Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.28. 05:08 Fabius

Újratemetés cirkusz, világszám

Címkék: fidesz nyírő józsef kövér lászló újratemetés

Morcos Bajusz házelnök tegnap aszonta a Nyírő József nem-újratemetésen: válasszuk szét az irodalmat a politikától. Ebben az esetben hajlok erre én is, sőt, tovább megyek: hagyjuk ki belőle Nyírőt, és foglalkozzunk kizárólag a politikával. Mert a székelyeknek adott pünkösdi ajándékcsomiban kizárólag ez, meg az árokásáshoz nélkülözhetetlen eszközök és némi dilettantizmus lapult népnemzeti sztaniolba csomagolva. 

Az elmúlt hét a temetés körüli diplomáciai civakodástól volt hangos. A jószomszédi iszonyt semmi nem jellemzi jobban, mint a felek gesztus értékű túlpörgése: Kövér, mint Európa Dániel Pétere  hajtogatta egyre: odamegyek wázzeg és leöntöm a gesztust, a Nyírő temetés legalább annyira fog ott virítani a papkert közepén, mint vörös festék a Horthy szobron. Aztán legfeljebb mártírrá vernek a szekusok, de ennyit igazán bevállalhatok a Szászpárt kampányáért. Naná, hogy ezek után a román hatóságok kikiáltottak elsőszámú közellenségnek egy urnát. Nem tudom jó hírnek számít-e, hogy végül a ki a hülyébb versenyt nekünk sikerült megnyerni.  kövér nyírő temetés.jpgEgy hét fogócska után kiderült, újratemetés nem lesz, természetesen a Tőkéspárt rivális RMDSZ a hibás, a megjelentek pedig ökumenikus megemlékezésen lélekben búcsúzhatnak, ha akarnak. A rendezvényről készült képek szerint viszont tömegével nem akartak, pedig az MTI fotósát felzavarták olyan magasra, hogy a papkerti gombagyűjtő is megemlékező tömegnek látsszon.  kövér mti.jpgIndulhat a magyarázkodás és a hivatalos kommüniké gyártás, de jelzem felesleges. Én ugyanis ilyenkor inkább nézek be a témával foglalkozó regionális honlapok cikkei alá, mert valahogy Morcos Bajusz helyett inkább hiszek az egyszeri határon túlinak. Meg jobban is érdekel mit gondolnak ők, mint az, hogy a habonyárpi mit akar gyártani nekünk itthonra. Nos, csalódni ezúttal sem kellett. Pár kommentből kiderült, hogy Szász Jenő és Kövér Laca nem akart újratemetni senkit. Azt ugyanis nehéz hamvak nélkül akkor is, ha másodjára sikerült helyesen kitölteni azt a fránya nyomtatványt. A hamvak viszont Szász Jenő Agerpresnek adott interjúja szerint el se hagyták Budapestet. (az eredeti, román nyelvű idézetet ez alatt a cikk alatt találjátok, a többi véleményért ide is lehet kattintani)

 Ez a színlelt gesztusosztás legfeljebb az Erdélyieknek új, mi már megszoktuk régen. De szomorú, hogy a Fidesz semmit a világon nem tanul, továbbra sem képesek fölmérni ésszel, hogy ennek mindannyian csak vesztesei vagyunk. Egyrészt utánunk lassan az erdélyi magyarokat is sikerül végletesen megosztani és átverni, másrészt a Romániával fennálló feszült viszonyt is sikerül tovább rontani. Ez meg ugye a mostani helyzetben különösen hátrányosan érintheti a román fennhatóság alatt élőket. De lófaszt se számít ez sem, hisz a Felvidéken sem számított. Lassan oda jutunk, hogy a határon túliak jobban fogják várni 2014-et, mint mi magunk. 

 Két ekkora szopóroller után, mint a pénteki Lázárhely fiaskó és a műtemetés, habonyárpi vajon megkapta már a selyemzsinórt?

 

 

1027 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr44550044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A biztos pártválasztók 63%-a nem a Fideszre szavazna, míg a teljes felnőtt lakosságnak csak 16%-a voksolna a kormánypártra a Szonda Ipsos szerint 2012.05.28. 12:25:17

Ha most lennének a választások, az összes választásra jogosultaknak csak 16%-a szavazna a Fideszre. A megkérdezettek 54%-a nem jelölt meg pártot, amellyel szimpatizálna, a Szonda Ipsos május 5-12 között végzett felmérésén. * Mit tudhattunk meg a teljes...

Trackback: Ördögváltozás Udvarhelyen 2012.05.28. 12:23:18

Ne tessék kijavítani, én is tudom, hogy igazából Csíkban változik az ördög, nem Udvarhelyen. Mármint Tamási Áron szerint. Csak mostanság átvitték a helyszínt. Hogy aztán ez kinek jó, és mire, azt nehéz józan paraszti ésszel felfogni… bár, ha alaposan u...

Trackback: Orbán Viktort lebuzizták 2012.05.28. 12:22:06

  Lézerjanit ment kikérni, lebuzizták Orbánt a vásárhelyi polgárok. Mivel “kikérni” a menyasszonyt szokás, Orbánnak egy szava se lehet amiatt, hogy  látens homoszexuális indítékot gyanítottak az érkezése ellen tüntetők a spin doktorok ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@(C) Neel Armstrong (C): Blablabla. Szomorú, hogy a képzeletbeli haverjaid nem akarnak velünk játszani. Most mindenki nagyon szomorú itt.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Á, a mikroszkóp alatt se lelték meg. Még nem varrták fel neki.:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Legalább ebben erősek vagyunk. Vígasztaló tudat, hogy ez legalább filmen megy nekünk:D:D:D
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": A zöldségeseknek ennyivel jobban megy mostanában? Tényleg nem értem
@miva?: Zöldségesnek? Nem tom, de szerintem a szája jár csak. Keres, keres de nem talál szegény.
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Hát a megbaszott szerepéért a franciák biztos nem fognak versenybe szállni...:D:D
Nos högyek, urak! Én elmentem alukálni, hogy reggel szép legyek a tükrömnek.:D:D
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Látod ez jó kérdés:)
A parlamenti ülésrendből mertem levonni bizonyos következtetést...
Bocs:)
@miva?: Hö-hö! Ez az agyament megkapná, ami jár neki. Én sem voltam cizellált, de...
Lehet fikázi Rodeót, de én bírom a szthüloszát, ráadásul jól lát bizonyos szarságokat. Na, ennyi.
@Knósszosz:
asszem, és nem kicsit, nagyon.

Én priv emailben ben osztottam ki - igen finoman, cizellált módon (miután megtalált).
Sérült, erősen. Fröcsögése egy gyermeki lélek erőszakos protuberanciái csupán.
Leginkább sajnálom.
@Knósszosz: ja? nem rodeót nem értettem. Őt én nagyon komálom, bár gyakorlatilag csak a fidesz ellenszenvünk közös. csak nem értettelek hirtelen, de kisakkosztam nagynehezen
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Késik a vonata a Kedvesemnek, lett még időm. Ez a te peched kommunista szemétláda, mert már azt hitted, elmentem, és előjöttél valamelyik leromlott lakótelep káposztaszagú lyukából.

Figyelmezz, ostoba panelproli. Ha nagyon kívánod, közzéteszem azokat a törleszkedő leveleket, amelyeket két éve privátban nekem írtál, barátkozásban és közös sörözésben reménykedve.

(Szerencsédre úriember vagyok, és a neveltetésemen utólag akkor sem tudok változtatni, ha nem rakod alaphelyzetbe a mocskos, munkásőr pofádat.)

Akkor rámutattam, hogy erről nem lehet szó, mert ostoba, zsidókhoz törleszkedő, opportunista féreg vagy, ami neked nem esett jól, viszont fedte az igazságot.:)

A jellemedet tekintve nem tévedtem, gyurcsányísta idióta. Kádárnak vittél már virágot?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): de hát én sem járok karate-klubok elé pofont osztani. ez szereti, ha alázzák, az tuti
a kedvesem alatt mit érthet?
@Hertelendi:

Szellemes beközlésed megvezette a bibsiket, utólag is köszönöm.:)

Azóta ezen pörögnek, mint kopasz zsidó fején a kapedli a körhintán.:)

Ha nem lenne itt ennyi biboldó, akik a gettó kerítése mögül óbégatnak, eszmét cseréltünk volna.

De majd máskor. Üdv!
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Azért az gáz, hogy most nincs sehol eltemetve szerencsétlen Nyirő.

Baffa meg a Laca
@miva?: Sok helyen nagymama a kandalló felett van.

Szerintem Nagy Bajusz egyedi relikviát akart, csak hát ugye ezért nem kapta volna meg. Most viszont hősiesen "feláldozta" magát, és otthonában helyt adott a nemzet írójának.
@(C) Neel Armstrong (C): majd szólj, amikor tényleg elköszönsz! tapsolni akarok.

Hajdanán a lakomák alatt az urak torzszülöttekkel mulattatták magukat. Ebből adtál te nekünk vissza egy kicsikét.

Hála

Van rendes lime nálad?

Milyen a krumplid?
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos: Csak nehogy belekerüljön a bográcsba egy nagyobb buli alkalmával
@miva?:

-Úristen! Hol a Józsi?
-Milyen Józsi?
-Hát az amelyik ebben volt.
-Jah, hát valamiben fel kellett rázni a koktélt.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): A napkitörés, az egy csodálatos vizsgálandó jelenség. Ez a parazita csak egy szánalmas seggfej, aki szennyezi a blogot.
Szarra sem érdemes, de tetszik, mikor beszívja a saját hülyeségét-:DD
@73. Vladys - Vonajugend által kiképzett fényharcos:

Vagy beveszik hasmenésre :D

Azért komolyan. Ennél többet érdemelne.
@miva?: Annál érdemelne többet, tettei ellenére, hogy hazátlan náci imádók politikai céljuk elérése érdekében megbolygassák a nyugalmát.
@(C) Neel Armstrong (C):

Minél mélyebbre mész, annál inkább felemelsz, nem veszed észre? Ettől azért okosabbnak gondoltalak...

Kommunista én??? :-)))))))). Te biztosan Móka Miki reinkarnációja vagy - a szent vákuumra, hisz még Kisz-tag se voltam! Bezzeg Ferink és Viktorunk egy gyökérből nőtte ki magát. Mondd, te kit választanál?

Úriemeber, te? Ugyan, csak szeretnél! Úriember ugyanis nem zsidóz, nem kommunitáz le másokat - te ettől parszeknyi távolságra vagy, ha szabad ilyet egy kozmonautának. 3,6 fényév barátom, ennyire messze vagy te attól, hogy úrnak gondolhasd magad. Ha kicsit kidugod szkafanderes buksidat 1 ívmásodperces parallixised alól, érzed te magad is, hogy így van ez - ellenben mire ez a sértettség?

Mélyenszántó levelezésünk pedig kettőnk ügye (te kezdted), de voltál annyira gügye, hogy észre sem vetted, miről is írok valójában és durcás megbántottsággal vonultál el hipertérbe.

nekem nem hiányoztál, zsidózásod meg végképp - és másoknak se, ahogy elnézem, a nálad megszokottól eltérően ezen a blogon nem ez a szint.
Látod, vegyes a közönség itt is, mégsem engem osztanak - hanem téged.

Máskor cserélj oxigénpalackot, ha legközelebb zűrsétára vágysz, ne a régi áporodottat csatolt a hátadra.
@(C) Neel Armstrong (C):

A pc természetesen = 3,26 fényév és a gépelési hiba helyesen: parallaxis.

Slendrián vagyok, szinte mindig elírok egy-két betűt, belefér - de most a kedvedért javítottam. Plusz, hogy nehogy beleköss, milyen tahó paneproli vagyok.
:-))))
@Knósszosz:

Lám, most meg magánlevelezésünnknel jön....
Áhhhh, hagyjuk. Én megpróbáltam annakidején, nem ment.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Sokáig fogalmaztad ezt a gyönge mentegetőzést, de minden sora árulkodik rólad: sunyi, gyurcsányista, MSZP-szavazó, volt munkásőr panelproli vagy.

Azt hitted, szimpatikussá teszed magad a zsidrákok előtt, ha ún. "baloldaliként" hozzájuk dörgölődzöl és a privát levélváltásunkról engedsz meg magadnak oldalvágásokat.

(Ráadásul, amikor már azt hitted, végleg távoztam a blogról.)

Hát ez nem jött be, geci kommunista, mert újjólag kiderült, ócska kis törleszkedő vagy, egy szánalmas senki.

Hogy szemrebbenés nélkül hazudsz, az nem lep meg senkit, de azt nem gondoltam volna, hogy elfelejted, mennyire barátkozni és sörözgetni akartál velem, amit ugyan elhárítottam, de az első privát levelet te írtad nekem.

Véged van, oppurtunista szarjankó, a hazug embert előbb utólérik, mint a sánta kutyát.:)

Igazi szalonbuta szerencsétlen vagy, azt sem veszed észre, hogy te tényleg senkinek nem hiányoznál. Barátaid nincsenek, egy virtuális világban próbálsz jópontokat szerezni olyanoktól, akik ugyan megtűrnek a libsi blogokon, de emberként annyit sem számítasz nekik, mint a szarcsík a gatyájukban.

Veled ellentétben én nem szánlak téged, azt kapod az élettől, ami az ilyen se hús, se hal férgeknek kijár, a teljes és néma közönyt.
a TG blog kommentyei eltűntek...

x-akta...

bár ide se lehetett bejönni egyszerűen
@(C) Neel Armstrong (C):

Tisztázzunk pár dolgot űrhajós.

Ez egy nyilvános blog - bárki bármikot benézhet, hozzászólhat - miért is gondolnám, hogy "távoztál" a blogról? (ez majd akkor következik be, ha kitiltatod magad.)

Nekem te ne gyere azzal hogy baloldali: ez manapság fideszes és emeszpés nímandok álal lejáratott dolog - semmi közöm hozzá.

Tévedsz. Az első privát levelet te írtad wer...r... álnéven, mikor Tóta kidobott - én erre válaszoltam 22 perc múlva. Az összes megvan, időpont szerint.
"Csak semmi cécó, nálam van a stukker" - ha ez mond valamit.

Az, hogy én nem hiányoznék senkinek másodlagos dolog (teoretikus), te viszont MINDENKIT zavarsz itt (de facto).
Nagy különbség.

Engem a jópontok soha nem érdekeltek. Én önzésből vagyok jófej. De tényleg, ez nem vicc. Mások leosztása pedig terápia. A maiért az orvosomtól holnap extra adag fagyit kapok.

Ha a teljes és néma közöny jár nekem (ahogy írod), akkor szeretném ezt kérni részedről is.
Ellenben tényleg, soraiddal pont te magad cáfoltad meg saját, soraid végére bigyesztett axiómádat.

Talán sikerült felfigyelned arra, miszerint egyetlen sértő, dehonesztáló kigfejezést sem használtam - a tiediet meg sem tudom számolni.

Köztünk a különbség galaktikus. Soha nem éred el.
Táncoltatjátok még ezt a zűrhajóst, vagy kibaszhatom a picsába?
@(C) Neel Armstrong (C): A Te szavaiddal kívánok jó éjt, bár emerre nem szoktam ilyen retorikával élni, de te az állat kiváltotta belőlem az állatot (elnézést a kitűnő társaságtól), "hát ez nem jött be, geci kommunista"
Nem korrekt, nem anyázok általában. Tudod itt nem megy a Te agyament stílusod. Viszont üdítő színfolt vagy, a szájtépéseden marha jókat lehet röhögni. Addig, amíg ki nem leszel akolbólítva. A homokozó gazdája türelmes figura, de szerintem nem a végtelenségig.
Fontold meg és jó éjt!
Te tetű
@Knósszosz: Másodpercekkel késtem csak le. Mit szólsz?
@Fabius: szórakoztató, ahogy a többiek osztják - olyan, mint a Sudoku, kitalálni, hogy vajon mit is írt. Én már régen kilöktem a cybertérbe.
@Knósszosz: @épészmérnök:

Táncoltatásra mindig tartunk ilyen házitrollokat, de ettől konkrétan hányok.
@Fabius:

Persze, és kösz. Úgyis regisztrál valami félreírt német vagy amcsi repülős/űrhajós nevével...
Zűrös alak, pedig nem tudatlan.
@Fabius: Ritka példány, az biztos. Van pár degenerált errefelé, de ő kétséget kizáróan a leghülyébb közülük. Az Árkádnál hányhatnánk együtt, de de mire odaérnék, már nem lenne mit:)) Jó éjt-akarom mondani; szép napot!
@miva?: A Duna tévé ottanról élő egyenesben közvetített adást erről.
@Fabius: szerinted TG vel mi történhetett?

(közel) 2hete nem írt posztot és most (40perce) eltüntette az összes kommentet...
@Fabius: Na, a bodobács sem mossa le rólam, kizárattam; tudod, ahogy itt szoktam lazán ávéhásan elintézve. :-DDD

De majd jön az ezeregy nevével megint. És újra,újra: ezek megszállottak, tehát kitartóak. Nyírő Gyula doki bácsinak lenne páciense Orvbánon kívül is elég ezek közül. ;-)))))
@dr. Bubó:

Nem tudom mi történt. Nézni kell majd a híreket. Ha becsúszott egy megbízás akkor világos mit történt. Ha nem, akkor lehet csak simán megunta a dolgot.
@a szív fészkei:

Itt senki nem tud kizáratni senkit, akkor se, ha akar. Erről diktatórikus módon én döntök egyedül.

A kérdés is kizárólag arra vonatkozott, hogy megmenteni akarjátok-e. De nem akartátok, az ingerküszöbömön átesett, innen meg kihullott.
@Fabius: Persze, de az agyroggyanat mindig ezzel jön, hogy én mingyá kizáratom, aztán savban fürdetem. Őszintén, kezdek büszke lenni rá, hogy ekkora hatalmat feltételez rólam, valamiért rám kattant még Árpádnál szórul szóra ezekkel a mélyen dicsérő jelzőivel. Láthatóan nem fogja fel, hogy ez a te blogod, te döntesz mindenben.

De már ismételgette önmagát, tényleg uncsi lett. De még jönni fog, kitartó.
Jé, tényleg nagytakarított Török. Mármint állami zsíros megbízás jöhetett?

És pont most unta meg? Érdekes egy politológustól.
@Fabius:

Na jó, de miért tűntek el a kommentek Tg-nél? Ez azért fura...

Vagy csak a netem szharakodik, má' megint...
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Szegény, ez nagyon zakkant. De nem vagy a szárazdadusa, nem tudod saját magától megmenteni, hagyd.

Nekem egyébként hiányoznál. ;-)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Nem, semmi sincs ott, most néztem. Hármunknál csak nem egyszerre szarakodik a net.
@a szív fészkei: @Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Szerintem napokon belül kiderül mi történt. Szerintem a feljebb leírt két eset lehet. Ha megbízás van a dolog mögött akkor csalódott leszek.
@Fabius: Ha ő unja a banánt, akkor mit szóljunk mi???
@a szív fészkei:

A múltkor írtam neked a fent említett magéánlevelekről - tényleg úgy tűnt, mint aki nem veszi észre, milyen szavakat olvas egymár után - fel sem fogta, mit miért írok, minmtha nem tudna magyarul - most is ezt csinálta. Nem értem, vagyis igen, de mégsem.
Kár érte, mert buta (hacsak annyira nem, hogy nem ismeri fel, stílusa miatt sehol sem lehet sokáig, s így nincs módja érveit, ezsmerendszereét alaposabban felsorakoztatni, ütköztetni).
Kissé dekadens a fickó.

Kedves vagy és köszönöm.
Valójában alig bukkanok fel itt, pedig korábban gyakrabban benéztem, kommenteltem. Egyrészt kezd csömöröm lenni a sok társ.-pol. hülyeségtől (Fabius hogy bírja ezt humorral, cérnával?, respect neki érte), másrészt kicsit több (ill. strapásabb) munkám van.
Már ott tartok, hogy komolyabban elkezdtem gondolkodni külföldi munkalehetőségeken, kezd nem idegen lenni e téma.
Külföldről meg tényleg: ha nem itt élek, nem érzem a bőrömön, Budapest ideges leheletén ezt a csatornaszagot, akkor mi a fészkes fenét fogok tudni írni? És milyen jogon?
Így legalább elmondhatom, hogy teszek a közösbe, ugyanazt a levegőt szívom itt másokkal, de kintről? Az már nem ugyanaz. Akkor lehet, hogy tényleg csak olvasnék itt (ezt szoktam mostansáég is), de nem szólnék érdemben. (Na jó, Kara Kán és Wmiki esetén kivételt tennék.....).
@Fabius:

Nézd, aljas, gyáva zsidrák, annyiszor jöhetnék vissza, ahányszor akarok, de amit akartam, elértem. Bebizonyítottam, micsoda álságos tetvek is vagytok ti a demokrácia, a tolerancia és a másság hamis álarca alatt.

Jussak majd eszedbe, ha te leszel kivágva ebből az országból, ahogy a rátok jellemző, cizellált modorban írod, "az anyád picsájába".

Egyszer már megtörtént, és hamarosan megint rászolgáltok, mert semmiből nem tanultok.

@a szív fészkei:

Magadban hordod és magadon viseled az összes olyan tulajdonságot, amely minden nép közül megkülönböztet benneteket, és amitől osztatlan utálatnak vagytok kitévé az egész bolygón.

Senki nem fog megmenteni benneteket, ha eljön a perc. Ezt te is tudod, azért szűkölsz, de mégsem vagy képes tisztességes lenni a hazádhoz, amely befogadta a felmenőidet.

@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

És végül neked egy búcsúlevél.

Nem hittem, hogy van képed tovább folytatni, csak most néztem vissza. De tényleg vastag bőr van a munkásőr pofádon.:)

Már hiába mosakodsz, egykor a lábamhoz törleszkedő senkiházi. Véged van, mint a botnak, a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát.

Aki pedig ilyet közöl magáról, hogy "én önzésből vagyok jófej", arra régen azt mondtuk, vérciki, most talán a gáz a legmegfelelőbb kifejezés az ilyen ostoba, de öntelt szarjankók leírására.

Nagyon gáz ember vagy, és ami számodra a legrosszabb hír, hogy nem veszed észre.

"A mások leosztása terápia", vallod be, amiért az orvosaid megdícsérnek. Mióta állsz pszichiátriai kezelés alatt? És miért csak most teszel róla nyilatkozatot?

Ott méred el a dolgot, hogy magadból indulsz ki, de megsúgom, nem mindenki frusztrált lelki nyomorék, mint te. Erről még nem tájékoztattak az orvosaid?

Képzeld el, vannak még emberek, akiknek elvei (ennek következtében barátai, szerettei) vannak és így is élik az életüket.

Te a kommentjeidben erőltetetten jófejkedni próbálsz, általában a helyi többséghez csatlakozol, másokat dorgálsz, bár eredeti gondolatod még életedben nem volt.

Szánalmas, törleszkedő, kis stílű opportunista vagy, a kispolgár és a panelproli sajátos keveréke, a kádári embertípus eklatáns és élő példája.

Bárhogy handabandázol ezentúl, leleplezted magad, már mások is tudják, ki vagy: az a pótlibsi, akit a egy magyarfóbiás féreg - legyen az tóta vagy fabius, mindegy - még véletlenül sem tiltana ki a blogjáról.

Amihez utólag is gratulálok, te arctalan, jellemtelen, átlátszó senki.:)
@a szív fészkei: @Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): @Fabius: szemtanu vagyok... én láttam utoljára életben a comment listát...

sőt én írtam az utolsó 2őt... a szokásos mafiakormány stb szöveg...

sok ideig semmi, aztán 23,45-körül egy TG komment, ami mindössze három pont volt...

majd pár percre rá... eltűnt az összes bejegyzés összes kommenyte...

előbb arra gyanakodtam, hogy csak posztot akart feltenni... lévén technikailag is elég khm...

aztán tartós a mexűnés...

hónapok óta döglött a blog... érezhetően nem tud mit írni... rájött hogy minden poszt nem szólhat a fides mafia kormányzás ámokfutásról... pedig nincs miről írni... más lényeges nincs...

ezt a kommentelők szerencsétlennel állandóan tudatták is... hogy üres kamu posztok...

ez egy folyamat volt... KIÜRESEDETT...

épp az utolsó pár kommentem erről szólt... hogy felelős és bűnrészes a választók és az olvasó félrevezetésében... az erkölcsi-politikai válságban...

érzéstelenítőt adott be az olvasóinak a diktatúra mérge ellen... így örömmel szoptak be mindent...

szerintem ez kb most tudatosult benne...

plusz hogy a fides mafia tuti bukta... mint párt nyerhetnek, de erkölcsi halottak... talán kár lenne hozzájuk láncolni magát... a fidesmafia utáni időkre is gondolnia kell...
@Fabius:

Hát igen.

Ritkán kukkantottam be oda, de valahogy úgy tűnt, TG sose foglal állást konkrét módon. Elolvasott cikkei után mindig volt hiányérzetem, mert soha nem mondta ki, hogy mi a végső konklúzió.
Nagy tudású fickó, de maszatol.

Mintha-elemző, mintha elemzést írna.

A krumplileves az legyen krumplileves.
ez 1 vicc???? ma ijjen vicces éjjel van? csak nem TG szállt át?

nemzetiosszetartozas.kormany.hu/

az fidesmafia szavzóit nem a neten, hanem az orvosi rendelőben/urológián és a gurulósszatyorral a piacon lehet megtalálni...

kár hogy nem lehet kommentelni... lennne drzorvbán-közgép-drsimicska-drmatolcsi-drpintér takaroggy...
@Farkass Bertalan:

""A mások leosztása terápia", vallod be, amiért az orvosaid megdícsérnek. Mióta állsz pszichiátriai kezelés alatt? És miért csak most teszel róla nyilatkozatot?"

Te nagyon hülye. Nem nyilatkoztattam ki semmit, mert NEM állok semmilyen kezelés alatt, csak költői képeket használtam.

Az "önzésből jófej" is egy ilyen kép, kvázi oximoron, amolyan just-in time irónia....

Te tényleg nem vagy egy észlény, ha már ironikus stíluselemeket is készpénznek veszel...

Bercikém, táváris Bajkon Ur! Térj vissza a vodkáspoharadhoz - az lesz a legjobb.
Zűrhajósunk nagyzási hóbortban szenved, vagy pedig stefi újabb stílusgyakorlata.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

A vodkáspohár neked jut eszedbe, ott van most is előtted, szánalmas keveréke a kispolgárnak és a kádári panelprolinak.

Ime korunk hőse, zébácsi, akit nem vágnak ki a magyarfóbiás és keresztények kárára mocskolódó, pl. a húsvétot vagy a karácsonyt gyalázó, szarozó libsi blogokról.

Vagy innen, ahol ma le lehetett írni, hogy Nyirő hamvait esetleg hasmenés ellen lehetne hasznosítani Romániában.

Biztos vagyok benne, nem állod meg, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó, erre is fogsz reagálni, szánalmas, ostoba szarházi.:)

Tőlem mostantól megszabadulsz, saját magadtól, a saját senki mivoltodtól viszont egész életedben nem menekülhetsz.

Nem lennék a helyedben.
@Farkass Bertalan:

És ki fog kivágni kismókus? Te? Ahhoz ember kell ám karos, nem egy ilyen kis szaros.

Na tipli amíg szépen mondom.
@dr. Bubó:

Én sajnálni fogom, ha nem ír többet.

Ettől függetlenül van olyan érzésem, hogy többet vártatok tőle, mint kellett volna. Igyekezett megtartani az elemző-külső szemlélő hozzáállást, amit lássuk be nem nagyon hagytak neki a kommentelők. Ő nem megmondó, hanem elmondó ember akart lenni.

De lehet simán tévedek.
@Farkass Bertalan:

"A vodkáspohár neked jut eszedbe, ott van most is előtted, szánalmas keveréke a kispolgárnak és a kádári panelprolinak.

A vodkáspohár? Farkas Berci után szabadon, ha már??? De ez a te nicked,nem az enyém...

"Ime korunk hőse, zébácsi, akit nem vágnak ki a magyarfóbiás és keresztények kárára mocskolódó, pl. a húsvétot vagy a karácsonyt gyalázó, szarozó libsi blogokról."

Mi a phasz bajod van neked ezekkel a "libsi" blogokkal? Olyan sok nem lehet, mert lépten nyomon újra regisztrálsz, hogy ott lehess rajtuk, igaz?

"Vagy innen, ahol ma le lehetett írni, hogy Nyirő hamvait esetleg hasmenés ellen lehetne hasznosítani Romániában."

Ide is visszajöttél, látod, mégis. Ráadásul magadtól, mert senki nem kérte, hogy gyere. Na látod. Így ekézd - mert magadat is ekézed.

"Biztos vagyok benne, nem állod meg, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó, erre is fogsz reagálni, szánalmas, ostoba szarházi.:)"

Szabad ember vagyok, arra reagálok, amire akarok. Akkor is, ha neked ez nem tetszik. Ez végtére is egy szabad ország, nem?

"Tőlem mostantól megszabadulsz, saját magadtól, a saját senki mivoltodtól viszont egész életedben nem menekülhetsz."

Tőled eddig is szabad voltam, nincs hatásod rám, magammal meg kösz, jól vagyok, kibírom "vele" a következő 41 évet is....

"Nem lennék a helyedben."

Ne is légy, e tér azon pontjait, amit testem tömege görbít meg, jobb, ha saját elmém uralja. Jobb neki, ugyanis.
@Fabius:

Értem, amit írsz és rokonszenves is, hogy véded őt.

De magam sem témadom, csak azt mondom, hogy TG színvonalas blogja több is lehett volna.
Több elemzésében odáig jutott, hogy akár ki is mondhatta volna, ami a logikai láncból fonalasan jön - mégsem tette meg.

Nem kellett volna "megmondania", elég lett volna elmondania azt, mi miért nem jó.

Mint ahogyan próbálják ezt tenni mások is - köztük te is, Fabius.
@dr. Bubó:
"Az eseményen beszédet mond Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
A rendezvényen, amelyet rendhagyó történelemóra követ, külhoni és magyarországi fiatalok vesznek részt."

Jajj, kövessen egy csapat kóbor kutya, csak rendhagyó történelem óra ne.
@tucano:
ezek exhibicionista pedofil tetvek...már attól, hogy meghallottam a tömjénke történelem órát ad diákoknak a feszes alpakka öltönyében és közben csábosan mosolyg a fiúcskákra két szentkoronafing közepette

na ennek tudatától már kiütéseket kapok
@rodeo36: Azon gondolkoztam, ha már ürülékbe fulladunk és "rendhagyó történelemórába" (tényleg kiráz a hideg attól, hogy ez mit jelenthet), szóval minél szörnyűbb a helyzet, annál jobb zenéknek és verseknek és cikkeknek kell születniük, vmi új vetületnek, mert minél butább a kitüntetett, annál szebb az odamondós. Ma egész nap ilyen szájbarágós, naív proliverseket hallgattam, gyönyörű korszakát éli a brazil költészet: www.youtube.com/watch?v=akZY0-6Rs0A&feature=youtu.be
Mennyire ránk férne már vmi lélekemelő. Remélem vmelyik iskola szünetében már rappel egy kis József Attila vagy a Szabadság-hegyen olvasgat egy new Radnóti. Oké, egy Londonban mosogató, esténként utcán pofozkodó Rejtővel is simán elégedett lennék.
Ahogy aljasodhatnak ezek az állami szentfartúrók, úgy fognak minden szándékuk ellenére megteremteni vmi szépet, mert ugye az ingának megvan az a tulajdonsága, hogy mindkét irányba kileng.
@Gábriel angyal: nekem azt mon'ták rád várnak Ché Gábriel, nélküled nem tuggyák
@tucano: quando o doido chegará ser quotidianeo o mundo se acaba ou fica o mesmo?
@tucano: Erdős Virág.

Na most akkor

Mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki legeljen penne ágyon rozmaringos mellfilét, ki pecázza kukából a halolajos kiflijét, kinek legyen friss levegőn tartózkodni ideje, kinek teljen karcinogén cuccokkal a tüdeje, ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét, ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét, kinek kelljen éjjel-nappal folyton-folyvást igyekezni?
Kit lehessen kapásból és szemtől-szembe letegezni, ki ne jusson ötről hatra, kinek fussa futópadra, Pulára meg Balira, kit vegyenek palira, kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány, kinek jusson másfél bála angol-pólya adomány, kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány, kinek jusson, mér' is jutna, szar se jusson, ha cigány?
Na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen?
Ki rakja ki carrarai márvánnyal a klotyóját, kinek pakoltassák ki a pénztárnál a motyóját, ki zúzzon ki Rómába, hogy láthassa a piétát, ki nyomassa ezerrel a déligyümölcs-diétát, ki merengjen el egy régi, feudális szokáson, kit érjenek kapitális tévedésből lopáson, kinek legyen ad abszurdum reklamálni mersze, ki merjen a jogaiért kiállni, na persze, kinek legyen dilije a kuszkusz meg a falafel, ki próbálja nem feladni, végül mégis adja fel, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen?
Ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki költözzön proli szagtól fuldokolva Budára, ki költse egy komplett pesti panel árát dudára, ki ápolja klinikán az egészséges körmét, ki válasszon rövid utat, ki pedig a görbét, ki lásson a Hun West Travel irodával világot, ki álmodjon zöld fű közé piros, fehér virágot, ki ültessen minden kerti törpe mellé tuját is, ki adja az ártatlant, de hogyha kell, a buját is, ki rendeljen ülőbútort magának a neten, kik lakjanak egyetlenegy félszobába' heten, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen?
Ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki utazzon még a világ végére is kocsival, ki tudjon le minden bajt egy odavetett bocsival, ki vegye a nyakába egy papucsér' a plázát, kinek vigye el a bank a vakolatlan házát, kinek legyen párnája a hugyos-sáros aszfalt, ki foglaljon négy személyre, ablak mellé asztalt, kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet, kinek kelljen beszerezni tüdőszűrő-leletet, ki kerüljön révületbe Csaba testvér szent szavától, ki keljen ki magából egy utastársa testszagától?
Na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki járkáljon házastársi javallatra botoxra, kit vigyenek akarata ellenére detoxra, kinek kelljen másnap délig étlen-szomjan kibírni, kit lenne szép most azonnal puszta kézzel kinyírni, kinek hozzon télapócska sárgarézzel teli zsákot, ki hordja ki lábon hol a tüdőgyuszit, hol a rákot, kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira, ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira, kinek kelljen nap mint nap a Vágóhídig bliccelni, kinek legyen -- láthatólag -- kedve most is viccelni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen?
Kinek legyen névre szóló szekrénye a Gelázsban, ki aludjon álmában egy jó kis fűtött garázsban, ki nevezze komenista fertőnek a Dagályt, kinek sértsen már a puszta létezése szabályt, ki akarja hóban-fagyban kivárni a sorát, kinek kelljen tele szájjal dicsérni a borát, ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját, ki átkozza el a saját sose látott anyuját, ki feküdjön hol itt, hol ott, mint a kilőtt állat, ki rándítson haladtában szemlesütve vállat, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, ki csinálja új kecóját trendire és takarosra, ki próbáljon mindenáron bejutni a fapadosra, ki locsoljon François Voyer konyakot a kivire, ki gondoljon tehetetlen haraggal a gyivire?
Ki tegye le egyik percről másikra a piát, ki próbálja kivenni a lelencből a fiát, ki lomizzon kisbiciklit, dínókat meg törpöket, ki ugassa le az undok, játszótéri kölköket, ki lássa a sajátját a más ölében csicsikálni, ki próbálja magát minden karácsonykor kicsinálni, na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen, kinek legyen tiszta sor, hogy haladás vagy haza, kinek legyen úgy, hogy többé ne mehessen haza?
Kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka, kit viszont a vácrátóti köztemető árka, kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén, Budafokon, Budaligeten és Mátra-terenyén, Békésbe' és Hevesbe', s ki menjen a levesbe?

Erdős Virág
@épészmérnök: köszi, ez jól esett estéről!
@rodeo36: rsrsrs, acaba lógico
Látom, tegnap trolletető lett blog, pedig elmúlt gyereknap. Azért Neellel leállni ennyien... _felnőtt_ emberek, komolyan mondom... ennyire unatkoztatok?
@komplikato: Nyírőt a saját honfitársai akarták eltemettetni,az ő végakarata szerint.ne nácizzunk,mert akkor komcsizhatunk is.tele vannak a tankönyvek velük is. akik jól odadörgölődztek hozzájuk. csak a jó írás a fontos az utókornak. és a végakarat teljesítése.
Fabius!
Egy önplagizátor kíváncsi lenne a véleményedre:

2012.05.28. 21:24:54
Fabius!
Kicsi hiba van a cikkedben. ..., ami a lényeget nem közvetlenül, de érinti.

Kövér itt nem a Tőkés-pártot (Erdélyi Magyar Néppárt) támogatja, hanem a Magyar Polgári Pártot, amelynek vezetőjével, Szász Jenővel Tőkés valami pénzen, a hatalmon és a Fidesz támogatáson veszett össze. Udvarhelyen talán az MPP az RMDSZ nagyobb ellenfele (másutt valószínűleg nem, a Fidesz pénzt Tőkés-párt, az EMNP kapja), ezért politizál Udvarhelyen inkább Kövér, aki vagy személyes, vagy józanul(?) számított politikai okból Szász barátja(?)A lényeg az RMDSZ-ellenesség.

2012.05.28. 22:16:01
@a szív fészkei:
... Itt nagyjából az erdélyiek magyarországi szavazatáról szól minden. Még csak nem is az erdélyi önkorm., vagy a román választásról. Úgy gondolják innentől kezdve kell mindent bevetni, hogy azok, akik a magyar választásokon szavaz(ná)nak, ne a jobbikra, hanem a Fideszre szavazzanak. A más magyar pártot választók jóval kevesebben vannak, őket az ilyen egymásra csúsztatott etno-, vallási és politikai biznisszel nem lehet befolyásolni. (a Fidesz szavazók egy része is hány ettől az ótvaros bohóckodástól)
@Pantagruel: A zöldségesnek is kell önbecsülés, hátha ott a pult mögött hasznos tagja a társadalomnak egy ilyen ünnepi futam után. Megadtuk neki a kóvedet, ugye...

Amúgy szórakoztató látni, miből áll egy magát intelligensnek - két diplomásnak - mondó ember érvkészlete bármire is. Ez pszicholabor valahol, neked nem? Leképezi a Fidesz-fant és ezt ők akarják így, hisz ezt küldik, ezt a habzást hagyják neki.

Engem tényleg megröhögtetett.
@épészmérnök: :-DD Már én is beadtam két-három napja. Aki fogja, fogja.
nos, mint nyirő munkásságának ismerője és becslője nyugottan kijelenthetem, hogy az író, ha még élne, csak annyit mondana erre az egész purparléra, hogy "hiszen errül pofásztam egész munkásságom során. haggyatok éngem békibe!"
@E.Piroska:

Jogos, ezt tegnap nem láttam, de ma javítottam.
Ha ez tényleg így volt akkor elég cuki lehetett. :)

Álláspont

"Ezt az egészet azért kell megírni, hogy az utókor is értesüljön róla. Továbbá azért, hogy egyértelműek legyenek mindörökre Kövér László szavai: győzelemre ítélt az a nemzet, amelynek olyan fiai vannak, akiktől még haló poraik­ban is félnek.

Kezdjük ott, hogy múlt csütörtökre jogilag sikerült sarokba állítani a román hatóságokat. Ugyanis arra készültek, Nyirő József földi maradványai lesznek újratemetve Udvarhelyen. S mivel az újratemetéshez engedély kell, nyugodtak voltak a domnulék, mert azt majd úgysem adják meg. Igen ám, de kiderült, hogy Nyirő József magyar író hamvai lesznek újratemetve, ahhoz pedig a román törvények szerint semmiféle engedély nem kell. S bár jól ismerjük ezeket a fanariótákat, de ahhoz még ők is kevesek, hogy a hét végén új törvényt gyártsanak. Tehát csütörtökön minden készen állt, pénteken aztán a székelyudvarhelyi esperes atya – figyeljetek, feleim, jönnek a honi árulások! – bejelentette, neki bizony szüksége van még egy papírra, mert anélkül nem temethet. A magyar szervezők mondták, rendben, és szaladtak az udvarhelyi városházára a papírért. A nevezett papír egy formanyomtatvány, amelyen két rubrikát kell kitölteni: a temetendő nevét meg egy iktatószámot. A nevet sikerült eltalálni – Nyirő József –, az iktatószámot meg adta az önkormányzat. Az egészet aláírta Bunta Levente RMDSZ-es polgármester, s úgy tűnt, minden rendben. Olyannyira, hogy Bunta Levente még nyilatkozatot is kiadott, amely szerint mindenben támogatja az újratemetést. Mindenki megnyugodott, látszólag még az esperes is. És akkor, most figyeljetek, kiadták a papírt péntek délelőtt. A kiadás után 15 perccel pedig megjelent Udvarhelyen a Hargita megyei román prefektus, és rendkívüli vizsgálatot kezdeményezett. Mivel a prefektus Csíkszeredában székel, az meg órányira van Udvarhelytől, nem tűnik életszerűtlennek, hogy előre tudott a nevezett okmány kiadásáról, sőt a nevezett okmányt a nevezett román prefektus rendelte a nevezett Bunta Leventétől. És láss csudát! A rendkívüli vizsgálat kiderítette, hogy az okmányon téves az iktatószám! A prefektus roppant sajnálta a dolgot, s mondta, így az újratemetés nem lehetséges, ellenben ha kijavítják az iktatószámot, semmi akadálya. Ez is megoldhatónak tűnt péntek dél körül még, ám ekkor Bunta Leventén volt a csodálkozás sora. Ő csodálkozott a legjobban, nyilatkozott, hogy szerinte az iktatószám jó, különben pedig kedden ér rá legközelebb. Láttak már ilyen szép összjátékot?

Az események pedig ekkor felgyorsultak. Mert a román, ha egyszer gyanút fog, azt el nem ereszti. Így aztán nekiláttak Nyirő-hamvakat keresni, és ügybuzgalmukban belefutottak az összes pofonba, amelybe bele lehet futni. Mind közül a legszebbet pedig Lukács barátom vitte be nekik. Lukács Csaba újságíró szombaton Marosvásárhelyre repült, ott taxiba ült, és indult Udvarhelyre. S poggyászában ott lapult egy urna. Hogy urna van nála, azt tudták idehaza néhányan – az a kérdés, miként tudták meg a derék román hatóságok. De megtudták – s bár a történet végtelenül röhejes, azért ha belegondolunk, félelmetes is ám! Szóval a románok Korondon megállították a Lu­kácsot szállító taxit, és felszólították Csabát, nyissa ki a csomagjait. Ő pedig közölte, hogy nem nyitja. Ugyanis bejárta már a világot, de olyan nincs, hogy csak úgy nyitogatják az ember csomagjait. Hozzanak neki ügyészségi papírt, majd akkor kinyitja. Bevitték ekkor Lukácsot a rémült taxissal együtt a korondi rendőrségre, ahol ötórás várakozás után megjelent a román különleges ügyészség terrorelhárító részlegének néhány embere meg egy ügyész, és hozták a papírt, hogy kábítószer-csempészet a vád. És akkor vegyvédelmi cuccba öltöztek a jó románok, s a nagy turkálás közben aztán változott a helyzet: kiderült, hogy irredenta, antiszemita és xenofób anyagok birtoklása a vád. Találtak is egy irredenta gatyát, egy xenofób zoknit meg egy antiszemita ümögöt. S megtalálták végre, amit kerestek, megtalálták az urnát! No, felragyogtak, hogy akkor itten van a casus belli, és viszik hamar Bukarestbe. S olyannyira megörültek, és olyannyira amatőrök voltak, és olyannyira türelmetlenek, hogy még csak álltak ottan Korondon a nyitott bőröndöknél, amikor már bejárta a román sajtót a hír, hogy megtalálták Lukács Csaba magyar újságírónál Nyirő József hamvait. S ekkor Csaba barátom elkezdett ragaszkodni hozzá, hogy nyissák ki az urnát. És kinyitották. És ott állt az urna körül egy halom románc, s úgy álltak ott, hogy Kusturica sírva könyörgött a receptért. Mert az urna üres volt! Tök üres. S ekkor a román különleges ügyész ordítani kezdett, hogy vádat fog emelni a hatóság félrevezetéséért. Csaba pedig szelíden kérte, hogy őrizzék meg az eddigi civilizált hangvételt, amúgy ő a maga részéről ült egy taxiban, és hat órája vegzálják, úgyhogy mondja már meg valaki, kit vezetett ő félre és mivel. Kussolt erre az összes román, Csaba pedig, hóna alatt az üres urnával, távozott a rendőrségről.

Ennyi a történet, barátaim.

S hogy hol voltak eközben a hamvak? Ez a jó kérdés. Nézzék majd meg a felvételt az emlékünnepségről, s nézzék meg Szőcs Géza amúgy gyönyörű beszédét. Látni fogják, hogy Szőcs nagy táskával megy fel a színpadra, a táskát leteszi az író fényképe alá, majd beszéde végeztével elviszi.

Az udvarhelyiek tudni vélik, hogy ott volt az író az ünnepségen."
@Gábriel angyal:

Ebből az urnakeresős rész lehet igaz. A többi...hát, szerintem olvasd ezt el, és ha kétségeid vannak a cikk alján hangfelvétel is van, mert a hazai - khmm - független pártsajtó szereti a saját szája íze szerint prezentálni az eseményeket:

uh.ro/itthon/politika/9852-bunta-szomoru-vagyok-es-keseredett

Mellesleg Szász Jenő a saját szájával mondta, Nyirő hamvai nem hagyták el Budapestet. Felesleges tudni meg vélni bármit.
@Fabius: Lehet, hogy amit írsz szintén a nagy elterelő hadművelet része volt? Bár már az index is írogat róla. :)

index.hu/belfold/2012/05/29/szocs_gezanal_voltak_nyiro_jozsef_hamvai/
@Gábriel angyal:

Nem elterelő hadművelet volt, hanem magyarázkodó hadművelet van. Szász Jenő elszólta magát és valamit muszáj csinálni, ha már.

Szerintem.

Ezen kívül RMDSZ lejárató hadművelet is van, de ez csak kellemes a haszontalannal.
@a szív fészkei: Tucano rap-et akart, tökös fiúkkal. Na, erre...
@Fabius: Ugye tudod hogy Farkass Bertalan Neel Armstrong?
"Nyirő József újratemetése hónapok óta tudott dolog volt, mégis csak az utolsó egy-két hétben vált vitatémává. Addig úgy tűnt, a magyarság egységes az ügyben, a románokat meg nem érdekli. Az első lövést nem Bukarestből adták le – hanem Budapestről. A beteg, fekélyes lelkű, félig se művelt flaszterértelmiség kárálása hangzott fel először. Először csak a fanyalgás hallatszott: középszerű író, könnyen fogyasztható lektűrökkel, megkérdőjelezhető művészi értékű kurzusjelkép. Aztán felordított a talmudi ultima ultima ratio is: antiszemita!

Ez a nagy, magyarországi hangzavar aztán persze eljutott Bukarestbe is, ahol egyből kapcsoltak: itt a nagy lehetőség fogást találni az egészen! Vak vagy hülye, aki nem látja, hogy a Nyirő ellen felhozott román rágalmakat nem a Cotroceni palotában találták ki – belpesti importáru volt az. A román kormányzat egy az egyben a hazai liberális körök által hangoztatott baromságokat visszhangozta.

Ezeket aztán szépen annak rendje s módja szerint átvette az RMDSZ is, Frunda György (’89 előtti, leánykori nevén: Gigi Frunda) egy televíziós vitában már egyenesen lefasisztázta az írót. A temetési engedély körüli velejéig rothadt, aljas kutyakomédia már csak hab volt a tortán: a prefektus szerint az udvarhelyi önkormányzat által kiadott engedély formai hibás volt, ám Bunta Levente polgármester nem volt hajlandó új – két kemény királyi román lejbe kerülő – okiratot kiadni. Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha már nem ő, hanem az önkormányzati választásokon riválisa, Szász Jenő szervezte a hazahozatalt.

Nem történt itt semmi más, csak az, hogy mindenki hozta a szokásos formáját: a magyargyűlölők muníciót szállítottak az ellenségeinknek, a kollaboránsok lefeküdtek nekik, a magyar diplomácia lapított, a nemzeti oldal meg majdnem bátor volt – aztán meghátrált. És persze mindenki mindenkivel összeveszett, mindenki a másikra mutogat. És mindenki fogadkozott, hogy csakazértis eljön – aztán az előző napi csíksomlyói búcsú több százezer magyarjából jó, ha két-háromezren voltunk ott a Papkertben. Minden pont úgy, ahogyan lenni szokott. Hát ezért tehették meg velünk. Ezért vágott bele Bukarest az egész gusztustalan, abszurd játékba. Tudták, hogy ezt ők nem nyerhetik meg – de biztosak voltak benne, hogy mi majd úgyis elveszítjük. És így is lett. Két lej – ennyit se érünk, feleim, ez a fájdalmas igazság.

Székelyek apostola, Csíksomlyói Szűz Mária, bocsássatok meg nekünk! S kérjétek meg a Jóistent, hogy végre csak fele annyira szeressük már egymást, mint amennyire az ellenségeink gyűlölnek minket…"

www.barikad.hu/balogh_gabor_ket_lej_hogyan_nem_temettuek_ujra_nyiro_jozsefet-20120529
csak nem??? zavar van a zerőben, látszat, vagy kármentési kisérlet, vagy talán vannak még gondolkodni képes emberek ott is???

Egy név nélkül!!!! nyilatkozó fideszes képviselő szerint az újratemetés körüli vita oda vezethet, hogy iskolát, utcát sem lehet elnevezni Nyirőről, miközben íróként azt megérdemli. Szerinte az ügynek már semmi köze a konzervatív nézetekhez és a jobboldalisághoz, ez "már kampány".

hvg.hu/itthon/20120529_nyiro_fidesz_reakcio
süti beállítások módosítása