Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.17. 05:50 Fabius

Orbán 1 milliárdos G pontja

Címkék: fidesz korrupció közpénz századvég g fodor gábor

Még, hogy szegények vagyunk, piha! Van itt lóvé dögivel, Kedves Vezetőnknek G pont kényeztetésre is egymilliárd jut. Ne! Ne-ne-ne. Tényleg ne. Ne kezdjétek, hogy ebből hány lélegeztető gépet lehetne venni, és, hogy ez ötször több, mint amit a mentőkre költünk. Szűklátókörűség elvitatni egy despotától ami jár neki. Az ő jó hangulata közérdek, vidámítását megoldani és hiúságát legyezgetni embert próbáló feladat, amit meg kell fizetni. Ugyanis a demokratikus kormányzásnak vannak költségei, ahogy arra Lánczi András volt kedves rámutatni.

Gondoljunk csak bele mi lenne, ha ebben a megfagyott hangulatú országban senki nem tenné nyilvánvalóra, hogy neki Orbántól feláll. Bajnaitól meg nem áll fel. Tündérmeseországban legalább két ilyen ember legyen a Kedves Vezető körül, G pont Fodor Gábor írjon szépeket, Havasi Berci meg gyűjtse a relikvia nyálat, mit lehet tudni mire lesz az jó később. Ez rendben is lenne, csak ahogy csináljátok, na az nincs. 

orbán g fodor.jpg

G pont Fodor Gábor nem értem miért nem marad meg a napi: kemény cövek kitörni készül jelentéseknél. Jó, röhejes, ha Zacsis Frodó az Aragornoknak próbál észt osztani férfiasságból, de az ilyen félszerzettel elnéző az ember ha tudja, a feladat amit vállalt milyen fontos a hányaveti fotelkuruc életében. De amikor elkezd szakértőt játszani, és a Nagy IMF Rejtély megfejtése kimerül egy szimpla ezek ilyenek-ben, - így, dőlt betűvel, hogy értsed paraszt amit az egész oldalas, egymondatos hirdetésekből nem tudtál felfogni - akkor azért csak fölmerül az emberben, hogy ti ezt 470 ezer/oldal áron nyomjátok? Ráadásul az NFM előbb azt mondja nem adja ki ellenőrzésre, hogy ti ezt így, és ennyit, és komolyan, aztán meg azt mondja, nincs a kezelésében a sok okosság egymilliárdért. Nekünk meg az az érzésünk, hogy ezek az anyagok valahogy abba a fiókba kerültek, amiből a csontvázjelentés se jött elő soha. 

Ettől sokkal kevésbé lett volna kínos még az is, ha nyíltan bevalljátok: G pont Fodor évi egymilliárdért volt hajlandó olyan közéleti barométert játszani, aki cövekméretben igyekszik meghatározni a politikusok népszerűségét. Nincs ebben semmi rendkívüli. Mráz Ágoston Nézőpontja havi 30 millióért olyan amilyen, és lássuk be, az ennyivel intimebb és személyesebb szolgáltatást sokkal bőkezűbben kell honorálni. 

Valamiért az jutott eszembe, hogy a 48 millióért oda-vissza tanácsokkal csencselő Hunvald-Weinek páros éppen a bíróságot járja. Mikor a Doduglo Pável tanácsok napvilágot láttak egy ország hitte velem együtt, hogy kész, ettől lejjebb már semmi nincs, dögöljön meg a szoci-eszdéesz bagázs. Ma meg azt kell mondani,  nagyságrenddel nagyobb összegért ebben a pillanatban felmutatni a Századvég-NFM párosnak ennyit sem sikerült. 

Lehet tippelni, hogy a januári tárgyalási napra megtalálnak-e a tanulmányokból pár lapot. 

701 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr814853420

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Államilag szervezett bűnözés? 2012.10.17. 11:36:38

Az iGazság szolgáltatás hazánkban sokak szerint csak a szervezett bűnözés egyik polipkarja. Szórakoztató képes erkölcstan és etikaoktatás blog véleménye szerint ez egy nagyon igaz megállapítás.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.17. 11:06:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Először és utoljára 2012.10.17. 09:35:58

  Mielőtt teljesen idiótának néznél megnyugtatlak: nem én vagyok az idióta, hanem azok, akik azt gondolják, hogy háborút csúzlival is meg lehet nyerni. Főleg akkor, ha az ellenfeled nem a Pál utcai fiúk közül szabadult, hanem olyan vércse, akinek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@orica: egyetértek! Annyira uncsi stefi, és nem értem, és nem értem mijafasznak válaszoltok, reagáltok rá?!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: vízválasztó? Szép alternatív kifejezése a pofára esésnek.
Mit vártok attól a naptól? Választás nem lesz. Program nem lesz. Egységbe forrt, bármikor erőként prezentálható tömeg nem lesz. Mi változna? Ha nem érzed másnap a változást, feladod? Ha nem, akkor minek ez a szimbolizmus? Az isten verje meg, 1956 okt. 23-án nem azért történt valami, mert az pirosbetűs nap volt, hanem a nép úgy gondolta, elég volt, és hirtelen fölindulásból megteremtette a pirosbetűs nap alapjait. Szarban leszünk mi még dec. 1-én is, és itt mellesleg 2013-ra gondoltam, de ugyanúgy szarban leszünk még a választások után is, akárki nyer...

Túlságosan elszaladt a folyamat, én úgy látom. Orbán előtt jobboldali csodavárás volt, most meg baloldali van, de a csodavárásnak mindig, értitek, mindig besza-behu a vége, a csodalámpa elveszett, az aranyhalat rég megették. Nem csak Orbán menetelt zsákutcába, hanem - évtizedek kitartó faszverésének köszönhetően - az egész magyarság, és nem fog hipp-hopp megfordulni sem egy jó beszédtől, sem százezer tüntetőtől.
@Pantagruel:
"...még lefejelnéd, mint teknősbéka a földiepret" :DD
MARHA!
Majdnem leköptem a notim képernyőjét! :D
@Légifarkas:
A légkör változna.
Ha akkor és ott, illetve az ország más pontjain lévőknek nem esik le addigra, hogy ha nem változik semmi, akkor MÉG szarabb lesz, akkor tényleg nincs miről beszélni.
Nem azt mondtam, hogy 24-én még a nap is máshogy fog sütni.
Viszont ha addigra nem értik meg a csökött politikusok és a 10 forintért anyjukat is eladók, hogy nem az ígérgetésekből és a holnapi odavetett koncból fog jól élni, a gyerekével együtt, akkor sajnos megérdemli ez az ország a sorsát, hogy ilyen Simicska, Csányi,... félék birtokain robotoljon majd, a gyereke meg ha ügyes lesz, még traktoros is lehet az uradalomban.
@shinichi:
"Igaz és igaz. De szerintem is meg kéne hallgatni mit is mond Bajnai. Elég érdekesnek tartom, hogy pont ott fog felszólalni. Ugyanis ha azt mondja amit a Bajnaisták várnak tőle, akkor Juhásznak, TGM-nek és a Millások jelentős részének is csalódást fog okozni. Ez a jobbik eset, én ebben reménykedem.
A másik eshetőség, hogy nekik tetsző dolgokat fog mondani, de akkor megette a fene az egészet. "

En is ebben remenykedem, raadasul a jelekbol, Bajnai nagy nemasagabol, kovetkeztetek is ra.
Ha ugyanis elozetesen beszelne a rendezvenyen elmondando beszederol, akkor ket vegkicsengese lehetne;
1. osszefogas az MSZP/DK-val IS. Ekkora elore is alatenne a nagy fuggetlen szemleletnek, nehany szonoknak, es a Millanak is. Tehat ezt nem teheti

2. Milla vezetese. Ekkor nyilvan az erintett partok meginkabb huvosen viszonyulnanak a tunteteshez. Ha megis ez valosulna meg, de nem emliti elore akkor meg raadasul eleg rendesen elhiteltelenedik, hiszen o is eppen ugy biodiszletnek fogja hasznalni a tuntetoket. Ezt viszont jobb elkerulni, es inkabb elore is elmondani, hogy ilyen szandekai vannak. De ilyenrol sem beszel.

Szamomra az a nagy kerdes, hogy a beszedeben, hogyan tud viszonylagos kozeputat talalni, ami esetleg nem bosziti fel TGM-t es masokat, de az osszefogas szuksegessege megis kierzodik majd. Nem gyenge feladat, azok utan, hogy a partok sikeresen igy egymasnak ugrottak feltunesenek apropojan.

"A napokban hallgattam egy TGM interjút a Klub rádióban. Ez egy beteg kommunista állat. Nekem már az is csalódás, hogy Bajnai hajlandó közelébe menni."

Nekem semmi bajom TGM-mel. Nehanyan meg a fokozatat is emlegetik, de szamomra erdektelen. Az egyik legolvasottabb es muveltebb embernek tartom a hazai mezonyben. Egyetlen szepseghibaja van, de az sajnos jo nagy;

Nem vesz tudomast a valo vilagrol. Epp mi magyarok, es tobbi volt szocialista orszag bizonyitottuk fenyesen, hogy a szocializmus az emberiseg jelenlegi szellemi es szocialis szintjen egyszeruen elkepzelhetetlen. Jomagam tartok tole, hogy EGYALTALAN nem lehetseges, semmilyen korulmenyek kozott. Minel tobb szocialis szempontot lehet esetleg figyelembe venni, es alkalmazni, de mint ahogy egyetlen allat faj sincs a szocializmusra kondicionalva, meg a hangya es a meh se, ugy az ember sem olyan.
@Habakuk999:

Latod Habakuk, az ilyenekert erdemes Stefit olvasgatni:

"Sajnos gyakran előfordul, hogy Ruszlán egyszerűen megvadul, kitépi a pórázt a kezemből, és a félelmetesen erős állkapcsaival úgyszólván játszi könnyedséggel szétszakítja a fémből készült szájkosarat..."

Egyszeruen zsenialis. Hogy valaki leul a gephez, es aztan egyszeriben igy atszellemulve hozzon egy tole oly kulonbozo, de azert osszessegeben es altalaban egyszintu pozt, az kerem a trollkodas magasiskolaja.

Sajna nala is becsusznak anyazasok, es egyeb felresiklasok, de osszessegeben azokon at lehet ugrani, ezek a gyongyszemek pedig briliansak.
@Pantagruel: Tulképp mindenkinek van jobb dolga: meg kell élnie valahogy.
@shinichi:
"Nagyon remélem, hogy szó szerint ez fog elhangzani kedden. És akkor lehet emésztgetni szépen mindenkinek."

Raadasul ugy, hogy kozben a szocik mar megint baloldali fordulaton torik a fejuket...
@simple observer 1.0:

Olyan beszédet nem tud mondani Bajnai, ami mindenkinek megfelel, ezt irreális elvárásnak tartom.

Nyilván beszélni fog a mostani kormány alkalmatlanságáról, valamint arról, hogy ő (és csapata) miben látná a kilábalást a jelenlegi helyzetből. Nem hinném, hogy az utóbbiban mellédumálna, korábban sem a populista hangvétel jellemezte őt (többek között ezért is maradt meg a hitelessége sokunk számára).

Sokkal nagyobb nehézség, hogy ha csak korrekt technokrataként nyilvánul meg, az kevés lesz.

Tippem szerint lesz olyan bejelentése, ami váratlanul fog érni mindenkit. Pölö: pártot alapít. vagy: x. pártnak/választási formációnak az élére áll hivatalosan is. Vagy tuggyaajófene.

Kíváncsi vagyok én is.

Meghallgatjuk, oszt megláttyuk.
@simple observer 1.0:
Szerintem azok sosem értik meg, hogy nem ŐK kellenek, hanem EZEK nem!
Amilyen hülyék, abban bíznak, hogy narancsbolsi mintára protest szavazással nyerhetnek, pl. ha kicsinálják a megjelenő más pártokat, szervezeteket és egyedül tudnak megjelenni Piktorék ellen. Még mindig nem értik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: néha olyan, mintha végtelenül naivak lennétek. Tudom, hogy nem, inkább a remény beszél belőletek, de mégis ezt érzem.
A népnek a mai napig nem lehet "büntetlenül" igazat mondani, mert az sértődést okoz, meg elfordulást a könnyebb út irányába, ami nem baj, ha kicsit hamiskás, a lényeg, hogy megígérjék, egyszer jó lesz.
A politikust meg mintha kifejezetten arra tenyésztenék, hogy ne tűrje a szemébe vágott igazságot. Erre ezer példa van, a tutyimutyiság miatt kritizált LMP-től az elmúttnyócéven berágó szociig, hadd ne soroljam a többit.
Egyik csoport sem értette még meg a lényeget, Orbán már két éve szexualizálja a vörösrezet odafent, de még most is ellen-kurvaanyázásba tud torkollni, ha felvetődnek olyan témák, mint felelősség, feladat, na meg a "muszáj".

Nem, hölgyeim és uraim, nem lesz ez ilyen egyszerű; lehet, hogy lesz, aki bizalommal telve megy haza akkor este, de országos szinten a változást végig kell szenvedni, hosszú és keserves évekkel fogunk fizetni az ellazsált eddigiekért; ha kormányváltás lesz, akkor azért, ha meg nem, akkor azért. És amennyiben mákunk van, ennyi lecke elég is lesz.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Kiscsillagom, megint gyúrsz a kitiltásodra. Most gyermekdeden fenyegetsz, nemde? Kiket etetsz meg Ruszlánoddal? A szent békemeneteseket? Vagy beeriszted a Millára? Fog örülni, sok pajtit talál majd. Talán normálisabb, mint te. Néha a természet korrigál.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Ja, és még annyit, hogy a tegnapi focimeccses húzását díjazom, tőle - az ismert stílusától - szokatlanul vagány dolog volt, és még véletlenül sem tartom véletlennek azt az összefutást Orbánnal. :o)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Még mindig nem értik..."

Sajnos igazad van!
A proteszt-prodzsektből sokunknak van már elege!
@Légifarkas:
Én amióta az eszemet tudom ezt a "még egy-két év és nemsokára jó lesz" dumát hallom.
El nem hiszem, de hallom a politikusoktól, sok naívkától.
Tudom, sokan elhiszik...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Boli, nektek, mindenkinek aki nem narancsos, most vagy soha alapon meg kell tanulni együttélni, együtt üvölteni és egy célért együtt dolgozni

egy fájdalmas ma a megosztás annyi éve után amit annak lógecialcsútbasznádiszarnak köszönhettek meg saját magatoknak

engem még senki sem osztott meg és sohasem fog

brühühühühühühü
@Légifarkas:

"A népnek a mai napig nem lehet "büntetlenül" igazat mondani, mert az sértődést okoz, meg elfordulást a könnyebb út irányába, ami nem baj, ha kicsit hamiskás, a lényeg, hogy megígérjék, egyszer jó lesz."

Igazad van.

Viszont erről az jutott eszembe: lehet, hogy Bajnai is "tesztelni" fog mindannyiunkat.
Nem is feltétlenül és kizárólag 23-án, hanem egyáltalán. Olyan csatába biztosan nem fog beszállni, ahol nem látja esélyét a sikernek, a kilábalás megvalósulásának.

"Skacok, nagy trutyi van, ezt meg ezt köll tenni. Nem tetszik? Akkor csá!"
Na mentem alukálni.
Még búcsúzóul beidézném valakinek a szavait...
"Konszolidált a gazdaság helyzete."
Varga Mihály, 2010. június 5.
Akkor most???
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Sokkal nagyobb nehézség, hogy ha csak korrekt technokrataként nyilvánul meg, az kevés lesz."

Szamomra, de azt gondolom, hogy a lakossag javaresze szamara is epp ez a legnagyobb erteke, hogy korrent technokrata. Vagyis nem akar hasbaakasztani mindenfele jobbos/balos hadovaval, hanem jo orvos modjara megmondja meltik szervunk beteg, mukodik nem megfeleloen. Mit lehet/kell ilyenkor tenni, es hogy hova fog vagni...

Ha azonban felveszi a partvezetoi szerepet, es attitudot, akkor sokat veszit(het) vele.

Epp ezert gondolom, hogy part alapitasaba, vagy eppen vezetesebe se kezd bele. Ha sikeresen viszi vegig a ciklust, akkor az eleg lehet szamara is es a partoknak, hogy mas valasztasi rendszer mellett, de vegul esetleg megegy ciklust adjanak neki, hiszen 4 ev igencsak keves lesz barmit is egyenesbe hozni. Vagy esetleg Koztarsasagi elnok lehet belole, es akkor 50-55 evesen ugy mehet nyugdijba, hogy eleg komoly elismertsege lehet, es kulonosebb konfrontaciok nelkul a lenyegesebb kozjogi funkciokat is kipipalta.

Ugyan mi tobbet akarhatna?
@Légifarkas: "Úgy van. Most őrlik be a tehetségtelen, sunyi, balfasz ellenzékeket, egyiket a másik után, tarvágás, lemosás, nevezze ki-ki, ahogy akarja.
És én ennek igazából örülök, mert az Orbán utáni időknek egyszerűen nem szabad ezekkel nekifutni."

Nagyon tetszik ez a meglátás!
@simple observer 1.0:

De, bizony komolyan gondolom. És kurvára unom már ennek a hányásig erőltetését. Abszolút nem csodálom, hogy Juhászban fölment a pumpa,mert ettől bennem is fölment. Szanyi kibaszott olcsón megúszta, ha velem ül szemben ennyivel nem távozik a stúdióból arra mérget vehetsz te is meg ő is. Tegye össze a két kezét, hogy Juhásznak se a beszélőkéje, se a tárgyi tudása nem olyan, mint az enyém.

1: Elég abból a mentalitásból, hogy a szegény szociknak meg Gyurcsánynak engedni kell. Ha a szaros kezüket nyújtogatják összefogásra akkor mosolyogni kell, ha a Szanyi féle összefogás paktumot akkor örvendezni kell, ha zászlóerdőt akarnak hozni a Milla tüntetésre akkor meg engedni kell.

Meg a büdöslófaszt kell.

Ez a tömeg nem miattuk megy oda. Ha nem képesek alkalmazkodni akkor lehet menni zászlós tüntetést játszani valahová máshova. Ha nem felelt meg a hallgatólagosan elfogadott kabát identitás, akkor lehet elhúzni a büdös picsába követelőzés helyett.

Van módja tüntetést is meg összefogást is gründolni magának olyat ami nekik megfelel. Hja, hogy nem kíváncsi rá senki, hogy a Gyurcsány tüntetésén is 1500-an vannak a hozzám hasonló gondolkodású százakkal, és nem többen? Akkor azokkal kell összefogni akik erre vevők. A többieket lesz aki megszólítsa helyettük.

Mellesleg ha Gyurcsánynak egy tüntető biodíszlet, akkor menjen a tüntetésére Kató mama Pápáról legközelebb.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: még ha csak elhinnék... Igénylik. Mint te Stefit: nem örülsz a jelenlétének, de amint nincs itt, hiányolod, annyira, hogy meg is idézed :-)
Ez az igény változik ám baromira nehezen: az embereknek először azt kellene megérteniük, miért kell lemondani róla. Bizalmi alapon hoznak olyan döntéseket, melyeket teljesítmény-alapon kellene; bizalmi alapon, hitből értékelnek, vagy mások utálata miatt tartanak ki a végletekig, elkerülve azt a kínos pillanatot, amikor önmaguknak kellene bevallaniuk: elkúrták. Az emberek többségének a fejében meg sem fordul, hogy nem csak a politikus kúrhatja el, hanem ők is, a politikusnak adott bizalommal. Ez nem változik meg, bátran merem mondani, tíz év alatt sem a szükséges mértékben, elegendően nagy létszámot érintően.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Ugyan már! Szerintem ez a kitűzött csodaváró nap a becsapás! Hogy majd akkor és ott zászlót bontunk, kéz a kézben, sugárzó arccal egy irányba menetelünk!

Hogy mondta a GYurcsánypatás? Lófaszt mama! Mert biza lesznek balhék, hajtépések,de mennyi: most 23-án pár ember beszélni fog és még az is lehet, hogy változnak majd ők is az idővel és jövő 23-án már némileg mást mondanak, mivel változni fog a világ is.

Most kedden az derül csak ki, hogy egy volt miniszterelnök nem húzott el a vérnyálba még tovább gazdagodni leszarva azt a szerencsétlenebb - és sokak által lenézett - sokaságot, aki nem teheti, hanem valamit felvállal. Őszintén remélem, felmérte ez mivel jár számára és bírni fogja a rá nehezedő szenyázást - mások ezt megemésztik (és az nem könnyű folyamat). És ezzel sok idő fog eltelni, de hogy kedden nem lesz merő egy gyönyör a Milla-tünti, az tuti. Utána se.

Ezt a Fairy Tale-es hangulatot nem kéne szerintem ennyire erőltetni. A csiribi-csiribá Bajnai beszél és egyből minden jó lesz.

Hogy mi legyen az irány, az Orvbűnön is múlik, mit ad elő a libsikre vérszomjas Ruszlánka nyálcsorgása-fogcsattogása közben. Behisztiztet nagyon kétmillió hívet -egymáson állnak majd a tágas Kossuth téren, ahogy szoktak - , vagy retirál, vagy... A jobbikos verzió meg nálam nem játszik, mert a Jobbik sima fiókvállalata a FideSSnek.index.hu/belfold/2012/10/17/magyar_elet_menete_vs._menet_a_bekeert/

Halálbüntivel - és csak azzal - kampányolni, az nem kóserság-babaság. Remélem, akkor a közelmúlt összes fehérmészárosát oda szánják.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Hány faiskolád van gleccserkék szemű? Úgy értem összesen. A nővéredét is beleszámolhatod, ha kurva kevés jönne ki.

Ilyet szólsz:
"Egyébként pedig teljesen nyilvánvaló, hogy az Európai Bizottság balliberális többsége, amely mögött köztudottan a globális pénzügyi háttérhatalom áll, ezekkel a kierőszakolt megszorításokkal akarják megbuktatni az Orbán-kormányt.

De ez nem fog sikerülni."

Persze hogy nem, bogaram. orbán akkorát fog perecelni csak úgy magától, hogy öröm lenne nézni, feltéve, ha nem lennék magyar. Te mégis mi a retkes faszt gondolsz, hogy ehhez van bármi köze is az EU-nak? Lófaszt. Az EU mindössze annyit tett, hogy nem igazán hitte el matolcsy álmodozását.
Minálunk, a kocsmában is gyakran megesik ez. Faszikám bemondja a piros ultit. Erre az első ellenfél ilyet röfög: van húszam. A másik meg (van nála egy piros felső meg egy király meg egy tízes) Van negyvenem, kontra ulti, parti. Persze faszikám makk hajtóval próbálkozik, de azért abból is 3-1-4 -ben ülnek, makk X, felső, alsó, IX a 2. ellenfélnél. Érted? Ilyenkor kurvára nem mondunk rekontrát. Kibaszott retkes gecifaszul nem. Kussolunk, mint szar a fűben, és csendben megbánjuk, hogy megszülettünk, vagy legalábbis azt, hogy ezt most bemondtuk. Az a baj ezekkel a gyerekekkel, - meg természetesen veled is - hogy egyáltalán nem is próbáltatok 4 sörrel a buksiban helytállni egy magára valamit is adó ultitársaságban. A költségvetés elkészítése azután szinte már gyerekjáték, hidd el.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: hm...
Bajnai nem jelentheti be a saját pártját, mert akkor a Millások a helyszínen tekerik ki a nyakát, amiért ugródeszkát csinált belőlük.
Nem jelentheti be, hogy a Milla élére áll, mert baromira nincsenek egy szinten, semmiféle tekintetben.
Ennyire számítsatok, és akkor nem érhet nagy meglepetés:
"Skacok, nagy trutyi van, ezt meg ezt köll tenni. Ha kérdés van, segítünk. Csá!"
@simple observer 1.0:

"Ha azonban felveszi a partvezetoi szerepet, es attitudot, akkor sokat veszit(het) vele."

Nézd, nekem teljesen megfelelne Bajnai részéről a korrekt technokrata hozzáállás.
Én nem vágyom cirkuszra.

De a politikusi terepen bizonyos határig mégiscsak alkalmazkodni kell a játékszabályokhoz, erre utaltam.
Az biztos, hogy nehéz ezt úgy megvalósítani, hogy közben ne váljon a többséghez hasonló pojácává vagy hiteltelen demagóggá.

Hogy egy aktuális és kézenfekvő példát hozzak: az USA-ban az elnökválasztási összecsapási műsorok Obama és Romney között. Politikai profik mindketten.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

"Szerintem azok sosem értik meg, hogy nem ŐK kellenek, hanem EZEK nem!
Amilyen hülyék, abban bíznak, hogy narancsbolsi mintára protest szavazással nyerhetnek, pl. ha kicsinálják a megjelenő más pártokat, szervezeteket és egyedül tudnak megjelenni Piktorék ellen. Még mindig nem értik... "

Akar meg sikerulhetne is, csakhogy ezen partoknak mar egyuttesen tul nagy a reszesedesuk a szavazokbol, igy elegge kis esllyel probalhatjak meg. Masreszt mostmar valoban annyira bizalmatlanok lettek az emberek a partok iranyaban, hogy mar a populista maszlagot sem eszik meg akarkitol... ;)
@shinichi:

Lehetne. De megmondom őszintén vannak fenntartásaim a tapasztaltak alapján. Márciusban is volt jelentkező elég, aztán a végén báránnyal voltunk ketten. Úgy meg elég hülyén néz ki felmolinózva kivonulni.

De, ha vagyunk rá tényleg elegen, meg lehet oldani.
@Légifarkas: 23:55
javareszt en is igy gondolom.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"Skacok, nagy trutyi van, ezt meg ezt köll tenni. Nem tetszik? Akkor csá!"

Ha igy lenne, akkor senkinek egy rossz szava sem lehetne ra.
Am remelem, hogy a tesztnel mar elorebb tartunk. Ebbe az utkozetbe ugyanis bele KELL alni. Ha nem teszi, akkor onnantol en is puhapocsnek fogom tartani...
@Légifarkas:

"Ez az igény változik ám baromira nehezen: az embereknek először azt kellene megérteniük, miért kell lemondani róla. Bizalmi alapon hoznak olyan döntéseket, melyeket teljesítmény-alapon kellene; bizalmi alapon, hitből értékelnek, vagy mások utálata miatt tartanak ki a végletekig, elkerülve azt a kínos pillanatot, amikor önmaguknak kellene bevallaniuk: elkúrták. Az emberek többségének a fejében meg sem fordul, hogy nem csak a politikus kúrhatja el, hanem ők is, a politikusnak adott bizalommal. Ez nem változik meg, bátran merem mondani, tíz év alatt sem a szükséges mértékben, elegendően nagy létszámot érintően. "

Tökéletesen fogalmaztad meg!
Szkeptikus vagyok én is a közeljövőt illetően, mert a többség még mindig a szimpla parasztvakításra vevő.
De a reményhal...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez a liba a te felelősséged, te idézgetted elő, te csacsogtál vele, én meg untam minden estémet a nyomai takarításával tölteni.

Szenvedj :-D :-D

Nem csak a trollt kell nevelni, úgy látom a barátokat is :-D
@Légifarkas:

"Bajnai nem jelentheti be a saját pártját, mert akkor a Millások a helyszínen tekerik ki a nyakát, amiért ugródeszkát csinált belőlük.
Nem jelentheti be, hogy a Milla élére áll, mert baromira nincsenek egy szinten, semmiféle tekintetben."

Igaz.
Újfent naivitásomról és politikai érzékem teljes hiányáról tettem meggyőző tanúbizonyságot. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: És igaza van. Ne legyen már minden az Orvbűn territóriuma, amúgy BG sose titkolta, hogy kapust játszik valamilyen kiscsapatban rendszeresen, Sőt volt is egy elég csúnya balesete. Elgáncsolták, vagy felrúgták, szóval hír volt belőle.

Ezek olyan kis apró metakommunikációs jelek, amiket jobban fog a zistenadta nép, mint ötven gazdasági teóriát. Ez van, rómaiak panem et circense nem volt véletlen.

Na most a lekisdobosozott megmutatta, hogy a haboskakaótól kicsit odébb van, be mer Orvbűn elé tottyani a dísztribűnre, sazrik rá, hogy az a Főnök homokozója. Sőt érdekli a Meccs, ergo nem hazafiatlan, hisz ott tapsikol a góloknak, stb. Ez a kampányrizsa, hogy ő a tudjukkik nemzetidegen puhapöcs kis fityfirittye, lassan kihúzható. Habony törheti buksiját.
@rodeo36: Angyalom, akkor hány példányban nyomnád??? :-DDD
@Fabius: Én sajna beteg lettem. Remélem, most nem csap le rám semmi aljas vírus. De hol a Sipi?
@s: Akkor felkérlek pénzügyérnek ezúttal! :-DDD
@a szív fészkei:

Pontosan ilyenféle rafinált húzásokra gondoltam fentebb, amikor azt írtam, hogy a technokrata attitűdnél többre van szüksége, és hogy a politikusi pályán alkalmazkodni kell bizonyos határig a játékszabályokhoz.
@a szív fészkei:

Sipi összekapott báránnyal, én azóta nem láttam.
@Fabius: Na tessék. Mi a francon? Na ezt mondom, ilyen lesz nagyban is.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Amúgy Orvbűn feje nagyon jól mutatta, hogy ez veri ki nála a biztit a legjobban! :-DDD Már megérte ezt látni!
@a szív fészkei:

Sipi olyat engedett meg magának amit nem kellett volna. Bárány meg helyretette.
@a szív fészkei:

Igaza is volt!
Há' hogy mer ott megjelenni?
És ha már, akkor mér' nem ment neki gazsulálni??
Ez a pofátlannya még csak kezet sem fogott vele!
VELE!
A Kárpátok Vezénylótábornokával!!
Értitek ezt, híveiim!!!???
Szencségtörés!!!!

:o)
@a szív fészkei: egy és osztatlanban

brühühühühühü

aranyos vagy ahogy félremagyarázod

a megnemoszthatóság azt jelenti, hogy nem ettem meg a kefét, önmagam maradtam és nem bántam meg...a magyar mint őszi hullott falevél a szélben
@Fabius:

Én szívesen részt vennék egy ilyen általad szervezett városi összejövetelen. Ne értsd félre, nem akarok én semmit tőled, csak kíváncsi vagyok rád, ennyi. Egyszer egy kedves ismerősöm hozott nekem Pestről KFC-csirkét, ami nagyon ízlett. Elismerem, vannak jó dolgok Pesten is.
@Fabius: Nem emlékszem már, de hát elég forrófejű.@rodeo36: jóvanna! :-DDD@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Képeket is csinálnál a Kumin-albumba? :-)) Tényleg Pesten a legjobb dolog a KFC-csirke. Itt élek hatvanadik éve,és még nem ettem. Megyek holnap a Dunának.
@Stefánia kisasszony ►gleccserkék szemű parasztlány: Ide-oda fogsz rohangászni a szegény kutyuddal? Vagy a kutyu számára vacsoraidőben jössz a Millára?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Hehehe: hvg.hu/sport/20121017_Orban_magyar_torok_meccsrol "Orbán: "elfajzás a VIP-páholyban meccset nézni"
2012. október 17., szerda, 21:27
Szerző: hvg.hu

Szíve szerint a szurkolókkal együtt nézné a meccseket Orbán Viktor - többek között ez derül ki abból az interjúból, amelyet a kormányfő a magyar-török selejtező meccs idején adott a Blikk TV-nek."

Óriási,nem??? Elvették a homokozóját, sőt megszentségtelenítették. Már nem is kell, brühühühü.
@Fabius:
"1: Elég abból a mentalitásból, hogy a szegény szociknak meg Gyurcsánynak engedni kell. Ha a szaros kezüket nyújtogatják összefogásra akkor mosolyogni kell, ha a Szanyi féle összefogás paktumot akkor örvendezni kell, ha zászlóerdőt akarnak hozni a Milla tüntetésre akkor meg engedni kell.

Meg a büdöslófaszt kell."

Semmi gond, tukeppen hozod a vart erzelmi toltetet.
Az mar meg sem lep, hogy nem arra reagaltal, amirol irtam. Ugyanis amiota ide irkalok, vegig azt irtam, hogy a helyzet fogja az LMP-t (korabbi nagy kedvenc), illetve a Millat (mostani nagy kedvenc) rakenyszeriteni, hogy kiegyezzenek a szocikkal. Persze lehet fennhangon verni az asztalt, de abbol csak ket eredmeny szarmazhat:

1. Marad a Fidesz. Ilyenkor azert sejtheto, hogy a legnagyobb ellenzeki part, illetve a part epiteset is megsporolo politikai mozgalom kozul melyik fogja a kialakulo kommunikacios csatat (ti. ki a hibas Orban hatalmon maradasaert) megnyerni.

2. Ezek a boszen odamondogato partok (LMP)/mozgalmak(Milla,4K!) vegul megicsak megertik, hogy az Orbanvaltashoz ELKERULHETETLEN a szocikkal, es igen magaval az ordoggel, Gyurcsannyal is valamilyen szintu kiegyezes. De mire ez leesik nekik, akkorra joval nagyobb arat kell fizetniuk ezert. Mai aron az LMP Schifferrel talan meguszhatja, nyilvan honapok mulva ez a tarifa is emelkedni fog.

"Ez a tömeg nem miattuk megy oda. Ha nem képesek alkalmazkodni akkor lehet menni zászlós tüntetést játszani valahová máshova. Ha nem felelt meg a hallgatólagosan elfogadott kabát identitás, akkor lehet elhúzni a büdös picsába követelőzés helyett."

Megint ugyanott vagyunk. Hiszen akik a tuntetesre mennek ugyanugy nem feltetlenul a Milla miatt mennek oda, hanem mert egyetlen helyre kellene mennie az embereknek, hogy minel nagyobb tomeg legyenek. Hogy ezt most tevesen a Milla ugy gondolja, vagy szeretne feltuntetni, hogy ez az o erdeme, az az egyik veszte is lesz.

A kabat. Te erolteted ezt, de csak nem ertetted meg amit irtam. Hiszen attol, hogy az egyes partok tagjain partra jellemzo egyenkabat van, akkor mi a KULONBSEG a kabatos, es a zaszlos-molinos verzio kozott. Megsugom: SEMMI. A parthovatarozast ugyanugy lathatoan jeleniti meg mindket verzio. Marpedig, ha jol ertem, es jol ertem, akkor a fo szempont eppen az, hogy azzal ne sertsek nemely tuntetok erzeset, hogy esetleg szoci, vagy DK szimpatizans allampolgar is kilatogat (sot kerkedik ilyeten voltaval) az esemenyre.

"Van módja tüntetést is meg összefogást is gründolni magának olyat ami nekik megfelel. Hja, hogy nem kíváncsi rá senki, hogy a Gyurcsány tüntetésén is 1500-an vannak a hozzám hasonló gondolkodású százakkal, és nem többen?

Persze lehet itt fennhejazoan osztani az eszt, de nekem epp azert mert van ver a pucajaban, es nem akar masok moge bujni, illetve, hogy egy nem feltetlenul ra (Milla) kivancsi kozonseget nem akar kisajatitani, hanem egyenesen megszolitja a valasztokat, nos ez szamomra pozitiv uzenet.
Es elmennek, amennyien kivancsiak ra.
Csak mellesleg, mert azert ilyen is volt:
index.hu/belfold/2012/03/15/lmp_marcius_15

"Akkor azokkal kell összefogni akik erre vevők. A többieket lesz aki megszólítsa helyettük. "

Igy van, azokkal lehet csak osszefogni akik belatjak annak szuksegszeruseget. A tobbiek megszolitasaban meg azert olyan nagyon nem biznek. Ugye volt mar ott a 3. polusnak, meg a vilagnak is, a kozepe az LMP. Most ugy tunik, hogy a Milla jelentkezik be erre a szerepre.
De az a franya 3. polus csak nem akar maganak partot talalni....

"Mellesleg ha Gyurcsánynak egy tüntető biodíszlet, akkor menjen a tüntetésére Kató mama Pápáról legközelebb."

Egyszer mar leirtam, de megegyszer, hatha most ertheto lesz a szamodra is.
Ha valaki elmegy a DK tuntetesere, vagy akar az LMP barmely esemenyere, az nem biodiszlet, merthogy aki odamegy, az pontosan tudja, hogy az egyes partok, illetve szemelyek miatt megy.
Jelen esetben azonban, es ez mar tisztan latszik, a Milla megprobalja lenyulni a show-t. Vagyis mikozben sokan megszokasbol, sokan pedig azert mert nincs mas esemeny, ahol a nagy tomeggel erot mutatva uzenhetnenek a kormanynak, a Milla szervezte rendezvenyre elmennek olyanok is, sot szerintem javareszt olyanok, akik a Millaban nem feltetlenul latnak lehetoseget, nagy jovot. Vagyis a Milla az ilyen-olyan okbol megjeleno emberek alkotta tomeget akarjak felmutatni sajat ereje, fontossaga, es pozicioja novelesere. Magyarul rengeteg embert KIHASZNALNAK. ES igen, ezaltal sokakat biodiszletkent hasznalnak.

Ha elore, es korrektul megmondanak, hogy ez a Milla politikai tuntetese, es az emberek tudnak, hogy azzal, hogy elmennek az altaluk szervezett rendezvenyre a Milla velemenye, gondolatai, programja(?) mellett allnak ki, akkor NEM, nem lenenek biodiszlet. Am sajnos a Milla most kavar, es megprobalja kihasznalni a tomeget...

Ugyanakkor revidealom korabbi velemenyemet; vagyis TE valoban nem leszel biodiszlet. Mint a reakciodbol kiderult, TE a Milla miatt mesz ki, vagyis a mostani magyarazatom alapjan kiestel a biodiszletseg kategoriajabol.
@simple observer 1.0: "a Milla megprobalja lenyulni a show-t. "

Doooojngg.

Eddig úgy tudtam, hogy a show-t a Milla szervezi és rendezi.

Hogy is van ez?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

"Az biztos, hogy nehéz ezt úgy megvalósítani, hogy közben ne váljon a többséghez hasonló pojácává vagy hiteltelen demagóggá."

Erre valok a partok, es azok tagjai. Azok meg raadasul szivesen vegzik el az ilyen "piszkosmunkat". A szavazok egy jelentos hanyada mar igy is megszolittatott. A maradek egyreszt nem homogen egy blokkban megragadhato massza, masreszt kevesen is lennenk ahhoz, hogy a Fidesz/Jobbik/MSZP/DK elleneben gyozni lehessen veluk.

"Hogy egy aktuális és kézenfekvő példát hozzak: az USA-ban az elnökválasztási összecsapási műsorok Obama és Romney között. Politikai profik mindketten. "

Ez igaz, de az amerikai szisztema meglehetosen mas, mint akar a magyar. Ott pl. egy tv vitaal is megtamogatva tudta Romney alaposan atrendezni a terkepet. 10 nap alatt 6% hozva Obaman megforditani az allast. En nem gondolnam, hogy ez olyan jo dolog.
De attol meg kivancsi vagyok a hajnali vitanak milyen kovetkezmenyei lesznek. Jo kis parbaj volt amugy. ;)
@a szív fészkei:
"Fazil Say a kritikus hangú írások mellett ki is figurázta az iszlám híveit, véleménye nemzetközi visszhang váltott ki."

Nem lepodnek meg, ha veletlenul o is kapna egy golyot a fejebe, mint minap az aaz afgan kislany...
Sajnos sokukkal nem lehet mit kezdeni, ha a vallasrol van szo. Gyakorlatilag azzal a majd' 700 evvel vannak lemardva, amennyivel kesobb lepett szinre Mohamed.
@simple observer 1.0:

"Milla megprobalja lenyulni a show-t."

Melyik sót? A sajátját? :-D :-D

Tarifa? Miről beszelsz ember? Tarifa? A szocik meg az agitátorok fognak nekem meg a tőlük behányóknak tarifát szabni? Hol éltek ti basszátok meg? A holdon? Szabok én nektek olyan tarifát, hogy a fal adja a másikat. Kommunikációs csatát akartok? Megkapjátok.

A helyzet az, hogy összevissza fostátok magatokat Bajnai megjelenésétől a Millán. Ha rajtam múlik ez így is fog maradni.
@épészmérnök:
"Doooojngg.

Eddig úgy tudtam, hogy a show-t a Milla szervezi és rendezi.

Hogy is van ez? "

A show-t valoban a Milla rendezi, mint egy esemenyt, ahol azok akiknek ugymond "nem tetszik a rendszer", ezt kinyilvanithatjak. csakhogy az seholsem hangzott el, hogy ez a Milla sajat part-nagygyulese lenne, mikozben a Milla eppen erre akarja felhasznalni, es ezzel akarja az MSZP-t es DK-t sakkban tartani, hogy ne'csak nalam mennyien vannak a tuntetesen, nalad meg senki!

Amugy ebbol eleg sok mindennel egyet tudok erteni, meg ha sok mindent vitatnek is, de erdekes alap lehetne egy vitahoz, egyezkedeshez:

nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/10/17/se_veluk_se_nelkuluk_a_szoci-dilemma
@simple observer 1.0: "a Milla szervezte rendezvenyre elmennek olyanok is, sot szerintem javareszt olyanok, akik a Millaban nem feltetlenul latnak lehetoseget, nagy jovot."

A pártok, elsősorban a maszop és a fidesz közös, nagy bűne, hogy a kilencvenes években, nyugati hátszéllel kibontakozó, majd magára hagyott civil szférát lenyomta a víz alá, és a civil szféra fenntartására szánt pénzt a saját szatellitjeinek pumpálta át.

Amiközben a fidesz teljesen tisztában van a civil szféra jelentőségével, annyira, hogy fake civil mozgalmakat is szervez, ezenközben a szocialisták - jó kommunista hagyományt követve - ma sem fogják fel a civil szféra jelentőségét. Ezért tudsz te ilyen csacskaságokat írni. No meg azért, mert nem a saját fejeddel gondolkodsz, hanem a pártcsinovnyikokéval.

Szorri.
@simple observer 1.0: "a Milla sajat part-nagygyulese"

No ez már nem is tudom, micsoda.

Szalmabáb-érvelés, és még akkor finom voltam.

Mióta párt a Milla? És miért kellene a civileknek pártként viselkedni és működni? Nem, és nem, és nem fogod fel, hogy a civil szférának van saját autonómiája, és hogy baromi nagy szükség van rá.
@épészmérnök:

Hagyd, ő azt fogja föl, hogy a civil szféra ha nem tűri, hogy a nyakába lihegjenek és a szaros kezükkel összefogdossák, akkor szabnak neki tarifát. Mert majd úgy menni fog.

Ekkora bullshit csak a szocialistákból eshet ki :-D :-D
@Fabius:
""Milla megprobalja lenyulni a show-t."

Melyik sót? A sajátját? :-D :-D "

Latod pont errol van szo! Ugyanis sokan oda nem azert mennek, mert ezt a MILLA rendezi. Hanem azert, mert valaki EGYALTALAN rendezett anno egy ilyet. Most vajon miert nem ugy hirdeti a Milla, hogy a megjelenes az o politikajukkal valo egyetertes jele???

"Tarifa? Miről beszelsz ember? Tarifa? A szocik meg az agitátorok fognak nekem meg a tőlük behányóknak tarifát szabni? Hol éltek ti basszátok meg? A holdon? Szabok én nektek olyan tarifát, hogy a fal adja a másikat. "

Nezd engem legkevesbbe sem erdekel, hogy te kirol mit gondolsz. Igy az sem, hogy rolam mit. Maximum kitiltasz. En, mar parszor leirtam, a nickem alapjan csak megfigyelem az esemenyeket, es azok alapjan probalok kovetkeztetni.

En nem szabok neked semmilyen tarifat. Ellenben az MSZP fog. Es minel kesobb esik le neked es a hozzad hasonloknak, annal jobban fog fajni, amikor meg fog tortenni. Mert elore szolok, hogy meg fog tortenni.

"Kommunikációs csatát akartok? Megkapjátok."

Nem ismerek szamokat az oldaladdal kapcsolatban, de tul rosszak nem lehetnek. Es igen, hozzaszolasaim javareszet ideirtam, mert ez a kozosseg volt a legszimpatikusabb. A posztok viccesek, aktualisak. Ha szavaznek a goldenblogra, akkor valoszinuleg teged szavaznalak, bar olvasgatok meg jopar blogot. Kulon pozitivum sziv lapszemleje. DE!

Azert talan le kene a foldre szallni! Nekem a blogot egy csaladtagom mutatta ugy 2 eve, azota napi latogato vagyok, es egy ideje hozza is szolok dolgokhoz. A csaladtag oregmotoros szoci, aki sajnalja, hogy te LMP szimpatizans vagy, de attol meg a DK-ra szavaz.
Nem tudom mekkora a hatasod, de engem sem tudtal LMP-szavazova tenni. Rendben van, hogy napi szinten hozod a szoci-, es GYurcsany undorodat, de attol meg a zoldeknek nem toboroztal olyan hude nagy tomeget.
A doglott oroszlanba (MSZP, DK) rugni meg nem akkora nagy etwas.

En nem valamelyik part utasitasara vagyok itt, hanem mert ugy gondolom, itt erdemes kifejtenem a velemenyem. Nem agitalok, mert az en velemenyem nyilvan kisebb sullyal esik latba, mint a blog tulajae, ami rendben is van. Ritkan van, hogy ilyen sokat irok, mint ma. Van, ogy napokig egyaltalan nem, vagy alig irok valamit. Es volt nem reg, hogy ugy egy honapig egyaltalan nem szoltam hozza semmihez. Pedig akkor is volt am szo szocikrol, meg Gyurcsanyrol. Tehat VELEM te nem fogsz kommunikacios csatat vivni, merthogy ilyesmirol szo sincs. Te maximum a szocik es a DK agitprop reszlegevel csatazhatsz, de velem nem. Hogy aztan egy ilyen csatabol ki, es milyen szempontok alapjan kerul ki gyoztesen kevesse erdekel...

"A helyzet az, hogy összevissza fostátok magatokat Bajnai megjelenésétől a Millán."

A baj az, hogy megint felre ertettel valamit. En szemely szerint nem fostam magam ossze tole. SOT!
Ugyanis szerintem Bajnai nem a Milla elere akar allni, es az osszefogasrol fog beszelni. Ha nem, maris lezarta politikai karrierjet. Ha pedig igen, es eppen ezert szolok en is a tuntetesen valo reszvetel mellett, akkor bizony nincs mitol tartanom. Ertem, en hogy a Milla most az uj szerelmed, az LMP-s csalodas utan, de kerlek ne vetits ki ram olyan dolgokat, amirol szo sincs, merthogy en nem bantom oket, csupan azt irom le amit latok.

"Ha rajtam múlik ez így is fog maradni. "

Rendben, akkor tovabbra is tiszta marad a gatyam. Ez is fontos info azert.
@épészmérnök:
"Szorri."

Nincs semmi gond. Ertem en, hogy rosszul esik, ha valaki nem egyetertoen szol hozza, igy aztan nem csinalok az engem ert kritikakbol nagy problemat magamnak. A minap egy napon lettem buzi szoci Fabiusnak hala, de regi, kornyezetem altal tudottan szadesz szavazokent hozza vagyok szokva az ilyesmihez.

A gond az erveleseddel csupan annyi, hogy nem civil szervezetrol beszelunk mar nehany napja. Ugyanis a Milla, milyen erdekes, hogy pont a tuntetes elottre idozitve, POLITIKAI MOZGALOMMA alakult.

Bizonyara te is ertesultel mar rola:
http://hvg.hu/itthon/20121011_Index_Politikai_mozgalom_lett_a_Milla

Vagyis a tuntetest nem egy civil szervezet szervezi, hanem egy, a politika fele orientalodo tarsasag. Amelyrol (programjarol) azon tul, hogy beprobaljak a nagy barba-trukkot a tuntetes korul, es hogy MSZP-vel es GYurcsannyal NEM, nem sokat tudni.

A civil mozgalmakrol, es tarsadalmakrol egyebkent egyetertunk, es nekem semmi gondom veluk. Sot en is szuksegesnek latnam sokkal tobb, valoban civil - barmely parttol fuggetlen - szervezet megjeleneset.
@Fabius: az az érdekes, hogy a civil szféra negligálása kommunista hagyomány. A 2. vh után a kommunisták kicsinálták a komplett szocdem munkásmozgalmat, amely nem csak szakszervezetekből állt (azoknak a kiherélése főleg gyalázatos tett volt), hanem rengeteg civil szervezetből. A munkásságnak autonóm kultúrája volt, erről írt egyszer egy megrendítő gyászbeszédet TGM. Ebbe a kultúrába belefértek, a testedző egyletek, a természetjáró egyesületek, bélyegyűjtők, kórusok és munkásírók. Saját maguk építettek munkásotthonokat, és hátizsákban hordták fel a hegytetőkre a téglát, a menedékházak építéséhez.

Ezt mind agyoncsapták a kommunisták, mert mindent és mindenkit ellenőrzésük alatt akartak tartani.

És ez a szemlélet továbbél a mostani szocikban, akiknek már fogalmuk sincs arról, miért kell lenézniük a civileket...
@Fabius:
"Ekkora bullshit csak a szocialistákból eshet ki :-D :-D "

Es a buzi hol marad?
@simple observer 1.0: "A doglott oroszlanba (MSZP, DK) rugni meg nem akkora nagy etwas"

Csak úgy megkérdezném, hogy szoktál-e átlagemberekkel beszélgetni? Hétköznapi, noname, a rendszerben örökké láthatatlan melósokkal, munkanélküliekkel, betegekkel stb.? Én igen, amikor csak tehetem. És abból az jön le, hogy nem Fabius fog a legnagyobbat rúgni ezekbe a döglött lovakba, hanem a nép - mert elege van belőlük. Az átlagembernek kábé tökmindegy, ki ül a trónon, csak legyen fizu meg szervezettség rendesen, de ebben nem remekelt egyik sem. Óriási tévedésnek tartom azt a kiindulópontot, miszerint az ország gazdasági helyzete, kapcsolati rendszere, vagy akár a jövőképe rendszeres beszélgetőtéma lenne a köznép köreiben: szó sincs erről, a kérdezettek fele azt sem tudta, mit kérdezek. Voltak páran, akik a módszerváltás után, fiatalon, lelkesen, még követték az eseményeket, de mostanra megunták, és "mind egykutya" legyintéssel beálltak a passzív 50% közé, közéleti érdeklődésük úgyszólván nincs.
Fog még itt az MSZP is izzadni, mikor a hajrában ezektől az emberektől az jön vissza: oszt'temegkiafaszomvagy, haggyábékén.
Fogjátok már fel végre, hogy van egy csomó létminimumos, vagy ahhoz közeli választójogú ebben az országban, akinek nulla, kicsit pontosabban 0.0 információértékkel bír az a kijelentés, hogy "na de akkor Orbán marad". Hiszen tudják, saját bőrükön tapasztalják tizensok éve: egykutyák.
@épészmérnök:
"az az érdekes, hogy a civil szféra negligálása kommunista hagyomány."

Na vegre valami ujdonsag! KOMCSI eddig meg nem voltam...
@simple observer 1.0:

Két dolgot biztosra vehettek te is meg az MSZP is:

1: Se nekem, se a civil szférának semmilyen tarifát szabni nem fogtok. Nem az a kérdés ez nekem mikor esik le, hanem hogy a szociknak mikor fog.

2: A civil szférával szemben megvívandó bármilyen kommunikációs csata bukásra van ítélve. Választó vs párt? Röhögtetsz? Párt nem nyerhet, a választónak meg nincs mit vesztenie már. Cserébe fejből vágom az összes stiklit szanyikapitány minden faszságától Mesterházy Attila tanácsadócéges bizniszéig. Éppen ezért veszett fejsze nyele a felelősséget a civilekre rátolni. De aki harcot akar, tőlem megkapja.

Ezen kívül sose akartam senkit "elempéssé" tenni, magamat sem. Veled ellentétben soha nem hangoztattam, hogy kár kritizálni és változásra bírni a vezetésüket, ahogy te azt sulykolod a szoci mamutokkal kapcsolatban nap nap után. Sőt, általában én voltam az első akitől a napi sallert megkapták, ha kellett. Ilyet tőled a szocikkal kapcsolatban nem láttunk. Persze, elhiszem én, hogy nincs közöd hozzájuk, de szólok: megnyilvánulásaid alapján nem ez látszik.
@simple observer 1.0: A Milla továbbra sem lesz párt, hanem úgynevezett SINGLE ISSUE szervezet.

"Az alapító nyilatkozat szerint az egyesület célja a demokratikus jogállami keretek helyreállítása és az állampolgári tudatosság erősítése."

"Párttá ugyanis nem alakul a szervezet, önállóan nem is száll be a választási versenybe. Az viszont elképzelhető, hogy egy leendő választási pártnak vagy szövetségnek a Milla is része lesz - az új választási törvény ugyanis éppen ilyen szövetségek megkötésére kényszeríti az ellenzéki erőket Juhász szerint."

Ez szerintem messze nem ugyanaz, mint egy párt. A Milla nyilvánvalóan platformot nyújt a formálódó összefogásnak, katalizátor, a pártokat elutasítókat vonzza.

Ami az LMP-t illeti, nem kellene még eltemetni . Ha a naív anarchisták kerülnek többségbe, akkor igen. De ha mégis a realisták, akkor más a helyzet. Sőt, mi több, akár egy naív anarchista is az agyához kaphat. Majd meglátjuk.
@simple observer 1.0:

Hupsz, még valami:

El kéne tudni dönteni, hogy akkor a szoci-dk tábor most tarifaosztó, vagy szánalomra méltó döglött oroszlán.

A kettő kizárja egymást ugyanis.
@simple observer 1.0: komcsi nem voltál, de azon a Magyarországon szocializálódtál, ahol minimum kirúgás, és rendőri felügyelet járt annak, aki civilkedni akart valamit.

A hetvenes évekig egyáltalán nem voltak civil szervezetek. A Magyar Madártani Egyesület valami felsőbb közbenjárásra kapott engedélyt megalakulhatni 72-ben. Ők voltak, hogy úgy mondjam stílszerűen, az első fecskék.

A rendszerváltás környékén volt nagy nekibuzdulás, a kilencvenes években külföldi alapítványok képzéseket tartottak, projekteket finanszíroztak, a holland kormány pedig még működési költségre is adott kezdő szervezeteknek, pályázati alapon.

A többség azonban nem vett ebben részt. A lendület pedig elhalt, mert a maszopnak volt a fidesszel egy titkos megállapodása, kéz kezet mos alapon egymás fake civiljeit kistafírozták, függetlenül attól, melyikük volt éppen kormányon.

2000-re a külföldi alapítványok azt mondták, hogy Kelet-Európában már eléggé megerősödött a civil társadalom, és szépen továbbmentek kelet felé. A magyar civil szféra pedig megzuhant.

Lényeg a lényeg: a magyarok számára olyanok a civilek, mint a paraszt bácsinak az állatkertben a zsiráf: ilyen állat pedig nincs!
@épészmérnök:

A röhej az egészben, hogy a fejétől büdös ez a hal is. Mondok példát:

Itt Zuglóban elég erős a civilkontroll, több csoport is odafigyel az eseményekre, hatása és eredménye is van Papcsákkal szemben. Sőt, balhé és mutogatás nélküli közös tüntetésünk is volt. LMP-vel, DK-val, szocikkal, Szolidaritással, Tiszta Kezekkel, még a Jobbikot is addig baszogattam amíg kijöttek. Tudod mi kellett ehhez elsősorban? - már a közös célban megegyezésen túl - Az, hogy a helyi szoci vezér Tóth Csabát a sajátjai hátrébb húzzák. Mert vele nem akar közösködni senki. Nem a pártja volt az akadály, hanem a személy. A belátás pillanatától viszont működött a dolog.

Addig kell(ene) eljutni valahogy, hogy az ilyen személyeket akik kerékkötői az együttműködésnek negligálja mindenkinek a saját pártja.
@Légifarkas:
Az elso reszt tekintve igazad van, bar nemi kiegeszitest. A multkoriban pl. melos ugykodott a lakasban, es finoman kedett bele a maiak gyalulasaba. De minthogy jopar dolog szerintem osszefuggeseiben nem ugy van, ahogy o eloadta, meg en vedekezhettem, mintha Fidesz szimpatizans lennek. Persze nem allitom, hogy a szocik most fonixkent tamadnak fel es uj erore kapva latarolnak a szavazokeruleteket.

"Fog még itt az MSZP is izzadni, mikor a hajrában ezektől az emberektől az jön vissza: oszt'temegkiafaszomvagy, haggyábékén."

Nos nyilvan a szociknak lesz eleg gondjuk, ha netalan egyedul kell nekivagniuk a valasztasnak, de tapasztalataim alapjan a gondjuk nem az lesz, amit te irsz. A szocik gondja ugyanis az elutasitottsaguk, hogy sikerult roluk sokkal rosszabb kepet kialakitani, mint amilyet a jelenlegi Fidesszel osszehasonlitva megerdemelnenek. De minthogy rajuk a Fidesz, es mindenki mas kozos erovel hosszu eveken at tarto munkaval sutotte a belyeget, igy a lakossag javaresze ezert gondolkodik meg el ha a ket nagy part kozott kell valasztania. Azert irom a ket nnagyobbat, mert latszik, hogy sem az LMP, sem a DK nem lesz olyan meretu, hogy jelentos modon szoljon bele a politikai alkukba, tortenesekbe. Es ebbol a szempontbol bar legutobbi kutatasi eredmeny szerint az elutasitottsagot tekintve a szocik mar a Fidesz elott jarnak, vagyis akik semmikeppen nem szavaznanak rajuk, az a Fidesz eseten nagyobb reteg, de ebbol sokat meg nem tudnak profitalni. Ugyanakkor az ido nekik dolgozik.

hvg.hu/itthon/20121011_bizonytalan_szavazok_valasztasok

Es ha figyelembe vesszuk, hogy a szoci oldalon egyre tobben emlegetik a balos nyitast, vagyis hogy terjenek "vissza" szocialista gyokereikhez, akkor bizony ez eleg komoly vonzo ero lehet sokak szamara, hiszen Fabius is es sokan sok helyen irtak mar le, hogy mennyi mindent kaptak emberek a szocik alatt. Kulonosen a 2002-2006 kozotti ciklusban, de kesobb Gyurcsany idejen is sok juttatast tartott meg a szocialista part. Azokhoz kepest a mai helyzetben sokan joggal hihetik el, ha a szocik ilyen jelszavakkal igyekeznek szavazatokat gyujteni.

"Fogjátok már fel végre, hogy van egy csomó létminimumos, vagy ahhoz közeli választójogú ebben az országban, akinek nulla, kicsit pontosabban 0.0 információértékkel bír az a kijelentés, hogy "na de akkor Orbán marad."

Ilyen is van, sot olyan is aki Gyurcsany idejen gondolta, hogy Orban a minielnok, vagy eppen most, hogy GYurcsany a fonok. De nyilvan a szoci kampanynak nem is az lenne a jelszava (bar nyilvan az is), hogy Orban marad, hanem az, hogy a jelenlegi allapotok maradnak, ha nem rajuk szavaz az ismeretekkel nem rendelkezo. Es ennek bizony lehet ereje, hiszen mar most is igaz a "rosszabbul elunk mint 4 eve" szlogen. De meg ha kihagyjuk belole a vilagvalsagot, es a szocik sarat, akkor is igaz lesz 2014-ben is.

"Hiszen tudják, saját bőrükön tapasztalják tizensok éve: egykutyák."

Nem egeszen, de ha most a fentiek utan elekzdenem sorolni, hogy miert is nem, akkor ugye maradok a szoci/komcsi, allitasomat pedig ugysem tudnam hitelesen alatamasztani.
De azert csak egyet. A 100 naposok. Ami alaposan odatett az allamadossagnak, de ha mar valamivel tonkre kell vagni a gazdasagok, es az egyensulyt akkor a lakossag nyilvan egy olyan megoldast favorizal, mint a mait az egykulcsos sulytassal, es egyeb elvonasokkal illetve, sarcokkal.
Vagyis a szociknak igen is van mozgasteruk. Nem sok, talan 5-6%, am a jelenlegi felallasban ez is soknak szamit, amikor az LMP es a DK vannak (ez utobbi meg nem rendszeresen) ilyen szinten.
Ezert IS kellene elkerulni, hogy a szocik egy ilyen balos fordulat utan fussanak ra a kampanyra.
@Fabius: egyszer segítettem megszervezni a kutatást egy amerikai politológusnak. Öt ország civil szféráját hasonlította össze, rengeteget járt mindenhova, szervezetekhez, interjúzott, stb. Ronnie Lipschutznak hívják, a Kaliforniai Egyetemen tanár. Írt egy vaskos könyvet a kutatásról. Kaliforniát, Indonéziát, Magyarországot dolgozta fel, már nem emlékszem a többire.

Amiben Magyarország az összes többitől jelentősen különbözött, az a személyiségek szerepe. Az erős egyéniségek, akik szeretnek előtérben lenni, és nem igazán együttműködőek. Ami a vicces, hogy ezt a zöld mozgalomról írta, amelyik még a leginkább megtanult együttműködni, hála néhány nagy egyéniségnek :-).
@Fabius:
csak nem alakul valami?

ez a vita már egyre életszagúbb...
a következőt ismered?
kilátástalanság gyötrelmes évei – Magyarország a lepusztulás útján
2012. október 13. 20:32:56
Bizonyára nagyon sokan teszik fel a kérdést maguknak és másoknak is mostanában: hol tart ma ez az ország? Várható-e, hogy valami kedvező történik és talán elmozdulunk erről a holtpontról, esetleg javulhat valamit ennek az agyongyötört nemzetnek a sorsa a közeljövőben? Látszik-e valahol egy halvány reménysugár, egy cseppnyi lehetőség?
Sajnos azt kell válaszolni erre a nagyon is jogos, és sürgetően aktuális kérdésre, hogy túltekintve a politikai propaganda kötelező optimizmusán, túl az éppen hatalmon lévők önfényezésén, szinte semmilyen komoly tényező sem utal az általános gazdasági- politikai- morális helyzet kedvező változására. Amerre csak tekintünk, mindenhol a visszalépés, leépülés és leépítés, megszűnés, felszámolás és a megszorítások baljós jelei köszönnek vissza ránk. Sajnos igaz a régi kínai bölcselet, amely arról szól, hogy a lefelé tartó utat is meg kell járni, annak sem lehet kihagyni egyetlen apró darabját sem, ugyanúgy, ahogy az ellenkező irányba vezetőnél sem.
Csak néhány szóban tekintsük át azokat a külső és belső tényezőket, amelyek ezt a szomorú társadalmi kényszerpályát kialakították és fenntartják. Legfőbb okként – mint az utóbbi pár száz évben mindig – a nemzeti függetlenség hiányát, gyarmati sorsunkat lehet megjelölni, hiszen a többi dolog okozatként nagyrészt ebből következik.
- Az eladósodottság szintje és mélysége olyan mértékű, hogy azt semmiféle józan közgazdasági mérlegelés sem tarthatja kezelhetőnek hosszabb távon, de még középtávon sem. Az adósság többrétegű, hiszen az állami eladósodottság mértékének megfelelő a magán és a vállalati szféra hitelsújtottságának nagyságrendje is. Az állami adósságok nagy része felesleges hitelek ránk kényszerítéséből, és a 90-es évek bankkonszolidációjának grandiózus összegeiből adódik. A magánszférában listavezető devizahiteleket pedig gondolom, mindenki jól ismeri. Itt a külföldi tulajdonú bankok olyan euróról forintra konvertált összegeket helyeztek ki hamis marketingen alapuló extraprofittal, melyek mögött nem áll semmiféle Unión kívüli deviza. Ez egy átlagpolgár szintjén elkövetve, köztörvényes bűncselekménynek minősülne, esetükben persze (egyelőre) még nem. (De reméljük, el fog jönni az az idő, amikor nekik is felelni kell ezért.)
Az éves állami adósságszolgálat szintje elérte a GDP 25 és a nemzeti jövedelem 40%-át, és folyamatosan növekszik. Ha valaki józanul végiggondolja ezeket az adatokat, és összeveti a lehetőségekkel, akkor nyilvánvaló, hogy csakis az ország bedőlésének időpontja lehet kérdéses, a ténye nem.
A múltkoriban Demján Sándor multimilliárdosunk azt találta állítani, hogy az adósságot ki kell növekedni, növekedési pályára állítva a gazdaságot, az országnak van esélye törleszteni adósságát, és túllépni ezen a fojtogató problémán. Úgy tűnik, hogy ez a „jeles gazdasági szakember” nemigen tud számolni, és egyáltalán nincs tisztában a valós helyzettel. Egy olyan országban, ahol az új érték majd fele adósságra megy el, ahol a saját piacunkat multik uralják, ahol semmiféle monetáris eszközünk nincs, ahol ténylegesen a társadalom egyharmadának nincs munkája, nos ott ugyan milyen módon lehetne kétszámjegyű növekedési ütemet produkálni? (Tisztelt Demján Úr, Ön hiányzott az iskolából, amikor a gazdasági növekedés tényezőit oktatták!)
Szinte hallom a csodatevő választ, a kitűnő magyar „emberi tényező” maximális kiteljesítésével. Hát persze. A kétségkívül igen jó adottságokkal rendelkező, de letaposott, elárult, nagyrészt agymosott, Tesco-pénztárossá, vagy tőke nélküli kényszervállalkozóvá züllesztett, egészségügyi-szociális helyzetében megrendített magyar munkaerőtől sajnos nem lehet ezt a csodát elvárni. Ekkora csodák nincsenek.

Az „ideális életpályamodell” napjainkban
- A pénzügyi rendszer idegen kezekben van. A „híres” jegybanki függetlenség ordító hazugsága. Amelyik ország jegybankja független a nemzettől, az az ország gyarmati sorban van. A Magyar Nemzeti Bank se magyar, se nemzeti, de kellő elemzéssel ki lehet mutatni, hogy még csak bank sem. Egy kihelyezett gyarmatügyi hivatal. Az, hogy egy kormányzat kiegyensúlyozott működésének alapja a monetáris (pénzügyi) és fiskális (költségvetési) eszközök birtoklása és együttes használata, nos ez egy közgazdasági alapvetés. Ha hiányzik a monetáris eszközrendszer, és a fiskális lehetőségekbe is állandóan kívülről belenyúlnak, akkor az csakis káoszhoz vezethet. Erről kár is többet beszélni.
- A magyar belső piac idegen kezekben van, multinacionális cégek uralják. A magyar cégeknek a rendszerváltás időszakának fejletlen, szocialista káoszából kellett volna tőke, technológia és know-how nélkül a multinacionális cégek egyenrangú versenytársaivá kinőni magukat. Ez a hivatalos liberális vélemény. (Fuss, láb nélküli nyomorék, hagyd le Usain Boltot, hiszen a lehetőség adva van!)
Addig, amíg a magyar cégeknek nem biztosítják a magyar piacról származó folyamatos árbevételt, addig esély sincs arra, hogy magukra találjanak, esetleg nagymértékű exportra legyenek képesek. Olyasmikre mint egykori világnagyság cégeink, az Egyesült Izzó, a Ganz, a Taurus, a Weisz Manfréd, a porcelángyárak stb. Ma egyetlen olyan cégünk sincs, ami a világ élvonalába tartozna, legfeljebb regionális szintű cégeink vannak, de hogy mennyire magyar a MOL, a Pick, a Richter, vagy az OTP azt ítélje meg mindenki maga.
A közép és kisvállalati szektor helyzete egyenesen reménytelen. A „piaci résekből” megélni nem lehet, folyamatos bevétel híján pedig a kapott támogatásokat felélik, és óriási tömegben mennek tönkre. A céges felszámolások soha nem látott méreteket öltöttek.
Addig, amíg az Európai Unió tagjai vagyunk, remény sincs ennek megváltoztatására.
Ehhez kemény patrióta, magyar érdekvédelmi intézkedések lennének szükségesek. Olyanok, amelyek idegenek az Unió „rabló, internacionalista szellemiségétől”, cionliberális értékrendjétől. Addig kétségeink se legyenek: ilyen körülmények között semmiféle „magyar ipar” és „magyar mezőgazdaság” nem jöhet létre.
- Az emberi tényező. A külső függőség egy teljes kontraszelekciós rendszert tart működésben. A legmegfelelőbb embertípus a vazallus sajátosságokkal rendelkező, aki érti az „idők szavát” (kifelé alázatos, befelé gyalázatos). Olyan, amelyik gátlás nélkül kiszolgálja az elnyomó birodalmat, akár saját nemzettársai letaposása árán is. Nem igaz, hogy nálunk több ilyen lenne, mint máshol, de sajnos azért akad bőven.
A szatelit országokban a köznapi embereket valósággal kirostálja a cionliberális „demokratikus” rendszer. Azok, akik nem tudnak közvetlen hasznot termelni a birodalom számára, azok pillanatok alatt a társadalmi perifériára szorulnak. Lehetnek akármilyen tehetségesek és hasznosak is a nemzet számára, ha teljesítményük nem adható el közvetlenül a multik uralta „világpiacon”, akkor halálra vannak ítélve. Lassan tönkremennek, kihalnak, elvándorolnak.
Egyáltalán nem összeesküvési vízió egy 5 milliós Magyarország, amennyiben a rendszer még több évtizedet kapna a történelemtől. (Reméljük, már a töredéke sincs hátra neki.)
Mindig talány egy ilyen elnyomó rendszerben a kisemberek reakciója, tűrőképessége. Hol van az a pont, amikor a rendszer propagandája már nem tudja ellensúlyozni a rideg valóságot?
Hol van az a szociális és morális színt, ahol a köznép falhoz veti a hátát, és a veszéllyel nem törődve, dacol a hatalommal? A történelmi tapasztalatokból ítélve a magyar tűrési küszöb elég magas, de utána a detonáció is kontinens méretű szokott lenni.
A közeljövő sorskérdése, hogy azon emberek, akik már megértek három MSZP és két Fidesz-kormányzati ciklust, és a sorsuk meredeken ívelt lefelé (márpedig ebből az „embertípusból” több, mint hatmillió van az országban), vajon újra ebből a már többszörösen leszerepelt kettősből fognak választani? Hatodszor is hisznek a régi hazugsággépezeteknek?
De ha valakinek ezek az érvek nem meggyőzőek, ha valakinek érzelmi indokok, motivációk is szükségesek ahhoz, hogy elfogadja, helyére tegye magában a valóságot, nos azt ma már sajnos számos riasztó társadalmi jelenséggel lehet sokkolni. Ha hajlandó odafigyelni rá. Mert sokan még mindig nem akarják látni ezeket a dolgokat, menekülnek előle, esetleg letagadják. A tömeges nyomor, a kilátástalanság, a bűnözés és a kivándorlás egyre inkább kiteljesedő drámájáról van szó.
Pályi György – Nyomor Magyarország 2012
A mélyszegénység, az éhezés, az ellátatlanság méretei már messze-messze túlmutatnak, a közben nagyvárosnyi tömeggé duzzadt hajléktalanok problémáján.
A mélyrepülés legmegrázóbb következményei, a társadalom szociális szegmenseiben jelentkeznek. A 90-es évek közepén még csak marginális jelenségként létező nyomor mára már - a társadalmat kijózanítóan megrázó - tömegjelenséggé, egy elszabadultan burjánzó ezerfejű gyilkos hidrává kezd változni. A 2000-es évek közepétől az elnyomorodás nagyon felgyorsult, napjainkra évente rendszeresen 200-230 ezerrel növekszik a középrétegekből a szegények közé zuhanók tömege. Mára már 4 millió 200 ezer körül van azok száma, akik a létminimumnak tekintett 62 ezer forint alatti jövedelemből élnek, és azok száma, akik e szint közelében vannak - de még jóval a 100 ezres határ alatt - már meghaladja a hatmilliót.

Ételosztás a Teleki téren napjainkban - döbbenetes tömeg

Róbert bácsi ingyen-konyhája 1927-ben az Erzsébet téren - kicsit kevesebben voltak akkoriban a rászorulók
Ezen jövedelmek reálértéke alulmúlja a Kádár- és a Horthy-időszak hasonló adatait is, gyakorlatilag a vegetálásra sem elégséges. Az a társadalmi rendszer, amely a 21. században a technológiai és információs forradalom mai szintjén ilyen teljesítményt tud csak felmutatni, az önként elkotródhatna az útból, már csak szégyenében is. (Persze a felelősségérzettel kombinált szégyenérzet sosem volt a liberáltak erőssége.)
Ha az SZDSZ és holdudvara (ide sorolandó a teljes baloldal) esetleg nem értené, hogy milyen fényes, demokratikus világot is sikerült létrehozni ebben az országban, akkor most csak felsorolásszerűen említsük meg a legszebb liberális vívmányaikat:
-Sikerült visszaküzdeni a reálbérek szintjét a 70-es évek színvonalára (már akinek van munkája)
-1,3 millió honfitársunk már szabályosan éhezik, sokan állati táplálékokat fogyasztva próbálnak túlélni
-Minden télen emberek fagynak meg tüzelő, vagy gondoskodás híján
-Az iskolába járó gyerekek tömegei alultápláltak, az oda nem járók pedig sokszor éheznek
-A népesség száma az 1960-as értékkel egyezik meg. (A bevándoroltakat leszámítva az 1951-essel, a II. világháborút követő 6. évi értékkel)
-220-240 ezer ingatlant árvereztethetnének el bármikor, ha akarnának
-170 ezer háztartásban van kikapcsolva az elektromos áram.
-A létbizonytalanság össztársadalmi életérzéssé vált, az erkölcsök és a morál a tengerfenék mélységeibe süllyedtek.
-Az ország gyakorlatilag alárendelt rabszolgamunkát végez a nyugatnak, a kreativitást igénylő munkahelyek száma minimális, a magyar hozzáadott érték rendkívül alacsony
-Kriminalisztikai statisztikáink ezeréves csúcsot döntöttek, soha ennyi bűnözés, erőszak és szenny nem volt még a Kárpát-medencében
„Eljött hozzánk a szép új világ, és a nyugatias modernitás. A demokratikus pluralizmus és az esélyegyenlőségen alapuló szabad piacgazdaság fényes napja ragyog le ránk! És akinek nem ez lenne a véleménye, az bizonyosan a gyűlölet hangján beszél, és ki kell rekeszteni a normális társadalomból” – mondhatná legnagyobb bohócdemokratánk.

A demokrácia csodás vívmányai – a nyomor szimfóniája
Ferge Zsuzsa, liberális álszociológus szerint: „tények alapján állítom, hogy a mélyszegénység és nyomor ma nagyobb Magyarországon, mint amit az ország forrásai indokolnának, a munkaerőpiac és az iskolarendszer torzulásai pedig a hozzánk hasonló fejlettségű és sorsú országoknál súlyosabbak”. Természetesen az ő olvasatában a problémák igazi forrásai a szegregáció, a piacközpontúság hiánya, a kormányzati korrupció és az integráló iskola hiánya. Az ő látásmódjába nem férnek bele olyan dolgok, mint az ország kifosztása, az oktatási, egészségügyi és szociális rendszerek IMF általi szándékos leépítése, és egyáltalán az egész pusztító liberális pestisjárvány a maga erkölcsével és moráljával. Az ünnepelt liberális „tudós” így fejezi be gondolatait: „fennáll a veszély, hogy alternatívák hiányában a globális gazdaság olyan lefelé menő spirálba kerül, amelynek motorja a protekcionizmus, a nacionalizmus és a populizmus”
Eltekintve a mondat zavaros képi világától és riasztó magyartalanságától, mi nagyon várjuk, hogy megvalósuljanak az ő rémálmai. A globális gazdaság „lefelé menő spirálja” ugyanis a nemzetgazdaság felemelkedését jelentené, a normális nemzeti önérzet és a hagyományos erkölcsi és morális értékrend visszatérésével. Ez nem jelenthetne mást, mint a normális emberek társadalmi szintű diadalát az aberráltak felett. De egyelőre ez sajnos még csak egy szép álom.
Egy másik társadalomtudósnak, a szocialisták által kiutált, baloldali gondolkodású Gazsó Ferencnek hamis végkövetkeztetés ellenére van egy-két jó meglátása.
Gazsó Ferenc szerint: „hazánk azért nem léphetett a zsákutcás szocializmusból modernizációs pályára, mert a dominánssá vált multinacionális gazdaság nem vesz részt az ország fejlesztésében. Abban érdekelt, hogy az olcsó munkaerő, a kedvezmények, az adórendszer és a közbeszerzések révén több szivattyúval a megtermelt értéket kivonja az országból….. A neoliberális dogma megbukott, további erőltetése a türelmét vesztett társadalom szélsőséges radikalizálódásához vezet”.
Egy volt szocialistához képest figyelemre méltóan jó gondolatok! Mindezt azzal zárja, hogy új megegyezést kell kötni a multinacionális tőkével. Ez viszont hatalmas tévedés. Nem érti meg, hogy a finánctőkével nem lehet ilyen megegyezést kötni, nincs alku. A lényegét vesztené el ezáltal, és elpusztulna, hiszen a mi vérünkből táplálkozik. Próbáljuk Luciferrel megbeszélni azt, hogy ezentúl csak csupa jót cselekedjen. A Szovjetunió is azonnal elpusztult, megszűnt, amint kompromisszumokat kezdett kötni a világgal, és önvizsgálatot végzett magában.
A bankárhatalom nem fogja megtenni ezt a szívességet senkinek sem.
De térjünk vissza a magyarországi nyomor és kilátástalanság természetrajzához.

Van aki még csak most indult az életnek, de már kijut neki a realitásaiból. Van aki már ismeri a valóságot, és legszívesebben már nem ezen a világon botorkálna.
A megélhetési nehézségek, a legmagasabb jövedelmű rétegektől eltekintve, szinte mindenki számára kézzelfoghatóak. A közüzemi és egyéb rezsiköltségek – amiknek a kiegyenlítése még a Kádár-korszakban sem jelentett gondot – manapság hatalmas problémát jelentenek az alacsony jövedelmektől fulladozók számára. A családok 17%-a egyáltalán nem, további 30% pedig rendszertelenül fizeti ezeket. A devizahitelek alatt továbbra is nyögő 600 ezer család is csaknem 2 millió elkeseredett embert jelent. A kilakoltatás, az otthontalanná válás réme minden eladósodott számára reális lehetőségként jelentkezett.
Az egész társadalmi elnyomorodás egyik fő okozója és kísérőjelensége is, a minden kormány által meghirdetett munkahelyteremtés teljes kudarca. Egyik kormány sem értette meg, vagy nem akarta elfogadni, hogy egy helyet nem foglalhat el két piaci szereplő. Amíg a magyar piacon a multinacionális cégek profitérdeke határozza meg a gazdasági tevékenységek fő profilját és irányát, addig senkit sem érdekel a magyar munkaerő foglalkoztatottsági szintje.

A multiknak, pénzügyi méreteikhez képest valójában nagyon alacsony a munkaerő-kereslete, soha nem érte el a hazai munkaerőpiac húsz százalékát sem. Teljesítményeik jó része nem is itt képződik, viszont itt értékesítik. Nem nehéz elképzelni, hogy például a kompetitív termékek importja hány magyar munkahelyet lehetetlenít el a magyar termelő szférában.
Akármennyire is renitens kijelentések ezek (a multik számára), de rájuk fokozottan igaz az, hogy az általuk alkalmazott munkaerő öt-hatszorosát szüntetik meg a gazdaság más szereplőinél, így az általános foglalkoztatottságra rendkívül destruktív hatással vannak.
Az a másfél millió munkahely, ami a rendszerváltás után elveszett, és amelyet azóta is megszállottan keresgél minden kormányunk, nos az azonnal meglesz, amikor a multik elmennek innen (vagy elkergetik őket). Amint egy sor dolgot újra nekünk kell megtermelnünk, amit eddig a magyar érdekkel ellentétesen behoztak az országba, akkor azonnal látni fogjuk, hogy milyen nagy munkaerőre van szüksége egy sokoldalú gazdaságnak. Az elnyomorodás folyamata során észre se vettük, hogy milyen természetellenes, beteg szerkezete lett az úgynevezett „magyar gazdaságnak”. Addig viszont bármiféle munkaerőpiaci felfutásról, foglalkoztatási boomról beszélni egy nevetséges és komolytalan ígérgetés. Az álláshelyek millióiról álmodozó, kissé ütődött gazdasági miniszterünknek el kellene venni az útlevelét, mert egyre több országban mosolyogják meg a fantazmagóriáit, és találgatják a diagnózisát.
Az, hogy a multik profitérdeke és a magyar közérdek rendszeresen egybeeső dolgok, nos az a neoliberálisok legnagyobb hazugságai közé tartozik. (Lásd: Bauer Tamás.) Az igazság ennek pont a fordítottja: a magyar és a nemzetközi érdekek az esetek túlnyomó részében szembe mennek egymással, és ilyenkor a magyar érdeket félresöprik. Ha netán a nyilvánosság segítségével nagy néha sikerül valami áldemokratikus párbeszédet kezdeményezni, akkor a „tudatlan, földhözragadt” magyar álláspontot hamar „eligazítják”. Ha ez sem segít, akkor jön a fasisztázás, a szegregáció, a kirekesztés és a szokásos ballib idiotizmus teljes kelléktára.
Új fejlemény és egyben döbbenetes jelenség mostanában a multinacionális cégek egyre nagyobb mértékű kivonulása. Ez önmagában lehetne örvendetes tény is, de így, a lepusztított, felperzselt földet hagyva maguk után sajnos szintén csak a rövidtávú nyomort növeli.
A nyomor bizonyos területeken annyira visszavetette a fizetőképes keresletet, hogy a külföldi tőke még középtávon sem látja elképzelhetőnek az újra felfutást. A multinacionális parazita tönkretette, megbetegítette a gazdaállatát, felélte tartalékait, és most elégedetlenül, morogva indul új áldozatot keresni.
Ilyen ijesztő társadalmi háttér mellett számomra kicsit érthetetlen, hogy az utóbbi időszak időközi választásai, és a közvélemény-kutatások is szocialista előretörést mutatnak. Vagy ebben az országban csak a protest szavazás működik, és mindig az éppen hatalmon levőt büntetik? Ennyire nem értik az emberek korunk globalizmus-antiglobalizmus alapkérdését? Nem tudják beazonosítani, hogy ki melyik oldalhoz tartozik?
Vagy annyira sikerült az embereket a virtuális médiavilággal félrevezetni, hogy még a legkétségbeesettebb élethelyzetüket sem élik meg teljes valóságként?
Mindig is nehéz volt a magyar társadalom fő vonulatának lelki motivációit meghatározni, és ez most sincs másként.
A társadalmi közérzetet meghatározó igen fontos tényezők közé tartozik a kriminalisztika területe, amely szintén jelentős átalakuláson ment keresztül az utóbbi két évtizedben.
A bűnözés mértéke messze meghaladja a magyar társadalom által eddig ismert nagyságrendeket. A valamikori „boldog békeidők” idején, a ballibek által gyűlölt Horthy-időszakban a bűncselekmények száma sokszor nem érte el a 60 ezret sem évente.
A Kádár-kor végére ez felkúszott 100-110 ezerre, de mindez semmiség a mai 450 ezer körüli számhoz képest, ami sokak szerint erősen kozmetikázott, a valóságban ez 600 ezer körül van.
Egész társadalmi rétegek élnek bűnözésből, akiknek döntő részét a cigány elkövetők rétege képezi (tényleges részarányuk szigorú titkot képez hazug világunkban), tevékenységi hatókörük pedig már rég túllépte az országhatárokat.
Az erőszakos bűnözés brutalitása mára olyan méreteket öltött, ami kezdi megrettenteni az embereket. Ez az a jelenség, ami még a legagymosottabb embereket is elgondolkodásra készteti. Az ország keleti részein egész körzetek állnak már roma csoportok irányítása alatt, nagyon sok helyen parlagon hagyják a határt, mert „úgyis ellopják” a termést, a nagyvárosokban megszűnt a régi, megszokott éjszakai jó közbiztonság. Ez a nemrég még szolid-szelíd ország kezdi megismerni a félelmet és a bizonytalanságot.
A „liberális demokrácia” a bűnözés valóságos melegágya, ahol a bűnözés mértéke veszélyezteti a társadalmi együttélés alapjait. De ennek ellenére a liberális szóhasználat „rendőrállamnak” bélyegez minden olyan kísérletet, amely megpróbálja ennek útját állni.
Az egész magyar társadalom mostanra kettészakadt: egy Nyugat-Európát kiszolgáló úgy-ahogy vegetáló vazallus kisebbségi társadalomra, és egy pusztulása felé rohanó többségi roncstársadalomra. Tömegek járnak ki nyugatra mindenféle hulladék munkákat elvégezni, sokan viszont a kivándorlást választják.
A vesztes, szatelit országok egyik legjellemzőbb társadalmi jelensége a kivándorlás, a külföldre irányuló migráció. Ennek a jelenségnek a mostani méreteit nem igazán ismerjük, a módszertana, nyilvántartása nem igazán kidolgozott. Azt valamennyien érzékeljük, hogy nagyon sokan lehetnek, akik kint dolgoznak, hiszen nemigen lehet olyan ember, akinek ne lennének külföldre távozott ismerősei. És az elvándorlás egyre erősödőben van. Sokan csakis ebben látják a problémáik megoldásának lehetőségét. A tartós társadalmi válság elvitathatatlan ismertetőjegye ez! Hogy milyen veszélyes jelenségről van szó, azt egy régi példával lehet érzékeltetni. A 19. század végén és a 20. század elején becslések szerint 3-3,5 millió ember hagyta el az országot, nagyrészt Amerikába távoztak. Az elvándorlások jórészt a perifériális és nemzetiségi területeket érintették, ahol jelentősen a magyarság hátrányára változtak a nemzetiségi arányok. Mindennek sajnos szerepe volt a trianoni döntésekben is.
A kivándoroltak sajnos elvesznek a magyarság számára, mindenki, aki erre adja a fejét súlyos veszteséget jelent az országnak. Nagy demokratánk szavait („el lehet innen menni, itt lehet minket hagyni”) sajnos sokan komolyan vették, pedig az abortusz mellett lassan ez válik az egyik legkomolyabb veszélyforrássá a nemzet teste számára. És érdekes módon nem a „világpolgárok” akarják elhagyni az országot, a ballibek a hatalmas aggódás és rettegés közepette valamiért még igen jól érzik magukat itt. De ez a jó közérzetük az idők során természetesen még változhat...
A mostani kétségbeejtő általános helyzet nem tarthat örökké. Szó sincs arról, hogy meg kellene adni magunkat a sorsunknak. A tudatos nemzeti erőknek küzdeni kell minden, az országot és a nemzetet sújtó problémával, anyagi vagy emberi sorsrontással szemben. És nagy türelemmel kell felvilágosítani azokat a magyarokat, akik eddig még nem ismerték fel, hogy milyen világban is élnek. Sajnos sokan vannak, de higgyék el, a nagy részük megfelelő érvekkel meggyőzhető.
Az írás elejének lehangoló, pesszimista jövőképét módosítanunk kell, több éves időtávban igenis látszanak a változás jelei. Az állandósult pénzügyi és morális hiperválság napról-napra ássa alá, őrli fel a hazug és elnyomó atlanti birodalom erejét.
A cionliberális uzsoravilág felett megszólalt már a lélekharang. A nemzetközi rabló, kizsákmányoló pénzügyi rendszernek, és a teljes parazita bankárkaszt tündöklésének a napjai meg vannak számlálva. Melyik hazug világ fog előbb összeomlani, a külső kényszerítő, vagy a belső vazallus-kiszolgáló?
Az éjszaka bennünket körülvevő áthatolhatatlannak hitt sötétjét távoli derengés fényei kezdik megvilágítani. Vajon mit hoz magával a hajnal?
Szende Péter
@Fabius:
elkaptad a tökeit, ne ereszd

gratula

brühühühühühü
@a szív fészkei:
akkor versenyezzünk, én, mióta ismerem gyorséttermeket még sohasem mentem be...jobb egy érett alma meg egy friss zsömle a Duna parton és nem a Dunában

brühühühühühü
Ez micsoda? Szélsőbalos nemzeti szocialista?
@rodeo36: itt ott vannak benne rész igazságok, a cikk alapvető tévedése az, hogy széllel szembe nem lehet' akkor sem ha valaki a feje tetejére áll. Nem szembe kell menni a "globalizációval" (itt egy újabb csúnya szó :)) hanem kihasználni annak a lehetőségeit. Kettő perc alatt omlana össze az ország, ha a sokat szidott multik (+német autógyárak ) elhúznák a csíkot, Széles meg nem tudna "ikaruszt" építeni a semmiből - söt van egy sanda gyanúm, ha újra lenne ikarusz qrvára nem tudnánk eladni amilyen balfaszok vagyunk...Tudomásul kell venni hogy verseny van - persze igazságtalan verseny Dávid küzd a Góliáttal - de ezt a versenyt pl. nem lehet úgy megnyeri amit a fidesz művel az oktatással/felsőoktatással. Pont azt a részét kellene ütni, nem stadionokat építeni, meg pénzzel tömni simicskát, hanem tolni ezt a pénzt ezerrel a tudásba-kutatásba-fejlesztésbe. Ez a szűk tízmilla ember bőségesen eltudna kavarnyilni itt a multikultiban ha egy csöpp esze lenne a csudálatos vezetőinek.A világban egy rahedli helyen csak egy "kis"városban többen és jobban élnek a sok beton között mint mi itt ebben a szegény országban ahol kék az ég és nő a fű, mi a pöcsröl beszélünk???
hopsz még egy kosza gondolat ha már busz.

nem kell nekünk magyar busz - mert ez a magyar virtus - jó lesz nekünk a mercedes is hitelre, ha az történetesen véletlenül a széles papáé...
@simple observer 1.0:

Ezzel a kommunikációs háború emlegetéssel nagyon rossz lóra tettél. Én elfogult vagyok vele szemben, de kurvára ért hozzá, és tényleg fejben van neki a rendszerváltás óta szinte minden korrupciós ügy. Az ember egy két lábon járó adatbázis.

Plusz én és a környezetem a véleményei miatt szavaztunk az LMP-re, kb ezért van mérhető jelenlétük borsodban. Ettől még leszavaznék Káli Sanyira ha úgy van, de ő Gyurcsányt meg Drazsét is befenyítette a Pásztor Albert ügyben, téged meg elküldene a picsába ezzel a tarifa szöveggel, mielőtt megtehetném én magam.
@Fabius:
"Két dolgot biztosra vehettek te is meg az MSZP is:

1: Se nekem, se a civil szférának semmilyen tarifát szabni nem fogtok. Nem az a kérdés ez nekem mikor esik le, hanem hogy a szociknak mikor fog."

Irtam egy hosszut, de a motor benyelte, ugyhogy most a rovidebb verzio, amivel amugy valszeg jobban jarsz.

En partokrol beszeltem, jelesul Schiffert nevesitettem ha nem is eppen neked, es ma. Es bizony partok egyezkednek, ha tetszik uzletelnek koalicio koteskor. Vagyis a partoknak valamit fel kell majd adniuk, a szociknal kb ilyen lesz Mesterhazy "felaldozasa", es az LMP-nek is lesznek ilyen nehezsegei. Meg egy fel eve is jo esellyel erhettek volna el tobbet, mint most a szocikkal szemben. A jovoben pedig elorelathatoan meginkabb romlik a potencialjuk.

"2: A civil szférával szemben megvívandó bármilyen kommunikációs csata bukásra van ítélve. Választó vs párt? Röhögtetsz? Párt nem nyerhet, a választónak meg nincs mit vesztenie már. Cserébe fejből vágom az összes stiklit szanyikapitány minden faszságától Mesterházy Attila tanácsadócéges bizniszéig. Éppen ezért veszett fejsze nyele a felelősséget a civilekre rátolni. De aki harcot akar, tőlem megkapja. "

Tolem irhatod, de engem is emlits meg, hogy en birtalak ra! Igy rogton emelkedik az azsiom a blogon, es a gazdaim sem fizetnek a berkommnetelesert tobbet. En is jol jarok es te is.

"Ezen kívül sose akartam senkit "elempéssé" tenni, magamat sem. Veled ellentétben soha nem hangoztattam, hogy kár kritizálni és változásra bírni a vezetésüket, ahogy te azt sulykolod a szoci mamutokkal kapcsolatban nap nap után. Sőt, általában én voltam az első akitől a napi sallert megkapták, ha kellett. Ilyet tőled a szocikkal kapcsolatban nem láttunk. Persze, elhiszem én, hogy nincs közöd hozzájuk, de szólok: megnyilvánulásaid alapján nem ez látszik. "

Nyugodt szivvel merem vallalni a kritikak milyensegenek es mennyisegenek osszehasonlitasat. En ugyan nem fogok ezzel foglalkozni, de aki nem hiszi, jarjon utanna!
Mint mindenkinek az en osszes hozzaszolasom is elerheto...

Amugy pedig en altalaban strategiai, taktikai, es politikai szempontokbol szoktam irni. Ilyen szempontbol irtam, hogy Bajnai valoban hibazott. De attol meg en tovabbra is ot tartom a jelenleg egyetlen lehetseges jeloltnek. Ilyen szempontbol az LMP csunyan leszerepelt; hagytak, hogy a kiszamolast epp csak meguszo szocik (saved by the bell) talaljanak, mikozben maguk sok hasznat nem lattak a helyzetnek. A szocik pedig messze a legjobban alkalmazkodtak, illetve hasznaljak ki a korulmenyeket, mikozben volt nekik egy megalazo vereseguk, es egy eve meg egy belso kuzdelmuk is.
Az pedig, hogy kinek mi latszik velem kapcsolatban, kevesse erdekel.
@épészmérnök:
"Ez szerintem messze nem ugyanaz, mint egy párt. A Milla nyilvánvalóan platformot nyújt a formálódó összefogásnak, katalizátor, a pártokat elutasítókat vonzza. "

Szamomra ez hangzik fabol vaskarikanak. Ugyanis egy partokat elutasitokra utazo szervezet, hogyan fog politikai/kormanyzati sulyra szert tenni? MAsreszt itt platform nyujtasnal tobbrol van szo. Ugyanis ok nem egyszeruen moderaljak, az egyelore ilyen ertelemben egymassal meg szoba sem allo, partok osszefogasat megalapozo targyalasokat, hanem maguk lepnek fel elvarasokkal.

"Ami az LMP-t illeti, nem kellene még eltemetni . Ha a naív anarchisták kerülnek többségbe, akkor igen. De ha mégis a realisták, akkor más a helyzet. Sőt, mi több, akár egy naív anarchista is az agyához kaphat. Majd meglátjuk."

En regota ugy velem, hogy a realistak vegul gyoznek. Csak az mar keson lesz ahhoz, hogy viszonylag jo poziciobol egyezkedjenek. Es ez meg akkor is igaz, mint ahogy remelem, hogy Bajnai programja adja vegul a kormanyprogram legnagyobb reszet, es a partok azon mar csak apro jelkepes valtoztatasokat tudnak majd eszkozolni.
@Fabius:
"Hupsz, még valami:

El kéne tudni dönteni, hogy akkor a szoci-dk tábor most tarifaosztó, vagy szánalomra méltó döglött oroszlán.

A kettő kizárja egymást ugyanis."

Jogos a kerdes. Az ellentmondast konnyu feloldani, hiszen a doglott oroszlan nyilvan a ciklus elso felere ervenyes, a tarifaoszto pedig az ezutan kovetkezo 1.5 evre. Bar ez a tarifaoszto MSZP is nyilvan csak a jelenlegi helyzetben, a joval kisebb LMP, es megkisebb DK iranyabol olyan nagy szo. Mert amugy a maguk tizenegy-ket %-ukra meg nagyon nem razhatjak a rongyot.
@simple observer 1.0: Hát a lopás a (ki,és meg)választottak kiváltsága! A többit tisztességes "szegénységre neveljük"! Mi meg jó keresztények, meggyónjuk, elintézzük Istennel! "Akinek Isten a barátja, nem kárhozik el!"
@épészmérnök:
Az egesszel egyetertek plane:

"Lényeg a lényeg: a magyarok számára olyanok a civilek, mint a paraszt bácsinak az állatkertben a zsiráf: ilyen állat pedig nincs!"

Eppen ez az egyik legkarosabb hatasa a szocialista rendszernek. Szerintem meg a megorokolt adossagnal, es gazdasagi/ipari helyzetnel is fontosabb. Ugyanis ilyen civil kezdemenyezesek, illetve aktivan mukodo tarsasagok nelkul maga a polgarosodas halt hamvaba, amely nelkul nyilvan nem is lehet egy emberhez meltoan mukodo tarsadalmat letrehozni.
Mig forditott esetben egy jol, es megfontoltan mukodo polgari tarsadalom akar a szarbol is ki tudja vakarni magat evek kemeny munkajaval, mint ahogy ezt jopar orszag bizonyitotta.
@batka manó:

azért másoltam be ezt a fárasztó baromságot, mivel igazolni akarja azt ami nem történt az elmúlt 31 hónapban, mert...és mindenki behelyettesíti amit tud...szerintem hazaáruló rablók lettek hatalomra téve

a járműről, ma mond ez valamit neked? KIA

ma a világ első vonalában álló erőteljes versenypozicióban lévő auto

ha Ikarus-t folytatja az a baromállat széles akkor ma lehetne .... Gunajay-ban ahol évente 300 db szóló és csuklós (vegyesen) Ikarust szereltek össze, ma nem sok változással A BRASIL MERCEDES BENZ SZEREL ÖSSZE KÖZMEGELÉGEDÉSRE

brühühühühühühü
@vitéz Thapóccay néma bárány:
A Nagy Oktoberi Kommunikacios Haborurol olvashatod feljebb a velemenyem.

A "tarifa szovegrol" szinten van feljebb. De eppenhogy Kali az egyik oregmotoros tudna csak meselni arrol, hogyan is mennek ezek a dolgok. Vagyis attol, hogy esetleg elkuldene a picsaba, meg azert tudja mi a csizio. Es nem kisebbiteni akarom erdemeit, de sem elotte Kobold, sem most Kriza nem igazan ellenfel. Kali gyakorlatilag azert veszitett mert MSZP-s. Elotte T Asztalossal a szadi punkosdi kiralysaga megmaradt, mert akkoriban reszben miatta majdnem beleptem a partba. De szerencsere ez most nem nehezedik teherkent ram. Csobara meg mar nem is igazan emlekszem. Igy a neve megvan, de amugy nem sok...
@simple observer 1.0:

Abszolút elbeszélünk egymás mellett, pedig nem bonyolult ez:

A pártok egymással egyezkedhetnek a koaláról. A szoci-DK-LMP hármasnak vagy 20%-a és szevasz. Ha nem szavaz rájuk más, akkor se Orbán váltás nincs, se semmi sincs.

Ergo: nekik nem egymással kell elsősorban koalíciót kötniük, hanem velünk civilekkel, a választóikkal. Itt pedig a tévedések elkerülése végett a tarifát nem ők osztják hanem mi osztjuk.

Nézzél csak rá nyugodtan az LMP-re. Nekik már leesett, hogy nélkülünk ez nem fog menni, kialakult szépen a szekértáborharc. Mert az eddigi szavazóik, mint én, mást várnak el mint amit most csinálnak. Nyomás alatt vannak, megfogalmazott elvárások léteznek, és dönteniük kell, mert az örökkévalóságig húzni nem tudják.

Ugyanezzel szembe kell néznie a szociknak is előbb vagy utóbb. A megfogalmazott igények elhiszem, hogy nem tetszenek, de két és fél év alatt a kivárásra játszás nem jött be, számottevő erősödést Orbánék országbontása sem hozott.

Ettől függetlenül is a választókkal párbeszédre törekvésnek nem a legalkalmasabb módja, ha mindenáron rájuk akarjuk erőltetni amit eltökéltünk. Ebből és az ellenállásból fakad a zászló vagy nem zászló vita is. Pedig a képlet egyszerű: a nem szimpatizálók hajlandóak egy helyen lenni velük egy cél érdekében. Cserébe annyi a kérés, hogy zászlót ne hozzanak.

Micsoda kompromisszum és elvárás. Mert ezen a héten mindössze ennyiről beszélünk. És ennek megértése sem megy.
@simple observer 1.0:

Csobáról annyit kell tudni, hogy álma volt, hogy a háza előtt busz járjon, így lett az 1A, és hogy lopott magának egy benzinkutat. A tapolcai elágnál úgy lett 3 OMW, hogy abból az egyiket megkapta ajándékba a helyért és lehetőségért.

Kálit nem nevezném egyenszocinak. Neki van töke szembeszállni a nagyokkal is, kiállni a városért. A polgármestereink közül vele volt a legkevesebb bajom. Na látod, például ő lehetne arca a pártnak némi rostálás után.
@Fabius: "Ez a tömeg nem miattuk megy oda. "

deee miattuk... az elmúttnyócév ugyanúgy kiviszi még a zembereket mint az elmútkétésfél !

de így együtt a 22 meg aztán hegyeket mozgat !
@Ines Institoris:

"_Orbán Viktor erős, izmos testének minden izmát megfeszíti, minden ügyességét és tehetségét felhasználja, hogy az ország alul ne maradjon az államadósság elleni harcban._"

Különösen deréktájhájban... a fotókon ez jól látszik... az agyát is ott hordhatja a seggéhez jó közel, valami oka mégis csak van hogy miként lett seggszáj a Vezér...
különösen a vidi vagy egyébb meccseken pöffeszkedve mélázhat hájizmait megfeszítve a bevethető harci eszközökön mer asztán olyan Isten nincs hogy egy kibaszott meccset kihagyna, olyankor még a szabacccságharc is el van napolva...felfüggesztve.... Ennyire elkötelezett a miniszterelnöki feladatainak ez az ágaskodó és pöffeszkedő idegbeteg fasz.

orbán és az ő erős, izmos teste?! Asztakurva!

Stefi bazmeg mérsékeld magad, mert mindennek van határa. ne akarj halálra röhögtetni...
@rodeo36: Csillagom, ebben a versenyben az amishok téged is legyőznének! ;-DDD Szerintem ez marhaság: én mentem be. Krakkóban a meki mentett meg minket reggel a megfagyástól, Prágában, Párizsban ,Passauban és máshol nyugaton a szaros kis ellátmányunkból ilyesmikre futotta kettőnknek meg gyerekekkel is meleg kaját enni. Plusz Párizsban a Champs Elyséen nagyon szép kilátást adtak a fenti teraszaik.

Nem szoktam ott lógni, de néha ki lehet bírni, plusz ingyen lehet pisilni sokukban külföldön is, tehát ezért is megéri beszédülni. Alma a Duna-parton tökmás kategória...
@jaegtoer: DE akar - így nyírja ki az ellenzéket. Stefi a gyors és kikerülhetetlen bevetésű hadtest, azonnal öl.
@Fabius: Hát ja, vannak gondok. Bajnai szónokol? Élőben adja őt a tévéhíradó. Élőben a tévéhíradó???!!! Hogy az...!!!

www.youtube.com/watch?v=0tzO7wqk2m0
süti beállítások módosítása