Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.19. 05:18 Fabius

3,754,000 adófizető jár rosszabbul

Címkék: gazdaság fidesz költségvetés 2012

Az Országmentő Költségvetés bejelentése után a hétvégén szakemberek játszottak számokkal, vizsgáltak hatásokat, mi pedig igyekezzük levonni most az ezekből származó következtetéseket. Az elsőre is világos volt, hogy ez a nemmegszorításos adó és járulékemelés a szuperbruttó és az adójóváírás egyidejű kivezetése alaposan alárúg a munkavállalóktól gazdaságig mindennek. A konkrét számok ismeretében viszont a kép attól is sokkal rosszabb, mint első ránézésre látszott.

Sokan sok helyen számolgattak, én az RSM DTM Hungary számításait vettem alapul, mert a kalkulációjuk tízezres sávokra és gyerekszámra bontva szemlélteti a jövőre várható jövedelmeket. A táblázatukból kiderül, hogy 213 ezer forintos jövedelem alatt gyakorlatilag mindenki rosszul jár, gyerekszámtól függetlenül.
Én kíváncsi lettem, hogy szemszerűen mekkora lehet ez a réteg ma Magyarországon, és itt jött a meglepi: a NAV tavalyi adatai szerint a 0-3 milliós jövedelemsávban 3,754,000-en adóztak, ami az adófizetők 83,3%-a. Jegyezzük meg, hogy ennél azért némileg kisebb lesz majd a szám, a 213-250 ezer forint között keresők között már lesznek akik jobban járnak.

Ilyen arányok mellett nem túlzás kijelenteni, hogy a Fidesz a gazdagok segélyszolgálata lett,( bár megjegyzem, nálam a 3-400 ezret keresők még nem gazdagok akkor sem, ha éppen jobban járnak) őket menti meg a ki tudja mitől. Az adófizetők nyolcvan + százalékát negatívan érintő adóváltozások, az összlakosságot nyúzó fogyasztási adók emelésének tudatában merészkedjünk ki a szakadék széléig, és nézzünk le az aljáig: az egykulcsos adórendszer még mindig a belső fogyasztás növekedésére alapozza a gazdaságot. Ilyen széles réteg ekkora terhelését alapul véve mekkora fogyasztásbővülésre, és ezzel arányosan hány százalék GDP növekedésre lehet majd számítani? Hurráoptimista kijelentés az is, hogy jövő ilyenkor meglesz a mostani nullszaldó.

Jöhet ide bármilyen bérmonitorozó kommandó, ezt a bércsökkenést ember nincs aki hatalmi szóval, fenyegetéssel vagy ígérgetéssel képes kiegyenlíteni. A szakadék egyik szélén a gyerek nélküli minimálbéresek állnak havi 9 ezer mínusszal, a másikon a kósalajosok a jelentősen növekedő bevételeikkel és a végtörlesztésen megspórolható milliókkal. Ami Kósa (vagy akár Gyurcsány) esetét figyelembe véve több, mint a középosztálybeli háromévi fizetése.

Ma a Nagy Büdösben elkezdik menteni az országot a jövedéki adók emelésével. Én javaslom, ha már úgyis eltérnek a házszabálytól, akkor vegyék napirendre, hogy az Alkotmány Asztalára minden önkormányzat szerelje fel a Nemzet Húsdarálóját, hogy az állampolgár a Pártalkotmány mellé önként adhassa húsát és vérét is a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. Link

154 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr523237486

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocs, mégsem 2011.09.19. 09:36:05

Egész szép kis lista kezd összegyűlni azokból a rendelkezésekből és ígéretekből, amelyek buzgó hangoztatásával vezető pártunk kétharmados többsége vitathatatlanná vált, aztán idővel kiderült, hogy nem ilyen egyszerű a helyzet… íme egy gyors, korá...

Trackback: Fertőző 2011.09.19. 06:36:24

A Nemzet Magyar Hangjának "mindenkijóljár" mantrája megfertőzte a Szent Jobbot. A matolcsyzmus újabb szörnyszüleményeinek hatását a Szent Jobb a "senki nem jár rosszul" szöveggel vezette fel pénteken. Szavai olyan erősen hatnak, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@néma bárány: Orbán atyuskád meg éjszaka is, meg a külföldnek is hazudik. Ezen a téren Orbán a nyertes. Meg a holdudvara.
A Jobbiknak csak sikerült segget csinálni a szájából ma is. Vona még azt bizonygatta mennyire nem támogatják a végtörlesztést, de aztán csak megszavazták szinte egyhangúan a napirendre vételét:

index.hu/belfold/2011/09/19/komotosan_mentik_az_orszagot/a_jobbik_szavazta_meg/
@Fabius: a magyarázattal, verik a fidesz megmondókat is :D

Vona tévesztett, nem a frakció
szept. 19. 14:59 Király András Jobbikos forrásaink szerint Vona Gábor fogalmazott rosszul sajtótájékoztatóján, amikor azt mondta, nem támogatják a házszabálytól való eltérést a végtörlesztésekről szóló javaslat esetén. Valójában csak a javaslatot nem támogatják, mondták. Hogy ennek mi az értelme? Forrásaink szerint ugyan a Fidesz javaslata rossz, és csak a gazdagokon segít, de a Jobbik nem akar akadálya lenni annak, hogy legalább azok kedvező árfolyamon fizethessék vissza devizahitelóüket, akik ezt megtehetik.
Kb most jöttem rá, mekkora a baj. Fityisz az agitációsPRopagandában jó. Ezt teszik a fityiszes komisszárok, a véleménydeformáló és mellébeszélő újságíróeftársak és a bérkommentelők.

És itt a gond. Jelen poszt kommentjei között nem látok egyetlen fityiszbérkommentelőt se! Már erre sincs pénz?
@Cirbi: :-). Elvileg, akár. Már hogy legfőbb közszolgánk 2/3-os, vagy III/III-as többségű bolseViki a hagyományos, XIX. századi technikák híve, azt tudjuk (lapitopi helyett papír + ceruza).

Nade! Bérkommentelőknek lehetne tartani eligazítást skype-on, messzendzseren, cseten, ..., közben még kommentelhetnének.

Szerinted?
@Cirbi:

Gyönyörű :-)

Most lenne érdemes néhány Jobbikos vagyonnyilatkozatot átböngészni, kinek mekkora lehetőséget nyújt ez a "megszavazzukmégis".
@maybach:

"Szerintem kellene egy népszavazás, mely szerint az elmúlt 20 év szereplői nem vehetnének részt a továbbiakban a közéletben."

És az mit oldana meg, mond? Itt nem pusztán egyes személyekkel van gáz, hanem az egész társadalommal. Ugyanúgy újratermelődnének a Matolcsy vuduk meg a szenátor Selmeczik. Mert a Zemberek képtelenek tanulni a múltból, és ezredszerre is beszopják, hogy ha azt mondom, holnap a nap is másképp süt, akkor másképp süt.

Olyan a kormányunk, amilyet megérdemlünk. Ez a mi tükrünk, lehet beleköpni.
@P.mester: Kedves mester!

Csak szólok. Ez nem a mi kormányunk. Ez egy titkosszolgálati módszerekkel ránkerőszakolt, idegen érdekeket kiszolgáló kormány.

maybach ötletét jónak tartom (20 év közszereplői sipirc), két kiegészítéssel.

1. 1948-tól közszereplőknek sipirc.

2. Aki indulni akar bármilyen választáson, az se legyen választható.

Hogy akkor ki képviselje közös ügyeinket? Egyszerű. Véletlenszám generátor.
@Cirbi:

Hegedűs Tamásnak is 10 millát jelentene a végtörlesztés. Naná, hogy nem karnak gátjai lenni:

parlament.hu/vagyon/2010/h058_j0101231k.pdf
És akit a maradék szavazó- és tehát választó polgárból a sorsolás közszolgának kihoz, az köteles ellátni a közszolgálatot.

Mari néni lenne jobb közt.elnök (jut eszembe, ha nincs köztársaság, akkor palibával mi lesz :-), vagy skiccpalibá?
@rdos:

Skiccpalinak bármelyik postázóban fix helye lehetne. Aláír, pecsétel, és ezzel eljátszik a nyugdíjas éveiben szó nélkül. Még az se tűnne fel, hogy Orbán rég nincs a pályán.
@Cirbi: Csak szegénykém nem beteg? Akkor rögtön rendbetesz - sőt alapít - egy kórházat.
@Squid: Anyucim szerint jól jönne egy kis "hidegzuhany". A kijózanítás kedvéért. Utána lehet akit keblére ölel az ember, lehet, hogy akit soha.
@Fabius: Nekik se jön rosszul: www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110919-a-vegtorlesztes-miatt-piacot-nyerhetnek-a-magyar-bankok-a-kulfoldi.html
" A kormány adósmentő intézkedései mozgásba hozhatják a bankpiacot. Ha a forinthitelezési verseny beindul, annak nyertese az OTP lehet, de a multibankok passzivitása nyomán hosszabb távon akár Demján Sándor és Töröcskei István nagyvállalkozók bankja is piacot nyerhet.
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Ajánlat

Végtörlesztés: 60 napot kapnak a bankok a papírmunkára
Martonyi szerint elbírják az osztrák bankok az otthonvédelmi programot
"Neki fogunk menni" - megtámadják a bankok Orbán adósmentő lépéseit
Szijjártó: Több százezer devizahiteles élhet a végtörlesztéssel
A jól keresőknek nagy lehetőség a kormány hitelváltási terve
Orbán: Lesz hitelkiváltás és rezsimaximum

"Nem tudom, mikor mondja azt az anyabank, hogy neki ebből elég volt, de lehet, hogy közel járunk ehhez" - mondta az [origo] kérdésére az egyik külföldi tulajdonú kereskedelmi bank felsővezetője az Orbán-kormány végtörlesztési javaslata hallatán. "Először küldtük a riportot, hogy baj van a vállalati hitelekkel, aztán szóltunk, hogy a nyakunkba kaptunk egy jókora bankadót, és ki kéne pótolni a tőkét, nyáron jeleztük, hogy problémás az önkormányzati portfólió, most meg küldjük a riportot, hogy mekkora veszteség várható a lakossági hitelállományon, és megint kéne egy kis tőke" - érzékeltette az elmúlt másfél év fejleményeit a névtelenséget kérő bankár. Szerinte ebben a helyzetben a külföldi tulajdonosok egyetlen logikus reakciója az volt, hogy visszafogják magyarországi tevékenységüket, leépítik a hitelállományukat, és nem kétséges, hogy ezt folytatják a jövőben is."

És ilyenkor a hálatelt kebel mindenre képes, még adni is egy picit a zséből e jó hírt szavazónak/hozónak, nem?
@Fabius: Ez jobbikos? És a gyereke neve Dávid, a kocsija meg Citroen?????? Mi van má` itt? Mi ez az összevisszaság?
@P.mester: Sajnos, igazad van. Egyelőre a tükör köp szemen minket és hagyjuk.
@anonymand: hehehe. Nem is rossz, mármint a szösszeneted. Némi humor, némi más... de nem elvetendő!
@maybach: "nemis" igaz, már a bankárok stb., mind bejön és én is "átvettem egy blogból" - majd még Árpád atyánk is előjön a sufniból.
Szeretnék kérdezni valamit.
Mi az itt kommentelők véleménye arról, hogy mi akadályozhatja meg a hitelt anno nyújtó bankot, hogy mondjuk 5-6 év múlva szarrá pereljen az elmaradt haszna miatt?
Mert erővel rákényszerítik a bankot a 180-as végtörlesztésre, belenyúlnak egy magánszerződésbe.
Ugyan szanaszerteszéjjel válaszlépések lesznek, ha felhördül a fél világ, de Gipsz Jakab egyszeri ezzel élő frankhitelest ki védi meg?
@Fabius: Mit gondolsz fiacskám - majd a pórnak találták ki a végtörlesztést, ahhoz azért pontosan jó kis jövedelem, állami és EU támogatási pénzek elnyerése, saját gazdaság feltőkésítése, telekárak felverése, jogállamiság átverése stb is kell. Ha azalatt a pár év alatt - mondjuk 13 - annyit tudsz keresni, mint kedves közös ismerősünk,akkor megeszem a nemlétező vadászkalapomat. Nézzél már utána. "ÉS" Nem uszítok, csak már nem veszi be a gyomrom. Minket akar visszavezetni a munka társadalmába, amikor még életében nem végzett beosztottként munkát! Csak dirigált egész életében. Aki régen mellette volt - már leköpdösi, ha merné. Vagy annyit se ér, hogy ki merje nyitni a száját, mert rögtön mehet közmunkára.
@a szív fészkei:

Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Csányi Bankház is vesztese eddig Orbánék ámokfutásának. Ők is ezeket a riportokat kapták ami a cikkben van, plusz szponzorálhatják a Fideszotont és az ízeltlábúak ligáját önként. A forinthitel meg nem olyan vonzó, hogy ebből ki lehessen majd pótolni a végtörlesztésen elbukott milliárdokat, a lenyúlt OTP MANYUP-ot, a bankadót és társait.

Csányi páholytárs mosolya aligha felhőtlenül őszinte. Ha a külföldiek kivonulnak akkor piachoz jutnak de be is szopnak vele. Akkora lesz az emberek bizalomvesztése, hogy nem akarnak majd betétet hazai bankban egyáltalán. Kiveszik a megtakarítást és jön a párnaciha forradalom meg a külföldre menekítés. Ezért csökken a kihelyezhető (hitelezhető) tőke, lassul a kkv finanszírozás, és ráadásul a hibások is ők lesznek.
@a szív fészkei: ""Nem tudom, mikor mondja azt az anyabank, hogy neki ebből elég volt, de lehet, hogy közel járunk ehhez" - mondta az [origo] kérdésére az egyik külföldi tulajdonú kereskedelmi bank felsővezetője az Orbán-kormány végtörlesztési javaslata hallatán. "Először küldtük a riportot, hogy baj van a vállalati hitelekkel, aztán szóltunk, hogy a nyakunkba kaptunk egy jókora bankadót, és ki kéne pótolni a tőkét, nyáron jeleztük, hogy problémás az önkormányzati portfólió, most meg küldjük a riportot, hogy mekkora veszteség várható a lakossági hitelállományon, és megint kéne egy kis tőke" - érzékeltette az elmúlt másfél év fejleményeit a névtelenséget kérő bankár. Szerinte ebben a helyzetben a külföldi tulajdonosok egyetlen logikus reakciója az volt, hogy visszafogják magyarországi tevékenységüket, leépítik a hitelállományukat, és nem kétséges, hogy ezt folytatják a jövőben is."

És ilyenkor a hálatelt kebel mindenre képes, még adni is egy picit a zséből e jó hírt szavazónak/hozónak, nem?"

Nekem is van banknál ismerősöm, aki ráadásul HR területen dolgozik. Péntek óta nonstop dolgozzák ki a különböző méretű kollektív elbocsájtások forgatókönyveit, és az ezzel járó költségmegtakarítások kimutatásait az anyacégek kérésére. Gondolom a pénzügyesek már ugyanúgy Péntek óta melóznak a jogászokkal a költségek transzparens áthárításán az ügyfelekre.

"Hogyan Basszuk El A Maradék Jó Adófizetők Szignifikáns Részének A Munkahelyét" rovatunkat olvasták!
@csutkababa:

Lehetőséggel élő hitelest nem perelhet szarrá a bank. Az állam diktálta feltételeknek megfelelően jár el, ahogy az állam diktálta feltételek szerint jár el a bank is, mikor visszaváltja a hitelét.

Ezért az államot lehet majd perelni, az adóst nem. Ezt egyértelműen elmondta Orbán is a hörrtévés riportban.
@csutkababa: Hát ez egy jó kérdés volt. Miután már minden akár visszamenőleg is hatályos lehet /római jogról valaki lógott, s elfelejtette bepótolni/ a fene sem tudhatja, de a veszély mindig fennáll. Ki marad talpon, ki mit és hogyan érvényesít. Egymillió dolláros kérdés!!!
@néma bárány: Nem pontosan olvastam el a kijelentésedet. Elnézést. Te még hiszel olyanban - ezek után, ami folyamatosan történik -, hogy nem lehet lehetőséggel élőktől elperelni semmit. Ó kis naív. Nem megígérték, hogy aki visszalép az államiba, kap nyugdíjat.....? Aki nem, az nem.....? soroljam még......
@néma bárány: @anyósnyelv:
Két, homlokegyenest eltérő vélemény :(
Mint a nemzetgazdaságra különösen kártékony lépés, utólag bebizonyítva, az állam akkor már kihátrál, nem vonható perbe, marad a naiv ügyfél, nem?
@anyósnyelv:

Sorolhatod, és általában igazad is lesz.
De.
A végtörlesztést az Európai Bíróságon fogjuk elbukni és nem itthon. Annak meg egyenes következménye, hogy mély kussban fizetünk okoskodás és trükközés helyett ahogy most az áfával is tesszük.
@néma bárány:Gondolom majd perlik is az államot - vagyis minket - , de addigra úgy legatyásodik az adófizető, hogy mi a fenének. Aki addigra már jól megszedte magát, az már ki is menekíti azokra a piciny szigetekre a dolgait, amit most állami,saját, pénzünkön látogatnak. Megint ne legyen igazam.
@csutkababa:

Nem. Az állam nem tud kihátrálni a kötelezettségvállalás alól, lásd áfa elmeszelés. A mindenkori kormány szavatol az előzőek marhaságáért is.
@anyósnyelv:

Ebben igazad van. Perlik majd az államot, és a gatyánk is rámegy mindannyiunknak.
@néma bárány: Most nem látok a könnyözöntől, úgy sajnálom Csányit. (hogy fogok így pörköltet főzni, még az ujjam is beleaprítom???)

Én is erősen filózom, hová kéne tőle vinnem, amim van. Ötleteket köszönöm előre is!
Hm. Én azért nyitva tartom ezt a lehetőséget is. Egy tollvonás volt már a magyar történelemben, miért ne lehetne újabb?
@Squid: Tudom, a CIB-nél dolgozó HR-estől, hogy ott is hónapok! óta rúgnak ki. A fiamat másfél hónapja vágták ki egy osztrák érdekeltségű banktól. S nagyon nincs még vége, felvételi stop van, fizubefagyasztás, dupla meló a kirúgottak helyett.

Ez lesz a zombibankok időszaka, nem? Elvegetálnak, oszt jónapot.
@pumukli 12: @P.mester:
Antal óta sírtak, hogy jól meg kell őket fizetni, különben a versenyszféra elszívja a tehetséges embereket, meg lesz korrupció.
Mert most nincs ugye? Az meg szép versenyszféra amelyik egy Szíjjártót elszív.
Persze, hogy újratermelődne, ezért kellene az elején kikötni:
teljes vagyonával felel a becsületéért, nincs kiskapu.
@a szív fészkei:

Ha nincs messze a határ:

www.tatrabanka.sk/cms/sk/kontakty/Pobocky/Sturovo/422/Hlavna-54.html

Magyar nyelvű internetbank, magyarul tudó banki alkalmazottak, jó kondíciók. Innen már sokan járnak át Kassára.
@csutkababa:

Ebben az esetben azért, mert az Unióból kéne kilépni a tollvonáshoz.
@anyósnyelv: Oda tán nem - azok csak az ENSZ-es hawaii-ozásra kellenek szavazatnak; mit ad isten, épp most felfedezve a rokonlelket bennük, kicsit se megalázó rájuk nézve amúgy - mert azokat elöntheti nemsoká az óceán.

Vannak azért bejáratottabb és közelibb és tutibb helyek. Az a minden diktátornak bejövős: Svájc. Lázár Jani is odajár nejestül havonta "cipőt venni" a ki feleség érzékeny lábinkóira.
ki=kis

@néma bárány: Kösz. Olvastam, hogy nagy már kint a sorállás. De én budapesti vagyok, kihalt kocsival éppen.
@maybach: Mindig mondjuk a férjemmel, parlamentbe belépés előtt mázsálni!! MIndegyik csak úgy gurul kifele pár év megfeszített népért-nemzetért szenvedő meló után. Óccó a büféjük, az országban a legóccóbb. Hogy meg tudják szegény nyomorultak fizetni a parizeres zsömit bubitlan vízzel.
@a szív fészkei: a behalt verda ciki. :-( Ettől függetlenül úgy hallottam a párkányi fiókjuk elég népszerű a pestiek körében.

Pár éve a Skoda szalonjuk volt magyar specifikált, most meg ez.
@néma bárány: Kösz. Érdekes, csudálatos kormányaink balfaszkodásaiból milyen jól él/t évekig Ausztria meg most Szlovákia és a határmenti benzin-dízelnepperek is.

Legalább ott fellendítik Orbánék a fogysaztást, az is valami globálisan nézve.
Szóljon valaki Lázárnak, a kicsi fia is kapjon már valami csecsebecsét: www.autopult.hu/magazin/kicsi-a-bors-mini-lamborghini-aventador-egymilliard-forintert.html

Kinéznék a kölyköt a bölcsiből enélkül. Annyi vagy, amennyit villantasz, nemdebár?
@a szív fészkei: naja, a matolcsyzmus fogyasztásnövelő hatása nem veszett el, csak átgurult Schengen egy másik tagállamába.

Most röhögnék, de a nyomorunkon már nincs kedvem.
@a szív fészkei: a kis Boldi be van már árazva a svejci számlával, nem kell neki ilyen kivagyisággal menőzni az oviban sem. :-))
@néma bárány: Rosszul fogjuk mi ezt fel. Orbán így akarja indirektben kedveltté tenni Slotáéknál a magyar nyelvet.

Ausztriában is, bár ott nem hergelődnek annyira ellenünk. (még).
Milánó, Párizs, London luxusbutikjai meg köszönik szépen a muníciót, rá voltak már szorulva nagyon. Közben meg szegény Roberto Cavalli bezárja a cuccbazárját az Andrássy úton érdeklődés hiányában. A Dubajban véres verejtékkel megkeresett pénzecskék se oda vándorolnak már.
Ausztriát nem tudom, arról Boli tudna mesélni. Az tény, hogy Kassán mostanában szeretnek minket, igaz főleg a pénzünkért. Megfordult a trend: eddig a szlovákok/felvidékiek jártak ide Metróba, ma meg már mi járunk oda OSC Optimába.
@a szív fészkei: Bécsbe, Pozsonyba jár busz is -- már, ha nem akkora köteg pénzt akarsz kimenteni, ami meghaladja a kézipoggyász méretét :)
@orbánmentesítő: bogarásszunk!

(Copyright by Tommy Lee Jones, MIB)

:D
@9mmPara: Persze, hogy jár - csak ugye még ez kerüljön külön pénzembe, mert ilyen izékben nem bízhatok!

A franc esne beléjük de páros lábbal!
@néma bárány: Halihó! Labanczék is szeretnek bennünket! :)
Azonkívül, hogy csak simán elmebetegnek néznek bennünket a kormány tettei miatt, röhögnek a markukba. Átjön a burgenlandi "bauer", csipőből 280-283 Forintot kap, alku nélkül a pénzváltónál.
A legutolsó kis osztrák falu mellett is ott vannak a magyar nyelvű óriásplakátok, melyeken a labanc bankjaikat és a biztonságos pénzelhelyezést reklámozzák - magyarul! KÖSZÖNJÜK FIDESZ!
A környékbeli, magyar "pénzes" emberek köszönik szépen, a tavalyi agymenés elején pánikszerűen elvitték a 10-20-30... milliócskájukat - Labanczlandba.
Akkor a helyi magyar bankokban nagy pofáraesések voltak, amikor táskaszám vitték el a zsét, amiről persze mi nem tudhatunk! :)
Most már csak a kisebb, pár milliós vagyonok kúsznak kifelé, igaz kevesebb a kamat, de ... nincsenek narancskomcsik arrafelé!
A Parndorfi bevásárlóközpontot pedig nem is említem, köszönik szépen, ők is élvezik Pártunk és Ormányunk áldásos tevékenységét. Na ők nagyon genyók, mert nagyon szorítanak Viktorért és csürhéjéért. A magyarok, akik €-ban keresnek nem fogják hazahozni, ott b.sszák inkább el...
Éljen a Párt, éljen az Ormány! :)
Egyébként mindenkit megment az Ormány! (???)

„Fontos megérteni, hogy Magyarországon közel egymillió ember van kitéve a devizában való eladósodásnak. A kormány becslései szerint csak nagyjából tíz százalékuk tudna törleszteni a felajánlott árfolyamon”, nyugtatja meg Mitterlehnert Matolcsy."

index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/19/matolcsy_csak_a_devizahitelesek_tizedet_mentene_meg_a_rogzitett_arfolyam/
@nandras01: Taigetosz? Csak nem felvisznek, hanem még nekik is kell felmászniuk, ha tudnak! Aztán ugrás, vagy lelökünk! Hol a 16 % pld,ha nettóból 20 %-ról indulnak. Mert úgy is olyan sok volt, hogy már a zsemlére sem marad hóvégén. Ja ne higgyetek a szemeteknek, csak a kezemet nézzétek, mert csalok!
@Boli: origóból: [...]"Verseny az ügyintézőkkel

A folyamatban a bankrendszer kapacitása lesz a meghatározó tényező. Egy banki vezető korábban úgy nyilatkozott az [origo]-nak, hogy egyénenként másfél hónap alatt végig lehet futtatni egy hiteligénylést, de amikor több százezer személy rohanja meg a bankokat hitelt kérve, akkor túlterhelté vállnak az ügyintézők. Ekkora tömeg számára nem lehet öt hónap alatt, a hitelbírálathoz szükséges több százezernyi értékbecslést elvégezni - magyarázta az [origo]-nak egy neve elhallgatását kérő banki forrás."

A banki alkalmazottak épp most kaptak repülőrajtot tömegével.
@anyósnyelv: Mégsem akarják a Fővárosi Nagycirkuszt - mert névváltoztatni azt muszáj!! - Rodolfóra nevezni, ha már Szőcs nem bír magával.
@a szív fészkei: Ahogy gondolod. Meg is várhatod, amíg itthon megmentenek.

Arra mindenesetre kíváncsi lennék, hogy az osztrák banki alkalmazottak most hirtelen megtanultak magyarul vagy magyarhoni vendégmunkások dolgoznak? És, ha az utóbbi, akkor milyen arányban van közöttük titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező, aki hazafelé is súg és ehhez mit szól a labanc elhárítás?
Itt a tuti recept, hogy kell meló nélkül azonnal elég sok pénzt keresni. www.kiskegyed.hu/sztarok/magyarsztarok/fluor-penzzel-engesztelte-ki-kiszelt-111054.html Kiszeli magaságokba/mélységekbe kell kerülni, azt valaki megkritizálja, azon besértődni, beperelni, majd elfogadni egy kis zsét fájó önérzetünkre tapasznak.

Ebből él és neveli magzatát már mióta. Pedig ugye közszerplőként - mit nem hajtott, hogy azzá legyen! - tűrnie kéne a durvábbját is.
@a szív fészkei: In Österreich... mesélni tudnának, hogy milyen az ügyfélbarát ügyintézés. Nem olyan nagyképű és beképzelt a banki ügyintézés, mondjuk úgy, hogy gördülékenyebb - pedig az osztrákoknál is legendás a bürokratizmus!
Pl. kint megigényli és itt a magyar ügyvédhez bemegy aláírni a magyar. De csak hallani ilyeneket, állítólag... :))
@9mmPara: Engem nem kell megmenteni, én a pénzem menteném. Nem most motoszkál először a fejünkben ez, hogy vinni kéne el innen!

Igen jó a meglátásod: magyar anyanyelvi ügyintézők még kinek nyelvelnének rólad, rólam, bárkiről, aki hozzájuk fordul ott a messzi idegenben?

Kubatovnak mindegy mire, csak listázhasson.
@Boli: én valamit kurvára nem értek... hogy is van akkor ez mostan?
hát nem 300 ezer embert mentenek meg, amint azt acélostekintetű lázár oberstführer mondotta vala a mi szemünkbe bele??
mégiscsak maradnak az árokszélen jómunkásemberek..?
esetleg valaki tartott egy alapfokú villámismertetőt közgazdaságtanból a nemzet jobbkezének?
kínzó kérdések ezek...
@Boli: Sajna, németül nem tudunk. És az ottani fiókban folyékonyan magyarul tudóval kapcsolatban meg felmerülhet az előbbi félsz is. Jó szar helyzet, de már nem annyira mániás az, aki úgy érzi, hogy üldözi Orbán. Magukon kívül szinte mindenkit.
@9mmPara: Elég nagy számban vettek fel tavaly magyarul beszélő, vagy magyar ügyintézőket a határ mellett, Bécsig bezárólag... :)
A labanc elhárítás és hírszerzés pedig évszázadok óta szerintem elég alaposan (és szép költségvetéssel) működik. A magyar lefizetettek szerintem rendesen tudnának a kis országunk történetéből meríteni! :(
(Anekdota: Anno coci világ, magyar hírszerző tiszt civilben, "civil" útlevéllel HH.határon átlép, az osztrák határőrök arcról, név szerint köszöntik, magyarul... :) )
@orbánmentesítő:

Te egy komplett elmebeteg vagy!
A bolsevista gyűlöleted mélyen berágott az agyadba.
A dobtárast is elővennéd, ha lenne. Kár, hogy nincs munkásőrság.
@nandras01: Te kis naív! Az úgy volt... Szóval a marketing.
Bepállott agyú narikomcsiknak Lézer Jankó elmondta a zsolozsmát, ők már nem hallják tovább a dolgokat, agy leblokkol, eszem-f.szom megáll, a józan ész és a logika menekül.
Tessék már megtanulni, amit az ettársak mondnak azt elosszuk 10-el és a maradék fele még lehet, hogy igaz is! Persze lesz abban is néhány kitétel: Légy narikomcsi, Párthű, Ne gondolkodj, Légy a népmesei kategóriában abszolút hívő!
Különben is, jó lenne, ha eldöntenétek, kinek is hisztek? A szemeteknek, vagy a Pártnak! :)
NEM HAGYUNK SENKIT AZ ÚT SZÉLÉN!
Nem hát, simán átgázolunk rajta az út közepén a fidesznyik gőzhengerrel, sőt Pártunk még vissza is tolat rá!
@Boli: DE lézerblokklóval a Kián. hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20110919_lezerblokkolo_gubcsi_lajos#rss ez már komenistaként is nyálas csiga volt, de most és így........... Blöááá. Elnézést minden meztelen csigától, ők ehhez képest az erkölcs, a heroizmus és minden más szép vonás birtokosai.
@pentagram: A Munkásőrségről Deutsch Tomi faterja tudna még mesélni rengeteg szép anekdotát, a Fidesz vezérkar és a jelenlegi kormány jó pár volt HARCOSÁVAL együtt! :))
Azok a remek kis éjszakai gyakorlataik, amikor a mocsári béka seggéig küzdötték le magukat a kocsmákban az ettársak! :) Olyan helyen dolgoztam anno, ahol nekünk kellett bekészíteni az éjszakai gyakorlatban megfáradt elvtársaknak a sok rekesz sört és a töményt! Megható volt a másnapi látvány és szag, no meg a hányások...
@Boli: Elnézést kértem a csigabigától, ahogy múltkor az általam nagyon utált molylepkéktől is. Minden borzalmas - s szerintem tökfelesleges de káros - teremtmény átlényegül édibédivé ezek fényében (sötétségében).

Brehm összes se tud ilyen lényeket felmutatni. Ezek az evolúció csodái. Az meg pláne, hogy még maradnak a nyakunkon. .
@Boli: Na ja, de mostmár megint nagy haverok vagyunk, talán kevesebb figyelem irányul ránk. Ezt figyelembe véve, a szlovák bankolás tűnik biztonságosabbnak. Egyrészt nincsenek rászorulva a magyarországi importmelósra (aki esetleg könnyebben befolyásolható), másrészt úgy sejtem, a szlovák elhárítás hiúsági kérdést csinál belőle (még, ha az igazán komoly dolgokban feltétlen együttműködést is tételezek fel).
@Boli: Értünk, érted ittak-hánytak. Csak te nem látod a magasabb összefüggést.
Bocs, a dupláért. De biztos sokszor kergették körbe-körbe a kis Vukot.
@a szív fészkei: No igen, már akkor is mondták azok az ettársak is, hogy velem lesz a gond, mert nem látom át a "a magasabb összefüggést". Kijavítottam, hogy az olyan összefüggéseket nem bírom átlátni, hogy pl. hogyan került ennyi "róka" az udvarba? :)
Ideológia alapokat emlegettek, én meg az édes anyukájuk megbízhatatlan mensesét. Állandóan azzal a hülye ideológiai harcukkal jöttek - erre itt ez a narancsos majom, ez is harcolni akar egyfolytában. Bakker építkezni, alkotni akarjon a szerencsétlenje!
@Boli: Igazuk volt, hogy a te hibád, mert ha bekészítés közben megittad volna a cucc felét, könnyebben befogadtad volna az ideológiát is.
Megszavazták a végtörlesztést.

A kedvencem az egész cirkuszban az volt, amikor orbán kijelentette, hogy az a képviselőkkel szembeni negatív diszkrimináció lenne, ha őket kizárnák a lehetőségből... :)

Most még magyarázkodik pl. ez az újabb lézerblokkolós kloáka, a gubics (nepszotar.com/?szo=gubics), de majd hoznak törvényt erre is, meg aztán az első éjszaka jogára, stb.
Gyurcsány biztosan nem végtörleszt, mert éppen az MSZP javaslata volt, hogy képviselők ne vehessék igénybe, s Molnár Csaba az ügyészséghez fordult:

'Irásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez Molnár Csaba. A szocialista képviselő egyebek mellett arra vár választ, kimerítheti-e a hűtlen kezelés tényállását az a törvényhozói vagy kormányzati magatartás, amely az európai uniós jog tudatos megsértésével azt okozza, hogy az államnak kártérítést kell fizetnie.' zipp.hu/belfold/2011/09/18/hutlen_kezeles_lehetosegerol_kerdezi_a_legfobb_ugyeszt_molnar_csaba
@9mmPara: :)) Köszi!! De mind a cefre mennyiség, mind az ideológia eléggé durva volt! :)
@Cirbi: ámen
de azért nézzük a jó oldalát a dolognak (tudod, always look on the bright side of life...)
ha a mijókormányunk nem szolgáltatna naponta elegendő témát, akkor varánusz miről írna?
@a szív fészkei: A videóban van fülke is!! Fülekforradalmi nőt neki!!
Remélem végre megtanulja a magyar választó a leckét és az életben nem szavaz többet a Fideszre. Csak attól félek, a Jobbikra fog helyette.
@Husz_János_Puszita: Simán... Amilyen hülye emberek vannak.
Most őszintén, kikre? Ezekre a cocikra? Narancskomcsik? Akkor inkább egy Mohács! Hátha elhullik a "politikai elitünk" és MEGÚJUL AZ ORSZÁG! :)
Én majd Etiópiában szavazok. Menekült státuszért folyamodtam.
@Viktus: Kevés ilyen kretén kószál szabadon... :) Életrajzát láttad?

1970 Marx Károly Közgazdasági Egyetem, Nemzetközi Kapcsolatok Szak
1973 MÚOSZ újságíró diploma
1975-78 MSZMP Politikai Főiskola

1970-74 a Magyar Rádió, külpolitikai és külgazdasági szerkesztő kommentátora
1974-1980 a Magyar Tv külpolitikai és külgazdasági szerkesztő kommentátora
1980-84 a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Kiadójának és Nyomdájának általános, majd megbízott igazgatója
1984-89 a Magyar Ifjúság főszerkesztője, a KISZ KB, Intéző Bizottsága, majd Titkársága tagja
1980-84 a Magyar Közgazdasági Társaság Elnöksége és VB tagja, az Ifjúsági Bizottság elnöke

Akkor is voltak már elvei! Komolyan!
@Boli:

Nem egy meglepő karrier ... ez volt a "rendszerváltás".
@maybach: tökéletesen egyetértek...
@Boli: Még mindig csigát hámozzátok? Ráadásul költ is - nemcsak lézerblokkolóra (igaz, azt megveteti az adónkból, hisz ő fontos eetárs) - hanem verseket. mandiner.hu/cikk/20110919_gubcsi_lajos_elersz

Isten nem irgalmas hozzánk, hanem súlyosbít.
orulunkvincent.blog.hu/2011/09/19/az_elmebeteg_diktator_nekirontott_a_bankrendszernek

Túró Rudi-nagyhatalom, ez ütött.:-DD Legalább kezd újra virágozni a humor, mint olyan. Más nem is marad megoldásnak. Kétfarkú Kutyák meg rajta vannak a Facebookon és aktivizálódnak.
"A költségvetés terhére, adóhivatali regisztráció és nyilatkozat után az állam kompenzálni fogja azokat, akik a most bejelentett adóváltozással rosszul járnak – jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az egykulcsos adót ért kritikákra reagáló közleményben szerepel az is, hogy valójában mégsem lesz egykulcsos a jövedelmek terhelése. Nem adónak hívják majd, de a fenti kompenzáció fedezeteként a jobban keresőknek a 16 százalékos szja felett is kell fizetniük. Egyelőre csak annyit tudni, hogy 202 ezer forintos jövedelem felett élhet a második kulcs, azaz kell fizetni az "eddigi adóterheknél alacsonyabb mértékű, átmeneti jellegű hozzájárulást".
Tisztelt Olvtársak!

Mindenki jó jár!
Aki megnézi Kálmán Olga vs Lószerszámkészítő Petya mai attakját.
Dőlt a hülyeség, mint tehénből a trágya.

Tisztelettel:
anonymand
@Husz_János_Puszita: "adóhivatali regisztráció és nyilatkozat után"
Ez legalább olyan jó, mint a MANYUP-ban maradás szabad választása.
süti beállítások módosítása