Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Imádom a magyar covidtesztmizériát. Megvettem kurva sokat, ugyebár. Aztán megsemmisítettek kurva s... (2024.04.18. 10:02) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.27. 05:29 Fabius

Matolcsy: felizgulnak a magyarok az egykulcsostól

Címkék: gazdaság fidesz egykulcsos adó matolcsy györgy

Kusza Szem számmágus tegnapi Nagy Megfejtés beszédét élőben nem láttam, mert az indexesek online éhségsztrájkja érdekesebbnek látszott, - meg amúgy is éljen a sajtószabadság - de az írott tudósítást olvasva egészen szürreális kép bontakozott ki előttem: Matolcsynak nem csak a számokról nincs halvány lila fingja sem, de a társadalomban uralkodó hangulatról is téveszméi vannak.

Legelső tanulság, hogy a kormánynak az egykulcsosra feláll. Gondolom az alhasi vérbőség okozta agyi vérellátási zavartól látják úgy, hogy az ország az IMF nevű család egyik csintalan csemetéje, aki elmozizta a zsebpénzét és ezért segítségre szorul. Ha ez igaz, akkor nekem inkább úgy tűnik, hogy apu-anyu benyitott a klapechálóba, és éppen magán kívül ordít: kisfiam, költségvetésnek álcázott pornólapra herdáltad a pénzt, és recskázol a paplan alatt?
De az izgalmi állapot Kusza Szem szerint nem csak náluk állandó, hanem a nép körében is. Mert az egykulcsos  afrodiziákumtól állandó a felfokozott állapot, és kefélünk, mint a nyulak. - Akarom mondani a keresztény konzervatív családmodell hatálybalépése óta szigorúan gyereknemzési céllal lehetőleg házastársunkkal létesítünk szexuális kapcsolatot, a népességszám növelésének érdekében.

Ehhez képest a valóság úgy néz ki, hogy a 2010 nyarán bezengett egykulcsos adó miatt inkább pánik alakult ki, 2011 első negyedévében 10% születésszám csökkenés volt tapasztalható, és ez a KSH legfrissebb adatai szerint az év további hónapjaiban sem sokat változott.

Szerintem ezek a számok inkább azt mutatják kedves Gyuri, hogy a társadalom szerint úgy vagytok ti is az adó és gazdaságpolitikával, mint a 90 éves Géza bácsi a dugással: igénye volna rá, még húzni is tudná, de tolni már nem.

Ezenkívül általánosságban megfigyelhető, hogy szerencsétlenek olyan éhesek a sikerre, mint Andokban lezuhant uruguayi rögbicsapat a chilei marha steakre. De valami furcsa módon őket is egy hegylánc választja el ettől, és hágóvas meg mászás helyett hülyébbnél hülyébb magyarázatokkal operálnak, mintha az közelebb vinne egy tipegésnyit is bármihez. Kusza Szem ismét megmagyarázta: ugyan a költségvetési hiány 1734 milliárd, de ha pőrére vetkőztetjük, a tengelye körül háromszor jobbról balra megforgatjuk, és a mangalica kolbász 1912-es árfolyamán számoljuk akkor pont teljesítjük a hiánycélt. Igaz, hogy ezt rajta kívül nem hiszi el senki - szerintem Orbán sem - de erőlteti, mintha a sokszor elmondástól igazzá válna.

Egyébként is siker van, mert az nem igaz, hogy talicskával menti kifelé a pénzét mindenki az országból, ezt csak a privát szféra és bankok csinálják. Utóbbiak harmadával csökkentik magyarországi aktivitásukat 2015-ig, és csökkentik a hitel-betét arányukat is. Skandallum, hallatlan, akkor ki fog a gazdaságba tőkét forgatni hitel formájában? Meg amúgy is hogy képzelik, hogy bankadóztatás, végtörlesztés és árfolyamrögzítés után nem borulnak hálaimával a gazdasági kormányzat elé. Ez nagyjából mindent el is mond az Orbán kormány iránt érzett társadalmi és pénzszektori bizalomról. Felesleges szajkózni a sikerpropagandát, hablatyolni itt nem volt megszorítás, de még olyan sem, ami arra hasonlítana szöveget, mikor a bérből és fizetésből élők a zsebükön tapasztalják, amit a külföldiek is látnak: a matolcsyzmus elbotlott a saját lábában, és arcon tompítva állt bele a reménytelen valóság kemény talajába.
 

388 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr53886134

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Adólyuk 2012.01.29. 22:44:16

Most már biztos, hogy Matolcsy nem Orbánnak, hanem nekem dolgozik. (mondjuk, úgy is néz ki) Mert ez, hogy az egykulcsos adó javítja a népszaporulatot?!? Volt idő, amikor ezzel ideologizálták meg

Trackback: Matolcsy is ortodox! - A kínálati gazdaságpolitika 2012.01.27. 11:24:01

Orbán és Matolcsy szerint a kormány gazdaságpolitikája egy hagyományos és nem-ortodox elemeket vegyítő mixtúra. A kezdeti viták után a főbb véleményformálók kivártak, hogy milyen eredményt hoz e kezelés, és a sokasodó negatív gazdasági mutató láttán in...

Trackback: The Best of Matolcsy 2012.01.27. 11:20:40

Tagadhatják is akár, de Matolcsy személye és pozíciója a kormány különböző tárgyalásain téma mostanában. Nem mintha sokat számítana a gazdasági miniszter személye, de szimbolikus üzenete mindenképp van/lesz Matolcsy maradásának vagy távozásának. ...

Trackback: Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap 2012.01.27. 06:36:25

 Csalóka ez a napsütés így télvíz idején. Az ember ücsörög a parlamentben, dolgozik az unortodox gazdaságpolitikán, aztán meggondolatlanul kimegy egy kicsit a szabad levegőre szalmakalap vagy napernyő nélkül, és már meg is történik a baj. Ez törté...

Trackback: Attttya! Úúúúúúrrrrrrr! Isten! 2012.01.27. 06:07:53

Megmozdult az állóvíz. Ébresztő emberek! Ki az ágyból, de hirtelen!Tegnap este beleszaladtam Az Estébe. A Nemzet Magyar Hangja nyilatkozott. Ismét egy velőset. Persze akkor még nem látta az ember az apropóját, de sikerült ma megvilágosodni.Matolcsyné b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Dr. csaknézek...:

Szerintem ennyire nem bonyolult ez:

- akiről ilyen dolgok kiderülnek, mennie kell.

- az elmúlt ciklusban helyükkel visszaélőknek menniük kell.

- a 2008-as válságkezelést megakadályozóknak menniük kell.

Hunvaldok, Hagyók árvái ne akarjanak világot megváltani. A párt amelyik erre apellál annak tisztában kell tenni mindent, amiért a választók elfordultak tőle. Mert a bizonytalanok száma is mutatja, az Orbáni elkúrás nem elég a bizalom visszaszerzéséhez.
@Fabius: mi is van ama ügyekkel...Hagyó ügy vádirata is dőlni látszi...mi megy a háttérben...vagy ennyire bénák...vagy...?

mi van Sukoróval...?
@prof...de nem dr felebarát:

Hogy a példánál maradjunk: az utca kicsit más, ha mindannyian olyan dologért megyünk, mint mondjuk másodikán.

De, ha mondjuk te segítettél Hagyónak a BKV-t meghúzni, akkor ne várd, hogy közös listán szerepeljen nevem a tiéddel.

Ez így érthető, nem?
@prof...de nem dr felebarát:

"kinek mi a vállalhatatlan...neked lehet fabius,fabiusnak én, nekem meg te...akkor nem is megyünk az utcára.."

Ezért kell beszélni ezekről a dolgokról, hogy kialakuljon valami konszenzus.

Utcára menni egyszerű (ugyanakkor fontos manapság!), a kérdésem viszont arra vonatkozott, hogy mi lesz utána?

Mert a "monnyonle!" skandálása valami (valaki) elutasítását jelenti.

Építkezni viszont abból nem lehet.
@prof...de nem dr felebarát: túl sokan mondták már azt, hogy amikor az egyik oldal elkezdi szorongatni a másikat, a másik hirtelen tudatja velük, mi mindennel akaszthatna be az egyiknek. Annyira sokan mondták már ezt, hogy ha az átlagembereket megkérdezed, szinte mindegyik ezzel tudná magyarázni a dőlni látszó ügyeket.
a fides van még? akkor alszok egyet hátha reggelre elmúlik ez a rémálom... ámokfutás... apropó nem lesz olimpiai szám?
@prof...de nem dr felebarát:

Sukoró nem ügy.

A Hunvald vád megáll, a Hagyóé is megfog. De nem csak ilyenekre gondoltam. Ott vannak azok is, amikről mindenki tudja kik-mit csináltak, mégse lett ügy. Ebben a posztban találsz némi összefoglalót:

varanus.blog.hu/2011/02/22/papcsak_es_a_kozossegi_halo
@Dr. csaknézek...: "a kérdésem viszont arra vonatkozott, hogy mi lesz utána?"
Még nem mondtam? Én leszek a miniszterelnök :-D Már majdnem fel vagyok készülve a feladatra, épp ma gyakoroltam azt, hogy legalább tíz összefüggő mondatot mondjak jól érthetően, és 'bazmeg' nélkül :-)
"Fizethetnek a rokkantnyugdíjasok. Negyvenhétezren vehetnek teljes árú BKV-bérletet."

ez a negyvenhétezer ez valami bűvös dakota szerencse szám?

@Fabius: na csak nyugogy le. az olajszőkítés is titok! ne kapargasd az ügyeket... ha halgacc nem verik be a fejed vagy mi... dakota mondás
@Fabius:

"Hunvaldok, Hagyók árvái ne akarjanak világot megváltani. A párt amelyik erre apellál annak tisztában kell tenni mindent, amiért a választók elfordultak tőle. Mert a bizonytalanok száma is mutatja, az Orbáni elkúrás nem elég a bizalom visszaszerzéséhez."

Ok, egyetértek a felsorolt elvi megközelítéseddel.

Pontosítom a kérdésemet:

Mi az a közös nevező, ami a tájékozott és kevésbé tájékozott emberek számára egyaránt elfogadható?

Te, én, mások, akik például ebben a blogban megszólalnak, valószínűleg a legtöbb kérdésben egyetértenénk, hogy kivel/mivel igen vagy nem (szerintem).

De akik a reálpolitikai aspektusokkal is komolyan foglalkoznak, azoknak figyelembe kell(ene) venni a kevésbé tájékozottak véleményét is.

Meglehet, most hatásköri túllépést követtem le, s ugyanerre biztatlak Téged is. :)
@pom pom:

Az olajbiznisz nagy közös népi játék volt minden oldalon. Nem csoda, hogy 80 évig kuss van tőle.

De éppen ezért elég már az ilyen ügyekből. Úgyhogy aki a fejemre pályázik az csak próbálkozzon.
@Interlock:

"Még nem mondtam? Én leszek a miniszterelnök :-D Már majdnem fel vagyok készülve a feladatra, épp ma gyakoroltam azt, hogy legalább tíz összefüggő mondatot mondjak jól érthetően, és 'bazmeg' nélkül :-)"

Navégre!
Egy válasz!

Bazmeg, Rád szavazok!
Ne gyúrd túl magadat!
Nem köll tíz mondat!

A bazmegelést pedig simán törvénybe lehet iktatni!
Kötelező jelleggel!

Ööööö, asszem szükséged lesz egy jó tanácsadóra.
Gondoltam valakire...
@Fabius: mostmár nem lesznek olyan ügyek... ahogyan a kádár rencer alatt sem voltak ügyek...

mostmár fides a bíróság, fides a zügyészség, fides a rendőrség, fides minden...

itt már lepapírozni sem kell semmit...
sajnállak... de aranyos a lelkesedésed...
@Dr. csaknézek...:

Közös nevező lehet a gazdasági ámokfutás megállítása, a demokrácia maradéktalan visszaállítása, az ország nemzetközi renoméjának visszaszerzése.

Ezek olyan egyszerű hívószavak, amiket mindenki megért.

A lényeg inkább azon van, hogy ezeket ne olyanok mondják, akikre az első reakciók úgy kezdődnek: ezt te mondod, ki...és aki...
@pom pom:

Szerintem tévedsz :-)

Éppen a felsoroltakért kell feljegyezni és lepapírozni mindent.
@Fabius:

Stimmel, amiket írtál, azok mindenki számára elfogadhatóak.
A részletekben rejtőző ördög viszont a személyi kérdéseknél mutatkozik meg, és éppen ezt a részét feszegetem kérdéseimmel.

Vannak egyértelműen bukottak, vannak részben elutasítottak/elfogadottak, és vannak, akik tisztáknak mondhatóak, de tapasztalatlanok.
@Dr. csaknézek...: "Mi az a közös nevező, ami a tájékozott és kevésbé tájékozott emberek számára egyaránt elfogadható?"
Ennyire közös nevező nincs, épp ezt nem veszi figyelembe tulajdonképpen egyik ellenzéki párt sem.
Amikből a közös nevezőt össze kellene hozni:
- értelmiségnek: lesz demokrácia, oktatás
- átlag dolgozóknak: lesz meló, tervezhető jövő
- cigányságnak: lesz képzés, felzárkóztatás
- nyugdíjasoknak: senki nem fog nyomorogni
- mindenkinek: lesz rend, biztonság, értelem
Ha ezeket átgondolja az ember, akkor mindegyik részcsoport esetében csak úgy lehet ígérni, hogy közben valaki mástól elveszünk, valami mást korlátozunk. Nincs olyan közös nevező, amire most mindenki egy az egyben bólintana; csak akkor lehetne, ha a pozitívumok mellé felsorolnánk a negatívumokat is, a társadalom különböző (és egymást is átfedő) csoportjai mindezt megrágnák, és megegyeznének abban, hogy ki miről mond le a saját jövője vagy mások felhozása érdekében. Ha szétnézel a blogokban, fórumokon, vagy épp csak a buszon hallgatózol, akkor nagyjából az jön át, hogy az ellenzéki csoportok a társadalom egy-egy rétegéhez próbálnak szólni (jellemzően a tanultabbakhoz), miközben megfeledkeznek a többiekről, vagy akár félnek is azok problémáira válaszokat adni. Mindez kiválóan látszik is a támogatottságukon.
@Dr. csaknézek...:

A bukottak hátsó sor legvége, ne is látszanak. A kétes megítélésűek második sor, ahonnan az első sorban álló bárányokat ki szabad segíteni, ha megakadnak a tapasztalatlanságuk miatt.

Az elsők felelőssége, hogy a tanácsok ne rossz irányba vigyék őket.

No, megyek tetovált lányt nézni :-)
@Interlock:

Vagyis szerinted ma nincs olyan közös nevező, amivel széles rétegeket lehetne megszólítani úgy, hogy eközben ne a demagóg populizmus szava harsogjon?
@Dr. csaknézek...: nem kell tíz mondat?!?!? Picsába... akarom mondani, attakupolájátneki. Kilencről idáig három hónapomba került eljutni, ne mondd, hogy elpocsékoltam három hónapot... :-)
Jöhetsz tanácsadónak, de előre szólok, ritka undok és antiszociális vagyok: ha valaki megkérdezi, miért pont te lettél tanácsadóm, én bizony megmondom az igazat, akárkinek is fáj :-)
[..]"A Magyarországról megjelent hírek kapcsán a visegrádi országok politikusai hallgatnak, ugyanakkor a baloldali, liberális sajtóorgánumok – amelyek minden országban véleményformálónak számítanak – keményen bírálják Magyarországot, a szakértők azonban, akik tudják, hogy mi történik nálunk, időről időre megpróbálják helyretenni a gyakran hisztérikus megszólalásokat, fogalmazott Hamberger Judit."

Na, ez jó, itt minden csodás, a kritika meg csak hiszti, amit liberálisék csak úgy brahiból nyomatnak, mert miért ne? Adam Michnik tényleg világszerte nagy hisztérikaként ismert, ja.
@Interlock:

"Jöhetsz tanácsadónak, de előre szólok, ritka undok és antiszociális vagyok: ha valaki megkérdezi, miért pont te lettél tanácsadóm, én bizony megmondom az igazat, akárkinek is fáj :-)"

Nahát, Te egy zseni vagy (eddig jól nyalok...?)!

Undokság és antiszocializáltság: jókat hörgünk majd oda-vissza! :)

Semmiképpen nem szabad elhallgatni az igazat!
Helyes, ha bátran vállalod, hogy azért lettem a tanácsadód, mert én vagyok a legjobb és a legokosabb! :)
@Fabius: Sajnos nincs megjeleníthető bejegyzés...
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Ugye, hogy a magyar gyártmány egyszerűen szar??? Tökmás az osztrák, az tényleg mos is és néha a bécsi Billában olcsóbb is. (Csak nekem odáig eljutni nem az.)
@Dr. csaknézek...: szerintem nincs. Minden egyes témáról megoszlanak a vélemények, nem ritkán a szélsőségekig, gyors példák (meg kéne már tanulni tempósabban gépelnem...):
- felsőoktatás fizetős, szűkített: az értelmiség sír, a diákok anyáznak, a szülők egy része tehetetlenül mérges, de 9-ből 8 kollégám szerint fasza, minek annyi léhűtő
- van-e demokrácia: van, nincs, talán nincs, illetve "szidtuk mi Kádárt is, ha volt miért", azaz leszarom-kapszulások
- bankadó: jajjszegénygazdaság, dögöjjönmegaburzsuj, és a "Nem tudom én azt, kisfiam"
- médiatörvény: borzasztó, tökkirály, mi az?
Nem sorolom tovább, mert ennek nem lehetne a végére érni. Öt-tíz emberrel bármikor egyet lehet érteni még az apró részletekben is, százezreknél ugyanez nem kizárt, de a mostani magyar lakosság óriási késésben van ilyen téren. Én mindig azt mondtam, nagyon jó volt a régi oktatási rendszer, rengeteg hasznos tudást adott; igen ám, de mióta válságok és kormányválságok közt élünk, rá kellett jönnöm, hogy a mélyebb összefüggések felismerése - az én szintemen legalábbis - kimaradt, és jó tanítómester ugyan az Élet, de elég lassú.
@a szív fészkei: mondom kapható itthon is :D point ezt irtam :D
@prof...de nem dr felebarát: Lenornál nem tudod? Megnéztem, de csak számsor van, betűs szál se, a cetlin meg nagyon kicsik a betűk nekem. De erősen németül van viszont, ami van.
@Dr. csaknézek...: "Helyes, ha bátran vállalod, hogy azért lettem a tanácsadód, mert én vagyok a legjobb és a legokosabb! :) "

A miniszterelnöki nyilatkozatban az fog állni: a leggyorsabban jelentkező :-)
@Interlock:

Értem.
A "mélyebb összefüggések felismerése" - szerintem ez a kulcskifejezés.

Ami egyébként nem feltétlenül szükséges akkor, ha az általános szemléletmódban benne vannak azok a fogalmak, amelyek nálunk eddig sajnos nem alakultak ki, pontosabban nem váltak általánossá.

Viszont közös nevező nélkül sok irányba fogjuk továbbra is húzni a közös hajót...

Muszáj, hogy legyen valami alap!
Enélkül nem megy!
@a szív fészkei: mosódió, Tisztelt Hölgyem, mosódió. Legfaszább. Erős (de talán még egészséges mértékű) szekpticizmusomat az ezzel mosott munkásruhám láttán félre kellett tennem, pedig az nem olyan gagyi feladat, mint a beszáradt vörösbor... :-)
@Interlock:

"A miniszterelnöki nyilatkozatban az fog állni: a leggyorsabban jelentkező :-)"

Na most csalódtam.
Nem kicsit, nagyon!
Tökre elment a kedvem a tanácsadói poszttól...

De van az a pénz, amivel ki lehet engesztelni! :))
@Interlock: jah az jó...de nem találtam...:( majd legközelebb...

a mosógépgyártó ajánlásával, ez a legszebb duma..mert ő már tudja mikor megy tönkre :D
@prof...de nem dr felebarát: Én úgy hallottam a mosóporban lévő kréta vagy milyen portól. Utálom is, mindig fehéren maszatolta a ruhákat.

Én ecetet szoktam öblítésnek használni és kész. 16 évig működött az előző gépünk, a Maaaargit az Aristonról. Soha Calgonnak a színét se látta.
Hádde ez olyan szép szimblikus!! index.hu/belfold/2012/01/28/lemondott_fidesz-tagsagarol_a_lopassal_gyanusitott_kepviselo/ Pénzügyekkel foglalkozik 22 éve és pünkt az árazógép buktatta el. Abba szeretett ennyire bele, az ellopásig.

Valaki, akinek mindene a szakmája!!! Beáraz éjjel-nappal. Hüpp-hüpp...
@a szív fészkei: minden ilyen súlószernek az az alapja, hideg zsíroldó stb...ugyan úgy menekülőre kell fogni...3 perc után mert ecet szag kezd terjengeni...

kávéfőző kifőzése...ecettel
Ő is unortodox volt, csak kicsit sikeresebben: sportgeza.hu/sport/hirek/2012/01/27/elhunyt_rozsavolgyi_istvan/

[..]"Visszavonulása után a Honvédnál edzősködött, de módszereit, mellyel ő eredményes futó volt, nem fogadták el, így távozott a klubtól." RIP
@prof...de nem dr felebarát: A mosott ruhán sose érezni, tartja a színt, stb... Meg hát egy kis kupaknyi szaga azért nem olyan borzasztó, legalábbis engem nem zavar annyira.
@a szív fészkei:

"Lépését nem indokolta, csak a lemondásáról nyilatkozott"

Lopni szabad, sőt kell!
Ha lebux, megvédünk - ha elég fontos vagy nekünk...
@Dr. csaknézek...: minden hajó bukdácsol a vízen, és csak ritkán közlekednek kikötözött kormánykerékkel, azaz, semmi baj nincs azzal, ha a célállomásig van egy kicsit erre, meg van egy kicsit arra is. A kapitány dolga az, hogy a túlzott, veszélyes mértékű eltéréseket felismerje, és időben utasítást adjon a korrekcióra. Műszaki ember ezt tűrésmezőnek hívja, és tudja, hogy enélkül semmi nem jutna a rajzasztalnál tovább.
Én továbbra is tartom azt a véleményemet, hogy a kezdőlépés a tanult, értelmiségi emberek kezében van; itt nem olyanokra gondolok, akik párásodó szemmel, a tömegek szemszögéből nézve már-már virtuális intelligenciaként az élet nagy igazságain tűnődnek, hanem inkább olyanokra, akik megtapasztalták a "lent" állapotát is, ismerik a valós életet, a hétköznapi problémákat. Nekik kellene először összeülniük, hogy az irányt meghatározzák, de valahogy le kellene mondaniuk arról, hogy ehhez pusztán elvi síkon közelítsenek. A probléma felismerése legyen gyors, elemzése csak szükségesen alapos, és utána a megoldás módjaira, illetve a következményekre kell koncentrálni. Amikor kezd összeállni a kép, úgy kell ezt bemutatniuk, és a hatalomtól mindig is távol álló rétegek számára előadniuk, hogy azok, még ha nem is értenek azonnal egyet, világos és érthető indoklásokat kapjanak a további, önálló gondolkodáshoz. Szigorú követelmény eközben az őszinteség: ha kérdeznek, kritizálnak, azt nem támadásként kell felfogni, hanem be kell bizonyítani, le kell vezetni az összefüggéseket, illetve adott esetben el kell ismerni, hogy valami bizony kiigazítást, "felsőbb szintű" újragondolást igényel.
Minden tervezőmunka alapja közös:
- helyzetfelismerés
- tervezés, továbbfejlesztés
- visszajelzések elemzése, beépítése
- őszinte és célirányos kommunikáció
Országot irányítani tulajdonképpen mérnöki meló, csak nagyobb a rajzasztal, több és színesebb a szimbólumkészlet, ráadásul alig fog a radír. És még a szélekre is ügyelni kell.
A mi drágánknak sok szeretettel (ja, bocs - mi megszálltak voltunk 92-ig, aham, szinte ott se voltak a magyar csendőrök): index.hu/kulfold/2012/01/27/a_norveg_kormanyfo_bocsanatot_kert_a_holokauszt_miatt/
@Dr. csaknézek...: De csak ááááárazni akart! A vérében volt már.
@Dr. csaknézek...: "De van az a pénz, amivel ki lehet engesztelni! :))"

Nos, Uram, Ön előtt a versenyszféra, meg lehet keresni azt a pénzt :-) Az antiszociálist nem viccből mondtam :-)
@a szív fészkei: lugos szappan, mosódió, ecet :D

le az imperalista világgal :D
@Interlock: jah...olyan miniszterlenökünk még nem volt :D vagyis mérnök

jogász anál több
@a szív fészkei:
@prof...de nem dr felebarát:
Bioboltokban adják, nem igazán drága ahhoz mérten, hogy nem terheli a környezetet, és elég jó a hatásfoka. Javítottam mosógépet olyannál, akinek nem jött be (a gépe nem ettől ment tönkre, csak mondom), de hát én meg ásványvizet nem iszom.
@Interlock: Na Orvbán soha az életben meg nem hallgatott (meg sem tűrt) kritikát. Semmilyent. Aki - mint ő: nulla élettapasztalattal, seggét eleve fényesre nyalva jutott be - fiatalként a törvényhozásba honnan tudta volna, merre a hány óra? Csak arra figyelt, aki - jóérzékkel a koncért - azt mondta, amit hallani akart Orvbán.

Na egy ilyen mérnök mit bírna jól működőt tervezni? Amikor egy nyamvadt origamit el nem készített önállóan addig ugye.
@Interlock: nem a mosódiótól, vagy mitől?

én csak szénsavmentest, hisz a földben is csak úgy leledzik :D nem buborékos változatban...
@Interlock: Én nem láttam, hogy szépre mosott volna. A gépem a korától ment tönkre, azalatt a 16 év alatt - kétnaponta mosok - meg egyszer volt javítva: valami kapcsolója romlott el, hát akkortól úgy indult, hogy bedugtam a konnektorba. De olasz gép lévén is kurvajó volt ennyi ideig. Nem tudom a mostani német meddig húzza...
@Interlock: elvileg már a tecsóban is lehet, vagy a madarasban...sajnos iti az interben nincs...
@prof...de nem dr felebarát: kávéfőzőhöz, de még mosógéphez is (ruha nélkül), vízkőtelenítéshez: citromsav. Granulátumként adják még a Vaterán is, nagyon jó hatásfok, visszamaradó bűz nincs (kávéfőzőt egyszer átnyomatom utána vízzel, kávé nélkül, és ennyi).
@Interlock: vagy az vagy ecet...az sem káros ha meginnád...
@a szív fészkei: kerestem a cikkben a magyar szót...meg is találtam sajnos a végén, hogy magyar osztrák cég...na huá...megint sajátjainkat verjük át...a kiválasztott nép
@prof...de nem dr felebarát: Már délután beadtam ezt, jó kétszer is olvasni! DE modortibisen bátran idemondom, hogy megérdemli: lement hídba érte. Hát hiszen ínhüvelygyuláig alákörmölt minden ökörséget, előtte szellemi terméket lopott-csalt, bólogató kiskutya kalaptartón, mit kéne még tennie, hogy megszogálja??
@a szív fészkei: jó? kétszer is?..te lenni mazochista?
@prof...de nem dr felebarát: Állítólag londoni magyarok is a legszemetebb módon húzzák le a kikerülőt. Ahogy mások kint összefognak, segítik egymást - ránk a tökellenkezője igaz.
@prof...de nem dr felebarát: Ekkora nagy ember megistenülését nem jó olvasni újra mg újra!? Hogy mi mindent fizet neki majd élete végig az az ország, amit kicsit tönkre baszott a túlmozgásos kezével?

Fabius kiírhatna varánuszos fogadást megint arra, vajh sok-sok havi kutakodás után, ha mégis kiderül, hogy lopta a diplomaunkáját - ahogy igen - lemond-e? 1-es. Lemondatják-e? 2-es. Marad. x
@a szív fészkei: és ha lemond... a jog utána hogy rendelkezik...semmis az eddigi tv-ek aláírása...mert erről sehol nem lehet olvasni...bár mindenki várja a végét...
@a szív fészkei: pont erről beszélek, és nagyon kérlek, ne bántódj meg, oké? :-)
Egyre szélesebb körben válik ismertté, hogy Orbán és gárdája nem áll a helyzet magaslatán, erősen hadilábon állnak a valósággal, még ha néha igazuk is van egy kicsit. A lényeg: ezt már tudjuk, unásig tudjuk. Mégis erről ír szinte az összes "ellenzéki" blog, ez és ennyi van a kommentekben, ennyiről beszélnek az emberek.
A színtiszta kritikából, bármilyen jogos is az, nem lehet építkezni. Felismertük a problémát, gyerünk tovább, következő lépés! Ez hiányzik nekem az ellenzékből, de kurvára. Ülnek a pártkongresszusaikon, nagyívű kritizáló szövegeket olvasnak a nagyérdemű előtt, aztán csodálkoznak, hogy a sok siránkozás ellenére sem épül a szervezet - pedig pont attól nem épül, mert csak siránkozás van.
A legfaszább dolga most van az ellenzéknek: kidolgozhatnák a következő 100 évünket is, mert a kormánytöbbség úgysem hallgat rájuk, tehát nem kell attól félni, hogy ellopják az ötleteiket. De nincsenek ötletek.
@Interlock: mégis mi?...kb nem tudom egyáltalán belelátnak, a mi maradt a kasszába dologban...és kb mindent újra kéne építeni...mint tatárjárás után...

és nem lassan, hanem egyszerre és fájon...csak nem merik...mert akkor még a végén meg tartanák ezeket, ha kiállnának, hoyg igy és igy kéne...de hát az sem jobb...mert nem tudunk mondjuk 5 évre előre gondolkodni...
@prof...de nem dr felebarát: nem azt kell "elkölteni", ami a kasszában maradt, hanem azt, ami bejön: adók, járulékok, mittudomén. Ez az alap, az összes többi úgymond talált pénz. Hogy el kell-e akkor felejtenünk a gondoskodó államot? El. Elfelejtik azt még azok is, akik ma még úgy gondolják, a hónunk alá nyúlás központi intézményrendszere örökké létezni fog.
Nem szabad túl gyorsan cselekedni (köröttünk a szemléltető példa, miért nem); úgy is mondhatnám, kellően lassúnak kell lennünk ahhoz, hogy tényleg jót lehessen építeni. Építkező ismerősök némelyike percek alatt jelölte ki a konnektorok, kapcsolók helyét, struktúráját, és csak bútorozáskor kezdett el szentségelni, de az tart azóta is.
Amikor a "gazdánk" megvette a mostani gyár helyén álló, ízig-vérig szocialista ipartelepet, az első három évre nem terveztek nyereséget. Kiválasztották a legszükségesebb területeket, azokat módszeresen szétverték, újjáépítették, általuk beindították a gyártást, és a maradék kb. 70%-nyi gyárépület, gép, munkabér már azok nyereségéből lett kigazdálkodva, évek alatt, módszeresen. Jó volt a stratégia, ráéreztek a környezeti adottságokra, párszor még szerencsénk is volt. Kormányzati szinten egymással vitatkozó, egymásnak keresztbe tevő, vagy éppen a másikkal nem kommunikáló minisztériumokat látsz, stratégia helyett hatalmi szó, ad hoc megoldások, tűzoltás van, változóan látványos kapkodással egybekötve.
Tudod, ha nekem, vagy bármelyik kollégámnak azt mondanák: innentől 10 évig a fizum 10%-át még mindenek fölött elveszik, rájuk szaggatnánk az ajtót, és a saját kezükkel vernénk agyon az összeset (érthető módon nem is mondják meg nyíltan...). Na de ha azt kommunikálnák: elveszik azt a plusz 10%-ot, ám íme a REÁLIS TERV, melynek alapján a gyerekem már élhető országban fog lakni (és talán a lóvé egy része is visszacsorog hozzám, de az nem biztos), akkor mi ránézünk a gyerekre, szeretetteljesen megsimogatjuk a fejét, és szarni bele, hadd szóljon.

Talán ez lehetne a közös nevező halovány kezdete: a gyerekek jövője. Azt, hogy magunknak építsünk fájintos országot, nagyjából lekéstük, de a saját gyerekének csak a legelvetemültebbek akarhatnak rosszat.
@a szív fészkei:

Oké, ha a vége felé jár majd a kivizsgálásra szánt két hónap akkor lesz tippelős játék.

SkiccPali megér ennyit :-)
@Interlock:

Ha már ellenzéki blogoknál meg ellenzéknél tartunk mutatok valamit:

Nem dicsekedni akarok, a tényeket nézd. Ezt olvastad tudom, csak a téma és a dátum érdekes:

varanus.blog.hu/2012/01/22/a_romak_a_hazudos_neni_meg_a_bayer_zsotti

Na, és akkor nézd meg ezt, szintén téma, dátum az érdekes:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=514766

Amit mutatni akarok az annyi, hogy az ellenzék sajtója is egy hét csúszásban van felismerés szinten az ellenzéki blogokhoz képest. Mit várunk az ellenzéktől, ha a szájbarágóknak ilyen nehezen mennek a megfejtések?

Ez az egyik. De tegyük fel, ha későn is de megvan a megfejtés, elkészült a kritika, hová lépjen tovább az ellenzék? Mit tehet? Már azon kívül, hogy asszisztál a parlamentben, ha a kétharmadnak éppen úri kedve úgy hozza, és az év végén hozott törvények alapján amit ma kitalálunk, arról holnap már szavazunk?

Itt nincs nekik következő lépés. Helybentopi van még két évig, hacsak csoda nem történik. Attól többet, hogy érdemben és időben kritizálják a kormányt pillanatnyilag nemigen tehetnek. Lehetne gyártani programokat, de ki az ma Magyarországon aki meg tudja mondani két évre előre ebben a gazdasági környezetben, hogy mi lesz még érvényes 2014-ben is? Te tudsz ilyen embert?

Jó lenne egyáltalán addig eljutni, hogy a többség legalább azt megértse, miért hülyeség amit Orbánék csinálnak.
@Fabius: jó volt a film? :-)

A "hivatalos" sajtó reakcióidejében, főleg egy kemény vélemény leközlése előtt, azért benne lehet az, hogy azt a véleményt meg kell beszélni főszerkesztővel, tulajdonossal, mittudoménkivel. Nem vagyok szakmabeli, emiatt csak tippelem azt, hogy a blogok lényegesen szabadabban írhatnak ütős dolgokról, ütős hangnemben, mert nem kell megfelelni sem a pénzeszsáknak (merthogy nincs), sem az NMHH alkalmasint szúrós szemének. Amikor már tucatnyi blogban lement a téma, rizikómentesebben lehet írni ugyanarról.

A helybentopit mint olyat értem én, de te most tulajdonképpen ezt írtad: ha van egy olyan kormány, ami megengedheti magának azt a luxust, hogy nem kíváncsi az ellenvéleményekre, akkor mi totálisan feleslegesen fizetjük az ellenzéki képviselőket; kritikának az is elég lenne, ha minden reggel beolvasnák a kormánypártnak pl. a te blogod aktuális posztját, és kész, mindenki megtette, amit tudott. Nem így írtad szó szerint, de ez következik belőle.
Nem tudok olyan embert, aki előre látná 2014-et, de én az egész kérdést máshogy közelítem meg. Aktív ellenzékiként szarnék bele, mi lesz, mi lehet: a céljaimat tisztába tenném, aztán a tapasztalatok, napi események alapján listáznám, mi az, amit máshogy csinálnék majd, és mi az, ami maradhat (magyarul, építgetném a programot). Nem szeretek azon gágogni, hogy valami mennyire szar; ha szar, meg kell javítani, lássuk, mit lehetne vele kezdeni. Ha be akarom vonni a társadalmat, nem elég a tétlen kritika, erről is írtál egy posztot mostanság.
Ellenzékiként arra törekednék, hogy egyszer majd döntéshozó legyek, ne pedig nyomkövető, de ha a tehetetlenséggel próbálnám indokolni a rendes felkészülés hiányát, baszhatnám az egészet. Ki szavazna egy rinyáló lúzerre...
@Interlock:

Jó a film, de nekem a svéd jobban bejött :-) Azért a Millenium rajongóknak kötelező darab!

Nem értettél meg egészen, mondok másik példát.

2010-ben az egykulcsossal pontosan megmondtuk néhányan mi lesz a baj. (nem volt nagy megfejtés amúgy) Azt is leírtuk páran, hogy a családi adókedvezményre épülő progresszív adórendszert tartanánk jónak. De akkor még a közvélemény jelentős része is azt mondta, mit lehet tudni, egy próbát megér az egykulcsos, hátha. Aztán néztük ahogy lépésről lépésre, negyedévről negyedévre hozták a mutatók amit vártunk.

A matolcsyzmus bukása, a pontosan kiszámolt hiány (400 milliárd csak az egykulcsosból) után egy ellenzéki párt (Jobbik) a napokban azt mondta szinte szóról szóra amit mi tavalyelőtt. Ez hurrá is lenne, de.

- Egyrészt mert a Jobbik mondta biztos hülyeség.

- Másrészt, "szóltak a kormánynak is róla" , és mi változott?

Ez az, semmi.

Pedig a civil társadalom és az ellenzék is megtette amit tudott: mondott olyan alternatívát, amit speciel az IMF is jónak tart.

Innen hová tovább?
es egy ido ota a kormany is elo elo veszi a regebbi imf dolgokat es azt hajtja vegre...

ja tudtatok, hogy az IMF egy magyar mondat :) ajemf I am F...en vagyok F...kinlehet az az F ?... csaknem ;)))
@Fabius: "Innen hová tovább?"

Hát... (-tal ugye nem kezdünk mondatot), pl. észrevenni az ilyen kérdéseket, és válaszolni rá valamit: varanus.blog.hu/2012/01/19/orban_a_strasbourgi_szexturista/fullcommentlist/1#c15568497 . Átdolgozni, máshogy kitalálni, modellezgetni. Nem hiszem, hogy a törvény tiltaná az ötletelgetést, a számokkal való játszadozást.
Én is mondok egy (elég hülye) példát, ha nem haragszol: megkapja az építészmérnök a régi deszkahíd helyett építendő új híd leírását, 800 m széles a folyó, szín iszap a széle, márga az alja, ráadásul a megrendelő ragaszkodik a három pillérhez. Mit tehet?
1. Fikázza a szar deszkahidat, jól elszarja az időt bázisterv nélkül, szerződést bontanak vele, éhen hal, nincs híd.
2. Szentségel, de nekiáll kiszámítani 3 pillérrel, nem jön ki sehogy, határidő, ésatöbbi.
3. Addig szentségel és számít, míg ki nem jön, hogy 6 pillérrel fasza; minden erejét latba vetve bebizonyítja ezt a megrendelőnek, aki megérti, híd megépül, mérnök burzsuj lesz.
4. A megrendelő nem érti meg, és a mérnök rájön, hogy péknek lenni sokkal jobb.

Lefordítva: a kérdés az, hogyan lehet úgy adóztatni, hogy el tudja fogadni gazdag és szegény, jobb- és balildali, de a költségvetés is szeresse:
1. Jaj, egykulcs nem jó, vakvagybazmeg, ezígynemjó - zéró eredmény.
2. Jó lenne, ha... na, akkor emígy... sehogynemjó, faszkivan - zéró eredmény, de tán még több egykulcs-hivő értené meg.
3. Ötkulcs jó, ha így és így, tessék a levezetés - alternatíva, ami mögé oda lehet állni, amiről lehet és érdemes beszélni
4. Ötkulcs jó... Mondom jó, mert... Na jó, ha ti is, akkor én is leszarom - a kormány nyert, a társadalom nem vevő a változásra.

Én már lassan értem, hogy mit akarok mondani :-)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: Akkor lavina vót, mert még jól áll a forint? Vagy az más? Vagy az csak a külföldi brókerek?:)
@Interlock: é Tu Brute?

először is 6 pillér az nem híd az vízzárógát...rendelő nem érti, nem vizierőművet akart???

ha ti "csak" a kulcsokon tudtok vitatkozni akkor az csőd nem csak a kulcs csomó nagysága a fontos, hanem az adó és vámterndszer komplexitása, lemodellezett és kipróbált persze Kuszaszem ezt nem tuggya mert csak ötletel...

megoldás nincs, mérnök elköltözött tavaly és nem pályázott a hülyék projectjéért mert első olvasatból tudta, hogy a kiírás rossz és csak megbukni lehet miatta...
@Rodeo36: baszki, akkor hagyjuk az egészet a picsába, éljen a Fidesz.
Én csak egy hülye villamosmérnök vagyok, értelemszerűen hülye gazdasági ötleteim vannak. Mondtam egyet, erre jössz te, aki jobban értesz hozzá, és konstruktívan lefikázod, mert nem vettem figyelembe a kibaszott vonzatokat, meg az istenverte komplexitást.
Azé' kulcsozunk, mert elkezdtük valahol; ha már elkezdeni sincs értelme, akkor faszom az egészbe, kussoljon mindenki nyugodtan, együnk fikát, ahhoz elég a sok sírás.
Kurvaéletbe már ezzel az állandó pesszimizmussal...
@Interlock: mivel a villamosmérnök agyal és rendszerelméletben jó...ezért sosem lesz me :D

arról beszélgettem nem olyan régen kolégámmal, ugye neki most lett babája de mivel nem házastársi a viszony, igy teljesen mindegy adókedvezmény szempontjából ha jól tudom, vagyis csak az anya, mint egyedül álló szülő veheti fel a kedvezményt...ügyes nem:D

szóval, hogy mindig az van, hogy támogassuk a kezdő családokat és babázzatok le, de ott vannak azok akiknél már kirepült a gyerek őket már nem támogatják és csendben fortyognak, hogy ők már adtak gyereket, munkaerőt ennek az országnak miért nem kapnak cserébe valamit...öreg korukre vagyis 50 felett megszivják...
@Interlock:

Öhh...

A linkelt kérdésre sajnos az a válasz, hogy mikor nyolcvanszor vitatom meg, ennyiszer számolom, érvelem, akkor bizony megesik, hogy nyolcvanegyedszer már nincs kedvem/időm stb és átugrom. (amúgy a viták jobb ás baloldal között kiegyeztek itt abban, a Bajnai fél két kulcs, 16-32%, 15 milliós határtól működhetett volna)

Ez lehet az én hibám, de ez van.

Egyébként meg értem amit mondasz, és éppen ezt magyarázom: a hármas pontod megvalósult, civil és ellenzéki párt vonalon is. Ki állt mögé? Senki. Van róla vita vagy bármi azon kívül, hogy mi itt most beszélünk? Nincs.

- az egyik civil,

- a másik jobbikos

Mi a faszt pofáznak? Majd 2014-ben lehet pofázni legközelebb. Ez van kb.
@Rodeo36:

Az adókulcs csak példa, amin keresztül modellezünk. Vonatkoztass el tőle :-) Amúgy Interlock felvetése teljesen jogos, csak nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy alapvetően igaza van.
Bakker, hogy Ti milyen szépen elvagytok az éccaka?! Dinnyék! :))
@Fabius: @prof...de nem dr felebarát: @Interlock: @Rodeo36: Amúgy teljesen jók a felvetések és a mai magyar közéletbôl Interlock kolléga mérnöki szemlélete hiányzik (no meg többi kolléga realitása is) evégre ez a sok politikusz csak az elméleti jogi csûrcsavarok és szargyártás területén érzi otthon magát!
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: valami készül, vagy nem, én már kevés vagyok érteni, az elemző agyam besült :-)
@Dr. Boli Ch.T: rendszer és összefüggés szintű szemlélet hiányzik, meg az ok okozati, és a vicc meg az, hogy az idióta nqrancsos jogászoknak sincs meg, pedig ott is nagyon kell ene
@Interlock:

Elnézést, hogy eltűntem a diskurzusból, elálmosodtam.

Elolvastam a fejtegetéseidet és szerintem (is) igazad van, már most szükség van a "Hogyan tovább after Orbán?" végiggondolására.
Fabiusnak is igaza van: az igazságoddal Ő, én mi nem tudunk mit kezdeni, mert ezeket más szinten (pártok, erős civilszervezetek) kell megvalósítani.

De mindez ne szegje kedvedet, soha nem tudhatod, kik olvassák a blogot, és kiknek adhatsz ötletet, elképzelést az építkezésről!
@Interlock: Dehogy sértődök, én szeretlek olvasni téged, még ha van, amiben nem értünk is egyet!

Bajnai már volt miniszterelnök - oké aláírt, kizsarolt nyilatkozattal a masztodon maszoptól, hogy nincs belepofa és dackorszak - és csinálta. Nem is rosszul, mert még a hülyegyerek is megdicsérte külföldön. Dlgozott ő is, Oszkó is a versenyszférában, tehát valami fogalmuk a piaci mechnaizmusokról, kinti éráról van. akkor be kéne velük érni, ha vállalkoznak rá.

Vadiúj emberek nem teremnek a semmiből ebben a hektikus és főleg azzá tett időben; Bokros - sokan írták - hogy elméleti szakembernek nagyon jó, de idegileg nem bírja. Hornnak is naponta mondott fel, hisztis, na az most nem kéne ide. DE tanácsadónak Békesivel kurvára megfelene.
A volt külügyér, az az ősz, szemügés faszi, Balázs Péter, karrierdiplomata, becsülik a higgadtságát, szakértelmét az Eu-ban, tehát nem egy Martonyi -féle hóhányó.

És lehetne biztos kultúrtéren is találni jó embert: amúgy HillerPifti nem vérengzett oktatásügyiként, egy Hoffamnnnél sokkal műveltebb és széleslátókörűbb ember. de biztos van más is, aki tudja, hogy az oktatás mekkora befektetés.

100 évre előre manapság nem lehet előre tervezni semmit, mit tudod te, lesz-e 100 év múlva Föld?
@Dr. csaknézek...: "soha nem tudhatod, kik olvassák a blogot"
Nálam ez úgymond kiindulási alap: nem tudhatom, kik ülnek a drót másik végén. Változást szeretnék, de nem látom azokat, akik hozzákezdhetnének, ezért - szerény lehetőségeimnek és képességeimnek megfelelően - megpróbálom "bátorítani" őket a gondolkodásra, esetleg a megszólalásra, ahogy mindenki mást a konstruktív hozzáállásra. Én sosem leszek ME, de egy leendő akár most is olvasgathatja ezt a blogot, vagy bármelyiket, amelyikben érdekes gondolatok vannak a vég nélküli bőgicsélés helyett. Ilyen szempontból ez egy jó blog.
A pókokról lehet példát venni: leszaggathatod a hálójukat százszor is, akkor is újraszövik, mert nekik annyira kell a légy. Nekünk ugyanennyire kell a felelős, szakértő politikus, addig kell hát szőni a hálót, amíg kellő számban bele nem akadnak. És ehhez, mármint a szövögetéshez, az internet egy nagyon király gallyhalmaz, csak még sok az inaktív pók :-)
@Interlock: Na pledául (Benedek Tibor színész - a pólós nagypapája volt - híres szólása) ezt azért mindenki érti dipo nélkül is: nol.hu/belfold/orbanekat_nem_zavarja_a_fideszes_polgarmesterek_onjutalmazasa_ Hogy a mi kutyánk kölyke úgy csahol, ahogy mi rendeljük és ezért valahonnan jár neki a nagyon zsíros cubák. De a ti tálkátokba ezért valahogy kevesebb jut... És ha ez valakinek annyira tetszik, akkor nyalja az ilyen embert hegyesre, de ha nem, akkor gondolkozzon el a Fidesz egészén, mit épít? Csak nem a feudalizmust most? Azért mindenki legalább a nyóc általánost elvégzi - erről csak harangoztak neki.

Nem kell boni dolgokkal fárasztani a népeket, de ez átmegy azért szerintem.
@a szív fészkei: "lesz-e 100 év múlva Föld?"
Föld lesz, a rajta lévő életről viszont még nem tudok nyilatkozni, utánanézek a galaktikus könyvtárban :-)

Örülök, hogy nem haragudtál meg (sőt, Orbán-követőként sem definiáltál, ez kifejezetten jólesett), és látod: egy enyhe virtuális seggberúgás, aztán rögtön jönnek nevek, arcok, lehetőségek. Ez kell nekünk, ezt kell elplántálni a kétkedőkben, és ezzel kell a szimpatikusnak tartott párt minden elérhető képviselőjét "zaklatni". Mivel - kivételesen bocsánatot kérek, mert igazam lesz, csak fájni fog - szóval mivel az ellenzék úgy balfasz, ahogy van, rá kell őket vezetni a tervezgetés fontosságára, ki kell belőlük kényszeríteni a szükséges együttműködések igényét. Ha a kis pártok, tömörülések vezetői azt látják, hogy a tagság, a szimpatizánsok túlléptek a problémák meghatározásán, és már a megoldást erőltetnék, akkor nekik is muszáj lesz ebbe az irányba állni, egy idő múlva megszokhatják, a következőknek pedig már természetes is lehet.
@Interlock: "Én már lassan értem, hogy mit akarok mondani :-)"
Én megelőztelek a megértésedben :-D
Egyébként tetszik a gondolkodásmódod. Azért persze aki emberből van, ennek ellenére is elkezdhet totojázni...
@Interlock: Én sem vagyok az ellenzéktől oda, semmilyen pártnak nem vagyok a híve, de pláne a mostaniaknak nem.

Ezek a nevek azért nem most jutottak eszembe a te ösztökélésedre, hanem azóta és azért, amiket olvastam tőlük - és tisztelem, hogy nem húznak egy nagy pénzért valahová le se szarva, ami itt van, hanem próbálnak felvilágosítani, vállalva az örökös primcsi jobbikos cikizést, libázást. Mert ahogy ahogy Bajnaiék színre lépnek, beindul a papagálykommandó, a libaügy hamis súlykolásával, + minden elképzelhető becsületükbe gázolás. Valószínűleg, mert érzik azért Orvbánék, hogy ezek a pasik túl veszélyesek: tudják mit kell és tennék is. És van komoly nemzetközi respektjük, amit ő meg a holdkóros bandája régesrég eljátszott.

Hogy a másik oldalon Szanyi kapitány és hasonló sötét figurák maguktól nem hagyják el azt a gulyáságyút, amiből annyi éven át vastagon meríthettek, az se meglepő. El kéne érni, hogy ne szerepeljenek, mert mindent lerontanak maguk körül, hisz persze hogy meglovagolják a kedvező lehetőségeket, akár Bajnaira tapadva is.

Szóval bonyi a helyzet, ez nem sakk, hogy a nem kellő figurákat le tudod verni és elsuvasztod.
@Interlock: fn.hir24.hu/itthon/2012/01/28/gyurcsany-egymast-fogjuk-olni/~~fokusz

[..]"A pártelnök hidat verne a jobboldal felé, így teremtve többséget a „köztársaság ügyének”. Ebben „nagyvonalúság és eltökéltség kell, különben egymást fogjuk ölni még évtizedeken át – vizionálta. - Ne törjünk dominanciára… a legrosszabb lenne, ha kivagyisággal valaki a többiek fölébe akarna kerülni... ha nem így teszünk, biztos bukás lesz a vége.”

Kijelentette, „el kell jutni a legkisebb falu legmocskosabb utcáján járókhoz is”.

Gyurcsány hosszan beszélt az igazságtalanná váló oktatási rendszerről. „Elfogadhatatlannak tartom, hogy a magyar iskolát a keresztény evangelizációra használja bárki is” – így fogalmazott. Majd jómaga és Orbán szegénységben töltött gyermekkorát felelevenítve megjegyezte: „Ha Orbán kormányzott volna a hetvenes évek elején, ma ő az apja mellett bányász lenne, én pedig az anyám mellett textiltechnikus lehettem volna.”

Emlegette minapi háromnapos miskolci hakniját, onnan is egy „jó arcú, érettségizett” közmunkás férfivel zajlott beszélgetését. „Orbán ezt a férfit bűnözőnek tartja, én áldozatnak.”

Zárásként a nyolc éves balos kormányzást (meg az őszödi beszédeet) felidézve kijelentette: „Én is tanultam belőle. Nem kicsit, sokat.”

Ha ezt komolyan gondolja, kiindulásnak már nem is rossz. Orvbán amúgy annyira nem volt szegény gyerekkorában, ahogy tudom...
@a szív fészkei:

Szanyi kapitányról jut eszembe, hogy a maszop tisztújítás is vízválasztó lesz. Ahol ügye Szanyi pártvezér aspiránsként kívánja megmérettetni magát.

Ha nyerne én abban a pillanatban adnám föl az összefogásról beszédet, mert a tény magában azt jelentené, a szocialista szimpatizánsoknak még mindig nulla fogalmuk van a világról, és a megváltást ismét az akolhülyétől várnák.
@tinca: volt egy fizikatanárom középsuliban, ő mesélte egyszer, hogyan tanított fiatalkorában:
"Hát, gyerekeim, kiálltam a tábla elé, elmondtam nekik egyszer, de csak a sok birkafejet láttam. Elmondtam nekik még egyszer, rákérdeztem, hogy értik-e, de csak ingatták a fejüket. Elmondtam nekik harmadszor is, akkor már én is értettem, de ők még mindig nem..." :-)

Az időnkénti totojázással nincs baj. Miközben az ember megold valamit, néha meg kell állnia, átnézni a meglévő eredményeket, megtervezni a következő lépést. Amíg a megállás célja a bizonyosság érzetének erősítése, addig minden rendben van, hagyni kell erre időt, úgysem fog sokáig tartani a látszólagos tétlenség.
Ami kerülendő, az a tehetetlenségbe vetett hit.
@Interlock: "Ami kerülendő, az a tehetetlenségbe vetett hit."
Szépen mondtad...
Megrendeltük a németektől, azok meg mint a kisiskolások, le is írják kétszázszor: hvg.hu/vilag/20120128_kulfoldi_sajto_fidesz#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_1_28

De hazánk hű fia - véletlenül egy exnagykövet, khmmm - hősleg megvédi a Szentünket. [..]"A svájci Neue Zürcher Zeitung (NZZ) nemzetközi kiadása Tar Pál volt washingtoni és vatikáni magyar nagykövet olvasói levelét közölte. A volt diplomata annak a nézetének adott hangot, hogy az NZZ kiegyensúlyozatlan képet ad Magyarországról. A lap az ellenzék képviselőit szóhoz engedi jutni és visszaadja az Orbán-kormányról szóló negatív kijelentéseiket, de sem a kormány, sem kormánybarát lapok vagy értelmiségi körök kijelentéseinek nem ad teret - írta. Tar Pál úgy látja, a lap "kettős mércével mér", amikor a tüntetésekről számolt be. Úgy fogalmazott, a hétfői kiadásban az NZZ "elhallgatta" a kormány melletti előző napi budapesti tüntetést, ezzel szemben a - mint fogalmazott - "aránytalanul kisebb" ellenzéki tüntetés az Operaház előtt "hosszú tudósítást ért meg" a lapnak.

"Az NZZ-t liberális-konzervatív lapként ismerjük, és most mégis a nyugati baloldali sajtóval és a magyarországi posztkommunista baloldallal legnagyobb egyetértésben démonizálja a demokratikusan, kétharmados többséggel megválasztott Orbán-kormányt" - írta Tar Pál a svájci világlapban megjelent levelében."

Egyéb német vélemény rólunk: www.dradio.de/dlf/sendungen/hintergrundpolitik/1662964/

Ez meg nagyon hülye FB-ról: www.facebook.com/photo.php?fbid=10150191701518052&set=a.387247868051.170460.733498051&type=1&ref=nf
@a szív fészkei: persze, hogy nem én juttattam eszedbe azokat a neveket; az számít, hogy kimondtad. És az még jobban számít, hogy valahányszor egy blogba írsz, vagy ismerősökkel beszélsz, át tudod-e nekik adni azt, hogy a jajveszékelésből elég, ideje használni az eszünket. Az ország az Apollo-13, mi dermedten gubbasztunk a houston-i központban a kilyukadt oxigéntartály hírét emésztgetve, de az idő fogy, és a fiúkat élve kell hazahozni; na ez van most.
Bajnai annyira passzív és hárító, hogy szerintem max. szakember lenne egy új kormányban, de központi irányító aligha; ez nem is baj, mert sajnos az emberek nyelvén keveset ért, pedig sok minden lesz még, amit itt nagyon jól el kell majd adni a népeknek. Gyurcsány biztosan szívesen lenne irányító, de nála él a gyanú, hogy az ő "tanulása" nem következmény, hanem eszköz. Persze, létezhetnek jellemben fejlődő politikusok, csak mi nem nagyon láttunk még ilyet, és hogy pont Gyurcsány lenne az első, az olyan izé; ettől függetlenül amit mondott, abban igaza van.
A jobboldalnak kellene megmoccannia végre, és kimondani: ezt így nem csinálják tovább, most már nekik is elég volt. Néhányan már jeleztek hasonlókat, de az kevés és erőtlen. Pedig nekik kellene elsősorban megérteni, hogy tévedni emberi dolog.
@Fabius: Mondom, Szanyit gesarollal se lehet a hatalomtól távol tartani. A sok benne bízó azt hiszi, erőre erőt kell felmutatni, frechségre frechséget. Kész és akkor 1:1.

Ha sok ilyen van és tényleg győz általuk, akkor az MSZP menthetetlen.
@Interlock: Én megértem Bajnait: neki nem ez a színházasdi a terepe. Elég szomorú, hogy Tótának igaza van, cukimukiság kell, hazudozás a megválasztáshoz, nem a tények kezelésének képessége és akarata.

Én annyira leszarom, valaki politikusként édibédi-e (nem, csak annak mutatja magát, tehát már hazudik alapból) vagy se, ha jó szakember és tud jókat maga köré gyűjteni. De tényleg kell lelkesíteni a népet. Hogy az miért nem bír enélkül?

Nekem volt barátnőm még a rendszerváltás elején, beleesve a Pető Ivánba? Hát ez meg hogy??? De akárkihez így viszonyulni, sima agyrém nekem.

Amerikától Párizsig sajna pedig ez megy: kisgyerekek - gondos előfertőtlenítés utáni - ölelgetése-puszilgatása, öregekkel parolázás, jó emberekkel jattolás: ez lesz Amerikában is idén megint. Program csak ezután, ha egyáltalán figyel rá a többség...

Nézem vasárnaponta a Universal Chanelen a Good Wife/Férje védelmében-t www.port.hu/a_ferjem_vedelmeben_the_good_wife/pls/fi/films.film_page?i_film_id=107670, ami mai zseniális összkép Amerikáról: ott csupán Cook megyei főügyészválasztás zajlik. Na ne tudd meg, miket vetnek be a győzelemért.

Igen, a népnek kell valami helyi isten és azt imádni. A racionalitás fasorban sincs sajna...
süti beállítások módosítása