Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.atv.hu/belfold/20240503/karsai-daniel-eutanazia-kormany "„Magyarország kormánya azóta fülsike... (2024.05.03. 21:21) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.02.01. 05:25 Fabius

Putyin tanítómestere: Orbán Viktor

Címkék: fidesz tüntetés putyin bayer zsolt békemenet

Orbán Viktor visszavonhatatlanul bevonul a Halhatatlan Politikusok Panteonjába. Már nem ő kacsingat kifelé másokra, hogyaszongya lenyúlom ezt az Obamás netkampányt, faszbúkos nyomulástól személyes levélkéig, frászt. Innentől ő a tanár, aki a világ nagyjait oktatja politikai marketingfogásokra:

"Ha nem akarod, hogy Oroszország játékszer legyen külföldiek kezében, gyere velünk tüntetni február 4-én"

Mielőtt kiszakad belőlünk az Oroszországért aggódó őszinte sóhaj, - nabazz, csak nem gyarmatosítják a ruszkikat is - előtte mindenképpen próbáljunk úrrá lenni a hasfalszaggató röhögésen. Vlagyimir Putyin és a putyinisták az oroszországi felfokozott helyzet megoldására megpróbálják lemásolni a nagyjaink által szervezett békemenetet. Hiába no, az autokráciákban úgy látszik fertőz az orbánizmus vírusa, az ellenzék ellen leghatékonyabb fegyvernek a tüntetést gondolják a putyinisták is. Lassan csodaszámba megy a kontinens nyugati felén, ha Viktorunk megússza a karantént és az alapos kivizsgálást belépés előtt.

De ha már így állunk, miért nem próbálunk hasznot húzni a módszerből? A tüntető import ősi kormánypárti szokás. Mi lenne, ha ezúttal megpróbálkoznánk a tüntető exporttal? Mittom a menetelő tömeg bevetésével jóárasíthatnánk a gázt, Bayer Zsolt végre legitimálhatná puszta létét.
Adhatjuk a tömeget csomagban, együtt a híradó stábjával, akik a kívánt szögből fotózva növelhetik vagy csökkenthetik a megmozdulás jelentőségét. Így a megszokott objektivitással közvetíthetnék Európa felé amit Putyin üzenni akar. De abszolút extraként Rákay Kálmán hivatásos tömegszámolót is bevethetnénk, ez a szolgáltatásegyüttes akár egy Paks felújítást is megérhet. Igaz hazafiak módjára csatlakozhatna az egészhez a Jobbik is. Úgyis nyitni akarnak az oroszok felé, nem árt taposni a bizalomért egy kicsit, és felajánlani egy rögtön és bármibe beavatkozó árpádsávos kontingenst. Gondolom Putyin a szívességért cserébe egy kacsintásra rávehető, amit itthon diplomáciai sikerként lehet majd mutogatni.
Hajrá, előre! Legfeljebb arra ügyeljetek, hogy a ruszkik haza ki ne csússzon valaki száján, és Moszkvában ne kezdje el keresni senki Széll Kálmán szobrát.

261 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr934039500

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Újabb kormányszóvivői közleményre várva 2012.02.01. 19:11:58

 Kedden a kormányszóvivő vendége volt az ATV-nek. A műsor második felében Kálmán Olga két dologról faggatta Giró-Szászt. Az egyik az IMF feltételekkel kapcsolatosan a bírói nyugdíjkorhatár megállapítása volt. A szóvivő hablatyolt ezt-azt, a kérdés...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.02.01. 11:35:28

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek szónoki képességei rendkívüliek, a polmarketing trükköket is ügyesen alkalmazza, ám mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n h...

Trackback: Vova és Gyima kifestő Putyin születésnapjára 2012.02.01. 11:34:53

Mesehőst csinált hálás népe az orosz elnökből 59. születésnapja alkalmából. A kiadvány címe Vova és Gyima, a benne lerajzolt történet főhőse két jóbarát, ismertebb nevükön Vlagyimir és Dmitrij, azaz Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, az orosz minisztere...

Trackback: Orbánizmus: made in EU? 2012.02.01. 11:00:51

Az idei év legnagyobb belpolitikai eseménye (már persze VV Kristofel és VV Veronika románcát nem számítva) szeretett vezetőnk világraszóló pálfordulása, csúnyábban mondva megjuhászodása, még csúnyábban mondva a fingófára önként történt felkéredzkedése....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

idézlek: "Hajrá, előre! Legfeljebb arra ügyeljetek, hogy a ruszkik haza ki ne csússzon valaki száján, és Moszkvában ne kezdje el keresni senki Széll Kálmán szobrát. " csirkefarhátat exportálni gáz ellenében, és 16 év röghözkötést minden 18 évet betöltöttnek, járjon mindenki légpárnán (Hermész bokaszárnyak bérelhetők Simicska elvtárs kölcsönzőjében) hogy a gyalogos, biciklis és minden más közlekedési adót elkerüljék MALÉV lebontva mindenki turulszárnyakon száll a szebb jövőbe.... a MÁV meg a gyors'naszáddal karöltve a Dunán mozdonyozik, és színház az egész világ... és ripacsokkal van tele a jaffás csapat, lömöpö, jobbik, és akit akarsz...
Nagyon jó... nagyon... viszont ha már Mockba, maradjanak ott, élvezzék. Szép is az. Kicsit drágább mint büdipest, de hátha be tudják venni Napoleon után. Oszt akkor meglesz a mondás, hogy "lesz még magyar falu Moszkva!" :D
Mókás a post gondolata, de a viccet félretéve a moszkvai tüntetők által megfogalmazott veszély sajnos nagyon is reális.

Pld. azért amit nem olyan rég McCain szenátor is mondott:

"McCaine szenátor szeptember 29-én ismét Líbiába látogatott. Tripoliban sajtótájékoztatót tartott, melynek során kijelentette, hogy Líbia példája – vagyis a líbiai forgatókönyv – mintául szolgálhat Irán, Szíria, Kína és Oroszország vonatkozásában is. Úgy fogalmazott, hogy Líbia inspirálja az embereket Teheránban, Damaszkuszban, sőt Pekingben és Moszkvában, de inspirálja az embereket az egész világon."

- Bulgáriába és Romániába amerikai különleges alakulatokat telepítenek, mintegy ötezer fős létszámmal.

- Az Egyesült Államoknak egyértelmű az álláspontja, mely szerint a Fekete-tenger térségét meg kívánja szerezni. Ez pedig kizárólag Oroszország ellenében lehetséges.

Szemben Oroszországgal - A Nyugat törekvései

1. Politikai út - Oroszországban a hatalom megszerzése 'demokratikus úton', a választásokon elindított politikai jelöltjeik által, a putyini vezetés kiszorításával. Például a cionista bankárelit által támogatott Prohorov, vagy a bebörtönzött zsidó Yukosz-vezető és hasonlók hatalomba juttatásával. Korábban a jelcini vezetés ideális lett volna számukra, csakhogy a Putyin mögött álló erők még időben észbe kaptak.

2. Katonai út - A nyugati titkosszolgálatok által felbiztatott és támogatott nemzetiségi, vallási szeparatista csoportok által polgárháborús helyzet előidézése, az ország területén élő nemzetiségek föllázítása az orosz vezetés ellen, a közép-ázsiai államokban a 'líbiai forgatókönyv' megismétlése, az orosz érdekszféra államainak 'leválasztása' az orosz birodalomról, Oroszország teljes bekerítése, és végső esetben a katonai invázió, amelyet a líbiai forgatókönyv előzhet meg. McCaine szenátor líbiai nyilatkozata alátámasztja azt, hogy ezzel az utóbbi lehetőséggel valóban számolnak, sőt minden bizonnyal aktívan dolgoznak rajta. Ezért kell nekik az úgynevezett rakétavédelmi pajzs is, hogy a valószínűsíthető orosz válaszcsapást lehetőség szerint vagy kivédjék, illetve ha teljesen nem is tudják elhárítani, hatását legalább az EU peremvidékére korlátozzák - igen, jól gondolják, ez Magyarország lenne.

Mekkora esélye lenne egy ilyen nyugati támadásnak? Erre mindenki azt mondja, Oroszországot még senki sem foglalta el soha. Most sem fogja, és nem is akarja. A lényeg a líbiai forgatókönyv. Utána pedig az oda beáramló idegenek. A politikai ellentábor felállítása, mint új „narancsos forradalom”. A "felemelő" tulajdonságokkal bíró PC és demokratikus embertípus azonnal a Nyugat mellé állna. Oroszország sajnos fáziskésésben, de megkezdte az ellenlépéseket.
Azok már rég elfoglaltak nem látod?? ;)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Sajnos elég egyértelműek a jelek, melyek mind-mind ebbe az irányba mutatnak.:(

"Az orosz-szovjet birodalom elárulásakor az orosz népet, és az orosz katonaságot a zsákmányszerző Nyugat mély nyomorba döntötte. A korábbi megállapodásokat és ígéreteket megszegve a NATO az orosz birodalom határáig nyomult előre – ugyanis ez volt annak a háttér-megállapodásnak az egyik pillére, hogy a Szovjetunió feladta Közép-Európáig nyúló protektorátusát és megszűnhetett a Varsói Szerződés is. A magára büszke Oroszországot olyan mélyen alázták meg, ami sokkal rosszabb volt, mint a trianoni, vagy versailles-i béke. Az orosz népet butának bélyegezték, az orosz hadsereget közel nullává züllesztették. Szándékosan olyan háborúba taszították, amelyben a veszteség megalázó volt: az első csecsen háborúba. A katasztrofális gazdasági helyzet miatt hagytak több ezer oroszt meghalni, nem volt pénz megfelelő tüzérségi, légi támogatásra, hogy a veszteség jól dokumentálható és világgá kürtölhető legyen. Az orosz katonák a mocsárrá változott ideiglenes laktanyákban laktak, a szállásuk és ágyaik elsüllyedve a sárban. Oroszország a világon első lett az alkoholfogyasztásban. Betörtek a drogok, az alvilág teljesen eluralkodott, ezen kívül megkezdődött a vadkeletté válás, a szabad rablás. Oligarchák uralták és ölték a népet mint amolyan maffiavezérek, az orosz termékek gyártása leállt, senki nem vett semmit onnan. A gazdaság mélyrepülésbe kezdett.

Putyin meglehetősen erős kézzel vezeti az országot, ahogy ilyen helyzetben kell is, ráadásul jó felé. Oroszország pillanatokon belül egyedül találta magát a világban.
A Nyugatnak, ha tartani akarja a jelenlegi világban betöltött pozícióját, egyetlen dologra van szüksége, de arra nagyon. A mérhetetlen mennyiségű orosz nyersanyagra. Oroszország most kezdte meg a tundrai olajmezők feltárását, amelyekhez eddig hozzá sem nyúltak. A hírek szerint akkora olajtartalék van ott, amihez foghatót még soha sem tártak fel. Mellé pedig ott vannak az északi-sarki (arktiszi) mezők. Oroszország 10 éve készül arra, amire az északi államok csak most kezdenek ráébredni, az északi-sarki felfedezésekre, feltárásokra, és a Sark valódi meghódítására. Az orosz jégtörőflotta a legnagyobb a világon, kutatóállomásai a legkomolyabbak, és a legfelszereltebbek. Számottevő északi-sarki környezetre kiképzett haderőt állított fel. Tudósai olyan szinten kutatták az elmúlt évtizedben a sarki vidéket és tenger földrajzát, ami messze meghaladta az összes többi országot együttvéve. Nagyjából készen állnak az Arktisz meghódítására. Aki meghódítja a Sarkokat, azé lesz a jövő? Mivel minden kiaknázható területen hatalmas népesség osztozik, mondhatjuk, hogy azé lesz a jövő, akié a Sark, és Oroszország. Az Antarktisz délen teljesen feltáratlan. (Valamennyien hallgatnak az antarktiszi csatáról, az erről készült film a Youtube-on megtekinthető). Ez az okfejtés viszont Oroszországot első számú célponttá teszi.

Az Egyesült Államok és az EU (a Nyugat) Oroszország elfoglalását Jelcin után sem adta fel. Látható, hogy az elmúlt néhány év az orosz sikerek évei voltak. A BRICS létrejötte, a kínai együttműködés, egyes dél-amerikai országok, majd jószerével a déli félteke szembefordulása a Nyugattal szintén orosz sikernek könyvelhető el. Azzal viszont tisztában kell lennünk, hogy azok az államok, amelyek évtizedek óta szó szerint kirabolják az egész világot, és ebből felállították a világ legnagyobb kalózhadseregét, ha újra összeáll szétzilálódott elemeiből, olyan haderőt képes felmutatni, amely a Földön még soha nem állt fel.

Az ellenséget elítélhetjük, lenézhetjük, de alábecsülni soha nem szabad. Véleményünk szerint Oroszország olyan veszélyben van, amilyenben még soha nem volt, és az is meggyőződésünk, hogy a Kelet országai, éppúgy mint Oroszország, most döbbentek rá minderre, vagy éppen most szembesülnek a veszéllyel."
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Meg ugye Perez bácsi is elmesélte már, hogy köszönjük szépen Magyarország már kipipálva.

youtu.be/N9TCRf9pd8w
@Gábriel angyal: nem látom azt sajnos, meg az usa orosz elfoglalás is fantazmagória, esélytelen, már csak az orosz társadalom szociológiája miatt is, az orosz oligarhia-maffiának van akkora és annyi tőke-emberi erőforrása, hogy ez lehetetlenné tudja tenni, elöbb foglalja el az orosz maffia az usát, mint az usa oroszországot ;)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Neked legyen igazad. :) A jelek viszont nem túl biztatóak, a szándékok pedig egyértelműek az amcsi szenátor kijelentései után. :(
@Gábriel angyal: és akkor mi lenne, ha a te verziód lenne a valóság??? nekünk milyen kárunk lenne ebből??? minden nagy és erős ország érvényesíteni akarja az érdekeit, nincs különbség. Erről szól a történelem, politikai-katonai-gazdasági /és ivánék is megjátszották és most is megjátszák mindet/ Mi nem vagyunk és soha nem is leszünk abban a helyzetben, hogy ezeken a szinteken érvényesüljünk. Nekünk marad az, hogy megpróbálunk a nekünk kedvezőbb mellé-közé állni, az én értékrendemben a kinai-orosz-iráni-arab vonal kizárt, marad az eu-usa vonal. Lehet genetikailag hozom ezt magammal, sváb faluban és félig sváb családban nőttem fel, nekem az európaiság a legfontosabb.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Abban egyetértek veled, hogy a nagyhatalmak játékaiba nem igazán tudunk beleszólni. Legfeljebb néha odakoppintunk nekik, ha már tele a hócipőnk. (pld. 56)

Viszont látni kell hogy az EU sok szempontból már rég elszakadt azoktól a gyökerektől, amelyek a megalapításakor jellemezték. Nem akarok elvi és világnézeti fejtegetésbe bocsátkozni, és nem is akarom senkire ráerőltetni az elveimet.

Én úgy látom, hogy egy hiteles keresztény-szociális értékrend lenne az üdvös Európának is, de ettől már fényévekre vagyunk. Paradox, hogy ebből a szempontból pld. Oroszország sokkal jobban teljesít.

De nem is muszáj ilyen pontosan meghatározni. Elég ha azt mondom, hogy a mindenki által elfogadott erkölcsiség szempontjából az EU és USA enyhén szólva is épp saját pusztulásába rohan.

larrytemple.files.wordpress.com/2009/01/suicide-of-the-west.jpg

Itt nem az egyénekre gondolok hanem inkább a mindenhol szétterülő hibás és pusztító korszellemre, amely egyébként törvényszerűen bukóban van már.

Erről már korábban linkeltem egy nagyon jó írást, persze van aki nem hajlandó beleolvasni mert ugye csúnyanáci oldalon található.:)

kitartas.mozgalom.org/publikaciok/domokos-endre-janos-kulturalis-forradalom-%E2%80%93-nyugati-kultura-alkonya

Én sem értek mindenben egyet a leírtakkal, de nagyon sok jó meglátás van benne szerintem.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: A háború után nem jobb volt itthon élni, mint a fasiszta nyugatnémetországban, vagy az imperialista angliában? Szeeeegény szovjetúnió! Annyira sajnálom!
@Gábriel angyal: Oscar Spengler már '26-ban megírta. "A nyugat alkonya". Szerintem is egy nagy szarkupac az egész európai "kultúra", persze ahhoz képest, ami 200 évvel ezelőtt volt, de inkább ezt választom, mint a ruszkikat, ahol a legnagyobb nemzeti vívmány a despotizmus, vagy a kínaiakat, akik a világ egyik legnagyszerűbb nemzetéből egy pillanat alatt az "ócó" szinonímája lettek.
@nemecsek ernő áruló: Senki nem mondja, hogy náluk minden fenékig tejfel, de nézd meg mondjuk, mekkora az államadósságuk vagy esetleg a GDP növekedésük.:)

hvg.hu/gazdasag/20120131_orosz_gdp_nott
@Dr.Zomboss: A kínaiakkal kapcsolatban elfelejtettem megemlíteni azt a tényt, hogy nem a kommunisták kezdék tönkretenni az országot, hanem a gyarmatosítók. Hoppá! mondja Gábriel kolléga és igaza van.
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ha megengeded még egy adalék arról hova jutott Európa is. :(

"A liberalizmus azelőtt is elég kártékony jószág volt, hogy a kulturális marxizmust magába integrálta. Mi sem bizonyítja ezt ékesebben, mint az a tény, hogy a liberalizmus általunk is nehezményezett vonásait („egydimenziós" csak a fogyasztásban megnyilvánuló létezés, tömegkultúra, a tömegek manipulációja, társadalmi igazságtalanságok) maguk a kulturális marxisták is éles kritika tárgyává tették. Az individualizmus (az egyén mindenek fölé helyezése) a Frankfurti Iskola ténykedése előtt is a liberalizmus meghatározó része volt, de a „humanizmus" erkölcsi alappá válásával az önzés újabb ideológiai tápot kapott. A liberalizmus megszületésekor sem volt éppen keresztény ideológia, de Amerikában, az ország puritán (protestáns) gyökereire tekintettel a kulturális marxizmus egyeduralkodóvá válásáig képes volt együtt élni a kereszténységgel, tiszteletben tartotta az amerikai társadalom hagyományos értékrendjét, ahogy Nyugat-Európában a kommunizmus bukásáig bezárólag szintén nem mutatott erőszakos keresztényellenes tendenciát.

De ahogy a nyugat elitjét egyre inkább átjárta az új ideológia, többé már nem volt szükség a kommunista blokkra és a hidegháborús színjáték fenntartására. Tulajdonképpen a kulturális forradalom nyugati győzelme vezethetett a keleti blokk erőszakos kommunista rendszereinek összeomlásához. Az erőszakmentes forradalom, a „hosszú menetelés a nyugat intézményeiben" fölöslegessé tette a nyílt terrort, így a kilencvenes években Kelet-Európába is megérkezett az immár kulturális marxizmussal dúsított liberális demokrácia, látszólag az itt élő népek véres vagy „bársonyos" forradalmainak hatására.

A kommunizmus bukása, és a liberalizmus egyeduralkodóvá válása, - amit Francis Fukuyama amerikai filozófus 1989-ben megjelent, „A történelem vége" című könyvében a történelmi haladás csúcspontjának és végállomásának tekintett - viszont Nyugat-Európában tette fölöslegessé a rendszerre úgy-ahogy külsőre ráerőltetett toleranciát a hagyományos európai kultúrával és értékekkel szemben.

A liberális demokrácia világméretű győzelmével tehát már nem Kennedy Amerikája, vagy Adenauer Németországa kopogtatott nyugati végeinken, hanem valami egészen más. A kommunizmus Kelet-Európában megtette a magáét, mindazt amivel a liberalizmus békeidőben nem piszkolta volna be a kezét. A bennszülött vezetőréteg és értelmiség szisztematikus kiirtásával, megakadályozta, hogy a nemzeti középosztály és a munkásság újra egymásra találva ismét nemzeti és szociális rendszereket hozzon létre, illetve a nemzeti mozgalmak anyagi bázisául szolgáló nemzeti tőke megsemmisítésével előkészítette a talajt az „új elitnek".

Ez az elit ugyan a kommunizmusban nevelkedett, de a kommunizmus nem meggyőződés volt számára, csupán lehetőség az érvényesülésre. A kommunista blokk "elitje" boldogan vonult be a liberális demokrácia vezető pozícióiba (annál is inkább, mert az új rend eszmeisége igencsak ismerős volt számára), s folytatta azt, amit kommunistaként megkezdett, de immár az új rend új eszközeivel. A nyílt terror helyét a manipuláció foglalta el. A kilencvenes évek elején a szabadságra szavaztunk, de csak a szabadság illúzióját kaptuk.

A kritikai elméletből kisarjadó kulturális marxizmus és annak fent tárgyalt, az új rend erkölcsi és szellemi alapját képező megnyilvánulásai a tudományt az ideológia és a politika „szolgálóleányává" degradálták. A természettudományok feladata a liberális demokráciában már nem az igazság feltárása, a jelenségek objektív leírása és magyarázata, hanem a rendszer erkölcsi alapjaként funkcionáló humanizmus világképének igazolása, miszerint nincs Isten, a világegyetem magától lett, jelen formája véletlenszerű fejlődés következménye (Darwinizmus).

Az elméleteiken tátongó esetleges réseket a logika helyett feltevésekkel, soha nem bizonyított elméletekkel töltik ki, vagy hatalmi szóval kijelentik, hogy aki ott rést lát, az sarlatán, eretnek, áltudományos csaló, stb. Minden a hivatalos tudománytól eltérő kutatást, elméletet a világ megmagyarázására áltudománynak bélyegeznek és kitiltanak az oktatásból.

„A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy." (Orwell) Ez a szabadság a tudomány világában már nem létezik.

Mivel a liberalizmus csak azt tekinti tudománynak, ami ideológiáját megerősíti, megállapíthatjuk, hogy a racionalizmus és a tudományosság nevében száműzött kereszténység és a belőle fakadó európai kultúra helyébe mégiscsak egy új mítosz került. A liberalizmus tehát a kinyilatkoztatott örök igazságokat emberi tákolmányokkal, saját maga által előállított, a tudományosság leplébe bugyolált mítoszokkal pótolja, az örök igazságokból fakadó, tértől és időtől független értékek helyébe pedig az ember legalantasabb részének felmagasztalása, az individuum imádata került - humanizmus márkanév alatt. Tömören: a sarkalatos erények helyét a hét főbűn vette át, mint az ésszerűségen nyugvó, „tudományosan megalapozott" erkölcsi mérce. Ezt a mércét Aleister Crowley (1875-1947), a modern sátánizmus atyja egy mondatban foglalta össze: „tégy, amit akarsz"."
@nemecsek ernő áruló: Milyen kár hogy Peresz bácsi ezt hozzánk már nem exportálta, nekünk csak lazán a felvásárlás maradt. :)
@Gábriel angyal: Tudom, szégyen, ítélj el érte nyugodtan, de ha az egyik viszi, ami kell neki, a másik viszont megveszi (ergo fizet érte) az utóbbiban jobban bízom.
@nemecsek ernő áruló: Nem ítéllek el. Az ókorban is voltak olyan rabszolgák akik értékelték ha adták-vették őket. :)
@Gábriel angyal: Néztem, de az össz-GDP. Az egy főre jutó többet mond a gazdaságról. Az pedig Izraelnél 28365 USD, míg Oroszországnál 9102 USD. (Magyarországé durván 13023 USD)

Az adás-vételnél meg valamit benéztél. Én azt leszarom, hogy a cég vezetése, aki munkát, vagy megélhetést ad nekem, milyen vallású, és honnan származik. Sajnos szomorú tapasztalat, hogy jobban megbízom benne, ha bárhonnan Magyarországról kívülről származik. :S
@nemecsek ernő áruló: Ja tényleg. El is felejtettem az üzleti élet sikerének 3 alapelvét:

-légy éber!
-légy stréber!
-légy héber!

;)
@Gábriel angyal: Nem tudok róla, hogy a jelenlegi munkáltatóm héber lenne, viszont van dél-koreai, és svéd kapcsolatom is. Ők fizetnek rendesen, néha többet is, mint elvárnék. A magyar első kérdése még a kézfogás elején: ugye számla nem kell?
@nemecsek ernő áruló: Elfogadom amit írsz és tisztában is vagyok vele. Te hoztad be az izraeli vonalat, én csak reagáltam rá egy viccel. :)
@Gábriel angyal: "Meg ugye Perez bácsi is elmesélte már" ;)
Szerintem is megváltás lehetne számunkra, ha kimennének a bértüntetők. Most különösen örülnék neki, mert friss idő van arrafelé is.
Azon meg az eszem megáll, hogy pár évvel a "ruszkik haza" után Putyin lenne a barátunk.
Az meg meg se lep, hogy ezen is lehet zsidózni. Gratula.
@Gábriel angyal: kérlek ne fáraszd magad, ezek a kopipaszták nem érdekelnek, az én értékrendembe az orosz és kinai truktúrák nem illenek bele, maradok az általad utált libsi és humanista vonalnál
@dr.maybach: Erről egy Fanka szám jut eszembe. :)

"Ha városom szeretem, Feri patrióta,
Ha országom szeretem, egy mocskos fasiszta,
Amíg ezt nem érted, ne csodálkozz azon,
Hogy elvesz mindent pár öltönyös fazon,

Fáj ez a vakság mi uralja népem,
Bármit is írjanak, mondjanak rólam,
Az igazság ott van a Mónika showban,
Homályban élni kényelmes és finom,..."
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Hát ha a szabad akaratot a jó Isten is tiszteletben tartja, akkor nekem pláne úgy kell tennem. :)

Én csak leírom amit gondolok vagy esetleg helyesnek tartok és persze ugyanígy tesztek ti is.
Demokraták gyülekezete az EU ? ....Mindenki egyenlő, de ők egyenlőbbek :)

Európa Tanács: Kárpótlás csak a zsidóknak jár, a Délvidéken lemészárolt magyarok családtagjainak nem

gaudi.jobbik.hu/eur%C3%B3pa_tan%C3%A1cs_k%C3%A1rp%C3%B3tl%C3%A1s_csak_zsid%C3%B3knak_j%C3%A1r_d%C3%A9lvid%C3%A9ken_lem%C3%A9sz%C3%A1rolt_magyarok_csal%C3%A1dtagjainak_nem
@Gábriel angyal:
Hát, ha én élek homályban?!
A hit erőt ad, a tévhit is. Ne add fel!
@Gábriel angyal: "Európa Tanács: Kárpótlás csak a zsidóknak jár, a Délvidéken lemészárolt magyarok családtagjainak nem"
- Tudod van itt egy alapvető gond. A Délvidéken a magyar katonák is mészároltak szerbeket és de facto háború volt a jugoszláv partizánok és a magyar hadsereg között. Mindkét oldalon követtek el népirtást.
Na most mesélj nekem, a zsidók kiket irtottak a második világháború alatt?
jó poszt bár nem jött le a mondanivalója, vikikirály 2 éve pontról pontra azt csinálja, amit putyin a kétezres évek elején. további jó szórakozást,a hátramaradt kis időben tanujjatok oroszul, hátha sikeresebbek lesztek az eurázsia únióban mint az euban :)
azééé itt sem fenékig tejfel a hatalom :D

Lenin helyett Putyint temetnék el
Index
2012. január 31., kedd 18:41
|
Email

Óriási visszhangja lett orosz blogokon egy hírolvasó bakijának. A szibériai Krasznojarszkban élő nő azt akarta bemondani, hogy Mihail Prokhorov orosz oligarcha és politikus arról nyújtott be a parlamentben egy referendumot, hogy Lenin holttestét távolítsák el a Vörös téri Mauzóleumból és temessék el. Vlagyimir Lenin helyett azonban véletlenül azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin – számolt be a The Times of India [1].

"Eltemessük-e Vlagyimir Putyint? Ez a kérdés mostanában nagy vitákat kavar az interneten" – mondta Maria Buktujeva a krasznojarszki TVK televíziós csatornán múlt héten.

hirdetésOrosz kommentelők ezreinek tetszett meg a nyelvbotlás, többen virtuális virágokat és jókívánságokat posztoltak a nő VKontakte [2] (orosz Facebook) adatlapján. "Mása a nép hangja", szól az egyik bejegyzés. "Mása, mindent jól mondtál", írja egy másik posztoló.

Buktujeva kollégája élő adásban reagált a történtekre, amikor megkérdezte a hírolvasót, hogy hogyan sikerült 26 másodperc alatt ekkora sztárrá válnia. Három nap alatt több mint fél millióan nézték meg a videót a Youtube-on. A nőt a tévétársaság nem akarja egy nyelvbotlás miatt büntetni, így megtarthatja az állását.

Vlagyimir Putyin indul a márciusi elnökválasztáson, de a népszerűsége egyre jobban csökken.

Vlagyimir Lenin 1924-es halála óta fekszik bebalzsamozva [3] a tiszteletére emelt mauzóleumban.
@belekotty: Te meg mesélj róla, hogy ha nekik jár kárpótlás, más egyéb áldozatoknak miért nem jár? (kapjanak a szerb áldozatok is)

Ja és sokaknak egyszer sem jár, egyes kiválasztottak viszont évente rendszeresen is kaphatnak ugyebár. :)
@P.: Ez a bejegyzés karaj lett. :) Kár hogy 2009-es és a videót közben már törölték. Pedig megnéztem volna szívesen. :)
@Gábriel angyal: ezeket a baromságokat amúgy honnan szeded? az amik álcázták magukat ukrán (?, a dél-afrikaiak szerint az) fegyverkereskedőnek (Viktor Bout), és árulták ki az elfekvő arzenált a harmadik világnak? nem, az amik csak filmet csináltak belőle (Lord of War).

Jelcin meg maga adta át hivatalát a nyakán felmászott Putyinnak, ahogy az orosz szokás tartja, a hiperinfláció a rubelnullázások, a 90-es évek káosza mögött meg szimpla mezei bajkeverők állnak, kommunisták és barnakommunisták, Zjuganovok és Zsirinovszkijek, plusz ugye Jelcin folyamatos kiégése és alkoholizmusa, amit pl. nyomon követhetsz ebben a könyvben: Borisz Jelcin - Éjszakai naplójegyzetek (Ulpius-ház, 2001).

az persze, hogy a puccsistákat és a restauráció vágyával fellépőket, illetve a kommunistafasisztákat (ha tényleg érdekel a téma, és kicsit le tudod venni a jobbikos szemellenzőt, akkor ajánlom Szemjon Reznyik könyvét, címe az, hogy Oroszország fasizálódása - tekints el a beállítódástól - Reznyik zsidó emigráns - és akkor neked is kiváló dokumentarista forrás lesz. ebben és másban is hivatkozzák Zsirinovszkij egyes programpontjait a 90-es évekből, szerepel ám ott minden, pl. a nukleáris hulladékot az áruló balkáni országok menti határon kell lerakni, majd propellerekkel a Baltikum felé terelni a finom szellőt - persze Zsirinovszkij nem éppen atomtudós) kik pénzelték, az már persze érdekes kérdés lehet, de akkor az is adja magát, hogy vajh a Jobbikot ki a Jóisten pénzeli.

ez az árulásos meg nyugatos maszlag egyébként copyrighted Zsirinovszkij, kb. Putyin stabilizációja is csak úgy sikerülhetett, hogy a sok süket faszságot konszolidált formában a mindennapokba emelte.

Zsirinovszkij egyébként a Volfovics apai névre hallgat, korábban hírhedt volt akár órákon át tartó antiszemita kirohanásairól, aztán megpiszkálták ezt a Volfovics ügyet, mire Zsirinovszkij ellőtte a híres mondatot: "anyám orosz, apám pedig ööö ügyvéd!". azóta Vlagya inkább a tadzsikokat szidja meg az aidseket.

ebből is látható, hogy ez a katyvasz egy piacos pult csupán, az öreg Vlagya ezzel házal, hiszen piacos náci.

nézd itt még rapalapra is rávágták a faszságot:
www.youtube.com/watch?v=c6We-rjh45w
@dr. Kusics Iván: Jó kis írás már csak azt kell megfejteni, hová akarsz vele kilyukadni. :)
Tényleg nem értem, miért etetitek a trollt. Poszthoz valami?
Mellesleg Chavez bankfenyegetése is pont ebbe a vonalba tartozik. Nyilván nem véletlen hasonlítják hozzá is.
@dr. Kusics Iván: hopp, értve úgy hogy a bajkeverők meg Jelcin balfaszságán hízott meg a kicsit sem ami Hodorkovszkij (Jelcin cimborája Jukosz-vezér, perpill maximum szibirszkij kot nyávog az ablakába), Abramovics (ő is Jelcin-kör, azért emigrált az ő Cselszkijéhez), meg a többi, Miller (Gazprom-vezér volgai német), Kerimov, stb.

a csecsen ügyet meg ne feszegessük inkább, mert oldalakat lehetne írni róla, hogy mennyire nem kongruens a valóság meg a közhiedelem. ehhez még egy könyvajánló: Zicherman István - A csecsen háború
Ezt ismeritek??? :)

Levél Hillary Clintontól:
Kedves Partnerünk és Szövetségesünk, Kedves Magyar Barátaink, csak a rend kedvéért !!!!

-lehet, hogy halottakat hugyozunk le Afganisztánban
-lehet, hogy időről időre független országokat rohanunk le gazdasági éspolitikai érdekeink miatt
-lehet, hogy bankjaink kitoltak egész Európával
-lehet, hogy elnökeink esetenként pártcélokra használják fel atitkosszolgálatokat
-lehet, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) leghatékonyabb eszköze a sugárzási engedélyek meghosszabbítása vagy elutasítása
-lehet, hogy az FCC megtagadhatja a sugárzási engedélyt, ha az adott rádió vagy televízióadó műsoraiban tartalmi kifogásokat talál
-lehet, hogy kuss van azoknak, akik nem tudják kifizetni a frekvenciadíjat
-lehet, hogy az FCC médiatestület szervezetileg független az Egyesült Államokelnökétől, de az ő jogkörébe tartozik öt tagjának kinevezése
-lehet, hogy az FCC időnként politikailag lojális tisztségviselők központjává válik
-lehet, hogy - úgymond a frekvenciák korlátozottsága miatt - szükséges a kiadottengedélyeket bizonyos közérdekhez fűződő kritériumokhoz kötni
-lehet, hogy az amerikai másodlagos hitelválság pénzügyi világválságot okozott
-lehet, hogy az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége 2001 óta lehallgatóberendezéseket telepített az egész országban a telefonhívások, valamint a fax-és e-mail-forgalom ellenőrzése végett
-lehet, hogy az amerikai kongresszus törvényt fogadott el, hogy szankciókkalsújthassanak több arab műholdas tévéadót az Egyesült Államokkal szembenellenséges és erőszakra uszító műsorok sugárzása miatt
-lehet, hogy az Egyesült Államok arra használja az internet-források fölöttgyakorolt ellenőrzését, hogy különböző módokon beavatkozzon más országokbelügyeibe
-lehet, hogy az amerikai rendőrség gyakran erőszakosan lép fel a lakossággal szemben, és a hatalommal való visszaélés mindennaposnak számít a törvény végrehajtói körében
-lehet, hogy a szegénység következtében jelentősen megnőtt az öngyilkosságo kszáma az USA-ban, és évente 32 ezren vetnek véget az életüknek
-lehet, hogy 46,3 millió amerikai, a teljes népesség 15,4 százaléka egyáltalán nem rendelkezik egészségbiztosítással
-lehet, hogy az USA a világ legjelentősebb fegyverszállítójaként rendkívüli mértékben súlyosbítja a világ instabilitását
-lehet, hogy az USA katonai bázisokat telepít az egész világon
-lehet, hogy ezek a bázisok súlyos környezeti károkat és légszennyeződést okoznak
-lehet, hogy a kisebbségi csoportokhoz tartozók átlagjövedelme a fehérek átlagjövedelmének 60-80 százaléka
- és lehet, hogy az Egyesült Államokban 2008-ban 7783 bűncselekményt motiváltfajgyűlölet,

de hogy mi a demokrácia és ki a demokrata, azt mi mondjuk meg.

Szívélyesbarátsággal, Hillary
@Gábriel angyal: arra, hogy Oroszországra nem lehet ilyen pikk-pakk axiómarendszereket ráhúzni, meg hogy bár hiába volt jó író Ilf is meg Petrov is, attól még a NEP, ami ellen küzdöttek százszorta jobb volt a sztálinista szovhoz-kolhoz-agyonlőlek Ljubljankában időkhöz képest.
@Gábriel angyal: Azért mert a zsidók kiirtása egy egyoldalú dolog volt és mindegyik ország a saját állampolgárait ért atrocitásokért felel.
A szerbekét nekünk kellene fizetnünk, a délvidéki magyarokét a szerbeknek. Felfogod hogy ez mennyi komplikációval járna?
Vagy csak zsidózol egy jót így szerda délelőtt?
@dr. Kusics Iván: doki! egyébként, amúgy izé mit szólsz a Lybiai izéhez meg a szépséges McCain-hez? na nem mintha veled vagy velem szóba elegyedne -amit én mondanék neki azt úgysem kedvelné- dehát akiből jaffás stylusban lett hős úgy, hogy az istennyila sem tudta kirobbantani a börtönből -pedig bizonyosan kurvára unhatták a tartói- és most ő a hős pedig csak jó helyen volt jókor a nemzeti hősséghez ez is olyan hőscincér mint a jaffásaink
Csak annyit azoknak, akik itt bértüntetőkről meg FIDESZ szervezte felvonulásról írnak, hogy HAZUDTOK!!!

Én előszür mentek ki ilyenre, de most már mindig ki fogok menni! Tetszett a sok jóarcú ember, a szép népdalok, amiket énekeltünk!

Én nagyon, de nagyon utálom a liberális embereket, de azt éreztem elejtett szavakból, hogy akik ott voltak, az a mérhetetlen tömegű ember, az még sokkal jobban utálja őket mint én. Hazaárulóknak, mindenre képes hazug söpredéknek tartom őket. És nagyon nem lesz jövőjük ebben az országban!
@dr. Kusics Iván: Közben úgy látom, hogy a grúzok is rázzák ismételten a pofonfát. :)
@Gábriel angyal:

Hodorkovszkij már alig várja, hogy megérkezzenek a felszabadító csapatok és a pajeszos demokraták visszavigyék őt Moszkvába. Aztán elfoglalhatja elnöki székét a Gazpromban, amit elad az amerikaiaknak.

This is democracy!
@reálisan: sosem késő ám aszerint élni, amit prédikáltok, kedves konzervatív,népnemzeti, jobbos keresztények. Tudod, a keresztényi szeretet.:)Mondjuk a gyűlölet helyett, a szép népdalok mellé.
Ma véletlenül összetalálkoztunk négyen, beszélgetve a mai magyar szarságról. Kiderült négyőnk közül három orbánellenes volt, sajnos egy meg náci, fasiszta, nyilas volt. Ki nem találjátok kire akar szavazni a bunkó?
Mit ki nem találtok?:)
Doktor vagyok magam is, de ez valami új szólás-mondás: "előtte mindenképpen próbáljunk úttá lenni a hasfalszaggató röhögésen"?
@belekotty: Persze, persze aki kritizálni merészeli őket, az egyből zsidózik és a kiirtásukat készíti elő stb.

Régi lemez, csak egyre uncsibb. :)
@Gábriel angyal: a tied sem valami új ;) az a reálisanszerű meg egyenesen kőkorszaki előemberes :D
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Ilyenek ezek az egybites jobbernácik látod?? Épp hogy kibújtak a lyukból két barlangrajz között. :)
@Gábriel angyal: Oroszok még mindig számítanak, pláne, hogy van néhány atomfegyverük. Jelenleg bármennyire is fújnak putyinra semmi sem indokolja, hogy fellépjenek az oroszok ellen. Nincs értelme, ha belegondolsz. Pénz, idő, emberpocsékolás lenne, és nem hiányzik az amerikaiaknak egy újabb felsülés katonai téren. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy amerikai fellépés nagyobb káoszt hagy, mint amennyire, hogy is hívják az amcsik, demokratizálna?
gábriel arkangyalnak valami zsidó ráléphetett a faszára, ja bocs, az angyaloknak olyan nincs. akkor biztos egy zsidó miatt nem vették fel álmai munkahelyére.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Kívánom, hogy legyen igazad. A nyugat jelenleg nyilván a politikai forgatókönyvet erőlteti inkább, olyan fordulatot próbálva elérni, amit "Gest anyó férje" is megfogalmazott. :)
@reálisan: emlékszel te is, milyen szépek volt régen, azok a május elsejei felvonulások! csupa derűs arcű, boldog, igaz ember! milyen jó is volt!
@trollface: Nem léptek sehova nyugi. :) Egyszerűen pár dologban nem értek velük egyet. Kb. ennyi az egész.
@trollface: Miből gondolod, hogy megint a ló másik oldala jönne?

De ha már felvonulás, milyen szép az a sok "derűs arcú, boldog, igaz ember" a melegfelvonuláson nem??? ;) Annak is van egy jó kis május 1 feelingje. :)
@Gábriel angyal: nono, azért a nem értek egyet =/= a tagadom, vagy üldözömmel ;)
mert akár hogyan is nézem, azért a legtöbb belinkelt ideológiai "tartalomban" elég sok, gyűlölet-harag és destrukció leledzik, függetlenül attól, hogy te a szmájlival gyengíteni szándékozod az attól még ott van és valóságos
Háhá...
Végre bizonyosságot nyert a Felcsút-Budapest-Moszkva tengely léte..
@trollface:
Hát.. a 40 feletti korosztály, aki részt vesz az ilyen-olyan oldali tüntetéseken, békemeneteken, stb. nagyjábó ugyan az aki 30 évvel ezelőtt Május 1-én vonult Kádárnak integetve.Lásd a mostani békeszervezőket, mint bencsik, bayer, széles stb...
A balosoknál ez érthető..na de ennyi megvilágosodott Saulus honnan került elő??
@Gábriel angyal:
-Angyalkám,meséld már el nekünk,hogy ha módod és lehetőséged lenne,mit tennél ezzel a sok "eszementel"(libsi,bolsi ...stb.).Hogyan tisztítanád meg a társadalmat?
"„A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy." (Orwell) Ez a szabadság a tudomány világában már nem létezik. "
Jesszus Mária, ember, te mit szedsz? Szerinted mi alapján működnek az autók, repülők, az összes elektromos készülék a lakásodban, az erőművek, a műszerek az orvosoknál, és főleg, az informatika? Nem véletlenül annak a tudománynak az eredményeire építve, aminek szerinted már nincs új eredménye, csak ideológiát véd? Ekkora állatságot már nagyon, de nagyon rég hallottam. Talán Egely Györgyünk tud ilyen szintű hagymázas ostobaságokat mondani, de ő is csak nehezebben támadhatóbban. Mondjál példákat, ahol a tudomány nem érvekkel, hanem megfélemlítéssel lépett fel egy olyan eredmény "elhallgattatása" érdekében, ami a kereszténység alapjait erősítette volna. Eleve idióta az egész felvetés, hiszen a kereszténység hit-kérdés, és a modern fizika összes eredményével megfér (bár szerintem nagyon nem valószínű, és ezt úgy mondom, mint valaki, aki élete első 16 évét katolikusként élte le) a feltételezés, hogy Isten teremtette a világot. De pláne az a legviccesebb, hogy még az evolúcióelméletet is előrángattad (vagy csak idézet?), hát, ezzel már le se állok foglalkozni, megtették ezt már bőven a biológiában nálam sokkal jártasabbak.
@trollface:

Szimpla irigység ez. A főnökének egyetlen fia egy jászolban született zsidó srác Názáretből :-))
@Gábriel angyal: Persze érdemben nem válaszoltál, csak sérelmezed hogy azt mondom zsidózol. Mert az teszed a pajeszos dumáddal.
Mellesleg a szerb-magyar ügy két háborút viselő fél ügye és az a háborús jóvátételi eljárás kategóriája, ahol a lakosságot nem kártalanítják.
@reálisan:

Én meg az ilyen ostoba egybites létformát utálom, na mitszósz?

A Fideszt 2003 óta nem írjuk csupa nagybetűvel, jó lenne követni a direktívát kedves elvtárs.

hu.wikipedia.org/wiki/Fidesz_%E2%80%93_Magyar_Polg%C3%A1ri_Sz%C3%B6vets%C3%A9g

Hol olvastál bértüntetőkről? Mert a poszt import tüntetőkről beszél. Azokról a határontúliakról, akiket szervezett buszúttal hoztak tüntetni, és akik támogatására Viktor oly büszke volt. Cáfolni kívánod Vezéredet?

Ha annyit értesz a világból is amennyit a posztból sikerült nem csoda, ha szerinted a népdalok éneklésétől kilábalunk a veremből ahová kedves gazdád lökte az országot.

Egyéb valami reális meglátás?
@reálisan: Annak én is nagyon örülök, hogy a békemeneten tetszett a sok jóarcú ember, a szép népdalok, amiket énekeltetek, stb. Ebből a szempontból én is biztos jól éreztem volna magam.

Remélem azzal azért tisztában vagy, hogy Viktornak és a fidesznek nem sok köze van az igaz szabadságharchoz, pláne nincs köze a gyarmati létből való szabaduláshoz. :)

barikad.hu/n%C3%B3tin_tam%C3%A1s_gyarmati_%C3%BAton_halad_korm%C3%A1ny-20120201

"Azokat az embereket, akik nemrégiben kimentek a kormánypárti - úgynevezett - békedemonstrációra és kifejezték akaratukat, hogy Magyarország ne legyen gyarmat, mind átverték. A Fidesz-KDNP kormány gyarmati útra terelte Magyarországot. Talán valóban gazdasági szabadságharcot akart eleinte, de a következetlen, átgondolatlan, hibás gazdaságpolitikája adósság- és hitelfelvevői spirálba taszította az országot, kiszolgáltatva az Európai Unió akaratának, amely most a magyar pénzügyi szuverenitás eltiprását követeli. Hogy miért nem csatlakozott Orbán Viktor a szavazóiból álló béketüntetéshez, hogy a kormány tagjai miért nem jelentek meg? Talán azért, mert mind tisztában vannak azzal, hogy már rég letették a fegyvert Brüsszel előtt, csak a szavazóik nem jöttek még rá."
@Kell kaja,Ibrahim?: Gazdasági dolgokban Fabius tanácsait kérném, elvi kérdésekben pedig a Dalai Láma és Böjte Csaba javaslatait venném szívesen.:)
@trollface: ő itt a Nyilas Ráfáel Távirati Iroda zsidóügyi szakreferense, izraeli ügynök vagy hasznos hülye, akinek az a feladata, hogy fenntartsa az antiszemitizmus látszatát, nem másolok be oldalakat, mert már bemásolta az összeset, némelyiket huszonhatszor. kis párt mi mást tehet, mint hogy megpróbál nagynak mutatkozni?
@Pantagruel: Na látod, mindig mondtam, hogy nem vagyok antiszemita, de nekem sosem hiszik el.:) Remélem neked igen.
Javaslom az összes söpredéket söpörjük ki az országból. Így helyes.
Már csak azt kéne eldönteni ki tudja megmondani ki a söpredék.
A jóarcú Viktor, vagy a mégjobb arcú Vona?
@Gábriel angyal: ja, biztos azért, mert sz4rul adod az ívet. inkább hisznek a szemüknek, mint neked. menthetetlenek
@Gábriel angyal: Ezt a békemenetet nem a kormány szervezte, nem is a Fidesz. Hosszabb ideje felmerült már az ötlet, a neccen is általában és a Facebookon különösen.
Nem tudod elképzelni, ugye, hogy az emberek java része spontán nyilvánít véleményt ilyen módon, csak a hívó szó szükségeltetik?
A hívó szó egyébként NEM egyenlő a szervezéssel. Azt megoldottuk magunk.
@Idet: Nem vonom kétségbe a jó szándékotokat. Abban is biztos vagyok, hogy elég sokan voltak olyanok, akik nem viktorért vonulgattak.

Viszont bayerzsótiék meg akik elől vitték a tuti "nemleszünkgyarmat" tacepaót szépen hozták a viktor féle kettős beszéd egyik oldalát, amihez így a felvonulók akarva-akaratlan statisztáltak.:(
@Idet:

Legalább ne hazudnátok lépten nyomon:

www.origo.hu/itthon/20120123-civilek-mellett-a-fidesz-is-szervezett-buszokat-a-bekemenetre.html

Most akkor vagy a fideszes szervezőknek kellett volna szólni időben, hogy fogják be, vagy nektek nem kéne meghazudtolni őket.
@Gábriel angyal: Könnyű izmozni olyan országgal ami amúgy is megosztott és nincs komoly, számbavehető arzenálja. Ráadásul az oroszokkal már obamánál, vagy bushnál is jobb hadvezérnek se volt szerencséje... Ráadásul ez már agresszió lenne, ami mellé nem állna oda a nato. Persze könnyű szövegelni, meg a kőolajban, gázban, vagy más stratégiai fontosságú ásványban gazdag országokban támogatni az oroszellenes erőket. De ennél tovább nincs értelme merészkedni, az oroszok nem tálibok, vagy szaddam, akit az amerikaiak segítettek hatalomhoz és fegyverhez anno a szovjetek ellen... Ráadásul az orosz gázhoz és kőolajhoz több érdeke fűződik európának, nem hinném, hogy hagynák, hogy az amerikaiak elvegyék...
@Idet: Spontán jársz az illetékes szervekhez rendezvényt szervezni? Spontán buszozol ezer kilométert? Spontán írsz programot több százezer telefon feltárcsázására megadott híváslista alapján? Távközlési mérnök vagy, akinek ez a hobbija? Spontán kivágod az asztalra mellényzsebből a hívás költségeit? Spontán hülyének nézel mindenkit, vagy azért tükör előtt elpróbálod egyszer-kétszer?
Fogalmam sincs máshol ki szervezte a "békemenetet", nem is fontos számomra, de fatornyos kis falumban a helyi Fidesz. Most ezt miért kell utólag letagadni? Attól többen lesztek, vagy igazabb igazságotok lesz?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Amerikának elemi érdeke, hogy Putyin hatalmon maradjon. Fontosabb ez, mint a gáz vagy az olaj.

Putyin kiszámítható. Ő csak a maga kis cárságát akarja, és ha hagyják békében játszani az állami oligarchát, akkor a világ többi részének nem kell az atomfigyelő rendszer fölött ülni nullahuszonnégyben.

Ellenfelei, a Zjuganov, Levicsev, Zsirinovszkíj hármas ugyan azonos oldalon áll, de ebben csak annyi a közös, hogy a Putyinéval szemközti.

Zjuganov alapvetően ugyanolyan állami kommunista oligarcha szeretne lenni, mint Putyin. Neki nem az eszmével van baja, hanem a ténnyel, Putyin bitorolja a cári trónt. Zsirinovszkíj szélsőségessége ismert, Levicsev pedig az igazságosság nevében ballanszíroz hol erre, hol arra. Nem nehéz megjósolni a kiszámíthatatlanságot, ha ők hárman legyűrik Putyint. Ők egymással is állandó harcban lesznek a felügyeletek jogáért és egyéb koalíciós előjogokért.

Ezért - mivel pl a demokrácia jobbítása szóba sem került az ellenzékben sem - sokkal egyszerűbb a világnak tűrni Putyin medve kiszámítható dörmögését a kisbocsok ordítozása helyett.
@Fabius: Érdekes az okfejtésed, viszont nem tettél említést Prokhorovról. Róla mit gondolsz?

www.forbes.com/profile/mikhail-prokhorov/

Ja és az ország "demokratikus" újbóli privatizációs szétrablása nem lenne azért olyan rossz üzlet a globalokomprádoroknak.

Szerintem még a nullahuszonnégyezést is bevállalnák, egy ilyen zsákmány reményében.
@dr.maybach: Remélem ilyenek nem repkedtek akkor a Hősök terén meg az Andrássy úton. :))

napiparperc.hu/kepek/madarak-kezi-konyve-alapfok/
@Gábriel angyal:

Prokhorov az oroszok demjánsándora. Klasszikus oligarcha, aki jókor volt jó helyen, és skrupulusok nélkül használt ki mindent amire lehetősége nyílt. Innen a vagyon, és szerintem ennek köszönhető, hogy a társadalomba beágyazása kisebb az összes többi versenyzőénél, nem éri el a 10%-ot sem.

Ő ebben a meccsben a bohóc, és nem a tényező. Mellesleg az oligarchasága miatt a "demokratikus újbóli privatizáció" neki ártana a legtöbbet. Ezért a legkisebbfiú ordítaná leghangosabban beavatkozás esetén az atomot-atomot!!!
Ez "enyhén" OFF, de akár Fabius egy másik postjának is témája lehet a későbbiekben. :)

Rámozdult a csalódott fideszesekre a stratégiát váltó Jobbik

www.origo.hu/itthon/20120131-a-jobbik-politikai-strategiaja-csalodott-eu-szkeptikus-fideszes-szavazokra.html
@Gábriel angyal:
Fogalmam sincs. A békemenet szervezőivel semmiben sem tudnék azonosulni. Nemhogy aktuális kormányunk támogatásában.
De ez ízlés dolga. Másnak meg tetszik.
@Gábriel angyal:

Novák és Szabó kincstári optimizmusa kötelező elem most. De a jobbikosok helyében én inkább arra figyelnék amit az öreg - Balczó - mond, már ha jövőről és stratégiáról beszélünk:

"bár nő az euroszkeptikusok aránya Magyarországon, a Jobbik időnként radikális lépései - például az EU-zászló elégetése - nem feltétlenül tetszik potenciális szavazóiknak sem."

Bizony bizony, a szalonképtelen stílus sokaknak nem jön be, és az előadás módja miatt nem támogatják a mondandót sem, ha vércikinek ítélik az előadást.
Lazításként. :)

Ma:
03:20 Ambrus Attila (Whiskys) regisztrált a Facebookra
03:22 Ambrus Attila (Whiskys) kedveli az OTP bank Facebook oldalát
03:23 Ambrus Attila (Whiskys) és Chuck Norris mostantól ismerősök

:DDDD
Kedves fijjug! Az „atomot-atomot” buli korábban valóban látványos parádénak ígérkezett, de azóta feltaláltuk és a modern háztartás fundamentumává avattuk a mobiltelefont. Meg egy csomó más elektronikus kütyüt, és inkább sms-ezni, süketelni és csetelni akarunk, meg Battle Zone-nal játszani háborúsdit, ahhoz kell a jó sok hasadóanyag, transzformálgatni, amink még maradt. Eltelefonáltuk az arzenált, marad az ócó politikai meg a hacker hadviselés.
@Gábriel angyal: "Az orosz-szovjet birodalom elárulásakor az orosz népet, és az orosz katonaságot a zsákmányszerző Nyugat mély nyomorba döntötte"
Édes istenkém, ezen öt percig röhögtem. Gabika drága, te igen nagyon fiatal löhetsz, nem jártál a Szu-ban. Én, sajnos, igen. És álltam sorban kenyérért félórát. Bazd meg.
Jelcin idején gyakran megfordultam Oroszhon különböző területein.
Hatalmas volt a felfordulás, a szegénység, a bűnözés, anarchia, igazi vadkelet.
Ha gyorsabb és erősebb voltál, győztél, ha nem senki sem törődött veled, elpusztulsz-e.
Minden beszélgetéskor felmerült, kellene egy erős hatalom.
Az orosz népnek lelke van, szereti az orosz Anyácskát és tiszteli az Atyácskát.
Ráadásul úgy tudta, ő a világ vezető hatalma.
Nagyon kellett ebben az anarchiában egy putyini erős kéz, valóban ráncba szedte a szétesés szélén tántorgó országot.
Autokrataként? Igen, de ezt akkor sokan nem bánták, s nem is nagyon támadták.
Véleményem szerint Putyin és Medvegyev sikere, hogy feltámadt az ellenzéke, bár nem hiszem, hogy ezzel sokan egyetértenének.

Az pedig csupa boldogság, hogy végre mi, magyarok is tudtunk a világ számára adni a hazai szürke politikai rétegből egy fényesen tündöklő csillagot.
S ha jobban belegondolok, nekünk is szükségünk volt a Viktorra, ha már ilyen szépen megszavaztuk illetve nem szavaztuk.
Ideje volt már ébresztőt fújni, egy teljesen hiteltelenné vált, korrupt rendszert újjáépíteni. A baj csupán az, hogy egy nagy csomó embernek ez a két év, a bődületes választási vereség sem nyitotta fel a szemét, talán át kéne gondolni, mit is csináltunk rosszul.
A másik, hogy ezt az újjáépítést nem pont így képzeltük.
Valóban sok a párhuzam. Mindkét ország vesztesként élte meg a rendszerváltás időszakát.
( Azt ugyan meg nem értem, hogy mi miért szajkózzuk még Trianont, a háború többi vesztese azért elég jól fel tudta dolgozni a vereséget.) Ráadásul én az EU csatlakozást egyértelműen egyfajta trianoni kárpótlásként fogom fel, lehetőségként a határon túliak és anyaországbeliek integrációjára. Nyugodtan mehetünk lakni, befektetni, munkát adni, oktatni, exportálhatunk magyar kultúrát.
Ja, hogy ebből az egészből csak az adókímélés érdekli az ország tekintélyes részét? Illetve a forradalmi import?
Az oroszok valóban elvesztették nagyhatalmi szerepüket, amit a gazdasági erőforrásaik iráni fokozott kereslet hatására próbálnák visszaszerezni. Ez teljesen logikus és célravezető. Az energia hatalom.
Itt aztán véget is érnek a párhuzamok, a Rába kötvényektől nem leszünk a BT tagjai.
@Szolgálati Füldugó: Nem vagyok már olyan fiatal. Én nem, de megboldogult édesapám elég sokat járt a SZU-ban. Én is tudom milyen nyomor volt, de ez a nyomor ugyanúgy fellelhető volt Gorbiék és Jelcin idejében is.

Ezekhez képest Putyin tényleg sokat tudott javítani a helyzeten.
@Kell kaja,Ibrahim?: Nézd meg az aktuális, folyton idézett oldalait, a preferenciáit, rögtön választ kapsz.Csak kimondani ciki, de gondolni rá? Most kicsit sok akadályba ütközne, az is igaz. Irán azért vágyott helyük, ott nem cicóznak demokráciának látszó izémizékkel hulljon a férgese!-alapon.
@Gábriel angyal: És mit tesz isten, nyomában azonnal beáramlottak a gyarmatosító nehéztüzérek, amik térdre kényszerítik a szent orosz népet: Dolce@Gabbana,Versace, Gucci, Cavalli, Dior, Chanel, és Vona-kedvenc,Burberry. Még a GUM-ot is elfoglalták az uborkafelhozatal és gumicsizma elől.

Elszegényíteni a népet. Nem is a helyi milliárdosaik fosztják ki sajátjaikat kis stiklikkel, naná; azok eccerűűű árvagyerekként, mint pl.Abramovics, épp valahol jártukban-keltükben találták a hihetetlen vagyonukat...
@Pantagruel: Spontán hülye vagyok, az igaz. Azonban az is igaz, hogy azokat, akik ott voltak, (lehet számháborúzni 100 ezertől 400 ezerig) szervezés vagy sem, senki az égegyadta világon nem kényszerítette, kötelezte, szankcionálta vagy amit akarsz, hogy elmenjenek a Hősök terétől a Parlamentig, és így fejezzék ki a véleményüket. Ordibálás, habzó szájú anyázás, ordenáré viselkedés - és szeméthegyek nélkül.
@Dr.Zomboss: Vlagyimir Viszockij hu.wikipedia.org/wiki/Vlagyimir_Szemjonovics_Viszockij feleségével, a gyönyörű francia filmsztár Marina Vladyval eljutott Nyugat-Berlinbe is. És ott szabályosan összeomlott azt kérdezve üvöltve, hogy most ki is vesztette el a háborút?????
@dr.maybach: :-D Olyan gyermekien boldogok, ha bármiból kihozhatják a kötelező egészségügyi napi zsidózásböfijüket.

Öröm nézni, mire nem képesek ezért: sajnálják ménkű hossz szpícsekben a leigázott, nyugati láncokban vergődő testvéri oroszokat - Wittner meg tüzet okád ugye rájuk, de ilyenkor Mariska néni poroltózva van, csak akkor veszik elő, ha másra kell- messze van még 13-a, amikor viszont ázsiai horda lesz a szemükben a Vörös Hadsereg. Nehéz egy szájjal kétfélét fújni, de Gábriel azért van itt, hogy megoldja!

Egy tünemény, valóban! Kb. ennyire összeszedett a Jobbik és a Fidesz: mikor mire van kereslet, azt mondják, de ők még soha nem hazudtak! Ja, látható.
@trollface: DE echte zsidó nicknevet választott. Kicsit nagy a kravál benne.
@Gábriel angyal: Általában _az a baj_ a hivatkozásaiddal, hogy könnyű kijelenteni egy-egy tömör-velős okosságot, míg ellenben sokkal hosszadalmasabb, körülményesebb, ergo fárasztóbb a velős bölcsességet pontról pontra cáfolni (már ha valaki akarná), nem beszélve arról, amikor állítások gördítőlécnyi hosszúságban sorjáznak, és az ujjadat ott kell felejteni a Page Downon, hogy a végükre érj. Öröm az ürömben, hogy az ilyesfajta bajt a Hold árnyékos oldalán burjánzó flóra színéből és a macskaléptek hangjából párolt kivonat keverékének desztilálásával készült gyógyteával lehet orvosolni, egész jó rá.
@reálisan: Az közös utálat csodákra képes! Élvezd is! Fincsi volt az egyenebéd? Hidegen kaptátok?
@Fabius: Ja és Putyin azért szeret - jó pasin kívül, khmm, már akinek ő az - européernek is látszani (ha Vona babát ez kicsit meg is zavarja majd).
@a szív fészkei: Az hagyján de Fekete Janóval még az IMF-et is ők integették be az országba.:(
@Pantagruel: :-D - hú de ebédidő van, hogy csak én virgonckodok itt?

A többi lelkes kommentelő fidesznyik önként dalolva vonuló most Putyinnak dolgozik be a kubatovi(szép oroszos név, bár ő bunyevácnak tartja magát) szisztéma alapján? (Bár Putyin KGBS-kapcsolatai nem hiszem, hogy elévültek.)
@a szív fészkei: Az biztos. Csak néha épp az ellenkező hatást éri el, aki azt képzeli, hogy a pénz mindenható. Vannak dolgok, sőt emberek is, bár elismerem, ritka jelenség ez, amik és akik nem válthatók pénzre.
@Gábriel angyal: Ja, abból lett hűtőládás, Gorejne-mennyországos, trabis, telkes vidám barakkos feeeling, amit most majd mindenki visszasír.

Valahogy nem is Románia esti hideg sötétjét akarták itt a népek. Az meg kiscica, így ment: hitellel, mert a dógozás, mint olyan elég virtuális volt sok helyen, nem hozott a konyhára. Egészsgées erotika, ládagyár. www.youtube.com/watch?v=zuxaQU_R8iQ Pedig volt SZU, minden szart felvevő piacnak, volt a hét sovány kecske feji egymást KGST. Oszt mégse volt jólét a nyugati szemetek nélkül.

Mocsok Fekete, tényleg, milyen jó, hogy Sólyom nem fogott vele kezet!
@Idet: Nagy kő gördült le a szívemről. Szóval vannak nem megvehetők. Jó ezt tudni.
@prof...de nem dr felebarát: Giro-Szász azt is mondta, hogy a manyuposok akarták a megvédésüket. Valószínűleg ugyanennyi az igazságtartalom minden más rizsájában is. Tökéletes szóvivő, már teljesen szíjjártósra amortizálta magát. Világcsúcs!
@Idet: és mi volt a véleményed, amit ki akartál fejezni? annál több, hogy kinyilvánítsd: véleményed szerint lehetséges véleményt nyilvánítva sokszázezred magaddal ordibálás, habzó szájú anyázás, ordenáré viselkedés és szeméthegyek nélkül elvonulni a Hősök terétől a Parlamentig, vagy így ennyi. szóval részedről miről szólt ez a vonulás? kérdeztem valakit, amikor épp arra jártam, de görbén nézett rám, aztán megtalálta a szót, amit keresett, és közölte, hogy ez provokáció, én meg nem erőltettem, mert időre vártak, de te talán szolgálhatsz valami támponttal
@a szív fészkei: Szerintem ennek megnyugtató hírnek kellene lennie... apropó! Te pl. a megvehető kategóriába sorolod magad, avagy nem? Extrém helyzetektől eltekintve. (Zsarolás, végveszély stb.)
nu, ide se gyüvök többet.
@Pantagruel: Csak a saját elképzelésemről nyilatkozom.
Szaporítani akartam a tömeget, amely azt volt hivatva jelképezni, hogy minden hiba ellenére
1. bízom a kormányfőben
2. a kormányban, amelyet - közvetve, természetesen - magam választottam
3. Nem bízom azokban, akik külföldről - itthoni iniciatívákra és forrásokra támaszkodva - akarják nekem megmondani, mit higgyek, mit kedveljek, hogyan éljek, mit gondoljak a világ dolgairól
4. Nem akarok pénzügyi gyarmat lakója lenni. Elég volt nekünk/nekem (ez utóbbi történelembe ágyazva, természetesen) a szovjet birodalom, a Habsburg birodalom, a török birodalom
5. Nem hiszek a pénz és a pénzuralom mindenhatóságában. Mint minden Gólem, ez is agyaglábakon áll, amint azt láthatjuk is.
@Idet: Hú, ez tök jó, hogy így leírtad! Köszi, hogy vetted a fáradságot. Ez így minőségileg más, mint mondjuk a HVG-n értesülni W fogalmazványából, hogy mi volt ez, hogy világos legyen, miért örömködök. Hát sok sikert! Bár én már dolgoztam bankban, még a kilencvenes évek végén, és már akkor megállapítottam, hogy „mi a picsa, gyarmat vagyunk”, ha nem is klasszikus értelemben, de hát nem is a 18-19. század éveit tapossuk; és nem hiszem, hogy ez az állapot markánsan változott az elmúlt tíz évben - mármint előnyére.
@Idet: Minden hiba?! Te azt a gazdasági, jogi, és egyéb ámokfutást amit a fidesz rendezett másfél év alatt, te hibának nevezed?! És bízol bennük?! Pénzügyi gyarmat?! Wtf?! Most lesz neked fidesz birodalom, de persze ott fogsz állni az első sorban és tapsolsz, hogy éljen viktor, éljen a kormány... Irigyellek, miattad aztán nem sok fát vágtak ki, hogy okosodj.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Az lehet, hogy nem vagyok okos, a szó vérpragmatikus értelmében. Sőt, biztos, hogy nem. Ellenben meglehetősen sokat olvastam életem során (a fa-fordulatod esetemben nem áll meg), és leszűrtem egy-két dolgot, amire a bizalmamat alapozom. Többek között azt, hogy nem csak kenyérrel él az ember, valamint, hogy látni kell a fától az erdőt. (Bocs a kissé kicsavarintott közmondásért.)
@Pantagruel: Hát, az állapotváltozást illetően sajnos igazad van. Ez is egy ok, amiért legalább az ellene küszködőket kedvelem, és nem azokat, akik azonnal behajolnak.
Ennek a pénzvilágnak gargantuai étvágya van...
@Idet:
De jó Neked!
Jó lehet hinni!
Mindig irigyeltem a templomban énekelgető öreg néniket, akiknek látszott az arcán, hogy jó volt a misén.
Javaslom olvasd el Szív fészkeinek tegnapi esti kommentjét a Keresztúri soraival.

Csak, hogy erősítsem a hitedet.
@Idet: nem tudom, makro szinten hogy másként lehetne hatékonyan küzdeni ellene, mint hogy egységesen megtagadjuk a pénzhasználatot, ami azért - valljuk be - nagy parádé, ha egyszer mindenki más ezt használja; de majd ennek is eljön az ideje, ha maradnak a penészgombák. az egyén szintjén, én amikor szembesültem vele, akkor hirtelen ötlettől vezérelve kiléptem (egyébként uazon a sokadik emeleten és ajtón, mint a főg3ci fejesek térültek-fordultak), mondván, hogy megengedhetem magamnak, előttem az élet :) monetáris jószágállományom szempontjából persze óriási felelőtlenség volt, de nekem akkor még Rejtő hősei lebegtek a szemem előtt. hülyeség ha erkölcsre nevelik az embert, mert így sose lesz belőlünk jó bankár
@Idet: Biztos nem vagyok annyira erős, mint hinni szeretném. Nem volt még ilyen végveszély és zsarolás hála istennek az életemben, nem is akarnám kipróbálni - de nem akarok hazudni nagyszerűséget. Ingyenebédért nem tennék semmit.
@Idet: És látod, most megy az orosz birodalom felé ácsingózás, ha ezzel rá lehet ugatni a másik, általad utáltra. Sőt Vona már a törököket is rehabilitálta, osztrákokat csak azért nem, mert azok a fújcsúnya nyugathoz tartoznak és bíráltak is rendesen. Meg a bankjaik is de randák: hitelt adtak és kérik vissza! Skandalum! Orosz, török bank ilyet nem tenne! Azok csak öntenék ide a pénzt, semmit nem kérve cserébe, puszta szeretetből. Jó ilyenben hinni?

Ergo ez a szabadságharcos duma nektek fekszik, de épp annyira hamis, mint az összes többi lózung Orvbántól. Most haragszik a Nyugatra, dafke befekszik Putyinnak. Huszonhárom éve meg ő kergette ki hősiesen (hisz ez a mitológiátok, az Eredettörténet) - az amúgy is kivonuló -oroszokat el innen. Azok meg nem annyira hülyék és szenilisek, mint Vezéred hinni szeretné a pillanatnyi haszna érdekében.

Akit a legjobban vezérel a pénzszerzés, az épp Orvbán és bandája, de a szép hazaffyassan lengetett jelszavakkal hímzett falvédőik jól ápolnak és takarnak, látszik. Ha nem kell neki vagyon, miért a gazdagok boldogulására játszik? Menjen a pusztába, mint Gandhi egy szál keleptusban - és ne négy páncélozott, konferenciateremmé alakított VW Multivanban tengesse napjait -, akkor még el is hinném a gólemos szöveged. És eltekintek a lakás- és bányaszerzése meg szőlő- és egyéb nagybirtokossága módozatainak felsorolásától, mint a pénzuralom elleni harc fontos állomásaitól.

Költői kérdések.
Szeretettel Matolcsynak, a szaporodás pápájának, aki kitalálta ehhez a varázsigét: unortodox gazdaság. Azóta erre izgul mindenki itthon, mint látszik: www.facebook.com/photo.php?fbid=311995282157846&set=a.103952339628809.8749.100000421297254&type=1&ref=nf

Sokaknak nem is AZ jut eszébe erről, hanem egyszerűen csak ENNI.
@Habakuk999: Van, akinek a kölykére nem vonatkoznak keretszámok. Orvbán focistacsillagocska fia pl. joghallgató. Meg a többi kölyke is az lesz.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Minek, mikor a spirituális vezetője telepatikusan hinti belé a tudást: pénz rossz (ha másnak van), Orvbán jó.És ennyi elégis a mai világban. Te bonyolítod túl a dolgokat gondolkozással, ami luxus és nemsoká büntetendő is lesz. :-D
@Idet:

"3. Nem bízom azokban, akik külföldről - itthoni iniciatívákra és forrásokra támaszkodva - akarják nekem megmondani, mit higgyek, mit kedveljek, hogyan éljek, mit gondoljak a világ dolgairól
4. Nem akarok pénzügyi gyarmat lakója lenni. Elég volt nekünk/nekem (ez utóbbi történelembe ágyazva, természetesen) a szovjet birodalom, a Habsburg birodalom, a török birodalom
5. Nem hiszek a pénz és a pénzuralom mindenhatóságában. Mint minden Gólem, ez is agyaglábakon áll, amint azt láthatjuk is."

Ezekkel én is egyet tudok veled érteni.
Az egyébként nem zavar, hogy Viktorunk épp most tol minket még mélyebbre a gyarmati létbe?? :(

barikad.hu/n%C3%B3tin_tam%C3%A1s_gyarmati_%C3%BAton_halad_korm%C3%A1ny-20120201
@Idet: Ahogy Hofi mondotta annak idején, az, hogy a szocializmus építésénél enni is kell, hát, azt nem mindenütt gondolták.... Most viktor gondolja úgy, hogy aki keveset keres ne egyen. Boldog lehetsz, ha tudsz úgy élni, hogy viktor hibái között elnézed, hogy az ő regnálása alatt nő az éhező gyerekek száma drasztikusan, és nő rohamtempóban a mélyszegénységben élők száma. Legyél kedves nekik mondd, vagy a nővérnek a kórházban, a gyereked tanárainak februárban, hogy nem csak kenyérrel él az ember. Az a baj, hogy mi itt nem látjuk az erdőt, mert le lett tarolva, már egy fa sincs sehol. Ti meg csodaszép esőerdőt láttok, ahol madarak énekelnek, mókusok ugrálnak ágról ágra, őzikék legelnek. De ami nagyobb hiba, hogy ti is, a kormány is úgy kapaszkodik ebbe a délibábba, hogy tönkremegyünk bele. Milyen ország az, ahol az adórendszer olyan, hogy vagyonadó nélkül is sikerül szegényíteni a gazdagokat, és még nagyobb nyomorba dönteni szegényeket.
@a szív fészkei: Hát kimondani most már ugyse lehet, azt nem garantálja az új csili-vili tákolmány, csak még gondolhatom. Akkor jó sokat gondolok, mert ki tudja meddig tehetem meg. Meg gyúrok nyakizomra, hogy menjen a bólogatás.:D
@Gábriel angyal: "3. Nem bízom azokban, akik külföldről - itthoni iniciatívákra és forrásokra támaszkodva - akarják nekem megmondani, mit higgyek, mit kedveljek, hogyan éljek, mit gondoljak a világ dolgairól"

Akkor érted, mi a baja a nemzeti liberálisoknak a Vatikánnal? Meg összes leányvállalatával, mint amilyen a KDNP?
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: De bolgárt módra bólogatsz, nem? :-DD Slicc úgyis divatba hozta a bulgársztájlt.
@Gábriel angyal: Ha spontán volt, hanem, bejött neki. Költözzetek ti is.
@a szív fészkei: "Most haragszik a Nyugatra, dafke befekszik Putyinnak. Huszonhárom éve meg ő kergette ki hősiesen (hisz ez a mitológiátok, az Eredettörténet) - az amúgy is kivonuló -oroszokat el innen."

Az hogy lehet, hogy a működő proletárdiktatúrában egy nyilvános rendezvényen valaki a szovjetek távozását merje követelni?

Az hogy lehet, hogy a 6alom azonnal nem akadályozta meg, később torolta meg, minimum egy diliházzal (az csak bolond lehet aki a megbonthatatlan szovjet - magyar ...)?
"később torolta meg, " = "később nem torolta meg, "
@Pantagruel: Amúgy annyiszor kérdeztem, hogy vajh nem a kereszténység - sőt egyáltalán a vallás - a legglobálisabb dolog a földön? akkor meg mit pampognak más, hasonlóan mindent behálózó ellen? A lelke adása-vevése nem ocsmány? Nem az a legnagyobb szolgaság, azt leigázni máshonnan importált hitekkel?

Hol kötelező mindenhol zsidó hitet vallani, imaszíjjal mászkálni, hajlongani? Hol kötelező a pénzükért cserébe ezt tenni? Hol kötelező a pénzüket felvenni, használni és elkölteni? Kötelez minket az IMF, az Eu pénzfelvételre? Nem fordítva van? Hogy Orvbán kuncsorog érte, mert mohó sapiens?

Kereszténynek vagy épp muszlimnak lenni/átállni meg ajánlatos volt, amikor épp meg-megszálltak egy országot .
Ahogy Mika Waltari írta: annyira békés és jámbor az iszlám hit valóban, hogy a janicsár ,mindig felteszi a levert zarándokhajón utazó kereszténynek a kérdést, hogy az választhasson: áttér-e azonnal muzulmánnak vagy saját akaratából beleegyezik a feje lenyisszantásába?
@Gábriel angyal: Na most fullra járunk éppen hely tekintetében, de ha tudsz finomakat főzni, meggondolom. :-DD Az nálunk a belépő.

És kiposztolnád, hogy vérívó ballibsiék ejtettek túszul, vagy milyen lenne publicitásod?
@rdos: Akkor már le volt zsírozva, hogy, kész vége, kimennek, tehát Orvbán szavai jót puffogtak, de hatásuk semmi nem volt a politikára. Azóta is ebből él.

Spec. a vidéki szomszédunk siratta őket, mert olyan csencselés ment a Pócsmegyeri-szigeten vagy környékén - emlékek: egyszer belefutottunk a vonulásukba, hát mit mondjak, beszartunk; meg vitték a bányatavi strandra mosni a tankokat,lovaikat a gyerekek, emberek közé, san gens - állomásozókkal, hogy azt színvonalban vissza nem tudta semmivel állítani. :-))
@a szív fészkei: nyilván, ha a mi vallásunkról, és azon belül is a mi felekezetünkről van szó, akkor az globális uniformizáció, a kulturális globalizáció jó dolog, ha pedig a szent nyelvünkről, amelyen megérthetjük szent iratainkat, és Istennel beszélgethetünk, akkor a nyelvi globalizáció is. ha erről van szó, akkor egy kimutathatatlan támogatottságú párt, amelyik egy külföldi, internacionalista hatalom érdekeit képviseli, explicit áldásos. de biztos van rá logikus magyarázat. megvan! a Vatikán nem tagja az EU-nak! EU-n kívüli! ezért üdvözítő, ha öt kontinens népeinek 800 delegáltja dönt Rómában a magyar erkölcsről. a KNDP meg a trójai faló :)
@Gábriel angyal:

Olyan volt amilyen, de kicsit számomra is megdöbbentő módon az avasiaknak tetszett. Itt a városban már szárnyal néhány urbanlegend Ferkó közvetlenségéről stb.

Ráadásul a perszóna kampány is eléggé mellé ment. Már a népre kíváncsi pollert üldözték volna a nyilasok.

Amúgy van avasi lakásom három napra, ha úgy érzed.
@a szív fészkei: Hát kezdek elszomorodni, mivel a főzést javarészt a párom intézi. :)
@Pantagruel: Ekég minden beFaló.

Most mondta a férjem, hogy szép kis egymásra szervezett tüntetés volt az átadott Új Színháznál: a B-Közép magyar színházat akarunk!! (szóltak nekik, hogy az az Izabella végén van) és egyéb delikát megszokott jelszavaival éltette Dörnert. Rendőrök nagyon nem akarództak különválasztani a kétféle népséget, de csak szóbeli anyázás ment a nácikok részéről... Indultak a Kossuth térre,megköszönni, vagy miért? Nem tudom.

Mondjuk, a nácizmus se marad meg országhatáron belül, az is globálpista termék - a jelszó ugyanaz, csak a kipontozott helyet kell az aktuális felkent nevével teliírni.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer:

Orbánisztánban nincs éhező gyerek!!! Legalábbis a Hegedűs Zsuzsa Jótékonysági Kampányhéten nincs! Te nem nézed a közszolgálati vallóvellát?? :-)

Idén is minden gyerek jól lakik, ez a jelszó. És bár igaz lenne.
@Dr. néma bárány: Nem értem igazán a mostanában olyan divatos Avas-fetisizmust. Mi a fene olyan különleges egy csoffadt vidéki ltp-n, ahol egyre több a nagyon szegény? Szerintem kb. minden második kelet-magyarországi ltp-n hasonló a helyzet és még szép kilátó sincs a közelben. Szerintem ne beköltözzön pár napra a politikai elitünk, hanem vegyenek ilyen helyen lakást befektetésnek, ha tényleg bíznak a fényes jövőben.
@Gábriel angyal: Tanulj meg:a receptek pártsemleges olvasmányok, de izgik! Kedvenc műsorunk a Tévé Paprika! :-DDD
@Dr. néma bárány: Na most asszonyság felébredt és a hidegre való tekintettel komoly odafigyelést-segítséget, gondoskodást követel az önkormányzatoktól, hadseregtől, mindenkitől a hajléktalanok, szegények, öregek érdekében! Mondván ne a többszáz fagyott hulla adja a hírértéket most Magyarországról. Még Orvbánt is cseszteti, hogy lépjen.
@tucano:

Talán az ennyi szegény egy lakótelepen nem lakik máshol fíling az egyetlen különleges benne. Meg talán a tény, itt ingatlanba fekteni se jó biznisz. ( feleségem örökségét 2 éve áruljuk nem az Avas legputribb helyén) Ennek a panelkupacnak a Havanna is kistestvére minden értelemben.
@tucano: Akkor meg jön a "a mocskos szemétek, felvásárolják a szegény ember élethelyeit is direkte, hogy kicsempésszék, mint PET-palackban a vizünket"-mantra.
@Dr. néma bárány: Figyelj, a budai Kissvábhegy elit részén, angol iskolához, sőt magához Lévai Katinkához!! közel (mindig pofátlanul beparkolt a ház elé) egy 180 nm-es három hálós, három fürdős, két nappalis négyszintes, kertes, erkélyes, dupla garázsos sorházat négy évig nem tudtak eladni ingatlanossal sem. És kurvára áron alul kelt el most tavaly év végén. Szóval ha a piac bepunnyad, akkor azt érezni mindenhol.
@a szív fészkei:

Én nem bánnám, hogy dilettáns a nyomorult, ha legalább segítséget kérne ahhoz amihez nem ért. A tündöklés lehetne az övé, az átgondolt értelmesen elköltött pénz haszna meg a csóriké.
@Pantagruel: mint tudhatod, annyiféle vallások vanják magukat szerte széjjel, mióta -persze ne elsőként- Saulus megalapította a katlikokat azóta rengeteg sok új és még újabb vallás keletkezett és még keletkezik, leginkább Mammon Elvtárs ímádatára szerveződik csak a jelmezek különböznek, a magyar ködmönös párt a katlik alpápa almosásából amiben az egyenruha kinőtt vagy kihízott alpakka öltöny a dobálósból, de a narancsosok sem különböznek ott a lila nyakkeamiből kevesebb láccik, mert aztat nem annyira szellőztetik...a jobbik vallás is piros csíkos asztalkendőt tereget a fejire meg ahová befér és turulozik meg griffezik de sok sok más is van...én nem tisztelem egyiket sem sőt mondhatnám leszarom csak azt útálom amikor adó sarcolnak a saját jobbéletükre azoktól is akik sohasem ebben hittek...az egész vallási gittegylet csak anyagi alapon műxik...lopják a pénzt és a perselyük is egyre nagyobb
@Fabius: Kedvenc helyi hülyédről: hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/1/Vegtorlesztes_utan_ki_a_hulye_mondd_meg_te_V4I370

[..]""A Gyurcsány-kormány pontosan látta, hogy ez komoly kockázatot rejt magában a költségvetésre és a családokra nézve", mondta erről Papcsák , hozzátéve, hogy a büdös kommunista mégsem avatkozott be, hanem hagyta az embereket eladósodni.

Szavaiból az is kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc sokkal okosabb nála, Papcsák ugyanis például egyáltalán nem látott semmiféle kockázatot, amikor maga is felvette a devizahitelt a mogyorónyi agyával, és meg is szopta volna rendesen, ha nincs akkora szerencséje, hogy végtörleszthet. Gyurcsány, amikor előre látta a kockázatot, Papcsákon kívül a következő agyatlan fideszeseknél volt még okosabb: Kósa Lajos, Rogán Antal, Cser-Palkovics András, Kocsis Máté és Gulyás Gergely. Ezek a szerencsétlenek ugyanis nem számoltak előre az éles eszű Gyurcsánnyal szemben, ezért nyakló nélkül adósodtak el, és ha nincs a végtörlesztés, akkor talán egy józsefvárosi padon fagynának meg ezekben a napokban. (UPDATE: Gulyás Gergely szíves tájékoztatása szerint nem élt a végtörlesztéssel, hanem vállalta a következményeit annak, hogy nem látta előre a jövőt.)"
@a szív fészkei:

Punnyadáskor a kacsalábat mindig nehezebb eladni, mint a 65 m2 panelt. A pénz nem kenyérre kell szerencsére, így kivárjuk amíg valami történik. Mert egyharmad forgalmi értéken inkább megmarad.
@Fabius: Ja ez még nagyon jó, írd ki Zugló bejáratához rovásírással (nálatok van,ugye?)
[..]"Papcsák Ferencnek gratulálunk: a saját vizsgálata mutatta ki, hogy hülyébb Gyurcsánynál, aki mindezt látta előre. IQ-tesztnek egy kicsit drága mulatság, de ettől még hasznos, dicsekvésre viszont nem ad okot." Tóta
@Dr. néma bárány: Hát a hegyiekhez képest ez már kicsit avétos kacsaláb, de mondjuk a tulajok balfaszsága is belejátszott ebbe a lakásnyi buktába,amit elszenvedtek. Amikor volt jó ajánlat a válság előtt. elhajtották, hogy csakis ingatlanossal csinálják. Szóval megérdemlik valahol.

Azt olvastam a nagyon egyszerű és a nagyon luxus megy ilyenkor is. A Svábhegyen kínál valaki - tényleg szép panorámával - hárommilliárdért is kéglit. Nem is normális, aki kifizeti.

De azt is mondja ingatlanosoldal, hogy elsősorban fontos a good address, vagyis, hol van a kégli. Aztán a milyensége, amit lehet turbózni, de odébb tolni valahonnan már nem. Most lehet, hogy Gyurcsány ottléte lendít majd a piacon... Mondván, ha ő kibírta, miért is ne?
@Dr. néma bárány: Biztos van benne :-) De tényleg van olyan szintű, sokaknak luxus - nekem is az lenne, csak ismerem már a hibáit - lakás, ház, ami nem kel el mert az egyszerűknek nagyon drága, a sznoboknak meg nem annyira...
@a szív fészkei:
Az enyém is az.
A két kisebbnek pedig van ideje alkalmazkodni.
Közvetlenül nem érint bennünket.
Egyszerűen megbocsáthatalan patkányságnak tartom, mert nem büdösbolsilibsi ellenségeket vágtak embertelenül tropára, hanem még tiszta gyerekeket, fiatalokat.
@Habakuk999: Alattvaló kell nekik, nem kiművelt és emiatt rajtuk könnyen átlátó emberfő.
@a szív fészkei:

Gyurcsány látogatása ennek lótúró amíg a fészekrakók ennyien vannak. Bár most ki lehetne használni a visszhangot, és katasztrófa turistákat lehetne szervezni a Gyurcsány járta útra :-D

Vagy a pr irigy pártoknak referencia lakást referencia lakosokkal :-))
@Rodeo36: úgy vagyok vele, hogy ha csak belegondolok, hálát adok Istennek úgy általában az ateizmusért, meg úgy a sajátomért

Máskülönben ez is csak egy piac ahol, az államilag támogatott, monopolhelyzetben lévő vállatok tohonyák és eredménytelenek, legalábbis sokkal kevésbé hatékonyak, mint egy szabályozatlan vallási gazdaságban. (USA)

Úgyhogy minél kedvezőbb helyzetbe hozzák nálunk a maroknyi történelmi egyházat, azok annál kevésbé érnek célt.

Amint megszüntetnék ezek monopolhelyzetét, vallási vállalkozások sokasága jönne létre, melyek versengenének egymással, specializációra kényszerülnének, igyekeznének megtalálni és kitölteni, kielégíteni valamennyi piaci szegmenst, igényt, szükségletet.

Ilyen sokrétű, a szivárvány minden színében pompázó, kompetitív vallási piacon a vallásos részvétel előreláthatóan emelkedne, mert a szakosodott vallási vállalatok együttesen nagyobb keresletet tudnak támasztani, mint amikor csak egy hit kerülhet a fogyasztó kosarába.

Így viszont a nagy többség néhány jelképes külsőséget leszámítva abszolút közömbös, még egy olyan keresztény pártokkal teli országban is, mint Németország. Szóval ennek az állapotnak is megvan a maga előnye.
@Gábriel angyal: (bocsi de csak most tudom folytatni)
-Angyalkám,ennél egy politikus is konkrétabban válaszol!
-?????
@a szív fészkei:
Nem kellettek a keresztények istenének, mert kirabolták Rómát.
Több humanizmus és emberszeretet esetleg egy kis bölcsesség lenne a kommentekben, ha az Angyallal Waltarit olvastatnál kurucinfo helyett.

Ha Fabius holnap arról írna, milyen kár, hogy ezt a vakítóan csillagfényes februári eget holnapra gonosz hófelhők takarják el, fogadni mernék, hogy a második hozzászólás cionista léghajókban seprűvel hadonászó pajeszosokra kenné a felelősséget.
@Habakuk999: Azok mindenhol ott vannak, hogy árthassanak - én csak tudom. :-D Sőt azért jönnének, hogy ellopják a havunkat is a föld mellé. Hóember formájában csempésznék ki az El Al járatán, ami föld alatti bunkerból landolna, mint a megszokott napi 400 a magyari földdel megrakva... Vagy igenyöst felolvasztanák és a szokott PET-palackos módszerrel csempésznék ki. Helyette meg ledobnának tíz tonna imaszíjat és sálat... Ha már Marylin Monroet meg Madonnát beszervezték, ki állhatna nekik ellen??? :-DD
@a szív fészkei:

"írd ki Zugló bejáratához rovásírással"

Szerinted Papcsák tud rovásolvasni? :)
@Habakuk999:

"cionista léghajókban seprűvel hadonászó pajeszosokra kenné a felelősséget."

Gyurcsányt kifelejtetted! :)
@Dr. csaknézek...: csak azt, arhaikus keményen, írni is baltával rovásol :-)
@Pantagruel: +47% ÁFA minden hitügyi vállalkozásra...quarterly LOL
@a szív fészkei: irány Kelet a korábbi irány Észak helyett meg lézer vezesse útatok a pokolba
@a szív fészkei: te, aranyom az imaszíjat miből hasítják és hogyan lóg rajt a zima?
@Idet:

"Többek között azt, hogy nem csak kenyérrel él az ember, valamint, hogy látni kell a fától az erdőt."

Elhiszem, hogy őszintén írtad, amit.
Ám körülnéztél mostanában Magyarországon?
Látod, hányan élnek SOKKAL ROSSZABBUL?

Lehet persze mindezt az előző kormányokra fogni (hozzáteszem: ők IS sokat tettek mindezért!), vagy más okokat keresgélni.

Ám szerintem ami most van, amit a mostani kormány művel, az messze alulmúl mindent, ami 1990 után történt!

És valóban nem csak kenyérrel, de az is kell!
@Dr. csaknézek...: az nem jellemző de felrón: ademelést, devíza törlesztést, meg a jólétet a hátatokra baltával
@a szív fészkei: Csak követi az időjárás is az orbáni útat: irány kelet!:D
@Dr. néma bárány: Francba, néznem kellene a közszolgálatit is?!:O
@Rodeo36: hát én úgy kezelném őket, mint minden más gazdasági szereplőt, vállalatokként, mert azok, épp csak szent tehenek

ha indítok egy rendezvényszervezői szolgáltató vállalkozást/céget esküvőkre, halotti torokra, névadó ünnepségekre, évfordulókra specializálódva, mi a különbség? az hogy nem vagyok szent tehén, le lehet vágni

máskülönben nem az ujjamból szoptam a fentebbit, vizsgálták a vallási vállalatok működését mindenféle arcok, a közgazdaságtan eszközeivel:

en.wikipedia.org/wiki/Economics_of_religion#Secularization_and_religious_economy
@Rodeo36:

"meg a jólétet a hátatokra baltával"

Lehet, hogy embert akarna faragni belőlünk?
Vagy a legújabb drasztikus fogyókúra receptjét alkalmazná csupán?

A jólét manapság annyira erősen nyomul az életünkbe, hogy ki se bírjuk védeni!

Próbálunk egy kicsit nyomorogni, de nem megy - csak úgy zúdul ránk a Nagy Mannáskosár!
@Dr. csaknézek...:
Igazad van:)

Mondjuk különösebben nem is zavar. A cigányozás és zsidózás igen.
Szerintem Gyurcsányt sem.
Minél többet ismételgetik, annál jobb a DK-nak.
@a szív fészkei: Szerintem mi igen közel laktunk egymáshoz az említett részen, amíg arrébb nem toltam a bringát!! Itt nagyon dívik a szülőhelyről tetováltatni vmit, gondolkoztam rajta, de elég hülyén nézne ki egy Kakukk:)
@a szív fészkei: Chavez uralmát nagyon sokan félreértik és kezdik otthon elfogadni, hogy vmi mitikus szabadságharcos, mert a globáltőke ellen harcol, tehát akkor csak a barátunk lehet. Na, ehhez képest kőkemény diktátor, az undorítóbb fajtából. Azzal kezdte 2. uralkodását, hogy kinyitotta a börtönök ajtaját, mindenkit kiengedett. Egy pillanat alatt sikerült Venezuelából földi poklot csinálni, komolyabb a bűnözés, mint Guatemalában, pedig az nagy szó. Konkrétan mindent a bűnbandák uralnak és aki egy rossz szót szól az elnökre, azt rögtön kinyírják. Egész Közép és Dél-Amerikában mindenki elvből nagyon kivan az USA-ra, de nagyon óvatosan barátkoznak Chavezzel. Ha már választani kell, akkor inkább Kubával haverkodnak, mert ott nincs akkora káosz, mint Venezuelában. Rengetegen menekülnek el onnan, kb. olyan most élhetőség szempontjából, mint Afganisztán a tálib uralom alatt.
@tucano: Nem ott lakom, a volt barátainké volt az a kégli, mi csak gondnokoltunk, mondjuk úgy. Kiadta a férjem, küldet ki nekik a pénzt, jártunk takarítani a bérlők után, stb. 20 évig.

Most ott a Kakukk végében a kiserdőt legyalulta valami Amerikában élő fószer villaparkkal - az önkori állítólag bérletbe odaadta neki - volt nincs tájvédelmi körzet azóta, csak kerítés és pusztaság.

Én nem is tudom, tán egy éve voltam arra utoljára és nem is érdekel mi van arra.

Az akkor volt nagyon cool, amikor még ott volt az amerikai suli meg a klub. Most van angol iskola, csupa kínai kölyök jár oda.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: ez egy igazi tökös gyerek, tudja, hogy mit akar. Nem 2 anyja van véletlenül?
@tucano: Elhiszem. Az ilyen nagypofájúak azért mindig valakinek a kárára annyira forradalmárok... És van magánhadseregük a nagy pofa alátámasztására, neki épp a bűnözőkből. Úgy könnyű bekussoltatni mindenki mást. Én azt olvastam egy nőtől, aki levelezett néha venezuelai asszonnyal, hogy alig van ott áram, mindent ellenőriznek ezerrel, valóban pokol kezd ott lenni.

Isten mentsen ettől; jellemző, kinek a lieblingje az ilyenféle hatalom. Na, pl. ma ki ment Dörnert megtámogatni és félelmet kelteni az Új Színházhoz?
A módszerek azonosak - mondhatni globalisták - , csak a helyzet nem annyira, ezért zavar sokakat az Eu-hoz tartozás.
Mondjuk Chaveznak van némi ásványkincse, amire még egyelőre pofázhat, de itt mi lenne?
Ezt soha nem mondják meg a "rabiga" elleniek.
@a szív fészkei: jajj, mért van az, hogy otthonról mindig rossz hírek jönnek:( Az a kiserdő a gyermekkorom igen aktív része volt, még tüntettünk is érte, talán 15 évvel ezelőtt, akkor a filmgyár parcellázta fel magának nagylelkűen, mint az utca végi lakóparkot, persze az is természetvédelmi terület volt. Akkor még legalább azt a kis darabot meg lehetett menteni.
@Pantagruel: A legprofibb gazdasági szakemberük X. Leo pápa volt a bűnbocsánati cetlikkel igazodva az igényekhez, kiépítve egy szuper hálózatot erre. hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAcs%C3%BAc%C3%A9dula Halottaknak is meg lehetett utólag váltani, no para a pokoltól, nagyon piacképes és rugalmas eszköz volt pénzt szerezni azonnal, amit befektetett egy gigamán építkezésbe. Ami az óta is szolgálja a Vatikánt és Rómát, tehát tökjó, nem?

Plusz kialakult - nem mintha ezt akarta volna - a protestantizmus, újabb keresztény fiókszervezet. Mi ez, ha nem legzseniálisabb pénzforgatási és felhasználási mód? Piacérzékeny, vevőkonform módon kivitelezve. Csomó háborút lehetett kirobbantani ezért, elkobozni az épp vesztesek vagyonát - minden világ cég csak őket utánozza azóta is.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Nem. De van ellenérved? Mert ez iszonyú, gondolj bele, nem vagyok 35, most rám is vonatkozik, néhány órára kikölcsönözhetek egy bkv ellenőrt?!
@tucano: Sajnos, ez van. Férjem járt bent az önkormányzatnál tiltakozni - senki nem akar persze tudni semmit,Lévai Katóka se nagyon avanzsálta magát ebben - valamit hablatyoltak a bérletről, hog ynemt udni, ki írta végülis alá.... De már mindent kiírtottak ott és körbekerítették, no bicajozás, ilyesmi.
Valami San Jose-ban élő magyar faszié lett a telek pár ráhúzott drága villával, nem tudom eladtak-e belőlük. De a pasi is túladott ezen az egészen már, azt hiszem.

Nincs már ott zöld, elérték... :-(
@Dr. csaknézek...: Na hasonulunk Moszkvához. Nekik ez bakfitty, nem kell kényeskedni itt sem!!! Az igaz, 87-ben még nem volt piaci a gázár, a hasonlóan kurvahideg télen... De orvbánék már dolgoztak rajta, mint tudhasssuk-láthasssuk.
A jobboldal eszi egymást? Válogatott legények egymás ellen, mikor van közös ellenség, akit együtt lehetne szépen hand in hand utálni?? Mivamááááá!? mandiner.blog.hu/2012/02/01/tomcat_vs_mandiner_a_por_folytatodik
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Az oktatásra! és a médiára! gondoltam, mint anyákra.
Szal Te sem gerjedsz az egykulcsosra. Elgurult a gyógyszerük.
Egyetlen érvem van: Anyaként úgy gondolom, hogy csodálatos érzésektől, dolgoktól fosztanád meg magadat, ha nem lenne gyermeked.
Még a legnyomorúságosabb körülmények között is születnek gyermekek. Én is rossz időben, rossz helyre születtem, mások eldobott játékaival játszottam, még a gimiben is csúfoltak, mert nem volt egy jó ruhám. De a szüleimtől szeretetet és jó tanácsokat kaptam, amivel elboldogulok. Korán elkezdtem dolgozni, mert a szegénységünk miatt nem volt módom egyetemre, főiskolára menni. Munka és két gyermek mellett tanulunk tovább és és a párom is. Hidd el, hogy most már csak a szépre emlékezem.
A gyermekeim a Te korosztályod, igazán ismerem a problémáitokat rajtuk keresztül. A jövőkép nem túl biztató, először mindenképpen az egzisztenciát szeretnétek megteremteni. Ez teljesen jogos, mivel mindenki normális körülmények között szeretné a gyerekeit felnevelni. Szal az én gyerekeim sem nagyon lelkesednek/tek a családalapításért. Főleg a lányom nem, aki egészen 2 évvel ezelőttig tántoríthatatlan volt ebben a kérdésben
Tegnap volt 10 hónapos az első unokám. Anyukája rájött, hogy kár volt ezzel 34 éves koráig várnia.
Vágj bele és ahogy Burns mondta "ahogy lesz, úgy lesz". Pozitívan állj a dologhoz, mert itt már jóra kell fordulnia a dolgoknak.
Nemcsak la Donna e mobile: www.blikk.hu/blikk_aktualis/brusszelbe-rendelte-kisbuszat-orban-2079092

[..]"csúcstalálkozón sorsdöntő kérdések kerültek terítékre. Ennek egyik eredménye, hogy a magyar miniszterelnök aláírta azt a pénzügyi paktumot, amit tavaly decemberben még élesen kritizált, sőt úgy vélte: csak az Országgyűlés dönthet róla.

A megállapodás kemény szabályokat ír elő az eurót használó országoknak például az adórendszer egységesítésére, illetve a költségvetési hiány lefaragására. Bár mi még nem vagyunk az övezet tagjai, de belépésünkkel ránk is kötelezőek lennének a pontok, így Magyarország esetében akár 500 milliárd forintos megszorítást jelentene.

Oda-vissza 2600 kilométert vezettek a testőrei, hogy biztosítsák neki az autót
Miért adta fel eddigi szembenállását a miniszterelnök?

– Ez a paktum már nem egészen az a paktum, amelyről korábban szó volt, hiszen kimaradt belőle az adóharmonizáció kérdése, amit támogatott a kormány – magyarázta Szomszéd Orsolya, a Nézőpont Intézet elemzője. – A döntés oka emellett, hogy jogi következmények az eurót még nem használó országok esetében csak a belépést követően élnének. Ez decemberben korántsem volt egyértelmű.

Vasali Zoltán elemző szerint azonban valószínű, hogy a hazánkra nehezedő nyomás miatt kényszerült Orbán az engedményekre.

– Az adórendszer összehangolásáról már decemberben is kiderült, csak a kereteket egységesítené az EU, a kulcsokat szabadon állapítanák meg az országok – állította Vasali. – Az is tudható volt: a szigorú költségvetési hiánylefaragást sem egyik napról a másikra kell teljesíteni. Vagyis Orbán decemberi kemény ellenkezése inkább a választóknak címzett szabadságharcos kommunikáció része volt.
M. L."

Ahogy a sétafika is. A karaván haladt, a kutya meg a meleg vackában mindent átgondolt és elfogadott,csak erről nem szólt a karavánozóknak egy büdös szót se. Szereti ő igen a népét, csak semmire se becsüli a biomasszaságon és -díszletelemségen túl.
@a szív fészkei: "A döntés oka emellett, hogy jogi következmények az eurót még nem használó országok esetében csak a belépést követően élnének. Ez decemberben korántsem volt egyértelmű."
Én úgy emlékszem, hogy ez már akkor is teljesen egyértelmű volt.
Amúgy meg kiderült, hogy mégsem a parlamenttel kellett megszavaztatni, hanem zárt ajtók mögött lerendezték azt, amit korábban a nép nevében nem mert bevállalni, inkább kakaskodott egy kicsit BX-ben, aztán meg kiderült, hogy milyen símán hazudott
Boli doktor! Hová tűntél? Csak nem elrabolt egy klón?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: De jó neked, van már legalább unokád. Én meg sem merem kérdezni - egyszer magkaptam, hogy szüljek magamnak, ha annyira kell - tehát kuss részemről, tényleg nem nekem csinálják. De kifutnak az időből, ettől félek, a vőjelöltem se mai kakaska már annyira.

Már megbarátkozom azzal a gondolattal is, ha nem lesz, nem lesz. Pedig látom a barátnőimen, mit jelent! Én örülök, hogy - a maiakhoz képest - fiatalon szültem, jó volt, soha nem pótolható élmény, tanulság és öröm- de bánatforrás is. Nincs vége, ahogy hajdan hittem az érettségivel, diplomával, soha nincs vége az aggódásnak!

Én is sok mindent csináltam a férjemmel együtt magam - baldachinos fekvőhelyüktől a ruháikig, nagy ágyukig - pedig nem voltunk csórók, de akkor meg az országban nem volt annyi importcucc. Ma egy szaros babaágy súrolja 100 ezret, abszurd, komolyan.
Most is a gyerekrajzaik között írok :-), olyan szépet és szívhez szóló ajándékot nem kaptam soha senkitől.

De az igaz lehet, Matolcsy bülbül hangjaira totál kihúnynak a vágyak. Pedig ő másként hiszi és kommunikálja.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Épp a klónnal kávézott. Még a hatása alatt lehet. :-Dd Legalább ő örülhet valaminek.

Jöhetne a Lennon klónja vagy ilyesmi.
@a szív fészkei:

"Az igaz, 87-ben még nem volt piaci a gázár, a hasonlóan kurvahideg télen..."

Höhö, éppen akkor voltam katona.
És a körlet ablaka cseppet ki volt törve!

Nagy élmény volt kabátban, sapkában, kesztyűben aludva is vacogni... :))
Emberek, ez a mai Magyarország rövid, velősen találó összefoglalója: [..]"Óriási tömeg gyűlt össze az idei Zámbó Jimmy emlékkoncerten. A fellépők, mint egy igazi hollywoodi gálán, limuzinnal érkeztek, és a vörös szőnyegen végigsétálva léptek be a Csepeli Munkásotthonba." www.kiskegyed.hu/sztarok/magyarsztarok/ferjhez-megy-verona-zambo-jimmy-feleseg-113474.html

Nosztalgia minden mennyiségben valaki csodává hazudott körül, nem a jelennel foglalkozás, álhollywoodi magyarosan kivitelezett drága felhajtás a Csepeli Munkásotthonban!!! Óriási.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

"Szal Te sem gerjedsz az egykulcsosra."

Most, hogy mondod ezt, mély sajnálat öntötte el szívemet a vakhívők irányában.
Mer'hogy Kusza Szem aszondta, gerjedni köll, akkor az tótumfaktum!
NO apelláta!

És sajnálatom alanyai ama férfiakok, akiknek ezt produkálniuk szükséges... :)
@a szív fészkei: Sztem akkor még csak a Chicco cumik meg rágókák voltak, mint jobb darabok, meg lengyel babakocsi. Én is rengeteget varrtam, megtanultam kötni, ami pl. soha nem tudtam elképzelni magamról.
Az aggódás természetes és soha el nem múló velejárója a családnak oda-vissza.
Hogy manapság mibe kerül, a szüléstől (vagy még hamarabb) kezdve? Ajjaj. Főleg, hogy már egész iparág épült rá, hogy a rengeteg felesleges, méregdrága szarjával nyúzza a szülőket. Nálunk szerencsére nagyon megy a kismamák között a cserebere, adják-kapják egymás között a cuccokat kölcsön vagy éppen örökbe. Vateráznak, én meg turkálok a piacon, néha 100 Ft-ért adják a ruháknak darabját és van közöttük új is.
Szereted Lennont?
@Dr. csaknézek...: És még ez a cudar hideg is, mi lesz a jövő héten? Már ffiak sem lesznek?
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

"Már ffiak sem lesznek?"

Macsótúltengés van manapság.
Hogy aztán azok mennyire férfiak...?

Genetikus adottságaimból fakadóan nincs tapasztalatom erről, s nem is lesz. :)
nem volt ma se címlapos halálhír? kár...
na mindegy, majd talán holnap...

apropó Dr. skicpalinak hány napja van még a 2 év+ 1 naphoz?
@a szív fészkei:

Papcsák Ferencnek valami egészen máshoz fogok gratulálni a napokban. Az ösztönöm azt súgja boldog nem lesz tőle.
@dr. Bubó:

Nincs két év +1 nap. A Fidesz eltörölte, már egy hivatalban eltöltött nap után is jár az életfogytig kánaán. Nem tudom mire várnak.
@Fabius:

"Nem tudom mire várnak."

A látszat nagyon fontos nekik, mint az álszenteknek általában.

Majd küldik, ha már úgy lehet kommunikálni, hogy nem azért, mert...izé, mert nemhamisított, hanem azért MI akartuk így!

Vagy jön az univerzális bónusz-szöveg: "érdemei elismerése mellett".
@Fabius:
:)) Ez a sötét, nem az éjszaka! Ezeket a firkászokat megfizetik, hogy ennyire hülye és gerinctelen lábasjószágok legyenek, vagy egy belső kényszer lehet náluk??? :D

Pesten voltam ma és az Andrássy felé mentem, amikor leesett a rádióból, hogy mi is van ma... Az Operaház felé kerültem, a Révay, Lázár utca felé - hát nem semmi volt ott! :)) Legalább 40-50 rendőrségi jármű volt arra, meg zsaruk mindenhol, civil embert arra alig láttam... Aranyos...
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:
Halihó! Csak dógozóba... Napok óta tök este érek haza. Ráadásul ma kies Büdipest megtekintése is volt. Ja, meg egy kávé 10 percben, egy fekete hajú "ChT klónnal" :)) NEM KELL IRIGYKEDNI, LEHET RAGYOGÓ FÉNYESSÉGEM SUGARAIBAN SÜTKÉREZNI! :D
Pihent is vagyok...
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Lennont nagyon. :-)

Igen, Chicco-cumik, orrszívók, rágcsák, csörgők, Curver badellák, vödrök, bilik... Luxus a köbön. Tiglio, Siesta cipőcskék. Sort állni értük. Hóferhérkéből néha olasz kis cuccok.

Ó, vaterán nagyon aranyos holmik kaphatók, amiket zsákszámra rugdosnak a vállalkozó szellemű ifjú anyák haza a Hádából és más turkákból még olcsóbban megvéve. :-) Hálistennek, az angol és egyéb hanyatlóan hátrányos helyzetű nyugatiak, agyon vásárolják magukat és alig viselik, máris adják le az Üdvhadseregnek és vesznek újat. A rút szibarita vázak!! Mi meg öltözhetünk belőle viszonylag jól és olcsón, nem tudom hány hálózat épült erre rá! Gyerekholmik pláne cukimukik, sokszor vadiújak - hülyeség is vagyonokat adni értük.

Olvastam, hogy horrorért kapni vízforralót. Na neee: a gázon felforralni egy edényben miért nem ugyanolyan jó? 100 fok, 100 fok, nem mindegy, hogyan bugyog? Azért ilyenkor tényleg baromság a fogyasztói ámokfutás.
@Fabius: Bayer menetszervező kolléga nem kínosozta le Slicc lopását? mandiner.hu/cikk/20120125_bayer_iszonyatosan_ciki_a_schmitt_ugy Most megrepedt a békemenet példamutató vállvetettsége? Jajaj.

DE hernádizsuzsák is kurva jót tesznek az újságírószakmának. Látni rajta , milyen egyszerű egy növény élete, bár bocs a növényektől, ők nem tehetnek róla, hogy ilyenek rongálják a hírüket.
@a szív fészkei:
Nono... van olyan fikuszom, amelyik ennél a némbernél sokkal okosabb! :)
@Dr. Boli Ch.T: Voltak civilek, csak a rendőrök rájuk engedték kicsinyeg a nácikokat, akik ugyan nem jelentették be a tüntit - minek, most már otthon vannak arrafelé, nemdebár Tarlós úr? - de hőzöngtek és mocskoszsidóztak. De azért az a dörnerkebabos színház nem nyilas, nem náci szellemiségű, az színmagyar! Üvöltözték, hogy ma-gyar szín-há-zat a-ka-runk!!! - mire szóltak nekik, hogy az a Hevesi Sándor - címadó nyilasok által letiltva a színházigazgatásról és ebbe belehalt - tér 1. szám alatt van. Nem tudhatnak szegények mindenről, most kezdenek majd művelődni odajárva demonstratívan.

Milyen volt a klón? :-) Megőrizte a hasonlatosságot? mert akkor te legalább láttál ma szépet is. Én csak a tüntetés képeit a férjemtől.Az meg nem az. :-(
Tényleg, Dr. Gyilkos Dr. Fűegér doktor végzett már a költöztetéssel??? Vagy már a sörökön is túl van és épp a holdat vonyítja??? :o)
@a szív fészkei:
A híreket olvastam el HVG-n, Origón, Indexen. Hát igen, a narancskomcsik nyilaskeresztes segédhada megcsinálta a műbalhéját, a rendőrség meg tényleg hagyta azt a párat bejutni - áááá, alig voltak feltűnőek, a többit miért nem engedték be, nem is értem...
A vicc az, hogy fidesz gyűlésen ezek mindig hasonlóan teszik a dolgukat?
Vagy csak a másikakkal, azok ellen van ugye balhé?
Értem én, hogy balhé kell minden ellenzéki tüntetésre (hátha legközelebb több ember marad távol, nem akar ilyen férgek közelében maga is mocskos lenni), no meg hát annak a Fradika stadionnak is meg kell szolgálni az árát, amit a gazdi odadobott a kutyuliknak...
Cui prodest? Mert csak ennyi a kérdés...

A "klón" (húúú mit fogok kapni, ha beleolvas) ma is perfekt, pedig már nagyon közel a xxx-hez... :)) Na ezzel, szét tudom szekálni!!! :)
Nem Matolcsy ötletelt itt: nivo.blog.hu/2012/01/31/minimalberbol_elni_hovege

Mi is egybe lakunk most, tulképp tényleg bulinak is felfogható - nekem mindenképp, mert zseniális kajákat rittyent mindenki. Végülis a Dallasban is együtt lakott a család - na jó nincs ranch-em, mögött olajkútjaim és még elenyésző számban sincs dollárom - kibírták az együttélést ha nehezen is. Nálunk azért nincs Jockey. :-DD

Fűtenem mindenképp kell, ha magamban élnék, ha többen, akkor miért ne optimalizáljunk. A blogban is írva vagyon,a készkaja kurva drága. Én erről már nagyon régen leszoktam - anno nem is az ára de a millió szar E-komponens miatt, amivel telizsufizták.

Ma például három-négy közepes krumpliból héjhámozóval zseniális és finom chips=rósejbni készült hármunknak. Eléggé laktat, eteti magát, nagyon hamar megvan: a hámozás és a sütés csak az idő. Olaj leszűrhető és újra felhasználható. Szaga sincs nagyon vokban.

Kelttésztais kurvagyorsan és könnyen összedobható - durván 10 perc - , bármeddig elvan meleg helyen magában, húsz perc sütés belőle egy pizza, fánk, lángos, akármi. Fillérekből, ahhoz képest...

De biztos, hogy minden okossággal is iszonyú nehéz ennyiből megélni, de majd Matolcsy kijavít. Ő csak tudja, csak edényre anno eszméletlen pénzeket költött - AMC www.wellnet-bolt.hu/fozorendszer.htm - az ár tíz éve is negyven-hetvenezer között mozgott lábasonként. Egy minimálbér árát simán kiadta ezért.
Most meg miket vehet, mikor fut a szekere??
@a szív fészkei:
Gondold el, milyen szépen és artikuláltan beszélni tudó, magas szintű, irodalmi műveltséggel és kultúrával rendelkező szélsőjobbunk lesz itt egy-két éven belül. Hisz kétséged sem férhet ahhoz, hogy ezek már jövő héttől, hosszú tömött sorokban fognak tolongani a színház bejáratánál. Szünetben eltartott kisujjal fognak teázni és az aktuális irodalmi élményeiket megosztani egymással... Komolyan látom ezt... De tényleg!! Ne légy gonosz! :))
@Dr. Boli Ch.T: Harminc év az kor? Ha valaki szép, akkor meg sem látszik rajta még jó 15 évig nagyon. Charlize 37 lesz és itt ájuldoztok többe tőle már mióta. Monica Bellucci 48. Ééés? Mosnád a hátát,ha füttyentene...
Ezzel szerintem ne szekálj senkit. :-)))

Így követi irodalmi munkásságodat? Azta.
@Dr. Boli Ch.T: A Goj Motorosok már bejelentették, hogy bérletet vesznek oda. Mondjuk, nekik, pláne a Lázár tesóknak, telik is rá a tecsószívatásokból.
@a szív fészkei:
Valami ilyesmiket mondok én is... majdnem... bár kicsit gonoszabb hangsúllyal...
Ha megkérdik, én is mindig 19 éves vagyok... Lehet alkudozni.
Mosnám hát! MEG CSÓVÁLNÁM IS! |:|
Szerencsére nem állandó olvasóm... :)
Na, aluka, mert 6 körül kelnem kell... Rosszak legyetek! :)
@Dr. Boli Ch.T: Mi tudod te? Lehet, hogy egymásnak adják a címedet, ha összefutnak Hollywoodban. :-DD Látod, Ámerikából is figyelnek vizsla szemmel... :-D Jó éjt, lesz miről álmodnod.
@a szív fészkei: hihihi, ki lehet váltani anyjuk egyik plusz melóját! Én ugyan imádok főzni, de a babramunka - előtte-utána - azt ugyan átvállalhatná más!
@a szív fészkei: Szia! Jobb kenyeret sütök, mert szájam íze szerinti, mint a pék, kicsit munkás,de köménymagosat, kukoricásat, krumplisat, rozsosat... minimum egy hétig eláll. Hűtőben kettőig is. Nem olyan mutatós, mert semmi felfújós nincs benne, de roppant jó ízű! Költségben nem sokkal kevesebb - energia ára - viszont másnap nem kell kidobni.
@a szív fészkei: valamikor akkortájt ki kellett ásnom magam Bp egyik központi kerületében a fszt-i lakásból, gyerekkel elindulni ... el is jutottunk a rendelőig,s 1 hét hószünet - semmi nem járt. Valószínűleg most is ezt zengik be, akkor még figyelmeztetés sem volt!
marcius 15-en is varhato kis keveredes, verekedes ezekutan?
@prof...de nem dr felebarát: Ez nem is kérdés. Ezeknek provokálni kell majdan minden kormányellenes tüntetésen, hisz akkor lehet nyomatni a kommunikációban, hogy ott mindig balhé van, bezzeg a fidesznyik az milyen békés. Hát persze... ha megfizetik... :)
@Rodeo36: mármint Hodorkovszkij meg Kaszparov? pont annyira tudnak meghatni, mint a hód, ami a hasát sütteti, amíg a többiek építik a hódvárat.

kérdezed hogy
-te hód, a faszér' nem dolgozol?
-tudod, én máshogy építeném mint ezek.

pff, irány a meló.
Putyin nagy geci, de ahhoz képest hogy Jelcin alatt a rubel csak hivatalos fizetőeszköz volt, egyébként gyújtós, a dodó volt az igazi pénz, ahhoz képest Petrográd (mármint Leningrád, a szentpétervár igen buzis elnevezés, nem komálom) egy lepukkant panelnegyedében (mocsáron épült, állítólag egy kislányt egyszer be is lakmározott a játszótér) egy cirka kétszobás panel 17 millió hungárien forint.

szóval
Putyin > Hodorkovszkij
Putyin > Jelcin
Putyin > Kaszparov
Putyin > Zsirinovszkij
Putyin > Zjuganov
Putyin > az egész Jabloko kirakatszarság
de
Medvegyev > Putyin

azért akit a Berlusconi fog le, hogy az igenigenfontos G8-as csúcson halálrészegen ne verje le a folyton pofázó Szarközyt, na az rajesh.

ja ha félreértettem volna valamit, az ami McCaint is rühellem, megfőzhették volna a sárgák gungbao csirkének.
@Fabius:

"ómájfaszom :-D"

Nem értem, mijabajod! :)

Világosan leírták, hogy "A Demokrata azon véleményének ad hangot, hogy nem Schmitt Pál húsz éve írt, szakmailag, jogilag és morálisan is vitathatatlan dologozatát (sic!) kellene vizsgálgatni..."

És ha nem Plagibá lopott, akkor ki más lehetne a hunyó, mint a HVG?
Meg Dimitrov.
Meg a Zájemef a Zusával és a Zeu-val karöltve.
Meg biztosan a zsidók is benne vannak valahol, az tuti!

Ejnye, szellemi hanyatlást érzékeled rajtad... :)))
@Dr. Boli Ch.T:

"jövő héttől, hosszú tömött sorokban fognak tolongani a színház bejáratánál."

A színháznak be kell majd ruháznia egy motoros parkolóba... :)
@anyósnyelv: Kenyér érdekelne! Próbáltam géppel, azzal nagyon pocsék lett. Emlékszem, a gyerekeinket szánkóval huzigálta el a férjem az oviig, nagyon élvezték. :-DD Hát ma a maci meglátva az árnyékát, már visszamehetett a barlangba, hosszú tél lesz, basszus!

@prof...de nem dr felebarát: Akkor ez tendencia, mert ez volt 2-án is. 40 percig nem volt rendőr arrafelé, ahol a nácik inzultálták a többieket a szintén rászervezett kis mókabókájukon, pedig fél háromtól már odaküldték őket posztolni az Opera elé. Vérre játszanak Pintérék, egértelmű...
@Dr. csaknézek...:

"szellemi hanyatlást érzékeled rajtad"

Ez talán azért lehet, mert megáll az eszem mikor a csodálatos társaságnak sikerül túlnyalni a meleg szaron :-D
@Fabius: ez után már csak egy babystep, aztán beleírják az új Száray-féle törikönyvbe, hogy Orbán Viktor és Schmitt Pál kiadta az Aranybullát, majd Várnánál törököt vert, Mohács a Gyurcsány vétke, a Habsburgot a Gyurcsány keverte be a honi levesbe, nem Báthory nádor, minek előtte pedig Orr-bán figyelmeztette a népet, hogy a gonosz Gyurcs-jan egy idegenszívű örmény kutya. Orbán és Plagi bá ezután megvívták az Esze-féle szabadságharcot, majd pedig, miképp Lorenzo Lamas, nem meghalva, közben szólt a Queen, megnyerték a 48-as forradalmat, leszopatták Mária Teréziát a Burgban, mondták IV. Károlynak, hogy szoszi veled testvér, takarodj a picsába, majd szentté avatták, egyből, boldogság nélkül.

a reformer pápa: Orbán Viktor aka XIII. János
a pápa, aki megküzdött az olasz maffiával: Orbán Viktor aka I. János Pál

a magyarok istene, deklaráltan, marhabőrbe kötve: Ormány Vittorio, mert azt mondta.

a magyarok védőszentje: Schmitt Plagi bácsi, a jóságos kardozó, a nemzet védelmezője páston és csatatéren egyaránt. touché.
@dr. Kusics Iván:

:))

Egy helyen módosítási javaslatom van: az Esze-féle szabadságharc helyett eszetlen.

Egyébként touché! :)
süti beállítások módosítása