Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2012.01.26. 05:32 Fabius

Semjén: így irtunk mi védett fajokat

Címkék: fidesz környezetvédelem semjén zsolt vadászat védett fajok

Egy ideje töröm a fejem, mit csinálhat ilyenkor vész idején Semjén Pótviktor? Neki ugye a hitelért kunyerálásban sok szerep nem jut, a kifogásolt törvények átírásához legfeljebb a nevét adja, ahogy eddig, szóval mivel töltheti az idejét a Nemzet Pampalínije? Aztán tegnap megkaptam a választ:

Semjén lőlapot rajzol. Védett madarakra, naná, folytatva a megkezdett hagyományt. Ha szalonkára nem lehet lődözni tavasszal, akkor csak kell valami új préda, ami feldobja a megszokásba belepunnyadt vadászkedvet. Ilyenkor aztán belelkesedik a szentem, agyát elönti a vérgőz, és hullani kezd belőle az okosság, mint vadkansörte alól a lemezes korpa: lőjünk nyárilúdat! Elvégre a kipusztulás széléről éppen most táncolt vissza az állomány, ideje megint ritkítani. Ráadásul marha izgi is lenne a Natura 2000 program jelölőfajára vadászni, igazi péniszkeményítő férfias mulatság. Na meg persze unalmasabb pillanatokban lőhetnénk kanadai ludat, barátrécét, menyétet és nyusztot is, hisz a menyét kivételével mindegyik védett. Hogyhogymért?

Mert ezzel "az 56 000 vadász számára közérzetjavító intézkedéseket hozunk", azért!

Bezonyám, kedves vadásztársadalom, lehet itt ríni megint az általánosításon, csak felesleges: Pótviktor mindőtök nevében lobbizik, mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke. Teheti is, amíg ti szó nélkül tűritek. Viszont ha eltűritek, akkor a csúnya gonosz közvélemény általánosítását is tűrni kell. Szar ügy, de nem mi erőltettük rátok. Nektek itt jó lesz, izomból, ha az összes védett fajunk beledöglik is. Ez a kereszténydemokrata értékrend, nem kell csodálkozni. Jó, én is tudom, hogy az alaptörvény preambulumát éppen az ő igényeik miatt alakították megfelelően kenetteljessé, és tartalmaz ilyen passzusokat, hogyaszongya:

"a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit."

De valahogy csak el lesznek az utódaink nyárilúd nélkül is, a mindenit neki. Nehogy már éppen ez hiányozzon, mikor mamut, kardfogú tigris vagy tyrannosaurus se szaladgál a Hortobágyon. Azt egy utód se várhatja atyáitól, hogy a szabadon vadászható fajokat lődözzék, emiatt rossz közérzettel tengessék nyomorúságos életüket, és a semmiért vonszolják bozótról bozótra nyamvadt városi testüket. Különben is, ez a preambulumizé csak addig érdekes, amíg büszkén lehet róla szavazgatni, meg fácánkakas módjára az Operában parádézni. Ha betartani kéne akkor lótúró, nem olvastuk, mit tudjuk, meg egyébként is hagyámá.

Isteni szerencse, hogy a Vidékfejlesztési minisztériumban nem ilyen kapitális muflon mindenki, mint Pótviktor. Bár a vadászlobbi elől ismét ki kellett menekíteni egy osztályvezetőt, Rodics Katalint, de sikerült gátat szabni Semjén vérgőzös álmainak. Egyelőre. A nyárilúd nem úszta meg, részleges feloldást kapott a vadászati tilalom alól, két eddig vadászható récefaj viszont fölkerült a tilalmi listára. Azért arra kíváncsi vagyok hol van ilyenkor a természetvédelem Bonapartéja, Illés Zoltán? Miért nem rohan elő, mint gátszakadáskor megparancsolni Semjénnek a haladéktalan abbahagyást, ahogy amúgy szokása? Miért nincs még egy nyárilúdhoz láncolva valahol, hisz az Andrássy úti fákon gyakorolta eleget. Miért nem akarja dózerral eltúrni Semjént az útból a vadászlobbival együtt, mint a miskolci rohattmultit árvíz idején? Egyáltalán ő még a fő környezetvédelmi tótumfaktum?

Vagy a nemzeti együttműködés rendszere egymás álmainak kiszolgálásán, és a szemétségekhez falazáson alapul?



 

258 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr793801325

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy Györgyöt megsütötte a nap 2012.01.26. 18:46:35

 Csalóka ez a napsütés így télvíz idején. Az ember ücsörög a parlamentben, dolgozik az unortodox gazdaságpolitikán, aztán meggondolatlanul kimegy egy kicsit a szabad levegőre szalmakalap vagy napernyő nélkül, és már meg is történik a baj. Ez törté...

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2012.01.26. 09:11:46

azt a blogbejegyzést, ahol ez a felirat a trackback-ként megjelenik. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Fabius:

OFF:

Na ezt szoktam mondani a HT magyarokkal kapcsolatban, csak Kijelölt Felelős helyett mondjuk... dr. gigacherry áll, a másik oldalon az agymosott fidesztdroid barmok tömege.

Amíg a csendesek nem szólalnak meg, minden tiszteletem ellenére azt mondom: mindegyik kibic, naridroid agymosott idióta, legfeljebb hozzáteszem, hogy gigacherry kivétel.

ON
@Dr. csaknézek...:

Ez semennyire nem kivihető. A hiteles magánszerződést kötött, a bank - általában - aláíratta vele a nyilatkozatot, hogy a kockázatról tájékoztatták. Akkor is, ha nem figyelt/nem értette/ nem érdekelte.

Innentől apelláta nem nagyon van.

Ahogy a poszt is írja, reális esély max az egyéni elbírálású törlesztésre van, de erre van lehetőség bíróság nélkül is.
@Fabius:
A vadásztársadalmat én sem, csak ismerős vadász anyázza ezeket a fa.zkalapokat és emlegeti az ides-kedves anyukájukat.
Mazsolák, akik a szagember szerepében szeretnek tetszelegni és éppen aktuális lobby-érdekeket "kielégíteni". Akár betérdelve, bő nyállal is... :) Ízlések és pofonok... :))
@Fabius:
Azt a k....a!
American Board of Pediatrics??? Nem mondod... :))
www.abp.org/ABPWebStatic/?anticache=0.03263078420422971
Jólvanna... Tudom... Adblock Plus - Firefox... Szintén zenész... Bár Chrome-ot többet használok, de ott is van.
nekimennek rendesen a mandinernek...

"Mandiner termés:
Ellenzékfikázás
Ellenzékfikázás
Erdély-Románia
Ellenzékfikázás
Semleges filozófálgatás a tüntetésről.
Külföldiellenzék-fizkázás
Ellenzékfikázás
Zene
Ellenzékfikázás
Ellenzékfikázás (2soros odamondással a BMnek.)
Poszt egy aktuális eseményről
Erdő Péter kopipészt
Riport egy aktuális eseményről "
@Fabius: Ebben a mostani bírósági ítéletben nem a kockázati nyilatkozat kérdése a lényeg, hanem az egyoldalú szerződésmódosítás kérdése. Lásd alább:

Megint elkaszálták az egyoldalú banki szerződésmódosítást

Meg van az ítélet a Takarékszövetkezetes ügyben, ahol a Szegedi Ítélőtábla 2011 márciusában már jogerős döntést hozott, de a takarékszövetkezet felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfelsőbb Bírósághoz, amely az ítéletet részben hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot.

MOST ÍTÉLETBEN: Érvénytelennek nyilvánította a Partiscum XI. Takarékszövetkezet 2010. március 1-jétől 2010. június 4-ig hatályos általános szerződési feltételeit szerdán első fokon meghozott ítéletében a Szegedi Törvényszék. Az ítélet hatálya kiterjed a pénzintézet valamennyi olyan ügyfelére, aki a bírósági döntés jogerőre emelkedéséig nem fizette vissza a hitelét.

A Szegedi Törvényszék a döntését a Csongrád Megyei Főügyészség közérdekű keresete nyomán indult perben hozta meg, ebben a felperes az egyoldalú szerződésmódosításra lehetőséget adó általános szerződési feltételek tisztességtelenségének megállapítását kérte a pénzintézet esetében.

Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla 2011 márciusában már jogerős döntést hozott, de a takarékszövetkezet felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfelsőbb Bírósághoz, amely az ítéletet részben hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. A szegedi Ítélőtábla márciusban kimondta, hogy a Partiscum Takarékszövetkezet szerződésmódosításainak többsége tisztességtelen volt, ezért ezek évekre visszamenőleg semmisnek tekintendőek.

Az ítélőtábla a pénzintézet egyoldalú módosításokra lehetőséget adó általános szerződési feltételei közül a legtöbb olyan kitételt érvénytelenítette, melyek alapján a Partiscumnak joga volt a hitelkamatok emelésre. Míg az ügyben másodfokon eljáró ítélőtábla a Polgári Törvénykönyvet és a polgári jog általános szabályait hozta fel az egyoldalú szerződésmódosítások ellen, mondván, a szerződésben a felek egyenrangúak, az LB állásfoglalása szerint a bankhitelek esetében a hitelintézeti törvény előírásait kell figyelembe venni.

A korábbi ítéletek kapcsán felmerült: ha az LB elfogadja a bírósági jogi érvelést, pereskedési lavina indulhat meg a bankok ellen, akiket ezáltal akár 100 milliárdos nagyságrendű kár is érhet."
:)

"120 perc, több ezer fel nem használt kalória, bontatlan bountyk - egy nap, amely megrengette a sajtószabadság gyomrát. Talán így vonul be a történelembe az Index csütörtökön tartott éhségsztrájkja, amellyel a szerkesztőség az ellen tiltakozott, hogy a házelnök továbbra sem engedi vissza a szerkesztőség tagjait az Országgyűlésbe.

Kétórás éhségsztrájkot tartottak csütörtök délután az Index munkatársai, hogy ily módon tiltakozzanak Kövér László házelnök döntése ellen, amellyel decemberben a házirend megsértésére hivatkozva kitiltotta a szerkesztőséget az Országgyűlés épületéből."

index.hu/belfold/2012/01/26/egy_demokrata_nem_fal/
Ez a bank legalább bevallja: visszakeressük Magyarországon, amit elveszítettünk

A Raiffeisen Bankcsoport le fogja dolgozni a Magyarországon elszenvedett veszteségeit az RBI vezérigazgatója szerint.

"Belátható időn belül vissza fogjuk keresni a Magyarországon elszenvedett veszteségeinket" - mondta Herbert Stepic az osztrák Wirtschaftsblattnak, hozzátéve, a bank nem tervezi, hogy kivonul Magyarországról. A bankvezér arra számít, hogy 2013-ban stabilizálódik a pénzintézet helyzete.

Abban biztosak voltunk, hogy egy szatócs kufár nem mond le gigahaszonról. Majd ráterhelik a hiányt a magyar rabszolgákra. Kivonulni? Hát nem hülyék ők, hogy levágják az aranytojást tojó tyúkot.
@dr lecsekkoltam palihd agár & 'gazságügyi miniszer: Na, Handó Tünde nem válik be?? Miazmáááá??? Gerince nőtt a bíráknak hirtelen? üdvös fejlemény az evolúcióban.
@Gábriel angyal:

Két dologgal kell tisztában lenni:

1: a magyar jog nem ismeri a kollektív bűnösséget.

2: a magyar jog nem precedens alapú, mint az angolszász.

Vagyis egy darab ilyen ítélet pont semmit nem ér. Különösen, mert minden bank ÁSZF-je más, mindegyikben más szöveg van. Feltételezd, hogy egy európai bank némileg köröltekintőbb ebben az ügyben, mint egy no name takszöv.

Néhány nagybank ÁSZF-jét olvastam, abban benne van sok apró fekete betűvel, mire adsz felhatalmazást, milyen kockázatot vállalsz. Ezt íratják alá, nyilatkozatoddal bizonyítják, hogy szerinted is megértetted. Akkor is, ha nem, mert esélyed se volt rá 10 perc alatt.

De ez a jog szempontjából tökmindegy.
A precedens értékűség a magyar jogban is elég nagy jelentőséggel bír.
@Dr. csaknézek...:

Ki csinálhatta a karikatúrát amivel indul az olvasóink küldték galéria? Ötletem sincs :-))
@Gábriel angyal:

Ez marhaság :-)

*A magyar jog nem ismeri el a precedenseket, csupán ítéletek indokolásában lehet korábbi esetekre hivatkozni.
@Dr. Kismac Ph.D: Miért hiszek neki? www.youtube.com/watch?v=efImrZZBL0I (nem énekel magyar nautát.) De nekem ő A vallási vezető: a csupa mosoly, a derű és a kiállás.

Végig néztem, amikor két éve itt volt szeptemberben és igét hirdetett az Arénában. A neten, mert pénzem nem volt rá odamenni. '92-ben voltam személyesen a Közgázon, akkor ott tanított..

Na szóval most kijött a színpadra és elkezdte a tógáját piszkálni. Mindenki fagyottan nézte, hogy ez mi, valami tobeti szentségelés? Majd odafordult a mikrofonhoz szélesen vigyorogva, hogy aszongya: Nééémáá, leettem magam ebéd közben,hihihi... Utána meg lökte séróból a tőle valóban elfogadható bölcsességeket. Hát arcra, szellemiségre kicsit jobban fekszik nekem, mint a rokicsávópirosrózsás.

Ma a metrón láttam a múltkor megénekelt Tényező széljobb faszi női párját. Talpig fekete bőrbe kötve - 50 és a halál közt dauerolva - rokkeros motorosdzsekiben, savanya fejjel - ezek mind olyan ádáz pofával járnak, nem? - telisteli nagymagyaroszágos kitűzővel, magyar címerrel. Táskára, dezsekire szúrva. Agatha Chtristie-t olvasva, ami csalódás volt, mert nem ezt kellett volna...
@Fabius: A célszerű vadászat képviselői sikítva kergessék sós puskával Tömjénrudit körbe körbe a harmatos hajnali erődben. Akkor respektálom őket.

Van jogosultság állatot ölni, én se vagyok vega - sajna - de amiről beszélünk, az olasz hobbimészárosok pacsirta és egyéb pici madárgyilkolósdija, - ahogy Egyiptomban a fecskéket írtják - és ezeknek alányalászat Tömjénrudi részéről. Védett, az az kihalóban lévő, tehát ezért védendő.Aannyit bűnöztük mi már a természet ellen, hogy Tömjénrudit nem szabadna ráeresztve hagyni.

Meg ilyen Stohl-szerű, vdászatra leejhtőleg már seggrészeg, puskával turbózott izéket se. Lőjenek egymásra, az is célszerű gazdálkodás, meghálálná a társadalom.
És hol van ilyenkor a Madárvédő Golyókapkodó?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Na most akkor meg(át)keresztelem libáról hp-ra. Igen találó képen ábrázolt lény javára némi pozitívum: fokozottan veszélyeztetett és nem fokozottan veszélyes, dögevő és nem vérszívó.
Kerüljük őket, mert az egyik védett állat, a másik meg olyan, mint a rózsaolaj
@Dr. Kismac Ph.D:
Értem (érteni vélem) szolid neheztelésed.
Ne feledd!
Én már előtte szembesültem a kiváló moderátor tevékenységével.
És!
Attól, hogy a miniszterelnök valami széllel szembeni tevékenységgel dicsekszik, én TUDOM, mi a következménye a széllel szembeni bulizásnak!

(valaki jól szórakozik közben, de nem a széllel szembeni manus!)
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: "Lázár János szerint elvárják, hogy aki náluk "gazdagodik, az maga is vállaljon részt a teherviselésből".
Kalapjába vagy perselybe?
@Dr. csaknézek...:
... oszt önként feláldozná magát a hazáért! Hátha megváltja ez a dicsőséges halál az országot! :) Naaaa...
@Kijelölt Felelős: hogy stilszerű legyek: hogy távoznának az örök vadászmezőkre minél elöbb
@a szív fészkei: Olvastam a metrós jellemrajzod. Annyira ne keseredj el. Vannak azért reményt keltőbb társaságok is, közéjük tartozom én is. :)

youtu.be/ZiGMPt8KMU0
@D_rögtú_R_Cirbi_semleges PH_dé: hú de ciki! A két tinit tavaly bevitték két bizsu elcsórásáért - vessen keresztet magára, ki nem követett el ilyen kicsi dolgot - nem éljenzem,de tényleg előfordul, pont,hogy olyanokkal, akik meg is vehették volna .... dádá, de,hogy becsukják őket a fogdába, az azért túlzás.... Vele ugyan mit is fog a hogyishíjják tenni?
@Dr. csaknézek...: @prof...de nem dr felebarát: Oda kéne vinni Hmvh-re a Nemzeti Fogászati Turizmus Programot, ha valakinek ki találnák retusálni a fogát.
Bátorfi és Társa Kft., valszeg kuszaszem könyvel nekik. Jó helyre ment az a kis apró. 95 milla kötelezettség, 162 milla nettó árbevételből 5 milla az adózott eredmény (2010-es adatok). Vagy mégsem olyan jó biznisz a fogászat?
www.batorfi-fogaszat.hu/fogaszat/pro-turismo-2010
@Fabius: Annak idején biztos nagyon jó üzlet volt a pacsirtákat,s többi énekesmadarat zsákszámra kilövöldözni - persze hazai erdőt ismerők közvetítésével - különben nem tették volna. Tizedét elkapták, már egy jó szám! Brhhhhh.
@Fabius: Gondolom valaki van a környékén - keresd a nőt - akinek erre nem adott pénzt, vagy egyszerűen kleptomán!
@a szív fészkei: Nem jött át a Somogyvári a kommenten, csak most e-mailben látom. Cserébe valami más, kicsit hosszú, de parádés a szereposztás. Neked még lehet, hogy ismerős.

www.magyarvagyok.com/konyvtar/Citromka-Kalandjai-19401/
www.magyarvagyok.com/konyvtar/Citromka-Es-A-Harom-Sluga-Mano-19402/
@Gábriel angyal: Örülök, ha te vidámabb vagy, kívánom is marad ilyennek. Eddig - és huszonsok éve járom a békévén az utam egy erősen nagymogyorózós környéken, MN és Demokrata-olvasó közegben - és csak ökölbeszorult fejűeket látok a lapok mögött. Így agyon dekorálva a szimbólumokkal, szilikonkarkötőkkel, biszbaszal. Minél több van rajta, annál komorabb, ezt is megfigyeltem...

Minek ennyi szart kirakni, mindenki lássa, mekkora a magyarschága?? Hogy mások piruljanak, mert neki ilyenjük nincs? (hátha nem csak kívül hordott dísz az egész számukra) Ez így mérhető: öt csecsebecsetől= igazz hazaffy/honlehány?

Örökké dacos száj, összehúzott szem, megvető pillantás - nagyon szarul érzik magukat, nem szabad mosolyogni, mert még egy libsi-bolsi fogadná!!! Szóval a mai metrós kitűzőkollekciós hölgy lehet, hogy jó asszony, de hogy valami nincs rendben benne, az tuti.
Kedves Szív fészkei!

Úgy emlékszem te kedveled József Attilát is. Ez a megzenésített verse biztos tetszeni fog majd. :) Az előbb említett kedvenceim adják elő Tátrai Tibor virtuóz játékával karöltve a 2010-es Petőfi Csarnok béli koncertjükön. :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MInvyB_CFkU#t=380s

A szaxis srác egyébként nem lát, de Ő is csodásan játszik.
@a szív fészkei: Megértelek de a kivétel erősíti a szabályt. :)

Úgy emlékszem te kedveled József Attilát is. Ez a megzenésített verse biztos tetszeni fog majd. :) Az előbb említett kedvenceim adják elő Tátrai Tibor virtuóz játékával karöltve a 2010-es Petőfi Csarnok béli koncertjükön. :)

www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=MInvyB_CFkU#t=380s

A szaxis srác egyébként nem lát, de Ő is csodásan játszik.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: @"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: Kösz, nem ismertem. Emlékszem kiskoromból - Kr.e sokezerből - Domján mesemondásaira, imádtam a hangját, ahogy Váradi Hédiét is. De ezt a Citromkát most látom. Aktuális is a vadászos poszthoz.

A keselyű nem dögevő?? (a csücsökkirálynő madárban ábrázolattyához)
@a szív fészkei: www.youtube.com/watch?v=4ba1BqJ4S2M

Ecce maci!

Lelőni, vagy nem lelőni? Írd újra a sztorit! :)
@Gábriel angyal: A megzápult társadalmi létben a metafizikai protéziseket, melyek az emberi agyra növesztett szimbólumteremtő ektoplazmákként léteznek egy értelemmel belakható világ helyett, kiváltja ez a fajta zene - a ma egyedül létező pozitív ellenállás racionális nyelve -, az egyetlen híd, amely kvázi jógatechnikaként elvezethet a kollektív elidegenedés ideiglenes feloldódásához, abba a satori-állapotba, ahol az individuális lét önkorrekciója hozzájárul a világ jobbá válásához.
Igen szerintem ilyen a zene és a sport is. Amikor pld. győztek a kézisek, egyformán örült neki jobbos, balos, liberális stb. :)
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus:

Természetesen egy malibui nyaralásra előbb vinnék magammal egy szimpatikus fakókeselyűt, mint Selmeczi M. K. K. M. A. Ny. Gabriellát. (Selmeczi Minden Körülmények Között Megvédtem A Nyugdíjakat Gabriella, aki vagyok.)
@Gábriel angyal: Kösz szépen! Szép és grat a szaxisnak,énekesnek, de nekem ez a vers már mindörökre Baksa Soóssal az igazi - az ő feldolgozásában és énekével. De ezen nem vitázunk, jó, ha ez is a repertoár része bármelyik együttesben.

Annó az Ifi Park vezetője, Rajnák elvtárs ezért majdnem kivágta a Kexet. Féltek az elvtársak ettől pár sortól. Ahogy anno Horthyék is kivágták az egyetemről emiatt Attilát.
@a szív fészkei: De igen, dögevő a keselyű, a hp pedig a vér(a zemberek pénzét el)szívó

Erdő mélyén régóta a külvilágtól elzárva él erdész a feleségével. Kimegy a ház elé, felnéz az égre és meglát egy sárkányrepülőt. - Huh, még ilyen madarat nem láttam. Asszony! Hozd a puskát! 3x rálő. Asszony kérdi: Eltaláltad?
-Nem, de az embert elengedte.
@a szív fészkei:

De, dögevő, mint Selmeczi. Csak szebb.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: amúgy azt mondják, hogy a sárkányrepülők tényleg megzavarják a madarakat.:-DD

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem is noooooooooormális.

@Pantagruel: Csakis altatólövedékkel. De mit bizgatja a medvés helyet? Medve volt ott előbb... Lásd Pampalini a nagy vadász - amit délután linkeltem.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Selmeczi az élőktől szívja el a lét, akik attól lesznek döggé. Tehát a keselyű a humánusabb mindenképp. Abszolút egyetértek veled.

Keselyű csak takarít mások után hasznosan. Ez meg betakarít.
@Interlock: hát én is ezt mondtam

amúgy nem akkora kamu bullshit, csak úgy eszembe jutott, G akkora hévvel linkeli a zenéket, hogy már kikívánkozott

forrás:
www.guo.hu/
www.szabadfold.hu/lakohelyem/szomoru_szijgyarto Már kezdtem ettől örülni, hogy ez a hülye is végre megszomorodott. De tényleg egy tisztes iparosról szól a cikk. Nem neki kéne szívnia...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mindkettő kuriózum a maga nemében. Helyes a választásod, mert a kesi sokkal szebb, sokkal értékesebb, sokkal okosabb, sokkal többen megfordulnának utánad, és garantáltan nem fog kiflit zabálni és meg fog védeni minden körülmények között Téged is, ha véletlenül odatévedne a csücsökkirálynő. Még annak az élete árán is
@Interlock: Individuális léte önkorrekcióját végre is hajthatná Orvbán a Tömjénrudival karöltve.
@a szív fészkei: Én egyszer köröztem egy ilyen taligával, ez volt életem első felszállása. Kérdeztem a csókát, mondja már meg, hogy mi a jó ebben? Azt mondta, hogy mindent úgy látok fentről, mint a madár. Mindent látni fogok, minden irányba. Trabi motor meghajtással felszálltunk, fenn kikapcsolta a motort (na, akkor majdnem besz..m, mert azt hittem leállt a motor és a családom előtt zuhanok le) és vitorláztunk, vitorlázva értünk földet. Eszméletlenül szép volt, kár lett volna kihagyni.
@Pantagruel: amikor ilyeneket olvasok, erősen kételkedni szoktam abban, hogy tényleg a magyar-e az anyanyelvem...
@a szív fészkei:

Nem tehetek róla, de Kiricsi Karoláról csak két szó jut eszembe:

-ostoba arcú.
@Fabius: Ahogy kint úgy bent, mondja a bölcselet. Hát rá kiül a benseje.
@Interlock: ja, a kétkedés frankó, amikor odáig érünk a mérföldes igazságok zsákutcájában, hogy az „A” halmazon értelmezett ekvivalenciarelációnak nevezzük azt a relációt, amely reflexív, szimmetrikus és tranzitív - ez vmi set theroy bullshit {idegen szóval: halmazelmélet} -, akkor már /mondom én/ országomat (na jó, csak Orbániát) egy hordó sörért - 1xűen tahóság, hogy ilyen bullshit a kötőanyag a mateknak nevezett intuitív diskurzus amúgy is képlékeny fundamentumaiban; nem beszélve a zenéről, mert zenéről beszélni amúgy is milyen már, na mind1
@a szív fészkei:

Orbán elegánsan elhajolt a sörét útjából :-))))
Egy rövid emlékeztető a demokrácia további dübörgéséről. :(

"A rendvédelmisek minden pillanatát ellenőrizhetik

Február végéig írásban kell nyilatkozniuk a rendvédelmiseknek, hogy hozzájárulnak életvitelük kifogástalanságának ellenőrzéséhez. Az új jogszabály értelmében a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálhatja az érintett munkahelyi "megbízhatóságát", melynek során bírói engedély nélkül, akár bűncselekmény elkövetésével is provokálhatják a szolgálatot teljesítőt.

Egy évben háromszor azt is ellenőrizhetik, mit csinál szabadidejében, milyen vendéglátóhelyet látogat, milyenek családi, baráti és lakókörnyezeti kapcsolatai, továbbá anyagi és jövedelmi viszonyai. Már akkor is kifogásolható lehet az életvitel, ha a rendőr szomszédja - akivel "kapcsolatot ápol", vagy valamely családtagja - ellen büntetőeljárás indult.

A titkos információgyűjtésen alapuló vizsgálatok megállapításait az érintettel nem kell közölni, így ő nem is tudhatja meg, mi az alapja kirúgásának, egyben végkielégítése elvesztésének. Ráadásul a belső elhárítás által hozott határozat ellen nincs jogorvoslati lehetőség. Aki a határidőig nem nyilatkozik arról, hogy hozzájárul az ellenőrzéshez, szolgálatra alkalmatlannak minősítik."
@a szív fészkei: aaaaaaaaaaaaaz, a kutyám már érzi is az adrenalint
@a szív fészkei: lehet, hogy nekem nincs is olyanom :-)
@a szív fészkei:

Kár, hogy nem semjén vállára hajtotta a fejét a focista.
@Gábriel angyal: Akkor ültessenek beléjük poloskát is, mert 2 féldeci után elmesélik, hogy a héten már megint 2x rántották fel 150 km-ről potyára "helyzet van" miatt, pedig nem volt semmi sem. Mert van közöttük ilyen is. Biztos alapos volt a felvételi szűrés
@Gábriel angyal: mindettől függetlenül többségében aláírják majd. Aki nem, arra az átlagpóógár nehéz mindennapjai várnak, aki igen, az meg vállalja.
Jövőre majd bevezetik a Nemzeti Védelmi Szolgálat rendvédelmiseket ellenőrző ellenőreinek ellenőrzését is, rá egy évre újabb ellenőrző hatóság, és így tovább, dagadhat a munkahelyteremtő lavina. Mert másra nem nagyon jó.
@Gábriel angyal:

Ez bazmeg kész. Innentől azt és úgy vágnak ki a rendvédelmisektől, akit és ahogy akarnak.

Vizsgálat nélkül.

Indok nélkül.

Jogorvoslat lehetősége nélkül.

Végkielégítés nélkül.

Csak egy ok kell. Mittom nem mosolyogtál a békemenet felvezetése közben.
@"b.a."(bejegyzés alatt) doktor fabi(en) kandidátus: lehet alapos a szűrés, ha szart se ér a képzés. Féléves gyorstalpaló után rendőrt küldeni az utcára, mekkora marhaság már az? A seregben három hónap volt az alapkiképzés, legyen effektívben kettő (a takarítást, stokizást leszámítva), a végére még mindig volt olyan, akinek gondot okozott a jobbra át. Jó, a sereg tényleg olyan embereket hívott be, amilyeneket épp sikerült - de kizártnak tartom, hogy hat hónap rendőrképzés után mindegyiknek megy az alaki, a fegyverhasználat, szolgálati szabályzat, bétéká, magabiztos fellépés, erőnlét, kiszámítható reagálás, és még sorolhatnám (ilyeneket vártak el, mikor hajdanán még én is érdeklődtem a rendőrré válás iránt).
Szóval, az előzetes szűrés kell, de tulajdonképpen nem garancia semmire.
ŐHA, FAGYOTT KUTYA LÁBA:Lázár Lézer bepöccent! www.hajdupress.hu/?cikk=12899

Hazudik a Zorigóó róla!!! Egy ilyen védett állatról!
Nem tudom, hogy ez a link járt -e már erre. :)
Jó a címe is. :)

Ez nagyon gejl tud lenni

index.hu/video/2012/01/26/hajra_mszp_hajra_gyurcsany/
Egyszer írok egy memoárt arról mit művelnek ezek a divatvadász faszkalapok az erdeinkben. A természet tisztelete nulla, az állatoké szintén, csak a behányva-hugyozva bulivan érzést tolják, a helyiek meg az anyjukat is lövetnék ha megfizetné valaki.

Hányinger.
@a szív fészkei: félelmetes amúgy a stílusa. Megírhatta volna a válaszait is, de inkább egészpályás letámadásba kezdett, ennél nyíltabban nem lehet lehazugozni senkit, semmit.
Volt itt nálunk egy kisfőnök, aki szimpla melósként kezdte, mérsékelt pofázással. Egyszer kegyetlenül bedurvult, hajtott / szidott mindenkit, pár nap múlva előléptették. És nem azért, mert eldurvult (elkurvult) - azért kurvult, mert ő már tudta, nemsoká pozícióban lesz.
De ezt csak úgy mondtam.
@Interlock:

Lázár az egyébként nagyon erős mezőnyben is irritáló, tenyérbemászó tapló stílus(talanság)ával emelkedik "ki".

Simán igazad lehet: megszolgálta az előléptetését!
rend edelmisek fegyelmezese, hmmm mi jon meg marc 15 elott?
mandineren ugyvelik, hogy Aristo nevu felhasznalo maga Gyurcsany...semmin nem lepodnek meg...esetleg egy Gyurcsany Orban vitan alnevek alatt :))))
@Interlock: @Pantagruel: ugye már nem bolondultok meg? mi a lófasz ez ami zene meg cizellált matematikai hajcihő???
@prof...de nem dr felebarát: ezek be vannak szarva, olyan szarszag terjenghet, hogy csak gázálarcban lehet megközelíteni őket...a legjobban azt szeretem, amikor ugyanúgy mint ez a surmó lázártetű megsértődnek a kérdéstől magától és felkapják a vizet, hogyan merészel bárki kérdéssel belezavarogni a nagy harmónikus lófaszba amit nyeldekelnek...:)))))))))))))))))))))))))))
@Rodeo36: csak tudod mi a felo egy sarokba szoritott allattol, hogy elsul a kezeben a fegyver...
@Fabius: és ki lesz utolsó aki önmagát fogja kirúgni? egy országban amelyben mindenki terrorista ott senkisem terrorista...egyébként

ha kimossák a szömüket belenézhetnek a valagamba...

ki fog kit őrizni és ki ellenében?

kinek az ellensége kinek az ellenségének az ellenségének az ellensége aki ...és akkor kit fognak őrizni kik és ki ellenében :))))))))))))
@Rodeo36: én kifejezetten cizellálatlan voltam :-) Vagy cizelláltan kifejezetlen.
@Rodeo36: elso adando alkalommal ellene fordulnak vagy elnezoek lesznek egy tuntetessel szemben aminek csunya vege lehet
@Pantagruel: ehhz vagy keso van vagy koran, vagy agysejtjei
nem fogekonyak ra...
@prof...de nem dr felebarát: vagy a rendesebbje kilép, és ránk köszönt a rettegő spiclikből álló rendvédelem korszaka...
Azt tudnám, hol vannak ilyenkor holmi rendőr-szakszervezetek. Vagy sztrájkok, szarni a törvényadta lehetőségekre, korlátokra. Vagy... na, faszkivan, valami fekete Audi dudál a ház előtt, megnézem már, mit akar... :-D
@Interlock: akkor van baj, ha egy q7-es tori be az ajtot...
@prof...de nem dr felebarát: te csak ne becsüld le az én agysejteimet :-)
@Interlock: nem inged , ne oltozkodj...az enyimekrol beszeltem ;)
@Interlock: minő fejlődés a sötét drapp Pobjeda helyett páncélozott Audi S8?

60 év :)))))))))))
@prof...de nem dr felebarát: akkor tényleg baj lenne. Így sincs hőszigetelés a házon, a széttört ajtó mellett aztán végképp semmire nem lesz elég a fűtés, na meg mire odaértek az ajtóhoz, fel kellett jönniük a lépcsőn is, és akkor a korlátnak is game over, tatarozhatok egy hónapig :-)
@prof...de nem dr felebarát: nos, kötözködni egy proffal semmiképp, de írni mégiscsak az enyéimről írtál :-)
@Interlock: barcahogy osszetortek a sajat parkolojukbanaz egyiket, hat lehet, hogy a szomszedboz jutnak el ;)

amugy nem keresnek jol...meg nem is olyan jo mint kepzeljuk...
@Interlock: az csak professzori tobbesszam volt ;)
mit vertok a plagium vizsgalo bizottsagtol?

m.origo.hu/dwap/obea/itthon/20120126-egyket-nap-alatt-is-kiderithetne-a-bizottsag-plagizalte-schmitt-pal.dw

lesz eredmeny? vagyis igaz eredmeny ?
@Rodeo36: van bennük egy közös dolog: addig a jó, míg csak viccből látjuk...
Szólni kéne a Semjénnek, hogy vadásszon ilyen lőálló kocsikra, a lőszert is elszámoltathatja a kincstárban, csak a jószágokat felejtse el egy életre. Nekem még azt a néhány fényezést is megérné, a kommandósok megbizonyosodhatnának arról, hogy tényleg fasza vasakban ülnek, és még "harctéri" tapasztalatokat is szerezhetnének...
@prof...de nem dr felebarát: dehogy lesz... Kaptak két hónap haladékot, közben meg lehet feledkezni az egészről, ki lehet dolgozni a bagatellizáló taktikákat, sőt, olyan iratot is lehet hamisítani, akarom mondani nagy hirtelen találni, ami bizonyítja, hogy volt ott lábjegyzet, meg hivatkozás, meg minden, csak annyira hosszú volt a lista, hogy Pali (akkor még nem) bácsi külön fűzette le és adta be, csak első, lányos izgalmában erről eddig megfeledkezett.
Jogszakértő, meg faszomtuggyaki... Két ember kellett volna. Egy, aki hitelesen fordít bolgárról, meg egy, aki hitelesen olvas magyarul. Esetleg még egy, aki visz nekik kávét, cigit, bilit.
Elképzeltem azt, ahogy ott ülnek a nyilvánvaló tény fölött. Mindenkinek ég a feje, mert ha ezt kimondják, akkor szinte megbuktatták az alaptörvényileg szent és sérthetetlen elnököt (és akkor vele buknak ők is), ha meg nem mondják ki, az úgyis kiderül, és akkor egyszerre bukik mindenki. Hálátlan egy meló, na.
@Interlock: erdekes, hogy a "fuggetlen" prof aki jelentkezett hirtelen nem kellett, elotte meg arrol sirtak, nincs ki elvallalja ...erdekes ez. de majd lezer jani ir oda is egy levelet...
süti beállítások módosítása