Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: www.origo.hu/gazdasag/2024/04/a-magyar-csaladok-fizetik-a-legkevesebbet-az-aramert-es-gazert-europ... (2024.04.25. 13:20) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.27. 04:14 Fabius

Orbán Waterlooja

Címkék: gazdaság fidesz orbán viktor varga mihály imf november 7

November hetedike sokáig piros betűs nap volt Magyarországon. No, könnyen lehet, hogy idén visszakerül a jeles napok közé, és jövőre már a választási kampányban kötelezően Nemzeti Gyásznapként kell ünnepelni akár regisztrációért sorban állás közben is, hogy a Világhódító Unortodox Gazdasági Forradalom elbukott. Ha valami, akkor ez EPIC lenne.

orbán imf1.jpg

Viktorunk és kusza szemű félbolondja ezen a napon járul Európa pénzügyérei elé. Ha elég geci lenne az IMF, akkor ezen a napon Európa vezető print lapjaiban megjelennének véletlenül, valahogy némi hirdetések:

orbán imf2.jpg

 

orbán imf3.jpg

Nem tudom volt-e valaki, aki komolyan hitte, hogy a lejárató kampánynak semmilyen következménye nem lesz. A konkrétumok helyett kitalációkra alapozott, a nép befosatására szánt Orbán videót még elnézték valahogy, bár sejthető, hogy már annak sem örültek. A sajtó kampány azonban tényleg az utolsó csepp lehetett abban a pohárban, és semmi csodálkozni való nincs rajta, hogy a feltartott középső ujj meg a kiszivárgó - lófaszt nektek pubi, nem hitelt! - reakció a válasz. Varga Mihály megbízott orbánhangja és Pleschinger Gyula NGM államtitkár Tokióban a szőnyeg szélén ácsorgás alakalmával bevetette a baltás gyilkos technikát, és mertek hülyék lenni épp úgy, ahogy akkor: ők semmiről nem tudtak egy szót se. Azon csodálkozom, hogy az ilyen bullshitek alkalmából szokásos: "magánszemélyként" adta föl a hirdetéseket, de miniszterelnökként elhatárolódik kártyát nem játszották ki. Lehet a saller és kokizáporban eszükbe sem jutott, de november hetedikéig még pótolható.

 Varga Mihály sokkot kaphatott az élménytől, mert a még nem teljesen agyhalott fideszes gazdasági szakemberből végtelenített hülyeséggenerátorrá változott azóta. Aszongya: 

 a tárgyalások sorsa azon múlik, hogy mennyire értik meg Brüsszelben és Washingtonban, hogy ennek a kormánynak van saját elképzelése, saját programja, és egy hitelmegállapodással hozzá lehet tenni ehhez a programhoz."

 Az a baj, Misikém, hogy abszolút megértették Brüsszelben és Washingtonban is a ti hozd a pénz és kuss elképzeléseteket. Azért tartunk ott, ahol. Ezen kívül van néhány apróság amit célszerű lenne szem előtt tartani:

 1: A kormányotok programjához nem ők akarnak bármi áron hozzátenni, hanem ti szeretnétek, hogy hozzátegyenek. 

 2: Nem ők ajánlkoztak, ti kértétek őket szépen, hogy hozzanak pénzt, védőhálót vagy nevezd ahogy akarod. Te magad a saját száddal ráadásul nemrég még azt mondtad, a Valutaalap program nem megúszható, és nem kell tőle félni. 

 3: A főnököd egy tiszta pillanatában beismerte, hogy az állampapírok után feleslegesen fizetett magas piaci kamat évente 100 milliárdos nagyságrendben mérhető. Az olcsóbb IMF hitelen keletkező megtakarítást meg fejben már el is költöttétek a munkahelyvédelmi akciótervre, pedig megtakarítás a dolgok mai állása szerint vagy egyáltalán nem lesz, vagy belátható időn belül nem

 Egyes vélemények szerint ráadásul úgy állunk, hogy "nadrágszíj már nincs, csak a lyukak" vannak. Matolcsy hurráoptimizmusát és csomagjai megvalósíthatóságát már a Költségvetési Tanács élére kinevezett "mi emberünk" Kovács Árpád sem osztja, nem csak Brüsszel szerint, hanem szerinte sem annyi az annyi, sőt, a: "a több száz milliárd forintos kamatkülönbözet miatt elgondolkodtató, hogy érdemes meghajolni a nemzetközi szervezetek feltételei előtt." - mondatig is elmerészkedett. Sebaj, majd őt is kiírjátok a Nemzeti Együttküszküdésből, és csináltok belőle "Orbánt támadó sértett brüsszeli nagyurat." Gondolom már hozzácsapható ehhez a csapathoz simán Szajlai Csaba is, aki a Magyar Hírlapban sürget szentségtörésként Kiegyezést súlyos mondatokkal:

 "Mindenesetre, ha a kormány kitart a „modellje” mellett, akkor továbbra sem lehet majd azzal számolni, hogy valaha is kimászunk a recesszióból, jelentősen csökken a munkanélküliség, és elfogadható szintre áll be az infláció."

 Ilyen körülmények között mentek ti Brüsszelbe gyerekek. Hiába masírozott a Viktor és a készfizető kezesek menete huszonharmadikán, aligha lesz meggyőző bárki előtt a nem maradunk adósok molinó. 

orbán imf4.jpg

November hetedikéig a hírek alapján az is megeshet, hogy Csizmadia László főcivil menetelőnek másodszor lesz egy futása Irina Ivascsenkó küszöbéig, hogyaszongya, néni kérem, mi komolyan gondoltuk ezt a nem maradunk adósokat, csak tess'má adni egy kis pénzt. Istenuccse meg köll menteni ezt a Viktort, mert ha így toppan be a túlzott deficit eljárásra november hetedikén, akkor az Európai Néppárt Leninje, az a rohatt Barrózó Józsi a Senne folyón gondolázva szarcsúzlival fogja lőni az egóbástyáját. Ha összeomlik - ami elképzelhetetlen, de ne kísérletezzünk - az egyet jelent a FideszNemzet Waterloojával. Teccikéteni? 

 

 

 

 

 

 

1151 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr604872540

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.27. 13:51:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: ajjaj, akkor csendben lapítok, ha miattam van minden:)))

Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Azt egy percig nem vitattam, hogy Ángyán, ami tesz, az nagyon tiszteletre méltó. Azt se, hogy nagy disznóságok vannak földügyben, amit többek között azért tudhatunk, mert Ángyán volt olyan gerinces, hogy borított.

Szóval nem értem, min is vitatkozunk, mikor nem is vitatkozunk?:)))
@a szív fészkei:
Azt még nem kaptam... :))
A legjobban a Google fordítós leveleken röhögtük szét magunkat! Az az örök humorforrás!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Mint búbos banka reklámozta tegnap, még parasztlányfejeket is beadott, mint teuton nyitóoldal.

Lázár János canossáját tervezi megírni, amit a ballibsi hazug sajtó járat vele, vagy hogy...
@a szív fészkei: engem ne hagyjatok ki!:))) Mert ezt én se értem. Sőt, kitaláltam egy lehetséges forgatókönyvet is.
@Megfigyelo: www.origo.hu/gazdasag/20120723-kitalalt-egy-osregi-imfes-kozgazdasz.html

Úgy tudom, hogy a hitelt 2010 márciusáig lehetett lehívni és 2010 utolsó negyedévében már törleszteni kellett.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Majd belinkelem... Olvadozz!!!

@a szív fészkei:
Hál Isten lemaradtam róla! Most képzeld el azt a nyálas és cuppogós stílust! BROOÁÁÁF! :D
@a szív fészkei: Á, nekem nincsenek ilyen felmenőim. Max tehetős polgárok és parasztok.:D
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Küldd azt a linket, hadd lám, kivel is van dolgom.:D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ja én Bolira és Rodeora gondoltam felsőházként. Mi a poros lábuk nyomát sem érjük el a mai trend szerint.

De ha van pénzetek, vegyél már egyet, vásárold be magad Csányi bá mellé! Alfonsine-hez menne a baroness..
@Knósszosz: de azt a női különítmény egy percig nem vitatta, vitatja, hogy Ángyán nagyon bátran és gerincesen viselkedik földügyben. És ahogy már írtam, ha ő nem borítana, akkor nem is tudnánk, vagy alig tudnánk ezekről a disznóságokról.
Csak azt nem értjük, hogy ezek után miért bízik még Orbánban? Legalábbis ezt nyilatkozta.
Valamint annak a konteónak adtunk hangot, hogy Orbán Ángyánt fel és kihasználva (anélkül, hogy neki ez leesne), hogy fogja mégis a vidéket maga alágyűrni a 14-es választáson.
És én még annyit írtam, hogy Ángyán emberi nagyságát nem megkérdőjelezve (Fabius, direkt a kedvedért vagyok ilyen szájbarágós!:DDD )az, ahogy ő képzeli a vidék, a mezőgazdaság felvirágoztatását a családi gazdaságokkal, a "spekuláns" (fú, de nem tetszik ez) tőke nélkül, az nem fog menni, az zsákutca.
@Önnek megyünk: ez tetszett. :) minden belépési kísérletnél lehetne a), b), c), d) válasz, de még így is 25%, ha jó a válasz még lehetne 5-10 indoklás, ami közül ki kell választani a helyeset; és persze cserélődne: hibás válasz esetén új kérdés. az egyik közgáztanár nyomtatott ilyen leporellókat mátrixszal vizsgára meg szigorlatra: százával kérdéseket személyre szabottan, senki se tudjon másolni a mellette ülőről, persze személyit is kért, nemhogy még vki más üljön be helyettünk vizsgázni. nagy arc volt. minden kérdésre jutott pár másodperc, ha készültél, némelyikre akár fél perc is; gyilkos futam, akár tatooine-i boonta, szóval akkor beszélgethetne egy csomó kocka, akik amúgy is találnak jobb elfoglaltságot? :D
@a szív fészkei: Hát azt, hogy Ángyán indul önállóan, mint parasztpárt, amire vidéken kap sok szavazatot, ezzel megbontva az ellenzéki együttműködést (ha lesz ilyen, ugye), azaz a fidesszel szemben nem egy, hanem minimum két jelölt lesz, így a fidesz megnyeri a vidéket és minden nagyon szép és jó lesz, hurrá.
És ugye Ángyán sietett is kijelenti, hogy na ő a Bajnaival aztán nem, azaz...ha önállóságban gondolkodik (ami ugye szintén naivitás), akkor az lesz, amit írtam.
@aritus: Azért én meg azt írtam, hogy ez keszcsókolom, a XXI. század. Most őszintén a magyar egyetemeken mit oktatnak? Mindenki kapáljon otthon? Durvítok, te tényleg nem értem: miért nem a legkorszerűbb tudást adják át? Ángyán velem korú, az isten szerelmére!
@aritus: Jessz. De ebbe nem gondol bele? Nem értem.
@a szív fészkei: tényleg? miért gondoltam kdnp-snek?!:O Jéééé. :))) Bocsi, de én tényleg kdnp-snek tudtam:D
@a szív fészkei: Inkább összeszednék egy csini angol vagy skót nemest.:D
@a szív fészkei: Ezt mondta Ángyán Bajnairól:[..g" „Ezt nagyon nehéz lesz helyretennie, és én személy szerint nem is kívánok együttműködni vele. Csak erkölcsi alapon lehet együttműködéseket felépíteni és itt ez nem lehetséges”.

Azért, ha én elkezdem megnézegetni, hányan lettek Orvbűn dolgai miatt kilátástalan helyzetbe hozva, haltak meg és lettek öngyik - kicsit rosszabb a kép. Mint a délben beadott anyagomban benne van, egyetlen egy nő lett öngyilkos, a többiek már falusi legendák, dagadnak a számok hazugul, pláne, ahogy Pesty dagasztotta őket.

Tóta blogján - Rodeo biztos emlékszik - egy srác jóformán élő egyenesben leközvetítette, ahogy a rendvédelmis nyugdíjcirkusz idején az apja, egy jókarban lévő majdnem hatvanas katona, szívinfarktusban meghalt két éve ilyentájt. Mint írta, annyira felizgatta magát a család várható jövőtlensége miatt, hogy készen lett. A tavalyi Millán is hordoztak képpel, névvel egy molinót, ahol egy fiatal nő halála volt a téma Orvbűn miatt.

Szóval erkölcs...
Szóval erkölcs...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ha tudod a pin-t, nem mindegy ,hogy csini, vagy az egyik szeme olajos ronggyal van kitömve?
@Neolibsi: Nem gondolom, hogy nekem bárkit is meg kellene védenem. Egyébként nem állítottam semmit, csak kérdeztem. De ha mégis állítottam valamit és az téves volt, akkor mond meg mi az! Ha egy adat, akkor utánanézek. Ha egy következtetés, akkor győzz meg, hogy nincs igazam! A legtöbb problémát több szempontból is lehet látni. Nem gondolom, hogy az IMF rosszat akar nekünk, de azt sem találom logikusnak, hogy a saját kormányunk akarna rosszat. Ez utóbbi már csak azért sem tűnik logikusnak, mert a kormánynak több vesztenivalója van a tévedéssel, mint az IMF-nek. Fogalmam sincs mi a jó megoldás IMF ügyben, de ha megpendítem, hogy esetleg lehet logika a kormány lépéseiben, akkor rögtön fideszbérenc, vagy idióta vagyok. Csak egy pillanatig tételezzük fel, hogy értelmes emberek tárgyalnak az IMF-fel a nevünkben, akiknek van valami céljuk és ezután gondolkodjunk, vajon miért nem jön létre a megállapodás? Ismétlem, én nem tudom a választ, de szeretnék erről értelmesen vitázni, ha lehet itt ilyet.
@aritus: @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @a szív fészkei:

Sőt, négyfős az Ángyán: respekt+nemértem+konteó partizáncsoport.

Amúgy a KDNP csak látszólag létező forma, tökmindegy, minden KDNP-s fidesznyik, közös lista volt, utólag dönthették el, ki hova ül. Csak így van még egy frakció, vele sarzsik és bizottsági helyek stb.
@londonterminals: Húha, belelendülünk.

Holnapi Blikk interjút csinál Bajnaival, tehát az eccerűhű néphez is eljut valami róla, tőle.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Skótot! Annak legalább nem kell a gatyáit mosni. Kilt alatt szabadon szárnyal a szél, nemde?
@a szív fészkei:

Nah, hajrá. Jól beszél, remélem, átmegy majd, mit akar, nem csak a magánéletéről lesz szó. :D
@a szív fészkei: a nyakkendő ismét tökéletes választás volt! valaki elvihetné már figaróhoz ezt a nyomorultat! mecsoda séró beszarás
@a szív fészkei: az sajnos kevés lesz. a gazdám mutatott egy kommentet, ahol a tudatlan valami hajdú bt-t emleget szégyenfoltként Bajnaival kapcsolatban. nem is tudja, hogy miaz ami az ami.. tehát az információ elől alaposan bezárkózott vidéki szavazók felrázása nagy falat lesz
@a szív fészkei: Most majd félrenyeltem a szöveged miatt.:D
@londonterminals: Üdv a klubban! :)
Itt, a neten olvasható.
Van a Continental Dohányipari ZRT, egyedüli magyar dohányszövetség.A dohányértékesítésről szóló törvény benyujtása előtt személyesen Lázár János tárgyalt a sátoraljaujhelyi cég vezetőjével. E cég Felügyelő Bizottságának tagja Dancsó József Orosháza polgármestere, Fidesz képviselő.A törvényt Lázár János kezdeményezte.
A cég tavaly a Széchenyi Terv keretében 1.2 milliárdos beruházást hajtott végre, mely egy új termék kialakítását is célozta.
Az összefüggéseken el lehet gondolkozni.
Hogyan kerül egy orosházi polgármester Sátoraljaújhelyre az FB-be? Mert Orosháza és Hódmezővásárhely közel van?A cég azonban messze.Mi köze van a Fidesznek a dohánygyártáshoz?Biztosan a leszoktatási projekt az oka.
@a szív fészkei:
Nekem a legjobban az tettszik, hogy Varga szerint Magyarországnak is vannak feltételei.

Ha én bemennék egy bankba, hogy kéne hitel, de nekem ezek a feltételeim, akkor ott a hasukat fognák a röhögéstől, és elvitetnének a Lipótmezőre, vagy a Pulcz utcába.
Nem kéne a képet kisebbre venni, és esetleg úgy fogalmazni, hogy megrágtuk az IMF feltételeit, és azoktól kedvezőbbet szeretnénk tárgyalásokkal elérni? Ezek miért viselkednek úgy, mintha még mindig a koleszszobában lennének? Vagy haver az egész világ, csak az nem tud róla?
@Mariann19: a kijelölt tabaküzletlánc semmiképpen nem lehet a háttérben. már a feltételezés is sértő :)
@a pontosság kedvéért:
akkor mijafasznak kukérokúúúúúúúússz itten... menny mandinerre vagy kurucra vagy bárhova csak ide ne

brühühühühü

ha nem tucc valamit akkor ne hírdesd
@glaci ph 5.5 álompolgár: Ahogy mondod, nem kell mindent tovább gondolni.
@a szív fészkei:
csak akkor ha személyesen jön érte és én üthetem lovaggá -első lépésként- az én pallosommal a többire már nem igen lenne szüxége...egy kis hercegséget azért raknék rája örök emlékűl

brühühühühühü

meg ciprust és sok sok gyertyát
@glaci ph 5.5 álompolgár: Jó, hát egy Blik-cikk nem csinál győzelmet, csak Tonyóka gallyra ment a blikkes szoborral. Nem tudja ezeket kilóra megvenni. Ahogy látom, a Borsnak se szíve csúcsája a minielnök, mert ennél gázabb kép kevés van róla.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

és nem lehet lehúzni...sok sok csüngővel

brühühühühü

a Bundi útálja ha rángattyák és akkor morog és harap
@a pontosság kedvéért: "Nem gondolom, hogy az IMF rosszat akar nekünk, de azt sem találom logikusnak, hogy a saját kormányunk akarna rosszat. Ez utóbbi már csak azért sem tűnik logikusnak, mert a kormánynak több vesztenivalója van a tévedéssel, mint az IMF-nek. Fogalmam sincs mi a jó megoldás IMF ügyben, de ha megpendítem, hogy esetleg lehet logika a kormány lépéseiben, akkor rögtön fideszbérenc, vagy idióta vagyok."

Lássuk a medvét!
Amikor egy gazdaságnak tőkére van szüksége, akkor hitelt szerez. Amikor az állam nem adóból akar valamit megoldani, ugyan ezt teszi, hitelt kér attól, aki ad neki. A mi kormányunk szeretne olcsó hitelt, csak mivel az IMF-nél korábban leszarták a hámfát, most kéretni kell magukat, hogy ugyan fogadjunk már el egy kis hitelt. Gondolja a kormány.

Az biztos nem logikus, hogy ők kérnek kölcsönt, közben mindent megtesznek, hogy ne tudjanak adni. Egy nemzetközi szervezet sem szereti, ha cicáznak vele, előbb-utóbb megunják, és elküldik a magyar kormányt a ...ba.
A taktikázás eredménye, hogy ha a kérelem benyújtása után viszonylag rövid időn belül szerződést kötnek, nem kellene piaci kölcsönöket felvenni, aminek lényegesen nagyobb a kamata. Egy logikus lépés azért látszik ebben, mármint az, hogy valakik jól járhatnak azzal, ha a piacról vesszük fel a hitelt. Az ország viszont nem járt vele jól, mert több kamatot kell visszapöngetni. Ez elég logikus okfejtés?
Szívesen olvasnám, hogy mi lehet szerinted a logika ezen túl a kormány lépéseiben, mert erről bölcsen hallgatsz.
@Mariann19: szerintem csúnyán hüjének vagyunk nézve, már elég hosszú ideje. nagyjából 2000-óta. 12 éve lefelé csúszunk, mint egy fáradt légénységi alsó
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

ááááááh, -valós töri- angolházaspár kiutazott cash in pocket, sohasem találták meg őket...

nagy a zisten éllatkertye és orvbűn benne a pata

brühühühühühü

ő is ugyanilyen veszi fel azállamkötvényeire a zizéket....kár, hogy nem tud mértani sorozattal számolgatni oda vissza pláne ha negatív a sorozat

brühühühühühü

a cca 6000 milliárdra már legalább 2500 milliárd a kamat és a költségek és illetékek meg kick back nincs is benne

e zasztán a brühühühühühü

31 hónap 37000 milliárd köddé vált
@látjátok feleim szümtükkel: Legelső feltétel,hogy ne a kétméteres görög legyen az IMF-től Orvbűn nyakán.

Aztán egyenesen Simicska Kajmán-szigeteki számlájára utaljanak,minek a kecmec?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
kizárólag excellent quality maláta esetén egyébként His Majesty w/ all the Frills

brühühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár: Aki bement a kisboltba vagy kocsmába cigiért, az vásárolt egyúttal mást is, tehát növelte a forgalmat.Micsoda álságos dolog, hogy a kisboltok védelmében kiűzik a multikat, ugyanakkor az érdekviszonyaik érvényesülése érdekében felforgatják az országot is, a kis boltok és kocsmák bevétel csökkenését idézve elő.
@a szív fészkei: egy zsákfaluban szerinted mennyien rendelkeznek internettel? mtv1-2 hirtv, echo, story, színesrtv, és szia. tehát jól informált, főleg ha betér a búfelejtőbe, ahol fényesítik egymást az alkeszok
@a szív fészkei:
a zorvbűnre a szamarat és csődört elől hátúl

brühühühühühü
@rodeo36: Emlékszel Tótnál a srácra, aki írta, hogy skizo, de gyógyszerrel rendbe rakták, dolgozik, minden, a papája rendvédelmis már nyugdíjas, stb. ? El is nevezted Zénónak. EGy ideig minden este jött a blogra, töknormálisan írt, pl. azt, hogy az OPNI-ban rakták őt is össze, és ott nyílt titok volt Orvbűn baja.
@Mariann19: A játékgépekkel már kinyírtak minden kocsmát vidéken.
@Mariann19: 19:30-kor elszaladtam a közeli bótba cigit venni. 1330 volt a csoki amit a cigi mellé vettem. ha nem lesz cigaretta, nem megyek oda és csokit sem veszek. tehát komoly visszaeséssel számolhatnak, a cigi csak 800 amin hasznuk nincs
@a szív fészkei: A még megmaradtak zután nyíródnak ki.Ez kinek jó, hogy nem fognak adót fizetni, mert nem lesz forgalom. A kisboltok dettó.
@Mariann19: az aranytojást tojó szárnyas megfele történő evésének tipikus esete. buta, gátlástalan, buta faszok
Bocs, ma nem volt időm minden kommentet végigolvasni.
Szerintem egyetlen percig sem akartak megállapodni, én egy éve mint szánalmas színjátékot figyelem az eseményeket.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Erről van szó, hogy a ciginek volt egy forgalomnövelő hatása. Olyan kicsi rajta az árrés, hogy egyébként nem lenne érdemes a készletezésébe fektetni, ahogyan én hallottam.Majdnem minden húzás hasonlóan kontraproduktív.A nagy adótartalom miatt zuhan a fogyasztás, nagyobb mértékben, mint a várható többlet adóbevétel. Tehát az intézkedés hozadéka minusz.
@a szív fészkei:
természetesen egy nagyon szimpi srác, kurvára bántott az apja hírtelen halála...de tőle sok mindent megtudtunk -ami engem megnyugtatott nagyrészt mert mert más magyarázat arra ami folyik nincs- és kiderült az országot egy duplafenekű őrűlt irányítja aki bármikor teljesen bezakkanhat de már zakkant kitugygamióta...azaz egy flepnist választatott meg a fidesz az ország kormányának élére...

nagy az OPNI 93000 négyzetkilóméter
brühühühühühü
@glaci ph 5.5 álompolgár: Válaszod utolsó két szavának egyetértésével kivánok jó éjszakát.
http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/orban-egy-uj-autoipari-haromszog-sarokpontjai-jonnek-letre-389766[..]"Megismételte, hogy kormánya mindig tisztelettel fogadja azokat a külföldi vállalkozókat, akik fantáziát látnak az országban, akik nemcsak a gyors haszon, a piacszerzés érdekében érkeznek ide, akik nem "kiszorítandó bennszülöttnek" tekintik a magyar cégeket, hanem partnernek. A kabinet olyan gazdasági környezet létrehozásán dolgozik, ahol "a kölcsönös előnyökben érdekelt befektetők érkeznek hozzánk" - emelte ki a miniszterelnök,"

OMG
@a szív fészkei: ezekkel a mondatokkal így, leírva, semmi baj, annak viszont nem örülök, hogy most már mi is látótérbe kerültünk. A válság miatt lassabban, de stabilan, önerőből működünk, nem szeretném, ha a kormány mondjuk meg akarna minket menteni...
Egyébként meg, a német vezetés az első perctől megtesz mindent, hogy partnerként kezelje a hazai kkv-kat, de lassan vért izzadnak azért, hogy együttműködni hajlandó cégeket találjanak. Valahogy az állandó színvonalú minőségi gyártás nem lett különösebben fontos a beszállítóinknál, sokan csak az első auditig produkálnak az elvárt minőségben, utána meg leszarják, azt hiszik, jó az úgy is. Volt már emiatt olyan kft, amelyiknél alig vártuk, hogy becsődöljön, mert csak a hazudozás és az ígérgetés ment, a németek meg megpróbálták kivárni, hogy ez a számukra ismeretlen viselkedésforma eltűnjön.
motor, most már tényleg kinyírlak
Hehe, nem tudja lekezelni az óraátállítást, jobb lenne egy "order by id", vagy valami hasonló...
Seholse kerek a perec. De a csalamádé, túrórudi és Orvbűn megoldja legalább édes hazánk összes gondját.

Ahogy az örök jóidőt is biztosítja ezentúl: index.hu/belfold/2012/10/27/a_nemzeti_meteorologia_legyen_hiteles_hang/

De most három napig zuhogni fog és ez hogy????
@a szív fészkei:
nekednek semmi mást nem kell citálnom, mint a drága Cordélia válaszát a "papi"-nak, hátmég ha viharos esőt szerette vó'na akkor...pedig próbálja meg eső és vihar nélkűl...

tényleg kétfenekű a zürge (szegény ürgéket basztatom ahelyett, hogy simán darab szarnak titulálnám, ami a valóságban)

szóval:

brühühühühühü
@a szív fészkei:

meg kéne már szokni, a német aszongya egy darab friss zsömle az egy azaz egy darab friss zsömle és semmi vaj, meg egyéb izé

brühühühühühü

és kimértek...a zangolokat hívjuk cantaffordmen-nek akkor a német mi?

egy kávé az egy kávé se cukor se tej még jó, hogy csészét ad hozzá

brühühühühü

tudod a gazdag ember takarékos...mintha lett volna erről egy izé a magyar irodalomban
@a szív fészkei:
ugyanonnan hsz:

Hát igen nem lehet évente 500 munkahelyet teremteni mondá az Úr, de lehet 4 év alatt 1 milliót hazudta ... ki is ja biztos Gyurcsány volt, vagy nem tudom.
Mindegy a haveroknak van állás a minisztériumba már 2 éve dolgoznak keményen csak még nem tudják mi a munkájuk azon kívül hogy felveszik a havi 1-2 milliót, de az is nagy munka ám.
Orbánt pedig meghívom egy túrára, megmutatom neki a helyi hajléktalanokat és kukásokat, beszélgessen velük jobban élnek mint 4 éve?
Pedig van ott olyan is aki 25 évet lehúzott ápolóként, de közben elvesztette a lakását és tavaly a neje az utcán fagyott meg egy éjszaka.

a kurva annyát a szargeciminiszterelnöknek

brühühühühühü
@Fabius: De akkor mit kell csinálni, tessék mondani?
@a pontosság kedvéért: Én valójában azért írtam Neked, mert egy két hozzászólásodban azt vettem észre, hogy ok-okozati összefüggést vélsz felfedezni ott, ahol nincs,vagy teszel egy megállapítást,ami erősen sántít.Mondok egy példát, ami most reggel még eszembe jutott, valahogy így hangzott részedről:Az államadósság megújítása automatikusan növeli az adósságterhet, mert a kamatok még megfejelik az összeget.(Az idézet term. nem pontos)Nos, mondjuk ki, jelen helyzetben 2010-2012 között ez igaz volt.De nem azért, mert ez törvényszerű, hanem azért mert szabadságharc fedőnéven a régi hiteleket új magasabb kamatozású hitelekkel váltották ki.Egy másik dolog (ez már homályosabb, ha rosszul emlékszem javíts ki!):Valami olyasmit írtál, hogy ha a privatizáció folyt, akkor miért növekszik az államadósság!Ez sem egy közgazdasági tétel.Lehet privatizálni szarul és növekszik az államadósság, lehet jól,akkor is növekedhet, meg ha nem privatizálsz,akkor is csökkenhet stb.Én ezekre gondoltam.Az IMF-hez csak annyit fűznék hozzá, hogy a számokból indulnak ki,lehet, hogy tévednek úgy mint az egész világ rajtunk kívül.Megvan rá az esély, csak éppen kicsi.Szerintem is okosak ülnek a tárgyalóasztalnál, csak gerinctelenek, mart jelen állapotok alapján a számokból kiindulva csak és kizárólag politikai, ideológiai magyarázat van, hogy nem állapodnak meg az IMF-el, nem közgazdasági.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @a szív fészkei: Ángyán nem KDNP-s, hanem Fideszes területi listás ( www.mkogy.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=a014&p_stilus=&p_head=N ). Viszont így még kevésbé érthető, hogy miért nem rúgták ki a francba, ha már hőbörög. Esetleg azért nem, mert ha nem mondana le a mandátumáról, a frakció elveszíthetne egy engedelmes szavazógépet, és csak hat képviselővel van meg a kétharmad.
@aritus: Ha erre játszanak, akkor még hülyébbek, mint gondoltam, ugyanis egy Ángyán-párt csak a Fidesztől (esetleg a Jobbiktól) tudna szavazókat szerezni. Azok, akik szavaznának rá, "balra" elvből nem mennek, és nem szavaznak, ha "jobbra" nem találnak egy nekik megfelelő pártot. Mondjuk azt esetleg megjátszhatják, hogy az Ángyán-párt "begyűjti" ezeket, aztán koalícióra lép a Fidesszel, az meg kit érdekel, hogy ez a pusztulását jelentené. Négy évig támogatja a kormányt, utána meg kitalálnak másvalamit.

@a pontosság kedvéért: "Csak egy pillanatig tételezzük fel, hogy értelmes emberek tárgyalnak az IMF-fel a nevünkben, akiknek van valami céljuk és ezután gondolkodjunk, vajon miért nem jön létre a megállapodás?"

Mert a tárgyalás önmagában is csökkentette a kockázati felárunkat, és a piaci kamatainkat, viszont belpolitikai ára lényegében nincs. Márciusban újra ki fogják rúgni az IMF-et, és akkor majd azt mondják, hogy végig ez volt a terv, tehát sosem akartak megállapodni, csak azt nem jelenthették be nyíltan, mert arról az IMF is értesült volna.
@King of Shadows: Igen, én is utánanéztem estefelé és írtam Csekknek, hogy tévedett. Sok különbség nincs köztük...De a szavazógép meg nem egészen önálló lény szerintem.

Mert a FideSS ellen mind lépéséért tiltakozni kéne. Ennyire számít még nekik ez a hét képviselőjük? Azt mondod ezzel, hogy még akarnak kétharmados csavarintásokat? Akkor tényleg az elnök uralmat készülnek bevezetni, vagy mi van még kétharmados?
@rodeo36: Gondolod, hogy a kimosdatott TEK-es fiúkon kívül - akik tavaly előadták neki kurvajól kiizmozva kisgatyában a hajléktalanszálló lakóit - látott ő húsz év alatt igaz csövit????
@rodeo36: Én egyszer laktam német családnál, anyám kollégája volt - szerette a magyarokat, mert római régészprofként kutatási területe a római limes tehát a Duna vonala volt és az ugye itt van - ők végtelenül kedvesek és aranyosak, szolgálatkészek voltak velünk. Persze nem alávettként hanem vendégként mentünk, mert ők is a miénkben laktak Pesten, ezt viszonozták.

A német barátnőnk is nagyon nett, elhalmoz mindig minden finomsággal, ha náluk járunk az itteni házukban. De ismertem lányt, aki szintén au parinként dolgozott kint Berlinben és zokogva menekült el - pedig szorgalmas, nem faksznis - hisz állandóan basztatták, olyannal is hogy túl vastag a kenyere, amit vág, túl sok vajat rak rá, stb.

Angolokat nem ismerek. Francia kisöregeket megszerettünk Antibes-ban, a kempingben, édesek, nyíltak, érdeklődőek voltak, meghívtak magukhoz következő évben Normandiába, hoztak-vittek, dédelgettek. Amíg éltek,minden évben írtak a szép zsinórírásukkal karácsonyra, mint "nyári papa és mama" ;-))

Amit beadtam éjjel, csak arra példa, hogy mindenre fel kell készülni annak, aki megy. De én a reggeliket mindenhol bőségben kaptam csupa szívvel adták, amit csak tudtak.
@GeoCracker: Ezt az embert minden intelligens tekintetű kecske kikéri magának. Pont.
@rodeo36: Én Moliére-re emlékszem: a Fösvényére. Nagyarok a fenn az ernyő, nincsen kas tétel emberei, nem? Minél csóribb, annál többet mutatni... De ha gazdag, azt is villogtatni.

És ma már itthon, aki nem villant valamit, az kiba le van nézve. Mi a házban páriaszinten lézengünk - szarok rá - mert pár vidékről szalajtott Orvbűn-fajta franc se tudja, hogy megtollasodott rohangál évente váltott BMW dzsippel, Toyota ilyen-olyannal, mi meg ugye a már itt is megénekelt vérestorkú nagykorú-közelinkkel. :-DD Ergo mi nem vagyunk emberek a szemükben.

Állandóan mutatnod kell, mid van, vagy legalább sejtetned. Ha bemegyek valahová a még mutatós és márkás - éljen a turi! - gönceimben, akkor azért sertepertélés van, udvariaskodás, minden. Ha nincs pénzem valamire - legtöbbször ez van - készségesen elrakják, félreteszik, ui. természetes tőlem az a duma, hogy azért nem mászkálok sokkal, mert boltkóros vagyok... (mondjuk ez utóbbi igaz is) De ha nem nézne ki belőlem sokat, akkor szarna le ívben, zavarna a fenébe. Egy boltban láttam csak azt, hogy nagyon udvariasak voltak a szakadt,mocskos csövivel ,aki vett egy üveg kólát az órákig előkapart szutykos filléreiből...

Úgy emlékszem, a Korda fivérek közül az egyik is így szerzett támogatókat a filmterveihez a nulla zsetonjával: hihetetlenül elegáns volt, mindig a legjobb helyeken forgott, a legnagyobb jólétet sugározta.

Azt is tudom, hogy a Google-sok, Buffet milyen mondhatni spártai körülmények között élnek a hihetetlen vagyonukból.
@a szív fészkei: "Igen, én is utánanéztem estefelé és írtam Csekknek, hogy tévedett." Igen, utólag észrevettem. :)

Kezdetnek a saját tákolmányuk is kétharmados, és - gondolom - nem szeretnének belefutni egy olyan balesetbe, hogy pont amiatt nem tudnak meglépni valamit. Meg az "adósságcsökkentési törvény" is kétharmados, amit gyorsan át is írtak, hogy majd csak '14-től legyen érvényes.

És az MNB-elnököt, az alelnökeit, és az alkotmánybírákat is kétharmaddal kell megválasztani, ha jól tudom...
@King of Shadows: Hát akkor elkél minden szorgos munkáskéz, avagy munkásököl vasököl, odasújt - a szavazógombra - ahová köll! És ha mindenki, Ángyán is besegít, akkor nekem kétséges a hatalmas erkölcsisége, mert ezek már nemcsak a földet játsszák Orvbűnék kezére, hanem zuzammen az országot jogostul-pénzestül..
@Penivaldes: épeszű embernek li-bajnai válalhatatlan

felőlem azt gágog amit akar ! rohat maszopos komcsi !
@Neolibsi: Minden hitelkiváltás növeli a hitelállományt, mert az aktuális törlesztőrészlet nem csak az eredeti hitelt, hanem annak a kamatait is tartalmazza. Mindegy, hogy mekkora ez a kamat. Ebből alakul ki az adósságspirál. A privatizációt én nem említettem, az valaki más lehetett.

Szerintem nem úgy van, hogy van a világ és az IMF teljes egyetértésben, és velük szemben a magyar kormány. Még az IMF-en belül sincs egyetértés.
@rodeo36: Nem tudtam, hogy itt csak az kukorékolhat, aki olyan ékesszólóan és hasznosan tud hozzászolni mint te. Bocsás meg nekem, többet nem szólok hozzá, csak még azoknak válaszolok, akik tudtak úgy kérdezni, hogy a kérdésben nem emlegették senki nemiszervét.
@látjátok feleim szümtükkel: Nem hallgatok róla éppen ezért szóltam hozzá. Az volt a kérdésem, hogy miért olyan biztos, hogy az IMF hitel az olcsóbb? Felteszem megint, mert már nem lehet megtalálni és arra senki nem válaszolt.
Az IMF hitel devizahitel az előzőnek 4-5% között volt a kamata. Fix kamatozású 5 évre adják.
Ha a piaci forinthitel kamata 6,3%. Hetente tartanak aukciót, így a kamat a kereslet kínálat függvényében változik. Ráadásul a devizabelföldi kötvényvásárlók még 16% kamatadót is visszaadnak az államnak.

Jelenleg a forint gyengülő trendben a kamat pedig csökkenő trendben mozog.

Ha ezeket is figyelembe veszük akkor nem olyan egyértelmű, hogy 5 éves távlatban is olcsóbb a devizahitel.

Ha neked most lenne hitelre szükséged, melyik szerződést írnád alá 4,5%-os euró hitelt, vagy 6,3%-os forint hitelt?
@a pontosság kedvéért:

Szép elmélet. Kár, hogy szart sem ér, mert devizabelföldiek állampapírvásárlása elhanyagolható százaléka az összes kibocsátásnak.

Nézz szépen szembe azzal amit Kovács KT elnök nertársatok is megmondott Viktoron kívül: 100 milliárdos bukó van évente csak a kamaton.
@a pontosság kedvéért: Az adósságspirál a következő:Ha az elsődleges egyenleg negatív, vagyis a bevételek és kiadások egyenlege negatív és ezt a különbözetet új hitellel fedezik, és ebből nem képesek kijönni.Ha az elsődleges egyenleg-tegyük fel-egyensúlyban van, akkor a megújuló hitelek kamatnak változása dönti el, hogy nő az adósság vagy csökken.Ha pozitív, akkor még egy fokkal jobb a helyzet.
A te elgondolásod alapján, akkor minden vállalkozás a csőd felé halad, mert folyamatosan forgóeszköz-hitellel tartja fenn magát.
A privatizációs témáért pedig SORRY:-)
ezt kihagyták ezt a kommunikációs magaslabdát habonyék:

1956 56-dik évfordullóján 1956 önkormányzatot a saját puszta kezével MENT MEG a kedves vezír !

mittu-domain.blog.hu/2012/10/28/1956_390
@Neolibsi: Csökkenő kamat mellett is nő az adósság, ha újabb hitellel váltják ki. Felveszek 100 Ft hitelt. Egy év múlva 105 Ft-ot kell visszafizetnem, de nincs pénzem, ezért felveszek 105 Ft hitelt a kamat csökkennek 5-ről 4%-ra 109,2 Ft-ot kell visszafizetnem egy év múlva, pénzem nincs ezért ezt kiváltom egy nagyon kedvező 3%-os hitellel. Egy év múlva 112,476 Ft a tartozásom. Hiába csökkennek a kamatok, a tartozás nő.

A vállalkozásoknál akkor működik a hitel, ha nagyobb nyereséget tud előállítani, mint a hitel kamata. Ez a legfőbb oka, hogy nincs hitelkihelyezés, nem a szándék hiányzik. 20% környéki hitelkamatoknál nehéz nagyobb nyereséget elérni, mivel az érték előállításának más költségei is vannak. Sajnos sok vállalkozást érint a probléma. Csak kettőt említenék: Gyulai Húskombinát, MALÉV
@vitéz Thapóccay néma bárány: Ha jól értem, akkor te inkább a 4,5% os devizahitelt választanád a 6,3%-os forint hitellel szemben, mert biztos vagy benne, hogy törlesztéskor nem fog többe kerülni az euró 287 Ft-nál ugyanis onnantól már bukó van.
@a pontosság kedvéért: Na, alakul ez:-)Szóval az állami büdzsénél statikusan nézed a költségeket a vállalkozásoknál pedig dinamikusan!Miért teszel különbséget?Egy olyan pénzügyi rendszerben, ahol a gazdasági növekedésre épül minden (tetszik vagy nem tetszik, sajnos növekedési kényszer van a rendszerben)világos, hogy a vállalkozásoknál és az államnál is akkor tartható fenn a folyamat, ha növekedés van(+profit,+adóbevétel).Számolj utána gdp változás mellett is nominálisan állandó teher mellett.Egyébként egy vállalkozás könnyebben megteszi, hogy nem emel bért az alkalmazottainak, amivel "bentebb van" pénzügyileg, de az állam is megteheti csak politikailag nehéz és ha reálszinten nem növeli a kiadásait működne is a dolog + GDP változás mellett.Csak most van -1,5%GDP,-3% hiány és 6,5% infláció.Mert ugye az is egy nagy rizsa, hogy ha -3% alatt van a hiány, akkor minden rendben van, hiába szajkózzák ezt, ez így nem igaz.
a külső ellenség-kép ellen fakarddal hadonászó Király látványa már lassan megszokott kép, a mai politika szinpadán...az, hogy híveivel el tudja hitetni, hogy kezében a mítikus Nothungot tartja, az még valahol megérthető, és hogy eme fegyver élezésére fizetett NEM-es óriás plakátokat használ, érthető bár a figyelmesebb fideszeseknél akik felhördültek, Gyurcsányiék által a Zászlóshajó és egyéb csodás nevű programok milliós hirdetésein azoknál már kissé vérlázítónak kellene hatnia.... de az, hogy a NEM-ek táborába az ingatlan adót is odateszk aminek a több kulcsos adózás mellett egyik alap pillérének kellene lennie egy szociálisabban érzékenyebb gazdaságnak az már több mint érthetetlen...tehát legyetek boldogok: NEM fog adózni a nagy házakkal és óriás birtokokkal rendelkező felső réteg....és a 400 ezres közösnég még akkor is csak tapsol ha a Nothung egy csapásnál véletlneül az ő szívébe merül... kipróbálta a Fidesz és lám, minden ok.. ezek szerint már az információ is mindegy, akár a legnagyobb ostobaságot is hitelesíti hívei szemében, a magát önnön mítoszaival hitelesítő személy... szóval akkor -NEM.. ja és ÉJJJEN A KIRÁLY
@King of Shadows: Akkor ha listáról jutott be, pláne könnyű kivágni. Ilyenkor a listán utána lévő lép a helyére. Az egyéni képviselőnél vannak gondok, azt nem lehet listáról pótolni.
Úgyhogy elképzelhető hogy a listán utána következő ugyanolyan lelkesen nyomogatná a szavazógombon az igent, és nem pofázna oligarchákról és milliárdos közpénz simliről.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Papíron igen, gyakorlatilag viszont egyáltalán nem. A listást is csak akkor lehet elmozdítani, ha lemond a képviselői helyéről, különben a pártja nem tud mit kezdeni vele. A Jobbik is ezért nem tudta feltölteni Szegedi helyét, meg azét a parlamenti képviselőét sem, akit kidobtak a frakcióból, meg a pártból is.
süti beállítások módosítása