Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.07.31. 05:24 Fabius

Csaó nyugdíj, viszlát egyéni számla!

Címkék: fidesz nyugdíj nyugdíjreform egyéni számla

Mikor a magyar politikatörténet Al Capónéja berúgta a magánnyugdíjpénztárak trezorjainak ajtaját, és követelni kezdte a felhalmozott lóvét még azt mondta: ide a pénzt pubik, kaptok helyette virtuális tallért játszani. Majd. Eccer. Ha jók lesztek. 

De alig dübörgött ki az utolsó pénzes kamion a pénztárak díszburkolatáról, mikor már az volt a mondás, a virtuális tallér számla csúszik, mert a pénz elköltése előbbre való. A gyűjtögető állampolgár várjon a sorára, végül is nehogymá' beleugasson mire költik amit ő összespórolt! Pofa sutba, itt van ez a szoláriumban aszottra kozmált nertárső, őt nézegessétek a számsorocskáitok helyett. Lesz egyéni számla is. Majd. Ha nagyon jók lesztek. 

Mit tesz Isten kirúgott nyugdíjvédelmi nertársőnk hamarabb lett, mint egyéni számlánk. A kitűzött határidőre csak az újabb mellébeszéd jött, aszongya várni kell még a számlákra úgy pár évet, mert majd a ciklus után eljátszik vele akinek két anyja van. Szóval lesz egyéni számla. Majd. Ha kibaszott kurva jók lesztek. Erre alig elmegy nyaralni, az Erőforrás minisztériumból kiüzennek a szaktársak: nyugszik már, ül, fekszik nem háborog, az egyéni számlát elfelejti jó gyorsan a nyugdíjreformmal együtt, mert ezeket semmi nem indokolja. Hacsak a Félázsiai Zsebkapóne állandó ígérgetése nem, de ha ő mondta, akkor senki nem mondta. Ugyan még a második Széll Kálmán tervben is azt írtuk, „ki kell alakítani a nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetést, illetve az egyéni váromány-nyilvántartást”, de ti felültök még egy feritélnek amin Kusza Szem aláírása van? A Mikulásban is hisztek még?

Az Orbán kormány ismét lépett egyet előre a már minden mindegy úton. Lassan úgy hullanak ki az ilyen ígértek, mint disznósörte közül a lemezes korpa. Viktor meg csak pislog kifele abból a félázsiai téeszelnök fejéből, mint gyerekkorában a felcsúti búcsú céllövöldéjében: gyáj de sukár hárompálcás műanyagforradalom apu, lelőjem? Kettőt rákűdök harmadikra meghanyatlik, mint a nyugat! Ha így halad, és ilyen ütemben nullázza le minden szavát az emberek előtt, akkor a következő két év nem az újraválasztásról fog szólni, hanem Viktorunk személyes maradj talpon játéka lesz a túlélésért. 

orbán-nyugdíj.gif

Végül is az elő regisztrációval - mai állás szerint - 4 160 000 ezer embert molesztálna, az elmaradó egyéni számlával meg annak a több, mint hárommillió állami pillérbe visszatérőnek oszt egy sallert, akiknek ezt ő maga szentül megígérte. Ügyes vagy Viktor, ez eddig az összlakosság kétharmada, ha nem adod fel és küzdesz tovább a forradalmi látomásaiddal lassan - a kőkeményen kitartó igazhitűeket és a fizetett kuministákat leszámítva - sikerülni fog a teljes lakossággal végképp megutáltatni magad. Légy kemény, és ne érd be kevéssel.

889 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr1004687931

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Manyup - most már biztos: hülyére vett ország vagyunk 2012.07.31. 12:59:19

Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjo...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.31. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ősi román viccet updatelt Budapestre a főváros közgyűlése 2012.07.31. 10:22:32

“Látják azt a nagy sötét foltot a távolban? Azok már Budapest fényei!” – szól a vicc 2.1-es változatának csattanója. A helyzet korántsem vicces. A nyár eleje óta a fővárosban a közvilágítás nem kapcsol be automatikusan, amikor a fénye...

Trackback: Megtiltaná a tandíj szó használatát a hírekben a kormány 2012.07.31. 10:20:35

Törölje a tandíj szót a média a szótárából, ez a kormány kívánsága, hiszen a tandíjat 2008-ban már eltöröltette a szocikkal a Fidesz! A média mégsem akarja a tandíj szó helyett a kormány által kreált “új finanszírozási rendszer” kifejezést ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@glaci ph 5.5 álompolgár: Prosztatabántalmakat nehezen érti meg Csekk? Majd sok Prostamol-reklámot néz és empatikus lesz az idős urakkal.
@a szív fészkei: @Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Ez egy nagyon visszafogott és ízléses fénykép. Az ehhez hasonló professzionális fotókon női test szépsége válik a műalkotás eszközévé, tehát tárgyiasul és egy magasabb, transzcendens szinte emelkedik. A professzionális művészek pucér nőalakjai nem erotikus tárgyak, nem nyálcsorgatásra (és ki tudja még mire) szolgálnak. Az igazi műalkotások meztelen nőalakjaiban a női szépségnek egy tiszta, lelken átszűrődött melegsége és bája nyilvánul meg. Ez a fénykép is ilyen.

Már az ókori művészek is a női szépségét akarták megjeleníteni, és az abban a korban készült szobrok és festmények a női anatómiai gondos tanulmányozásáról árulkodnak. A keresztény szakralizmustól átitatott világban is előfordult, hogy tisztességes lányok és asszonyok levetették a ruhájukat, hogy modellt álljanak.

Természetesen a műalkotások hatása meg se közelíti az eleven női test hatását. Az eleven női test meleg, és a bőr fénylését bronzba önteni, vásznon előállítani nem lehet. Ezért jók az ilyen szép fotók.
@aritus: Szóval akkor hazudott a GKI, az jött ki neked is?
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...: Nem olyan bonyolult fikázó szöveget írni, de én inkább az adatoknak hiszek, mint a manipulálni kívánó újságíróknak...
@Blogger Géza:
Akkor ne hallgass Orbánt, ne nézz Hörr tévét, ne olvas MN-et... Ennyi! :)
Fogadjunk, hogy már nem is tudjátok miről volt itt szó a legelején!
De azért igyunk Stefike egészségére!
@glaci ph 5.5 álompolgár:

hvg.hu/sport/20120731_ivet_lalova

0:05-től a kamera is elmereng... :))
Még Egér fél karját is odaadnám érte!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
Akiket megetettek a demokráciával, általában pont azokat szajkózzák, amiket Te: "...elmondhatom..." Elárulnád, hogy hol, mikor, és mégis: érdemben kit érdekel a véleményed, vagy bárki másé??
Nyilván te sem találod a fórumot, ahol érdemben tehetnél a közösségért, mert ha lenne olyanod, akkor nem itt tépnéd a szádat....
a munkavállalásról, adófizetésről, stb. pedig csak annyit: vagyunk néhány százezren, akit évtizedekig becsületesen dolgoztunk, dolgozunk, fizetjük a mindenféle járulékokat, adókat, és ennek ellenére: az ország úgy zuhan mint egy kilőtt stuka, és mégis: egyre ocsmányabb, egyre lerobbantabb minden....te nem látod, hogy hol élsz, miben? áruld már el, hogy mikor, milyen érdemi visszhangja volt annak, ha netán valamivel elégedetlen voltál? ja, hogy te mindig épp az aktuális kormány pártokra szavaztál - csupa véletlenségből - és ezért mosolyogva tűröd, ahogy lenyomják a torkodon még a kutya-szart is??
@a szív fészkei:

Az erdélyiek még így is olcsón megúszták, nekünk egy évben 365 napon át kell elviselnünk ezt a patkánymajmot, meg a hülyeségeit.

Tényleg nem tűnik fel 20 éve senkinek, hogy minden, DE BAZMEG SZÓ SZERINT MINDEN(!) szarrá válik, amihez ez hozzányúl, amit a szájára vesz, amire csak az árnyéka rávetül?
@a szív fészkei: elolvastam, tényleg kurva jó. De Orbán nemcsak Erdéllyel csinálta ezt, hanem Magyarországgal is. Csak úgy tünik, ott a többség már átlát rajta, itt meg sajna nem.
Még mindig sokan, túl sokan látják úgy, hogy ő Magyarország vezénylő csillaga, megmentője. Itt még él és virul a természetes orbánizmus. És ahogy egyre durvábban mahinálnak a választási törvénnyel, úgy néz ki, hogy élni és virulni fog.
Leni élt, Lenin él, Lenin élni fog.
@nincs_itt:
A baj az, hogy legszívesebben bezárnálak benneteket egy kiskocsmába, egy kis (vagy nem is kevés) bor mellé... :)
ADDIG KI NEM JÖTTÖK, AMÍG NEM VAGYTOK KÉPESEK NORMÁLISAN BESZÉLNI EGYMÁSSAL! Lököttek!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Szia Egér! Épp előbb ígértem el a fél karod egy szenzációs popsiért! :))) Nem baj???

hvg.hu/sport/20120731_ivet_lalova
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Na örülök, hogy tetszik. Tudom, milyen a meztelen testet ábrázolni,mert tanultam rajzolni, élő modell után is. (nem valami szépet kaptunk, csak egy nyomorult háborúban légnyomást kapott szerencsétlent, de ugye tanulni az ő satnya alakja is jó volt.) Voltak női aktmodellek is. Az tényleg aszexuális folyamat: ábrázolni és élővé tenni kétdimenziósan, szénnel a papíron az elevenséget, ez igaz.

Na de, ha zsidó sportoló csajszik álltak volna pucéran modellt -amire nem találtam példát - , akkor tuti már írnál a hatezer év fülledt romlottságáról, ugyebár... :-DDD
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Legalább passzolni fogok ChT-hoz, aki most úgy is egy félkarú rablót játszik a Mad Max 4-ben. :DDD
magyarinfo.blog.hu/2012/07/31/bemutatkozik_a_jobbik_ifjusagi_tagozata
Szóval... ameddig a dzsobbik ilyen posztokat tesz közzé addig mesélhet sarkAngyal barátunk és bárki más, hogy ez nem egy vérnáci párt! Mondhatnak bármilyen szépet és akár igazságokat is azért csak tetvek gyülekezete.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hát senkinek nem, mert a senki az olyan, mint Blogger Géza, gondolod neki feltünik bármi is, Orbán seggén kívül?:)))
Itt fáraszt már a győzelmi jelentéseivel, hogy aszongya nőtt a foglalkoztatottság! Csak már unom, falra nem hányok borsót.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nézed a South PArkot? a igen,emlékszel Stan apukájának Guinness-rekordkísérletére? A világ legnagyobb szarát kiszarta és el akarja ismertetni. De keresztbe fekszenek neki a svájci bizottságnál, ahol lezajolhatna a hivataloskodás..
Miért? Mert a bizottság ősz feje a saját szarát nyomja, aki nem más, mint maga Bono. :-D (jó, ők nem ismerhetik Orvbánt. Miket rajzolnának róla!!)
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Nem találok szavakat arra, hogy mennyire undorom tőled, te vén, büdös kecske. Hányni tudnék minden megnyilvánulásodtól.
@aritus: Őt foglalkoztatják, hát neki nőtt is! Szép munka, itt tapsizunk neki egész nap.
@Blogger Géza: Orvbánon kívül mindenki hazudik az egész világegyetembn. Lejött?

Hogy hogy nem fáradsz? Téged erősen kizskmányol Kumin. Járna vacsiszünet.
@a szív fészkei:

Selmecziczának minden képe büntetőkép. Selmeczi az esztétika és a harmónia tagadása, egy vizuális környezetszennyezés, egy velőtrázó sikoly, palatáblán csikorgó maradék kréta.
@aritus:

Én is elvoltam Gézával tegnap, de neki tényleg ez a munkája. Lődd ki, kész.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:

Még mielőtt linkeltétek, már előtte megnéztem a Vicenten. :DDD
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: kéz a kézben sétáltok majd a lenyuvó napba.. vége főcím... stáblista mingyá sírok
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Nem mondanád ezt, ha tudnád micsoda dögös vén kecske.
@nincs_itt: Értem már! Komplexusos vagy, és úgy gondolod, hogy nem csókolgatott eleget az anyád, és senki se kiváncsi se rád, se a véleményedre. Senki se akar veled beszélgetni, mert állandóan siránkozol, és az emberek nem szeretik ha állandóan rinyálnak nekik. Ki tudja, lehet hogy így van. De a fusztrált semmi kis életed miatt érzett dühödet ne rajtam vezesd le haver. Én se szeretem hallani a kidolgozom a belem az országért és mégis szar minden, pedig nem is szavaztam 20 éve. Áruld el inkább, te mit tettél az országért, hogy ne romoljon a helyzet? Dolgoztál? És?! Ezért veregessem meg a hátad, ami természetes? Adót fizettél, járulékot? Máris hívom a CNN-t. Te egy hős vagy!
De áruld mégis mit tettél, hogy az országnak jobb legyen? Mivel próbálkoztál? Mi volt az eredménye? Elhasaltál és felálltál? Vagy csak vered a nyálad, hogy más mit csinál rosszul, amíg te semmit sem csinálsz?
Hát, a szádat jártatni azt tudod, de ez sem segít az országon.
Az nem jutott eszedbe, hogy te is hibás vagy, hogy szarevő lettél? Hát persze hogy nem. Szerinted elég dolgozni, adót fizetni, a többi meg jön magától. Az hogy korlátolt, lusta és ostoba vagy, nem érdem, és nem érdemel elismerést.
Oh, és keress egy terápiás csoportot, ahol az olyan szerencsétlenek mint te kibeszélhetik gondjaikat. Baromira rád férne.
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há... : Rövid beszélgetés lenne. Ő: mindenki hülye aki szavazott, bezzeg én okos vagyok, nem szavazok, mégis szar minden.
Én: Szerintem fontos szavazni, el kellene menni, egyelőre ez a kínálat.
Ő: Hülye vagy és szart nyelsz tőlük, én okos vagyok, nem szavazok.
De aranyos vagy, te dögös vén kecske;)))
@Gábriel angyal: Nem rettegős, csak realista. Ismerem a szélsőjobbot, kutyából nem lesz szalámi.:D
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: You can fool yourself honey but it is written: "Im Zuge der Kampagne der Dessous- und Wäschemarke Mey bodywear aus Albstadt hat sich "Gold-Lena" Magdalena Neuner vor der Kamera in Szene gesetzt. In unserer Bildergalerie sehen Sie das Ergebnis und das "Making of" der Kampagne für den Herbst/Winter 2010."

Der die das Adidas: az inkriminált kép egy női alsó- (fehér-) nemű (őszi / téli kollekciójának) reklámkampányhoz készült fotó, ahol a női test elsődleges = fő, ha nem egyetlen funkciója, hogy eladja az árut. MN áruba bocsátotta fizikai valóját és sportolói renoméját, hogy eladjon egy márkát: www.mey.de/
@Friss fahéjas Edward Boli – Ch.T. is, meg’há...:
Csá!
Látom Te is nyugger vagy, s ráérsz!
(Már túl vagy a tizezrediken!)

"Valaki csak megdu..a már! :) "
Ha a Stefikére gondoltál, akire koccintottunk az előbb, akkor:
Hááát
Mi már nem válogathatunk!
Hajrá!
(Neked van még?)
@nincs_itt: Demokrácia: esély 4 évente a jobbra.
De ha terhes neked a 4 évenkénti választás, javaslom a barátságos szíriát, észak-koreát. Ott nem fognak 4 évenkénti diktatúrával zargatni. Az lesz neked a csúcs.
Kívánom neked, hogy határainkon kívül megtaláld a magad nem-diktatúráját, mert itt sokan imádják a 4 évenkénti diktatúrát. Valahogy a szívünkhöz nőtt, minden hibájával együtt.
Nem mondom, hogy örülök hogy elcsevegtünk, de legalább tudom, miért lehet felszámolni a demokratikus intézményeket visszhang nélkül. A te féléd miatt. Örülök, hogy megtehetem, hogy tahótlanítalak, bár az messze nem írja le attribútumaidat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez a csikorgó kréta ütött. Fut a hátamon a hideg.
@Pantagruel: Dicséretes, hogy a szűz Magdaléna kampányol a bugyingo (by Cicciolina, aki hazánk nordikus leány, a test igazi profi használója ugyebár) viselésének hasznosságáért. Keresztényekre is ráfér a fehérnemű, nemde?

Mert például a múltkor annyira tőlünk annyira eltiltott Ice T eléggé szőkére mázolt asszonkája nagyon nem hord, de ő pajzánéletű is: velvet.hu/celeb/2012/07/26/coco_t_hozta_eddig_az_ev_villantasat/
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

Attól speciel nem kell félned, hogy pénzelve lesznek. Ugyanis nem, hogy egy árva felesleges fillérünk nincs, de azt sem tudjuk jövőre a költségvetésbe tervezett bevételek egyharmada honnan lesz. Úgyhogy vagy adnak kölcsön egymásnak, vagy így jártak.
jav: leánya, ill. annyira de annyira

Amúgy lehet, hogy Stefi fentebbi elragadtatását az énáltalam belinkelt a Pléhbojban pucéran fegyvert szorongató nord és zord német leányzó fényképe váltotta ki.
@sanyoka: Másról sem szólnak. Ezért kell a nekik nem pedigrés származást mindenáron eltitkolni, vagy elérni sokért ,hogy ne derülhessen ki. Szóval, mégis csak az eredendő bűn a Jobbik.
Aki azt mondja, hogy a Jobbik európai párt, gondolkodjék már el ezen is: extramuros.blog.hu/2012/07/31/amikor_a_letezesem_is_zavar

Két hangnemben kommunikálnak: gyalázkodnak és fenyegetnek. Slussz. Ja és zaklatnak. Kurucin, személyesen, mint itt. Csodás perspektíva, rájuk bízni az országot vagy bármit is...
Fogjon velük össze a radai rosseb, de az is csak végszükségben.

Az erdélyi blog a mannán elég jól leírja, hogy mennyire teli a tökük a kinti magyaroknak is ebből a hamuhandlés jobbikfideszes bandából. Szóval azokra se hivatkoznak jóérzéssel már.
@aritus: @Blogger Géza:

Bocs, hogy belevakkantok, de tényleg: változott a statisztika számításának alapja, ezért lehet eltérő adat.
Ha kiszsűrjük a 4 órűs közmunkásokat, akkor a kép valóban hervasztó.

A szitu a szokásos: a számok makacs dolgok, de abban a pillanatban, ha összehasonlítást teszünk, nem árt mögéjük nézni: mit is takarnak, mi a vetítési alap itt, és mi ott.

A fidesz már nem először farag abból előnyt, hogy körtét néz az almához. Trükkös fiúk, nagyon.

No, és különben is: hol van az az egymillió? Úgy értem VALÓS munkahely, nem közmunkás éhbér-genya.
@Blogger Géza:
Geza! a diplomad ugy jon ide, hogy tavaly arrol beszeltel, hogy epp vizsgak elott allsz. Pusztan barati erdeklodes volt.
Azert, mert nem ugyanabbol a szogbol latjuk a vilagot, meg nem kell utalni a masikat.

A tobbi: tavaly arrol beszelgettunk, hogy miert jo, vagy nem jo a Matolcsyzmus. Akkor azt josoltam, hogy iden tavasszalgond lehet az orszag hitelezesevel, meg fog ugrani a cds felar, romlik az orszag megitelese, rosszabb lesz a forintarfolyam,
de azt is mondtam, hogy a svajci frankosok megmentese egy bujtatott mentocsomag , semmi mas, ugyanis nem indokolja a frank arfolyam. Fogadtam, hogy a frank tavasszal kozelebb lesz a 220-hoz, mint a 280-hoz. Ez olyan 265 korul volt.
Mondtam, hogy a MOL vasarlast semmi nem indokolja, pusztan kivagyisag.

Akkor kvazi fogadtunk.
ez szinte mind bejott. Ezert varom-mint uriembertol-hogy elismerd, a Matolcsyzmus vakvaganyon haladt.
viktor mar elnezest kert a mult heten.
Nyugodalmas jó éjszakát, kedveskéim!

Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal! (Ez a Szentháromság-tagadókra nem vonatkozik!)
Akinek van akváriuma, attól még lehet buzi.
@a szív fészkei: Nyugi Szív lesz ez még így se. :) Az MSZP a Fidesszel már összefogna. Tudod nem akarják továbbra sem feladni a haza fényrederülésének magasztos tervét, mint tették azt az elmúlt 22 évben.

Ezenközben pedig már kúrcsány is kiakad.:)

Gyurcsány gyalázza az MSZP-t

atv.hu/cikk/20120731_gyurcsany_az_mszp_uton_a_totalis_mutyipart_fele?source=hirkereso
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Jaj, most mi lennék? Nem tagadom,pusztán nem érdekel. De kegyelemteljes álmokat, bennük a kedvenc hollywoodi pasijaiddal akcióban!
@csatika: Azta, milyen zseniális levezetés.Amúgy mit jelent ez? És akinek halastava van? Az mi lehet?
@Gábriel angyal:

Ja, lesz. Egyszer bárányt vagy engem találnak meg hasonló arcok véletlenül, és nemzetközi orvoscsoportnak kell kioperálni a zászlót a leghangosabb seggéből.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]: Jó éjszakát!

"A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá."
(Böjte Csaba)

youtu.be/TDyR1UuXzUg
@Fabius: Azt hiszem ha összejönne egy ilyen nagykoalíció írnál "néhány" ómájfaszom posztot nem??? :)
@rdos:

"Ami mellbevágó az az, hogy micsoda lenyúlás folyik itt, az egyszerű JA féle számtan szerint,"

Pont erre próbáltalam ráirányítani: a Jakab Andor féle egyszerű matek nem alkalmas a lenyúlás mértékének meghatárizására, mert statikus modellbe illeszti az alapszámokat.

Ahoz, hogy kimutatható legyen, mennyibe is fáj az államnak (illetve nekünk) a nyugdíjak kifizetése, legalább egy év (de lehet, hogy akár 2-3) adatsorait kellene átnéznünk, mert irtó sok a változó.
@Stefánia kisasszony [teuto-nordikus parasztlány]:

"
Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal! (Ez a Szentháromság-tagadókra nem vonatkozik!)"

Igazi keresztényi gondolatiság. Bravo.
@Gábriel angyal:

Írnék. Cuki amúgy, hogy az ATV Gyurcsány kritikája alatt meg nem támadási idézetekkel ellensúlyoz külön kommentár nélkül, de mikor a szocik egyelik Ferencet akkor kussolnak.

Biztos nem fűződik érdeke ehhez senkinek, muhahaha.
@Zébácsi: Ezt ismered?? Elég kemény de érdemes megnézni. Ti hogy döntöttetek volna??

youtu.be/tdAc6t_9-_0
Akiket vérebként üldözött bugyula, azokat nem tudták még megvádolni se, de akinek tonna vaj sőt mások vére csorog a füle mögött, azt nyugiban hagyják másfél évtizedig: nol.hu/belfold/20120731-mit_muveltek_a_hatosagok_

Teljesül Orvbán álma a 44-hez hasonlító állapotokról. Szlovákok is rástartoltak a cekkeres bácsikára. Mert olyan jóságos volt, biztos azért.
@a szív fészkei: a jó állam fejlesztési koncepció...
én már rég kirúgtam volna. Ja, nem csak őt.
@GeoCracker: Aha. Meg sem nézed, csak pofázol. Fingod sincs róla, csak ugatsz. A 88 előtti 360-as gépen csak a folyósítás volt, meg a nyugdíj indítás. Mi a fasznak okoskodsz olyanról, amiről nem tudsz semmit?
@duwad:
Lökött! :))) Hol van az még??? Virgonc középkor...
@Zébácsi: Egyszer vakkantsál már ide egy konkrétumot, hogy egészen pontosan MIKOR és MIBEN változott miféle statisztika. Nem urban legendekre vagyok kíváncsi...
@Könnyen elkaptuk, uram!: Szerintem te összekeversz valakivel, én kb 10 éve nem vizsgáztam soha semmiből.

A MOL vásárlását nem kivagyiság, hanem az oroszok kiszorításának a vágya indokolta.

A CDS felár nem romlott, ellenkezőleg, sokkal alacsonyabb int tavaly év végén, vagy az elmúlt félévben. A Ft árfolyamával sincs szerintem semmi gond.

Szóval szerintem semmi nem jött be..
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: hiába érvek nélkül, marad a segéd gomb - mint a szavazólap - "tahótlanítasz" tedd!! Ha az Neked nem elég, hogy igyekeztem tisztességesen életben maradva, a hozzád hasonló demokrácia-debileknek is segítve, hogy a tyúkxaros kis jáccóterük megmaradhasson, mert fizetem mindazt amit bárki más is, akkor tényleg sajnálatra méltó vagy! Nem is debil vagy, hanem egy életképtelen idióta, akit 1990 óta éppen ötödször baxnak át a palánkon, de az ért csak megy a szart felzabálni! Jobb lett? Ugye legalább ebben egyetérthetünk, hogy apró momentumok kivételével, nem lett jobb!! Szavazgass, éld ki a tettvágyadat, utána meg ordibáld bele a világba, hogy ÉÉÉÉN!!! MINDENT MEGTETTEM!! Tettél a xart, csak annyit, hogy életben tartod azt a rendszert, amit utálsz és megnyomorít Téged is. Brávó! Tapsvihar, stb...
@a szív fészkei: Nyugodtan mondhatjuk, hogy jól nevelt, illik viszonozni a meghívást.
@Blogger Géza: persze
miota viktorka melytorkozza az ajemefet zart ajtok mogott :-)))

probaljatok csak kicsit megrantani a porazt, csicskak...:-)

abban a pillanatban 320as euro, 450-500 a benzin, plusz 1-2 szazlek munkanelkuliseg, ugrik a cds felar:-)

es nem bosszubol, te gyoker fideszparaszt. hanem egyszeruen nem kenyszeirtheted ki erovel sem te, sem a lotolvaj csuti torpe, hogy ide befektessenek es a magadfajrta, muveletlen, csinovnyik kurafiaknak munkat adjanak. egyszeruen nem. nicns meg sem az erotok, sem a hatalmatok hozza:-) senkik vagytok a vilagban:-)

mi meg, akik erunk is valamit a munkaeropiacon majd elmegyunk es csak akkor jovunk vissza, amikor a rothado hullaitokat kell a dogkutba dobalni:-)

es nem tehettek ez ellen semmit:-D ez a legmulatsagosabb az egeszben, hogy semmit nem tehettek ellene es minnel jobban rangatjatok, annal jobban fog a husotokba vagni es annal jobban fog fajni:-DDDDDDD

de ne aggodj...

szavazni fogunk kivulrol is.
lehet, levelben.. hiszen hataron tuli magyarok leszunk:-DDDD
@nincs_itt: belenyugodhatsz, a demokraciat es piacgazdasagot a tyukszaros eleted aran is meg fogjuk vedenei a magadfajtadtol:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: helyes!!! Együnk lószart, több milliárd légy NEM TÉVEDHET!!!(ismeretlen szerző)
@Blogger Géza: Szerintem tul sok Blogger Geza nem lehet. De ha megis, akkor elnezest.
Valaki mar viselte ezt a nevet.
Nem tudom, fel tunt-e, de azt irtam, hogy tavaly beszelgettunk, es ez ev tavaszara josoltam.
Ez ev tavaszan pedig a cds felar olyan mertekben nott, hogy sikerult elernie a minden idok legmagasabb titulust.
Ha osszel az IMF nemet mond, a forint bezuhan. Ha nem, akkor csak egy kicsit esik.
Egyebkent Orban szepen meghatralt az IMF elol.
A tavalyi melldongetos szabadsagharc mar sehol.
Csapataink hosiesen visszavonulnak.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ah, egy tiszta európai hang... Szerintem menjél nyugodtan, senkinek nem fogsz hiányozni.
@nincs_itt: "Együnk lószart, több milliárd légy NEM TÉVEDHET!!!(ismeretlen szerző)"

A sokak altal ismert graffitit elemezve ket dolgot kell, hogy elkulonitsunk: a legyek egyenek loszart, mert ok nem tevednek.
A masik, hogy ez vicc.
Te meg komolyan veszed, mert nem erted.
De szerintem elj a viz alatt, sok milliard hal nem tevedhet! (ez is vicc)
@Könnyen elkaptuk, uram!: most végre megértettem!! köszönöm Yoda mester!! Kellemes napot, további sikeres és főleg eredményes demokráciásdit kívánok! Ha 20 év nem elég, akkor tényleg jobb a víz alatt, ott az eső sem számít!
@Zébácsi: "legalább egy év (de lehet, hogy akár 2-3) adatsorait kellene átnéznünk, mert irtó sok a változó."

Valóban sok. A számolásnál én havi kamatozással számoltam (évi +4% reálhozam 1/12-e kamatozik minden hónapban), így kaptam 629 000 Ft/hó, csak kamatból fizetett nyugdíjat, úgy, hogy a befizetett tőke is a nyugdíjasnál marad!

Néhány más, kisebb reálhozam alapján kiderül a lopás:

Havi nyugdíj Ft Reál hozam %
629000 +4
493000 +3
391000 +2
314000 +1
282000 +0,5
260000 +0,1
256000 +0,01
255600 0
210000 -1
@Blogger Géza:

Csillag István korábbi miniszterrel volt a minap egy rádióinterjú - ő beszélt arról, hogy a valós munkaórák beszámítása változott meg, ami azt jelenti (ha jól emlékszem), hogy a 4 órás közmunkást is egy foglalkoztatottnak tekintenek az új szabály szerint. Biztosan megtalálható a neten, most nem érek rá utánakurkászni.

Hasonló: a diákmunkások által képzett vetítési alap is változott, de ez még tavalyi sztori. Erről van link, itt olvashatsz róla:

tenytar.blog.hu/2011/08/10/munkahelyteremtes_statisztikaval_ujabb_kormanyzati_varazslat

A cikk szövegében egyéb érdekességek is vannak.
Churchill-lel értek egyet, miszerint csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Szerintem is emberibb - noha vannak idegesítő vonásai - mint ez a paprikajancsibohóc. Abszolőt korrekt lépés.
@Gábriel angyal:

Tényleg kemény, szívbe markoló.
Komolyan.
Kérdésedre nem lehet válaszolni, csak kijelentő múltidőben (hogyan döntöttem). Nem tudom biztosan, hogyan döntenék és remélem, nem is kerülök SOHA ehhez hasonló helyzetbe.

Mit jelent az, hogy "Ti"?
@rdos:

Értem és köszönöm a számokat, de én nem a kamatokra gondolok, hanem a népességre változására, a foglalkoztatottsági adatokra, a nominál átlagbérre, inflációra, stb...magyarul mindarra, ami valóban nehézzé teszi a nyugdíjak várható értékének alakulását.

De ha jobban beletúrnánk a témába, talán elő tudnánk kotorni a netről erre vonatkozó modelleket (egyszer volt a kezeim közt egy szoftver, ami tudott ilyen szitut modellezni, gondolom - és remélem is -, állambácsinak komolyabb rendszere van erre).

Üdv:
Zb.
@Zébácsi: OK, szóval van egy urban legend, amit ha jól emlékszel, még egy Csillag István (hahaha) is terjesztett. Ne haragudj, de ez kevés.

A ténytár blog pedig a leggátlástalanabb hazudozó a blogoszférában, amely többségében saját magára mutató linkekkel operál, így saját korábbi hazugságai a források. De a kedvedért most odakattintottam:

"Bár a Ténytár nem foglalkozik jóslással, mégis bátran ki merjük jelenteni, hogy kb. egy hónap múlva 50-60.000 fővel növekedni fog a foglalkoztatottak száma. "

Írták ezt tavaly augusztusban. Tehát hogy majd hirtelen 50-60 ezer fővel meg fog emelkedni, nem azt, hogy eddig volt susmus és megemelkedett. Lássuk akkor nem a ténytárat, hanem a tényeket, 15-64 évesek foglalkoztatása:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf034.html

augusztus–október 3 828,2
szeptember–november 3 834,7
október–december 3 815,4
november–2012. január 3 783,8
december–2012. február 3 761,1

Hát, én nem látom ezt a hirtelen manipulatív emelkedést, ellenkezőleg, ősszel egy átmeneti csökkenési folyamat indult meg. Ennyit a "ténytárról".

Valami komoly forrást légy szíves, akinek köze van statisztikához, és nem bukott ellenzéki politikus vagy hazudozási mániában szenvedő blogger.
@Blogger Géza:

A ténytár-cikk szerintem elég jól leírja, hogy mi történt a diákmunka esetében. Amennyiben a ténytár oldalt hazudozónak tartod (bár a cikkben konkrét számok is szerepeltek), akkor gondolom ugyanezzel a jelzővel tudod illetne azokat a forrásokat is, amik esetleg a kormány javára tévednek.

A KSH honlapon nem találtam leírást arról, hogy mi szerint vetítik az adatokat. Lehet, hogy ott van, csak az én figyelmemet kerülte el.

Valamiért viszont vita folyik erről.
hvg.hu/gazdasag/20120731_gki_ngm_vita

Csillag István e témában szólt (ismretetve az alapadatok vetítésének különbözőségét, ennek változását, ami torzítja a számokat, és kreatív értelmeésre ad lehetőséget).
Ő egyébként nem bukott politikus (miért lenne az? Amikor a fidesz kétszer vesztett választást, Varga Mihály is bukott politikus lett?).
Bukott politikusnak mondjuk Hagyót, Zuschlagot nevezném (akik bizonyíthatóan törvénytelen dolgot tettek), de Csillag Istvánt, akit semmilyen vád sem érhetett (ráadásul szakpolitikus) nem.

A jelenlegi helyzet szerint sokkal inkább bukott Matolcsy, illetve a nevével fémjelzett szabadságharcos, unortodox gazdaságpolitika. A helyzet megoldását célzóan pont a Csillag Istvánt is soraiban tudó Hetényi-kör tett a napokban javaslatot, "félfordulat" címmel. Köztük van Mellár Tamás is, aki pont az előző Fidesz kormány idején volt a KSH elnöke.

nol.hu/gazdasag/20120728-felfordulat

Talán meggyőző érv a gazdpol irányának szükséges változása mellett, az Chikán Attila egyetemi tanár tavalyi véleménye (ő ugye inkább fidesz-közeli, semmint szoci), aki szerint a Matolcsysta gazdpol sikere tankönyvszerűen megvalósíthatatlan. Mára bebizonyosodott, hogy igaza volt.

www.origo.hu/gazdasag/20110822-interju-chikan-attilaval.html

Nem államháztartási szakos, de gazdasági végzettségem van, így -a tévedés kockázata mellett- tanulmányaim alapján azt mondhatom, hogy bár voltak jó elgondolások (például a középosztály erősítése), valóban rossz irány volt az, amit a kormány az elmúlt két évben képviselt.
@Zébácsi: Nem, a ténytár hazudik. Felállít egy ostoba összeesküvés-elméletet és azt mondja, hogy ez alapján a következő hónapban hatalmas mértékben meg fog ugrani az alkalmazottak száma. A cikket olvasva nyilvánvaló, hogy az illető még életében nem töltött ki KSH statisztikát a témában, különben nem írna akkora baromságokat. Természetesen az összeesküvés-elmélet már a következő hónapban megbukik. (Nem is tehet mást.) Ettől még bármennyi konkrét számot leírhatnak parasztvakításként.

Csillag szánalmas bohóckodása autópálya-ügyben oda vezetett, hogy saját főnöke (a miniszterelnök) menesztette, ezért teljesen jogos bukott politikusnak nevezni (azóta jól el is tűnt.)

Más cikkeket meg most ne keverjünk ide, amelyeknek semmi köze a munkaerő-statisztikákhoz.

Valami konkrét, hiteles forrás ha lenne... de nincs.
@Blogger Géza:

Leváltotta őt Medgyesy, ez igaz. De ezen az alapon számos más, jobbos és balos politikust is lehetne bukott jelzővel illetni.

2002-ben Orbánt váltották le a szavazók: most akkor ős is bukott politikus? Csak kérdezem.

Megírtam, hogy a KSH honlapon nem találtam adatot arra nézve, hogy milyen szempontok szerint változott a foglalkoztatottsági adatsorok számítása (igaz, nem is kerestem oly lelkesen, mert közben más dolgom is van).

De a kedvedért ha lesz időm, rá fogok keresni kicsit komolyabban - remélem, találok valamit, ami bizonyítja majd számodra, hogy a közmunkások számának változása és az adatok felhasználásának módja (módszertanbeli változások) milyen torzítást okoz a kimutatásokban.

Ha pedig arról szeretnénk pontosabb képet kapni, hogy melyik oldal és mennyit hazudik (ha már a ténytár feltétlenül hazug), körül kellene néznünk a jobboldalon is - csúsztatások és féligazságok garmadával szembesülhetünk - lásd: e blogbejegyzés témáját.

Aranyos, igaz?
@belekotty: Nos, kedves bogaram. Most bővebben kifejteném, hogy nem mobilról kell pötyörésznem.
1. Létező tervelőírás volt a mikrofilmes mentés. A faszomat sem érdekli mi lett vele.
2. Informatikusként ismertem a képességeit a rendszernek akkor is, amikor NDK tiousu mosógépeken folyt az adattárolás. Ne fáradj utánakeresni, nem fog menni, mert ahhoz hülye vagy.
3. Igyekeztem felvenni a stílusodat, ami bunkó, sötét, személyeskedő és nagyképű.
4. Ehhez igazodva leszarom, hogy mit állítasz magadról munkakörileg, mert itt azt hazudsz, amit akarsz.
4a, ennek következétben nem érdekel az sem, hogy mit állítasz a jelenlegi feldolgozási szisztémáról, mert a/ vagy igaz és akkor kokettálhastz a szolgálati titok fogalmával (ne fáradj, tudom, hogy nem tudod mi az, merta nagyarc már rég eltakarta előled)
b/ nem igaz, de akkor mit pampogsz.
5. Selmeczi és Orbán hazugságainak köze sincs ehhez, tehát az egész vitánk offtopik volt, és maradt.
6. Nem fogom megtanulni azt, hogy ma milyen rendszerek nem működnek a NAV környékén, mivel Téged lehet (ha elhisszük, hogy nem hazudsz) ezért fizetnek, engem viszont azért sem, hogy a provokációidnak felüljek.
7. Mint írtam, semmi közöm az EKOP-hoz, ergo nem olvasgatom naphosszat. De még a topiknak sem sok, mivel az elektronikus fizetésről, sámlavezetéstől és vidékéről szól elsősorban és nem aa nyugdíjadatok digitalizálásáról és annak tehnológiájáról. Tehát nyugodtan vegyél vissza az arcodból. Még írásban sem áll jól.
8. Összességében fenntartom, hogy írkálj, nagyképüsködj amit jól esik. Ha ettől két nappal később kapsz nyombélfekélyt, már megérte. Mert humanista vagyok.
@Zébácsi: Nah, dicséretes ez a tudásszomj, segítek, az eddigi leghasználhatóbb adatbázis az alábbi jelentésben található:

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mpf/mpf1203.pdf

Ha itt megnézed a 2. oldalon található grafikont, láthatod, hogy 2009-ben valójában több közfoglalkoztatott volt, mint 2011-ben, tehát semmiképpen nem indokolt az a propaganda, hogy Bajnai időszak rekord munkanélküliségét a közmunkások tüntették volna el.

Amúgy a részmunkaidős foglalkoztatás növekedése egy pozitív dolog, a nyugati társadalmak is úgy tudják magasan tartani az aktivitási rátát, hogy főleg a kisgyermekes anyukák jó része így dolgozik, nekünk is ebbe az irányba kellene haladni. Ha ezt bárki kritizálja (hívják mondjuk Csillag I-nak), akkor az egy marha.
@Blogger Géza:

Szó nincs tudásszomjról - nem az első eset, amikor félreérted, amit írok.

Most, hogy (majdnem) beleszaladtam abba, hogy nem találtam véleményemet alátámasztó adatot, vagy hivatkozást, csupán Csillag I. interjúban elhangzott véleményét citáltam ide, miszerint a KSH adatok (vagyis azok interpretálása , okot adhatnak némi félreértésre a foglalkoztatottságot illetően, máris nyerőben érzed magad.

Engem igazándiból ez nem bánt, mert ebben az egészben nem ez az adott ügy az érdekes, hanem az, hogy a fidesz kormány bizony csúsztat, mellébeszél, megvezeti az embereket.

Különösebben az sem érdekel, hogy a GKI és az NGM min vitázik, csupán az tűnt fel (nem először), hogy a hivatalos, kvázi állami adatok, magyarázatok különböznek a független, vagy -mondjuk így- nem a kormányhoz köthető intézetekéitől.

Különösebben a Bajnai kormány közfoglalkoztatási adatai sem érintenek, és ha jól gondolom, nem is a Bajnai-korszak a lényeg itt (nem is hoztam szóba a Bajnai korszak mutatóit), hanem az, hogy milyen a szitu ahhoz képest, amit a Fidesz ígért.

Egyébként, amit szeretnél(nénk) tudni, az benne van a KSH anyagban is, a közfoglalkoztatásról szóló résznél: "Az erre a
foglalkoztatási formára 2012-től bevezetett speciális, a minimálbérnél alacsonyabb díjazás viszont újra a teljes munkaidős dolgozók aránynövekedését
eredményezte.".
Vagyis, a teljes munkaidős foglalkoztatottság azért nőtt, mert a közmunkáknál ez a forma nagyobb arányt képvisel.

Ehhez jön ez is, amire Csillag István is utalhatott az ominózus interjúban:

www.gki.hu/ngm/ngm-nem-olvas-nem-akar-olvasni

A témában annyi tévedésem van (bocsánat), hogy nem a KSH, hanem az NGM-mel van vitája a GKI-nak. S mivel a GKI a KSH adatokból dolgozik, az általa készített jelentés eltérő értékelése robbantotta ki a purparlét.
@GeoCracker: No figyuzzá faszfejkém! Lukra futottál. Tényleg? Tudod mik voltak az NDK-s mosógépek? Nem volt NDK-s diszk. Diszket az oroszok és a bolgárok gyártottak.
Na és melyik milyen gép milyen gyártmány volt?
Az R22, R35, R40, R45, R55, R57 melyik milyen gyártmány volt?
A 7.5 megás diszk milyen típus számú volt? Milyen gyártmány? Le tudod írni az eljárást ami a Robotron rendszerében a 800 bpi-s szalagról 7.5 megás diszkre bemásol egy szekvenciális állományt?
Tudsz az ESZR gépek assemblerében programozni? Mert én szemrebbenés nélkül írok fejből ma is assemblert, mert a nyugdíj folyósítás még mindig abban van írva.
Igaz ma már 31 bitesben írok sok mindent, nem 24 bitesben.
Csak szólok hogy amikor a MALÉV a jegyfoglalási rendszeréhez 25 évvel ezelőtt megkapta a gépét és oktattam, nekik hogy kell tranzakció kezelő alatt assembler reentrant programokat írni.
Na beszélgessünk még az NDK-s gépekről? Villantsd a "tudásod" te faszfej!
@belekotty: Jó sokáig tartott, míg utánagugliztál bunkóci :-))
Nekem erre most sajnos nincs időm.
Ja, és hibás a listád. Az R20-as sorozat pár darabja pl kimaradt, amit az egyetemeken használtak :-)
NDK-s turmixgépet is írhattam volna, levehető ajtóval :-) De látom a vér addigra már elborította fejed :-)
ld. az eredeti beírást "Ne fáradj utánakeresni, nem fog menni, mert ahhoz hülye vagy."
S tényleg hülye vagy, mert a nyilvánvalót sem látod, és hülyét csinálsz magadból :-))
Célozni szerettem volna, hogy milyen kifacsartan hiábavaló ezen tornázni most, de nem, Neked győzni kell, és közben hátbaveregetni magad. Orbánkodj nyugodtan. Pártállástól függetlenül.
Úgyhogy pá bunkócska, Te drága. Csasztuska. Keres rá :-))
@Blogger Géza: Geza, megiscsak te vagy az! Semmit nem fejlodtel, de a fidesz narancs kod az leszall.
Tavaly meg azt allitodtad, hogy vizsgazni fogsz kozgazbol. Most azt mondod, hogy erettsegid van. Lehet persze kozepiskolaban is vizsgazni kozgazdasagtanbol. Sikerult?
@Könnyen elkaptuk, uram!: Te, szedjél már valami Cavintont, te összekevered már a Gizikét a gőzekével is...
@GeoCracker: "Az R20-as sorozat pár darabja pl kimaradt" - és melyik? Az R20? Az nem NDK volt! :-))

R 10,R15 magyar volt, az R20 sorozat szovjet, az R30 lengyel, az R35-ből volt orosz és volt bolgár, az R40 volt NDK, valamint az R55 szovjet volt
Ezek jobbára 360-as architektúrák voltak, az R35, R45 és R55 volt 370. Az R45-öt az oroszok gyártották. Az ELTE-n és Műegyetemen pedig R40 volt az E épület tetején.
A JATE-nak is R40-e volt, a kertészetinek volt R20-a. Mosógépnek pedig a diszkeket hívtuk, nem a központi egységeket, te faszfej!
Ha meg valaha dolgoztál volna ezekkel, akkor tudtad volna hogy a 7.5 Mbyte-os volt a 2311 és a 30 MBytos a 2314 az IBM tipusszám alapján.
Ha meg életedben dolgoztál volna ilyen gépen, akkor nem esett volt nehezedre leírni
hogy
// EXEC PGM= na tudod ? :-))
//SYSPRINT DD SYSOUT=A
//SYSUT1 DD ... TUDOD?
//SYSUT2 DD ... TUDOD? :-))
//SYSIN DD DUMMY
Fingod nincs az egészről faszfej. Mellesleg én meg élvezem az ilyen okoskodókat lealázni mint te. :-))
Értekezünk még egy kicsit az IBM 360 és 370 architektúrákról? Mert én tudom ám fejből a Principles of Operation 90 százalékát és simán installálok egy nap alatt egy korszerű z/OS operációs rendszert a legújabb IBM architektúrákon.
Szóval jobb lenne ha nem ugatnál olyanról, aminek a linkjét feltettem egy az egyben megcáfolva a nyugdíj ágazat közleményével a faszságaidat, csak hát te persze nem olvasod el. Ha olyan nagyon okos vagy az NDK-s "mosógépek" birodalmában, akkor tölts le egy Hercules emulátort a gépedre és indíts el rajta egy régi OS/MVT-t. Leszedhető a netről.
Egy kis assembler programozásban benne vagy IBM 360 architektúrán? Fogadjunk nem!
Akkor meg ne ugassál olyanról, amit életedben max az üvegen keresztül láttál.
@belekotty: ehhez a régi, hiperintelligencs vitához annyit tennék hozzá, hogy az országban egyetlen R57-es volt, amin én is dolgozgattam pár hónapig a sorkatonai szolgálatom letöltését követően.
És az IBM/360-ról koppintott gépek Assembly nyelvében mondhatni profi voltam, ennek ellenére ma már az MVC szintaxisára sem emlékszem igazán... valami dereng, hogy egy USING 3
BALR 3,0
vagy hasonló párossal illett indítani a programokat, de itt kb. vége is.
CICS-t is használgattam, de abból már csak a névre emlékszem.
JCL-re meg már a DOS-osra sem emlékszem, pedig azt valamivel jobban ismertem, mint az OS/360-ét...

Szóval az, hogy te még két éve benne voltál esetleg... semmit sem jelent. :D
@pythonozok: ez meg úgy került ide, hogy keresgéltem, van-e még nyoma a magyar neten az R57-esnek. :)
@pythonozok:
Nézz utána!

en.wikipedia.org/wiki/Houston_Automatic_Spooling_Priority

"Hasp was written entirely in System/360 assembler and a typical HASP system might require 86KiB of memory, which could be virtual memory on OS/VS systems.[6]"

Esetleg ennek is nézz utána!

bookline.hu/product/home.action?id=2101821500&type=10&_v=Rakosi_Miklos_Assembler_programozasi_nyelv

30 élve nyomon assemblerben, Párizstól Abu Dhabiig.
@belekotty: nekem már nem hiányzik ez az ismeret. Csak azért említettem, mert nem akartad elhinni, hogy a vitapartnered valaha is látott ilyesmit. Simán el lehet felejteni ha nem használod.
Rákositól én PL/I-t tanultam. (úgy értem, a könyvéből)
@belekotty: egyébként humoros. Engem éveken át baszogattak, hogy az Assembler a fordító, a nyelv az Assembly :)
süti beállítások módosítása