Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2011.07.18. 15:46 Fabius

Lázár és a Nagy Felismerés

Címkék: fidesz népszavazás alkotmány lázár jános egyháztörvény

Lázár János lett a Fidesz beszélő feje az uborkaszezonban. Lássuk be, Nemzeti Trubadúr Péter után nem kis feladat felmondani a mantrát százszor egymás után úgy, hogy közben leckéztessük a vazallus KDNP-t, utaljunk finoman a párt mérsékelt szárnyának, hogy robogó vonatból kihajolni veszélyes, de közben azért bizonygassuk is, hogy mindezt csakis a zemberek érdekében, detélleg. Közben meg arra is ügyeljünk, hogy nehogy ellentmondásba keveredjünk saját magunkkal.

Utóbbi nem sikerült, sebaj.

A legfrissebb Lázár interjúból kiderül, hogy ő maga a törvényhozási száguldás híve, számít az Ősbölények Társaságának ( Szájer-Pokorni-Kövér-Áder) támogatására, és egyben ő a kovács is, aki formára kalapálja ezek álmait. Lázár lassan képzettebb polihisztor lesz, mint Rogán Tonyó, ami nem kis teljesítmény. A szellemi nagyságot mi sem mutatja jobban, mint hogy saját bevallása szerint ő végig tudta követni az egyháztörvény minden módosítását, elejétől a végéig. "És igen, végig át tudtam tekinteni, és kézben is tartottam az egyházügyi törvényjavaslatot. Mások helyett." Igen, mindig a másokkal van a baj, azokkal, akik az Egyszerre Bólintás Rendszerében kiesnek az ütemből. Na, ők azok akik levágott lófejet, selyemzsinórt, üzenetet találtak a párnájukon, miszerint nehogy azt higgyék már magukról, hogy önálló partnerek lehetnek a kettős tagságukkal, és a láthatatlan, mérhetetlen társadalmi támogatottságukkal.
A válasz nem késett: Harrach Péter haladéktalanul kijelentette, értik ők, mi az hogy, nagyon is, nem gátjai ők itt semminek, csak szóljon a nagytestvér bátran, ha kiesnének a bólogatás ritmusából. Meg esetleg Lázár vegyen ki pár nap szabit, ha lázálmok kínozzák.

A frappánsan elintézett vazallusok, és a kötelező mundérvédelem után viszont Lázár bekormányozta magát a zsákutcába, de becsületére legyen mondva, egész a falig:

"Ma Magyarországon a választópolgárok azt akarják, hogy változzon meg az ország, és nincs türelmük kivárni. A politikai elit azt gondolja: túl gyors volt az elmúlt 12 hónap, az emberek pedig azt mondják, alig történt valami egy év alatt. Szakadék tátong a döntéshozó politikai elit országszervezési ideája és a lakosság elvárása között. Az eredmények látszanak, de soha nem hallottam még választópolgártól azt, hogy „túl gyors a tempó”."

Nos, kedves János, most jófigyejjél: TÚL GYORS VOLT A TEMPÓ.

Szóval van itt ez a türelmetlenség, a választók elvárásai gyorsabban száguldanak még a kormány lassan fénysebességgel hasító gyorsvonatánál is. Akkor meg mi ez a tutyimutyiskodás meg beszariskodás az Orbánalkotmány népszavazásával kapcsolatban?

" egy népszavazásnál sokszor nem az az igazi kérdés, hogy az „igen” vagy a „nem” a több, hanem az, hogy érvényes lesz-e, elmennek-e elegen vagy nem. És ha nem, akkor hogyan tovább országátalakítás?"

Most akkor nem is a leszavazástól féltek, hanem attól, hogy kiderül: az ország nagyobbik fele pont leszarja az új alkotmányt, ellentmond a propagandának és kiderül, nem nekik, hanem kizárólag nektek volt ez fontos? Esetleg világos lesz, hogy az országátalakításhoz nincs meg régen az a felhatalmazás, amire szerettek hivatkozni, és nem az átalakítási iránti igény, hanem az ellenkezés és a közöny gázolja el a nagyszerűek seregét, mint délibábot kergető mangalica kondást a debreceni gyors.

Ez annak tükrében különösen érdekes, hogy az egyéni képviselői indítványok általi törvényhozás védelmében Lázár a népszuverenitás korlátozását volt kénytelen emlegetni, aminek kapcsán a következő kérdésben kénytelen volt elismerni: a feles többségű parlament nem, de egy népszavazás igenis képes hazavágni a Fidesz bármilyen intézkedését.

Tudom, most az jön, hogy alkotmányról és költségvetési kérdésekről nem írható ki népszavazás. A rossz hír, hogy de, a technikai lehetőség pontosan a népszuverenitás elvére alapozva adott, maga Lázár hozta fel példának a hülyenépszavazást. Abban viszont maradéktalanul egyetértek Lázárral, hogy:

"Hiszek annyira a demokráciában, hogy azt merjem mondani: ha a választók változást akarnak, azt a változást ki fogják kényszeríteni. (...) Mélységesen hiszek abban, és rendíthetetlen vagyok azon nézetemben, hogy ha mi rosszul kormányzunk, a választók el fognak bennünket zavarni. És át fogják rendezni a politika térképét."

Kedves János! Nem hittem, hogy lesz valaha egy közös pont amiben hiszünk, de én is pont ugyanebben hiszek. Ezért nem értem miért jó, ha menekültök az önámításba rendületlenül. 2014 a bizonyítvány kiállításának éve lesz, és, ha az ellenőrzőben szereplő jegyek alapján várható a bukás, akkor nem kéne javítani ezeken?

72 komment · 7 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr593077269

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért siet a Fidesz és kormánya? 2011.07.20. 23:57:17

Figyelem! Lentebb olyan politizálásról is szó esik, amit sokan természetesnek tartanak.  A szerző ebbe nem nyugszik bele, és fenntartja magának a naivitás jogát.  Rohamléptekben folyik az ország átalakítása a Fidesz-kormány által. Teljes...

Trackback: Hernyóból minisztert 2011.07.19. 08:38:53

A politikusban és a pillangóban az a közös, hogy mielőtt szárnyat bontanának, azelőtt túl kell esni a népszerűtlen, kártékony féreg fázison, különben nincs tündöklés. Szoci politikus-utánpótlás nem lévén, Magyarországon nagyrészt fideszes politiku...

Trackback: Ország, város, egyház 2011.07.19. 08:34:51

A mint Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, B mint Budai Szerb Ortodox Gyülekezet, C mint Chanbuddhista Egyház… Nem tudjuk, hogy hányan emlékeznek még arra a játékra, amelyben megadott kezdőbetűvel kellett a játékosoknak tulajdonn...

Trackback: Sallerok 2011.07.19. 07:22:34

Vége az Uniós elnökségnek. A Fényességes kiosztott egy-két kokit és sallert, de a pofonfa még nem érett be teljesen. Van még mit lerázni róla, de ezt a lehetőséget már átadja a vezénylő-tábornokoknak. Nem Lázár János lenne, ha nem használná ki a lehető...

Trackback: Renitensek 2011.07.19. 04:05:11

Az első meglepetések a monolitnak tűnő, eddig az abszurditásig fegyelmezett kormánytöbbségtől megtörténtek.A fideszes EP-képviselő Szájer József és a fideszes parlamenti honatya, Gulyás Gergely – igaz, egy civil szervezeten belül -  tiltakoz...

Trackback: A két torony 2011.07.18. 22:00:04

I.- Péter, hogy nézel ki? Mi a baj? Gyere, gyorsan igyunk valamit!- Köszi Zsolt, Jolika, a szokásosat mindkettőnknek!- Ez ám a pia, nem a misebor! Mi történt? Teljesen fel vagy dúlva!- Olvastad Lázár interjúját a Népszabiban?- Még nem.- Akkor mielőtt o...

Trackback: Börtönbe az államadósság-növelőkkel! 2011.07.18. 20:05:58

   Most az egyszer egyetértek Szájjárató Péterrel, aki kijelentette: javasolni fogja, hogy vizsgálják meg a jogi felelősségrevonás lehetőségeit az államadósság növekedése ügyében.Igaza van, börtönbe mindenkivel, aki felelőtlenül bánik az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmmm...úgy látom lassan a fityisz is eljut a felismerés beismeréséig, hogy amit Lengyel László, Török Gábor meg Fabius is hónapok óta emleget, az simán megvalósítható. Ha a hatalom erdője a nép, akkor bár az egész alkotmány eltörléséről nem, de a benne lévő pontok kiheréléséről dönthet kedve szerint. Ekkor pedig beáll a mostani helyzet: lesz egy változatlan nevű alaptörvény olyan tartalommal, aminek nincs köze az eredeti szöveghez.
Lassan eszmélnek, nagyon lassan, félek hogy ezt is mi fogjuk nagyon, de nagyon megszívni, valahogy nem érzem még mintig az ebben az eszmélésben sem, hogy az agyament bológató droidokba is le(be)szivárogna a lényeg. Amíg meg az nem lesz meg, addig lendületből megyünk a hülyeségben tovább....
"Jó lenne, ha a KDNP szembenézne azzal, hogy ez nem egy koalíciós kormány. Eljött az ideje, hogy ezt fölmérjék. Ezzel mindent elmondtam."

szintén idézet tőle.
ezt miért nem a választások után mondta nekik vajon?
folytatom:

""Engem, azt gondolom, azért jelölt Orbán Viktor miniszterelnök úr frakcióvezetőnek, és azért választottak meg, hogy a "nagy öregek" döntéseit valósággá kovácsoljam. "

ööö...
...ez is erős volt. Viktor is naaagy öreg. Nehogy véletlenül azt gondolja, hogy a hatalomra éhes csikóból lókolbász lesz a debreceni kolbásztöltő fesztiválon...
Nagy örömmel és boldogsággal tölti el szívemet, hogy immár lezárult az elszámoltatás, minden komcsi bűnös a hűvösön van, ahol várja, hogy sorra kerüljenek és elítéljék őket jogerősen.

Kiemelkedően jobban érzem magamat attól a gondolattól, hogy senki sem juthat pénzhez munka nélkül, helyreállítottuk a munka becsületét, és megkezdtük az ígért munkahelyteremtő programot.

Az államadóssággal vívott harcban egyértelműen győzelemre állunk, noha egy kis kínai intervenciós segítséget kaptunk, a harc oroszlánrészét mégis csak a mi csapataink vívták meg.

A jövőben nem a gyöngyöspatai gyerekek jönnek majd Csillebércre nyaralni, hanem a svábhegyiek mennek patára. Ezzel tudatosítjuk a népben, hogy a közbiztonság helyreállítását befejeztük.

A jövőben megalakítjuk majd a Nemzeti Alapfokú Gyógyászati Felhasználói Alakulatok Szövetségét (NAGYFASZ), elnöke a jelenleg is Kossuth Zsuzsa Egészségügyiben pótvizsgájára magoló Roc' Onc Oeyoek, ki tehetséges szakember, mert már volt mandulaműtétje is.

Valószínűleg januárra sikerülni fog a nyugdíjak után a bankbetétek biztonságát is szavatolni, a teljes betétvédelem érdekében készül már a jegyrendszer bevezetésének a terve.

látszik, hogy ígéreteinket maradéktalanul teljesítettük, az összes ellenséget bebörtönöztük, vagy elűztük, minden pozicióba éber őrszemeink vannak, kik hivatása a mi közös érdekeink szolgálata.

Nem maradt már sem ellenség, sem külső fenyegetés.

De mi nem ülünk tétlenül a babérjainkon, azonnal megkezdjük a leszámolást a belső kártevők csoportjaival.

Első a KDNP?
@néma bárány: "Ha a hatalom erdője a nép," Nos, ha ez igaz, hogy a hatalom erdője a nép, akkor bennünket jól bevittek az erdőbe és már soha sem fogunk tudni kikecmeregni belőle. Vagy maga a vezér az erdei csősz és kizavarta a népet a hatalom erdejéből? Nagyon nehéz kérdések ezek! Gondolkozzunk el rajta közösen.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: érdekeseket írsz. Valószínűleg igazad is van. A korábban meghirdetett kétpártrendszer eredeti képlete az MSZP bénasága miatt borult, Orbán talán a jobboldalt szeretné most leegyszerűsíteni, merthogy az is borul. Kiengedte a szellemet a palackból. Megérdemlik, megérdemeljük. Egyébként sima "lenini út".
Nem lenne semmi baj a nagy ország átszervezésesdivel, ha nem szarabb lenne egyre inkább minden ...
A többpártrendszer bevezésétől a 2010-es parlamenti választások eredményének megismeréséig (illetve az al kotmány jövő évi életbe lépéséig) eltelt korszak elég sok munícióval fog szolgálni a jövő történészei, politológusai számára.

Jó lenne mai fejjel tudni-ismerni, hogyan fognak visszatekinteni ránk ükonokáink, milyennek értékelik ezt a korszakot.

Azaz:

Mi okozta azt, hogy egy egykoron harcos demokrata fiatalokból álló párt a surranópályáról indulva pocakos hadfik (igen, Napóleon, sic!) és kipróbált, "régi" emberek olvasztókemencéjévé vált, és lett se nem fiatal, se nem demokratikus?

Mi vezetett odáig, ami kitermelt egy olyan pártot, amelyik 8 (vagy inkább 7) év katasztrofális kormányzása után sem képes megújulni, tagjai marakodnak a koncon, azon, hogy ki maradhasson a (már csak pislogó) tűz közelében?

Hogy volt képes olyan pártot a hatalom frontvonalába juttatni, amelyiknek gondolatisága köszönő viszonyban sincs a nevével (t.i., hogy keresztény)?

Mitől nem tud más lenni az, aminek másnak kellene lennie? Próbál, de láthatóan nem megy vele semmire, nincs szél a politika-vitorlájában - ennyire nem lenne igény a másként gondolkodásra?

Mi lehetett az a gondolati-eszmei izomerő, amelyik olyan pártot juttatott parlamentbe, amelynek eszmei elődei súlyos bűnei vezettek a haza vérzivataros történéseihez?

Ahogy én látom, a fidesz 2/3-a kiengedte a szellemet a palackból. Olyan helyzet ez, mint amikor a fuldokló örvénybe kerül: csak úgy menekülhet meg, ha a mederhez ér, és haránt elrúgja magát, hogy felérhessen a felszínre.

A kétségtelenül biturbó (köztes hűtés itt most nincs) kormányzati erődemonstráció egyensúlytalansága nem tart örökké (talán 5 évig se), a változás törvényszerű lesz.

Fel kell végül ébredni. Szerencsére, amíg Lázár János úgy nyilatkozik ahogy, egyre inkább nem kell ehhez vekker.
Ezzel a képpel megbecstelenítettétek Vader Nagyurat! Felháborító inszinuáció egy ilyen mikiegérrel megszemélyesíttetni! grrrrrrr
A lényeg, hogy a Fidesz most élvezkedik. Mint a kisgyerek, aki beszabadult a cukrászdába. A másik lényeg, hogy volt egy TV-pátbaj, ahol valaki alulmaradt és ez egyszerűen megbocsájthatatlan. Ennek a két faszinak a nyűglődését szenvedjük. A nép pedig le van szarva.
A KDNP fedőnév alatt az Opus Dei rotyog. Azok tökös legények ám! Nem lesz egyszerű kiherélni üket.
"Hiszek annyira a demokráciában, hogy azt merjem mondani: ha a választók változást akarnak, azt a változást ki fogják kényszeríteni."

Atyamuram. 2014-re vasbetonnal fogjak magukat a parlamentbe rogziteni. Addig minden szabaly at lesz ugy irva, hogy a kovetkezo valasztast is megnyerjek. Nyugodtan fel lehet keszulni egy
8 eves szopásra.
Csodálkozom, hogy Lázárnak még van helye a politikai életben, a különösen kiszolgáltatott helyzetűek ellen indított többszöri fasiszta momentumú gyűlöletbeszédei után..
(hamarosan) ezt a nagy orrút fogják elsőnek megtalálni ... ha kitör az igazi Forradalom...de akkor jaj neki..az orránál fogva húzzák körbe-körbe a Kossuth téren....hehe
A Gonosz törpe meg majd bemenekül egy diliházba:)))))
Lám, Lázár kimondta a tutit, a KDNP csak egy fal szervezet. Pedig, ha a kereszténységet kisajátító párt a sarkára állna, nem lenne meg a kétharmad a további országrontó törvénykezéshez, aztán itt állnának a félkész fércművel.
Nekem határozottan tetszik, ahogy Lézer Jani megalázta a tömjéneseket. Persze kérdés, hogy minek kell egy ilyen párt aaaaa nemkoalícióba.
@Zébácsi: "Mi vezetett odáig, ami kitermelt egy olyan pártot, amelyik 8 (vagy inkább 7) év katasztrofális kormányzása után"

Az elmúlt egy év kormányzást hogy neveznéd? Irtózatosan szar? Elképzelhetetlenül fos? Felháborítóan szennyes és dilettáns ?
"Mélységesen hiszek abban, és rendíthetetlen vagyok azon nézetemben, hogy ha mi rosszul kormányzunk, a választók el fognak bennünket zavarni. És át fogják rendezni a politika térképét."

Alig kedves Varánusz! Ez a mondat feltételes módban van, nem pedig kijelentőben.
Örülök, hogy segíthettem a mondat értelmezésében.
@Zébácsi: "Hogy volt képes olyan pártot a hatalom frontvonalába juttatni,.." bár nem teljesen ehhez a kérdéshez illik:

1 kollégám mondta (Pesten): Nem "ezeket" választottuk, hanem "azokat" zavartuk el a féktelen/végtelen lopásért és hazudásért. Nem volt jobb alternatíva.
@Zébácsi: "Hogy volt képes olyan pártot a hatalom frontvonalába juttatni,.."
Nem pont ide illik, de mégis..
1 kollégám mondta (Pesten): nem "ezeket" választottuk meg, hanem "azokat" zavartuk el...
"Mélységesen hiszek abban, és rendíthetetlen vagyok azon nézetemben, hogy ha mi rosszul kormányzunk, a választók el fognak bennünket zavarni. És át fogják rendezni a politika térképét" ... épp ezért teszünk meg mindent ennek megakadályozására. - gondolta hozzá Jani.

1 fordulós, fele egyéni, fele lista, no kompenzáció. Hogy is néz ez ki? Ha ügyesen gyúrják, akár a választók töredékének szavazataival is nyerhetnek. 15-20 %os támogatottsággal (országon belül!), és ennek megfelelő elsöprő elutasítottsággal is nyerhetnek, nagyon kisakkozva.
Akkor hol itt a népszuverenitás???
Amihez nyúlnak csak a fejetlenség, a gond, a sunyiság a káosz.
Ez a pökhendi, nagyarcú, kivagyi, simlis diktatúra eredménye.
Miért nem vezetik be a " 20 év alatt közrendőrből milliárdos, kedvezményes nyugdíjjal", Pintér Sándor féle életpálya modellt mindenkinek. Ez lenne igazi nemzeti tett!!

Ez a kormány is megbukott!!

Feloszlatni a Parlamentet, új szakértői kormány kell!!
@Grigorij Pantyelejevics: "Akkor hol itt a népszuverenitás??? "
hogy is volt 56 tavaszán?
na ha ilyen az, amikor valamin végig rajta van a Fidesz-frakció vezetésének a keze, akkor Isten mentsen meg minket attól, hogy elveszítsék egyszer a fonalat :)

bocs, hogy a saját posztunkból idézek, de ez tényleg elképesztő történet volt:
"Ha csak a kormánypárti javaslatokat nézzük (bár színes epizód, hogy a Jobbik a Hit Gyülekezete elhagyásáról név szerinti szavazást kért), akkor az első esemény, hogy Csöbör Katalin (Fidesz) elfogadott módosítója elhagyott egy ténylegesen nem működő egyházat a harmadik mellékletből, és kijavította az elírásokat az egyházak nevében. Történelmi pillanat volt a törvényalkotási eljárásban például a S[h]alom, a Kris[h]na vagy az [Á]Arya javítások átvezetése. Ugyancsak Csöbör képviselő asszony javasolt négy új egyházat a harmadik mellékletbe (jó érzékkel külön, ugyanis erről végül nem szavaztak), majd az Emberi jogi bizottság húzta ki ugyanezen mellékletből a Bet (Csöbör szerint Bét) Orim Reform Zsidó Hitközséget, és rakta be a Biblia Szól Egyházat.
Aki azt hiszi, hogy ez kaotikus volt, az csak azért van, mert még nem látta a zárómódosítókat, amelyekkel csütörtök óta sikerült eljutni a teremtés első napja előtti állapot rendezettségéig. Először jött Fónagy János (Fidesz), aki át akarta rakni a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközséget a történelmi egyházak közé. Utána Harrach Péter és Lukács Tamás (mindkettő KDNP) egy sor további nyelvi javítás mellett benyújtotta ugyanezt, plusz a metodistákat is átsorolta volna ugyanoda. Majd jött Stágel Bence, és benyújtotta ugyanezt még egyszer (legalábbis ebben a részében, a mellékletet nem érintő részt most nem volt kedvünk összevetni). Következett Varga József (Fidesz), aki behozta volna a „jelentős roma támogatottsággal rendelkező” Szeretet Szövetséget a hármas mellékletbe. Majd jött Lukács Tamás (KDNP) és kihúzni javasolt 9 egyházat a harmadik mellékletből, azzal hogy ezeknek nincs meg a szükséges társadalmi támogatottsága. Az első zárós etap végén megérkezett Harrach Péter zárómódosítója, ami viszont 11 egyházat húzott volna ki ugyaninnen, a különbség a két muszlim közösség, őket Lukács még szerette, Harrach már nem.
A káosz az Alkotmányügyi bizottság pénteki ülésén tetőzött, ahol a Kormány képviselője a legtöbb javaslatra nem tudott álláspontot mondani, de végül ennek ellenére csak Varga József módosítóját nem támogatta a bizottság, nem mervén elkaszálni a többit. Frappáns lezárása a történetnek, hogy ezután az összes többi zárómódosítót visszavonták előterjesztői, így egy ideig ez volt az egyetlen benyújtott módosító.
Végül a Fidesz-frakció vezetése személyében jött a csősz, aki kizavart mindenkit a málnásból. Hétfő este hat magasságában, majd háromnegyed tizenegykor a szavazásban elrendelt szünetekben ismét napirendre tűzte az Alkotmányügyi a törvényt, és egybegyűrte a visszavont zárókat, de innovációt éppen a mellékletben hajtott végre. Az lett a vége, hogy csak a tizenhárom első mellékletes egyház és a HIT Gyülekezete maradhatnak, de – ha jól értjük, mert a kapkodásban elég gagyi lett a végleges szöveg – akkor külön eljárásban a most kimaradt egyházak az Országgyűlés elismerését kérhetik a miniszteren keresztül a húszéves működési feltétel hiányában is, és akkor ők is bemehetnek a mellékletbe."
@Shinigami Daiko: sajnos volt akkor egy jelentős tömeg fiatalokból, mostanra a nyugalmat kívánó közép és időskorúak maradtak többségben, nekik /nekünk/ már csak a kiszámítható biztonság a legfontosabb, ha nem kapjuk meg, magunkba fordulunk, vagy vesszük a sátorfát, persze csak azok, akik nincsenek így-úgy röghöz kötve, vagy nem két bites a gondolkodásuk
a zemberek jelentős tömege már most is a túlélésre játszik, a nagy robbanáshoz több idő kell, kb akkor amikor a nyugalom kívánata már elporlik a létfenntartás igénye alatt, erre a fásultságra nagyon ráérzett a "Nagy Vezető" és zrt-je
Lézer Jani, te magyarság szégyene,

nem a tempó a rossz, hanem az IRÁNY!
Satufék, fékezőernyők kidobása, stop, aztán 180 fokos fordulat, és ha végre sikerül becélozni a jó irányt, akkor lehet tövig nyomni a gázpedált...

- a jogállam lerombolásában sem a gyors, sem a lassú tempó nem jó, bár ha már rombolsz, akkor tényleg lassabban kéne.
- a független intézmények kinyírása és elfoglalása ügyében szintén: stop, visszafordulni.
- hazudozás, idiotizmus, dilettantizmus, saját nép hülyének nézése: leállítani, új irányt venni.
- választási ígéretek sorozatos megszegése, majd arra hivatkozva ellenkezőjét csinálni (nyugdíjgarancia, jogbiztonság, stb): leállni, abbahagyni, elfelejteni.

És végezetül egy jó tanács, Janika. Töröld le a fejedről ezt az odafagyott önelégült vigyort. Csapold le az agyadból azt a pár liter hübriszt. És akkor talán embernek fogsz tűnni.
Persze ha nem teszed, annál jobb. Sok szavazatot viszel te még szíjjártó pajtásoddal együtt az ellenzéki pártoknak, ami viszont kétségtelenül jó irány, ennek a tempóját nyugodtan fokozhatod.
@orbánmentesítő:
Funkcionális analfabéta vagy?
Olvasd el az előző bekezdést is, abban áttételesen megtalálod a választ a kérdésedre.

Egyébként az elmúlt 1 évet én inkább nem nevezném kormányzásnak.
"Mélységesen hiszek abban, és rendíthetetlen vagyok azon nézetemben, hogy ha mi rosszul kormányzunk, a választók el fognak bennünket zavarni. És át fogják rendezni a politika térképét."

Meglesz, Jánosom, efelől egy cseppet se aggódj, és kamatostul visszakapjátok azt, amit ti műveltek mostanság. Fogsz te még ott sirni, ahol senki sem lát!
@Shinigami Daiko:

Igazad van, igen sok a protest szavazó.

Sokaknak fogalma sincs, pártja mit képvisel (igaz, a pártjuknak sem), de rá szavaznak, mert nehogy má' a másikra voksoljon (mert az libcsi, komcsi, náci, zsidó, és ki tudja még mi...).

Eddig egyedül az mszp tudott duplázni - igaz, lett is eredménye a Meggyesi osztogatásnak, amit a fidesz is megszavazott.

Kérdéseim persze teoretikus voltak.
@sárkányfő: Wishful thinking némi fröcsögéssel.
"Öröm látni" egy ilyen kiérlelt, higgadt baloldali gondolkodót mint Te.
@Alamio: a személyeskedés nem pótolja nem az érveid hiányát, és nem igazolja a buta előítéleteidet sem.
@Alamio: bár abban igazad van, hogy reménytelen wishful azt hinni,hogy a fidesz észhez tér.
Sokan azt hangoztatják, hogy az a nagy baj: nincs potenciális ellenzéki erő, aki alternativa lehetne.

Nos, én azt mondom, hogy ez baromira nem baj most, 2011-ben. Nem is kell még, semmi szükség arra, hogy már most ráreppenjen a papagájkommandó és a barnanyelvűségig szerviens fideszmédia és elkezdjék karakterrombolni az esetleges ellenzéki vezetőket. Nem kell betojni, amire kereslet van, arra előbb-utóbb a kinálat is megjelenik. Ebben az esetben előnyösebb, ha később.
@sárkányfő: Érvelni ott lehet, ahol van ellenoldalon is érv.
A 08:46:36 hozzászólásodban egy darab sincs, csak szitokáradat.
Előre hát, hátha vevő valaki erre a stílusra is... Itt Varánuszon ez sincs kizárva.

Amúgy: "a személyeskedés nem pótolja nem az érveid hiányát"
Kihámoztam hogy mit akartál vele írni, de azért na...
@Alamio:
Azért nem semmi a gátlástalanság, hogy még azt is lehazudod, ami itt olvasható pár centivel feljebb. Tényszerűn felsoroltam az, idézem: "jogállam lerombolását", " független intézmények kinyírását", "választási ígéretek sorozatos megszegését", és említettem a hazzudozást, dilettantizmust is. Bár szerintem túl konkrétés részletes voltam, mert lassan már csak számokkal kéne jelölni a fideszes botrányhalmaz elemeit, mert képtelenség minet felsorolni. Aki rendszeresen figyeli a híreket, pláne blogokon is fenn van, az tucatjával említheti a szarságokat.
Ugyanazt tudom mondani neked is, mint a fidesznek: hagyd abba a hazudozást. persez csak ha igényed van gerincre. ha tovább akarod nyalni, alulról a fideszt, meg mosdatni a szerecsent, akkor nincs rá szükséged.
A fidesz összes seggnyalójának küldöm soxerettel a mai hazugság-leleplezést:

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről:
1. "Fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával ellehet menni még körülbelül harminc évig."

2. A kormány lépése nélkül nem lehetett volna fenntartani a nyugdíjrendszert, az ugyanis az összeomlás szélén volt."

A két álláspont között egy év telt el :)

Aki meg jutalékért szereti Orbánt, annak jó munkát kívánok mára is :)
@sárkányfő: Tényszerűen? LOL.

Ezt írod:

"a jogállam lerombolásában sem a gyors, sem a lassú tempó nem jó, bár ha már rombolsz, akkor tényleg lassabban kéne.
- a független intézmények kinyírása és elfoglalása ügyében szintén: stop, visszafordulni.
- hazudozás, idiotizmus, dilettantizmus, saját nép hülyének nézése: leállítani, új irányt venni.
- választási ígéretek sorozatos megszegése, majd arra hivatkozva ellenkezőjét csinálni (nyugdíjgarancia, jogbiztonság, stb): leállni, abbahagyni, elfelejteni."

Sárkányfő tényszerűen érvel, vigyázat, el az útból!
Segítek, ez nem tény: ez véleménnyílvánítás, amihez persze jogod van. Konkrétum, TÉNY nélkül. Ha nem érted mi hiányzik belőle, az nagy baj, mert akkor el is hiszed amit mondasz.

A stílusodhoz újfent gratulálok, legalább látja mindenki, ki és milyen eszközökkel próbál botrányt kelteni ott, ahol épp nincs is, és milyen magas szintű vitakultúrával válaszol arra, aki szembesíti érveinek tényanyag-hiányával.

Szép napot!
@sárkányfő: Itt a pont.
Szóval az áprilisi forradalomban nyert felhatalmazással a kormányzást bármikor átvenni képes párt júliusra kiizzadt egy kormányprogramot. Ennek alapján a legfontosabb feladatok (az öt fő fejezet szerint) a gazdaság rendbetétele, a közbiztonság helyreállítása, az egészségügy megmentése, a szociális biztonság megteremtése és a demokratikus normák helyreállítása.
És körvonalazódnak is a dolgok:
A gazdaság rendbetétele a soha nem látott közmunkaprogramok ígéretével egyenesbe jönni látszik.
A közbiztonság helyreállítása már elkezdődött Gyöngyöspatán.
Az egészségügy megmentése a 600 rezidens ösztöndíjával kipipálva.
A szociális biztonság megteremtése a nyugdíjak megmentésével és a kétkezi közmunka becsületének visszaállításával megtörtént.
A demokratikus normák helyreállítása pedig a strómanok pozícióba ültetésével megvan.

Hölgyeim és uraim, lehet hátradőlni, kezdődhet a választási kampány!
tegnap mondta a fidelifasz elnöke duna tv-ben,hogy az ő feladatuk a fiatalok gondolatainak a becsatornázása... valaki segítsen!!! mifaszt akar ez a jóember??
@Alamio: Faszfej, ki ne találnád, már bárki ebben az országban vitatja, hogy az analfabéta-komcsi Schmitt nem fideszes? Fidesz alelnök volt! Nem fogom a kedvedért, azaz a leghülyébb kedvéért ezt újból leírni, amikor már ezerszer, sőt milliószor leírták, mindenki tudja. Igen, ez TÉNY. Aki nem hülye, tudja. Te hülye vagy, ezért nem tudod.
Vagy mégis kit tartasz függetlennek? Domokost? Polt? Szalai Annamarit? Philipet? És mond, a gyógyszered hol van? Milyen tényt akarsz még elhazudni?

Ennyit a "független" intézményekről, fideszes értelmezésben. És még röhögcsélsz, ostoba..

A többet sem fogom részletezni, pl. ha a vli nem tudja, hogy konkrétan mik voltak a fidesz ezerszer kitárgyalt választási hazugságai, az vagy reménytelenül hülye, vagy reménytelenül hazug. Ugyanez szól a jogállam-romboló intézkedésekre. Cikkek, blogok százai írták le...
Tisztelt Bloggazda! A fenti személy moderációját kérem mivel súlyosan sértő megjegyzéseket tesz.
Munkáját előre is köszönöm.
@sárkányfő:

Hagyni kell. A vélemény különben is szabad (tényleg, ugye az még?).

Alamio blogtársunk értelmes fickó, csak/de/azonban/ellenben látásmódjának sűrűségfüggvénye aszimetrikus egy kicsit.

A tények?
A dolgokat sokan azért nem tartják tényszerűnek, mert bár számos esetben látható alakulásuknak iránya és hatása, nem nevezik nevén a gyereket. Azért nem, mert ott fönt sem nevezik annak, nincsenek konkrétan kimondott dolgok. Csak kvázi, a dolgok felülete mögé elrejtett tények.

Van aki észre veszi ezeket, van aki erre képtelen.

Szép példákat hoztál, de ezekben észre kell venni a fentről jövő szándékot, a tények kvázi jellegét.

Vannak, akik képesek lennének a dolgok mechanizmusának észrevétételére, de ideológiai, vagy érzelmi, esetleg meghasonulási okokból, vagy csak azért, mert bizalmi rendszerük vészvillogót kapcsol nem teszik meg.
Ha megtennék, akkor be kellene ismerniük, hogy amiben eddig hittek tényszerűen nem tökéletes.

Az értelmes emberek, akik látnak is, miközben néznek, a dolgok mögöttes tartalmát figyelik. A legenda szerint Sir Isaac egy lepottyanó almát látott - mint addig milliónyian a világon. Ő viszont mögé nézett az alma esésének és a fizika egyik alapvetését ismerte fel.

Na, ez az a szemlélet, amire mindenkinek törekednie kellene - attól függetlenül, hogy az almafa melyik oldalán áll.
@Alamio:

Nyers a stilusa, de tökéletesen igaza van. Csak hogy tudd, mérhetetlenül bőszitő, ahogy a csillagokat is próbálod letagadni az égről. Nem csoda, ha az olv. társnak elpattant az agya.
@Lófasz Hadnagy: Moderálja magát (ha tényleg bőszítem). Remélem, megteszi maga helyett más, ha már képtelen rá magától. Pedig attól ember valaki, hogy nem mindig teszi azt, amihez épp kedve van. Nem hinném, hogy láttál (olvastál) valaha tőlem szitokszavakat. Nem is fogsz.
@Alamio:

"Pedig attól ember valaki, hogy nem mindig teszi azt, amihez épp kedve van."

Akkor ezt gondolatmenetedet vetítsd magadra tovább.
Gondolkozz el ennek

"Csak hogy tudd, mérhetetlenül bőszítő, ahogy a csillagokat is próbálod letagadni az égről."

az igazságán, hogy ezt miért gondolják igen sokan rólad.
Aztán próbálj meg változtatni a hozzáállásodon.
Akkor meg aztán végképp, ha ezt mástól is elvárod.
@Alamio:
:D
mond, hová süllyedsz még? :) most az ovóbácsinak jelentgetsz? :) Mindent kitalálsz, csak ne a tényekkel, hanem velem foglalkozhass?
Varánusz nem fog az ostobaságaiddal foglalkozni, szóval máris rákezdhetsz, hogy a bloggazda is így meg úgy...

A mai dicstelen teljesítményedet úgy értékelem, hogy egyszerűen tagadod a fidesz hazugságait, jogállam-ellenes lépésit, meg a többit...
@MikeBoy: Aha.

"az igazságán, hogy ezt miért gondolják igen sokan rólad."

Név szerint? Mindenki, aki olvassa a Grázcy-blogot? Beszélj szerintem a saját nevedben.

A vitához kell talán egy induló-érv. Itt hiányzott. Vagy ha ez neked érv, hogy: "Faszfej, ki ne találnád, már bárki ebben az országban vitatja, hogy az analfabéta-komcsi Schmitt nem fideszes?"
ahogyan kultúrált barátunk írta, akkor minket bezony máshogy neveltek.
Ezt védeni... Pff...

@sárkányfő: Ignore.
@Alamio:

Tudod a kérdés, hogy mit keresel itt akkor?
És mit akarsz?
Nem sárkány szólított meg téged, hanem te őt.
Ha eleve valakivel nem akarsz vitázni, mert olyan a stílusa, akkor mit akarsz tőle?

Azonkívül azt kértem gondolkodj el azon amit írtál, főleg akkor, ha elvárásaid vannak.
Itt nagyon sokan jelezték, hogy kiábrándító és idegesítő, a kvázi trivialitásokat úgy cáfolod, hogy nem is cáfolod.
Nem magamtól idéztem az előbb, hanem egy másik hozzászólótól, aki szintén elismerte, hogy sárkány eléggé nyers modorú.

Felőlem csinálhatsz magadból bohócot, de ne kérdezz vissza ilyen hülyeségeket, ha kérhetem "név szerint...Gréczy blog".
És a saját nevemben beszélek, csak éppen elolvasom a többieket is. És felhívtam arra a figyelmedet, aminek ki kellene böknie a szemedet.
Mégpedig, hogy egy totál bunkó megnyilvánulással szemben mint sárkány nem védve vagy, hanem kritizálva.

Nem kell ezt elfogadnod, hisz ez itt szűk kör viszonylag, de akkor megint az a kérdésem: Mit akarsz sárkánytól? Mert hogy vitázni nem az már sokszor kiderült veled kapcsolatban...
@MikeBoy: "Mégpedig, hogy egy totál bunkó megnyilvánulással szemben mint sárkány nem védve vagy, hanem kritizálva."

Nos, ez kérem itt a lényeg, és ez nem engem minősít.
Az akolmelegért a vállalhatatlant is vállaljátok?
Ha elolvasod az első hsz-t, és azt amire írtam, akkor tudod, mit akartam. Pontosan annyit.
És hogy mit akarok itt? Megismerni álláspontokat. Az nem kunszt, hogy beírok valahova, ahol mindenki egyetért velem. Attól nem fejlődök.
@Alamio:

Akkor tereld abba az irányba a beszélgetést.
Okosnak tartod magad? Érts szót egy ilyen stílusúval.
Én lebunkóztam, mégsem fog velem fröcsögni.
Mert veled is az a baja, amit leírtam.

Érdekel a véleménye? Akkor miért gondolod vállalhatatlannak. Ha jól tudom, Schmitt Pálról, Lázárról neked is megvan a véleményed. Nosza, írd le neki, hátha meglepődik.
De, ha most azzal jössz nekem, hogy minek, ha ilyen stílusú, akkor meg minek álltál vele szóba?

"Az akolmelegért a vállalhatatlant is vállaljátok? "

Az ilyen véleményeket pedig tartsd meg magadnak! Alapból nincs is így. Értelmetlen prekoncepcióval élsz.
Ráadásul a stílusa lehet, hogy vállalhatatlan (én nem is dumálok vele, habár nyilván sikerülne), de a véleménye nem. Neked viszont az a rossz hírem, hogy a stílusod bicskanyitogató, de a véleményed meg ki sem derül az esetek 90%-ban.
Azt hiszed a stílust csak az anyázás mértékében mérjük? Mert akkor az a rossz hírem, hogy ez egyáltalán nem így van.
Lázárt még sosem hallottam anyázni, de a stílusa, hát egyszerűen hányinger. És nem is mindig önmagában, hanem sokszor a tettei függvényében.
@MikeBoy: Többször próbáltam vele szóba állni, mint gondolnád... Látod a végkifejletet.

Lehet, hogy számodra a stílusom bicskanyitogató - nekem a tied sem 100-as, Varánuszé meg pláne - csak kettőnk közül én ezt betudom annak, hogy nem ugyanazt az értékrendet valljuk. Ami neked tény, nekem nem biztos hogy az, és vica versa. Vegyünk egy példát, hogy ne offoljak, a fentiből: pl. nekem a 3 igenes népszavazás nem "hülyenépszavazás", hanem a demokrácia gyakorlása volt. Ha ma tartanának egy ilyent, arra is elmennék. Ez neked lehet axióma ahogyan Varánusznak: ez hülyenépszavazás.
Csakhogy itt már az alapvetésben, a minősítésben sem értünk egyet.
Ezért kérem mások tényeit az elején. Ha valakinek a "jogállam lerombolása" zajlik éppen, annak visszakérdezek, hogy miben áll ez szerinte. Mert szerintem jogállam vagyunk, és leszünk 3 év múlva is, szabad választásokkal. Ha valaki erre fröcsögni kezd, azzal azért nem tudok vitatkozni, mert nem adta meg, hogy miről akar. És így valóban lehet, hogy nem derül ki a véleményem az adott témáról.
@orbánmentesítő: Szerintem úgy értette, hogy a nyólc évet, hogy a Megyesi, Gyurcsány kormányok 7 év, a Bajnai kormány az egy év. 2010 óta már ez a csürhe van hatalmon. Ez már más időszámítás.
@Alamio: Szerintem te szimplán mazochizmusból jössz ide. Megtanulhattad volna már, hogy Varánusz, aka Komodói Sárkány blogja finoman szólva sem rajong a Fidesz és orbán viktor munkásságáért. Kicsit olyan vagy, mint a vadász aki nem tudja eldönteni, hogy vadászni jár-e az erdőbe vagy szopni.
@Alamio:
"Ignore."
na ezt jól teszed :) Tartsd is meg ezt a szokásod hosszútávon is!

@MikeBoy: ne hagyd magad behúzni a csőbe, egy célja volt, hogy rólam beszéljünk ne a drága fideszéről :) átlátszó, régi trükk, már sok helyen láttam ahogy ezt csinálja.

Nézd mit írt elsőre nekem:
"Wishful thinking némi fröcsögéssel.
"Öröm látni" egy ilyen kiérlelt, higgadt baloldali gondolkodót mint Te."

És még ő játssza a finom úriembert? :D
Csak ebbe a két mondatba, amit elsőre írt nekem amikor hozzám szólt, sikerült beleszőnie egy minősítést: "fröcsögés", meg egy ordas nagy hazugságot.
(Meg mást is, de arra már csak legyintek :))

A minősítéségetése külön vicces, mivel nem sokkal utána ezt írja: "Nem hinném, hogy láttál (olvastál) valaha tőlem szitokszavakat. Nem is fogsz."

A sunyi provokálásáért, a képmutató minősítgetéséért, és főleg a hazugságáért pontosan azt kapta amit megérdemelt.
Megjegyzem nem először láttam ahogy lehazudja a tényeket, amit már korábban is megmondtam neki, szóval szegény fiú nyilván frusztrált és lesi mikor tud belém kötni, meg személyeskedni.

Szóval ne hagyd magad az ilyen aljas módszerekkel félrevezetni, ha százszor válaszolsz neki, akkor se fog másról beszélni csak rólam, már biztos fóbiás :) nézd meg hányszor próbálta cáfolni amit írtam, egyszer sem, mert nem is tudja, nem is fogja, ezért csinálja a hisztit...
@Kandabula:

Gondold végig!

MDF - 5% alatti lett, Dávid Ibolya ellen kampány zajlik jelenleg is az UD Zrt kapcsán

FKGP - Torgyán és Szabadi félreállításával, Torgyán lyukra futtatásával gyakorlatilag megszűnt létezni.

MIÉP - Átvette helyét a Jobbik, mely egyenlőre ugyan próbál önálló életet élni, de a gesztuspolitizálás nagy része a Jobbik keményvonalas szavazóinak szól.

MDNP - Eltűnt

Egyesült Kisgazdák - Soha nem is létezett igazán

SZDSZ - Megszűnt

LMP - Ellenük is megy a kampány, de nincs rajtuk fogás, úgyhogy mindösszesen a Szoci-bábok, Szadesz-bábok szuóképeket tudják ellenük felhozni. Igaz, cserébe egy év alatt nem sokat tettek le az asztalra, de az legalább többségében jó.

Maradt a jobboldalon a fidesz, egy vérkommunista baloldali gazdaságpolitikával, egy fasisztoid jobboldali retorikával, és egy autokrata állam kiépítésének a törekvésével, maga a párt vezetése elég komoly mértékű rokon vonásokat mutat a személyi kultusz 50-es évekbeli tombolásával.

A fidesz arra játszik, hogy rajta kívül csak a gyűlölt ellenség létezzen a porondon, mert a fidesz saját legiztimációját egy gonosz elleni küzdelemre építette fel retorikailag, és ez az ellenség most kell neki.

Mivel a fiúk sem tételezik fel, hogy a Nyugat bekajálná a pártelnöki választás végeredményét a parlamenti választásokon, ezért kell olyan körülményeket teremteni, ahol az őket leváltani szándékozókat meg lehet osztani, vagy pedig be lehet darálni.

Volt a KDNPŐ-ben egy bizonyos Bartók Tivadar és társai, akik valódi keresztény értékek mentén kívántak politizálni, és ebbe a politikába náluk az akkori MSZP-vel való együttműködés is belefért, sokak szerint még a koalícióba is belementek volna. Akkoriban a KDNP-nek még volt tagsága, és a Bartókékkal szembeálló vezetés és a tagság között egy Grand Canyon méretű szakadék terjengett.

A vitát a bíróság döntötte el Semjénék javára, azóta a KDNP nem tud önállóan indulni, akkkor a fidesz félig be is darálta a szövetségest a kettős tagsággal és egyéb finomkodásokkal.

Azóta is egy nagy kockázat, hogy a KDNP-ben felütheti fejét a független gondolkodás. Ezen függetleneknek üzent most lézer jani.
@Alamio: Akkor lenne feltételesben, ha ' kormányoznánk '.

Örültem, hogy általánosbeli nyelvtanórai hiányzásaid okozta lyukakat segíthettem betömködni.

Bezzeg a mi időnkben még voltak tanulópárok.
@Alamio:
""Mélységesen hiszek abban, és rendíthetetlen vagyok azon nézetemben, hogy ha mi rosszul kormányzunk, a választók el fognak bennünket zavarni. És át fogják rendezni a politika térképét."

Alig kedves Varánusz! Ez a mondat feltételes módban van, nem pedig kijelentőben.
Örülök, hogy segíthettem a mondat értelmezésében."

A konkrét véleménytől függetlenül:
A feltételes mód képzése a -hat, -het toldaléknak az igéhez történő illesztésével történik. Tehát:
hiszek = hihetek
vagyok = lehetek
kormányzunk = kormányozhatunk
el fognak (bennünket) zavarni = elzavarhatnak
át fogják rendezni = átrendezhetik

L. János szerint tehát HA teljesül a feltételül említett esemény (rossz kormányzás), akkor meg fog történni az elzavarás. Utóbbi nem lehetséges, hanem biztos, mármint L. J. szerint. Ugyanis kijelentő módban fogalmazott. Nem elzavarhatják őket a választók, hanem el fogják zavarni. Ez bizony kijelentő mód, jövő időben....

Ha már nyelvtanilag kezdesz el kifogásolni valamit, akkor bizony nem árt ismerni a különféle módokat (és egyebeket), azok képzését, különbségét. Ha ez megvan, akkor a szövegértelmezés is egyszerűbb lesz.

Hogy aztán hogyan kormányoznak és hogyan fognak kormányozni, erről mi lesz a választók váleménye, ez a vélemény milyen eredményt fog produkálni a 2014-es választásokon, nos, az majd kiderül. Az eddigiekről is megoszlanak a vélemények, gondolom, az ezutáni kormányzati tettekről is hasonlóan eltérő vélemények lesznek. Ezzel semmi gond, az eredményt meg majd meglátjuk. Lázár szerint mindenesetre a rossz kormányzásnak elzavarás lesz a vége. Tutira, nem esetlegesen. Más kérdés, hogy szerintük amit tesznek, az nem rossz, hanem helyes, nyilván ezért teszik. Hogy a választók szerint milyen, az meg majd kiderül 2014-ben.
@macamuca: Ez így korrekt.
Tényleg benéztem :-P

A mondatról: a rossz kormányzás következménye normális körülmények között a váltás. Nem minden esetben következik azonban ez be, ld. 2006. És nem minden esetben marad a helyén az, akinek kéne (2002) de általában igen.
A 94-es MDF-zakó, és a 98, illetve 2010-es szoci zakó bőven kiérdemelt volt. 2014-ben szerintem marad a Fidesz- remélem, nem csak azért, mert se közel, se távol nincs (jelenleg) alternatívája, hanem azért is, mert sikeres 4 évet produkál.
@sárkányfő:

Én nem hagyom magamat, te viszont igen.
Ha nem így lenne, akkor tudhatnád, hogy Alamio sem Lázárért, sem Schmittért nincs oda, ha emlékeim nem csalnak meg.
@MikeBoy: vazz, ő mondta, itt, ebben a blogban, hogy wishful, amikor azt írtam pl. hogy "a független intézmények kinyírása és elfoglalása".

De tudod mit? Én tojok rá :) lehet hogy utálja lázárt meg schmittet, a nekem írt válaszaiból ez nagyon nem derült ki, ellenben lehazudta amit írtam. Én eddig csak olyan kommenteket láttam tőle, több más blogon is, amelyek, mit tesz isten, mindig a fidesz felé húztak. de azt hiszem nagyon túl van tárgyalva ez a fiú, nem érdemel ez ennyit :) szép napot :)
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Köszönöm a reflexiót - tudom, de nem is ezt írtam. (Talán félreéthető voltam.)
@Alamio:
"... a rossz kormányzás következménye normális körülmények között a váltás."
Elméletileg. Gyakorlatilag ez nem feltétlenül következik be. Mint pld az általad is említett 2006-os választásokkor. Ebből az is következik, hogy ha marad egy kormány, párt, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy azért maradhattak, mert jól csinálták az előző ciklus dolgait. Vagyis: ha 2014-ben marad a fidesz, az nem biztos, hogy azért lesz, mert mindenki és főleg nagyon elégedett addigi tetteikkel.
Mert 1 év tettei után bizony eléggé megoszlanak a vélemények, nagyon sokan elégedetlenek: elsősorban személyes érdekeik (= mindennapi megélhetés) kapcsán elszenvedett sérelmeik miatt. Lényegtelen, hogy indokolt volt-e adott kormányzati intézkedés vagy sem, ha egyszer amiatt lesz valaki munkanélküli (vagy csak simán a kormányt okolja, merthogy valakit hibáztatni akar), akkor bizony a fidesz elvesztett 1 szavazatot. Tehát: ha sokan nem-tetszéssel fogadják a kormány tetteit, azok következményeit, akkor bizony ellene szavaznak. Függetlenül attól, hogy gazdaságilag mi volt szükséges. És hogy helyette kire szavaznak? Passz. Ismerve a honi általános mentalitást, valószínűleg arra, aki többet-szebbet ígér. Anno a fidesz is ígért sokat és szépet. És most mást tesz, sokszor muszájból: ígérni lehetett bármit, de teljesíteni nehéz, ha üres a kassza. És hogy üres, azt tudták. Ennek ellenére ígértek. Naná, hogy sokan most számonkérik rajtuk az ígéreteket, elvégre oly szépek és jók voltak... de ha nem kapta meg a választó /aki anno sem gondolkozott-számolt, most sem teszi/, akkor haragudni kezd. Arra, aki ígért, és most nem teljesít. Összességében ezt hívják hitelvesztésnek (na, nem mintha bármelyik politikus vagy párt a szavahihetőség mintapéldánya lenne a szememben: többségüknek azt sem hiszem el, amit kérdez. Ez van, ilyen a politikai "elitünk". Ilyet termeltünk ki magunknak.
Szóval a választási győzelem önmagában még nem azonos a választók feltétlen elégedettségével. Ha ehhez hozzáteszed a választási rendszer sajátosságait, a "valakik ellen"-történő szavazás szokását, a szép ígéretek elvárását, akkor nem túl szívderítő jövő áll előttünk, még hosszú ideig. Fel kellene nőni, felelősséget vállalni, elsősorban önmagunkért, tetteinkért, azok következményeiért. És ebben az is benne van, hogy milyen politikusgárdát engedünk hatalomhoz jutni. Előre kellene gondolkozni: az eddigi tettei alapján X vagy Y párttól/személytől mit várhatok el? Node nálunk ez nem megy, inkább az ígéreteket mérlegelik a zemberek: ki ígért szebbet-jobbat?
Utólag meg megy a sírás-rívás, hogy én nem ilyen lovat akartam.....
A reklamációt azoknál értem meg, akik nem az aktuális (bármelyik) kormányzópártra szavaztak: ők nem azt akarták, nem is szavaztak rá, okkal reklamálnak (és ez vonatkozik azokra is, akik anno nem a szocikra vagy az mdf-re szavaztak). De a fideszre elég sokan szavaztak: ez a sok ember most valahogy sehol sincsen. Persze, sokan vannak, akik tetszéssel fogadják az eddigi kormányzati tetteket, de országos szinten nincsenek kétharmadnyian, mint ahogyan erre oly sokszor és szívesen hivatkozik a kormány.
Sok az elégedetlen, és egyre több lesz, egyszerűen azért, mert a privát kis életében egyre nagyobb nehézségekkel küzd, ezek megoldását a kormánytól várja (=munkahely, megélhetés, viszonylagos létbiztonság), ha nem kapja meg, akkor sanszos, hogy máshová fog majd szavazni.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: A probléma ott van, hogy ez egy tehetséges társaság. A tehetségükkel fogják az országot tönkretenni. Napóleon, Hitler, Sztálin is tehetségesek, zsenik voltak.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

OK., semmi gond, és köszi a választ. (Egyébként tényleg félreérthető voltam).

Szép napot!
Lázár elvtárs max. a zsé eltüntetésében zseni. Maff típusú üzletekben kiváló! :)
süti beállítások módosítása