Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/kozelet/2024/05/14/rakay-philip-luxusauto-lizing-euroleasing-norton-consulting/ A kilencven... (2024.05.14. 20:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • s: Tie a yellow ribbon 'round the ole oak tree www.youtube.com/watch?v=7-RlLFxgCkk (2024.05.13. 23:00) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.10.07. 05:47 Fabius

Festéket a politikusokra!

Stratégiai ágazat lesz a festék és hígítógyártás. Minden más döglődik, a gazdaság recesszióban, a kiskereskedelem tetszhalott, de a festék úgy fogy, mintha ingyen lenne. Ráadásul nem otthon kenik honfiaink és honleányaink a vaskapuződet, hanem közterületen locsolják szét a sárgát meg a vöröset. Ez ilyen mindenoldali népi játék lesz, ha így haladunk. Félreértés ne essék, nem szeretem a Horthy nosztalgiát és idiótának tartom azt is, aki az örmény-azeri balhé másnapján szobrot állít Atatürknek, de az ilyen hülyéknél csak a vandálokat utálom jobban. Kultúrember ilyet nem csinál. Olyat se, hogy szembe jön neki ez a bronz antalljóska, ránéz, aszongya: teccettünk vóna forradalmat csináni? Püff, nesze paraszt, itt van neked forradalom sárgában, oszt most fürggyéle, ha tucc! 

 A tiltakozásnak ezer más módja van. Olyanok is, amik a vandálkodással szemben eredményre is vezetnek időnként, és a szoborra valóért bálozók utóbb letagadják a gyűjtés tényét is. Arról nem beszélve, hogy maga a szobor sosem felelős semmiért, így nem értem miért nem az állítóit öntözgetitek le, ha már. Persze világos, hogy az Atatürk szobrot könnyebb leönteni, mint az adott esetben aktívan tiltakozó Gajda Péter polgármestert, de abban legalább volna valami kihívás. Vagy össze lehetne állni a rongálóknak, és lehetne alapítani egy faszbúk csoportot - a faszbúkforradalmárság úgyis divat - négymillióan a kiszínezett közéletért néven, és versenyt locsolhatnák az élő totemállatainkat. Játsszunk el szigorúan fejben(!) a gondolattal:

 A szocik becserkészhetnék Vona Gábort, és nesztek nácik, barna eső! - csatakiáltást süvöltve parasztház stílusúra Cellkolor barnázhatnák őket. Válaszlépésként a radikálisok Mesterházyt lephetnék meg a legközelebbi múnvóker táncverseny döntőjében, és locsolhatnák meg nemzeti trikolorral - ha már benned nincs, rajtad legyen, te gyökér! - ordítás közben. Az ördögbotosok a következő frakcióülésen egyszerre lephetnék meg a Kedves Vezetőt és Hoffmann Rózsát, mondván életpályamodell már nincs, konyakra sem telik, de Skolatex ződ táblafesték még épp volt elfekvőben. Erre néhány előképzett fideszes nyilván leteperné Schiffer Andrást, és itt az idő színűre mázgálná nagy röhögve: úgyis azt mondják Orbán ügynöke vagy, ezt már le nem mosod magadról. 

Ne, ne gyertek azzal, hogy mit szólna ehhez a TEK? Először is ötven százalék esélye van, hogy a bázisról sem jutnak ki, mert beletolatnak valami villanyoszlopba. Ha mégis, akkor további ötven százalék esélye van, hogy nem, hogy a címet nem találják el, hanem a települést sem. Ha valami véletlen folytán mégis, akkor további ötven százalék esélye van, hogy a szomszédodat rohanják le.  De a ház elé kirakott, Szkájvóker Lajosra maszkírozott, a gyerek műanyag pisztolyával kitámasztott közepesnél nagyobb kerti törpével biztosra mentél. Esetleg még egy nesztekmarhák.hu domain segíthet, mert az impresszuma alapján a körözést simán kiadják Baradlay Ödön névre.

A többin ne aggódj, megoldják egy sajttájon okosba.

orbán-festék.gif

498 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr154824087

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nácizmus szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri szoboravató beszéde 2012.10.07. 11:19:21

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. A Vasgárda “Mihály Arkangyal Légiója” ...

Trackback: Tökét védő félbevágott Horthy Miklós Csókakőn 2012.10.07. 10:43:49

Két kezét maga előtt csípőtájt kulcsoló mellszobrot (!) avattak Csókakőn. A szobor kőből készült, ám bronz színű festékkel lefestették (!) és egy leginkább focikapura (!) emlékeztető íves fal elé állították. A klasszikus mellszobor mintázásakor a model...

Trackback: A nácizmus szellemét idézte meg Orbán ópusztaszeri szoboravató beszéde 2012.10.07. 10:42:42

Ösztönökre és érzelmekre ható, félelmeket ébresztő, vallásos és mitologikus elemekből kutyult szektás halandzsájában a román Vasgárda emlékét idéző harcra hívott a messiásként szónokoló miniszterelnök. A Vasgárda “Mihály Arkangyal Légiója” ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

teljes mértékben egyetértek, nem jó a festéket pazarolni, van más egyszerűbb megoldás, le kell döntögetni a vacakokat, műalkotás értékje nincsen nem is vót soha, a bronz meg a brunz és a gipsz meg a gipszjanka és gipszjózsi a hulladékgyűjtóbe nem mén be mert ára sincs és a fémgyűjtőket nem érdekli amíg vannak nagyobb szerzemények

majd ha megjön -már nincs messze- a kedves beteg megalomániája és a legutóbbi lófasz heylett bálnafaszt fog mintáztatni griffmadár alá 12x-es nagyításban és gránitból na kkor jön maj a leplek és bombák évada

brühühühühühü

magyar szóraxás
ezt az őrületet kovacsics bíró úr indította el, aki hasznosnak minősítette a horthy szobor leöntését
Oolcsó játék....
Lesz még itt horti szobor húsz méteres fényes, tudjátok, a harmincsas vittátor mellett
@h.kovacs:

a bíró bölcs, dupla haszon azért is pénzt kap ha felállítják és azért is ha lelankasztják

lankadt horti gumiból, pofonbasszák napokig rezeg amíg le nem húgyozzák

brühühühühühühühü
@h.kovacs: tévedés, ez már tombol régen, az csak rá tett egy ecsettel
@h.kovacs: nem mínősítette hasznosnak a szobor leöntését, ne terjeszd ezt a hazugságot.
A szobor leöntéséért megbüntette Dánielt.
A véleményét nevezte hasznosnak, de azt, hogy ezt így fejezte ki, azért megbüntette.
Az, hogy a szobor leöntés így elharapódzott, sokkal inkább annak köszönhető A)hogy a bíró ítéletét így kiforgatva terjesztik, B)mutatja a társadalom egyre nagyobb ingerültségét, a feszültségek növekedését.
Egyébként a szobrok leöntése, megrongálása eddig is volt, csak eddig a szélsőjobb szórakozott ezzel.
Most népi játékká kezd válni. Inkább ez, mint valódi verekedések, szerintem. Csak félő, hogy ez a belépő a durvább folytatáshoz.
@aritus:
"a vádlottnak a szoborállítás elleni tiltakozása a jog által is méltányolt, erkölcsileg pozitív tartalmú, és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt, magatartásával azonban a szabad véleménynyilvánítás határait túllépte"

szerintem a mondatban a tiltakozás szó a szobor leöntését jelenti, úgyhogy nem tartom hazugságnak amit "terjesztek"
@h.kovacs: de igen, mert nem törödsz a mondat második felével, amit te magad linkeltél be.
"magatartásával azonban a szabad véleménynyilvánítás határait túllépte"
A tiltakozása volt hasznos, a kivitelezéséért pedig elítélte.
Szóval hazucc. Vagy nem tudsz magyarul, még az is lehet.
Szerinted a tiltakozás szó a szobor leöntését jelenti, akkor szerinted mit jelent a magatartásával túllépte a szabad vélemyénnyilvánítás határait?!
Azért engedtessék meg ha egy lovastengerész szobrot látok, hogy akár a "Marót csoport" példája jusson eszembe. :)
@aritus: szerintem a bemásolt mondatrészben mind a tiltakozás, mind a magatartás szavak a leöntésre utalnak, a bíró fogalmazott zavarosan, dehát ez érthető, hiszen egyetért a leöntéssel, de a jog szerint mégis el kellett marasztalnia dánielt
az eredeti véleményemet fenntartom, hogy a bíró ítélete hozzájárult a szoboröntések elterjedéséhez
@ariel12: mi az a marót csoport?
Mindig lesznak, vannak olyan halmazai a társadalomnak, akiket valami nagyon zavar, még az is lehet, hogy igazuk van.
Mégse helyeselhető, ha így fejezik ki a nemtetszésüket.
Bár még mindig jobb, mintha kirakatokat törnek be, autókat, tv székházat gyújtanak fel, ez igaz. De szerintem az se, ez se támogatandó.
A meghamisított, kifordított bírói indoklás és itélet is pont ezt mondta. De nyilván sokak érdeke fűződik ahhoz, hogy "félreértsék" a siófoki bírót.
@h.kovacs: az, hogy te mit magyarázol bele a bírói ítéletbe és indoklásba, azért, mert vagy nem tudsz magyarul, vagy azért mert érdeked félreérteni, az nem azt jelenti, hogy a bíró mondatai voltak zavarosak, hanem legfeljebb azt, hogy te vagy zavaros.
Azt meg már fentebb leírtam, hogy szerintem mi vezetett a szobrok leöntésének elharapódzásához. De megismétlem a kedvedért:
1, a bíró ítéletének és indoklásának félremagyarázása, jelesül az, hogy a bíró azt mondta volna, a tettet tekinti hasznos szabad véleméynnyilvánításnak. Nem ezt mondta, pont az ellenkezőjét mondta, ez az ítéletéből is látszik, mivel a tettéért ELITÉLTE, MEGBÜNTETTE Dánielt.
De ez a félremagyarázás kapóra jön azoknak, akiknek úgyis bajuk van a szabad véleménynyilvánítással. Lásd Kövér újságíró terroristák mondatát, vagy Navracsics nyilatkozatát, különösen azt ajánlom figyelmedbe, amit az internetről mondott
www.hir24.hu/belfold/2012/09/30/navracsics-alaassa-a-szolasszabadsagba-vetett-hitet-a-mohamed-film/~~fokusz
2, az egyre növekvő feszültséget és indulatot mutatja a szobrok leöntésének megszaporodása.
@aritus: Fölöslegesen vitatkozol.
Ha a bíró ítéletére lehet hivatkozni, akkor bizony hozzájárul a szobor, emléktáblák és el ne feledjük az imateremben kilépő gyomrok és egyéb szervek rongálásához.

Akkor is, ha a bíró maga jóhiszemű is volt.

Egy majom ( nem a bíróra, hanem a faszobrosra gondolok ) olcsó népszerűség hajszolása miatt kiengedte a szellemet a palackból, ezzel támogatást nyújtva a narancs és öcsikéje demagógiájának.
@Habakuk999: ből nem pedig ben.

A magyar társadalom nagy szegénységi bizonyítványa, hogy egy bírói indoklás embereket uszíthat egymásnak.
A bíró akaratától, szándékától függetlenül.
Az a hír járja, hogy akinek az Atatürk szobor köszönhet, az személy szerint Dr. Tarnai Richárd (FIDESZ - KDNP), aki 2010-től Kispest országgyűlési képviselője. 2011. január óta a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője.

Az a helyzet, hogy nem Atatürkkel, vagy a szoborral van baj, hanem a "remek" időzítéssel.
Nahát már rég túl lennénk a Dániel-féle bírói ítéleten, ami szerintem úgy volt rendben, ahogy, ha a Kúria elnökhelyettese nem pofázna bele egy folyamatban lévő ügybe.

De van itt más szobor is, ennek csak egy részét kéne - hm. jó, nem a szobrot kéne leönteni, hanem inkább rogánt kéne nyakon zúdítani egy moslékosvödörrel. Mert hogy ez is megér egy misét:

index.hu/kultur/2012/10/05/rogan_kozpenzbol_reklamozza_a_blikket/
@aritus:

ez most a tyuk meg a tojás esettye?

azzal kezdődött, hogy felizgattak egy horti szobrot valahol szükségtelenelűl pofátlanúl és provokációs céllal erre az a helyzet alakul ki, hogy aki útálja a hortit és a róla szóló baromságokat=szobrokat az rosszakaratú meg blablabla...a kurva annyát aki megszoborta és aki megszobortatta

le kell rombolni és le kell szarni nem befesteni szarra szart észre sem veszik

végre megszólal valaki és akkor kiderűl hogy nem olyan színű bugyingóban vagy tangában volt mikor leszarta amilyet a zakárkik szeretnek

meg a nyelvhelyesség és etimológia meg a kurva isten lófasza a turullal a tetején

brühühühühühühühühü
szerintem a következő választás 12 pontya között lesz, hogy a dualizmus utáni politikusokról sem uccát sem szobrot nem lehet...

békésebb jobb élet kezdődhet majd...
@aritus:
Amióta a balosoknál is divat lett, hogy leöntögetnek szobrokat, ezáltal megrongálván azokat, valamiért a széljobb fel van háborodva. Csak én nem értem miért??
Hisz amíg a széljobb és a jobbiik tett ilyeneket, addig a vélemény nyilvánítás és szólásszabadság egyik formájának tartották. Én speciel parasztságnak és oktondiságnak, de ez másik téma.
Az azért elgondolkoztató, hogy ha egyre szélsőségesebb ideológiák és nézetek mentén emelünk szobrokat, megosztó és különösen vitatott személyeknek, szimbólumoknak, vajon akkor emelkedni fog-e ezen akciók száma, vagy nem?
A kétbitesek találgassanak csak, de segítek nekik, csúnya meredeken fog emelkedni, még akár a ledöntés kategóriáig is...
Azokat a férgeket pedig végképp nem értem, akik háborúban elesett katonák sírjait, emlékműveit rongálják, hisz azok ott HALOTTAK, akiknek kijár a tisztelet, ha tetszik valakinek, ha nem.
Amikor egy ilyen vadparaszt meggyaláz pl. egy orosz-szovjet síremléket (mert nálunk ez divat, a sötét kreténeknek meg "dicsőség"), jusson eszébe, hogy Oroszországban is akad magyar katonai síremlék, amit ezek után nem fognak majd gondozni, ha akarják, holnap ledózerolják... Persze ha egyeseknek direkt a feszkó szítása az érdeke, akkor mindjárt érthetővé válnak ezek a "hősies" tettek! :(
@Dr. jenőke (jenőke):
Meg a sok pofátlan, parazita politikus kreténnel! Egy mánia lett ebben a k.rva országban a térkövezés, meg a szoborállítgatás...
Azzal együtt kezdem unni, hogy kijelölnek népcsoportokat, akik érinthetetlenek.

A zsidó rabbit olyan nagyon hasbarúgták, hogy még futni is jól tudott, mégis előzetesbe varrják megverőit, míg ha egy cigány félholtra ver valakit, másnap kint van.

Most az örmények, mert a ballibsik az örmény szavazatokra hajtanak.

Szobrot állítani egy közösség ügye, felfoghatnák a "demokraták". Téged nem zavar a szovjet emlékmű, engem nem zavar Horthy. Igy megy ez, vagy így kellene mennie.

Olyan nincs, hogy komcsi, libsi vagyok, ezért mindig nekem van igazam.

Én pld. a törökökkel szimpatizálok, de nem mondom azt, hogy örmény közösség ne állíthasson szobrot.
"Ne, ne gyertek azzal, hogy mit szólna ehhez a TEK? Először is ötven százalék esélye van, hogy a bázisról sem jutnak ki, mert beletolatnak valami villanyoszlopba. Ha mégis, akkor további ötven százalék esélye van, hogy nem, hogy a címet nem találják el, hanem a települést sem. Ha valami véletlen folytán mégis, akkor további ötven százalék esélye van, hogy a szomszédodat rohanják le. De a ház elé kirakott, Szkájvóker Lajosra maszkírozott, a gyerek műanyag pisztolyával kitámasztott közepesnél nagyobb kerti törpével biztosra mentél. Esetleg még egy nesztekmarhák.hu domain segíthet, mert az impresszuma alapján a körözést simán kiadják Baradlay Ödön névre."

- Feljelentelek gondatlan veszélyeztetésért. Majd megpusztultam a röhögéstől. :-))
:)))
Ez jól sikerült írás Fabius!
Néhány gyöngyszem miatt klasszikus lesz.

Különösen az aktívan tiltakozás tetszik.
Mióta olvastam , egyre a bronzok és fák passzív tiltakozása jár a fejemben.

Megcéloztuk a keletet. Nem a távolit, a kultúrnépest, csak a közelebbit.
Az asszonypofozóst, kődobáló hőbörgőst, zászlóégeőst, fenekünkkilátszikagatyábólost, egészvilágellenünköst.

Öles léptekkel haladunk.
@h.kovacs: A tiltakozás és a magatartás szó közötti különbséget nem érted? Okosabb vagy mint egy ötödikes?
Elolvasván itt a liberált kommenteket, nem véletlen, hogy az országban csak pár százalékos a támogatottsága ennek a gyűlölködő ideológiát képviselő pártocskáknak.
@h.kovacs: És még egy. Ha te azt zavarosnak tartod, hogy a bíró megállapítja a tv sértést, és ELÍTÉLI az elkövetöt, akkor azt minek tartod, amikor a bíró megállapítja a tv sértést (fidesz kordonbontás) és FELMENTI az elkövetőket?
@Anti Anyag: "A zsidó rabbit olyan nagyon hasbarúgták, hogy még futni is jól tudott, mégis előzetesbe varrják megverőit, míg ha egy cigány félholtra ver valakit, másnap kint van. "
- Nem értem a problémád. Egy zsidó rabbit megverni biztosan rasszizmus. A cigányok meg nem rasszisták. Érted a különbséget?
Mi a helyzet a liberális szóval? Tudod már miért használod szitokszónak?
Ja, egyébként a poszt jó.A rongálás az rongálás.Még ha demokrata rongál, akkor is.
Ez a vitézy bál, meg báró vitézy kinevezések egyszerűen szánalmasak. Mik azok a kitüntetések, amiket oly büszkén hord magán az a vitéz-főnök? Ő harcolt meg érte kint a fronton? Ha nem, akkor meg minek van rajta? Ja, hogy ezt ő kitalálta?
No, ezentúl én is azt mondom, hogy én meg, mivel vérmagyar vagyok, egy hátranyilazó ezred alhadnagyaként fogok kitalált kitüntetéseket viselni majd a kaftánomon. Ki leszek tüntetve a csatában való büszke hátranyilazásért érdemérem bronz- ezüst- és aranyíjjával! Plusz a bátor meneküléses áltámadásért aranykumiszban áztatott gyémántbuzogányával!
@Habakuk999: ne haragudj, de ez hülyeség, amit mondasz.
Ezzel az erővel BÁRMI, amit kiforgatnak eredeti értelméből, és arra hivatkozva követnek el gaztetteket, vagy akár ki se kell forgatni, de valamely állításra, véleményre hivatkozva követnek el gaztetteket, törvénytelenséget, akkor az eredeti állítás a felelős?!
Nietzsche felelős a nácik tetteiért, mert azok kiforgatták az ő übermensch fogalmát?
@Kuviklacz: Ez baromi jó!!!!

Valóban így kell csinálni. Oktatni lehetne a bőszen festéket vásárlóknak.

Ez jó....
ez a festékezés baromság úgy ahogy van!
@Habakuk999:
A festék felesleges, a tábla elég a vélemény nyilvánításhoz! :D
Nem is rongálás, a kretén rogánnak meg bőven elég lealázásból! Egyébként egy orbitális faszkalapnak tartom a tonyót, akár ezt is ráírhatták volna, de így mégiscsak polkorrektebb... :DD
@aritus: Most kezdjük ismét a tegnapelőttit? Nem nagyon van kedvem hozzá.
Igaza van valamelyik kedves jobbos hozzászólónak abban, hogy rohadtul nem fogadjátok el a másságot.
Büszkén hirdeted a liberalizmusod, de abba nem fér bele más, csak az, amit helyesnek gondolsz.

A Dunába lövetés és a turulállítás vagy akár tengernagyi egyenruhába öltöztetett kerti törpe állítása azért nem ugyanaz a tevékenység.

A rikkancs szobor a kurva jó példa. Hogyan lehet véleményt nyilvánítani tisztességesen, de olyan maró gúnnyal, hogy sósav legyen a talpán, aki ilyen mély sebeket bírna ejteni Tonó amúgy vastag bőrű arcán.

Nem , ti nem alkusztok! Ti lesüllyedtek a hülyék szintjére.
Tegyétek, ti dolgotok.
Szerencsére a barkácsüzletek vasárnap is nyitva vannak.
"Vandalizmusnak" immanens esztétikai értékkel bíró műalkotások/praktikus célokat szolgáló egyéb műtárgyak megrongálását nevezzük, semmiféle esztétikai értékkel nem bíró, napi politikai érdekeket szolgáló förmedvények elleni fizikai fellépést nem.

A Sztálin-szobor ledöntése sem volt vandalizmus, szerintem.

Aki seggynyaló/provokáló/stréberkedő szándékkal Horthy/Atatürk/Wass szobrot állít, az viselje a következményeket.

A folyamatos relativizálás/egyrésztmásrészt bullshit meg nem vezet sehova, illetve vezet, ide.
Fabiusnak van igaza...bele a festéket egy kotonba, aztán hajrá a politikusoknak, polgármestereknek. De nem feltétlenül kell festékkel, lehet tortával vagy rohadt paradicsommal is...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ugyanez vonatkozik természetesen egy esetleges Kádár-emlékműre is.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem tudom, ki tette ki a táblát, gratulálok neki innen is.
Visszaadta a hitemet, hogy normális értékrendű ember is van az országban.:)))
@belekotty: az hülyeség, hogy a cigányok nem rasszisták, ugyanolyan hülyeség, mint az, hogy a magyarok rasszisták.
Vannak a cigányok, meg a fehérek között is rasszisták, meg a zsidók között is stb, a sor folytatható.
Amit kedves kommentelő társunk, anti anyag (inkább anti agy) próbál összekenni, maszatolni, az az, hogy a bűncselekmény indítéka számít, nem az elkövető származása.
A zsinagóga körzeti előljáróját ( nem rabbi, kedves anti agy!) hasbarugó és megölésével fenyegető derék hazafiak cselekedet azért rasszista, mert az indítékuk volt rasszista. Nem is titkolták, büszkén ordították, hogy megdöglesz zsidó. A célpontjukat is így választották ki, a zsinagógából kilépő férfiről joggal feltételezhették, hogy zsidó, különben miért lett volna ott.
Ha egy cigány elkövető kirabol egy nemcigányt, akkor tettének indítéka a haszonszerzés.
Amúgy mindent elmond anti agyról, hogy neki nagyjából rendbe van, amit a két fiatal tett, nincs itt semmi látnivaló, lehet oszolni, hiszen még futni! is tudott a hasba rúgás után a büdös zsidaja.
@Prof. Dr. James Onedin a naviatika elismert tanára:
Őőő, izé, ... esetleg híg fekáliát abba a kotonba? :)
@Habakuk999: most már tényleg kezdek berágni rád. Hol írtam én, hogy helyeslem Dániel tettét? Mutasd meg.
Konkrétan ezt írtam:
"Mindig lesznak, vannak olyan halmazai a társadalomnak, akiket valami nagyon zavar, még az is lehet, hogy igazuk van.
Mégse helyeselhető, ha így fejezik ki a nemtetszésüket.
Bár még mindig jobb, mintha kirakatokat törnek be, autókat, tv székházat gyújtanak fel, ez igaz. De szerintem az se, ez se támogatandó.
A meghamisított, kifordított bírói indoklás és itélet is pont ezt mondta. De nyilván sokak érdeke fűződik ahhoz, hogy "félreértsék" a siófoki bírót."
@aritus:
@Anti Anyag:

Milyen cuki volt a kis elvtársad, ahogy nagy bátran elbújt az ágyneműtartóba! :DDD

Aztán csodálkoztok, hogy miért röhög rajtatok mindenki. :D
@Habakuk999:
Támogatom!
Azt is sejtjük, hogy nem a jobbik agysebész tagozata lehetett! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: drága egérkém, ki kardot ránt, kard által vész el.
A nem egyetértés, az elítélés kifejezésének ez nem helyes módja.
A Sztálin szobor ledöbtése meg nagyon nem illik ide, az egy extrém helyzet volt, forradalom. Akkor még cifrább dolgok is megtörténtek, mint egy szobor ledöntése.
@aritus:
Az ő szintjén, ezt elmagyarázni úgyis reménytelen. Becsüllek, hogy ennyi gyógypedagógia energia van benned, de felesleges a korlátolt parasztok elé a gyöngyöt szórnod... :)
@Anti Anyag:

"Emlékezzünk Vazul testvérünkre, aki az Ellenséggel folytatott dicső küzdelemben az ágy alatt véletlenül félrenyelt egy porcicát!"
@Habakuk999: Nem így van. A bíró a Horthy szoborral szembeni negatív vélemény megfogalmazását tartotta hasznosnak, nem pedig a szoborrongálást általában. Horthy idejében embertelen bűncselekmények történtek, bizonyos művészeti irányzatokat és számos művészt üldöztek, sőt, sokukat meggyilkolták.
A Horthyt pozitívnak ábrázoló alkotás nem élvez tehát olyan védelmet, mint ami egy műalkotásnak kijár. Rongálása, pusztítása nem bűncselekmény, mert nemhogy nem veszélyes a társadalomra, hanem egyenesen hasznos.
Ha valaki hirtelen állít egy Hitler vagy Sztálin szobrot, vagy egy 'Arbeit macht frei' feliratú emléktáblát, akkor mit teszel? Ledöntöd, bezúzod, és az anyagából ágytálat, WC ülőkét csinálsz. És az alkotó tudtára adod, hogy alkotásának elpusztítása helyes.
Nem lehet Horthy szobrot állítani művészi szabadság címén, nem lehet náci vagy kommunista eszméket terjeszteni szólásszabadság címén. Nem trappolhat a gárda gyülekezési jog címén. Mert a gondolati irányzat, a filozófia aminek ezek a megnyilvánulásai, önmagában, puszta létezése okán veszélyes a társadalom integritására. Mert mire észbe kapsz, teheted a bronzcipők mellé a sajátodat.
@ Szobrot leönteni valóban nem elegáns. De Horthy-szobrot állítani még kevésbé az.

Tudok egy megoldást: ne állítsanak köztéri szobrot Horthynak, és akkor senki sem fogja leönteni.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: bolikám, én elétek szórom a gyöngyeimet:)))
Bár mást is tudnék szórni...DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Egy hős volt! Ketten, egy 62 éves embert megtámadni. Mint a cigók. FEHÉR CIGÓK!
A jobbik majd megy is tüntetni az "erőszak ellen". :))
Ezek egyre szánalmasabbak, egyre köcsögebbek. Nem is értik, miért röhögik ki őket...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Milyen ágyneműtartó?? Néha én is gondokodom ezen...
@Anti Anyag:

"Szobrot állítani egy közösség ügye, felfoghatnák a "demokraták". Téged nem zavar a szovjet emlékmű, engem nem zavar Horthy. Igy megy ez, vagy így kellene mennie. "

Na most igen rövid az emlékezeted, de felvilágositalak, hogy a szoborleöntögetés nem most kezdődött, és nem a "liberálisok" kezdték. Úgyhogy amit mondtál, az lehet, hogy rád igaz, de hitsorsosaidra biztosan nem.

A jobbereket igenis zavarja sok-sok emlékmű, a múltban is zavarta, és a jövőben is zavarni fogja, és lányos zavarukat vörös (!) festékkel töténő leöntögetéssel fejezik/ték ki. A módszert felkarolta egy exhibicionista hülye, és azok a követői, akiket például zavart az, hogy a jobberek szobrokat öntögetnek le festékkel, és úgy vélték, a saját módszereikkel vágnak vissza (nem mellékesen felhivva a jobberek figyelmét arra, már ha azok felháborodnak a szörnyű tetten, hogy a szoboröntögetés csunya dolog, hiszen lám, maguk a turullcsibék is elitélik. Már ha nem kettős mérce működik. Ahogy látom,
Pandacsöki Boborjánnal szólvám, pedig de.)
@aritus:
Mi szimpla disznók vagyunk csak. :)) De az nagyon!
@aritus:

Talán így érthető lesz, mit akarok nyefegni:

Ha az óriásplakáton, ami a Szépművészeti Rembrandt-kiállítását hirdeti, pöcsöt, meg hitlerbajszot rajzolok a figuráknak: vandalizmus.
Ha egy másik óriásplakáton, ami a kormány "munkavédelmi programját" hirdeti, a "Szeretem a munkám!" felírat alá odaírom: "Úgyhogy inkább nem szidom a kormányt.": állampolgári tiltakozás.
@shinichi: te is részt veszel abban, hogy a bíró ítéletét és indoklását félremagyarázzák.
A bíró igen is az ítéletével azt mondta ki, hogy bűncselekmény a szobor festékkel való leöntése, ennek megfelelően ELÍTÉLTE Dánielt, rongálásért, és 100 ezer huf megfizetésére is.
Az indoklásában azt fejtette ki, hogy miért rongálásban találta vétkesnek, valamint azt, hogy a véleménye, az társadalmilag hasznos, de AHOGY kifejezte, az elfogadhatatlan, mivel átlépte a szabad vélemyényilvánítás határait.
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Na, végre eltalálta valaki az időpontot... Illetve megint nem. Bakker, mingyá' dél! :))
@aritus: "Nem is titkolták, büszkén ordították, hogy megdöglesz zsidó."

Az olaszliszkai cigányok meg azt ordították, hogy "öljétek meg magyart", mielőtt meglincselték Szögi Lajost. A mindennapos magyarellenes cigányterror is etnikai alapon zajlik. Ezt persze a zsidók/libsik minden eszközzel próbálják tagadni és bagatellizálni. Részben ezért vagytok undorítóak.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én is írtam már politikai plakátra..de akkor még éretlen votlam..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igen, de azért más egy plakát összefirkálása (szerintem a Rembrandt kiállítás plakátjának összefirkálása se vandalizmus, szimplán bunkóság) és más egy szobor leöntögetése.
És vess meg, de én nem tudok elvonatkoztatni attól sem, hogy mindezt Dániel csinálta. Annyira gáznak tartom azt a figurát.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én a cukorkás sztori óta folyamatosan sírok ezeken a majmokon...
@shinichi: Tényleg.Bronzcipőbe disznólábat tenni, az rongálás, véleménynyilvánítás, vagy csak szimpla bűncselekmény.Ha bűncselekmény, akkor miért? Ha megsértik valakinek az érzelmeit, akkor miért nem sértés egy másik valakinek az érzelmeit megsérteni?Ha valakinek a Horthyra áll fel, azt sérti a Horthy szobor leöntése.Ha valakinek a holokausztra áll fel, annak pedig a disznólábak sértik az érzelmeit.Mégis , Horthyra recskázni társadalmilag haszontalan, holokausztra meg társadalmilag hasznos?
@libbancs: kopj le rólam kispöcs.
@Penivaldes:
Bezzeg azóta! Festékszóróval mész már... :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: azért ezt az ágyneműs jelenetet elképzeltem...DDD
@libbancs:

Az olaszliszkai lincselők mintha kaptak volna pár évet. Ez egy.
A csávó, aki a zsinagógából kijött, csinált még valamit azon kívül, hogy kijött egy zsinagógából???

Na, mássz vissza szépen az ágyneműtartóba, ahol a helyed van.
(már írtam másutt is, ha emiatt unalmas, át kell ugrani)

1./ A bíró az ítélettel azt mondta, hogy szobrot leönteni nem helyes, a Horthy korszak finom, visszafogott állami támogatással történő visszaszivárgására a figyelmet felhívni helyes. Más korszak jelenleg nem szivárog, csak az Őfőméltóságú úré.

2./ Mivel Kemal Atatürk legfőbb tevékenysége Törökország teljes szekularizálása és a Nyugathoz való intenzív közelítése volt, ugyanakkor a jelenleg regnáló kormányunkra ez nem olyan döbbenetes mértékben jellemző, az Atatürk szobor leöntője valószínűleg Szíjjártó Péter. Csak Dániel vállalta, hogy ő volt, a másik ismeretlen meg nem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem az agysebész frakció és az atomfizikus frakció nem tudott megegyezni a jobbikon belül. Végül, levezetésképp együtt tomboltak, adták ki magukból a felgyülemlett feszkót.
Ez olyan elképzelhetetlen? :)
@vakapad:
YESSSS! :DD
Más magyarázat nekem sem jutna eszembe!
@ezanicknevem: Ne állítsanak Churchill szobrot és nem öntik le.Ne állítsanak Károlyi szobrpt és nem öntik le...aztán lehet folytatni a végetlenségig.Szerintem meg ne öntsön le senki semmilyen szobrot.Még, ha nem is túl liberális ez a javaslat, attól még működhet.
Gyerekkoromban nem messze tőlünk állítottak egy közszobrot, Anya gyermekével volt a címe.Most akkor a liberálisok ezt is leöntenék, mert tagadja a másságot?Anya , gyerekkel? Nooormális? Kettes szülő a hármas egyeddel, aki majd eldönti milyen nemű legyen. ne állítsanak ilyen hülye szobrokat és akkor megnyugszik a liberált lélek.Kirekesztő nácik...anya gyermekével....az ész megáll...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Az olaszliszkai lincselők mintha kaptak volna pár évet"

Ja, csak mintha az ítéletből hiányzott volna a rasszista indíték, amiről ti libsik annyira szerettek óbégatni.
@shinichi: Ha neked hasznos a társadalomra, hogy ágyneműtartóban bújócskázó sihederek hasba rugdossanak mit sem sejtő utcára lépőket, akkor nyilván igazad van.

Én ezt azért árnyaltabban értelmezném.

Nem támogatom a Horthy szobrokat. Sok minden mást sem.
Atatürk csak emberi ostobaság miatt kapott fürdőt, ez kakukktojás.
Antall már nem.

Nagyon egyszerű kiengedni a szellemet a palackból. Visszazárni ki és hogyan fogja?

Orbán meg havarjaival röhög a markába, miközben teszi az igát a kedves mindkét oldali gyűlölködők nyakába.

Pazar.
@libbancs: Itt is itt vagy, gyökér!

Ezek szerint a rabbiverő jobberek egy hajszállal se különbek, mint az olaszliszkai cigányok. Egyetértünk.
@kennyking: messziről nézve majdnem igaz, amit állítasz.
Az apró különbség csak annyi, hogy a bronzcipőket az áldozatok emlékére (tudod, azokra a magyar állampolgárokra, akiket azért gyilkoltak meg, mert a magyar parlament olyan törvényeket hozott, amivel zsidónak, azaz jogfosztottnak, a társadalomból kitaszíthatónak minősítették őket, és ennek az útnak a vége volt a meggyilkolásuk) emelték, míg a Horthy szobor annak állít emléket, akinek a 24 éves kormányzósága alatt ezeket a törvényeket megalkották, megszavazták, életbe léptették, majd a végén deportálták azokat a magyar állampolgárokat, akikre a fenti törvények vonatkoztak.
Tehát a kérdés annál árnyaltabb, hogy kinek Horthyra, kinek a holokausztra áll fel.

Ettől függetlenül a szobor rongálás nem helyeselhető.
Véleményt másképp kell és lehet nyilvánítani.
Látszik, hogy nagyon hülyék vagytok itt sokan.
Egyrészről lehet szobrot állitani, mert vannak olyan alakjai a történelemnek akikbe nem lehet belekötni. Jó egyesek mindenbe beletudnak, de nekik gyógyszer kell.
A másik meg, hogy senkit nem lehet bántalmazni. se magyart, se cigányt, se zsidót se senkit. ha azt annyira nehéz felfogni akkor tényleg boritsuk a fejünkre a kporsófedelet.
@Habakuk999:
Azért azt is hozzátehetjük az Atatürk szobor állításához, hogy röpke kivagyiságból és pökhendiségből került szimplán felállításra, egy narancsbolsi kisköcsög ötletelése miatt... :)
@kennyking: Közösség elleni izgatás, az üzenet tartalma miatt. Pl zsinagóga vagy akár buddhista imaház oldalára horogkeresztet és 'megdöglötök zsidók/sárgák' feliratot festeni bűncselekmény. Nem a fizikai rongálás, hanem az ÜZENETE miatt. A közölni kívánt gondolat nyilvánosságra hozatala, amit a bronzcipőbe tett disznóláb jelképez, az maga a bűncselekmény. A Horthy fejére öntött vörös festék csak rongálás és garázdaság.
Ha valaki vörös csillagot és "pusztítsd a nemzeti érzelmű, keresztény embereket" festene rá, na az bűncselekmény lenne. Nem a festék lemoshatatlansága miatt, hanem a közzétett üzenet miatt. Mert uszítás és közösség elleni izgatás lenne.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hagyjuk már a vetítést :)

Tipikus zsidó önmerénylet, hogy valamivel alátámasszák a növekvő antiszemitizmus meséjét. Csak a hülye hiszi el, hogy egy 62 éves "összevert" biboldó simán lefut két fiatalt, azok meg előzékenyen megmutatják, hogy hol laknak :))
@kennyking:

Amennyiben a szobornak nem "Anya gyermekével", hanem "Egy buzi agyba-főbe verése" a tárgya és a címe, akkor azt a "liberálisok" leöntenék, pláne akkor, ha ez államilag támogatott tendenciává kezd válni.
@aritus: Nem ismerem annyira a témát, hogy ubermasch-ról és a kabbalisztikus vagy isten tudja milyen zsidózságról vitatkozzam.

Majd jön Angyal, aztán jól belinkelget majd mindenfélét.
Nem érdekel.

Ha nem tetszik a törpicsek szobor, _nekem sem tetszik, szerintem se volna szabad felállítani - tiltakozni kell miatta. Akár úgy, hogy minden Horthy szobor mellé föl kellene állítani egyet a kitántorgó hárommillióból vagy az elhurcolt koncentrációs táborban vagy a Don kanyarban meghaltak közül.
Mert nem csupán Auschwitzben haltak emberek.

De festékpatronnal való játszadozás illetve annak bármilyen fokú el nem ítélése ( akár a bírói indoklás kínos megmagyarázni próbálásával is ) a szememben egyenrangú a festékszórással.

Egyáltalán, tudja valaki ebben az országban, ki az a Horthy Miklós?
@Penivaldes:
No de drága! KÖZPÉNZ a kulcsszó. Meg egy kis térkövezés. Saját pénzén, a saját kertjében akár Piktor szobrot is emeltethet a szervilis seggnyalója, max. kiröhögik érte. De ezek a "MAJD MI MEGMUTATJUK" bolsi mentalitással nyomulnak és vívják a kultúrkampfjukat...
@sivatagi n.:
Persze... Hihetőnek is hangzik.
Szánalom, ez a szó jut rólad és a Dániel Péter féle balos figurákról is eszembe, mert nyugodj meg, de TI egy kategória vagytok!
@Penivaldes: Annyira nehéz, igen! Lehet, hogy fel lehetne ezt fogni, de nem tudják! Annyival vagyunk túl az ország mentális lehetőségein, hogy azt... , hogy azt... korábban el sem tudtam képzelni, hogy a Fdesz-KFDNP közös kormányzása valaha is eléri! Hű, a hétszázát neki! Aki radikális ... a libsiktől, kezdve a konzervekig, a komcsiktól a nácikig nem - tudja - megérteni, hogy - mi - a - baj - a másik - oldal - szobrainak - leöntögetésével! Ennyi tehetségük van, b@szd meg! :D
@Habakuk999:

1./ Ha jól olvastad, itt senki nem ért egyet a szobor leöntésével (az elkövetőt el is ítélték, azaz a bíró se értett egyet a leöntéssel). A módszerrel nem, viszont a figyelemfelkeltéssel igen.
2./ Elég sokan tudjuk, hogy ki volt az a Horthy Miklós. Ő volt az, akinek köszönhetjük, hogy a háború végére Németországnak már csak egy szövetségese maradt Európában. A többiek mind győztesek voltak. Mi nem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: különben is keveri a dolgokat.
Nem az olaszliszkai lincselésen kiabálták, hogy megdöglesz magyar. Hanem, amikor Budapesten egy főiskolást támadtak meg cigányok.
Valamint ennél az esetnél kiabáltak állítólag magyarellenes szavakat:
"A Miskolci Városi Bíróság keddi ítéletében közösség tagja elleni erőszak miatt összesen 34 év szabadságvesztést szabott ki azoknak a romáknak az ügyében, akik 3 héttel a tatárszentgyörgyi rasszista mészárlás után a lakóhelyük közelében megtámadtak egy autót. Az autó utasai - akik közül egyiknek bizonyítottan szkinhed kötődése volt - 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. Állításuk szerint azért kocsikáztak hajnali fél kettőkor a cigánysoron az autóban egy több liter gázolajat tartalmazó kannával, mert éjjel-nappali boltot kerestek."
tasz.hu/sajtokozlemenyek/onvedelem-helyett-gyulolet-buncselekmeny
Mind két esetben rasszista indítékot állapított meg a bíróság. Ez azért is lényeges, mert így sokkal nagyobb büntetési tételt kaptak az elkövetök. Az utóbbinál 34 évet.
@King of Shadows: Nincs itt már rajtam kívűl épp ember..elfogunk sivatagosodni:D
@kennyking: "Gyerekkoromban nem messze tőlünk állítottak egy közszobrot, Anya gyermekével volt a címe.Most akkor a liberálisok ezt is leöntenék, mert tagadja a másságot?"

Jelenleg is tele van az ország ilyen szobrokkal, melyiket öntötték le eddig a "libsik", te szerencsétlen???

Tudtok érvelni, bazmeg...
@Penivaldes: El. Szó szerint is. :( Szerintem az a baj, hogy mindkét oldalon nagyjából egyformák állnak, csak más színekben. :( Ez olyan, mint egy összecsapás két focicsapat ultrái között. Ott sem lehet azt mondani, hogy az egyiknek van igaza... :)
@sivatagi n.:

Na de akkor ki volt a két fiatal? Mert, ha "önmerénylet", akkor ugye nyilván szintén zsidók... hát, ez nekem nem áll össze.

Na, mindegy, balfaszok vagytok, minek ezt annyit ragozni. :D
@shinichi: "zsinagóga vagy akár buddhista imaház oldalára horogkeresztet és 'megdöglötök zsidók/sárgák' feliratot festeni bűncselekmény."

Pedig van egy olyan gyanúm, hogy a választások közeledtével szorgos zsidó/cigány kezek hasonló feliratokat fognak festeni.
Sőt, temető rongálást és újabb zsidókat ért inzultusokat sem zárok ki. Valahogy fent kell tartani az üldözött mártír látszatot.
Hol vannak már a régi szép idők, amikor tojással dobálni a politikusokat (mondjuk persze csak Demszkyt és Gyurcsányt), mindössze a vélemény nyilvánítás kifejezése lehetett a bírói ítélet szerint. Hamar felejtünk.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Az Antall- meg a Károlyi-szobor magát öntötte le! Zsidó önmerénylet.

Hoppá.

(Emlékszem, egy volt kolléganőm szüleinek a kóser-péksége is betörte vagy háromszor a saját kirakatát. De hát mi a faszt lehet várni ettől a ravasz népségtől.)
@Habakuk999: Na most a 200 ezer magyar katona haláláért a Don kanyarban is Horthy a felelős. Ő üzent hadat a Szovejetúniónak, ezért kerültek oda a magyar katonák. Nem másért.
A második vh-ben kb 1 millió magyar halt meg. Budapestet rommá bombázták. És a többi. Tudod Horthy hatalma vérben fogant (különítményesek) és vérben omlott össze. Ettől problémás egy kicsit a kormányzó úr személye.

A szoborrongálásról meg már írtam eleget, arra már nem is válaszolok, mert csak magamat ismételném.
@King of Shadows:

Egyformák? Télleg? Hányan helyeselték itt a szobor leöntését?
@DarthVader:

Ha nem lennének különbek, akkor a zsidó már nem élne.
@sivatagi n.:
Ez az! Ezt csinálták a narancsbolsik is '98-ban. Akkora műrobbantások voltak a fidesznyik lakásajtóknál (Pintér & Clodo elvtársak miket tudnának röhögés nélkül erről mesélni), hogy vagy 3-4 lábtörlő is megsemmisült! :))
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
ti ketten itt nagyon elszabadúltatok, meg sem várjátok a háziszárnyast a link linkjeivel amikből tudhassátokván misi az állás...

ez nem nerszerű hanem ...és hol a zasztal meg a többi kellékek

brühühühühühühü

ők felállíttyák én ledöntöm és oda is szarok
@libbancs:

Hál Istennek, és Hoffmann Rózsának, a gyerekeid már nem fognak megtanulni írni. (sóhaj)
@Penivaldes:

Sok jó náci kis ágyneműtartóban is elfér! :D
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ugyeugye! :)) Csak kiderült... Baszki, értem én, hogy tök hülyék, de amikor még okoskodnak is, az szánalmas a jobbos csürhe aljától... Mondom én, hogy a Dániel Péter meg ezeknek a bérence lesz! :D
@Penivaldes: bennem is ez a kérdés merült fel:)))
Azért ebben benne van az is, hogy már az oktatásban megosztják a zembereket. A szeggregáció is tanult valami. endresy.blogspot.hu/2011/10/tanult-szegregaciorol.html?m=0

S az oktatás Kósa szerint se fog javulni
endresy.blogspot.hu/2012/10/kosa-lajos-abbelikijelentes-hogy.html?m=1
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Pontosabban már nem a vörösbolsi történelemhamisítást fogják tanulni.
Elhiszem hogy ez fáj a magadfajtának :)
@aritus: bár lehet, hogy beleférnek..náluk sosem tudni.lehet, hogy van benne egy nyílás egy folyosóhoz, ami elvezet a Dunához..
@libbancs:

Hát igen. Egyelőre csak a cigányokat lövöldözik le. A zsidókat a náluk jóval magasabb erkölcsi nívójuk miatt még nem.
@vakapad: Nem az itteniekre értettem, hanem az egész országra...
@libbancs: orbanánia műtörtijét mindenkinek. A vezér születését hány szivárvány jelezte?
A venezuelai Sarkóhoz mit szóltok?
@King of Shadows: a hvg is elmehet a büdös francba, ők is hülyeségeket beszélnek, már az első mondatukban:
"Hátha az ő cselekedetükről is kimondja egy magyar bíróság, hogy az erkölcsileg pozitív tartalmú és hasznos volt."

Ugye a siófoki bíró nem a CSELEKEDETRE mondta, hogy társadalmilag hasznos volt, azt elítélte.

Komolyan az egész ország meghülyült? Senki sem tud magyarul? Vagy mi van? Talán télleg a turulban születtünk, igaza van a miniszerelnök úrnak, ez lehet az oka.
Azért a sok, nyáladzó nyilaspalántának ajánlom figyelmébe:

szoborlap.hu/9521_gombos_gyula_szobra_budapest_pasztor_janos_1942.html

„Ez a szobor jelképezett mindent, ami Magyarországon az elmúlt huszonöt évben aljas volt, dagályos, kapzsi, hazugan sovén, lelkendezően és fenyegetően öntelt.” – írta naplójában 1944-ben Márai Sándor.

Máraival és nem a komcsikkal értek egyet! De amit akkor és ott tettek, azt még én is bevállaltam volna.

Azért aki egy Horthy szobrot Pesten fel mer állítani, az se nagyon reménykedjen... Szoborparkba, eldugva, a Kádár és egyéb komcsi szobrok mellé tehetik, lehet menni oda nosztalgiázni, akinek erre igénye van, de a városban helye NINCS!
@libbancs:

Hajde igazad van. Így majd a vörösbolsi történelemhamisítás eltörlésével megtudják, hogy mindkét világháborút megnyertük. Természetesen egyedül.
@aritus:
Inkább a turulszarpor lesz a gond, ami sokak szemébe bekerült...
@King of Shadows:

Hát, én eddig csak Dániel Péter magányos küzdelméről hallottam, olyan sok agresszív libsibolsi még nem csatlakozott hozzá.
Kedveseim!
A jelenlegi politikusokkal kell foglalkozni!
Az ügy sikeres kezelése érdekében hamarosan megkezdjük a paintball-os akciócsoportok és rohamosztagok szervezését. A műveletekhez célzóvizet, az eseményeket követő gyűlésekre konyakot biztosítunk. A találkozási helyek az előzetesen kijelölt romkocsmákban lesznek, ahol a felszolgálást pedagógusok fogják végezni.
Figyelem, előzetes regisztráció szükséges!
@vakapad: na de tiltakozni sem tiltakoznak ellene igazán..
@aritus: Ez történik akkor, ha egy ilyen ügyben a bíró megfogalmazza a személyes véleményét. Csak azt kellett volna mondania, hogy a cselekedet bűncselekmény volt, aztán kussolni. Mert így beindított egy szóbeszédet, amit már nem lehet megállítani.

@vakapad: Ő öntötte le az Atatürk, és az Antall szobrot is? Meg azt az utcanevet is ő firkálta össze? :O
@Penivaldes:

Mire gondolsz tiltakozás címén? Verjék meg Dániel Pétert? Vagy éhségsztrájkoljanak a Kossuth téren a szoborleöntés ellen? Dániel egy pártnak se tagja, a DK-ba ugyan kérte felvételét, de elutálták. Leöntötte, elítélték, a leöntést a normális libsibolsikomcsik nem helyeslik, mi kellene még?
@vakapad:

Jaja persze, csak az izraeli ill. a gyurcsányi titkosszolgálathoz vezető szálak ne lennének. Akkor talán csont nélkül meg lehetne etetni mindenkivel, hogy a merénylők rasszista jobboldaliak :)
@vakapad:
Miután szarrá vertük az ide betörő vörös hordákat (nem mi mentünk oda, nem mi nem tartottuk be a meg nem támadási szerződéseket, nem mi...) és amerikai nyápicokat.
Viszont vannak hülye és csökkent értelmi képességűek, akik erre simán vevők, mint a Nemzet Üdítőitalára. :))
A szint ott is megvan... a PÁRT közönsége...
A videót eltüntették az indexről? :)
@libbancs:

Pontosabban, kedves retardált: 'Öljétek meg a magyart, mert meghalt a gyerek!' Magyar nyelv, alapfok?

'Verd össze a cigányt, mert kirabolt!' Azért, mert cigány, vagy azért, mert kirabolt?
Egyébként én azt mondom, hogy Magyarország morális válságba került, aminek elhárításához kemény, HATÁROZOTT programot kell adni! Ezért holnaptól meghirdetem a "betiltjuk a festéket" programot, és mellette az "alakítsunk át minden szobrot öntisztítóvá" programot is! Eeez egy igazi program!

Látják, emberek? Maguknak nem kell csinálni semmit! Majd én MEGVÁLTOM ezt a qrva országot! :D
@King of Shadows:

Hehe. Szóval biztosra veszed, hogy az Atatürk szobrot valamelyik libsibolsikomcsi öntötte le, ahogy az Antall szobrot is.

1./ Mint már írtam, Atatürk igen kemény kézzel szekularizálta Törökországot, és mindent megtett a Nyugathoz való közelítése érdekében, ez inkább azt indokolná, hogy a másik oldal öntögessen, az örményekről nem is beszélve.

2./ Nem egészen értem, hogy Antall szobrának leöntésével ki és mi ellen tiltakozott. Te viszont ezek szerint tudod. Halljuk, halljuk!
Basszus,micsoda baró ötlet.Csinálok majd egy ilyen szoborparkot,ahol pénzért lehet leöntözgetni a szobrokat!:))
@sivatagi n.:

Mármint olyanokra gondolsz, hogy a jobbikos csürhe fejbedob más jobbikos csürhéket, aztán nyínak, hogy a cigányok báncsák őket?
@vakapad: Nem tudom, hogy ki öntötte le Kemál szobrát, még az is lehet, hogy a görögök voltak. Nekik is van leszámolni valójuk vele, nem is kevés.

Nem tudom, de a pártok sem sietnek kiadni egy közleményt, amiben elítélik a dolgot. Egyik sem, és ez a baj.
@milyen szép a Vértes, ó:

Igen, írtam a libsik undorító bagatellizálási kísérleteiről is. Kösz hogy prezentálod :)
@vakapad: na na amiben komcsi van az már nekem nem normális. libsi az igen:)
@libbancs:

Olvasd csak tovább szorgalmasan a lapokat, ahonnét az információidat szerzed. Előkerül ott még a libás Bajnai is (most ő lett veszélyes), aki megbízást adott a cigányok lelövöldözésére, hogy aztán erre hivatkozhasson. Megbízást? Ugyan! Parancsot!

Ahogy a kolontári gátat is az EU/NATO/IMF bombázta le, mert nem bírták elviselni a FIDESZ önkormányzati választásokon aratott fölényes győzelmét (istenbizony ezt mondták az ECHO TV-n, saját fülemmel hallottam!).
@libbancs:

Bezony, a fradista béközepet is Gyurcsány szervezi. Meg a zsidók.

Fárasztó lehet, egyik fórumon éljenezni a bátor hazafiakat, akik bátran össze tudnak rugdosni egy zsidót, másikon meg magyarázni, hogy biztos gyurcsányista provokátorok. :)
@libbancs:

Értem én, hogy alapfokon se érted a magyar nyelvet, de szó sem volt ilyesmiről. Csak arról, hogy hazudsz és nevetségesen buta vagy. Sebaj, bonyolult nyelv tényleg. :)
@vakapad:
"Köszönöm szépen mindazoknak, akik bátran és tisztességesen kiálltak mellettem a Horthy-szobor ügyben. Köszönöm Kovacsics bíró úrnak, köszönöm Ungvári Tamásnak, Hack Péternek, Pápai Gábornak, Vágó Istvánnak, Németh Péternek, Szabó Zoltánnak, köszönöm a kék szalagos társaknak, köszönöm mindenkinek, aki gratuláló üzenetet küldött, köszönöm a Demokratikus Koalíciónak, az ATV-nek, a Galamusnak. Tiszta szívemből köszönöm kedves barátaim!"

A magányos hős küzdelme.
Kurva jó lett az írás!:))
Hál istennek a konyakos részt is beleraktad.
Várok erről külön posztot meg a bőrön is.
Egyébként én létrehoznék egy helyet ahol mindenkinek lenne szobra.
Aki leönti annak egy jó kis bírság.
Hamar behozná az árát.:))
Amúgy meg utána hagynám úgy a szobrot mert nem árt nekik az állagmegőrzés.:))
@libbancs:

Senki nem mondta, hogy nincs ilyen (hja, a magyar nyelv ugye bonyolult), pofán kell csapni az elkövetőt, meg is tették, ha jól látom.
@King of Shadows:

A DK oldalán megjelent írásból:

"A baj az, hogy ezzel a vörös festékkel a széljobb ostobák példáját követi, akik rendszeresen leöntik például Churchill szobrát – természetesen vörös festékkel.

Az nem vigasz, hogy Horthy történelmi megítélésében neki van igaza. A történelmi vitát folytatni ugyanis nem lehet festékkel."
a rongálás nem kifinomult formája a nemteccésnyilvánításnak. talán, a széles középosztály kialakítása ellensúly lehetne, mert a megvetést a gyökér is érzi. ezt ráhúzhatjuk a cigányozó, zsidózó faszfejekre is. a romló életkörülmények az emberek többségénél nem a szarból történő kimászás a prioritás, hanem a másik megdobálása. nehogy má neki jobb legyen. sok az ostoba ez a baj.
@Bell a Donna:

Szóval az úgy van, hogy ilyenkor célszerű megemlíteni, hogy melyik tevékenysége mellett álltak ki, és ki az, aki helyeselte a szobor leöntését. Egyébként a szokásos összemosás, amit nem lehet komolyan venni, ahogy Dánielt se.
@vakapad:
Az idézetet Dániel Péter írta, a saját szájával. :)
Nála tessen reklamálni célszerűség-/összemosás-ügyben.
@libbancs:

Megengedtem, hogy tegezz, kisköcsög?
:D

A magamfajtát vállalom, isten őrizz, hogy valaki a magadfajtának nézzen véletlenül... :D
@King of Shadows: a bíró mindig megfogalmazza a személyes véleményét.
Csak ritkán kapják fel, fordítják ki, és az még ritkábban történik, hogy a magasságos Kúria is megszólal egy folyó ügyben, elmondja, hogyan kellett volna ítélkezni, valamint megfenyegetik a bírót, hogy ebből fegyelmi lesz.
Bírói függetlenség meg rulez!
Basszameg, a meccs helyett itt vitatkozok a szakmunkásképzős szobanácikkal. :DDD
@libbancs: "a gyurcsányi titkosszolgálathoz vezető szálak "

Fogadjunk, félsz a sötétben. :D
tessék... nem éppen itt vesztett a fides? és már katasztrófa van

index.hu/belfold/2012/10/07/zatonyra_futott_egy_tankhajo_a_dunan/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szerintem csak akkor, ha sok a pomogács a környéken... Bazz, ezeknek a mindennapjaikban azért vannak izgalmak! :) A rettegés és az éberség tartja életben őket!
Piktor szétoszthatná köztük a lombiknyi dilibogyóját.
@aritus: Én, mint nem liberális képzőművész, minden műalkotás megrongálását elitélek.Nem teszek különbséget aszerint, hogy mi az üzenete.Ha nem tetszik nem nézem meg.Véleményem van róla, de nem rongálom meg.Az osztrák akcióművész Nitsch ámokfutásaival sem értettem egyet, mégsem tettem ellene semmit.Egyetértünk, szobrot rongálni barbárság.
@shinichi: Realativizáljatok csak.Aztán csodálkoztok ha a szavazók is relativizálnak.A gondolkodás nem éppen liberális erény.
alig várom hogy legyen drorvbűn szobor... lexarni fogom csak...

az természetes avulásnak tekinthető... amortizáció...

és minél vastagabb a guánó a képén annál jobb kedvem lesz...

na gyerünk viki et. má csak meg kell gebedned hozzá!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Szerencsére, ha minden kötél szakad, ott az ágyneműtartó. A bíróság előtt pedig még mindig lehet hivatkozni a cukorkákra, illetve, hogy nem rabbikra, hanem ortodox(!) román(!) pópákra gondoltunk, halálmegvető bátorsággal, Tekintetes Törvényszék.

("Tisztelt Bíróság!...őőőőőőő, izé, Bizottság!" (Lászlóné, Tisztánlátó))
@vakapad: Nna, legalább az egyik párt tudja, hogy mit kéne csinálni ebben a helyzetben. :)

@aritus: Sajnos így működik a NER. Minden kulcspozícióba beültetnek egy dilettánst/pártkatonát/mindkettőt, aki menetrendszerűen lerántja a színvonalat. :(
@kennyking: "Én, mint nem liberális képzőművész, minden műalkotás megrongálását elitélek.Nem teszek különbséget aszerint, hogy mi az üzenete.Ha nem tetszik nem nézem meg.Véleményem van róla, de nem rongálom meg."

Ezt akár én is mondhattam volna, csak én nem vagyok képzőművész. :)
a MALÉV hejett TURUL néven újraindul a nemzeti légitársaság...

így mindenkit a turul hoz majd... (és nem is a vizer)
@Bell a Donna:

Én azt úgy hallottam, hogy a Horthy-ról szóló véleményével Dániel Péter nincs egyedül, elég sok ember vallja ugyanazt, azaz ebből a szempontból még ki is hagyott néhány százezer nevet.

Amiben egyedül van, az a szobor leöntés, és ha nem tudjuk hogy ki támogatta ez utóbbit (if any), akkor bizony hiába a gúnyolódás, Dániel magányos küzdő, ahogy írtam.

Teccik érteni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én ezt tényleg nem értem. :-) Én laza csuklómozdulattal tahótlanítok. Pláne meccs előtt... :-)
@kanálwarrior: és a hátsólya vagy fütyilye? lenne rá igény...
@szerénységem:

Nyugi, azért a Barca-Real alatt már nem fogok. Annyira nem vagyok perverz!
:D
@h.kovacs: Na, azért egy kis difi volna: a csodás szeméttelepi műalkotást egy ember - feltűnési viszketeségben szenvedő hiperaktív, gyakran nagyon hülye, stb.s tb. eleget simfeltem Dánielt - névvel, címmel vállalva rongálta meg. Vállalta a tárgyalást is, mindent. A legtöbb ballibber el is ítélte, mert a gondolat, hogy Horthy ne legyen tiszteletrem,éltó szobor jogos, de az eljárása nem.

Jobbernyikek mikor ítéltek ilyesmit a maguk oldalán? Károlyi abúzálása és egyebek után? Soha.
A bíró elmondott egy véleményt, de ugye kedves H kovács amikor Antallt x éve levörösfestékezték, Churchillt y éve levörösfestékezték, zsidó sírokat lehorogkereszteztek sportszerűen évente, a rakparti cipőket összedisznózták a szó szaros értelmében többször, akkor eme siófoki bíró még seholse volt a maga véleményével? Kicsit lehetne disztingválni, nem Dániel és a bíró indította ezt el. De így keletkeznek a hazugságok.

Amúgy a többi küblihős hol állt ki arccal vállalva a tettét és a következményeket?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Látod én is náczi vagyok de nem ennyire!:))
Talán még haza érek egy angol meccs végére.
Aztán barca reál ameddig szarul nem áll a real.:))
Éljszaka meg New England-Broncos meccs.
@aritus: Kösz szépen. Rohadtul megy a csúsztatás, a taknyolás, a hazudozás. És igen, kurvára nem kéne még Antall szobrokat se emelni, nem olyan leülepedett még a munkássága megítéléáse, nincs róla közmegegyezés, hogy indulat nélkül lehessen szemlélni sokaknak az ő fejét. Mádlnak se - bár annak nem is volt sok munkássága a bólogatáson túl - senki nemrég megholtnak.

Nyugodjanak a sírjukban, özvegy élvezze a felemelt nyögdíját , de kicsi távlatot hagyjunk már a dolgoknak!

Nem jó a sárgafestékezés, vörösfestékezés, de bassza meg, kit kérdeztek meg arról, hogy kell-e Antall szobor most épp éhgyomorra? Ja, ki lehet bírni, mert sokaknak kell. Másoknak meg nem. És ilyen megosztottságban erre kell rájátszani?

Miért nem lehet szaros kő, réz, bronz nélkül emlékezni valakire? Unom ezt a szoborállítási hullámot is - kinek a pénzéből emelte a szarcsimbókunk a turulját? Az enyémből is? Akkor nem kérdezhetett volna meg a nagy büdös levelező tagozatán?

Sajátjából mindenki állítson olyat, amilyet akar a saját magánterületén! Ahhoz nincs közöm, de a várost, az országot teliszarni ócska vackokkal, mert ezek még műtárgynak is snasszak. Kerényi-stílus.
@ariel12: :-) Fújcsúnya, miket írsz! :-) Látod, nem jutunk egyről a kettőre szobor szobor, hogy kit istenít az nem számít sokaknál. József Attilánál se magát a vasdarabot siratta a nép egy része - mert eme harcos szoborvédők nem éjszakáztak ott a novemberi fagyban érte - hanem, hogy az általa megjelenített magtartás ethosz tűnik el egy frekventált helyről, ami anno jelentet valamit. Az a taknyolás, amit Stefi előadott, hogy fúdejó lesz a rakpart lépcsein, meg vicc.

Most itt megy, hogy Horthyt ábrázoló műalkotást leönteni jajderossz, mert műalkotás, amit tisztelni kell. Egy szar ócskán megmunkált fadarab de amit isteníteni kíván, az borzasztó volt: pofáncsapása rengeteg embernek, nemcsak határokon bévül, hanem túl is. Még tán az oroszok, a mi legújabb nagy barátaink se lelkesednének érte, még tán a szerbek se meg a többiek se.

De mi azért aggódjunk érte, a mögöttessel nem törődve. A bíró erre mutatott, Hack Pétr erre mutatott rá: hogy ne vicceljen az ország, ha neki Horthy szobrok, utcák terek kellenek, akkor annyi.
@aritus: Aki felrobbantották Gömböc Gyulát. "1944 – Budapesten kommunista vezetésű partizánok (a Marót-csoport) felrobbantják Gömbös Gyula korábbi magyar miniszterelnök szobrát " wiki
@empatikus pszichopata: Vagy megvenné, hogy ne irkáljon már annyi mindent róluk nemcsak dicsérőleg, mert ez eljut a néphez. Ez nem reklám, ez lefizetés.
@Anti Anyag: Meg is lepett volna, ha nem a törökkel szimpatizálsz az örmény-török kérdésben.
@aritus: Igen, engedelmesen meg kellett volna belső sérüléstől, elvérzéstől, májpedesétől, stb. döglenie. Legalább a kórházban. Akkor ad.1./ nem kapják a hősleg ketten egyet rugdosódókat, és ma már már FRdika-meccs után ünnepelhetnék őket öt szétbaszott metrókocsiban a hányásuk közepén fetrengve, ad. 2/. Egy tetves zsidrákkal kevesebb veszi el a drága magyar ájert.

A zsidóktól viszont sajna minden kitelik, így még az is, hogy nem hal bele, sőt lebuktat. Szörnyűek, hát igaza volt Dolfinak: tényleg a Cyklon B a jó megoldás. És nagyon humánus by Schmidt Marcsika@Gerő Andriska.

Szép, míves, igazmagyarul kivitelezett bakancsos hasbarúgással látod, semmire se mész...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: :-DDD De ha porallergiás, ez az életébe is kerülhetett volna!!!
@shinichi: Azt hiszem, nem akarja érteni. Hogy itt nem a másféle elfogadásáról van szó, hanem egy tudottan a legszörnyűbb végeredményt produkáló tevékenység konkrét elítélése a tét. Itt nem lehet egyrészt,másrészt nézőpont, meg hogy jaj a ballibsik olyan türelmetlenek a máshogy gondolkodókkal, há má mé ne legyen ilyen szobor, ha örülne neki a Jobbik édes közönsége??

Ezek a gondolatok, amik Horthyt vezérelték, láttuk, hová vezettek hetven x éve. Nem feltételezés, hogy esetleg lesz ilyesmi, megtörtént tény, rögvalóság, instállom!

A hutu uszítás - pedig "csak gondolatok" voltak leírva,éterbe üvöltve -, láttuk, hová vezettek. Ezért elítélték a hangadókat, mint háborús bűnösöket. Persze, Horthyt de jure nem ítélték el. Tehát habfehér és tsizteletreméltó.
@a szív fészkei:

Ez az, ez nem jutott eszembe, hogy melyik szobrot robbantották föl... :D

Na, a Teleky-szobor viszont, művészileg szerintem jó:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/94/Statue_of_P%C3%A1l_Teleki.jpg/450px-Statue_of_P%C3%A1l_Teleki.jpg

Mintha az öngyilkossága előtti utolsó percben készült volna, azt nem tudom, ez volt-e az alkotó szándéka.
Ha a talapzatra ráfaragnák a búcsúlevelének a szövegét, jobban szimbolizálná a Horthy-korszakot, mint bármi.

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Hajrá Denver! :D
"Nem tudom kiverni a fejemből a gondolatot, hogy Magyarország se különb hely, mint Azerbajdzsán. Rajongók serege veszi körül mindazokat, akik baltával támadnak jogállamra, közvagyonra, emberségre. Nemzeti Hősök. Esetleg Európai Értelemben Vett Demokraták. Egyre megy. A politikus nem csak a törvény fölött áll, de a közmorál fölött is. Az éljenző tömegek ott állnak mögöttük, éppen úgy, ahogy a Baltás mögött a bakui reptéren virágot lobogtató gyermekek serege." (Puzsér)
@a szív fészkei: a büszke zsidóveröknek állítanék szobrot. A lábukra. Betonba öntve. Velük együtt
blikk drrogán rikkancs szobor...

jöhet a szoborrogánlás
a szoborrogánlókat el kell ítélni !
@dr. Balta$ár:
Amilyen mázlid van még életében állítanak neki szobrot. :)
@a szív fészkei: A ciklon B nem jó megoldás.Az egy rovarirtószer ( tetvek ellen), akkoriban a boltokban is kapható volt.Igen sokáig kell ormányolni, hogy úgy hasson, ahogy azt a cion legend terjeszti.Ez kb. olyan történet, mint a szappan.
nem vagyok hülye, hogy mindent kétszer írok kétszer írok, csak az előző nem ment át.
@kennyking:
Anyád!!!
Ma úgy látszik rászabadították az összes elmebajos tetvet a blogokra.
@a szív fészkei: Nem is akarom és nem is tudom megérteni. Hutustól, tuszistul, Bórembukkostul sem.
Nem a tényeket.
Hanem azt, hogy miért kell kapásból tovább szítani a kedélyeket.

Ahelyett, hogy ha mást nem, csak azt elmondanátok, hány magyar elvándorlásáért, nyomorgásáért, haláláért felelős ez az ember, akinek a szobrát most leöntötték.

Mibe került nekünk ez a háború, amiben emelt fővel az utolsó pillanatig kitartottunk.
Mennyi épületünk, műkincsünk, intelligenciánk pusztult el újdonsült hősünk áldásos tevékenysége miatt.

Miért nem kérdeztek rá az áldásos jótetteire, intézkedéseire? Mit tett ez az ember, aki megérdemli, hogy szobrot állítsunk neki?

Hány magyarnak, zsidónak, szlováknak, szerbnek.... lett jobb az ő kormányzása alatt.

A párbeszédre elkezdésére most íme itt lett volna a lehetőség. Mert a leöntést jobbról és balról is egyformán bíráljátok.

De ti egy kis elmélkedés, közös gondolkodás helyett ismételten jóízű anyázásba kezdtetek.
Hogyan akarjátok legyőzni a valóban létező autokráciát?
Ha olyan témában sem tudtok beszélgetni egymással, amiben valójában egyetértetek.

Na ez az, amit a büdös kurva életben nem fogok megérteni....
@Habakuk999:

az autokráciát kurvára pofán kell baszni és picsán rúgni az a helyes metódusz

brühühühühühü

magyarázni? mit?

jönnek lerabolnak mindenedet és amikor sikoltozol akkor azt kifogásolják, hogy hamisan sikoltozol és nem megfelelő a verbiage-od és egyébként is ez neked jár

beszélj szépen az útonállóval és dícsérd nagyszerű harci tettétr amint téged lecsapott a kanyarban hátha akkor nem basz meg
@rodeo36: Valóban a Közel-Kelet felé tartunk, de még nem jutottunk oda, ha a nagy víz másik oldaláról ez úgy is látszik.
Követ dobálni ráérünk akkor is.

A metóduszod amúgy helyes.
@kennyking: barom vagy és baromi hülye is. A Zyclone B valóban rovarölő volt de raktárakhoz. Amúgy hidrogéncyanid (kéksav) hatóanyaggal. Ha szerinted nem hatásos,tüdőzd le. Még lesz fél perced a kb 5-10 perces fuldokló haldoklás előtt. Kétségtelenül lassabban ölt,mint Tabun,de azt a németek nem merték használni,mert túl alcsony volt az Ld50 értéke és nemtudták, a ZB-vel ellentétben stabilizálni a hordozóanyagát. Csak a vh.után sikerült továbbfejleszteni. Utódai ma növényvédőszerek. Ha valamit nem tudsz miért nem olvasópolcot keresel. Kumin megtiltja?
@kennyking: Kedvesem, akkor próbáld ki. Ja és szólj haverjaidnak, hogy ne pöttyös babaszappant mutogassanak akkor az izraeli himnusz alatt a stadionban! Ennyire hülyének lenni ugye nem illik egy jó nácinak? Menj okítsd szép szóval őket, te látom, mindent tudsz.
@King of Shadows: Mindenhol voltak nácik, ja. ide, a rehabjukra legalább Orvbűn azonnal felzárkózott. Egységbe tömörülhet a többi hülyével, aki ezzel kampányol és vadít.
@GeoCracker: Édesek, na. Megint hozzák a brigádnívót.
@rodeo36: Komolyan ezt csinálta Deák Ferenc. Kirabolták, amikor a sógoránál vendégeskedett, de mivel szépen és higgadtan beszélt a méltságos betyár úrral, az életét meghagyták. Na pozitív példa...
@a szív fészkei: A hülye elvek még nem zárnák ki a tanulást, olvasást. Vagy igen?
@Habakuk999: A legszörnyűbb tettei minősítik. Ahhoz képest, bocs nem tudok engedményt. A baltás gyilkos is biztos édes aranyos kisfia az ő anyukájának és segített a közértből cekkert vinni sok azeri mamának.... Kádárnak se lesz szobra itt egyhamar, mert őt is a legszörnyűbb tette minősíti.

A hutu-tuszi dolog nincs olyan távol, mint hiszed. Nem kéne leszarni.

Én meg ezt törökggábori egyrésztmásrészt nem értem nálad. 0:0
@a szív fészkei: francot... nincs tejjesen igaza...

jo jo
a társadalom szunnyadt akkor kezdték baltával szétverni a jogálamot
de mostmár sokan felébredtek... és NAPPAL van...
de tovább püfölik baltával a jogálamot...

ezek köztörvényes bűnözők, bűnszervezet !
@Habakuk999: Írd le mibe került. Mit mondott Sztálin, amit úgy kikértek itt sokan? Egy ember halála tragédia, millióké statisztika. Na, elő a guglit és statisztikát. Elérhető mindenkinek. Illyés, Veress Péter, a szociográfus írók elérhetőek, akik elég jól leírták a Horthy Magyarország falvainak mélynyomorát. Sőt kodolnyi, am annyira hájpolt is elérhető, aki leírta az egykézést. Kosztolányi elérhető, aki megírta az Édes Annát. József Attila elérhető, Radnóti elérhető, Márai elérhető, aki végignaplózta a csodás korszakot, Wallenberg munkássága elérhető, stb. stb.

Mi uszítunk? Oké, uszítok: ezekre támaszkodva mondom,hogy Horthy szar bűnös volt tokkal-vonóval.
@ariel12:
" Anyád!!!"
Ezt a cizellált belpesti liberális stílust kedvelem a legjobban. Frappáns választ adok:
-Liberális !!!!
Azt hiszem , én jobban sértegetlek téged.( ha ez egy verseny.)
@dr. Balta$ár: De miért nem a Krumplit faragták meg köztérinek????
@a szív fészkei: ma valami nagyon csípőset főztél ebédre...
Van ezekben valami közös:
Kemal Atatürk és a Horthy is háborús hősként kezdte, majd így vagy úgy, de népirtás fűződik a nevéhez.
(előbbi Gallipolinál és az Aleppói ütközetben, utóbbi az Ottrantói blokád sikeres áttörése)

Viszont Kelam Atatürk épített egy modern Török államot, míg Horthy épp az ellenkezőjét.

hu.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk

hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Mikl%C3%B3s
@kennyking:
Ezt ismered, hogy
"te buta, te idióta, te ingyenélő, te propaganda célcsoport fattya, te két lábú oximoron: te fiatal konzervatív!"
@Spániel: A fiacskám sütött isteni omlós oldalast és ropogóst krumplit. :-DD Én csak önfeledten mosogattam.
@kennyking: Azta, ez szörnyű sértés valóban. Na ennyit tudsz kis vasárnapi ügyeletes,menj a többi után.
@vakapad: Amerika és Oroszország rég a gyarmatunk. Csak kíméltből nem szólunk nekik, még Putyin nekem idegösszeroppanna két tigrisidomítás között és ártana az állatoknak, amik kiveszőfélben... Obama meg örüljön, hogy félfeka létére bohóckodhatott kegyelmünkből négy évig.
@aranyhorcsog: Jó lenne ha fiatal lennék, vicces fiú.Itt szopkodjátok egymás farkát, miközben a beteges nézeteitek szinte kimutathatatlan támogatással rendelkezik.Minden normálisan gondolkodó embernek hányingere van tőletek.Elképesztően ostoba, buta öntelt emberek vagytok.Egy darab szar többet ér, mint ti.De elég egy szóval összefoglalni ezt a mérhetetlen primitívizmust.
Liberálisok !!
Na, további szopit gyerekek!
@rodeo36: :-DDD Kevés itt a Deák Ferenc,de az is leginkább az állatkerti barnamedvéhez járt ki beszélgetni, annyira herótja volt az emberektől.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ne úgy: legyen szoborpark, és lehessen a bejáratnál literre vagy deciliterre festéket venni (ez is a te bizniszed persze), x féle árnyalatban. És akkor a vett lityivel öntögetni, ami már benne van a belépődíjban. Bárkiét. Sőt fogadásokat is lehessen kötni, kire mennyi adag és milyen színű kerül. Összeszarhatják magát Bezenyén meg a máshol a fideSSes kaszinók!
@a szív fészkei: Voltak, de a betiltásukkal ők sem érnének el semmit. A szélsőjobbnak mindig ostromállapot kell ahhoz, hogy egységes tudjon maradni, és azt Ti szolgáltatjátok neki azzal, hogy támadjátok ha kell, ha nem. Ha meghúznátok egy ésszerű határt, hogy meddig terjed a szólásszabadság, már rég szétestek volna, mint Slotáék...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Puff!
Anyámék ezt hallották a szomszédban, mikor hanyatt basztam magam a forgószékkel -:D:D:D
@a szív fészkei: Ő nem tagjai a Schengennek, tehát nekik lehet. :)
@rodeo36:
Rohadt egy gonosz pali az olyan, aki azon élvezkedik, hogy valakinek az órrába szalad a KV -:D
@kennyking: mmiért nem olvasol utána a liberalizmus jelentésének? Éppen úgy bajban vagy vele, mint a főEmmi a kékharisnyákkal.
@King of Shadows: Ésszerű határ? Neked mi az? Az hogy látod, saját két szemeddel, lehet itt holokausztot tagadni, Horthy dicsőíteni és nincs semmi? Amikor már mindez kötelező lesz, majd akkor pampogjunk kicsit ciripelve hutukról? Köszike.

Normálisabb államokban már ez is bűncselekmény. De én nem vagyok türelmes, ja értem. Tudod, mit? Nem vagyok. A szélsőjobb teremt ostromállapotot, pláne ha az ország miniszterelnöke ebben különösen érdekelt, mivel közeledik okt. 23-a.

Ugye a tüntetéseken is keblünkre kell ölelni a mindig odasunnyogó széljobbereket, hisz tolerancicus van,vagy mifene? Cicicic.. Ők /vissza/élhetnek ezzel, nekik jár! De ők megmondják, ki a magyar, ki idevaló, ki mit tehet vagy nem tehet, ott már nincsen apelláta. Ha kell fizikai erőszakkal tehetik.

Lesz itt még balhé októberben, ami persze nem a jobboldalra lesz ráfogva, nagyon nem. De mi tűrjük csak a heccet, nem szabad megmondani, mi az, amiből elég. Mert az részünkről bűnös türelmetlenség.

Le Pent, ilyeneket máshol ignorálni és kiközösíteni nem az. Na tudod, én oda szeretnék tartozni, ahol a nácit kiközösítik és nem mentegetik ezerrel. Orvbűn meg onnan navigálna kifelé. hát ezért is kajabálok minden jelre. Ha neked beleférnek ezek a történések, mondtam ezerszer, az a te döntésed. Te is mondhatod, én is mondhatom.

Én még nem rúgtam hason senki jobbikost, nem mentem tüntetéseikre anyázni, blogjaikra szétbarmolni. Viselkedek. De itt ne mondhassam, hogy undorítóak?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Megdobta magát a pékség másnapos kenyérrel?????
Én tudom mi a a liberalizmus.Én is az voltam, de kigyógyultam belőle.Amit ti képviseltek az nem liberalizmus.Azért fikázom a liberalizmust ( értsd, a ti liberalizmusotokat) , mert ezt értitek meg.Aki nem tudja mi a liberalizmus ( a ti liberalizmusotok, a magyarliberalizmus)annak elég a kommentjeiteket elolvasni.
tahótlanítok, megint elérte egy idióta, kennye a hajára a baromságait...
@Anti Anyag: "Azzal együtt kezdem unni, hogy kijelölnek népcsoportokat, akik érinthetetlenek."

Szerintem mindenki érinthetetlen.

A hasbarúgás büntetendő cselekmény.

Te meg egy brutális idióta vagy. Dixit.
@kennyking: "Elolvasván itt a liberált kommenteket"

Felvilágosítanál, ó, fényes tekintetű tanító, hogy mi a macska az a "liberált komment"? Ilyen szókat nem ismerek.
Putyin ellen tüntetőket vittek el a rendőrök

Míg hívei egymást felülmúlni igyekeznek a 60. születésnapját ünneplő orosz államfő köszöntésében, ellenzői közül többeket elvittek a rendőrök egy vasárnapi moszkvai akcióról.

hvg.hu/vilag/20121007_Putyin_ellen_tuntetoket_vittek_el_a_rendo
@aritus: "@Habakuk999: most már tényleg kezdek berágni rád. Hol írtam én, hogy helyeslem Dániel tettét? Mutasd meg."

Habakuk úgy viselkedik, mint egy kifinomult, ügyes provokátor. Nem azt mondom, hogy provokátor, csak azt, hogy úgy viselkedik. Folyamatosan.
@kennyking:
Akkor te félúton találkoztál Csanád mesterrel, kezet ráztatok, aztán te arra, ő erre?
Egy liberálisból nem lesz olyan takonygerincű szarláda, amilyen te volnál. Aki viccösködik a holokauszt tényszerűségeivel az nem ember, pusztán egy svábbogár – jóindulattal. A koleopterológia két fajtát különböztet meg belőletek. Az egyik a tájékozatlanságából fakadó büdös bunkó, a másik az olvasott, de zsigeri rohadék, szintén bunkó. Te melyik vagy? Na és Csanád?
Kívánok további szép napot neked, a holnapi ötórai teádat költsd el Kharón társaságában.
Szemétláda.
Látjátok ez volt Dániel üzenete. Olvassátok csak kennyking szavait. Ízlelgessétek. Milyen jó is egy kellemes kis vasárnap délutáni holokauszttagadás. A hét megkoronázása. Normális országokban ezért jár börtön, nem a piros festékért.
Nem fér bele minden a szólásszabadságba. Nem fér bele minden az alkotói szabadságba.
Aki a jogállamiság, a demokrácia alapvető értékei ellen agitál, az ne bújjon társadalmunk ezen vívmányai mögé. Vajon a csendes ellenállás, a rosszalló hümmögés jobb belátásra bírta-e őket? Vajon ezek mikor tisztelték a másképpen gondolkodókat? Soha.
Született-e ennyi blogbejegyzés, poszt a Károlyi szobor számtalan meggyalázása nyomán összesen összesen? Miért kell visszafognunk magunkat? Miért mindig nekünk kell a jófiúknak lennünk? Elértünk bármiféle belátást, pláne megbánást az ő részükről? Nem.
@libbancs: "mindennapos magyarellenes cigányterror "

és a magyarellenes magyarterrorhoz mit szólsz? Amikor magyar apák magyar anyákat és magyar gyermekeket vernek agyon?
@aritus: Handóéknak már kellett villantani valamit. Tőle csöcsöt, az durva lenne... :-DD Buggylájuk túl sok pert vesztett el zsinórban.
@a szív fészkei:
No meg is sértődtem de nagyon :)))))))))
@a szív fészkei: "Ésszerű határ? Neked mi az?"

"Amikor már mindez kötelező lesz...". :) A szólásszabadságba nálam beletartozik , hogy szeretheted Horthyt is, ahogy Kádárt, Che Guevarát, vagy akár Sztálint is. Vagy utálhatod is őket, ahogy neked tetszik. Viszont másokat nem lehet kötelezni arra, hogy ők is szeressék, vagy utálják őket. Mások megverésére/megölésére viszont NEM lehet uszítani, azt már be kell tiltani.

"Normálisabb államokban már ez is bűncselekmény."

Amcsiknál nem az. Ott működhetnek nyíltan náci szervezetek is.

"Ugye a tüntetéseken is keblünkre kell ölelni a mindig odasunnyogó széljobbereket, hisz tolerancicus van,vagy mifene?"

Nem. A tüntetések biztosítása a rendőrség dolga, és ha valaki odamegy balhézni, akkor el kell küldeniük az illetőt. Ha erre nem megy, akkor indokolt mértékű erőszakot kell alkalmazniuk.

"Te is mondhatod, én is mondhatom."

Persze, hogy mondhatod. :) Ez is belefér a véleményszabadságba.

"De itt ne mondhassam, hogy undorítóak?"

Dehogynem mondhatod. Ahogy eggyel feljebb írtam, ez is belefér a... :)
@épészmérnök: Így viselkedik gyakran Pantagruel is, noha nem tudom, ebben mi a jó, mert Stefi a műfaj koronázatlan király/nője/a.

Amúgy van, amikor elvesztem a humorérzékem ilyen overdose adagnál.
@kennyking: azt irod olvastad a hozzászólásokat. Akkor egyszerű a dolog. Lécci idéz az enyémből olyat,ami ellentmond a liberalizmusnak, és azt vitassuk meg.
@ariel12: Nekem ez dicséret, de még ezt sem fogják fel.
@épészmérnök: Magyar nőket rabolnak ki autóért 26 késszúrással? Magyar kislányt lőnek közvetlen közelről főbe álmában? Stb. stb. Csak nem megy a gárda értük soha.
@kennyking: "Gyerekkoromban nem messze tőlünk állítottak egy közszobrot, Anya gyermekével volt a címe.Most akkor a liberálisok ezt is leöntenék, mert tagadja a másságot?Anya , gyerekkel? Nooormális? Kettes szülő a hármas egyeddel, aki majd eldönti milyen nemű legyen. ne állítsanak ilyen hülye szobrokat és akkor megnyugszik a liberált lélek.Kirekesztő nácik...anya gyermekével....az ész megáll..."

Emberek, ez gyönyörű! A szalmabáb-érvelés nagyszerű példája!

Ez a fura egyed kitalál egy hülyeséget, másnak tulajdonítja, majd azt a mást jól lehülyézi.

Fasza.
@kennyking: KIscics te olyan messze vagy a liberalizmustól, mint Makó Jeruzsálemtúl. Az még nem lenne olyan nagy baj, de egy mocskos ócska rasszista patkány vagy.
Válasszal ne fáradj, tahótlanítalak.
@GeoCracker:
Ez nagyjából olyan lenne, mint egy Tóta W-Obersovszky vita a sajtóetikáról. Ugye nem vagy mazohista?
@libbancs: "már nem a vörösbolsi történelemhamisítást fogják tanulni."

Hanem milyen történelemhamísítást?

Észlény.
@Spániel:

Talán az ATV híradósai levadászták Tonyót az utcán, mikrofon orr alá, kérdés zúdul rikkancs ügyben:)))

Én még ilyen idegesnek Rogánt nem láttam. Természetesen nem lehetett a kérdésre válaszolni, megpróbált terelni, de a riporter kitartó volt. Még fél perc, és a celeb-politikus/politikus celeb agyvérzést kap. Látszott, hogy nincs szokva a nyilvánossághoz:)))) Nagyon-nagyon kínos volt.
Selmeczi Gabriella holnap bejelenti, hogy az OMSZ teljes vezetőségét érdemeik elismerése mellet, az Orion-ködig rúgják fel: a kedves beteg szórakozásának megint lőttek.
www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20121007/iteletido-1-2-nel-felbeszakadt-a-vidi-fradi/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "@libbancs: "a gyurcsányi titkosszolgálathoz vezető szálak "

Fogadjunk, félsz a sötétben. :D "

Még talán be is pipil.
@Knósszosz: Mielőtt egy jobbikos nyelvész fogást tanána ralytam: mellett.
Liberálisok..köp...
@kennyking: "A gondolkodás nem éppen liberális erény."

Nesze nekünk. Képzőművész úr, most magamba szállok, és elmegyek követ törni.
@shinichi: Ezen tűnődök, hogy miért jó ezt a borzasztó és gerjesztett, Orvbűn űltal támogatott folyamatot megértéssel szemlélni? Micsoda +polgár?" vagy milyen nemtommi - szemérem, oda nemfigyelés, komolyan nem vevés, elhessegetés - ezeket a szavakat csak úgy hagyni hullani a köztudatba? Az ilyemiket: hogy , á a Zyklon B az nem olyan, stb. stb. És mióta hallgatom és olvasom az ilyesmit, de ha szólunk, türelmetlenek vagyunk, többek szerint csak lovat adunk alájuk,miért nem párbeszédezünk?

Tehát mi vagyunk a hibásak a nem megértésünkkel. Gábrielre hatott bármi is? Nem. Mosolyogva nyomja tovább az ótvart rendületlenül sztahanovistán.

Olvasom a kiba vastag Salman Rushdiet - jó darabig elleszek vele ;-))- arról ír benne , amikor épp kiszakadóban van Pakisztán. Nem volt nászmenet, ölték egymást persze. Egy indiai srác - , valami képmutogató masinával járta az utcákat, így keresett pénzt - majdnem lincselés áldozata is lett ezért a hisztéria miatt a muszlim negyedben. Pedig ismerték régóta, de a feltüzelt emberek hirtelen nekiestek a mássága miatt. És ott egy mézesmázas hangú, mosolygó figura volt a legkegyetlenebb: édesen suttogva heccelte a tömeget gyilkolásra.

Nála olvastam egyébként egy zseniális mondatot: indiaiak festettek falakra mindenféle gyalázkodó dolgokat a mohamedán negyedekben éjjelente, - mert ott is a szavakkal kezdődött minden - ám a tuti ász gyalázkodásuk: "A muszlimok Ázsia zsidai!"
@kennyking: Konzervatívok..köp...

Ez itt nem a késdobáló, a qrva életbe már! :D
@Knósszosz: Nem vagyok mazochista, csak rühellem azt, amikor ilyen gyüjteményesne adják elő magukat egyesek egy vitában. (Ti liberalizmusostok, ti hozzászólásaitok....)
Ilyenkor mindg az az érzésem, hogy lövése incs a tagnak miről beszél, és a konkrét tények felett siklik el ilyen maszatolós módon.
Nem azért, mert tévedhetetlennek hiszem magam (arra ott van Orbán, az Isten, és a pápa). Hanem mert jobb szertek konkrétumokal, érvekkel vitatkozni, mint hittételekkel.
@épészmérnök: Lehet, hogy ő nem lett volna jó alany egy anya normális gyermekkel szoborhoz. És ez bőg ki belőle.
90-ben és 94-ben az szdsz-re szavaztam.Aztán kiderült, hogy vagy én nem vagyok liberális, vagy az a szellemiség, amit az szdsz képvisel.Ti nem liberálisok vagytok, hanem valami fasisztoid, kirekesztő katyvasz, ami magát übermensch-nek képzeli.Olyan messze vagytok ti az igazi liberalizmustól, mint a fidesz a konzevativizmustól.
Na, csá , segélyesek.
@kennyking: Ez a konkrét idézet, és konkrét ellenérv?
A felcsúti kocsmában így szokás? Kés bebax az asztal közepibe és az a fasza leginy, aki ki meri huzni?
@épészmérnök: Jól ütögeted a labdáikat. Front van, Kumin brigádnál tetőzik az agyhúgykő.
@kennyking:
Ezt mind sikerült pottyantanod konkrét kérdésekre válaszként?
Haver, túlértékeltelek. Te nem vagy svábbogár, csak egysejtű. A csillóiddal igyekszel szert tenni olyan sebességre, amellyel utolérheted a startra készülő thurult, aki elrepít a biboldómentes LV-426-ra. Peched van, az idegenek nem olyan humánusak, mint a zsidók.
És... brühühühü
@ariel12: "Ma úgy látszik rászabadították az összes elmebajos tetvet a blogokra."

Elfogyott volna a pénz a bérkommentelésre, és ezek itten önkéntesen égetik magukat?
@orica: Nincs szokva a nyilvánossághoooz?? Mikor Jóban-rosszban soriban Krumplit sétáltathat Cecillel?? Mikor nincs bulvár a kis cukkerborsó családja nélkül eladva?? DE tényleg, miért nem a Storyt reklámozta a hálátlanja? Blikk néha azért bebaszik nekik, de Ómolnár embereket rúgott ki értük. És színes-szagosban dupla oldalon nyomatja az idillt róla.

Persze, tudom, a közembert normálisan tájékoztató nyilvánossághoz nincs szokva. Csak a nyalvánossághoz.
@kennyking: A Szadesz tekintetében igazad van, és én sem szeretem, hogy velük azonosítják a liberálisokat. De úgy nem is lesz normális liberalizmus, hogy egyesek minden liberálist rögtön Szadeszesnek néznek.

"Ti nem liberálisok vagytok, hanem valami fasisztoid, kirekesztő katyvasz, ..."

Ahhoz képest Fabius nem törli a hozzászólásaidat, és nem is tiltott ki innen. Egy fasisztoid már rég megtette volna...

"... ami magát übermensch-nek képzeli."

Valahogy úgy, mint Te? :P
@épészmérnök: Szépre törd, akkor gyühetsz Gántra a papa bányájába. Beajánl a Kenny gyerek, hisz ért a szobrokhoz is, látod.
@GeoCracker:
Stimm!+1
Ennek a szardarabnak lövése sincs, miről beszél. Csak át kellene programozni, aztán mehetne idegenvezető papagájnak a tudásával a "Budapest sightseeing" buszokra szép nagy kalitkába, ott mondhatná:
"nézzenek jobbra, nézzenek balra, nézzenek jobbra"... etc.
@kennyking: "Itt szopkodjátok egymás farkát, miközben a beteges nézeteitek szinte kimutathatatlan támogatással rendelkezik.Minden normálisan gondolkodó embernek hányingere van tőletek.Elképesztően ostoba, buta öntelt emberek vagytok.Egy darab szar többet ér, mint ti.De elég egy szóval összefoglalni ezt a mérhetetlen primitívizmust.
Liberálisok !!
Na, további szopit gyerekek!"

Frappáns, és felettébb meggyőző érvelés, neked népszónoknak kellene lenned!
@King of Shadows: Na megint kezdődik a Szadesz patásítása. Milyen jó gittet lehet itt rágcsálni.
@épészmérnök: Még ráadásul orális fixációban is szenved. Nehéz gyerekkora volt. Kumin sem hagyja neki? Senki? Hát érthető, hogy muszáj itt őrjöngenie. Szegénykém.
@a szív fészkei: Ha egyszer nem képesek észrevenni, hogy a Szadesz '10-ben megsemmisült ... :S
@aritus: Na hallod, egyre többet raknak vissza a kirúgottakból, Tünde szemöldje már vitustáncot járhat.

@King of Shadows: Vannak nekrofilek, ja. Bár egy két éves hullával izélni, hát mit mondjak...
@shinichi: "Miért kell visszafognunk magunkat? Miért mindig nekünk kell a jófiúknak lennünk? Elértünk bármiféle belátást, pláne megbánást az ő részükről? Nem."

- Hiába itt a puszta szó, akármi bölcset sütsz ki. A szúrni, vágni, ütni marad ultima ratio.
- Nem, nem, nem ér a nevem, ha a hadsorokon humanizmusom nem törhet át velem.
Nem, nem, nem, ez nem az én ügyem, ha annak rendje s módja szerint nem tesznek túl igaz érveink az ő érveiken.
- Hiába itt Ciceró, Diderot, akármi bölcset sütsz ki. A szúrni, vágni, ütni marad ultima ratio.
Elkésett, hidd el minden
vita és filozófia már
mikor érveivel beleszól
kattogva a gépi gitár.
- Hát csak az a fegyver kell neked, csak az a "fel a barrikádra"?
Legyen inkább méltó fegyvered a tiszta ész kritikája!
- Jaj, istenem, újra a régi zene, bágyadt kifogásokat pöntyög.

És így tovább, hallgassátok meg, hideglelős.

Egy szerelem három éjszakája.

www.youtube.com/watch?v=JY_9yEL1rw8
@King of Shadows: De ha nem vagyunk liberálisok, mert csak fasiszta kirekesztő katyvasz volnánk, akkor védi tőlünk, ettől a fasiszta kirekesztő katyvbasztól a jó liberáls értékeket. Tehát ő liberális, mert szívén viseli a minőséget, amibe minket, a rongálóakt nem hagy beletaknyolni.

Logika???? He??? Most tehát jó a liberális, aki nem olyan randa, mint mi, egymás faszát szopkodók - nálam, előre szólok: meglepi érne mindenkit, aki erre számít :-DD - vagy fújcsúnyamitcsinyász a liberális? Döntse már el a szoborértő úr! Meg a gazdája.
@a szív fészkei: "Lehet, hogy ő nem lett volna jó alany egy anya normális gyermekkel szoborhoz. És ez bőg ki belőle."

:-D. Vagyis, szegényke.
A szadesszal a probléma nem az volt, hogy nem liberálisok, mert azok voltak, hanem, hogy kurva szarul politizáltak.
@King of Shadows:
" Valahogy úgy, mint Te? :P "
Nem , én nem vagyok liberális.:)
Még a nyolcvanas években elég sok liberális barátom volt ( akkor én is annak tartottam magam), az igaziak, akik antikommunisták voltak ( méghozzá a harcos fajtából), akik rejtegették a stencilgépet, terjesztették a szamizdatokat, stb. Én hamar kigyógyultam ebből, ők később.És ők sem a liberalizmusból, hanem abból, amit Magyarországon ez jelent.Ma az igazi liberálisok szinte észrevehetetlenek, a magyarliberálisok is csak pár százaléka a szavazóknak.Egy különösen agresszív gyűlölködő, lejárató kampánnyal elérhetik, hogy parlamentbe juthatnak, súrolva a lécet.Ez a max, de igazából ez csak egy underground, amit az emberek pofájába nyom a zindex blogok formájában.( valószínüleg külföldről pénzeleve, de ebben nem vagyok biztos).Biztosan van az itt kommentelők között is igazi liberális, de csak nyomokban.A magyarliberalizmus a társadalom legalja, szellemi söpredék.Húsz év kellett, hogy ne csak a gondolkodó emberek jöjjenek erre rá, hanem a magyar társadalom is.A legutóbbi választásokon a választók itéletet mondtak.( Most épp a liberális fidesz nemzeti pántlikával átkötött hazugságait benyalva).
De nekem tökmindegy, gyűlölködhettek ( jó, te személy szerint nem, ezért is válaszolok neked), ezzel semmire nem mentek.Max, csak fenntartjátok a harci lázat.
@King of Shadows: Szadesz nem vész el, csak átalakul.A szellemiség még nagyon is itt van.
@a szív fészkei: Őt nehéz elhelyezni a "degenerált troll" kategórián kívül, de azért megpróbálom. Szerintem Ő a vadlibákat (a radikális libsiket) utálja, és ezt vetíti ki minden liberálisra, és emiatt nem is hajlandó semmilyen párbeszédre. *think*
@épészmérnök: Ugye, ez a klasszikus bája: mindig aktuális. Ahogy a Tóték, mint ebben is megegyeztünk. Ehhez kel zsenialitás, nem a szavak egymásra hányásához.
@a szív fészkei:
Azért Cili karakán csaj, helyre tette az agyát a zurának. -:))
Mielőtt hülyének néznél, csak irónnia…
Az eddig is látszott, hogy nem a férffyasch Tóni horgya boxer alsót, hanem a neje őnagysága. Na de ezt nyilvánosan tudtára adni a nagyérdeműnek? Ajj, szegény Anti, ha nem kreál egy történetet, miszerint Ő(!) félrekúrt Charlize Theronnal, ebbe a házassági buliba bele fog bukni. Cili úgy fogja seggbe rúgni ezt a félkegyelmű pojácát, hogy ideje se lesz a plüssmacikat összeszedni, amikkel az új lakásban enyhítheti a magányosságát.
Cili nem egy randa jelenség, főként ha Tonyó férfiasságához mérjük mint nőt. Azt nem állítom, hogy okos is, de kinézem belőle a „pá, kis aranyom pá” könnyes búcsútot.
Szegény Tóni, már most sajnálom a szegény párát…
Jók a kommentek ! :) Folyik egymás szopkodása.Fényezzétek csak magatokat, ha már más nem teszi.
Egyébként köszönöm, valóban boldog gyerekkorom volt.Sőt a jelenem is kielégítő...
@King of Shadows:
Kb. De itt majdnem mindenki vadliba, úgy 80 %.
@Knósszosz:
Ja, és Boli: meja makszima kullpa!!!!
Azt gondolom, ez az izé elérte a célját, vele foglalkozunk már mióta. Én innentől tahótlanítom, hiába szájal, nem fogom látni.

Beszélgessünk inkább a fű növéséről, vagy akármiről.
@épészmérnök: A Szadesz időnként átment tipikus vadlibába, ezért sem szerettem.

@kennyking: "És ők sem a liberalizmusból, hanem abból, amit Magyarországon ez jelent."

Ha az általam fentebb említett vadlibákra gondolsz, azokat én sem szeretem, de az itteniek nem azok. A magyarországi liberalizmussal az a fő gond, hogy (az is) csak szélsőértékek mentén tud(ott) működni. Pedig normális, elfogadható libsikre nagyon is lenne igény.
@épészmérnök:
" A szadesszal a probléma nem az volt, hogy nem liberálisok, mert azok voltak, hanem, hogy kurva szarul politizáltak."
Ezzel egyet is tudok érteni, annyi kiegészítéssel, hogy nemcsak szarúl politizáltak, hanem korruptak voltak, loptak, stb.( Azt tették, amit eddig mindenki, aki hatalomra jutott).Magyarul, éltek a rendszer nyújtotta lehetőségekkel. Én ezt egy liberális párttól nem vártam el.Azt pedig főleg nem, hogy összefeküdtek az mszp-vel 94-ben.Ez volt a liberalizmus harakirije.Természetesen a magyar liberalizmus ( külön írandó) harakirije.Ezután már csak magyarliberalizmus volt, van és remélem nem lesz.
@King of Shadows: egy csomó más pártot sem szerettem. A kilencvenes években még türelmes voltam, hiszen honnan állítottak volna ki tapasztalt, felkészült és bölcs politikusokat? A Foxi-Maxi egyetemen azt nem tanították.
Még az ideológiákkal sem sokan voltak tisztában, hiszen nem volt iskolai, sem egyetemi tananyag semmi, ami ne foxi-maxizmus lett volna.
Demokratikus politikai gyakorlata pedig az egészen öregeket leszámítva abszolút senkinek sem volt.

Itt egy monstre tanulási folyamat megy végbe, olykor erősen kilengő visszacsatolásokkal. Nem lehet megúszni, és ki tudja, meddig tart, míg csillapodik.
@King of Shadows:
" Pedig normális, elfogadható libsikre nagyon is lenne igény."
Abszolút egyetértek !De, bizony sok időnek el kell múlnia ahhoz, hogy a " liberélis értékekre" ( az igaziakra) bizalommal tekintsenek az emberek.( Ezek a blogok, meg a kommentek ebben nem egítenek, hanem mélyítik a liberalizmus válságát.)Az szdsz felmérhetetlen károkat okozott az országnak és a liberalizmusnak ( az igazinak) is.
@kennyking:
Ez a harcos fajta antikommunista jelző mit takar?
A volt MSZMP tag kövér disznót? Netán Martonyit, vagy a KISZ csöcsein cseperedett Twittertomit? Esetleg a turult, aki helyet foglalt a kargyával hortti farkán, de az még nem lézer, mert ne szalaggyunk előre a jövőbe?
Oktass mester, mi itt mind hülyék vagyunk.
@épészmérnök: Én akkor még nem politizáltam, most meg egyik pártot sem szeretem. :) Egyébként a környező államok sokkal jobban tejesítenek ilyen téren (jó, rendben, az oláhok pont nem), és ennek két oka van. Az egyik az elcseszett választási rendszerünk (igen, én a régit sem szerettem, az újat meg még kevésbé szeretem), a másik meg Orbán Viktor.

Egyébként a románoknál is pont a választási rendszer okozza a gondokat.
@épészmérnök: Így van, ebben egyetértek.Csak elmúlt húsz év és csak baromi mély lövészárkok vannak.Lassan azok is kihalnak, akik még a kilencvenes években tudták, hogy mi az a demokratikus gyakorlat.( A gyakorlaton a hangsúly, elsősorban.)Miután a rendszerváltás ( rendszerkorrekció) után volt egy demokráciakezdeményünk, még fejlődhetett volna demokráciává, de sajnos ezt a kezdetleges demokráciát azóta is kitartó munkával rombolja mindenki, aki éri.Ma már nem sok maradt belőle, a fidesz mostani ciklusára szinte semmi nem marad.Ennek a folyamatnak volt az szdsz a zászlóshajója. A folyamatos ellenségképpel ( persze, a többi sem maradt nagyon le tőlük, de a legszélsőségesebbek mégis csak ők voltak.), az állandó harci készültséggel eródálták a demokráciát.Ez az agresszív, gyűlölködő szellemiség terjeng ezeken a " liberális" blogokon a kommenteken is.
@Knósszosz: Te valóban hülye vagy.Nem a fideszesekre gondolok.Pl az Inconnu csoportra.ha tudod mi az.
@kennyking: Persze, a Szadesz is, de egyedül nem ment volna neki. Az volt vele a legnagyobb baj, hogy pont azon a téren lett vadliba, ahol nem kellett volna annak lennie, és olyan kérdésekben képviselte a fél-liberalizmust, amiben igazira lett volna szükség.

Aztán meg az MSZP-vel ütköző gazdaságpolitikai elképelései is jól alátettek a koalícióban.
@King of Shadows: Ezzel is egyetértek!Vigyázz, mert megszólnak majd a kommenttársaid.:)
@Marcellusca: Hogy ebben milyen jó Drakula filmet lehetne forgatni....)))
@King of Shadows: Mondjuk én nem vagyok nagy híve a gazdaság túlliberalizálásának ( hülye szó) és akkoriban ment a vita, hogy sokkterápia, vagy sem.Aztán a sem győzött, bár lehet, hogy jót tett volna, bár szerintem nem itt siklott ki az ország kereke.Én inkább abban látom ( még ma is, és akkor is) a problémák eredőjét, hogy nem hozták nyílvánosságra az ügynöklistákat.Bár ezt az szdsz forszírozta, de azért nem teljes szívvel.A két koalíciós párt gazdasági elképzeléseit aztán Bokros egyesítette.Onnantól nem lehetett megkülönböztetni az mszp és az szdsz gazdaságpolitikáját.Ez még ma is tart, bár, hogy a Fletó kivált, vitte magával a liberális vonalat.De ez másik történet.
@kennyking: Engem aztán nem zavar. :) Egyébként téged sem szólnának meg, ha nem egy jól irányzott ökölcsapással köszöntél volna nekik. :)

@Penivaldes: Átvetted tőlem ezt a filmforgatósdit? :D
@kennyking: "Mondjuk én nem vagyok nagy híve a gazdaság túlliberalizálásának ..."

Annak én sem. Szerintem a vadkapitalizmus (a szélsőségesen jobboldali gazdaságpolitika) csak bajt okoz. Ahogy az etatizmus is, csak az egészen más jellegűeket. Nálunk húsz év alatt teljesen összekeveredtek (összeverekedtek? :)) már az oldalak, például az MSZP sok tekintetben jobboldali gazdaságpolitikát vinne (és vitt), baloldali párt létére, míg a Fidesz meg baloldalit. És az utóbbi mindenből a legrosszabbat veszi át...
@kennyking: Ebben egyetértek. Valódi, normális liberalizmusra égető szükség lenne, ahogy normális konzervatív emberekre is. Mert hogy sajnos tapasztalataim alapján az az oldal is elég hiányos. Nem mondom, vannak ott is, itt is épeszű, és lelkületű emberek, de az elsőre igen meglepő volt, amikor egy magukat konzinak vallók stílusukban leginkább egy istállót képviseltek. Vagyis ki kell mondani, hogy mindenhol kéne egy kis oktatás. Az szdsz meg az egész liberális eszme megcsúfolása, ami ártott neki erősen. (Engem az ős szdsz.-es arcok nem szeretnek, mert velük ellentétben én nem érzem a madaras pártot annak aminek a jövőben bármit is megkéne határozni) Viszont ez még nem jelenti, hogy egy gondolatot kukába kéne dobni. Azért, mert elsózod a húslevest, attól még maga a húsleves mint étel izletes. Ez ugyanaz a szituáció. A másik, hogy ne kategóriákban gondolkodjunk. Sosem hittem azt, hogy az összes jobbikos "nagymagyar" kopasz, fekete vagy terepruhát hord, és csak Wasst olvas, ahogy a másik oldal sem egy homogén valami, sőt én azt érzem, hogy anyira heterogén, hogy jobban nem is lehetne.
@kennyking: Liberális vagyok!Honnan tudod, hogy milyen ember vagyok, e tárgyban még nem nyilvánultam meg. Vagy csak úgy mondod, bele a világba? Te elvakult gyűlölködő!
"Az erdélyi szervező gesztust vár Bukaresttől, miután az Orbán-kormány hétfőn rábólintott a szabadságharc alatt a magyarok ellen fegyverbe szólító román ortodox püspök, Andrei Saguna szobrának felállítására."
Na most én már k@rvára nem értek valamit.
A magyarok ellen fegyverebe szólító püspöknek Gyulán állít Magyarország szobrot?
Akkor most mi van?????????????????
@Mariann19: Elkövette azt a hibát ami minden politikai blog, fórum legnagyobb rákfenéje. általánosítás. veszélyes nagyon. és nagyon mellé lehet lőni..főleg ha külsőségekből vonunk le végzetes következtetést...pl egymás felsőruházatából..
@Knósszosz: Cili bizniszvúmen. Vúmen no krájj... Hát ő nem krájj addig, amíg megkapja betevő Vuitton, Gucci és egyéb márkás tatyókat. Amivel valóban helyre hengereli a csipásmacsek ura fejit. Azt a szobrot kéne megalkotni, LV márka fizetné szponzorációból.
@Penivaldes: "... elsőre igen meglepő volt, amikor egy magukat konzinak vallók stílusukban leginkább egy istállót képviseltek."

Igen. :( Velük is az a baj, hogy nem tudják (nem is akarják?) visszafogni a veszettjeiket, és ezzel lejáratják saját magukat. Pedig a mérsékelt konzervekkel sem lenne semmi baj. Szerintem ez azért alakult így, mert az egyik oldalnak habzani kezdett a pofája, erre azok, akiknek ez már sok volt egyenesen a másik szélsőségig menekültek. :(

"Sosem hittem azt, hogy az összes jobbikos "nagymagyar" kopasz, fekete vagy terepruhát hord..."

Nem is olyanok. A szélsőjobb legalább annyira diverzifikált, mint a baloldal, és ugyanannyi vita is van a csoportok között. Csak kívülről ő is egységesnek látszanak, úgy mint a libsik is. :)
@GeoCracker: Kiskorú is van a mezőnyben? Peni már nagykorú, tudtommal. Stefi, a Vasszűz meg kiszűrve.
@a szív fészkei: No de valódi oroginal tagyókat kap vagy...nem?
@King of Shadows: Libsik egységesek?? Hol??? :-DDD Egység, mi az? Mit kell azért csinálni?
@a szív fészkei: A "nem libsik" annak látják őket. :D Szerintük mindegyik baloldali vadliba. Ja, még Szadeszes is! :D
@King of Shadows: Nem baj, ha megszólnak.:)Csak megerősítik a sztereotípiámat.Tulajdonképpen a provokációmra azt kaptam, amire számítottam.A kommentelők nyílvánvalóvá tették ( mondhatni, alátámasztották azt) amiről írtam.Egyébként szeretek én is kellemes hangnemben csevegni.Amúgy megint csak egyetértek.Nekem is van egy sós hasonlatom.A liberalizmus olyan, mint a só, kis adagban megízesíti és finomabbá teszi az ételt, nagy adagban pedig a legfinomabb ételt is ehetetlenné teszi.
@King of Shadows: nézd akik hülyék itt azok megértik magukat a másik oldal hülyéivel..elsőre persze ütik egymást, de kis idő múlva már haverok.
kívülről mindenki egységesnek látszik. könnyebb beazonosítás miatt..csak néha melé lehet lőni, mert hogy időnként rovásirásos honfoglaló fejes felsőt veszek magamra, és nincs bajom a turullalk sem mint jelképpel..azzal van amit kormányunk csinál vele...
mindenhol vannak normálisak, csak az őrültek eltakatják őkez.))
@Mariann19:
" Te elvakult gyűlölködő! "
Én nem vagyok liberális.Honnan tudod, hogy én milyen ember vagyok? Csak gyűlölködsz bele a nagyvilágba?
@King of Shadows: így bizony. mi itt mind Helelr Ágnes könyvekkel alszunk el, és Kuncze beszédeket hallgatunk naphosszat..:))
@Penivaldes: Nézd, akinek a liberális, a zsidó szitokszó, azt azt hiszi, hogy ezzel másokat is bánthat. Én dicséretnek veszem.
@a szív fészkei: Én ténynek veszem. sértésnek akkor venném ha nem lenne igaz valahol. nem sértődök meg azon ha azt mondják, hogy te szürkeszemű! remélem érhető neked mit akarok kifejezni..
dicséretnek azt veszem ha mondják, hogy milyen szépen megterítettem:))
@Penivaldes: És ha minden politikusnak legalább annyit humora lenne, mint Kunczénak, már előrébb volnánk. Heller nagyon okos, noha én nem bírom túlzottan: felfogni se meg amúgy se, de az okosság, műveltség, gondolkodni tudás bizonyos körökből nem kizáró ok. A széles látókör se.
Na minden pasi meccset néz, biztos. ;-D És a Fradi-Vidi meccs meg a 80. percben félbeszakadt. És nem a Vidi vezetett. ó irgalom atyja ne hagyj el!
@Penivaldes: Ja persze, tény is. De semmiképp nem sértés, ahogy ezek alkalmazzák. és szépen terítesz? Most lehet parttalanul fecsegni, a népség nem itt tipródik, hanem a tévék előtt.
Ha már így együtt vagyunk, tartsunk talán kormányülést!
@kennyking: Persze. Nekem azért a nemzeti jelképeink elleni kirohanások (micisapka, tetemcafat), ugyanúgy nem tetszenek, mint azok fétisizálása. És - szerintem - ez a kettő össze is függ egymással. Ha az egyik oldal támad, a másik fétisizál, ha a másik fétist csinál belőlük, az ellentábor dögkeselyűzik.

@Penivaldes: :) Ahogy írtam, nekem sincs bajom az ilyesmivel, ha pár idióta nem sajátítja ki magának. A Szentkoronatannal meg a rovásírással sem lenne, ha a Jobbik nem tombolna velük. :)
@a szív fészkei: nem tudom szív néni nem tudom..lehet, hogy generációs okok miatt, de nekem Kunczéról elsőre egy mezei hörcsög jut az eszembe..
na én nem őket találom példának..eszerint én ellenség vagyok?:)))
@a szív fészkei: van ízlésem:)) főzni annyira nem tudok, de...:))
@Penivaldes: És az a felső legalább Made in China? ;-DDD Én azért nem szoktam látványos mógen Davidokkal rohangászni, se más attribútumokkal. Na jó, a szemügém Armani.

Nem nagyon értem ezt a látványöltözést senkinél, bocs: pont azért , mert tudom, ki vagyok,nem kell ráerősíteni ezerrel cifricafrangokkal. És valahol az utcán, boltban ez a magánügyem, minek kirakatba tenni?
@King of Shadows: na a Szentkoronatan szerintem hülyeség. a rovásírás nem, csak ott is megvannak néhányan húzva.))
@a szív fészkei: nem érted az egészben a csavart? hogy ilyen "jobbos" ruhám van..miközben jobbik nekem a neeeeeee kategória:)))
nekem ez nem okoz identitásválságot.
@kennyking: Én nem sértődtem meg. Mert, hogy megértem az első mondatban lefoglalt problémáid a szabad madarakról..én örülök annak, hogy őket elnyelte a világóceán.
@Penivaldes: Példa ne legyen,amúgy nem hörcsög-, hanem miskakancsó feje van.

De ezt már múltkor levezettem, annyira mi szörnyűt csináltak? Pl. múltkor linkeltem, hogy elindítottak egy Mára-programot, azzal értékes irodalmat juttatni a közintézményekbe, nem csak Tormayt Kerényi módra, volt filmélet és nem csak Andy Vajna territóriumaként pár haver kifizetőhelye lett, nem basztattak utcanevket, nem politizáltak állandóan megosztó szimbólumokban, stb.,stb. Ez a nagy szadesz de szörnyű!-zés jó duma diszkreditálni a libsiket, akik tized annyi gondot nem okoztak, mint ezek most.

Megosztani nem akartak, hanem épp a kirekesztetteket segítették volna - jól vagy rosszul, az más tészta - de valamit próbáltak tenni a nagy magyar széllel szemben. Leírtam és tényleg már unom, de ez patás ördöggé fokozásuk elég röhejes, pláne Tarlós és egyebek fényében.
A libsik őket, a sajátjaikat mindig is kritizálták,nem úgy mint az ájultan talpat nyaló orvbűn hívek, akik még mindig kussolnak és terelnek és védik a védhetetlent.

Ezt szerintem elég felnőtt magatartás, a jobbosok Apa, hol vagy?? Szeretlek, ne haragudj, jó leszek!! -stílusához képest.
Mindegy: ebben veled nem értek egyet és kész. Nem kell szeretni, bazira nem kell senki politikust szeretni! Én bírtam sokszor, amikor megnyilvánult Kuncze spontán, mert akinek humora van, az nálam nyerő.
@glaci ph 5.5 álompolgár: szerintem direkt csinálja:)) van igaz abban amit leír.
@Penivaldes: Én az öszödi beszédet hallgatom, miközben egy életnagyságú L'Qró képre naponta többször is... :D
@Penivaldes: nem hallottad Kunczét riposztozni.

Orbán két embertől félt a Parlamentben, Kuncze Gábortól, és Lendvai Ildikótól. Mindketten nagyon pengék, és éles gúnnyal tudták kifigurázni a marhaságokat. Védhetetlenül.

Nem hiába gyűlölik mindkettőjüket annyira a túloldalon.
@a szív fészkei: Ne haragudj mama, de nekem ők nem jöttek be..remélem ettől még nem leszek kitagadva.
@Penivaldes: Értem, hogy hülyéskedsz, csak általában nem értem a jobbos-balos ruházkodást. Én elég rég, már a büdös egyenlősítő kádáriban direkt elkajszultam a globálpista felé, oszt kész, utáltam másokon ugyanazt látni, mint magamon, brrrrrrr. Akkor többet nem hordtam. Nem vagyok falkaember...

Szívem D&G vagy Dior, vagy bármi másnem pártbeli felirat alatt dobog és kész, azt mindenki egyként érti. Francba a kokárdázós, turulos bármilyenes jelképekkel. :-DDD
@Penivaldes: Ízlések és pofonok. A végén már nekem se. DE a mai garnitúróhoz képest még egy Horn Gábor is kaliforniai sunshine. Pedig ő azért a bicskanyitogató státusz.
@King of Shadows:
" Ha az egyik oldal támad, a másik fétisizál, ha a másik fétist csinál belőlük, az ellentábor dögkeselyűzik."
ma már eldönthetetlen, ki ütött először.Szerintem már a nyolcvanas évek második felében elkezdődött ez az adok-kapok.( Amiből értelemszerüen az mszp kimaradt, de aztán beleadtak apai-anyait.)
@épészmérnök: de hallottam, és nem azzal volt bajom ahogy beszélt, hanem azzal a kissé elferdült felfogással amit a nagyon tisztelt pártja képviselt, és ahogy befeküdtek a jatalomért a drágaszágok..
@épészmérnök: Ja, Kuncze hangját azért jobban elviselem. Ez adottság: hogy nem kell Habony Árpit viselniük a mellényzsebükben és nem kell fizetett, ötször átvilágított klakkőrjeikkel feltölteni a termet egy megnyilvánulásokhoz. Orvbűnnek igen. Azért hiszi szegény, hogy őt mindenki imádja.
@kennyking: nekem te ismerős vagy valahonnan..ahogy beszélsz...))
@King of Shadows: És végig hallgatod az őszödit, vagy a vágottat, mire spontán menni kellett hat éve az őrsi riadólánc után?
@Penivaldes: Nem is azt mondtam, hogy tegyük hivatalossá, de foglalkozni lehet vele, ha valakit érdekel. :)

@a szív fészkei: "...nem politizáltak állandóan megosztó szimbólumokban..."

A "micisapka", és a "tetemcafat" rémlik? :) EZÉRT gyűlölik őket a konzervek (valahol jogosan is), és ez borította ki őket annyira, hogy minden libsit antimagyarnak nézzenek. :S
@a szív fészkei: nem hülyéskedem, csak nem ismerem a jobboldali és baloldali ruha fogalmát:)))
@King of Shadows: peresze, persze..valaki horgászik más szentkorotannal foglalkozik..így van)))
@épészmérnök: De hiányoznak páran. Bár ha itt a pénzügyér, akkor gond egy szál se. Na mire költsünk? Ötleteim lennének.
@Penivaldes: Hát azért ha a buszon egy tarsolylemez táskás, nemzetiszínű szilikon karkötőt, turulos és szentkroncsis kitűzőt, keresztet, és sörhasán vesszen Trianon pólót viselőtt látok, akkor kb. megsaccolom a pártállását.
Azért a micisapka és tetemcafat, valamint a disznólábak között én vélek felfedezni némi ok-okozati összefüggést.
@Penivaldes: Sokan ismernek.:)( Komolyan.)
@kennyking: Igen, azért is igyekeztem oldal semlegesen fogalmazni, és nem megnevezni, hogy ki kezdte. Az utóbbit már szerintem sem lehet kideríteni, de ilyenkor már lényegtelen is. :)

@Penivaldes: Nem szabad szégyenlősnek lenni. :) Egyébként is csak vicceltem. :D

@a szív fészkei: youtu.be/SQkl87o1JfE
@kennyking: nem személyesen, hanem egy jobbos újság fórumán volt egy ilyen mint te.))
@kennyking: én inkább az ostobaságot vélem felfedezni...
@kennyking: Én is pont ezt mondtam. :)

@Penivaldes: Valaki meg kötözködik. :P Mármint pulóvert köt. :)
Fabius !

csak beb@ssza drorvbűn a 1/2csuti 1/2ázsiai 2/3karú rabló
azér estére a TÉMÁNAK valót... jövök ötkor olvasni...

"a magyar a legnehezebben kormányozható nemzet. Tízmillió szabadságharcos."

de ő egy csodaman... aki mint isten, mint a turul szülötte... mint jézus stb megolgya ezt a nagy gondot...
@King of Shadows: Még akkor nem láttam.Bocs !
@Penivaldes: Ja, akkor nem.Csak itt szoktam a zindexen.
@Penivaldes: Már a micisapkában, vagy valamelyik tetemcafatban?
@Penivaldes: Igen, az általánosítás nem meggyőző kritika, öncélú, tehát értelmetlen.
@kennyking: a micisapkázásban és a disznólábban is.
@a szív fészkei: "Na mire költsünk? Ötleteim lennének."

Halljuk, halljuk! :-)
@King of Shadows: Ja, mert egyszer Tóta ezt leírta? És ez kormányzati teória volt szerinted vagy egy publicista megengedte magának és nem büntették meg érte, ahogy a konzik szerették volna esetleg??

Micisapkáért Torgyán csinált sajtópert. És nem lehet ezt elmondani? De el lehet. Van,akinek szentség, van, akinek micisapka, mert ez nem vallásos teokrácia, vegye tudomásul minden konzi, aki húsz éve még a pártbizottságon rohangált.

Ez a Mohamed-kérdés ideplántálva. Nem kormányzati intrádára csinálta ezt egyik média sem, de tény, hogy nem büntettek ezért. Mert véleményszabadság van. Lásd South Park.
Torgyán se járt egyébként sikerrel 91-ben vagy mikor, csak szólok: a Legfelsőbb Bíróság elmeszelte, holott bezúzatta a Hölgyfutárt, amit erkölcssértőnek talált.
@Penivaldes: A pulcsikötő lobbi erősebb volt... :S

@kennyking: Gondoltam, semmi baj! :) Azért mondtam,mert érdekesnek találom, amikor egymástól teljesen függetlenül mondjuk ugyanazt valakivel. :)
@kennyking: a hülyeséget azt utálom minden oldalnál.
@Penivaldes: Én is.sajnos a hülyeség oldalfüggetlen és bőséges.
Jó éjt mindenkinek, mennem kell!
@kennyking: Válaszod teljesen lefedte a fogalmazásomat, miért utánoztál?
Komolyabbra fordítva a szót, azt tapasztalom, hogy a liberálisokra zúdul valami értelmetlen indulat, anélkül, hogy a kritika valamilyen konkrét tényezőre utalna.
Nemcsak egy politikai ideológiában sajnos elválik az eszme nemessége és egyes képviselőinek munkássága. Nem gondolod, hogy itt lehet a hibás megitélés kulcsa?Ugyanis nem a liberalizmus az elitélendő és üldözendő, hanem azok, akik liberálisnak vallják magukat, mégsem a tanokat követik.
@King of Shadows: De a Szentkorona miatt megsértődni nem ugyanaz, mint a saját bőrödön megéli, hogy mit csinálhatnak veled... A Szentkoronát kihozták az őt megillető helyről tudatosan felrúgva a köztársaság eszméjét ezzel, kicepelték a Magyar Nemzeti Múzeumból, csónakáztatták és elkezdtek visszaélni vele, elkezdték vele az ország megosztását. A micisapkázás ennek is szól, ahogy a szoborellenkezés is a mentalitásnak, nem a fadarabnak.

Amúgy Gyurcsány beszéde egyre jobban tetszik. Kösz, hogy beadtad.
@a szív fészkei: Khm, nem lehet, mert ez nem csak a mélykonzerveknek fontos ám! :( Egyébként ezért is antimagyarozik a szélsőjobb, mert van, ami már sok a legtöbb magyarnak. Egyébként a Szent Korona nem (csak) vallási jelkép, hanem nemzeti is.

Ez körülbelül olyan, mint leszólni az angol uralkodót, amikor egy angollal beszélsz. :S
@Mariann19: A szent tanok mindig torzulnak, az isten szerelmére! Jaj de nagyon szép is volt, hogy legyen egyenlőség, ne legyenek reménytelenül szegények, nem kell hatalmaskodó kevés gazdag réteg és alattuk sínylődő robotoló többség - de mi lett a kommunizmusból? Micsoda borzalom!!!

Ki tud vegytiszta csodás kormányzást a történelem során? Miért várunk meséket? Héroszokat, hibátlan hősöket?
@King of Shadows: Ha az angol uralkodó faszságokat csinál, akkor miért is ne? Ha értelmes emberrel beszélek, akkor lehet érveket sorakoztatni az uralkodó mellett és ellen. És szerintem egy brit, ha nem fafej megérti. Viszont, én eddig ilyesmiről írrel beszéltem. ;-DDD

Igen,én vallom, hogy nincs olyan szentség, amiről ne lehetne beszélni lazábban is. És ez nem ekvivalens azzal, ahogy Kenny barátotok zyklonozott. Mondom, ha neked meg az, hát kurvára nem értünk egyet.

Az biztos, 2012-ben olyan helyen akarok élni, hol nem halál jár a Mohamed-karikatúráért és nem évek egy szentkoronázós viccért. Mert egy korona nem mindennek és mindenkinek a szimbóluma.

Mert köztársaságban élek - aminek a nevét elvették tőlem és ez legalább annyira fáj nekem, mint neked a koronabaszkurálás - , király nincs, ergo Szentkorona legyen múzeális, óvott és védett történelmi ereklye és kész. Nagy-Britannia máig működő királyság, tudtommal. És ott mit nem marháskodhatott Arthurral, a Szent Grállal, a kerek asztallal pl. a Monty Python.
@King of Shadows: nekem tetszett a Naked Gun c. Leslie Nielsen opusz. Szerintem az angoloknak is.
@King of Shadows: ha "szent", máris nem lehet nemzeti, hiszen szentség csak a katolikusoknál van. Én református famíliából származom, kikérem magamnak, hogy Szent Istvánról, és szent koronáról beszéljenek. A katolikusok hegemóniára törekszenek. Felfújják magukat, mint a dürgő fajdkakas, hogy nagyobbnak látszódjanak, mint amekkorák.

József Attilát, látszik már, hogy Petőfi fogja követni, hiszen Petőfi megátalkodott liberális volt, köztársasági, utálta a koronát, mint a szart.

"Itt a nyilam, mibe lőjem?
Királyi szék áll előttem.
Belelövöm bársonyába,
hogy csak úgy porzik kínjába.
Éljen a köztársaság!"
@Penivaldes: Mi ez? Forradalom a karosszékekben? Jönnek a nyuggerkommandók? :O

@a szív fészkei: Persze! Ez a kicsit feljebb is tárgyalt "ki ütött előbb" esete, és éppen ezért szerintem nem tanácsos belemenni. De amíg mindkét oldal ragaszkodik a saját álláspontjához (ebben a kérdésben is) semmi sem fog változni.
Tényleg nem ugyanaz a kettő, de a micisapkázás is nagyjából az a kategória, mint a zsiványozás, és a kajmánozás. :)

@kennyking: Jó éjt! Lassan én is lelécelek... :)
@Penivaldes: Nem kalimpálok bocs, csak fura e, hogy emberektől mindenki elvár tökéletes dolgokat. Minden tan vegytiszta és mámorítóan jó szép hófehér ártatlanságot sugárzó papírra leírva, és a gyakorlat során eddig mindig kiderült, hogy torzul, visszaélésekre ad lehetőséget, elcseszik, stb.
Ezt szerintem Mariann pont úgy érti, mint én. Vársz te is, meg rengetegen itt valami mennybéli sereget, ami majd hibátlanul, gyurcsány-,kuncze-, minden mentesen tökéletesen kormányoz, semmi hibát nem vét és majd, ha megjönnek az Égi Lovasok,csak arra akartok szavazni. Hát lehet lesni azokat az égi , csillagokat rúgtató lovasokat, de azok itt elkanyarodnak és soha ide le nem szállnak. Budapest felett az ég nem ont angyalokat,mint Wim Wenders filmjében a Berlin feletti. Akik szintén a bukást jöttek megtapasztalni.

Itt olyan gyarló emberek váltják majd le Orvbűnt, akiknek talán csak az egyetlen előnyük, hogy nem olyan mértékben aljasok és mohók, annyira parvenűn hatalmaskodók és egyeduralkodók, mint ő.

Mert a szakértők is emberek, azok is hibázhatnak, rossz lehet a teóriájuk, mellényúlnak, itt csodát várni nemcsak hiba, de bűn! A legkisebb rosszra kell szavazni. Ezt Mariann, aki a világ legracionálisabb nője, akit eddig megismertem,biztos látja.
A Petőfi-szobrot vajon mikor, és hová fogják áthelyezni?
Majd lesznek megint illegális március 15-i diákgyűlések?
@a szív fészkei: "ötször átvilágított klakkőrjeikkel feltölteni a termet egy megnyilvánulásokhoz. Orvbűnnek igen. Azért hiszi szegény, hogy őt mindenki imádja."

Valaki úgy fogalmazott szeretetre vágyik.
(psichológiai értelemben)

Igazából ezt a rendszert meg a többit is nem a diktátor tartja fenn. Inkább a lézerjánosok meg Talicska Lajosok, meg Habonyárpik, meg Arogánok, meg Narancssincsek. Őket kell elpüfölni de istenesen, mert az ilyenek mindíg ott maradnak.

Nyilasokból lettek a jó ávósok, verőemberek.
A leszármazottok meg ott kommunistáznak a fideszben.
@King of Shadows: "Tényleg nem ugyanaz a kettő, de a micisapkázás is nagyjából az a kategória, mint a zsiványozás, és a kajmánozás. :)"

Hát nem. Nagyon, de nagyon különböző a kettő. Életbevágóan különböző.

Gondolkodj.
@King of Shadows: TE kajmánoztál engem, én meg leszartam, ha jól emlékszem. Ha ez bárkinek jó, orgazmusfaktor, akkor kajmánozzon. Nyugodtan írhatsz nekem face to face zsidót.Nem kell szinonímákat keresned. A "szintén zenészt", biboldót, zsidrákot, kilincsorrút, boglyahajút, ÁVH-st, stb. is értem. Nagyon szellemesek.

Élettelen tárgyat bármihez lehet hasonlítani, pláne, ha azt a múlttal - kajmánokat igenis sértő múlttal - revolverezésre használják kormányzati szinten évek óta és megosztásra játszva.

Élő és sebeket viselő emberekkel így beszélni, - ahogy pl Kenny, a barátoddá lett nick teszi meg tegnap te is viccből - olyanokkal, akiket pont a kajmánságuk miatt közösített ki ez a kurvaország by Gyurcsány kicsit más. Ezt két napja rágjuk. Akik itt olvasnak, majd eldöntik, ki milyen véleményt formál erről. Nem vagyok Gábriel, hogy tankarankázzalak.

Tehát nem jutunk egyről a kettőre, de legalább találtál egy lélektársat most. Én meg őt már a zyklonnál tahótlanítottam, tehát nem tudom, miben találtatok úgy egymásra. Ha a Szadesz-fikázásban, szentkoronában, akkor ahhoz úgysem akarok már szólni többet. Béke veled, uff.
@épészmérnök: Pláne, hogy református lenne ezt a pápanyalintó is!
@épészmérnök: Nem akar. És már unom ezt a kissé sunyi egyenlőségjelezést. Lásd feljebb.
@épészmérnök: :-DD Aggyá má ötleteket! És majd lesz remélem Ady helyett háromszoros életnagyságú Szabolcska Mihály szobor is!!!
@Penivaldes: :)

@a szív fészkei: "Ha az angol uralkodó faszságokat csinál, akkor miért is ne? Ha értelmes emberrel beszélek, akkor lehet érveket sorakoztatni az uralkodó mellett és ellen."

Akkor a személyről beszélsz, és azt természetesen lehet. Az intézményről viszont már nem lehet. Ahogy a himnuszukról sem lehet. Pontosabban lehet, csak ne csodálkozz, ha mérgesek lesznek rád emiatt.

"Igen,én vallom, hogy nincs olyan szentség, amiről ne lehetne beszélni lazábban is. És ez nem ekvivalens azzal, ahogy Kenny barátotok zyklonozott."

Természetesen azzal nem ekvivalens, ezt én sem mondtam. Viszont a kajmánozással az!

"Az biztos, 2012-ben olyan helyen akarok élni, hol ... nem évek egy szentkoronázós viccért. Mert egy korona nem mindennek és mindenkinek a szimbóluma."

Nem is azt mondtam, hogy vegyék be a btk.-ba, csak engem például megsértenél vele, ha a Jobbik nem sajátította volna ki magának.

"Mert köztársaságban élek - aminek a nevét elvették tőlem és ez legalább annyira fáj nekem, mint neked a koronabaszkurálás - ..."

Az engem is zavar, hogy átírták a hivatalos elnevezést. Attól még, hogy valakinek fontos a Korona, még nem lesz az illető monarchista. :)

@épészmérnök: "ha "szent", máris nem lehet nemzeti, hiszen szentség csak a katolikusoknál van."

Szerintem azért gondolod így, mert a Fidesz erőlteti a katkó vonalat. Vagy neked Szent István, Szent László, és Pázmány Péter is negatív figura? Én ateista vagyok, mégis nemzetinek tekintem őket, ahogy mindenki mást is, akire az ország büszke lehet. Kossuthot is, aki református volt. Horthy nem tartozik közéjük, őt nyugodtan lehet ócsárolni. :)

Most már tényleg megyek, majd holnap visszaolvasok...
@a szív fészkei: "A szent tanok mindíg torzulnak."A tanok tanok maradnak, a torzulásokat pont azok hajtják végre, akikre a tanok hírdetését bízták. Ez volt a szocializmusban is, hogy a végrehajtó hatalom szereplői megcsúfolták a saját eszméiket.
@Mariann19: Kedves, szerintem nem lehet nem megcsúfolni. Nagyon kevés a Morus Tamás, a Kis János. Rémesen kevés. Jézus tanaival mi van?
@épészmérnök: Gondolkodom. :) Szerintem a zyklonozás, és a "hollókosztozás" már az a kategória, amikor odamész valakihez, és ököllel beleszállsz az arcába. A zsidózás meg az, amikor "csak" verbálisan sértegeted. Az előbbi komoly dolog, az utóbbival viszont nem feltétlenül foglalkozik az illető. :)
@King of Shadows: Mivel erőlteti, elege lesz az embereknek. A 2000-es Szent István szobordömping g riasztó volt, na. És miért kell erőltetni? Bizonytalan amúgy? Nem olyan erős ez a szentség, a belőle kiáradó fluidum, hogy egymaga elvégezze a térítést? Akkor valami hiba van a mátrixban. Erőltetéssel csak az ellenkezőjét éri el a kormány.

Pázmánnyal elérték, hogy a nem túl nívósnak lett a szinonimája az egyetem révén. Széchenyit is orrba-szájba nyomatják, és nem tesz neki jót, hogy velük kerül egy kontextusba.

És igen, ez nem egy katolikus királyság. Még egyelőre.
@King of Shadows: Csak. Ja. No problem, tényleg. Ez már elfogadott lett. Hála Orvbűnéknek. Ettől a felfogástól undorodott saját korában Márai, a Polgár. A konzervatív polgár mintapéldánya. Nem őt utánozzák valamiért.
@a szív fészkei: A tanokat nem lehet megcsúfolni? Hiszen annak vagyunk kárvallottjai, hogy a hírdetőik tették ezt, pedig a bizalom kezdetben megvolt irántuk nem egy társadalmi rendszerben.
Elgondolkodtató, hogy az ige hírdetői nem spontán választódnak ki, hanem önmaguk vállalkoznak olyan feladatra, amelyre alkalmatlanok.A vezetői alkalmatlanság pedig a mámorító hatalom birtokában abban manifesztálódik, hogy a legnegatívabb emberi tulajdonságokat aktivizálja.
Nem lennék meglepve, ha a szociknak is megtetszene lassanez a széép új választási rendszer, és nem akaródzik majd nekik változtatni rajta. Ha már fidesz-fellegvárakban is nyernek...
@kennyking:

"Jó lenne ha fiatal lennék, vicces fiú.Itt szopkodjátok egymás farkát, miközben a beteges nézeteitek szinte kimutathatatlan támogatással rendelkezik.Minden normálisan gondolkodó embernek hányingere van tőletek.Elképesztően ostoba, buta öntelt emberek vagytok.Egy darab szar többet ér, mint ti.De elég egy szóval összefoglalni ezt a mérhetetlen primitívizmust.
Liberálisok !!
Na, további szopit gyerekek!"

Pardon, hogy bocsánat, de ehhez hadd legyen szabad fűznöm pár hevenyészett gondolatot...

A tőled idézett mondatok nem az itt jelenlévő, általad hányingert keltőnek, ostobának, butának és önteltnek titulált "liberálisok" szegénységi bizonyhitványa, hanem a tiéd.

Te nevezel ostobának másokat, miközben a liberálisok egy_halmazba_terelése - és annak de facto módja - pontosan mutatja, tulajdonképpen te vagy szellemileg sivár, erőszakos és vélhetően bután tájékozatlan.

Te nem tiszteled azokat, akikhez szólsz, de láthatóan élvezettel teszed, ergo: te nem tiszteled saját magadat sem.

Tetejébe sikerült "megtalálnod" azt a személyt is, aki az általam "ismert" kommentelők közül talán a legszebben és legtisztábban ír, gondolatai közzétételével ad magból valamit -valami értéket- másoknak, az olvasóközönségnek.
@Mariann19: Sajnos igazad van: akkora a kísértés, hogy alig áll ellen valaki és tülekednek a "megváltó" szerepére, amit soha nem játszanak igaziból végig. Saját kárukra soha. Csak a habzsidőzsi érdekli ebből őket... A tanok meg ott maradnak nekik a machinációiat takaró fügefalevélnek. Ha diktatúra van, akkor meg a vallással beleverik a buta fejekbe, hogy igenis az van jól, ahogy a tanokat interpretálják és sehogy máshogy nem lehet.

Akkor már inkább az elmúlt elbaszott húsz évünk, amit lehet még mormogva szidni és kritizálni! Bármi, mint Orvbűn tökéletes birodalma, a Fairy Tale...
@kennyking:
Most nem lettél kompatibilis a meggyőződésemmel. Aki hitet tesz a holokauszt nemisvoltsose mantrája mellett, az egy rohadt szarházi nekem.
Jó érzés mocsoknak lenni? Élvezd, ha ettől áll fel.
Büdösnek büdös vagy, csak azért nem teszem hozzá a parasztot, mert nem akarom megbántani a kétkezi földműveseket.
A tükörbe bele tudsz nézni reggel?
Ha igen, az is minősít.
Saját magad karikatúrája vagy, te tetű.
@Zébácsi: Te ez nem a kedvenc Zűrhajósunk? Megint egy létező ember nevével en.wikipedia.org/wiki/Kenny_King_(wrestler) , - mindenesetre, ha ő rongálja szegény valódi Kenny hírét, ezek szerint a feketéket már emberszámba veszi, ez is szép egy nácitól - de ez a farokszopkodás meg ilyesmi, az ő jele volt az oviban. Nem? Vagy mindenhol őt látom? :-DDD
Ennyi szart mosson el a víz: nol.hu/belfold/20121006-lathatatlan_csapasokkal_a_copacabanaig

Vakok eveznek és el akarnak jutni Rioba. Igen, én az ilyenekre vagyok büszke.
@a szív fészkei:

:-), szerintem nem a Zűrhajós, Wernherr sokkal okosabb.
@Zébácsi: Csak ez a torzított élő név, meg a visszatérő motívumai - na jó, te mélyedtél el a munkásságában. :-))) A végtelen türelmeddel.
@kennyking: nem tudom végig olvasni amit írsz, mert a stílusodtól a hideg ráz. lehet, felszökik a lázam. egyébként igen! azt gondolom. talán meg tudnám szokni ahogy írsz, de most még bukok tőle.
Asszem kezdem kapisgálni mi is az a veszett "liberálisozás" az orbánisták részéről.
93 előtt azok voltak:
Most kompenzálnak.

Az meg, hogy sokan mások is (főleg a fiatal-konzervatív fedőnevű naivák): hát ez a propaganda.
Rövid egyszerű, megmarad az egybitesekben és a hírtévén is lehet nyomni éjjel-nappal.

Ki miből él, azzal kompenzál. :-D
A kövér-család generációs komenisták, hát komenistázik a kis féművelt.
@a szív fészkei:
"A végtelen türelmeddel."

Áh, pont, hogy türelmetlen voltam, nem tudtam elmenni mellette komment nélkül.
Értem én, hogy divat szidni a libsiket, bolsikat, de ha már teszi ezt bárki, legalább annyi energiát fecceljen bele, hogy megnézi, kinek írja ezt.
Illetve, ha nem tudja (és nem tudja), olvasson utána, hogy mi is az a liberalizmus. Merthogy ennek a szép eszmének (aminek egyébként a fél világ köszönheti azt, hogy egyáltalán szavazhat, például) rengeteg válfaja van, egészen a szociotól a konzervatívig.
Ha pedig ezek után is azt gondolja, hogy a liberalizmus rossz, akkor se vegye a bátoráságot arra, hogy egy blog szinte teljes közönségét pocskondiázza.
Tényleg van abban valami, hogy az anonimitás erőt ad...

/A Zűrhajós mindig megheckelte a neveket, azt hiszem, sosem használt eredetit, mindig volt legalább egy betű eltérés./
lassan oda jutunk, hogy bűn nem szélsőségesnek lenni? nem cigózni, zsidózni megvetendő? meg vannak az emberek bolondulva? lassan már nincs sehol sem nyugalma az embernek az idiótáktól. liberalizálnám a fegyvertartást és a drogokat. ha betépve sem bír magával, akkor bang-bang és hello.
@Zébácsi: Itt is hekkel: kicsivel és egybe írja. Nézd meg; ha ilyet látok, már csak automatikusan is keresek ilyenkor a guglin rá, hogy létező személy-e? És ez a szegény feka wrestlinges, az.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Sajnos, mindent meg lehet szokni. Ez a borzasztó. A küszöb feljebb és feljebb tolása.
@aranyhorcsog: :-D Azért szerintem - ismerve a Szoc.Hazáért papírka kiosztását és hatását - a nagypapi múltjából is futotta egyetemre.

Most köpködi a sírját?
@glaci ph 5.5 álompolgár: Tegnap belinkelték, ebből:[..]"Van ennek valami magyar sajátossága a többi, szintén válság sújtotta nyugati demokráciához képest?

A legfontosabb talán a társadalmi traumák feldolgozatlansága. Németországban a holokauszt, vagy az ország kettészakítottságának, sőt az újraegyesítés okozta traumáknak a feldolgozása folyamatosan, intenzíven zajlik, míg itthon ehhez képest a társadalom nagyon kevés erőfeszítést tesz a történelmi múlt feldolgozása érdekében. Pedig ez nem csak az egyének, és az egész társadalom lelki jóllétének szempontjából lenne kulcsfontosságú, de a demokratikus működés fejlődését is alapvetően befolyásolja.

Miért megy ez nekünk ennyire nehezen?

Ennek valószínűleg több oka van, de az egyik biztosan az, hogy a társadalom nagy többsége személyesen, vagy a családján keresztül traumatizáltnak tekinthető. A traumával való szembenézéshez komoly elköteleződés szükséges, hiszen a feldolgozás folyamata magában hordja a pillanatnyi egyensúly felbillenésének lehetőségét, ami akkor is ijesztő, ha ez az egyensúly nagyon sok szenvedés és erőfeszítés árán tartható csak fenn.

Van a magyarok traumáinak valami különlegessége?

A magyar társadalom nagyon sokrétűen traumatizálódott. Az áldozati és agresszor-szerepek egy családon, sőt akár egyetlen életen belül is összefonódó mintázatot alkothatnak. Borzasztó nehéz a szembenézés, és nem csak azzal, hogy III/III-as voltam, ügynök voltam, kápó voltam, tehát ezt vagy azt tettem, de azzal is, hogy az apámat kitelepítették, a nagynénémet Auschwitzba hurcolták, a nagyszüleim végignézték, ahogy a zsidókat deportálják. Vagyis, annak az esetleges szégyenével, hogy velünk, a családommal ezt vagy azt megtették, megtehették, és annak a szégyenével is, hogy a szüleim, nagyszüleim, akiket én ráadásul természetesen szeretek, ezt vagy azt tették másokkal.

Ezért inkább elblicceljük a szembenézést?

A legváltozatosabb eszközöket használjuk, hogy mindezzel ne kelljen szembenézni. Próbáljuk saját magunk előtt is eltitkolni, nem gondolni rá, letagadni az igazságot. Ezek az eszközök azután önálló életre kelnek és szenvedést okoznak az egyénnek és a környezetének. Ebben az értelemben tehát nem csak az eredeti traumát elszenvedők, de a traumát okozók leszármazottai is traumatizálódtak.

Mi ennek a tagadásnak a következménye?

Ha a múltunk bizonytalan, az identitásunk is elbizonytalanodik. Ha nem tudunk szembenézni a múlttal, elgyászolni a veszteségeinket, azok tudattalan szinten velünk élnek, és a legváltozatosabb tünetek formájában bukkannak fel, emésztik fel az energiáinkat. Ez nem csak az egyénre, de a társadalomra is igaz.

Ilyen tünet lehet az ellenségképzés is?

Igen. Ilyen helyzetben, a csoportban nagyon erős projektív mechanizmusok indulnak be. Amit magamban nem tudok tolerálni, azt tudattalanul kivetítem a másikra, vagy egy másik csoportra, például úgy élem meg, hogy ő támad engem, holott valójában engem feszítenek szét az indulatok. A csoportokat a kollektív paranoid várakozás jellemzi: együtt vagyunk, és azt gondoljuk, hogy az ellenség, a másik csoport ellenünk fog támadni.

A kommunisták, a fasiszták, a multik, a nagytőke, a zsidók, a cigányok?

Pontosan. Mindezt anélkül, hogy ennek bármilyen jele lenne." index.hu/tudomany/2012/10/06/borzaszto_nehez_szembenezni_a_szegyennel/

Ez tényleg egy beteg, komolyan beteg ország, egy még annál is betegebb ember uralma alatt. Még csak az sem igaz, hogy vakok között király a félszemű, mert itt, aki minket vezet, az a legsújtottabb stint emind között. A többi utánozza.
@a szív fészkei: ravaszdi a hollandus, rajtaütést tervez. valamikor váratlanul felhív és dumcsizunk . átirányíthatnám a telefonom a haveromra, aki sokáig élt angliában és jól beszél, de én akarok jó lenni. már nem simliskedek. szakmai rész nem is érdekli, csak a társalgási készség.
@a szív fészkei:

Lehet, van benne valami...
de a kisbetű árulkodó - ez nem a Zűrhajósra vall - ő asszem nagy betűt használt (naná) és a névtagok között volt szóköz.

De leginkább az írás stílusa nem az övé. Stilisztikailag gyengébb és ezzel együtt közönségesebb is. A Zűrhajós minden kommentje egy alkotás volt - ő legalábbis asszem ezt így tudta le magában, ő nem végzett félmunkát. Igényesebb beszólogató volt, nem olyan, mint amibe most botlottunk.

@glaci ph 5.5 álompolgár:

Dehogy, csak az értékrendek és a rangsorok tolódtak el, divatja van az "én"-nek. S miután itt a blogtérben a nicknév elrejt, sokan bátrakká válnak és csuklóból írnak olyat, amit a munkahelyen, szülői értekezlet, vagy bárhol másutt, közeli ismerőseik leőtt nembiztos, hogy felvállalnának.
Ők még nem érettek és gyengék, mert maguk sem tudják, mi a helyes, csak próbálnak úszni az árral.
De mindez ki is derül: az első közepesen erős érvre, vagy logikai okfejtésre vagy eltűnnek, vagy elkezdenek terelni és csúsztatni, hogy ne kelljen "közönség" előtt beismerniük, hogy valójában fogalmuk sincs arról, amiről írnak.

Sajnos általam korábban értelmesnek tartott kommentelők is beleesnek ebbe a hibába. A minap a TG blogon olvastam egy kommentet, amit először nem is akartam elhinni. Tudtam, hogy írója fideszes (ezzel még nincs baj, az ő dolga), de közepes mértékű tudatlansága megdöbbentett. Ok., rendben, tévedni lehet, sokadszorra is csak a mantrát szajkózni (mindenféle érv nélkül) viszont már árulkodó. Az említett blogtárs a jobbik utat választotta: meghátrált, nem kezdett el terelni. Talán felfogta, hogy nincs igaza.
@a szív fészkei: az idők végezetéig nem lehet a szőnyeg alá seperni a kínos, kellemetlen, szégyenletes cselekedetek emlékét. sem elkövető, sem elszenvedőként. szerintem.
@a szív fészkei:

A németek megtették. Nekünk miért nem megy XX. századi hibáink beismerése?
@Zébácsi: nem eltolódtak az értékrendek, hanem átrendeződtek. ma már nincsenek értékek. amit mi értékesnek tartunk és becsülünk, arra a mai fiatalok többsége kacagva legyint. elvtelen buta barom harsogva trágáran ostobaságokat beszél (egyre több van belőlük). mit keres itt? a " szopjatok egymást" nem érv, nem ok, nem indok.
@Zébácsi: Ezt kérdem már mióta x kommentben. Nem tudom. Nem hagyja ez a tetves politika sem, mert ez a barom Orvbűn nem képes a legemberibb 3 szóra: tévedtem, bocsássatok meg. És ez példa lenne, hogy a legerősebb az, aki tud elnézést kérni. Itt csak kocsmai kakaskodás a menő.

Állandóan erőlködni, felfújtan nagynak látszani, mindent mindig másokra kenni, letagadni nyilvánvaló dolgokat, hazudni és terelni - ez annyira fárasztó állandóan, nem csoda, ha agresszívek.

Valami közös pszichoprojekt kellett volna a németekkel, olaszokkal még 89 táján talán: kitűzni valamilyen közös mutatóval körülírt elérhető célt, hogy így és így lehet volna talán ezt a közös szennyet feldolgozni. Nem lett volna reménytelen, mert ebben még az itthon halálra űzött Radnóti reménykedett és erről próféciált! Ő a saját iszonyú vége biztos árnyékában is hitt benne, hogy képesek leszünk rá. ( www.youtube.com/watch?v=UmKfNQd7zLM 2.33-tól mondja Latinovits. Ha kell, mindennap belinkelem ezt. ilyen kincsek vannak itt, ebben kell hinni, hogy megváltanak.)

Mi nem tartunk itt 2012-ben, meg sem próbáljuk, csak szórjuk a sót a felkapart vérző sebbe. Orvbűn nem tudom, hogy számol el ezzel. Nem ő kezdte, de betetőzni ő tetőzi be.

Szerintem ezért is veti meg Merkel meg a németek. Látják, hogy az ellenük való hülye értelmetlen kirohanásaival csak pótcselekszik és kompenzál. De az Eu nem pszichodívány, nem érnek rá dajkálni a hülyegyereket.

Az szörnyű lesz, ha Európa lemond rólunk.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Ez a kennyking azt írta, hogy ő nem fiatal. De szopáshiányos, az biztos. ;-DDD
Hoppácska!! A szent Jobbik egyik vezéralakja nem fizet a szent magyar, általa annyira - szóban persze tecsós rohattmultik ellen bármikor bújtogatva - felkarolt vállalkozóknak???? Dögöljenek éhen tőle?

www.femina.hu/hirhatter/kepes_cikkek/heti_osszefoglalo_40_het/osszefoglalo_4.jpg És ez most hogy? - kérdem Tornóczky Anita örökzöld klasszikussal.

Képaláírás: "A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége a jobbikos Pörzse Sándor házánál tüntetett. Állításuk szerint a képviselő házát felépítő vállalkozás három éve nem jutott a pénzéhez. Pörzse rágalmazásért feljelentést tett."
Rágalmazás lenne, ha azt mondják, Sanyisunyi, te 3 éve nem fizetsz? Ez szerintem tényközlés.
@a szív fészkei: pedig abból mostanában nincs hiány:) láttad az új AUDI reklámot? komoly tudomány ráerőltetni az akaratodat. pilóta vizsga kell hozzá olyan elektromos kütyük vannak benne
@glaci ph 5.5 álompolgár: A németországi barátunk vett egy hiper Audit nemrég: egy évig alázta őt a kocsi valóban. már egész kisebbségi érzése lett,és kurva jó: nekünk panaszkodott a verdájára!! Tudod, a mi XM-ünk meg mindjárt érettségizik a korából kifolyólag. (jaj nem tudsz valami jó küszöbjavítót? Kéne egy nem nagyrabló fajta, aki megbízható.)

Na indul a nemzeti gyász, meg a melyik ujjamat harapjam meg a FideSSben:
www.samsungsport.hu/magyar-labdarugas/20121007/esoszunet-utan-idegenben-verte-a-fradi-a-vidit/

Fradika-drukkerek sok mindent megtettek hat éve - és azóta is - a fülcsiforrcsiért, Vidi meg a Vidi!!! Na ez a probléma, nem az IMF!
@a szív fészkei: a küszöbre több gyógyír is létezhet. csere, vagy folt. ha csere akkor lehet, hogy a fenéklemezt is bántalmazni kell, mert bután néz ki ha nem ér el a fenék a küszöbig. ebben a korban bármi lehet alul egy autón. csoda hogy eddig bírta szegény pára. fájni fog! 20 körül fújnak egy elemet, + a küszöb, + a munkadíj. őszinte részvényem. holnap meg fogom nézni van-e utángyártott hozzá, ha nincs a külső váci úton tudnak hajtogatni küszöböt.
Nem a kiskedvencem, de ilyen szinten is van nőverészet,pedig szült á le Varga: www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/demcsak-uj-eletet-kezd-2112969
@glaci ph 5.5 álompolgár: Van vidéki 60 ezres ajánlat, van teljes csere 100-ért valahol a külső Üllői úton,van itt a környékünkön 40 ezres, de az nem annyira echte lakatos szakember - a férjem még reménykedik a csodában... Ja és persze le kell kezelni, de azt talán meg tudjuk oldani házilag, ahogy tervezik. Kezdünk barátkozni a gondolattal, hogy pá, kis aranyom, pá...

Neked volt ilyened, értesz hozzá, azért zargatlak, és kösz! :-))
@a szív fészkei: Autoscout.NL 5-600 ojró a két küszöb, autóval együtt
@King of Shadows: "Vagy neked Szent István, Szent László, és Pázmány Péter is negatív figura? "

I. István, I. László.

Nekem nincsenek szentjeim.

És én is ateista vagyok egyébként, de ezt manapság nem illik tiszteletben tartani, le akarják nyomni a torkomon a reevangelizációt, amit II. János Pál kezdett nyomatni, hátulról jól megtámogatva a Szolidaritást Walesával. Ő engedélyezte az önálló, székhely nélküli püspökség formációt az Opus Dei-nek, amelynek első dolga volt betüremkedni édes hazánkba, és ott sündörögnek Orbán közvetlen közelében.

Engedd meg már nekem, hogy ezt ne tiszteljem, és ne fogadjam el.
@King of Shadows: "A zsidózás meg az, amikor "csak" verbálisan sértegeted."

Bazd meg, mi az, hogy "csak" verbálisan?

Egyetemista koromban finomlelkű és nagyon magyar magyar szakosok közé keveredtem, akik tele szájjal zsidrákoztak. Mondtam, gyerekek, halkabban, én is zsidó vagyok (egyébként nem, de semmi közük hozzá). Erre nem kussoltak be, hanem szépen kimutatkoztak - a továbbiakban valahogy nem vettek észre, ha a folyosón egymás mellett mentünk el. Ez a mostani érett korú népnemzeti elit.

És ez az édes hetvenes években volt.
"Ez ilyen mindenoldali népi játék lesz, ha így haladunk."

Más szemszögből nézve: korábban kezdődött...

"...az ilyen hülyéknél csak a vandálokat utálom jobban."

...mifelénk nem is oly rég kivágták a falu fáját. Nem mintha a törzsét meg tudták volna emelni, csak az ágaira hajtottak. Négy-ötszáz éves lehetett. Mire a polgárőrök kiértek, már annyi volt. Közöny, erkölcsi válság, értékválság?

A szobrok mindenekfelett az állandóság, az örökkévalóság vagy legalábbis a tartósság (szilárdság, tántoríthatatlanság) jelképei. Kultúra csak szilárd értékek alapján jöhet létre. Hiányában eluralkodik a vandalizmus. Megbecstelenítjük egymás értékeit. Mindennek ára van. Mondják, hogy manapság mindennek tudjuk az árát, de semminek sem tudjuk az értékét. Hát ebben sem vagyok biztos.
@kifordított nagyanyó: Nincs mit! Ha bejön, pici pénzt utaljál, jól jön majd!:-DDD

Még kéne tortadobálási vállalkozást is üzemeltetni: van a hajdani Kossuth mozi - Aldi lesz belőle a Váci út elején - mellett egy cuki. Nagyon mutatós hatalmas sütiket árul, de mindegyik - névtől függetlenül - pont ugyanolyan semmilyen ízű, nem is értem, hogy tud ilyet csinálni. Pedig valami világbajnok állítólag a tulaj ebben. Na azokat kéne - habosak, drabálisak - szakmányban hajigálni a pofákba.
@épészmérnök: +1 És látod, nem engedik, hogy kiderüljön valami a Vatikánról, az inas ítélikel, nem a sötétlelkűeket. Amivel egész Olaszország tisztában van, hogy gazemberség melegágya. Hát tényleg nagyon hiányoztak ide.
@épészmérnök: Csak. És látod, ezt szemrebbenés nélkül leírja. De ha nem Szent István és Szent Korona, akkor fáj a kicsi szíve.

Na, akkor mit akarjak én ettől a fajta konzervtől? Barátkozni? Mikor semmi nem változott a Márai kárhoztatta mentalitásukban?

Én levelezőre jártam a BTK-ra, ott nem volt kanyi zsidózás sem. De a nappalisokat ott kurvára nem is bírtuk, hálisten, keveset láttam belőlük. :-DDD Mennyi eszem volt, hogy nem mentem át, mikor felajánlották első végén!
Hogy tetves mocskosszájú bagázs lehet, arra abból következtettem, amikor olvasgattam a női vécé feliratait az ajtókra mázolva. Életemben annyi ordenáréságot nem láttam, pedig azért elég közvécét láttam. ;-DDD
jav: inast ítélik el

Amúgy én sem voltam/vagyok az a kimondottan liliomszókincsű ártatlanság, szóval, ha engem meg tudott lepni a bölcskari klotyó irodalmi felhozatala, akkor el lehet képzelni!! :-DDD
@a szív fészkei: Természetesen.50-50% a bevételből.:))
@kifordított nagyanyó: Már egy Zewa adagot telisírtam ennyi nagyvonalúságtól! Kösz, kösz! :-)) Ja, akkor legyen valami higítós bizniszünk is, ha valaki összemacsálja magát, tudja mivel leszedni. Meg ruhatisztító szalon, ha magára öntené...
@Penivaldes: Mondjuk ez a másodlagos célom volt... DE néha majd beleestem a fajanszba a dumáktól.
@a szív fészkei: Ha jól emlékszem nem kajmánoztalak, csak kíváncsi voltam, hogy reagálsz rá, azt meg valahogy ki kellett derítenem. :( De direkt "lezsidózást" tőlem nem olvashattál, és nem véletlenül. Ha ez is elég volt ahhoz, hogy megbántódj (gondolom elég volt, mert azonnal előjött az emlékeid közül), akkor ... elnézést kérek. :(

Egyébként a mások elleni uszítást én is elítélem, ahogy a sérelmeik bagatellizálását is. :)

@épészmérnök: Szerintem itt egyszerűen az van, hogy az, akit öt évig rendszeresen ütöttek, sokkal magasabb ingerküszöbbel rendelkezik, mint mások. Ezt csak többszörözi az, ha az illető "multiple". :)

Ennek ellenére is sajnálom, hogy ott , azon az egyetemen ilyenek voltak, de ezen sok mindent nem tudunk változtatni. Mármint azon kívül, hogy mi nem viselkedünk úgy, még akkor sem ha a többség azt várná el tőlünk. :(
@épészmérnök: Ja, így már értem, hogy mi a baj. Akkor itt én is az I. István és a Magyar Korona elnevezést fogom használni a továbbiakban. Kivéve akkor, ha a Jobbiknyikokra reagálok valamit. :)
Azt természetesen nem várom el, hogy az egyház dolgait szeresd. Azokat én sem szeretem, ha már szóba került. :)
@Penivaldes: Aranyszájú Peni!! Eddig hogy csinálhattam, amíg fel nem homályosultam általad???? :-DDD

Bár mesélik, hogy a Regátból Erdélybe kerülők annyira a guggolós pottynatóshoz voltak szokva, hogy felguggoltak a fajanszra és ott egyensúlyoztak termelés közben.
@Zébácsi: @a szív fészkei: Élvezettel olvastam tegnap kölcsönös okfejtéseteket a liberalizmusról, melyet Keenyking indított negatív felhanggal.Hozzáfűzni ehhez nem is szükséges semmit, több szegmensből világítottátok meg ezt a kérdést, Gratulálok Nektek, tetszett!
@a szív fészkei: Akkor jó, és örülök neki. :) Csak ebből gondoltam: "Na, akkor mit akarjak én ettől a fajta konzervtől?". :S

Am most találtam, szerintem pont ide való. :)

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121008_Goncz_Arpad_repuloter#rss
süti beállítások módosítása