Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Miért nincs kütelező hatósági vizsgálat? 1. Nem érnek rá ezzel foglalkozni, sok a jelölt, le kel... (2024.05.04. 16:00) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.05. 04:30 Fabius

Sólyom László beintett Orbánnak

Vannak pillanatok amikor nézel egy embert és olyan érzésed van, hogy az átbillenésének vagy tanúja. Ilyen érzésem volt nekem amikor Török Gábor blogján elolvastam Sólyom László aszófői beszédét.  (akinek túl hosszú, kivonatolva itt)

Sólyom nem a kedvenc köztársasági elnököm, különösebben nem kedveltem soha. Sőt, bevallom férfiasan én simán kiröhögtem mikor tüntetni ment önmaga - mint a hadsereg főparancsnoka a radarállomás ellen. De mindentől eltekintve az elvitathatatlan tőle, hogy a jogállamiság és az alkotmányos rend elkötelezett híve volt alkotmánybíróként, köztársasági elnökként és közéleti szereplőként is. Éppen ezért érdekes, mikor ő is eljut egy olyan pontra, ahol átbillen benne valami, és egy jelentéktelen falunapon mond olyanokat, hogy csak pislogsz. Mint akiben felgyülemlett az elmúlt két év minden baja, az ordenáré alkotmányos húzások csúcsra pörgették fejében a kerekeket, és most átszakadt a gátlások gátja. Ömlik ki a cucc és ilyenkor már nincs fék, nincs kontroll, kijön minden aminek ki kell jönnie. Az aszófőiek meg kapaszkodnak egymásba rémülten, hogy fel ne robbanjon mérgében, mert ilyen túlnyomással a darabkái leszakítják az esti utcabálra előkészített lampionokat. Képzeld el mi van, ha nem falunapra, hanem narancsszüretre hívják.

sólyom-lászló---orbán_1.gif

Ennek a dolognak a tanulsága nem az amit Sólyom elmondott, azokat az érveket külön külön hallottuk már sokaktól sok helyről. Hanem a tény, hogy a baloldali liberálisnak semmilyen alapon nem nevezhető ex köztársasági elnöknek nyakán is felforrt a víztorony, és eldurrant a búra az orbáni értelemben vett alkotmányosságon. Hányan lesznek még ilyenek? Hányan fognak még kiakadni Viktor ámokfutásán? Gazdasági értelemben már sokan megtették a jobboldalon is, de a morális, alkotmányos, jogállami válságok most fognak előjönni. Az előzetes regisztráció, a fél tizennyolc éveseknek adandó szavazati lehetőség, a határon túliak levelező szavazati joga mind olyan eszközök, amik valamilyen formában a múlt szellemét idézik. Azét a múltét, ahol előfordult kék cédulás választástól korlátozott szavazati jogig minden, és amiről azt hittük mi "rendszerváltó hősök", hogy 1990 után nem jön vissza soha.

De itt van nekünk ez a mi Zsebnérónk, aki ha úgy látja jónak a lex Sulyokról is lefújja a port végső kétségbeesésében. Ettől pedig a keresztény konzervatív szellemi holdudvarból is sokaknak hányni kell, ahogy a példa mutatja.

393 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr64696187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétség nélkül: elégtelen 2012.08.06. 07:20:25

Sólyom feladta a leckét. Kétségkívül, tartalmas, sok rétegű beszédet mondott pár napja az aszófői falunapon. És a sajtó, a bloggertársadalom rá is ugrott  témára. Az Index blogok általában ünnepeltek. A Varánusz szerint „a baloldali liberálisnak semmil...

Trackback: Szájer József szerint mégsem félázsiai származékok, hanem kurucok vagyunk 2012.08.05. 10:44:54

Kuruc mentalitásúnak vallotta magát a cingár kis alázatos, szemüveges, 51 éves aktakukac a Fidelitas balatonlellei táborában. Nagyon röhögök :) Mit lehet mondani arra, ha egy férfikora csúcsán bőven túljutott második vonalbeli ős-fideszes politikus vál...

Trackback: Besokallt az MSZP fővárosi elnöke a kamu nagykoalíciózás miatt 2012.08.05. 10:41:21

Azt kéri a nyilatkozatát tudatosan félreértő és félremagyarázó blogíróktól, hogy ne dőljenek be a címszerkesztő újságírók trükközésének és saját rövid távú politikai érdekeik helyett inkább az ország jövőjére gondoljanak. Igen, szándékosan fogalmaztam ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a gyakorlatban létezik nem keresztény konzervatív (holdudvar)?
Ja, Sólyom totál elszállt: "Van, amit jóérzésű, rendes ember akkor sem tesz meg, ha a jog betűje szerint megtehetné."

Előtte: "Mindenki érti, hogy mire gondolok, ha azt mondom: van, amit nem tesz meg az ember."

Ölég UFO szegény.
elóvastam, asztán mingyá eszembe is jutott: vakundok! hogy örekszünk, némááá! ijenkor szokás-é aszt mondani, hogy sólyom mester szarjon sünt, ha ráér?
@Pantagruel:

hasznos hülyék léteznek. asztán mekksértődnek. nem mindenki egy kiköpött debreczeni józsi.
az a puszta tény érdekes, hogy Sólyom ezt -a maga cizellált módján- egyáltalán elmondta, és egyszerre mindent!

a Nagy Beteg-ről, vagy más szóval selejtes másodosztályú kacskalábú focistáról ez is lepereg mint kacsáról a víz addig amíg a kacsát nem tesszük samponos vízbe

brühühühühühühü

van az a sampon
most már ne világosodjon meg, nem hiteles, főleg egy olyan embertől, aki állítólag jogtisztelő, orbán működése minden csak nem a jog tisztelete.
12 éve kellett volna, amikor orbán az első, TF-en tartott beszédét elmondta.
aki azóta kitartott mellette, az csinálja végig.

egyébként mért ne lehetne, valaki símán konzervatív, keresztény nélkül, mintahogy a balliberális jelzőt sem kellene használni, nem evidencia, a kettő összekötése, csak a lakájmédiában
Nálam már akkor elvágta magát, amikor a Mecsekben kóborolt - stüszi vadásznak maszkírozva - és szava sem volt a nagy természet védőnek a tarra vágott északi Mecsekről...
Soha nem gondoltam volna, hogy vissza fogom sírni Sólyomot.
Nem véletlen, hogy az első adandó alkalommal lecsérélték a nemzet tollára: az elmúlt két év törvényeiből valszeg egyet se írt volna alá. Ezek szerint mégiscsak tudták a fiúk, hogy mit akarnak, volt valamiféle koncepció. Hogy az nem a gazdaság felvirágoztatására irányult? Hát, istenem, vannak fontosabb dolgok is...
@rodeo36: Mi ebben az érdekes?

Szerintem meg tudod, mi az érdekes? :) John Adams írta egy levelében, hogy a demokrácia sosem tart sokáig; hogy hamar kimerül és felszámolja önmagát, vagy valami ilyesmi (majd mindjárt kikukázom). Na látod, ez érdekes! Mármint, hogy J.A. nem akárki, mezei, hanem az USA első alelnöke és második elnöke. Tudod, emlékszel: a realista-pragmatista vonal. Ehhez képest Sólyom most ennyire naiv, ennyire idealista, ennyire nincs képben, ennyire hülye (hasznos vagy haszontalan) vagy egyéb dologra kell gondolni, ami annyira perverz, hogy még nekünk se jut eszünkbe?
Érdekes lesz figyelni a kollégisták reakcióit,hogy igyekeznek majd súlytalannak mutatni a kritikát...Tovább kell majd tömködni a közgépet adóforintjainkkal,mert lehet hogy jó darabig el lesznek zavarva a moslékos edény közeléből!
@Pantagruel: "Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts, and murders itself. There never was a democracy yet that did not commit suicide." John Adams*, Letter to John Taylor, 15 Apr. 1814"

* az Egyesült Államok első alelnöke (1789–1797) és második elnöke (1797–1801)
@laci0011: Ja. Amikor KE volt, és féltette a demokráciát gyurcsánytól, akkor mérvadó volt a véleménye. Most majd biztos nem lesz az.
@poszt... bulsit amit írsz...

-ad1) amiket sójom mond azok nyilvánvaló dolgok, sőt... azt is tompícsa...

-ad2)az elmúlt 22 év legnagyobb felelőse... ő volt legtöbbet felelős a jogszabájok minőségéért... de munka hejett

"A kultúra, a kulturált viselkedés önuralmat jelent, íratlan közös szabályokhoz igazodást, a többiek megbecsülését."

mivel írástudó, és még alkalma is lett volna leírhatta volna... hátha jön egy zsebnéró akinek nincs önuralma...

-ad3) ha kimongya hogy "betonozás, pártszervezet a kizárólagos hatalomér" akkor miért halgattya el hogy köztörvényes bűnözőkről van szó...

itt mongya:
"A politikai és gazdasági hatalom bebetonozásán és központosításán túl legfeljebb pillanatnyi, taktikai célok ismerhetők fel."

ezért enyni jár... a betonozásért:
"Alaptörvény Alapvetés fejezet C) cikkelyét:
2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása
139. § (2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az alkotmányos rend elleni szervezkedés
139/A. § (1) Aki olyan szervezetet hoz létre, vagy vezet, amelynek az a célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig; aki ilyen szervezetben részt vesz, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

-ad4) ha a választási tv. alkotmányellenes akkor miért nem szól hogy "SZABÁJOSAN" a fides mafia már nem leváltható ?

-ad5) nincs nácizmus nincs diktatúra veszéj... mongya a hitler 2.0 rencerről...

-ad6) szval a beszéd egy visszafogott kevésbé kritika, inkább naiv reménykedés, ALTATÁS... mindenki otthon kapálgasson nyugodtan és csinájjon kis közösséget...

-ad7) elkésett naív bulsitet nyom az öreg, szenilis... mostmár nincs heje az udvariaskodásnak meg az önkontrol várásnak... minden orbánisztáni perc évtizedekkel veti vissza az országot...
@Pantagruel:
nézd, én kurvára útálom az értelmetlen dolgokat, és ami 1989 óta folyik annak értelme nincs...kizárólag anyagi haszna egy kisebbség számára...de 2010 április 11 óta még az értelmetlenség is értelmetlenné vált, mialatt a rablás fokozódik és egy paranoiás degenerált őrűlt az ország élén akit senki sem képes -vagy akar- lerúgni onnan ahol van a picsába...páros lábbal

nekem is jó, hogy távol vagyok, mert már régen elveszítettem volna a fejemet...és akkor egy hülye focistával már bizonyosan kevesebb lenne

ha hideg fejjel nézem, akkor: megérdemli a tömeg amit kap

brühühühühühühü
Fabius töröki magasságokba süjjedt... ez a beszéd
-nem kritika volt. hanem
-egy BŰNÖS mosakodása
-és a fides ellenes hangulat altatása
"Mert egyrészt nyilvánvaló, hogy Magyarországon szó sincs lopakodó fasizmusról, és diktatúráról sem. S az Alaptörvény ellen felhozott kifogások legnagyobb része – a házasság, mint férfi és nő kapcsolata, a magzat védelme, Isten nevének szerepeltetése – mondvacsinált."

ez a legjellemzőbb legárulkodóbb mondata...

hát LOPAKODÓRÓL szerintem sincs szó... tejjesen nyílt mind2
@Pantagruel:

John Adams-nak valószínűleg igaza lehet...mert a másik tétel (sajna nem ugrik be ki mondta, de ógörög) miszerint a demokráciához egyetlen feltétel szükségeltetik: DEMOKRATÁK! nem jön létre...

a magyar társadalom nem demokratikus, és már nagyon hosszú ideje mindíg a mértpontén elve érvényesűl azaz mindenki másra érvényes a demokrácia kivéve az aktuális beszélőt

brühühühühühühühü

és ez az öngyilkosság...ami talán egészséges?ahol minden megsemmisűl ott a szar is megsemmisűl
talán nem vívom ki a varánusz blog közösségének totális megvetését, ha kijelentem, hogy leszarom sólyom sirámait.
nem azért, mintha nem lenne igaz és való, amiket mond, -sőtde méginkább az- hanem azért, mert ő mondja.
akinek az iq- ja meghaladja egy zokniét, az elég nagy bizonyossággal meg tudta jósolni, hogy nagyjából mi lesz akkor, ha orbán még egyszer hatalomhoz jut* - és ezt bele is harsogták neki a fülébe, de nekije igen nagy volt akkoriban a zerkölcsi izéje, megkülönben is gyurcsány.
szóval sólyom menjen a picsába. nem menti az sem hogy utána egy paprikajancsi delirált a sándor palotában, mostanában meg egy ál- elnök kószál arrafelé.
mégeccer mondom, sólyom kapja össze magát, és menjen a picsába.

*nem bontottam ki az igazság minden szirmát, mert ezt a ...nemistudommit, ami mostanában kavarog eme lángoktól ölelt unortodoxia földjén, senki nem látta, nem láthatta, vagy ha látta, nem hihette előre.
Kedden a Célpont(Hir TV) megismétli az aszöfői beszédet.
@dr. Bubó: Fasza, hogy ezt egy vállalkozó látja, de egy alkotmányjogász nem.

Orbán a fidesszel már rég nem csinál mást, mint az alkotmányos rendet baszogatja.

Már csak akkor akarja észrevenni ez a nép, ha egy bilin ül majd, amire rá lesz írva,

hogy - ALKOTMÁNY -,

és beleszarik, majd a fejükre borítja.

De lehet, hogy ezt is
" keresztény nemzeti konzervatív demokráciának "

fogják gondolni. Mert az úgy olcsóbb.
@nandras01: eső után köpönyeg, tehát csak csatlakozni tudok, ezt nem most, hanem évekkel ezelött kellett volna kijelentenie, amikor olyan helyen és pozícióba volt, és elsőre a megválasztásakor, akkor még ért volna valamit...
@tristen2005: Hát így már tuti, hogy a fidesz a megrendelő.

- Légyolybátyám Sólymom, szójjámá pár szót, hogy téged köpködjenek, ne minket... -
@Cirbolya_sentinel: egy esetben hajlandó lennék figyelni rá:
amennyiben azzal kezdené, hogy "bocsánat".
az általam javasolt útirányát illetően akkor sem változna a véleményem, de akkor talán nem köpnék utána...
@dr. Bubó: Nem tudok egyetérteni veled. A kevesebb több elve érvényesült egy olyan, egyébként a tárgyhoz (falunap) szorosan nem tartozó beszédben, ahol a legkevesebb szóval a legtöményebb kritikát mondhatta el az ex KE.
Már az elején (mármint a kormányzás kezdetén) tudható volt, hogy a Fidesz a választók elbizonytalanítását, tehát a hazai választói apátia felfokozását tűzte ki céljául, a határon túli magyarság választói jogának megadása, és FIDESZ sanda szándékainak (hatalom mindenáron történő megtartása) megvalósítására.
Erre az ex KE azzal reagál, hogy ezt a bizonytalanságot másra is fel lehet használni.
Végre elgondolkodni, vagy legalább is gondolkodnia kell a választóknak. Valóban azt akarják-e, hogy egy kisebbséggel megválasztott (ún. választói elsöprő többség)hatalom üljön-e a fejünkön, még egy kormányzási időszakot, vagy végre kezébe veszi-e a sorsát. Ezt pedig helyi és civil szerveződésekkel lehetne elérni. Merthogy a FIDESZ másik szándéka, hogy ezeket a szervezeteket ellehetetlenítsék.
@rodeo36: nem mondom, hogy egészséges, na de erre kondicionálnak minket öntudatra ébredésünktől kezdve - mi vagyunk a bosszú népe, ehehe -, hogy "Karak elmúlt, és te hallod, Iny, amit mondok: ezt megbánja a Simabőrű"; arányosan: "Róvja fel a' kapu fél fájára, hogy el ne felejtse: Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!"; és csak mértéktartóan, minden drámaiság és fatalizmus nélkül: "Vagy jőni fog, ha jőni kell, A nagyszerű halál, Hol a temetkezés fölött Egy ország vérben áll."
@kisa:
"Soha nem gondoltam volna, hogy vissza fogom sírni Sólyomot."

Virág elvtárs: Visszasírnak maguk még engem!
Pelikán: Hát azt azért nem hiszem
Itt:
www.youtube.com/watch?v=vDtf2Aa1N88&feature=player_detailpage#t=426sItt:
"... azt hittük mi "rendszerváltó hősök", hogy 1990 után nem jön vissza soha."

A legnagyobb óvatosságot javaslom ezzel a kérdéssel kapcsolatban. A Tudás Könyvében e kérdésre az _adekvát_ válasz az Édentől Keletre van.
Szegény Sólyom! Életem tévedése volt... Amikor még a posztján volt, igen nagyon nem bírtam szegényt. Aztán jött a "dr-dr" és azon kaptam magam, hogy visszasírom... :-)
Vajon keresztelőket, esküvőket és bármicvókat is elvállal?:D:D:D

Viccen kívül, szerintem szegények sokkos állapotba kerültek. Pár napja martonyi elmondta nekik a tutit, hogy Isten fénye ragyogja be a kormányt aki hibátlan intézkedéseivel már a csillagokig röpítette az országot, és minden tökéletes és gyönyörű.
Erre odamegy Sólyom, és elmondja nekik, hogy szar se jó. Mindezt komoly, megfontolt, ellenzékhez nem köthető, volt alkotmánybíró és volt köztársasági ember mondja el nekik.
Ebből az, hogy a kormány lerombolta a demokráciát, a fékeket és ellensúlyokat és a helyi közösségek, azaz ők és a falujuk az igazi ellensúly, na, ez a kettő tuti megragadt bennük.
Példaként egy tétel, amiről Sólyom szólt óvatosan:
Alaptörvény XXIII. cikk (7) Mindenkinek joga van országos népszavazáson részt venni, aki az országgyűlési képviselők választásán választó. Mindenkinek joga van helyi népszavazáson részt venni, aki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán választó.

Könnyedén belátható, hogy a Fideszt saját, mégegyszer: saját Alaptörvénye sem tartja féken. Az Alaptörvény kógens szabályt tartalmaz. Csupán azért, hogy érzékelhető legyen a kógens jelleg, idézek egy másik rendelkezést is:
XXIII. cikk (4) Sarkalatos törvény a választójogot vagy annak teljességét magyarországi lakóhelyhez, a választhatóságot további feltételekhez kötheti. Ebben az esetben lehet eltérés, de csak sarkalatos törvénnyel.

Tehát mindenféle cirkusz és svindli nélkül: "Mindenkinek joga van országos népszavazáson részt venni, aki az országgyűlési képviselők választásán választó."

Ugyanis:
XXIII. cikk (6) Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha azállampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.

Nem kell itt több rizsa és mellébeszélés, ötlethalmaz meg beszarás, hogy jaj mi lesz,ha... El kell olvasni az Alaptörvényt, ha már van, és illene be is tartani annak rendelkezéseit legalább annak, aki hozta.
"Éppen ezért érdekes, mikor ő is eljut egy olyan pontra, ahol átbillen benne valami, és egy jelentéktelen falunapon mond olyanokat, hogy csak pislogsz."

*

Pont ez a viszatetsző benne. Sólyom László kérésére bármikor házhoz megy hozzá bármelyik tévéstáb, vagy bármelyik újság teljes szerkesztősége.

Ha mondani akar valamit, adja meg a módját, ne egy noname falunapon üzengessen.
@dr. Bubó: "mongya a hitler 2.0 rencerről"

Jujj. Azert a realitaserzekedet te is regen elveszithetted.
Sok igazság van abban amit mond, de csak akkor lenne hiteles ha egy nyilvános bocsánatkéréssel kezdené. Ugyanis az öt éves elnöki ciklusa alatt végig hason kúszott Orbán előtt. Minimum bűnrészes abban amit most kifogásol...
@Pantagruel: Sólyom anno áétesett a savas műtéten, ami feloldotta a gerincét. Most úgy tűnik kicsit visszaporcosodik. De azt hiszem inkább csak a politikai páriákbeszólós pótcselekvése hajtja a pálya szélén.
Amikor bevállalta a zelnökséget, majd amikor csinálta, akkor a bazsarózsákkal többet foglalkozott, mint az emberekkel.
Egyet értve eközben @Obszerváló: véleményével is, miszerint egy bocsikérés lenne a minimum. De azt nem fogjamegtenni, mert neki kell a második vas a tűzben. Azt meg el kellene dobnia.
Sz@rjon sünt.

Ez a 'halkan mondom senki meg ne hallja' egy akkora ótvar visszatetsző semmi, hogy namég. Ehhez már nagyon késő, azok után, amit tett illetve nem tett, amíg lehetősége, súlya lett volna rá.

Mostmár ott a helye szépen az MSZP, MDF, Fidesz, satöbbi mellett, akik mind szépen együtt, közös erővel megágyaztak ennek a jelen örjöngésnek.
Tisztelt posztoló, te is egyike vagy azoknak a magyar politikai kultúrát túl közelről és egyik oldalról szemlélő egyéneknek, akik képtelenek kitekinteni ebből a nagy magyar pártoskodásból.
Ha nem próbálnád meg Sólyom minden egyes gondolatát, megnyilatkozását valamelyik politikai oldalhoz való igazodás jeleként felfogni, akkor esetleg felismernéd, hogy egy olyan emberről beszélünk, akinek AUTONÓM véleménye van a dolgokról, és nem igazodik senkinek a véleményéhez sem.
Semmiféle pálfordulásról nem beszélhetünk a mostani beszéde kapcsán se, semmi olyat nem mondott, ami újdonság lenne tőle. Csak egy értelmes ember, értelmes véleménnyel. Több ilyen kéne a politikában, mindjárt nem ott tartanánk, ahol.
De amig odáig se jutunk el, hogy egy ilyen ember láttán ne kezdenénk el zavarodottan arról papolni, hogy ez a részmondata libsi volt, az a másik részmondata Fidesz-seggnyaló, ez meg MSZP-párti, addig rohadtul nem fogunk kilépni a nagy magyar elbaszásból.
@Dr. jenőke (jenőke): Az a helyzet, hogy az általad idézettek nem zárják ki a regisztrációt.
"Mindenkinek joga van országos népszavazáson részt venni, aki az országgyűlési képviselők választásán választó."
Ez úgy is értelmes, ha azt, aki nem regisztrált, és nem vett részt a képviselők választásán, azt kizárjuk a többiből is. A helyzet koherens marad.
Kedveseim!
Folyton-folyvást mondjuk/írjuk a magunkét, de fittyet hánynak rá. Úgy is mondhatnám, hogy falra hányt borsó.
Vagyis az egész egy nagy HÁNYÁS!
@Pantagruel:
A hatalom a közjavak felhasználásának (ezen belül: elosztásának) az erő/jog/erkölcs változó összetételű eszköze. Ebben az értelemben véve nélkülözhetetlen.
Minden társadalomnak szükségképpen ciklikus élete van: a bővülő/növekvő fázist váltja a szűkülő fázis. Természeti/külső-belső társadalmi okok által variáltan.
A szétosztható mennyiségű javak bővülésekor - az _adásnak _ - lehet módszere a közmegegyezés, eszköze a demokratikus döntéselőkészítés.
Ellenkező gazdasági események folyamatában a - az _elvételkor_ - a demokrácia nem lehet tartós, uralkodó forma. Bármilyen kiélezett állapotban elkerülhetetlen az erőszak valamilyen (társadalmi vagy személyhez rendelt) formája, veszteséget szenvedők akaratának elnyomására. (Nem véletlenül találták fel és alkalmazták a görögök a türanniszt és _választottak_ poliszuk élére türannoszt.)
A demokrácia _ebben az értelemben_ nem szuicid, hanem működésének gazdasági feltétele szűnik meg - jó esetben a fellendülő fázisig. Amit el lehet érni a első erőforrások felhasználásának "jobb" kombinációjával, vagy - s erre van történelmileg elsöprően több példa -a külső erőforrások - rabszolgától a kőolajmezők akár világháborúba torkolló - gyilkos megszerzésével. (Bár érdemes lenne, de nem térek ki az athéni demokrácia ilyetén megítélést megalapozó déloszi szövetség vagyonának elsikkasztására Periklész részéről.)
A szélsőségesség sem a demokráciában, sem a diktatúrában nem lehet tartósan működő megoldás.
Sólyom hiteltelen.

A Csúti Nagykorú tettestársa, ez teljesen nyilvánvaló.

Segítette ezt a konzervatívnak hazudott Bolsevik köztörvényes csürhét, merthogy nem akadályozta és nem is volt semleges.

Simán kinéztem a zavart, kapkodó tekintetéből, hogy akár besúgó vagy öröm-feljelentő volt.

Aztán, hogy orbán és társainak megfelelt az meg megerősíti ezt a gyanút, valami "vaj" kell legyen, amivel sakkban tartják, hiszen mindenkinek van akit megtűrnek maguk között.
Bocs az offért, de ti többet blogoltok mint én. Na most azt képzeljétek el, hogy a Horthy-s posztomat a mandinerről nézegették, nem is egyen-ketten. Osztán én nem tudom ott honnan vagy mér', mivel nem is járok oda... Gondoltam pedig csak megnézném ki hogy szid... vagy ilyesmi...
Na bocsi, csak ha valaki látta dobjon már egy üzenetet.
Vége az offnak. Számat már csak a témára nyitom ki :-)
Védeném kicsit Sólymot, mert megérdemli.
Lehet mondani, hogy kicsinyes, de inkább mondható, hogy aprólékos és nehézkes.
Vagy azt, hogy önös érdekek vezérlik, de kit nem? Meg még sokmindent.
Azt nem lehet Róla állítani, hogy politikus, vagy azzá vált. Ez azért a javára szól.
Ami meglepett: az alkotmány láthatatlansága sok pátosszal, de mégis csak az Alaptörvénynek is részévé vált: R) cikk (3) Az Alaptörvény rendelkezéseit azok céljával, a benne foglalt Nemzeti hitvallással és történeti alkotmányunk vívmányaival összhangban kell értelmezni.

Erre épített az Alkotmánybíróság a bírói nyugdíjak ügyében.
@kalandfereg:

Ha Sólyom annyira autonóm véleménnyel van a világról akkor nem illett volna kicsit hamarabb zajongani?

Oké, az alkotmányozás alatt volt tessék lássék morgolódás, de se előtte a manyupos jogkorlátozásnál se utána a megszámlálhatatlan alkalmak egyikén sem szólalt meg. Nehéz ezt úgy nézni, hogy nem asszisztált csendben ő is.
@GeoCracker:
Az Alaptörvény szerint csak ítélet (bűnügy) zárhat ki, vagy másik eset, ha külföldön élő kettős, akkor a külföldi jog.
Tényleg kógens szabály.
@tisztakéz: jaj! Hát tudtam honnan vagy nekem olyan ismerős! :-))) De most komolyan! Ez egy politikai blog...
@rodeo36: Tudod a magadfajtákat lehet a legjobban utálni.Azért mert a távolból ugat baromságokat és azért mert mindig másra vár!Igazi kripli fasz vagy!Gyere haza és rúgd le orbánt a helyéről és vállalt a börtönt amit érte kapsz!Te fotelharcos!
@Dr. Furia: Azért bizonyos szintig rodeo-nak igaza van! Ennek a bírka népnek nem volt elég, hogy nyerjen a miniember, még 2/3-ot is adott neki.
Ugyan én nem érdemlem meg amit kapok, mert nem szavaztam rá, de azért jó sokan megérdemlik ami itt van... Én már akkor mondtam, hogy egyetlen párt 2/3-aada sem egészséges. na aztán ki a szart érdekelt. Most tessék...
Amúgy tegnap gyomorforgató napom volt... Mivel ruhásszekrényeket néztem át, selejteztem a szakadt ruhát, beraktam némi filmet a DVD-be.
Megnéztem a Hitler 1-2-őt meg a Bukást, és gondoltam, ha már úgyis belemerültem, és varrnom is kell még, megnézem a Sztálin-t.
Hát zavarban vagyok... El nem tudom dönteni, hogy vikikénk melyikre hasonlít, úgy ideg és elmeállapotilag. Az a szomorú megállapítás született bennem, hogy mindkettőből van belőle rendesen... Azér' az gáz... reméljük annyira nem borul el az agya, hogy az unokáim egyszer majd ezek után a filmek után megnézhessék a viktor címűt is...
Kihasználták, kibukott. Választások előtt szemmel láthatóan FIDESZ párti volt, most meg már nincs rá szükség, kiakadt. Én is még dolgoztam szó nélkül, addig kellettem, mikor már túlzásba vitték és nemtetszésemet fejeztem ki, lapátra tettek tisztelt kura... vezetők a ku...ikkal összefogva. Bedolgozók még ma is ott vannak és jutalmazzák a hosszú nyelvüket.
@kalandfereg:

Huhh !

Szereztél egy barátot!

Valóban jó lenne egy kis előítéletmentes alapos olvasás mindenkinek.
Mert sokan sajnos csak azt olvasták ki mindebből, ami éppen le sincs írva, ami a saját érzelemcunamis öntudatmódosításukból fakad.
@Dr. Furia: Lehet, hogy rodeo36 fotelharcos, de isteni a humora.
Részben miatta olvasom el itt a hozzászólásokat. Így hozzájárul ahhoz, hogy mások harcos gondolatait beépíthessem Orsós Vendel és bűntársaihoz való viszonyulásomba.
"A jó célok és megvalósításuk ellentmondására jó példa a nyugdíj ügye. A fenntartható nyugdíjrendszernek még körvonalai sem láthatók, a korábban kötelezővé tett magán-nyugdíjpénztárak pénze az államadósság csökkentésre ment el."

Azt értem, hogy a mnyp felszámolása nem volt jó lépés, csak Sólyom hangos kritikájára nem emlékszem az ügy kapcsán.
@DR. INKVIZITOR:

Senki nem akadályoz meg abban, hogy szervezkedj a szemétség ellen!

Hova lehet jelentkezni nálad a magyar politikai elit megdöntésére?
@Dr. Furia: és te miért nem teszed ha már ott esz a fene?

brühühühühühü

2 nap felfüggesztettet megér, nem?
@subtotal: Sólyom érdekes eset. A Fidesz akarta őt még annó, meg is kapta a hivatalát. Amikor jött a kormányváltás, biztos voltam benne, hogy maradni fog a posztján. Nem maradt. Szerintem amikor a fidesz hatalomra került, és elkezdett körvonalazódni mit akarnak itt, Sólyom némileg szóvá tehette, de legalábbis nem volt akkora híve a dolgoknak. Így aztán viszlát volt.
Nem hinném, hogy nem őszinte, csak én is azt hiányolom, hogy annyi szarba belement, és azért sokban elősegítette ezt a 2/3-os hatalmat, úgy hogy nem emelt szót. Most meg már tulajdonképpen kit érdekel, mikor már fuldoklunk... Akkor kellett volna kiállni amikor még nem volt ennyire késő. Szerintem...
@lbm: bocsi az offért, de én meg herripottereztem tegnap a gyerekkel. Hoffmann Rózsa = Dolores Umbridge akcióban.
Index= biztonsági szelep Varánuszéknak... :-))
lacibacsi, lacibacsi..
aki egyszwer szajabaveszi viktor farkat, elete vegeig csamcsoghat rajta...

tetszett volna arcukba vagni a koztarsasagi elnoki poziociot, az sem volt kifejezetten makulatlan valasztas.

de akkor, ott jo volt, igaz?:-DDDDD
@No_Fidesz_No_Problem: Pont emiatt szól nagyot. A tv stáb előbb megkérdi az mtva igazgatóját, vagy a hírintendánst, hogy le lehet-e ezt adni. Így viszont első kézből, hiteles személytől hallották. Ezt már nem könnyű eltagadni, jól megvágni.
@CSENDES:
"Nem tudok egyetérteni veled. A kevesebb több elve érvényesült egy olyan, egyébként a tárgyhoz (falunap) szorosan nem tartozó beszédben, ahol a legkevesebb szóval a legtöményebb kritikát mondhatta el az ex KE."

Azoknak van igazuk, akik nem különösebb tisztelettel beszélnek a volt köztársasági elnökről. Ha annyira alkotmányjogásznak érzi magát, akkor minden lehetséges fórumon szólnia kellett volna. Erre mondta valami Babits nevezetű, hogy "Bűnösök közt cinkos aki néma"
Nagyon néma volt. Akkor sem szólt egyetlen szót sem, amikor Orbán szembe köpte a magyarokat, a nemzetét a félázsiai csürhe megtiszteltetéssel. Kár, hogy köztársasági elnök lehetett, mert a mostani ámokfutásban az ő keze is benne van, akárhogy igyekszik elhatárolódni tőle.
@kalandfereg: Ez az autonóm vélemény jól elküldött minden pártot a fenébe. A kormánypártokat az alkotmányellenes, stílustalan, gátlástalan stb kormányzásáért, az ellenzéket pedig a az ellenzékietlensége és a napi szenzációhajhászása miatt.
Ami a posztot illeti, nem állt egy párt vagy oldal mellé sem, hanem kicsit kajánkodott, hogy ez a beszéd így elhangzott egy falunapon.
A kettő nem ugyanaz.
@CSENDES: Helyi szerveződés, persze.

Minden helyi szerveződés arra jó, hogy újabb fidesznyik rokonyoknak legyen módja beszédeket tartani falunapokon.

Aszófő bazmeg.

Előtte turnézott itt Navracsics meg a fülügyminiszter, most meg a Sólyom.

Mind bekerül a zújságokba meg a faszbukra.

Ezeken a falunapokon a fidesznyikek úgy pacsálnak, mint kacsa a vízben.

Helyi kezdeményezés, hogy meghallgassák a fidesznyik rezsimszolgák beszédeit..... nohiszen.
@Ultracivil: lehet, hogy ketten maradtok barátok. Nem lehet elfelejteni ennek a tuggyukhogy megválasztott vakondoknak, hogy nála mindíg a fidesz felé lejtett a pálya, baloldaltól, gyurcsánytól öklendezett.
Röhejes túrájával meg sokmilliárdos plusszal épülhet a radar, máshol.
Egy valóban egyenes, tántoríthatatlan ember már a megválasztása körülményei miatt visszalép, nem teszi be a fejét a fidesz kalodába, hogy utána kénye-kedvük szerint rángassák.Mert ugye évekig csak azt mondta ő is, amit azok elvártak tőle.
Most köhög a bolha, hahahaha. Ki veszi már komolyan?
Óóóó, be szép amikor a rendszert és Viktort lihegve kiszolgáló, de mára már eldobott, megkoszolódott, elrongyolódott kesztyűbábok igyekeznek visszasorolni középre...
@lbm: "Szegény Sólyom! Életem tévedése volt... Amikor még a posztján volt, igen nagyon nem bírtam szegényt. Aztán jött a "dr-dr" és azon kaptam magam, hogy visszasírom... :-) "

Hát, ez kb. olyan, mint amikor a halálos betegség utolsó stádiumában lévő ember mondja, hogy hejj, bezzeg, milyen jó is volt amikor még csak cukorbeteg és sánta voltam...

Nincs olyan szar helyzet, ami egy még szarabb helyzetből nézve ne tűnne jónak.

bio
www.hir24.hu/belfold/2011/10/08/az-uj-alkotmanyrol-beszelt-solyom-laszlo/

Ez még óvatosabb, de egyértelmű kritika volt tavaly.

Empatikus lelkem úgy képzeli, hogy a határozott értékrenddel bíró Sólyom korábban a Fidesz-nyalást a nagyobb cél miatt elnézhetőnek találta önmaga számára, de mivel azért van néki jelleme is, mindent már nem vesz be. Legyen ez lecke mindenkinek, a tisztesség az tisztesség, nincs színe és pártállása. Sem színeváltozása.
@K.Tomoceusz: A félázsiai csodaváró zemberek arról ismerszenek meg, hogy két változatban élik meg a valóságot. Egyszer az oroszágén - amit leszarnak- másodszor a saját bőrükön. Amíg a bőrük még úgy-ahogy egyben van, telik néha pacalra a falunapon, a rezsit tud fizetni, addig nem gondolkodik racionálisan, hanem a varázsigéket nyeli be. Mert mit hall egy fideszrodsó alkalmával? Tündérország, utánunk kullog még a gazdag zeu is, majd mi megmutatjuk. gyorsnaszád, megvédtük. Ez a jobbok médiákokra is vonatkozik. /Hátast dobtam minap: hirtv-n egy jezsuita szerzetes ossza az aktuálpolitikai eszet gombócfejű riporter alákérdezésére/
Baj majd akkor kezdődik, ha már nem hisznek a mesében.
Sólyom is ellenforradalmár lett.
Aztán (?) az egész ország.

Mint az autópályán: Mind szembejön!

@saravad: IGAZ! Csak esetleg későn...)

@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ne félj, meg fogják vágni! Már rég nem nézem a helyi téma hiradót, de ma leülök a tv elé.
Sólyom úr kissé elkésett.... Mit csinált eddig ? Miért nem emelte fel a szavát már a kezdetekkor ? Mert rá talán hallgatott volna a Fidesz értelmesebb része....
@Spániel:
Kellenek a papok, evégre néhány évszázadnyi tapasztalatuk van a parasztvakításban...
Amúgy jönnek Kumin elvtárs beosztottjai, seggetnyalni és fényezni a Pártot?
Akkor lesz mit megmagyarázni... Közgép, tudjátok, ahol befolyik a közpénz a narancsbolsik zsebébe, állami megrendelések formájában, aranyáron kivitelezve a szart.
www.origo.hu/itthon/20120730-helyszini-riport-a-tarnokszekesfehervar-vasutvonal-felujitott-allomasairol.html?beuszo

Tudjuk, a cocik is... Ja, meg az emúttnyócév...
@dr kíváncsivagyok:
Hülye kekec vagy, azért! :DD
A falunapon világosodott meg!
Innentől tulajdonképp mocskos komcsi lesz a jobboldalon... :)
Sólyom szobatudósi tevékenysége és emberi tisztessége bizonyára értékelhető, de a közéletben mindössze egy ügyefogyott marha, aki nagyon keveset ért az őt körülvevő világból és mint ilyen, nagyjából mindegy hogy mit nyilatkozgat. És bár nem túlozám el hatását a választókra, de a tevékenységével és nyilatkozataival a 2/3-os orbánrezsim egyik szálláscsinálója volt.

Már javában folyt a demokratikus intézményrendszer és a törvényesség felszámolása, amikor még mindig olyasmit mondott, hogy most olyanok aggódnak a jogállamért, akik nemrégen még lábbal tiporták.
@dr kíváncsivagyok: azt hitte, hogy a fidesz modszerei, eszkozei csak a szocik legyozesere, a gonosz eluzesere szolgalnak, aztan majd atmennek demagog, populista gengszterekbol joravalo demokrataba, ha ovek lesz a hatalom...

ven hulye...:-DDD

lacibacsi...

a nemzeti-szocialis nepszavazasra tessek emlekezni..;-)

AKKOR MAR REG KELLETT VOLNA SIRNI, BASSZA MEG!
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Hát, nem gyakran fogják hívni haknizni a jövőben...
@Spániel: Ott a másik duma is, a legszánalmasabb cigánykodás...

...báncsák a magyart elvtársak !

...mindenki összefogott, mert zsidó az egész volág, elvtársak !

...fogjuk meg és vigyétek, elvtársak !

...már csak 20 évig köll összeszorított seggel féllábon,
és miénk lesz az öröm, hogy a

Nagymagyar Birodalom Birodalmi Viktorát láthatjuk uralkodi, elvtársak.

Rá gondolunk és magunkaláhugyozunk akkora érzés, elvtársak.
@saravad:
Nem is értelek, miért? :)
Csalódottságomnak kell hangot adnom, hogy nem fogjuk I. Viktor mögött ülve és tapsolva látni a színpadon.
Hiányozni fog, de komolyan... Palikát meg nem fogják odaengedni, bakker, akkor marad Pozsgay és Zűrös elvtárs?
Illetve akad még jó pár talpnyaló, szervilis baromarcú, aki egy kis apróért bevállalja az a pózt is!
@Spániel:
Ez a rohadék, ellenforradalmi meleg lesz az oka! :)) De lehet, hogy a kevés fröccs!
Na, mindjárt bepótoljuk!
Gyúúúúrcsányahibbás!!!
@Bakacsin:
kösz...a bucika "aljas" @furia -ha nem mondom- nem tudta volna honnan óbégatok...úgy látszik ő is bebuggyantott mert valami módon a saját bőrin érzi a reszelős nyelveket ami vérveszteséggel is jár...amíg a csábos kacsintásokat kapta és nem kapta el a hajókötél addig gyalogolt a békákkal...manapság má' nem lehetne bebékázni de még reménykedik a házi focista oltára előtt és még csak ellenzéki blogokon megjelenve lesi mit mondunk mi mert a monolapok széles sorai már neki is bőrviszketegséget és heveny csuklást okoznak...

brühühühühühü
Azé vincentet sem kell egy kis odamondásért a szomszédba küldeni

orulunkvincent.blog.hu/2012/08/05/a_stilus_mindig_az_a_kibaszott_stilus
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: a természetes orbánizmusnak még nem bomlott ki minden szirma.
Bár a bomlás jelei mutatkoznak...
@dr kíváncsivagyok: Jobb keson mint soha. Korabban sem volt nagy tamogatoja egyebkent az orban kormanynak. Ugyanakkor a gyurcsany ellen sem lepettt fel tul kemenyen. Ez a beszed szokatlanul eros tole. Meg ha kerson is jott, oruljunk, hogy a jobboldalon is vannak azert jozan hangok, es ha majd orban eltunik a csatornaban, akkor meg tud ujulni a jobboldal.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
a ző'd folyósó már össze van graffitizva...a zárt rötyit meg lehúgyozták...már nem lehet wc-s nénit sem kapni...nagy a flanc levédiában

brühühühühühü
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: a természetes orbánizmusnak még nem bomlott ki minden szirma.
Bár a bomlás jelei mutatkoznak...
@Spániel: törökgábor miért tapsol vadul, átszellemült arccal, fülig érőszájjal, üdvözült mosollyal arcán?
@gerdo: a jobboldalon nagyon sok józan hang van, csak lenyomják a fejüket a víz alá. Annyira leszarják őket, hogy ismeretlen hullák lesznek, mire újra kellene építkeznie/bár már ott tartanánk/ a jobb oldalnak.
Amúgy megtapsolták őt a falunapon?
@Spániel: Az ominózus műsor, amitől "hátast dobsz", kapaszkodj meg:minden héten megy. A jezsuita "próféta" átlag kéthetente ossza a lelki mannát a fél-ázsiai híveknek.A műsor hűen tükrözi a média által felvállalt agymosást.Az egész úgy ahogy van szánalmas és egyben ijesztő.
@saravad:
Káosz lehetett ott... Ebben a kur.a nagy, fülkeforradalmi hevületben!
Azért azt kéne inkább tudni, mennyien vehették ott (no meg a hírekből a zemberek) az adást és értették meg, mit is hebeg ez a jóember? Egyáltalán, leesett nekik?
Megmagyarázzák majd, ne félj.

1. Megsértődött mert nem választották újra.
2. Megvették kilóra.

Mit szoktak még mondani droidék?
@rodeo36:
Megpattantak már azok is... Mégis csak kifizetődőbb arra, izé, nem keletre! :)
@Neolibsi: az a viszonylag kis termetű idős bácsi, vagy van másik? (1x láttam)
@Yeto:
Gyurcsányahibás + azemúttnyócév!
@Neolibsi: csak tallózás közben szoktam rábukkanni ilyen "csemegékre", és néha ottragadok szörnyülködni. De sajnos van egy elég nagy réteg, aki csak ezt kajálja, innen szerzi a tutibiztos infót.
@saravad: Erős akcentussal beszélő egyén. A te szemszögedből nézve jobbra szokott helyett foglalni.(szerintem egyről beszélünk)
@Spániel: Én is így "kezdtem", de szép lassan mazochista lettem.Egy ilyen műsor végignézése felér egy érzéstelenítés nélküli foghúzással, de nagyon tanulságos, mert jól látszik hogy mire számíthatsz 2014-ben.
@GeoCracker:
1-2 héten belül hozza majd a MN, hogy pedo, vagy thai ladyboyokkal múlatja a nyugdíjas éveit. Hogy nem lesz egyből ikonikus, meg mérvadó, az tutti!
@Neolibsi:
Azért ti tudtok valamit! Bőrszerkóban, ostorral szoktátok? :D
Fekete János nem kézfogása? Akkor mi volt a demokratikus normákkal, íratlan szabályokkal, stb?
Szociális népszavazás?
Saját megválasztása?

Most, hogy OV kibaszta a szemeteskosárba élete fő művét, már kezd büdös lenni az egész?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Lehet, hogy igazad van.Bőrszerkóm. ostorom nincs, de légycsapóm igen.Lehet, hogy azzal fogom csapdosni a képernyőt, lehet, hogy így elviselhetőbb:-)
@Viktor Miniszterelnök Asszony: +1

vszínű ügynök is volt... vagy besúgó... mindenképp vmi zsarolható kell legyen... jobb ha nem tuggyuk... lehet likvidált is...
@Dr. jenőke (jenőke): ja ja... majd a fides mafia a láthatatlan alkotmányt foglya betaratani... amikor az írott LÁTHATÓT is lexarják...
Mindenki megírja véleményét, csak azt nem értem, miért csúsztatva!? Nézzük csak. Dr Bubó! Hol volt itt erőszakos hatalom átvétel? Te is tudod hogy két harmaduk van, törvényesen megtehetik. Nehogy azt mond hogy a szocik ilyen helyzetben nem faragták át volna a saját előnyeik erősítésére! Azonban! Nézzük meg a 2/3-d mibenlétét. Ugye hányan is mentek el szavazni? Az országnak alig több mint a fele.Vagyis, csak ebből a alig több mint a felétől kapták meg a 2/3-t.A többi meg némán tűrte. Valaki előrébb azt írja a FIDESZ tesz róla hogy a szavazókat elérdektelenítse. Nem ők voltak akik ezt megtették. Az előző kormányok már erősen belejátszottak ebbe a folyamatba. Ezért tudott a FIDESZ 2/3-t elérni.Rengetegen láttuk a folyamatot és előre megmondtuk, az MSZP megteremtette a FIDESZ győzelmet. Csak a hülye nem látta. Így viszont számomra érthetetlen ez a visítás. Az alkotmányt meg a győztes írja, mint a történelmet is. Igaz, olyan amilyen, de törvényesen tehették, ezt nem nagyon lehet vitatni.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: 3 milla/hó fixszel ??? dr.... sójom sem viccel...

@poszt dr!!!! nem? vagy már ő sem??? minden KE elvesztette?

dr sójom laci bá
@Neolibsi:
Ja, Spániel meg chemotoxol mellé... Tudtok élni! :))

A volt KE ébredése nekem kissé szánalmas, pláne annak tükrében, ahogy segítette ezeket, nem emelte fel a szavát és tekintélyét eddig, most meg csak egy Isten háta mögötti porfészekben jött ki belőle ez is.
Ha visszanőtt a gerince, akkor folytatja és legalább olyan harcosan kiáll, mint a bazsarózsákért, viszont ha csak a fizetésemelésre, egy kis hallgatási pénzre utazott, akkor kussolni fog.
@torró: csaló g@cik... nem volt demokrácia egy percig sem...

csak FÉLÁZSIAI... fajta... sör/virsli/banán típusú demokrácia...
kopogtató csalások, párt elszámolás stb csalások...

ez egy ijjen ország...

1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború...

ennél hosszabb duma nem kellett volna drsójomtól se...
@glaci ph 5.5 álompolgár: törökgábor azért mosolyog ilyen lelkesen, amiért kuminferi. Jópízér.
@subtotal: így van... ÁLAMOSÍTÁS köztörvényes bűncselekmény...

1 pisszenés se volt drsójomtól...
az erkölcsi válságban aki semleges az a LEGNAGYOBB BŰNÖS...
hitler is így jutott előre a közömböös/semlegesek segítették..
@dr. Bubó: a belháború a jobbikban már elkezdődött. Már az alaptörténet is valami isteniiiiiii. Hátha ragályos.
@torró: Hornék nem éltek vissza így a 2/3-al. Ha meg 1 db párt írhat alkotmányt, akiket a teljes választásra jogosult népesség 30%-a szavazott meg, de nem erre - az nekem nem alkotmányosság.
@xaverta: +1

és a választójog korlűtozásért is verni kéne a TAMTAM ot...

vuvuzelláznia kellene hangosan...
1) álamosítás
2) visszamenőleges törvénykezés
3) ab, főügyész, főbíró, ombucman stb független intézmények
4) választójog korlátozás...

aki ezt csendben tűri az CINKOS, BŰNRÉSZES...
a semlegesek a bűnösök.... a farkasoktól más viselkedés nem vrható...
mondhatni nem is beszámíthatók...
de a normális emberek felelőssége a nagy...

"A legforróbb hely a pokolban azoknak van lefoglalva, akik az erkölcsi válság idején megőrizték semlegességüket." (Dante)

akinek nem lenne világos kikre gondolok, azoknak megnevezem: törökgábor+drsójom... az írástudók felelőssége... soxoros...

és ez egyben dícséret is számukra...
mert tőlük ELVÁRHATÓ LETT VOLNA /LENNE
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: honnan tudtad ezt a chemotoxot? eddig titkoltam. /egyébként tényleg azzal írtom a hangyálokat, mert pillanatok alatt bemásznak a kutyakajába./
@saravad: az alkotmány módosítás 2/3-dal nnyilván vicces...

az hogy ipeden megírható és egy nap alatt átvihető ez egyedül álló...

ez dr sójom felelőssége... a qva láthatatlan alkotmányával...
a gátlástalan gerinctelen fides mafia a láthatót is lexarja....
@lbm: hogy a fidesz kit akart vagy nem akart KE-nek még ellenzékben, az a sok rejtély egyike, amire választ nem valószínű, hogy kapni fogunk.
Sólyomot a Védegylet akarta KE-nek, a fidesz meg kihasználta az akkori koalíció töketlenkedését, ha ez a jó szó arra, hogy az mszp Szili Katit akarta, az szdsz meg teljesen érthető módon nem. És nem egyeztek meg, így a résen befutó lett Sólyom. Őnála (a morális bajnoknál) az érdekes az, AHOGYAN megválasztották.
Ha bárkinek is kétségei voltak a fideszt illetően, ott már láthatta, ha akarta, hogy milyen párt ez (vakondokozás, nyílt, ellenőrzött szavazás, és ki is volt aki ebben a leginkább diszponálta magát? Csak nem a mi Áder Janónk, akiben bízunk eleitől fogva, mert olyan szépen beszélt, mikor beiktatták KE-nek, és 2 azaz kettő darab tv-t vissza is küldött formai okokra hivatkozva)
De sok beszédnek sok az alja, amit mondani akartam, az az, hogy azt pontosan tudni lehetett, már a fidesz győzelem előtt, hogy Orbán nem akarja
Sólyomot KE-nek. Ha másból nem, abból azonnal, ahogy a győzelem másnapján, vagy harmadnapján már ekézte is az Alkotmányt, és belengette, hogy itt biza újat kíván a magyar nemzet helyett a 2/3. Azt pontosan tudta, hogy ehhez Sólyom nem asszisztált volna oly simulékonyan, mint a mi drága olimpikon Schmitt Pajánk.
ezt járjuk már körbe hogy ki a főfelelős azért hogy az alkotmányt egy párt 5perc alatt tuggya átírogatni ?????

csak nem drsójom???

ismer még vki ijjjen alkotmányt? csak mer legtöbb hejen tejjes konszenzus vagy egy ciklussal eltolt életbe lépés van...

de nem is fárasztom magam... eza dr sójom szakmája...
ezt elqrta nagyon elqrtra... persze hogy nem kell csodálkozni az intézmények/politika bizalom vesztésén...
Kar ezert a posztert. En bizony nem irtam volna meg, de vegulis egy blog tulajdonosanak szive-joga, hogy arrol irjon, amirol akar.

Ugyanakkor ez egy klasszikus pelda, hogyan manipulaljak nemelyek a mediat, a kozbeszedet.

Mint ejszaka barany felvetette, es azota az otletet teljesen magameva tettem, Nagy valseggel Torok szervezte az egesz esemenyt. Marmint, hogy Solyom mondjon beszedet.
S minthogy tudtak, hogy ez Solyom egyre ritkabb eselyeinek egyike arra, hogy velemenyet a nyilvanossag ele tarja, fel is epitettek ra a kampanyt nagyon ugyesen. Meghivtak a mediat, hogy adjon hirt, mert jol tudtak, hogy Solyom nem a falunappal, a beszed apropojaval fog torodni, hanem talan (reszemrol remelhetoleg) utolso lehetoseget fogja kihasznalni, hogy valamifelekeppen az orszag lakossagahoz szolhasson.

nol.hu/belfold/solyom_laszlo__a_stilus_maga_a_rendszer

A kep alapjan (sajnos nem tudtam a linket bemasolni, csak magat a cikket) ugy 50 fosnel nem nagyobb hallgatosaganak adta elo Solyom a maga mondandojat. (mig maroz a szeken rugozik, addig en a Solyom tarkojanal, a sator alatt allo felmeztelen ferfire hivnam fel a figyelmet jol fejlett sorhasaval!)
Am jol sejtettek, hogy a media inkabb ellenzeki iranyba huzo resze biztosan beszamol szavairol.

Az MNO-n Solyom nevere a legfrissebb talalat:
Nagy döntések születtek
2012. július 19., csütörtök 08:31

A Hirlapnal:
2012-04-21
Köszöntötték Sólyom László volt államfőt

Ugyanakkor ez az egesz sztori jol vilagit ra az ellenzeki iranyultsagu media egyik bajara.
Jelesul; hogy egy TELJESEN HITELTELEN figura is kepes hivatkozasi pontta valni, amennyiben a kormanyra mond valami csunyat.

Igy aztan en nem is foglalkoznek mindazzal amit ott o eloadott, hanem egy korabbi emlekezetes beszedebol ideznek:

"A Nap pályája ismét győzedelmesen emelkedni kezd. Immár hosszabbodnak a nappalok. Hiába van tél, a tavasz közeledtének jegyébe fordult már minden. A kozmosz nagy változásai azonban nélkülünk csak körben forognak. Az ember életének viszont célja van; a mi időnk nem forog körbe. A megújulást, az újrakezdést mi mindnyájan életünk és történelmünk egyenesére írjuk.
A karácsony üzenete is ez: egyszer csak megérik az idő a beteljesedésre, egyszer csak mindenki szívében megszülethet a remény.
Magyarország is nagyon megérett már a megújulásra. S mivel 2010 választási év lesz – az új esztendő alkalmat kínál a politikában és a közügyekben is az újrakezdésre."

Tegnapi szovege pedig reszemrol nem mas, mint egy megbantott, partvonalon tulra tett, hogy stilszeru legyek, egy ut szelen hagyott ember sertodottsegenek, megbantottsaganak kifejezodese.

Az ejszakai sajnalatom pedig mara elmult. Csak aludnom kellett ra egyet...

Ideje lenne mar Solyom Laszlot kierdemelt sulya szerint kezelni!
@saravad: teljesen, egy az egyben, én olvastam is a Harry Pottert (nagyon élveztem is), és amint Hoffmann feltünt, és ahogy kenetteljeskedett (az mpszmp múltjával megspékelve brr), rögtön ő jutott eszembe. Azóta a hansonlóság még nagyobb, ahogy teljesedik ki az "oktatási reformja". Vagy Orbáné, de ő adja a nevét, arcát, aláírását ehhez.
azért ne felejtsük már el, hogy ez az ember a választás előtti szilveszteren valamilyen üstökös fényt látott a fidesz kétharmadban. most meg azon pampog, hogy ugyanezek bármit megtehetnek.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: pontosan. És még ő beszélt morális válságról?! Aki lenyelte ezt a cirkuszt, és elfogadta a KE széket?!
@simple observer 1.0:
na igen, erre az üstökös faszságra emlékeztem.
@tisztakéz: Te képes vagy ekkora hülyeségeket reklámozni?--ráadásul mindenhol?
Neked azért tiszta haszon az anonimitás.
@Spániel:
"törökgábor azért mosolyog ilyen lelkesen, amiért kuminferi. Jópízér."

Ketlem, hogy a mar mindenki altal lesajnalt Solyom olyan sokat tudna neki fizetni.

Szerintem inkabb arrol van szo, hogy o volt ALLAMFO jobaratja(?), kozeli ismerose, es ettol o tobb, mint a tobbiek. Es ilyenkor mar tudat alatt is elfogultabb az ember a masik irant.
@dr. Bubó:
Érdekes lenne valamilyen jelszó-gyűjtést rendezni "regisztrációra" és a választásokra.
Aztán siker esetén valami komoly díjjal elismerni, amit felkap a nép.
Például mittudomén: "Hozz magadra víg esztendőt!", ilyesmi ...

Amúgy az újkori nyelvújítás nagy teljesítményének tartom a vuvuzela= darázskürt szóalkotást, egy újságírónőtől, ha jól emlékszem.
@Spániel: jaja, a másik ősbűne, hogy semmi, de semmi mondandója nem volt arról, hogy a Sándor Palota előtt volt az első Gárda avatás.
Ahogy a cigánygyilkosságoknál is, mikor először megszólalt, akkor azt a vélekedését osztotta meg, hogy ez csak a cigányok közti szokásos leszámolás.
Sólyomra én azért haragszom, és azért nem tudok megbocsátani neki, mert látható és tudható róla, hogy az alkotmányosság, a jogálllam miben létével nagyon is tisztában van, sőt fontos neki. Akkor hogy viselkedhetett így?!
Az meg csak hab a tortán, és megvetésem megerősítése, hogy azok után, ahogy elbánt vele a fidesz (mert ő is aszitte, majd megint ő lesz a KE), a manyup lenyúlás után, a visszamenőleges törvénykezés után, az ezt kifogásoló AB kiherélése után szépen elfogadta a közpénzen megvásárolt, felújított és fenttartott rezidenciát, a többi aprósággal.
A morális bajnok.
sztem Orbán ezt leszarja, a közel vulgáris jelzők meg nem éppen „értéksemlegesek”, „függetlenek”.
@simple observer 1.0: leszarom, miért volt olyan fontos szónokonia ötven sörhasú, izzadságszagú, rongyosszékes "tömeg" előtt. Éppen most.
Sokkal lényegesebbnek tartom, hogy akkor lapított, akkor nem szólalt meg ilyen egyértelműen és határozottan, amikor még lehetősége, hatalma és befolyása volt a fidesz kibontakozó és populista jobbratolódására.
Emléxel? a jobbikot is csak nagypapás elnézéssel kezelte, az ablaka alatt jött létre a gárda, ő meg bent kussolt.
Valamilyen formában neki is köszönhetjük ezeket a júniusi ifjakból lett szörnyszülötteket.
saravad !
Hornék esete más volt. Minden szempontból.Szerintem az SZDSZ koalíción belüli fék volt. Nézd a Választáson résztvevőket veszik alapul.Aki nem ment el, szavazni annak gyakorlatilag a többségét úgy veszik, hogy, egyetértek.Vagyis belenyugszik az eredménybe. Az alkotmányos rend viszont megengedi a törvények módosítását vagy új írását. Azért ez nem volt nagy meglepetés, mint mondottam ezt tudni illett volna, mi lesz ha a FIDESZ ekkorát nyer.
@simple observer 1.0:

Szerintem több helyen tévedsz:

Az odáig stimm, hogy TG vitte Aszófőre Sólyom Lászlót. Az nem stimmel, hogy ennek bármi kampány jellege lenne. Ha Sólyom közölni akar valamit akkor csak annyit kell tennie, hogy a titkárával írat egy körmélt a következő szöveggel: Sólyom László sajtótájékoztató tart a alkotmányos rendről alkotott véleményéről. És máris ott van a sajtó apraja nagyja ahová a sajttáj hirdetve van. Ehhez nem kell Aszófőre menni.

Éppen ezért szerintem az történt amit a posztban is leírtam: meghívta TG, elfogadta, és mivel beszédet vártak tőle kitört ami eddig odabent visszafogva fortyogott.

Tévedés az is, hogy a mondandóval vált hivatkozási ponttá, mert a mondandóban semmi olyan nem volt, amit nem hallottunk még. Nem véletlen, hogy nem idéztem belőle semmit. A kitörés ténye hivatkozási alap, hogy itt az a pont van ahol az eddig bízók, Orbán józan eszének maradékában hiába reménykedők, a Fideszben lévő józanabb hangokra apellálók is azt mondják: elég.

Erre volt jó az aszófői beszéd és nem másra. Erre viszont nagyon is jó volt.
"De mindentől eltekintve az elvitathatatlan tőle, hogy a jogállamiság és az alkotmányos rend elkötelezett híve volt alkotmánybíróként, köztársasági elnökként és közéleti szereplőként is."

Én azért elvitatnám.

Részt vett azokon a zártkörú kerekasztal tárgyalásokon, amelynek a jogosultságát a nép kizárásával tárgyalni a jövőről a nép nevében erősen megkérdőjelezhető.
www.kibulizottorszag.net/

Az alkotmánybíróság vezetőjeként elmeszelte a Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslatot.
hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A9t%C3%A9nyi%E2%80%93Tak%C3%A1cs-f%C3%A9le_igazs%C3%A1gt%C3%A9teli_t%C3%B6rv%C3%A9nyjavaslat

Az alkotmánybíróság vezetőjeként teret adott az OTP és Takarékszövetkezet utólagos szerződésmódosításának, hogy az eredetileg 1-4%-ra felvett kölcsönök kamatait 15%-ra emeljék.
www.szuveren.hu/jog/kolcsonkenyer

A halálbüntetés alkotmányellenessége az alkotmányból nem volt levezethető, ezért a határozat indoklásában bevezetta az úgynevezett láthatatlan alkotmány elvét Sólyom László, az Alkotmánybíróság (Ab) első elnöke. (demokratikus fék?)
www.origo.hu/itthon/20110323-az-alkotmanybirosag-hatarozatai-es-az-alkotmanyozas-viszonya.html
arrolamivan.blogspot.hu/2012/05/amit-nem-tudunk-halalbuntetesrol.html

De ne legyünk igazságtalanok, volt igazi nagy eredmény is: betiltotta a máig is használt személyi számot
index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/04/13/1991_betiltjak_a_ma_is_hasznalt_szemelyi_szamot/

Köztársasági elnökké választásakor valamiért elfelejtett felszólalni a demokrácia védelmében. "Orbán szoros emberfogást rendelt el: minden fideszes képviselőnek meg kellett mutatnia a szavazólapot egy másiknak."
magyarnarancs.hu/belpol/legyoztek_onmagukat_-_koztarsasagielnok-valasztas-64138

Köztársasági elnökként nem fogott kezet nem csak szocikkal, hanem szocik által kitüntetett személyekkel sem
www.origo.hu/itthon/20060315solyom.html

Jogerősen elítélt TB csaló orvosoknak megkegyelmezett.
www.origo.hu/itthon/20061113megkegyelmezett.html
@Spániel:
Eppen ezert irtam "TELJESEN HITELTELEN" egyenrol.
Es nem is erdekel, hogy miket mondott, ejszaka is csak egyszer ideztem tole, bizonyitando a sertodottseget.
@Húsleves:

Egy tanács:

Ne legyen egy kommnetben 5 linknél több, mert automatikusan előmoderációra küldi a bloghu rendszer, ha van előmoderáció, ha nincs. És amíg kézzel be nem engedem nem jelenik meg.
@Fabius:
Jópárszor láttuk a tévében, hogyan törnek ki Sólyom Lászlóból a szavak, hát rosszabbul mint Schmitt Pálból a betűk, úgyhogy ezt a kitörés vonalat hanyagolnám. Szerintem még az ebédrendelését is kétszer átrágja és magnóról visszahallgatja, mielőtt telefonba mondja. Observernek teljesen igaza van, egy hiteltelen, gerinctelen, egyáltalán nem a demokratikus, hanem kizárólag a saját véleményét mindenek fölé helyező, öntörvényű, Fidesz-seggnyalóból most kegyvesztettként Fideszre vicsorgó ember vergődése ez. Az más kérdés, hogy ez nem menti a Fideszt, de a Fidesz se menti Sólyom Lászlót.

A megkérdőjelezhetetlen demokratikusságáról:

Részt vett azokon a zártkörú kerekasztal tárgyalásokon, amelynek a jogosultságát a nép kizárásával tárgyalni a jövőről a nép nevében erősen megkérdőjelezhető.
www.kibulizottorszag.net/

Az alkotmánybíróság vezetőjeként elmeszelte a Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslatot.
hu.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A9t%C3%A9nyi%E2%80%93Tak%C3%A1cs-f%C3%A9le_igazs%C3%A1gt%C3%A9teli_t%C3%B6rv%C3%A9nyjavaslat

Az alkotmánybíróság vezetőjeként teret adott az OTP és Takarékszövetkezet utólagos szerződésmódosításának, hogy az eredetileg 1-4%-ra felvett kölcsönök kamatait 15%-ra emeljék.
www.szuveren.hu/jog/kolcsonkenyer

A halálbüntetés alkotmányellenessége az alkotmányból nem volt levezethető, ezért a határozat indoklásában bevezetta az úgynevezett láthatatlan alkotmány elvét Sólyom László, az Alkotmánybíróság (Ab) első elnöke. Ez a "demokratikus fék"?
www.origo.hu/itthon/20110323-az-alkotmanybirosag-hatarozatai-es-az-alkotmanyozas-viszonya.html
arrolamivan.blogspot.hu/2012/05/amit-nem-tudunk-halalbuntetesrol.html

De ne legyünk igazságtalanok, volt igazi nagy eredmény is: betiltották a máig is használt személyi számot
index.hu/belfold/tegnapiujsag/2008/04/13/1991_betiltjak_a_ma_is_hasznalt_szemelyi_szamot/

Elfelejtett felszólalni a demokrácia védelmében amikor köztársasági elnökké választották. "Orbán szoros emberfogást rendelt el: minden fideszes képviselőnek meg kellett mutatnia a szavazólapot egy másiknak."
magyarnarancs.hu/belpol/legyoztek_onmagukat_-_koztarsasagielnok-valasztas-64138

Köztársasági elnökként nem fogott kezet nem csak szocikkal, hanem szocik által kitüntetett személyekkel sem
www.origo.hu/itthon/20060315solyom.html

Jogerősen elítélt TB csaló orvosoknak megkegyelmezett.
www.origo.hu/itthon/20061113megkegyelmezett.html
@Fabius:
"Egy tanács:

Ne legyen egy kommnetben 5 linknél több, mert automatikusan előmoderációra küldi a bloghu rendszer, ha van előmoderáció, ha nincs. És amíg kézzel be nem engedem nem jelenik meg."

Ok, köszönöm. Abszolút fair play játékos vagy, ezt akkor is el kell ismerni, ha kevés dologban értünk egyet.

Egy kérés: mivel nem jelent meg, elküldtem még egyszer. A másodikat ne engedd be kézzel, mert úgyis csak ennek az ismétlése.
Na, elkéstem, úgyhogy elnézést azoktól, akik szerint ugyanazt ismételgetem.
@simple observer 1.0: ja, írtad. De olyan jó alázni ezt a hülye vén majmot.
@Húsleves:
A kibulizott dologra nem reagalnek az tul hosszu es bonyolult lenne, de a Zetenyi-Takacsra roviden.

Azt nagyon helyesen elmeszeltek, mert jol latszott, hogy az bizony puszta komcsizasra lett volna jo. Es bar a Szalasi idoszak is benne volt a torvenyben, de meg csak nem is a hatalom atvetelenek idopontjatol Oktober 15-tol, hanem "csak" December 21-tol.

De kerdem miert maradt ki a zsidok elleni torvenyek, vagy eppen a deportalasuk, es egy reszuk kiirtasa miatti bunosok felelossegre vonasa?!
Vagy akar a Don-hoz teljesen eselytelenul kuldott katonak miatti felelosok megbuntetese?

Tolem lehetett volna akar kerek 100 eves cezurat huzni, hogy 1892-tol elkovetett BARMILYEN allam- es/vagy emberiseg ellenes bunt visszamenolegesen buntessenek, mondvan, hogy nem ervenyes ra elevules. Am itt netto komcsizas lett volna, odadobva Szalasit, hogy menthessek Horthy rendszeret.

Ezt pedig meg kellett akadalyozni, mert sem jogilag sem politikailag nem lett volna helyes.
@Spániel:
"ja, írtad. De olyan jó alázni ezt a hülye vén majmot."

Igy van. A sajnalatom mara teljesen elmult...
szerintem nem volt rossz beszéd.
de viktorék ezentúl is leszarják ki mit mond.
@simple observer 1.0:
Hát nem, nem komcsizásra lett volna jó. Konkrét népellenes bűnökről és a hatalom átmutyizásának megakadályozásáról. A komcsizást ez megakadályozta? Egy nagy túrót akadályozta meg, hiszen most is egymást komcsizzák, mindkét oldal a másikat. Mindkét oldalnak a saját komcsijai megtért báránykák, a másik oldalé büdös komcsik. Amit ez megakadályozott, hogy lezárjuk a múltat. Jó lett volna például arra, hogy miközben az ellenzékben nyilvánosságért ajvékolók a pofánkba vigyorogva 2/3-al is leszavazzák (ez mindkét oldalra igaz) az ügynöktörvények nyilvánosságát, eközben szándékos politikai hangulatkeltés céljából időnként előhúzogatnak és kiszivárogtatnak az ellenőrizhetetlen 80 évre titkosított aktákból egyes darabokat. Jó lett volna arra, hogy elhigyjük mélyen tisztelt miniszternökünknek hogy igazi a "provokatív szakdolgozata" és a "sikertelen" beszervezési kísérletről lobogtatott papír, mert így sajnos elég kétes értékűnek kell tekintenem. Ugyanolyan kétes értékűnek, mint a zseniális Bokros Lajos állítólagos panamai (még leírni is vicces) doktori disszertációját, amelyről Panamában nem tudnak.
Már bocs, de Sólyom miért is tartozik a Fidesz „keresztény konzervatív szellemi holdudvarába?”
@simple observer 1.0:

Nem ide tartozik de nem bírom megállni: ha a Zétényi - Takácsra abban a formában nem is, de egy lusztrációs törvényre igenis szükség lett volna. Lehetett volna példát venni a csehekről:

mno.hu/velemeny/a-csehorszagi-lusztracios-torveny-es-a-nomenklatura-656058
@bizony mondom:

Nálam azért, mert a megválasztásának körülményeitől az eltávolításának napjáig eltelt öt év alatt bennem ez a kép alakult ki róla.

Ezzel neked nem kell egyetérteni.

De esetleg mondd el, szerinted miért nem tartozik oda.
@bizony mondom: Megnyilvánulásai alapján az a benyomás alakulhatott ki az emberek többségében - pl. bennem is - hogy sólyom ahhoz a gondolati körhöz, ahhoz a gondolati világhoz tartozik. Nyilván nem liberális, vagy szocibérenc, nem igaz?
Ha áttekinted alkotmánybírói pályájának fontosabb mozzanatait, már akkor is egyértelmű volt, hová tartozik.
Ezért említésre méltó az ő kritikája, mert egy ideig szemet hunyt a Fidesz nyomulása felett, sőt támogatta is azt, ha mással nem, kritikus pillanatokban hallgatásával. Eddig vette be a gyomra.
@bizony mondom:

Engem az érdekelne szerinted miért nem tartozik oda.
Csak nehogy úgy járjon Sólyom László mint a legendák szerint Krupszkaja. Szálin elmondta neki, ha nem fogja be a száját, keresnek Lenin elvtársnak egy másik feleséget. A történelemből való törlése már megkezdődhetett, mert a MNO egy szót sem írt a beszédről.
@Fabius:
"Szerintem több helyen tévedsz:

Az odáig stimm, hogy TG vitte Aszófőre Sólyom Lászlót. Az nem stimmel, hogy ennek bármi kampány jellege lenne. Ha Sólyom közölni akar valamit akkor csak annyit kell tennie, hogy a titkárával írat egy körmélt a következő szöveggel: Sólyom László sajtótájékoztató tart a alkotmányos rendről alkotott véleményéről. És máris ott van a sajtó apraja nagyja ahová a sajttáj hirdetve van. Ehhez nem kell Aszófőre menni."

Nem-e? Marmint kampanyjelleg?

Ha jol tudom, ugy 3600 magyar telepules van. Abbol eves szinten jopar szaz falunap kijon. Vajon miert pont ebbol lett hir?

Megsugom: azert mert Torokek tudtak, hogy mi fog Solyom reszerol elhangzani, es ehhez meghivtak a mediat. Ha X vagy Y magyar celeb, vagy politikus egy falunapon kis beszedet tart, ahhoz meg nem szoktak az orszagos mediat odacsoditeni. Ez az esemeny a tejrekorder tehen esetere hajaz leginkabb. Itt eppen ez az odacsodites a bizonyitek, hogy itt elore felepitett kampanyrol van szo.

Szerintem egy hivatalos sajtotajekoztato sem kapott volna komolyabb mediafeluletet. Egyreszt, mert mint igyekeztem peldaval szolgalni, a jobb oldali media igenis eroteljesen elhallgatja lassan mar Solyom puszta letenek tenyet is.
A Nepszabi mar majd 24 oraja leadta a Solyom-hirt, az MNO pedig meg mindig hallgat rola.
Vagyis egy ilyen "hivatalos" sajtotajekoztatot is csak a baloldal kapott volna fel.

Masreszt egy hivatalos sajttajra, vagy nem ment volna MNO-s, Horrtv-s munkatars, vagy egyszeruen az alibibol jelenlevo sajtos nem adna hirt rola sajat sajtoorganumaban. Ami a szanalmasnal is szanalmasabb lett volna.
Igy, hogy egy falunapot barmolt el Solyom, es ezt bojkottalja az altala eveken at gatlastalanul kiszolgalt jobb oldal, pusztan csak szanalmassa lett.

"Éppen ezért szerintem az történt amit a posztban is leírtam: meghívta TG, elfogadta, és mivel beszédet vártak tőle kitört ami eddig odabent visszafogva fortyogott."

Hat ez az, hogy kitort! Es minden egyszerre!
Ha remelhetne, hogy rendszeresen (mondjuk hetente), kis csomagokban, rendszerezve, tematikusan mondhatna el banatat, serelmeit es az kozvetlenul, celzottan el is jutna a lakossaghoz minden alkalommal, akkor nem lett volna szukseg arra, hogy mindent egyszerre egy nagyot durrano beszedbe tegyen bele. Marpedig a szovegen erzodik, hogy abban mindennek benne kellett lennie, es bizony nemely "atkoto" kisse gorcsosre is sikeredtt.
PL.: "Ez a falunapi bevezető nem alkalmas mindennek kifejtésére. Azonban váratlanul tükröt kaptunk a romániai eseményekben...."

Ami szamomra megintcsak azt bizonyitja, hogy az (egyik) utolso esely megragadasarol van szo. Es ezzel Solyom is tisztaban volt, mikozben a beszedet irta.

"Tévedés az is, hogy a mondandóval vált hivatkozási ponttá, mert a mondandóban semmi olyan nem volt, amit nem hallottunk még. Nem véletlen, hogy nem idéztem belőle semmit. A kitörés ténye hivatkozási alap, hogy itt az a pont van ahol az eddig bízók, Orbán józan eszének maradékában hiába reménykedők, a Fideszben lévő józanabb hangokra apellálók is azt mondják: elég."

Szerintem ez az "Eddig, ne tovabb!" egyaltalan nincs a szovegben. Hozzateszem, nagyon helyesen, mert azzal orbitalis bohocot csinalt volna magabol. Ugyan kit erdekel meg, hogy o eppen ezzel allt volna elo egy falunapon.
Az egesz szoveg a sertettsegenek kifejezese. Ilyen amikor az alkotmanyrol beszel, vagy amikor az ellenforradalmarokat emliti. Ennel finomabban mar nem igen lehetett volna elovezetni, hogy "Viktor, a kurva anyad ellenforradalmar!"

A beszed egyetlen eloremutato tartalmi resze, amikor a civilekrol, a civil mozgalmakrol, osszefogasrol beszel.
Am meg itt is van egy kis kellemetlen erzese az embernek, hiszen meg jol emlekszunk a banati bazsarozsa koruli hajcihore, a zoldek allando akadekoskodasara es hogy eppen a Fidesz volt az, mely ellenzekben mennyire igyekezett civilnek alcazott mozgalmakat felfuttatni, illetve valoban civil kezdemenyezeseket elfoglalni. A jelen helyzetben pedig civilkedni mar-mar Mission Impossible. TE aztan biztos jobban tudod, mint en.

"Erre volt jó az aszófői beszéd és nem másra. Erre viszont nagyon is jó volt."

Nem, sajnos erre SEM volt jo. Ha valoban ilyen uzenetet akarna kozvetiteni, amit te beleolvasol, akkor azt konnyen megtehetne.
Egy het alatt siman lehetne szervezni egy tarsasagot, kozgazdaszokbol, es egyeb jeles meg valamennyire hitelesnek tartott jobbos figurakbol, - mint pl. az oreg Solymosi prof, akit mind tudomanyos munkassaga, mind koziroi(?) publicisztikai miatt az egyik leghitelesebb jobb oldalinak tartok hazankban - es akkor lehetne veluk egy sajtonyilatkozatot tenni, esetleg egy valamilyen talalkozot szervezni a reszvetelukkel...
ingatlanmagazin.com/penz-es-jog/cikk_11436/

Vagyis szerintem az egesz beszed nem volt jo semmire. Csakis arra, hogy Solyom meg egy utolso probalkozassal eloadhassa velemenyet, egy utolso szanalmas igyekezettel kieroszakolja azt az odafigyelest, ami velemenye szerint kijar a velemenyenek. Szerencsere ez mar egyre kevesebbeket erdekel.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Jobbosoknak lehetne ajánlott olvasmány a link. Most is verhetnék a nyálukat.
Miért is jutott eszembe erről a kőröshegyi völgyhíd? Mondjuk, az legalább szép és elegáns.(Igaz, azt is aranyárban csinálták, kérdéses, hogy (így)kellett-e?)

Azt tapasztalom, hogy minden ilyesféle, kisebb-nagyobb uniós pénzből készült műtárgy nagyzoló, teljesen felesleges luxussal épül.
A kivitelezés minősége pedig a lázas sietség jegyeit hordozza. Herdálás.
Miközben kilóg a fenekünk a nadrágból.

Avagy, így többet lehet lopni?
Én szívesen látnám Sólyomot egy valódi konzervatív párt élén. Szerintem az egész ország nyerne vele. Rögtön kiderülne, hogy amit a Fidesz csinál, annak köze nincs a konzervatív értékekhez. Rögtön másról folyna a közéleti diskurzus. Nem kell az ő elveivel egyetérteni, de kétségtelenül elvhű és tekintélyes ember.
"e mindentől eltekintve az elvitathatatlan tőle, (Sólyom Lászlótól) hogy a jogállamiság és az alkotmányos rend elkötelezett híve volt alkotmánybíróként, köztársasági elnökként és közéleti szereplőként is."

Na itt álljunk meg egy szóra!
Alkotmányjogi ismereteim szerint Magyarországon soha nem volt jogállam, sőt amit Sólyomék 1989-ben letettek az asztalra nem hogy alkotmány nem volt de még jogi dokumentumnak sem lehet nevezni.
Egy jogszabálynak szerkezete van amit nem lehet kiherélni, mert az akkor egy herélt dokumentum lesz és nem alkotmány. Ezt az "alkotmányt" ezért semmire nem lehetett használni, mert minden benne volt és annak az ellenkezője is. Nem is szólva arról a jogtudományi elvről, hogy az alkotmány olyan morális erkölcsi normák mentén halad (első második harmadik generációs emberi jogok) melyek általában a jogrendszeren kívül esnek. (írja Lábady Tamás professzor). Tehát a rendszerszintű összevisszaság volt jellemző, ami lehetővé tette az ország lerablását, a felelősök büntetésének elkenését... Kialakítva ezzel egy nagyon káros szinte visszafordíthatatlan társadalmi szintű bűnözői mentalitást.

Ami pedig alkotmánybírói ténykedését illeti:
Sólyom olyan "politikai aktivista" alkotmánybíró volt aki a saját maga által alkotott "alkotmányba" beleszeretvén mindent annak próbált alárendelni. Félretolva a törvényeket azok fölébe helyezte saját magát és a testületet. Meg sem fordult a fejében hogy az alkotmánybíróság nem jogalkotó hanem csak egy ellenőrző testület, aki az alkotmányosságot ellenőrzi és felügyeli.

(Más kérdés, hogy miért van egy ilyen testületre szükség, amikor az Államfő és teljes apparátusa párhuzamosan szintén e felett őrködik... Vajon minek kell az államfőnek egy Alkotmánybírósághoz fordulva normakontrollt kérni, amikor ezt elvégezhetné maga az Államfő is erősítve ezzel az Államfői szerep amúgy is bagatellizált jogkörét. Ez azonban egy másik téma...)

Persze Laci bácsi és társai (főként az első időkben) jócskán túllépték hatáskörüket.
teljesen félretolták a törvényhozást, a parlamentet, s magukat helyezték a törvényesség legfőbb őreiként előtérbe, úgy hogy semmilyen valós legitimáció nem volt mögöttük a választott képviselőkkel szemben.
Hatalmas hibákat követtek el, - máig büntetlenül. (A bizonyítékok ott vannak az általuk hozott Alkotmánybírósági határozatokban.)
Manapság - egyre több jogi egyetemen az egzisztenciálisan megfélemlített jogtudósok csak suttogva -, hanem fiatalok is látják, ismerik a Sólyom-féle jogászelit áldásos tevékenységét. (utalnék itt a alkotmánybíróság a legfelsőbb-bíróság és az ügyvédi kamara közötti hallgatólagos megállapodásra egymás területeit tekintve Sólyom-Lomnici-Bánáti hármas, akikhez hozzácsapódott egy Bárándy dinasztia (Péter és fia) politikusjogászok).
Ez a szélhámos kádárista jogászokból átvedlett
demokráciaféltők alkották meg a mai világunk jogi kereteit.
Nem nagyon sikerült, hiszen honnan a fenéből tudhatná mi a tisztesség, erkölcs, emberség egy a szocialista kultúrán és erkölcsön nevelkedett a marxista pártiskolát végzett jogászelvtárs? (Hallom a megjegyzéseket: a Laci bácsi nem olyan..., de igen olyan!)
@Húsleves: Igazad van, a komcsizas igy is ment rendesen. De csak azt gondold el, hogy ha akkor van egy ZT torveny, mint most a Fidesz altal a takolmanyba irt(!) "az MSZP a hibas!", akkor mi lett volna!
Ezert irtam, hogy ha nagyobb idotartamot befogva csinaltak volna a torvenyt, akkor nekem semmi gondom nem lett volna vele, bar jogilag valszeg akkor is aggalyos lett volna. Amirol viszont nem tudok nyilatkozni, hiszen - hal' Istennek - nem vagyok jogasz.

Szerintem a torveny hianya nem akadalyozta a multtal valo szembenezest, es/vagy annak lezarasat. Ez az egyes partok politikai erdeke miatt nem tortent meg. A szocik az elmult 20 ev alatt, es meg sokuk ma is a kadari szisztema szerint mukodnek. Legjobb pelda talan Silly Katika, aki ugy gondolta, hogy lassan araszolva a rangletran elobb-utobb a csucsra jut. Amikor ez nem jott ossze, akkor megsertodve ott hagyott csapot-papot.
A jobb oldal meg a Horthy-fele restauracioban van elmerulve gyakorlatilag mar Antall ota, vagyis nekik meg ezert nem jo szembenezni sem a tavoli sem pedig a kozelmulttal (a sajat ugynokeik okan).

Ez a torveny aligha akadalyozta volna meg az altalad sorolt ugyeket.
Mert bar velemenyemet epp Fabiusnal irtam meg Gyurcsany szakdolgozata ugyeben, vagy emlitheto pecsi egyetemen emlegetett tevekenysege..
Ugyanakkor csak finoman utalnek arra a volt tv-s holgyre, aki orokeletre megatkozta Gyurcsanyt, mert annak tisztazo szandeka miatt kiderult a holgy multja.

Orbanrol nem szolnek, mert a dolog gyanus es bar mar Szabo Lukacs is emlegetett dolgokat anno, a vadak egyelore nem bizonyitottak. Szerintem.

Bokrosnal meg teszek ra magasrol, hogy van-e doktorija. A lenyeg, hogy a nevehez kotott program mennyire volt hasznos, es sikeres...
A rendszervaltozas ota a legfontosabb program, es '14 utan is hasonlo nagysagu es melysegu programra lesz szukseg, hogy valamikor meg erdemben beszelhessunk az orszag jovojerol.
@salamander: egyetértek mindenben...

az elmúlt 22 év politikai ámokfutása és bizalomvesztésének legfőbb oka az alkotmány végső soron.... amiért pedig ez a debil "jogtudós" volt felelős...

remélem ülni fog ő is egy igazi rencerváltás után...
akkor még nem beszéltünk 90 előtti életéről.. fátlyatrá...
@Fabius:
"egy lusztrációs törvényre igenis szükség lett volna. Lehetett volna példát venni a csehekről"

Egyetertunk.
Am jol mutatja a korabeli "rendszervalto" partok erintettseget, hogy ezt igazabol egyikuk sem eroltette...
@simple observer 1.0:

Pedig a Bokros csomag erősen herélt változatát hajtották végre, épp az Alkotmánybíróság áldásos tevékenysége okán. Képzeld mi lenne, ha nem herélik ki. Élnénk már, mint Marci Hevesen.
@simple observer 1.0: @Húsleves: Annak ellenére, hogy Sólyom sok olyan döntést hozott (nem egyedül, ha az Alkotmánybíróság több mint fele ellene szavaz, megsüthette volna a véleményét), amellyel nem értek egyet, a megszólalása jelzésértékű lehet sokaknak. És talán nagyobbat szól így, éppen azért, mert egy hivatalos sajtótájékoztató sokkal unalmasabb dolog, mert lehet intimpistáskodni, hogy miért tette stb.
Egyébként nem is kellene összekeresnie embereket egy jobboldali szellemi műhelyhez, vannak olyan körök, ahol már alakulnak dolgok. Viszont jellemével nem fér össze még az sem, amit Antall csinált az MDF-fel. Ő egy magányos harcos.
@salamander:
A tobbihez nem szolnek hozza nem leven jogasz.

"(Más kérdés, hogy miért van egy ilyen testületre szükség, amikor az Államfő és teljes apparátusa párhuzamosan szintén e felett őrködik... Vajon minek kell az államfőnek egy Alkotmánybírósághoz fordulva normakontrollt kérni, amikor ezt elvégezhetné maga az Államfő is erősítve ezzel az Államfői szerep amúgy is bagatellizált jogkörét. Ez azonban egy másik téma...) "

Itt viszont ugy gondolom ket dolgot mosol ossze, amik nem feltetlenul fedik le egymast. Egy allamfonek nem kell feltetlenul jogtudosnak lennie. Es bar illik foglalkoztatnia 1-2 alkotmanyhoz erto jogaszt, hogy barmire ne tegye alairasat, mint Plagi bacsi, de azert neki is lehetnek politikai szempontjai, hogy mit miert enged at esetleg, meg alkotmanyos aggaly eseten is.

A jogaszkodas elnoki pozicioban nemzetkozileg sem elofeltetel. Es bar Obama eppen az, de sem Hollande sem Merkel nem. Mig Sarkozy az ugyan de ismert eredmennyel.
@Husz_János_Puszita: Kicsit ellentmondasz magadnak. A Bokros csomag egy igazi jobboldali gazdasági csomag volt. Amit megsemmisítettek belőle, annak költségvetési (és így az érintettekre való anyagi) hatása igencsak csekély volt (én pl. havi 3000 Ft családi pótléktól estem volna el, nem is igényeltem újra, igaz, vagy két-három év volt hátra belőle), viszont a rászorultság elvének és az öngondoskodásnak a bevezetésével igenis egy pár időzített bombát, amelyek miatt a költségvetés úgy áll, ahogy, kivett volna a rendszerből.
azok után, hogy elvállalta annó a hoppmester szerepét az Áder rendezte cirkuszban, nemigen van alapja Sólyomnak arra, hogy bárkiröl is kritikát fogalmazzon meg. Ha lenne benne gerinc, akkor azt mondta volna, hogy bocs, de így nem. De akkor nem égett a képén a bör, most bezzeg...
@Husz_János_Puszita:
Kerdes, hogy egy megkemenyebb csomagot hogyan nyel volna le a lakossag?
De attol felek, hogy a Fidesz ugyanugy semmit tevessel toltotte volna a kovetkezo 4 evet. Es a szocik is valszeg a Horn kormany tapasztalatai alapjan ugyanugy elbarmoltak volna az o kovetkezo ciklusukat.
Vagyis nem vagyok meggyozodve arrol, hogy ma sokkal jobb helyzetben lenne az orszag.
@Kuviklacz:
"Egyébként nem is kellene összekeresnie embereket egy jobboldali szellemi műhelyhez, vannak olyan körök, ahol már alakulnak dolgok. Viszont jellemével nem fér össze még az sem, amit Antall csinált az MDF-fel. Ő egy magányos harcos. "

Nem beszeltem muhelyrol. Csak a velemenyenek sulyosabb, masok altal is megtamogatott artikulalasarol. Azert irtam,hogy egy ilyen "kialtvanyt", "kozlemenyt" 1 het alatt siman osszelehetett volna szervezni.

Az meg, hogy o egy maganyos farkas, az o baja. Politikaban es a kozeletben altalaban, ilyen hozzaallassal keves dolgot lehet elerni.
Soha nem kedveltem Sólyom Lászlót.

Okkal s joggal lehet firtatni, milyen hibákat, sunnyogásokat követett el anno.

Ám mégsem ezt gondolom a legfontosabbnak a mostani történetben, hanem azt, hogy egy újabb jobboldali gondolkozású ember mondta ki a frankót nyilvánosan: ebből elég volt!

S ezen aztán elgondolkozhatnak - no nem az Orbán et. Co. Társaság díszpintyei, mert azt még Tündérországban is erősen a valóságtól elrugaszkodó mesei motívum lenne - hanem a Zemberek.
Azok, akiknek jelentett vagy jelent még valamit a volt KE szava, véleménye.

És annak a lehetőségét sem venném el teljesen Sólyomtól, hogy lepottyant neki a tantusz, hogy kiket, miket támogatott korábban.
Ugyanakkor ahogy többen is említettétek: igen, egy "bocs" valóban bőven elfért volna a mondataiban...

És most lehet fikázni a naivitásom miatt, :o) de "sajna" én még mindig nem hiszek a gyűlöletben és - hétköznapi szinten - az emberek ellenségeskedésében, mármint ha valamikor ki akarunk jutni ebből a gigatrutyiból.
Bármennyire távolinak is látszik ennek az esélye.
Én is azt gondolom, késõn ébredt S.L. ... Hiteltelen, mint az egész elit. A szegényeket kinyíró finesz és az ez ellen nem összefogó megélhetési ellenzék. A fideszrõl 2001 óta lehet tudni, átlagemberként is, h náluk a cél szentesíti az eszközt, és a cèl az oszd meg és uralkodj. KE-ként szemet hunyt, a demokrácia õrzõje helyett inkább egyéniség akart lenni, - és a neonácik fellépéseitõl sem határolódott el, pedig ez pártszimpátiától függetlenül kötelessége mindenkinek, aki az emberi jogokat egyáltalán ki akarja ejteni a száján. Egy jobbsorsra érdemes, sértõdött Narcissus önképjaví
önképmentési kísérlete. Bizonyos erkölcsi szilárdságot látoka tevékenységében, de nem eleget az értékrendi következetességbõl. (Bocs a tört hsz-t...)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Szerintem Solyom megszolalasanak legfobb okara ez vilagit ra a legjobban:
"Ez ugyanis csak arra jó, hogy a tárgyilagos, megalapozott kritikát megnehezítse. Aki így szólal meg, azt is az ellenséghez sorolják – a húsz éve nem hallott szóval: könnyen ellenforradalmár lehet."

Szimple sertodottsegrol van itt szo...
Sólyom nem egy szerethető figura. Tisztelem mióta hivatalba került (alkotmánybíróként nem ismertem, én szégyenem). Furcsállom, hogy sokan csak most tisztelik. Nem volt előtte és utána olyan köztársasági elnök, aki mintaadásával, karakteres, szilárd, következetes fellépésével ennyit tett volna demokráciánk megszilárdításáért mint ő.
Kiváló ember, kiválósága és poitika pillanatnyi érdeke repítette a legmagasabb pozícióba, ahol kíváló teljesítménye nem tarthatta meg.

Kit kaptunk helyette? Vicc.

Orbánokrácia megbukott, világosan látszik, akár válasszák meg egymás után 5ször a tehetségtelen, buta bandát. Megbukott, mert céljait elérni nem képes, országot és a polgárokat egyre nehezebb helyzetbe hozza, ráadásul a jövő lehetőségei sem javulnak.
Társadalom öregszik, 5 m magyarra elég a születésszám (ha akik gyereket vállalnak, jövőben dupla ennyit vállalnak, én hatot:))).
Megbukott, mert nem mer megméreckedni, tisztességesen kiállni alkotmányosság próbájáit jogalkotásban, tisztességes választásokon résztvenni.
Megbukott, mert egyre többen ébrednek fel, hogy nem jó a visszamenőleges jogalkotás, hogy nem megmentették, hanem ellopták nyugdíjunkat, hogy NER egy álságos fasiszta szarság, hogy az alkotmány asztala bohózatba illő, hogy Esztergomban a fidesznek semmise drága, hogy a 80%os adóék picit magas, hogy miniszterelnök nemzeti burzsoáziát épít adóforintból, hogy a kérdőívek a hülyeség alátámasztására szolgálnak csak, hogy önajnározó festmények rendelése, mikor iskolák zárnak be ebéd vagy fűtés hiányában nem jó ötlet.

Mindegy hogy valaki jobb vagy baloldali, látszik, Orbán megbukott, remélem az ország nem követi a bukásban 14ben.
@ob.szerver: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: pontosan. tessék mondani, 2005-2010 között hol tetszett ilyen beszédeket mondani? pont ugyanezek voltak akkor is a FIDESZ vezetői, és ezt lehetett is tudni előre, megmondta nem egy, nem két ember. ők voltak 1998-2002 között is kormányon, és akkor sem voltak ennél erkölcsösebbek, csak kisstílűbbek. ez a beszéd abban az egy mondatban foglalható össze, hoyg Sólyom László 2005-2012 között hülye volt. és most sem mondott semmi okosat, csak másokat ismételt, több évről visszamenőleg.
@Makkasz: "Nem volt előtte és utána olyan köztársasági elnök, aki mintaadásával, karakteres, szilárd, következetes fellépésével ennyit tett volna demokráciánk megszilárdításáért mint ő."

Ez véleményes. Göncz Árpád sokaknál tett ennyit, sőt többet. Neked nyilván nem ez a véleményed, de te sem az igazságot mondod.

"remélem az ország nem követi a bukásban 14ben. "
Az ország már követte 2008-ban és 2010-ben is a bukásba. És még mindig elegen mennek vele tovább.
@Kuviklacz:

Az alkotmánybírák kissé túldimenzionálták a szociális jogokat a Bokros csomag kapcsán. A rászorultság elve és az öngondoskodás kivétele a csomagból nem elég? Sorban robbannak fel az aknák a gazdaságban, a társadalomban. Hol az ellentmondás?
@simple observer 1.0:

"Szimple sertodottsegrol van itt szo..."

Lehet, nem tudom.

Ám ha későn, s vitathatóan tiszta motivációból fakadóan is, de legalább szólt!
S ez nálam jó pont.

A szekértáborokon belül - politikai oldalt értek ez alatt - ritkaságszámba megy a "mieink" kritizálása M.o-n.
@simple observer 1.0: Kezdem indokolatlan és veszélyes optimizmusnak látnia '14. utáni pozitív változásokkal kapcsolatban sokak által használt kijelentõ módot. Fidesz lesz '14. után, a gazdasági helyzet ürügyén nyílt diktatúrával. Mert nincs, aki váltóképes bázist szeretne csinálni. Mármint én pl.szeretnék, de nem vok kompetens, max. odaállni tudnék mellé és szavazni, de nem lesz kire.
@simple observer 1.0:

Simán lenyelte volna. Most is lenyeli, pedig kissé drámaibb a helyzet. Hornék akkor nagyot nőttek a szememben, egyértelmű volt számukra is a politikai öngyilkosság. Négy évre. A következő ciklusban már nem követték el ezt a hibát, meg is látszik az eredménye. A Fideszre mit mondjak, konjunktúrában sem tudták megőrizni a hatalmat.
@Makkasz: solyom maga a megkérdôjelezhetöség. Ezért is hoztam a linket is. Mert még a bejelentés módja is béna
endresy.blogspot.hu/2012/08/solyomkiralylany.html?m=1
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Egyetértek. Most megszólalt és az a lényeg. Még mindig súlya van a szavának. Kis pozitív hozzáállást nertársak! Miért nem tudunk semminek örülni?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: " de legalább szólt" - igazad van. Annyi ismerõsöm nem szól, nem blogol, nem beszélget közéletrõl, nem adja a konzultációs papírt még a gyerekéhezés-enyhítõknek se, nem fog szavazni, "mert azon is vonalkód lesz (!!!).. " mert fél , mert gyerekei vannak"... Sztem épp a gyerekek miatt kell mindez, de milliók élnek néma belsõ emigrációban.. JÓ!!, h van, aki szól.. bár nem tudom, mi segíthet itt...
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
"A szekértáborokon belül - politikai oldalt értek ez alatt - ritkaságszámba megy a "mieink" kritizálása M.o-n."

Ez leginkabb a Fidesz, es a jobb oldal eseteben igaz.
Vissza lehet olvasni, hogy mar voltak 2002-ben is bal oldali kritikak. 2003-ban pedig a 100 naposok kudarca, es Medgyessyek fordulata utan egyre tobb ilyen lett. A Gyurcsanyt ero kritikakat meg mar nem is emlitem....
@whatsoever:
Szerintem a valtas meg mindig realis. SOT!
Persze ehhez tenyleg kellene(k) olyan figura(k) aki(k) melle oda lehetne allni. Szerintem Bajnai be fogja vallalni. Ha nem, akkor nagy csalodas az urge.

Szoval meg nincs veszve minden. Am valoban kemeny lesz az utanna kovetkezo periodus. Kemeny, mindenhova bebetonozott ellenseges elemekkel, es a nep pozitiv varakozasait megcafolo dontesekkel kutya nehez idoszak lesz az az akkori kormanyzoknak.
@simple observer 1.0:
simple a válasz, ugyanis TG nem a háromezervalahányszáz önkormányzat képviselő testületének egyike, hanem SL volt tanácsadója.
Ezekután nem kérdés, hogy nemcsak "Felkérem a Köztársaság Elnök Urat, tisztelje meg hétszáz éves településünk falunapját" c. kapcsolat van köztük.
Arról nem beszélve, hogy viszonylag kevés kistelepülési önkormányzati képviselő vezet országos hirű blogot, jegyzett elemző, tanit polititológiát, ...
@Husz_János_Puszita:
"Hornék akkor nagyot nőttek a szememben, egyértelmű volt számukra is a politikai öngyilkosság. "

Nem is csoda, hogy a "mi Gyulank" hezitalt is egy evet a dontes meghozasaval...
@is: véleményt irtam te is csak azt. Az ország már most sokmindenben megkukott (közép európa másodikjából sereghajtó). Ha a bukáson a teljes pusztulást, felszántést és sóval behintést érted, akkor valóban nem fog megbukni.

A bukáson én a demokrácia gyengülését, a magánvagyon államosítását, a csökkenő életszínvonalat, a jövő reménytelenségét értem, azt már most elértük. A bukás relatív értelmezésén túliak nem vélemény, hanem tények, aki nem látja, vak.
@GeoCracker: Sólyom nem politikus. Sólyom kiváló ember, nem tud jól szerepelni, Nem is kell neki.

Ha olyan karakteresen állna ki a demokrácia mellett, ahogyan átlagos emberek várnák, akkor nem is lenne önmaga.

Nekem Sólyom nem mondott újat, max. annyi az újdonság, ennél a végtelenül visszafogott embernél is átszakadt a gát.
Vernyoghat a baloldal amit akar, ám egy Sólyomra a jobboldali érzelműek is odafigyelnek. Nem becsülném le a hatást, amit elérhet.
@simple observer 1.0:

"Ez leginkabb a Fidesz, es a jobb oldal eseteben igaz."

Egyetértünk, jobboldalon ez annyira ritka, mint árvaházban a szülői értekezlet.

Ám a baloldalnak is van még mit fejlődnie a belső kritikák megfogalmazásában.

És ez lenne a követendő minta "T." politikusaink számára is (jó, jó, ne röhögjetek olyan hangosan, nem a jelenlegi garnitúrára gondoltam én sem!) :o): tök mindegy, melyik oldal, ha sunyi-mutyi gazság történt, akkor ne kíméljük!
@Makkasz: Solyom politikai nyilatkozatokat tett és tesz. Solyom politikai tettekben vett részt, s politikai posztott töltott be. Ergo politikus. Csak inkompetens.
Irjon emlékiratot pamfletet. De hiaba szövegel, mert kijátszotta magát a presztzspálya szélére
@GeoCracker: Elolvastam a becsatolt linket. Mekkora marhaság.
Megválasztása (Szily Katalin jobb mi?) az önuralomról és hazáját szolgálni akaró polgárról állít példát.
Megválasztása példa arra is, hogy a fékek és ellensúlyok néha működnek, és a demokrácia sikeres is lehet.
A virágok védelme, szerintem sem okos dolog, és?
példa a civil összefogás fontosságára, és hogy az eredményt hozhat. Leginkább Gandhival lehet összehasonlítani:)))
Jó nagy marhaságokat blogolt össe az a fickó.
@simple observer 1.0:

vagy reális helyzetértékelésről lol.
@whatsoever:

"Sztem épp a gyerekek miatt kell mindez, de milliók élnek néma belsõ emigrációban.. JÓ!!, h van, aki szól.. bár nem tudom, mi segíthet itt..."

Ez tényleg nagy gáz és gyalázat... :o(
Hogy sikerült MEGINT ide eljutnunk!

Ám szerintem ezen keresztül kell mennünk.
Mert nem tanultuk meg a múltunkból a leckét.

MI magyarok (speciel én nem, de a demokratikus szavazás által mégis MI) adtunk erre felhatalmazást.
Most meg szívunk, mint a torkos borz, és ízlelgetik sokan, egyre többen a félelem ízét - újra...

2014-ben kiderül, mennyit ért a mostani lecke, mennyire érett meg az ország valami másra.
Bár a jelenlegi választék engem sem tölt el szemernyi lelkesedéssel sem.
@GeoCracker: Mi is teszünk politikai nyilatkozatot. A politikust mint jelzőt használtam. Benne nincs meg a "kompromisszumkészség", hajlékonyság, a hatalomnak alárendelt elvek. Ezért nem politikus szerintem.

Alkotmánybíróság elnöke, köztársasági elnök, bíró, idős, sokat látott tapaszt ember, bármelyik önmagában elég ahhoz, hogy nem legyen inkompetens. Beszartatok? El kell hallgattatni mi?

Kijátszotta magát lollollol. A fidesz beültetett egy pártkatonát a példamutató kiváló ember helyére, egy talpnyalót, aki megbukott mint rottenbiller.

Nem vagyok Sólyom fan, egyáltalán nem is rajongok úgy általában senkiért. Ettől függetlenül beállítani úgy, hogy ő annak a pártnak az ellensége, akit éppen kritizál, butaság.

Én se nyilatkozgassak, mert inkompetens vagyok? Mekkora balfasz vagy komám.
@simple observer 1.0: Legyen igazad. Mondjuk akkor meg talán vér fog folyni igazmagyar békemenet címen.... De kellene látnunk már most a tenni is kész hivatottakat. (Nem vmit tenni készt, hanem ippen pont összefogni készt..
Nem várhatnának õk se Bajnaira, érdekképviseletnek feltüntetett áltevékenységek közt..) no elnézést, hisz ez off.. Mindenesetre majd hiszem, ha látom, 20 év után nincs több bizalmam raktáron!!! Se türelmem..
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: én aszittem, a lecke '89-ig volt.... nincs még 2 életem, hogy 20 évente szétcsesszék az életemet... perc-emberkék, akiknél a szomszèd lolós cigány tisztességesebb, mert õ csak akkor árt, ha a gyerek éhes és épp nincs alkalmi meló.. Pfff, elég volt!!!!!!!
@simple observer 1.0:
Nem értek egyet.
Itt egyfolytában arról vitázik a kitűnő közönség, hogy mi a bánatos lóherét lehet csinálni annak érdekében, hogy esélyünk legyen megszabadulni a türannoszi babérokra törő dongalábú focistától, meg a szervilis holdudvarától.
Megy a kvíz játék, röpködnek a jobbnál-jobb ötletek, de abban nagyjából mindenki egyet ért, hogy elsősorban pofázni kell! Az egyenlőre (még) demokrácia keretei ezt lehetővé teszik, de ami fontosabb, hogy ez nem csak lehetőség, hanem a jelen állapotokat elnézve kötelesség. Erre most jön egy faszi, aki ráadásul nem a NOB mellékhelységének a segédtakarítói státuszát töltötte be, és meri azt mondani, hogy: Viktormennyapicsába! – mi a reakció? Ámááugyammááá…
Igen is meg kell ragadni minden lehetőséget arra ( legyen az ötvenfős „tömeg”, vagy kétszázezres nagygyűlés), hogy számon kérhesse az ember mi végtére a fos, amit a homlokába kapott?
Beszélni, szólni muszáj! Idáig, amiben nem értek egyet.
Amiben viszont osztom a nagy többség véleményét, hogy talán ezt az ellenforradalmi(…) hevületet, nem pont Sólyom hivatott a leghitelesebben képviselni. Élénken él az emlékezetemben, hogy annak idején mikor köztársasági elnök volt, a neve szitokszóként hatott és félig-meddig közutálatnak örvendett a személye. Tett is érte, ezért a kommentelők nagy többségétől kapott negatív megítélése.
Finoman fogalmazva sem volt a kedvencem.
Szóval eszemben sincs Sólyom Lászlót megvédeni, pusztán azt akartam mondani, hogy fel kell emelnie a szavát minden demokrata érzelmű embernek és ugatni-ugatni!
Persze jöhet még az a történet az ő esetében is, hogy lám-lám, eljövék vala az megvilágosodás, meg ilyesmi.
Don Vittorióék is, hogy kiábrándultak a KISZ-ből? Még a tagkönyvüket is elégették, a hamut hermetikus dobozba zárták, aztán követ kötve rá belehajították az Ohridi-tóba, mikor a volt jugoszláv szakszervezeti elvtársaknál jártak csereüdülésen.

Tehát Sólyomnak még van esélye…
@GeoCracker:
Szép celofánba csomagolt közhelyhalom nagy rakás ferdítéssel.
Ezt kár volt belinkelned.
@Makkasz:
Bocs, hog belekotty...

"Megválasztása (Szily Katalin jobb mi?) az önuralomról és hazáját szolgálni akaró polgárról állít példát."

Katika se lett volna jobb. DE!
Ha a vakondozassal, szavazolap nezessel, Solyom nem ugy lesz Elnok, ahogy, akkor most azt lehetne mondani, hogy Gyurcsanyek kilora vettek meg a mar tudottan meg csak nem is kepviselo-jelolt(2006-ra) Fidesz kepviselot.

Am a trukkot lefuleltek Aderek, es igy marad a Solyom megvalasztas koruli anomalia emlegetese...
@whatsoever:

"én aszittem, a lecke '89-ig volt...."

Sokan hittük azt!
Tévedtünk.

Ezeket a lapokat osztotta az élet, ezt kell elviselnünk és főleg megváltoztatnunk!

Aligha lövök mellé, hogy Fabius is főleg ezért írja napi szinten a posztjait, és az itt kommentelők nagy része is ezért nyomogatja a klaviatúrát.
@Knósszosz:
"Amiben viszont osztom a nagy többség véleményét, hogy talán ezt az ellenforradalmi(…) hevületet, nem pont Sólyom hivatott a leghitelesebben képviselni. "

Tukeppen en is eppen ezt mondom, meg ha joval terebejesebben is teszem azt.
Ezert emlitettem pl. Solymosit aki sokaig volt (talan meg most is az) a legtobbet hivatkozott magyar kutato. Aki meg az Akademia Fidesz altali elfoglalasa (Palinkas) elott is volt kepes onmersekletre szolitani a jobb oldalt...
@simple observer 1.0:
A terebélyességgel semmi bajom, nagyjából ugyanazt a követ fújjuk!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: igen, azért írunk és néha tüntetünk... "A költõ ír, a macska miákol, az eb vonít és a kis halacsa ikrát ürít kacéran.." Az ellenzék mért nem a dolgát teszi? Van több elméletem, de inkább konyhafilozófusi, mint politológiai... Mindenesetre én pofáznék és írnék és szavaznék, ha lenne potenciál, aki mellett, akiért, és õk értem / a kölykeinkért.. de ki van? Persze, igy is mondjuk, elvbõl és reménybõl és h megtegyük, amit megtehetünk. De vezet valahová? ("Írsz rólam? Ha élek. S ha lesz még kinek.") (Radnóti)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Oly annyira, hogy ha rákérdezek "namicinájjak?" Fabius állandóan azt szajkózza: "menj és küldd el őket a picsába" ...akarom mondani: "kérd számon rajtuk az ígéreteiket".
Hát, fogom is. Van egy sejtésem, hogy a regisztrációt minden létező eszközzel igyekeznek majd megnehezíteni. Például a helységek befogadóképessége, lehetetlen időpontok, nem akarok ötleteket adni nekik. De rábasznak, mert akkor is el fogok menni. Örömmel konstatálom, hogy a környezetemben egyre többen vannak ugyanezen az állásponton!
Komolyan!
@shinichi: Semmiképp nem szoci vagy szadeszbérenc, Sólyom ezektől (is) független, autonóm személyiség tudott maradni, de ettől nem lesz- nemzeti-keresztény-konzervatív. Az ő generációjában az inkább a Lezsák-vonal, ha már, ami nem igazán Sólyom szellemi istállója. Sólyom szerintem virtigli liberális zöld demokrata, a lehető legtisztesebb fajtából. (Ha jól emlékszem, egy interjúban liberális katolikusnak mondta magát, persze az öndefiníció csak az egyik dolog.) Védegylet, Duna Charta, alkotmánybíróként a klasszikus szabadságjogok melletti kiállás, a halálbüntetés radikális elutasítása stb.
@whatsoever:
Szia-:))
Radnótit idézni? Ej-ej és ha jönnek a rájt-trollok? Bizonyítani tudod a származásodat?
Csak szólok...
@Knósszosz: hm, ezt jó hallani. Én a környezetem "félek- gyerekeimvannak" rezisztenseit gonoszul épp a gyerekekkel érvelem.. Pl. Az utóbbi idõben az is nagyon felb*ta az agyam, amikor OV aszonta a felsõoktatás átszervezésérõl, h õ nem az egyetemeknek, hanem a fiataloknak akarja adni a lóvét, diákhitel formájában. IGEEEN???? ÉS a szülõk adójából meg visszaadod nekik, amit eddig az egyetemek fenntartására szedtél??? Vagy fizessék továbbra is, az államközgépezet lenyeli, csak mostantól fizessen a gyerek is, isten tudja, milyen munkahey bérébõl??? Grrrhhhhhh..
nem sajnálom a sólymot.

akkora hűmekkora morális válság volt, hogy két kézzel tolta a félázsia basit a mostani helyére, pedig mindenki tudta 80-as iq felett, hogy aki a hetenkénti parlamenti ülésezést háromhetenkéntinek olvassa attól semmi jó nem várható

és még akkor sem szólt amikor széttépték a saját alkományát és megetették vele.

megérdemelte a sorsát.
@Knósszosz:

"Ej-ej és ha jönnek a rájt-trollok?"

No címlap, no troll! :o)
Max. idetéved véletlenül, de nem jellemző.

Mellesleg: trollok rájuk! :o)
@Knósszosz: ja? Peersze, az anyám kún volt, az apám félig székely, dédapám komolyan pozsony németajkú, a másik ükapám sztem orosz is lehetett, amúgy én büszke félázsiai vagyok aki olyan hüje, hogy nem jó magyar, viktor is megmonta.. õseim õsmagyar törzsei a zsidó államvallású kazár birodalom leányaival elegyedtek midõn rendes napi elfoglaltságuk és munkaköri leírásuk szerint "öltek, öleltek, tették, ami kell"... nna. Üdv néked! :)))
@simple observer 1.0:
"Szerintem a torveny hianya nem akadalyozta a multtal valo szembenezest, es/vagy annak lezarasat. Ez az egyes partok politikai erdeke miatt nem tortent meg."

Hát pont ezért akadályozta.
@whatsoever:
Számomra is meglepő, hogy hajlandóságot mutatnak olyanok is felemelni a seggüket, akikről nem gondoltam volna. Ez nekem bátorításként hat oly annyira, hogy agit-prop tevékenységet fogok folytatni az ismerőseim körében!! Ha ezt a Lendvay uccába óvassák (mápedig óvassák), akkor ki fognak találni rá valami irtózatos ganéságot. De hiába agyalnak, ha lesz akkora szavazóbázis a nem az ő oldalukon aki elmegy, és seggbe rúgja őket a fülkékben.
Nincs más út!
@Knósszosz:

"De rábasznak, mert akkor is el fogok menni."

Pár hete írta itt valaki, lepalizálom:

Akkorát fogok ikszelni ellenük, hogy összedől a paraván! :o)
@Husz_János_Puszita: "Vernyoghat a baloldal amit akar, ám egy Sólyomra a jobboldali érzelműek is odafigyelnek. Nem becsülném le a hatást, amit elérhet."
Amióta orbán kilökte a fényekből sólymot, már csak a fűben cincoghat. Eddig is köz-unszimpátiának örvendhetett, most sem változott az emberek véleménye csak azért, mert végre egyszer azt mondta a fidesz és kormánya minősíthetetlen viselkedéséről, hogy ami sok az sok.
Ennyitől még nem gyújtunk örömtüzet. Majd ha a jóérzésű jobber szellemi elit kézzelfogható eredménnyel áll ki a véleményével és leveri orbánt, mint vak a poharat, nem bánom, legyen benne sólyom is. Elfogadom, és gratulálok. De addig nem rohanok gyufáért.
@Knósszosz: ja és ha jönnek a rájt trollok akkor is ju gotta fájt for jor rájt... igaz? Bocs, még ne komolytalankodjak..?:)
@whatsoever:
-:D:D:D!
Ez így egyszerre töm(j)ény, de kacagtató!!
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Én erre nem vennék mérget!
Most nézem az időkép.hu-t, gyön a vihar rendesen. Délpesti vagyok, hát elég randa kilátások. Azt hiszem egy fél órára aludni küldöm az internetes készségemet...
@whatsoever:
A lyogajyim a zenyémek oszt e-kűdöm üket!
@Knósszosz: hû, a korábbi passzívak is? Ez jóóó.. Én többnyire ifjak közt vagyok, akik még nem szívtak eleget.. és hát hiányosan tájékozódnak.. (mondjuk, ezzel akár megbocsátó is lennék, fiatalon kell pár felhõtlen év, nem kell politizálni feltétlen.. ugyanakkor a tudatlanság most hátrányukra válhat..) engem ilyen jajjmár, jól van arccal állítanak le. Meg a családanyák a félelmükkel.. Ha idegennel dumcsizok, eladóval, dokival, akkor mondjuk látom a véleményazonosságot.. talán az anoním helyzet biztonságosabb? Akkor le szokta szögezni vki, h szavazni muszáj, a partner meg bólogat. Csak figyi, azok a milliók, ahol se tévé, se áram, se lóvé, épp csak kenyérre, nemhogy buszra a járásba...? ...
@Spániel:

Nem tudom, honnan veszitek a sommás véleményt, hogy Sólyom közutálatnak örvend. Jobbos fórumozóktól egészen más kép rajzolódik ki. Ne azonosítsuk már az országot a saját világképünkkel, akkor ugyanazt csináljuk, mint Orbánék. Akarunk kormányváltást vagy nem akarunk? Mindenkire szükség van, Sólyomra is, ha az ügy mellé áll.
@Fabius:

OFF

Nem akarom szetbarmolni a tarsalgast, mert meg nem kanyarodott el a tema. Ezert csak kerdeznem, hogy erdekel-e:

www.london2012.com/medals/medal-count/

1.-4. es 8.,9. sorok osszehasonlitasa a 6. vagy a 23. de kulonosen a 10., 15. es 21. sorokkal?

ON
@Husz_János_Puszita: Sólyom számomra letette a névjegyét akár alkotmánybíró volt, akár KE.
Már nem tud olyan érzelem bennem előbukkanni, hogy elfogadjam, attól még nem fogom szeretni, mert végre - de minden következmények nélkül - kimondta, ami feszegette belülről. Későőőőőőő!
Azon meg nem csodálkozom, hogy jobboldalon szimpiznek vele, egészségükre.
Kár, hogy nem voltál itt korábban, kitárgyaltuk alaposan a hőstetteit.
Jó estét mindenkinek, még benézek majd, köszönöm, h itt lehettem.
@whatsoever:
Nézd, ha a Századvég munkatársa lennék, ezt le sem írtam volna. Viszont tény. Az persze igaz, hogy ez pár haverom véleménye és nem lehet levonni belőle messzemenő következtetéseket. De ha valami mozgolódni látszik végre, annak én örülni tudok. A Makray-Schmitt klipek bevezetője mi volt?
"A karosszékből, álljanak most fel!"
Szerintem a (volt) elfuserált köztársasági elnökünk sosem gondolta volna, hogy egyszer még aktuális lesz a nóta.
@Spániel:

Azt nem mondtam, hogy szeretni kell:D
Orbán pedig már évekkel ezelőtt beintett Sólyomnak.
Sólyom ma már egy hatalmon kívüli senki, aki se nem oszt se nem szoroz.
Elsőre is saját magának kellett volna beintsen, amikor 2006 őszén tátott szájjal nézte elqró és pribékjei tombolását.
Ott leírta magát.
Láthatóan nem tud túllépni rajta, hogy hibázott. Még belátni sem képes, hogy ezzel döntő módon járult hozzá, hogy buktor túlhatalmat nyerjen.
Ma sem érti meg a többi eszementtel együtt.
Sebaj.
Majd megszokják.
szentkoronaradio.com/node/33854

"Sólyomné „értelmiségi” apja, a diktatúra egyik irányítója

Sólyom Erzsébet ízig-vérig kommunista családból származik. Édesapja, Nagy József a diktatúra egyik legmagasabb rangú vezetője, aki önként csatlakozott a legembertelenebb rendszer kiszolgálói közé. Nagy József 1965-1973 között a Baranya megyei gazdaságpolitikát irányító IV. titkári pozíciót töltötte be. Ezt követően az MSZMP Baranya megyei, nagyhatalmú, főállású első titkára 1980-ig. Innentől MSZMP Központi Bizottságának tagja, 1990-ig a kommunista állampárt országgyűlési képviselője. Hogy mennyiben nevezhető az emberek ártatlan meghurcolásában, bebörtönzésében, tönkretételében jeleskedő párt vezetése „értelmiségi” életútnak, azt az olvasókra bízzuk.

Mindenesetre az adatokból jól kitűnik, hogy a teljesen jellegtelen, középszerű Sólyomnak nem tűnt rossz partinak egy ilyen befolyásos ember lányát elvenni 1966-ban. Pár hónapon belül kiderült, hogy jók a számításai, Sólyomnak sikerült az, ami gyakorlatilag senkinek: kijutott Jénába, ahol 1969-ig tanult. Ebben Nagy Józsefen kívül szerepe volt Aczél Györgynek, a diktatúra legaljasabb vezetőjének, Nagy József családi barátjának és Korom Mihálynak, a kommunizmus igazságügyi miniszterének, aki rokona is volt a Nagy családnak. Utóbbi sokat egyengette a későbbiekben is a „független, demokrata, a jogállamban hívő” Sólyom igazságügyi pályáját."
@Éhes_ló: itt van a kutya elásva: "döntő módon járult hozzá, hogy buktor túlhatalmat nyerjen."
Igaz. Csakhogy nem az általad vázoltak miatt, hanem azért, mert a törpe tenyeréből evett, elvtelenül kiszolgálta hosszú éveken át.
Egyszercsak felhomályosodott és meglátta a posványt, aminek a szagát annak idején nem akarta megérezni?
@dr. Bubó: Azt hiszem ez ovon aluli volt.
Ugyanis en, es szerintem a tobbsegnek is inkabb azt kellene fo szempontkent figyelembe vennie, hogy mit tett akkor, amikor lehetosege volt erdemben befolyasolni a (eseteben az egesz orszag) helyzetet.
Epp ilyen megfontolasbol tartom a ven pufajkast a legjobb minielnoknek rendszervaltozas ota. Attol persze az egyeni megitelesemben benne van az atkosban vitt szerepe, hogy mit tett, vagy eppen nem tett akkor.
Nekem Solyommal igazan a megvalasztasaig nem volt gondom. A vizlepcso-ugy sem volt egy siker-sztori, de azt meg betudom annak, hogy naivan alltak a dologhoz...
A megvalasztasa utantol viszont olyan megveszekedett duhvel ment a szocik, es kulonosen Gyurcsany ellen, hogy az nagyon elhomalyositotta tisztan latasat.
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem csak tesznek az öreg fejére, hanem még ki is röhögik. De Sólyomnak is van köze ahhoz, hogy ilyen mélyre süllyedt a politikai osztályunk, de pontosabb, ha az uralkodó osztályunról beszélünk.
@Makkasz: A balfaszságot hagyjuk. Utolsó emlékeim szerint nem sértegettelek. De ha ragaszkodsz ehhez, kipróbálhatjuk majd.

"Megválasztása (Szily Katalin jobb mi?) az önuralomról és hazáját szolgálni akaró polgárról állít példát."
Nem. Megválasztása egy hatalomért minden lenyelő gyenge emberről ad példát. Szerintem.

"Megválasztása példa arra is, hogy a fékek és ellensúlyok néha működnek, és a demokrácia sikeres is lehet."
Nos, pont azok nem működtek. Áder nyilvánosan megsértette a titkos szavazás demokratikus elveit. Ha valami, akkor Solyom megválasztása minden volt, de demokratikus csak érintőleg. Ettől persze lehetne sikeres a demokrácia, de arra nem Solyom megválasztása a példa

"A virágok védelme, szerintem sem okos dolog, és?"
Miért ne lehetne az. De köztársasági elnökként a fideszes onstrukciót kritizálni inkább lett volna dolga

"példa a civil összefogás fontosságára, és hogy az eredményt hozhat. "
Hogyne. Csakhogy akkor Sólyom már nem a Duna-dumakör oszlopos Simeonja volt. Sikeres volt? Miért is. Másutt megépül nagyobb költséggel. Ja, és igazolt tény, hogy a katonai objektumok védelme jobban szolgálja a természetvédelmet békeidőben, mint a túristautak.
"Leginkább Gandhival lehet összehasonlítani:)))"
Solyom Lászlót? Ja. Gandhi meg forog a sírjában, és visszauszik a Gangesen.

"Mi is teszünk politikai nyilatkozatot. "
Már hogy a viharba ne :-)

"A politikust mint jelzőt használtam. "
A politikus Solyom esetében foglalkozási kör volt, nem jelző. De lehet úgyis haszálni. Tényleg nincs is jobb mint egy apolitikus politikus. A tehetség minatképe tényleg. Gyógyszered megvan? Szedd be.

"Benne nincs meg a "kompromisszumkészség", hajlékonyság, a hatalomnak alárendelt elvek. "
Solyomba ne lenne meg? Ne viccelj. A megválasztásáról volt só. Maga volt a gerinctelenség (nem kell szövegelni, Szily sem lett volna jobb olyan körülmények között.

"Alkotmánybíróság elnöke, köztársasági elnök, bíró, idős, sokat látott tapaszt ember, "
Írjon emlékiatokat. Még kereshet is vele.

"bármelyik önmagában elég ahhoz, hogy nem legyen inkompetens. "
Miben? A nyilatkozgatások hatásának felmérésében? Miért ne lenne. Az akadémia is tele van seggfejekkel. A politikai közvilág nem gerontológiai kérdés.

"Beszartatok? El kell hallgattatni mi?"
Ennek fuss neki mégegyszer bogaram. Miért és kinek kéne beszzarni. Miért kéne elhallgattatni? Fajsúlytalan nyilatkozatokat adó félretett önjelölt zseni. Se nem ost, se nem szoroz. A baloldalnak mindegy, a jobboldal sem veszi komolyan. Három napig hír a nyilatkozata és ugyanúgy el fog sülyedni ez is, mint az októberi kirohanása.

"Kijátszotta magát lollollol. "
Solyom? Persze.

"A fidesz beültetett egy pártkatonát a példamutató kiváló ember helyére, "
Mádlra gondolsz. Ő nem volt pártkatona, de kétségtelen, hogy a szinvonal romlása vele indult.

"egy talpnyalót, aki megbukott mint rottenbiller."
Mádlra, Sólyomra ilyen csúnyát nem írnék. A saját korlátolt viszonyaik között talán jót akartak. Schmitt tényleg elbukott, és a Nemzeti vakondvadász is tényleg pártkatona.

"Nem vagyok Sólyom fan, egyáltalán nem is rajongok úgy általában senkiért. "
Egyéni szoc problémád.

"Ettől függetlenül beállítani úgy, hogy ő annak a pártnak az ellensége, akit éppen kritizál, butaság."
Ezt meg ki mondta. A Fideszt olyan gyengén kritizálja, amilyen gyengén csak meri. Nyilvánvaló jogi buktatókra rászól, a többire meg akkor is vonogatta a vállát, amikor közt.elnök volt.

Ja, és hogy leszögezzük a választ, amivel arra, amivel az idézetteket zártad.
Orbitális balfasz vagy, és azt sem gondolod végig, amit leírsz. Ergo hülye balfasz vagy.
Most jobb? Kerekebb számodra a világ, hogy le vayg balfaszozva? Miért nem iratkozol fel valam szellemi szadomazo levlistára. Megkapnád külön vacakolás nélkül.
Off, de ez elég érdekes hír:

"Szegedi Csanád felkereste Köves Slomó rabbit

...
Szegedi Csanád arról is beszélt, hogy a találkozón elnézést kért Köves Slomótól azért, hogy ha az elmúlt időszakban olyan kijelentést tett, amivel esetleg megbántotta a magyarországi zsidókat. "Elmondtam neki azt is, hogy még az idén ellátogatok Auschwitzba, hogy lerójam kegyeletemet az áldozatok előtt" - közölte Szegedi. A volt jobbikos politikus szerint ő eddig is fontosnak tartotta a párbeszédet, de azáltal, hogy szembesült zsidó származásával, még fontosabb lett számára ez. "Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi" - mondta."

hvg.hu/itthon/20120805_Szegedi_Csanad_Koves_rabbi

Szép...
@Spániel:
Van az a pénz, amelynek hatására a tábori latrina bűze olyan ínycsiklandó lesz, mint a kedvenc ételedé. Vallják a politikusaink. Egyszerű ez. Sólyom most azon a szakaszán megy át a szellemi-erkölcsi átalakulásnak, amelynek stációit végig járták Kövérék, Orbánék, Deutschék, és a többiek. Lehet persze arról beszélnie, hogy ő nem ezt a lovat akarta annak idején, de már nehéz a szart szidolozni.
@Knósszosz: Én is nagyon örülök, örültem Demján publikus kritikájának is, de az emberek mozdulásának pláne.. Arról mit gondolsz, hogy a sok nagyon szegény..? Több fórumon kérdeztem, és nem nagyon volt válasz.. Szóval, aki tényleg gyógyszerre se buszra se tud költeni, de eleve infoja sincs, esetleg villany se, ha van is, atv kevésbé fogható frekvenciatartományba sorolva, klubrádió nyista, közrádió?.. a pártok kampányforrásai és csatornái (reklámmonopóliumok) korlátozva... Hány ember, aki ilyenek miatt nem elérhetõ, viszont adott pillanatban megvehetõ, mert olyan szegèny és félrevezetett...? Mit gondolsz / gondoltok? Én 2 millióra becsülöm..
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Nem szoktam (csak néha) vulgáris lenni, de menjen a jó édes anyjába!
Ugyan mi a bánatról szól ez az egész? Kapaszkodik a brüsszeli euróihoz, nincs számára semmilyen más fétis, csak a pénz. Gratulálok azoknak a seggfejeknek, akik embernek tartják. Nekem bőven elég volt a Lövőház utcai tüntetésen előadott performansza. Szarházi tetű.
@Knósszosz:

Ó, ne idegeld fel magadat, inkább érezd át a nyilatkozat finomságait!

Azok a fránya "félreértések"...ha megbántotta volna...lerója kegyeletét...

Ezek olvastán Örkény és Bulgakov sírva könyörögnének a szerzői jogokért. :o)
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:

Nicsak. Én annak örülök, feslik a Jobbik. Varrás mentén reped. Mondjuk szerintem törvényszerű volt, azoknak, akik vért akarnak inni, kevés lesz a parlamenti langyos politizálás. A tévészékház ostromlóinak. Őket is jól pofára ejtette Orbán.
@Knósszosz: Erről írtam azt vmivel fentebb, hogy számomra késő ez a megtérés.
Gondolkodott volna pl. a megválasztása undorító körülményeiről, amikor eldöntötte, hogy bizonyos emberekkel nem fog kezet kitüntetéskor /óriási bunkóság/, radartúra, lapítás a gárda alakulásakor az ablaka alatt, szoc.népszavazás melletti kiállása, és úgy általában a fidesz irányába a részrehajlása.
Csoda lenne, ha nem venné észre és tenné szóvá, amit a kreatúrái művelnek a joggal és a joggal való visszaéléssel. Ez a legkevesebb tőle, hogy pár szóval elitéli.
@Spániel: szerintem tévedsz.
Ha azt tette volna, elhajtja elqrót és új választásokat ír ki 2006-ban.

Ehelyett hátralépett és fapofával tűrte, amit elqró és bandája művelt.
Azt kapta érte amit megérdemelt és a hitelessége - az a kevés ami AB korából megmaradt (nem osk) - odalett.

Ma sem ér a szava sza.t se, hiába próbálják egyesek a hátsóján keresztül felfújni.
Nem megy.
Rég kipukkadt, 2006 őszén.
@whatsoever:
Ezt én nem tudom megbecsülni, szerintem a szakértők is csak óvatosan tapogatóznak e-kérdésben. Azt viszont tudom, hogy ha példának okáért egy két gyerekes család szaros mosógépe nem centrifugáz, azt leszarják. Illetve nem, mert macerás kitekerni a frottír törölközőből a vizet, de vagy kicsavarja a gép, vagy vacsorázunk. Nem vicc, mindennapos történet, hogy pitiáner javításokra nem futja a családoknak. Szakmámból adódóan sok helyen megfordulok, sok emberrel beszélek, és az biztos, hogy többségben vannak a kilátástalan helyzetben lévők. Persze találkoztam olyannal is, aki a pincéjében lerohadt side by side ámerikai mintájú hűtőjére azt mondta:
"áá.. ha ennyi a javítás inkább kidobja, amúgy a kutyák kajáját hűtötte benne"
Azannya! Én meg nyelek egyet, és harcolok azért a kurva kiszállási díjért is, mert a tahókámnak természetes, hogy ugye nem csináltam semmit, miért kérek én pénzt? A benzi olcsósága, ugyebár.
Kurva nagy baj van ebben az országban és nem csak gazdaságilag...
A dolog pikanteriaja, es egyben mindent el is mond Solyom jobb oldali megiteleserol:

A falunaprol meg mindig nincs hiradas az MNO-n, am Torok Gabor azert megis megemlitodik a:

A végeredmény dönti majd el, jó-e az irány
2012. augusztus 05., 17:39

cikkben.

Solyom Laszlo leretusalasa a tortenelmi tablorol ezerrel folyik...
@Éhes_ló: "Ha azt tette volna, elhajtja elqrót és új választásokat ír ki 2006-ban."

Valami jogszabály, paragrafus eszedbe jut hozzá?
@Knósszosz: én is azokra gondolok, akiket láttam.. a kiscsajra, akinek ünnepnap, ha az apja hoz 1 pohár epres joghurtot.. és mi vettünk antibiotikumot neki, mert nem volt rá, pedig nem elitták..és akikrõl hallottam, Mátraverebély, ahol a polgármester jófej, nem rabszolgának nézi a zéróból élôket, hanem szrvált nekik biciklit, amit tekerve áramot fejleszthet az anya, így tud a kölök tanulni kicsit.. hozzájuk talán tényleg a pártok mehetnének, nem csakafidesz... köszi, hogy írtál..
@whatsoever:

Biztos vannak ilyenek, de azért közel nincsenek ennyien. Februári felmérés szerint 3,9 millió magyarnak van faszbúk profilja, ami a netezők 63%-a. Ha ezzel számolsz az sacc/kb 6 millió internet felhasználó. Ez a szám pedig a mobilinternet lefedettségének javulásával pedig egyre nő.

Ugyanilyen nagyságban nő a kábeltévé-tányéros tévé előfizetők száma is. Mindhárom nagy szolgáltatónál - UPC, DIGI, Té - megtalálható havi pár ezer forintért.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Ezektől én már vagyok ideges.
Inkább reményvesztett, de az még szarabb.
Ezért megyek regisztrálni, mert ezt a fos mentális állapotot meg kell szüntetni és azt mondani a tetűnek: "oszt jónapot!"
@Knósszosz: és baromi dühítõ, hogy nem természetes, h a kiszállást kifizessék, és annyit mondjanak, hogy köszönöm!!!
@Spániel:
Bocsánat, a motor megette amit írtam. Mindegy, értem és nem különbözünk jelentősen a megítélésében. Ámen
@whatsoever:
Mindennapos jelenség.
Én már azon csodálkozom, ha megkérdezik: "tartozom valamivel?"
Az is megér egy tanulmányt, hogy a nyuggerek (aki ezt kitalálta azt magam törném kerékbe), természetesnek veszik a valamit-valamiért elvét. Ott nincs általában vita. Nem úgy a proccos lakóparkokban és még sorolhatnám. Na, most megnyomon az ON gombot, jó?
@whatsoever:

Szerintem technikailag nem kivitelezhető, minden szegényt megvenni, egyrészt. Másrészt, attól hogy szegény, nem kell senkit hülyének nézni. Nagyon jól látják ők is mi folyik, ráadásul minden fillér adóemelés sokkal jobban sújtja őket, mint az átlagot.
@Knósszosz:

Eleinte nekem is bezabált pár hsz-t.

Motor evészet elleni népi gyógymód: mielőtt elküldöd a hsz-t, nyomd meg a ctrl-a-t majd ctrl-c-t.

Így ha éppen zabbant a szerver, akkor is vissza tudod varázsolni egy ctrl-c-vel.
@félázsiai 2llkedő: sosem volt rá szüksége, ha az érdekei és a bábmesterei ezt kívánták.

Elég lett volna kimondania és szóba sem állni vele.
Nem tette meg.
Ennyit is ér és most issza a levét az országgel együtt.
Te is ezt kortyolod.
@Fabius: Hm, tegyük fel, h a 6 M netezõbõl 3M fidesz-jobbik.. marad még 3 M, akik közül nem mind pornót néz, és elég tudatos, h elmenjen regelni, és ebbõl rászán 1- 4-8 ezer ft-ot, h anyjukkal és a nagyobbik gyerekkel 2- szer elmenjen, regelni és szavazni... Csak hangosan gondolkodom.. A fidesz fix szavazói + a jobbikéi + a külhoniak mondjuk fele, az mennyi ember? Ennél kéne cca 20 %-kal többnek lenni az ellenszavazóknak. Ja, igen, és kéne egy egységes ellenzéki platform, akire ez a 20 %-kal több szavaz, mert szétaprózva lófüttyöt ér, újra csakafidesz lesz. Mindig ide lyukadok ki, a választási matek miatt történelmi az ellenzék felelõssége. Mennyi a fenti képletben a táborok létszámai, Teszerinted? Sztem 1,2 M fidesz + 250 ezer külhoni fidesz + 400 ezer jobbik ::: cca 2 M - 2,4 M ellenzéki szavazat kéne, az ellenzéki összefogást feltételezve. Meglehetne talán.
@Husz_János_Puszita: nem nézek senkit hüjének, megszakad a szívem a részvéttõl - csak próbálok az általam ismert tényekbõl forgatókönyveket átgondolni..
@Husz_János_Puszita: Attól tartok, hogy alaptalanul hittem ironikusnak hozzászólásod utolsó mondatát (élnénk, mint Marci Hevesen). Ha így van, akkor bocs és nincs ellentmondás.
@whatsoever: majd lehet, hogy megóccsítják nekünk is, levélben regisztrálunk és majd ugyanígy szavazunk brrrrrrrrr, mint a ht-sek
@Fabius: Egyszer olvastam valahol, hogy ebből valami eszméletlen hányad tini. Tehát le kell vonni a politika iránt nem érdeklődőket.
@whatsoever: minden ellenük szavazó, vigyen magával még egy embert. akkor jók leszünk
@whatsoever:

Szerintem ez - jelenleg - egy felesleges matek. Annyit az ismert számok alapján kijelenthetünk, hogy aki politikailag aktív és érdeklődő az hozzájuthat ahhoz az információhoz, amire kíváncsi.

A választási matek egyelőre egy sokismeretlenes egyenlet húszmillió változóval. Aminek része az a variáció is, amelyik szerint szabad a Fidesznek választást nyerni is az ellenzék választási összefogása nélkül, és Orbán mégis fölkenheti a hajára az eredményt.

De ezen matekolni akkor lesz értelme, ha világosak lesznek a végleges körülmények.
@Fabius: :)))))) nagyon naív vagy... mint drsójom

"ha világosak lesznek a végleges körülmények"

vagyis soha... az uccsó pillanatban is variálhatnak...
+visszamenőlegesen is... de egyébként végső esetben ők számolnak...

de legvégső esetben minden pozíció fides...
hiába nyer más választáson...
@Kristl: A szövegben jelezve van, hogy igen, köhelyszerűséggel egyenértékű megállapításokat is tartalmaz. Óriási. Celofán? Hát istenem. Nem lehet mindig anyázni.
Viszont az persze nem érv, hogy celofán, meg kár volt. A szövegben ott vannak a források, ha nem hiszed, hogy Solyom miket nyilatkozott.
@Kuviklacz:

Két tinivel a hátam mögött nyugodtan kijelenthetem, mióta az oktatási törvények megújulását a bőrükön érzik őket is jobban érdekli az, ami eddig soha.

A felsőoktatás átalakítása, az idei felvételik körüli cirkusz mind odavert Orbánéknak. Csendben jelzem, a tizenhétésfél évesek szavazati lehetőségével fájó módon fogják herén rúgni magukat.
@whatsoever:

Bocs lehet félreérthető voltam. Nem rád értettem, a kormány nézi őket mélységesen le és hülyének egyben.
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...:
Kösz!!
Én már wördbe szoktam írni, aztán paszte.
Most nem ezt tettem.
Mint ahogy most se, felelőtlen vagyok.
off/
egy ismerős jelezte, hogy a blogspot vmiért elérhetetlen volt pár percig (mindenre oldalhibát közölt. Nekem is.
/off
@dr. Bubó:

Tudom, éljen soká a rettegés, és őszintén szégyellem, hogy látok ezen kívül más lehetőséget.
@keresztanya fabi(en): az könnyűvé teszi a visszaélést. a levelező tagozat nem jó ötlet
@Fabius: Tudom, hogy nem én vagyok a megszólított, de huszonéves fiaim vannak, és ők sem Hoffmann-fanok.
@Fabius: :)) le bérrettegőzöl??? 3 évvel ezelőtt még nem lett volna furcsa... akkor általános volt...

mégis miben reménykecc? a fides mafia önuralmat gyakorol:))) ?!?
@Spániel: Csatlakozom a véleményedhez. Ez az aszófői falunap is eléggé hasonlít a bánáti bazsarózsa menetre. Mert az ő helyében vagy minden nap el kellene mondania más-más falukban, vagy Európában mondani, mert akkor sokaknak kiderülne, hogy ez mégsem hazaárulás. A jelenlegi ellenzéket még mindig ugyanúgy osztja, pedig sosem tettek olyanokat a demokratikus jogok és intézmények ellen, mint a Fidesz.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Akkor viszlek, jó?
Legfeljebb szégyenszemre iszunk egy sört is-:))
@GeoCracker:

Aki elhiszi, hogy ez a sok faszság és idióta változás a gyerekekre nincs hatással, az marha nagyot téved. Vagy nincs a közelében iskolás korú gyerek.
@Fabius: Hát igen, én az optimális verzióról gondolkodom, és azt gondolom, azt kellen célként kezelni, és ahhoz a hogyant megtervezni. Pl. Minél több választó aktivizálását és tájékoztatását, és az esélyt, hogy ne hiába reméljenek. Nem csak a választónak van felelõssége, nyilván. És nem tudom, kit vigasztal, ha orbán kis legitimációval nyer, és így a sarokba szorított kutya agressziójával kormányozhat egy csõdtömeget.. és súlyosbodik minden probléma.. Ha jól értelek, javíts ki kérlek, ha nem. Mindenesetre tényleg bosszant, hogy az ellenzék felelõsségét szinte csak én emlegetem. A civil felelõsség mellett az övék is valós. És én csalódom abban ahogy kezelik.
@glaci ph 5.5 álompolgár: biztos sok csukóládát (Gárdonyi Göre Gábor bíróúrtól koppintottam)ettél már. Te leszel az igazi csokifiú.
Tudjuk, hogy nem jó ötlet. Én már sajna rá fogok érni elmenni regisztrálni, és tuti, hogy nem rájuk fogok szavazni. És sokan mások is így fognak tenni. Mindenkit nem lőhetnek agyon. Legfeljebb kevesebb lesz a csoki picinykét.
@dr. Bubó:

Le én, baszod :-D

Nem reménykedek, józanul igyekszem gondolkodni. Amiben benne van a gazdasági kiszolgáltatottságunk is, ami az egyetlen féket jelenti ma Orbánon. Minden átírt ami a EB vagy a VB mondott neki, és ők lesznek a garancia arra is, hogy a választások rendben fognak zajlani. A végletekig a Fideszre optimalizálva, minden trükköt kihasználva, de demokratikus keretek között.

Neked annyi a dolgod, hogy elmész és szavazol.
@Husz_János_Puszita: ja, semmi gond, köszi, h írtál. Annyi mindenre gyanakszanak sokan manapság, örülök, h tisztázhattam.
@Fabius: Az egész oktatáspolitika olyan, mintha vakok bezetnének dodzsemet egy hullámvasúton. Csak lassan már minden póznát sikerül kidönteni.
Sztem el kellene még egy pár helyre hívni Sólyom Lászlót egy kis tesztelésre
@Fabius: A választásokat valamilyen szinten mindig lehet az információkkal manipulálni. Sok szempontból az egyik ilyen szempontból leginkább manipulált választás az EU-s népszavazás volt. Azt akár szavazáskommunikációs főpróbának lehetne tekinteni.
@Fabius: ok jáccunk el a gondolattal...

-tegyük fel nyer az "Utolsó Párt"
(akiknek az egyetlen legfőbb programjuk hogy felszámolják a pártokat)

-tegyük fel hogy a fides nem csal a választáson OVB stb...
(csak lepapírozott, "jogos" előnyöket zsebeli be)

-tegyük fel hogy 2/3-da lesz a parlamentben... :)))

ekkor szerinted a fides otthon ül és várja az új főügyészt hogy becsenget és emgkéri őket hogy a vagyonukat aggyák át és üjjönek má böribe 10-15 évre...

:))) ahha reális alternatíva... nem gyujtják fel a fizetett provokátoraik megint a fővárost:)))

ok te nyertél... ez a reális...
@dr. Bubó: @Fabius: De előtte regisztrálsz és mindenkit elviszel regisztrálni, akit tudsz (ugyebár a regisztrációra nem vonatkoznak a választásra vonatkozó szabályok, lehet buszoztatni, szállítani, rábeszélni az utolsó pillanatban. (Kuss, még rájönnek, hogy ezt is meg kell tiltani :-()
@Fabius:
El kell keserítenem téged.
A barátnőm fia környezetében lévő gimis srácok, szarnak az egészre.
Rohadtul nem érdekli őket a politika, azt sem tudják ki az a Kövér és mekkora tetű a Matolcsy. A végzett (érettségizett) diákok úgy baszták ki a kukába Rózsika ajándék alkotmányát, hogy haza se értek vele. Nem azért mert tisztában lettek volna a tájékozottságuk okán a tartalmával, egyszerűen nem érdekli őket a politika, meg a turulszaros magyar imidzs. Amiről beszélsz, az már egy másik korosztály hozzáállása szerintem. A felsőoktatásban tapasztalt szarságokat, már másként értékelik az érettebbek. Na, rájuk van hatással a mocsok, amit be kell nyelniük. Talán őket már valóban nem lehet megvezetni, ebben reménykedem én is.
@Fabius: @Kuviklacz: jo akkor most szólok...

nem szavazok komcsi fidesre, sem maszopra, sem náci dzsobbikra... sem csaló elempére... sem álkeresztyény kdnpre...

ha nem kínálsz ojjan szervezetet aminek az összes párt megsemmisítése a célja akkor én nem megyek (továbbra sem) szavazni....
@whatsoever:

Optimális verzióról nem tudsz gondolkodni addig, amíg a pontos szabályok-korlátok nem ismertek.

Éppen erről beszélünk.

De ha remény kell csak mondok én:

Tegyük fel a baloldalon nincs előzetes összefogás, mindenki egyedül indul. A bizonytalanok közül a Fidesz megszólít 10%-ot, így lesz 28%-a, a Jobbik 5%-ot, így lesz 16%-a. Ekkor minden kizárólag azon múlik, hogy a baloldali pártok kihez tudtak szólni, hány százalékot tudnak mozgósítani, és nem utolsó sorban, hogy akarnak-e közösen kormányt váltani? Ha igen, a 44% -os jobboldali koala is simán verhető előzetes összefogás nélkül is.

De ehhez ha regisztráció lesz regisztrálni kell, és el kell menni szavazni is. Igen, a baloldali pártoknak meg úgy kéne tenni, mintha élnének.

De egyelőre csak reményről beszélünk. Az meg itt van.
@dr. Bubó:

Te, a nevemre ne vegyelek, és nem aludnál mindjárt a kanapémon is?

Ébresztő.
@Fabius: No, akkor én is bérrettegek.. pontosabban bér-qrvamérges-vagyok.. :) (Hol a bér? Idevele.) Ha a választások tisztaságát tudja is minimálisan garantálni az eu, és elég sok szavazó jár el felelõsen, akkor is szétforgácsolódik a siker az ellenzéki összefogás hiányán. És akkor az lesz, x valószínûséggel, h a fidesz és az ellenzék is kib*sz*tt velünk. A dolgom nem csak annyi, h szavazzak, hanem hogy megfogalmazzam a véleményemet és a várakozásaimat az elvben engem képviselõk felé. Az övék meg, hogy ezt ne negligálják a politikai érdekeik miatt. Szerintem ebben egyet is értünk, csodálkoznék, ha nem.
@dr. Bubó: Akkor viszont ne is pampogjál, ha nem tetszik, amit csinálnak.
Kicsit komolyabban: ha megsemmisíted a pártokat, akkor létre kell hozni valamit, ami összefogja azokat, akik hasonlóan képzelik el a kormányzást, összeállítják és hatalmon tartják a kormányt, megszavazzák az intézkedéseit. Ezt aztán elnevezheted baboskendőnek.
A közvetlen demokráciára még nem adottak a feltételek (ha kicsit is ismered az internetes biztonság kérdéseit, akkor tudod, hogy technikailag miért nem, azt meg mondani se kell, hogy minden kérdésben felelősséggel és informáltan dönteni tudó ember nincs. És ha az informálódástól nem ér majd rá dolgozni a szavazópolgár, akkor meg miből élünk?
@Kuviklacz: nem mondom hogy egyszerű...

de lehet párt is... pl politikusok nélkül...
remélem nem hiszed hogy maszlagokat beveszek pl kósánétól? vagy lendvaiildikótól?
Kicsivel rosszabb a helyzet, mint 4 éve volt.
Gyurcsány "kormányzásáról" minden józan ember tudta, hogy nulla értékű, ahogyan felhasználta a kisebbségeket a többség ellen az meg gusztustalan.
De volt alternatíva, amely a választók többsége számára a hatékony kormányzás igéretét jelenthette.
ilyen alternatíváról én most nem tudok.
Sólyom hülyeséget beszél, amikor azt állítja, hogy a zemberek azért fordulnak el a politikától(egyre nagyobb a pártok között választani nem tudók/nem akarók aránya), mert a jelenlegi kormányzásnak agresszív stílusa van.
Ugyanis lehetne a kormányzati munka 2x ilyen szar is, ha volna sokak számára elfogadható választás a pártok közül, akkor akár már meg is bukhatott volna a Fidesz a maga 25 % körüli támogatottságával..
elég volna hozzá egy 50 % körüli MDF,vagy Vállalkozók Pártja, MSZDP(én egyszerűen nem tudom leírni ezt maszoppal, vagy a gyűlöletpárttal)
Az alternatíva hiánya miatt fordulnak az apolitikába az emberek, arról meg kevéssé tehet OV, a patás.
@Knósszosz:

Nem tudsz elkeseríteni. Nyilván van akik leszarják Kövér Laci bácsit. De én most érettségiztettem és felvételiztettem a nagyobbikat, most magyaráztam a kisebbnek, miért volt úgy, hogy katolikussá lesz az iskolája, és végül miért nem lett így.

Én a saját bőrömön, a gyerekeim környezetében azt tapasztalom amit leírtam. De ha akarom statisztikával is alátámasztom: olyan helyeken ajánlózzák - mindenki más mellett - az oktással foglalkozó posztjaimat, ahol eddig soha, és ahol szinte kizárólag tanköteles korú a közönség. Pl. eduline.hu
@dr. Bubó: Lassan megérkezünk. A jelenlegi garnitúrából én se sokat tartanék meg, ha tehetném. De ez nem jelenti azt, hogy amatőr alapon lehetne a politikát intézni (most nem amatőr alapon, de amatőr módon intézik).
@whatsoever:

"A dolgom nem csak annyi, h szavazzak, hanem hogy megfogalmazzam a véleményemet és a várakozásaimat az elvben engem képviselõk felé. "

Ezt gyakorlatilag naponta leírom és kérem mindenkitől :-))
@Fabius: vagyis elõzetes összefogás nélkül is lehet kormányképes ellenzéki koala? Igen, de nagyobb megszólító ereje lenne talán egy közös platformnak.. bár az lmp-sek nem bírják a szocikat stb... és idõbeni összefogással hamarabb lehetne konszenzusos gazdaságpolitika, amire már most égetõ szükség lenne.. Az összefogási készségnek aktivizáló hatása lenne, könnyebben hihetõ, hogy együtt gyõznek, kevésbé hasonlítana az eddigi pártérdek- politizálásra, amirõl a közvélemény úgy érzi, nem segített az országon. (Ld.elfordulók aránya) ... ...
@Fabius:
Nem tudom olvastad-e kerdesem az ermekkel kapcsolatban?
Csak mert azota nemely sorok masok lettek, igy zavaro lehet mostanra. Vagy csak politikai erintettsegu temaval foglalkozol?
@whatsoever:

Lehet előzetes összefogás nélkül is baloldali koalíciós kormány. Előzetes összefogásra pillanatnyilag reális esély nem sok van.

A ki kit utál azért ennyire nem egyértelmű. Napi állás szerint a szocikat utálja a másik kettő a Lázárfalvai közös jelölti tárgyalás felrúgásáért és a maszop-fidesz koala belengetéséért. Történik ez akkor, mikor Jávor az összefogás felé nyitás lehetőségéről beszélt a héten.
@Fabius:

Ezt hogyan gondolod? Egyszerű többséggel a Fidesz alakít kormányt. Vagy hogy?
@Fabius: Szeretnék egy ellenzéket csesztetõ posztot. Nagyon jól esne. Lehet, írok is 1-2-t...
@Fabius: igen, fenomenális ütemérzék.. :-/ azért lmp is tud antiszoc lenni.. persze a fidesz-koala belengetése kritikán aluli.
@Husz_János_Puszita:

Ebben a példában a 3 baloldali pártnak többet kell szerezni összesen, mint a jobboldal 44%-a. És akkor nem Orbán és esetleges koalíciós Jobbikja alakít kormányt, még ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor sem.
@whatsoever:

Ellenzék baszogató posztok eddig is voltak, meg lesznek is. Akkor is, ha anyám a Debreczenisért még nem hagyta abba a csuklást.
@simple observer 1.0:

Az olimpia nem biztos, hogy téma lesz. Legfeljebb akkor, ha olyan közéleti jelentőségű dolog történik.
@Fabius: inkább lazíts egy picit mással
@Fabius: vigyél neki citromot az állítólag jó a csuklásra. bizonyos helyzetekben maga vanek úr is használta
@keresztanya fabi(en): @mamitirtok sír derék (kommensevik):

Srácok, nem az vagyok akit a nap baszogatás bármitől visszatart :-D
@Fabius: Már megtapasztaltuk, személy szerint örülök neki.
@Knósszosz:
OFF:
Pitiáner javítás?
Azért hívnak ki, naná, a mentő ingyenes 104-es telefonon át, mert arra sincs pénzük, hogy vegyenek egy kurva recept nélküli lázcsillapítót!
Az orvosi ügyelet lassan a teljesen lecsúszottak ingyenrendelése, és a jól élők orvos lábhoz füttyentése lesz...
Kiszállási díj? Volt, de le hülyenépszavazták.

ON:
SL megválasztása nekem eldöntötte, mit gondoljak róla, ez jottányit sem változott.
Azokkal értek egyet, akik sértődött viselkedést, felemelt kézzel ugribugrit látnak ebben a falunapos szánalomban, jajvalaki figyeljen már rám, mer megérdemlem!!!jeligére.
Jó éjt mindenkinek, holnap sorsfordító nehéz nap lesz
@Fabius: tudom, olvasom, néha linkelem.. csak írtam.. hogy továbbra se hagyjuk õket babérágyon ülni..
@Knósszosz: csokira sört? most, ettem meg egy egy doboz csokis banánfagyit
@Fabius:
Oké, én is átmentem a lányom okán a katolukas egyház által a sulijukra erőltetett szemétségek szarhalmazán. Bocsánat, javítanom kell a hitelesség kedvéért, nem ők voltak azok, hanem az evangélikusok.
Tisztelem Sztehlo Gábor személyiségét, olyan ő mint Wallenberg volt. Róla kapta az iskola az új nevét, miután az egyház átvette (lófaszt), rájuk erőltette az önkormányzat, mert rohadtul nem volt pénzük a működtetésére. Nekem nem evvel volt a bajom, hanem avval, hogy milyen jogon kötelezték az én kölykömet hetenkénti istentiszteletre? Utolsó évét nyomta a suliban, érettségi előtt. Nem az lett volna a korrekt, hogy aki az átvétel után beiratkozott az tudomásul veszi az új rendet, a többi meg elvégzi úgy, ahogyan azt megkezdte? Miféle jogrend szerint dönthet úgy egy egyház, hogy felülír egy három évvel azelőtti szerződést? Kérdem ezt azért, mert a tanuló jogviszonya az iskolával, valahol az is egy szerződés, nem? Nem vagyok jogász, ezért nem értem az egészet.
Mindegy, kár belesírni a kiömlött tejbe, meg már nem is érdemes. Érettségi abszolválva, minek is ugatok?
Azt záró megállapításként szeretném hozzáfűzni, hogy nem vagyok ellensége az egyházaknak. A valóban karitatív alapon működőeknek. Iványi Gábort nagyra becsülöm, róla kellene példát venniük sokaknak. Persze van még pár említésre méltó hitközség a Metodistákon kívül is, de ezek közé semmiképpen sem tartozik a katolikus maffia, a szcientológus maffia és Németsanya gittegylete sem.
Persze amíg lószar van, addig veréb is.
Már akinek.
Nem fárasztalak tovább, de a téma olyan, hogy nem tudok nem válaszolni rá. jó éjt!
@Fabius:
OFF

Engem nem annyira az olimpia erdekel, bar most is kovetem a kozvetitest, hanem arra igyekeztem utalni, hogy milyen elegge extrem eremeloszlasok vannak. Az elso 4 a tabellan vagy a "csak" 5 aranyat nyero kazahokat emlithetnenk. Mig masreszt ott vannak az oroszok, a japanok, es az ausztralok.

Engem igazan erdekelne, hogy vajon mi lehet emogott. Nem allitom, hogy itt komoly tarsadalmi okok vannak/lehetnek, de azert szamomra erdekes egy kerdes.

ON

Solyomrol meg mar kiirtam magam... ;)
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Nem most megyünk forradalmat csinánni, Te-:)))
Majd 14-be, addid csak eltűnik a szádbula csokiíze...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Valami azt súgja a sportdiplomáciánkat fogom elküldeni a picsába :-)))
@simple observer 1.0:

Figyu, szerintem emögött a megszerzett érmek száma van, semmi egyéb. Legalábbis én nem látok benne semmi messzemenőt.
@Fabius:

"Ebben a példában a 3 baloldali pártnak többet kell szerezni összesen, mint a jobboldal 44%-a. És akkor nem Orbán és esetleges koalíciós Jobbikja alakít kormányt, még ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor sem. "

Na azt azért én megnézem magamnak, amikor Orbán egyszerű többség birtokában, gálánsan átadja a hatalmat a baloldali koalíciónak. Ki van csukva.
@Fabius: Na majd amikor jobbik dicsérő posztjaid is lesznek, pld. az általad is támogatott elgondolásaik (szülőtámogatási életjáradék) vagy pld. az alábbi negatív adó elképzelésük miatt. :)

"A Jobbik emellett fontosnak tartja, hogy a sok (dolgozó) gyermek felnevelése jelenjen meg a külön áldozatot vállaló szülő nyugdíjában. Ugyanakkor nehezményezzük, hogy a kabinet még a valódi egyéni számlavezetés rendszeréig sem jutott el ezen a területen. Népesedéspolitikai szempontból éppen ezért egy gyors hatást kiváltani képes eszközzel élnénk: a gyermekek után járó adókedvezményt negatív adó formájában tennénk visszaigényelhetővé. Azok számára is biztosítanánk a teljes kedvezményt, akik nem keresnek annyit, hogy igénybe vehessék az összes megtakarítható, gyermekek nevelése után járó forintot. Különösen fontos ez azért, mert bár a magyar családok igen nagy hányada idén elérhette a családi adókönnyítést, a legtöbben csak „csonka” módon, a teljes összeg egy részét érték csak el. Ennek tudható be, hogy a születések számában sem történt lényegi, pozitív elmozdulás, márpedig a Jobbik úgy véli, a népesedési krízis elhárítása nélkül sem egészséges gazdaság, sem tisztességes jövő nem építhető. A Jobbik szerint minden eszköz adott ahhoz, hogy megfordítsuk sorsunkat, s arra biztatjuk a kormányt, hogy az ehhez szükséges programpontokat bátran vegye át tőlünk, hiszen azokat nem a magunk számára dolgoztuk ki, hanem a magyarság legszélesebb köre érdekében."

Persze erről sem harsog a média.:(

A Szabolcs megyei Tiszavasvárit 220 milliós hiánnyal vette át 2010-ben a jobbikos városvezetés. A tavalyi évet 30 millió forintos többlettel zárták.

jobbik.hu/rovatok/multim%C3%A9dia/tiszavasv%C3%A1ri_30_milli%C3%B3_forintos_t%C3%B6bblettel_z%C3%A1rt
@Fabius: Köszi. Egy irányvonatra való is kevés lesz
@Knósszosz:

Iványi Gáborról mondok olyan példát, hogy a nevét kiradírozod a kommentből is. De ez most mindegy.

A lényeg, hogy a ti példátok alapján is találkoznak a gyerekek akaratukon kívül a politika hatásaival, ha akarják ezt, ha nem. Szeptembertől ez még inkább így lesz, sokkal több és sokkal nagyobb változások lesznek, mint eddig bármikor. Várd csak ki a kötelező hittan/etika órát, a sulifelügyelőket, az utcán diákot okkal ok nélkül baszogató rendőröket meg az összes többit.
@Fabius:
Pont azert mert nem nezted meg meg a tabellat.

Csak 3 szampar.

kazahok: 5 erem -> 5 arany
japanok: 26 erem -> 2 arany
auszik: 20 erem -> 1 arany

Mindenesetre ejtem a temat, mert latom nem erdekel kulonosebben....
@Husz_János_Puszita:

Ez speciel nem Orbánon fog múlni. A görögöknél se azon múlt, mit akart a választás nyerő párt, mikor koalíciós partnereivel sem lett meg a feles többség.

Ugyanígy lesz itt is.
@simple observer 1.0:

Bocs, de ilyen összefüggésben tényleg nem. Az egyetlen ami most érdekel a táblázatból az, hogy lesz-e nekünk három helyett négy arany azon a táblán.
@Fabius: Lesz- lesz, hamarost!
Ez a Bolt viszi ám a boltot rendesen!:-D
@Fabius: Semmi gond. Hatha valamely sportos blogon valaki majd pedzegeti a temat.

Tenyleg csak mellesleg, azota annyiban valtozott a helyzet, hogy szuletett egy ujabb kazah erem a 6.

Kitalalod milyen szinu? ;)

Na lepek, tovabbi jo okoskodast, morfondirozast!
@simple observer 1.0: Ebben én nem látok semmi meglepőt azért..csak utolérjük még őket, nem?
@Fabius:
Vannak sejtéseim a szenny további oktatásban megjelenő manifesztációjáról, nem vagyok naív.
De érdekelne Iványival kapcsolatban a véleményed. Hallottam én is negatív dolgokat róla, de nem olyanokat, mint mondjuk a Hitről.
Tájékozódni próbálok, nem tényekkel szembe menni.
Szóval, ha majd lököd az értesüléseid, azt megköszönöm.
Üdv!
Há'mán csókolomok!
Lemaradtam valamelyik balfasz narancskomcsi trollról? Mi a téma? OOOOO (5)karika?
@Knósszosz: Jó éjt! Mindenkinek. Viszlát..
@Fabius: Szerintem aki vallásos annak a hittan aki meg nem annak az etika óra javára válhat.
Az örök erkölcsi értékek átadása csak hasznos lehet, de még inkább has a tanárok a az életük példájával is hirdetik azt az iskolában.
PARSNAK MEGVAN AZ ARANY!!!!!

:-D :-D :-D :-D
PARS OLIMPIAI BAJNOK. :)
MEG VAN A 4. ÉREM. :)))
@mamitirtok sír derék (kommensevik): Igen mármint a 4. arany. :) Szép, hogy a magyar zászlóval fut körbe.
@Fabius:

Görögöknél kicsit más volt a helyzet, másnap már nem lett volna nyugdíjkifizetés és közszolgáltatás.
@Fabius:
Megérdemelte a srác a csilli-villit! :)
Ezzel feljovunk a 10. helyre az eremtablan.

Es meg van jopar eremeselyunk...
@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Köszönet kormányunknak, hogy biztosította a feltételeket, a kitűnő eredmény eléréséhez! Amúgy minden olimpikonnak a gratulálok, azoknak is, akik érem nélkül térnek haza.
@simple observer 1.0: Igen, tényleg a kurmánynak jár a köszönet, valóban..az új focibóll-létesítmények felépülésével megnyílik a 2037-es olimpanyi győzelmünk felé vezető út is!
Másrészt jójcak (mán lesz), mert reggel mindjárt eljő, ideje, hogy...:-D
@mamitirtok sír derék (kommensevik):

Azert kivancsi vagyok, hogy a Habony muveknel hogyan keszitik maris a kampanyt a sikeres olimpiai szereples baberjainak learatasara.

Mert bar TE es Knosszosz csak ironizaltok, de ott biztos vagyok benne, hogy mar komolyan keszulnek a forgatokonyvek.
@Knósszosz:
Nem, dehogy... csak mértékkel... :)

@mamitirtok sír derék (kommensevik):
Ezek a fránya kifogások állandóan!
@Knósszosz:

Iványival kapcsolatban nézz utána mit művelt pénzügyileg a Wesley-ben. Nem volt rossz biznisz az a fejkvóta. Ehhez a munkáltatóként felvett szokásai csak amorális apróságok.
@Gábriel angyal:

Aki vallásos annak a hittanoktatás eddig is a rendelkezésére állt szabad választása szerint. Asszem te se repesnél az örömtől, ha a heti sábeszkor a menóra előtt kéne kuporogni erősen ajánlott jelleggel, mert az egyetlen számotokra elérhető iskolában ez a divat.
@Husz_János_Puszita:

Közjogilag semmivel nem volt másabb a görög helyzet, mint amit példaként hoztam.
@Fabius:
Meg fogom tenni, kösz!
Legfeljebb újabb egyházzal gyarapodik a fújabelemjönki gyűjteményem. Sok meglepetés már nem ér ezen a területen. Kábé olyan naív vagyok akkor, mint Te. Te a politikában vélsz felfedezni tökös gyerekeket, én meg a hit életben. Vagy se itt-se ott? Asszem mindketten benéztük, idealista faszok lennénk? Hát lehet, bár én csak a magam nevében tudok nyilatkozni.
Holnap utána nézek Gábornak, jó éjt!
Tét nélkül! Hol volt sólyóm az első regnálásuk idején, hogy nem értesült az akkor elkövetett gazságaikról??? Mire
számított, ha ismét hatalomhoz jutnak??? Szánalmas ripacs, ócska komédiás, nem szabad bedőlni ennek a hitvány mutatványnak. Mostmár tét nélkül csácsárolhat, tök hiteltelen!!!
@simple observer 1.0:
A (nem) vicc, hogy szerintem is...
Két hét és meglátod.
Igazad lesz.
@Fabius: Ez tiszta sor, de az erkölcstan pont a nem vallásosaknak lenne ha jól tudom. Ha ilyen irányú ismereteket átadnak, az csak hasznára válhat minden diáknak. Te, hogy látod?
@Vytézffy Tekyntetesffy Őméltóságosffy Csaknézek...: Én úgy tudom Vona is el fog menni beszélgetni Köves Slomóval. :)

"Köves Slomó válaszolt a levelemre - fel fogom keresni

Az alábbi barikad.hu cikkben elolvasható az általam küldött eredeti levél és a rabbi mai válasza is. www.barikad.hu/megfutamodott_a_lenyegi_vita_elol_a_politizalo_rabbi-20120713

Köves Slomó válaszából azt olvasom ki, hogy ő a szíve mélyén szeretné ezt a vitát. Sajnálom, hogy mégis elbátortalanodott vagy hagyta magát lebeszélni róla. A levelét viszont azzal zárja, hogy szívesen beszélget velem akár magánúton is a Bibliáról. Remélem, a rabbi ezt nem csupán a leszerelésemre találta ki, mert a lehetőséget én elfogadom. Találkozzunk és beszélgessünk a Bibliáról! Mivel az én célom nem a provokáció, ahogy azt a levelemben is írtam, hanem az érdemi párbeszéd, ezért fel fogom keresni őt, hogy személyesen győzzem meg egy nyilvános vita szükségességéről."
@Gábriel angyal:

Erkölcsre majd én nevelem a gyerekeimet önállóan, nem kell az állam beleszólása ebbe.

Ezen kívül mindösszesen hetedik nyolcadik osztályos tananyag van jelenleg, és nincs egy hónap mire kezdődik a suli. Ki fog és micsodát oktatni erkölcs, etika címén? Majd ex has ötletből?
@Fabius: Hát a NAT korábbi nyilvános vitaanyagában pld. ezt találtam:

Erkölcstan, etika: Az erkölcsi nevelés a minden emberben jelenlévő erkölcsi érzék
kiművelését jelenti; nem egyik vagy másik tantárgy feladata. Az iskolai környezetnek, a
pedagógus példájának, az osztályközösség életének a maga egészében van erkölcsi
jelentősége. Az etika oktatása úgy épül az erkölcsi nevelés rendszerébe, hogy feltárja és fogalmilag megragadhatóvá teszi azokat az értékelveket, amelyeken a társadalmi együttélés bevett normái alapulnak.
A helyes magatartás és a jó döntés elveiről kialakított álláspontok párbeszéde végigkíséri a civilizáció történetét.
Az erkölcstan, etika műveltségterület feladata, hogy megismertessen ezzel a hagyománnyal. Nem kész válaszokat kínál, hanem a kérdések felismerésére és értelmezésére törekszik. Feladata, hogy a morális helytállás értelmének sokoldalú megvilágításával elmélyítse a tanulók önismeretét, segítsen különbséget tenni jó és rossz döntés között, eligazodni az emberi kapcsolatok bonyolult világában. Fejleszti a tanulók problémaérzékenységét, erősíti becsület- és igazságérzetüket, és megtanít a lelkiismeretünket nyugtalanító erkölcsi dilemmák tudatosítására, elfogulatlan vizsgálatára, szabatos kifejezésére.
Ha és amennyiben Sólyom Lászlónál kiakadt a kakukkosóra, miszerint elege van (szerinte okkal és joggal) Orbán és a Fidesz-Kdnp ámokfutásából (mindnenki ossza be magának, miben lát ordas hibákat és rossz irányt: demokratikus fékek rendszerének bontása/alkotmánybíróság, Közmédia/Médiatanács/választási szabályok énképre formálása/Matolcsyzmus/látszat-elszámoltatás/köz és felsőoktatási ámokfutás/nyugdíjasok/rokkantak cseszegetése/satöbbi...), akkor nemhogy az aszófői falunapon, de a létező legtöbb helyene, a lehetséges összes módon el kellene mondania véleményét.

Kovács Manyi nénire Jászkarajenőről ugyanis kevesen figyelnek, de arra, ha egy jobboldal által (szeretem ezt a félrevezető terminust, de legyen) megválasztott, volt köztársasági elnök mond valamit, vélhetően sokan.

Ha csak egy paraszthajszálnyit is hozzá tud tenni ahhoz, hogy az emberek világosabban lássák, hol tart Magyarország 22 évvel a kádárista rezsim bukása után (tényleg, megbukott, hm?) és kik azok, akiknek soha nem szabadna bizalmat szavazniuk, akkor ezt kutya kötessége meg is tennie.

Nem csak Aszófőn és nemcsak teszem azt Zamárdi-alsón, hanem mindenhol.
Egy KE sosem lehet nyugdíjas, amíg él, dolga van ezzel a hivatallal - esküje - szövegezése bárhogy is volt - élete végéig szól, neki tehát felelőssége van.

Remélem, a volt KE úr is tudja ezt, és nem akad meg a torkán a szilvásgombóc, ha ez eszébe is jut.
@Gábriel angyal:

Kit érdekel mit firkálnak a natban?

Ember, 1-6 osztályos etika tanterv nem létezik. 7-8 osztályos és 9-12 évfolyamos van. Ki fogja megírni 3 hét alatt? Milyen tanárok milyen képesítés alapján fogják ezt oktatni?
@Gábriel angyal: "az erkölcstan pont a nem vallásosaknak lenne"

Van ember, aki komolyan gondolja, hogy ha megtanulja a kisdobosok tíz pontját a gyerek, akkor át fogja kísérni a vakembert a zebrán???
@Fabius: "Ember, 1-6 osztályos etika tanterv nem létezik." - Majd csinálnak. Első pont. Hőn szeretett vezérünk iránymutatását kövesd!
@Gábriel angyal: A NAt alapján az erkölcstant is az egyház felügyelné.....
Ergo, az is hittan, csak elbujtatva.
Kedves Fabius, /és az is, aki esetleg leírta már - még nem volt érkezésem végigolvasni az úri közönség bölcs köpködéseit:))/azt írod Sólyom elkötelezett híve volt az alkotmányosságnak. Azt vélem, hogy megválasztásának körülményei bizony arról szóltak, hogy lóalkatrész. Ilyen kutyakomédiával egy falusi kóceráj / c by csúti Caesar/előljárója sem választható meg, magára valamit adó jelölt a bánatba küldi, azt ki őt szeretné így helyzetbe hozni.
Egyeb sólyomi gazságokról ne is szóljunk /alkotmánybíróként ő szentesítette - az OTP feltőkésítése okán - az egyoldalú szerződésmódosítást, a vízóra üggyel pedig ránk szabadította a"készenléti díjat", amiről valahogy nagyon elfeledkeztünk./
Amíg Sólyom nem azt mondja: ez és ez a szerepem a mini akarnok hatalomra juttatásában, addig hintheti az észt, amit mond nem ér egy fabatkát sem.
@szőlőbányász: amikor idetettem egy linket arról, h. Solyom nem a szentek szentje, akkor tanult olvtársain közölték, h. Solyom nem annak látása baromság

endresy.blogspot.hu/2012/08/solyomkiralylany.html?m=1
megjegyzem, hogy nem lett volna ez egy rossz beszed, ha ugy kezdi lacibacsi, hogy "embrek.. bocsanat. elkurtam. nem kicsit, nagyon. europaban allamfo ekkora boszmeseget meg nem csinalt, hogy egy elmebeteget szabaditott ra az orszagra..."

es utana johetett volna a tobbi. de igy, mint az arnyekallam vakondokok altal valasztott aktivan politizalo koztarsasagi elnoke nemileg disszonans amit mond..:-)
@GeoCracker:
No akkor már ketten vagyunk.:)) Viszont ragaszkodom ahhoz, hogy Sólyom urunk bezony mini diktátorunk méltó párja. Mindíg is az volt. Az, hogy ő mit gondolt magáról, engem miért kellene mozgasson? Tettei alapján ítélek meg mindenkit. Az ő tettei pedig, alkotmánybíróságától kezdve, ölég vaskos tekitélyelvről szóltak. Az pedig nem a demokrácia alapja.
@Neusziklész: nálam meg akkor amikor anno a fisszamenőleges kamatemelést alkotmánysonak mondta (mág AB korában). Ezért is csodálkoztam, hogy ezt a tetvet jelölik KE-nek. :o
Több ezer (ha nem 10k) családot vágot haza azonnal, ezzel a megállapítással.
Egy igazi geci. Aztán jött, hogy a hadsereg főparancsnoka, tiltakozik egy lokátor építése ellen. :o Ami még jó is lenne, ha nem a Fidesz tűzte volna anno ki, hogy hová is épűljön.
(az meg non plus ultra, hogy a terület, már akkor is a honvédség tulajdona volt)
Mecsek tarvágása: jogos a felháborodásod! Mint ahhogy ahhoz sem volt egy büdös szava sem, hogy a nagy tiltakozó környezetvédők(?) ácskapcsokat vertek bele az élő fákba azért, hogy majd a láncfűrész kicsorbúljon, ha vágásra kerűl a sor. (a fáknak azóta sanyi...)
@Fabius:

Orbán és bandája tart majd egy fejtágítót a tanároknak,

mert azt a könyvet még nem írták meg, ami az ő erkölcsükről szólna.

Unortodox erkölcs, ahol a lopás neve - védés.

Szótár is lesz később.
Sólyom a tökös beintő????
És amikor alkotmány ellenesen választották még
(gy.k. a titkos szavazás annyira volt titkos, hogy a fideszes képviselők mutogatták, hogy ők bíz rá szavaztak) egy büdős mondandója nem volt.
Végig úgy táncolt ahhogy a Viktorka fütyürészet.
Most amikor már nincs tétje ránézve annak, hog yokoskodjon, meg beszól??? Milyen egy gerinctelen alkat ez?

Alkotmány védelmezője mi? Amikor 90-es évek elején simán kijelentette AB korában, hogy a visszamenőleges kamatemelés alkotmányos??
Több 10k család életét végta haza azonnal. Jó részük az utcára kerűlt mert nem tudták fizetni az addigí 2% helyett érvénybe lép 32%-os kamatokat.

Nagy környezetvédő mi? Amikor ácskapcsokat vertek a zöldek a fákba, hogy ne lehessen őket kivágni, kussolt. Amikor a véded nyövényeget magmáig taposták a zöldek a nagy tíltakozásukban kussolt. Amikor a Mecsek felét tarvágással elintézték, (ő meg ott sétált!) kussolt.
@Fabius:

Közjogilag nem volt más, az EU nyomásgyakorlásában viszont óriási. Nem volt más választásuk, az IMF fizette a számláikat, akkor már régen.
@Macropus Rufus: Solyom önmagát hiteltelenítette el. Amugy a kritikai érzéke csak az utóbbi két évben nött meg a fidesszel sezmben.
A korábban említett linken, amit ide linkeltem
(varanus.blog.hu/2012/08/05/solyom_laszlo_beintett_orbannak_522/fullcommentlist/1#c17482526

nagyjából szintén ez van. párral feljebb.
@GeoCracker: Nem tudok elmenni a logikatlansagod mellett. Szerinted Solyom inkompetens es ne szolaljon meg, utana meg sulytalan, nem veszik komolyan. Raadasul tobb oldalnyi szoveget hablatyolsz ossze, Duna korrol, nagyjabol hitekbol.
Elvarasokat tamasztasz Solyommal szemben, mikozben nagyjabol egy rakat szarnak tartod?

Komam, rajtad aztan nehez eligazodni.
Sokan feltesszük ma ezt a kérdést...

"Ha a balközép ennyire intoleráns és rosszhiszemű, akkor ugyan mit lehet várni majdani kormányzásától, amely – az ígéretek szerint – majd visszaállítja a demokráciát, elhozza a jólétet, a békét és általában a közboldogságot?"

hvg.hu/velemeny/20120808_tgm_solyom
süti beállítások módosítása