Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.11.07. 05:36 Fabius

Családi Együttműködés Nyilatkozatát minden nappaliba!

Pártunk és kormányunk úgy érzi célszerű beleszólni mindenbe, például a családtervezésünkbe is. Emlegetik a korfát, az elöregedő társadalmat, és ezekkel nehéz is vitatkozni. Viszont a magánszféra elvileg mindenkinek magánügye, és nem feltétlenül igényelünk egy Családi Együttműködés Nyilatkozatát kifüggesztve minden nappaliba.

Harrach Péter és a kereszténydemokrata saját képünkre formáló kommandó a szokásos pátosszal ugrott neki a családszabályozásnak: "évtizedekre határozhatja meg a magyar családpolitikát a hamarosan benyújtandó családok védelméről szóló sarkalatos törvény" - mondják, és én speciel egyáltalán nem rajongok az ötletért, hogy Harrach Péter szelleme grasszáljon a nappalimban évtizedekig, ha a családomról beszélünk. El tudom dönteni önállóan, hogyan neveljem a gyerekeimet, van saját elképzelésem az értékrendről amit közvetíteni akarok feléjük. Ennek meg nem része a tacepaó, amin tételesen fel vannak sorolva a gyerekeimmel szembeni kötelességek:

- tanulmányok folytatása,
- egészségtelen életmód kerülése,
- szülőkkel együttműködés kötelessége,
- szülő eltartásának kötelessége addig, amíg a saját gyerek ellátásának kárára nem megy.

A tanulmányok folytatása egyértelmű. Viszont az egészségtelen életmód tiltása máris fölvet egy rakás kérdést: innentől okozzunk lelkiismeret furdalást a csemetéinkben, ha benyomnak egy tábla csokit, elrágcsálnak egy csipszet, horribile dictu megisznak egy kólát? Legyen tilos körbelegelni a karácsonyfát? Vagy tiltsuk meg mondjuk a rollerezést, mert bukferenc közben leveri a térdét és az esetleges ellátása romba dönti az egészségkassza költségvetését? Nincs se foci se rohangálás, se bicajozás és gördeszkázás. Magyarul felhőtlen gyerekkor nincs, helyette lesz egységes és "egészséges" kereszténydemokrata szemléletű családmodell? Vagy mindeni nyomtasson ki egy arányosan kicsinyített példányt a kötelességlistából magának, hogy a játszótérről hazamenés ellen sírással érvelő gyerek orra alá lehessen dugni a lélektanilag megfelelőnek ítélt pillanatban: látod te, pernahajder, Viki bácsi és Peti bácsi szerint köteles vagy együttműködni velem!

Öröm az ürömben, hogy legalább egy olyan ember írja ezt a sok marhaságot, aki rendelkezik az igazi, eredeti, másolható modellel. Harrach Péter fia, Péter Junior követi a családi konzervatív hagyományokat, és a zuglói önkormányzatban Papcsák Ferenc irányítása alatt igyekszik a nagypolitikához szükséges rutint megszerezni.Az út amit apu kijelölt remek, a tanár is kiváló, Péter junior tanulmányi eredményei kimagaslóak, költségtérítés elszámolás tantárgyból máris vizsgázhat summa cum laude. Tényleg jó azt látni, hogy a szemünk előtt cseperedik az új generáció, aki az otthon kapott értékrendet maradéktalanul elsajátította, és sikerrel veszi a politikus lét buktatóit.Az a legfurcsább az egészben, hogy a családmodellt piszkálnák ezerrel, jogokról és kötelességekről beszélnek, de a gyerekvédelemről egy hang nem sok, annyi sem esik. Pedig abba éppen lehetne energiát fektetni, esetleg a hatékonyabb működéséhez forrást átcsoportosítani. Mert a hagyományos módon, így vagy úgy de működő családokat hagyni kellene békén, viszont a kirívó eseteket, a gyerekbántalmazásokat, családon belüli erőszakot meg kezelni kellene a mostaninál sokkal hatékonyabban.

Szégyen, hogy a szakemberek szerint a gyerekvédelmi törvény hatályba lépése óta soha nem álltak rendelkezésre azok a tárgyi, anyagi, személyi erőforrások, ami a törvény maradéktalan betartását lehetővé tennék. Szakemberhiány van, óriási a bürokrácia, túl sokáig szédelegnek az ügyek az egyes osztályok között, és a törvényben meghatározott 22 nap reakció idő az osztályok között is egy rossz vicc. Érdemes átolvasni kedves családmodellezők ennek a cikknek a végét, ahol a szakemberek maguk mesélnek a gyerekvédelmi rendszer buktatóiról.

Ha valamin, akkor ezen kellene villámgyorsan változtatni. Mert a hatékonyra kifeszített gyermekvédelmi háló, a stabilitás, a kiszámítható jogi környezet, a lényegesebb kedvezőbb gazdasági helyzet ösztönzően hathat a gyerekvállalási kedvre, a családmodellbe piszkálással ellentétben.

 

246 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr943360053

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki (nem) akasztotta fel a Véderő egykori vezetőjét? - avagy a nagy pángalaktikus összeesküvések országa 2011.11.07. 12:14:53

Gondolatok közös örökségünkről, a nemzeti paranoiáról...Eszes Tamás meghalt, szombaton pedig már el is temették. A Véderő korábbi vezetőjét néhány napja holtan találták gyöngyöspatai ingatlanában, ahol az első szakértői vélemények alapján saját kezével...

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.07. 12:07:12

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.07. 12:07:12

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Trackback: Szarni Európára, szarni a demokráciára 2011.11.07. 12:07:12

Kövér László péntek este a HírTV Péntek 8 című műsorában szerepelt, és mondott néhány dolgot, amelyet érdemes megvizsgálni. Beszélt többek között a Demokratikus Koalícióról, a Jobbikról, az LMP-ről, és volt néhány gondolata Európáról is....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@a szív fészkei: Bár ez nem az esküvői blog, de nem tudom, hogy olcsóbb-e a Mátyás templomban esküdni, mint Thaiföldön a tengerparton. Nem vagyok benne biztos. A teljes esküvő kijön 500e forintból. Díszítés, vacsora, RUHA!!!, smink az asszonynak, anyakönyvvezető, stb. stb. Igaz, lehet, hogy az esküvői fotókon a háttérben fürdőgatyás emberek fognak ácsorogni :)))
@audia6v6:
"Igaz, lehet, hogy az esküvői fotókon a háttérben fürdőgatyás emberek fognak ácsorogni :))) "

Hát igen, most képzeld el ezt a fürdőgatyás násznépet a Mátyás templomnál, télvíz idején...

Egyébként igaz, hogy nem az esküvő milyensége adja egy házasság tartós sikerét, de azt hiszem, egy jó alaphang ehhez. Csak okosan kell együtt élni.

A legjobbakat!
@a szív fészkei:
:-). Köszönöm!

További szép estét, megyek, gyúrok kicsit sportolásilag, hátha....
@audia6v6: Nézd nekem aztán szecsko jedno, ahogy művelt szlovák mondja, Mátyás templom-e, vagy sztupa. :-DDD Nem ott élek lelki életet...

Én a mostani férjemmel bementem egy hétköznap - ami ma már ünneppé lett nyilvánítv, de nem miattunk :-)) - a tanácsházára, ott előkerítettünk két vadidegent tanúnak és kész. 32 éve mindennek. Óccónak ez volt a legóccóbb. :-D (ja utána ketten nagyon jót kajáltunk egy azóta már sajna megszűnt iszonyú jó vendéglőben, de az már más tészta! Habosbabos ruhával nem vergődtem, mert terhes voltam már.)

Értem és látom, hogy ma ez sokaknál nagyon fontos tényező ez. A gyerekeim még nem adták jelét, hogy ezt akarnák, szóval könnyen beszélek, mondhatod.
Ismerőseink - Amerikában SF-ban élnek - szintén azért rendezték Mauin, a tengerparton a lányuk esküvőjét, mert az még mindig sokkal gazdaságosabb volt számukra, mint a városban.

Csak arra figyelj, ha mégis megvalósul majd ott kint - kívánom! - hogy a magyar törvényeknek is megfeleljen az egész ceremónia.

Amúgy a Mátyásra mintha 30 ezret mondtak volna múltkor. (néztem most `06-os adatokat, akkor a Bazilika volt 30 és a Mátyás 15 ezer.)
@Zébácsi: Olyan szép leszel, mint a posztban emlegetett Schobert Norbi... :-D
Minden jót!
Emberek, éberség! Farkas ólálkodik tejjel-mézzel folyó Kánaánunk csengő barackkal, aranyalmával + aranyat tojó tyúkocskákkal teli kertjei alatt. www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/a-heten-magyarorszagra-jon-az-imf-361756
@a szív fészkei: Csak a tárgyalások alatt nasinak nehogy chips legyen meg hizlaló sósmogyi az asztalon!!
@a szív fészkei: mit fognak mondani erre ami itt vala? adnak egy barackot a két félkegyelmü buksijára? elmondják, amit mi is tudunk.

az esküvő olyan amilyen, a többihez viszont sok szerencsét!
@glaci 0808: Nem tudom, de Kósa Megmondó Lajos után biztos nem ez az a hely, ahová legjobban vágynak jönni...

Német "leigázottságunk" viszont virulóban: www.vg.hu/vallalatok/ipar/vezet-az-audi-hasitanak-nalunk-a-nemet-cegek-toplista-361752

Azok a randa multik. :-P
Aranyat szóló pintyőke Kövér úr szájából:[..]"A házelnök végül eloszlatta az ellenzéki-ellenséges értetlenség és a kormányzati kommunikáció-képtelenség miatt hetek óta sűrűsödő rózsaszín ködöt, amikor végre egyértelműen tisztázta, miért is kell "méltóbb helyet kell találni" József Attila szobrának: azért, "mert jelenleg a járókelők csak az alkotás egy részét láthatják."

Aztán: [..]"Mint mondta, egyszerűen arról van szó, hogy "az Országgyűlés előtti tér abban az állapotában, formájában, amiben most látjuk, méltatlan ahhoz, hogy az ország közjogi főtere legyen". Rendbe kell tenni a teret, turisztikai szempontból, és az idők folyamán kialakult "szoborparkkal" is kezdeni kell valamit - fűzte hozzá Kövér László.

A házelnök azt mondta, hogy "az egész egy káosz", majd hozzátette: "ehhez képest (...) Károlyi Mihály szobra, amelyik képzőművészeti alkotásként elsőrangú, kifejezi (...) Károlyi Mihály lényegét. A műsorvezető közbevetésére, hogy Károlyi komorságát, rossz hangulatát is visszaadja az alkotás, a házelnök azt mondta: "szerintem, ha van pokol, akkor valószínű Károlyi Mihály egész nap ott ül egy székhez lekötözve és nézi a saját szobrát".

Saját nagypapája, ha van pokol, mijét nézi vöröskatonasága miatt Kövér okfejtését követve????

hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/7/Napi_nonszensz_kiderult_miert_kell_kirakni__Y94YG6#rss
a főgungen szerint a mozgástér közelít a nullához.
@Flúgatlan:

Azzal tényleg semmi baj nem lenne, ha a szülő lenne kötelezve valamilyen szinten az egészséges éltemód biztosításátra.

Csakhogy a cikk szerint ez a gyerek kötelessége rovatban van, ami erősen vadöfakk. Hogy lehetne egy gyerek a saját ellátásáért felelős?
@a szív fészkei: Már a W-n is tetszett minden véleményed. Amúgy, az ötletet a gyakorlatba is átültették. Kicsit leégett utána a világ.
@a szív fészkei: a béreken és bérköltségeken mi marad itt? az 1 millió munkahelyhez képest az audi, a merci, stb talán 20 000 embert foglalkoztat. talán még 1-2 000 ember lehet a beszállítóknál alkalmazva. képzeljétek el azt amikor egy ember napi 8 órában, hétszámra a biztonsági övek csavarjait húzza meg. kreatív, jól fizető munka az anyaországi bér töredékéért!
komplett zombi lesz két hét alatt!
@glaci 0808: De van melója legalább, amiből megél. Csepel körzetében pont egy ilyen, autógyárakba is szállító cég húzza le mindjárt a rolót - valami műanyagizéket gyártottak kocsikhoz - 700 embert rúgva ki. annyit nem tud az a környék felszívni.

Ez is kell, ez van. Ki lehet utálni a cégeket, hogy jaj rabszolgasorsot teremtenek, de akkor milyen kreativitást tudsz ajánlani helyette?
A Rábában mindenki csak tervezett és zseni volt, Ott nem húztak Horváth Ede alatt szakmányban éjjel-nappal csavarokat?
Nagykanizsa környékén van még egyelőre pl. BlackBerry-összeszerelő üzem. Három műszakban melóznak, ahogy fent írtad - 72 ezret kapnak. A teljesen bedöglött falvakból hozzák-viszik őket busszal. Ha az a munka sem lesz, totál K.O. Már most nem tudja a falu fűteni az oviját. Az erdőjükben a fákat lassan tarrá vágják, hogy fűteni tudjanak, és nem a romák lakják.
Ez Zala megyei idill, tulképp közel a Balcsihoz, Hévízhez - nem BAZ, nem Nógrád, nem Baranya zsákfalvairól, nem a többi kietlenségről szól.

Kérdezd meg Szélest, miért baszta teljesen szét az Ikaruszt? Az magyar innováció volt, jó híre volt a világban, lett volna máig kereslet, ahogy ehhez értő barátaink mesélik. Miért éri meg neki raktárnak használni a volt gyárat, vagy már annak se?
El a kezekkel és pláne Kövérrel a Kétfarkú Kutyáktól!!! hvg.hu/itthon/20111107_jobbik_kover_laszlo#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_7

Hogy lehet ezekkel egy lapon emlegetni őket? Nekik sértés ez.
@glaci 0808: Kan man nicht besaren. Megígérték, és mérget vehet rá, akire gondolok, hogy meg is lesz. Több is mint egy millió munkahely, mert alul tervezték. Az a fontos, hogy a nemzeti összefogás szellemében a jövő évi fizetésedet kiegészítve a 200%-os egyetértési és a 185%-os kétharmadosnakjáró adóval kiegészítve, 2012 január 15-ig fizesd be, a Kajmán-szigeteki nemzetialap-gyűjtő bankszámlára. Oszt, jónapot.
@nolám: Ez nem veri ki a rabszolgasors miatt aggódóknál a biztit? www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/kapos-lehet-jovore-a-kozmunkas-361669

Annál a Csepel környéki cégnél még az is felmerült, hogy a 700 eddig bejelentett , fizetett ember helyett, majd kiközmunkáznak ilyen-olyan népeket és a hasznot élveikre fordítják...

És ezt nem a német cégek találták ugye ki lehetőségnek a lenézett őslakosok alázására. De élni sokan fognak vele, ha lehet.
@a szív fészkei: Szerintem a nagypapa az unoka képét nézegeti, és közben arra gondol, hogy jobban járt volna mindenki, ha a gyereke az unoka helyett kisszéket csinált volna.
a mátyásföldi ikarusz gyár atomjaira van fosztva, állítólag kínai piac lesz a helyén. most még vergődik néhány kis cég a még használható melléképületekben. az audi a legnagyobb válság idején 4000 euro nyereségrészesedést fizetett ki otthon az alkalmazottainak. a RÁBA akkori haszna itthon maradt és valamilyen szinten a köz javát szolgálta. engem nem a multik zavarnak, hanem a kihasználása a jól képzett magyar munkaerőnek. az hogy semmit nem gyártunk, a hozzáadott érték nem itt csapódik le, ez zavar
@a szív fészkei: Aki ezt nem látta az elejétől kezdve, az bolond. A közmunka= volgai hajóvontatók (Replin). Ám vannak olyanok, akiknek kiosztották, a kótvagyi pöszméte dalára könnyező Viktor-képeket (mély-sterilizált celofán borításban) ők a hívők. A hit, az erős bástya. Bástya elvtárs. "A választókat 12 éves korúaknak megfelelő értelmi szintűeknek kell tekinteni..." ki mondta ezt 2002-ben?
@glaci 0808: Tudod, ezekért kellene kalodába zárni a múltbelieket(remélem így elég ködös). A kimagasló elektronikai és finommechanikai hátterünket és agyainkat bedarálták az olcsó virslibe. Ezek bűntettek voltak. Itt maradtunk kirabolva, kifosztva úgy, hogy "bitóra kerülsz, ha a király erdejében az éhező családnak egy szarvast elejtesz". "Zsellérré vesszőztek saját földeden..."
@a szív fészkei: valamelyik nap megkívántam egy kis édességet, s rájöttem, elő a namami recepteivel, majd készítek magamnak vajkaramellt, grillázst, mert megfizetni 3-4 dkg-os darabot,előző régen 25 dkg-os volt és lengyel,fincsi - már nem is kapni, vagy legalább 600. Magyarul marha drága. Elő a régiekkel. Már tudom, hogy nem veszek szaloncukrot, hanem készítek magamnak. Alufólia még van, selyempapír még kapható. Kicsit munkás, de legalább tudom mit teszek bele.
@nolám: Meg is halta már magát. Ezüsthajón úszkál az öröklét vizében.
@anyósnyelv: Fellendül legalább a kézműves konyha, ja. :-)) Mi is otthon gyártjuk a tiramisut, ami ugyan nem autentikus magyari édesség ugye - 90-ben, kint Franciaországban még azt se tudtuk, hogy kell kiejteni, nem hogy micsoda?? - mert amit kapni cukrászdákban egy adagot az marha kevés, nem is olyan jó viszont nagyon sokért adják.
Kommunista kormányunk hathatósan segít az óvszergyártó cégek forgalmának fellendítésében...
@nolám: Ja. De mondjuk a textiliparban - ahogy én tudom - azért ott volt magas, sőt egyáltalán minőségre hajtás a kádáriban, ahol (Május 1. Ruhagyárban pl.) nyugatra bérmunkáztak. Ott tényleg nívót követeltek meg, míg a SZU-ba tartó rongyok bármilyenek lehettek. Meg a lakosságnak varrt belföldi piacot kielégítő cuccok is fényévekre voltak a kint kívánt minőségtől.

De most a hoffmanni tervezet kiművelt emberfők képzésére hajt? Fásult, alulfizetett de kihajtott tanárokkal, hatalmas osztálylétszámmal?
Na, mostanra beértük ezeket, valamiből kell ezt a tempót finanszírozni ugye itthon is ingatlanmenedzser.hu/varos/2011/11/7/Igy_elt_a_felso_tizezer_a_hatvanas_evekben__240B85#rss

Majd talán a harmadik generációjuk kicsit műveltebb, tán emberibb és normálisabb lesz. Mármint a mi magyarcitromosainké...
velemenyvezer.blog.hu/2011/11/07/nem_nem_a_fidesz_magyarorszag_utolso_eselye Az a Székely Bertalan-kép megmozgatta a fantáziámat...

Amúgy ebbe a helyzetbe erősen Kövérék taszigálták bele az országot, ha már vizionálás meg bűnbakkeresés, stb. van műsoron időtlen idők óta. Mert csak abban erősek. Problémamegoldásban nem. Annak generálásban annál inkább.
Egy magyar, akinek van naszád(féléje) burzsuj.blog.hu/2010/12/11/elkepesztoen_meno_charles_simonyi_luxusjachtja

Meg tán az agya sem ortodox. :-D De az a piac díjazta ezt, míg Orvbánékét meg nem. Van ez így.
Na még egy is luxus - ha már a közmunkások zsírján úgyis híznak, lássuk mibe fektetik majd, burzsuj.blog.hu/2011/10/10/lengyelorszag_lesz_a_kelet_europai_luxusnemzet

És mit olvasok itt??..]"A lengyelek rettentően belehúztak, és azt nem lehet mondani, hogy persze, azért mert ott van ipar, bezzeg Magyarországon, mert ezen a téren ott sem jobb a helyzet. A belső piac elvileg sokkal nagyobb, hiszen csaknem négyszer annyian laknak Lengyelországban, mint nálunk, a gyakorlatban azonban mégsem nagy előny: a Merrill Lynch/Capgemini felmérése szerint Lengyelországban ugyanis csupán 8800 dollármilliomos él, míg Magyarországon 9600 - pedig csak negyedannyian vagyunk. A KPMG szerint is alig több mint 60 ezren keresnek annyit, hogy potenciális luxusvásárlók legyenek (igaz, az évi 10 ezer és 25 ezer eurót keresők száma viszont már csaknem 2 millió, és dinamikusan nő). Ezek a cégek tehát főleg exportra termelnek. Érdemes tanulmányozni ezeknek a márkáknak a történetét, talán lehet tanulni tőlük valamit."

Na, ezek 9600-an hol fogyasztanak, hogy ennyire nem pörög a gazdaság tőlük?
@a szív fészkei: minél tovább feszítik a húrt, annál nagyobbat szól, amikor elszakad. nem lesz ennek jó vége, mert nagyon az ingerküszöbön lavíroznak. baj lesz ebből meglásd még egy-két mentőakció és kampeca
Kicsit itt off, de a szelektív memória diadalaként magyar karvalyok már nem emlékeznek a három évvel ezelőtt tett kijelentéseikre, miszerint a devizahitel nem kockázatos, sőt![..]"A három évvel ezelőtti rendezvényen Csányi mellett a legnagyobb magyar bank vezérigazgató-helyettese, Urbán László is úgy vélekedett, hogy nincs veszély, a devizahitelezés nem kockázatos. Urbán az MTI szerint emlékeztetett arra, hogy annak sem volt különösebb hatása, amikor 2006-ban hónapokra 10 százalékot gyengült a forint. A devizaalapú jelzáloghitelezés kezdetét átalvó, a jenhitelezést 2007 októberében elindító – a banki versengést ezzel tovább fokozó – OTP álláspontja az volt, hogy a forintnak 50 százalékkal kellene gyengülnie a japán valutához képest ahhoz, hogy a jenhitelek kedvezőtlenek legyenek."

Szelektív memória 2: [..]"Az Orbán-kormány 2000-ben bevezette az új lakástámogatási rendszert, melynek része volt a gyermekek után járó vissza nem térítendő lakástámogatás (szocpol) mellett a lakáscélú forinthitelekre nyújtott kamattámogatás, valamint a hosszú lejáratú források biztosítása érdekében a jelzáloghitelezés intézményi struktúrájának megteremtése. (Emögött főként az FHB felfuttatása jelent meg célként, aminek akkoriban lényegében nem volt fiókhálózata és lakossági ügyfele, ám az egészen végül a szintén jelzálogbankot alapító OTP nyerte a legnagyobbat.) Az első Orbán-kormány a bankokat úgy tette érdekeltté a lakossági hitelezésben (az állami konstrukció értékesítésében), hogy a folyósított hitel másfél százalékát kezelési költségként odaadta a pénzintézeteknek.

Amikor elszabadult a pokol

A kamattámogatás azt eredményezte, hogy a 90-es éveket végigkísérő őrülten magas hitelkamatszint a támogatással olyan szintre szelídült, hogy a bankoknak már megérte hitelezni, illetve a lakáscélú hiteltermékekre lett is kereslet. Ez kalkulálható veszteséget jelentett a költségvetésnek mindaddig, amíg az Orbán-kormány választási ajándékként a támogatott kamat mértékét háromról nem emelte tíz százalékra, amit a választások után az új kormány nem mert azonnal eltörölni. Mindezt tetézték a Medgyessy-kormány "100 napos intézkedései", melyek együttesen brutálisan felborították az államháztartás egyensúlyát."

innen: hvg.hu/gazdasag/20111105_OTP_bankok_devizahitelezes_okai#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_11_7 Eléggé tanulságos.

Minden szempontból. Abból is, hogy ma, már jól tudva, hová vezet a luxuskiadások azonnali és erőn felüli hajszolása bármi áron, még mindig stadionok meg ilyen baromságok építésére megy el a közös pénz, aminek egészségügybe, oktatásba, tömegközlekedésbe kéne irányulnia. Mert az mindenki érdeke. De még ennyi tanulságot sem bír Orvbán levonni ebből a nem szép sztoriból.

Hanem ködösít, elfedve saját szerepét megint. Hogy Ócsán, a devizagettóban nézegethessék a gyerekes családok nolám zseniális találmányát: "a kótvagyi pöszméte dalára könnyező Viktor-képeket (mély-sterilizált celofán borításban)" Hálájuk jeléül.
a pénzünkkel együtt devalválódtunk.
tenytar.blog.hu/2011/11/07/a_fiuk_a_banyaban_dolgoznak_65_eves_korukig

Harrach mehetne is a föld alá. Elég kárt okoz ennyi idősen az ötleteivel.

Ugyanakkor már 40 valahány évesen szinte alig vesznek fel bárhová is dolgozni.
Húha!! hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/11/7/Orias_kameleon_Nagy_Imre_koporsojanal__Ime__WCE1YT

Ez nagyon súlyos. De főleg a policájos ikon... Hófehér ártatlansággal. Na meg a többi is szégyen. Nem lennék a festőik helyébe, másfél milláért így eladni magukat, uramatyám!

Fabius, a te képedi sokkal jobbak!!
Ezek nem ciciznek.
Haza kéne már zavarni ezt a sok hülyét, hogy otthon, szűk családi körben teszteljék a fantasztikus ötleteiket, minket meg hagyjanak békén.
@a szív fészkei: A bankárok igazat mondtak, nem gondolhatták komolyan, hogy jön egy ilyen ostoba kormány. A régiós devizáknál, a forint kb. 10%-kal rosszabbul teljesített az Euróhoz képest, az elmúlt egy év átlagában (azt hiszem mfor.hu). Ha levonjuk a mostani árfolyamból ezt a 10%-ot, 270 körüli árfolyamot kapnánk, ami nem okozna gondot a devizahiteleseknek. Az árfolyamon kívül a hiteltelen politika a devizahitel kamatokat is felnyomta és ez így együtt lett katasztrófa.

Az indexen épp most olvasható, hogy nagy valószínűséggel, tudatos politika a forint gyengítése. Ha igaz, a forinthitelesek rövidesen ugyanúgy fognak járni, mint a mostani devizahitelesek, az árfolyamát vesztő forint miatt emelkedő jegybanki és banki kamatok következtében. Úgy tűnik, feltett szándékuk, hogy egyik katasztrófából a másikba vezessék az országot.
@nu pagagyí: naszádsebesen vezetik oda. Ezt is majd megfesti valaki egyszer. Csak nem az ő megrendelésükre.
@a szív fészkei: nem is tudom, hogy mit jajongunk itt? az egyik kedves hsz elmon'ta, hogy +33000-em dolgoznak ma a tavalyi ugyanahhoz viszonyítva, meg hogy ez a sok törvénykezés mind eredményes ha nem ma akkor holnap és ha holnap sem akkor holnapután -szerintem majd kiskedden- és egyébként is huhogás nem jó, mint idézted a József Attila szobor meg azért kerül elmozdításra mert ott ahol van nem jól látható...a kövér elvtárs nagy műbarát és műértő...úgyhogy én máris szégyellem magam mint a Zalíz a Csodaországban már csak a kedves bádogfejű barátunk hiányzik a parlamentből láttam a felvételt a lézerke meg a zarrogányka amint begerincetlenítettek a Galaxis Esze utasítására....tényleg, most a képviselő kinek felel? a Galaxis Eszének vagy a választóinak? és visszahívható e?
@Rodeo36: ezeket nem vissza, hanem el, és nem hívni, hanem már kergetni kellene. Sleppestül, mindenestül, takarodjanak.
Olvasom ezt a hírt: index.hu/gazdasag/vilag/2011/11/07/garanciat_kernek_a_gorogoktol/ , és azon filózom, hogy az íróasztal mellett ülve olyan egyszerű vádolni, követelni, fenyegetni. Egyre erősebben azt érzem, hogy nem csak a magyar, hanem az egész nyugati "elit" bele fog szaladni valami kurva nagy pofonba, rögtön azután, hogy a normálisan dolgozó, soha állami csecsen nem lógó embereknek teleszalad a tökük azzal, hogy ők viszik el a balhét a semmirevaló, élősködő vezetőik szarsága miatt. Véleményvezér ma (vagy tegnap? mivanmán?) írta, hogy évtizedek alatt sem lehet visszavonhatatlanul tönkretenni, gyakorlatilag megsemmisíteni egy országot (konkrétan a miénket), de én nem vagyok biztos abban, hogy ne lehetne az elviselhetőség határán túl tönkretenni akár néhány év alatt - és a mai világban itt-ott már csak a szikra kell.
Sokaknak a "holnap" már késő.
@a szív fészkei: mint írod az Ikarus már árnyéka sincs a korábbi valóságának pedig 150000-180000 embernek adott nagyon jól fizető munkát valamint 6-8 évre előre minden darab termék el volt adva és újabb kapacitásokat kellett keresni az újabb rendelésekhez...a Rába detto és Ganz hajó és daru meg turbina sőt a vonat gyára is a Vöröscsillag Traktor gyár és akkor nem emlÍtem a hajdú mosógépeket 2 évvel ezelőtt láttam egy San Agustin-i házban (Habana Cuba) egy Hajdú mosógépet ami 40 éves!!!! és még tömítőgyűrűt sem kellett rajta cserélni boldogan használják valamint nincs rajta rozsdafolt, olyan büszke voltam majd szét repedtem a szar Ikarusok még mindig jobbak mint az új Volvok a Volvo vezérigazgatója nem is értette mit keres ő Magyarországon ahol olyan buszokat csináltak amivel ők annak idején nem tudtak versenyezni ezért együtt működtek vele és közösen jutottak be egy egy piacra...most államosítani akarják a Rábát? mi lesz belőle? halott ipar? valakinek kell a terep vagy a konkurrenciának adják el? kis haszonnal mint ahogy a magyar textilipart írtad de a magyar konzervipar is világhírű volt...ma már magyar bor mint olyan a kutyának nem kell amikor mutatom NYNY-ban a magyar bort az amerikainak akkor azt mondja szart ingyen sem vesz már kipróbálta és kiöntötte és vett egy olaszt...5600 milliárddal növelték a tartozást 18 hónap alatt amiből külföldön már 1400 milliárdot elismert a Zikon hahahahaha de csináljunk gyereket ahhoz, hogy a minimálbéreseket kirúgdossák és a fele árért rabszolgákat vegyenek kölcsön vagy alkalmazzanak erre jó az új MT?
@a szív fészkei: megnéztem és elolvastam a róla szólót...hát csakis olyan szavakat tudnék amik nem tűrik a nyomdafestéket...a papagájkommandó lovasai tetszettek a zelsővilágháborús apokalipszysos lovasaiban nagyszerűek: bugyikék, sárga, libafoszöld, paradicsom piros és a Kerényi Elvtárs esztétikai ömlenyei meg az utasításai az átfestésekre...hát mintha a Michelangelo-t basztató pápát látnám akinek a végén azt mondta a Maestro: a szobor benne van a márványban, semmi mást nem kell csinálni mint a fölösleges márványt levésni...
Magyarország tanította a világot? -mert rá volt kényszerítve- hogyan lehet ipari integrációt csinálni? Ikarus: az 1969-es évtől!!!! az éves 500 darabos termelést 2200-re futtatta fel egy fillér beruházás nélkül csak gyártás és gyártmány fejlesztéssel...jól képzett mérnöki munka és a dolgozók szava véleménye beépítve a tervekbe!!! állam látta és adott 1.2 milliárdot 5 évre I-ső járműprogram Rába is!!! 2.2 milliárd és 6 szoros termelésfelfutás 5 év alatt anélkül, hogy egyetlen új termelő négyzetméter épült volna csakis expedíció meg integráció Budapest 3 gyáregység, Székesfehérvár, Szeged, Kecskemét Inárcskakucs, és a bakonyi meg délalföldi kis falvak garázsai...Salgótarján üveggyár!!!! a gumigyár és mondjam még az országos integrációt? mi van ma? a NABI AMERICA az Ikarus-ban készült 1983-ban és azzal adta el SF, LA, Toronto, Venezuela, valamint a CKD/SKD Irak (500000000 angol fontos üzlet) Lybia ugyanaz, Sziria, Egyiptom, Angola, Madagascar...mi van ma? Széles cuci mit csinált mindebből? és a Galaxis Esze mit fog most a még megmaradt magyar Rábából?
@glaci 0808: a Rába nem sűrűn szolgálta a köz javát. pl. egy szerencsétlenre ráindították a gépsort, az belelökte egy aknába, szörnyethalt. majd a hivatalos kommüniké közölte, hogy megszédült és beleesett.

a pénzt meg belőle csak kifelé szivattyúzták, eladogattak ilyen cégrészt, itt egy mutyi, ott egy új Audi, egy kis részvénykibocsátás, egy kis holdingképzés, pusztuló gyárépületek, de EU-s forrásokból felhúzott gyármúzeum, minden szar, minden trágya. a Rába rabszolgatartásához képest az Audi valamiféle csudálatos hárem férfiaknak. de még a Nokia is, pedig az se egyszerű. néztem a Rábában a sok vöröslő fejű faszparasztot, amint kihajtanak az Audikkal, hát nem volt kellemes élmény. jól festi le a cég működését, hogy ugyanaz felelt a gazdasági irányításért és ellenőrzésért.
@Kusics Iván: ja értve ezt erre az új Rábára, nem a régire az őskorokból.
Szakember - az Orvbánnak ördögtől való - véleménye: nol.hu/velemeny/20111107-tankotelezettsegi_dilemmak

@Rodeo36: Na nekünk azért halt ki egy éve Hajdú mosógépünk, és akkor annak annyi. DE benne volt a kakaó, az biztos. Igen, az Ikaruszról - tudod, a mogürtös barátaink - ugyanezt mondták, mint te most.

Hát azért vannak jó magyar borok, de hogy mit visznek ki??

Ez a rontópálok kora, ja: lásd a borzalino festményeket.
@Rodeo36: ez a Rába már nem az a Rába, Rodeo. ez egy nagyon morbid humorfesztivál volt, a rohadás fanfárja közepette vöröslő fejű alkoholisták talicskázták ki a pénzt Audikkal.
@Kusics Iván: hát sejtettem, anno először a Rábában fehér munkaruhában dolgoztak a szerelők...és ez csak a nyalánkság...kár? vagy most kell odacsapni és az alkoholista vörösfejűeket betaposni a talajba? MOST!!!
@Interlock: akkor nézzünk számokat, azok nem hazudnak -bár a Galaxis Esze és Gittegylete a Kepler törvényeket is meg a Gravitáció-ét is megváltoztatja 2/3-dal hahahaha...menjünk messze akkor nem fáj annyira: Freddy és a Fanny állami jótékonyság amerikai szegények lakáshoz juttatásának 50 milliárd dollár alaptőke, AIG 300 milliárd dollár alaptőke szilárd kézzelfogható "asset"-ekben meg másik 1500 milliárd derivatívokban és az összes többi a Goldman Sachs (ők tanácsolták a görög kormányt oda ahol most vannak) szintén 500 milliárd szilárd vagyon és 2000 milliárd derivatív...azaz a világon ma fellelhető és bejegyzett vagyon 18%-a valós érték a többi csak közkézen forgó "érték"papír amiért ha ma mindet be akarja valaki váltani akkor kap egy nagyon kis összeget...nem véletlen, hogy a Soros azt mondta a Paulson-nak és a Bush-nak hogy hagyhatták volna a többit is tönkremenni nem csak a Lehmann-okat mert akkor valós piaci értéken meg tudta volna venni senki sem járt volna rosszul és a tulajdonos a valós pénzénél maradt volna boldogan...de elkapkodták és felfújták a Lehmannokat hát már a kutya nem akarta megvenni hagyták megsemmisülni ez van a görög és az összes többi "adóssággal" is de a megoldáshoz cash-nek kell lenni a kezedben vagy nincs megoldás, odamenni a bankokhoz: add ide a tartozási szerződést adok érte "X" millió dollárt (eurót) és utána összetépem a szerződést mindenki megkapja amit tényleg megér...remélem érted?
@a szív fészkei: a "gykar" hsz-t olvastad? még vannak hívők akik várják a Messiást? vagy csak sík hülyék?
@Rodeo36: korábban már olvastam ilyesmiről. Nem vagyok gazdasági szaki, emiatt vannak homályos foltok a történetben, illetve erősen mellbevágott, hogy ilyen mennyiségű fedezetlen "pénz" létezik. Egyszerűen nem tudom felfogni, de nem a mennyiségét, inkább a létezését, annak jogosultságát és szükségességét, úgy egyáltalán.
Talán tudatlanságom miatt, de elfogult vagyok a bankokkal kapcsolatban, azt mondom, amelyik bukni akar (vagy muszáj neki), az bukjon. Nem, nem tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy a tisztes betétesek pénzével akkor mi lesz, mert őszintén szólva én is elég ideges lennék, ha sokéves melóm megtakarítására egyszer csak azt mondanák, fújhatom.
Ami miatt ezt az egészet nem értem, az a folytonos gazdasági növekedés mantrája: ha pl. nekünk évről évre ugyanannyi bevételünk van a családban, akkor ugyanúgy élünk, de nem hal bele senki. Egy család igen, egy ország nem élhet meg állandó növekedés nélkül? Egyszer olvastam valami francia közgazdásztól néhány gondolatot a növekedési kényszerről, meg arról, hogy enélkül is menne; konteós alapon jó gondolatnak érzem, mert baromira sehol nem beszélnek róla, és ez mindig gyanús.

Mindig lesz, aki várni fogja a Messiást, akár a bibliait, akár a politikai/gazdasági megváltót. Ilyen dolog a hit - és pont az takarja el előlük, hogy nekik tulajdonképpen már csak ez maradt.
@Interlock: akkor menjünk közgáz oviba: a pénz is árú és annak is van ára (ez eddig egyszerű?) tehát eladom, én vagyok az akinek van pénze -most mindegy honnan, de pénz, kemény ropogós- és az eladáson természetesen "nyerek" azaz kamatot kérek (már a kamat azaz az én nyereségem mértéke tisztesség és erkölcs kérdése meg a CAVEAT EMPTOR azaz ha megéri megveszed ha nem éri nem veszed...tehát én 6.00%-nál magasabb kamatot nagyon alaposan körüljárok és csak akkor veszem meg, ha én tudok csinálni 45.00% márzsot azaz az én hasznom amit nem mind eszek meg hanem fejlesztek meg adót fizetek meg x költségemet fedezem belőle) eddig kemény, valós pénzről és annak áráról van szó! namármost jönnek a "bölcsek" a Goldman Sachs és megvesz 10000000 kölcsönszerződést az ország összes bankjától hitelre azaz megvesz egy tartozást ami 25 év múlva lesz 5000 milliárd kamatos kamatjaival...de itt nem áll meg egymás között a Goldman Sachs és az AIG köt egy megállapodást és kitalálnak mindenféle neveket ezekre a tranzakciókra és a hozzájuk kitalált értékpaírokra és csinálnak egy üzletet azzal hogy befektetik az 5000 milliárdot (ami abban a pillanatban amikor megvették ér 50 milliót!!! figyeld a nagyságrendeket) és az 5000 milliárdból csinálnak ezek ketten -eladva harmadik negyedik félnek mint jóltejelő befektetést, azaz olyan pénzeket vonnak ki a forgalomból amelyek egyébként sem dolgoznának!!!! mert annyi üzlet a világon sincs!!!- és már 50 trillió dollárról beszélünk de csak 25 év múlva de akik benne vannak most fölözik a nemlétező tejfölt, macskának ne add mert éhendöglik... számok: a világ 7000000000 lakosú ma ebből 2.2 usque 2.6 milliárd munkaképes és dolgozik is talán azaz termel valamit a szolgáltatások is értékteremtőek!!!! ha évente 1750 munkaórával és 10 dollár átlagórabérrel számolok akkor a lehetséges érték amit ezek azaz a FÖLD ÖSSZES LAKÓJA létre tud hozni ezek szorzata: 3.85x10^16 azaz olvasható számokon 3.85 quintillió dollár...igenám de ha ezt a fenti módon megsokszorozza valami "vállalkozo" akkor lehet belőle ennek 1000 szerese vagy 10000 szerese de a valós érték a az alapérték marad meg egy 6 és 14% közötti kamat rövid közép és hosszú távú beruházásra -minél hosszabb annál kisebb a kamat!!! degresszív vagy logaritmikus

ha ezt érted akkor megértetted ha nem akkor kérdezz
@Interlock: másik dili: növekedés! ez törvény olyan mint a Kepler törvények a 2/3-dal sem lehet megváltoztatni, mert: sohasem fogunk mindig ugyanazt termelni, ez még a krumplira sem igaz, de ipari vagy kézműves termékre sem, mert: mindenki el akarja adni amit megtermelt -te magadat akarod eladni és annak árát te szabnád meg, ha nem lenne egy piac amely szabályozza vagy már ezen a piacon a hozzád hasonlóknak megszokott ára van ami megéri CAVEAT EMPTOR de te egy ici picit mindig megpróbálsz többet szerezni mert a gyereknek új ruha kell meg másik játék meg másik krumpli a krumplilevesbe mert már unjátok azt a krumplit...azaz inflálódik (felfújódik) a névleges értéke mindennek a te munkádnak is amely egy szolgáltatás vagy krumplitermelés ez 0 - 12% között elfogadható jónak akkor tartják ha 2% alatt van de ez hazugság a 2 alatti mindig hazugság de jól megtartja a pénz az értékét...de ennek gazdaság befagyasztó hatása is van egy 6-8%-os infláció mozgatja a gazdaságot kényszerít a bővített újratermelésre ezeken a számokon a közgazda guruk sokat csápolnak és sok marhaság elhangzik de a valóság -ha bevallanák- akkor megmutatná, hogy a valós infláció 5% körüli de az már a bankbetétek értékét és anyugdíjakat meg életbiztosításokat degradálja azaz logaritmikusan csökkentené az értéküket és ez nem jó tehát be kell fektetni azaz tőzsdézni kell a nyugdíj alapokkal és minél jobban tőzsdézünk annál jobb és több a nyugdíjalapunk...az amerikai tanárok nyugdíjszervezete az egyik legerősebb pénzügyi vállalkozás az USA-ban és hatalmas nyereséggel dolgoznak és olyan tulajdonrészeik vannak mint a GM vagy egy British Petrol és sorolhatnám meg ők is biztosítanak azaz szolgáltatnak és annak ára van és kölcsön is adnak azaz dolgoztatják a pénzeket amiket a dolgozó befizet önként meg kötelezően mert van 3 önkéntes és 1 kötelező...ezt érted?
@Rodeo36: A galaxis esze nem buszokat akar gyártatni, hanem fegyvereket. Ez a gyanúm támadt. A gazdasági válság leküzdése fegyverkezéssel. Volt már ilyen. Már valószínúleg folyik a megfelelő ellenség keresése is.
@nu pagagyí: hát akkor miért a Rábát veszi meg? ott ugyan gyártottak -nagy titokban és álcázva- tankalkatrészeket, de ami a Galaxis Eszének kell az a LÁMPUSKA GYÁR... de lehet hogy egy kenyérgyár is jó lenne ha jó keményre gyúrják a péklegények a TEK-ből?
@nu pagagyí: vidéken meg ópiumot és kendert fog termeszteni...

drog fegyver kereskedelem... ez az egy esély maradt a diktatúra fenntartására...

jó 5let...
Fábius! erről kérek posztot ez hatalmas...
amikor 40-50-60év mulva előveszem a kandalló mellett unalmas téli estéken, az írásoddal együtt szeretnék ezen HATALMASAT RÖHÖGNI

vastagbor.blog.hu/2011/11/07/kerenyi_jol_bevasarolt
@messi-asz: a rendőrautóban talált kokainról milyen csend van! leadták javítani az autót úgy hogy a műhelyben találták meg a szerelők a cuccot! én nem hiszem el, hogy tényleg megsemmisítik a levadászott drogot. az olyan, mintha az értékét égetnék el. a milliárdos lottónyereményben sem hiszek.
@messi-asz: Bakker megértettem. Kurta-vasra Kerényivel. Belecsempészte, s ezzel megalázva nemzetemet, a saját pösszmettyűs véleményét. Figyeljétek csak. Az alaptörvény világra jötténél, Istvánnak látszó tárgy, a mezítelen pengéjét markolva igyekezik keresztül bökni az alaptörvényt, amit arctalan nyakkendős figurák érdeklődve figyelnek. (némelyek a tipikus ködbenéző tekintete, vaj'h mire utal?) Szerintem ezt újra kell festeni.
A nem kicsit plágium szerű Szt. György kép nagyon jó.A sárkány ábrázolása is újszerű. Bravo.
@glaci 0808: @nolám: tegnap többen belinkelték galeria.fn.hu/3/48791/0/1

ezt én meg meg se néztem... az első kép alapján gondoltam coclibsi csinálta gyenge fotosopos paródiák...

b+ és ez az igazi....
@messi-asz: áhhh, sírva röhögős ez a "művészet", OPNI+ a megrendelő, az alkotó, és minden közvetlen kapcsolatba együtt működő

A kaméleont nem értem csak, az talán utalás a szine-köppeny váltogató vezényló tábornokra????
@messi-asz: a 2/14 az a szimbó lika a Tanácsköztársaságról csak tudnám milyen lika? te érted a szimbó-ját? mert én csak a likát tudtam felfogni...a gyalogosok azok kik? és a T1-es Ford-on kik vannak az a nagy lila fejű mit ordít torkaszakadtából...olyan mint a Galaxis Esze amikor ihlik és rikácsolni kezd mint Március ídusán a klakkolósok védelme alatt a mózeumi vasrácsok védelmében, hogy a tömeg (vagy nevezzük a nemzetnek?) meg ne közelítse...királyközelítés nincs...sakk matt vagy csak sekk?
@messi-asz: a 6/14 a papagájkommandó rikácsolva kardélre hányja a szelet...szelet vetettek vihart aratnak? mentében jöttében kacagányodzva hát nem akármi...a krokodil vagy kaméleon az minek van ott az oszlopon? Oszlopszent? és miért nem változtattya a színeit...szivárványosra, mint a liberális zászló a petyának és a gittegylet többi tagjának meg a galaxis eszének...és miért nincs hullaszaga meg a csontok? és a szöveg áradását és a rikácsot nem adja vissza olyan snassz
@Rodeo36: szép elemzés, de a kaméleon kérdés kőr szerintem is tisztázandó elem :D
@Rodeo36: szép elemzés, de a kaméleon kérdés kőr szerintem is tisztázandó elem :D
Van itt píííz, dögivel:

A CBA megvenné a Corát
A Lázár fivérek érdekeltségébe tartozó lánc vinné a Matchot, Profit is, ha a franciák tényleg eladják.

index.hu/gazdasag/2011/ingatlan/megvenne_a_cora_uzleteit_a_cba/
@Cirbi: @Rodeo36:

A kaméleon a tömegben jelenlévő népes III/III-as ügynöktömeget szimbolizálja.
@nu pagagyí: Gyakorlatilag már mindenki ellenség. Ha jól értem.
@messi-asz: Ezt szinte nem is érdemes kommentálni, magáért röhögtet. Annyira de annyira primitív és aljas - ugye a tank meg lobogó magyar zászló azt hazudja, hogy hajde nagy forradalmi hév lobbant jogosan ottan, és azok a tiszta forradalmár fiúk lettek fehér orgonaszerű kislányként leszúrva... Hogy kezdődött, miként volt, na az teljes aljassággal el van tagadva, ferdítve. Tán pont mert érzik, mekkorát löknek az igazságon ezzel. Azért kell ehhez monománisásan ragaszkodniuk.

Balsai meg belerondulva a Tákolmányba: na ennél jobban nem lehet kifejezni annak szarságát. Szent István legjobb lenne, ha fejezne a képen. (azért Freud tata szépen kikandikál mindegyik maestro tudatalattijából a képeken.)

A kaméleon az egész tökéletes jelképe, grat a mázolónak érte!
@Fabius: Szerintem nem: az ügynök nem játszotta meg magát, arról lehetett tudni, hogy tégla 1 km-ről is. Ám, aki akkor volt ügynök, most meg sipítozik kommunistázva, na az kaméleon, azonnal felveszi a mindenkori hatalom színét. Nem?
@Rodeo36: A Fordon ordító az a híres Berény Róbert-plakát figurája: mek.niif.hu/01900/01906/html/index168.html az stimmt a korszakhoz.

Trianonhoz: Kun Béla elfogadta az Antant ajánlatát és kiürítette a Stromfeld elfoglalta területeket. Ha a Vöröshadserege nem lép, akkor még kisebb lett volna Magyarország - de bízva az Antantban bukta Felvidéket. STromfeld "[..]1918-tól tagja volt az SZDP-nek, 1919. januárban hadügyi államtitkár lett. 1919 márciusában a proletárhatalom mellett foglalt állást. Nem kommunista meggyőződésből, hanem mert ezt látta az egyetlen lehetőségnek Magyarország területi épségének megvédésére. A tanácskormány - bár hosszú távon nem szolgálta az ország demokratizálását - a Vörös Hadsereg megszervezésével valamint a román és a csehszlovák csapatokkal szembeni honvédő háborúval elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Stromfeld 1919. április 19-én a szerveződő Vörös Hadsereg vezérkari főnöke lett, részt vállalt a hadsereg szervezésében és kiváló stratégiai érzékkel irányította az északi iparvidék visszaszerzésére irányuló hadjáratot. Katonai, vezetői képessége eredményeként a Vörös Hadsereg Miskolcnál megverte az egyesült cseh és román sereget, visszafoglalta Kassát, Eperjest, Zólyomot és Érsekújvárt.

A Tanácsköztársaság politikai vezetése a sikeres felvidéki hadjáratot követően úgy döntött, hogy elfogadja az antanthatalmak ajánlatát, és az ígért politikai, gazdasági, illetve területi ellentételezésekért cserében kiüríti a visszafoglalt területeket. A Clemenceau-jegyzék elfogadása és a Vörös Hadsereg visszarendelése elleni tiltakozásul Stromfeld 1919. július 21-én lemondott. Nem tudta elfogadni a győztes hadjárat eredményeinek biztosíték nélküli feladását, mely a hadsereg széthullásához vezetett."

Szóval nem annyira Kun és Károlyi okozta Trianont azért.

www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/szemelyek/stromfeld_aurel.htm
@Cirbi: Na de jó, hogy az soha nem volt szimpi hely nekem.
@a szív fészkei: kösz, a Berény plakátot persze ismerem, amit mondani akartam -nem jött át?- a kép alapján az az, hogy a kerényi/orvbán koncepció nincs rajta a képen de a teliszájjal ordítás a törpe napi taktikája... lásd az eva kiütése...stb...szörnyű egy jelenség a 14 kép rendelésre és ami izzadmány kijött ezen az alapon...bizonyosan igazad van a kaméleonnal kapcsolatban is...de akkor a "művész" eretnek? és lesz képégetés vagy a művész megy máglyára: analógiában a szimbó likában orvbán a kaméleon mint oszlopszent?
@Fabius: ezt te megfejtetted -nekem rébusz- elemezve a "műveket" szerintem ha a galériák félár körülire kóstálják ezeket a "műveket" akkor én nyugodtan mondhatom, hogy annyi értékük van, hogy elrettentő példaként -mint a hírszerzőben Para Kovács- az a mai rezsim "vallásos" dogmatikus öntömjénezéseként maradnak fenn és ez az egyetlen értékük: "mementó"...
@Cirbi: mialatt mi rágjuk ezt a gumicsontot, addig a törpe -bocs a Galaxis Esze- elfoglalja a Rábát is...a MOL 45%-ot veszített piaci értékéből miatta =1200 milliárd!!! ha Rábában hadiipart akar és Zrt -t akar belőle csinálni akkor is az Ikarus-hoz hasonló sorsa lesz...tudtunk volna versenyképesen: buszokat, villamosokat, vonatokat, darukat, turbinákat gyártani és nem volt szükségünk semmilyen személyauto gyártásra mert annak technológiáját mai napig nem kaptuk meg -és tervben sincs- csak olcsó betanított munkát a többire meg teljes spektrumunk volt saját bázison...egyes undorító alakok személyes "dicsőségére" eladtuk az egészet egy tál lencséért ...majd ha olyan jellegű lesz a magyar bedolgozás a Mercedes, Audi Suzuki-ba mint a Volvo-ba a Kínaiaknak, akkor majd lesz változás de ahhoz más paradigma kell és másik Kedves Vezető
@Rodeo36: jahhh, és a vég-törlesztés is közelít a buktavárihoz erőssen...

EKB: Nagyon ártalmas a végtörlesztés
Az euróövezet központi bankja szerint az intézkedés emeli az országkockázatot, árt a növekedésnek és jogbizonytalanságot okoz.

Eddig harmincezren végtörlesztettek

index.hu/gazdasag/2011/ingatlan/beszolt_a_kormanynak_az_ekb_a_vegtorlesztes_miatt/
Jövőre csúnyán lelassul a gyorsnaszád
Index
2011. november 8., kedd 14:11
|
Email
A kormány szerdán megvitatja a jövő évi 1,5 százalékos GDP-növekedési prognózis lefelé módosítását – írja a Reuters kormányzati források alapján. Az Index úgy tudja, az új kormányzati előrejelzés 1 százalék alatti, várhatóan 0,9 százalékos GDP-növekedés lesz. A költségvetés egyenlegét 50 milliárddal ronthatja az eddig mondottnál 0,6 százalékkal kisebb növekedés.

index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/08/visszavesz_a_kormany_a_novekedesi_celokbol/
@Cirbi: Azért, ha a mostani még friss ragadós mázolmányokat kivinnék Sotheby`s, Christie`s árverésre, bejönne egy kis zsé a világ boldogabb és önfeledten röhögni akaró felétől.
@Rodeo36: átrágom magam ezeken, és köszönöm.
@Interlock: remélem segít, nagyon szívesen
@Interlock: dobhatsz egy e-mailt privátban ha vannak további kérdéseid...nagyon fontos lenne, ha hit helyett saját tudásod alapján értenéd meg a mindennapok dolgait, ez létérdek!
@a szív fészkei: te adtad a linket a vastagbőrre ahol a Csau dolgait mutatják? és a leányzó vitriolos kommentárját? mindent, bármit el lehet adni, de szerintem a legjobb helye ezeknek az izéknek az ahol most vannak lakat alatt!
@a szív fészkei:
most frissen plagizáltam:

Paraszt bácsi megy haza, vállán ásó, kapa, stb. Jön egy A8-as minisztériumi Audi, mint az állat, tetején kék lámpa villog, kanyar, kicsúszás, nagy tölgyfa, csattanás, csend. Az utasok kirepülnek az autóból.
Bácsika látja, nem mozognak, ásó elő, négy sír készül, sírhant felpúpozva, gallyakból kis keresztek készülnek, bácsika a jól végzett munka után leül és rágyújt.
Rendőrautó, mint a mérgezett egér, fel-alá rohan, majd bácsinál megáll és érdeklődik, hogy hova lettek a roncsból a magas rangú fideszes politikusok. Bácsi int, hogy itt vannak, eltemettem őket.
Rendőr kérdezi, nem lehet-e, hogy valamelyik még élt.
Bácsika válaszol: " Egyik-másik mondta, hogy ő még él, DE ÉN EZEKNEK MÁR NEM HISZEK..."
@nolám: ez már az ítélet No Lám elvtárs? :)))))
@nolám: no lám no lám, Kufstein-ben van egy jó kocsma is vagy a vártaverna? :))))
@nolám: a "nagyok" bűvös 8-asa? :))))
@Rodeo36: Vastagbőrt csak olvasom, nem megyek belepofázni.

Jó sztorid!! Ásóra fel!
@Rodeo36: Neked címezték a tanúvallomással egyesített ítéletet, én együtt érzek veled és követem a semmibe vesző lábnyomaidat...
süti beállítások módosítása