Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.economx.hu/belfold/mutragya-termelok-nitrogenmuvek-koltsegek.789088.html Ukrajnából származó ... (2024.05.01. 21:14) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.18. 04:35 Fabius

System error

Címkék: baloldali kerekasztal gyurcsány tamás

Megvan az a vicc, hogy Kapolyi László, Schmuck Andor, (MSZDP) Thürmer Gyula, (Munkáspárt) Vajnai Attila (Munkáspárt 2006) Trasciatti Attila, (Zöld Baloldal) Balogh András (MSZP) felöltözve, a Gyurcsány gyerek meg letolt gatyával érkezett a baloldal temetésére?

Nincs?

Nem csodálom, ugyanis ez a valóság. Az a szánalmas valóság, amiről hetek óta először kedvem sincs karikatúrát csinálni, mert annyira lehangoló. Fent említett urak és szervezeteik lesznek hivatottak "magyarországi problémákra érdemi megoldásokat találni", és nem félnek ehhez az Orbán kormány leváltását eszközül használni. Illesszük be a fenti névsorba Szanyi Tibort, mint az MSZP elnökaspiránsát, és meg is érkeztünk oda, hogy föltegyem a kérdést: mondjátok kedveskéim, ugye az oktatási rendszer átalakítás - mert lesz visszakozz ugye, Gyurcsány Tamás? - alatt remélem új szakmát is kínálni fogtok a nebulóknak, - nem, nem a spermaszellőztetőt - a kerekasztalost.

Mert ha már mi így elkúrtuk az életünket, hogy nem faipari szakembernek álltunk, akkor legalább a jövő generációjának legyen adott a lehetőség maradéktalanul kitanulni a divatszakmát. A píédzsdíért mondjuk lehetne szakosodni alkotmány és kerekasztalosságra külön külön is. Mit lehet tudni, még egyszer Orbán Gazsi is dönthet úgy, letolja a rövidgatyeszt és a foci helyett a közéletben próbál szerencsét, hogy a kétpólusú erőtérben zavar ne keletkezzen.

Megjegyzem azért az űbercuki, hogy a Frissen Gründolt Társaságnak meg kellett küzdenie a sajtóembargóval: (katt, a piros vonal felettit kell röhögés nélkül olvasni)




 

457 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr414127991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így kell leváltani Orbán rendszerét 2012.02.23. 22:52:24

Nagy búsmagyar orrlógatás van, hogy így nem lesz leváltás, nem bírnak a demokratikus izék összefogni, így pedig matematikailag esélytelen megverni a Fideszt a saját rendszerében. Hát, elég ciki, de a

Trackback: Hungarian Communists form opposition roundatble with MSZP 2012.02.18. 19:36:11

Index.hu reports about some interesting developments in Hungary. A Hungarian opposition roundtable was formed on February 16th in Budapest, with the participation of Hungarian Communist parties and MSZP. Yes its hard to believe so before going any furt...

Trackback: Parajelenség a Deák téri metroállomáson 2012.02.18. 18:56:10

Egyre inkább biztos, hogy az idegenek Magyarországon készülnek inváziós hadjáratukra, ahogy azt már lelepleztük előző posztunkban.A mai napon a Deák téren gyanútlanul a metrojáratukra váró fiatalok egyik pillanatról a másikra elveszítették a nadrágjuka...

Trackback: Világ proletárjai, egyesüljetek! 2012.02.18. 16:00:49

Nem értem, az MSZP-nek egy kerekasztal már nem is elég? Egy levegőt szívnak a kiutált Demokratikus Koalícióval és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal (akikkel amúgy az LMP a héten egyeztetett a közös célokról) az Ellenzéki Kerekasztal keretében, erre pár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minél fiatalabb korában teszi valaki nevetségessé magát, annál nagyobb eséllyel nem fogunk vele találkozni a jövőnkben. És ez jól van így :-)
a régi mondás igaz: a hatalom a legerősebb drog, bármilyen életkorban és élethelyzetben, kábulat következik, vigyázz, ugorj félre, esernyőt kinyitni és lassan árnyékba menekülni

bruhahahahaha

ez a jövő? a jövő megkezdődött narancsalapokon rothad tovább és egyre bideschebb rothadt krumpli szaga van...szaglik mint "valami" Dániában
ezek után ne csodálkozzunk, hal legkisebb rossznak tartják emberek Orbánt és a kormányát...

amúgy tegnapról annyi maradt még bennem---gogy akkor mi lehet a végkimenetele, az egész eu-s ejnye bejnyének?...

és ez hasonló a 2003-ashoz?
kdnp.hu/news/szocialistak-szamoltassak-el-ep-kepviseloiket-hogy-hazajuk-helyett-kit-szolgalnak

ez ugyanolyan, mint amit a fidesz órdit, hogy hazaárulók, mert az eunak kiadták, vagyis megtámadták hazánkat...

ezt csak az tudja elképzelni, aki már egyszer megtette...
Magyarország menthetetlen:(( Két párt alakulat van/lesz/volt, egy nemzeti pántlikás pálinka felszabadító műkeresztény és szélsőjobbal kokkettáló kriptokomcsi és egy nyíltan komcsi. Ezek abban tökéletesen egyetértenek, hogy az állam túlhatalmát növelni kell az állampolgárral szemben. Van a Párt és a Hazafias Népfront. Most látszik, hogy itt tényleg nem volt rendszerváltás, vannak az apparatcsíkok meg a poltikából, a politikai kapcsolatokból kiépült gazdasági körök. Mi meg szívunk feszt.
Lehet, hogy ide érdemes elmenni:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/02/17/lebontott_demokracia_kormanyozhatatlan_orszag_a_magyar_rendszervaltas_kisiklasa
off
Chaplinről se az FBI, se az angol kémelhárítás nem tudta kideríteni, hogy mikor, hol született:))) Örök titok marad már:))
index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/02/17/ki_volt_charlie_chaplin/
Mindenki bulizott tegnap, mi ez a csend?:)))
Értem én a kollégák sajtószemléjét, hisz ez a töketlen balos bagázs sem érdemel különösebb szócséplést, annyira ecceriek!
Herr Fabius, sokkal szebb téma lett volna ez:

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2012/02/17/a_kim_onallo_akciojanak_semmi_koze_fliegauf_filmjehez/

Sajnos már a Hírcsárda is leszorult a dobogóról! Ha elolvassátok, rájöttök, hogy Dicső Pártunk és Ormányunk beelőzte őket!
Lehet, hogy a Star Wars 3D-s verziója előtt is osztogat a KIM szóróanyagot, hogy ez a film csak fikció??? Állat lesz, egy példányt én is kérek! :)) A szocikon már röhögni sem lehet, de ezek kimondottan szórakoztatóak! Ennyi derék seggnyaloncot honnan húznak elő? Végül is a párt kitermeli a maga szarát... értem én, hogy ahol faragnak, ott forgács is van, de kurvára égő, hogy ennyi magyar barom kész külföldön is égetni az országot, állami és pártmegbízatásból! :D
@aritus: az irás is hülyeség..és miért is kell ennyire lehúzni..?
@felebarát: most ezt komolyan kérdezed?!
pl ezért:
"Itt van például Nagykőrös, ahol a fideszes többségű önkormányzat leszavazta rovásírásos helységnévtábla kirakását, miután az ezt kezdeményező Jobbik képviselője három rovással írt papír közül nem tudta eldönteni, melyikre írták Nagykőrös nevét. "Ha ön sem tudja elolvasni, akkor kinek állítjuk?"
@aritus:
No igen, rég aktuális, hogy elfoglaljuk a mücheni sörfőzdéket(is)! :))
Igen, ez az, hajrá!

Nem elég nekünk az "új undokok" serege, megint nyomulnak a régiek is, nagyon jó!

A beteg lélegzete már kihagy, láza fokozhatatlan, de megy felette az önjelölt "orvosok" hadának vitája.

Némelyik a beteg veséjére sandít, a másik a szívét szeretné megszerezni, és közben megy az üres hadova, hogy vajon érvágással, sárkányganaj borogatással vagy pénzrátétellel lehetne-e inkább a gyógyulás felé noszogatni azt az átkozottul makacs haldoklót, aki baszik javulni.

Nyilván rosszindulatból.
Neheztelnek is rája a kedves kuruzslók!

Egy dologban azonban valamennyien egyetértenek: a hálapénzt állandóan adagolni kell a zsebükbe minél nagyobb dózisban áldásos tevékenységükért!

Kedves mamátokat...
ÉLJEN A PÁRT! CSAK A FIDESZ!
Egy másik aranyos olvasni való!
FABIUS különösen szeretheti őket... :))
"Mostanában Miskolc különös figyelmet kap. Kezdődött a Miskolcról induló éhségmenettel, aztán az ezt követő Zsiga Marcell megnyilatkozással, aki ugye Miskolc alpolgármestere, és most egy újabb ügy miatt került fókuszba a város.
A Miskolc Holding Zrt.-nél (a városi önkormányzat vagyonkezelő vége) decemberben igen nagy összegű jutalmakat fizettek ki. Ezzel persze nem is lenne semmi gond, ha a cég nyereséges lenne, de hát nem az, ugyanis hétmilliárd forintos adóssága van a végnek. Persze itt élünk, Magyarországon, és azt már jól tudjuk, hogy az adósság nem lehet akadálya annak, hogy egy-egy önkormányzati vagy állami cég vezetői jutalmat vegyenek fel. Ezért aztán már meg sem lepődünk, hogy megtörténik az ilyesmi.
December 23-án a cégnél öten kaptak eseti jutalmat a kiváló munkájukért (7 milliárdos adósság!). Természetesen nem a dolgozók kapták a jutalmat, hanem a vezetőség. Köztük az a Pálffy Kinga, aki akkor már 8 egész napja volt a cég vezérigazgatója. Ezért egymilliót kapott. Vécsi György, az igazgatóság elnöke, még Pálffynál is jobban dolgozott, és ezt kétmillióval honorálta neki a cég, vagyis hát ő saját maga. Miskolc polgármestere elismerte a jutalmak kifizetését, és azonnali vizsgálatot rendelt el.
Már éppen kezdte az ember Pálffy Kingát megsajnálni, hogy csak ennyi jutalmat kapott, amikor is durrant egy újabb lufi. Kiderült, hogy Pálffy a jutalom mellé kapott egy 116 négyzetméteres szolgálati lakást is Miskolc frekventált helyén. Azonban ez még nem volt elég, így hát fel is újítatták potom 4,7 millióért, és hogy ne legyen gond a beköltözés, vettek még egy-két bútort is 2,7 millióért. Egy szó, mint száz, az adófizetőknek Pálffy kényelme több, mint 7 millióba került."
No, van még kérdés? Vagy minden világos? Lopnak, tényleg! :)
magyarcitrom.postr.hu/millios-jutalmak-luxuslakas-miskolcon
Ez szerintem nem olyan hír, mely egy külön posztot érdemelne. Az már inkább, ha brrrrrrr a jobbikkal paroláznának, mint az lmp, de inkább thürmer mint vona.
De nálam ma reggel ez vitte el a pálmát:
index.hu/belfold/2012/02/17/a_hagyo-ugy_targyalasat_a_fovarosbol_atettek_kecskemetre/
Vajon ezeken a bíróságokon milyen arányban vannak narancs bírák (attól még hogy párttag nem lehet, lehet fidesz fan), és vajon hány új bírát neveztek ki az "önként" nyugdíjbavonulók helyére?!
Még egy kérdés: úgy tünt, hogy nem igazán lesz ebből nyilvános lincselés bp-i bíróságon, és hagyót vagy felmentik vagy nagyon enyhe ítéletet kap. Vajon ennek köze van ahhoz, hogy vidékre helyzik át? Ez mennyire sérti az alperes jogait, hogy egy már folyamatban lévő pert vidékre tesznek? Mennyibe kerül nekünk, hogy kéthavonta rendőri biztosítással furikázzák az előzetesben lévő csontvázaikat?!
@Dr. Boli Ch.T: Dehogy lopnak, csak átcsoportosítják a közvagyont. Nem ugyanaz, mert lopni csak a szocik és az szdsz lop. A fidesz csak optimalizálja a felhasználást. Már előre röhögök, mikor kiadnak egy közleményt, hogy ez a 7 millió mekkora spórolás volt a városnak és az adófizetőknek.
A hvg-n volt egy cikk, hogy a közútkezelő egyik fejese a saját volvóját béreltette a cégtől, majd elmagyarázta, hogy (noha nem volt jogosult egyáltalán juttatásra, mert a kárcsú állam jegyében nem kaphatott semmi ilyesmit), mekkorát spórolt ezzel az államnak, mert lehetne ennél drágábban is...
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
Olvastam! :) A pofátlanság csúcsa, ahogy kis pökhendi pöcsfejek magyarázzák a lopásaikat, amúgy dicső narancskomcsi módra. Itt tényleg csak a cocik loptak, ezek csak "eredeti tőkefelhalmozást" visznek véghez! Ami zavaróbb benne, hogy tök cinikusak és totál pofátlanok! Bár, ezek is csak sima köztörvényesek...
a téma szót sem érdemel... de kicsit most ez az írás száraz... egy jó karikatúra sokat segített volna...

Te leszel a XXI. század krónikása... anonímusza, Thaly Kálmánja, vagy ilyesmi
@Dr. Boli Ch.T: Maximálisan egyet értek. A cinizmusuk az amitől az ember falra mászik. Hihetetlen pofátlan banda, és akkor a legcinikusabbak, mikor szegényekről van szó. Akkor szinte sziporkáznak, jönnek az aranyköpéseik, amitől felfordul az ember gyomra.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
Kollégák nyerítettek egyik nap Orbáncunk rádiós beszédén. Olyan pökhendi és cinikus szar dumát nyomott az a kis nyominger, hogy azért egy tisztességes falusi csehóban simán szájonkapnák egy széklábbal...
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: nincs igazad szerintem, ez a hír nagyon is posztot érdemel, mert remekül példázza, hogy kik közül választhatunk, a Párt és a Hazafias Népfront.
Thürmer pont olyan rémes, mint Vona. Szélsőbal és szélsőjobb lényegileg ugyanaz. A fidesz a szélsőjobbal kokkettál, ér össze, az mszp a szélsőballal. Ennek egyik (van még több, súlyos következménye) következménye, hogy a fentebb említett két alakulat közül választhatunk 2014-ben.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ráadásul ha belegondolunk, nincs is más választása. A fidesz mint szövetséges nem jön szóba, a jobbik sem. Az lmp olyan mint egy epilepsziás hülyegyerek, csapkod össze-vissza ők is kiesnek.
Mivel egyedül van, szövetségest keres, így marad a baloldal. Ez totál logikus, és fura pont az mszp-t, a mostani mszp-nél bedőlni az index összeáll az mszmp retorikájának... Időnként nagyon látszik a tulajdonosváltás a híreken...
@Dr. Boli Ch.T: Azt már megint lehet boritékolni, hogy elszállt az agya a 288-as euró árfolyamtól, mert megint kibújt belőle a falu bikája. Az EB levélre megírták, nem engedünk... Szóval akkor most megint elzavarjuk az imf-et, úgyhogy kapaszkodjunk, mert jönnek a gonosz spekulánsok, akik bedöntik a forintot...
szánalom a köbön, siralom ez a szellemi színvonalú ország...
@aritus: Thürmer szanyi 2.0. Nincs élő ember aki komolyan venné, és nincs esélye a munkáspártnak arra, hogy valaha bejusson a parlamentbe. Akkor sincs, ha összeáll az mszp-vel.
Ez cuki-muki vicces szövetkezés, de súlya igazából nincs. Persze lehet rémisztgetni mindenkit, hogy júj vigyázat, megint lesz mszmp, és jaj mi lesz velünk. De ha belegondolsz, olyan szervezetekről beszélünk, akiknek nincs semmi súlya, gyakorlatilag nulla támogatottsággal. Ennek milyen veszélyei vannak, most őszintén?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: hazudnék, ha nem erre számítottam volna a vezénylótól, megy a parasztvakítás, és mivel saját gondolataik nincsenek, másolnak másokat, ebben a törököket, államosításban csavezt, oligarhiákban putyint, és így tovább
@aritus: korábbi pártállásaiban még nem akart rovásírni
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Az mszp részére van ennek veszélye, mert az az üzenete, hogy az mszp visszatér a pártállami mszmphez, és ez is azt bizonyítja, hogy sose volt más, a rendszerváltás nem történt meg az mszp-ben. És épp azért is érthetetlen, hogy szövetkeznek velük, amit te is írsz, hogy nulla körüli támogatottságú pártokról beszélünk. Akkor mi értelme van az mszp szempontjából? Az ember az az állatfajta, aki mindenképpen értelmezni próbál, és akkor az egésznek csak az az értelme, amit írtam, azaz az mszp=mszmp.Ez az üzenete a választók felé. És akkor tényleg totál hiteltelenné válik az mszp felháborodása a fidesz antidemokratikus, jogállamot szűkítő lépésein.
Most megyek ebédet főzni, de jövök vissza, reszkessetek!:))) És addig írjatok sok szépet és jót és érdekeset!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Kmét egyre inkább narancsos fészekalja lesz
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: rablobol pandur ;)

lol:) kezd kihunyni az ertelem utolso csiraja is ;)
@aritus: Ez azért nem igaz, mert hiába állna össze az összes baloldali szervezet, akkor sem lenne mszmp. Az politikai öngyilkosság lenne. De arra viszont elég,hogy ha két-három baloldali politikai szervezet párbeszédet kezd, akkor mindenki visítani kezdjen, hogy júj visszajön az mszmp, visszajön rákosi, gerő, kádár.
És megint nem arról folyik a vita, hogy milyen blőd dolgokkal üti el a kormány az eb kifogásait. Nem arról beszélünk, hogy ahhoz képest, hogy 1 hónappal ezelőtt milliókat fizettünk ki fellegi amerikai-európai adjatok pénzt, jó fiúk vagyunk turnéjára, aminek nincs látszata. Nem arról beszélünk, hogy 24 kórházat-rendelőintézetet zárnak be, pedig a vizitdíj mekkora népírtás volt. Nem arról beszélünk, hogy a felsőoktatási törvény mekkora gáz.
Nem, egy nulla hírértékű, nulla súlyú híren pörgünk, és már vizionáljuk az mszmp visszatértét.
Tudod mit, az mszmp visszatért, most fidesznek hívják, és 2010 óta vannak hatalmon és mindent megtesznek, hogy a kádári pártállam régi fényében tündököljön.
@felebarát: @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: egyetlen mentsége, hogy nem volt annyira közel a tűzhöz, hogy megszedje magát
@Fabius:

Má megint hülyeségeken pörögsz?
Leírták már előttem, de ismétlem: az MSZP természetes szövetségese a baloldal, de abban BIZTOS lehetsz, hogy nem lesz MSZP-Thürmer párt, mint ahogy van Fidesz-KDNP.

A francba, néha igazán felcseszi ez az agyam, komolyan.

Itt élcelődsz a Gyurcsány gyereken, aki kiállt, vállalta az egészet, és JOGOSAN vállalta. Mi van azzal, ha tiltakoznak a felsőoktatási változtatásokon?!?!

Értem-tudom. Neked abszolút a szuperpárt a Fidesz seggét tisztára nyaló (és egy picit a Jobbikét is tisztogató) LMP, értelek.

Néha... néha abszolút meg tudom érteni azokat, akik libsiznek és akik ki nem állhatják őket, mert amit az SZDSZ, de amit hardcore-ban nyomva az LMP csinál, az ULTRAGÁZ, nem az, amit az MSZP.
A téma szar.

A Varánusz áporodott.

Fabiusz. Öregszel és egyre hülyébb leszel.
Aki ilyen témákat választ, az lemarad.
@Dr. simonmondja.: mirol marad le...friss hir...most mi a baj, hogy nem a fideszt szidja?
@Dr. Kismac Ph.D - Puccsistapista: Nincs igazad, mert az lmp kb annyira liberális, mint a jobbik, vagy az mszp. Csak liberális köntösbe bújt, mert így tudott bejutni a parlamentbe, a szdsz hulláján keresztül. Úgyhogy nincs senkinek se joga libsizni.
Igazából bennem egy kérdés merült fel a video láttán:
1. miért csak két név szerepelt a riportban (az egyik surprise pont az egyik közellenség fia?!)?
2. vajon elkészül a riport, ha nincs ott gyurcsány fia?
@felebarát: egyetértek vele... mint pár kommentel fentebb írtam...

óriási színvonal esés...

plusz ami rosszabb hogy érződik a nagy elfogult sajnálat... a baloldal iránt.... jaj mi lesz velük...

tudomsául kell venni: egypárt rencer van már. nyomatni kell az ellenzéki kritikát de nem kell pártokra várni....

minden párt kuka... minden párt maffiaszervezet, szervezett bűnszövetségek...

szót sem érdemelnek... életfogytig vagy halál...
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

Vicces.

Ez az, amit a paranoid "logika" vérmes alkalmazói nem értenek: bármikor ellenük fordulhat az általuk favorizált eszme, és listákat gyártókból hirtelen listán lévőkké válhatnak...
Nekem ez nem tetszett.
Sok hűhó semmiért.
Kár ezt a löttyös indulatot gyerekekre zúdítani, s mert valaki Gyurcsány Tamás, még csinálhat hülye performanszot, s egyáltalán nem biztos, hogy a papa megbízásából.
Vagy hetedíziglen? Jó kis liberális vagy.
Különben is elegem van abból, hogy egyenlőségjelet tesztek: Gyurcsány=Orbán.
Addig is várjátok, míg a mennyből leszáll a szeplőtelen szűz, és majd eltakarítja egymaga, egy szál meztelen lángpallossal a mostani maffiahordát.
@felebarát: Kábé tíz aktuális botrány van most.
De irogáljunk Smukkandorost, mert ha 8 évig jó volt, akkor most is jó lesz.

Szenilis ez a Fabius.
@Dr. simonmondja.: azt vesezik mindenhol...Hagyotol kezdve a nemet lemondasig...neha kell ilyen cikk is...elolvastad azt terelheted a temat akar hagyo fele is...
@felebarát: Szupi, akkor majd legközelebb az aranypart adáról fogunk olvasni?!
Legalább valami valós és komoly mszp hibáról lenne szó, de ez?! Ez most komoly?! Tényleg olyan gumicsonton fogunk rágódni, mint összeáll az mszmp kapolyi, thürmer, balog és schmuck vezetésével?! Ez most tényleg komoly?! Ez a legnagyobb hibája mostanság az mszp-nek?!
@AKIsTUDATLAN: Egyetértek. Hogy ez a gatyaletolós mutatvány hatásos-e vagy nem, ízléstelen-e vagy nem, azt nem tudom eldönteni. De remélem, hogy senki nem az alapján dönt ezt el, hogy ott volt-e a Gyurcsány fia.
Ez a top secret kerekasztal amúgy hogyan derült ki vajon?
Nagyon jó lenne valamilyen ellenzéki összefogás vagy nevezzük bárminek, ami minden résztvevő számára elfogadható és nem a "szeplőtelen szűzre" kéne várni, hogy "eltakarítsa ezt a maffiahordát", de szerintem ezeknek az embereknek (Schmukk, Kapolyi, Thürmer, stb.) már lefőtt a kávé.
@Dr. simonmondja.: @dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: @dr. Bubó:

Miért baj, hogy erről írt?
Miért ne írhatna BÁRMIRŐL, amit éppen fontosnak tart, vagy akár azért, mert úri kedve úgy tartja?

Ez Fabius blogja.

Közéleti blog, és a mai téma is közéleti.

Nyilván ha holnaptól egyfolytában a Való Világot elemezné, netán Jimmy halálának legújabb szenzációs körülményeiről blogolna, gyorsan elmaradnék.

Lehet a blogot kedvelni, nem kedvelni, és természetesen kritizálni is.

Ám ne feledjétek: kritizálni sokkal könnyebb, mint valamit létrehozni!
Húha!!
Ha valaki tiltakozni akar, nem árt, ha tudja miért is teszi.
A békemeneten a roma polgártársaknak is meg kellett kérdezni, miért is vannak ott, de mellettük azért sétálgattak néhányan.
Hatalmas öngól.
Megfogalmazódik bennem a kérdés, ha egy épkézláb tiltakozást sem tud valaki megszervezni, - ordibálni, hogy ez nekünk nem jó, nem olyan nehéz-, akkor miből gondolja, hogy bárki is el tudja képzelni a delikvensről, vezetni, döntést hozni tud élesben?

Ha valóban ez a DK ifjúsági tagozata, gratulálok.
Javaslom, hogy ne habozzanak szervezési továbbképzésre Vonáékhoz menni.
@Habakuk999: Mi a baj vele? Talán avassák őket a Hősök terén?! Gyújtsanak fel pár autót és kukát?! Erről az akcióról eszébe fog jutni mindenkinek, hogy van DK ifjúsági tagozata. Kezdetnek eredeti. Nincs vele gond, fura, kissé groteszk, de pont ezért szólíthat meg fiatalokat, mert groteszk és fura.
@Dr. csaknézek...: Persze, az ő blogja, ő dönt. De fura, hogy egy ilyen nulla hír külön posztot kap, miközben fontos dolgok meg elsikkadnak, mert holnap vagy holnapután már nem lesz friss hír. Meglepett, mert Fabius eddig mindig fontos dolgokról írt. :D
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: De megérdemelne egy posztot a fidesz csúcspolitikusainak nyílt kurvulása. Lsd az ország 2. legmagasabb méltósága dubajozik....
...azé nem teljes a paletta!
Tetű Gazsi Muki még a cserepadon most szívja fel magát eszmével.
Az a szánalmas, hogy, ha már a gatyaletolásnál tartunk, ezt a rendszert ChT egy bokavillantással két nap alatt megdöntené, de ez az őfelsége ellenzéke, ami itt van, annyira kibaszott gáz, hogy le merem írni: ha az alternatíva Szanyi Kapitány miniszterelnök úr, akkor inkább maradjon a focista, az legalább azzal nem égetne minket, hogy még angolul sem tud, még ha más pozitív tulajdonsága így hajnali 12:00-kor nem is jut hirtelen eszembe.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
Semmi baj nincs vele, csak hiteltelen és nevetséges. Engem különösebben nem zavar, ugyanakkor azt gondolom, hogy a DK ifjúsági tagozata számára kifejezetten káros.

Illetve, ha csupán az a cél, hogy címlapra kerüljenek, akkor ok, elérték.
Igen, mindenki tudni fogja, hogy vannak, és ennyi.

El kellene már szakadni mindenféle ellenzéki csoportocskának attól a gondolkodástól, hogy valaminek az apropóján hír leszünk, és akkor két hónapig megélünk belőle.
Nem szoktam vért inni, nem is izgulok fel lángoló kukákra, de az összes szervezetlen, súlytalan megmozdulás a vezír malmára hajtja a vizet.
Hasonlóan Andorunkhoz. Az én fejemben az fordult meg, ugyan milyen Excalibur-t kapott a narancsosoktól, hogy el kezdje szervezni titokban ATV-től Népszabadságon és ki tudja még milyen sajtón keresztül a kerekasztalt.
Igaza van Fabiusnak, a szánalmas ez az egész.
Érthetetlen és rettentően gusztustalan, hogy a legkisebb konc reményében jönnek vissza a levitézlettek az árok mélyéről.

Ugyanakkor figyelmeztetés Millának, Szolidaritásnak bárki újnak, hogy valóban nem szabad magukra engedni a régi szennyet.
@n.i.era:
Persze, hogy lefőtt.
Nem is rájuk gondoltam, hanem arra a zsigeri elutasításra, amit pl.a DK irányában kifejtett a nagyérdemű LMP, de még a civilek is: Gyurcsánnyal(mert hisz róla van szó), azzal soha. Inkább a kénköves pokol.

De azért annak örülök, hogy a tőlük szvsz fényévekkel gyakorlatiasabb, hogy azt ne mondjam, okosabb Tóta W. is alkalmasnak tartja arra,(mármint Gy-t) hogy kikaparja Bajnaiéknak a gesztenyét. Vagy nem.
"A Gyurcsány-fóbia ideje lejárt, megcáfolta az idő, hogy nincs lejjebb, és hogy nélküle a haza fényre derül. Ettől még nem járna neki ingyen frekvencia és figyelem, csakhogy azóta sincs a placcon más játékos. Az LMP meghirdette az Új Ellenállást, majd ezzel a lendülettel bejelentette feloszlását. A Jobbik vízióinak őrültségét kellőképpen bizonyítja Orbán kudarca. Mesterházy Attila pont annyira vehető komolyan, mint két éve. Bajnai Gordon pedig minden bizonnyal remekül teljesítene, ha valaki elintézné neki, hogy miniszterelnök legyen. Elmenne helyette a lakótelepre, puszilgatna nyugdíjasokat, gyűjtene cédulákat és képviselőket. Ő maga ilyesmit nem tervez a közeljövőben, nem is kötelessége neki, enélkül viszont nem lesz belőle miniszterelnök. Valakinek ezt is el kell végezni.

Ezen a piacon Gyurcsánynak bizony van keresnivalója. A hatalomba pedig két út vezet: az ígérgetés és a cukiság, mert a Haza és haladás blog még Oszkó Péterrel együtt sem ér el kétmillió embert. A lakótelepi hakni lehet, hogy ciki, de a népszerűsödésnek mégis kevésbé ártalmas módja. Most már elégszer kiderült: ennél sokkal veszélyesebb, aki azzal kerül címlapra, hogy megígéri minden szegényembernek az összkomfortos lakást. Gyurcsány Ferenc tudja ezt a legjobban."
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mondj egy olyan rendszert, amit ChT vagy Csokifiú nem döntene be kisujjal, ha akarná?!:D
Ja, tényleg: reggel veszem le a pultról a Népszavát: hatalmas szalagcím: A botrány után az elnök megtette az elkerülhetetlen lépést. Mondom, mi a fasz, lemondott Plagi bá? Olvasom az apróbetűt: ja, hogy a NÉMET elnök... Megnyugodtam, keleten a helyzet változatlan, Németország továbbra is működik, Magyarország továbbra sem.
@Dr. csaknézek...: én nem szétverni akarom...
szerinted ha nem tisztelném, olvasnám a posztjait? ez az egyetlen blog. sajnálnám...

sőt. a színvonalat amit nagyon magasan tartott azt említettem...

láccik, hogy itt volt egy kis bicsaklás...
de reméljük csak pillanatnyi
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

BBC: A magyarországi választásokat a hollywood-i dívákból, feka sztárszínészekből, rajzfilmfigurákból, valamint dr Anton Pavlovics Csehov Szelleméből alakult Szivárványkoalíció nagy fölénnyel nyerte.

A hírre drasztikusan erősödött a forint.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a hírcsárda témája... nekem is ez jutott eszembe... dr sitt pálesz szólhatna neki minek mond le egy kis palizálás belefér... alegjobb családokban is megesik...
Na EZ cool!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2012%2F02%2F18%2Flengyel_politikusok_fuveztek_a_parlament_elott%2F

:DDD

Képzelem, milyen lesz majd a kormányülés: "Baszki, melyikőtök stoppolja már megint a joe-t???"
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ja, ez nekem is eszembe jutott, Handó Tünde belépőjeként. De lehet, hogy tényleg van Puch-Simicska tengely és az most szervezi a leválthatatlan Fideszt ezekkel a borzalinokkal egyetemben.

Vagy tán jó is, hogy most kiderül, miszerint a jobb- és balszél egyaránt hányás és vicc és elkezd tényleg kinőni ezek ellenében egy normális alakulat. Ha a szar már most elválik a májától - ami a szélbaloldali kerekasztal lovagjai összeröffenésétől megindult: hisz a szar nevesítve van immár -, akkor jöhet az, a máj: aki ezekkel egy légtérbe se akar tartózkodni és nem is kell neki...
@AKIsTUDATLAN: AHA! Olvastam a Tóta-cikket, kb 1 hete jelent meg - ha jól emlékszem. Az a véleményem, hogy mai felhozatalból magasan a legjobb választás a min.elnöki posztra Bajnai lenne. A Gyurcsány-fóbiáról: nagyon erőteljes és sikeres volt az "őszödi beszéd" kapcsán az emberek manipulálása. Ügyesen és gátlástalanul forgatták-csűrték-csavarták a teljes beszédből kiválasztott mondatokat. Sok helyen olvastam, ill. hallottam már, hogy ezt ún. politikai karaktergyilkosságnak hívják. Hát, ez sikeres volt. Persze, Orbán Viktor ugye meg is mondta, ha lehetőséged nyílik, akkor az ellenfelet ....
Egyébként még akkor, pár nappal a rádióban való pár mondatos megjelentetése után elolvastam a teljes őszödi beszédet. Nekem semmi problémám nem volt vele. (Na, hogy most mit fogok kapni!)
Az ellenzék meg végre mintha bizonyos szempontból tanulékonynak mutatkozna. FIDESz-es módszerekhez hasonló ügyességgel lovagolják meg ezt a 47 ezres témát, bár még lehetne csiszolni a módszereken.
Ha az egyik csapat - ugyebár - a rögi szabályai szerint játszik a pályán, akkor nem várhatja, hogy a másik csapat a foci szabályai szerint tegye azt. (Jó mondás, mi? Olyan dakotás, nem?!)
@n.i.era: Nem lehet, hogy ezzel akarják diszkreditálni őket, már az indulásnál nevetségessé téve az egészet? Rájuk figyeljenek, őket fikázzák, és a mélyben meg alakul valami, amit védenek ezzel.

Kvázi saját testükkel - Schmucknak van belőle - fogják fel a ütegeket. Erre még jók.
@n.i.era: Fletóval nem az a baj, hogy elmondta az öszödi beszédét.
Uram bocsáss, akár még tisztelni is lehetne érte, ha meg is valósította volna a megtisztulást. Nem ez történt.

Kormányozni nem tudott, a pártját sem tudta megújítani, s a vezérrel történő játszmájukat végletekig húzva - az ország érdekeit abszolút figyelmen kívül hagyva - nem mondott le időben, megteremtve a lehetőségét a 2/3-ra.
Mert a 2/3-ért ő a felelős. Nem elvitatva pártjának dicsőségét sem.

Nekem nem alternatívája az autokratának egy tehetetlen ripacs.
@a szív fészkei: Nem tudom, hogy ez a konspirációs elmélet megáll-e. De a gondolattal jó eljátszogatni, mert legalább benne van az, hogy esetleg alakul valami, ahogy azt írtad. De jó is lenne.
De sajnos kevés esélyét látom a mostani állapot szerint annak, hogy bő 2 év múlva egy ütőképes társulat vagy párt vagy mindegy mi álljon szembe a Fiatal Demokraták Szövetségével. Azért írtam ki így végig most, mert tragikomikus, hogy a név alatt kik állnak és mit képviselnek. És úgy, hogy fidesz meg már egy teljesen más értéktartalmat hordoz, mint a teljes név.
A mostani választási törvény szerint pedig talán még akkor sem sikerül leváltani a jelenlegi társulatot, ha adott választókerületben esetleg csak 2 ellenzéki párt indul. Csak akkor van esély, ha a fideszes jelölttel szemben egyetlen egy jelölt áll. Ez szerintem majdnem tuti, hogy így van.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: jó, hát a miép eleinte ugye ellenfélnek tekintette a jobbikot, jogosan, mert ugyanazt az agymenést nyomatják, tehát a megcélzott közönség is ugyanaz. Azóta a miép eljelentéktelenedett, választói elöregedtek, a fiatalokhoz a jobbik jutott el, sajnos.
Ezen meg csak röhögni lehet, hogy mindent a zsidók, Izrael irányít. Szánalmas.hu
@n.i.era:
nol.hu/archivum/20120218-liberalizmus_vagy_halal

Ettől az embertől soha nem vártam volna önkritikát.
Tetszik.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: asszem félreértesz, abban teljesen egyetértünk, hogy a fidesz egyre komcsibb, lásd kommentemet@aritus:
Csak abban van vita közöttünk, hogy az, amit te baloldali összefogásnak írsz, kissé eufemisztikusan, milyen pártokat is jelent. Az mszp-t és két komcsi, a Vajnai meg a Thürmer félét. És még ott sertepertél Schmuk is, aki már mindenkinél bepróbálkozott, mindenkinek benyalt. Az a mszp, ha fenn akar maradni, és komoly tényező szeretne lenni, akkor ezekkel nem áll össze, nem fog össze. Egyrészt, mert a két komcsi párt ugyanúgy nem demokratikus, mint a jobbik, másrészt az mszp szempontjából ez öngyilkosság.
@Habakuk999: Én is pontosan így gondolom, ezért is mondom azt, hogy szerintem Bajnai kéne miniszterelnöknek - jobbat nem tudok, kevésbé rosszat sem.
És sajnos valóban ők (MSZP) kellettek a 2/3-hoz, a fidesz nem lett volna egymaga elég. Még a fantasztikus KDNP-vel együtt sem.
Az előbb arra igyekeztem rávilágítani, hogy ha ezt a bizonyos öszödi beszédet nem használják fel úgy, ahogyan felhasználták, akkor szerintem nem tudták volna teljesen ellehetetleníteni. Persze az is lehet, hogy a pocsék kormányzati munka is elég lett volna a totális bukáshoz. Ezt nem tudom eldönteni.
@AKIsTUDATLAN: Szerintem Gyurcsány nem egyenlő Orbánnal. Ő megpróbált az mszpt felrázni a pártállami beidegződésekből, működésből. Nem sikerült neki, belebukott. Plusz olyan sikeres rágalomhadjárat volt ellene, ami miatt Gyurcsány padlóra került. Amikor ő volt a min.elnök, akkor se mentek jó irányba a dolgok, erőtlen volt, nem volt támogatottsága, még a saját pártján belül sem. Elhasználódott, szerintem csöndbe kéne maradnia. Tudomásul kellene venni, hogy ő már Mo nem lesz elfogadott politikus. Ez a valóság, helló.
Új arcok kellenének, akik nem használódtak el, nem járatódtak le. Erre mit csinál az mszp? Ahelyett, hogy magát újítaná meg, leáll ilyen 0 támogatottságú, nagyon rossz konnotációjú pártokkal. Öngyilkosság.
Gyurcsány fiát szerintem se kéne bántani.
egy új párt alapításához rengeteg pénz kell,
az MSzP-nek ott az átmentett vagyon (a támogatottságból látszik, hogy ez már fogy), a fidesz mögött ott az oligarchák és az egyház, plusz az állami vagyon, ezek után kinek lehet esélye, talán a bajnainak a külföldi támogatással, de ez kevés, a fidesz médiatúlsúlyáról nem is beszélve,
egyszóval ez a kerekasztal szóra sem érdemes,
a fidesz bebetonozta magát örökre
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Figyelj a Kapolyi az olyan az mszp-ben, mint a Simicska. Igen is nagy baj, ha ezektől nem tud/akar az mszp megszabadulni. A Schmukkal kapcs.-ban is gyanús pénzügyekről volt szó több esetben. Szóval ha továbbra is ezekkel bratyizik az mszp, akkor ugyanaz, mint a fidesz, kivonva a nemzeti pántlikás maszlagot (amitől én még külön agyfaszt kapok).
@n.i.era: Tudom, hogy ez wishful thinking, reményhal. De hátha, hátha. Tótának is lehet igaza, hogy feltöri valaki Bajnaiéknak az utat, amire ők nem képesek és nem is akarják.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nagyon bírom ezt a Janusz Palikotot, egy ilyen pali, ilyen párt kellene itthon is. Akkor nem lennék gondban, hogy egyáltalán kire szavazzak, elmenjek-e szavazni, vagy csak szavazzak fasszal.
@Habakuk999: N tudod, nekem - megőrülök ettől a Horntól - akkor tetszene, ha leírta volna, hogy baszd meg, mi is kurva arrogánsak voltunk, elnézést érte! Mert ő az volt, ő úgy képzelte, hogy mindent mindenkinél jobban tud.

A cigányozó miskolci rendőrkapitánynál megértettem, hogy kimondott dolgokat, amik kézzelfogható valóság voltak Miskolcon, ezt nem hisztivel kellett volna kezelni, hanem megoldásokkal.

Attól, hogy elfedjük, nem csökkentjük, hanem, épp még növeljük is a bajt, mondta volt Illyés Gyula. Az nem liberalizmus, ha nem nevezünk nevén problémát - és a valódi, sajnálatos nyomor elől lopásba-rablásba-értelmetlen ölésbe folyamodók komoly társadalmi probléma, aminek kifejezése a Jobbiknak 16 %-ot hozott. Ennyi a SZDSZ-nek nem volt soha, tehát tanulság lehetne végre, hogy a társadalomra figyelni kéne. Gyakorlatban és nem valami elvont elméletben.

Ők nem álltak felette a gondoknak PC-vel, nem vettek róla tudomást, vagy tovább vadították az épp most Kanadába kiment Mohácsi Viktória segítségével, aki a veszprémi kéziseket ért gyilkosságnál megengedhetetlenül genya volt.

Horn ott hagyta a szövetségesét, Gyurcsányt a Fidesz kavarta vizitdíjas szarban szügyig, amikor Kókának röhögve mondta kamerába bele, hogy "Elküldtek ám téged Feri a picsába"... Hát nem csak Ferit küldték el akkor. Ezt sem vette az öntelt állat észre. szóval Horn nagy tehertétele a liberálisoknak, épp ne ő sirassa, ha kérhetem, mert miatta is vagyok pol.árva.
@aritus: Simicska a fidesznél, Kapolyi az mszpnél, richard valakicsoda az lmp-nél, és tuti van pénzpártember a jobbiknál is.
Szeretjük, nem szeretjük, ezek vannak. A kérdés az, hogy gátat szabnak-e nekik, vagy hagyják őket garázdálkodni... Nem jó hogy vannak, korrupció melegágya, torzít, főként simicskánál, ami úgy épül be a gazdaságba, mint egy netes vírus. De lesznek pártközeli üzletemberek, és amíg ilyen a pártfinanszírozás amilyen, addig nyomulnak is.
Hozzátéve a gondolatmenetedhez, szerintem külön könyvet érdemelne, hogy viselkedett az mszp 2006-2010 között... A bukásuk emiatt borítékolható. Igazi magyar párt, akkor húz szét mikor össze kellene tartania...
@a szív fészkei: Hasonlóan látjuk a szerepét.

De az egyetlen, aki leírta, hogy semmi keresnivalója sehol.
S ez Schmuck, Kuncze....... folyamatban unicum.

Mit csináljak, ha csak ez maradt nekünk örömhírnek.:)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: szponzorok..mint egy formaegyes istállónál, vagy focicsapatnál..hivjuk őket tulajdonosnak...
@Habakuk999: Elolvastam Horn G. írását. Jó a karikatúra, amit mellékeltek hozzá.
Nagyon felemelő, hogy önkritikát gyakorolt csak fogalmam sincs, mit kezdjek most már vele.
Azért nem hazudtolta meg magát, elég szépen kifejti, hogy milyen alakulat miért nem alkalmas és mire nem. Szerintem jobban tenné, ha inkább hallgatna és eldolgozgatna csöndben a Republicon-ban (ha jól tudom, ott van valamilyen pozicióban).
az egybites droidot próbálják átprogramozni mandineren :D

"Miért küzd még mindig magyar a magyar ellen?
– Mert hülye. És erre a nemzetre vagy te büszke.

Miért kell jelképeket gyalázni?
– Nem kell.

Olyan jelképeket, amelyek éppannyira az enyémek, mint a tiétek.
– Kivéve, ha kisajátítjátok.

Miért nem lehetek büszke eleinkre?
– Lehetsz, csak nehogy azt hidd, hogy ettől picinykát is több vagy. Semmi érdemed nincs eleid büszkeségre okot adó cselekedeteit illetően.

Miért vagyok hülye, ha nem értek veletek egyet?
– Attól semmiképp nem vagy. Csakis attól lehetsz, ha hülyeségeket mondasz.

Ti miért nem vagytok hülyék, ha nem értetek velem egyet?
– Lásd fennebb.

Miért gondoljátok, hogy a nemzeti jelképek tisztelete lázadás?
– Nem gondoljuk.

Miért nem az a lázadó, aki leköpné az Árpád-házi királyok örökségét?
– Mit értesz az Árpád-házi királyok örökségének leköpésén? Például, amikor akkora állatot csinálsz magadból EU-szinten, hogy az unió fekete bárányaként emlegetnek?

Miért Ti vagytok normálisak, és én az őrült?
– Miért kell normális–őrült gondolatpárban gondolkozni?"
én azért olvasnék egy posztot arról, miért ugrik egymásnak a "fidesz droid" és az akit ellenségnek gondolt...

egy velőset...a hit témakörében és a lila köd elmebaj jelképében...
@Habakuk999: ja, de akik a cikk alatt kommenteltek, azok el se olvasták:)) Többen azt követelték nagy/ordenáré hangon, hogy a közéletből húzzon el örökre. Miközben a cikkben többek között ezt is írja. Amiatt, mert miatta is hiteltelen lett a liberális politika.
"Hisz nem tudok olvasni, csak írni" Karinthy örökbecsű verssora jut eszembe (Szabolcska Miháhy így irtok ti)
@aritus: Igaz!:) A népszabinál elég a nicknevet olvasni, tudni lehet előre, mit is fog írni.:)
Ritkán van meglepetés is.:)
@n.i.era: Látod, sokan így vélekednek Fletóról is.:)
@Habakuk999: Talán ráébresztették. Schmuckot mint komolyan veendő politikust azért Kordán kívül ki tartja annak???

Ő egy vicc, aki ebből elég szépen megél.

Kuncze más tészta, én őt nem tartom rossznak, aljasnak és károsnak. Biztos nem hiba nélküli, tudom, alatta lett a húszezer alatti bűnözés elnézendő, ami nem tett jót semminek, csak a statisztikáknak. És az az eltaknyolt helyzet eszkalálódott máig.

De nem akart nagyban rabolni, nem akart visszaélni, ahogy emlékszem. Most valami fehérruhás szeplőtlen szüzet várni őrültség - ChT-t várják egyházának tagjai a kijáratnál, az oké,de ő sem jön el - abban reménykedni, hogy lesz egy mindenki által elfogadott makulátlan, szerintem baromság.

A komolytalan és vállalhatatlan arcokat ki kell selejtezni - ebben leglább Horn valamire ráébredt - ha maguktól nem megy, ezerszer leírni itt és mindenütt. De Feléhőkakukkvárba költözni illúziókért nagy hiba.
@aritus:

A Munkáspárt legutóbbi választási programjára a Jobbik meg a Fidesz is csak pislogott megszeppenve, hogy nebazzgecc, ezt még mi sem...

varanus.blog.hu/2010/02/13/a_kommunizmus_igerete
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Szerintem Fabius kiegensúlyozotságra törekszik: ne mondhassák, hogy mindig csak a jobboldali kreténeket mutogatja, mint a Lizsében Maudot a szőrös csodanőt. Illetve két kirakata van: most a balos csodanők vannak soron.

Ki ahová akar, befizethet. Végülis erről is megindul egy eszmecsere, a blogok úgyis oda futnak ki, ahová a nagyérdemű akarja futtatni, ezt már megtanultam Tótánál. Ott is az isten hová elágazott már a vége felé, néha egész szabadegyetemig bezárólag.

Itt most lehet az modellezni, ki alkalmas - alig van - , ki nagyon ciki - rengeteg van - mi lenne jó, mi nem, melyikünk mit lát, mire vágyik. (Te a Csokifiúra, oké :-)). Bár nekem lenne ennyire konkrét elképzelésem a jóról! :-)
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:
Biztosan azért tették át Kecskemétre, mer' ott ítélték ronggyá a szerencsétlen Zusit Ott van "nekijek" egy jól bejáratott, hűséges ítészük, aki mindenre elszánt.
Az, akár az ártatlanokat is elítéli szemrebbenés nélkül.
A nevét nem tartottam megjegyzésre méltónak, de olvastam vele készült bicskanyitogató interjút.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Lehet én vagyok furcsa, de nekem megüli a gyomrom az ilyen egy a tábor egy a kondér jellegű szövetkezés. Thürmer választási programjába Kádár is belepirulna, Smukkszi meg a Tisztelet Társaság mérleg nyelveként már bedöntött egy frakciót (MDF) ha az érdeke úgy kívánta, ezt meg nem mondanám veszélytelennek.
@Fabius: Thürmer ugyanúgy családi vállalkozássá tette a Munkáspártját, mint Csurka a MIÉP-et. épp hogy nem államosította, hogy hanem magánosította. Akkor el lehet képzelni az államosított- családból felbizottságozott cégekkel mit tenne. Ugyanazt, mint orvbán meg az előzők. Annyira régen vár már kis tortaharapásra, mert mindig elzavarják a nagyok asztalától.
@Fabius: Azért ehhez kellett a Dávid nagysád, akit mindenki annyira okosnak és élesen látónak jellemzett. És odaengedte Schmuckot magukhoz azért a tál lencsééért megvehető szavazóbázisért. Hol volt agya, mimkor ebbe belement?

Azért akiknek Korda az isten, hááááááááááát... Bár a fiatalokat is hülyítik az ő Klárikájával eredményesen a Szigeten.
@h.kovacs: Nem hiszek ebben az örökre bebetonozta szövegben. 2002-ben is voltak félelmeim, hogy örökre, de sztem még a józanodás évei hátravannak.
@egyvélemény: A kollegáim 90%-a Fidesz szavazó. A fele egyenesen Fidesz-droid. Jelenleg 10%-os a józanodás, de én mégis optimista vagyok
@Dr. simonmondja.:

"Aki ilyen témákat választ, az lemarad. "

Ne bassz, verseny van? Miről maradok le? Volt is, lesz is véleményem minden oldalról. Legfeljebb nem fog tecceni. De hogy minden baloldalt ért kritikáért a hörgés megy az vicc.
@Fabius: A témafelvetést és sem értem. Ki a jó fene foglalkozik már ezekkel az őskövületekkel?
@felebarát: tényleg a fukcionális analfabéták országa vagyunk:(( Révész ebben a cikkében arról ír, hogy bár nem ért egyet a fideszféle kettős állampolgársággal, azzal sem ért egyet, hogy Szlovákiában a ketős állampolgároktól elveszik a szovákot. És ez ellen tiltakozni kell, akkor is, ha a kettősállampolgi tv-el nem értek egyet. Erre a szokásos hazaáruló, söpredék, ne dumáljon egy ballibsi (értsd zsidó) stb. Jaj, szegény Magyarország, szegény magyarok.
@Dr. Kismac Ph.D - Puccsistapista: @AKIsTUDATLAN:

A Gyurcsány gyereket nem én küldtem a metróba és a gatyát se én toltam le róla.

Szerepelni akart a többiekkel együtt, bekerülni a hírekbe. Most ott van, cél elérve, küldetés teljesítve. Hol a probléma?
@egyvélemény:

Az ábra szerint én foglalkozom velük, mert bár szájmon szerint szenilis vagyok, a viselt dolgaikra élénken emlékszem. És nem csak az orbánista vigéceket nem akarom a közélet tényezőiként látni, hanem bizony őket sem.
@Fabius: A lányom, akinek most telibe baszták a jövőjét az új felsőokt. tv-el, ott volt a HAHA tüntetésen, ahol osztogatták ezt a letolt gatyás szórólapot. Na, neki nem mond semmit az ifjú Gyurcsányok szervezete, neki tetszett a szórólap.
@a szív fészkei:

"Hol volt agya, mimkor ebbe belement?"

Hol-hol, ugyanott, ahol a szociké Xénia láz idején: a zsebében, közvetlenül a tárcája mellett. Kapolyi pénze és a T.T. szavazóbázis vonzó cupák volt.
@Fabius: "Állami tervezési hivatalt állítunk fel" "Vagyis feléled az Országos Tervhivatal, és lesz nekünk megint fasza öt éves tervünk?"
Na, ezt azért a fidesznek sikerült megvalósítania:))) Bár nagy a csend körülötte. A megalakulásáról szóló hiradások óta nem hallottam róla. Pedig biztos jó kis nyugdíjas állást biztosít, jó kis közpénz lenyúlást.
@aritus:

Az én lányom, aki egyidős a tiéddel, és ugyanabban a cipőben is jár azt mondta tegnap, szerencse, hogy nem a kampuszokon szokásos meztelen futás jutott az eszükbe.
@Habakuk999:
Nézd már meg azt a videót!
Ezek még tinik, igazi gyerekek. Bár lehet, hogy épp most érettségiznek.
Talán, a DK ifjúsági Tagozata épp csak egy kis halovány kezdemény, hogy lám, nekik is van ilyen.
Ennek ekkora jelentőséget tulajdonítani, s ilyesmiket feltételezni arról a 8-10 gyerekről?
Biztosan abból indulsz ki, milyen volt a Szíjártós Fedelitas, az MSZP-s Zusi-féle ifjúság. Loptak, pályázati pénzeket nyúltak le, de csak a Zusi vonal lett büntetve. Dojcs tompikáék, Szíjártóék bizonyosan kórusban röhögnek, pedig nekik is ott kéne senyvedni, ahol Zusinak.
@Fabius:
Ott, hogy megírtad ezt a marhaságot, s messzemenő következtetéseket vontál le a semmiből.
@AKIsTUDATLAN: Pontosan ezért felemás számomra.
Ugyanis ha valóban tinik, gyerekek akciója lenne, hidd el az összes hírt másolgattam volna róluk ide, nem lenne tőlem lelkesebb támogatójuk.
Ha viszont DK ifjúsági mozgalom, akkor ne haragudj, siralmas.
@Fabius: tényleg, azt igérted, hogy írsz a felsőokt. tv-ről is posztot. Mikor?
@Fabius:
Csak azon csodálkozom, hogy a Smukkal nem kerültél címlapra.
Közvetlenül a hóban talált halott mellé.

index.hu/bulvar/2012/02/17/meghalt_egy_magyar_sielo_szlovakiaban/

Ugye milyen izgi ?

Bár, ha a Smukk tényező lenne ....

Vagy, ha a halott is ...
@aritus: Ja kell a botrány, a szabadszájúság (seggűség), zum trucc. És biztos sokaknak ez lenne a reakciójuk a mai kis életünkre.
@aritus:

Jövő héten lesz a saját tapasztalataimat összefoglaló poszt erről.
@Fabius: Na, akkor nincs választás, mind egy srófra jár, akármilyen színű is. A rizsa, ami ennek elfedésére költenek, az a maszlag. Dávid Ibolyka mi mindennek volt ünnepleve??? Felelős, okos, ilyen.olyan reménykeltő államasszonynak (ha van államférfi ugyebár) Na lehet erre is emlékezni. Ő is megérdemli, ahová jutott - ő is egyeduralkodott, meddig és ahogyan bírt.
@AKIsTUDATLAN: Az EHÖK-t kihagytad, mint a korrupciós tanulmányok legfőbb lehetőségét.

A felületesség bosszant. A bulvárosodás.
Közben a másik oldal kőkeményen dolgozik, szervezkedik.
@Habakuk999: Odairányulnak, mint az ozmózis (A féligáteresztő hártyákon keresztül végbemenő anyagvándorlás), ahol helyet sejtenek.

És reménykednek a félig áteresztő hártyák átengedésében. Akcióznak a lelkekért. Csisikov nagyon kaszálna az élőkön is.
@AKIsTUDATLAN:

A gatyaletolós performansz célja volt, hogy írjanak róluk. Mikor megtörténik az probléma?

Ezt beszéld meg velük.
@Habakuk999: A kőkemény másik oldali szervezkedés=a zászlóégtés ill. Rétvárik és Zsigák előtérbe tolása? Hát az se épp produktív a normálisok számára.

Annál a letolt gatya őszintébb jelzés. Bár a seggarcoknak gatyatolás se kell lemeztelenedni.
@a szív fészkei:

Kapolyi se ment tönkre, a TT. tagság is adott, az elv is ugyanaz, meg Smukk személye is. Semmi sem változik. Erről beszélünk. Hogy kéne.
@a szív fészkei: Nem fogok nevesíteni, mert gyerekekről beszélünk. Számomra ez nem őszintébb jelzés.

Ha akarok egy ifjúsági mozgalmat, akkor kezdjek neki gőzerővel szervezkedni.
Ha a gyereknek van véleménye Rózsikáról, ne ugassak bele és ne akarjam országos diákszervezetnek feltüntetni.
@a szív fészkei: Nem értem, kire gondoltál az ozmózisnál.:(
@Habakuk999: Ahogy Tóta írta, a bulvárral lehet megfogni tömegeket. ez van, lehet felháborodni, de sehol nem a hochértelmiség lapjai formálják a véleményt elsősorban.

Ez van, és ha ez van, használni kell tudni. Arrogán szappanyopera-szereplőnek áll, Best címlapján virít a kis családdal, Gyurcsány se ment a szomszédba a Story-sok elől, Orvbán legelőször folyton a Blikknek nyiladozik (de külföldön is ám!); ha lehet betömörülnek showkba - Kóka is ott regélt szívszerelméről vagy a Liptainak vagy a Szuláknak - szóval ezzel a politikusok élnek és vissza is élnek.

Mit mondjak, Obama is sokat köszönhet a tévéshowzás nagyasszonyának, Oprahnak ugyebár. Nemcsak pénzt, de kurva nagy befolyást és habverést.

Na, akkor itt mi nem fogjuk megváltani az errefelé haladó világot. Circenses kell, egyre több, mert a panem fogytán. Tóta ezt írja: Gyurcsány lemegy médiabohócba, mert Oszkó, Bajnai ere nem hajlandó, nem képes. Bokros sem.

De valakinek kell tömegbázist szerezni nekik. Orvbánék nem finnyásak, jobbikosok sem, elég szépen hakniztak Novák gyerekével.
@Dr. simonmondja.: máskor olyan normálisnak tünsz:)) érstd meg, hogy ha azt akarjuk, hogy Mo változzon az európai norma, értékek felé (én ezt szeretném), akkor nem lehet szó nélkül hagyni, hogy az mszp, ahelyett, hogy magát újítaná meg, 0 támogatottságú, vállalhatatlan arcokkal bújik össze. Akiktől a legkevésbé várható, hogy a fidesszel az a bajuk, hogy az állam túlhatalmát biztosítja, a kontroll kiiktatásával, az állampolgárral szemben. Ebből az jön le, hogy ők ugyanott folytatnák, ahol a fidesz abbahagyta.
@Habakuk999: A fiatalok felé törekszik ezek szerint a DK is. Lehet, hogy nem jó a hasonlat, ez ugrott be - nem vagyok biológus!! :-D - de próbálják eltalálni azt a lázadós hangulatot, ami talán náluk bejön. Nyomulnak a még senkire sem szavazottak felé valamivel.
@Habakuk999: Ez a gatyaletolós performansz nem új és nem magyar találmány. Francia, holland, belga stb. fiatalok szokták ezúton felhívni valami általuk fontosnak tartott dologra a figyelmet. Most szivárgott be hozzánk. Én csak gratulálni tudok a Gyurcsány gyereknek, hogy kiállt és vállalta megát.
A szocik mérgezett egér effektusát pedig meg lehet érteni, ugyanis hova tudnak bővülni, mint a fent említett csoportocskákból. Bár elképzelni sem tudom, hogy erre valaki rágerjed.
A DK-ba meg folyamtosan lépnek be a megyei, városi közgyúlési tagok az mszp-ből.
@Habakuk999: Mondjuk, ha Gyurcsány névvel beindul valaki, akkor ott nincs mese, nem leeht függetlennek látszani a papától. Én nem vagyok a spindoktorjuk, mit és hogyan csináljanak, fogalmam sincs. a gyerekeim leszarják, ami itt van, utálják is és annyi. nem látom, hogy igazodnának bárki felé is.
@Spániel: @a szív fészkei:

Nincs nekem ezzel semmi bajom, ott tolják le a gatyájukat, ahol akarják. Engem ez abszolút nem zavar.

Persze, álljon ki és vállalja magát. Ez is rendben van. Tisztelni lehet a bátorságát.

Ettől még nem lesznek diákszervezet.

Attól pedig tényleg mentsen meg az atyaúristen, hogy hetedíziglen az Orbán-Gyurcsány klán vetélkedését nézzük.

Ahelyett, hogy pl eldöntsük végre, hogy mi a nagy büdös lótúrónak kell az állam olyan helyekre, ahol semmi keresnivalója.
@aritus: A Fidesz nem hagyta abba.
És nem is fogja abbahagyni.

És ha az öregek Smukkot akarják, a fiatalok meg Vonát és a városi biciklisták az LMP-t,

abban mi a rossz ?

Abban, ha mindenki azt szervezkedik, amit akar, abban mi a rossz ?

Úgyis Orbáné minden... sowieso krematorium.
@Fabius: Jobban járnánk ha nyáron ezt a kúrcsány gyereket, inkább a meleg felvonulás közepébe küldenénk be letolt gatyával. :))
Az MSZP Budai Gyulával vizsgáltatná Budai Gyula fizetését, mert meghaladja a bérplafont. 40 fideszes honatya keres napi 47 ezer forintnál többet. Javasolnám, hogy a következő 3 hónapban a Fideszes képviselők mutassák meg, hogy lehet ennyiből egy hónapig megélni.
@Dr. simonmondja.:

Felőlem szervezkedjenek.

Viszont azért azzal legyünk tisztában, hogy Orbán leváltásáról álmodni a régi arcok változatlan elvek szerinti szervezkedésével, a jövő generáció gatyaletolásával teljesen felesleges.

Ja, ezt én a baloldal temetésének látom. Sowieso krematorium.
@a szív fészkei: "Azért akiknek Korda az isten, hááááááááááát... "

www.youtube.com/watch?v=D_3Vb6JVcfs

Két majom... :D
@Gábriel angyal: Na, kösz, ezt már vártam. Előre mutató hozzászólás, hozod a trendeteket.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Fogalmam sincs a kártyához, génhiba, még kanasztázni
se bírtam nagyon megtanulni, nem is érdekel őszintén.

De hogy ő fikázzon nála fiatalabb embert szenilisséggel, mit mondjak, bagoly/veréb...
@Fabius: Vajon szerkesztői szabadság, hogy csak két nevet ismertünk meg, vagy a többiek annyira szégyelősek, hogy letolt gatyával metróznak, de név sehol?!
Mi ez a naivitás?! Szerinted mikor összeálltak az ellenzékiek decemberben, hogy megszívassák a fideszt nem ugyanez volt?! Azt akarod, hogy abszolút önzetlen és ingyenes legyen a politika, mindenki önzetlenül cselekedjen?!
@felebarát: Na én már ott elvesztem, hohy lehet egy fidesznyik főcsinovnyik felesége munkanélküli egy percig is??????
@a szív fészkei:

Már úgy érted, fizetésnélküli. Mert hogy érdemi munkát eddig sem végzett, abban biztos vagyok.

(Pedig a Bridzs még olimpiai sport is! :DDD)
@Habakuk999:
Valahogy nem tudok róluk olyan gonoszságokat feltételezni, és azt sem, hogy Gy. apuka a saját fiacskáját és annak barátait használná fel a politikai érvényesülésére.
Lehet, hogy "tehetségtelen ripacs" (sztem nem), de nagyszerű apa, és jó ember.
Egész egyszerűen apa-fia kapcsolat is lehet mögötte. Nem lehet könnyű olyan apa gyermekének lenni, aki a rendszerváltozás óta a legerősebb, legszervezettebb fikapuccs szenvedő alanya.
(Ez ripacs pedig különösen fáj, ha olyanok mondják mint te. Miért ripacs?)
Direkt volt ilyen borzalmas a hang a Index-videón, vagy nálam a hiba?

Na szegények kockáztattak egy felfázást. Láthatóan sima brahi volt, mégsem a metrót gyújtották fel, mint a forradalmárabbak anno a fél várost. Ettől kiakadni?

Végülis a deszkás gatyáknál már nagy titok nincs a zalsógatyesz ügyében - nem is tudom, azokat az ülep a térdnél nadrágokat a szentlelken túl mi tartja a jóemberen rajta - , na most látni lehetett cinó lábszárakat cidrizni...

Ez se pro, se kontra nem rázott meg, ettől még jók is lehetnek majd és nagyon szarok. Kicsit hülyéskedtek a szerintük jó ügyért. de legalább nem magyar zászlóval takarták a seggüket.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Két név = hangadó + húzónév, klasszikus recept, nincs ebben semmi különös.

Önzetlen + ingyenes + politika azonos mondatban oximoron :-)
@AKIsTUDATLAN: Szerintem is igazad van. Gyurcsányban van adag túlhabzás, de azt a kimondottan akkut és csakis saját magam érdekében bárkin átgázolva elveszek mindent, de lehazudom a csillagokat a helyéről-attitüdöt nem láttam. Orvbán meg csak ebből él - nincs őszinte megnyilvánulása, mert már nem is tudja a mohóságán túl van-e még benne valami, amit mutatni tudna.

Ne két dinasztia rózsák háborújává fajuljunk, de szerintem se egyenlő kaliber a két pasi.
@Fabius:
Ez hol van, hogy mindenáron benne akartak lenni a tévében, újságban, és ezért csinálták?
Nem rózsácska és fityesz felsőoktatási törvénye ellen akarták a gatyeszt ledúrni?
@AKIsTUDATLAN:
Nézd, nem gonoszságot feltételez itt senki.

Az egész egy jópofa dolog, ha név nélküli fiatalok csoportja csinálja.
Mosolygunk, drukkolunk nekik, igazuk van.

Ugyanakkor ha névvel, ifjúsági szervezetként jelennek meg, akkor bizony ez a szervezetet minősíti, annak pedig hiteltelen, amikor a srácok zavartan nevetgélve nem tudják, minek vannak ott.

Nem gonoszság, egyszerűen meggondolatlanság, felelőtlenség.

Miért ripacs? Szerintem az. Mert attól, hogy valamilyen kommunikációs gyorstalpalón megtanulta hogyan kell bölcs államférfiként másodpercekig rágni a tutit, attól még nem lett államférfi.

Ez az én véleményem, nem kell elfogadni, nálam egy sorban van Orbánnal végrehajtott tetteik alapján.
A motivációjuk lehet teljesen más, elismerem, közös országlásuk eredményét valamennyien a bőrünkön érezzük.
@Gábriel angyal:
Te látens buzi vagy angyal? miért, hogy neked mindenről az jut eszedbe?
A szellemességnek gondolt otrombaságod árulkodó.
@Fabius: Én meg láttam már elég baloldalt.
Sokat is.

Én a jobboldalt nem értem, hogy - ez minden ?

Ennyit tudnak ?

Egy Orbán, Schmitt, Pintér, Matolcsi, Kövér, Martonyi, Szájer, Szájerné, Polt, Szalai Annamária...

Ezek is kurva régi arcok, és kurvára tele van a tököm velük.

És az ország szinte mind jobboldali.
És ezeknek a viccein röhög már 22 éve.

Nem tudsz annyi Smukkot mutatni, ahányszor hánytam én már ezektől.

Húsz év szarkavarást kéne a smukkosoknak letenni az asztalra Szijjártóval a tévé-rádió összes hírében, hogy én annyira utáljam őket, mint ezt a szarmotring bandát.

Dehát nézem üket, nézegetem, mert idő van, aztán mindenki annyira szereti az öreg fideszt, hogy már tud bilire is járni, pedig eleinte a ventillátorba szart.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Azt írták, szakirányú végzettsége van, tehát gyógyszerész. Ja, azt tényleg nem tudom, mit nem csinált pár polgifeleségként percig, amíg valahová be nem dugták.

Tudom, hogy a bridzs az elme legnagyobb élesítője a sakkon túl- de ha nem osztottak ennyit nekem,akkor nem. :-DD
jobboldali fiatalok, poénra álltak oda, brahi bulik, táborok szerveződések, jó páran lemorzsolódnak, vagy kilökik magukból, a mardék meg toporog, vagy elvakult hivővé válik, vagy nem talál jobbat , de a társaság miatt benn marad...

szint igaz a baloldalra is
@AKIsTUDATLAN: Nem vitatom, hogy nagyszerű apa. Az is lehet, hogy jó ember.
Nem ismerem.
Mondjuk a jó emberség fogalmába számomra nem nagyon fér bele a politikusság. Ettől nyugodtan lehet jó ember, mert politikusként megbukott.
Egy olyan zsákutcába szorította az országot, melyből halvány gőze nincs senkinek, hogyan és mikor mászunk ki.
Ó, bocs, máris kinn vagy a címlapon a meghalt ismeretlen bácsi mellett.
@Fabius: Voltaképp a politika bármely pozitív jelzővel...
Tényleg igaz, hogy azt tervezi pártunk, hogy vizsgálatot indít, az eu szavazás miatt az eu szocialista képviselők ellen!?
Azért a baloldal kimászott már ekkora gödörből, még nálunk is..
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Egy biztos, hogyha igen, akkor Kecskeméten fogják tárgyalni a bűnszövetkezetben elkövetett baloldaliság bíróságán.
@a szív fészkei: " Annyira régen vár már kis tortaharapásra, mert mindig elzavarják a nagyok asztalától."
Mér vagy te egy ilyen egszerű ember?
@h.kovacs: "fidesz bebetonozta magát örökre "
Persze, ha ilyen barom állatok fognak szavazni akiket nem érdekel, hogy sokkal jobban is élhetne, akkor igen.
@Habakuk999:
Lehet, sőt biztos, hogy jobb szónok, mint politikus.(ld.őszödi)
Nem olyan faarc, amilyennek egy politikust megszoktunk. Széles mozdulatok, erőteljes arcmimika, tény.
Ezért még nem pszichopata.
Nem tudott csodát tenni, igaz. Külön tanulmányt érdemelne, miért kussolt be mind a fityesz, mind az MSZP Bajnaiék idején, holott azelőtt?!
De azért nem lopta el a Manyup pénzt;
nem bontotta le szisztematikusan a jogállamot;
nem tett bennünket ország-világ előtt szégyenletessé;
nem hízlalta nyíltan, pofánkba röhögve, közpénzből a vérszívó simicskanyergeslázártestvérekcsányi...féléket;
nem alázta a szegényeket a sárga földig és az alá;
nem építtetett stadionokat a jó haveroknak;
nem csak a focit, hanem a kultúrát is támogatta;
nem írattatott alá a rendőrökkel olyan beleegyező nyilatkozatot, hogy bármikor teljes körű, titkos nyomozást végezhetnek ellene és családtagjai ellen, amiről ő még csak nem is tud;
hova tette azt a temérdek milliárdot, amiből egy vassal sem csökkentette az államadóságot, sőt növelte?
...sorolhatnám napestig, de biztosan unalmas lenne az elefántcsonttoronyban élőknek.
A posztban említett urak Lenin mauzóleumának lelinóleumozásában vettek részt utoljára együtt.

Alapíthatnának most is valami hasonló örök érvényű dolgot. Javaslom a panoptikumot.
@Dr. simonmondja.: Ez, már duma!
Ezeknek a barmoknak azonban nem használ a duma, az érterlmes beszéd.
Azon csodálkozom, hogy P.Hovard mér ismerte el, hogy magyar?
@kvasztics47: miért vagy te olyan biztos abban hogy lesznek még szabad választások
@felebarát:

"én azért olvasnék egy posztot arról, miért ugrik egymásnak a "fidesz droid" és az akit ellenségnek gondolt...

egy velőset...a hit témakörében és a lila köd elmebaj jelképében... "

Erről azért már született néhány doktori:)) Kicsit komolyabb, mint Plagié.
@AKIsTUDATLAN:
Nem vetélkedő ez, ki a nagyobb hülye.

Véleményem szerint Gyurcsány legnagyobb bűne nem az, amit tett, hanem amit nem tett meg idejében:

Nem mondott le, így hagyta szétzülleni az országot és a baloldalt.
Külön gondom, hogy a liberalizmus, mint szitokszó elterjedésében is jelentős szerepet vállalt.
Igazad van, a cselekedeteik nem azonosak.

A mai napon fennálló részeredményt azonban ketten együtt, kéz a kézben hozták létre.
S ma nem tudjuk, mi lesz a végeredmény.
@Habakuk999:
Ő egyszál egyedül?
Akkor mégis csak egy ISTEN.
Imádkozzunk testvéreim, ne ostorozzon bennünket tovább. Megbűnhődte már e nép...
@AKIsTUDATLAN: Azért az október 23-i nagyköveti kéz(nem)fogásokat sem egyszerű tudomásul venni.
Az a fidesz, amelyben nem volt egyetlen ember- orbán kényszertávíratán kívül - aki jókívánságát küldte volna Göncz Árpádnak születésnapja alkalmából, most ott csápolt csurka temetésén.
Tényleg összenő... Eléggé csúnya szó most nem is jut eszembe.
@AKIsTUDATLAN: A vezír mellé is kell gerinc nélküli, gátlástalan brigád.

És azért Fletó sem az az igazi Grál lovag.
A Meggyesy féle puccstól is lehet hányni érzékenyebb lelkületű embereknek.

Szeretnék új arcokat. Szeretném, ha nem pártállam lennénk. Ugyanakkor úgy gondolom, azok, akik bebizonyították, hogy kisded hatalmi játékaik magasan fölülírják az ország, illetve a választóik érdekeit, ne jelentkezzenek messiásként.
@Spániel: Nem égették Gönczöt. Ez felfoghtjuk tettnek is. :-))

Csurka nekik való volt, kapott színházat is. Még szép, hogy elmennek a temetésére. És majd beülnek a díszbemutatókra.
@Dr. simonmondja.: Azért ne mondjuk már, mikor két hete arról írnak a lapok, hogy úgy néz ki, hogy a tizede sem áll meg hagyó ellen, mint amivel bevádolják, és hirtelen arra hivatkozva tesznek át egy folyamatban lévő pert, hogy túlterheltek... Nem tudom, hogy szabadlábon van-e vagy előzetesben. De szerinted az oké, hogy amíg a kecskemétiek leosztják a büfé bírónak az ügyet, az a ki tudja hány oldalas cuccot áttanulmányozza, ktűzi a tárgyalást... szóval addig ha előzetesben marad, az szerinted ok? Mert szerintem nem.
@felebarát: Ezért nem hiszek el semmit, amíg hívatalosan meg nem cáfolják:D:D
@Schindler Pistája: Szerintem a te dalod inkább a Hej te bunkócska te drága.....
@AKIsTUDATLAN: Ripacsot írtam, nem pszichopatát.
A Manyup pénzét valóban nem nyúlták le, és nem kezdték újjáírni az alkotmányt.
De azért csak sikerült sík vidékre autópálya alagutakat építeni, az állami pénzek "felhasználásáról" nem is beszélve. Ment pénz a tesóknak , ha csak 30% is.
Az egy-négymillió leszakadó sem az elmúlt két év vívmánya.
Az állampolgárságról szóló szavazás sem egy sikersztori.

Együtt követték el 70-30-ban vagy 10-90-ben nem teljesen totál mindegy????

EGYÜTT!!!!!!
FB-ról üzentek a Millások:
"Megvan a papírunk is. Küldd el mindenkinek, aki eddig kételkedett benne, hogy március 15-én a Szabad sajtó úton tüntetünk.
Ott leszel te is, ugye?
(www.facebook.com/events/296969900350463)

fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/423433_330061937030590_169854769717975_897004_85207482_n.jpg
@Habakuk999: Ne bántsd az M3-ast, szabolcsi lányként imádom, hogy úgy megy az ótópálya ahogy megy, háromszoros hurrá Csabainénak.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Valamire kellett Handó. Ha már a Szájernek nem akkut felségnek.

Kis János-Polt per is csak elhalasztva. Ott is kéne lépni, még kimondják, hogy jé tényleg egy házilag kötött kesztyűbáb is egyenesebb&függetlenebb, mint a főügyész???
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: M6-on van az alagút, rögtön négy is.
Csak elmaradt a tetejéről a hegy.:)
Én a Gyurcsányt azért nem fikáznám ennyire. Persze ő sem hiba nélküli, de ő volt az első olyan magyar politikus aki kimondta az igazságot Öszödön. Ezért nagy árat fizetett, mert a saját pártjában többet ártottak neki mint a fideSS. Persze orvbán gátlástalanul kiforgatta az egészet. Én Gyurcsányt minden hibája ellenére sokkal különbnek tartom orvbánnál. A politikusok pedig bárhol körülnézünk a világban sehol sem makulátlan angyalkák. De azért azt látni kell hogy politikusok nélkül nem megy.
@a szív fészkei: Amúgy hányinger, hogy mosdatják csurkát csak azért mert halott. Hogy nem szélsőséges, ezen röhögnöm kell. Megalakítja az első szélsőjobbos pártot a rendszerváltás után, bárhová elhívták hogy riportot csináljanak vele 1 perc után zsidózott... De ő jóóóóó ember volt.... Ha ő jó ember, akkor orbánt már most szentté kéne avatni...
@Habakuk999: Na az az dec. 5-i szavazás! A Magyarok Világszövetsége vagy milyen vattaszervezet gründolta, a Fidesz sem akart eleinte mellé állni. Csak aztán fejszámoltak egyet - és á nem érdek nélkül támogatták, dehogy is! Csak a mikolai álmokért, nemdebár? (húsz évig maradunk, ha adunk nekik)

Én sem szavaztam mellette. És mai napig furának tartom, hogy azok, akiknek szavazati jogot adnak, levoksolnak kisdrágákra, majd hazamennek bárhová határontúlra és szarnak arra, mi lesz a szavazásuk következménye. Nem ide fizetnek, nem itt szívnak annak nyomán. e

Elég erkölcstelen máséval verni, de akkor viszont ne legyen hiszti, ha jönnek százezrek Izraelből is magyarnak akarva magukat tudni és szavazni. Mert joguk van rá ezek után.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ja,jó ember, olvastam a nyafit utána a FB-on. Soha jobbat ne is ismerjenek. Se gerincesebbet - III/III-as - se becsületesebbet - ellopott tévés milliók - se tisztességesebbet, mindent magának és a nőjének játszott át a széljobb pártjában is.

A nézeteiről Kövér mondta,a hogy náci alapvetés. Na hát azóta igazodtak hozzá, legalább ez kiderült.

Írni se tudott már mióta normálisat: azért csinálta talán az egész cirkuszát húsz évig , mert drámaíróként már nem lett volna közönsége. Így meg csak tapsikolt neki valaki.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: tudtommal lakóhelyelhagyási tilalom van nekije
azér saját érdekükben a zsebnéró és tettestársai is összeálltak már thürmerrel: nem tudom, tényleg mindenki amnéziás ebben az országban? a később szociálisnak mondott népszavazást a munkáspárt kezdeményezte, a fidesz csak később állt mellé. ha smukk ott lett volna, akkor is melléálltak volna. azzal nyertek 2010-ben.
@Habakuk999: Arról nem tehetnek, hogy arrafelé nincs egy sem:D:D Ez olyan, mintha azt vetnék a kormány szemére, hogy keveset költ a tengeri kompokra...
@a szív fészkei: Hát erre. Milyen szépen mondták, hogy nem lesz benne semmi politika...
@kirsten: Szerinted miért van 2/3?

Lehet Fletó bármilyen jó apa, ember, akár a megveszekedett tiszta erkölcsi magasságos atya is, lehet hússzor jobb a vezírnél, de ő az oka!

Természetesen a tehetetlen pártvezetőivel együtt, nehogy valakit is kihagyjak.

Sikerült olyan mélységekbe süllyeszteni a társadalmat, hogy ihajjj!

És nem értem, hogy miért kell két rossz közül választanom.
@a szív fészkei: Ott legalább "friss" popsikat lehetett látni /nem voltam ott/, de képzeld el u.ezt a zászlóégetésnél,s társaságuknál.... Kevés lett volna a mentő Bp-en.... a rosszullétek miatt.
@a szív fészkei: Na tessék. Már az is baj ha toleranciára és szolidaritásra biztatom a dékás ifjakat. :)
Ne izguljatok! A bal oldalnak nem is lesz mit folytatnia, ha még gyorsan szétb*sztok mindent, ami maradt! Csináljátok csak tovább az áldásos tevékenységet, egyszer ez a sok hülye is csak felébred majd.
@felebarát: Az még a jobbik eset.
@a szív fészkei: A fidesz és ő, jó kis páros. Gondolom, hogy ne hiányozzon a házináci, kigründolták a jobbikot...
@a szív fészkei: De szép példája volt a mocskos politikai játéknak.
Tudod, a határon túliaknak is van lelkük.
Volt olyan partnerem, aki megmondta, az életben nem áll szóba anyaországival többé.

Barom módra lelkiismeret-furdalás nélkül tettek több millió embert frusztrálttá.
@Habakuk999: Ó istenem. Engem az tesz frusztrálttá, ha beállnak ők is mocskos politikai játékszernek és hagyják magukkal - a nagy számukkal, a hozott voksaikkal, a békemeneten ideutaztatásukkal bezsaroltatni az anyaországi másként, orvicsek ellen gondolkodókat. Ez azt az érzékeny ismerősödet nem zavarja? Hogy sakkbábuk - sima parasztok - Orvbán tábláján? Hogy Semjén utalgathat nekik pályázat, elszámolás nélkül valagsok pénzt a haptákért cserébe?

Majd ha ez ellen is kikelnek, akkor mondhatják meg, kivel állnak vagy nem szóba... Ezzel csak azt érik el, hogy nem megyek oda, nem viszem a pénzem az érdeklődésem és kész. Mivel voltam ott Csau idején kétszer is, láttam a saját két szememmel, hogy bántak sokan ott a románokkal a hatvanas években. Hát nem voltam büszke gyerekként sem arra. Itt nem az árkokat kéne mélyíteni, hanem örülni, hogy Európa közösségében vagyunk mindannyian és határok nincsenek. De Orvbán minden eszközzel ás és ás.

Aki öngyilkos lett Orvbán és Jopbbik miatt - CS.Gyimesi Éva Marosvásárhelyről - az nem mondott ilyen baromságot. Az a nő - a magyar irodalmat tanította és kutatta a Babes-Bólyain - ott küzdött ellenük, ahogy tudott: ilyen eredménnyel, hogy kövekkel a hátzsákjában ugrott a Szamosba..

Igen, erről is írtam sokszor, és mily érdekes, erről mindig csak én. De a más erdélyiek bazi nagy lelkéről már annyian!

És olvasd már el pár értelmes felvidék ember néha idebeszólását! Hogy mennyire kurvára unják ezt a játszmázást. Orvbán csak Ficot, Slotát erősíti, de nem látja be, játszik a benzines hordóval.
@AKIsTUDATLAN:

Ezt most tényleg eljátsszuk, hogy ezek szegények nem a hírekbe akartak kerülni a gatyatolással, csak Raúzsika ellen tiltakozni? Az index videó és a sajtó többi része meg csak véletlenül arra járt.

Persze, értem.

Legfeljebb azt nem, hogy ha ennyire csak a tiltakozás volt a lényeg, akkor miért nem a középsuli osztálytermében csinálták? Ott nem kockáztatták volna a hólyaghurutot.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Ez csak a KDNP hisztije. Mellesleg hogy indíthatna vizsgálatot szabadon választott EU képviselők ellen a magyar kormány?

Leginkább sehogy. De roppant jól hangzik.
@Gábriel angyal: O te drága Klementina, csak tudnám,hogy merre jársz! (Foci Maxi dala, csak emlékszel rá kádári gyerekkorodból :-D)Szóval sima tolerancicusra biztatod őket mély egyetértésedet kifejezve a szivárványmenettel? Aham.

Ahol Gyurcsány vonult is a nejével. Amikor kedves jobber tiltakozok épp a tolerancicusukat elhagyták valahol odautaztukba, hogy jól felháborodhassanak a látványon (emberek mennek kézenfogva, mosolyogva, bóóóóóóóóóórzaaaasztóóóóóóó) é üssenek-vágjanak.

Remélem, idén is lesz és mennek mosolyogva majd. Ha te toleráns vagy velük, akkor veled együtt. Oda nem kell gatyaletolás. De ha jól esik elképzelned, az már a te egyéni problémád.
@Fabius: Nézd ezek használtak valamit, egy eszközt. Majd kiderül, milyen hatással. Ezt a csajt nézd, nekem tetszik és drukkolok neki meg a többieknek: nol.hu/belfold/20120218-jon_a_polgari_engedetlenseg_ És érdemes elolvasni, hogy próbált kicseszni vele a - kis naivnak hittel - a királyi tévé.
JaJ orvbán már a tudatalattimban, hilfe!! FOXI-MAXI, ÉN KÉREK ELNÉZÉST!!

Ifjabbaknak: így hívták a gyorstalpaló marxista-leninista esti egyetemet is, amin a párthű vezetőket képezték, ha nem volt papírjuk a nagy okossághoz.
@Fabius: Mármint kinek hangzik jól?:D Mert megmondom őszintén a hideg ráz már a gondolatra, hogy ilyen megfordul bárki fejében.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Maga Handó a politika. Mondhatni ő a politika jegyese. ;-)
@anyósnyelv: Annyi popsi nem volt (fedte a dzseki), inkább citerázó cingár lábszárak.

Sajna, nagyon kevés pasinak igazán jó segge. Ezen például kéne javítani. :-DDD
@Dr. simonmondja.: nem azt mondtam, hogy a fidesz abbahagyta! Azt írtam, ha netántán amire sok esély nincs, ha meg így folytatja az mszp, még annyi esély sincs, szóval azt írtam, hogyha a fidesz elvesztené, és az mszp megnyerné a választást, akkor ugyanaz folytatódna. Ne csináld már, hogy nem volt világos, hogy ebben a kontextusban a fidesz "abbahagyja" ezt jelentette.
@a szív fészkei: kösz, hogy helyettem is kisvirág:))), nekem csak vmi káromkodásféle jutott eszembe.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Én mindenesetre nyolctól a Story 4-en megnézem a Redford-Streep párossal a Távol Afrikától. Láttam x-szer, de nem elégszer: a Redford, akkor még fénykorában, elég meggyőző volt szépnek is, jónak is (mmmmm), Meryl Streep meg egy gigazsenicsoda.

Legalább két dimenzióban lássak igazi embereket!

Csak szóltam, úgy emlékszem, te se vagy Redford ellen. Ha már itt pártokba tömörülünk...
@aritus: Már válaszolt, hogy ő csak toleránsan közlekedik. Hát legyen, feltételezzük a jót!

Csodás adu ászuk ez mindenre, hogy miért mindig ez ugrik be nekik? :-DD
@a szív fészkei: Szép karrier, aki csak a munkaügyi bíróságig vitte...
@Fabius: Feltűnési vágy, polgárpukkasztás elsősorban, ha valami komolyabbért tűntettek volna, nem járatják le ezzel a heccel... Ez a saját véleményem.
@a szív fészkei: Nem, de a nővérem nem néz nem hepiendes filmet:(((( A távol Afrikától meg pláne szomorú végű....
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: De hátha ellesz a doodle jumppal, és nem is veszi észre:D
@Habakuk999: szerintem inkább a baoldal züllesztette le Gyurcsányt:)) Komolyra fordítva, legkésőbb a hüjenépszavazás után kellett volna azonnal lemondania.
Amikor valaki focista világsztár és normális ember, akkor az ilyen. www.borsonline.hu/news.php?egymilliardert-alapit-korhazat-a-focista&op&hid=53468 DRogba a megkeresett milliárdjaiból hazájában kórházat alapít a népének.
Orvbán focistának is szar, a népétől ellopott milliárdokból stadionokat építget, miközben a kórházak összedőlnek és az egészségügy romokban. A férjem megsérült tegnap este, de nem jutott be ma a Jánosban orvos elé, mert - fiam szerint - mintha kitört volna a III. véhá, olyan volt a rendelő, teli vérző, súlyos állapotú emberekkel. A szakszemélyzet küldte el őket, hogy esély nincs ma sorra kerülni...
[..]"Drogba elmesélte azt is, hogy bármilyen áron harcol a hazájáért, de nem fegyverrel és nem politikai hatalommal.

– Bárhol hallatom a hangom, arra odafigyelnek, ha felhívom az elnököt, bármiben segítene – mondta. – De nem politizálok, mert így az egész ország meghallja a hangomat, ha mondok valamit, de ha az egyik oldalra állnék, csak a fél ország figyelne rám. A céljaimat politika nélkül is elérem, segítek újjáépíteni ezt az országot, mert szeretem."

Igen, bulvárhír. Adja isten, hogy sok ilyen legyen! És Orvbánból egyre kevesebb.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Legalább jól kibőgöm magam. Van elég feszültségem,kezelni kell. Redforddal lehet. :-)))
@Gábriel angyal: Hányszor lövöd még el? A patkány nagyon okos állat amúgy. Szegény Vonababa, neki ilyen se jut. Olyan hisztis cickányfeje van, de slussz, még lepatkányozni se jutna eszembe.
Patkány a L`ecsóban nagyon édibédi volt.
@a szív fészkei: merthogy ?" Csupán két dimenzióban látod a világot: Obama is ilyen - olyan, Gyurcsánynak is van hibája, Orbán se egy ártatlan bárány sbt..
Most nem egyserűen polemizálásról van szó. Most, már a Magyar demokrácia van kifeszítve! Nem szabad, már mis-másolni.
Az orvosok mennek el, a fiatalság 20-30%-ka elmenne, és el is megy. Nincs beruházás. Nincs semmijen bejelentett gazdasági programja Orbánnak. Nem tudjuk mit akar kezdeni Orbán a megszerzett teljhatalommal. Pénzé kuncsorgunk, mert a lejáró hiteleket ki kell fizetni, erre pénzünk nincs. A szabadságharcos kölcönök ára 7x-es a kelleténél, ennyit a világon senkinek nem kell fizetni. Ha így marad hiába dolgozunk egy fillérünk sem marad, mint a devizahiteleseknek. De már munka sem lesz, mert nincsenek beruházások.
Na ezé mondom én, hogy eccerűen gondókocc!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Ezt úgy nem tudom követni, de biztos az én hibám. :-)

Nekem jólesik ennyi kretén után látni jóarcúakat. Még szomorú véggel is.
@a szív fészkei: Patrubányi még az első fidesz kormány idején kezdte a népszavazósdit a kettősállampolgárságról, akkor a fidesz nem támogatta a kettősállampolgárságot, hamvába is holt a kezdeményezés. Na de amikor ellenzékben (bár tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben) voltak, na akkor meglátták a nagy lehetőséget benne! Ha csak ennyit csinált volna a fidesz, én már ezért is utálnám őket, ez volt ez egyik legaljasabb, legcinikusabb húzásuk, ezekkel az érzelmekkel, indulatokkal, fájdalmakkal, veszteségekkel játszani, csak azért, hogy ezen az áron megerősödjenek. Kurvára nem érdekli őket a HT-k sorsa, ez látszik abból is, amit most csinálnak. Csak azoknak a szervezeteknek, újságoknak, kulturális szervezeteknek adnak lóvét, akik a tenyerükből esznek és szót fogadnak. Minden tőlük független intézményt stb magukra hagynak, sikerült minden országban, ahol jelentős számú magyar él, megosztani őket, "ellen" pártokat grundolnak, akik ugyanúgy hazaárulóznak, mint itthon a fidesz.
@Habakuk999:Erről nem tudok semmit.
Amikor madarunk nem fogott kezet, azt orbitális bunkóságnak találtam, ez biztos.
A másik:
Amikor Medgyessyt lapátra tették, mert nem mehetett úgy tovább, az mocskos puccs.
Ha Gyurcsány nem mondott le, az országvesztés.
Széép.
A népszavazásról egyezik a véleményem Szív fészkeivel.
Vérig fel vagyok háborodva, hogy a határontúliak is pénzszivattyúként működnek a fityesz és kdnp-s rablóbandák számára.
A minap olvastam egy erdélyi véleményt: pénzt csak az kap, aki fityesz seggnyaló. Akik kapnak, visszaosztanak,-nyista elszámolás.
Orbink pedig ott is szépen elveteményezte a háborúskodás, az örökös viszálykodás sárkányfog veteményét.
Ahogy mindenütt. Nem hiába tartanak az Eu-ban is az orbivírustól.
Akkor én ezt befejezném, ha neked mindegy, hogy 10-90, EGYÜTT EGYFORMÁN hibásak.
@poszt: "píédzsdíért"

te nem tudsz magyarul? helyesen: píécsdíért :)
@Habakuk999: "És nem értem, hogy miért kell két rossz közül választanom."
Azért, mert nem érted az életet.

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt, amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a legalpáribb módon a legmocskosabb hazugságokkal ócsárolta a Zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány, akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a Zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

Orbán esetében mit kell választanod?
@a szív fészkei: dehogynem látja be Orbán! Úgy kell neki, Slota és Fico, mint a falat kenyér. Nekik meg Orbán. Mert így egymással riogatva növelhetik a szavazóbázisukat:((
@kvasztics47: Mondjuk, egy szót sem szóltam abban a tortásban Gyurcsányról,hanem a drága jó Thürmerről mertem leírni a véleményem.

Hogy bizony, neki a nagy kommunista rizsán túl semmi más célja a személyes gazdagodáson kívül nincs é enne már ő is a hatalom/gazdagság országos tortájából. Mert a pártját már rég privatizálta magának, lányának, feleségének, barátnőjének. Szóval, ha a világ legszebb elveit vallaná is - borzasztóakat vall - akkor is genyagéza lenne ilyen tulajdonságokkal.

Na most Gyurcsány, Obama, bárki emberek, millió hibával- ezt le lehet írni, mert unom az istenhitet,amivel valaki közönséges lényt csodás tulajdonságokkal ruháznak fel a hívők.. Obama is ígért fűt-fát, mi valósult meg?? Igen, mindig meg szoktam nézni a színét és visszáját.

Orvbántól irtózom, mint a meleg takonytól vagy még jobban. Remélem, hogy jön valaki helyette, mert ő már a gödör alatti mélyedés, a Mariana-árok szinte hazánknak.

De ettől még ne Schmuck,Szanyi és hasonlók legyenek a megváltók, képzeld ezt mondom. Gyurcsány, turnézhat az Avason, simogathat nyugdíjast - ahogy Tóta írta - ha ténylegesen tevékenykedni Bajnaiékat engedi.

Valóban ennyire eccerű vagyok.
@Fabius:

Igazad van!
Lehet a kocsmában is a sör mellett böfögni!
Meg próbálkozni is. Had legyen meg az a joga mindenkinek: becsatlakozik-e oda vagy nem?
Még mindíg jobb mint a Fidesz agylúgozós dolgai.
@aritus: Pontosan. Egy ütemre ropják.

CS. Gyimesit is folyton folyvást hazaárulózták, a jobbik aztán pláne, miket írt róla. Ha csak egy ezrelékét tudnák a magyar nyelvről és irodalomról, mint ő tudta, már sokkal előrébb lennénk. Ja, meg nem alélt Wasstól, sőt! Szörnyű bűn egy irodalomtudóstól! De mindegy, a Szamos elvitte.

Ebből látszik, Ovbánnak, Jobbiknak, mt jelent az, hogy a magyar. Cégér, amit ide-odafújhatnak, amilyen szelet épp kiengednek magukból. (honnan, nem ragozom.) Lényeg, hogy csörömpöljön jó hangosan.
@a szív fészkei: Sok ismerősöm van úgy vele, hogy van amúgy is sok sz****ság, legalább a filmekben legyen happy end:D
@aritus:
Jáj, most olvasom, amiket írsz. Én is ugyanazt, mert még akkor nem jutottam el hozzád, csak Habakuknak válaszoltam.
Kísérteties.
@is: Kedves kommentelő! A magyar nyelv annyira bonyolult és kétértelmű, hogy nem érdemes sok energiát abba fektetni, hogy akár középszinten megtanulja valaki. A fele befektetéssel az angolt és még pénzt is hoz a konyhára.
Egyébként is csak 10 Millióan használják a 7 Milliárd lakóból.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Én is megnéztem - igaz kamaszlányként- 14-szer az Easy Ridert (valamiért megengedte nézni Aczél...). És végig bíztam 14-szerre is benne, hogy most, na most nem lesz halál,életben marad az a Fonda gyönyörűség. Ugyanez az Országútonnal: ötvenszer láttam mindenféle koromban és mindig remélem, hogy valami csoda folytán nem öli meg Zampano a hegedűst, és a többi...
@a szív fészkei: "Valóban ennyire eccerű vagyok."
Na, látod ezért nem árt, ha az ember tényleg egyszerűen, de világosan fogalmaz.
@a szív fészkei: Ismerős érzés. Mi az elszánt diplomatával voltunk így. Amikor először láttuk moziban, csak ültünk és bámultuk a vége főcímet és nem hittük el, hogy tényleg meghalt. Már sokszor láttam újra meg újra és mindig reménykedem, hogy hátha él. :D
Az érdekel, hogy az LMP e közben mit szeretne tenni??? Egy súlytalan gittegylet súlytalan tagja lehet, vagy akciózhat még egypárat. Mit Ork bán tette anno a kordonnal.
@Fabius:
Hát persze hogy nem véletlenül.
Valaki(Aritus?) írta, hogy gyermekének tetszett a szórólapjuk.
A zindex meg biztos úgy gondolta, hogy teljesen meztelen elő- és hátlappal lesznek a gatyaletolás következtében. Erre nem ugrani?o:)))
@Habakuk999: "Szerinted miért van 2/3?"

Mert 53% hülye van Magyarországon. Ne tessék a nyuszira fogni, ne tessék Gyurcsányra fogni. Azért van kétharmad, mert 53% rászavazott arra, amit pontosan lehetett előre tudni, és nem egy, nem két ember előre le is írt. A FIDESZben 23 éve ugyanazok a vezetők, tehát ugyanazt fogják csinálni, mint 23 évig, és az pontosan az volt, mint amit most két éve csinálnak. A 2008-as hülyenépszavazás pontosan megmutatta, hogy mit várhatunk tőlük, tehát még konkrét esemény is volt, amire egy 90IQ-s embernek már el kellett volna gondolkodnia. Aki azt állítja, hogy meglepődött azon, ami két éve történik, az hü-lye. HÜ-LYE. Nézzünk szembe magunkkal: 53% hülyével élünk együtt, ez Magyarország, és emiatt van FIDESZ kétharmad.
@is: szerintem te nagyon óvatosan becsülsz, több lesz a hülye, mint 53%.:)) Miért, aki a jobbikra szavazott az nem hülye? Vagy aki az mszp-re? De hát ezt a kínálatot is mi, szavazópolgárok teremtettük:((( Nem a fidesz a probléma, ők csak következmény, az okozat. És egy országot nem lehet leváltani. Ezzel kell együttélnünk. Aki szerencsésebb, az húz el innen.
@Habakuk999: "Sikerült olyan mélységekbe süllyeszteni a társadalmat, hogy ihajjj!"

Elmondom neked, hogy mi süllyesztette a társadalmat a mélységekbe:
1. Az első karaktergyilkosság: Bokros Lajos a la FIDESZ, 1995
2. Az első miniszterelnöki hazugság: a megfigyelési ügy, 1998
3. Az első vérforraló pártlenyúlás: MDF-FIDESZ székházügy, 1993
4. A második vérforraló pártlenyúlás. Josip Tot, Kaya Ibrahim, 1998
5. Az olajszőkítő maffia: Pintér Sándor, 1996
6. Az első bukott miniszterelnök, aki nem távozott a közéletből: Orbán Viktor, 2002.
7. Az első relativizálása az emberi jogoknak: a melegfelvonulás 2006 után. Félrenéz: FIDESZ.
8. Az első negatív elsődleges egyenlegű költségvetés: FIDESZ 2001-2002, kétéves költségvetés
9. A parlament tiszteletének semmibe vétele: FIDESZ, háromhetes ülésezés, 2001
10. A parlament tiszteletének semmibe vétele: kormánypárti öninterpelláció feltalálása: FIDESZ, 1998
11. A parlament tiszteletének semmibe vétele: a miniszterelnök szerint ellenzék nélkül is megy a parlament: Orbán Viktor
12. A politikai karaktergyilkosságok rendszeressé tétele: Orbán Viktor és Kövér László, 1995-2010-2012-...
13. A nép és nemzet kisajátítása egy párt által: FIDESZ.

ne akard, hogy folytassam, 50-ig biztos nem állnánk meg...
@Habakuk999: MI az a sík vidékre autópálya alagút? Mert ha a kőröshegyi völgyhídra gondolsz, annak a (szokás szerint rendkívül hozzáértő) sajtó általi fikázása nem áll meg - jelzi ezt az is, hogy Budai Gyula se ugrott még rá.
Én elolvastam az ÁSz jelentést, az csak azt kifogásolta, hogy nem vizsgálták meg részletesen a parthoz közelebbi nyomvonalat (amiben implicite benne van, hogy ezen a nyomvonalon kellett a völgyhíd, de erre még visszatérek), de azt is leírja, hogy az érintett önkormányzatok azt már elutasították. Egyébként az első cikkel, amely Bős-Nagymarost bírálta, egyidőben jelent meg egy, amelyik pont az akkori, a településekhez közeli nyomvonaltervről szedte le a keresztvizet.
Egyébként pont most húztam el Németországban egy autópályaszakaszon, amely bement egy lankás völgybe majd kijött belőle, egy párhuzamos völgyhídépítés mellett. Itt pedig már megvolt a le-föl hullámvasutazó autópálya, és mégis ki akarják váltani egy híddal. Vajh miért? (ugyanis nem csak a völgy mélysége számít, hanem az is, hogy a két oldalán milyen lejtéssel lehet vezetni a pályát, illetve mekkora földmunka kell a fel- és levezető szakaszhoz.
@Fabius: Szerinted meggátol ez valakit is, ha politikai hisztit akar belőle csinálni? Hogy lehet államadósságért bárkit büntetőjogilag felelősségre vonni?
@is: ebbe neked igazad van, de ehhez azért kellett egy mszp, amelyik inkább megbuktatta Gyurcsányt (mit gondolsz, az öszödi beszéd hogy került ki, az eü reformot ki fúrta meg stb), csak ne kelljen szakítania a jó kis pártállami reflexekkel: azért vagyok politikus, hogy jól korrumpálhassanak. És kellett egy szdsz, amelyik szintén zenész:(( És kell hozzá egy ország, ahol a választópolgárok többsége a szabadságot leszarja, ők kádári jólétet akarnak, egy gondoskodó, atyai államtól. Mondom, a fidesz nem ok, hanem okozat.
@a szív fészkei:
nem csak azért, hogy ne maradj magadra, hanem azért, hogy nagyon régi döntésemet -még 1972-ből- oda márpedig semmilyen körülmények között oda, Erdélybe, nem megyek...volt, és maradt valami olyan érzésem, hogy bántották őket mert bántva akartak lenni, a csakazértis mást akarok még ha ajánlottak egy baráti kezet...ők azok akik megelőzték a zorvbáni megosztást a cum trucc megosztom mert vagyok...és learatom az előnyeit és kurvára nem érdekelte őket a "zanyjaországiak" léte mindaddig amíg meg nem kapták amit ki akartak sajtolni a zanyjaországiakból... de ment a folyamatos kampány hogyitt elnyomás tipikus esetje forg fenn -még ha igaz is- ahhoz ketten kellenek, hogy legyen elnyomás: elnyomottak és elnyomók és az árokásás olyan jól hangzik "valakiknek" akikre a valóságban nincs is szükség ők maguk teremtik meg a sajátmaguk szükségességét lásd a tömjéngecit és a zorvbánt akit én továbbra is nyomorbánnak hívok, mert ekkora szellemi nyomor ami benne leledzik nem sok van: Idi Amin?
@is: Németországban több, mint 20 ezer akadémikus írt tiltakozó levelet a hadügyminiszter plágium ügye miatt.
hirszerzo.hu/velemeny/2012/2/18/Hulye_nemetek_nemet_hulyek_K9NZT3
Itt meg ment a kussolás, a féreg, gerinctelen Pálinkás, az MTA elnöke azt nyilatkozta, hogy ez a doktori nem az a doktori, így ebben az MTA nem illetékes. Gondolod, hogy ez csak a fidesz? Nem. Mikor hatalomra kerültek, első dolguk volt a nekik nem tesző filózofusok elleni rágalom és büntető hadjárat. Hány filozófus, tudós, akadémukis, egyetemi tanár stb emelte fel ez ellen a szavát? Pálinkás ehhez is asszisztált, sőt beállt a mocskolódók közé. Szóval ez itt a baj, ezért csinálhat bármit a fidesz.
Tényleg, nagy a hallgatás ezekről a "büntetőeljárásokról", amit a filozófusok ellen indítottak. Tud róluk valaki, hogy mi van, hol tart?
hvg.hu/itthon/20120218_hallgatoi_halozat_lmp

"A Hallgatói Hálózat pártpolitikailag teljes mértékben független, civil szerveződés, írja szombati közleményében a szervezet. Egyúttal felszólították az LMP-t, hogy szakértői, aktivistái és politikusai ezentúl ne vegyenek részt a rendezvényeiken."
Hát bizony, ráadásul azok a fiatal egyetemisták azon lettek szocializálódva, hogy milyen kaki a baloldal, mert igazából szüleik sem fogták fel, mert előtte ők voltak a fityiszék követői, mert sikk volt, s lázadás... csak közben jó 20 év eltelt,s azok már középkorú emberek lettek, akik kaparnak, kaparnak maguk alá,s magasról letojják a fiatalokat,s az időseket, a betegeket, a rokkantakat, az eü. ellátást, az óvodát kötelezővé tennék,s bölcsődében annyit kellene egy gyerekért fizetni, amiből Pista meg tud élni! Azannya! Nem is folytatom, mert ma már eleredt az orrom vére egyszer, nem óhajtok itt kinyúlni emiatt. Várom a holnapi szösszenetét Fabiusnak.
Egy remek Bukovszkij tanfolyam EU fanoknak is. :)

youtu.be/09AeuA-4Y40
@aritus: A Jobbik még sosem volt a hatalomban, és új figurák. Bármilyenek is a nézeteik, csak értelmiségitől várható el, hogy ezt felismerje.

Az MSZP már legalább 5 elnököt állított 1990 óta (Horn, Kovács, Gyurcsány, Lendvai, Mesterházy, lehet, hogy valakit kihagytam). Ez minden nyugati, demokratikus pártban is pontosan így van, maga a párt nem szűnik meg, de új vezető alatt bárki elhiheti, hogy megváltoznak, és meg is változnak. Ki az, aki azt állítja, hogy a mai MSZP ugyanaz, mint az 1991-es? Álljon fel, hadd röhögjünk rajta.

A FIDESZ azonban ugyanaz 24 éve, és volt már kormányon. Nem ugyanaz a hülye, aki még hisz az 5. MSZP-nek, mint aki még hitt a FIDESZnek 2010-ben.
@kvasztics47: tudja valaki mi is a tényleges célja mindazzal amit csinál/tat?

mert egyre kevésbé merek ebbe belegondolni...

a hívei azt ordítják -néha rémülten- hogy ellenvéleményt nem kell meghallgatni mert azok rosszat akarnak ezek meg jót sőt ők azok -bármit is tesznek- akik jót tesznek, mindenki más rosszakaró és rosszattevő banccsák a drágajó narancsos ....és olyankor égnek álla szőr rajtam és elhallgatok hetekre

van neked valami ötleted mi lehet "A CÉL"?
@Rodeo36: iszonyat jó kommunikációs stratégia, amit mindent leplez..és működik...néhol kilóg a lóláb, de ivek már nem látják...és nem is akarják látni, vagy az úgy van jól szöveg...

néhány helyen már megjelentek repedések, de ezek hajszálvékonyak, ahogy az ellenhangok is a berkeken belül...
@kvasztics47: mocskos szemét kommunisták...az ő hibájuk, ez a válasz...

ennyi..és pont...
@aritus: zsák a foltját...
@is: "ne akard, hogy folytassam, 50-ig biztos nem állnánk meg..." tényleg ne tedd! csúsztatás, ferdítés, ködösítés, egyoldalú mérce(ahogy megszoktuk)... én is tudnám folytatni
@felebarát: na ezek legalább jól megírták, nem úgy mint a többiek
@Rodeo36: mélyenszántó, tartalmilag komoly szellemi színvonalat mutató hozzászólás
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: ja, de minek is kellett ehhez cigányozbünözőzni?! Mert csak a cigányok között vannak olyan bűnözők, akiket nem kapnak el, és az apeh se baszogatja őket? pl olajszőkítés, hogy csak egyet említsek. Mert cigányozni olyan jó, ugye?
@a szív fészkei: A Jobbikkal szembeni eredendő ellenszenved elvakít ebben a kérdésben, ne is haragudj!
A határon túliaknak többségének igenis jólesik a magyar igazolvány. Igenis jó dolog az állampolgárság.
S ha elvonatkoztatsz attól a nagyon káros sztereotípiától ( amit egyébként bőszen ostorozol:) ), hogy magyarkodni csak a jobboldalnak szabad, akkor rájöhetnél arra, hogy a " nemzet egyesítésének a folyamatát" is napi politikai ármánykodások szintjére züllesztették.
Politikai elitünk erre az egyébként rendkívül nemes feladatra sem volt képes.
Utálok fennkölt lenni, de magyarként jó tudni azt, hogy lehet összetartozni a Kárpát medencében.
Ezt tagadva Angyalod malmára hajtod a vizet.
Magad és eszméid ellen pedig jókora ellenérzést, gyűlöletet szítasz, jöhet a hazaárulózás.
A liberalizmus nem jelent hazafiatlanságot, igen a szabadságharcos mitugrászság sem.
@aritus: én az utolsó bekezdésre gondoltam
@aritus: Közös erővel, ha nehezen is, de sikerült.:)
Most mindenki Bajnaiban látja a reményt, akkor miért nem gondolkodnak el azon, mi lett volna, ha plusz egy éve van rendet rakni, ne adj isten kettő?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: jah, de ezt cigányozás nélkül is lehet mondani, ettől nekem az egész bejegyzés gusztustalan. Amúgy meg mindenki tudja, hogy a legnagyobb csalók ott ülnek a parlamentben, mivel 21 év alatt nem sikerült egy transzparens pártfinanszirozási és költségtámogatási tv-t elfogadni. Amíg lehet, addig persze, hogy a zavarosban halásznak.
www.facebook.com/photo.php?fbid=10150633338928281&set=a.278679643280.142669.278624863280&type=1&theater

na ez a jó link...

ezüst macit kapott Berlinben Bence Fliegauf

- Berlinale PRIZES 2012: The Jury Grand Prix (Silver Bear) goes to: “Csak a szél” / “Just The Wind” (Hungary / Germany / France) by Bence Fliegauf. Congratulations!!!
@AKIsTUDATLAN: Arról beszélek, amikor különböző nagykövetek nem fogtak kezet Fletóval október 23-án. Ez sem olyan nagy dicsőség.

Engem nem zavar a DK. Gyurcsány sem, ha nem akarom hallgatni a bölcsességeit, nem hallgatom.

Az viszont nagyon zavar, hogy értelmes problémák helyett még mindig arról kell beszélni, ki a hülyébb, ki a gonoszabb ill a jobb ember.
Én ezt nem tudom, kurvára nem is érdekel.

Azt viszont tudom, hogy az ő hatalmi harcuk következtében hová is jutottunk honnan-

Számomra ez ennyire egyszerű.
Mint ahogyan az is, hogy attól, hogy nem kell Viktor, még nem leszek hajlandó kisebb rosszként Fletót sem elfogadni.
@Habakuk999: tök felesleges azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha. Akármi is lehetett volna, világválsággal, zúgolódó Fidesszel, kényszerből kussoló szocikkal a "háta mögött", vagyis hát, inkább maga előtt.
Bajnai nem képes válastást nyerni, nem politikus, nem is beszéli azt a nyelvet, amiért voksokat lehet kapni. És, hogy őszinte legyek, sokan úgy várják őt vissza, hogy a véleményét nem is igazán kérdezték meg minderről.
Egy értelmes kormányban talán még vállalna is valamit, de hogy magától kiáll a pástra, és elkezd kampányolni, szavazatokért küzdeni, azt én kizártnak tartom.
@Habakuk999: ne haragudj, de aki nem látja, hogy a jobbik egy borzalmas eszméket, borzalmasan képviselő párt, és veszélyezteti Magyarországot, az hülye és/vagy aljas. Azt nem vitatom, hogy jól esett a magyarigazolvány, és jól eshet az állampolgárság is. Csak a szándékot vitatom. A fidesznek nem a HT-k jobb sorsa lebegett a szeme előtt, amikor ezt erőből kinyomta, hanem egyrészt az a versengési spirál, amivel a jobbikkal keveredett abban, hogy ki az igazibb magyar, másrészt a saját politikai túlélésük. Ha érdekelné őket mi van a HT-kal, akkor nem konfliktusokban lenne érdekelt se azokkal a kormányokkal, ahol élnek magyarok, se a HT magyar szervezetekkel. Akkor nem viselkedni a kinti magyarokkal is úgy, mint az itthoniakkal, hogy vannak a jó magyarok, és vannak a hazaárulók. Neki, mármint a fidesznek, a kinti magyarok közül is csak azok a jók, akik úgy táncolnak, ahogy ők muzsikálnak. Gondolj csak az RMDSZ tisztújító kongresszusára, ahol Pelczné nyíltan megmondta, ha nem a fidesz által tolt figura lesz az RMDSZ elnöke, akkor nekik coki. És létrehozták a Tőkés féle pártot (ejtve ezzel a Szász Jenőét, amit korábban szintén ők gründoltak) és nyomatják Tőkésnek a közpénzt.
@Kuviklacz: Az M6-ra gondolok.:) Nekem a kőrösvölgyi híd tetszik.

Lehet ott is szükség volt alagútra, de azt azért elég nehéz megmagyarázni, hogy a síkságon épített autópályáknak miért kellett háromszor annyiba kerülni, mint a horvátnak.
@Habakuk999: erről nem tudtam. Kik nem fogtak kezet vele a nagykövetek közül? Van erről link?
@is: Szerinted 53 % hülye miatt tart itt az ország, szerintem ez azért árnyaltabb.
Én pl nem találtam magamnak olyan pártot, akire szavazhatnék, pedig hidd el kerestem erősen.

Felsorolhatsz 525 tételt is, hidd el a másik oldalon ugyanúgy fel tudnak sorolni akár 526-t is.
És akkor ki nyert? A Puchok, Simicskák plusz a szűk udvar.
Ti pedig boldogok vagytok, hogy a főnökötök a kisebb gazember.
@Habakuk999: Ez egy nagyon összetett dolog. Én dolgoztam olyan családdal, aki Erdályből jött ide nagyon régen. Semmi bajom nem volt velük, tök normális emberek voltak. Nagyon sokat meséltek, hogy mi van a határon túl, ők maguk is elismerték, hogy a kintiek már az anyatejjel magukba szívják a románok gyűlöletét. A Csau rendszer megbuktatásakor szívből drukkoltunk, hogy sikerüljön nekik. Közben jöttek a beszökdösött magyarok, az egész értelmiségük ott hagyta a szarban a szegénységet, volt amelyik még a gyerekeit is. Itt aztán rögtön piedesztálra emelték őket, kaptak azonnal állást, szolgálati lakásokat, még a partvist és szemeteslapátot is megvették nekik, a seggüket is kinyalták. Én dolgoztam ilyen emberekkel meg a férjem is, na meg is csömörlöttünk tőlük. A tisztelt gyermekorvos úrra erősen rá kellett szólnom, hogy ne rángassa a 40 fokos lázas gyerekemet, aki alig állt a lábán, mert ez nem Románia. Ennek az orvosnak a gyereke a kezem alatt dolgozott,(?) mert fel kellett vennünk, 2 hónap után kért fizetetlen szabadságot, mert a kint hagyott nagymamája combnyaktörést szenvedett és valakinek ápolni kell. Pár hónap után találkoztam vele, érdeklődtem, hogy van a nagymama, és nézett rám, mint ökör a hegytetőn. Ugyanis már Németországban dolgozott gyerekpásztorként, ezért kellett a fizetetlen szabadság, a próbaidőre.
2006-ban voltam először és sztem utoljára Erdélyben. Szomorú volt a nyomort látni.
Idegenvezetőnk egy kinti tanár volt, nagyon intelligens, kedves ember. Már a második napon gyanítottam, hogy valami nem stimmel vele. A harmadikon már rájöttem, hogy utál bennünket, mint a szart, és minden szavából süt a gyűlölet. A saját nyomoráról annyit, hogy az utolsó napon mindenkinek szétosztotta az üdülőjének a szórólapját, ha netán oda mennénk egy kis kikapcsolódásra vágyni. A csángó papról meg annyit, hogy zsírúj fóccagenpasszáttal húzott el, miután átadtuk iskolájuknak a több százezer forint értékű ajándékot. Pedig ott van ám igazán elmaradottság meg szegénység.
@Habakuk999: ha jobban megkukkolnád, kiderülne, hogy az ilyen se hideg se meleg álláspont, mint a tied nem vezet sehová nem lehet mindkét féllel egyszerre egyetérteni és teljesen fölösleges kiválogatni mindkét fél hülyeségéből az esetleg használhatót az ugyanolyan rakás trágya mint az a párt amelyikhez tartozik, a szükség a kisdiákok és a Dísztériek vonala:

politikusok a picsába, mind most mienk a jelen és a jövő belőletek elég volt 25 éve menjetek a kapálni vagy más hasznos tevékenységet folytatni

ez a megoldás ezek zsenik, még bugyiban is

egyébként is az ő jövőjükről ne adj 'sten a jelenükről van szó
@Interlock: ezért kell valakiknek kitaposni az utat a Bajnaiéknak
@Rodeo36: Nem akarok pártállamban élni.
Nem akarok raportra járni párttitkárhoz, szakszervezeti titkárhoz sem.
Európai akarok lenni magyarként.

Utálom a gátlástalan bulvár politizálást.
Nem tudom sírjak vagy csak a fogamat csikargassam a dilettáns unortodoxokon.

De ne bassza már meg a túró, hogy ha liberális vagyok, akkor ne lehessek szolidáris a határon túliakkal! Vagy ne mondhassam el, bizony bizony az MVM-es áramszállítások is érdekesek voltak.

Itt mindenki arról pofázik, hogy Viktor kiásta az árkot.

Mi a büdös francért nem akarjátok betemetni?

Meg kell újulni a baloldalnak, mert ezeket a mostaniakat a vezír benyomja reggelire.

Ha ezt a balosok, liberálisok nem fogják fel, márpedig ahogy a példa mutatja nem, mert régen elvesztett arcok jönnek elő csapatostul, akkor a váltás utolsó lehetőségét is szétbarmolják.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: aha. Aztán amikor kemény munkával kitaposta, szépen lépjen hátra, tűnjön a picsába, mert a kapcsolataira szükség volt, de az esze már nem kell, főleg nem, ha már bukott politikusként ismeri az ország. És ő megérti, hátralép, eltűnik.
Tök reális.
@Interlock: Nem álmodozom, mi lett volna ha.

Pusztán ellentmondásnak látom, hogy a Bajnait messiásnak látók mi a nagy büdös lótúróért nem látják be, azért kellett, mert az elődje nem tudott kormányozni.

És nem azért, mert a csúnya Viktor randán nézett rá, hanem mert alkalmatlan volt.

Basszus arra is alkalmatlanok, hogy ellenzékiek legyenek.
EU nádpálcát várunk. Ha olyan kis tip-top ellenzék lennének, tavaly márciustól lehetett volna valamit csinálni.
@aritus: Az öszödi beszéd megjelenését követő viharban volt, biztos van híradó róla.
@Interlock: Nem biztos, hogy nagyon hátra kell lépnie, van kompromisszumképessége sztem. Lehet, hogy ebben már megegyeztek.
@aritus: Ebben teljesen igazad van, a szándékok gusztustalanok.
Ettől függetlenül a határon túliakat lerendezni egy kirándulós békemenettel, s pénzosztással ostobaság, a az általam kifejezetten utált és félt szélsőjobberek szájába ad érveket.
@Habakuk999: én már többször mondtam, hogy ne várjanak Bajnaira, de hát ki vagyok én ahhoz, hogy ilyet mondjak... Azt sem tudjuk, ő tudna-e kormányozni, mert az egy év kényszerű megoldáskeresés, meg a négy éves ciklus politikai csatározásai között azért van egy árnyalatnyi különbség. Ha folytatni akarta volna, ma is itt lenne.
Tip-top ellenzék... Semmiféle ellenzék nincs itt. MSZP változatlan, Gyurcsányt minimum gyanakodva nézzük, a Jobbik elmehet a picsába a munkahelyem kinyírásának gondolatával, LMP meg képtelen abbahagyni az arculatkeresést. Majd, ha az egyetemfoglalók felnőnek, közöttük talán lesz igazi, választható ellenzék.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Ott is emberek élnek. Nem jobbak és nem rosszabbak nálunk.
Én kifejezetten szégyellni szoktam, ahogyan az anyaországiak közül sokan megjelennek nagy képpel, s leereszkednek hozzájuk cukorkát szétszórva.
Hála istennek, nem vagyunk egyformák.:)
@Habakuk999: Zusammen az egészről annyi még a véleményem, hogy mindenki ott szavazzon, ahol adófizető állampolgár, és nyugdíjat is onnan kapjon, ahol adófizető volt.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: ne csináld már ezt, komolyan. Szinte már görcsösen reménykedsz abban, hogy - nevesítsük - Gyurcsány annyit tanult a múltból, hogy annak hatására megváltozott, és semmi más nem érdekli, csak az ország jóléte; hogy pajzsként megy majd Bajnai előtt, óvja, védi, segíti, aztán megöleli, "Innentől a tiéd, Gordon", súgja könnyes szemekkel, és balra el... Ez annyira elképzelhető forgatókönyv, mint a jéghegyet átugró Titanic esete.
Mellesleg, egy "kényelmetlen" kérdés: mit válaszolnál egy ilyen választás után, ha GYF sikeresen "trónra emeli" BG-t, a jobboldaltól érkező, meglehetősen jogos kérdésre: legitim-e az új kormányfő?
@felebarát: Nagyon jó!!!!!!

Grat!!

Csak érdekességként, a magyar kultuszminisztérium kötelességének érezte a berlini sajtótájékoztatón három oldalas anyagot osztogatva bizonygatva, hogy a film csak fikció, s a mi cigány embereink rettentő boldogan élnek biofalvainkban.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Na, nem csalódtam magamban. Bennük sem.
@Interlock: Nem reménykedem semmiben sem görcsösen. Lásd be, hogy ha most, vagy a közeljövőben felbukkanna egy szűz erő, ("Ez annyira elképzelhető forgatókönyv, mint a jéghegyet átugró Titanic esete") aki esetleg nem jelentéktelen ellenfélnek számítana - azt csírájában eltaposnák.
Ma már itt ezen a fórumon elhangzott a rablóból pandúr, jelenleg a fidesszel szemben csak Gyurcsányt tartom annak az arcnak, akinek a hátán begyalogolhatnak Bajnaiék. Nem állítom, hogy ez a legjobb megoldás, de ez lehet az egyik verzió.
A másik, hogy a fideszen belül kialakulhat még olyan csoport, aki kilép.
Felénk van egy szólás-mondás, miszerint a kurvákból lesznek a legjobb feleségek.
@Habakuk999: ja, és innen jobban tudják, hogy nekik ott helyben mi a jó. A cukorka mellé megy az észosztás is.
@Habakuk999: nincs benne a filmben, hogy nem valós eseményeken alakul, vagy hogy fikció?..ez is olyan ha nem szolsz fel se tünik..miért olyan szár nálatok a helyzet, te akkor szólok a cimbiknek, azt megnézzük :D
@Interlock: A Fidesz elvesztett egymillió szavazót talán?
Ezek ugyanúgy zsigerből úúúútálják Fletót, ahogyan szív fészkei - vagy akár én is - a Jobbikat.
Új arcok nélkül hová mennek? Vona kitárt karjaiba.
És ez sem csupán Viktor felelőssége lesz, hanem a balosoké is.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: addig Magyarország menthetetlen, amíg nem lesz itt egy valódi, normális jobboldali párt. A lengyelek is azért tudták leváltani az ottani fideszt (Kaczinsky fivérek), mert ott van egy valódi jobboldali párt (Tusk). És ott van nekik a kedvencem a Palikot, aki 10%-ot kapott, ő is a Tusk féle pártból indult.
@Habakuk999: jobbikot, az elveiket, vagy akik megszemélyesitik ezeket, mert volt egy két job ötletjük..ne kérdezdm de emlékszem ráá
@aritus: Igazad van, nekem is hiányzik egy konzervatív.
Persze libsi is.:)
@felebarát: erre csak Eszterházit tudom idézni: Nincs az a Pista, aki néha ne mondana igazat. Attól, hogy volt egy-két "jobb" ötletük, fostalicskák, és akkor még úrinő módjára fogalmaztam.
@Habakuk999: ostobák..istenem, még ebből is..nem a filmmel foglalkoznak, hogy végre van egy rendező egy stáb, akik ilyenre képesek, hanem..áh..zsigai magasság
@aritus: hát igen, a normálison van a hangsúly, de KIKBŐL? pont ahogy írtam, itt mindent eltaposnak, ezért nagyon-nagyon titokban kell csinálniuk a szervezkedést és berobbani ezerrel, ha akarunk valamit
@Habakuk999: nem az a baj a fidesszel, hogy nem konzervatív, hanem, hogy komcsi. Semmi köze nincs a jobboldalisághoz. Állami túlhatalom az élet minden szintjén, ez az ő álmuk, amit most sikeresen meg is valósítanak. És általuk függésben tartott intézmények, kultúra, oktatás stb. Egyszemélyes döntés. Ba.meg, Orbán egyszemélyben maga döntötte el a keretszámokat. Az ő izlése, démonai döntik el, hogy mi legyen itthon.
@aritus: A kommunizmushoz sem sok. A módszereikben igen. Azt sikerült megtanulni.
@Habakuk999: igen, így értettem én is, de azért kommentekben az ember egyszerűsít, nem cizellál:))
@Habakuk999: Bocsáss meg, de 05-ben hol volt a Jobbik? Fasorban sem, csak kettőskeresztekkel basztatták az akkori Moszkva teret karácsonykor. (amire valaki azt írta akkor, hogy úhh, de örülne a kisded Jézus, hogy erre emlékeztetik a szülinapján!)

Na, szóval én akkor is ezt gondoltam, mert nekem magyarnak lenni nem igazolványon múlik. Gesztus valóban, de mit tesznek érte? Nekik jár? Miért? Követelhetik?

Kiátkozhatnak, ha ezt másként gondolom, és csak nyalják a Fidesz osztogató kezét, mert mibe van az nekik ugye?

Én ismerek konkrétan olyat, aki közölte a saját magyar - nagyon szép autentikus zárt e betűvel beszélő - szájával, hogy mennyire szart volna a csotri magyar útlevélre pl. vajdasági jugó állampolgárként a hetvenesekben! Hisz amikor neki ott volt az egész világ, nekem a hegyeshalmi sorompó. Most igen,kurrens cik, hiszen most a hanyatló Eu-ba vezet a magyar útlevél, Szerbia meg még nincs bent.

Én nem gyűlölöm őket, de akik beállnak Orvbán mellé pénzért magyarkodni, azokat végtelenül szánom. Te sem írsz egy szót sem arról a nemzetközi hírű és öngyilkosságba hajszolt hatvanas asszonyról, aki meg tudta állni nélkülözések, zaklatások árán Csau alatt, hogy nem lett szekus besúgó, míg sok, most jajde nagyon magyar erdélyi vérünk bizony igen, nagyon is - tehát te is szólamokat rizsázol és jobb híján engem vádolsz.

Olvashattad aritusnál, nem volt ez a magyar állampolgárság meg ilyesmi annyira fontos a jobboldalnak addig, míg ki nem matekozták.

És ezen túl olvastam romániai magyar orvosnőt - fiatal szókimondót a kincses Kolozsvárról, azt hiszem - aki leírta magyar blogon, hogy szarik ő és sokan ott mások a magyar útlevél nagy szimbolikájára, de annyira rossz híre volt akkoriban a románoknak a párizsi cigánybalhék, export koldusok, stb. miatt, hogy jobbnak látják oda és máshová nyugatra magyarral kimenni, azzal munkát keresni, élni, ha már megadják ezt a dupla lehetőséget nekik. (na ezen a megítélésen egymaga változtatott Orvbán, grat neki, ahogy a bukarestes vicc is mondja)

Azért tudom ezeket - ha ez neked durva is - mert én őszinte emberekkel vagyok körülvéve, akik nem púdereznek, és megmondják, mi mire kell.

Ó, hányan jöttek ide falházassággal - divat volt egyenesen a hetvenesekben így segíteni véreinket onnan - aztán toppantak tovább a még kincsesebb Németország és egyebek felé. A szent anyaország csak ugródeszka volt odaátra. Nem vagyok mai csirke, ne feledd!

Persze, megértem, hogy ha ezt itthon megszavazták, tákolmányozták, akkor élnek vele - de mondom, élni fognak Izraelből is - oké: ám csak megsértődve közölni, hogy ki jöhet hozzájuk és ki nem innen, az nem az én gyűlölködésemről szól. Az sem, ha itt előadják, hogy ki a zigazi magyar (aki igennel voksolt december 5-én)- és persze mindnekfelett ők, a határon túliak, de főleg az erdélyiek. Na és ki a semmilyen: az itt élők, ideszületettek..

Végtelen sok ilyen nem jóízű történetet hallok - viszont akit én megismertem negyven éve Marosvásárhelyről, az igazi jó ember volt, de nem is cirkuszolt önmagát feljebb tolva hazafiságban. Dolgozott keményen, szerény és kedves volt. Máig jó szívvel emlékszem rá, hajdani színésznő volt, Éva ő is.

Én a mostani köreimben - tanártól, orvostól, tévéstől - csak kivagyiságukról, minket lenézésükről hallok sztorikat, meg arról, hogy feltöltik a Duna tévét, a királyit onnan, Erdélyből jöttekkel. Na és biza előtte, minő véletlen - mintha Kovács László akkor mondása valósulna meg - rúgják ki az itteni, csak innen megélni tudó szakikat. Akik évtizedek óta ott dolgozta és most hová menjenek. Nézz utána, hányat reptettek igen ocsmány módon. Mert bennük nem bíznak meg Rákayék annyira, mint a kintiekben.

Ez sem szép történet, tudod.
@Habakuk999: Amúgy aki engem utálni akar, az utáljon. Szerintem eléggé kiderült, mit gondolok hazafiságról. Nekem az asztalomról figyel rám Radnóti fényképe és a csecsemő Szerb Antalé. Azoknál jobb vezető ehhez nem kell.
@Interlock: De itt van, blogot ír, vagy cikket néha megvilágosításra, és ez is valami, ahogy Oszkó itt léte is.

Nem Messiás egyik sem, de még nem húztak el a vérbe, pedig ők aztán bárhová mehetnének. És nem a fekete mosogató várná őket.
@aritus: És nézd meg mi ment Szlovákiában! Onnan mernek ideírni , hogy hagyják már őket békén!!!

Múltkor is erre kanyarodott a dumánk és jött egy töknormális ott élő, aki hosszasan leírta, milyen aljas machinációk vágják őket haza. De nem: ki kell menni trianonos plakáttal balhézni focimeccseken, az segít a magyaroknak!

Már ötvenszer leírtam - orica majd jelzi is - , hogy el kéne olvasni Huncík Péter - ott született, ott élő - hajdan Hávelnek is dolgozó - máig ott gyakorló pszichiáter Határesetét visszavisz az első világháborúig vagy még előbbre!!!
Zseniális, szívszorító, tanulságos. Vagy a szintén szlovák gyökerekkel rendelkező Csernok Attila A komáromi pontonhídját.

De nem, normális hang nem jöhet onnan be ide. Csak a magyarkodásé.
@Habakuk999: Kedvesem, zsigerből utálni a Jobbikat, talán tettek érte, hogy így legyen.

Gyurcsány nem buzdított cigányok, buzik, zsidók ilyen-olyan - hogy fogalmazzak, hogy a hamvas jobbik lelket meg ne sértsem - vonatoztatására, eltüntetésére. Nem üvöltette a bandájával, hogy mocskos ezek-azok, nem verette a jobbikos tüntetőket felbérelt bandával savval, kővel, tojással - ahogy a melegtüntetéseken sajnos már megszokott (Mióta? Azt is érdemes megnézni, mikortól zavarja a tiszta erkölcsöket annyira ez pár órás menet.)

Nem szervezett rá senkit a jobbikos zászlóégetősre a Lövőház utcában. Pedig hidd el, a krav magások le tudnának nyomni ilyen fotelnácikat, már nem az van, hogy a zsidók csak köhögős nyápic engedelmes vágóhídra hajthatók...

Senki nem megy jobbos dzsemborikat megzavarni füttyögni, kerepelni. Mondják, mondhassák - ezt betartjuk.

A miénkére meg jönnek, láttam saját két szememmelm, nemcsak január 2-án. Ott sündörögtek október 24-án a Millán is... Hallottam is őket másodikán. És igen, az Új Színházhoz is engedély nélkül ki vonult mocskos zsidózni utolsó percben senkitől sem háborgatva, akit rendőrnek hívnak?

Jaj és ezek után de cúna dolog, hogy én utálom ezt zsigereimből. Tényleg, a zsigereimben sok minden van, amiről tán nem is tudok, de beleégett.

Én soha nem láttam, hogy az általam undort kiváltó árpádsávost (mert miért az lett a történelmiekből a kiskedvenc?) égették volna balosok valahol. Én sem megyek leönteni a szemét, az adómból megkérdezésem nélkül emelt ronda turult semmivel. Legyen, ha ez jó nekik, őket minősíti, ha ez kell nekik.

Gyurcsányt meg Orvbán kente fel a baloldal kiemelt sátánának, mert tőle rettegett már kiszes koruk óta... Szisztematikusan és sikerrel. Akkor lehetne jogosan felháborodva GyF-től, ha ő maga minden gyurcsányi tettől mentes lenne. De sokkal nagyobb nyomort hoz, nagyobb megszorítást csinál, tehát nem Gyurcsány volt a legszemetebb ebben sem.
Az őszödözést meg el lehetne legalább itt felejteni, mert a teljes beszéd még ha csak a köménymag előtt mondta is el, bátor tett volt.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: azt a mondást mifelénk is ismerjük, igaz, kipróbálni nem nagyon akarja senki :-)
Ismerve néhány ember véleményét munkanélküli kocsmatölteléktől középsulis tanárokig, szakmunkástól területvezetőig, Gyurcsány itt legfeljebb mumusnak jó. Lehet neki akármekkora gyakorlata, tapasztalata, ő akkor is "a Gyurcsány", és akármennyire is sokat tett a Fidesz az ő negatív híréért, azt neki magának kell ledolgoznia, lépésről lépésre. Arra két év nem elég.
Képzeld el pár millió választó arcát, amikor választások előtt fél évvel "berobban" a szuperaktív GYF, bemutatja a kerekasztal titokban összeszervezkedett és megszült gyermekét a népnek, aztán várja a hatást. Na, az lenne...
Én azt mondom, ha Bajnai, vagy akárki más, nem tud választást nyerni a saját imidzséből, a saját vezetői képességeiből, karakteréből adódóan, akkor ne nyerjen. Oszt' akkor több joggal beszélhetünk szűz erőről.
mit szoltok ama hirhez, hogy 60 ezerrol csokkentettek le a kozmunka dijazast 47 ezerre es 22 ezer volt az amikor nem dolgoztak csak segelyt kaptak
@aritus: Pedig a lengyeleknek volt még egy Kaczinskyjük. Orvbánnak ikre lenne... Brrrrrrrrrrr..
@Habakuk999: ne a Jobbik felé tolódó embereket hibáztassátok.
A Jobbik addig él, amíg valaki el nem veszi tőlük a válaszaikat. Merthogy ma nagyjából ők az egyetlenek, akik a leszakadt térségeknek, a szegényeknek mutatnak valamit; mindegy az, hogy hamis dolgokat mutatnak, az a lényeg, hogy megszólítják őket, és elhitetik, hogy lesz rend, munka, szép nyugodt világ.
Akinek kell az az egymillió leszakadt Fideszes, meg az egymillió múltkori Jobbik-szavazó, az adjon választ a mindennapi problémáikra. Mutassa meg nekik, hogyan lehet közbiztonságot és munkahelyeket teremteni, hogyan lehet a KKK-k, azaz kínosan került kérdések témaköreiben határozott és elfogadható javaslatokat tenni, adja meg nekik azt a hitet, hogy a noname kisember is formálhatja a jövőjét, és így tovább.
Akinek kell az a kétmillió ember, próbáljon meg legalább szólni hozzájuk.
@a szív fészkei: nem mondom, hogy könnyű blogot írni (én speciel kétszer már abbahagytam :-) ), ezt a lépésüket tehát alapból tisztelem. Azt a hozzáállást is tisztelem, hogy egyáltalán foglalkoznak a helyzettel: ez némi felelősségtudatra utal a részükről, valószínűleg - ha máshol nem, a lelkük mélyén biztosan - aggódnak az országért, szóval mindenképp pozitív a hozzáállásuk.
Csak tudod, ez nudli. Ők a lelátó bölcsei, elemzik a meccs érdekesebb pillanatait, de hiába zúgja sok szurkoló, hogy "Mu-tasd-meg! Mu-tasd-meg!", inkább a pálya széléről szeretnének segíteni, támogatni egy ütőképes csapatot, mint hogy ők maguk lépjenek pályára. Sokkal jobban tudják ők, a bennük reménykedő drukkerekkel ellentétben azt, hogy a vonal mellől hatékonyabbak tudnak lenni.
Ha összeállna egy jó kis csapat, Bajnaiék lehetnének azok, akik "kitanítanák" őket a dolgok csínjára-bínjára, még akár miniszterek is lehetnének egy-egy területen, amíg az újak meg nem tudnak állni a saját lábukon. Nem lehet véletlen, hogy 2009 előtt ők gyakorlatilag ismeretlen, kis szürke kormányzati egerek voltak; valószínűleg sokkal jobban szeretik a szakmájukat annál, semhogy politikai ambíciókért lemondanának a gyakorlásáról. Ritkán vállalja a rivaldafényt olyan ember, aki imád az eszéből élni.
@a szív fészkei: Ezek ugyanúgy zsigerből úúúútálják Fletót, ahogyan szív fészkei - vagy akár én is - a Jobbikat.
Olvasd el rendesen!:)

Öszödözést nemigen hallhatsz a számból, legfeljebb a tisztelet hangját.

Azt viszont igen, hogy nincs rosszabb lehetőség a Jobbik térnyerésétől.

Már pedig ha ezt Te is így látod, akkor szemellenzős, érzelemdús vagdalkozással - amit egyébként én szeretek olvasgatni - ne adj alájuk lovat.
Pusztán azért, mert ők azt mondják a halványkékre, hogy kék, Te ne kezdd el barnázni.

Az előző kommented vége, miszerint a kivagyi erdélyiekkel töltenek fel mindent és Angyal zsidó betelepültjeinek föld és vízfoglalása között azért nincs olyan éktelen különbség.:)

Nem tudom, érted-e mit akarok kinyögni.
Nem minden eszme rossz, amit a másik oldal a magáévá tesz, akkor sem, ha az alap maga a borzalom. Ki kell gyomlálni.

Gyurcsány valóban nem buzdított gyűlölködésre.
Egyszerűen hagyta, nem törődött vele, megteremtette a lehetőségét a gyűlölködés fokozódására.
Ez sem sokkal jobb, ha min.elnök az ember.

De ismétlem most már sokadszor: nekem kurvára elegem van az összehasonlításokból.

Egyetlen egy dolog számít: ki mit akar tenni ebben a helyzetben.

Mellesleg a Hétszer vágott mezőt lehet utálni -Passuthot olvasva ugyan nehéz-, de attól még az Árpádok lobogója marad.
@Interlock:

Szerintem ez nem így van. Ha az van amit gondolok akkor a lehető legokosabb stratégia alapján csinálják. Előbb a közpolitikai alapítvánnyal tényeket közölni, rámutatni a gazdasági-társadalmi anomáliákra és alternatívát mutatni. A napi szájtépésből kimaradni, a kozoskassza.hu -t elindítani, közérthetővé tenni a gazdasági folyamatokat úgy, hogy a konzervatív liberális jobboldal is csettintsen, ez hiánypótló, és tényleg fasza lett.

Na, ezek után 2013 második felében lehet majd mondani egyéb alternatíva hiányában, hogy akkor oké, választható alternatíva leszünk.

Én simán el tudom képzelni. Vagy túl sokat gondolok róluk.
@Interlock: És úgy lehet munkalehtőségeket adni, hogy kitáncoltatja Magyarországot az Eu-ból, ahol még mindig tetemes pénzt és exportra lehetőséget és egyéb idebefektetést lehet kapni? Ahonnan te is még nyered a melót. Ahová húzni fogsz másokkal együtt sikítva, ha Vona győz és mi ajtón kívül találjuk magunkat. Vagy keletre tartanál?

Bedobunk, mi Jobbik egyszerűeknek olyan csalit, hogy Irán (mer az úgy utálja zsidókat), és akkor megnyugszik az a kicsi, melóért hevülő szívük? Mert onnan adnak ilyet? Azt mondják, hogy fúj komenyisátk, de barátkozzunk Putyinnnal- és a vidékeden senkit nem zavar? És a kollégáid nem horgadnak fel, csak ha Gyurcsányt utálják, mint komenyisát, mert ő A Komenyista, hisz megmondta Orvbán és Vona?

Putyin, nem, ő fincsi, mint a babának a mamicici, lehet szívni,gyün a jó belőle folyton? Ezt felétek beszopják simán, na de Bajnai komenyista megint?

Igen, kurvára elkattantam,bocs! Csakis az a komenyista, aki Orvbánvona annak mond és azt be kell venni, az szentírás?

Putyin, a volt KGB-s nem vörös posztó nálatokse, a Jobbiknál se, mert most épp jól jön az Eu- ellenességhez, Kína sem az a vörös zászlóival, Kommunista Pártjával, mert velük lehet zum turccoltatni ez Eut, - de Gyurcsány, jahaj, az nagyon... Létezik arrafelé logika?

Kisvállalkozások ki a jó büdös francnak adnak el valamit is, ha nincs fizetőképes kereslet a cuccaikra, szolgáltatásaikra? Elmennek a tadzsikokhoz vagy hová irányul a Jobbik? Szegény országok nem tudnak megvenni semmit - Jobbik kivel épít ki bármit is az iráni benyaláson túl? (és jött ide onnan egy komoly cég is? Legalább egy kurva szőnyegszövő gyár??)

Kitől akarnak a haverjaid, ismerőseid melót? Az utált gyarmatosító nyugattól? Nem. Az fúj, go home. Oroszoktól? Ja, csak vigyék a picsába a felszabadítási emlékművüket és no Moszkva tér. Kínaiaktól? Nekik csak akkor éri meg, ha az otthoninál kevesebb pénzért sikerül melóst venniük. Éhen akarnak halni felétek melóért cserébe?

Eu még mindig ad és ad - múltkor közölték az adatokat - , de olyan jó utálni valakit, aki jobb nálunk. Erre figyel a Jobbik, nem másra, csak aljas indulatokra játszik. Ettől felétek lesz meló és jólét?

Ja és én vagyok a tápos hülye pesti, aki nem érti a népet. Aham. Leszakadt szegényeknek nem normális munkahely kéne elsősorban? Mintha Fabius azt mondta volna, az előző szoci éra teremtett arrafelé olyat Miskolcon. De ők komenyisták, jújfúj. Lépjünk ki az unióból és akkor lesz melója mindenkinek, mint a majomcsordában: egymás tetveit kurkászni.

Szép perspektíva. Elhitetik a semmit és te ezt tartod politikának?
@Habakuk999: Bocs, az erdélyiek térnyerését a tévékben tévés emberektől tudom. Onnani kitettektől, aki tudják, kik az utódaik...

Ha annyival jobbak, profibbak, még csak-csak. De nem, nézd meg a műsorokat.

Most nem megyek bele heraldikai vitába. Passuthot szerettem,sokat olvastam, ezt éppen nem.

De ugye nem azt mondod, hogy Passuth tisztelete adta az ötletet az Árpádsáv ebbeli mai felhasználásához?
Én jól emlékszem mikor kezdték ezt a fajta zászlót lengetni és kik: Göncz kifütyölésekor a bőrfejűek. Akkor még Orvbán ezeket megvetette és tiltakozott Dr. Borossnál emiatt. Régen volt, igaz sem volt.
@Interlock: Teljesen igazad van.
Ezért vagyok felháborodva, hogy azok gyülekeznek a prédára, akik amikor lehetőségük lett volna, magasról ejtették ezen emberek problémáit.

Most pedig, megérezve, hogy ellenfelük sem jobb a Deákné vásznánál, lelkesen jelentkeznek befutónak.
Mi történt a két év alatt? Megvilágosodtak? Megtanultak kormányozni? Bölcsek lettek? Átfűtötte őket a társadalom iránti szolidaritás? Tudod....

Az emberek problémájára választ jelenleg csak a Jobbik ad, a többi párt közösen terelgeti Vonáék karjaiba őket.
És mondhat nekem bárki bármit, szerintem ettől nagyobb bűnt nem követhet el magyar politikus.
@Interlock: Amúgy honnan tudjuk, mi itt a pálya szélén, hogy mi van a háttérben? Hogy kiket és mire okítanak? Hogy gumicsontnak itt van ez a mai poszt gatyletolással, Gyurcsánnyal, ami elviszi a bulvárhisztit jól más fontos dolog elől talán.

Mit lőjék el a patronjaikat, hogy kicsinálják őket idő előtt? Arra Orvbán sose sajnálja se a pénzt, se az időt. Én biztos hagynám habzani a hülye híreket, legyen mindenféle műsor, de hagyjanak melózni valóban szürke kis eminenciásként. (nem vagyok ilyen típus, képtelen lennék háttérmelózni - de most biztos az a legcélravezetőbb).

Én bízom benne, hogy ez nemcsak az én hülye konteom. Schmuck Andor ilyenben aranyat ér. Loholjon minden hülye után, bizgassa őt meg a többit.

orvbánnak az a baja, hogy em bír közönség nélkül meglenni de csak ha sikere lehet. A szart sose ő kommunikálja. Hát pedig most csőstül jön rá, tehát kopik a glóriája a babának.
@Habakuk999: elméletileg a feltárási munkák miatt...és, hogy fölösleges le és felhajtókat épitenek, amik ismét majd vagy több mint egy milliárdba kerülnek...
@Habakuk999: Mielőtt bárki nekem esne: demagóg, megvalósíthatatlan választ, de választ.
@Fabius: Szisztematikusan építkeznek.
Ha a civilek nem kurvulnak el addig, simán működhet a dolog, összezárhatnak jövőre.
@Habakuk999: Mi az a jobbikos válasz, ezt kérdeztem előbb? Menjünk ki onnan a picsába, el az eu-s pénzcsapoktól, semmi nyugat és egybesülés!

Na és utána? Arról hol a válasz? Ez a probléma még nagyobbra fújása, nem válasz. Bajnai meg már kormányzott, még a hülye utóda is elismerte külföldön, ahol nem kell állandóan magyarkodva hazudozni.
Én azért január 2-án láttam a széljobb ill értelmes lehetőségeket akarók arányát.

Na mindegy, látom magamra maradok ezzel, de remélem, csak itt. Az pedig elkerülhetetlen, hogy összevess mindig mindent. Mint a piacon, abból választhatsz, amit kínálnak - bár beadtam fentebb egy fiatal csajszit - még szép is - aki az egyetemisták,gimisek hálózatát kezdte szervezni. Van két éve kiforrni neki is meg a Hálózatnak is.
@Habakuk999:

"Meg kell újulni a baloldalnak, mert ezeket a mostaniakat a vezír benyomja reggelire."

Na ez nem fog megtörténni soha. A szimpatizánsok is csak az fújják minden kritikára mint amit ma: de orbánis elkúrta, de orbánis elkúrta, de orbánis.

Igen, picit jobban is elkúrta, és Bajnai féle menekülőút sincs kéznél.

De. Amíg nem világos, hogy hiába egy díszfasz Papcsák itt nálunk, nem fogok soha az életben a szocialisták támogatására gondolni, amíg az elmúlt ciklus 500 milliós elkúrója Tóth Csaba a zuglói elnök, amíg a szatmári szocialistákat 13%-os jelentéktelenségbe lökő Veres Jánost is újra választják megyei elnöknek. Oszt' lehet megsértődni meg orbániselkúrtázni.

Vagy lehet odahatni, leginkább a tagságnak, hogy ezzel az erőfeszítéssel a gatyába szarás lesz az eredmény 2014-ben is. Nem mondhatja senki utólag, hogy nem szóltunk időben.
@a szív fészkei: Akkor se a zászlót utáld!:)
Van épp elég egyéb jelvény, amit nem szeretsz.
@Fabius: baloldalnak megújulnia?...oda megy a fidezs... kitúrja az mszp-t azt jó van...jobboldalra kell egy normális párt...
@a szív fészkei: A válasz? Hogy megbüntetik, akik ellopták az almát.
Nyugodtan elengedheted a gyereket iskolába, nem verik meg útközben.
Hogy ismét lesz finom magyar párizsi és virsli.
És a segélyért dolgozni kell.
Tudod, nem mindenkit érdekel a GDP és a beruházási ráta.

Városi fiataloknak mást igér, erről Angyal szívesen beszél gondolom.
@a szív fészkei:

Ha lehiggadtál majd olvasd el újra amit habakuk írt. :-)

Szerintem amúgy meglehetősen túlfélitek ezt a jobbikos dolgot. De abban habakuknak igaza van, hogy liberálisként is hadd legyen fontos a határon túliak dolga. Csak a magunk módján, nem a jobberek szája íze szerint.
@Fabius: de ez igaz is volt...mert sokan úgy gondolkodnak a HT-ról..hogy segítünk ha kell, de hagyjuk békén őket...mert abból csak nekik sülhet ki rossz, ha mi ötletelünk itthonról, hogy nekik mi lenne a jó...békében kell lennünk a szomszédokkal, ha olyat tesznek ugrani...figyelni monitorozni...apró gesztusokat tenni...de nem lerohanni őket, eddig sosem jött be...már másik technika kéne, eljutni oda, hoyg már ők tegyenek gesztusokat...

és igen szép a Székely Himnusz...csak ez is megy a kokárda mellé és a bocskai mellé...sajnos egyenlőre...
@felebarát:

Szerintem meg a centrumba kéne, ami összefoghatná a bal és konzervatív liberálisokat. A Kupa féle Centrum párt volt ilyesmi próbálkozás, de hamvába holt mikor a 2002-es választás első fordulója után visszaléptek a szocik javára.
@Fabius: centrum nem érdekelne most senkit nagyon...bár igazán, azt se tudják az emberek mi az...te meg tudnád nevezni mi az a centrum...én nem hiszem

az a baj ezzel is...hogy a fejekben, bal meg jobb van, hol az egyik rossz, hol a másik
@felebarát:

Ha megnézed ezt a határon túliak többsége is így szeretné. Nem véletlen, hogy az RMDSZ nem engedett vezető terén Orbánnak nyomást gyakorolni, hogy Kirélyhágó-alsófertályi püspök úrnak új pártot kellett gründolni, hogy a felvidékiek kiosztottak egy sallert az orbáni hűbéres MKP-nak, és satöbbi.
@Fabius: az egy dolog, hogy ők gy szeretnék, amig itthon mi nem gy szeretnénk, addig ők csak szenvednek tovább...

és a dolgokhoz még az hozzátartozik, ami sok embernek fáj, hogy előbb engem támogass itthon és csak utána őt odaát...
@felebarát:

Hmmm.

Akkor fölteszek két kérdést:

1: a földmoratórium jó vagy rossz?

2: a többkulcsos adórendszer jó vagy rossz?
@Fabius: de látod még is mennyi embert feltudtak hozni a fővárosba, a sétára az andrássyra...
@felebarát:

Az még több embernek fáj, hogy ne az öcsénk mondja meg, a mi lakásunkban hol legyen a kanapé.

Erre mondtam, hogy lehetnek nekünk is fontosak, de a magunk módján.
@Fabius: csak egy gyors visszakérdés most az van, ha jól tudom, jól kezelik a magyarok földet, értelmesen?...ha nem..akkor értelmetlen...

hol vannak a tsz-ek..nevezzük most gazdaságoknak...ha ehhez egy hüle németaldföldi kell, hoyg rá ébredjen a paraszt, hogy vazze ezt gy is lehet....akkor nem biztos, hogy kell moratórium...innen nem tudja elvinni a földet...és a szerződést meg úgy irod meg...hogy az senkinek se fájjon...legfőképpen nekünk nem...

több adókulcs...sose gazdagnak nem fáj a plusz tzezer forint, a szegénynek meg az életet jelentheti...
kihagy a billentyűzetem...ne hari...
@felebarát:

Látom. Meg le is írtam akkor, a szervezők mekkora állami támogatást kapnak a szorgalmukért.

Éppen ezért ez semmit nem jelent.
@felebarát:

Ne kérdezz vissza, adj egyértelmű igent vagy nemet. :-)

Mindjárt meglátod miért.
ok vrok...akkor addig irogatok...

cigány kérdés...nekem most az jön le, hogy kiváltságosként kezeljük őket, és ők ezt megérezték és visszaélnek vele...

kezeljük őket is magyarnak...nem kell kivételezni...tudják jól, hogy megél segélyből lopásból, kaptak a médiától egy hu de veszélyesek (persze van benne valami) és ezt ki is használják, már a járásban a nézésben, a stírölésben...mer nevelési szinten is ezt kapják meg kb...
@felebarát:

Akkor most elmondom hogy látja ezt aki el tud képzelni egy centrumot:

1: a földmoratórium (lehet) jó dolog, mert a földjeinket mi magunk műveljük meg, a tulajdonunkat képezi, mert mi igenis valahol erre büszke nép vagyunk.

- azt most hagyjuk, hogy a mezőgazdaságunk szar, a támogatása meg átgondolatlan káosz.

2: ebben egyetértünk.

Magyarul arra akartam kilyukadni, hogy a centrum olyan hely, ahol nem utasítasz el kapásból semmit azért, mert egyik vagy másik oldal toposza, hanem kiválogatod a magad ízlése szerint azokat a dolgokat mindkét oldalról amit támogatni tudsz.
@felebarát:

Számtalan lehetőség lenne a romakérdés kezelésére. Csak mint általában, most sem állnak szóba egymással azok, akiknek menne.
@Fabius:a (lehet) nálam is meg volt a földmoratóriumnál...csak most nem látom át, hogy jó ez, ha mi műveljük, ha jól csinálnák, akkor persze, de akkor szóba se jönne, az eladás, mert akkor hülye lenne valaki eladni..., amúgy egyáltalán meg van e művelve...?
@a szív fészkei: ha jobbikról lecsippented a gárdát, és ezt a túlzott mély magyari dolgot, ami visszatetszést kelt, illetve a túzlott ne átgondolt eu szkepticizmust...a benn vagyok , akkor majd belülről bomlasztok...akkor lehetne velük kezdeni valamit...
@Fabius: :)
Nem lesz egyszerű a kemény fafejekkel elfogadtatni ezt a fajta gondolkodást.
Főleg úgy, hogy majd mindegyik lánglelkű maga szerint a centrumban toporog.
@felebarát:

Szerintem jó, ha a miénk és mi műveljük. (amúgy igen, meg vannak művelve, csak átgondolatlanul és szarul)

De mondok másik példát a megértésre: mi magyarok éppen azért szeretünk saját lakásban élni bérelt helyett, mert ugyanazt jelenti a városi urbanistának is, mint a vidékinek a szántója.
@Fabius: Nekem fontos. Ha nem jött át, sajnálom. Hogy olyanért sírok itt, akiért érdemes sírni, aki magyar volt a szar időkben is. Aki tiszta volt. És ez múlt idő.

A többit leírta aritus higgadtabban.

Tudod, én teleltem újságíróüdülőben 2000 elején a Tátrában. Kellemesen, olcsón. iIsteni kaják, szlovák személyzet: nem haverkodtak, de fullkorrektek voltak.Csodás táj, hatalmas hó - csak mászkáltunk, nem tudunk síelni. És voltak ugyebár a kollégák, mentsen isten tőlük. Köztük egy régi-régi kollégám, egy volt magyar nemzetes, oldmotoros külpolos.

Aki egyik reggel olyan szinten kezdte hangosan egyelni - a teljesen normális, finom - kaját, kiszolgálást ócsárolva, na ezek a buta tótok-szinten, hogy megállt bennem az ütő. Látszott a felszolgálónőkön, hogy minden kurva szavát értik. És onnantól - a színvonal nem változott - de jeges lett minden. És égtem, mint a Reichstag, hogy milyen magyarok ezek? Idejönnek fikázni a jót, lekezelni, legyalulni mindent, csak mert? És ez nem is volt deklaráltan jobber. Csak egy beképzelt barom. Mire???

Én úgy vagyok magyar, hogy ez nekem fáj, hogy ilyen a népem értelmiségije: kilép otthonról és csak bunkó bír lenni ok nélkül, mikor lehetne kedves és akkor egy-két lapát feltöltő föld már megy is az árokba - hogy képletes legyek.

Mászkáltunk át a szomszéd faluba egy délután körülnézni és lekéstük az utolsó vonatot télen, a hidegben, nagy hóban. Nem volt semmi más közlekedés, mentünk hát gyalog bele az éjszakába, neki a sok km-nek. Stoppoltunk, nem álltak meg, alig is jöttek persze arra. Végül egy rozi Skoda fékezett. Fiatal srác volt a sofőr, angolul köszöntünk, mondtuk, hová mennénk, persze elvisz válaszolta mosolyogva.

Duma mindenről kedvesen, végül honnan jövünk? Budapestről. Megfagyott a levegő, pedig fűtött. Már kezdtünk szedelőzködni, noha egy szó el nem hangzott a részéről, csak mintha megállt volna. Aztán gázt adott és végig teljes néma csendben bevitt szinte az ebédlőig. Meg sem várta, hogy megköszönhessük...

Basszus, ezt kinek köszönhetem? Hogy ő is ellenséget látott bennünk attól, hogy magyarok vagyunk, holott addig tökjó volt? De felülemelkedett ezen és marha nagy gesztust tett. Köszönetet se várva.

12 éve ezt nem tudom elfelejteni. Hogy szégyenkeznem kellett mások káros magyarkodása miatt. És ne mondd azt, hogy csak ez a mikolai számturbózásos állampolgizás az egyetlen hazafias tett a határontúliak felé. És épp ezért tisztelem, akik onnan ennek ellenállnak és "nem lesznek játéka mindenféle szélnek."
@felebarát: Én nem akarok velük semmit kezdeni. A lényegüket csippentenéd le ugyanis.
@Habakuk999:

Szerintem pedig ez tökegyszerű: én alapvetően liberális vagyok, de vannak olyan értékek és elvek amiket nem vagyok hajlandó elutasítani csak azért, mert mittom Orbánnak és a Jobbiknak is fontos.

Ezeket kell mindenkinek megtalálnia magában és készen is vagyunk az önálló értékrendünkkel.
@Fabius: persze , hogyne...de ez most mas vilag, egyenlore nincs meg aza biztonsag, hogy beleugorj egy lakasba...es en igenis hianyolom a berlakasokat. az onkormanyzati lakasokat, ha ugy alakul, akkor az oszag egyik felerol a masikra koltozhess, mert ott kaptal munkat
@Habakuk999: Büntessék meg, ha ellop egy almát. És azt is, aki ellop valami sokkal nagyobbat. Pl. a manyupot a fiamtól.

Legyen jó a magyar párizsi. Kié a legtöbb húsgyár immár? Csaknem Csányi papáé? Követeljék tőle a minőséget. Most dolgoznak segélyért. Erről írtunk már x-szer. Így akartátok? Megvan. Menjetek a Pilisbe ott melóztatják a budai közmunkásokat. Nem sok roma van köztük, ügyvéd, tanár, közgizda igen. Fát nyesnek nyolc órában. Ezekben az ordító mínuszokban is így volt.

Ha ez a megoldás, majd élj vele, ha rád is sor kerül. Mert sor kerülhet. Ne hidd, hogy mindentől védve vagy. Ezek se hitték még pár éve.
@a szív fészkei: mentalis valtas...nem szeretem Csiszart, de hallgattam a musorat a radioban es igenis megfogott amirol beszelgettek, hogy mentalisan kell valtani, hogy nem eredendoen rossz a masik, hanem jo tulajdonsagai is vannak...csak rajtad mulik mit emelsz ki belple es mit veszel eszre belole..es elfelejtettem mit akartam mondani...

jah igen...pozitivabban kene hozzallni a dolgokhoz, csomoszor sir a szivem, amikor alapvetoen elutasitoan es negativan kozelitunk dolgokat
@a szív fészkei:

7 felvidéki munkavállalóm van, pontosan tudom mit és hogyan gondolnak a magyar kormány(ok) áldásos tevékenységéről. Ahogy a mi véleményünket úgy az övékét sem kérdi Viktor, rájuk is érvényes a majd mi megmutatjuk hogy köll magyarnak lenni elv.

Diplomáciában meg csak a kreténség megy és semmi más.
esmeg annyi, hogy jo par eve fujom, hogy osszeszedni jo agyu embereket es igenis egy nemzet felolelo hosszutavu mezsgyet kijelolni, ami jo az orszagnak...persze ezt balra jobbra mozdulhat de az irany maradjon meg es ne kezdjuk negyevente ujra
@felebarát:

Oké, de most a néplélekről és nem a realitásról volt szó. :-)
@felebarát: Tudod Csiszár nekem bakfitty és röhej: ő az az ember, aki befeküdt a királyi bólogató fikuszpálmaháznak és veszi fel onnan a zsíros pénzeket, miközben emberek harmadik hónapja tüntetnek a fagyokban a Kunigunda utcai székház előtt a tisztes tájékoztatásért. Akiket ezért kirúgtak Böröcz-félék, akiktől Csiszár mentálisan megváltozva - naná, létezik az az összeg - felmarja a zsét.

Ne Csiszár váltásairól mesélj nekem. Az forintosítható.

Menj ki oda hozzájuk - Bécsi és Szentendrei út között gugli megmutatja - tudod, mind családosak,hitelük van, de van gerincük is és elegük lett a kitakarom, aki nem tecc nekem Tőkés mögött, lehazudom a csillagot az égről, megvágom Coh-Benditet, mert miért ne -dolgokból. És inkább kirúgatták magukat, de nem adják a nevüket ehhez, mint Csiszár, mint a többi levitézlett.

Erről mindig csak én írok, miközben megy a rívás, jaj nincs új erő, nincs itt semmi, nincs tiszta ember, de birka a magyar, csak a Jobbik tudja a választ... Bocs, de baszdmeg ez.

Hányszor kértem, hogy aki óbudai, menjen már egy kört arra egy kurva teli termosszal! Mi messze lakunk, de a férjem volt ott aludni is meg őrködni is. Meg vitte a teát, amíg bírta.

Tiszta Kezek Mozgalom. Ők ezért odadobták az egzisztenciájukat,nemhogy belenyaljanak a baksist dobó kézbe! Én ezek miatt hiszek az országban, nem a Jobbik miatt. És nézhet le interlock meg bárki, tarthat hisztis hülye érzelgősnek,zsigerinek - vannak ilyenek és lesz ebből valami jó, hiszem.

Hálisten nekem gerincesekből áll a környezetem. És remélem látszani fog ez március 15-én, amikor nagyon sokan leszünk, hogy ez a többség.

Hát menj, ha itteni vagy, vigyél nekik egy termosz forró teát - hálásak érte - és hallgasd meg őket is. Akik nem adták el 30 ezüstért magukat. Jaj megint demagóg vagyok ugye?
@a szív fészkei: en egy musortol beszeltem egy dologrol, amiben nem volt jelen politika csak a segitseg stb. de mas kepp kezdtem ha lattad, hogy nem szeretem
@a szív fészkei: igen, kurvára elkattantál, nem először, valószínűleg nem is utoljára.
Én azonban utoljára mondom el, mert kezdem unni: igen, tápos hülye pesti vagy, ha nem fogod fel, hogy jelen pillanatban ezeken a vidékeken a Jobbik a leghangosabb, a legaktívabb, a leginkább jelenlévő. Évek óta nem lehet munkahelyteremtésről beszélni, nyílik ugyan egy-két üzem, de az lófasz, minden más bezár, a fiatalok lelécelnek; a feszültség növekszik, és amikor arra megy haza valaki, hogy felfeszítették a házát, ellopták fűnyírótól kiscsirkéig minden maradékát, akkor beleköp a tenyerébe, és azzal a lendülettel húz egy ikszet a kemény kezet ígérő Jobbik mellé. Mert, basszameg, azokkal az emberekkel más nem beszél, és ne gyertek nekem az avasi sztorival, mert az a képmutatás magasfoka, lófasz, meg esti fény, egy bukott kormányfő eltartott kisujjú médiagegje, a kurva nagy szolidaritása azokkal, akiket soha le nem szart, de hát az értelmiség már kiutálta, valahol el kell kezdenie visszakapaszkodni...
Baszogatod az embert, mert ki meri mondani, hogy nem utálja mindenki annyira, zsigerből a Jobbikot, még inkább nem nézi le a szimpatizánsait, ahogy te. Képtelen vagy mindent elöntő érzelmek nélkül, higgadtan a tényekre reagálni, válaszolni; tulajdonképpen leordítanád a hajamat, amiért tolmácsolni merem, hogy itt rengetegen csak és kizárólag azért támogatnák a Jobbikot, mert az az egyetlen párt, amelyik beszél hozzájuk (hiszen javarészt innen "származik"), azok az egyetlenek, akiket úgy ismernek, hogy még nem égtek be az ország kormányzása közben. És senki, szinte senki nem foglalkozik azzal, hogy hazudnak-e, vagy hogy szimplán idealista debil mind; 10-15 év folyamatos lepusztulás után az emberek hajlandóak úgymond bármit elhinni, csak mondjon már végre valaki valamit nekik is.
És amikor azt mondom, hogy a Jobbikot a saját fegyverével lehet csak legyőzni, szemedre borul a véres lepel, pedig én csak az irányról beszéltem, nem a módszerről. Soha nem írtam, soha, hogy takarodjanak a multik, nyissunk keletre, és hasonló faszságok; soha nem írtam, és nem mondok ilyet, te mégis úgy kezeled, mintha az, hogy lopjuk el a Jobbik jelszavait, de adjunk mögé értelmes tartalmat, az pont ugyanabba az irányba visz, mint amerre a Jobbik vinne. Ideje lenne megértened, hogy nem én tartom a Jobbik ökörségeit politikának, hanem egy csomó másik ember - még ha kínjában is, de - őket érzi az egyetlen kitörési lehetőségnek, és elegük van már annyira, hogy a következményekbe bele se gondoljanak.
Nem ignorálhatod egymillió szavazó vágyait, kívánságait, problémáit annyival, hogy sötét kőbunkó az összes. Hidd el, szavaznának azok Bajnaira is, ha lejönne a felhők közül, és felfogható módon jövőt tudna mutatni nekik. Nem különösebben fogják azt bírálgatni, hogy most az hiteles, vagy sem, megvalósítható, vagy sem, eredményes, vagy sem; pont elég, ha az, aki mutatja, láthatóan hisz benne, és arról beszél, amit az emberek hallani akarnak. Ma mindezt a Jobbik teszi, és elhiheted, hogy én ahogy csak lehet, lebeszélném az embereket erről a pártól, ha tehetném - de az még akkor sem sikerülne teljesen, ha én csináltam volna mindegyiküket.

Legközelebb törj össze valamit, ha az a nyugodtabb írást segíti.
@Fabius: amennyiben neked van igazad, akkor erősen látszik a napi közpolitikai rutin hiánya. 2013 második felében ki lehet állni az ország elé, lehet szépen hangzó, tökéletességig csiszolt elképzeléseket villantani, de onnantól már csak egy fél év marad a közöny, vagy épp az elutasítás degradálására, több millió széthúzó, sokszor családokon belül is ideológiailag egymásnak feszülő ember meggyőzésére. Bolond módon örülnék, ha még a konzervatív jobboldal is csettintene a terveik láttán, de úgy, hogy ismerten jobboldali egyetemi előadók "libás" előtaggal, gúnyos félmosollyal ejtik ki Bajnai nevét, úgy minden egyes nap, amit csendes szervezkedéssel töltenek, kétszeresen fog hiányozni a meggyőzésre fordítható időkeretből.
Meglátjuk, nem szurkolok ellenük, és elismerem majd, ha tévedtem.
elveszett a kommentem :(

lenyeg igenis meg kene hallani ahangokat minden oldalro es igenis lehetne ugyis jo egy kormany, ha asztmondana, oke nyujtsd be a torvenytervezett viszgaljuk meg es oke megszavazzuk...na ez lenne a mentalis valtas...na kihuzom a kezem a bilibol.

de ne sajatitson mar ki senki semmit, se kokardat se a bocskait...stb
@Interlock:

Az elképzelések villantása már most is tart, és nem 2013-ben fog elkezdődni. Erről szól a Haza és Haladás blogja és honlapja, meg a feldolgozott témák.

Erről itt egy jobboldali vélemény:

mandiner.blog.hu/2011/11/29/kozos_kassza_koltsegvetes_mindenkinek
@felebarát:

na kihuzom a kezem a bilibol.

Há ja :-) Vagy inkább :-/
@Fabius: rendszeresen olvasom a blogjukat, továbbra is a hűvös, távolságtartó elemzés hangulatát érzem belőlük, amit ráadásul még meg is értek. Nem én leszek az, aki keresztbe tesz nekik - de a bizalomért ennél sokkal többet meg kell még tenniük, egy rendkívül előnytelen küzdelemben, ha vállalják egyáltalán.
Meglátjuk. 2014-ben ugyanerről, ugyanitt :-)
@Fabius: nem targyaltak tul a blogon a dolgot
szivnek csak annyit, hogy még mindig ez az egyetlen blog, ahol nyugodtabban kifejtheted a véleményed...nem fojtják beléd...
"Miután például a 28 500 forintos, munkanélküliség esetén járó járandóság helyett, ami most csökkent, 47 000 forintos tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205 ezer ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 500-ból, rejtélyes módon, de meg tudtak élni."

mit állitunk? járandóság...mi lett belőle bér..kár hogy eltűnt, majd egy huszas belőle...és most ezzel megy a hazaárullózás...

huá
Rájöttem, hogy vmi nagyon és végletesen el van rontva otthon. Egyetlen választás fontos, hogy ki legyen a megyében a karneváli szépségkirálynő:
d.i.uol.com.br/diversao/2011/10/08/finalistas-do-concurso-que-escolhe-a-rainha-do-carnaval-2012-7102011-1318093006507_956x500.jpg

Ha majd a sok béna politikus megtanul úgy segget rázni, mint ezek a lányok, akkor érdemes foglalkozni velük, mert lopni, hazudni azt mind jól tudnak, legalább akkor szórakoztassanak is!
Milyen távolinak is tűnik ilyenkor az a sok kretén... (elégedett sóhajtás)
@felebarát: a 28.500 azt lefogyasztották 22.800-ra, a 47000 valójában 47.500, de mivel nincs meló elég embernek, 1 helyre kettőt vesznek fel félállásban, tehát 23.500 Ft-ot kap max/hónap,s kérdés hány hónapig,s mikor jön a vetésforgó.... Öltöznie kell,közlekednie kell,ennie is többet kell... ne soroljam, nagyon kétélű dolog ez.
Ennyi hebehurgya faszságot összehordani! Erre is csak egy beesettmellű, szakállas hülye képes!
@van-itt-ész: Én szeretem. Amikor az emberek zöme csak a Fidesz-szűrőn átjutott híreket kapja, nagyon fontosak ezek a vélemények.Jó látni, hogy vannak még normális gondolkodású emberek ebben az országban.
@van-itt-ész: Mikor reklamáltam, hogy miért csak a jobboldal újságjait rendelik meg a munkahelyemen(bár lassan már csak az van), akkor azzal indokolták, hogy így kell támogatni őket.
@van-itt-ész: már korábban írtam, de megismétlem, hátha egyszer megértitek. Kikérem magamnak (is), hogy kétségbe vonjátok az önálló tájékozódáshoz és vélemény alkotáshoz való jogunkat. Azt is kikérhetem mindenki nevében, hogy értelmezés nélkül helyből "papagájkommandóként" hülyeségnek nevezd a leírt véleményt. Bár sajnos nem szokás, de a vitában érvelni kell(ene).
Azt meg különösen kikérem mindenki nevében, hogy - az un. "magasabb erkölcsiség" (pfuj) nevében - látatlanban bárkire is jópofának tűnő, dehonesztáló megjegyzéseket tegyél.
Javaslom, szedd elő az iskolai kötelező olvasmányokat, értő módon olvasd el őket. Nem fog fájni, megnyugtatlak. :)
@Interlock: Jó írás!
Egyben válasz Fabiusnak is, aki szerint túlféljük a jobbikos veszélyt.

Kívánom, hogy igaza legyen.

Tudom, regionális probléma, ugyanakkor emlékeztetek mindenkit, hogy néhányszor sikerült meglepetést okozni a szavazófülkékben.
@Interlock: Hmmm ez szerintem is jól összeszedett vélemény volt. :) Szívnél az a baj, hogy nagyon elfogult és így nem igazán tud tárgyilagos lenni a Jobbikkal szemben. Fabius ezen a téren azért jobban teljesít szerintem.
2010-es OGY választások előtt egy barátom meg akart győzni arról, hogy szavazzak a Jobbikra.
Elmondtam neki, hogy:
1. a felvetett problémák jogosak, azokat vagy nem tárgyaltuk ki, vagy mismásoltunk róluk több évtizeden keresztül,
2. a problémákkal kapcsolatosan feltett kérdéseik nem pontosak, legtöbbször nem a lényegi megoldás felé mutatnak,
3. az alapvetően hibásan feltett kérdésekre a válaszok nem megfelelőek.
Véleményemet az eddigi tevékenységük nem változtatta meg, sőt.
Pártosodás és pártoskodás

A Magyar történelem bebizonyította, hogy a magyar nép tekintve európában példátlan habitusát, csak önmaga által legyőzhető. Soha semmilyen erő nem tudta megtörni, csak abban az esetben, ha sikerült –az oszd meg és uralkodj elv alapján- a magyarok különböző csoportjait egymásnak ugrasztani. Csak a legutóbbi idők példái alapján így jártunk a Tanácsköztársaság alatt, II világháború előtt a belépéskor, alatt a nyilas rendszerben és után, mikor a nép fele rendszerellenesség miatt börtönbe került a másik fele által. Így jártunk 1956-ban, amivel kapcsolatban még ma sem tudjuk helyretenni magunkban a dolgokat.

Akárhogy nézzük, Magyarországon az összes vészterhes időszakot a belső békétlenség okozta. Az 1988-as rendszerváltás során rövid ideig az ország az együttműködés eufóriájában úszott: sem az új politikai erők, sem a régi hatalom képviselői nem akarták átharapni egymás torkát, s ha nem is teljesen egyirányba igyekeztek húzni a szekeret, mégis volt közös szándék.
Ez az együttműködési készség tette lehetővé, hogy –eltérően a régióban megszokottól- vér folyjék az utcán és lángba boruljon az ország.
Ma is hiszem, hogy az akkor meghatározó politikusok felelősségtudata volt az a tényező, mely számukra kötelezővé tette a rendszerváltás tárgyalásos, békés lebonyolítását.

A megosztottság az a betegség, mely oly mértékben legyengíti Magyarországot, hogy bármilyen hatás csak tovább gyengítheti, mint egy inogásnak indult építményt.

Jelen korunk pártoskodása táptalaja a szélsőségek terjedésének. Természetes, hiszen politikánk a szélsőségeken alapul.
Utóbbi választásaink kizárólag arról szóltak, hogy mely párt tudja az elvakult híveit odaterelni az urnákhoz.
Márpedig az elvakult pártkatonáknak ezért a hűségért követelésük is van. Tekintettel elvakultságukra első és legfontosabb követelésük az ádáz küzdelem a másik oldal ellen. Megkövetelik az együttműködés teljes megszakítását sőt, -Orbán Viktor által már nyíltan is tudjuk- az ellenfél teljes megsemmisítését.
Ez nem egyoldalú, hanem ahány párt indul a választáson, annyi oldalú.

A matematika vektorok összegzésére vonatkozó törvényei itt is helyénvalóan működnek: ha egy tárgyat különböző irányba rángatunk, az vagy egyhelyben marad, vagy –rosszabb esetben- szétszakad.

Hála istennek, hogy a társadalmi folyamatokban a tehetetlenség sokkal nagyobb, mint a fizikában: ennek az ide-oda rángatásnak az eredményeként létrejött a társadalomnak egy mozdíthatatlan magja, melyet a politikatudomány „nemválasztók” csoportjának nevez.

Mindamellett, hogy ez a csoport a tehetetlenségért felel, egyben a stabilitást is biztosítja. Mármint ha kívülről tekintjük. Közvéleménykutatók, politológiai intézetek próbálják kideríteni ezen tömeg motivációit, annak megfelelően, hogy mi a célja vele, kinek adja el az adatokat: apatikus tömeg, melyet nem érdekel a politika, vagy megfélemlített tömeg, mely nem mer megnyilatkozni, esetleg bölcsek kara, mely nem tartja méltónak a jelenlegi politika egyik oldalát sem a szavazatára. Mint látható, ezen nem szavazók tagjai mindenesetre a regnáló politikai kurzus kénye kedve szerint van felcímkézve, anélkül, hogy szavazott volna!

Ámde létezik olyan tudomány, mely ennek csoportnak a virtuális mozgatásával foglalkozik: feladata minden oldalon ezen csoport hallgatásának a maga oldalán történő kihasználása. Ki ne hallotta volna még, ahogy minden oldal a maga oldalának kommunikálta ezen jelenséget: a jelenlegi hatalom 2/3-ról beszél, holott a választóknak az 50%-a volt összesen választani. Vagy az ellenzék, aki ugyanezen szempontok kiforgatásával a (biztos)választók felét! vinnék el most a kimutatások alapján.

És itt vetődik fel ezen választói- illetve nem választói –csoport szerepe. Tudniillik ha nem szavaznak, egyaránt hol piros, hol zöld, hol fekete, hol narancs színbe öltöztetve szerepelnek a statisztikákban. Csakhogy nem ott és akkor, mikor ők gondolják, hanem amikor az aktuális politikai szélsőséges pártkatonák által irányított politikai csoportok akarják!
Ez viszont rendkívül veszélyes önáltatásra ragadtatja az eleve szélsőséges elvárásoknak megfelelni akaró politikusokat.
Ezen önáltató manipuláció odáig fajult, hogy ezen csendes csoportokat a politika jelenleg szürkemarhának titulálja. A meglátást nagyon jól példázza az új választójogi törvény, illetve a pártfinanszírozási törvény hiánya.

A választójogi törvény most már papíron is kimondja, hogy ennek a „szürke masszának” a megszólítása nem is szükséges, véleménnyilvánításra bírása nem cél. Egy fordulóban, ha 3 ember megy el szavazni, az már tökéletesen elegendő a nép akaratának megismeréséhez. Azért ez így leírva eléggé nyilvánvalóan megmutatja a politikusok népi felhatalmazásra való igényét…
A pártfinanszírozási törvény minden oldali (elnézést az újonnan jövőktől) fektetése pedig szintén elég nyilvánvalóan megmutatja a pártok iszonyodását attól, hogy a pánztáruk függjön az őket ténylegesen támogatók számától(nem arányától).

Tovább megyek: ezen tömeg megmozgatása, megszólítása a vezető pártok részéről kifejezetten kerülendő! A választáson megjelenő állampolgárok számának emelkedése háttérbe szorítja –az elvakult fanok száma alapján már előre jól kiszámított- a pártok által elvárt és kívánatos eredményt.
Hiszen amennyiben megmozdul a most kb 3 milliónak saccolt tömeg, az a 2 milliós 2/3-ot nem hogy csökkenti, hanem rögtön marginális eredményt csinál belőle.
És akkor abban a pillanatban a Jobbik 10%-a olyan értékre csökken, mely ajtót mutat a parlamentben nekik.

Ezen kis matematikai modell rögtön megmutatta, hogy ezen nemszavazó bázis apátiájának, undorának fenntartása miért érdeke a jelenlegi parlamenti pártoknak.
A politika felé fennálló undor és apátia fenntartásának eszköze a politikai hisztériakeltés. A Gyurcsány-Orbán háború olyan szintre emelte a politikai hazudozás és manipuláció szintjét, amely tökéletesen alkalmas ezen elfordulás nemcsak keltésére, hanem fenntartására is.
Minden értelmes, mérlegelő állampolgár egyre inkább legyintve nézi a politika néven futó kutyakomédia újabb és újabb felvonásait, melyek után mind gyakrabban teszi fel a kérdést:hát hülyének néznek ezek engem?
Tisztelt választó!
Nem számít az, hogy Ön miért, milyen meggondolásból, milyen érzések - legyen az megbántottság, undor, félelem, sértettség, szégyen (pozitív jellemzőt ne várjon) – miatt, csak az a lényeg, hogy elforduljon a politikától és emiatt NE MENJEN EL SZAVAZNI!
Csak ebben az esetben van ugyanis módja egy –az ország lélekszámához képest elenyésző- maroknyi elvakult bázison alapuló pártnak akár az egyeduralomra, akár a szélsőségek törvényhozásban megjelenítésére is!

Még egy megjegyzés: a jelen kimutatások szerint az emberek 80%-a mondja azt, hogy nem jó irányba mennek a dolgok.
Ja kérem, aki bedobja a gyeplőt a lovak közé, az utána ne panaszkodjon. A régi mondás szerint: „Potyautas vésd jól észbe, hogy ne szólj a vezetésbe!” Másrészt viszont örvendetes jelenség, hogy az emberek józan ítélőképessége, igazságérzete, méltósága –bár egyenlőre a szívükben- de megmaradt, éledezik, tiltakozik a jelenkori magyar politika ellen.

Amennyiben viszont tisztelt választó jobban szeretné érezni magát a bőrében, szeretné azt a torkát fojtogató tehetetlen dühöt, undort, szégyent megszüntetni, akkor viszont kérem, hogy személyes jelenlétével, mosolyával, esetleg egy szál virággal menjen ki pl március 15.-én sétálni, május 1.-én majálisozni vagy különböző megmozdulásokkor szolidaritásával támogatni az elesetteket és legfőképp a megfelelő időben SZAVAZNI!
Tudniillik csak így lehet ráébreszteni a jelenlegi politikai „elitet” önmaguk kisszerűségére és az igazi hatalom birtokosainak: A NÉPNEK NAGYSZERŰSÉGÉRE, MÉLTÓSÁGÁRA, SZOLIDARITÁSÁRA, ELSÖPRŐ EREJÉRE!
jájjjj! mifolyikgyöngyösön? emberek! odafigyeljetek!
@Fabius: A saját lakással nincs is baj!
A hozzá kötődő (90%-ban) léleknyomorító hitellel.
Számomra megdöbbentő a magyar emberek világnézete, példa:
1; az albérlet+3 milla a bankban és a 2; sajátlakás+10 milla hitel emberek között óriási a különbség, melyet egyszerűen egy rózsaszín üvegen keresztül nézünk.

az 2; csoport nem rendelkezik önállósággal, mobilitással, 1 havi tartaléka sincs, ebből adódóan kiszolgáltatott, egyszerűen lelki nyomorék, hiszen NEM MER lépni. A munkáltató kapcarongya, hiszen éhen döglik, ha kirúgják. Építési vállalkozó vagyok és látom, ahogy ebbe a 15-20 éves igába belehajtják a fejüket a fiatalok, lemondva nyaralásról, az emberhez méltó vidám, élményekkel teli gondtalan életről. Ezek az emberek centikkel mennek össze, görnyednek meg a felelősség lelki súlya alatt. 40 évesen öregemberek, akik lehajtott fejjel húzzák az igát. 23 évesen gyönyörű fiatal feleségek 35 évesen vén tramplik, akik 2-3 éve nem voltak kozmetikában, fodrásznál, nem vettek egy szép ruhát, nem ültek be étterembe. Besavanyodnak, elbutulnak. Ez a "saját lakás" projekt mellékterméke, melyre senki nem hívja fel a figyelmet: beledöglik a téglába. Persze szerencsétlen próbálja foltozgatni a lelkét, de összefacsarodik, mikor lát egy szépen felöltözött, színházba menő nőt, a férfiak meg elborult arccal, leroskadó vállal néznek egy szép motor után. Szomorú. Ezt csak tervszerű társadalompolitikával kellene átalakítani. Sajnos a politikai elit viszont fontosabbnak tartja a saját karrierjét. Tudniillik, hogy megértsétek a hitelből építés az állam érdeke: Egy kb 20 milliós építkezés folyamán a magánszemély és bank összerakott pénzéből Áfa, melós szja+járulék, eljárási díjak, vállalkozói adók stb kb 6-7 milla befolyik az államkasszába. Ez az egyik olyan pénzkeresete az államnak, ami neki semmibe nem kerül, az állampolgár amilyen primitív, " a még gyarapodom is" maszlagon keresztül beáztatva még örül is, hogy 20 évre leláncolták. Hát röviden ennyit arról a primitivitásról, mely folyamatosan lenyom bennünket a németekhez, hollandokhoz, angolokhoz, amerikaiakhoz, stb, bámulva nézett "nyugati emberekhez" képest. A legelkeserítőbb, hogy ezt az állam megfelelő szinteken lévő gazdasági emberei tudják, látják, de nem akarnak lemondani a rövidtávú haszonról.
@ember67: Sajnos teljesen igazad van! Csak ott tévedsz, hogy a politikusnak nevezett csürhe nem rövid távú, hanem hosszútávú haszonszerzés reményében kényszeríti bele az embereket ebbe a birka létbe. Igen, mert birkák azok, akik ezt így tûrik. Viszont az egy másik kérdés, hogy ezt ôk valamikor készek-e felismerni? Nem vagyok meggyôzôdve, hogy képesek ezzel a problémával szembenézni. 23 évvel az un. rendszerváltás után az emberekben még mindig nagy a gondoskodó és ôket irányító állam utáni igény! Inkább eltûrnek olyan primitív hatalomtechnikákat és játékokat, amit mint a cocik, mint a narancskomcsik eljátszanak. Feladják álmaikat egy pillanatnyi látszatért, hagyják, hogy fals marketingdumákkal megvezessék és "agyatlan hívôkké" redukálják le ôket. Persze a nemzeti színû pántlikát odakötik az orruk elé, mert akkor különösen eccerivé tudnak válni páran, mint azt a jobbik példája is prezentálja. De igazat adok Neked, látom, hogyan rokkannak bele egyesek a mindenáron történô kaparásba. A politikusainknak érdeke, hogy ennyi ember kepesszen a mindennapi túlélésért, mert hosszútávra leköthetô, biztos bevèteli forrást jelent, rengeteg pénzzel...
@Interlock: Na akkor higgadtan. Te sem figyelsz rám, ás te is ugyanazt mondod mindig eléggé emelt hangon néha. Mindegy.

Megkérdeztelek,- többféle hangfekvésben az igaz -, hogy azontúl, hogy a Jobbik odamegy néha beöltözve masírozva, még mit tesz? A rizsázáson túl. Nektek csak a duma kell? Abból nem volt elég Diktortól, Gyurcsánytól? Akkor őket miért egyelitek? Eltartott ujjal de lakott három napig ott. Ez is tapasztalat. Túlélte. A véderős faszi odament Gyöngyöspatára megfélemlíteni, kiképezni, hisztit generálni, aztán hazavágta magát. Ez megoldás? Konkrétumokat sorolok.

Azt mondja a Jobbik falusi embernek kedves szólamként, jöjjenek újra a csendőrök a kakastollaikkal, pofonjaikkal és akkor rend lesz. Tényleg? Hülye tápos bölcsész kérdezi ezt a jóléte kellős tetején.
Mert tudod, itt a kurvajó környékemen fényes nappal minket is rámoltak ki, hozzánk is surrantak be két bazi nagy vérevő kutya dacára és mit mondtak a rendőrök? Hogy ne nagyon ugráljunk, mert nagy a rokonság, nemfognak megvédeni tőlük. Ja ez még jó pár éve volt.

És? Be lehet vinni az össze romát - nincs is elég börtön - de valamikor kijönnek újra. Ja persze, legyen még halálbünti is, azt is kéri a Jobbik. És ha hallottál olyan emberről, hogy Pusoma Dénes, akkor tudhatod, hogy ártatlanul ült egy csomó időt, csak mert roma. És ő sem bírta az igazáért és ő is megöngyilkolta magát.

Tegyük fel, megint mehet a kakastollas pofozkodni, és akkor utána? Ha nincs más, mint a lopás, akkor a pofon után újra mennek looopni, mint Dopeman,csak furmányosabban. Te meg ezt nem vagy hajlandó a barátaiddal felfogni.
A börtön meg neked, nekem és a még kint lévő szabad állampolgároknak kerül kiba sokba,majd a mérnökagyaddal számold ki. És tökhatástalan, mert már olyan szintre süllyedtek ott, hogy a börtönviseltség a mucsómacsóság jelképe, büszkeség, plusz tuti ellátás. Tehát a Jobbik megoldása hosszútávra lószar, mama!

Mást meg nem mond, csak hogy majd mi eltakarítjuk innen a barnákat. Hová? Máshová? Legyen másik faluban szar? Ezt tették az eddigi kormányok mind. Az iskolákat leamortizálják, még annyi becsülete se lesz a tanulásnak, mint eddig. Pedig vagy az húz ki, vagy semmi.

És nem lehet az egész országot börtönné változtatni, a lassan egy millió romát nem tudod rácsok mögé záratni neadjisten kétharmados Jobbikkal sem.

Ha ez hülye balfasz szöveg kell nektek, akkor az. DE akkor ne gyere azzal, hogy itt csak duma megy és csupán a Jobbik ad konkrét választ. Mert a válasza akkora hazugság mint Orvbán+Gyurcsány együtt. Gyöngyöspatán nincs nagy hawaii, csak alázás a köbön.

Bajnai amikor lehetőséget kapott, igenis dolgozott az országért, nem helyeskedni, masírozni járt. Akkor azt mondod, ha jól értlek, az semmi se volt, az nem munka, mert az embereknek műsorra van szüksége, nem érdemi melóra. Masírkából nem lesz munkahely, sőt az európaiak undorral elfordulnak, ha ez lesz az irányadó vonal. És van egy rossz hírem: Irán nem jön ide annyit befektetni, hogy megéljen mindenki belőle, ha az Eu kirúg. Ahogy arab testvéreik se, hiába a palesztin kendő viselése orrba-szájba. Pofázással sehol nem keresel kenyeret a világon, mert arab, kínai, orosz csak tényekre ad pénzt. Hagymázra nem.

Mit dolgozott valaha Vona, mit a Novák Előd? Meséld már el. Mit bizonyítottak gazdaságból? Novák is budai tápos, a fiam felett járt eggyel a leggazdagabb kerület elegáns helyen lévő gimijébe. Máig arra lakhat. Szóval nemcsak a libsik ugatnak a Rózsadombról, ha már a kedvenc jobbos vád kerül szóba.

Igen, az Eu-ban is zsigeri az utálat ez iránt a mentalitás iránt. Amikor Jacques Chirac nagyon polgári, nagyon kozerv francia elnök úgy látta, hogy a Le Pen vezette Nemzeti Front esetleg átvehetné a vezetést, vagy csak velük együtt győzhetne a szocik felett, azt mondta, hogy széljobbal soha, semmilyen körülmények között össze nem áll. És felhívta a nagyon jobboldali szavazói figyelmét, hogy befogott orral szavazzanak inkább a szoci, mindig is utált jelöltre, csak Le Pen ne dialdalmaskodjék.

Képzeld, nekem ez az ideálom,nem az ilyenekkel összekacsintás. Mert Le Pen is csak a ledórezolást hirdette, de mást se. Millió problémája van Franciaországnak is, de még mindig élhető, boldog, szép hely.

És jön az adu ászod, én nem élek vidéken, ja. De tudok olyan fehér, több szakmás emberről, aki lement vidékre, elbaszva a budai kéglijét és most Zalában (ami nem is az ország segge) olyan szinten éhezik, mint a legtöbb roma. Lopni jár az erdőbe fáért - a kertjében már mindent kiírtott tavaly, hogy meg ne fagyjon. Mostanig pedig melózott: de kirúgták decemberben a Flextroncitól, hitele van, így a házában már csak albérlője a banknak, gáza két éve nincs, villanyát most vágták le a vezetékről, vize szűkítve. magának köszönheti de hát mégis szenved.

Innen, mi a faszkalap táposok küldünk neki valami ételt, elemlámpákat, amik nem elemmel működnek, mert hol vegyen,ha kifogy, kis rádiót, hogy ne zakkanjon meg teljesen a hideg magányában. Rá nem néz senki a faluban, ha kell, néha alázóan csicskáztatják hugyér-szarért, hisz csak egy pesti gyüttment.
Lemenni nekünk is nagyon drága, a lányomék szoktak nyáron összekötve balcsizással, és akkor viszik magukkal két-három napig nyaralni, Tescóba feltölteni a készletét, pénzt küldenek, pedig nekik sincs sok.

És abban a faluban roma nincs, de ilyen szegény fehér sok és mind lopják az erdőt. Egyelőre még azt. Na?? Jöjjenek a csendőrök? Eldurrant megint az agyam? Én is példákra hivatkozom, kérlek. A bőrünkön megélt példákra.

Nem csak neked írok amúgy. Te nyugodtan ingnorálj, tahótlaníts, mindegy, nem sírom teli a válltömésed miatta. :-DD.

Vannak, akik olvasnak itt, de nem szólnak be ide, mint a Kis ember múltkor. És hátha van olyan rajta kívül is, aki egyetért velem.

Hosszú volt, de ezzel veled a vitámat lezárom. Van, akivel nem jön össze a megértés, ez van.
@felebarát: a 47500 az a 60000 helyett van!
@felebarát: Én meg arról, hogy itt mindenki rinyál, hogy csak pofázás megy,nincs új erő, semmit nem csinál senki, de aki meg tenne, azt figyelembe se veszitek, le se szarjátok, vagy fikázzátok, segíteni nem segíti senki.

Csiszár azzal, hogy oda bement, a szemeben egy senki. Kész ennyi. Teli zsebbel mentalitásváltásról szónokolni, egyszerűen röhej.

Olvasd el babajaga múltkori posztra beírását, akinek ajánlottak nagyon kecsegtető jó pénzes állást, de még a leheletének is narancsízűnek kellet volna lenni. Nem vállalta, pedig komoly gondjai vannak, ahogy olvastam. Ilyen emberekre nézek fel, ezeket tartom példának, nem egy Csiszárt. Aki rohan a médiagenyák ellen - saját szavai - aztán beáll közéjük azonnal, ha megcsörren a kassza.
Szánalmas a köbön. Nem tudom, melyik rosszabb: ha ezek győzik le Orbánt, vagy ha ezek miatt marad marad Orbán...
@felebarát: Te, a Tótán se fojtották belém, csak sajna az kör valahogy átalakult, Rodeoval együtt siratjuk azóta. Amúgy,én kifejtem a magamét a sajátomon, névvel, címmel, nekem nem ez nem probléma. Itt lehet emberekkel találkozni. DE ha Gábriel ilyen jó melót végez, hogy a Jobbik lesz A Válasz, akkor ez számomra rossz hír. Igen, vállalom.

Nem vagyok Török Gábor, a langyosakat kiköpi az Úr. Láttam, hogy vannak még, akik azt mondják, mint én. Nagyon remélem, mi leszünk többségben.
Szerintem eléggé konkrétan jártam körül ezt a kérdést,de persze lehet karaktergyilkolni itt is: á, ez egy öreg hisztis picsa, elfogult családilag, nem látja be nagy jólétében, mi van vidéken, amire csak a Jobbik a gyógyír.

De Gábriel, aki édes, nyugis és mosolyogva idézi a legrettentőbb oldalakat, kis cukimuki, udvarias, hát ha ő ilyen, mi baj lehet az elveivel?
Biztos jó ember, semmi gond, csak lehet a látszat mögé nézni. De ne birkázzátok le az országot, ha ezt itt ti sem teszitek meg.

Ja termőföld. Magyarként az a büszkeség forrása, hogy miénk a föld? Hogy Horst és Dagmar ide nem jöhet tulajdonosként megművelni, kis földi paradicsomot csinálni, munkát adni a faluban, mert moratórium!!! De magyarként az nem fáj senki ilyen büszkének, hogy felveri a gaz, jöhetnek a toportyánok a tarackos semmibe, szemétlerakóvá lesz a faluvégi mező, parlagfűtől szenved a lakosság? De nem a labancé!!! A miénk így szarba hagyva.

Rohadtul nem értem, mert szerintem egy országot minősít, hogy néz ki: és ez az elhanyagolt parlagos táj szégyen. De valóban, jól jellemzi a magyar mentalitást: nekünk nem megy a művelés, hát másnak se legyen! Holott egy-két német, osztrák, holland, sőt dán gazda tudna mit mutatni,lendíteni, versenyre csábítani.

De ne, isten mentsen. Még kevesebb lenne az allergiára kiadott gyógyszerszámla.
Most nézem a videón, hogy a DK ifjúsági tagozatának vezetőjét Szarvas Koppány Ferenc Bendegúznak hívják. Ilyen névvel hogy-hogy nem jobbikos? :-)
@a szív fészkei: Milyen volt a Redford film? Kikapcsolt?
Ajánlhatom a Fem3-on a Fehér grófnőt? Natasha Richardson, Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave.:D 16:25
@a szív fészkei:
Igen, szívecske, én veled értek egyet.
A jobbik undorító náci párt. soha többé!
Magukra ismerhetnek követői:
..."s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek."
A többi sem valami szívderítő.
janedoe.blog.hu/2007/10/24/radnoti_miklos_toredek
Amikor ezeket a kurucokat olvasom, mindig ez jut eszembe. És Spiró is megírta őket nagyon jól, nem véletlenül szívnák hersegve a vérét, ha tehetnék.
Szeretném egy kicsit más dimenzióba helyezni azt a vitát, ami Habakukk, Szív fészkei, Interlock és Felebarát között folyik, egyre indulatosabban, azaz beindult az egymás minősítgetése.
Ha jól értem a vita azon folyik, hogy Mo-n most már nagyon sok a leszakadt vidék, nagyon sok a reménytelenül (mert munka az nincs) szegény. És erre eddig egyedül a jobbik érzett rá, ő kezdett ezzel valamit, ő tematizálta, míg mások csak elsunnyogták, elhallgatták. Ha a válaszai rosszak is a jobbiknak, de legalább a kérdéseket feltette. Remélem jól értettem, hogy erről vitatkoztok.
A rendszerváltás együtt járt, az első perctől kezdve, a nagy szocialista ipar tönkremenésével, felszámolásával, hogy nagyon sok, többnyire képzetlen ember lett munkanélküli. De szakmunkások is, mert szakmák is szüntek meg ezzel együtt. Egész vidékek, ahol a szoc. ipar volt, mentek tönkre, maradtak munka nélkül. Az első szabadon választott kormány ezt a problémát szőnyeg alá söpörte, rokkant és korengedményes nyugdíjjal oldotta meg a munkanélküliséget. A szőnyeg alá söprés folytatódott a többi kormány idején is. Az utólag sokat dicsért Bokros-csomag is csak kiadáscsökkentést csinált, struktúrális átszervezést nem, ahhoz a szocik gyávák voltak. Az első Orbán kormány felduzzasztotta a felsőoktatásban résztvevők számát, nem kis részben azért, hogy a fiatalok munkanélküliségét "elkozmetikázza". (Most egyébként a nyugdíjasokat és az egyetemistákat kriminalizálja, hogy indokolja a kiadáscsökkentést, mert szerkezeti, struktúrális reformokba a fidesz mostani kormánya se kezdett bele, sőt, az állam szerepét növelve, hízlalja az állami hivatalok, intézmények számát, de ez most mellékszál).
És akkor nézzük a jobbik szerepét, és azt, hogy kinek, minek köszönhetjük megerősödésüket, mert ebben is vita van közöttetek. Szerintem a jobbik kérdései rossz, hazug kérdések, a válaszaik meg aljasok és ártalmasok. Mit értek rossz kérdések alatt? Nekem az a szakmám, hogy jó kérdéseket tegyek fel, ezt gyakorlom 20 éve, tehát tudom miről beszélek. Rossz kérdés az, amire csak egy válasz lehetséges, rossz kérdés az, amiben már benne van maga a válasz is. A jobbik kérdései ilyenek, megtalálta a bűnbakokat, és szerintük az ő megbélyegzésükön, megrendszabályozásukon, elkülönítésükön keresztül vezet az út a boldogabb jövő felé. Tehát azokat teszi felelőssé a kialakult helyzetért, akik a legnagyobb vesztesei a rendszerváltással bekövetkezett munkaerőpiaci változásoknak, akiknek a legrosszabb az érdekérvényesítő szerepük, azaz egyáltalán nem tudják érdemben befolyásolni az őket érintő eseményeket, törvényeket, akikkel szemben a legnagyobb volt már a szoc. idején is az előítélet. Valamint attól, hogy a cigányokat jól megfingatjuk, lesz-e munka és lágy kenyér? Ugye, hogy nem. Tehát ha csak praktikus szempontokból nézzük, akkor is rossz kérdések, rossz válaszok.
folyt. köv.
Most arról, hogy a jobbik megerősödésért ki a felelős. A bal vagy a jobb oldal? Általában ez a két nézet szokott vitázni.
Azt kell mondjam, hogy mindkettő, csak szerintem nem egyforma mértékben. A Gyurcsány kormány annyiban, hogy Gyurcsány mögött nem volt valódi támogatottság, a saját pártjában sem, emiatt egy tehetetlen, gyenge, rosszul kormányzó min. elnök volt, emiatt egyre hiteltelenebb. Az ország gazdaságát nem tudta rendbehozni, szerkezeti reformokat nem tudott végig vinni, tehát egyre szarabbul ment a szekér. Neki vagy az öszödi beszéd nyivánosságra kerülése után, vagy legkésőbb a hüje népszavazás után le kellett volna mondania, mivel minden egyes nappal, amit min. elnökként töltött, a körülötte gerjesztett és kialakult elutasítottságot növelte, azaz a tehetetlensége, gyengesége az ország élén csak nőtt.
A "jobb"oldal (azért írom idézőjelbe, mert valójában NINCS jobboldali párt Mo-n) felelősségét nagyobbnak látom.
A magyar jobboldal sose tisztázta saját szerepét a két háború között alatt. Ellentmondásos a viszonya a náci Németországhoz, mivel Trianonért tőlük reméltek és kaptak jóvátételt. A kommunizmus évei alatt minden társadalmi vita, gondolkodás tilta volt, csak a kommunista párt narratívája létezett, amely a jobboldalt teljesen egybemosta a nyilasokkal, a nácizmussal. Így érte a jobboldalt a rendszerváltás, bizonyos értelemben megrekedtek 1944-45-nél. És nem kezdtek magukkal semmit. A rendszerváltás kezdete óta ez a súlyos örökség jelen volt a jobboldalon, lásd az MDF és Csurka, vagy lásd a fidesz és a jobbik. Vona abból a polgári körből indult, amiben Orbán is benne volt. A jobbik színrelépésénél a fidesz bábáskodott, volt erről egy két részes cikk a Narancsban, hogyan használta a fidesz a jobbikot a számukra nyíltan vállalhatatlan ügyekben, cserébe támogatást, bátorítást, médiamegjelenést adva. Bajuk csak akkor lett a jobbikkal, amikor kiderült, hogy ők önállósodni akarnak. De igazából sose tudtak egyértelműen elutasítók lenni a jobbikkal, se a párt, se a fideszre szavazók. Aminek oka abban keresendő, amit fentebb írtam a magyar jobboldal örökségéből. Ha megnézzük a mostani fidesz kormányt, akkor nagyon sok kormányzati lépésüket lényegileg a jobbik kottájából teszik, velük rivalizálnak azon, hogy ki az igazi magyar, egymásra licitálva. Összefoglalva, szerintem a jobbik eljelentéktelenedése csak akkor tud bekövetkezni, ha a jobboldal megújul, és tisztába teszi a saját ellentmondásos örökségét. Valamint, ha lesz végre Magyarországnak egy olyan kormánya, amelyik a kiadáscsökkentésen túl tényleg neki kezd az ország modernizálásának, átalakításának. És nem lesz egy olyan populista ellenzéke, amelyet a haza sorsa egyáltalán nem, csak a szavazatmaximálás érdekel.
Szerintetek ez valaha lehetséges lesz?????
kevés józanul gondolkodó ember van ez itt a baj! afijugg meg nem tekintenek előre. ha feltéve, de nem megengedve, ne adja isten valamilyen csoda folytán megnyerik a következő választást, akkor mit csinálnak azzal a rengeteg szarral, amit a szőnyeg alá söpörtek? ott már nem jáccik a másikra mutogatás! sajnos elkeserít amit látok, ami pedig logikusan gondolkodva várható, az még jobban lehangol.
@Fedor:

Talán mert a Névadási Hóbort Áldozatai minden oldalon megtalálhatóak :-))
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, remélem azért valaki csak elolvassa:)))
@aritus: Ehhez vegyük azt is hozzá, hogy az elmúlt húsz évben minden egyes párt szerette ezt a trianon nosztalgiát meglovagolni. A képhez hozzátartozik az is, hogy 20 év alatt gyakorlatilag semmit nem tanítottak az iskolában a demokratikus értékekről, miért fontosak. Így ezeket be lehetett vinni a politikai demagógiába (lsd mentelmi jog, választó jog, vagy az ep képviselők kampányszerű jelentsük fel őket hazaárulásért), amit nyilvánvalóan nem a demokratikus erők emelnek be. Ha az elmúlt húsz évben felnöttek tisztában lennének ezek fontosságával, hogy milyen jog és kötelesség miért olyan amilyen, akkor a fidesz soha, vagy k***va nehezen jutott volna idáig. Olyan társadalomban, ahol az emberek tudatában vannak a demokrácia alapjaival, ott nem lehetne ilyeneket megtenni. A társadalom maga fordulna el a jobbiktól, még akkor is, ha nem minden papsajt, és vannak etnikai feszültségek. Ez nálunk hiányzik, sokan üdvözölnék az alapjogok csorbítását, nem hallottunk róla, hogy nagyon kiverte volna a biztosítékot a választójog gyerekeknek adása, az idősektől elvétel, és a jobbik elmebeteg ötletelése hogy feltételekhez kössék. Az a baj, hogy ez az oktatásból hiányzik. Eddig hanyagság miatt, mostantól meg azért, mert tudatlanság segíti a fideszt...
@a szív fészkei:

Annyit megjegyeznék csöndesen, azt senki nem mondta, a hosszan taglalt kérdés alapvetésében ne értetnénk egyet. A másik nézőpont nem meg és egyentnemértés, hanem másik szemszög amivel a témát közelítjük.

Különbség a részletekben és a megközelítésben van, a lényeg megítélésében nincs.
@AKIsTUDATLAN: Ez a náci a jobbik stb. akkora fából vaskarika, hogy csak na. Meg persze az is, hogyha valaki elveti a zsidók által diktált elveket vagy hegemóniát, akkor az egyből új holokausztot és népirtást akar. Ezen kéne már sok ballibsinek túllendülni. Sokkal többre mehetnénk az ország sorsát illetően ha közösen az igazi problémákat tárnánk fel és mögé látnánk annak, hogy az ilyen-olyan oldalak szembeállítása kinek igazán az érdeke.
@aritus: @a szív fészkei: Nem érzem azt, hogy más értékeket, gondolatokat fogadnánk illetve utasítanánk el.
Nem véletlenül idézget Szív mindig kedvenc Waltarimtól.:)
Az értékrendünk alapjaiban hasonló lehet.

Nem kezdem ismételni Interlock, Aritus által összefoglaltakat, igazuk van.
Szívnek is.
Egyszerűen arra próbálom - Interlock hatásosabban - felhívni a figyelmet, hogy a leszakadó régiók lakosságát nemtörődömségből, hanyagságból tolják a szélsőjobb soraiba.

Tudjuk, hogy a Jobbikos kérdések és válaszok hamisak, félrevezetőek.
Az általuk kialakított jövőkép normális gondolkodású emberek számára félelmetes.

Azt is tudjuk, jó néhány elvet, viszonyt próbálnak kisajátítani: nemzetiség, hazafiság, rend, lehetne még sorolni.

Azt is láthatjuk nap mint nap, hogy ha valaki megpiszkálja a narancsot, rögtön a haza megtámadásáról óbégatnak. Érdemes meghallgatni Pelczné asszony és Tabajdi "beszélgetését" az EP határozatát követően.

Nincs két haza, csak egy. Nem vagyok hajlandó asszisztálni ahhoz, hogy valakik ezt kisajátítsák.
Arra sem, hogy elveimért hazaárulózzon valaki.

Ugyanakkor nem vagyok hajlandó megtagadni azokat az eszméket sem, amiket a nemszeretem csoportocskák próbálnak maguknak fenntartani.

Ettől nem leszek Jobbikos szimpatizáns. Sőt.

Az pedig, hogy ki hány százalékban felelős, miféle szándékból vagy tehetetlenségből hagyta ezt a helyzetet kialakítani megér egy misét, de nem nagyon oldja meg a helyzetet.

Szív! Én is ugyanúgy- illetve én nem tudok annyi érzelmet belevinni, mint Te:) - hülyeségnek tartom a földünket, vizünket elrabló lózungokat. Ettől még gondolhatom úgy, hogy a földmoratórium igenis hasznos dolog, mert a saját kialakuló nemzeti parasztságunkra ráhozni a több nemzedéknyi felhalmozott értékekkel rendelkező német, holland gazdákat öngyilkosság.
Akkor is, ha visszaköltöztek az aranysakálok.:)
@a szív fészkei: Nehogy sértésnek vedd, de Te aztán a Jobbiktól tényleg lila ködbe tudsz borulni.:)
Nem olvastam semmit, ami arra utalna, hogy bárki karaktergyilkosságot akarna elkövetni ellened.
De Angyalon kívül arról se írt itt senki, milyen klassz a Jobbik. Olvasd el, miről írunk.
@aritus: :)))
Szerintem tökéletesen összefoglaltad a politikai helyzetet. Semmi kiegészítésre nem szorul! :)
Viszont sok ecceri nem akar ezzel szembenézni, valamiféle álomvilágban élnek.
@Habakuk999: Ezt én nem is értem, amiről itt megy a vita.
Hogy a jobbikért ki a felelős, meg hogy megerősödik...
A kétharmadért meg - asszem ezt pont Te írtad - a Gyurcsány a felelős...

A jobbikért a Vona felel, meg a jobbikosok.
A kétharmadért az Orbán felel, meg a fideszesek.

Én egyáltalán nem értem az ilyet, hogy miért felelne valaki más azért a szarhegyért, amit ők hordanak össze...

Ha próbanácik akarnak lenni, akkor persze azok lesznek.

Ha meg gazdasági szuperprodukciót csinálnak, akkor meg jól kormányoznak.

Egyenlőre csak sipákoló bóvlisták.
@Dr. simonmondja.: Felelős itt mindenki mindenért.
Azaz senki semmiért.
Totál mindegy amúgy. A kérdés az, mi a franc lesz, erre pedig nem sokan tudnak válaszolni.
@AKIsTUDATLAN:-)) Kösz. Tudod, azért nem úri huncutság az olvasottság, mert ilyenkor tudnák sokan, miért is dugaszolta el Odüsszeusz a katonái fülét és kötötte magát szorosan az árbochoz a szirének partja előtt elhaladva. Ő kíváncsi volt a vészhozó de gyönyörűnek hangzó énekükre, viszont tudta, ha szabad, akkor odarohan, elhisz nekik mindent és beteljesíti a végzetét,mert a vészmadarai voltak azok gyönyörű és hamis lények.

Ezt egy valaki, egy antik görög, Homérosz - amit jaj de nagyon illik unni első gimiben - ötezer éve megírta! És az ember azóta semmit nem fejlődött és változott. Lehet álomdalt dúdolgatni,mesemesemesketét mondani, amit mindenki hallani akar, de aztán mi lesz? Arra soha nem jön válasz az ilyen helyekről.

Ha erre rákérdek,én vagyok a néppel szemben lenéző és buta. De akkor mit birkáznak mindenkit, aki hitt Gyurcsánynak - az is ígért mindent, sőt még adott zsebbe is , ahogy Megyó - meg aki hisz Orvbánnak? Aki a Jobbiknak hisz, az nem birka?
@Habakuk999: Mivel a gazdasági szabadságharcot hirdette meg Orbán,
ezért egyértelmű, hogy mi lesz. Az ellenkezője, mint rendesen.

Gyámság alá vesznek minket.
Az lesz.
@Dr. simonmondja.:
"Gyámság alá vesznek minket."
Messze jobban járnánk, legalább a lopásoknak vége lenne... A sittre meg bevonulna végre az odavaló csürhe. Sajnos ez csak álom, de egy rendes gyarmati lét itt már nagyon elkélne! Az kiszámítható lenne és stabil nyugat-európai biztonságot eredményezne! :)
@Habakuk999: Lila köd,ja. Angyal nagyon ügyes, ezt ne vitasd el tőle! Kezdi szalonképessé tenni. Ami szerintem óriási hiba, sziréndal, de mindegy, aki akarja belátja ezt, aki nem, az nem.

Az egyébként miért lila köd, ha megkérdem, nem tudom hanyadszor, hogy a rend a lelke mindennek!!-korszakban - tegyük fel Jobbik-kormány idején ezerrel teper a csendőrség, minden börtön dugig romával - ezek után mi lesz?? Hogyan lesz ez élhető ország?

Ki finanszírozza majd a börtönöket, a Jobbik kedvenc TEK-jét, a csendőrséget, ha itt kilépés lesz - mert az nekik alapelemük - és nem jön a multis rohadt tőke,nem lesz beruházás/rabigába hajtás az ő nyelvükön/, nem lesz semmi, csak a színmagyari üzemben gyártott finomabb parizer? És mindent magunknak csinálunk se export,se import, csaa háromszín pántlika. Én komolyan veszem, amit Vonáék nyígnak, erre felkészülve érdeklődök barátain. Ha nem ez a fő irányuk,nem erről írkálgatna az APO-juk, Gábriel ide oldalakat.

Megkérdeztem tisztelettel a számok, a 2x2=4 higgadt emberét interlockot, tudja-e mennyibe fáj ma egy börtönbe zárt roma az államnak, ergo neki? Nem kaptam választ. Romák segélyére nem adóztok, oké, romák drágább börtönére sokkal többet igen? Mert a Jobbik által szigorúan megígért és végrehajtott büntetésvégrehajtás is pénzbe fáj. Sokba. ezt nem lehet egy Jobbik-szimpatizánstól megkérdezni? Hogy a rendet miből tartaná fent?

Ezek lila kérdések? Szerintem a legkézenfekvőbbek, ha egy párt azzal kampányol, hogy figyi, szavazz rám, rend lesz. Pintér Sanya - nagyobb játékos Vonánál anyagi téren - se tudott két hét alatt rendet tenni. Rohadt bonyi dolog ez is - hogy mennyire hatékony mindenkit lesittelni, az más tészta. Csak a hőzöngés, hogy ők mondják meg a tutit és az milyen választóbarát dolog.

Hát ha én meg azt ígérem,hogy minden romát elutaztatok pazar helyekre, ha menni akarna, ha meg nem, azonnal toleráns, a magántulajdon szentségében nagyon hívő akadémikussá taníttatom, így égi béke lesz, sőt a havi másfél millás nettója fölé mindenki kap személyes Charlize Theront ill. a nők csoki, cappucino vagy tejfehér fiúkat, a jacuzzi szériatartozék lesz a lakásoknál, and so on: akkor majd rám szavaz az ország? Senki meg nem kérdi, te banyek, mibul?????

Mert akkor meg is van ígérve: a Csokifiúk, stb. osztály élére már ki is neveztem lecsekkoltam elvtársnőt,majd ő iktatja az igényeket... Sorszám a folyós végén.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Igen, azért akik tudnak,azok tudnak.

Kösz, anyámnál lejsztolok, meg közben ide írok, nem kezdek bele filmbe, mert mennék már haza is.
:-)
@a szív fészkei: Nem szokták azt túlbonyolítani az ilyen pártok.

Aki falusiakra alapozza a pártját,
az tökmindegy, mit csinál.

A falusi négyévenként egyszer fölőtözik ünneplőbe és behúzza neki az ixet...

... osztán többet rájuk se néz.

Majdnem olyan jó buli vidékpártot csinálni, mint határon túli szavazóknak muzsikálni.

Négyévente egy buli és aztán szabad a vásár.
@a szív fészkei:
Elveszel a részletekben...
A jobbik által kínált egyszerű megoldások egyszerű lelkeknek egyszerű magyarázatok, amiknek semmi életszerűsége és hitelessége nincs. Arra az egyszerű népigényre épül csak, mely a kiskorú állampolgárok rendre ható igényét elégíti ki.
Az EU kilépés agybaját nagyon gyorsan elhagyják (visszavették ezt már), hisz ez olyan orbitális baromság, hogy masszív jobbikos ismerősök is egyből felejtősnek mondták akkor a jobbikot és kb. az volt a reakciójuk, hogy akkor ők is költöznek, úgy 15 km-rel arrébb...
Mert ők bár eddig sok mindent elhittek azoknak is (azért én érdekes utat látok ezeknél, mert pár éve még masszívan a fidesznek hittek és onnan alakultak át jobbikos hívőkké), de továbbra is EURÓPÁBAN akarnak élni, végül is kezdenek rájönni, hogy a jobbik nélkül kibírnák...
Ha a gazdaság tovább romlik nem lesz nyerő a jobbiknak sem, ha egyszer elszabadulnak az indulatok, a jobbikosok is ott fognak lengedezni azokon az oszlopokon!
@aritus: Kösz, te vagy a szakember,, de tömören tényleg ennyi: rossz kérdések és rossz válaszok. Olyanok, amik egyszer már befuccsoltak.

Ahogy írtam,mindenki lehet seperc alatt - valami rossz döntés miatt - kilátástalanul szegény, hogy csak lopni bír már. Van a bűnözés, az ellen kéne menni.

Mert pl. tőlem nem egy almát, uborkát, de a lakásomhoz tartozó elég nagy, több milliósértékű ingatlanrészt lopta volna el már 15 évbe a nagyon fehér, nagyon gazdag, nagyon tahó, nagy jobbos kedves szomszédom.

Mert csak,neki jár, ő építési vállalkozó, ő elkacsmarinthatja, beépítheti és kész.. Vagyont pereskedtünk el, hogy ne tehesse, a többiek - akiktől szintén lenyúlta volna - bambán rálegyintettek, fő a békesség-alapon.
Minket utáltak, mi mentünk a vállalkozó lelkemtől lefizetett bíróságra, de valamit mégis meggátoltunk, nyomokban volt még törvényesség akkor.

Ja,most már a többiek is nagyon egyet értenek velünk, addig feketeseggűek voltunk, a hülye békétlenek.

Most akkor mondjam, hogy a fehérek is lopnak,de millák felett, és az a fehérbűnözés? Viszkis lassan nemzeti hős lesz már.
@Dr. Boli Ch.T: Három hete még hájpolták az égő Eu-zászlót. Érdekesen változik az ízlésük.
@Dr. Boli Ch.T: Miért lenne álom ?
Triplabóvli Viktor, mit gondoltál, hogy miről tud tárgyalni odaát ?
Ennyi csak...

- Bocs fiúklányok, de nem értek a kormányzáshoz. Viszont nagyon jól tudok hazudni, úgyhogy ha nem bánjátok, a gyarmati sort majd én átnevezem, aztán mindenki jól fog járni.
Na nemáhogy nem ...
@a szív fészkei: Nem gondolnám, hogy Interlock Jobbikos szimpatizáns lenne. Tőle ezeket ugyanolyan hiába kérdezed, mint tőlem.
Mivel nagy valószínűséggel ő is olyan helyen él, ahol ez élő probléma, érzékenyebbek vagyunk rá.
Minden egyes nagyszülőknél - nagyszülők közötti távolság 150 km -történő látogatást követően a gyerekeim fölteszik a kérdést: nagyapáék rasszisták? Nem, nem azok. De a mindennapjaikba beköltözött a jelenség.

Ezt pedig a Jobbik kihasználja, az összes többi párt nagy ívben lesajnálja.
Erről beszélünk. Nem kell minket meggyőzni a Jobbik eszetlenségéről.
Nekünk kell arról meggyőzni mindenkit, Téged is, hogy nem elég nagy hangon nácizni, szidni a Jobbikot. Komolyan kell venni és érvekkel kell harcolni ellene.
Az antiszemitista, rasszista, fasisztoid elvek hangoztatása normál európai társadalmakban elégséges lehet, de csak lehet!! a jelenség elutasítására.

Magyarországon nem ez a helyzet, Aritus nagyon szépen leírta: még nem néztünk szembe sem Trianonnal, sem a holokausztban betöltött szerepünkkel ahogyan ezt a németek megtették anno.
@Dr. simonmondja.:
:)) Olyan kis izé tudsz lenni... Viktor arc- és hitelvesztése túl nagy ahhoz, hogy felvállalható legyen ott. Káoszt generál arrafelé és félnek a fertőzéstől! Inkább kizárják a hülye gyereket a klubból!
@Dr. simonmondja.:

Meg is mondom, mi lesz a kommunikációs csapásirány.

A jobboldalnak győzelmi jelentést fog közölni, hogy a tárgyalások óriási sikerrel zárultak.
Nem ugrunk félre, ha megdobnak egy kis zsozsóval, de igazán a kokik és a sallerok alázták szét a demokráciánkra támadókat.
Igazi européerek vagyunk mostmán,
aztán ezt már senki se veheti el tőlünk.
Jönnek is csodájára járni a delegációk és nézegetik, hogy mecsoda szép kormányzás megyen itt.

A balosoknak meg, akik kérdezik, hogy mi ez a kurvasok revizor, akik még a seggükbe is bekukkantanak,
csak annyi lesz a válasz,
hogy
- dehát tik mondtátok, hogy gyarmat akartok lenni, apuskáim...
@Dr. Boli Ch.T: De védelmi pénzt azt szokott szedni.

Aszongya a Viktor, hogyha nem ő lesz a totemállat a gyarmatban, akkor csúnya egy ribilliót fog itt rendezni.
És azt viszont én is elhinném neki.
@Dr. simonmondja.:
Azért én remélem, hogy ezt a totemállatot kitömve fogják mutogatni, elrettentő példának! :))
Netán megemlítik neki, hogy publikálni találják pl. a Gripen akták kenőpénzre vonatkozó részét... Szerinted milyen gyorsan akar majd Viki más elfoglaltság után nézni?
@Dr. Boli Ch.T: Helyes a kérdés.
A Gripen az egyetlen gazdasági tárgyalása Viktorunknak, ami nagyobb blamázs nélkül nyélbe üttetett.
Nagy gazemberek lehetnek azok a Gripenék is.
Úgyhogy a jövőben a repülőgépügynök lesz a kis drágánk.
Van már sok arab barátja is.
@Dr. simonmondja.:
Óvatos becslések szerint 1, nem óvatos becslés szerint 2 milliárd magyar forint került bizonyos más utakra... Az utolsó percig mindenki az F-16-osok rendszerbe vezetését tudta, mert minden észérv és érdek azt támasztotta alá. Minden szakember ezt a verziót támogatta, az amerikaiak ott álltak vigyorogva, hisz 5 perccel a bejelentés előtt még vígan paroláztak a háttérben Viktorral, hogy le van vajazva a dolog. Szóval egy kicsit utálják a mélynövésűt és alig nagyon korruptnak tartják.
No meg azért ilyenkor össze tud szedni az amerikai titkosszolgálat bizonyos információkat is... Amit majd alkalomadtán fel is fognak használni. Hisz nem véletlenül gyűjtötték össze... :)
@Dr. Boli Ch.T: Ha akarnák, már rég taccsra tették volna.
Az amcsik talán nem is bosszúállóak.
Legalábbis nem a bosszú öröméért.
Inkább csak akkor okoskodnak, ha hasznuk is van belőle.
És hát kinek lehetne belőlünk haszna ?
@Dr. simonmondja.:
Az összes adut kijátszani? Minek, hisz lehetnek nehezebb helyzetek, amikor azokra szükség lesz! Bőven elég, ha azzal alázzák, hogy nem állnak szóba vele... :)
@Habakuk999: Dehogy jobbikos, csak ő úgy gondolja, - ahogy kivettem a szavaiból -, hogy szerinte a vidéket csak ezek a széljobbosok bírják megszólítani. Na erre reflektáltam, hogy a szólongatáson túl is érdeklődnek-e vidéken valami után? Mert én hiszem, hogy a népem nem agyalágyulák gyülevész hada, hanem csak érdekli mindenik embert a nagyhangon elpofázott tervek hogyan és miből valósulnak meg...

Trianonról 1 történelemtanár - Vona - hazudik szemrebbenés nélkül. Sőt, köztudott tény, hogy a töriseknél sikk lett jobbikosnak lenni, ill. aki gimiben ilyen mentalitású, megy a történelem szakra.

Én elég sokszor idéztem könyveket, tanúkat arra, hogy miért történt Trianon - már ha nem csak a sztenderd nagymagyar bőgést akarjuk visszaböfögni. Mert Trianon nem csupán 1918-as háború, 19-es Tanácsköztársaság végén a nyugat mocsok bosszúja: azért nagyon sokat tett Magyarország. Pont, amivel most is rongálja a határon túli hangulatot. És ez Orvbán-Vona legnagyobb bűne, hisz a jogra is kemény törifelvételi kell ugyebár. Tehát tudják, mi és hogy volt de szarnak rá, hideg fejjel hamisítanak, uszítanak. Aztán ha kell, akkor az oroszok épp puszihaverok. Mindenről a németek tehettek, mi szinte ott se voltunk...
Aritusnak igaza van, semmi nincs normálisan kibeszélve.

Nos a holokausztot már nem is veszem ide, mondtam róla eleget: aki relativizál, aki elhazudja, aki letagadja, az magával számoljon el, az annyira szánandó.

De mindig én írom ki azoknak az igazi magyar hazafiaknak is a nevét _ Salkaházi Sára, Görgey Guido, Thassy Jenő (négy éve halt meg), sőt a széljobbosból a nyilasok által bebörtönzött és kivégzett Bajcsy-Zsilinszky Endre, az ő bajtársa és halálában is társa, Kiss János altábornagy, és még sokan, aki léptek az ilyen ellen. Akiknek nevét pl. az izraeli Jad Vasemben őrzi az Igazak névsora.

Nos, én ezekre vagyok büszke, de minő érdekes, Gábriel térítései során e nevek fel nem bukkannak soha. Csak Szálasinak keres mindig kibúvót.

Akkor meg ne csodálkozz és Interlock se, ha nácizom őkelmét és a hitelveit. Ahogy Csurkáról is megmondta anno Kövér akkoriban, 92-ben, hogy a munkássága sima náci alapvetés. Mert a túlhajtott nacionalizmus, a tőkeellenesség, az idegenellenesség, a vallási és egyéb életviteli differenciákkal szembeni türelmetlenség - amit szerintük súlyosan meg kell torolni - mi más?

Én úgy vagyok magyar, hogy a fenti névsoromat sorolom unásig, amikor itt jönnek az ordas eszmék felmelegítésével. Katolikus apácát lőttek a nyilasok a zajló Dunába, Bajcsyt kínozták meg és akasztották fel Sopronkőhidán, mert igaz magyar emberként védték a kiszolgáltatottakat, mert szembeszálltak a németekkel, a nyilasokkal, mert bújtattak, mert küzdöttek. Annyira Márait se idézi itt senki.
Itt mindig a Várból kitörő katonák hősiessége a téma Gábrielünk jóvoltából. Érdekes.

Kockáztatták a saját és családjuk életét az én hőseim másokért, idegenekért is... Mert a Görgey-leszármazott egy hamis papírral bátor - mind keresztény, nemesi - bajtársaival elment Szerb Antalért Dunántúlra, a határhoz, hogy kihozza a táborból. De Szerb megköszönve az akciót, maradt, mert nem akarta a társait - Bálint Györgyöt, az újságírót pl. - magukra hagyni, és már két-három embert nem tudtak volna kilopni Guidóék a keretlegények orra elől.

Nekem ilyen példák vannak a szemem előtt. Ezért nem írom le a magyar népet zu zammen fasisztaként, pedig itt futott be a Gestapóhoz a legtöbb feljelentés ugye.... Ezért hiszem, hogy a jobbak és nem a jobbik van többségben ma is.

És ezt hol tanítják manapság? Hol hallasz te Wallenbergről - azon túl, hogy az ő évévé nyilvánították ezt a 100. évét? Perlascáról? [..]"Giorgio Perlasca (Como, 1910. január 31. – Padova, 1992. augusztus 15.) olasz kereskedő, aki spanyol konzulnak kiadva magát ezrek életét mentette meg a második világháború során 1944-ben Magyarországon."wiki

Aki pedig full fasiszta volt otthon, Itáliában, harcolt Franco mellett Spanyolországban de látva a borzalmakat, áttért, és menteni kezdett zsidókat itt BP.-en. Megérte, hogy ezért kitüntették sokféle módon. [..]"1992. augusztus 15-én halt meg padovai házában. Kérésére Maseràban temették el, ahol sírkövén születése és halála dátuma alatt csak egyetlen héber nyelvű felirat szerepel: „Egy Igaz ember a népek között.”

Ezekről is kéne tudni a maiaknak, hiába uncsi olvasni, utánanézni. Mert ez is egy kis tisztázás a magyar holokauszt idejéről: hogy lehetett így is viselkedni, még azoknak is, akik nem volt balosok.

És itt én most egyetlen egy zsidó, liberális nevet írtam az áldozat Szerbéken kívül. Azokat soroltam fel a csekély tudásommal, akik ellen bírtak állni valami szörnyűnek. Ma azért ez nem követel ekkora áldozatot.
@felebarát: Minket is hagyjanak békén, nem itt kell tűntetniük, mert abból nekik is rossz sül ki, s nekünk sem jó! Kíváncsi lennék, ha annyira meg akarja védeni ovisunk őket, miért nem pakolja fel a pereputtyát, s viszi őket ki oda, ahonnan felhozták őket? Ja, mert qva veszélyes lenne, mert nem hiszem, hogy nem belpolitikába történő beavatkozásnak vennék!
@Dr. Boli Ch.T: Én tudok nem egyszeri lelkű, nem cigánylakta gettófalvakban lakó vad jobbikosról.

Olyan háza van, nem messze a spirituális vezetőtől, hogy ihaj! És valaha nagy Viktorfan volt. Franc se tudja, neki mi a baja, sok roma nem bizgatta eddig,a hogy tudom.

Rózsadombi medencés, luxusházast is tudok. Szóval nemcsak a szegény sorsüldözték a szavazóik, hanem a nagyon is jómódúak. Csurka nem volt szegény (viszont tolvaj), Novák nem volt szegény sose, sőt, Balczó nem volt szegény, agyon volt hájpolva, Pörzse sem kereshetett rosszul médiagenyaként, Nagyasszonyuk már csak sima feleségként se volt csóri, sőt, hatalmas házuk volt, ahogy mesélik ismerőseik, emiatt se váltak sokáig Balóval, Pősze Lajos - a Szerencsejáték Rt.-nél volt nem akárki: ex elnökvezérigazgató, ő Vona tanácsadójaként, árnyékkormánynak tagjaként ismert, Gaudi Nagy se máshol, mint a Svábhegyen éldegél, szinte a Kóka szomszédjaként - szóval kár ezt a Jobbik a szegények pártja imázst annyira forszírozni, mert ez sem igaz.

Rámozdultak a megszerezhető lelkekre ott fent, oké, de pont annyira érzik át a nyomort, mint Zsiga, Matolcsy és Pintér.

Hogy tisztán lássunk azért. Minden meghatározó politikus jóformán a Rózsadombról, a Svábhegyről vagy a Sashegyről ugat bele a magyar politikába. Nem csak a libsik védjegye ez.
@a szív fészkei: Nem csodálkozom én ezen.

De most miről is akarsz meggyőzni?
@a szív fészkei: Mindig érdeklődéssel olvaslak, és megértem az indulatod, de úgy érzem, most nem vagy tárgyilagos.

A jobbik nem attól fut, hogy x, vagy y mit ír neked, hanem attól, hogy sok ember egyet ért velük.
A kilencvenes évek elején egy szoci ismerősöm azt mondta, hogy Csurka veszélyes, én pedig azt válaszoltam neki, hogy amelyik kutya ugat, az nem ér rá harapni. Valahogy így van ez a jobbikkal is, ők sem fognak harapni, illetve nem harapnának, ha hatalomba kerülnének. Sajnos sok igazságot kimondanak, amit más nem mer megtenni, és amikre a kormányzat nem ad elfogadható válaszokat.
De! Emlékszel Torgyánra meg az ő pártjára? Sokáig kábította a népet, ő is kimondó igazmondó volt, de ma már a kutya sem ugatja meg, ha arra jár, szinte senki nem emlékszik rá. Az élet az már csak ilyen.

Energiád egy részét te is fordíthatnád arra, hogy a jobbak által kimondott tényekre megfelelő válaszokat találj, azokat tedd közkincsé, mert a kimondókkal szemben kinyilvánított ellenszenved miatt te lassan sem fogsz különbnek látszani tőlük.
@Habakuk999: "... még nem néztünk szembe sem Trianonnal, sem a holokausztban betöltött szerepünkkel ahogyan ezt a németek megtették anno."

Tetszik amit írtál, de megkérdem, muszáj nekünk bármilyen Trianonnal, meg holkauszt beli szerepünkkel szembe néznünk, muszáj nekünk mindig a hátunk mögé lesni? Nem lehetne egyszer végre emelt fővel előre nézni? Arról nem is beszélve, hogy előre is kéne menni.
@Habakuk999: Csak annyi, a stájsz, hogy a szokott hülye toposzuk,miszerint csökött ballibsi mit sem tudva a való világról a végeken, beleröfög az elit környékről a politikába - nem állja meg a helyét. Nem téged győzködlek, csak leszögezek egy tényt. Micimackósan: tény, tény,tény.

@látjátok feleim szümtükkel: Arra fordítom. Kérdéseket teszek fel a hagymázukkal kapcsolatban,. Választ eddig még nem kaptam. Csak ezt a közhelyet tőled is: kimondanak. Mit? Amit már Solt Ottíliáék ezer éve: Hogy aki szegény és nincs vesztenivalója az bűnözni fog, ha nem tesznek ellene?
@látjátok feleim szümtükkel: Attól tartok, muszáj!
Ha átnézel a másik posztra, láthatod azt a gyűlölködést, amit a címlapról idetévedtek hoztak.
Egyszer és mindenkorra rendet kell tenni a fejekben.
Ez sunnyogással, cinikus összekacsintgatásokkal nem fog eltűnni.
Esélyét abszolút nem látom a szembenézésnek.:(

Nem érdeke "elitünknek".
Hát pl. azt, hogy
- nem tudják magukat megvédeni a falusiak ( a budapestiek sem egyes kerületekben) a tolvajoktól ( roma többségű településeken a romáktól), és az állam meglévő eszközei sem védik meg őket,
- gátlástalanul kihasználják az állam által adott kedvezményeket, és nem vonják őket felelősségre ( ez persze nem igaz, de az állam ezt nem teszi széles körben közkincsé),
- az állam nem próbálja a romákat rábírni az elvárható együttélésre ( miután nincs statisztika a bűnelkövetők nemzetiségi hovatartozásáról, nincs hiteles adat, de a falusi ember a saját bőrén tapasztalja, amikor a roma gyerek a boltban, utcán az idős embert megalázó szavakkal illeti, ellopja a kertjéből a terményét, és nincs védelem ellene, stb.).

Egyébként én az elmúlt harminc évben a munkámon keresztül sok romával kerültek kontaktusba, és nem osztom a jobbikos nézeteket, de sajnos vannak tények, amelyeket el kell fogadni. Falun a fő gond a társadalmi együttélés normáinak el nem fogadása. Szerintem a rendszerváltás a romák viselkedésén sokat rontott, őket a munkanélküliség, a kilátástalanság sokkal jobban megviselte, és sokkal nehezebben kezelik.

Solt Ottiliáék nem azt mondták, hogy aki szegény, és nincs veszetni valója, az bűnözni fog. A tények azt igazolják, hogy a szegénység önmagában nem oka a bűnözésnek, csak megnöveli a bűnözővé válás esélyét ( képzeld a vállalkozói körben is megnőtt a bűnözés ). Az én tapasztalataim szerint a romák nem mindenütt, és mindenkor a megélhetésükért bűnöznek ( eddig, de ki tudja mi jöhet még ), hanem azért, hogy a szerintük elvárható társadalmi nívónak megfeleljenek, és az ehhez szükséges eszközökhöz ők is hozzá juthassanak ( jellemzően boltokból nem élelmiszert lopnak, hanem műszaki cikkeket, kozmetikumokat ). Az ötvenes években a szegények jellemzően élelmiszert loptak, nem háztartási eszközöket.

Egyébként én nagyon szegény településen voltam gyerek, de nem emlékszem, hogy a faluban sok lett volna a bűnöző.
@Habakuk999: "Egyszer és mindenkorra rendet kell tenni a fejekben."

Miért? Mert te mondod? Vagy valaki más írta elő?

Talán megengedhetnénk végre, hogy mindenkinek az legyen a fejében, amit ő akar, inkább arra kellene az energiát fordítani, hogy az ott is maradjon. Én nem szeretem sem a jobb, sem a bal oldalt ( magampárti vagyok), de nem vitatom el senkinek a jogát ahhoz, hogy szeresse bármelyiket. Nem szeretem a náci eszméket sem, de nem vitatom el azoktól a jogot, akik ezekben hisznek, inkább próbálom őket meggyőzni nézeteik életszerűtlenségéről.
Miért kell mindig arra hajtani, hogy valakinek mással szemben igaza legyen? A társadalmi együttélés nem erről szól, hanem arról, hogy mindenki valljon olyan nézetet amilyet akar, de azzal másokat ne bántson, az államnak pedig arra kell törekednie, hogy ne is bánthasson.
@Habakuk999: "Esélyét abszolút nem látom a szembenézésnek."

Tudod erről a szembenézésről mindig az jut az eszembe, hogy jól kidumáljuk ki, és miben vétkezett, osztán jól megverjük a haló porát? Nem röhejes ez egy kicsit?
@látjátok feleim szümtükkel:

A politikusoknak nem szabad kihasználni a rasszista, nemzetiszocialista kártyát, pusztán erre gondoltam.
Vágyálom.
Abban természetesen igazad van, hogy mindenki olyan eszmékben hisz, amiben akar.

A náci eszmékkel szemben ugyanakkor más a véleményem.
Ez egy kórokozó, amely igen súlyos betegségeket okoz. Nem érzem, hogy a demokrácia és liberalizmus jegyében ne kellene küzdeni ellene.

Nem látom röhejesnek. Átolvasgatva a berini filmszemlés kommenteket, amelyek számomra az SA legények masírozását és erőfitogtatását idézik fel, egyáltalán nem röhejes.
Azt hisszük, velünk nem fordulhat elő. A szomszédunkban pár éve még tömegsírba lövöldözték az embereket, említhetném a norvég diákok esetét is.
@Habakuk999: "A náci eszmékkel szemben ugyanakkor más a véleményem.
Ez egy kórokozó, amely igen súlyos betegségeket okoz. Nem érzem, hogy a demokrácia és liberalizmus jegyében ne kellene küzdeni ellene."

Egyet értek veled, hogy küzdeni kell ellene, de ez nem jelentheti azt, hogy "Egyszer és mindenkorra rendet kell tenni a fejekben."

A nácizmus elleni küzdés egyik formája lehet pl. az, hogy az adott állam, jelen esetben a mienk, határozottabban figyel az állampolgárok igényeire, jelzéseire. Úgymint a rend, fegyelem fenntartására, de nem csak az utcán, hanem pl. a hivatalokban is. Az állam ne csak az állampolgártól várja el a jogkövető magatartást, tanúsítson maga is olyat.
Miért ne hinne az egyszerű ember a jobbik rendről alkotott véleményében, ha maga az állam szegi meg saját törvényeit, így többek közt pl. nem tesz eleget a nemzetközi szerződésekben vállalt feladatainak?
A kirekesztés, és a minden féle megkülönböztetés elleni küzdelem élharcosának is az államnak kellene lennie. Ehelyett azt látjuk, aki nem pért ( jelenleg fidesz ) tag, még takarítói állást sem biztos hogy kap egy hivatalban. Pedig a rendszerváltás elején arról is történt döntés, hogy a munkahelyekről ki kell tiltani a politizálást. Ehelyett mit látni? Pártkatonák vezetik az orszgá hivatalait, háttérbe szorítva a szakmaiságot. Ezzel maga a hatalmat gyakorló, magát demokratikusnak állító politikai többség tesz megkülönböztetést az állampolgárok között. Úgy gondolom ez ellen sokkal fontosabb harcolni, mint arról vitázni, szükséges-e az emberek fejében rendet rakni. Egyáltalán van-e joga bárkinek eldönteni, hogy az én fejemben rend van-e vagy sem?
@látjátok feleim szümtükkel:
Ok, hülye mondat így, elismerem. Félreérthető.:
Ebből már nem jövök ki jól, hiába magyarázkodnék.

Nem gondolatrendőrségről, nem pártideológiák és eszmék rendrakásáról beszélek, hanem általános emberi normákéról.
Nem a Te és rajtad kívül 10 millió, hanem annak a pár politikus a fejéről, aki úgy érzi, két taslival megoldja a gondokat, közben pedig minden eszközzel próbálja valóban átmosni az emberek agyát.

A rendszerváltást követően nem volt félelem az országban.
Pillanatok alatt pártállammá válunk. Mert pár ember úgy gondolja, rá nem vonatkoznak szabályok, a hatalom megszerzése mindenféle módszert szentesít, a csahosok pedig tapsolnak nekik.
A kis fletó nem is hasonlít az apjára...lehet, hogy a postás besegített dobrev klárinak? Ejnye!!!! már ez sem megy fletó? dublőr kell otthonra is?
Itt vannak felsorakozva Kun Béla és Jászi Oszkár nyomdokaiban a csőcselék hazaáruló banda.
@centenárium: nna, még egy kétdimenziós mélylélek...
Na sziasztok, ott voltam a millán, sokan voltunk. Az indexnek ebben igaza van:
"Az egymilliós tüntetéssorozat legfontosabb tanulsága március 15-én vált minden eddiginél nyilvánvalóbbá: politikus és politikai program nélkül nehéz izgalmas tüntetést tartani."
index.hu/belfold/2012/03/15/kifogyoban_a_szufla_az_egymillios_tuntetesekbol/

De ez meg ordas nagy hazugság:
"A jó időben sokan mentek el a hivatalos állami programokra a Múzeumkertbe, a Várba és a Parlamenthez."
index.hu/belfold/2012/03/15/tomeg_itt_is_ott_is/
Legalábbis a Múzeumkertnél és a Parlamentnél nagyon nem volt tömeg, sőt! Néhány százan voltak.
nol.hu/belfold/unnnepi_jatek__keressen_magyar_zaszlot_a_muzeumkertben_
A kormány szerint ez ötezer ember:
nol.hu/belfold/az_mti_tomeget_becsult__es_nem_fel_gyoztest_
hirdetni
És nem találom a reggeli videót a Parlament elöttről, ahol szintén csak néhány százan ácsingóztak.
süti beállítások módosítása