Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.04. 03:55 Fabius

Dögölj meg, Szegedi Csanád

Címkék: feljelentés jobbik szegedi csanád

Szegedi Csanád politikai értelemben halott - jelentette ki egykori alelnökéről Lenhardt Balázs jobbikos képviselő a napokban. Így megy ez, ha az ember kizárólag turbó üzemmódban képes létezni. Csanci betyár turbómagyarból lett turbómagyarzsidó metamorfózisa láttán lefogazott pár ékszíj jobbikos fejekben: Háde' mifaszezmár, hogy Izrael és a tisztelet meg a példamutatás elhangzik egy felszólalásban olyan szájából, akinek nem egyszerű ruhadarabja volt a pucsító oroszlános mellény évekig, hanem a bőrszövetének része?!

szegedi csanád.jpg

Én hiányoltam Lenhardt kifakadásából a vízió, miszerint, ha kormányra kerülnek Szegedi nem képviselő lesz Brüsszelben, hanem kényszermunkás turulguánó bányász Recsken, de ehelyett ő megelégedett a kevésbé radikális megoldással: feljelentést tettek - állítólag - Szegedi ellen az Unió Csaláselleni Hivatalánál (OLAF) mert szerintük Szegedi olyan iszonyborzalmakat követett el a képviselői költségtérítése terhére, hogy strandkorlát kékre fakul tőle az uniós lobogó és kialuszanak rajta a csillagok. 

Szögezzük itt le gyorsan: ha valóban visszaéléseket követett el Szegedi, akkor nagyon helyesen tették, hogy fölnyomták a francba.

De akad itt pár megválaszolásra váró kérdés gyerekek:

- Miért most, Szegedi Izraelt méltató felszólalása után jutott ez eszetekbe? 

- Miért nem nyilvános a feljelentés szövege, miért nem tudunk a tartalmáról és a feltételezett vádpontokról semmit, a rébuszba csomagolt hogy dögölnél megen kívül?

Különösen érdekes lenne ez azért is, mert ha Szegedi költségkeretéről beszélünk és feljelentésről, akkor bizony fölmerül, hogy a keret terhére eurószüretelő Novák Előd, Kürk Roland és Molnár Balázs vajon részesei voltak-e ennek a dolognak? Önmagában is vicces a karvalytőkéből támogatott kurucinfó és Novák Előd, de ha még visszaélés gyanú is van akkor lesz csak igazán pikáns az ügy. Vagy kamuzzátok a feljelentést, én azt is simán kinézem belőletek, mert morálisan éppen olyan ingoványosak vagytok akár a többiek. Frakcióalakításkor esküdtetek a Szent Turulcsőrre és kettős keresztre, hogy ti bizony visszahívhatóak lesztek, Jézusúristen titeket úsegéjjen. Aztán sem Pőszét, se Endrésiket, se most ezt a Csanád gyereket sem érdekli semmiféle eccervolt esküdözés. Hiába no, akit a moslékosdézsa szaga egyszer megcsapott az elfehéredett bütykökkel a kezén szorítja maga alatt a széket. Szó nélkül dobják a pártlogót, ideológiát, esküt, csak a státusz és a vele járók maradjanak amíg csak lehet. Érdekes, hogy nektek is csak most jutott eszetekbe komolyabban beleállni Szegedibe, a háza előtt követelni, hogy dögöjjémeg, mikor Izraelezett a nyomorult, pedig a költségkeret listája három hónapja nyilvános. 

Érdeklődéssel fogjuk figyelni mit hoztok ki ebből. Mert pillanatnyilag nehéz eldönteni, hogy az Év Bullshitje díjra ezt a kis dögölj meg performaszt vagy Kósa Lajos napokban elkövetett "ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagy biztonságot jelent a bankoknak" mondatát jelöljük. 

 

 

 

 

555 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr484887966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bucikák bucikáim drágák...

itt van elhantolva a zegyszeri jobbikos:

Érdeklődéssel fogjuk figyelni mit hoztok ki ebből. Mert pillanatnyilag nehéz eldönteni, hogy az Év Bullshitje díjra ezt a kis dögölj meg performaszt vagy Kósa Lajos napokban elkövetett "ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagy biztonságot jelent a bankoknak" mondatát jelöljük.

ha a kósa elvtárs nem olyan akkor is amit mondott az veri az összes biztosítékot

brühühühühühü

a kurva anyátok jobbra is meg jobbra is
csanádunk szépen modellezi egy átlag politikus jellemét
@rodeo36: nehéz eldönteni? :) erős a verseny

amúgy szegedi csanád körül annyi bullshit halmozódott fel minden oldalról, a szélrózsa minden irányából, hogy ki se látszik belőle
Mert pillanatnyilag nehéz eldönteni, hogy az Év Bullshitje díjra ezt a kis dögölj meg performaszt vagy Kósa Lajos napokban elkövetett "ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagy biztonságot jelent a bankoknak" mondatát jelöljük.

kedves fabius, ez nem kérdés. természetesen kósa a nyerő. evégre az ominózus mondata úgy folytatódik, hogy az állam belépésével "jó adósok" lesznek az önkormányzatok, s az így keletkező "hasznot" meg kellene a bankok osztania az állambácsival.
@rodeo36:
" a kurva anyátokat..."
Pont.
Kósa Lajos csak Kósa Lajossal mérhető. Ő a megtestesült, hebegő tautológia.
Szép kerek, és még nincs vége a hétnek, és az évnek sem, ne osszunk még díjat.
És Kósa - ugyan nem diplomázott - de közgazda.
Kéne alapítani egy Kósa-Díjat, amolyan közgazdasági citrom díjként.
Az éves közgazdasági vándorgyűlésen ki lehetne osztani.

Az bennem is felmerült, vajon mit csinált Csanci az oroszlános mellénnyel?
Kíváncsi leszek a mély Jobbikos kommentelők reakcióira, hogyan akarják kimagyarázni ezt az öngólt. Egyébként meg nagyon elegem van ezekből a fotelnácikból. Csak a pofázás, a duma, de amikor valahol pénzszagot éreznek, akkor ők ugyanolyan elvtelenül tartják a markukat, mint bármelyik párt képviselője.
hát lehet, hogy szegedi csanád poiltikai értelemben halott - de én még várnék ezzel. mi van akkor, ha az V. kerületi hitközség indítja majd csanádot rogán ellenében, és a rabbi burkoltan ugyan, de felszólal mellette, mint támogatandó jelölt mellett? akkor 2014-ben egyrészt bent lesz, mint EGYÉNI jelölt, másrészt nézhetik mindennap a kipáját :D
meg hallgathatják ércesen zengő hangját :D
a legrosszabb, ha alapít valami pártot (Salómon Rabbi Pártja, SRP), és még frakciót is talál alapítani. na akkor a jobbik mellett ülő zsidó hitközség látványa megadná az alaphangot a parlamentben
:)
@Secnir:
Szó se róla, lenne egy kis pikantéria a dologban. :))

"Hiába no, akit a moslékosdézsa szaga egyszer megcsapott az elfehéredett bütykökkel a kezén szorítja maga alatt a széket. Szó nélkül dobják a pártlogót, ideológiát, esküt, csak a státusz és a vele járók maradjanak amíg csak lehet. Érdekes, hogy nektek is csak most jutott eszetekbe komolyabban beleállni Szegedibe, a háza előtt követelni, hogy dögöjjémeg, mikor Izraelezett a nyomorult, pedig a költségkeret listája három hónapja nyilvános."
Továbbá azért tudták arról a pénzről, hogy mi, merre, kinek... Evégre nekik is csurrant belőle. Akkor ők ott társtettesek? :))
Amúgy olyan szép droidinvázió lesz erre, hogy előre sajnálom, hogy el kell mennem... :D
A tragédia az, hogy normálisan működő, piacgazdaság szabályait tiszteletben tartó állam esetén tényleg úgy működne a dolog, ahogy Kósa hebegve-habogva elmagyarázta. A probléma az, hogy az eddigi kormányzásukkal éppen ezt fajta hitelességét rombolták le Magyarországnak.
A jobbikos csürhe szintje:
"Sárga festékkel a "gyilkosok, kollaboránsok" feliratot festették a Szigligeten a II. világháborúban lezuhant amerikai katonák emlékművére."
hvg.hu/itthon/20121103_Meggyalaztak_az_amerikai_pilotak_sziglige

Tisztelet a kivételnek, ráadásul egyre több van már köztük is, aki rájött a csapat gittegylet jellegére.
Úgy látom egyre többeknek nyilvánvaló, hogy agyhalott társaság, működő gazdasági program nélkül, szimpla eu ellenességgel és rasszizmussal operálva, a narancsbolsik seggéből kilógva.
4-5 jobbikost ismertem a környezetemben, mára talán 1 szavazna rájuk, a többinek leesett, hogy bolsi segédcsapat. Egy része tovább radikalizálódik, egy része a tanácstalanok táborába kerül... Lehet találgatni az értelmi szinteket. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kössz drága tezsvírem... Majd néha benézek, de dógom van! :) DÖG VAGY, mondtam már???
@shinichi:
Kósa - Mr.20%, a short király...
Végül is hiteles ember... :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egyébként napok óta ápolgatom a fent említett bocikát, de nem esik le neki... Pedig igyekszem lebuktatni magam... :D
Tényleg olyan hülye, mint amilyennek látszik!
attrakció !

a zország ettől szép ügynökök-komcsik-nácik-zsidók-cigók-dakoták....

és mind ez akár egyben is... akár még eccere is...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: nem elégszer, jahh, azt is láttam olvastam, és a legszebb ott is vannak fegyverhordozóid :)
Ezz a jobbik az a párt aki még nem fertőződött meg a zelmúlthúszév politikai szennyével???Megható.hogy kivetik maguk közül a korruptakat...vagy tán a lóvéjára nyomulnának???
valahol olvastam, hogy hitler adócsaló volt, amikor hatalomra került eltüntette azt a revizort, aki ezt az ügyet pedzegette.

újkori tanítványainak csak ennyire futja, némi kis uniós pénzzel való játszadozás...

szánalom
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "4-5 jobbikost ismertem a környezetemben, mára talán 1 szavazna rájuk, a többinek leesett, hogy bolsi segédcsapat"

És akkor tegyük hozzá, hogy bolsik alatt a fityesz-kdnp-t értjük, és itthon is vagyunk! :D

Csanád mellén az ablakká átrajzolt horogkeresztért pluszpont jár!
azért kósa mondásai nagyobbat szólnak.
1/2 tündérmese: a 1/2eszű 1/2csuti elindult 1/2ázsiakkal keletre...
a csodaszép gazdagság felé... hátra hagyva a rothadó nyugatot !
1/2 úton a kínaán felé... most akartok kiszálni ? hálátlanok !

kep.index.hu/1/0/341/3413/34132/3413230_82467b30b1505863f50f37f6fc347fe9_wm.jpg
@kej: A mondat második felét már nem bírtam idegekkel elolvasni. Ez most komoly?! A végén a bankok fognak 10%-os jaj de jó, hogy az állam átvette az önkorik adósságát adót fizetni az államnak a hitelek után?!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Mindennap igyekeznek bizonyítani hozzá nem értésüket és arroganciájukat.

Lopni tudnak, de teremteni (értéket), termelni azt nem.

Szájkarate és lopás. Ennyi.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Le vagy maradva. Jutaléknak nevezte!
Mondhatta volna védelmi pénznek is... :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Abból hogyan lehet majd valami mást kihozni? Vagy amőbázni lehet rajta???
Nyivák előd szándékosan lett kisbetűvel írva? :D
A poszt tetszik, de bevallom engem egyáltalán nem érdekel Csanád és a Jobbik bohóckodása. A srác megtérése hamis. Legalábbis valószínűbb, hogy így szeretne munka nélkül érvényesülni továbbra is, a zsidó hitközségnek meg csak fussa. Ha kiderülne, hogy egy dédapja cigány volt, akkor biztos nem költözne le egy szabolcsi faluba gyökereit kutatni.
@saravad:
Sejtheted! :))
Ja kérem, amúgy hány ilyen "vérjobbikos" lenne még, akik apróért "megtérnének"?
HITELES EMBEREK! NAGYON!
Akár a komcsi és fideszbolsi ellenességük! :)
Kezdjék el kérdezgetni a család öregebb tagjait... Lesz ott még pár, meg pár öreg vöröskatona is, akik Kövér elvtárs nagyfaterjával együtt harcoltak Kun Béla mellett. :D
@Secnir:

Az igaz, hogy ambíció van a gyerekben, kérdés hitközség vagy annyi támogató lesz-e, ahogy labdába rúghasson bárhol. De kétségtelen, hogy egyéniben elindítani valami zsidó szervezet égisze alatt és bejuttatni EPIC lenne :-D
@saravad:

Csanád önmagában engem sem érdekel.

De a Jobbik parlamenti párt, ezért az viszont nem mindegy mi-mikor-mennyire éri el az ingerküszöbüket. A hitelesség kérdése nemsokára elég fontos lesz. Nekik.

Ezért engem főleg az állítólag megtett OLAF feljelentés és a költségkeret mutyi érdekel ebből elsősorban, Csanádon és a megtérésen csak röhögök.
@King of Shadows:

Lehet nekem van korán, de izé, hun van kicsivel?
@Fabius:
Ahogy kipában ott üldögélne a jobbik mellett? Érdemes lenne akkor közvetítéseket nézni a parlamentből.
Elképzelem, amint zagyvagyuluska mellett ülne és kultúremberek módjára elbeszélgetnének... vagy gyulus őt is seggbe akarná tolni? :)) Kis hamis a fiú...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: teljesen komolya, az origo beszámolójában így hangzik a mondat:

"A politikus kiemelte: ha az állam adósként belép a rendszerbe, az biztonságot jelent a bankoknak, mivel a korábbi rossz hitelek azonnal jónak minősülnek. A kormány arról szeretne tárgyalni a finanszírozó bankokkal, hogy az ebből származó esetleges nyereséget hogyan lehetne megosztani egymással - mondta."

a teljes interjú a magyar nemzet szombati számában volt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Csanád mellén az ablakká átrajzolt horogkeresztért pluszpont jár!"

Alap :-D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

...hmm...hmm...parlamenti vitába keveredni Volnerral és Zékárpáttal a tudjukkik tőkén Balczó házelnöklése alatt...hmm...hmm...

:-D
@kej:
Vagy legalább neki essen le egy pár %?
Ennyire anyagiasnak lenni Mr.Kósa...
Bár az is igaz, a megszokás lehet az oka...
@kej: Van annak valami jó oka, hogy nem olvasok magyar nemzetet.:D
@Fabius: Jobbik és a hitelesség. Ugyan. Ha nem rólad lenne szó, megkérdezném, hogy tudod -e egyáltalán milyen politikai bizniszben utaznak. Már maga a szélsőjobb a hűűűűűűűű de madzsarok vadzsunk retorikájával hiteltelen. Meg a trianonozással.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Védelmi pénz, ez igencsak találó kifejezés.:D Szóval valaki hajlandó végre kifizetni azt a hitelt, amit az önkori nagykorú, és cselekvőképes képviselői felvettek, ezért az a minimum, ha fizetnek a bankok. A végén kiderül, hogy elfelejtette a bank a megmentett devizások után leróni a hála/védelmi zsét, amiért az állam hajlandó volt "minden áldozatra". Vagy a bankadó már az?
@leonito77: Lehetne ez az új választási szlogenjük. Az igazat mindenki tudja, a békamenetelők meg ugyse tudják felfogni.
Gonosz kukkolok vagytok, az ékezet hiány nem véletlen ;)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: a franc se tudja mit akarnak. bár ha abból indulok ki, hogy tulajdonképpen "megvédik" az önkormányzatokat a csődtől, én a bankok helyébe semmi jóra nem számítanék.

mondjuk kíváncsi lennék rá, mit csinálna pártunk és kormányunk, ha az összes bank egy időben, egy hétre lehúzná a rolót karbantartás végett. mondjuk december 2-a és 10-e között, amikor a fizetésnek kellene megjelenni a számlákon.
@Fabius:
Kéjenc... morogj csak, de a milyen a kis magyari abszurd, még... :))
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: pedig mennyit spórolnál a kávén:)))
@kej: Képzelem.:D Bár a kávénak legalább jó íze van. Az újság nem hinném, hogy túl guszti és ízléses.:D
@Fabius: Legalább emelné a nézettséget. :) Javulna a köztévé színvonala.:D
@Fabius: "Különösen érdekes lenne ez azért is, mert ha Szegedi költségkeretéről beszélünk és feljelentésről, akkor bizony fölmerül, hogy a keret terhére eurószüretelő Novák előd, Kürk Roland ..." :D
@Fabius:
"De kétségtelen, hogy egyéniben elindítani valami zsidó szervezet égisze alatt és bejuttatni EPIC lenne :-D"

ööö...
...szerinted ha egy hitközség összeállna (lásd pl. Likúd néven, ha már Együtt 2014), hány százalékot kapna csanád mondjuk egyéniben az V. kerületben? VI., esetleg?
Először azt hittem ez nálunk lesz jövőre, de azután el olvastam a cikket. Csak azon csodálkozom, hogy a vezényló még nem államosította az OTP-t és zavarta el a francba a többi rohatt mocskos imperilista karvalytőkés bankot.
Mert a lelkivilágának ez is tetszene, ebben biztos vagyok.
@Secnir: A VII. kerületet se felejtsd el. És ott van még a XIII. kerület egy része is.
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): ÁLLAMOSÍTANI?! Csányi bácsi bankját?! Soha! Akkor ki fogja finanszírozni őket, ha ellenzékbe szorulnak, és nincs ott a persely?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Off: Most eszembe jutott, hogy sokat foglalkozol késekkel. :) Ez azt jelenti, hogy vissza is tudod fogni azt, amelyik alkalmas rá? Vagyis reverse wieldeled. Ezt csinálod: www.jayfisher.com/Knife_Grip_Styles_Hand_Sizing.htm#The_Reverse_Defensive_Knife_Grip_Techniques . :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Csányi bácsinak alig van valami benne. Keress rá a tulajdonosi szerkezetére... :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Olyan illuzióromboló vagy drágám, most ez azt jelenti, hogy nincs a zembereknek magyar bankárja?!:O
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):
nem feledem, de egyszerre 4 kerületben nem tud indulni, mint képviselő :)

.

.

illetve most nem tudom, hogy vannak a határok, miután átrajzolták. lehet, de akkor az abban a kerületben induló fidesz-kdnp-jobbik trió durcás lenne, az tutifix.
mondjuk megnézném a vona vagy a zagyva orcáját, amikor mellette ül "novák csanád, az egyesült izraelita közösség"-ből. kipában. ütne.
Ha már a hitvallásról és az illúziórombolásról is szó esett, egy kis plusz adalék a hányingerkeltéshez:

atv.hu/cikk/20121103_maganvadak_kozerkolcsok_katolikus_vezetok_kuzdenek_a_birosag_elott?source=hirkereso
@King of Shadows:
Van pár félkész késem, amit majd a télen be akarok fejezni. Amerikai minőségi acélból, nem spéci, de remek anyagok. A markolatot kell megcsinálnom majd, ahhoz gyűjtögetem az alapanyagokat, fát, csontot, spec.karbonos nyersanyagot... :)
Amúgy inkább amerikai bajonettet gyűjtök.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Bocsi, a nagymogyoróknak most odaba.ztam?
Nem akartam... Piktor majd megmondja, ki a magyar! Nem demoralizálni wazzzze! :)
Ahogy ennek az uniós zászlót égető uniós pénzből tengődő drágajómunkásembernek az életútját nézem (Orbán polgári köreitől idáig), vagy csak a gárda-alapító Bencsik pályafutását (ti: "oda állok ahol pénzt látok"), hát nem lennék meglepve, ha jövőre azt hirdetnék, a cionizmust a honfoglaló magyarok finomították ki a nyereg alatt. Csak mert közben a jövedelmüket a Likudtól kapják azért, hogy gyarmatosítsák az országot a szíriuszról visszatérő ősi magyar zsidók számára.

Ezt még Cuki bácsi vándor-művész társulata is hamar megérti, pláne ha képeskönyvben írják le nekik betűk és rovásírás nélkül. index.hu/video/2012/11/01/cuki_bacsi_te_csak_verd_a_kolompot/

Vagy hirdetést is adhatnak fel: gazdag pártfogót keresünk, bátor (mindenkit támadó kivéve a fides) agitátoraink felfegyverzésére síppal dobbal nádi-hegedűvel, "országunkat egy vak lóért" jeligére.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Az pénzbe kerül... Amúgy ezt olvastad?

hvg.hu/gazdasag/20121103_A_Fidesz_hazibankarja_elonyhoz_juttatasat

Ha már házibarátja, vagy izé... házibankárja! :))
Kedveseim!
Kósa és Szegedi urak tevékenységét/munkásságát/megnyilvánulásait
nehéz összehasonlítani, de abban egyetérthetünk, hogy jelentős kvalitásokkal rendelkeznek (mint pl. az exÁlamfőnk).
Ezer szerencse, hogy Kormányunk és Parlamentünk tele van az előzőekhez hasonló jó emberekkel!
A jövőre nézve azt tanácsolom, hogy hagyjunk/hagyjatok fel az ellenforradalmi, antiturulista megközelítésekkel, mert előttünk Tündérország kapuja (és - ha valaki nem vette Vóna észre - a jövő 2010-ben elkezdődött)!
@orica: Mit csinál egy zsidó? Hasznot.(kivéve én, két rohadt csizmán kívül semmit nem tudok eladni még a vaterán se. :-((( )
@aranyhorcsog: Amúgy a kazárokat kifejthetné és nagyon nem is tévedne a nyereg alól.
magyarnarancs.hu/film2/nyilvanossagra-hozni-az-igazsagot-82213

Kb. ez az újságíró dolga, valóban. Ha akarna ezekkel Csanci befenyítéséről vitázni, megnézném a fejüket. De nem biztos, hogy ennyi reklámot megérnek.
@a szív fészkei:
Az egyik nem is volt olyan rohadt, az Én vevőm elégedett volt vele 1,5 x-es árért :))
@Silverhaar:

Hoppá!
Ez Erdő pápai álmait/esélyeit azt hiszem örökre törölte. Két éve még azt hitte, megússza. Hát nem. A Vatikánnak vslahol példát kell statuálni.
Egyre inkább úgy tűnik, ez lesz a magyar főpapság Waterlooja. Szép.
@GeoCracker:

Az Én véleményem erről egyszerű: papír nélkül majd 30 éve együtt a család. És sajnálom a templomos esküvő után szétrobbant család gyermekeit, akiken az elvált szülők marakodnak, és ebben nem a gyermekek érdekei, érzései az elsődlegesek.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: arrù vót szó, nem vagy, akò meg ;)
Jut eszembe, a kész helefokròl kérek képeket majdan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Majd... most 2 US. MK2 trench knife (1944-45)van takarítás alatt, mert az egyik harcolt, a másik nem, de az is rozsdafoltos. Fent lesz az oldalamon 1-2 hét múlva.
"A törvényhozás aztán igyekezett meghálálni a segítséget. Batista ismét módosította a szerencsejáték törvényt úgy alakítva a szabályozást, hogy az személyre szóló lexekkel hozta monopolhelyzetbe a maffiózókat."
orulunkvincent.blog.hu/2012/11/02/gengszterkronikak_ix

Nincs új a Nap alatt, NERtársak. :D
@GeoCracker: Érdekes amit írsz. A fontos az, hogy együtt legyen a család. A gond az, hogy sajnos sokszor nincs meg az esküvők mögött az a hit, bizalom, hogy én igen ezzel az emberrel akarom leélni az egész életem, és nincs senki más rajta kívűl. hanem csak egy buli, ahol jót eszünk iszunk.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Tegnap küldtem ide be. De nagyok az áthallások! :DD
Ez még jobb...

"Ahogy közeledtek az 1953-as választások és Batista szénája rosszul állt, Meyer Lansky felajánlott az elnöknek 250.000 $-t cserébe azért, hogy az Batista javára visszalépjen. Az üzlet nem köttetett meg, így Kubában katonai puccs tört ki és a régi jóbarát elfoglalta helyét a hatalomban.

A törvényhozás aztán igyekezett meghálálni a segítséget. Batista ismét módosította a szerencsejáték törvényt úgy alakítva a szabályozást, hogy az személyre szóló lexekkel hozta monopolhelyzetbe a maffiózókat.

Játékengedélyt csak az kaphatott, aki Kubában már befektetett legalább egymillió dollárt a hotel üzletágba, vagy 200.000-et mulatókba. Akik ezt teljesítették 10 éves adókedvezményt, valamint meghatározott termékekre vámmentességet kaptak az államtól.

A korrupció és a kenőpénzek osztogatása átszőtte az államapparátust. A vámmentesen behozott áruk a hivatalnokok és katonák raktáraiban kötöttek ki, akik aztán újabb szívességekkel honorálták a donok gesztusait.

Batista elnök sógora "melléküzemágként" jogot kapott az ország parkolóóráinak üzemeltetésére (a parkolóórák szétverése emlékezetes jelenet a Keresztapa című filmben), miközben Lansky szemet vetett a legelegánsabb havannai hotelre, az El Nacionalra. 1955-ben megnyitott az új szórakozóhely és szálloda. Azonnali pénzügyi siker lett.

Hamarosan az elnök felesége is 10%-os részesedést kapott az üzletben.A félkarú rablók pedig 1 millió dollárral hizlalták a Batista család számláját."
Ez sem piskóta... :))

„Kétharmad? Shit. Egy rakás idiótával vagyok körülvéve.” szólhat magához Orbán Viktor miniszterelnök őszintébb pillanataiban, s – erről közvetlenül tőle értesülhettünk – neki csak ilyenek vannak. Nyilván ezért jut eszébe időről időre az elnöki rendszer, mint lehetséges megoldás: gyengén teljesít a csapat. Tipródik a pálya szélén, s csak azért engedi el a potroháról megátalkodottan lefelé igyekvő gatyakorcát félpercenként, hogy a fejéhez kapjon: „mér’ kifelé cselezel, Anti, hülyegyerek…”

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121104_orban_panoptikum#rss
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): Kimagyarázni nem lesz nehéz: Szegedi a Moszat ügynöke, akit azért küldtek ide, hogy járassa le az Egyetlen Nemzeti Pártot, és az Operation Arrow Cross-t az EU pénzelte. Ja, benne volt még az L'Qró is...
@King of Shadows: Meg a zöld moszkitó is ott volt, aki a görbe orr beépített embere volt.
No komment

hvg.hu/itthon/20121104_orszaggyules_napirend_elozetes

Több ügyben is kapkodni kényszerülnek a kormánypártok, mert körmükre égnek a feladatok: különleges eljárásban teszik lehetővé, hogy módosíthassák a jövő évi költségvetés fő számait, a házszabálytól eltérve próbálják rendezni a MÁV Biztosító után maradt károkat, és megkezdik az iskolák államosításáról szóló törvény tárgyalását is. Szerdán szokatlan módon újra megnyitják a választási eljárási törvény vitáját, igaz, erre 227 okuk van.
@King of Shadows:
Ez egy percig sem volt kétséges... Bástya elvtárs!
@Penivaldes: Ja. Most gyárthatnék egy olllyan összeesküvés-elméletet a Jobbiknyikekenek, hogy még... De - egyelőre - nem írom le, mert félek a zsi... szóval "tőlük"! :)

Am én már tudom, hogy mi van abban a feljelentésben! Ez: youtu.be/D7_q6PRtlwM ! :D
@Penivaldes:
Pedig amikor hozza a számlát... :))
Főúr, fizetek!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Am, ha jobban meggondoljuk a Moszat egy olyan béna titkosszolgálat, aminek minden terve kiszivárog. És ez a gittegyletnek is gyenge banda képes valós veszélyt jelenteni a Jobbikra. Erre mondaná Viktor, hogy öngól. :D

@Penivaldes: Én sem. :)
@King of Shadows: hűbazzz, kűddel Stefikának, elélnifog a_ gyönyőrtől
Most akkor ilyenkor miafaszvan? Turul vót-e, vagy már abban se higgyünk ezek után?
Nem elég a Csanci-űgy, még ez a rohatt Koppány se vót lázadó vagymi

www.sonline.hu/somogy/kozelet/herceg-akit-fel-se-negyeltek-koppany-es-nagy-tabudontes-469169
@Penivaldes: "én nem félek a fekete mellénytől:)"

Pedig a pingvinek dúúúúúúúúúúúúúlvák! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mármint Szegedivel kapcsolatban, vagy mivel? :O és :D

Am linkelhettem volna durvábbat is, ami még passzol is Fabius "Dögölj meg, Szegedi! címéhez. Csak gondoltam az már kicsapná a biztosítékot. De ha valaki kéri... :)
@King of Shadows: nekem ne, elég volt ez, főleg a kép a végén, nem én vagyok a célközönség.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én sosem fizetek nekik, hanem csak megeszem az ételt, majd távozom. az igazán nagy sztárok is ezt teszik:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Sajnos nekem nincsenek a ismeretségi körömben pingvinek..na de egy egérnek..
@orica: "ez lesz a magyar főpapság Waterlooja" - nem hinném. Megúsznak ezek mindent. Európa újrakatolizálása mindennél fontosabb a Vatikánnak.
@orica: Volt esélye pápának lenni? Amúgy nagyon erélytelen vagy mi - ahogy én látom. Ennyi minden burjánzik - kicsi ország ez, lehet, hogy egy db férfiprostit adnak kézről kézre ;-)) - és szava nincs? Gáz azért, ahogy az egész esztergomi cirkusz is valahol. Bezzeg valami beosztottja bírt megnyilvánulni odaadóan a kormány mellett: nol.hu/belfold/orban_humora_es_az_ima_ereje
@Penivaldes: 33 éve élek deklarált házasságban, előtte vadasan. Hát aki azt mondja, hogy huszon-harminc évesen ezt háromszín hasú polgári erő vagy stólás pap előtt meg lehet fogadni egy örök életre, hogy csakis ezzel és soha mással, az hazudik és pont. Kurvasok mázli kell ahhoz, hogy a megkötött házasság a ceremónia kezdetétől valóban örök legyen ásó-kapa nagyharangig.

Addig viszont bevétel az államnak, templomi esküvő esetén az egyháznak, esküvőszervezőknek, virágosoknak, vendéglőknek, nászajándékot áruló boltoknak, ruhakölcsönzőknek, detoxikálónak, taxisoknak, stb. Nem kívánt törlendő. ;-DDD

Rétvári Bence, ha egyáltalán nős (mert elkeseredett nők mindig is akadnak még ilyenre is)bármikor elválhat élete során, történhet vele, nejével valami gikszer és az sem lesz keresztényi vazze!

A házasság gyakorlatilag egy jogi aktus, ahol az állam elismeri két ember igényét a közös életre - rendkívül sokaknak hacacaráré vagyonokért, vakítási céllal - amit bőven meg lehetne adni a melegeknek is és kész. Ha már többletjogokat ad örökösödésnél, mittomén hogyan, lehessen ennek minden állampolgár részese. Ha viszont nem akar ezzel élni valamiért, akkor annyi, ne basztassák tovább elítélve Bencuska által is. Pláne, ne a gyerekeket benne.
@épészmérnök:

Azt elhiszem:)) De nem tűnnek ideálisnak a körülmények. Szinte nincs olyan ország Európában, ahol valami botrány ne robbant volna ki az elmúlt 1-2 évben. És nem kicsik. Tömegesen hagyják el az emberek az egyházat.Nem a vallást, és ez fel fogja gyorsítani a reformálást sürgető fiatal(abb) főpapok esélyeit. Remélem. Épp itt az ideje, hogy ezeket a feudális őskövületeket múzeumba tegyék.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ezeket a barmokat ő gyurmázta viasznál is szarabb anyagból. Élvezze őket!
@a szív fészkei: Törekedni kell rá. Úgy kell beleugrani, hogy sikerülni fog. És nem szabad kettős mércét alkalmazni. Én pl a megcsalást nem bocsájtanám meg, de nem is csalom meg a másikat.
Az esküvőhöz meg ragaszkodom. az lesz, templomba is lesz:)) és ebben nem tűrök ellenvéleményt.
@Spániel:
Nagy tabudöntögetések persze csak nagy dogmákban gondolkodóknál lehetségesek. A történettudomány nyitott (kellene, hogy legyen).
@a szív fészkei: a nem katolikus egyházak nem kérnek pénzt azért, hogy összeadjanak:)
aki meg részeg akar lenni az ne hozzám jöjjön.
@Spániel:

az ami tényleg érdekes, hogy Koppány herceg 25 évvel István előtt már keresztény volt, igaz, hogy nem római hanem bizánci, és ami még izgalmasabb (teljesen érdekes) hogy tulajdonképpen sokadszorra visszatértek a törzsek 896-ban (895???-ben)

és a kalandozások nyugateurópában nem rablások voltak, hanem valamiféle szövetségek teljesítése a magymagyarok részéről

a tudomány végre dolgozik, és miket csinál

a turulból hamarosan pörköltet kell főzni sok pirospaprikával

brühühühühü
@a szív fészkei:
Ezen nincs. Van olyan, amin nem kizárt... Az eredeti tulajdonosa ejtőernyős volt az európai hadszíntéren, ami a pengén meg is látszott. :))
@King of Shadows: Aj be szép ez a videjó ! Ám Szálasi mintha kicsi elfáradt és menekült volna fülét-farkát be- és az aranyvonatot maga után húzva: nem a csatában esett el tudtommal. Sőt még, mint itt írják index.hu/belfold/2012/05/17/nyilasnak_latszo_iro_ujratemeteset_tamogatja_a_magyar_parlament/ másokat is rá akart venni pénzzel - egy a széljobbnak is nagy&kedves találmány, ó álnok föníciaiak!! - hgo ykövessék nyugatra. Mert valahogy ők is a hullafoltos rothadó világban akartak megmaradni, ha már mélymagyarnak nem tudtak itthon ugyebár.
@orica: Sajnos nem lesz ez Waterloo. A magyar keresztény papságot és egyházakat a Fidesz-KDNP mindig megvédi, és hagyja, hogy azt csináljanak ami nekik tetszik. Persze nem önzetlenül, mert ezek a papok és egyházak szorgalmasan kampányolnak mellettük.
@Penivaldes:
Hát engem nem lehetne bevonszolni azért... Az a nő nem született meg! :)
@Penivaldes: e6z egy nagy marhaság...csak hogy tudd...semmi más kötelék nem létezik csak az amelyiket a két fél megállapodik és ha annak egyszer -bármi okból- vége lesz akkor lazán el kell válni és elfelejteni...mert ha nem akkor borzalmak származnak amit te még nem tapasztaltál és remélem nem is fogsz de az élet hosszú és nem mindenki Philemon és Baucis

brühühühühühü
@Penivaldes:

akkor már van egy megállapodásotok nem kelletek egymásnak

Boli tudja amit te még nem

brühühühühü
@rodeo36: persze csak nem úgy kell belekezdeni, hogy biztos hogy elválsz, mert akkor az egész szart sem ér.
@a szív fészkei:

Négy-öt évvel ezelőtt még komoly esélyei voltak. A nuncius kényszerű eltávolítása nem tett jót neki. Bizonyítéknak látszik az erélytelenségére,pedig csak rühelli ezt a helyzetet. Nem politikus, tudós.
A helyzetét nehezíti, hogy a megyés püspökök nem beosztottjai, önállóak. Ennek következtében mindenki azt és úgy csinál, dumál, amit akar. Nincs eszköze. Javaslatot tehet a pápának és Semjénnel csókolózhat. Passz.
Mit gondolsz, ha Ternyákkal nem bírt a Vatikán és büntiből hazaküldte, ő mi a frászt tud tenni?
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De hát nem ismered a viccet? A vezényló áll a tükör előtt és nézegeti magát, majd megszólal: - A szemem az anyámé. Nézegeti magát még egy darabig, majd újra megszólal: - a fülem az apámé. Tovább nézi magát majd végül ismét megszólal: - de az állam én vagyok.
Ők most akarják elintézni, hogy a következő évben más formáció ne legyen kormányzás közelébe jutni. Így az államosított OTP bank csak az ő kifizető helyük lenne.
Mi lenne ebben a meglepő? Hát szükség van a narancsbolsevizmusban valami rohatt tőkés imperilista bankra? Ugye hogy nem.
@a szív fészkei: Hát persze, Pavelić is Spanyolországban (ok, az Francoista volt) halt meg...
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.):

Én nagyon reménykedem, hogy visszaáll itt egy európai rend és norma.Ha nem, irány a sötét középkor.
@Penivaldes:
de úgy sem ahogy te akarod, ha már megvan akkor láncokat és bilincseket felrakni nehogy elszökjön

magam részéről minimum két év együttélés (láncok nélkűl) után kérdezném meg, külön külön a feleket hogy tényleg akarják e?

milyen nyugalom lenne

a házasság intézménye egy baromség és főleg ez a jog meg áldás és egyéb ...

ha önként eskü nélkül nem megy akkor szar az egész

te mint egy kánya betevő falatért repkedsz és lecsapsz?

brühühühühü
@a szív fészkei:

na akkor megint -én azután olvastalak miután beírtam- egy véleményen vagyunk

a bence az himnős vagy titkos buzi higgyél nekem...az ilyenek a legborzalmasabbak ezek zservezték az inkvizició kínzásait és ájtatosan bámúlták és elélveztek tőle

ez egy ilyen rohadt tetű és jól megél belőle

az államot és egyházakat szét kell válogatni és az egyház ne jöhessen ki a templomaiból soha!!!!!!!!!!!!!!!!!

és semmiféle állami támogatást egyiknek sem adókedvezményt ha jótékonykodnak ha nem adófizető termelő egységek: lélekkufárok azaz kereskedők a rosszabbik fajtából

brühühühühühühü
@a szív fészkei: a házassági papírtól sem jobb,sem rosszabb nem lesz. Illetve de. Rosszabb lehet, ha ok a kényszerre.
Amit írtam, fenntartom. Rétvári,amit mond,nem keresztényi. Klerikálisnak az.
Tudom. Nem vitázunk sokban e téren :-)
@Penivaldes: Persze, hogy törekedni kell rá. Csak - miután én élem a házasságot egy ideje, nem csak álmodom, plusz ismerek csomó hasonlóan régen így élőt - tudom, mekkora ótvar hazugság az, hogy az igen az megingathatatlanul mindig ugyanolyan igen marad. Az azért kemény meló.

És rendkívül sok minden előfordul két emberrel. Amiről az elején tán lövésük sincs. Azt vettem észre, a legnagyobb hajcihővel és pénzzel megrendezett lagzikkal pecsételt házasságok bomlanak fel a leghamarabb.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

kösz ez mennyivel jobb mint penni meg a kdnp

brühühühühüh

ezeket a filmeket szeretem és az új szovjet filmeket amiket ma Hollywood gyárt már régóta nem
@Penivaldes: Legyek a koszorúslányod? Túlkorosnak, túlkoros. :-DDD
@a szív fészkei: Ja, értem a detoxra célzol: a násznép is rúghat be, mint az albán szamár a ti pénzeteken, úgy értettem.
@a szív fészkei: Rétvári Bencének pengevékony az ajka, mely a külső jegyek elemzői szerint a kegyetlen emberek sajátja. Állandóan ezt figyelem a nyilatkozataiban, és tényleg, bejön.
Az is bejött képzeld, hogy Macisajttal keveredtem vitába - tudod, aki Hófehérkének nevezett - és egy kommentváltás után megint eltűnt onnan, pedig uralta ott a felületet.
Az én pajkos kis koboldom.
@a szív fészkei: a hacíhőtöl mentsen az ég, és minden ami van, meg attól is hogy elverjen bárki is csomó pénzt arra, hogy xy énekeljen nekik. 2 tanú, anykönyvvezető, igen, igen, aztán enni valahol, és semmi felhajtás. meg hintó, meg tehenek, megy vadkecskék. felesleges.
@GeoCracker: nálam azt jelenti, hogy szexuális kapcsolatot létesít. az nem ha megnéz valakit, meg flörtöl. az belefér, sőt az kell is.
@Spániel: Na, Szegény ügynökgyula hiába tapenolt három nőt is a rockoperában, az sem vót történelmi hűség? Jaj, ne már.

Szóval Etelköz smafu? Török rokonoság is smafu? Mi mindig itt voltunk, csak néha visszanéztünk félutunkból?

Finneket már tegnap megtagadtuk Penivel látványosan, hiába hiszik a kis bohó északi halevők, hogy ha fejlődnek, meg Európa éllovasai, az nekünk számít! Bakfittyet se.

A kutatópasi inkább ne verseljen, mert nem tud.
@Penivaldes: ezügyben a ffiak zöme nagyon másként müxik,mint a nők zöme. Nem is annyira biológiailag :-) mint érzelmileg. S nem mentegetődzés, hanem félszáz év tapasztalat.
@Penivaldes: Brühühühü, legszebb álmaim tiportad sárba. Én sem voltam habosbabasban soha. Pedig két férjet is nyűttem. Hová leszek én már így?
@Mariann19: Hatsz a pasikra, na!;-) Csak ne lennél annyira okos, ez zavarhatta a Macidat kissé.
@a szív fészkei:

az olyanoknak akik csak a cirkuszért házasodnak azoknak csinálmék egy szolgáltatást mint a pünkösdi királyság egy napra és amikor kijózanodnak már nem is lennének egy hotelben...

brühühühühü

milyen nyugi utána a menyasszony nem fedezi fel hogya betevő kicsi és nem állfel a vőlegény meg, hogy a nimfomániás leányzónak egy haqdseregnyi csődör sem elég egyébként is büdös meg sok lukas foga van

brühühühü
@rodeo36: Látod, ez zajlik a Jobbiknál: csalódtak Csanciban, már ő a legrandább, legfújabb hetedhéthatárban. Mondta Eco: a gyűlölet a legnagyobb érzés, elkísér halálig és még tovább.
@Penivaldes: Na aztán van egy collstockod, amivel meg tudod határozni pontosan a flört, ami még kell és a megcsalás határait? Könnyen át lehet csusszanni egyikből a másikba...
@GeoCracker: Tovább megyek: Rétvári en bloc nem keresztényi. Na de a többi kereszténydemagóg se.
@orica: Én is nagyon remélem, hogy 2014-ben sikerül ezeket a megérdemelt helyükre zavarni. Börtönbüntetéseik letöltése után a történelem szemétdombjára.

Mert ezekből nagyon elegem van.
@a szív fészkei: hát inkább nem is írom le, majd elmondja a Rétvári, hogy ez mekkora egy irgumburgumabszurdum:)
@GeoCracker: Becsszóra, ennél még zsidónak a CSanci is hitelesebb, mint ez a pártszerű amőbatársulat, ami ozmózissal olvad a FideSSbe... Jó kicsit átléptem a bioszt - bocs Egér! - , de remélem érthető.
@Penivaldes: Rétvárira különösen kíváncsi lennék. :-DDD Hogy mit mondana a ciculi.
Azt átrajzolt horogkereszten annyira elkezdtem röhögni hogy alig tudtam elolvasni a mai írást :DDDD

Az "Év Bullshitje" pedig természetesen Kósáé. Nagy biztonságot emlegetni az állammal kapcsolatban Magyarországon, ahol minden második család fel tud mutatni kb. két kilónyi soha ki nem fizetett részvényt, kötvényt, békekölcsön jegyet, illetve lóátvételi-, szerszámátvételi-, stb. jegyzéket.
Én pl. össze is fosnám magam ha az állam tartozna nekem 5 forinttal is, csak ezek a nyomorult stájer bankárok eszik meg ezt a szart és próbálnak abban hinni, hogy fehér emberekkel van dolguk holott...
@a szív fészkei: fellállna, meglebegtetni a fülét, vagy nem azt hanem egy papírt, és előrehajolna a kamerába, és belesíkataná, hogy (ide helyetesítsd be a neved) képzeli, hogy nem vesz magára habosbabost és nem abban fejti a babot:)
@Secnir:Az szép lenne.
@saravad: Nekem is fura ez a nagy megtérés.

És most lehet fikázni.:))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Tetszik ez a libsibolsi írás mi?:))
Kósa meg úgy hülye ahogy van.
@GeoCracker:
"a megcsalás nagyon plasztikus fogalom."

Bazmeg, ezt a dumát el ne felejtsem, Tekintetes Törvényszék.

:DDD
A szörnyű az, hogy "ezek" mind politikusok...! Kicsinyes, piti, saját érdekeiket képviselő emberek! (Ezért nevezik őket képviselőknek!) Ráadásul infantilis a többség! (Szó szerint!) Gárdát épít, vezényszavakra masíroznak, betiltott egyenruha mellényébe öltözve megy a Parlamentbe a Fővezér... Ezek mind országos horderejű cselekedetek. Szerintük! Aki ellene szól, belülről, az azonnal "kegyvesztett" lesz! Kirúgják, azaz "demokratikusan" spontán megszavazza a két IQ-val rendelkező bamba sereg a kirúgását... Néhány - végzettség szerint - értelmesebb is van közöttük, persze szigorúan demokratikusan, és spontán képviselővé választva, akár családtagok is, ám rájuk is igaz az infantilis jelző. Gyakorlatilag, az értelmes irányt tartani akaró többség, aki nem értett egyet a gárdázással, már szinte nincs Jobbikon belül. Magyarország a magyaroké! Hol vagyunk már ettől? Ja, és az eszközök?
Ez a feljelentéses dolog. Hát ettől azért választhattak volna elegánsabb megoldást is. Még a mamelukokkal való kiszavaztatás a „mozgalomból is kevésbé gyomorforgató, pedig az sem kevés…
@csizsikpizsik - pique takarodj!:
Majd még érdekes lesz a lakossági államkötvények lejárta. 9%-os kamat.
Mikor lesz a lejárata? Ki is fogják fizetni??? :(
Természetesen véletlen,hogy az Izraelt dícsérő szavak után jelentették fel.
Mostanra szedték össze a vádpontokat.:))
Egyébként nem tudom milyen jogsértéseket követett el.
Talán hamisak voltak a bizonyítékai a családjáról 20 nemzedékre visszamenőleg amelyek tiszta magyar származását bizonyítják.:))
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem nyalizok, imádom ha az Arsenal kiszopott, bárkinek - így még nektek is puszika érte :))))))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nálam ők a 3. kedvenc angliában.
Persze ilyenkor hajrá MU !
De hogy a Juve otthon szopott attól rosszul vagyok!:((
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :DDDDDD

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jesszasz, miért néz valaki olasz focit? Adott 3 nagy csapat, azok levajazzák 2 évet ki fog nagyon nyerni és úgy bundáznak, aztán rittyenteken egy nagy pört ahol random másnak adják a nagy nyerések aranyait és újra megbeszélik 2 évet ki fog nagyon nyerni és tovább bundáznak...Időpocsékolás velük foglalkozni :D
@Fabius: zseni ez az ember, én mondom:

Fizetős kórházakról is szól az új fideszes terv

A magán-egészségbiztosítás fellendítését is célzó módosító indítványt nyújtott be az adótörvényekhez a Papcsák Ferenc − ez az adótörvény még nem a Matolcsy által bejelentett, összesen majd 800 milliárdos kiigazítást megvalósító csomag, ahhoz képest csak púder.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/fizetos_korhazakrol_is_szol_az_uj_terv.535685.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: meglázsd a nemzet nagy emberét még együtt foglyuk emlegetni: Szécsényivel és Kossuth-hal...
oops:

A BKV nem támogatja a buszkiszervezést
Az igazgatósági elnök szerint az első tenderen tisztázódott, hogy ez a megoldás drágább.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2Fbudapest%2F2012%2F11%2F04%2Fa_bkv_nem_tamogatja_a_buszkiszervezest%2F
--------

Busztender: aláírták az első szolgáltatói szerződést

hvg.hu/gazdasag/20121104_Busztender_alairtak_az_elso_szolgaltatoi_
@King of Shadows:
Erre céloztam. Lejátszották és tanulmányozták a "keleti" példát... :(
Na ezért nem veszek ilyent. Az a mocsok amerikai dollár... mennyivel megbízhatóbb. :))
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Ők nem a nemzetközi kupákban bundáznak,mint a ......:))
Akartam is mondani a hét közi meccs miatt,hogy most legalább a cselszkij vette meg a meccset.:))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: hm... pedig egyelőre ojannak tűnik... amibe bele nyúl azt meg is olgya...

hitel-virág-stádion...

hit-kemény-szerezett...
oops, tarhálunk, tehát vagyunk:

www.napi.hu/fototar/201210/500/image1350665279.jpg

A magyar-kuvaiti gazdasági vegyes bizottság elnökeként vasárnap Kuvaitba utazik Szijjártó Péter, hogy arról tárgyaljon, hogyan kapcsolódhatnak be a magyarországi cégek a kuvaiti nemzeti fejlesztési terv végrehajtásából adódó beruházásokba - közölte a külügyi és külgazdasági államtitkár sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kuvaitba_utazik_szijjarto_peter.535792.html
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Amennyiben a 9%-os államkötvényekkel gond lenne, én úgy tippelem, eljő a pillanat, mikor a belföldi spekulánsoktól kell megvédeni a zembereket. Ők nagyon rafináltak, direkt belülről bomlasztanak és a dolgozók verítékéből extraprofitálnak (méghogy 9%!) Tudom, van átfedés a dolgozó emberek és spekulánsok halmazai között, de ezt majd Gabika lekommunikálja.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nemzetközi kupában bunda? Aha, te jó ég, így kell megtudnom hogy az a két legendás MU verés a döntőben bunda volt és eladtátok nekünk a meccset???
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Eddig én ezt a fos dumát hallottam csak:

"Az egészség nem üzlet, ezért az egészségbiztosítást és az egészségügyi ellátást az állam felelősségkörében kell tartani – mondta Orbán Viktor szerdán Székesfehérváron, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országépítő találkozások programsorozatának negyedik állomásán.

Ez azt jelenti, hogy "nincs privatizálás" a kórházaknál és a társadalombiztosítási rendszereknél – jelentette ki a Fidesz elnöke több mint háromezres hallgatósága előtt az ARÉV Sportcsarnokban, ahol Mikola István és Gógl Árpád volt egészségügyi miniszterek közreműködésével ismertette pártja egészségügyi programjának egyes elemeit."

Ja, bocs, ez 2006...
@saravad:
Kb. így lesz!
A sok mocsok spekuláns 9%-os uzsorakamattal akar élni?
Ezt a zállam a zemberek érdekében nem engedheti meg!
Meg kell védenie a zembereket!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Most már kéne egy poszt a fújcsúnya szdsz eü reformjáról, ami ugye nem jöhetett létre, mert a fideszfiúk tudnak jobbat.
Már rég működhetnénk, ha az emútnyócban nem lett volna ellenzék. Ja, nem, a korrupciót kihagytam...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Sőt...

"A népegészségügy nem lehet üzlet

Nem lehet a kórházakat úgy eladni, hogy ne kockáztatnánk ezzel a teljes társadalombiztosítási rendszer összeomlását, illetve radikális átalakítását. A kórház-privatizáció azt jelentené, hogy mindenkinek fizetnie kell a legegyszerűbb ellátásért is - mondta Orbán Viktor egy keddi egészségügyi fórumon.

Orbán Viktor és Mikola István kedden a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának hallgatóival folytatott eszmecserét a kórház-privatizáció ügyéről, amelyet megelőzően sajtótájékoztató keretében ismertették a Fidesz és az Egészségügyi Egyeztető Fórum álláspontját a kérdésről. Mikola István az Egészségügyi Egyeztető Fórum vezetője elmondta, hogy a fórum ülésén ezúttal a Fidesz elnöke is részt vett, amelyen a szakemberek - köztük Gógl Árpád, a polgári kormány egészségügyi minisztere - vázolták véleményüket a december 5-i népszavazáson feltett kérdés kapcsán.

Igen a kórház-privatizáció megállítására

Orbán Viktor hangsúlyozta a népszavazás rendkívüli fontosságát, és most, hogy a kormány nyilvánvalóvá tette álláspontját és néhány helyen fel is gyorsították a kórházak eladásának előkészítését, arra biztatott mindenkit, hogy vegyen részt a népszavazáson, és szavazzon igennel a kórház-privatizáció megállítására. Figyelmeztetett arra, hogy különösen a fővárosban láthatóak annak jelei, hogy még a népszavazás előtt olyan szerződéseket kötnek majd, amelyek a sikeres referendum után már visszafordíthatatlanok. Ezért azzal a kéréssel fordul a magyar polgárokhoz, hogy amennyiben valaki erre a - véleménye szerint szabálytalan - eljárásra utaló történéseket tapasztal, az tegyen lépéseket ez ellen, és forduljon a nyilvánossághoz.

A privatizáció után mindenkinek fizetnie kell az ellátásért

A Szövetség véleményét összefoglalva Orbán Viktor elmondta: "nem lehet a kórházakat úgy eladni, hogy ne kockáztatnánk ezzel a teljes társadalombiztosítási rendszer összeomlását, illetve radikális átalakítását". "A kórház-privatizáció azt jelentené, hogy mindenkinek fizetnie kell a legegyszerűbb ellátásért is" és a véglegesen szétválik Magyarországon a szegények és a gazdagok egészségügyi ellátása, sőt olyanok is lehetnek, akik teljes egészében kimaradnak az ellátásból, és megjelennek a szegénykórházak - tette hozzá. Az ország népegészségügyi helyzetét ismerve a Fidesz megalapozottnak látja azt a feltevést, hogy a leginkább rászorulók, a szegény, nyugdíjas vagy nagycsaládos emberek szorulnának ki a megfelelő ellátásból és kerülnének a szegénykórházakba. Ez annál is inkább problémás, mert éppen azok kerülnének nehéz helyzetbe, akiknek a befizetéseiből ezek a kórházak épültek, azaz a mai nyugdíjas nemzedék, így ez egy "erkölcsileg is vállalhatatlan szándék".

Az egészség nem üzlet, hanem a biztonságos élet alapja

A magyar népegészségügyi és demográfiai mutatók alapján az egészség nem lehet üzlet, és a kórház nem az anyagi haszonszerzés helye - jelentette ki Orbán Viktor, és hozzátette, hogy hiába élünk piacgazdaságban, "még egy ilyen helyzetben sem lehet megengedni, hogy mindent kizárólag az anyagi haszon határozzon meg". Vannak ügyek és intézmények, amelyeket - bár a gazdasági ésszerűség szempontjait is mérlegelve kell működtetni - mégsem bízhatunk üzletemberekre - szögezte le, és mellékesen megjegyezte, hogy az egyik ilyen intézmény éppen a kormány, annak vezetését sem szabadna üzletemberekre bízni.
Nemzetközi felmérések alapján a Fidesz szakértői bizonyítva látják azt, hogy a kórházak eladása nem orvosolja az egészségügy problémáit, és a világon sehol sem sikerült így rendezni az egészségügy helyzetét. Mint mondta, a Gógl Árpád által megkezdett, a társadalombiztosításra alapozott népegészségügyi programot kellene majd 2006 után tovább folytatni, amely viszont nem lehetséges akkor, ha a kórházak magánkézbe kerülnek. Ennek kapcsán elmondta, hogy a kormányprogramban nyíltan kimondásra került, hogy az egészségügy helyzetén a hátra lévő két évben segíteni már nem tudnak, és ezért akarnak úgy szabadulni a problémától, hogy "ha a gondokat megoldani már nem tudják, akkor inkább szabadulni akarnak az intézményektől. Ez azonban a későbbiekre nézve rendkívül súlyos következményekkel jár" - mondta.

Újságírói kérdésre válaszolva Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány éppen azzal nyilvánította ki privatizációs szándékait, hogy tisztázta álláspontját a kérdésben, és az embereket a nemleges válasz adására kérte. Kiemelte, hogy a népszavazás célja a közakarat kinyilvánítása, amely a részletes jogszabályalkotás alapját teremti majd meg.

A kórház-privatizáció a multinacionális nagyvállalatok térnyerését jelentené

Mikola István az egészségügy "parttalan privatizációja" ellen érvelt, és hangsúlyozta, hogy mind a gyógyszertárak, mind a háziorvosi praxisok magánosítása sikeres volt, a non-profit vállalkozásokat támogatják, ellenben a kórház-privatizáció a multinacionális nagyvállalatok térnyerését jelentené az egészségügyi szférában. Egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg húszegynéhány nagyon értékes ingatlanban működő egészségügyi intézmény eladásának előkészítése folyik."

www.fidesz.sopron.hu/article.php?id=10164
@Penivaldes:

Nekem kérem nincsenek titkaim! Tiszta vagyok, mint a turulba született hó!
@saravad: nem kell ide egészségügy. még meggyógyítaná a polgárokat. aztán azok lázadoznának.
@a szív fészkei: Hogyne! Flört, ha X centire áll fel, és megcsalás ha Y-ra. Az X és az Y értékét majd törvényi úton meghatározza a KDNP. Vagy a Túró Nóra... :D
@a szív fészkei: A blogon már felmerült a kérdés, hogy hová tűnt.Nem is tudja, hogy Hófehérkéje már itt várja.Valaki a blogon ismertette a nacionáléját, hát nem semmi, amilyen beosztásokban rrészesült és részesül Navra mellett. Savonarola legalább szónokolni tudott. Egy dologban van egyezőség, a félelmet jelentő külsőben.
@a szív fészkei: az alábbi két tanulmány tudományos alapossággal járja körbe a témát (megjegyzem, biztos, ami biztos, h szerzőjük számon tartott, hivatkozott történészünk); előbbi épp letölthető a betűzött linken, ezeket átolvasva áttekintheted a téma hazai történetét is, vagyis megismerheted a témával foglalkozó valamennyi történész elképzelését, állásfoglalását is:

Uhrman Iván: Scheiber Sándor és az ún. kabar-zsidó elmélet, Hacofe, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem vallástudományi folyóirata, 2. szám, HU ISSN 2062-140X (Online), kiadó: OR-ZSE, weblap: or-zse.hu/hacofe/index.htm, pp. 1-22

or-zse.hu/hacofe/vol2/uhrman-scheiberdoc.pdf

UŐ: Iulus rex. A gyula-dinasztia, a kabarok és Szent István Intelmei., Hadtörténelmi Közlemények, 116. évfolyam, ISSN 0017-6540, kiadó: HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, megjelenés helye: Budapest, pp. 287-366
@King of Shadows: legjobb ha nem áll fel, és akkor nem fog senkit vegzálni a kdnp egy nagyítóval. ..:D
@a szív fészkei:

imádom ezt a történetet...olyan Andersenesch, a nyivák emőke még kapja a kick back-jét a csanci_tól? meg a többi dzsobbikosch fityfiritty a pincérszerelésben?

vagy most az a gond, hogy a csanci beintett nekik nincs több zsé mehettek máshová szopni egyébként és új szájakra van szükség a tiéteket már unja a fütyim...

ezek ilyen kedves izék mint a háziszárnyas sohsem tudnak semmit indokolni sem érveik nincsenek csak mint szarcsimbók a kedves beteg seggéből kilógnak még szarnak is harmadosztály...

de a kedvencem a kdnp amely csakis a frakcióból áll egyetlen párttagja sincs és szavazótáb9ora sem csak amit a kedves beteg a zalcsútbasznádi duplafenekő őrűlt juttat nekik, hogy vigyék a zájtatosügyi bizottságot sok pénzért

brühühühühü

egy nemlétező párt aminek frakciója van
@csizsikpizsik - pique takarodj!: Kollégák nem gyűjtenek neked a legközelebbi Chelsea-Barcára?:))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: olyan vagy, nem tudod, hogy az akkor volt, ez meg most van, hisz az ő kommenistájuk az nem az, a másiké viszont az
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt csinálják két éve. EGYETLEN BÜDÖS KANYI ebből még be nem jött! Voltak Egyiptomba, Szaud-Arábiába, volt itt Kína, mentünk Azerba (LOL) ez a majom most volt Ho-Shi Min Városban (LOOOOOL), onnan ment Kuvaitba, eredmény: 1. Elkúrtunk pár tízmilliót rep-jegyre, 2. EGY NAGY BÜDÖS LÓFASZ.
@Mariann19: Mivanmivan???? Tudjátok, ki a rendíthetetlen ömlesztettsajt katona? Kicsuda??? Nem a hajdani Robin, aki leszedáló baszásra bíztatta Karsay Dorottyát?
Az is Navra/csicska.

Addig is: kéne itthon is ilyen: totalsport.hu/hir/felgyujtottak-a-kozutalatnak-orvendo-armstrongot-video Van tippem a szobrokra.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekem egyre inkább az a gyanúm, hogy ezek körbeakarják utazni a világot.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én már akkor gondoltam, hogy erre játszanak, amikor kitalálták. És az önkori-hitelátvállalással is ilyesmi lehet a terv. A baj csak az, hogy az utóbbihoz pont azok tapsolnak, akik majd ordítozni fognak az előbbi miatt. :(

@Penivaldes: Úgy is meg lehet oldani... :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Biztos nem fogod, ha szükséged lesz rá. :-DDD De olvastad Penit, nem? Szigor van a nőnél.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
peti:-Te vitya,kivel kerüljünk még szorosabb gazdasági kapcsolatba?
viktor.-Lássuk csak,hol is nem voltam még?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na, nem annyira csak a lófasz: buktak hányan Orvbűn nyomán... Minket isten megfizet majd. Oda nem akar utazni? One way ticket.
@King of Shadows: úgy lesz..swemmi ingyombingyom meg testiség az nem elég erkölcsös.:)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Dehogy!
Vitya: Ki áll még szóba velem, hol fogadnak? :))
@a szív fészkei:

szigor? brühühühühü frigid a drága meg anyagiasch és tulajdonolni akar egy valakit valami kifejezett céllal és bigott...vagy csak...ide illeszd be amit gondolsz

brühühü
@King of Shadows:
Mikor jár le az államkötvény?
Hány éves a futamideje a 9%-osnak?
"3 és 5 éves lekötésű Prémium Magyar Államkötvény 9,5 százalékos éves kamata"
Nem bíznak semmit a véletlenre... ez látszik.
Ha nyernek, még mindig csinálhatnek egy remek kis államcsődöt, amikor megvonják a vállukat és... Sajnálkoznak, meg agyurcsány...
@a szív fészkei:"Van tippem a szobrokra." Nekem is, majd egyeztetünk.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ez a majom a jövő héten bejelentkezik Mordorból, hogy nagysikerű-kétoldalú-gyümölcsöző-kölcsönösen elégedetten.

@Penivaldes:

Ezt csinálta Torgyán is. Baromi látványos, a cselekvés látszatát kelti, egy hónap múlva meg ki emlékszik rá, hogy az eredmény: nulla.

Egyébként láttam a fotókat OV szaudi útjáról, a fejkendősök arcára volt írva, hogy gőzük nincs, ki ez köpcös pöcs aki magyaráz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Te, a Szájtátós Majom ott köpködhetett és levetethette a vietnami zászlót is a csillag miatt? Igaz arany, a vörös zászlón, de akkor is...
Komancs a komacshoz ennyire vonzódik?
Mi adunk el oda egy népességnyilvántartó rendszert?
Ne! Azt, amit most akkor itt leszerelnek??? :(
@Penivaldes: Az a baj a feleségemmel, hogy totál frigid. :( Ugyanakkor azért jó, hogy totál frigid, mert biztosan nem fog megcsalni. :D

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ha jól látom a 9,5 százalékosból kétféle van, és az egyik '15-ben a másik '17-ben jár le. Vagyis - ha minden terv szerint halad - mindkét fajta a következő kormány hivatali ideje alatt.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: India és Brazília még nem került sorra. És, ha jobban meggondolom Japán sem.

Aztán ott van még Myanmar, és Kambodzsa...
@King of Shadows: esetleg mehetne a Bermuda Háromszög felé....:))
:-DDDD hircsarda.blog.hu/2012/11/04/matolcsy_lemondott_jon_gattyan?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hircsarda+%28H%C3%ADrCs%C3%A1rda%29

[..]"Orbán Viktor szerint jó döntés született: „Így biztosan nem kell IMF segítség! Nekem különben is az a fontos, hogy a minisztert továbbra is Gyurinak hívják, mint a papagájomat. Ha mondok neki valamit, akkor csak ismételje el, és bólogasson a kis búbos fejével, oszt jólvagyok!”
@King of Shadows:
Vajon miért mindig, mindenhol az van, hogy az anyagi kötelezettségvállalások mind a következő választások utánra vonatkoznak?
Addig gyűjtik a zsét, majd beomlasztás és dögöljön meg a sok marha, akik berakta a pénzét? Egyre inkább arra hajaz minden.
Viszont valahová kilapátolnak mocsok sok pénzt...
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Baráti Azerbandzsán? :))
De csak ha megtartják ÖRÖKBE őket!
@King of Shadows:

Zimbabwe, Csád, Szomália, Lemúria, Atlantisz, Az Elveszett Gyermekek Városa, Dark City, Gotham, a Zombik Földje, Az Elfelejtett Város, Az Elátkozott Part, X, A Feltérképezetlen Terület ("Itt sárkányok vannak"), A Zóna.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Könyörgöm, Mordor-Alsót megint kihagytad baszki! Orkbánia határos vele...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ugye, hogy ugye :-) Van aki már tulesettt a családi tekintetes törvényszéken. S az sem papír kérdése.

@a szív fészkei: Egyébkénmt érthető. A KDNP-ből csak a Párt igaz. a többinek semmi értelme a nevükben,
@a szív fészkei: A Mert-re a részletesebb kibontás. Immár nem mobilról :-) A nőknél meghatározottabb az érzelmi szempont, míg a túloldalon nem. Ez nem jelenti azt, hogy az érzelmi kötődés nem játszik a ffiaknál. Dehogynem.
@Penivaldes: Egyébként tényleg kell is :-) Viszont hány, de hány olyan eset van, hogy amikor még csak nem is flörtről van szó, de a kolleginák összeadják a kollegákat egymással. Pusztán, mert zsinórban háromszor öt percet beszélgetnek :-)
Azért figyelni kéne odafönt.Lassan már három hét is eltelik két kiig...öööö megszorít....izé..népnyúzó csomag között.
index.hu/gazdasag/magyar/2012/11/04/hig/
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem fog eltűnni... :S

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nincs ebben semmi meglepő. Végül is (a sokak által nagyon jónak tartott) I.Zorbán-kormány is átdobott egy csomó költséget egy későbbi ciklusra. Például a lakástámogatásokkal, és volt valami kavarás "rejtett államadóssággal" is, más témában...

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mehetne Skyrimbe is, ott legalább találna valakit, akivel jól megértenék egymást. "Skyrim belongs to the nords!!!", ugye... :D
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Szíjgyártó nem repült át fölötte, amikor ment Romney esélyeit rombolni? :O Aztán el is menekült az USÁ-ból. Biztos az Obamacare miatt ... :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a keleti nyitás politikája, mi a baj evvel?
Kuvait fontos partnerünk nekünk, már eddig is óriási sikereket könyvelhetünk el, a teveszar feldolgozás területén. Ezt még nem tudja Bernie Ecclestone, pedig ha tisztában lenne avval a szellemi potenciállal, ami rejtve van a magyar kormányzat szakértőiben, hát rájuk bízná egy vadi új F-1-es pálya építését. A Közgép igen hatékonyan bánik a szarral, úgy tudja tömöríteni, hogy a Lújízhemilton űridőt autózik az általuk csinát asszfaltony. Kusza Szemnek már csak azt kellene kitalálnia ( ha kapnánk egy ilyen lehetőséget), hogy azt hogyan lehet elbaszni. Persze ezen nem kellene sokat agyalnia. Majd meglátjuk, de ha Kuvait sem jön be, akkor mit találnak még ki?
Hová fognak bizniszdzseteken röpködni?

Lehet egy új irány esetleg, félredobva a keleti vonalat?
Szerintem ez benne van a pakliban. Ha seggbe rúgják az arabok Pötyikét, bízhat a mentőpekidzsben.
Ez ugyan még titkos, de lehet még góréja a Forráspont KFT-nek, amelynek fő tevékenysége az Izlandra exportált meleg víz szállítása lesz.
Imádni fogják Reykjavikban a magyar forró vizet, mert annak ugye párja nincs a világon. A gagyi északi geotermikus energia lófaszt sem ér már a házaik fűtésében, tehát itt van a lehetőség, hogy a pannon tigris betörjön erre a piacra. A tárgyi feltétele már biztosítva van a vállalkozásnak. Petike volt szomszédja Józsi bácsi, már működőképessé tett egy csehszlovák ETA-típusú kétlapos villanyrezsót, amit egy nyolcadik kerületi lomtalanítástál szereztek be. A tesztek alapján biztosan állítható, hogy a hungarikumként rezsón melegített Duna-vizet ész nélkül fogják venni arrafelé. Ugyanis Pötyike gimnáziumi osztálytársa, a kutatásai alapján eljutott a fizika törvényeit felülíró, turulban fogant unortodox megközelítés határmezsgyéjére, hogy tudniillik a mi vizünk 109 fokon fog forrni. Ha az arabok basznak ránk, akkor majd elvisszük az innovatív megoldásainkat észak felé, lesz abból gazdasági fellendülés. Már csak a pénzügyi-technikai apróságok vannak hátra megoldandó problémaként, de ez nem jelenthet legyőzhetetlen akadályt. A cég törzstőkéje mínusz kétezer forint, amivel Józsi bácsinak tartoznak a rezsó reparálásáért.

De ez nem gond, majd Lajos meghitelezi.
A miénkből.
A beltag Szíjj Ártó, a kül meg Tonyó.
Ja, és Józsi bácsi.
@GeoCracker: erről Karinthy kérdése jut eszembe, kik csókolódznak többet, a férfiak vagy a nők.
Ez a sok százéves tapasztalat egy férfiak uralta világban esett meg, ahol a nőktől elvárták, hogy szűzen menjen férjhez, ha nem, akkor kiközösítették. Valamint a nő teljesen kiszolgáltatott volt a házasságban a férjének.
Szóval röviden: se a férfi, se a nő nem monogám.
@a szív fészkei:
Gyurrrika vagyok, gyurrrika vagyok, de az ülőrudamat még én szeretném összeszarni sokááig!
Anja pitszháját!
@Knósszosz: "Kuvait fontos partnerünk nekünk, már eddig is óriási sikereket könyvelhetünk el, a teveszar feldolgozás területén."

Vannak lehetőségek - természetesen Fidesztől függetlenül. Például javasolt keresőszavak: Kardoskút, vágóhíd, halal vágás. Negyed-, félmillió birka iszlám vallási előírások szerinti feldolgozása exportra már vmi.
@Knósszosz: "ha tisztában lenne avval a szellemi potenciállal, ami rejtve van a magyar kormányzat szakértőiben,"

A "rejtve van" ez esetben igen enyhe kifejezés...
@Knósszosz: "hogy tudniillik a mi vizünk 109 fokon fog forrni."

Nem gond. Letakarjuk Izlandot egy hatalmas burával, és picit megemeljük náluk a nyomást.

A részleteket még egy kicsit csiszolgatnom kell.
@Pantagruel: "Kardoskút, vágóhíd, halal vágás. "

ha ez se jön be, összerázzuk a betűket, és újra dobunk, nézzük csak:

kardhal, vágókút, lehidal, kardhíd.

Basszameg, valaminek előbb-utóbb működnie kell!
@Pantagruel: Csirip-csirip, no twitterdajcs.
Cserhalmi Imre könyvében olvashatod, hogyan nyalt a Bábolna az araboknak. A kotkodács mellének Mekka felé kellett nézni, mikor elvágták a nyakát, mert azt kívánta az üzlet. Megcsinálták a rohadtkomenisták. Az szar volt, undor vóóót. Ma meg a Gyulai húskombinát aszondta. "mára elegem van, megyek."
Hová?
Csődbe, bazmeg!

Csányi tetűnek a téliszalámin kívül, mi a szívügye? Azt szeretem, nem avval van baj.
De...?
@aritus: Nem a monogámiáról volt szó, hanem a megcsalásról :-)
Amugy igen, szvsz a homo sapiens alapvetően poligám faj. Csak erre a kulturális rétegek, az etika, meg ilyenek rárakódtak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Van megfelelő csiszolóvászonod?
Szerintem ehhez durva reszelő szükségeltetik, bár rég voltam ilyen képzésben alany.
-:D
Jó éjt, Nertárs!
(bocs...)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: D.Amerika???"

Jajj, ne..... :-(((((
@GeoCracker: hát kötözködhetsz:))), de a megcsalásnak előfeltétele az ember poligám természete.
@Knósszosz: Ma is nagy formában vagy, írjál, mert én is imádom olvasni a Tiedet. Tegnap Szivem volt bombasztikus formában, Ti szedtek valamit?
@Mariann19:
Valami remek, amikor a kolléga agya eldurran! :))
Szerintem csak isznak... :o)
@épészmérnök:
Fosni tetszenek, hogy ilyen kretén lesz netán a szomszéd??? :))
Amúgy a gyerekkoromban lakott egy öregúr mellettünk, aki Chiléből települt haza az Allende rendszer bukásakor. Kint birtokai is voltak, úgy tudom elvették tőle.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "Szerintem csak isznak..." Az tegnap volt, ha jól emlékszem. Azt írta, hogy most be van rúgva. Akkor a piában van az ihlet.
@Mariann19: :-) aranyos vagy, de nem vettem észre a bombasztikus formám.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Leszállhatnak bárhová: fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/21820_10151222804588467_856841671_n.jpg

Travelen megnéztem az elhanyagolt Kajmán szigeteket. Aznnyakrausz! Mit ne mondjak, duzzogással körítve de kibírnám nehezen. Főleg teknőcpörköltet esznek, állítólag fini, tenyésztik szegénykéket. Mert Hogy eredetilg Kolumbusz az ott nagyszámban élő tekik után - nem TEK!! - nevezte el a helyet. A zászlójukban is benne van 1.

Kiba kiegyensúlyozottak, persze, ha ezek megérkeznének hozzájuk, egyből esne a nívó ott is. 11 km-es tengerpart kristálytiszta vízzel, abban lehet tüskés ráját simogatni, szóval nem bánnám, ha nekem is lenen ott kis zsozsikám. DE milyen jó érzés, hogy az Orvbűnékében az enyém is benne van. :-(
@a szív fészkei: oda nem jönnek, illetve ha igen, akkor azonnal megtudjuk:D
@tucano: :-) Na ha már ilyen szép a nicked, akkor: nol.hu/belfold/20121103-mese_a_sebekre Ilyenre is költhetne ez az agyament bagázs, de nem... Inkább uszít, és "pávatáncol". Még a madarakat is megszégyenítik.
@a szív fészkei:
a teknőshús az olyan, mint a borjú csak sokkal sötétebb de nagyon rostos (mint a jófajta marhaszegy vagy comb) és omlós, semmi halíze nincs nem is kell agyon fűszerezni, yucca-val vagy boniato-val jó mindkettőt megfőzzük és disznózsírban ropogósra sütjük nagy darabokban és amikor tálaljuk egy kis citromot facsarunk rá valamint külön aranyszínűre pirított fokhagymát amennyit nem szégyellsz, jó ha csípősre készűl

brühühühü

egyébként világszerte vadászati tilalom van rá mindenfajta vadonélőre

próbálj krokodil farkat enni az még csak a csemege
@Knósszosz: ja, csak én nem egy múlt századi olvasmányélményre hivatkoztam, hanem egy minap átadott üzemmel kapcsolatos hírre; nem nyalásra, hanem szolgáltatásra, ami nem nyugati, hanem keleti partnereket szolgál ki.

www.kardoskut.hu/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=869%3Aegyeduelallo-vagasi-technologia-kardoskuton
@Pantagruel: Egy kósza ötlet: esetleg a fideszbirkákat lehetne exportálni az araboknak.:-)
@ariel12:

Éhes disznó.....:)))
"- Mit szeretne Orbán Viktor elérni a parlamentben?
- A kilincset."
@ariel12: megfordult a fejemben egy kérdés erejéig, hogy ez vajon beteg ötlet-e, mert vhogy nekem is bevillant

de a választók választók, a birkák meg birgék. nyilván utóbbiak a nemesebbek, tudjuk a Bibilából: lám az Úr is inkább a barit választotta, midőn Ábrahám a fiát gondóta felajánlani
@GeoCracker: Összeadnak egyesek a saját unokatestvéreddel is ha nem ismerik. :)
@Penivaldes: Ne is mond :-) Az egyik kollegával kis hijján ez lett. Alig tudta megmagyarázni, hogy a csaj tényleg rokon, férjnél van, és hagyják őt békén hülyeségekkel :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

elolvastam, elhűltem majd röhögtem...a felállósdi, ha már a sajátja nem áll föl legalább neki álljanak föl...tisztán láccik, hogy leszarták a fiatalokat már nem lehet ilyesmivel basztatni (egyébként ha én akkor ott lettem volna a parlamentben a törpe ma is ott támasztaná az ajtófélfát és régen sóbálvánnyá vált volna, sőt egy pár perc után megkérdeztem volna tőle, hogy becsukja e maga megett az ajtót vagy huzatot fog kapni és akkor még szédűltebb lesz a feje...és megvártam volna, hogy mikor és mennyire lilúl be a feje hátha ott helyben a Guttmann Elvtárs...)

ezt a 3 hónap ingyen próbaidőt már sehol máshol nem eszik meg, ha nem fizet nem dolgozom és felállok kimegyek de előtte kiröhögöm

brühühühühühühü
@GeoCracker: na ez az amit nagyon nem bírok, amikor mások kerítőt játszanak.
Látom lelki szemeim előtt, ahogy a sok kici vietnami udvariasan mosolyogva ökölbe szorított ujjaiból felmutatta a középsőt petikének

okos-tojas.blog.hu/2012/11/04/gyarmatositok_lettunk
@Spániel:

ezek mindenkinek hülyébbnek néznek mint amilyenek ők maguk...és amikor kiderűl, hogy mindíg ők nyerik ezt a versenyt akkor csodálkoznak, mint Rozi a moziban amikor rossz zsebbe nyúl a setétben

brühühühühühü

a petya meg már minden volt még bajadér is Páris-ban a Dajcstami-nak lejtette mind a kettő buzi...de legalábbis bisex a kutyával meg a gyesznóval még nem vagy már únják?
@Spániel:

a rétvári elvtársnő hiányzik a sorból amint picike vietkongokat döngetne ha hagynák

brühühühühü

eladni nekik a buddha helyett a saját izéjét ha megtalálják a sok szőr között

azért kicsi hogy ne fájjon
@rodeo36: most újabb iszonyú dilemmában vagyok, higgyek-e ennek a talpig becsületes, őszinte embernek:
www.vg.hu/kozelet/politika/giro-szasz-remhir-hogy-a-kormany-nem-fizetne-az-atvett-adossagot-390166
@Penivaldes: pedig nem is rosszindult. Sőt! Sokszor a pokolba vezető út.
@Spániel: fizet, de mennyit, na meg mikor, meg milyen kompenzációval??

Csak ezen kérdések százai vetődnek fel.
választás le van xarva... lényeg hogy elindult a fellendülés, főleg a NEMZET fővárosában...
és ez a nemzet optimizmumusánk, a bizalomnak köszönhető...

"idén mindössze 6500 új lakás épült, ami négyötöde az egy évvel korábbinak. Budapesten 60 százalékos volt a hanyatlás"

amugy ez a "normális" 42-44 ezernek töredéke... de lényeg a trend...
ne akarjunk azonnal kacsalábat kolbászkörítést !

vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121105-otodevel-csokkent-az-uj-lakasok-szama-magyarorszagon.html
no komment

Hoffmann titokban elismerte: nincs meg a pénz az oktatás államosítására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját előterjesztése fogalmaz meg súlyos aggályokat a közoktatás államosításával kapcsolatban.

hvg.hu/itthon/20121105_oktatas_allamositas_EMMI_eloterjesztes_ko
@Spániel:
szerintem tök mindegy, ha valaki kiállít egy fedezetlen váltót a Náncsi nénire címezve és határidő nélkűl, akkor próbáld belegondolni magadat?

már kiállítottak kötvényeket (fizetési igérvény másnéven és kicsit különbözően de VÁLTÓ) határidőkkel amik mind egytől egyig 2014 után esedékesek, csak ez összesen a 32 hónap alatt kamatos kamatokkal és költségekkel, felárral kb 32000 milliárd HUF...IGÉRVÉNY

namost ha ezt elosztod egy átlagos 7.5 éves futamidővel ami 355,555,555,555.55

azaz kerekítve 2019-től havi 355.6 milliárdot kell kinyögnie bárki lesz is a boldog duplafenekű őrűlt a Nándorfehérvári teremben a nagy magyar halottakkal szemben űlve

brühühühühühü
"...a kormánynak valamit javasolnia kellett a kormánypárti frakcióban ülő polgármestereknek cserébe azért, hogy megszavazzák a költségvetést. Nincsenek ugyanis olyan tartalékok a költségvetésben, amelyekből osztogatni lehetne, hiszen a Valutalappal való megállapodás – a tokiói közgyűlésről szóló beszámolók alapján – valószínűleg végleg megfeneklik, az Európai Bizottság továbbra sem akarja elhinni, hogy bejöhet például az adóbeszedési hatékonyság növeléséből a négy eddigi, a 2013-as költségvetést érintő csomagban várt összesen 340 milliárd Ft többletbevétel, illetve, hogy a Matolcsy-csomagok nem fojtják meg teljesen a gazdaságot.

...informális banki források alapján tudható, hogy a pénzintézetek korábban már tettek javaslatot az önkormányzati hitelek átütemezésére, akár kedvezményekkel is. Erre azonban akkor a kormányzat egyáltalán nem volt vevő. Helyette most inkább kapkodva próbálja ugyanazt elérni. Ez azért is felháborító, mert az egyébként láthatóan együttműködni próbáló és a gazdaság beindításában is érdekelt bankokat nem partnerként, hanem ellenségként kezeli a kormány, holott nélkülük gazdasági növekedés aligha lesz. Emlékeztetőül: a bankoknak 2013-ban csak különadókban (banki különadó és tranzakciós illeték) 354 milliárd forintot kell a költségvetésbe befizetniük a kiigazító csomagok után, ami közel annyi, mint a teljes vállalati szféra tervezett társasági adó befizetése (380 milliárd)."

hazaeshaladas.blog.hu/2012/11/05/onkormanyzati_adossagatvallalas_tenyleg_nullszaldo
@ariel12: Ez egy kurvajó ötlet!Támogatom!XD
"Saját előterjesztésében fogalmaz meg súlyos aggályokat a közoktatás államosításával kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériuma - írja a hvg.hu. A lap birtokába került, nem nyilvános anyag szerint egyelőre nincs költségvetési fedezet az átalakításra, és akár már január elsejével elbocsátásokat hozhat a változás. Az október 20-i keltezésű nem nyilvános előterjesztést Hoffmann Rózsa államtitkár és Balog Zoltán miniszter is aláírta."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=148686
„... az idei alapbérek megtartására sem lesz elegendő az eddig betervezett kormányzati forrás”. Ez alól csak masszív iskolabezárások és elbocsátások hozhatnak "kiutat"."

Hát ez érdekes lesz! Kezdődik az emberevő projekt. Ki kit túr ki az iskolából.

hvg.hu/itthon/20121105_oktatas_allamositas_EMMI_eloterjesztes_ko
@Kowalski, helyzetjelentést!: @épészmérnök: mi már most kiakadtunk rajta, az illetékesek meg csendben, és még mindig reménykednek, pedig sokadszorra verik át őket /pedig most finoman fogalmaztam/ pont mint minden más szektort, eü, bank, kisebbség, nyugdíjasok, gyerekek, cégek stb...
@Kowalski, helyzetjelentést!: kedves agyas pingvin, kit tisztelhetünk önben, új, avagy főnixes régi kommentelő?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem régóta egyetlen fő kérdésem, van: hová anyjuk picsájába tömködik ezt a rengeteg sarcot? melyik adóparadicsomban van nekik devíza számlájuk amitől nekik érdekük a forint egyre szarabb árfolyama mert kurvasokat nyernek vele

a többiek? hát lámpavasat nekik, hogy ne élvezzenek annyit

brühühühühü
@rodeo36: Régi szép horthysta kedvenc időkben meg még tiszaistvános kedvenc időkben a ki nem fizetett váltó szorosan magával hozta az illető csaló öngyilokját. Mert emberek közé többet nem mert az már menni... Ezt legalább eltanulhatnák attól a két majmolt világtól.
@rodeo36: Írtam a teknőspöris Kajmán szigetekről: tudod, mint? Mennék oda sarcot tömködni vazze!
www.iroda.hu/index.php?action=open&id=62061 Otepe nincs benne? Egy világverő nép világverő echta hazai bankja??? Ház ez a nagy baj, ezért kell utálni a többit látványosan.
@a szív fészkei: "De nem vettem észre a bombasztikus formám."Nem is Neked kell észrevenned, Neked az csak úgy jön.
@rodeo36: Neked: fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/44487_450005148370397_1980013175_n.jpg

FB-ról loptam: "52 évvel ezelőtt a világon elsőként csuklósbuszt helyeztek üzembe Budapesten. A német Mercedesz céget előzték meg ezzel a magyar szakemberek. A GA 12-00-ás rendszámú busz az azóta megszűnt budapesti 1-es vonalon közlekedett a Kelenföldi pályaudvar és a Dózsa György út között. Közületek van aki utazott ilyennel?" Szerintem én utaztam.
már nem soká tart !!! drorvbűn bexarhat...

bajnai elindította a hadműveletét,
mejnek fedőneve: "sok lúd disznót győz"
@GeoCracker:
"A KDNP-ből csak a Párt igaz. a többinek semmi értelme a nevükben, "

a KDNP is egy rövidítés: Kicsi De Nem Párt.
Beszarás: a külügy teljes mellszélességgel - mondá Győri Enikő, eléggé androgün jelenség amúgy, szóval nagy számokat, a mítikus 90-est ne várjunk tőle - ráadásul még Jeszenszkynek áll feljebb: hvg.hu/itthon/20121105_jeszenszky_geza_nyilt_levele
@a szív fészkei:
ez a híres és népszerű 300 -as (311-es) családból lett kialakítva, ebből még Kínának is szállított az Ikarus Csepel motorokkal...Rába még akkor csak kéjes álom volt

brühühühühü
@a szív fészkei:

szerintem nem a színe a probléma (bár az is) hanem, hogy nem elég szoros...

brühühühühü
@rodeo36: Pontos megfogalmazás. Legalább akkor a feje színe is menne a nyakihoz...
elitképzés magyar módra:

Az angol helyett a német lesz az első nyelv
2017-től csak nyelvvizsgával lehetne felvételizni egyetemre, derült ki a nyelvoktatási stratégiából.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F11%2F05%2Faz_angol_helyett_a_nemet_lesz_az_elso_nyelv%2F

------------

hogy segítsük a fejlesztést:

Hogy leszünk így
a szürkeállomány hona?

Az adóhatóság az innovációra költő cégeknél kutakodik, sok, valódi kutatást végző vállalkozás is elbukott a minősítésen. Az elmeszelt cégek szerint rossz a rendszer, és csak pénzbehajtás folyik.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2Fmagyar%2F2012%2F11%2F05%2Finnovacio%2F
az előzőhöz:

Germán Rózsa beszél éppen
Szily László nov. 5. 13:24
Hoffmann Rózsa államtitkár nemcsak a szavakat pörgeti brilliánsan, hanem a koncepciókat is. Most például azzal jött elő megint, hogy az angol helyett a német legyen az első idegen nyelv a magyar iskolákban. A fergeteges indokolás? Mert a német a nehezebb nyelv.
az eszem megáll, ennyi idiótát ott a parlamentben:

Rétvári szerint a bankok miatt van feketegazdaság
Király András nov. 5. 13:12
Kereszténydemokratának szokás szerint kereszténydemokrata felel, mint szinte mindig, most is Rétvári államtitkár. A kormány szeretne segíteni a családokon, amit az is bizonyít, hogy már segített is nekik, mondta, majd a szokásos sorolásba kezdett devizahiteltörlesztésről, árfolyamgátról, rezsistopról, amelyek ezúttal a családokat védő intézkedésekké váltak. Rétvári a családi csődvédelmet is jó ötletnek tartja, persze csak az együttműködő, vagyis törleszteni akaró családoknak adná meg. Azt is megtudtuk, hogy a tartozásokat behajtó bankok miatt van ma Magyarországon feketegazdaság.
Fabiusból építkeznek keményen :D

Papcsák tényleg tudja, milyen egy telivér választás
Szily László nov. 5. 14:07
Tudta-e Ön, hogy miért "Bethlen Gábor" vagy egyszerűen "Bethlen" a beceneve Papcsák Ferenc zuglói polgármester-parlamenti képviselőnek, aki az utolsó pillanatban 65 oldalas, 227 pontos módosítást nyújtott be a választási törvényhez? Hát azért, mert 2002-ben darabonként 2000 forintért vettek fideszese szavazatokat a választókörzetében. Ezer szerencse, hogy neki személy szerint semmi köze nem volt az ügyhöz, ami a bírósági eljárás során is kiderült.
nol.hu/velemeny/20121105-szobrok

Aranyos, hogy hódmezővásárhelyi cspat farostlemezett a Kunigunda utcában. Lázár így, példamutatóan küzd városa munkanélkülisége ellen. Remélem közmunkáshadakat vezényeltek oda hajnalban:[..]"Íme az ok: most már tényleg ki lehet szorítani a főbejárat előtt posztoló tüntetőket, hiszen két hónap múlva itt egy üvegből készült csoda próbálja majd enyhíteni az épülettel szemben futó távfűtőcsövek illúzióromboló közelségét. Nem volt mit tenni, sürgős munkánál nincs piros betűs ünnep, a halottak napjának hajnalán minden előzetes bejelentés nélkül megjelentek az anonim őrzővédők, kitessékelték az éjjeli ügyeletet tartó tiltakozókat, átdobálták holmijaikat a szemközti járdára, helyettük felvonult a hódmezővásárhelyi kivitelező cég csapata, hogy a jól ismert módon farostlemezekkel elzárt építési területté varázsolja a helyszínt."
Fabius Ángyánra vár az új poszttal? nol.hu/belfold/morgolodtak_a_fideszesek__amikor_orban_a_foldekrol_beszelt [..]"Szinte minden kérdésben megállapodásra számít az új földtörvény ügyében Orbán Viktor. A miniszterelnök ezt a Fidesz-KDNP-frakció hétfői üléséről távozóban mondta a Népszabadság kérdésére, miután a frakciószövetség zárt ülésen tárgyalt a Ház előtt fekvő földtörvényjavaslathoz benyújtott módosító-indítványokról, köztük a több mint 50 Ángyán József és Bencsik János volt államtitkárok által jegyzett javaslatról is.

"Összesen talán két vagy három kérdésben maradt fenn egyeztetési igény, de nagyon közel vagyunk, minden kérdésben meg fogunk állapodni" - fogalmazott a miniszterelnök, de konkrétumot nem említett.

Ángyán József korábbi agrárállamtitkár a frakcióülés után munkatársunk kérdésére azt mondta, a hétfői tanácskozáson az irányokról volt szó, nem konkrét módosító javaslatokról. A legnagyobb nézetkülönbség szerinte a birtokméretek kérdésében van. Arra, hogy kapott-e kritikát a korábbi bírálatai miatt, úgy reagált: "nem, semmilyen személyes kérdésről nem volt szó"."

Vihar volt az egész egy pohár zsidók lopta magyar vízben?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Germán Rózsa.... Nomest est omen: Germán Tibor orvosprofesszor, Bajor Gizi színésznő férje - mivel megzakkanva azt hitte, hogy a nő halálos beteg - megölte a nejét. Germán Rózsa meg a fiatalok lelkét, lehetőségét ergo a magyar közoktatást nyírja ki. Lehet, hogy Rauzsi meg sincs zakkanva.
Anyám de téllleg téllleg borogass! [..]" Bebizonyosodott, hogy Benkő 2000 forintot adott azoknak, akik a körzet Fidesz-MDF-jelöltjére, Papcsákra szavaznak. Az ügyben Papcsák nemhogy nem volt gyanúsított, de érintettsége mégcsak fel sem merült." (Index)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem van valamije az angol ellen, ami onnan jöhetett, hogy Haffmann(!!!) francia szakos...

Nem mellesleg az Unió is az angolt használja...
@King of Shadows: Attól még láthatná a világtendenciát. Mind a három nyelvet, sőt a spanyolt is meg kéne tanítani és akkor...
@a szív fészkei: "Legalább akkor a feje is menne a nyakihoz." Hogy Te milyen összefüggésekre asszociálsz?! Remek!
@a szív fészkei: Látja is (Vagy ha ő nem is, Lord Viktor igen. Vagy ha ő sem, akkor valaki olyan a környezetében, aki még ért is hozzá..). Ezzel a következőket akarják elérni:

- Csökkenjen a kivándorlás
- Az érintettek kevésbé tudjanak külföldi információt szerezni

Az, hogy ez kielégíti Hafmann(!!!) komplexusait is, már csak bónusz.

Azt, amit belinkeltél, közben én is leírtam a morgásra. :)
"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."
20 éve mondom, hogy Viktátornak egyetlen baja volt, hogy nem ő a Kádár János.
@Mariann19: :-) Elbízom magam...

@King of Shadows: A férjem frankomán, bár tud persez angolul, spanyolul. De állandóan a francia adásokat nézi, a neten is. Tudod, ott ugyanúgy osztják ezt a ripők senkit és bandáját, és amit mindig idézgetünk kéjesen Rodeoval, a legnagyobb találatot a francia bulvárlap, a híres Paris Match vitte be neki azzal, hogy akadémikus!! szerzője orvgyilkoshoz hasonlította lazán.

Tehát a francia és német nyelvterületről is lehet Orvbűn-ekézést olvasni, a németek meg pláne élen járnak ebben. Ezzel nem fogja ki a szelet a vitorlából a marhája.
privatbankar.hu/makro/szijjarto-kuvaitban-jart-ekkora-tuntetest-meg-nem-latott-az-orszag-252171

Nagyon helyes. Most már csak Észak-Korea előtt nem alázkodott meg dicső vezérünk. Ha lóvét nem adnak a kuvaitiak, tüntit tőlük is kaphatnak hasonló okokból.
@félázsiai nemecsek ernő áruló: Így van. Bár Mariska szerényebben nyomta, mint a drága turáni szépségű Anikó.

@Spániel: Már Szijjártó is ilyen hatékony, elég csak Orvbűn szellemét képviselnie???? Én már mikor nyitottam Kuvait felé? 24 éve kiadtam bérbe a lakásomat onnani srácoknak, akik olyan kupoldát csináltak azonnal megérkezésük estéjén piával, kurvákkal, hogy a lakók rendőröket hívtak rájuk. Három kis nyüzüge figura volt de hetekig szedegettük utánuk a wiskeys üvegeket meg a kotonokat, női bugyikat. Insallah!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Látom, Te is áttanulmányoztad a Haza és Haladás kormányzati adósság átvallással foglalkozó elemzését. Ehhez támadtak gondolataim.
Lakonikusan megjegyzem, hogy ez az egyelőre csupán 612 milliárd Ft teher a mindenkori kormányok vétke, mivel nem a helyén kezelte az önkormányzati demokráciát.
Az önkormányzatok önállóságát teljes mértékben engedték érvényesíteni úgy, hogy ezen a területen a kormány felügyeleti, ellenőrzési feladata nem teljesült.Miért lehetett azt feltételezni, hogy valamennyi önkormányzat felelősen és előreláthatóan gazdálkodik megfelelő szakmai ismeretekkel felvértezve? A végeredményből látható, hogy nemcsak megalomániás beruházásokra vettek igénybe hiteleket, hanem sok esetben túlméretezett igényű működési kiadásokra is amellett, hogy hazardíroztak is tőke befektetésekkel a banki hozamok reményében.
Nem tűnt fel senkinek, hogy párszáz fős településeken sportcsarnokok, állatsimogatók, extra strandok, útburkolatcserék, szökőkutak létesültek? Egy részük eu-s támogatásból és önrészből valósult meg, az önrészt hitelből biztosították. Ez a kettős finanszírozás azonban nem ment fel semmi alól, amikor nem létfontosságú fejlesztésekből jöttek létre.Ami az érdekes a dologban, hogy az önmegtartóztató önkorik - hogy hátrányt ne szenvedjenek - kormány általi jutalomban részesülnek a hírek alapján.
Ismétlem, egy felelős kormányzás egy ilyen folyamatot korlátoz vagy megakadályoz. Az önkormányzati demokrácia és önállóság totális félreértéséből jött létre ez a helyzet.
Az eu e tárgyban visszavág.A németek 1.000, az angolok 2.000 milliárd euróval kívánják az eu felé csökkenteni nettó befizetéseiket, mivel az eddigi támogatások az igénybevevő országoknál olyan célokat szolgáltak, melyeket az eu nem ismer el.
Tehát ezek szerint a fent leírtak alapján a kifogásolt helyzet nemcsak belföldi terheket idézett elő, hanem az úniós költségvetés csökkentését is.
@a szív fészkei: nem mondod, arabok piáznak? Nekem sajnos velőtrázóbb kalandom volt eggyel. Sokba volt.
@King of Shadows:
megfelelő intelligenciával és a hozzá tartozó műveltséggel bárki tudhatja, hogy egy latin nyelvet (netán a latint magát) megtanulni és az indogermánok közűl az angolt, valamint egy szlávot és egy ázsiai-t kb. 27 - 35 nyelvet lesz képes megérteni de legalábbis tudni miről beszél a másik, ezek ugyanis nyelvcsaládok, hatalmas nyelvcsaládok

dehát haffmann rauzsá-nak születni kell és narancsba pácolt duplafenekű tolvaj őrűltnek úgyszintén

brühühühühü

mi a céljuk? legalább ők zárt ajtók megett már megcsócsálták vagy csak a duplafenekű alcsútbasznádi buzi tuggya egyedűl és titkolja?
@Spániel:

persze hogy piálnak meg drogoznak is (NARGILÉ, hasis) azután vezekelnek

brühühühühü
@Spániel: Ott nem voltam, lehet, hogy csak az örömlányok örömét fokozták - de ahhoz túl sok üres üveg volt - és maguk csapvizet ittak... De ez inkább sci fi.

Te szegény.
@Spániel:
ittál te már a dupla híd alatt Istanbul-ban teát amivel ott rohangálnak a kölkek?

ha a hetedik kupica (max fél deci) után nem akarsz helyből felszállni, akkor semmi és az "csak" egy tea

brühühühühü
@a szív fészkei: Tegnap láttam a TV-ben, az egyik külföldi lap címlapján szereplő cikk címét. A lap felteszi a kérdést, hogy meddig tűri az európai únió Európában a magyarországi diktatúrát.A cikk egyébként a regisztrációt és a választási törvényt itélte el.
@rodeo36: JA, a Mika Waltari könyvben is benne volt, hogyan iszik maga a szultán kedvenc hadvezérével finom borokat,meg hogyan adnak németnek ki sörmérési engedélyt, aztán nem nagyon nézik, ki megy oda. 1500-as évek...
@a szív fészkei:

és mon'ták, hogy Egyiptomban nincs "passzázs" és furcsán bazsalyganak hozzá

brühühühühühü
@a szív fészkei:

Gárdonyi nem említé vala a Zegri Csillagokban? mintha?

brühühühühü

janicsárok és...
@Mariann19: Ezt is olasz oalslról szedtemle a FB-ról: "La motivazione di Lawrence Ferlinghetti per aver rifiutato il premio (50mila euro) del PEN Club ungherese:
"Dear Geza Szocs
After careful research into the Pannonius Prize and its sponsors, including the present Hungarian government, I have come to the following conclusions: Since the Prize is partially funded by the present Hungarian government, and since the policies of this right-wing regime tend toward authoritarian rule and the consequent curtailing of freedom of expression and civil liberties, I find it impossible for me to accept the Prize in the United States. Thus I must refuse the Prize in its present terms.
However, assuming the total devotion of the Hungarian PEN Club and yourself to freedom of speech and social justice, I propose that the Prize money be used to set up a fund to be administered by the Hungarian PEN Club, said fund to be devoted solely to the publication of Hungarian authors whose writings support total freedom of speech, civil rights, and social justice. These are the only terms under which I can accept the Pannonius Prize.
In defense of individual freedom and democratic institutions, I am faithfully yours
Lawrence Ferlinghetti"
@a szív fészkei: csak üzleti partner volt,de fél évvel az indulás után kilépett azzal, hogy úgy látja, év végéig ebből a bevételből nem tud lakást venni.
@rodeo36: Ja ez is álszent szar, mint minden vallás.
@Spániel: Milyen "türelmes" volt. Meséld el Orvbűnnek, hogy van ilyen is Keleten.
@a szív fészkei: csak küzleti partner volt, de fél évvel az indulás után kilépett azzal, hogy úgy látja, év végéig nem tud még lakást venni a jövedelemből.
rossz hatással lehet rám stefi, itt vagyok Baranyában. mindent kétszerírokkétszerírok.Be is fejezem mára, ördögfiókák lógnak rajtam.
@a szív fészkei: Am I supposed to be impressed? :D

Ok, lehet, hogy azt nem tudják megoldani, de az angol nélkül akkor is nehezebben lehet boldogulni. :)

@rodeo36: Lehet, hogy velem van a baj, de én például egy szót sem értek a germán ugatásból, vagy a frahcia pampohgásból (szerintem úgy beszélnek, mintha nem lenne foguk :D). :| But I can understand English fairly well. Even the Aussie accent, mate. And Canadian English too, eh. By the way: did you knew, that Canadians always speak like this, eh?

Ugyanakkor ismerek egy szerbet, aki egészen jól érti a ruszkit, a szlotákot, a kroátot, az ukránt... :O
@a szív fészkei: Ha jól értem, Ferlinghetti úr visszautasitja a megtisztelő kitüntetést úgy, hogy elég egyértelműen és keményen felsorolja az okokat.Szégyen!
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
Ez nagyon nagy magas labda!
Ha ezt nem ütik le, akkor tényleg alkalmatlan az ellenzék!

"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Ennél durvább beismerése egy harmadvonalbeli sunyi kis komcsinak, hogy őt nem a rendszer zavarta, hanem az, hogy ő - a képességei miatt - csak harmadvonalbeli kis pöcs lehetett benne...
A HATALOM MINDENÁRON! Lehetőleg visszatérve abba a "demokráciába".
Egy sunyi kis bolsi faszkalap a Piktor. Saját maga ki is nyilatkozza!
Ritka történelmi pillanat!
@King of Shadows: Persze, hogy az angol A világ nyelve, csak mondom, hogy a többin is Orvbűn-nyesés olvasható, legfeljebb azeriül és kazahul kéne tanítani, hogy ez elkerülhető legyen. Még a békemenetelők lengyel Gazeta Wyborczája is is Kaczinskyhez hasonlítja a jó Vezérünket. www.168ora.hu/globusz/gazeta-wyborcza-orbant-csak-kulso-nyomas-fekezheti-meg-105242.html
Nem semmi, ahogy pulizik ez a Géza gyerek a drága Bolgár úrral... Terel, terel.
@Mariann19: "Kedves Szőcs Géza!
Miután alaposan utánanéztem a Pannónius Díjnak és a szponzorainak, beleérte a jelenlegi magyar kormányt is, és a következőre jutottam: mivel a Díjat részben a jelenlegi magyar kormány fizeti, és mert ez a jobboldali kormány hajlik az autoriter hatalomgyakorlás, valamint az azzal együtt járó szólás és személyi szabadságjogokat érintő korlátozások felé, lehetetlennek tartom, hogy átvegyem azt a Díjat az Államokban. Így azt vissza kell utasítanom a jelenlegi feltételek mellett.

Azonban, azt feltételezve, hogy a magyar PEN Klub, és személy szerint maga is teljes mértékben elkötelezett a szólásszabadság és a szociális igazságosság ügye mellett...
@Spániel: Jó nagyanyózást! Baranya második virágszála lettél, egyenesen védett bánáti bazsarózsa státuszban! ;-DD
@a szív fészkei:

" Ezt legalább eltanulhatnák attól a két majmolt világtól."

Tanultak valaha bármiből is valamit? Ugyan:))
@King of Shadows: És mivel az öreg 91 körül jár, emlékszik még talán az ilyesmi diktatórikus berendezkedések áldásos működésére is.
@orica: NA, azért az annyira csodált bel- és külföldi történelmi elődök hatottak rájuk: lásd agitka éjjel-nappal, menetelések kedvelése, hujjogó tömeg szervezése, nemmegfelelő személyek kisatírozása innen-onnan, manipuláció felső fokon, oszd meg és uralkodj!, stb.
@Mariann19: "... felajánlom a pénzt egy, a PEN Klub által működtetett alapítvány létrehozásának elősegítése céljából. Ennek az alapítványnak egyetlen meghatározott célja az legyen, hogy leközölje olyan magyar szerzők munkáit, akik támogatják a teljes szólásszabadságot, polgári jogokat, és társadalmi igazságosságot. Csak ezen feltételek mellett tudom átvenni a Pannónius Díjat.

Az egyéni szabadságjogok, és a demokratikus intézmények védelmében őszinte tisztelettel: Lawrence Ferlinghetti"
@King of Shadows: Köszönöm szépen a pontos fordítást. Azért a visszautasítás kemény hangú, azonban igaz!
@a szív fészkei: Jó, de azt mégse mondhatják, hogy mindenki tanuljon kötelezően Kínaiul. :D Illetve mégis! "Előnyben fogják részesíteni" azokat a sulikat, amik "egzotikus" nyelvet (értsd: kínai, valamelyik arab, japó, ...) tanítanak. :S
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Magas labdát leütni csak szabályos játékban könnyű.
Elgondolkodtam azon, amit írtál.

Ezeknek ha nem a fejüket ütik éppen le, semmi nem számít, minden lepereg.

Te mit csinálnál az "ellenzék" helyében?

És ezt most nagyon komolyan kérdem, mert nekem fogalmam sincs!
@a szív fészkei: üdv! látom, nincs új poszt, megy a kötetlen párbeszéd. hozzáfűznivalóim:

1) a középkorban általában mindenki "részeges" volt, mert a vízben nem lehetett megbízni, tehát - ha tehették - bort ittak, még a gyerekek is; az évszázadokon át tomboló, és majd' fél évezreden át visszatérő pestis, a 20. századik jelenlévő kolera, az állandó hadrászás közben alkalmazott biológiai hadviselés (dögöt a kútba) stb. megágyazott a kutakkal, folyóvizekkel szembeni bizalmatlanságnak. az iszlám amúgy a perzsáknak, törököknek viszonylag új volt, és amikor utóbbiak rátelepedtek az arabokra, úgy viselkedtek, mint ahogy a katonák szoktak: részegeskedtek, erről a szentföldi hadjáratok és a mongol iga alatt nehéz leszokni.

2) a vallások helyett - általában - inkább az embereket, szervezeteket nevezném álszentnek. a komplex (ún. fejlett) vallások oktató könyvei egész tűrhetőek, helyenként gyönyörűek: értékrendnek és életszemléletnek (életfilozófiának, amivel sajátos életmód, -vitel jár együtt) sem utolsók (1értelmű, de hozzáragasztom: szigorúan vsz)

pl. felszaladt a szemöldököm, amikor Gábriel kijelentette (egy kérdésre, hogy miként számol el a nézeteivel, hogyan egyezteti össze politikai és vallása nézeteit), hogy furcsaságait Ő majd lerendezi, elszámolja Istennel face to face, ne szóljunk bele, nem telefon - mintha ugyan élete végén kéne megvallania, s nem egy életen át gyakorolni a vallását a közösségben, amelyben él, valahogy így:

www.katolikus.hu/kek/kek01420.html#K1434

3) továbbmenve: lehet, hogy sok-sok, megannyi, számtalan tekintetben hipokritának bizonyul valaki, ha vallása ezernyi előírása felől tesszük mérlegre a cselekedeteit (amúgy általában saját magunkat elveink, ideáink, másokat viszont cselekedeteik szerint vagyunk hajlamosak megítélni), mégis előfordul, hogy egy-egy pillanatban felülkerekedik az embereken a vallás, mármint pozitív értelemben és következménnyel, és ez jó, üdvös: mert ha nem volna előírás, talán egyszer sem fogná vissza a hívőt
@Kijelölt Felelős:
Az még hagyján, de ezeknek sem lesz!
Pedig ha nem tévedek ebből szeretnének megélni...

Akkor gondolj bele és vezesd le, mit tenne erre a mondatra a Piktori médiacsürhe, Tonyóka, Lézer elvtárs, meg a többi képmutató faszkalap?
Egyfolytában ezt nyomatnák mindenhol, elemzéseket írnának, még úttörőnyakkendős képekkel is nyomulnának, a csapból is ez folyna, hányingerig feszítenék, ne adj isten a Jobbik tüntetne a Parlamentnél és felgyújtanák akár fél Pestet...
Bakker, elk.rtam, hisz ilyen volt már - igaz az "csak" abból eredt, hogy egy politikus azt merte mondani, hogy "...hazudtunk".
@a szív fészkei:
Basszus... irigykedek... tud élni a nőci! :))
Nem kispályás! :D
Bakker, lebuktam, ezen AZON a néven szívatom már napok óta Stefi bocikát, de nem akarja észre venni, már nekem égő... :o)
@Mariann19: @King of Shadows: @a szív fészkei:

"a visszautasítás kemény hangú, azonban igaz!"

Olyannyira, hogy az idős mester a jelek szerint még jobban berágott azon, amikor Szőcs elkezdett alkudozni, hogy ok, akkor vegyék ki a díjból a kormánypénzt és legyenek csak szponzorok, csak fogadja el. Ferlinghetti ehelyett pár sorban bejelentette még, hogy akkor semmilyen formában nem fogadja el. :D

ndbooks.com/blog/article/lawrence-ferlinghetti-declines-poetry-prize
Fabius!

gondolom az új poszt témája a "disznó" megszólalása...
nagyot mondott... ő nem akarta a diktatúrát megdönteni,
csak a szeméjek zavarták, vagyis hogy nem ő a diktátor...

kaming aut !
Tanuljanak szanszkritul a kis cickányok, az még a németnél is nehezebb.

Vajon az hogy van szanszkritul, hogy lemerült az ájfónom, nincs egy töltőd?

Ja, ma tudtam meg, hogy a taxi fuvardíjon eddig NEM volt áfa. Tippeljetek, honnan.
@londonterminals: Micsoda tartása van Ferlinghetti úrnak, ez nem a dac hangja volt, hanem kiállás az elvei mellett.Nagyon tudom becsülni ezeket a nagy egyéniségeket.
Köszönöm Neked az információt.
@King of Shadows:
Canadians are talking mouth shut tongue in between the teeth not moving and sometimes can not even know which language is barking...the US worst some states are barking only

serbs ...this is what I'm talking about

I can understand Spanish, portuguese, italian, french, some rumanian, english as it is based on latin as well but mixed deutsch and latin in cursed way...swedish, also german...not each german is the same shit but saxonia, bavaria the clean is Northern Hamburg Prussia

brühühühühü
@a szív fészkei:

Bocsánat, én vagyok a hülye. Még mindig azt gondolom - ha nem figyelek kellőképpen - hogy a tanulás pozitívumot hordoz. Felköpök és aláállok.
@a szív fészkei:

és az új világnyelv az IT is angol bázisú

brühühühühü

a németek egyszerűen beleültettek angol szavakat a sajátjukba mert egyszerűbb nekik is még a büszkeségük ellenére is
@dr. Balta$ár:
Azon, hogy beismerte nyílt színen a bolsi létet és a bolsi irigységet???
Te viccelsz!
Ez nem hír...
A tévéhíradók alapján legalábbis.
Ha Büdös Pista fingik Alsó-Bivalybasznádon a kocsmában, azt lehozza a tévé (a csúcs múltkor a pekingi csőtörés volt, fontos!), rádió, internet, hírlevélbe is értesítenek... minden.
A Hörr tévén elemzők vitatják meg a szag összetételét és a legnemesebb bűzökhöz hasonlítják.
Ez viszont nem hír...
Ne légy hülye! :))
@Mariann19:

Igen. :) Jó lett volna, ha itt is afelé halad minden, hogy az ilyesmi természetes legyen.

Amúgy Szőcs furcsa csőlátásának jele, hogy egyáltalán kiszemelte Ferlinghettit a díjra - elég nyilvánvaló volt, hogy a körülmények ismeretében vissza fogja utasítani. Egy blamát a sok közül megspórolhattak volna. :D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ezért fontos nekünk Fabius...

mi már kiráji "híreket" nem nézünk...

értelmes ömbör már pusztán a blogokból igazodik el...

a többit meg lexarom... dögöjjenek meg tudatlanul...
@King of Shadows:

hányszor? az üzemanyagok árában (még a gázban is) benne van egy hatalmas sarc mi a faszt akarnak még hány rétegű adózást? 12 vagy több a kurva anyjukat

brühühühühü
@rodeo36: érdekesek ezek a megállapítások, anélkül, h ellentmondanék, vitatnám őket. világnyelv fogalma: ha meg akarsz szólítani tömegeket, térben, időben és természetesen kulturális távolságokat áthidalva, a zene, a film, a kép(regény) alkalmasabb. :)
@londonterminals: Szőcs Géza, mint hírlik, egy önjáró pasas, egyben személyes jóbarátja Lévai Anikónak. Ennek ellenére távozott eddigi - ha jól tudom - államtitkári beosztásából. Nem nagyon tudom értékelni a határontúliak bevonását a kormányzati poziciókba. Nem ellenséges okokból, hanem helyismeretük nincs, és másként szocializálódtak.
@orica: :-) A legrosszabbat mindig elsajátították mindenhonnan azonnal. Én erre is kitágítottam a fogalmat - végülis azt mondják, sehol annyira nem magolják be lelkesen, hogy tudják alkalmazni pl. a büntetőtörvénykönyv fejezeteit, mint a rabok a régi motorosoktól a börtönben. Ez is tanulás. ;-D Nekik hasznos.
@Pantagruel: Fabius szerintem vár Ángyánra, sokat remélt tőle, vagy hogy... Biztos róla meg a földről lesz az új poszt.

Igazd van, bocs, elnagyoltam a kijelentést. De mindig a legszebb-tisztább elveket akarják ugye tűzzel-vassal, és ami vele jár: vérrel a zemebrek buta fejébe verni.

Ezek a kuvaiti srácok még le se szálltak a repcsitől, már pia után rohantak és mondjuk a teaforralást már azért bármelyik elhanyagolt, fertőző vízzel élő helyen is feltalálták dezinficiálni... De nem a teafüves zacsikon botladoztunk két napon át a lakásban... .-DDD
@TTom: EGYszerre nyolccal - az azért nem kis logisztikai kihívás... Én belekavarodtam volna, melyik józsi mikor munkálkodik rajtam/nálam - na ezért is koponya a nő, hogy ő meg csak most a kölyke miatt izgatja magát, de a pasik nem futottak össze nála...

Arra felfigyeltem, hogy azért gondosan nem kohásszal, utcaseprővel vagy ilyesmi - önmagáért szeressssük-fazonú - pasival szűrte össze az ezét-azét.
@King of Shadows:

Mocorog benned az ERŐ, ifjú Skywalker.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Neked is, hogy ide fújt ez a novemberi kis szellő! ;-)
@King of Shadows:

Ja, láttam, ahogy az ATV meginterjúvolni próbálja Pálffyt, nos, ilyen komoly izzadást pusztán az alkoholizmus nem produkál, ehhez még tolni kell mást is.
@Mariann19: DE ugye ez egyenes arányban alázza a magyar kormányt. Hogy esetleg megvennék az öreget dekára szponzorpénzen...

Amikor egy éve elkezdődött a József Attila szobor miatti egész éjszakás virrasztás, állítólag Szőts is ott volt valamelyik nap ékfél tájt és beszélt is. Nem verte szét a tömeg akkor a helyet, - Orvbűn se láthatta a kis oduja ablakából - de odament legalább. Na azért ezt a fairség kedvéért..
@TTom:

Minden drasztikus és gyors megoldást szeretek, ami nem az én bőrömre megy.
Éppen ezért az utcai randalírozást elkerülném.

Azt be tudom lőni, ez a banda mit tenne, van rá elég példa.

Tehát a mostani "ellenzék" helyében mit tennél?

1.
eredményes legyen.
2.
ne legyen olyan eredménye, ami még több vérbe kerül.
@rodeo36: PERsze, a franciák akartak mindent a sajátjukon, de nem ment nekik se teljesen lenyomni az angolt, azt hiszem. Nekik az AIDS is SIDA, IT-nél nem tudom, de akit én ismerek IT párizsi srácot, az angolul nyomja a Google-nál.
@Mariann19:

Viszonylag normális körülmények közt ez is szempont lehetne. Itt, az Orbán-kormány esetében ez is nyilván csak arcoskodás, ami által a határontúli nemzettestrész idetartozása kormányzatilag is reprezentálódott. :D

Amúgy Szőcsről talán ez volt a legtalálóbb írás, még tavaly ősszel:

"Eddigi államtitkári ténykedésed - és legalább magunk közt ne alakoskodjunk - sok vizet valójában nem zavart, volt pár hóbortos, a maguk megvalósíthatatlanságával együtt hol meghökkentő, hol komikus ötleted, meg néhány, hát, nehezen kimagyarázható döntésed. Ez idáig rendben is lenne. A tizenhárom-tizenhatos azonban, úgy érezzük, téged is válaszút elé állít. Azt kéne eldöntened most, hogy te, pár nagyszerű, a magyar irodalom legszűkebb antológiáiban is szereplő vers szerzője, az egykori csavargó költő, adod-e a neved a magyar kultúra felszámolásához. És névből neked is csak egy van."
@rodeo36: I used to know a Canadian once, and she was all right. :) Except for her senseless ... disdain for the US people. And her berserk button, for the maple syrup, and "eh". Oh, and she asked me, that Hungary is the Fourth Reich? :D

Yes, but the slave (I mean Slavic, eh) languages are really close to each other. Except the Polish and the Czech, but those aren't proper slaves (I mean Slavs) anyway. :D

As far, as I know English is closer to French, than German. So - by extension - to the other "Latin" languages.

I had to learn German for four years, and Latin for one and a half, and the result is: I can't understand a freakin' word, if it isn't in Hungarian, or English. :D
@King of Shadows: Ferlinghetti kap majd egy Kumin-levelet? Alig várja, szerintem ez tartja még életben. Egy nagyot röhögni és úgy elmenni méltósággal, ez szép távlat.
Megerősítem: isznak az arabok. Legalábbis Egyiptomban biztos.
@Pantagruel:

egyetértve de megjegyezve, hogy szerintem szoborúl és zenéűl sokkal kevesebben beszélnek, szingalézűl

kérdezd Szabolcsy Bencét

brühühühühühü
@rodeo36: Jiddist? Hogy tudjál csevegni a CSancival majd...
@rodeo36: Ja, nem arról volt szó, hogy Knósszosszal megtanulsz görögül is?
@King of Shadows: something is wrong with the way of learning...recognising in german how many english words are written the same way and pronounced differently or vice versa

brühhühühühü
@a szív fészkei:

még várom, hogy tanít de inkább piál

brühühühühü

egyébként el kezdtem egy brasil barátommal de nem elég sűrűn vagyunk skype közelben
@King of Shadows: A francia szerint nagyon szép beszélve meg az olasz is. Van az uvuláris - vaccsolós - r-jük, az igaz, de a többi hang nem annyira kiejthetetlen. A csehtől, lengyeltől nekem a fejem fájdult meg hallgatva mondjuk egy strandon.
jav: szerintem

@rodeo36: Hát te is szoktál piálni, akkor kezdjetek Metaxa-kurzusokat!
@a szív fészkei:
a jiddisch nek nincs annyi történelmi gyökere mint a hébernek, de sokkal praktikusabb és zamatosabb

brühühühühü

ja és a csanci? hát talán sohasem
@a szív fészkei:

az sem rossz ötlet én metaxa te metaxa ő metaxa mi metaxák ti metaxák ők megtaxták és kiesik a köcsög a kezemből

brühühühühühü
@rodeo36:
Egy jó Metaxa tanfolyamra én is benevezek! :))
@a szív fészkei: Jó, a József Attila szobornál felvállalt egy kiállást, mondhatni a kormányzati akarat ellen, de ténykedése folyamatában nem küzdött a kultúra maradvány elven működő támogatása ellen.
@rodeo36: DE nem a hasonlóan leírt de aztán egy-egy nyelvben tökmást jelentést kapott szavakat mondják hamis barátoknak?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Vagy csak információszerzésben utazom. :)

@a szív fészkei: Ha abból indulok ki, hogy Hajdu a halottaknak ír, Zorbán a zembereknek, Navra' a Zuniónak...

@rodeo36: Whoa! It's ... weird, actually. I have a certain ... affinity with English, which does not apply to any other language.
@a szív fészkei:

de igen...erről szoktam neked írogatni...nem lehet szótárból fordítani vagy tudod vagy nem de a szótár soxor csak zavar

a legjobb a bármilyen nyelvű értelmező azaz egynyelvű szótár én csakis azt használok

brühühühühü
@Mariann19: Hát rohadt kártékony volt, persze. Csak én igyekszem fair lenni azért és itt már egy pici ellenállás is valami... Pisla fény az éjsötétben. El is fújódott hamar.
@londonterminals: A Magyar Narancs cikke nekem egy segélykiáltásnak tűnt Szőcs Géza felé, akinek államtitkári feladata lett volna a harc a kultúráért. Nem elég a nemzet kultúráját dicsőíteni szóban, közben eléldegélni a kormány dédelgetett poétájaként. Aki nincs tisztában kinevezése lényegével, az jobb, ha lemond.
@a szív fészkei: Mint írtam, akceptáltam tűnékeny kiállását, de semmi több.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Na, Knósszosz majd jön és zorbázunk itt a rosszkedvünk telén. Elkezdi itt oktatni a népet. Bár nekem a Metaxa se annyira izgi, a retsinát meg kimondottan nem bírom.
@Mariann19: :-) Oly kor ez valóban: már ilyesmi is respektet kelt.
@King of Shadows:

how people is mocking about dutch guys?

dutch language is as a drunk german sailor try to speak english

my affinity toward languages is infinite and knowledge of music, as well as other arts are very helpful it is a communication's integrity human communication is so complex we are just discovering it in its entirety but above @Pantagruel mentioned similarity: music and other arts are common languages (ways of communication)

brühühühühühü
@a szív fészkei: ebben a tekintetben irányadó lehet egy bizonyos Robin Hägg után szabadon értelmezett direktíva, amely szerint egy vallás jelenléte egy adott területen csupán akkor igazolható (régészeti eszközökkel, de ez most mellékes), ha a kultusz jellegzetes tárgyait rendszerben találjuk meg – ellenkező esetben legfeljebb kultuszelemek átvételéről beszélhetünk egy más contextusba, vagy még arról sem, csak összefüggésükből kiragadott kultuszelemek státusszimbólumkénti felbukkanásáról. tehát... :)
@a szív fészkei:

nem próbáltad az igazi jó görög borokat Zeusz kupájából?

brühühühühü

fínom kecske sülttel
@a szív fészkei:

igen hajszál pontosan de a cseh meg a lengyel is minden tiszteletem mellett

brühühühühühü
Hát, ha most a kálmánolgában Dávid Ferenccel (VOSZ)szemben nem a kálmánolga ült volna, hanem Matol Csimpánz, lehet hogy mostanra egy gonddal kevesebbünk lenne. :DDD
@Mariann19: Orvbűn alatt kultúrát menteni? Kerényi és Andy Vajna meg Jókai Anna neki a mai kultúra.

Azokat inkább elásni kéne, Boli jöhetsz! Bár mindig mondom, hogy van egy ausztrál szobrászcsaj, aki brüszeli csipkét csinál vasból - főleg rozsdásból. Ilyen lapátokat, talicskákat, mittoménmiket gyárt, amik nagyon szépek. A lapát, ásó mondjuk használhatatlan, ahogy a talicska is - még a Simicska pénze is ki-kihulldogálna belőle.
@rodeo36: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez jó, Mattol Csimpánz! Elnézést minden ősünktől amúgy!!

Nem akarják az Isteni Tervezést tanítania hülye materialistapista darwini izé helyett?
@rodeo36:
Na, a vöröske még finom, de a fehérből olyan gyantás szarokat lehet kifogni... :(((
Brühühüh... :(
Viszont remek a sörük - legalábbis, amiket én ittam Korfun. :) Valami M betűs volt, 1890 óta német licence alapján gyártva. Az igen!
@rodeo36: Én Athénban finom bárányt ettem, de az a retsina akkor sem jön be a gyantájával se. Ahogy a török raki se. Utálom pl. az ánizst.
@Pantagruel: Hát a mai térgyetverő keresztek státuszszimbólumok, nem?
@a szív fészkei:
Akkor mán ketten várunk rá, csak éppen Fabius nem seggfej, viszont én igen, mert érzelemből futok ilyen dolgoknak neki. Persze az lehet, hogy az egészséges mértéknél bizakodóbb Ő is, esetleg naív is, tehát lehet még kopasz is-:)) Osztottam a véleményét/óhaját, hogy legyen már egy ember azon az oldalon is, aki ki mer állni a szar ellen. Reménykedtem, erre le lettem baszva, hogy ne legyek már naív. Egyre inkább azt érzem, hogy ezt benéztem.
A többség itt azt vázolta, hogy aki Ángyántól remél fordulatot, az hülye. Akkor én vagyok a főnök első tisztje a cockpitban, mert én is reménykedtem. De egyre inkább azt érzem, hogy ezt benéztem. Józsi nyilatkozatai alapján szkeptikus vagyok. Én nem vagyok tuti tájékozott a témában, csak pusztán minimális elvárásaim vannak a politikusokkal szemben. Őszinteség, a választók képviselete, meg ilyen hülyeségek, amit nekem köszönhetnek, mert oda raktam a zixet. Demagóg duma mi? De attól még igaz.
Na, az ilyen dinoszauruszok mint én, esnek pofára rendre.
Le van szarva, legfeljebb jól besztrapacskázunk majd, egy kedélyes, ökomenikus anyázás közepette a NER-társakkal, ha marad a szar a nyakunkon.
Őszintén remélem, hogy attól a juhtúrótól nem fogunk röfögni!

Boli majd prezentálja a sört, attól viszont lehet, hogy igen.
Fabiusnak majd csinálunk limcsit, vagymit?-:))
@King of Shadows:
Luandában történt egy magas beosztású kormánytisztviselő látogatott és a házasszonyunk mondta hogy nem tud magyarúl csakis portugálúl...háziasszony kiment a konyhába valamit összekészíteni én meg fogtam egy ív papírt és portugál fonetikával leírtam egy komplett magyar mondatot és odaadván a vendégnek kértem olvassa hangosan

és aháziasszony berohant mondván neki: te azt mondtad nem tudsz magyarúl ez a budapesti kiejtés hol tanáltad? és utána sokat röhögtünk

ki lehet próbálni...javallom

ehhez kell az igazi nyelvtudás

van egy mondás aki nem tudja tanítja na ennek alapján megérted

brühühühühühü
@Knósszosz: Sztrapacska, ja megkordultam... Hú, de szeretem, csinálni is. Rodeo várja a görögtanítást Metaxa-alapon.
@a szív fészkei:

az kábítószer, vigyázz a XX. századi magyarországon a hölgyek használták mámorosítónak

brühühühühü
@a szív fészkei: hát nem? :) ha engem kérdezel: azok.
@a szív fészkei: A neolatin nyelvekhez annyira nem értek, mert nem sok kapcsolatom volt velük. :) A lengyel és a cseh meg azért olyan, mert szlávok, de erős germán beütéssel. Ez utóbbiról is a beltenyésztett osztrákok tehetnek. Meg mindkét világháborúról is. Meg a Zorbánról is...

@rodeo36: The only dutch person I "know" is Famke Janssen. Based on her, all dutch have something against marriage, they don't want children, and they are in love with their pets. (Ok, people would encounter some minor ... obstacles, if they would like to ... make children, with their pets, I get it! :D) Why aren't they extinct, anyway? :O

I think music includes some form of "sign language", especially if you can see the performer. And sign language is mostly universal. The official sign languages actually aren't. :)
@Knósszosz: Én nem láttam semmit,csak égi békét a frakcióban. Ahogy délben be is adtam. Mingyá` megegyeznek és píszláve lesz. Ángyánt mindig is szerették, soha nem volt vele gondjuk.
@rodeo36: Utálom az ánizs szagát, az ízét. Én nem attól mámorosodok.
@rodeo36: Чн цсак илѕет тудок цсинћлни, де елолвасни мћр егѕћлталћн нем тудом. :D
@King of Shadows:

the music is not a sign language pure sound, does not need the performer, but universal even most of the people is can not catch it in its full depth

brühühühühü

Lukács György mimézis, ismeretelmélet
@King of Shadows:
Akár az orosz informatika nyelv. :))
Egy az egyben átvették az angolt és leírták cirillel.
@a szív fészkei: "Kerényi, Andy Vajna, Jókai Anna" a kortárs magyar kultúra jeles képviselői.Azért ne felejts el Keresztes Ildikót, Demjén Rózsit és társaikat. Lassan mind kormányzati kitüntetések birtokosi lesznek. Jókai Annától legutóbb a "Ne féljetek"c. regényét olvastam pár éve. Mit mondjak, Szabó Magda, Bihari Klára finoman szólva, beelőzi.
"Boli jöhetsz!" Ez mit jelent?
@orica:

Kicsit berágott a kormány "gazdaságpolitikájára"...
@King of Shadows:

de ha gyakorlod akkor...jó tréfa...ez ukrán? mert orosznak nem orosz még bulgár lehet abból is régies?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

és milyen mosoly országa amint angolt oroszos fonetikával beszélik

brühühühü
@King of Shadows:
mpaszavt megx!– grikisül-:D
@King of Shadows:
na akkor azért volt annyira komplikált...a szerbbel nem foglalkoztam egyáltalán

a bulgár pravoszláv kórusokat régies bulgárúl tudom olvasni, az ukránt is és a cirilt is szinte folyékonyan...
azért nem adtam fel:

Чн цсак илѕет тудок цсинћлни, де елолвасни мћр егѕћлталћн нем тудом.

= én csak ilyet tudok csinálni, de elolvasni már egyáltalán nem tudom

brühühühühü

jól összekavarták a cirilt
" a szív fészkei válaszolt neked:
@ariel12: Már kóserul konyhakészre vágva?
Halal vágásra gondoltam, hogy ne sértsük meg a vallásukat:)
Szerintem Csányi elvtárs az egyik szalámi töltősort felszabadítva rögtön fel is dolgozhatná nekik. :)
@a szív fészkei:

ezért:

"Az üzleti titok biztosította védelem jogszabállyal való kiiktatása okkal kelt félelmet a piaci szereplőkben: a Kormánynak alárendelt szervezet olyan információkra tehet szert, amelyekből egy állami tulajdonú versenytárs is profitálhat. "

brühühühü

a rablás még egy formája
@a szív fészkei:
Inkább ő tanítson, eszméletlen szép a spanyol. Én csak amatőr vagyok a pár száz szavas "tudásommal" görögben, ráadásul a nyelvtana, az kurva kemény. Igaz, hogy száz szó tudással arrafelé többre mész mint perfekt angollal (brühühühühü), mert azt imádják, ha az ő nyelvükön gagyogsz.
Ezt tapasztaltam, nem turulfingról beszélek. Barcelonában összesuszteroltam egy mondatot szpanjolúl a kikötői Fanta-Cola árusnak, röhögött teli szájjal, aztán ingyen oda adta az üdítőt.
Na, ez az ami a mediterrán népséget megkülönbözteti tőlünk.
Ragyásírás, meg szentkoronka tan nélkül semmire nem fogunk enni. Nem maradt le az "M" bötű, csak mondom.
@rodeo36: If we're going for a deep analysis music IS a series of signs, the same way as the Morse code, just a lot more complex one. Basically speech is a series of signs too, just these are verbal. Letters are nonverbal signs. Perhaps a linguist would know more about this, but not I... :)

A cirill betűsre: azt írtam. :) Szerintem minden nyelv kialakítja a maga betűkészletét (általában egy meglévő "finomhangolásával"). Ezt csinálta például a magyar is, a latinnal. :)

@Knósszosz: What? :D
@King of Shadows:

I do not get what you mean by: "sign"

music is a very complex communication as it is simultane and fluent but @ the same time is intensive and dinamic none of these you can tell about any of the spoken languages

it would take a much longer explanation could not fit into a blog

read Lukács and Heller

brühühühühü
@Knósszosz:
bueno entonces vamos aprender y enseñar conjunto basado en las cosas que nos guste tu vas a escoger lo que prefieres por aprender y vamos seguìr por ello

jajajajajaja

èxitos
@King of Shadows:
Mü-Pi... egymás utáni kiejtésben magyarul: B
Nü-Tau ,(vt) D-nek ejtendő.
Szóval baszd meg(!), nagyjából-:D
Diftongusok, kiesnek hangok, ha... de érted Te ezt szerintem…
Ezt ráadásul átültetik angolra, azért Greeklish. A Théta például 8-as, meg ilyenek, nem akarok fárasztani senkit.

Most jön egy aktuális nekem, November rain.
Axel...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

nyugibb 2012. november 5. 19:11
3
7
@Denia
"Amúgy tudod, hogy milyen madár a turul?"

Bronz.

brühühühü
@rodeo36:
Te most direkte szívatsz?
Mondom: imádom a spanyol dallamosságát, majd meghaltam tőle Spanyolországban, de de ezt nem tudom fordítani. A Guglit se vetem be, mert az nem hiteles. Két mondat után kiderülne. Gyönyörű nyelv, szeretem. A törpe csak levédül beszél (bár azon írni sem semmi), de csak nyögni és fingani tud rajta, a tömjénfüst meg átjárlya a pergament, de hiába a szag, attúl még értelme nem lesz a szarnak, bár büdösch.
Holnapután alszikmajd a kisbalázs, vagy felsír álmából, oszt körömmel szedi majd föl az alcsúti főucca Viacolorját, mer azt el köll adni a törlesztés végett?

Ez gőzgadaságilag, hogy néz ki, karib tesó?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azért azt bele kellene számítani, hogy a kereszt mint jelkép sokkal régebbi mint a kereszténység és a jelentése is teljesen más csak, mint szimbóleum egyszerű és azt mondhat róla minden buta amit akar

a turul meg egy bronz madár és ezzel el is lenne intézve...

a képen a kedves beteg bámúl a németre mint a kendermagos tyúk a kölesre

brühühühühü

mi a fasznak kell a turul, mint szimbolizél?
@rodeo36: I ... can't really explain it, even in English (I wouldn't even try in Hungarian), so we won't get any further with this. :) This happens to me really often. Yeah, sometimes I have difficulty in translating my thoughts into words. :D

@Knósszosz: Így utólag igen, de különben nem. :D Ahogy írtam is, a "rendes" angolt nagyon jól értem, de bármilyen egyéb formáját már nem igazán. Egyszer láttam fonetikus angolt, és azt is alig tudtam elolvasni. :) Utána, normál angollal már simán ment... :D

Lépek enni. Jó éjszak' mindenkinek! :)
@Knósszosz:

nézd ez felnőttoktatás ahogy én csinálom...izzadj meg érte majd utána segítek ne gúggolj rá...koszos lesz

egynyelvű = spanyol spanyol szótárt használj csak az megengedett ha kaptál inygen kólát akkor ez is menni fog ne légy fideszes azzal hogy mielőtt elkezdenéd feladod és mindjárt puskázni akarsz

brühühühühü

jóbarátok
@King of Shadows:

you never translate anything of you by speaking only express yourself

what a difference is

try harder and read G. B. Shaw...a lot Tanner John and keep smiling lough out loud =(LOL)

brühühühühü
@a szív fészkei: a nyakkendő kód megbukott! ha, lilában terel és hazudik, akkor a vasutaskék, az mi?
@Knósszosz:

annyit már bizonyosan tucc, hogy a nyelv zene és egy bizonyos ritmus valamint melodia tartozik hozzá anélkűl nem megy

ha sikerűl ezt elkapnod...

be kell vallanom, hogy a Robinsont olvasva magyar fordításban -nem volt semmilyen szótáram mert 7 éves voltam- a kibaszott sok idegen nevet és szót a csillagos lapjegyzetek nélkűl próbáltam kiejteni csak akkor közelítettem meg a jót, ha sikerült a nyelvem kibicsaklása és megfulladás nélkűl kiejteni ezeket és...ez elvezetettodáig hogy már 3.-ban a töri órán felolvasáskor hibátlan francia, német és spanyol kiejtéssel mondtam (a seíteni akaró tantónénit megelőzve) az összes neveket annyira, hogy a másik jótanuló srác mikor rákerült a sor a Bükkben lévő = SUBALYUK barlangot olyan angollal akarta (mert mutatni akarta, hogy neki is van) hogy néhányan, a tantónénit is beleértve talán azóta röhögünk a srác meg átment zokogásba

brühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

a bilikékkel még ki is röhög

brühühühühü
@Knósszosz:

annyit tuggy, hogy én apró gyermek korom óta olyanokat álmodtam, hogy folyékonyan beszéltem egy nyelvet, amit anno még nem is ismerhettem

brühühühühü
@rodeo36:
A reptér, Los Rodeos. Ott a Kanárikán.
Igazad van, tizennégy évesem mikor elkezdtem az englisht, az csak angol nyelvű könyvből volt. A tanárnőm azt mondta, ez a tuti.
Én meg nem voltam tuti, inkább mentem a tanulás helyett a kőműves haverommal dolgozni, viszont annak is volt eredménye:
Jó pízt lehetett keresni akkoriban. Róma, Nápoly, Firenze, Pisa, San Marino, Barcelona, Valencia, Iraklió, Athén és még sorolhatnám...
Nem bánok semmit, de ma már másként csinálnám.
Talán még megfogadom azt, amit írtál itt nekem pár hónapja ez ügyben.
Kurva jó fej vagy, kösz mindent!
@rodeo36: Most, komolyan kérdezlek, mi az, hogy sértés?
@rodeo36: vigyázz, a gyp-én is szamárpadban ültem :-)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

hát...töbféleképpen is meg lehet közelíteni...:

sértés a sertés olyan változata amelyben +1 vessző van

sértés: lehúzzák a bőrt a seggedről a segged megsértődik

sért, megsért már a kísért nem fér ide

sérteni (spanyol: herír, insultar, joder, molestar) olyan akciót csinálni ami kényelmetlen, kellemetlen és maradó negatív élményt vagy fizikai sérülést okoz

miért kérdezed?

én nem vagyok etimológiai szótár

remélem nem okoztam...

brühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

az nem biztos hogy abban a szituációban negatív (matek: negatív számot negatívval szorozva pozitív számot kapunk ez algebra is tudod az amelyikről a kuszaszemassziszi, hogy főgebra nagymamája gyászban)

szóval mindenkit meg lehet tanítani majdnem minden dologra tanító kérdése

brühühühühühü
@rodeo36: harmadik alkalommal hallgatom meg a vezér megtámadása c. egypercest és nem hallom amikor a képviselő megsértené a vezért
@Knósszosz:
én is London-ból kaptam a Cavendish alapítványtól (sok minden más angol irodalom mellett ingyen, csak levelezni kellett velük és a magyar vám ki sem bontotta)

Alexander egy ragyogó rendszer az első kötetet nem is küldték, mondván nekem arra nincs szüxégem

brühühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

mert amikor a balta lesújt nem csinál elég vihart

brühühühühü

én azért megpróbálnám
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Ez hatalmas! Nem gondoltam, hogy valaha is igy elszolja magat! ;o
@glaci ph 5.5 álompolgár:

általános 6. osztályban volt egy kölök aki már 3x bukott (verekedős is volt) és senki sem tudta meg...ni...engem -mint az iskola legjobb tanulóját megbíztak ezzel, hogy ne bukjon meg- hát én mint a happy go lucky- nekiálltam és elmentünk egy harmadik rossz tanulóhoz és ott a padláson viharos gombfocizás közben év végére átment mindenből és még magatartásból sem akarták megvágni...szóval tanítani tudni kell

brühühühühü
@simple observer 1.0: Nekem Nathan Jessup ezredes jutott eszembe a "Becsületbeli ügy"-ből. :D Viktor ha megsértik az egóját, veszélyesebb fegyver lehet az MSZP kezében, mint Mikola annó. :)
@a szív fészkei:

"ott ugyanúgy osztják ezt a ripők senkit és bandáját, és amit mindig idézgetünk kéjesen Rodeoval, a legnagyobb találatot a francia bulvárlap, a híres Paris Match vitte be neki azzal, hogy akadémikus!! szerzője orvgyilkoshoz hasonlította lazán."

Jó, de nem úgy. Ez a cikk éppen inkább enyhítette a zsebdiktátor-képet, elég naivan, a maga nyugat-európai fogalmaival akarta volna leírni ezt a hülyét és lehozni a földre a diabolizáló képzeteket (a soros EU-elnökség kezdetén). Ebbe illeszkedik a gyilkos-hasonlat is, kérdőjeles, pont azt akarja bemutatni, hogy túlzás annak képzelni a fickót, inkább amolyan disznótorban jártas bugrisként jeleníti meg.

"C’est un gars de la campagne, les joues roses et le sourire carnivore. Un tueur ? Peut-être, mais d’abord de cochons. On comprend qu’il n’est pas à l’aise dans la Budapest de l’intelligentsia."

www.parismatch.com/Actu-Match/Monde/Actu/Viktor-Orban-L-homme-qui-fait-Peur-a-l-Europe-248661/

"Pirospozsgás arcú, ragadozómosolyú vidéki fickó. Gyilkos? Lehet, de inkább a disznóké. Megérthető, hogy nem érzi magát otthon az értelmiségi Budapesten."

Szerintem ennél keményebb volt pl. Cohn-Bendit az európai Chavezzel. :D
@rodeo36:
Mi baj lenne a turullal, mint szimbólummal, ha nem lenne átpolitizálva és nem sajátítaná ki egy műveletlen és etikátlan cs.. (ürhe, apat).
@saravad:
a legendárium aktualizálva, a mai politikai 2/3 érdekeinek megfelelően átfestve és attól kezdve, hogy valaki kitalálta (nem történelmi emlék!!!) egy bronz madár, még szép is lehet...de minek a szimbóleuma?

én nem tudom számomra nevetséges és felesleges

szeretem a szép gyermekmeséket az animációs filmeket he nem mennek át szovjet filmekbe amiket hollywood stilusában gyártanak Hollywood-ban a többi ugyanolyan meg nem érdekel

szóval ránk akarják erőltetni mint a keresztény baromságokat a rétváribence féle buzi fiatalemberek azzal takróznak, hogy őket megszállta a kékeslila köd és ők a fasztuggyami...a többi hasonló buzi is olyan és ekkor a turul is egy ugyanolyan beteg agysérv lesz és az is marad

végülis a 21. században AD élünk (nem mindenki) és már ...szóval lehetne de így nem kell

és a törpe érvelése lila nyakkendőben nem áll meg a bayor társadalom is olyan kőkorszaki a laptoppal és a nélkűl is élj ott...

a turult ott kell hagyni és menni tovább

brühühühühü
@rodeo36:
Nem tiszteled a Rétvári Bencike féle "másságot", tudod, az a baj... :)))

Amúgy ezen már kiakadtál?
gulyas.blog.hu/2012/11/05/ne_bantsatok_felcsutot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_05&utm_campaign=index

A baranyai mém is kiosztotta a népeket ott...is.
@londonterminals:
az egész cikket elemezve a francia szellemességgel egyáltalán nem pozitív a kép hanem egy falusi bugrist mutat be aki nem érzi jól magát a porcelánboltban (és ezért rombolja le azt ez az én megjegyzésem) rohangál össze vissza, egy parvenű és tudnod kell ha egy francia értelmiségi valakit parvenű-nek titulál az halálos

brühühühühü

ha nem akarod védeni akkor minek kanyarogsz a szöveggel?
@rodeo36: Épp akartam írni, hogy ahogy megállapítottuk - főleg te - ez gyilkosabb a maga franciás cikornyás finomságával, mint a ledózerolás. Mert fel sem fogta... Azt hitte, dicsérik... Közben a kép, az egész hangneme - főleg, ha azt vesszük, hogy "baráti" segítségképp érkezett jobbról Párizsból, hát kösz.

Ha lechavezezik, akkor bunkó kónbendi, s kész. Ez meg lassan ható méreg.
@glaci ph 5.5 álompolgár: :-DD Kis kíváncsi kacsa. CV2... :-DD Kérdezd meg tőle!
@Mariann19: Ásni, szeret. Én egy könyvet olvastam JókaiAnnától, maga a színtiszta manír. Brrrrrrrrrr.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nézd a kdnp egy nemlétező párt undorító frakciója amely kilóg a felcsútiduplafenekű őrült seggéből feladat kizárólag az, hogy a vallás és annak mechanizmusa a klérus a felcsúti kondás ötleteit és lopását/rablását takargassa

csak idén annyi adóemelést csináltak, hogy már lassan ki sem lehet fizetni azaz be sem lehet hajtani és senki (két embert kivéve) nem tudja hol a büdös kurva anyjukban táőrolják, mert sem adósság nem csökkent sőt, és semmiféle fejlesztés sem indult senki sem kapott (a kormány és 2/3 kivételével) egy kanyit sem és elbasztak egy csomó pénzt luxusra meg kamattöbbletként elbasztak 4000 milliárdot a következő 10 generáció terhére

ezért jár lámpavas

brühühühühü
@rodeo36:
Te, abban a felcsúti stadionban majd lesznek szép nagy lámpaoszlopok? Jó erősek... :)
@a szív fészkei:

te érted a @londonalsói "érvelését" bennem ugyanazt okozza mint a háziszárnyas

cum trucc mond valamit mert ha nem akkor a tollai felborzolva maradnak és bereked a kotkodácstól

olyan ésszerűnek van ábrázolva miközben talán ő maga sem tudja miről ír

íráskényszere van?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

túl magasak és a horgok??? na az a fontos hol lesznek a horgok rajtuk, tudod amikre a virágokat szokták normális helyeken

de díszpintyeket meg a díszgazokat is lehet

brühühühühü

nem is tuggya mit épít la tumba del faraón
Fogadás ne legyen a holnap elnökválasztásra? Álltólag nagyon szoros lesz. Szerintem Obama ezért nyer.

Mostanáig néztem egy vadnyugati filmet róla hu.wikipedia.org/wiki/Wyatt_Earp- hát hogy ezeknek mennyi vérrel kezdődött a nagy demokráciájuk és akkor az indiánokról szó se essék! Amikor Párizsban épp gányolták össze a majdani Cion bölcsei áljegyzőkönyvének hazugságait és épült az Eiffel-torony -és ugye még minden állt ott már időtlen idők óta- , az amerikai poros köpőcsészevárásokban nyírta egymást a jónép lóhátról.
www.imdb.com/title/tt0111756/ Elég autentikusra sikeredett, még a több mint a testőr is egész jó volt benne... Persze, hamár Cion, mondani se kell, egy zsidó színésznő csábította el az amerikai szuperfiút. :-DDD
@rodeo36: Talán, máshogy érti a franciát. Nem érzi annyira gyilkosnak a majdnem gyilkosozást... Szerintem meg nagyon is hatásos és finoman rejtett megvetés.
Persze, hogy nem vonul vissza Berlusconi, indul a "Renault" párt színeiben :-DD és indít másokat is: borsonline.hu/20121105_parlamentbe_juthat_a_teveben_elvezo_politikus
Jav: mi minden állt Párizsban jó ideje épületként már - köpőcsészevárosokban
@rodeo36:
Pont ma beszélgettünk, hogy kb. 20 éve liberális, vagy akár semmilyen fiatalként még őszinte érdeklődésből jártunk parasztingben-szoknyában, táncházba, hímzett tarisznyával. A rendszerváltás körül, korai fideszes és szdsz-es légkörben, de inkább csak úgy. Nyílt vitákat folytattunk gyűlölködés nélkül.
Valamit elvettek tőlem ezek a műmagyarok, úgy érzem.
@a szív fészkei:

Ha így lenne, valóban csak erről a - nem is annyira rejtett - megvetésről lenne szó. Van is egy ilyen vonulat a cikkben kétségtelenül, leginkább épp ebben a néhány mondatban. De amiért felidéztem, az az volt, hogy mindig úgy emlegetted - ezúttal is -, mintha a cikk halál komolyan orgyilkosnak titulálta volna Orbánt. Pedig nem. Csak ennyi. :)
@rodeo36:

Hm, a seggszáj nem a véletlen műve a jelek szerint, hogy stílszerű legyek. :D Szerintem segítene a megértésben, ha elolvasnád például a saját kiabálásodat arról, hogy szerinted útonálló orgyilkosnak nevezte a cikk Orbánt és ezt ugyancsak szerinted mire fordították. Ha ez megvan, fogj neki mégegyszer a fenti megjegyzésnek, és ha nehezedre esik is, próbáld meg megérteni, miről szól.
@londonterminals:
ne borzold magad, miután egy önmaga által feltett kérdésre azt a választ adja, hogy (talán) egy orgyilkos? és akkor az orgyilkost is kigúnyolja, mert az sem, hanem egy böllér? mecsoda gúny

a cikk egyébként azzal kezdődik (mint mosolyalbum, vagy aminek szánta röhögjük má' ki), hogy ott van ez a csicsás Parlament és csak nem képzelitek hogy őizésége majd a folyosón fog? hát persze hogy nem, a legnagyobb gyűléstermet választotta intím dolgozószobájának, amelyben a vérben fürdő magyar múlt freskója (olajfestmény?) életnagyságú alakokkal bámúl rá mint egy örökké ott lebegő rossz ómen...

amit én látok seggen át vagy másképpen az mindegy, hogy te is azok közé tartozol akik a kedves vidéki pirospozsgás fickónak fordították és azt amiért ezt az écát ellőtte már kihagyták (fordítás istene el ne hagyj) így az egész értelmét veszítette

pedig az egész a majom a köszörűkövön és a parvenű ábrázolása vonúl végig kegyetlen simasággal laágy mosollyal ami öl butít és nyomorba dönt, de az alany (elvtárs) kurva nagy dícséretként könyvelte el és már azt sem vette észre, hogy a nyitókép egy aktív miniszterelnökről -aki ráadásúl azt hiszi magáról, hogy a világ ura- semmi kevesebb, mint rezsón kolbászos rántottát kotyvaszt kialvatlan és gyűrött fejjel bámúlva bele az objektívba, hogy ki is vagyok én mégiscsak...

szóval jól elkaptad a lényegtelent és bagatellizálod mindazt amiért a cikk íródott

azt a kínos zsenvedést amit Cohn Bendit lerohanása váltott ki belőle azt játszva túlélte a világ nagy nyilvánossága előtt mert ő egy harcos

de amikor egy nála 10000000x intelligensebb "Halhatatlan" pocskondiázza mint azt Woody Allen szokta az amerikai bégetőkről...hát az meg sem közelíti az ingerküszöbét és mint látom a tiedet sem

magam részéről sohasem szeretnék ilyen kozmásan élni mint ez a senkiházi felfuvalkodott pojáca

csak ennyit a seggből kilógó nyelvről

brühühühühühü
@rodeo36:

Fogalmam sincs, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy a megtévesztésig hasonlíts egy elbaszott seggfejhez. Lehetne ilyesmiről higgadt és tárgyilagos csevejt is folytatni, de úgy biztos nem, ha rögtön elkezdesz mellébeszélni és fröcsögni. Vicc, hogy véletlenül sem arról beszélsz, amiről szó van, a félreértésedről, hanem tömény baromságokat záporozol és ehhez engem szemelsz ki céltáblának.

Csak annyit akartam volna megjegyezni, hogy bár szerinted ""kedves vidéki fickó" lett a "tueur" azaz ÚTONÁLLÓ ORGYILKOS-ból lásd Paris Match magyar fordítását"*, és ezt a hülyeséget Szívnek is beadtad, nem így van, hanem úgy, ahogy leírtam. Ilyen fordítási hiba állításoddal ellentétben nincs tehát a magyar változataiban ennek a szövegnek. Ha továbbra is úgy akarsz tenni, mintha nem értenéd, akkor megfogalmazom így is: Rufin nem írta azt Orbánról, hogy útonálló orgyilkos, ezt az "értelmezést" - vaskos félremagyarázást - te adtad ennek a szövegnek. Amitől a gúny az eredetiben még igaz, csakhogy nem ez volt a kérdés.

Az összes többi bullshit és merőben indokolatlan fröcsögés. Legfőképp az, hogy én hogyan fordítottam: nem, nem úgy, ahogy behazudod magadnak - soha korábban nem is láttam ezt a cikket -, hanem most és így, ahogy fönt látod. Vagyis pontosan. És a vicc az, hogy amit most előadsz a poénról és a parvenüábrázolásról, arra ebből a fordításból jöttél rá.

*Ezt itt olvashatod: varanus.blog.hu/2012/10/19/orban_a_seggszaj_nem_a_veletlen_muve/fullcommentlist/1#c18088290

Szív pedig például ezt írta erről: "Rodeo nagyon sokszor segített minket azzal, hogy azonnal nyomdakészen hozta kb. 8 nyelvből a tutit és bizony a legtöbbször nem az volt bennük, mint a magyar megjelent változatban. A legeklatánsabb példa, amit mi ketten szoktunk idézni, a Paris Match francia akadémikus!! által jegyzett Orvbűn-interjúja tavalyról. Csak azon úgy elsiklott a magyar közvélemény. Ott tényleg jópofa vidék fickónak fordították Orvbűnre, amit a faszi gyakorlatilag orgyilkosnak írt le. Nem mindegy..."

Ez meg itt van:

varanus.blog.hu/2012/10/19/orban_a_seggszaj_nem_a_veletlen_muve/fullcommentlist/1#c18091887
@londonterminals: Oké, túloztam, mint mindig, :-)) de hogy ezt a szót egyáltalán vele kapcsolatban felvetett a pasi, azért az jelez valamit szerintem.

És lehet, hogy ma már nem feltételes módban írná. De a benyomása pontos volt róla, anyi szent. Amit viszont te nem veszel annyira figyelembe, hgoy ez a cikk akkor esett meg, amikor Coh-Bendit elsüvötltötte a hajat a cuncibogarunkról és gondolom Sarko valamiféle szolidarnoscsból, - hogy aszongya mégiscsak konzervek vagyunk ugye - ideküldte a hozzá elég közel álló lap egyik prominensét. És ez a baráti gesztus is csak ennyire futotta az akadémikus faszitól, miután megismerhette Orvbűnt. Ezt a tueurt azért a Le Canard Enachainé en.wikipedia.org/wiki/Le_Canard_encha%C3%AEn%C3%A9 ez a híresen durva szatírikus lap vagy a L`Humanité írta...
jav, mert korán van még: annyi, hogy, Cohn-Bendit lesüvöltötte

azért NEM a Le Canard stb. írta
@londonterminals:

hiába borzolod a tollaidat, én -akkor amikor a cikk megjelent- beleolvastam a magyar ferdítésbe, majd azonnal lehívtam az eredetit és azóta is őrzöm, onnan írtam mindazt amit te most kétségbe vonsz, mert védeni akarod a pojácát és tompítani a cikk élét

ha csak a te általad idézett mondatról beszélek, akkor is az jön ki amit én írtam, még a szó szerinti fordításból is, hogy:

a pirospozsgás falusi fickó talán egy orgyilkos? áh, dehogy a disznókat gyilkolja

ebben az a poén (amit te nem akarsz érteni), hogy még egy valamire való orgyilkossá sem méltatja, mert ahhoz némi ész is kell, hanem egy falusi suttyó aki a disznókon éli ki gyilkolási vágyait...ami egy dehonesztáló pejoratív beállítás azaz a parvenű teljes terjedelmében

a felfuvalkodott parvenűt mutatja be akkor amikor a Nándorfehérvári termet leírja mint a "nagyember" intim dolgozószobáját az íróasztalával szemben életnagyságban lévő festményről ráköszönő nemzeti rémálom a vérző hősök

semmiféle más magyar fordítást nem olvastam hiába citálsz bármennyit és most sem fogom elolvasni, mert kizárólag az eredetit olvasom

a korábban általad írottak miatt -is- sohatöbbé semmilyen fordítást nem teszek ide...magamnak mindíg megkeresem az eredetit és a bárki által készített fordítást el sem olvasom

nagyon randa dolog, hogy belemagyarázol olyan dolgokat amik sohasem történtek, azaz nem tőled ismerem az eredeti cikket hanem eredetileg akkor amikor megjelent, akkor használtam kizárólagosan

a szó szerinti fordítás nem menti fel a cikk alanyát: egy senkiházi üres, emberi értékek nélküli pojáca aki lop csal hazudik egész élete folyamán azért, hogy hatalmon maradjon amit a hatalomért önmagáért csinál mert egy hatalmi tébolyúlt és az ország meg a nép csak kárát látja létének

légyszives ne magyarázz belém olyan dolgokat amikhez semmi közöm

most sem értem miért írogatsz amikor önálló mondanivalód nincs csakis valaki más monandójába akaszkodsz bele

ugyanúgy mint a már kibaszott háziszárnyas

brühühühühü
@rodeo36:

Ne bosszants már, ember. Miért csinálsz hülyét magadból?

"beleolvastam a magyar ferdítésbe, majd azonnal lehívtam az eredetit és azóta is őrzöm, onnan írtam mindazt amit te most kétségbe vonsz, mert védeni akarod a pojácát és tompítani a cikk élét"

1. Úgy tűnik, a lehívásnál nem sokkal több időt tölthettél el akkor vele, különben nem nézted volna így be a kérdéses részt. Igen, hozzáférhető a neten, így teljesen irreleváns, hogy te őrizgeted.

2. Kétségbe vontam, hogy azt jelentette a mondat, amit hittél - annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem azt jelentette. Lásd fent, a tőled és Szívtől idézetteket, valamint a fordítás(oma)t.

varanus.blog.hu/2012/11/04/dogolj_meg_szegedi_csanad/fullcommentlist/1#c18223641

Ha pedig nem azt jelentette, akkor semmiféle magyar fordításon (amit te nem nézel meg, de azért tudod, hogy félrefordították) nem kérhető számon, hogy nem azt írták benne, ami nincs a cikkben. (Ha még mindig nem tűnt volna fel, ez lenne a mondandóm, amiről te valamiért azt hallucinálod, hogy nem önálló. Hanem milyen?)

3. Ha te mindebből azt a következtetést vonod le, hogy "védeni akarom a pojácát és tompítani a cikk élét", akkor hülye vagy.

Egyébiránt javaslom, hogy a porhintés helyett, amivel a politikai cenzúra céljából elkövetett félrefordítás e "legeklatánsabb példájának" posztok sokaságán végighúzódó legendáját ápolod, őrizgesd, vagy legalább olvasd el - ha nem értesz félre alapvető dolgokat és egy bekezdésnél tovább is tudsz koncentrálni - a cikk később megjelent folytatását is. Igen találó meglátások vannak benne, látszik, hogy Rufin megmaradt illúziói is szertefoszlottak addigra.
@a szív fészkei:

Persze, erős asszociáció, nem is véletlen, és jelez valamit :) - bár szerintem inkább azt, amit eredetileg is írtam, naivitásból Európa akkori rémüldözésének ("gyilkos"?) némi leoltását épp a Pocakos nevetséges bugrisként bemutatásával.

Fogalmam sincs, Sarko hajlandó lett volna-e konzervként efféle segédkezet nyújtani, de ez az "odaküldés" egyrészt mindennek ellentmondana, amit a független sajtó és az autonóm értelmiségi jelent, másrészt éppen Sarko volt az, aki annak idején olyan megszégyenítően faképnél hagyta Orbánt.

Ma biztos, hogy precízebb kép van Rufin fejében is: jóval éleslátóbban írt Orbánról, a demokrácia álcáját öltő diktátorról a későbbi folytatásban, mint ebben az első cikkben, ahol még olyanokat jelent ki, hogy akik éberségre figyelmeztetnek, mint Kornai, azoknak igazuk van ugyan, de Orbán nem a klasszikus értelemben vett diktátor, elvesztett több választást anélkül, hogy ezt vitatta volna és távozott a legfőbb hatalomból, nincs titkos totalitárius programja és továbbra is a liberális vonulatban helyezi el magát, blablabla. Höhöhö. Na ebből később fölébredt derék halhatatlanunk, és a második részben már úgy írta le az orbáni modellt, aminek kötelező olvasmánynak kellene lennie az Európai Parlamentben. :D
@londonterminals: Jó, hát itt a kék fotelomban konteozok, mibe` van az nekem? Nem úgy értettem, hogy effektíve kiadta, hogy te fiam Rufin most azonnal rohansz dicsőíteni a szegény megtépázottunkat, hanem gyengéd célzással érzékeltetve a baráti főszerkesztő felé esetleg, hogy nem bánná, ha... Mert akkor épp nagyon megtépkedték a harcias magyar kakas tollát, már megalázóan.
De most ugye a pártcsalád, az pártcsalád, ha befogott orral is kell ezt kibírnia.

Hogy amúgy undorodott tőle és ezt nyilvánvalóvá tette, amikor faképnél hagyta még az eemútnyócban, az megint egy jelzés volt.

Sárközy sok minden lehet, de nem hülye, az biztos.

De én csak egy hülye magyar háziasszony vagyok,lehet, hogy tökmáshogy volt.
@londonterminals:

akkor te most itt miről is írsz?

pontosan azért nyitottam és védtem le az eredetit, mert politikai okokból férefordították...

és bárminek is nevezel -irreleváns- fenntartom az itt írt kommentemet

talán egyszer Rufin folytatását is megkeresem

engem az egészből annyi érdekel, hogy egy szarházi, üresfejű....pojáca még mindíg magyar miniszterelnök

miközben te itt az én etimológiámmal foglalkozol

brühühühühü
@a szív fészkei:

Na, legalább kiderült, hogy kék fotelod van. :D

Persze nem tudhatom, de inkább arra hajlanék erősen, hogy az ojság működik magától is, és ha éppen idegborzoló kis kelet-európai pöcs tűnik fel a színen, akinek ki van tűzve a vitája az EP-ben, akkor érdemes ráküldeni a halhatatlan Rufint, hogy nézze már meg magának közelebbről.

Te meg sok minden lehetsz, még magyar háziasszony is, de nem hülye, az biztos. :)
@londonterminals: Kösz, ez kitüntető! ;-Háziasszony mindenképp, most főnek a gombócaim, vagy ehetők lesznek,v gy beveszem velük a parlamentet mindjárt. Hogy Orvbűnt egy házi szilvásgombóc gyűrje le, ez azért még a rufini képnél is durvább lenne, nem???
@a szív fészkei: Jókai Anna az egyik regénye által keltett bennem ellenszenvet.Abban azt állította, hogy a legösszeférhetetlenebb munkahelyi közösség az iskolák tanári kara.Régen olvastam ezt a könyvét, de a mai napig él bennem a megrőkönyödés, mert egyrészt adta a tapasztaltat,miután ő is tanár volt, másrészt az ember a saját közösségét nem minősíti negatívan a nyilvánosság előtt még akkor sem, ha az állításnak van igazság alapja.
@Mariann19: Őszintén, én nem ovlastam ezt, csak volt egy érzésem, hgoy engem pl. megennének reggelire egy tanáriban, ezrét se mentem soha tanítani. DE volt pedagógus barátnőm, hát Annuskánk ebben nem túlzott. Én az öregedésről ovlatam egy köynvét, műmájer, marék nyál és kurva depi. Áááááá.

Gyere a másikra, átvettük a hatalmat, mi épp szülést szabotáló nőstények, már elküldenek a konyhába minket, mert túlsúlyba kerültünk... :-DD

Én épp onnan szöktem meg,de még megyek vissza kicsit mindjárt. Plusz porszívó is vár randira. Tudok élni...
@londonterminals:
mondd, neked nem rokonod a Sherlock Holmes?

megmosolyogni valóan a Shifferre hajazol aki holmi bigyók miatt -ami neki kurva fontos- sohasem fog szövetségest találni és még azt a keveset is aki esetleg kitartott mellette elhessegeti mert ő Justicia maga...

@szívemmel mi ketten jókat szoktunk vitázni és zamatosan de az sohasem fordult elő, hogy a stratégiai célt holmi pont pont vesszőcske miatt kibeleztük volna eldobva azt mert csak...és csakazértis

ne hidd, hogy nem tanultam ebből, de fenntartom a szubjektivitásom jogát...anno, mikor vitatkoztunk -és kurva sokat- a vitapartner néha azt hozta fel, hogy ne személyeskedjek, csak annyit kérdeztem tőle, hogy akkor mit kéne csinálnom? ha nem személy akkor rendben van de eddig annak tekintettem, kívánsága szerint lehet köcsög (ezt anno még nem használtuk) vagy bili vagy zászló vagy turul és kisvödör is és akkor már nem fogok személyeskedni

minden mindíg személyes ha két személy között zajlik azt a szőrszálhasgató izét amivel itt engem piszkálsz nem tartom sem eredményesnek sem fontosnak

de hát mindenki úgy csinálja ahogy tetszik neki ez is szabadság

halál orbánra és a gittegyletére, minél előbb

brühühühühü
@a szív fészkei: Ez a regénye volt a "Ne féljetek." Tényleg nyál.
Máris megyek a másikra.
@Penivaldes: Az igazságtartalomnál a tanári karok minősítésére gondolsz?
süti beállítások módosítása