Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/28/ki-kell-adnia-az-mvm-gazkereskedojenek-hogy-kik-kereshettek-az-orosz-magyar-gaza... (2024.04.28. 17:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.16. 11:51 Fabius

Palotaforradalom a Fidesz frakcióban?

Címkék: fidesz lázár jános köznevelési törvény frakciótámogatás

"Te győzz le engem, nép szava!
sötétben úszó és laza
hullámaidba lépek.
Tűnődve benned görgetik
fakó szívüknek terheit
a hallgatag szegények."

Az utóbbi napokban kapkodhatjuk a fejünket, mint eltévedt szalonka a Semjén sörét elől: mivanmivan? A Fidesz frakció hűbéreseiben megszólalt a lelkiismeret? Szóra nyílnak hallgatag szájak, megremegnek eddig biztos kezek a szavazógomb fölött? Mi történhetett? Elszállt a vakhit, vagy a távoli út végén már látszik a hazai politikatörténet rémisztő szemétdombja?

Érdekes momentum, hogy az első lázadást és szembenállást nem az alkotmányosság megnyirbálása vagy a jogállami normahatárok feszegetése, hanem egy adófajta eltörlésének szándéka váltotta ki. Mondhatnánk, hogy kinek mi a fontos, ugye, ha nem torkollott volna ez is - mint annyi minden a kormánypártiak között - arcvesztésről szóló pozícióharcba. Addig rendben lenne a dolog, hogy a képviselők kiállnak az eva mellett, pláne, ha igazak a pletykák, és a választók személyesen kérik erre képviselőiket. De az már kevésbé gusztusos, ha a frakcióvezető ezt úgy igyekszik elintézni valódi kiállás helyett, hogy lepacsizza a paktumot a fővezérrel: megmarad az eva,- legalább névleg - cserébe vitára késznek minősítjük azt a köznevelési tervet amit minden létező szakember kritizál, a mifiúnk Pokorni Zoltánt is beleértve.Csodálatos pillanat lehetett, mikor a mi Viktorunk kénytelen volt szembesülni a ténnyel, hogy Pósán László és Pokorni szeretnének felelős politikus módjára eljárni a köznevelési törvénnyel, és tovább reszeltetnék a vitára is alkalmatlan tákolmányt. Igaz, nem tudjuk mire számítottak, mert Hoffmann hazudozásának sem lett semmi következménye, tehát Viktornak ennyire fontos megőrizni a köznevelésre megalkotott újkádárista eszményképet. Az okvetetlenkedés meghozta a hatást, Viktorunk kétoldali hisztirohamot kapott, és aki a földre túrházik baszki, az nem lesz tagja a NERnek kirohanással igyekezett megfegyelmezni a renitenseket.

Innentől leszek igazán kíváncsi Pokorni és Pósán sorsára. Pokorninak meglehetősen elege lehet már Hoffmann bénaságából, a tényből, hogy neki kellett élő rádióadásban a hátát tartani Raúzsika hazudozásáért, amiért hálából a némber le Gyurcsány-bajnai hívőzte egyéb érvek híján.Az ügy további burjánzását vártam mára, de csalódnom kellett. A Fideszben régi-új ellenszert igyekeznek bevetni az indulatok csitítására.

Igen, a pénzt.

Lázár élesben tesztelné az annyit is ér rendszerét, mi pedig megnézhetjük mennyi is lesz az az annyi. Megemelnék a frakciók működési támogatását, mert újabb kiosztott baksis nélkül veszélybe kerül az alkotmányos rend. Ne röhögjön a nyájas olvasó, ezt Lázár vérkomolyan mondta. Ilyenkor két eset lehet:

a: Az ingyenes irodahasználat, a telefon, internet a működési támogatáson felül jár mindenkinek, így csak leesne zsebbe is valami a megemelt frakciótámogatásból.

b: Tényleg akkora a baj, hogy drámaian meg fog emelkedni a földre köpések száma a Fidesz frakcióban, és hiány lesz a feltörlésre alkalmas papíráruból, mint egy pornómoziban.

Legyen bármelyik variáció, ha megszavazzák Lázár ötletét semmiképpen nem lesz tanulság nélküli az eset.


 

480 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr763386903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai PR – néhány hullával 2011.11.17. 14:28:13

Békés nemzettársaink épp eleget szenvednek a nemzetközi karvalytőke által gerjesztett válság, és a gaz kommunisták bűnei miatt. És akkor még jön a rendőr, és megbünteti őket csak azért, mert tökrészegen fölültek a bringájukra? Ezen sürgősen v...

Trackback: Haknizni mennek a kormánytagok 2011.11.17. 11:32:49

Vidéki kultúrházakban népszerűsítik a korlátlan mértékű adókivetési jogot, a hírre emelkedett a záptojás és a rothadt narancs ára. A mondat második fele persze csak vicc, az Origón olvastam kommentlistán, ám az első fele nagyon is komoly. Ezt kérdezte ...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.11.17. 11:31:31

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha valaki ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.11.17. 11:29:43

Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizot...

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.16. 21:29:15

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Trackback: Vége a szabadságharcnak 2011.11.16. 14:24:53

Eddig tartott, de elbukott. Hiába volt minden áldozat. Hiába adtuk oda önként és dalolva a magánnyugdíjunkat, hiába mondtunk le mosolyogva a béremelésünkről, hiába követeltük az ÁFA és jövedéki adó emelését, mindezek ellenére győzött az ellen! A legfri...

Trackback: Vége szabadságharcnak 2011.11.16. 13:56:11

Eddig tartott, de elbukott. Hiába volt minden áldozat. Hiába adtuk oda önként és dalolva a magánnyugdíjunkat, hiába mondtunk le mosolyogva a béremelésünkről, hiába követeltük az ÁFA és jövedéki adó emelését, mindezek ellenére győzött az ellen! A legfri...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nem lesz itt semmi problema.
orban megmondja mi lesz es a bologato kutyak bologatni kezdenek, sot nagy reszuk mar elore bologat, annyira egeytert azzal, amit orban akar
A 16%-os szja kulcs egyértelmű nyertese a fidesz frakció: összességében 1 Mrd Ft-ot szavaztak meg és osztottak el egymás közt a ciklus végéig. Átlagban havi 124e Ft-al többet visznek haza.
Nincs min csodálkozni ezek után: aki megszavazza a saját fizetésemelését az nyer, aki nem szavaz együtt a frakcióval vagy távol marad, az 50-150e Ft büntetést kap.
Elvek és képviselői eskü? Ugyan már... van az a pénz.
Egyre több repedést látni/hallni a NER betonbunkerén. Sőt, a nagyvezír kijelentette, hogy az IMF eljő', akkor ő elméne.
Szerencsétlen flótás tohadtul nem érti az önbeteljesitő jóslat fogalmát... mert akinek eddig nem tetszett Orbán pofája, csakazértis a forint romlására fog játszani.
Azt kell mondjam, ki fogjuk birni azt a pár hónap elszállt árfolyamot, ha ez az ára a személycseréknek. (legalábbis sokan látják így)

BTW Pokorni az egyetlen vállalható arc a Fideszből.
@Kőmíves Kelemen:
"BTW Pokorni az egyetlen vállalható arc a Fideszből."

Néztem valamelyik este a vele készült riportot (a köznevelési törvényről), és - még magam előtt is szégyellem bevallani :) - többször egyet is értettem vele.

Ettől függetlenül SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM SZAVAZNÉK ÚJRA RÁ, ILLETVE A PÁRTJÁRA. Nálam végleg leszerepeltek, a szocikkal vannak egy kupacban.
@Kőmíves Kelemen: De azért ő Orvbánnal szemben nem tud megmaradni polgármesternek a leggazdagabb kerületben. Na persze,ha mennie kell, mert vállalja a véleményét, akkor sem lesz utcán kéregető csóró, de mégis elgondolkodik majd, hogy érdemes-e ilyen bödönt elhagyni?

Azért ez igen zsíros falatocskával van színültig: még mindig van jópár "négyzetcenti" kiárulatlan zöldterületük - hajdani nevelőintézetek, a kiürített hatalmas svábhegyi kórházak óriás parkokkal, a BM-óvoda és kertje szemben a Vezérrel, stb.

Itt egy kb. 200 nm-es telek több százmillákba fáj, hát akkor azok mennyit érhetnek? A 20 %-os beépítési határokat túltengő körútnyi házak mi jattot hozhatnak? Belinkeltem tegnap, itt hirdetnek kétmilliárdért kéglit . (ki fizeti meg, az más kérdés.)
@Cartman (ex Cartman): Pokorni 2002-ben a választási vereség után (teljesen értelmetlenül és feleslegesen) bejelentette, hogy végleg visszavonul a politizálástól, mert apja ügynök volt.
Frakcióvezető és párelnök volt épp akkor, erről a két posztról mondott le "önként".
A végleg egészen 2003-ig tartott.
A többit bárki összelegózhatja 90-es IQ felett.
@hackbard.celine:
Ja, ez akkor lehet, hogy félreérthető volt.

Én nem tartom Pokornit se vállalható arcnak. Számomra kb. 2010. közepétől-végétől nincs vállalható arc a fideszben, vagy a támogatói között. Legkésőbb akkorra mindenkinek le kellett, hogy essen, miféle társaság ez... És csak sajnálni tudom, hogy nekem (is) ilyen sokáig tartott.
@Kőmíves Kelemen: "Pokorni az egyetlen vállalható arc a Fideszből."

A miniszterelnök iránti lojalitás miatt döntött úgy Pokorni Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának elnöke, hogy a bizottság minősítse általános vitára alkalmasnak a közoktatási törvény tervezetét - mondta a politikus kedden, megerősítve az Origo ez irányú értesülését.

2011. november. 15. kedd | Szerző: MTI

Ezt én nem tudom másképp értelmezni, minthogy az egyetlen vállalható arcnak fontosabb a főnöke pillanatnyi hangulata, mint annak a párszázezer gyereknek a sorsa, akiknek a mindennapjait a törvény közvetlenül, mintegy tíz éven keresztül meghatározza.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: színjáték az egész, a vezényló tábornok böffent egyet, és rezzen a naridroid csőcselék, élükön a KÉPviselőkkel
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:

Kicsit megvédem most Pokornit:

A lojalitás hangoztatása is tűzoltás a kialakult helyzetre. Viszont emellett megjegyezte azt is, 47 ezer módosítóval igyekeznek helyrepofozni Hoffmann művét a lojalitás mellett.

Vagyis a lényeg nem, csak a hangnem változott.

Vessetek a vérmókusok elé, de PokiZoli következetessége - szigorúan ebben az esetben - nekem tetszik.
szerintem ez már a döglődés jele...lézer miniszterelnök akar lenni amilyen gyorsan csak lehet és amíg nem lesz annyira teleszarva a Nándorfehérvári terem hogy már be sem lehet majd menni, a navracsikicsukimisztérium is valami másra vágyik, ki tudja talán álomfő akar lenni, a ködmönösök döglött kacsa még kapaszkodnak a Galaxis Eszébe mert csak annak szükségesek hittani szempontokból...karácsonyra a nemzet ajándéka új kormány amelyben a jelenlegi szuperminiszterek közül csak egy vagy kettő marad a többi kapálni...vagy nyögdíj és a politikai temető...és a lila nyakkendő kimegy a divatból
@Cartman (ex Cartman): a fidesz támogatói között rengeteg normális és vállalható ember van: ők azok akik két választás között nem foglalkoznak a politikával. Egy normális ország többsége ilyen lenne.
A probléma, hogy fidesz legfelső vezetése egy hierarchikus feudális rendszert épített fel, ahol a vazallusoktól egy véget nem érő kampány keretében azt várják, hogy a kimondott szavak valósággá váljanak ha elég sokszor és elég sokan mondják.
Ez sajnos kormányon nem működik, mégsem tudnak kilépni a 10 éves lózungpolitizálásból.
Pokornit a pártcentrumtól távoliként (nem volt tagja a hardcore Simicska-Orbán-Kövér-Deutsch-Stumpf, stb. szakkollégiumnak) simán bezsarolták 2002-ben. Véletlenül épp akkor derült ki hogy a faterja jelentett miután a fidesz elvesztette a választásokat. Ki is felügyelte előtte 4 évig a titkosszolgálatokat?
@hackbard.celine:
"a fidesz támogatói között rengeteg normális és vállalható ember van"
Ma már nincs. Ahogy a maszopot se támogatja már épeszű ember. Egyszerűen kiírták magukat a normális ember kognitív/etikai látóteréből (nem kevés képzavarral élve :) ).

Aki most rájuk szavazna, az vagy buta, vagy haszna származik belőle (és nyilván teljesen elvtelen).
@Cartman (ex Cartman):

Cartman Elvtars!
Mar akkor maradni kellett volna a lenini uton...
@Fabius: az RBS jelentéssel kapcsolatban emlékeztetnélek az általam neked írtakat a magyar "adósság" és a Galaxis Esze ennek köré szervezett Nagy Népi Hurálja kapcsán kamuzik...most számszerűen is lebukott nem hogy csökkent volna de nőtt de nem annyival hanem nagyságrendekkel többel az adósság közben kifosztja az országot...ez az adósság kamu szerintem nem csak gumicsont hanem köztörvényes bűnözés a jelenlegi kormány részéről...és akkor látható, az összes többi dili is amit meggombnyomtak az elmúlt 18 hónapban...ja, és én ezt tavaly március előtt kezdtem leírni...kaptam is érte...Cassandrának az büntetése, hogy...
@Fabius: Hoffmann Rózsa önvallomása az MSZMP tagságáról:
"Mentségemre szóljon, hogy a valós információktól elzárva […] fel sem fogtam az ördögi tökéllyel működtetett, hazug és manipulatív rendszer lényegét."
Minden feltörekvő kollaboráns büszke lehet rá. Azért ha hallgatott volna rádiókabarét vagy nézett volna egy-két szilveszteri műsort Hofival, akkor rájöhetett volna az ördögi tökélyre.
Pokorni a kádárista nevelési elvek visszatérése ellen próbál fellépni egy bolsevik pártban.
Nem lesz egyszerű.
@Gecc:
Ahhh... A régi szép idők... :)
(Most jól lebuktattál! :) )
@Cartman (ex Cartman): Megbocsátunk! :-)

Én a legelejétől kezdve nem szimpatizáltam a fidesszel. 1998-tól végleg leírtam őket. Nálam viszont a szocik karrierje alakult úgy, mint nálad a fideszé. EZEKRE nem szavazok többet. Sőt, többé nem akarok kisebbik rosszra sem, akkor inkább nem szavazok (na jó, ha a "Jobbik" ellen kell, akkor talán keresek valami csoportosulást).

Indítsunk mozgalmat, h a szavazáson legyen egy "egyiket sem" választás (ill. h a nem-választás is automatikusan annak minősüljön). Ez az egyetlen módja annak, h ne lehessen kisajátítani és félre magyarázni az eredményt.
...én már kb. két hónapja magyarázom, hogy van a kövér-pokorni-navracsics trió, akik a "régi" fidesz keményvonalas követői, és már többször szembementek viktorral, és kialakulóban az új mag.
de akkor le voltam hülyézve.
Pokorninak ha lenne gerince rég otthagyta volna őket a picsába. Ugyanez igaz a többi "vállalható" fideszes vezetőre. Lehet valaki egyénileg szimpatikus, intelligens, de azzal, hogy ehhez a kurzushoz a nevét adja (visszamenőleges törvénykezés, nyugdíjpénzek, alkotmánybíróság, stb. ne kelljen sorolnom) ugyanarra a listára kerül ahol a tenyérbemászó, arrogáns pöcsök vannak. Utólag onnan nem lesz könnyű leiratkozni. Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy belülről jobbított.
@hackbard.celine:
És nem tanult belőle?

Tehát akkor nyilván újra csak áldozat. Sajnáljuk akkor így, együtt, mindannyian. Esetleg összedobhatnánk neki egy szerényebb összeget valamilyen célra. A célt majd később kitaláljuk, a lényeg, hogy szeretném az adómon felül is támogatni rózsikát.
@tinca:
Ja-ja, ki van ez találva, asszem fehér kocka a neve...
@Cartman (ex Cartman): Egy normális ember nem foglalkozik napi szinten a politikával. Az időközi választások is ezt mutatják: a választásra jogosultak 18%-a szavazott a fidesz jelöltjére.
A gazdaságpolitika akkor szűrődik át a hétköznapokba amikor drágább lesz a benzin vagy a kenyer.
Az oktatáspolitika pedig amikor pl. tavaly felvették a szomszéd bukdácsoló Ilonkáját népnevelő-földrajz szakra, a saját kölködet meg idén egy jó gimnáziumból 4,8-as átlaggal sem tudod majd csak fizetős szakra beíratni.
@ámbátor: Azt fogják majd mondani, mint Csipkerózsika: "az elégtelen információk..", meg "ördögi rendszer"
Azért, az is érdekelne, hogy ehhez a táncos-zenéshez ki volt koreográfus és a rendező? Akik itt szerepelnek, mind segédszínész kategóriájúak.
@Cartman (ex Cartman): Sok jó dolog ki lett már találva - csak nem nálunk :-(
Lesújtó prognózist kapott Magyarország
2011. november 16., szerda 13:27 (NAPI)

A 10 volt szocialista EU-tagország között jövőre Magyarországon várható a leglassabb, 0,5 százalékos GDP-növekedés a Világbank szerint.

A Magyarországra vonatkozó prognózis jobb, mint a recessziót sem kizáró várakozások, ám gyengébb a kormány eddig még nem módosított 0,9 százalékos előrejelzésénél.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/lesujto_prognozist_kapott_magyarorszag.501992.html
@Qeatzkoatl: Ajánlom mindenki figyelmébe a MTT által javasolt és elfogadott előadó-művészeti törvény módosítását.
@Cartman (ex Cartman): Hoffmann Rózsa oktatáspolitikája középtávon az ország bukásához vezet. A felsőoktatás finanszírozásának drasztikus csökkentése már rövid távon is szembe megy az európai trendekkel: Németországban a K+F és felsőoktatás fejlesztésére további költségvetési forrásokat különítettek el a 2012-es költségvetési évre.
Orbán szerint a kormánnyal nem lehet szembe menni, Hoffmann többször visszadobott rendszerét presztízs okokból nem hagyhatja veszni.
4-8-12 év távlatában lesz nagy bukta.
20 év múlva lesz majd 4D vetítés egy újabb elveszett generációról.
@tinca: Aki azt mondja, hogy nem tudott a fentebb felsorolt aljasságokról, az definíció szerint hazudik.
Valamikor a Navracsics meg a Pokorni még nagyon fogja szégyellni magát, és azt fogják mondani, hogy azt hitték, hogy a jó ügyért való küzdelem igazolja ezeket az eszközöket is, de innen üzenem, hogy a kommunista padlássöprők, hóhérok is pont ezt mondták annak idején. Szép eszmék nevében voltak aljasok.
@Rodeo36: akkor majd kezdődik a cirkusz!
Mert nem csak lézerjani akar min.elnök lenni, hanem kósa meg navracics is.És még ki tudja, ki más. De jó lesz nézni, ahogy a Kossuth téren a grundon megverekszenek a posztért!
@hackbard.celine: mint egy elveszett generáció tag, üzenem akit illet, lófszt az idióta demagóg fszkalapok fülébe-seggébe, meg akárhová, de a gyerekeimet nem hagyom meghülyíteni, elveszíteni....
@Rodeo36:

Érdekes lesz figyelni milyen gyorsasággal veszik ki az új alkotmányukból az adósságplafont...
@hackbard.celine:

Rózsa nénét úgy megtévesztették a kádárizmusban, hogy azóta sem talált ki belőle. Legalábbis az irományai ezt tükrözik.
@Spániel: na látod arra veszek bérletet...amint egymás hajába akaszkodnak és a Galaxis Esze rikácsol, a lézer belovagol, a navra söprűn jön és a pokorni meg bálnával a kósa fogja hozni az ökröt a tőgyével a szarva között nagy show lesz...páholybérlet a Klotild első emeletére
@Fabius: :DDDDDDDDDD és még sok minden mást marad a zebadó? árván a szent asztalon?
@Secnir: Hát ez az uj mag sem bizalomgerjesztő. Kövér egy bunkóbarom, Navracsics egy karrierista faszkalap, Pokorni gyenge, nincs belebüfögése sehova..
@Fabius: keresi a zerdőben a Nagyfarkú Szenge Vitézt akit megígértek neki és még nem gyütt attól megnyugodna?
@Fabius: meg még sok mindent. Lehet, hogy így egy korszerű, vállalható alkotmányunk lesz?
@Spániel: azért én megnézném a pokornyit amint a turult bőrszíjon reptetve és a bálnát pórázon vezetve bevonúl...lehetne belőle kismiska a Nagy Miska mellett tudod, a Köcsögfejű aki agyagból van
@Rodeo36: A Klotildról nem látsz oda. Ha már megvetted a bérletet, tegyük át a Ferenciek terére, oda jó a kilátás.
Szerintem tegyük be Matolcsy levágott fejét a Csúti Gecó ágyába.
Hopp, most akkor nekem is másfél év felfüggesztve?
@ámbátor: Hazugság, persze. Zagson! Látod, Rózsika is mondja, de nem szakad le a plafon és láthatóan nem is szégyelli magát. Ők még a hazugságaikat is elhiszik maguknak, de tényleg!
Mindegy, azért még tegyük be a Csúti Gecó levágott fejét Matolcsyné ágyába.
@Spániel: kösz...mindig összekeverem a Kossuth Lajos utcát meg a teret a Ferencziek tere azért is jobbb mert a tömeg kiülhetne a teraszokra a járdákon és lehetne fogadásokat kötni mint a lovin melyik tépi ki a másik haját hamarabb...
@Fabius: nagyon durva kontraszt: itthon a rovásírást erőltetik egyes fideszes önkorik, közben az USÁ-ban a kézírásról a gépírásra helyezik át a hangsúlyt a közoktatásban.
A felsőfokú képzésben a magasabb szintű matematikában a HP és Texas Instruments kalkulátorok eszközként használatát oktatják (jó 5-10 éve) az integrál- és differenciálszámításban.
Az eszközhasználat világszerte magasabb szintre lépett, Hoffmannék pedig visszavinnék az oktatás a kádárizmusba, kézzel-lábbal számolós vizsgára bebiflázósba, mert attól szépen értékelhető a vezérnek leadott statisztika, ha országszerte egyforma minden diák.
@Rodeo36: "lézer miniszterelnök akar lenni amilyen gyorsan csak lehet"

Lézerjaniból kinézem az ambíciót, de Orbán rutinos kamarillapolitikus, 20 évnyi gyakorlattal. Még politikai hullaként is lesz annyi ereje, hogy kicsinálja Janinkat.
Én mindenesetre kipakolom az önkéntes nyugdíjpénztáramat. A magánra szerencsére nincs már gondom. Azt megvédték.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: hát pont erre a teát rumra veszek én bérletet, ahogy egymás haját kitépdesik és kiesnek végleg...már 22 éves késében vannak a fijjug valamivel inspirálni kőne űket?
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: és amikor politikai hullaként feltápászkodik orbán, jön kósalajcsi és lekaratéjozza a fejit nekije.
A köznevelési törvényben 70 milliárdot költenének pedagógus béremelésre, következő évben 150 milliárdot. Nem sajnálom tőlük, Isten ments! Kezdő pedagógus 129 ezer bruttóval nincs túlfizetve nem mondom, de biztos hogy kiadást kell most növelnünk?
@Cirbi:
És mindjárt jön a csengő: NER-NERRRRR!!! :)
@hackbard.celine:
"Egy normális ember nem foglalkozik napi szinten a politikával."

Picit korrigálnék csak:
Egy normális ember _normális körülmények között_ nem foglalkozik napi szinten politikával.

Egyébként abban tökéletesen egyetértünk, hogy a felsőoktatás kérdése az egyik legneuralgikusabb pont lesz, ami miatt (remélem) buknak orbánék. Sokak számára még mindig a felemelkedés lehetőségét jelenti az, hogy - "ha már a mi életünk olyan, amilyen" - legalább a gyerek bejusson egy főiskolára / egyetemre. Sok pénzt ki lehet húzni mindenféle ürügyekkel a zsebekből, de ezt elvenni veszélyesebb, mint azt sokan gondolnák...
Van egy ilyen régi rigmus, hogyaszongya:

“Budapesti villamos,
padlóra köpni tilos!
Én ezen csak röhögök,
és a plafonra köpök!”

Nem sok jövőt jósolok Pósánnak, de legalább egy fidesznyikkel kevesebb lesz.
@Husz_János_Puszita: Tudod a zöldek megsiratnak minden kivágott fát és leölt szalonkát (én is így vagyok ezzel), de a legzöldebbek tudják, hogy csak a jövő generációk szellemi ereje, a tudása és innovációs képessége az ami a továbbélés záloga. (1946 Japán példa) Azok, akik a saját gyermekeikért nem tesznek meg mindent, hogy tudásban, gondolkozásban, rendszerező készségben, etikában, esztétikában, stb. képességük szerinti maximális inputot megkapják, azok galádak és önzőek. Azok a kormányok akik ezeket a szülőket nem támogatják akár erejükön felül is, azok a velük versenyképtelen generáció kinevelésén fáradoznak. Ez olyasmi, mint a késleltetett ön-, és tömeggyilkosság.
@Cartman (ex Cartman): a következő neuralgikus pont az egészségügy lesz /ha megérik/.
A menyem orvos, két szakvizsgával /reuma és immunológia/ és havi 118.ooo
azaz egyszáztizennyolcezer forintot hoz haza. De legalább saját autójával saját pénzen utazhat napi 50 km-t oda-vissza a munkahelyére.
Annyira szegények az idős emberek, hogy a
borravaló néha egy desszert vagy egy negyedkilós kávé. Persze ennek is örül, mert pénzt eddig még nem fogadott el. Ja és 36 éves.
Milyen kilátásai lehetnek?
@Qeatzkoatl:

Egyetértek, de az államcsőd szélén nincs miből kiadást növelni. Ha beüt a krach, egyáltalán nem lesz fizetés.
@Spániel:
Hát igen. A képviselőknek viszont _jár_ az útiköltség-térítés, meg a lakástámogatás, meg mobiltelefon-használat (még ezt a pár tízezer forintos tételt is muszáj volt betenni / bent hagyni), a _megemelt fizetésük mellé_. És azt se felejtsük el, hogy az adó-variálásoknak is egyértelmű nyertesei...

Részemről ezek után csak egyet kívánok nekik: költsék mindet gyógyszerre!

(Az orvos menyednek pedig jó szívvel csak egyet tudok tanácsolni: Go West! Viccen kívül. Ha nem alakítottam volna már ki itthon - aránylag elfogadhatóan - a saját életemet, én se tétováznék egy percet se.)
@Husz_János_Puszita: Az államcsőd nem azonos egy cég csődeljárásával. Amúgy nem vagyunk olyan közel az államcsődhöz, csupán a pénzpiaci finanszírozás drágulhat, vagy szűnhet meg teljesen. Azokat a határokat, melyek között még mozgásteret kap a kormány kellene átrajzolni a racionalitás és a jövő érdekében. Valóban, számos érzékeny kiadást csökkenteni kell, viszont kiválasztani az optimálisat, szerintem nem képes egyetlen laikus szájtornász sem. Figyelem a parlamenti közvetítéseket (fél szemmel) és azt kell, hogy mondjam olyan mint egy kocsmai dumaparti. Akik felolvasnak, nem értik a szöveget, olyanok, mint a fordítógépek hangja. Attól tartok nagy a baj. Tegnap végighallgattam Rózsa nagyasszonyt. Ezer tárgyi tévedése volt, amire visszahivatkozott és nem volt az ellenzéktől senki aki kézből kontrázott volna. Nézd nekem sincs a bölcsek köve a zsebemben, ám elvárnám, hogy aki térben és időben nem tudja magát kalibrálni az keressen más tevékenységet magának.(a közmunka tök jó nekik)
Ne igyatok előre az Orbán bőrére. Közgazdák szerint még van fél év, mire mindent kitakaríthat a MNB-ből. Ezt már tudhatjátok 2002-i választások után. Mikor még az utolsó két hétben is kitakarított. Aztán utánna a vízözön. Az ország meg itt marad kisemmizve. Aki utána jön, az megnézheti magát. Akkor már az IMF is kevés lesz.
@pumukli 12: Én még csak az elrugaszkodásnál tartok.
@Qeatzkoatl:

Közmunkásként szociális munkát végezni a végekre. Mintegy tanulmányi kirándulás keretében, bevezetni őket a munka világába, csak a munka becsülete végett. Állom az átképzésük költségeit.
@Qeatzkoatl:
Ez igaz. Az államcsőd az egész lakosságot érinti. A kormánynak meg nincs mozgástere, és ez a baj. A gazdaságpolitikája a selyemzsinór. Racionalitást meg ne várj tőlük, mert másfél év alatt még ilyen nem volt tapasztalható. 2008-ban, mikor a válság jelei mutatkoztak, Gyurcsányék rögtön az IMF-hez fordultak védőhálóért. Nem zavarta őket, hogy az IMF fog diktálni. De Orbán sokkal magasabb kamatokkal inkább a piacról vesz kölcsönt, de neki ne parancsolgassanak.
"Pogátsa Zoltán közgazdásszal, a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatójával arról beszélgettünk, mit is jelentene az államcsőd az emberek számára.
....
A versenyképtelen argentin gazdaság 2002-ben 141 milliárd dolláros adósság súlya alatt roppant össze. A valutaválság szinte azonnal romba döntötte a gazdaságot: a behozatal drágulása nyomán hivatalosan 10 százalékos lett az infláció, de fogyasztóvédelmi szövetségek szerint a háztartások költségei 60 százalékkal emelkedtek. Százezer üzlet zárt be, 22 százalékosra nőtt a munkanélküliség, a lakosság 45 százaléka pedig a hivatalos szegénységi küszöbnél kevesebb pénzből élt.
....
Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságpolitika tanszékvezetője egy korábbi interjújában úgy fogalmazott: ha az állam nem tud kamatot fizetni kifelé, akkor nyilván nem tud fizetni befelé sem. Ilyenkor, aki az államtól pénzt vár valamilyen követelés, beruházás vagy köztisztviselői bér nyomán, azt csak később kapja meg, vagy nem kapja meg egészben."

www.stop.hu/articles/article.php?id=961629

Van benne jó hír is. Jövő év végéig kitartunk még a portfolio szerint. De nem kiadásnöveléssel, az biztos.
@Qeatzkoatl: én meg ha meglátom a szarvast, ahogy kecsesen szökell, arra gondolok, hogy "ejj, te szarvas állat, miért nem csettintésre változol szaftos pörköltté?"
az EVA az kamu vita volt

a pokornyi az komoly. nagyon féltékeny a kdnp qvára... de ez van. elég aljas is a csóka direkt nyilvánosan alázza a gyengeelméjű kdnp st... az eléggé sérült is...

nyilván pokornyi el akarja magát határolni a fides től... de szerintem ez már lehetetlen... azon belül meg esélye sincs... nincs esélye külön... fides = orbán... hiába ugrál... csak talpnyalóknak terem babér. lásd lézerjankó

@Kőmíves Kelemen: "Pokorni az egyetlen vállalható arc a Fideszből. "

:)))) ő már szervezetten kulturáltan tud basáskodni. de nem arc hanem segg....
@Cirbi: nem kellett volna már tavaly is ugyanezzel trükközni... akkor nem lenne ez a téma...
@Fabius:

Légyszi ne védd meg Pokornit. Ez porhintés. Ha már átment a bizottságon, módosítók ide vagy oda, a gépezet megszavazza. Utána szomorkás mosollyal széttárja a kezét, én mindent megtettem (a következő polgi helyemért). Hányok a faszitól.
@hackbard.celine:

Ami azt illeti, jól megtanulta a rendszer működését.
kínában ezeket kivégeznék.
@Qeatzkoatl: tudod a pussy jani a húsz-ból egyet kifelejt, ez a gittegylet hozott 200 új törvényt és azokban mindegyikben a parlamenti bagázs saját előnyei vannak törvényben rögzítve azaz az országnak egyre többe kerülnek és egyre szarabbak már az államcsődnél tartunk és még nincs vége -bár lenne végük- ezért az egész bagázsnak levágni az összes térítését addig amíg az ország nem jön rendbe az ő irányításukkal, amit ezzel mondani akarok, dolgozzanak ingyen vagy monnyanak le nincs más választás és nem érdekel ki lenne jó helyettük dögöljenek meg majd elhantoljuk őket vagy a kóborkutyák jóllaknak a maradványaikból olcsóbb is meg hasznosabb a csontokat meg múzeumba a smittmariska múzeumába ime a csontok a döglött magyar politikusokból új vitrinben. amit smittmariska finanszíroz saját zsebből van neki pénze bőven
@orica: pedig millen cép lenne a pokornyi amint repteti a turult és pórázon hozza a bálnát a balneológiai tanulmányokkal bőrkötésben a parlamentis ülésre és a kövér meg tépi a bajuszát, hogy elhagyta az eszit és nem találja a Galaxis Esze meg rikácsolna hogy akkor is neki van igaza és toporzékolna hozzá ja és az összes tv élőben adná és a BBC CNN world service :DDDD
Cartman: eddig kerültelek, de most, hogy lecuppantál a szektavezér nyúlványáról, talán felfogod a szavaim súlyát, ha azt mondom:
rohadj meg te agyatlan idióta baromállat!
@Cirbi: Bazzz... :-)) Hogy lehet valaki ennyire hülye? Lefordultam a székről! :-))
Én már az államcsődért kezdek fohászkodni. Minél előbb. Mert akkor a segítség feltétele lesz hogy Orbán menjen a picsába. Jobb mintha bedurvul a nép és felakasztja a picsába ezt a barmot.
Hol vannak a fideszes droidok? Hol a fizetett kórus? Miért tűntek ennyire el?
@röhögő: " Hol vannak a fideszes droidok? "

nincs pénz a kasszában... haszonlesők ingyé nem nyomják...
@Cartman (ex Cartman): erre 2010 előtt is rájöhettet volna 53% ember. és még szóltak is, hogy ez lesz, nem is kevesen.
@tinca: ez az "egyikre sem" már volt téma régebben. Van ország, ahol direkt lehet senkire szavazni. De ezt nálunk is meg lehet tenni, ha szándékosan érvénytelen szavazatot adsz le. Én már nagyon régóta így szavazok. Legutóbb sajnos az index elkezdett propagálni egy lejárató kampányt, volt egy szavazzfasszal blog, lehet, hogy eleve indexes készítette. Na a sok elmés ember jól meg is haragudott, hiába írtam akkor, hogy ne ugorjanak be, nem a fasz a lényeg, hanem, hogy elmész szavazni és kifejezed, hogy elfogadhatatlan az egész rendszer, és nem a számlálókat kell meggyőzni ezzel, hanem megmutatni, hogy egy érvényes választás is lehet eredménytelen. Azért így is volt több tízezer ilyen. De mindegy, látod mennyien szopták be most is az orbán szavait, ha megint lenne 8 szoci év, akkor megint simán nyerhetnének. Szocikkal uez pepitában. És erre jön még, hogy tinik is szavazhatnak, meg a rengeteg határontúli, akiket évtizedekig hergelt. Puska kell ide bazmeg...
@ámbátor: Igazad van, aki visszamenőleges törvénykezést megszavaz, az bármilyen aljasságra képes. Van egy szint, amit nem lehet átlépni egy "vállalható" politikusnak. Pokorni engem kicsit a magyar Teréz Anyára, Szili Katalinra emlékeztet, aki MINDEN szarságot megszavazott Gyurcsánynak, aztán úgy csinált, mint aki ott sem volt.
Ha a fidesz és OV abban bízik, hogy a forint gyengítése majd megoldja minden gondunkat...lassan tükörbe kell nézni.

Itt egy jó összefoglaló

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111116-82-szazalekra-nott-az-allamadossag-fokent-a-forintgyengules-miatt.html

Én alkalmazott vagyok, jövőre sokat bukok, azaz jövőre is és nehéz szívvel hallgatom, hogy higgyem el, hogy nekem jobb lett és lesz, miközben a számológépem az ellenkezőjét ordibálja.

Azt, hogy mit gondolok, hagyjuk, de hogy mit érzek? Szomorúságot, olykor tehetetlen dühöt, mert sajnos jelenleg más alternatíva sincsen, nem tudnék szavazni, ha holnap kéne, mert nem lenne kire.

Már valóban csak a Jóisten segíthet, ahogyan a himnuszunk is szajkózza???????????
@Qeatzkoatl: Ez nem jelent semmit. A ciklus közepén az egyébként is jobboldali II kerület nem fog a fidesz ellen szavazni. A fideszes kemény mag elmegy szavazni. A rossz hír neked, hogy ez a kemény mag már csak 18 százaléka szavazóknak. Az 2014-ben kevés lesz.
@röhögő: Hűha, te nagyon nem ismered a Fideszes fiúk lelki világát. Orbán SOHA nem adja át a hatalmát. Ezt tényként kezelve fantáziálj.
@röhögő: Valószínű félre értesz valamit. Ez egy fidesz-szimpatizáns intézet, országos, reprezentatív mintán alapuló mérési eredménye.
@Spániel: Kósa diploma nélkül miniszterelnök akar lenni? Elég snassz... Utoljára ilyen csak a komenistáknál volt. (Ezért történhet meg simán most is. :)
@sexmachine: Igazad van, ha nincs más ezt a módszert kell követni.
Nem kenyerem az erőszak, de mostanában egyfolytában görcsben van az öklöm...
Csak nehogy így járjanak a lázadó képviselők:

"Feledd a hűtlenségemet,
legyőzhetetlen kényszerek
vezetnek vissza hozzád;
folyam légy, s rajta én a hab,
fogadd be tékozló fiad,
komor, sötét mennyország."
@Qeatzkoatl: Amiből csak az derül ki, hogy novemberben a megkérdezettek fele simán elhisz a Fidesznek mindent.
"Mondhatnánk, hogy kinek mi a fontos, ugye, ha nem torkollott volna ez is - mint annyi minden a kormánypártiak között - arcvesztésről szóló pozícióharcba."

A Fidesznek ez a jellegzetes magatartása, illetve reakciója engem az online pókertermek egyik legidegesítőbb játékos-típusára emlékeztet, aki egyszerűen nem tűri, hogy ráemelnek, és mindenre rögtön all-int mond.
Általában az első 15-20 percben megszedik magukat, hiszen a kicsit is rutinosabb játékosok tudják, hogy nem az elején kell összegyűjteni a többiek pénzét, hanem a végén, úgyis eljön a leosztás, amikor majd elkapják, eleinte hagyják - ettől aztán vérszemet kap. Jellemzően a parti közepe felé esik ki, mert amikor bukja az első nagyobb összeget (J-3-ra all-int mond, valaki tartja ász párral és megveri), bedurran az agya, hisz addigra már sebezhetetlennek, verhetetélennek és istennek képzeli magát, hisz addig csak nyert - és elkezdi sorba mondani magától is az all-ineket függetlenül attól, milyen lapja van...

Aki szokott a neten pókerezni, sztem tuti tudja, miről beszélek.

Na, a fidesz pont ezt csinálja: nem tetszik az egyik ötetünk? Nemzetáruló vagy és az életben nem leszel többet képviselő, ha nem szavazod meg!

bio
Ez az egész fideszizmus a képviseleti demokrácia kudarcának legfőbb bizonyítéka. Már Gyurcsány takarodj-nál is lehetett erősen sejteni, hogy valami nem stimmel. Az, hogy megtévesztéssel, átveréssel, demagógiával és populizmussal 4 évre teljhatalomra lehet kerülni, az nagyon rossz megoldás. Hogy a nép, a "demokratikus hatalommal" a kezében olyan szervezeteket hoz létre, mely saját magát szívatja, az meg nonszensz. Fel kéne már ébredni vagy a birkákat nem odaengedni a fülkéhez.
@legeslegujabbkor: Én a "csak 50%" esetében mélységes szkepszissel várom a pozitív változásokat. Úgy gondolom, ha ennyi hiba, egoizmus, együttérzés hiány, amatőrség, vérbosszú, feudalista rémálom, adóprés, felelőtlenség után "csak 50%" a kritika nélküli elfogadók száma, akkor teljesen értelmetlen dolog az alternatíva keresése. Akkor erre van itt igény és azt kell kiszolgálni.
@Qeatzkoatl: Milyen alternatívára gondolsz az 58%kal szemben(de ki számolja...:)

A 3%ra vagy az 5re, vagy a 13ra vagy a 19re?
@A szerelő: Ne okold a választókat. Ez volt az ÉVSZÁZAD ÁTKÚRÁSA, szerintem.
@Qeatzkoatl: Még jó, hogy Demszkyék a 80-as években nem ezt mondták :) Amíg van papír... (net)
@BenFranklin: "...akkor teljesen értelmetlen dolog az alternatíva keresése."
Mond, erre hogyan lehet feltenni a te kérdésedet?
@Qeatzkoatl: Alternatívákat
1) nem blogon kell keresni

2) nem akkor, amikor a legnagyobb támogatású kormány van 89 óta

Csak az idő meg a hely nem alkalmas.
Pokorny eddig "hivatásos" kritizáló volt a Fideszen belül, sokat nem adtak a szavára. Majd ha hónapokig beleújít a nagy ellenzékiségbe, akkor majd adnak, ez a hoffmannrózsás csak egy kis kikapcsi volt.
Majd ha egy nagyobb méretű szavazás lesz és tényleg ellentmondanak Orbánnak, akkor majd elhiszem, hogy antiorbánok vannak.
@BenFranklin:
Így sem értem, de legalább tudom mire gondolsz.

1. Van itt is néhány olyan ember, akinek igenis értékes a véleménye.
2. 1994-1998-ig volt a kormány a legtámogatottabb cca.73%.

Amúgy köszi a tanácsot.
érzésem szerint remeg a föld a Fidesz-frakcióban. földcsuszamlás, pártütés, a hatalmi szerkezet átalakulása. Orbán BUKNI FOG. amilyen makacs kis majom, ezt nem hiszi el, de ki fogják hajítani. a Lázár-arcú kétszínűek hagyni fogják, hogy még jobban elb*ssza a dolgokat, s amikor az ország helyzete elképesztően rosszá válik, akkor Orbán széke végletesen meginog, mert nem lesz, aki odaszaladjon megtartani.

A Fidesz akkor épp úgy szakadni fog, mint az MSZP tette.

ajvé! OV-t a saját szűklátókörű, álszent lelkülete és a nála két fejjel nagyobb hatalomvágya fogja a politika süllyesztőjébe küldeni. majd sminkeli magát otthon, a tükörnek.
mi meg addigra rég tönkrementünk az áldásos tevékenységüknek hála.
Még bérrettegünk, vagy már tényleg 315 az €, 420 a benzin, és egy szellemi topronggyal a volánnál robogunk a szakadékba?
@BenFranklin:
"nem akkor, amikor a legnagyobb támogatású kormány"
Szar bolsevik parasztvakítás. Semmit nem tanultál (ahogy a fidesz sem) az elmúlt 100 év történelméből.
Propagandával és a megszerzett többség örökös hangoztatásával nem lehet elfedni a valóságot.
Egy narancsbolsevik semmivel sem különb mint a vörösbolsevik.
@cukorrépa: Ja, már 2010 óta minden héten megbukik.
Propagandával és a megszerzett többség örökös hangoztatásával nem lehet elfedni a valóságot.

Ez igaz.

Egy narancsbolsevik semmivel sem különb mint a vörösbolsevik.

Ez nem.
@A szerelő:"Fel kéne már ébredni vagy a birkákat nem odaengedni a fülkéhez."
De legelőször is pszichológiai alkalmasságit kell bevezetni a politikus jelölteknek...
@BenFranklin: Jogos, rosszabb a narancsos.
@dunaparti: "majd elhiszem, hogy antiorbánok vannak"
Sokan leszünk, akik nem hiszünk majd nekik. Akik ebben részt vettek... Legfeljebb az olyan távolban lévők, mint Bús Balázs, de kétlem h ő pl. bele akarna menni a dzsumbujba.
mostanaban - a szakmat az atlagnal egy kicsit jobban ismerokent - azon szoktam gondolkodni, mivan ha orban tenyleg megbolondult, tenyleg elveszitette a kontrollt sajat maga folott
nyilvan a rendszer amit kiepitett ettolmeg eletkepes, a szerepek annyira jol korbe vannak rajzolva, hogy onmaguktol mukodnek es keptelen sajat korlataikat atlepni a bennelevok - ertem ezalatt, hogy hiaba latjak adottesetben a hozza kozelallok, hogy orban pszichesen beteg, konkretan nem lehet eltavolitani, mert nincs ra semmilyen eszkoz, modszer
A Zoli vs. Róza meccsnél 1 dolog ami a lényeg:
Poki fideszes, Hoffman meg kdnp. Ebből adódóan Rozi csak vesztes lehet.
@ámbátor: A Pokorni mindig szimpatikus arc volt. Sokaknak. Ezért is kellett félreállítani az útból, tudjátok kinek az útjából. Én akkor sem értettem miért hagyta magát levágni mint áldozati bárányt, sem azt miért nem hagyta ott a francba őket utána. De ezek szerint még él ...
@tinca: Most már mindegy.A pannon pumát orbán lelőtte,matolcsy meg megnyúzta.Én sem szimpatizáltam egyikkel sem,de a Bajnai féle idők(1 év)alatt azért nem így néztünk ki.
@es2300: Az a gond, hogy már akkor ezt vizionáltad, amikor még 18 százalékon álltatok, de az most már csak 13+3 szóval tarts ki még egy kicsit a meggyőződésed mellett ha lehet.
@vaclav: Nem biza. Felvettünk még egy kis hitelt, akkor az IMFtől, ami kvázi államcsőd. Be szép volt...
@röhögő: Ha államcsődről és gyilkos zavargásokról álmodozol, akkor nem vagy jobb egyik politikusnál sem.
@BenFranklin: Akkor mi a megoldas? Pofa befog es remenykedik hogy elmegy a vihar?
Orbán: "ha az IMF visszajön, én el"
@BenFranklin: El vagy te szédülve,én nem mondtam ,hogy balos vagyok.A másik meg az ,egyszerű magyar paraszt nem azt fogja nézni ki hány százalék,meg jó hogy ez bent van a parlamentben és irányít stb.Hanem hogy tud megélni,mennyi az a szar törlesztő és egyebek.
A parlamentben lévő gombnyomkodásból az utóbbi másfél évben én még csak szarul jöttem ki,bárhogyan is nézzük.
@BenFranklin: minőségi különbség nincs a narancsbolsevik és vörösbolsevik között
MSZMP tagok:
Matolcsy György
Hoffmann Rózsa
Járai Zsigmond
Martonyi János
...
végtelen hosszú lista

KISZ titkárok:
Orbán Viktor
Varga Mihály
Rogán Antal
...
végtelen hosszú lista
@Shinjuku: Nem, nyugodtan lehet blogolni, a kutyát nem érdekli. És az égvilágon semmin se változtat.
@hackbard.celine: Még eladod hogy a Fidesz a kommunisták pártja...:) Csak nem nekem.
nagyon keveset beszélünk mi magyarok arról, hogy érzi magát a másik, lelki és testi egészségünk érdemben tabutéma, és ez (logikusan) hatványozottan igaz a közéletre
soha nem lehetett ezeket a kérdéseket megírni, de még pletykák is alig-alig terjednek, míg máshol ennek lényegesen nagyobb hagyománya van
mégegyszer kérdem (nem vizionálom, nem szeretném, hanem pusztán csak mint lehetséges opció, érdekesnek tartom a kérdést) tehát mi van ha mondjuk mániás depressziós orbán és mondjuk most egy nagyon súlyos mániás szakaszában van
aki valaha látott már ilyet testközelből az tudja, hogy mennyire nehéz kezelni ezeket a helyzeteket, hát még ha az illető a főnököd, ergó semmilyen eszköz nincs a kezedben, sőt ő akkor távolít el maga mellől amikor csak akar...
@Qeatzkoatl: ki ez a benfranklin? droid troll vagy csak simán hülye?
@vaclav: Én sem mondtam hogy balos vagy. A magyar paraszt meg nem él rosszabbul attól, hogynem vehet 0%ra autót meg nem vesz fel szopó hiteleket. De a gyerekének lehet hogy marad esélye.
@hackbard.celine: Ebbol voltakeppen csak egy derul ki. Az, hogy ezek az arcok mar akkoriban is szerettek a hatalmat es szerettek volna valahogy iranyitani. Akkoriban ez volt annak a modja. Legalabbis en nem igazan csipem ezeket a "volt MSZMP-tag" dolgokat. A mostani hatalmi elit egyre inkabb mar csak Kadarizmus lajtos verziojaban nott fol es nem latott bele a mukodesebe. Csak annyit mond el roluk a fenti info hogy az adott rendszerben mindenaron vezetok akartak lenni... es ez azt hiszem nem ujdonsag Orban tekinteteben, eleg ha csak a Fidesz hirtelen ujrapozicionalasarol beszelunk az SZDSZ-es idok utan.
@BenFranklin: Ez valoszinuleg igaz... de legalabb jot lehet beszelgetni es eltoltod vele az idot.
btw megkockáztatom ilyen huszonX év után, mint ami orbán mögött van, bármelyikünk pszichéje nagyon megviselt állapotban lenne
@BenFranklin: Olvastam mostanaban egy jo cikket egy pozsonyi magyar nyelvu lapbol. Azt irja, hogy erdekes modon a Fidesz ugyan jobbkozep partnak mondja magat de furcsa, hogy az intezkedesek, amiket hoz, egytol-egyik balos populista programok. Jobbos az lenne, ha a privatizaciot erositenek es nem az allami tulajdonlast.
@BenFranklin: Rosszul közelíted meg a dolgokat.A kapitalizmus így működik, de a mi országunk túlzásokba esett és elvetélt.Amúgy meg nem beszélgetek tovább,mert fél szavakból nem értjük meg egymást.A véleményem zárószóként csak annyi,hogy ez nem jó ami most itt megy.Minden elemző mondja de a drágalátos kétharmad.... meg a nagy "demokrácia" ahol a párttársunk ha véletlenül mást nyom a szavazáson mint kellene akkor bénzbeni bünti.De nem számít azért emelik a képviselők pénzét ,hogy ezt a büntit ki tudják fizetni.Csak így tovább....
@Shinjuku: Mondjuk az hogy balos vagy jobbos meg hogy mi jobb és mi bal a választók 1/10e sincs tisztában vele, és nem is érdekli.

Vannak a Fidesznek balos húzásai, de a nemzeties image, a középosztály erősítése, az egyházakkal való kapcsolat inkább jobbos. Szerintem.

De pont ez az a rész ami nem érdekli az embereket.
@BenFranklin:
OV "2010 óta minden héten megbukik".

ugyan. az csak az utálói akarták és mondták. az, hogy mikor fog bukni, nem tudjuk. és ki is lavírozhatja magát belőle. de egyelőre elég vacakul áll, és az egyre látványosabb, egyre nyíltabb fideszes konfliktusok, már-már belharcok rázzák az ő székét is.

az, hogy elég nagy gáz van a Fideszben, abból látszik, hogy a fityiszes politikusok már a Hír TV műsoraiban sem kapnak csupa pozitív és jól megválaszolható kérdést. vagyis ellenérdekek vannak, frakciózás van, a belső ellenzék hangja is érvényesül. ez eddig nem volt jellemző! úgy látszik, ahogy az euró- és forintválság rosszabbodik és Orbán töketlenkedik, a Fidesz fejesei közül néhányan azt gondolják: 'a Viktor után is lesz narancsos élet...'
@Shinjuku: Nemzetiszocialistáknál erősen ment a korporatív állam/állami tulajdon és őket eléggé jobbra szokás tenni.
@hackbard.celine: nem az a legnagyobb baj, hogy mszmp-tagok és/vagy kisz-titkárok (is) voltak, hanem az, hogy többségükből egyszerűen hiányzik a szakértelem, a vezetéshez elengedhetetlen széleslátás és a vitákhoz az elemi intelligencia is. Ez egy hihetetlenül gyülevész, szedett-vedett banda, melynek tagjai most éppen "jó lóra" tettek. Ennek az áldásait meg könyörtelenül ki akarják maguknak aknázni (csakúgy, mint az előző kurzus sok piszkos kis embere).
@BenFranklin: Ez nagyon jó szöveg, kimentem:)
@cukorrépa: 'a Viktor után is lesz narancsos élet...'

a lóf@sz lesz utána... utána a retkesük vezetésével fognak civakodni a VAGYON on... osztjónapot...

fides addig van mig a zorbán

fides = zorbán
@vaclav: Hát nézd az újkori Magyarország egyik fénykora éppen Tisza Kálmán miniszterelnöksége, a fél magyar infrastruktúra akkor épült. Jobboldali volt, vasfegyelem volt a pártjában és zsarnoknak tartották a pol-i ellenfelek meg a párton belüli ellenfelek is. Igy lehet döntéseket hozni és végigcsinálni.
@cukorrépa: ellenérdekek vannak, frakciózás van, a belső ellenzék hangja is érvényesül. ez eddig nem volt jellemző! úgy látszik, ahogy az euró- és forintválság rosszabbodik és Orbán töketlenkedik, a Fidesz fejesei közül néhányan azt gondolják: 'a Viktor után is lesz narancsos élet...' ---lehet, nem látok bele, meg nem látom a következő erős embert. De a jellemző 'monnyonle' hozzáállás destruktív, nyilván nem fog örökké politizálni.
@messi-asz:
azt írtam, "a Fidesz fejesei közül néhányan azt gondolják: 'a Viktor után is lesz narancsos élet...'"

szerintem tényleg erre is játszanak páran narancséknál, aztán vagy bejön nekik, vagy nem.

én mondjuk nem hiszem, hogy Orbán bukásával mindent buknának. de hogy a népszerűségük nagyot hanyatlana, ha Vikike hazamenne a felcsúti homokozóba, az biztos.
@BenFranklin: Az volt a szocialista elem... :-)
@BenFranklin:

nem mondtam, hogy mondjon le. azt mondtam, hogy egy ország bebuktatásába rendszerint belebukik a miniszterelnök is. Magyarország a tönk szélén, kicsit megpöccentik a bankár és spekuláns-fiúk, oszt zuhanunk. még durvább forintleértékelés, aktív szopás egy-két évig, tömeges és jelentős szegényedés. ha egy ilyen krach beüt, Viktor dacosan felszegett álla meg a nemzetmentő, nagypofájú retorikája egy kalap kutyasz*rt se fog érni.
Micsoda álom... álmodik az MSZP-szavazó :) nedveset :)
@Shinjuku: Ez a lényeg a cikk alján: A szerző a pozsonyi Comenius Egyetem politológia tanszékén tanít (és komolyan aggódik Magyarországért)--és a szlovák államtól kap fizetést.

A csóka a Híd nevü inkább szlovák párt szószólója(Gál Zsolt)

Nem biztos hogy hiteles egy tulképp ellenséges állam politológusának aggódása. Szerintem.
@Spániel: " A menyem orvos, két szakvizsgával /reuma és immunológia/ és havi 118.ooo
azaz egyszáztizennyolcezer forintot hoz haza. De legalább saját autójával saját pénzen utazhat napi 50 km-t oda-vissza a munkahelyére.
Annyira szegények az idős emberek, hogy a
borravaló néha egy desszert vagy egy negyedkilós kávé. Persze ennek is örül, mert pénzt eddig még nem fogadott el. Ja és 36 éves.
Milyen kilátásai lehetnek? "
Hogyhogy még itthon van...az Én Fiaim már megléptek a nyomorgás elől ! Egyik Angliába ,..másik Németországba ment,... hiányoznak nahyon ,de legalább JÓL ÉLNEK !
@OrangeOrder: " Micsoda álom... álmodik az MSZP-szavazó :) nedveset :) "
Majd felébredsz zombi,ha kihúzod a fejed Orbán seggéből baszki,...nemsokára !
@Cartman (ex Cartman): "Egy normális ember _normális körülmények között_ nem foglalkozik napi szinten politikával."

Politikával úgy lehet érdemben foglalkozni, hogy az ember belevezet egy semtex-es kamiont vagy egy nagyobb repülőt a parlamentbe, amikor az éppen tele van a képviseleti csürhével.
A többi csak üres szócséplés, agyalás...
:)
@BenFranklin: Elolvastad, vagy csak csipobol iteletet mondtal? Az "ellenseges" allam az elmult tizenegynehany evben erosebb lett anyagilag mint Mo, pedig milyen kis szegeny orszag volt.
@BenFranklin: a bolsevik mentalitást szerinted mikor és honnan szedték fel?
Ismétlésként: bolsevizmus a többség egyszeri megszerzéséből leszármaztatott korlátlan hatalomgyakorlás.
Egy olyan párt amelyik retorikájában elutasítja a piacgazdaságot, hirdeti az állam korlátlan hatalmát, államosítja a magánvállalatokat az nem baloldali? A 14-ik havi nyugdíj ígéretével, a bankok ellenében a devizahiteleseket állítólag megmentő retorikával (mert valódi intézkedéseiben a saját haverjait mentő gittegylet) együtt nem populista szocialista?
A népnemzeti klisékkel, a szomszédos szlovákokkal szembenállásban nem nacionalista?
Egy bolsevik-baloldali-nacionalista pártalakulatot hogy neveznél?
Ez a fidesz.
@Shinjuku: Bar most mar nem is nagyon van ertelme elolvasnod azt hiszem. Lehet hogy szerzo nelkul kellett volna bemasolnom a cikket mert mar most tudod hogy mekkora baromsag, mielott egy sort is olvastal volna belole.
@Shinjuku: "es nem latott bele a mukodesebe"
Na persze. 20 évvel a 'rendszerváltás' után ugyanaz a mentalitás, ugyanaz a propaganda, ugyanaz a médiafelfogás.
Nem láttak volna bele? Stumpf szakkollégiuma, ahol a fidesz akol termett 88-89-ben épp erről szólt.
Orbán banda "itt az idő" - sokkal szemetebbek vagytok mint a szocik - takarodó a p.csába és/vagy a fenébe.

A Puskás Öcsi relikviákat meg ne lopd el Kispesttől Felcsútra te gonosz törpe!
@hackbard.celine: A propaganda es a mentalitas nem feltetlenul kommunista maradvany... Meg Goebbels talalta ki a propagandat es azota minden politikai ero hasznalja. Ugyanez a helyzet a mediaval is, az is csak propagandaeszkoz. Nekem inkabb azt mondja az egesz, hogy ezek mind olyan, hatalomra ehezo emberek, akiknek a celjuk elereseben nem igazan szamitanak az eszkozok, csak az eredmeny.
az a baj, hogy akkor sem fog történni semmi, ha megemelik a pénzüket.

tehetik, az időköziket nyerik, az istenadta nép vagy a való villával, vagy a saját nyomorával van elfoglalva, esetleg valami külső beavatkozásban (EU, csoda, világvége, stb.) reménykedik.

a végén persze a tanulságokat levonja majd mindenki, csak attól semmi sem fog változni.
@Shinjuku: ez tévedés, nem Göbbels találta ki a politikai propagandát, a kommunista agitprop évtizedekkel megelőzte.
Láttad Göbbels ciánnal megölt 6 gyerekét? Oda vezet a vakhit.
@Shinjuku: Hát fele az adóssága, az tény. De azért a magyar infastruktúra fejlettebb, autópálya Sk-ban gyakorlatilag nincs, kórházak, középületek lepusztultak.
@hackbard.celine: És akkor ezzel most mit akartál mondani?

Tökmind1 hogy jobb vagy bal, legyen hiteles. A te véleményedtől függetlenül a közvéleménykutatások szerint messze a leghitelesebb párt.

Egyébként a középosztály és középvállalkozások támogatása és a nacionalista-klerikális felhang nem baloldali mozgalmakhoz kötődik, Mo-n meg gyakorlatilag kizárja egymást a kettő.
Lassan lementek Vacka Rádióba pintyőkéim.
És hol van még a Paróka őrnagy?
hol az 1 millió új munkahely ? vagy mindenki alcsúton dolgozik a bányákban, meg tokajban a pincészetben?

orbán apuci a bolsevista párttitkár bányajogi belügyér- dakota família- orsós mihályék
@hackbard.celine:
Egy bolsevik-baloldali-nacionalista pártalakulatot hogy neveznél?

szarkupacnak :)
@Shinjuku: Mondjuk nekem Szlovákiában van az üzletem egy része, és időm felét töltöm ott, szóval van rálátásom. Gál a Híd embere, az Új Szó a Híd lapja. A Híd nem magyar párt, legalábbis a magyar jobboldalnak nem eléggé, szerintünk az MKP a magyar párt.

Ez olyan mintha a MeHből kitúrt Mszp-s írna cikket a Népszabiban egy fideszes húzásról. Szóval nem érdekel.
@BenFranklin:
hogy milyen? hiteles?
:DDDDDDDDDD
te beteg ember vagy
@Shinjuku: Meg Goebbels talalta ki a propagandat

- ezt ne írtad volna.
@Qeatzkoatl: nem nézek tv-t...mi volt?
@Qeatzkoatl: csak az érdekel mikor kezdik ütni vágni a jaffások és már egyikük sem hallgatja meg a Galaxis Eszét...én egyébként azt válaszoltam volna neki a hisztériájára: mi a fasznak ugatsz? egy vagy közülünk...mit tudsz csinálni ellenem? bebörtönzöl mert más véleményem van mint a tied, hülye vagy...így szó szerint azután amikor elönti az agyhúgykő akkor kihívni a mentőket
@BenFranklin: hiteles?
Olvastad a Széll Kálmán tervet? 2011. április 13. a dátuma.
Idézek:
"Mindezek alapján, középtávon 3-3,5 százalékos GDP növekedés számszerűsíthető. A dinamikus forgatókönyv a Széll Kálmán Terv és a további kormányzati intézkedések sikeres megvalósítása nyomán jelentős, 5 év alatt 400 ezer fős foglalkoztatás bővüléssel számol. Továbbá feltételezi azt, hogy a terv sikeres megvalósításából eredő hitelesség-növekedés és országkockázati-felár csökkenés nyomán erőteljesebb beruházás-bővülés jöhet létre, és a kiépülő új termelési kapacitások felszívják a megnövekedő munkaerő-kínálatot. Mindezek következtében középtávon 4% és 6% közötti GDP növekedés érhető el.
Ezt hazudták alig fél éve Kormányzati Konvergenciaprogramként.
A középvállalkozásokat úgy támogatják, hogy előírták az adótörvények miatt csökkenő bérek miatt a kötelező béremelést minden munkavállalóra, különben nem kaphat állami megrendelést a vállalkozás. Ez megint egy kib@szott zsarolás az átláthatatlan és követhetetlen adótörvény változtatásokban.
@es2300: nekem nincsen pszikém, te hol tartod a tiedet?
@hackbard.celine: Ó (de) Testamentum: és mondá a zúr:legyen fing, és lőn...azóta van bűz a futrinka uccában és ahol fityisz leledze magáta...
@hackbard.celine: Jó akkor nem hiteles csak a leghitelesebb. Messze.

Legalábbis a számok alapján.
@hackbard.celine: Jobban tetszik az a rendszer, ahol az állam zsarolja a kkv-t, amikor a korábban a multi zsarolta az államot, aki benne volt a mókában.

A világ legtermészetesebb dolga, hogy azokat a vállalkozásokat segíti a kormány, ami a kormány céljaihoz asszisztál. Ez nagy előrelépés a nokiás dobozokhoz képest.
Megvan a Paja!!! stop.hu/articles/article.php?id=961887

Díszbojt díszdoktor lett. Reza Pahlavi is aza az ELTE-nek.
@hackbard.celine: Minisztériumi főelőadónak kellett állnia huszonévesen. Ördögi tökéllyel kapta a vele járó nem kevés kiváltságot. Főnökétől tudom, hogy mennyire szenvedett ott ettől.Képzelhetni.

Aki a kora hetvenesekben nem látott a szemével, az hülye és hazug, mint most is.
Vihar a biliben. Holnapra elcsitul és minden megy tovább... éljen pártunk és kormányunk!
Ez a Pilinszky torzítás micsoda?
@Fabius:
"A Fidesz frakció hűbéreseiben megszólalt a lelkiismeret?"

Egy fenét. Az érdek szólalt meg (talán úgy látják, bukovári a mutatvány, és valszeg az lesz). Szokatlan a szitu, és idegesek a fiúk.
Pokornit is csak ez fűti, ő már 2014 utánra gondol, szeretne a székében maradni.

Egyébként bajban derül ki igazán, mennyire van együtt egy csapat. Most baj van, és a mamelukok nem letttek felkészítve erre a szcenárióra, bár őszintén szólva a fidesz a kormányzásra sem volt felkészülve.

@BenFranklin:

" Jobban tetszik az a rendszer, ahol az állam zsarolja a kkv-t, amikor a korábban a multi zsarolta az államot, aki benne volt a mókában"

Zsarolni nem szép dolog, így mondjuk inkább azt: egyik sem tetszik.

Másrészt mondatod eléggé értelmetlen, hiszen, ha az állam benne volt a zsarolásban, akkor az a "móka" tulajdonképpen nem is volt zsarolás.

Harmadrészt pedig, az állam ne zsaroljon senkit se, különösen ne a kkv-t! Inkább örüljön, hogy van még egyáltalán épeszű ember ebben a csóró kis országban, aki kis- vagy középvállalkozásba kezd és munkát ad másoknak.

Bérkommandó, aha, na ja. Katonásdi helyett számolni kellett volna inkább tanulni.
@OrangeOrder: Csak arra ébred, hogy csavarja az orrát a szag. Rohad a narancs!
@BenFranklin:" A világ legtermészetesebb dolga, hogy azokat a vállalkozásokat segíti a kormány, ami a kormány céljaihoz asszisztál. "

Nagyi? Jól van?
@BenFranklin: Te miért erősíted munkád által, adóiddal miért támogatod egy tulképp ellenséges állam gyarapodását? Ez nem hazaárulás?

Ha meg simán megfér mindkét ország érdekét szolgálni a te életed belül, akkor mit írsz ekkora baromságot? Miért jó a szomszédokat hergelni Orvbánnnak? Van belőle haszna? És neked?
Hisz ahogy kicsit szigorodik itt valami, rohantok oda adóparadicsomozni. De egyúttal hörögni is rájuk. Ti tényleg skizók vagytok.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Ezért alattvaló. Kifizetik a szolgálatait. Legalább tiszta sor, érthető az elhivatottsága, ami sima üzlet. Plusz lád fentebb, azért megkínálja magát szlovák előnyökkel is, de ellenséges országról pampog, hogy Orvbánt se hagyja ki.
Mostantól a vállalkozói Fidesz-tagozat levelezik? Tegnap Báthory egész éjjelig, ma is egy ilyen történelmi nevű... És mind mennyire elégedett a pormánnyal és a kárttal.
@cukorrépa: De annyit fog pont érni. Nézd meg a belinkelt képet. :-D
szerinte a köztársaságok Magyarország fogyó, hanyatló korszakai Magyarországnak, mert nem az számít, hogy mi az államforma, hanem, hogy kik vezetik az országot.

- milyen igaz. Pedig ezt Vona mondta. Magyarországra nem való a demokrácia, túl sok energiát emészt fel a vele járó állandó veszekedés.
@es2300:

Hasonló helyzetben ezt tanácsolná az orvos:
Váltson, és megszűnnek a bajai.

Aki a politikában eltöltött után huszegynéhány év után piszcés zavarral küzd, az hagyja abba (sürgősen) és keressen magának tiusztes polgári foglalkozást.
Adjon ki könyvet, abból még meg is él (például Orbán Viktor biztosan megélne, a fanok vennék könyveit, mint a cukrot).

Ha viszont nincsenek pszichés zavarok, akkor viselkedjen is úgy, mint akinek valóban nincsenek.

Mert ugye, a látottak-halottak alapján hogyan döntsem el, hogy most akkor igen vagy nem? (mármint psziché-zavaros ügyileg)
@Kompli: Te tudod, hogy hol áldozatoskodik Pokorni??
@Zébácsi: Nem kell ahhoz épelméjünek lenni hogy valaki rendberakjon egy országot. Sőt sokszor pont a fanatizmus vezet célra. Ilyenek a legjobb cégvezetők(Steve Jobs) pl., a legjobb brókerek, a gazdaságokat a legrövideb idő alatt felpörgetők(Hitler). Csak ennek nagy ára van és csak kevesen készek megfizetni az árát.
@BenFranklin:
"szerinte a köztársaságok Magyarország fogyó, hanyatló korszakai Magyarországnak, mert nem az számít, hogy mi az államforma, hanem, hogy kik vezetik az országot.
- milyen igaz. Pedig ezt Vona mondta. Magyarországra nem való a demokrácia, túl sok energiát emészt fel a vele járó állandó veszekedés. "

Másként látom, ez egyáltalán nem igaz. Nem több politkusi csúsztatásnál, jól bevált retorikai eszköz.

Nem az számít ugyanis, hogy ki vezeti az országot, de még csak az sem, hogy mi az államformája, hanem valójában az, hogy hogyan él benne a polgár, mennyire kiszámítható és élhető a jövő, milyen érzés minden reggel felébredni.
A többi csak politikusi maszlag, rizsa, porhintés, hívőknek szóló (dakota- és egyéb) közhelygyűjtemény, magyarul átverés.

Vona is tudja, hogyan kell beszélni, hogyan kell a zembrekbe ab ovo kódolni a megosztottságot: a demokráciával járó állandó veszekedésről ír.

Normális esetben ez megvitatás és nem veszekedés, de sőt, ha veszekedés is, viszont van értelme, akkor nyert ügyünk van.

Aki nevelt már kamaszgyereket, az tudja miről beszélek.
@a szív fészkei: szia, sikerült "az akció"? ne válaszolj semmit!!!
itt a cikk: hirszerzo.hu/velemeny/2011/11/16/Ha_az_IMF_jon_Orban_megy_Jo_otlet_8W4GMZ

mivel a helyzet egyre durvább -te is érzed- egyre kevesebb valós megoldás adódik: azonnal szétbaszni a fejit egy baltával bárhol találja is meg a balta a Galaxis Eszéről beszélek!!! vagy leváltani szépen a frakciónak nevezett gittegylet kiállítja maga elé vigyázzállásban és lebassza mint őrmester a hülye bakát és leváltják, kikísértetik a teremből és csinálnak sok mindent (ez vértelennek tűnik) vagy megvárni amíg a tömeg megy érte cséphadaróval meg kapával kaszával és kő kövön nem marad...azaz forradalom ez nem jó Európa közepén...de ki kell rúgni még December 1 előtt vagy hamarabb...nincs más megoldás az ország már nevetséges
@a szív fészkei:
@BenFranklin: "Nem biza. Felvettünk még egy kis hitelt, akkor az IMFtől, ami kvázi államcsőd. Be szép volt... "

Te simán demagóg vagy, vagy simán hülye?
Egy biztos: nem vagy vállalkozó.

Ki vette fel az IMF-től a hitelt?
És ki költötte el?
Az IMF hitelkerete volt a biztosíték , ha az nincs, akkor Magyarország csődöt jelenthetett volna.
Most nincs. Csőd jön.
Miből vettük a MOL-t? IMF hitelkeret felhasználása, FIDESZ források szerint.
Naaaagy buli volt!
Hogy az orosz ne tudjon parancsolni nekünk! Ezen jót röhögnék, ha nem csípné a szemem a rothadó narancsszag.
Hát nem tárt karokkal várjuk a keleti megmentőt? Hát nem ott járt Viktor tavaly ilyentájt? Mi történt ott? Csend és hullaszag. Nincs info.
Simán kirúgta Putyin. Utána vált hirtelen nagyon fontossá a kínai kapcsolat.
@BenFranklin: a stevejobs sem jó példa, mivel nem csak az ő stílusa és az általad említettek stílusa eredményes a világban van rengeteg más példa és nem az a választék amit hülyeséged felsorol....te mi a fasznak vagy itt? bosszantóan unalmas vagy ezzel a seggséggel ami árad belőled...teljesen analfabéta idióta vagy menj anyádba
@Zébácsi: Ezzel nem azt akarom mondani hogy a diktatúra mindig jó (hiszen voltak királyok akik alatt nagyot fejlődött az ország és voltak akik alatt visszaesett), de egy centralizált diktatúránál (a legtöbb cégnél ez van) igenis a vezetőn múlik minden, a személyes kvalitásain. A demokráciával két baj van, drága és lassú.

Eddig minden hosszútávú gazdasági vergődésnek diktatúra lett a vége és a megoldása. Még az USA-ban is korlátozták a szabadságjogokat a new deal alatt, és 2001 óta is ezt teszik. Ezt tették a japánok, a németek és a magyarok is Horthy alatt.
@Rodeo36: Ne húzd fel magad, ez a dolga és kész. Ha küldik, menni kell; most ilyen dejómagyarvállalkozóvagyokésmegyabóthálaa fidesznek-típussal nyomatják a mantrát a Lendvayból. Mert az meggyőzőbb, mint az agyatlan hőzöngés.
Na itt vannak a megszorítás áldozatai: www.blikk.hu/blikk_aktualis/ujabb-300-millio-a-frakciok-zsebebe-2072020
@BenFranklin: "autópálya Sk-ban gyakorlatilag nincs"
És nálunk mennyi van? És ebből mennyit építtettek a fidesz alatt?
Akkor most az autópálya rossz vagy jó? :)
@BenFranklin: Viktor cár atyuska lenne a legjobb megoldás. Majd Reodeo megküldi a hozzá való orosz operát.
@Zébácsi: te leállsz ezzel az agyament droiddal? hagyd a picsába
inkább ezt nézzétek, innen jön a megoldás a problémátokra :
www.livestream.com/globalrevolution

Ők épp bankot foglalnak már el.
@BenFranklin:

Steve Jobs valódi fanatikus és autokrata volt, szerencse, hogy csak a befektetők pénzéért felelt.

Hitlerről inkább semmit, az ő gazdasági csodája inkább nem kell. Úgy felpörgette, hogy '45-re le is nullázta.

Orbán? Sokan állítják (itt a blogtérben is), hogy beteg, nincs rendben nála minden. Passzolok, de leginkább nem hiszem el.

De nem is erről van szó.

Azt látom, hogy ő is rettentő nagy autokrata, akarnok, fanatikus, szenvedélyes.
Ez még önmgagában nem baj.

Viszont azt is látom, hogy egy köpönyegforgató alak, nem mond igazat, kádári vezetőkre emlékeztet. A pártja dettó a múlt rendszerre hajaz.
Azt is látom még, hogy rossz irányba viszi az országot, miközben saját hatalmát cementezi be akár évtizedekre.
No, ez már baj. Méghozzá igen nagy baj. Ezt mnég egy hülyének is szóvá tenném, hát még egy egészségesnek!

De kommentem leginkább erre vonatkozott:
Abban a helyzetben, amikor már nem tudsz kontrollt gyakorolni a valóság és a vágyálmaid felett, akkor jobb lejönni a szerről.
Még akkor is, ha hatalomnak hívják a hatóanyagot.
@BenFranklin: Akkor te jobban ralatsz az ottani dolgokra mint en. De en azokat a velemenyeket is el szoktam olvasni/megnezni, amik olyan embertol jonnek, aki esetleg nekem nem szimpatikus. Attol meg lehet, hogy van benne valami amit mondanak... arrol nem is beszelve hogy igy lesz kerek a vilag. Ha csak egy tipusu velemenyt olvasok el akkor nem is tudok erdemben nyilatkozni magarol a temarol... Masik: nyilvan nem szo szerint ertettem hogy Goebbels talalta ki magat a propagandat, de a naci gepezet volt amelyik elsokent profi szinten muvelte agymosasra. Az o mondata volt, hogy: "Addig ismeteld, amig el nem hiszik."... manapsag ez az alapja az osszes szaros televizios reklamnak is.
Úgy felpörgette, hogy '45-re le is nullázta.

@Zébácsi: - vagy inkább a szövetségesek nullázták le. Mind1ez csak arra példa hogy összefogással 10 év alatt csodát lehet tenni, de ehhez vasakarat és vakhit kell.

Abban a helyzetben, amikor már nem tudsz kontrollt gyakorolni a valóság és a vágyálmaid felett, akkor jobb lejönni a szerről.
Még akkor is, ha hatalomnak hívják a hatóanyagot.

Ez így igaz de egyelőre se csőd, se alternatíva nincs, se igény a változásra. Ha ma lenne a csőd és előrehozott választás lenne akkor az a legvalőszínübb, hogy a Jobbik alakíthatna kormányt, aki azért jó de egyben kockázatos, mert még nem érezte meg a hatalom ízét.
@a szív fészkei: ez marad minden elrontott izéből: a város Bolondja siratja a cárt és az elvesztett 3 kopejkáját ami megmaradt neki

www.youtube.com/watch?v=acRDciCGTqw

értsd meg a legutolsó 3 mondatot
"Az utóbbi napokban kapkodhatjuk a fejünket, mint eltévedt szalonka a Semjén sörét elől: mivanmivan?"

Szo nincs itt lelkiismeretrol (egy politikusnak olyan egyebkent sincs) vagy ilyen magasztos dolgokrol. Nyilvan a pakozdi gyerek meg a tobbi, magat leendo fidesz fonoknek kepzelo holdudvar ugy gondolta hogy orban pozicioja meggyengult. Elkepzelheto hogy a gazdasagi szukseg elsopri nepunk bolcs vezeret a kozeljovoben, de a fidesz 2/3-a megmarad. Ez idealis helyzet annak aki be akar ulni orban szekebe. A fideszben levo kinalatot elnezve, nem jarunk akkor sem jobban.
@a szív fészkei:
www.youtube.com/watch?v=Cv2JPn5qNL4

az utolsó 3 mondat érdekes de ez a két részeg voksturista sem akármi amivel kezdődik a finálé eladták az országot és jön...a nyomor
@Shinjuku: en azokat a velemenyeket is el szoktam olvasni/megnezni, amik olyan embertol jonnek, aki esetleg nekem nem szimpatikus

- ez általában teljesen jogos, a látókör beszükülése ellen. Konkrét esetben haragszom a Most/Hídra, aminek létrejöttében a szlovák titkosszolgálat is szerepet játszott, csökkentve a magyarok parlamentbe jutási esélyeit. De a szlovákiai magyarok mint választók beszopták(a szalámizást sajnos nem csak az itthoni magyarok szopják be), úgyhogy számolni kell vele.
@Zébácsi: "A rendszer nem vált be stop Tessék abbahagyni stop”

(Királyhegyi Pál Sztálinnak szóló, végül el nem küldött távirata)

:-DDDDDDDD Mi elküldhetjük.
@BenFranklin: Ebben egyetertek es szerintem ez a szomoru."Se csod, se alternativa, se igeny a valtozasra."
Es itt termeszetesen gondolom te sem a morgolodo ertelmisegre vagy a blogolo ifjusagra gondolsz, hanem a zemberekre.

A legfurabb, hogy pontosan errol szol az altalad olvasatlanul is hitvanynak minositett fentebb belinkelt cikk. :)

De csod majd lesz rovidesen es az majd meghozza az igenyt is az alternativara.
@a szív fészkei: és ebből lesz az amit az előbb adtam le:

minden dicsőségnek egyszer vége

emlékeztek így kezdődött:

www.youtube.com/watch?v=UEBq-gsdI58&feature=related
@BenFranklin:

A diktatúrát válasszuk külön. Általában erőszakszervezet tartja fenn, és általában nagyon nem jó benne élni. Ne legyen opció, ha kérhetem.

Nem értettél meg.

A lényeg:
nem Orbán Viktorral, az ő személyiségével, az állítólagos mániákus skizofréniájával (ami szerintem nincs is) lenne a gond, sőt, még csak nem is Gyurcsány Ferenc tánctudása, bájgúnáros vigyora, avagy Medgyessy tétovaságot mutató non-verbális kommunikációja a baj, mert nem a személyük/személyiségük számít.

A baj a mutatott produktummal van. Ami számomra egy nulla körüli érték.

Ragozzam, miért? Ugye nem kell?

Kit érdekelne Pokorny és Hoffmann R. csőrtéje, Lázár arcpirító kivagyisága, Lendvay Ildikó mindentmegmagyarázásai, az lmp töketlenkedése, ha az átlagember jól élne, egyről a kettőre jutna?

Nem személyekben és izmusokban kell gondolkodni, hanem célokban és eredményekben.
Ennyi.
@Shinjuku: Nézd én azért azt gondolom, hogy a magyar átlagember hihetetlenül politikafüggő. Mindenki mindent tud, ált. a legjobban, csüng a napi politikán stb. Nyugaton nem tapasztaltam ilyet, nyilván ez a jólétből is fakad, de még a szlovákoknál sincs ez a politikai hisztéria. Pedig a politika mindenhol ugyanilyen mocskos, tele van zsarolással stb. Örülök hogy abban hiszek, hogy (mivel nem vk alkalmazott sehol) én vagyok a jövőm kovácsa és a politika túl sokat nem tud nekem ártani, csinálom amihez értek.

Régen én is követtem napi szinten(jogi egyetemi ártalom), de leszoktam.
@Rodeo36:

Hagyd csak el, kérlek alássan, ez számomra terápia.

:-D
@Zébácsi: Nem személyekben és izmusokban kell gondolkodni, hanem célokban és eredményekben.
Ennyi.

Ámen. Ezzel nem lehet vitatkozni.

Csak azt hittem van valami konkrét véleményed vagy jelölted vagy akármi.

Azt meg fenntartom hogy a magyar az egy súlyozott miniszterelnöki rendszer, tehát nagyon is számít hogy ki a főnök. Már feltéve, ha kilátszik az adóssághegyből az ország, mert amíg nem addig nincs mozgástér.
@a szív fészkei: nézd

mi marad a dicsőségből

www.youtube.com/watch?v=hRWj_-p6iwM&feature=related

még egy falat kenyeret sem tud adni a népnek
@BenFranklin:

A szövetségesek? Dehogy.

Hitler a háború reményével (a megváltozott világrend miatt újraosztás iránti vágy) kecsegtette a válság utáni német nemzetet. Megszerezte a hatalmat, maga mögé állította a tőkéseket, lepacsizott Svájccal is (bankok) és elkezdte a háborút. Ez iszonyú sok árut és szolgáltatást igényelt - pörgött is a buli ezerrel, csak ugye Sztálingrádnál k. hideg volt, és ezt a ruszkik jobban bírták egy kicsit (néhány ezer vé tapasztalat).

Szóval, ugyanez a háború rombolt le mindent.

Akarat és kitartás kell, valóban. Viszont a vakhitet kihagynám.
Például jó dolog vakon hinni abban, hogy a GDP növekedés 3-3,5% lesz, de sokkal jobb tudni, hogy igazából nem, nem lesz annyi.

Ha tényleg beütne a csőd, és bukna a fidesz-kormány, akkor a rendkívüli választáson egy most előre nem látható eredmény születne. Tudom, hogy a Jobbik MOST 19%-on áll, de sok a nem szavazó, vagy bizonytalan szavazó, és ugye, MOST nincs csődhelyzet.

Szerinted mennyire ilyenne meg a lakosság, ha egy csőd utáni helyzetben a Jobbik (egy szélsőséges párt kapna hatalmat? Szerinted mennyi lenne egy Jobbik-kormény nemzetközi mozgástere?

Jobbik? Köszi, de nem.
@BenFranklin:

Még mindig nem értesz teljesen. Lehet, hogy én fogalmazok pontatlanul, bocs.

Nem mondtam, hogy nem számít a főnök - de nem a személye, neve, személyisége, stb..., hanem a tettei számítanak.

Felőlem tehát lehet Orbán pszichésen problémás (ez nem érdekel), ha jól élek a hazámban (ez érdekel).

És persze, a magyar rendszer erősen miniszterelnöki súlyozású.
Egészen addig, míg a tényleges csőd előtt Skicc Pali lemond, Orbán lesz az új KE új jogkörökkel és egész más ME-KE-Parlament súlyozással. Aztán jöhet a csőd és az új választások (már OV a KE, ahonnan nem tud megbukni)

Mit szólsz, milyen kis konteo forgatókönyv?
@BenFranklin: :) En is csak annyira kovetem, amennyit a neten olvasok belole. Mar jo 5 eve nem otthon elek.
@Zébácsi: Ez jo... nem ugyanaz mint ami az oroszoknal tortent, de hasonlo mozgatorugok vannak az elgondolas mogott. :)
@a szív fészkei:

Hát, én úgy látom, hogy Orbán rossz korményzása csak a bajok egyik oldala.
A másik, és talán nagyobb oldala az, hogy nincs OLYAN alternatíva, amelyik képes lenne 2014-től újra felépíteni a jelenelgi kurzus által lebontott demokratikus alapokat (AB, KT, KE, alkotmény, MT, stb.)

Most nagy a baj, mert Orbán nem örökölt olyan hű de jó kasszát (Bajnaiék asszem korrekt munkát végeztek), de azért a 2/3 birtokában az eddig mutatott teljesítménytől fényévekre kellene lenni. Mondom ezt a mostani válság ellenére is. Viszont szerintem nem fogja tudni megtartani a hatalmat, mert ha csak a trendet nézem, akkor IMF nélkük ez a hajó nem fog elvitorlázni a 2014-es választásokig.

Az imént írtam BenFranklinnak egy konteo verziót Orbán KE pozícióba meneküléséről - több ilyen is kering a köz száján. De még így is: nincs meg az az erő, ami valós ellensúly lehetne fidesz a cementtel kirakott demokrácia-libikóka hatalmi forgástengelye kibillentéséhez.
@Zébácsi: Szerinted mennyire ilyenne meg a lakosság, ha egy csőd utáni helyzetben a Jobbik (egy szélsőséges párt kapna hatalmat? Szerinted mennyi lenne egy Jobbik-kormény nemzetközi mozgástere?

Pont egy csődhelyzet után képzelhető el a legvalószínübben, hogy a lakosság elfogadja a szélsőségeket. Akár diktatúrát is, mindent a fejlődésért, meg amúgy sincs mit veszíteni, hiszen csőd van, vagy mi.

A háborúról az a véleményem, hogy Németország a céljai nagy részét elérve előnyös békét köthetett volna, ha az USA nem lép pályára, onnantól nem volt esélye. Az oroszok egyébként sem értek volna sokat a rengeteg amerikai hadianyag nélkül.

Persze ha a volna ott nem volna.
@Zébácsi: És persze, a magyar rendszer erősen miniszterelnöki súlyozású.
Egészen addig, míg a tényleges csőd előtt Skicc Pali lemond, Orbán lesz az új KE új jogkörökkel és egész más ME-KE-Parlament súlyozással. Aztán jöhet a csőd és az új választások (már OV a KE, ahonnan nem tud megbukni)

Mit szólsz, milyen kis konteo forgatókönyv?

Ez olyan Horthys forgatókönyvnek hangzik, de a történelmi körülmények között is van nem egy hasonlóság(azért a vörös és fehérterrort ezúttal kihagynám), nem lehetetlen amit mondasz.
@BenFranklin: Es a szep az, hogy a kapitalista berendezkedest valoszinuleg a ket vilaghaboru mentette meg a korabbi osszeomlastol: majdnem nullara romboltak europaban az infrastrukturat aztan johetett az ujjaepites. Mostanra viszont sikerult eljutni nyugaton arra a szintre, ahol a fogyasztas es a hitelezes felporgott, belepett az olcso keleti munkaero, de hiaba termelnek mint allat, nem parosul hozza fogyasztas. A nyugati munkaero nem tudja a lepest tartani a keleti alacsony koltsegekkel ezert no a munkanelkuliseg, elvileg csokkennie kellene a fogyasztasnak is de nem csokken, inkabb hitelbol fedez. Aztan amikor a lufi kipukkad, megall a fogyasztas, no a munkanelkuliseg es keletrol elarasztanak a termekek (tultermeles) ami meg lejjebb viszi az arakat, teljesen tonkreverve a termelopiacot. Erre sajnos csak egy valamit lehet csinalni: olcsobba es igy versenykepesebbe tenni a sajat munkaerot... tehat lejjebb vinni a fizeteseket. Kulonben joccakat.
@A szerelő: a jaffa mogya jó ha a másikak akkor rossz, ezt se tu'ttad?
@Shinjuku:

Óóóóó, kérem szépen, ez régi komcsi trükk - a felfelé bukás egyfajta záróréteg, hisz ezzel elfogy a vetélytárs az addig egy szinten lévő ellenlábas mellől.

Sok konteo elmélet van és ugye mindenkinek lehet egy tuti verziója.

Az enyém az, hogy a mostani történések nem kapkodás, hanem a hatalomra jutás előtt alaposan végrehajtott helyzetértékelés és elemzés eredménye (közben persze kapkodnak is, mert a modellezés hibahatára nem nulla). Magyarul Viktor tudja, mik lehetnek a következő lépések, és minden állásra van egy varija.
Az egyik vari az, hogy a KE posztbe bukik fel, ha nagyon elszaladna az ország helyzete. Ezért lehet az, hogy meg sem próbálnak kihátrálni a nyilvánavló zsákutcából, hiszen van a szitura egy kidolgozott cselekvési tervük.
Elfogadott királycsel?

Beton az egész. A szélvészsebességű törvénykezés volt hozzá a cement.
@a szív fészkei: na itt a lényeg, ez a befranklinozott izé meg az agitpropból jött, sőt küldték de olyan hülye, hogy kiütéseket kapok tőle már kenegetnem kell magamat sörkrémmel...Guiness, belülről...a 300 milliócska mint az 1 kopejecsku...erről van szó már 9 és fél éve mindent nekik a többi meg dögöljön éhen mint ahogy látod a Boris-ban az is egy őrült, bele is hal csak közben az ellenség elfoglalja az országot lemészárolja nép nagy részét és a többi meg hiába könyörög az immár csak papíron cár Galaxis Eszének még egy falat kenyeret sem tud adni és a szent bolond meg tagadja tőle az áldást mert gyilkos...nem köszön ez vissza?

az agitprop meg nyomja a süketet hogy nincs jobb mint a poshadt narancs kövér után szabadon az meg olyan kő hülye hogy követ lehet a fejivel törni...ki kell baszni ezeket majd gyün valaki ha más nem én megyek egy kicsit játszani a jaffásokkal felkészülhetnek rá képzeld mi lesz? :DDD
@Zébácsi: nyilvánavló zsákutcából-nem értek egyet a nyilvánvalóságával.

szélvészsebességű törvénykezés volt hozzá a cement-azért a tv kevés ahhoz, hogy a hatalmat fenntartsa vmi kataklizma esetén.

Másrészt a hatalom megragadása és megtartása minden politikus és politikai erő célja. Nincs ebben meglepő, de a vetélytársaknak nem tetszik a túlhatalom, holott alkotmányos. Ebben sincs meglepő.
@Shinjuku:

Jól összefoglaltad.

Aki figyeli Viktor mondandóját, az látja valami ilyesmit akar ő is. Tanácsadói felismerték és meg is értették vele, mi a hézag a világkapitalizmus rendszerében. A kérdés az, hogy jó-e rá a válasz, amit a fidesz adni szeretne.

Másrészt a bérek nem csökkenek de facto, mert egy csomó iparág van (speciális tudás esetén) ami éppen, hogy felértékelődik. Ez lenne a kiugrási pont, ezt kellene becélozni (K+F) - csek ehhez nem ilyen oktatáspolitika kellene.

Az pedig milyen bájos, hogy a keleti gazdaságokat a nyugati tőke húzta fel arra a szintre, ahonnan az már talpra állva lazán betámadja hitelezőit, sőt, már ő hitelez neki?
Az olcsó munkaerő 20-30 évig csábító volt, de mára ugye inkább teher...
@Zébácsi: Ebben igazad van, de a K+F barmennyire is jo az orszagban a szurkeallomany, nem fogja a lakossag tulnyomo tobbseget tudni foglalkoztatni. A zemberek mindig az egyszerubb ketkezi vagy betanitott munkasok tomegei lesznek... nekik pedig rosszabb lesz.
@Zébácsi: a keleti gazdaságokat a nyugati tőke húzta fel arra a szintre - de nem ám jószándékból.

Kína rá van utalva pl. az USAra, hiába hitelez neki, ha ők veszik meg a portékát. Ha nem hitelez neki, nem veszik meg a cuccot, és akkor ők is szarban vannak. Ha a kínaiak okosan csinálják és megerősödik a belső piac is (fizetőképes középosztály), akkor meg is marad nagy tényezőnek.
@BenFranklin:

Nyilvánvaló zsákutca:

Több elemző is rávilágít arra (London, WStreet), hogy IMF nélkül nem fog menni. A forint csak gyengül, újra 82% az adósságráta.
SZámomra ez egyértelműen bukó, különösen, ha a tendenciákat nézem. Ne feledd, jövőre nincs Manyup-zsé, és irtó nagy lyukak vannak a büdzsében.

A törvény kataklizma esetén valóban nem tart hatalomban, de arra igencsak alkalmas, hogy megkösse a következő hatalom kezét a kormányzáshoz (buktató szándék). A korábbi hibák feltárását pedig gátolja (9 év a legfőbbb ügyész mandátuma, ráadásul e 9 év lejárta után csak 2/3-dal lehet újat választani, s addig a régi státuszban marad, Ab korlátozás, KT, stb..).

A politikai párt célja valóban az, amit írsz. Nekem nincs bajom a túlhatalommal, ha az demokratikus úton jött létre.
Most ez a helyzet, tehát nekem semmi bajon sincs a fidesz 2/3-os többségével.

Azzal viszont van, hogy mire használja. Ezt kifejtettem fentebb, plusz hozzáteszem még a visszamenőleges törvényeket, az egyéni képviselői indítványokat (amiket nem kell a bizottságokban előzetesen megvitatni), új al kotmány (semmi extra baj nincs a régivel, hiszen a mostani kormány is erre esküdött fel)
Magyarul az a baj, hogy azokat a pilléreket bontja le, amik őt odajuttatták.
@BenFranklin: Igen, de a keleti gazdasagok csak a vasfuggony megszunesevel es a nyitassal erosodhettek igy meg... szoval a fura az, hogy pont a nyugat fele valo nyitas tette vegul tonkre a piacgazdasagot: a folyamatosan novekvo fogyasztas es a profitmaximalizalas nyomta ossze a nyugati termelopiacokat.
@BenFranklin:

USA-Kína vonatkozásában igazad van, de mi sajnso nem az USA vagyunk... :-(.

Kínában - ahogy olvasom - irtó nagyok a különbségek, de mivel sokan vannak, vélhető, hogy a középosztály is erősödni fog. Tényezők lesznek ők újra, visszajutnak oda, ahol az ókorban, középkorban voltak: a világ egyik leggazdagabb és legfejelettebb országa volt. India más tészta, ott a vallás, a kasztrendszer, a magas analfabetizmus plusz a rosszabb klíma miatt szerintem lassabb lesz a fejlődés.
@Zébácsi: Indiában rengetegen beszélnek angolul, ami hatalmas globális versenyelőny és nem csak a 2kezi melósoknak konkurencia.
@Shinjuku:

Sajnos ebben van igazság.

Mit tehetünk, mink van?

Mezőgazdaság, Termőföld, víz, ásványvíz, thermálvíz, logisztikai csomópont lehetnénk. Lenne mihez nyúlni.
A felsorolásban a legfájóbb a mezőgazdaság. Itt 25 év elkótyavetyélése után magunkhoz kellene térni, mert ez az ágazat sok embernek adna munkát, és a magyar autentikusan jól is viszonyula földhöz.
Egyébként passz...
@Zébácsi: @Cocóbácsi csalódtam benned, hatalmasat, demokratikisan vagy diktatórikusan az ország és nép fejlődésére tett lépések és esetlegesen szükséges törvényalkotás elfogadható lenne mindkét módszerben egyébként sincs túl nagy különbség a kettő között az egyikben több a duma a másikban több a tett...de ezek a jaffás szarháziak a Galaxis Esze-vel az élen -VEZÉRÜRÜ VAGY VEZÉR KAPPAN- semmi mást nem csinálnak még ma sem amikor a gyors'naszád már tépi a lehorgonyzott mozdonyt csakis maguknak rabolnak meg a gittegyletüknek és senki más nem kap belőle 18 hónap alatt -szegények 8 éves lemaradásban voltak- 6000 milliárdot tettek zsebre és azt te meg a benjaminfranklinnevűseggfej fizeti szlovákia és magyarország között a kisdunában Levélen olyanok vagytok mint a dilinyós ...de ha akarjátok folytassátok és basszátok meg egymást de ez nem vezet sehová a franklin elvtárs az agitproposztály küldötte és túlórázik miattad mert valaki felvette a szavakat és most megpróbálja eladni a szijjgyártó helyett a lopott holmit,... a kurva anyját
@Shinjuku: fura az, hogy pont a nyugat fele valo nyitas tette vegul tonkre a piacgazdasagot

- nem a piacgazdaságnka van vége hanem annak, hogy abban a nyugat dominál

a folyamatosan novekvo fogyasztas es a profitmaximalizalas nyomta ossze a nyugati termelopiacokat.

- nem tudom itt miről beszélsz pontosan, önmagában nem baj ha az ipar leépül nyugaton(főleg a könnyü), minnél fejlettebb egy gazdaság, annál inkább a szolgáltatások húzzák. Csak a munkamegosztás ugrott nemzeti szintről nemzetközire, ma olcsóbb legyártatni egy cipőfüzőt 10.000 km-re mint a szomszéd utcában.
@BenFranklin:
Hááát, ugye angol gyarmat volt, így sokan értenek a teakészítéshez is, plusz azt is tudják, hogy a keksznek hány mp. ig kell áznia a 36 fokos teában.

Viszont tömegek nem tudnak olvasni, és a mai napig van emberkereskedelem. Az az ország valami elképesztő egy tégely, van itt minden. Ráadásul területileg is különböző, szerintem soha nem lesz Kínának komoy ellenfele.
A volt brit korona orszgaiba biztosan sok hindu vándorol be, és helyezkedik el kvalifikáltabb állásokra (matekból jók), de az átlag kínai szorgalmával egy átlag indiai nem rendelkezik sztem.
@BenFranklin: és singapúr-ban meg sing-anak púróban kisbürgözdön meg döglenek a kecskebékák egyébként a kanyar a hibás
@Shinjuku: nem sokára lesz kínai selyemfüggöny rojtokkal és zsinórokkal meg sújtással (egészen lesújtóan) otthonkában papucsban
@BenFranklin: ha eddig is egy seggfej akkor a Sándorpalotában megjön neki? vagy onnan megy Graz-ba ez a barom nem az országot irányítja hanem a frakcióját meg a kormányát azaz egy gittegyletet akik megállapodtak zártkörben hogy együtt lopnak mint Ali baba és a 40 rabló és csak rabolnak az ország meg tönkrement erre varrjál gombot agitprop titkár elvtárs
@BenFranklin: Valoban nem baj... a baj csak az, hogy mit csinaljanak az embertomegekkel akik az iparban dolgoztak... mindenkit nem tud felszivni a szolgaltatoipar (es nem is mindenki alkalmas ra.) Az ipar leepulesevel a munkanelkuliseg is novekedni fog.
@BenFranklin: A nyugati termelopiacok eltunese okait meg abban latom, hogy nyugaton a haboru vegetol kezdodoen (de Amerikaban meg korabban) kisebb-nagyobb megtorpanasokkal, de folyamatosan novekedett a fogyasztas, ahogy novekedett az eletszinvonal is. De ahogy megnyiltak az olcso keleti munkaeropiacok, ugy a profitmaximalizalas miatt oda telepult at a termeles.
@Zébácsi: Igaz... vegre ra kellene jonni ismet hogy alapvetoen mindig is agrar orszag voltunk amig nem akartunk a vas es acel orszagava valni. :)
@Shinjuku: Az ipar leépulesevel a munkanelkuliseg is novekedni fog.

-Hát ez nem vészes még, az nem dolgozik aki nem akar. Még a több millió bevándorló is megél Nyeu-ban, mégpedig nagy részük a szolgáltatóiparban.
@Rodeo36:

Sajnálom, ha véleményemet csalódást okozónak gondolod. Pedig azt hittem, humanista gondolkodású vagyok....

Azért a demokrácia és a diktatúra közt élesebb a vonal, szerintem. Mindkettőnek vannak fokozatai, de a köztük lévő határ sztem elég markáns. De alapvetően nem az államforma a fontos, hanem az, hogy milyen benne élni.

Én gyerekként éltem meg a szoci rendszert, és akkor gyereknek lenni jó volt. Az idő biztosan megszépíti, de tényleg öröm volt a szocirendszerben gyereknek lenni. Most nem feltétlenül az, legalábbis nem minden gyerek számára az.

Viszont ezzel együtt sem szeretném, ha ebben az országban újra egy eszme, vagy egy ember mondaná meg, mit tehetek, kire szavazhatok, hová és hányszor mehetek külföldre.
Ezért nem szeretném, ha itt újra egypártrendszer, vagy diktatúra lenne.
Orbán Viktor hatalmában nem a személye zavar, hanem a tettei. Fura, hogy pont a demokrácia biztosít számára lehetőséget, hogy azt tegye amit, és úgy betonozza be magát, ahogy.

Bár ez nekem nagyon nem tetszik, mégis el kell fogadjam, hogy jelenleg a fidesz kormány legitim és leváltásukra nincs meg az erő. 2014-re talán meglesz, de perpill a fasorban sincs senki, aki felvehetné velük a kesztyűt.

Mszp? - vicchalmaz, egy jurassic park. Ha nem újul meg teljesen, akkor kuka. Mesterházy fiatalossága ehhez kevés, másrészt ugye ő Kovácsék embere. Amíg a Kovács/Szekeres/Lendvay vonal előtérben van, esélytelenek.

LMP? - a másik, de kisebb vicchalmaz. Szimpatikusak, de
súlytalanok, kiforratlanok.Még nem járatódtak be rendesen.

Jobbik? - Soha. Őket nem szabadna a hatalom közelébe engedni, még koalíciós paretnerként sem.

Demokratikus Koalíció? - Gyurcsány visszajövetelére lenne igény, de szerintem rossz választás lenne. Az Őszödi beszéde miatt nem utasítom el teljesen, csak azt gondolom, az ő nevét sikeresen amortizálta a fidesz, ráadásul ismerten mszsmp-s kötődése van, már csak családi vonalon is. Nem ő a jövő embere.

Ki van még, ja, Bajnai-Oszkó párosa, Haza és Haladás: Nos igen, őket eltudnám képzelni (fiatalok meg szakértők is és hitelesek), de nincs mögöttük szavazóbázis, még csak párt se.

Nos, akkor ki fogja itt Orbánt leváltani? Netán saját maga, csak felfelé???
@Shinjuku: De az tény hogy aki ma az USAban kvalifikálatlan, az csak a WalMart-ba mehet éhbérért, míg a 70es években kaphatott volna egy akkor jól fizető szakmunkási állást egy gyárban. Ez a középosztály egy részét leamortizálja, a különbségek ott is nőnek.
@BenFranklin: En igazabol az amerikai peldara gondoltam. A nemeteknel azert eleg stabil az ipar... tobbek kozott azert mert egyreszt a kinaiak (de neha meg a japanok sem) tudjak azt az "europai" igenyesseget vinni a termekeikbe, masreszt a nemetek szeretnek nemet termekeket venni. A franciak detto... naluk a fogyasztas reszben fenn tudja tartani az ipart.
@BenFranklin: Sokaig mar oda sem mert az illegalis mexikoi bevandorlok sokkal olcsobban is megcsinaljak... vagy az illegalis ukran, roman, bulgar, magyar es egyeb bevandorlok. Lasd a kezdeti nehezsegeket es a munkakorulmenyek leirasat Hagyma blogjan. (hagyma.blog.hu)
@Zébácsi: egy akarnok, aki azt hiszi mindig neki van igaza, mert o a valaki. Ha kicsit kitekintene a csolato szemovegbol, rajonne, hogy o megy rossz iranzban az autopalyan.
@Shinjuku: Igen Európa lassabban mozdul, de azért Kína nem csak gagyit gyárt már régen(ürprogram).

Pl. bajor karácsonyfadísz-ipart(oké nem egy húzó iparág de kb. olyan müves cuccok mint a svájci órák) teljesen kinyírta a kínai konkurencia. 90% minőség 10% áron, ennek a németek sem tudtak ellenállni, pedig 250 éves kisvállalkozások csinálták apáról-fiúra.
@BenFranklin: eees akkor visszaterve a magyar problemara es a felsooktatas kerdesere: egy orszag nem engedheti meg azt maganak hogy a fiatalok ilyen nagy hanyada (azert nem irok szazalekot mert nem tudok) huszonot-huszonnyolc eves koraig az egyetemen novessze a segget bolcsesz meg jogasz meg egyeb total alibi szakokon allami tamogatasbol. Ezeknek az arcoknak egy reszet szepen be kellene tanitani es valami ertelmes termelo munkat kellene vegezniuk. Aki pedig valoban arra erdemes es van sutnivaloja, azt tamogathatjak a tanulmanyokban. De miert az allam, miert nem a munkaero felvevopiaca? A cegek tamogassak azokat a tanszekeket, ahonnan felveszik a munkaerot.
@Shinjuku:

Mi ott csesztük el, mikor szétvertük a TSZ, meg Állami rendszert.

Nem vagyok híve a kádárista időknek, volt azzal baj bőven, de azt el kell ismerni, hogy egy csomó dolog jól működött - az egyik az agrárium.
Vélhetően mezőgazdaságunk is a KGST viszonyok miatt volt sikeres, és világpiaci vonatkozásban már nem volt olyan versenyképes, de voltak ágazatok, amik a váltás után is sikeresek lehetettek volna.

Mi azonban nem működtetük rendesen, privatizáció és kárpótlás címszó alatt szétlopták szinte az egészet.
Ennek a levét isszuk most, a bűnözők meg ülnek a bagóért vett vagyonon.

Mi lett volna németekkel, ha néhány éven bvelül eltűnne mondjuk a Ruhr vidék ipara???
Mi lenne Ausztriával, he nam lenne az Alpok és a hó?
Mi lenne a franciákkal, ha befuccsolna a jól működő agráriuma (mondjuk cukorrépából és cukorból importra szorulna) vagy autógyártása?

Ugye?
@Zébácsi: nekem az a gondom a vitátokkal, hogy megeszed a gumicsontot és csámcsogsz rajta, azon amit a kövér elvtárs mondott, hogy márpedig a jaffások az egyetlen lehetőség vagy a fagyhalál...csak erről nem kell beszélni és enm filozofálni arról, hogy ezek 18 hónap alatt milyen aljas dolgokat tesznek, hanem kibaszni őket mint macskát szarni és nem gondolni arra, hogy legitim meg egyéb baromság ez a banda már régen sem nem legitim sem nem normális és azok sem akik még ezekről mint az ország vezetőiről beszélnek, bárki jöhet, még én is -készen vagyok- és rendet tennék de bárki más is csak ezek nem és a jelenlegi pártok közül senki!!!!!!!!!!!! mind a húsdarálóba újakra van szükség ez a gondom te arról beszélsz amit inszinuáltak rád a benjaminagitpropos nevetséges az egész vitának nevezett szócséplés se eleje se vége és főleg minek el kell ezeket zavarni a halál faszára és utána dumcsizni de nem arról mit is tettek jól meg rosszul ezek maguk a tévedés kibaszni őket lejárt vekkerek szót sem érdemelnek és nem is kell meghallgatni őket menjenek anyjuk picsájába
@tildy:):

Bocsánat, pontosan kire gondol kegyed? Késő (korán) van, kissé fáradt vagyok. :-(.
@Zébácsi: Ezzel nem feltetlenul ertek egyet. Gondolj csak a KGST piacra gyartott mondjuk totalisan ihatatlan Egri Bikaverre... Nem volt rossz otlet a magangazdasagok letrehozasa, csak tullottek a celon es tul kicsire daraboltak a foldeket, nincs benne rendszer.
@Shinjuku: A kulfoldieket nem engedtek foldhoz jutni, ami megtartotta hazai kezben a termofoldeket... de nem lehetett konszolidalni es osszevonni a sok minigazdasagot, mert senki sem volt annyira tokeeros, masreszt aki ertett volna hozza, az inkabb kifisztotta mint mukodtette volna.
@Zébácsi: legalitás, ha én a választó azt mondom ma, még a 4 év nem járt le, menjenek a picsába, akkor az legális és menniük kell a picsába sem 2/3 sem 3/3 harmad nem írja felül a választó jogát fordítva ültök a bilin ezeknek annyi hatalmuk van amenynit adok nekik én azt mondom vége anyja picsája kurva anyját és a sarki rendőr megfogja és elviszi bezárja mert én mondom mert én nekem van és senki másnak joga erre (én alatt a választók teljes tömegét értem ezt meg kell szervezni...de ez a helyzet) túl sok a hahahahahaha röhej az egész sírni hogy ellopták a következő 30 év nyugdíjait és senki sem tudja hová tették az nem rablás? 3500 milliárd HUF az már halálos ítéletre is jó meg statáriumra mit játszunk itt a pisilővel?
@Rodeo36:

Tulajdonképpen mi ugyanazt gondoljuk (ez nem most tűnt fel először), így szerintem kár ezen polemizálni.

Én kevésbé rugóztam franklin állításain, sőt, számosat cáfoltam, ellenérveket sorakoztattam fel. A világgazdaság pedig pártsemleges, bár mióta itt járt Viktornál a miniszteri delegáció, Kína esetén van egy kis finnyásságom a témában... :-(.

Arról pedig nem tehetek, hogy a Viktor az 52,3 %-os szavazati részaránnyal ekkora többséghez jutott a parlamentben, mint ahogy arról sem, hogy ezt a 2/3-ot igen rosszul használja és tovább erősíti a társadalom tagjai közti ellentéteket, továbbá arról sem, hogy töketlen és béna az ellenzék.

Attól hogy ezekről a dolgokról nem veszek tudomást, még nem lesznek meg nem történtek, és attól, hogy egy blogon bárki, ismétlen bárki vitába száll velem és próbálja eladni a tutit, még nem fogom másként gondolni a dolgokat (vagy ha meggyőz, akkor esetleg részben igen, de a fidesz mutatott teljesítménye annyira észrevehetően értékelhetetlen, hogy nincs miről meggyőzzön bárki is).

Gyerekként is nyitott szemmel jártam, de úgy 87 óta vagyok igazán észnél (akkor nem léptem be a KISZ-be), és ezt a stációt szeretném még sokáig fenntartani.
@Rodeo36: Igaz, de elobb jo lenne valami olyan hiteles es vallalhato alternativat is felmutatni a tomegnek, aki kedveert fel is kel a fotelbol es eldobja a taviranyitot. Te latsz ilyen politikai erot jelenleg?
@Shinjuku:

Szerintem másról beszélünk.

Nem az új, létrejött magéngazdaságokkal van a baj (ott van vállalkozói attitűd, innováció, szóval piacorientáltság), hanem a jól működő állami gazdaságok és TSZ-struktúra szétzilálásával, és a vagyon szétlopásával.

Itthon nincs cukorgyártás (talán Kaposvárott még igen).

Kérdezem újra. Mi lenne a franciákkal, he nem lenne cukorgyártása, vagy nem lenne meg a többszáz éve jól bevált agrárium szerekezete?

Lehet, hogy a KGST-piacra dolgozó magyar agrárium nem volt nyugaton (90 körül) versenyképes, de szétrobbantása a pincébe lökte az ágazatot, az árakat és a munkanélküliséget pedig az egekbe.
@Shinjuku: saját magamat ajánlom...jó? komolyan...de addig amíg a fotel nem üres nem fognak senkit keresni aki beleülhetne, tehát én így látom!!! kibaszni a szart a biliből utána lehet bele szarni és nem keresni a szart amíg a bili tele van szarral
@Zébácsi: Ez igaz, lehet hogy ertelmesebb lett volna egeszben privatizalni a dolgot, vagy legalabb a strukturat megtartani, mert igy mindenki ment a sajat feje utan.
Marad a kerdes: mik azok az adottsagai a foldrajzi/human/tarsadalmi szempontbol Magyarorszagnak, amikkel versenyezni lehet es amiket el lehet adni az europai piacon? (De te mar feltetted ezt a kerdest.)
@Rodeo36:

" legalitás, ha én a választó azt mondom ma, még a 4 év nem járt le, menjenek a picsába, akkor az legális és menniük kell a picsába sem 2/3 sem 3/3 harmad nem írja felül a választó jogát fordítva ültök a bilin "

Hohó, Grétsy úr, kérem, értem én, de mégis, álljunk meg egy szóra!

Október 23-án volt a 4k tüntetés, mennyien is voltak kint? Szakszervezetek az elmúlt 18 hónapban mit alkottak? A rendvédelmiseket kivéve?
Mi történt akkor, amikor megtudtuk, hogy a fidesz nyúla a mynup vagyont? Én nyilatkoztam, hogy nem adom, de ezen kívül volt bármi nagyobb megmozdulás, civil aktivitás?

Úgy, en block: hol van az a civil szándék és akarat-megnyilvánulás, ami kimenne az utcára, és azt mondaná, köszi fidesz, elég volt???

Egy szóval nem volt itt szó arról, hogy ne lehetne őket 2014 előtt leváltatni - csak hát ugye, teszi ezt itt bárki is???
@Rodeo36: ezaz... csak nem szarni kellene bele, pontosan nem bili amiben a szar van hanem tanyer es abbol biza enni kellene...
@Rodeo36: meg aztan menjunk egy lepest elorebb... "kibasztuk a szart a bilibol"... Zorban es kormanya megbukik... mindenki orul... aztan masnap mi lesz amikor felkelunk? es amig uj szar nem kerul a bilibe, addig mi? anarchoszindikalista kozosseg leszunk es minden heten mas gyakorolja a vegrehajto hatalmat?
@Shinjuku:

Feltettük és szerintem meg is válaszoltuk, amennyire tudtuk.
Szerintem (a munkaerő-felszívóképesség szerint sorban): agrárium, egészségturizmus, szolgáltatóipar, oktatás, K+F.

De úgy igazából el nem tudom képzelni, Viktor mire alapozta ezt az 1 mió új munkahelyet...az agrárium ennyit már nem szív fel, 60 éve nem kaszával aratunk.

Az viszont látható és megoldás után kiált, hogy a világrend megváltozott, borultak az évtizedes erőviszonyok.
Miután a régió sereghajtói lettünk, ideje lenni tenni valamit, mert így duplán nagy lesz a khaki.
@Zébácsi: például Kína, mit gondoltál Kína mit fog adni a viktornak? egy darab szárított teveszart sztaniol papírban? Magyarországnak nincs semmije amit ajánlani tud, a váltói fedezetlenek tehát hazudik és hazug emberekkel nem tárgyalnak de mosolyognak rá, kapkodás volt. és az eredmény mutatja utána elmentek a szlovákokhoz és pár száz millió eurs üzletet kezdtek megvalósítani míg a magyarokkal semmit libát? ne röhögtess és a szaúdiak ugyanaz csak gusztustalanabb azok sem vesznek szart fedezetlen váltót azok sem fogadnak el ezt már akkor megmondtam nem a filozófiát kell lökni pragmatikusan mondani valami a Wei-nek: itt van ez eladó és ennyit kérek érte vagy ennyiért együttműködhetnénk itt vannak a tervek 3 példányban elemzésekkel és minden hozzávalóval és ez az ürge a project manager na ez nem volt nincs megy a mese délután a kínainak erre nincs ideje másfél milliárd embernek kaját piát és lakást meg minden egyebet kell adnia egy bolhafing ország ha nem ajánl semmit akkor elhagyom én dolgoztam velük volt mit ajánlanom meg is vetet mert minden megfelelt neki ezt orbán nem tudja álmodik és hőzöng meg filozofál még a reptéri úton is basztatta a kínait aki már a következő állomására akart a kocsiban felkészűlni és nem ezt a döglött kacsát hallgatni
@Zébácsi: Mondjuk Franklin batyank jol ramutatott arra, hogy a szolgaltatoiparban vannak lehetosegek... Csak ahhoz elobb fizetokepes kereslet kellene a szolgaltatasokra egy legatyasodott orszagban. Magyarul: a fent emlitett szektorok erosithetok, de ezzel nem fog megoldodni sokak problemaja es a munkanelkuliseg sem. Ahhoz szepen az eletszinvonalnak kellene emelkednie, hogy legyen helye a fogyasztasnak is... aztan ha ez mar beindult akkor egy ideig ongerjeszto lesz (amig ki nem pukkan mint az amerikai lufi.) :)
@Shinjuku: ha aggódsz akkor menj zárdába
@Zébácsi: akkor pofa be és menni a lenini úton :DDDDDDDDDDD
@Rodeo36: :) csak koltoi volt a kerdes... en csak tavolrol drukkolok es nem a boromre megy a dolog... nektek viszont igen.
@Rodeo36:

Ezt szépen összefoglaltad, egyetértek. Én sem értettem, hogy mi az, amit mi tudunk Kínának nyújtani? Mi az a termék? Mert célország voltunk eddig, de ma már a kínaiak nem hozzánk jönnek elsősorban, tehát az az előnyünk sincs meg, hogy sokan élnének itt közülük. Az egész nem volt egyéb, mitn Kana puhatolózása (vajon milyük van) és Viktor behódolása. Kellett a kínai zsé, mert elzavartuk ugye azájemefet, miközben szharban vagyunk.
Ennyi.
@Rodeo36: a masik, hogy ez pont nem egy olyasmi dolog amit indulatbol lenne erdemes megoldani... az indulatokkal/erzelmekkel valo manipulalas a jelenlegi garnitura kenyere (a garnitura szo vonatkozik az ellenzek nagy reszere is.)
@Shinjuku:

Mennyire távolról drukkolsz, ha szabad kérdeznem? Ahonnan írsz, ott most milyn napszak van? Mert itt hajnal negyed 5, és kezdek álmos lenni....:-)
@Shinjuku: amit én látok a kettőtök vagy hármatik ömlengéséből, hogy kb 60%-ban tudjátok mi az ami nem jó de én ezzel is vitatkoznék lehet hogy ez csak 25% de ti magatok nem tudjátok mit kell csinálni egymástól várjátok, hogy a másik adjon egy écát amiből lehet valamit kifacsarni na így nem lehet

nekem van egy komplett tervem (project) utolsó betűig kidolgozva a feasibility study-k is elkészültek a pénzügyi hátterek is meg sok minden egyéb dehát ez nem egy blogba való hahahahahaha holnap tudok kezdeni, projectben 5000 milliárd USD-ig jó vagyok kezdhetünk Hétfőn November 21-én 2011-ben ok?
@Rodeo36:

Várj csak, ezt a bejegyzést továbbítom Viktornak, ez neki szól...

A lenini úttal méág csak-csak megbírkózik (van a pártjában erre nézve tapasztalat), de a "pofa be", nem tudom, hogy fog rá hatni...

:-)))))
@Zébácsi: az orosz/kinai kartya kijatszasa szerintem csak egy kalapbol kihuzott buvesztrukk volt... Eppen ugy, mint a bankado vagy a nyugdijpenztarosdi.
Leultek otletelni egy szobaban es valaki egyszer csak azt mondta: "hat baze, miert nem Kinaval uzletelunk?"
Ez pedig nagyon szepen becsomagolhato a kormanyzati PR-ba. Az egyszerubb emberek erre mindjart a fejukre csaptak: nahaaaat, hogy ez eddig senkinek sem...
A bibi csak az hogy ez nem egy kidolgozott javaslat volt, csak egy kosza otlet.
Mint minden mas amit eddig elohuztak a kalapbol.
@Shinjuku: bruhahahaha az enyémre sokkal kevésbé te még nem tudod miért
@Rodeo36: siman... kuldd at pdf-ben :)
Houston, Texas este 9.20
@Rodeo36:

"nem tudjátok mit kell csinálni egymástól várjátok, hogy a másik adjon egy écát "

Tévedés, nekem lenne sejtésem, hogy mit kellene csinálni, de ezzel együtt nem várom senkitől, hogy adjon tippet, meg azt se, hogy akár csak 80%-osan jó helyzetértékelést adjon. Nem ezért írok ide.

Nekem ez terápia, mondtam már. És ez komoly.
@Rodeo36: Nem is allitottam hogy tudom, mit kell csinalni. Csak beszelgetek egy blogon. Idotoltesnek jo es szeretek beszelgetni.
@Shinjuku: ebben is tévedsz a jó bűvész kalapja elő van készítve ezeknek meg a kalapjában benne volt a viktor feje és azzal még focizni sem lehet, mert krumpli...belefingtak a nulláslisztbe és azt mutogatták a hülye népnek, hogy íme mekkora hófelhő...

mint írtam elloptak 6000 milliárd HUF-ot és erre hoztak törvényeket ....gondoljatok má' bele
Köszi. És hölgyet, vagy urat tisztelhetek személyedben?
@Shinjuku: Casma 1927 jajajajaja por lo menos algo pa' reír
@Rodeo36: En szkeptikus vagyok az ilyen osszeeskuves elmeletekkel. De megfilmesitve biztos tuti lenne. Andy Vajna ugyis otthon van most.
@Rodeo36:
"mint írtam elloptak 6000 milliárd HUF-ot és erre hoztak törvényeket ....gondoljatok má' bele "

Már régen belegondoltam és nem tetszett, ami a gondolattal jött.
@Shinjuku: is there any fund available for a 1200 billion project logistics and manufacturing shall be established internationally as technology transfer...
@Zébácsi: akkor elkaptalak, meg vagy fejtve, hol voltál eddig? rejteken vagy egyéb örömök?
@Zébácsi: kinek szól a kérdés? :DDD
@Zébácsi:
"Köszi. És hölgyet, vagy urat tisztelhetek személyedben? "

Szóval urat.
@Rodeo36:

Annak, aki megadta, honnan ír és milyen napszak van ott éppen.

De már nem kérdés.
@Rodeo36:

Ha a Bükkre gondolsz Rejtek kapcsán, akkor ott szívesen lettem volna, mert klassz hely.
@Rodeo36: Es hogy jonnek ide a Nazca vonalak?
@Zébácsi: Urat... gondolom a hozzaszolas-listabol valahol kiderult.
@Shinjuku:

:-). Igen.
Egyébként is erős volt a gyanúm, a szavak és a mondatfűzés miatt.

Az enyém pedig egyértelmű, nincs benne csavar, és szerencsére a bácsi még odébb van. :-).
@Zébácsi: A nyolcvanas evek es a KISZ-szel kapcsolatos megjegyzeseid alapjan tippelnek: hatvanas evek vege-hetvenes evek eleje (mar a szuletesi eved.)
:)
Jól tippeltél, így már tudod, fiatalabb vagy nálam.
Emlékszem, gyerekkoromban sokszor súlyos tízpercek mentek el azzal, mire összerántottuk a brancsot egy esősebb vasárnap délutáni focira - most meg real time egy honfitársammal beszélgetek, aki Houstonban van, miközben én egy pesti írósztalon verem a klaviatúrát.
A technika, ami mögött az emberi tudás rejlik. Bámulatos.

Szegény ősember, biztosan izgi lehetett mammutra vadászni, de azért sajnálom Samut, hogy ezt a kort nem érhette meg...
@Zébácsi: Nem sokkal... Ugyan KISZ meg mintha lett volna amikor gimibe kerultem de mar teljesen marginalis volt. (A tornatanar volt a KISZ-titkar) Azert kisdobos meg uttoro meg voltam... egeszen hetedik osztalyig. (Asszem nyolcadikban mar nem volt kotelezo...)
@Zébácsi: Na igen, amikor elsoeves egyetemista koromban (Szeged) az amerikai prof elmagyarazta hogy van egy email nevu talalmany, meg tatott szajjal figyeltuk. Akkor meg irogeppel adtam be az otthoni munkaimat. Aztan masodevben talan mar PE2 szovegszerkesztovel szerkesztve... es harmadevben mar word volt. :) Most meg orulok ha lemerul a blackberrym es nem kell par oran keresztul az emileket olvasgatni es megvalaszolni...
@Shinjuku:

Aha.
De ha belegondolsz, hogy több, mint 40 éve embert küldtünk a Holdra (és vissza is hoztuk), ez az email dolog nem akkora kunszt a 90-es évek elejéről.... persze akkor tényleg nagy szó volt itthon, pláne, hogy majd 50 év kgst után voltunk...
@Shinjuku: nem férnek bele? Houston-ban nincsenek...
Magyarul mindennek megvolt az extra hozzáadott-értéke, csak mert nyugatról jött.
@Zébácsi: Hehe.... ezt en innen Houstonbol inkabb ugy latom hogy iszonyat mazli volt hogy az Apollo programban nem haltak meg tobben... Amikor jonnek ki latogatni, mindenki a Space Centerbe akar menni, voltam parszor... :)
Ellenben en partibonto leszek fiatalok es lefekszem aludni mert a felesegem mar odabent szunnyad es engem var... Koszonom a beszelgetest, talalkozunk meg gondolom.
@Shinjuku: te voltál már Casma-ban? hát vannak érdekesebb helyek is, de...
@Rodeo36: Peruban meg nem jartam... de remelem fogok... Jo ejt :)
Dr. Schmitt Pál barátja:

Testőr helyett ágyas
A rendszeresen megrendezett ünnepekre a diktátor fiai és kegyencei kérésére belga, olasz, afrikai modelleket vagy egyiptomi filmsztárokat hívott meg vendégségbe. Ilyenkor végeérhetetlen vacsorák, táncok, zene volt műsoron, a diktátor pedig rendkívül nagylelkű volt: Szafia szerint vendégeinek dollárral vagy euróval dugig töltött bőröndöket adott távozáskor.

Hogy ne legyen feltűnő a hárem, a fiatal lányokat Kadhafi híres Amazon Gárdájának testőreiként álcázták, szolgáltatásaikból pedig két, Tripoliban vendégeskedő afrikai államfő is részesült. – Moammer számára nem voltunk mások, mint egyszerű szexuális tárgyak, melyeket bármikor elpasszolhatott valaki másnak, miután ő már kipróbálta – mondta Szafia, aki szerint az ezredesnek számos férfipartnere is volt.

Kadhafi 2007-ben az ekkor 18 éves Szafiát magával vitte egy hivatalos, két hetes afrikai útra is. A lány khakiszínű egyenruhát kapott, és mindenkinek mint testőrt mutatták be. – Valójában sosem voltam a testőre, még ha meg is mutatták nekem, hogy szedjek szét és tisztítsak meg egy Kalasnyikovot. A kék egyenruha volt fenntartva a valódi, képzett testőröknek. A khakiszínű viszont nem volt más, csak álca – magyarázza Szafia.

Dr. Orbán barátja:
Berlusconi
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=122487

Ez olyan szép... De tényleg!
A Fidesz úgy gondolja, hogy első lépésként egy 10 milliárd eurós növekedési programot kellene meghirdetni, amiből 5 milliárd az adócsökkentés, 5 milliárd pedig európai uniós pénz.

"Az ország kormányzására vállalkozott legnagyobb politikai erő, a Magyar Szocialista Párt nem tud megfelelő vezetést adni az országnak. Márpedig a helyzet egyre súlyosabb. Innen is azt kérjük a szocialista párttól, hogy sürgősen oldja meg a vezetési válságot és gondoskodjon arról, hogy cselekvőképes vezető álljon az ország élén. A mostani vezetővel nem fogjuk tudni elkerülni azt, hogy a forint megroppanjon, hogy meginduljon a magyar gazdaság visszaesése, hogy több mint 200 ezer ember állása kerüljön veszélybe a piacon, s hogy a forint tovább zuhanjon" - szögezte le a Fidesz elnöke."

"A forinttal nincsen nagyobb baj. A forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak. Ezzel a bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és a kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni" - jelentette ki a Fidesz elnöke. Mint mondta, a bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, egy jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság és megvédhető a forint is...
Így is van! A Viktor is megaszondta!!!
"Menni kéne, menni kéne, menni kéne..."
www.youtube.com/watch?v=fYYJKU2QSS0
Éljen a párt! Éljen az ormány!
A fidesznyikek is a piacról élnek. Feleségek, gyerelek eváznak. Plusz látják, h kezd merülni a gyorsnaszád, pedig nem is tengeralattjáró. Menekülnek már a patkányok...
@TrueY:
Majd amikor páran elkezdik kiteregetni a szennyest... Mert azért ne legyen kérdéses, de sokaknak vannak különböző "biztosítékok" elrakva, ha majd bizonyítani akarják "ellenálló múltjukat".
Olyan szép is lesz majd, ahogy sokan a bukta után megmagyarázzák, hogy ők tulajdonképp csak belülről bomlasztottak...
Honnan is ismerős ez ettársak? :)

Állítólag többen elkezdtek valami gerincszerűséget növeszteni a Fideszben... Talán ki is csontosodnak... Ha csak a Gerinc Csont Felderítő Különítmény még szét nem morzsolja őket időben... Igazából ők is csak a túlélésre bazíroznak...
A Fidesz frakcióban űlők közül kb. 160 fő látja Orbán baromságait, és nem ért vele egyet, viszont nincs is rászorulva Orbánra. Lényeg, hogy választóik valószínűleg jelzik a polgármestereknek, hogy Orbán sért mindent, amit lehet. Nos, ha a polgármesterek hosszútávban gondolkodnak kipenderítik Orbánt, hogy seggen csúszva megy Felcsútig a Kispesttől elorzott 20 ládányi Puskás vagyonig (nemzeti kincs).

A Fidesz berkekben azért sok a nyílt frakción belüli titok, és jobban is, vagy legalább úgy látják mint mi és az egész világ Orbán beteges lényét.

Nagyon jól tudják mekkorra vagyonra, hány milliárdra tett szert Orbán.
@Zébácsi: Lehet neked jó volt gyerekként, de nem mindenkinek, az osztályidegen gyerek, nem tanulhatott tovább, és a szegénység abban a rendszerben is meg volt, én is abban voltam gyerek...

Bajna és a Haza és Haladás, viccnek is rossz. Felépítetek egy nimbuszt rájuk, bár lényegében csak az OMF bábjai voltak, ha maradnak, már rég az lenne mint Romániában, ott zokszó nélkül teljesítették a követelését, a nyugdíjakat 1/3-al visszavágtak, pedagógusokat bocsátottak el, és a közalkalmazotti szféra egy része is repült, és a maradék is kevesebb fizut kapott, ha ez hiányzik, hát jöjjenek.

Abban egyetértek nincs mos más alternatíva csak a FIDESZ
@samer: Bocs nekem még reggel van, IMF...
Nagy Ervin: Kozmopoliták és a nevelés
ELÉG, 2011. november 17., 6:33

A liberalizmus hazugságai

Izzik a levegő a köznevelési törvénytervezet körül. Hoffmann Rózsa már túl van egy országos körúton, vagy száz egyeztetésen, tucatnyi találkozón – de továbbra sem nyugszanak a kedélyek. Egyelőre számokon folyik a vita. Mennyi lesz a kötelező óraszám? Mekkora béremelésre számíthatnak a pedagógusok? Mennyit bocsáthatnak el? Létezik egy hangos ellenzéki hátszéllel előretolt erő, amely folyvást riogatja a szakmát. Pedig az érdekek azonosak. A lövészárkok kiásása már csak azért is furcsa, mert a kormányzat a „kisiskolák” újranyitása és a béremelés mellett tette le a voksát. Beszédes, hogy a gyurcsányizmus éveiben, a valóban megtörtént (nem megjósolt) iskolabezárások és az óraszám emelése miatt nem volt ily hangos a liberális értelmiség. Vajon nem csak arról szól ez a cirkusz, hogy lejárassák az oktatási államtitkárságot mielőtt a tartalmi rendeletek megalkotásába kezdene?

A köznevelési törvénytervezet ugyanis nem tartalmaz olyat, ami rosszabb helyzetbe hozna bárkit. Sem pedagógust, sem diákot, sem szülőt. A törvénynek van egy kulcsfogalma: a nevelés szándéka. Ami értékelvűséget jelent. És ha ehhez hozzátesszük az egyik szövegrészletet, mindjárt világossá válik minden: „Az iskolai nevelés-oktatás tartalmi egységét, az iskolák közötti átjárhatóságot a Nemzeti alaptanterv (a továbbiakban: NAT) biztosítja, amely meghatározza az elsajátítandó műveltségtartalmat (…) A NAT-ban foglaltak érvényesülését a kerettantervek biztosítják. Az egyes iskolatípusokban és oktatási szakaszokban a kerettantervek tartalmazzák a nevelés és oktatás céljait, a tantárgyi rendszert, az egyes tantárgyak témaköreit, tartalmát…”

A demokratikus gyakorlat szerint a törvény elfogadása az Országgyűlés feladata, a Nemzeti alaptantervet a kormány, a kerettanterveket a miniszter rendeletei képezik. A törvény a működési szabályokat fekteti le; a kerettantervek a konkrét tartalmat. Ez így volt eddig is. Az egyedüli változás, hogy először van a kormányzati politika mögött nem liberális értékalapú szándék. Nos, ettől rettegnek a szabadelvű oktatásirányítók. Félnek, hogy a tartalom nemzeti értékekkel töltődik fel. Azokat a rendeleteket, amelyekben a magyar kultúra konkrét tartalmai erősödnek meg – nehezebb lesz támadni. Könnyebb most tönkretenni minden változtatási akaratot!

A liberális oktatásirányítók, véleményformálók és az állítólagos érdekképviselők felismerték a „veszélyt”: az oktatás nemzeti tartalommal töltődik fel a kormányzat rendeletei által. És ahogy Szent-Györgyi Albert fogalmaz: „Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.” A modern liberálisok (nem úgy, mint a 19. századi magyar szabadelvűek) kozmopoliták. A szocia­listák is. Eddig az SZDSZ és az MSZP követte ezt az utat. Most a Demokratikus Koalíció következik. Számára egy olyan generáció, amelyik nemzeti értékelvű oktatásban-nevelésben részesül, egyenlő a hosszú távú politikai öngyilkossággal. Hisz az ellentmond a kozmopolitizmus világképének, így az ő politikájuknak is.

Nagy Ervin

www.facebook.com/notes/el%C3%A9g/nagy-ervin-kozmopolit%C3%A1k-%C3%A9s-a-nevel%C3%A9s/317330131627000

Pokorni is ehhez a kozmopolita társasághoz tartozik Ő és Magyar Bálint teljesen tönkre vágták a köztokatátást.

És a gondolkodni tudóknak felteszem a kérdést, ha nincs gyerek, akkor az iskolákban kit fognak tanítani? 2014-15-re beáll ez a helyzet.
CSAK A NEMZETI FÉREG KIÍRTÁSA SEGíTHET!!!!!!!
Egy szabadnapos arab terroristát kell szerződtetni:)
a képek szenzációsak, a többi marhaság.
@Bruhahahahihihi: menj el állatorvoshoz, az ad neked féregtelenitő tablettát.
Mindenben a legdurvább h ezt az egészet orbán magára vette és közölte h ez végső soron az ő személye elleni támadás....na ez a beteg baze nóóóóóóóórmááááális????
@samer: mire a Galaxis Esze kitalálja, hogy hogyan kell nevelni -a saját gyerekeit négyféleképpen neveli, mert 4 gyerek 4 féle- addigra az ország megfelelő szakemberek hiányában lehúzhatja a rolókat az egyenruhás, egyenszabályzott és egyirányba menetelés az csak hangyáéknál hasznos de azok is kitérnek a csordogáló pisi elől nemúgy mint a rózsa
@samer: A Jobbik egykori alelnöke így látja, ezt azért hozzá kell tenni.
@samer: Még annyi, hogy amiket te hozzátettél, azok a mondatok magukért beszélnek. Nem igényelnek semmiféle kiegészítést.
"Raúzsika hazudozásáért, amiért hálából a némber"
Még jó, hogy nincs szólásszabadság és diktatúra van. Na meg a blogok totális állami ellenőrzése...
A poszt szar.
Tudom, hogy nehéz lenyelni, az új közokt. törvénnyel kapcsolatban az iskolaotthonos oktatást, de többek között ezt is nem a saját faszából szopja ki a fidesz, hanem mondjuk Zsolnai és Nagy József prof. urak életműveiből, meg tanulmányaiból meg ilyenekből olvassák ki. Mert benne van azokban. Lassan húsz, lófaszt negyven éve.
Igen, igaz, és jogos, hogy "az én gyerekemet senki se akarja bezárni az iskolába délután négyig, hogy addig tanuljon" de pontosan a délutáni tanulás és GYAKORLÁS elmaradása illetve hiánya a legnagyobb hibaforrás a közoktatásban, különösen az alsó tagozatban.
Az, hogy ne kényszerítsük a tanulni kurvára nem akarót 18 éves koráig az iskolapadba, az nem a Raúzsika találmánya. Az a "frontvonalon dolgozó" pedagógusok kívánsága és meglátása, tetszik tudni Fabius úr. De tök mind1, a lényeg az, hogy az államadósság növekszik...
@ursus artos: "Az a "frontvonalon dolgozó" pedagógusok kívánsága és meglátása, tetszik tudni Fabius úr."

Ezeket gyakorló pedagógusoknak hívják, ami a te Rózsád soha sem volt. Ő aparacsnyik volt már a Kádár alatt is és az is maradt. Én közel 30 iskola tantestületét (általános és közép) ismerem, ez csak a tanárok személyes kapcsolatai révén reprezentál szélesebb véleményazonosságot, mely alapvetően eltér a tiedtől.
@Qeatzkoatl: "Ő aparacsnyik volt már a Kádár alatt is és az is maradt. "
Francia-orosz szakos tanár volt, majd később iskolaigazgató.
Erről vitatkozzunk, vagy a magyar közoktatási rendszer problémairól, amit a lib. okt irányítás sem tudott megoldani, mi több inkább mélyített?
:o nocsak mennyi naridroid esmét, mit tesz egy főoldalas cím :D

narancsos úton nyomulás töretlenül a kánaánba:

Pénteken beterjesztik a választási reformot
Index
2011. november 17., csütörtök 07:28
|
Email
Nem enged a Fidesz az LMP kérésének, nem lesz kétfordulós a választás az új választójogi törvény szerint. Az ajánlások kérdésében kompromisszum születhet, a Fidesz hajlik rá, hogy kb. nyolcszáz ajánlás is elég legyen a jelöltállításhoz. A javaslatot pénteken terjeszthetik be a parlamentben.

!!!!A reformjavaslathoz egyetlen ellenzéki indítványt sem fogadtak be. A tervezet bizottsági vitájában az ellenzék a javaslat egészét elvetette, ugyanakkor valamennyi részelemét támogatta.!!!!!
-------------------------------------

Brüsszel büntet: százmilliárdot is bukhat az állam
2011. november 17., csütörtök 7:20 Mezősi Tamás

A magyar államnak kicsi az "érvelési tere" Brüsszelben a Malév támogatásával kapcsolatban − véli Szántó Tibor, az Allen & Overy budapesti irodájának vezető ügyvédje. A legrosszabb esetben a cégnek százmilliárd forint körüli összeget kellene visszafizetnie, erre a cég egyedül képtelen. Ráadásul a konkurensek további kártérítési igényekkel léphetnek fel, amely tovább növelheti a számlát.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszel_buntet_szazmilliardot_is_bukhat_az_allam.502072.html
Ingatlan vagyon, ahhha, akkor késöbb mit is akarnak vele kezdeni??? Csak nem eladni, hát olyat már más is akart valami Duna melleti buliban, hát így megy ez, az ügyeskedés szarkeverés örök, csak a szent zászló változik...

A Rába ingatlanaival üzletelhet az állam
2011. november 17., csütörtök 6:19 Lovas András

Elég gyengére sikeredett a Rába harmadik negyedéve is, a számok alapján nem a cég működése az, amiért érdemes megvennie az államnak a társaságot. A rejtett érték változatlanul a cég ingatlanvagyona lehet, ennek ellenére az igazgatóság a PwC véleményével megtámogatva elfogadásra javasolja a 815 forintos ajánlatot.
@röhögő: Azt ugye tudod, hogy az államcsőd egyenes következményei az éhséglázadás, és polgárháború?
@Qeatzkoatl: ez nagyon érdekes, nekem az jut róla eszembe, hogy a kördiagramban szereplő összes választó hány %-a a teljes létszámnak? nagyon kicsi, mint volt írva máshol kevesebb mint 30% tehát megbukott a választás, a választási törvénynek olyannak kell lenni, hogy bizonyos részvételi minimum alatt ne lehessen semmit sem tenni és a pártok feladata legyen, hogy mozgósítsanak, de a törvény előírhatna interregnumot is ami kikényszerítené a magasabb részvételt (Esztergomban is interregnumot kellene létrehozni ami a polgármester egyedüli hatalmával járhatna vagy hasonló, hogy az embereket felrázza) magyar ember érdektelenné vált és igaza van ez az egész establishment döglött kacsa és el kell őket zavarni a halál faszára mindet kivétel nélkül, vagy van a másik "megoldás" kivárni a botrányt legyen az bármi egyébként miután ismered álláspontomat nem tupírozom tovább sajnálatos, hogy csak az ártatlan de hallgató emberek szenvednek, mint mindig
@Zébácsi: ...és mellesleg épp most nyert egy magyar találmány nyerte el Zöld Találmányok Nemzetközi Versenyének fődíját. Amivel energiahordozót állítanak elő hulladékból. Szóval igen, volna mihez nyúlni.
Jól csinálod, posztoló, Sátán röhög a markába, ahogy fröcsögsz a gyűlölettől.
Sajnos minden egyéb tekintetben megint trágyát hordtál össze nagy kupacba.
@Zébácsi: mit szóltál gyurcsány keleti nyitásaihoz, gombócartúr?
@Boli: Remélem igazad van. De nekem eddig úgy látszik, hogy Ovi ennél nagyobb túlélő. Mindig ügyesen kicsinálta azokat, akik a fejére nőhettek volna. Igazi komenista vezető archetípusa.
Izé, bocs, bent maradt a kopipésztből, az egyik nyert vagy nyerte el törlendő.
@Zébácsi: "Nos, akkor ki fogja itt Orbánt leváltani? Netán saját maga, csak felfelé??? "

Erről szegény volt főnököm jutott eszembe. Zugivó volt, és mindentől rettegő, egy akarnok, a beosztottait alkoholos állapotban megalázó, sértegető. Érdekes módon mégis mindenki szerette. Amikor az alkoholizmus teljesen elhatalmasodott rajta, akkor már kezdtük kerülni nagy ívben. A főlötteseink tudták róla, hogy milyen, ennek ellenére senki nem tett semmit vele szemben. Egy alkalommal a panaszkodó fiatal kollégámnak azt mondtam, majd az élet megoldja. Nem telt el még egy fél év sem, amikor hirtelen meghalt, állítólag embóliát kapott.

Régen az idős emberektől gyakran halottam, hogy az élet mindent megold. Tudom, most jön a válasz, csak legyen erőnk kivárni. Az agyon útált kádári rendszer is kimúlt, túléltük, miért hisszük mégis azt, hogy a mai kormányt nem fogjuk majd elfelejteni?
Kérem szépen, például több rezünk van a föld alatt mint az államadóság.
Például volt egy csávó a Facebookos, ő például egyedül 7 év alatt nagyobb értékű céget hozott létre mint a teljes államadóság harmada. Nálunk lenne sok tehetséges fiatal, de mit kapnak? Cigányokat meg kommer nyugereket. Meg búsongó balfaszokat.
Akkor kellt volna forradalmat csinálni amikor helyzet volt. Patópál úrak a magyar mindig csak magyaráz, azért nem jut előre.
@nemecsek ernő áruló: Izlandon és Argentínában sem volt sem éhséglázadás, sem polgárháború. Úgyhogy nem egyenes következmény. Mellesleg az államcsőd szerintem sem jó.
azon röhögnek hogy a MAGYAROKNAK ILYEN DEBIL KORMÁNYA van...

magyarok a LEFOLYÓBAN...

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111116-dow-jones-video-magyarorszag-elindult-lefele-a-lefolyon.html
@Zébácsi: "Mi lenne..." Ha megérjük, akkor meg is látjuk, Amikor már aranyért sem lehet üzemanyagot kapni, és a termékeiket maguknak kell lefogyasztani.
@B-rocker: a feudalizmus az akadály

a verseny (pályázatok) hiánya
a protekcionista gazdaságpolitika
az eszméletlen mértékű bürokrácia
a rossz jogszabályok
a nem működő intézmények (hivatalok)

azaz gyűjtőnéven az ÁLLAM, ami nem funkcionál...
@Zébácsi: Miért? Ránk hogyan hatott, amikor OV azt sulykolta, hogy felkészültek a kormányzásra? Bevettük.
@belekotty: Azért ne feledjük el, hogy mindkettő tengerparti állam. Ha jártál tenger mellett, tudod, hogy ott gyakorlatilag pénz nélkül is megélnek - például Izland gazdaságának 60%-át a halászat teszi ki.

Egy olyan kiszolgáltatott kis ország, mint a mienk... belegondolni sem merek, de remélem, nem is tapasztaljuk meg.
@Shinjuku:
"Gondolj csak a KGST piacra gyartott mondjuk totalisan ihatatlan Egri Bikaverre..."
na, mintha ma iható lenne...
@Boli: Hát mit ne mondjak.
Nem szeretem fikázni az idős embereket, mert nem tehetnek az állapotjukról, de valamelyik nap az egyik tv-ben láttam Pozsgai elvtársat, amint azt magyarázta, hogy ő tulajdon képen ellenálló volt.

Erre a párom elmesélte, hogy amikor 56-ban jöttek be az oroszok, a falujukban is megállt néhány harckocsi. A katonák a várakozás alatt ismerkedtek a lakossággal. A párom, mint kisgyerek, kint állt a kapuban, és volt a kezében egy csokoládé, amit egy orosz katona el kart venni tőle, de ő erősen ellenállt. Nagyon büszke azóta is az ellenállására.
@ursus artos: "Mert benne van azokban. Lassan húsz, lófaszt negyven éve."

Na de kérem! A 100 évvel ezelőtti nevelési elvekben is benne volt sok minden, mégsem hiszi senki, hogy azt kellene alkalmazni a 21. század viszonyaira. Miből gondolod, hogy a 40-50 évvel ezelőtti nevelési elveket kell alkalmazni a mai viszonyokra?
@belekotty:
Éhséglázadás nem. Sima fosztogatás.

"Fernando de la Rúa elnök kormányzata rákényszerült az államcsőd gyakorlati beismerésére a bankbetétek zárolásának elrendelésével. A köznyelvben „corralitónak” nevezett intézkedéssel heti 250 pesóban szabták meg a kivehető pénzmennyiséget. December 20-én és 21-én – karácsonyt közvetlenül megelőzően – válaszként kitört a népharag. Joggal, hiszen miközben egy évtized alatt Argentína lépésről lépésre haladt a pénzügyi válság felé, a korrupt és hivatalosan is kiugróan magas jövedelemhez jutó politikai elit gazdagodott, majd jó időben külföldre menekítette pénzét. Argentína 36 milliós lakosságából mintegy 15 millióan számítottak szegénynek, ők érezték meg leginkább a válság következményeit. A tömeg üzleteket fosztogatott, rabolt, vitt, amit csak lehetett a gazdagok házaiból is."
@látjátok feleim szümtükkel: A 100 évvel ezelőtti nevelési elvekben is a gyerek volt a központban. Sőt, akkor kezdtek rájönni.
Az a helyzet, hogy ezeknek az említett prof. uraknak az élete arról szólt, hogy leírják, azt, hogy hogyan kell hatékony iskolát csinálni. Most már csak meg kéne fogadni a szavukat.
Mindazonáltal a kompetencia mérések eredményei alapján az élenjáró országokban meglehetősen központosított tantervek vannak, erős állami felügyelettel.
@nemecsek ernő áruló: Ne ülj fel a froclinak!
Argentínában volt felzúdulás, volt fosztogatás. Izland, Írország pedig külső segítséggel, rendszerezetten vezényelte le az államcsődöt.
@látjátok feleim szümtükkel: ezek ebben élnek... gyakorlatilag a DUALIZMUS összes vívmányát elővennék... ami persze a korában tényleg világ első volt (szinte)... de talán már nem az...
@Rodeo36:
Itt is volt már verbális kezdeményezés a parlamentben, a választói jog és a választási "kötelesség, felelősség" témakörében. A hatalom általában ezt elutasítja, hiszen ellenérdekelt akkor, ha "biztos" többséggel rendelkezik. Nem célszerű döntéskényszert kialakítani a nem biztosan „elvbarátok” körében.
Az interregnum és az így kialakított speciális állapot sem érdek, hiszen nem véletlen az, hogy ilyen helyzetek csakis a központi hatalommal nem teljes harmóniában működő területeken jelentkeznek.
A Nézőpont Intézet jelentősen Fideszes elkötelezettségű. A publikált adatai a Fideszben megbicsaklottaknak szóló üzenet. A mérés időpontja (MSZP-DK) szétválásának pillanata, jelentősen torzítja, az amúgy is megkérdőjelezhető tárgyilagosságot.
Végül pedig, nem hiszek abban, hogy a változások kikényszerítésére az ellenzéki pátok közül bármelyik alkalmas lenne. Koalíció nem lehetséges, hiszen a személyes, vagy kiscsoport érdekek ezt nem teszik lehetővé.
Az út, ami bejárható a valós csődhelyzet (melynek kialakulásáért, én egyértelműen a jelenleg kormányon levőket teszem felelőssé és nem érzelmi alapon, hanem a tények elemzése által), amely talán szétdúlja a betokosodott egyistenhitet.
A másik, lehetőség, amit mindezidáig csak ráutalva fogalmaztam meg, az az egyetlen, nem korlátozható jog, amit a polgári engedetlenségi mozgalom kínál. Nem elképzelhetetlen, ha a jövőre várható ingatlan adóprés bejön, lesznek, akik megértik ezt. A kormány adóbevételek hiányában három hónap alatt megbukhat. Ekkor kellene nekik a borotva élén táncolni úgy, hogy a populáris lózungokat kikukázzák, utat és irányt mutatva középtávú tervezetet terjesztenek elő, melyet valós konszenzussal elfogadhatóvá varázsolnak. Megszüntetik azokat a kommunikációs és PR technikákat, melyeknek leánykori neve a csalás és hazugság. Szigorúan szakmai alapon működtetik a döntés előkészítő és döntéshozó szervezeteket. Lemondanak az új burzsoázia szelektált kialakításáról és elindítják azt a folyamatot, amelyik feltárja, az első sorban a szélesebben értelmezett nemzetgazdaság területén általuk elkövetett tévedéseket. Habár nincs „igény” rá, mert mi ilyenek vagyunk, nem bánnám, ha a szorosan vett nyugati demokrácia visszaállításával bizonyítanák elkötelezettségüket.
Tudom, ez így sok. Sajnálnám, ha ezek az önmagukkal történő meghasonulásukat igényelné, mert az leleplezné a valódi célokat és mentalitásokat.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Jó, hát tájékozatlan vagyok. :) Azért elképzelem, hogy Viktorék külső segítséggel rendezetten vezénylik le az államcsőddel járó összeomlást.
nincs államcsőd??? és ezt ti el is hiszitek?
a fid eszesek kamionokkal horgyák ki a pénzt

"privátbanki beszélgetőpartnereinek egybehangzó tapasztalata az, hogy amióta ügyfeleik szerint az állam nyugdíjkasszát, cégeket, gyógyszertárakat rekvirál, extraadókat vet ki minden, még némi életjelet és nyereségességet mutató szektorra, azóta, aki teheti, menekül, viszi ki a pénzét, a gazdagabbak privátbankokhoz, Svájcba, Szingapúrba, a középosztálybeliek pedig határ menti intézményekbe, Szlovákiába, Ausztriába"

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/viszik_kulfoldre_a_penzuket_a_magyarok/
@belekotty: Polgárháború azért lehet, mert a hatalmi elit nem hajlandó lemondani, a helyzetet már nem tudja kezelni, ezért belső, vagy külső ellenséget keres, így vezetve le a feszültséget a társadalomban.

Szerinted ennek van esélye?

Éhséglázadás nem, de lázadás, lázongás, forradalom lehet.
@nemecsek ernő áruló:
Jaj, jaj, jaj!
Nem akartam, hogy tájékozatlannak érezd magad!!!
Bocs, veled értek egyet!!!
Csak muníciót adtam, hogy megtámogathasd érveidet!
Orbán nem fog lemondani szerintem. Lehet itt államcsőd vagy akármi.
@nemecsek ernő áruló:
A levezényelt államcsődhöz kell a segítség. IMF például. Mennyire tudatosult benned, hogy 2008-ban kvázi államcsőd volt Magyarországon?
Amennyiben OV nem változtat világnézetén, vagy erőszakkal kell leváltani, vagy elszalasztjuk a lehetőségét a békés államcsődnek.
@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, én is ettől tartok. Hogy is mondták már nagyon sokszor? Nekünk Mohács kell!
@ursus artos:" Mindazonáltal a kompetencia mérések eredményei alapján az élenjáró országokban meglehetősen központosított tantervek vannak, erős állami felügyelettel. "

Angliában élek. A gyermekem iskolás. Azt kell mondanom, Te teljesen félreérted a világot. Vagy szándékosan félremagyarázod.
@Secnir:" totalisan ihatatlan Egri Bikaverre..."

Pontosítanék: van q...vajó bikavér is!
Ahogy ittam már jó chiantit is. De a java olyan, mint a moslék.
@látjátok feleim szümtükkel: "Pozsgai elvtársat, amint azt magyarázta, hogy ő tulajdon képen ellenálló volt."

Jóatyám mondta mindig: ha annyi partizán lett volna 44-45-ben, mint ahány annak vallotta magát később, a német nem jött volna be!
Aztán ugyanez értelmezhető volt 56-ra is.
Néhány politikust bírói úton el kellene tiltani a foglalkozása gyakorlásától örökre (egyéb következmények hiányában), mert a választók 4 évenként újra meg újra megtéveszthetők, más alternatíva híján.
Kár, hogy erre nincs mód.

Illetve a megválasztott politikusokat is próbaidőre kellene alkalmazni (hiszen sokan még referenciát sem tudnak felmutatni, mégis évekig végezhetnek Ámok futást következmények nélkül), mint az üzleti szférában.

A válság világszerte rámutatott arra, hogy egy ország vezetése alapvetően közgazdasági feladat, és a szükséges hozzáértés, tapasztalat nem pótolható pusztán hatalmi ambícióval.

Sajnos a lemondás intézménye nálunk nem túl divatos, ami elég súlyos, hiszen szinte minden politikus súlyos önértékelési zavarral küzd (sajnos lassan ott tartunk, hogy igény mutatkozik a bezárt Lipót mezőre).

Mit veszthetne Magyarország, ha az IMF-fel megállapodnánk erődemonstrációs célzattal (még ha pénzt nem is kérünk tőlük). Minden hiteles (beleértve az állam) is csak spórolhatna ezzel.
Arrogáns megoldások nem lehetnek tartósak.

Felelős politikusoknak talán észre kellene venniük, hogy mindig a többség racionális érdekeit kellene képviselni, ami persze minden konkrét esetben mást és másokat jelent, és nem lehet mindenre cinikusan a választási eredményeket lobogtatni.
@belekotty: "A hét évvel ezelőtti argentin összeomlás utóéletéről persze többet tudunk, de egyértelműen jó hírek nem érkeztek Dél-Amerikából. A peso összességében 70 százalékos leértékelődése beindította az argentin agrárium motorjait és a kivitelt, valamelyest nőtt a foglalkoztatottság és a fogyasztás is, így az ország GDP-je 2003-ban 8,4, 2004-ban 9, 2005-ben 8 százalékkal bővült, bár volt honnan: 1998 és 2002 között 20 százalékkal zsugorodott az ország gazdasága. A sztrájkok, felvonulások, tiltakozások azóta is megszokottak Buenos Airesben, a középosztály erősödéséről pedig nem kaptunk hírt.

Izland modell- és kultúraváltással keresi a kiutat. Január végén sikertelen koalíciós alku és torokrák miatt lemondott Haarde minszterelnök, akit a szociáldemokrata és vállaltan leszbikus Johanna Sigurdardottir váltott ideiglenes kormányfőként. Hatalomra jutva lemondásra szólította fel a jegybanktanács tagjait, akiket a válság felelősének tart, és tárgyalásokat kezdeményezett az EU-val Izland csatlakozásáról. Pénzügyminisztere a választási törvény módosításáról, a közvetlen demokrácia erősítéséről és a gazdasági nehézségekkel való nyílt szembenézés fontosságáról beszélt. Izland április 25-én új politikai elitet választ, amely minden bizonnyal két év alatt, gyorsított eljárással az euró védelme alá tereli az ország gazdaságát."

Azért nem felhőtlen egy csőd.

A peso 70%-kal esett!!!
Azóta is sztrájkok, tiltakozások vannak.
Izlandban az épp aktuális miniszterelnök autóját dobálták meg tojással, ütőgették a tüntetők.
@Spiro: Felelős politikusoknak talán észre kellene venniük, hogy mindig a többség racionális érdekeit kellene képviselni, ami persze minden konkrét esetben mást és másokat jelent, és nem lehet mindenre cinikusan a választási eredményeket lobogtatni.

A választók a kormány mögött állnak. Nem lehet a választási eredményt lobogtatni? Meg a közvéleménykutatást se, mondjuk a tegnapit? Akkor gondolom te eldöntötted hogy ki a többség.
@Qeatzkoatl: mint észrevettem többféleképpen próbálod látni az egyetlen valóságot, kezdetnek a szavaid:
"A másik, lehetőség, amit mindezidáig csak ráutalva fogalmaztam meg, az az egyetlen, nem korlátozható jog, amit a polgári engedetlenségi mozgalom kínál. Nem elképzelhetetlen, ha a jövőre várható ingatlan adóprés bejön, lesznek, akik megértik ezt. A kormány adóbevételek hiányában három hónap alatt megbukhat"
az EVA 37% és egyáltalán a számszerű magyar adózási adatok elkeserítőek=ÖNGYILKOSSÁG!!! ha ingatlanadót vezetnek be, és az %-os arányban lesz kivetve akkor az a gazdaság és az állam végét jelenti, ez pusztán számszaki következmény...azt hiszem a NOL-nál szóltam be: ha az az adózási rendszer van, hogy az adó sarc és az állam azaz a politikusok zsebrevágják az meggyilkolta!!!!(SIC) a gazdaságot ha valaki meg tudja nekem számszakilag magyarázni hová lett a 3500 milliárd manyup miközben bevallottan is 82%-ra kúszott vissza az államadósság és még ez a kormány a Galaxis Eszével az élen nem lóg a lámpavasakon akkor ez egy birka nép és megérdemli

azt állítom, hogy 6000 milliárd HUF-ot bezsebeltek 18 hónap alatt és ezzel meg van terhelve a nép, azaz nem 21000 milliárdról hanem közel 27000 milliárdról kell beszélni a Galaxis Esze többszörös hamis könyvelést csinál ami annyira össze vissza van hazudva és hamisítva hogy már ők maguk sem tudják melyik számok valósak

ha az összesen az ÁFA-val megfejelt adózás mértéke eléri a 42%-ot akkor a gazdaság bizonytalanná válik mert az adófizető lebénul a svéd 75% körüli adózás úgy műxik, hogy majdnem 100%-ban visszaforgatják újraelosztással, a 42% -ot is így kellene de ami Magyarországon folyik az a vég a halál, a 3% ingatlanadó azt jelenti, hogy aki hitelre mortgage-et fizetve tartja el az ingatlanát mert annak értékét használni akarja folyamatosan -ez egy gazdasági felállás nem magyar- az elveszíti az ingatlanát és nem lesz senki aki azt meg tudja venni mert ezzel már nem éri meg azaz az egyébként is döglödő -a gazdaság egyik motorja- építőipar meghal, járműipar Magyarországon olyan értelemben mint gazdaság motorja nem létezik mert azok az összeszerelések amik idetelepültek nem azt képviselik amit egy teljes spektrumú autógyártás tudna mint anno a busz és hajtómű ami 400000 családnak adott folyamatos és jó bevételt és ennek 50%-a ezt csak másodlagos bevételi forrásként használta!!!

nem látom a sima átmenetet...lehetősége sincs ezek amit ma csinálnak az nem gazdaságirányítás ezek Ali baba és a 4000 rabló a 2/3= SZEEZÁMTÁRULJ (password) és a többi rablómese azaz azonnali forradalomra van szükség vagy lassú és csúnya halál következik apokaliptikus
Az Orbán-Matolcsy gazdaság politika megbukott, és punktum.!!!!!!!!!!!!!!!!

Például az üzletházakban ténykedő kiskereskedők, (és most valóban a KIS kereskedőkről van szó) pillanatokon belül lehúzhatják a redőnyt, mert a forgalom annyira visszaesett, hogy a rezsi költségeket sem forgalmazzák meg. Az üzletházakat üzemeltetők pedig könyörtelenül kiküldik a fenntartásra fordított számlát, mely minden esetben euró alapon kerül kiszámításra.
Tessék mondani ez kinek az érdeke?
Tudom ez nem nagyon fáj senkinek, főleg a kormányoldalnak, mert igazából ők idézték elő a helyzetet. De minden becsukott, tönkre ment kisbolt mögött potenciális adófizetők, és Magyar családok ezrei állnak.
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok!
Volt egy ember akitől Orbán eltanulta ezt csata kiáltást, Berlusconinak hívják (Forza ITALY) Ő már elköszönt a politikától, és Orbán?.........
@potyus: A jó kerekedők szoktak a rossz időkre tartalékolni. Ők talpon maradnak, a kereskedők 80%-a nyugodtan lehetne kéményseprő meg halász is.
@Rodeo36: Szkeptikus vagyok. Talán meg kellene ismételni a rendszerváltást, talán az "alattvalói" jelző mégiscsak igaznak bizonyul. Nem bízok abban, hogy nemzetként tudunk viselkedni. Nem hiszem, hogy az egyéni érdekek és értékek integrálása a közös érdekek halmazába ismert technika lenne. Sohasem volt az.
Én nem szeretném számszerűsíteni a szublimált összegeket, hiszen nem is tudom konkrétan a kibocsájtott államkötvények és a pénzpiaci kölcsönök pontos értékét. Viszont értem a TEK 36 mrdFt kiadást. Érteni vélem az okokat és az utakat, amiért és ahogyan ezek az összegek vándorútra keltek.
Engem meglep, mert bizonyosan naiv is vagyok, hogy a trivialitások ellenére nincs ellenhatás, azaz reakció. Arany János: Hid-avatás c. versét ismered? Ez is megoldás, egyszerű, nem kell gondolkodni és jellemző is.
Az ingatlanok értékének csökkentése ugyan olyan célokat is szolgálhat, mint a tőzsdei papíroké (ezt már 1998-2002 között eljátszották), hiszen szinte az egész ország felvásárolhatóvá válik két vekni kenyérért, úgy, hogy ez irreverzibilis a következő világégésig. Szerintem ez a cél.
@Rodeo36: Még valami, ha nem untat. Én is átnéztem a Rábát. Nagyon elgondolkodtatóak a költséghelyek. Két lépésből lehet roppant olcsóvá varázsolni a céget és re-privatizálni.
@Qeatzkoatl: az utolsó bekezdésedhez nem sok hozzátenni valóm van...bár ha számszakilag megvizsgálom -és úgy kell csinálni- akkor 200 tulajdonos mit fog kezdeni fejenként 40000 ingatlannal aminek nincs piaci értéke és amire nincs egyetlen vevő sem bérlő...utaznod kellene az USA-ban a vidéken, ahol kisvárosok vannak házmagasságú gazzal és a gaz mögött olyan házak amikben soha senki sem lakott....100000 számra ha a Freddy meg a Fanny pénzügyi helyzetét kikéred a gúglin olyan dolgokat fogsz látni amitől megrémülsz...nem akarok itt újra, mert már többször csináltam, USA nagyvállalatok helyzetét elemezni de ha AIG, GM, Ford, Chrysler...belelaopozol mint Fabiusz leadta nekem a Rába két utolsó évének zárójelentését ami nem az amit a NOL meg a többiek ömlengenek akkor az is a Belfegor
@Könnyen elkaptuk, uram!: a kompetencia mérésekben élenjáró ország pl: Dél-Korea, Japán, Indonézia, Finnország...
Ezekben az országokban központosított az oktatás, tantervestül, mindenestül.
Az UK-val pontosan azonos a teszteredmény átlagunk, már ami a 2009-es adatokat és az olvasás készséget illeti. (Csak erre volt időm, megnézni.)
(Indonéziában a tanárképzőre járó hallgatók az oktatási minisztériumtól rendes fizetést kapnak.)
@Rodeo36: Aztán haver, te honnan szöktél meg?
@Qeatzkoatl: a Rába számai mást mondanak nekem...egyébként Freddie Mac az egyik a másik Fanny Mae fantázianevek...

tehát azt hoztad ki a Rába adataiból, hogy államosítják mert most veszteséget termel és utána reprivatizálják és akkor majd nyereséget fog termelni? (kik a részvényesei, a dolgozók?) ez a számok alapján nem egyértelmű mondanál egy példát? számokkal? 40 milliárdos vagyon ami több mint 40 milliárddal meg van terhelve de fizet adót és nem fizet osztalékot...hogyan lehet ezt a piacok ismeretében reverzálni?
Olvasva tovább téged: te vagy a birka! De nagyon.
@komissarlajos: én vagyok a Belfegor és a zsinagógából a Dob uccából...most futok is tovább nehogy lekapjanak...nagy a gáz...
@Rodeo36: Én nem látom Orwelli tisztán a jövőt, de azt tudom, hogy az EU sűrűn lakott, tudom, hogy a terjeszkedésre,NY-K irányban szükség lesz. A spekulánsok már nem szorulnak arra, hogy a saját, vagy a gyermekeik gazdasági egzisztenciáját gyarapítsák. Ez már a dinasztiáról szól, unoka, dédunoka.
Rába. Emlékeim szerint cca. 60 mrdFt vagyonra vetített 0,8 eredmény és két jelentősebb beszállítás, mint piac. Ezt kell csak eliminálni két évig.
Nézd, amiket írok, nem kinyilatkoztatások, csupán én így látom.
@komissarlajos: na, birka még nem voltam de majd ügyeskedek és másik szempillafestéket használok...jó? mi a kifogásod te kis birkapásztor, kíváncsivá tettél mezténláb vagy a disznószarral a lábujjaid között vagy gumicsizmában a 2 hetes kapcáddal?
Te egy klinikai eset vagy, töménytelen butasággagal, tudatlansággal megspékelve. Még elegánsan sem tudsz szellemes lenni. Ahogy írtad a népről: birka nép vagytok: hát te vagy egy nagy birka. Amerikát meg TV-ből, ha láttad. Bunkó.
@Rodeo36: A Rába nem, mint termelő bír piaci értékkel majd. Legalábbis nem az jelenlegi funkciója, term. struktúrája alapján. Ez kb. 5-8 év. Idő van, addig közpénzből fenteartható.
Valaki a választások után azt mondta,
hogy politikai értelemben a legnagyobb hülyeség 2/3-os győzelmet aratni, mert minél nagyobb a slepp, annál nagyobb a széthúzás,
lévén mindenki emberből van.
Tk. nem kell mást tenni, mint karba tett kézzel megvárni, míg a kisgömböc kipukkad. Mintha már repedezne a hasa...
Na ehhez lesz kevés Orbán.
Nem kell ide IMF, vasvillára teszik őt a sajátjai.
@komissarlajos: Az az értelme, hogy ő poligott. Képes a te nyelveden is megszólalni.
@Qeatzkoatl: te egy fordított népvándorlást vízionálsz? a Rába futómű és ülésgyártója világszínvonalú valami piaci marketing és integrációs tevékenységre lenne szükség? de a MOL-t látva, miszerint maradt félértékű és nem tud ebből kimászni az valaminek a jele...azt megértem, hogy lehetséges az, hogy a kis 190 milliós bevétel is jó valakinek aki egyedűl kaszálja a Rábából de egy ekkora vállalat esetén a profit ennek többszöröse kellene legyen és a revenue is a jelenlegi többszöröse vagy rosszul dolgoznak lásd a Széles Ikarus-át meg a Fehérvári, szegedi, kecskeméti részlegeket...szakmai problémák vannak üzletmeneti vállalat vezetési problémák
@komissarlajos: minek? amit írtál? nem tudom, te írtad!
@Rodeo36: Kicsit fehérvárba látok bele, a látszat csalhat, vigyázz.

A trükk az az, hogy a működéshez kevés nyereséget/vesztességet ki viselje a marketing/PR/innováció eredményét realizálható ideig.
@Qeatzkoatl: az állóeszközállománya közel 30 milliárd és meg van terhelve közel 40 milliárddal...rá fog költeni egy csomó pénzt továbbra sem fizet osztalékot és vár? de mire...ha a MOL-t nézem akkor az a meglátásom, hogy gyerekjátéknak gondolta és rábaszott

továbbra is a kickback-eken gondolkodom hogyan kapják és mennyit de nagyon nagy lehet a 6000 milliárd nagyrészt abból van?
@Rodeo36:Visszaolvastam megint magam és most már kénytelen vagyok elmondani, mert szégyenlem, tudok konkrétabban is fogalmazni. Nem ennyire ködösen és néha elharapva a mondatokat. Ide szerintem ez is sok.
@samer:
"Abban egyetértek nincs mos más alternatíva csak a FIDESZ"

Elég egyoldalú nézőpontnak tűnik, de nyilván igazad van. Pláne, hogy mindenki jobban él, mint 4 éve, arról nem beszélve, jobban mint jövőre.:-) Az álamadóság pedig, hogy a köztársasági elnök által teremtett divatnak hódoljak, szinte zuhanó repülésbe kezdett. Csak így tovább fiúk ! Viszont a lenini utat nem ajánlom, bár finoman fogalmazva a fanatizmus( vagy valami más) meg van hozzá.:)
@komissarlajos: tehát te magadra vetted a birkát? akkor az vagy...hogy én mit ismerek és hogyan azt te nem fogod sohasem megtudni és hogy bunkó lennék? hát legyen ha te ettől elélvezel...bírom az ilyen szerencsétleneket beülnek olvasgatni nem tudják mit olvasni aztán belepofáznak és mikor elküldi őket valaki a bús picsába akkor megsértődnek, hogy az illető nem cizellált, nyasgem
@Rodeo36: Felhívom figyelmedet a Magyar Helyesírás Szabályai nevű kiadványra. Bár ennek használata már bizonyos észbeli követelményeket igényel, minek te igencsak hiányába vagy. De sok türelemmel és dolgos hozzáállással javíthatsz helyzeteden.
@Qeatzkoatl: nézd Fehérvár 6000 autóbusz/év kapacitásra készült másfél műszakban!!! és arra van meg a vagyona!!! manapság ebből gyárt 30 talán 40 buszt vagy csak nagyjavít és katórbantart...sokkal kisebb személyzettel és költségei a revenue-n belűl aránytalanúl magasak azaz a rentabilitása, ami korábban egy 500 CKD kibocsátással is párosult messze jobb volt azaz jelentős profitot termelt ezért ment az igazgató válság meg sűrű váltás mert kinek a nakája jött azután másik erősebb kutyus kimarta de ma?

nekem ezeknél a vállalatoknál a rentabilitás a gondom, és a nagyon alacsony profit margin ami lehet hamis könyvelés eredménye is adófizetés elsinkófálására?
@komissarlajos: Én annyival egészíteném ki, hogy aki a komisszárt komissar-nak írja és nem comissar-nak, az egy marharépa. Azt hiszem, így talán megértesz.
@Rodeo36: Elbeszéltünk egymás mellett, bocs. Videotonra gondoltam.
@komissarlajos: egyébként "hiányába" helyett a "hiányában" a helyes etimológiailag...hát tőled sem fogok semmit sem tanulni...mit kekckedsz? ki a fasz kérdezett? süsd meg a birkáidat vagy baszd meg őket de hagyj békén, hülye
@Rodeo36: Amúgy üt amit írtál, mindkettőre.
@Qeatzkoatl: az nekem terra incógnita a busz részt azt én terveztem nagyon nagy részt :DDDD
:D. Lassan fel fogom fogni ám, volt ráutaló jel. Te mennyivel térsz el most a GMT-től?(time-lang)
@Rodeo36: Are You mechanical engineering? BME?
@Qeatzkoatl: industrial engineering, economics postgraduate for Mba and Phd, major in entrepreneur interdisciplinary engineering/economics, later economics planning: state level, practice in quality planning, General manager, technical manager, chief advisor for Ministry of Industry, Chief Advisor for the Minister of Transportation, corporate advisor to the Board of Directors and so on...8 languages, multilinguistic abilities
@Qeatzkoatl: exactly: time-lag interval in between to occurences, time-lapse or laptime is the time zones on teh Globe
Szolgálati közlemény!

Aki utoljára elhagyja az országot, NEM KELL lekapcsolnia a villanyt, mert már rég ki lesz kötve az áram.
köszi:) és megtiszteltetés is
@Qeatzkoatl: jaffásoknak ebédidejük van vagy át lettek irányítva?
@Qeatzkoatl: sajnálom, ez ugrott be
tükörfordítok, néha görbetükör...
@Rodeo36: Bizottságot alakítanak, kicsit nehezen vagyunk érthetőek. Most vonják be az MTA-t és a TEK-et.
@Qeatzkoatl: Huffmannt fehérbe öltöztetik és tanulmányútra kiviszik hozzád.
@Qeatzkoatl: a házőrzőimről van szó, harapósak :DD
@Rodeo36: Mi másról beszélhetnék én is?
Ezt a demagóg mocskot olvasd el, elég a címe:
fn.hir24.hu/itthon/2011/11/16/hoffmann-a-tanarok-orommel-fognak-tobbet-dolgozni/
@Rodeo36: Nem kellene valami kis jutalékot felajánlani nekünk? Csak mi fórumozunk ketten már vagy két órája. A kőagyúakat az auránk erejével eltávolítottuk:)
@Qeatzkoatl: neked van valami elképzelésed arról, hogy mi a célja annak, hogy ezek mindent összefirkálnak?
"csak" vagy ennél több? esetleg nincs más dolguk? irányítani egy országot gazdaságot fejleszteni? netántán?
@Qeatzkoatl: hát valahogy ez a hiátus nem zavar...berendelték őket az agitpropra vagy csendben figyuznak mint az egyik bevallotta tegnap...
\o/ csütörtök van, készülnek a holnapra, amikor is a választási agymenéses törpényt kell megvédeni nagy-nagy lendülettel :D
Nem tetszik az NGM-nek a nemzetközi kritika - itt a kifogások listája
A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) több ponton is kifogásolta az új Munka törvénykönyvének korábbi ...

www.napi.hu/magyar_gazdasag/nem_tetszik_az_ngm-nek_a_nemzetkozi_kritika_itt_a_kifogasok_listaja.502121.html
@Rodeo36: Érintőlegesen talán értem és látom. Tudod, megvethetsz érte, de én a szocializmussal szembeszálltam. Nem sejtettem, mi lesz a túloldalon. Ma azt látom amit egykor kint véltem felfedezni, hogy igazolják a sohasem volt múltat, a szellemi-kisebbségi komplexusuk leplezését és a pénz, a hatalom iránti mindent feláldozó vágyukat kielégíteni. Nagyon primitív ösztön-vezérelt a gondolkozásmód. Olyasmi, mikor egy nintendo-zsenit beengednek egy atomreaktorba. Sok a gomb, és a tét számukra nem értelmezhető és elvont dolog. Azt hiszi, egy restart elég és kezdhető elölről. Engem nem az zavar, miket buktam én és az ország, engem az dühít, hogy tudom, miket érhetett volna el.
@Qeatzkoatl: Amennyiben lesz még olyan, hogy történelem, majd az fog ítélni. Ilyen közelről nézve összefolynak a betűk és az arcok. Én jósolhatom, hogy azokat a sírokat köpködik majd, akikre én gondolok, de kérdés, lesznek-e sírok és marad-e nyál?
@Qeatzkoatl: Nagyon átmentél filózófiába, a nagy kérdéseket, és az ember belső késztetéseit feszegetet, baj lesz ebből, még a végén elkomorodsz, még most és időben válts témát, a saját érdekedben :D
@es2300:

"mi van ha mondjuk mániás depressziós orbán és mondjuk most egy nagyon súlyos mániás szakaszában van
aki valaha látott már ilyet testközelből az tudja, hogy mennyire nehéz kezelni ezeket a helyzeteket, hát még ha az illető a főnököd, ergó semmilyen eszköz nincs a kezedben, sőt ő akkor távolít el maga mellől amikor csak akar..."

Erről van szó. Azzal a különbséggel, hogy a mániás depressziót gyógyszerrel nagyon jól kordában lehet tartani. Szerintem nárcisztikus személyiségzavara van, annak is vannak súlyos mániás szakaszai és jellemző rá a valóságérzék teljes hiánya. Nem tűr ellentmondást. Kár illúziókba ringatnunk magunkat, soha nem fog lemondani és soha nem lesz valódi belső ellenzéke a Fideszben. Közelről ismerek mániás depresszióst és narcisztikust. Előbbi gyógyszerrel teljesen normális életvitelt folytat, felelős döntéseket hoz. Utóbbi semmiből nem ért, amíg bele nem zuhan egy depressziós fázisba, akkor viszont teljesen érdektelenné válik és szintén nem a valóság talaján mozog. Kedvenc szófordulata, amikor nem a szeszélyei szerint ugrál valaki: akkor én elmegyek. De nem megy. Nincs hová menni a valóság elől.
Ja és mondanom sem kell, teljes empátia hiányban szenved. Nincs kegyelem. Végigviszi amit akar akkor is, ha mind beledöglünk.
Hehe. A kisember a nagyok hibáinak elemzésében merül ki.
@hackbard.celine:

"Egy bolsevik-baloldali-nacionalista pártalakulatot hogy neveznél?"

Fasisztoidnak nevezném.
@Husz_János_Puszita: Asszem töbre jutsz ha a saját hibáiddal foglalkozol.
@Kőmíves Kelemen: azért Pokorni nagy élharcosa a xii. ker. törvénytelenül létesített, turulos náci találkozóhelyének.
@Cirbi: Köszi az aggódást, köszönettel értékelem.
@Zébácsi:

Ezt a termőföld dolgot sok helyen olvasom, mint kiugrási lehetőséget. Az a baj, az EU túltermel élelmiszerből, méghozzá nem azért, mert annyira versenyképes, hanem az irreális állami szubvenciók miatt, amivel az alapító tagállamok a gazdáikat támogatják. Nem tudunk velük versenyezni. Amikor pl. nem olyan régen Angliában megszüntette az állam a tejtermelés támogatását, a gazdák 70%-a tönkrement. Nem tudták kitermelni az élelmiszerláncok által lenyomott felvásárlási árakból a költségeket. Még ők sem, ahol egy tejgazdaság úgy néz ki, mint a Nasa kutatóközpontja, nem beszélve a méretgazdaságossági problémákról.

Maradna mondjuk valamilyen kurrens, teljes feldolgozású termék, magas munkaerőszükséglettel a termeléstől a késztermék raklapra rakodásáig. Amit nem korlátoz EU-s kvóta. A beruházás tőkeigényes, egy tőkeszegény országban. Tegyük fel, találunk befektetőt, aki megfinanszírozza ( nem találunk, mert ha Orbán megneszel egy még jövedelmező üzletágat, rögtön ráteszi az enyves mancsát különadóval ). Bank nézi, nézi az üzleti tervet, aztán rápillant a monitoron a gazdaság növekedési kilátásaira....ugye. Áthúzva. Hacsak nincs biztos exportpiaca. Legyen.

Tegyük fel, megvan a befektető, megvan a hitel, akkor körülnéz, hova telepítse a gyárat. Oda, ahol közel van a nyersanyag ( 440 ft-os gázolaj ), ahol nagy számban talál képzett, de legalábbis minőségi betanított munkaerőt. Na itt már erősen ráncolja a homlokát, aztán amikor elkezdi osztani-szorozni az élőmunka költségeit...kell nekem ez a sok macera? Megyek Szlovákiába.
@BenFranklin:

Én tisztában vagyok a saját hibáimmal. A vezéred is? Te hogy állsz a kérdéssel?
:O :O :O :O :O :O
Mit is mondott a vezényló tábornok korábban???? :D

Új együttműködést kötünk az IMF-fel

„Megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről” – közölte a Matolcsy-minisztérium csütörtök délután. Erősödik a forint.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/17/visszajott_hozzank_az_imf/
@Husz_János_Puszita:

Sok igazság és tényszerűség van az általad leírtakban, el is tudom fogadni.

Magam ennek a hátterébe nem mentem bele, mert a mezőgazdaság / agrárium felemlítése csupán egy hangos gondolat volt azt illetően, hogy mi az, amink van és mi az, ami sdok embernek adna munkát.

Termőföldünk van, vizünk van, idegenforgalmunk pedig elvileg lehetne (jobb). Áványaink nemigen vannak, iparunk szinte nincs, a szolgáltatószektor néhány kivételtől az alacsony (vagy inkább kis számú)fizetőképes kereslet miatt téli álmot alszik, talán fel se ébred.

Egy egész ország nem mehet külföldre.

Kis kesergő ez, nem több.
A szerzőnek nincs igaza, egyszerűen csak nem veszi észre, hogy elkezdett működni az Orbán Viktor által már régen megálmodott centrális erőtér!

A Fidesz elfoglalja a politikai paletta jelentős részét, tényleges ellenerő sehol sincs, így a döntéseket a Fideszen belül kialakult vitákban kell meghozni. Az ellenzékre nem kell figyelni, mert teljesen mindegy mond-e valamit vagy sem, így teret lehet engedni a belső csatáknak!

Ez a centrális erőtér!
@Secnir: Legutobb amikor probaltam a Monarchia bikaver egesz jo volt es a Gal Tibi meg zsenialis (tudom, tudom, o azota mar nem el.)
Nagyon megmosolyogtato:
"A minisztérium közleménye szerint „jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel”. Az NGM szerint ez „a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket”.

Az újfajta megállapodás a minisztérium szerint „szemben a régivel – nem növeli az államadósságot, mivel nem hitelfelvételről szól”. Az NGM azt közölte „ voltaképp egy biztosítást kötünk, amely növeli a befektetői biztonságot Magyarországon”. Ez a gyakorlatban egy hitelkeret-megállapodás jelenthet, ami nem új elem: gyakorlatilag ilyet kötöttünk 2008 őszén, a válság időszakában is, és az akkori megállapodásban szereplő hitelkeret teljes összegét sem hívtuk le."

Van olyan ember, aki meg ezt is beszopja vajon?
@Shinjuku: Csak nem azt talalta mondani az NGM hogy a Bajnai fele intezkedesekben volt valami?
@Cirbi:

Egy kő zuhant le a szívemről!!
Kénytelen vagyok szólni. Ekkora hazugot még életemben nem láttam, azaz az autópiacon már találkoztam ezzel, a kedvesen hajlogó lopott mercedest ajánlgató genetikailag szoláriumozott fiatalemberrel, aki a nyakamba akart sózni egy E280-ast. Az anyja életére esküdött. Leráztam.

Mit nem hallok most. Jön az IMF. Gondoltam, megyek veszek egy zsák papír-zsebkendőt és megyek búcsúztatni a mi viktorunkat.
Miért is?
Ezért:http://hirszerzo.hu/hirek/2011/11/15/20111115_orban_imf_elmegybúcsú

Most kiderül, hogy nem megy. Marad. Sőt győzött. Arra gondolok, hogy a mi viktorunkkal nincs baj. Ő ilyen. Azokkal viszont akik ezek után fankodnak, bajom van. Szerintem a gerinchiányosságon kívül az "agyvérszegénység" (köszi Kosztolányi) is kórtünet náluk. Ők azok akik a tükörbe nézve, magát Gabriel arkangyalt látják a mocskos világgal bekeretezve. Határozottan ki kell jelentenem, hogy innentől kezdve, akinek ez lefér a torkán, az csak a deeptrought formációra alkalmas, muraközi lovakkal.
@Husz_János_Puszita: azért az indoklás is elemezni való, tényleg klinikai esetek ezek ottan a csúúúcson :D

látom másnak is tetszik @Shinjuku: :D
@Zébácsi:

Értelek, próbál az ember hangosan gondolkodni. Mást nem tehetünk úgysem.
@Cirbi:

Őszintén? Csöppet sem érdekel, mit hazudoznak össze-vissza a fanoknak. Nem változtat a lényegen.
@Cirbi:I Like You, If You Like Me:)
"Az alábbiakban a közlemény teljes szövege olvasható

Az elmúlt másfél évben új alapokra helyeztük a magyar gazdaságot. Ehhez föl kellett számolnunk minden régi típusú együttműködést, amely korlátozta gazdasági önállóságunkat. Ezt sikeresen megvalósítottuk, elértük, hogy a magyar gazdaság a piacról finanszírozza magát, nem függünk mások jóindulatától. Ezzel a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk.
Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat mindenfajta befolyástól, tehát föl kellet számolnunk azokat a régi típusú együttműködéseket, amelyek korlátozták gazdasági önállóságunkat. Így sikerült a gazdaságot saját lábra állítani, elértük, hogy a piacról finanszírozzuk magunkat, ezzel jelentősen megnőtt a mozgásterünk.
Ennek eredményei ma már kézzelfoghatóak.

A munkát terhelő adók csökkentek, a nyugdíjasok megtakarításai megmenekültek a spekulánsok támadásaitól, Európában szinte egyedülálló módon csökkent az államadósság, stabilizálódott a költségvetés.

Magyarország 2004-es EU csatlakozása óta először tartja 3 százalék alatt a jövő évi költségvetési deficitet. Erre a teljesítményre a 27 tagú Európai Unióban Magyarországon kívül csak hat ország lesz képes.
A 2010-ben a GDP közel 82 százalékára rúgó államadósság akkori árfolyamon számolva mára 74 százalékra csökkent, a GDP 1,4%-kal nőtt 2010 azonos időszakához viszonyítva.

Sikerült tehát véghezvinnünk az elmúlt másfél évben, hogy csak a magunk érdekeit érvényesítsük, másokhoz ne kelljen alkalmazkodnunk. Így ma már új együttműködéseinket új alapokról építhetjük föl a saját érdekeink érvényesítésével. Fordulóponthoz érkeztünk. Mostantól a növekedés fokozására kell összpontosítani. És ehhez minden elérhető eszközt igénybe kell venni.

A növekedéshez elsősorban a függetlenségünket kell megvédenünk. Azt, hogy Magyarországot a piacokról tudjuk finanszírozni. Ezt az eurózóna elhúzódó válsága megnehezítheti.
Ezért jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel, amely a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket. Az újfajta megállapodás ugyanis – szemben a régivel – nem növeli az államadósságot, mivel nem hitelfelvételről szól, voltaképp egy biztosítást kötünk, amely növeli a befektetői biztonságot Magyarországon. Így lesz esélyünk tervezett menetrend szerint beindítani a növekedést.
Az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében megkezdjük a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről."
Húúú bakker, mi lesz itt holnap, sortos legyen a talpán aki kiigazodik az eseményeken :D

Friss hírek
18:21 | Együttműködést kötnénk az IMF-fel, hitelről nem tud a Valutaalap

18:08 | IMF: nem érkezett felkérés Magyarországról

18:01 | Beszakadtak a kötvényhozamok a kormányzati fordulatra

17:40 | Jó-e, hogy visszahívjuk az IMF-et? Szavazz!

17:39 | Mi "kértünk időpontot" a "kipaterolt" IMF-től

17:30 | Az MNB-t meglepte a kormány bejelentése

17:27 | Szárnyal a forint az IMF-megállapodás hírére

17:26 | MOL, OTP: +6,4%, az IMF hírre száguldott a pesti parkett

16:42 | Mit szólnak az elemzők a kormányzati fordulathoz? (2.)
@Cirbi: Én úgy izgulok. Első pillanatban eszembe jutott Teleki Pál, aztán rájöttem, nincs semmi párhuzam.
@Qeatzkoatl: nol.hu/velemeny/orban_bukasa

Áh, ez nagyon gyáva mindenhez. Egy Háry János, de annak is az lebutított változata.
@Husz_János_Puszita: Azért azt sem irigylem, akinek ezt le kell fordítania világnyelvekre vagy bármire...
süti beállítások módosítása