Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/tldr/2024/04/29/novak-katalin-sogornoje-es-egy-ot-eve-tarto-nyomozas-a-szegeny-donorok-pete... (2024.04.29. 19:05) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.03. 05:22 Fabius

Papcsák esete a zuglói vagyonnal

Címkék: fidesz önkormányzat zugló papcsák ferenc vagyongazdálkodás

Rászakadt a mennyezet erre a mi Papcsák Pártökle Ferinkre. Először a Hírszerző állapította meg, hogy hülyébb szegény még Gyurcsánynál is, és kerület szerte terjedni kezdett a pesti vicc: nem is igaz, mert ő nem táncol összevissza, mint Fletó, kizárólag akkor csasztuskázik, ha Viktor személyesen fütyüli a taktust. Aztán meg kézhez kapta azt a kerületi átvilágító jelentést amit a CCA Zrt.-től rendeltek, és szerintem azóta nincs az a kimondott fesztiválhangulat a Pétervárad utcában.

Mielőtt belemászunk az ingoványos részletekbe tegyük tisztába a dolgot: a CCA Zrt. egy olyan szakmailag elismert cég, amit respektálnak a fideszes önkormányzatok. Pécs és Zugló például velük íratta az idei költségvetés szövegét is, ami nyilvánosságra kerüléskor okozott némi harsány röhögést, de ez a mi polgármesteri hivatalunk hihetetlen bénaságát mutatja, és nem a cég hibája. Vagyis nem az van, hogy a büdöskommunista rohattellenség beférkőzött a falak közé, és meghekkelte a papcsáki nagyszerűséget.

Papcsák működésével és a kerület vagyonának kezelésével nem újkeletűek a problémák. De az eseményeket követőknek is felér egy mellberúgással soktíz oldalon olvasni, mi minden nincs rendeben az önkormányzatnál. Az elemzés teljesen korrekt, felsorolja és figyelembe veszi az elmúlt ciklusból örökölt hiányosságokat, a szomorú az, hogy a megállapításait ezekkel együtt teszi. Azokból meg kiderül, hogy az elszámoltatás volt nincs, és a helyzet nem jobb, hanem sokkal rosszabb lett. Összeollóztam nektek az általam fontosnak vélt megállapításokat, itt van mindjárt a hivatal működésére vonatkozó rész: ( olvasható méretért katt a képre)
Milyen kép alakul ki ezt olvasva a zuglói önkormányzatról?

- Nagy és bonyolult rendszerrel működik, nincsenek gyakorlati megvalósulást is bemutató középtávú tervek.

- Az államháztartáson kívülre szórják a közpénzt, jogilag is megkérdőjelezhető módon.

- A saját cégek finanszírozási igényeit nem vizsgálják felül, és ezek felé elvárt teljesítmény sincs meghatározva. Vagyis teljesítménykényszer nélkül dől beléjük a közforint - hogy ilyen újzuglói fogalommal éljek.

- A pénzpazarlást megfejelik az indokoltnál bőségesebb juttatásokkal, amiket felülvizsgálni és megszüntetni kellene.

- A közpénz herda ellenére a mi hivatalunkban nem működik a belső, a külső, a szakmai és az informális kommunikáció. Fölmerül a kérdés, hogy akkor vajon hogy közölnek ezek egymással bármit? Jelnyelven? Ez mennyire lehet hatékony, és mennyire látszik meg a hivatali dolgozók munkáján?

Miután a papcsákisták úgy szórják a közpénzt, mint részeg ornitológus a kölest, engem érdekelne: vajon mi szükség van a frissen bevezetett kommunális adóra? Már azon kívül, hogy ex és jelenlegi önkormányzati képviselők Rozgonyi alpolgármester úr lelkes asszisztálásával ölik egymást rajta a faszbúkon, és a vélhető sorsát lásd feljebb.Különösen érdekes ez azért is, mert a zuglói önkormányzat nincs eladósodva lázárjános-hódmezővásárhelyi mértékben. Ha szerencsénk van nem is lesz, mert a Fidesz bankellenessége közismert, azért Papcsákék csak úgy érezték nem élet az élet további ötmilliárdos hitel nélkül. Az átvilágítóknak is szemet szúrt ez, és pont ugyanazt kezdték feszegetni, amit mi egyszerű halandók tavaly, és amiért Rozgonyi alpolgármester annyira megsértődött, hogy itt a blogon küldte el a picsába a kötvénykibocsátás megtérüléséről túl sokat kérdező zuglói polgárokat.Magyarul az egész kötvényezés szembe menne még a matolcsyzmussal is, ha arra költik amire tervezik nem térül vissza soha, és a többletforrás bevonásának elkerülhetetlenné válása mellett igyekezne Zugló felzárkózni Hódmezővásárhelyhez.

Ha azt hiszitek a vagyonkezelés horrorja itt véget ért, akkor jelentős tévedésben vagytok. Az igazi érdekesség csak most jön, íme a vagyongazdálkodásról szóló részletek:Nem árt tudni, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Zrt-t Papcsák bizalmasa, a 27 éves üstökös Mazsu Gergely vezeti. Nyilván a véletlen műve, hogy Mazsu Orsolya nevű testvére Papcsák üzlettársa az ügyvédi irodában. De ennek semmi köze semmihez, hiszen Miss Gripen is megaszonta, a kommunisták bratyi-mutyi világa véget ért. Nézzük inkább mihez kezd a Mazsu gyerek a vagyonkezelővel:

- Micsoda meglepetés, a vagyonkezelő és az önkormányzat között is nagy az ellenségeskedés, ami a feladatok rovására megy.

- A lármában nyilván nem tűnik fel, és az átvilágítónak kell szólni, hogy nicsak, néhányan a hivatal alkalmazásában is állnak, és megbízási szerződés alapján is azt végzik, amit munkaidőben amúgy a fizetésért kellene.

- A 2011 márciusában elkészített vagyongazdálkodási terv önmagában egy marék átizzadt szotyihéjat se ér.

- A vagyongazdálkodási stratégia hiánya miatt a vagyonrendelet nem megfelelő.

- A Vagyonkezelő vagyongazdálkodása kiemelten kockázatos, kompetenciái túlnyúlnak a jogszabályokon, számolatlanul nyeli a közpénz, aminek felhasználását nem ellenőrzi senki.

- A társaság beszámoltatásához a tulajdonosi akarat is hiányzik. Vagyis Papcsák Fecó szerint minden úgy fasza, ahogy van.

- A vizsgálat ideje alatt tuti ami fix még hozzácsaptak ezt azt a Vagyonkezelőhöz, megemelték a támogatás összegét, de elvárt eredmény ezúttal sincs meghatározva. Értsük meg: a fiatal szervezet és idegrendszer nem bírja az elvárások súlyát. Ott van példának a Vitézy Nemmutyi család sarja, Dávid, aki szemmel láthatóan megroppant az elvárt csoda súlya alatt, és teljesítés helyett könyékig az orrába túrva igyekszik kipiszkálni onnan az égett metró szúrós szagát. Nem kívánhatjuk ezt a sorsot Mazsu Gergelynek.

Ezzel együtt azt hiszem, Papcsák nem csak mint elszámoltatási biztos mondott csődöt, hanem polgármesterként is nagyjából annyira hiteles, mint tolósúlyos mázsa a színesfémkereskedő hátsó udvarán.

Viszont az az előnye megvan, hogy ezzel az átvilágítási jelentéssel megkönnyíti a sorban következő elszámoltatási biztos munkáját. Nem kell külön keresgélni mi volt szar, egy helyen van minden. És bizony, ha a következő időszakban nem változik semmi, akkor a jobboldali Ferences szállóige egy névcsere után máris így hangozhat: Papcsák, csomag!


 

447 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr644055199

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajnágh Domokos: Államcsőd 2012.02.03. 10:46:25

Ingyenesen letölthető, egyszer használatos biankó sajtóközlemény.Kérjük, hogy letöltés után a kipontozott helyre írja be saját országának nevét, majd juttassa el a dokumentumot a sajtó munkatársainak, illetve töltse fel kormányának hivatalos honlapjára...

Trackback: Vége a MALÉV-nak, de én megmentem 2012.02.03. 10:43:35

Hogy mi vezetett ide nem firtatom. Biztos vagyok benne, hogy az elmútnyócév! Jaj, nekem! Olyan nehéz ezt úgy kimondani, hogy senki ne értse félre. Az elmúlt 8 évben már benne van a Nemzeti Elhülyülés Kormányának két éve is. Na, szóval az elmúlt tíz év ...

Trackback: Soha ne emeld a fejed a vályúnál magasabbra! 2012.02.03. 10:37:43

Nem tudom, hogy csak a jelenlegi helyzet miatt érzem egyre inkább így, vagy valóban helytálló az a megfigyelésem, hogy Magyarországon igazából két évtizede senki, akinek van beleszólása a dolgokba (nem a szavazati jogra gondolok, mert az ugye egyértelm...

Trackback: Viszkis: Mit csinálnak ezek a bankokkal?! 2012.02.03. 10:21:53

Ambrus Attila nem érti Orbán és Lázár miért próbál ártani a bankoknak. Schmitt Pált elítéli, Selmeczit szúrná, Dávid Ibolyát hiányolja....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

insomnia :-) és az ördög soha sem alszik :-)
talán ez a papcsákó sem? zseniális mint a főnöke, egyszeri mint a faék
ezt a Papcsák elvtársat is igazán el lehetne már kezdeni exportcikké formálni, hátha mondjuk Mongóliában kevés a barom. bár nem akarok én azoknak rosszat, adjuk inkább el az olaszoknak, majd azt mondjuk tészta. vagy hogy pap, azokat is szeretik a digók. vagy csánk, gondolom azt is, jól felfüstölve, köménnyel, borssal, sóval.

pap csánk eladó!
Ez meg még csak hab a papcsáki tortán. :)

Papcsák eladott egy Ladát és példamutatóan takarékoskodott, máris összejött neki 28 millió. Már ezért megérte kitalálni a vagyonbevallást.

index.hu/velemeny/2012/02/02/hol_fog_parkolni_ma_este_pinter_sandor/

A vagyonbevallásokból derül ki az is, hogy milyen elképesztő tehetségeket tart parlagon a kormányzat. Lúdbőröztető elképzelni, milyen fordulat állhatna be Magyarország gazdaságában, ha Matolcsy Györgyöt Papcsák "Buffet" Ferenc váltaná. A fideszes pénzügyi zsonglőrnek tavaly csökkent a polgármesteri és képviselői fizetése is, az ügyvédi irodája jó tízmillióval kevesebbet hozott, mint 2010-ben, kevesebbet utaltak neki a Kisalföldi Vállakozásfejlesztési Alapítvány elnöki posztjáért, más jövedelme nincsen, 2011-ben mégis 7 millióval nőtt a vagyona, és 21 millió forinttal csökkent a banki tartozása. No és mindehhez összesen egy darab Ladát kellett eladnia, plusz példamutatóan takarékoskodnia.
ők nyerték a "gazdálkodj okosan" vetélkedőt és ott díjazták őket ennyivel, ami adómentes is
Majd kiadnak egy közleményt, hogy zsidót/cigányt/Gyurcsányt/IMF-et találtak az átvizsgáló cég alkalmazottai között, akik tuti meghekkelték a jegyzőkönyvet.
Vagy összekeverték nyomtatás előtt valamelyik MSZP-s városéval...
Nem akarok rosszindulatú lenni, de most az leszek. Fabius, többek között a te zuglói polgártársaid szavazták meg ezt a nimandot polgármesternek 2010-ben. Mégis, mire számítottak?
Hogy jön egy szeplőtelen grállovag és kivezeti Zuglót az MSZP-SZDSZ posványból? Az önkormányzati választásokra már lezajlottak az országgyűlési választások. Eltelt néhány hónap, és már látni lehetett a fülkeforradalom első nem túl szép eredményét.
Mégis meg kellett szavzniuk ezt a pénzéhes, semmihez nem értő gennygócot. Most ihatjátok ennek a levét.
A városrész és a főváros gondolkozásra képtelen lakói és nem polgárai, mert feltételezne valamilyen felsőbb szintű gondolkozási képességet, nem is érdemelnek mást. Csak az ilyen Papcsák, Rogán, Láng Zsolt féle tolvajokat.
ha már felhoztad vitézyt:
tv2.hu/tenyek/video/csod-szelen-a-bkv
kb 2 hetes videó, vitézy megroppant a felelősség alatt, 1:30-tól...
...kb 10mpen keresztül.
gratulálok neki is, meg annak is, aki kitalálta.
remélem a zálamcsőd szele megüt mindenkit... mijen szar lesz a nyuggereknek...

a fides ELSŐ jó intézkedése, hogy bedöntötte a pénztemető MALÉVet

sajnos meg fogja menteni ez a dr. debil ormány...

MALÉV talicska... szűnjön meg a MÁV a BKV és minden egyes állami LOPODA...

ez meg. Lázár és vásárhely nyert 1,4milliárdot... csak mégis BUKOTT egy nagyot

index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/03/sokat_hozott_lazar_devizaspekulacioja/
@dr. Bubó: ó te kasszandra :D

Százmilliárdos remények: nem jött össze a kormány terve
2012. február 3. | 06:42
Csiki Gergely
Eredetileg több száz milliárd forintos megtakarítást remélt a kormány attól, hogy a bizalom helyreállításával csökkenni fognak az állam kamatkiadásai. A végleges 2011-es költségvetési adatok alapján azonban a nagy eredmény még várat magára, az állam még mindig 1100 milliárd forintos összeget fordít saját finanszírozására és az idei évre is hasonló összeg van betervezve. Ebből a szempontból sem mellékes, hogy a kormány meg tud-e állapodni az EU-IMF párossal egy új hitelkeretről.

www.portfolio.hu/gazdasag/szazmilliardos_remenyek_nem_jott_ossze_a_kormany_terve.162060.html
szép hírek a napin így reggel:

Friss hírek

08:01 Lázár tovább izmozik az Erste Bankkal

07:54 Orbán a Malévról - újra repülhet?

07:48 Tartja árfolyamát a forint péntek reggel

07:41 Izrael áprilisban megtámadhatja Iránt?
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:
"07:54 Orbán a Malévról - újra repülhet? "

mármint orbán repül vagy a malév?
mert a malév leállt...
"Fölmerül a kérdés, hogy akkor vajon hogy közölnek ezek egymással bármit? Jelnyelven? "

Szerintem rovás írással. Imádják, de még nem sajátították el hibátlanul. Hosszú a tanulási idő, ha kevés az ész.

Gyanítom ,az amit bemutat a poszt, számtalan önkormányzatra megáll, legföljebb nem tudunk róla. Ugye neked se Papcsák adta oda a jelentést:))
Az azért érdekelne, hogy Zugló lakói milyen módon fognak erről tudomást szerezni?
@orica: Hogy szereznek tudomást a zuglóiak? Kábé, mint erről.

helyitema.hu/budapest-xiv/16981

Ja, hogy ez két évvel ezelőtti?
A lényeget azért ideírom: NEM lesz építményadó Zuglóban!
Hát istenem, lett.
MEG még kommunális IS
@dr.dr. Secnir doktor: Látjátok milyen pechesek vagytok. Egyszer repülhetne Orbán, erre leáll a Malév. :))
@dr.the_lonewolf: "Fabius, többek között a te zuglói polgártársaid szavazták meg ezt a nimandot polgármesternek 2010-ben."
Arra, hogy a baloldali börtöntöltelékek helyett csak jobb jöhet. Hááát...?
Lehet, hogy Zugló lesz az első budapesti kerület, ahol jobbikos többségre szavaznak a választók.
Off

@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: "07:41 Izrael áprilisban megtámadhatja Iránt? "

Irán sikerrel Föld körüli pályára állított pénteken egy kísérleti megfigyelő műholdat, 2009 óta már a harmadikat - közölte a helyi sajtó.

inforadio.hu/hir/tudomany/hir-480279

hungarian.ruvr.ru/2012/02/03/65220662.html

Izrael 1988-ban lépett be az űrhatalmak "klubjába", amikor felbocsátotta az első Ofek (Látóhatár) típusú műholdját. A sorozat hetedik darabját, az Ofek-7-est 2007 júniusban lőtték fel a Tel-Avivtól délre fekvő Palmahim támaszpontról.

regi.sofar.hu/hu/node/100401

Úgy tűnik, tényleg képesek egymást lövöldözni.

On.

@dr.the_lonewolf: "A városrész és a főváros gondolkozásra képtelen lakói és nem polgárai, mert feltételezne valamilyen felsőbb szintű gondolkozási képességet, nem is érdemelnek mást."

Mit érdemlünk? Jó kérdés. Hogy milyen a "politikai kínálat", az meg egy még jobb kérdés.

Miért csak a rossz és a még annál is rosszabb között választhatunk?
Zugló az önkormányzati szervezettség mintaképe volt a 80-as-90-es években.Számítástechnika bevezetése, tétinformatika alaklmazása, ügyvitelszervezés terén minta volt a többi önkormányzatnak.Budapesti kerületek elsője.
Jól képzett szakembergárdával, aminek a maradékát most semmizik le, pótolva miniszoknyás kislányokkal, semmihez nem értő, államigazgatást soha nem látott ifjú titánokkal és egyéb odamosódó hordalékkal.A szakértelem, a kérdező,gondolkodó ember ellenség lett.
Hát idáig jutott Pest Rózsadombja..
Akor nézzük a tényeket Varánusz véleménye mellett:
1, nem ez volt-e dolga papcsáknak, hgy átszervezze az önkoményzat működését, amikor a 2010-ben leváltott szoci és szdsz-es frakcióvezetőkkel szemben ügyészségi eljáráa van (hunvald sokadrangú..)
2, Nem az volt-e a dolga, hogy fügetlen külsővel nézesse meg, mire jutott?
3, Nem az volt-e a dolga a tanácsadónak, hogy a véleményét írja meg diadalmenet helyett?
Nagyjából itt tartunk. Plusz a Varánusz f*szságánál, ami nagyjából ebből helyzetből akar - meglehetősen konkrétummentesen - botrányt csinálni.
Az igaz, hogy a nokiás- és a whiskysdobozok világa egyszerűbb, a valóság meg bonyolultabb, utóbbihoz néha kevés a blogban található fröcsögés...
Amikor 2006 szeptemberében 69,4 millió svájci frank névértékű kötvényt bocsátottak ki H.vásárhelyen, és az adósságot megtestesítő papírokat az Erste vette meg az önkormányzattól, a lépés az akkori 174 forintos frankárfolyamon 12 milliárd forint többletforrást jelentett a városnak.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009-es jelentése szerint a város Lázár megbízásából 2007. szeptemberében és októberében hatszor kötött devizaeladási ügyletet, ezekkel összesen 187 millió forint árfolyamnyereséget és opciós díjbevételt zsebelt be az önkormányzat.

A NYERESÉGET MIÉRT NEM PRÓBÁLTA MEGOSZTANI, ELFELEZNI ez a jellemtelen, sz.rjankó?

A kötvénykibocsátásból eredő kockázatokat (ilyen például az árfolyamkockázat vagy a kamatlábkockázat) mindig a kibocsátó vállalja, ezért kedvezőbbek és rugalmasabbak a kötvény feltételei, mint egy „sima” hitelnek. Ezért ezt normális esetben a bankok sem átvállalni, sem megosztani nem tudják és nem is szokták, de a határidős devizaügyleteken elért nyereségből sem kaphatnak. Ráadásul az, hogy a forintgyengülés miatt egy önkormányzatnak a kötvény visszaváltásakor többletköltsége van, nem jelent a banki oldalon extranyereséget.

Ilyen a sunyi fideszes gondolkodás, a jó az nekem jár, a rosszért meg más a felelős!

Budai kopó Gyula azonnali vizsgálatot és függesszék fel Lázár „hazárdőr, sz.rjankó” Jánost!
Törzsgyökeres zuglóiként teljesen osztom Varánusz véleményét.
Kiegészíteném még egy apró de nem elhanyagolható momentummal:
Az elmúlt héten 2 levelet is kaptam, hogy adjak bevallást, mert kommunális adót kívánnak beszedni tőlem. Mert akitől nem lehet ingatlanadót beszedni, attól kommunális adót szednek be! A probléma azzal van, hogy olyan lakások után akarják mindezt, amiből az egyiket 1996-ban, a másikat 1999-ben adtam el.
Milyen nyilvántartás alapján dolgoznak ezek? Hogyan tervezik így az adóbevételeket?
@Pendemonda: "- meglehetősen konkrétummentesen "
Az adóbevallása a fennen nevezett jóembernek, nem minősül konkrétumnak?:)
@Pendemonda:

Te is azok közé tartozol, akik megbízási szerződéssel dolgoznak Zuglónak, miközben főállású munkatárs is vagy, tehát egy munkáért két fizetést kapsz?
Milyen érzés lopni? Meleg, száraz érzés ugye? Van miből fűteni ugye?
@Pendemonda:
n3e az önkormányzattal volt baj. A képviselőkkel. A tehetségtelen mohósággal.
Az önkormányzat jól működött. Számtalan átvilágítást végeztek az elmúlt 15 évben. Az első fideszes éra Rátonyi alatt, majd a Weinek éra is készíttetett ilyeneket. Az ererdmény mindig az volt hogy ennél olcsóbban nem lehet. csak azoklat a felméréseket független cégek, és nem egy udvari szállító végezte, aki már az elején megkérdezi , "mi legyen az eredmény, gazdám"? A Tanu című film ominózus jelenete jut eszembe szabadon leírva:" Ja, ez az ítélet.. Kész a vádbeszéd is?
Ugye, jól sejtem, hogy a NAV még csak véletlenül sem fog Fecka ellen vagyonosodási vizsgálatot indítani?

Ja, és Papcsák, a kurva anyádat, csakazértis Pákozdi tér!!!
Esztergom reloaded.

Milyen választók azok, akik nem fideszes polgármester mellé fideszes többségű önkorit választanak, élükön Meggyes Tamással? Ugyanis messziről lerí, hogy milyen fickó.

Milyen választók azok, akik Papcsákot választják meg polgármesternek? Ugyanis messziről lerí, hogy milyen fickó.

Nem választók ezek, hanem hívők. A hit ereje meg végtelen.

Erről szól mindkét sztori. Ész megáll. Magyarország 2012 (2010), bravo.
Azt már vizsgálja Budai Gyula, hogy Papcsák (nem mellesleg elődje elszámoltatási biztosi funkciójában), ügyvédi irodája mire számlázott ki 240 millió forintot az államnak az első orbánrezsim idején?
Milyen választók azok, akik nem fideszes polgármester mellé fideszes többségű önkorit választanak, élükön Meggyes Tamással? Ugyanis messziről lerí, hogy milyen fickó.

Ugye, jól sejtem, hogy a NAV még csak véletlenül sem fog Fecka ellen vagyonosodási vizsgálatot indítani?

Te is azok közé tartozol, akik megbízási szerződéssel dolgoznak Zuglónak, miközben főállású munkatárs is vagy, tehát egy munkáért két fizetést kapsz?
Milyen érzés lopni? Meleg, száraz érzés ugye? Van miből fűteni ugye?

Törzsgyökeres zuglóiként teljesen osztom Varánusz véleményét.
Az igaz, hogy a nokiás- és a whiskysdobozok világa egyszerűbb, a valóság meg bonyolultabb, utóbbihoz néha kevés a blogban található fröcsögés...
@Pendemonda:
1.nem szervezte át, minden ugyanúgy megy, mint régen
2. megnézette
3. kiderült, hogy szar az, amit csinál, már papírja is van róla

konklúzió?

esetleg lemondás alkalmatlanság miatt?
"Rogán: Spóroljon magán Budapest. A belvárosi polgármester szerint adóemelések helyett beruházásokat kell elhalasztani vagy lemondani."

hihihi mint a dr. Ötker ben ... ja aja:))) hitelből építeni...
@dr. Bubó: Egy csomó mindent nem építettek meg.
Épeszű ember hitelből épít, csak aztán vissza is tudja fizetni.
még egy nagy siker :D

Csak egy ajánlat jött a londoni olimpiai formaruhák gyártására, az is érvénytelen

A MOB új, gyorsított közbeszerzési pályázatot ír ki.

sportgeza.hu/sport/2012/02/03/csak_egy_ervenytelen_ajanlat_jott_a_londoni_olimpiai_formaruhak_gyartasara/
Egyrészt itt a teljes átvilágítási anyag. nem titkos, különösen, mert közpénzből készült.

docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B14LttWJ53JmYTQ3NDU4NWQtOGVkMy00NzQ4LWFkNGUtMjYyNDcwNGQ5ZmQy&hl=hu

Másrészt, szép is lett volna, ha az átvilágítás mondjuk a 2010 őszi állapotot mutatja. Csakhogy ez már egy év Papcsákisztán után van. Ráadásul az elmúlt egy évben mindezeket én, folyamatosan mondtuk.
Mondtam, hogy Magyu úr szaktudása nem elegendő a ZVZ Rt elvezetéséhez. Bebizonyosodott. Mondtam, hogy az Eszközkezelőt nem kell megalapítani, és hogy különösen nem szerencsés annak vezérigazgatójának a fent nevezett Mazsu Orsolya férjét kinevezni. Fél év után miután a részvényekkel fura körtánc kezdődött, az úrnak nyoma veszett. Azóta a az Eszközkezelő csak az FB helyeken ülő fideszes képviselők zsebét hízlalja.
Folyamatosan szó van a ZVZ Rt átláthatatlanságáról, fura közbeszerzéseiről, pl a HBF kftről, amelyik még egy vécécsészét sem tud fél év alatt a piaci ár duplájáért nem fejjel lefelé felszerelni.
Mondtuk a Magyar Hirlap, Nemzet tízmilliós előfizetést, a Médiaszolgáltatót, ahol a Magyar Hirlapos bértollnokok dolgoznak, a filmszponzorálást, a 100 millás udvari zenekart, stb. stb.

www.youtube.com/watch?v=pqfDgFNJWAE
Leszarják.
de jó lenne, ha azok a zuglóiak szopnának nagyobbat, akik rá szavaztak... b+, egy átutazó pártembert polginak, akinek csak kábé a választások előtt mutatták meg, hogy hol kéne ezentúl dolgoznie - bravó
sőt, igazából le is szarnám az ingatlan- (bocs, kommunális) adót, ha tudnám, hogy értelmes célra használják fel
@Pendemonda:
Ez be szép.
Saját, vagy csak előremutató?
@varnai:
Ennél jobb az amit olvastam, hogy 180 milkáig semmit nem kell közebeszerzésre meghirdetni, hanem meghívás alapján tárgyalásos eljárásban csinóblizható a dolog.Magyarul semmi nem kerül kiírásra.És kiket hívnak meg?
Apropó: multkorában érdeklődtem egy tavalyról áthúzódó utcánkat érintő dolog ügyéban, azt az információt kaptam hogy bizonytalan, mert a kerület közútjait, járádáit érintő idei közbeszerzés a Vagyonkezelő részéről (Ezt nem értem, mindig a PMH. intézte, csak nem külön zsoszóért "vállalta a ZVRT?!)..nem került kiírásra. Uraim, februárt írunk! Egy eljárás legalább három hónap, vagy több ha fellebez egy résztvevő.Mi lesz a kerülettel?
@Amatőr: Lehet, hogy Zugló lesz az első budapesti kerület, ahol jobbikos többségre szavaznak a választók.

Na ne má'. Oszt ki lenne a pógármester? A Vona, vagy a szamurájkardos, aki egyetlen egy összefüggő mondatot nem tud kinyögni? Rá kéne már végre jönni mindenkinek, ha ezek beszélnek csak meleg levegő jön ki belőlük.
Ne izguljatok, majd mi kifizetjük a bölcsödei gondozási díjból :(
@Sanya75: ha lenne bölcsődei hely, ugyebár...
@ob.szerver: Azt már vizsgálja Budai Gyula, hogy Papcsák (nem mellesleg elődje elszámoltatási biztosi funkciójában), ügyvédi irodája mire számlázott ki 240 millió forintot az államnak az első orbánrezsim idején?

Minek vizsgálná? Kilóg a lóláb, hogy minden egyes ilyen kifizetés X hányada ment a fekete kasszába. Valaki e helyen megemlítette az esztergomi Meggyest, aki megvett egy cipruson bejegyzett éves bruttó 49 millió Ft összforgalmú céget 400 millióért. Vajh vajon hová mehetett a különbözet? Ugyanoda ahová az Erdélyben 600 millióért vásárolt kastély ára.
Nem azért lett 2/3 meg Papcsák meg KoviBali, mert sokan szavaztak a Fideszre, hanem azért, mert nem ment el minden/elegendő szavazatra jogosult szavazni. Ha csak a szavazatra jogosultak fele, harmada, töredéke megy el szavazni, akkor abból ez jön ki, ugyanis MINDEN Fideszes elmegy szavazni, a többiek meg sajnos, nem. El kellene menni szavazni, ha már van rá jogunk.
"nincsenek gyakorlati megvalósulást is bemutató középtávú tervek."

De meglepődtem! Csak jó tanuló és elleste a kormánytól. Ott még rövid távú tervek sincsenek! :(
@ob.szerver: Ezt tényleg mondod? vagy csak álmodtad?
Budai vizsgál Fideszes csínytevést? Ne mááááá
Karinthy egyik híres címe jut eszembe, "röhög az osztály" hát még én......
@avc: ez is igaz sajnos. Nem baj, lesz kommunális adó is. Majd csak összejön, ami kell... nekik.
Akkor megint lehet költeni olyan csuda dolgokra, mint pl. a Szentmihályi út tavalyi kiszélesítése a dugóra hivatkozva. Igaz, dugó már vagy 5 éve nincs, de nem számít.
@karnevál: Bizony, hogy így igaz!
Minden polgár olyan kormányt érdemel, amilyent hagy megszavazni!
@dr.the_lonewolf: Erre csak annyit mondanék, hogy Zuglóban gyakorlatilag csak a Fidesz kampányolt, rajtuk kívül az LMP volt jelen, de őket meg szinte senki se ismerte. Csak arra szavaznak az emberek, akivel találkoznak az utcán vagy látják a tévében. A tévében csak Fidesz és MSZP volt, az utóbbit nem igazán akarta senki.
Jó, persze ott volt az SZDSZ utódpártja is Janicsákékkal és a Megasztár/X-faktor népszerűségi versennyel, kaptak is egy képviselői helyet.
@dr. Bubó: Azt ugye tudod, hogy a Malév működése nem veszteséges, csak a régi adósságai viszik el a pénzt?

Persze az összes állami cégtől ki kellene rúgni a nemdolgozó, mutyizó párttagokat, a közbeszerzéseket nem a haver cégére kiírni és akkor máris jobban működnének.
@Pendemonda: Nem az volt a dolga, hogy a baloldali mutyikra elpazarolt pénznél még többet pazaroljon el a jobboldali mutyikra.
pagli-plagi áhh másolok :D

Megy ez, mint az agybaszaras. Persze a kormanynak ehhez semmi koze. Aprilis/majus bkv, junius/julius mav?"
I (36 perce)

hvg.hu/
@drover(fanyul társa): Egyetértek, de ez speciel nem a fideszesek hibája.

Mire ők jöttek, már nagyrészt több éve szélnek eresztették ezeket. Informatikai rendszerek esetén amúgy sem úgy megy, hogy jön a Papcsák és azon nyomban mindenkit kirúgnak.

Mondjuk a vagyonkezelő ügyfélfogadása eléggé minimalista, látszik, hogy már az ügyintézők számán takarékoskodnak és elmennek a végsőkig.

Ezt meg úgy általánosan írom:
Ezért az átvilágításért meg inkább dicsérni kellene Papcsákot, ha ő rendelte meg és valóban kíváncsi is rá, mi újság valójában.
Nem értem a felháborodást.
8 évig mondták, hogy ha ők jönnek, akkor ott szakértők kerülnek pozícióba.
Tessék.
Arról nem volt szó, hogy mihez kell érteni.
Úgy látszik, hogy ők ehhez értenek, de nagyon.
Megmondták, megcsinálták.
Hátakkormeg?
Naugye.
Mindjárt elmerülök ebben az import tökösmákosotokban Fabius (hogy lehetett ilyet magatokra engedni), csak azért ez is ide illik, mieltt elsikkad a hírekben: így mennek csődbe a szent magyar stratégiai vállalatok, mert pont annyira van képeben ott is a vezetés, mint az ország dolgaiban a miniszterelnök: nol.hu/gazdasag/ferihegy___ezek_meg_becsodolni_sem_tudnak_tisztessegesen_
@a szív fészkei: dilettánsok, vagy valami más is van a háttérben:

Visszaadja gépeit a Malév
Hirtelen vészhelyzetről beszélnek, de a 9 lízingelt gép elszállítását napokkal ezelőtt meg kellett szervezni.

-----------------------

Visszaadja gépeit a Malév
Index/MTI
2012. február 3., péntek 10:07 |
|
Email

Tárgyalnak a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják azokat, jelentették be a Malév vezetői pénteken. Az Index információi szerint kilenc Malév-gépet ma délben szállít el a lízingcég az írországi Shannonba. Forrásunk szerint azt, hogy ott egyszerre kilenc gépet fogadni tudjanak, már napokkal ezelőtt elő kellett készíteni. Ez arra utalhat, hogy a légitársaság igazgatósága hétfőn már erről is, és nemcsak a lízingszerződés meghosszabbításáról tárgyalt a céggel.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/03/visszaadja_gepeit_a_malev/
@Anti Anyag:
Próbáltam tájékozódni, elolvastam a CCa dokut, stb.
Én egyelőre egy dolgot szűrtem le a nagy átszervezősdiből. A nagy pénzekkel dolgozó részek átkerülnek a ZV-hez. Érdekes. Tehát amit eddig mmajdhogy ingyé' működtetett a PMH, azért mosrt keményen fizetni fog egy sikerdíjjal, bonyolítási díköltséggel dolgozó szervezetnek.
A megszűnő köztisztviselői bérezés helyett a fizetéseket emelni kell, mivel gondolom a ZV-ben nem azt a nyomordíjat keresik mint a közszolgák 90 %-a. A maradék átszervezés néhol a vakond keresztezése a pirosfenekű makákóval.Felületesen érintőleges területeket vonnak össsze, aminek se teteje se feneke a káderkészlet elhelyezésén kívül.A kiszervezett társaságokkal kell hogy legyen egy belső kapocsolat tatrtó társulat is.Dupla létszám egy feladatra?
Tényleg racionális dolog ez? Kell ez? Kidobni milliókat egy KFT. kontrollálatlan ötleteléséért?
Minden Zuglói lakos, tegnap kapott egy levelet az Önkomitól, miszerint bevezetik a KOMMUNÁLIS ADÓT, azaz INGATLAN ADÓ. Éves szinten ez lakásonként 18.000 HUF!
Levelükben siránkoznak, hogy nincs pénz ill. szuverén joguk kivetni a helyi adókat. B+
@monyon le:
Helyes!
De ne 18, hanem 36 ezer legyen!
Aztán majd megint megszavazzák ezt a félhülyét, mert az ellenzék képtelen összefogni. Weinek Da Vinci meg röhög.
Én is.
@Démonmac1: "Démonmac1 2012.02.03. 10:25:27
@dr. Bubó: Egy csomó mindent nem építettek meg.
Épeszű ember hitelből épít, csak aztán vissza is tudja fizetni. "

:)))) nem épít hitelből...

csak termelő beruházást érdemes hitelből....

azaz ha a tőke kamatnál magasabb hozamot tudsz a "termelés"ből kihozni...

analfabéta vagy
@online távmunkás: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ahha

"a Malév működése nem vesztesége"

a hét vicce... nagyooon jooooo te vagy a HOfi? :)))))))
@Amatőr: Akkora, 2010 őszére már látszott, hogy a Fidesz nem képes semmit csinálni a saját hatalmi törekvéseinek bebetonozásán kívü. Akkora már elkezdték pedzegetni a nyugdíjkasszák megvédését. Akkor kellett volna a magyar lakosságnak megakadályoznia azt, hogy a Fidesz túlnyerje magát. Lásd Zugló, lásd Esztergom ?ami gyakorlatilag eljutott oda ahová a Malév, csak nekik nem kellett annyit sem dolgozniuk, mint a Malévnak). Csak egy független polgármester kell, és teljes Fideszes önkormányzat, akik csak azt nézik, hogy hol tehetnek keresztbe a polgármesternek, a lakosság meg le van szarva. De nézzünk olyan települést ahol a Jobbikos a polgármester, Gyögyöspatát. Itt a Jobbik polgármestere mindjárt megválasztása után elment Iránba tanulmányútra varanus.blog.hu/2011/09/05/oszi_mondja_irany_iran
Biztos nagyon hasznos volt (neki), a falunak talán nem annyira, de az nem érdekes annyira.
@online távmunkás: van jobb viccem...

"a BKV működése nem veszteséges"

"a MÁV működése nem veszteséges"

"a zálam működése nem vesztesége"

hihiihi mijjen jót röhögtünk:))))))
www.168ora.hu/buxa/malev-bkv-mol-csod-90443.html

Legjobb tulaj a gondoskodó állam.

Töröm a fejem régóta, de ilyet még Marx sem mondott.
@Pendemonda:

Na, akkor nézzük a tényeket: a jelentés rövidített vezetői változata is 78 oldal tömény konkrétumot tartalmaz.

Akarsz a megállapításairól vitatkozni? Konkrétan?
@Zuzu Petás:

Így jártunk mi is: a 96-ban eladott lakás után kéne fizetni kommunális adót, a jelenlegi után nem kérik.
@dr. Bubó: Bocs, a szmájli lemaradt az első mondat végéről, amikor a hivatalos álláspontot idéztem :)

Persze valójában annyira veszteséges, hogy az évi 3-4 milliárdnyi kamatfizetés már nem sokat osztott-szorzott.
@Habakuk999: így van... a legjobb az álam mert a veszteséges cégeket a végtelenségig tudja pénzelni a rendesen működő emberek/cégek adójából
@dr.dr. Secnir doktor: Ó te jó jézus jégen! Most komolyan! Ezek nem pártökle, hanem pártmarka! Kellenek, mert rajtuk keresztül szivornyáznak ki pénzt jó helyre, a tudjuk hová. :-( Az már tényleg szarhab a hányástortán, hogy Papcsák ezt ennyire minden zuglóit arcon tojva teheti! Itt minálunk még picinkét ügyelnek a részletekre. látszatokra... Csak a zöldet adják el utolsó szálig. Igaz, nem is megyek bele ekkora oknyomozásba, mert nincsenek illúzióim, a rengeteg, sok éve fizetett kommunális adóm mire folyik el. Fémpipikre, pl.

Gondolod Fabius, érdekli őt, surmókát az elszámoltatás és annak következménye,amíg Orvbánék arcoskodnak az országban? Megettétek, hogy olyan szar a szadesz, mindenképp le kell váltani - mittomén, igaziból milyen volt, bár Weinek senkinek nem volt onnan se a szíve csücske, ahogy tudom - mindegy, hogy kit küldenek ellene, ha Caligula lovát, akkor azt is meg fogjátok szavazni. Lőn.
Hát akkor nem tehetnek meg veletek mindent ezután? Jogosan gondolják, hogy , bármit. Bocs, ebben Lonewolffal értek egyet.

Értem a felháborodást a szadesz-maszop mutyik miatt, de azt gondolni, hogy egy rosszarcú import fideszpártkatona majd rendet tesz és tisztességesen csinálja, igen bájoshamvas naivaság volt! Őt még többet rabolni küldték. Teljesíti, hisz ez a dolga, mit akartok tőle? Nincs ideje a lakosokra, megértheted.

Kisgyerekek lesznek kinevezve milliárdos cégekhez? Csoda? Még jobban basztathatók-fejhetők bele egyenesen a pártkasszába, mint az old motoros Szalainé Eleonóra, a BKV maszopkifizetőhely nagyasszonya anno.
"Papcsák adóügyi csavara: amit támadott, most kiterjesztve bevezeti

Két éve még ellenezte Papcsák Ferenc zuglói polgármester, akkor még a kerület Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjeként, hogy a lakosságra plusz terheket vessenek ki. Ma már az önkormányzat nehéz anyagi helyzetére hivatkozva magyarázza, idéntől miért kénytelenek a helyiek lakásuk után adót fizetni.
...
A kommunális adóról szóló kötelező adóbevallást a magánszemélyeknek február 29-ig kell benyújtani. Arra, aki nem készít adóbevallást, kétszázezer forintos büntetést szabhat ki az önkormányzat.
...
"Külön számlán fogjuk kezelni és mindenki által átlátható lesz a felhasználása a kommunális adóból befolyó bevételeknek" - mondta Papcsák Ferenc a hvg.hu-nak. Ebből az adónemből és az építményadóból mintegy 800 millió forintos bevételre számítanak. Ezekből tudják finanszírozni az önkormányzat intézményeinek fenntartását és a fejleszéseket. Papcsák hozzátette, hogy ez a bevétel pótolni fogja az iparűzési adóból kieső összeget. Azért is kényszerültek a két adónem bevezetésére, mert a tervezett kötvénykibocsátás lekerült a napirendről - jegyezte meg a polgármester."

hvg.hu/itthon/20120203_papcsak_ellenzekikent_nem_tamogatta_sarco

Öööö, hol is hallottam már az ún. külön számláról...?

Tán csak nem a nyugdíjvédelmi projektben...?
@Fabius: Akkor azt rakd fel, légyszíves, ne ezeket a mazsola kijelentéseket. Konkrétan.
@Fabius: ki vagy te, kezdek tőled félni ;)

HVG most :

Papcsák csavara: amit támadott, most bevezeti
Szóljon hozzá

Két éve még ellenezte Papcsák Ferenc, hogy a lakosságra plusz terheket vessenek ki. Ma már Zugló nehéz helyzetére hivatkozik, idéntől miért kénytelenek a helyiek lakásuk után adót fizetni.

hvg.hu/itthon/20120203_papcsak_ellenzekikent_nem_tamogatta_sarco
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Valami más szerintem. Téli angebot van, mindent megvesznek fillérekért strómanokkal. Majd Rodeo levezeti. Gyanús, hogy minden épp most omlik össze. De azért felkészülnek rá, csak épp a drágalátos népünknek nem szólnak, legyen még pánik is. Ja de ez a legjobb kormány emberemlékezet óta, látom jönnek a trollhadak a címlaposságra - órát lehet igazítani hozzájuk - dicsérni. Bár már Shakespeare szavai lennének érvényben: temetni jöttem...
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ja ellenzékiként mit támogattak, ami valami kivezetés lett volna a gazdasági trutykóból? 300 forintért népsavaztak.

Na, itt fideszes turulhusik már mióta regnálnak, pont azóta van kivetve a kommunális, ingatlan, mikor minek híjják adó. Nem tegnaptól, holnaptól, basszus! Hanem az emúttsokszornyócévben mindig!
@dr Kangörény: ezt döntsék el a zuglóiak, én nem beszélnék bele kívülről, végtére is onnan kapta a mandátumot.
@tintamin: Ebben teljesen igazad van.Szakértenek padláslesöprésben. Csak most nem a vetőmagot cirokseprűvel.
jól szórakozom tényleg a pánikkeltő hangulattól:)
@Démonmac1: hol van a papcsák adóbevallása posztban? Vagy mást olvasunk?
@dr. Bubó: Hát ő már megcsinálta a kis biznicét Csipakkal. Most már mindenki fogódjon vissza, ja. Ezért hagyják tönkremenni a Bálnát, a metrót, mindent. Ilyen gazdagok vagyunk, ő meg Abu Dzabiban költi, amije a kis ötkeres befektetésekből rájutott. Hogy maradna ott megfőni a 45 fokban!
@Pendemonda:

Itt az egész:

docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B14LttWJ53JmYTQ3NDU4NWQtOGVkMy00NzQ4LWFkNGUtMjYyNDcwNGQ5ZmQy&hl=hu

A gyengébbek kedvéért megjegyzem, direkt nem kimásoltam hanem a szöveghűség kedvéért kivagdostam a szerintem fontos részeket belőle. Mazsola.
@dr.the_lonewolf: agree. olyan a város (és a vezetése) amilyen emberek lakják. sajnos.
"Az igaz, hogy a nokiás- és a whiskysdobozok világa egyszerűbb, a valóság meg bonyolultabb, utóbbihoz néha kevés a blogban található fröcsögés... "

Jobbágyok (jobber) szerint igen, bonyolultabb, mert most nem lehet ujjal mutogatni, hogy kitalicskázzák a pénzt. Igaz, nem is egy ujjal kellene, hanem tízzel. Kétségtelenül bonyolult nem lopásnak feltüntetni a lopást.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Azt a hígfosrandát varrni se akarja senki??? Védeni kell a mongol varrónők esztétikai érzékét,megértem.
@sisifux:

Az meglehet, hogy a piros-kékek talicskával tolták ki a lovettát. Tiszta szerencse, hogy jöttek narancsék, akik kidobták a talicskát, inkább bevezették az iparvágányt...
@a szív fészkei:

A Weinek-Tóth Csaba konzorcium 500 milliónak vert a seggére az előző ciklusban csak tanácsadói szerződések formájában. Jogos elvárás volt a zuglóiak részéről, hogy ennek valaki vessen véget.

Papcsák éjjel nappal azzal haknizott a bosnyák téri nyugdíjas simogatásai alkalmával, hogy úgy elszámoltatja ezeket a latrokat, mint a pinty. Ő volt ugye az elszámoltatási kormánybiztos, hittek neki. Ez is csak addig tartott, amíg választania nem kellett a kormánybiztosság és a polgármesterség között. Utóbbit választotta, és onnantól már azt nyilatkozgatta, neki a múlt dolgainak vizslatása nem dolga.
@Pendemonda:
Öregem, komolyan és őszintén mondom, hogy becsüllek a bátorságodért. EZT védeni... Nem mondom, teljesítmény.

bio
@Fabius: Tudom, hogy mik voltak és miket mertek megtenni sajnos - szégyellem is, mert ez leköpése mindennek, miért valaha a SZDSZ megalakult, azért buktak, mint az ólajtó.
Na de a farkasnak elhinni, hogy majd szebben béget és szelídebben is mint a barikák??? Na neeeeeeeeee.
@bioLarzen: védi a f*szom. De lehetőleg azért kapjon, amit elkövetett, ne vélelmekért.
bóvli kormány, bóvli politikusok

1012 év feudalizmus + fides = álamcsőd + belháború
A genyaság csimborasszója. index.hu/belfold/2012/02/03/meg_osszeomlani_se_tudnak/

Arra sem veszik ezek fáradságot, hogy embereket ebben a rohadt hideg szaros időben legalább megkíméljenek a felesleges baromságoktól, segíteni, se, kommunikálni se, semmit se tudnak!

Na korrekt tájékoztatást akar valaki itt valamiről kapni? MALÉV, önkormányzat, kormányzat? Ébredjen fel!
@a szív fészkei: nyugi, csak hozzák a formájukat, nekünk mohács kell, ez a mozgató rugójuk és tartják is magukat hozzá
@a szív fészkei:

Köszönöm, köszönöm, a virágokat és a bonbont az öltözőmbe kérném! :-)
@a szív fészkei:

Ugyan, a lényeg az, hogy már Liszt Ferenc a reptér neve és az akadékoskodó földrajzinév bizottság tagok seggbe lettek rúgva. Nem érted te a dolgok lényegét!
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Milyen virágra és bonbonra tartasz igényt? Mimóza kicsit necces lesz ebben a fagyban... De megpróbálhatjuk! Csokiban Lindt megfelel?
zuglói kommunális adó? ti akartátok, hiszen a hatalom a tiétek, amit a választott képviselőitek útján gyakoroltok, ugye? :)
@Pendemonda: és mit kell tenni ahhoz, hogy a vélelemből vád lehessen? komolyan kérdem, én sem szeretek vélelmezni, de valamit csak lehet tenni. az nem megy, hogy választás után négy évig lopják a pénzt, aztán széttárják a kezeiket, h bocs.
@a szív fészkei: A Malév leállása egy valamit jelent: Magyarország már most közvetlen brüsszeli fennhatóság alatt van. A Malév támogatása a költségvetés részét képezi, és Brüsszel megvétózta a kormány kiadásainak egyik tételét. Természetesen véletlenül sem azért, hogy a belga vagy a francia légitársaságoknak nagyobb bevétele legyen, hanem hogy a kormány tartani tudja magát a 3%-os hiánycélhoz.

A kormány alárendelt helyzetét a fővonalú média is elismeri. "A kormányfő a Malév-leállással kapcsolatban - amit fájdalmasnak nevezett - azt mondta: a "ménkű" akkor csapott be, amikor az EU úgy döntött, hogy a magyar kormány nem adhat további pénzügyi juttatást a Malévnek." Vagyis Brüsszel döntése, nem a kormányé.

Korábban Orbán Viktort brüsszeli jelenését követően órákon át várta a gépe, ami végül a miniszterelnök nélkül indult el (ezt a gépen utazó Mesterházi Attila közölte). Orbánnak ugyanis sürgős dolga akadt. Ráparancsoltak az uniós döntéshozók, hogy "maradsz, meg kell beszélni a színjáték következő felvonását". Orbán pedig maradt, és megbeszélték, hogy a Malév le fog állni, mert már megvan, ki fogja felvásárolni. Orbán kijelentette, hogy a Malév kapcsán befektetők még nem jelentkeztek, de mivel a kormány mindig hazudik, kijelenthetjük, hogy a Malév felvásárlásáról írt szerződést már alá is írták.
@a szív fészkei:

Néha képzeld azt, nem szélesen tájékozott internetes véleményformáló vagy, hanem zuglói nyugdíjas.

Azt látod négy évig, hogy a helyi szocik a Cuslag ügy kifizető helyeként működnek, a vezetőjük ellen ügyészségi eljárás folyik. Azt látod, hogy a szadik egymással is marakodnak a koncon, Weinek Dodugló Pável kézzel írott pársoros szakértői véleményére fizet ki milliókat, és nem mellesleg a Hunvald ügyben is érintett, szintén játszik az ügyészségi vizsgálat.

Ebbe a helyzetbe jön szeretemzuglót feri, aki az elszámoltatás ikonja, és arcodba mosolyogva közli, lesz itt rend néni kérem, majd én csinálok. Visszaszerezzük az eltalicskázott lóvét, kalodába zárunk minden rosszfiút, öröm és bódottsá' lesz a kerület. Halkan súgva hozzáteszi azt is: még a kerületi fideszeseket is fenéken billentem, mert amit a 2010-es költségvetés megszavazásakor csináltak...nahát...Így ment ez.
@A szerelő: Hány kerületben van ilyen? Mert a miénk fideszes már vagy húsz éve és én fizetek, mint a katonatiszt ilyesmit azóta. Tehát Budapesten valahol lakni va bank a tekintetben,ott épp mit húznak ki a zsebedből? És milyen jogcímen? Akkor holnap lehet itt levegővételi adó is és kuss legyen,nem?

Az utált szoci Tóth Józsinál meg ingyen angoltanfolyás jár a kerületi lakosságért.
@Gábriel angyal:

Csodás összeesküvés-elmélet. Jól sejtem, hogy a dzsobbik táborát erősíted?
@EzVan:): én először is elolvasom a teljes tanulmányt.
docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B14LttWJ53JmYTQ3NDU4NWQtOGVkMy00NzQ4LWFkNGUtMjYyNDcwNGQ5ZmQy&hl=hu

Aztán szerintem lehet látni, hogy van-e konkrét ügy, ha van, akkor meg kell keresni a sértett felet, perelni és botrányt csinálni. Szóval komolyan kell venni magunkat...:)
@Gábriel angyal: ha engem kérdeztek volna, már 15 éve sem adtam volna egy fillért se a tőlem elvett adóból erre a cégre. fizessen utána az, akinek két annya van.
@Pendemonda: egyetértek! én ugyan nem olvasom el, mert más kerületi vagyok, de alig várom, hogy végre valaki normális, jogállami eszközökkel venné a bátorságot és elkezdené...

más kérdés, hogy ebben a káderfelállásban nagy bátorság kell hozzá, az biztos.
@Pendemonda: A te f*szságodhoz Varanusé még csak nem is közelít. Agymosott droid.
@kirsten: ne indulatból!!! higgadtság. rögtön korrigálta magát feletted.
atv.hu/cikk/20120203_a_fajdalom_elmondhatatlan_megrazo_level_a_malev_vezerigazgatojatol

Reggelig etették őket.

Kíváncsi vagyok, tényleg elnyomják-e valakinek, vagy csupán szimplán hülyék?
@Fabius: Tudom, hogy a nyugdíja külön állatfaj sokak szerint, de azoknak is van - ha nem is mindegyiknek - talán rokonsága vagy ilyesmi. Amelyik felhomályosíthatja a álasztási blablákról a mamát, papát, akik csak öregek, de nem mind hülyék.
És tán nem egész Zugló nyolcvan és a halál között banyatrolizik a Bosnyákra, hanem élnek ott fiatalok, közepesek, világra nyitottabbak is. Az egy kurva frekventált drága része Pestnek, nem? ((nem nagyon ismerem amúgy, a Vakodát tudom hol van, de ritkán járok arra amúgy).

Anyám 87 lesz, de néz tévét, olvas újságot, pedig tök süket sok éve már, járni egyedül ki se tud menni az utcára. És mégis képes önálló véleményt formálni, pedig agyilag már nem olyan penge mint volt anno.

Jó, ő nem zuglói.

Tudom, milyen lelki masszázsműsor megy választásokkor - nálunk az egész kerületet megszállták a narancsnyikok, ezen belül főleg nyuggerek így beöltözve 24/24-ben nyomták az agitkát. Hogy ez ilyen környék, nem lep meg senkit, a teljes vesztés tudatában mentünk szavazni, mégse legyen nekik annyira jó. Mire másra, az LMP-re, azóta se tudom, merre vannak, hallani semmit róluk.

Szóval megértem valahol, de ez olyan rosszarcú sunyi, hogy csak az emberismeret alapján ácsit kellett volna mondani rá.
@Pendemonda:

Ha már így belemerülsz, ajánlok még olvasnivalót. A tanácsadói szerződések összegét sem sikerült Papcsákéknak bíróság előtt hitelt érdemlően kifogásolni. Ítélet részletes indoklással:

www.dev.birosag.webgrafika.hu/sites/default/files/sajto/valasztasok/onkorm_kissebb/110401_10_Kpk_45361_2011_4.pdf
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ja, onnan és az oldalaikról vett idézetekkel térít napi több, mint nyolc órában! Egy net-sztahanovista! Fáradhatatlan!

Hogy egy vállalatot lehet normálisan is működtetni, az persze nem fordul meg a brüsszeli rabságtól rettegő fejükben. Ugyanez érvényes a MÁV-ra,BKV_ra, azt is BX fogja rohammal elfoglalni. És akkortól már csak négyökrösön mehetünk Zuglóba is, Vácra is. Erre játszik a mocskos Eu, jól leleplezte.

Sörre visszatérve: a mocskos rabosító belgáknak van 600 féle üveges és 10 féle csapoltjuk. Szóval milyent? Vagy igaz honfi vagy és csakis magyart?
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Jaja olyasmi. Tudod egybites kőbunkó széljobber fotelnáci. És te mi vagy? Narancsködös esetleg? :)
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Amúgy milyen volt MALÉV-val repülni? Azt mondják, a kajája jó volt. Én sosem mentem vele, mindig voltak jobb árú lehetőségek. (igaz nem is vagyok nagy levegőjáró)
@a szív fészkei:

Mi polemizálhatunk ezen, de a valóság így nézett ki:

3.bp.blogspot.com/_LKk1alnTtRc/THkDxlQNAlI/AAAAAAAAC4I/TZClW_w8zEY/s1600/zugl%C3%B3+kamp%C3%A1ny+005.jpg

És a feljebb leírt tények miatt az lett volna meglepi, ha más eredmény születik. Ebből kéne tanulságot levonnia a lelkes aspiráns ellenzéknek: Tóth Csaba még mindig itt van, a szoci frakció kussol mélyen. Ha rajtuk és nem az LMP-s Várnai lármázásán múlna, akkor ez is elsikkadna valahol kézen közön.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ne is mondd. Elszomorító az egész. Annak idején New York-ba is Malévvel mentem, közvetlen Budapestről.

Most meg ide jutottunk. :(

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fassets%2Fdocuments%2Fbelfold%2Fmalev.wav
@Fabius: és mi az a Jobbik stand a háttérben?? :)
@Gábriel angyal: felvásárolják? hála a jó égnek, legyen igazad, de ennek nagyon kicsi az esélye :)
viszont ennek a pénzszivattyúnak így vagy úgy végre vége.
jöhet a máv bkv tandem kinyírása :) ésatöbbi
@a szív fészkei:

Na igen, ismerem az ilyet. Faterom is kő dzsobbikos, csak szegénykém rábaszott, mert kerek-perec kijelentettem, hogy nem vagyok hajlandó hallgatni a paranoiás faszságait, tartsa meg a hasonszőrű haverjainak. Szegénykém, pedig úgy zsidózna pár jóízűt, főleg a harmadik-negyedik kupica pálesz után, de nem hagyom neki...

Kérlek, hamár belga sörci: egyszer ittam valami hihetetlen jó meggysört, azóta sem láttam olyat sehol, pedig nagyon ízlett. Abból pár üveggel megdobhatnál! :-) Egyébként a jó kis hazai Arany Ászok is nagy kedvencem.

@Gábriel angyal:

Annyira tudtam, ti imádjátok dédelgetni az összeesküvés-elméleteiteket, mint Paris Hilton a retikülkutyáját, a kis saját világotoknak és legendáriumotoknak elengedhetetlen tartozékai.

A narancsködöt meg nagyon benézted, apukám...
@Gábriel angyal: Egyébként, ha bárki megveszi és korszerű, jó szolgáltatást nyújt, felvéve a fapadosokkal a versenyt, akkor nem kár érte, a mostani formájáért. Csak azért önteni bele a BX-ből kikunyizott és tőlünk besarcolt pénzt, hogy legyen magyar!!! légitársaság szar színvonalon, lemaradva a trendtől, felesleges, nem állunk úgy. Ez nem BX ukáza, ez a józan észé.

Ami felháborít, hogy ilyen köcsög módon intézik le a nekik valag sok pénzt befizető utasok ügyét. Nem hiszem el, hogy ez ma reggel lett nyilvánvaló a vezetőségnek és így kell csapot-papot otthagyva leszarni mindent. Ez a fullmagyarosch, az igaz.
@a szív fészkei:

Én sem utaztam soha a Malévval. Ellentétben boldogult purdé koromban rendszeresen a zenéjére ébredtem, mert anyám a konyhában reggel bekapcsolta a rádiót a K.V. mellé és ott nyomták a reklámját. Innen tudtam, hogy kelés van, vár a suli.

Ehh, boldog gyerekkor...
@dr.dr. Secnir doktor: hu bakker..
a gyerek teljesen kikeszult.

kicsit sajnalom. nagyon nem, mert o acsingozott erre es az uncsitesonal kisirta, de ugy latom hogy szetvagta a dolog mentalisan. ez a hintazas nagyon nagy gaz..
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "A narancsködöt meg nagyon benézted, apukám..." Csak egy tipp volt. De legalább egy köd kilőve. Milyen akkor valójában??? :)
@Fabius: Tóth Csaba ezek szerint valaki szoci nagykutyának szorongathatja a tökét valamivel, ha ennyire ragaszkodnak hozzá. Akkor buknak vele Zuglóban.

Senki nem mondja, hogy a szocialisták normálisok. (lásd Szanyi és hasonló szintén überundok pofák előtérbe tolása)

DE ez a nép közé vegyülök öt percre ennyire bejön? Én rosszul lennék, ha nekem a vásárlásomat ilyen figurák zavarnák meg, komolyan. Tóth Józsinak azért kampányolok, mert ő akkor volt teljesen normális, amikor nem kampányvigyor-időszak volt, hanem tavaly. Egy töksemleges eseménykor a háttérbe húzódva figyelt magában, semmi népszerűslég hajsza - pedig jópofa dologért arathatott volna bókokat épp.
Ohne vakuk, stáb, csakálldigált szerényen a sarokban a parkban. És akkor dumált vele a férjem, nem is dicsérőleg, hanem kritizálva valamit, amit másnap azonnal javított és azóta is rend van ott, amit szóvá tett. na ilyenkor bízok valakiben.
@Gábriel angyal:

Hát, pajtás, van, amiben konzervatív, van, amiben liberális, van, amiben szoc. dem., van, amiben nemzeti és van, amiben kozmopolita.

Bizonyára egyszerűbb lecsatlakozni valahova és szőröstül-bőröstül magunkévá tenni az adott tábor ideológiáját, de én inkább saját véleményt alkotok.

Remélem, kielégített a magyarázat. :-)
@Gábriel angyal:

Az egy Jobbik stand, aminek ők is köszönhettek egy képviselői helyet.

A szomorú, hogy Markó megelégszik azzal, hogy Papcsákkal kézenfogva átneveznek ezt azt. Így rovásírás táblánk, Wass Albert és Pongrác Gergely terünk már van, olyan jobbikos önkormányzati képviselőnk, akit érdekelne a közpénz ilyen mértékű herdálása meg nincs.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Van Tóth Józsi-földjén, ezerszer áldott és átkozott Új-Lipóciábn, a Pannónia utcában egy belga söröző, a Mosselen. www.mosselen.hu/ Ott mérnek nagyon finom meggyes sört (és még millió másfélét), ami nekem is a kedvencem.
Hogy üvegben hol kapható itthon, nem tudom, talán a leigázó multiknál:Auchanban, Coraban? Fiam a nagy sörfan, majd megkérdem.

Apád a kóser szilva után is zsidózna? :-DD

Én utálom a pálinkát minden formájában, de akik értenek hozzá azt mondják, hogy az valami csodás.
@Fabius: Miből lesz rovásírástábla, új utcanévtábla?
@Gábriel angyal:
Megkezdjük a területalapú támogatások második részletének kifizetését – mondta a vidékfejlesztési miniszter, miközben egy gombnyomással elindította a számítógépen az utalásokat. Mintegy 142 milliárd forint jut el a gazdákhoz a napokban.
Minden korábbinál nagyobb összeg áll rendelkezésre a kifizetésekre, hiszen a támogatások 30 %-kal nőttek. A múlt év októberében 173 ezer gazda csaknem 135 milliárd forint előleget kapott a területalapú támogatásból, így a 2011. évi SAPS támogatás összesen közel 280 milliárd forint lesz. A teljes összeg megközelíti a GDP 1%-át.

Tudod, eljutott Brüsszelbe a szabadságharcosok szava.
Innentől kezdve nem a büdösmocskosimperialistaglobalistagyarmatosíktól lízingelt repülőgépein, hanem a magyar gazdák békemeneten kipróbált traktorain indulnak az önkormányzati képviselők tanulmányozni a perzsa öböl flóráját és faunáját.
Külön traktorral mennek jobbikos képviselők fetvát kérni az ayatollahtól, hogy a magyar csadorviselet a hagyományos fekete helyett árpádsávos lehessen.
@Fabius:

Azt már említettem, hogy csakazértis Pákozdi tér (ott laktam 10 évig) és Papcsák cummantson le egy talicskányi aprómajmot?
@a szív fészkei:

Ha a történtek után a szocik untermanja Tóth Csaba, a ZÉK-re átnevezett szadimaradéké Janicsák, aki úgy gondolja a nép közé ereszkedést, hogy a slepp összeszólalkozik a megjelenést dokumentálni igyekvőkkel annyira, hogy a vezető Killik nem győz itt elnézést kéni és ekszkluzálni, ha az LMP még szinte ismeretlen és a Jobbikra nem fogékonyak a zuglóiak, akkor ja, ennyire bejöhet Papcsáknak az öt perc.
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
akkor nemcsak én látom úgy, hogy tökéletesen alkalmatlan erre a posztra, nem?
pszichiáter látta már vajon? vagy nyugtatókon él?
:-)
@a szív fészkei:

Tudom, jártam ott, kis híján a gatyámat is otthagytam. :-)

"Apád a kóser szilva után is zsidózna? :-DD"

Az én apám bármi után/előtt/alatt/helyett is képes zsidózni... :-)

Egyébként én sem vagyok páleszos, undorító nyugatnyalonc és USA bérenc módon a whiskeyt favorizálom, de a jóféle büdösbolsi vodkát sem vetem meg. :-)
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Azt meséli bölcsődés társa apukája, hogy már egyévesnek se volt százas. De ha az lett volna, sőt egy Zuckerberg-szerű ifjú zseni lenne, akkor se birkózna meg ezzel. Pedig horrorpénzekért csábítottak magukhoz embereket bankokból, mindenhonnan, bármit megtehetett. Aztán ennyi.
@Fabius: És nincs ott valami tökös civil egyesülés? Állhatnál az élére, eléggé képben vagy. Persze a pénz...
@a szív fészkei:

Engem jobban érdekel, hogy a Füredi úti Penny előtt gyakran napokat álldigáló jobbikos bácsi mit fog ehhez szólni.

Mert beszéltem vele párszor, és ő sem ezért a szó nélküli asszisztálásért aktivista.
@a szív fészkei:
Jó volt, a moszkvai járaton mindig kaptunk 11$ talont,amit a seremetyevói ír kocsmában lehetett sörre váltani.
Össze is gyűlt, volt olyan, hogy egész nap a tranzitban maradtunk, hogy végre megszabaduljunk tőlük.
@Fabius:

Komolyan mondom, egyik legszebb álmom (a 20 éves Mira Sorvinot most hagyjuk), hogy Tarlóst és cimbijeit a leszerelt Széll Kálmán tér, meg II. János Pál Pápa tér, a Papcsákot és cimbijeit meg Wass Albert tér táblákkal tarkónbaszkodva üldözi el a jónép.

Sebaj, még ez is eljön egyszer!
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: :-D Pedig a magyar zománcgyártás jubilál, és a folyton változóra cserélt utcanévtáblákkal a nemes ipari hagyományt tartják életben! De csapkodásra is jók lennének, ja!
@Pendemonda:
Csak kérdés volt, magadtól véded Papcsákot vagy ez a hivatalos?
@a szív fészkei:

Én normálisan élni szeretnék ebben a kerületben és országban, nem irányítani ezeket. Nincsenek politikusi ambícióim. Annyira nincsenek, hogy soha semmilyen pártnak nem voltam tagja, és nem is leszek.

Ha nem látnám, hogy a helyi elempések tökösebbek, mint az összes többi palettán lévő együtt, nem érdekelne a sorsuk nekik sem.
@dr.dr. Secnir doktor: mikor meg fiatal voltam, volt egy csajom aki ezt csinalta 17-18 eves kora korul...

azota tudom, hogy ez nagyon, nagyon nagy mentalis gaz.
Papcsák egy nagyképű senkiházi bérenc, aki évek óta tömi a zsebét, Zuglót meg leszarja magasról.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: nekem is a famous grousse a kedvencem...

higitva:-D

valahogy mar nem szeretem a hirtelenben leboritott 50-60 fokos cuccokat.

2-3 eve meg okes volt, de mostmar faj:-)
es en azert iszom, hogy jo legyen, nem azert, hogy rossz:-D
@Fabius:

A képen jül látszik, hogy Papcsák milyen rókaképű, zsivány. Plusz fehér ingben van, ami nagyon nem smakkol - azt a látszatot kelti, hogy ő a tiszta és a tisztaság átható ereje jellemzi majd 4 éves működését.

Értem én, hogy Zuglóban volt igény a váltásra, no de egy ilyen fizimiskával megáldott (említett rókaképűség) fickó alá tolni egy kerület ügyes-bajos dolgait és pénzét, elég merész dolog volt.

Én Papcsákra az üres sörösüvegeimet sem bíznám.
@a szív fészkei: @Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ha már sör: itt Zuglóban a Vezér út - Adria sétány sarkon a ház aljában van egy eldugott kis sörspecifikus bolt, igazi ínyencségekkel.
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Na igen, így 30 fölött az ember már megnézi, mit csurgat a belébe, mert a másnapok egyre hosszabbak... :-)
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Na igen, Fecka nem Jamie Hyneman, hogy jól álljon neki a fehér ing. Bár tény, a fehér gallér stimmel...

@Fabius:

Elcsekkolok oda is, köszi neked is a tippet!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Pacsákra is megáll a vicc: ha bezárod egy üres szobába két vasgolyóval, az egyiket elhagyja, a másikat elrontja mire kiengeded.

De sajnos az önkormányzati választás nem arról szólt, én kit ültetnék a pm székbe. Hanem arról, a többség kit.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ne is mondd..
a heten volt az utolso harmassal kezdodo szuletesnapom...:-)

szoval egy ev mulva mar 40 feletti leszek:-D
@Fabius:

:-), és ha már golyók: valaki kigolyózhatná már az efféle fickókat a magyar önkorményzati politikából - sajnos van belőlük sok, és ami szomorú: ez oldaltól független dolog.

Komolyan nem találni olyan politikai tényezőt, oldalt, személyt, aki szakítana végre a jómagyar dzsentrista felfogással és ne lopná el azt, aminek megvédésével, gyarapításával bízta meg őt a köz?

*****
Köszönöm a sörshop-tippet!
@Fabius: Kösz, mindjárt megnézem, hogy lehet oda eljutni. A fiam gyűjtő, és már szétesik az agyunk, mit találjunk ki neki. :-D Na akkor csak megismerem Zuglót!
Azt azért jó lenne tudni, hogy Orbánnak(Caligula) sok lova van még?
Ez a fidesz tényleg csak lovakból áll? De a lovak se mind hülyék, nézzen má' be Alagra...ilyen Papcsák(már a neve is hülye) félék ott is lehetnek...
@a szív fészkei:
Az angyal eligazításon lehet.
Tel-Aviv fogta meg a Malév gépet.

Ezeknek a péntek reggeli Viktor interjúknak van valami diszkrét bájuk.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Na szó szerint azt mondod -pedig te mindig teli vagy jóindulattal és udvariassággal, ezt komolyan írom - amit én! Hogy az összes Vuk jobb arcú, mint ez.
@Habakuk999: Ja tényleg, kösz! Tel Aviv rángatja az USA-t, meg BX-t. Nem bírta a MALÉV a napi 400, jó magyar földdel teli és magyar föld alatti hangárból indított járatszámot Izraelbe? Haha, ez a bünti, most már tiszta!
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Móricz. Azóta csak az változott, hogy kevesebb a kéhlek alássan-féle bokacsattogtatás. Ilyent még szerintem ötven év múlva is megbírna írni egy jótollú, ha lenne gusztusa hozzá. De minek, ha Móriczban már minden benne van?
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Húha, igyekezz, lassan nem leszel tényező a reklámozóknak! :-DD Van még jó 9 éved... Aztán vegyél egy gyalogsági ásót és földeld el magad. Amilyen empátiával közelednek majd feléd, még ez lesz a legjobb.
@Habakuk999: @a szív fészkei:

Király muníció lesz ez a dzsobbikos kuruttyoknak zsidózni egy jóízűt. Sebaj, már megszoktam... :-)
Off:

Ajjaj, már a hajléktalanokat is megvédi Orbán!

"(Orbán)Felidézte, ősszel arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy mire megjön a hideg, addigra Budapesten és általában az országban olyan állapotban kell lenniük a kormányzat befolyása alatt álló intézményeknek, hogy egyetlen ember sem kerülhet bajba, fagyhat meg azért, mert nincs meleg hely, ahol túlélhetné a nehéz helyzetet. "Ezt meg is oldottuk" – mondta."

index.hu/belfold/2012/02/03/orban_uzent_a_hajlektalanoknak/
@a szív fészkei:
Ritkán gyártok összeesküvés-elméleteket, de ez olyan érdekes.
Dublint is emlegethetné - ott a másik gép - de valahogyan nem ez jött a szájára.
Ocsmány játék ez, s nem is sejtik, mit eregetnek a palackból.
Ehehe: privatbankar.hu/fogyaszto/a-hiltonban-bevalthato-az-erzsebet-utalvany-a-tesco-ban-nem-244406 Szabdságharc: hiszen a magyari munkavállaló mindennapos a Hiltonban, Gellértben, Tecsónak viszont a közelébe se megy. Hazafi ilyen beste rablótanyára nem vinné amúgy se a Bözsit!!!

[..]"Az utalványt elfogadó helyek listáján azonban hazánkban élelmiszert árusító nemzetközi üzlet, áruház (szupermarket, hipermarket, diszkont) továbbra sem szerepel, a NÜSZ egyetlen egy esetben sem kötött szerződést ilyen vállalkozással.

Az OKSZ felhívja a figyelmet, hogy a hazai vállalkozások előnyhöz juttatását mindig elfogadja, ha az nem ütközik a hazai, vagy a nemzetközi jog előírásaival. Erre az Erzsébet utalvány esetében is van lehetőség, amihez viszont nem kell kizárni a rendszerből a nemzetközi láncokat. Viszont aggályokat vet fel, hogy a NÜSZ nemzetközi láncokat kizáró üzleti magatartása összhangban van-e Versenytörvénnyel, és az uniós jogrend és annak szellemisége engedi-e a nemzetközi láncokat egyoldalúan kizáró magatartást."
Off:

Azért ez szép!

"bár hatkor leálltak a gépek, hajnalban 5:48-kor még azt írta emailen a cég az érdeklődőnek, „Egyelőre szó nincs arról, hogy a Malév tavasszal leállna”."

hvg.hu/Tudomany/20120203_malev_facebook

Abszurdisztán...

Bár, végül is igazat írtak.
Tényleg nem tavasszal állt le a Malév.
@Habakuk999: Pontosan tudják. Épp ezért ereget itt mindennap hajnaltól éjjelig, figyeld meg. Azt is, hogy miket...

Most tényleg homokszem van a gépezetükben,de mindjárt jön biztos, hogy megacélozzák a mondandóját még valami Cion Bölcse jegyzőkönyvével.
@Habakuk999:

Mivel a hívei nem írezni szeretnek oly' nagyon, így ebben semmi meglepő nincs.
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: De ennek a nyomorultnak nincs apja, anyja?? akik, ha látják, hogy out of order, kimenekítik? Fontosabb ez a sarzsi meg a vele lopható, mint az amúgy se izmos agyú fiúk egészsége??? Most ha szarrá megy, akkor neki annyi.

Én látnám, hogy a fiam így belerokkan, sikítva ragadnám ki onnan, nemcsak a végstádiumban de más dokkal előbb. Egy intelligens ember egyébként is belátja, ha túl nagy rá a kabát. Ezek ahhoz is hülyék családilag is.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Ugye, hogy a XIII. mindent visz??? :-DD Na, akkor nem kell turistáskodnom.

Ott van élet, állítólag a kéglik is elkelnek hamar jó áron, most is tülekednek oda a népek. Talán tényleg nem hátrány, ha egy polgármester a kerületével törődik elsősorban - érdemben, úgy értem.
@a szív fészkei: a vitezy csalad nem olyan csalad..:-)

olvasgass roluk kicsit, kik is tartoznak a dinasztiaba:-)

naluk nem ertekes aki elbukik.
Kis csillagbogarak, akiknek nincs fedél a fejük felett - papíron és bőr a pofájukon in real life: www.femina.hu/hirhatter/lakhatasi_tamogatas_kepviselok_2012

Jobbikos gyerek is hamar beleszokott a jóba: lenyúlni, amit lehet. LMP-s dettó. Mandur meg hát őrzi a hagyományokat.
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

Francba. Egy ajándékozási lehetőség megint elköltözött innen :-/ Pedig mit ott kapni lehetett az legalább nem volt hétköznapi:

www.deluxe.hu/cikk/20080825/cseh_sorteszt_2_bernard_kelt_krusovice_muscater_radegast_bud_super_strong_kozel/?p=1
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Tudom, kik. Hát ha az dicsőbb dolog féljük, látványosan mindenki szeme láttára meggajdulni - ahogy nagybácsija már mikortól! - akkor hagyják pusztulni. Mindenki ezen a szerencsétlenen röhög. Már mióta.
Elég gyengusz ez a Papcsák papa, no nem mintha a Weinek jobb lett vóna... Egyik kutya másik eb!
@a szív fészkei:

Papcsák és a rókaképűség?
Ez rá nem, de Vukra nézve sértő jelző. Papcsák nem Vuk, még csak nem is Karak, Kag, vagy Íny, sokkal inkább Vahúr, egyfajta "simabőrű-szolga".

No igen, Móricz (és persze Mikszáth is) zseni volt.
Azt, amit ők tudtak a magyar ugar prózai ábrázolásáról, nehéz lenne fokozni.
"Ihlet", téma azonban van, sajnos egyre több.

Én magamban már második deriváltra futtattam ezt a mai magyar valóságot: a legszebb fiatal és középkorú éveim teltek úgy, hogy egyre azt vártam, már nem kell sok, és változni fog ez, jobb lesz a morál, lesz valami fíling, hogy hú, de jó ebben az országban, éljen! - de már belátom, tévedtem, és igen, vagy korábban, vagy később kellett volna születnem.

Itt ugyanis az eredeti tőkefelhalmozás korszaka zajlik (most konvertálódnak a kapcsolatok vagyonokká) és ez nem megy 10-20 év alatt úgy, hogy eközben ripsz-ropsz nyugati típusú közmorál és arisztokrata attitűd alakuljék ki.

A mi mai újvagyonosaink még nem felelősen gazdagok, ők - a telken lévő kocsifelhajtót segítendő - még erdőt vágnak ki a budai hegyekben, azaz aratni szeret; nyugati megfelelőjük erdőt ültet.

Még kell 1-2 generáció, mire letisztul ez a kis magyar posvány.
@Fabius: Kiírsz rá Varánusz-díjat? www.nyest.hu/hirek/szavazzon-az-uj-nemzeti-legitarsasag-nevere

@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Igazad van, Vuk ugrott be hirtelen, de millió bocsánat, én is imádtam, bőgtem a sorsán meg minden. :-)

Én nem vártam sokat 20 évtől, ismerve a magyar mentalitást ami sose volt normális. Hogy mi megy a zöldben, ne is mondd! Letarolnak mindent és utána pár gyeptéglára kiraknak tujákat, amik meg elszáradnak. Ritka már a szép kert, mondjuk a környéken egy olasz!! nő építkezett - szépen a helyi stílben tartva és nem überbrutál kukoricasilót emelve 8000 nm-en - neki valóban minden centi meg van tervezve, sokat meg is hagyott az eredeti növényekből, utcára is ültetett, ápoltatja.

Eredeti tőkefelhalmozás zajlik, én is úgy látom, méghozzá a lehető legkíméletlenebbül. Hogy még nem vagyunk mind földönfutók, az szerintem az Eu-nak köszönhető, azért is kéne kipaterolódnunk a helyi nemzetvezetők (vesztők?) szerint.
És ez csak egy a 3200 önkormányzat közül. Van még valakinek kérdése, miért nem versenyképes a magyar gazdaság? Remélem jön egy új párt és oda küldi a jelenlegi politikai elitet, ahová való. A történelem süllyesztőjébe. Nem mintha nem a böribe lennének valók, de annyira naiv nem vagyok.
an ader fő mufti, pariban van papcsikával :D

Forintzuhanással fenyeget Lázár javaslata?

Ha az önkormányzati adósságot a bankokra terhelnék, azt akár államcsődnek is lehetne tekinteni. Az IMF-tárgyalások miatt szűk a kormány mozgástere.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/forintzuhanassal_fenyeget_lazar_javaslata.509577.html
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
nekem egy osztálytársam volt ilyen, az, ha sarokba szorítottuk valami keresztkérdéssel egy vitában, vagy kényelmetlenné vált egy téma, ugyanezt csinálta, csak dúdolt is hozzá.
kicsit arra emlékeztetett, mint a reklámban: pá-pá-pá-pá.
nem is maradt sokáig, asszem második félévben jónak látták kivenni a szülők...
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "Kérlek, hamár belga sörci: egyszer ittam valami hihetetlen jó meggysört, azóta sem láttam olyat sehol, pedig nagyon ízlett. Abból pár üveggel megdobhatnál! :-) Egyébként a jó kis hazai Arany Ászok is nagy kedvencem."

Nézz itt körül:
www.belgasorokhaza.hu/
@Husz_János_Puszita:
"Nem mintha nem a böribe lennének valók, de annyira naiv nem vagyok. "

Vajon mennyi börtöncella kellene? Vajon hány politikus követett el bizonyíthatóan törvénybe ütközőt, s vajon hány olyan "kísérőszatelit" lehet, aki szintén érintett, s rács mögött lenne a helye?

Mintha arról szóltak volna a cikkek, hogy a magyar börtönök, fogdák telítettsége 100% feletti.

Végülis az építőipar ippeg hanyatlik nem?

Persze igazad van, egy-két kirakatpertől eltekintve nem fog változni itt semmi. Sajnos.
hűűű haaaa, kemény :D

"Übü király Európa szívében" - Orbán ellenes felhívás a Libérationban
Felhívást intézett a francia elnökválasztás jelöltjeihez Christophe Girard, Párizs kultúráért felelős alpolgármestere és Guillaume Klossa, az EuropaNova agytröszt elnöke annak érdekében, hogy "határozottabban és egyértelműen ítéljék el Orbán Viktort és kormányát".

hvg.hu/vilag/20120203_orban_francia_lapok
@a szív fészkei:

Ez már az eredeti tőkefelhalmozás második nagy hulláma. Az első ugye a kilencvenes évek elején ment nagyban (olajozás), amit a robbanó mercik koraként ismert szakasz zárt le, akkor osztották újra a lapokat, meg pár akkori főember csúnyán végezte (Prisztás, Fenyő, Seres stb.).

Csak most nem bombával meg géppityuval megy az újraosztás, hanem tollal meg papírral, méghozzá abban a szép nagy épületben a Duna partján, meg kisebb épületekben az önkormiknál...
nna, doktor urak es kedves allampolgartasrsak

leptem, mert nem fogok itthon ulni amikor meg nincs kijarasi tilalom!:-DD
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: kabbbe, ne hagy itten minket bizonytalanságba, vigyél minket is te menekülő idegenszívűűűű :D
okos, ügyes:

A Malév leállással nem kell visszafizetni a tiltott támogatást?
A Malév leállásával megszűnhet a Malév tiltott állami támogatása miatt az Európai Unió által előírt visszafizetési kötelezettség, szakértői vélemény szerint.

hvg.hu/gazdasag/20120203_malev_szakerto
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ez így van: törvényekkel támogatva zajlik, nem lehet üldözni, csak azt, aki leleplezné vagy ellene szólna. Clodó papa jó haver volt, kiforrta magát a dolog, mostantól szofisztikáltabban és pofátlanabbul zajlik. Izgulniuk biztos nem kell annyit, mint azoknak.

Gondolom Fenyő is belepiszkált valakinek a málnásába.
@a szív fészkei:

Nem írok ki semmit, mert az indexes névválasztó alatti "Csalév" nálam viszi a prímet :-))
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"egyszer ittam valami hihetetlen jó meggysört, azóta sem láttam olyat sehol, pedig nagyon ízlett."
Bellevue Kriek. parafadugós.
üvegelve kapható a tesco-ósanban. 3dl.-es kiszerelésben, cca 300 ft
@dr.dr. Secnir doktor: Na de nem milliárdok és egy kétmilliós város utazási biztonsága múlott rajta!!! És felismerték a bajt a szülők. Azok a szülők. Dávidkának meddig helyt hintáznia?
@dr.dr. Secnir doktor: Na mekkora nemzeti összefogás gründolódott se percek alatt ilyen fontos probléma - meggyes belga sör beszerzése - kapcsán? Tessék e vonal mentén pártot is alakítani! :-D
@a szív fészkei:

Fenyő minden tyúkszemre ráhágott, ami csak elé került...

Ajánlom a témában, kurva nagy írás: konteo.freeblog.hu/archives/2011/02/22/a_fenyo_gyilkossag/
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi): Nem lesznek magánbörtönök? Az tuti befektetés, mindig kihasználva fog üzemelni.
A teljes népesség 41%-a nem szavazna egyik pártra sem a jelenlegi választékból, 26% a Fideszé. Ha most nem robban a politikai kultúra, akkor sosem fog. Új párt, új pártok kellenek.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1592_szarnyakat_adtak_vagyaiknak

Érdekes. Különös tekintettel az utolsó bejegyzésre. Jöhetnek az új Hringyi Beatrixek :)
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Igen ezt ismertem. Sőt úgy tudom, hogy akárcsak a másik akkoriban hirtelen nagykutyává lett Várszegi, ő is amerikai öregecskedő de nem szegény nejet szerzett ott kint ösze, - haza talán már nem hozta vagy elvált tőle, hisz a legszebb lábú modellt, gyermekei anyját nem vehette volna el különben.
Friderikusz amúgy azóta is azon a telken és abban a kastélyszerű izében lakik. megvette az özvegytől, vagy hogyan. Hát gondolom, szűkösen elfér ott magában. Na igen, ez is a hegyvidék kezelésének egy szolíd módja. És neki k lehetett.

Ismerősöm együtt dogozott vele az MTI-nél, akkoriban szerinte kedves fickó volt, (amikor olyanja volt, hogy az legyen). És kíméletlen tankaranka a pénzért, majd a hatalomért - ám ez nemcsak zsidó tulajdonság (ahogy a blogban hangsúlyozták merő véletlenségből, gondolom Bajnaival és Simorral együtt), lásd Orvbán tulajdonszerzése vagy másoké. Egy kottából játszik, aki erre adja busa fejét.

Hogy kik akarták megöletni, azt már nem olvastam el, azt a tényt viszont igen, miszerint nagyon érdekes, ahogy az akkor még hullarajzoló Doszpot www.storyonline.hu/hirek/doszpot_peter_titkai_fenyo/6196/ bénázott Pintérre várva, hagyva sok nyomot kihűlni vagy eltűnni.
@DarthVader: Légyügyi dinasztiákon ironizálsz!!!?? (így hagyom az elütést, jobban hangzik :-DD)
@a szív fészkei:

Fridi csak bérli, nem vette meg. Amcsi feleségéről nem tudok, ettől persze lehetett neki. Igen, ez az ügy a magyar kriminalisztika egyik nagy rejtélye, bár az tartja bennem a lelket, hogy Rohac (ezzel az üggyel is) minden infoját bepötyögte és feltette egy pendrive-ra, ami az ügyvédjénél van letétben, aki a halála után nyilvánosságra hozza. Basszus, ha ez a féreg még húzza 20 évig, agyfaszt kapok. :-)
@Fabius: Na akkor már lehetne Halef is, ha úgyis zsidó ármány forog fent, ahogy mindentudorunk Gábriel megmondá már mikor.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Elég sok mindent túlélt már. Reménykedj egy megértő rabtársban... Jól megfizetve persze csak a tettek mezejére lép.

És a Rohac ügyvédje nem akarna tovább élni esetleg? Nem fogsz megtudni semmit szerintem.

Ja jó, ha bérlőként él ott, az már mindjárt más. :-) Annak a szerencsétlen környezetnek mindegy. Én úgy hittem, ez a Rózsadombon van valahol, de hogy az Alkony úton?? Arra felé van a Kóka kockája is. Istenem de ronda az is! Legalább ennyi pénzért lenne ízlésük.

Lehet, hogy kevertem a Tasnádiéval? Ennyi becsületes grállovag közt eltévedek.
Ja A Várszegi - aki Fenyővel ellenbógen nagyon visszahúzódó - meg - ha még az 9övé - felvásárolja lassan a fél Farkasheget. hu.wikipedia.org/wiki/Farkas-hegy Ami Csillebérc után autóval elérhető a Svábhegyről , pont ott van az autóút vége, ahol az a bazi nagy háza áll. Mi úgy tudjuk, az övé. És egyre nagyobb szeleteket kerít körbe a kirándulórészből. Valaki csak eladogatja nekije.
Az is tájvédelmi körzet, szinte lépni is alig lehetne ott, annyira védik szóban: ott él pl. a pannon gyík egyedül az országban.
@a szív fészkei:

"Nem fogsz megtudni semmit szerintem."

Ne őrjíts már meg, hát majdnem végignéztem az eseményt, akkor legalább hadd tudjam már meg, hogy mi zajlott az orrom előtt! Ennyire nem lehet köcsög a sors, hogy sosem tudjam meg...
hínnye, de szép szöveg ismét, meghatódtam, és dagad a honkeblem :D

Szájer: az EP-vita megváltoztatta a Magyarországról alkotott képet
Szájer József (Fidesz) a néppárti európai parlamenti képviselőcsoport alelnöke, EP-képviselő szerint jelentősen megváltozott a Magyarországról alkotott kép az EP-vitanap óta, miután Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a kormány uniós szabályokat tiszteletben tartó álláspontját.

hvg.hu/vilag/20120203_szajer_ep
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ott mentél a Vazsedénynél vagy hogyan? Villamosról láttad vagy a postától, a szemközti s zöldségestől, OTP-től?

Mi vidékről jöttünk kocsival haza de amikor bemondták a rádióban,majd meghaltam: az akkor 16 éves fiam olyan tájt ment a Szigetre vízipólózni villingerrel. És tényleg rajta volt a villamoson, amikor történt délután az eset, de nem nagyon tudott mit mesélni. Neki nem esett semmi baja, Fenyőt meg leszartam.
A mazsu gyerek szerintem nagyon el fog csúszni, főleg ha kivizsgálják, hogy a cége egyik fontos részlegét egy totálisan dilettáns hozzá nem értő debreceni sutyerák vezeti. Valami számítógépes céggel beszámlázva. Profilban még véletlenül sincs a vagyonkezelőhöz illeszthető téma, alkalmazott meg benne egyáltalán nincs. Ez jogilag megáll? Válaszom: Csak Papcsákisztánban.
@a szív fészkei:
Félreértettél.
Viktorra gondoltam, amint angyalt ereget.
A két atyai tasli nem nagyon elég már, Frankenstein föltámadt.
@a szív fészkei:

Kiléptem a kapun a Margit Krt.-ra, láttam, hogy kurva sok zsandár jön minden felől, villogva-szirénázva. Gondoltam, kirabolták a sarki postát, megesik az ilyesmi. Aztán felszálltam a vilire és ahogy fordult, akkor láttam a szétlőtt mercit, a volánra bukott Fenyőt, meg az akkor a motorjaikról lekászálódó zsarukat.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na, akkor tényleg képben voltál, ami a látványt illeti. A többiben? Emlékszem, milyen nyálas nekrológot írtak róla Nők Lápjában - persze milyet is mást? Mintha csak a családjáért aggódó jómunkásember lenne, aki ártatlanul véletlenül hunyt el így.

DE azt már akkor sem értettem, miért nem ruházott be egy golyóálló kocsiba? Sejthette, hogy nem a fanjaival van teli a nagyvilág.
Vagy nem kellett volna annyira kiszámíthatóan közlekednie, mindig ugyanavval a kocsival, ugyanarra, óra percre. Mert pl. Orvbánunknak négy egyforma fekete páncélozott hasonló rendszámú Mulitvanja van. Egy ilyen sosem hazudó, talpig becsületes úriembernek is kell az elővigyázatosság.
@a szív fészkei:

Én úgy tudom, hogy a páncélozott mercije éppen a szervízben volt. Aznap meg állítólag kapott egy telefont valahonnan "felülről", hogy kurva sürgősen menjen oda valahova, ezért csak bepattant az egyik VICO Mercibe és a testőreit is maga mögött hagyva húzott el. Persze a gyilkosai akkor már jó ideje figyelték és éltek a remek alkalommal. De az is közszájon forog, hogy simán a fodrászához indult és a nagy forgalomban biztonságban érezte magát.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Én meg azt hallottam, hogy pont könyörögtek neki, csináljon néha flikk-flakkokat a menetrendjében, mert nagyon átlátszó és takkra bemérhető.

De ő senkire nem hallgatott és mindig maga akart vezetni is. Na mindegy, az igazi csoda az lett volna, ha 91 évesen ágyban párnák közt hal meg.a A otthoni és nem a börtönpárnák közt.
Papcsák ipari tanuló ezekhez: index.hu/belfold/budapest/2012/02/03/sulyos_megszoritasok_a_fovarosi_iskolakban/

Hát gratulálok: a legcudarabb télidőben fogják vissza fűtést, világítást, gépezést, mindent a sulikban, mert Dávidka beszart a BKV-val együtt! Nem a Skoda-flottát adja vissza, nem a horrormagas fizukat vágják meg, nem. Kölykekkel szivatnak.[..]"Az Index birtokába került levél szerint takarékossági intézkedéseket kell bevezetni az iskolákban, hogy csökkentsék a fűtési, a vízfogyasztási, világítási és telefonköltségeket valamint a géphasználatot. Az iskoláknak előírják, hogy csökkentsék minimumra az irodaszerek és nyomtatványok igénylését, a reprezentációs költségeket, felül kell vizsgálniuk a könyvek és folyóiratok beszerzését, új megrendeléseket nem köthetnek."

Basszák meg! Ja demagóg vagyok.
@a szív fészkei: szerencséjük, hogy enyhe volt a tél.
Kemény december és január után már a Kossuth tér környékén keresnék a zemberek a tűzrevalót.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nézd meg a Belga Sörök Házát a Halász utcában vagy Venenumut a Nagy Lajoson.
De lehet, hogy már a Tesco vagy Auchan is árulja.
Azt hittem, elvesztek.

Kedves Barátunk!

Február 7-én Orbán Viktor évértékelőt tart. Egy időben vele országszerte értékeljük mi is az évet! Ebben bárki, így Te is részt vehetsz. Az évértékelések webkamera segítségével élőben követhetők lesznek az ujellenallas.hu -n. Vegyél részt valamelyik helyszínen az évértékelőn, vagy indíts saját helyszínt!

Az élő évértékeléshez semmi másra nincs szükséged, csak internetkapcsolatra, számítógépre és webkamerára, vagy egy okostelefonra. Ha nem vagy jártas ebben technikailag, akkor is bátran jelentkezz, nem bonyolult, segítünk. :) Ha önálló évértékelést indítanál, küldj egy e-mailt az lmpweb2@gmail.com címre, hogy a részleteket egyeztessük veled, és felkerülhess az évértékelő helyek sorába.

Csatlakozz Az Ország Értékel! eseményhez a Facebook-on is, és oszd meg a linkjét üzenőfaladon: www.facebook.com/events/237354856346558/

Az évértékelések pontos helyszíneiről és időpontjairól a Facebook-on és az ujellenallas.hu -n tájékoztatunk.

Üdvözlettel,

Új Ellenállás
@a szív fészkei:

Persze, a kis hörcsögfejűnek kellett a segge alá a Superb, meg ugye a 7 gurigás prémium, hiszen olyan jól végezte a dolgát. Ja, és ugye véletlenül sem azért, mert a Nagyvezír unokaöcsikéje.
@Husz_János_Puszita: Nem sokkal többen szavaztak 2010-ben sem, akkor is az "otthon maradok" kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve a Fideszt is.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Majd bekerül a csődbiztos alá.
Egyébként jó kezekben takarékos autó.:)
@online távmunkás:
Most sem lehet tiszta lelkiismerettel senkire sem szavazni.
@Habakuk999:

A hörcsögfejű alá nem Superb kéne, hanem egy méretes kékeres, abba üljön bele, ne az én adómból vett Skodába. Bár a fene tudja, talán még élvezné is...
www.privatvagyonkezeles.hu/alapblog/16-citadella/1116

Milyen jó is lesz egy új nemzeti légitársaság.

Tök nemzeti költségekkel.
@Gábriel angyal: :-), ezt pár napja csak szöveggel - ez képpel ütősebb, tényleg - már beadtam.
@a szív fészkei: Ezt csak szöveggel - képpel ütősebb - beadtam. Mire vágyik a nép? :-DD
Bocs a dupláért, nem láttam, hogy lejött.

Ezt akartam @Habakuk999: Már ők is pedzegetik: mandiner.hu/cikk/20120203_fn24_malev_utan_schmitt_air
@Dr. csaknézek...: Míg a Párt féltette hatalmát, egész évben ettem hat almát...
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/a-valojaban-ketkulcsos-egykulcsos-ado-nem-segiti-a-fogyasztast-368011
[..]"Figyelembe kell venni azt is, hogy Magyarország részesedése a világ gazdaságában 0,4 százalék. Nem biztos, hogy jó ötlet 0,4 százalékkal szembemenni 99,6 százalékkal – mondta Inotai." Ezt mikor látják be a rabszolgázást hajtogatók?
@a szív fészkei:
A BKV-t nem nézegetik még?
Meddig kell megvásárolni a havi bérleteket?
@Habakuk999: Most meg nem enyhe, nagyon nem. Nálunk kint mínusz tizenvalahány, nem mutatja már a hőmérő.
@Habakuk999: Rómában áll a hó, fagy - esnek az emberek, nem szórnak ott semmit. Ott is bezártak a sulik. De az Róma!!!
Rajtuk is spórolnak Vitézy helyett: hvg.hu/itthon/20120131_rokkantak_felulvizsgalat_fogyatekosok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_2_2

[..]"„Feleslegesen költik az állam pénzét, amikor felülvizsgálnak számtalan olyan embert, akinek végleges az állapota. Egy-egy felülvizsgálat akár 6000 forintba is kerülhet. Többet veszít, mint nyer az állam a felülvizsgálatokon” – mondta a hvg.hu-nak Bernáth Júlia, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) rehabilitációs gazdasági szakértője. A Kisalföld is írt egy olyan férfiról, akinek meg kellene jelennie felülvizsgálaton, miközben mindkét lábát amputálták, két kezén pedig összesen három ujja hiányzik.

"Egyre gyakoribbak az extrém esetek" - monda a hvg.hu-nak Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke. Példaként említette, hogy egy visszarendelt, szklerózis multiplexben szenvedő embert átsoroltak, mert amikor épp az orvos előtt állt, jobb volt az állapota, mint általában. "Szklerózisos beteg az egyik pillanatban tolószékben ül, a másik pillanatban fel bír állni. Nem lehet előre megjósolni, milyen állapotban lesz, amikor az orvos elé áll" - tette hozzá Hegedűs. De jogsegélyt nyújtanak olyan, combközéptájt csonkolt férfinak is, aki korábban kamionsofőrként dolgozott és nem kapta meg a rokkantsági ellátást. Hasonlóképpen járt egy negyed tüdővel, csípőprotézissel élő kőműves is, akinek egy év alatt hétszer tört el csontja. A bizottság azonban rehabilitálhatónak ítélte meg."
Még ez is: www.borsonline.hu/news.php?a-hideg-miatt-nem-pisilhet-a-kisfiu&op&hid=52802

Hová jár Dájcs hajat mosni (legalábbis vizezni? Mert sok sampont nem fogyaszt a kis környezettudatos)
Itt lehet nézni

www.flightradar24.com/

És hallgatni hogy viszik vissza a lízingelt Malév gépeket.:((

www.liveatc.net/flisten.php?mount=lhbp&icao=lhbp
@a szív fészkei: Rómát szeretem, bár Svájc Kanada és New York sem volt rossz anno. :)
Hogy a sulik - meg mi is - mire számítsunk, meg mondja a zsezse! Legalább valaki nem hazudik.
"Zsezse hozta a hideget
A Bors népi időjósa, Géza bácsi nem lepődött meg, hogy eddig enyhe volt a tél.
– Eddig nem volt hideg, ezért nem jöttek le az északi madárfajok. Egyetlen fenyőpintyet sem láttam a trágyadomb mellett, ahol tavaly ilyentájt egy raj csipegette a magokat. A napokban viszont megjött a zsezse! Ennek az északi kis énekesmadárnak az érkezése azt jelenti, hogy nagyon hideg várható. Amikor meghallottam a fémes hangját, már is több fát készítettem be a pajtába.



Dávid Mihály nyíregyházi mérnök évtizedek óta készíti egy évre előre, napra pontosan időjárási előrejelzését. 2012 februári jóslását már 2010 őszén leírta.
– Erre a hétre éjszaka –10,–12 fokot jósoltam még 2010 őszén. Be is jött! – büszkélkedett Dávid. A következő napokra pedig –20,–25 fokot, egészen február 12-éig. Nappal –4 fok várható.
"
@a szív fészkei: Nagy ajándék az biztos és sok szép élményt adott. Ahogy elnézem a jelenlegi helyzetet még jó sokáig csak az emlékek maradnak. :)
MALÉV-saga szaga: www.blikk.hu/blikk_aktualis/tudtak-hogy-dol-a-malev-de-arultak-a-jegyeket-2079377

Ezek nem perelhetők? De: [..]" Ez nem vismajor eset, nem egyik napról a másikra következett be, hanem hosszú folyamat eredménye. Épp ezért vizsgálni kellene azoknak a vezetőknek a felelősségét, akiknek tudomásuk volt a Malév anyagi helyzetéről, és akik leállíthatták volna a jegyeladásokat – figyelmezetett Kamarás Péter ügyvéd. A szakember emlékeztetett: jogtalan haszonszerzésnek, tévedésbe ejtésnek, csalásnak hívják azt, ha valaki pénzt szed be olyan szolgáltatásért, amiről tudja, hogy nem lesz képes teljesíteni." Pertársasággá kéne lenniük az utasoknak. Nem hagyni mindig a pofájukba szarni.
@Gábriel angyal: De legalább vannak és nem vehetők el. (ha csak Herr Alzheimer nem jön takarítani.)
@online távmunkás:

Azóta történt néhány egyszeri, nagyarányú. Szinte nincs olyan csoport, akibe ne rúgtak volna belé egy jó nagyot.
@Gábriel angyal:
Igen, nagyon érdekes volt a vulkánkitöréskor.
Egész Európa tiszta volt, egy egy gép valahol Törökország körül.

Tiszta szerencse, hogy most hétfőn minősítette dicső kormányunk különlegesen fontossá a Malévet.
Én sajnálom, olyan volt, mintha már otthon lettél volna, amikor felszálltál rá valahol.

Miért érzi úgy az összes politikus, hogy erről is csak szigorúan undorító módon lehet nyilatkozni?:(
A Ryanair már küldte is a mailjét.
Gyorsak.
"Én sajnálom, olyan volt, mintha már otthon lettél volna, amikor felszálltál rá valahol."

Igen ezt én is mindig így éreztem.:(
Hallgatom a rádiózást és megszakad szívem, ahogy néhány magyar szóval elköszöntek ismét és kifejezték reményüket, hogy lesz ismét magyar légitársaság.
@a szív fészkei:
Most már Csongrád megyébe is járhat, díszpolgár lett.
@Habakuk999:

"A Ryanair már küldte is a mailjét.
Gyorsak."

Úgy tűnik az EU központi országai és azok légitársaságai lobbizták ki a MALÉV ellehetetlenítését, hogy a peremvidék légitársaságának piacát megszerezve biztosítsák a saját vegetációjukat az EU gazdaság összeomlásának közepette... A tákolmány a saját végtagjait falja fel az életben maradása érdekében?
@Habakuk999: hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/3/Malevsirato_0C3L5N

Nem tudom, milyen volt, mert mint írtam soha nem voltam rajta. DE ha annyira értékes volt - egy kis darab haza ugye - akkor vigyázhattak volna rá jobban is. De ha nem éri meg, akkor mást kell kis darab hazának kinevezni és azt a pénzt értelmesebben felasználni, hisz látod, semmire nem jut.

[..]Hegedűs szerint külföldi légitársaságok veszik majd át Malév feladatait, ott pedig szükség lesz a munkaerőre. Nem úgy a nemzeti légitársaságra, amelynek fenntartására évtizedek óta minden évben adófizetők tízmilliárdjait költötte az állam.

- Az a reklám, amit a külföldi repülőtereken landoló Malév gépek adnak az országnak, túl drága ennyi pénzért. Egy ilyen kis társaság életképtelen a nemzetközi porondon. Ausztriának sincs saját légitársasága - jegyezte meg Hegedűs.

- A Malév nem stratégiai eleme a nemzetgazdaságnak – vélekedett Bod Péter Ákos közgazdász."

Ausztriában Lauda gründolt fapadost - nem tudom, megvan-e még- de a fiam velük repült pár éve Bécsből Granadába. Kaját kapott, italt a tök kellemes jegyárért cserébe (amit a Wizzair csak kemény pénzért ad), időben indultak és érkeztek, csinos sztyuvik voltak. Szóval létezhet ország nemzeti izé nélkül, pláne ha működőképessel váltják azt ki. Lauda meg ugye osztrák volt ízigvérig.
@Gábriel angyal: Írek Európa központi országa???? Mit nem szólsz.
@Gábriel angyal:
följebb linkeltem egy blogot, összehasonlítja a Wizzair és a Malév 2010-es mérlegét.

Mindkét cég magyar.
@Habakuk999: Na, akkor menjen a Wizzair! Amikor a Sky repült még itthonról - boldog római utam velük 2 forintért :-)) - ráföstötték a gépeikre az akkori Miss Europát: a magyar csajt, Laky Zsuzsát. Oszt megvolt a fullhungárian reklám is, mindenki ör-ör...

Na ezt lehet Wizz-zel is, három színt, meg talán valami menyecskét elbír a lilaságuk...
@Habakuk999: Ne mááááá. Miért??? A hínárhaja miatt inkább Siófokot javasoltam volna e célra.
@a szív fészkei:

Igazad van abban, hogy pénznyeldét nem kell fenntartani. Hidd el, nem azt sajnálom.
Sokat repültem velük, és 10 napos szibériai körutak után jó volt beülni a gépekbe.

A Malév saga is azt bizonyítja, hogy ez az egész bagázs kivétel nélkül nem ér egy kalap fosóka szilvát.
Nyilatkozik mindegyik nagy pofával a másikra hárítva a felelősséget.
Elmennek a rohadt kurva ...
Most nyilatkozik Rogán Kálmánnál.
@Gábriel angyal: zindex, EU-büntetés megúszása: 100 mrd-os tétel. ha van csőd, nincs büntetés. egyébként meg az Alitalia is szépen becsődölt, csak mondjuk úgy csinálták, ahogy az Oszkó mondja (a pillanatban, amikor a kempinggel nekivágódsz a falnak és szarrá görbül, már vár is a vadonatúj bmx), szintén zindex.
de a spanyol légitársaság is ment volna a levesbe, ha nem vásárolják fel, meg még vannak egy páran. kened, 9/11, TGV és TGV-szerű vonatok, add össze.

a luftwaffe izé lufthansa meg nem ebben a ligában játszik, de szvsz a BA meg a KLM sem, pedig mondjuk a BA Malév-szövetséges. illetve már ugye csak múltidő.

egyébiránt ki lehet ám jönni ebből jól is. de az megint nyomiság, hogy ott a világos direktíva brüsszeli részről, ezek meg richtig homlokegyenest mennek szembe vele, mert az olyan tüchtig, de emögött nem valami rafkó van, hanem csak valami elbaszott dac, hülyegyerekek részéről.

egyébként meg Mo. azért kitermelt egy egész komoly kis fapados légitársaságot, az elégedetlen utasokon kívül nem is baszogatja őket senki, mert 1, nem káderleszálló, 2, nem öntenek bele adóforintot.

mindegy is, back to papcsánk.
@a szív fészkei:
Ott sem tudják.
Többek szerint egy kapcsolódási pont volt, egy vásárhelyi barátnő.

Hány tisztességes, megérdemelt díszpolgári oklevelet vághatnak most a sarokba.

Nem beszélve a debreceni dr dr-ról. :)
@Habakuk999: Csak nem te is számtech mérnök voltál, akinek Tyumenyba meg ilyen delikát helyekre kellett menni a helyi járatokon???

Na abból a szempontból megértlek, hallottam, mik voltak azokon a járatokon. :-DD

Rogánnal nem rongálom magam. Megjött cicafiú Abu Dzabiból? Welcome, fordulhatna vissza.
@dr. Kusics Iván: ja, a wizz már elhangzott, meg aztán lehet a többi is, lusta vagyok már olvasni, csak böködöm itt ezeket az elbaszott gombokat.
@Habakuk999: Na de mán szakítottak is. Még jó hogy ennek a nőnek - Lázár kabinetirodájának a vezetőnője volt a hölgy - nem vette fel a vezetéknevét. Megőrülnének tőle az okmányhivatalokban, annyit módosít a szép Dájcs nevén.
Szívszakasztó, hogy már repülnek is el a Boeingok. Kész, ennyi volt, roló le, Írországban már hergelik is a fényezőhangárt... ehh, szörnyű.
@dr. Kusics Iván: Ezek mind papcsákiádák. Valahol Papacsákland vogymuk egészében véve.
Gripen Gabi már fel is jelentené Gyurcsókot Malév-ügyben... átveszi Jóska edző a Fradi kispadot, kiesik a gecibe, aztán nyomatja, hogy biza a Béla edző volt, az gyengítette le a keretet, igaz csont nélkül maradt benn.

persze, papa, így könnyű felszedni azt a kurva gombócot, ha egyszer én már kifárasztottam! csak a visszája.
-jó reggelt Felség!
-kávém?
-az utolsó malév géppel hozták, sugárhajtással pörkölték.
-utolsó? helyes. beszéltem a vezérigazgatóval, elég göndörorrú a neve. szólj a vonó gabinak, hogy indulhat a judeócionista propaganda, úgyis tel aviv miatt van az egész. a petit hívd fel, hogy vegye elő az örökölt csontváz témát.
-a sarlós pista nagyon sír a bkv miatt felség.
-mit sír? rongálj megmondta, hogy a fővárosnak kell eltartani akkor úgy is lesz. fizessenek az autósok, a biztosítási adó úgy se hozz be annyi pénzt, mert a kizsákmányoló biztosítók csökkentették az árakat. különben is ha autós, és bkv se lesz, akkor tiszta lesz a levegő, mindenki gyalog jár és egészséges lesz. sarlós pista inkább szedjen negrót a torkára.
-nagyon jól sikerült a matolszki miniszter úr beszámolója Felség.
-16%-ra izgul a nemzet. lesz itt gyerek. akinek meg nincs kivel, ott a jobb kéz, mint nekem matolszki.-bár nehéz volt ilyen sokáig megtanítani elszámolni.
-sokan támadják, mert azt mondta hogy 48ezerből jól meg lehet élni Magyarországon.
-nem hazudott, 28ezernél jóval több. repülésre, tömegközlekedésre úgyse kell többet költeni.
-rózsika is elérte, hogy akinek van pénze csak az tanulhasson, és aki mégis elvégzi állami pénzen, itthon maradjon évekre.
-az állami pénz az enyém. a röghöz kötés ősi magyar törvény. különben is, úgy se tudnak elrepülni mivel.
-nagyon igaza van Felség!
-mit foglalkoznak ilyenekkel? miért nem dörner willis színháza folyik a csapból is? szólj már a szalai anne marynek!
-azonnal hívom.
-valami más?
-deutsch prágai freedom fighter csongrád megye díszpintye lett, úgy hogy azt se tudja merre van.
@a szív fészkei:
Én boltolni jártam.
Mérnök is voltam valamikor, ha nem is számtech, a Fővám téren is megfordultam.
Irkutszk, Krasznoyarszk, Novoszibirszk, plusz az európai rész és a kazakok.
@a szív fészkei: elég szomorú... de majd ezt is túléljük, persze remélem a papcsánkok nem, himbálódzanak csak a kocsányos tölgyön, vagy felőlem aztán a legszebb bükkösöket is választhatják, csak próbálják nyakkal tartani a súlyukat, aztán ennyi, semmi több.
@lafatyolokft: \o/ még több ilyet, így mulat egy magyar úr /akarom mondani egy röghözkötött jobb-ágy/
Megboldogult édesapám az MHSZ-nél dolgozott annak idején. Sok Maléves ismerőse is volt. Még a jó öreg LI 2-vel is repült az elején. :)

pctrs.network.hu/clubblogpicture/4/1/_/41654_245505244_big.jpg
@Gábriel angyal:

Az EU légitársaságainak lépései nem az ok, hanem az okozat. Okot célszerűbb ott keresni, hogy mit nem kívánunk visszafizetni így az Uniónak.
@Habakuk999:

Ennek a gépnek a fedélzetén volt az esküvőnk. Igen, a levegőben.

kepfeltoltes.hu/090920/An2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
@Habakuk999: ó, a régi szép idők, nagybácsikám Kamcsatkán volt kutatóorvos, kanállal ettem a kaviárt bödönből, pedig nyolcan laktunk egy mocsáron épült panelben. fater meg odakünn király volt a forinttal meg a pick szalámival. most meg... pick téliszalámi, 1 kiló, 6800 huf, kint meg 300 huf 1 kiló fagyasztott pelmenyi, 700 egy üveg jóféle vodka, 120 egy doboz cigi, 200 a benya... 20 ezerből megvan egy frankó, eredeti jogsi a piacon... mindegy is.
@Habakuk999: Ja vagy úgy. :-) Én Tyument hallottam az akkori páromtól, odamennie, hááááát nem az élvhajhászat teteje volt. Egyszer épp megjött Párizsból és másnap repülhetett is amoda. Abba belerokkant.
@Fabius: bakker, ilyen kétfedeles cucc volt csak sárgában, a középiskolánk udvarán, mikor beindították a csillagos motort félelmetes hangja volt, csak úgy remegtek az ablakok :D
@a szív fészkei: akkori??? te csélcsap, hol marad a hűűűség??? :D

/nem megsértődni, nem magyarázkodni, csak túl magas labda volt, és nem hagyhattam ki ;)/
@a szív fészkei:

A Lauda Air bár többször volt csődközelben - Niki a F1-be visszatérést és a harmadik címet is egy ilyen helyzetnek, illetve a pénztelenségnek köszönheti - nagyon is létezik:

www.laudaair.com/
@Fabius: Csak nem Lipp László atyával?? :)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Az Ancsák hangjának repülés közben is van egy sajátos fílingje :-))
A haveroktól egy Ancsa motorból származó dugattyúból készített hamutartót kaptam nászajándékba. Csak az üveg dohányzóasztal nem bírja a súlyát :-D
@Fabius: Oké, fiamnak nagyon szép emlékei - szendvicsileg - vannak róla. Először nem akarta elfogadni - mert hát eléggé kiszámolt pénzzel ment Erasmusra és tudta, hogy a pl. a Sky-on minden stekszért ment (Wizz akkor még nem tán volt) - de rátukmálták a sztyuvik, hogy ez a jegyhez jár. Akkor nekilendült a lazacosnak. :-D
@lafatyolokft:

Beírtam egy kisötöst. Dajcs díszpolgári címe hasít.
@Gábriel angyal:

Nem, a Malév Aero Klubbal, és az akkori váci anyakönyvvezető mert feljönni velünk :-)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: A jó örg Ancsa (AN-2). Milyen sokat repültem ilyennel. Dunakeszin pld. még a rendszerváltás előtt, amikor ment a felkészülés az Aug 20-i vízi és légiparádéra. :)
@Fabius:

Ez az élmény nem volt meg, de a mögöttem hömpörgő Trabi motoré igen, sárkányon. Á, de király volt, repülőstábor Sármelléken 1993-ban! :-)
@dr. Kusics Iván: Nem kell mindig kaviár. :-) Már a németek is megmondták mikor!
Khm, az fel sem tűnt senkinek, hogy Papcsák és a Malév után eljutottunk oda, hogy egy politikai post alatt nincs anyázás, hanem kurva jól eldumálgatunk? Vagy más is bedöntött már pár sört és kisimultak az idegei? :-D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ő reppent ki a kis életemből több ezer éve. Túlélése zálogaként. :-DD Na meg Tyument is unta, most más- kissé ellentétes - vidékeken vigéckedik és sokkal jobban járt azzal.
@Gábriel angyal: Ja ő volt az a gazdagréti focizós plebános? Aki meghalt már, ugye?
@Fabius: @Gábriel angyal: @Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: @Dr. Gy. Dr. Fűegér: @a szív fészkei: hihetetlen egy szubkultúra gyült össze itten, alig van olyan terület amiben a nagy többség ne mozogna otthonosan, sok sokat tapasztalt (vén)ember :)
@Fabius: Ezek szerint Dunakesziről szálltatok fel? :)
@Gábriel angyal: kevés hitéleti embert becsültem, ő köztük volt, mert ember tudott lenni, sok-sok különféle helyzetben...
@Fabius: :)
A násznép a földről integetett?
Ezen már én is ott voltam a budai alsó rakparton a Batyi magasságában. :)

youtu.be/ObM2rsX1VBA
a kedves vezényló is kerülhetne ilyen helyzetbe, csak egy picit, csak hogy érezze, csak hogy tudja, hogy ki is az igazi hatalom

A hó fogságában rekedt a szerb és a horvát államfő
A jahorinai csúcstalálkozó színhelyén kellett maradnia pénteken Boris Tadic szerb és Ivo Josipovic horvát elnöknek a kemény téli időjárás és a behavazott bosznia-hercegovinai utakon előállt helyzet miatt.
@dr. Kusics Iván:
Szerettem kijárni.
S ha utánoztad őket, - ettél folyamatosan - nem is rúgtál be.Csak mondtad a tósztokat veszettül.:)
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Az is megvolt, utasként :-)) Ha ültél ilyenen akkor érted miért tartom számon életem legbefosatósabb élményeként, mikor két mázsás faszi készül leszállni ezzel :-D
@Gábriel angyal: :O nézőként, vagy szereplőként, netalántalán tribünös integetőként??? :D
@Fabius: hehe, egy TU134-es le-fel szállás sem volt piskóta, de a kétfedeleshez képest egy lift volt :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: 13 éves gyerekként apuval. Ő rádiózott a gépekkel mint MHSZ irányító, én meg ott tébláboltam mellette. :)
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Ilyenkor - estefelé, címlap nélkül - már jobbára a törzsgárda van. Mi meg ha vitázunk vagy tárgyalunk is valamit vadul, nem szoktuk anyázni egymást :-)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Bakker, ez még mindig gyönyörű! Remélem azt az egy darab repülésképes példányt megtartják jó állapotban az utókornak! :-)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

A vénemberig egyetértünk, de...azért én a nyár közepéig hisztérikusan hajtogatni fogom, hogy még hármassal kezdődik éveim száma, még hármassal :-))
@Fabius:

Igen, főleg, amikor izomból rád dől és megjegyzi, hogy lesz egy kis gond, mert kurva meleg van és a kifutó fölött ezért ritka a levegő. Teszem hozzá: 13 évesen az első repülésed alkalmával, nem csak sárkányon, de abszolút értelemben is. :-)
@Gábriel angyal: @Habakuk999:

Dunakesziről szálltunk föl, velünk, a tanúkkal, anyakönyvvezetővel, fotózó rokonokkal együtt tizenketten fértünk be, a többiek a Malév klubház teraszáról integettek, mert jó fejek voltak a malévesek, megengedték, hogy ott legyen egy ilyen állófogadás féle. :-)
@Fabius:
Ez nekem kazak MI isten tudja hányas helikopter, tántorgó pilótával. Ablaküveg sem volt mindenhol. Kalandosra sikeredett.:)
@Fabius: bebebebebebeeee én az év végéig, ehhh de ettől még sem lettem annyira bóóódog :D
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

...úgy van, és közben mondogatja, nyugi, a drótszamár elbírja a súlyunkat, és a merevítő nem fog átszúrni a seggedtől a fejedig mikor földet érünk :-)
Malév-csőd: hatályba lépett a miniszteri rendelet
2012. február 03., péntek, 20:46
Szerző: MTI

--------------------------------------------------------------------------------

Címkék: Malév; Magyar Közlöny; MAG Zrt.; miniszteri rendelet; NFM; Malév-csőd; Malév-leállás;

Kinyomtatom • Elküldöm
Megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete a légiutas-szállítás rendkívüli feladatainak ellátása fejezeti kezelésű előirányzat felhasználásáról a Magyar Közlöny pénteki számában péntek este, és azonnal hatályba is lépett

hvg.hu/itthon/20120203_malev_miniszteri_rendelet
@Habakuk999:

Ettől úgyis beszorul az ánusz, ha csak elképzelem :-)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Nyugi, akkorra én már tapasztalt negyvenes leszek :-)) Majd mesélek milyen.
@Fabius:
Hát még ha láttad volna.:)
Ő szállt be utoljára, rögtön próbáltam helyezkedni, nehogy mellém üljön, mert féltem, le fog hányni.
Elgondolkodtam, amikor masírozott a pilótaszékbe.:)
@Fabius:
Fabius
ha esetleg holnapra egy Malévos különkiadással készülnél, ajánlom az esti ATV-t Kálmán Olgával az Egyenes beszédben. Meghívta Farkas Attilát a TravelService-től. Az meg őszinte volt és nem hazudott (Rogánnal ellentétben).
Ritkán láttam Olgát levegőért kapkodni, meg elképedni :-) volt olyan, hogy nem tudott kérdezni, mert elfelejtette, hogy mit akart!
Érdemes, nem taglalom, látni kell!

ja, és ezek kapcsán: a kormány tényleg szarjon sünt! vagy szögesdrótot!
@Gábriel angyal:

No, most a légörvény közbeni csattogást képzeld el olyan anyakönyvvezetővel, aki életében akkor repült először :-)
@dr.dr. Secnir doktor:

Még nem tudom mi lesz a holnapi műsor, mert a Malévet eléggé kiveséztük ma, de a műsort megkeresem és megnézem.
@dr.dr. Secnir doktor:

Igen, én is néztem. Nem csoda, hogy szegény Olga zavarban volt, mert valóban ritka, hogy nem kihúznia kell a választ egy vendégéből, majd dekódolnia a kamukat, hanem arra válaszol valaki, amit kérdezett és nem bűzlik, hogy hazudik.
@Habakuk999:

Hét basszus, én lehet ott átgondoltam volna. Mindent szeretek kipróbálni ami gurul, repül, úszik és motor hajtja, de olyannal, aki józan és tudja mit csinál :-))
@Gábriel angyal:

Vélhetően, mert nyugdíjba ment. Amúgy stramm nő volt, képzelheted milyenek voltak a többiek, ha Zuglótól Vácig kellette menni településről településre, anyakönyvi hivatalról anyakönyvi hivatalra, mire hajlandó volt feljönni velünk valaki.

Ő leszállás után azt mondta, egy életre szóló élményt kapott :-)
Tényleg húznak a Malév gépek, mint a vadlibák szépen sorban.
Az eleje már az Ír-tenger felett van.:(
@Fabius:

Valamelyik Nesönelen láttam, amikor belepakoltak egy komplett metrószerelvényt. Eltűnődtem rajta, mit szólnának hozzá a Wright-fivérek :D
@Fabius:

A Zóna kellős közepén, valag részeg sofőrrel egy lepattant Mitsubishiben a 21 év alatt keletkezett és nem kezelt kátyúkat kerülgetve, amikor a tolmácsunk dettó valag részegen alszik, na, ez még egy nagy kaland...
@Habakuk999:

Elkeserítő. Azt hiszem, bedurrantom ma sokadszorra a Presser-féle zenét és kinyitok még egy sört.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Addig magyarázol, hogy csak kimegyek a közértbe, pedig ma nem akartam inni! :D
@Habakuk999:

A csernobili.

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Igyál pár sört és fogd rá a nyu... a Hadnagyra! :-)
@Habakuk999: @D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

Hát, nagy vágyam volt, valóra is vált(ottam). Pont annyiszor, ahányszor Chuck Norris elszámolt a végtelenig. :-D
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
ráadásul valahogy a szöges ellentéte volt annak, ami a kormányoldalról történt mint kinyilatkoztatás - visszamenőleg persze.

nekem az tetszett, mikor Olga először hitte azt, hogy rosszul hall, és úgy előrehajolt, hogy majdnem átesett az asztalon :-)
-Lehetett tudni azt, hogy a Malév csődbe megy?
-Igen.
-És konkrétan mikor tudták meg?
-Január harmadikán.
az nagyon nagy volt...
Azok a k.rva dátumok mindig visszaköszönnek...
index.hu/gazdasag/2012/02/03/elindult_a_fekete_sereg/
"A Malév 2001 novemberében írt alá lízingszerződést a Los Angeles-i székhelyű, elsősorban repülőgépek lízingelésével foglalkozó ILFC-vel 18 Boeing 737 Next Generation repülőgépre."
Nemhiába no, ezek a narancskomcsik is csak olyan "sikeresek", mint vörös elődjeik voltak... Bár ezek sokkal pofátlanabbak és szemérmetlenebbek is! :)
@Dr. Boli Ch.T:

Na igen, amikor a piros-kékek lebuktak a medencébe hugyozással, akkor legalább pironkodva kiszálltak a medencéből. Narancsék nagy ívben, a rajtkőről teszik ugyanezt, ráadásul röhögve és a középső ujjukat mutogatva.

Dehogy egy kutya a két hatalom...
@Gábriel angyal: És erősen kiszolgáltad a cucilizmust ugyebár. :-D Amelyik ilyen mákonnnyal etette a népet. És lehet, hogy hitelből.
@dr.dr. Secnir doktor: Amúgy a hollandok is túlélték, hogy KLM - volt annak is presztízse ugye, pláne monarchiáé volt a francba, méghozzá narancsosé!! - összeállt az AirFrance-cal. Ill. az simán megvette. Nagy hal a kis halat.
És nem követtek a hollandok tömeges öngyilkot híres tulipánmezeik közepén azóta se... Piaci verseny volt, belátták, hogy így gazdaságosabb együtt.

Ezek meg újra akarnak gründolni orvbáni hátszéllel egy új légitársaságot? Ilyen prímán elvezetgetve?
@Elhárított királycsel (ex-Zébácsi):

"Itt ugyanis az eredeti tőkefelhalmozás korszaka zajlik (most konvertálódnak a kapcsolatok vagyonokká) és ez nem megy 10-20 év alatt úgy, hogy eközben ripsz-ropsz nyugati típusú közmorál és arisztokrata attitűd alakuljék ki."

Nagyon szeretnék belekötni a mondandódba.
De nem tudok.
Sajnos.

Sajnos, mert ez azt jelenti, hogy mi bezony mexoptuk...

Virradni később fog.
A hajnal még odébb van. :(
@Fabius: Azt mesélik, hogy Bessenyei egy percig sem józan, amikor repül és flikk-flakkozik. Persze ott csak magát veszélyezteti, de az sem jó.Vagy igen, mert akkor nem veszi számításba, hogy miket merészel...
@Dr. csaknézek...: DE már elég sötét van, nem?

És hajnal előtt van a legsötétebb. Mondják.
@Husz_János_Puszita:

"A teljes népesség 41%-a nem szavazna egyik pártra sem a jelenlegi választékból, 26% a Fideszé. Ha most nem robban a politikai kultúra, akkor sosem fog. Új párt, új pártok kellenek."

Jöjjenek!
Vagy jöjjön!

Már egy félszemű félóriással is beérném. :)
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Te hogy jutottál oda? Amerikaiakat visznek el 160 dollárért, láttam erről egy filmet. De délután ötkor el kell onnan tűnniük másnapig. Nektek is?
Na a FB-on is nagyon hülyék, ez onnan van, friss melegen Gábrielnek:

‎-Hova megy a beszédhibás zsidó?
-Jehova.
@a szív fészkei:

Azért a helyedben ezeket a szóbeszédeket fenntartással hangoztatnám...
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Bessenyeit? Olyantól hallottam még régen - azóta lehet, hogy már más a helyzet vele, bocs - aki maga is repült és ismerte.

A Magyar Nemzetnél - a réginél!! - a híres Mihályfi Ernő főszerkesztőnek volt egy sofőrje. Senki soha józanon nem látta, ment mint a meszes bárhová a Főnökkel balesetmentesen és mivel Mihályfi elvtárs jó elvtárs volt, sokfelé kellett is reprezentálnia országszerte, városszerte. Mindig azon aggódtak csak a szerkesztőségben, hogy a sofőr eleget igyon, mert tartottak tőle, józanon semmire nem képes a kocsiban.
@a szív fészkei:

Istenem, dehogy... semmi közünk a 153 dolláros túristákhoz, azok nyálasszájú amatőrök.

Nem, mi (2007-ben négyen, 2011-ben nyolcan) felvettük a kontaktot az illetékes ukrán minisztériummal és velük boltoltuk le a dolgot. Kimentünk Kijevbe vonattal (óriási élmény, csak ajánlani tudom!), ott szedtek fel minket és vittek a Zónába. Ott 3 napot, két éjszakát töltöttünk el, a szállásunk Csernobilban, de helyesen ukránul Csornobilban volt. Kaptunk tolmács/idegenvezetőt, sofőrt, kisbuszt és kb. azt néztük meg, amit akartunk. Igaz, jobban ismertük a terepet, mint a zöldfülű idegenvezetőnk, de ez egy másik kérdés.

Kapaszkodj meg: tokkal-vonóval per kopf 110 ropiért és ebben tényleg benne volt minden, a kocsmázás és a Kijevben való bevásárlás is.
@a szív fészkei:
Csak nálunk a hajnalból sikeredett sötétségbe esni.

Összehasonlítva a volt szoc. országokat, magasan fölényben voltunk a többiekhez viszonyítva.
Volt gazdasági társaságokról szóló törvényünk, mezőgazdaságunk.
S a határnyitással egy hálás Németország, jó sok beruházni való pénzzel.

Okos gazdaságpolitikával "gyarmatosíthattuk" volna a szomszédokat, minden lehetőségünk rendelkezésre állt, hogy mi legyünk a térség motorja. Iszonyatos lépéselőnyünk volt.

Ezt sikerült szoros szövetségben mindenkivel tönkre vágni.

Attól tartok, nincs még vaksötét.
Jön a következő hét éves tervezés, jönnek a pofára esések.
Nincs hitel, beruházások szerintem még véletlenül se lesznek.

És nagy esélyt látok szociális robbanásra is.

A döntéshozók pedig nem tudnak kilépni az árnyékukból egyik oldalról sem.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé:

"Szájer József (Fidesz) a néppárti európai parlamenti képviselőcsoport alelnöke, EP-képviselő szerint jelentősen megváltozott a Magyarországról alkotott kép az EP-vitanap óta, miután Orbán Viktor miniszterelnök ismertette a kormány uniós szabályokat tiszteletben tartó álláspontját."

Öööö..., vajon arra gondol, amit a feleségével kapcsolatos vitában hangzott el? "ha férfival élne..." stb.)

És megváltozott a kép, aha.

Adva vagyon egy ME et. Co.
(UnderCo., jelzem)

És aszongya az ME, hogy szsbaccságharcságot folytatunk mi itten, kérem!
Nagyon.
Merhogy 2/3.
Tessék tisztelni eztetet!
Az IMF, az csak hárombötűs!
Brüsszel nyema Mockba!

Oszt jónapot! (Dobrij gyeny!)

Érkeznek levelek, baszik rája.
Érkeznek kritikákok, baszik rája.
Érkeznek sokmindenek, baszik rája.

Megszavaz(tat), demokratice felhatalmazva (lásd: 2/3).

S lőn a Nagy Nemzetközi Ungabunga!

És megtére (vesztére?).

Mostantól EU-puszisok leszünk!
Ájemefet lájkolunk!
És bizony nincs, olyan, amit a szemét, tetű nemzetközi kedves karvalytőke kérésére ne teljesítenénk fogcsikorgatva a legutolsó pontig ellenállva!

És persze erre mindenkii megkönnyebbülve sóhajt a Zeu-ban: Igen hiszünk neked I. Vitya!

Életszerű, ja. :)
@dr.dr. Secnir doktor:

Köszi. Most hallgatom az arcot és azért kiderül: a magyar versenytársak nyomták föl a Malévot az Európai Versenyhivatalnál. Konkrétan pl a Wizzair.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Kösz, valahogy ez nem az én műfajom. De semmi bajod? Nem is lesz? Nem veszélyes már ott?

@Habakuk999: Jó lenne cáfolni téged. :-( De nincs mivel. Most látom, hogy Horn Gábor - aki ugye a vizitdíjas népszavazáson rihegett-röhögött Kókával Gyurcsány buktáján, mondván, de elküldtek téged a picsába Feri! - belép a DK-ba. Na, akkor annak annyi. Attól az embertől rosszul vagyok konkrétan. Mindkettőtől.
@Dr. csaknézek...: Szájer még a saját akkori pofáraesését se realizálta ezek szerint, amit az a jóasszony Lunachek vagy milyen képviselőnő vágott fejéhez a férfi élettársról szólva.
Képzelem, mennyire veszik őt meg a főnökét ott komolyan. Mert vannak diplomáciai szabályok - amiket a magyarokon túl mindenki be is tart - azért a vélemény elég harmatos lehet Orvbánról meg a hordájáról.
@a szív fészkei:

A KFKI, az OSSKI és a Műegyetem által hitelesített és később kielemzett dozimétereket viseltük a nyakunkban egy kis szütyőn. A három nap alatt kb. pontosan annyi dózist szedtünk be, mintha Budapesten tartózkodtunk volna hat napig, pedig a "forró pontok"-at minde bejártuk, beleértve az egyes reaktor pihentető medencéje fölötti sétát is.

Ne a Vutykó Trutykó féle hazug halálmadarak baromságaiból tájékozódj. :-)
@a szív fészkei:
Ez kb az a kategória, mint Mesterházy álmodozása a 2/3-ról.
Ezek nem fogják megérteni, hogy nem kellenek az országnak, amíg dorongokkal nem fogják nyomatékosan a fejükbe verni.

És ami az igazi bűn, kitermelik a fasizmust. 2012-ben. Az EU-ban. Röhej.
@Fabius:
Mindkét magyar cég feljelentette.
Megérne egy tényfeltárást ez a buli.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"egy politikai post alatt nincs anyázás, hanem kurva jól eldumálgatunk?"

Gyanús, qrvára gyanús!

Vazze, itt mindenki bérkommentelő, oszt (sub post) éppen kávészünetet tart! :)
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Kikérem magamnak A Trutytkót!! Nem nézem, hülyét kapok tőle.

Csak kíváncsi voltam, hogy megy ez. És mi a tervük azzal résszel? Meghagyják "turistaparadicsomnak" az ilyen érdeklődőknek, mint te, vannak ott helyi mámik - az ami filmben előkaptak párat, akik maradtak végig - és azontúl? Senki földje-alsó lesz most már mindörökké? Vagy szanálják valahogy, ha ezek szerint már nem sugároz a Vuityon túl senki és semmi ott?
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Érdekes lehetett.
Milyen gyorsan foglalja vissza a természet a várost?
Skacok az a szomorú valóság, hogy egyértelműen a magyar piaci konkurensek nyírták ki a Malévot. Ez az arc Kálmán Olgánál egyértelműen hazudik. Igenis létezik nagy légitársaságnál is rentábilis diszkontosítás, és 20-30 ezer forintos jegyár.

Érdemes megnézni pl milyen árakon meg a Lufthansa Italia:

www.lufthansa.com/it/it/Homepage

Sok 100 eurós út van jelenleg is, és folyamatosak az akciók. Amíg volt közvetlen Budapest-Milánó járat sokszor repültem velük fix 26400 forintért tokkal vonóval.

Ez legfeljebb a Wizzair-nek és a Traveller Service-nek nem nagyon tetszett. A Wizzair a Milánói útjain a bergamói repteret használja és nem Malpensa-t, ahonnan még 40 km a belváros.

Ezek az urak pontosan tudták mi történik, ha felnyomják a Malévet a Versenyhivatalnál, és pontosan tudták mekkora a kiszakítható piaci szelet. Jelenleg pont 750 ezer utazásnyi, ennyi előfoglalása volt a Malévnek.
@Habakuk999: Igen, elhúzhatnának. Horn szerintem nagyon sokat tett a szadesz megszüntéért, egyszerűen a lényével. (hogy mással is, azt nem tudom, nem vagyok bennfent.)

Ha azt hiszi, hogy pl. ő automatikusan odavonzza az elárvult liberálisokat, téved, én tőle dühödtem, be épp. Ennyi önkritika és realitásérzék nincs bennük? Röhej, na.
@Fabius: Hááát kedves Fabius a számból veted ki a szót. Pont most akartam írni, hogy a fapadosok is pont ilyesmi árakon dolgoztak (20-30 ezer). Ezen az alapon a Malév is feljelenthette volna őket. Röhej az egész. :(
@Habakuk999:

Semmi szükség rá, egyértelmű a buli:

- A felnyomás jogos, az állam pótolta ki a Malév, mint szabadpiaci szereplő hiányát. Ez a szabadkereskedelmi egyezmény szerint tilos. ( értsd: pl a franciák sem tehetik meg, hogy a libamájat veszteségesen áruló kereskedőik hiányát azért pótolják ki állami szinten, hogy olcsóbb lehessen a piacon, mint a miénk. )

Legfeljebb nem etikus magyaroknak a nemzeti légitársasággal farkast játszani, és utána belehazudni a kamerába.
@a szív fészkei:

Marad senki földje.

Nem azért nem érdemes oda viszzatelepülni, mert bármiféle sugárbiológiai kockázata volna, hanem mert pőrén és egyszerűen a világon semmi sincs ott. Ukrajna délebbi részein van a csernozjom, tehát az ottani föld a klasszikus poleszje, ami kb. a katasztrófa előtt a falvakat önfenntartotta. De ma már az az infraktruktúra, ami valaha volt, az is lepusztult. Az egész környék az erőműre épült, ennek megszűntével nincs miért ott lakni.

És persze a politika: Ukrajna így tökéletesen tudja sajnáltatni önmagát és irgalmatlan pénzeket lehúzni mindenkiről az erőmű lebontásához, ami egyébként neki kéne finanszíroznia.

Harmadik szempont: igen, rengeteg hülye van, aki 153 dezsőnyi grinyót befizet és ezért kap egy fél órás utat.
@Fabius:
Viszont Bergamóban nagyon finom a pasta.

Ez nem tiszta ügy, néhány héten belül kiderül.
Modjuk, nagy balfácánságra vall a kormány részéről, hogy nem tudtak velük megegyezni, ha az a forgatókönyv az igaz, miszerint meg akarták menteni a céget.
Bár december ütötték őket mindenfelől.
@Fabius: DE megtehette a MALÉV, amiért felnyomták? Ha igaz, amit valaki belinkelt a két cég: Wizz és a MALÉV gazdálkodásáról, akkor ha nem ez van, hanem húzza még, mennyi pénzt emésztett volna fel? És egyszer kigazdálkodta volna támogatás nélkül? És futotta volna rá még? Meddig?

Őszintén én jobban aggódok a BKV-ért, azzal mi lesz. Felén nem járnak tecsós buszok sem... Mert a lányom megy hajnal hatra a város másik végébe és ma -15 fok volt a megállóban hajnal ötkor. És ha leég egy villamos vagy metró (ez már rendszer lett), akkor onnan vonják el a buszokat - mondván, jó környék, úgyis mindenki kocsival jár, (pedig dehogy) - és várhat a nyomorult a tömeggel plusz húsz percig.

Hát repülni meg lehet még mindig innen is millióféle társasággal, de hogy a szarban közlekedjék valaki hajnalban? Nincs pénz taxira naponta és nem is állnak olyankor bent a droszton. Pl.
@Habakuk999:

Hát, így 24 év után majdhogynem erdő. Pl. a stadion focipályáján is a kalsszikus poleszje (nyír és fenyő) erdő van.
@Habakuk999:

Meg Bergamoban a reptérrel szemben lévő hegyek is nagyon szépek, de ettől még Milánótól csak negyven kilométer :-)

Azt kell mondanom erről a kormány most nem nagyon tehet. A csóka maga mondta, decemberben a saját feljelentésük miatti bünti kiszabása miatt álltak el a vásárlástól. Hazudott összevissza. Eszük ágában nem volt megvenni a céget.
@Habakuk999: Azért azt is mondta a fazon Olgánál, hogy a Magyar Versenyhivatal a füle botját se mozgatta jó sokáig. Talán kellett volna mediálniuk, stb. itthon, mielőtt elborulnak a felek. Csináltak volna úgy itthon az illetékesek, mintha élnének és figyelnének a szabályokra.

Hát akkor ez precedens minden kényelmes és elbizakodott cégnek, hogy mennek tovább a velük szembeni felek, akik nem kapnak figyelmet és jogorvoslatot.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Azt nagyon szeretem. Főleg tavasszal szép nekem.
A Jenyiszej mentén is van, csodaszép.
@dr.dr. Secnir doktor:

"már fent is van (ritka gyorsak voltak)"

Megnéztem a műsort a linked alapján.
Hihetetlen!

Ahogy korábban írtátok többen is: a pofa nem kamuzik, ért ahhoz, amiről beszél, hosszútávú összefüggéseket tár fel és követhető gondolatláncokban fejezi ki magát.

Fehér holló...
@a szív fészkei:

A Malév adóssággörgetés valóban tíz éves ügy. Csak éppen az a bibi, hogy pont a nemrég elkezdett diszkontosítás miatt lehetett volna kilábalni ebből a csávából a rentábilisabb működéssel.

Mondtam feljebb: a versenytársak eljárása jogszerű, csak morálisan ingoványos. Vagy nekem esik szarul, hogy harminc ezüstért eladtuk a régi közös nagykabátot.
@Fabius: Hát a WizzAir Párizsba is a világvége kis reptéren szállt le 07-ben. Majd egy óra volt bezötyögni (meg a plusz pénz) az első metróállomásig.

Londonban Luttonban landol, nem? Ezért is fapad. Rómában tulképpen véletlen volt, hogy a Sky Fiumicinon szállt le, nem azt adták meg először, hanem valami sose hallottat messze Rómától.
@a szív fészkei: BKV ügyben teljesen jogosak a félelmeid. Ha csődbe mennek, nem fog beugrani helyettük 2-3 fapados békávé az tuti. :((
@Fabius:
Nem tudom mennyire tehet róla.

A hivatalos dumát hallgatva "óvjuk és megvédjük nemzeti értékeinket" alapján meg kellett volna menteni, ill. amiről estefelé pöntyögni kezdtek, létre akarnak hozni egy újat.

Ha ez át lett volna gondolva, ma este már OV felségjelzéssel repülhettek volna.

Kíváncsi lennék a tulajdonosi hátterekre.
@a szív fészkei:

Lutonra simán korrekt módon vitt el a wizzair, egy szavam nem lehet rá.
@Fabius: Nem azt mondom, hogy etikus - ahogy a pasi kis farkasvicsorral mondta, ez a piac -, de az sem kóser, ha figyelembe se veszik, amit a versenytársak panaszolnak, mert ekkora állami céggel szemben úgyse tudnának mit tenni. Hát tudtak...

Lehetne itt morált kialakítani: minden szinten mindenre ráfér - ahogy régi Corvin reklám mondaná. Megértlek, bár nekem élményem a MALÉV-hoz semmi.
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Persze

@Gábriel angyal: Speciel ebben egyetértek Vona törökbarátságával: ott dolmusok járnak=magán kisbuszok 10-2 vagy ahányan beférnek :-D személyesek, bárhol megállnak, felvesznek, kitesznek, no stop a tengerparton. Mond a sofőr egy összeget - attól függően, hová mész -, azt előreadod a sok kézen át, és oké.

Na jó ez itt kivitelezhetetlen sajna, de jópofa volt és biztonságos, hogy nem kellett a menetrendet lesni, időre odarohanni a buszpályaudvarra és betojni, hogy jézus, ha lekésem, mi van??? Mindig teli volt járgánnyal, abbaültél, amelyik szimpibben volt felcsicsázva.

Amit meg Széles elvtárs működtet, az a sofőrök olyan kizsákmányán alapul, hogy horror. Be is dobják a nála dolgozók hamar a törülközőt.
@Habakuk999:

Meg fogsz lepődni: Csornobilban van egy kb. 200 éves pravoszláv templom (más kérdés, hogy nem néztem meg, mert nem érdekelt).
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Van egy érdeklődésed. De nem akarod megnézni előtte - ha már Ukrajnával is tudtál boltoni, ez is menni fog - a szentendrei elhagyatott tiszti orosz lakótelepet? Majdnem, mint ez a linkben.

Állítólag nem emberi, milyen lakásokban éltek, most meg mi lehet ott?
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Én egyszer mentem Wizzairrel Lutonba, lidércnyomás volt, késett, és Anglia fölött még nem tudták megmondani Luton vagy Wátford ( azt hiszem) alig értem ki a meccs kezdésére.
Jó éjt mindenkinek, jót dumáltunk és ez a lényeg.

BB!
@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Én ezzel a Holdviola dallal kívánok mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát. :)

youtu.be/WW6ABt10jbs
@Dr. csaknézek...: Tényleg jó volt ez a ma esti beszélgetés. Jó volt picit betemetni a lövészárkokat. :) Valami olyasmi érzésem támadt, mint ebben a filmben.

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Udi4HUiseqI#t=2657s
@Fabius:

"A csóka maga mondta, decemberben a saját feljelentésük miatti bünti kiszabása miatt álltak el a vásárlástól. Hazudott összevissza. Eszük ágában nem volt megvenni a céget."

Ehe.
Bedőltem a csákónak(?).
Enyhítő körülmény, hogy Olga is.

Ez az úr már egy második generációs, upgradelt verziójú vetítőgép lenne?
Hm. Kezd tisztulni. Oszkó szerint már 2010-ben tárgyaltak a Travel Service-vel. Akkor az EB-vel letárgyalták, hogy ha reorganizálják a céget, akkor nem tekinthető tiltott állami beavatkozásnak. Oszkóék próbálkoztak is , de jött a kormányváltás. 2 év semmittevés után - miután a FIDESZ tovább tolta be a cégbe a zsét - a Travel Service, aki feljelentette a MALÉV-et, ugyanakkor tárgyalt a társulásról. A csóka nem azt mondta, hogy a bünti miatt álltak el a vásárlástól, azt mondta, hogy jelezték a kormánynak, hogy a büntit nem tudják kifizetni. Viszont azt is mondta, hogy nem számoltak ekkora büntivel. Azaz ők ugy vélhették, hogy az elmúlt 2 évben betolt pénz lesz a bünti, ami 10 MD forint körüli, de az EB a visszamenőleges támogatás egészét számította fel, mivel egy lépés se történt a reorganizáció terén. Már csak az a kérdés, hogy a FIDESZ-kormány a szokásos balfaszságból, vagy direkt nem tett semmit majd két évig.
Breaking news: Chuck Norris ma is a Malévval repült.:)
@DarthVader: Na igen, ez kicsit más verzió. Legalább valamiben összefogtak volna, vagy legalább meghallgatták volna az elődeiket. De a csontvázkeresgélés fontosabb volt.
De ezt így levezényelni, helyesebben lovak (utasok) közé dobni a gyeplőt, ez akkor is botrány. Nem csodálom, ha minden partnerük bepánikol és nincs szemernyi bizalom se már feléjük.

Ha nem eszetlenül kuruckodnak mindenkivel szemben, ha kiszámíthatóbbak, lehet, hogy lett volna még türelem és megegyezési készség. De amit Inotai András mondott, megáll most is: "Magyarország részesedése a világ gazdaságában 0,4 százalék. Nem biztos, hogy jó ötlet 0,4 százalékkal szembemenni 99,6 százalékkal – mondta Inotai."

Volna nem történelmi kategória, de szerintem azért sok múlott itt az elmúlt két év magatartásán.
De jó, mindenki tud aludni. Na akkor senkit nem zavarok meg ezzel a rogánsággal, rémálmaim csak nekem lesznek: napifix.postr.hu/post-013
@Dr. csaknézek...:

Az úr közönséges üzletember. Náluk mindig az a legfontosabb, amit a leghalkabban mondanak. Pont mint az apróbetű minden szerződés alján.
@DarthVader:

Mosakodás az "ők nem gondolták" szöveg, Olga is kiröhögte. Nem gondolták, pontosan tudták. Ahogy pontosan tudni lehet a végtörlesztés elkaszálása utáni pénz nagyságrendjét már most. Ezt speciel a KIM is jelezte előre Orbánéknak.

Orbánék ebben az esetben legfeljebb annyiban felelősek - mármint az idő és a betolt pénz tekintetében - hogy vitte őket a nemzeti romantika ahogy mindig. Időhúzás, ami alatt talán sikerül gatyába rázni, vagy eladni a Malévet, így megmenteni a csődtől.

Nem jött be. Az EU malmai a szokásos 3-5 év átfutás helyett gyorsabban őröltek.
@a szív fészkei:

Orbán ismerve az utolsó utáni pillanatig elhitte, hogy ki tudják fizetni a tegnap esedékes lóvét.

Ebben is tévedett.
@Fabius: Hála a jó repcsi műszerészeknek, túl is éltétek! Egyébként nekem ez az egész M ügy bántja az orromat. atv.hu/cikk/video-20120203_farkas_attila - utálom a pocsolyát.
@Fabius: Még mindig az a pici kis véleményem, majd nézzük is meg, kik is leszenek "a nemzeti légitársaság" helyett a nemzeti légitársaság új vezetői.... narancssárgát szeretem, de krisnásokon.
@a szív fészkei: Szép álmokat, majd holnap visszanézek, de már túl sok volt a gyomromnak máshol... Majd holnap visszaolvasok.
@DarthVader: "Már csak az a kérdés, hogy a FIDESZ-kormány a szokásos balfaszságból, vagy direkt nem tett semmit majd két évig."

Át volt ez jól gondolva, és nem is olyan bonyolult ez az egész.
A társaság tagját a legegyszerűbben úgy lehet kitudni az üzletrészéből, hogy a céget csődbe viszik. A tartozások kifizetése után már a kisebbségi tulajdonos gyakorlatban nem kap semmit, a társasággal szemben fennálló követelését sem, üzletrésze elszállt, részvénye elértéktelenedett. A társaság meglévő vagyonát pedig a felszámoló "annak adja el, aki azt megveszi". A társaságra kiszabott büntetések ( adótartozások) is hasonló sorsra jutnak, mert nincs aki megfizesse, a társaság megmaradt vagyonából nem fussa rá. Lehet új légitársaságot alapítani.
Fogadni mernék, hogy az új légitársaságnak az állam mellett magyar tőkések lesznek a tulajdonosai, részvényesei, és nemzeti légitársaságnak fogják hívni. A Malévet eléggé bajos lett volna átnevezni.
Egyébként meg ha az állam nagyon meg akarta volna menteni, akkor egyszerűen a társasági alapító okirat módosításával kitudta volna az orosz partnert golyózni (a büntetéstől meg már eddig is sokkal több adóforint ment a Malévbe). A végeredmény, az orosz ( az unióval együtt )bekaphatja, mert az üzletrészét ( részvényét ) már eladni sem tudja, és az unió a követelését nem kapja meg. Nem olyan buták ezek a fiúk, és az elmúlt nyóc évben fejlődtek is egy kicsit. Kajálod mán ib rahim?
@Fabius: Hát ha hitéletet él, azt papnak hívják. Nem kell miniszterelnöknek lenni, menjen manrézába. A hitébe már belerokkantunk. Meghalt Csurka, nekem kicsit jobb a világ a mától.
@Fabius: Amúgy az nagyon suzép, hogy hinni akart és fizetni a nemzeti izéért, amit sok ország már értelmetlennek tart, pedig ott gazdagabbak az emberek. De hogy azon is borulhatnánk testületileg kifele - pedig nincs iskoláskorúm - hogy kiskölykök egészségével és tudásával játszva akarják a szaros BKV-t - MALÉV 2=pénzmosoda és betolóhely - kifizetni, míg az okmányirodák, önkoris munkahelyek (polgármesteri hivatalok pl.)nem csökkentik a fűtésüket, villanyukat.

Unom ezt a nemzetiszínű cirkuszt: nem tudják működtetni, akkor adják el értelmesen - ne haver haverjának puszira - és a belenyomandó pénzen élhetőbb életet adjanak az embereknek.
Mert mit reklámoztak olyan baszottul a MALÉV-gépek trikolóros farkával? Ezt a szégyent, amit itt élnünk vagyunk kénytelenek? A szánkig habzó szart? Kösz.

Tudom, téged érzelmek, emlékek kötnek ehhez, engem nem. A jelent és jövőt baszarintják el valami mentés-zsinóros naftalinos múltért, ez megy húsz éve egyre inkább - tragédia. Mint mondtam a hollandok is kibírják a franciákkal közös gépeken.
@a szív fészkei:

Általában igyekszem racionálisan nézni a dolgokat, és ritkán kap el a nemzeti romantika. De a feljebb taglaltak miatt a Malév ügy pont ilyen.

Ettől függetlenül szomorú leginkább azért vagyok, mert az egész olyan tipikusan magyaros:

- magyarok jelentettek fel magyarokat az EU-nál,

- magyarok várták érte a hasznot,

- a magyar kormány nézte ezt végig töketlenül,

- és mi magyarok buktunk ezzel azt a jelképét az országnak, ami az én generációmnak valahol egyet jelentett a repüléssel.
@Fabius: Elfogadom az érzelmeidet, csak így, ahogy csinálták, ez sokba volt. És semmi de semmi nem mutatott arra, hogy lett volna jobb. Ha most ők Lászlónéval az élen!! csinálnak egy új nemzeti légitársaságot, attól pláne fosnék. Hogy az miből állna. Légügyi dinasztiák kifizetőhelyéből. Ahogy őket ismerem. Nem hiszem, hogy más vezetné őket.

Most az is van, hogy magyar vállalkozókat kell segíteni. De ha az állam lenyomja őket másra szánt külföldi pénzzel, hová menjenek? (nem ingem-gatyám egyik sem, miután a Wizz elég pofátlanul már a sima vizet is vagyonokért adta a fedélzetén, nem rajongok.)

Még mindig azt tartom, hogy miért nem tárgyaltak és mediáltak egymással itthon? Tán mert Orvbán, ill. őt maga mögött tudva a MALÉV vezérkar erőből politizált és minden panaszt leszart? Láthatunk majd tisztán? Nem tudom. Igen, tipikusan magyaros.
@Fabius: abban nincsen élmény, 12 Heineken, egy teljes üveg Drambui után egy 27 km hosszú hegyi szerpentinen éjszaka térvilágítás nuku a Hold meg aludott a felhek megett, és sikerült oda-vissza...igaz az utolsó 1 km-nél gellert kaptam -elalvás miatt- és átrepültem egy 12 m széles árkon a túloldalon landolva, ahol arra ébredtem, hogy a motor jól jár igaz a motorházon kívűl de a világítás műxik és én is semmi bajom nem volt...akkor tu'ttam meg Bacchus nagy isten...ne csináld utánam a két utasom is vidám volt...mert mindannyian éltünk hajnal fél négy volt és a mérges kígyók éppen békára vadásztak úgyhogy meg kellett várnunk a hajnal hasadását recsegett is alaposan...mindez Fekete Afrika hahahaha
@Rodeo36:

Hogy mennyire nincs élmény arra térjünk vissza ha legközelebb hazajössz. Megyünk egy karikát mondjuk a Zagyvaróna-Cereden: hegyi szerpentin, egy nyomsávos törtaszfalt és annyi kanyar, hogy elszédülsz mire megszámolod. Azt nem garantálom, hogy a zoknit nem fosod le, de azt igen, hogy túléled :-))

Mert fekete Afrikában éjjel árok szélén nem ültem, de színes-hangos autókban amiknek rajtszám volt az oldalán, sok-sok évet ;-)
@Fabius: attól függ, hogy ki vezet, én szeretek vezetni, amiről beszéltem ott nincs tört aszfalt sem csak a sziklás köves talaj némi agyaggal puhítva...én nem hordok számokat az oldalamon...bizonyosan nagy élmény lenne de józanul nem az igazi...akkor nincsen bukéja...
@Dr. csaknézek...:

Tényleg kár, hogy nem tudtál belekötni. Sajnálom én is.

És igen, mexívtuk.
Nem mindenki és nem is egyformán, de nagyjából mindannyian 22 évet dobhatunk ki a kukába...illetve nem, mert ezeknek az éveknek is megvan, meglesz a maga szerepük, de ez számomra - és rajtam kívül sokak számára sovány vigasz...
akkor ment a jól a MALÉV amikor a "légügyi dinasztia sarja" dr. Torgyán-rokon Hingyi Beatrix a Malév igazgatótanácsában igazgatta a NEMZETI nagy társaságot...

akkor kezdődtek a bajok amikor dr. Orbán "földügyi dinasztia sarja" it (vö: szőrös talpú dakota parasztok) kezdte el kinevezni (vö. dr. dávid vitéz dr. sitt pálesz stb)

minden magáncéget államosítani kell, mert az álam az JÓGAZDA (néha jó "kis" gazda). a fides álam az mindenkit megment mindenkiről gondoskodik, mindenkinek munkát ad...
@Fabius:
Kedves Fabius! Ezt írod: "a CCA Zrt. egy olyan szakmailag elismert cég, amit respektálnak a fideszes önkormányzatok"

Találós kérdés: van-e kapcsolat a CCA Zrt a GEWINN Kft a Hepta és mondjuk a Cap Invest Kft között?
Gyurcsány egyáltalán nem hülye és már 7%-on a DK.
dr.papcsók megvédte a zuglóiak pénzét...
bár jobb lett volna ha harcol ellene...
mert nem eltűnt volna, hanem még nőne is...
süti beállítások módosítása