Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.08.04. 05:27 Fabius

326 év után ismét török gyarmat leszünk

Címkék: gazdaság fidesz törökország azerbajdzsán államkötvény

Summáját írom - kezdhetném, mint Tinódi, ha volna itt valami győzelem féle. De nincs. Helyette ötlet van, olyan igazi Kusza Szemes: miután már annyi mindenkinek tartozunk forinttal, dollárral, euróval, mi lenne, ha ezentúl lírával és manattal is tartoznánk? Ha utóbbi idegenül hangzik elárulom, a manat az azeriek pénze. Náluk és a törököknél tervezünk államkötvényt kibocsátani, mert nekik eddig még nem tartoztunk. Lefordítva a békemenetben beszélt újfideszre ez annyit tesz: 326 év után ismét török gyarmat leszünk. 

orbán-államkamat.gif

1686 szeptember másodikán Lotaringiai Károly, Miksa Emánuel és Badeni Lajos őrgróf csapatai visszafoglalták Buda várát a töröktől. Ha előre látják fényes jövőnket lehet visszafordulnak, és hagyják a francba az egészet. Új idők jönnek új Szapolyaival, ezekért ontsunk vért? Ez a mi Szapolyai Orbánunk meg már csak ilyen. A kusza szája egyik felével arról sopánkodik, hogy tulajdonképpen a piacról finanszírozott államkötvényeket jó alaposan beszoptuk, százmilliárdban mérhető a kamatfelár amit feleslegesen fizettünk ki mióta az IMF-et hősiesen elzavarták. Két év kellett annak a mateknak a felismeréséhez, hogy a minden 100 euróra fizetett 104 kevesebb, mint a 109-110. Államadósság elleni harc, mi? Unortodox módra. De a Hogyan Kúrjuk El Még Jobban A Következő Két Évben Terv szerves része ezek szerint, hogy ezt a hagyományt folytatni kell akkor is, mikor az IMF -et nagy keservesen visszacsalogattuk, és a szerződés hatására képződő megtakarítást fejben már el is költötték a 300 milliárdos munkahelyvédelmi akciótervre

 A kusza szája másik felével meg vonuljunk be a török kötvénypiacra, mondja - mert az utóbbi időben nagyon megerősödött, tehát van ott pénz - és bocsássunk ki líra alapon államkötvényt a török befektetőknek. A hiba megint ott van, hogy a török befektető a saját államától 7-8% hozamot kap jelenleg a török államkötvény után, amire nyilván rá kell ígérni. Ezzel pedig hipp hopp ismét ott vagyunk a 9-10% hozam környékén, amitől úgy szabadulnánk Orbán szájának másik fele szerint. Szakértők szerint létezhet(ne) egyedi megállapodás az alacsonyabb kamatról, de Orbánt és szokásait ismerve ez kizárható. Mostanában kólagyártól termálfürdőig mindent személyesen avat föl, lassan egy panelprogramos hőszigetelést és társasházi ablakcserét is, így ha volna ilyen megállapodás akkor legalább Pilisborosjenőre az Egri csillagok díszletbe kimennek fényképezkedni, ahol a török nagykövetnek átadja Jumurdzsák megtalált köves gyűrűjét jelképesen. De semmi. Egy hang se. Egy kép se. Csak a csönd, ami ekkora győzelem esetén kizárt. 

Az azeri kötvénypiac még ennél is érdekesebb, mert az meg nincs. Legalábbis egy szakértő így fogalmazott: "nem csak nem ismer, nem is lát ilyet." Érdekes nem? Pionírok leszünk Azerbajdzsánban, az idegen államkötvények pionírjai. Egy olyan helyen, ahol vagy tudják mire jó ez, vagy nem. Érdekelne az is, hogy a világviszonylatban is kockázatos magyar államkötvény vásárlásra vajon mivel akarják rávenni az egyszeri azeri befektetőket? Úgy különösen, hogy az azeri befektetők gázban utaznak, és az európai terjeszkedésre a napokban zöld utat kaptak a Nabucco West-től. Vagyis valami olyat kell ígérni nekik, amivel a földgáz beruházás megtérülésére is rá lehet licitálni. Ez mi lehet? Három déli megye?

Akár hogy is, érdekes kísérlet lesz ez megint, ráadásul a prognózisok és a józan ész szerint is ráfizetünk újra az unortodox kötvénykibocsátásra. De a mi kormányunk ezt szereti: a százmilliárdos megtakarítás helyett ennek felesleges elherdálását, és a néppel való megfizettetését. Sebaj, még jövőre egyszer el lehet játszani, hogy megadóztatják mondjuk a...a...a...a...nem tudom mit lehetne még, hisz sárga csekktől hamburgeren keresztül telefonpercdíjig már minden halálra van adóztatva, de a lényeg úgyis az, hogy Giró Szász András szájával belehazudhassanak a pofánkba: minket követ Európa

Aztán jön 14' és úgyis menni kell. 

 

257 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr564694992

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyit kell még aludni a Fidesz-kormány leváltásáig? 2012.08.04. 10:52:51

Hány nap múlva váltunk kormányt? Ha 2014. április 6-án lesz a választás, akkor szeptember elsejétől már csak ötszáznyolcvankettőt kell addig aludni. Ezt a kis időt már fél lábon állva, sőt akár fejen állva, sőt akár fejen aludva is ki lehet bírni, nem ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.08.04. 10:51:50

Unortodox gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám MSZMP-s és “demokrata” múltja alatt is sokat igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@GeoCracker: Tény, hogy a borderline-ban van egy paranoid skizóra hasonlító tünet is.:)De hogy bipoláris, az létező pszichiátriai szakvéleményen alapul, csak hát aki egy ilyet bemutatna, az akár az életével is játszhat - nem vicc.
@empatikus pszichopata: És nem szedi a bogyóit. Ettől teljesen szétesik.
@kifordított nagyanyó: Sztahanovista, ő a net Pióket Ignáca. hu.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B3ker_Ign%C3%A1c A tribünön Orvbán balján foglalhat majd helyet, ha Kumin leigazolja az 1470 %-át.
@a szív fészkei: úgy értettem, joggal rovod föl a mocskoknak, így érted?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tudod: "Kicsit fáradtnak tűnsz, nagy utazás"... Annak a vége meg tudjukmi. ;-DDD
@Viktor Miniszterelnök Asszony:

Kurva érdekes amit írsz! Épp azon tűnődtem a minap, hogy mitől van az, hogy noha Viktornak elvileg minden eszköz a kezében lenne ahhoz, hogy totál kinyírja a teljes ellenzéki mindenséget, ez mégsem következett be... (lásd például az ellenzéki média megbénításához minden eszközzel rendelkező, mégis egyre röhejesebb szalaiannamária tanácsot) valószínűleg épp az általad említett félelem lehet az, ami végül, az utolsó pillanatban mégis lefogja orbán pincsijeinek kezét.
Ez talán némi reményt adhat a következő választásokra is.
(Merthogy vectort az eu-tól való félelem nem fogja visszatartani a választási csalástól, az tuti. De talán az embereit igen. Akit egyszer elvittek Hágába, az még nem nagyon jött ki onnan.)
"A kockázati felárunkat is figyelembe véve a török lírában kibocsátott magyar devizakötvények hozamának alapesetben 10 százalék körül kellene lennie. A török állam lírában kibocsátott kötvényeinek hozama ugyanis 7-8 százalék körül mozog, és a magyar devizakötvény esetén a befektetők hozamelvárásába beépülne a magas magyar kockázati felár. Vagyis ahhoz, hogy ne a török állam (melynek CDS-felára kevesebb mint fele a magyarnak) 7-8 százalékos hozammal kibocsátott kötvényét vegyék meg, hanem a jóval kockázatosabbnak tekintett magyar lírakötvényt, Magyarországnak nagyobb hozamot kellene kínálnia nekik.

Kell valami cserébe

A piaci logikát ugyanakkor általában felülírhatják a különalkuk. Elképzelhető például, hogy a magas hozamelvárást a kormány mérsékelni tudja egy államközi megállapodással, vagy egy nagybefektetővel kötött egyezséggel – mondta Forián Szabó Gergely. A befektetési szakértő szerint egy ilyen alku szólhatna például arról, hogy az alacsonyabb hozamelvárásért Magyarország ad cserébe valamit Törökországnak, vagy a török befektetőnek." (HVG)

mert ugye a törökök nyilván nem "kérnek majd valamit" idiótabarom blogger kutya.
Off, de megbocsátható: hu.wikipedia.org/wiki/Pi%C3%B3ker_Ign%C3%A1c Ma száz éve született Raul Wallenberg.

"Ma 100 éve született Raoul Wallenberg svéd diplomata. Alig fél évet töltött Budapesten, de több tízezer magyar zsidó köszönheti életét Wallenbergnek és munkatársainak. Néhány hónap alatt több ezer védőlevelet (Schutzpass) bocsátottak ki, illetve több mint 30 svéd védett házat hoztak létre Budapesten. Halálának körülményei a mai napig tisztázatlanok, annyit tudni csupán, hogy 1945 januárjában a megszálló szovjet csapatok őrizetbe vették és a Szovjetunióba hurcolták. Feltételezések szerint 1947 környékén halhatott meg valamelyik szovjet börtönben. Wallenberg tragikus sorsa is figyelmeztet minket arra, hogy az igaz embereket egyik totalitárius rendszer sem viseli el." (FB-ról)
@saravad: Igen, meg tudni kell erről. Ha nem mindenkit érint és és érdekel, akkor is. Muhi csata zajlik azon a fronton is, oly sikeres, már szinte csak üszkök és Eperjes vannak. Meg Andy Vajna és az őt bepelenkázó Palácsik Tímea.(írta valaki, hogy Andy-ke ennyire potens valami bajából kifolyólag, ami szomorú, de akkor azzal foglalkozzon a kis adócsalókám - nem véletlen, hogy nem megy haza Amerikába olyan nagyon - ne a magyar filmmel)
emlékezzetek mit mondtam pár hónapja... bkv halott lesz őszig...

index.hu/belfold/budapest/hirek/2012/08/04/kigyulladt_egy_38-as_busz/
@Viktor Miniszterelnök Asszony:
pedig milyen szép fiú? és milyen tanulékony?

ez kell a magyarnak

felmászik a fára -onnan nem láccik a 2 méteres árvíz- és aszongya, hogy minden száraz semmi aggodalom

brühühühühühühü

és a vörös iszaposok 2.5 milliárdja hol van?
Na ők legalább tudják, miben úsznak: www.hajdupress.hu/?cikk=20591

Szerintem mi is, csak Orvbán nem vallja be.
@déjá vu39: Idén pedig egyáltalán nem bocsátottunk ki eurókötvényt, és várhatóan nem is fogunk. Nem is szorolnk rá rövid távon egyébként.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Konkrétan mi a hazugság? Jól vigyázz, mit mondasz...
Bocs OFF:
" A hvg.hu birtokába jutott, a rendőrségi feljelentés dokumentációjában szereplő és Tóth Miklós által 2012. januárjában aláírt méltányossági kérelmen erről a hallgató tesz említést. A levélen szerepel azonban egy kézzel írt, a dékántól származó megjegyzés is: „Pali (Hamar Pál – a szerk.), igazából át kéne lökni a gyereket…”
A diplomaátadó után tett rendőrségi feljelentés szerint Tóth azért tartotta magánál a politikus fiának a diplomáját és ütötte rá a saját pecsétjét, mert „saját kezűleg” akarta megmutatni a parlamenti képviselőnek az oklevelet."
:DDD
Nyomorult gerinctelen talpnyaló szarháziak... :D
hvg.hu/itthon/20120803_Lasztovicza_ugy_nem_csupan_a_dekan_sara
@Blogger Géza: " Jól vigyázz, mit mondasz..."
Ezt hogy értsük, András? Fejtsd már ki, kérlek...
@Blogger Géza:

Konkrétan hülyének nézel mindenkit. Ne pofázz, a kamattáblát magyarázd. De jól vigyázz mi mondasz...
Na hátha benéz Stefike, szeretettel a nagy rasszrajongónak: kikellennekjonni.blog.hu/2012/08/04/jobb_jobbik_legrasszabb

Orvbán úgyis turáni szerinte, na akkor elmondhatja a kiebrudalt Attilával, hogy 'íme hát megleltem hazámat!" Törökországban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Engem az érdekelne, hogy ki volt a feljelentő.
Amúgy meg:
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20120803_kalmanc_tf
@vitéz Thapóccay néma bárány: Szóval mi volt a hazugság? Vagy nevezd meg, vagy kérj bocsánatot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Jó, mi???? De az olimpia végéig ez a csimbók a seggben marad a MOB-os posztján.

Ez nem off, Orvbán török világot valósít meg, nagyon is koherens módon húz oda pénzért. Mert ettől máshol, nyugaton tényleg hánynának már.
borsonline.hu/20120804_laci_ezt_komolyan_gondolod

Legyen meg neki, de azért a realitások is léteznek meg a kora. Így ő ad magának szinte teljesíthetetlen feladatot. Most szidni az orvosokat a lebénultságáért a két döntőbők kieséskor, hát fene tudja, jó taktika-e ez?
atv.hu/cikk/20120803_varhegyi_eva?source=hirkereso

[..]"Ez nem unortodox, hanem unintelligens megoldás - mondta Várhegyi Éva azzal kapcsolatban, hogy török líráért és azeri manatért is vásárolható lesz magyar államkötvény. A kormány ugyanis úgy gondolja, a keleti nyitás szellemében külföldön árulja majd a magyar kötvényeket.

A Pénzügykutató Zrt. tudományos munkatársa szerint a török líra legalább olyan bizonytalan, mint a magyar forint, így nem megyünk sokra vele. Várhegyi Éva elmondta: ennek az az üzenete, hogy nem lesz IMF-megoldás, hiszen egyébként miért kellene szabadpiacon kötényeket kibocsátani. „Azt üzeni, hogy tárgyalgatunk, tárgyalgatunk, de nem lesz megoldás” – tette hozzá a Pénzügykutató Zrt. tudományos munkatársa."

DE a szakértelem bolsevista trükk.
@empatikus pszichopata: Mint írtam, csak a külső tünetekből feleltettem meg. Sajnos a lényegen alig változtat.

Egy személysiégi csőd
gepnarancs.hu/2012/07/miniszterelnoki-tunetlicit/
@a szív fészkei: 7/24 ben :-) csak hogy az ügyfélszólgálatos zsargont használjuk :-)
@Blogger Géza:

Ne tereljél Bandika. Magyarázzad a kamattáblát kispofám. De jól gondold meg mit mondasz...

Ha nem megy akkor húzzál szépen a picsába.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Az a gond, hogy ezt mi értjük, tudjuk, de vannak itt fidesz hívők is, akik meg nem hiszik el, hogy ők fizetik, és hogy csak orbán ekkora paraszt.:(((
@GeoCracker: Kösz. ;-))

@vitéz Thapóccay néma bárány: De hát nem húzhat, ez a munkahelye! itt kell robotolnia, ahogy fentebb felvilágosítottak: 7/24-ben.
@a szív fészkei: Lehet, hogy a vesztes választások után Rodostóban akar bujdokolni. :)))
@Gondolkodni Próbáló Birca: Minden egyes pontját.
HowAreYouOneAVetésün?: Ez ténymegállapítás volt. Fideszeseknél ez ismeretlen kategória?
@lbm: Addig jó, amíg tudsz tartalékolni. Ha ezeket a körvonalazódó elmebeteg ötleteiket megvalósítják, akkor senki sem fog tudni sehová se menni, mert még annyit se fog érni a forint, hogy a szomszéd utcába eljussunk vele buszjeggyel.:((((
@a szív fészkei: Bolond lyukból bolond szél fúj.:D
@vitéz Thapóccay néma bárány: Te ne tereljél. Mivel három hozzászólásból sem voltál még blöffölni sem valamit, hol hazudtam, ezért le vagy írva. Legközelebb ne hazudj.
@a szív fészkei:
én itt olvastam :-)
gepnarancs.hu/2012/08/jobb-jobbik-legrasszabb/

Ugyanott
gepnarancs.hu/2012/08/az-uj-osztaly/

ami kicsit rimel arra, amit magam idemásoltam korábban dinasztia-ügyben.
@GeoCracker: Teljesen igaz. De Tito Jugójában én akkora bazi nagy nyomort nem láttam, bár voltam párszor.
@a szív fészkei: Ott én sem (Zágrábban jártam). Viszont jártam Romániában és ott nagyon látszott, hogy a dinasztikus felkészülés és a hülyeség kombinációja mit eredményez.
@vitéz Thapóccay néma bárány: Azért dolgozik értetek Szegedi, ne csüggedj: hvg.hu/itthon/20120804_szegedi_marton_jobbik [..] lokálpatriótaként kívánok dolgozni szülővárosomért, Miskolcért. Természetesen nem adjuk meg az örömet ellenségeinknek, hogy megszűnjön Miskolcon a Jobbik frakciója, így annak a jövőben is tagja maradok. Tovább megyünk az elkezdett úton Jakab Péter és Pakusza Zoltán képviselőtársammal, valamint a Jobbik miskolci tagjaival, akikben soha sem csalódtam." Szegedi Márton eddig a Jobbik miskolci elnöke, és a párt önkormányzati frakciójának vezetője volt."

Ha kilép a pártból, hogy maradhat annak képvizelője? Juj de nem értem. Meg a felmenő iránti tiszteletből. Addig ez vezette a zsidózás rögös útján végig, a felmenő iránti tisztelet? Szép is az, amikor lehazugozza és megélhetésizi valaki a nagyanyját.
@GeoCracker: Azt mondják, Csau fia komplett mihaszna aranyifjú hülyegyerek volt. Mondjuk a Kárpátok Cipésze és /dipotlan)Kémikusa gyümölcseként, mi más lehetett volna?
"mert nekik eddig még nem tartoztunk. Lefordítva a békemenetben beszélt újfideszre ez annyit tesz: 326 év után ismét török gyarmat leszünk"

Ezek szerint ha veszek más ország államkötvényéből akkor ott én leszek a király?
Mert akkor veszek pl. német kötvényeket és államnyelvé teszem az angolt mert németül nem beszélek. Hogyezeddignemjutotteszembe!
Durva de nagyon találó: orulunkvincent.blog.hu/2012/08/03/az_orszag_teljes_ujjaszervezesenek_arcai_x

Pálffy a szétpüffedt alkesz hínárhajú, aki belé tojik a saját hajdani munkásságba. Amikor milliókat keresett a mára lenézett - és átivott - melójával.

Azért ez már érmes teljesítmény.
@Kínai cuccok tesztje: ha elég sokat veszel, és az ország elég szarban van, akkor igen.
Mi elég szarban vagyunk,
@GeoCracker: Na népnevelj helyettem is türelemmel! Én megyek dunázni. :-)))
@a szív fészkei: azt hiszem én sem, mert márcsak mobilról vagyok. Jo pancsit :))
@Kínai cuccok tesztje: Á, ne vidd ki a pénzed, viktornak szüksége van rá. Inkább itt legyél senki, mert ugye mégis az madzsaroschabb.
@a szív fészkei: Én inkább azt nem értem, hogy nem jobbik párttag, semmi köze hozzá, akkor függetlenként hogy ülhet a jobbik frakcióban?!
Mit szeretik, függenek tőle, mint a herointól.
@GeoCracker: Akkor a Templeton miatt Amerikai gyarmat vagyunk és ők megvédenek majd az oszmánoktól.
@a szív fészkei: akkor nincs rám szükséged, nem kell írogatnod sem nekem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azért aggódom, hogy lesznek így kis varánuszok?! Messze van a nyuszik huncutkodós természetétől...:((((
;)
@HowAreYouOneAVetésün?:
„Ha megérett rá a helyzet, a devizatartalékot el kell lopni. Ha nem is megy zökkenőmentesen, azért törekedni kell rá”
(Fidesz alapító okirat,
„Mi a lófaszból fogjuk finanszírozni a gazdaságot” fejezet, első bekezdés)
Te meg…
brühühühühü
@a szív fészkei:
„Bár az észak-koreai sportolók saját bevallásuk szerint sikereiket Kim Dzsong Unnak, az ország vezetőjének köszönhetik”…
Czene nyilván a Csoszono nyelv elsajátítására szánta drága idejének nagy részét, talán azért sikeredett neki a párhuzam, amit volt szíves röfögnie Gyurta sikerével kapcsolatban.

Szarházzy
@a szív fészkei:
Én szeretem a savanyúságot, egy jó perkelt mellé nem tudok mást elképzelni.
De a szögedi csalamádé az dohos káposztábul van csinálva, ráadásul utálom a turul farhátat. Böeee….
Szegény nyagyanyó a lányát se hozta volna világra, ha sejti mekkora aránytalan Priaposz függelék lesz az unokájábul.
Olvastátok??? :))

"Megjött a Matelcsy
2012.08.03. 12:33 Jakab Andor
Megérkeztek az első telefonadóval terhelt számlák. Naná, hogy gyönyörűen áthárították az ügyfélre. Persze megadóztatták az adót is, ÁFA-t kell rá fizetni.

Az állam kedvenc trükkje úgy csinálni, mintha létezne az országban bárki, akinek ne kellene eleve iszonyat sok adót fizetni. Jön a politikus és olyan szavak bírják elhagyni az ajkait, hogy ideje már, hogy a bankok / gazdagok / multik is részt vegyenek végre a közteherviselésben. Mintha addig nem vettek volna. Mintha a gazdagok nem fizetnének eleve tízezerszer, százezerszer, egymilliószor több adót, mint a mezei állampolgár. A csőcselék ujjong. Igen! Fizessenek! És már jönnek is az extra adók. A politikus mosolyog és közli, hogy a dolgokat nem az emberekkel kell megfizettetni. A csőcselék meg becumizza. A trükknek, hogy a kormány mindig valaki mást szopat meg, a csőcselék százból százszor bő nyállal bedől. Szopjon a bank, szopjon a multi, szopjon a telefoncég.

Így született a telefonadó is, 2 Ft percenként és SMS üzenetenként. A politikusok mosolyogtak, hogy nem fogják áthárítani. Nem az emberekkel fizettetik meg. A geci szolgáltatók majd szépen benyelik, majd levonják a luxusprofitjukból. Vagy menjenek tönkre a rohadékok. Most majd megtanulják, milyen a magyarok közteherviselés istene, a kurva anyjukat!

Aztán felmerült, hogy 2 Ft kimondva 2,54 Ft lesz, mert majd jól ÁFA terheli. A Nemzetgazdasági Minisztérium persze komoly arccal cáfolta, a szakértő meg előre megmondta, hogy hazugság. Dehogynem adóztathatják az adót, az üzemanyagok jövedéki adóját is simán ÁFA terheli.

Bulgária 1994

Fosott is a nép, hogy majd rá lesz terhelve a telefoncégek szopatása, de Matolcsy megnyugtatott mindenkit, hogy a nagyanyja is 10 percet telefonál havonta, úgyhogy addig ingyenes lesz, szóval az emberek nem lesznek szopatva. És tényleg. A NAV tájékoztatása egészen parádés.

Magánszemélynek 2012-ben: maximum 400 Ft
Magánszemélynek 2013-ban: maximum 700 Ft
Cégnek 2012-ben: maximum 1 400 Ft
Cégnek 2013-ban: maximum 2 500 Ft
Támogatjuk a vállalkozásokat. Fizessen a geci vállalkozó három és félszer többet. Pofára számlázunk. Erről egy régi nyaralásom jut eszembe Bulgáriában. Nem puháztak, teljesen nyilvánvalóvá tették, hogy kit mennyire óhajtanak pofára leráncigálni. Ott ment az akkoriban, hogy az utcai kajásoknál szemrebbenés és szégyenérzet nélkül ilyesmi volt az árlista.

Hamburger:

Bolgárnak: 1 Leva
Magyarnak: 3 Leva
Németnek: 10 Leva"

jakabandor.blog.hu/2012/08/03/megjott_a_matelcsy?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_04&utm_campaign=index

Agyhalott narancsbolsik nem akarnak szimpátiatüntetést az adók mellett?
Megtapsolhatják magukat...
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: erről egy kis emlékem ugrik be...

1996-ban Stockholmból Szentpétervárra mentem át hajóval egy 4 napos "túrára" befizetve...

a brutális méretű hajóról (aminek a közepe egy 6 szintes promenád-üzletsor volt, főleg játékgépekkel és millió mulatóval) rajtam kívül senki nem szállt ki... a svédek mind hót részegek voltak 4 napig... az orosz határőrök nagyon meglepődtek hogy reggelente én kiszálltam és este vissza... a teljes kikötői határőrség egyetlen ügyfele voltam...

na... de nem is ez... a képtárba a belépő több tíz dollár volt külföldieknek, "helyieknek" pedig pár kopek:)

ezt úgy jáccottam ki hogy mérhetetlen orosz tudásommal a bilét szót elharapva helyinek tűntem magabiztos orosz tudással... sose kerestem eynnit egy mp alatt... főleg nem az orosz tudásommal...
@dr. Bubó:
Én Korfun láttam ilyesmit, angol turistákkal! :))

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
A te tojásod mutogatja?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
A hurrászoptimizmus narancs specifikus jelenség.
Tapsolnak is, lassan olyan vörös a tenyerük, mint a volt pártjuk ifjúsági tagozatának a logója.
Okos gugli aszongya:
„üssed be a KISZ szót, oszt nézelőggy!”
Feri, Szarosbajusz, Focista, Ildikó, esmég páran ott vannak:
www.google.hu/search?q=KISZ&hl=hu&client=firefox-a&hs=uyO&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sV8dUO_1MYnGswa854CYCw&ved=0CEcQ_AUoAQ&biw=1024&bih=610
Ez nem szar nekik?
Múltnap az m1-en, a Híradóban úgy adták elő, mintha milyen nagyon jó dolog lenne, hogy 9-10%-os kamatra (ezt a tényt elhallgatták!) tudják adni az államkötvényeket. :(
@GeoCracker:
Ezt a posztban említett levéd gazdálkodj okosan társasjátékot ismerik a Törökök?
Biztos vagyok benne, hogy ők mint kereskedő nemzet, azért csak tájékozódnak a szarba lépés előtt, milyen monopoly játékba szállnak be. Matolcsy török kollégája nem valószínű, hogy akkora selejt, mint az NGM széles látókörű irányítója. Küszü Szüm hiába erőlködik, nem fogják a törökök benyelni az unortodox maszlagot. Hozzánk képest szerintem, köszönik szépen jól vannak. De ha mégis sikerül lenyomni a torkukon a stadion kötvényeket, akkor ne csodálkozzon azon senki, hogy megint gyön Mohács. Arrafele is köllene egy jurópisch beléptető rendszerű aréna, oszt ott lehetne vívni a gaz szelecsuk.. szeldezsuk… tuggya a rák kikkel. Twitertom majd megcsinálja.
Azannya..
Jobb később, mint soha:
Sólyom Aszófőn vendégeskedett. Mondott is valamit. Olvassátok Török G.-nál.
@tüzisárkány: Olvastam. Maradjunk annyiban: az biztos, hogy későn. Még pontosabban: kurva későn.

@Knósszosz: Küszü Szüm... :DDD

Kész "vak vezet világtalant" ez a két majom, a Kedves Beteg, és Gyagyás Tódi...
cdn.screenrant.com/wp-content/uploads/dumb-and-dumber1.jpg
@lbm: off
Regisztrálódott a blog. Levél nincs még
/off
@Knósszosz: a kötvény lirában nominált. Ortodox modon egy jó árfolyamon leszámitolást kèrnek. Ök gazdagodnak. Mi tönkremegyünk.
@GeoCracker:
Ezt mondd meg Gyurinak is, jó!
Én nem tudom a mélcímét, Neked hátha sikerül kideríteni. Ha elküldöd a Bikini atollra, én is alá fogom írni!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ja-ja-:DD
Ebben a melegben ne politizélj, árt.
Inkább nézd meg Ullmann Zsuzsit, én aztat teszem:
www.youtube.com/watch?v=KZHjErOwYwA&feature=relmfu
@aritus: Nem a kötözködés miatt, csak úgy éreztem kicsit átsiklottatok az IMF illetve a piaci hitelhez kötődő feltételek közötti lényeges eltérések fölött, erre bátorkodtam felhívni a figyelmet. Amúgy egyetértek, nekem sem tetszik hogy Barrosot rendszeresen hülyének nézzük, de mindenféle Türkménbasiknak egyből lemegyünk kutyába.
"Melegebb a helyzet,
mint a háborúban Bosznia"
Értem, alélt a társaság.
Szevasztok pajtik, majd holnap-:)
@a szív fészkei:

Ezek a Szegedi gyerekek egy életre leírták magukat. Mártonka az önkormányzati kampányt is szopóra vette amennyi esze van, most meg lelépett mielőtt őt is menesztik. Nem párt tag nem lehet tagja párt frakciónak, legfeljebb függetlenként szavazhat velük.
@tüzisárkány:
"Sólyom Aszófőn vendégeskedett."

Altalaban Solyom Laszlon tiszta szivbol es karorommel szoktam rohogni, ha szoba kerul. De most igazan megsajnaltam.

Altalaban vele kapcsolatban szokta anyam mondani, hogy van Isten. Marmint, hogy az emberek rossz cselekedeteiert Isten egyszer benyujtja a szamlat.
De minthogy nincs Isten, en csak szimplan konstatalom, hogy minden(3) tekintetben Orban volt az, aki zarojelbe tette Solyom egesz eletet, munkassagat:
1. A '89-es alkotmany elkesziteseben, es vegigtargyalasaban vitt fontos szerepet.
-> Az alkotmany azota a kukaban, van helyette Orban takolmanya. Check.
2. Alkotmanybirosag. 8 even at Solyom elnoklesevel femjelezte a tarsasagot.
-> Mara a szervezet ki lett herelve, lezullott. Eppen Orban az, aki leginkabb figyelmen kivul hagyja donteseit(Pl. birak nyugdijazasa). Check.
3. Koztarsasagi elnokseg, mint kozjogi "intezmeny". Solyom innen akarta megrendszabalyozni a neki nem megfelelo politikai legkort. Ez szinte csak a szocik es Gyurcsany moszerolasaban merult ki.
->Az intezmeny tekintelyet Orban embere, Plagi bacsi teljesen lenullazta. Check.

Vagyis akar mar 20 ev mulva is csak az 5-re hajtoknak kisbetuskent labjegyzetben fogjak (esetleg) megemliteni Solyom nevet a tortenelem tankonyvekben. Jol is van ez igy.

De! Olvasva Torok Gabor bejegyzeset, nagyon megszantam ezt az oreg embert. Elmegy egy 432(!) fos kis faluba
www.aszofo.hu/helytortenet.html
, ahol olyan melyen szantonak keszult beszedet tart, amilyet meg allamfokent is ritkan tett.
Ez a szerencsetlen mar sehol sem kell, mar senki nem kivancsi bolcs vilaglatasara. Epp abban a rendszerben, amelynek letrejotteert o maga is oly sokat tett.

Erre az egyik legjobb pelda:
"Az előzetes feliratkozás nemrég felmerült ötletéről pedig tudni kell, hogy az az Alaptörvénybe és az Emberi Jogok Európai Egyezményébe ütközik."

A kormany nyilvan nem fogja ajnarozni ezt a velemenyt, az ellenzek pedig meg veletlenul sem hivatkozik Solyom velemenyere. Bar mar nehany alkalommal lehetett olvasni az alkotmanyellenesseg felveteserol.

"Ebben a visszavonultságban érdemes megfogalmazni, hogy egy következő választáson kit és mit érdemesítsünk bizalmunkra."

Edes jo Istenem, mar idaig jutott, hogy egy ilyen kis faluban tudja csak eloadni magat?!
Meg is van benne ezert (is) a megbantottsag, a sertettseg:
"Az utóbbi két évben az alkotmányos kultúra a törvényhozásban és a kormányzásban odaveszett. A kétharmados többség nem ismer korlátot maga fölött, nincs, amit meg ne tenne. Az alaptörvény többé nem a politika határait húzza meg, hanem a napi politika puszta eszközévé vált. A magyar alkotmány, majd a helyébe lépő Alaptörvény elvesztette szilárdságát, feltétlen érvényét. Elveit állandó, napi érdekű módosítások rombolják. Nyilvánvalóan alkotmányellenes szabályokat vesznek fel az alkotmányba azért, hogy ne lehessen megtámadni őket. Előfordult, hogy rögtön az után, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánított egy törvényt, azt az alkotmány részévé tették. Ezzel kibékíthetetlen belső ellentmondásokkal terhelik meg az alaptörvényt. A legsúlyosabb ilyen beavatkozások az alkotmánybíráskodást és a független bírósági rendszert érintették."

Most igazan sajnalom ot, mert alig 2 ev alatt ilyen melyre sullyedt. A nem oly regen meg (onjelolt) velemenyformalo, mara olyan helyzetbe kerult, hogy ugy erzi, meg egy falunapot is ki kell hasznalnia nezetei kinyilvanitasara. Marpedig ez az elszigeteltseg csak meg jobban fog noni az evekkel. Solyom a maga habitusaval pedig annal nagyobb buntetest nem is kaphat a sorstol, mint hogy elkerulve, az erdektelenseg homalyaba sullyedve elje vegig hosszu eveken at, hogyan is merul feledesbe egesz elete munkassaga.

Meg sok tovabbi szulinapot Elnok Ur!

PS: Bocs a vegere egy kicsit elobujt belolem a gonoszsag, de egyszeruen nem birtam megallni. A mai sajnalat meg holnapra ugyis elmulik...
@simple observer 1.0: én sójomszemet tartom hibásnak...

az elmúlt év elqrásának legfőbb okozója...
amit ostoroz, hogy nem tartyák be a "láthatatlan" szabájokat stb
az pont az ő szakmája és feladata volt... NEM TETT SEMMIT:..
rosszul végezte a dolgát..
a jogszabájok/intézmények nagyon sz@rok...

de ott a poszt alatt...
@simple observer 1.0:

TG embere volt Sólyomnak a hivatalában, szerintem ő hívta Aszófőre, hogy büszkélkedni tudjon az ismeretséggel meg a kapcsolataival, mert emeli a képviselői renoméját.

Ezért a Sólyomnak már ilyen helyen kell hakniznia rész faszság. A többiben néhol van igazad.
@dr. Bubó:
"az elmúlt év elqrásának legfőbb okozója..."

Ezt igy erosnek tartom, es nem is huzom ra a vizes lepedot. De szerintem is tagadhatatlan szerepe van a jelenlegi helyzet letrejotteben.
@Knósszosz: mondanám, ha kérdezne. Meg pár mást is.. :)
@simple observer 1.0: ja bocs igaz, "num lock" volt...

elmúlt 22 év !
@simple observer 1.0: "A kultúra, a kulturált viselkedés önuralmat jelent, íratlan közös szabályokhoz igazodást, a többiek megbecsülését."

nemrég volt hitler... és ő a viktátor önuralmára apellál...

szerintem hasznosabb lett volna ha leírja és nem 2/3-os alkotmányba... és ha még működő független intézményeket is elér...
vagy egy tisztességes párt törvényt... pl gazdálkodásról...
vagy egy kopogtató nélküli választási törvényt...

nem volt eddig se demokrácia, csak az ő többmilliós fizetésével tűnt annak...
@GeoCracker:
Ugyan mire gondolsz?
Ily kései órán, a fantáziám már igen csapongó-:)))
@vitéz Thapóccay néma bárány:
"TG embere volt Sólyomnak a hivatalában, szerintem ő hívta Aszófőre, hogy büszkélkedni tudjon az ismeretséggel meg a kapcsolataival, mert emeli a képviselői renoméját. "

Nem ketlem, hogy lehet benne valami, hogy vegul is Torok hivta meg Solyom Laszlot.

"Ezért a Sólyomnak már ilyen helyen kell hakniznia rész faszság. A többiben néhol van igazad."

Sajnos (reszerol), es szerencsere (reszemrol) nem faszsag egyaltalan. A Fidesz lathatoan keruli Solyom szerepelteteset, a kritikaival valo foglalkozast. A beszedben igen sok kritika szol a kormanynak, de majd kivancsi vagyok, mekkora viszhangja lesz ennek a kormany oldalarol. Ha pl. Fabius, vagy a tobbi blogolo nem csinal belole posztot, mint ahogy Torok lathatoan igyekszik reklamozni, es teret adni Solyomnak, akkor tutti , hogy a Fidesz elfogja sunnyogni a dolgot, mintha ez a beszed el se hangzott volna.
Az ellenzek, foleg ugye a szocik, es a Gyurcsany-part nem fogjak ajnarozni a temat.
Az LMP, Schiffer klikkje, esetleg megprobalhatja megasra emelni Solyom szavait, de szerintem nincs mar Solyomnak olyan renomeja, hogy ezt erdemes lenne megtenniuk.

Masreszt a haknizas. Igen, ez egy klasszikus haknizas. O mint bolcsesz beszelhetett volna a telepules multjarol (a Polgar Jeno biztos atengedte volna az errol valo elmelkedes dicsoseget neki), vagy a kornyekrol, a tajrol...
A falunapot, mint alkalmat sikerul olyan jol melloznie, hogy osszesen 2(!) mondatban szol a falurol. Ebbol az egyik:
"Ámde Aszófő mégiscsak Magyarországon van,..."

Haaaat, nem tudom...

De kivancsi vagyok, hogy az utobbi idoben vajon hanyan hivatkoznak fontos pozicioban levo emberek Solyom velemenyere! Vagyis, hogy oket erdekli mint mondott az oreg, es az azzal valo egyetertesuket nyilvanosan vallaljak.
Ha tudsz ilyet azert legalabb egy linket igazan adhatnal.
@dr. Bubó:
Es bar van amolyan egyensuly gyanant nemi kritika az ellenzek fele is. Ez bizony egy kemeny beszed a kormanyt illetoen.

De mint a muvelt francia mondana: Too late, too little...
Meg annyit, hogy latom a nepszabis kepet, es azert olyan sokan nem is voltak kivancsi a beszedre. Tork meg oszinte szerelemmel issza Solyom szavait...

nol.hu/belfold/solyom_laszlo__a_stilus_maga_a_rendszer
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Amitől a kormányzat tart, hogy mivel jelenlegi hazugságai elkoptak és időszerűtlenekké váltak, még nem régen eszméknek hirdetett tételei merő szólamokká lettek, a behódolás aktusa már senki részére sem jelent különösebb izgalmat, nemcsak nevetséges, hanem unalmas. Azt az embert, aki behódol, az aktus már nem mocskolja be, és morálisan nem alázza meg, emberi rangjában nem degradálja eléggé. Ezért olyan újabb hazugságszisztémára van szükség, amely az ámításnak mérgezettebb módszereit alkalmazza, s amely az embert még az eddiginél is sokkal becstelenebbé, s ezzel a kormányzást könnyebbé és biztosabbá teszi, hiszen a polgárság minél korruptabb, a hatalom helyzete annál szilárdabb Hamvas gondolatok!
@GeoCracker:
Pályinkásat veszont!
Látom van új poszt, mingyá megnézem, csak elébb beszerzek egy-két sert a közeli markecből, mielőtt rotyogna a zaszfalt.
@a szív fészkei: Ide másolom a kóldött linken található idézetet, mert annyira találó.

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel

Bertrand Russel"
@simple observer 1.0: Sajnos, amikor a vakondos szavazást elfogadta, elvesztette a szüzességét a Fidesszel kapcsolatban. Meglehetősen randán.
Most, hogy vele is kicsesztek Slicc kedvéért, talán megérti, mire képesek ezek a hatalomért. De tényleg túlontúl késő és kevés. DE legalább egy lépést megtett.
süti beállítások módosítása