Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: naphire.hu/cikk/ukrajna-kormany-konzuli-szolgaltatas-katona-felf%C3%BCggesztes Hogyan tud egy áll... (2024.04.23. 14:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.09. 04:59 Fabius

Nagy Októberi Tüntetésforradalom

Címkék: október 23 milla megemlékezés

Csúcsra jár a Nagy Októberi Tüntetésforradalom szervezése. Megemlékezni mindenki akar, és lássuk be politikai hasznot húzni is. A Kedves Vezető idén nem szökik el sehová, a Kossuth téren hint igét az igazhitű maradéknak. A Jobbik szokásához híven csak egy baloldali rendezvény közelében érzi jól magát, így stipistopolták Deák teret, és mert radikális banzáj nem lehet meg kutyagolás nélkül, átmennek a rádió elé. A baloldal meg szokás szerint áll, mint félárbócra eresztett napszítta gumiszanyi a szexshop kirakatban: akkor minket ki fog választani közösülés céljából? A kormányváltás ábrándjával kelnek-fekszenek, de nem, hogy valami összefogás félét, választási szövetséget, de egy közös megemlékezést sem tudnak összehozni nagyobb hiszti és százféle forgatókönyv nélkül. 

Az eredeti gondolat szerint a Milla szokott helyére az Erzsébet hídhoz viszi az embereket. A Szolidaritás kezdett volna az Operánál, és átvonultak volna a Millához. A gyorsan életbe lépett B terv szerint a Clark Ádám téren gyülekeznek, és onnan menetelnek át a Milla rendezvényére. Biztos van ebben logika, csak én nem találom, vagy ragályos a radikálisok vonulási kényszere, még az lehet. Legfrissebb hírek szerint Bajnai Gordon is újratölti magát, vagy nem, de az biztos, a lényeg, hogy a belengetett híren hisztizni lehessen. Gyurcsány a hír hallatán be is jelentette gyorsan: a Milla többet árt, mint használ, mert légelszívó összemosó, bizony, fel is hívta Bajnait a tanáccsal, nehogy odamenjen, mert a garantált légszomj mellett még össze is mossák valamivel. 

gyurcsány.gif

Érdekes, hogy Fletónak még nem voltak ilyen skrupulusai március 15-én. Tavasszal még gondosan egy parasztköpésnyire a Sajtószabadság úttól az Egyetem térre szervezték össze magukat, és a moderátor erősen kérte a megjelenteket a Milla rendezvényéhez csatlakozásra. Pedig a Milla akkor is egyenlőség jelet tett Orbánék és az elmúlt húsz év elkúrásai közé. Ettől azonban talán lényegesebb, hogy ma Magyarországon a választókorú lakosság 52%-a gondolkodik hasonlóan. Ha egyenlőségjelet nem is tesz feltétlenül, mert amit Vityáék a jogállamisággal művelnek azt ti nem csináltátok, és Simicskának az M6-os autópálya anomáliáit is sikerült túlszárnyalni a vasútfelújítással, de az amnéziára alapozott amnesztia továbbra is késni látszik. Ennek siettetésére jó iránynak látszott az éhségsztrják alatt saját szádból elhangzott személyes felelősséged emlegetése, de azt találd ki magad, mit fogunk szólni a mostani lebiodíszletezéshez. 

Ha nem megy segítek: hiányozni nem fogsz/fogtok.

Felesleges erőltetni a bullshitet, miszerint a Milla nem ad válaszokat politikai problémákra. Ugyanis ezt a kiábrándult többség nem is tőlük várja. A Millát jobbára nem pártnak, pláne nem kormányváltónak látjuk, hanem emberek egy csoportjának, akik évente kétszer képesek olyan tömegrendezvényt szervezni, ahol te például nem Gyurcsány Ferenc DK zászló alatt felvonuló ex miniszterelnök vagy, hanem a megmozdulás céljával egyetértő arc a tömegben. A Millának az a fő vonzereje, hogy az Orbánnal elégedetlenek de pártjelvényiszonyban is szenvedők sem találják kínosnak egy évben kétszer. Nektek politikai hasznot remélni   nem itt és nem így kell. Helyette el lehet dönteni, hogy akartok részvétellel csatlakozni az Orbánnak feltartott középső ujjat formázó tömeghez jelvények nélkül, vagy maradtok a biodíszlet retorikánál. 

Utóbbi esetben megjegyzem, ha nehezen is de az elképzelhető, hogy Bajnai nélkül is lesz kormányváltás. Az 52% biodíszlet megszólítása nélkül viszont ziher, hogy nem lesz. Ezt nem ártana észbe vésni. 

 

1073 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr374827972

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hová bújik Orbán Viktor a magyarok elől október 23-án? 2012.10.09. 11:32:32

Orbán retteg. Nem jelenik meg az állami ünnepségeken, nem mond beszédeket nyilvános helyen és kordonnal vetette körbe a miniszterelnöki villát. Retteg attól, hogy megint kifütyülik, hogy megint lebuzizzák, retteg, hogy megalázzák. Ezért inkább nem is m...

Trackback: Orbán Viktor ezer neve A-tól Z-ig összegyűjtve 2012.10.09. 11:30:05

Az Alcsúti Krisztustól a Zsugorított fideszjézusig. És te hogy nevezed Magyarország miniszterelnökét az internetes fórumokon? Összegyűjtöttem a közösségi portálokon, fórumokon, kommentlistákon előforduló 100 leggyakoribb ragadványnevet, amelyet Orbán V...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.09. 10:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GeoCracker: Ehhez kapcsolódik valamelyest: meghalt tegnap a Duna-pati vascipők alkotója, Pauer Gyula.- hvg.hu/kultura/20121008_Meghalt_Pauer_Gyula_kepzomuvesz
@Zébácsi: teljesen egyetértek veled, a fejlődést nem lehet kierőszakolni, de lehet segíteni.
@GeoCracker:

Régen olvastam, de mintha a második alapítvány alkotta volna...no mindegy, passzolok.

A pártok és a közösségi szerveződések egyaránt fontosak. Most pont az a baj, hogy a kétpólusú politikai tér jóval erősebb, mint a civil-szféra. Nincs párbeszéd, mert nincs ehhez megfelelő alkupozíció.
Bocs, késő van, foci után fáradt vagyok, nem tudom jól érzékeltetni, mire is gondolok..de talán kivehető mondandómból a lényeg.

Asimov pedig zseniális volt.
@GeoCracker: "Ha két takonypóc képes valakit letámadni, az gebedjen meg. Nem liberalizusból, hanem mert barmok ivadékai."

Jól beszélsz. Milyen szép lenne ha ez az érzékenységed másokra is ráragadna. Azt nem tartod furcsának, hogy bár megvannak az elkövetők, de még sehol nem jelent meg róluk még egy kitakart kép sem???

Még egy költői kérdés. Az mitől lehet szerinted, hogy a világtörténelmen átívelve sváb, tót, szlovák német, stb. kérdés sosincs???
@Zébácsi: Asimov zseniális volt valóban. A Lencse a 2. alapítvány keresésének idején kerül be a sztoryba. De a jelen választások szempontjából tényleg mindegy :-)

Érteni vélem, de azt hiszem inkább az alkukészség hiányzik. Viszont ez a kormányzatnak kedvez
@GeoCracker: Miért, a Hello Kitty is nemzetbiztonsági kockázatot jelent? Az keleti, nem? Trendi meg minden. IMf meg beszarik tőle azonnal.
A Demokrácia Védőinek Ligája:
thedemocracydefenseleague.com/

Fiatal Szavazók Ligája:
www.lcv.org/

Természetvédő Szavazók Ligája:
www.lcv.org/

Oktatás iránt aggódó szavazók Ligája:
www.educationvoters.org/

Stb.
@GeoCracker: "az alkukészség hiányzik"

Könyörgöm, miről lehetne alkudozni? Van a DK-nak egyértelmű választási és kormányprogramja? Vannak vonzó arcai? Van infrastruktúrája?

Van a maszopnak programja? vonzó arcai? ja, infrastruktúrája, az még van.

Tessék dolgozni, nem csak lenyúlni a választókat, akiket mások hoztak össze.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A világtörténelmen átivelő kérdésekről lehet, hogy az erdélyi magyarokat, a vecsési svábokat, a kassai tótokat kellene megkérdezni.
Csak csendben jegyzem meg, hogy például a "zsidókérdésről" a szeretett egyháza tehet legtöbbet.
A cigánykérdés pedig korántsem tiszta. Alapvetően cigánynek egy életmódot tartottak (ld. a mai angliát pl.) Vándorló, le nem telepedett életmódot folytatókat. Akiket tradicionálisan lehetett kinevezni bűnbaknak. Ráadásul pont olyan képtelen vádak nyomán, mint a vérvád volt a zsidók esetében Teszláron.
Amúgy sehol nem láttam definiála, hogy roma ne lehetne antiszemita. Vagy a szélsőjobbnál van ilyen definiciógyüjtemény? Kétlem.
Egyébként az én szememben a verekedő egyre megy. Bőrszintől függetlenül.
Ahogy ingszintől függetlenül rühellem a gádistaszerű bogárhadat.
@épészmérnök:

Félreértés ne essék, én örülök a Millának, de ismerve a mai magyar valóságot, nem becsülöm túl a szerepét. Pünkt most úgy látom, hogy ők kezdik túlbecsülni magukat, ami veszélyes. Ahogy reggel is írtam, pillanatnyilag egy jó buli - számomra.

Nálunk nincs fejlett demokrácia,és végképp nincs fejlett civil társadalom.Azt pedig pontosan tudom, hogy a mai pártok nagy ívben leszarják a civil szervezetek bármiféle véleményét. A civil törvényt elsők között herélte ki a fidesz. Nem volt jó, de legalább valami. Még élénken él bennem a kép, amikor Torgyán Mariska primadonna, mint a kisgazdák női tagozatának elnöke megszólalt. Haláli abszurd volt. Na ettől még nem távolodtunk el nagyon.
@orica: "A civil törvényt elsők között herélte ki a fidesz" -

mindjárt tegyük hozzá, hogy a maszop szekundált nekik ehhez. Akkor még élt a mutyi. A mutyi beszüntetésének áldozata most börtönben csücsül.
@épészmérnök: Az LMP-nek van? Ne viccelj. Az LMP legmarkánsabb demagógiája valami zöld maszlag,amibe belegebednének egy szakmai vita során. Az, hogy odaláncolják magukat egy kerítéshez az nem kormányprogram, hanem diákcsiny.
Jelenleg valahol a mérhetőségi határon levő támogatottságukkal nem hoznak össze szavazókat. Az, hogy ők a mérleg nyelve az csak a sját állításuk.
A Milla pedig, nem lévén párt nem hoz össze szavazókat.
Mint írtam 50K ember se ne oszt se nem szoroz. El lehet menni az Erzsébet hídhoz, jópofizni másfél órát, átkot olvasni a kormányra és ettől minden marad, ahogy volt
@GeoCracker:

"Érteni vélem, de azt hiszem inkább az alkukészség hiányzik. Viszont ez a kormányzatnak kedvez"

Igaz, az alkukészsg hiánya mindig a hatalomnak kedvez.

Viszont.
Perpill bármekkora alkukészség is lenne, szerinted hatna a fideszre? Mert szerintem nem.
Csak akkor, ha lenne mellé alkupozíció is, nem lenne aszimetrikus a tárgyalási zóna.

Pont ezért kell erős civil szféra: hogy ne legyen azsimetrikus ez a zóna és legyen kellő alkupozíció. Lassú folyamat, de nem lehetetlen.

A Második alapítvány c. kötetben, mikor egy fiatal szóló-jelölt vizsgázott az akkori első szóló szobájában, ott került elő a Lencse. A diák jól vizsgázott, pedig fejben volt kénytelen számolni várható hatásokat becsülni, emlékeim szerint.
@orica: Torgyán en bloc haláli abszurd volt. Ez mutatta, hogy mi a véleménye Orvbűnnek a vidékről.
@GeoCracker: elhúzod a feneked az injekció elől - mondja erre a spanyol.

Számon kérted a Millán az alkukészséget, mire megkérdeztem tőled, hogy vajon mi is lenne az alku tárgya a szocik és a déká részéről. Erre jössz az LMP-vel.

Ez nem elegáns.
@épészmérnök:

"mindjárt tegyük hozzá, hogy a maszop szekundált nekik ehhez. Akkor még élt a mutyi. A mutyi beszüntetésének áldozata most börtönben csücsül. "

Ehhez történetesen nem szekundált. A mutyi ma is él. Döbbenetes dolgokat mesélnek a vidéki fidesz-maszop együttállásról.
A börtönben ülő a legkisebb bohóchal-mutáns.
@épészmérnök:

A válaszodból úgy érzékelem, nem tudod pontosan miről szólt a civil-törvény:)
@GeoCracker: Azért elkezdődött ott egy együttgondolkodás két éve már. Majtényi pl. nem egy hülye szereplési mániás, hogy csak rizsázzon... Ha Parti Nagy is felszólal, ő is tud ütőset mondani. Michnik se volt akárki azért, egy idol, egy legenda a demokrácia történetében. És eljött, beszélt. Neki sem kell már reklám, meg szereplés csak úgy.

A baltáson Balavány, aki jobbos, megtette, hogy kritizálta a kiadatási lépést és szégyellte magát keresztényként, jobboldaliként. Beszélt egy örmény fordítónő is, valamit megmutatott abból a légkörből és helyzetből, hisz azt élte 10 évig ott. Ezek azért nem üres marhulások, mert nincs jobb dolgunk, hát hallgatjuk-félék...

Most konkrét program két évvel az események előtt hogy legyen? Mindennap 180 fokkal fordulnak a dolgok. Van IMF-megállapodás mingyá, de nem kell megállapodás - megint ilyen táblákat föstögetnek a bérmenetelők 23-ra.

Legalább a minimumban kéne megegyezni, mit nem akarunk - Orvbűnéket - és mit akarunk alapnak. Ehhez azért Majtényi nem olyan rossz kiinduló pont.
@orica:
"Döbbenetes dolgokat mesélnek a vidéki fidesz-maszop együttállásról."

Aha, ettől a mételytől kellene végre megszabadulni. Ez az a pont, amiben teljesen egyetértek Schifferrel (ti.: mszp: no cooperation!).
@Zébácsi: Nem értek egyet azzal, hogy Gábriel ártalmatlan. Kurvára nem! A mosolyjellel fejelt gyűlöletet fröcskölő, kimásolt tirádái engem jobban taszítanak, mint Stefi, aki valóban lehet persziflázs is.

Gábriel meg vérkomolyan gondolja és teszi, teszi, teszi. Mindegy, Gábrielt tahótlanítottam, noha nem veszi tudomásul, Stefiről meg dönt Fabius, ahogy akar. Amikor ő is too much, nyomom a gombot rá.
@Zébácsi: Úgy rémlik az az ősradiáns amire Te emlékszel :-)
Lehet, hogy elég hosszú idő alatt a civilik képesek pufferzónát alkotni, de az egyben a pártosodásukat is jelenti. Miközben nincs is olyan sok idő. Szerintem.

@épészmérnök: Félreértettél. A Millán nem kértem számon az alkukészséget, mivel egyszerűen nincs alkupozicióban. A hatalmi alku tárgyalópartnerei pártok, vagy pártszerűen működő szervezetek (praktice pártok).
Ha visszaolvasol, akkor Zébácsinak is pont ilyemit fejtegettem.
@GeoCracker: úgy is marad, meg nem is.
Úgy marad, mert még százezer ember sem tényező sem a Fidesz-kormány számára, sem bármelyik, ma ismert pártból kiállítható (elképzelt) kormánynak. A párton kívülieknek ma szavuk lehet, véleményük lehet, de befolyásuk nincs.
Ám a civil társadalom átformálását csak így lehet elkezdeni, a semmiből nem fog berobbanni öt-hatmillió politikailag tudatos és aktív választó. Két évtizedes lemaradásban vagyunk ezen a téren, gyakorlatilag tanítani kell az embereket, fel kell velük ismertetni, mikor, hogyan, és miért érdemes vagy kell szólni, hogyan kell elvárásokat a realitásokkal összhangba hozni, stb. A Millának a 2014-es választásokat illetően semmi értelme, viszont egy nagyon fontos állomás azon az úton, ami egyszer hozzásegíthet minket egy értelmesebb (kimenetelű) választáshoz.
Már, ha el nem kúrják, mert azért ahhoz is értenek.
@orica: Az isten szent szerelmére, hát kinek a köpönyegéből jöttek ki mind? MSZMP.KISZ. Hogy a jó bánatba ne legyen mutyi és összefonódás??

Azt a forgatókönyvet ismerik egyedül, mert itt nem volt soha demokrácia. Hol van az a két száz évünk, amikor kialakulhatott volna? Húsz szaros év alatt ki se hal senki ősbölény!
@épészmérnök:

"A fejlett demokráciákban létezik a civil szervezeteknek egy típusa, amelynek a hivatása, hogy kifejezze bizonyos rétegek elvárásait a politikával és politikusokkal szemben."

Csak az a baj, hogy Magyarország pillanatnyilag épp erősen visszafejlett demokrácia, és nem biztos, hogy attól indul majd el az üdvös irányba, ha egy olyan szerveződés lép fel benne, amely a "politizálást" illetően fából vaskarika üzeneteket hordoz. Nevezetesen miközben csak a "bizonytalanok" igényeit mutatná meg - ami önmagában is képtelenség, hiszen a bizonytalanok, a híres 52% nyilvánvalóan igen differenciált összetételű tömeg, a Milla jól körülhatárolhatóan ennek a jogvédő, urbánus, liberális szegmensét tükrözi leginkább -, valójában óhatatlanul politizál, döntést hoz például arról, hogy az általa szervezett tömeg elé kit állít és adja meg ezzel a lehetőséget neki, hogy politikai vezetővé váljon. És az, hogy erről ki és milyen szempontok szerint dönt, véletlenszerűen, a szervező csoport politikai ízlése szerint történik, minthogy nem az általuk összerántott tömeg választotta őket.

Ráadásul konkrétan is ellentmondásos, hogy egyfelől összemossa a rendszerváltás óta eltelt húsz év jogállami rendszerét az utóbbi kettővel, ami nem más, mint a jogállam szétverése. És ezt az összemosást egyebek közt az egész történet középpontjában álló hamis, hazug fideszes mítoszra - a szerényen és békésen ünneplő nemzeti érzelműek elleni rendőrterrorra - hivatkozva is teszi.

A tüntetéseikre járók ettől még valóban megjelenítik egy óriási szegmensét azoknak, akik szabadulni vágynak a NER-től, reményeket táplálnak és egyáltalán nem feltétlenül osztják ezt a mitológiát. Remélhetőleg sikerül úgy alakulnia a folytatásnak, hogy ne a semmibe hulljanak ezek a remények, hanem programhoz és azt megadni és végrehajtani képes politikus(ok)hoz kötődhessenek.
@Zébácsi:

Fantaszta vagy:))

Ha az LMP-nek annyi képviselője lenne az önkorikban, mint a maszopnak, légy nyugodt, ugyanez folyna. Ugyanúgy nem tudna róla Schiffer, mint ahogy Mesterházi sem.
@a szív fészkei:

"gyűlöletet fröcskölő, kimásolt tirádái engem jobban taszítanak, mint Stefi"

+1
@a szív fészkei: Vmikor nap közben magam is azt írtam, hogy nem becsülöm le, de túl sem igyekszem becsülni a Millát. Ott voltam. Szerintem gyenge volt. Nem azért, mert nem rombolta le a várost, hanem retorikailag volt gyenge. S a szervezés szinte széndékoltan gyenge. Ívtelen. Balavény szinte természetsen az utolsó felszólaló kellett volna legyen. Végszóként. S akkor emelt hangulattal záródott volna le a dolog. De ezt láthatóan nem merték megkockáztatni. Egy lefele menő ív mentén szerveztek. Aminek a végén a népek szép csendben elkullogtak. Nagyjából azzal, hogy "itt is voltunk". Amyg ilyen harmatosak addig önmaguk szerepében is több a decibel, mint a tenni akarás látszata. Szerintem.
Ez független attól, hoyg okos szép emberek jó szándékkal felszólalnak-e vagy sem.
Anyátok: hvg.hu/itthon/20121009_Orban_Csanyi_Bonafarm_teheneszet_riport

[..]"Viszont rögtön kárhoztatta a listát nyilvánosságra hozó Ángyánt, aki szerinte nem akarja megérteni, hogy miért nem versenyképes a magyar mezőgazdaság, és mire lenne szükség. Ezt követően állást ajánlott – a kormányt bíráló és ezért a Fidesz-frakcióban fokozatosan elszigetelődő – Ángyánnak az egyik sertéstelepén, mert Csányi szerint a volt államtitkár csak így érthetné meg végre, milyen erőfeszítéseket tesz a Bonafarm. A bankvezér ugyanakkor nyugtázta, a tisztázó beszélgetéseken Orbánnal túl vannak, utóbbi az államtitkárral ellentétben már megértette a helyzetet. Majd rögtön megragadta az alkalmat, hogy lobbizzon az ágazatért a beszédét hallgató miniszterelnöknél: alkosson olyan földtörvényt a parlament, amely az állattartókat juttatja végre földhöz. (Korábban Csányi Attila a hvg.hu-nak adott interjújában azt mondta, hiába a Bonafarm befektetései, ha a sertéságazat egésze van bajban.)[..]Az Ángyánnak tett állásajánlat egyébként nem meglepő Csányi Sándortól, korábban is előfordult, hogy a politikából igazolt le menedzsereket. A keddi ünnepségen kedélyesen beszélgetett a kormánypolitikusokkal Benedek Fülöp is, aki korábban a Gyurcsány-kabinetben volt szakállamtitkár, és akit a jelenlegi államtitkár, Budai Gyula azzal támadott, hogy törvénytelenül közrejátszott állami erdőterületek értékesítésében. (Egy másik ügyben a volt államtitkárt 2011-ben a bíróság jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 3 millió forint pénzbüntetésre ítélte egy ingatlanügy miatt.) Benedek a kormányból való távozása után lett Csányi birtokpolitikai főtanácsadója."

Sanyi mindenkivel jóban van, csak most a jobbal kicsit jobban van. Na ez mikor szűnik meg?
@Légifarkas: Az időtényező is ami számít jelenleg. Éppen az előbb írtam le, hogy szerintem a Milla útja nem az az út jelenleg, De naná, hogy tévedhetek :-)

@a szív fészkei: még valami. A kormány lemondatása kevés. Pozitív program kellene. Ahhoz meg mindegy lehetne, hogy Orbán ma vagy holnap mit mond. Egy önmagában értékes programot kellene összerakni. Amíg valaki elen, és nem valami mellett folyika programszervezés, addig legfeljebb elitek váltogazdasága zajlik.
Ma egyébként az egész plitikai elitből nem tudnék egy épelméjű kormányt összerakni. azoból a fazonokból,akik játszanak és a felszinen vannak.
@a szív fészkei:

Stefike gúnyrajznak durva. Lehet, hogy csak szerepet játszik - nem kétlem, ennek számos jelét adta, mert nem tudta intelligenciája (van neki, nem is kevés) mindig megvédeni a lebukás elől, de én speciel nem vagyok kíváncsi rá.
Felőlem visszaszavazhatjátok, ti dolgotok (tudom, jól szórakoztok) - én nem fogom.

Gábriel legalább önmaga (legalábbis úgy tűnik). Nekem - zsidózásán kívül - nincs vele bajom, s láthatóan Fabiusnak sincs.
Viszont holnap munkanap. Jó éjt mindenkinek.
@GeoCracker: A igaz, hogy szervezni és rendezni jobban kéne tudniuk már. Nem tudom, kiken múlik, azt még régebben mondták, hogy sok felkért szereplő lemondta, mert félt a retorziótól. Szóval nem biztos, hogy a legjobbakból tudnak meríteni.
Hogy Balavány határozta-e meg a fellépését - mikor, i után, stb.- vagy más? Nem tudom. Az örmény szobrász srác nem volt a szavak embere, szerintem a zenész Yengeberiant kellett volna odavinni tán ezzel a műsorral: www.youtube.com/watch?v=qA-NCyMPXyk
Egyébként végigolvastam a mai termést, romlik a trollok teljesítménye.
Tán ott is kontraszelekció műxik?
Viszont a szórakoztatási faktoruk növekszik szépen.
Miként a számuk is.

Szép lesz, ha Bajnai tényleg bejelenti a visszatérését.
Troll-invázió várható.
@a szív fészkei: Torgyán feladata az volt, hogy semlegesítse a történelmi kisgazdákat. A Kisgazdapárt 45 után a legerősebb és legtekintélyesebb párt volt, a kommunisták legnagyobb ellenfele a szocdemeken kívül. A rendszerváltozás után hogy hogy nem, kinyírták ezt a két történelmi pártot, amelyeknek még volt hagyományos bázisuk.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: :-Dd De Stefi nem aláz, csak polgárháborúzik egyet diszkréten Ruszlán kutyával. Azt egy délután alatt le is tudja.

Fabius felkötheti a pöttyöst! De arról van szó, hogy ad. 1./ SEtefi szülőatyjának/anyjának van már blogja - írta múltkor valaki , ad. 2./ ő indít Stefiként egyet. Szóval kis türelem, rózsa terem és lőn vakító fényesség!
@Légifarkas:
"Két évtizedes lemaradásban vagyunk ezen a téren, gyakorlatilag tanítani kell az embereket, fel kell velük ismertetni, mikor, hogyan, és miért érdemes vagy kell szólni, hogyan kell elvárásokat a realitásokkal összhangba hozni, stb. A Millának a 2014-es választásokat illetően semmi értelme, viszont egy nagyon fontos állomás azon az úton, ami egyszer hozzásegíthet minket egy értelmesebb (kimenetelű) választáshoz."

Egyetértek veled és köszönöm - erről írtam (szinte hasonló levezetésben) magam is itt, kicsivel korábban.
@épészmérnök: Ja micsoda panoptikumfigurákkal!! Antall ezt miért hagyta?
@a szív fészkei: "állást ajánlott – a kormányt bíráló és ezért a Fidesz-frakcióban fokozatosan elszigetelődő – Ángyánnak az egyik sertéstelepén, mert Csányi szerint a volt államtitkár csak így érthetné meg végre, milyen erőfeszítéseket tesz a Bonafarm."

Ezt az aljasságot... van ennél még mélyebbre?
@Zébácsi: Momentán nekem pünktlich a maszív, igehirdető zsidózása,cigányozása miatt van bajom vele. A Jobbik emberi arca?? Na ne mááá. Ő ezt reklámból nyomja, hogy lám, édibédik vagyunk, nem is ám náculók - aztán ugyanazzal a lélegzettel mentegeti a zsidót hasbarúgó mocskokat vagy épp lecigányozza őket, hörög a cigánybűnözésről folyton de a napi kérdésemre, hogy mikor megy a Gárda a habfehér rablógyilkosok áldozatiért, soha nem válaszol.

Ez neked nem veszélyes????? Kezdek csalódni benned, amit nem hittem volna.
@londonterminals: Na maradtunk ketten magnak. :-DD De Gábrielt így lebecsülni???
@a szív fészkei: @épészmérnök:

1990-ben már csak a nosztalgiák működtek. Komolyan vehető bázis nem volt. Ha lett volna, Torgyán nem tudja lenyúlni. Az összes feltámasztott mozgalom kimúlt, rövidebb-hosszabb idő alatt.
Antal nosztalgiája hihetetlen károkat okozott, de pl. a cserkészeké, gyermekbarátoké semmit. Néhányan jól megéltek belőle egy ideig,
@a szív fészkei:

:D

Igen, ezt sem értem. Undorító egy alak.
@a szív fészkei:

"Ez neked nem veszélyes????? "

Egy szóval sem mondtam, hogy nem veszélyes.
Ezt írtam:
"Nekem - zsidózásán kívül - nincs vele bajom..."

Ennyi.
@a szív fészkei:

"Fabius felkötheti a pöttyöst"

Klasszikussal szólva: nem szeretnék Fabius helyében lenni... :o)

Afene, télleg, a qtyát is bele akartam írni.
Sebaj, a kései órára fogom. :o)

De hogy ne csak rosszmájúskodjak:

A poszthoz:
Meglepődtem Gyurcsány szövegén. Nem értek vele egyet. Óhatatlanul az jutott eszembe, hogy a saját érdekeit, szempontjait öntötte szavakba.
@a szív fészkei:

Itt az angyal nem veszélyes. Viszolyogtató, de alig állnak szóba vele, és ha igen, abban sincs sok köszönet. Tuti, hogy nem önkéntes ez a napi jelenlét.
@GeoCracker: időtényező? Nekünk rengeteg időnk van.
Nem akkor kell elzavarni Orbánt, amikor épp alkalom nyílik rá - hanem akkor, amikor a társadalom alkalmas lesz erre. Össze lehet erőlködni egy nyögvenyelős kormányváltást, csak épp minek, ha a népek továbbra sem fogják érteni az összefüggéseket, ha nem támogatják a szükséges lépéseket, akkor négy év múlva Orbán is visszajöhet (vagy menthetetlenül lángba borul az ország).
El kell juttatni az emberekhez az információkat, de hagyni kell őket, hogy megértsék, hol vagyunk, hová kéne eljutnunk, és annak mi lesz az ára. Ilyenkor szokott eszembe jutni a "No Fidesz - no problem" nicknevű felhasználó: a névválasztása kapitális tévedés, pont olyan önámítás, mint amilyet a társadalom tanúsít a politikával, politikusokkal kapcsolatban. Amíg ez le nem redukálódik egy elfogadható szintre, tulajdonképpen tökmindegy, mi a kormányfő neve.
Szóval, ráérünk, mert ehhez idő kell.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Úgy tudom az esettel és elkövetőkkel kapcsolatban még nem derült ki semmi konkrét. Addig minden normális gondolkodású egyetlen dolgot tehet:

- elítéli egy koros ember fizikai inzultusát.

Az érzékenység dologra kitaláltam egy egyszerű és kézenfekvő megoldást: ahányszor megsérted az enyémet vagy a törzsgárdáét, annyiszor kapsz tőlem egy szűzmariskás poént. Egyensúlyban leszünk ezentúl.
Szolgálati közlemény:

Aki nem találja kommentjét annak jelzem, én takarítottam a Stefilét nyomait. Semmi személyes, nincs bajom senkivel. De az addig így marad, amíg el nem szokik innen.
baromság....

"Nektek politikai hasznot remélni nem itt és nem így kell."

szerinted varanuszblog, politikai haszon az, amivel leváltható egy puhadiktatúra, ami minden jel szerint keményedni készül? hogy lehettek ennyire makacsul dilettánsak!

"Helyette el lehet dönteni, hogy akartok részvétellel csatlakozni az Orbánnak feltartott középső ujjat formázó tömeghez jelvények nélkül"

mi az, h részvétellel csatlakozás? ez magyar szöveg? ti meg eldönthetitek, hogy akartok kormányt váltani pártok nélkül. ez a jelvénymentesítés kérem hisztéria.

azt akarják elhitetni, hogy nincsen jelenleg ellenzék!

"vagy maradtok a biodíszlet retorikánál."

aha...

fenti okokból én is ezutóbbi retorikát hangsúlyoznám...

szánalmas... dehát a zemberek majd úgyis megérzik ezt is, mint sok minden mást...
@kamill77:

Én ezért a tüntetésért 200 kilométert megyek, és a faszom se kíváncsi a tartalom nélküli pártjelvényeitekre. Játszatok vele otthon vagy külön ahogy tetszik.

Hangsúlyozd a biodíszlet retorikát. Én meg a hülyefasz retorikát hangsúlyozom.
Bocsánat, ha valaki már leírta, még csak Fabiust olvastam, és kellően kiakadtam.
Egyrészt nézzük azt, hogy miért is tiltakozik Gyufi? Szvsz. azért, mert időnként körülszemlélődik a faszbúkon. Ott bezony, szépecséim, azt lehet látni, hogy a magát apolitikusnak mondó tömeg forradalomra készül. /A TEK meg éjt-napallá téve gyakorlatozik. Tessék szíves lenni megállni a Kerepesi úti volt rebisz laktanyától légvonalban 500 méterre egy magasabb helyen, oszt rögtön tudni fogjátok miről beszélek. Tisztán fog hallatszani a fegyverropogás. Mindez reggeltől késő délutánig. Amikor először hallottam, telefonra kaptam, hogy riasszam a rend őreit: itten fennforgás van...mire gyorsan felvilágosítottak, hogy ez így megy már egy éve.../ Hogy Gyurcsány ezt nem akarja? Épeszű politikus nyilván nem...
Két eset van:
1.) Kimegy a tömeg kormányt dönteni...egy kis heppeninggel levezetjük az egész feszültséget, ezzel a fideSS malmára hajtjuk a vizet. /Mostmár ugyan mondogatja a Milla, hogy ez csak egy békés tiltakozás..., de már kissé elkéstek. A megjelenő provokátorokról ne is szóljunk.../
2.) Kitör valamilyen balhé, közbelép a TEK. Megint normálikú birtokában, melyik politikus vezeti tuti megveretésre az ő tömegét?

Node ha ettől eltekintünk akkor is mi van? A Milla az első pillanattól POLITIKAI szerveződés, ha tetszik- ha nem. Ugyanis, amikor kimondták, hogy a sajtószabadságért gyűltek össze, már az politizálás volt. Ha tavasz örömünnepét tartották volna, tutkó 1000 fő alatt maradtak volna./Tegnap OLgánál aztán ki is mondta Juhász, hogy ő politikus/ Navazze, ennyit a politikusok nélkül kezdetű facságra. OLyan ez, mint amikor örömleány áll a sarkon, és más út már nem lévén a konkurenciával szemben, szende leánzónak hazudja magát, hogy valaki végre elvigye... és ebből adódik a nagyobb gondom.
Mert nem akarjátok látni, Juhászék legnagyobb baja, hogy dilettánsok. Ilyen csapat meg már volt honunkban, kik éltesebb generációhoz tartoznak, miként én is, emlékeznek rá, hova vitték az országot. Igen, Antallról, a mára a nagyállamférfiuvá lényegült miniszterelnökről és csapatáról beszélek. Úgy kúrták el az egészet, ahogy voltak. Miközben nem egy kőkemény fidesznyik hivatalnokgárdával, hanem tehetetlen, leharcolt aparatcsikokból álló tesze-tosza formáóval álltak szemben. A rendszerváltás minden bajának eredője az a négy év volt, bármit mond is ma a városi legenda. Kenegetős, zsarlogatós közélet /emlékezzünk csak a "nagy" Antall borítékjaira, - ilyent államférfi SOHA nem tehet /, az ország gazdasági lenullázása /utólagos hivatkozás: Antallt nem érdekelte a gazd. pol. - ezt nyögjük most is/, az elqrt külpolitikáig /közepestörténész Jeszenszky majdnem sikeresen háborúba sodorta az országot/ és még sorolhatnám, vég nélkül.
Juhász engem erőst emlékeztet az ifjú Orbánra. Elsők közt voltam, a tememtési beszéd meghallgatása után, ki azt mondta, ezzel a sráccal még sok baj lesz. De ez csak mellékszáll, nézzük azt, amit politikus nem tesz. Először is nem gyűjti magánszámlára az adományokat politikai célra. És nemcsak azért, mert ezzel a NAV rögvest le is nullázhatja őt /ahogy a másik - bocs nem jut eszembe a neve Milla szervező tette/. Mert ezzel némi gyanú árnyéka is vetülhet. És az már annyi van itt, hogy Dunát lehet rekeszteni. Másodszor, ha tüntetést szervez - és az nem sikerül nagyobbra, minden beharangozás ellenére, mint a DK-s tüntetés az Igazságügy előtt, akkor nem bacogatom azzal a jelenlevő - láthatóan többségben levő - hivatalos pártok képviselőit /mszp - pólókban, dk egyszem papírzászló!/, hogy vegyék le a pol. jelvényeket, miközben a szolidaritás zászlók ott lobognak. Mert ezzel bezony nem azt sugallom, hogy közös a cél, hogy bárki tiltakozhat a baltás gyilkos kiadatása ellen, hanem azt, hogy majd én megmondom, ki tiltakozhat. Ez annyira fideszes, hogy már fáj - csak ott azt jelölték ki, ki a jó magyar.:((( /Egy ilyen kudarc után egyébként is visszavennék a nagy orcámból, mert politikusként felmérném: ez nem egy sikersztori./
Bajnai zászlóra tűzése - minden tiszteletem mellett - ugye nem apolitikus? /Arról most ne szóljunk, hogy Bajnai viharban még nem hajózott. Könnyű volt úgy, hogy nagy-nagy kuss volt mindkét részről. A szociknak megmondta, azonnal lemond, ha nem szavazzák meg az intézkedéseit, I. Neminyerjük a legtöbbet meg észbe kapott - inkább Simlicska figyelmeztette -, hogy nem lesz mit lenyúlnia, ha egy bedőlt országot vesz át./
Van a Millának-Szolidaritásnak együtt valamiféle elképzelése arról, hogyan kell egy országot irányítani? NINCS. Legalábbis semmit sem láttunk ebből.
Van szakértői csapata? NINCS.
Van világos gazdasági, oktatási, igazságügyi stb.programja? NINCS.
Van elképzelése arról, mi zajlik a végeken, hogyan kellene megmenteni 4 millió az éhhalál felé menetelő honfitársunkat? NINCS.
Lehet ekézni Gyurcsányt, lehet a legelutasítottabb politikusnak nevezni - és nem látni, hogy a fidesz retorikát használjátok -, de látni kell: elképzelései, megoldási javaslatai egyre jobb szakértői csapata neki van.

Ja és párton kívüliként sem megyek biodiszletnek a Millához. Nem azért, mert félek, hanem azért, amit tettek. Hazugsággal szereztek tömegbázist, rájátszottak a legmocskosabb fideSS politikára: minél nagyobb az apolitikus, kiábrándult tömeg, annál könnyebb a kormányzó pártnak.

Nem kellene ugyanezt a utat járni, kedves Fabius.
@londonterminals: "Lám, a mai legjobb duma, Lasombráé is az ő nyomán keletkezett."

Na-na-na! A legjobb duma az volt, amikor a két házipunci megbeszélte egymással, hogy még nem gerjedtek jobboldali hímtagra: ennél aberráltabb dologgal ritkán találkozni.
@Légifarkas: Időnk nincs, és nem lozungokat akarok ezügyben ropogtatni. Az ország fizikailag kibirt már sok mindent. Techikailag nem fogja kibirni. A szociális abortuszprogramot nem fogja tulélni
( endresy.blogspot.hu/2012/05/abortusztablettatol-szoboravatasig.html )
Ahogy Jugoszlávia is belerokkant abba, hogy gyakorlatilag nem maradt egy olyan korosztály, akik előrelépést tudtak volna biztosítani.
Természetesen ez is pótolható, de nem egy neoratkoista programmal ( endresy.blogspot.hu/2012/09/nemzeti-eletvedelem-neoratkoizmus.html )
S itt van a gond. A háború utáni rákosista rendszernek a semmi határáról előrefele ment az idő. A romeltakarítás (gazdasági is) cél volt. Tul.képpen Hitler is.
Az orbanizmus visszalépés. Már megszerzett előnyökről kellene lemondani. Erről az emberek nehezebben mondanak le. A fiatalok a lábukkal fognak szavazni. S hiába mondod, hogy külföldről is lehet szavazni. Ha ott választanak párt, lexerják majd az itteni választásokat. Ezzel nem fog tudni mit kezdeni az ország 5-10 év mulva.
Nem turorudis programok kellenének, hanem valós jövőképépítő elképzelések. Nem az emberek hülyének nézése, hanem élhető világkép. No ez az, amivel jelenleg adós a politika.
S ez az, emiért jelenleg az idő a legkevesebb. Az, aki ma kimegy külföldre, az könnyen ott ragadhat. Nem sokan vannak? Lehet. De nem a nyelveket nem tudó, előrelépni kénytelen, alig képzett, immobil réteg megy. Pont azok ülnek repülőre, buszra, akikre építeni lehetne.
Nem lebecsülni akarom a többieket sem. Nagyon nagy szükség van parasztokra, téglaégetőkre, vízvezetékszerelőkre és mindenki másra is. Eszembe sincs válogatni, mint Orbánnak, hogy zsellérmaradhat, értelmiség: degeljen meg. Mindenkire szüksége van az országnak. De jelenleg a politika úgy gondolja, hogy senkire sincs szüksége. Csak az urnánál.
@Pantagruel:

Végig-olvatad a kommenteket?:)))
"de az elképzelhető, hogy Bajnai nélkül is lesz kormányváltás"

Bajnaival sem lesz. Mármint ha 2014-ről beszélünk. Szokj hozzá a gondolathoz. Majd jövök röhögni rajtad, ígérem.
@vitéz Thapóccay néma bárány:

oké...

de! éppen attól válik valami tartalomnélkülivé, hogy láthatatlanítod azokat a formációkat, amik TARTALÉMAT AKARNAK FÖLMUTATnI, példának okáért azt, hogy veled azonos módon gondolkoznak egy kérdésben.

azért ezen is gondolkodj el... mert ha te kétszáz kilométereket csak egy piknikért utazol, abban lehet, h jól érzed magad, de csak HA nem vársz kézzelfogható jelenségeket, tényezőket, és csak egy jót akarsz szórakozni/dühöngeni, mást nem - tényezőket, amik változtathatnának dolgokon parlamentben, NEM VÁRSZ. el is várod, hogy ne legyenek.

de sok ember szeretné, hogy legyenek, s azt, hogy ha eddig nem álltak ki valamiért, akkor most ott láthatóak legyenek. különben honnan tudnák meg sokan, hogy adott kérdésben azonos a véleményük?

nem szabad megtudniuk? ez csak egyet jelenthet. pártrendezvény a milla, csak még nem tudjuk, saját párt rendezvénye. ez az egy oka lehet annak, hogy nem engedik oda a többieket is, hogy az emberek lássák, azonos véleményen vannak.

ezt jobb volna akkor nyíltan, mert én civilként szeretnék ilyen tényezőket látni, és eléggé kiakaszt, hogy el akarják hitetni a millások azzal a rengeteg emberrel, hogy nincs ellenzék, csak mert ők nem engedik őket oda...
@Zébácsi: Drága a zsidózásán + cigányozásán, buzizásán kívül, tehetted volna hozzá. E három - mindig ütött-vágott - csoportot pécézi ki folyton erőt demonstrálni a drága Jobbikja, ezeken üt virtuálisan és valóságban is. Na és ezek a gyomrosok, kövek, záptojások - szivárványmeneteken vér folyik az utóbbi években!! - biza azokból a mosolyjeles szavakból is nőttek ki.
Ezen kívül van még témája a MALÉV, Andocs, Sík Sándor, repcsik mentén, ez oké. DE a fenti hármas gyűlöletkampánytól elvonatkoztatni, hát nekem is nehezen ment, pedig próbáltam vele szót érteni, nem igaz, hogy nem.
De aki Csatáryt kedves öreg bácsiként mentegeti, azzal nekem - már csak a családom sorsa miatt se - nincs mit tárgyalnom.

Tudom, te érzékeny, türelmes, jó ember vagy, de akkor is provokállak,bocs: képzeld el, ahogy a Gábriel hájpolta Csatáry, a ma olyan édibédi cekkeres, jajdemeghurcolt bácsika fénykorában h ereje teljében hajtja,vágja, alázza, üti-veri fő kedvencedet, a sakk-királynő Polgár Juditot, be a mocskos marhavagonba. One way ticket... Mert majd hetven éve neki is ez lett volna itthon, Kassán, Máramarosszigeten, stb. stb. a sorsa. Ne tévedj!
@Pantagruel: Csillagocska, ez az egyik házi punci én lennék? Mert akkor kösz a megtisztelő megszólítást, felmagasztalsz. Ha esetleg megszólíttattam, akkor válaszolok, bár Lasombrát nem bírnám most sem túlszárnyalni. Ha árnyékra vetődök, akkor meg mindegy. ;-DD
Nem gerjedek olyanra, se hímtag, se agy formában, aki fényévekre van tőlem mentalitásban, ja. Hálisten teremtett a Kotmányban benn foglaltatott Teremtő elég értelmes, vonzó pasit az én oldalamon,lehetett szemelgetnem, mint kendermagos a takrmányban. Noha persze az ember nem így ment hímtagot vadászni ugye fiatalabb éveiben sem, hogy levizsgáztatja az illetőt Marxengelsből - soha fel nem fogtam őket - mielőtt magára rántja, de hát nem árt valami szellemi, lelki rokonság se a kémián túl. Nálam. Én szoktam előtte is, utána is beszélgetni. Jobb, mint a bagózás és aztán falnak fordulás...
A másik punci majd elmondja, ha akarja a saját párválasztási metódusát.

Mivel nincs szerencsém a ti általatok annyira üdvözített echte konzerveket ismerhetni - ha van Magyarországon ilyen egyáltalán - csak az Orvbűn-féle torzakat látom ágálni az uborkafájukon vitézkötésben, sajna a deklarált jobber hímtagokkal való boldog nász kimaradt szegényes életemből.

És persze emiatt nincs is a Stefi-reklámozta csodás nemzeti érzelmű színmagyarokkal teliszült családom se, mint Szent Máriusznak. Brühühühü. :-DDDD
@Hótt Kuzin: Ha addig nem érvényesül a nomen est omen nálad.
@GeoCracker: De hát megy ki egy csomó kétkezi melós!!! Németországban - mert itthon besült az építőipar - komplett házakat húznak fel magyar vállalkozók,miután beletanultak. És a németek, ahogy hallom, nem is kekecek, elég egyenházakban gondolkodnak. Mennek a vízvezetékszerelők, sofőrök, takarítónők, szobaasszonyok, pincérek - ha látják, hogy érdemes bevállalják a nyelvtanulást alapfokig és huss! Naponta kapok osztrák, dolgozzausztriaban.jimdo.com/munkakeres%C5%91-oldalak/?fb_action_ids=497625806929456&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22497625806929456%22%3A353862978030563%7D&action_type_map=%7B%22497625806929456%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D német ajánlatokat, pedig sajna se a korom se e nyelvben tudatlanságom nem predesztinál már erre a menésre...

És nem tudományos akadémiai elnököket várnak. Szóval menni fog a melós is, mi az hogy, már megy!!!
@a szív fészkei: Szerintem Csekkre és rám gondolt házipunci címszó alatt
@Penivaldes: Juj, eloroztam a címeteket?Bocsika. (csak én is szörnyedtem egyet Máriuszra gondolva)
Szerintem mindannyian házipuncik vagyunk a szemében. Most akkor ez tőle dicséret? :-))) Legalább be tud azonosítani titeket Nőnek, nem úgy, mint Szalonnamariskát, aki átmenet egy női focista (az) és Szűzmária között.
@a szív fészkei: Azért köztem is Szalonnamariska között van egy kis különbség. Főleg bűbáj szempontjából.
@a szív fészkei:

Értelek, ha nem írod le mindezt akkor is.

Kérdés: Ha akkora gáz az e Gábriel, akkor miért nem őt tette lapátra Fabius az udvari bolond helyett?

Egyébként, visszakeresheted, többször reagáltam Stefi játékaira, mint Gábriel térítésére, sőt: Gábrielt már el sem olvasom, gomb nélkül ignoráltam, ezért nem zavar.

Stefit viszont legeleső neki címzett kommentsorozatommal saját (ál?)gondolatisága mentém vittem csapdába könnyen, egy nap gondolkodás után meg is hátrált kérdésem adekvát megválaszolása elől.
Ezzel számomra két dolog derült ki: vagy nem az, akinek láttatja magát, vagy az, de rájött, hogy logikája hibádzik, így elvei hamuvá porladnak, tehát inkább kitér.

Mert mi is történt?
Imádja Orbánt, és faji alapon tart embereket jónak, vagy rossznak - ez két, egymástól független jellemzője tegnap éjszakai lepkepókunknak. Mikor rákérdeztem, mit gondolna Orbánról, ha kiderülne, mégis van Viktorban cigány vér (ez nálam nem jelent semmit, én nem vagyok faji alapon ítélkező, tudodhatod, de Stefinél van jelentősége), azt a választ nyögte, hogy a kérdés értelmetlen.
Magyarul nem vállalta fel a gondolatkísérletet, mert egyenes válasza esetén valamelyik teóriája dugába dől, s itteni térítése, játéka rögvest sántít. Ez is visszakereshető.
Utána még párszor -kissé indulatosan, sajnos- reagáltam kommenteire, de egy rövid kivétellel (amit nem a "válasz erre" gombra kattintva írt, de persze vettem az adást) egyszer sem méltatott válaszra.
Nem buta, levette, hogy átláttam rajta és magában ignorált, hogy ne ronthassam el kisded játékát. Ezt a kis intermezzot szerintem senki sem vette észre, annyira sok egy-egy posztnál a téma, a mellékszál. Én viszont igen, és elhiheted, bevéstem mélyre.

Vannak páran, akik nem reagálnak kommentjeimre, leginkább azok, akiket ízekre szedtem e lapokon (Kara Kán, pl.), Stefi is közéjük tartozik. Ő sem véletlenül. Az is lehet, hogy egy kekeckedő kellemetlen alaknak tart, passz.

Gábriel egyenes módon gáz, valós világot takar - Stefi viszont manipulál, lavíroz. Nekem ez nem tetszik benne, engem ez nem szórakoztat.
Ez az, amiért azt írtam amit.

Türelmes pedig sajnos nem vagyok, sőt, sokszor azt látom, nagyon is provokatív módon nyilvánulok meg, ami hiba tudom.
@Légifarkas:

Gondolataidban az evolúciós "agymenésemet" látom visszaköszönni. Ezek szerint nem csak én látom úgy, hogy ez egy folyamat, amit nem lehet "megerőszakolni".

Üdv:
Zb
@Zébácsi: Stefi provokál szerintünk - London+én - hol jobban, hol rosszul, Gábriel viszont egyszerűen térít és térít. Mint a jehovások, scisek, rendületlenül, meg sem inogva. Nem válaszol ő se, hanem idéz és idéz, amit kell.
Az egyikük tehát szerintünk egy sima nethekk és görbetükör, a másik a maga kvázi valódi valójában a Jobbik esszenciája. Az emberarcú Jobbik. Hát nem megnyugtató.

A hekk jobban borzol valóban - engem mondjuk pont fordítva, én így vagyok bekötve - de direktebben is ér el eredményt. Az orvbűnizmus - az a szent természetes orbánizmus, mondta a nagyon buta MiklósaErika rajongva - azonnal pőrén kiderül általa, míg a Jobbiknál Gábriel a szimpivé tétel miatt mindig alkalmaz kis mosolyt, huncut szemcsippentést, édibédi témákat is belekeverve az uszításába. Az ilyen "emberarcú" nácizmus nekem riasztóbb mert félrevivőbb, mint Stefi/és szülőatyja/anyja/ leplezetlen smirglis karikatúrája.

Mivel Stefi a maga provóságában természetesen vadabb indulatokat kelt - szerintem direkte ez a célja - vannak már"családtagjai" is, akik basztatják és fokozzák a szituját, ez szétviszi a blogot. Idegesítő sokaknak, elhiszem.

Gábriel valódi ember, az ő családjával senki nem szórakozik. Ő csak mesteremberi sztahanovista mivoltában térít és nyomatja a kurucos, barrikádos baromságokat. Kitartóan, engem pl. legyőzött, mert feladtam.

Stefinél én látok abszurd humort és belőle elég jó jellemzési készséget erre az agyament orvbűn-imádatra, le tudom általa képezni/leplezni ezt a vallásossá növelt hülye rajongást, ami a semmit és a rosszat ünnepli. Szerintem az alapvető célja ezzel a marháskodással ez.

Na mindegy,lehet, hogy lukra futottunk londonnal, Fabius - újraírom -, azt rak ki, akit csak akar.

Amúgy Gábrielre a nemválaszolás csak neki jó, mert akkor pláne cáfolhatatlanul ömölhet a szenny és így simán tűnik, hogy ez az Az Igazság, ami a Jobbik egyetlen célja.
Olvasd te is Eco legújabb könyvét, tökéletesen leírja ezt a mechanizmust 150 évre visszamenőleg. Nekem meg ez az uncsi. nem vagyunk egyformák. ;-)
@Zébácsi:

"Ha akkora gáz az e Gábriel, akkor miért nem őt tette lapátra Fabius az udvari bolond helyett?"

With all due respect to Fabius, nem biztos, hogy igaza van. :)

"Magyarul nem vállalta fel a gondolatkísérletet, mert egyenes válasza esetén valamelyik teóriája dugába dől, s itteni térítése, játéka rögvest sántít."

De hiszen ez is azt bizonyítja, hogy amit előad, paródia. :) Ugyanaz a műfaj, mint amit Lasombra mutatott be tegnap.
@a szív fészkei: bocs, ha ugy tünt, diszkriminálok. Pont azt akartam irni, h.mindenkire itt lenne szükség. Az a régteg megy,aki kirángathatná a zországot. Ez nem értelmiségi kérdés, hanem értelmességi.
@londonterminals:

"De hiszen ez is azt bizonyítja, hogy amit előad, paródia. :) Ugyanaz a műfaj, mint amit Lasombra mutatott be tegnap. "

Jó eséllyel azt mutatja be, ez igaz, írtam is. De míg ő megbúvik emögött és fogcsikorgatva vigyáz rá (hiszen sokan nem vették az adást, hogy ő egy gúnyrajz), addig Lasombra lírai szösszenetéről süt, hogy csak promt tükör, mert bármikor visszaolvasható, hogy ő alapjában nem gúnyrazj, hanem valós Lasombra.
Műfajilag hasonló, de nem ugyanaz, mert más a szándék.

Persze, igaz, Gábriel is repülhetne, és értem, hogy inkább neki kellene (mosolygós zsidózása miatt, ahogy @a szív fészkei: írta).
@orica: á, csudákat
@a szív fészkei: nem, Penire és Csekkre utaltam
@Pantagruel: Na még ennyit sem értem el hosszú hiábavaló életem alatt! Brühühühü.
@a szív fészkei: hát kérlek, asszem, korodra nézve anyám lehetnél, így helyből igyekezném elkerülni, hogy tiszteletlen legyek veled, de ha te is írtál ilyesmit, akkor felőlem nyugodtan vedd magadra, egyúttal be is linkelhetnéd, hadd csodálkozzak, h mik vannak már
Milla=Zsidók gyülevésze

„A zsidó morál valóságos átka a keresztény műveltségnek, amely átkon ez a keresztény kultúra okvetlenül tönkremegy, ha nem dobja ki magából a mérget."
„A zsidóság fekélye csontvázzá rágta a keresztény magyar népet, s a nemzetnek nagy részét koldusbotra juttatta."
„A zsidóság mindenütt fekély, amely megmérgezi az üzleti morálist, kiváltképpen az üzleti világban. Lealacsonyítja az erkölcsi színvonalat és a korrupciót általános divattá emeli. Meghamisítja az erkölcsi fogalmakat, tagad minden törvényt és eszményt, s lelkiismerete nem lévén, szívtelenül megfojtja áldozatait, amelyeket behálóznia sikerült."
„A keresztény társadalomban a zsidókat emancipálni annyit tesz, mint az erkölcstelenségnek és az erkölcsiségnek ugyanazt a szabadságot, a lelkiismeretnek és a lelkiismeretlenségnek ugyanazokat a jogokat adni."
„Az antiszemitizmus a keresztény erkölcstan és a keresztény társadalmi rend reakciója, s mint ilyen, a legjogosultabb mozgalom."
„A zsidó mindig nevetséges, aszimmetrikus, idegen, ugyanakkor a nem-idegent játszani akaró figura."
„A zsidó szellemet szellemtelenségnek kell hívnom, mert tagadása az eszménynek, levigyorgása a fölségesnek."
„A nemzetek bámulva veszik észre, hogy hélótákká lettek saját hazájukban, koldusokká lettek és tehetetlenül állnak saját hazájukban a parancsoló idegen, jövevény trónja előtt."
„Nem szeretek zsákbamacskát árulni s a divat miatt az igazságról bölcsen hallgatni, azért kimondom, hogy Magyarországon jelenleg csendes honfoglalás folyik: gazdasági logikus folyamat megy végbe, amelyről köznyelven azt mondják, az erősebb legyőzi a gyöngét, vagy, hogy a csuka megeszi a pontyot. A magyar nép a gyönge, de ízletes pontyocska, a zsidóság a csuka."
„Már most mi az én antiszemitizmusom? Nem az, hogy üsd a zsidót, hanem az, hogy ébreszd fel, ha kell, korbácsold fel a magyar tunyaságot..."
@Penivaldes: A Fideszfanság is beteges, jobbikfanság is.
@a szív fészkei: hát én is lehetek 60, úgy kb szűk negyed évszázad múlva :)
@Fabius:
„De abban biztos vagyok, hogy nem Juhász Péter fog kormányt váltani.”
Stimm, én is így gondolom, és ezen az sem változtat, hogy tennap este Drágabolgárúr műsorában összeszedett, érthető retorikával küldte el a faszba a Fideszt. Nekem az tetszett benne, hogy azt vallotta; az már kurvára kevés lesz, hogy „Orbán takarodj”! Programot kell az egyébként jogos szájtépés mögé tenni, olyat, amit a parasztok is értenek. Nem pejoratív értelemben értettem a jelzőt (ő sem), a vidéki gazdákra gondoltam. Ciki vagy sem, Gyurcsány megint fejtörést okozott a szarházi teknővájónak. Elment homokozni, meg almát lapátolni (vagy fordítva-tököm tuggya), a lényeg; egy fontos kampányhülyítéssel lépéselőnyben van. Azt gondolom ezt a Cáratyuska is tervezte, de szívás lett belőle, Feri lelőtte a poént. (egyenlőre...)
Ez nem is annyira érdekes, én huszonharmadika eseményeire vagyok most kíváncsi.
Az van közel, a többire ráérünk később.

De a sztrapacskáért még számolunk-:)))
@szőlőbányász:
kikazok.blogspot.hu/2011/10/juhasz-peter-magyarorszag-drogosa
@Penivaldes: Nananana: voltam Illés, Kex fan, semmi bajom nem lett.
@a szív fészkei: nem is tudom. értem rajongjanak de én senkiért:))
@Penivaldes: ez jó szöveg. nos, személy szerint nagyra becsülöm a józanságot, és értékelem, ha valaki képes fittyet hányni az érzelmekre, amik amúgy csak akadályoznák az értékítéletben, azért megkérdem, hogy ezzel a hozzáállással lemondanál a szerelemről és a gyerekről? - minthogy a rajongás, az idealizálás, a kritika hiánya mindkettő velejárója. csak kérdem.
@Pantagruel: nem mondanék le. bár a terhesség gondolatától sírni szeretnék, de nem mondok le. de falra mászok a babócáktól, pocaklakóktól, meg ezektől a cukmány kis szavaktól. Kissé hűvős vagyok na. nem az a rajongó típus.
@Penivaldes: Akkor vegyél egy pezsgőálló tornacsukát! Hajrá,éljen Peni!!!
@Penivaldes: Hanem hogy hívod majd? Kovács 13 Lajos rendelkezési állományos 9 hónapig ideiglenesen a hasamban? Meghitt. A babóca, pocaklakó amúgy tényleg rémes.
@Pantagruel: Isten ments. én nem hordok ilyen lábkínzó szerszámokat. a szépségért szenvedni kell? szenvedjen az akinek két anyja van! Persze tudom, hogy bizonyos öltözetekhez magassarkú dukál, de én azt a Dolgozó lány Kim basingereként oldanám meg, vagyis a mosdóban váltanék cipőt.
@Penivaldes: inkább Melanie Griffith az a Dolgozó lány, nem? volna még kérdésem, komolyan :), de nem inkább megtartom magamnak, mielőtt zaklatásnak veszed. köszi a válaszokat. okosabb lettem, úgy érzem
@Pantagruel: ja igen később én is rájöttem, hogy Melanie Griffith?
nyugodtan kérdezhetsz.
süti beállítások módosítása