Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: telex.hu/gazdasag/2024/04/27/v0-vasut-vonat-kina-szijjarto-beruhazas-epites-ferihegy-hitel "„A ko... (2024.04.27. 09:29) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.05.09. 05:19 Fabius

A görögök a Jobbikra szavaztak

Címkék: görögország jobbik eurózóna gazdasági válság

A bátor görögök elküldték a francba a megszorításokat, sej. Úzó legyen húzóra, éljen a bátorság, Hermész meg ne ingassa azt a buta fejét odafönt az Olimposzon, ment leváltják őt is egy pillanat alatt. Lássuk be, ha görögök lennénk mi is tiltakoznánk ezerrel: mi az már, hogy egy évben 12 havi fizetés helyett 18 havit viszünk haza, az adófizetési hajlandóságunk a nullával egyenlő, és ezt el akarják venni tőlünk? Hogyhogy nem akarja ezt finanszírozni senki? Miért nem fontos a rohadt Európának a görög lakosság jóléte és boldogsága? Miért baj az, ha a munkásaink ötöde nem is görög? Dolgoznak helyettünk, és? Ja, hogy így elhordják a fizetések ötödét a határainkon kívülre? Na és? Adjon pénzt helyette valaki. Mindegy ki, csak megszorítás ne legyen, és konzerváljuk azokat az állapotokat, amiről itt beszél saját szavaival a görög kisvállalkozó.

Vasárnap a görög választók 68%-a érezte úgy, hogy neki a megszorításosdi nem való. Nem kell és kész, punktum, be legyen fejezve. Az segélycsomagot aláírók szégyelljék el magukat, és jöjjön valaki mostazonnal, aki képes kecskeszarból ostort fonni. A választásokon győztes Új Demokrácia ezt a lehetőséget nem kérte, így a Radikális Baloldali Szövetség Aléxisz Cíprasszal az élen próbálja megvalósítani a hazai radikális jobboldal programját Görögországban. Igen, nem tévedés, a Sziriza programja szinte betűre megegyezik a Jobbikéval. 

- Az ország EU-val és IMF-el kötött mentőcsomag szerződéseit semmisnek tekintik. 

- Az államdósság jogosságát vitatják, kivizsgálják. 

- Állami felügyelet alá vonnák a bankokat. 

- Arról nincs szó, hogy megélni miből terveznének. 

 Azért az minimum érdekes, hogy a görög radikális baloldal a mi radikális jobboldalunk által annyira áhított programot szorgalmaz, miközben a saját radijobbereitől elhatárolódik, és pont úgy kizárja az együttműködés lehetőségét, mint a mi emeszpénk a Jobbikkal. Én nem találgatnám, hogy akkor most a Jobbik kommunista, vagy a Sziriza tévedt el a radikálisok oldalfelosztásában. Helyette elhelyeztem egy mostani görög életképben Vona Gábort, és igazán nem lepődtem meg, mennyire nem lóg ki belőle. 

Ezzel csak azt jelezném, kedves kísérletező kedvű Feleim, hogy nem csak a görögök, hanem mi is történelmi lehetőség kapujában állunk: élő kísérletben nézhetjük végig, mire jutnak máshol mások egy magát potenciális kormányváltónak kikiáltó pártunk programjával. Egyszer az életben nem a mi bőrünkre megy a játék, nem kell a saját zsebünkön megtapasztalni az esetleges kudarcot és mellényúlást, megteszik most ezt a szívességet a görögök. Nekünk egyelőre elég kényelmesen hátradőlni, és figyelni az események alakulását. Aztán a látottakból vonhatnánk le következtetéseket, esetleg okulhatnánk mennyire lett viseltes a "máspöcse", mikor a csalánosba lógott.

Mielőtt a csődkalandorok túl komolyan veszik magukat.

 

 

 

954 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr944497467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Görög dominó 2012.05.09. 13:48:29

A görög választási eredmények igazolták azokat a várakozásokat amelyektől Brüsszelben, és Berlinben is rettegtek. A két nagy párt, amely elkötelezte magát a mentőcsomag feltételeként meghatározott megszorítások véghezvitele mellett, külön-külön, és egy...

Trackback: Nem adó, hanem segítségkérés! 2012.05.09. 12:01:37

Cséfalvay Zoltán államtitkár hétfőn többek között arról is beszélt a parlamentben, hogy a korábban kivetett különadók valójában nem is különadók voltak, hanem a segítségkérés egy formája, melynek során a kormány egy törvény elfogadásával 3 naptári évre...

Trackback: Szavak, amiket be kéne tiltani 2012.05.09. 10:00:53

Politológiában azt tanítják, hogy a gumi-fogalmak, amik alatt mindenki mást ért, arra jók, hogy politikai csordákat teremtsünk. Úgynevezett politikai felhajtóerővel bírnak. Vegyünk egy példát. Tömeg lézeng.Szónok feláll a fejreállított vödörre.Elkezdi ...

Trackback: Nem kedvenc zászló – Χρυσή Αυγή (Arany Hajnal; Görögország) 2012.05.09. 08:37:17

Egy frissen a görög parlamentbe került párt zászlajáról van szó.Azt hiszem, a zászlók terén kevésbé járatos olvasóim is könnyedén dekódolják a szimbolikába rejtett neonáci szimpátiát... :-( 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apró szelete ragadott meg a linkelt írásnak:
"A görög ortodox egyház is közeli viszonyban van az állammal, és rendkívül gazdag, mert nem fizet adót, ráadásul még üzleti tevékenységet is folytatnak"

A párhuzam itt is adott.
Adót nem fizetnek és úgy gondolják, egyre többet és többet engedhetnek meg maguknak.

A Horty emléktábla püspöki segédlettel, vidéki kisváros március 15-ei ünnepsége, református templomban a névtelen blogger ekézése a pap elvtárs által, majd pár perccel később a piásan karambolozó nagy ember ugyanitt elmondhatja, hogy ő mekkora gerinces ember...

-------------------------------------
"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból." ORBÁN VIKTOR

és ez csak a szemnek látható két apróság...
Fabius!
"Nekünk egyelőre elég kényelmesen hátradőlni, és figyelni"

Egy kicsit is komoly kormány és parlament esetén így lenne.
Én azért kezdek aggódni, nehogy megszólaljanak és pillanatokon belül egy lapra kerüljünk a görögökkel!
Magyarország egy ilyen hely. Nálunk a baloldal a jobboldal és a jobboldal a baloldal. A radikáljobb az máshol szélbal, szélbalunk meg nincs, vagy legalábbis nem látható. De ha lenne, akkor gondolom biztosan bevándorlóellenes lenne és halal hentesboltok elé szervezne tüntetéseket.

A Jobbik nemcsak a programjával lóg ki a radikális jobboldali pártok nemzetközi mezőnyéből (mivel a programja az nem jobboldali), hanem az antiszemitizmusával is. Ezzel megrekedtek úgy a 30-as évek európai szintjén, miközben ma mindenhol máshol Európában a bevándorlóellenesség és a muzulmán-ellenesség az irányadó. Ezalatt a mi Jobbikunk meg örökbaráti szerződéseket köt arab és perzsa országokkal, politikusokkal, programokat szervez és a kurucon mosdatja az olyan országok vezetését is, amelyeket még a saját polgáraik is elítélnek.

Furcsa egy ország ez a miénk.

A görög példát meg azért is érdemes szemmel kísérni, hogy lássuk, mi lenne, ha tényleg hagynánk a Jobbikot őrjöngeni a kormányrúdnál. Az is beszédes és a magyar viszonyokat idézi, hogy a görögök 68%-a szerint az eddigi két nagy párt nemzetközi érdekeket szolgál, a bankok az ellenség és a megkötött megállapodások semmisek. De azért holnap felmarkolnák azt az 5.2 milliárd eurót. Ez annyira, de annyira Magyarország 2012, hogy arra szavak sincsenek. A szemét elnyomó ellenség rabigába taszít, de azért ott kuncsorgunk a pénzért mert a seggünk kilóg a gatyából.

Merkelnek el kéne engednie Görögország kezét, kitenni Schengenből és az eurózónából és nézni, hogy mi lesz. A zavargások és elkerülhetetlen kormánybukás után az új, már tárgyalóképesebb csapattal meg lehetne ott folytatni, ahol most abbahagyták.

A választók nem csak nálunk hülyék.
Jó reggelt! A posthoz hasonló írás csak más kifutással. ;)

barikad.hu/balogh_gabor_csak_egy_kavet_kerek_a_goeroegorszagi_valtozasokra-20120508
Azért azt ugye nem gondolta komolyan Fabius, hogy egy esetleges görög államcsőd nem éreztetné komolyan a hatását nálunk is?
Már csak a (görög) választások eredményétől is gyengült a forint.
mint mindenhol, görögéknél is van a jog és van az amit a zemberek akarnak

ma a görögöknél a zemberek akarata felülkerekedett jogot meg ...meg lehet hágni...majd gyünnek a zügyvédek oszt annyi

hagyni kell magyar feleinket hadd lássanak franc és görög meg a többiek...neaggyisten egy Merkel utáni Németország mit fog csinálni?

izgis lesz...de egyszer tényleg változni kell vagy a halál...

na megyek alunni má' kezd késő este lenni

cső
lesz itt busójárás és fogaknak csikorgatása a dicső zombiktól ha eljő az idő
"Azért az minimum érdekes, hogy a görög radikális baloldal a mi radikális jobboldalunk által annyira áhított programot szorgalmaz, miközben a saját radijobbereitől elhatárolódik, és pont úgy kizárja az együttműködés lehetőségét, mint a mi emeszpénk a Jobbikkal. "

Hát a jobbklikk gazdasági programja egyáltalán nem jobboldali. Hogy a medeja a jobbklikkot jobboldalinak nevezi, az a medeját minősíti, hiszen a jobklikk 1. nemzeti és 2. szocialista értékek mentén határozza meg önmagát.

Már most ha egy párt eleve kizár valakit, egy másik pártot, az nagyon árulkodó. Ugyanis az ilyen párt nem értünk van, hanem ellenünk lázít. Pontosabban fogalmazva törésvonalakat feszít a társadalomba.

Egy példa. Mi az akadálya annak, hogy a jobbklikk és a maszop együtt megszavazza pl. a fogszuvasodás szűrést az óvodától az áltisi végéig?
@Gábriel angyal:
Mi is van a cikkben? Mármint egy kis Európa elleni kárörömön kívül?
Lószar sem, margarétával és egy kávéval!

Örömködik és kéjeleg a figura, neki semmi sem drága alapon vigyorog. Kicsit még uszítja őket, hajrá, ez az,...
Miért is jó, hová vezet és mi lenne a megoldás - mindössze ezek hiányoznak belőle.
De ez nálatok senkit nem zavar, hisz ezt gondolkodásnak és felelősségvállalásnak hívnák akkor. Értem én! :))
A görög példa kísértetiesen hasonlít a jobbik elképzeléseire. Meg nézhetik rövidesen, hogy hová vezet. Amúgy az egy € tag ország. Tehát arra még szánnak, szántak is pénzt. Utánunk a kutya sem sírna, töredékét sem lennének költeni ránk.
Jól emlékszem, hogy eddig a magyar államadósság háromszorosát költötték a görögökre? Vagy rosszul?
rodeo36 2012.05.09. 06:54:34
@épészmérnök:
és mindenki aki eddig még nem az megy a görögökhöz élvezkedni mert a drachma szarabb lesz mint a forint és nekik van mit eladni a magyarok segge tele aranyérrel és a faszuk sem létezik úgyhogy coki...

lesz hatalmas görög feltámadás és nem fogja érteni senki

ezt magamról plagizáltam "oligarcha"-ból

brühühühühühühühü
rodeo36 2012.05.09. 06:54:34
@épészmérnök:
és mindenki aki eddig még nem az megy a görögökhöz élvezkedni mert a drachma szarabb lesz mint a forint és nekik van mit eladni a magyarok segge tele aranyérrel és a faszuk sem létezik úgyhogy coki...

lesz hatalmas görög feltámadás és nem fogja érteni senki

ezt magamról és az "oligarcha"-ból plagizáltam
Fabius origo-s linkje alapján olyan ismerős ez a Görögország számomra.

Kicsit Off:
Az értünk való "hivatal":

"Kétmilliárd forintot tesz zsebre az idén kötelezővé tett kereskedelmi és iparkamarai díjakból a kamara, amelyik vállalkozás pedig elmulasztotta a befizetést, annak a törlését kezdeményezik. "

hvg.hu/kkv/20120509_kereskedelmi_es_iparkamara#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_5_9

Egyszerű kérdésem a következő. Egy nem regisztrált vállalkozást hogyan képes törölni? Mert ha regisztrálás nélkül is ismeri a (nála nem regisztrált) cégek adatait, akkor mi célból kellett regisztrálni? Már persze az 5000 Ft/év, újabb és sokadik kis sarcon túl.
@Virág et.:
Juhasz Oszkar felvetelrol:
"olyan pénzeket tudunk behozni Gyöngyöspatára bazd meg, amiről nem is álmodtok, hogy honnan, meg mekkora pénzeket tudunk mozgósítani"

Vajon kinek lehet erdeke egy antszemita naci part szponzoralasa???
minket megment a csuti megváltó és a szentkétharmad !

nem kell izgulni...
@rdos: nagyon jó a logikai ellentmondás
kora reggel felhúztam magam, hogy 2 M-t tesz zsebre ez a kis görény nyalonc, aki azon kívül, hogy kiszámlázza a regisztrációs díjat mi a faszt csinál ?
egyébként ahhoz, hogy a becsületes szakmámat művelni tudjam, négy kamarának kell fizetnem, ezek egyre szaporodnak

más:

ha nem tanultunk lukasenkot, nazarbajevet, vagy türkménbasit látva és megválasztottuk a focistát akkor miért tanulnánk a görög példán
jön a jobbik, ez egyre inkább elkerülhetetlennek látszik
@h.kovacs: bűnözők mind...

mafiakormányzás, ijjen nem volt a görögöknél...

a görögöknél a nép lopott, mindenki napot lopott.. sokan loptak "keveset"

itt egy nagyon erősen élősködő szűk réteg... kevesen lopnak, brutálisan sokat....

ennek más vége lesz... itt vannak bűnbakkok...

MINDEN POLITIKUS BŰNÖZŐ...
Sajnos egyre inkább látom a párhuzamot a görög helyzettel nálunk is. Nagy szavak, de a tettek szintjén semmi. Csókosokkal felduzzasztott közszféra, korrupció minden szinten, akit csak megérint a húsosfazék illata az már szed is belőle. A Bonsai Duce csak nézi az egészet, mert azt gondolja, hogy így átmentheti a hatalmát 2014 utánra is. Mivel ő és kollégiumi köre már vastagon megszedte magát, így őt az esetleges országcsőd sem érdekli. Sőt azt hiszi, hogy azt követő gazdasági és politikai zűrzavarban könnyen el tud tűnni a balfenéken.
Addig kell ezeket elkapni és felakasztani, amíg nem késő.
By the way címlapos halálhír sajnos ma sem volt.
hál'isten (+tarlós +szentkétharmad) szépen nő a tömegközlekedés minősége...

"a hajszálrepedések mélységét a rendelkezésre álló mérőműszerekkel nem lehet teljes pontossággal megállapítani. Műszaki szakemberek próbálnak tökéletes mérőműszert alkotni erre a célra, de eddig még nem sikerült."

csak ennyi a gond... nem tudtak műszert alkotni a probléma korrekt mérésére... hm... másképp fogalmazva: nálunk már ez is gond, hoghy a problémát felmérjük...

www.femina.hu/hirhatter/bkv_ezert_jar_lassabban_a_metro
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Elég ránézni Európa térképére, hogy érzékeljük, a perifériák utolsó tartalékainak végső birodalmi felélése elkezdődött. És ne legyen semmi kétségünk afelől, hogy a PIGS-országok levágása után a globaloböllérek a kelet- és közép-európai páriaországok, köztük Magyarország népét terelik majd a vágósorra. A nagyüzemi vágósor egyébként igen elmés szerkezet. A derék sertéseket itt először áramütéssel sokkolják, hogy mire szúrásra kerül a sor, már ne érezzék a fájdalmat, s nehogy megpróbáljanak kitörni a végezetes csapdából. A kábítást esetünkben a globális média véleményhatalmi terrorgépezete végzi, amely arról igyekszik meggyőzni a perifériák népeit, hogy a „fájdalmas, de kikerülhetetlen strukturális reformokkal” (vagyis a böllérkés szúrásával) csak a javukat akarja a birodalom. (Akárcsak Magyarországon, ahol az elmúlt húsz évben is mindig azt akarta.) A vicc szerint a kolhozszervező ávósok is azt üvöltötték a makacs parasztoknak: értsétek már meg, mi csak a javatokat akarjuk! Hát éppen ez a baj, válaszolták szomorúan a parasztok.

A birodalom felbomlásának közvetlen oka az, hogy a dél- és kelet-ázsiai globális perifériákon több mint egymilliárd munkavállaló képes és hajlandó az európai centrum béreinek kevesebb mint egy tizedéért bármilyen munkát elvégezni. És mivel a nyugati bérek elinflálása – lévén, hogy gyakorlatilag nincs is infláció – nem értelmezhető, a brutális nominálbér-csökkentés pedig a leggazdagabb centrumokban is azonnali anarchiához vezetne. Az egyetlen lehetőség, hogy radikálisan igyekeznek leépíteni a rezsiköltségeket. Vagyis azokat az állami kiadásokat, amelyek segítségével a vesztes többség hátrányai legalább az elviselhető szintre csökkenthetők. Ezt a durva „rezsiköltség-csökkentést” nevezi a hamis birodalmi metanyelv strukturális reformnak. És persze azt hazudja ez a metanyelv, hogy így lesz majd jobb! (Magyarországon például már 32 éve hazudják ezt, de a jelek szerint még mindig egész jól működik.) Merthogy, állítja-e hamis beszéd, így növekedik majd a foglalkoztatás és a reálbér, amely már mindenütt a legalább húsz évvel, Magyarországon pedig a 33 évvel ezelőtti szinten állnak.

A PIGS-perifériák kivégzése azzal az előnnyel is jár, hogy a brutális rezsiköltség-csökkentés egyik evidens módja a nemzeti tulajdonú vállalatok hatalmas arányú privatizálása. És mivel nyilvánvaló a kényszerhelyzet, és egyszerre zúdul a piacra a gigantikus vagyonkínálat, a globális tőkestruktúrák szimbolikus árakon juthatnak mesés értékekhez. Arról már nem is beszélve, hogy lévén szó csodás természeti adottságokkal rendelkező gyönyörű mediterrán országokról (plusz Írország misztikus szépségei), a mindent radikálisan leértékelő, mesterségesen szított álság-válság a piaci ár töredékéért teszi elérhetővé ezeket az ingatlanokat a birodalmi elitek megfelelő pedigrével bíró egyedei számára. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy egyes közel-keleti kisállamok nehéz jövő elé néznek, így számukra különösen jól jöhet Görögország olcsó felvásárlása. (Hiszen, mint ahogy azt büszkén jelezték, Magyarországot már felvásárolták, így nyilván van már gyakorlatuk!) Nem elképzelhetetlen azonban, hogy a birodalom urai Görögország likvidálási kísérletével számukra is végzetes aknamezőre tévedtek. Mert, ahogy az európai kultúra bölcsője Görögországban volt, most egyre jobban úgy fest, hogy az európai kultúra koporsója is Görögországban lesz.
peru21.pe/2012/01/21/deportes/jugador-se-lesiona-exceso-sexo-2008473

Boateng (egy ghanai néger) meghúzta a combját és egy hónapig nem tud jáccani a Milán-ban mert sokat szeretkezik az olasz modellal

olvassátok a kommentárokat:
így kizsákmányolják a négereket európában
kezdek kacsingatni a jobbik felé:)

ha a politikusok kiirtását programba veszik, akkor rájuk fogok szavazni...

lenne igény a gyűlöletre és a kiirtásukra... csak szítani kéne...
@Penivaldes: megnézném vonát ahogy szónokol:

"minden politikust meg kell semmisíteni"

puuff... gojó a fejébe... egyik híve komojan vette...
@dr. Bubó: de csak akkor, ha a végén ők is harakiriznek, mert mondhatni ők is dicső politikusok ;)
@dr. Bubó: csak annyi a ciki, hogy már ők is egyre inkább "politikusok". :)
@Gábriel angyal: "egyre inkább" ????

igen politikusok... ez a vicc benne...

de a zsidózásuk is ezér vicces főleg ha morvai asszonysegg mongya...
a hatalom működése:

Nem várt személycserével nyithat az átalakuló csúcstárca új vezetője

Váratlan konfliktusba csöppent pár nappal az erőforrás minisztérium átvétele előtt Réthelyi Miklós utóda, Balog Zoltán eddigi felzárkóztatási államtitkár. Egy titokban készült egyházpolitikai koncepció az [origo] információi szerint ugyanis annyira kiverte a biztosítékot a nagy történelmi egyházaknál, hogy annak ellenére távozhat az egyházügyi államtitkár, hogy az új miniszter elvileg meghagyta volna posztján.

www.origo.hu/itthon/20120509-nem-vart-szemelycserevel-nyithat-az-atalakulo-csucstarca-uj-vezetoje.html
egyébként, csak hogy egy másik nézőpont is legyen miről csócsálni:

mi a fasz bajotok van a görögökkel? irígylitek őket? nem kell nekik gazdaság, nem kell nekik gazdasági fejlődés élni akarnak, a mai átlagéltetkor 70 év utána mindenképpen megy a tepsibe vagy megeszik a kukacok addig kell élni amíg tud, kinek tartoznak? nektek? dehogy a ti pénzeteket a ti saját kormányotok és a kedvesvezető lopja el és él ugyanúgy mint a görögök csak még nem tanult meg nyakkendőt választani és inget sem szeret váltani meg bugyit sem milyen bidesch lehet és amikor dumál? orrfacsaró

a görögöknél kék az ég, nem soxor fagy évente bor van kecske meg birka van hogy legyen belőle souvlaki mi kell még? combfájás mint a Boateng-nek a túl sok szeretkezéstől az élet rövid egyszer élünk, valaki majd épít nemzetgazdaságot meg keveri a kártyákat addig ők kiülnek a terszra és a tenger hűs hullámait nézve berúgnak és leszarják hogy válság van hol? az övék a válság? frászt ...valahol válság van

kevesebb háborút

ha az iraqi és afganisztáni háború árát felajánlották volna a görögöknek semmi gondjuk nem lenne és nem lenne anyi kábítószer meg SUV-k a zusáskában hanem ott is gyalog járnának...valahogy nem sok 500-as Fiat-ot vesznek...inkább sírnak

szóval:

ÉLJENEK A GÖRÖGÖK HOSSZAN ÉS BOLDOGAN BORON ÉS SOUVLAKIN
marha görögök. azonnal ki kéne őket zavarni az EUból, és vissza sem venni soha. Az állampapírjaikat kiszórni, aztán pusztuljanak éhen...
Persze hogy nem érted hülyelibsi.

Görögországban a baloldal is görögökből áll, ergo görög érdekeket képvisel.

Nem úgy mint Magyarországon, ahol a baloldal válogatott hungarofób tetvek és hazaárulók gyülekezete, kezdve a komplett maszop-lmp-dk vonallal, a kertész ákosokból, körmös bauerekből, konrád györgyökből álló holdudvaron át a pénzünkből élősködő zsidó illetve cigány szervezetekig.
@imperial:
bolgárgyurkát kihagytad. :D
jaj, jaj, akkor kire is szavazzunk legközelebb??

Nekem már az is elég lenne, ha Viktorunk kinyilatkoztatná, hogy oké, mostmár degeszre loptuk magunkat, úgyhogy szavazzatok ránk, mostantól a zemberekért fogunk dolgozni...

Ja, várjá, ezt a Gyurcsány már egyszer elöszödözte...
akkor nemtom.
@imperial: Ja, az államcsőd, a totális recesszió, a szuperinfláció és a munkanélküliség az görög érdek.

Az "elnyomók" pénze nélkül Görögország már tavaly tönkre ment volna. Most is várnak egy esedékes kis 5.2 milliárdra. A nagy elnyomás közben.
@Kivlov:

Ja tényleg, az is mekkora "magyar"...
A vázolt jelenség tényleg érdekes, de szerintem nem pártpolitikai szinten van a lényege (görög bal-magyar jobb oldal, stb.)

Alapvető oka, hogy az európai demokrácia működésképtelen.

Működésképtelen, mert mindenki szavazhat, még aki a legkisebb mértékben sem képes felfogni a legelemibb gazdasági szabályokat sem. Eközben a gazdaságot háttérben maradó érdekcsoportok rángatják, akiknek több rálátásuk van, mint a szavazóknak, de nagyrészt csak a saját zsebükre optimalizálnak. A tömegmanipuláló eszközök meg elég fejlettek ahhoz, hogy sok szavazót ide-oda lehessen rángatni.

Ennek a kaotikus helyzetnek az egyik következménye a cikkbeli érdekes párhuzam a görög és magyar pártpolitika érdekes párhuzamossága.

Halvány lila segédfogalmam sincs róla, mi lenne a megoldás. Mert egy tekintélyuralmi rendszer ugyanúgy veszélyes. Egy királyság jó királlyal szuper dolog, de hülyével rosszabb, mint a mai helyzet.

Talán javítana, ha a nem gondolkozók arányát csökkenteni lehetne a szavazókon belül. Nem tuti módszer, de az előzetes regisztráció sem rossz, de én inkább valami igen elemi vizsgához kötném. OK, nem a legjobb megoldás, de valamit tenni kell, mert a görög példa az agyatlan szavazókra mindenütt veszélyesen ott lebeg.
@Virág et.:

Tiszta szerencse, hogy jobban ismered a görög érdekeket, mint a görögök. A Mazsihisz esetleg nem akar beleugatni?
hát ez a demokrácia kedves indexes blogger, jó reggelt kívánok

persze tudom a ti szdsz-es szótárotokban így szerepel, hogy:
demokrácia = hatalmon vagyunk
diktatúra = ellenzékben vagyunk

de nyugodtan higgyetek abban, hogy majd 2014-ben eljön a példaképetek Dopeman, a megváltó, és elvezet titeket a kánaánba...
@rodeo36: Szia!Tegyorsabban alszod ki magad,mint én- épp jóccakát akartam kívánni. Még olvasgatok.
Teljesen egyértelmű. Gáz van -> radikalizálódás.
Erre rácsodálkozni érdekes dolog.

A görögöknél eléggé odabasztak az életszínvonalnak, én inkább abban bízok, hogy hasonló esetben a magyarok is megmozdulnának végre.
@Flúgatlan: "Alapvető oka, hogy az európai demokrácia működésképtelen."

Érdekes, ez a típusú ajvékolás mindig akkor kezdődik, amikor valahol nem úgy mennek a dolgok, ahogy az ejrópéer libsik szeretnék.
@dr. Bubó: Egyébként nekem inkább az ilyen megszólalások miatt szimpatikus a jobbik.

youtu.be/LgXPhlsu7nc

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat?p_ckl=39&p_uln=24&p_felsz=307&p_szoveg=&p_felszig=307

Persze ezeket a ballib média nem reklámozza.:(
@Flúgatlan: Kitalálták már régen a hatékonyan működő "demokráciát". Részvényesek közgyűlésének nevezik, ahol is mindenki szavazata annyit ér (niné! lézerjanira rímelek), ahányad részben tulajdonosa a részvénytársaságnak.

Elsőre furcsa, pedig működik. Nem mellékesen teljesen nyilvános és átlátható.
OFF. Rodeo. Ez már az USA-ban is dívik?? :(

Miért nem szabad keresztény pólót viselni Kanadában?

www.magyarkurir.hu/hirek/miert-nem-szabad-kereszteny-polot-viselni-kanadaban
A görögök sosem voltak a munka hősei. Akkor most hogyan követhetnénk őket, mikor nálunk a munka világa épül.
A jobbik meg sosem lesz kormánypárt, ahhoz kevés az 50l/fő pálinka.
aki a demokráciával érvel a szélsőjobb mellett, az tudhatja azt is, hogy az NSDAP és Hitler demokratikus választásokon került hatalomra.
persze ha valaki szívének kedves a Führer:
www.crustpunks.com/images/products/patches/patches/followyourleader-patch.jpg
@Zahal:

Jah. Az emberek arra szavaztak, nem?
@Virág et.: Mostanság haveri társaságban elő-előkerül, hogy ha Görögországot mindenestül beszántanák a földbe, akkor mi hiányozna? Más szóval, mik azok a világmárkák, mással nagyon nehezen pótolható áruk vagy szolgáltatások, amik velük együtt eltűnnének?
Feta sajt, ouzó, Metaxa. Ennyi. Az én környezetemben ezeket tudtuk összeszedni.
@imperial: "Érdekes, ez a típusú ajvékolás mindig akkor kezdődik, amikor valahol nem úgy mennek a dolgok, ahogy az ejrópéer libsik szeretnék. "

Nem vagyok ejróper libsi. Ezt elég durva sértésnek érzem magamra.

Csak egy tényt állapítottam meg, amit épp a cikkbeli jelenség demonstrál elemi erővel. Magasról teszek arra, ki van még azon a véleményen, mint én. Nem a pártpolitika által definiált koordinátákban határozom meg a véleményem, hanem józan ésszel próbálom követni a dolgokat, amennyire lehet.

Egyébként ha végigolvastad volna a hozzászólásomat, amiben a szavazójog hozzáállás/tudás szerinti korlátozását ajánlom, akkor biztos nem gondolnál ejróper libsinek.
ugyan, ugyan. valahol már kiszámolták, hogy nem lesznek képesek matematikailag kormányt alakítani, tehát minden, amit most hallunk, az csak a következő, júniusi választást készíti elő. viszont ha erre a dumára épülve azt ez a párt megnyeri (a görögöknél a győztes automatikusan kap 16% mandátumot), na akkor lesz gáz.
A Kib@szott Jobbik ezt is szorgalmazta korábban, hogy a Palesztin Népi Front masírozzon végig az Andrássy úton. A Vona Gabikának ettől állna a répája, legalábbis amikor több ezer ember előtt a fentieket lenyilatkozta látszott a kaján vigyor a szája szélén. Agybeteg emberek gyülekezete....
@rdos: "ahol is mindenki szavazata annyit ér (niné! lézerjanira rímelek), ahányad részben tulajdonosa a részvénytársaságnak. "

Ezt hogy terjesztenéd ki a politikai választásokra? Személyes, bevallott összvagyonnal arányosat érne a szavazatod? Vagy belépőt kellene fizetni a választási jogért?

Nem igazán értem, ...
@Zahal: Huuuu de kafa az avatarod. Régóta gondolkodom, hogy én meg egy ilyenre váltok. :)

www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/israel-nazi.jpg

További hasznos infók csak neked. :)

www.antidogma.hu/node/2543
@imperial: szóltál már Orbánnak, hogy ne ájvékoljon annyit, hogy az európai demokrácia hanyatlik és működésképtelen lett?
A posztoló egy ordas nagy hazugsággal indít, az új NAT tervzetében valóban nincs benne Szabó Dezső neve, meg lehet nézni, fentebb van a link. Aztán innetől el lehet töprengeni a posztoló indítékain és jószándékúságán.
De egy fasz vagyok, ezt a másik ablakba szántam. :-(
@rdos: ha azt demokráciának tekintjük, hogy az executive management max. 5% tulajdonrésszel lényegében diktatúrát gyakorol a maradék 95% tulajdonos felett, és a CEO úgy teszi el a millió euros fizetéseket és bonuszokat <1% tulajdonrészre, hogy osztalékként nagy kegyesen visszacsorgat ugyanannyit a 99%-nak.
@Gábriel angyal: nem hatsz meg és nem hiszek neked. egyéb?:-) minél jobban gyűlölködtök és ömlesztitek a mocskot, mi annál erősebbek leszünk. ez így lett megírva. 2000 éve alatt sem sikerült, most sem fog. tetszettetek volna nem intézkedni 1940-45-ben. szopóág, kisfiam.
@Peetee: nem feltétlenül agybetegek, csak rablógyilkosok. amit nem sikerült elintézniük csendőr-nyilas nagyapáiknak (kirablás, deportálás, gyilkolászás), most be akarják fejezni. de nem fog menni.
@Flúgatlan: "a szavazójog hozzáállás/tudás szerinti korlátozását ajánlom"

nem akarlak elkeseríteni, de Csurka is egy kurva okos és művelt ember volt, és Göbbels meg Göring is hiperintelligens volt. a tudás meg az ész semmilyen korlátot nem jelent arra nézvést, hogy valaki milyen faszságokat gondol a világról.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: tízszersének cca.megfelelö összeget. Ami nálunk sacc/kb 15milliárd Eur az ott amit már megkaptak 135milliárd plusz a reszli....
@rodeo36: rodeo, azert... értve az ironiát, zt te is tudod hogy ez nem egészen igy van....
@Zahal: Miért szerinted te meghatsz engem????
Az ömlesztett mocsok alatt feltételezem, hogy ilyesmikre gondoltál. :))

atyasekeli-habiru.blogspot.com/2012/03/purim-adar-honapjanak-tizennegyedik.html

Egyébként te biztos fasza gyerek vagy és valóban kár, hogy egyesek szinte dualisztikus hévvel a zsidót valami „abszolút rosszként" akarják meghatározni. A rossz azonban nem lételv (princípium), hanem léthiány. Az ördög is egy metafizikai jóból és egy erkölcsi rosszból álló, összetett teremtmény. A zsidóságban lévő léthiány alapvetően Jézus Krisztus elvetéséből származik: ebből következik a hontalanság és gyökértelenség káini létállapota. Ebből következik mint okból a gettó árnyékléte, a mimikri, az állandó vándorlás, egészen a bizonyos köreikben előforduló beltenyészetig. Nagyon kevés zsidó tudott ebből kilépni, s akik ezt megtették, azok a legnagyobb gyűlöletnek, üldöztetésnek, páli sorsnak voltak az elszenvedői.

Sok eszmeiség ennek tagadásával akarta a problémát megoldani. Az „emancipációs" mozgalmak mind keresztényellenes mozgalmakhoz kötődtek, ahogy megírta Szent Pál - az evangélium kerékkötői a zsidók megtérésükig. Az iszlámnak a nem-zsidó népek körében való terjedésének előmozdítói, a liberalizmus, a bolsevizmus ideológusai és fő szervezői, vezetői körében szignifikánsan magas volt mindig is az összlakossághoz viszonyított arányuk. Maga Karl Marx írta le, hogy a zsidó zsidó módon emancipálta magát. Vagy ahogy Prohászka Ottokár fogalmazott, nem a zsidóság olvadt fel a befogadó nemzetben, hanem fordítva.

A zsidókérdés végleges megoldása Jézus Krisztus - a zsidóságnak mint népnek meg kell térnie, és betagozódnia a népek közösségébe. Ez azonban csak akkor fog bekövetkezni, ha a népek mind betértek az Isten által alapított, ezért elpusztíthatatlan keresztény közösségbe, az Egyházba. A zsidóságnak (Ezékiel próféta jövendölése szerint) békében kell a Szentföldön élnie, a szintén keresztény hitre tért nem-zsidó népekkel. Ekkor teljesedik be az, amit Szent Pál írt: ha már elvetésük megbékélése a világnak, mi más lesz fölvételük, ha nem élet a halálból?

Te melyik csoportba tartozol?? :)
@poszt:
"az minimum érdekes, hogy a görög radikális baloldal a mi radikális jobboldalunk által annyira áhított programot szorgalmaz, miközben a saját radijobbereitől elhatárolódik"

Ennek történelmi okai vannak. Míg nálunk, és sorstársainknál van egy masszív negyven éves kommunista diktatúra múlt, addig ilyesmi a görögöknél nem volt. Nálunk emiatt a síkhülyéket és a radikálisokat a széljobb szívta fel, balszél meg gyakorlatilag nincs.
A görögöknél épp fordítva: nincs személyes tapasztalatuk a szélbalról, a kommunizmusról, ellenben a széljobb diktatúráról van tapasztalatuk. A mozgás emiatt nálunk ellenkező irányú. A romantikus és buta antiglobalisták, bank-, tőke-, és kapitalizmusellenesek és mások naiv hippiktől ketrecharcos idiótákig azt hiszik, hogy a szélbal valamiféle megoldás lehet.

Így a szélsőségesek arrafelé eddig főleg a balszélen csoportosultak, és épp ezért a mostani választás nagy meglepetése, hogy 7%-kal már egy neonáci párt is bekerült a parlamentbe. Az Arany Hajnal nevű Hitler-fan klub még a mi Jobbikunktól is jobbra áll, el lehet képzelni...

Sajnálom a görögöket, ez tényleg egy hanyatló, süllyedő ország és civilizáció. Nem nagyon látom hogy tudnának ebből kikeveredni, főleg ha a magyar hülyékkel szinkronban még mindig másokra kenik a felelősséget a saját hibáikért. A fő gondjuk nem is gazdasági, hanem kulturális-pszichológiai. A matematika nem zsigeri vágyak terepe, ha nem képesek ezt megérteni és felnőni, még nagyobb szarban lesznek mint most. Csak a görög értelmiséget sajnálom igazán, ők nyilván jót akarnak és átlátják a helyzetet, de a hülyék tömegei tönkreteszik a hazájukat.

Remélem a görög bukásnak annyi haszna lesz, hogy néhány magyar kretén rádöbben pár dologra.
A görög nép beteges tévképzetei már-már a szlovákét ostromolnák, ha az utóbbi egyáltalán létezne.

gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/04/30/a_gorogok#more1094850
A gond az, hogy a fidesz meg átvesz minden barom ötletet a jobbiktól és ők is jobboldali párt ugyebár? Vona kinyitja a száját és következő héten mit látunk, Orbán Viktor löki ugyan azt. Szabadságharcozás, kuruckodás, nagy multiadóztatás, EU-val való ellenségeskedés és most legutóbb a nagy keleti testvériség. Nem tudom ki érzi magát testvérnek egy Kazahsztánival ahol a lakosság nagy része muszlim, én biztos nem, ilyen és ekkora baromságokat honnan vesznek ezek az ökrök? Orbán ezt mondta: "Eljött a nyugati testvér a keleti testvérhez!" AZt hittem leesek a székről a röhögésbe kevert sírástól! Mintha csak a Vonát hallottam volna. Miért nem megyünk a nagy keleti testvérhez Mongóliába? Ja mert egy árva petákjuk sincs szerencsétleneknek, tehát le van szarva a nagy keleti testvér? Nevetséges...
@_zulu_: itt is jó helyre írtad :)
@Tűzfal: a homlokodra is Horthy emléktáblát kéne rakni. 100-as szegekkel te féreg.
@orient: "én biztos nem"
a te tesókáid koszos kaftános zsidónácik, azért nem.
A görög Új Hajnal nemzetiszocialista, a Jobbik nem.. Tudom, jó lenne ráhúzni a Jobbikra a náci szót, de ilyen szarokkal nem igazán fog menni :)
@Virág et.: Nettó hülyeség amit írsz
@Gábriel angyal: érdekes, hogy vallási kérdéseket feszegetsz, de hamár... Jesua ben Jozef egy szédelgő volt, aki megváltoztatta a Tórát önkényesen. Nincsen isten emberalakban, és senki nem hal meg az emberiség bűneiért.
Az váltja ki az egyik gyűlöletet a zsidóság ellen, hogy bizonyos kísérletek ellenére is megmaradtunk zsidónak azzal, ahogy az Örökkévaló szövetséget kötött velünk immár kb. 3300 évvel ezelőtt. (hogy mennyire nem gyógyír semmiféle áttérés, arra jó példa a holokauszt, amelyben kikeresztelkedett zsidókat is elvittek megölni, nem számított az egész). De mindenki abban hisz, amiben akar, lehet Mohamedben is.
@Tűzfal:
nagyon jó komment!

Ez az idézet meg nekem kimaradt, köszi, elmenetem, végre egyszer egyetértek Orbánnal :)
Igaza van, jól megmondta, szolgának szegődtek, és ideológiai átnevelőtábort készülnek csinálni az országból

"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból."
ORBÁN VIKTOR
Off:
@Flúgatlan: Nem gondolkodtam a technikai részleteken. Abban viszont van valami, hogy aki többet fizet a közösbe, annak legyen nagyobb beleszólása.

A nagy háború előtt, még a monarchiában a helyi heraldban évente lehozták, hogy ki mennyit adózott. És a kékfestő jogosan és büszkén düllesztette a mellét, hogy ő iparos polgárként mennyit fizetett a köz javára.

Nem szégyen a szegénység sem, a jómód sem. Az a gyanús, ha a jómódú szégyellős (már persze vagyonára, adójára, ...).

@is: Teoretice igazad van, mert a "kis és alacsony" részvényes megvezethető.

Azonban nemhogy a részvényesnek, de még a kívülállónak (potenciális részvényt vevő!) jobb a rálátása a konkrét részvénytársaság gazdálkodására, stratégiájára, befektetési és pénzpolitikájára, mint például nálunk működő látszatdemokráciánkban akármire is (helyesebben sem) a választónak.

Nem mellékesen a legkisebb részvényes a szokásos tájékoztatáson túl extra kérdéssel is megkínálhatja a társaságot, ami milyen érdekes, természetesen kiszolgálja az infóval a gazdáját.

Vessük ezt össze arrogáns közszolgáinkkal, átláthatatlan struktúráinkkal, 10 év múlva dzsídípít módosító KSH-val.
@dr. Bubó: "bűnözők mind...

mafiakormányzás, ijjen nem volt a görögöknél...

a görögöknél a nép lopott, mindenki napot lopott.. sokan loptak "keveset"

itt egy nagyon erősen élősködő szűk réteg... kevesen lopnak, brutálisan sokat....

ennek más vége lesz... itt vannak bűnbakkok...

MINDEN POLITIKUS BŰNÖZŐ..."

Bubó bakker!

It MINDENKI bűnöző az a 300k ember kivételével aki teljes jövedelme után fizet adót/járulékot!!

A Görögök ugyanazt csinálják mit mi Magyarok, ott is nemzeti sport az adó és járulékcsalás és ott is azt választják meg aki a 24. havi fizetést is megígéri az adott évre.

Ismerős?

Bár ne legyen igazam, de amit most a Görögöknél látsz, az a trailere a 2014-es Magyar választásoknak!
@Virág et.: "ma mindenhol máshol Európában a bevándorlóellenesség és a muzulmán-ellenesség az irányadó."

Hát kérlek, valahogy itthon nem nagyon vannak bevándorlók és muzulmánok... Elég elhanyagolható a számuk, bár akad egy-két arab orvos meg pénzváltó. Erre itthon nem lehet pártot alapítani, akármennyire szeretnétek.
Ellenben vannak a bevándorlók helyett cigányok... Meg vannak zsidók, akik mindig fontosnak tartják időről időre nyilvánosan jelét adni, hogy mennyire megvetik a "gazdanépet" (pl. Kertész Ákos, vagy tetszőleges zsidó fórumozó, mondjuk most kevesebb ilyen nagypofájú van, mint Cahal, 10 éve kicsit nagyobb volt a hangjuk), és mennyire együttéreznek a "szegény üldözött romákkal" (pl. filmet csinálnak erről). Akkor miért kell csodálkoznia a jobbikon? :)
Nem mintha nem hülyék gyülekezete lenne, de mi ebben a meglepő?
Az sem az, hogy Görögországban meg a szélsőbal mond sok olyat mint itt a szélsőjobb, Görögországban eddig jobboldali diktatúra volt csak, baloldali nem, érthető hogy a radikalizmus inkább baloldali színben jelentkezik.
@Zahal: Az a ti bajotok, hogy ti akarjátok megmondani még az Istennek is, hogy mi a frankó. Az összes problémátok innen ered. Csak azt nem értem, hogy akkor miért sírtok ha a bűnre, bűnhődés következik?
"gyszer az életben nem a mi bőrünkre megy a játék, nem kell a saját zsebünkön megtapasztalni az esetleges kudarcot és mellényúlást, megteszik most ezt a szívességet a görögök. Nekünk egyelőre elég kényelmesen hátradőlni, és figyelni az események alakulását."

Sajnos ez nem ennyire egyszerű. Ha ők elkúrják (nem kicsit, nagyon), azt mi is megérezzük (nem kicsit, nagyon).

velemenyvezer.blog.hu/2012/05/09/csak_nehogy_athen_rantson_le_minket
@Gábriel angyal: senki nem akarja megmondani Istennek, mi a frankó. A zsidó nép szövetséget kötött Istennel, lásd a Bibliát. Hogy te mit ferdítesz és mivé próbálod alakítani Istent, az a te bajod. Ahogy a zsidógyűlölet sem a zsidóság problémája, hanem a gyűlölködőké. 1800 év után Izrael állam újjáalakult, és többé nem olcsó mulatság zsidót ölni. Mondom, higgy, amiben akarsz.
@Zahal: Ez a biblia nem valami keresztény cucc? A második kötetben mintha szerepelne egy Jézus nevű fazon, aki szerint az általad emlegetett szövetség nem kizárólag zsidókra vonatkozik.
Bírom amikor egy blogger burkoltan lehülyézi a világ legősibb demokráciájának tagjait.....

Éppenhogy a GÖRÖG nép a követendő példa. A hitelekből úgyis több van a piacon, mint amennyi pénz létezik a világon, ergo a semmire adnak hitelt. Akkor fizessük vissza mink is a semmit.
@Zahal: Akar a fene zsidót ölni (néhány elmebeteget leszámítva) viszont a hozzád hasonlók azt is előírnák, hogy mindenki szeresse őket, illetve aki beszól nekik, azt csukják börtönbe, tegyék feketelistára, üssék agyon stb. Egy, a kívülállók szemszögéből sokszor visszataszítóan arrogáns, magát felsőbbrendű kiválaszottnak tartó és eszerint viselkedő zárt, elkülönülő embercsoport sosem vált ki túl sok rokonszenvet, és ez így van már évezredek óta. Viszont tény, hogy ez összetartó erőként is működik szintén évezredek óta, és bizonyos fokú antiszemitizmus bizony a zsidóság mint elkülönült, saját identitását megőrző csoport fennmaradása szempontjából volt fontos...
Ja remélem akkor Izraelben élsz, nyugodtan imádhatod ott az Istenedet, és nem bánt senki. Az alsóbbrendűek gyűlölködéseit sem kell olvasnod a neten :)
ha sarc akkor legyen sarc:

Megszakadtak a fuvarozók és a kormány között az e-útdíj bevezetése és annak kompenzálása ügyében folytatott egyeztetések. A vállalkozások azt szeretnék elérni, hogy a tőlük beszedett többletdíjak mintegy felét forgassák vissza a versenyképesség javítására.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvabb_lehet_az_utdij_a_vartnal.518740.html
Én már régóta mondtam, hogy a jobbik igazából egy szélsőbaloldali párt.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: lehet Bibliának is nevezni, közkeletű nevén, de ha jobban tetszik neked: Tanach.
Az említett zsidó fazon után gyalázatos, későbbi követői kiforgatták a szavait és pont a fazon népét kezdték üldözni. Mondom, az csípi az ilyenek szemét, hogy mások megőrizték eredeti hitüket és vallási gyakorlatukat, és nem lehet őket megtéríteni. Ilyenkor a gyűlölködők számára kétségek merülnek fel, vajon jó-e a saját hitük. Vagy nem jó, mert mások még mindig nem abban hisznek.
@samuelfisher: én sosem értettem ezt a zsidógyűlöletet. ti azt hiszitek hogy minden gazdag tetű zsidó is egyben, közben sztem elenyésző a számuk a sok között.
@samuelfisher: megvetem azokat, akik alsóbbrendűnek tekintenek más népeket, és mindegy, hogy az ilyen alak zsidó vagy nem zsidó! ha zsidó, az még rosszabb, emrt az olyanokból általánosítanak. nem kell szeretni, csak békén hagyni. de úgy látszik nem sikerül, Magyarországon főleg nem. még mindig vérre vágynak sokan.
@HUN_Sector: Keveredés van ok-okozatban nálad. Azért nem hajlandóak Görögországot tovább finanszírozni, mert fenntarthatatlan a jelenlegi formájában. Fekete lyukba önteni a pénzüket nincs kedvük, akkor a görögök haljanak éhen, ha ennyire akarnak. Ez a csúnya világ úgy működik, hogy ha én kölcsön adok valakinek, szeretném viszontlátni a pénzt, és ha azt mondja, nem is volt jogos a kölcsönöm, akkor lehet, hogy jogosan gondolom úgy, hogy akinek kölcsönadtam, az egy mocskos tolvaj cigány geci! Nem?
A cikkíró kérdésére, hogy miből fognak megélni, egyszerű a válasz.
Abból, amiből előtte évezredeken keresztül, mielőtt EU tagok lettek.
Nincs itt semmi gond, csinálják csak, járjanak jó példával előttünk.
@samuelfisher: "sosem vált ki túl sok rokonszenvet, és ez így van már évezredek óta." - persze, jól értettek a pénzhez és a kereskedéshez, jó volt időről időre bűnbaknak kikiáltani őket a pestistől kezdve ezer dologért, és elorozni tőlük a vagyont :)
@rodeo36: „kék az ég, nem soxor fagy évente bor van kecske meg birka van hogy legyen belőle souvlaki mi kell még?„ Akinek ennyi elég, annak semmi...
@is: "a tudás meg az ész semmilyen korlátot nem jelent arra nézvést, hogy valaki milyen faszságokat gondol a világról. "

Igen. De a helyzeten *javítana*, ha a gondolkozásra nem hajlandó és/vagy képtelenek arányát radikálisan csökkentenénk a szavazók között. A kampányok se annyira agyatlan tömegmanipulációk lennének, mint manapság.

A tudás nem garancia arra, hogy valaki úgy szavaz, hogy abból jó sül ki, a tudatlanság viszont garancia arra, hogy a szavazó hülyén (rövidlátó módon vagy a manipulációknak engedve) szavaz.
@HUN_Sector: "a világ legősibb demokráciájának tagjait"

1, Az ókori athéni demokrácia csak nevében azonos azzal, amit ma demokráciának nevezünk.
2, Az alig 180 éve létező, egységes Görögországban volt már királyság, évekig tartó polgárháború, katonai diktatúra, puccs, népszavazásos királytalanítás, ilyesmi.

Tényleg példaértékű?
@Zahal: Az említett zsidó fazon egy szektát alapított, ezért a saját népe tagjai kivégeztették, majd kitartóan üldözték a követőit, a római hatóságokat is a szekta üldözésére biztatva. Viszont a szekta idővel világvallássá vált (mivel nem zsidókat is befogadott az "igazi emberek" közé, a szigorúan faji alapú eredeti vallás helyett), így az eredeti zsidó belső nézeteltérés is más dimenziókat kapott, a hatalmassá vált szekta kezdte üldözni azt a vallást amiből kivált. Erről ennyit. Bár kár az üldözést erre fogni, a fáraó vagy Hámán sem volt keresztény. :) (mondjuk az Exodos-sztori feltehetően vegytiszta fantázia, a másik ki tudja, mindenesetre minden nép mitológiája, istene(i) az adott nép lelkületének a tükre, pl. a görög az ókori görög népé stb. Mindenki elolvashatja az Ószövetséget ezt szem előtt tartva, és eldöntheti, mennyire szimpatikus neki ez a nép, illetve a folyton bosszúért lihegő, féltékeny és hatalommániás istene, amit a saját képére alkotott:))
Cellaforradalom.

Végül is jó nekünk, lelkiekben is: hálásak lehetünk azoknak a fideszeseknek, akik - miután nyilván látatlanban, de végig semmiképpen nem gondolva - törvényerőre vagy mifenére emelték a rendkívül súlyos szabálysértési büntetéseket, észrevették, hogy azok rendkívül súlyosak. Most kezdeményezték az enyhítést. Az igazi baj persze az, hogy az egymilliót kereső, húszmilliós luxusautóban szabálytalankodó ugyanannyit fizet, mint a minimálbéres trabantos.

Amíg az egyiknek a százezer forintos bírság is semmiség, addig a másikat ez gyakorlatilag tönkreteszi. A legnyomorultabbaknak marad a közmunka vagy a leülés lehetősége. Ha ehhez hozzávesszük, hogy "érzékenységfejlesztő tréningre" küldik a nógrádi rendőröket, mert a megbírságolt biciklisek 97,2 százaléka roma, akikre húszezres büntetéseket szabtak ki a csengő hiánya, vagy elengedett kormánnyal biciklizés miatt, és arról se feledkezzünk meg, hogy büntettek már meg cigányt azért, mert nem volt hólánc a talicskáján, akkor van még finomítani a forradalmi kormányzáson.

történelemben ritka az olyan forradalom, amelyiknek nem az igazságosság és a szabadság kiterjesztése a legfőbb célja, hanem a nép sanyargatása. Nem is fülke, hanem inkább cellaforradalomnak mondanám az ilyet.

Andrassew Iván
@Zahal:
Nem szívesen szólok bele a hülye vitába, de Izrael államvezetői szinten mostanában pont arról szól, hogy kell magas szintre emelni a rasszizmust és a fajelméletet.
Ergo kicsit nevetségesen fest, amikor először Izrael létével példálózva fenyegeted az embereket, majd elítéled a fajgyűlöletet.
@Zahal: Már, hogy ne akarnád megmondani. Az előbb írtad, hogy "nincsen isten emberalakban, és senki nem hal meg az emberiség bűneiért."

Ergo. Megtagadtátok azt, akit küldött és továbbra is várod a megváltót, aki már rég eljött közétek is. Ez az igazi vakvágány és ebből ered az összes problémátok, meg azoké is akikre aztán kivetül a mimikri létetek.

youtu.be/EoQxdxE1Uvw

youtu.be/Kg-xgd_QCBA
@Disintegrator Rising: Tény, hogy ez is szerepet játszott, és ideális bűnbakot lehetett csinálni belőlük.
Demokratikusan választottak, így "igazuk" van.

Az MSZP-t pedig nem kellene keverni más országok baloldali pártjaival, mert azok alapból nemzetiek és csak utána balosok. Lsd. pld. franciák, vagy akár görögök, de pld. szlovák baloldal (Fico) szinte egy az egyben Jobbik nacionalista szempontból. (Még EU ellenes plakátjaik is voltak).
@Muad\\\'Dib: Biztos sok más olyan ország van ahol létezhet olyan tábla, hogy "csak zsidóknak". :) Vegytiszta apartheid országot gründoltak a drágáim, miközben ajvékolnak ha ezt valaki netán szóvá meri tenni. :)
@nemecsek ernő áruló: Jaja, így működnek az uzsorások pld. Kölcsönad mondjuk 100.000 Ft-ot, aztán mire észbekapsz, több milliót fizettél vissza, de még mindíg milliókkal tartozol... De ő persze JOGOSAN követeli vissza a PÉNZÉT.
Más kérdés, hogy persze ha tisztába lennél a pénzügyi folyamatokkal, az a pénz VALÓSÁGOSAN sosem létezett, amit a görögök kölcsönkaptak, csak az IMF által teremtett fedezet. Viszont vissza valódi pénzt követelnek...
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Hogy jönnek Görögországhoz az uzsorások? Egy bűncselekmény, és egy piaci igény kielégítésének összekeverése vagy rosszindulatra vall, vagy veszélyes hülyeségre. Te melyik vagy?
EZ meglehetősen szűk látókörűre sikeredett.

Katarban pl. havi 12 ezer dollárt kap minden állampolgár alanyi jogon. Hogy jár-e, vagy sem az attól függ, hogy jut-e, vagy sem.

Ha a görögöknél jut arra, hogy 12 hóra 18 havi fizetést kapjanak, akkor ez normális. Hogy nem fizetnek adót? Mi helyettük is fizetünk, mégsem vagyunk sokkal előrébb.

Nem kérdéses, hogy kell megszorítás, de kérdéses a módja. Amíg a vezetők milliárdokat tesznek el, a nép nem szeret megszorítva lenni.
A vezető mindig elöl jár, definíció szerint. Tehát a népe nem kerülhet előbbre, mint ő, jó esetben. Ha a politikusok és bankárok magukon kezdenék a megszorítást, nem gondolom, hogy ekkora felháborodást váltana ki a jelenlegi helyzet.
De hát persze, ők is görögök. Kényelmes és lusták. Miért akarnák az éves 40-200%-os profitot beáldozni?
@samuelfisher: Mindenki elolvashatja az Ószövetséget ezt szem előtt tartva, és eldöntheti, mennyire szimpatikus neki ez a nép, illetve a folyton bosszúért lihegő, féltékeny és hatalommániás istene, amit a saját képére alkotott:))

A Tóra Bamidbar része (במדבר, Számok könyve) nagyjából ugyanaz mint Mózes Negyedik könyve az Ószövetségben.

Furcsa módszer található az 5:11-től kezdődően a féltékeny férjek gyanújának megerősítésére vagy megcáfolására.

Röviden összefoglalva: szenteltvízbe marék koszt pakolnak, belemosnak egy írást is hogy érdekesebb legyen, megitatják az asszonnyal, akire féltékeny a férj, aztán ha rosszul lesz tőle, akkor kurválkodott, ha nem, akkor nem. A féltékeny férj így is, úgy is vétlen.
@Flúgatlan: Hat, pont a gorogoknel Platon mar kitalalta egyszer, az allamot a filozofusok vezessek, a plebsznek kuss.
@nemecsek ernő áruló: Hm. Vagy részedről az asszociációs készség teljes hiányára, esetleg tudatosan nézel félre a probléma napfényre kerülése esetén. Lelked rajta, nem vagy az én hülye fiam, hogy tanítsalak. Majd megtanít az élet. :-D
@Zahal: Na, ezzel egyet tudok érteni.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Szerintem nem vonható kétségbe a görög állam fennállása során a demokratikus intézmények kialakításában végzett szerepének értéke. Hidd el, ami itt van Európában, sokkal magasabb szintű demokrácia, mint amit bárhol máshol találsz a világban. Pl. az USA olyan távol van a demokratikus értékektől, mint mozgássérült teknős az olimpiai síkfutástól.
Egyébként Platón nyilatkozott úgy a demokráciáról, hogy rossz, s igaza van. Az emberi társadalomban a demokrácia nem működőképes. Mi emberek az autokratikus rendszerre vagyunk beállítva.
Kifejezetten élvezettel olvasom a posztíró neoliberális nyivákolását és jókat röhögök rajta, a félelmein. :O)))
Vajon mennyi lehet a posztíró részesedése egy külföldi hitelező bankban, hogy így félti őket?
Hja, hogy semmi csak Lenin neoliberális "hasznos idiótája"?

Tessék már kicsit nyitottabb szemmel nézni a világot, Izland megmutatta, hogy mi a teendő!

Remélem Görögországban is sikerre viszik azt a politikát, amelyet a nép szava szentesített!

És ha már hasonlítgat a szerző, persze meglehetős neoliberális szemüvegen keresztül, akkor én ott a nyakig befosott Martonyi elvtárshoz hasonlítanám :O)))
www.hir24.hu/belfold/2012/05/08/martonyi-dobbenet-ami-gorogorszagban-tortenik

És még csak annyit, hogy Orbán a szabaccságharcos hőzöngései közepette tulajdonképpen a kozmopolita neoliberalizmust szolgálta ki, csontig benyalt a tőkének, nullára redukálta a politikai, szociális, munkavállalói jogokat, miközben szimbolikus jelentűségű dolgokkal hergelte a baloldalinak hazudott értelmiség összjátékával a narancsidiótákat.

Hát ennek az összjátéknak úgy néz ki, hogy vége, a nép nem kér belőle!
Persze ha valaki visszakívánja a XIX. század végi vadkapitalizmust, AZ VALóSíTSA CSAK MEG OTTHON, SAJÁT MAGÁNAK!
@samuelfisher: Meg ugye ez a fazon ilyen igazságokat is mondott róluk. :)

"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja." (János evangéliuma 8.44)

Csodálkozunk, hogy ki is nyírták, amint lehetett?? :(
@nemecsek ernő áruló: Én ezzel tisztában vagyok és igazat adok neked. Ám a hitelezés ugyanúgy történt náluk, mint nálunk. Ha neked megmondanák, hogy holnaptól 60%-nyi lesz a fizetésed és minden drágul, te is felkapnád a vizet. Nem a görög nép lusta, a kormányuk volt mélységesen korrupt. Ők nyelték el azt a pénzt, amiért a népnek kell fizetnie. Ők pedig természetes, ha ezt elutasítják. Én sem akarok fizetni a 4-es metró miatt, amikor nyolcadáron kihozta volna bármely cég bármely nemzet bármely kormányának regnálása alatt. Pedig hidd el, mind meg fogjuk fizetni az árát. S ez csak egyetlen a hosszú listából, ami mind-mind hitelre ment.
@Gábriel angyal: te mit foglalkozol azzal, ki mit hisz, most komolyan? hiszel abban, amiben akarsz. a tévelygőről pedig ennyit. nincsen isten emberalakban, hiába firkáltak hozzá a Tanach-hoz. te is hiába ugrálsz, a zsidóság akkor is zsidóság marad, amíg világ a világ.

@Muad\\\'Dib: hazugság, hogy rasszista gyakorlat lenne Izraelben. Az arabok sehol máshol a térségben nem élnek jobban és nem kapnak több jogokat. Más kérdés azok, akik átlőnek, robbantanak.
A topichoz hozzászólva, pedig korábban a történelemben ilyenkor egyszerű volt a dolog: totális csőd, a hitelezők is bottal üthették a pénzük nyomát. A csődbe ment államok pénze elértékteledett, lehetett belőle gyújtóst csinálni. Aztán a "reset" után bevezettek új pénzt, stb.
Most az a gond, hogy a hitelezők túl hatalmasak, és nem hagyják, hogy a dolog a szokásos módon menjen végbe. Ők mindenképpen szeretnék elkerülni, hogy a rossz hiteleiken abszolút bukjanak. Ennek érdekében a politikusok mentőcsomagokat találnak ki, amik igazából nem az adós hanem a hitelezők megmentésére szolgálnak. Illetve a pénzkibocsátás feletti ellenőrzést is kivették a kormányok kezéből, Görögország esetében az eurozóna-tagsággal teljesen. Így a korábban működő "elinflálom az adósságot" módszer sem járható, marad a megszorítás.
@Zahal: "megvetem azokat, akik alsóbbrendűnek tekintenek más népeket, és mindegy, hogy az ilyen alak zsidó vagy nem zsidó!"

Ez becsülendő. Elsőként rögtön tarts erről egy tájékoztatót a sajátjaidnak.:)
Egyébként igen szép az antiszemita ív (most majd páran ezt kikérik maguknak:-) Jézustól a középkoron át a modern kori Izraelig, bármi is legyen egy blogon. Ilyeneket hozzáböfögtök baba-mama, konyhatrükkök vagy legóvár blogokba is. Van, akinek mindenről "az" jut eszébe.
Nem tudtok újat mondani, mondhatni, unalmas.
Nagyon helyes!Bárcsak mi Magyarok is végre felébrednénk!:))
Amúgy ez valami fizetett poszt a jobbik ellen?
Nem tudom miért egy Görög párttal kell őket összehasonlítani.Ott igencsak mások a viszonyok.
@Zahal: "Egyébként igen szép az antiszemita ív (most majd páran ezt kikérik maguknak:-) Jézustól a középkoron át a modern kori Izraelig, bármi is legyen egy blogon. Ilyeneket hozzáböfögtök baba-mama, konyhatrükkök vagy legóvár blogokba is. Van, akinek mindenről "az" jut eszébe.
Nem tudtok újat mondani, mondhatni, unalmas."

Az unalmas az, hogy a finoman szólva amúgy is szubjektív Bibliát mindenki úgy értelmezi ahogy épp kedve/érdeke/meggyőződése tartja.

A még unalmasabb az amikor mindenki azon fáradozik, hogy bebizonyítsa az ö értelmezése az egyetlen igaz értelmezés.

Más kérdés, hogy és miképp releváns ez az egész 2012-ben, valamint a cikk témájához igazodván...
@Zahal:
Hát, ha nem haragszól én ebben a kérdésben inkább hiszek a haaretz-nek, mint neked, ugyanis te láthatóan szélsőséges nézeteket vallassz.
@kifordított nagyanyó: "Nagyon helyes!Bárcsak mi Magyarok is végre felébrednénk!:))
Amúgy ez valami fizetett poszt a jobbik ellen?
Nem tudom miért egy Görög párttal kell őket összehasonlítani.Ott igencsak mások a viszonyok."

Ajánlom a milpengős 45 utáni időszak tanulmányozását, ha azt szeetnéd vissza akkor kívánj csak ilyen okosakat...

A Görögök ugyanazt az adóelkerülős nagyot ígérős 45. havi fizus maszlagot nyomták mint amit mi csináltunk itt az elmúlt 20 évben.

Annyi különbség van köztünk és köztük, hogy ők behazudták magukat az eurozónába mi meg nem.
"Én nem találgatnám, hogy akkor most a Jobbik kommunista, (...) "

Márpedig elég megnézni a 2010-es választási programjukat - Kádár apánk is büszke lenne rá.
@Squid: Az egy picit csúsztatás,hogy a jobbik semmisnek tekintené az adósságot.Újratárgyalásról lenne szó.A többi párt viszont már bizonyított.A jobbikot meg már úgy szidják,mintha már kormányoztak volna.
A görögök meg jobban élnek az adósságaikkal együtt is,mint mi.Most még.
Azt meg már a bőrön is írtam,hogy nem mindenben értek egye a jobbikkal sem (EU-ellenes tüntetés).
a cikkírót az eseménysor melyik részlete késztette arra, hogy megpróbáljon egy ennyire az érzelmekre ható, gúnyolódástól sem mentes (és még finom voltam) posztot összehozni a racionális elmélkedés, értékelés helyett? Vagy minden poszt ilyen?
Sajnos, ezt a blogbejegyzést a jobbik (és a fidesz) szavazóinak nagyobb része meg sem értené, nem hogy rádöbbenjen a vázolt analógiára.
@Zahal: Nem hazudtolod meg a fajtád. Először leírod, hogy bárki abban hisz amiben akar, majd a következő mondatodban odabököd ex katedra, hogy a keresztények tévelygők, Jézus egy szélhámos, aki istennek adta ki magát az újszövetség pedig egy firkálmány. Klassz tempó.

A leglényegesebb kérdés (amiben sohasem lesz egyetértés): a szegletkő és egyben a botránykő egyértelműen Krisztus. A kereszténység szerint az ószövetségi jövendölések beteljesedése Jézus működése, megfeszítése és feltámadása, így ha elfogadná a zsidóság megváltástanát (a Megváltó még nem jött el, de ha eljön, elhozza a világuralmat a zsidóknak), megtagadná Krisztust, és megszűnne kereszténység (christianus - krisztusi, Krisztushoz tartozó) lenni, önként hajtaná fejét az eljövendő antikrisztus - és hívei - igájába. Ha ellenben a zsidóság fogadná el a tényt, hogy a megváltó már eljött, és mindenki számára elhozta a kiengesztelődés ajándékát, akkor a zsidók megszűnnének zsidók lenni (ami - valljuk be - túl szép ahhoz, hogy igaz lehessen, bár egyszer be kell következnie).
@imperial: "Nem úgy mint Magyarországon, ahol a baloldal válogatott hungarofób tetvek és hazaárulók gyülekezete, kezdve a komplett maszop-lmp-dk vonallal, a kertész ákosokból, körmös bauerekből, konrád györgyökből álló holdudvaron át a pénzünkből élősködő zsidó illetve cigány szervezetekig."

A Fideszt kihagytad.
@HUN_Sector:

Ez így van!
HITEL NEM VÉSZ EL, CSAK ÁTALAKUL MAGÁNVAGYONNÁ!
No meg a nép nyakába terhelve államadóssággá.

Kínosan kerülik a neoliberális közgazdászok ezt a kérdést, pedig Magyarország nagyon jó példa rá.
Párszáz, pár ezer ember kezében van a nemzeti vagyon több mint 50%a.
Legtöbbjüknek 25 éve még a segge is kilógott a gatyából, olyan csóró volt, ma milliárdos vagyonokkal rendelkeznek.
Ott a hitel a százmilliós ingatlanokban, luxusautókban, külföldi bankszámlákon, külföldi nyaralókban.

Nemcsak nálunk van így, hanem világszerte.
A milliárdosok száma is nő, nemcsak a szegényeké. Soha nem vizsgálta senki azt a kérdést, hogy mi lett a 2008 óta a nemzetközi bankrendszerbe öntött dollárezermilliárdok sorsa.
Egyszerűen arról van szó, hogy kellő ellensúly hiányában túl kapzsivá váltak a felsőbb osztályok és az államok összes erőforrását saját maguknak szeretnék.
@samuelfisher: Úgy szól a mondás, hogy régen azt nevezték antiszemitának, aki utálta a zsidókat. Ma azt, akit a zsidók utálnak.
@Szevasztok:
A Jobbikot is, pl. a szlovák Novák apja is milliárdos és lehetne bőven vakarózni a többinél is.
Nem véletlenül tört ki a prasztlázadás a Jobbikban, a vidékiek pontosan látják, hogy a Jobbikos parlamenti elvtársakat is csak a harácsolás, helyezkedés érdekli.
@Disintegrator Rising:
Te tényleg így gondolod, hogy az antiszemitizmus pusztán a tehetségtelenebb és sikertelenebb emberek, népek irigysége miatt jött létre, és létezik immár több évezrede?
@Ringlósztár:

Egy köztudottan leszbikus picsával rontanád meg a zifjúságot ? :O)))
@kifordított nagyanyó: "Az egy picit csúsztatás,hogy a jobbik semmisnek tekintené az adósságot.Újratárgyalásról lenne szó.A többi párt viszont már bizonyított.A jobbikot meg már úgy szidják,mintha már kormányoztak volna.
A görögök meg jobban élnek az adósságaikkal együtt is,mint mi.Most még.
Azt meg már a bőrön is írtam,hogy nem mindenben értek egye a jobbikkal sem (EU-ellenes tüntetés)."

Nagyim :D

Ne légy ennyire naiv könyörgöm! Amikor a 40 kilós jobbikos vérpistike leszedi az EU zászlót és a parlamentben bepoénkodik vele Orbánnak szerinted mit akar a Jobbik újratárgyalni?

A jobbikot azért szidják, mert van oka! A 64 vármegyés apostoli királyságot visszasíró turbószittyától, a helyi ex skinhead vezérekből avanzsált képviselőktől kezdve az Ak-47-el vaktöltényt lövöldöző mongoloidokon és szabadítsukkibudahézit Krisztikével koránt sem bezárólag.

A jobbik jó kérdéseket tesz fel, de a válaszainak nincs helye 2012-ben Európában.

Voltál mostanában mondjuk Athénban? Én voltam! Permanens 2006 Andrássy út van a város nagy-részén és mostanra tisztán látszik, hogy nem lesz szép vége!!!

A tragédia az, hogy a Görögök a saját kormányaik áldozatai, mert elhitették velük, hogy minden jár és szinte semmit nem kell érte tenni! Ismerős a helyzet?
@Gábriel angyal: hiába munkálkodsz te is azon, hogy a zsidók megszűnjenek zsidók lenni, NEM fog menni. akárhogy gyűlölködsz és mocskolódsz.
fennmaradtunk, létezünk 3500 éve folyamatosan, annyi minden borzalom ellenére is.
attól, mert nekem az a véleményem, még mindenki abban hisz, amiben akar, nemdebár.(?) főleg nem akarom megváltoztatni más hitét. olyan vagy, mint egy középkori inkvizítor.:-)

@Muad\\\'Dib: a Haaretz azért jó, mert belülről fogalmazza meg a kritikát, nem pedig kívülről, a kritikának csomagolt gyűlölet vezérli. Attól, mert izraeli lap, még lehet hibája, nem?:-)

@Squid: ne tőlem kérdezd, haver. hanem azoktól, akik engem szólítottak meg, én meg leírtam a véleményemet. szóval ott keresgélj. meg azoknál, akik a maguk hitét másokra akarják húzni.
@_carlos_:

A dolog kihegyezése az antiszemitizmusra az antiszemiták és a szemiták közös érdeke.

Nem csak egy népírtás volt a történelemben, hanem több száz.
@Putyilov gyári melós: Én megmondom őszintén nem olvastam végig hogy honnan jutottak ide, főleg hogy a poszt témája hogyan kapcsolódik, csak konkrétan ez az egy mondat amit írt magában, erre vagyok kíváncsi, hogy ez komoly-e, vagy sem.
@_zulu_:
Baszod, most látom, hogy nem is a megfelelő blogra böfögted be a hozzászólásodat, vagy a KIM-ben kiadták, hogy minden blognál süssétek el ezt a dumát? Höh, én marha meg rákerestem és találtam is egy számodra elfogadható forrást, mely megemlíti Szabó Dezsőt, mint ajánlott irodalmat. Akkor ki is hazudik?
@Putyilov gyári melós: csak be akartam hivatkozni egy, zulu bajtárs számára is hihető forrást, nem tehetek arról, hogy ez a forrás nyíltan népszerűsíti a homoszexualitást. :))
@Exploiter: Bízzál benne. Azután meg ha a radikalizálódás hozza a hozományát és a családodat lelövik egy vajas kenyérért, akkor is örülj húgyagyú.
@Flúgatlan: """Talán javítana, ha a nem gondolkozók arányát csökkenteni lehetne a szavazókon belül. Nem tuti módszer, de az előzetes regisztráció sem rossz, de én inkább valami igen elemi vizsgához kötném. OK, nem a legjobb megoldás, de valamit tenni kell, mert a görög példa az agyatlan szavazókra mindenütt veszélyesen ott lebeg. """"

A aktuális hatalom érdeke egy jelentős létszámú, agyatlan, könnyen manipulálható tömeg megléte.
A társadalom érdeke a minél nagyobb számú kiművelt emberfő.
Tehát sajnos itt érdekellentét van és a magyar társadalom érdekérvényesítő képessége roppant szerény. Ám azt vegyük tudomásul, hogy az agyatlan is a társadalom része és a jogaik korlátozása diktatúra. És az, ha lehet, ide már ne jöjjön vissza.
A Jobbiknak jelenleg nem kormányoznia kell, hanem szavazást nyerni, (legalábbis elvileg) szavazókat találni, megszólítani, stb. Ha kormányra kerülnek, az egy teljesen más tészta, hogy akkor a valóságos helyzetben mit tudnának tenni. Egyrészt semmi rutinjuk nincs benne, másrészt meg az ő stílusuk a tagadás, mi NE legyen. (Mondjuk sajnos ez Magyarországon mindenre és mindenkire elég jellemző. ) A kormányon pedig azt is meg kell tudni mondani, hogy mi legyen.
Azt akarom ebből kihozni, hogy biztos, hogy teljesen mást valósítanának meg abból, amit most előadnak.
Ugyanez igaz a görög győztes pártra is. Majd meglátjuk mit tudnak összehozni a való világban.
@Gábriel angyal:

"a dél- és kelet-ázsiai globális perifériákon több mint egymilliárd munkavállaló képes és hajlandó az európai centrum béreinek kevesebb mint egy tizedéért bármilyen munkát elvégezni. És mivel a nyugati bérek elinflálása – lévén, hogy gyakorlatilag nincs is infláció – nem értelmezhető, a brutális nominálbér-csökkentés pedig a leggazdagabb centrumokban is azonnali anarchiához vezetne. Az egyetlen lehetőség, hogy radikálisan igyekeznek leépíteni a rezsiköltségeket. Vagyis azokat az állami kiadásokat, amelyek segítségével a vesztes többség hátrányai legalább az elviselhető szintre csökkenthetők. Ezt a durva „rezsiköltség-csökkentést” nevezi a hamis birodalmi metanyelv strukturális reformnak."

Ez nagyon találó, a többivel nem feltétlenül értek egyet, de így van. A "birodalmi centrum" más időkben már egyszerűen megszállta volna az adósokat (minket is), hogy így kényszerítse ki a "reformokat", csak most nem lehet ilyen nyíltan csinálni az ilyesmit.

A globális szabadpiac apostolai által kitalált új világ lassan elérkezik, nem tarthatók fenn a "jóléti államok". A durva életszínvonal-különbség nem tartható fenn ilyen viszonyok között, mert nem lesz miből, az EU-ban és az USA-ban is lefelé kell nivellálni az életszínvonalat (ez az USA-ban könnyebb, mert ott nincsenek olyan kiterjedt állami jóléti rendszerek, mint az EU-ban, és a mentalitás is sokkal individualistább, erős a "mindenki a maga sorsáért felelős" elv). Az EU-ban viszont a nép nem akar ebbe belenyugodni, és olyan politikusokra, pártokra fog szavazni, mint pl. Hollande (kérdés, hogy beváltja-e az ígéreteit, mint Medgyessy, és ezzel csődbe viszi az országot (és az EU-t is szétveri), vagy hazug politikusként megbukik majd).
Egyszerűen kamu, hogy annyival termelékenyebb lenne a nyugati dolgozó, mint pl. a kínai, mint amennyivel jobban keres. A globálelit olyan világot akar, ahol szabadon áramolhat a tőke, a munkaerő, ahol nincsenek kereskedelmi vámok, semmi, ami akadályozza a profitmaximalizálást. Ezt viszont nem lehet egy csapásra bevezetni, mert minden kormány belebukna azonnal. Így válságot kell generálni, és a válságkezelés eszközeiként elfogadtatni fokozatosan a dolgokat. Viszont nem fog simán menni, a jóléthez hozzászokott országokban lázadások lesznek. Ezt egy kis, a terrorizmusveszéllyel, stb. indokolt lopakodva bevezetett diktatúra lenne hivatott majd kezelni.
A globalizált világban minden országban egymás mellett fog létezni a legmélyebb nyomor, a napi 1-10 dollárért dolgozó nincstelenek és a mérhetetlen gazdagság, a fegyveresekkel és magas falakkal őrzött elit lakónegyedek és a nyomortelepek. És a többség bizony inkább az utóbbiakhoz hasonló helyen fogja végezni.
@Putyilov gyári melós: bizony, recseg-ropog a jelenlegi világrend, és össze is fog dőlni, szépen, dominónként. Pusztulat lesz ennek a pénzhajhász, kizsákmányoló világrendnek a vége.
S hogy mi jön utána? Ez még nagy kérdés... de akár ennél sokkal jobb is jöhet, mint ami most van.
@Zahal: Tévedsz. Én nem akarom megváltoztatni a "hitedet", te viszont nyugisan fikázod azt, ami a legbecsesebb. Kezded kapizsgálni a lényeget??
@Zahal: ""Hitler demokratikus választásokon került hatalomra. ""

...és ha a problémák megoldása helyett hitler hatalomra jutását a demokrácia korlátozásával kívánjuk megakadályozni, akkor egy másik hitlert segítünk a hatalomra.
Globálnácik. Facebook-on tiltakozunk a globalizmus ellen. A napi 3 redbull-vodkának ott is megvan a hatása.
@HUN_Sector: Van egy korrupt politikus szerveződés, aki eladósítja az országot. A csőd elkerülése érdekében aztán a korrupt politikai szerveződés kinyilvánítja, hogy változtatnak a dolgokon, és kármentő módba kapcsolnak (aminek sajnos nincs fájdalommentes módja. Erre a nép feldühödik, és az előző korrupt szerveződés folytatására szavaz.

Azt hiszem, több a hasonlóság a magyarok, és a görögök között, mint elsőre gondoltam volna.
Azért nyugodtan magába nézhet minden majom, aki ebből a témából is a zsidózást bírta csak kihozni! Remek! Miért is csodálkozunk, kiken is?
Még jó, hogy nem nácik! :)) Gratulálok...

A görög párhuzam, az ottani szlogenek ha valakinek nem állnak össze, nem esik le a Fabius által is levont következtetés valakinek, akkor... :(
Végül is inkább illesztgesse a fagolyót és a kis kockát a készségfejlesztő játékába továbbra is az ilyen, egyszer majd az is sikerül, bár nem mostanában lesz! :DD
@Zahal:
"...a Haaretz azért jó, mert belülről fogalmazza meg a kritikát, nem pedig kívülről, a kritikának csomagolt gyűlölet vezérli..."
Már ne is haragudj, de ez tipikus zsidó paranoia. Jobb esetben, mert néhány politikusnál és vezető személyiségnél egyszerűen a holokauszt emlékének kihasználása önös érdekektől vezérelve. Most vagy azt mondjuk, hogy innentől kezdve egyik ország sem kritizálhat senki mást, vagy igenis fogadjuk el, hogy a külső kritikák akár még igazak is lehetnek. Ad abszurdum, képzeld, még alapvetően ellenséges érzelmű ember kritikája is lehet adott esetben jogos, legyen szó akár magyarok, akár zsidók, németek, finnek, zuluk, stb. elleni kritikáról.
Milyen egyszerű a világ. Mindenről a zsidók tehetnek.
A demokráciát meg korlátozzuk pár ember szavazatára, mert nehogy már egyforma jogokkal szülessenek az emberek.

Ma milyen dátumot írunk?
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Bocsi, hogy ideesik valaki dávidcsillagos avatarral és bátorkodok válaszolni neki. :)
@Putyilov gyári melós: Kb. erről van szó.
A neokon-neolib társaság a XIX. század végi vadkapitalizmust akarja visszahozni, amilyen ma Kínában kiválóan működik. Még viccesebb, hogy Kerényi et. is eltörölné az utóbbi 100 évet, Bayerzsóti is a XIX. századot hozná vissza, mert az olyan idilli volt. :)
Persze van egy különbség, a XIX. században ezzel együtt erős nacionalizmusok voltak, nemzetállamok (ezért kívánja vissza a magyar jobberértelmiség), a mai globálelit viszont világkormányt akar, és lebontott határokat.
@nemecsek ernő áruló:

Teljesen természetes folyamat.Az eladósító kormány a lakosság zsebét tömte ( nyugdíjak, szoc.ellátás, állami mamutok fenntartása), majd a másik visszaveszi a ciklus elején, hogy megint eladósítson a ciklus végére.
Hatás-ellenhatás.
@maybach:
Fájdalom, a következő választáskor a Fidesz vagy a Jobbikkal köt koalíciót, vagy az MSZP-LMP közül valamelyikkel.

Na most az utóbbi esetben kibújik a szög a zsákból, míg előbbinél végre talán a nemzeti érdekek is előtérbe kerülnek.

Ezt persze aztán lehet nácizmusnak nevezni (nemzeti szocializmus), aminek manapság már csak a fajgyűlölő vonulatára emlékeznek.
@Gábriel angyal:
Az enyém meg japcsi, szamurájos, késes. Akkor a köszörűsök esznek meg, vagy a nindzsák? :))
A pöcsnek jutott az eszetek a zsidózás?
A csóka téríteni jött és bőrdarabka eltávolítást ajánlott, vagy mi?? A görög témában jött, vagy offolt?
@Gábriel angyal: ""A zsidókérdés végleges megoldása Jézus Krisztus - a zsidóságnak mint népnek meg kell térnie, és betagozódnia a népek közösségébe. Ez azonban csak akkor fog bekövetkezni, ha a népek mind betértek az Isten által alapított, ezért elpusztíthatatlan keresztény közösségbe, az Egyházba. A zsidóságnak (Ezékiel próféta jövendölése szerint) békében kell a Szentföldön élnie, a szintén keresztény hitre tért nem-zsidó népekkel. Ekkor teljesedik be az, amit Szent Pál írt: ha már elvetésük megbékélése a világnak, mi más lesz fölvételük, ha nem élet a halálból?""

És tessék mondani, a belgák hová álljanak?
@nemecsek ernő áruló: Nem, ami a görögöknél most van az olyan, mintha Mo-n a Fidesz és az MSZP együtt sem tudna kormányt alakítani, pedig kész lenne rá, hogy nagykoalícióban végrehajtsa az IMF és az EU összes kívánságát, de egyszerűen nem lenne elég mandátumuk, és a Vona próbálna kormányt alakítani a Jobbikkal, hasonló programmal, mint a görög faszi...
@Amatőr: Ahová csak akarnak, mivel Belga kérdés nem létezik. :)
LOL, lófasz lesz ott, nem Fülkeforradalom. Egy dolog a választási kampányban verni a nyálad, meg egy másik dolog, amikor este felhívnak a "zsidók", és finoman közlik, hogy ha nem lépsz egyszerre, másnap leszerelik a villanyórát.
@Amatőr:
Majd a muzulmánokat is meghatják eme szavak és a síiták, szunniták, zsidók egymás mellett, tolongva áttérnek a keresztény hitre! :)
Valós és reális. De tényleg!
Most volt ismerős Iránban. Egy csomó mecsetbe, templomba európai be sem teheti a lábát. Persze hazudhatod, hogy muzulmán vagy, de a szokásokat akkor gyorsan sajátíds el... :)
Görögország gyönyörű, amikor a tengerparton nyaraltunk, egyből megértettem, miért lettek az emberiség kultúrájának egyik bölcsője. Ez volt a boldog gyermekkor.
Érdekes, hogy később már jelentéktelenné váltak, most pedig probléma forrássá.
Én borítékolom, hogy simán kivágják őket az EU-ból a hóra, de az euróövezetből mindenképp. Ezzel elvész egy rakás pénz, amit kölcsönöztek nekik, meg amit a válságkezelésbe öltek(lám, hiába).
Akkor majd jorgoszék megtanulhatják, milyen az élet a hidegen.
Ahol én jártam, úgy látszott, elég jól élnek: nyaraló-tulajdonosok, van boltjuk, tavernájuk, vendéglőjük, más vállalkozások..stb.
Hogy azzal a bizonyos közszférával, amiről a görög is elítélően nyilatkozik(akár a miénk, csak itt pl. a tanárokat azért nem fizetik agyon), mi lesz, azt meglátjuk.
Az idegenforgalom biztosan nem fog egyszer és mindenkorra bebukni, ami már megvan, az nem fog semmibe enyészni.
Szurkolok nekik, mert szimpatikus nép, sajnálom is őket, hogy ennyire vakok. Zemberek mindenütt egyformák?
Kíváncsi vagyok a fejleményekre.
OFF: Igazán rendhagyó írás a mai naphoz kapcsolódó évfordulóról. :)

Május 9 - más nézőpontból

www.jovonk.info/2012/05/09/majus-9-mas-nezopontbol
@Muad\\\'Dib: értem, és rendben, csak azt mondom, minden kritikus tegye a szívére a kezét..:-) lehet ilyen is, olyan is a kritika.
az Izrael kritika mögött pedig sokszor (nem mindig, de sokszor) húzódik meg rejtett zsidógyűlölet, amit jól be lehet csomagolni.

@Gábriel angyal: zavar téged a Dávid-csillag? miért is? a baj megint nálad van, nem nálam.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: úgy dől belőled a kultúra, hogy helyedben magamba zuttyannék... Ez már pótolhatatlan életed végéig.
Az egyelőre elvitathatatlan ténynek tűnik, hogy Görögországban baloldali kormány alakulhat baloldali pártok részvételével. Ezek a pártok azonban korántsem egységesen gondolkodnak a hogyan továbbról. A "görög MSZP" a Paszok EU/IMF párti, ez a radikális párt viszont nem.

stop.hu/kulfold/a-szelsobal-nem-hazudtolta-meg-magat/1036219/

Most kellene megmutatni, hogy ki a baloldali. Vállalni kellene a népszerűtlen intézkedéseket, nem pedig a népszerűséget hajhászni, mint a mi bóvlikormányunk vezetője.
@merre:
Én nem látok a jövőbe, de remélem egész más jön.
@samuelfisher: """Mindenki elolvashatja az Ószövetséget ezt szem előtt tartva, és eldöntheti, mennyire szimpatikus neki ez a nép, illetve a folyton bosszúért lihegő, féltékeny és hatalommániás istene, amit a saját képére alkotott:)) """

Istenét (isteneit) a népek önmaguknak alkotják, körülményeik, vágyaik, képzeletük, stb szerint. Aztán kiknek hogy sikerül. Egyik sem rosszabb, vagy különb a másikénál, de amit azok nevében elkövettek eddig, az bizony eléggé leamortizálta a jobb sorsa érdemes felettünk valókat.
@Zahal: Eddig ezt sikerült leszűrnöd, hogy az avatarod zavarna?? :) De ha már itt tartunk, gondolom téged sem zavar a korábban már linkelt ábra.

www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/israel-nazi.jpg

Azóta remélem már sikerült megfejtened a rajzolat mondanivalóját. :)
"Bár szerinte az EU segített a görögöknek adott hitelekkel, előnyt is kovácsol belőle azzal, hogy 6 százalékos kamatot számol fel a hitelre, ellenben a többi tagország 1,8 százalékos kamatozású hiteleket kap."

Szegény kifosztott görögök. Mi meg 9%-ra adjuk az államkötvényeket.
Valaki szóljon a Focistának.
Hogy itt is meglegyen, Tallián Miklós véleménye a jövőről:

hvg.hu/velemeny/20120508_tallian_gorog_valasztas

A lényeg:

"Aztán meg lehet nézni, mire jutnak a nagy bátorságukkal: pont annyira, amennyire önerőből piacképes termékeket és szolgáltatásokat tudnak nyújtani. Ha nincs hitel, akkor bizony nem fognak tudni mást elosztani, mint ami megvan. Nagyon remélem, akik most a görög szavazópolgárok bölcsességét és bátorságát méltatják, akkor majd ugyanilyen lelkesen fognak szólni az eredményekről. Amik minden bizonnyal nagyon fényesek lesznek."
@dr. Bubó: Ezzel kezdeni kéne valamit, mert nem játék.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Így igaz a mai demokrácia az Egyesült Államok gyermeke. Függetlenségi Nyilatkozat, Alkotmány.
@Gábriel angyal:
"Jézus egy szélhámos, aki istennek adta ki magát az újszövetség pedig egy firkálmány."

Jézus nem adta ki magát istennek, mivel 300 évvel a halála után szavazással döntöttek a zsinat tagjai hogy már pedig: Jézus isten fia...

A Keresztény biblia, egy válogatás, amit Constantinus császár (ha jól emlékszem) felügyelete alatt állítottak össze. Persze az akkori politikai érdekeknek megfelelően.
@Gábriel angyal: a Németország feltétel nélküli megadását rögzítő dokumentumot ugyan 1945. május 8-án írták alá, de az csak közép-európai idő szerint május 8-án 23.01-kor lépett életbe, amikor Moszkvában már május 9-e volt. Ezért a Szovjetunióban hagyományosan mindig május 9-én volt a győzelmi felvonulás és a legtöbb szovjet utódállam megtartotta ezt a szokást.

a Jövőnk szerint mi utódállam volnánk? ennyire nem kéne nyalni a ruszkiknak :)
@Zahal:
Ez aztán már tényleg messzire vezetne. Ugyanis itt meg előjön mi is az a zsidógyűlölet. Az emberek nagy részének nem azzal van problémája, hogy valaki zsidó, hanem azzal a PC gondolkodással, mely elítél minden olyan nemzeti/vallási/faji megnyilatkozást, amelyet a zsidók saját magukkal kapcsolatban természetesnek vesznek. Hogy értsed miről beszélek, itt van például a Jiddise Máme túlélőkönyv (Judy Gold, Kate Moira Ryan), erről írt anno egy cikket Blogin, aminek ugyan sok megállapításával nyugodtan lehet vitázni, de a következő bekezdés igencsak elgondolkodtató:
"...Egy érdekes fejezet foglalkozik azzal hogy a megkérdezett zsidó anyák gyászhetet (úgynevezett süvet) ülnének-e, ha a gyermekük nem zsidóval házasodna össze. A zsidók közismertek erős fajvédő szabályaikról, azonban őket egyáltalán nem érintik azok a vádak, amelyekkel találkozniuk kell például azoknak a magyaroknak, németeknek stb., akik azt kívánják, hogy saját nemzetük tagjai közül válasszon párt utódjuk. Az ilyeneket lefasisztázzák, nácinak nevezik, a fajvédelem különböző passzusait fogják rájuk, ők meg csak pislognak, hogy nekik ilyet miért nem lehet. A könyvben szereplő érv szerint nekik azért kell ilyen szigorúan egymás között házasodniuk (sok családban olyannyira, hogy a másképp cselekvőket kiátkozzák, az unokákat nem ismerik meg és el), mert „a holokausztban olyan sok zsidó halt meg, hogy ha továbbra is nem zsidókkal házasodunk, lassan magunk irtjuk ki a népünket”. Pedig éppen annyi zsidó él a világban, mint magyar: nekik a fajvédelem, nekünk a multikulturalizmus jut? Ha valaki azt mondja, hogy magyar a magyarral, fiú a leánnyal, máris nácivá válik. Még jobban fogalmazza meg valaki más, akit idéz a szerző: „Nem azért éltem túl Hitlert, hogy gojhoz menjek feleségül.” Nos, erről van szó..."
@stoic79:
Izland megmutatta, hogy kell ezt csinálni.
@anyósnyelv: Egri botrány: nem viszi el a balhét, kitálal a Művészetek Háza vezetője
Tegnap | 19:05
Megoszt / nyomtat
A+ / A-

Az egri Művészetek Háza vezetője kitálalt: két Fidesz-KDNP-s képviselő követelte tőle, hogy vegye le Székhelyit az önkormányzati rendezvényre felkért művészek listájáról. Pataki Zsuzsa a STOPnak azt mondta, hogy elege lett, azért nevezte meg a felelősöket. Állítólag fenyegetőztek is az igazgatónővel: ha nem teljesíti a követelését, akkor az állásával játszik.

"Nem az önkormányzat, hanem két képviselő kérte, hogy lépjek az ügyben. Miután látták a fellépők névsora között Székhelyit, felhívtak telefonon. A két képviselő Orosz Lászlóné (Fidesz-KDNP) és Csákvári Antal (Fidesz-KDNP)"
- mondta. Előbbi az egri közgyűlés Kulturális és Idegenforgalmi, utóbbi a Humán Erőforrás Bizottság vezetője. Ők mondták, hogy "Székhelyi nem jöhet Egerbe", és Pataki szerint az is elhangzott, hogy az "állásával játszik", ha nem teljesíti a követelést
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Szegény kifosztott görögök. Mi meg 9%-ra adjuk az államkötvényeket.
Valaki szóljon a Focistának."

Figyi!

A sikeres állampapír aukcióra büszkének kell lenni és nem szabad foglalkozni azzal, hogy mennyiért adtuk el! Ez OV receptje! /szarkazmus off

Egyébként a 9% már 10% fölött van és lesz is a CDS felárak miatt! Miközben a zelmútnyócévben a kommerek 4-5-6%-on adósították el az országot, a fülkeforradalomnak és a Felcsúti Ramszesznek sikerül ugyanezt folytatni 9-10%-on!

Éljen a piaci finanszírozás!

El sem merem képzelni, hogy a Görög hírektől mennyire ment meg Orbán tegnap!

Tuti, hogy Habonyárpi már írja a következő EU ellenes dörgedelmet amit OV üvöltve hirdethet a láncok lerázásáról, a karvalytőke elzavarásáról és a saját próféciájának beteljesedéséről valamint a Görög példa követendőségéről.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Az kell, mert az biznisz a hitelező ország iaprának.

Magyarul a hitelt SAJÁT MAGUKNAK ADJÁK!
Sőt, Németország baromi nagyot profitál a görög hitelből, mivel ők nulla százalék körüli kamatra kapnak és ezt adják tovább 13-15%os kamatra.

Az államadósság persze a görög népé.
@Gábriel angyal: ""Ahová csak akarnak, mivel Belga kérdés nem létezik. :)"""

A belga városkát elfoglalták a németek és a lakosságot összerántották a főtérre. Az őrmester elordította magát; flamandok jobbra, vallonok balra. Ketté is osztódott a tömeg, csak Khon maradt egyedül középen.
Hát te? -kérdezi az őrmester.
Tessék mondani-kérdé Khon- a belgák hová álljanak?

Belga kérdés tehát van, csak az illető hol zsidó, hol magyar, hol meg valami más nemzetbéli.
@Putyilov gyári melós:

Hja barátom, nem hitelből kéne beugrani a nagybőgőbe...
@Muad\\\'Dib: Ez valahol igaz, viszont nekem azzal szokott bajom lenni, hogy homogén egészként kezelünk csoportokat. (spanyol=alacsony, sötéthajú, zsidó=elutasítja a másikat, a férfianak nagy szakaálla van)
Ez így nem igaz, vannak kivételek. A dédmamám zsidó volt, aki egy magyarhoz egy gójhoz.. nevezzük így a téma kedvéért. A dédanyám nem tudott jidishül, nem tartotta a kóser szabályokat, sőt a szülei sem foglalkoztak ezzel olyan mértékben. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy minden család más. Igen van olyan, ahol falra másznak, ha nem zsidó lesz a férj, feleség. De van ahol ez nem jelent problémát.
@Penivaldes: lexarom én nem járok bkv val...

szeggyétek vissza kasszáné harács eleonóra végkielégítését...

abból a 3as vonalat rekonstruálni lehet...
@dr. Bubó: hát kb igen lehetne...sokm mindent lehetne..ha jó helyre menne a pénz..de nem mefgy
"Egyszer az életben nem a mi bőrünkre megy a játék, nem kell a saját zsebünkön megtapasztalni az esetleges kudarcot és mellényúlást, megteszik most ezt a szívességet a görögök. Nekünk egyelőre elég kényelmesen hátradőlni, és figyelni az események alakulását. "

Fabius, ha azt hiszed, hogy egy görög államcsődöt, és az eurózóna széthullását mi nem fogjuk megérezni, akkor súlyosan tévedsz.
@Gábriel angyal: engem az érdekel, hogy az ateista, vallástalan hitetlenkedők léthiánya is Jézus Krisztus elvetéséből származik-e - s hogy ebből következik-e a székely, magyar, sváb ateisták számára a hontalanság és a gyökértelenség káini létállapota, a gettó árnyékléte, az állandó vándorlás és a beltenyészet?
@Squid: "fülkeforradalomnak és a Felcsúti Ramszesznek sikerül ugyanezt folytatni 9-10%-on!"

Újabb világra szóló siker... :(

(Fogpiszkáló, ha el nem baszom)
Türelmetlenül várom a görög Mars-programot.
Természetesen hitelből.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: egyértelmű hogy ez álamcsőd ...

9-10% már kitermelhetetlen... hatványozott/spirál szerű drasztikus romlást jelent
egy kérdés, már nem kérdés:

Oszkó lemondott a Wizz Air igazgatósági tagságáról

amúgy, öveket bekötni, a kedves jobbkezi ikon kinyilatkoztatásra készül:

hvg.hu/gazdasag/20120509_matolcsy_delutan_bejelent
Ennek az összehasonlító elemzésnek a Jobbikkal nem igazán meggyőző az alapossága.

Tényleg tegyünk mellé egy ugyanennyire elnagyolt összehasonlítást Izlanddal.

Aztán hasonlítsuk össze az összahasonlításokat (ha tudtok követni :) )
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a teendo tartos elelmiszerek es loszer felhalmozasa...

@dr. Bubó: kocsival sem sokaig fogsz beszakadt uton...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: akkor változik a kérdés...

mit keresETT oszkópéter a vízérben ?
Hehe, remélhetőleg az EU kemény lesz a görögökkel. Azok meg csak verjék a nyálukat a joghurtjukra... :P
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Az illegális lőszer felhalmozást az Interpol is bünteti. :)
@Muad\\\'Dib: naigen...az is baj, ha egymás között házasodunk (és megőrizzük a zsidóságot), de az is baj, ha vegyülünk. a zsidógyűlölők számára így is, úgy is zsidó marad a zsidó. (természetesen mindegyik, mert nem érnek rá a néhány, általuk rossz embernek megismert zsidó ellen vádakat írni, egyszerűbb mind a 13millió zsidót egy kalapba tenni).
a háború előtt és most is kb. 50%-os a vegyesházasságok aránya.
a vallástartó keresztények mennyire örülnek, ha a gyerekük zsidóhoz, muzulmánhoz, buddhistához megy hozzá? -> a kérdés a zsidóságnál annyiban összetettebb, hogy a zsidóság vallás és nép is egyszerre, a zsidó nép saját vallása a judaizmus. (míg keresztény nép nem létezik, ahogy nem minden arab muzulmán)
@Zahal: "de úgy látszik nem sikerül, Magyarországon főleg nem."

Mert? Miért nem jó itt?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: akkor ideje felvennünk a térdvédőket, és a fejünkre és rakjunk egy lábost ami megvéd a rázkódástól.

A képről meg az jutott eszembe, hogy a bársonszékbe most beépített wc is van?
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

No akkor neki a shortolásnak, Gyuribá bárhányszor szájat nyit a forintot kiüti mint Tyson!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Úgy is lehet, ahogy a fejlett észak Korea csinálja.
Rakétaprogram, gigalomán épületek, százezres stadionok, Potemkin városok, vezérükért zokogó tömegek.
Még MCDonalds és bevásárló központ is van.
Az elitnek, a pártnómenklatúrának!

Csak a nép döglik bele, százezerszámra.

Mi is ezt az utat kezdtük járni!
@dr. Bubó: "9-10% már kitermelhetetlen"

0%-os "növekedés" (Köszönjük, Gyuri!) mellett meg pláne, 1,5-2%-os recesszió mellett (KÖSZÖNJÜK, GYURI!!!) meg pláne pláne.
@Putyilov gyári melós: És ahol az ellenzékiet forró fémmel gyilkolják meg..
itt azért nem tartunk.
@Zahal: @Muad\\\'Dib: Gyerekek nem lehetne ezt a magasröptű és teljesen a cikkhez igazodó társalgásotokat privátban folytatni?

Köszi!

Különben is kifordítva mindenki rózsaszín!
@Zahal:
Ne ríjjál már itten, vazze!

Hisz magad írtál a 3500 évvel ezelőtt kötött bizniszetekről!

Miért nem olvastátok akkor át az apróbetűs részt a szerződésben?!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: főleg hogy nem termel senki.... gyakorlatilag leállt a gazdaság....

a GDP t a kereskedelem és a közigazgatás aggya... PAPÍRON...
@Putyilov gyári melós:

Biztos vagyok benne, hogy Észak-Korea, és a görög, hitelből finanszírozott neverending fiesta között van középút.
@Penivaldes:

Szerintem ott sincs ellenzék, mint ahogy nálunk sincs.
Legfeljebb ott nem basztatják egymást a TV kamerák előtti politikai valóságshowkban.

Lófasz van itt, nem ellenzék.
Az összes álpárt a politikai elit tagja és közösen bizniszelnek, lopnak, nyomják el a népet.
"Vv Csak nehogy Athén rántson le minket"

van egy jó hírem: nem fog...
és egy rossz : majd a felcsuti tahó és mafiakormánya... az LEHÚZ...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "0%-os "növekedés" (Köszönjük, Gyuri!) mellett meg pláne, 1,5-2%-os recesszió mellett (KÖSZÖNJÜK, GYURI!!!) meg pláne pláne."

Emellett ügyesen nemdiktálnekünkazIMFnemkellvédőháló retorika eredményeképp olyan pőreseggel fog minket is megcsinálni a Görög para, hogy arról koldulunk!

Normális pénzügyileg nem analfabéta elemzők azonnal és tökéletesen meglátják az analógiát a mostani Görög és a pár éven belüli Magyar helyzet közt!

Orbán helyében elég komolyan foglalkoznék a Görög helyzet megismerésével és dinamikájával, mert hamarosan ő és a zrt lesz kénytelen megélni ugyanezt!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Igen, Kína!
Ahol a politikai elit gyarmatosítja a saját hazáját és rabszolgának adja el a saját népét a nyugati multiknak.

Bazi szép jövő!
Vagy bevesznek kápónak, rabszolgahajcsárnak, vagy belekényszerítenek rabszolgalétbe.
@Putyilov gyári melós: Azért azzal nagyon vigyázzunk hogy Észak Koreát emlegetünk. Amit olvastam róla abból én azt gondolom, hogy a két országot még vicc szintjén se emlegessük együtt. a forrófémes dolog meg igaz, és mondom itt nem tartunk.. szerencsére.
@Squid: pár év??? mijjen pár év? ezév... vagy jövőőév

a görögökért aggódik egész európa... minket lexar mindenki

de van egy jó hírem is, van eladható termékünk... matyó-moci

galeria.index.hu/kult/2012/05/09/minden_ut_kalocsara_vezet/?
@Zahal: Látod, hogy milyen jól rávilágítottál a lényegre. Ha valaki kritizál mondjuk a rossz tettei miatt egy zsidót, akkor egyből rásütitek, hogy egy kalap alatt biztos, hogy mind a 13 millát kritizálja, sőt már készülődik is az új holokausztra. Ezen lenne jó változtatni elsőként. Benne vagy?
@Putyilov gyári melós:

Én mondjuk inkább Finnországra céloztam. (Svájcot direkt nem írom, próbáljunk realisták maradni.)
@Squid:

Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy a görögök a fasz jobbik végéről kerültek a rosszabbik végére, mi meg a rosszabbik végéről fogunk a még rosszabbik végére.
@Squid: nincs még péntek, ezért kérdéses, de lehet igazad van, és módszert váltanak a fiúk :D
@Gábriel angyal: annak a szabadságjogait is meg kell védeni akit ez a felirat sért

akkor van szabadság, ha nem köteleznek valamire amit én nem akarok...az iskola jogosan járt el, ki is zárhatta volna a diákot véglegesen
@Gábriel angyal: Én benne vagyok, de a mocskos hazugságokat nem szeretem.
@cassio:

hát akko' hogyan van, légy precíz, lécci itt várom
Mindez természetes. A mai magyar parlament egyetlen marxista pártja a Jobbik.
ha nem mások akarják elvinni a víztet, akkor már nem akkora a hangerő, ha mi szarjuk szét, akkor nincs baj???
/ami ott megy évek óta, kritikán aluli/

Veszélyben az ivóvíz - huzavona Budapest szégyenfoltja körül
Az NFÜ nem járult hozzá a BVM Illatos úti telepének értékesítéséhez.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/veszelyben_az_ivoviz_huzavona_budapest_szegyenfoltja_korul.518739.html
@Zahal:
"...naigen...az is baj, ha egymás között házasodunk (és megőrizzük a zsidóságot), de az is baj, ha vegyülünk. a zsidógyűlölők számára így is, úgy is zsidó marad a zsidó. ..."
Pontosan, hogy egyikkel sincs probléma. Erről szól amit idéztem. Nem gond, ha egy zsidó szülő zsidót szeretne a gyereke párjául, meg az sem, ha mindegy neki. Mint ahogy nem gond ez egy kereszténynél, buddhistánál, magyarnál, üzbégnél sem. Egyetértünk? Ha igen, akkor magyarázd meg, miért lesz valaki rögtön fajvédő náci, ha így gondolkodik?
@Squid:
Most nem tudom miért zavar a dolog, mikor az indexen szinte hihetetlen módon teljesen kulturált hangnemben folyik a társalgás. Na jó, kissé off, de azért nem százasával írjuk a hozzászólásokat.
@Tűzfal:

Pont ez rossz példa volt. A görög egyház államegyház és alapvetően kötődik a görög identitáshoz. Oly szinten, hogy az "igazi" görög csak ortodox lehet. Nem baj, ha ateista, de akkor is legyen ortodox ateista.
@Környezettudatos: höhö...a családját most is lelőhetik egy szelet vajaskenyérért,ha nem olvasom rosszul a napisajtót...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: kellene matolcsytototzni...

azaz mikor megszolal ez a seggfej mennyit romlik a forint mas valutakhoz kepest...
ertekes targynyeremenyeket lehet nyerni, pl alig avas vajat a kenyerfejadagra...
legyen mondjuk 100 g, amit a gyoztesek kozott egyenlo artanyban szetosztunk...
a helótázás most akkor jó lesz, vagy rossz?
@imperial:

Kevered a dolgokat.

A görög helyzetet úgy lehetne érzékeltetni, hogy az MSZP a harmadik helyen végzett, a második helyen a Munkáspárt, s még 2 kommunista párt szintén bejutott volna plusz a Jobbik.

A görög szélsőjobbos ugyanúgy hazaárulónak tartja a többieket, mint a magyar. Maximum ott nem zsidóznak, mert arrafelé nem szokás, ott a "gonosz idegen" a muzulmán török, nem a zsidó.
@Gábriel angyal: lehet, hogy rosszat tesz/tett, és nyilván minden népben ugyanúgy vannak mindenféle emberek, de azért sokan sietnek leszögezni, hogy az illető zsidó. mintha az hatással lenne arra, hogy milyen ember.

@Muad\\\'Dib: ha vallási, meggyőződési okai vannak, akkor érthető. akkor nem, ha mint népcsoport tagját utálja.
@Putyilov gyári melós: Izlandon a hitelek a bankrendszer felpumpálásához kellettek, így amikor ezek megszüntek, "csak" a bankok mentek tönkre. A görögöknél viszont a hitelek túlnyomó része szociális juttatásokra (nyugdíj, segély, állami szektor felduzzasztása stb.) ment el, így ők nagyobb bajban lesznek, ha ez a hitel nem lesz. Ráadásul az izlandi bankszektor annyira nem épült ki a buborék alatt, hogy csődje a lakosság számára komoly érvágás legyen, viszont a görög lakosság túlnyomó része ezen pénzektől függő lett.
Kb a görögöknél is annyi pénzügyi analfabéta van mint itthon. Jó lenne ha kidobnák őket az EU-ból, akkor majd megtudják mi a pénztelenség meg nélkülözés.

Akkor majd tüntethetnek a fizetés csökkentés és megszorítás ellen. LOL, majd nem 10-20 %-os munkanélküliség lesz, hanem 30 %. Nem 20-30 %-al csökkennek a bérek hanem 40-50-60 %-al. Gyakorlatilag a gazdaság pár hét vagy hónap alatt összedől.

Nem is tudom az a sok idióta szélső jobb-bal párt mi a lófaszt fog majd mondani 0-ás államkasszával.

Egy vicc....olyan vicc mint ami itthon megy. Azon csodálkozom, hogy még idehaza nincs szélső-balos párt, csak jobbos. De az meg szélsőbalos elképzelésekkel. LOL.

Magyarországon nem csak pénzügyi analfabéták az emberek hanem politikai analfabéták is.
Elképesztő, elképesztő.... Olyan érzése van az embernek mintha Hofi szava valós lenne:
"Magyarországon az egy főre eső idióták száma 2."
Ezek a görögök olyanok mint a cigók. Annyi különbséggel, hogy nem mennek a brüsszeli tanácsházára segélyért.
Egy átlag magyarra jut 2 millió Ft államadósság, egy átlag görögre 2 milliárd.

Hol a pénz?
@Zahal: """naigen...az is baj, ha egymás között házasodunk (és megőrizzük a zsidóságot), de az is baj, ha vegyülünk. a zsidógyűlölők számára így is, úgy is zsidó marad a zsidó. """

Azért ez nem ilyen egyszerű. Tudomásom szerint a huszadik századig Európa országaiban a kisebb-nagyobb létszámú behívott, vagy csak úgy érkezett bevándorlók beolvadtak a befogadó nemzetek életébe, kultúrájába,igyekezvén eközben a sajátjukból nyelvüket is megőrizni, és azokat a szokásaikat, amit a környezetük tolerált.
Konfliktus így is akadt bőven, de többségében ezek megoldódtak és az együttélés létezett és létezik.

Két népcsoport esetében - talán a sajátságos kultúrájuk miatt - ez SEHOL nincs így. Sem a zsidóság, sem a cigányság nem tudott, vagy nem akart beilleszkedni a befogadó nemzet kulturális közegébe, melyből szokásaival,viselkedésével, kultúrájával,öltözködésével és erős belterjességével mind a mai napig kiválik. Ez nem tipikus magyarországi jelenség, ez európai.
Sok ezer éves kultúrájukban közös a vándor életvitel, csoportjaik szerte Európában fellelhetők, de belterjességük miatt sehol nem találnak nyugtot e világban.
@sárkányfő:

A görögök már 1945-ben is kommunizmust akartak. A polgárháború arról szólt, hogy a fele lakosság kommunizmust akart, a másik fél meg angol-amerikai típusú rendet. Az angol haderő beavatkozásával tudott csak az antikommunista tábor győzni, s marha sok embert fel kellett akasztani, hogy csökkenjen a kommunizmus iránti vágy.

Én emlékszem még a 80-as évek végére: nagyon sok görög volt felháborodva a kelet-európai rendszerváltozás miatt.
A posztoló "elfelejtette leírni", hogy a görög államadósság 75%-át már kényszerből elengedték a külföldi hitelezők!

Ismétlem: akinek görög állampapírban volt a pénze, az a befektetési alapok, bankok 75%-ban elbukták! (Gondolom a kisember kontójára.)

Tehát már Görögország előrébb tart, mert még a maradék 25%-ot se akarja visszafizetni!
@Zahal:
Szerintem akkor sem érthetô, de ez az én dolgom...
Amúgy mennyire köztudott, hogy nemrég a kat.egyház úgy adott össze katolikust és pl.evangélikust, hogy garantálniuk kellett a gyermek katolikus megkeresztelését. Mégsem voltak háborgások. Pedig így volt.
Nem kell rinyálni :) majd meg kell nézni, hogy a nagypofájú nácik Görögországban meddig fogják folytatni az üres, ostoba dumájukat ha tényleg tudnak kormányt alapítani...majd ha valódi számokkal, pénzzel, grafikonokkal, adórendszerrel, munkaüggyel és költségvetési törvényekkel találják magukat szembe, akkor már nem fog segíteni a demagóg fröcsögés, hanem számolni fog kelleni, mert pénz fog kelleni a jóléti, mocskos, szemét nyugati demokrácia fenntartására... persze vissza lehet menni az internet, mobiltelefon, egészségügyi rendszer nélküli időkbe is, csak nem biztos, hogy vevő lesz rá a birka nép...
@Épelméjű:
"Egy vicc....olyan vicc mint ami itthon megy. Azon csodálkozom, hogy még idehaza nincs szélső-balos párt, csak jobbos."

De van, az LMP.
@Amatőr: "vagy csak úgy érkezett bevándorlók beolvadtak a befogadó nemzetek életébe, kultúrájába"

nagyon-nagyon rosszul tudod
a görögök dinnyék...

a magyarok meg tökök...
@Épelméjű: ""Magyarországon az egy főre eső idióták száma 2."

Álmot láttam: Magyarországon az egy matolcsyra eső 16 tonnás páncélszekrények száma egy.

És most fogjuk meg egymás kezét, és imádkozzunk.
@Zahal:

Hihetsz ebben, semmi gond. De a helyzet az, hogy Isten személyesen megjelent 2000 éve, s azóta nem úgy van, ahogy gondolod.
@anyósnyelv: akkor mindketten szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy nem vagy a helyemben.
@Amatőr: "a zsidóság, sem a cigányság nem tudott, vagy nem akart beilleszkedni a befogadó nemzet kulturális közegébe,"

Most hadd ne kezdjem el felsorolni a zsidó származású magyar művészeket, kutatókat, politikusokat, közírókat...

Kurva nagy baromságot írtál.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: nem érzed, hogy a katolikus és az evangélikus némileg közel áll egymáshoz, míg a katolikus és zsidó kicsit messzebb?:-D
háborogjanak ők. miért a zsidók szóljanak emiatt is?

@Amatőr: a zsidóságot i.sz.130-ban kezdték el elűzni ősi országukból (földjükről), mégis meg tudtak maradni annak, akik voltak. miről beszélsz? annak nincs nyugta, akit ez zavar. magadba nézz, ne rám.

@bircaember maxval: értem. megjelent. és akkor én most ezt itt bemondásra neked el is hiszem, nyilván.:-)
-no komment-

Még semmit sem írtak a 3,1 milliárdért
A Századvég még csak szóban segített. Hogy mit és mennyiért, titok, ahogy a tárcák igényei is.

index.hu/belfold/2012/05/09/irasban_meg_nem_dolgoztak_le_semmit_a_szazadveg_milliardjaibol/
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Azzal meg vigyáznék, hogy ez annyira könnyen ment..nagyapám még 100 éve békésen dobálta a körmenetes ministráns fiúkat, és nagyanyám sem tartotta sokra a buzgó katolikusokat.
@bircaember maxval: "Hihetsz ebben, semmi gond. De a helyzet az, hogy Isten személyesen megjelent 2000 éve, s azóta nem úgy van, ahogy gondolod."

Te figy!

És azóta hol van? Nyaral Bora-Borán? Vagy most mi a menő válasz erre?
@Zahal:

"Az említett zsidó fazon után gyalázatos, későbbi követői kiforgatták a szavait és pont a fazon népét kezdték üldözni"

Ez abszurd hazugság.
Két fajta görög szavazó van, úgy mint magyar és bármely más országbeli is.

Van a kommunista és a kapitalista.

Kommunista: elvárja, hogy az állam mások által befizetett adóforintokból támogassa. Ingyen járjon neki az egészségügy, oktatás, utazás, minden ami csak lehet. Az árakat államilag határozzák meg, az állam minél több mindenbe avatkozzon be, minél több állami vállalat legyen, minél több embert alkalmazzon az állam, minél nagyobb fizetése legyen az állami alkalmazottaknak.

kapitalista: önerőből akar megélni, nem akarja, hogy az állam pénzügyileg támogassa, alacsony adókat akar, nem akar ingyenes egészségügyet, oktatást, utazást, stb-t. Nem akar állami vállalatokat, nem akar állami alkalmazottakból milliókat. Nem akarja, hogy más által megtermelt javakból részesedjen.

A kommunistát az különbözteti meg a kapitalistától, hogy ÖNÁLLÓ, saját lábán való megélhetést nem érzi létszükségletnek. Meg van azzal elégedve ha mástól elveszik és neki alanyi jogon odaadják. Gyakorlatilag ellopatja az állammal mástól amire szüksége van.

A kapitalistát az különbözteti meg a kommunistától, hogy nem akar még 1 Ft-ot se mástól, csak a saját képességei és lehetőségei szerint boldogulni. Nem akar lopni, nem akarja, hogy az állam elvegye és szerinte igazságtalanul elossza.

Sajnos a görögöknél és idehaza is sokkal több az ingyen akarni élő kommunista mint a saját lábán boldogulni akaró kapitalista...
@samuelfisher:

"Az említett zsidó fazon egy szektát alapított, ezért a saját népe tagjai kivégeztették, majd kitartóan üldözték a követőit, a római hatóságokat is a szekta üldözésére biztatva. "

Na, ez sem igaz.
szép jó napot kolléganők és kollégák :)
@Gábriel angyal:

Az a baj veletek, hogy ha esetleg megfordulna a fejemben, hogy egy pillanatra komolyan vegyelek benneteket, akkor vagy elégettek egy Uniós zászlót, vagy jöttök a zsidó vámpírokkal, vagy nekiálltok bunkó paraszt módjára botrányokozni:
hvg.hu/itthon/20120509_schiffer_andrasra_tamadtak

Gyerekek, ebből nem lesz énekes halott.
Ha egy orszagban baj van, mindig azokra szavaznak, akik megtalaljak a legalkalmasabb bunbakot.
@Zahal:

Ugyanezt lehet bármely más vallásról is mondani. Valamit mindig HINNI kell. Te a zsidó hitet választottad, ez oké, semmi gond, de ne gondold, hogy ott nem kell az alapot csak úgy "bemondásra" elhinni. Azaz ezzel az érveddel magad ellen beszélsz.
@bircaember maxval: "Ez abszurd hazugság. "

Melyik része? Vagy te valami párhuzamos univerzumban élsz?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: lájk ;)
/máá én is belinkelhettem volna, de nem propagandázom, nem érnek ennyit, hogy koptassam a bill.-t/
@Zahal:

"Egyébként igen szép az antiszemita ív (most majd páran ezt kikérik maguknak:-) Jézustól a középkoron át a modern kori Izraelig, bármi is legyen egy blogon"

Hülyeség...
hehehe hogy szenved a magyarellenes billib cikk író :)

jó látni

Szebb jövőt!
@bircaember maxval: a biblia állítólag krisztus
után 200- évvel került először papírra ezt a "bemondáshoz" hozzá tenném kellő tisztelettel
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A linkelt cucc szerintem is bunkóság. A parlamentben úgy tudom elég baráti a viszony Schifferrel. Korábban már linkeltem mi az, ami miatt szimpatikusak bizonyos dolgok a jobbikban.
@ezanicknevem2:

Mondták már neked, hogy hülye vagy mint a segg?
Ha esetleg nem: Hülye vagy, mint a segg.
Szebb jövőt! :D
@Épelméjű:
Meg van az a kapitalista, aki az állammal akar jó üzletet kötni. Persze becsületesen, mi az, hogy!
A magyar "kapitalisták" egy jó része ilyen. Az ún. sikeres vállalkozók nagy része...
@Satyala:

"Jézus nem adta ki magát istennek, mivel 300 évvel a halála után szavazással döntöttek a zsinat tagjai hogy már pedig: Jézus isten fia..."

Nem igaz. Jézus maga is Istennek mondta magát. 300 év múlva semmilyen zsinat nem döntött erről.

"A Keresztény biblia, egy válogatás, amit Constantinus császár (ha jól emlékszem) felügyelete alatt állítottak össze. Persze az akkori politikai érdekeknek megfelelően."

Túl sok ponyvairodalmat, áldokumentumregényt olvasol - ebből egy szó sem igaz.
@glaci ph 5.5 álompolgár:

A Biblia végleges formája a III. sz. végén alakult ki. Az első újszövetségi írások 30-40 évvel Jézus mennybemenetele után születtek.
@bircaember maxval:

Nagyon szórakoztató olvasgatni, ahogyan felnőtt ivarérett emberek összevesznek egy (gyakorlatilag) mesekönyvön, és háborúkat robbantanak ki ebből. De jó, hogy én nem hiszek egyik vallásban sem...

Itt van egy jó kis téma pl. a görögök, kilóg a seggük a gatyából, szemmel láthatóan azon vannak, hogy életszinvonalban legalább 30 évet visszaessenek (akárcsak mi a bölcs vezetőinkkel és a seggnyaló politikusaikkal és rendíthetetlen seggnyaló szavazóikkal) , erre a hozzászólások legalább harmada - és most jóindulatú voltam - arról szól, hogy zsidó meg keresztény meg katolikus meg Biblia meg Tóra. Kiafaszt érdekel??? Csak az ilyen elvakult mesekönyv rajongókat.
@Épelméjű: Így elég egyszerű a világ neked :-)
@hattyú: Nácik? Hát amennyiben a szélsőbal náci...
Azt hiszem, Görögország valószínűleg jobban járna az államcsőddel és az eurozóna, sőt akár az EU elhagyásával, a sok rossz közül hosszabb távon ez lenne nekik a legkisebb rossz.
Persze nagyon fájdalmas lesz, de nem fognak tömegesen éhenhalni meg ilyesmi, amikről egyesek fantáziálnak. Majd kiderül, hogy nocsak, az EU-n kívül is van élet, hiába állítják be ezt a lehetséges katasztrófák legrosszabbikának.
Persze azt se gondolja senki, hogy ami most Görögországban történik, az nem fog hamarosan megismétlődni Spanyolországban, Olaszországban. Az EU-t el lehet temetni, max. marad belőle Németország plisz Luxemburg és Brüsszel...
@Épelméjű:
Helyes, szépen levezetted, hogy a fidesz mennyire kommunista (gy.k.:komcsi) párt, gyakorlatilag a szocializmust építjük vissza bolsevik irányítással.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

1. Nem forgatták ki a szavát.

2. Nem kezdték üldözni a zsidókat.
@bircaember maxval: kopott emlékeim közt talaltam ezt a pontatlan évszámot. bocsánat. az 50 álalad helyesnek ítélt év is meghaladja pusztában történt emlékezetes kirándulás időtartamát. tehát a "bemondásos" alap elfogadható-e?
@Gábriel angyal: Aha. Kar hogy ez a kritizalas nem igy szokott menni. Eloszor is ti sohasem az "embert" kritizaljatok hanem a "zsidot". Eleve ha megemlititek valakirol akit - szerintetek egy konret tette miatt - kritizaltok hogy zsido, akkor mar nem az egyeduli embert hanem a zsidot kritizaljatok, es ez ugye az egesz zsidosagra vonatkozik. Mint ahogy az egyes magyar emberek elleni velt vagy valos serelmeket os rogton az egesz magyarsag serelmenek tekintitek.
Ha nem emlititek meg ott es akkor hogy zsido, akkor is elmondjatok mashol es maskor. Igy el leeht adni hogy nem a zsidot kritizaljatok csak az embert, de ezzel az szokott lenni a baj hogy valahogy mindig a zsido embereket kritizaljatok valamiert, ugyanazert egy nem zsidot mar nem kritizaltok.
@Farkasokkal táncoló: "There was a time when all people believed in God and the church ruled. This time was called the Dark Ages."

Igazad van, és csak ennyit tudok reflektálni rá!
A Jobbik egy válasz, az országban kialakult helyzetre. Görögországban pont ugyanilyen választ adtak a választók és amilyennek most tűnik Európa térképe, sok helyen várható még ugyanez.
Aki ebben csak nácit lát, az enyhén szólva is régi korok letűnt embere lehet már.

Nekem csak az a fura, hogy mindig a rossz nácik tehetnek erről meg arról, holott a "jóléti békeidőkben" sehol sem voltak ezek a pártok. A gond az, hogy a "jóléti békeidőbeli" kormányzó pártok, végül, valahogy mindig belekormányozzák az országokat a semmibe, az elégedetlenségbe, a reménytelenségbe, amire válaszként jön a "náci" pártok megerősödése.

Az én olvasatomban, a Jobbik náci párt létrehozója Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor és társaik. Ha valakitől rettegnie kell a zsidóságnak vagy a cigányságnak hát akkor tőlük igen, de nagyon.

A Jobbik szavazók 90%-a nem akar mást mint tisztességes országban, tisztességes megélhetést. Nem vágyik budai villába, vagy Horvát tengerparti nyaralóba.

Ennyi. A Jobbik képlete egyszerűbb mint az 1x1.
@Farkasokkal táncoló:

A Biblia (a "mesekönyv") másodlagos. Nem a Biblia csinálta az Egyházat, hanem az Egyház a Bibliát. S az Egyházat pedig Isten csinálta. Isten az alap, ő az elsődleges, minden más - még a Biblia is - másodlagos.
A görögök elve csak behazudták magukat az € övezetbe. Nem is lett volna szabad bevenni őket. Gondolom politikai döntés volt.

Mostanra viszont az egész EU beleremegne, ha kiszállnának, mert korábban magánpénzekből éltek a görögök, mostanra ez EU hitelekké alakult. Szóval szerintem szarabb a helyzet, mint annak előtte volt. :(
@samuelfisher:"Nácik? Hát amennyiben a szélsőbal náci...
Azt hiszem, Görögország valószínűleg jobban járna az államcsőddel és az eurozóna, sőt akár az EU elhagyásával, a sok rossz közül hosszabb távon ez lenne nekik a legkisebb rossz.
Persze nagyon fájdalmas lesz, de nem fognak tömegesen éhenhalni meg ilyesmi, amikről egyesek fantáziálnak. Majd kiderül, hogy nocsak, az EU-n kívül is van élet, hiába állítják be ezt a lehetséges katasztrófák legrosszabbikának.
Persze azt se gondolja senki, hogy ami most Görögországban történik, az nem fog hamarosan megismétlődni Spanyolországban, Olaszországban. Az EU-t el lehet temetni, max. marad belőle Németország plisz Luxemburg és Brüsszel..."

Samu bakker!

A Görögök rohadtul nem járnának jól, -20 év életszínvonal azonnal! Szerinted ezt hogyan élné meg a plebs, míg az ottani politikusok megpróbálják elmagyarázni nekik hogy ez tulajdonképp jó?

Tudod te egyáltalán, hogyan nézett ki Görögország az EU előtt?
minden vallás egyforma, céljait és technikáját tekintve, mert minden ember egyforma alapokkal indul és a világ amit teremt is egyforma, akár képzelt világ, vagy nagyon is valós

hvg.hu/kultura/20120509_mozes_jahve_isten_megteres
@Stabilo:

csak hogy a jobbik nem náci párt
a másik
a jobbikot sem a fidesz sem az mszp nem hozta létre
a jobbikot az emberek hozták létre
a többi az stimmel :)
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Nem érted. Nem a Biblia az alap, hanem Isten. A Biblia "csak" egy iromány, egy hitbuzgalmi gyűjtemény. Nem a Bibliában hiszünk, hanem Istenben. S abban, hogy Isten földi élete során megalapította az Egyházat, mely Egyház megszerkeszette a Bibliát is.
@Stabilo: Figyi csak az ilyen öreg félhülye vénemberek kedvéért mint én leírnád, hogy a Jobbik miért lenne válasz a mostani helyzetre és mi lenne az 1x1 bonyolultságú képlet?

Előre is köszi!
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

mihez gratulálsz mi?
lmp s vagy? én ehhez tudok csak gratulálni :O :F
@bircaember maxval: ezt, amit írtál, jó hagosan olvasd el és kédezzed meg magadtól, ezt most én értem?
@ezanicknevem2:

A Jobbik valóban nem náci, hanem nyilas. Azonban a köznyelvben a "náci" és a "fasiszta" szó elterjedt mint általános "szélsőjobbos" értelemben.

Azaz így helyes a Jobbikot nácinak mondani. Az összes alapvonást felmutatja.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Mondták már neked, hogy hülye vagy mint a segg?
Ha esetleg nem: Hülye vagy, mint a segg.
Szebb jövőt! :D "

nem :) de biztos te vagy túl jó :D
Szebb Jövőt! neked is :)
höhö, csak néhány közbevetés:

- honnan indult a jobbklikk?
- gazdaságot tekintve szélbal, kirekesztésben meg széljobb, megtűzdelve egy kis revizionizmussal és nacionalizmussal
@Gábriel angyal:

Azt gondoltam a mai poszttal kapsz egy remek lehetőséget arra, hogy megpróbáld igazolni: miért lesz jó a Jobbik dogmák felhasználása a görögöknek, hogy lenne ez működőképes, milyen hatása lenne a társadalomra, gazdaságra és egyáltalán, meg esetleg hogy nézne ez ki itthon, ha már adja magát a párhuzam.

Ehelyett a zsidózás megy egész nap. Gondolom az kényelmesebb.

Jah, én is tévedek néha.
Egy szó, mint száz, a görögök szeretnek jól élni, de az adófizetési moráljukkal hétmérföldes bajok vannak.
Pár éve nyaraltunk Korfun és keresztül-kasul jártuk a szigetet, nagyon feltünt a félig kész, befejezetlen házak tömege. Megépítettek egy-két szintet, a tető helyén meredeztek a méteres betonvasak.Egy ilyen nyaralószigeten, ahol milliónyi túrista fordul meg egy év alatt ez feltünt. Kiderült, hogy addig nem kell adót fizetniük a taverna, szállás, üzlet, stb. bevétele után, ameddig nincs teljesen befejezve.
@bircaember maxval:
No és szerinted mit akar Isten?
Ki az aki bizton meg tudja mondani, hogy van e egyáltalán valami felettes erő (persze miért is ne lenne, az más kérdés, hogy kötve hiszem, hogy ilyesmikkel foglalkozna mint mondjuk az emberiség boldogulása vagy egyéni sorsok alakulása), és hogyan kell viselkednünk, hogy a kedvére tegyünk? Csakis a mesekönyv igaz?

Mennyivel meseszerűbb a régi görögök és rómaiak sokisten hite? Akiknél mindennek külön istene volt, időről időre elvegyültek az emberekkel, hébe hóba nászra léptek velük, lettek belőle félistenek mint pl Herkules (Heraklesz) ????

Mennyivel kell komolyabban venni egy olyan mesét, ami azzal kezdődik, hogy Isten unatkozott, ezért megteremtette a világot, aztán a végén még teremtett is bele kettő azaz kettő db embert, akiktől az emberiség származi? Mégis hogyan lett ebből a kettő emberből hétmilliárd úgy, hogy egy részük zsidó, aki szövetséget köt Istennel, egy részük néger, egy részük kínai stb, mindegyik más mesét mesél, és akinek nem tetszik a másik meséje, az ekezdi gyűlölni azt ak nem az ő meséjét fujja... egyszerűen nevetségesek, röhejesek vagytok, meg kell mondjam, szinte minden vallást komolyan vevő és harcosan érte kiálló ember egyszerűen röhejes.
@bircaember maxval: ha esetleg ,Isten földi létéről tudnánk valami írásos dolgot, úgy egy emberőltőnyi időn belül
@Fabius: De még nincs is vége a napnak. :)
@bircaember maxval:

"A Jobbik valóban nem náci, hanem nyilas"

istenem :D hát a 8 általánosod meg van e már?:D
kevesebb ATV több történelem :)
@Spániel: "Egy szó, mint száz, a görögök szeretnek jól élni, de az adófizetési moráljukkal hétmérföldes bajok vannak.
Pár éve nyaraltunk Korfun és keresztül-kasul jártuk a szigetet, nagyon feltünt a félig kész, befejezetlen házak tömege. Megépítettek egy-két szintet, a tető helyén meredeztek a méteres betonvasak.Egy ilyen nyaralószigeten, ahol milliónyi túrista fordul meg egy év alatt ez feltünt. Kiderült, hogy addig nem kell adót fizetniük a taverna, szállás, üzlet, stb. bevétele után, ameddig nincs teljesen befejezve."

Ez valahonnan olyan ismerős.. itt van a nyelvemen hol van még hasonló csaknemtudomkimondaniafenébe! :D
@bircaember maxval:

azt tudod -renélem- hogy ez egy hatalmas "bircaság"

isten nincs, az összes lehetséges istenképzeteket ember teremtette saját hülye képére, mint "bircaember" minval maxval fassetuggya mi a tetű egy isten? és mivel írtyátok? nem csíp?
@Fabius: és mindezt kilométer hosszú kopizás nélkül néhány mondatban?? :)
.....
.....
- Arról nincs szó, hogy megélni miből terveznének.
......

Olvastál blogírócska Jobbikos programot? Ugye nem.... Egy megosztó, vicsorgó, bértollnok vagy semmi több.
Az "egyenllőbbeknek" üzenem:
Nem létezik kiválasztott nép. Leírom mégegyszer, NEM LÉTEZIK! Az összes híres vallási könyv szarrá van hamisítva.
Viszont létezik alávaló, más kárán meggazdagodni vágyó a semmit kamatra adó, nyerészkedő undormány ember a föld minden részén.
Ezeket kiszelektálni nagyon nehéz, vannak, voltak próbálkozások, de sajnos a ló túlsó oldalára estek mind. Most a már fennt említett "nyerészkedő.... csapat" még azt is kihasználja pénzkifacsarásra. Hányadék....
"Ehelyett a zsidózás megy egész nap. Gondolom az kényelmesebb. "

miért van az hogy mindig jön valaki aki benyögi:
"jaaaj már megint zsidóznak"

téged rendelt ki a helyi rabbi zsidó érdeked védeni?
@Fabius: túl naív voltál, de most igazolva lett a mások által sokat hangoztatott reklámtevékenység és propaganda, és a jobbklikknek a tényleges értékrendje ;)
@Squid:
Üsd fel a középiskolás történelem könyvedet és olvass bele, ott lesz a válasz.
Az erre szakosodott figyelő szervezetek már évekkel ezelőtt jelezték a magyar kormánynak a Jobbik várható megerősödését. A Jobbik fajta pártok megjelenése annyira kiszámítható, mint a locsolt földből kibújó friss hajtás.

"... a Jobbik miért lenne válasz a mostani helyzetre?"

Ha ezt most komolyan kérdezed, akkor tényleg nagyon messze jársz az átlag ember gondolatvilágától. (ellenben itt is segíthet a történelem könyv)
@glaci ph 5.5 álompolgár: Sőt, ha logikus gondolatmenetet követünk, akkor Jézus egy földönkívüli és egy ember közös gyermeke. De ezt csak halkan jegyezném meg...
@Farkasokkal táncoló:

A hit eleve irracionális tudás. Az ember nem csak értelem, hanem lélek is. A lélek irracionális úton kapcsolódik a világhoz, miközben az értelem pedig racionális módon. Az embernek mindkettőre igénye van. Látható, hogy amint csökken pl. a keresztény vallás befolyása Európában, a helyét átveszik okkult ismeretek, jövendőmondók, stb.
@Stabilo: Az én középiskolás könyvemet még vastagon az átkosban nyomtatták, szerintem az nem az amire te gondolsz! :)

Légy már olyan kedves hogy pár sorban csak címszavakban írd már le nekem!

Köszi!
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Közjegyzői pecséttel kéred vagy nélküle is jó? :-)

Miért kellene bármilyen dokumentum. Aki nem hisz, az akkor sem fog hinni.

Maga az Egyház a legnagyobb tény, mely megmaradt 2000 éve.
@Farkasokkal táncoló:
ez kurvajó lett, hogyan lett Cain és Éva vérfertőzéséből -ami a biblia nevű hülyegyerek mesekönyv szerint halálos bűn- részeg görög halász meg hallgatag kínai és zord wiking...miért nem mindenki zsidó? vagy Cain és Éva nem voltak zsidók, csak Ádám aki időközben impotens lett vagy elment a kélgyóval egy kis jó buziparty-ra...azután jött a cethal ott a sivatagban úszva és a csipkebokorral együtt benyelte a Jónást aki nem viziló, nemdehogyisaz hanem próféta...szóval kedves szép izé

még a vasorrúbába meg a keljfeljancsi hibádzik a többi rendben is lenne
"... a Jobbik miért lenne válasz a mostani helyzetre?"

ennyi erővel az összes többi párt mér lenne válasz ...

jobbinak van 1 programja ami eltér a fősodradtól
és többek között kimondja ami a szívén és a száján

ezért erősödik valakik bánatára sokak örömére :)
@ezanicknevem2:

Sajnos csak 4 általánosom van és analfabéta vagyok.
@Squid:

Tunéziában ugyanez volt , legalábbis 1999-ben, amikor ott jártunk.
@rodeo36:

Ez a te dolgod. Isten szabad akaratot adott mindenkinek, így akár abban is hihetsz, hogy nincs Isten.
@Farkasokkal táncoló:
Én nem vagyok vallásos, de ezzel nem értek egyet. Van egy nagy alapigazság, ami a föld bárhol pontján igaz:
Ott ahol eltűnik a vallás, eltűnnek a gyerekek is, majd ebből következően eltűnik az élet is.
Európa erre az egyik legjobb példa. Bevándorlók nélkül (akiknek a nagy része vallásos) már enni sem tudnánk, annyira sokakat kellene keveseknek eltartani...
@bircaember maxval:

zegyház az nem két ház hanem sokház és egy hatalmas nemzetközi üzleti vállalkozás lélekkufárok meg pénzváltók és terménybehajtók akik szeretik a szépet és sokat költenek a szép dolgokra a pápaőszencsége is Dolceegabbana piros topánkában jár
@dr. Bubó: OFF: "szeggyétek vissza kasszáné harács eleonóra végkielégítését...

abból a 3as vonalat rekonstruálni lehet..."

Abból fél négyzetméter díszkő nem jönne ki az 50 milliárdos Margit-híd felújításból :D

ON: Azt beszélik a puding próbája az evés. Meg látjuk mire jutnak a Görögök. Elhangzott itt a "szokásos" Izland példa, hát amennyire az infók helyesek, ők sem éppen a gazdasági röppályán vannak finoman szólva ...
@bircaember maxval:
és ezt csak így megengeded egy ilyennek mint én is? mikor mon'taeztet a zisten? és kinek?
@bircaember maxval: figyu, elkanyarodtunk :) kicsit. én pusztán a bemondás skálájára próbáltam a rebetli és a biblia közti széles sávban valami egészségeset gondolni
megint jó felvetés a jobbklikktől, kinyírva az utolsó mondattal, megint izmozás ész nélkül:

hvg.hu/itthon/20120509_jobbik_nemzetpolitika

"A Jobbik felszólítja a kormányt és a magyar diplomáciát, hogy "lépjen túl a politikailag korrekt uniós közbeszéden" és határozottan lépjen fel a külhoni magyarság problémáinak megoldása érdekében."
@Stabilo: és ennek oka mecsoda? a zisten elbújta magát jurpban? hová? melyik temeljét zárta magára, vagy a zsinagógát esetleg vamai buddhista szentélyt neténtán azték vagy inka esetleg inkább?
@ezanicknevem2: "miért van az hogy mindig jön valaki aki benyögi:
"jaaaj már megint zsidóznak""

Azért, mert idejöttök, és elkezdtek zsidózni.

Úgy látom, tényleg nem vagy egy nagy észlény.
@Amundsen73: Én olvasgattam. Igen is vannak megfontolásra érdemes ötleteik, észrevételeik, gondolataik. Ami nincs, ezekre olyan megvalósítás ami valós, végrehajtható én legalább is nem leltem. Most, hogy osztódással szaporodnak majd (vélhetőleg) talán az egyik fele képes lesz erre, meg az ehhez szükséges, politikában elengedhetetlen kompromisszumra, a szó eredeti jó és nem "magyaros" értelmében.
@Squid: elképzelni sem tudom, mire gondolsz, hacsak.....nem, mi, magyarok /mária országa, fővárosa Felcsút/ egy rendkívül szorgalmasan és becsületesen adózó, embertársainkat segítő, szerető, oligarchákat hírből sem ismerő elnyomott nép vagyunk.
Hol vagyunk a görögöktől? KÖZEL!
@rodeo36:

Nem látok ebben problémát. Mindenki azt csinál amit akar - a szabad akarat az ember legfontosabb jellemzője.
@bircaember maxval:

Mi van mondjuk a buddhistákkal? Félre vannak tájékoztatva? :DDD
@glaci ph 5.5 álompolgár:

amíg ilyen kedvünk van addig nem gyün be a görögvonalharisnyábanéspomponospapucsbankarabéjjal?

a rebetli és a biblia közötti szélessáv

na ez Nobel-t érdemel
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

nem igazán értem hogy egyetértesz e vagy nem azzal amit linkeltél a jobbikról

de én 100 százalékig egyetértek vele hogy a magyar érdekeket és a határon túlikat sokkal keményebben határozottabban kell képviselni ... főleg hogy már szinte mindennapivá válnak a magyar ellenes és magyar gyalázó kijelentések a környező országokban

további a "jobbklikk" -nek mi a definíciója?
@glaci ph 5.5 álompolgár:

Isten itt járt, ez a helyzet, akár tetszik, akár nem. Ez az alap. S nem papírok. Ebből a szempontból a Biblia is scak egy értéktelen papír. Nem a Biblia miatt hiszünk. A Biblia csak egy segédeszköz. Fontos iromány, de csak egy iromány.
@Épelméjű: +1
Ez pontosan így van. És nem hajlandóak tanulni a számtalan történelmi példából sem. Mindig újra és újra megpróbálják, hátha most majd sikerül. És a szükségképpen bekövetkező bukást másra kenik. Mert mindig más a hibás.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
ba'mmeg ez ütős lett, csak ezt a bircaemberbicskamaxit nem sikerül vele lecsapni gyorsabb mint a légy?
@bircaember maxval: "A zsinat célja a nézeteltérések feloldása volt az alexandriai egyházban Jézusnak az Atyához viszonyított természetéről, nevezetesen, hogy Jézus egylényegű-e az Atyaistennel vagy hasonlatos hozzá."

hu.wikipedia.org/wiki/Els%C5%91_nikaiai_zsinat

"A Biblia kanonizációja a 397-es III. Kárthágói Zsinaton zárult le. A Biblia könyveihez hasonló, de az egyház által hamisítványnak (pszeudoepigráf) vagy nem Isten által sugalltnak ítélt, és ezért a kánonból kihagyott könyveket apokrifoknak nevezik."

hu.wikipedia.org/wiki/Biblia
@Stabilo:
Én nem hinném, hogy a vallás és a népességnövekedés közt ennyire szoros összefüggés lenne.
De mennyivel jobb, ha - a Föld egészét tekintve, és nemcsak azt, hogy hűvazze el fog tűnni a volapük meg a magyar nyelv ha kihal a nemzet - egyszercsak a vallás miatt már nem 7 milliárdan, hanem mondjuk 17 milliárdan lennénk? Én inkább úgy fogom fel, hogy a vallás gyakorlatilag az emberiség elpusztítására született, hasamennyiben a szaporulat és a közte lévő összefüggést elfogadjuk.
Iga, én bevallottan globalista vagyok.
@bircaember maxval:

ha ittjárta akkor attól van ilyen lábszag?
@bircaember maxval:

melyik egy ház az? mutass rá?
@Farkasokkal táncoló:

Én is globalista vagyok. Keresztényként más nem is lehetek.
@bircaember maxval:

akkor royalflush, de le is húzhatod
@Épelméjű:

továbbá a kapitalistát még az is megkülönbözteti hogy:

- gyerekeket dolgoztat
- borzasztó munka körülmények között
- kizsákmányolás
- ember betegállományba se mer elmenni mert kirúgják
- átgázolás mindenkin

történelem: anglia 1 ipari forradalom nézz utána te kis kapitalista ..
@Satyala:

Na és? Ez mit bizonyít szerinted? Ez közismert, de hogyan bizonyítja a te állításaidat?
@ezanicknevem2: "
jobbinak van 1 programja ami eltér a fősodradtól
és többek között kimondja ami a szívén és a száján

ezért erősödik valakik bánatára sokak örömére :) "

Oh! Ja ha program van akkor minden rendben, azzal a kis problémával, hogy a megvalósíthatatlan programot "álom" néven emlegetik mifelénk!

Ja és el ne felejtsem! Amíg ez a fickó Jobbik frakciótag sok jót ne várjatok!

youtu.be/a9SFQl1-Vh4
@Fabius:
APAAAA KEZDŐŐŐDÍÍÍKKK
index.hu/belfold/2012/05/09/vadat_emeltek_szima_judit_es_tarsai_ellen/

miért van olyan déjavu érzésem, mint az udzrt perben?
@Putyilov gyári melós:

Mit mutatott meg Izland? Hogy a meglévő természeti kincseit - hal, geotermikus energia, könnyűfémek - ki tudja aknázni, és ha nem béna akkor a fél borsod-megyényi összlakosságra el tudja osztani?

Közben a 320 ezer lakosú Izland nulla kilométer vasúthálózattal rendelkezik, aszfaltozott közútja 8200 km egy akkora országnak.

Egy főre eső GDP: 52 764 dollár
ehhez képest a miénk: 14 050 dollár

Mekkora mutatvány, télleg. Legalább annyira jó példa ez is, mint Katar, ahol a világon a legmagasabb az egy főre jutó GDP: 109 900 dollár.

Vicces, mikor a gazdasági analfabéták matekoznak. Olyan matolcsys.
@ezanicknevem2: én 100%-ig nem értek velük egyet, mert izmozással még annyit sem fognak elérni mint a korábbi teszetoszasággal, a meghatározás meg pont az amit jelent, széljobb klikk, akik kimondottan a zsigeri gyűlöletre és a megfélemlitésre alapoznak, és a vezérlő elvük a keménykedés és az erőszak aminek ráadásul a vége a másiktól is az erőszak lesz...
@Fabius: még mindig nincs időd vitatkozni?

azzal kellett violna kezdened -minden cikkedet a továbbiakban- hogy:

Gábriel! ebben nincsenek zsidók! aki belezsidódzik azt megsüttyük!!!

vagy :

Gábriel! ha még egyzsidót idézel (copypaste) akkor kötelezően és hangosan fel kell olvasnod a Zódetestamentumot a Kossuth téren két jobbikos pisi és kaki között állva!

szóval begörögtünk a...de hová is?

ki tudunk görögni?
@ezanicknevem2: mindenki vagyok, akit a hozzad hasonlo faszarcuak csesztetnek:-)

zsido vagyok, cigany vagyok, neger vagyok, lmps vagyok, gyurcsany vagyok, angyan vagyok, szdszes vagyok, bankar vagyok, nemzetveszto vagyok, hazaarulo vagyok, roman vagyok, tot vagyok, unioparti vagyok, mszps vagyok, dk-s vagyok, mdfes vagyok, 4ks vagyok, millas vagyok...

de foleg liberalis.
@ezanicknevem2: Nézz körül Észak VS. Dél Koreában. Válassz. Ne ipari forradalomról hadoválj.
@bircaember maxval:

melyik 33-ban?

a biblikuschban? azaz saját maga után 33 évvel? vagy a kinai esetleg Perzsa 33-ban netántán a zinkák naptára szerint Inkoszban?

olyan tisztátalan ez az egész

mosd má' ki, lécci!
@Gábriel angyal:

Bezony, a kopipészt a gyengék fegyvere. Meg amúgy sem az érdekel mit gondolnak a Jobbik ideológusai, hanem az, mit gondol erről a számolni is tudó szimpatizáns.
@ezanicknevem2: "őleg hogy már szinte mindennapivá válnak a magyar ellenes és magyar gyalázó kijelentések a környező országokban"

Azért a témával kapcsolatban elég feltűnő, hogy pont ott nem szól be a kormány, ahol valós vagy súlyosabb a probléma (Szerbia, Ukrajna) és ugyan ezen területeknél sem azonos pl. állampolgárság elbírálása és ez mutat valamit, de mit is?
@Farkasokkal táncoló:

a bumm után aszittem lövik a gyerekeket

de közben belepislantottam, na jó majd megtörlöm, szóval szocpol?

és mi lenne, ha lenne normális gazdaság és normális jövedelem amiből adófizetés és a sarcok után annyi megmaradna, hogy fel lehetne belőle nevelni néhány gyereket, mongyuk 4-et mint alcsúton havi 4 millából plusz TEK tok tök és juttatások meg a lopások habonyosan simicskába?
@Fabius: Turizmust se felejtsd el! Amikor én ott voltam irgalmatlan mennyiségű turista volt! (és joggal, mert gyönyörű hely)

Mondjuk nem csoda pl www.bluelagoon.com/
@ezanicknevem2:

történelem: nézz utána az elmúlt 23 évnyi magyar történelemnek meg az azelőtti 40 évnek. Nem kell visszamenni 3-400 évet

Ha neked a kapitalizmus az angliai ipari forradalom és az akkori állapotok, akkor neked lila gőzöd sincs a világ működéséről.
Nem csodálkozom azon, hogy inkább vagy kommunista mint kapitalista, mert nem érted a dolgok működését.

Ezek szerint Te inkább várod mástól, hogy téged eltartson, mintsem azt mond, saját magadért csak Te vagy egyedül felelős.
Ez egy lényegi különbség a kommunista és kapitalista felfogás között.

Sajnálom, hogy belőled van több az országban mint belőlem. Ezért van 27 %-os ÁFA, 1 liter benzinben árában 51 %-nyi adó, 100 Ft-nyi nettó munkabéren 110 Ft-nyi járulék és adó.
Arról nem is beszélve, hogy a kommunista elvárások kiszolgálásáért agyonadóztatott képzett munkaerő inkább külföldre menekül, lásd pl orvosok.
@bircaember maxval:
nabazdmeg, megengedte akkor royalflush? vagy rebetli?
@samuelfisher:

sajnos sok van belőlük és inkább Ők ismertek a köz előtt.
Ettől függetlenül nagyon sok sikeres vállalkozó van, aki önerőből és képességei által nőtt nagyra. Megérdemelten.
@rodeo36:

A jelenlegi naptár szerinti 33-ban. De egyesek vitatják ezt, s inkább 3 évvel korábbra teszik, azaz 30-ra.
@Fabius: És azt sem kell elfelejteni, hogy a két nagy izlandi bank a hülye ámerikás ingatlanbefektetésein bukott.

Magyarul: eltapsolták a megtakarításaikat, ok, tudomásul vették és mentek tovább, kezdték elölről.

Mi mások vagyunk. Már nem is a gyerekek, hanem az unokák leendő pénzeit lopatjuk el a nemoligarchákkal.

Már az exportunk is csökken, ha nem forintban számolunk, pedig még nem is volt recesszió.

Rohadt nagy lemaradásunk lesz ha nem változtatunk az unortodox rendszerünkön.

Tényleg csak a Messiásban reménykedhetünk, lásd TótaW levele Ádernek.:))
@bircaember maxval: akkor most a szencségit 30 vagy 33 nem mindegy...
Hogy a témához is szóljak...

index.hu/gazdasag/vilag/2012/05/09/toroltek_az_atheni_hiteltargyalasokat/

".....A legtöbb elemző szerint is teljesen biztos, hogy Görögország már a nyáron csődbe megy, ha nem kérnek a megszorításokból, és ezzel az egész eurozóna is veszélybe kerül. „A görög választások egyértelművé tették, a görög lakosság elutasítja a megszorítások politikáját, a nemzetközi mentőcsomagot elutasító erők pedig rendkívül megerősödtek. Ha az esetleges júniusi következő választásokon ők nyernek, és nem kapnak több pénzt az EU-tól, már nyáron csődbe mehetnek, és kiléphetnek az eurózónából” – idézi John Taylor alapkezelő CNBC-n elmondott szavait a Portfolio.

"Görögországnak azonban be kell tartania a játékszabályokat, hogy benn maradhasson az euró klubban” - mondta az FX Concepts hedge fund vezetője, John Taylor. „Merkel már nem mehet túl messzire, nem adhat már nagyon több pénzt a görögöknek. Határozottan úgy érzem, az eurózóna gyakorlatilag felbomlik” – mondta.
@Habakuk999: "És azt sem kell elfelejteni, hogy a két nagy izlandi bank a hülye ámerikás ingatlanbefektetésein bukott."

Nem ingatlanba fektettek, hanem kis "adósságcsomagokba", amit a ma is létező és jól működő befektetési alapok A+ kategóriára soroltak be, miközben belső körben "halom szemétnek" meg "szarnak" hívták őket. Amiért beesett az értékük majdnem zéróba az tényleg az ingatlan piac volt, akkor és ott állítólag ingatlan árának 95.5%-át adták ki hitelbe.
@Fabius: Szerintem Izlandnál nem annyira ez a lényeg. ;) Kitalálod, hogy miért jó példa?
@ezanicknevem2:

"- gyerekeket dolgoztat
- borzasztó munka körülmények között
- kizsákmányolás
- ember betegállományba se mer elmenni mert kirúgják
- átgázolás mindenkin"

Ezek szerint Kínában kapitalizmus van. De akkor vajon mi van például Svájcban, Norvégiában vagy Luxembourgban?
(Ne hagyd abba, égesd magad tovább, rég szórakoztam ilyen remekül!)
@komplikato: Jogos, nem gondoltam konkrétan kifejteni az izlandi válságot a kommentben.

Pusztán arra szerettem volna rámutatni, hogy ők a megtakarításaikat bukták el az amerikai ingatlanlufi kipukkadása miatt - technikailag teljesen igazad van - , ugyanakkor a matolcsyzmus az ország gazdaságát veti vissza fényévekre a sok meggondolatlan ötletelés és az állami zsákmányszerző hadjáratok miatt.
@Squid: "Oh! Ja ha program van akkor minden rendben, azzal a kis problémával, hogy a megvalósíthatatlan programot "álom" néven emlegetik mifelénk!"

Nem, sajnos úgy emlegetik mifelénk, hogy Széll Kálmán Terv 2.0

:(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: gonosz vagyol, de igazad van :D

- a pöpec kis szmog és természet kizsákmányolást még ki is hagytuk a képből, ha azt nézzük még szebb a kontraszt...
SEJTETTEM, de hogy aZ ALAPTÖRVÉNYBE már be is tették - azaz éppenhogy kivették - s ezt is aláírták nagyjaink.... Fúj... utolsó 10 perc

atv.hu/videotar/20120430_mihalyi_peter_2_resz
@Farkasokkal táncoló: "Nagyon szórakoztató olvasgatni... Biblia meg Tóra. Kiafaszt érdekel???"

Igen az, és bárkit, aki szerint tényleg szórakoztató. Két korlátolt náci sötét babonáikat bizonygatva egymásnak feszülnek egy héber mesekönyv felett - komédia.
@Farkasokkal táncoló:
az eurozóna a monetáris únió felbomlását jelzi a szövegben, az semmit sem jel3ent, egy kis visszalépés amit arra lehet felhasználni, hogy újraszervezzék a monetáris és fiskális politikát...addig is az UNIÓ maga ragyogóan működhet, kituggya, talán jobban mint az elsietett monetáris únióval...de rra viszont Magyarország is kurvára rá fog baszni...miben fogja kapni a segílyt?
@bircaember maxval: dehogy mindegy neked, te csapdosod a nyálad mindenfelé, hogy márpedig...akkor van vagy nincs és ha nem tudod akkor hallgass és főleg menny máshová a tetveidet terjeszteni
röviden és tömören összefoglalva a világ történéseit, és az embert, régen és most:

(Voltaire)

- Gondolja (...), hogy az emberek mindig úgy öldökölték egymást, mint ma? Hogy mindenkor hazugok, bitangok, csalfák, hálátlanok, rablók, gyengék, állhatatlanok, gyávák, irigyek, falánkok, részegesek, fösvények, becsvágyók, vérengzők, rágalmazók, kicsapongók, elvakultak, álszentek és ostobák voltak?
- Mit gondol (...), ettek-e mindig karvalyok galambot, ha foghattak egyet?
- Hogyne, biztosan (...).
- Hát akkor (...), ha ugye a karvalyoknak mindig egyforma volt a természetük, mért gondolja, hogy az ember megváltoztatta a magáét?
@rodeo36: Én nem érzem azt, hogy hosszabb távon rosszat tenne az eurónak pl a görögök kiválása.

Ha valaki eltapsolja mások pénzét, előbb-utóbb feleljen érte.

Az északiak mindent megtettek amit tehettek, most már moshatják kezeiket.

A vezírnek és a haverjainak meg lassan a szeme fehérje se látszik ki a posványból.
@komplikato:
a 95,5%-nak nincs nagy jelentősége

annak van, hogy hitelképtelen egyedeknek adtak hitelt

majd csomagokat csináltak ezekből a szarokból és azokat kifelé A+nak értékelték mialatt tudták (AIG, Lehmann stb) hogy fel van fújva

egy alapesetben 5000000 USD-s csomagot már 50000000 (ötvenmilla) ként adtak tovább hedge-elve és CDS meg amit akarsz swap (akkor találták ki a neveket, senki sem ismerte és ez volt a csapda egyik része)

és a végén lett egy nemzetközi buborék több ezer milliárd dollár nagyságrendben a sajátjaik nagy részét megmentették a 850 milliárd-dal de a többi meghalt (az USA annyi dollárt nyomtat amennyit akar a saját pénze(???????????????) miközben világpénz

és ez lett az ébresztő de egy kicsit későn, érdekes az angol bankok nem szenvedtek annyit és a City most pont ezért van az Euro ellen meg a szoros fiskális törvények ellen mert az összefonódásaik nagyon nagyok és elveszítenék uccsó bástyájukat, nekik van Magyarországnak csak a lekvár
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "EUR/HUF
-1,15% (290,58)

és most jön kusza szem"

Korsó sörbe, hogy 300 meglesz héten belül!
nahhh, egy kellemes meglepetés a jobbklikktől, azért ide is belefért egy imf ellenes övön aluli, csak hogy legyezgetni lehessen vezénylónk fő vezérfonalát is.
Hitelesebb lett volna, ha a kormány gazdaságpolitikájára hivetkoznak...

hvg.hu/itthon/20120509_jobbik_rendorseg
@rodeo36:

Tévedsz. Az I. században az emberek időérzéke más volt, így fel se jegyezték a pontos időpontot. Nem tartották fontosnak. Mai szemmel ez furcsa, de ezt nem mai szemmel kell nézni.
@Habakuk999:

na jó, jáccunk egyet,

a./ görög kigörög az euro-ból de bennmarad a szervezetben, ez egy csődeljárás amire még nincs példa

b./ a görög kigörög az europai unióból és az unió -ugyanúgy mint a./-ban- leszámítolja a tartozást zéróra

mert

a leszámítolás mindenkinek hasznos, magyarok is mogyák majd, hogy pofátlanság, a mienket miért nem?, de utána lehet újra kezdeni és csinálni új törvényeket fiskálisat meg trade-et

nem jó hagyni a görögöket teljesen kigörögni mert mégis 8 milliós ország meg jó nyaralóhely legyen benn de...

hasonló szanálás várható Spanyol, Portugál, esetben is csak a magyarok esetében nem mert a törpe olyan amilyen, asszem kurvára pofán lesz baszva, és hamarosan úgy hogy le kell majd váltani és akkor jöhet Áder kinevezve valakit helyette és akkor a törpe végre eltűnik a süllyesztőben vagy a pűtrágyadomb alatt ahová való
@Habakuk999: " Én nem érzem azt, hogy hosszabb távon rosszat tenne az eurónak pl a görögök kiválása.

Ha valaki eltapsolja mások pénzét, előbb-utóbb feleljen érte.

Az északiak mindent megtettek amit tehettek, most már moshatják kezeiket.

A vezírnek és a haverjainak meg lassan a szeme fehérje se látszik ki a posványból."

Mmmm azért gondold át ezt még egyszer!

Az összes Európai befektető leírhatja majd veszteségnek az ott beégő pénzt. Ez ugye tőzsdei szereplők esetében irgalmatlan részvényárfolyam padlót eredményez... ééés innen indul a lavina ami ki tudja hol áll meg!
@Squid:

egyet nem mersz látni a beruházási pénzek nem létező pénzek, nem létező értékek hanem olyan pénz ami akkor jön létre amikor kölcsönadják/beruházzák/jótékonykodják és kamatozni kezd egy BG/SBLC vagy hasonló egy üres papír addig amig "valaki meg nem kapja"

tehát ezeket a tartozásokat nem fogják hiányolni már elég kamatot kaptak, szervezzék újra magukat

erre mondtam tegnap:

ÚJ PARADIGMÁRA VAN SZÜKSÉG ÉS A CAVEAT EMPTOR határozott alkalmazására
@Pantagruel: """nagyon-nagyon rosszul tudod ""

Szívesen olvasnám, ha bővebben kifejtenéd. A jó pap is holtig tanul, hát még a rossz.
@rodeo36: @bircaember maxval: ezt nektek :D
/csak hogy bele vau-vau a témába/

"A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával."
@rodeo36: @Squid: Átgondoltam.

Ma úgy gondolom - a múlt héten még nem, de hétvégén választások voltak ugye -, hogy basszák meg a görögök a lovat.

Ugyanis ha divattá válik a felelőtlen ígérgetés választások előtt, az kurva nagy lavinát tud elindítani.

( csak nézzétek meg kicsiben nálunk )

Az nem lehet európai politika, hogy majd a németek adnak egy kis lét.

Főjenek csak a görögök a levükben, - már fel is függesztették a következő hitel lehívását - , valahol állj-t kell parancsolni a lufi-fújásnak.

Persze, kurva nagy válság lesz, ha kilép a monetáris unióból, de így esetleg esélye maradhatna a még nagyobb válság megelőzésének és esetleg tanulságul szolgálhatna a hozzánk hasonló marháknak, mivel is jár a kalandorkodás.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Az ateista tudós elmegy haverja, a keresztény tudós irodájába. Ott meglát egy világító földgömböt az asztalon, megkérdezi:
- Nagyon szép az új földgömböd, honnan van?
- Ja, a földgömb? Igen. Sajnos nem tudom honnan van, már itt találtam ma reggel az asztalon, valószínűleg magától jött létre.
- Ne viccelj, hogyan jöhetett létre magától egy földgömb?
- Mi a gond? Ha te abban hiszel, hogy a egész világmindenség magától jött létre, akkor miért nehéz elhinned, hogy egy, a világmindenségnél milliószor egyszerűbb dolog, egy egyszerű tárgy, ez a földgömb nem jöhetett volna létre magától?
@rodeo36: Hogyne merném látni! Én tovább mennék a caveat emptor-nál, addig nem lesz értelmes megoldása a válságnak amíg a spekulatív tőkeáttétes gyilkolászást nem szüntetik meg.

A Goldmann Sachs és társai egyszerűen nem folytathatják amit csinálnak, mert ez kvázi már most is pénzügyi világháború.

Hogy ezt ki vagy mi tudná elérni azt én is szeretném tudni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:""" Kurva nagy baromságot írtál."""

Ez valóban nagyon cizellált érvelés.

Az, hogy a zsidóság (és a cigányság is) számtalan kiemelkedő képességű tudóst, művészt, írót, költőt,sportolót stb adott a hazának, akikre remélem mindannyian büszkék vagyunk, tekintet nélkül származásunkra, még nem zárja ki az általam leírtakat. Talán, ha cáfolnád ellenérvekkel, esetleg megérteném az álláspontodat.
@rodeo36: ".de rra viszont Magyarország is kurvára rá fog baszni...miben fogja kapni a segílyt? "

Erzsébet-utalványban. Vehetünk rajta a CBA-ben penészes műsajtot.
@Amatőr:

A zsidóság nem integrálódott? Ezt kéne cáfolnom?
Mintha nem pont az lenne a bajotok, hogy túlságosan is integrálódott...
@bircaember maxval:

Na, ez a keresztény tudós az elméleti fizikában nem sok vizet fog zavarni. :D
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "nahh, semmi meglepő, elvileg stagnáló vagy gyengén erősődő forint várható:"

Váááárjál még azzal!

Nagyot én is tudok mondani, csak a tré akkor jön amikor ezt be is kell vezetni. Egy hatástanulmányok és modellek nélkül bevezetett adó nem biztos, hogy annyit hoz amennyit kéne!

Valahol 160-240 elvárt milliárdot mondtak azt hiszem az új telcsiadóra.

No most ha nekem a melóban bárki el szeretne adni egy üzleti tervet, ahol majdnem kétszeres szorzó van a minimum és maximum bevétel közt azt úgy vágnám ki, hogy reptében kéne a HR-es kiscsajnak a kezébe nyomni a papírjait egy vadászgépből..
@bircaember maxval: viccnek jó, de másnak nem ;)

jahh, amúgy a vallási hittel, nincs bajom, nekem az intézményesült hittel, és ezen intézmények kiszolgálóival vannak bajaim
@bircaember maxval: Einstein nem volt ateista hanem Spinozaista nézeteket vallott. ( en.wikipedia.org/wiki/Spinozism )

Stephen Hawking ellenben teljesen ateista.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Ez olyan, mintha általában szeretnéd a paprikás csirkét, de ki nem állhatod az olyan tányért, melyben paprikás csirke van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Inkább az a gáz, hogy "mi" integrálodtunk beléjük. ;)
@Squid: akkó reá milyen sorsot szánnál? :D

/elemezzük csöppet eme gyöngyszemet/

Tranzakciós adó: Matolcsy szerint nem a fogyasztók fizetnek végül

Matolcsy újságírói kérdésre elmondta, hogy szerinte a cégek megpróbálják majd átterhelni az új adót a fogyasztókra, de szerinte ez a verseny miatt nem fog számottevő mértékben sikerülni. Sok részletről folynak még a tárgyalások. Például a telefonadónál lehet, hogy forintalapú helyett százalékos adó kerül meghatározásra. Matolcsy hangsúlyozta, júliustól lép életbe a telefonadó, de “tényleegesen augusztustól működik” az új teher a 30 napos életbe lépési szabály miatt. Az is elképzelhető, hogy a pénzügyi tranzakciós adóból 130 milliárd forintnál is több bevétel lesz - mondta Matolcsy.
@bircaember maxval: na ezt most vezesd le, mert csöppet ellentmondás erre jutni a véleményemből ;)
@Squid:

"Stephen Hawking ellenben teljesen ateista."

Részvétem.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: lényegében stagnál a kinyilatkoztatás óta:

EUR/HUF
-1,02% (290,21)

CHF/HUF
-1,01% (241,58)
@Zahal: """@Amatőr: a zsidóságot i.sz.130-ban kezdték el elűzni ősi országukból (földjükről), mégis meg tudtak maradni annak, akik voltak. miről beszélsz? annak nincs nyugta, akit ez zavar. magadba nézz, ne rám."""

Nem vitatom, hogy szétszórattak, nem vitatom, hogy meg tudtak maradni akik voltak. És engem ez NEM zavar. Te is tégy kedved szerint, de a Te szabadságod is csak addig terjedhet, ameddig az enyémet nem sérti. Nálam egy lényegesen bölcsebb ember azt mondta; ha Rómában jól akarod magad érezni, akkor élj úgy, mint a rómaiak.(nem hiszem, hogy pontosan idéztem, de ez a lényeg).
Ha átmegyek a szomszédomhoz (értsd szó szerint), akkor ott igyekszem tolerálni a szokásait, de cserébe elvárom, hogy nálam ő is ezt tegye. És akkor szent a béke.
Azaz a később érkező kell, hogy alkalmazkodjon az ott élőkhöz és nem fordítva.
Kár, hogy vagdalkozol és nem érvelsz.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Cirbi!

A piac eldönti, nem nekem kell! De ha nettósítjuk a bullshitet akkor a következőkre jutunk:

1. Lesznek új adók!

2. Nem tudjuk mennyit fognak hozni.

3. Nem tudjuk milyen metodikával és hogyan fogjuk bevezetni.

4. nem tudjuk mikorra (!!) tudjuk bevezetni.

Szerinted ezt a maszlagot ki fogja megenni? Szerinted ki fogja ezt másnak látni mint az IMF tárgyalás következő odébb alibizásának?
@Squid:

vannak kezdeményezések, amelyek hamvukba hullanak az új USA fiskális regulációról, emlékezz a Soros interjúkra 2008-ból amikor 350 milliót adott (minimum) az elnök győzelmére és felkérték elnöki tanácsadónak, de visszautasította, mondvan ha kell hívják azon a telefonszámon ami csak náluk van meg...ő javasolta hogy hagyják összedőlni azt aminek össze kell tudod ugye, hogy a GS CEO-ja lett a Bush pénzügyminisztere aki azután búcsúzása előtt 3 perccel a megváltást javasolta

akkor lesz megoldva, amikor a Jen szélesebb körben elfogadott lesz és a kinaiak mernek majd játszani jobban, és még valami, el kell érni azt, hogy az olajat ne csak dollárban lehessen fizetni!!! akkor összedől a dollár és az olajlobby és a világ rá lesz kényszerítve arra, hogy új gazdaságot paradigmát valósítson meg

ha létrejön a délamerikai gazdasági közösség, ami nincs már messze a mostani -múltheti Obama csőd ugyanott- értekezlet is hozzájárult, majd afrika de az ázsiai előbb jön létre már szervezik de az USA mindenhol fúrja ugyanúgy mint a közelkeleti békét is és az északafrikai békét is mert neki az nem érdeke hogy ezek végre lélegzethez jussanak és összeszerveződjenek afganisztánabn maradnak 2026-ig!!!!!!!!! kell az ék ott is és Iraq-ból sem szándékoznak távozni a zavar nekik jó

közben a magyarok éhenhalnak
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

A hit fontos dolog önmagában. De intézményes vallás nélkül elsorvad és tévutakra bolyong. Isten nem azt mondta, hogy mindenki higgyen a maga módján amiben akar, hanem Isten Egyházat alapított, tanítást hagyott, apostolokat nevezett ki.
A pö@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
Szerencsétlen, balfasz Matolcsy nem számol a forgalomcsökkenéssel, az ebből eredő bevétel és Áfa csökkenéssel sem. Ja kérem, hülyének áll a világ!
Mire gép elé kerülök, vége a narancsbolsi inváziónak? :(
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Gyakorlatilag gőze sincs, hogy hogyan fog működni a bevezetése után, de évtizedekig kurva jó lesz nekünk.

Ja és születnek majd a babák, mint a hajderménkű, mert azt mondták a fiatalok.

A söralátétre 51 adó fér rá, a neten további érdekességek keringenek.

Energiaszektor adója 30%, nyilván ezt se a lakosság fogja kigazdálkodni a szolgáltatóknak.

Nem hiszem el, hogy nem rabszolgákat akarnak teremteni, egyszerűen nem hiszem el.
@Squid: igen erre gondoltam én is, a népség kivár, mert ez semmi lényegében

@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: lásd Squid zanzásított változatát :D

hja így jár aki dógzik, lemarad a jobbklikk félözönről :D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:
van egy istenhívő, még nem tuggyuk mivel írtsuk...olyan "copypasteGábriel" csak sötétebb
@Amatőr:
A dolog jogos és én is elvárnám ezt.
Ellenben azok a moszlim betelepülők, akik Európát szemelik ki maguknak, elvárják, hogy itt is hozzájuk alkalmazkodjunk és a szokásaikhoz. Ha ha mi megyünk oda, akkor is mi alkalmazkodjunk. Kicsit fura népek élnek ott, arrafelé.
@rodeo36:
Egy szép, vastag könyvvel, egy csatos Bibliával... :)
@Habakuk999:
Sokkal nagyobb károkat, bevételkieséseket okoznak, mint amennyi a hozama a dolognak.
Sötét egy társaság!
@bircaember maxval:

mást nem csinált? mondjuk kis Big Bang? Big Crush? Ádám meg Éva és a Kígyó a Nagyfarkú szerelmi háromszög és vérfertőzés ugye testvérházasság, majd az anyjával közösülő Cain és ezek utódai akik valahogy megnégeresdtek (odakozmáltak?) megsárgultak Kínában sok curry-t ettek? és a csipkebokor ott a sivatagban meg a nagy vessző ami megnyitotta a Vörös tengert? azután a Ló amelynek az oldalán felfénylett istenke és túlragyogta a lófingot szóval hatalmas dolgok hogy Jónás prófétát a bálnában ő nem volt balneológus? szóval nagyon mókás vidám csak a népírtásokat tudnám felejteni amit hitből és szeretetből csináltak a hívők és még csinálják vér folyik patakban miattad
@Habakuk999: "Ja és születnek majd a babák, mint a hajderménkű, mert azt mondták a fiatalok."

Nem tudom ezt a részt, hogy tervezik megoldani! Józan előrelátó ember nem biztos, hogy gyereket vállal jelen pillanatban ebben az országban. (már csak a gyerek jövője miatt sem)

Mondjuk keverhetnek viagrát az ivóvízbe :D
@bircaember maxval: ezt hírdetik az intézményesült hitvezetők, mert ezek a saját érdekeik, mert így gazdálkodhatnak legjobban az emberi és anyagi javakkal és a hatalommal, ezért dörgölőznek a világi vezetőkhöz és a kellően megvezetett tudatlan néphez. Mert a legjobb hívő, nem kérdez, nem kétked, és nem gondolkodik...

Ők a HIT kufárjai, akik kiszolgálják a HINNI akarókat, amíg szar van lény is lesz ;)

amíg ember van, hit is lesz, amíg hit van hitintézmény is lesz

/tiszteletem a kevés, de embernek megmaradni tudó vallási embernek, de itt is győz az emberi gyarlóság a lényeg felett, ezért én megmaradok a saját esetlen hitvilágomban/
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: """Mintha nem pont az lenne a bajotok, hogy túlságosan is integrálódott..."""

Egyrészt nekem egyáltalán nem gond, hogy integrálódtak azok, akik akartak. Sőt, örömmel tölt el.
Másrészt egyleten kívüli vagyok, csak a magam nevében beszélek, tehát légy szíves ne próbálj bárkikhez is beszuszakolni.
@Fabius: Az izlandiak azt mutatták meg, hogyan kell kibaxni nagyon egy sor holland és angol kisbefektetővel. Az égvilágon semmit sem értek el, csak közölték, hogy nem fizetik ki a tartozásaikat. Csak az ő esetükben nem valami fantomizálható szörny adta a pénzt, hanem nevesíthető kisemberek. Elég nagy parasztság volt a vikingektől, amit műveltek. És erre csúnyán faragnak is folyamatosan, örüljenek neki, ha nem veszik el a forrásaikat.
@Squid: kékbogyó, na és akkor mi lesz, max sátoroznak a kielégületlen férfi népségek 24/24-ben :D

-és mit kapnak a termékeny asszonynépek, me a fenne essen belé, ez a szkennárió sem megy nélkülük ;)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: """A dolog jogos és én is elvárnám ezt.
Ellenben azok a moszlim betelepülők, akik Európát szemelik ki maguknak, elvárják, hogy itt is hozzájuk alkalmazkodjunk és a szokásaikhoz. Ha ha mi megyünk oda, akkor is mi alkalmazkodjunk. Kicsit fura népek élnek ott, arrafelé. """

Én csak oda megyek, ahol elviselnek. Ha nem látnak szívesen, továbbállok.
@rodeo36: Jüan és nem Jen :D

Az USA fiskális regulációját meg KELL csinálni, mert az amerikai spekulatív tőke és az erre szakosodott cégek kvázi gazdasági szabadrablást folytatnak a világban. Ez már most országokat dönt romba és mint olyan fenntarthatatlan katonai konfliktushoz vezető folyamat.

Amíg ezek a cégek az csinálnak amit akarnak retorzió nélkül a válságnak nem lesz vége és ez még csak a jéghegy csúcsa.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Gyakorlatilag nem vezeti ki a különadókat, hanem új nevet ad a gyerekeknek.

A mellét persze döngeti, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve.

A szokásos fidess módszer, ha valamit nem tudunk megcsinálni, akkor átnevezzük, oszt ha valakinek nem tetszik, menjen bíróságra.

A görögök miatt lehet, hogy elsikkad, de az biztos, az ország rengeteget fog veszíteni.

Az energetika, kommunikáció és bankszektort zsarolja, kvázi nem fognak ide pénzt hozni.

Természetesen bukjuk a megújuló energiás vállalásainkat is.

Gratulálok az elmúlt két évhez, ez nem semmi munka volt!
@Amatőr:
Te is tudod, hogy irgalmatlan tömegben vannak már itt, nem igazán akarnak továbbállni. Pl. Németországban nagyon sokrétű a gond. Nem is az első generációs betelepülőkkel. Nagyon dolgos és szorgalmas a török réteg. A gyerekeik már "érdekesek" és hagyományokra, jogaikra hivatkozva leginkább átformálnák a társadalmat. Az alap ott is az lenne, hogy ők alkalmazkodjanak. :(
@rodeo36:

Megjegyzem: ma már a tudományban is többségi álláspont, hogy az emberiség egy nagyon kis csoportnyi emberből jött létre, egyetlen helyen, s a különbségek későbbi mutációk eredményei.

Népírtások szerencsére nemigen voltak vallási okokból.
@Habakuk999:
Valakit felcsinált megint a D.Tompika? :))
@bircaember maxval:

Nem mind ateista (pl Jáki Szaniszló), de a Világegyetem semmiből való keletkezését se úgy képzelik el, mint Móricka.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Nyilván vannak olyanok is, akik visszaélnek helyzetükkel, azonban az Egyház nem erről szól, hanem Isten igéjének hirdetéséről.

Az igazi hívő igenis kérdez. Az ateistára jellemző, hogy nem kérdez, csak úgy elvan.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Füstült sajtom Sparból héten belül penészes lett...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "-és mit kapnak a termékeny asszonynépek, me a fenne essen belé, ez a szkennárió sem megy nélkülük ;)"

Hát ha viagra lesz a vízben akkor max 10mp előnyt a futáshoz :D
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: annak idején válaszoltam, ugyanazt mondom most is, tartaléknak jó vagyok.
@Habakuk999: bumm az lehet, de nem babákból---
@Habakuk999:
kinyilatkozott a Szent Jobb (kérdés, mikor viszik körbe Pesten betonba öntve):
MOL minusz
OTP minusz
CHF minusz
EUR minusz

nagyon jól fogadta a piac a bejelentést. de majd eszmélnek holnap.

ami pedig a segg-száj effektust illeti:
Matolcsy György szerint a Nemzetközi Valutaalap legutóbbi közlései nagyon biztatóak, legutóbb az IMF-vezetője is arra hívta fel a figyelmet, hogy a növekedést nem szabad megszorításokkal agyonütni. „Christine Lagarde egy nagyon okos közgazdász” – mondta a miniszter.
@bircaember maxval: csakis vallási okokból vannak és voltak, és nem egy helyen hanem különféle helyeken még akkor is ha egyes vonalak kihaltak
mondandód mit bizonyít?
@bircaember maxval: nahh az utolsó mondatoddal lezártad a vitát velem, aki ezt le tudja írni komolyan, az nem vitapartnere egy gondolkodó embernek...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ez már mindegy. A teológiatudomány nem foglalkozik természettudományos kérdésekkel.
@Herr Vissarionovich:
"a homlokodra is Horthy emléktáblát kéne rakni. 100-as szegekkel te féreg. "

GYERE PRÓBÁLD MEG!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Azért ez így nem igaz hogy a második-többedik generáció "érdekes" lesz. A németeknél ahogy látom ha nagyon vallásos közegből jön a többedik generációs vagy nagyon - tanulás vagy anyagiak miatt - leszakadt családból akkor valóban szívesen és sűrűn generálják a gondokat az otthonról hozott hátrányaik miatt. Viszont ha a család úgymond megtalálta a számítását akkor nincs velük nagyobb gond mint bármelyik habfehér katolikus árjareklámmal.
@rodeo36:

Hagyjad már ezt a "beruházási pénzek nem látható pénzek" mantrát. Szerinted Görögország miből ruházott be az olimpiai infrstruktúrába? Monopoly játékpénzből?

Frászt.

7 492 millió dollárból. Aminek a túlnyomó többsége hitel volt. Itt a magyar olimpiai megvalósíthatósági tanulmány, lapozgasd, kiderül belőle mi épült, hol és mennyiért a láthatatlan pénzekből:

www.privycouncil.hu/bom/pwc_tanulmany/05_Infrastruktur%C3%A1lis%20fejleszt%C3%A9sek%20%C3%A9s%20finansz%C3%ADroz%C3%A1s.pdf

A 15. oldalon részletesen megtalálod ezen kívül hány milliárd eurót költöttek metróépítéstől kikötőfelújításig mindenre. Szintén hitelből, ugye. Ráadásul az EU lóvét az 1999-2006 közötti átnyúló időszakra kapták. A következő oldalak táblázatain nyilvánvalóan kiderül, saját tőkéjük minimális volt minden beruházásban. Ott vannak százalékban meghatározva, mennyit tolt bele az Unió cseppet sem láthatatlanul.

Ehhez csak hab a tortán, hogy a görög melós másfélszer annyit "enne", amennyit meg tud termelni.
@Habakuk999: Ja, a következő békemeneten már olyan transzparens is lesz hogy Asszonynak szülni kötelesség...
@bircaember maxval: "Az ateistára jellemző, hogy nem kérdez, csak úgy elvan."
Büdös lófaszt :-) Épp az ateista az, aki még ott is kérdezni merészel, ahol a vallásosnak a hit már megadta a választ.
Akiről te beszélsz (csak úgy elvan), az a lusta ember, a homo herevacaricus.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
elhiszem, hogy kurva bonyolult elfogadni, hogy nincs sem kezdet sem vég csak az örök mutáció, egyszerűbb istenkejózsika aki ripszropsz létrehozta és meg is semmisítheti csak kurva unalmas lehet a játékai nélkűl, hát majd csinál másikat...hány ilyen volt már előttünk és hány lesz utánunk

nagy a hit ereje de semmit sem gyógyít meg
@Interlock:

ma sziporkákat reggeliztél?

herevacaricus

:-)))))))))))))))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "Azt írta: az EB úgy találja, érdemes szankcionálni egy keresztény, nemzeti liberális kormányt, "

Ez látta már a Focistát?
@Secnir: nahh, most indul be a buli, eddig tartott amig csöppet átnézték a nagy semmit a pénzügyi népségek:

EUR/HUF 291.18
@tucano:

Erről nem engem kell meggyőzni :-)

De reményeim szerint Gábriel is elolvasta amit kifejtettél.
@bircaember maxval: "Azt írta: az EB úgy találja, érdemes szankcionálni egy keresztény, nemzeti liberális kormányt, "

Legalábbis napjainkban nem, mert kissé elvesztették a fonalat.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: mééé, kusza szem, látott már normális pénzügyi tervet és hatástanulmányt, és mégis tud nagyokat mondaálmodni és megkreálni a fából vaskarikát, közben mondogatni múkoggy, múkoggy :D
@anyósnyelv: "Füstült sajtom Sparból héten belül penészes lett... "

Ezért kell Unicumot venni, az nem romlik meg.
@rodeo36: "elhiszem, hogy kurva bonyolult elfogadni, hogy nincs sem kezdet sem vég csak az örök mutáció, egyszerűbb istenkejózsika aki ripszropsz létrehozta és meg is semmisítheti csak kurva unalmas lehet a játékai nélkűl, hát majd csinál másikat...hány ilyen volt már előttünk és hány lesz utánunk

nagy a hit ereje de semmit sem gyógyít meg"

Főleg ha belevesszük a Toba teóriát amit szeretném ha bármilyen teológus megmagyarázna.
@anyósnyelv:
"Az anyagban a tárca összefoglalja a kormány által a gyermekvállalás támogatására eddig hozott döntéseket, a népesedési kerekasztal pedig javaslatokat is megfogalmaz. Alapelvként tüntetik fel, hogy "a gyermekvállalás nemzetgazdasági érdek, minden gyerekkel leendő adófizető születik! A gyermekvállalás és a gyermek stabil családi környezetben való felnevelése mentálisan és mérleg szerint is megtérül a társadalom számára".

Kell a rabszolga orbanisztánba.:)
A békemeneteseknek kötelező lesz kilenc hónap múlva kisbabákkal sétálgatni.

Lesz baba adó is, sőt keresztényi módon fogantatási adó is.

Innen már csak egy lépés a szerelmeskedési adó bevezetése, mivel mi magyarok szeretünk büszkélkedni a szexuális teljesítményünkkel.

El tudom képzelni ezt a Gyurikát:
ül az irodában asztalán a hiány számaival és a nemoligarchák igényeivel, bújja a történelemkönyveket újabb és újabb adók után kutatva, irigyli Mátyás királyt, mert ő simán rabolhatott a fekete sereggel, sőt füstadója is lehetett....

Kicsit komolyabban, ezek a sarcok ismét a szegényebbeket sújtják, fogyasztás tehát csökkenni fog.
Az árak pedig emelkednek, hiszen ezek az adók nem forgalmi jellegűek, tehát mindenki fizeti minden beépített érték után az 1 ezreléket, ráadásul én pl kaptam élelmiszerlánc cégeire ugyanilyen adózási módszerű tervezetet is, ez egy vicc.
Amióta megjelent a telefonadó, naponta átlagosan 3-5 partnerem áll át viberre.

Csak egy egészen kezdetleges kalkuláció :

100 ezres telefonkts áfa 27.000 ft
netes telefonálás legyen 30 %, ez ugye -9 000 ft áfa
cégek 2500 ft telefonadót fizetnek szerinte, ezt ugyan nem értem, de ha ezt fogadom el, akkor 9000-2500 6500 ft adó kiesés.

Röhej az egész.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "nahh, most indul be a buli, eddig tartott amig csöppet átnézték a nagy semmit a pénzügyi népségek:"

No azért ez nem megy ennyire gyorsan, ez a Görögpara lejtmenetének a hatása, holnaptól fog majd faktor lenni Gyuribá újabb szösszenete.

Fénysebességgel meg kéne állapodni az IMF-el, mert most brutál szarul járhatunk!
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
"Ja, a következő békemeneten már olyan transzparens is lesz hogy Asszonynak szülni kötelesség... "

miér', az előzőn nem volt?

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"Ezért kell Unicumot venni, az nem romlik meg."
like.
nem téged, az unimukkot.
@Squid:

Az ember egyértelműen véletlenek egész sorozatának a terméke, a bioszféra 4 milliárd éves története alapján kijelenthetjük, egy intelligens, technikai civilizációt létrehozó faj megjelenése a szó semmilyen értelmében sem szükségszerű, mi több, kifejezetten valószínűtlen esemény.
@Habakuk999:
"szerelmeskedési adó" - Ha valaki felszereli a számlálót a micsodámra, akkor azt azért megnézem! :))
Hány colos bilincset akarnak rárakni az elvtársak??
@rodeo36:

Az Úr 2000 évvel ezelőtt megjelent a Földön, de mit csinált előtte 4 milliárd évig?
@Fabius:

ehelyett a "tanulmány" helyett én szeretném látni a beszállítási szerződéseket és azok fizetési kondícióit

valamint azt, hogy az elmúlt években mennyi görgött ebből vissza oda ahonnan érkezett

annak mennyi a kamatos kamat hányada, hitelre rakódott költségek és az anyag, valamint munkabér árak

te hogyha mindíg felfűtöd a fejedet akkor túlnyomásos lesz a gőz benne és az nem egészséges

ha a fenti módon számolok, akkor -tapasztalatom szerint, 400 millió dollárig költségvetésenként ok vagyok- teljesen más értékeket kapsz és kurvára meg fogsz lepődni

DE EZEK A SZÁMOK TITKOSíTVA VANNAK

az egész pénzügy helyett elladikozott politikai sajkává a Léthén és most ezt evezi Chárón

elemezd azt még egyszer
Látom terjed a balnaci fertő, Mo., Szlovákia most meg a görögök. Alig várom, hogy nyugatra is átterjedjen. Rég volt már errefelé normális háború.

"egyszer az életben nem a mi bőrünkre megy a játék, nem kell a saját zsebünkön megtapasztalni az esetleges kudarcot és mellényúlást"

Mivel mi itt a csúnya zúnióban minden egy nagy család vagyunk, így elég komolyan megérzi a pénztárcád, ha buknak a többiek. Ezen felesleges örömködni. Meg lehet nézni milyen szépen szárnyal a forint.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha a Föld állapotát nézzük, akkor még káros is. :)
@Habakuk999: "El tudom képzelni ezt a Gyurikát:
ül az irodában asztalán a hiány számaival és a nemoligarchák igényeivel, bújja a történelemkönyveket újabb és újabb adók után kutatva, irigyli Mátyás királyt, mert ő simán rabolhatott a fekete sereggel, sőt füstadója is lehetett..."

Gyuribá nem bújja a történelemkönyvet és nem talál ki új adókat, a Nemzeti Polihisztor Felcsút Ramszesze találta ki eddig a baromságok nagy részét. Gyugyó & Co van megbízva a megvilágosodott ötletek kidolgozásával és valóságba átültetésével!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: "Sokkal nagyobb károkat, bevételkieséseket okoznak, mint amennyi a hozama a dolognak. "

jaja, de gyorsba' csinalnak lovet simicskanak, a hosszutavu hatasok nem erdekesek, elvegre addigra fel lesz osztva az orszag az uj arisztokracianak es mas fog szopni a buntetesekkel, hosszu tavu karokkal...
@Secnir:

Engem mér nem? :(

@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Állítólag ChT személyesen fogja felszerelni mindenkire...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: unatkozott és a hüvelykujjait pörgette egymás körül

és tervezte Ádám, Éva fizimiskáját meg a Nagy Kélgyót

csak azt nem tudom hol a picsában aludt Luciferi???

a kis huncut
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: ""Az alap ott is az lenne, hogy ők alkalmazkodjanak. :("""

Mélyen egyetértek. Bár hitem szerint a társadalmi gondok alapja a gazdasági.
Amúgy pedig a többségi társadalomra veszélyes agresszív elemektől védelmezzen az állam erőszakszerve. Azért fizetik.
@csizsikpizsik - pique takarodj, evra te meg tövig!:
Valószínűleg így van. :)

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mit? Unatkozott és ilyen balfaszokat faragott, mint a Matolcsy, Kövér, Ormány...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hülye vagy! Csak a Hormon Egyház tagjaira! :)
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Ez a nerben önbevallás útján terjed.
Aki a legtöbbet vallja be, együtt tarthatja a plakátot az általa kiválasztott parlamenti képviselővel.

( azt most éppen nem tudjuk, hogy a nem leszünk gyarmatosat vagy a gyarmat akarunk lenni félét )
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Az ember egyértelműen véletlenek egész sorozatának a terméke, a bioszféra 4 milliárd éves története alapján kijelenthetjük, egy intelligens, technikai civilizációt létrehozó faj megjelenése a szó semmilyen értelmében sem szükségszerű, mi több, kifejezetten valószínűtlen esemény."

Hát majdnem beleégtünk abba a kis vulkános pittyputtyban a Toba pukkanásánál, maradt vagy 15.000 a modern kori emberiség őseiből 70k évvel ezelőtt. (innentől vicces a rasszizmus mint olyan)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

a hit az olyan mint az alkímia...kavarják a szart és várják, hogy egyszercsak arany lesz belőle és a mai napig a nukleáris hekmekükütyűkkel sem tudtak kikotyvasztani egy atomot sem...

namost a zember ennél bonyolultabb...erre betolták istenke józsikát ő a felelős érte

de nekem továbbra is az egyébként ugyanúgy elpusztíthatatlanúl létező Ördög (vagy Lucifer vagy ahogy akarod) is ott van...csak nem valami izé viszonyuk van? olyan gay
@Squid: Tudom hogy nézett ki Görögország az EU előtt, ja (1990 körül). Nálunk már akkor is kicsit jobban éltek, az idegenforgalom miatt, meg náluk nem volt 40 év kommunista rendszer.
Mondjuk Nyugat-Európához képest csórók voltak.
Szerintem semmiképp nem fogják elkerülni, hogy 20-30 évet essenek vissza életszínvonalban, csak az a kérdés, hogy örökre csicskák lesznek-e, akik a hitelezőiket szolgálják a befizetett adóik 80-90%-ával (mint mi...) vagy sem.
@Habakuk999:
Viktor - 165 cm
Kövér - 172 cm
... :))
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:

Csak egy tényt írtam le. Tény: a népírtások, háborúk 99 %-a nem vallási okokból történt. Hozzáteszem: az ateista propaganda legnagyobb bánatára...
@Squid: A Századvég jól átgondolja a stratégiát, még egy oldalas anyagot se sikerült letenni az asztalra azért a rongyos 3,5 milliárdnyi adóbevételből származó díjért.
@samuelfisher: "Tudom hogy nézett ki Görögország az EU előtt, ja (1990 körül). Nálunk már akkor is kicsit jobban éltek, az idegenforgalom miatt, meg náluk nem volt 40 év kommunista rendszer.
Mondjuk Nyugat-Európához képest csórók voltak.
Szerintem semmiképp nem fogják elkerülni, hogy 20-30 évet essenek vissza életszínvonalban, csak az a kérdés, hogy örökre csicskák lesznek-e, akik a hitelezőiket szolgálják a befizetett adóik 80-90%-ával (mint mi...) vagy sem."

Pontosan!

DE! Nem mindegy, hogy a 20-30évnyi visszaesést Eurozónán belül neadjisten EU segítséggel és tőkével kell kibekkelni, vagy Drachmával EU-n kívül kvázi polgárháború közeli állapotban.
@Squid: Vannak olyan elméletek is amely 3-5000 köré teszik a túlélők számát. Jó kérdés mennyire lenne változatos most az emberi faj, ha annak idején nem veszítjük el a génállományunk nagyobbik részét.

"amit szeretném ha bármilyen teológus megmagyarázna."

Sok a szabadidőd. :)
@bircaember maxval:
melyik tények? amiket te gyártasz?
@samuelfisher:
csak az a kérdés, hogy örökre csicskák lesznek-e, akik a hitelezőiket szolgálják a befizetett adóik 80-90%-ával (mint mi...) vagy sem.

Ha valaki pénzt ad, akkor azt vissza kell adni kamatostul.

Szerinted ki zsákmányol ki, akitől pénzt kapsz, hogy legyen munkahelyed, gyárad, utad, vasutad, traktorod, üvegházad, modern interneted, vagy az, aki ezt a kölcsön kapott pénzt ellopja és kiviszi az országból?
@rodeo36: bakker, mindig megelőzől, már te is a fejembe látsz?? :D
@Habakuk999: @Squid: és akit még érdekel:

Elhalaszthatják a holnapi görög átutalást! (3.)
2012. május 9. | 16:55

A Wall Street Journal információi szerint az eurózóna vezető döntéshozói azt fontolgatják, hogy a görög belpolitikai bizonytalanságra tekintettel elhalasztják a holnap esedékes 5,2 milliárd eurós nemzetközi hitelrészlet kiutalását a dél-európai államnak. A hírre tovább ütöttek a vezető fejlett piaci részvényindexeken és az eurón, majd gyors fordulat következett.

www.portfolio.hu/gazdasag/elhalaszthatjak_a_holnapi_gorog_atutalast_3.166986.html
@bircaember maxval: Tény: a népírtások, háborúk 99 %-a nem vallási okokból történt.

De sok esetben az egyház áldásával, segítségével, vagy tevékeny részvételével.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: "..
Elhalaszthatják a holnapi görög átutalást! (3.).."

Nyomásgyakorlás! Arra megy ki a dolog, hogy az új csókát ott kapják el ahol legjobban fáj! Pénz nélkül meg lehet emberkedni...
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: olvastam:)

És én balga azt hittem, lesz egy nyugodt kis nyarunk.:)

Viszont jó érzékkel nem mertem ma szerződni a hét végére, ráér az holnap is.:)
@Habakuk999: lehet péntekre beterveznek még valamit a fiúk, jobb az óvatosság ;)
@Habakuk999: rabszolgákat, akik gondozzák a kecskéket
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: Szerintem átküldik holnap, ez nem túl sok pénz, ez a huza-vona untig elég elsőre, hogy néhányan felébredjenek a görögök közül, hogy a lé nem csak úgy keletkezik...
Ó, már alig várom, mikor ad1 az új görög kormány behajol az eu-nak, ad2 mikor a görögök rájöttek, hogy milyen rondán bevásároltak. Kedves devizahitelesek! Öveket kérjük bekapcsolni, légörvények következnek!
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: a kamaszok milyen köcsögök tudnak lenni, az alacsony fiukkal? miket kaphattak ezek? :)
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás: holnap muszáj, különben megállunk, régebben negyedéves megállapodásaink voltak, aztán áttértünk a havira, mostanság már a hetitől is félek.
Az a baj, hogy az egyik oldal betartja a szerződéseket, ( multik ) a másik oldal viszont sok sok magyar, tehát nulla szerződéses fegyelem, egy forintért az anyját is elárulja, eladja szindróma.

Tervezés pedig annyi, hogy nem tudunk tervezni. Egy két napos áraink lettek.
@glaci ph 5.5 álompolgár: Lassan itt a gombaszezon is, bár ahhoz még jó sok eső kéne.

Lehet, ettől várja Gyurink a bababoomot.
@rodeo36:

Nézz enciklopédiákat, történelemkönyveket...
@rodeo36:

Viszont az atomfizikusok megvalósították az alkimisták álmát: Lehet ólomból aranyat csinálni! (Ólom-atommagokat bombáznak hélium-magokkal)

Kár, hogy egy rúd arany előállítására rámenne egy közepes ország teljes éves költségvetése...

@Squid:

Eleve nem értem, ezeket a baromságokat, amit a kampányban mondtak, tényleg komolyan gondolják? És mit várnak most a görög polgárok? Csodát???

@bircaember maxval: "Tény: a népírtások, háborúk 99 %-a nem vallási okokból történt."

Meg hogy mindegyikben minden vallás minden egyháza benne volt a feje búbjáig, az is tény.
@Habakuk999: ne is mond, pedig én csak a nagykereket látom, de az is elég...
@Satyala:

Egyházi áldás - igen, de ez nem jelent még vallási okot.
Még egy idézet, egy igazi lázadótól :D

"Különös volna, hogy míg az egész természet, minden bolygó örök törvényeknek engedelmeskedik, lenne egy kicsiny, öt láb magas állat, mely e törvényeket megvetve úgy cselekedhetne, ahogyan jólesik neki, kizárólag saját szeszélyeit követve."
hvg.hu/itthon/20120509_fidesz_elnokok_orban

Milyen szép is lenne, ha orbán nem a választásokkal foglalkozna, hanem pl azzal, hogy két év után végre egy kormányozni is tudó kormányt állítana fel.
Szép lesz ez...
@Habakuk999: az ő várakozásait mostanában nem sok siker övezi :) mi meg szopunk :D nincs olyan munkatársam, akinek ne lenne chf alapú hitele
@bircaember maxval: "Egyházi áldás - igen, de ez nem jelent még vallási okot."

De igen! Soha semmi sincs ingyen. Háború után lehet téríteni.

Az inkvizíció sem volt vallási? A délamerikai indiánok is alig várták hogy a keresztény egyház a keblére ölelje őket, és csak viccből haltak meg olyan sokan.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: aztán miből gondolod, hogy most a jó (nyerő) oldalon kötnénk ki?
@Habakuk999: "Milyen szép is lenne, ha orbán nem a választásokkal foglalkozna, hanem pl azzal, hogy két év után végre egy kormányozni is tudó kormányt állítana fel.
Szép lesz ez... "

Igen a bácsinál picit megakadt a lemez...
@glaci ph 5.5 álompolgár:
Nekem nincs, mert nem merek felvenni ebben a világban.
Pedig van néhány évek óta dédelgetett tervem fejlesztésekre. De kivárok...

Tíz évet fog elvenni az életemből a sok barom semmitérő.
@rodeo36:

Nincs a fejem felfütve. Csak kurvara rohogok a virtualis penz elmeleten. Egy infrastrukturalisan ujjaepitett allam esten kulonosen :-D Vartam, hogy a szamszeru tablazatok utan elkezdunk foglalkozni a Metaxa keszites titkaival. Ehelyett nezz szembe vele, hogy a befektetesu toke nagyon is valos, es azt altalaban vissza is varjak. A haszonnal egyutt.
@Satyala:

A spanyol területek az indiánokat speciel éppen a katolikus szerzetesek mentették meg a kiirtástól...
@bircaember maxval: "Nincs ilyen tény... "

Szerintem most hagyd abba.
@Fabius:

Hát, ha a szieszták népe visszaállítja a drachmát, az elég virtuális lesz... :D
@Fabius:

remélem lesz egy lehetőségünk arra, hogy egy ilyen beruházást az összes hozzá tartozó számadattal elemezzünk...

nem gondoltál arra, hogy te félreérted a beruházási pénzek virtualitását?

az első bekezdés megvalósulása nagyon megvilágítaná a másodikat

mivel a te gondolatmeneted szerint neked tökéletesen igazad van ezért gyümölcs nélkülinek látom a továbbiakat konkrét eset nélkül

megjegyzem azt, hogy fenntartom azok a számok amik a Privvy-ben vannak azok politikai számok és nem a létrehozott értékeket tükrözik
@Satyala:

Bár nem vagyok katolikus és alapvetően elhibázottnak gondolom az inkvizíciót, ki kell jelentenem: az inkvízicióról szóló rémmesék többsége kitaláció és ateista propaganda.

A katolikus inkvizíció TELJES működése alatt (ez több század!) az összes országban kb. 40-50 ezer embert végeztek ki inkvizíciós eljárás után. Ezek nagy többsége ténylegesen bűnös is volt! Az ártatlanul kivégzettek lehettek 10-15 ezer fő. Persze, ez nem szép dolog, de mondjuk ez ÉVES szinten olyan 50-100 fő EGÉSZ EURÓPÁBAN, ami azért nemigen nevezhető terrorhullámnak. Érdemes összehasonlítani a XX. századi tömeggyilkossággal. Leninék annak idején egy átlag szürke hétköznap délelőtt ennek a tízszeresét ölték le, Hitleréknél meg az auschwitzi tábor csúcsra járatása idején nagyjából 15-20 ezer embert gyilkoltak le NAPONTA. Szóval az ikvízició összes áldozata többszáz év alatt = egy hónapnyi leninizmus = egy hétnyi nácizmus.

Tehát az inkvizíció kb. úgy viszonyul a XX. századi tömeggyilkosságokhoz mint egy pohár víz egy medencéhez...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Én sosem szoktam megunni, hidd el. Óriási belső erőm van, s nagyon ritkán megy el az erőm, ha Istent kell védenem. Meg egyébként is: vitákban az esetek 99 %-ában enyém az utolsó szó,
@rodeo36:

Nem gondoltál még arra, hogy virtuális pénzből nem lehet egy komplett országot felújítani? Ott van feketén fehéren mi mennyibe került a kézzel megfogható, szemrevételezhető materiális valójában. Nincs ezen mit misztifikálni. Felvették a pénzt, elköltötték a pénzt, az olimpia alatt élvezték a generált közvetlen hasznot, azóta meg a modern metró, kikötő, faszsetuggya létrehozott értéket élvezik.

Igen ám, de most bekopogott a hitelező, hogy ne helló, nektek már fasza, akkor illene visszatolni amiben megegyeztünk.
@bircaember maxval:

te geci mondta már valaki neked, hogy rohadj meg? ha igen ha nem én most mondom, ne válaszolj

tahótlanítlak, most
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Majd mikor az 1 úzó = 1 milliárd billdachma lesz kiírva a kocsmában, akkor fognak érdekesen pislogni egymásra :-))
@Fabius:

és egy bidesch vasat sem fizettek vissza? vagy valamennyit? mennyit?

tényleg nem foglalkoztam velük soha, csak most kíváncsivá tettél
@Amatőr: aszittem, ennyi idő alatt, magad is rájössz. hazánknál maradva (Kárpát-medence), nézz rá a térképre! :)

Nálunk pl. Szent István németjei csak fegyverrel illeszkedtek, a király halála után annyi volt az idegen, hogy egy emberöltőn belül kétszer fordították maguk ellen a társadalom egészét (Vata féle népfölkelés pl.). A 13. században a németeket és olaszokat kellett legyilkolászni (Bánk Bán), a behívott Német Lovagrendet ki kellett verni (a Barcaságból), majd némi csetepaté után a bekéredzkedett kunok hagyták el az országot (utolsó minden kétséget kizáróan Árpád-házi királyunkat is ők ők ölték meg), a németekkel később is gond volt: a török kiűzése után Rákózciék adtak hangot nemtetszésüknek, a Mária Terézia alatt betelepített németek nagy része a 20. században a Volksbundban és SS-ben kötött ki, kitelepítették őket, és hát valamiért az a benyomásom, impresszióm, hogy a felvidékre betelepült szlovákság és az erdélyi románság integrációja sem sikerült. utóbbiakhoz képest a zsidóságé sikertörténet: a leginkább beolvadásra, elmagyarosodásra hajlamos népelem (mennyi mindenre vagyunk már büszkék velük kapcsolatban, bakker), ha nem lett volna Trianon és az azt követő szegregációs politika, jobban jártunk volna. egy csöppet. a cigányság sem szakított ki egy részt Magyarországból (még), úgyhogy ne kárhoztassuk őket, mint másokat, plíz.
@Fabius: mi még játszottunk az inflációs pengőkkel...volt olyan amit már csak bélyeggel ragasztottak felűl majd pecsételtek azután jött a krach

arra emléxem, hogy -remélem nem tévedek- nolt olyan hogy 100 trillió milpengő is szép nagy lepedők

persze a békekölcsönök azok meg olyan szép papírok voltak, műalkotások...kurva sok szar a semmiért, a családi páncélkazettában tároltuk azutánm egyszer csak a szekrénypolcra kerültek és már nem nézegették őket, hogy hátha egyszer legalább névértékben...álom álom álom szép

most van erzsike, majd lesz újra kötvény ami megint nem fog érni semmit csak a port fogja a polcon
@bircaember maxval: "nagyon ritkán megy el az erőm, ha Istent kell védenem."

ja, ezért vagy itt? úgy érzed, Isten védelemre szorul? :)
@bircaember maxval: Istennek nincs szüksége védelemre, azért Isten. Ha hisszünk benne akkor higgyük is el, hogy nagy és hatalmas.
@rodeo36:

Két dolog van:

1: Görögország adósságütemezéssel törleszti a hiteleit.

2: De mivel ez a GDP 143%-ra rúg, elég nehezen tudja. Az államkötvényei nem kelendőek, a gazdasága meg annyit sem termel ki, amiből a saját működését finanszírozni tudná. Ezért azt is hitelből egészítik ki.

Most az van, hogy az Unió és az IMF adott nekik kedvezményt, - tartozások egy részét elengedték, némi átütemezés is volt - és a pénzpiacon gyakorlatilag készfizető kezességet vállalt értük. De cserébe azt kérik amit tőlünk is: tegyék kevésbé veszteségessé az országuk működését.

Amit keverni szokás az a következő: a G.S. is a befektetők között van, a pénzére vár. Igen, segítettek meghamisítani a költségvetési adatokat éppen azért, mert féltek fizetésképtelenné válik Görögország. De amit az infrastruktúrába beletolt pénzt a G.S. az nagyon is valós. Azt létrehozott értékre költötték a görögök.
OFF: Egyébként nem tudom feltűnt e másnak is, hogy a szokásos fidesztroll hadsereg most valamiért nem teszi tiszteletét itt :D
@rodeo36:

Időnként előkerülnek ezek a pénzek a ládafiából, szülők, nagyszülők hagyatékából:

gyujtemeny.zsibvasar.hu/papirpenz-bankjegy-ertekpapir/magyar-papirpenz/a-pengo-penzrendszer/hiperinflacio-1945-46/egymillio-millpengo-1946-3461109.html

A békekölcsön hideg víz, de nézd a jó oldalát: akkor még legalább egy fecnit adtak emlékbe. Most a nyugdíjvagyon után még azt se :-)))
@Squid:

Tegnap oligarcháztunk nem cáfolhatóan, tegnapelőtt meg a Boross Petya szerint parlamentben máig ülő besúgókról beszéltünk. Csodálod?

:-D
@Pantagruel: Isten ilyen furcsa lény, megteremté 'bircaember maxval'-t, hogy küzdjön a hitetlenek ellen, mert nincs kedve villámokkal lesújtani az eltévelyedett bárányokra.

"de mivel ez a GDP 143%-ra rúg, elég nehezen tudja."
A japánoké 200% még is elvannak.

"az államkötvényei nem kelendőek"
Ha hajlandóak lennének normálisan visszafizetni amit felvettek, lehet, hogy több embernek kellene a papírjuk. Viszont manapság a görög név nagyon nem egyenlő a garanciával.
@Fabius:

engem számok érdekelnek, megmondom miért

példa:

használt autó vásárlás USA

a kinézett kocsi dealere aszongya, hogy 9600, én meg azt mondtam neki, hogy adok érte 5000-et (ettől elájúlt nem volt hozzászokva) megkérdeztem hogy 2 évre hány százalék a kamatos kamat ha ők finanszírozzák

erre mit mond, nem tuggya!!! de annyit tud, hogy 477.08 lenne a havi törlesztés ami szerinte egy ilyen (Lincoln Continental) kocsiért nem sok

nekem volt egy Texas-om és programozható és programoztam és kiszámítottam, hogy ez több mint 14 % -os kamat és az én bankom adna 5.2%-rt de az még tárgyalható, mondom is neki hogy ennyi kamatért nem veszem meg és felálltam

rövidre fogva -a kurvák az én kocsimért szinte semmit sem adtak csak átvették, ez egy átbaszás ha nincs türelemed magadtó eladni és egy pár napig hétihg kocsi nélkül lenni- megkötöttük az üzletet kevesebb mint 300 dolláros havi törlesztőre a készfizetést is beleértve büntetés nélkül, ami végülis jó üzlet lett

namármost te mondod ezeket a 143%-okat

az nekem nem mond semmit mert ha ez a deal is olyan volt és beledumálták mint amit velem akartak kibaszni akkor az egész tartozás 80 %-a körüli érték ma már rablás tehát ha elengedik a tartozást teljes egésében akkor is megkapták a tőkéjüket és egy normális kamatos kamatot

(szerintem már 120%-os kamatos kamatnál tartanak a görögök és még még mindíg kamatos kamatokat fizetnek és a tőkébből még semmit sem írtak nekik jóvá, ezért mondom, hogy a konkrét számokban van kisördög és az átbaszás a palánkon, ezt el kellett mondanom)

de ez a fajta számolgatás az kibaszás és a magyarokkal is a devízaalapú hitelek a mintái
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: @Fabius:

Ez neked ment :)

"de mivel ez a GDP 143%-ra rúg, elég nehezen tudja."
A japánoké 200% még is elvannak.

"az államkötvényei nem kelendőek"
Ha hajlandóak lennének normálisan visszafizetni amit felvettek, lehet, hogy több embernek kellene a papírjuk. Viszont manapság a görög név nagyon nem egyenlő a garanciával.
@Fabius: Június végéig elég amostani hitel, amiből éldegélnek. Utána nem tudják fizetni a nyugdíjakat, fizetéseket, semmit. Na, akkor majd szintén lesz pislogás - én ezt megcsináltatnám velük.
@rodeo36: Ne hasonlítsunk már állampapír kibocsájtást lakossági hitelekhez. Ne úgy adósodik el egy állam mint egy magánszemély.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: "Isten ilyen furcsa lény"

Annyira nem nagy szám. Villámok? Ha el akar tenni lába alól, mondasz egy varázsigét, és leszereled. Mikor gondolt egyet, és ki akarta nyírni Mózest, a nője, Czippora mondott egy varázsigét, körülmetélte a fiát, és az Úr feladta. (Kiv 2, 24-25). Ma meg már van villámhárító. Ennyit erről.
@Fabius:
te tudod hogyan számolják amerikában (tehát GS) a jelzálog hiteleket?

veszel egy házat, annak sohasem mondják meg az árát, csak a havi törlesztőt amihez csatolnak egy megjegyzést, hogy ez márpedig most 5.75% 5 évre vagy 3 évre, de bármi kamatváltozás jön létre a későbbiekben a törlesztő részleted nem fog változni mert egy egy olyan regresszióval számolnak, amihez egy hosszú és bonyolult excel képletsorozat van készen de ezt nem lehet megkapni és a normális regresszióval ha megbolondúlsz sem tudod kihozni amit ezek, de még megéri, mert közel annyi mint ugyanannak a háznak a bérleti díja és úgy érzed hogy a tied pedig utolsó hónapban is kibasz a rendőr ha nem fizetsz...

így jön ki az, hogy egy 300 négyzetméteres 3 szintes ház "ára" 350000 dollár de ha te fizetnéd zsebből, akkor 78000 még az építők 75 dolláros órabére mellett is és akkor a 350000-re számolják a kamatos kamatokat és megveszed 1.2 millióért 25 év múlva de addigra szétesik

namost ez valószínűleg otthon is számítható és ennek alapján sok minden kiderűl amit a tönkrement emberek jobb ha nem tudnak mert akkor a kaszákat kiegyenesítik és robbantgatni kezdenek
@rodeo36:

Megvan mi a baj: kevered a szezont a fazonnal.

A fogyasztási hitelek - autó, lapostévé, telefon, utazás - tekintetében igazad van. De a befektetési hitel az nagyon más.

Fogyasztási hitelnél beléd dumálják amit lehet pont úgy ahogy mondod. De a befektetési hitel nem ilyen szabályok szerint játszik. Ott nincs ez a kamatos kamat, ott egy üzleti terv van - a görögöknél pl az olimpia - amiben feketén fehéren le van írva, mennyi pénzből mit épít, ez mennyit hozna a konyhára, ezért az X felvett összeg fejében Y összeget tol vissza, és megosztják a hasznot.

Éppen csak a görögök erre nem képesek, mert az államstruktúrájuk olyan amilyen, és a betett pénz nem hasznot, hanem veszteséget termel. De ettől még a hitelt vissza kell fizetni, az nem játszik, hogy bocs, a görög nép csak élvezni akarja az új stadiont, új metrót, új mindent.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

Jah, de Japán G4 tagállam, így nem csoda, ha mindenki náluk akar befektetni a biztos megtérülés reményében :-)) Ott nem kérdés az, ki tudja-e fizetni a kötvényeit időben, mint a görögök.
@Fabius:
akkor megint a bolha a fülemben

tehát készítettek egy hasznosíthatósági felmérést (Feasibility study) és abban ki is jött mindaz amiről te beszélsz, akkor van valami kekec ebben

vagy a felmérés hamis és átbaszták egymást vagy önmagukat mind a ketten vagy az a csoport akire ez vonatkozik,

vagy világháború volt, válság azaz vis major és akkor a veszteséget is meg kell osztani ez még a B/L-ben is benne van a pilferage részében

tehát semmi sem tiszta ha joint venture és annak tűnik a leírásod alapján akkor a vszteséget is közösen nyeldeklik?

ez nekem egyre sötétebb
@Penivaldes:

Valóban nincs szüksége védelemre, de nem is ellenzi, ha valaki megvédi.
:-) igaz az, amit valaki igaznak HISZ :-)
játék a számokkal, a szentszék agitpropjával, főpapok a csata téren, megáldott fegyverek, keresztes lovagok és az őket kiirtó ellenérdekelt hittestvérek, szép is ez, olyan igazi emberi
@Fabius: Két atom, és amerikai megszállása alatt jutottak el idáig. Hatalmas a mentalitásbeli különbség. Az meg, hogy a kutyának nem kellenek a papírjaik azért van mert senki sem hiszi el nekik (vélt vagy valós okból kifolyólag), hogy vissza fogják fizetni.
Hajlandó vagyok 500 forintot fizetni bárkinek aki ezt a matolcsi nevű szemüveges trágyadombot kiírtja.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/09/matolcsy/
@rodeo36:

Látod ez egy jó példa, megmondom miért:

Az ingatlannál egyszerre van jelen a befektetési és fogyasztási hitel.

1: Tegyük fel, építeni akarok egy 50 lakásos társasházat bárhol. Üzleti tervet csinálok, megegyezek egy befektetési hitelezővel, a pénzt felveszem, felépítem.

2: Lakásonként fogom értékesíteni az általad vázol modell alapján. Így kényelmesen vissza tudom fizetni a hitelem és még hasznom is marad. Ha elég okos vagyok akkor meg tudok egyezni a befektetési hitelezővel arról is, a fogyasztási hitelt intézze el veled/a vásárlóval ő, és a megosztott haszonból elég, ha a rám eső részt kitolja.

Ennyi a lényeg.
hvg.hu/gazdasag/20120404_gorog_vaslag_kisfiu

Itt a megoldás.:))

A görögök jól éltek az unióból, nyomták kifelé a pénzeket nyugdíjra, bérekre, lótúró tudja mire, nem foglalkoztak azzal, egyszer vissza is kellene fizetni a hiteleket.

Hasonló módon gazdálkodna a vezír és Gyurikája is azzal az egészen pici kis különbséggel, hogy a görögök mindenkinek nyomták a pénzt, ezek meg csak a haveroknak.
@rodeo36:

A veszteséget megosztották, a görög hitelek egy részét elengedték az eurózóna válságának köszönhetően. Nincs ebben semmi homály. Amiről szó van az a tényleges maradék.
@bircaember maxval: nem ellenzi, bár nem hiszem hogy ez a legfőbb témája, hogy ki védte meg:))
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

Nagyobb baj, hogy ezt lassan rólunk sem hiszi el senki. A államkötvények kamatán meg is látszik.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

de eladósodik ha együtt sírunk együtt nevetünk (jont venture) akkor is valami nagyon kakis, hogy ne mondjak többet

ha van egy magyar tartozás amit a GDP %-ában mérnek, ami ha tudjuk a GDP-t akkor tudjuk
tehát 34000 milliárd 85%-a az egy összeg

de abban van valami tőke meg kamat vagy valami más megosztás

ha beruháztak vagy kölcsönadtak Magyarországnak azaz a kormányának
X összeget Y évben Z futamidőre, akkor ha az adós fizet akkor valamikor ez lejár

namost ha újabb hiteleket vesz fel vagy bocsát ki kötvényt (az majdnem egy váltó kis különbséggel) akkor ezek összegződnek

és akkor jön az, hogy túlkölti magát és a két fél együtt hülye azaz közösen kellene vállalniuk a rizikót és ezt nem látom

ezn a deviaalapú hitelezéshez hasonló

a bank olyannak adott hitelt aki a felvételkor hitelképtelen volt és közben még rontott is a feltételeken majd az adós meghal vagy akármi de tönkremegy és még mindig üzlet?

mint tudjuk a Japánok és az USA túlköltekeztek és folyamatosan mégsem mennek csődbe

a magyarok nem költekeztek túl csak seggfejek és csődbemennek(tek)

itt jön az hogy ilyenek a politikai körülmények szb

de ezek egy magán hitelnél is ugyanúgy játszanak

ha van egy stabil bevételem akkor hitelképes vagyok majdnem korlátlanúl

ezért a kettő nem teljesen különféle
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: _rám_ küldte??! úgy érzed, Isten rám mozdult? :) nincs jobb dolga?

úgy döntött, hogy csöves lesz? úgy döntött, hogy lemegy csövesbe. mint azok, akik lejmolnak, guberálnak, a híd alatt alszanak. ezeknek van nevük, és ez a név a csöves. ezeknek nincs munkájuk, se lakhelyük, se szállásuk. és Isten is ilyen: egy szemét csöves.
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal: Többet nem ér az a génhulladék hidd el :D :D :D :D

dájcs tompiért adok egy ezrest, mégis csak nagyobb darab szar ;)
@Fabius: akkor is valami sötét

mivel nem a nemfizetést jelentették be hanem az annyit nem fizetünket és itt valahol megint a két fél között van az igazság

a sok okos sok mindenfélét mondott már, amiből én annyi következtetést vontam le, hogy ez már régen nem gazdasági hanem politikai kérdés

és a görögöket a falrafestett ördögként láttatják, pechjük a görögöknek hogy pont ők lettek ezek (nem teljesen vétlenek) de atánchoz nemcsak Kata kell
@rodeo36: Szerintem a görögök hatalmasat fognak szopni ha "kiléptetik" magukat az € övezetből, akkor lesznek majd igaz gyarmat.
A drachma annyit se fog érni mint a budipapír, még nekünk is érdemes lesz stoppal lemenni görögbe, mert egy havi telefonszámlából egy hétig lehet majd dőzsölni.
Milyen jól néz majd ki 1€ = 100.000.000 drachma.
@rodeo36:

Ez kicsit emlékeztet az okos magyarra, aki három éves futamidőre vesz hitelre laptopot, mire kifizeti (a bolti ár kétszeresét), pont baszhatja is ki a kukába.
@rodeo36: Ehhez kéne egy kis növekedés. Mert ha fejlődik a gazdaságod, - legyen az otthoni vagy állami tök mindegy - akkor tudod fizetni a kamatokat, kapsz egy nagy csomó új pénzt, mert tolonganak a pénzeiket kihelyezők, hogy itt van egy kis pénz, csinálj belőle többet lécci!

Ha eljegeskávézgatod mint a görögök vagy elsimicskázod, mint mi, akkor csak az uzsora marad.

Amerikának azért egyszerűbb látszólag a dolga, mert a tartalékok dollárban fekszenek.
Ugyanakkor a pénznyomtatás kurva veszélyes nem csupán gazdaságilag, hanem politikailag is, támadhatóvá válik bizonyos nagyságrend felett.
Bár Olajat már euróért is lehet venni, ha nem is túl nagy százalékban.
@rodeo36: Hitel és eladósodás mind a kettő, ez igaz. Csak teljesen más a struktúra. A magánszemélyek bemennek a bankba és felvesznek egy bizonyos hitelt (vagy annak kirendeltségénél), még egy állam elég sok féle módon hitelt felvenni. A legfőbb ilyen forrás a folyamatos kötvénykibocsájtás, a teljesen eltér a lakossági hitelezéstől. Olyan mintha az állam bevételeid akarnád összehasonlítani egy magánszemélyével, nagyon eltérő a kettő.

@Fabius: Sajnos az EU-n belül ez egyre jellemzőbb. Erre jön rá a dilettáns kormányzás. Stabil gazdasági irányokra lenne szükség, nem napi szintű ötletelésekre. Másfelől bizalomra, ezt nyújthatja az IMF hitel. Sajnos ezt felejtik el sokan, hogy nem is maga a hitele a fontos, hanem, hogy a felvétele egy stabilabb országot tükröz kifelé. Nem látnak túl a "nem kell hitel" szlogeneken.
@rodeo36:

Hidd el, nem sötét. Az összes hitelező 75%-a döntött úgy, megosztják a veszteséget a görögökkel: összesen, mindenkit ideszámolva 100 milliárd euró tartozást engedtek el nekik.

Úgyhogy ahol most tartunk az már a nem pofázik, nem okoskodik, nem magyaráz, hanem fizet szint.
@Fabius:
jórészt a 2. szerint műxik

azt lehet kiszámítani, hogy a beugrókból az egészet fel lehet építeni tehát sem a hitelező sem a vállalkozó nem fektet be csak beszedi a beugrót és már is másik helyre megy ahol a telket veszi meg és folytatják

ha nincs beugró (ami szinte lehetetlen) akkor sem nagy a dili

tehát közelítünk egymáshoz, mert az állami hitelek is kombináltak még többszörösebben mert a hitelfelvevő állam is játszhat a tőzsdén és műxik a financiális piacokon mindenféle távokon

tehát ha maradunk a magyar példánál akkor nem csak gonoszság hanem abszolút butaság szakmai analfabutizmus van a zalcsútifocista részéről

hagyjuk a görögöket görögni majd elgörögnek valahová

engem a magyarok érdekelnek, mert az sokkal gennyesebb
@Pantagruel: Engem ennél már kevésbé sértő kijelentésért is küldtek volna máglyára. :)
@Fabius: egyik kedvencem volt Krétán az úzó fene tudja már,hogy írták mellett:
A Metaxa (görög betűkkel: Μεταξά) egy borpárlat és bor elegyítésével, majd fűszerezésével készült szeszes italáról híres görög italmárka. Az italt Szpűrosz Metaxász (görög betűkkel: Σπύρος Μεταξάς) találta fel 1888-ban. A borpárlat a Szamosz és Lémnosz szigetéről származó, szárított Savatiano, Sultana és Black Corinth szőlőből készül, a hozzáadott bor érlelt édes muskotály, a fűszerezéshez pedig egyéb növények mellett rózsaszirmot használnak.

A Metaxa az előállítási módja szerint sem a borpárlatok, sem a brandyk, sem más hagyományos európai italok közé nem sorolható. Az ilyenkor használandó szeszes ital elnevezés görög, illetve angol nyelven található meg a címkéken
@73. Vladys - Vonajugend tiszt, a FIDESZ meg bal:

mind a kettőnél van egyetlen szaldó

bármilyen kanyarok is vannak benne (sohasem mondtam hogy nem mások de alkosságiakat könnyebb megérteni bár a amygarok általában számokkal nem foglalkoznak mert nem értik)

szóval ha leegszerűsítjük azért, hogy bárki megértse és nem megyünk bele egy éves állami költségvetés készítésbe -bár annak is vannak saroks6zámai- akkor lehet hogy emberek felébrednek

de 4-5 ittenin kívűl senki
@anyósnyelv:

és olyan gyomorégést csinál, hogy a Pokol maga egy jégszekrény hozzá hasonlítva
oriblog.blog.hu/2012/05/08/hanyfele_ado_van

2012.0 5.08. 20:17 Quadrille Lobster

Az állam adóztatási ingere különösen recesszió vagy az uralkodó háborúskodási szándéka idején nagy - bizonyított tény továbbá, hogy minden politikus inkább adóztat, minthogy kiadást csökkentsen.

Ehhez még hozzátenném, hogy ha mégis kiadást csökkent, azt kivétel nélkül olyan helyeken teszi, ahol nekünk is fáj, vagyis a közúti rendőrön spórol, nem a vízfejen, az ápolókon, nem pedig a közbeszerzéseken.

Bármi, amit az emberek előszeretettel és gyakran csinálnak, az hamar az Új Adókat Kifundáló Ügyosztály figyelmének középpontjában találhatja magát.

Korábban már írtam, hogy néha olyan érzéssem van, hogy odafönn valaki mindenféle aggregát számadatokat nyálaz és ha valahol nagy volument lát, arra rácsap, mondván:

"Hú, ez mekkora! Ha mindegyikből csak egy kicsit lecsípnék, mennyit is keresnék?"

Kábé mint a kisfiú, aki megálmodta, hogy ha mindenki adna neki egy dollárt az országban, nagyon jól járna - és hát mi az az egy dollár.
@rodeo36: Nekem simogatta a gigámat,s a gyomrom sem háborgott tőle, hozzátéve, isteni volt a kaja...
@rodeo36: Példákat lehet hozni a lakosságiból, de nem szabad egyelővé tenni a kettőt.

Az a baj, hogy sokan úgy képzelik el az államadósságot, hogy Magyarország odament az USA-hoz majd kért tőle 50 milliárdot, ő meg adott 9%-os kamatra. Úgy gondolnak rá mint a saját hitelükre, hogy 10 éve bementek egy bankba és felvettek 3 milliót és azóta is azt meg a kamatait fizetik.
@rodeo36: "és olyan gyomorégést csinál, hogy a Pokol maga egy jégszekrény hozzá hasonlítva "

Mert nem bírjátok a piát, csak akkor meg minek isztok? :DDD
@anyósnyelv:
Igaz!
1888 óta létezik a nedű.
A 120. évforduló alkalomból (2008) világszerte 1888 ínyencnek nyílik lehetősége arra, hogy megízlelje a "Cask No 1" hordóban rejlő különleges nedűt, ami a METAXA "lelke".
Ugyanis ezen ital minden cseppje több mint kétszáz különböző összetevő 80 éve érlelődő aromáját rejti magában, és a METAXA minden típusa legalább egy-egy apró cseppnyit tartalmaz ebből a különleges folyadékból.

A "Cask No 1" hordóban rejlő nedű gondozását a METAXA Keverő Mesterek végzik, akik immáron 120 éve adják át egymásnak a titok kulcsát.
Konstantinos Raptis, a jelenlegi Keverő Mester úgy döntött, hogy ezt a kerek évfordulót azzal ünnepli meg a METAXA, hogy 1888 különleges üveget tölt meg a nedűvel, amit előtte Mesterek sora őrzött, és adott tovább a következő generációknak
Így született az AEN METAXA, a Metaxa valaha kibocsátott legöregebb variánsa. A mahagóni színben csillogó nektár minden egyes cseppjét átható büszke görög múlt jelképét nemes francia Cristal de Sevres üvegekbe töltötték, és különleges formájú, 20 karátos arannyal kézzel bevont kupakokkal zártak le.
A palack vonalait a dór építészet elegáns, ám egyszerű szépsége ihlette. A dizájn időtlen stílusa, az egyszerű, minimalista, kortárs, ugyanakkor a METAXA görög hagyományait közvetítő forma az AEN kivételességét hangsúlyozza. Minden egyes üveget egyedi sorszámmal és a Keverő Mester kézjegyével hitelesített, az eredetiséget bizonyító oklevéllel láttak el.
Ha savat is csinál, csak mekkóstódnám... namá
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": :-) Itt van Bruce Willis, ez nem is igazt? :-DDDD Becskkoltad a klubodba?
@Fabius: Rodeo a világszabadság lánglelkűje! Aranyos, ahogyan a sós habok mellől védi ezeket a szintén nem kellemetlen helyen senyvedőket.
@Fabius: És élvezte 8 év alatt? Annyira, mint mi fogjuk az öt-hat fáraói stadionkát?
@bircaember maxval:
„Bár nem vagyok katolikus és alapvetően elhibázottnak gondolom az inkvizíciót, ki kell jelentenem: az inkvízicióról szóló rémmesék többsége kitaláció és ateista propaganda.”

Igen nagy tisztelettel kérdezem Tőled, honnan vetted ez irányú műveltséged alapjait? Elovasnám én is, nem árt az, ha az ember széleskörűen tájékozott.
Valóban érdekel, nyitott vagyok rá. Légy szíves!
@Knósszosz: Le fogsz köpni, de nekem se ez, se az ouzó nem ízlik. Bújdokolok elfele.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: igazad van, én pont ezért nem iszom. meg egyébként sem tudom szeretni ha valaki részeg. az olyan..
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
csak a Metaxa-ról írtam

most éppen Calvadost és az sima és problémamentes sőt nagyon fincsi

úgyhogy arról szó sincs

édes piákat meg koktailokat sohasem iszom mert azok ilyenek
@Fabius: Nagyon tetszett az a kék alapon szép sárga búzakalászos, pirospozsgás magyar (nem sváb stefis!!) parasztlányokkal díszített papírka. Apámnak már nem annyira, ha ránézett - nem egy volt belőle - kurvaszentségelt, pedig nem volt káromkodós fajta. De jegyeznie kellett, naná, majd nem. Nem is értettem kicsiként, ilyen szép csicsa festménynek, miért nem örül jobban?
Én a kávéivás és a teázás mellett vagyok. az sokkal jobb.
www.portfolio.hu/gazdasag/uj_baby_boomrol_beszelnek_matolcsyek.166979.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Elolvastam az első mondatot és abba is hagytam. Akkor most fülkében kell gyereket csinálni, hogy meglegyen a gyerekcsinálás forradalma?
@Knósszosz: titkos levéltár, szentszék Vatikán, pápa tróntól jobbra, a spanyol csízma alatt :D
Most beszél Rogán Antal a Kálmán Olgánál.

Nagyon érdekes, mennyire támad a sarokból. Nem lennék a helyében, de a többi fidess nacsalnyik helyében sem, gyakorlatilag mantrát kell csepegtetni, amit ez az ember maga sem hisz el szerintem, de muszáj a falkával vonyítani.

Csalódott, fáradt, sarokba szorított, fél. Ezért pökhendi és nagyképű.
@bircaember maxval: ezzel egy baj van, hogy nem hasonlítgatunk. ettől ugyanis falra mászom, amikor táblázatokkal rohangálva bizonygatjuk, hogy ez meg az a rémtett az mennyire nem volt az, mert a másikban többen haltak meg..
@Penivaldes:

Egyik nem zárja ki a másikat. Én pl a Kávénak legszívesebben templomot emelnék.
@Amatőr: a esetek egyediek. a zsidóságot a IV. századtól antijudaista elvek alapján üldözni kezdték, aztán ez szépen folyt tovább. nem is engedték nekik, hogy beolvadjanak a környező népekbe, csak a felvilágosodás idején nyíltak meg számukra bizonyos pályák. a zsidóság attól maradt zsidóság, hog nem olvadt be. és ha be is olvadt, a zsidógyűlölők akkor is "észrevették" őket, kipécézték maguknak. a holokausztban sem számított, ha vki akár hithű keresztény volt - betért zsidó, tehát menjen a gödörbe, földet rá.
másik, hogy nem pont a zsidóságon kéne számon kérni a beolvadást, hanem előbb mindenki a saját háza táján sepregessen. vagy mondjuk a magyarok mennyire lettek európaiak 2004 után? most mennyire megy az EU-s identitás? sokaknak megy, másoknak pedig nem. vagy a legtöbb embernek még nem igazán. nem baj, de attól még nem kell megszűnni magyarnak lenni. vagy a határon túli magyarok is miért váltak volna románná, szerbbé, szlovákká? ne váljanak, ha nekik magyarként jó.
Nézitek rogán totyát ? :) Ez lett a matolcsi nevű trágyadomb seggluka.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Akkor jó arc vagy. Lehetek benne papnő?
nem zárja ki..persze nem zárja ki.
@Habakuk999: Szánalmasan hazudozik, Olga viszont kifejezetten szar, darabokra kellene tépni. Minden mondatában 1 másodperc alatt cáfolható hazugságok garmada.... Olgica meg csak szépen néz erre gőzölgő fostartályra.
@a szív fészkei:
Ne szórj hamut a fejedre, pl. az olasz grappát én sem szeretem, pedig Itáliában istenítik. A világ nem fehér vagy fekete, sokszínű. Ezért utálom a focistát, mert ő így gondolja és meg is sikerült osztania egy nagy csomó embert, evvel a baromságával. Azért ide benéznél szerintem (figyelem a zabásoknak, a nyugalom megzavarására alkalmas szájt következik):
www.pomodorobudapest.com/
@rodeo36: @Knósszosz:
sok csillagos Metaxa finom, a három, négy csillagos kommersz gyatra, uzo számomra rettenet.

Margaríták, daiquirik finomak tudnak lenni. Nekem az etalon a száraz martini, attól finomabb nincs, ha jó gined van hozzá.
@Penivaldes:

A csávó azzal érvel a kereszténység mellett, hogy kevesebb emberrel végzett, mint a nácizmus. LOL
@Pantagruel: Sajnos Baráom, jó alaposan félreértesz, illetve félremagyarázol!

Én napjaink állapotáról beszélek, és az itt és ma élőkről.Engem ma éppúgy nem foglalkoztat a volksbundos, illetve a Szent István betelepítette németek, mint a 13. századi betelepült olaszok. Mind meghaltak. Valaha volt létüket igazolják az utódaik nevei a telefonkönyvben. Mellesleg a magyar főnemesség döntő többsége is külhoni eredetű. Sőt zsidó származású is akad köztük bőven. De én napjainkról beszélek és Te meg a régmúltról. Én nem az elmagyarosodás, hanem a beilleszkedés hiányáról beszéltem, és nem csak hazánkban, hanem szerte Európában.
Szerintem jó és szükséges vitatkozni erről, érveket ütköztetni, de nem érdemes elvitatkozni egymás mellet. Már ha érted, mire akarok kilyukadni.És én csak vitatkozni akarok, verekedni nem, mert erőszakkal úgysem lehet semmit hathatósan megoldani. Mert akkor a mélyben megmarad a gyűlölet, amit nap mint nap tapasztalok. Például a mai vitában is. A fröcsögést, a vagdalkozást.
@komment terrorista_Cirbi_vytézy és nem a parittyás:
...és felett, a latrinai palota alagsorában, ahol Dan Brown-t grillezi huszadik századi technológiával, a moslék katolikus egyház. Igen...
Hali Rodeo! Te úgy is szereted a tudományt. Ezt láttad már? Nagyon ütős. :)

A Nagy Egyetemista-teszt I.: ELTE vs BME

vimeo.com/11690875
@Amatőr: "...félreértesz, illetve félremagyarázol!"

Vö: "Én napjaink állapotáról beszélek..."

Így kezdted: "Tudomásom szerint a huszadik századig..."

Akkor most miről beszélünk?
@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Nem ütötte le a magas labdákat, ez igaz.
Nem volt elég felkészült, ez is igaz.

De minden szónál többet elárul Rogán úzött vadként szereplése.

Találkoztam a városban egy régi ismerőssel, fidess nacsalnyik a környéken. Olyan behúzott nyakkal ment, mintha minden pillanatban várta volna, hogy fejbe csapják.
Nem ilyen volt egy pár éve.
@Habakuk999: Nem volnék szakértő típus ebben a kérdésben, ugyanis nem szoktam röviditalokat dönteni az arcomba. Jó, a Martini nem az, az belefér és még szeretem is.
Én sör párti volnék.
@a szív fészkei: miért, te nem a II. kerből idézel József Attilát? :)
@Pantagruel: Arról, hogy napjainkig mi nem sikeredett. Ennyi és nem több.
@Knósszosz: :)
Én semmilyen párti nem vagyok alkoholban sem, alkalmazkodom a helyi viszonyokhoz: :) görögöknél Metaxát, Retsinát vagy finom mazsolabort, bár legjobb nekem ott a jeges kávé, aminek nem tudom a nevét.:(

Olaszoknál grappa és bor, cseheknél, szlovákoknál osztrákoknál sör, itthon általában víz.:)

Ez a mi Gyurink tényleg beteg lehet, ez elhiszi, amit álmodik.
@Habakuk999: már nem tudja megkülönbőztetni a valóságot a valótlanságtól..
@Amatőr: napjainkig? tehát akkor, mondjuk, az elmúlt harminc-ötven-hetven évről? vagy miről? akkor nem kellett volna úgy kezdeni, hogy "a 20. századig...". na sebaj. no problemo. szóval akkor arról van szó, hogy napjainkban kiknek nem megy az integráció Európában? francia algériaiaknak? holland/belga gyarmatiaknak? német töröknek? ... azé vannak gondok
@Penivaldes: Több mint egy hétig nem olvastam újságokat, olyan jó volt.:)

Nem idegesítettem fel magam hülyéken.:)
@Habakuk999: erre nem vagyok képes:))) pedig néha de megtenném..:D
@Penivaldes: Nem figyelted még meg, ha mondjuk egy hétig nem vagy, és autóban hazafelé hallgatod a híreket, olyan mintha csak két órát lettél volna távol.:)

Semmi változás, ugyanaz a mocsár.
Isten hozott itthon.
@Habakuk999: néha fél évre otthagyom a Netet; amikor visszatérek, olyan érzésem van, semmi nem történt. persze, hopp, itt nyílt egy náci színház, hopp, ott új alkotmányunk van: jöjjenek a...! az új öregek!, Pozsgay írja az alkotmányt... akármi, van új Alien
@Habakuk999: A jeges kávé Frappé, a mazsolabor meg Mavrodaphni.
Gyuri valóban teljesen hülye...
A poszthoz:
Tegnap röfögtem ide, hogy a görögök nem úgy működnek, ahogyan azt az EU képzeli.
Nem is fognak sosem. Félre teszem az elfogultságomat velük szemben, a tények:
Kint élő haverom értékelte a helyzetet, hát… nem rózsás. De háromszor annyit visz haza egy melós, mint nálunk, az árak meg majd’ azonos szinten vannak a miénkkel. Ezt megerősítette egy igazán hiteles prófétája a kérdésnak, akitől hallottam egy órás beszélgetést a rádióban.
A Magyarországi Görögök Kutatóintézete vezetőjétől, Fokasz Nikosztól. Akit érdekel: tatk.elte.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1149&Itemid=673
Elemezte a helyzetet és azt mondta, hogy;
A görögök nagyjából leszarják ezt az egész katyvaszt, nem voltak nagyon lelkesek ezért az egész Euró szarságért. Ők nem Németország, vagy Hollandia, esetleg Skandinávia. Nem úgy működnek, ezt tudomásul kellett volna venni és akkor nem felvenni őket az EU-ba. Családi gazdaságokban próbálnak viszonylag jó kondíciók mellett élni, és ha megszorítják őket, akkor na bumm; a nyolc fő apartmant üzemeltető családtagból, csak négyt fognak bejelenteni. Oszt jónapot.
Eleve tévedés volt a görögöket integrálni az EU-ba, szarnak mindenre, ahogyan azt Rodeo is írta. Kurvára igaza van. Az más kérdés megint, hogy ha bedőlnek annak hatása lesz ránk is. De mi a szarnak nincs ránk hatása? Legfőképpen Kusza Szemnek, meg az ő seggére nőtt stigmájának.
@Pantagruel: Igen, én is így vagyok ezzel. Főleg régebben, amikor hosszabb szibériai utaknál még tényleg nem lehetett nyomon követni az eseményeket net nélkül. Aztán beültél az autóba a reptéren, hallgattad a híreket, s abszolút ugyanazt nyomta, mint egy két héttel korábban.
@Penivaldes: Haba több kérdést tett fel. Először gasztronómia, aztán matolcsy. Ezért...
@Knósszosz: köszönöm a felvilágosítást. kérem lépjen be a jobboldali ajtón.
Emberek, miért vágta haza magát Bartha Ferenc a Magyar Nemzeti Bank egykori vezére? borsonline.hu/20120509_ongyilkos_lett_bartha_ferenc_a_jegybank_volt_elnoke
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Túl elnéző vagy: ez a Balsai egy külön embertelenségi kategória.
@a szív fészkei:

Ez is igaz, de azért a vitánk folytatásaként kiderült, nem látta át teljesen a görögök dolgát. Szerintem már abszolút képben van :-)
@Habakuk999: ja, pár hete itthagytam, amikor Skicc bukott, azzal, hogy akkor Áder. mikor visszatértem, na, van új elnök, ki az, épp ment, hogy akkor ma lesz Áder :)
@Knósszosz: Köszönöm szépen, megjegyzem!

Náluk ittam először jeges kávét, fagyi és egyéb hókuszpókok nélkül, tök finom volt, megszerettem.

Igazságod lehet a görögökkel kapcsolatban, gondolom úgy lehettek ezzel az egésszel, ha már pénzt adnak, csak elköltik különösebb izgalmak nélkül.

Már van vagy négy éve, hogy voltam náluk, nem láttam különösebb fejlődést a korábbi évekhez képest, a férfiak ugyanúgy egy pohár mellett üldögéltek fél napokon keresztül.

Kívülállóként úgy tűntek nekem, különösebben nem is érdekelte őket a meggazdagodás mestersége.
@Pantagruel: Majdnem. :-DD Nagy poén, grat! Viszont Rodeot az adrenalinfröccsözésen túl semmiben nem értini ez a mai cirkuláré Mattyolcsyval, görögökkel az óceánja partján, engem a kis tiptop, irigylésre méltó - és agyon adóztatott - lakcímemen meg igen. Ez némi difi azért.

Mert nem hiszed el, de biz ott is vannak csórik. Pl. én sem dúskálok, noha jó helyen lakom 25 éve.

Na de én ezzel együtt azt mondom, hogy ha valaki dorbézol, állja is a cechet, Rodeo meg nem azt, hanem de szemét, aki kéri a pénzt.

József Attila mai szegényei meg sokan önhibájukon kívül lettek itt most kurvaszegények Mattolcsynak köszönhetően. Pl. a lányom elég kemény melóért 20 ezerrel kevesebbet hozhat haza idén. És neki nem volt másfél évi fizuja egy évi épp hogy elvégzett melóka után, like hellén hősöknek...

Én meg, amíg volt hová, ingyen írtam.

Ja és Gábriel, Stefike Kara és a te kedvedért is itt vallom töredelmesen beeeee, hogy Budán túl még New Lipy fennsíkjairól is szoktam szegényekről írni.
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....":

Olyan vagy, semmit nem értékelsz baszki. A munkaanyagból világosan kiderül, hogy a házasság előtti szex tiltásáról már letettek. Éljen a felvilágosodás és a dugás!

Örüjjémá'.

:-D
"Helyette elhelyeztem egy mostani görög életképben Vona Gábort, és igazán nem lepődtem meg, mennyire nem lóg ki belőle."

www.youtube.com/watch?v=KXxwF0rNRIs
@Penivaldes:

Alkoholt nem iszom, de kávét azt reggeltől estig. Kettesével. :-)
@Fabius:

Semjén a házasság utáni szekszet is betiltaná. :D
@Fabius: :-D lehet majd söprögetni az utcán a drachmát, szép látvány lesz. De előbb égetik fel úgyis a bankokat, az jól bevált módszerük válságkezelésre.
@a szív fészkei: "a lányom elég kemény melóért 20 ezerrel kevesebbet hozhat haza idén"

nem vált be afrodiziákumként az egykulcsos? pár unoka, és 20-szal többet hozna
@Penivaldes: Ahogy bent, úgy kint: undormány valóban külsőre. belsőre.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Bababooooooom van, kellenek az adófizetők.
Még a miséken is szexelni fognak a 3% hiány tartása érdekében, akárki megláthassssa.
@Habakuk999: látjátok volt értelme, hogy itt egyházat alkottunk:))
@'Queenpin' lecsekkoltam "All in the game yo....": Akkor lenne értelme a fülkének, vannak annak egy feelingje, hogy... :-DD
Be creative!

Esetleg csak egy évre le kéne állni az ámokfutásukkal - az is meredeken emelné a szaporodási kedvet.
@Knósszosz:

Ezzel az az egy apró probléma van, hogy az integrálódni nem is akaró görögök azért vidáman elkúrták az Unió pénzét. De ha így állunk és szarnak mindenre akkor asszem az Unió is szarhat rájuk, és a megélhetési problémáikra.

Nosza, termeljenek a 8 fős panzióból egy év alatt másfélévi jövedelmet. Egy percig se gátolnám őket ebben.
@Pantagruel: Mire szüljön, ha alig kap valamit nyolc óra nem könnyű meló után? Nem mindenki Vitézy Orrtúró Dávid, aki milliós havi fix-szel viccel a lehulló metrómennyezettel...
@Penivaldes: Melyik egyházra gondolsz?
A CH akárkis amerikába exportálja az adófizetőket.

Valami magyarosssch kellene.:)
@Fabius: erre eszembe jut a tegnapi agymenés, hogy az USA-nak annyi. egy polgárháború csak felrázná, de ha többen innának kávét vagy teát, akármit, az már meg-. a Coca-Cola viszont azt is túlélné, ha az USA-át kilőnénk az űrbe, csak megrázná magát, hogy "bakker". változáshoz az kell, hogy ne legyen tévé meg net, különben sose vonulnak a zemberek az uccára. sorozat kell meg narkó
@Habakuk999: CH-s nem jó. Van másik. Hormon egyház. :)
@Fabius: Nem ketyegsz? Én már teljesen leszoktam a cappuccinóról is - pedig de szerettem! - mert így is éjjeliőrködök, hát még az lefetyelve mi lenne?

Feketekávét csak főztem titkárnőként annak a szenya Mattolcsy-ősnek a Nemzetben- állítólag nagyon finomat - de meginni, brrrrrrrrr.
@Habakuk999: Nem igazán, én is ezt tapasztaltam Krétán. Persze a krétaiak, külön állatfajt képviselnek a görögségen belül is. Ők még lustábbak, még jobban szarnak mindenre. Ott az a kurva Égei-tenger, ami kék de kurvára, van frappé meg finom bor, amit a Laszíthi fennsík tőkéi adnak, jönnek a turisták akik pengetik a lóvét, süt a nap, mi kell még?
Ők ilyenek. Sosem fogják őket integrálni a zejuba.
Varrjá erre gombot!
Én nem tuttam.
@Fabius: Igen, azért ezt nem kéne annyira hájpolni, hogy de faszán áthágtak - mint mi Orvicsekkel - minden megegyezést, mert a nép de jópofán leszarja az Eu-t. Az onnan jövőktől kiszedett suskát azért nem. Az onnan befizetett adókból kiszálazott és nekik utalt támogatásokat azért szintén nem. Legyenek már tökösök, - Spárta népe, hejh! - ne kérjenek semmit.

Igazad van. És még egy: gyönyörű valóban Görögország, történelem, stb. na de Törökország - infrastruktúrálisan,. konyhailag mmmmmmmmm, tengerileg, régészetileg, odafigyelésben - semmivel se szarabb náluk.
tengerpart..nem mennék oda, főleg nem szezonban, amikor tömeg van.
@Penivaldes: Helyes, segíteni és támogatni kell igaz keresztényként a NER-t.:)
Most főleg, hogy lelkész lett a humánpolitika atyja.

Le is rendezik az egész szociális és egészségügyet egy jóízű imádsággal, oszt annyi.

A lényeg, hogy szerelmeskedj gyermeknemzés céljából.:)
@Fabius: az vallásoknak amúgy nem a házassági előtti, hanem a házasságon kívüli szexszel van gondja, csak az hülyén hangzik.
@Knósszosz: Akkor maradjanak kint. Passz. Mondom, rajtuk kívül veszettkék még a tenger a török felségvizeken is - anyám, micsoda hajókázásokon voltam: két pasi, apa és fia ellátott zseniális meleg kajákkal vagy harmincunkat miközben csodás helyekre kormányozták a bárkájukat, ezen közben végig nagyon kedvesek voltak, odafigyelők - nem a görögök az egyetlen nép, ahol ez megtalálható!

Ephesos, Pamukálé néznivalónak is topon van - szóval kicsit elbízták magukat a haverjaid. Az ősellenség felzárkózott hozzájuk.

Azonkívül a francia Riviéra se megfizethetetlen, ugyanaz a mámorító sós lötty, leanderek, olajfák, borok, kaják bis gromoboy. Meg a táj, ami leírhatatlanul szép.
@Habakuk999: Na hát amikorra azok adófizetővé válnak. Nem a gyerkcsinálási kerekasztalt kellene vallatni, hanem a gyermekteleneket, és az egy gyermekeseket, hogy miért nem vállalnak. Csak azt nem érik fel ésszel, hogy tessék már megélni minimálbérből+ 67e GYED-ből+ 1 CSP.-ből önállóan, családi támogatás nélkül. Lányom tavaly márciusban szült, akkor volt a villanyóra leolvasás. Hétfőn jött az éves elszámoló számla, 78e Ft, 2 napos fizetési határidővel. (Visszaosztottuk, havi 6500 Ft többlet.) Nincs annyi pénzük, hogy ki tudják fizetni, sőt egy kanyi vasuk sincs fizetés előtt egy héttel. Akit nem tudnak támogatni az mit csinál??? Rohan kölcsönt kérni??? Miből fizetik vissza??
átnéztem a mai termést, nem mondjátok, hogy semmi, de egy darab, annyi hsz sem érkezett Jobbik-ügyben?? mármint ami a pontokat illeti? ennyire látszik, ha nincs előirányozva, mit kell mondani erre, nincs mit linkelni a barikádról
@Habakuk999: Céljából szerelmeskedni.... Hümm. Szerelmeskedni szerelmeskedés céljából jó.
@Fabius: Hát persze.
Nem vagy naív, meg tájékozódsz is. Úgy volt, ahogy mondod. Azt érzem, hogy az EU le is fogja őket szarni. Ez valahol törvényszerű, a hozzáállásuk okán. Nézd, én nem vagyok elvakult velük szemben, csak azért mert kedvelem a kultúrájukat. Az sem volt felhőtlen, nézd csak meg Alkibiádészt. Sokat tett Athénért, aztán Spátáért, meg ellapátplt ciccíliába is létrehozni görög kolóniákat, de ugyanakkor gané is volt valamilyen szinten.
Szeretem ezt a Magna Graecia dolgot, de igyekszem objektív lenni. Na, akkor ma meg mi van? Itt? Én egy balsai tetvet, egy dajcs megint twitterező görényt, egy matolcsy-féle kőszáli poloskát, nem hasonlítanák össze egyetlen görög hőssel, uram bocsá' államférfival sem. Nekem Periklész a kedvencem, de ha az akkori viszonyokat transzformáljuk a mai Magyarországra, akkor egy megoldás van; Drakhón.
@a szív fészkei: szerinted, de nem hazánk nagyokos vezetői szerint. úgyhogy ha legközelebb házaséletet éltek, akkor tegyétek ki Matolcsy fényképét, hogy ezzel is elősegítsétek a termelést...
@keresztanya fabi(en): Kösz, szó szerint. És akkor még szó sincs kókuszmatracos kiságyról és horribilis gyerekkocsiról. És arról, hogy az egész kurva főváros tankcsapda a babakocsisoknak, annyira odafigyelnek a gyerekbarátságra.

Meg lehet élni havi 22 ezerből, 47 ezerből. Ők csak tudják napi ennyiből.
@Penivaldes:

Ebben természetesen igazad van. De ha manapság megkérdezel egy átlagembert hány embert végzett ki az inkvizíó, a valós szám kb. 1000-szeresét fogod hallani. Sokszor olyan számokat lehet olvasni erről a bulvársajtóban, hogy ha tényleg igaz lenne, gyakorlatilag kihalt volna az ember Európában. Ezért e témában szükséges a felvilágosítás.
@Penivaldes: Erre lekonyulna azonnal egy Viagra túlfogyasztásban szenvedőé is. Őt is Mattolcsy-képpel kellett volna kezelni: index.hu/kulfold/2012/05/03/husz_honapos_erekcioja_lett_motorozastol/
@bircaember maxval: Kezdetnek jó volt, köszi!
A folytatás??
@Knósszosz: Nem tudok gombot varrni, nem is nagyon akarok.:)

Integrálódnak ők szerintem, csak pénzt nem nagyon szabad rájuk (sem) bízni.

Gondolom, ez nagy tanulság az északiaknak, vannak népek, akik nem olyanok, mint ők.
Ha pénzt kapnak kontroll nélkül, elszórják. ( Ez a figyelmeztetés talán segít rajtunk is valamit, legalább lenne rajtunk valami ellenőrzés)
A másik, ami szerintem pozitív is lehet, hogy szépen a tv-ből lehet lesni, mit is okoz a felelőtlen populista ígérgetés.

Talán nagy pártok vezetőit is felébreszti, hogy veszélyesek a kis ultrapártocskák.

S nem lehet szőnyeg alatt tartani a problémákat.
Én hagynám bedőlni őket az EU helyében, különben a dominó északra is felérhet.
@Zahal:

Az antijudaizmust azonban ne keverjük az antiszemitizmussal, mert egész más ügy. Az antijudaizmus teljesen természetes dolog, a kereszténység egyik alapja, míg az antiszemitizmus idegen a kereszténységtől. Ez még akkor is így van, ha tény, hogy az antiszemitizmus épített az antijudaizmusra, meghamisítva annak pozitív üzenetét.
@bircaember maxval: persze, de nem is szabad lebecsülni, és kisebbíteni
@Knósszosz: Drágám, ez nekem kiba drága. Giannié, fiam anno járt oda, mondta, hogy finom de veszett árai vannak. Nekem erre meg nincs büdzsém.

De pl. a lányomék szerintem finomabb tiramisut gyártanak, mint pár olasz helyen ettem, egyszerűen isteni, elröpül oly könnyű, ízes! Szóval én ilyen magyar fordításban eszem a külföldet, nem annyira autentikus, de sok eredeti helyen sem voltam annyira elájulva néha.

Látod,mivel engem nem szponzorál az Eu - pedig vehetne bőrdzsekit basszus! - meg kell oldanom, hogy szerényebben élvezzek.
@Habakuk999: Tökéletes a párhuzam, a fijjúg is ezt csinálják itten. Apró különbség; ők csak saját maguknak, a holdudvarukba tartozó poloskáknak tolják a lóvét. Utsó: a görögök be fognak dőlni szerintem, ezt nem lehet a végtelenségig finanszírozni. Én annyit érte ehhez mint matolcsy, szóval semmi sem biztos. Csak agyalok a magam szintyin.
Boccs
@bircaember maxval: "természetes dolog, a kereszténység egyik alapja"

ja, ne keverjük. természetes dolog az, hogy kitolod a barna macit. próbáld ki izomból, hogy visszatartod, imádkozz, égess tömjént, gyújts gyertyát, zarándokolj el Compostelába, nem fog neked sikerülni. ez természetes. az, h keresztény vagy, az antijudaizmus nem az. próbáld ki. minden flanc nélkül. menni fog.
@Knósszosz:

Most pillanatnyilag nem tudok mást adni, keresni kell. Szerintem ha katolikusokat kérdezel, adnak anyagot. Én - lévén nem katolikus - kevésbé tekintem feladatomnak az inkvizíció védelmét.
@Penivaldes: Nincs mindenütt tömeg. Én például voltam úgy Delphoi-ban , hogy ketten voltunk a jósdában. Pont ezért szerintem a világ legszebb helye alkonyatkor.

Vagy lemész a Peloponnészoszra, senki sincs. Vagy nem felkapott szigeteken se. Iszod a jeges kávét, elvagy. Nem rossz görögnek lenni, na most lehet, hogy nem lesz olyan nagyon jó egy darabig, de minek verték el a pénzeket.

Na, a jeges kávétól visszataláltunk a poszthoz.:)
@Penivaldes:

Így igaz. A keresztény bűne nagyobb, mint a nem-keresztényé, hiszen magasabb követelmények vonatkoznak rá.
@Knósszosz: Te szórakoztatóbb vagy a Mattolcsynál, legyél te a pénzfelelősünk! :-DDD Hozzá nem értés nem akadály, de legalább akkor élvezzünk is mellette, ha így se, úgy se lesz normális eredmény!
@a szív fészkei:
Hö-hö...
Te azt gondolod, hogy ott kezdem a reggelt Bruschettával? Ki a fasz tuggya megfizetni?
Csak szerettem volna felvidítani Téged, mint a mediterráneum hívőjét. Azé nem haragszol...??
Egy jó Gazpacho? Mondjuk Aragóniából?
Haa:)))
@Pantagruel:

Félreértetted azt amit olvastál, szerintem. Vagy egy vallás híve vagy vagy a másiké. Nem lehetsz egsyzerr keresztény és judaista, mint ahogy budhista és judaista sem lehetsz egyszerre. Az egyikhez "anti" hozzáállás kell. Ez nem utálatot jelent, hanem szimpla nem egyetértést. Én - mielőtt keresztény lettem - voltam pérszor zsinagógában, s most is tetszik a légkör, de nem tudok egyetérteni magával a vallás alapjaival. Tudod: vagy már megjött messiás vagy még várjuk - egyszerre a kettő nem működik.
@a szív fészkei: Vidéken is tankcsapda, gyakorlatilag az 5-6-ból egyetlen gyógyszertár van, ahol nincs lépcső, és nem kell felvonszolni a babakocsit,(ott meg nem fér be az ajtón) posta mind a kettő lépcsős, forgóajtós hehe, oda nem fér be, tovább is van, mondjam még?
Gyerekruha turiból, ez nem gond, viszont nem lehet szinte 100 Ft-ért sem eladni darabját, csak gyűlik zsákszámra. Most fosik a bébi, naponta 10 pelenka, 40 ft/db, gyógyszer csak párszáz, amit innia kell valami csoda HIPP-es lötyi, amit az orvos ír fel, de nem támogatott, 360 Ft a 2 dl-es üveggel és hűtőben is csak 1 napig áll el.
Ami a programban legjobban tetszett:
"Felvetik azt is, hogy a kiemelten magas fizetésű családok a családi pótlékukat felajánlhassák a többi gyermekes család támogatására."

Csak egyetlenegyet nevezzenek már meg!!!
@Penivaldes: @a szív fészkei: @keresztanya fabi(en):
Az ilyen retrográd emberek miatt, mint Ti vagytok, nem sikerülnek a mi szent Gyurink tervei.:(
Adófizető kell, nem értitek??????

Ti meg örömködnétek, meg a villanyszámlát lesitek.:(

Egyébként is megmondta, hogy akkora a verseny, hogy nem terhelnek át semmiféle adót a szolgáltatók és bankok. Mert ők még több adót akarnak befizetni.
@bircaember maxval: Valami szövegértési problémával küszködöm, kérlek oszlasd el a kételyeimet! Te bagatellizáltad az áldozatok számát, amit a katolikások kivégeztek. Akkor most nem igazán értem.
@bircaember maxval: "Tudod: vagy már megjött messiás vagy még várjuk - egyszerre a kettő nem működik."

Hogyne. S persze felismered a Messiást, hisz van tapasztalatod, csak tudod, követtél már egy párat.
Miért kell minden tömeggyilkosságból számháborút csinálni? Értelmes ember elítéli mindet, számtól függetlenül.
@Knósszosz: Majd ha lesz igazi, itteni napon pirult- nőtt jóízű paradicsom, csinálok én magunknak finom gazpachot.

Én valóban hívője vagyok a mediterráneumnak, de ha nem megy kifizetni, megoldom okosba=. Pl. a horvát burekot -a hogy múltkor írtam leveles tésztából itthon, nagyon jó az is. A tengert - életem szerelmét - meg odaképzelem magam elé. TAvaly végre drága férjem rendbe vágta - erőteljes felszólamlásomra khmmm - a garázst 25 év után. És talált palackban horvátoktól hozott tengervizet nagyon régről. Mindig próbáltuk hazavonszolni az egészet kagylókkal, ezzel-azzal, nem ment...

Szóval legyen kussban, aki ott élhet egy ilyen helyen, ne nyafizzon: baja van,kimegy a partra, leül és csak hallgatja mormolást, nézi a sirályokat, beszívja a sós levegőt.... Rohadt életbe, nekem meg marad a hiánya!
@Pantagruel: :)

Elmaradtak a bemásolások.:)
Pedig ez soha vissza nem térő alkalom volt a Jobbik gazdasági programjának kifejtésére.

Biztosan szaladtak shortolni, mint gyakorlatilag mindenki széles e hazában.:)
@a szív fészkei: "Gábriel, Stefike Kara és a te kedvedért is"

mert?, ez a halmaz a...? :)
@Pantagruel: Meggyógyított, a Mester meggyógyított!

Kedvelem mikor a judeókeresztények a vallásaik közötti hatalmas eltérésekről magyaráznak. :)
@Habakuk999: á, én olvastam a Jobbik programját, az nem volt szar, bár az se volt túlzottan kifejtve, meg van egy csomó jó ötletük elaprózva, de arról nem lehet beszélni, mert ők nem tudnak róla. G néha belinkel egy.egy Z.Kárpát-felszólalást, talán mert ismeri, de nem kommentálja
@keresztanya fabi(en): Gyógyuljon a kicsi!

@Pantagruel: :-D őszintén nem értem ezt a most válassz és csakis azt és nehogy mást!! Mindegyik vallás ugyanazt prédikálja szerintem: szeretet, slussz. Azokon a nüanszokon érdemes ennyi vért, könnyet hullatni? Baromság. Isten nem lehet ennyire hiú és kisszerű. Messiás - ja ki van adva a körözési képe, onnan tudni, milyen. Agyrém.
@Pantagruel: Ez a halmaz, amelyik megemlékezik a Szerb által is megírt Új-Lipótvárosról - de persze mindig negatívan.

Csak szóltam, hogy nemcsak hogy Budáról osztom az észt, de a nap felében onnan is. Dupla nemmagyar vagyok. :-DDD
@a szív fészkei: köszike, szerencsére mára már jobban lett (pedig megkapta a 30ezres védőoltást)
@Pantagruel: Nem mondom, hogy nem vagyok fafejű, de nekem abban a pillanatban komolytalanná válik az, ha valaki nem akarja teljesíteni a kötelezettségeit.

Azzal hülyíteni embereket, hogy a ronda kizsákmányolók tele vannak pénzzel, nekünk meg nincs és ez milyen igazságtalanság, és majd jól nem adjuk vissza, ha mi leszünk hatalmon bűn az olvasatomban.

Ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy nem lehet adósságot átütemezni, esetlegesen a barom hitelezőknek is beszállni a veszteséges bulikba, meg kell oldani a válságot.

De divatot csinálni kötelezettségszegésből, azt nem veszi be a fejem.

Ahogyan a gyűlölet és rasszizmus mindennapokba beszivárgását sem.
@a szív fészkei: Ja, azt tudom, hogy a Messiás Gitane-nt meg Gauloises-t szív. Jeruzsálemi check ponintnál beléjük lehet botlani: jönnek kereszttel, papírok nélkül. Útlevél? Öööhöhöhahrg! Neve? Jézus. Passzport? Jézus. Nézd öreg, itt útlevél kell! Ajajjajj! Amcsi műbőrvarangy guminyanyák sírnak: Jézust át kell engedni! Quiet, pllease! Ember, Mr. Jézus! Passeport, passport?! Jézus vagyok. Jó van, öcsém, akkor fordújjá szépen vissza! OK, de azé' van egy cigid? Hogyne, mit szívsz?, papírod van? Ja, az nincs, ezt már tisztáztuk - pipád van, rendben. Azt kicsit távolabb szívd, ha kérhetném.
@Interlock: Ehhez azért a rendszer- és gatyaváltó pártoknak mégiscsak húsz év kellett. Jobbiknak ment ennek töredéke alatt is.

Ilyen komolyak, erkölcsösek, nem a pénzre, hatalomra hajtók.
@Pantagruel: Ez egy nagyon jó Pasolini-szkeccs forgatókönyve. :-))
@a szív fészkei: Én meg nem tudom megfizetni, hogy a bőrömről kelljen lemosni a sót, amitől nagyondekurvára nem neutrogénás a fíling.
Norvégia sicc(bár átnézném), de amiről mi álmodunk... az... háá!
Csodás norvég tájakról összeraktam egy valamit. Vasút az apropója, mert az is az egyik hobbim. Ha érdekel átküldöm.
@Interlock: DE hol van Gábriel, de hol van Gábriel?? - kérdezem a hisztérikus Palik László hangján.... (amikor kereste nagyon Baumgartner Zsoltot a Forma egy mezőnyében. :-DD)

Most lubickolhatna a pártja okosságaiban.
@Knósszosz: Én mindig nyalogatom magam a karomon, hogy detéllegbizisten, ez valóban sóóóóóóóós!! Isteni érzés, ne is mondd, nagyon hiányzik - hét éve nem voltam.

Ahányszor onnan - valami vizes helyről - eljöttünk, mindig bőgtem. Az is sós legalább.
@a szív fészkei: Kukucs. Ne csüggedj minden ok. A kivált jobbikosok állítólag mennek hungaristának.:)
@a szív fészkei: pedig meginvitálta Fabius egy lehetőségre
@a szív fészkei: Délután írtam, hogy semmit nem változtattak, csak átnevezték a különadókat.
Nem nagy csoda, hogy tőlem okosabbak is észrevették.:)

Annyi fáradtságot sem vettek, hogy valami apró eltérés legyen, az igaz, vannak egyéb kezdemények is meglepetésként. De ez csak a hab lesz a kávén.

Hazudnak, mint a vízfolyás, nem tartják be a megállapodásaikat, saját törvényeiket sem.
@keresztanya fabi(en): Az a billiárdgolyó fejű Savonarola-pengeszájú kicsoda? Meg a mellette álldigáló?
@Gábriel angyal: figyi, a Semmelweis egyetem hallgatóival nem készült ilyen jó kis riport?
@Habakuk999: Demokráciát nem sokat, de a mostani Athént ideplántálják. Hoci a zsét, megállapodást felrúgjuk és amúgy is pofa be.
@a szív fészkei: azokat nem ismerem, de a bajszosnak szingapóri ófsórban van a kalbászgyára
@Habakuk999: Nem a Baumgartnert? Vagy azt csak a paródiában a Bagi-Nacsa? Mindegy, Paliktól a szőr feláll a hátamon, pedig nincs sok belőle. :-DD
@keresztanya fabi(en): Bucifejű nemzsidókarvalytőkésoligarcha Csányi bácsiról beszélsz?
@Habakuk999: "Azzal hülyíteni embereket..."

nem tudom, mi a rosszabb, ha hülyítenek, vagy ha komolyan gondolják
@Fabius: "Jah, de Japán G4 tagállam, így nem csoda, ha mindenki náluk akar befektetni a biztos megtérülés reményében :-)) Ott nem kérdés az, ki tudja-e fizetni a kötvényeit időben, mint a görögök."

Plusz a Japán államadósság kb 80%-a belső adósság, míg a görög majdnem teljesen külső finanszírozók felé esedékes..
@a szív fészkei:
Nos, kaptam egy barátomtól igazi görög paradicsom palántát.
Elültettem és tuti lett. Tavaly nyolc tő lett, és fél kilós termések voltak rajta, nem győztem karózni. Ha kell, szárítok magot Neked. Tejfölös dobozban csíráztatod, aztán elülteted.
Gyerekkorodban ettél utoljára ilyen finomat, ezt állítom!
Na...
A barátnőid istenként fognak tisztelni, ha megkóstolják.
@a szív fészkei: Nekem nem hiányzik a só a bőrömről.
Első görög utat úgy szerveztük, hogy jártuk komppal a szigeteket, alvás éjjel a hajókon a fedélzeten, nappal csavargás a különböző kikötők környékén, na két hétig folyamatosan vakaróztam.:)
@a szív fészkei: mi ez, Keresztapa V előzetese?
@a szív fészkei: hát mán nekik szabad, tegnap aszonta a minyisztorelökünk, kellenek a magyar tőkések, na. és hát mégse Simor
@Pantagruel: @keresztanya fabi(en):
Viktorka ott a képen, a sor végén, kilógó nyelvvel... Nem meri benn tartani, mert annyira barna lett?
Szép kilátások megint.
Világbajnok a qrmány. Hülyeségben...
@a szív fészkei: Reméltem is. Ti és a lakájmédia úgysem fogtok a pozitívumokkal foglalkozni. Épp ezért valóban "őszinte" az érdeklődésed.

De ha már ennyire kíváncsiskodsz, nézegesd pld. ezeket.

jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/2012_18_print.pdf

jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/HP2012-02.pdf
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: pont úgy néz, ki, mint a ki benéz. a nagy igyekezetben még a nyelve is kilóg, szépen pucsít, de ki áll mögötte?
@a szív fészkei: Rossz vagy...
Miért fájdítod a szívem?
Meghalok a sós tengerért, a mediterrán életérzésért.
Tudom, nem piszka. De könyörgöm; ne fájdítsd a szívem!
Én nem bántottalak sosem.
Jóvanna, csak viccőtem.
Te vagy a virtuális muterom.
Jó éjt, megyek.
Puszi!
@Gábriel angyal: olvasd el újra, amit írtam. ha nem érted
@Knósszosz: Tízévesen már anyává lettem volna óh, Ádám? Ez azért tényleg a Tragédia lett volna nekem. :-DD
@Knósszosz: K ösz! Nap van a tetőnkön.

@Gábriel angyal: Épp idéztem a lakájmédiát.
@a szív fészkei: "DE hol van Gábriel, de hol van Gábriel?? - kérdezem a hisztérikus Palik László hangján.... (amikor kereste nagyon Baumgartner Zsoltot a Forma egy mezőnyében. :-DD)"

Nana, klasszikust csak pontosan, szépen:

www.youtube.com/watch?v=GpEYdb2ZNbA

:DD
@keresztanya fabi(en):
:)) Végül is nehezen találtak rá lovat, amelyik bevállalta, törpével!
Most meg rájött, hogy azért vannak neki is személyiségi jogai...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Semjén a vadászat KÖZBENi szexet erőltetné a programba befele, mert akkor simán bele is húzhatná a védett állatokba. Az lenne csak a kereszténydemokrata izgalom.
@Gábriel angyal: nem fogsz hülyén meghalni. Tomcat a Semmelweis egyetem hallgatóival nem csinált ilyen riportot? a budapestiekkel?
@a szív fészkei: "Mirkóczki Ádám ezt követően szánalmasnak nevezte az előterjesztést, majd azt javasolta, hogy mostantól minden ülésnapon tartsanak egy tízperces „hivatásos rettegési időszakot”, amely idő alatt szerinte a többi frakció kifejthetné „szánalmas rettegését”.:)
@a szív fészkei:

Nem ketyegek, sőt, ha nem iszom bealszom :-)) Most is itt van előttem egy bögrével. Szigorúan presszó, erősre főzve.
@Fabius: még ha házinyulat mondtál volna, mert azt előbb meg kell vadítani
@Fabius:
Medve v. Semjén. Egy szál karommal...
Most akkor én nem vagyok keresztény, ha a macinak szurkolok? :(
Az mégis csak aranyos, de a Semjén az randa egy állat...
@Gábriel angyal: Nekem Mirkóczki a szánalmas a többivel együtt. Hogy csak ezzel bírnak operálni. Meg a pártjuk felmangalicakolbászozásával mutatnak erőt. (szalámi zsidós huncutság, tudod, Hercz)
@a szív fészkei: Hahaha...
Bloganyám, utóllag is egy csokrot fogaggy el tőlem: www.kepeslap.com/images/73/virag12.jpg
Csak mert ...
Azé!
@Knósszosz:

Én valójában értük haragszom és nem rájuk. Nem fér a fejembe, hogy a picsába lehet egy ilyen hagyományokkal, ősökkel, hősökkel bíró nép ennyire idióta. Mert ez a szarok bele mentalitás most az.

Egy modern Periklész nagyon rájuk férne.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: DE aztán a Bagi-Nacsa csinált egyet baumgartneresen is, nem? Ha nem, akkor nem; Damon Hill is jó, Palik fejhangja a nem jó.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: mire szurkolsz a macinak? mert ha széttépésre, oké, de ...lehet, hogy sírva futna el?
@keresztanya fabi(en):

A házinyúl nem védett állat, az nem izgatja a pénzpárti prominenseket.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Erről az jut eszembe, Semjént be kéne nevezni egy Yellowstone túrára. Azt mondják arra sok a grizzly...:-))
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: erre már lehet, jól megvadíttták/photoshoppolták
tőből amputál
www.origo.hu/gazdasag/20120509-az-eurozona-tagallamai-torolhetik-a-kovetkezo-gorog-mentocsomag-kifizeteset.html

Nem csupán Fabius iszogat most kávét.

Bár lehet a görögöknek most annyira nem hiányzik egy kis plusz izgalom.

1 milliárddal kevesebbet utalnak holnap, ez így korrekt szerintem.

A lehetőség megmaradt, a görögök döntsék el, mit is akarnak.
@a szív fészkei: Na jó én is rettegek egy kicsit, az mostanában úgyis olyan trendi :)

Amerikai népszavás zsidó a goj gyermekek megöléséről: "Mi ezzel a probléma? A kígyót is a tojásban tapossuk el"

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=98854&offsetlo=0

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=99170&offsetlo=0

Vérvádazók figyelmébe II.: -Igen, meg van engedve a [goj] gyermekek megölése is- - nyilatkozza a zsidó

www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=0&AID=0&Direkt=98872&offsetlo=0

Zsidó rabbik: "Egészen apró goj gyerekeket is meg lehet ölni"

www.hunnianet.hu/hirek?&news_id=31&page=details&newsprint=I
@Fabius: pedig lehet exportálni, jó pénzért
@Fabius:
B..meg!
Ez nem fér a hülye fejembe nekem sem,
igazat szóltál Efendi!
Szív is azt kifogásolta, hogy nekik ott van az, ami nekünk drága.
Igaz.
Köllene Periklész, de legalább egy újkori, ha már Ő nem. Mondjuk Eleftheriosz Venizelosz például, egy olyan szellemiségű pasit, a nagydenagy többség elfogadna.
@Gábriel angyal: @keresztanya fabi(en): @a szív fészkei:
Basszuskulcs, hiányoltátok az Angyalt.

Ezért kár volt.(

Angyal, a görög kibontakozásról inkább, a zsidózásra nem kaptál külön oldalt Fabiustól?
Vagy csak álmodtam?

A fasz ki van az összes emberrel, aki nem tud másról beszélni.
@a szív fészkei:

Khmmm. Hetek óta mondom, hogy eleve elbaszták a tranzakciós adót. A SEPA rendszer miatt kivitelezhetetlen. Most rájöttek ők is, és beszopatják a bankokat.

Idiotizmus és seggszáj rulez!
@keresztanya fabi(en): Szív retteg a jobbik zsidózásától én meg rettegek a szélsőséges zsidóktól akik gój gyerek megöléséről értekeznek. Mindenki retteg valamitől. :(

Bár az is igaz, hogy rettegni csak nektek szabad és csak a jobber náciktól.
@a szív fészkei: Gondolom megirigyelték a déká és a maszop által feltalált hasonló "kamu" módosító indítványait, bár az is igaz, hogy arról az egyenlítő blog nem nagyon írt. :)
@Gábriel angyal: "Vérvádazók figyelmébe II.: -Igen, meg van engedve a [goj] gyermekek megölése is- - nyilatkozza a zsidó"

Sőt, direkt kötelező.
@Fabius: Figy. Ide a rozsdást, hogy ezt is az ügyfelekre fogják terhelni a bankok, akármit vakerol kuszaszem, hogy úgyse úgyse. :(
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nekik kötelező?? Ne ijesztgess már így is be vagyok szarva amikor ilyeneket olvasok.
@Gábriel angyal: félreértesz. én nem rettegek, de egyszerűen érthetetlen számomra, hogy nem telik el nap zsidózás nélkül, éppen másról szólt a csevej, erre beokádsz
@Gábriel angyal:

Azért ennek a mai napnak megvan a maga tanulsága. A téma adott, lehetett volna kezdenetek vele valamit. De a ma itt megforduló jobbik szimpatizánsoktól csak erre a szájonbaszott zsidózásra futotta. Pedig direkt szóltam is.

A görög helyzetről, a gazdaságra, társadalomra gyakorolt hatásairól megint csak mi vitatkoztunk.

Be kell látni, nektek ennyire futja, ennyit engednek a képességek. Egy lyukas garast nem bíznék rátok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Roston sütve - á point avagy welldone módra - meg is kell enniük, mint a beefsteaket.
@keresztanya fabi(en): Ez nem okádás vazze. Nekem beokádtak egy cikket a jobbernáci rettegésről és ezek után eszembe jutott, hogy én mitől rettegek.

Egyébként meg kérdezd az illetékes kaftánosokat, hogy miért mondanak ilyeneket pld. a gój gyerekről nagyon nem 130 évvel ezelőtt.
@Fabius:
"Erről az jut eszembe, Semjént be kéne nevezni egy Yellowstone túrára. Azt mondják arra sok a grizzly...:-)) "

Es a vilag vegleg bucsut inthetne Maci Lacinak meg Bubunak. Na azt mar nem!!!
Akkor inkabb probalkozzunk meg Nemoval. Ot a szigonyban nem olyan speci Tomjen Zsolt talan nem tudna olyan konnyen lehentelni.
@a szív fészkei:

Innentől egyszerre akarok istentagadó, buzi és zsidó lenni.

Az elsőt és az utolsót még csak megoldom valahogy, de hogy a középsővel mit kezdjek...
@Gábriel angyal:

Szarok a kaftánosokra meg a gój gyerekekre is. Neked viszont elég érthetően elmondtam, nem akarom ezt a vérvádas faszságot itt látni.

Melyik része nem volt világos, mert szívesen ismételgetem magam, ha kéred.
@Fabius: Fordulj Kara kánhoz. Mit kering már körülötted! :-DD
az első 3 link forrása a kurucinfo. hirtelen eszedbe jutott, hogy azért rettegsz, mert most ez olyan trendi...jó gúnyosan.
@Fabius: Ebből egyik sem volt vérvádas ha jól láttam. :(
@a szív fészkei: Szerintem nekünk nem rossz ez a görög választás. Akkor sem, ha kicsit belerokkanunk.

Egyszer az életben más bőrén tanulhatnánk.

Persze amilyen tehetséges nép vagyunk, ez sem jelent különösebben semmit, ettől még mehetünk a gödörbe.
@a szív fészkei:

Lóóófaszt, azóta kitaláltam a tutit: majd hazudok :-D
@keresztanya fabi(en): Nem az a forrása, de mindegy.:) Nézd meg esetleg az eredeti angol forrásokat.
Én már amióta ma bekapcsoltam a gépet, egyből kinyomtam azt a mejmot, amelyik zsidózott. Angyal is így járt, úgyhogy igazából csak sejtem, mi mehetett.
Viszont sokkal nyugodtabb vagyok így és a sok faszságuk nem lebeg itt, előttem. :))
Emlékszik még valaki a kilencvenes évek tervezett havi forintleértékelésére?

Az az időszak tömény unalom volt a mostanihoz képest.

Mennyivel rosszabb most egy szlováknak. Issza a sörét, vakargatja a hasát, árbevétele, költségei is euróban vannak, nem változik kéthavonta az adózása se, de még csak egy nyamvadt visszamenőleges gazdasági törvény se izgathatja fel.
Csak a nők maradnak serkentésre.
@Fabius: Te is tudod, hogy korábban voltak normális beszélgetéseink pld. a jobbik gazdasági programjáról, adózási témákról, EU kérdésekben, de legutóbb az ökoszociális nemzetgazdaságról is ejtettem néhány szót.

Ezer linket és videót lehet találni a normális javaslatokról, felszólalásokról, ötletekről. De tedd a szívedre a kezed ez nem az a médium ahol inkább a jobbik jó oldalát fogod bemutatni és ez a jövőben sem fog változni.
"Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emlékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.

A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket."

(Andrew Matthews – Élj vidáman!)
@Habakuk999: Dehogy, majd törvényileg potyogtatni kell az adófizetőket, oszt elmegy a kedvük a serkentéstől is.
Egy technikai jellegű kérdés. Ha valakit tahótlanítok akkor annak a kommentjeit már soha többé nem látom vagy ezt később vissza lehet még vonni?
@Gábriel angyal:

Én nem is. Ez a te dolgod lenne. Már ha cél, hogy a szimpatizált pártodról az derüljön ki, hogy több eszetek van annál, amit ma is csináltatok.

Ha nem, nem. Nekem kurvára nem fontos. Ellenben a kiszivárgott belső levelezésetek alapján nektek az. Lenne.
@Gábriel angyal:

Fejlécben kis kép fölött toplákmentesítő gombra katt, ott vissza lehet vonni a tahótlanítást.
@Habakuk999:
Bakker... Csak ne szlovákul habognának.
Nálunk van egy pár belőlük. Helyesek, kedvesek, aranyosak, kézzel lábbal magyaráztunk egymásnak. Semmi bajom velük, sokkal európaibbaknak hatnak, mint a jobbikos csürhe! :)
@keresztanya fabi(en): Szlovákoknak az se kötelező, lehet pusztán élvezetből is.

Nekünk pedig majd szépen előírják a pirospozsgás nemzeti menyecskéket.

Csak abban reménykedem, hogy három gyerek után kapok felmentést és szabad szerelmeskednem nem nemzetiekkel is.:)
@Gábriel angyal: Mint törzskommentelő Te magad járatod le legjobban a jobbikot. Ha hiszel a jobbik oldalában, akkor ezen buzgólkodjál, mert kevés az idő és hajtanod kell a cetlikért
@Habakuk999:

Jah, és akkor olyan butaságokról nem is beszéltünk, hogy a tócsnifalóknál harmadannyi idő és költség pl egy telephely engedély. Kis bürokrácia, kis lehúzás, nagyobb jogbiztonság.
[..]"A politikai elemzők, a független Kiszelly Zoltán és a számos kormányzati megbízással bíró Nézőpont Intézet vezetője, Mráz Ágoston Sámuel közepesre, illetve jó-jelesre értékelték Orbánékat, az olvasók viszont jóval szigorúbbak voltak: többségüknél megbukott a kormány." Ez a Mráz még hülyébb, mint a neve. Jó, oké nevekkel nem marhulunk, de ez nagyon az, ami.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!:

Én nem vagyok ilyen hulladéktároló. Egy másodperc alatt üvöltök le bárkit, kiadom magamból ami nem tetszik, és lépek tovább vidáman.
@Fabius: Erről a legtöbbet Bayer Zsótti mesélhetne.
@vitézzy Boli - Ch.T. is, meg'há! Vitéz Módra!: Hétvégén kinn voltunk a Szlovák paradicsomban, sokan voltak, többek között két magyar busz is.

Üldögéltünk az egyik szurdokban, majom magyar fehér tornacipős kocaturista odaszól, hogy asszondja: induljatok, mert utólérnek a lengyelek, én nem akarnék együtt túrázni velük!

Mert?????? Mert miért??? Na, az nem derült ki...
De egy km múlva már kérdezgették, sokáig tart-e még a túra.

Szlovákok tök barátságosak voltak most is, szálláson is, szerintem tisztábbak is, mint mi.

Boltban korrektebbek, mint mi. Nem sokkal, de igen.
@a szív fészkei:

Mráz Ágoston havi 30 millióért nem értékelhet másként.
@Fabius: Remélem, ezen felül szép fényesre szop-nyal és a gombot is szabályosan varr. Hofi örömére, persze.
@keresztanya fabi(en): Te szintén törzskommentelő vagy, így emlékezhetsz arra is, hogy én inkább másban hiszek, nem egy politikai pártban.

Velük kapcsolatban max. vannak olyan elképzelések, amelyeket jónak gondololok, míg másokat kevésbé.
@Fabius: És ha a szlovák államnak fizetési kötelezettsége keletkezik irányodban, láss csodát, fizet!

Nem kezd el vizsgálgatni évekig, hanem a törvényben előírt határidőre fizet.

Ilyet se nagyon láttam még itthon.
@Habakuk999: Na már elég sok minden törvényi kihágást megengedtél magadnak ezzel itt. Magyar viszonyokat bírálni szlovák előnyt emlegetve??????????
Szvatopluk fehér lova rúgjon meg! :-DDD

@keresztanya fabi(en): Viszont. :-)
@a szív fészkei:

Nem, ettől sokkal szarabb melója van: ő gyűjti össze minden nap, és közli Orbánnal amit gondoltok róla :-))
nol.hu/gazdasag/matelcsy_es_az_egy_ezrelekes_csekkado

[..]"Döntött a kormány a pénzügyi tranzakciós adóról, amely a tranzakciók egy ezreléke lesz, és a telefonadóról is, amely minden perc kezdeményezett hívás után két forint lesz. – Ezek nem egyszeri adók, hanem beépülnek a magyar üzleti életbe – mondta Matolcsy György. Magyarul: ezeket az adókat innentől fizetni fogjuk. A pénzügyi tranzakciós adó egy ezrelék lesz, a 600 ezer milliárdnyi pénzügyi tranzakcióból 130 ezer milliárd adózik majd, így tehát egy százezer forintos utalás után száz forinttal adózik majd.

Ehhez kapcsolódóan a vállalkozások közötti pénzmozgások ötmillió forint felett kötelezően utalással történhetnek majd, ez felmerült a magánszemélyek esetében is, de a kormány végül ezt elvetette.

Bár egy korábbi munkaanyagban a törvénytervezet szövege még a telefonadó alanyaként az előfizetőt említette, Matolcsy leszögezte: mindkét adó esetében a cégek lesznek az adó alanyai, s a miniszter szerint olyan élénk a verseny, hogy ezt nem is fogják a cégek áthárítani. " Ha csak úgy nem.
Aztán tudja fokozni:[..]"A miniszter szerint az adók nem fogják veszélyeztetni a növekedést, sőt jövőre növekedési fordulatra számít. – A válság messze nem ért véget, sőt a legkeményebb szakaszán sem jutottunk még túl – tette hozzá Matolcsy György. Ezekkel az adókkal átálltunk egy kiszámítható, végleges költségvetési struktúrára, tehát evvel mi kikerültünk a válság által legveszélyeztetettebb országok köréből.

Matolcsy György közölte: az ország érdeke az IMF-védőháló biztosítása. "
@Habakuk999:

...és mostanában nem is fogsz. Sok dologgal vannak sokkal előrébb, mint mi. A vállalkozói környezet egész más, nem csodálom, ha ott kötnek ki az eredetileg ide indult cégek, most már rendszeresen.
@a szív fészkei: Tehetek én róla, hogy inkább Ljubocskát választanám Steffike helyett?

Egyébként félreértettél, pont a szlovákokat sajnáltam, mennyire is unalmasabb az életük, mint nekünk.
Mennyivel jobb is úgy ébredni, hogy halvány gőzöd sincs, plusszal vagy minusszal zársz aznap.
Dolgozhat a magyar virtus és kreativizmus.
@Habakuk999:
Kalandvágyból itt maradni. Ja, adrenalinfröcs a zéletünk! És még Horalky nápolyink sincs! www.csokimax.hu/images/kepek/kicsi/C_8584004041181_1.JPG
@Fabius: Nem olvasnak azok a hülyebarom cégek Mattelcsyt??? Ott van fent, ideidéztem. Kurvára nagyon fejlődünk - szaporodunk is - növekedünk majd, kiszámíthatóak leszünk/vagyunk, válság remegve hátra zurukkol tőlünk és kész.
@a szív fészkei:

De, olvasnak, csak a cégek nem bírnak a fanatikusok igazhitével. Könyvelővel, jogtanácsossal, és józan ésszel viszont igen.
@a szív fészkei: A Blikk újságírójának kezdeményezésére az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága Schmitt Pál volt köztársasági elnök vagyonyilatkozatával kapcsolatos törvénysértés vizsgálatáról döntött: a Jobbik szavazott egyedül a vizsgálat megindítása mellett, hangsúlyozva a köztisztséget betöltők vagyonosodásával kapcsolatos átláthatóság és a tényfeltáró újságírás fontosságát. Itt olvasható a Blikk tudósítása és videóösszefoglalója a tegnapi ülésről. Kétmillió ember kaphatott hírt arról, hogy egyedül a Jobbik tekinti fontosnak a közélet tisztaságát, a jogszabályok betartását és közakarat tiszteletben tartását.

www.gaudi.jobbik.hu/titok_marad_schmitt-villa_b%C3%A9rleti_d%C3%ADja
Elegáns, mint minden, ami ezektől van: hvg.hu/kultura/20120509_mtv_eletjaradek

Jáksó faszságára telik. Annak nem esik le a pofája, azt komolyan csodálom. Nem hiitem volna, hogy ekkora genya.
@Fabius:
Istenem, sehol egy banánérlelő selyemút szakócával! Kénytelen a rideg valóságban bolyongani.
@a szív fészkei: Bízom benne, meg ezt is.

Hunyadi Gábor, a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője, első fokon pert nyert a Porsche Bank ellen. A bíróság szerint is jogszerűtlenül szedett 'szerződés módosítási díjat' a pénzintézet, így annak visszafizetésére kötelezte azt.

jobbik.hu/rovatok/jogseg%C3%A9ly/precedens_%C3%A9rt%C3%A9k%C5%B1_gy%C5%91zelem_egy_bank_ellen_dokumentumokkal
@a szív fészkei: Pedig ő elég sokáig a heti hetes oszlopos tagja is volt. :) Érdekes váltás.
@Fabius: Különböző szervezetek egyre nyíltabban mondogatják, hogy az alapvető bajunk a szavahihetetlen kormányzati gazdaságpolitika.

Lehet lopni valamennyit, lehet haverokat előtérbe pakolni, 3,5 milliárdot papír nélküli tanácsokra elkölteni, de a kormány által megkötött megállapodásokat be kell tartani.
S ha valamit mondok, akkor az tartson ki legalább egy tervezési ciklusra.

Én kicsi vagyok, de ezek a hülye tranzakciós adók 10 millás plusz kiadást jelentenek, kurva alacsony fedezeti hányadnál.
Fizetek mindenféle barom kötelező regisztrációs díjat, nem tudok egy hétre előre tervezni, ergó beruházni itthon még véletlenül se merek, mert a pakliban bármikor benne van egy 315 forintos euro.
Uniós pályázatra nem is gondolok, mert nem tudom, mikor és hogyan kapom meg a pénzt, ráadásul undorodom a majmok körbeudvarlásától.

A barom az árbevételt adóztatja, ráadásul kumulálva. Majd az okosok kiszámítják mennyi inflációt és növekedés csökkenést fog ez hozni. mert hogy Gyurink meg nem tette, az tuti.
@a szív fészkei:

Hááát, ezek szerint Kudlik Juli se tart több önkéntes Deltát Fidesz rendezvényen.
Egy komment a napiból, remélem nem veszi a kolléga zokon:
húzzák le a görögöket. és első sorból nézzék végig a faszkalap naplopó populista politikusok, hogyan jár az, aki ki akar bújni a felelősség alól. a görögök meg tanulják csak meg egy életre, hogy a tetteiknek következményeik vannak. jöjjön az évtizedes tömegnyomor.
azokat sajnálom csak, akik felfogták, hogy mindez mivel jár, áldoznának is érte, de a társadalom idióta része őket is magukkal rántja.
@Habakuk999:

Beruházni? Itthon? Hehehe.

Sosem pályáztam semmire, és nem is fogok. De én ebbe a környezetbe egy fillért nem ruházok be. Ebbe a jogbizonytalanságba, ahol az írott szó nem tart ki öt hónapig, nem hogy a ciklus végéig, tegyen bele egy fillért is az, akinek két anyja van. Jó példa ez a bankokra hárított tranzakciós adó megint: decemberben született a megállapodás, és eddig tartott felrúgni. Nem csak a bankoknak üzenet ez, hanem mindenkinek aki ebben az országban bármilyen formában pénzt forgat: szavahihetőség nulla, az írott szó annyit se ér, mint a fecni amire rávésik.

Arról nem beszélve, ahogy most legutóbb kisajátította a saját mobiltársaságával a T-System által kiépített és üzemeltetett kormányzati gerinchálózatot, einstandolta a cég előfizetőit, éppen úgy vehet el bárkitől bármit ami csak megtetszik neki.
@Habakuk999: "Uniós pályázatra nem is gondolok, mert nem tudom, mikor és hogyan kapom meg a pénzt, ráadásul undorodom a majmok körbeudvarlásától."

Most őszintén. Megyó-Fletó és a többiek alatt mertél rá gondolni? Akkor nem majmokat kellett körbe udvarolni?? :(
@Habakuk999:

Frászt! Deli csoki forever! :-D
@Gábriel angyal:

A szociknak egy kibaszott gusztustalan húzása volt: 2005 végén nem fizették vissza az áfát időben, mert a kampányév kezdésének mérlegéhez kellett a kincstárban lévő visszatartott lóvé.

Azzal kurva sokan beszoptak, és szidták a kurva anyjukat bőszen. De ilyen jogbizonytalanság - vállalkozói szinten - amilyen most van, még nem volt a rendszerváltás óta soha.
@Fabius: Gondolom erre gondolsz?

www.hwsw.hu/hirek/47655/mvm-allami-gerinchalozat-elektronikus-kormanyzati-magyar-telekom.html

Mondjuk itt azt írják, hogy amúgy is lejárt a szerződés a tével "csak" nem hosszabbították meg.
@Fabius: Az a baj, hogy nem csupán ketten látjuk így, hanem az összes gazdasági döntéshozó.
Múlt hónapban már csökkent az export.
Ha lesz fordított áfa a mezőgazdaságban, nagy érdeklődéssel fogom nézni a statisztikákat, szerintem 30-40%-al esik vissza az agrárexport.

És nem tudjuk, mikor is dőlünk be.
Ezzel a mai átkeresztelési hacacáréval egyszer és mindenkorra lemondhatunk bármilyen álomról, hogy Orbán alatt fordulhat a gazdaságpolitika.
@Fabius: Elismerem bár ebben az esetben a pályázati pénzek kapcsán nem csak arra gondoltam, hogy kizárólag az itteni vízfejek lennének a sárosak, hanem jócskán benne van a pakliban, hogy az EU sokszor a saját zsebébe teszi át a pénzt.:(
@Gábriel angyal: visszavehetnél egy kicsit, azt hiszem.

Neked beokádtak? Nem-nem, annál a linknél meg sem voltál említve. Vártál. Vártad. Az alkalmat, hogy azonnal visszavághass, helyreállíts valami képzelt egyensúlyt faszság és faszság között. Sok ilyen link van még, te hamis angyal? Mennyi áll még készenlétben, mennyiből kell kicsemegézned azt a párat, amiket azonnal bevethetsz, hogy kedvenc témádról is beszélj végre? Á, miket is mondok, hiszen te alig beszélsz. Csak linkelsz, idézgetsz, saját gondolat szinte sosincs bennük. Üres angyal vagy, azt hiszed, mások szavai megtölthetnek tartalommal, és azt hiszed, mások ugyanígy működnek.

Ülj csak tovább, és várj. Mindig, minden nap lesz alkalom, amikor arcodon kaján vigyorral beszúrhatsz egy újabb linket, hogy gyilkosok, vagy azt megengedők tetteihez, megnyilatkozásaihoz óvatosan, ámde célzottan hozzátehesd a magadét. Mindig lesz alkalom, mert kóborol ebben a kibaszott világban annyi seggfej, hogy bármihez lehet akár igazolást, akár ellenpólust találni. Ülj csak tovább, és várj, vigyorogj azon, hogy amikor belédtöltötték a keresztényi szeretetről szóló fejezetet, csak azért tették, mert azzal eltakarhatod a benned élő ösztönlényt. Igen, azt, amelyik bosszúálló, amelyik vérért vért akar, amelyik vérontást vérontással képes legitimálni. Mert belül te is ilyen vagy, csak te soha nem mondod ki. Mert te soha nem mondasz ki semmit.

Ülj csak tovább, tetszelegj magad előtt az egyensúly beállítójának szerepében, hidd csak, hogy hírvivő vagy, és az igazságért cselekszel úgy, ahogy. Gyűjtsd a linkeket, idézeteket, rengeteget: nemsokára zűrzavaros, sötét évek jönnek, minden kitartásodra szükség lesz, ha meg akarod védeni mások beléd töltött tartalmát. Eljön majd a te pillanatod is, amikor majd teljesen egyedül leszel, amikor nem másokhoz, hanem egy igaz, tiszta lehetőséghez képest kell megítélned magadat, mindent, ami voltál, mindent, amivé lettél.
Ott, az utolsó pillanatban már nem lesznek mentségek.
@Gábriel angyal:

Ha lejár egy szerződés az oké. Legfeljebb keresel mást, olcsóbbat fasztuggya. De a kiépített hálózat amit már nem bérelsz nem lesz a tiéd. Az MVM hálózata létezik, a cég leánykái össze vannak kötve, de ennyi. Annyira nincs más hálózat, hogy az üzemeltetésre is most alakult meg az aktuális MVM leányvállalat.
@Habakuk999:

Ezt nem tudod másképp látni. Orbán éppen ezért szopja le a bajorokat gyakorlatilag havonta, és ígér meg szinte bármit. Egyedül attól nem kell félni, hogy bedőlünk. Viktor hiúsága ezt a szégyent nem engedi. Ezért is tárgyalnánk bőszen az IMF-el. De ezen kívül minden más eshetőség előfordulhat.
@Gábriel angyal: Akkor tukmálták rám, de nem fogadtam el. Jól is tettem, így utólag úgy gondolom.

De tudod, látom, mennyire futnak mellettem a kazakjaim, de nyugodtan mondhatom a lengyel cimborákat vagy a szlovákokat is.

Ha nincs az első Orbán kormány és az azt követő ámokfutás a választók kegyeiért, nagy valószínűséggel én is villanyt csinálnék. Nem sokat, keveset.

Mindegy, ez álom marad. Kazahsztánban ruházunk be az idén, sokáig ültem rajta, de nincs más lehetőségem. Itthon nem.
@Interlock: Érdekes hozzászólás. Nem akarlak elkeseríteni de amit leírsz az emberben lévő kettősségről az nem csak rám vonatkozik. Sőt az utolsó pillanattal kapcsolatos meglátásod is tökéletes, amely szintén mindnyájunkat illet.

A többi felvetéseddel rossz helyen kopogtatsz. Inkább azokat a szélsőségeseket kérdezd, akik erről a témáról értekeznek. Hogyan és miként gondolják azt, amit leírnak, kimondanak és hangoztatnak.

Ja és végül de nem utolsó sorban ezredszerre neked is: nem vagyok általánosító, bárkiket is kritizálok. Ha mégis azt érzed akkor ez ugyanaz mint amikor itt nagyon sokan a magyarosch-t kritizálják.
@Gábriel angyal:

Ez marhaság, ráadásul megtanulhattátok a saját bőrötökön, hogy nem erről van szó. Idézd csak fel mivel fenyegette a fideszes kisfasz a Juhász Oszitokat, és rájössz miről szól a dolog.
Egyszer rászánom magam, és össze fogom számolni, hogy valójában hány ember hozza össze az első látásra tekintélyesnek tűnő, posztonként nagyjából 500-1000 hozzászólásra duzzadó kommentfolyamot. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem vagytok többen 20-nál. Rohadt belterjes kis szekta, bűzlötök a szellemi vérfertőzéstől.
@Gábriel angyal: Miért baj az, ha pl egy szélerőmű telepítéséhez a dán kormány által támogatott hitelből dán vitorlát raksz le?

Neked csinálja a villanyt.

Milyen szép lenne, ha a most suttyomban államosított Eximbank - már ez is a Gyurika játéka - magyar technológiák telepítését segítené mondjuk Erdélyben vagy a Vajdaságban.

Mondjuk ez a hajó már elment, a szomszédok fejlettebbek lesznek, mint mi.
@Gábriel angyal: Még most is az, mintha mi se történt volna. És a többiek mellette kussolnak erről, pedig ez így, ahogy van valami eszméletlen pofátlanság és szarság. Sajnos szégyellem magam miattuk. Teljesen hiteltelenek ettől.

Jáksó meg egyszerűen Habony kesztyűbábja. Már egy egész Állami Bábszínház dolgozik Orvbánnak.
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Ilyenkor fent kukorékolsz és ez a legnagyobb gondod? Becsületes KME parasztlyány létedre nem a tyúkokkal fekszel és kelsz?Elalszod a csorda kivonulását.
@Habakuk999: Én nem ettem még vagy csak nem emlékszem, de sokan a Deliért jártak át Párkányba. www.lippije.hu/Editor/assets/blogimages_40/delicsoki.jpg
@Gábriel angyal:
ezek vették fel a devizaalapúhiteleket és ezek szavaztak a fülkésekre meg a jobbikra

ezek csak hisznek dolgokat de azt sem jól

szégyen
@a szív fészkei:
Kevés alvással is beérem, és ha szép az idő, szívesen járok éjszakánként egy-két órát a völgyben, fokossal az oldalamon (a fokos két dolog miatt is praktikus: sok errefelé a kóbor kutya és a vaddisznó, no meg persze a falu végén lakó cigányokban sincs bizalmam).
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember):
A vaddisznó okos állat, messziről elkerül.Négy jól megtermett juhászkutya ellen pedig kevés lehet a fokos is.

De mivel keresztyén ember vagy, az imádság segíthet.:)
Na én eddig vagyok hitelesítve. Nem járom a hegyet éjjente se fokossal se anélkül. A várost se, pedig akkor ilyen jópofaságokat csinálhatnék kötőtűvel - anno egyetemen uncsi előadások alatt kötöttem: urbanista.blog.hu/2012/05/09/vegre_budapesten_is_megjelentek_a_fonalgerillak_valaki_kototuvel_tamadott_meg_egy_bringatarolot_a_klauzal_tere

Egyszer jöttünk éjjel haza kocsival át az erdőn és láttunk egy vaddisznócsaládot: a mama fürdette a csíkoskáit a pocsolyában. Tündériek voltak. Amúgy az a véleményem, az erdő, a vidék legyen legalább éjjel a vadaké...
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): jó lenne, ha tényleg nekiállnál összeszámolni, végre valami értelmessel foglalkoznál az állandó fröcsögés helyett.
Miért baj az neked, ha egy relatíve kis létszámú csoport egymással beszélget? Mert nem veszel részt benne? Nem tilos. Mert nem tudsz benne részt venni? Arról csak te tehetsz. Legyünk többen? Vagy mondja mindenki magában, némuljon el a világ?
Smith ügynök, önben sajnos végtelen(ül hülye) ciklust programozott a Készítő, Ctrl+Alt+Del után kapcsolja le a kismegszakítóját, leléphet.
@a szív fészkei:

Ebben tévedsz. Az állatokat azért teremtette az Úr, hogy az ember uralkodjon felettük.

Mózes I. könyve 9. rész:

És féljen és rettegjen tőletek a földnek minden állatja az égnek minden madara: minden a mi nyüzsög a földön, és a tengernek minden hala kezetekbe adatott;

Minden mozgó állat, a mely él legyen nektek eledelűl; a mint a zöld fűvet, nektek adtam mindazokat.
@imperial: Mindig elfelejtem, hogy egy idióta vagy és hozzád szólok. Ezért elnézésedet kérem. Zárásul csak annyit: ha holnap indítok egy mozgalmat, ami ingyen sört és 0%-os adót ígér, akkor szerinted 2014-ben milyen gyorsan lesz meg 68%? És akkor ez a magyar érdek is, igaz? Populizmus és demagógia felütése az értelmező kéziszótárban a házi feladatod.

@nmy: Ha valamivel nem értesz egyet, akkor írd le az érveidet is. Attól, hogy van nácipárt Görögországban, attól még a szélbal pártjuk hajtja végre a jobbik programját. Mert a jobbiknak a gazdasági programja klasszikus anarchista, szélső baloldali. Az ilyen egysoros odamondogatásokkal max. annyit érsz el, hogy senki ne vegyen komolyan. Erős itt a mezőny, ne akarj n+1. hülyének beállni.

@samuelfisher: Ja, ja, lebuktam, ezt szeretném. Szövegértelmezésből jeles.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Hát igen, a realitásokkal az a baj, hogy előbb-utóbb utolérik az embert.
@Fabius: Periklész idején Athén kezelte a Déloszi szövetség (a perzsaellenes unió) pénztárát (habzsidőzsi), szerinted mekkora volt a korrupció Athénban? Mennyire volt oligarcha, akarom mondani, nagytőkés Periklész (aki a nép pártjára állva leszámolt az oligarchákkal)? Vajon milyen demokrácia az, ahol újra és újra ugyanazt a figurán választják meg kedves vezetőnek? Milyen szinten ment el a pénz fegyverkezésre a szomszédos Spárta ellen, hogy aztán magába roskadjon az egész? Egyébként milyen kultúra? A görögök 2000 éven át nem csináltak semmit. Mintha a magyaroknak abból kellene erőt meríteni, hogy 2500-5000 éve milyen díszítéseket találtak ki a lószerszámaiknak, mennyire ismerték a csillagok állását, a környező népeket, és mit tanultak meg a kínaiaktól.

@Gábriel angyal: A Jobbiknak sztem nincs jó oldala. Van őszinte és álszent oldala. Az őszinte riasztó, az álszent meg álságos. Amivel egyetértek, ahhoz nem kell jobbikosnak lenni, nem szükséges magamra húzni ezt a világnézetet, igazán kár volna azonosulnom velük. Három példával megvilágítva: (élet/halál) az a hozzáállás, hogy a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg, ami már szerepel az Alaptörvényben is, rokonszenves számomra, ám ez alapján lehetnék akár fideszes is. (gazdaság) A panelprogramjukhoz elég, ha valaki élt már panelházas lakótelepen. (kultúra) A rovásírás ügye nem olyan súlyú, hogy párt kéne hozzá, ehhez elég és jobban is passzol egy civil mozgalom.
@Zahal: """a esetek egyediek. a zsidóságot a IV. századtól antijudaista elvek alapján üldözni kezdték, aztán ez szépen folyt tovább. nem is engedték nekik, hogy beolvadjanak a környező népekbe, csak a felvilágosodás idején nyíltak meg számukra bizonyos pályák. a zsidóság attól maradt zsidóság, hog nem olvadt be. és ha be is olvadt, a zsidógyűlölők akkor is "észrevették" őket, kipécézték maguknak. a holokausztban sem számított, ha vki akár hithű keresztény volt - betért zsidó, tehát menjen a gödörbe, földet rá."""

Én is így tudom, nem is vitatom, de ezen én rég túljutottam. Az elmúlt fél évszázadról beszélek.

"""...de attól még nem kell megszűnni magyarnak lenni. vagy a határon túli magyarok is miért váltak volna románná, szerbbé, szlovákká? ne váljanak, ha nekik magyarként jó."""

Tegnap (12,47) írtam:"""Tudomásom szerint a huszadik századig Európa országaiban a kisebb-nagyobb létszámú behívott, vagy csak úgy érkezett bevándorlók beolvadtak a befogadó nemzetek életébe, kultúrájába,igyekezvén eközben a sajátjukból nyelvüket is megőrizni, és azokat a szokásaikat, amit a környezetük tolerált.
Konfliktus így is akadt bőven, de többségében ezek megoldódtak és az együttélés létezett és létezik."""

Nehéz félreérteni, de azt hiszem, hogy neked sikerült.

"""...most mennyire megy az EU-s identitás?"""

Ezt hogy érted? Pontosan mire vonatkozik?
@Stefánia kisasszony KME (Keresztény Magyar Ember): Mióta érdekel téged az Ó-Testamentum? Ez az uralkodásmánia amúgy is rohadt ellenszenves és szarok az Úrra, ha ilyen mániái vannak. Az állatoknak jogaik vannak.
@a szív fészkei: a rohadt kis dognek a szomszedban is jogaban allhatna hallgatni...

de sundisznora vadaszik a kis sparherdtlabu es nem tanulja meg, hogy egyszeruen soha nem lesz ellenfeluk..:-)

de legalabb lelkes, hogy szakadjanak meg a hangszalai:-)
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Én is hallok kutyákat üvölteni éjjel. Meg tudom, létezik olyan, hogy átvágják a hangszalagjaikat, hogy kussban legyenek egész nap, macskákról lenyúzzák a körmöt, hogy ne károsítsa a bútort - de ez nettó aljasság. Ki kéne bírnunk azt a tudatot, hogy nemcsak mi vagyunk a földön. Eléggé megsínylette ezt a tézist már minden a természetben.
@a szív fészkei: ha annyira akarnek tenni ellene, akkor az erekelyemrol siman eltalahatnam egy csuzlival..
de csak atkozom felalomban morogva, hogy "rohadt dog, tanuld mar meg, hogy a sundiszno nem jatek..":-)))
@bircaember maxval: oke, kuld ide az istenedet, megbeszelem vele mi az agymosas es mi nem. egy ilyen kis csicskaval nincs mit targyalnom. a fonokod fonoke vagyok. ugyhogy uzenem neki, labhoz, beszedem van vele a hulyeirol.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Ez a te problémád, nem tudok segíteni neked... jogodban áll hinni ateista bulvárhonlapokban...
@Penivaldes: ajanlhatod, de rosszul turom amikor mankosok akarnak ramszolni, hogy ne fussak olyan gyorsan, es kulonben is, mi az, hogy nekem nincs eltorve a labam...

@bircaember maxval: en nem hiszek. te hiszel. en tudok, vagy nem tudok.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te dolgod, mit csinálsz. Csak lehetne benned tisztelet mások iránt, de ha nincs hát nincs.
@Penivaldes: a tiszteletet nem jar. mivel en ab ovo elutasitok mindenfele tekintelyt, igy nalam csak annak jar tisztelet, aki kierdemli azt.
@bircaember maxval: nem. nem hiszek. te hiszel, mert te szereted az onamitast. es magadbol indulsz ki. de mint mondottam volt, a te bena labad engem nem akadalyoz a futasban. ahogy a bena hited sem akadalyoz a tudasban.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Példádnak semmi értelme. Éppen te vagy a béna futó, aki azt hiszi, hogy a nem-béna csak képzeli, hogy létezik nem-bénaság.
@bircaember maxval: nem nekem van szuksegem mentalis tamaszra, hanem neked. ezek utan tobb, mint pimasz vagy.

plane annak fenyeben, hogy en is finanszirozom a hobbitokat, lehetnetek tobb tisztelettel, mert egyszer visszavesszuk ha sokat pofatlankodtok.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"plane annak fenyeben, hogy en is finanszirozom a hobbitokat, lehetnetek tobb tisztelettel, mert egyszer visszavesszuk ha sokat pofatlankodtok"

Hallottad már a "társadalom" szót? Ha igen, értelmezd, s gondold újra át, amit írtál.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"nem nekem van szuksegem mentalis tamaszra, hanem neked. ezek utan tobb, mint pimasz vagy"

Nem érted, hogy miről van szó, de kritizálsz. Ez nem jó jel...
@bircaember maxval: es hallottad e mar a parazita szot?
ha igen, akkor nezd meg mit muveltek...

mondom, leszarnam az egeszet, ha egy onfenntarto klub lennetek. hajra, mindenki csinaljon amit akar. de az, hogy az en penzemre tartotok igenyt, majd le akartok huzni a magatok mentalis szintjere az nem jarja.

nincs mit tiszteletben tartani rajtatok, parazitak vagytok, verszivok, a tarsadalom herei. kozonseges csalok. es az, hogy nem dolok be a csalasotoknak es emiatt meg en vagyok az, akinek vissza kell venni. alljon mar meg a menet , a kurva eletbe. kotrodjatok vissza a templomotokba iget hirdetni es hitelni es termeljetek meg magatoknak a fenntartasotok koltseget. volt az a jezus nevu zsidogyerek. azert hajtotta ki a kufarokat, hogy ti ott lehessetek. miert akarjatok, hogy en meg berugdossalak benneteket a helyetekre? tessek felfogni vegre, hogy oruljetek, hogy megturunk a XXI. szazadban egy tomeggyilkos szervezett bunozoi csoportot meg ideig-oraig. a naciknak vege, a kommancsok is alig vannak mar....

ti vagytok az utolso ordas eszme.
ha meghuzzatok magatokat, meg nyerhettek egy kis idot. ha ugraltok csak a figyelmet iranyitjatok magatokra, hogy nezd csak, egy kozepkori tomeggyilkos maffia meg szabadlabon van...

nem veletlenul kerultetek feketelistara penzmosasert. ez az elso lepes. ratzi meg oruljon, ha ezustkalapacs allapitja majd meg a halalat es nem bortonorvos...
@bircaember maxval: "
Nem érted, hogy miről van szó, de kritizálsz. Ez nem jó jel..."

de bizony,. pontosan ertem mirol van szo.

kitalaltok egy misztikus figurat, akitol felni kell es majd ti tudjatok az utat, ami megved a haragjatol.
a kasszanal meg tessek fizetni.

mindezt persze ugy, hogy elhitetitek az arr ahajlamosokkal, hogy kis pondrok, fergek, nem urai sajat sorsuknak es eletuknek. ha jot akarnak, nektek fizetnek. kopedelem...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Butaságokat hordasz össze. Ez egy probléma, de főleg számodra. Nekem végülis mindegy. Tedd le a komcsi és náci történelemkönyvet és olvass valódi információforrásokból. Ne bújd állandóan a Kuruc Infót, nem szalonképes és nagyon komolytalan.
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Tele van a társadalom nem önfentartó tevékenységekkel. Teljesen természetes ezek támogatása. Az hogy neked vagy nekem valamelyik nem tetszik, nem lényeges. Mások is így vannak ezzel, de ez nem érdekel senkit.
@bircaember maxval: Én csak az oktatási és szociális tevékenységüket támogatnám
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Mondtam már: ez a te dolgod, hihetsz bármiben, akár abban is, amit leírtál itt...
@Penivaldes:

Miért? Számtalan tevékenységre megy közpénz, s többségük nem oktatás, sem szociális.
@bircaember maxval: Mert úgy vélem hogy az támogatásra méltandó. a többi nem. ott uralkodjanak a farkastörvények.
@bircaember maxval: te egy remel erv vagy az egyhazak betiltasa mellett...
de ne aggodj, meg az eletedben lesz sittes papa es felszamolt vatikan.
@bircaember maxval: balfék libcsik nem látják át a kétbites gondolkodásukkal, mert a szocialisták narkós bandát csináltak belőlük, és így már képtelenek rendszerben gondolkodni és átlátni egy felülről építkező négydimenziós entitás evolucionárisan kódolt krisztológiával korreláló intelligenciahányadosának omnipotens emulációspektrumát, aminek végső célja egyfajta pozitív ember-gép-szimbiózisban rombolni a konszenzuális realitást
@bircaember maxval: eddig sipi érvelt, te csak állítasz, méghozzá oltári bénán.

nekem pl nincs gondom a vallásos emberekkel, ő dolguk. de az egyháznál (katolikus református egyremegy) pofátlanabb, aljasabb, képmutatóbb, mocskosabb bűnszövetkezet nem igazán van a földön...
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

"de ne aggodj, meg az eletedben lesz sittes papa es felszamolt vatikan"

Azt, hogy az én életemben-e, nem tudom, de ennél sokkal súlyosabb dolgok is lesznek. Üldözni fogják a kereszténységet. Tudjuk, hogy így lesz. Meg van mindez jósolva kb. 1900 éve.
@Pantagruel:

A "libcsi" szót ne használjuk szitokszóként, mert értelmetlen, s káros. Így ebben nem értek egyet veled. A "libcsi" nem az "ateista" szó szinonímája. Egyébként, ezt leszámítva, igazad van.

Én magam is egyébként politikai filozófiámat illetően liberális vagyok. Ami nincs ütközésben vallási filozógiámmal. A vallással nincs összeütközésben egyetéen politikai filozófia sem, még akár komcsi vagy náci is lehet az ember a vallással együtt. Miért? Mert a kettő külön sík, melyek nem azonos szinten léteznek.
@bircaember maxval: már hogyne lenne. ez az egyik legálságosabb hazugság, amivel évezredek óta próbáljátok etetni az embereket.
@melchi zadok:

Gondolhatod ahogy akarod. Jézust csak az általa alapított egyházon keresztül lehet követni. Aki nem így tesz, az nem keresztény.
@bircaember maxval: ismételten a jó öreg, katolikus sztájli: kinyilatkoztatok oszt jónapot...

komolytalan, tartalom nélküli, óvodai homokozó szintű "érvelés"

egy kétezer éves tisztázatlan eredetű közel-keleti tündérmese, amit ezer éven át folyamatosan cenzúráztak. minden, amit tesztek ebből következtetitek.

ez a mese mégis mennyivel több, jobb, mint mohamedé, budháé, vagy éppen xenué?
@melchi zadok:

Nincs cenzúra, szent hagyomány van. Vagy hiszel Jézusban vagy nem, a te döntésed.
@Max val Birca: tőlem akár "szent hagyománynak" is nevezheted a cenzúrát, ha ahhoz van kedved, de a dolgok lényegén nem változtat: a biblia, amit a kezedben tartasz, egy agyoncenzúrázott történet.

PONT.

egyébként pontosan kimondtad a lényeget, vagy hiszel, ebben a tündérmesében, vagy nem.
de ha én nem hiszek, akkor ne is legyen semmi közöm hozzátok, ok?
fizessétek ti bábmestert!

ugye mennyivel másabb így a leányzó fekvése?
@melchi zadok:

A Biblia egy segédeszköz, amit az Egyház írt. Miért kellett volna cenzurázni az Egyházt azt, ami az Egyház írt?
@melchi zadok:

Te nem hiszel, ez a te döntésed, semmi gond.

A finanszírozásban viszont kénytelen vagy te is részt venni, mint ahogy a színházba nem járók adójából is megy a színházakra, s az egészséges emberek adójából meg a mozgássérültekre.
@Max val Birca: a bibliát nem az egyház írta. az egyház állította össza azokból a kb. iu. 100 (!) körül keletkezett iratokból, amelyeket ma evangéliumként ismerünk.

már maga az, hogy a kb 20 ismert evangéliumból 4 ment át az egyház rostáján, plusz ismerve a kanonizálások történelmi hátterét, (hogy e mögött milyen elementáris politikai, hatalmi játszmák álltak) eleve teszi teljesen és vitathatalnaul egyértelművé a cenzúra tényét.
@Max val Birca:"Te nem hiszel, ez a te döntésed, semmi gond."

tökéletesen egyetértünk.

"A finanszírozásban viszont kénytelen vagy te is részt venni, mint ahogy a színházba nem járók adójából is megy a színházakra, s az egészséges emberek adójából meg a mozgássérültekre."

majd ha színházak és a mozgássérültek is adómentességet élveznek, vállalkozásaikat közpénzen működtetve (szintén adómentesen) kapnak kb feleannyi támogatást, mint az egyházak, akkor lenne igazad.

viszont ok, legyen, én bennevagyok, ha már nálad ezek a dolgok azonos súllyal esnek a latba, akkor gondolom nem lenne kifogásod ellene, ha színházak állami támogatását és előjogait felcserélnénk az egyházéval.
@melchi zadok:

Az Újszövetség 27 könyvből áll, nem csak a 4 evangéliumból.

Az egyes könyvek keletkezési ideje különböző, a legkorábbiak az I. sz. közepén, a legkésőbbiek 100 évvel később lettek írva. Természetesen egyiket sem egyházi bizottság írta, hanem egyes egyházi emberek.

Az Egyház állapította meg, hogy melyik írás felel meg Jézus tanításainak, melyik nem, s melyik az, ami megfelel ugyan, de nem tekinthető isteni ihletésűnek. Ez nem cenzúra, hanem szerkesztés. Erre szükség volt, mert a számtalan, több száz, írás között rendet kellett rakni.
@melchi zadok:

Az adómentesség csak a vallási tevékenységre vonatkozik, a gazdaságira nem.

Semmi kifogásom a szíházak támogatása ellen.
süti beállítások módosítása