Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: mandiner.hu/kulfold/2024/3/amerika-arra-keri-az-ukranokat-hogy-ne-bombazzak-az-orosz-olajfinomitok... (2024.04.16. 11:17) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.11.04. 03:55 Fabius

Dögölj meg, Szegedi Csanád

Címkék: feljelentés jobbik szegedi csanád

Szegedi Csanád politikai értelemben halott - jelentette ki egykori alelnökéről Lenhardt Balázs jobbikos képviselő a napokban. Így megy ez, ha az ember kizárólag turbó üzemmódban képes létezni. Csanci betyár turbómagyarból lett turbómagyarzsidó metamorfózisa láttán lefogazott pár ékszíj jobbikos fejekben: Háde' mifaszezmár, hogy Izrael és a tisztelet meg a példamutatás elhangzik egy felszólalásban olyan szájából, akinek nem egyszerű ruhadarabja volt a pucsító oroszlános mellény évekig, hanem a bőrszövetének része?!

szegedi csanád.jpg

Én hiányoltam Lenhardt kifakadásából a vízió, miszerint, ha kormányra kerülnek Szegedi nem képviselő lesz Brüsszelben, hanem kényszermunkás turulguánó bányász Recsken, de ehelyett ő megelégedett a kevésbé radikális megoldással: feljelentést tettek - állítólag - Szegedi ellen az Unió Csaláselleni Hivatalánál (OLAF) mert szerintük Szegedi olyan iszonyborzalmakat követett el a képviselői költségtérítése terhére, hogy strandkorlát kékre fakul tőle az uniós lobogó és kialuszanak rajta a csillagok. 

Szögezzük itt le gyorsan: ha valóban visszaéléseket követett el Szegedi, akkor nagyon helyesen tették, hogy fölnyomták a francba.

De akad itt pár megválaszolásra váró kérdés gyerekek:

- Miért most, Szegedi Izraelt méltató felszólalása után jutott ez eszetekbe? 

- Miért nem nyilvános a feljelentés szövege, miért nem tudunk a tartalmáról és a feltételezett vádpontokról semmit, a rébuszba csomagolt hogy dögölnél megen kívül?

Különösen érdekes lenne ez azért is, mert ha Szegedi költségkeretéről beszélünk és feljelentésről, akkor bizony fölmerül, hogy a keret terhére eurószüretelő Novák Előd, Kürk Roland és Molnár Balázs vajon részesei voltak-e ennek a dolognak? Önmagában is vicces a karvalytőkéből támogatott kurucinfó és Novák Előd, de ha még visszaélés gyanú is van akkor lesz csak igazán pikáns az ügy. Vagy kamuzzátok a feljelentést, én azt is simán kinézem belőletek, mert morálisan éppen olyan ingoványosak vagytok akár a többiek. Frakcióalakításkor esküdtetek a Szent Turulcsőrre és kettős keresztre, hogy ti bizony visszahívhatóak lesztek, Jézusúristen titeket úsegéjjen. Aztán sem Pőszét, se Endrésiket, se most ezt a Csanád gyereket sem érdekli semmiféle eccervolt esküdözés. Hiába no, akit a moslékosdézsa szaga egyszer megcsapott az elfehéredett bütykökkel a kezén szorítja maga alatt a széket. Szó nélkül dobják a pártlogót, ideológiát, esküt, csak a státusz és a vele járók maradjanak amíg csak lehet. Érdekes, hogy nektek is csak most jutott eszetekbe komolyabban beleállni Szegedibe, a háza előtt követelni, hogy dögöjjémeg, mikor Izraelezett a nyomorult, pedig a költségkeret listája három hónapja nyilvános. 

Érdeklődéssel fogjuk figyelni mit hoztok ki ebből. Mert pillanatnyilag nehéz eldönteni, hogy az Év Bullshitje díjra ezt a kis dögölj meg performaszt vagy Kósa Lajos napokban elkövetett "ha az állam adósként belép a rendszerbe, az nagy biztonságot jelent a bankoknak" mondatát jelöljük. 

 

 

 

 

555 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr594887966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36:
Na, a vöröske még finom, de a fehérből olyan gyantás szarokat lehet kifogni... :(((
Brühühüh... :(
Viszont remek a sörük - legalábbis, amiket én ittam Korfun. :) Valami M betűs volt, 1890 óta német licence alapján gyártva. Az igen!
@rodeo36: Én Athénban finom bárányt ettem, de az a retsina akkor sem jön be a gyantájával se. Ahogy a török raki se. Utálom pl. az ánizst.
@Pantagruel: Hát a mai térgyetverő keresztek státuszszimbólumok, nem?
@a szív fészkei:
Akkor mán ketten várunk rá, csak éppen Fabius nem seggfej, viszont én igen, mert érzelemből futok ilyen dolgoknak neki. Persze az lehet, hogy az egészséges mértéknél bizakodóbb Ő is, esetleg naív is, tehát lehet még kopasz is-:)) Osztottam a véleményét/óhaját, hogy legyen már egy ember azon az oldalon is, aki ki mer állni a szar ellen. Reménykedtem, erre le lettem baszva, hogy ne legyek már naív. Egyre inkább azt érzem, hogy ezt benéztem.
A többség itt azt vázolta, hogy aki Ángyántól remél fordulatot, az hülye. Akkor én vagyok a főnök első tisztje a cockpitban, mert én is reménykedtem. De egyre inkább azt érzem, hogy ezt benéztem. Józsi nyilatkozatai alapján szkeptikus vagyok. Én nem vagyok tuti tájékozott a témában, csak pusztán minimális elvárásaim vannak a politikusokkal szemben. Őszinteség, a választók képviselete, meg ilyen hülyeségek, amit nekem köszönhetnek, mert oda raktam a zixet. Demagóg duma mi? De attól még igaz.
Na, az ilyen dinoszauruszok mint én, esnek pofára rendre.
Le van szarva, legfeljebb jól besztrapacskázunk majd, egy kedélyes, ökomenikus anyázás közepette a NER-társakkal, ha marad a szar a nyakunkon.
Őszintén remélem, hogy attól a juhtúrótól nem fogunk röfögni!

Boli majd prezentálja a sört, attól viszont lehet, hogy igen.
Fabiusnak majd csinálunk limcsit, vagymit?-:))
@King of Shadows:
Luandában történt egy magas beosztású kormánytisztviselő látogatott és a házasszonyunk mondta hogy nem tud magyarúl csakis portugálúl...háziasszony kiment a konyhába valamit összekészíteni én meg fogtam egy ív papírt és portugál fonetikával leírtam egy komplett magyar mondatot és odaadván a vendégnek kértem olvassa hangosan

és aháziasszony berohant mondván neki: te azt mondtad nem tudsz magyarúl ez a budapesti kiejtés hol tanáltad? és utána sokat röhögtünk

ki lehet próbálni...javallom

ehhez kell az igazi nyelvtudás

van egy mondás aki nem tudja tanítja na ennek alapján megérted

brühühühühühü
@Knósszosz: Sztrapacska, ja megkordultam... Hú, de szeretem, csinálni is. Rodeo várja a görögtanítást Metaxa-alapon.
@a szív fészkei:

az kábítószer, vigyázz a XX. századi magyarországon a hölgyek használták mámorosítónak

brühühühühü
@a szív fészkei: hát nem? :) ha engem kérdezel: azok.
@a szív fészkei: A neolatin nyelvekhez annyira nem értek, mert nem sok kapcsolatom volt velük. :) A lengyel és a cseh meg azért olyan, mert szlávok, de erős germán beütéssel. Ez utóbbiról is a beltenyésztett osztrákok tehetnek. Meg mindkét világháborúról is. Meg a Zorbánról is...

@rodeo36: The only dutch person I "know" is Famke Janssen. Based on her, all dutch have something against marriage, they don't want children, and they are in love with their pets. (Ok, people would encounter some minor ... obstacles, if they would like to ... make children, with their pets, I get it! :D) Why aren't they extinct, anyway? :O

I think music includes some form of "sign language", especially if you can see the performer. And sign language is mostly universal. The official sign languages actually aren't. :)
@Knósszosz: Én nem láttam semmit,csak égi békét a frakcióban. Ahogy délben be is adtam. Mingyá` megegyeznek és píszláve lesz. Ángyánt mindig is szerették, soha nem volt vele gondjuk.
@rodeo36: Utálom az ánizs szagát, az ízét. Én nem attól mámorosodok.
@rodeo36: Чн цсак илѕет тудок цсинћлни, де елолвасни мћр егѕћлталћн нем тудом. :D
@King of Shadows:

the music is not a sign language pure sound, does not need the performer, but universal even most of the people is can not catch it in its full depth

brühühühühü

Lukács György mimézis, ismeretelmélet
@King of Shadows:
Akár az orosz informatika nyelv. :))
Egy az egyben átvették az angolt és leírták cirillel.
@a szív fészkei: "Kerényi, Andy Vajna, Jókai Anna" a kortárs magyar kultúra jeles képviselői.Azért ne felejts el Keresztes Ildikót, Demjén Rózsit és társaikat. Lassan mind kormányzati kitüntetések birtokosi lesznek. Jókai Annától legutóbb a "Ne féljetek"c. regényét olvastam pár éve. Mit mondjak, Szabó Magda, Bihari Klára finoman szólva, beelőzi.
"Boli jöhetsz!" Ez mit jelent?
@orica:

Kicsit berágott a kormány "gazdaságpolitikájára"...
@King of Shadows:

de ha gyakorlod akkor...jó tréfa...ez ukrán? mert orosznak nem orosz még bulgár lehet abból is régies?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

és milyen mosoly országa amint angolt oroszos fonetikával beszélik

brühühühü
@King of Shadows:
mpaszavt megx!– grikisül-:D
@King of Shadows:
na akkor azért volt annyira komplikált...a szerbbel nem foglalkoztam egyáltalán

a bulgár pravoszláv kórusokat régies bulgárúl tudom olvasni, az ukránt is és a cirilt is szinte folyékonyan...
azért nem adtam fel:

Чн цсак илѕет тудок цсинћлни, де елолвасни мћр егѕћлталћн нем тудом.

= én csak ilyet tudok csinálni, de elolvasni már egyáltalán nem tudom

brühühühühü

jól összekavarták a cirilt
" a szív fészkei válaszolt neked:
@ariel12: Már kóserul konyhakészre vágva?
Halal vágásra gondoltam, hogy ne sértsük meg a vallásukat:)
Szerintem Csányi elvtárs az egyik szalámi töltősort felszabadítva rögtön fel is dolgozhatná nekik. :)
@a szív fészkei:

ezért:

"Az üzleti titok biztosította védelem jogszabállyal való kiiktatása okkal kelt félelmet a piaci szereplőkben: a Kormánynak alárendelt szervezet olyan információkra tehet szert, amelyekből egy állami tulajdonú versenytárs is profitálhat. "

brühühühü

a rablás még egy formája
@a szív fészkei:
Inkább ő tanítson, eszméletlen szép a spanyol. Én csak amatőr vagyok a pár száz szavas "tudásommal" görögben, ráadásul a nyelvtana, az kurva kemény. Igaz, hogy száz szó tudással arrafelé többre mész mint perfekt angollal (brühühühühü), mert azt imádják, ha az ő nyelvükön gagyogsz.
Ezt tapasztaltam, nem turulfingról beszélek. Barcelonában összesuszteroltam egy mondatot szpanjolúl a kikötői Fanta-Cola árusnak, röhögött teli szájjal, aztán ingyen oda adta az üdítőt.
Na, ez az ami a mediterrán népséget megkülönbözteti tőlünk.
Ragyásírás, meg szentkoronka tan nélkül semmire nem fogunk enni. Nem maradt le az "M" bötű, csak mondom.
@rodeo36: If we're going for a deep analysis music IS a series of signs, the same way as the Morse code, just a lot more complex one. Basically speech is a series of signs too, just these are verbal. Letters are nonverbal signs. Perhaps a linguist would know more about this, but not I... :)

A cirill betűsre: azt írtam. :) Szerintem minden nyelv kialakítja a maga betűkészletét (általában egy meglévő "finomhangolásával"). Ezt csinálta például a magyar is, a latinnal. :)

@Knósszosz: What? :D
@King of Shadows:

I do not get what you mean by: "sign"

music is a very complex communication as it is simultane and fluent but @ the same time is intensive and dinamic none of these you can tell about any of the spoken languages

it would take a much longer explanation could not fit into a blog

read Lukács and Heller

brühühühühü
@Knósszosz:
bueno entonces vamos aprender y enseñar conjunto basado en las cosas que nos guste tu vas a escoger lo que prefieres por aprender y vamos seguìr por ello

jajajajajaja

èxitos
@King of Shadows:
Mü-Pi... egymás utáni kiejtésben magyarul: B
Nü-Tau ,(vt) D-nek ejtendő.
Szóval baszd meg(!), nagyjából-:D
Diftongusok, kiesnek hangok, ha... de érted Te ezt szerintem…
Ezt ráadásul átültetik angolra, azért Greeklish. A Théta például 8-as, meg ilyenek, nem akarok fárasztani senkit.

Most jön egy aktuális nekem, November rain.
Axel...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

nyugibb 2012. november 5. 19:11
3
7
@Denia
"Amúgy tudod, hogy milyen madár a turul?"

Bronz.

brühühühü
@rodeo36:
Te most direkte szívatsz?
Mondom: imádom a spanyol dallamosságát, majd meghaltam tőle Spanyolországban, de de ezt nem tudom fordítani. A Guglit se vetem be, mert az nem hiteles. Két mondat után kiderülne. Gyönyörű nyelv, szeretem. A törpe csak levédül beszél (bár azon írni sem semmi), de csak nyögni és fingani tud rajta, a tömjénfüst meg átjárlya a pergament, de hiába a szag, attúl még értelme nem lesz a szarnak, bár büdösch.
Holnapután alszikmajd a kisbalázs, vagy felsír álmából, oszt körömmel szedi majd föl az alcsúti főucca Viacolorját, mer azt el köll adni a törlesztés végett?

Ez gőzgadaságilag, hogy néz ki, karib tesó?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azért azt bele kellene számítani, hogy a kereszt mint jelkép sokkal régebbi mint a kereszténység és a jelentése is teljesen más csak, mint szimbóleum egyszerű és azt mondhat róla minden buta amit akar

a turul meg egy bronz madár és ezzel el is lenne intézve...

a képen a kedves beteg bámúl a németre mint a kendermagos tyúk a kölesre

brühühühühü

mi a fasznak kell a turul, mint szimbolizél?
@rodeo36: I ... can't really explain it, even in English (I wouldn't even try in Hungarian), so we won't get any further with this. :) This happens to me really often. Yeah, sometimes I have difficulty in translating my thoughts into words. :D

@Knósszosz: Így utólag igen, de különben nem. :D Ahogy írtam is, a "rendes" angolt nagyon jól értem, de bármilyen egyéb formáját már nem igazán. Egyszer láttam fonetikus angolt, és azt is alig tudtam elolvasni. :) Utána, normál angollal már simán ment... :D

Lépek enni. Jó éjszak' mindenkinek! :)
@Knósszosz:

nézd ez felnőttoktatás ahogy én csinálom...izzadj meg érte majd utána segítek ne gúggolj rá...koszos lesz

egynyelvű = spanyol spanyol szótárt használj csak az megengedett ha kaptál inygen kólát akkor ez is menni fog ne légy fideszes azzal hogy mielőtt elkezdenéd feladod és mindjárt puskázni akarsz

brühühühühü

jóbarátok
@King of Shadows:

you never translate anything of you by speaking only express yourself

what a difference is

try harder and read G. B. Shaw...a lot Tanner John and keep smiling lough out loud =(LOL)

brühühühühü
@a szív fészkei: a nyakkendő kód megbukott! ha, lilában terel és hazudik, akkor a vasutaskék, az mi?
@Knósszosz:

annyit már bizonyosan tucc, hogy a nyelv zene és egy bizonyos ritmus valamint melodia tartozik hozzá anélkűl nem megy

ha sikerűl ezt elkapnod...

be kell vallanom, hogy a Robinsont olvasva magyar fordításban -nem volt semmilyen szótáram mert 7 éves voltam- a kibaszott sok idegen nevet és szót a csillagos lapjegyzetek nélkűl próbáltam kiejteni csak akkor közelítettem meg a jót, ha sikerült a nyelvem kibicsaklása és megfulladás nélkűl kiejteni ezeket és...ez elvezetettodáig hogy már 3.-ban a töri órán felolvasáskor hibátlan francia, német és spanyol kiejtéssel mondtam (a seíteni akaró tantónénit megelőzve) az összes neveket annyira, hogy a másik jótanuló srác mikor rákerült a sor a Bükkben lévő = SUBALYUK barlangot olyan angollal akarta (mert mutatni akarta, hogy neki is van) hogy néhányan, a tantónénit is beleértve talán azóta röhögünk a srác meg átment zokogásba

brühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

a bilikékkel még ki is röhög

brühühühühü
@Knósszosz:

annyit tuggy, hogy én apró gyermek korom óta olyanokat álmodtam, hogy folyékonyan beszéltem egy nyelvet, amit anno még nem is ismerhettem

brühühühühü
@rodeo36:
A reptér, Los Rodeos. Ott a Kanárikán.
Igazad van, tizennégy évesem mikor elkezdtem az englisht, az csak angol nyelvű könyvből volt. A tanárnőm azt mondta, ez a tuti.
Én meg nem voltam tuti, inkább mentem a tanulás helyett a kőműves haverommal dolgozni, viszont annak is volt eredménye:
Jó pízt lehetett keresni akkoriban. Róma, Nápoly, Firenze, Pisa, San Marino, Barcelona, Valencia, Iraklió, Athén és még sorolhatnám...
Nem bánok semmit, de ma már másként csinálnám.
Talán még megfogadom azt, amit írtál itt nekem pár hónapja ez ügyben.
Kurva jó fej vagy, kösz mindent!
@rodeo36: Most, komolyan kérdezlek, mi az, hogy sértés?
@rodeo36: vigyázz, a gyp-én is szamárpadban ültem :-)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

hát...töbféleképpen is meg lehet közelíteni...:

sértés a sertés olyan változata amelyben +1 vessző van

sértés: lehúzzák a bőrt a seggedről a segged megsértődik

sért, megsért már a kísért nem fér ide

sérteni (spanyol: herír, insultar, joder, molestar) olyan akciót csinálni ami kényelmetlen, kellemetlen és maradó negatív élményt vagy fizikai sérülést okoz

miért kérdezed?

én nem vagyok etimológiai szótár

remélem nem okoztam...

brühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

az nem biztos hogy abban a szituációban negatív (matek: negatív számot negatívval szorozva pozitív számot kapunk ez algebra is tudod az amelyikről a kuszaszemassziszi, hogy főgebra nagymamája gyászban)

szóval mindenkit meg lehet tanítani majdnem minden dologra tanító kérdése

brühühühühühü
@rodeo36: harmadik alkalommal hallgatom meg a vezér megtámadása c. egypercest és nem hallom amikor a képviselő megsértené a vezért
@Knósszosz:
én is London-ból kaptam a Cavendish alapítványtól (sok minden más angol irodalom mellett ingyen, csak levelezni kellett velük és a magyar vám ki sem bontotta)

Alexander egy ragyogó rendszer az első kötetet nem is küldték, mondván nekem arra nincs szüxégem

brühühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár:

mert amikor a balta lesújt nem csinál elég vihart

brühühühühü

én azért megpróbálnám
@félázsiai nemecsek ernő áruló:
"A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Ez hatalmas! Nem gondoltam, hogy valaha is igy elszolja magat! ;o
@glaci ph 5.5 álompolgár:

általános 6. osztályban volt egy kölök aki már 3x bukott (verekedős is volt) és senki sem tudta meg...ni...engem -mint az iskola legjobb tanulóját megbíztak ezzel, hogy ne bukjon meg- hát én mint a happy go lucky- nekiálltam és elmentünk egy harmadik rossz tanulóhoz és ott a padláson viharos gombfocizás közben év végére átment mindenből és még magatartásból sem akarták megvágni...szóval tanítani tudni kell

brühühühühü
@simple observer 1.0: Nekem Nathan Jessup ezredes jutott eszembe a "Becsületbeli ügy"-ből. :D Viktor ha megsértik az egóját, veszélyesebb fegyver lehet az MSZP kezében, mint Mikola annó. :)
@a szív fészkei:

"ott ugyanúgy osztják ezt a ripők senkit és bandáját, és amit mindig idézgetünk kéjesen Rodeoval, a legnagyobb találatot a francia bulvárlap, a híres Paris Match vitte be neki azzal, hogy akadémikus!! szerzője orvgyilkoshoz hasonlította lazán."

Jó, de nem úgy. Ez a cikk éppen inkább enyhítette a zsebdiktátor-képet, elég naivan, a maga nyugat-európai fogalmaival akarta volna leírni ezt a hülyét és lehozni a földre a diabolizáló képzeteket (a soros EU-elnökség kezdetén). Ebbe illeszkedik a gyilkos-hasonlat is, kérdőjeles, pont azt akarja bemutatni, hogy túlzás annak képzelni a fickót, inkább amolyan disznótorban jártas bugrisként jeleníti meg.

"C’est un gars de la campagne, les joues roses et le sourire carnivore. Un tueur ? Peut-être, mais d’abord de cochons. On comprend qu’il n’est pas à l’aise dans la Budapest de l’intelligentsia."

www.parismatch.com/Actu-Match/Monde/Actu/Viktor-Orban-L-homme-qui-fait-Peur-a-l-Europe-248661/

"Pirospozsgás arcú, ragadozómosolyú vidéki fickó. Gyilkos? Lehet, de inkább a disznóké. Megérthető, hogy nem érzi magát otthon az értelmiségi Budapesten."

Szerintem ennél keményebb volt pl. Cohn-Bendit az európai Chavezzel. :D
@rodeo36:
Mi baj lenne a turullal, mint szimbólummal, ha nem lenne átpolitizálva és nem sajátítaná ki egy műveletlen és etikátlan cs.. (ürhe, apat).
@saravad:
a legendárium aktualizálva, a mai politikai 2/3 érdekeinek megfelelően átfestve és attól kezdve, hogy valaki kitalálta (nem történelmi emlék!!!) egy bronz madár, még szép is lehet...de minek a szimbóleuma?

én nem tudom számomra nevetséges és felesleges

szeretem a szép gyermekmeséket az animációs filmeket he nem mennek át szovjet filmekbe amiket hollywood stilusában gyártanak Hollywood-ban a többi ugyanolyan meg nem érdekel

szóval ránk akarják erőltetni mint a keresztény baromságokat a rétváribence féle buzi fiatalemberek azzal takróznak, hogy őket megszállta a kékeslila köd és ők a fasztuggyami...a többi hasonló buzi is olyan és ekkor a turul is egy ugyanolyan beteg agysérv lesz és az is marad

végülis a 21. században AD élünk (nem mindenki) és már ...szóval lehetne de így nem kell

és a törpe érvelése lila nyakkendőben nem áll meg a bayor társadalom is olyan kőkorszaki a laptoppal és a nélkűl is élj ott...

a turult ott kell hagyni és menni tovább

brühühühühü
@rodeo36:
Nem tiszteled a Rétvári Bencike féle "másságot", tudod, az a baj... :)))

Amúgy ezen már kiakadtál?
gulyas.blog.hu/2012/11/05/ne_bantsatok_felcsutot?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_11_05&utm_campaign=index

A baranyai mém is kiosztotta a népeket ott...is.
@londonterminals:
az egész cikket elemezve a francia szellemességgel egyáltalán nem pozitív a kép hanem egy falusi bugrist mutat be aki nem érzi jól magát a porcelánboltban (és ezért rombolja le azt ez az én megjegyzésem) rohangál össze vissza, egy parvenű és tudnod kell ha egy francia értelmiségi valakit parvenű-nek titulál az halálos

brühühühühü

ha nem akarod védeni akkor minek kanyarogsz a szöveggel?
@rodeo36: Épp akartam írni, hogy ahogy megállapítottuk - főleg te - ez gyilkosabb a maga franciás cikornyás finomságával, mint a ledózerolás. Mert fel sem fogta... Azt hitte, dicsérik... Közben a kép, az egész hangneme - főleg, ha azt vesszük, hogy "baráti" segítségképp érkezett jobbról Párizsból, hát kösz.

Ha lechavezezik, akkor bunkó kónbendi, s kész. Ez meg lassan ható méreg.
@glaci ph 5.5 álompolgár: :-DD Kis kíváncsi kacsa. CV2... :-DD Kérdezd meg tőle!
@Mariann19: Ásni, szeret. Én egy könyvet olvastam JókaiAnnától, maga a színtiszta manír. Brrrrrrrrrr.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
nézd a kdnp egy nemlétező párt undorító frakciója amely kilóg a felcsútiduplafenekű őrült seggéből feladat kizárólag az, hogy a vallás és annak mechanizmusa a klérus a felcsúti kondás ötleteit és lopását/rablását takargassa

csak idén annyi adóemelést csináltak, hogy már lassan ki sem lehet fizetni azaz be sem lehet hajtani és senki (két embert kivéve) nem tudja hol a büdös kurva anyjukban táőrolják, mert sem adósság nem csökkent sőt, és semmiféle fejlesztés sem indult senki sem kapott (a kormány és 2/3 kivételével) egy kanyit sem és elbasztak egy csomó pénzt luxusra meg kamattöbbletként elbasztak 4000 milliárdot a következő 10 generáció terhére

ezért jár lámpavas

brühühühühü
@rodeo36:
Te, abban a felcsúti stadionban majd lesznek szép nagy lámpaoszlopok? Jó erősek... :)
@a szív fészkei:

te érted a @londonalsói "érvelését" bennem ugyanazt okozza mint a háziszárnyas

cum trucc mond valamit mert ha nem akkor a tollai felborzolva maradnak és bereked a kotkodácstól

olyan ésszerűnek van ábrázolva miközben talán ő maga sem tudja miről ír

íráskényszere van?

brühühühühü
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

túl magasak és a horgok??? na az a fontos hol lesznek a horgok rajtuk, tudod amikre a virágokat szokták normális helyeken

de díszpintyeket meg a díszgazokat is lehet

brühühühühü

nem is tuggya mit épít la tumba del faraón
Fogadás ne legyen a holnap elnökválasztásra? Álltólag nagyon szoros lesz. Szerintem Obama ezért nyer.

Mostanáig néztem egy vadnyugati filmet róla hu.wikipedia.org/wiki/Wyatt_Earp- hát hogy ezeknek mennyi vérrel kezdődött a nagy demokráciájuk és akkor az indiánokról szó se essék! Amikor Párizsban épp gányolták össze a majdani Cion bölcsei áljegyzőkönyvének hazugságait és épült az Eiffel-torony -és ugye még minden állt ott már időtlen idők óta- , az amerikai poros köpőcsészevárásokban nyírta egymást a jónép lóhátról.
www.imdb.com/title/tt0111756/ Elég autentikusra sikeredett, még a több mint a testőr is egész jó volt benne... Persze, hamár Cion, mondani se kell, egy zsidó színésznő csábította el az amerikai szuperfiút. :-DDD
@rodeo36: Talán, máshogy érti a franciát. Nem érzi annyira gyilkosnak a majdnem gyilkosozást... Szerintem meg nagyon is hatásos és finoman rejtett megvetés.
Persze, hogy nem vonul vissza Berlusconi, indul a "Renault" párt színeiben :-DD és indít másokat is: borsonline.hu/20121105_parlamentbe_juthat_a_teveben_elvezo_politikus
Jav: mi minden állt Párizsban jó ideje épületként már - köpőcsészevárosokban
@rodeo36:
Pont ma beszélgettünk, hogy kb. 20 éve liberális, vagy akár semmilyen fiatalként még őszinte érdeklődésből jártunk parasztingben-szoknyában, táncházba, hímzett tarisznyával. A rendszerváltás körül, korai fideszes és szdsz-es légkörben, de inkább csak úgy. Nyílt vitákat folytattunk gyűlölködés nélkül.
Valamit elvettek tőlem ezek a műmagyarok, úgy érzem.
@a szív fészkei:

Ha így lenne, valóban csak erről a - nem is annyira rejtett - megvetésről lenne szó. Van is egy ilyen vonulat a cikkben kétségtelenül, leginkább épp ebben a néhány mondatban. De amiért felidéztem, az az volt, hogy mindig úgy emlegetted - ezúttal is -, mintha a cikk halál komolyan orgyilkosnak titulálta volna Orbánt. Pedig nem. Csak ennyi. :)
@rodeo36:

Hm, a seggszáj nem a véletlen műve a jelek szerint, hogy stílszerű legyek. :D Szerintem segítene a megértésben, ha elolvasnád például a saját kiabálásodat arról, hogy szerinted útonálló orgyilkosnak nevezte a cikk Orbánt és ezt ugyancsak szerinted mire fordították. Ha ez megvan, fogj neki mégegyszer a fenti megjegyzésnek, és ha nehezedre esik is, próbáld meg megérteni, miről szól.
@londonterminals:
ne borzold magad, miután egy önmaga által feltett kérdésre azt a választ adja, hogy (talán) egy orgyilkos? és akkor az orgyilkost is kigúnyolja, mert az sem, hanem egy böllér? mecsoda gúny

a cikk egyébként azzal kezdődik (mint mosolyalbum, vagy aminek szánta röhögjük má' ki), hogy ott van ez a csicsás Parlament és csak nem képzelitek hogy őizésége majd a folyosón fog? hát persze hogy nem, a legnagyobb gyűléstermet választotta intím dolgozószobájának, amelyben a vérben fürdő magyar múlt freskója (olajfestmény?) életnagyságú alakokkal bámúl rá mint egy örökké ott lebegő rossz ómen...

amit én látok seggen át vagy másképpen az mindegy, hogy te is azok közé tartozol akik a kedves vidéki pirospozsgás fickónak fordították és azt amiért ezt az écát ellőtte már kihagyták (fordítás istene el ne hagyj) így az egész értelmét veszítette

pedig az egész a majom a köszörűkövön és a parvenű ábrázolása vonúl végig kegyetlen simasággal laágy mosollyal ami öl butít és nyomorba dönt, de az alany (elvtárs) kurva nagy dícséretként könyvelte el és már azt sem vette észre, hogy a nyitókép egy aktív miniszterelnökről -aki ráadásúl azt hiszi magáról, hogy a világ ura- semmi kevesebb, mint rezsón kolbászos rántottát kotyvaszt kialvatlan és gyűrött fejjel bámúlva bele az objektívba, hogy ki is vagyok én mégiscsak...

szóval jól elkaptad a lényegtelent és bagatellizálod mindazt amiért a cikk íródott

azt a kínos zsenvedést amit Cohn Bendit lerohanása váltott ki belőle azt játszva túlélte a világ nagy nyilvánossága előtt mert ő egy harcos

de amikor egy nála 10000000x intelligensebb "Halhatatlan" pocskondiázza mint azt Woody Allen szokta az amerikai bégetőkről...hát az meg sem közelíti az ingerküszöbét és mint látom a tiedet sem

magam részéről sohasem szeretnék ilyen kozmásan élni mint ez a senkiházi felfuvalkodott pojáca

csak ennyit a seggből kilógó nyelvről

brühühühühühü
@rodeo36:

Fogalmam sincs, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy a megtévesztésig hasonlíts egy elbaszott seggfejhez. Lehetne ilyesmiről higgadt és tárgyilagos csevejt is folytatni, de úgy biztos nem, ha rögtön elkezdesz mellébeszélni és fröcsögni. Vicc, hogy véletlenül sem arról beszélsz, amiről szó van, a félreértésedről, hanem tömény baromságokat záporozol és ehhez engem szemelsz ki céltáblának.

Csak annyit akartam volna megjegyezni, hogy bár szerinted ""kedves vidéki fickó" lett a "tueur" azaz ÚTONÁLLÓ ORGYILKOS-ból lásd Paris Match magyar fordítását"*, és ezt a hülyeséget Szívnek is beadtad, nem így van, hanem úgy, ahogy leírtam. Ilyen fordítási hiba állításoddal ellentétben nincs tehát a magyar változataiban ennek a szövegnek. Ha továbbra is úgy akarsz tenni, mintha nem értenéd, akkor megfogalmazom így is: Rufin nem írta azt Orbánról, hogy útonálló orgyilkos, ezt az "értelmezést" - vaskos félremagyarázást - te adtad ennek a szövegnek. Amitől a gúny az eredetiben még igaz, csakhogy nem ez volt a kérdés.

Az összes többi bullshit és merőben indokolatlan fröcsögés. Legfőképp az, hogy én hogyan fordítottam: nem, nem úgy, ahogy behazudod magadnak - soha korábban nem is láttam ezt a cikket -, hanem most és így, ahogy fönt látod. Vagyis pontosan. És a vicc az, hogy amit most előadsz a poénról és a parvenüábrázolásról, arra ebből a fordításból jöttél rá.

*Ezt itt olvashatod: varanus.blog.hu/2012/10/19/orban_a_seggszaj_nem_a_veletlen_muve/fullcommentlist/1#c18088290

Szív pedig például ezt írta erről: "Rodeo nagyon sokszor segített minket azzal, hogy azonnal nyomdakészen hozta kb. 8 nyelvből a tutit és bizony a legtöbbször nem az volt bennük, mint a magyar megjelent változatban. A legeklatánsabb példa, amit mi ketten szoktunk idézni, a Paris Match francia akadémikus!! által jegyzett Orvbűn-interjúja tavalyról. Csak azon úgy elsiklott a magyar közvélemény. Ott tényleg jópofa vidék fickónak fordították Orvbűnre, amit a faszi gyakorlatilag orgyilkosnak írt le. Nem mindegy..."

Ez meg itt van:

varanus.blog.hu/2012/10/19/orban_a_seggszaj_nem_a_veletlen_muve/fullcommentlist/1#c18091887
@londonterminals: Oké, túloztam, mint mindig, :-)) de hogy ezt a szót egyáltalán vele kapcsolatban felvetett a pasi, azért az jelez valamit szerintem.

És lehet, hogy ma már nem feltételes módban írná. De a benyomása pontos volt róla, anyi szent. Amit viszont te nem veszel annyira figyelembe, hgoy ez a cikk akkor esett meg, amikor Coh-Bendit elsüvötltötte a hajat a cuncibogarunkról és gondolom Sarko valamiféle szolidarnoscsból, - hogy aszongya mégiscsak konzervek vagyunk ugye - ideküldte a hozzá elég közel álló lap egyik prominensét. És ez a baráti gesztus is csak ennyire futotta az akadémikus faszitól, miután megismerhette Orvbűnt. Ezt a tueurt azért a Le Canard Enachainé en.wikipedia.org/wiki/Le_Canard_encha%C3%AEn%C3%A9 ez a híresen durva szatírikus lap vagy a L`Humanité írta...
jav, mert korán van még: annyi, hogy, Cohn-Bendit lesüvöltötte

azért NEM a Le Canard stb. írta
@londonterminals:

hiába borzolod a tollaidat, én -akkor amikor a cikk megjelent- beleolvastam a magyar ferdítésbe, majd azonnal lehívtam az eredetit és azóta is őrzöm, onnan írtam mindazt amit te most kétségbe vonsz, mert védeni akarod a pojácát és tompítani a cikk élét

ha csak a te általad idézett mondatról beszélek, akkor is az jön ki amit én írtam, még a szó szerinti fordításból is, hogy:

a pirospozsgás falusi fickó talán egy orgyilkos? áh, dehogy a disznókat gyilkolja

ebben az a poén (amit te nem akarsz érteni), hogy még egy valamire való orgyilkossá sem méltatja, mert ahhoz némi ész is kell, hanem egy falusi suttyó aki a disznókon éli ki gyilkolási vágyait...ami egy dehonesztáló pejoratív beállítás azaz a parvenű teljes terjedelmében

a felfuvalkodott parvenűt mutatja be akkor amikor a Nándorfehérvári termet leírja mint a "nagyember" intim dolgozószobáját az íróasztalával szemben életnagyságban lévő festményről ráköszönő nemzeti rémálom a vérző hősök

semmiféle más magyar fordítást nem olvastam hiába citálsz bármennyit és most sem fogom elolvasni, mert kizárólag az eredetit olvasom

a korábban általad írottak miatt -is- sohatöbbé semmilyen fordítást nem teszek ide...magamnak mindíg megkeresem az eredetit és a bárki által készített fordítást el sem olvasom

nagyon randa dolog, hogy belemagyarázol olyan dolgokat amik sohasem történtek, azaz nem tőled ismerem az eredeti cikket hanem eredetileg akkor amikor megjelent, akkor használtam kizárólagosan

a szó szerinti fordítás nem menti fel a cikk alanyát: egy senkiházi üres, emberi értékek nélküli pojáca aki lop csal hazudik egész élete folyamán azért, hogy hatalmon maradjon amit a hatalomért önmagáért csinál mert egy hatalmi tébolyúlt és az ország meg a nép csak kárát látja létének

légyszives ne magyarázz belém olyan dolgokat amikhez semmi közöm

most sem értem miért írogatsz amikor önálló mondanivalód nincs csakis valaki más monandójába akaszkodsz bele

ugyanúgy mint a már kibaszott háziszárnyas

brühühühühü
@rodeo36:

Ne bosszants már, ember. Miért csinálsz hülyét magadból?

"beleolvastam a magyar ferdítésbe, majd azonnal lehívtam az eredetit és azóta is őrzöm, onnan írtam mindazt amit te most kétségbe vonsz, mert védeni akarod a pojácát és tompítani a cikk élét"

1. Úgy tűnik, a lehívásnál nem sokkal több időt tölthettél el akkor vele, különben nem nézted volna így be a kérdéses részt. Igen, hozzáférhető a neten, így teljesen irreleváns, hogy te őrizgeted.

2. Kétségbe vontam, hogy azt jelentette a mondat, amit hittél - annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem azt jelentette. Lásd fent, a tőled és Szívtől idézetteket, valamint a fordítás(oma)t.

varanus.blog.hu/2012/11/04/dogolj_meg_szegedi_csanad/fullcommentlist/1#c18223641

Ha pedig nem azt jelentette, akkor semmiféle magyar fordításon (amit te nem nézel meg, de azért tudod, hogy félrefordították) nem kérhető számon, hogy nem azt írták benne, ami nincs a cikkben. (Ha még mindig nem tűnt volna fel, ez lenne a mondandóm, amiről te valamiért azt hallucinálod, hogy nem önálló. Hanem milyen?)

3. Ha te mindebből azt a következtetést vonod le, hogy "védeni akarom a pojácát és tompítani a cikk élét", akkor hülye vagy.

Egyébiránt javaslom, hogy a porhintés helyett, amivel a politikai cenzúra céljából elkövetett félrefordítás e "legeklatánsabb példájának" posztok sokaságán végighúzódó legendáját ápolod, őrizgesd, vagy legalább olvasd el - ha nem értesz félre alapvető dolgokat és egy bekezdésnél tovább is tudsz koncentrálni - a cikk később megjelent folytatását is. Igen találó meglátások vannak benne, látszik, hogy Rufin megmaradt illúziói is szertefoszlottak addigra.
@a szív fészkei:

Persze, erős asszociáció, nem is véletlen, és jelez valamit :) - bár szerintem inkább azt, amit eredetileg is írtam, naivitásból Európa akkori rémüldözésének ("gyilkos"?) némi leoltását épp a Pocakos nevetséges bugrisként bemutatásával.

Fogalmam sincs, Sarko hajlandó lett volna-e konzervként efféle segédkezet nyújtani, de ez az "odaküldés" egyrészt mindennek ellentmondana, amit a független sajtó és az autonóm értelmiségi jelent, másrészt éppen Sarko volt az, aki annak idején olyan megszégyenítően faképnél hagyta Orbánt.

Ma biztos, hogy precízebb kép van Rufin fejében is: jóval éleslátóbban írt Orbánról, a demokrácia álcáját öltő diktátorról a későbbi folytatásban, mint ebben az első cikkben, ahol még olyanokat jelent ki, hogy akik éberségre figyelmeztetnek, mint Kornai, azoknak igazuk van ugyan, de Orbán nem a klasszikus értelemben vett diktátor, elvesztett több választást anélkül, hogy ezt vitatta volna és távozott a legfőbb hatalomból, nincs titkos totalitárius programja és továbbra is a liberális vonulatban helyezi el magát, blablabla. Höhöhö. Na ebből később fölébredt derék halhatatlanunk, és a második részben már úgy írta le az orbáni modellt, aminek kötelező olvasmánynak kellene lennie az Európai Parlamentben. :D
@londonterminals: Jó, hát itt a kék fotelomban konteozok, mibe` van az nekem? Nem úgy értettem, hogy effektíve kiadta, hogy te fiam Rufin most azonnal rohansz dicsőíteni a szegény megtépázottunkat, hanem gyengéd célzással érzékeltetve a baráti főszerkesztő felé esetleg, hogy nem bánná, ha... Mert akkor épp nagyon megtépkedték a harcias magyar kakas tollát, már megalázóan.
De most ugye a pártcsalád, az pártcsalád, ha befogott orral is kell ezt kibírnia.

Hogy amúgy undorodott tőle és ezt nyilvánvalóvá tette, amikor faképnél hagyta még az eemútnyócban, az megint egy jelzés volt.

Sárközy sok minden lehet, de nem hülye, az biztos.

De én csak egy hülye magyar háziasszony vagyok,lehet, hogy tökmáshogy volt.
@londonterminals:

akkor te most itt miről is írsz?

pontosan azért nyitottam és védtem le az eredetit, mert politikai okokból férefordították...

és bárminek is nevezel -irreleváns- fenntartom az itt írt kommentemet

talán egyszer Rufin folytatását is megkeresem

engem az egészből annyi érdekel, hogy egy szarházi, üresfejű....pojáca még mindíg magyar miniszterelnök

miközben te itt az én etimológiámmal foglalkozol

brühühühühü
@a szív fészkei:

Na, legalább kiderült, hogy kék fotelod van. :D

Persze nem tudhatom, de inkább arra hajlanék erősen, hogy az ojság működik magától is, és ha éppen idegborzoló kis kelet-európai pöcs tűnik fel a színen, akinek ki van tűzve a vitája az EP-ben, akkor érdemes ráküldeni a halhatatlan Rufint, hogy nézze már meg magának közelebbről.

Te meg sok minden lehetsz, még magyar háziasszony is, de nem hülye, az biztos. :)
@londonterminals: Kösz, ez kitüntető! ;-Háziasszony mindenképp, most főnek a gombócaim, vagy ehetők lesznek,v gy beveszem velük a parlamentet mindjárt. Hogy Orvbűnt egy házi szilvásgombóc gyűrje le, ez azért még a rufini képnél is durvább lenne, nem???
@a szív fészkei: Jókai Anna az egyik regénye által keltett bennem ellenszenvet.Abban azt állította, hogy a legösszeférhetetlenebb munkahelyi közösség az iskolák tanári kara.Régen olvastam ezt a könyvét, de a mai napig él bennem a megrőkönyödés, mert egyrészt adta a tapasztaltat,miután ő is tanár volt, másrészt az ember a saját közösségét nem minősíti negatívan a nyilvánosság előtt még akkor sem, ha az állításnak van igazság alapja.
@Mariann19: Őszintén, én nem ovlastam ezt, csak volt egy érzésem, hgoy engem pl. megennének reggelire egy tanáriban, ezrét se mentem soha tanítani. DE volt pedagógus barátnőm, hát Annuskánk ebben nem túlzott. Én az öregedésről ovlatam egy köynvét, műmájer, marék nyál és kurva depi. Áááááá.

Gyere a másikra, átvettük a hatalmat, mi épp szülést szabotáló nőstények, már elküldenek a konyhába minket, mert túlsúlyba kerültünk... :-DD

Én épp onnan szöktem meg,de még megyek vissza kicsit mindjárt. Plusz porszívó is vár randira. Tudok élni...
@londonterminals:
mondd, neked nem rokonod a Sherlock Holmes?

megmosolyogni valóan a Shifferre hajazol aki holmi bigyók miatt -ami neki kurva fontos- sohasem fog szövetségest találni és még azt a keveset is aki esetleg kitartott mellette elhessegeti mert ő Justicia maga...

@szívemmel mi ketten jókat szoktunk vitázni és zamatosan de az sohasem fordult elő, hogy a stratégiai célt holmi pont pont vesszőcske miatt kibeleztük volna eldobva azt mert csak...és csakazértis

ne hidd, hogy nem tanultam ebből, de fenntartom a szubjektivitásom jogát...anno, mikor vitatkoztunk -és kurva sokat- a vitapartner néha azt hozta fel, hogy ne személyeskedjek, csak annyit kérdeztem tőle, hogy akkor mit kéne csinálnom? ha nem személy akkor rendben van de eddig annak tekintettem, kívánsága szerint lehet köcsög (ezt anno még nem használtuk) vagy bili vagy zászló vagy turul és kisvödör is és akkor már nem fogok személyeskedni

minden mindíg személyes ha két személy között zajlik azt a szőrszálhasgató izét amivel itt engem piszkálsz nem tartom sem eredményesnek sem fontosnak

de hát mindenki úgy csinálja ahogy tetszik neki ez is szabadság

halál orbánra és a gittegyletére, minél előbb

brühühühühü
@a szív fészkei: Ez a regénye volt a "Ne féljetek." Tényleg nyál.
Máris megyek a másikra.
@Penivaldes: Az igazságtartalomnál a tanári karok minősítésére gondolsz?
süti beállítások módosítása