Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.09. 05:29 Fabius

XVI Benedek: töröljétek az egykulcsost!

Címkék: fidesz semjén zsolt egyházfinanszírozás vatikáni szerződés

De szeretnék én is hej, aláírást tenni!
Nézni, hogy fog ötletem törvényként kinézni.
És amikor öreg leszek s iszonyú tapasztalt,
Elindulok fölfelé de lerúg egy angyaltalp...

Nem lehet ma könnyű Semjén Zsoltnak lenni. A másodhegedűs szerep, a Pótviktorság nem jár kiváltsággal, az emberek is inkább röhögnek rajta, mint tisztelik, és a nevéhez sem fűződik különösebben semmi jelentős a nemzeti együttküszködésben. De egy fő előszobatitkárnak is vannak érzései, ambíciói, és ahogy a dolgok ma állnak gyorsan ki kell ezeket élnie magából. Addig amíg lehetősége van rá, mert ki tudja mit hoz a holnap.

Kéne valamit örökül hagyni. Valami nagyszerűt, grandiózusat, ha már az egyháztörvényt muszáj volt visszavonni és átfogalmazni. Valamit amire majd emlékszik a nép, amitől imára kulcsolódik még Erdő Péter keze is, ha rágondol. Kerül amibe kerül. Mégse járja, hogy Viktornak ott az alkotmánya, követhetetlen tekintetű kedvencéről máris izmust neveztek el, bárhova néz mindenhol ott vannak a törvénybe foglalt haverok, itt egy lex Járai, ott egy lex CBA, amott egy lex Borkai, róla meg csak úgy beszélnek, az a hülye, aki védett fajokra vadászna éjjel nappal. Aztán csak megszületett a nagy ötlet:

- Írjuk újra a Vatikáni Szerződést!

Mert bár a Vatikán is hangsúlyozza, csillagos ötösre sikerült fogalmaznia Horn Gyulának, nagyvonalúbb és méltányosabb nem nagyon lehetne, de...Némi apróért azért lehetne szó az újrafogalmazásról. Kapóra is jön, mert az egykulcsos adórendszeretekkel mindenki jobban jár, azért a katolikus egyház is csak rosszabbul. Így, ha szépen megkértek akkor hajlandóak vagyunk beállni a hazai pénzemberekkel kezdődő, és az IMF-el végződő sorba követelni, hogy töröljétek el, tiltsátok be vagy mittudomén, tegyetek valamit az Isten szerelmére. 500 milliárd kieső adóbevétel után az egy százalékok is rohamosan apadnak, mint Matolcsyban a szellemi kapacitás, és ugyan erővel próbáltok hittéríteni az iskolákban, de a felajánlók száma csak nem nő sehogy.

- Mi van? Hogy ezt pont ne mondjuk? Oppardon bocsánat, akkor a semjéni aláírásért cserébe találjatok ki valami mást.
Innentől pedig beindulni látszik az ötletbörze: kárpótoljuk az egyházakat együtt a minimálbéresekkel, a középosztály alsó szegmensének azon tagjaival, akik valahogy mégis  rosszabbul jártak az egykulcsossal. Közben feltétlenül hangoztassuk, hogy az egyházak is csak azon pár százak közé tartoznak, akiknek valami érthetetlen módon csak sikerült megszívni az egykulcsost.

Haladéktalanul kárpótoljuk őket is, mert valódi vesztese az adórendszernek csak az egyszeri, versenyszférában dolgozó jómunkásember lehet, pap vagy egyházfi nem.

Csodálatos megoldás, hogy a be nem folyó személyi jövedelemadó miatt kárpótolni az egyházat is más adónemekből beszedett közpénzből fogjuk. Mintha nem fizetnénk eleget az oktatási, szociális feladatok egyházi kézben lévő ellátásáért, meg az ingatlanjáradékért. Mert az gondolom ötlet síkon se merült fel bennetek, hogy a bénaságotok miatt kieső bevételek pótlására egyházadót vessetek ki a hívekre. Az olyan igazságtalan és antiszociális lenne. Hívőknek és vallásgyakorlóknak fizetni, a többieket békén hagyni piha(!), eretnek gondolat. Hagyni, hogy szembesüljenek az egyházak is a remek adópolitikátok következményével, az is.

Fura módon megint ott tartunk, hogy akkor van szerencsénk, ha az IMF hamarabb jelöli feltételként az adórendszer átalakítást, mint ahogy a semjéni álom új Vatikáni Szerződés kidolgozásra kerül. Ebben az esetben a probléma megoldódna magától. Annyi minden mással együtt.

 

383 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr734081212

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ami ellenáll a kormánynak... 2012.02.09. 19:20:09

Vajon ki az, aki joggal elvárhatja, hogy válság, huszonegyedik század, felvilágosodás és (horribile dictu!) szekularizáció ide vagy oda, a mindenkori kormány lépései semmilyen hatással ne legyenek rá?  Semjén most csak annyit mondott, olyan f...

Trackback: Hummer megérdemlem 2012.02.09. 13:56:19

Néha csak egy hajszálon múlik a világhír. Ha az a két Hummer, amelyik a minap beszakadt Akarattyánál a Balatonba, a déli part helyett inkább a Tihanyi-kút felett száguldozik, most garantáltan elnyeri az idei Darwin-díjat. Ehelyett megmarad a mi kis ked...

Trackback: Hummer megérdemlem 2012.02.09. 13:56:19

Néha csak egy hajszálon múlik a világhír. Ha az a két Hummer, amelyik a minap beszakadt Akarattyánál a Balatonba, a déli part helyett inkább a Tihanyi-kút felett száguldozik, most garantáltan elnyeri az idei Darwin-díjat. Ehelyett megmarad a mi kis ked...

Trackback: Mese vagy valóság? 2012.02.09. 11:09:50

Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren túl, a Bükküveghegyen is túl, ott ahol már a kurta farkú malac sem túr, volt egyszer egy kistérség. Ebben a térségben nagyon sok szegény ember élt. Nem azért voltak szegények, mert lusták voltak dolgoz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. csaknézek...: Na, nem basztál el semmit! Jók a srácok! A zenekar apropóján is lehet hányni, a fideszt illetően. Volt évente nagy buli a szigeten? Volt. Jó volt? Igen! De nyolcszáz forintért hol villázhatott az ember, a ZP-n kívül? Ezt is elvették tőlünk. A demagóg szarházi beszél belőlem: a fidesz. A Pardon záróbulija, kurva jó volt! Nem tudom ki volt ott, mindegy. Lukács azt találta mondani a bezárás kapcsán: "Remélem hallja a szavaitokat mindenki, az ország, szájon baszott házában" Mit lehet ehhez hozzáfűzni? Ebben benne volt minden, pedig Ők nem politizáltak sosem. Voltam pár koncertjükön, de sehol nem tapasztaltam nyalást. Pataki esetleg meríthetne gerincet és rácsodálkozhatna, hogy nem csak seggnyalással lehet fennmaradni, hanem zenével.
:-) mik vannak, micsoda határtalan csodák, csak nézek és tanulok, és iszom a kiválasztottak minden szavát
@Dr. Boli Ch.T: "ő a magyar alkotmányra esküt tett képviselőként"

Lehet, hogy lemaradtam, de volt új képviselői eskütétel? Merthogy a 2010-ben érvényes alkotmány ugyebár elmúlt.
@Dr. Doktorovics Doktorov: Írtam pár doktori disszertációt, delikvens megírta kézzel, hozott egy vagon irodalmat is magával, s igazából qva nagy munka volt - olyat viszont soha nem láttam,hogy macskaköröm között kellett volna lemásolnom a fordítást! Oldalakon keresztül. Nem is vállaltam volna! Még mindig az a kérdésem: miért nem a közgazdasági tanulmányaiból doktorált - hangosan röhögnék.... Kár ezen golyózni tovább, mert nagyon sokan így szerezték a tudományos fokozatukat... Tisztelet a kivételnek!
@Dr. Boli Ch.T: Gyá, hee. Ezek jóóóók! Kösz!
Ha szabad a kibontakozott hit-egyház-lelki szegénység vitához pár gondolatot hozzátennem:

1. egyház és vallás messze nem azonos fogalmak. Az egyház mindenkor a világi leképződése valamilyen hitnek, vallásnak, és ahogy gyarapszik és egyre hatalmasabb lesz, egyre messzebb kerül az "alapító" eszméktől.

2. a hatalomba belecuppant egyházak "természetesen" a kiinduló eszméket is szortírozzák, meghamisítják és teljesen más jelentéstartalommal ruházzák fel.

3. a vallásos hitet szerintem nem szerencsés kigúnyolni. A magam részéről tiszteletben tartom bárki vallását és hitét - no persze csak addig a pontig, amíg az nem destruktív ideák fedezetéül szolgál. Erre bőven lehet példákat találni, nem csak a kereszténységből.
Azt a fajta tiszta hitet viszont, ami erkölcsi mintákat ad és emberi életmódra s gondolkozásra bátorít, egyáltalán nem gondolom elvetendőnek vagy rossznak.
Sőt.
@Dr. Doktorovics Doktorov: Még várd ki a végét. A doktoriddal hencegni elég szánalmas dolog, inkább elemezd a feladatot, amit adtam neked, ne menekülj! Példákat várok, és cáfolatot! Mert eddig nagyon úgy áll a helyzet, hogy nem tudod cáfolni az önkényuralmi rendszer építését, sőt hatalmas örömmel, a nyakadon kidagadó erekkel ordítod, hogy "SIEG HEIL", és ez undorító!
@nemecsek ernő áruló:
"vesd össze: Ma drága kedves vezetőnk kijelentette, hogy Bástya elvtársat meg akarják gyilkolni, az egész világ az Ő fejére vadászik."
Attól, hogy paranoiád van, még nem biztos, hogy nem üldöznek.

"Vesd össze: A hazafias népfront emberei az alkotmányozó bizottságban, a választási rendszer kubatovi átszabása."
Hazafias népfront emberei = akik segítettek lebontani a szocializmust. A választási rendszer kubatovi átszabása = racionalizálás. Választást pedig még mindig lehet nyerni, csak többség kell hozzá. A demokrácia bizony már csak ilyen...

"Vesd össze: elmúltnyócév, gyurcsányahibás, 2 rohadt év után is csak terveket ismételgetnek, ami "sikereket" említenek, azok sem azok, hiszem az Államadósság Kezelő Központ jelentése szerint is mind nominálisan, mint GDP arányosan nőtt az államadósság az elmúlt évben."
Mennyivel is nőtt kurcsányék alatt az államadósság? A mostani meg csak amiatt ennyi, mert a forintot elég csúnyán cincálják a spekulánsok (nagyrészt devizában vagyunk eladósodva, erről nyilván hallottál már). Ha a forint rendeződik, akkor az adósság is alacsonyabb lesz GDP arányosan.

"Vesd össze: Kompenzáció nélkül csökkenő nettó bérek, KKV-knál megszűnő állások, hogy a kis keresetűeknek fizetendő magasabb adókat ki tudják termelni. Ezek az emberek mind egytől egyig a munkaügyi központba kerülnek."
A KSH adatok nem ezt mutatják...

"Vesd össze: Európai mentőcsomag magyar szavazata: Nem, talán, igen, 6 óra leforgása alatt, minden létező ország magunkra haragítása, európai normák, és kívánságok semmibevétele, de nekünk áll feljebb, amikor viszont a támogatásokat ezért meg kívánják vonni."
Taktika. Ügyes taktika.

"Vesd össze továbbá: cigány család, aki potyogtatja a purdékat, dolgozni zsenánt, viszont ha megvonják a segíjt, egyből jön a kérdés: "azér', mer' cigány vagyok?" Ha nem látod a párhuzamot, ostoba vagy!"
Közmunkaprogram, rokkantsági nyugdíjak visszavágása, stb.

"Személyi kultusz, kulcs-kérdés: a fideszben minden egyes döntés Orbán Viktor a kedves vezető személyes jóváhagyásával történhet. Van erre példa a világon: Sztálin, Hugo Chávez, Fidel Castro, sorolhatnánk. Egyetlen példa sincs nyugati demokrata országoknál."
Személyi kultusz? Hol? Pl. itt, az indexen tapasztaltál ilyet?

"Vesd össze: március 15-én a demokratikus ellenzék gyülekezési szabadságának korlátozása a frekventált helyek lefoglalásával. Mekkora hiszti is volt azért, mert a Jobbik nem ordíthatott gyurcsánytakaroggyot az Országház előtt? Jogos volt? Ezen is érdemes elgondolkozni, mert a párhuzam ordító."
Ha érdekes az az ellenzéki cirkusz, akkor megrendezhetik akár Pusztavacson is, meglesz a közönsége...

"Vesd össze: az emberek 82%-a szerint rosszul mennek a dolgok, még nagyobb a pesszimizmus, mint Gyurcsány idején, és a népszerűtlenségi versenyben 2(!) politikus is megelőzte az olyannyira gyűlölt Gyurcsányt."
A fidesznek kell eltakarítani a szemetet, ez ezzel jár. Másrészt arról, hogy milyen bölcsek a zemberek: anno megszavazták medgyesit és gyurcsányt is...

"Hajrá! Mutass fel eredményeket! Itt az idő!"
Pl. márciusban jön az IMF. Nem ezt akartátok?

"Ezt a kérdést nem tették fel '56-ban sem..."
Nem lesz itt új '56. Ebben biztos vagyok.
Francba, az lemaradt, hogy értékelni kell az erőfeszítéseket, amiket a fiúk tesznek. Lukács megoldotta: Én gonoszabb leszek, mint az ördög,
Ha eszembe jut, bepörgök,
Mint a kerék, meg a kormány,
Meg a mindenható (orbán)kormány.
@Dr. Doktorovics Doktorov:

"Lehet, hogy ezzel meglepem itt néhányótokat, de létezik olyan is, hogy valakinek VALÓBAN van doktorija. Az enyém pl. valódi. Ahogy mondjuk Pali bácsié is..."

Köszönöm válaszodat!

Bár némileg hiányosnak látom.

Ha nem akarsz a többi kérdésről beszélni, rendben, nem fogom még egyszer feltenni azokat.

Pali bácsi doktorijáról pedig... hát... ha nem haragszol, ezt nem fogadom el.
@Dr. Boli Ch.T: Nagyon remélem! Nagyon ott van a csajszi, akit küldtél! Ha már ismeretlen tehetségekről beszélünk, akkor én is küldök valakit, magadra vess! Sarah Michelle, tizenhét éves. Van fogalma, hogyan kell egy kurva gitárt kezelni: www.youtube.com/watch?v=rcQ9TQ51crY Megyek melózni, jó éjt!
hehh, kíváncsi vagyok, hogy ez a doktorovics saját magától ilyen szarkasztikus, avagy valami régi kiválasztott újászületése, és küldetést teljesít ilyen élemedett korral :-)
@Dr. Boli Ch.T: Örülök, hogy tetszik, nekem is. Nem akarlak fárasztani, de van még ismeretlen tehetség. Például, aki a dobokat szereti: www.youtube.com/watch?v=aU0ZYBH-vfA Azt kell mondanom, nekem a dob a kedvenc hangszerem. Fejes baszott jól nyomja, én miatta keresem a jó pozíciókat a koncerteken, ahonnan láthatom. Van spiritusz a srácban, az biztos. De ez a kislány is jól nyomja, ahhoz képest, hogy én az ütőt is fordítva fognám.
"A kisebbségek ügyét maga Navracsics miniszterelnök-helyettes úr tartotta rendkívül fontosnak, hiszen már első megszólalásakor elmondta, hogy a Fidesz küldött először cigány képviselőt és siketnémát az Európai Parlamentbe és mozgássérültet a magyar törvényhozásba."
Ezután hozzátette szó szerint: fogyatékos embereket
@Dr. Doktorovics Doktorov: Nem cáfoltál semmit, mert nem tudsz. Csak szokásos fidesz-droidként próbálod a szart szétkenni, hátha rózsa lesz belőle.

1.) KI NEM SZARJA LE Gyurcsányékat? Az a növekedő államadósság a fidesz által is megszavazott törvények miatt volt (lásd még 100 napos program), amikor korrigálni akartak, népszavazással ellehetetlenítették. Cserébe a kormányváltással leállították az autópályák építését, vérpadra küldve a már egyébként is nehéz helyzetben lévő építőipart, és ezzel a vidék fejlődési vérkeringését is elvágva, megszüntetve a lehetőséget, hogy mondjuk Borsodban új gyárat húzzanak fel. Bár hencegsz a doktoriddal, láthatóan még azt sem tudod, hogy vidéken akkor van munka, ha a gyártósorokra tud érkezni kamionon anyag, és ha biztosítva van a gyors, biztonságos összeköttetés az (általában a fővárosban, de mindenképpen az ország/kontinens másik részében elhelyezkedő) logisztikai központtal. Megérdemelted te azt a doktorit?

2.) Kubatov Gábor hangfelvételen ismerte el, hogy házszám szerint ismerik minden szavazójukat. A választási rendszert az ellenzék teljes kizárásával, zárt ajtók mögött ezen listák alapján, saját magukra szabva fogadták el. Ezt hívják úgy, hogy önkényuralom! Nézd meg a szótárban!

3.) Nézz körbe kérlek kis családi vállalkozásoknál, ahol elbocsátások voltak az új adórendszer, és a vállalkozások drasztikusan növekedő terhei miatt. Churchill mondta: csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam! Egyébként is statisztika alapján mindent, és annak az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani.

4.) Taktika... Jókai szavaival ezt úgy hívják, cigánykodás.

5.) Közmunka volt Gyurcsányék idején is, megint hazudsz! Itt is csak statisztikai cicomázás volt, mert az eddigi 8 órás közmunka-programot lecsökkentették napi maximum 4 órára, és 3 hónapnál tovább senki nem állhat ilyen alkalmazásban - ellenben a gyurcsányi korlátlan időszakhoz képest. Statisztikának menedzsment meetingekre jó, ország vezetésének kritikán aluli! Ráadásul a közmunka-program szintén a költségvetést terheli, magánszférában új állást nem nagyon hoztak létre az elmúlt időszakban, az egymillió munkahelyet már mindenki csak gúnyolódásként említi.

6.) Nem az index a világ, és megint terelsz! A fideszben minden döntés Orbán Viktoron megy keresztül! Úgy, mint Sztálin, Chávez, Castro, Kim Dzsong Il, és a többi hasonszőrű rendszerében. EZT hívják személyi kultusznak. Egyetlen nyugati demokrata példát sem tudsz mondani, ahol ez így lenne.

7.) "akár Pusztavacson is" vs. "Mekkora hiszti is volt azért, mert a Jobbik nem ordíthatott gyurcsánytakaroggyot az Országház előtt?"
Ezek szerint a Jobbik is ordíthatta volna a gyurcsánytakaroggyot 'Pusztavacson' is; a kérdés, hogy funkcionális analfabéta vagy (ergo nem érdemled meg a doktoridat) vagy simán csak a rosszindulatú hazudozás beszél belőled (ergo tényleg önkényuralmi rendszer épül). Valamelyik legalább stimmel, de sajnos nem kizáró VAGY...

8.) Tehát az emberek amikor megszavazták Gyurcsányt és Medgyesit, akkor hülyék, amikor Viktorra szavaznak, vagy leszavazzák a tandíjat, akkor bölcsek, de csak akkor, ha azt nem Viktor találta ki, mert különben hülyék. Ezt segíts már kibontani nekem, mert egyre zavaróbb a logikátlanságod. Neked nincs doktorid, azt innen megmondom, vagy ha van, te is schmittelted valahonnan, az tuti!

9.) Nem akarta itt senki az IMF-et. Bajnai Gordon szavaival: az IMF-hez fordulni soha nem sikertörténet, hanem a kudarc beismerése! Szóval akkor Viktor mégis kudarcot vallott? Miért nem mond le? Elképesztő vagy! A logikából megbuktál, ugye? :D

10.) Rákosi Mátyás elvtársat 1948-ban választották meg, 1949-ben fogadta el az új alkotmányt. 1950-ben az emberek örültek, ha van fedél a fejük fölött! 1956-ban viszont már arcpirító volt, hogy a kormányzat még mindig nem engedi haza a 'ruszkikat'!

+1.) Rákosi Mátyás beszédei egy az egyben ugyanazok, amit Viktor is mond. Hogy neked nem gyanús, mutatja, hogy te szolgálod a rendszert. Vakon. Vagy nem olvastad Rákosi Mátyás: Építjük a Nép országát című könyvét. Vagy is-is. Mert vallási fanatikus vagy, mint azt már fentebb bizonyítottad.

+2.) Az, hogy hencegsz a doktoriddal, de a "cáfolat" fogalmát sem ismered, téged minősít...
@nemecsek ernő áruló:
Ezt egy kicsit túlspiláztad, úgy gondolom... Olvasd el az első hozzászólásomat, és picit gondolkodj el rajta. Aztán esetleg - ha még mindig nem világos - olvasd mellé ezt is: @Dr. Doktorovics Doktorov:
@aritus: Amit az első bekezdésben sorol, azok éppen mind finanszírozási kérdések, pont amiket én is említettem, adómentesség, 1%, esetleg intézmények fenntartásához állami támogatás igénybevétele. Amit a második bekezdésben ír, azok nyilvánvalóan rosszul esnek bármilyen kisegyháznak, hogy ti. hivatalos, jogi értelemben nem ismerik el őket egyházként, ettől eltekintve természetesen jogi dokumentumokon (adás-vétel, ilyesmi) kívül nyugodtan nevezhetik magukat egyháznak, a lelkészt lelkésznek, nyugodtan képezhetnek saját maguknak lelkészt stb. Egyébként alig van olyan állam a világon, ahol bármely egyházat az állam hivatalosan is elismerne egyháznak, az európai államok döntő többségében csak bizonyos számú, van ahol összesen hat felekezetet ismer el az állam, de akárhány másik is működik egyébként az adott államban. A mostani magyar törvénnyel az a baj, hogy olyan nagy múltú, bevett és hasznos munkát végző felekezeteket zár ki ebből a körből, mint pl a metodisták és a krisnások.
Azt az extrém magyar szabályozást egyébként nem lehetett fenntartani, ami sehol a világon nem volt, hogy száz főtől bejelentett csoport már egyház lehet. Ennek pont az volt a hatása visszafelé, hogy mindenféle egyesület, a hokibarátok köre, meg öregotthonok, egyházként jegyeztette be magát az adókedvezmények, 1%-ok miatt. Ez sem mehetett tovább. De a mostani szabályozás is elfuserált, sőt felháborító.
@Dr. Doktorovics Doktorov: Na most akkor ennyire jól adod a trollt? Gratulációm! :D
Ettől függetlenül jól esett magamból kiírni ezeket a... dolgokat! :)
@Dr. csaknézek...: De az nem deklarált egyháztól kell hogy származzék. És csak úgy megélve, hogy előírják neki.
És másoknak is szinte kötelezően, akik nem is tagjai annak a hatalmat koncentráló egyháznak. Itt ez a bibi szerintem. Hogy megmondják a tutit. Milyen alapon és miért pont ők?

Soha semmi türelem részükről. És mindig kilóg a lóláb.
@komment1: ahhoz, hogy érdemben lehessen reagálni arra, amit írsz, ahhoz tudni kéne, hogy mit jelent máshol, hogy államilag hivatalosan elismert egyház, azaz milyen jogokat, kötelezettségeket jelent, milyen törvényi szabályozást, valamint az államilag elismert egyházak létéhez képest a többi egyház milyen törvényi szabályozás alá esik, egyáltalán létezhetnek-e ezenfelül egyházak ott, amit te példának mondasz. Én ezekről semmit nem tudok, tehát ezzel így önmagában nem mondtál semmit. Egyébként miért is volt fenntarthatatlan, hogy ennyi egyház volt itt? Állami zsozsót akkor kaptak, ha KÖZFELADATOT láttak el, egyébként nem lógtak az állam csecsén, szemben a történelmi egyházakkal, amelyek továbbra is lóghatnak. A mostani szabályozassál pedig a legfőbb baj az, hogy a politika játékszerévé teszi a vallást, egyházakat, az állam és egyház szétválasztásának elvével ellenkezik, mivel eztán egy politikai testület dönt arról, hogy ki lehet egyház és ki nem. És ez nagyon nagy baj, veszélyes is, és a vallás és lelkiismereti szabadságot tiporja sárba. Ennek egyenes következménye, hogy Egerben a kormányülés istentisztelettel kezdődik, az iskolákat, miután megteremtették ennek a törvényi és gazdasági feltételeit, sorra játszák át a politika által elismert egyházaknak, olyan helyeken is, ahol nincs választás, nincs másik iskola, a gyereked csak oda tud járni, kötelező mise és hittan.
Valamint amit belinkeltem, az pont arról szól, hogy nem nevezhetik magukat nyugodtan lelkésznek, nem csinálhatnak nyugodtan lelkészképzést és a többi, csak úgy, ha törvényt szegnek. Valamint a híveiktől se szedhetik be az egyházi adót, ha pedig a hívek adakoznak, az már nem annak számít, és keményen adózni kell utána. Miért is? Ha az egyik egyháznak nem kell, a másiknak miért is?!
@nemecsek ernő áruló:
Jól adom? Hát szerintem ez bűzlött, mint a szar... Eleve az indítást nem lehetett komolyan venni, és utána is iszonyú áthallásos volt az egész. Legalábbis nekem úgy tűnt. Ráadásul bele se éltem magam igazán, tessék-lássék nyomtam a paneleket és kész...

Ettől függetlenül örülök, ha segítettem... :) Hiánycikk lett a fideszdroid. Ez van. Szerencsére. ;)
@Dr. Doktorovics Doktorov: Bűzlött, mint a szar, de az a baj, hogy hihető volt! :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

"valami régi kiválasztott újászületése"

Hajjaj, ha tudnád, hány életen keresztül mondtam fasságokat... :)

(Sőt, van olyan vélemény, miszerint a múlt idő még nem is igazán aktuális eme tekintetben...) :)
@komment1: egyébként Svédországban most ismerték el egyháznak a Fájlcserélő Egyházat! Nem ment könnyen, a bíróság harmadik nekifutásra döntött így:))) És egyébként ez így helyes. Vagy egyáltalán ne legyenek egyházak, mármint ne létezzen ez a jogi, törvényi kategória, legyenek csak civil szervezetek, ha pedig azt mondjuk, hogy van egyház, akkor annak legyen meg a pontos törvényi szabályozása azoknak a kritériumoknak, hogy mitől egyház valami, és erről a bíróság döntsön. Ha annak egy szervezet megfelel, akkor egyház, függetlenül attól, hogy te vagy én, vagy a bíró személyes meggyőződésvel megfér vagy sem. De az, ami most itt van, az gusztustalan, felháborító és aljas, a legrosszabb időket idézi, hogy a hatalmon lévő politikai alakulat izlése, nézetei döntik el, hogy ki lehet egyház.
techline.hu/it/2012/1/5/Egyhazat_alapitottak_a_fajlmegosztok_WJ91XS
egyházi elismerésük nem volt egyszerű:
pcforum.hu/hirek/13019/Nem+hajlandok+bejegyezni+a+fajlcserelok+egyhazat.html
@aritus: Attól, mert te nem tudsz róla, attól még nem semmit mondtam, hanem valamit, amiről bővebben nem tudsz. Nézz utána, ha érdekel. Viszont tényszerűen igaz, hogy a legtöbb EU államban csak bizonyos számú felekezetet ismer el egyháznak az állam, nem mindet. Azt viszont lehet tudni, hogy egész pici és egész obskurus egyházak is működnek szerte Európában. A továbbiaknak meg nézz utána. Itt mindig az az érv, hogy ez meg az nem felel meg a demokratikus szabályozásnak, ezt pedig csakis annak tükrében lehet vizsgálni, hogy a normál nyugati országokban ezt hogy csinálják.

Hogy a felekezetükben kit hívnak lelkésznek, ezt természetesen nem ellenőrzi rendőr sehol, azt sem, hogy a lelkészük mit prédikál - gondolom, ezzel tisztában vagy. Volt és van, ahol ezeket tényleg ellenőrzik és szankcionálják, azok a kemény diktatúrák.
A lelkészképzésre is annyi igaz, hogy nem tudnak államilag akkreditált képzést indítani. De egyébként maguk közt és maguknak azt képeznek, akit akarnak.

Egyébként meg párszor leírtam már, hogy miért nem tartom jónak a mostani magyar szabályozást. Most elköszönök.
@a szív fészkei:

"De az nem deklarált egyháztól kell hogy származzék. És csak úgy megélve, hogy előírják neki."

Oké, ebben tökre egyetértünk!

Amíg csak arról esett szó, hogy tisztázni kell, kik, miért fizessenek az egyháznak, semmi ellenvetésem nincs a kritikai hanggal kapcsolatban.

Ahogy írtam is: az egyház ELSŐSORBAN hatalmi intézmény, ami saját manipulált ideológiája mögé bújik sunnyogó törekvései elleplezésére.

Csak azért emeltem szót, hogy ne keverjük össze a tiszta hitet azokkal a mocsadék törekvésekkel, amelyek már egészen másról szólnak.
Örkény: "VÁLTOZATOK
A fűre lépni tilos
tilos a fűre lépni
lépni tilos lépni
lépni lépni lépni
lépni tilos tilos
tilos tilos tilos.
Tilos."
@nemecsek ernő áruló:
Akkor mindenesetre ez egy érdekes kísérlet volt. Ha kikapcsolom az agysejtjeimet, kb. csak az agytörzsi funkciókra redukálva a működését, akkor egész jól adom a fideszdroidot. :)
@nemecsek ernő áruló:
jól bírod a gyűrődést, hívőkkel nem érdemes, az öntudatuk és tudásuk helyén hordják a hitüket, egyébként pusztán annak okán, hogy egyébként üres mivoltukat bármi szarral feltöltsék, így assziszik, hogy van nekik doktori meg akármi és főleg az, hogy amit a kedves vezető hitük "trágyája" beléjük ókumlál kubatovi módszerekkel

sajna az eredmény hatalmas a hatalom megszerzésében de...és itt a lényeg az amiről álmodik, hogy ez a hekmekükütyű műxik bármikor a jövőben az egy rémálom marad, közben megtöltik a zsebeiket demokratikusan és elhallgattatnak mindenkit akinek ez nem tetszik vagy eltúrtak a vájútól

egyetlen megoldás -a bartus két évvel később, mint én- mondja, hogy ki kell vonulni ebből a diliből és magukra hagyni őket hadd csinálják sem ellentmondani sem reagálni bármire hanem kivonúlni és gerincesen visszaadni a mandátumokat és új választásokat kiprovok
álni, vagy nem de ezeket magukra hagyni, úgysem kíváncsiak senki ellenkező nézetére mert náluk van a bölcsek köve

vége a többi jön magától és nagyon gyorsan de ehhez sokkal több gerincre lenne szükség és az sincs
@Dr. Doktorovics Doktorov: Miattad soha nem leszek képes elhinni többet, hogy a másik fél tényleg olyan hülye...
Mondjuk láttunk egy-két hónapja egy interjút Csaba László közgazdásszal. Faterom jegyezte meg: úgy beszélt, mint akinek szívószállal az orrán keresztül kiszedték az agyát.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

"Ezután hozzátette szó szerint: fogyatékos embereket"

Ja, ül ott pár ezek közül:

- morális fogyatékosok,
- szociopaták,
- elmeroggyantak,
- sunnyogó kaparj-kurták.

Ehhez képest begy FIZIKAI - úgymond - fogyatékos nálam masszívan nyerő!

Vö: Stephen Hawking...
@Rodeo36: Közben kiderült, hogy egy érdekes kísérlet áldozata lettem! :D
@a szív fészkei: az én megoldásom erre az, hogy mindenféle állami azaz adófillért megvonni: pártoktól, egyházaktól, csoportosulásoktól, tartsák el magukat ha akarnak létezni, ez ilyen egyszerű és megbüntetni azt az állami alkalmazottat aki megszegi e törvényt viszont bármilyen magánvállalkozó (törvényes személy) vagy valós személy a sajátjából adhasson de nem kaphat adójóváírást legyen ez az áldozata...mindjárt kevesebb szarrágó lenne és a képviselők ingyen társadalmi munkában szolgálják a népet vagy semmi a kurva anyjukat
Milyen ez már, hogy ezt is titkosítják?! Államvédelmi kockázata van, hogy szerintük ki lehet egyház és milyen szempontok szerint?
hvg.hu/itthon/20120208_egyhazak_akademia_vizsgalat
Egyelőre titokban tartják annak az állásfoglalásnak a tartalmát, melyet a Magyar Tudományos Akadémia elnöke még a múlt héten küldött el az Országgyűlés vallásügyi bizottságának az egyházi státusért folyamodó vallási közösségek ügyében.
„Titoktartási szerződést írtam alá, úgyhogy ebben a témában semmiképpen sem nyilatkozhatok” – ezekkel a szavakkal hárította el megkeresésünket Máté-Tóth András. A szegedi egyetem vallástudományi tanszékének vezetőjét – aki egyike volt a Magyar Tudományos Akadémia vallási közösségek vizsgálatára alakított bizottságának
@nemecsek ernő áruló: Pedig ő okos volt. (nem láttam azt az adást)

Létezik mindenkinek egy összeg, amitől az agya is korpásodik?
@komment1: csak a lényegre nem válaszoltál, az pedig az, hogy mi a különbség az államilag elismert és a többi egyház között? Ezekszerint például, ott, ahol szerinted csak néhány államilag elismert egyház van (gondolom konkrét európai országra gondolsz), azért a többi is egyház. Itt pedig nem lesz az. És a többi. Úgy pedig nehezen tudok bárminek utána nézni, hogy semmi konkrétumot nem mondasz, tehát nem tudok keresni, de linket se adsz.
Tehát továbbra is azt állítom, hogy így ezzel semmit nem mondtál, mert pont a lényegről hallgatsz.
@nemecsek ernő áruló: mi ezmiez? milyen kísérlet vagy kísértet?
@aritus:

Titok, titok...
Vazze, ennyi titok még a büdös életben nem volt, mint manapság.

Miért titok?
Hogy ne tudd.
Miért titok?
Hogy ki lehessen bújni a válaszadás alól.
Miért titok?
Hogy átverhessenek bárkit, bármit, mert nem "lehet" (vö: wikileaks...) róla tudni.

Kissé demagóg idézet Hamvas Bélától:
"Csak a démon rejtőzik." (bele lehet kötni, félre lehet értelmezni)
@Dr. Doktorovics Doktorov: Nem címlapos ezt a poszt. Azért kellett neked beugranod a helyükbe. De jól nyomtad.
@Dr. csaknézek...: titok, amit egy ember tud - ha már többen, az pletyka lesz előbb utóbb
@a szív fészkei: Ne is mond. És a vezérük is mekkora egy pojáca. :(

www.sabotagetimes.com/wp-content/uploads/michael-oleary-ryanair-ceo1.jpeg

Tegnap Pető Györggyel is volt egy elég jó beszélgetés Olgi ATV-n. Ő is eléggé ki volt bukva rájuk és mesélt néhány "csemegét" róluk. :)

atv.hu/cikk/video-20120208_peto_gyorgy
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

"most múlt 70"

Igen.
Neked Hawkingról az jutna eszedbe, hogy "fogyatékos"? (bocs, költői kérdés volt)

Szeretnék én ilyen "fogyatékos" lenni agyilag... :)

Inkább az jut eszembe róla, hogy zseni.
Olyan zseni, aki még a fizikai állapotán is felül tudott emelkedni!
@Rodeo36: pedig az nagyon helyes, ha adakozol közhasznú feladatot ellátó szervezetnek, akkor azt levonhatod az adódból (itt az adóalapodból). Tudniillik az ilyen szervezetek állami feladatot vállalnak át, az államnak akkor erre nem kell költenie.
@Gábriel angyal: Azt csinálja, amitől hazánk 200 éves lánya - Gábor Zsazsa - híres lett: mindegy mit, csak beszéljenek rólad!

Botrány PR és erőszakos nyomulás.
@a szív fészkei:

"Nem címlapos ezt a poszt. Azért kellett neked beugranod a helyükbe. De jól nyomtad."

Őőőő, mesterséges droidklón teremtésről van szó? :o)
@aritus: nem értek egyet ebben, a valós demokráciában az állam szerepét csökkenteni kell exponenciálisan vagy helyesebben logaritmikusan...és ezek nem vállalnak semmilyen feladatot át, hanem kitalálnak feladatokat maguknak és ha van tömeg és anyagi erő mögöttük fennmaradnak ha nem akkor megszűnnek ez a természet a társadalom is része a TERMÉSZET-nek, ha életképtelen elhal és más egyedek felhasználják a maradékait...mint az erdő...
@Dr. csaknézek...: Inkább a zseni fog meg, mint a fogyatékossága. Sztem a teljesítmény és nem az állapot szerint kell megítélni valakit. Volt és van "fogyatékos" munkatársam, fizikailag mozgássérültek. Van aki így született, a másik pedig 16 évesen lett nyomorék (lyme kór)Alapban mindegyikük hozta illetve hozni akarta az egészségesek formáját. Regényt lehetne írni róluk, de sajna sokan közülük a körülmények és saját maguk áldozatai. Amelyikükben nincs meg a bizonyítási kényszer, az elveszik és átfordul abba a bizonyos kategóriába, amit nem szívesen mondok ki: a lelkük is nyomorék
@Rodeo36: Doktorovics megszívatott. :) Nem is olyan hülye, csak játszotta a droidot, én meg belementem a játékba, de megérdemeltem! :D
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

Hozzáteszem: mindenkit csak saját magához, saját képességeihez és lehetőségeihez szabad mérni.
@a szív fészkei:
Nem igazán. Pláne, amikor már látszott, hogy néhányan tényleg komolyan veszitek.

Az egész onnan indult egyébként, hogy szerettem volna egy doktoros nicket, de a régi, jól bejáratottat nem akartam átírni. Létrehoztam tehát ezt, és beírtam az első kommentet. (Ami - valljuk be - elég nehezen vehető komolyan. :) ) Aztán pedig jött a "mi lenne, ha...". Meglepődtem egyébként, hogy van, aki érdemben reagál. De nem vettem komolyan a szerepet, és hamar fel is adtam. Az a helyzet, hogy lettek is volna "érveim" nemecsek legutolsó hozzászólására, de már kezdtem kínosnak érezni az egészet.

Az "érvek" úgy értendők persze, hogy mindig meg lehet magyarázni egy-egy intézkedést / történést / mutatót önmagában (vagy épp azoknak csak egy aspektusát), kiragadva, és aztán mehet körbe-körbe körülöttük a "vita", ami valójában szarpofozás, mert igazából ezek együtt adják ki a fidesz elkúrását. De ahhoz, hogy ezt így vigyem még egy darabig, végképp nem volt ingerenciám.
Egyik tegnapi hozzaszolasom utan, ma delutan volt egyik kis brainstorming itt nalam, es rajottem, hogy bizony-bizony ez a szabadsagharc lesz a vegso. Ez nem is ketseges, hiszen megertettem a nagy titkot, mi az ami garantalja a sikert. Ugyanis a szabadsagharcunkat verprofik kuzdik. Es bar Chuck Norris nem allt az ugy melle, megis tobbszoros vilagbajnokok, igazi harcosok kuzdenek itt a magyar nep szabadsagaert.
Nem meglepo modon a harc elen szemelyes kedvencem Ultimate Warrior (Orban) vitezkedik.
Ugy erzem sikerult jonehany korabbi nagy harcos jelenlegi karakteret beazonositanom, ugyhogy meg is osztom melyik alias kit is takar valojaban. Szerintem:

Ultimate Warrior = Orban
Million Dollar Man = Matolcsy
Hulk Hogan = Martonyi
Dusty Rhodes = Tarlos
Macho Man = Kosa
Sgt Slaughter = Pinter
Mr Perfect = Lazar
Bobby the Brain = Habony
Roddy Piper = Schmitt
Jake the Snake = Rogan
1-2-3 Kid = Varga
Doink the Clown = Szijjarto
Sid Justice = Polt
Undertaker = Harrach

Tag teams:

The Bolsheviks: Pozsgay, Zuros
Legion of Doom: Semjen, Navracsics

Deutsch egy kemeny dio, mert nem vagyok biztos hogy szemlyeben Honkytonk Man-t vagy pedig Rick "The Model" Martel-t tisztelhetjuk...
@nemecsek ernő áruló: na látod ezért nem olvasok doktorovicsot sem...amint a droid szaga előjön elküldöm melegebb éghajlatra...vagy egy laza sasszéval távozom csinálja egyedűl...

ez az amit a a jelenlegi ellenzék nem képes mert megélhetési politikusok ezt a "drogfüggőséget" kell megszüntetni...és lazán 5távozni

sokan csodálkoztak akikkel megcsinálom

angolosan távozom

tudod van az angol: nem köszön és távozik

a japán nem távozik de búcsúzik

mexoktak lepődni amikor egyszer csak azon kapják magukat, hogy magukban dumálnak

ez a megoldás...ja, és nem minden kesztyűt kell felvenni...van amelyik szarral teli...te most felkaptad

egyébként mi a bizonyítékod hogy nem egy cizellált droiddal voltál esetleg kubatov elvtárs személyese?
Különben meg jó a Kispál-parafrázis a poszt elején! :-)
Hát ez jó!
Paranoid...

"Az Egyesült Államokig érő nemzetközi összeesküvés gyanúját villantotta fel a Fidesz-frakció zárt ülésén Orbán Viktor, aki nem hiszi, hogy összehangolás nélkül közvetíthetett egy amerikai hírtelevízió Budapestről, pont az LMP-sek láncolási akciójával egy időben. Országokra bontott tanulmány készült a támadó sajtóbeszámolók mögött sejtett gazdasági tényezőkről.
...
Az Index információi szerint a beszédben Orbán a december végi napokat hozta fel példának, amikor az összehangolt támadásokról beszélt.
...
Orbán a decemberi nehéz napokat elemezve arra is kitért, hogy a Fidesz-frakció egyes tagjai éppen az ülésszak végére maradt törvényhozási maratonból húzták ki magukat.
...
és felhívta párttársai figyelmét arra, hogy aki nem elég elkötelezett a kormányzat céljai mellett, annak el kell döntenie, hogy nem egy másik pártot kellene-e választani tevékenységéhez."

index.hu/belfold/2012/02/09/osszeeskuvest_sejt_orban/

1 A séma ugyanaz, mint a történelemben bármelyik diktatúrában volt. Teljesen ugyanaz!

2. Király Pistike anyakönyvileg nagykorú, szellemileg és mentálisan - megengedő jelző! - kérdéses állapotú főpolgár elherdálja a családi pénzt, irreális befektetéseket eszközöl, hazudozik s lebukik, ezért a családjának és a cselédségnek jóval kevesebb ennivaló jut. Továbbá kibaszott bunkón viselkedik a szomszédokkal, akik "mellesleg" már többször adtak kölcsönt a család fenntartásához.

A cselédség egy része mindezeket szóvá teszi.

A család tagjai közül is többen háborogni kezdenek.

A szomszédok közül is sokan rosszallásukat fejezik ki markánsan.

K. Pistike mit von le ebből következtetésként?

Há'bazmeg, ezek összeesküdtek ellenem!

Gratula!
Ja...
@Dr. csaknézek...: Ezért nem általánosítottam. Természetgyógyász és nagy emberismerettel, asztrológiával stb. rendelkező, foglalkozó barátnőm monda mindig, hogy akinek a teste nyomorék, annak a lelke is. Ezt valahogy mindig fenntartással fogadtam, amíg össze nem kerültem a lyme kóros leányzóval.Mivel a csökkent munkaképességűek alkalmazását támogatják, az volt a cégvezetésünk véleménye, hogy akkor a szükséges létszámot vegyük fel, még ha egész nap a ...-at vakarják, akkor is megéri, mert nem a céget szankcionálják, hanem még fizetnek is érte. Ez a szerencsétlen gyerek 16 évesen kapta el ezt a szörnyű betegséget, ugye nem is tudták 2-3 évig megállapítani, mi baja van, csak akkor amikor már teljesen lebénult. 25 éves korára eljutott olyan szintre, hogy csámpázva, kaszálva, de járóképes lett és alapfokú számítógépes ismerettel és környezetvédelmi szakközéppel felvettük, első munkahelyesként. És a kollégáim elkezdték lerázni. Lepasszolták nekem alkalmanként, hogy adjak neki munkát, lefűzögetni stb. először 1-2 órára, aztán 1-1 napra, majd rám ragasztották. Sokat beszélgettünk, próbáltam megismerni, segíteni, tanítani. Sikerült "kicsomagolni" és innentől jött számomra is a borzadály. Majd 10 év alatt nem tudta feldolgozni, ami történt vele. Gyűlölt mindenkit, aki egészséges volt, talán én voltam az aki elfogadta, ahogy van. Túl nagy segítség nem volt a munkámban, inkább hátramozdító, de engem állítólag szeretett. Na ezzel meg is pecsételte a sorsát, mert közölte a főnökünkkel, hogy mellettem akar dolgozni. Hiába könyörögtem neki, ha más területen kell besegítenie, akkor menni kell, mert ez munkahely, innen kapjuk a fizetést, majd előbb utóbb visszakerül hozzám. Nem hosszabbították meg a 3 hónapos próbaidejét, úgy összebalhézott a főnökkel, hogy én sem mernék ilyet a 17 éves munkaviszonyommal. Azóta sem tudott elhelyezkedni, kap valamennyi segélyt és magára maradt, mert a szüleivel is fasírtban van, miért nem tettek érte többet címszóval. Pedig amit tehettek, azt megtették. És mehet a sűllyesztőbe egy kis tolerancia hiány miatt.
@Rodeo36: Nos... nincs bizonyítékom! Csak elég gyanús! :D
hogy van most eme új drog törvény...ha én kaptam tőled füves cigit, és tovább adom Józsinak, akkor dilleré válok, de ha elmondom, hogy tőled kaptam akkor enyhítő az én büntetésem, akár nullára, de téged bevarrhatnak azonnal 3-5 évig...

szóval ne szójá bé, mert küldöm őket...a drogosok bemondás alapján fogják ezt játszani...hát ő biztos úr, lehetne enyhíteni, igen...akkor a Bélától van....a cucc
@a szív fészkei: Nem hagy nyugodni a téma. :)

Kutyaszorítóban a repülőtér - borulhat a koncepció

www.airportal.hu/spotter-forum/viewtopic.php?f=32&t=6638

"A Ryanair már a Malév csődjének napján nagy erőkkel Magyarország és az itteni utasok segítségére sietett, hangzik a marketingduma a fapados cég részéről. Gondolhatnánk, ez rendjén is van így, hiszen egy piaci alapon működő ultra low-cost cégről van szó, Budapestnek meg szüksége van járatokra, amik ide csábítják az utasokat. Igen ám, de minden áron?!

O'Leary és csapatának erőteljes nyomulása azonban innen nézve inkább egy agresszív, opportunista hullarablásnak tűnik, mintsem mentőakciónak. A Ryanair 31 új járatot jelentett be Ferihegyről, azonban kemény feltételekkel: kiszivárgott információk szerint szinte ingyen akarnák használni a repülőtér szolgáltatásait. Ráadásul a napokban mindenféle megegyezés hiányában a 2-es terminálról kezdték el hirdetni járataikat.

Az agresszív tárgyalási és kommunikációs stílusáról hírhedt ír fapados úgy próbál nyomást helyezni a budapesti repülőtér vezetésére, hogy béna kacsának tünteti fel budapesti tárgyalópartnereit és azt sugallja, hogy csak a repülőtér áll az útjában a megegyezésnek és a kedvező árú járatok elindításának.

Ugyanakkor a Ryanair jelenleg olyan járatokra árul jegyeket, amelyekről nincs megegyezés, így az utasok könnyen hoppon maradhatnak. Ma délben az írek terveiről többet is megtudhatunk: maga O'Leary tart sajtótájékoztatót Budapesten.

Kétségtelen, hogy a jelenlegi helyzetben Ferihegynek szüksége van a Ryanairre és a megjelenése által generált utasforgalomra, azonban ennek komoly ára lehet. A jövőre nézve sok mindent meghatároz majd az, hogy az írnek mit sikerül lenyomni a repülőtér menedzsmentjének torkán - amit nyilván a Ferihegyre járó többi légitársaság is nagy érdeklődéssel figyel - hiszen ez egy olyan alku-spirálba taszíthatja a Budapest Airportot amelynek eredményeként, ha nem megfelelően menedzselik, még több bevételtől köszönhet el majd az üzemeltető."

Ha ez így megy tovább csinálnak majd egy fapados repteret is. :(
@Dr. csaknézek...: hogy lehetet ez zárt ülés?...vagy csak jól hangzik..és direkt csepegtetnek, repüljetek rá, mint gyöngytyúk a takonmyra?...
@Dr. csaknézek...: Dehogy esküdtek össze ellene. Ő az egyik leghűségesebb magyar zászlóba csomagolt csicskájuk. :)
Azoknak a marháknak, akik szerint hír az, hogy Oszkó a Wizznél van, csak tényleg annyi apróságot, hogy a Wizz 2010-ben jelentette fel (jogosan) a Malévot, illetve a magyar államot tiltott támogatás (tehát versenykorlátozás) miatt Brüsszelben (amely később be is igazolódott), Oszkó pedig 2011-ben ment a Wizzhez.

Még milyen összefüggést kéne látni, és mi között?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

"És mehet a sűllyesztőbe egy kis tolerancia hiány miatt."

Szomorú történet ez... :(

Csak bízni tudok benne, hogy más hasonló sorsúak nem így élik meg a helyzetüket.
@Gábriel angyal:

"Dehogy esküdtek össze ellene. Ő az egyik leghűségesebb magyar zászlóba csomagolt csicskájuk. :)"

A történéseknek ez is egy lehetséges értelmezése.

Talán mondanom sem kell: szerintem nem így van.

De a vélemény szabad...
@Dr. Doktorovics Doktorov: Bevettem teljesen, egy valami ingatott meg kicsit, de mivel volt már rá példa, hogy ez komolyan ment - Pali bá MÉLTÓSÁGA - még ezt is elhittem. Mert igenis ezt is hittel hiszik, mert akarják a kognitív disszonancia elkerülésére.

Amit te előadtál - és jól! - az egy védekezési mechanizmus azoknál, akik nem hülyék, esetleg tényleges doktorok, de valamiért oda cövekeltek. Szóval mi se voltunk annyira hülyék, hogy bevettük, mert van erre példa nap mint nap. Ahogy egy szerelmes is hinni akar az őt milliószor átverőnek, ha az bármit is mond, a józan ésszel tökéletesen szembeállót is.

Ha az a szakmád, grat: jól tudod manipulálni az embereket, legalább ezt visszaigazoltuk. :-))
@szerénységem: A zsidókat, te!!! :-) Jaj de nem akarsz látni...

@Dr. csaknézek...: Nők is hisztisek a nehéz napokon. Na, ő is.
@Gábriel angyal: Ez annyira gusztustalan nekem - brúgó tempó. Nem sokkal különbözik mentalitásban Győzikétől.

Na ez az elég randa faszi meg a sleppje ott fog ebben repkedni és? Remélem, már szervezik a kurvákat rája. Talán a dubajosok közül kikerül a személyzet erre kapacitált része is.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Talán igaza van a barátnődnek. Szerintem se lehet egy ilyet feldolgozni, beletorzul a lélek. Lehet mutatni, hogy á, nem érdekes , ennek ellenére kurvajól vagyunk, hisz majdnem olyan az életünk, mint az épeké - de... Az a de megtölt gyűlölettel, én megértem.

Ezeket a mesehabbal sztorikat, hogy jaj pont így kellett történni, de hálás is vagyok,hogy lebénultam, blabla, az ember kitalálhatja vigaszul, hogy legalább ebben fölé kerekedjék a sorsának és az egészségeseknek. De biztos, hogy nem megy igazán az esetek 99 %-ban. Nem tudjuk, Stephen igaziból mit gondol és érez.

Ez olyan, amikor ilyen gyereked születik. Nem igaz, hogy nem veted össze nap mint nap a teljesen jól levőkkel, akik másoknak, a mázlisoknak születtek. Csak van egy PC, hogy nem átkozódhatsz nyílt színen és viselkedni kell.
Én nem tudom, elviselnék-e ilyet. Azért nem merek ítélkezni.
@Dr. csaknézek...:
SŐt, még az időn is majdnem felülemelkedett, pedig Penrose is ott ült mellette.

SH egy zseni, egy igen szűk elit egyik legerősebb tagja. Nála már csak annak a ruszki remeteének van több gógyija, de az meg cseszik a nyilvánosságra.

xvi. benedek (és klérusa) pedig inkább maradjon csendben, egész klasszul megélnek majd 2000 év marketingjéből - ennyi ideid az Eppöl, a Gúgli vagy a Fészbúk sem lesznek trónon, az tutifix.

Szóval Ratzinger atya Őszentsége meg Erdő Péter bíboros most érje be a kevesebb zsével, és mindezt köszönje a fijjuggnak.

A vallás még csak rendben van (pedig a zadófizetők pénzén nem is), de az egyház, hááát, hogy is mondjam: kevésbé, sokkal kevésbé. Ratzinger? Ugyan, csak rá kell nézni, ki venne tőle autót?
@a szív fészkei:

Ez az igazi erőpróba: önmagunk, félelmeink és gyarlóságunk, fogyatékaink fel- és beismerése, legyőzése.

Megkockáztatom, 1000-ből 1 embernek sikerül.

Szóval SH órisi koponya, de tuti, hogy nem megy százzal lelkileg. Nekem ne mondja senki, hogy a szingularitások és különféle húr-, kristály-, hullám-, meg a jóégtuggya milyen elméleteken való egész napos agyalás ugyanolyan jó, mint mondjuk futni egy jót a falu meletti réten. Mert nem az. Szerencsére tudom, hogy nem az.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): egy valamit mondj meg, csak nekem ide súgva a fülembe:

SH mit csinálna, ha nem lenne képes ezekkel az ezoterikus dolgokkal foglalkozni ebben a vegetatív állapotában?

életben tartották volna ilyen hosszan?

életben maradt volna ilyen hosszan?

tudod azon elmélkedni -kizárólagosan-, hogy két szingularitás hogyan kölcsönhat és mi lesz szerelmük eredménye, valamint hogyan lesz a Higgs Bosszom(meg) fekete seggű? és ha összeadunk két hidrogén ionizált izotópot abból hogyan lehet rántotthúst csinálni fincsi sült krumplival és uborkasalátával és lassan, csámcsogva felfalni miközben a szférák zenéje szól és valami 50 éves spanyol vörösborral locsolom a gigámat?

a Néma Levente jut eszembe: az élet szép neked magyarázzam? (mondta ezt a halálra ítéltnek...)
@Rodeo36: jaj, ne már, ez a sociáldarwinizmus, tudod hova vezetett ez?!
Egyébként az emberi társadalomban mindig jelen volt a gyengékkel, betegekkel, öregekkel valamilyen formában való törödés, amit te írsz, sose volt igaz. A régi demokráciákban is, ha támogatsz civilszervezetet, az adócsökkentő.
@a szív fészkei:
Ezek után azt biztos nem fogom elárulni, mi a szakmám. :)
@Rodeo36:
Ez hülyeség. Egyértelműen trollként viselkedtem. Egyébként meg akár te is lehetsz kubatov. Vagy bárki itt. De az is lehet, hogy mindannyian azok vagyunk. Kubatov széthasadt személyiségei vagyunk, akik itt vívódnak, mert nem tudják megemészteni, mekkora szarban kell nap, mint nap részt venni. Azt is elmondhatjuk tehát, hogy kubatovnak tehát legalább van lelkiismerete. :)

(Egyébként egy kis részben egyetértek: a vérbeli droidot le kell szarni, annál jobb "offenzíva" nem is lehetséges.)
@Dr. Doktorovics Doktorov: jól nyomtad tényleg, de most nekem gyanus voltál csöppet ;-)
túl összeszedett voltál :-)
Tudom már ki ez. Most már biztosan tudom már ki ez. Ez a faaarkas, az a faaarkas!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Hát az az orosz matematikuspasi is nagyon sok kihívással küzd, hogy PC maradjak. Anyukával él valahol a világ végén egy dácsában felnőtt férfiként - most már kéne neki az a visszautasított pénz, jól olvasom? - és embert nem lát mást rajta kívül. Cserébe zseni, oké, de...

Igazad van - bár ő testileg ép és biztos futkorászik is a nyírfák között - dolgok nem behelyettesíthetőek és cserélhetőek. De fogcsikorgatva teszik meg azok, akiknek valami ebből nem adatik meg. És azt kommunikálják maguk megnyugtatására, hogy héhó, nekem mégis jó, ennek ellenére... Tiszteletreméltó dolog, csak fájdalmas is.

A lelki szegénység (észbeli is) azért jó talán, mert nem érzik a benne lévők, hogy miről maradtak le. Hisz ha nem tudom, mi hiányzik, az nem is hiányzik, ugye?

De egy félelmetes agyi kvalitás nagyon is tudja, hogy mit nem kapott meg a sorstól.
@Rodeo36: Na de az a halálra ítélt tudott változtatni az ítéletén, rajta múlt, nem? Ha jól emlékszem Heltaira. De aki nem tud, mert adott egy olyan testi defekt,ami lassú halálba zárja?

Annak ki kell találnia valamit pótlásul.
@Dr. Doktorovics Doktorov: Oké, csak ne élj nagyon vissza képességeiddel. :-)
@Dr. Doktorovics Doktorov: Azt mondod, végülis belőlünk sok-sok Marióból rakhatta össze ez a falusi alsóvégi Varázsló magát és rendszere megszemélyesítőjét, Kubatovot? Hogy hagytuk, hát ez a "jutalmunk": nyeljük is le vagy köpjük ki végleg?

Engem érdekelnek a trollok, azért szoktam etetni. Kíváncsi vagyok - és mindig bejön a saccom - hány mp alatt bújik ki még a kultúráltabbjának mutatkozóból is (Zűrhajós) az az önvalója, amiért idejön/küldték. Végülis ember, valami vágy hajtja - mint téged ugye a kísérletezésé/átverésé - őt, ha igazi droid, akkor meg a térítés, a lebunkózás, a valakikkel szembeni gyűlölete éterbe fröccsizése.
Valami olyasmi, ami lefesti őt. Szerintem tanulságos figyelni egy darabig, mert nagyon jól jellemzi az egy tábor-egy a zászló mentalitását. (és gyakran annyira beszélő nickjeik vannak, sokat elárulók)
@Rodeo36:

Úgy van, ahogy írtad.
Igen, számára ez az agyi képesség egy mankó, ha ez nem lenne, mótalán már régen feladta volna.

@a szív fészkei:

Pontosan erről beszélek. Óriási emberi tartásbeli nagyság, ha valaki egy vissza nem fordítható fogyaték ellenére is képes normális emberi teljesítménykre, életre: szembe tud nézni sorsával.

Hawkingban leginkább azt csodálom, hogy még van motivációja arra, hogy az emberiség 99,9999999%-a számára szinte felfoghatatlan összetettségű dolgokról elmélkedjen és jusson is velük valamire - nem is kevésre.

De tegyük ezt át más dimenzióba: azok az emberek, akik elvakult vallási, politikai hitükben nem látják meg hibát, az istenített ideában a bukfencet - mert nincs képességük ennek felismerésére, csúnya szóval, buták hozzá, vajon fogyatékosnak tekinthetők-e?
Mert a gondolkodni (kételkedni), hogy legyünk - nekik nem adatik meg.

Sajnálatra számítsanak tehát "látó", kételkedő embertársaiktól, avagy csodálatra, mert vakságuk egyben lelki boldogságukat is jelenti? - Ami a kételkedőknek sokkal nehezebb, hiszen ők látják, hogy az idei valójában talmi dolog, szemfényvesztés csupán.

Vö: Orbán évértékelések, Matolcsy 47 ezer forintos arcpirító válasza az "Ön nem lehet milliomos, elég, ha ránk szavaz" játékban, avagy XVI. Benedek (és úgy általában a pápaság) kinyilatkoztatásai.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Ezért szoktam írni, hogy szánom ezeket. A rasszistán gyűlölködőket, a vakon Orvbánban, Horthyban, akárkiben hívőket, mert szellemileg éretlenek és valami pszeudóerőben remélnek támaszt és utat.

És persze, hogy nem akarnak ebből felébredni. Akkor megtépnék magukat, vagy ölnének, mint Mario. Mert kurvára meg vannak alázva, az már hétszentség.
@a szív fészkei:

Látod, ezért írom én mindig azt, hogy akinek képessége van, annak felelőssége is van.

Ha Gyurcsánynak, Orbánnak bárkinek képessége volt/van/lesz arra, hogy milliók szavazatát begyűjtse, akkor ezzel felelősséget is szerzett magának.

Ezért írtam a minap Fabiusnak, hogy tele a púpom (pont ezt a felelős attitűdöt nem látom).
@a szív fészkei:
"Azt mondod, végülis belőlünk sok-sok Marióból rakhatta össze ez a falusi alsóvégi Varázsló magát és rendszere megszemélyesítőjét, Kubatovot? Hogy hagytuk, hát ez a "jutalmunk": nyeljük is le vagy köpjük ki végleg?"
Egyértelműen köpjük inkább ki. És ha ez már ez megtörtént, akkor - biztos, ami biztos - még egyszer le... :)

Azon egyébként gondolkodtam menet közben, hogy az egyik itteni droidot (nevet inkább nem írok) megpróbálom magamhoz édesgetni, hogy kipróbáljam, milyen szintig képes lemenni, mennyire primitív üzenetekkel tud azonosulni, ha "akólbélit" talál, de letettem róla. Nemecsek túlságosan jó tükröt tartott elém azzal, hogy komolyan vett. Nem tetszett, amit benne láttam, és hiába csak egy hirtelen ötlettől vezérelten született másodnickem ez, akkor is az enyém.
@a szív fészkei:
Fura így egymás mellett orbán és Horthy. Horthynak sok hibája és rossz döntése volt, de azért nagyon nem ugyanaz a kategória, mint orbán. Horthy alapvetően jót akart, és sok mindenben jót is tett, volt benne emberi tisztesség és tartás, az más kérdés, hogy megvoltak a maga korlátai. Orbán viszont egy elvtelen, cinikus, torz személyiségű paprikajancsi. Számomra nem egy súlycsoport a kettő.
@Dr. Doktorovics Doktorov: Müller Péter - nem szeretik sokan, de én sok mindent elfogadok tőle - írta, hogy el kell ismerni és gondozni a bennünk lévő fenevadat is. Azzal, hogy letagadod, csak növeled a hatalmát. B
iztos mindannyiunkban van ilyesmi is, amit te most kipróbáltál és elénk tártál.

Horthy nekem azt a világot és mentalitást jeleníti meg, ami nem hozott jót az elődeimnek és ami utat engedett a még sokkal rosszabbnak. Nem tudom megítélni a tisztességét és tartását, mert nem vagyok objektív. Szerintem - amennyit olvastam ezekről az időkről - nem volt valami nagy szellem és kurvára befolyásolható volt, aminek Magyarország nagyon megitta a levét.

Nekünk mindig az NB másodosztály jut.
@a szív fészkei:
"el kell ismerni és gondozni a bennünk lévő fenevadat is"
Na jó, majd lehet hogy egyszer összeszedem magam, és ennél a mostaninál komolyabb, igazi trollt ersztek ide nektek (nekünk)... :)

"Horthy nekem azt a világot és mentalitást jeleníti meg, ami nem hozott jót az elődeimnek és ami utat engedett a még sokkal rosszabbnak."
Ellentmondásos kor, az tény. Ha felemlítesz tíz dolgot, ami nem tetszik Neked, én teszek mellé másik tizet, amit viszont ma is megirigyelhetnénk. És közben tudnám, hogy amiket Te felhoztál, azok is igazak.

"Szerintem - amennyit olvastam ezekről az időkről - nem volt valami nagy szellem és kurvára befolyásolható volt, aminek Magyarország nagyon megitta a levét."
Soha nem állítanám ennek ellenkezőjét. De orbán - az ostobaságán túl - még rendkívül becstelen is. Az viszont tény, hogy nem befolyásolható. Se szakmai érvek, se a nyilvánvaló tények el nem téríthetik a saját maga által kijelölt pályáról. Ami ráadásul napról napra változik.
@Dr. Doktorovics Doktorov: Persze, Orvbán egy külön kategória, valamilyen furunkulus, ami nagy belső bajt jelez kitüremkedve, fájva.

Nagyon nagy akart lenni, hát ebben - kelés az országon - tényleg az lett.
Tudja valaki, hogy az idei költségvetés szerint, különféle jogcímeken az egyházak összesen mennyi pénzt kapnak az adófizetőktől?
süti beállítások módosítása