Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: MIT TAKARGAT A FIDESZ? „Kocsis Máté: Hagyjuk a hülyeséget, nem a pénz hiányzik Egy jó hírrel kez... (2024.04.17. 18:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.28. 13:38 Fabius

LMP: közelebb a választókhoz, távolabb a vitától

Címkék: para kovács imre lmp schiffer andrás közéleti fórum

Ha egy meghívón ez áll: "Az LMP sztori: Ezt a pártot az amcsik, a zöldek vagy az ufók csinálták? Para-Kovács Imre publicista kekeckedik Schiffer Andrással. " - akkor azért csak oda esz a fene kíváncsiság, hátha meglesz a kámingaut: valójában a zöld amerikai ufók alapítottak pártot, mert valami számomra ismeretlen ok miatt ide emigráltak az 51-es körzetből. A kámingáut elmaradt, helyette egy mondatban össze lehet foglalni a történteket: Para-Kovács Imre mindent megtett azért, hogy emberközeli arcot varázsoljon a pártnak, Schiffer András pedig kőkeményen ellenállt ennek. 

lmp-para-kovács.gif

Furcsa dolog úgy felróni valamit Schiffernek, hogy nem ő tehet róla. Hisz megtette amiért odahívták, válaszolt a kérdésekre, hősiesen tűrte "Para-jelenséget", éppen csak ő maga sem vette észre, hogy az LMP egyik kedvelhető tulajdonságát herélik ki éppen, és pechjére ő az arc akin a port ezért el lehet verni.

Mikor megláttam emilben a "tedd föl a kérdésed előre, írásban" felszólítást azért egy ejmiafasz kiszaladt a számon. Mit bohóckodunk itt ezzel az óvatoskodó - és előmoderációra lehetőséget adó - formulával, ami a fehér holló gyakoriságával megegyező fideszes fórumok sajátja. Ott divat ez a juj, nehogy zavarba hozzuk kellemetlen kérdésekkel az őfőméltóságokat, legyen csak lehetőség szűrni a kényelmetlenséget, aki meg ennek ellenére is elmegy, az ülje végig az aktuális győzelmi jelentést az álkérdésekre adott válaszokkal és kussoljon. 

Ez az LMP fórumain eddig nem volt divat. A rendezvények érdemi párbeszédekre épültek, a fésztufész vitában  ráadásul a prominenseik sokkal jobbak, mint a sajtóközleményezésben. Schiffer sem ugrott meg ez elől soha, de Jávort vagy Vágót is lehetett izzasztani gazdagon. A vigyük közelebb a közéletet az emberekhez bizony azt jelentette, hogy kimegyek közéjük és ide lőjetek módon állom amit kapok. Ezt a vitafórum jelleget sikerült tökön szúrni nekifutásból. Nem segített ezen az sem, hogy a helyszínen is lehetett kérdezni írásban, mert ugye nem közvetlenül Schiffertől kérdeztél, így vagy feltette a kérdést a moderátor, vagy nem. 

 Ez lenne a "szerethető párt" arculat irányába tett lépés, meg a szólítsuk meg a választókat? Ha annak gondoljátok jókorát tévedtek. Ugyanis az érdeklődő nem arra kíváncsi mit akar elmondani az LMP és az aktuális prominens saját magáról és a pártról- ezt megnézzük a honlapon - hanem arra, hogy mit felel(ne) a minket érdeklő kérdésekre. Mit felel akkor, ha a kérdés éppen kényelmetlen. Mit felel, ha el kell szakadni a fejben felvázolt irányvonaltól, és nincs mód előzetesen a kérdésocsútól szétválogatni a szeretnékválaszolnirá búzát. Tudjátok, mikor nem a betanult pártálláspontot kell felmondani, hanem érvekre van szükség a meggyőzéshez. Amikor van közvetlen lehetőség vitába szállni egy kijelentéssel, és amikor a riposztot is állni kell. Amikor partnernek vagyunk nézve szavazórobot helyett.

Para mentette amit lehetett, de hosszútávon ez működni nem fog. Mert a hozzám hasonlók legközelebb egy unott ásítással elintézik az ilyen rendezvényeket, ha ez a lehetmás tendenciává válik.

419 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674808334

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Összeesküvés-elméletekkel mossa a Fidesz az egyszeri szimpatizánsok agyát 2012.09.28. 17:03:12

A fanatizált narancsdroidok hamarosan a gyilkolásra, netán a kollektív öngyilkosságra felszólító üzenetet is megkapják majd? Számos értekezés olvasható a neten a történelem nagy diktátorainak elmeállapotáról, a diktátori elme és a paranoia, valamint a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@simple observer 1.0: Igazad lehet, most vakítják a tétet, amit aztán annyira feltornásznak, hogy az engedmény is végül nagy eredmény lesz mások előtt.

Kiszorítósdi, lenyomósdi - nem a legjobb program, de ők megkerülhetetlenek és kezdenek visszaélni ezzel.
@iii: Az elég szépen ragozza a tüntetéseket, amiknek okával nem óhajt foglalkozni. Érdekes hozzáállás.
@iii: Hogyan? Ti legyőzitek Orvbűnt egyedül? Hódmezővásárhelyt meg sem próbáltátok.
@iii: "Minden összefogás szükségképpen az elvek feladása, szűkíti az állampolgárok választási lehetőségeit, bizonyos értelemben mutyizás, egymás közti osztozkodás, amelyben nem a választók döntenek, hanem a pártok egyezsége."

Ööö, ezek szerint a választások UTÁNI koalíciókötés meg a választók totális, és elvtelen átverése? Mert akkor már semmi beleszólásuk nincs a dolgokba...
@a szív fészkei: Ki mondott ilyet, hogy legyőzzük egyedül?
@King of Shadows: Nem, mert az kikerülhetetlen, bár ott is sok függ attól, hogy mit ad fel a párt. Nem véletlen volt az Szdsz-től tömeges elfordulás 94 után.
@iii: Jaaa, értem. :) Vagyis a szavazatom, AZ kéne, de nem kell előre tudnom, hogy mire is adom, mert a koalíciós tárgyalások miatt valami egészen más is lehet a dolog vége. Akkor már lehet közös programmal, együtt is indulni, és akkor legalább tudom, hogy mire szavazok.
@a szív fészkei: Sajnos nem látják be, hogy ha ezidáig nem sikerült annyira megerősödniük, hogy meghatározó erő legyenek,- most hogy az MSZP stabilizálódott- már nem is fognak.Érthető és elfogadható érveket hoznak fel, hogy miért nem akarnak közösködni, de ez mind nem számít, mert ennél most fontosabb a kormányváltás.Még 2 évig lehetnek "Mások", utána viszont összetehetik a két kezüket, ha sikerül bent maradniuk a parlamentben, és nem fogom őket sajnálni, pedig egy időben drukkoltam nekik.
@iii: " Az LMP össze akar fogni, de nem az eddig lejáratódott pártokkal. Nekik persze ezt nehéz elfogadni, ezt megértem."

Ami nincs a palettán, azzal viszonylag nehéz. Egyéb alternatíva? De lehet itt szómágiázni, abban mindenki nagy.
@Neolibsi: Én feltartott kézzel feladom, , ahogy fentebb írtam: ha nem akarnak összefogni létezőkkel, akkor egyedül kell legyőzniük, ami nem fog menni, elég számolni és körül nézni.
Hablelkűként lehet majd élvezkedni tisztán, érintetlenül újabb felmorszoló négy vagy nyolc vagy ki tudja hány évig Orvbűnék alatt. De az elveik legalább nem sérültek.

Ez nem politizálás, ez ködevés. Ha Sztálinnal nem fognak össze a nyugatiak, ma már ki tudja hanyadik hitleri birodalom lenne, ami biztos faszályos érzés lenne sokaknak itt is. Bár a magyar eleve csicskának lett oda betervezve, remélem ezt is tudják a nácibarátok.
@King of Shadows: Lásd: semmilyen körülmények között nem és nem barátkozunk a kisgazdákkal, mondá Orvbűn. Aztán Mariska leányfalusi húslevese és láss csodát: Torgyiborgyi a kormányban verheti szét a mezőgazdaságot négy kemény évig!
@a szív fészkei: "Ha Sztálinnal nem fognak össze a nyugatiak, ma már ki tudja hanyadik hitleri birodalom lenne" Ezt megjegyzem,találó!Ámen, nincs mit hozzátenni.
@a szív fészkei: persze, de ahogy megnyerték a háborút leszoktak a szovjetek nyalásáról..
@a szív fészkei: Igen, erre gondoltam én is. :) Meg arra, hogy '10-ben sem volt szó Jobbik-kormányzásról (most gyakorlatilag az van). Ezért is találtam kicsit disszonánsak Grabovszki LMP-védését. :)
@Penivaldes: Ne nyaljanak egymásnak! De a realitásokhoz kell a politikát igazítani, ha vészhelyzet van. Nemcsak Sztálinnal, de az ördögök feketeseggű öreganyjával is összefogott volna Churchill és a nyomában Roosevelt Hitler ellen. Egyik rossztól való undoruk akkora volt, hogy legyőzte a másik iránt érzettet. Mert azt ítélték a kisebb rossznak, amit éppen a helyzet adta választás kellős közepén el kellett dönteniük....

És meglépték, utána pedig együtt koncentráltak a legnagyobb veszély elhárítására. Bizony én hálás vagyok nekik, hogy ezt felmérték, mérlegeltél és bevállalták, mert különben nem élnék, ahogy szüleim, természetesen a gyerekeim, barátaim, stb., stb. és millió más ember sem élne... Többek közt Schiffer se.

De ha te, Boli, szóval a nem zsidók, nem cigányok, nem buzik, nem szakszervezetiek, nem kommunisták - tehát akik nem az eleve kiirtandók listáján szerepeltek Hitlernél - esetleg igen, kurva randa stefikés világban cselédkedhetnétek.
@King of Shadows: Hogy a Jobbik csak a szócsövük, hogy minden széélen állót begyűjthessenek, az azért elég nyilvánvaló volt. Hogy kis VONAkodó álellenzékieskedés megy a műsor miatt, de gyakorlatilag hármas koala van, az is tény: lásd minden fontos szavazás eredményét. Orvbűn keltette ki Vonát és terelgeti, néha a kiscsibe önfejűsködik. de előfordul minden baromfiudvarban. Akkor fejére koppint a főnök és rend lesz.
Viszont mehetnek masírozni - nem a fehér gyilkosok áldozataiért, ó, nem - hanem a kommunista luxusnyuggerek ellen.Pozsgayt és Szűröst is bevették a programba? Azok havi 47-ből vekengenek? Szűrös úgy ki van kerekedve, hogy csattan ki a pofáján a bőr.
@a szív fészkei: Roosevelt eléggé elvolt ájulva Sztálintól. Truman már szerencsére nem, és abbahagyta a szovjetek hátsójának nyalását.
Másrészről Hitler meg Orbán között azért van egy erős különbség. Mindig is ezen szoktam nevetni, amikor néhányan azon gondolkodnak, hogy melyik diktátorhoz hasonlítsák OV.-t. Volt ő már Hitlertől Pol Potig minden. Ez nekem kissé inkább nevetséges. (na ennyit a magánvéleményemről, a következőkben már rendes leszek)
én is zsidó vagyok halachikus értelemben.
ja és ugyanilyen nevetségesnek tartom amikor Ferit, bvagy bárki mást patás ördögnek mondanak.
ezek érzelmi dolgok. arra meg nincs szükség.
@a szív fészkei: Úgy látszik a program, és szerepírást is kiszervezte nekik. Azért is tartunk ott, ahol...
@Penivaldes: Orvbűnt bármelyik diktátorhoz joggal hasonlítják, mert a késztetés,hogy így uralkodjék örökkön örökké dinasztikusan, bizony hogy benne van!!
Az az ő peche és a mi mázlink, hogy nem olyan nemzetközi helyzet, mint Hitler idejében. Mert azokat lépn. Mint ahogy Pol Pot is micsoda harcot - részéről fizikai megsemmisítésbe torkolltatható harcot - vívott az értelmiség ellen! A szemüvegesek - tehát értelmiséginek látszók!! - ellen is!!

Orvbűn most 2012-ben mit csinál? Irtja a kultúrát. Hellerék ellen kezdte. Lehet legyinteni,de nem volt véletlen. És figyeld a többi lépését. Mosolyogj ezen, de Orvbűn olyan, mint a legsötétebbek. Csak egyelőre még a hatalma és lehetőségei nem olyanok, ez frusztrálja. De nagyon.

Patás ördögöt senki nem látott, halálos csapásokat mérő diktátort igen. Azt is, miből&hogyan nőttek ezek ki, miként szervezték maguk alá a pártjukat ellentmondást nem tűrően, az országot kiherélve annak törvényeit, ellopva értékeit, hogyan aláznak mindent. A lépései megvannak, csak Európa közepén most nem alkalmas az ideje rá. Zavarja is.

Nem véletlen kapálódzik és uszít az Eu és Amerika ellen, nyalogat baltásokat, putyinokat, és más fiókdiktatúrákat.
@King of Shadows: A Jobbik Orvbűn vicce. És neki nagyon nincs humora. Azért is csikorgóan borzasztók, mint a köröm karistolása a táblán.
@a szív fészkei: Túlzásokba esel, de a te gondod. én nem idegesgetem feleslegesen, mert ez az. és én nem onnan indulok, hogy OV.-t elkergetjük, aztán mekkora ihaj csuhaj szuper lesz minden. én mélyebbre ásnék, sokkal mélyebbre. mert, hogy itt nem OV a fő gond, Viktor egy termék, a mi dréga jó rencerváltásunk terméke...ahogy a mai politikai garnitúra nagy része szintén.
@Penivaldes: Ha én nem lénnék zsidó - akármilyen értelemben- akkor is undorodnék Orvbűntől. Sőt, sokkal jobban.

Ha Márai mintájára lennék katolikus-református, mindegy: vallásos konszolidált jobbkonzerv polgár, még sokkal jobban hánynék tőle, mert az én osztályomat szégyeníti meg naponta azzal, hogy névleg olyannak hazudja magát, mint mi vagyunk és fest ezáltal rólunk borzasztó képet. A világot elidegenítően szörnyű képet.

Nem a zsidóknak kéne Orvbűnt elsősorban leköpniük. Nektek, jobboldali, konzervatív , mondhatni a kereszténységet értékként megélő embereknek okozza a legnagyobb kárt.
@Penivaldes: Nem lesz ihaj-csuhaj, szörnyű sebeink vannak miatta és tőle, nem tudom mikor gyógyulnak be. De legalább tovább nem rohasztana. És lenne esély feltápászkodni valamikor. Hitler is lebecsülték. Kinevették. Figyelembe se vették. Eleinte.
@a szív fészkei: undorodással nerm jutunk sehová ezt te is tudod.
jobboldali, konzervatív, keresztény...mily vicces. neked az vagyok, azoknak akik meg a másik oldalon OV oldalán állnak ballibsi, liberális, ateista-kereszténygyalázó, provokatív vagyok.
:(((( na most mi is vagyok?
Én sem szeretem OV.-t, dehogyis...és én is azt akarom, hogy távozzék, mert lejéárt az ideje.
@a szív fészkei: Kíváncsi vagyok mikor unja meg őket, mert előbb-utóbb rájuk is sor kerül...

@Penivaldes: Én is ezt mondom. :)
@a szív fészkei: feltápászkodni?? kivel kedves Szív, kivel? Egyik oldalon OV egy rögeszmés, másik oldalon béna kacsák gyülekezete, akik önmagukkal sem képesek mit kezdeni..
ezek együtt elsüllyesztik ezt az országot..és lehet, hogy az lenne a legjiobb megoldás, mert akkor tényleg lehetne újrakezdeni..
@King of Shadows: Na látod, én sem szeretem azt ami most van, csak azt gondolom, hogy azzal, hogy most OV.-t ördögitjük elfelejtkezünk az igazán nagy, még nagyobb gondról:)
@Penivaldes: Peni, írtam, hogy márais értelemben. Ezek számodra sértő jelzők? Nem annak a szándékával írtam. De van egy ilyen társaság is, meg ahová én sorolom magam, az ezerszer elhordott ballibsik, ami jelzőt tényleg sértés gyanánt vágnak a fejünkhöz. Pláne még zsidó is.
Én ezeket dicséretnek és nem sértésnek fogom fel. Te miért bántódsz meg?

Te írtad, hogy milyen suliba jártál, stb. Engem ez nem zavar,én nem ítéllek el, csak azért, hogy neked semmi és senki nem jó, de hogy mi kéne azt nem írod le.
@Penivaldes: De, épp undorodással jutunk valamire. Meg kell határozni, hogy mi az, amit semmiképp el nem lehet tűrni. Egy undorminimumot. Orvbűn ezt átlépte régen.

Már nincs egyrészt-másrészt, csak a lefizetett Töröknél. Ő még mentegeti, de tudjuk, hogy ez mennyibe van neki. Aki nem Orvbűn csecsén lóg, az undorodik erősen és egyre erősebben.
@Penivaldes: Igen. :) Pedig eleve nem lenne a kétharmad, ha a szocik nem olyan dilettánsok, amilyenek.

@a szív fészkei: Miért BAL libsi? :O Ebben az országban vannak jobblibsik is? Én az vagyok, de az nem igazán számít... :)
@a szív fészkei: nem bántódtam meg, csak felhívtam a figyelmet egy különös jelenségre, ami szerint egyik oldalnak az vagyok a másiknak meg amaz. én mindkettőt büszkén vállalom.
igen egyházi suliba jártam, de annyira sokat nem lendített a felfogásomon. azt ugyanis nem annyira a szentírából szereztem hanem másból.adyból, kosztolányiból.
@King of Shadows: á itt senki sem számít, aki nem nyájkövető:)
így van,m ha a szocik nem lettek volna annyira bénák ma nem lenne 2/3.-ad
@Penivaldes: Én is voltam már minden, meg annak az ellenkezője is, csak akasztott ember nem. :D

Egyébként pont az "oldalazás" miatt alakult ilyenre a magyar politikai paletta. :)
@Penivaldes: Azért nagyon vicces tud lenni, amikor egy turbómagyar, vagy naridroid szembesül azzal, hogy valaki libsikonzi. Nem tud mit kezdeni vele, érzékeli, hogy error van ... :D
@King of Shadows: juj tudom miről beszélsz..szegények ilyenkor a mocskolódáshoz tudnak csak menekülni..DDD
@Penivaldes: Vagy zárlatot kapnak, beugrik az L'Qró program, és mondják, hogy nekik VAN egy A-tól Z-ig terjedő tervük, és azt ki is fogják belőled VERNI! :D
@King of Shadows: ezzel még nem találkoztam, de viccsnek hangzik..
mindenesetre megdöbbentő volt elsőre, mert, hogy én elsőnek konzervatív, jobboldali portálokra regisztem, aztán a helyi mag elég hamar közölte, hogy én liberális vagyok, és szocibérenc. :DDD
@Penivaldes: Bizonyos helyeken a jobboldaliak mindig verekedni akarnak, ha nem tudnak besorolni valakit. Meg akkor is, ha be tudják, de az ellenséghez. :D
@King of Shadows: ha ünnep van,m ha gyász van iszunk mentalitás...)))
@King of Shadows: tapasztalat, reggel, délbe, este iszunk. ha születik gyerek iszunk, ha meghal Mariska nénje felhajtunk egy kupicával. ha nyertünk iszunk, ha vesztettünk méinkább..
@King of Shadows: még szerencse hogy én sem, és itt a többiek sem igazán..:)
@King of Shadows: Ezt szokták a fejünkhöz vágni,. Egyszer megcsináltam egy ilyen tesztet, valami konzervlibsi jött ki ;-DDD Amennyire én ehhez a felosztáshoz értek, inkább baloldali nézeteket vallok - szóval nem vagyok annyira magyar, hogy attól valami különleges lénynek gondoljam magam, nekem Európa is a hazám és benne azok az magyarok az ideáljaim, akik ezt tevőlegesen is lehetővé tették, próbálok empatikus lenni a szegényebbekkel és megértem, ha esetleg őket is támogatják a pénzből, ami nekem jöhetne, nemcsak a jól fieztett középosztállyal szolidarítok és nemcsk azt tartom egy ország legfontosabb elemének, noha gondolom, ahhoz tartozom, elismerem a magyar hibákat és erényeket a világtörténelem folyamán kialakult helyzetekben, stb.stb. - liberális meg minden körülmények közt akarok lenni.
Ergo legyen joguk a melegeknek, a romáknak az abortuszt kérőknek, az ateistáknak, szingliknek, nem szülőknek, stb. stb. - am szitokszóként kezelteknek egy olyan országban élni, amelyik nem erőszakol rájuk a többi állampolgárnál komolyabb elvárásokat, pressziókat és nem bántja őket feleslegesen. Remélem, ez elég világos. Legyen szekularizált államhatalom, az egyház maradjon a templom, esetleg néhány kórház és néhány iskola falain belül de semmiképp ne a mindent megmondó második hatalmi ágként, hanem kushadjon a politikába belepofázástól.

@Penivaldes: Emlékszem, diadalittasan hozott Egér, hogy megtérített és megmentett egy angyalkát!! :-)))
@a szív fészkei: Igen, mert a bal és jobb liberálisnál ér össze a politikai spektrum, ezért nagyon könnyű átmozogni az egyikről a másikra. Nekem ezen: www.politikaiterkep.hu/survey/ 18,44 lett az eredményem. Tehát gazdaságilag enyhén jobb, társadalmilag enyhén bal. :)

Am az, amit leírtál nagyjából olyan, mintha én írtam volna, csak itt-ott módosítanám egy kicsit. :)
@King of Shadows: Na megcsináltam most. Liberális gazdasági jobb 20,64 :-))
@a szív fészkei: Még egy jobblibsi. :) Stefi zárlatos lesz... :D
@King of Shadows: Ez azért érdekes, mert kimondottan igennel feleltem a szegényebbeknek is juttassunk a gazdagok kárára, legyen jó egészségügy akár államadósság árán is, stb. kérdésekre.
@a szív fészkei: A teszt az összpontszámod alapján helyez el - gondolom - . Mindenesetre engem oda tett, ahova számítottam magam, és a feljebbi hozzászólásod alapján Te is ahhoz állsz közel. :)
És a többieket is nagyjából oda pozicionálja, ahova én azt vártam. Legalábbis eddig... :D
@Penivaldes: Igen. :) Szerintem itt a közösség nagy része jobblibsi. :)
@King of Shadows: szerintem is, azért érzem itt jól magam..:))
Na jól nézek ki.
30,72-vel liberális, gazdasági jobb oldal.

Kb így is jellemezném magam.
@Penivaldes: Szerintem Angyal és Stefi -x,-y eredményt kapna, tehát "balkonzik", vagy etatista konzervatívok. :D

@Habakuk999: :)
@Penivaldes: ... Ami csak egy kicsit van jobbra a kommunizmustól, amit viszont gyűlölnek. :D
@King of Shadows: azb ember mindig a szomszédját utálja leginkább.)))
@King of Shadows: Kicsit sincs jobbra, az maga a kommunizmus, ami ellen bőszen harcolnak.:)

Angyal egyértelműen kommunista, Stefire kíváncsi lennék, mert ő csak szerepjáték.
Érdekelne pl Hollandia vagy Belgium hasonló eredménye.

Nálunk látszódik, hogy nem szabadultunk meg a szocialista államfelfogástól.

Rengeteg a baloldali, x tengely körüli pötty.

Most akkor a jobblibsi lesz a szitokszó?
A ballibsit úgy látom, testületileg elbuktuk a Varánuszon.:)
@Penivaldes: Nem feltétlenül, mert a jobboldali szomszédaik, meg a nemzetiszocik. Itt meggyőződhetsz róla: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/36/European-political-spectrum.png . :D

@Habakuk999: Elméleti különbség van köztük. :) A kommunizmus internacionalista, a nemzetiszocializmus meg pont az ellentéte. Minden másban tényleg pontosan ugyanolyanok. :)

Más államokról még nem kerestem ilyesmit, de ha jól következtetek az általad említett két ország nagyrészt jobblibsi. Az Egyesült Királyság meg konzervatív, az igazi értelemben (náluk például -20,30 körül lenne).

Ahhoz még át kell képezni őket, és az munka mellett... :D
@King of Shadows:
Hmm, a biztos szavazók - lila pöttyök - nagy része konzi balos.

Jók ezek a tesztek, egyszer én is csináltam ilyet, megcsináltam egy barátnőm iskolai feladatát, a cigánykérdést elemeztem.
Az a jó, ha jól válogatod össze a kérdéseket, nehéz manipulálni, mert a válaszoló nem tudja, mire milyen súllyal megy ki a játék.

Egyértelműen kijött a földrajzi elhelyezkedéssel és településfajtákkal való szoros korreláció.

Minden más: végzettség, kor, nem, gazdasági helyzet sokkal sokkal jobban szórt.
Ez tök jó::)

a baloldali zöld pöttyök a jobb oldalon vannak, a bal pedig piroslik a jobbosoktól.:)))

Ez is igaz,ez a magyar politikai élet diszkrét bájai közé tartozik.:)
@Habakuk999: Persze, mert a mélymagyarkodás és a szocialista rendszer etatizmusa egyszerre kell(ne) nekik. Mondjuk ez a nemzetiszocializmus, annak normális értelmében. Leginkább Franco és Salazar vezetett ilyen értelemben egy országot. :S

Persze! :D Ha megnézed a szocik és a szadesz gazdaságilag jobbosok (voltak), kulturális értelemben meg balosok. A Fidesz és a Jobbik meg pont fordítva. :D
@King of Shadows: ilyet láttam már párat az elmúlt években:))
@King of Shadows: lehetnék az is ha afelé irányulnék el nemsokára:))
@Penivaldes: Tehát egyetemre jársz? :) Szociológus vagy? :) Azok nem a szocik kutatásával foglalkoznak! :D
@King of Shadows: aféle:)) nem a szociológusok azok társadalmi csoportokkal foglalkoznak. mint cigányok, szegények. vagyis hát szinte csak velük, pedig van még parlagon heverő téma. mint pl a gazdagok.)) ez komoly!
@Penivaldes: Akkor még 20 körül lehetsz. :)
A bálnatenyésztők alapján azt hittem, hogy a szociológus mondjuk az L'Qrókat tenyészti. XD
@King of Shadows: eltaláltad akörül vagyok. én még most jöttem ki a tojásból
@Penivaldes: Igen, eléggé. :) Illetve egy multiple esetében a kor kiszámítása is bonyolult. :)
@a szív fészkei: Viccelsz? 94-ben még 17.6%, 98-ban már csak 6.2%.

@King of Shadows: Akkor javaslom, legyen egyetlen pártszövetség, nevezzük mondjuk Hazafias Népfrontnak és mindenki szavazzon le szépen erre, nemdebár?
@iii: Nem. Egy normális választással működhetne a többpártrendszer, de ez a mostani nem az. Ez bipoláris politikai palettára lett tervezve, és a Fidesz - mivel egyedül van az egyik oldalon - simán viheti az összes egyéni helyet, ha az ellenfelei között megoszlanak a szavazatok.
@King of Shadows: vagyis nagy összefogás? igen, de azzal az én álmom romlik el:)
@iii: Tessék: hvg.hu/itthon/20121001_Egyertelmu_nem_Bajnai_miniszterelnokseger . Idézek is belőle:

"hvg.hu: Tehát bármilyen együttműködés kizárt?

S. A.: Parlamenti együttműködésre eddig is akadt példa. Az már egy másik helyzet, ha a választások után koalíciós kényszer alakulna ki – amit én nagyon nem szeretnék, és az új választási rendszer nem is nagyon ad erre lehetőséget. Ebben az esetben – kőkemény garanciákat kellene kérni, hogy a programunkat meg tudjuk valósítani. ..."

Schiffer is elismerte, amit mondok. :)
@Penivaldes: Ahogy eggyel feljebb írtam: csak egy átmeneti szövetség kellene, ami meglépné azt, ami elkerülhetetlen a gazdaságban, rendbe hozná a választási rendszert, meg a többit, aztán kiírná az új választásokat, és azokon már lehetne szólózni. :)
@King of Shadows: Tévedés, a Fidesz sincs egyedül "azon" az oldalon.

Másrészt meg simán el lehet képzelni olyan felállást, amiben egységfront nélkül is meg lehet verni a Fideszt. Ehhez viszont az kell, hogy ne 50% fölött legyen a pártot nem választók aránya és ne a Fidesz vezesse még mindig a pártok rangsorát. Ami meg fog történni, előbb-utóbb. Pl., most hasamra ütök, egy 35%-os MSZP és egy 15%-os LMP szövetség nélkül is simán nyeri a választást. Hogy a koalícióval mi lesz, az egy másik kérdés.

Nem értem, melyik részét ismerte el Schiffer, abból amit mondtál.
@iii: Ha arra gondolsz, hogy majd a Jobbik gyengíti a Fideszt, hanyatt esek. Szerintem nem lenne nehéz megdumálni, hogy a "libsiveszély" miatt álljon be a Fidesz mellé, és induljanak együtt.

Ha meg mégsem történik meg, vagy a regisztrációval kavarnak valamit, akkor baj lesz. Mert a Fideszesek biztosan elmennek regisztrálni, ha Viktor rájuk parancsol.

Ezt ismerte el: "Az már egy másik helyzet, ha a választások után koalíciós kényszer alakulna ki – amit én nagyon nem szeretnék, és az új választási rendszer nem is nagyon ad erre lehetőséget."
süti beállítások módosítása