Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.18. 04:35 Fabius

System error

Címkék: baloldali kerekasztal gyurcsány tamás

Megvan az a vicc, hogy Kapolyi László, Schmuck Andor, (MSZDP) Thürmer Gyula, (Munkáspárt) Vajnai Attila (Munkáspárt 2006) Trasciatti Attila, (Zöld Baloldal) Balogh András (MSZP) felöltözve, a Gyurcsány gyerek meg letolt gatyával érkezett a baloldal temetésére?

Nincs?

Nem csodálom, ugyanis ez a valóság. Az a szánalmas valóság, amiről hetek óta először kedvem sincs karikatúrát csinálni, mert annyira lehangoló. Fent említett urak és szervezeteik lesznek hivatottak "magyarországi problémákra érdemi megoldásokat találni", és nem félnek ehhez az Orbán kormány leváltását eszközül használni. Illesszük be a fenti névsorba Szanyi Tibort, mint az MSZP elnökaspiránsát, és meg is érkeztünk oda, hogy föltegyem a kérdést: mondjátok kedveskéim, ugye az oktatási rendszer átalakítás - mert lesz visszakozz ugye, Gyurcsány Tamás? - alatt remélem új szakmát is kínálni fogtok a nebulóknak, - nem, nem a spermaszellőztetőt - a kerekasztalost.

Mert ha már mi így elkúrtuk az életünket, hogy nem faipari szakembernek álltunk, akkor legalább a jövő generációjának legyen adott a lehetőség maradéktalanul kitanulni a divatszakmát. A píédzsdíért mondjuk lehetne szakosodni alkotmány és kerekasztalosságra külön külön is. Mit lehet tudni, még egyszer Orbán Gazsi is dönthet úgy, letolja a rövidgatyeszt és a foci helyett a közéletben próbál szerencsét, hogy a kétpólusú erőtérben zavar ne keletkezzen.

Megjegyzem azért az űbercuki, hogy a Frissen Gründolt Társaságnak meg kellett küzdenie a sajtóembargóval: (katt, a piros vonal felettit kell röhögés nélkül olvasni)




 

457 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr314127991

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így kell leváltani Orbán rendszerét 2012.02.23. 22:52:24

Nagy búsmagyar orrlógatás van, hogy így nem lesz leváltás, nem bírnak a demokratikus izék összefogni, így pedig matematikailag esélytelen megverni a Fideszt a saját rendszerében. Hát, elég ciki, de a

Trackback: Hungarian Communists form opposition roundatble with MSZP 2012.02.18. 19:36:11

Index.hu reports about some interesting developments in Hungary. A Hungarian opposition roundtable was formed on February 16th in Budapest, with the participation of Hungarian Communist parties and MSZP. Yes its hard to believe so before going any furt...

Trackback: Parajelenség a Deák téri metroállomáson 2012.02.18. 18:56:10

Egyre inkább biztos, hogy az idegenek Magyarországon készülnek inváziós hadjáratukra, ahogy azt már lelepleztük előző posztunkban.A mai napon a Deák téren gyanútlanul a metrojáratukra váró fiatalok egyik pillanatról a másikra elveszítették a nadrágjuka...

Trackback: Világ proletárjai, egyesüljetek! 2012.02.18. 16:00:49

Nem értem, az MSZP-nek egy kerekasztal már nem is elég? Egy levegőt szívnak a kiutált Demokratikus Koalícióval és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal (akikkel amúgy az LMP a héten egyeztetett a közös célokról) az Ellenzéki Kerekasztal keretében, erre pár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius: :)
Nem lesz egyszerű a kemény fafejekkel elfogadtatni ezt a fajta gondolkodást.
Főleg úgy, hogy majd mindegyik lánglelkű maga szerint a centrumban toporog.
@felebarát:

Szerintem jó, ha a miénk és mi műveljük. (amúgy igen, meg vannak művelve, csak átgondolatlanul és szarul)

De mondok másik példát a megértésre: mi magyarok éppen azért szeretünk saját lakásban élni bérelt helyett, mert ugyanazt jelenti a városi urbanistának is, mint a vidékinek a szántója.
@Fabius: Nekem fontos. Ha nem jött át, sajnálom. Hogy olyanért sírok itt, akiért érdemes sírni, aki magyar volt a szar időkben is. Aki tiszta volt. És ez múlt idő.

A többit leírta aritus higgadtabban.

Tudod, én teleltem újságíróüdülőben 2000 elején a Tátrában. Kellemesen, olcsón. iIsteni kaják, szlovák személyzet: nem haverkodtak, de fullkorrektek voltak.Csodás táj, hatalmas hó - csak mászkáltunk, nem tudunk síelni. És voltak ugyebár a kollégák, mentsen isten tőlük. Köztük egy régi-régi kollégám, egy volt magyar nemzetes, oldmotoros külpolos.

Aki egyik reggel olyan szinten kezdte hangosan egyelni - a teljesen normális, finom - kaját, kiszolgálást ócsárolva, na ezek a buta tótok-szinten, hogy megállt bennem az ütő. Látszott a felszolgálónőkön, hogy minden kurva szavát értik. És onnantól - a színvonal nem változott - de jeges lett minden. És égtem, mint a Reichstag, hogy milyen magyarok ezek? Idejönnek fikázni a jót, lekezelni, legyalulni mindent, csak mert? És ez nem is volt deklaráltan jobber. Csak egy beképzelt barom. Mire???

Én úgy vagyok magyar, hogy ez nekem fáj, hogy ilyen a népem értelmiségije: kilép otthonról és csak bunkó bír lenni ok nélkül, mikor lehetne kedves és akkor egy-két lapát feltöltő föld már megy is az árokba - hogy képletes legyek.

Mászkáltunk át a szomszéd faluba egy délután körülnézni és lekéstük az utolsó vonatot télen, a hidegben, nagy hóban. Nem volt semmi más közlekedés, mentünk hát gyalog bele az éjszakába, neki a sok km-nek. Stoppoltunk, nem álltak meg, alig is jöttek persze arra. Végül egy rozi Skoda fékezett. Fiatal srác volt a sofőr, angolul köszöntünk, mondtuk, hová mennénk, persze elvisz válaszolta mosolyogva.

Duma mindenről kedvesen, végül honnan jövünk? Budapestről. Megfagyott a levegő, pedig fűtött. Már kezdtünk szedelőzködni, noha egy szó el nem hangzott a részéről, csak mintha megállt volna. Aztán gázt adott és végig teljes néma csendben bevitt szinte az ebédlőig. Meg sem várta, hogy megköszönhessük...

Basszus, ezt kinek köszönhetem? Hogy ő is ellenséget látott bennünk attól, hogy magyarok vagyunk, holott addig tökjó volt? De felülemelkedett ezen és marha nagy gesztust tett. Köszönetet se várva.

12 éve ezt nem tudom elfelejteni. Hogy szégyenkeznem kellett mások káros magyarkodása miatt. És ne mondd azt, hogy csak ez a mikolai számturbózásos állampolgizás az egyetlen hazafias tett a határontúliak felé. És épp ezért tisztelem, akik onnan ennek ellenállnak és "nem lesznek játéka mindenféle szélnek."
@felebarát: Én nem akarok velük semmit kezdeni. A lényegüket csippentenéd le ugyanis.
@Habakuk999:

Szerintem pedig ez tökegyszerű: én alapvetően liberális vagyok, de vannak olyan értékek és elvek amiket nem vagyok hajlandó elutasítani csak azért, mert mittom Orbánnak és a Jobbiknak is fontos.

Ezeket kell mindenkinek megtalálnia magában és készen is vagyunk az önálló értékrendünkkel.
@Fabius: persze , hogyne...de ez most mas vilag, egyenlore nincs meg aza biztonsag, hogy beleugorj egy lakasba...es en igenis hianyolom a berlakasokat. az onkormanyzati lakasokat, ha ugy alakul, akkor az oszag egyik felerol a masikra koltozhess, mert ott kaptal munkat
@Habakuk999: Büntessék meg, ha ellop egy almát. És azt is, aki ellop valami sokkal nagyobbat. Pl. a manyupot a fiamtól.

Legyen jó a magyar párizsi. Kié a legtöbb húsgyár immár? Csaknem Csányi papáé? Követeljék tőle a minőséget. Most dolgoznak segélyért. Erről írtunk már x-szer. Így akartátok? Megvan. Menjetek a Pilisbe ott melóztatják a budai közmunkásokat. Nem sok roma van köztük, ügyvéd, tanár, közgizda igen. Fát nyesnek nyolc órában. Ezekben az ordító mínuszokban is így volt.

Ha ez a megoldás, majd élj vele, ha rád is sor kerül. Mert sor kerülhet. Ne hidd, hogy mindentől védve vagy. Ezek se hitték még pár éve.
@a szív fészkei: mentalis valtas...nem szeretem Csiszart, de hallgattam a musorat a radioban es igenis megfogott amirol beszelgettek, hogy mentalisan kell valtani, hogy nem eredendoen rossz a masik, hanem jo tulajdonsagai is vannak...csak rajtad mulik mit emelsz ki belple es mit veszel eszre belole..es elfelejtettem mit akartam mondani...

jah igen...pozitivabban kene hozzallni a dolgokhoz, csomoszor sir a szivem, amikor alapvetoen elutasitoan es negativan kozelitunk dolgokat
@a szív fészkei:

7 felvidéki munkavállalóm van, pontosan tudom mit és hogyan gondolnak a magyar kormány(ok) áldásos tevékenységéről. Ahogy a mi véleményünket úgy az övékét sem kérdi Viktor, rájuk is érvényes a majd mi megmutatjuk hogy köll magyarnak lenni elv.

Diplomáciában meg csak a kreténség megy és semmi más.
esmeg annyi, hogy jo par eve fujom, hogy osszeszedni jo agyu embereket es igenis egy nemzet felolelo hosszutavu mezsgyet kijelolni, ami jo az orszagnak...persze ezt balra jobbra mozdulhat de az irany maradjon meg es ne kezdjuk negyevente ujra
@felebarát:

Oké, de most a néplélekről és nem a realitásról volt szó. :-)
@felebarát: Tudod Csiszár nekem bakfitty és röhej: ő az az ember, aki befeküdt a királyi bólogató fikuszpálmaháznak és veszi fel onnan a zsíros pénzeket, miközben emberek harmadik hónapja tüntetnek a fagyokban a Kunigunda utcai székház előtt a tisztes tájékoztatásért. Akiket ezért kirúgtak Böröcz-félék, akiktől Csiszár mentálisan megváltozva - naná, létezik az az összeg - felmarja a zsét.

Ne Csiszár váltásairól mesélj nekem. Az forintosítható.

Menj ki oda hozzájuk - Bécsi és Szentendrei út között gugli megmutatja - tudod, mind családosak,hitelük van, de van gerincük is és elegük lett a kitakarom, aki nem tecc nekem Tőkés mögött, lehazudom a csillagot az égről, megvágom Coh-Benditet, mert miért ne -dolgokból. És inkább kirúgatták magukat, de nem adják a nevüket ehhez, mint Csiszár, mint a többi levitézlett.

Erről mindig csak én írok, miközben megy a rívás, jaj nincs új erő, nincs itt semmi, nincs tiszta ember, de birka a magyar, csak a Jobbik tudja a választ... Bocs, de baszdmeg ez.

Hányszor kértem, hogy aki óbudai, menjen már egy kört arra egy kurva teli termosszal! Mi messze lakunk, de a férjem volt ott aludni is meg őrködni is. Meg vitte a teát, amíg bírta.

Tiszta Kezek Mozgalom. Ők ezért odadobták az egzisztenciájukat,nemhogy belenyaljanak a baksist dobó kézbe! Én ezek miatt hiszek az országban, nem a Jobbik miatt. És nézhet le interlock meg bárki, tarthat hisztis hülye érzelgősnek,zsigerinek - vannak ilyenek és lesz ebből valami jó, hiszem.

Hálisten nekem gerincesekből áll a környezetem. És remélem látszani fog ez március 15-én, amikor nagyon sokan leszünk, hogy ez a többség.

Hát menj, ha itteni vagy, vigyél nekik egy termosz forró teát - hálásak érte - és hallgasd meg őket is. Akik nem adták el 30 ezüstért magukat. Jaj megint demagóg vagyok ugye?
@a szív fészkei: en egy musortol beszeltem egy dologrol, amiben nem volt jelen politika csak a segitseg stb. de mas kepp kezdtem ha lattad, hogy nem szeretem
@a szív fészkei: igen, kurvára elkattantál, nem először, valószínűleg nem is utoljára.
Én azonban utoljára mondom el, mert kezdem unni: igen, tápos hülye pesti vagy, ha nem fogod fel, hogy jelen pillanatban ezeken a vidékeken a Jobbik a leghangosabb, a legaktívabb, a leginkább jelenlévő. Évek óta nem lehet munkahelyteremtésről beszélni, nyílik ugyan egy-két üzem, de az lófasz, minden más bezár, a fiatalok lelécelnek; a feszültség növekszik, és amikor arra megy haza valaki, hogy felfeszítették a házát, ellopták fűnyírótól kiscsirkéig minden maradékát, akkor beleköp a tenyerébe, és azzal a lendülettel húz egy ikszet a kemény kezet ígérő Jobbik mellé. Mert, basszameg, azokkal az emberekkel más nem beszél, és ne gyertek nekem az avasi sztorival, mert az a képmutatás magasfoka, lófasz, meg esti fény, egy bukott kormányfő eltartott kisujjú médiagegje, a kurva nagy szolidaritása azokkal, akiket soha le nem szart, de hát az értelmiség már kiutálta, valahol el kell kezdenie visszakapaszkodni...
Baszogatod az embert, mert ki meri mondani, hogy nem utálja mindenki annyira, zsigerből a Jobbikot, még inkább nem nézi le a szimpatizánsait, ahogy te. Képtelen vagy mindent elöntő érzelmek nélkül, higgadtan a tényekre reagálni, válaszolni; tulajdonképpen leordítanád a hajamat, amiért tolmácsolni merem, hogy itt rengetegen csak és kizárólag azért támogatnák a Jobbikot, mert az az egyetlen párt, amelyik beszél hozzájuk (hiszen javarészt innen "származik"), azok az egyetlenek, akiket úgy ismernek, hogy még nem égtek be az ország kormányzása közben. És senki, szinte senki nem foglalkozik azzal, hogy hazudnak-e, vagy hogy szimplán idealista debil mind; 10-15 év folyamatos lepusztulás után az emberek hajlandóak úgymond bármit elhinni, csak mondjon már végre valaki valamit nekik is.
És amikor azt mondom, hogy a Jobbikot a saját fegyverével lehet csak legyőzni, szemedre borul a véres lepel, pedig én csak az irányról beszéltem, nem a módszerről. Soha nem írtam, soha, hogy takarodjanak a multik, nyissunk keletre, és hasonló faszságok; soha nem írtam, és nem mondok ilyet, te mégis úgy kezeled, mintha az, hogy lopjuk el a Jobbik jelszavait, de adjunk mögé értelmes tartalmat, az pont ugyanabba az irányba visz, mint amerre a Jobbik vinne. Ideje lenne megértened, hogy nem én tartom a Jobbik ökörségeit politikának, hanem egy csomó másik ember - még ha kínjában is, de - őket érzi az egyetlen kitörési lehetőségnek, és elegük van már annyira, hogy a következményekbe bele se gondoljanak.
Nem ignorálhatod egymillió szavazó vágyait, kívánságait, problémáit annyival, hogy sötét kőbunkó az összes. Hidd el, szavaznának azok Bajnaira is, ha lejönne a felhők közül, és felfogható módon jövőt tudna mutatni nekik. Nem különösebben fogják azt bírálgatni, hogy most az hiteles, vagy sem, megvalósítható, vagy sem, eredményes, vagy sem; pont elég, ha az, aki mutatja, láthatóan hisz benne, és arról beszél, amit az emberek hallani akarnak. Ma mindezt a Jobbik teszi, és elhiheted, hogy én ahogy csak lehet, lebeszélném az embereket erről a pártól, ha tehetném - de az még akkor sem sikerülne teljesen, ha én csináltam volna mindegyiküket.

Legközelebb törj össze valamit, ha az a nyugodtabb írást segíti.
@Fabius: amennyiben neked van igazad, akkor erősen látszik a napi közpolitikai rutin hiánya. 2013 második felében ki lehet állni az ország elé, lehet szépen hangzó, tökéletességig csiszolt elképzeléseket villantani, de onnantól már csak egy fél év marad a közöny, vagy épp az elutasítás degradálására, több millió széthúzó, sokszor családokon belül is ideológiailag egymásnak feszülő ember meggyőzésére. Bolond módon örülnék, ha még a konzervatív jobboldal is csettintene a terveik láttán, de úgy, hogy ismerten jobboldali egyetemi előadók "libás" előtaggal, gúnyos félmosollyal ejtik ki Bajnai nevét, úgy minden egyes nap, amit csendes szervezkedéssel töltenek, kétszeresen fog hiányozni a meggyőzésre fordítható időkeretből.
Meglátjuk, nem szurkolok ellenük, és elismerem majd, ha tévedtem.
elveszett a kommentem :(

lenyeg igenis meg kene hallani ahangokat minden oldalro es igenis lehetne ugyis jo egy kormany, ha asztmondana, oke nyujtsd be a torvenytervezett viszgaljuk meg es oke megszavazzuk...na ez lenne a mentalis valtas...na kihuzom a kezem a bilibol.

de ne sajatitson mar ki senki semmit, se kokardat se a bocskait...stb
@Interlock:

Az elképzelések villantása már most is tart, és nem 2013-ben fog elkezdődni. Erről szól a Haza és Haladás blogja és honlapja, meg a feldolgozott témák.

Erről itt egy jobboldali vélemény:

mandiner.blog.hu/2011/11/29/kozos_kassza_koltsegvetes_mindenkinek
@felebarát:

na kihuzom a kezem a bilibol.

Há ja :-) Vagy inkább :-/
@Fabius: rendszeresen olvasom a blogjukat, továbbra is a hűvös, távolságtartó elemzés hangulatát érzem belőlük, amit ráadásul még meg is értek. Nem én leszek az, aki keresztbe tesz nekik - de a bizalomért ennél sokkal többet meg kell még tenniük, egy rendkívül előnytelen küzdelemben, ha vállalják egyáltalán.
Meglátjuk. 2014-ben ugyanerről, ugyanitt :-)
@Fabius: nem targyaltak tul a blogon a dolgot
szivnek csak annyit, hogy még mindig ez az egyetlen blog, ahol nyugodtabban kifejtheted a véleményed...nem fojtják beléd...
"Miután például a 28 500 forintos, munkanélküliség esetén járó járandóság helyett, ami most csökkent, 47 000 forintos tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205 ezer ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 500-ból, rejtélyes módon, de meg tudtak élni."

mit állitunk? járandóság...mi lett belőle bér..kár hogy eltűnt, majd egy huszas belőle...és most ezzel megy a hazaárullózás...

huá
Rájöttem, hogy vmi nagyon és végletesen el van rontva otthon. Egyetlen választás fontos, hogy ki legyen a megyében a karneváli szépségkirálynő:
d.i.uol.com.br/diversao/2011/10/08/finalistas-do-concurso-que-escolhe-a-rainha-do-carnaval-2012-7102011-1318093006507_956x500.jpg

Ha majd a sok béna politikus megtanul úgy segget rázni, mint ezek a lányok, akkor érdemes foglalkozni velük, mert lopni, hazudni azt mind jól tudnak, legalább akkor szórakoztassanak is!
Milyen távolinak is tűnik ilyenkor az a sok kretén... (elégedett sóhajtás)
@felebarát: a 28.500 azt lefogyasztották 22.800-ra, a 47000 valójában 47.500, de mivel nincs meló elég embernek, 1 helyre kettőt vesznek fel félállásban, tehát 23.500 Ft-ot kap max/hónap,s kérdés hány hónapig,s mikor jön a vetésforgó.... Öltöznie kell,közlekednie kell,ennie is többet kell... ne soroljam, nagyon kétélű dolog ez.
Ennyi hebehurgya faszságot összehordani! Erre is csak egy beesettmellű, szakállas hülye képes!
@van-itt-ész: Én szeretem. Amikor az emberek zöme csak a Fidesz-szűrőn átjutott híreket kapja, nagyon fontosak ezek a vélemények.Jó látni, hogy vannak még normális gondolkodású emberek ebben az országban.
@van-itt-ész: Mikor reklamáltam, hogy miért csak a jobboldal újságjait rendelik meg a munkahelyemen(bár lassan már csak az van), akkor azzal indokolták, hogy így kell támogatni őket.
@van-itt-ész: már korábban írtam, de megismétlem, hátha egyszer megértitek. Kikérem magamnak (is), hogy kétségbe vonjátok az önálló tájékozódáshoz és vélemény alkotáshoz való jogunkat. Azt is kikérhetem mindenki nevében, hogy értelmezés nélkül helyből "papagájkommandóként" hülyeségnek nevezd a leírt véleményt. Bár sajnos nem szokás, de a vitában érvelni kell(ene).
Azt meg különösen kikérem mindenki nevében, hogy - az un. "magasabb erkölcsiség" (pfuj) nevében - látatlanban bárkire is jópofának tűnő, dehonesztáló megjegyzéseket tegyél.
Javaslom, szedd elő az iskolai kötelező olvasmányokat, értő módon olvasd el őket. Nem fog fájni, megnyugtatlak. :)
@Interlock: Jó írás!
Egyben válasz Fabiusnak is, aki szerint túlféljük a jobbikos veszélyt.

Kívánom, hogy igaza legyen.

Tudom, regionális probléma, ugyanakkor emlékeztetek mindenkit, hogy néhányszor sikerült meglepetést okozni a szavazófülkékben.
@Interlock: Hmmm ez szerintem is jól összeszedett vélemény volt. :) Szívnél az a baj, hogy nagyon elfogult és így nem igazán tud tárgyilagos lenni a Jobbikkal szemben. Fabius ezen a téren azért jobban teljesít szerintem.
2010-es OGY választások előtt egy barátom meg akart győzni arról, hogy szavazzak a Jobbikra.
Elmondtam neki, hogy:
1. a felvetett problémák jogosak, azokat vagy nem tárgyaltuk ki, vagy mismásoltunk róluk több évtizeden keresztül,
2. a problémákkal kapcsolatosan feltett kérdéseik nem pontosak, legtöbbször nem a lényegi megoldás felé mutatnak,
3. az alapvetően hibásan feltett kérdésekre a válaszok nem megfelelőek.
Véleményemet az eddigi tevékenységük nem változtatta meg, sőt.
Pártosodás és pártoskodás

A Magyar történelem bebizonyította, hogy a magyar nép tekintve európában példátlan habitusát, csak önmaga által legyőzhető. Soha semmilyen erő nem tudta megtörni, csak abban az esetben, ha sikerült –az oszd meg és uralkodj elv alapján- a magyarok különböző csoportjait egymásnak ugrasztani. Csak a legutóbbi idők példái alapján így jártunk a Tanácsköztársaság alatt, II világháború előtt a belépéskor, alatt a nyilas rendszerben és után, mikor a nép fele rendszerellenesség miatt börtönbe került a másik fele által. Így jártunk 1956-ban, amivel kapcsolatban még ma sem tudjuk helyretenni magunkban a dolgokat.

Akárhogy nézzük, Magyarországon az összes vészterhes időszakot a belső békétlenség okozta. Az 1988-as rendszerváltás során rövid ideig az ország az együttműködés eufóriájában úszott: sem az új politikai erők, sem a régi hatalom képviselői nem akarták átharapni egymás torkát, s ha nem is teljesen egyirányba igyekeztek húzni a szekeret, mégis volt közös szándék.
Ez az együttműködési készség tette lehetővé, hogy –eltérően a régióban megszokottól- vér folyjék az utcán és lángba boruljon az ország.
Ma is hiszem, hogy az akkor meghatározó politikusok felelősségtudata volt az a tényező, mely számukra kötelezővé tette a rendszerváltás tárgyalásos, békés lebonyolítását.

A megosztottság az a betegség, mely oly mértékben legyengíti Magyarországot, hogy bármilyen hatás csak tovább gyengítheti, mint egy inogásnak indult építményt.

Jelen korunk pártoskodása táptalaja a szélsőségek terjedésének. Természetes, hiszen politikánk a szélsőségeken alapul.
Utóbbi választásaink kizárólag arról szóltak, hogy mely párt tudja az elvakult híveit odaterelni az urnákhoz.
Márpedig az elvakult pártkatonáknak ezért a hűségért követelésük is van. Tekintettel elvakultságukra első és legfontosabb követelésük az ádáz küzdelem a másik oldal ellen. Megkövetelik az együttműködés teljes megszakítását sőt, -Orbán Viktor által már nyíltan is tudjuk- az ellenfél teljes megsemmisítését.
Ez nem egyoldalú, hanem ahány párt indul a választáson, annyi oldalú.

A matematika vektorok összegzésére vonatkozó törvényei itt is helyénvalóan működnek: ha egy tárgyat különböző irányba rángatunk, az vagy egyhelyben marad, vagy –rosszabb esetben- szétszakad.

Hála istennek, hogy a társadalmi folyamatokban a tehetetlenség sokkal nagyobb, mint a fizikában: ennek az ide-oda rángatásnak az eredményeként létrejött a társadalomnak egy mozdíthatatlan magja, melyet a politikatudomány „nemválasztók” csoportjának nevez.

Mindamellett, hogy ez a csoport a tehetetlenségért felel, egyben a stabilitást is biztosítja. Mármint ha kívülről tekintjük. Közvéleménykutatók, politológiai intézetek próbálják kideríteni ezen tömeg motivációit, annak megfelelően, hogy mi a célja vele, kinek adja el az adatokat: apatikus tömeg, melyet nem érdekel a politika, vagy megfélemlített tömeg, mely nem mer megnyilatkozni, esetleg bölcsek kara, mely nem tartja méltónak a jelenlegi politika egyik oldalát sem a szavazatára. Mint látható, ezen nem szavazók tagjai mindenesetre a regnáló politikai kurzus kénye kedve szerint van felcímkézve, anélkül, hogy szavazott volna!

Ámde létezik olyan tudomány, mely ennek csoportnak a virtuális mozgatásával foglalkozik: feladata minden oldalon ezen csoport hallgatásának a maga oldalán történő kihasználása. Ki ne hallotta volna még, ahogy minden oldal a maga oldalának kommunikálta ezen jelenséget: a jelenlegi hatalom 2/3-ról beszél, holott a választóknak az 50%-a volt összesen választani. Vagy az ellenzék, aki ugyanezen szempontok kiforgatásával a (biztos)választók felét! vinnék el most a kimutatások alapján.

És itt vetődik fel ezen választói- illetve nem választói –csoport szerepe. Tudniillik ha nem szavaznak, egyaránt hol piros, hol zöld, hol fekete, hol narancs színbe öltöztetve szerepelnek a statisztikákban. Csakhogy nem ott és akkor, mikor ők gondolják, hanem amikor az aktuális politikai szélsőséges pártkatonák által irányított politikai csoportok akarják!
Ez viszont rendkívül veszélyes önáltatásra ragadtatja az eleve szélsőséges elvárásoknak megfelelni akaró politikusokat.
Ezen önáltató manipuláció odáig fajult, hogy ezen csendes csoportokat a politika jelenleg szürkemarhának titulálja. A meglátást nagyon jól példázza az új választójogi törvény, illetve a pártfinanszírozási törvény hiánya.

A választójogi törvény most már papíron is kimondja, hogy ennek a „szürke masszának” a megszólítása nem is szükséges, véleménnyilvánításra bírása nem cél. Egy fordulóban, ha 3 ember megy el szavazni, az már tökéletesen elegendő a nép akaratának megismeréséhez. Azért ez így leírva eléggé nyilvánvalóan megmutatja a politikusok népi felhatalmazásra való igényét…
A pártfinanszírozási törvény minden oldali (elnézést az újonnan jövőktől) fektetése pedig szintén elég nyilvánvalóan megmutatja a pártok iszonyodását attól, hogy a pánztáruk függjön az őket ténylegesen támogatók számától(nem arányától).

Tovább megyek: ezen tömeg megmozgatása, megszólítása a vezető pártok részéről kifejezetten kerülendő! A választáson megjelenő állampolgárok számának emelkedése háttérbe szorítja –az elvakult fanok száma alapján már előre jól kiszámított- a pártok által elvárt és kívánatos eredményt.
Hiszen amennyiben megmozdul a most kb 3 milliónak saccolt tömeg, az a 2 milliós 2/3-ot nem hogy csökkenti, hanem rögtön marginális eredményt csinál belőle.
És akkor abban a pillanatban a Jobbik 10%-a olyan értékre csökken, mely ajtót mutat a parlamentben nekik.

Ezen kis matematikai modell rögtön megmutatta, hogy ezen nemszavazó bázis apátiájának, undorának fenntartása miért érdeke a jelenlegi parlamenti pártoknak.
A politika felé fennálló undor és apátia fenntartásának eszköze a politikai hisztériakeltés. A Gyurcsány-Orbán háború olyan szintre emelte a politikai hazudozás és manipuláció szintjét, amely tökéletesen alkalmas ezen elfordulás nemcsak keltésére, hanem fenntartására is.
Minden értelmes, mérlegelő állampolgár egyre inkább legyintve nézi a politika néven futó kutyakomédia újabb és újabb felvonásait, melyek után mind gyakrabban teszi fel a kérdést:hát hülyének néznek ezek engem?
Tisztelt választó!
Nem számít az, hogy Ön miért, milyen meggondolásból, milyen érzések - legyen az megbántottság, undor, félelem, sértettség, szégyen (pozitív jellemzőt ne várjon) – miatt, csak az a lényeg, hogy elforduljon a politikától és emiatt NE MENJEN EL SZAVAZNI!
Csak ebben az esetben van ugyanis módja egy –az ország lélekszámához képest elenyésző- maroknyi elvakult bázison alapuló pártnak akár az egyeduralomra, akár a szélsőségek törvényhozásban megjelenítésére is!

Még egy megjegyzés: a jelen kimutatások szerint az emberek 80%-a mondja azt, hogy nem jó irányba mennek a dolgok.
Ja kérem, aki bedobja a gyeplőt a lovak közé, az utána ne panaszkodjon. A régi mondás szerint: „Potyautas vésd jól észbe, hogy ne szólj a vezetésbe!” Másrészt viszont örvendetes jelenség, hogy az emberek józan ítélőképessége, igazságérzete, méltósága –bár egyenlőre a szívükben- de megmaradt, éledezik, tiltakozik a jelenkori magyar politika ellen.

Amennyiben viszont tisztelt választó jobban szeretné érezni magát a bőrében, szeretné azt a torkát fojtogató tehetetlen dühöt, undort, szégyent megszüntetni, akkor viszont kérem, hogy személyes jelenlétével, mosolyával, esetleg egy szál virággal menjen ki pl március 15.-én sétálni, május 1.-én majálisozni vagy különböző megmozdulásokkor szolidaritásával támogatni az elesetteket és legfőképp a megfelelő időben SZAVAZNI!
Tudniillik csak így lehet ráébreszteni a jelenlegi politikai „elitet” önmaguk kisszerűségére és az igazi hatalom birtokosainak: A NÉPNEK NAGYSZERŰSÉGÉRE, MÉLTÓSÁGÁRA, SZOLIDARITÁSÁRA, ELSÖPRŐ EREJÉRE!
jájjjj! mifolyikgyöngyösön? emberek! odafigyeljetek!
@Fabius: A saját lakással nincs is baj!
A hozzá kötődő (90%-ban) léleknyomorító hitellel.
Számomra megdöbbentő a magyar emberek világnézete, példa:
1; az albérlet+3 milla a bankban és a 2; sajátlakás+10 milla hitel emberek között óriási a különbség, melyet egyszerűen egy rózsaszín üvegen keresztül nézünk.

az 2; csoport nem rendelkezik önállósággal, mobilitással, 1 havi tartaléka sincs, ebből adódóan kiszolgáltatott, egyszerűen lelki nyomorék, hiszen NEM MER lépni. A munkáltató kapcarongya, hiszen éhen döglik, ha kirúgják. Építési vállalkozó vagyok és látom, ahogy ebbe a 15-20 éves igába belehajtják a fejüket a fiatalok, lemondva nyaralásról, az emberhez méltó vidám, élményekkel teli gondtalan életről. Ezek az emberek centikkel mennek össze, görnyednek meg a felelősség lelki súlya alatt. 40 évesen öregemberek, akik lehajtott fejjel húzzák az igát. 23 évesen gyönyörű fiatal feleségek 35 évesen vén tramplik, akik 2-3 éve nem voltak kozmetikában, fodrásznál, nem vettek egy szép ruhát, nem ültek be étterembe. Besavanyodnak, elbutulnak. Ez a "saját lakás" projekt mellékterméke, melyre senki nem hívja fel a figyelmet: beledöglik a téglába. Persze szerencsétlen próbálja foltozgatni a lelkét, de összefacsarodik, mikor lát egy szépen felöltözött, színházba menő nőt, a férfiak meg elborult arccal, leroskadó vállal néznek egy szép motor után. Szomorú. Ezt csak tervszerű társadalompolitikával kellene átalakítani. Sajnos a politikai elit viszont fontosabbnak tartja a saját karrierjét. Tudniillik, hogy megértsétek a hitelből építés az állam érdeke: Egy kb 20 milliós építkezés folyamán a magánszemély és bank összerakott pénzéből Áfa, melós szja+járulék, eljárási díjak, vállalkozói adók stb kb 6-7 milla befolyik az államkasszába. Ez az egyik olyan pénzkeresete az államnak, ami neki semmibe nem kerül, az állampolgár amilyen primitív, " a még gyarapodom is" maszlagon keresztül beáztatva még örül is, hogy 20 évre leláncolták. Hát röviden ennyit arról a primitivitásról, mely folyamatosan lenyom bennünket a németekhez, hollandokhoz, angolokhoz, amerikaiakhoz, stb, bámulva nézett "nyugati emberekhez" képest. A legelkeserítőbb, hogy ezt az állam megfelelő szinteken lévő gazdasági emberei tudják, látják, de nem akarnak lemondani a rövidtávú haszonról.
@ember67: Sajnos teljesen igazad van! Csak ott tévedsz, hogy a politikusnak nevezett csürhe nem rövid távú, hanem hosszútávú haszonszerzés reményében kényszeríti bele az embereket ebbe a birka létbe. Igen, mert birkák azok, akik ezt így tûrik. Viszont az egy másik kérdés, hogy ezt ôk valamikor készek-e felismerni? Nem vagyok meggyôzôdve, hogy képesek ezzel a problémával szembenézni. 23 évvel az un. rendszerváltás után az emberekben még mindig nagy a gondoskodó és ôket irányító állam utáni igény! Inkább eltûrnek olyan primitív hatalomtechnikákat és játékokat, amit mint a cocik, mint a narancskomcsik eljátszanak. Feladják álmaikat egy pillanatnyi látszatért, hagyják, hogy fals marketingdumákkal megvezessék és "agyatlan hívôkké" redukálják le ôket. Persze a nemzeti színû pántlikát odakötik az orruk elé, mert akkor különösen eccerivé tudnak válni páran, mint azt a jobbik példája is prezentálja. De igazat adok Neked, látom, hogyan rokkannak bele egyesek a mindenáron történô kaparásba. A politikusainknak érdeke, hogy ennyi ember kepesszen a mindennapi túlélésért, mert hosszútávra leköthetô, biztos bevèteli forrást jelent, rengeteg pénzzel...
@Interlock: Na akkor higgadtan. Te sem figyelsz rám, ás te is ugyanazt mondod mindig eléggé emelt hangon néha. Mindegy.

Megkérdeztelek,- többféle hangfekvésben az igaz -, hogy azontúl, hogy a Jobbik odamegy néha beöltözve masírozva, még mit tesz? A rizsázáson túl. Nektek csak a duma kell? Abból nem volt elég Diktortól, Gyurcsánytól? Akkor őket miért egyelitek? Eltartott ujjal de lakott három napig ott. Ez is tapasztalat. Túlélte. A véderős faszi odament Gyöngyöspatára megfélemlíteni, kiképezni, hisztit generálni, aztán hazavágta magát. Ez megoldás? Konkrétumokat sorolok.

Azt mondja a Jobbik falusi embernek kedves szólamként, jöjjenek újra a csendőrök a kakastollaikkal, pofonjaikkal és akkor rend lesz. Tényleg? Hülye tápos bölcsész kérdezi ezt a jóléte kellős tetején.
Mert tudod, itt a kurvajó környékemen fényes nappal minket is rámoltak ki, hozzánk is surrantak be két bazi nagy vérevő kutya dacára és mit mondtak a rendőrök? Hogy ne nagyon ugráljunk, mert nagy a rokonság, nemfognak megvédeni tőlük. Ja ez még jó pár éve volt.

És? Be lehet vinni az össze romát - nincs is elég börtön - de valamikor kijönnek újra. Ja persze, legyen még halálbünti is, azt is kéri a Jobbik. És ha hallottál olyan emberről, hogy Pusoma Dénes, akkor tudhatod, hogy ártatlanul ült egy csomó időt, csak mert roma. És ő sem bírta az igazáért és ő is megöngyilkolta magát.

Tegyük fel, megint mehet a kakastollas pofozkodni, és akkor utána? Ha nincs más, mint a lopás, akkor a pofon után újra mennek looopni, mint Dopeman,csak furmányosabban. Te meg ezt nem vagy hajlandó a barátaiddal felfogni.
A börtön meg neked, nekem és a még kint lévő szabad állampolgároknak kerül kiba sokba,majd a mérnökagyaddal számold ki. És tökhatástalan, mert már olyan szintre süllyedtek ott, hogy a börtönviseltség a mucsómacsóság jelképe, büszkeség, plusz tuti ellátás. Tehát a Jobbik megoldása hosszútávra lószar, mama!

Mást meg nem mond, csak hogy majd mi eltakarítjuk innen a barnákat. Hová? Máshová? Legyen másik faluban szar? Ezt tették az eddigi kormányok mind. Az iskolákat leamortizálják, még annyi becsülete se lesz a tanulásnak, mint eddig. Pedig vagy az húz ki, vagy semmi.

És nem lehet az egész országot börtönné változtatni, a lassan egy millió romát nem tudod rácsok mögé záratni neadjisten kétharmados Jobbikkal sem.

Ha ez hülye balfasz szöveg kell nektek, akkor az. DE akkor ne gyere azzal, hogy itt csak duma megy és csupán a Jobbik ad konkrét választ. Mert a válasza akkora hazugság mint Orvbán+Gyurcsány együtt. Gyöngyöspatán nincs nagy hawaii, csak alázás a köbön.

Bajnai amikor lehetőséget kapott, igenis dolgozott az országért, nem helyeskedni, masírozni járt. Akkor azt mondod, ha jól értlek, az semmi se volt, az nem munka, mert az embereknek műsorra van szüksége, nem érdemi melóra. Masírkából nem lesz munkahely, sőt az európaiak undorral elfordulnak, ha ez lesz az irányadó vonal. És van egy rossz hírem: Irán nem jön ide annyit befektetni, hogy megéljen mindenki belőle, ha az Eu kirúg. Ahogy arab testvéreik se, hiába a palesztin kendő viselése orrba-szájba. Pofázással sehol nem keresel kenyeret a világon, mert arab, kínai, orosz csak tényekre ad pénzt. Hagymázra nem.

Mit dolgozott valaha Vona, mit a Novák Előd? Meséld már el. Mit bizonyítottak gazdaságból? Novák is budai tápos, a fiam felett járt eggyel a leggazdagabb kerület elegáns helyen lévő gimijébe. Máig arra lakhat. Szóval nemcsak a libsik ugatnak a Rózsadombról, ha már a kedvenc jobbos vád kerül szóba.

Igen, az Eu-ban is zsigeri az utálat ez iránt a mentalitás iránt. Amikor Jacques Chirac nagyon polgári, nagyon kozerv francia elnök úgy látta, hogy a Le Pen vezette Nemzeti Front esetleg átvehetné a vezetést, vagy csak velük együtt győzhetne a szocik felett, azt mondta, hogy széljobbal soha, semmilyen körülmények között össze nem áll. És felhívta a nagyon jobboldali szavazói figyelmét, hogy befogott orral szavazzanak inkább a szoci, mindig is utált jelöltre, csak Le Pen ne dialdalmaskodjék.

Képzeld, nekem ez az ideálom,nem az ilyenekkel összekacsintás. Mert Le Pen is csak a ledórezolást hirdette, de mást se. Millió problémája van Franciaországnak is, de még mindig élhető, boldog, szép hely.

És jön az adu ászod, én nem élek vidéken, ja. De tudok olyan fehér, több szakmás emberről, aki lement vidékre, elbaszva a budai kéglijét és most Zalában (ami nem is az ország segge) olyan szinten éhezik, mint a legtöbb roma. Lopni jár az erdőbe fáért - a kertjében már mindent kiírtott tavaly, hogy meg ne fagyjon. Mostanig pedig melózott: de kirúgták decemberben a Flextroncitól, hitele van, így a házában már csak albérlője a banknak, gáza két éve nincs, villanyát most vágták le a vezetékről, vize szűkítve. magának köszönheti de hát mégis szenved.

Innen, mi a faszkalap táposok küldünk neki valami ételt, elemlámpákat, amik nem elemmel működnek, mert hol vegyen,ha kifogy, kis rádiót, hogy ne zakkanjon meg teljesen a hideg magányában. Rá nem néz senki a faluban, ha kell, néha alázóan csicskáztatják hugyér-szarért, hisz csak egy pesti gyüttment.
Lemenni nekünk is nagyon drága, a lányomék szoktak nyáron összekötve balcsizással, és akkor viszik magukkal két-három napig nyaralni, Tescóba feltölteni a készletét, pénzt küldenek, pedig nekik sincs sok.

És abban a faluban roma nincs, de ilyen szegény fehér sok és mind lopják az erdőt. Egyelőre még azt. Na?? Jöjjenek a csendőrök? Eldurrant megint az agyam? Én is példákra hivatkozom, kérlek. A bőrünkön megélt példákra.

Nem csak neked írok amúgy. Te nyugodtan ingnorálj, tahótlaníts, mindegy, nem sírom teli a válltömésed miatta. :-DD.

Vannak, akik olvasnak itt, de nem szólnak be ide, mint a Kis ember múltkor. És hátha van olyan rajta kívül is, aki egyetért velem.

Hosszú volt, de ezzel veled a vitámat lezárom. Van, akivel nem jön össze a megértés, ez van.
@felebarát: a 47500 az a 60000 helyett van!
@felebarát: Én meg arról, hogy itt mindenki rinyál, hogy csak pofázás megy,nincs új erő, semmit nem csinál senki, de aki meg tenne, azt figyelembe se veszitek, le se szarjátok, vagy fikázzátok, segíteni nem segíti senki.

Csiszár azzal, hogy oda bement, a szemeben egy senki. Kész ennyi. Teli zsebbel mentalitásváltásról szónokolni, egyszerűen röhej.

Olvasd el babajaga múltkori posztra beírását, akinek ajánlottak nagyon kecsegtető jó pénzes állást, de még a leheletének is narancsízűnek kellet volna lenni. Nem vállalta, pedig komoly gondjai vannak, ahogy olvastam. Ilyen emberekre nézek fel, ezeket tartom példának, nem egy Csiszárt. Aki rohan a médiagenyák ellen - saját szavai - aztán beáll közéjük azonnal, ha megcsörren a kassza.
Szánalmas a köbön. Nem tudom, melyik rosszabb: ha ezek győzik le Orbánt, vagy ha ezek miatt marad marad Orbán...
@felebarát: Te, a Tótán se fojtották belém, csak sajna az kör valahogy átalakult, Rodeoval együtt siratjuk azóta. Amúgy,én kifejtem a magamét a sajátomon, névvel, címmel, nekem nem ez nem probléma. Itt lehet emberekkel találkozni. DE ha Gábriel ilyen jó melót végez, hogy a Jobbik lesz A Válasz, akkor ez számomra rossz hír. Igen, vállalom.

Nem vagyok Török Gábor, a langyosakat kiköpi az Úr. Láttam, hogy vannak még, akik azt mondják, mint én. Nagyon remélem, mi leszünk többségben.
Szerintem eléggé konkrétan jártam körül ezt a kérdést,de persze lehet karaktergyilkolni itt is: á, ez egy öreg hisztis picsa, elfogult családilag, nem látja be nagy jólétében, mi van vidéken, amire csak a Jobbik a gyógyír.

De Gábriel, aki édes, nyugis és mosolyogva idézi a legrettentőbb oldalakat, kis cukimuki, udvarias, hát ha ő ilyen, mi baj lehet az elveivel?
Biztos jó ember, semmi gond, csak lehet a látszat mögé nézni. De ne birkázzátok le az országot, ha ezt itt ti sem teszitek meg.

Ja termőföld. Magyarként az a büszkeség forrása, hogy miénk a föld? Hogy Horst és Dagmar ide nem jöhet tulajdonosként megművelni, kis földi paradicsomot csinálni, munkát adni a faluban, mert moratórium!!! De magyarként az nem fáj senki ilyen büszkének, hogy felveri a gaz, jöhetnek a toportyánok a tarackos semmibe, szemétlerakóvá lesz a faluvégi mező, parlagfűtől szenved a lakosság? De nem a labancé!!! A miénk így szarba hagyva.

Rohadtul nem értem, mert szerintem egy országot minősít, hogy néz ki: és ez az elhanyagolt parlagos táj szégyen. De valóban, jól jellemzi a magyar mentalitást: nekünk nem megy a művelés, hát másnak se legyen! Holott egy-két német, osztrák, holland, sőt dán gazda tudna mit mutatni,lendíteni, versenyre csábítani.

De ne, isten mentsen. Még kevesebb lenne az allergiára kiadott gyógyszerszámla.
Most nézem a videón, hogy a DK ifjúsági tagozatának vezetőjét Szarvas Koppány Ferenc Bendegúznak hívják. Ilyen névvel hogy-hogy nem jobbikos? :-)
@a szív fészkei: Milyen volt a Redford film? Kikapcsolt?
Ajánlhatom a Fem3-on a Fehér grófnőt? Natasha Richardson, Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave.:D 16:25
@a szív fészkei:
Igen, szívecske, én veled értek egyet.
A jobbik undorító náci párt. soha többé!
Magukra ismerhetnek követői:
..."s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek."
A többi sem valami szívderítő.
janedoe.blog.hu/2007/10/24/radnoti_miklos_toredek
Amikor ezeket a kurucokat olvasom, mindig ez jut eszembe. És Spiró is megírta őket nagyon jól, nem véletlenül szívnák hersegve a vérét, ha tehetnék.
Szeretném egy kicsit más dimenzióba helyezni azt a vitát, ami Habakukk, Szív fészkei, Interlock és Felebarát között folyik, egyre indulatosabban, azaz beindult az egymás minősítgetése.
Ha jól értem a vita azon folyik, hogy Mo-n most már nagyon sok a leszakadt vidék, nagyon sok a reménytelenül (mert munka az nincs) szegény. És erre eddig egyedül a jobbik érzett rá, ő kezdett ezzel valamit, ő tematizálta, míg mások csak elsunnyogták, elhallgatták. Ha a válaszai rosszak is a jobbiknak, de legalább a kérdéseket feltette. Remélem jól értettem, hogy erről vitatkoztok.
A rendszerváltás együtt járt, az első perctől kezdve, a nagy szocialista ipar tönkremenésével, felszámolásával, hogy nagyon sok, többnyire képzetlen ember lett munkanélküli. De szakmunkások is, mert szakmák is szüntek meg ezzel együtt. Egész vidékek, ahol a szoc. ipar volt, mentek tönkre, maradtak munka nélkül. Az első szabadon választott kormány ezt a problémát szőnyeg alá söpörte, rokkant és korengedményes nyugdíjjal oldotta meg a munkanélküliséget. A szőnyeg alá söprés folytatódott a többi kormány idején is. Az utólag sokat dicsért Bokros-csomag is csak kiadáscsökkentést csinált, struktúrális átszervezést nem, ahhoz a szocik gyávák voltak. Az első Orbán kormány felduzzasztotta a felsőoktatásban résztvevők számát, nem kis részben azért, hogy a fiatalok munkanélküliségét "elkozmetikázza". (Most egyébként a nyugdíjasokat és az egyetemistákat kriminalizálja, hogy indokolja a kiadáscsökkentést, mert szerkezeti, struktúrális reformokba a fidesz mostani kormánya se kezdett bele, sőt, az állam szerepét növelve, hízlalja az állami hivatalok, intézmények számát, de ez most mellékszál).
És akkor nézzük a jobbik szerepét, és azt, hogy kinek, minek köszönhetjük megerősödésüket, mert ebben is vita van közöttetek. Szerintem a jobbik kérdései rossz, hazug kérdések, a válaszaik meg aljasok és ártalmasok. Mit értek rossz kérdések alatt? Nekem az a szakmám, hogy jó kérdéseket tegyek fel, ezt gyakorlom 20 éve, tehát tudom miről beszélek. Rossz kérdés az, amire csak egy válasz lehetséges, rossz kérdés az, amiben már benne van maga a válasz is. A jobbik kérdései ilyenek, megtalálta a bűnbakokat, és szerintük az ő megbélyegzésükön, megrendszabályozásukon, elkülönítésükön keresztül vezet az út a boldogabb jövő felé. Tehát azokat teszi felelőssé a kialakult helyzetért, akik a legnagyobb vesztesei a rendszerváltással bekövetkezett munkaerőpiaci változásoknak, akiknek a legrosszabb az érdekérvényesítő szerepük, azaz egyáltalán nem tudják érdemben befolyásolni az őket érintő eseményeket, törvényeket, akikkel szemben a legnagyobb volt már a szoc. idején is az előítélet. Valamint attól, hogy a cigányokat jól megfingatjuk, lesz-e munka és lágy kenyér? Ugye, hogy nem. Tehát ha csak praktikus szempontokból nézzük, akkor is rossz kérdések, rossz válaszok.
folyt. köv.
Most arról, hogy a jobbik megerősödésért ki a felelős. A bal vagy a jobb oldal? Általában ez a két nézet szokott vitázni.
Azt kell mondjam, hogy mindkettő, csak szerintem nem egyforma mértékben. A Gyurcsány kormány annyiban, hogy Gyurcsány mögött nem volt valódi támogatottság, a saját pártjában sem, emiatt egy tehetetlen, gyenge, rosszul kormányzó min. elnök volt, emiatt egyre hiteltelenebb. Az ország gazdaságát nem tudta rendbehozni, szerkezeti reformokat nem tudott végig vinni, tehát egyre szarabbul ment a szekér. Neki vagy az öszödi beszéd nyivánosságra kerülése után, vagy legkésőbb a hüje népszavazás után le kellett volna mondania, mivel minden egyes nappal, amit min. elnökként töltött, a körülötte gerjesztett és kialakult elutasítottságot növelte, azaz a tehetetlensége, gyengesége az ország élén csak nőtt.
A "jobb"oldal (azért írom idézőjelbe, mert valójában NINCS jobboldali párt Mo-n) felelősségét nagyobbnak látom.
A magyar jobboldal sose tisztázta saját szerepét a két háború között alatt. Ellentmondásos a viszonya a náci Németországhoz, mivel Trianonért tőlük reméltek és kaptak jóvátételt. A kommunizmus évei alatt minden társadalmi vita, gondolkodás tilta volt, csak a kommunista párt narratívája létezett, amely a jobboldalt teljesen egybemosta a nyilasokkal, a nácizmussal. Így érte a jobboldalt a rendszerváltás, bizonyos értelemben megrekedtek 1944-45-nél. És nem kezdtek magukkal semmit. A rendszerváltás kezdete óta ez a súlyos örökség jelen volt a jobboldalon, lásd az MDF és Csurka, vagy lásd a fidesz és a jobbik. Vona abból a polgári körből indult, amiben Orbán is benne volt. A jobbik színrelépésénél a fidesz bábáskodott, volt erről egy két részes cikk a Narancsban, hogyan használta a fidesz a jobbikot a számukra nyíltan vállalhatatlan ügyekben, cserébe támogatást, bátorítást, médiamegjelenést adva. Bajuk csak akkor lett a jobbikkal, amikor kiderült, hogy ők önállósodni akarnak. De igazából sose tudtak egyértelműen elutasítók lenni a jobbikkal, se a párt, se a fideszre szavazók. Aminek oka abban keresendő, amit fentebb írtam a magyar jobboldal örökségéből. Ha megnézzük a mostani fidesz kormányt, akkor nagyon sok kormányzati lépésüket lényegileg a jobbik kottájából teszik, velük rivalizálnak azon, hogy ki az igazi magyar, egymásra licitálva. Összefoglalva, szerintem a jobbik eljelentéktelenedése csak akkor tud bekövetkezni, ha a jobboldal megújul, és tisztába teszi a saját ellentmondásos örökségét. Valamint, ha lesz végre Magyarországnak egy olyan kormánya, amelyik a kiadáscsökkentésen túl tényleg neki kezd az ország modernizálásának, átalakításának. És nem lesz egy olyan populista ellenzéke, amelyet a haza sorsa egyáltalán nem, csak a szavazatmaximálás érdekel.
Szerintetek ez valaha lehetséges lesz?????
kevés józanul gondolkodó ember van ez itt a baj! afijugg meg nem tekintenek előre. ha feltéve, de nem megengedve, ne adja isten valamilyen csoda folytán megnyerik a következő választást, akkor mit csinálnak azzal a rengeteg szarral, amit a szőnyeg alá söpörtek? ott már nem jáccik a másikra mutogatás! sajnos elkeserít amit látok, ami pedig logikusan gondolkodva várható, az még jobban lehangol.
@Fedor:

Talán mert a Névadási Hóbort Áldozatai minden oldalon megtalálhatóak :-))
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, remélem azért valaki csak elolvassa:)))
@aritus: Ehhez vegyük azt is hozzá, hogy az elmúlt húsz évben minden egyes párt szerette ezt a trianon nosztalgiát meglovagolni. A képhez hozzátartozik az is, hogy 20 év alatt gyakorlatilag semmit nem tanítottak az iskolában a demokratikus értékekről, miért fontosak. Így ezeket be lehetett vinni a politikai demagógiába (lsd mentelmi jog, választó jog, vagy az ep képviselők kampányszerű jelentsük fel őket hazaárulásért), amit nyilvánvalóan nem a demokratikus erők emelnek be. Ha az elmúlt húsz évben felnöttek tisztában lennének ezek fontosságával, hogy milyen jog és kötelesség miért olyan amilyen, akkor a fidesz soha, vagy k***va nehezen jutott volna idáig. Olyan társadalomban, ahol az emberek tudatában vannak a demokrácia alapjaival, ott nem lehetne ilyeneket megtenni. A társadalom maga fordulna el a jobbiktól, még akkor is, ha nem minden papsajt, és vannak etnikai feszültségek. Ez nálunk hiányzik, sokan üdvözölnék az alapjogok csorbítását, nem hallottunk róla, hogy nagyon kiverte volna a biztosítékot a választójog gyerekeknek adása, az idősektől elvétel, és a jobbik elmebeteg ötletelése hogy feltételekhez kössék. Az a baj, hogy ez az oktatásból hiányzik. Eddig hanyagság miatt, mostantól meg azért, mert tudatlanság segíti a fideszt...
@a szív fészkei:

Annyit megjegyeznék csöndesen, azt senki nem mondta, a hosszan taglalt kérdés alapvetésében ne értetnénk egyet. A másik nézőpont nem meg és egyentnemértés, hanem másik szemszög amivel a témát közelítjük.

Különbség a részletekben és a megközelítésben van, a lényeg megítélésében nincs.
@AKIsTUDATLAN: Ez a náci a jobbik stb. akkora fából vaskarika, hogy csak na. Meg persze az is, hogyha valaki elveti a zsidók által diktált elveket vagy hegemóniát, akkor az egyből új holokausztot és népirtást akar. Ezen kéne már sok ballibsinek túllendülni. Sokkal többre mehetnénk az ország sorsát illetően ha közösen az igazi problémákat tárnánk fel és mögé látnánk annak, hogy az ilyen-olyan oldalak szembeállítása kinek igazán az érdeke.
@aritus: @a szív fészkei: Nem érzem azt, hogy más értékeket, gondolatokat fogadnánk illetve utasítanánk el.
Nem véletlenül idézget Szív mindig kedvenc Waltarimtól.:)
Az értékrendünk alapjaiban hasonló lehet.

Nem kezdem ismételni Interlock, Aritus által összefoglaltakat, igazuk van.
Szívnek is.
Egyszerűen arra próbálom - Interlock hatásosabban - felhívni a figyelmet, hogy a leszakadó régiók lakosságát nemtörődömségből, hanyagságból tolják a szélsőjobb soraiba.

Tudjuk, hogy a Jobbikos kérdések és válaszok hamisak, félrevezetőek.
Az általuk kialakított jövőkép normális gondolkodású emberek számára félelmetes.

Azt is tudjuk, jó néhány elvet, viszonyt próbálnak kisajátítani: nemzetiség, hazafiság, rend, lehetne még sorolni.

Azt is láthatjuk nap mint nap, hogy ha valaki megpiszkálja a narancsot, rögtön a haza megtámadásáról óbégatnak. Érdemes meghallgatni Pelczné asszony és Tabajdi "beszélgetését" az EP határozatát követően.

Nincs két haza, csak egy. Nem vagyok hajlandó asszisztálni ahhoz, hogy valakik ezt kisajátítsák.
Arra sem, hogy elveimért hazaárulózzon valaki.

Ugyanakkor nem vagyok hajlandó megtagadni azokat az eszméket sem, amiket a nemszeretem csoportocskák próbálnak maguknak fenntartani.

Ettől nem leszek Jobbikos szimpatizáns. Sőt.

Az pedig, hogy ki hány százalékban felelős, miféle szándékból vagy tehetetlenségből hagyta ezt a helyzetet kialakítani megér egy misét, de nem nagyon oldja meg a helyzetet.

Szív! Én is ugyanúgy- illetve én nem tudok annyi érzelmet belevinni, mint Te:) - hülyeségnek tartom a földünket, vizünket elrabló lózungokat. Ettől még gondolhatom úgy, hogy a földmoratórium igenis hasznos dolog, mert a saját kialakuló nemzeti parasztságunkra ráhozni a több nemzedéknyi felhalmozott értékekkel rendelkező német, holland gazdákat öngyilkosság.
Akkor is, ha visszaköltöztek az aranysakálok.:)
@a szív fészkei: Nehogy sértésnek vedd, de Te aztán a Jobbiktól tényleg lila ködbe tudsz borulni.:)
Nem olvastam semmit, ami arra utalna, hogy bárki karaktergyilkosságot akarna elkövetni ellened.
De Angyalon kívül arról se írt itt senki, milyen klassz a Jobbik. Olvasd el, miről írunk.
@aritus: :)))
Szerintem tökéletesen összefoglaltad a politikai helyzetet. Semmi kiegészítésre nem szorul! :)
Viszont sok ecceri nem akar ezzel szembenézni, valamiféle álomvilágban élnek.
@Habakuk999: Ezt én nem is értem, amiről itt megy a vita.
Hogy a jobbikért ki a felelős, meg hogy megerősödik...
A kétharmadért meg - asszem ezt pont Te írtad - a Gyurcsány a felelős...

A jobbikért a Vona felel, meg a jobbikosok.
A kétharmadért az Orbán felel, meg a fideszesek.

Én egyáltalán nem értem az ilyet, hogy miért felelne valaki más azért a szarhegyért, amit ők hordanak össze...

Ha próbanácik akarnak lenni, akkor persze azok lesznek.

Ha meg gazdasági szuperprodukciót csinálnak, akkor meg jól kormányoznak.

Egyenlőre csak sipákoló bóvlisták.
@Dr. simonmondja.: Felelős itt mindenki mindenért.
Azaz senki semmiért.
Totál mindegy amúgy. A kérdés az, mi a franc lesz, erre pedig nem sokan tudnak válaszolni.
@AKIsTUDATLAN:-)) Kösz. Tudod, azért nem úri huncutság az olvasottság, mert ilyenkor tudnák sokan, miért is dugaszolta el Odüsszeusz a katonái fülét és kötötte magát szorosan az árbochoz a szirének partja előtt elhaladva. Ő kíváncsi volt a vészhozó de gyönyörűnek hangzó énekükre, viszont tudta, ha szabad, akkor odarohan, elhisz nekik mindent és beteljesíti a végzetét,mert a vészmadarai voltak azok gyönyörű és hamis lények.

Ezt egy valaki, egy antik görög, Homérosz - amit jaj de nagyon illik unni első gimiben - ötezer éve megírta! És az ember azóta semmit nem fejlődött és változott. Lehet álomdalt dúdolgatni,mesemesemesketét mondani, amit mindenki hallani akar, de aztán mi lesz? Arra soha nem jön válasz az ilyen helyekről.

Ha erre rákérdek,én vagyok a néppel szemben lenéző és buta. De akkor mit birkáznak mindenkit, aki hitt Gyurcsánynak - az is ígért mindent, sőt még adott zsebbe is , ahogy Megyó - meg aki hisz Orvbánnak? Aki a Jobbiknak hisz, az nem birka?
@Habakuk999: Mivel a gazdasági szabadságharcot hirdette meg Orbán,
ezért egyértelmű, hogy mi lesz. Az ellenkezője, mint rendesen.

Gyámság alá vesznek minket.
Az lesz.
@Dr. simonmondja.:
"Gyámság alá vesznek minket."
Messze jobban járnánk, legalább a lopásoknak vége lenne... A sittre meg bevonulna végre az odavaló csürhe. Sajnos ez csak álom, de egy rendes gyarmati lét itt már nagyon elkélne! Az kiszámítható lenne és stabil nyugat-európai biztonságot eredményezne! :)
@Habakuk999: Lila köd,ja. Angyal nagyon ügyes, ezt ne vitasd el tőle! Kezdi szalonképessé tenni. Ami szerintem óriási hiba, sziréndal, de mindegy, aki akarja belátja ezt, aki nem, az nem.

Az egyébként miért lila köd, ha megkérdem, nem tudom hanyadszor, hogy a rend a lelke mindennek!!-korszakban - tegyük fel Jobbik-kormány idején ezerrel teper a csendőrség, minden börtön dugig romával - ezek után mi lesz?? Hogyan lesz ez élhető ország?

Ki finanszírozza majd a börtönöket, a Jobbik kedvenc TEK-jét, a csendőrséget, ha itt kilépés lesz - mert az nekik alapelemük - és nem jön a multis rohadt tőke,nem lesz beruházás/rabigába hajtás az ő nyelvükön/, nem lesz semmi, csak a színmagyari üzemben gyártott finomabb parizer? És mindent magunknak csinálunk se export,se import, csaa háromszín pántlika. Én komolyan veszem, amit Vonáék nyígnak, erre felkészülve érdeklődök barátain. Ha nem ez a fő irányuk,nem erről írkálgatna az APO-juk, Gábriel ide oldalakat.

Megkérdeztem tisztelettel a számok, a 2x2=4 higgadt emberét interlockot, tudja-e mennyibe fáj ma egy börtönbe zárt roma az államnak, ergo neki? Nem kaptam választ. Romák segélyére nem adóztok, oké, romák drágább börtönére sokkal többet igen? Mert a Jobbik által szigorúan megígért és végrehajtott büntetésvégrehajtás is pénzbe fáj. Sokba. ezt nem lehet egy Jobbik-szimpatizánstól megkérdezni? Hogy a rendet miből tartaná fent?

Ezek lila kérdések? Szerintem a legkézenfekvőbbek, ha egy párt azzal kampányol, hogy figyi, szavazz rám, rend lesz. Pintér Sanya - nagyobb játékos Vonánál anyagi téren - se tudott két hét alatt rendet tenni. Rohadt bonyi dolog ez is - hogy mennyire hatékony mindenkit lesittelni, az más tészta. Csak a hőzöngés, hogy ők mondják meg a tutit és az milyen választóbarát dolog.

Hát ha én meg azt ígérem,hogy minden romát elutaztatok pazar helyekre, ha menni akarna, ha meg nem, azonnal toleráns, a magántulajdon szentségében nagyon hívő akadémikussá taníttatom, így égi béke lesz, sőt a havi másfél millás nettója fölé mindenki kap személyes Charlize Theront ill. a nők csoki, cappucino vagy tejfehér fiúkat, a jacuzzi szériatartozék lesz a lakásoknál, and so on: akkor majd rám szavaz az ország? Senki meg nem kérdi, te banyek, mibul?????

Mert akkor meg is van ígérve: a Csokifiúk, stb. osztály élére már ki is neveztem lecsekkoltam elvtársnőt,majd ő iktatja az igényeket... Sorszám a folyós végén.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Igen, azért akik tudnak,azok tudnak.

Kösz, anyámnál lejsztolok, meg közben ide írok, nem kezdek bele filmbe, mert mennék már haza is.
:-)
@a szív fészkei: Nem szokták azt túlbonyolítani az ilyen pártok.

Aki falusiakra alapozza a pártját,
az tökmindegy, mit csinál.

A falusi négyévenként egyszer fölőtözik ünneplőbe és behúzza neki az ixet...

... osztán többet rájuk se néz.

Majdnem olyan jó buli vidékpártot csinálni, mint határon túli szavazóknak muzsikálni.

Négyévente egy buli és aztán szabad a vásár.
@a szív fészkei:
Elveszel a részletekben...
A jobbik által kínált egyszerű megoldások egyszerű lelkeknek egyszerű magyarázatok, amiknek semmi életszerűsége és hitelessége nincs. Arra az egyszerű népigényre épül csak, mely a kiskorú állampolgárok rendre ható igényét elégíti ki.
Az EU kilépés agybaját nagyon gyorsan elhagyják (visszavették ezt már), hisz ez olyan orbitális baromság, hogy masszív jobbikos ismerősök is egyből felejtősnek mondták akkor a jobbikot és kb. az volt a reakciójuk, hogy akkor ők is költöznek, úgy 15 km-rel arrébb...
Mert ők bár eddig sok mindent elhittek azoknak is (azért én érdekes utat látok ezeknél, mert pár éve még masszívan a fidesznek hittek és onnan alakultak át jobbikos hívőkké), de továbbra is EURÓPÁBAN akarnak élni, végül is kezdenek rájönni, hogy a jobbik nélkül kibírnák...
Ha a gazdaság tovább romlik nem lesz nyerő a jobbiknak sem, ha egyszer elszabadulnak az indulatok, a jobbikosok is ott fognak lengedezni azokon az oszlopokon!
@aritus: Kösz, te vagy a szakember,, de tömören tényleg ennyi: rossz kérdések és rossz válaszok. Olyanok, amik egyszer már befuccsoltak.

Ahogy írtam,mindenki lehet seperc alatt - valami rossz döntés miatt - kilátástalanul szegény, hogy csak lopni bír már. Van a bűnözés, az ellen kéne menni.

Mert pl. tőlem nem egy almát, uborkát, de a lakásomhoz tartozó elég nagy, több milliósértékű ingatlanrészt lopta volna el már 15 évbe a nagyon fehér, nagyon gazdag, nagyon tahó, nagy jobbos kedves szomszédom.

Mert csak,neki jár, ő építési vállalkozó, ő elkacsmarinthatja, beépítheti és kész.. Vagyont pereskedtünk el, hogy ne tehesse, a többiek - akiktől szintén lenyúlta volna - bambán rálegyintettek, fő a békesség-alapon.
Minket utáltak, mi mentünk a vállalkozó lelkemtől lefizetett bíróságra, de valamit mégis meggátoltunk, nyomokban volt még törvényesség akkor.

Ja,most már a többiek is nagyon egyet értenek velünk, addig feketeseggűek voltunk, a hülye békétlenek.

Most akkor mondjam, hogy a fehérek is lopnak,de millák felett, és az a fehérbűnözés? Viszkis lassan nemzeti hős lesz már.
@Dr. Boli Ch.T: Három hete még hájpolták az égő Eu-zászlót. Érdekesen változik az ízlésük.
@Dr. Boli Ch.T: Miért lenne álom ?
Triplabóvli Viktor, mit gondoltál, hogy miről tud tárgyalni odaát ?
Ennyi csak...

- Bocs fiúklányok, de nem értek a kormányzáshoz. Viszont nagyon jól tudok hazudni, úgyhogy ha nem bánjátok, a gyarmati sort majd én átnevezem, aztán mindenki jól fog járni.
Na nemáhogy nem ...
@a szív fészkei: Nem gondolnám, hogy Interlock Jobbikos szimpatizáns lenne. Tőle ezeket ugyanolyan hiába kérdezed, mint tőlem.
Mivel nagy valószínűséggel ő is olyan helyen él, ahol ez élő probléma, érzékenyebbek vagyunk rá.
Minden egyes nagyszülőknél - nagyszülők közötti távolság 150 km -történő látogatást követően a gyerekeim fölteszik a kérdést: nagyapáék rasszisták? Nem, nem azok. De a mindennapjaikba beköltözött a jelenség.

Ezt pedig a Jobbik kihasználja, az összes többi párt nagy ívben lesajnálja.
Erről beszélünk. Nem kell minket meggyőzni a Jobbik eszetlenségéről.
Nekünk kell arról meggyőzni mindenkit, Téged is, hogy nem elég nagy hangon nácizni, szidni a Jobbikot. Komolyan kell venni és érvekkel kell harcolni ellene.
Az antiszemitista, rasszista, fasisztoid elvek hangoztatása normál európai társadalmakban elégséges lehet, de csak lehet!! a jelenség elutasítására.

Magyarországon nem ez a helyzet, Aritus nagyon szépen leírta: még nem néztünk szembe sem Trianonnal, sem a holokausztban betöltött szerepünkkel ahogyan ezt a németek megtették anno.
@Dr. simonmondja.:
:)) Olyan kis izé tudsz lenni... Viktor arc- és hitelvesztése túl nagy ahhoz, hogy felvállalható legyen ott. Káoszt generál arrafelé és félnek a fertőzéstől! Inkább kizárják a hülye gyereket a klubból!
@Dr. simonmondja.:

Meg is mondom, mi lesz a kommunikációs csapásirány.

A jobboldalnak győzelmi jelentést fog közölni, hogy a tárgyalások óriási sikerrel zárultak.
Nem ugrunk félre, ha megdobnak egy kis zsozsóval, de igazán a kokik és a sallerok alázták szét a demokráciánkra támadókat.
Igazi européerek vagyunk mostmán,
aztán ezt már senki se veheti el tőlünk.
Jönnek is csodájára járni a delegációk és nézegetik, hogy mecsoda szép kormányzás megyen itt.

A balosoknak meg, akik kérdezik, hogy mi ez a kurvasok revizor, akik még a seggükbe is bekukkantanak,
csak annyi lesz a válasz,
hogy
- dehát tik mondtátok, hogy gyarmat akartok lenni, apuskáim...
@Dr. Boli Ch.T: De védelmi pénzt azt szokott szedni.

Aszongya a Viktor, hogyha nem ő lesz a totemállat a gyarmatban, akkor csúnya egy ribilliót fog itt rendezni.
És azt viszont én is elhinném neki.
@Dr. simonmondja.:
Azért én remélem, hogy ezt a totemállatot kitömve fogják mutogatni, elrettentő példának! :))
Netán megemlítik neki, hogy publikálni találják pl. a Gripen akták kenőpénzre vonatkozó részét... Szerinted milyen gyorsan akar majd Viki más elfoglaltság után nézni?
@Dr. Boli Ch.T: Helyes a kérdés.
A Gripen az egyetlen gazdasági tárgyalása Viktorunknak, ami nagyobb blamázs nélkül nyélbe üttetett.
Nagy gazemberek lehetnek azok a Gripenék is.
Úgyhogy a jövőben a repülőgépügynök lesz a kis drágánk.
Van már sok arab barátja is.
@Dr. simonmondja.:
Óvatos becslések szerint 1, nem óvatos becslés szerint 2 milliárd magyar forint került bizonyos más utakra... Az utolsó percig mindenki az F-16-osok rendszerbe vezetését tudta, mert minden észérv és érdek azt támasztotta alá. Minden szakember ezt a verziót támogatta, az amerikaiak ott álltak vigyorogva, hisz 5 perccel a bejelentés előtt még vígan paroláztak a háttérben Viktorral, hogy le van vajazva a dolog. Szóval egy kicsit utálják a mélynövésűt és alig nagyon korruptnak tartják.
No meg azért ilyenkor össze tud szedni az amerikai titkosszolgálat bizonyos információkat is... Amit majd alkalomadtán fel is fognak használni. Hisz nem véletlenül gyűjtötték össze... :)
@Dr. Boli Ch.T: Ha akarnák, már rég taccsra tették volna.
Az amcsik talán nem is bosszúállóak.
Legalábbis nem a bosszú öröméért.
Inkább csak akkor okoskodnak, ha hasznuk is van belőle.
És hát kinek lehetne belőlünk haszna ?
@Dr. simonmondja.:
Az összes adut kijátszani? Minek, hisz lehetnek nehezebb helyzetek, amikor azokra szükség lesz! Bőven elég, ha azzal alázzák, hogy nem állnak szóba vele... :)
@Habakuk999: Dehogy jobbikos, csak ő úgy gondolja, - ahogy kivettem a szavaiból -, hogy szerinte a vidéket csak ezek a széljobbosok bírják megszólítani. Na erre reflektáltam, hogy a szólongatáson túl is érdeklődnek-e vidéken valami után? Mert én hiszem, hogy a népem nem agyalágyulák gyülevész hada, hanem csak érdekli mindenik embert a nagyhangon elpofázott tervek hogyan és miből valósulnak meg...

Trianonról 1 történelemtanár - Vona - hazudik szemrebbenés nélkül. Sőt, köztudott tény, hogy a töriseknél sikk lett jobbikosnak lenni, ill. aki gimiben ilyen mentalitású, megy a történelem szakra.

Én elég sokszor idéztem könyveket, tanúkat arra, hogy miért történt Trianon - már ha nem csak a sztenderd nagymagyar bőgést akarjuk visszaböfögni. Mert Trianon nem csupán 1918-as háború, 19-es Tanácsköztársaság végén a nyugat mocsok bosszúja: azért nagyon sokat tett Magyarország. Pont, amivel most is rongálja a határon túli hangulatot. És ez Orvbán-Vona legnagyobb bűne, hisz a jogra is kemény törifelvételi kell ugyebár. Tehát tudják, mi és hogy volt de szarnak rá, hideg fejjel hamisítanak, uszítanak. Aztán ha kell, akkor az oroszok épp puszihaverok. Mindenről a németek tehettek, mi szinte ott se voltunk...
Aritusnak igaza van, semmi nincs normálisan kibeszélve.

Nos a holokausztot már nem is veszem ide, mondtam róla eleget: aki relativizál, aki elhazudja, aki letagadja, az magával számoljon el, az annyira szánandó.

De mindig én írom ki azoknak az igazi magyar hazafiaknak is a nevét _ Salkaházi Sára, Görgey Guido, Thassy Jenő (négy éve halt meg), sőt a széljobbosból a nyilasok által bebörtönzött és kivégzett Bajcsy-Zsilinszky Endre, az ő bajtársa és halálában is társa, Kiss János altábornagy, és még sokan, aki léptek az ilyen ellen. Akiknek nevét pl. az izraeli Jad Vasemben őrzi az Igazak névsora.

Nos, én ezekre vagyok büszke, de minő érdekes, Gábriel térítései során e nevek fel nem bukkannak soha. Csak Szálasinak keres mindig kibúvót.

Akkor meg ne csodálkozz és Interlock se, ha nácizom őkelmét és a hitelveit. Ahogy Csurkáról is megmondta anno Kövér akkoriban, 92-ben, hogy a munkássága sima náci alapvetés. Mert a túlhajtott nacionalizmus, a tőkeellenesség, az idegenellenesség, a vallási és egyéb életviteli differenciákkal szembeni türelmetlenség - amit szerintük súlyosan meg kell torolni - mi más?

Én úgy vagyok magyar, hogy a fenti névsoromat sorolom unásig, amikor itt jönnek az ordas eszmék felmelegítésével. Katolikus apácát lőttek a nyilasok a zajló Dunába, Bajcsyt kínozták meg és akasztották fel Sopronkőhidán, mert igaz magyar emberként védték a kiszolgáltatottakat, mert szembeszálltak a németekkel, a nyilasokkal, mert bújtattak, mert küzdöttek. Annyira Márait se idézi itt senki.
Itt mindig a Várból kitörő katonák hősiessége a téma Gábrielünk jóvoltából. Érdekes.

Kockáztatták a saját és családjuk életét az én hőseim másokért, idegenekért is... Mert a Görgey-leszármazott egy hamis papírral bátor - mind keresztény, nemesi - bajtársaival elment Szerb Antalért Dunántúlra, a határhoz, hogy kihozza a táborból. De Szerb megköszönve az akciót, maradt, mert nem akarta a társait - Bálint Györgyöt, az újságírót pl. - magukra hagyni, és már két-három embert nem tudtak volna kilopni Guidóék a keretlegények orra elől.

Nekem ilyen példák vannak a szemem előtt. Ezért nem írom le a magyar népet zu zammen fasisztaként, pedig itt futott be a Gestapóhoz a legtöbb feljelentés ugye.... Ezért hiszem, hogy a jobbak és nem a jobbik van többségben ma is.

És ezt hol tanítják manapság? Hol hallasz te Wallenbergről - azon túl, hogy az ő évévé nyilvánították ezt a 100. évét? Perlascáról? [..]"Giorgio Perlasca (Como, 1910. január 31. – Padova, 1992. augusztus 15.) olasz kereskedő, aki spanyol konzulnak kiadva magát ezrek életét mentette meg a második világháború során 1944-ben Magyarországon."wiki

Aki pedig full fasiszta volt otthon, Itáliában, harcolt Franco mellett Spanyolországban de látva a borzalmakat, áttért, és menteni kezdett zsidókat itt BP.-en. Megérte, hogy ezért kitüntették sokféle módon. [..]"1992. augusztus 15-én halt meg padovai házában. Kérésére Maseràban temették el, ahol sírkövén születése és halála dátuma alatt csak egyetlen héber nyelvű felirat szerepel: „Egy Igaz ember a népek között.”

Ezekről is kéne tudni a maiaknak, hiába uncsi olvasni, utánanézni. Mert ez is egy kis tisztázás a magyar holokauszt idejéről: hogy lehetett így is viselkedni, még azoknak is, akik nem volt balosok.

És itt én most egyetlen egy zsidó, liberális nevet írtam az áldozat Szerbéken kívül. Azokat soroltam fel a csekély tudásommal, akik ellen bírtak állni valami szörnyűnek. Ma azért ez nem követel ekkora áldozatot.
@felebarát: Minket is hagyjanak békén, nem itt kell tűntetniük, mert abból nekik is rossz sül ki, s nekünk sem jó! Kíváncsi lennék, ha annyira meg akarja védeni ovisunk őket, miért nem pakolja fel a pereputtyát, s viszi őket ki oda, ahonnan felhozták őket? Ja, mert qva veszélyes lenne, mert nem hiszem, hogy nem belpolitikába történő beavatkozásnak vennék!
@Dr. Boli Ch.T: Én tudok nem egyszeri lelkű, nem cigánylakta gettófalvakban lakó vad jobbikosról.

Olyan háza van, nem messze a spirituális vezetőtől, hogy ihaj! És valaha nagy Viktorfan volt. Franc se tudja, neki mi a baja, sok roma nem bizgatta eddig,a hogy tudom.

Rózsadombi medencés, luxusházast is tudok. Szóval nemcsak a szegény sorsüldözték a szavazóik, hanem a nagyon is jómódúak. Csurka nem volt szegény (viszont tolvaj), Novák nem volt szegény sose, sőt, Balczó nem volt szegény, agyon volt hájpolva, Pörzse sem kereshetett rosszul médiagenyaként, Nagyasszonyuk már csak sima feleségként se volt csóri, sőt, hatalmas házuk volt, ahogy mesélik ismerőseik, emiatt se váltak sokáig Balóval, Pősze Lajos - a Szerencsejáték Rt.-nél volt nem akárki: ex elnökvezérigazgató, ő Vona tanácsadójaként, árnyékkormánynak tagjaként ismert, Gaudi Nagy se máshol, mint a Svábhegyen éldegél, szinte a Kóka szomszédjaként - szóval kár ezt a Jobbik a szegények pártja imázst annyira forszírozni, mert ez sem igaz.

Rámozdultak a megszerezhető lelkekre ott fent, oké, de pont annyira érzik át a nyomort, mint Zsiga, Matolcsy és Pintér.

Hogy tisztán lássunk azért. Minden meghatározó politikus jóformán a Rózsadombról, a Svábhegyről vagy a Sashegyről ugat bele a magyar politikába. Nem csak a libsik védjegye ez.
@a szív fészkei: Nem csodálkozom én ezen.

De most miről is akarsz meggyőzni?
@a szív fészkei: Mindig érdeklődéssel olvaslak, és megértem az indulatod, de úgy érzem, most nem vagy tárgyilagos.

A jobbik nem attól fut, hogy x, vagy y mit ír neked, hanem attól, hogy sok ember egyet ért velük.
A kilencvenes évek elején egy szoci ismerősöm azt mondta, hogy Csurka veszélyes, én pedig azt válaszoltam neki, hogy amelyik kutya ugat, az nem ér rá harapni. Valahogy így van ez a jobbikkal is, ők sem fognak harapni, illetve nem harapnának, ha hatalomba kerülnének. Sajnos sok igazságot kimondanak, amit más nem mer megtenni, és amikre a kormányzat nem ad elfogadható válaszokat.
De! Emlékszel Torgyánra meg az ő pártjára? Sokáig kábította a népet, ő is kimondó igazmondó volt, de ma már a kutya sem ugatja meg, ha arra jár, szinte senki nem emlékszik rá. Az élet az már csak ilyen.

Energiád egy részét te is fordíthatnád arra, hogy a jobbak által kimondott tényekre megfelelő válaszokat találj, azokat tedd közkincsé, mert a kimondókkal szemben kinyilvánított ellenszenved miatt te lassan sem fogsz különbnek látszani tőlük.
@Habakuk999: "... még nem néztünk szembe sem Trianonnal, sem a holokausztban betöltött szerepünkkel ahogyan ezt a németek megtették anno."

Tetszik amit írtál, de megkérdem, muszáj nekünk bármilyen Trianonnal, meg holkauszt beli szerepünkkel szembe néznünk, muszáj nekünk mindig a hátunk mögé lesni? Nem lehetne egyszer végre emelt fővel előre nézni? Arról nem is beszélve, hogy előre is kéne menni.
@Habakuk999: Csak annyi, a stájsz, hogy a szokott hülye toposzuk,miszerint csökött ballibsi mit sem tudva a való világról a végeken, beleröfög az elit környékről a politikába - nem állja meg a helyét. Nem téged győzködlek, csak leszögezek egy tényt. Micimackósan: tény, tény,tény.

@látjátok feleim szümtükkel: Arra fordítom. Kérdéseket teszek fel a hagymázukkal kapcsolatban,. Választ eddig még nem kaptam. Csak ezt a közhelyet tőled is: kimondanak. Mit? Amit már Solt Ottíliáék ezer éve: Hogy aki szegény és nincs vesztenivalója az bűnözni fog, ha nem tesznek ellene?
@látjátok feleim szümtükkel: Attól tartok, muszáj!
Ha átnézel a másik posztra, láthatod azt a gyűlölködést, amit a címlapról idetévedtek hoztak.
Egyszer és mindenkorra rendet kell tenni a fejekben.
Ez sunnyogással, cinikus összekacsintgatásokkal nem fog eltűnni.
Esélyét abszolút nem látom a szembenézésnek.:(

Nem érdeke "elitünknek".
Hát pl. azt, hogy
- nem tudják magukat megvédeni a falusiak ( a budapestiek sem egyes kerületekben) a tolvajoktól ( roma többségű településeken a romáktól), és az állam meglévő eszközei sem védik meg őket,
- gátlástalanul kihasználják az állam által adott kedvezményeket, és nem vonják őket felelősségre ( ez persze nem igaz, de az állam ezt nem teszi széles körben közkincsé),
- az állam nem próbálja a romákat rábírni az elvárható együttélésre ( miután nincs statisztika a bűnelkövetők nemzetiségi hovatartozásáról, nincs hiteles adat, de a falusi ember a saját bőrén tapasztalja, amikor a roma gyerek a boltban, utcán az idős embert megalázó szavakkal illeti, ellopja a kertjéből a terményét, és nincs védelem ellene, stb.).

Egyébként én az elmúlt harminc évben a munkámon keresztül sok romával kerültek kontaktusba, és nem osztom a jobbikos nézeteket, de sajnos vannak tények, amelyeket el kell fogadni. Falun a fő gond a társadalmi együttélés normáinak el nem fogadása. Szerintem a rendszerváltás a romák viselkedésén sokat rontott, őket a munkanélküliség, a kilátástalanság sokkal jobban megviselte, és sokkal nehezebben kezelik.

Solt Ottiliáék nem azt mondták, hogy aki szegény, és nincs veszetni valója, az bűnözni fog. A tények azt igazolják, hogy a szegénység önmagában nem oka a bűnözésnek, csak megnöveli a bűnözővé válás esélyét ( képzeld a vállalkozói körben is megnőtt a bűnözés ). Az én tapasztalataim szerint a romák nem mindenütt, és mindenkor a megélhetésükért bűnöznek ( eddig, de ki tudja mi jöhet még ), hanem azért, hogy a szerintük elvárható társadalmi nívónak megfeleljenek, és az ehhez szükséges eszközökhöz ők is hozzá juthassanak ( jellemzően boltokból nem élelmiszert lopnak, hanem műszaki cikkeket, kozmetikumokat ). Az ötvenes években a szegények jellemzően élelmiszert loptak, nem háztartási eszközöket.

Egyébként én nagyon szegény településen voltam gyerek, de nem emlékszem, hogy a faluban sok lett volna a bűnöző.
@Habakuk999: "Egyszer és mindenkorra rendet kell tenni a fejekben."

Miért? Mert te mondod? Vagy valaki más írta elő?

Talán megengedhetnénk végre, hogy mindenkinek az legyen a fejében, amit ő akar, inkább arra kellene az energiát fordítani, hogy az ott is maradjon. Én nem szeretem sem a jobb, sem a bal oldalt ( magampárti vagyok), de nem vitatom el senkinek a jogát ahhoz, hogy szeresse bármelyiket. Nem szeretem a náci eszméket sem, de nem vitatom el azoktól a jogot, akik ezekben hisznek, inkább próbálom őket meggyőzni nézeteik életszerűtlenségéről.
Miért kell mindig arra hajtani, hogy valakinek mással szemben igaza legyen? A társadalmi együttélés nem erről szól, hanem arról, hogy mindenki valljon olyan nézetet amilyet akar, de azzal másokat ne bántson, az államnak pedig arra kell törekednie, hogy ne is bánthasson.
@Habakuk999: "Esélyét abszolút nem látom a szembenézésnek."

Tudod erről a szembenézésről mindig az jut az eszembe, hogy jól kidumáljuk ki, és miben vétkezett, osztán jól megverjük a haló porát? Nem röhejes ez egy kicsit?
@látjátok feleim szümtükkel:

A politikusoknak nem szabad kihasználni a rasszista, nemzetiszocialista kártyát, pusztán erre gondoltam.
Vágyálom.
Abban természetesen igazad van, hogy mindenki olyan eszmékben hisz, amiben akar.

A náci eszmékkel szemben ugyanakkor más a véleményem.
Ez egy kórokozó, amely igen súlyos betegségeket okoz. Nem érzem, hogy a demokrácia és liberalizmus jegyében ne kellene küzdeni ellene.

Nem látom röhejesnek. Átolvasgatva a berini filmszemlés kommenteket, amelyek számomra az SA legények masírozását és erőfitogtatását idézik fel, egyáltalán nem röhejes.
Azt hisszük, velünk nem fordulhat elő. A szomszédunkban pár éve még tömegsírba lövöldözték az embereket, említhetném a norvég diákok esetét is.
@Habakuk999: "A náci eszmékkel szemben ugyanakkor más a véleményem.
Ez egy kórokozó, amely igen súlyos betegségeket okoz. Nem érzem, hogy a demokrácia és liberalizmus jegyében ne kellene küzdeni ellene."

Egyet értek veled, hogy küzdeni kell ellene, de ez nem jelentheti azt, hogy "Egyszer és mindenkorra rendet kell tenni a fejekben."

A nácizmus elleni küzdés egyik formája lehet pl. az, hogy az adott állam, jelen esetben a mienk, határozottabban figyel az állampolgárok igényeire, jelzéseire. Úgymint a rend, fegyelem fenntartására, de nem csak az utcán, hanem pl. a hivatalokban is. Az állam ne csak az állampolgártól várja el a jogkövető magatartást, tanúsítson maga is olyat.
Miért ne hinne az egyszerű ember a jobbik rendről alkotott véleményében, ha maga az állam szegi meg saját törvényeit, így többek közt pl. nem tesz eleget a nemzetközi szerződésekben vállalt feladatainak?
A kirekesztés, és a minden féle megkülönböztetés elleni küzdelem élharcosának is az államnak kellene lennie. Ehelyett azt látjuk, aki nem pért ( jelenleg fidesz ) tag, még takarítói állást sem biztos hogy kap egy hivatalban. Pedig a rendszerváltás elején arról is történt döntés, hogy a munkahelyekről ki kell tiltani a politizálást. Ehelyett mit látni? Pártkatonák vezetik az orszgá hivatalait, háttérbe szorítva a szakmaiságot. Ezzel maga a hatalmat gyakorló, magát demokratikusnak állító politikai többség tesz megkülönböztetést az állampolgárok között. Úgy gondolom ez ellen sokkal fontosabb harcolni, mint arról vitázni, szükséges-e az emberek fejében rendet rakni. Egyáltalán van-e joga bárkinek eldönteni, hogy az én fejemben rend van-e vagy sem?
@látjátok feleim szümtükkel:
Ok, hülye mondat így, elismerem. Félreérthető.:
Ebből már nem jövök ki jól, hiába magyarázkodnék.

Nem gondolatrendőrségről, nem pártideológiák és eszmék rendrakásáról beszélek, hanem általános emberi normákéról.
Nem a Te és rajtad kívül 10 millió, hanem annak a pár politikus a fejéről, aki úgy érzi, két taslival megoldja a gondokat, közben pedig minden eszközzel próbálja valóban átmosni az emberek agyát.

A rendszerváltást követően nem volt félelem az országban.
Pillanatok alatt pártállammá válunk. Mert pár ember úgy gondolja, rá nem vonatkoznak szabályok, a hatalom megszerzése mindenféle módszert szentesít, a csahosok pedig tapsolnak nekik.
A kis fletó nem is hasonlít az apjára...lehet, hogy a postás besegített dobrev klárinak? Ejnye!!!! már ez sem megy fletó? dublőr kell otthonra is?
Itt vannak felsorakozva Kun Béla és Jászi Oszkár nyomdokaiban a csőcselék hazaáruló banda.
@centenárium: nna, még egy kétdimenziós mélylélek...
Na sziasztok, ott voltam a millán, sokan voltunk. Az indexnek ebben igaza van:
"Az egymilliós tüntetéssorozat legfontosabb tanulsága március 15-én vált minden eddiginél nyilvánvalóbbá: politikus és politikai program nélkül nehéz izgalmas tüntetést tartani."
index.hu/belfold/2012/03/15/kifogyoban_a_szufla_az_egymillios_tuntetesekbol/

De ez meg ordas nagy hazugság:
"A jó időben sokan mentek el a hivatalos állami programokra a Múzeumkertbe, a Várba és a Parlamenthez."
index.hu/belfold/2012/03/15/tomeg_itt_is_ott_is/
Legalábbis a Múzeumkertnél és a Parlamentnél nagyon nem volt tömeg, sőt! Néhány százan voltak.
nol.hu/belfold/unnnepi_jatek__keressen_magyar_zaszlot_a_muzeumkertben_
A kormány szerint ez ötezer ember:
nol.hu/belfold/az_mti_tomeget_becsult__es_nem_fel_gyoztest_
hirdetni
És nem találom a reggeli videót a Parlament elöttről, ahol szintén csak néhány százan ácsingóztak.
süti beállítások módosítása