Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: 24.hu/belfold/2024/04/16/belgium-orban-natcon-betiltas-miniszterelnok/ magyarnemzet.hu/kulfold/20... (2024.04.16. 20:51) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.15. 05:11 Fabius

Kis földpályázat, kis befektetés, nagy haszon

Címkék: fidesz orbán viktor földpályázat

Mint kiűzött király országa széléről,
Visszapillant a ő a föld pereméről,
Visszanéz még egyszer
Mérges tekintettel,
S mire elér a szeme a tulsó határra,
Leesik fejéről sose volt koronája.

(via)

Nem tudunk változtatni a földbérleti rendszeren - üzent vissza Orbán a Professzorok Batthyány Körének, miután már az egykori békemenetelők is elküldték ezért a francba. Sok az éhes málészáj amit be kell tömni valahogy, erre meg legalkalmasabb a szétosztott föld, és a hektáronként járó 56 ezer forint támogatás. Ül, fekszik, nem elégedetlenkedik! - mondhatta volna, de helyette belebonyolódott egy kacagtató parafrázisba: 

"engedjék meg, hogy vitatkozzunk azzal az állítással, miszerint az állattartás megkövetelése a tőkeerős birtokosoknak adna előnyt. Ugyanis mindenki számára elérhetővé tettük azokat a pénzügyi hitelkonstrukciókat, amelyek a mezőgazdasággal foglalkozók számára lehetővé teszik az állatállomány beállítását”.

Érted, kedves földműves? Viktor szerint az esélyek egyenlőek: Nyerges Zsoltnak, Mészáros Lőrincnek van pénze, neked meg az adósságcsökkentés kormánya azt javasolja, amit a felsőoktatásból anyagi okok miatt kiszorult gyerekednek: adósodj el villámgyorsan, mert az jó lesz neked. Vagy nem, és akkor legfeljebb végignézed, hogy amíg te a hektárkádat kiméred, addig a fideszes nagyvállalkozó zokogva a röhögéstől beint neked a rokonsága álarca mögé bújva. 

De ne legyünk ennyire igazságtalanok. A következő példából világosan kiderül, azért mert valaki egy megyei fideszes vezető jobb kacsója, még lehet ágrólszakadt szegény, mint a templom egere. Találós kérdés: vajon mi lehet ez

Dehogy is egy koszlott viskó, frászt. Székhely ez gyerekek, úgyis mondhatjuk egy agrárvállalkozás központja. Az origó, ahonnan majd szántani, vetni, aratni indul a paraszt, és ahová visszatérve majd kifújja magát a nap végén. Igen, itt. Legalábbis gondolom, ha Kanyok Attila fideszes önkormányzati képviselő és kampánynok, és Kavalec Anita Eszter, Mályi alpolgármesterének közös cége, a START 2003 Bt. ide jegyeztette be új székhelyét. Ne csodálkozzunk, ezek ketten tényleg ilyen ágrólszakadt vidéki rokonai a mészároslőrinceknek. A betéti társaság törzstőkéje 80 ezer forint, amiből 75 ezret Kanyok (hiába, egy kampányfőnöknek mégis jobban megy) míg 5 ezret Kavalec tolt a cégbe. Na, most mondja valaki,  hogy nem lehet egy ötezressel beszállni 494 hektár földbizniszbe: (olvasható méretért katt)

 

 

 

A START 2003 Bt. egyébként sem tűnik egy rentábilis vállalkozásnak, a mérlege alapján közelebb van az abszolút nullához. 

 

 

 

Ezeket aztán nem lehet csak úgy csukóból leoligarcházni, ugye? Nem is tudom, azért a kockázat amit vállalnak emberfeletti, ekkora összeget és egy ilyen céget föltenni a földbérlet bizniszre, háááááát....Meg fog ebből térülni valami, ha az elnyert 494 hektárra jutó 28.227.856 forint SAPS, területalapú, vissza nem térítendő támogatást felnyalják? Esetleg Kavalec Anita éjjelente verítéktől iszamosan forgolódik alvás helyett, hogy vajon visszaforog-e az az ötezres, vagy inkább dobta volna a malacperselybe, többre ment volna? 

Szóval ezen nem áll módodban változtatni, kedves Viktor. Megértettük. Valami mégis azt súgja, jó lesz felhívni Demszkyt, van-e még azokból a traktorral behajtani tilos táblákból eldugva valamelyik pincében. Mert a magyar paraszt nyakas, és utálja, ha hülyének nézik. Azt hittük felcsúti gyerek létedre ezzel tisztában vagy.

 

 

1333 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr674509018

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz nem hisz magában 2012.05.16. 04:35:36

"Mikor van vége a demokráciának?" - kérdezi Török Gábor, majd kifejti, hogy még nincs. Egyetértek vele. A Fidesz demokrácia-romboló pótcselekvéssorozata a végtelen önbizalomhiányukból fakad, abból, hogy képtelenek a valós teljesítményre, és ezt tudják....

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.05.15. 11:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Megdöbbentő eredményt hozott a szélsőjobboldali férfi génvizsgálata 2012.05.15. 09:22:16

Egyik olvasónk jóvoltából blogunk megdöbbentő háttér-információkhoz jutott az interneten keringő, állítólag egy szélsőjobboldali állampolgár családfakutatásához készült szakértői véleménnyel kapcsolatban. Bár a világhálón terjedő anyag - amivel kapcsol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36:

Hagyd a picsába
reménytelen.
Ezeknek??? :DDD
@Penivaldes:
Szerencsés vagy, csuda egy környezet! Én mint pesti születésű, igen kedvelem a vidéket. Az élhető, ez a szar egyre inkább nem. Főként Papcsákokkal teleszarva. De nekem is volt sünim itten, bámily hihetetlen. Gyött, én meg befogadtam. Nem belváros, Kispest, kertes izé. A franc kivert mikor eltűnt, marhára bírtam. Olyan volt mint egy kutty (tudom-nem bírod őket), de jött utánam és úgy röfögött mint egy disznó. Tünemény volt.
Ja, nem. Nem disznó, aranyos állat. Ugyan ne hasonlítsam már szíjjártóhoz (se).
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: nem mondod komolyan, és mit ajánlanál cserébe a többieknek? lehet idióta vagyok, de nem érzem megvalósíthatónak, mert színtiszta zsarolás, és biztosan csak az agresszíót szítaná, és a gyűlöletet
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Ami előtte volt, az mi? Nemcsak a magyaroknak vannak sérelmeik és ameddig így állsz ehhez, ki sem tudsz lépni ebből, csak rágod a gittet. A franciák-németek megtették a lépést egymás felé, így ma virágzó, erős, gazdag országaik vannak, pedig életre-halálra basztatták egymást, Elzászon sem balhéznak már.

De te ragadj le ott, ahol vagy, neked az évtizedek nem röppentek el, te ezeket mantrázod. Elvesztettünk két világháborút és a győztesek azok olyanok, hogy mindent visznek. Szerinted Magyarország nem tehet a háborúkról, nem tehet semmiről sem, ártatlanul báncccsák azóta is a gonosz ejusok. Feltett kézzel abbahagyom, igaza van Rodeonak. Beszélgess Gábriellal, ő megért.
@rodeo36: na, ez király, most ezt fogom hallgatni
@Pantagruel: pontosan arra gondolok. arra hogy a Magyar Királyságban anno az egyébként germán, szláv diákok az egyetemek natio rovatába a hungarust írták be. Létezett egy hungarus tudat, a Hungária egy népek feletti állam volt, ami összekapcsolta a soknyelvű Kárpát medencét. nem népek, hanem rendek szerint tagolódtak, és erre fog jönni a nacionalizmus, a nemzetállamok kibontakozása a 19. században, ahol szerintem a reformkori politikusok, a liberális ellenzék kevésbé veszi figyelembe a sajátosságokat, hanem egy az egyben átveszi azt amit Nyugat Európában lát, és nem nézi, hogy Franciaország kevésbé keverék hely mint Magyarország. magyarán klasszikus nemzetállamot nem lehetett volna létrehozni. Eötvös József volt az aki ebben is jól gondolkodott. Népek feletti állam, ami biztosítja a hátteret a szabad versenyhez, ami törvényeket ad.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
1. Te játszottál a szavakkal, elszerbesedő földről beszélve.
2-3. A 4. pont alapján olyan választásra kényszerítenéd az ott élő más nemzetiségűeket, amit jelen pillanatban nem kell megtenniük. Segítek: el kellene dönteniük, hogy akarnak-e kisebbségként élni, vagy mindent hátrahagyva költöznek.
4. végére: akik ma magyarságuk miatt magyarokat vernek, túlfűtött idióta nacionalisták; a nyelv betiltásával kapcsolatban pedig a saját külpolitikánkról van meg az erősen lesújtó véleményem.
5. Igazad van, megkövetlek: te vicc-csinálásként értelmezted. A hülyeség a vicc egyik szinonimája.
6. Igazad van, kár is volt leírni.

Kiszálltam. Győztél. Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
@Knósszosz: barátságos, persze, már csak egy ház van felettünk aztán erdő.
@a szív fészkei:

üdv!!! nincs annál szebb mint mikor az ember fia azt teheti amit szeret és boldog

az már a:

NIRVÁNA

vigyázzon rá...el akarják lopni...mert csak
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Amúgy ezt hívják lakosságcserének volt ilyen, hát nem voltak boldogok az átélői.
@a szív fészkei: klasszikus beszélgetés francia és magyar között Trianonról, nem hosszú. magyar belekezd, hogy a franciák bla-bla, mire a francia: veszítettek, nem? öö, ja, hát igen. hát akkor? - győzni kellett volna, kispofám.
@rodeo36: Gondolom ez is ismerős.

youtu.be/BwFUXPf89AA

Szerintem nagyon szép ez is.
@Habakuk999: Már mondtam, magyar többség ide szlovák oda, és Benes-dekrétumok eltörlése (válaszolva első kérdésedre is), utána felőlem haverkodhatunk.

@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: A csehek a Liszaboni-szerződésért -mely sokak szerinte az EU egyben maradásának feltétele volt- a Benes-dekrétumok -egy teljesen rasszista törvény- EU kompatibilitássá tételét kérte. Ellenkező esetben nem írja alá, és elméletileg széthullik az Unió. Tehát akkor mi miért is szégyelljük magunkat?
@Penivaldes: aha, igen, ja, das stimmt. akkor valóban aligha Hungária-fan.
@Knósszosz: UGye, papám is így szerette meg, amikor régen szülinapomra kaptam. A Nyugatinál laktunk, először közölte, oda állat benem teszi a lábát, mikor hazahoztam őkelmét fonott kosárban. Mellesleg az egész busz izgalomban volt, mert a kosárkám röfögött.

De amikor este, ha megjött az irodából, odarombolt a Sücike a lábához szimatolni, köszönni, úgy elolvadt, hogy attól fogva mindennap sorban állt neki a kedvenc - kádári idők! - protekciós hentesénél rakott marhanyelvért. Mondta, hogy ezt szereti a sünje, azért viszi. A közért majdnem felrobbant.... :-DD
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
Ezt még átgondolom.
Tetszik ez a marxista izé, csak lekésett róla a segg. Hésziodhosz már 700 évvel az időszámolásnak előtte, felvázolta egy osztály nélküli társadalom vízióját. Az ugye philosophia vót, de nem gyött be, ahogyan a coccializmus ideája is térdre esett.
Sztán gyövék az demokrácia, amely sajna az sem nem thökéletess. Ez van, jobb mint a keresztény-náci és egyéb népirtás. Szóval szarok én nemzetegyesítési ökörségekre, azokra meg főként, akik bele sem gondolnak abba, hogy a hülyeségük milyen következményekkel járna. Csatójjunk! Fel és alvidéket, meg Fiúmét újra. Oszt ki a f.sz adna munkát több ezer kassai melósnak? Rijekai halásznak, meg nagyváradi csepűrágónak? Orbán?
Röhögni sem tudok rajta, annyira abszurd.
@Pantagruel:
ha tucc németül? mennyivel jobb

ez az őrség a bölcsesség kapuja előtt, három páncélozott izé (mintha egy anyahajó lenne nukleáris képességekkel és amit beleálmocc) és ők nem engednek be senkit ha csak nem tud egy jó ID-t produkálni, és persze nem tud...XVIII század...és mégis Pamina is meg a Tamino megtuggya hogy ha igazán és őszintén nem tuggyák szeretni egymást akkor lófasz (persze nem így hahahah) és akkor Pamina bízni kezd, Tamíno bízni kezd és a bizalom szárnyra kap a varázsfuvola hangjain és bemegyünk a BÖLCSESSÉG TERMPLOMÁBA ÉS OTT FOGADNAK BENNÜNKET ÉS KIRÖHÖGNEK...MIT IS AKARTOK VALAMIT KARESTETEK AMI NEM BÖLCS BRÜHÜHÜHÜHÜHÜ

és akkor Varázsfuvola te magad elvarázsolod és oda mész ahová akarsz a VILÁGEGYETEM A TIÉD

kell még valami?
@a szív fészkei: paradicsom? nem én egy faluban élek. van benne templom, amit innen látok is, öregnénik, rollerező gyerekek, kocsma, bolt, autóforgalom. de tűrhető. szoktam felmenni a hegyre.
@Penivaldes: DE az most meglehetne, ha nem csesznénk el.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Hát, nincsen verőfényes narancs ragyogás erre se... Maj honlap talán, fidesz pont húúúúbazmeg
@rodeo36:

ja...egy harmónia dúr és nem moll...
@Interlock:

1, Szerencsére még mindíg nem válaszoltál. Nem baj.

2, Az zavar, ha szegény szlovákokat ilyen helyzetbe hozom, de a területen többségben élő magyarokat erre kényszeríteni elfogadható? Te amúgy magyar vagy?

4, Az MSZP külpolitikája nem a legjobb elismer, de azért szerintem ez akkor sem elfogadható.

"ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz."
Köszi, végre egy értelmes mondat. :)

@a szív fészkei: Azt hiszem nem annak a félnek kell lehajtott fővel elnézést kérnie akit baszogatnak. Ennyi erővel azt is kérhetnéd, hogy szálljanak meg. A többire már fentebb válaszoltam, nem tudom minek hozod fel újra.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: csak teoretice Sopron ma hogyan szavazna, látva és tudva a választás eredményét

@a szív fészkei: hidd el tudom, sváb faluban nőttem fel, rokonok NDK-ban és NSZK-ban, régen volt és kicsi gyerek voltam amikor találkoztam velük itthon, de megmaradt az érzés és a hangulat
@Knósszosz: itt az van, mert narancsszínű a függönyöm, és ezért narancsos fény árasztja be a szobát reggel..
@Penivaldes:
Te nem is tudod, mennyire szerencsés vagyol! Nekünk (család), van a Börzsönyben egy zsebkendőnyi telkünk, pici faházzal. Az maga a gyönyör, ha három napot ott tudok tölteni a pesti ganajból kiszakadva. Értékeld!!
@Pantagruel:

ha az előző király akkor ez a UNIVERSUM ISTENNŐJE

nem vitatkozom senkivel erről, jó?

hallgasd és vedd fel

www.youtube.com/watch?v=f5_RGv9KXEw&feature=related
@Knósszosz: szép csak unalmas:))
de közel van a Balaton, lehet nézni a hullámokat.
@Penivaldes: Sürgősen cseréld ki!!
A kék kellemesebb.
@Penivaldes:
Szeretnék ilyen unalmas környezetben, klaviatúrával kormányt gyalázni...
@Knósszosz: minek, csak aludni megyek be. akkor meg sötét van.
az öltözködésem kék:)))
miért ez a magabiztosság?

A Fidesz többféleképpen is megfúrhatja
az oligarcha-bizottságot
A kormánypártiak biztosra veszik, hogy Simicska Lajost nem fogják beidézni a Jobbik által kezdeményezett vizsgálóbizottságba.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F05%2F16%2Fa_fidesz_tobbfelekeppen_is_megfurhatja_az_oligarcha-bizottsagot%2F
@Knósszosz: "ez van, jobb mint a keresztény-náci és egyéb népirtás. Szóval szarok én nemzetegyesítési ökörségekre"

nemzetegyesítés egyenlő a kereszténységgel, meg a nácizmussal. Ez felettébb érdekes. Amúgy meg gratulálok, remélem majd érted is ilyen kedvesen áll ki a hazád.

"csatójjunk! Fel és alvidéket, meg Fiúmét újra"

Igaz, hogy ezt az idióta vádatokat már lereagáltam.

Arra viszont még mindig nem kaptam választ, miért baj a visszacsatolás. Ja de egyet kaptam, a magyaroknak örömöt okozunk a szlovákokat meg megbántjuk, szívjon inkább a magyar. Mindenki ezt gondolja? Vagy van értelmesebb magyarázat is?
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: hmm. Érdekes határaink lesznek, hol fog húzódni a korridor Békés és Pozsony között?

Átadjuk fél Nógrádot, Pilist Csallóközért cserébe?.

Nekem vannak olyan ismerőseim, akik családját megérintette az ide-oda költözgetés.
Annyira nem voltak happyk, hidd el.

Mindegy. Így szép a világ, sokszínűen.

Szépségtől függetlenül nem az irredentizmus fogja jobbá tenni a kisebbségben és az anyaországban élők helyzetét.

Sőt mindennél nagyobb esélye van az anyaországi és a kisebbségi magyarok összeugratásának a következő két év folyamán.

Ha tenni akarsz a magyarságért, akkor ezt a folyamatot segíts megállítani.

(Belefáradok a sok hiábavaló vitába, de milyen tízmilliók haláláért felelős Benes? Ezt még azért nem nagyon hallottam.)
@Knósszosz: van amikor nem az, nyár július. hirtelen tömeg, zene, zaj, kiállítás, Mártapista..sátrak, szemét, nem lehet parkolni, nem tudsz autóval átmenni a másik faluba, mert ott még inkább az van. nagy csillogás, boldogság. 10 nap elmúlik, minden visszaáll.
@Gábriel angyal: ez is bomlott elmés, küldjem a címem ennek a fsznak, vagy kideríti, mert akkor felcimkézem magam zsidó-buzi-cigánynak is, ha már lúd legyen kövér

Le kell csukni az összes balliberálist

A kereki jobbikos szerint csak így lehet megvédeni a Horthy-szobrot Dániel Péterektől.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2012%2F05%2F16%2Fszobor%2F
@Habakuk999: Szerintem olvas utána Benesnek és ne játszd a hülyét.

Persze ne foglalkozzunk a problémával. Majd megoldódik. Látjuk Jugoszlávi sikertörténetén mennyire hasznos az ilyen hozzáállás.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: én ebbe a szlovák-magyar dologba nem szállnék be. elvégre bennem van.
A fidesz kritizálása mikor lesz bűncselekmény?? :(

Börtön járhat az EU-ellenes felszólalásokért

barikad.hu/boertoen_jarhat_az_eu_ellenes_felszolalasokert-20120516
@Habakuk999: +Értelem szerűen az összecsatolható részekre gondoltam. Székelyföld ezért van érdekes helyzetben.
@a szív fészkei:
Én rendelkeztem akkoriban egy hozzáértő ismeretséggel, sün tárgyában. Na az aztán osztotta az észt, mit adjak neki halózni. Volt abban minden tüskés földi jó, de igaz, hogy közhely, akkor is almát bírta a legjobban. A Star King volt a kedvence. A zöldre rá sem nézett. Aszonta a haver, hogy a fogata okán rovarevő a szentem, de akkor még nem volt fidesz, így nem tudtam különleges csemegét gyűjteni neki. Azért el volt az almán és szerette a marhahúst is! Vicc. Baromi jó fej volt.
@Penivaldes:
Akkor denagylájk:)))
A Ghalanolefkosz (görög lobogó) is az. Meg fehér!
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: a világ ilyen. hol itt a határ, hol meg amott. az embereket hagyják békén. ők elvannak egymással, amig egy hülye a trónusról nem mondja azt, hogy utálni kell egymást.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:
"Szerencsére még mindíg nem válaszoltál. Nem baj."
Te Gábriel lehetsz, ebből a válaszadási követelőzésből kiindulva... Tudod, kimaradt, mint tőled nem egy. Pótolom.
1. A megszálló ország szemszögéből nézve az elfoglalt terület azonnal az övé, eközben a megszállást elszenvedő lakosság harcolhat ellene, ha akar, ha tud, akár évtizedeken keresztül is. Lásd IRA.
2. Az zavar, hogy a múlt szörnyűsége szolgálna indokul jövőbeli szörnyűség elkövetéséhez. Igen, magyar vagyok, bár tudom, szerinted ezt csak hiszem.
3. A külpolitika feladata a külföld felé történő érdekérvényesítés. Kár volt az MSZP-t említened, a gengszterváltás óta az összes érintett politikusunk gennyes szarzsákként viselkedve használja ki a külhoni magyarságot önös belpolitikai céljai érdekében.

Átadnám a szót a blogot csendben olvasó, elcsatolt területeken élő magyaroknak, az ő szavuk nélkül ebben a kérdésben úgysem lehet igazságot tenni.
@Knósszosz: én csak az izlandi viharkabátomat sajnálom, hogy kinőttem. pedig közel 10 éven át szolgált 7 évesen kaptam, akkor még hosszú volt, tédig ért, aztán 15 évesen volt rajtam utoljára, utánna már nem, nem tudtam nyakig felhúzni.
@Habakuk999: nekem ez családi okokból a vesszőparipám.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Dániel Pétert én is lecsuknám, gondolkodás nélkül. Az az ember tipikus példája annak, hogy az agyhalál után is van élet.
@Penivaldes:
Te Rejkjavikban születtél?
@Gábriel angyal: én nem másra várok, és nem ezt kérdeztem, de amíg vannak ilyen jobbikos idióták, épeszű ember nem közösködhet velük semmiben
@Habakuk999: csak visszagondolva arra, hogy az ükszüleim nagy valószínűséggel magyarul meg szlovákul beszéltek..meg pár generációval ezelőtt még a Magas Tátrában éldegéltek..
@Knósszosz: kaptam. nagyon menőnek éreztem magam benne.
@Interlock:
Viszont kellő hatékonysággal alkalmazza az amúgy utált vörös festéket. Horthy meg menjen a mekdonáldszba! Ha akkor lett volna ez faszt-fúd izé, a fűrészporból extrudált zsömlétől biztosan gyomorbajos lett volna, következésképpen a gyógykezelése elvonta volna az időt tőle, hogy hülyeségeket csináljon.
@Knósszosz:
Itten hatékonyság okán irónia vagyon, tekintettel bizonyos beszólogatókra.
@Knósszosz: velük ne törödj. a Medúza veled van van.
@Interlock:

1, Szóval akkor bármikor megszáll egy ország káros múltba révedés a teljesen vagy félig elfoglalt területeink visszaszerzésére tett mindennemű kísérlet. Rendben értem.

2, Milyen múlt? LOL! Most úgy élnek magyarok olyan közösségekben ahol többségben vannak, hogy kisebbségnek számítanak. És ez nem csak 1-2 falu, hanem egész megyék.
"A 4. pont alapján olyan választásra kényszerítenéd az ott élő más nemzetiségűeket, amit jelen pillanatban nem kell megtenniük. Segítek: el kellene dönteniük, hogy akarnak-e kisebbségként élni, vagy mindent hátrahagyva költöznek."
Ez pont igaz jelenleg majd 2 millió magyarra. Olyanoknak véded az érdekit aki jelenleg kisebbségben élnek a többséggel szemben akik ma kisebbségnek számítanak. Én meg undorító vagyok, mert ki merem jelenteni, hogy ez nem jó. Mielőtt rákezdesz, ezek az emberek nem önként másztak át a határon kisebbségnek.

3, Akkor minden idióta politikai párt jogossá teszi a rasszizmust?

@Penivaldes: Sajnálom ha szerinted mindenki boldog lenne politika nélkül. Engem nem győztek meg az anarchista eszmék.

Ajánlanám a számodra:
hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A9nusz_projekt

@Knósszosz: Fentebb már leírtam, látom feleslegesen. Addig ne akarjunk csatolni még itt rosszabbul élnének mint ahol most vannak.

@Gábriel angyal: Ne legyen igazad. Bár megfér a komcsi meg holokauszt tagadás mellett. Nem nagyon rúg már bele a szólás szabadság hullájába.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Rajtam kívül van itt más olyan kommentelő, akire ugyanezt nyugodtan mondhatod.
@Knósszosz: marha jó hatékonyság... Kiszínezte a szobrot, megfestette a tőle várható jövő képét.
Sehogy sem sikerül megtalálni azt a határt, ahol még kellemesen csípősen, de bunkóság nélkül lehet basztatni a másik oldalt.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: elnézést egy percre de engem sem győztek meg az anarchista eszmék. csak a normális az ha a polgárok nem kényszerülnek arra, hogy belemerüljenek a politikába, hanem álhetnek nyugodtan, építhetik a jövőt.
@Gábriel angyal:

"te Gábriel lehetsz, ebből a válaszadási követelőzésből kiindulva..."
@Interlock:

Akkor félreértettelek. Viszont szerintem nem oldódna meg a probléma ha a politikusok csöndben maradnának. Persze csökkenne valamennyire, ez kétségtelen.
@Interlock: Az elébb mondtam:
"Itten hatékonyság okán irónia vagyon, tekintettel bizonyos beszólogatókra."
Azt gondolom érted...
@Penivaldes: @73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali:

Akkor félreértettelek. Viszont szerintem nem oldódna meg a probléma ha a politikusok csöndben maradnának. Persze csökkenne valamennyire, ez kétségtelen.

Ez neked ment. :)
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: Meg addig, amíg a csatolás következményeként, Te meg én még szarabbul élnénk. Ezt is tedd hozzá, csak az objektivitás okán.
@Knósszosz: Nézőpont kérdése. Én kész vagyok meghozni ennyi áldozatot a közösségért (néha belőlem is előbújik a kollektivista:))

Amúgy mint már mondtam, szavazás.
@73. Vladys-Vonajugend tiszt, FIDESZ meg baloldali: én arra gondoltam, hogy az egyszerű polgárok leginkább akkor foglalkoznak a közélettel, poltikával ha valami zűr van.
@Penivaldes: Az a jó, hogy ez a hunugarus-játék oda-vissza működik. Ebben a szent pillanatban Magyarországnak a Magyar Királysághoz pont annyi köze van, mint Szlovákiának. Patikamérlegen kimérve-mérlegelve - vagy a tolómérőt időskálán huzigálva - meglehet, még annyi se. Így Szlovákiának pont annyi joga van azokhoz a területekhez, mint Magyarországnak.

Na most, mi történne (?! what if), ha szlovákiai szomszédainkban egyszer csak (mormota napon) feléledne a históriai keretek történeti valóságának emlékezete, ami a szlovákiai magyarságban természetesen még él, és magyarok, szlovákok – és mindenféle hungarus népek – együtt rádöbbennének: ők tulajdonképpen egy ezeréves állam örökségének letéteményesei.

Szent István az első királyuk. A Szlovák Köztársaság ugyanúgy a Magyar Királyság része volt, mint a Magyar Köztársaság, akarom mondani, Magyarország. Mindkét ország lakosainak felmenői a Magyar Királyságban éltek, és persze további hasonlóság, hogy egyik állam alkotmányának sincs semmi köze a Magyar Királysághoz.

No de ha a Magyarország néven futó, csetlő-botló territoriális képződmény jogot formálhat arra, hogy a Magyar Királyság örökösének tekintse magát... akkor lássuk csak! Az ezeréves államiság folytonossága mifelénk 1526-tól csak a rendi póluson még úgy ahogy rendben, na de Szlovákia elmondhatja, hogy részükről a territoriális értelemben vett kontinuitás is jóformán töretlen. Vagyis melyik ország a Magyar Királyság jogos örököse?! Na most mi van, ha Szlovákiában hipp-hopp – gondolnak egyet, kétharmad, oszt jó napot –, máról holnapra kikiáltják a Magyar Királyságot? Ugye, hogy a Magyar Királyságot Szlovákiából kell egyesíteni! Free Uhorsko!

Kezdenék azzal, hogy Erdélyt vissza! Természetesen. S persze történelmi térképes matricát a UK (Uhorské Kráľovstvo) rendszámú autókra! A magyar vállalkozások már úgyis ott vannak bejegyezve, de töriből még emlékszünk: a Királyi Magyarország (értsd: a Felföld, a Felvidék = Szlovákia) a Kereszténység Pajzsa, az utolsó bástya a Török Hódoltság és az ingatag, pogány török hűbéres Erdély előtt. A Magyar Királyság fővárosa természetesen Pozsony.

Azért Pozsony, mert itt fejeződött be a Honfoglalás 907-ben (a pozsonyi csatával, amikor is a magyarok döntő győzelmet aratnak a Keleti Frank Királyság seregei felett), itt létesült az első magyar várispánság, itt terült el Szent István öröksége, a Nyitrai dukátus, ahonnét az uralkodó egyesítette az országot, itt alapított egyetemet Mátyás király, ez a város a Magyar Királyság fővárosa 1526-tól 1848-ig, itt alakult meg az első felelős magyar minisztérium...

Ezzel szemben Budapest? Mióta létezik? Na ne röhögtessük ki magunkat! Mennyi ideig volt a Magyar Királyság fővárosa? Mátyás alatt és 1848-tól, az mennyi is? Konzervatívok vagyunk, ragaszkodjunk a folytonossághoz! S főleg: mit keres a korona Pesten? Pláne egy vitrinben? Hacsak nem replika. Egy ládában volna a helye, amit koronázáskor vesznek elő. A legjobb helye természetesen Pozsony.

Pozsony századokon át országgyűlések színhelye, itt őrizték a Szent Koronát, itt koronázták a királyokat. Szlovákiai magyar és szlovák – hungarus – testvéreink elmondhatják magukról, hogy a Magyar Királyság örökösei; simán kikiálthatják a Magyar Királyságot, élhetnek király nélkül, kormányzóval, keríthetnek egy leányági Árpád-házi leszármazottat, vagy akár egy Habsburgot, vagy bárkit... és amíg megvásárolják maguknak a Szent Koronát, ahogy Mátyás tette, kérhetnek egy ideiglenes koronát Őszentségétől, a pápától... S már ragasztgathatják is a történelmi térképes matricát.

Na most, ezek után, ha Szlovákia, vagyis a Felföld (a Felvidék) ráállna a Hungária Projectre, és valami csoda csoda folytán összejönne, a magyarok hirtelen kisebbségbe kerülnénk, a Vona-Morvai tandem vonítana, hogy nem leszünk palesztinok a saját hazánkban, és ki akarunk lépni ebből a szabadkőműves összeesküvésből, a hungarus népek viszont a nyakunkra lépnének, hogy ááá-ááá, nem oda Buda: a Szent Korona területi integritásáról van szó, szent és sérthetetlen, nincs különcködés, maradtok, ahol vagytok.
@Pantagruel: Jogos amit leírtál, és sok igazság van benne.
Nekem a központi célom ebben az esetben nem az egyesítés, hanem a jószomszédi viszony kialakítása. Ehhez viszont mindkét oldalnak dolgozni kell. Ezt Peter Huncik írta le a A magyarként Szlovákiában avagy az egyenlő szárú háromszög című cikkében.
A szlovákoknak el kell tudni azt, hogy az ott élő magyarok nem aféle bevándorlók, hanem olyan családok, akik évszázadok óta élnek ott, és hozzájárultak a hely, a város történelméhez. A felvidéki magyarokat én arra biztatnám, azt tanácsolnám nekik, hogy őrizzék a magyar kultúrát, és legyenek ezzel egyűtt hű állampolgárai a Szlovák Köztársaságnak. Erre egyszerre van szükség, és nagyon fontos lenne, hogy egyik sem menjen a másik kárára. Az említett Huncik cikkben a szerző leírja, hogy a beolvadás nagyon erőssé vált Szlovákiában az utóbbi évtizedben. És ezt nem foghatjuk Slotára, meg a többiekre. nem mondhatjuk azt, hogy miattuk. persze van benne szerepe, de voltak ennél jóval keményebb időszakok a magyarság számára, amikor meg tudta őrizni a kultúráját.
A magyar politikusoknak meg arra kell vigyázni, hogy ne vonják kétségbe ostoba és meggondolatlan nyilatkozatokkal a másik ország szuveneritását, ne gúnyolodjanak felette. Az "idősebb vagyok, mint Szlovákia" pólók meg az egyik legnagyobb tévedést ültetik el az emberekben. arra nem ad kedvezményt senki és semmi, hogy itt egy 1000 éves állam van. attól nem lesz enyhébb az IMF, az EU, az akárki.
@Penivaldes: aha, ezt a "háromszög" cikket nem olvastam, vagy legalábbis nem emlékszem, majd rákeresek. uez a téma, több helyen megjelent, most itt találtam rá:

www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=4725&Itemid=64
@Pantagruel: kieg.: keresőben "Szlovák-magyar kiegyezés 12 pontban" címmel kerestem rá
@Knósszosz:

GYF pécsi szakdolija miatt interjút készítettek a pécsi egyetem egyik vezetőjével.

Ebben mellékesen elmondta, hogy 30 éve 30 perccel hamarabb ért Pécsre gyorsvonattal, mint most IC-vel.

Döbbenet.

Ez az ország rohad.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): van ahol kerékpárral gyorsabb vagy, mint a vonat. rengeteg pénzt elnyelt MÁV.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):
Azt hiszem a Klubrádióban hallottam, de nem esküdnék meg rá. Olyan nagyot nem tévedhetek, mert az Infórádión kívül a Klub amit hallgatok, a többi néma csend. Sajnos igazad van, rohad. De keresik a megoldást a fiúk, szóval várj Te csak türelemmel:))
süti beállítások módosítása