát kérlek, addig volt, blognagyasszonyként, amíg a fantasztikus látogatottságát reklámozta a blogketrecben vicsorogva. De már egy ideje nélkülözni kell őt fájón.
@King of Shadows:

Nem. Kína szimpla kapitalizmus. Mint Dél-Korea volt korábban, a demokrácia bevezetése előtt. Attól, hogy a kommunista párt vezeti, nem változik a lényeg, hiszen a döntő: NEM kommunista a politikai rendszer, sem a gazdaság.

Észak-Korea meg kommunista ma is. Persze az eredeti tant gazdagította egy furcsa bizarr vallással, ez tény, de az alap most is marxista.
@a szív fészkei: És azóta nem alszol,. forgolódsz az ágyon, és izgatja szíved 40 cigarettád, meg más egyéb is, és nem jön az álom.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Franco jóval mérsékeltebb volt Mussolinihez képest"

Annyira mérsékelt volt, hogy véres polgárháborút robbantott ki, százezernyi halottal. Spanyolország volt a II. világháború főpróbája.
@a szív fészkei: Elsősorban nem a vadlibáktól parázok (Azokat úgyis ellopja majd a Bajnai. Ellopja, hahaha! Érted! Ellopja! Schifferéktől.), hanem a többségiektől. Érthető okok miatt...

Egyébként azt NEM állítottam, hogy a Francoizmus az olyan franco volt (bocs!:D). Csak egy politikaelméleti fejtegetésbe mentem bele... :)

@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Látod, az egyik már meg is próbálta... :D

@Penivaldes: Szemmel tartom őket. :) Lybiában ölik egymást, Tunesiában meg küzdenek egymással az iszlamisták (konzervek), és a libsik. De az utóbbi azért jól jött ki belőle. :)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

A halvány párhuzamok nagyon fel tudnak ám erősödni attól, hogy egy cselekedet egy diktatúrában, vagy egy demokráciában valósul meg.

Abszurdumról egyéni szinten nehéz beszélni.
Egy Kádár érában segédmunkásként (esetleg munkásszállón lakó) dolgozó emberkének miért vonzó a mi demokráciánk? Vagy nem is segédmunkásként, hanem egyszerű és becsületes gyári melósként mit nyújt neki a mostani rendszer?
Vagy azoknak az egyszerű családoknak, akik a tszekben dolgoztak a Kádár rendszerben sem mentek nyaralni, mert nem volt rá igényük, most lehetőségük se lenne rá, mert nincs munkájuk.

Be kellene ezt is látni, hogy a rendszerváltásnak voltak vesztesei, nem is kevesen, akikkel egyik demokratikus kormány sem foglalkozott. Ma ők azok, akiknek már a szavazatára sincs szüksége a fidesz kormánynak.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: ÉK vezetőo felhasználták a koreai hagyományokat. erős apakép.
@King of Shadows: Jó, jó, nem veszem komolyan, még elveszíteném az egyik legfontosabb szellemi partneremet.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Oszt mi a nagy egész? Én azt látom, amit Fabius, meg a többiek. Szakadna kifele a nyugatból, rohanna Hátasztánba - ahogy teszi is, csak mindenhonnan elküldik szegényt valami csóri ígérettel - , csak tehessen, amit akar kontroll nélkül. Ha te mást látsz: érdekes lehet a szemüveged.
@Mariann19: Na legalább téged annak néz, nemcsak háztartási gépkezelőnek és főzőasszonynak.
@a szív fészkei: Nem veszik észre azt a sokszínűségünket, amely nekik nem adatott meg.
@Ergosum: Sok valódi vesztes van - romák en bloc - , de akik nem annyira vesztesek még, azok is rohadt csalódottak, mert azt hitték, csiribicsiribá, és rögtön Ausztria szintjén leszünk. Csak úgy varázsszóra.
@a szív fészkei: "Mindenben,lehetett egyeduralkodó, sőt ezt várták el tőle."

Kádár reformjait Moszkvából fékezték, Biszku volt a fő moszkovita. Kádár lavírozott azért, hogy a mezőgazdaságban más modell lehessen, mint a szovjet kolhoz. A magyar modell működött.
@épészmérnök: Ezt írtam, hogy elment a határokig, ahogy olvastam Csernokot, aki eléggé benne volt a Tervhivatal és a Nemzeti Bank révén a dolgok mélyében. És valóban, itt volt gmk, háztáji, később maszekvilág - az egy olyan anyagi mennyország volt, aki emlékszik, az tudja, nem véletlen lett mém a lángosos - szóval valami egyéni gyarapodási lehetőség adott volt.
@King of Shadows:

"Látod, az egyik már meg is próbálta... :D"

Maradandó károsodást nem szenvedtél el. :o)
@a szív fészkei:

"rohanna Hátasztánba" :o)

Az mingyárt Naésasztán mellett van, ugye? :o)
@Fufo:

Nézd meg a Fidesz megalakulását, az utána következő sajtókampányt ellenük, a rendőrségi ügyeket. Ezek bizony még 1989 elején is zajlottak. A rendszer csak 1989 elején adta fel ezt. Akkoriban a reformkommunista diktatúra álláspontja az volt, hogy legyen valamiféle nyitás, de csak az MDF, KDNP, kisgazdák, stb. legyen elfogadva, mert velük kompromisszumot kötni, míg az ellenséges Fideszt, SZDSZ-t, MSZDP-t ki kell zárni a körből.

Akkoriban a diktatúra vezetői között már a reformkomcsi irány vezetett. A kérdés csak az volt, hogy melyik reformomcsi érdekcsoport győz:
- a kínai típusú reformokat támogató rész, azaz teljes gazdasági nyitás, de a hatalom megtartása, ez volt kb. Grósz és köre, ez volt a legkisebb csoport,
- a "népies" csoport, azaz nacionalista irányban elmozdulás, ez volt Pozsgay köre,
- a szocdem irányba mozdulás csoportja, ez meg a Németh-Horn-Kovács csoport volt.

Ne felejtsük el, az akkori médiák nagy erővel Pozsgayékat támogattak. Számomra ez akkor is szörnyű volt. Utáltam Pozsgayt akkor is, amikor az átlagember istenítette.

S a Pozsgay-mítosz lerombolása leginkább az SZDSZ és a főleg a FIDESZ érdeme volt. Szóval ez a Fidesz szerintem elévülhetetlen érdeme, hogy nem hagyta Pozsgayt kibontakozni. Ezt kár lenne elvitatni. Ha Pozsgay ki tudott volna bontakozni, kb. a Milosevics-féle értékrend valósult volna meg.

Annak idején Kövér mondta, hogy "a kommunistákat a földbe kell döngölni". ERre mindenki emlékszik, csak arra nem, hogy kire mondta. Megmondom kire: POZSGAYRA.

Pont ezért komikus, hogy 20 évvel később a Fidesz pont Pozsgayékban ismerte fel a maga természetes szövetségeseit.
@a szív fészkei:
Lemaradtam, valószínüleg. Pedig átolvasom a beszólásokat, de ez ez nem ragadt. Ezt a Fraco izét én ott hallottam, jót röhögtünk Sanyi bácsival (Ibusz csoporttárs), csak neki fingja sem volt miről szól a dolog.
Tudod: csipketerítő az akkori dzsákuzziban-:)
@Mariann19:

"a sokszínűségünket, amely nekik nem adatott meg."

Tény, hogy csupán elhanyagolható számban sminkeljük magunkat... :o)
JA ilyen szörnyű vadságokat állítanak a vadlibák, egek ura el ne hagyj! fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/643978_285899861527928_1180372300_n.png
""A hazugság hazugság marad akkor is, ha ezerszer ismétlik el. Rogán Antal a mai parlamenti vitanapon leegyszerűsítő módon és lejárató szándékkal vádolta meg a Bajnai Gordon vezette kormányt az államadósság növelésével."

A Haza és Haladás Egyesület közleménye a következő linken olvasható:
www.egyutt2014.hu/hirek/a_bajnai-kormany_allitotta_meg_az_allamadossag_novekedeset.html " FB
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: "Szóval ez a Fidesz szerintem elévülhetetlen érdeme, hogy nem hagyta Pozsgayt kibontakozni"
Ez most egy beteges vicc?! For the god sake, ennél jobban már csak akkor bontakozhatna ki az örök barátságuk, ha miniszteri posztot kapott volna. Ha annyira elévülhetetlen érdemet keresnél, akkor azt mondanád, hogy az lenne, ha vele kezdték volna a biszku-interjúkat és a luxus-komcsi vezető nyugdíjak elvételét.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Pedig a metroszexualitást már a SP is témára vette. De édes volt! :-DDD
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

""A kádárizmus fű bűne az, hogy az embereket arra nevelte, hogy hazudni nem csak kényszer, de egyenesen jó dolog"

En nem gondolnam. Ami hibaja volt a kadari rendszernek, azt javareszt az osszes tobbi volt-szocialista orszagban is tapasztalhattak a lakosok.
Velemenyem szerint a kadarizmus legnagyobb hibaja, mint mar emlitette is valaki, bar nem ebben a megfogalmazasban, hogy megalkotta a "gulyasszocializmust". Vagyis letrehozott egy olyan PUHA diktaturat, amiben a tobbseg elfogadta, hogy a Part dont a sorsarol, cserebe JOBBAN elt, mint kornyezo sorstarsai.

Amikor a szocialista blokk osszeszakadt, a kelet-nemetek azonnal nekialltak tisztazni a Stazi-koruli dolgokat. A csehek, szlovakok, es meg a lengyelek is sorban elhajtottak az elozo rendszer maradvanyait. Es itt most nem elsosorban emberekben, vagy partokban gondolkodom, hanem a szocialista rendszernek maganak a dolgairol.

Mikozben nalunk Antall (es Boross) orszagdulasa utan a legtobben inkabb visszafele kacsintgattak a "biztonsagos" kadari idokbe, visszahozva ezzel az MSZP-t (ami bar a reform szocikbol alakult, de azert megis..) ahelyett, hogy eloretekintve egy nyugatias kapitalista rendszerben kezdtunk volna el gondolkodni....
@Penivaldes:
"Öreg"... jó van, akkor most mehetek az illetékes irodába helyet foglaltatni? Drága a temetkezés, sőt, egyre drágább lesz...
@Knósszosz: Nem itt régen olvastam már Orvbűn órájával. Két éve is megvan.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Ha nagyon tágan értelmezzük a kapitalizmust, akkor igen, Kína kapitalista. De ott azért sokkal erősebb az állami szabályozás, mint egy igazi kapitalizmusban (például D-Koreában, ha már említetted). Tehát csak nagyon szűken fér össze a kétféle gazdasági rendszer.

Egyáltalán nem, ugyanis É-Koreában "faji" alapon is diszkriminálnak. Minden nem "igazi" (tehát mindkét szülő ott született) é-koreai csak másodrendű állampolgár. Ha egy nő külfölditől (beleértve a kínait és a japánt is) lesz terhes, kényszerabortusszal elvetetik a gyerekét. És kasztrendszer is működik. Ez meg nagyon messze van a kommunizmustól...

@Mariann19: :)
@épészmérnök: " A magyar modell működött. "

Igen, hitelekből, aztán becsődölt. A kommunista blokkon belül nálunk volt a legmagasabb az egy főre eső államadósság.
@a szív fészkei:

"Pedig a metroszexualitást már a SP is témára vette."

Ja, bocs, ő férfinak számít??? :o)

Hmm... egy jó kis retroszex..., hm... - mondá az elaggott szerelvénnyel rendelkező márnemfiatal kéjenc. :o)))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Neeeem, az Hanemosztán mellett van.:D"

A picsóba, már megint rossz térképet néztem! :o)
@a szív fészkei:

"Osztjónapottól jobbra kanyar."

Oké, Csekkével együtt már elég az infó, odatalálok. :o)
@Knósszosz: Dehogy..gondolj csak Grace Kellyre, meg Gary Cooperre:))
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

"Annak idején Kövér mondta, hogy "a kommunistákat a földbe kell döngölni". ERre mindenki emlékszik, csak arra nem, hogy kire mondta. Megmondom kire: POZSGAYRA."
Ezt Németh Zsolt mondta, de nem pont így. "A kommunistákat az agyagba kell döngölni." Ebből lett az a mondóka a Fideszben, hogy "Hallgass az agyadra, döngöld az agyagba"
@a szív fészkei: azé haloványan emlékszem arra, hogy amikor ez a katyvasz indult - 89' és előtte pár év - bizonyos szempontból nem is álltunk olyan nagyon szarul a lehetőségeket (meg az eljövendő életszínvonalat) tekintve. Akkor már vastagon lehetett vállalkozni, a nagyobb cégeknél virágzott a gmk. Faterom géplakatos volt és vele jártam a maszek ismerőseihez esztergákat karbantartani, ahol melóztam ott meg tonnaszámra nyomták fusiban a (fröccsöntő)szerszámokat a kollégák nagyon komoly pénzeket lehetett keresni vele...a taxisblokád elqrása vitte félre ezt az egész trutymot, akkor ott nem lett volna szabad megállni és ki kellett volna brusztolni egy frankó rendszerváltást.
@a szív fészkei: nem és ne politikát nézz hanem pénzügyeket

brühühühühü

a CIA az söprű meg szemétlapát
Tennap, miko' láttam a Híradóban, majdnem felröhögtem.
Ez mekkora öngól volt!
Ha valaki nézte anno a Rendszerváltó portrék sorozatot (asszem ez volt a címe), akkor láthatta, amint Kónya, Szájer, Demszky, Fodor, Áder, Kövér, stb. azt nyilatkozza, hogy nem rendszerváltást akartak, csak reformokat.
Na, puffff, így sikerült. :(((

Az mszp-s fickó viszont jól megaszonta neki, hogy vajh mellik padsorban ülnek nagyobb komcsik. :D
Voltunk egy páran, nem sokan, akik már évek óta mondjuk, írjuk, hogy orbán soha sem volt demokrata, csak a hatalom technikusa. Ez az elmebeteg elszólás csak igazolta éleslátásunkat. Ennyi!
@a szív fészkei: Azért ne túlozzunk. :) "Csau", Tito, és Hoxha sokkal többet engedett meg magának, és nem bántották őket. :) Kínát direkt nem kevertem ide, mert az elég erős volt ahhoz, hogy szembemenjen a Szovjetunióval... :)
Off, de "érdekes" hír:

"Ismét az utolsó pillanatban módosítja a Fidesz a választási eljárási törvényt. Habár múlt héten még előírták volna, hogy a választási regisztráció miatt a jegyzőnek mindenkit fel kell keresnie az otthonában, az [origo] úgy tudja, csak az idősekhez, mozgáskorlátozottakhoz, a fogvatartottakhoz és a betegekhez kell majd kimenni, ha kérik. A Fidesz emellett azon is változtat, hogy nem kétszáz, hanem ötszáz ajánlás kell egy jelöltnek, csak a közmédiumokban lehetnek politikai hirdetések, és a választási kampányt ötven napra csökkentik."

www.origo.hu/itthon/20121106-megsem-megy-minden-hazhoz-a-jegyzo-a-valasztasi-regisztracioert.html

Vajon érdemes arra a pár napra ezt a verziót megjegyeznünk, amíg ki nem találnak valami mást...?
@Penivaldes:

"régi magyar nóta.:)"

Ja, ha régi mög magyaros, hát akkó' instállom, máris mögadom magamat! :o)

Oszt fizetem a mögadót. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Jól nézted, de fordítsd meg, mert fejjel lefelé olvasod. Úgy, méghogy a pasik tudnak térképet olvasni...:P:D
"Orbán Viktor levélben köszöntötte Helmut Kohlt, aki a közelmúltban ünnepelte német kancellárrá választásának harmincadik évfordulóját.
...
Orbán Viktor levelének elején hangsúlyozza, Helmut Kohlt olyan államférfinak ismerte meg, aki legjobb tudása szerint dolgozik a világ jobbá tételén.

"Olyannak, aki meg meri kérdőjelezni korának előfeltevéseit" - fogalmaz a magyar miniszterelnök, kiemelve: az egykori német kancellár "tisztán látta Európa nagy történelmi esélyét és képes volt új utakat törni ott, ahol mások tanácstalanul toporogtak". Orbán Viktor szerint mindez egész nemzedékének és személyének is "felszabadító érzés volt", amely egész pályafutása során elkísérte."

hvg.hu/itthon/20121106_orban_levele_helmut_kohlnak

Ja, úttörő reformerek egymás között...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Jól nézted, de fordítsd meg, mert fejjel lefelé olvasod."

Nem, nem, tévedsz, a térkép nem volt fejjel lefelé.

Én viszont igen... :o)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Talán csak annyiban, ha egy kicsit még inkább eltávolítaná, akár lehetne kormánytag is a szentem. Bocsánat az elvtársam. A fidesz a keblére ölelte, befogadta, nem pedig eltüntette, vagy elfordult egy rossz komcsitól. Ez pedig elég nagy cáfolata annak amit írsz.
@Penivaldes:

Semmiképpen sem akartalak akaratlan produkcióra buzdítani. :o)
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Nem, valami választási gyűlésen mondta, minden kommunistára.
@Kowalski, helyzetjelentést!:

Éppen Pozsgayra volt értve. Emlékezz vissza: 1990-ban a Fidesz külön nagy hangsúlyt helyezett arra, hogy Pozsgay megalázó vereséget szenvedjen a választókerületében.

Egyébként Pozsgay legyőzője Szájer volt.
@Penivaldes:

"Mint az Erdő kapitányában a Dini?:)"

Ööööö, izé...kulturális fehér foltjaim egyikébe botlottál - ő fejjel lefelé volt, erre utaltál? :o)
mire utal a döglött kutya hasonlat ?

a (lelki)szegény gyermekkor... a hitvány szülők hüje gyereke...
szerencsétlennek a családon belüli erős szak is kijuthatott...
pártttitkár apuka kispo:csét otthon elensujjozhatta pálesszel...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Nem mondod, hogy? Igen, amikor a Kapitány kimegy a szigetre lakni, akkor a Dinire aki denevér bízza a házépítést. És a Dinivel csak úgy tud beszélni, ha ő is fejjel lefelé van.aztán a ház is fejjel lefelé lesz, mert a denevér fejjel lefelé tartja a tervrajzot:))
@a szív fészkei:
Nem olvastam.
Csak behoztam ide egy huszonakakárhány évvel ezelőttit, amit ott és akkor hallottam, köb. brühühühühü
@Knósszosz: Knósszosz! Na végre, már azt hittem eltüntél, mint szürke szamár a ködben.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Önnek is kedves barátom, önnek is. Mivel szolgálhatok?:)
@Penivaldes:
Nem én, itt vagy.
Akkor miért kéne??
@a szív fészkei: "Na legalább Téged annak néz, nemcsak háztartási gépkezelőnek és főzőasszonynak."
És ha együtt élnénk?
@Mariann19: Hát izé, akkor izé ööö hát akkor lehet, hogy összetévesztene a botmixerrel.
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Szerintem tévedsz, ez nem Pozsgayval kapcsolatban hangzott el. Itt le is van írva a története.

www.nol.hu/lap/hetvege/20110507-agyagba_dongoles
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Ezt szeretem Benned, mindíg megbízhatóan hozod a formád.
@Penivaldes:

"Dinivel csak úgy tud beszélni, ha ő is fejjel lefelé van.aztán a ház is fejjel lefelé lesz"

Köszönöm hiánypótló felhomályosításodat, máris jelentősen csökkent a kulturális lyukaim száma. :o)
@glaci ph 5.5 álompolgár:
@Penivaldes:
Hogy mi az, amitől rosszul érzem magam, azt a holnapi események után vitassuk meg, jó?
November 7 szelleme kísérteni fog, poszt formájában. (is)
Azt gondolom, hogy a "toleráns ájemeff" duma után, a szemétláda Európai bizottcság retorika megen zsákutca lesz.
Igaz, én nem vagyok politikus, tehát beszélhetek hülyeségeket.
Holnap este, vagy csütörtök reggel azonban megnézném, mekkora seggberúgást kapott a zanorthodox gazdaságpolitika.

Várakozással teli órák vannak előttünk...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: És még nem is beszéltünk egyéb remekekről..hiába látszik, hogy mennyire vének vagytok...)
@Knósszosz: ahogy mondod...bár én ebből keveset fogok érzékelni a dobozok miatt.
@Mariann19:

"Ezt szeretem Benned, mindíg megbízhatóan hozod a formád."

Köszönöm.

Kedvességeddel mindig napvilágra csalogatod bennem az egyébként alaposan elrejtett úriembert. :o)
@Penivaldes:
Tiramisut nem tudsz???
Anyával együtt szeressük. (szerintem)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Van olyan szürkekő, amit ha hozzávágsz egy sziklához, fényes szilánkokká esik szét..téged is sziklához kell vágni.:)
@Knósszosz: de tudok, én mindent tudok. de nem ingyen ám!
@batka manó: Ezt mondtam, a vállalkozói lét meg volt csírájában, egy-egy butikos,lángossütő, balatoni hekkes kőgazdag volt. A vidékiek háztájival is arattak.
@King of Shadows: Titonál olyan jólét volt és majdnem nyugati lehetőségek - gyak. világútlevél, jövésmenés bárhová - , hogy eszük ágában sem volt eléfeküdni tiltakozásból. Kérdezd a most magyarságpapírért síró vajdaságiakat, vajh cseréltek-e akkor velünk? Megmondom, szarba se néztek.
Zebedeus jön a szolgájával és azt fogják majd rebesgetni, hogy eltűntek a dolgok. És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok, és senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a fura kis izé… raf… raffiakötő állvány, amihez hozzá voltak erősítve, és akkor majd a barát elveszíti a barátja kalapácsát és a fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak… már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak előző este rakták oda este nyolc körül.

Hát itt tartunk........ (Brian)
@Penivaldes:

"hiába látszik, hogy mennyire vének vagytok...)"

Hát, bezony-bezony.

Éveim száma gyarapszik,
érveim száma csökken, (mert egyre kevesebb dologról állítom bizton, hogy CSAK úgy igaz, egykori térítő-korszakomnak végleg leáldozott...),
sérveim száma még zéró (de kituggya, mit hoz a jövő),
és
révbe is fogok valamikor érkezni.

Melankóla...

(Khm, azért a nem mű-, hanem valódi remekek iránti rajongásom szemernyit sem csitult) :o)
@King of Shadows: Ja bocs a jugó lakosságra értettem a fentit. Tito láncos kutyából valami elbitangolni hagyott izé lett az oroszok szemében, nem tudom, miért hagytak ott ilyen színvonalú életet de hogy az volt ott, az tuti. Majd beledöglöttem, az irigységbe 72-ben azt látva.

Csau elég jó kapcsolatokat ápolt a franciákkal és tudod nem tudták megzsrolni üzemanyaggal, mert volt neki. Nekünk mink volt??? Szabolcsi almán és VOR - Vörös Október Ruhagyár. Ha nem adnak energiahordozókat, jégkorszak. Lehet azért hatni az emberekre, tudod... Máshol sokkal vadabb komenista keményvonal ment, kérdezd a lengyelekt, cseheket, szlovákokat - azok akkor egybesülve még - , nödökásokat. Bulgária: Tódor Zsivkov - na még engem is majdnem hazaküldtek miatta 71-ben a minimben... :-DDD Hogy ezt Zsivkov elvtárs az országban nem engedi.

Albánia meg, hát az most is csóri, a keményvonal azért ott teljesült.
@Penivaldes:

"fényes szilánkokká esik szét..téged is sziklához kell vágni.:)"

Héhahó, Te egy skizofrén, talmi-csillámos atyókát akarsz belőlem csinááááá'ni?! :o)

Nem, NEM kő' szikla!

Inkább maradok Rolling Stones. :o)
@Penivaldes:
Tudtam!
Materialista vagy.
Egér ha erre rádöbben...
Csomagolj!!
@Penivaldes:

"Vagyis szereted Kosztolányit és Garfieldot, meg a Nils Holgersont?:)"

Majdnem ugyanerre gondoltam én is. :o)

De mára befejezem a nyilvános sztriptízt, lapozzunk. :o)
@Knósszosz: Tiramisut? Nagyon. A lányomék világverők benne.
Varánuszt idézve írta ezt a FB-on: "Klára Ungár
én tegnapig azt hittem, hogy Orbán 88-90 között tényleg a diktatúra lebontásán dolgozott. azt eddig is tudtam, hogy óvatos ember volt, sosem tartottam bátornak. de ez a mondat..."
RAuzsinkról:[..]"Hanem persönlich azért, mert fűti a Rachgier, vissza akar vágni. Ugyanis aki 1972-ben Der Művelődési Minisztérium Nemzeti Kapcsolatok Főosztályán und az Egyetemi Főosztályon lehetett előadó, majd főelőadó, az akkora grandios Kommunist volt, mint ide Nürnberg. Akit eztán még be is ejtőernyőztek ohne bármiféle releváns pedagógia tapasztalat ein budapesti gimnázium élére, az tényleg groß, barátja volt Grósz Károlynak is." A fentebb már idézett HVG-ből hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121106_liebe_frau_rozsa
" Adott esetben gyorsan pénzzé tenné a kormány a tavaly megvett Mol-pakettet – derül ki a nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György írásbeli válaszából, amit egy képviselői kérdésre adott tegnap. A tárcavezető szerint e papírok segítségével relatíve olcsón lehetne forrást bevonni, amennyiben például a külső környezet romlása finanszírozási nehézséget okozna.

A kormány 2011. július 7-én vásárolt darabonként 85 eurós (akkori középárfolyamon 22 500 forintos) áron Mol-részvényeket."
Nos akkor ki tözsdézi el a lözpénzt? :-)
Kedvencek egy rakáson:

"Bár Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos szerint sok korrupciós ügyet göngyölítettek fel sikeresen, a Transparency International szerint a politikai és üzleti elit csoportjainak összefonódásából adódó korrupciós kockázatok továbbra is magasak Magyarországon.
...
Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, Zugló fideszes polgármestere kiemelte: nem mindegy, hogy milyen érdekcsoportok határozzák meg a társadalmi, gazdasági életet. Az egyik legnagyobb problémának azt nevezte, hogy a szocialista kormányzás nyolc éve alatt "az állam a spekulatív tőke foglyává vált". Példaként hozta fel erre, hogy a magyar társadalmat eladósították a svájci frank alapú hitelek folyósításával, s ezzel bizonyos tőkés csoportok érdekeit szolgálták.
...
Alexa Noémi, a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója közölte: kutatásaik szerint a politikai és üzleti elit csoportjainak összefonódásából adódó korrupciós kockázatok továbbra is magasak Magyarországon. Úgy fogalmazott: a fékek és egyensúlyok rendszere jelentősen gyengült az ellenzék jelenlegi számaránya és az antikorrupciós intézmények hiánya, valamint a független intézmények politikai befolyásolása miatt.

Azt mondta, arra a következtetésre jutottak, hogy "a jogalkotás kiszámíthatatlan és átláthatatlan módon zajlik", mert az utóbbi négy évben nőtt az egyéni képviselői indítványok száma, ami a társadalmi egyeztetést szorítja vissza. Hozzátette: emiatt "Magyarországon az állam egyes érdekcsoportok foglyává vált", ezért olyan átfogó korrupcióellenes politikára van szükség, amely elsősorban a politikai elit működésének átláthatóságát célozza."

hvg.hu/itthon/20121106_budai_gyula_korrupcio
Ez ütős:[..]"Nem állt még eléggé bosszút a gyerekeken, az angol nyelven, a liberális szabadságon, a történelmi tényeken, a gyerekszerető tanárokon, az iskoláját szerető közösségeken? Tényleg müssen kivárni, hogy egyenköpenybe öltöztetett Jugendek német vezényszóra lépdelnek – hogy csak így abrupt összefoglaljam a pädagogisch programját?

Mondjon le. Hagyja abba. Ne csinálja tovább. Auf Wiedersehen!"
@Penivaldes:

"atyóka vagy te nélkülem is."

Majd kapsz tőlem atyóhímzést. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: És tényleg ott virult a Rauzsi a komenyista minisztérium várbörtönében, kenyéren és vízen,lábvasban, elnyomva egészen a főelődóságig. Képzelheted mennyire szenvedett.
@Penivaldes:

"neked a tűbefűzés is gondod okoz atyóka:)"

Ej, lyányom, lyányom, tyókolom a katyókádat, Te katyérkocc velem...

Emléxem, megboldogult ifjonti koromban, mikor még dinoszauruszok is repkedtek az égen, akkortájt mívelték ezt vélem a neandervölgyi libidókás lyányok, és akkor még nem volt nekem sem a libi ilyen kóka - hajh, be régen is vala az!

De ebből má' nem lészen mátyóka, marad a pityóka... :o)
@Ergosum:
Például?
Akkor itt a legtriviálisabb:
(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;

Viszont nem módosításról, hanem preambulumtól postcoitumig _TOTÁLIS ELTÖRLÉSRŐL_ ezexerint lehet.
@a szív fészkei:

"Képzelheted mennyire szenvedett."

Centire pontosan egy masszív pszichopata empátiájának megfelelő együttérzést sikerült kicsiholnod belőlem evvel a költői képpel. :o)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Azt a dolgosat. Visszazavartak a konyhába, hát kellett csinálnom valami hasznosat izibe.
@Penivaldes: Jó éjt, belefér, hogy puszi?
Akkor az.
Aludj jól!
@a szív fészkei: "Nem állt még eléggé bosszút a gyerekeke, az angol nyelven?"
Az emberi viszonyokban a legfontosabb tényező a kommunikáció, melynek elkerülhetetlen forrása a nyelv, nyelvismeret. A nyelvnek ezt a funkcióját folyamatosan bővíteni kell a világon a megismerés és az emberi kapcsolatok jegyében. Ezt a célt szolgálja a nyelvismeret homogenizálása, mely a világ trendje szerint az angol nyelv minél szélesebb körben való alkalmazása lenne. Ezzel megy szemben az angol nyelv háttérbe szorítása, melynek célja a gyerekek uniformizálása, egyben a porosz nevelési rendszer adaptálása Magyarországon.
Láthatóan a szakma és a közvélemény is elutasítja ezt a kormányzati szándékot, és érthetetlen, hogy honnan van egy pár embernek bátorsága ahhoz, hogy nemcsak saját állampolgáraival, hanem a világ e téren való törekvéseivel is szemben menjen.
@kzoltana: Amikor a szájában kotorászik - szegény Hofi Géza jut eszembe: nyulunk nincs is...:D
@Mariann19: Ezek teljesen őrültek egy képzelt világban. Csak sajna mások isszák meg a levét az agyrémeiknek.
@bulista: Jaj, Olga néni! Lenyelek egy fűnyírót...
@Mariann19: Most bezzeg amerikai választási partyznak valahol... Gondolom, ott nem németül nyomatják.
@a szív fészkei: Mi akkor, mint alapító tagok - félszavakból is megértjük egymást...:D

youtu.be/e5NPBEduc5Q
@a szív fészkei: Jaj bocs, most látom, hogy megelőztél! :)
@bulista: :-))) És énekeljük el a himnuszt, ha már két alapító tag kéri!! De a fűnyírós poént elszúrtam, ahogy most végigröhögtem, látom...
@bulista: Kétszer se baj. Terjesztjük a kultúrát.
Ezt télleg elqurtad te is fiam Vektor. Végre színt vallottál. Eddig is lehetett tudni hogy eszed nem sok van, de most be is bizonyítottad. A sok idióta aki eddig nem tudta ki vagy, talán most kinyílik a csipája, és '14 elküld az anyádba.
Ajjjaj.Most akkor Orbán Viktor bolsi vagy sem?

Kara Kán, wmiki, Lencsés Pista, Anti Anyag, KG2000, hol vagytok???
Most miért nem zúdul ránk kommentjeitek garmada? /Minek egyébként bőven sok a harmada.../

Zavart érzek az Erőben.
@De hol van Columbo felesége?:
A droidok elvesztették a jelet, most tanácstalanul köröznek, mert nekik nem ezt mondta a Kumminista Párt!
Majd regenerálódnak és gyorsan kipréselnek egy szépen artikulált "emúttnyóccévet" magukból.
A pontos fogalmazásnak előnyei vannak:
youtu.be/n_t_TUoiFAQ
@King of Shadows: Most az van, hogy a befizetések után a munkavállalótól is, a munkaadótól is vonnak - csak még nem biztos, hogy kapsz utána valamit /hála Vityának/. Tehát ez a bejelntett bér alapján megy. Az önkéntesbe annyit fizetsz,amennyit akarsz, de a kötelező magánpénzt lenyúlása után csökkent a bizalom, mindenki fél, hogy ha a helyzet úgy hozza, Viktátor bármilyen magánvagyon lenyúl.:((
@alterego56: Már sokan elküldték oda, de valahogy nem leli az utat.:((
@a szív fészkei: Igen, és náluk sokkal erősebb is a Tito-nosztalgia, mint nálatok a Kádár (Olvasod, Peni? :)). Persze ott rátett erre az egészre a Háború is... Kivéve a szélsőjobb körében, akik viszont gyűlölik.

Egy szatellitállammal szemben az az elsődleges elvárás, hogy a külpolitikában engedelmeskedjen, a belpolitika nagyjából lényegtelen. Feltéve, hogy az utóbbi nem veszélyezteti az állam (vagy az egész térség) stabilitását. Csehszlovákiában is csak akkor léptek oda, amikor veszélybe került az egypártrendszer (a dominóelv miatt), nálunk meg akkor, amikor ki akartunk lépni a Varsói Szerződésből.

Ceau'-nál is az volt érdekes, hogy a külpolitikában engedték mozogni, mert - ahogy korábban is írtam - a belpolitikába csak végső esetben dumáltak bele, szóval az utóbbi nagyrészt attól függött, hogy az ottani vezetés mit akar.
@a szív fészkei: Helyileg igen, egyébként nem. Tudod, multiple vagyok (rendesen meg is lepődtél rajta, amikor észrevetted :D), tehát csak jogilag tartozom a többségi társadalmatokhoz (a törvényeit például maradéktalanul betartom). :( Ezért is kerülöm a többségieket, amennyire csak lehet, például nem megyek ki a lakásból, ha nincs rá nagyon komoly okom. Bocsánat, csak most kicsit leengedtem a gátakat, de majd mindjárt "visszazárom őket"... :(

@Penivaldes: Az jó(?). :)
@King of Shadows: nekem jó, na de másoknak jó e az kérdéses..külonben is kik azok a mások? ők nem is léteznek, itt csak én vagyok.:)
@Penivaldes: Erről kérdezd meg az LMP-t (Leszedált Majmok Pártja), mert állítólag ők a mások... :D
@King of Shadows: Mások is, és én támogatom is a másságukat.
@Penivaldes: Mármint mele...? :D

Komolyra fordítva. Én is, csak úgy nem lehet, ahogy ők csinálják. :)
@King of Shadows: nem te nem ezt mondtad..ezt akartad, de végül nem ez lett.:)
@Penivaldes: Elnök Asszony! Azt a nagyon buta, és igaztalan kampányt, hogy én nem azt mondtam, legyen szíves abbafejezni! Ez hazugság, és ön nem akarhat igaztalan módon nyerniiii. :D
@King of Shadows: Pártelnök Úr! A választók jobban hisznek annak amit én kínálok nekik, mint Önnek! Ideje lelépni a színpadról, és átadni a helyet tehetségesebbeknek:DDD
@Penivaldes: Maga mit is kínál nekik? Tervgazdaságot, és diktatúrát? Maga kommunistább, mint Lenin volt, ez innen látszik. Magának még a haja is vörös, nem is értem miért... Ha jelenleg nem az, akkor átfestette. A kommunisták mindig is nagyon ügyesek voltak, ha kétszínűségről volt szó. :D
@King of Shadows: :))) Hölgyeim és Uraim, hallják ez itt velem szemben beszél kétszínűségról. Ez, akinek a pártja összefeküdt az állitólagos ellenséggel. :DDD
@Penivaldes: Azt, hogy ki kivel fekszik össze, a maga helyében inkább nem feszegetném. Maga volt az, aki hajlandó lett volna koalícióra lépni bárkivel, akivel együtt tudnának működni, maga az, aki közös vállalást akart tenni más pártokkal arról, hogy a kampányban kerülni fogják a durva személyeskedést, és a becsületsértést, és - természetesen - maga volt az - ki más lett volna - aki ezt elsőnek megszegte.

Arról már nem is beszélve, hogy - egyes vélemények szerint - az ön pártjában a férfiak könnyebben tudnak előrejutni, ha bizonyos ... szolgáltatásokat nyújtanak önnek. Amit nem is csodálok, ha azt tartom szem előtt, hogy magával csak úgy senki sem tudna ... "kezdeni valamit". Valamiért nem sokáig tudnak ... keményen állva maradni önnel szemben. :D
@King of Shadows: Oké, végülis agyban szabadabb vagy, mint én.
@a szív fészkei: Igen, csak ... Te el tudnád azt képzelni, hogy hónapokig nem beszélnél senkivel? Itt ugye olvaslak (az technikai értelemben nem beszéd), és nagyrészt csak politikai témákról. Azt is, hogy hónapokig egyetlen jó szót sem kapsz senkitől?

Velem (Sithissel) ellentétben Kingnek vannak érzelmei, és simán bírja. :) Ebből már lehet következtetni arra is, hogy mentálisan mennyire terhelhető. És, hogy milyen "kiképzés" kellett ahhoz... :)
@King of Shadows: Nem, tudom, nekem kell az IRL szóváltás, kedvesség is. Mondjuk itt tipródik a családom, van benne részem, elég olaszosban nyomjuk most.

DE én úgy vettem észre, itt téged kedvelnek, - én is, ha megengeded egy Zsába királynőjétől (by férjem);-DDD - politikán túl is. Mert azért szoktunk attól elhajolni is, amit sokan utálnak itt, de én szeretek. Baloldali elhajló volnék, tudod. :-))
jav: sok a vessző, tehát: Nem tudom, milyen lehet neked.
@a szív fészkei: Igen, nálad ez más. :)

Érdekes, nekem mindenhol azt mondták, hogy úgy vették észre, kedvelnek. Azt már nem tudom, hogy ez miért lehet, mert nem tudatosan váltom ki azt a reakciót... :)

Am mi az a zsába? :O
@King of Shadows: Idegzsába ;-)) mert szoktam borulni elfele. Ja ő meg provokálni, hogy boruljak, jó játék, nem uncsi a házasságunk...

Szerintem tudatosan nem lehet kiváltani "megkedvelem"-reakciót. Vagy jön vagy nem.
@a szív fészkei: Némelyik nő nagyon aranyos, amikor mérges. :)

Értem. :) Ja, és köszönöm! :olel
Nem tudtam, hogy ez egy homoszexuális oldal.
@Peripetia:

Telibe találtad, ez bizony egy ilyen oldal!

Itt permanensen leszbikus nők szexelnek szégyentelenül homoszexuális férfiakkal nyilvánosan, mer' mi biza ilyen perverzek vagyunk, no!

Hát mennyivel jobb és főleg megszokottabb lenne itt IS kizárólag olyasmiket olvasni, hogyaszongya: "Te paraszt libsikomcsi!" vagy "Bunkó szemét jobber tetű!", nem?

Mert akkor a blog felülete arról szólna, amiről "kellene", ugye?

Vagy mégsem?
süti beállítások módosítása