Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.09.02. 05:34 Fabius

Matolcsy: a bukott ember hazudik is

Címkék: gazdaság fidesz bod péter ákos matolcsy györgy

Háromhetes hezitálás után az Orbán kormány végre kimozdult a holtpontról. Bár a csendkirályság nem az a tipikus forradalmár mentalitás, mi mégis hihettük, hogy a már jobboldalról is egymás után érkező kritikák miatt is nagyon, de nagyon elgondolkodtak, és nem egy hétvége alatt hánynak össze megint valamit, mint a 29 pontos ötletbörzekor tették. Hihettük, hogy Orbánnak elég nagy sallert jelentett az álmai összedőlésével való szembesülés, és nem engedi meg magának a szégyent, hogy nagyobbat bukjon, mint bárki más Magyarország újkori történelmében. Most először úgy véltem, az akarnok hiúság ebben az egy esetben eredményre vezethet, mert a hiúságán kisebb csorbát ejt az új irányba indulás, mint a bukás.

Be kell látnom, hogy a lebecsült Orbánt túlbecsültem.

A valósággal szembenézés helyett először ő maga álmodott az eddigiektől is nagyobbat, egyben bejelentette: az irány semmit nem változik, tovább hajszoljuk az lázálmokat, de azért néhány apróságot átírtak a nullás negyedév és padlót fogás hatására.Aztán jött a Bukott Ember, és a feje tetejére állította a világot. Ismertette velünk a vérvalót: ő három hétig eltűnt, mint Manyi néni a farhátas pultban, de ez alatt az idő alatt kitalálta a tutit, ami nem megszorítás, ismétlem: nem megszorítás, de tutinak grandiózus: Ha a hülye magyar nem fogyaszt, mert nincs pénze fogyasztani, akkor megemelik a jövedéki adót, hogy a kisfogyasztó magyarnak még kisebb legyen a fogyasztása. És ettől majd fellendül a gazdaság, mert minél kevesebb a fogyasztás bármilyen ok - egykulcsos, vagy adóemelés - miatt, annál kevesebb pénz folyik vissza a gazdaságba, az meg tőke nélkül is elpörög, ha megkérik szépen.

Ne röhögjél, ez ma Magyarország gazdaságpolitikája.

Olyanok ezek, mint az egyszeri béjvacshuszár, aki a fuldoklónak nem mentőövet dob, hanem ráereszti a cápákat.
Csodálatos elképzelés ez. Az egykulcsos hatására megtorpanó fogyasztásnak odavertek a csipszadóval, most pedig tetézik ezt a dohánytermékek és italok adójának emelésével. Mint aki arra számít, hogy felébred bennünk a dafke, és egy doboz cigi helyett kettőt szívunk majd, de véletlenül se mondja senki: lótúrót, akkor inkább nem dohányzom. Sőt, ők most azért szurkolnak gőzerővel, hogy ne változzanak a dohányzási és italozási szokásaink, lehetőleg több csipszet zabáljunk energiaital kísérettel, és vasárnapra se jusson csak porleves. Kormányunk mintha a hamburgeradózás feszegetésekor ordítva emlegetett népegészségügy témakört egy látványos mozdulattal dobta volna be a kukába, és így változtatta az üzenetet: élj egészségtelenül baszki, mert az egyetlen ötletünk a bevétel növelésére, ha magas adótartalmú termékekből eszel, iszol és szívsz el sokat.

Egy világosan kirajzolódó, számokkal - nulla, ugye - alátámasztott szarhalmaz esetén a logikus megoldás annak felszámolása lenne, de mi helyette hatványozzuk. Ez tényleg olyan unortodox módi, amit épeszű ember nem csinál, de még a leghülyébbek is tartózkodnak tőle. Gondolkodás helyett nagyjaink rámarkoltak az Orbán szerelme egykulcsosra, mint Éden Levi a bőrönd oldalára, és a végeredmény is ugyanolyan törvényszerű. De mit szóljunk akkor, ha mindezt megfejelik azzal, hogy a Nemzeti Jobb még bele is hazudik az arcunkba?

Válságértekezletet tartottak - mondják - mert kell a sok beszéd, vélemény és segítő szándék. Tegyük hozzá, hogy inkább, mert sok kokit kaptak jobboldalról, hogy a kormányközeli közgazdászok véleményére sem kíváncsiak. Így lett nagy PR hacacáré, 11 közgazdász - Chikán és Mellár nem volt a meghívottak listáján, lehet éppen pont nem értek rá, hehe - köztük a szintén kritikus hangot megütő Bod Péter Ákos, majd jött minden híradóban a Matolcsy szöveg:

"A közgazdászok óva intették a kormányt a személyi jövedelemadó emelésétől. "

Ezek szerint Bod Péter Ákos nem emlékszik jól a saját kifejtett véleményére, bizonyára ezért küzdött a röhögéssel és mondatai nagyon finom megfogalmazásával a Közbeszédben. Ilyen finom fogalmazás mellett is szerinte Matolcsy fantáziátlan, a személyi jövedelemadó támogatása nem hangzott el, sőt, igazán szóba sem került. ( videót érdemes 2 perctől nézni, a kijelentés 5:00 körül hangzik el ) Neki magának egyébként az a véleménye, hogy az egykulcsos nem hozta amit vártak tőle, és az alap filozófiája is megkérdőjelezhető. Neki sosem tetszett, most sem tetszik, de ezt speciel nem kérdezték tőlük.

Mondjátok, ez már a hazudtunk reggel éjjel és este szint? Vagy az még most jön, Gyuri?

Matocchio gátlástalan hazudozását betudhatnánk egy bukott ember utolsó kapálózásának. Már akkor, ha nem éppen ők kampányolnak évekig az elkúrós beszéddel, és az attól való különbözőséggel. De Matolcsy mérhetetlenül ostoba, meg sem fordul a fejében: önjáró, önállóan nyilatkozni képes, szakmai renoméjára kényes emberek szájába nem lehet bármit beleadni. Nekünk választható opció, hogy a fotelban hátradőlve végigröhögjük amíg ilyen húzásokkal és a gazdasági tehetetlenséggel elvánszorogtok a bukásig. Ha nektek ennyire nem fontos meghallani vezető közgazdászok véleményét sem, akkor csak várjátok ki bátran a harmadik negyedév frankárfolyam kiugrással IS hazavágott számait ilyen tétlenül. Ha elhittétek, a második negyedéves nulla az abszolút mélypont, akkor a tévedésetek akkora, hogy az Orbán Matolcsy kettős kézenfogva elfér mögötte az árnyékban. Kétharmados többséggel a birtokotokban fog rátok omlani a mennyezet, ez lesz az Orbán által annyira áhított Nagy Tett. Mert a perec nagy lesz, nem is bukfenc, hanem emelt tétes bukferenc.

Már, ha értitek mire gondolok.


 

80 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr193196940

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán tudathasadása? 2011.09.04. 09:08:20

A tudathasadás egy népi zsargon kifejezés, amelyet egyaránt használnak a skizofrénia, és a disszociatív személyiségzavar (többszörös személyiség) tünetegyüttesének a megnevezésére. Ez a parlamenti esküszegése és saját párt mutyijai miatt, várható későb...

Trackback: Élő közvetítés a kormányülésről 2011.09.02. 20:20:49

Kedves nézőink! Sajnos valami hiba történt a közvetítő vonalban ezért a helyszínről sem kép sem hang nem érkezik, de hogy ne maradjanak le semmiről, itt a képernyőn olvashatják a tudósítónk beszámolóját. Kedves nézőink! Mindenkit üdvözlök innen a Parla...

Trackback: Alaptörvény, mint munkahely-teremtő 2011.09.02. 08:05:31

Nem értem a fanyalgókat. Ez az Alaptörvényezésdi szerintem nagyon jó dolog. Gondoljunk csak bele, amíg világ a világ (és még + 4 évig) minden önkormányzatnál foglalkoztatnak plusz egy főt, aki vigyáz az asztalra, hogy el ne lopják az Alaptörvény mintap...

Trackback: Kész a leltár. 2011.09.02. 07:41:19

 De már nem számít. Elém került az írás, Hoffmann államtitkár kér. Szemem fennakadt, és át kellett gondolnom azokat a nem kőszikla keménységű értékeket, amelyek mentén felneveltek, amelyek vezettek életem során. Persze ez az egy hír önmagában...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chikán és Mellár nem volt a meghívottak listáján

Szerencséjükre, mert Csaba László ott volt, meg is látszott szegényen.

Amit a bájos olvasó maga is láthat, ha megnézni Csaba László hétfői - a megbeszélés előtti,

atv.hu/videotar/20110829_nem_porgott_fel_a_gazdasag

és Orbánnal folytatott megbeszélés utáni nyilatkozatát.

atv.hu/cikk/video-20110901_csaba_laszlo_nem_varhato_gyors_gazdasagi_javulas
Gondolom a Világ Eszének Szent Jobbja (azt tudtátok, hogy Matolcsyné férjének a neve Matolcsy György Huba...) nevesíteni is tudja azokat a közgizdákat, akik "óva intették a kormányt a személyi jövedelemadó emelésétől." Netán olyan hatalmas kaliberű szakemberek, mint maga, Forradalmi Vezetőnk Szent Jobbja? Mert akkor megértem, hogy hasonszőrűek közt kiválóan elkvaterkáztak az elvtársak, megbeszélhették a régi szép időket, amikor is pl. III/II-esként mindent figyeltek és mindenen rajta tartották a Magyar Kommunista Munkáspárt vigyázó szemét.
Értem én, hogy hazudni, illetve dehogy, "nagyokat mondani" minden kiscsávó szeret a homokozóban, de fel kéne nőni és kihúzni a kis bucit a homokból, arról a nagyon csúnya coci szokásról (tudjátok, amit nyóc évig egyfolytában ekéztetek) pedig leszokni, hogy egyfolytában az emberek zsebében turkálva megmagyarázzuk, hogy miért is lesz több pénz a TE zsebedben, ha az állam elvesz még többet az eddigiből. No, azért mint azt tudhatjuk a Nép Forradalmi Vezetőjétől és Ökörös Miniszterelnökétől itt nem fogják sem a bankok, sem az közszolgáltató- és közüzemi cégek, sem a boltok áthárítani a többletköltségeket, adókat a nép egyszerű gyermekeire. Ezért meg is nyugodtunk és csak gaz, neoliberális közgizdák merik megkockáztatni a távoli Szibéria (Fideszisztán) táborainak (saját közgazdaságkutató intézetükkel) felderengő képével a szemük előtt azt a pofátlan és szemérmetlen állítást, hogy a bankok, a közszolgáltató- és közüzemi cégek, a boltok áthárítani merészelik a többletköltségeket, adókat a mindennapok egyszeri embereire. Hazudnak.
Mármint ezek, a Nép Forradalmi Vezetője és Örökös Miniszterelnöke, továbbá Szent Balfa.. illetve Szent Jobbja! "Aki hazudik, az lop is! Aki a kasszába nyúl, annak levágjuk a kezét", így mondta Pokorni Zoltán valaha... Igaz ő meg a magyar bálnatenyésztő képzésről is beszélt sok marhaságot! :)) De mi így szeretjük! No meg az eszükhöz mérjük... NAGY NÉPI HURRÁ!!!
Éljen Pártunk és Kormányunk!
Mármint a saját közgazdasági elképzelései szerint és akkor szívesen dobunk majd nekik alamizsnát - viszont addig ők szívatják a nép egyszerű gyermekeit és írják át a gazdasági mechanizmusok papír felöli oldalát saját elképzeléseik és néhány milliós havi bevételeiknek megfelelően.
Az a majom Freud... "Ökörös Miniszterelnökétől". Na mindegy! Utána már máshogy írtam.
Bod Péter Ákosról mondták egyszer, hogy olyan hülye, hogy normális bankár egy nemzetközi találkozón nem ült le az asztalához.
Tételezzük fel, hogy ez igaz. - És már ő is baromságnak tartja a matolcsizmust.
Az a baj, hogy nem értitek.
Matolcsy világában úgy történnek a dolgok, ahogy ő megálmodja. Mint Középföldén Tolkiennek.
Ezekkel a kicfiúkkal csak egyetlen baj van.

Először a kommuniszta ifjúszági szövetszégben voltak kictitkárok, majd a fideszben voltak politikuszok. Egész aktív életükben mászt sze cináltak, csak beszéltek.

Ez még nem lenne baj, de 2/3 ide, III/III(?) oda, másfél éve már régen dolgozniuk kellett volna volt kiszes fiúknak.

Természetesen a többi pártunk is hasonló, azaz pártállami gyökerű. Még az elempé is és a jobklikk is.

Eftársak rájöttek, egypártrendszerből lehet többpártrendszert csinálni úgy, hogy a lényeg mit se változzon. A politikai keresletet választék kínálásával elégítik ki (egyre kevesebb sikerrel), miközben hajdan volt (rablásból, azaz ellentételezés nélküli államosításból, valamint az átkosbeli "rabszolgamunkából") származó közös vagyont elherdálták, részben maguknak privatizálták.

Az ilyen - olyan oldali éppen kormányon lévő eftársak. Kezd a hócipőm tele lenni az eftársakkal. De nagyon.
Röhögünk, röhögünk, de a mennyezet ránk fog omlani, nem rájuk.
@Sörgőz: igaz, sajnos.
Fabius: nem, nem értik.
Ami önmagában nem lenne a legnagyobb baj.
De nem is érdekli őket.
Ez az idióta Matolcsy megint elkezdte, hogy a Bajnaiék 7%-os hiányt hagytak rájuk, és hazudtak...
Tudomásul kéne már vennie, hogy több mint egy éve ők "vezetnek" (és állitólag előtte 8 évig erre készültek), nem lehet állandóan visszafelé mutogatni.
Battyameg, ha Bajnaiék hazudtak, akkor ennek már tavaly ki kellett volna derülnie és bizonyitékokkal ott verni az asztalt. Ez igy utólag kurvára hiteltelen és szánalmas.
(egyébként meg a MOL-t is biztos azért tudták megvenni, mert 7%-os hiány volt...)
"Az, hogy mit bír el a magyar bankrendszer és mit bír el az emberek pénztárcája, alapos mérlegelést igényel - ezt jövő héten szerintem el fogjuk végezni"
fordítok:
jövő héten lekérjük a bankoktól (akár az UD zrt-n keresztül), hogy a lakosságnak fizetésnap után két héttel mennyi maradt a számláján - összesen. Aztán meglátjuk, hogy hogyan lehet ezt az összeget elvenni tőlük.

más:
"Külpolitikában a miniszterelnök szerint Magyarországnak keleten kell keresnie új és erős szövetségeket: így például az arab országokkal, Izraellel, Kínával, Indiával és Oroszországgal kell egy-egy területen szoros szövetséget kialakítania, mivel ezekben az államokban csökken az adósság és nő a gazdaság"

OK. rendben van, de akkor vegyük fiygelembe, hogy ezt hogyan érik el. Van egy ismerős család, a két fiú kint él Izraelben, és voltak kint náluk nyaralni. Szinte hihetetlen dolgokat mesélt: pl. a havi fizetésből (ami forintra átszámolva olyan 200-250e ft) összesn havonta 5000 (kiírom betűvel, nem tévedés: ÖTEZER) forintnyi összeget vesz el adó, tb stb. járulékokra! Igaz, hogy ott a benzin 400ft-nak megfelelő, de senki nem sír emiatt. Ha megbetegszik, kórház azonnal (mint friss bevándorló is), de ha kiderül, hogy csak szimulál, akkor egy év futkosó indulásnak.
az egyik kölök felmondott a munkahelyén, mert összekapott a főnökével, két hét a felmondási idő (ha kirúgják 40 év munkaviszonnyal, akkor is). Még csak egy hét telt el, és az egyik állami intézmény (ami itt a Munkanélküli Központnak felel meg) talált neki munkát, ahová el KELLETT helyezkednie, nincs kecmec. Ha nem tetszik, közben kereshet más állást, de dolgozzon.
A meleg miatt közel huszonöt éve csak olyan autót lehet kapni, amiben van klíma. be lehet hozni akármilyen autót, a szerv megvizsgálja, hogy klíma? yes? akkor nesze egy rendszám.

na, ezt ki kellett írnom magamból. szóval ez a differencia pl. Izrael és Mo. között. Nem tudom, hogy akkor miért próbálja összehasonlítani Mo-ot a Kelettel.
Az arab kultúráról ne is beszéljünk.
(ja, és gazdasági fejlődés az araboknál. aha. dubai majdnem csődbe ment. a legtöbb helyen a fejlődés azt jelenti, hogy fúrnak a sivatagba egy lukat, oszt jön belőle az olaj.

Hülye ez aOV kéremszépen.
Sajtónyilatkozatot tesz ma Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál államfő péntek reggel megbeszélést folytattak, melynek témája...

www.portfolio.hu/gazdasag/sajtonyilatkozatot_tesz_ma_orban_viktor.154742.html

Bakker a nemzett tollával? mivan? csak nem hadiállapot bejelentése lesz a nagy holvédő harcnak????
@Cirbi:
b+ kitalálni sem tudom, mit fognak bejelenteni...
...egy biztos: a svejci franknak nem fog jót tenni. ha a svájciak gyengíteni akarják a valutájukat, akkor nem a kamatot kell megvágni, hanem OV-nak küldeniük kellene egy nagyobb összeget, hogy fogja be a száját...
A Matolcsy féle "7%-lett volna a hiány" azért nem kicsit vastagbőr, hiszen a MNYP pénzek becsatornázása nálkül pont 2011-ben lett volna 7% a 3,7% helyett. Persze államosítáasból nem nehéz szufficitet generálni, csak a nép haragjával kell kalkulálni. Azt már ne is feszegessük, hogy a Mi Gyugyónk kegyesen elfelejtkezett az 1kulcsos áfa hatásairól és arról is, hogy 7%-os Bajnai hiány ide vagy oda, a rohadt MOL részvényeket csak sikerált visszavenni.

Persze a Magyar az birka, a Lengyeleknél is javasoltak MNYP államosítás és úgy lett elkaszálva mint Sebeők János egy rögbimecssen.

Erre a borzalmas helyzetre jön most rá az amúgy is fércmunka (bocsi férc) gazdasági stratégia még kapkodóbb, még fércmunkább (bocsi férc) agybeteg módosítása random ötletek alapján.

Persze a tényeket és a valós okokat tagadják mint Misike aki belepisilt a homokozóba és a dacos tagadástól várja, hogy a pisi csak csak felszívódik.

Matolcsynak mennie kell, (jönnie sem szabadott volna) és Orbánnak is amiért ilyen alkalmatlan kókler operettközgazdászra bízta az országot. (sőt még mindíg bízza)
@Fabius:

www.gepnarancs.hu/2011/08/szurrealis-meltosagos-asztalt-kap-az-alaptorveny-minden-telepulesen/

Na erről írjál ember! Boruljon a savaskád és a szarkazmus, ilyen ország nincsen...

:D
Még annyit. Nincs visszaút. Itt mindenki tévedhetetlen, és minden kőbe van vésve.
@Kijelölt Felelős: Hmm igazad van, a Skiccpali olyan szinten megy devnullra nálam, hogy még az ő fikázásait sem olvasom el :D
Lemaradtam egy órával erről a nagy eseményről, így csak a mostani adatokat tudom másolni, de úgy rémlik egy kicsit jobban álltunk reggel :)

BUX
-0,73% (18131,35) EUR/HUF
-0,71% (275,17) CHF/HUF
-3,02% (248,64) OTP
-0,94% (4012,00)
@Cirbi:
ne idegesíts. az eur 275, a chf 248, az otp pedig 4011, nem 248...
valamit benéztél.
Matolcsaynak az a legkevesebb baja, hogy Huba is. Papája volt a Pannónia Rajfilmstúdiónak a főnöke lelke, ő volt az egyedül hasznos tagja a családnak:[..]"korszakát élte, fellendülőben volt, hol lehetett megtanulni ezt a szakmát vagy művészetet?

A Pannónia egyedüli volt az egész országban mint rajzfilmstúdió. Ha valaki rajzfilmmel akart foglalkozni, annak a Pannóniába kellett jönnie. Persze a kezdeteknél, az ötvenes évek elején még nem Pannónia Filmstúdióként létezett, csak a Szinkron Filmgyártó Vállalat egyik osztálya volt. Ez olyan rajztehetséggel megáldott önkéntesekből állt, akik animációs filmeket akartak készíteni. 1957-ben a Szinkron vette föl a Pannónia Filmstúdió nevet, s ezen belül kapott az animációs csoport - a Rajz és Bábfilm osztály - 1959-tol viszonylagos önállóságot. Ahhoz, hogy ide embereket lehessen fölvenni, és folyamatosan filmet lehessen készíteni, munkát kellett teremteni. Ez egyértelműen dr. Matolcsy György érdeme, aki az ötvenes években lett a Szinkron főosztályvezetoje, majd rábízták a rajzfilmes részleg vezetését. Ezt művelte egészen nyugállományba vonulásáig, makacs következetességgel és kitartással. Nagyszerű érzékkel vette kézbe a Pannónia sorsát, munkákat szerzett, nemzetközi kapcsolatokat épített ki, szorgalmazta az oktatást. Ennek következtében egy olyan gárda teremtődött, amely sikerre vitte az animációs ágazatot." (innen: www.filmkultura.hu/regi/2001/articles/profiles/bleiere.hu.html) A Károly nevű nagybátyja volt a világ legundorítóbb főnöke, a régi Magyar Nemzetnél mint kül.pol. rovatvezető. De inkább volt rovar őkelme, annál genyábbat nem sokat hordott hátán ez az öreg föld. Na és uncsiöcsije nagyon hozza a stíljét, mit mondjak...

Egyébként ez a dafke egyél-igyál szart de drágán:[..]" élj egészségtelenül baszki, mert az egyetlen ötletünk a bevétel növelésére, ha magas adótartalmú termékekből eszel, iszol és szívsz el sokat." arra is jó, hogy legalább hamar megdöglik mindenki - még Kövér kötele se kell - és akkor pláne semmit nem kell nyugdíjat vagy ilyesmit fizetni majd egyszer. Soha.

Addig meg elhéderelnek a lopott pénzből úgy, hogy ezenközben a zemebrek semmi megszorítást nem éreznek, naná, ha ők mondják, akkor olyan nincs is.
@Cirbi:
Az oktatásról szóló törvények nagyon piszkálják a csőrömet. Ha béremelés nélkül vezetik be a koncepciót, azzal csak még további eróziót fognak majd elérni.

Egy gyöngyszem a linkből:
"Schmitt felszólította Orbánt, hogy az alaptörvényhez szükséges sarkalatos törvényeket a kormány időben terjessze a parlament elé, ezt Orbán Viktor meg is ígérte."
A Magyar Nemzeti Bolhacirkusz magasabb fokozatra váltott és bekapcsolta a nitrót is. Mostantól bármi megtörténhet...
@Cartman (ex Cartman): kontraszelekció rulez
annál a sornál én is leakadtam, felrémlett a 80-as évek rögvalóságja
Azért a pia-cigi sztem eléggé árrugalmatlan dolgok, vagyis nem nagyon fog csökkenni a keresletük az áremelkedés hatására. Max. annyi fog történni, h a Pista nem az X cigit fogja megvenni, hanem az Y-t, aminek az áramelés után ugyanannyi lesz az ára, mint a korábbi ciginek. Dehát matolcsi biztos jobban tudja, és majd pont ez fogja betömni a 100 milliárdos nagyságrendű réseket... LOL
@a szív fészkei: Azért az öregnek se kellett a szomszédba mennie genyózásért. Sokan tudnának mesélni...
@Cirbi:
Viccek kezdődnek így, nem?

Orbán és Schmitt Pál beszélget a közgazdaságtanról... A folytatás tulajdonképpen tökmindegy, a közröhej már garantált. :)
nem véletlen volt ott a NAV is, akkora biznice lesz feketén a határokon, mint a ház :)
@Kicsi Kacsa: Őt nem, csak a testvérét volt pechem ismerni. De a Pannónia legalább sikersztori volt - ezek szerint a M.vér nem vált vízzé. Elég szomorú, hogy csak ilyen alapállás lök előre embereket a pályájukon. (mondjuk Dr. M. György és Károly tehetségesek voltak, a drága leszármazottuk, a Matolcsayné ura meg még az sem. Elég idegesítő lehet ez is neki, de legalább nem rí ki ezzel, sőt!)
@Cirbi:

A dohánytermékek adójának piszkálása megint elhozza a Priluki korszakot, amit ezek szerint már elfelejtettek az urak:

www.nol.hu/archivum/archiv-389889

Ennek meg a közismerten erős dohánylobbi sem fog örvendeni...
@Cirbi: Várja a plafon zuhanását, hisz meg vagyon írva a veretes jóslatokban. [..]"Kétharmados többséggel a birtokotokban fog rátok omlani a mennyezet, ez lesz az Orbán által annyira áhított Nagy Tett. Mert a perec nagy lesz, nem is bukfenc, hanem emelt tétes bukferenc."
www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/tobb-tizmillios-tartozassal-vadoljak-lazarekat-357023

Van, ahol az adósság dolga dicsőség. Ott Hódmezővásárhely határában megállt a front az ellene való harcnak a... Nagy csapatban focizik Matolcsy, kétségtelen.
@Fabius: Ez remek lesz.

Megint tele lesz az összes piac ciginepperekkel, az autópályákat leszámítva minden út fináncokkal. Erősítsük a feketegazdaságot, ujjé.

Megháborodtak ezek teljesen. De ha legalább elfogadható látomásuk volna az önszuggesszióként hajtogatott, az egykúcsos jó, az egykúcsos szép mantrán kívül. De nincs.

Hubi pubi hazugságára nincs mentség. Ezek is pont úgy hazudnak a pofádba nyilvánosan, mint a Gyurcsány alatti szocik. Nincs mit egymás szemére hányni.
@a szív fészkei: Nostradamus után..
"Róka, s hiéna vezeti a népet,
alattuk szétesik az ország,
a róka egyedül sokat téved,
a hiéna megássa a sírját.
Végtelen a nép ostobasága,
de lassan feltámad az új erő,
nem hallgat róka hiéna szavára,
Pannónia nem lesz dögtemető. "

hm...
@namitirok: Jól látta az öreg öccá éve. :-))

Azt tartják, hogy a szigetvári hős,Zrínyi megrendelésére váteszkedett Magyarországról: Íme. " 62. /
Lesz majd, hogy a pénz egyre kevesebbet ér,
s az emberek apraját eldobják,
és hiába lesznek a pénzek egyre szebbek,
súlyuk miatt már a koldusok sem hordják.
Értéke nem lesz semmi a munkának,
és nem lesz semmi haszna a pénznek,
uzsorások magyar földre licitálnak,
gazdagok helyett fizetnek a szegények.

66. /
Róka, s hiéna vezeti a népet,
alattuk szétesik az ország,
a róka egyedül sokat téved,
a hiéna megássa a sírját.
Végtelen a nép ostobasága,
de lassan feltámad az új erő,
nem hallgat róka hiéna szavára,
Pannónia nem lesz dögtemető. (56)

75. /
Jön új nemzedék, mely erős lesz,
és nem szégyelli többé, hogy magyar,
a vének nemzedéke önmagán erőt vesz,
s nem csak önmagának túr és kapar.
Erkölcsében megújul majd az ország,
és végre büszke lesz minden fia,
mert ámulatba ejti egész Európát
ezerszáz évnek elteltével Pannónia.

84. /
Az írott szó elhal majd,
és egyre szegényebb lesz a beszéd,
a nemzetre egy talány hoz bajt,
mely elveszi az emberek eszét.
Egész nap otthonukban ülnek,
bámulnak hazug, mozgó képeket,
s mire a bálványok ledőlnek,
már alig születnek gyermekek.

86. / upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/Kiss_Magyar_f%C5%91%C3%BAr_1842.jpg
Ötven esztendő lejártán ("rendszerváltás" - 1989) új világ lesz,
a magyarok végre kézbe veszik sorsuk.
Nem a pénz lesz az úr, hanem a munka,
a törvény az uzsorásokat súlytja.
Az ország még sokáig nem lesz gazdag,
de többé senki sem hal éhen,
a néppel új királyt is választanak,
s kezdődik elölről minden, mint régen.

89. /
Amit értelmes elme el sem képzel,
az megtörténik majd Hungáriában.
Senki nem boldogul erővel, sem ésszel,
csak gyilkos ármány és ravaszság van.
Dolgozni akarnál, de nincs munka,
pedig a földek parlagon hevernek,
aki eddig a munkát csak unta,
most koldusa lesz az idegeneknek.

90. /
Az erdőn túl él az ország jobbja,
de számában kisebbik része,
földjét az erősebb elrabolja,
ezeregyszázból nyolcvan évre.
Már csupán nyelvében él, de él még,
s gyarapszik, míg Erdőn innen fogynak,
az ő küzdelmük hozza el a békét
és egységét minden magyaroknak.

94. /
Keletről primitív, barbár horda tör
Magyarországra, nem először.
A nép minden vagyonát elhordja,
a csőcselék a mélyből előtör.
Megérkeznek a haza elárulói,
sértődöttek, és idegenek,
tíz évig tudják a népet zsarolni:
vörös és sárga a címerben eggyek.

97. /
Csak temetni tudnak, nem ünnepelni,
erejük gyorsan elfogy, szalmaláng,
türelmesek, de kitartásuk semmi,
vezérük rosszul végzi mindahány.
Költőiket elfelejtik gyorsan,
akárcsak régi énekeiket,
magyar se marad sok a honban,
de magyarul szólnak az idegenek.

98. /
Immár vén és beteges koromban
távoli nemzetnek ködképeit láttam,
Isten a tanúm, hogy amit eddig mondtam,
megtörténik egyszer majd a valóságban.
Nagyhírű és vitéz nemzet fia kérte,
lebbentsem elotte föl a jövő fátylát, -
háromezer ezüst volt a munkám bére,
örvendenek neki koldusok és árvák.

99. /
Akinek mindezt írtam rendelésre,
három hónappal él tovább mint magam.
Csatát veszít, de a harcnak nem lesz vége,
minden ledőlt toronynak súlya van.
A pogány még százhúsz évig itt lesz,
de egyre jobban gyengül -
személye két nemzet közt híd lesz,
s utódja nagy művet ír a küzdelemről."
@Fabius: bezzeg a ma ukrán fia...
@a szív fészkei: Valaki elkezdte értelmezni a fenti jóslatokat, nem Nostradamus írta bele a rendszerváltást persze...
jo a poszt, végre szuper képek is:)

@rdos: ****
@Secnir: "jövő héten lekérjük a bankoktól (akár az UD zrt-n keresztül), hogy a lakosságnak fizetésnap után két héttel mennyi maradt a számláján - összesen. Aztán meglátjuk, hogy hogyan lehet ezt az összeget elvenni tőlük"

fordítva: ELŐSZÖR ELVESZIK, aztán majd megszámolják...

rendes banditák így csinálják...
@Cirbi: hadikommunizmust jelentik be...

annyi a csontváz soroljam? (bajnai+fletó+szentistván+könyves kálmán stb)

hadigazdaság. békekötvénnyel
@Cirbi: jó kép... eddig fel sem tűnt hogy a nemzet kardvívó óriása és a foci csodacsatár között 40 cm különbség van... a FELcsúti alacsonyabb mint az ALelnök
@Squid:

A Fidesz Matolcsyja olyan, mint a bumeráng. Nem tudják eldobni, és ettől a Fidesz megzakkant.
@mezga-aladar: Ezt a negyven centicskét kell a rugalmas és azonnali töltőtollkezeléssel semlegesíteni.
@Fabius:A dohánylobbinak is befogják a száját a mi adónkból.
Legfeljebb helyettünk,(dohányzók), kreálnak valami más egyesszámú közellenséget.
A legnagyobb baj ebben a Magyarország nevű kísérleti laboratóriumban a tervezhetetlenség.
Senki sincs biztonságban.
Bármikor bárki a NEMZETGAZDASÁG ellensége lehet.
Nincs jogfolytonosság, egzisztenciális állandóság. Senki sem tudja mire számítson a jövő héten. Mindenki tartalékol, ha teheti, a gyermekvállalási kedv minimális.
A jövőkép söralátét méretű.
@Sörgőz:

Dohánylobbi=igazgatótanácsokba delegált sok markát tartó, pártkassza töltő jó káder.

Nem lesz kis mutatvány a fidióta finanszírozók torkán letolni, hogy az adóemelés jó, az adóemelés szép, mindennel nagyon meg vannak elégedve.

Úgy pláne, hogy a priluki korszak felszámolásáért is zsebbe nyúltak mélyen.
@Sörgőz:
"Jön majd egy ember, a második
millenium után, ki felette áll
minden torzsalkodásnak: Ő lesz az itt,
ki Pannonföldről Istenhez kiált,
és Isten meghallgatja imádságait.
Ő lészen az, kinek uralkodása folytán
Pannnónia ismét erős lesz és gazdag,
nagyobb lesz, mint akármely szultán,
az ő szavára minden országban adnak,
s önként kezére bíznak minden hatalmat."

...egy pillanatra Victoriát kiáltám, de ezen borgőzös 5let elmúlék rögvest, mikor az uccsó so(ö)ro(ö)ka(e)t meglátám!
@Sörgőz: tévedsz. Mindenki pontosan tudja mire számítson. A semmire.

A Chio máris átvitte az aktuális beruházását máshová.
@néma bárány: A T-Kom is inkább Pozsonyba rakott át 500 állást, mert ott kiszámítható a jogi környezet, és nem találnak ki visszamenőleges okosságokat ad hoc jelleggel.

A zsír az lesz ha a multik annyira bepipulnak, hogy a Service Centereket átmozgatják máshova innen és az a rettentő kevés jó adózó is megy a levesbe.
Keményen visszaszóltak Bajnaiék: Matolcsy szembehajt a forgalommal
2011. szeptember 2. | 14:55

Matolcsy György az autópályán szemben hajt a forgalommal, a nemzetgazdasági miniszter nevével fémjelzett gazdaságpolitika ugyanis tévút - reagált a zárszámadási törvényben megfogalmazott vádakra Bajnai Gordon és Oszkó Péter.

www.portfolio.hu/gazdasag/kemenyen_visszaszoltak_bajnaiek_matolcsy_szembehajt_a_forgalommal.154769.html
@Squid: őket megértem, de mi lesz velünk?

Én már kurvára unom, hogy a sok populista ígéretgyökér a saját céljaiért a gazdaságot dobja oda koncnak. Pedig csak akarat és eltökéltség kérdése a növekedési pályára állítás. De soha még nem volt kormány, amelyik csak a már megtermelt javakat akarta volna visszaosztani.
@Cirbi: Oszkó néhány napja a fácsén úgy ajánlózta a Varánuszt, hogy szabadszájú, de jó meglátásai vannak.

Na, a linkelt cikkből csak nekem hiányzott egy hangsúlyos bazmegelés?

:-D

Amúgy igazuk van Bajnaiéknak. Az átadás rendben és nyilvánosan ment, utána Matolcsyék vertek oda mindennek, hiába a vernyogás.
@a szív fészkei:

Ha az LMP-nek sikerül összegyűjteni az aláírásokat, a népszavazás a sallerosztás ideje lesz.

Bár innentől meglepne, ha nem lennének nagyon sürgős, nagyon fontos változások az ÚMt szövegtervezetben.
@Fabius: Az Asztal után már nem tud meglepni semmi. Übü király köztünk van, halleluja.
@mezga-aladar: Az, hogy vegyünk államkötvényt a megtakarításunkból, amit a nagyszerű egykulcsos adórendszernek köszönhetünk, vagy a megmentett magánnyugdíj megtakarításunknak, már a kötelező békekölcsön jegyzést jelenti?
@Cirbi: Na azután, hogy a kötelező kommunista szombatok helyett, már kitalálták a fizetetlen túlórát, ezzel ne vicceljél :)
Érte semmi sem drága: nol.hu/belfold/20110902-az_elszamoltato_topfizetese

És olyan sejtelmesen bír nézni, hogy érezzük őt látva, mindjárt ott lesz Gyurcsány feje a tálcáján. Rögtön az Asztalon elhelyezett tákolmány mellett. Ez minden fillért megér a nagy córeszben is.
@Cirbi: Ez most arra lenne bizonyíték, hogy Matolcsy varázsló? Vagy, hogy iszonyú nagy sz...ban vagyunk.
Ugyan már! A Matolcsy nem hazudik.
"Lövése sincs a gazdaságpolitikához".
Csak hát az a probléma, hogy a nemzet kormánya ezt nem fogja beismerni.
Nem csak most nem, soha sem.
:)
Varázslat)" hm.
Azt hiszem, a választások előtt a fülkeforradalmárok) azt gondolták, hogy az Orbán V. varázspálcával, álruhában járja az országot? Jön a nagy jólét) az meg nem jött.
:)
A kép nagyon jó a poszton. A kormányfő) maga alatt vágja a fát.
:)
@Cirbi: Mindenki tudja, hogy Matolcsyt zavarják a számok, na de ennyire? :-)
Magyarország le fogja győzni a válságot - mondta Orbán Viktor pénteken azután, hogy Schmitt Pál köztársasági elnökkel konzultált a Sándor-palotában"

"Beszámolt arról is, hogy a kormány védelmi intézkedéseket tervez a legsérülékenyebb társadalmi csoportok érdekében, míg a devizahitelesek ügyében a jövő heti Fidesz-KDNP-frakcióülésen születhetnek újabb javaslatok.

"Magyarország viszont a kormány által egy évvel ezelőtt megkezdett változások felgyorsításával válaszol a válságra, ezért "a válság nem fogja legyőzni Magyarországot, hanem mi magyarok fogjuk legyőzni a válságot" - jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve: ehhez az kell, hogy a kabinet megakadályozza az államadósság újratermelődését és még az ősszel meghozza az ehhez, az ország megújításához szükséges döntéseket, legyen szó az új nyugdíjrendszerről, a gazdaság stabilitását szolgáló törvényről vagy az új oktatási jogszabályok elfogadásáról.

Újból arra hívta fel a figyelmet, mindez azt jelenti, hogy "harcos és munkás ősz előtt áll Magyarország".

hetivalasz.hu/uzlet/vilagossa-tette-milyen-lepeseket-var-41039

A szokásos) beszéd. Sokat mondok) konkrétumok nélkül.
Nem harcolni kellene már, hanem tenni valamit) azért, hogy társadalmi csoportok ne sodródjanak, egyre nagyobb számban, az elszegényedés, ellehetetlenülés felé.
Ezt valamiféle, konkrétumokkal alátámasztani.
Az olimpiai felkészülést érintő újságírói kérdésre Orbán Viktor úgy reagált: ez is szóba került a megbeszélésen, ahol Schmitt Pál minden felvetésére úgy válaszolt, "igen, így lesz".

Az államfő szorgalmazta, hogy az egészségügyre, oktatásra és a sportra, egészséges életmódra jutó költségvetési források ne csökkenjenek."

Hallatlan!! Az lett volna az érdekes? ha Schmitt) nem igy reagál.
.... ne csökkenjenek) ugyan-ugyan hiszen hova csökkennének már!!!
Fantasztikus. komolyan.
"Hazudtunk reggel, délben és este."

Lassan kezdem megérteni gyurcsány gondolatmenetét, úgy tűnik nem csak saját magára gondolt.
Amúgy meg miért kell csodálkozni, hogy egy politikus hazudott? Ráadásul itt nálunk, a Balkán legszélén? Szar ország, szar vezetők, nem ezt érdemeljük, de épeszű ember a közelébe nem megy ezeknek a szarháziaknak.
@hegyilány: így van. Nem harcosokra van szüksége az országoknak, hanem dolgozókra, mind fenn, mind lenn. De most főleg fenn kéne a dolgozómódot felvenni a harcospóz helyett. Nagyon sürgető.
@hegyilány
Ahogy haladunk, a nagy harcban Magyarország fogja legyőzni Magyarországot (vö.: Hofi, a munkásököllel saját magunkat fogjuk fejbe csapdosni...), a válságnak már semmi tennivalója nem lesz/nincs.
@titan:
Igen.
Sürgető, nem kicsit, nagyon.
@Deathstick:

Egyébként más eu. országokban már töredékét sem beszélnek a válságról, legalább is, nincs ekkora népnyomoritás.
süti beállítások módosítása