Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.09.18. 13:48 Fabius

Kaya Ibrahimot a MÁV élére!

Juhé, megjöttünk! Két év önmegtartóztatás után a Fidesz rehabilitálná az I. Orbán alatt besározódott nemoligarcha, nemmilliárdos-nemadócsalókat. Csodás teljesítmény ez, szerintem emlékművet kéne állítani valami méltó helyen az önmegtartóztatásotoknak. Lehetne mondjuk a Tokaj és Vidéke Takarékszövetkezet központja előtt egy Varga Tamás arcú, áfa visszaigénylőlapot szorongató lovasszobor, vagy esetleg forgassatok róla filmet a jelenkornak: dobjátok a francba a Hactiont, úgyse nézi senki, a Simicska - Varga - Orbán meséből a Teleki Blanka gimnáziumi indítással egy brazil szappanopera hosszúságú akció szappanopera is kijönne. 

Ha ezzel megvagytok jöhet az érdemi munka. Az összes állami nagyvállalat élére tessék szépen összeválogatni a múlt arcaiból a legmegfelelőbbeket. Mivel Lézer Dzsonni a kilencvenes éveket Rapcsák András mögött töltötte székhuzigálással, ajtónyitással gyakorlatilag lakájnak öltözve, és a méretes termettől sose látta a tévét - ha nem így lett volna nem mondja, hogy: "csalárd szándék fel sem merülhet" - én adnék néhány tippet:

1: A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő élén szeretném látni Schlecht Csabát. Engem határozottan megnyugtatna egy olyan ember ott, aki egy mozdulattal tud eladni 13 céget százmilliós köztartozással együtt. Vérzivataros és IMF hiteles, határidős törlesztőrészletes időkben morális gátlásoknak helye nincs! Csabesz ebben nem szenved, ide vele!

2: A MÁV vezérigazgatója lehetne maga a Rejtélyes Ember, Kaya Ibrahim. Ne ingassátok a fejeteket, nála alkalmasabb jelölt nincs a személy és teherszállító állami mamut élére. A csóka olyan sebességgel teleportálja a holmiját, hogy ő maga sem tudja néha követni, hol köt ki az útlevele. Kell ennél több?

3: A Magyar Villamosművek vezetésére Ottlik Lilla Leát javaslom. A hölgy egyszerűen fény az éjszakában. Amit ő nem tud eltüntetni azt nem is érdemes. Varga Tamás exfeleségeként és Hagyó Miklós barátnőjeként a megszerzett rutin nem kicsi, ő maga a női Simicska Lajos. Apró szépséghiba, hogy mindig az aktuális rendszer legrosszabb fiúira bukik, de Istenem, hibátlan mégse lehet valaki. 

Folytatnám még hosszan, csak elbizonytalanodtam egy kicsit. Nem világos, hogy Lézer és a kormány szándéka szerint milyen mélyet lehet meríteni a pöcegödörből? Csak a tetején a hígasát kavargatjuk csuklóig merülve max, vagy nyúlhatunk bele egész vállgödörig, és markolhatunk a sűrűjéből is? Ezt azért fontos lenne tisztázni. Mert én szívem szerint ajánlanám magát Varga Tamást is, de csórit Polt Péter minden igyekezete ellenére csak megmázsálták azért a 2 milliárd 570 millió elcsalt áfáért. Persze a 23 vádlottas ügyet véletlenül sem bűnszervezetben követték el, enyhítő körülmény, ezért mondjátok: van még remény, hogy őt is viszontlátjuk valamelyik állami vállalat élén? Mert az Állami Autópálya Kezelő vezetése rendkívül testhezálló lenne neki. Ingyen lenne a matrica mikor legközelebb inalnia kell. 

Lézer beadványából is láthatjuk, Simicska nem viccel. De lehet át kell értékelni a legendássá vált "gondom lesz rátok" szállóigét. A történteket elnézve lehet nem is a sajtónak szólt ez, hanem az egykori kenyeres cimboráknak. És amit Lajos megmond, az meg van mondva, gyerekek! 

simicska lajos.jpg

303 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674785822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes: én befognám a pofám és nem mondanék ilyeneket

..még valaki kutyája meg talál enni
@batka manó: üljetek ki tömegesen táblákkal, és ne mozduljatok.:)
@Knósszosz: Tehát az új jelszó: Hozz magaddal még egy embert, ha lehet, akkor ne tudja mit csinál, mi majd megmondjuk...

Nem a betegekkel van a bajom, sőt! a rokkantak kimondott kedvence vagyok, mert sokat próbálok szólni értük is. De! Aki sajnos mentálisan beteg, az nem tudja mire voksol. Ez egy ugyanakkora baromság, mint amikor arról volt szó, hogy akinek gyereke van, az a gyerek nevében is voksolhat... De én már komolyan nem is értem ezt. Hát szánalmas már, hogy mennyire gyűjteni akarják a szavazatokat, de persze nem úgy, hogy normálisan dolgoznak, hanem ilyen sz@rokkal... Ez annyira borzalmas...
@Penivaldes:

és magácska? otthon pihepuha ágyikójában pihegve várná, hogy kikaparjuk a gesztenyét? :)

ez így nem teljesen gömbölyű ám... :)
@Penivaldes: én arra nevelem a kutyákat, hogy aki idegen, azt tépje szét

szó nélkül. a kapuban.
@batka manó:
Be is fosnak. Ezért megtesznek mindent, hogy a készülő tüntetést minél inkább majd a közönyösség övezze és egy kis provokáció is lesz. Erre ott lesznek a jobbikosok, akik ismét az ellenzék ellen (nevezhetjük máshogy, a kormány mellett) fognak tüntetni és őket provokálni.
@Penivaldes:

Sajnos többet nem mondhatok... :D

@Bakter:

"Turulship! Itt a "Szakszerű és Arányos" csillagromboló! Az ellenállás értelmetlen!"
@Husz_János_Puszita: De nem ezt csinálták 2007 őszén a Kossuth téren? rendes vállalkozói kör alakult ott ki, és az emberek ott éltek sátrakban, a zászlóárus, meg a büfés meg oda rendezkedett be... Az a végén már szánalmas volt... De egyébként ahogy leírtad, úgy nem is hangzik olyannak mint akkor 2006-ban. lehet, hogy azért mert most itt és most én vágyok valamit elérni?
@gnme:
Jogos is. Mi a lószart keres benn hívatlanul valaki? A kutyáknak meg játszaniuk kell... :)
bocsi: 2006 őszén... Félreütöttem :-)
@batka manó:

Attól fosnának be, ha végre lenne egy hónap, hogy 20-30%-os hátrányban volnának valamelyik ellenzéki párttal szemben. A többi duma.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Most olvastam egy qrvajót:
"...eszmétek híja királyink ruhája."
(De az egész eszméletlen: Barbara Garson: Macbird. /Makbegy. Orbán Ottó ford./ Modern Könyvtár. Bp. é.n.)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Azért képzeld el a magyar irányítás alatt álló battleship-et...
Sok kárt okozna...
No nem az ellenségnek...
@batka manó:
Nem kell nagy tömeg: csak akkora, hogy ne lehessen kinyitni a pinceajtót, ahová a díszes kompánia minden tagja bezárásra kerülne. 20-30 mázsa alighanem elég lenne. Ha mindenki hozna magával még egy bontott téglát, gyorsan összejönne.
..meg kell védeni a családot a neszűri cigányok rablásai ellen

ha esetleg nem volnék otthon, arra is gondoltam .. élő ember nem tudja megfékezni őket
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Esetleg az LV-426-on, az idegen szájábul kitüremkedő orbánnak.
(pénisznek)
Ragacsos egy undorító izé volt, pont mint viktor.
Az ajtót nem zárom be, nem kell tokostul kiszakítani.
A vinyón nincs pedofil pornó, megölni sem akarok senkit, csak rendszert dönteni. A ti javatokra is, kedves TEK zombik. Naplózzátok, ez már nem "tökhülyeségmerúccsenincsilyen" - van. Tudjuk.
Olvassátok, jegyzitek.
A bőr nem fog a pofátokról leégni, ha újra felvirrad a demokrácia napja?
Boli, áss el!!
@gnme:
A maradékkal meg eljátszanak, amíg hazaérsz! :D
@Knósszosz:
Hülye vagy??? Akkor hogyan sörözünk? Öntsem a sírhantra? :(
@Knósszosz: Ők jól keresnek, és nekik épp viktor paranoiája ( Kövér mondjuk szintén ráhatással van arra a paranoiára...), adott jó melót, sok fizuval. Simán elkapnak... :-))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

de hát az ellenzéki pártok is be vannak szarva.
legalábbis az 53% pártonkívüli' (értsd bizonytalan választó) elég elrettentő erővel bír(na)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: vannak jelzőkutyáim, szép szőrösek, pedigrések, aranyosak, becsábítják akiket be kell

csakhogy én éjjel min. háromig nem alszom, NAS-om van 12GB filmmel és a hátamon egy szem, és nem alszom, várom a vendégeket, kinek nem kedves az élete

(lásd. Bamba a szomszédban)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Te se vagy magyar bazmeg!
Veszed a külföldi szart, mikor van turul csiríz?
Hát ragasszad meg avval a hajódat,ha gyön föl benne a Mosoni-Duna, az legalább magyar.
Elsüllyedsz, az biztos.
@gnme:
Körben szögesdrót, árok, kihegyezett karókkal, csapdákkal, telepített aknamező és a sarkokon géppuskaállás! :DD
@Bakter:

nem kell ahhoz sok tonna, elég oda egy combos ajtó egy komolyabb vasrúddal megtámogatva, de némi föld is megtenné :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nemnemenem!!!
Távolság az van, de a komló áthidalja ezen nehézségeket. Ha marad ez a izé itten, fogunk inni még együtt, remélem. Ne öntsed sírra, igyad! Ja, egyre igen...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Én csak kiragasztottam az ajtóra egy Áder János posztert...
@Knósszosz:
Ki mondta te lökött, hogy hajót! :O
Veszek én mást is onnan, az minőségi, a magyar meg abban a kategóriában is szar...
A harci késeik mind kiválóak, még a 60 éves darab is hihetetlen állapotban van. A magyar napostiszti tőr valami hihetetlen igénytelen szar, az ötvenes évekből származó darabom van - ellentétben vele, az amerikai bőrmarkolatú harci kés tökéletes ma is... :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: ha olyan volnék mint te, én is csak röhögnék a vidékieken, hogy suttyó parasztok

jobbik szavazó vagyok

ők nyíltan kimondják: cigánybűnözés az van

valóban van: lásd neszűr és hozzá tartozó város.
@lbm-NERtárs -):
Be is vagyok szarva rendesen.
A vicc az, hogy komolyan kell venni. Bárki bármit mond, realitása van a diktatúrának. A Don megmondta, hogy mentsen meg bennünket a teremtő attól... gondolom olvastad.
Akkor miért is nem kellene beszarni tőlük?
Ez nem Európa, nem is a glóbusz, ez egy távoli galaxis.
Ha röhögni volna kedvem rajta, akkor azt mondanám; vicc.
Nem az. Regisztrálj, ez az első legfontosabb dolog!
@Knósszosz: :-D

Ez a nagymagyarkodás, amit te is kifiguráztál, engem már komolyan émelyít. A múltkor is az egyik rádióban az volt a téma, hogy akik kimentek külföldre és ott is maradtak dolgozni, azok vajon valóban jobban jártak-e és hogy az ottani viszonyok közti megélhetés mellett az ottani fizujukból tudnak-e félretenni stb. Többen is betelefonáltak, belgiumból, londonból, egyéb helyekről a magyarok, és igen jókat meséltek, többek közt azt is, hogy bár itt "lusta, dolgozni nem akaró, igényes" munkavállalók vagyunk ( copy by Schmidt Mariska), külföldön dícsérnek minket, hogy mennyire tudunk hajtani, dolgozni....
Na most ezekre a telefonbeszélgetésekre jöttek az sms-ek, hogy szégyen gyalázat " ezért tart itt ez az ország ahol...", " én is kimehetnék, de nem leszek hazaáruló..." stb...
És ez annyira hányingerkeltő már. Jó itt a sz@r is, mert magyar vagyok, és ha normális életet teremtek ott ahol lehet, akkor hazaáruló vagyok, mert egyébként is dögöljön meg a más tehene, mert nekem nincs de az legalább magyar...
@gnme:
Nincs nekem bajom veled, szerintem is van cigánybűnözés.
Vidéki is vagyok, felénk komplett városrész van tele a rétinégerekkel. Most térkövezték le nekik a fél területet, szökőkúttal, padokkal, röpke 750 millióért... Ott fürdenek, szotyihegyek köpködve minden felé, fehér embernek nincs gyomra arra menni. Este tök kihalt minden arra, még a rendőr sem megy oda. A hülyének is megérte.
Akkora fidesznyik város vagyunk, mint a ház, kellenek a szavazatok a narancsbolsiknak. Előtte meg balfasz coci mutyi város voltunk. Most már cocik nincsenek, a mutyi viszont maradt.
@Knósszosz: más választásom nincs is, hiszen úgy kell "harcolnom" ahogy még lehet. Természetes, hogy elmegyek regisztrálni. Csak azért ez szomorú: én betartom a szemét kis játékszabályait is, de közben ő nem... Pont ez a baj a demokráciával. Az egy olyan rendszer, ahol bárki szóhoz, és hatalomhoz juthat, még egy diktátor is, és aztán az szépen szét is cseszi a demokráciát...
@lbm-NERtárs -):

nekem is van ilyen agylövésem, szeretem nagyon ezt a nyomorult országot, de sajnos ott tartunk, hogy viszonylag normális egzisztenciával (család, ház,kocsi,gyerekek, kutyafüle macskafarka) azon morfondirozom, hogy meg kéne pattani a két gyerekeimnek hátha lehetne jobb jövője...de mindig eszembe jut az is, hogy bassza meg a veressegü ördög miért nem azok a gyökerek húznak el a picsába akik miatt élhetelen ez az ország, hiszen én szeretnék itt élni, itt boldogulni???
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Jóvammá... csak mer ajánlottam olyatot, hogy ne süjjeggyé el ha léket kapsz?
Te evezel, csak aggódom érted bazmeg-:)))
Figyelembe se veszed, csak dikicselsz itten, pfúj. Ragasztó... persze.
Hogy számolok el majd ChT-nal, ha majd megkérdezi:
"megtett mindent az én Bolimért,hogy a partra segítse?"
Na, erre mit fogok Charlzikának mondani, na mit?
Ööö, Boli lebaszott, csak a késeit élezte, oszt nem is gondóta át az egészet?
Hát, ennél felelősségteljesebbnek gondoltalak, vazz!!
Engem az érdekel, hogy ezt pl. miért Lázár nyújtja be.
Néha tényleg olyannak tűnik, mintha az oligarchacsoport meghosszabbított karja lenne.
Nyilván nem látunk bele mi történik a színfalak mögött, de kicsit mintha az lenne ő a fideszben, mint Lászlóné a fejlesztési minisztériumban.
@nedudki74:

a meghosszabitott kar az a vitya, ezek csak csicskák azt csinálják amit a vezényló büfög, hiszen nála van a kamrakulcs, és bármelyiket egy pillanat alatt kipenderiti a húsos fazék mellől. pokorni meghurcolása meg van, amiko mást mert gondolni mint a mester???
@nedudki74: @batka manó: drsimcsicska a góré...

a fides frakció az CSICSKA... drlézerdzsoni az főcsicska...

drnémethnétől különb, mert ÖNÁLLÓAN is képes lopni hazudni csalni...

drlézerdzsoni kismafia a nagymafiában...
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: De lásd be, hogy maga a poszt kérdése érdekes. valójában én sem tudom, hogy mikor és hogy került be a parlamentbe az a párt. A FIDESZ_KDNP összeborulás előtt nem is hallottam róla... Hát elméletileg keresztény vagyok, de mondjuk ez a párt attól k@rva messze van. Nem hogy a hit nem áll közel hozzájuk, de még az alapvető szociális formákat sem ismerik... Talán ne hívja magát egy párt kereszténynek, aki más embereket gyűlöl, és erre a gyűlölködésre buzdít. Aki azért tartózkodik egy asszonyokat agyonveréstől megvédő szavazáson, mert szerinte az nem létezik... Aki támogatását adta egy olyan projekthez, melyben előfordulhatott hogy a csaló rokkantakon kívül olyan embert küldtek dolgozni, aki a határozat kézhezvételekor már elhunyt, és egyéb rémtörténetek, amiknek csak ha a fele igaz, már akkor is elborzasztó... Én biza nem járok templomba, de ezerszer keresztényibb vagyok, mint ezek a patások...
@batka manó: ez természetes. Én is itt szeretném elképzelni a jövőmet, illetve annak híján ( mert már elvették azt is) legalább a gyerekem jövőjét. Sőt! A betelefonálok közt is volt aki elmondta, hogy jobb ott igen, de azért majd haza akar jönni. Na róla ezerszer jobban elhiszem, hogy hazaszeretete van, mint azoktól akik viszont itt üvöltik az "idegenszívű"-t.
Nem az a baj, hogy ragaszkodunk a hazánkhoz, hanem az a hányingert keltő sz@rság amit erre ráépítenek, amibe belekényszerítik az ideáikat. Érted ugye?
@lbm-NERtárs -):

Ők hazamentek. Mellesleg lemondott a miniszterelnök, azzal kiegyeznénk most is. De nem emlékszem fejből a kronológiára. Akkora bizalmi válság elég lenne, mint 2006.-ban. Mit csinálna, közénk lövet?
@nedudki74: azért, mert bár " közösen döntünk" hangzik az isteni szó, de amelyik törvényt csak lehet egyéni képviselői indítványként adják be, ( mikor kire mit bíznak), mert akkor nem kell többpárti egyeztetés. Na ezért fújom az orrom bele az összes, büdös nemzeti konzultációjába...
@Husz_János_Puszita: Na látod ez az amit el tudok képzelni. És mibe fogadsz, hogy azt is úgy rendezné, hogy ő némileg moshassa kezeit. tehát, valakit megkérnének, jó pízért, hogy a tüntetés közepén lőjön egyet bárhová... Innentől pedig legalizálva van, ha "visszalövet", ha bejelenti a különleges állapotokat, és a többit már többen levezették itt. De soha ne legyen ebbe igazam, soha! Nem akarnám, csak amik itt történnek, azok már ezt sem zárják ki...
@Husz_János_Puszita: De tudod mit? Visszakozom! Ezt azért nem akarhatja. Főképp, hogy azért eddig törvényesen próbált megoldani mindent. A népszavazásra is valahogy úgy készül, hogy inkább a törvényeket írja át. Így azt mondom, azért értelem van benne, és inkább fifikás, mint agresszor. És reményeim szerint annyit beszél 56-ról, hogy bizonyára valamennyire átérzi azt, és épp ezért nem akarná ha hasonló történne.
@lbm-NERtárs -):

Nézd nem igazán érdemes belemenni 2006. október 23-a megvitatásába. Elég sok mindenben úgyis máshogy látjuk. Egyébként azért írok a tervezett tüntetésről lemondóan, mert olyan erők is jelen lesznek, akik csak tönkre vágták az országot és ugyanolyan szarul csinálnák a kormányzást mint eddig mindíg, amikor hatalmon voltak.

Most őszintén. Nézd meg pld. az MSZP-t. Gondolom olvastad a most nyilvánosságra került terveiket. Szánalom az egész, miközben igazán sokat elmond, hogy működik egy parlamenti gigapárt 2012-ben. Rendkívül érdekes megállapítani, hogy mennyire profi és mennyire elvtelen írásról van szó. Végigolvasva egyetlenegy olyan kitételt nem találunk benne, ami azt sugallná, hogy amit tenni fognak, az az ország érdeke lenne, vagy hogy melyek azok a pontok, amelyek a nehéz helyzetből való kilábaláshoz vezetnének.

fenteslent.blog.hu/2012/09/17/az_mszp_titkos_strategiaja_letoltheto#more4780845

Vagy nézd meg ezt a szerencsétlen pojáca feri bohócot.

Saul D. Alinsky (1909-1972), a legendás amerikai aktivista, azt javasolta a sok taggal és támogatóval rendelkező szervezeteknek, hogy a puszta létszámukkal hassanak ellenfeleikre. A csekély létszámú szervezeteknek azt tanácsolta, hogy taglétszámukat burkolják jótékony homályba, ám eközben keltsenek akkora lármát, hogy mindenki nagyobbnak gondolja őket a valóságosnál.

A legkisebbeknek, akik még a „lármázáshoz” is túl kicsik, azt üzente, hogy „büdösítsenek be”. Alinsky ugyan 40 éve elhunyt, meglátásai azonban nem sokat veszítettek érvényükből. Sőt, az internet, a blog-pluralizmus és az azonnali hírfolyamok korában a nagy, a kicsi és a legkisebb radikálisok is új fórumokat kaptak taktikáik érvényre juttatásához.

Ilyen taktitka Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkja is. Radikális taktika. Ritka esemény, hogy egy volt miniszterelnök ilyen eszközhöz folyamodjon: legutóbb Julija Timosenko élt vele, amikor a börtönbüntetése során őt ért állítólagos atrocitások ellen tiltakozott. Hivatalban lévő parlamenti képviselők sem kezdenek gyakran éhségsztrájkba. Gyurcsány azonban nem egy börtöncellában, hanem pont a munkahelye előtt hirdette meg a tiltakozásnak ezt a formáját. Pedig a volt miniszterelnök „azzal, hogy utcára vitte a politikát, aláássa a parlamentáris demokráciát annak érdekében, hogy visszaszerezze [...] elvesztett hatalmát.” Igaz, ezt a kijelentést pont Gyurcsány Ferenc mondta nyolc évvel ezelőtt Orbán Viktorról, de hát változnak az idők. Mostanra nyilván ő is belátta: a politikának csupán egyik – bár nagyon fontos, mással ki nem váltható - szelete az Országgyűlésben zajló munka. Számos egyéb hasznos eszköz van még a demokratikus politizálás szerszámosládájában, ami a megfelelő kezekben, a megfelelő célokra használva igen hasznos lehet.

Csakhogy a volt miniszterelnök nem a legmegfelelőbb személy arra, hogy a demokrácia védelmében lépjen fel, miközben nem habozik megkérdőjelezni saját országa demokratikus intézményeinek hasznosságát, amikor a működésük éppen nem neki kedvez. Most éppen a választási törvény parlamenti vitájának bojkottjára szólít fel, míg 2004-ben - hivatalban lévő miniszterelnökként - a népszavazástól való távolmaradásra buzdított. Persze nem ő az egyetlen honi politikus, aki – Alinsky szavaival – „belesodródik a hangoztatott erkölcsi elveink és a cselekedeteink valós indokai között feszülő konfliktusba, amely indokokat mindig képesek vagyunk elleplezni a jóság, szabadság, igazságosság, stb. jelszavaival.” Mindazonáltal ő az, akinél a választók ezt egyértelműen a legkevésbé értékelik.

Gyurcsány Ferenc bizonyára olvasta valamikor Alinskyt. Figyelmesen olvasva azt is megérthette volna, hogy a közösség sikeres mozgósításához mennyire fontos az aktivista személyes hitelessége. Fontos, hogy a radikális szervező ne csak a saját társait tudja mozgósítani, hanem a szélesebb célközönséghez is eljusson az üzenete. Fontos, hogy megtalálja a közös hangot a mozgósítani kívánt közösséggel. Ahogyan Alinsky fogalmazott: „Ha az igazi radikális úgy látja, hogy a hosszú haj mentális akadályt jelent a kommunikációban és a szervezésben, akkor levágja a haját. Ha ortodox zsidó közösségben szervezkednék, akkor nem sétálnék be közéjük sonkás szendvicset majszolva, hacsak nem pont az elutasítás lenne a célom, hogy így találjak magamnak kibúvót.” Gyurcsány Ferenchez úgy hozzáragadt az a bizonyos sonkás szendvics, hogy nincs az a radikális szervezkedés, tüntetés vagy éhségsztrájk, ahol hitelesen léphetne fel.

Természetesen (?) az erkölcs általános mércéjével mérve a legtöbb politikus hagyna maga után kívánnivalót, de az egykori miniszterelnök és szocialista pártelnök még a magyar választók körében olyannyira jellemző „legkisebb rossz” elvárásának sem felel meg. A politikai elit legnépszerűtlenebb tagjaként és a leggyengébb parlamenti erő vezetőjeként akkora az elutasítottsága, hogy komolytalanná tesz minden komoly ügyet, aminek a képviseletét felvállalja.

Gyurcsány Ferenc vergődését tekintve egy újabb Alinsky-idézet ötlik fel az emberben. Az a vezető, akinek nem adatik meg a lehetőség, hogy néha levonuljon a küzdőtérről, az „taktikáról-taktikára halad, de ezek többsége majdhogynem végső taktika; soha nem nyílik lehetősége egy átfogó szintézisen gondolkodni és idővel kiég. Gyakorlatilag nem lesz több egy átmeneti kellemetlenségnél.”

Szóval én ilyenekkel sosem fogok együtt "tüntetni". :)
@lbm-NERtárs -):
Ezek csak a nevükben és a képmutatásban keresztények. Ordas ribanc mindegyik... :)
Ezektől minden kitelik, oda-vissza.
Kb. az '50-es évek elejének elvakult komcsijaihoz tudnám csak hasonlítani őket, az egész narancsbolsi szekcióval együtt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Inkább a fidesszel vagytok, hisz az ellenzék ellen szoktatok tüntetgetni. Akkor te sem vagy jobb azoknál. Sokan vagyunk úgy tudod, hogy a Feriért nem megyünk ki tüntetni, de ha ellenzékben van, akkor ellenzékben ellene sem.
Ti meg állítólag ellenzékben vagytok és mégis ellenzéki párt ellen demonstráltok, nem a kormánypárt ellen... Értem én... Értem én???
Akkor ti tulajdonképp... :))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: már bocsáss meg, de mért? A jobbik és a fidesz hogy szerezte meg a népszerűségét? Ugye nem mondod, hogy a parlament falain belül? :-)))
Gyurcsányt én eleve máshogy látom, mint sokan. A beszédjét is máshogy láttam. Másfelől bár nagyon sokat és szépet írtál, de a kérdésemre a választ nem egészen kaptam meg. Értem én, hogy te nem tüntetnél "ezekkel", de viszont te mint radikális, mondd el, hogy hogyan lehetne leváltani ezt a kormányt. A parlament demokratikusnak hazudott falai között? Ti úgy csináltátok?
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: és az mekkora lesz már: fidesz-jobbik és kdnp... :-)) Szerintem világklasszisok lennénk. :-)))
@lbm-NERtárs -):
Van... :)
A többi meg a műsor része, hiába idézgeti nekem Gábris a sosem lett vizsgálóbizottságok számát. :)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: egyébként csak most teáltalad gondoltam én ebbe bele. Fel sem fogtam annak a jelentőségét, hogy amikor feri éhezett, a jobbik ment oda gulyást zabálni, azaz pont azt tették amit a kormány, szembementek a kezdeményezéssel, miközben állítólag a regisztrációt ők sem akarják... Hát akkor valóban mindenki a helyére került. Köszi, hogy rávilágítottál.
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: én azt hiszem a mi regisztrációs lehetőségünkkel lehet, hogy lesz valami gebasz... :-))) Hát nézd meg, már rendesen tartok attól, hogy valami listára kerültem... Hogy ezt hogy érték el? ... :-)
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: de ebbe tudod mi a baj? Hogy Gabriel, mint jobbik szavazó, erről valószínűleg tényleg nem tud. és egyszer már pedzegettem itt, hogy pár év múlva találkoznék vele, pont ezért. Ugyanis amikor ezek az emberek ( főképp a fiatalok) rá fognak ébredni, hogy átb...ták őket, akkor nagyon nagyot fognak csalódni, és olyan szinten ábrándulnak ki ebből a jobbikos nagymagyar maszlagból, mint ide lacháza... És az nagyon szomorú lesz.
@lbm-NERtárs -): Ismered a magyar negatív, rosszindulatú mentalitást nem? A dögöljön meg a szomszéd tehene is mond valamit? Akkor azt hiszem nincsen kérdés. De hidd el, nem minden magyar ilyen, csak nagyon sokan... Kertész Ákos megnevezte őket jól... el is lett üldözve...
@lbm-NERtárs -):
Hol érdekelnek a listáik? Ha akarok szavazni, elmegyek, ha ezek a gecik regisztrációt vezetnek be, akkor meg pláne! Sőt, akkor még a környezetemben mindenkit külön rábeszélek, hogy el ne felejtse a regisztrációt sem.
Inkább a "kékcédulát" nézem ki belőlük, mint dicső komcsi őseikből!
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: Én azt gondolom félnek, mert bármit is mondanak a sok szócsövön keresztül, minden egyre rosszabb. Nem épül semmi, a boltok bezárnak, a fizetés egyre kevesebbet ér, egyre több embernek nincsen munkája...

félnek, hogy megismétlődik a múlt...
@leonito77: csak mért jó ez? Mért baj, ha a másik boldogul. Én sokat panaszkodom a magam és hasonszőrű társaim nevében, de soha nem úgy ekézek, hogy de bezzeg neki... Mert az nem érdekel. nem érint. neki úgy van, jól van, kit zavar. Az én problémám a probléma, nem pedig az, hogy a másiknak jobb... De ez egész fent is így van. Örökké a példálózás, hogy itt így meg úgy van amott meg amúgy. Hát nem érdekel, hogy melyik országnak jobb, engem az érdekel, hogy itt mit lehet még csinálni, mivel itt élek, és az itteni dolgok a problémáim... Szóval egyetértünk :-)
@leonito77:
Ott végzik ezek is... :\ Igény az már lenne rá. :)
@lbm-NERtárs -):

A tüntetések mellé elő kell venni a passzív rezisztenciát és a totális bojkottot. Szisztematikusan nem foglalkozni a hatalommal és képviselőikkel. Szóba sem állni velük.
@captain morgan:
Ezt már egy ideje gyakorlom.
Nemrég már kínos is volt egy rendezvényen, ahogy telt a terem, középen ült a polgi és a kutya nem akart melléülni... :D
Szegénykém érzi már a saját szagát is.
@leonito77: valóban. és sajna mivel a szabad híráramlás lassan már csak az interneten és ott is főképp a blogokon történik, nem vagyok biztos abban, hogy ezt jó szemmel nézik. Hisz ha a tv is már csak azt adja le amit "szabad", akkor a blogok a rés a pajzson. Mi pedig ebben aktívan részt veszünk. Én Fabiusnak is mindig mondom, hogy bátor gyerek, de ő még bízik a demokráciában. Én viszont már szinte minden mondatomat amit a blogomba írok, vagy amit kommentelek, háromszor megrágok, és még amikor közzéteszem, akkor sem vagyok nyugodt... Ez valóban némi félelem. de azt sem tudom mitől félek. Mert nem az állásomat féltem, vagy ilyesmit. Egyszerűen csak félek. Ez rossz :-(
@lbm-NERtárs -): Szerintem te előbb fogsz kiábrándulni a nagy ballibbant maszlagból, mint én a nemzetiből. :) Egyébként a jobbik is jön-megy, a lényeg, hogy a jó oldalon álljunk bármilyen viharok is jönnek a jövőben.
@lbm-NERtárs -): a miért a legrosszabb kérdés ebben az ügyben. Csak az számít, hogy ilyenek és ennek fényében kell cselekedni, gondolkodni. Az a baj, hogy ha valaki azt ígéri, hogy nekünk jobb lesz, vagy azt, hogy az ellenségünknek sokkal rosszabb akkor az utóbbira szavazunk (én nem, csak unblock)

Az mennyire normális, hogy egy politikus (fletó) életében tán először igazat mond és lángba borul a főváros... a haverja viki meg lehazudja a csillagokat is, van, hogy egy mondaton belül is ellent tud mondani magának és az oké... szerintem azért van, mert ő azt ígéri, hogy nem kell gondolkodni, ő gondoskodik és lehet élni... és ennyi elég is és itt már vissza is csatolhatok Kertész szavaira...

ez a pszichopata nagyon ügyes manipulátor...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kiét harapjam át? :-DD Persze van, akiét csak sírva, kényszerből, undorodva, akkor is ha fóka lennék.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Hát nézd! Ebben is van logika. Bizonyára el sem hiszed, de én voltam fidesz szavazó :-)) na nem 2010-ben... Akkor amikor legelőször kormányra kerültek. Fiatal voltam, és először szavaztam ( tömegtünet... :-) ) Na most azt, hogy elpártoltam tőlük, nem úgy látom, hogy az én értékrendem változása miatt történt. A pártok változtak, és én oda szavaztam mindig ahova, csak megváltozott a felállás. nem a jövőbe vetett elveim, hanem a pártoké. Egyébként megkérdezhetem, csak úgy hozzávetőlegesen, hogy hány éves vagy? :-)
És ez nem a Hírcsárda!!! Selmeczi akciózna: [..]"Az eredeti, ma délelőtt benyújtott javaslat szerint 15 nappal a parlamenti választás után lezárulna a regisztráció, és újra legközelebb csak 2017 szeptemberében nyílna meg. Ez alól kivételt csak azoknál tennének, akik időközben lesznek jogosultak a választási részvételre, vagyis betöltik a 18. évüket vagy megkapják a magyar állampolgárságot. Azok, akik nem regisztrálnak 2013 szeptembere és a választást megelőző két hét között, nem szavazhatnának sem az esetleges időközi, sem a népszavazásokon 2014 és 2018 közt."

www.vg.hu/kozelet/politika/selmeczi-maris-atirna-a-valasztojogi-torvenyt-386440
@leonito77: lehet, hogy ügyes ( tényleg az), de az emberek mért nem? Mért nem látják ezt? nekem nincs diplomám, és nem vagyok valamilyen központi emberke, én tényleg az az igazi valós kisember vagyok, akikről, akiknek a politikusok dumálnak. Hát nővér vagyok könyörgöm :-) Ennél kicsibb már nem is lehetnék :-) És mégis látom a kamut. Hogy lehet, hogy tanult értelmes embereket meg az orruknál fogva vezetnek?
@lbm-NERtárs -): Nézd! Ha már félsz picit, akkor meg vagy... ha érted mire gondolok. Én hiszek a demokráciában és, ha választani kell én az eddigi történelem során létező összes államforma közül ezt választom.

Ha itt gáz lesz és én tehetem, mindenem eladom és lelépek... én a rendszerváltáskor kezdtem tini lenni... nem alakult ki a haza szeretet... a haza nem tett értem semmit... a magyarok sokszor átverik magukat... engem nem izgat a nemzeti máz, engem a jövő érdekel és persze a jelen, a múlt annyiban, hogy a hibákból tanulni kell... na mintha itt a többségnél gondok lennének...
@a szív fészkei: hát ha ezt a mocsokságot valaki nem látja át, az valóban nagyon buta ember... :-( És " 15 nappal a parlamenti választás UTÁN?" ????? MI van?...
[..]"Kedves Cecília, ha találkozik Anikóval, tartson neki egy harcművészeti gyorstalpalót. Talán ha mindegyikük felesége az ablak alatt tüntet, megértik. A maguk férjei rossz társaságba keveredtek. Segítségre van szükségük." A fenti linkből
@lbm-NERtárs -): Engem a legjobban (RIP) Makovecz döbbentett meg aki valahogy így fogalmazott: Én nem a fideszre szavaztam, én orbán viktorra esküdtem fel...

Hidd el, a diploma nem minden, de általában az értelmiség szélesebb látókörrel rendelkezik és a despoták utálják is őket...
@leonito77: igen! A NER bekebelezett... És ez így van, bár nem önszántamból... :-(

Úgy kezdődött, hogy híre ment a magánnyugdíjak beszedésének, és én mint a demokráciában hívő, abszolút nem hittem el, hogy ezt meg lehet tenni. És megtették... na pont akkor kezdődött a gyomrom táján ez a kis görcs. mert megtették amiről azt gondoltam teljes nyugalommal, hogy nem tehetik meg. és aztán még sok minden történt, de ott volt a választó vonal...
@lbm-NERtárs -): Ez van:
ILLYÉS GYULA

EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL

Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében,

nemcsak a bíró hűvös
ítéletében: bűnös! –
ott zsarnokság van,
nemcsak a katonásan

pattogtatott “vigyázz!”-ban,
“tűz”-ben, a dobolásban
s abban, ahogy a hullát
gödörbe húzzák,

nemcsak a titkon
félig nyílt ajtón
ijedten
besuttogott hírekben,

a száj elé kapott ujj
“pszt”-jében, hogy ne mozdulj,
hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van

nemcsak a rács-szilárdan
fölrakott arcvonásban
s e rácsban már szótlan
vergődő jajsikolyban,

a csöndet
növelő néma könnyek
zuhatagában,
táguló szembogárban,

az van az éjben halkan
sikló gépkocsizajban
meg abban,
megállt a kapulajban;

abban, ahogy a “halló”
közben – érzed – a kagyló
csöndjén keresztül
figyel egy idegen fül;

nemcsak a telefondrót
közt vergődő Laokoon-mód:
vonat, repülő, sínpár,
gúzsbog, kötélszár,

mert zsarnokság van,
nemcsak a talpra álltan
harsogott éljenekben,
hurrákban, énekekben,

az ernyedetlen
tapsoló tenyerekben,
az operában,
a trombitában,

ott van az utca sarkán
az éppoly harsány –
vígan vagy kongó zordan
feszülő kőszoborban,

az van a derűtelen
tarkálló képteremben,
külön minden keretben,
már az ecsetben;

mert zsarnokság ott van
jelenvalóan
mindenekben,
ahogy a régi istened sem;

mert zsarnokság van
az óvodákban,
az apai tanácsban,
az anya mosolyában,

abban, ahogy a gyermek
dadog az idegennek,
ahogy, mielőtt súgtál,
hátrafordultál,

nemcsak a szögesdrótban,
nemcsak a könyvsorokban
szögesdrótnál is jobban
bénító szólamokban;

az ott van
a búcsúcsókban,
ahogy így szól a hitves:
mikor jössz haza, kedves,

az utcán oly szokottan
ismételt hogy-vagy-okban,
a hirtelen puhábban
szorított kézfogásban,

ahogy egyszercsak
szerelmed arca megfagy,
mert ott van
a légyottban,

nemcsak a vallatásban,
ott van a vallomásban,
az édes szómámorban,
mint légydög a borodban,

mert álmaidban
sem vagy magadban,
ott van a nászi ágyban,
előtte már a vágyban,

mert szépnek csak azt véled,
mi egyszer már övé lett;
vele hevertél,
ha azt hitted, szerettél,

tányérban és pohárban,
az van az orrba-szájban,
világban és homályban,
szabadban és szobádban,

mintha nyitva az ablak
s bedől a dögszag,
mintha a házban
valahol gázfolyás van,

ha magadban beszélgetsz,
ő, a zsarnokság kérdez,
képzeletedben
se vagy független,

fönt a tejút is már más,
határsáv, hol fény pásztáz,
aknamező; a csillag:
kémlelő ablak,

a nyüzsgő égi sátor
egyetlen munkatábor;
mert zsarnokság szól
lázból, harangozásból,

a papból, kinek gyónol,
a prédikációkból,
templom, parlament, kínpad,
megannyi színpad;

hunyod-nyitod a pillád,
mind az tekint rád;
mint a betegség,
veled megy, mint az emlék,

vonat kereke, hallod,
rab vagy, erre kattog;
hegyen és tavak mellett
be ezt lehelled;

cikáz a villám, az van
minden váratlan
zörejben, fényben,
szív-hökkenésben;

a nyugalomban,
a bilincs-unalomban,
a záporzuhogásban,
az égig érő rácsban,

a cellafal-fehéren
bezáró hóesésben;
az néz rád
kutyád szemén át,

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik
velődig;
töprengenél, de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőtűz gyufaszálból,

mert mikor ledobtad;
el nem tapodtad;
így rád is ő vigyáz már
gyárban, mezőn, a háznál;

s nem érzed már, mi élni,
hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni,
karod kitárni,

bilincseit a szolga
maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted,
fiad neki nemzed,

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

mert már miattad dermed
dacba a gyermek,
s lesz az öledben ringó
feleség ringyó;

vakondként napsütésben
így járunk vaksötétben
s feszengünk kamarában
futva bár Szaharában;

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.
@lbm-NERtárs -): Emlékezz a II. VH-ra. Senki nem hitte el azt, amit hitler csinált... ugye ez történelem, de elolvasva szinte felfoghatatlan... de ilyen az emberi természet és osztom azt, hogy van ok félni, de nem szabad
@a szív fészkei: nem ér kinevetni, de kipottyant a könnyem... :-( Amikor a fiam a pocakomban volt, szoktam beszélni hozzá :-) ( három terhességből, ő volt aki megmaradt nekem :-( ) És egyik nap amikor esett a hó, még ott a pocakomban megígértem neki, hogy minden szépet megmutatok neki, hogy csodás dolgok vannak itt, és soroltam is neki egy párat, a havazást, az emberek sok-színüségét, a virágokat, a fákat, a szabadságot, mindent, ami jó. És én valóban azt szeretném, ha ezeket tudnám megmutatni, nem vágyok rossz dolgokra, nem akarom, hogy rossz dolgokat éljen meg. Ez a vers pedig olyan de olyan... szomorú... Látod ezért leszek én rendes NER-társ ha az kell, mert akkor talán a fiam nem érzi mocsoknak ezt az egészet. Akkor ez lesz neki a természetes, csak hát azért jobbat akarok neki...

Na de ne lágyuljunk itt el! Üssük vágjuk a társaságot! :-)
@a szív fészkei: mert sírva vigad a Magyar! :-)) Emlékeztek, hogy a házi pálinkafőzés törvény volt szinte a legelső amit csináltak? Én már tudom mért: előre gondolkodtak. Had igyunk, akkor jobban viseljük az elkövetkezendőket :-)))
Egy élmény volt veletek, de sajna mennem kell, hív az ágy! :-) A TEK nem jött értem, pedig eddig vártam... :-) Úgyhogy akkor nyugovóra térek. Szép álmokat nektek :-)
@lbm-NERtárs -): Ne csüggedj, vannak szépségek, és megmutathatod neki. Amúgy meg mindenhol vannak genyák és aljasok. Olasz abrátnőm, ne tudd meg, miket ír, pedig annál szebb ország, vidék kevés van szerintem! Az, hogy máshol csak csodás dolgok történnek, orbitális hazugság, azért én ezt utálom!

Pl. A belgáknál nagyon kemény tüntetések kezdődtek, mert kiengedik a belga pedofil gyilkos szintén gyilkos feleségét. atv.hu/cikk/20120803_kiengedtek_a_pedofil_feleseget_tobb_szazan_tuntettek_belgiumban?source=hirkereso És a belgáknál a jó magyar Pándy is simán gyilkolászhatott, savazhatott.

Szóval randaságot tudnál ott élve is elkendőzni a fiad elől, hogy ne csalódjék annyira a világban. De az élet ennyire szenya, hogy minden ott van benne egyszerre.

Orvbűn bukni fog, az lesz igazán szép!
@lbm-NERtárs -): Erre a legbüszkébb a hülyéje. Agyilag olyan, mintha csak metilen tartották volna idáig.
most elképzeltem egymás mellett Orbánt, Simicskát, Matolcsiné férjét, Pintér eltásat, Budai Gyulát...

És arra jutottam, hogy bazki, megszáltak bennünket a koboldok!

Egy törvényt kell hozni, 170 cm alatt nem lehet senki vezető pozicióban. Ennyi.

Meg van oldva a gordiuszi csomó.
Az a 3-4 kivétel igazán jelentéktelen a több tucat gazemberhez képest.

Vagy jól a pofájukba kell világítani UV lámpával, és vissza takarodnak a föld alá a bányáikba.

Vagy a lábukra toppantani facipővel ahogy a Hercegnő és a Kobold c. rajzfilmben láttuk régen.
@aranyhorcsog: Az alsógatyaellopó koboldok???

Ja bányáik vannak szép számmal, mehetnek is oda a soha nem hasta la vistára. Béjbi.

Ez a szegény meg hiába nyalt be a folyós szarig Gyurta aranyánál, megkapta a selyemzsinórt. totalsport.hu/hir/kirugjak-czene-attilat Hát mi kell még???
Vazze, demagógoskodjak??? Simicska egy havi lopolmányából mennyi kölyket leheten kihozni a reménytelen gettókból? hvg.hu/itthon/20120918_Snetberger_Ferenc_az_emberek_itthon_csak_ Segít ennek a csodás embernek az állam? Neeeem? Tééényleg??? Miért nem???
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Nem látsz tovább orrodnál! Vámbevételeket elszedi, és erre díszburkolatra, ad támogatást! Ami hasznot hoz, azt ő termeli! A díszburkolat a mezítlábas magyar munkanélkülinek, létszükséglet! Tüske megy talpába, bele, vagy éhen hal, nincs szüksége Tesco árúra! Gondolj bele!
kaya ibrahimot, meg megkajáltátok! Ő népnek való meséből a ne keresd utóda! Régi nemes "nép közt társasági" hagyomány! A haszon a párt titkáré, veszteség az államé! El van osztva, "testvériesen" "Hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!"

Abszurd mese
Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995. 01. 12.
mi történt korábban? órákon át nem tudtam kommentelni és a kommentek sem jelentek meg? megtekeltek?

brühühühühü

a háziszárnyassal ti semmire sem fogtok jutni és feladtam ő maga sem tudja mit akar csak dumál a duma kedvéért meg van ideje

nekem meg nincs rájája
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Te lehet hogy nem. én meg Jobbikosokkal nem mennék el egyetlen tüntetésre sem. Úgyhogy normális ember nem is tűr meg maga mellett egy jobbikost semmilyen tüntetésen. orvbán csicskásai vagytok.
14 éve hajnali 3-kor kelek , pék vagyok . Nagyon "szeretem a munkám", 150 ezret keresek havonta. Sok embernek okozok örömet, boldogságot, jóérzést, naponta kell a csúcson lennem.
Ki ad nekem ezért plusz milliókat, kormánykitüntetést, médiaszerepléseket?

Örülök és büszke vagyok a magyar olimpiai sikerekre, de hány bőrt húz még le az átmeneti kormány az ünneplésekkel, öntömjénezéssel?

A bajnok vagy helyezett megnyert egy versenyt, hogy ezt olimpiának hívják az egy dolog.
Neki az a munkája, azért fizetik. Miért kell ekkora plusz jövedelmet juttatni nekik és plusz kitüntetéseket adni.

Csak a munkáját végezte, jól!
Sunyi módon utólag határozták meg a jutalmakat.

Miért nem év közben támogatják őket normálisan, illetve nagy részét a tömegsportra, az egészségesebb nemzetre kellene fordítani!

A politika saját fényezésére használja őket, én 1 verseny megnyeréséért nem adnék ennyit.

Profitálhat az erkölcsi sikereiből, de azért abnormálisak az összegek és a péknek is jól jönne.

Ez a komcsi stílus tipikus sportpolitikája.

Szép volt fiúk, lányok, de sok a lóvé érte!
@Stefánia kisasszony (peenemündei tündérke): Azt látjuk, hogy mindig visszatérsz.
Voltál már minen. Parasztlánytól kezdve a tündérkéig. nekem a parasztlány tetszett a legjobban. Illik rád!
@lbm-NERtárs -): Ezzel talán a csaló választások megismétlését tennék formailag is lehetetlenné, nem? Ha ki is derülne, csak azok szavazhatnának újra akik addig, ugyanazzal a "módszerrel". Mindössze egy jogi hurkot vetnének az országra, minden esetre felkészülve. Ahogy azt orbántól megszokhattuk.
süti beállítások módosítása