Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.04.16. 04:54 Fabius

Legyőzték Orbánt

Címkék: fidesz kdnp képviselők fizetése occupy cinege utca

Ismét megdőlt egy dogma, az Orbán legyőzhetetlenségéről szóló: Kedves Vezetőnket lenyomta a kereszténydemokrata pénzpárt pénzlobbija. Isten veled koalíció fegyelem, szevasz kisbetűs ner és pénzalapú érdekházasság. A múlthéten még úgy nézett ki erős vezetője van a kétharmados koalíciónak, de írásba adták, hogy ez csak a látszat. Nem Viktor irányít, frászt, a pénz beszél, vagy a karaván nem halad. Ezt elkerülendő a legkisebb íródeákkal, Gulyás Gergellyel megíratták amit meg kellett íratni, hogyaszongya:

Kedves Lezsák Sándor úr,
a Nagy Büdös elnökét helyettesítő alelnök részére,
helyben.

Kedves Sanyi bátyám! Mint arról bizonyára értesültél már, múltheti döntésünk után a kereszténydemokrata pénzpárt megalapította az Occupy Cinege utca mozgalmat. Rubovszy és lobbitársai addig imádkoztak hétvégén az Úrhoz, - nem ahhoz, marha, a Magyarok Istenéhez - amíg imájuk meghallgatásra nem talált. Viktor mentségére legyen mondva elég kínosan néztek ki a képviselői fizetésből és költségtérítésből koplalók a háza előtt, ezért kérlek sürgősen vedd tudomásul a következőt: a képviselők javadalmazásáról szóló törvényben kiradírozom a 2013-as dátumot, és átírom 2014-re. Ne mondd senkinek, de szerintem is szopjanak ezzel azok, akik a kiválasztásos rendszer után is képviselők lehetnek a megfelezett parlamentben.

Na, minden jót, ölellek, Gergőce. 

 

Igen, jól látjátok, ezek az apróért nyígó képviselők pont azok, akik legutóbb pofájába röhögtek a rendvédelmieknek, és habozás nélkül rúgták fel a társadalmi szerződést, amit azok Magyarországgal kötöttek. Én sem akarok negyvenéves nyugdíjasokat látni, de ettől is kevésbé akartam, hogy az állam amiben élek szégyenszemre kiröhögje azokat akikkel ő kötötte meg a szerződést annak idején, miszerint:

- Szolgálj X évig, védj meg, oltsd el a tüzeket, stb, ezért cserébe nem fizetlek agyon, de az ikszedik év után elmehetsz nyugdíjba.

Lett volna normális elintézési módja ennek:

- a már nyugdíjast békén hagyod,
- az aktív állomány szakszervezeteivel a továbbszolgálásról kompromisszumot kötsz,
- a frissen felszerelőket az új szabályozás alapján szerződteted.

De nem, helyette azonnal és visszamenőleg rendezték a dolgot ahogy azt Nerisztánban szokás. Ezek után Ruboszky és a zokogókórus rinyája, - ciklus alatt nem ér piszkálni a fizetéseket, az összeférhetetlenséget, tilos elvárni, hogy az országgyűlési képviselőség legyen a főállás - akkora arcátlanság, hogy a Jóisten pofájáról leég a bőr, hogy őt, meg ezeket a pénzkeresztényeket egy lapon emlegetik. Ezek szerint Magyarország leghamarabb a következő választás után érdemel profi, főállású képviselőket, akik csak az ország ügyeivel foglalkoznak. Addig be kell érni ezekkel az üléstermen kívül téemkázó álláshalmozókkal, és el kell hinni, hogy a társadalmi konszenzuson alapuló törvényalkotáshoz az üres parlamenti székek is elegendőek.

El kell hinni azt is, hogy az országgyűlési képviselő, polgármester Papcsák minden feladatát ellátja maradéktalanul úgy, hogy még negyven milliót irodavezetőként is ráér megkeresni évente. El kell hinni, hogy az állásrekorder Tilki Attila mind a 11 tisztségét képes tisztességgel betölteni, országgyűlési képviselőségtől polgármesterségen keresztül a Fehérgyarmati Köztestületi Tűzoltóság elnökségéig. Hiába no, lehet csak a fantáziánk nem elég gazdag, és ezek az emberek két-három létformában, több pár pluszban növesztett kézzel dolgoznak a közjóért, csak nem vesszük észre.

 

Mindenesetre a dolog tanulsága, hogy Orbán Viktort is le lehet győzni. Ami nem megy érvekkel, se a valósággal szembesítéssel, se tüntetéssel, se ellenkezéssel, az megy a pénzért való kaparással. Azt hiszem ideje kicsit átgondolni Petőfit:

Föltámadott a tenger,
A pénznek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.

 

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a kádéenpé.



 

 

743 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr544452582

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A svájci kórházak paciensei besárgultak az irigységtől 2012.04.16. 14:06:15

Nem tudom mit iratott fel magának a Szócska, de a felesleget szivesen átveszem, ütős anyag lehet. Szócska: Magyarország irigylésre méltóan halad az egészségügyi rendszer újjászervezésével Világgazdaság A fenti cikkben idézett kijelentés mindenképpen al...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbánt egy cartoonstock oldal 2012.04.16. 11:26:17

Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magyarok vagyunk? A képet Marian Kamensky rajzolta, a drága miniszterelnökünkről készült karikatúra akár 1850×1550 pixeles méretben is letölthető, a mé...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.16. 11:23:31

Hogyan lett a huszonéves, a diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04. 09-én...

Trackback: Pitbull vagy palotapincsi költözik a Sándor-palotába? 2012.04.16. 11:20:16

Harapni vagy pitizni fog az új köztársasági elnök, akinek az alaptörvény őrzése és megvédése lesz a dolga? Pitbullt vagy pincsit választ Orbán a feladatra? Az [origo] értesülései szerint Orbánék már egy héttel Schmitt lemondása után, vagyis április 6-á...

Trackback: Viktor, rúgjatok csak bele Magyarországba! 2012.04.16. 10:30:09

Mi a köztársasági elnök szerepe? Hogyan lehet porig alázni Magyarország lakosait? Maradt-e egy csöppnyi jóérzés is a FIDESZ vezetőiben?  Áder vagy Kövér lesz az köztársasági elnök? Sok kérdés, ráadásul szomorú kérdések. Azonban az utolsó talán nem...

Trackback: A kormány 2013-tól adókötelessé tenné az adókat is 2012.04.16. 10:21:52

Egy friss kormánypárti előterjesztés értelmében 2013. január 1-től megadóztatnák az adókat is.- Ennek oka, hogy a mintegy 2478 adónemből és különböző járulékból befolyó összegek rendszerezése, átláthatóvá tétele, illetve már azok egyszerű összeadása, m...

Trackback: A kormány 2013-tól adókötelessé tenné az adókat is 2012.04.16. 10:21:29

Egy friss kormánypárti előterjesztés értelmében 2013. január 1-től megadóztatnák az adókat is.- Ennek oka, hogy a mintegy 2478 adónemből és különböző járulékból befolyó összegek rendszerezése, átláthatóvá tétele, illetve már azok egyszerű összeadása, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@rodeo36: Nincs jobb kutya. Puliszaga van, az igaz.:) és rózsaszínű orra.:))
Feketém is volt, egy nagy ökör kutya eltörte a gerincét.:(
@anyósnyelv: Igen Border.

www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/border-collie/17/

El is tudom képzelni, hogy van már bajnok is belőle. :)
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított): Ahol fizetnek havi három millát érte. Szerintem megmondja a Csanád nemzetes úr, Morvai Szentasszonyanyánk, Hínárhajú Naptárdivo. Ne csüggedj.
@mamitirtok summa rum (álompaligár-talanított):
X. Y... a ...-ik század őrmestere nyomban beöltözik új egyenruhájába, elfoglalja beosztását a Láthatatlan Légióban, ahol a nevezett altiszt nyomban útnak indul, fegyverét, tárgyait és a szívét kiszolgáltatja a küldöncnek. Kelt éjfél után, a világhadsereg főparancsnokságán.

Láthatatlan aláírás (Vicc-tor)
@Deathstick: pláne, ha hozzávesszük Petykót, mint Bábolna Rt. korábbi elnökét, és vezérigazgatóját Palkovics Pétert, jelenleg NVH-s, a Dunaferr-es csapatot, szintén Bábolna Rt. pénzügyi vezetése volt
@a szív fészkei: és mit lát éppen. Esetleg jön a jéghegy?? :)
hircsarda.blog.hu/2012/04/16/kommandosok_talaltak_meg_a_drogtanyan_gyurcsany_szakdolgozatat
"itt bukkantak több olyan eltitkolt fényképre is, amelyek Áder Jánost mosolyogva ábrázolják"

Hogy miket fel nem fedeznek a brit tudósok, ugye?
@a szív fészkei: ott a túzok és nem kap rá vadászhatósági engedélyt, ettől van úgy elkámpicsorodva
@SvenH.:
Ez a Jungfrau. Viszont vigyáznom kell, nehogy Piccard nyomjon barackot a fejem búbjára, oszt még baszogasson is avval, hogy ki vagy Te? Hát, szép álmokat!
Ja nem, még nem.Én ezt az erkölcsi magasságot védem, ismerem mit hová és miért. Ez az "erkölcsi magasság" a szavaid szerint, neked azt jelenti; "lopjunk ezerrel, ki a lófaszt érdekel a komcsik jajveszékelése"
Cunika, ez szar egy lemez.
Ismételten meg kell idéznem Rodeó kollégát, akit én nagyra tartok.
Ő tömören, egyetlen kérdőmondatban tenné fel neked az obligát kérdést:
"Te ugye, egy szardarab vagy?"
Lájk Rodeó:)))
@keresztanya fabi(en): Bocsika és egy anyamedve - amit szintén kilődözne, mert ez nem Theodore Roosevelt ugyebár- de nem ő a vadászhatóság már?
@Knósszosz: Te meg menj a fenébe, baszd meg!
@keresztanya fabi(en): :-) Ne ezekkel a rémekkel álmodj, hanem aranyos kutyokkal. Álmoskönyv szerint az kedvező jel:

"Kutyát látni álmunkban hűséget, lojalitást, kitartást jelenthet. Az álom azt jelenti, hogy az ön pozitív kisugárzása, és céltudatossága előre fogja vinni céljai elérésében. De ha kutyával álmodik akkor, ezek a tulajdonságok egy az ön életében lévő embert is szimbolizálhatnak. Ha boldog kutyát lát, az harmóniát és örömöt jelképzhet az ön életében."
@a szív fészkei: Tényleg ilyen, ha rosszalkodik és leszidod, akkor elmegy a kert végébe duzzogni, mint a gyerekek.

Az nagyon jópofa, amikor a macska rajta alszik.:))
@Gábriel angyal: 2009-ben a mentőcsapatban is vot Border.
"Nincs az a színház, amely telt házzal működne, ha ragyogóak a díszletek, ám a főszerepeket korábbi „hatodik alabárdosok” játsszák"

nol.hu/velemeny/20120416-diszletoriasok
Klassz. A tízéves papírok ismét 9% fölött vannak.
-0,5 %-os növekedéssel faszányosan lehet majd mellényzsebből kicsengetni.

Pilótajátékot nem szabad játszani, mert az csúnyaság, nem?
A hazáért vállalja el, mi másért? www.borsonline.hu/news.php?ader-janost-jelolte-uj-koztarsasagi-elnoknek-orban&op&hid=56216

De nagyon jó nekünk. Szerintem a fél világ irigyel most minket.
@keresztanya fabi(en): És ezekre is van dokumentált közbeszerzési papír? Mert anélkül szőnyeg söpörhetik ezeket a disznóságokat is.
@a szív fészkei: ""Kutyát látni álmunkban hűséget, lojalitást, kitartást jelenthet. Az álom azt jelenti, hogy az ön pozitív kisugárzása, és céltudatossága előre fogja vinni céljai elérésében. De ha kutyával álmodik akkor, ezek a tulajdonságok egy az ön életében lévő embert is szimbolizálhatnak. Ha boldog kutyát lát, az harmóniát és örömöt jelképzhet az ön életében.""

Azért a totemikus/mitológiai értelmezést is hozzátehetjük, ha már... ;-)
@SvenH.:

Az egész napos hisztizésed után az egyetlen amit jó szívvel kívánni tudok neked, hogy amikor rászorulsz, kizárólag nyugdíjkorhatáron lévő ember siessen a segítségedre.

- Hozzon le a tizedikről a 63 éves mentős,
- Vágjon ki a roncsból a 61 éves tűzoltó,
- És védjen meg az utcán a 65 éves közrendőr, mikor az értetlenségedért meg akarnak ruházni.

Ha neked ennyire nem világos mennyire gusztustalan az arconszaró állam, akkor szarjon arcon téged legelőször. Én nem állok az útjába.
@Habakuk999:

"""""Remélem lesz egy új erő, mert a mostani ellenzék elég siralmas.""""

Szerintem az egész választék az.

"""Attól viszont megfontoltabbaknak tartom a választókat, hogy a fél országot magával ragadja a jobbikos demagógia."""

Aki nyakig ül a szoáréban, az a szalmaszálba is belekapaszkodik. Ami Neked jobbikos demagógia, az neki egy szalmaszál.Ne áltasd magad.

""Lépjünk ki az Eu-ból?
Zárjuk le a határokat?
Zavarjuk el a multikat?"""

Álnaiv kérdések egy cigifüstös értelmiségi vitában. A jobbik ennél sokkal okosabb! Megválaszolható kérdéseket tesz fel kézzelfogható problémákra: "biztonságot akarsz? rendet akarsz? munkát akarsz? élhető életet akarsz? Szavazz rám, tőlem megkapod, hisz csak én tudom, hogy mi kell neked, hiszen mi egy nyelvet beszélünk."
Hogy ez demagógia? Hol élsz Te? A lakosság fele funkcionális analfabéta. Egyszerű emberek a földhözragadt gondjaikkal. Nem is értik, hogy miről beszélsz! Mint ahogy a népszabi vezércikkét sem,.
@Fabius:
Pofázni és hülyeségeket ugatni egyszerűbb neki, mint gondolkozni!
Az állam szabályozhatta volna bármikor ésszerűen a nyugdíj és munkaköri dolgait a fegyveres testületek dolgozóinak.
Nem tette.
Felállíthatott volna követelményi és megfelelési rendszereket, életpálya modelleket, alkalmassági, munkáltatói stratégiákat.
Nem tette.
Akkor?
Agyhalottak ezt zabálják és ennyi jut el arra a 80-as IQ szintjükre, amire ez a kommunikációs stratégia be van lőve.
Nekik ez így jó!
Ne piszkáld, még összezavarod!
:)
@Boli - Ch.T. is, meg'há!:

Dehogy zavarom, minek? Most magyarázzam, hogy 96-ban a kedvezményt bérfejlesztés és életpályamodell helyett kapták, mert pénz már akkor se, utána se volt rendbe tenni a dolgaikat, és a Nagy Ötlet kitalálóját Pintér Sándornak hívták?
@Deathstick: Jól van na, csak szegénykét két riasztó pofa képével engedtem ágyikóba, nem akartam, hogy megnyomják, mint a lidércek...

Bár kezd az egész élet itt lidércnyomássá válni.
@Amatőr: December környékén ugyanígy gondolkodtam, mint Te.
Azzal a különbséggel, hogy nincs ennyire egyértelműen negatív véleményem a lakosságról.
Nagyon-nagyon régen még az SzDSz érdekében jártam kampányolni bányászfalvakba. Tartottam tőlük, de nagyon kellemesen csalódtam. Egyáltalán nem volt anyázás, érdeklődtek, jókat beszélgettünk.
(Ezzel aztán be is fejeztem a cicázást velük, amikor a győztes szavazást követően pillanatok alatt megteltek ejtőernyősökkel és három héttel korábban még véres szájjal ellenségezőkkel.:) )

A Fidesz ilyen arányú győzelme teljesen reális értékelését tükrözte a szoci-szadesz vonalnak.
Az, hogy a mai napig nem tanultak belőle, az az ő szegénységi bizonyítványuk.

Orbánnak több híve van, ilyen katasztrofális vereség az új elnökünk új választási rendszerével nem várható. De annyi mindenkibe rúg bele, annyi érdeket és értéket tapos el, hogy ezt büntetlenül nem teheti meg.

A választási kampányban vettem részt Jobbikos gyűlésen, hallgattam Vonát, Morvait, elsősorban a hallgatóságra voltam kíváncsi.
Valóban normál emberek, akik elhiszik Vona amúgy logikus, egyszerű és kívánatos beszédét.

A gond pusztán az, hogy kefélni és szűznek is maradni nem egyszerű.
Azt nem gondolom, hogy eu-szkepticizmussal nagyokat lehet alkotni azokban a rétegekben, ahol bizony sokszor az egyedüli lehetőség a boldoguláshoz a külföldi munka, vagy a nyugati befektető gyára.
Szép-szép, hogy nem adjuk a földünket és a vizünket, de ahhoz Mari néninek semmi köze, ugyanakkor az unokája Dublinban dolgozik, a lánya Tescoban pénztáros.
A magyar kisvállalkozó pedig feketén, bunkó módon kizsákmányolja a fiát.

A Jobbik azért fogta meg a vidéket, mert a balfácán szocik - a többiekhez hasonlóan - rá se bagóztak a vidék, a cigányság problémájára, és teljes erkölcsi leépülést mutattak be, így a vidéki szoci szimpatizánsok átszavaztak.

Ellenzékiként a Jobbik sem áll a feladata magaslatán, ezt nehéz tagadni.
Szerintem csendőrállamot nem sokan akarnak, ettől azért több kell, mint ahogyan a határok bezáródásától legalább annyira félnek, mint attól, hogy ellopják a tyúkot.

Fentiek ellenére egyetértek veled abban, hogy az egész általad felvázolt problematika súlyosan fog számítani a következő választásban.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ha Te is tudod, meg én is, akkor ez nem valami nagy titok. Persze volt vele munka, de az utóbbi két évtizedben felgyorsultak az események. Ám megérte; tahóbirka népet könnyebb az orránál fogva vezetni.
@Amatőr: DE földhözragadtan azt azért mindig fillérre ki bírják számolni, hogy a tecsóban olcsóbb a farhát. Pláne, ha sárgacimkés, de még nem büdös. Na, mert ha nem így lenne, akkor virágoznának ezerrel a Magor-boltok , a Tesco meg sunnyogva elhúzott volna már rég.

Ám valamiért a vidék népe is be-beballag gyakran - néha szagosmise helyett is - mocskos multiokádékba, még ha kiskertje is van, mert annyit szintén ki bír ujjacskáin számolni, hogy ezt-azt megvenni óccsóbb, mint termelni. Sőt, hátrányosan érzi magát sok helyen, hoa ott nincs multiokádék, mert a kisbót kurvadrága viszont sok minden nem kapható benne.

Akkor meg a "kifelé az ejuból, csinyájunk mindent mi magunk, nem kell Penny, nem kell Lidl, nem kell semmi idegen mocskos gyarmatosító, csak a güri a kis fődünkön" - nem annyira hatékony, ha valóra válik. Én pl. Velencei tónál - ahol van kiskert, gyümölcsös is - annyi embert láttam tipródni a Penny, Lidl, Aldi, Spar és egyéb helyeken mindenfélét, gyümölcsöt, zöldséget is beledobálva a kosarakba, hogy csak na. Miért nem termelik? Ill. roskadoztak a gyümölcsfák, de arra szartak, nemhogy leszedték volna.

És máshol is ezt hallom vidéki ismerőseimtől, akiket nem nézek butának, primcsinek és kőegyszerűnek. Mint itt azok, akik a rózsadombi értelmiség semmihez se értését mindig fikázva így láttatják édes honfitársaik többségét. Persze magukat nem sorolva ezek közé.
@Boli - Ch.T. is, meg'há!: Az állam megoldhatta volna Rákosi elvtárs csodás találmányát a hálapénzt. Nem tette, majd hatvan éve cinkossá teszi az orvosokat, betegeket egy szar, mondhatni korrupt és átláthatatlan rendszerben - igen, műtötték a férjemet, rendesek voltak, meg voltam elégedve, hát adtam, mint a katonatiszt, naná - ugyanez a rendőrökkel, stb. Valamit megígér viszont a szar melóért cserébe, kedvezményt, mert pénzt azt nem nagyon ad.

Hát ne már azokon csattanjon visszamenőleg az ostor, akik ebbe bele kényszerülnek. De a képvizelők megint adtak maguknak egy bazi nagy laufot, nem is szégyellik magukat, sőt pofát nyitnak, nagyot.
@Fabius: A nagy ötlet kedvezményezettjét is -jaj, tényleg vannak véletlenek? - Pintér Sándornak hívják.
Na kapaszkodjatok, megmondták a bölcsek, miért lett Áder KE: kiterjedt BX-i kapcsolatrendszerrel rendelkezik. Hát ja, azt láttuk. Azt a kiba` hatalmas népszterűségét és megbecsültségét.
@Fabius: "Az egész napos hisztizésed után az egyetlen amit jó szívvel kívánni tudok neked, hogy amikor rászorulsz, kizárólag nyugdíjkorhatáron lévő ember siessen a segítségedre.

- Hozzon le a tizedikről a 63 éves mentős,
- Vágjon ki a roncsból a 61 éves tűzoltó,"
- És védjen meg az utcán a 65 éves közrendőr, mikor az értetlenségedért meg akarnak ruházni. "

kepes voltal amugy tenylegesen FELFOGNI amit a 168ora a tipikusan libsi ertelmisegi lap irt?
a rendorokrol ezt irta: "Az országban a teljes állomány átlagéletkora 33,8 év. Csupán négyezer hivatásos életkora haladja meg a 40 évet a 43 ezer fős rendőrségen (!)."

ugye nem csak a ket veglet van? 63 eves kozrendor es 40 eves tini nyugger svarcba nyomja az ipart? talan lehet kozotte talalni egy aranykozeputat?

az a masik irtozatos nagy BUTASAGOD amit CAFOLTAM a szerzett jogokrol szolna...
kisapam filozz mar el ezen mit is jelent ne legyel mar egy hisztis liba...
"Utólag is érdekes ellentmondásnak látszik, hogy 1996-ban módosították a rendőrökre vonatkozó jogszabályt, ami huszonöt éves szolgálati viszonyt követően lehetővé tette a leszerelést."

_nem_ _volt_ _tarsadalmi_ _megallapodas_ elotte!!! azt valaki valhogyan abban az idoben odalokte nekik, TOLEM meg az en csaladomtol nem kerdeztek meg hogy jo lesz-e igy!!!
@Habakuk999: ""Nagyon-nagyon régen még az SzDSz érdekében jártam kampányolni bányászfalvakba.""

Te jártál, én meg köztük élek.

"""Az, hogy a mai napig nem tanultak belőle, az az ő szegénységi bizonyítványuk."""

A politikus az az állatfaj, amelyik semmiből sem tanul, de mindent felejt.

"""De annyi mindenkibe rúg bele, annyi érdeket és értéket tapos el, hogy ezt büntetlenül nem teheti meg."""

Pontosan kikbe?

"""A Jobbik azért fogta meg a vidéket, mert a balfácán szocik - a többiekhez hasonlóan - rá se bagóztak a vidék, a cigányság problémájára, és teljes erkölcsi leépülést mutattak be, így a vidéki szoci szimpatizánsok átszavaztak."""

Szó szerint.

"""Szerintem csendőrállamot nem sokan akarnak, ettől azért több kell, mint ahogyan a határok bezáródásától legalább annyira félnek, mint attól, hogy ellopják a tyúkot"""

Súlyosan tévedsz! Akiknek a tyúkját lopják, azok nem a határok lezárásától félnek! Azok jobbára a falujuk határát sem lépték még át.

""Fentiek ellenére egyetértek veled abban, hogy az egész általad felvázolt problematika súlyosan fog számítani a következő választásban. ""

Nos ezért voltam bátor órákkal ezelőtt azt írni, hogy az elkövetkező választásokon a jobbik az esélyes, ha kicsinálják a viktort.
Mindannyian jobban járnánk, ha a piknikus kiskomcsiék és a szadeszhulladék kevesebb sz@rt kavarna, hisz a fidesz úgyis akadálytalanul megy a maga útján. A levét meg mi isszuk.
@Amatőr: Annyira messze én sem élek, bár igaz, ami igaz, néhány hete vonatoztam isten tudja, hány év óta egyet, s elég érdekes volt.

Ki az a mindenki, akikbe belerúg? Kezdjem el sorolni az iskoláktól, munkásoktól, bíráktól, vállalkozásoktól, egyetemektől? Fölösleges..

Amit utolsó bekezdésedben írsz, elég fura.
Mindenki száját befogva kussoljon, tűrje, hogy kialakuljon egy autokrata hatalmi rendszer, azért, hogy ne a vezér kicsi öcsikéje kerüljön hatalomra?
Ugyanezt próbálja a fidesss Martonyi és egy-két még hitelességét teljesen el nem vesztő diplomata által szerte a világban.

Tudod, ez már azért elég sovánka érvelés.
szerte a világban elhitetni.
@a szív fészkei: ""E földhözragadtan azt azért mindig fillérre ki bírják számolni, hogy a tecsóban olcsóbb a farhát. Pláne, ha sárgacimkés, de még nem büdös. Na, mert ha nem így lenne, akkor virágoznának ezerrel a Magor-boltok , a Tesco meg sunnyogva elhúzott volna már rég."""

A huszonharmincezer nyögdíjból nem telik Magorra.

"""..még ha kiskertje is van, mert annyit szintén ki bír ujjacskáin számolni, hogy ezt-azt megvenni óccsóbb, mint termelni.""

Nyugdíjas rokonaim Mkövesden élnek. A város határában van egy kéttenyérnyi "birtokuk", melyet évtizedekig szorgalmasan műveltek. Megtermett a gyümölcs is , meg a zöldség is, jutott belőle a pesti rokonoknak is, nemcsak maguknak. Pár éve már nem vetnek semmit, mert hiába dolgoztak nappal, ha éjszaka mindent elloptak mások. A rend éber őrei meg impotensek.

"""És máshol is ezt hallom vidéki ismerőseimtől, akiket nem nézek butának, primcsinek és kőegyszerűnek. Mint itt azok, akik a rózsadombi értelmiség semmihez se értését mindig fikázva így láttatják édes honfitársaik többségét. Persze magukat nem sorolva ezek közé. """

Ha nekem címezted, akkor alaposan félreértettél.
@Fabius: sem megfelelő oktatás sem önmaga akaratából művelődő magyar nem lesz -tisztelet a kivételnek- van egy szemelvény a mandíneren valamelyik okostollából, hogy minek bizonyos "nehéz" tárgyak a középfokú oktatásba...néhányan kiosztják jogosan de assziszem provokáció a cikk azért, hogy tudja hányan értenek vele egyset és mondják...minek a metek a fizika a kémia meg az irodalom meg a történelem végülis ha összegyüjtjük kiderűl semmit sem akarnak tanulni kizárólag az oklevél kell nekik amiért azthiszik majd kapnak valami olyan munkát amiért 2 millát fizetnek havonta

és nézd mit lácc??? hát így is van a szijjgyártók és a millió hasonszőrű tetvek ebből élnek és akkor @szívemcsücske a magyar tinikurvákat elemzi hát a szijjgyártó mi ha nem egy ribanc az ócskábbikból és most nem arról beszélek hogy még a dajcstami is a szeretője volt vagy még az a rejteken tulajdonolt párisi kislakásukban és nincsenek ezek egyedűl

ha ezt sugallja a magyar vezír akkor ez van a renccer váltás óta...rabszolgák=kurvák=stricik=tolvajok=gyilkosok=kdnp=fidesz (majd te ideírod a te kedvenceidet)

szóval lett egy ribancok fő'ggye aminek a tulaja simicska és a csányi elvtársak egymásnak konkurálva mert ugye a gyulai jó márka ha nem akad bele a fogam közé és nem átkozom el miatta a jó édesvilágrahozóját akimócsingbólcsinálkolbászt a csányinak van másik...

a lézer meg lobby-zik

hát nem kedvesek...minő szép ország
én is egy barom vagyok, hogy ilyen hülyeségeket olvasok esténként, de ettől a könnyem a kicsordul, mármint a röhögéstől.
mno.hu/vezercikk/utolso-esely-1068934

Szerintem most Brüsszelben reszketve bújnak össze a zimeperialisták, de azért a világhíres Nagy Vajda Zsuzsa kegyelmes hozzájuk: adott még egy esélyt annak az eu nevű ősellenségnek.
@SvenH.:

Kedves Faszorrú Majom!

Idézet a posztból:

"Én sem akarok negyvenéves nyugdíjasokat látni,"

No, mesélj kismókus, az idézett szavak melyike nem világos, mert szívesen elmagyarázom bármelyik jelentését, mielőtt a felfújt takonygömböc rászárad a fejedre, és tényleg ki kell hívni valamelyik nyugdíjas tűzoltót, hogy levésse a búrádról mielőtt megfulladsz.

Szóval, melyik nem világos?
@Habakuk999: """Amit utolsó bekezdésedben írsz, elég fura.
Mindenki száját befogva kussoljon, tűrje, hogy kialakuljon egy autokrata hatalmi rendszer, azért, hogy ne a vezér kicsi öcsikéje kerüljön hatalomra?
Ugyanezt próbálja a fidesss Martonyi és egy-két még hitelességét teljesen el nem vesztő diplomata által szerte a világban.

Tudod, ez már azért elég sovánka érvelés. """

Előre bocsájtanám, hogy "belga" vagyok, azaz számomra az egész politikai elit a genetikai hulladék kategóriájába tartozik. Csak arra próbáltam célozni, hogy a kisebbik rossz lenne a jobb (nem a jobbik)! A magyar politikában is a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" érvényesül, és a hatalom megszerzéséért BÁRMIT megtesznek, mindegy mi lesz az ára. Amit aztán én fizetek meg. Láttam a brüsszeli szereplést. Szégyenletes színjáték volt az egész. A kónbandi vezette baloldal szereplése visszataszító volt és a magyar baloldal ezekkel batyuzott össze? Látszólag a viktorék szívtak, de valójában csak mi tízmillióan.
@tucano: Rövidesen körbe hordják a véres kardot, s indul az új békemenet:

Gyarmat akarunk lenni, nem látjátok, hüje eu!!!

A hozamok meg 9% felett, alig ment a múlt héten.
@Amatőr: Én azokról írok, akiktől nem lopnak semmit - szerencsés helyen élnek - , de mégsem tartják gazdaságosnak sok minden termelését, amit kaphatnak olcsóbban. Pedig van szőlő, veteményes, gyümölcsös, amit ápolnak persze. És nem a hiábavalóság miatt hagytak bizonyos dolgokkal, hanem mert osztottak-szoroztak és a tecsó olcsóbb.
@rodeo36:

Abban az írásban Aristonak egy dologban igaza van: a Nemzeti Alaptanterv mentén harc lesz, és őt, a gyereket közelről sose látott faszkalapot, meg a hoffmannrózsát egyszerre fogom kettéhugyozni a kokis michl-el ahogy a gyerekeim iskolája közelébe érnek.

Aztán legfeljebb írok én is egy oktatásügyi frontnaplót.
@Amatőr: Jó nem neked szól. De csak ezt olvasom, - sarkítok - az értelmiség a városokban, d főleg BP-en segghülye, cigifüstben mereng valami elvont baromságon és nem ismeri a való életet. A vidéki segghülye, nem lát tovább az orránál, nem tájékozódik, birka.

Mégis, még milyen él itt határainkon belül, aki nem hülye ezért vagy azért? Ez költői kérdés persze.
@rodeo36: Drágám, nem a tinikurvákat, hanem a már tinikorból kinőtt egyetemista kurvákat.
@Amatőr:
Véleményem szerint Orbánia egyáltalán nem a kisebbik rossz.
Két év eltelt. Mit csinált a válság kezeléséért? Mit tett a gazdaság élénkítéséért?
Mit a társadalmi békéért?
Sorolhatnám a kérdéseket, a válasz mindegyikre semmit.
Az Orbán kormánynak két év alatt még nem sikerült kormányozni.

Sikerült viszont a posztkádárizmus összes vívmányát eltüntetni látszólag, illetve megpróbálni.

A Vörös Dannyzés nem nagyon hat meg, az egyik kedvenc könyvem az Üvegfal mögött volt.

Ismétlem: úgy kuncsorogni támogatásért, hogy egyetlen érvünk, mert ha nem támogattok, jön a fasizmus, siralmas. És hazug.
@Habakuk999:

Emmá megvót, Csizmadia főcivil szeméjjessen térgyelt az Irina naccság küszöbire kunyerálni.

Amúgy Élő Gábor szelleme azért megjelent a nemzetnél kinevezése óta:

"Ez az unió utolsó utáni esélye, hogy befejezze az erődemonstrációt"

Mer mi lesz? Lerohannyuk őket egy mobilfülkével, és Tatabányánál éhen halunk?
@rodeo36:

Te, amúgy sajnos a tinikurva dolog nagyon is valóság. Az oktatási rendszer és az elszegényedés tünete, ami szeptembertől csak fokozódni fog.
@Fabius: De nem sikerült a főciviles kuncsorgás, mert az Irina csak sajtó jelenléte nélkül akarta meghallgatni az esdeklést.

Újságírók nélkül meg nem megy a fohász, mert bánatos szemmel kellett volna neki pislogni a kamerába, meg már azt is kitanulta, hogy kell könnycseppet kipréselni a nemzet civiljei sanyarú sorsára gondolván.
Hiába csúsztak hason.
@Amatőr: Mi volt visszataszító? Hogy figyelmeztettek egy elszabadult hajóágyút, hogy eddig s ne tovább, épp a te , ami érdekünkben, Cohn-Bendit előadta magát, oké, de amit mondott, az ült: mert egy furán torzult jellemű emberről beszélt úgy, hogy közben az Orvbán által sújtott Magyarország értékeit mindig is tisztelettel kihangsúlyozta. Na meg azért Lunachek és mások eléggé szellemesen és érthetően érveltek, Svoboda pl. tök higgadtan, stb.

Mi volt abban szégyenteljes? Ja, hogy vállaltan baloldali osztrák, német és egyéb emberek oktatták Orvbánt demokráciából? Botrányos.

Ami valóban az, szégyenletes volt, hogy csak a full széljobbosok - Padánia követe és egyéb röhejkomák - nyújtottak Orvbánnak nagy nemzetközi segítséget. Annak szerencsétlen beképzelt majomnak, mert mások a néppártjából nem égették magukat a védésével. De ez csakis rá nézve volt ciki, nem Magyarországra, mert egyszemélyben nem Magyarország, hanem épp azt kívánták megértetni vele, hogy mivel ő nem az állam egymaga, vegyen vissza.

Végignéztük itt egy páran a műsort, hát szégyennek én ezt láttam. Meg Szájer és Áder szánalombalettjét, amikor védték a védhetetlent olyan magas labdákat adva a balosoknak, hogy dőlt a világ a röhögéstől. Lunachek kontra Szájer...

Tényleg nem látjuk hasonlóan a helyzetet. És nem cigifüstben merengek erről, semmit sem tudva az életről, még ha budapesti is vagyok.
@Fabius: A dosztojevszkiji megalázottakat és megszomorítottakat gyártják le futószalagon ma. A XXI. században!! Ez a világbotrány!

És nem a finnekhez rohannak tapasztalatot szerezni oktatásügyi kiugrásra, hanem tadzsik, türkmén hadurakat örökös izévé fogadva meg franc tudja hová vissza, a kumiszos ősmúltba. Ez a halál/pusztulat pártja, komolyan.
@Habakuk999:

Na ja, mert Irina asszony leszarta Szizmadiáék leginkább a sajtónak szóló, hűségvezérelt farokcsóválását. És milyen jól tette. Most Csizmadia főcivil szorul, mert nem nagyon lesz meg idén is a 3,5 elszórni való milliárd, ha nem hozza a pézt az IMF.
@Fabius: Toi-toi seregük rettenthetetlenül nyom(ul).
@Fabius: Ingyér nem sétafikáznak?? Elhivatottság nuku??????? Uzsicsomag nélkül nem bírják tartani a gyarmat nem leszünk!-molinót?
@a szív fészkei:

Itt az új jelszó: ami nem porosz az rossz. Kaszárnya meg kápolna köll a kölyköknek nem iskola. Bologna pfúj rossz, a finnektől meg mit tanulnának, a Kalevalát?
@Habakuk999: Most olvastam kedvenc Waltaridnál, hogy a lovak is tudnak sírni, ha finom borsot szórnak a szemükbe. Hát ilyen csak akad egy jó gazdaasszony konyháján főciviléknél is.:-DDD
@Fabius: Nem baj, igaz nemzeti ügyekért társadalmi munkában is nagy tisztesség dolgozni.

Azokat a savanyú arcokat azért megnézném.:)

Háziasszony képzésre 4,5 milliárdot szórtak ki.
@a szív fészkei:

Ingyé?

Zugló médiaköltése 2010: 46 millió.
Zugló médiaköltése 2012: 220 millió. (demokrata, heti nyálas, széles birodalom)

Egyéb kérdés?
@Fabius: Esetleg kurvajó pedagógiai mutatóik elérésnek a lehetőségét. De tényleg beszélek zöldeket: akkor nem lenne csicskaország alul se művelt, 15 évesen suliból kibaszott fiatalokal, Audinak tanoncsereg ingyér, amit délután bekopiztam.

Finnek, piha!
@a szív fészkei: Akkor már a végén tartasz.:)

Jó a Thurms is.:)
@Fabius: A következő vonulászatra értettem, ha Irina nem ad a pucsítónak. E valahonnan tényleg le fogják venni, egészségügyi séta jár az embereknek. Molinóvivés meg erősíti a karizmát. 2 in 1.
@Habakuk999:

Én nem a Csizmadiáét, hanem a kilóra megvett határon túli szervezetekét, akiknek most azt kell mondani: oppardon, a hevület fasza volt, a kirándulás sikeres, de épp egy kurva fillért nem tudunk adni ért, bocs.
@a szív fészkei:

A minőségi oktatás nem cél. Cserébe az álszenteskedés az, mert az ima sokat lökhet a szalag melletti elkeseredés feloldásán az Ódi gyárban.
@Habakuk999: Sajnos igen, vége lesz ma éjjel. Inkább ezt olvasta volna Orvbán a Gőgös Gúnárja helyett.

Amúgy ezt én tavaly egy vállaltan fideszes pasitól kaptam ajándékba, amikor megismerkedtünk a belga sör mellett, mint Tóta blogján vitézkedő két nic, arccal vállalva magunkat. Ui. kérdezte nyáron valamelyik vitánk során, hogy merek-e leülni vele - normális volt legtöbbször, nem kara kános - téte á téte beszélgetni? Hát miért is ne?

És rögtön ezzel fogadott, hogy ez a kedvence, nekem adja, olvassam. (én nagyon régen a Szinuhét olvastam csak)
Abszolút jól elbeszélgettünk vagy két és fél órát - fincsi volt a meggyes sör is :-DD - gyakorlatilag nem is volt min vitatkoznunk. Majd megírom neki, hogy végeztem a könyvével - mert közben másokat is olvastam munka meg szórakozás miatt - és megkérdem nincs-e kedve idejönni. Rodeo és Hacsaturján ismeri.
@Fabius: Ez a legnagyobb szemétségük. De vissza fog ütni rájuk.
@rodeo36: Emlékszel Jaegtoerre?

@Habakuk999: Nem. Bár gondolom, segített volna. Sajna ezt a két könyvét olvastam csak. Mivel azért elég tömény, most pihenek, aztán majd pótolom a hiányaimat. mondhatni gyerekkoromban olvastam a Szinuhét, tehát az is el kéne megint.
@a szív fészkei: Cserélhettek Mamitírtokkal, ő az Emberiség ellenségét olvassa.
Bár, annak is van előzménye, az pedig az Ország titka.:)

Jó éjt, olvasok még én is egy kicsit.
Na jó éjt az alvóknak, éberséget az őrzőknek :-)), ezt még ide a FB-ról:"Ne zárják be a Közgázt (Corvinus Egyetem) megosztott egy hivatkozást.
3 órája
"Az viszont alighanem az oktatási államtitkárságot is meglepte, hogy a második legtöbb felvételiző a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karára adta be kérelmét, pedig ezeket a képzéseket érintette leginkább a keretszámok megvágása."
Via: Maradjon meg a Budapesti Corvinus Egyetem"
@Fabius: jó, hogy aláhúzod, de amit én leírtam abból nem releválódik annyira mert egy a rengeteg kurva közűl és én ezt szeretném hangsülyözni:

Magyarországon 1989 óta

elvették az alkotó munka becsületét

nem fizetik meg a munkát értékén

a társadalom újrarétegeződése folyik foggal körömmel és vasvillával kitúrva a népesség egy jelentős részét az élettérből és

rohadt geci módon rasszista azaz emberi értékké minősített politikai, vallási és seggméreti meg faszméreti differenciákká tenni azt az OKOT AMIT SZÜXÉGESNEK LÁT A GYŐZTES ARRA, HOGY ELVEGYE EZT AZ ÉLETTERET A MÁSIKAKTÓL

kurva sok helyen éltem a világban, de ilyen undorító rasszizmust nem tapasztaltam és az anyagi javak egyenlőtlen elosztása okán

sohasem szabad elfelejteni, hogy az egyetlen moslékos vályú körül több a disznó mint amennyi elfér de több disznóra lenne szüxég arra, hogy több moslék legyen és hozzá több vagy nagyobb vályú

de nincs AZAZ NÉPíRTÁS FOLYIK A HIDEG NAPOK
@a szív fészkei: PERSZE de felszívódott, értelmét/tartalmát találta életének...valószínű úgy látja szüxéges leválni a tömegről és az egyetlen élete boldogságával foglalkozni...

ezért látod a külföldre szakadtakat meg azokat akik már csak meg akarják úszni de nem tuggyák hogy ők is préda...
@Fabius:

na e'ssok...mindenki viszi a saját mobilrötyijét a hátán aszarral együtt és..."TATABÁNYÁNÁL ÉHENHALNAK" ha ezt megírnám kedves békás barátomnak sohatöbbé nem állna velem szóba még hisz

engem fúr a kíváncsiság mi is lesz

káderjános, azaz senki a köbön bajuszban, pénz ellopva hiányzik 22000 milliárd (már lehet ez is több a simicskaművekre való tekintettel) és a 9%-on felülre visszaemelkedett kamat és a CDS felár meg a költségek csak növelik a tartozást...

én úgy gondolom, hogy már negatívban vannak csak ...azaz 110% a hiány!!!! én vagyok Sybilla nekik meg a Kharybdis

mi is lesz? valami nagy nagy bűzt érzek
Möszjők!

Csak a "tini rokinyuggerek" kérdéshez, politizálás nélkül:

Először is: a fizikai megterhelésről van némi fogalmam, több mint 10 évet dolgoztam mélyművelésű bányában, tűzoltót és hivatásos katonát is ismerek párat.
Ezekre a munkakörökre (rendőr, katona, tűzoltó) nem a polgári, hanem a katonai büntetőtörvénykönyv vonatkozik. Egy sokkal kisebb hibát (jogsértést, bűncselekményt) is jóval szigorúbban torolnak meg. Ha nem ért egyet a pk-ja véleményével, parancsával, akkor is meg kell csinálnia (hacsak nyíltan nem alkotmány ellenes, de még akkor is cinkes az ellenvélemény).
Nem politizálhat. Ez bizonyos esetekben azt is jelenti (parancsnoktól függően), hogy blogokon sem kommentelhet. Azzal, hogy felszerelt bizonyos mértékig lemondott a vélemény nyilvánítási jogáról.
Nem választható.
A magánszférája egy jó részéről is lemondott, amikor felszerelt.
A fizikai megterhelést most ne említsük, a rendőrök jó részére nem igaz, vagy nem teljesen igaz.
Ezt az állam nem magas fizetéssel, hanem korábbi nyugdíj lehetőséggel kompenzálta. Egyébként az ilyen munkahelyek után a kilencvenes évek közepétől, végétől egészen napjainkig emelt TB járulékot kellett fizetni.

Ami az amerikai rendőröket illeti: azért ott részben a társadalmi elismerésük kicsit nagyobb, részben pedig jobb anyagi kárpótlást (fizetés + egyebek) kapnak.

Tisztelettel, Münci
@Fabius: a masikra nem voltal kepes valaszolni ugye?

milyen tarsadalmi szerzodesrol enekelsz? arrol amit 1997ben hoztak letre? a mai visszarendelt nyugdijasok mar regen rendorok voltak amikor meghoztak ezt a torvenyt!

"- az aktív állomány szakszervezeteivel a továbbszolgálásról kompromisszumot kötsz,"
amugy egy idiota nyuggermentalitasod van, legyen minden jo, keves ado, midnenki boldog...
meseljel mar ezt a reszet hogy kepzelted? igy kepzelted te pinaszaj?
vastagbor.blog.hu/2011/11/21/vasutasok_boldog_karacsonyt
@SvenH.: lesz olyan, hogy legalább egy kommented önmagában összefüggő? Ahol nem keversz össze-vissza fogalmakat? Ahol nem dobálsz egybe, csak úgy, össze nem illő tényeket? Röviden: lesz olyan, hogy valóban működő érvrendszert írsz le?
Tanultám te valamit, vagy csak diplomát szereztél? Van fogalmad a dolgok működéséről, vagy csak a szart jöttél lapátolni ismét?
@a szív fészkei: """Én azokról írok, akiktől nem lopnak semmit - szerencsés helyen élnek - , de mégsem tartják gazdaságosnak sok minden termelését, amit kaphatnak olcsóbban."""

Mint az köztudott, a csatlakozásunk eredménye, hogy a magyar mezőgazdaság fel lett áldozva az eu oltárán. A nyugati termelőt védik a törvényeik, és ha azok kevésnek bizonyulnak, akkor a külhoni versenytársak terményeit egyszerűen elpusztítják. Mert megtehetik.
Hozzánk meg jön az olcsó (támogatott) olasz, spanyol meg egyéb bor, az ízetlen holland zöldség, a kínai fokhagyma, stb.

A magyar paraszt ennek ellenére legalább saját részre azért csak ültet némi zöldséget és nem vágja ki az árnyat és pálinkát adó szilva, körte, barack, stb fáit, mert nem hülye. Csak ha mások szüretelik le a fákat, akkor lesz elege.
@a szív fészkei: """A vidéki segghülye, nem lát tovább az orránál, nem tájékozódik, birka."""

A vidéki ember egyáltalán nem hülye, sőt, nagyon is bölcs, mert csak a szemének hisz.
@Amatőr: Na jó, ezeket a mantrákat már hallottam. A szent magyar mezőgazdaság, ez nyolcvan éve mormogják mindenütt.

Arról írtam, hgoy van, amit megtermelnek, ápolnak, ültetnek és van, amit nem érdemes, mert többe van a leves, mint a hús. DE persze, zárkózzunk be, éljen a jobbikos jövőkép, akkor tejjel-mézzel folyunk majd, ha a gonosz nyugat nem gyün zsákmányolni.

Mintha magyar paraszt nem kapna egy csomó kompenzációt ugyebár az Eu-tól... Csodás antalli kárpótlás, csodás Torgyi - nagy jót tettek a mezőgazdasággal, ja, miért erről nem szólnak a kétségbeesett jobbos sirámok soha. Fárasztó leírni, hogy Eu= adok-kapok. Ha a te terményed előtt legyenek nyitva a piacok, akkor másé előtt is. Stb. stb.

A tojásmizéria is miért van? A német meg tudta oldani időben a ketrecproblémát, ott harminc forintnyi volt húsvétkor a tojás, itt meg a cseheknél ellenbógen...

Van vidéken is hülye, városban is, a saját szemen kívül meg lehet tájékozódni is, mert a világ nem fejeződik be a falu, város határánál. Amúgy csúsztatsz az idézésemmel, pont nem ezt írtam, hanem azt jeleztem evvel, hogy hányan mondják az ilyesmit, mint megfellebbezhetetlen ítéletet falusira ezért, városira azért, csak akkor hol az ész - kérdeztem? Biztos nálad.
@Münci66: Olyan jó, hogy mindig van egy higgadt hang - persze, aki hisztizik, mert hisztizni akar valamin, az úgysem figyel rá.

De azért próbálkozz máskor is itt! :-)) Sajnos, semmihez se lehet szólni ma már politizálás nélkül amúgy. Látod, ilyenbe is beleköt valaki már második napja, pedig elég egyszerűen belátható dolgokról írtál.
@Habakuk999: """Sikerült viszont a posztkádárizmus összes vívmányát eltüntetni látszólag, illetve megpróbálni."""

Posztkádárizmus összes vívmánya? Az elmúlt két évtized egy folyamatos lejtmenet.

"""A Vörös Dannyzés nem nagyon hat meg, az egyik kedvenc könyvem az Üvegfal mögött volt."""

Harmincvalahány éve, boldog fiatal koromban nekem is tetszett, különösen a vége, amely nagyon líraira sikeredett. Pár éve újra olvastam, de már nem jött be (nem a dani miatt). Mint ahogy a Zabhegyező sem. Megöregedtem.

"""Ismétlem: úgy kuncsorogni támogatásért, hogy egyetlen érvünk, mert ha nem támogattok, jön a fasizmus, siralmas. És hazug. """

Jó sarkos fogalmazás, különösen a vége az.
Én egyébként ilyen érvek mentén történő kuncsorgásról nem hallottam, de hát lelked rajta.

Ami pedig a radikális szélsőjobb előretörését illeti;
volt egy nagyon okos zsidó barátom, igen sokat tanultam tőle. Ő mondta, hogy a bp-i zsidó tanács kapott információt az elkövetkezendő deportálásokról, de nem hitték el. Nem is mondták el másoknak, nehogy fölöslegesen nyugtalanságot keltsenek.
@rodeo36: Hát talán, már nem menthető a szemében, amit ez a banda összeámokol. Mert azért azt nem hiszem - ahogy megismertem -, hogy a magánéleti öröm-bódottá, angyalok kara mindenért kárpótolja és vakon rohannak kedvesével hand in hand a csillagporos éjben, mámoros napsütésben semmit nem látva a sivatagból, amivé Orvbán ezt az országot tette. Annál sokkal érzékenyebb és intelligensebb embernek látom.

HA maguk épp semmiben nem is szenvednek épp hiányt - ami ritka - akkor is az elemi szolidaritás csak működik benne...
@Amatőr: Sőt figyelmeztettek minden zsidót, hogy akkurátusan tartsanak be minden törvényt, akkor nem lehet bajuk. Mondjuk sok vezetőjüknek nem is lett.

Nemcsak a magyar zsidók nem hittek Vrbanak a deportálásokról.
@a szív fészkei: """Tényleg nem látjuk hasonlóan a helyzetet. És nem cigifüstben merengek erről, semmit sem tudva az életről, még ha budapesti is vagyok."""

Lám-lám, igaza volt A.E. barátunknak; minden relatív. Csak nézőpont kérdése.Egyébként én is budapesti vagyok. Ugyanonnan ugyanazt látjuk, de más-más következtetéseket vonunk le a látottakból. Azért a vélemény még szabad?
@egyfejű: erdekel?

komolyan?
akkor elmondanam...

ez a jelenlegi rendszer a kadarizms oroksege ahol az egyik teruleten meghoztak egy dontest a masik terulet rovasara, jelen pillanatban a nyugdijkassza rovasara
ugy illene hogy ezeket az ellatmanyokat a fegyveres testuletek sajat hazon belul gazdalkodjak ki, minden evben MEGVASAROLVA azt a jogot hogy nagyvonaluan bannak a testulet egyik reszevel
ha ez lenne akkor pl. a visszamenolegesseg is relativ lenne hiszen minden evben osszedugjak a kicsi fejuket hogy akkor mire is adjanak penzt, hogy nekik a 40 eves tini nyuggerek pocsvakaraszanak a fenntartasa a fontos vagy az uj MINOSEGI munkero odacsabitasa, vagy pl. a rendorarvaknak juttatott penz(ugye egyszer levezettem, hogy KEVESEBBET kap aki meghal mint aki elszalad 40 evesen nyugdijba??? az ilyen Fabius felek is ezt vedik, es ez a franko szamukra...)

jelenleg ahogy en mint adofizeto latom, ez kegyetlenul kontraproduktiv, mert fiatal rendor keves penzt kap es szamara ez a lehetoseg egyertelmuen elerhetetlen, hogy 40 evesen elmenjen nyugdijba
megjegyeznem aki 2009-ben szerelt fel attol igy is ugy is elvettek volna utkozben ezt a "tarsadalmi megallapodast"
@a szív fészkei: Ezért voltam bátor azt mondani, hogy sarkosan fogalmaztál. Talán Te is belátod, hogy a radikális szélsőjobb előretöréséről vizionálni manapság realitás.
Az ellenben irreális, hogy a baloldal talpra áll az elkövetkezendő választásig. Több idő kell a felejtésre.
@Amatőr: Hmm, Budapesten vannak bányászfalvak?
Erről nem tudtam.:(

Szerintem volt egy nagy csomó vívmánya a posztkádárizmusnak, tudom demagógnak tűnik, de demokrácia, EU-hoz, szabad világhoz történő csatlakozás... jogharmonizáció, gazdasági törvényeink a kilencvenes években versenyképessé tettek minket.

Én egyértelműen úgy látom, hogy Orbán előhúzta a fasizmus elleni bástya ütőkártyáját.

Egyre több akolbéli elemzőtől lehet hallani.

Két év alatt összeállhat még valamiféle olajfa csoportosulás, korai még "csak a Jobbikról"
beszélni.

A véleményem azért lett sarkos egyébként, mert meggyőződésem, hogy a Fidess visszaforgatja az évek kerekeit. Bennük gondolkodni a múlt századba való visszalépést jelenti, én pedig szeretném, ha a gyerekeim valódi szabadságban élnének.
@Habakuk999:""" Hmm, Budapesten vannak bányászfalvak?
Erről nem tudtam."""

Tudod, én egyrészt két ujjal pötyögök, másrészt helyhiány és érdektelenség miatt fölöslegesnek vélem a körítés részletezését. Például, hogy a nyócker vagy kűbánya legalább olyan - a budai lakosok számára legalábbis - "izgalmas és felfedezésre váró" vidék, mint Dorog. Vagy a vidéki rokonság "birtoka", ott a fel- és az alvég között valahol. De kár elveszni a részletekben, bár az ördög is ott lakik.

"""Szerintem volt egy nagy csomó vívmánya a posztkádárizmusnak, tudom demagógnak tűnik, de demokrácia, EU-hoz, szabad világhoz történő csatlakozás... jogharmonizáció, gazdasági törvényeink a kilencvenes években versenyképessé tettek minket."""

És Te úgy látod, hogy mindezeket a vívmányokat és eredményeket, melyek felvirágoztatták az országot és boldoggá tették a nemzetet, most két év alatt szétzúzta a fidesz?

"""Én egyértelműen úgy látom, hogy Orbán előhúzta a fasizmus elleni bástya ütőkártyáját."""

Bocsánat, de az intelligencia teljes hiánya, vagy a képzavar okán, de ezt én nem értem.

"""....Bennük gondolkodni a múlt századba való visszalépést jelenti, én pedig szeretném, ha a gyerekeim valódi szabadságban élnének."""

Van egy kedves gyerekkori barátom, akinek az egész élete egy folyamatos rettegés. Az alapprobléma; mikor kezdik ismét deportálni a zsidókat. Otthon az atv, a kocsiban klubrádió. Napi 24-ben. És más soha.
Próbáltam neki elmagyarázni; te azért élsz, mert a szüleid megúszták. Eltelt hatvan éved, eddig nem akadt, aki deportálni kívánjon. Nem k'ék más életcélt keresni? Vagy néhány órára kikapcsolni a hírközlőket? Nem volt még elég?

Nagyon remélem, hogy az unkák korosztályának az életét már nem tudják megmérgezni és ők már csak egyszerűen és emberhez méltóan élni fognak és nem félni.

Nálam sokkal bölcsebb ember mondta; azért létezik a Sátán, mert beszélünk róla.
süti beállítások módosítása